GN Lingewaard

16 augustus 2017

GN Lingewaard 16 augustus 2017


Gemeenschapshuis in Huissen opent weer de deuren

HUISSEN - "Nu de vakantie periode weer bijna voorbij is, gaan wij als bestuur van het gemeenschapshuis de deuren weer openen voor al onze gebruikers en huurders op 27 augustus."

Er worden dan weer alle activiteiten gestart, zoals de muziekvereniging De Volharding met haar orkest en alle privé-muzieklessen. "We hebben ook verschillende dansgroepen in onze balletzaal. Er worden drie dagdelen naailessen gegeven, er is de mogelijkheid om piano- en gitaarlessen te volgen. Er is tafeltennis, pilatustraining, tai chi en yoga. Er is schilderen en de mogelijkheid voor de 65+ om in de middag te biljarten.

Voor de aanstaande moeders is er de mogelijkheid om de cursus borstvoeding en zwangerfit te volgen. Ook wordt er regelmatig een cursus fotografie gehouden De wijkvereniging organiseert kinderdisco, bingo en kaartavonden. Ook is de mogelijkheid aanwezig om bij ons een ruimte te huren voor vergaderingen of om zelf iets te organiseren. Mocht u belangstelling hebben voor een van deze activiteiten, kijk even op onze website en neem contact op met de desbetreffende personen. U bent welkom in het gemeenschapshuis (www: gemeenschapshuishuissenzand.nl)."

Gendtse kermis, Sint-Sebastianus is er klaar voor!

GENDT - Het is weer bijna zover! Gendt is zich al aan het klaarmaken voor het leukste jaarlijks terugkerende feest: de Gendtse kermis! Vier dagen lang vol feest en plezier van zaterdag 26 tot en met dinsdag 29 augustus.

Op zaterdag zal om 14.30 uur geopend worden met een aubade aan het verzorgingstehuis Sint-Jozef door harmonie Sint- Caecilia en Schuttersgilde Sint-Sebastianus. Deze korpsen zullen daarna marcheren naar de schietweide achter de dijk om erachter te komen wie de nieuwe schutterskoning(in) wordt. Om 15.30 uur zullen we beginnen met het prijsschieten en vervolgens zal daarna het koningschieten plaatsvinden.

Na het succes van vorig jaar is er ook dit jaar weer een concertviering in samenwerking met parochie De Levensbron. Deze zal zijn op de zondag om 10.00 uur in de schutterstent met aansluitend het aanbieden van de erewijn aan het nieuwe koningspaar.

Nadat men op maandagochtend wakker is geworden van het reveille, zal het programma om 9.30 uur vervolgen met een aubade aan de Gendtse huisartsengroep. Daarna wordt vertrokken naar het paleis van het nieuwe koningspaar waar vervolgens de koningin ingehaald zal worden.

Op dinsdag zal het nieuwe koningspaar een bezoek brengen aan de bewoners van het verzorgingstehuis. Op alle dagen is er een lunapark en is de feesttent vanaf 20.30 uur geopend. Op maandag en dinsdag is de feesttent ook overdag geopend vanaf 11.00 uur.

"Wilt u nog een schutterskaart kopen? Dit kan op 22 augustus of 24 augustus tussen 19.00 uur en 21.30 uur bij Providentia, Dorpstraat 5 in Gendt. (U kunt hier pinnen!) Wij van Sebastianus hebben er al zin in, u ook?"

Voorbereidingen Aalbers-Taptoe Bemmel 2017 in volle gang

BEMMEL - De voorbereidingen voor Aalbers-Taptoe Bemmel zijn inmiddels weer in volle gang. Zo zijn de korpsen gecontracteerd en is het bijbehorende taptoe-krantje in de maak. Tot aan Aalbers-Taptoe Bemmel worden de deelnemende korpsen alvast voorgesteld. Deze week de Venlo Caledonian Pipe Band.

De Venlo Caledonian Pipe Band is een Nederlandse doedelzakband, die ruim 20 jaar bestaat en zijn roots heeft in Venlo. De leden komen met name uit Venlo of uit de omgeving van Venlo. De band bestaat uit ongeveer 15 doedelzakspelers en 10 drummers en neemt deel aan nationale en internationale competities. Hierbij worden goede resultaten gehaald. Steeds vaker worden eerste prijzen gehaald. Daarnaast worden regelmatig optredens verzorgd tijdens taptoes, highland games of andere festiviteiten. Ook wordt een bijdrage geleverd aan de groots opgezette internationale Music Shows Scotland, die in een groot deel van west Europa volle zaken trekt van duizenden toeschouwers. Op 1 april werd opgetreden in Ahoy/Rotterdam en op 23 december staat nog een optreden in het Gelredome/Arnhem op het programma. Muzikale kwaliteit staat hoog in het vaandel. Wekelijks wordt er hard gewerkt aan de zowel de muziek als de presentatie van de band. "Wilt u dit muziekspektakel niet missen, noteer dan 10 september alvast in uw agenda."

Het programma van Aalbers-Taptoe Bemmel 2017 ziet er als volgt uit:

13.00 - 14.15 uur: Streetparade centrum Bemmel

14.15 - 14.50 uur: Voorprogramma op gazon

15.00 - 17.00 uur: Aalbers-Taptoe Bemmel op gazon

Meer informatie staat op www.taptoebemmel.nl of www.eska.nl.

Het 3 Oever Festival: de Open Atelier Route

REGIO - Van 15-17 september wordt De Gelderse Poort omgetoverd tot het decor van het 3 Oever Festival. Drie dagen lang muziek, theater, verhalen, eten& drinken, dans en exposities in het mooiste landschap van Nederland. Heel veel mensen doen mee om hier een onvergetelijk weekend van te maken: artiesten, kunstenaars, horeca-ondernemers, vrijwilligers en publiek.

Het 3 Oever Festival is vorig jaar begonnen met de Open Atelier Route waarbij beeldend kunstenaars in De Gelderse Poort hun atelier open stellen of met hun kunstwerken een weekend ergens gaan exposeren. Dit sloeg aan, zodat er dit jaar ruim dertig deelnemers zijn.

Schilderen, beeldhouwen, bronsgieten, fotografie: het is er allemaal. Tijdens de openingsuren zijn de kunstenaars ook aanwezig om uitleg te geven over hun manier van werken. In een aantal ateliers zal ook muziek te horen zijn. Op elke oever is een fietsroute uitgezet, waarbij alle ateliers zijn verbonden. Deze routes zijn ook weer onderling verbonden via de 3 veerponten, zodat er ook op de andere oevers op ontdekkingstocht kan worden gegaan.

Dit jaar wordt er ook een 3 Oever Open Atelier-waaier uitgebracht. Elke kunstenaar heeft een eigen bladzijde in deze waaier met informatie over de kunst, maar ook over het adres en de mogelijkheden om met elkaar in contact te komen. Deze waaier zal het hele verdere jaar gebruikt kunnen worden en ook te koop zijn bij VVV's en andere adressen. Meer informatie staat op www.3oeverfestival.nl.

KWF zoekt collectanten

BEMMEL - Voor de KWF-afdeling Lingewaard worden nog collectanten gezocht. Met slechts drie uurtjes van je tijd breng je de dag dat we kanker verslaan dichterbij. Collecteer dus mee in jouw eigen buurt tijdens de KWF-collecteweek van 4 - 9 september.

Ellen collecteert al jaren voor KWF. "In 2001 kreeg mijn vader op 58-jarige leeftijd beenmergkanker. Dit heeft een enorme impact gehad op ons gezin."

1 op de 3 Nederlanders krijgt kanker. KWF Kankerbestrijding heeft als ideaal een wereld waarin niemand meer sterft aan kanker. Daarom financieren en faciliteren we wetenschappelijk onderzoek, beïnvloeden we beleid en delen we kennis over kanker en de behandeling ervan. KWF-afdeling Lingewaard helpt mee door geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Samen komen we steeds dichter bij een wereld waarin kanker geen dodelijke ziekte meer is.

Tijdens de KWF-collecteweek zetten ruim 100.000 vrijwilligers door het hele land zich in. Elke euro die de collectanten ophalen, draagt bij aan de missie van KWF: minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten. De collecteweek is dus van levensbelang. Om zoveel mogelijk huishoudens te kunnen bereiken, zijn we op zoek naar nieuwe collectanten in Lingewaard. Collecteer mee! Meld je aan via kwf.nl/collecte of bij de plaatselijke coördinator: voor Angeren bij Regina van de Broek-Peters 026 3254041; voor Bemmel/Ressen bij Mirjam van Kempen 06 27164908; voor Doornenburg bij Irma Weijsenfeld 0481 424559; voor Gendt bij Geert Kerkman 06 14458076; voor Haalderen bij Jos Derksen 06 14240039; voor Huissen bij Ben Roelofs 06 20443932.

Herinrichting Gendtsche Polder feestelijk afgesloten

Een Dijk van een Wijf is de kers op de Gendtse poldertaart. (foto Sjaak Veldkamp)

GENDT - De herinrichting van de Gendtsche Polder is achter de rug. De nieuwe natuur groeit en bloeit, bezoekers maken ruim gebruik van het nieuw aangelegde fiets- en wandelpad en een aantal woningbouwlocaties zijn al verkocht. Zaterdag 9 september wordt de polder door de provincie feestelijk overgedragen en teruggegeven aan de inwoners van Gendt.

De polder had een verrommeld landschap. September vorig jaar werd gestart met de werkzaamheden, onderdeel van het provinciale programma WaalWeelde. Bij de herinrichting heeft de provincie vooral gewerkt aan de ruimtelijk kwaliteit, aan het opknappen van het gebied en natuurontwikkeling. Gebouwen zijn gesloopt, grond gesaneerd, resten van het Gannita circuit opgeruimd. Er zijn poelen aangelegd, een fietspad en een nieuwe polderweg. De gemeente heeft de werkzaamheden aangegrepen om in de polder drukriolering aan te leggen.

Het markante kunstwerk Dijk van een Wijf wordt als de kers op de poldertaart gezien. Volgens de kunstenaressen Lizet Burgersdijk en Marcella Hilgers is hun kunstwerk niet alleen om naar te kijken. De terp kan beklommen worden. De brokken puinresten zijn van gesloopte gebouwen in de polder en dienen nu als rustplaatsen. Het kunstwerk is behandeld met een coating zodat graffiti eenvoudig verwijderd kan worden.

Het feestelijke programma komt voor een deel voor rekening van bewoners. Vanaf 14.00 uur is er thee en koffie in de Martinuskerk. Vanaf 15.00 uur worden er verschillende wandelroutes door de polder gehouden. Ook wordt er een boek gepresenteerd met verhalen, gedichten en foto's van mensen die de Gendtse polder een warm hart toedragen. Om 17.00 uur vindt naast Een Dijk van een Wijf de officiële overdacht plaats.

Met veel activiteiten en opening bibliotheek Ontmoetingscentrum Doornenburg viert haar 40-jarig bestaan

DOORNENBURG - Het ontmoetingscentrum is al 40 jaar lang het hart van Doornenburg daar waar vele elkaar ontmoeten en waar veel activiteiten plaats vinden, Veel verenigingen hebben daar hun thuis basis, van de Harmonie tot aan de Yoga cursus en nog vele andere.

Veel verenigingen zijn al tientallen jaren lid van het Ontmoetingscentrum. Ook de festiviteiten zoals het Sinterklaasfeest, concerten zijn er niet meer weg te denken. Het bestuur is ook erg blij dat er is besloten de Bibliotheek te vestigen in het OC; deze zal open zijn op de moment wanneer ook het OC geopend is.

Zaterdag 9 september viert het Ontmoetingscentrum haar 40-jarig bestaan plus de opening van het gerenoveerde pand. Een deel van het OC heeft een complete metamorfose ondergaan en ziet er nu weer eigentijds uit. Er is een open dag die start om 12.00 uur, om 13.00 uur de feestelijke heropening van ons OC en om 14.00 uur opent wethouder Helga Witjes de Bibliotheek, die zo weer terug is in Doornenburg.

"Veel leden van onze vereniging zullen zich presenteren die middag, zowel binnen als op het plein; voor kindervermaak wordt gezorgd. Het wordt vooral een gezellige dag met muziek uit de jaren '60 en '70. Een ieder is welkom, ook niet-leden."

Oud papier in Doornenburg

DOORNENBURG – Op zaterdag 19 augustus halen leden van de harmonie Sint-Caecilia in Doornenburg vanaf 8:30 uur het oud papier weer op.

Alle inwoners van Doornenburg worden verzocht het papier tijdig en goed verpakt aan de straat te zetten.

Honing oogsten in De Veldschuur

BEMMEL - Op zondag 20 augustus wordt bij de Stichting Lingewaard Natuurlijk in De Veldschuur in Bemmel de honing uit de eigen bijenstal 'Bij mag er zijn' geoogst.

De honingbijen hebben weer een heleboel honing verzameld. Imker Hans Franken gaat voor belangstellenden honing uit de raten slingeren. Van 14.00 tot 16.00 uur is iedereen welkom in De Veldschuur aan de Sportlaan 1m in Bemmel om dit te zien. Het is erg interessant om mee te maken. Niet alleen voor volwassenen, ook kinderen met hun ouders zijn welkom. De kinderen leren ervan en mogen ook mee helpen.

Excursie in de Bemmelse Waard

Foto: Gijsbert Peelen

BEMMEL - Het is volop zomer, de zomerflora bloeit nog, maar de meeste planten zijn uitgebloeid en hebben zaad gezet. De paden en wissels die overwoekerd waren worden langzaam weer zichtbaar.

Het water staat bijzonder laag, zodat we kunnen struinen door de opgedroogde plassen en metershoge planten van het ruige wilgenwoud. Op zoek naar de sporen die de bevers en de bronstige reeën achtergelaten hebben. Misschien vinden we een nieuwe beverburcht, die de bevers hebben gemaakt vanwege het lage water. Met een beetje geluk zien we een ijsvogeltje of horen wij een ree blaffen. De zomer is echt geen stille tijd in de natuur. Avontuurlijk wordt het vast en zeker! Tip: geschikte kleding en stevige schoeisel of laarzen dragen. Eventueel een verrekijker meenemen.

Wie deze excursie mee wil maken kan zich melden op 20 augustus tussen 13.30 en 14.00 uur in De Veldschuur van Stichting Lingewaard Natuurlijk, Sportlaan 1m, Bemmel. De tocht duurt ongeveer 2,5 uur en kost, inclusief consumptie, zes euro per persoon. Deze tocht is niet geschikt voor mindervaliden. Inlichtingen: Gijsbert Peelen 06 10864179.

Nissen & Vermaas wint Laon

DOORNENBURG - Op 6 augustus stond er weer een jongeduivenvlucht op het programma. Aan deze vlucht vanuit Laon deden 352 duiven mee van 14 liefhebbers en ze werden gelost om 8.15 uur.Nissen & Vermaas 41 mee 25 pr. 1, 2, 6, 7, 8, 9, 10, 13, 15, 16, 24, 29, 37, 38, 39, 43, 44, 45, 47, 49, 50, 74, 75, 76, 77
Van Olderen & Meuwsen 74 mee 29 pr. 3, 4, 5, 11, 12, 18, 19, 20, 21, 22, 31, 32, 33, 34, 41, 53, 55, 62, 63, 64, 67, 69, 79, 80, 81, 82, 84, 87, 88
J. Pauwelsen 24 mee 4 pr. 14, 26, 27, 28, 51, 52, 54, 72
H. van Hal 16 mee 2 pr. 17, 46
T. Holland 51 mee 3 pr. 23, 36, 48
Johan Aarntzen 17 mee 2 pr. 25, 42
G. Peters 13 mee 4 pr. 30, 59, 60, 78
J. v.d. Scheur 17 mee 3 pr. 35, 56, 57
W. Geurtz & Zn 25 mee 2 pr. 40, 73
W. Tijssen 18 mee 1 pr. 58
Th. Rutjes 9 mee 1 pr. 61
P. C Engelen 14 mee 5 pr. 65, 66, 68, 70, 83
A.A. Engelen 32 mee 3 pr. 71, 85, 86

Paarse pracht op landgoed Warnsborn

Foto: Geldersch Landschap & Kasteelen

ARNHEM - De boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseert op woensdag 23 augustus een heidewandeling over landgoed Warnsborn. Augustus is de maand bij uitstek om volop te genieten van de bloeiende heide.

De heidevelden op landgoed Warnsborn hullen zich dan in een paarse zweem. U wandelt als het ware door de honing. Wat een heerlijke geur. De tocht gaat over het Heitje van Maasdijk via de heidevelden bij de Kleine Kweek en Schaapsdrift weer terug naar de parkeerplaats. Onderweg wordt onder andere aandacht besteed aan de verschillende soorten heide in het gebied en ook de cultuurelementen komen aan bod.

Start: 13.30 uur op de parkeerplaats tegenover Camping Warnsborn, Bakenbergseweg 257, Arnhem. GPS DD (decimale graden): 52.007709, 5.871813. Duur: 3 uur. Afstand: 5 km. Deelname: 5,00 p.p., kinderen 4 - 12 jaar 2,50 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas. Reserveren niet nodig. Betaling: contant op locatie (geen pin aanwezig, graag gepast betalen). Informatie: www.glk.nl/evenementen of Dick Wijnveldt, 06 42475520 of Gerard van Kerkhoff 06 23218416.

Afsluiting slagwerkcursus

HUISSEN - De Stedelijke Muziekvereniging Huissen (SMH) heeft in de eerste helft van dit jaar een slagwerkcursus van 10 lessen gegeven aan 5 leerlingen van 8 - 12 jaar.

Tijdens deze cursus hebben de enthousiaste leerlingen onder andere leren noten lezen, instrumentenkennis opgedaan, een muziekstuk geschreven en een muziekinstrument (slagwerk) leren bespelen. Na de tien lessen werd er een afsluitingsconcert gegeven met de slagwerkgroep van SMH. De leerlingen speelden enkele muziekstukken met de groep mee. Tot slot was er een diploma uitreiking voor de vijf geslaagde jeugdleerlingen.

De Stedelijke Muziekvereniging feliciteerde de jonge muzikanten met dit diploma. "Met elkaar kijken we terug op een geslaagde lesperiode." Zijn er kinderen die ook interesse hebben in muziek maken? Schroom dan niet en neem contact op met de Stedelijke Muziekvereniging. Voor info zie www.stedelijkemuziekhuissen.nl.

Pleisterplaatsviering Ressen

RESSEN - Op elke eerste zondag van de even maanden is er in de kerk van Ressen een bijzondere viering, een pleisterplaatsviering.

Deze vieringen zijn bedoeld voor iedereen die het fijn vindt om samen met anderen de stilte te zoeken, naar meditatieve muziek te luisteren, stil te staan bij een inspirerende tekst en een aantal liederen te zingen uit bijvoorbeeld Taizé.

Aansluitend bij het jaarthema 'Keltische spiritualiteit' van pleisterplaats Ressen is het thema van de komende viering 'Wees gezegend'. De Keltische traditie is rijk aan prachtige zegenbedes, waarvan er tijdens deze viering zeker een aantal een plek zal krijgen.

Na de viering, die ongeveer veertig minuten zal duren, is er koffie, thee en gelegenheid elkaar te ontmoeten in de kosterij op zondag 3 september om 19.30 uur in de protestantse kerk van Ressen aan de Kerkenhofstraat 3. Bereikbaar per openbaar vervoer: lijn 300 (Arnhem - Nijmegen, via Bemmel).

Polderkunst in etalages Gendt

GENDT - Zoals velen intussen al weten en zelfs al gezien hebben zijn de werkzaamheden in onze polder klaar. Dat betekent dat de heropening van onze polder dichterbij komt; noteert u alvast in uw agenda 9 september. Voor deze feestelijkheden ontvangt men allemaal een uitnodiging in de bus.

Voorafgaande aan dit feest is er een foto en kinderkunstwerken tentoonstelling te zien in de etalages van verschillende winkels in Gendt. In de week voor de kermis worden deze kunstwerken daar opgehangen door kunstenaars van Atelier 13. Zij hebben in de groepen 7 van beide basisscholen een workshop gegeven waarin de kinderen uitgedaagd werden hun Droompolder te tekenen. De mooiste resultaten hiervan hangen in de etalages, samen met foto’s die mensen uit Gendt en omgeving ingezonden hebben over de polder. Dit alles ter inleiding van de heropening op 9 september, waar u natuurlijk allemaal bij bent en geniet alvast van de mooie foto’s en originele kunstwerken van de kinderen.

Open Eetcafés Lingewaard

LINGEWAARD - Je kunt weer een vorkje mee prikken in één van de Open Eetcafés van SWL:

Dinsdag 22 augustus om 17.30 uur bij SWL, Cuperstraat 9 in Bemmel. Voor vier euro kunnen inwoners uit Lingewaard aanschuiven voor een lekkere maaltijd (inclusief koffie na afloop) die geheel bereid wordt door vrijwilligers.

Iedereen die mee wil eten, kan zich telefonisch aanmelden van maandag tot en met donderdag tussen 10.00 - 16.00 uur via het SWL Meldpunt: 088 2552555.

Inschrijvingen buiten deze tijden, via voicemail of via mail worden niet geaccepteerd. Vanwege het beperkte aantal zitplaatsen (maximaal 24) wordt aangeraden we aan om op tijd te bellen. Mocht het volgeboekt zijn, dan kun je je aanmelden voor de week er op. Het maandmenu staat op www.swlingewaard.nl onder ‘ParticipatiePunten'. Klik daar op het juiste ParticipatiePunt om het bijbehorende eetcafé te zien.

Menu ‘Bemmels afhaalpunt’

BEMMEL - Op maandag 21 augustus kunnen inwoners van heel Lingewaard tussen 17.00 en 18.00u het volgende menu afhalen: soep, Mexicaans gerecht én een toetje.

Deze maaltijd kost vier euro en wordt bereid door een enthousiaste groep vrijwilligers. Het afhaaladres is Cuperstraat 9 in Bemmel. Gevraagd wordt graag zelf drie afsluitbare bakjes mee te nemen!

"Wilt u ook genieten van zo’n heerlijke verse maaltijd dan moet u zich wel van te voren even inschrijven via het SWL Meldpunt. Er is namelijk maar een beperkte hoeveelheid menu’s beschikbaar. Inschrijven kan op maandag tot en met donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur via 088 2552555. Het ‘Bemmels afhaalpunt’ is een initiatief van buurtbewoners in samenwerking met SWL. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wil van den Hurk (088 2552550)."

Demonstratie darttoernooi in Herveld

HERVELD - Zaterdag 26 augustus wordt een demonstratie darttoernooi georganiseerd in De Hoendrik in Herveld.

Wil jij van dichtbij kijken hoe toppers als Vincent van de Voort, Benito van der Pas, Devon Peterson en Jerry Hendriks hun pijlen in het canvas smijten? Voor tien euro euro heb jij een staanplaats voor dit evenement waarbij vier Qualifiers de kans krijgen om zich met professionals te meten.

Zit je liever aan een VIP tafel? Dat kan. Met een VIP-kaart heb je een plekje vooraan aan een tafel, het gratis eten en drinken* wordt aan tafel gebracht. Als VIP heb je tevens een meet en greet met de speler. Voor de vip is de zaal geopend vanaf 18.15 uur, overige gasten zijn welkom vanaf 19.15 uur. Kaarten bestellen kan op www.herveldopendarts.nl en www.dehoendriktickets.nl op de avond zelf aan de zaal. Zalencentrum De Hoendrik ligt aan Dorpsplein 22 in Herveld.

Mini Meeting & Mini Only!

BEMMEL - Wegens groot succes vorig jaar organiseert Antoine Detillon ook dit jaar weer een Mini Meeting & Mini Only! in Bemmel. Deze meeting wordt gehouden op zondag 20 augustus van 11.00 tot 17.00 uur op de Meander/de Ward (Essenpas).

Vorig jaar was er een opkomst van 75 Mini's maar voor dit jaar hebben zich al al ca. 145 Mini's ingeschreven waaronder een groot aantal uit Duitsland en een aantal uit België. Een groot scala aan modellen worden door liefhebbers van de New Mini Club tentoongesteld. Antoine Detillon is een groot liefhebber van de Mini Cooper. Zijn hele gezin beschikt over deze unieke auto.

Er komt ook een originele circuit Mini van BMW Nederland te staan ter bezichtiging. Zeer waarschijnlijk zal ook de mooiste truck van Nederland hierbij aanwezig zijn zodat Mini-liefhebbers samen met hun auto op de foto gezet kunnen worden. Voor liefhebbers een unieke kans om deze Mini's te aanschouwen.

Festival Under the Milky Way ook voor kinderen!

HUISSEN - Zoals elk jaar organiseert UTMW kinderactiviteiten. Ouders kunnen onder het genot van een drankje van muziek genieten terwijl er vermaak is voor de kids. Activiteiten en aankleding zijn afgestemd op het thema Magic.

Voor alle leeftijden is er wat te doen onder het motto: niets hoeft alles mag. Zonder teveel te verklappen kunnen we zeggen dat Harry Potter, een waarzegster en een aparte goochelaar voorbij komen. Er kan ook worden geknutseld, geschminkt, gesport en geluierd.

DJ Guus zal de mooiste plaatjes op aanvraag draaien. Van Corrie Konings tot Kiss want er zitten allerlei juweeltjes in zijn platenbakken. Singer song writer Nick van Wyk zal een aantal setjes spelen op het strand van de Surfclub. Achter uit leunen en genieten maar! Festival Under the Milky Way kinderprogramma vanaf 13.00 uur op 2 september Badweg in Huissen, www.underthemilkyway.nl en facebook.com.

Groentehandel via De Veldschuur in Bemmel

BEMMEL - Hoe vinden jullie het werken in je moestuintje? Jelte buigt naar voren: leerzaam…met planten omgaan is net als met mensen: ‘je moet ze water geven’. Toon vervolgt. Vooral oogsten is spannend.

Deze week was het uien en bietjes. Vorige week aardappelen, 2 kilo. Die waren in een keer op! Benjamin denkt dan terug aan het voorjaar en zucht. ‘Gaten maken om die twee aardappels te poten en dan 15 cm diep’. Hij laat zien hoe diep dat is. Op school stil zitten is erger, lijkt hij te zeggen.

De geïnterviewde kinderen zijn 9 jaar, zitten op de Pius X-school en gaan naar groep 7. Eind augustus gaan ze verder in hun tuintje bij De Veldschuur. Eerst weer oogsten en dan nog wat planten. Maar of dit in één keer lukt, is de vraag. Het onkruid heeft ook niet stilgezeten en moet worden gewied. Jelte, met grote ogen: ‘Je bent hiervoor zelf verantwoordelijk. Er moeten scherpere afspraken worden gemaakt’. Wij knikken. Aan het eind van het interview zien wij drie andere Pius-kinderen met volle tassen sjouwen. Later zien wij hen op de hoek Wardstraat/Dijkstraat met een kraampje onder een grote parasol. Hé Jan! De jongste van het stel met één voortand is omroeper als er een fietser aankomt: Uien hier! Ze verkopen aardappelen, uien, grote en kleine courgettes en rode biet. De uien lopen het beste. Gisteren hebben we 2,60 euro verdiend en hadden wij nog een nabestelling van zes uien. Vandaag zitten we al op 12,85 euro en de dag is nog niet voorbij. Gelukkig zagen wij geen handhavers. Met vakantie wellicht.


Jan de Moor en Johan Hesselink

Ingezonden brief

Reactie op 'Verwijdering van grafsteen':

Ook wij werden onaangenaam verrast bij bezoek aan de begraafplaats. Nog niet door een verdwenen graf, maar door 'bekladding' van diverse grafstenen (ook die van onze (schoon)vader) met een grote witte verfvlek.

Wij vroegen de politie om een kijkje te gaan nemen, uitgaande van baldadigheid of vandalisme.

Van de politie vernamen wij niets meer. Wel troffen wij een aantal weken later, naast de witte verfvlekken, vieze groene verf aan. Er ging ons toen een lichtje op: zou het kunnen betekenen dat de 'gemerkte' graven geruimd zouden gaan worden? Maar dat zou toch niet op deze manier kenbaar worden gemaakt?! Bij navraag bij de pastorie bleek het echter wel degelijk om een ruimingsaankondiging te gaan. De informatie met betrekking tot verlenging c.q. ruiming was tweemaal verzonden, maar omdat daar geen reactie op kwam, heeft men de verfkwast gehanteerd! Hoe respectloos!!! Het moet toch duidelijk zijn dat degene die voorheen de grafrechten betaalde maar inmiddels is overleden (hetgeen bij de parochie bekend moet zijn) niet reageert op verzoeken. Met een beetje speurwerk door de parochie was er in ons geval zeker een nabestaande gevonden die wel kon reageren.

Er is nóóit een bericht bij het graf geplaatst met daarop een telefoonnummer zodat bezoekers op die manier informatie over verlenging van grafrechten of ruiming kunnen krijgen.

Wij leven mee met Wil Willems, wij hebben vóór ruiming tenminste nog afscheid kunnen nemen.

Ria de Vaan en Helma Verhoef

Trainingen Tweestroom gestart

GENDT - De senioren en aspiranten hebben hun eerste training voor het seizoen 2017-2018 op maandag 14 augustus gestart.

De recreanten en de gym starten op dinsdag 5 september. De jongste jeugd gaat op vrijdag 1 september van start. De exacte trainingstijden staan vermeld op www.tweestroomsv.nl. Ook in onze teams zijn nieuwe leden welkom. Op zaterdag 9 september vanaf 10.00 uur presenteren de vernieuwde jeugdteams zich. In de middaguren komen de vernieuwde senioren teams aan de buurt, om zich te presenteren. Tevens worden er die dag andere activiteiten aangeboden. Kom dus die dag naar sporthal Walburgen.

9 / 18

10 / 18

Eerste hulp bij energiebesparing

Verlichting:

Door het licht uit te doen in ruimtes waar niemand is, bespaar je zo’n 8 euro per jaar. Voor ruimtes waar je vaak in- en uit gaat, kan een licht- of bewegingssensor uitkomst bieden. Ook een tijdklok kan helpen, zodat de lamp een bepaalde tijd blijft branden.

Vervang kapotte spaarlampen door ledlampen. Deze verbruiken minder stroom en gaan langer mee. Begin op die plaatsen waar de lamp de meeste uren brandt.

Kies de juiste lampsterkte. Niet overal in huis is evenveel licht nodig.

Apparatuur:

Koop elektrische apparaten op maat: een kleine televisie verbruikt minder stroom dan een grote. Kijk bij de aanschaf van een nieuwe naar het energielabel. Als niemand kijkt: t.v. uit!

Haal opladers uit het stopcontact, dat scheelt zo’n 3,50 euro per apparaat.

Zet uw computer uit, als u deze niet gebruikt; zet hem niet in de slaapstand. Een laptop is energiezuiniger dan een desktopcomputer.

Zet uw beeldscherm niet op de meest heldere stand.

Bij elke aanschaf van elektrische apparatuur geldt: let op het energielabel, en vraag uzelf af of u het apparaat echt nodig heeft, en hoe vaak u het gaat gebruiken. Misschien kunt u sommige apparaten huren of lenen of samen met de buurt gebruiken.

Meer informatie:

Lingewaard Energie www.lingewaardenergie.nl; info@lingewaardenergie.nl.

Het volgende spreekuur van het Energieloket is op woensdagmiddag 23 augustus van 14:00 tot 16:00 uur bij SWL, Cuperstraat 9 in Bemmel.

Weet u waar dit voor staat: OBHR?

BETUWE - Weet u waar dit voor staat: OBHR? Over Betuwse Hartrecreanten Sportgroeppatiëntenvereninging. En weet u voor wie deze groep bestemd is? Voor hartpatiënten die willen en ook eigenlijk moeten sporten onder begeleiding van mensen die er voor opgeleid zijn om te sporten met mensen met een beperking.

"Wij zijn aangesloten bij de 'Hart en Vaatgroep'-onderdeel van de Hartstichting en is een Patiëntenorganisatie van en voor mensen met een hart-of vaatziekte. Wij sporten op woensdag van 18.30 tot 19.30 uur en dat bestaat uit sport en spel met als motto 'alles mag, niets moet'. Wij sporten met vrouwen en mannen, de mannen hebben de overmacht dus we zouden graag wat meer vrouwen er bij hebben, de leeftijd van onze groep is van 23 tot 87 jaar, dus je pas er altijd bij.

Onze leden worden in de gelegenheid gesteld om in één avond het AED-certificaat te halen en jaarlijks te verlengen en dat wordt door de club georganiseerd en betaald. U kunt op iedere woensdag komen kijken en als u sportschoenen mee brengt kunt u gelijk mee doen, u kunt 2 maanden gratis mee lopen en doen, ik zou het toch eens doen, want u weet niet wat u mits. En na het sporten verzorgt de club koffie of thee.

Verder kunt u voor meer informatie naar onze pas geopende website gaan daar leest u nog veel meer www.OBHR.nl. Wilt u gelijk bellen dat kan ook 0481 421850 of mailen info@obhr.nl of kom woensdag tussen 18.30-19.30 langs bij sporthal Walbrugen aan de Nijmeegsestraat 65c in Gendt."

Kermisbingo bij Jonge Kracht

HUISSEN - Vrijdag 22 september organiseert de activiteitencommissie van Jonge Kracht weer een gezellige bingo.

Ook deze keer zijn er weer leuke prijzen te winnen. Deze bingo wordt gehouden in de kantine van Jonge Kracht, Bloemstraat 93 te Huissen en begint om 20.00 uur. Iedereen is welkom!

Geen inzameling oudpapier in Haalderen

Geen inzameling oudpapier in Haalderen

HAALDEREN - In augustus zal in Haalderen geen oudpapier worden opgehaald in verband met de vakantie.

De eerstvolgende inzameling vindt plaats op vrijdag 1 september.

Bij Jeu de boules Lingewaard gaat het dak eraf

HUISSEN - "Alhoewel we bij voorkeur buiten spelen zijn we in deze regenachtige tijden helaas wel eens genoodzaakt om binnen te spelen. Dat kan bij onze vereniging want we hebben een mooie hal."

"Deze zomer houden we op de dinsdagmiddag open huis voor alle inwoners van Lingewaard en omstreken. Dat blijkt goed aan te slaan. Regelmatig ontvangen wij belangstellenden die hetzij een partijtje meespelen, hetzij komen kijken. Ook dat is heel leuk.

Het dinsdagmiddag-boulen kan nog op 15 en 22 augustus want daarna gaat het dak eraf, letterlijk. Het dak van de voormalige gemeentewerf waar de jeu de boulesclub is gehuisvest wordt namelijk vervangen. Tijdens de werkzaamheden (28 augustus - 8 september) is het terrein verboden gebied voor iedereen die niet bij de renovatie is betrokken. Dus grijp uw kans zolang het nog kan en kom naar het adres Kampstuk 23 in Huissen.


Om half twee worden de teams ingeloot. Twee teams spelen tegen elkaar. Een team bestaat uit twee of drie personen. Een wedstrijd duurt ongeveer 45 minuten. Wie tijd en energie heeft kan dan nog een tweede partij spelen, of eventueel een kop thee of koffie gebruiken. Tegen vier uur zijn de meeste wedstrijden gespeeld. Wilt u een keer meespelen dan kunt u zich vóór 13.30 uur melden. Wij lenen desgewenst een set boules aan u uit. Kosten of andere verplichtingen zijn er niet aan verbonden. U bent welkom, wij helpen u op weg en leggen u zo nodig de spelregels uit."

Column

Lulhannes

Mijn vakantie zit er op. Het is jaren geleden dat Nederland na de vakantie massaal aan het plakken ging met afgedrukte foto's. Foto's van misschien drie fotorolletjes van 36 opnames werden aan albums toevertrouwd. De digitale herinnering aan mijn vakantie is van een reiger in de Gendtse polder die in ondiep water wacht op zijn of haar prooi. Mijn telelens is gericht op het water, dat door het tegenlicht bijna een schilderachtig beeld maakt. De reiger, met zijn ranke nek spiegelend in het water, wacht roerloos. Het is vakantie en ik wacht ook. Rust in de natuur. Niks politiek Lingewaard. Niks over het gerucht dat raadslid Nick Hubers van B06 overstapt naar VVD Lingewaard. Niks over Helga Witjes die lijsttrekker van de VVD kan worden. Wachten en wachten. Mijn hoofd raakt echt leeg. Maar plots verrast de reiger me. Het water spat omhoog. Ik richt impulsief de lens op de watergeweld, zie met een glimp de reiger met een vis in zijn bek en druk op de ontspanknop. Het is mijn vakantiefoto 2017. De vakantiediscussie over man en vrouw heeft me geraakt. Is mijn stoere reiger een mannetje of een vrouwtje? Google geeft antwoord. Er blijk ogenschijnlijk amper verschil tussen beide reigergeslachten. Op mijn foto staat mogelijk een vrouwtjesreiger die óók een goeie jager is. Bij de mens ligt het toch iets anders. Beide geslachten zijn gelijkwaardig, maar zien er duidelijk anders uit. Ik zeg tegen een man geen trut en tegen een vrouw geen lulhannes. Maar Els Borst zei ooit dat de politiek te belangrijk is om aan mannen over te laten. CDA Lingewaard heeft raadslid Boukje Raes als lijsttrekker gekozen. Ik wil de verbinding met de inwoners van Lingewaard verder versterken in open dialoog en kijk ernaar uit om tijdens de verkiezingen een verfrissend en jong geluid te laten horen, aldus haar truttig vrouwenpraatje. De politiek is te belangrijk om alleen aan vrouwen over te laten.

Sjaak

Thema fotowedstrijd: Lentse Nieuwe

Thema fotowedstrijd: Lentse Nieuwe

LENT - In Lent is zoveel gebouwd, veranderd, afgebroken en vernieuwd en zijn zoveel kinderen geboren dat dat het onderwerp van de fotowedstrijd 'Lentse Nieuwe' geen probleem lijkt.

Mogelijkheden genoeg maar de kunst is een foto te maken in Lent, die treffend is en door veel mensen wordt gewaardeerd. Want tijdens de Lentse Oeverspelen kiest het publiek de winnende foto. Doe mee en stuur jouw foto die in Lent genomen is naar: Oeverspelen@gmail.com of Bloemenhof 2, 6663BL Lent. De foto moet met een hoge resolutie worden aangeleverd vóór 27 augustus! Wacht niet te lang en doe mee (www. Oeverspelen.nl).

In een oogopslag

Zaterdag 19 augustus

19.00 uur: O.L.V. van Zeven Smarten Haalderen, eucharistieviering, V. Bulthuis, Middenkoor InVoice

Zondag 20 augustus

10.00 uur: O.L.V. Ten Hemelopneming Huissen-Stad (EC), eucharistieviering, V. Bulthuis, Herenkoor

Woensdag 23 augustus

09.30 uur: H. Martinus Gendt, eucharistieviering, A. Hulleman

Zaterdag 26 augustus

19.00 uur: O.L.V. van Zeven Smarten Haalderen, eucharistieviering, V. Bulthuis, Gemengd koor De Levensbron

Zondag 27 augustus

10.00 uur: O.L.V. Ten Hemelopneming Huissen-Stad (EC), eucharistieviering, V. Bulthuis, Exotherm

10.00 uur: H. Martinus Gendt, woord- en communieviering, C. Driessen, kermis

DOORLOOP

Thema fotowedstrijd: Lentse Nieuwe

LENT - In Lent is zoveel gebouwd, veranderd, afgebroken en vernieuwd en zijn zoveel kinderen geboren dat dat het onderwerp van de fotowedstrijd 'Lentse Nieuwe' geen probleem lijkt.

Mogelijkheden genoeg maar de kunst is een foto te maken in Lent, die treffend is en door veel mensen wordt gewaardeerd. Want tijdens de Lentse Oeverspelen kiest het publiek de winnende foto. Doe mee en stuur jouw foto die in Lent genomen is naar: Oeverspelen@gmail.com of Bloemenhof 2, 6663BL Lent. De foto moet met een hoge resolutie worden aangeleverd vóór 27 augustus! Wacht niet te lang en doe mee (www. Oeverspelen.nl).

Taekwon-Do in Bemmel

BEMMEL - Vanaf woensdag 6 september start in Arnhem en Bemmel Taekwon-Do met de (jeugd)lessen vanaf 7 jaar.

De lessen van deze zelfverdedigingskunst staan bol van de pedagogische thema’s. Zoals hoe om te gaan met tegenstanders, tegenslagen en agressie. Kinderen werken bewust aan hun zelfbeheersing, doorzettingsvermogen, concentratie en respect voor anderen. Ideaal voor kinderen die in de moderne tijd aan allerlei eisen en risico’s van de maatschappij moeten voldoen.

Uiteraard is er ook aandacht voor conditie en het belangrijkste plezier in bewegen! Doordat er gewerkt wordt met een groot aantal assistent-trainers werkt men in kleine groepen en krijgt men persoonlijke aandacht. De lessen staan onder leiding van internationaal erkende trainers en auteurs van de boekenreeks Taekwon-Do, de Weg naar succes, die tevens werkzaam zijn in het bewegingsonderwijs. Meer informatie staat op www.tagelderland.nl.

Retro-toertocht 'Über die Grenze!' met Kenny van Hummel

HUISSEN - Liefhebbers van oude stalen rossen, wollen wielertruien, wielerpetjes en Lederen koershelmpjes kunnen hun hart weer ophalen, want op zondag 27 augustus gaat alweer de vierde Retro-toertocht van Huissen van start.

Willie en Henk zijn doorgewinterde retrorijders en organiseren nu voor de vierde maal in successie deze mooie toertocht in de regio die ‘an Groupe’ zal worden verreden. Speciaal voor deze editie zal ook niet minder dan Kenny van Hummel aan de start verschijnen en het Retro-peloton deze dag nog wat extra kleur geven.

Ook dit jaar start en eindigt de toertocht weer in het mooie centrum van Huissen en gaan we met de pont over de Rijn naar 's-Heerenberg en Elten in Duitsland, hierbij worden de mooiste routes gereden en zullen uiteraard enkele tussenstops worden gehouden op de mooiste plekjes en bezienswaardigheden tijdens deze tocht.

"Bent u in het bezit van oude stalen race- of sportfiets met buiscommandeurs van minimaal 30 jaar of ouder en heeft u ergens nog oude wollen trui in de kast liggen, dan kunt u zich voor deze tocht over ruim 70 kilometer gratis aanmelden bij Henk Janssen, e-mail: henkjanssen37@gmail.com Voor meer info zie ook onze facebookpagina: www.facebook.com/uberdiegrenze."

Aanvang is om 9:30 uur en de start om 10:30 uur bij café Het Moment in Huissen. De koffie staat klaar! Deze tocht wordt mede mogelijk gemaakt door Profile Ouwerling Fietsspecialist, VDL-Netwerken, Hermsen Groenten en Fruit, Double You Classic bikes, Busser technische ondersteuning, café Het Moment en de Kaasshop uit Huissen.

Huissen ruimt op!

Koopjes scoren tijdens Huissen ruimt op! Foto: Foto van Eimeren Huissen

HUISSEN - Huissense ondernemers gaan voor de finale Huissen in de 'uitverkoop'. In het weekend van 26 en 27 augustus vindt het evenement 'Huissen ruimt op!' plaats. Tijdens dit tweedaagse event is het shoppen in Huissen nog aantrekkelijker dan normaal, worden er in het centrum activiteiten voor kids georganiseerd en kan men natuurlijk ook terecht voor een hapje en een drankje.

De Huissense ondernemers sluiten de sale-periode af met een knallende finale-uitverkoop en een boel gezelligheid. De finale In het laatste weekend van augustus gaat Huissen voor de finale met het evenement 'Huissen ruimt op'. Niet één, maar zelfs twee dagen lang worden topproducten met kortingen van 50 tot 75 procent en soms zelfs wel 90 procent aangeboden. Hét moment om veel koopjes te scoren. Een heerlijk vest of nog wat sfeervolle kaarsen voor op het terras tijdens de nazomeravond, maar ook sportkleding voor het nieuwe seizoen of accessoires om je woonkamer een ander uiterlijk te geven. Dit weekend allemaal te koop voor weinig. Maar let wel; op = ook echt op!

Plaats voor nieuwe collectie

Winkeliers hebben plaats gemaakt voor de nieuwe najaarscollectie die daar in veel gevallen al (deels) te bewonderen en te koop is. Ook het magazijn moet leeg voor nieuwe voorraad. Tijdens 'Huissen ruimt op' worden producten uit vorige collecties op een kraam voor de winkel aangeboden met mega-kortingen. Dé mogelijkheid om 'voor weinig' wat leuks op de kop te tikken. Het aanbod is net zo divers als de winkels in Huissen en alles gaat weg voor een klein prijsje. Weer of geen weer, dit weekend regent het de laatste zomer-aanbiedingen! Bij mooi weer op de kraam voor de winkel en als het regent in de deelnemende winkels. Huissen ruimt dit weekend echt op en maakt plaats voor de nieuwe collectie!

Ook kleintjes ruimen op

Niet alleen winkeliers, maar ook jonge Huissense bewoners die hun (speel)kamer lekker op willen ruimen, kunnen dit weekend hun spulletjes aanbieden op een heuse 'kleedjesmarkt'. Kids nemen een kleedje mee en spulletjes die ze willen verkopen en zoeken een leuk plekje in het centrum van Huissen. Natuurlijk in overleg met de winkeliers en alleen met tweedehands spulletjes van thuis (en met goedkeuring van de ouders natuurlijk). Wil je meer info, loop dan even binnen bij VanMonique. Monique Bouwmeister kan je vertellen wat er mogelijk is. 'Het is een uitje' Huissen houdt voor de derde keer een dergelijke finale-uitverkoop. Het evenement wordt steeds populairder en is, aan het einde van de schoolvakantie, een gezellig uitje voor het hele gezin.

Koopjes scoren en daarna vakantie-ervaringen uitwisselen op het terras of in het café, terwijl de kids zich kunnen vermaken op een speelattractie of op de kleedjesmarkt. Een mooie afsluiter van de vakantie en een goed begin van een nieuw seizoen. Iedereen is welkom op zaterdag 26 augustus van 09.00 tot 17.00 uur en zondag 27 augustus van 13.00 tot 17.00 uur. Kom naar Huissen en sla je slag!

Modeshow Kaatje Mode en Rijnstraat, mode voor mannen!

TOLKAMER - Nieuwsgierig naar de aankomende trends van dit najaar voor dames en heren? Kom dan op donderdag 24 augustus naar de modeshow van Kaatje Mode en Rijnstraat, mode voor mannen, waar de najaarscollectie wordt gepresenteerd.

Bij Kaatje Mode ziet u onder andere de merken: Summum, Studio Anneloes, Soya Concept en Geisha. Voor een maatje meer is er Yoek, Carleoni, X-Two, Chalou en Plus Basic. Naast damesmodezaak 'Kaatje Mode', ziet u ook herenmodezaak 'Rijnstraat mode voor mannen'. Hier vindt u kleding van de merken: PME legend, Blue industrie, No Excess , State of art, Meyer broeken en overhemden van Olymp.

De kleding wordt aangevuld met schoenen zodat u in Tolkamer terecht kunt voor een totale outfit. U wordt ontvangen door een enthousiast team en zij doen hun uiterste best om u van top tot teen aan te kleden. Er wordt de tijd voor u genomen om te kijken welke stijl het beste bij u past en ondertussen kunt u genieten van een lekker kopje koffie aan de gezellige tafel.

Toegangskaarten 5 euro (verkrijgbaar bij Kaatje Mode). Locatie modeshow: Europakade Tolkamer. De koffie met iets lekkers staat voor u klaar! Zondag 27 augustus koopzondag van 12:00 – 17:00 uur.

Rijnstraat, mode voor mannen. Rijnstraat 3a in Tolkamer 0316 253079. Kaatje Mode. Hoofdstraat 59 0316 847290. Openingstijden: di t/m do van 10:00 – 18:00. vrij. van 10:00 - 20:00. zat. van 10:00 – 17:00.

Succes voor Betuwse Kleindier Vereniging

GENDT - Op 12 en 13 augustus hebben leden van de Betuwse Kleindier Vereniging (BKV) goede resultaten behaald op de jaarlijkse 'Jungtiershau', de internationale konijnen tentoonstelling, in het Duitse Bedburg-Hau.

Er waren ruim 250 konijnen ingestuurd door drie Nederlandse en negen Duitse verenigingen. De dieren werden door professionele keurmeesters gekeurd. Algemeen kampioen van de 78 ingezonden Nederlandse dieren werd Henk Huisman uit Gendt met een rexdwerg in de kleurslag castor. Het dier behaalde het predikaat F96,5. Tweede werd Kenneth Bouwman uit Gendt met een Rex Castor predikaat F96,5. In het verenigingsklassement werd BKV samen met de Vereniging uit Goch gedeeld tweede achter de konijnenvereniging uit Kellen.

De leden van BKV gaan zich nu opmaken voor hun eigen jongdierendag die op zaterdag 16 september in De Leemhof van Gendt plaatsvindt. De entree hiervoor is gratis.

Kinderdorp Doornenburg

DOORNENBURG - Van 21 tot en met 25 augustus verzorgt StiKiDo weer een kinderdorp in Doornenburg, dit is voor alle kinderen (vanaf 4 jaar) die op de basisschool zitten of er dit jaar vanaf gaan. Dit jaar is het thema van het kinderdorp: Legodo.

Inschrijven voor deze week kan op zaterdag 19 augustus vanaf 10:00 uur. Het inschrijfgeld bedraagt 6 euro per kind. Er kunnen maximaal vijfg kinderen door één persoon worden ingeschreven. Er is plaats voor 250 kinderen op Legodo.

"Binnendeuren vrij van glas en hang- en sluitwerk kunnen we ook dit jaar weer gebruiken. Deze kunnen op zaterdag 19 augustus op het kinderdorpterrein worden afgegeven. Voor de begeleiding van de kinderen zijn we op zoek naar enthousiaste leid(st)ers van 15 jaar en ouder. Interesse? Stuur een mail met daarin je naam, geboortedatum en telefoonnummer naar info@stikido.nl of kom op zaterdag 19 augustus naar het kinderdorpterrein."

17 / 18

18 augustus wordt Dorien
63 jaar, van harte gefeliciteerd
en een kus van je zus

Maarten Donker wordt
17 augustus 46 jaar!

Julia.

(o)ma Ien 75 jaar op 17 augustus
dat verdient een felicitatie met een dikke kus!

Liefs: Luc, Bram, Rob, Arno en Heidi

Kado voor Max Peelen die
19 augustus 7 jaar wordt!

Felicitaties van Oma N en Opa G!

Op 14 Augustus is dit paar al 60 jaar getrouwd met elkaar.
Gefeliciteerd namens
kinderen en kleinkinderen.

14-8-1992.

Frank en Monique 25 jaar getrouwd en nog steeds een gelukkig paar.

Pa en Ma.
Henk, Annet,Bo
Wessel en Amy.

Gefeliciteerd!
Van kleine Held tot Grote strijder
wordt onze Jan 21 augustus al 81 jaar
nog vele jaren toegewenst
van Thea & Gerard

Onze ondernemende deugniet Mila gaat naar de basisschool!
4 alweer,gefeliciteerd!

Liefs Papa, Mama ,Sari ,Pip

Dit knappe boefje is 20 augustus 1 jaar

Groetjes opa en oma Mensenkamp

Christiaan en Janine

Dit zéér, zéér zorgzame sub-hoofd Riek,
is op 12 augustus 75 jaar geworden!
Van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal!
Bep, Collette, Eddy, Jessica,
Maikel, Denise

Van harte gefeliciteerd
met jullie 25-jarig huwelijk,
liefs Robin en Senna

Deze mooie kanjer
wordt 18 augustus 21 jaar,
hoera! Proficiat van Omie.

Hoera!
Roan is op 15 augustus jarig
Hij wordt dan 6 jaar
Gefeliciteerd

Neil, Ryan, Glenn
Owen en Fenna

Hiep hiep hoera Lieke wordt op 17 augustus 7 jaar
Dikke kus papa en mama

Gefeliciteerd met je 4de verjaardag lieve Mila!

Liefs opa Dirk,opa Willie

En Oma Wouteriena