De Liemers Helemaal Goed Courant

26 april 2014

De Liemers Helemaal Goed Courant 26 april 2014


Rommelmarkt in Zevenaar

ZEVENAAR - Zondag 25 mei houdt CV de Boemelaars weer haar traditionele voorjaarsrommelmarkt. Deze rommelmarkt zal als vanouds gehouden worden in het Schuttersgebouw van St. Andreas, Oude Doesburgseweg 1 in Zevenaar. De rommelmarkt begint om 11.00 en duurt tot 14.00 uur. De entree bedraagt één euro per persoon.

Op de rommelmarkt zullen weer allerlei goed bruikbare tweedehands goederen aangeboden worden. In de diverse stands zullen weer volop boeken, platen, Cd's, Dvd's, kleding, schoenen, speelgoed, huishoudelijke goederen, porselein, glaswerk, elektronica e.d. aangeboden worden. Na of tijdens het bezoek aan onze rommelmarkt is er in het schuttersgebouw natuurlijk zoals altijd de mogelijkheid om een heerlijk vers gezet kopje koffie of thee te drinken.

Plannen om uw zolder of schuur eens grondig op te ruimen of hebt u dit al gedaan, maar weet u niet waar u met de voor u overbodige doch voor enkele ander nog goed bruikbare goederen naar toe kunt? Bel dan gerust met CV de Boemelaars. Wij komen de goederen dan bij u ophalen. Bel met Linda Vleeming, telefoon (0316) 33 14 13. De goederen kunnen ook zelf afgeven worden bij de loods aan de Industriestraat 4 in Zevenaar. Iedere woensdagavond van 19.00 tot 21.00 uur en zaterdag van 11.00 tot 15.00 uur. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om op zaterdag 24 mei tussen 12.00 en 14.00 uur uw goederen af te geven bij Schuttersgebouw St. Andreas in Zevenaar.

Meer informatie op de website website www.cvdeboemelaars.nl.

Folkcafé De Liemers nieuw in Duiven

DUIVEN - Duiven krijgt er een nieuwe uitgaansgelegenheid bij. Folkcafé de Liemers start op 2 mei met muziekactiviteiten voor jong en oud. Ook de oprichters van dit folkcafé zijn in de leeftijd van zeventien tot zestig plussers. Deze muziekliefhebbers willen hun liefde voor muziek graag met iedereen delen door middel van live muziekavonden.

Elke eerste vrijdag van de maand zal vanaf 20.30 uur de muziek klinken in het folkcafé. De artiesten zullen hier graag voor u optreden. Tijdens deze openingsavond, die overigens gratis toegankelijk is, zullen The Devils in Disguise en Three and a Halfman optreden.

De heren van The Devils in Disguise, Gerard Slutter, Hans van der Wal en Louis Roes zijn de laatste jaren vooral bekend door hun kerst- en seizoenconcerten. Meerstemmige zang is hun handelsmerk. Liedjes, soms ingetogen, vaak hilarisch. Hits uit de '50 en '60 jaren van onder andere The Everly Brothers, Elvis Presley, Johnny Cash en The Beatles.

Daarna Three and a Halfman. Deze akoestische band bestaat uit Sandra Halfman, René Paat, Marc Ditters en Toby Frazer. De bandnaam is een knipoog naar de comedyserie Two and a Half men, maar gezien de huidige bezetting én de achternaam van Sandra, kozen ze voor de bandnaam Three and a Halfman. Zij brengen nummers van onder andere Bruce Springsteen, Fleetwood Mac, John Mayer, Roy Orbison en Adele.

Ook een keer optreden? U kunt zich aanmelden via de website www.folkcafe-de-liemers.webnode.nl of per telefoon (0316) 52 73 58. Het folkcafé is te vinden aan de Kastanjelaan 2 in Duiven. (CCOG)

Open Podium met een Duivens tintje in De Lantaern

ZEVENAAR - Open Podium met een Duivens tintje, singer songwriters en zomerse klanken van een zevenkoppige reggae band in De Lantaern op zaterdag 3 mei.

Jeroen Kloosterman

Deze zanger/gitarist komt uit Duiven. Jeroen heeft in allerlei bandjes gespeeld en veel liedjes zelf geschreven. Maar lekker akoestisch blues spelen en zingen kan Jeroen ook in zijn eentje. Jeroen belooft een optreden van afwisselend oude bekende rocknummers, blues songs en eigen geschreven nummers.

Autumn Leaves

Het akoestisch duo Autumn Leaves komt uit Budel en bestaat uit: Nina de Werk (zang, gitaar en djembe) en Sjoerd Patzer (zang en gitaar). Nina en Sjoerd schrijven samen alle muziek. De muziek van Autumn Leaves is het beste te omschrijven als rustige, akoestische gitaarmuziek met zo nu en dan maat- en sfeerwisselingen, en is te plaatsen in de categorie singer/songwriter.

HeightsMeditation

E en groep van maar liefs zeven muzikanten die bestaat uit serieuze en ervaren musici. Met eigen (reggae)nummers als Princess' en 'Pies Ting' maar ook klassiekers weet de band bij elk optreden het publiek mee te nemen op hun muzikale reis en de liefde voor muziek over te brengen op de toehoorders. HeightsMeditation staat voor kwaliteit en maakt van elk optreden iets bijzonders.

Op zaterdag 26 april Koningsdag is De Lantaern gesloten. Het Open Podium wordt gehouden op zaterdag 3 mei. Zaal open vanaf 20.15 uur. Aanvang 21.00 uur.

De Lantaern, De Hooge Bongert 3 in Zevenaar naast de Bibliotheek. Toegangsprijs is gratis. Meer informatie via de website www.delantaern.nl.

Wereld Tai chi dag in Zevenaar

ZEVENAAR - Het evenement wereld Tai Chi dag vindt jaarlijks plaats op de laatste zaterdag van april.

Het is de bedoeling dat overal ter wereld mensen op pleinen, in parken, tuinen of waar dan ook Tai Chi gaan doen, waardoor er een golf van energie over de hele wereld gaat.

Thai Chi is een bewegingskunst en bestaat uit langzame, vloeiende bewegingen. Het heeft een belangrijke innerlijke werking op zowel lichaam als geest. In de oefeningen ligt de nadruk op (het herstel van) éénwording van lichaam en geest.
De bewegingen bevorderen de soepelheid, gezondheid en gemoedsrust van de beoefenaar. En dat door middel van oefeningen die overal, zonder extra hulpmiddelen en met weinig ruimte uit te voeren zijn. Geschikt voor alle leeftijden en aan te passen op eenieders gesteldheid.

In Zevenaar wordt de Wereld Tai Chi dag gehouden in de Gimbornhof van 13.00 tot 14.30 uur. Verzamelen bij de vijver, ingang Gimbornhof aan de Guido Gezellestraat. De oefeningen worden voorgegaan door Winny de Meij, erkend Tai Chi docente. Deelname is geheel kosteloos. Bij slecht weer gaat het helaas niet door.

DVD over Jonkheer van Nispen van Sevenaer

ZEVENAAR - De Cultuurhistorische Vereniging Zevenaar (CVZ) brengt in een coproductie met de Stichting Zieken- en Ouderenomroep Radio Mozaïek een dvd uit over Jonkheer van Nispen.

De Jonkheer, die in 1947 op het landgoed kwam wonen, vertelt over het landbouwbedrijf en hoe hij gekomen is tot een biologisch landbouwbedrijf, de problemen die er zijn ontstaan met de gemeente Zevenaar. Door de kosten die dat met zich meebracht zijn de onderhouds- en restauratiewerkzaamheden noodgedwongen gestopt. Tevens geeft hij zijn mening waarom het niet goed gaat met de mens en hoe het anders moet. De Jonkheer overleed in 2012.

De interviews met Joyce van Katwijk, reeds decennia lang werkzaam op het landgoed, en de burgemeester van Zevenaar Jan de Ruiter, die vertelt hoe het weer goed gekomen is tussen de Jonkheer en de gemeente, maken de dvd compleet. In de dvd-cassette zit ook nog een boekwerkje van 22 bladzijden over Huis Sevenaer en de familie Van Nispen.

De dvd is bij CVZ te koop tijdens de openingsuren in de verenigingsaccommodatie in het Juvenaat aan de Babberichseweg 23, ingang 3, op dinsdag- en donderdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur en op de Koningsmarkt op zaterdag 26 april ter hoogte van het monument van de 'Vier Tamboers' op het Raadhuisplein.

Cursus eerste hulp bij kinderongevallen

DUIVEN - Ondanks alle aandacht voor ongevallenpreventie vormen kinderen onder de vijf jaar nog steeds de grootste risicogroep als het gaat om ongelukken in en rond het huis.

Jaarlijks komen ruim 50.000 kleine kinderen terecht in het ziekenhuis als gevolg van een ongeval. Voor ouders van kinderen organiseert Stichting Thuiszorg Midden-Gelderland daarom de cursus eerste hulp bij kinderongevallen. Deze cursus voldoet aan de eindtermen van het Oranje Kruis en deelnemers ontvangen een geregistreerd certificaat. Met ingang van 1 januari 2010 zijn gastouders volgens de nieuwe Wet Kinderopvang verplicht hiervan in het bezit te zijn.

Een ongeluk zit in een klein hoekje en kan overal gebeuren: thuis, op straat of op bezoek bij oma. Bleekmiddel lijkt net limonade. Een knikker ziet eruit als een snoepje. Een ruk aan het tafelkleed en de theepot komt in beweging. Direct na een ongeval is het van groot belang dat de juiste hulp wordt gegeven. Tijdens de vier bijeenkomsten die gegeven worden door een ervaren verpleegkundige wordt geleerd hoe snel en op een goede manier gereageerd kan worden en hoe ongelukken voorkomen kunnen worden. Er wordt gebruik gemaakt van speciale oefenpoppen. Medische kennis is niet vereist om aan de cursus deel te nemen.

Informatie voor gastouders

Met deze cursus kunt u een geregistreerd certificaat 'Eerste Hulp aan Kinderen' van het Oranje Kruis behalen. Dit is verplicht voor gastouders. De extra kosten voor dit certificaat bedragen 12,95 euro.

Informatie

Bij voldoende belangstelling start op maandag 26 mei de cursus Eerste hulp bij kinderongevallen in het gebouw aan de Eltensestraat 17 in Duiven. Deze cursus van vier bijeenkomsten is speciaal bedoeld voor ouders en verzorgers van kinderen tussen nul en tien jaar. De bijeenkomsten duren van 20.00 tot 22.00 uur. Informatie en inschrijving via de website www.stmg.nl.

Voor meer informatie kunt u bellen met het Cursusbureau, telefoon (026) 376 15 15 van maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 12.00 uur.

Tweede Ufono discoavond in De Cluse

HERWEN - Op veler verzoek organiseren Dorpshuis De Cluse, Herwen Actief en de mensen van Ufono voor de tweede keer een Ufono disco avond. Deze zal plaatsvinden op zaterdag 3 mei. Het begint om 20.00 en duurt tot 00.00 uur.

Ufono was in de '70 en '80 jaren een begrip in de gehele regio. Van heinde en verre kwam men swingen in Dorpshuis de Cluse waar elke zondag de discomiddag werd gehouden.

Anderhalf jaar geleden werd voor het eerst na jaren een Ufono revival gehouden en dit was een absoluut succes. Vele oude bekenden zagen elkaar na jaren weer en dat zorgde ervoor dat de gezelligheid de boventoon voerde. Omdat er vanuit de bezoekers de vraag kwam om nogmaals een Ufono avond te organiseren staken de mensen van Ufono samen met Herwen Actief en Dorpshuis de Cluse de koppen bij elkaar om weer een avondje Ufono te organiseren.

De mensen van het originele Ufono bestuur zullen deze avond plaatjes draaien zoals zij dat deden in de jaren 70 en wij zijn er trots op dat zij dat weer geheel belangeloos en vol enthousiasme willen doen.

Dus graag nodigen ze iedereen uit deze historische avond met muziek uit die periode samen met ons mee te gaan maken en graag zien wij u dan ook weer swingen en natuurlijk headbangen als vanouds.

Om een beetje de sfeer van de Ufono tijd te proeven is iedereen vanaf zestien jaar welkom en de toegang is gratis.

Viering jubileum ZijActief Groessen

GROESSEN - Op woensdag 2 April was de heuglijke dag dat ZijActief Groessen haar zestigjarig jubileum mocht vieren met een drankje en diner bij zaal Gieling.

Verschillende leden werden door Cartoonist Erwin Hogeboom karakteristiek vastgelegd onder uitbundige reacties. De kerstwerkgroep presenteerde een eigen A.B.C. met de leukste wetenswaardigheden 'petje af'. Met Ellie Thomassen-Bloemberg beleefden ze hun jeugd opnieuw, met het liedje Ons Dorp! Ze zijn iedereen dankbaar voor het slagen van dit bijzonder mooie Jubileumfeest!


Op woensdag 30 april komt de heer Roel Brock van het I.V.N. de dames van ZijActief voorlichten over wat heeft de natuur in de Liemers te bieden in de Lente. De avond wordt gehouden in Het Dorpshuis in Groessen. Aanvang 19.45 uur.

Uitstapje voor 55 plussers

ZEVENAAR - Op dinsdag 13 mei houdt Caleidoz in samenwerking met Pfarrgemeinde St. Vitus in Elten een uitstapje voor 55-plussers naar de Utrechtse Heuvelrug. Daar wordt een bezoek gebracht aan kasteel Huis-Doorn, op een prachtig landgoed, dat vooral bekend is door de Duitse ex-keizer Wilhelm II. Hij woonde er van 1920 tot zijn dood in 1941.

Kaartjes van zestien euro voor de touringcar inclusief entree, rondleiding en koffie met gebak, zijn tot en met woensdag 7 mei verkrijgbaar aan de balie in de Hooge Bongert 3 in Zevenaar. Vertrektijd op dinsdag 13 mei is 13.00 uur vanaf de parkeerplaats naast sporthal Lentemorgen. Vervoer met inklapbare rolstoel en rollator is mogelijk.

4 / 24

5 / 24

DSA houdt haar jaarlijkse Geraniumactie

ZEVENAAR - Dit jaar houdt Drumfanfare Sempre Avanti weer haar jaarlijkse Geraniumactie. Een actie die goed is voor de clubkas en de onderlinge sfeer.

Samen met de bloemen op pad. De bloemen zijn van zeer goede kwaliteit. De kopers van vorige jaar raken nog niet uitgepraat over de volle bloemen, de vele knoppen en de lange bloeitijd. Wilt u ook een geranium kopen van DSA? Dat kan! Er zijn verschillende Geraniums te koop, hangend en staand, in allerlei verschillende kleuren.

Zaterdag 10 mei trekt DSA de wijken in, om de bloemen te verkopen. DSA zetten de bloemen buiten! Wilt u niet wachten en liever meer keuze hebben? Dan kunt u de bloemen kopen in de voorverkoop via een van de leden van DSA, of door te bellen met Maria Lubbers, telefoon (0316) 33 29 44. Bestellen kan tot donderdag 1 mei. De Geraniums worden op zaterdag 10 mei bij u afgeleverd, u hoeft ook pas dan te betalen. De kosten zijn één geranium voor 1,25 euro en een mooie aanbieding: tien geraniums naar keuze voor elf euro.

Dus wilt u ook mooie kleurrijke geraniums in de tuin of in de bakken op uw balkon, met een zeer lange bloeitijd? Of een mooi cadeautje voor Moederdag op 11 mei? Koop dan uw Geraniums bij DSA, via de voorverkoop of op zaterdag 10 mei bij u in de wijk!

Lezing beslissingen rondom het levenseinde

DUIVEN - De zorg aan het einde van het leven is vaak onderwerp van discussie in de media. Dat is ook niet zo raar. Het is een emotioneel moeilijke tijd.

U kunt te maken krijgen met ingewikkelde vraagstukken. Zo is er veel onduidelijk over allerlei beslissingen waar u mee te maken kan krijgen, zoals niet reanimeren, sedatie of zelfs euthanasie. Dat zijn de thema's op donderdag 15 mei. Netwerkcoördinator Ans Blom zal in deze lezing uitleggen wat er wel kan en wat niet. Ook worden de verschillende begrippen en wettelijke mogelijkheden besproken. Wat is de rol van de mantelzorger? Er is tevens gelegenheid voor het stellen van vragen.

Beslissingen rondom het levenseinde op donderdag 15 mei van 19.30 tot 20.30 uur in Bibliotheek Duiven, Rijksweg 53 in Duiven. Kosten geen.

Aanmelding

U kunt zich aanmelden bij het Meldpunt Vrijwillige Thuishulp/Steunpunt Mantelzorg, telefoon (0316) 28 20 32 iedere werkdag tussen 09.00 en 11.00 uur of via e-mail MVT@mikado-welzijn.nl. Graag opgeven voor dinsdag 13 mei in verband met de organisatie.

Heeft u interesse in deze bijeenkomst en heeft u problemen met oppas of vervoer, neem dan op tijd contact op met het Meldpunt Vrijwillige Thuishulp. Samen met u zoeken zij naar een oplossing.

Reünie op basisschool De Timp

DUIVEN - Op zondag 22 juni houdt basisschool De Timp voor oud-leerlingen en -personeel een reünie op De Timp van 14.00 tot 17.00 uur. Op vrijdag 1 augustus zal basisschool De Timp gaan sluiten.

Wij willen graag met oud-leerlingen en – personeel door middel van een reünie elkaar nog eenmaal op De Timp ontmoeten voor een goed gesprek en om herinneringen op te halen. Hoe mooi is het om dat op onze eigen school te doen. Je kunt jezelf opgeven door een mailtje te sturen naar reuniedetimp@gmail.com.

Op de website www.de-timp.nl onder het kopje reünie kun je zien wie er zich inmiddels hebben aangemeld voor zondagmiddag 22 juni. Ook via Facebook (basisschool De Timp) zijn er al veel leuke foto's en reactie te vinden met betrekking tot de school en de reünie.

Theatergroep UIT staat weer op de planken

ZEVENAAR - Theatergroep UIT staat ook dit jaar weer op de planken van het Musiater. Ditmaal met de zwarte komedie 'Laten we het vieren", geschreven door Paul Haenen en geregisseerd door Carolien van Workum. Het is een zogenaamde sitcom (situatie komedie) waarbij de personages in allerlei onverwachte verwikkelingen raken. Zoals van Haenen verwacht kan worden zijn de dialogen vilein en doorspekt met zijn bekende humor.

Alles draait om de hoofdpersoon Rutger (Theo Harmsen). Hij wordt 65 jaar en wil dit vieren met een aantal boezemvrienden, die elkaar een lange tijd niet hebben gezien. Samen hebben ze ups en downs meegemaakt. Maar vooral het oude zeer tussen Nanja, Petra, Anke, Connie, Merel, Frans en Henk, komt deze avond naar buiten.

Rutger heeft echter nog een andere, minder prettige reden om de vriendenclub bij elkaar te roepen. En dat bericht wil hij pas aan het eind van de avond mededelen. Maar dan moet de stemming wel veranderen. Hij doet er dan ook alles aan om deze avond zo plezierig mogelijk te laten verlopen en roept zijn vrienden op vooral de mooie momenten uit hun jarenlange vriendschap met hem te vieren.

Aan het eind van de avond moet Rutger echter verzuchten: "Deze avond verliep niet, zoals ik het gepland had."

De zwarte komedie is te zien op vrijdag 16 en zaterdag 17 mei in Het Musiater in Zevenaar. Aanvang 20.15 uur. Entree bedraagt twaalf euro vijftig. Kaarten verkrijgbaar aan de kassa van het theater, telefoon (0316) 52 44 77.

Trefpunt alleengaanden in Zevenaar

ZEVENAAR - Het Trefpunt alleengaanden van Caleidoz is een plek waar u eenmaal per twee maanden op een ontspannen manier andere alleengaanden kunt ontmoeten om samen activiteiten te ondernemen.

Doel van de middag is mensen de mogelijkheid te bieden om aan te haken bij initiatieven die ontstaan vanuit interesses en hobby's van de aanwezigen. Inmiddels zijn er vanuit de groep diverse activiteiten opgezet zoals een wandel- en fietsgroep en een eetclub. Tijdens de bijeenkomst heerst een open sfeer waar iedereen zich welkom voelt.

Het eerstvolgende Trefpunt is op zaterdag 3 mei van 14.00 tot 16.00 uur bij Caleidoz, De Hooge Bongert 3 in Zevenaar. De middag bestaat uit een korte informele kennismaking in kleine groepen en ruimte om samen activiteiten te plannen. Iedereen is welkom. Graag aanmelden bij Marrie Boshuis via mobiel (06) 20 63 55 63, e-mail m.boshuis@caleidoz.nl of bij de receptie van De Hooge Bongert, telefoon (0316) 52 69 94.

Workshop Schilderen met paletmes

DUIVEN - Bij de Kunst Kring Duiven wordt door Twenny Krens een workshop Schilderen met een paletmes' gegeven. Iets heel anders dan met een penseel want deze keer wordt met een soort spatel acrylverf op het doek aangebracht.

In het eerste deel wordt de techniek uitgelegd want het opnemen van de acrylverf en het strijken met het mes op het doek vergen enige handigheid. Na de lunch kunt u, naar een voorbeeld of eigen idee, uw eigen schilderij gaan produceren. Materiaal is aanwezig. U wordt verzocht zelf de lunch mee te nemen.

De workshop is op zaterdag 3 mei van 10.00 tot 12.00 uur, daarna lunch aldaar en vervolgens van 13.00 tot 15.00 uur. De prijs 45 euro exclusief materiaal.

Voor meer informatie en aanmelding kunt u ons secretariaat bellen op dinsdag, woensdag of donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur, telefoon (0316) 28 04 69. Gemakkelijker is aanmelden met een mailtje aan info@kunstkringduiven.nl.

De Kunst Kring Duiven is gevestigd Visserlaan 41 in Duiven aan de spoorzijde!

Snorkelduikers slagen voor snorkel en resucue brevetten

Lobith - Zaterdag 12 april zijn snorkelduikers van duikteam Sub Aqua Libera geslaagd voor hun snorkel en resucue brevetten.

Na een spannend en vermoeiend examen slaagden alle kandidaten. Voor hun examen moesten de kinderen onderwater zwemmen, buddy breathen (met twee personen één ademvoorziening delen), met hun uitrusting aan te water gaan en elkaar met verschillende methodes vervoeren waarmee de kandidaten lieten zien in staat te zijn elkaar te redden in noodsituaties.

De kinderen trainen op donderdagavond waarbij de lessen bestaan uit een conditietraining in de vorm van spellen als onderwaterhocky en een stormbaan, een snorkeltraining waarbij alle vaardigheden voor het snorkelexamen worden geoefend, een persluchttraining waarbij de kinderen onder water oefenen met een volledige duikset en een funles in de vorm van bijvoorbeeld nachtduiken of op water lopen met waterballs.

De jeugdlessen zijn vanaf tien jaar en de contributie is slechts acht euro per maand bij automatische incasso. Vanaf veertien jaar kunnen kinderen deelnemen aan een 1e ster open water diver cursus waarin zij worden opgeleid om in het buitenwater te duiken.

Bij duikteam Sub Aqua Libera mag je eerst vier keer gratis komen meetrainen. Er loopt nu een speciale jeugdactie: kinderen tot en met dertien jaar krijgen bij een jaar lidmaatschap een gratis snorkelset. Voor meer informatie kun je kijken op de websitewww.subaqualibera.nl en als je graag een afspraak wilt maken om langs te komen kun je mailen naar opleidingen@subaqualibera.nl. Hier kun je als volwassene (vanaf veertien jaar) ook contact opnemen voor een gratis introductieduik. Er zijn opleidingen voor beginnende en gevorderde duikers.

Drama en komedie in Filmhuis Didam

DIDAM - Op maandag 28 april wordt het Engels drama 'The Selfish Giant' vertoond. De dertien jarige Arbor en zijn beste vriend Swifty zijn beiden geschorst van school en wonen in een arme wijk. Dan ontmoeten ze Kitten, een cynische en hebzuchtige ijzerhandelaar, voor wie ze metaal gaan verzamelen met behulp van paard en wagen.

Op woensdag 30 april om 13.30 uur draait de Nederlandse familiefilm 'Finn'. Finn is een spannende en ontroerende film over de 9-jarige Finn die graag viool wil leren spelen, ondanks dat het niet mag van zijn vader. Deze film is voor alle leeftijden. In de pauze krijgen de kinderen iets te drinken en een traktatie. Als kinderen hun kinderfeestje willen vieren met een filmbezoek en u laat dat weten bij het Filmhuis zorgen we voor een verrassing. We verloten ook een boek van Finn.

Eerste viering van Koningsdag in Herwen

HERWEN - Op zaterdag 26 april is het eindelijk zover, de eerste viering van Koningsdag in Herwen.

Om 09.00 uur begint de feestelijke dag op het schoolplein met een vendelhulde, verzorgd door de vendeliers van Schuttersgilde Vrede & Vriendschap, onder muzikale begeleiding van de koninklijke muziekvereniging St. Caecilia.

De vlag wordt plechtig gehesen waarna de muziek voorop zal gaan in de stoet met versierde fietsen van de kinderen. De bonte optocht door Herwen eindigt bij Dorpshuis de Cluse.

Binnen is er van alles te doen, een groot deel van de sporthal is omgebouwd tot Oranje speeldorp en uiteraard ontbreekt het Oranje terras niet. De kinderen die hun fietsen het mooiste versierd hebben, worden beloond met een beker die beschikbaar is gesteld door Carnavalsvereniging De Clusenarren.

Deze prijsuitreiking zal om 11.30 uur plaatsvinden. Daarna is het feest nog niet afgelopen, om 11.45 uur is de trekking van de loterij met veel leuke prijzen. Om 12.00 uur is de afsluiting van deze gezellige ochtend.

Lenteconcert voor tachtig jarige Crescendo!

ZEVENAAR - Muziekvereniging Crescendo bestaat dit jaar tachtig jaar en tijdens het Lenteconcert in het Musiater op 6 april werd hier uitvoerig aandacht aan besteed. Als vereniging staat Crescendo al tachtig jaar garant voor muzikale kwaliteit, behoud van tradities en het organiseren van unieke projecten en evenementen.

Het jaarlijkse Lenteconcert in het Musiater bewijst al jaren lang dat Crescendo sprankelt van jeugdigheid. Tijdens dit concert traden alle muzikale leden van Crescendo ten tonele in het Musiater. Van blokfluitgroep naar jeugdorkesten en van fanfareorkest naar slagwerkgroep.

Tijdens deze editie stond het programma van het fanfareorkest in het teken van de tachtig verenigingsjaren van Crescendo. De muziek werd soms versterkt met spectaculair oude beelden. De slagwerkgroep bracht een nieuw repertoire met (verrassend genoeg) muziek die op het Wereld Muziek Concours werd gespeeld door andere muziekgezelschappen. De presentatie was wederom in handen van Liemers' spreekstalmeester John Overmars. Voor de toegift verzamelde alle Crescendoleden zich op het podium en speelde 'Wonderful Days' van Charlie Nowloys en Mental Theo. Dat er nog vele Wonderful Days mogen volgen. Voor meer informatie zie de website www.crescendo-zevenaar.nl.

Bibliotheek Liemers boordevol activiteiten

LIEMERS - De Bibliotheek Liemers houdt op woensdag 30 april weer leuke activiteiten voor kinderen. Wil je creatief bezig zijn, of juist lekker achterover liggen en luisteren naar een spannend verhaal: bij de bibliotheek kan het allemaal!

Bibliotheek Zevenaar

Samen met het Liemers Museum houdt de bibliotheek een spannend voorleesuurtje voor kinderen tussen vier en acht jaar, samen met ……. een mammoet! Kom woensdagmiddag 30 april om 14.00 uur naar de bibliotheek van Zevenaar en misschien mag jij een echt mammoetbot vasthouden!

Bibliotheek Duiven

Op woensdagmiddag 30 april kun je samen met atelier Dorothy vrolijke lente-eieren maken. Natuurlijk is de workshop weer gratis en voor iedereen die het leuk vindt om creatief bezig te zijn. Bibliotheek Duiven van 14.00 tot 16.00 uur.

Bibliotheek Westervoort

Wil je liever cupcakes versieren, dan moet je op woensdag 30 april van 14.00 tot 16.00 uur in de bibliotheek van Westervoort zijn. Deze workshop is voor kinderen tussen de zes en twaalf jaar en gratis.

Graag tot ziens in een van onze bibliotheken. Kijk ook op de website www.debibliotheekliemers.nl.

Lotenverkoop Zonnebloem afdeling Westervoort

WESTERVOORT - De opbrengst van de lotenverkoop komt geheel ten goede aan de landelijke, de regionale en de afdelingsactiviteiten van de Zonnebloem. Zoals Zonnebloembootreizen en busreizen, de regionale activiteiten zoals de verwenmiddagen en de dagboottocht en niet te vergeten de activiteiten van de afdeling Westervoort zelf. Zoals het bezoeken van onze gasten en het organiseren voor onze gasten van onze afdeling Westervoort van een High Tee, een bustocht, een rolstoel middag, een bingo, of zomaar een gezellige middag.

De Zonnebloem zorgt dat gasten uit het isolement worden gehaald in de huidige tijd van bezuinigen en minder te besteden hebben. De vrijwilligers van de afdeling Westervoort zullen de loten vanaf donderdag 1 mei verkopen. Koop een lot en laat de vrijwilliger niet in de kou staan, zij gaan er volledig voor, u ook?

Heeft u interesse om ook als bezoekvrijwilliger binnen onze afdeling te functioneren neem dan contact op met Nelie Harmsen, telefoon (026) 311 80 66 of met Jos Booltink, telefoon (026) 311 44 34. Wij zijn blij met nieuwe vrijwilligers en kan onze wachtlijst voor onze gasten worden weggewerkt.

Voorjaarsvakantie met Kids films in Zevenaar

ZEVENAAR - Een adembenemende reis door de Amazone 'Amazonia' is te zien van maandag 28 april tot en met vrijdag 2 mei om 14.30 uur.

Een jong aapje, in gevangenschap opgegroeid, komt na een vliegtuigongeluk hulpeloos en alleen terecht in het midden van het Amazonegebied. Het gevaar loert overal en het aapje zal moeten leren zich staande te houden. Een prachtige film voor jong en oud en biedt een reis door een van de mooiste plekken op aarde. Vanaf zes jaar.

Een week later is de Noorse film 'Superheld' te zien van zondag 4 tot en met woensdag 7 mei om 14.30 uur. Mudolf van elf laat zich graag pesten. Niet omdat hij het zo leuk vindt, maar dan kunnen ze het niet doen bij anderen. Van zijn Lise zijn nieuwe buurmeisje leert hij de fijne kneepjes van de vechtsport Aikido. Dan kan hij zich voortaan verdedigen. Maar zo simpel werkt het niet.

Voor volwassenen draait de Belgische romantische tragikomedie 'Henri'. Op zaterdag 26, zondag 27 en dinsdag 29 april te zien om 20.15 uur. Op dinsdag ook om 10.30 uur te zien. Na het overlijden van zijn vrouw, weet de goedmoedige caféhouder Henri niet zo goed raad meer met zijn leven. Hij krijgt het advies een witte vlinder in te huren, een werknemer met een verstandelijke beperking. Zo ontmoet Henri de openhartige en vriendelijke Rosette.

'12 Years A Slave' draait nog op maandag 28 en woensdag 30 april om 20.15 uur. Voor meer informatie en reserveren zie de website www.filmhuiszevenaar.nl of bel naar telefoon (0316) 34 42 50.

Derde Duiven springlevend

DUIVEN - Op (koop) zondag 27 april zal in het centrum van Duiven voor het derde achtereenvolgende jaar het evenement 'Duiven Springlevend' plaatsvinden.

Het evenement staat geheel in het teken van 'springen' met onder andere straattheater-acts van de uit Belgie afkomstige 'MonStars' (trollen die met hun springveren wel twee meter hoog springen), de allernieuwste top-attractie de 'SkySwing', een Bungee-trampoline en een springkussen voor de allerkleinsten. Uitdagende attracties waaraan men gratis kan deelnemen of naar kan komen kijken!

Daarnaast verzorgd sportcentrum AeroFitt uit Duiven een aantal leuke (sport)activiteiten voor de jeugd en zijn er demonstraties en clinics van de springgroep en het demo-team van s.v. Thuve.

Duiven Springlevend begint om 12.00 en eindigt om 17.00 uur.

Opbrengst collecte Fonds Gehandicaptensport

DUIVEN - De collecte voor het fonds gehandicaptensport, die in de week van 30 maart tot en met 5 april plaatsvond, heeft in Duiven, Groessen en Loo tezamen het mooie resultaat van 6021,59 euro opgebracht. Het collectecomité in Duiven wil iedereen bedanken voor zijn of haar bijdrage.

Wilt u volgend jaar van 29 maart tot en met 4 april 2015 ook meehelpen om in Duiven, Groessen of Loo te collecteren, dan kunt u zich opgeven bij T.E. van Dijk, De Tamboer 6, 6921 TD in Duiven, telefoon (0316) 26 39 09. E-mail t.e.vandijk@hetnet.nl.

Filmhuispodium Zevenaar Van den Heuvel stroomt

ZEVENAAR - De Zevenaarse auteur Rien van den Heuvel liep langs de rivier van Tolkamer tot aan de kust van Goederee. Meeslepend vertelt hij over zijn wandeltocht vol bijzondere ontmoetingen, doorspekt met zijn eigen poëzie, geïnspireerd door het rivierenland. Te zien op zondag 27 april om 14.30 uur. Voor meer informatie en reserveren zie de website www.filmhuiszevenaar.nl of bel naar telefoon (0316) 34 42 50.

Nederlandse Hartstichting afdeling Lobith-Tolkamer-Tuindorp

LOBITH/TOLKAMER/TUINDORP - De collecte voor de Nederlandse Hartstichting heeft tijdens de collecteweek 6 tot en met 12 april het mooie bedrag opgebracht van 1.767,96 euro.

Namens de Nederlandse Hartstichting alle gulle gevers bedankt, ook gaat onze dank uit naar de collectanten voor hun inzet.

Vieringen van St. Franciscuskerk in Babberich

BABBERICH - Op zaterdag 26 en zondag 27 april zijn er in onze kerk geen vieringen.

Zaterdag 3 mei is er om 19.00 uur een Communieviering, met voorganger Pastoraal werker Jeroen Heemink en met medewerking van het Gemengd Koor.

Gebedsintenties overleden ouders Boxstart – van den Boogaard, Fred Lucassen.

Zwemmen door Amsterdamse grachten voor Stichting ALS

ZEVENAAR - Op zondag 7 september zal de derde editie van de Amsterdam City Swim plaatsvinden.

De Amsterdam City Swim is een bijzonder zwemevenement met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderbelichte ziekte die de aandacht hard nodig hebben voor onderzoek, want hoe meer onderzoek, hoe groter de kans dat de ziekte ooit zal worden overwonnen.


In het jaar 2014 wordt er weer gezwommen voor de spierziekte ALS. ALS is één van de meest ernstige en invaliderende aandoeningen van het zenuwstelsel. Door ALS sterven de motorische zenuwcellen in het ruggenmerg en het onderste deel van de hersenen af. Hierdoor komen de signalen vanuit de hersenen niet meer aan bij de spieren.

Jutta Satony en Kristin van Deelen zwemmen samen de Amsterdam City Swim voor een goede vriend en schoonvader waarbij sinds begin november de diagnose ALS is vastgesteld.
Zij zullen samen 2014 meter zwemmen worden door de Amsterdamse grachten. Hun doel is om zoveel mogelijk geld op te halen voor Stichting ALS.Alle donaties die worden gedaan komen minus de kosten van het betalingsverkeer hiervan komen ten goede aan de stichting ALS. Als tegenprestatie voor bedrijven die ons (willen) sponsoren laten wij (indien gewenst) onze wetsuit bedrukken met de reclame van de bedrijven. Doe een donatie op een van de onderstaande donatiepagina's en steun Stichting ALS.

http://www.amsterdamcityswim.nl/nl/donations/add/kristin-van-deelen of
http://www.amsterdamcityswim.nl/nl/donations/add/jutta-satony

Damesteam Sportclub Westervoort kampioen

WESTERVOORT - Het damesteam van sportclub Westervoort is kampioen geworden en naar de 2e klasse gepromoveerd. In Wijchen werd sportclub Woezik Vr2 met 1-6 verslagen.

Sportclub Westervoort stond bol van de spanning. Na twintig minuten maakte sportclub Woezik zelfs op gelukkige wijze de 1-0. Voor de dames van sportclub Westervoort het juiste moment om de wedstrijd te doen kantelen. Lissette Tap schoot eerst voorlangs en zag even later ook de bal op de paal belanden voordat Marianne Veldsema met twee doelpunten voor de ommekeer zorgde. Vijf minuten voor de pauze kreeg Westervoort een terechte penalty die door Lissette Tap snoeihard in het net belande. Sportclub Westervoort had zich herpakt en ging met 1-3 de rust in. Het vertoonde spel en de veilige voorsprong was voor de Westervoortse dames het sein er een echte kampioenswedstrijd van het maken.

Trainer Christos Lentink-Kousounis bracht Naomi Toussaint binnen de lijnen die een door zenuwen overmande topschutter Aafke Kemper kwam vervangen. Een gouden wissel bleek spoedig. Vroeg in de tweede helft maakte Naomi Toussaint aan alle onzekerheid een einde door met een geweldige knal de 1-4 te scoren en was de wedstrijd gespeeld. Ook de wisselspeelsters kwamen binnen de lijnen. Zelfs Yvonne de Kinkelder, die bij een zware blessure drie weken geleden was uitgevallen kreeg speelminuten en bekroonde haar optreden met 200de 1-5. Tien minuten voor tijd scoorde de zestien jarige Jade Hensen de laatse goal en werd de einduitslag van 1-6 bereikt.

Het vele meegereisde publiek uit Westervoort ging met een tevreden gevoel huiswaarts om de dames van sportclub Westervoort op de platte kar door het dorp te zien rijden.

Koningsdag in Oud-Zevenaar

Gezelligheid voor jong en oud op het schoolplein van de brede school Sint Martinus! Foto: Yvonne Heijneman.

ZEVENAAR - Op zaterdag 26 april om 09.30 uur klinkt het Wilhelmus en wordt de vlag gehesen. Daarna gaan de kinderen samen met schutterij St. Anna en schutterij EMM in een fleurige optocht met hun versierde fietsen door de kom van het dorp. Bij terugkomst op het schoolplein is er een leuk spellencircuit en een springkussen.

Er kunnen spulletjes verkocht worden op de vrijmarkt en voor de ouders en iedereen die komt kijken is er een gezellig terras ingericht.

Belangstelling voor het wel en wee van ouderen

ZEVENAAR - Heeft u er wel eens aan gedacht: "Wat kan ik nog doen voor mijn ouders en andere ouderen?" Dan is wellicht de functie Vrijwillige Ouderen Adviseur (VOA) iets voor U!

In deze tijd van vernieuwing van de zorg en het langer thuis blijven wonen, komen er steeds meer situaties voor, waarbij de ouderen veel regels en wetten moeten kennen, om aanspraak te kunnen maken op zorg in en om het huis.

Op dinsdag 13 mei houdt Caleidoz in samenwerking met de ouderenbonden om 19.30 uur in De Hooge Bongert een informatieve avond met als thema 'Ouderenadvisering'.

Enkele sprekers zullen toelichten wat de taken en het werkveld van de vrijwillige en beroeps ouderenadviseur inhouden, hoe dit in de praktijk wordt ervaren en uitgevoerd.

Als u hier meer over wilt weten, meldt u zich dan voor deze informatieavond aan bij Christel Hovers, Ouderenadviseur Caleidoz, telefoon (0316) 24 32 00, e-mail c.hovers@caleidoz.nl.

Vieringen van St. Franciscuskerk in Babberich

BABBERICH - op zaterdag 26 en zondag 27 april zijn er in onze kerk geen vieringen.

Zaterdag 3 mei is er om 19.00 uur een Communieviering, met voorganger Pastoraal werker Jeroen Heemink en met medewerking van het Gemengd Koor.

Gebedsintenties overleden ouders Boxstart – van den Boogaard, Fred Lucassen.

Inloopmiddag bij De Wervelkolom in Zevenaar

ZEVENAAR - Bent u op zoek naar een steuntje in de rug of wilt u meer informatie over rug en of nekpijn?

De Nederlandse Vereniging van Rugpatiënten De Wervelkolom houdt maandelijks een inloopmiddag in Ziekenhuis Zevenaar. De inloopmiddag biedt mensen met rug en of nekklachten de mogelijkheid te praten met ervaringsdeskundigen van NVVR De Wervelkolom.

Het gesprek richt zich op het verkrijgen van informatie en advies over rug en of nekklachten en de gevolgen daarvan voor het dagelijkse leven. Tevens kan men kennismaken met de patiëntenorganisatie en haar activiteiten.

De inloopmiddag is op vrijdag 2 mei van 14.00 tot 16.00 uur in Ziekenhuis Zevenaar, Hunneveldweg 14 in Zevenaar.

Informatie over NVVR de Wervelkolom via de website www.ruginfo.nl. E-mail info@nvvr.nl of bel naar de informatielijn (088) 070 72 00.

Bingo bij Voorwaarts Voor Elkaar

DUIVEN - Op vrijdag 9 mei een verhalen bingo bij Voorwaarts, Voor Elkaar.

Voorwaarts, Voor Elkaar is een inloopochtend voor iedereen, met leuke gezellige wisselende activiteiten! Op 9 mei is er een spannende verhalen bingo met leuke tuinprijsjes bij de Seniorenclub, Eilandplein 300 in Duiven (ingang Vlielandlaan). Tijd van 09.30 tot 11.15 uur. Kosten zijn één euro per persoon. Informatie via telefoon (0316) 26 22 74. E mail voorwaartsvoorelkaar@hotmail.nl.

Caritasviering in St. Martinuskerk Herwen

HERWEN - De Caritasgroep Herwen en Aerdt nodigen iedereen uit voor de jaarlijkse Caritasviering op zondag 18 mei om 11.00 uur in Martinuskerk. Er zal deze dienst worden voorgegaan door Pastor Ria Doornbusch.

Thema zal zijn Luisteren doet leven. Het dames-, heren- en Liturgiekoor zal de muzikale begeleiding verzorgen. Een aantal jongeren zal ook bijdrage leveren aan deze viering. Wij willen iedereen vragen iets me te nemen voor de voedselbank. Houdbare artikelen zoals macaroni, spaghetti, soep in blik, koffie, thee, melk, pastasaus enzovoorts.

De collecte tijdens de viering zal gehouden worden voor de StichtingGeefTijsEenKans. Een ernstig ziek kindje uit Tolkamer wat alleen in Amerika een juiste behandeling kan krijgen.

Wij hopen vele mogen begroeten op zondag 18 mei in de St.Martinuskerk in Herwen. Na de viering is er koffie en cake voor iedereen.

Dedein U12 Kampioen

DIDAM - Basketbalvereniging Dedein uit Didam heeft er een jong kampioensteam bij!

Het team van Claudia Slangewal werd op de valreep kampioen in de competitie voor kinderen tot en met twaalf jaar. De trainster is trots op de kinderen en kijkt er naar uit om het team volgend jaar verder te gaan begeleiden.

Wil je net als de andere kinderen ook meedoen? Kijk voor meer informatie op de website www.dedein.nl en sport lekker mee!

Voorjaarsconcert in kerkje van Aerdt

AERDT - Op zaterdag 10 mei om 20.00 uur houdt Kunstkring Het Gelders Eiland in de Kerk van Aerdt, haar voorjaarsconcert in het sfeervolle Kerkje van Aerdt. Deze keer met Lisa Franken, piano en cello. Naast het concert kunt u tevens genieten van onze lopende expositie.

Lisa Franken (1984) begon al op de leeftijd van drie jaar met piano en cello. Met zestien jaar nam haar muzikale studie een aanvang en koos zij beide instrumenten als hoofdvak.

Zij studeerde aan het conservatorium van Keulen, Brussel en Maastricht en sloot de opleiding Master of Music voor zowel piano als cello met onderscheiding af.

Concertreizen brachten haar naar tal van West-Europese landen en tevens naar Rusland en Jordanië. Op internationale concoursen en festivals heeft ze talrijke prijzen en onderscheidingen in de wacht weten te slepen.

Sinds 1999 is zij in actief als soliste (ook met orkest) en kamermusicus. In 2013 was zij plaatsvervangend solocelliste bij het symfonieorkest van Aken.

Tijdens het concert bij de Kunstkring brengt zij werken ten gehore van J.S. Bach, F. Schubert, F. Chopin, G. Cassado, M. Ravel, C. Debussy en Z. Kodàly.

De toegangsprijs voor dit concert bedraagt vijftien euro. Donateurs van de Kunstkring betalen slechts twaalf euro vijftig. Kinderen tot twaalf jaar gratis, onder begeleiding van een volwassene. Wees er snel bij, want voor u het weet is het concert uitverkocht.

U kunt reserveren, telefonisch via nummer (0316) 54 23 64 of (0316) 34 58 85. Het kan ook per e-mail info@kunstkringhge.nl. U vind de Kerk van Aerdt aan de Kerkweg 26 in Aerdt.

Meer informatie vindt u ook op de website www.kunstkringhge.nl. U vindt ons ook op www.facebook.com/kunstkringhge en op Twitter via @kunstkringhge.

Bevrijdingsfeest in Zevenaar

ZEVENAAR - Het Bevrijdingsfeest in Zevenaar zal voor de vierde maal worden gehouden op maandag 5 mei door St. Muziekstad Zevenaar.

Op deze bijzondere dag zal er een mooi programma worden neergezet. 's Middags staat van 13.30 tot 16.00 uur Cartoonist Party Tour Erwin Hogeboom garant voor veel fun op het Raadhuisplein waarbij Jacobus Wieman Poppentheater zorgt voor een feestje voor de allerkleinsten. DJ Tarik en de Molukse Dansgroep Zevenaar staan garant voor een middag vol muzikaliteit. Maar dit is nog niet alles, want het avondprogramma liegt er ook niet om.

Om 20.00 uur zal het vredesvuur worden ontstoken. Dit vredesvuur is in de nacht van 4 op 5 mei opgehaald vanuit Wageningen door een hardloopteam van Atletiekvereniging De Liemers. Dit gebeurt in estafettevorm. Door het team zijn op begraafplaatsen bij oorlogsgraven in onze gemeente in Giesbeek, Lathum, Angerlo en Zevenaar bevrijdingsvuurkaarsen neergezet. Na het ontsteken van het vredesvuur kan het feest losbarsten.

Doedelzakband Beatrix Pipe Band en dansgroep De Toetenburgers zorgen voor een mooi geheel. Kaliber zal 's avonds een spetterend optreden verzorgen. De zeskoppige formatie staat garant voor een avond vol energie! Kortom een hele bijzondere dag met de gehele tijd iets moois op het programma!

Jubileumconcert Liemers Mannenkoor

ZEVENAAR - Liemers Mannenkoor - 25 Jaar Jong! Jubileumconcert. Het Musiater staat zondag 27 april geheel in het teken van het jubilerende Liemers Mannenkoor! Aanvang 11.30 en 19.30 uur.

Het 100-stemmige koor onder leiding van dirigent Emile Engel staat hierbij voor de uitdaging u een groots en gedurfd Jubileumconcert voor te schotelen. U waant u zich in een heuse operazaal, waarbij koor en begeleiding, ondersteund door prachtig licht en beeld, u met wereldberoemde koorwerken in vervoering brengt.

Het Liemers Mannenkoor neemt u mee op 'wereldreis' met onder andere stukken uit beroemde Italiaanse Opera en Operettes, klassiek Slavisch koorwerk, maar zeker ook met prachtige delen uit een aantal eigentijdse musicals. Kortom wees welkom en geniet van het Liemers Mannenkoor! Twee voorstellingen. Prijs twintig euro. Extra prijsinformatie: exclusief consumptie.

Cursussen in Het Musiater

Korte Keuze cursus- slagwerk

Is uw zoon en of dochter geïnteresseerd in muziekles, maar weet hij of zij nog niet welk instrument? Dan hebben wij de oplossing voor u, de Korte Keuze Cursus!

In deze cursus maak je nader kennis met een instrument. De cursus bestaat uit zeven lessen van twintig minuten en kost negentig euro. Daarna kun je je eventueel inschrijven als leerling van de muziekschool. Docent Albert van der Heide. Start cursus op zaterdag 10 mei in de ochtend.

Het Musiater, Bommersheufsestraat 62 in Zevenaar. E-mail info@hetmusiater.nl. Website www.hetmusiater.nl. Telefoon (0316) 52 44 77. Openingstijden kassa op dinsdag, woensdag en vrijdag van 11.00 tot 14.00 uur en drie kwartier voor aanvang van een voorstelling. Reserveren is ook mogelijk via de website.

Kom volleyproeven bij Actief '81

WESTERVOORT - Volleyballen bij Actief '81, dé recreatieve volleybalvereniging van Westervoort en omstreken smaakt altijd naar meer. Wie na het proefdraaien heeft gemerkt hoe leuk het samenspelen is blijft vanzelf nog even hangen om na te praten.

Actief '81 biedt in de maanden mei en juni de gelegenheid om gratis mee te spelen. Normaal is het al goedkoop (vanaf elf euro per maand), maar nu dus een unieke kans om de keuze na de zomer wat makkelijker te maken.

Proef de sfeer in de Pals of de Nieuwhof waar op verschillende niveaus wordt gespeeld. Schuif aan in het veld met gemengde teams, in de heren- of damescompetitie, kom snuffelen bij de herenrecreanten of de gemengde groepen die ook mee doen in de recreantencompetitie in Pannerden of zoek aansluiting bij een van de damesteams. Met name het competitieteam dames 1 (3e klasse), de heren dinsdagavond en de woensdagavond gemengd hebben nog ruimte.

De speelavonden in de Nieuwhof zijn op maandag van 21.00 tot 22.30 uur en op dinsdag vanaf 19.30 tot 22.30 uur. Op woensdagen wordt er vanaf 20.30 tot 22.00 uur op meerdere niveaus in Sportsplanet de Pals gespeeld. Meer weten over Actief '81, kijk op de website www.actief81.nl of e-mail naar secretariaat@actief81.nl.

Gezamenlijk concert groot succes

ANGERLO - Op zondag 15 april sloegen de harmonieën van muziekvereniging Nieuw Leven uit Angerlo en St. Radboud uit Silvolde de handen ineen om samen een concert te verzorgen in Dorpshuis De Meent in Angerlo.

Voor een behoorlijk gevulde zaal trapten de muzikanten van St. Radboud af met een aantal fraaie werken. Het ongeveer vijftig muzikanten tellende orkest onder leiding van dirigent Robert Wijnands liet zich van haar beste kant zien.

Na de pauze was het de beurt aan Nieuw Leven. Het orkest onder leiding van Ruud Lanters liet horen dat ook zij de werken goed hadden ingestudeerd.

Klapper van de ochtend was het gezamenlijke optreden van beide orkesten.

Het was een indrukwekkend gezicht en gehoor om tachtig muzikanten de nummers African Symphony en Utopia te horen en zien spelen. Beide dirigenten dirigeerden één nummer.

De muzikanten hadden er zichtbaar plezier in. Een unieke kans om eens in zo'n groot orkest te spelen. Dit gold uiteraard ook voor de dirigenten.

De jeugdleden van Nieuw Leven ontbraken op dit concert. Zij hebben dit keer hun eigen concert! Op dinsdagavond 27 mei om 19.00 uur zullen zij, ook in Dorpshuis De Meent, met plezier laten horen hoe ver zij gevorderd zijn met de lessen. Op deze avond is ook informatie te verkrijgen over de muzieklessen die Nieuw Leven verzorgt.

Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen via e-mail secretariaat@nieuwleven-angerlo.nl of neem een kijkje op de website www.nieuwleven-angerlo.nl.

Mei activiteiten in Het Palet

DUIVEN - Maandag yoga van 09.15 tot 12.00 uur. Sjoelen/inloop van 14.00 tot 16.30 uur. Smartlappenkoor van 19.30 tot 22.30 uur.

Dinsdag Engels van 09.30 tot 12.00 uur. Koersbal van 13.30 tot 16.30 uur. Klaverjassen/Jokeren van 19.30 tot 22.00 uur.

Woensdag Creatieve handvaardigheid van 09.30 tot 12.00 uur. Vrijwilligers vergadering van 19.00 tot 22.30 uur. Anbo van 14.00 tot 16.30 uur. Bingo van 14.00 tot 16.00 uur.

Donderdag Studiekring van 09.30 tot 12.00 uur. Klaverjassen/Jokeren/inloop van 14.00 tot 16.30 uur. Darts van 19.30 tot 22.00 uur. Stemburo Europese verkiezingen van 08.00 tot 23.00 uur.

Vrijdag Schaken van 10.00 tot 12.00 uur. Bridge van 13.30 tot 16.30 uur.

Het Palet – Trefpunt 50+, Mondriaanstraat 14 in Duiven. Mobiel (06) 19 93 16 96.

Burgemeester schrijft boek over vermoord joods gezin

LIEMERS - Op donderdagavond 1 mei zal in het Gildehuis, Dorpsdijk 16 in Lobith het boek "Wij zijn hier maar alleen" over de joodse familie Northeimer gepresenteerd worden. Vanaf 19.00 uur is eenieder welkom op deze openbare en gratis bijeenkomst van de Heemkundekring Rijnwaarden. Om 19.30 uur zullen voordracht en presentatie beginnen.

Het rijk geïllustreerde boek (336 p.) is geschreven door Mark Slinkman, burgemeester van de gemeente Rijnwaarden. Slinkman zal tijdens deze avond een voordracht houden over de inhoud van het boek en daarna zelf de eerste exemplaren van het boek aanbieden aan de Commissaris van de Koning in Gelderland, de heer C. Cornielje, alsook aan twee nabestaanden van de familie Northeimer.

In verband met de planning wordt men verzocht zich aan te melden via email mariasnip1@live.nl of telefonisch bij Maria Snip-Janssen, (0316) 54 32 03. Meer informatie op de website www.heemkundekringrijnwaarden.nl.

Wie durft nog met Windows XP te werken?

ZEVENAAR - Iedere oplettende computeraar heeft natuurlijk gehoord, gezien of gelezen dat Windows XP is gestopt met de ondersteuning van dat programma en dat er geen updates meer voor komen. Daardoor is een XP computer een gemakkelijke prooi voor hackers en criminelen geworden. Het is dan ook erg onvoorzichtig om nog met zo'n computer te werken en al helemaal uit den boze om er nog mee te internetten en internetbankieren!

De banken hebben hun voorwaarden enorm aangescherpt en een daarvan is dat iedereen verplicht is om op een 'veilige computer' te internetbankieren. Windows XP is dat dus niet meer! Gelukkig weten de vrijwilligers van de Senioren Computersoos Zevenaar dat ook en alle daar in gebruik zijnde computers zijn goed beveiligd en hebben veilige programma's. Zij kunnen eventueel adviseren om computers veiliger te maken of om te (laten) bouwen. Niet elke computer is er voor geschikt maar binnen lopen en eens informeren kan geen kwaad.

Op de dinsdagmiddag zijn de meest technische vrijwilligers aanwezig om advies en informatie te geven.
De XP computer is nog wel te gebruiken voor spelletjes, foto's enzovoorts! De computersoos is elke maandag, dinsdag en woensdag open van 13.45 tot 16.30 uur! Op maandag kan op afspraak gewerkt worden, op dinsdag zijn de meest technische vrijwilligers aanwezig en op woensdag is het meestal minder druk. Een vijftig minuten 'les' kost twee euro inclusief koffie of thee.

De computersoos wordt gehouden in het dienstencentrum van Caleidoz aan De Hooge Bongert 3 in Zevenaar.

zaterdag 26 april
Wereld Tai Chi dag Zevenaar
Gimbornhof, Guido Gezellestraat, Zevenaar, 13.00 uur

zaterdag 26 april
Open dag bij Ruil & Reparatie Kring de Liemers
Kastanjelaan 5 Duiven, 10.00 uur

zondag 27 april
Duiven springlevend
Koopzondag Centrum Duiven

zondag 27 april
IVN Wandel-struintocht Kleine Gelderse Waard
Start bij Parkeerplaats Dorpshuis Eensgezindheid, Schoolstraat 23 Aerdt, 9.00 uur

zondag 27 april
Jubileumconcert Liemers Mannenkoor
Musiater Zevenaar, 11.30 en 19.20 uur

vrijdag 2 mei
Inloopmiddag de Wervelkolom
Ziekenhuis Zevenaar, 14.00-16.00 uur

zaterdag 3 mei
Trefpunt alleengaanden in Zevenaar
Caleidoz, De Hooge Bongert 3 Zevenaar, 14.00-16.00 uur

zaterdag 3 mei
Tweede Ufono discoavond in De Cluse
20.00 uur

zaterdag 3 mei
Viering 40-jarig jubileum Seniorenclub
Eucharistieviering, Martinuskerk, 13.00 uur Careza De Kroon, 14.00 uur

zaterdag 3 mei
IVN Fietstocht een stukje Betuwe in de Liemers
Start vanaf parkeerplaats tegenover kerk, Groessen, 10.00 uur

maandag 5 mei
Bevrijdingsfeest van en met Kaliber
Tekst

dinsdag 6 mei
Ledenmiddag bij PCOB Duiven/Westervoort
Duiven, Samen op weg kapel, 14.30 uur

dinsdag 6 mei
Ledenmiddag bij PCOB Duiven/Westervoort
Samen op Wegkapel Duiven, 14.30 uur

woensdag 7 mei
Computeravond Hobby Computer Club
Ons Huis, Dr. Honigstraat 3 Zevenaar, 20.00 uur

vrijdag 9 mei
Bingo bij Voorwaarts voor Elkaar
Seniorenclub, Eilandplein 300 Duiven, 9.30 uur

zaterdag 10 mei
Voorjaarsconcert Kunstkring Het Gelders Eiland
Met Lisa Franken, Kerkje van Aerdt, 20.00 uur

IVN Wandel- struintocht Kleine Gelderse Waard

Foto: Gerrit van Alst.

AERDT - Op zondag 27 april houdt IVN De Oude IJsselstreek werkgroep de Liemers een excursie (struintocht) door de kleine Gelderse Waard.

De Kleine Gelderse Waard is een voormalig landbouwgebied van stichting Twickel. Door het zeer nauwkeurig afgraven van (rivier) klei, ontstaat er ruimte voor nieuwe flora en fauna. Doordat men achter in het gebied begonnen is met het afgraven, is er daar al een grote waterplas ontstaan, waar veel watervogels hun plekje al gevonden hebben.

Door het terugbrengen van het riet hoopt men ook de grote Karekiet en de Roerdomp terug te krijgen in het gebied. Deze laatste is er al enkele malen gespot.

Stevige schoenen worden aanbevolen en bij regenachtig weer laarzen. En vergeet beslist je verrekijker niet.

Start om 09.00 uur bij parkeerplaats Dorpshuis Eensgezindheid, Schoolstraat 23 in Aerdt. Duur van deze wandeling is circa drie uur.

Voor inlichtingen kan men terecht bij Rietje Hermans, telefoon (0316) 28 17 89 of bij Gerard Tittse, telefoon (0316) 54 32 30. Zie ook de website www.ivn.nl/afdeling/de-oude-ijsselstreek/activiteiten.

Viering veertig jarig jubileum Seniorenclub

OOY/OUD ZEVENAAR - Op zaterdag 3 mei viert de Seniorenclub Oud-Zevenaar en Ooy het veertig jarig bestaan. We willen deze gedenkwaardige gebeurtenis opfleuren door een feestelijke middag te organiseren voor al onze leden inclusief partners bij Careza De Kroon.

In grote lijnen ziet het programma er als volgt uit:

13.00 uur Eucharistie viering in de St.Martinuskerk, waaraan naast het gemend koor ook een ensemble van St.Martinus en Crescendo hun medewerking geven. Rond 14.00 uur ontvangst bij Careza De Kroon en opening van de feestelijke bijeenkomst. Van 14.30 tot 15.30 uur receptie voor de genodigden. Daarna huldiging jubilarissen.

In de loop van de middag diverse optredens van dansmarietjes van de Nachtuulen en Toetenburgers en het gezelligheidskoor Tijdloos. Afsluiting 18.00 uur. De regie van de middag is in handen van Jan Mullink.

Als bestuur rekenen we op een grote opkomst omdat de viering van het 40 jarig jubileum bij uitstek een mooie gelegenheid is om nader kennis te maken en wat bij te praten.

Muziek op basisschool de Bem

ZEVENAAR - Via het project Cultuur Educatie met Kwaliteit (CMK) hebben de kinderen van basisschool De Bem via docenten van Het Musiater geleerd met instrumenten om te gaan, hoe ze bespeeld worden en naar elkaar te luisteren.

Afgelopen week tijdens een presentatie aan ouders kwamen al hun muzikale talenten tot een samenspel van verschillende slagwerk en gitaarinstrumenten. Een prachtig gezicht, heel veel plezier en zeker een geweldig samenspel!

14 / 24

Tolkamer op zijn kop!

TOLKAMER - Basisschool De Overlaat en muziektheater De Plaats ontwikkelen gezamenlijk een werkwijze waarbij de leerkrachten cultuuronderwijs projecten leren opzetten en uitvoeren. De kinderen hebben de afgelopen periode met kunstdocenten geoefend, richting een voorstelling. Op 17 april heeft Tolkamer op zijn kop gestaan!

De ouders van de kinderen mochten een kunstroute lopen, waarbij ze steeds verrast werden met een locatie (voor de kinderen een speciale plek in hun dorp) en een toneelstukje. In de groepen 1 tot en met 3 werden kunsteducatielessen bijgewoond door ouders. Zij waren verbaasd over de creativiteit van de jonge kinderen! Alle kinderen vonden dit heel spannend, spelen voor publiek. Het publiek heeft enorm genoten van de kunsten van de kinderen! De kinderen van groep 8 kregen de belangrijke taak als 'publieksbegeleiders', dat hebben zij geweldig gedaan! Het team van De Overlaat is trots op wat de kinderen in korte tijd hebben bereikt. Ook de kunstdocenten hebben met een traan in de ogen afscheid genomen van de kinderen.

Korte impressie Amsterdamse Live Avond in Groessen

GROESSEN - Paaszaterdag was voor het dertiende jaar in Groessen het meezingfestijn van carnavalsvereniging De Deurdreiers, de Amsterdamse Live Avond.

Nederlands- en Duitstalige meedeiners met als hoogtepunt Lesley Williams, de beste Hazes-imitator van Nederland. Deze sympatieke Utrechtse zanger deed Hazes tien jaar na diens dood op indrukwekkende manier herleven. Het Duitstalige repertoire door Peter Borkes leverde hem een dubbel en dwars verdiende ovatie op.

Vroeger was de Mokumse avond in een mum van tijd totaal uitverkocht. De laatste jaren is dat niet meer als gevolg van meer activiteiten op die toen nog religieus belangrijke avond. Nu was de organisatie tevreden met de 350 bezoekers, en wat ze belangrijker vond was de constatering dat het een van de gezelligste Amsterdamse Avonden ooit was. Dat was uiteraard in de eerste plaast aan het publiek zelf te danken, maar ook aan de non-stop live optredens, zoals ook van Dweilorkest Oeverloos, Dennis Versluijs, Bianca de Dreu, Femke Hengeveld, Emile Hartkamp en dj. Sjaak van Bindsbergen.

Dames 1 EZ&PC sluiten seizoen met winst af!

DOESBURG - Zaterdag 19 april speelden de dames waterpolosters van EZ&PC hun laatste wedstrijd van het seizoen in Doesburg in het 2e klasse district oost.

Daar bleek DWV de Spreng een maatje te klein. Een sterke start van de meiden uit Elst resulteerde na het eerste part al in een 3-0 voorsprong.

De Doesburgse dames leken in het tweede part dichterbij te komen maar EZ&PC herpakte zich op tijd en speelde de wedstrijd gecontroleerd uit.

Met een 13-4 overwinning werd het seizoen prima afgesloten en met een zesde plaats in de eindranglijst kijken zij tevreden terug op het afgelopen seizoen. In september komen er opnieuw twee damesteams uit in de verschillende districtsklassen van de KNZB.

Wij zijn ook altijd op zoek naar enthousiaste dames die graag een balletje gooien in het water. Lijkt het je leuk? Kijk op de website www.ez-pc.nl wanneer er getraind wordt. Je mag een aantal keren gratis meetrainen!

Gelders Eiland Fair in Aerdt

AERDT - Voor de vierde maal organiseren de dorpsraden van Spijk en Aerdt dit evenement. Steeds volgens hetzelfde principe: geen volgepakte kramen maar een rustige, gemoedelijke presentatie en interessant voor jong en oud, ingezetene en toerist.

Zelfgemaakte artikelen van onder andere wijn, sieraden en zeepkettingen et cetera en daarnaast ook diverse streekproducten. Ook diverse voorlichtingstands van Groei & Bloei, Leercentrum de Liemers en de Heemkundekring kan u veel vertellen over de historie van onze gemeente.

Ook de moderne tijd is vertegenwoordigd en met het ondertussen welbekende jaar 2015 in het vooruitzicht zijn er stands van een zorgboerderij, een thuiszorgorganisatie en een welzijnsorganisatie, allen uit de gemeente Rijnwaarden. Woonstichting Vryleve demonstreert haar elektrische servicewagen maar ook present en dus eveneens milieuvriendelijk: natuurkoeien en een biologische fruitkweker.

Te koop zijn diverse producten van A tot Z: aardbeien, asperges maar ook zeepjes. Omlijst door het optreden van het bekende regionale countryduo Jimmy & Alysa is er tevens volop te genieten van hapjes en drankjes en gezellige zitjes zijn ook aanwezig. Ook kunst en cultuur ontbreekt niet: een beeldhouwster en twee lokaal bekende kunstschilders en de expositie in de kerk is ook geopend.

Voor de jeugd is er een luchtkussen, een kinderboerderij en de kindervrijmarkt; door de vakantie is aanmelding via de scholen niet meer mogelijk, maar wel nog rechtstreeks via telefoon (0316) 24 90 94. Op een badhanddoek en gezeten op het grasveld mogen kinderen uit de bovenbouw hun eigen spelletjes verkopen. De Kerkweg is afgesloten, maar parkeren kan nabij het Dorpshuis.

Bazaar SDZZ en SDZZ Penalty cup Zevenaar gaan hand in hand!

ZEVENAAR - Op zondag 15 juni worden tal van activiteiten georganiseerd op Sportpark De Grietsche Poort. Een dag waar leden, vrijwilligers en anderen die SDZZ een warm hart toe dragen naar toe leven. De organisatie van deze activiteiten is al maanden in volle gang.

Tijdens deze dag zijn er twee commissies. De Bazaarcommissie organiseert een grote bazaar van 11.00 tot 16.00 uur, met activiteiten voor jong en oud. Er is een rommelmarkt, Rad van Avontuur, springkussens en grote bazaar. Voor een hapje en een drankje is het deze dag goed toeven bij SDZZ.

Vorig jaar was het aantal verhuurde kramen honderd. Dit jaar streven wij naar 120 kramen. Je kunt dit jaar zelf weer een kraam huren, hiervoor kun je contact opnemen met Arno van den Wildenberg, telefoon (0316) 52 83 84 of email naar bazaar@sdzz.nl.

Daarnaast is er de commissie voor de SDZZ penalty cup Zevenaar. Een groot voetbalevenement waarbij veel kinderen strijden om de penaltykoning(in) van Zevenaar te worden. Deze vierde editie zal van 13.00 tot 15.30 uur plaatsvinden en is voor de leeftijdscategorie van vijf tot vijftien jaar! Binnenkort kunnen kinderen uit Zevenaar en omgeving zich al inschrijven via een inschrijfformulier op de site van S.D.Z.Z. www.sdzz.nl. Diegene die zich via voorinschrijving aanmelden en deelnemen ontvangen een fantastische 'goody-bag' met een aantal hele leuke verrassingen. Deelname is gratis!

Wil je meer informatie over deze fantastische evenementen op zondag 15 juni? Kijk dan voor meer informatie op de wesite www.sdzz.nl . Volg, like en deel onze berichten op Twitter, @BazaarSDZZ en Facebook, bazaarSDZZ.

Kleuters Fonkelsteen bezoeken tuincentrum

ZEVENAAR - De kleuters van basisschool de Fonkelsteen in Zevenaar werken deze weken rond het thema tuincentrum. Natuurlijk kon een bezoekje aan een echt tuincentrum niet ontbreken.

Ze waren welkom bij tuincentrum Schepers in Zevenaar. Als verrassing mochten alle kinderen een paasstukje maken. Vol trots gingen ze na een leerzaam bezoek weer terug naar school.

Populariteit Meidenvoetbal neemt toe

ZEVENAAR - De afgelopen tijd heeft weer het voetbaltoernooi op het Cruijff-Court plaatsgevonden waarbij er een duidelijke tendens zichtbaar is, dat steeds meer dames gaan voetballen. Deze tendens ziet men ook bij de verschillende schoolvoetbaltoernooien die op sportpark Hengelder gehouden zijn.

Het voetbal leeft steeds meer bij de meiden/vrouwen. Vanuit de KNVB wordt het al aangegeven als een van de snelst groeiende sporten en dat is op alle fronten ook te zien bij de meiden uit Zevenaar en omgeving.

Binnen de diverse Zevenaarse voetbalverenigingen zie je meiden in verschillende teams meespelen bij de jongens. Bij de prestatiegerichte familievereniging DCS uit Zevenaar hebben vrouwen/meiden de mogelijkheid om in teamverband en in een meidencompetitie deel te nemen. Bij de jongste jeugd (mini's, F en E ) spelen de meiden nog steeds bij jongens.

Op dit moment beschikt DCS over een meidenteam D, C, B en A. Indien er komend seizoen voldoende animo is zal ook een E meidenteam in competitie gaan spelen. Ook zal er gekeken worden om in de toekomst een damesteam te gaan formeren.

Ook interesse in het voetballen in een meidenteam of wil je een keer meetrainen om te kijken of het jou leuk lijkt. Dat kan! Ook meiden buiten Zevenaar die interesse hebben in het spelen in een meidenteam zijn welkom bij de prestatiegerichte familievereniging DCS. Stuur een mail naar meidenvoetbal@svdcs.nl en zet daarin jouw naam; geboortedatum en telefoonnummer. Dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met jou om te informeren naar de trainingstijden.

Opbrengst collecte gehandicapten sport

ZEVENAAR - In de week van 30 maart tot en met 5 april heeft in Zevenaar de jaarlijkse collecte plaatsgevonden voor het Fonds Gehandicapten Sport. Deze huis aan huis collecte bracht in de gemeente Zevenaar, het mooie bedrag op van op 4055,20 euro.

Door bijna tachtig collectanten is in die week gecollecteerd in Zevenaar en Babberich. Die enthousiaste mensen hebben hun gezonde beentjes ingezet, voor sporters met een beperking. Alle wijkhoofden, collectanten en andere medewerkers worden dan ook bedankt voor hun inzet en de gulle gevers worden bedankt voor hun bijdrage.

De organisatie doet een beroep op uw medewerking om volgend jaar van 29 maart tot en met 4 april, het aantal collectanten met minstens twintig uit te breiden. U wordt gevraagd ongeveer twee uurtjes van uw vrije tijd op te offeren en te helpen bij de collecte begin april volgend jaar. U kunt zich daar voor nu al aanmelden bij de plaatselijke organisatie of bij het landelijk Fonds Gehandicapten Sport via e-mail gvoetbal@svdcs.nl en info@fondsgehandicaptensport.nl.

Tiny Prak (86 jaar) Didams koersbalkampioen

Achter het Relax bord de drie winnaars. Vvan links naar rechts: Tineke Labots, Tiny Prak en Riet Gerritsen.

DIDAM - Dertig personen in de leeftijd van 58 to 90 jaar streden op donderdag 24 april om de Koersbalkampioen van Didam. De koersbalafdeling van de Didamse Vereniging Relax had deze middag de DVC-hal gekozen om dit evenement te laten plaatsvinden.

Tot de laatste ronde bleef het spannend wie uiteindelijk dit kampioenschap zou winnen. Met 34 punten en 3 punten verschil met de nummer2 wist uiteindelijk de 86-jarige Tiny Prak de titel te bemachtigen voor de veel jongere Tineke Labots. Riet Gerritsen werd met 26 punten uiteindelijk derde. Dat de vrouwen het zo goed deden dit jaar was opmerkelijk omdat meestal de mannen bovenin te vinden zijn. De middag werd afgesloten met een gezellig samenzijn en er werd nog veel nagepraat over de diverse partijen.

Koersbal is een sport die tot op hoge leeftijd gespeeld kan worden. De precisie en timing om de bal goed te laten koersen is vaak een leuke en spannende uitdaging terwijl de sociale factor en het gezellig samenzijn belangrijke onderdelen zijn. Momenteel wordt iedere woensdag- en donderdagmiddag bij de Koersbalafdeling van DSV Relax in de Muizenberg gespeeld. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de coördinatrice, mevrouw Tineke Labots, telefoon (0316) 22 64 92 of op de site van DSV Relax afdeling Koersbal.

KV De Griethtreejers zoeken oude spullen

ZEVENAAR - De afgelopen rommelmarkt van KV De Griethtreejers was een groot succes. Er zijn ontzettend veel oude spullen opgehaald en bezorgt, maar er is nog veel meer verkocht! De rommelzolder is dus leeg en het is daarom hard nodig dat er weer 'nieuwe' oude spullen binnen komen om van de volgende rommelmarkt weer zo'n groot succes te maken.

Dus bent u thuis de zolder, schuur, garage et cetera aan het opruimen, of weet u dat u nog wat bruikbare spullen heeft staan die door u niet meer worden gebruikt, dan zouden De Griethtreejers het zeer op prijs stellen als u die spullen aan De Griethtreejers zou willen schenken.

U kunt uw spullen elke zaterdag tussen 10.00 en 12.00 uur bij Hans en Gerda Kaal aan de Oude Doesburgseweg 30 inleveren. Bent u niet in de gelegenheid om uw spullen weg te brengen dan kunnen ze ook bij u afgehaald worden. Neem dan na 17.00 uur vontavt op met Bas Coenders, mobiel (06) 11 41 46 32 of Erik Gardien, telefoon (0316) 84 40 57 om een afspraak te maken.

Wilt u meer weten over Carnavalsvereniging De Griethtreejers, kijk dan even op de website www.degriethtreejers.nl.

4 Mei Herdenking in Zevenaar

Vrijheid is wederkerig

ZEVENAAR - Ieder jaar worden op 4 mei de Nederlandse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en die van oorlogen en vredesmissies daarna herdacht. Maar de gedachten gaan dan ook uit naar alle slachtoffers van oorlogen en conflicten overal elders in de wereld.

Voor dit jaar heeft het Nationaal Comité 4 en 5 mei gekozen voor het thema 'Vrijheid geef je door in wederkerigheid'. Plaatselijk hebben wij dit samengevat tot 'Vrijheid is wederkerig'. Vrijheid betekent jezelf kunnen zijn. Dat geldt ook voor de ander, die er geheel andere ideeën op na houdt. Vrijheid is immers wederkerig!

Op zondag 4 mei wordt er in Zevenaar om 19.00 uur een herdenkingsbijeenkomst gehouden in het Musiater, waarbij nader wordt ingegaan op bovengenoemd thema. Na deze bijeenkomst vertrekken de deelnemers vandaar om ongeveer 19.35 uur in een Stille Tocht naar het Raadhuisplein. Om 19.50 uur zal de burgemeester daar een toespraak houden.

Na het spelen van 'The Last Post' wordt vervolgens om 20.00 uur twee minuten stilte in acht genomen, direct gevolgd door het zingen van het Wilhelmus. Vervolgens kunnen kransen en bloemen worden gelegd op het vrijheidsmonument 'De Vier Tamboers'.

Voor de aanwezigen is er daarna in het burgerstraatje van het gemeentehuis de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten. Daarna biedt de Liemers Cantorij om 20.45 uur de bevolking van Zevenaar in de Ontmoetingskerk (ingang via gebouw Ons Huis) een gratis uitvoering aan van het requiem van Fauré aan.

Wedstrijdverslag van Aldo Westervoort

WESTERVOORT - Zaterdag 5 april hebben twee meisjes van Aldo meegedaan met de derde voorronde turnen 4de divisie in Doetinchem van district oost.

Bij de jeugd deed Sascha Brakenhoff mee. Zij turnde een nette wedstrijd en eindigde met 43.500 punten op de zesde plaats. Sascha plaatste zich voor de finale op 10 mei.

Bij de junioren deed Nikkie Driessen mee. Ook Nikkie turnde een nette wedstrijd, maar eindigde op plaats 15. Helaas plaatste zij zich hiermee niet voor de finale.

Nieuw: Fitness Running in Duiven

DUIVEN - Wil je zonder blessures lekker blijven hardlopen, dan is een complete lichaamstraining van belang. Met name goed ontwikkelde rompspieren geven minder belasting op de benen. Daardoor ga je efficiënter hardlopen en neemt de kans op blessures (bijvoorbeeld hamstring) af. Floo uit Duiven start deze week met Fitness Running.

Wat is Fitness Running?

Fitness Running is een combinatie van spierkracht trainen en efficiënt hardlopen. Het accent ligt op het versterken van de romp- en bekkenspieren. Verder is er aandacht voor een optimale lichaamshouding en arm-inzet. De trainingen en parkoers zijn zeer gevarieerd. Zowel tijdens de oefeningen als het hardlopen kan gebruik gemaakt worden van diverse materialen of het eigen lichaamsgewicht.

Waar en wanneer?

De trainingen vinden plaats op dinsdagavond van 19.30 tot 21.00 uur en zaterdagochtend van 09.00 tot 10.30 uur. Verzamelen bij grote parking in het Horsterpark. Voor meer informatie kijk op www.buitensporteninduiven.nu of stuur een mail aan info@floo.nu.

KerkvoorNu gaat het theater in

Kerk in Theater presenteert programma ECHT

ZEVENAAR - KerkvoorNu organiseert vijf zaterdagavonden in mei en juni een bijzonder programma in het Musiater in Zevenaar.

Onder de naam Kerk in Theater presenteert ze het programma ECHT. Vijf onthullende avonden over gebrokenheid en vertrouwen. Daarmee laat KerkvoorNu zien dat geloven ECHT en relevant kan zijn.

Kerk in Theater is nieuw. KerkvoorNu wil mensen uit deze streek hiermee een avondje uit met diepgang aanbieden. Er is muziek, drama en multimedia en steeds een pakkend onderwerp over het thema ECHT in relatie tot geloven. Alle avonden zijn verschillend. Alle reden dus om vaker te komen.

De bijzondere Kerk in Theateravonden worden gehouden op 3, 10, 24 en 31 mei en op 7 juni om 19.45 uur. Zaal open 19.15 uur in het Musiater, Bommersheufsestraat 62 in Zevenaar.

Kaarten zijn gratis te bestellen via e-mail info@kerkvoornu.nl en een half uur voor begin van het programma bij de zaal te krijgen.

KerkvoorNu is niet alleen een kerk die je op zondag in het Candea College kunt vinden, maar een kerk die ook doordeweeks zichtbaar is in de hele streek. Eén Kerk op Meerdere Locaties waar mensen worden geholpen te bouwen aan hun geloofsleven.

Jubileumeditie prooi voor Angelo en Koen

ZEVENAAR - Zaterdag 12 april is een heugelijke dag voor Angelo Damen. De vijfde editie van Het Bengelstoernooi, gesponsord door zijn ouders, wordt dan eindelijk een keer gewonnen door één van de kinderen van de sponsoren. De jeugdbowlers uit Zevenaar streden weer om 'De Bengels-bokaal'.

In de voorrondes werd het toch weer spannend, werd het Iris of Tobias of toch één van de zes andere spelers. We wisten van elke klasse moest er één afvallen.

Uiteindelijk bleven er twee A-klasse en vier B-klasse spelers over.Zij gingen de strijd aan om De Bengelsbokaal te bemachtigen.

Na twee games was het nog niet beslist, dus in de laatste game moest de beslissing vallen. In de A-klasse was het Koen Rosmulder die ervan door ging met de cup en in de B-klasse Angelo Damen.

Het was weer een geslaagde ochtend en nu op naar het laatste toernooi van dit seizoen. Wilt u meer weten en de volledige uitslag bekijken, kijk dan op website www.bvzjeugd.nl.

Stukje Betuwe in de Liemers

Foto: Gerrit van Alst

GROESSEN - Op zaterdag 3 mei kunt u met de IVN De Oude IJsselstreek werkgroep de Liemers een schitterende fietstocht maken in de Liemers tussen Groessen en Lobith.

Gedurende vijf uur, circa dertig kilometer wordt er op diverse plaatsen stilgestaan bij het ontstaan van het rivierenlandschap, de historie van de strijd tegen het water en het genieten van de ontluikende natuur. De lente is begonnen, de bloemen staan open, de zon schijnt en de temperatuur is inmiddels wat hoger. Het bekende beeld van de Betuwe kunt u ook terugzien in de Liemers namelijk de bloesem aan de vele fruitbomen die deze streek rijk is. Lunchpakket meenemen!

Voor meer informatie bel met Sjoukje Gerritzen, telefoon (0316) 54 10 89. Zie ook de website www.ivn.nl/afdeling/de-oude-ijsselstreek. Start is om 10.00 uur bij Parkeerplaats tegenover de kerk aan de Dorpsstraat 7 in Groessen.

Bloemenactie bij Drumfanfare PCL uit Lobith

LOBITH – Net zoals voorgaande jaren, gaan de leden van Drumfanfare P.C.L. uit Lobith weer de straat op om geraniums te verkopen.

Van woensdag 30 april tot en met vrijdag 2 mei trekken de leden er weer met de bloemenwagens op uit om op deze manier geld te verdienen voor nieuwe uniformen en instrumenten. Zoals ieder jaar zijn er zowel normale als hanggeraniums te koop. Er is keuze uit diverse kleuren. De geraniums worden vanaf 17.30 uur in de dorpen Lobith en Tolkamer te koop aangeboden.

Verkoop vanuit clubgebouw

Dit jaar worden de bloemen wederom vanuit het clubgebouw verkocht. Vanaf 17.00 uur is het gebouw geopend en zijn enkele leden aanwezig om planten te verkopen. Uiteraard zijn de geraniums weer van uitzonderlijke kwaliteit zodat u er extra lang van kunt genieten!

Opleiding leden

Drumfanfare P.C.L. is natuurlijk altijd op zoek naar nieuwe leden. Omdat wij de opleiding zelf verzorgen, betaald u slechts lidmaatschap. Natuurlijk is er ook ruimte voor mensen die al een instrument kunnen bespelen. Neem gerust contact met ons op of kom kijken tijdens de repetitieavonden. Deze vinden plaats vanaf 19.30 uur op maandag-, dinsdag- en vrijdagavond in het clubgebouw gelegen aan Sportlaan 10 in Lobith (nabij Sportschool Physique). Meer informatie over de vereniging is te vinden op de website www.drumfanfarepcl.nl.

Scouting Subanhara Liemersgroep viert Koningsdag

ZEVENAAR - Op zaterdag 26 april is Scoutinggroep Subanhara Liemersgroep actief tijdens Koningsdag op het Raadhuisplein in Zevenaar.

De kinderen en ouders worden geïnformeerd over wat scouting inhoudt. De kinderen kunnen onderzoeken of zij goede Scouts zouden kunnen worden, door middel van een speels vragenformulier. Daarnaast is er ook de mogelijkheid voor de kinderen om zich te laten schminken.

Onze Scouts en Explorers zijn te vinden in het centrum om loten te verkopen. De hoofdprijs is een Fiat Panda. Laat je uitdagen!

Vrolijk Paasfeest voor kinderen De Verrekijker

WESTERVOORT - Donderdag 17 april heeft openbare basisschool de Verrekijker een leuk paasfeest gevierd.

De jongste kinderen bezochten de kinderboerderij en natuurlijk de speeltuin in het Horsterpark. Groepen 4 t/m 8 deden allerlei spellen, zoals levend paasganzenbord, blaaspaasvoetbal, pictionary en een eierrace. Ook hebben deze kinderen fruitspiesjes gemaakt, cupcakes versierd en flensjes gebakken. Zodoende was er meteen genoeg lekkers om samen te genieten van een uitgebreide paaslunch op deze laatste schooldag voor de meivakantie.

Sponsor bedankt

Staand vanaf links: Hans van Noesel (sponsor), Peter Gorseling, Jeroen Slangewal, Luc Wiersema, Matthijs Nuwenhof, Marijn Gorseling, Wilco Hoedemaker. Zittend vanaf links: Lukas Slangewal, Julian Hilboezen, Storm van Noesel, Finn Aerns, Daniël Moraal, Danny Hoedemaker. Foto: Koos Roelofs.

GROESSEN - Schiphorst Transport- en Opslagtechniek BV heeft de E3-pupillen van Sportclub Groessen in nieuwe shirts gestoken. Het Deventer bedrijf is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en distributie van kunststof ladingdragers.

Sportclub Groessen E3 is een stevige middenmoter. De aansluiting met de subtop kan nog steeds tot stand gebracht worden. Schiphorst, het bedrijf waar voetbalvader Hans van Noesel werkt, heeft in meer dan vijftig jaar een goede reputatie opgebouwd als totaalleverancier van kunststof ladingdragers en biedt klanten logistieke oplossingen in kunststof.

Ook decoratie- en kadoshop bij Van Marwijk Kleur en Interieur

Foto: Robert Kuster

PANNERDEN – Geert en Annet van Marwijk zijn met hun schildersbedrijf en winkel niet meer weg te denken uit Pannerden en omgeving. Het bedrijf bestaat dit jaar twintig jaar en is in de loop der tijd steeds verder uitgebreid. Sinds kort ook met decoratie-artikelen en betaalbare kadootjes.

Geert is de schildersvakman, Annet weet de klant een uitstekend kleur- en interieuradvies te geven. Hieraan is de kado- en decoratieshop toegevoegd. "Nu hoeven inwoners voor een leuk kado niet naar elders", vertelt Annet. "We hebben een winkel met weinig van veel, zodat er voor iedereen een goede keuze is. Leuke artikelen, die met moederdag goed van pas komen. Van kaarsjes, glaswerk tot aan kunstbloemen en sierlijke vlinders." Verder zijn er mooi samengestelde kadootjes, feestelijk verpakt. En natuurlijk zijn er cadeaubonnen.

De woondecoratie valt momenteel al bijzonder in de smaak bij de klant, die bij Van Marwijk voor verf en behang zijn licht opsteekt. Van Marwijk levert (met behulp van de mengmachine) elke mogelijk kleur Wyzonol en heeft een enorme keuze in behang uit meer dan tachtig behangboeken! Een enorm pluspunt is dat Annet als interieur- en kleuradviseur ook bij de klant thuis komt om een zo uitgebalanceerd advies te kunnen geven.

In mei wordt het twintigjarig jubileum gevierd met voor de klant een speciale attentie. De winkel is op maandag tot en met vrijdag geopend van 08.30 tot 12.15 uur, zaterdags van 09.00 tot 16.00 uur; en... na sluitingstijd mag men altijd bellen! Handig als men even wat verf tekort komt!

Van Marwijk Kleur en Interieur, Rijnstraat 5, Pannerden; telefoon 0316 371010; 06 51101337; www.geertvanmarwijk.nl; ook te volgen op facebook.

Burgerparticipatie bij Sporthal Triominos

Foto: Robert Kuster

DUIVEN/ZEVENAAR – Waar vind je goede leer/werkplekken voor mensen met een beperking? Triominos wil zich inzetten en ziet mogelijkheden om werkzaamheden duurzaam weg te zetten. Vanuit burgerparticipatie is het mogelijk om te leren wat werk betekent, je bent als 'medewerker' onderdeel van het team. Mikado en Siza zien mogelijkheden tot het opzetten en ontwikkelen van leerwerkplekken. Mensen met een beperking hebben minder kansen op de arbeidsmarkt, vanwege vooroordeel of angst voor de beperking. Door het inzetten van mensen met een beperking, normaliseert dit beeld en vergroot het de mogelijkheid van de mens met beperking om zinvolle betekenis te geven zijn dag en leven.

Of dat nu op een sport- of anders een vereniging is, een wekelijks begeleid winkel- of uitgaanscontact of zoals hier genoemd een werkplek, voor de buurt mag het een normale zaak zijn, dat iedereen deel van de buurt en wijk is.

José Verlaan (Mikado, welzijn) en Marije van der Windt (Siza, zorgorganisatie) coördineren het project en zijn trots dat Triominos dit actief ondersteunt. "Wij van Mikado en Siza leggen de verbindingen met de buurt om participatie actief vorm te geven. In dit geval met de medewerkers van de sporthal. "Veelal gaat het om mensen, die in de praktijk nog veel vaardigheden moeten leren en hierna mogelijk naar een andere functies kunnen doorstromen. Soms is de functie ook het hoogst haalbare. Belangrijk is dat iedereen in de samenleving van betekenis kan zijn. Dat kan op het werk zijn, maar evenzo goed op de voetbal- of bridgeclub. Overal zijn voor hen zinvolle werkzaamheden te doen!"

Voor meer informatie: Info@mikado-welzijn.nl.

Nu ook 3D printen bij Multi Office in Duiven.

Foto: Robert Kuster

DUIVEN-Multi-Office Duiven kan een 3D printer leveren om modellen driedimensionaal uit te printen, ideaal voor creatieve doeleinden. Met de 3D printer kunt u nu zelf 3D modellen ontwikkelen van hoogwaardige kwaliteit, tot in de kleinste details. De laagdikte is 0,10mm – 0,4mm. Geen zorgen over dure software om gebruik te kunnen maken van de 3D printer, want deze is compatibel met alle beschikbare opensource software. Maximale printafmetingen momenteel tot 220x210x665mm. Het printmateriaal is PLA Ø1,75mm, in diverse kleuren te koop. Printen met twee kleuren, ook gemengd, is ook mogelijk. Van het ontwerp dient er een 3D model beschikbaar te zijn, dat dan wordt vertaald naar een printbestand.

Naast deze nieuwe ontwikkelingen in printerland is Multi-Office Duiven in de regio bekend als groothandel in alle kantoorartikelen, -machines en –meubelen. Op www.multiofficeduiven.nl vindt u acties, o.a. in (kleuren-)printers en andere maandaanbiedingen. Onze gratis en veelgeprezen bezorgservice bespaart de klant tijd, men kan bestellen via telefoon, mail of fax en het wordt "thuis" afgeleverd. Ook van onze kopieerservice tegen concurrerende prijzen, zwart-wit of kleur, op gewoon, dikker of gekleurd papier, desgewenst tweezijdig en tot A3, wordt al door velen dankbaar gebruik gemaakt.

Multi-Office Duiven Hydrograaf 1 6921 RS Duiven T:026-3390077 e-mail::duiven@multi-office.nl

www.multiofficeduiven.nl

Ria Wegman Integraal Therapie en Medisch Pedicure

Foto: Robert Kuster

nu ook gespecialiseerd in de oncologische patiënt...

ZEVENAAR – Ria Wegman Integraal Therapie en Medisch Pedicure is een bijzondere praktijk. Ria werkt onder meer als integraal therapeut en medisch pedicure. Als erkend medisch pedicure is ze bedreven in de behandeling van de zogenoemde risicovoet. Sinds kort heeft ze zich ook gespecialiseerd in de oncologische patiënt. Hiermee is Ria een van de eerste oncologisch voetzorgverleners in Nederland.

Ria Wegman is met haar praktijk sinds enkele weken verhuisd naar een ruimer en comfortabel onderkomen aan de Lentemorgen 5. Hier behandelt ze cliënten met voetklachten en ook mensen met fysieke en emotionele problemen. "Vaak zijn het 'uitbehandelde' klachten", vertelt Ria, die na een intake-gesprek samen met de cliënt een behandelplan opstelt. "Het wordt vaak veel praten en luisteren in combinatie met massagetherapie, homeopathie en acupunctuur. Het is een kwestie om mensen zich weer beter in hun vel te laten voelen. Gebeurt dat, dan gaan ze ook anders om met hun klachten."

Sinds kort ontvangt Ria ook cliënten, die als gevolg van kanker en het genezingsproces duidelijke klachten hebben. Voetklachten, die zijn ontstaan door een chemokuur. "Een chemokuur heeft namelijk niet alleen invloed op kankercellen, ook op de gezonde cellen", vertelt Ria Wegman. "De patiënt kan klachten hebben op gebied van neuropathie, huidaandoeningen, nagelaandoeningen en/of het hand/voetsyndroom. Ook bijwerkingen als bloedarmoede, ontregelde bloedsuiker en lymfeoedeem komen veelal voor.

In haar praktijk beschikt Ria over veel informatie voor de oncologische patiënt, die uiteraard pas behandeld wordt na goedkeuring van de behandelende arts.

Ria Wegman Integraal Therapie en Medisch Pedicure is gevestigd aan de Lentemorgen 5-4 in Zevenaar; telefoon (0316) 332266; www.riawegman.nl.

Sportdag bij Duivens Sportcentrum AeroFitt

DUIVEN-Op dinsdag 29 april organiseert Sportcentrum AeroFitt in Duiven een sportdag voor alle kids uit de gemeente Liemers.

Om 13:00 uur begint deze sportdag. De kinderen kunnen kiezen uit verschillende activiteiten waaronder: Dance4 kids, Zumba4 kids, Judo, Hip Hop, FunXtion Young Starz, Clipdance, Ballet, Fitnessen, en sportzwemmen.

Alle kinderen mogen gratis meedoen. Reserveren is wel noodzakelijk en kan door te bellen naar 0316-284961 of via de website www.aerofitt.nl/onlinereserveren

Aerofitt is in Duiven gevestigd aan de Westsingel 29

Nu ook al buiten spelen bij Kiddiez Speeltuin!

Foto: Robert Kuster

BABBERICH - U heerlijk genietend van het voorjaarszonnetje met een kopje Peeze koffie en de kids die zich onbezorgd uitleven op het springkussen.

Maar ook binnen is natuurlijk blijvend geopend. Meerdere glijbanen, minitrampolines, ballenbak, powertoren, hangbruggen… wat wil je nog meer?

Een uitbreiding van de menukaart? Ook deze komt er aan!!

En natuurlijk de gehele Meivakantie twee weken alle dagen geopend (28 April-11 Mei) van 10:00 tot 18:00 uur

Tot gauw…

Kiddiez Speeltuin

Dorpstraat 46

6909 AL Babberich

0316-844595

www.kiddiezspeeltuin.nl

Like ons op Facebook

En volg ons op Twitter

#kiddiezs

Praktisch verkeersexamen voor leerlingen basisscholen Westervoort

WESTERVOORT - Op woensdag 9 april hebben leerlingen van groep 7 van de basisscholen in Westervoort het praktisch Verkeersexamen afgelegd. Dit examen wordt jaarlijks georganiseerd door de basisscholen in samenwerking met de gemeente Westervoort, de politie en de gezamenlijke verkeersouders.

Om 09.00 uur stapte bij iedere deelnemende school de eerste leerling op de fiets om te starten met het examen. Burgemeester Van Hout gaf het startsein bij basisschool De Brug, locatie Uitterweert.

De leerlingen hebben met de fiets een route afgelegd door Westervoort, langs de deelnemende scholen: de Verrekijker, de Flierefluiter, de Brug (locaties Schoolstraat en Uitterweert), de Klimroos, de Montessorischool en de Schakel. Vrijwilligers beoordeelden de prestaties van de leerlingen. Dit gebeurde op twintig locaties langs de route.

De kinderen legden op donderdag 10 april het schriftelijk VVN Verkeersexamen af. De leerlingen die geslaagd zijn voor het praktijkexamen en het Schriftelijk Verkeersexamen hebben van hun eigen leerkracht het verkeersdiploma ontvangen.

Afsluiting project Dieren zeer succesvol

LOBITH - Het thema van het schoolproject van dit jaar was voor de onderbouw "Dieren van de dierentuin" en voor de bovenbouw "Dieren om ons heen".

Drie weken lang leerden de leerlingen en leerkrachten van de bovenbouw veel bijzonderheden over bevers, zang- en roofvogels, schotse Hooglanders enzovoorts. Op het programma stonden onder meer een beverexcursie en een tocht door de Geuzenwaard.

De groepen 1 tot en met 5 hebben les gehad van de verzorgers van Burgers Zoo en mochten een schedel van een krokodil, een rib van een olifant en verschillende vachten bekijken en aanraken. Daarnaast gaf een medewerker van sportschool Physique dansles met als thema dieren.

Het schoolproject werd op donderdag 10 april afgesloten met een theatervoorstelling voor de ouders en een grote tentoonstelling door de hele school. Iedereen was onder de indruk van de presentaties. Wat deze dag extra bijzonder maakte was dat de ouders de muzieklessen bij mochten wonen die dit jaar worden gegeven door docenten van het Musiater in de groepen 4, 5, 6 en 6/7.

Gemeentehuis Duiven tussen de middag telefonisch niet bereikbaar

DUIVEN - Vanaf donderdag 1 mei is het gemeentehuis in Duiven elke werkdag tussen 12.30 en 13.30 uur telefonisch niet bereikbaar. De receptiebalie in het gemeentehuis blijft wel gewoon bereikbaar tussen de middag.

Na de reorganisatie van de gemeente Duiven vorig jaar, is de werkwijze van de receptiebalie en de telefonie veranderd. Voorheen kwamen zowel de telefoongesprekken als de bezoekende klanten bij de receptiebalie binnen. Sinds vorig jaar zijn die twee stromen uit elkaar getrokken. Bezoekers worden nu ontvangen door mensen bij de Servicebalie en telefoongesprekken komen binnen bij medewerkers in het Telefonisch Informatie Punt (TIP).

De meeste telefoongesprekken komen nu binnen bij het TIP waar een groot deel van de vragen direct wordt afgehandeld. Specifieke vragen van mensen, die zij niet kunnen beantwoorden, schakelen ze door naar een specialist. De Servicebalie ontvangt nu alleen nog bezoekende klanten. Deze werkwijze heeft als groot voordeel dat er zowel aan de telefoon als aan de balie minder lange wachttijden ontstaan. Ook worden mensen die bellen sneller geholpen, doordat de telefonistes veel vragen meteen kunnen beantwoorden.

Om een betere dienstverlening te kunnen bieden is ervoor gekozen om tijdens de lunchpauze van 12.30 tot 13.30 uur het TIP te sluiten. Daardoor kan de dienstverlening tijdens de resterende openingstijden beter gegarandeerd worden. De Servicebalie blijft tussen 12.30 en 13.30 uur gewoon bereikbaar.

Met ingang van 1 mei zijn de openingstijden van de telefonische bereikbaarheid (TIP) als volgt op maandag tot en met donderdag van 08.30 tot 12.30 en van 13.30 tot 17.00 uur. Op vrijdag van 08.30 tot 12.30 uur. Meer informatie over bereikbaarheid en openingstijden www.duiven.nl/home/publicatie/openingstijden-en-bereikbaarheid.

Activiteiten voor jeugd op Dorpsplein tijdens Koningsdag in Westervoort

WESTERVOORT - Op zaterdag 26 april vieren we voor de eerste keer Koningsdag. Net als alle voorgaande jaren op Koninginnedag staat deze dag weer bol van de activiteiten.

Om 10.15 uur zal de burgemeester een korte toespraak houden voorafgaand aan de activiteiten. Deze zullen aanvangen na het zingen van het Wilhelmus, het vlag hijsen en de uitslag van het fietsversieren. Uiteraard worden er ook ballonnen opgelaten, die vanaf 09.00 uur af te halen zijn bij de kantine van de gemeente.

Ook dit jaar is er weer een kindervrijmarkt en GoDiva zal twee optredens/workshops verzorgen. Dit jaar zal het thema 'Jungle' zijn. Zo is er onder andere een survivalbaan, krokodillenrace, kokosnoot vangen, liaan hangen en een safari springkussen op en rond het Dorpsplein. Op de kleine parkeerplaats naast de Lidl is er een kinderquadcicuit opgesteld. En samen met de activiteiten zoals maskers maken, broodjes bakken, poffertjes eten, schminken en een rondrit met een 'junglebus', is dit met een strippenkaart van twee euro vijftig te beleven. Al deze activiteiten vangen vanaf 10.35 uur aan.

De bus zal overigens al vanaf 09.15 uur gaan rijden, zodat de eerste route door Westervoort op tijd is gereden vóór al deze activiteiten aanvangen. De dienstregeling staat aangegeven bij de opstapplaatsen en in het programmaboekje. Om 15.30 uur eindigen de activiteiten op het Dorpsplein, de laatste bus vertrekt om 15.30 uur vanaf het Dorpsplein en rijdt dan z'n laatste rondje. Al met al beloofd het weer een mooie dag te worden.

Fancy Fair met tuinmeubelen voor prikkie bij The New Voices!

ZEVENAAR - Zanggroep The New Voices uit Zevenaar en omstreken, winnaar van de landelijke Top2000 popkorencontest, houdt op zaterdag 24 mei een gezellige snuffelmarkt op het Raadhuisplein in het centrum van Zevenaar. Daarnaast verkoopt zij ook a-merk tuinmeubelen voor een prikje. Wees er vroeg bij, want op is op.

De verkoop barst om 12.00 uur los. Voor volwassenen is er 'koek en zopie'; voor de kinderen ranja. Ook is er schmink en een springkussen aanwezig. Een gezellige verloting met prachtige prijzen maakt de dag helemaal af. Op het raadhuisplein wordt die dag tevens een Bier Preuvement georganiseerd door Ka&Zo Party Service. Reden temeer om met het hele gezin een bezoekje te brengen.

The New Voices is op zoek naar een hoge sopraan, enkele tenoren en diepe bassen, liefst in de leeftijd twintig á dertig jaar. Tijdens de Fancy Fair heeft The New Voices een stand met informatie. Voor meer informatie zie de website www.thenewvoices.nl.

Kampioenschap voor Zevenaarse tafeltennisjeugd

ZEVENAAR - Door concurrent SKF 6 uit Veenendaal met 8-2 te verslaan, veroverde het eerste jeugdteam van TTV Zevenaar de titel in de 3e klasse.

Door Piet van Breukelen.

In de laatste competitiewedstrijd verdedigden Stijn Willemsen, Puja Alawi en Duran Derksen van Zevenaar 1 een voorsprong van 1 punt op SKF 6. Aangezien de eerste confrontatie eindigde in een gelijkspel, moest datzelfde resultaat minimaal gehaald worden om promotie te veilig te stellen.

Het Zevenaarse trio kende een droomstart met drie vlotte overwinningen maar in het dubbel werd het echt spannend. Stijn en Puja hadden hun zenuwen iets beter in bedwang dan de tegenstanders en wonnen het spannende gevecht nipt in de vijfde game met 11-9.

Daarna ging Puja op voor het kampioenspunt tegen de zieke Joyce Meijer. Hij won de ongelijke strijd vrij gemakkelijk in drie games en de kampioensvlag kon gehesen worden. Daarna volgde de titanenstrijd tussen de twee sterkste spelers van de poule: Stijn had er deze competitie pas één verloren en Ken Smith drie. Het leek erop dat Stijn weer de sterkste zou zijn toen hij bekeken spelend een 2-0 voorsprong nam. Toen ging Ken echter meer onbevangen spelen en scoorde er lustig op los met prachtig aanvallend spel, wat resulteerde in de verdiende winst in de laatste drie games: 6-11, 10-12 en 9-11. Ken zorgde ook voor het tweede punt door Puja in vijf games te verslaan. Duran liet zich echter niet door hem verrassen en werd met drie overwinningen man of the match.

Wevoc meiden B2 kampioen

Bovenste rij van links naar rechts: Mirthe de Vrije, Ilse Hogewerf, Wieb Schutte, Bibi van Rijsewijk, Issy van Heteren, Romee Wandel, Evie Bisselink, Owen Lammertink. Onderste rij van links naar rechts: Roona Derksen, Sanne de Vries. Mylene Smit was bij deze wedstrijd afwezig.

WESTERVOORT - Het volleybal team meisjes B2 van Wevoc is recent kampioen geworden.

Het was een spannende finale van de nummer 1 Wevoc B2 uit Westervoort tegen de nummer 2 Pajodos B1 uit Pannerden.

De meisjes van Pajodos begonnen goed en wonnen de eerste en tweede set met 22 – 25, Wevoc kwam sterk terug en won de derde set met 25 – 19 en vierde set met 25 – 14. Dus er moest een vijfde set gespeeld worden deze wonnen de meisjes van Wevoc met 15 – 10.

Een groot feest voor de meisjes van Wevoc dat zij de laatste thuis wedstrijd wonnen en zo kampioen zijn geworden.

23 / 24

24 / 24