GN Nijmegen

9 maart 2019

GN Nijmegen 9 maart 2019


Een eerste kennismaking met de deelnemende bands
Deelnemers Roos van Nijmegen bekend

(foto: Marcel_Helder_Druten) Foto: Marcel_Helder_Druten

NIJMEGEN - Na een spannende stemronde en een zorgvuldige demoselectie zijn de deelnemers van de Roos van Nijmegen 2019 geselecteerd. Dunter Flinn kreeg de meeste stemmen met de publieksstemronde en wint daarmee directe plaatsing in de voorronde. Indigo is op de tweede plaats geëindigd en hebben daarmee ook een plaats in de voorrondes weten te bemachtigen.

De demojury selecteerde daarnaast de volgende zeven bands: Sovay, No Breakfast Goodbye, 3000 Pieces, Kay Geurts en de Hoofdact, Vain Louie, Thomson's Lamp en Sonic Whip. Deze bands zullen op 2, 9 en 16 april in Merleyn strijden om een plek in de finale, op 30 mei in Doornroosje.


De voorronde indeling ziet er als volgt uit:

2 april: Thomson's Lamp + Dunter Flinn + Kay Geurts en de Hoofdact

9 april: No Breakfast Goodbye + Indigo + Vain Louie

16 april: Sovay + 3000 Pieces + Sonic Whip

Naast eeuwige roem wordt er in de finale gestreden om een ruim prijzenpakket van de volgende sponsoren: Bigmouth Music: studiotijd voor een complete demo- of singleproductie; Gold Soundz Mastering: mastering van de opnames; Stockenhof Muziek: een waardebon van Stockenhof Muziek ter waarde van 200 euro; De Nieuwe Oost: bandcoaching. De winnaar van de publieksprijs gaat er vandoor met een fotoshoot door professionele fotograaf Mike Nicolaassen van As You Were.

Wilkde-plantencursus voor beginners

Cursisten. (foto: Will Bemelmans) Foto: Herman Hendriks

LENT - Maak kennis met de bloembiologie en familienamen van de bloemen op dijken, landgoederen en de oevers van Rijn en Waal.

Voor iedereen die geïnteresseerd in de natuur en net iets meer wil weten over de plantenwereld in de omgeving organiseert IVN RijnWaal een wilde planten-cursus voor beginners. Deze cursus wordt gegeven door Frans Mikx (bioloog) en Will Bemelmans (uiterwaardengids).

Heelblaads. (foto: Will Bemelmans) Foto: Will Bemelmans

"Tijdens de cursusavonden behandelen we de theorie en nemen we het plantmateriaal letterlijk onder de loep. De cursus wordt gegeven met vers plantenmateriaal, een syllabus en informatie via internet. De bijbehorende excursies in de omgeving benutten we om te oefenen met het herkennen van planten. Na de cursus bent u bekend met de indeling van planten en plantenfamilies en kunt u deze herkennen."

De wilde planten cursus bestaat uit: drie cursusavonden op de woensdagen 27 maart,17 april en 22 mei steeds van 19.30 tot 21.00 uur; vier veldexcursies op de zaterdagochtenden 30 maart, 20 april, 25 mei en 20 juli steeds van 10.00 tot 12.00 uur.

De locatie is: de Dorpsschuur, Oosterhoutsedijk 29 in Lent. De kosten zijn inclusief syllabus 40 en voor IVN RijnWaal-leden 20 euro. Aanmelden bij Will Bemelmans, w.bemelmans@hotmail.com of 06 14510610. Het aantal deelnemers is beperkt dus wees er snel bij.

Jubilarissen Duikteam De Kaaiman

NIJMEGEN - Duikteam de Kaaiman viert feest! Als je eenmaal lid bent van Duikteam de Kaaiman kun je maar moeilijk afscheid nemen.

Dat bewijzen de drie heren op de foto. (van links naar rechts Maarten Buters, Bastiaan Eekhout en Tasso Lyberopoulos) Zij werden afgelopen vrijdag gehuldigd voor 25 jaar trouw lidmaatschap en kregen van voorzitter Mike Kuipers een erespeld uitgereikt. Duikteam de Kaaiman viert dit jaar haar 50-jarig bestaan. Onze jeugdafdeling werd 40 jaar geleden opgericht en ons onderwaterhuis De Aquavilla bestaat alweer 30 jaar. Wil je ook leren duiken? Of een proefduik maken stuur dan een e-mail naar info@kaaiman.nl.

Nieuws insturen?

REGIO - Uw bericht kunt u heel eenvoudig online insturen via onze website: www.gemeentenieuwsonline.nl.

Daar klikt u bovenaan het scherm eerst op de regio waar u uw bericht geplaatst wilt hebben. Vervolgens klikt u rechts bovenaan op de tekst: 'Nieuws aanleveren' De rest wijst zich vanzelf. Komt u er toch niet helemaal uit? Belt u dan gerust even: 0481-464770.

Deel opbrengst naar licht Stevenskerk
Weer Waalvaarten met uitleg door Rob Jaspers

NIJMEGEN - De Waal met zijn bochten bij Nijmegen is altijd fascinerend. Helemaal als je de bochten op een boot ervaart en andere binnenvaartschepen ziet passeren. Op de Waaltochten van De Gelderlander, met journalist Rob Jaspers als gids, is dat op een bijzondere wijze te beleven. Ook in maart en april geeft hij weer uitleg over de ontwikkelingen op en rond de Waal bij vaarten met de pannenkoekenboot.

Bijzonder is dat een deel van de opbrengst van deze Waalvaarten naar de nieuwe duurzame verlichting van de Stevenskerk gaat. Een deel van die nieuwe verlichting is al gerealiseerd dankzij fondsen, maar er is nog geld nodig om alle bijzondere en mooie plekjes goed aan te lichten, zoals het Königorgel. Deze bijzondere Waaltochten kosten 10 euro waarvan 3 euro naar het lichtplan van Nijmegens grootste monument gaat,

Rob Jaspers licht op de tochten de enorme veranderingen rond de Waal toe. Nijmegen is een groeiende stad aan beide oevers van de rivier. De nieuwbouw aan het Waalfront West rukt op. De kolencentrale bij de sluis van Weurt wordt stap voor stap afgebroken. Maar ook de (resten van) steenfabrieken langs de Waal hebben allemaal een bijzondere geschiedenis. Jaspers laat de bezoekers op de pannenkoekenboot anders kijken naar de binnenvaartcontainerterminal en het rivierpark Lent. Bovendien staat hij stil bij de verrassende natuurontwikkeling langs de rivier en in de polders.

De Waal is een levende rivier met telkens verrassingen. De Waalvaart met gids Jaspers staan gepland op zondag 10 en zaterdag 23 maart, beide malen om 11.30 uur. Ook staat er een tocht op zaterdag 6 april gepland, eveneens om 11.30 uur. De prijs bedraagt 10 euro. Reserveren kan via www.pannenkoekenboot.nl of telefonisch 024 3601262.

Passieconcert Koor Surplus

(foto: Wim den Hartog)

NIJMEGEN - Op zondag 31 maart om 15.00 uur voert Koor Surplus, hét koor voor de ambitieuze 50-plusser, een passie-concert uit in de Groenestraatkerk in Nijmegen.

Het concert heeft een romantische signatuur. Op het programma staan werken van Henry Purcell (1659-1695), Johann Kuhnau (1660-1722), Charles Gounod (1818-1893), Joseph Gabriel Rheinberger (1839-1901) en Morton Lauridsen (geb. 1943). Al deze componisten weten zich geïnspireerd door het lijden en sterven van Christus. Op een eigen wijze vertolken zij allerlei nuances van gevoelens bij de oorspronkelijke bijbelteksten. Zie voor meer informatie en kaarten: www.koorsurplus.nl.

Nieuws insturen?

REGIO - Uw bericht kunt u heel eenvoudig online insturen via onze website: www.gemeentenieuwsonline.nl.

Daar klikt u bovenaan het scherm eerst op de regio waar u uw bericht geplaatst wilt hebben. Vervolgens klikt u rechts bovenaan op de tekst: 'Nieuws aanleveren' De rest wijst zich vanzelf. Komt u er toch niet helemaal uit? Belt u dan gerust even: 0481-464770.

Ga jij met Juniors bowlen bij Olround?

NIJMEGEN - Op woensdag 20 maart kunnen de Juniors een uur disco bowlen bij Olround. Alle leden zijn welkom en kunnen vanaf 16.00 uur een uur bowlen en krijgen vervolgens nog een smakelijke afsluiting in de vorm van een patatje, snack én een drankje. Voor een bedrag van slechts 7,50 euro kun je je hier al voor opgeven.

Als je graag met vriendjes of vriendinnetjes wilt komen en op één baan wilt bowlen (maximaal zes kinderen per baan) raden we het aan om je gezamenlijk op te geven. Opgeven kan bij de receptie van het Goffertstadion of online via: https://bit.ly/2TehPPI. Mocht het niet lukken om tickets te bestellen kunt u altijd nog even mailen naar nec-juniors@nec.nijmegen.nl.


Wil jij vaker naar toffe activiteiten van de Juniors? Momenteel kan je je tot augustus gratis aanmelden en heb je de mogelijkheid om vele gratis (of tegen een kleine betaling) activiteiten te bezoeken. Opgeven voor de Juniors kan door een mail te sturen naar bovengenoemd emailadres. Naast het bowlen staan onder andere het bezoeken van de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam, het discozwemmen bij de Meerval in Wijchen, Strong Viking Bikkeldag en een gratis toegangsbewijs bij JumpSquare nog op de rol. Geef je snel gratis op!

Finaledag NK Cruyff Courts
naar Nijmegen

NIJMEGEN - N.E.C., de Johan Cruyff Foundation en de gemeente Nijmegen slaan de handen ineen. De drie partijen gaan op 29 juni de finaledag van het NK Cruyff Courts 6 vs 6 organiseren. In het centrum van Nijmegen worden mobiele Cruyff Courts geplaatst waar de finales op gespeeld gaan worden.

Cruyff Courts 6 vs 6 is een voetbalkampioenschap voor de Benelux voor kinderen van 10 tot 12 jaar. Het kampioenschap kent regionale voorrondes en kwartfinales, landelijke halve finales en een grootse finale, die dus dit jaar in Nijmegen plaatsvindt. Tijdens de onderlinge wedstrijden staat het thema respect centraal. Dit is onder meer terug te zien in het tekenen van de respectvlag.


Creating Space
De Cruyff Foundation geeft kinderen de ruimte om in een veilig klimaat te kunnen sporten. Ook in Nijmegen is die ruimte gecreëerd met Cruyff Courts in Lindenholt, Neerbosch-Oost, Willemskwartier en Hatert en zijn er 3 Schoolpleinen14 gerealiseerd bij het primair en speciaal onderwijs.

Luc te Riele, manager van de maatschappelijke afdeling van N.E.C., is blij dat het evenement naar Nijmegen komt: "We hebben samen met onze partners alles uit de kast getrokken om het evenement naar Nijmegen te halen. Wij vinden het belangrijk dat iedereen de ruimte heeft om veilig te sporten." Het evenement wordt tevens het slotstuk van de viering van het 10-jarig bestaan van N.E.C. Maatschappelijk.

N.E.C. recht de rug in februari

NIJMEGEN - Veertien goals en acht punten in vier wedstrijden. Het zijn de cijfers die N.E.C. over de maand februari kan overleggen. Na de moeizame maanden december en januari lijkt N.E.C. het dal langzaam uit te klimmen.

De Nijmegenaren kregen direct een uitgelezen mogelijkheid om de maand goed af te trappen. Op 1 februari stond in het Goffertstadion de wedstrijd N.E.C. - Jong FC Utrecht op het programma. De Nijmeegse formatie had weinig moeite met de Domstedelingen en wonnen afgetekend, mede dankzij een hattrick van huurling Ferdy Druijf, met 4-1.

Veerkracht
Met het opgedane vertrouwen kregen de Nijmegenaren direct een flinke uitdaging voor de kiezen. Zo stonden achtereenvolgens de uitwedstrijden tegen SC Cambuur en Go Ahead Eagles op de rol. In beide wedstrijden was de openingsfase voor de tegenstander van N.E.C., maar in beide gevallen toonde de ploeg van De Gier veerkracht. In Leeuwarden maakte Josef Kvida de openingstreffer van Matthew Steenvoorden ongedaan: 1-1.

In Deventer keken de Nijmegenaren binnen tien minuten tegen een 2-0 achterstand aan, maar dankzij een laat doelpunt van Mike Ndayishimiye (4-4) keerden de Nijmegenaren wederom met een punt huiswaarts. Als klap op de vuurpijl sloot N.E.C. de maand met een 5-0 overwinning op Almere City FC af. Mathias Bossaerts en Jonathan Okita (twee treffers) waren de gevierde mannen.

10 maart 15.00 tot 16.00 uur: DudaPaiva Company, Monsters! (6+). Prachtig poppenspel over aandoenlijke monsters. Lindenberg, Huis voor de kunsten, Ridderstraat 23, Nijmegen. www.delindenberg.com

10 maart 14.00 uur: Jeugdtheatervoorstelling Perenbomen bloeien wit komt terug. Kwatta is het professionele jeugdtheatergezelschap van Gelderland en maakt speelse voorstellingen over serieuze zaken.Theater het Badhuis, Daalseweg 262. www.kwatta.info/voorstellingen

10 maart 19.30 - 21.15 uur: Against Identity Politics, Lecture by political scientist Francis Fukuyama. Deze invloedrijke Amerikaanse politicoloog vindt dat we ons teveel focussen op onze identiteit. De Vereeniging, Keizer Karelplein 2d, Nijmegen. www.stadsschouwburgendevereeniging.nl

11 Maart 12.30: The Natural Sciences Contested | Academic Affairs. Huygensgebouw (faculteit NWI). Adres: Heyendaalseweg 135 Nijmegen

11 maart 15.30 uur: Workshop Digi playground XL 8+. Experimenteer en speel in een grote speeltuin die overvol staat met allerlei nieuwe technologieën! Entree gratis. Bibliotheek De Biezantijn, Waterstraat 146, Nijmegen. Aanmelden via biezantijn@obgz.nl.

11 maart 20.00 uur: Auteurs aan het woord; Hugo Borst. Bibliotheek De Mariënburg, Marienburg 29, Nijmegen. www.obgz.nl

12 - 13 maart 20.00 uur: Toneelvoorstelling Kijkje bij de buren. Scènes uit een huwelijk. Internationaal Theater Amsterdam. Stadsschouwburg Keizer Karelplein Nijmegen. www.stadsschouwburgendevereeniging.nl

13 -14 maart 21.00 uur: Cabaret show Highlights Tineke Schouten, met 7-koppig live orkest. Musis en Stadsstheater, Keizer Karelplein Nijmegen. www.stadsschouwburgendevereeniging.nl

15 maart 20.00 uur: Theaterconcert Goed Jaar, Paul de Munnik. Stadschouwburg, Keizer Karelplein Nijmegen. www.stadsschouwburgendevereeniging.nl

15 maart 20.15 uur: Opera Tania Kross is nog eenmaal Carmen. Concertzaal De Vereeniging, Keizer Karelplein Nijmegen. www.stadsschouwburgendevereeniging.nl

16 maart 20.00 uur: Dans, Pas de Deux. Scapino Ballet & Michiel Borstlap. Theaterzaal Stadsschouwburg, Keizer Karelplein Nijmegen. www.stadsschouwburgendevereeniging.nl

16 maart 20.15 uur: Jubileumconcert Toonkunstkoor Nijmegen. Concertzaal De Vereeniging, Keizer Karelplein Nijmegen. www.stadsschouwburgendevereeniging.nl

17 maart 11.00 uur: Podium voor de Stad. Diverse musici (amateurs, (semi)professioneel) uit Nijmegen en omstreken. Gratis entree. De Vereeniging, Keizer Karel Plein Nijmegen. www.stadsschouwburgendevereeniging.nl

21 maart 20.00 uur: Musical Marvellous. Van de makers van Watskeburt?!. Theaterzaal Stadsschouwburg, Keizer Karelplein Nijmegen. www.stadsschouwburgendevereeniging.nl

22 maart 22.30 uur: Waltzburg's First Waltz. Locatie: NDRGRND Doornroosje Poppodium, Stationsplein 11 Nijmegen. www.doornroosje.nl

23 maart 23.00 uur: Baobab: Alex Figueira, MF Andrade, Qoqonut e.a. Merleyn, Hertogstraat 13 Nijmegen. www.doornroosje.nl

22 maart 20.15 uur: Klassieke muziek, Releave, Remy van Kesteren & Blauwe Uur. Kleine zaal De Vereeniging, Keizer Karelplein Nijmegen. www.stadsschouwburgendevereeniging.nl

Repair Café in Dukenburg

Repair Café in Dukenburg

Een grasmaaier die niet meer maait?
Een camera die niet meer klikt?
Een scheur in je lievelingstrui?
Zaterdag 9 maart van 11.00 uur tot 14.00 uur staat in het Creatief Centrum Nijmegen-Zuid
het team van Repair Café Dukenburg voor u klaar om u te helpen met welke reparatie dan ook.
Het Repair Café in het Creatief Centrum Nijmegen-Zuid te Tolhuis 44-44 is gratis toegankelijk en er is volop gratis parkeergelegenheid. Gereedschap en in beperkte mate materiaal om reparaties uit te voeren, zijn aanwezig.
Voor meer info tel. 024-3452113 of mail naar repaircafe@creatiefcentrumnijmegen-zuid.nl

Insectenhotels maken met NLdoet

GROESBEEK - Op zaterdag 16 maart vindt de jaarlijkse vrijwilligersactie NLdoet van het Oranjefonds plaats. De Werkgroep Milieubeheer Berg en Dal organiseert dan, zoals inmiddels traditie is, een speciale werkochtend voor kinderen tot en met 12 jaar.

Op het programma staan dit keer insectenhotels. Dat zijn kastjes met daarin hout(blokken), rietstengels, mos, leem en andere natuurlijke materialen. Bijen, vlinders, lieveheersbeestjes en andere kleine diertjes kunnen daarin schuilen of overwinteren. Ook zijn er insecten zoals metselbijtjes die er hun eieren in afzetten. Ieder kind mag een insectenhotel maken en na afloop mee naar huis nemen. Ook gaan we het grote insectenhotel in de tuin van De Tullekesbom opknappen. De werkochtend is van 9 tot 12 uur in De Tullekesbom, Nijerf 9 in Groesbeek. Er is hulp aanwezig, maar voor jongere kinderen is het fijn als een (groot)ouder mee komt helpen. Er is beperkt materiaal aanwezig, meld je daarom snel aan als je mee wilt doen. Kijk op www.nldoet.nl voor meer info, of stuur een email naar tullekesbom@wmg-groesbeek.nl.

IL Deco woningdecoratie
al 30 jaar uw specialist

NIJMEGEN - Voor al uw stoffering, moet u al 30 jaar bij IL Deco zijn, waar u goed advies krijgt en waar service en vakmanschap nog hoog in het vaandel staan. Kom kijken in de mooie zaak aan de Van Broeckhuysenstraat 53 in Nijmegen waar de gehele collectie valt te bewonderen en waar de laatste trends te zien zijn.

IL Deco woningdecoratie is "de speciaalzaak" voor de regio en ver daarbuiten. Deskundig advies bij u thuis, alles wordt netjes op maat gemaakt en vakkundig bij u thuis geïnstalleerd. Ze verkopen zeer exclusieve en mooie gordijnstoffen, in betweens en vitrage. Voor op de vloer hebben ze mooie tapijten en deze kunnen ook op de trap worden verwerkt. Maar ook karpetten op maat, keuze genoeg. Ook voor zonwering zijn er diverse mogelijkheden, vouwgordijnen of rolgordijnen in uni kleur of dessins maar ook jaloezieën van aluminium of hout en plisse/duette. Alles elektrisch bedienen kan ook, met een druk op de knop. Doormiddel van de afstandsbediening van Luxaflex PowerView. Hiermee zijn alle Luxaflex producten te bedienen in uw hele huis. Laat u informeren in de zaak onder het genot van een kopje koffie of kijk op onze website.

U bent van harte welkom dinsdag tot en met zaterdag 12:00 tot 17:00 uur aan de Van Broeckhuysenstraat 53, Nijmegen, 024 3603636; www.il-deco.nl.

Rikken keukencentrum Nijmegen - Miele Kitchen Experience Partner

NIJMEGEN - Rikken keukenarchitectuur gespecialiseerd is in Italiaanse keukens, houten keukens, design keukens en maatwerk keukens maar ze zijn ook Miele Kitchen Experience Partner.

Kitchen Experience Partners zijn geselecteerde Miele-dealers waarmee Miele een bijzondere samenwerking is aangegaan. Deze samenwerking is gebaseerd op de volgende punten: - Uitstekende service, - Vertrouwd vakmanschap, - Advies op maat, - Deskundig personeel, - Breed assortiment, - Laatste productinnovaties.

U kunt bij Rikken terecht voor een totaalervaring van Miele-keukenapparatuur in combinatie met een inspirerende keuken. Naast de presentatie van basismodellen wordt ook een aantal topmodellen uit de productgroepen stoomovens, koffieautomaten, afwasautomaten en afzuigkappen getoond. Vanzelfsprekend beschikt Rikken over veel kennis van Miele-keukenapparatuur en geeft u een deskundig advies over de inrichting van een complete keuken.

Bij keukenspecialist Rikken wordt er op een persoonlijke en ongedwongen manier geholpen. Zij nemen nog echt de tijd, om er samen met u, er achter te komen wat uw wensen zijn, ze hebben dan ook een zeer uitgebreid assortiment met gespecialiseerde merken als Miele, Valcucine, BAX, Bora en Quooker. De producten die ze dan ook verkopen zijn waar ze zelf helemaal achter kunnen staan, want kwaliteit, duurzaamheid en milieuvriendelijke producten is erg belangrijk voor Rikken.

Rikken Keukenarchitectuur is gevestigd aan de van Broeckhuysenstraat 15 in Nijmegen. www.rikkenkeukens.nl.

Woonbeurs Nijmegen op 13 april in Pathé-bioscoop in Noord

NIJMEGEN - Op zaterdag 13 april vindt de achtste editie plaats van de Woonbeurs Nijmegen. Ontwikkelaars, makelaars en woningcorporaties presenteren hun woningaanbod overzichtelijk bij elkaar. Het aanbod is zowel huur, koop als zelfbouw. De woonbeurs wordt gehouden in Pathé, het bioscoopcomplex aan de noordzijde van Nijmegen.

Voor iedereen die een woning zoekt of wil weten wat er allemaal gemoeid is met het kopen of huren van een nieuwe woning is een bezoek aan de Woonbeurs Nijmegen de moeite waard. Op de woonbeurs vind je het actuele woning- en kavelaanbod, maar ook informatie over alles wat je allemaal moet regelen als je een woning wilt kopen. Hypotheekadviseurs en banken vertellen over financieringsmogelijkheden, en er zijn lezingen over onder andere de starterslening, over wat er juridisch komt kijken bij het kopen van een woning en over duurzaam wonen.

De twee grote nieuwbouwlocaties in de stad krijgen bijzondere aandacht op de woonbeurs. Waalfront en Waalsprong presenteren hun overzichtsmaquette en vertellen over de ontwikkelingen en het actuele woningaanbod. Het 'Atelier Waalsprong' geeft bovendien een kijkje in de keuken van de ontwikkelingen voor de komende jaren.

Wie niets wil missen mag de Woonbeurs Nijmegen op zaterdag 13 april niet overslaan. Je kunt van 11 tot 15 uur terecht in Pathé, Willem van Arenbergstraat 4 te Nijmegen. Er is parkeergelegenheid in de omgeving en natuurlijk is de toegang gratis.

Meer informatie over deelnemers en het programma? Bezoek: www.woonbeursnijmegen.nl.

23 maart 20.00 uur: Theatercollege In Vertrouwen, Mr. Gerard Spong. Theaterzaal Stadsschouwburg, Keizer Karelplein Nijmegen. www.stadsschouwburgendevereeniging.nl

24 maart 14.00 uur: Familievoorstelling Niet met de deuren slaan! Kleine zaal De Vereeniging, Keizer Karelplein Nijmegen. www.stadsschouwburgendevereeniging.nl

24 maart 15.00 uur: Toneel Hotel Courage. Theaterzaal Stadsschouwburg, Keizer Karelplein Nijmegen. www.stadsschouwburgendevereeniging.nl

30 maart 21.00 uur: Dans, ontmoet, geniet en ervaar de flow van de Latin Vibes in het centrum Nijmegen. (kizomba / bachata / salsa / west coast swing / zouk) Kolpinghuis, Smetiusstraat 1 Nijmegen. www.passionwithflow.nl

30 maart: Shutdown x Henkie T. Dit is hét feestje waar alle hiphop en r&b tunes worden gedraaid die je normaal niet vaak in de club hoort. Drie Gezusters, Molenstraat Nijmegen. www.driegezustersnijmegen.nl

6 april 13.00 uur: Culturele wandeling door het Honigcomplex. Maak van dichtbij kennis met dé nieuwe hotspot van Nijmegen. Start: DZIGA Waalbandijk 20-22, finish en aansluitend diner bij STOOM. www.hetandereuitje.nl

12 april 10.45 - 16.30 uur: Studiedag 'Die gekreuzigte Liebe: muzikale passies van Bachs tijdgenoten'. Hoorcollege, rijkelijk geïllustreerd met klinkende muziekvoorbeelden.Campus Radboud Universiteit, Houtlaan 4 Nijmegen. www.ru.nl

20 april 19.45 uur: Theater, cabaret, comedy, kleinkunst, stand-up. Misplaatste Grappen. We gaan deze avond langs Theater VIER, Het Besiendershuis Nijmegen, Valkhofkapel en het Roze Huis Nijmegen. Nijmegen Centrum www.misplaatstegrappen.nl

21 april 15.00 uur: Concert Southern Soul Music, Woonkamers Nijmegen. Tot en met mei 2019 speelt Eva Almagor in huiskamers door heel Nederland! Met oud en vooral nieuw repertoire en met haar piano, in intieme setting! Eva Almagor Livingroom tour. www.evaalmagor.nl

4 mei 21.00 uur: Nationale Dodenherdenking. Gratis concert van het Nijmeegs Studentenorkest CMC samen met Projectkoor Gelderland en het Zuid-Nederlands Concert Koor. Een programma waaruit de verbondenheid van mensen spreekt. Concertgebouw De Vereeniging Nijmegen. Keizer Karelplein Nijmegen. www.stadsschouwburgendevereeniging.nl

Collecteweek ReumaNederland van start

NIJMEGEN - In de week van 18 tot en met 23 maart is de jaarlijkse collecteweek van ReumaNederland, voorheen het Reumafonds. Ook dit jaar zetten tienduizenden vrijwilligers zich met hart en ziel in om door heel Nederland geld op te halen voor onderzoek naar reuma.

Kunnen we ook op uw steun rekenen? Alle kleine beetjes helpen om samen een groot bedrag op te halen tijdens deze collecteweek! Of u nu zelf langs de deuren gaat of aan de deur geeft.

Tikkie aan de deur
Nieuw dit jaar is dat alle collectanten een QR-code op hun legitimatiebewijs hebben staan. Door deze code te scannen kan eenvoudig via een Tikkie een donatie worden gedaan voor de collecte. Ook worden er weer 500 pinbussen ingezet, met een pinautomaat geïntegreerd in de bus. Geven aan de collectant wordt zo steeds gemakkelijker.

Meer dan twee miljoen Nederlanders hebben reuma, waarbij artrose het meest voorkomt. Daarmee is reuma helaas de meest voorkomende chronische ziekte in Nederland. Reuma beperkt je: thuis, op school, op het werk. Door ernstige pijn en vermoeidheid, beschadigde spieren en kapotte gewrichten die moeilijk bewegen.

Met de opbrengst van de collecte helpt u mee aan het doel dat ReumaNederland nastreeft: een betere kwaliteit van leven voor mensen met reuma. Er is nog steeds wetenschappelijk onderzoek nodig om dit doel te bereiken. Naast het financieren van wetenschappelijk onderzoek geeft ReumaNederland ook voorlichting en komen ze op voor de belangen van mensen met reuma in de politiek en zorg.

Ook collecteren?
Wilt u helpen collecteren? Bel dan voor meer informatie met ReumaNederland in Amsterdam op 020 5896471. U kunt ook een mail sturen aan: vrijwilligers@reumanederland.nl.

                

Popkoor Multivox Nijmegen presenteert: MoodSwings

NIJMEGEN - Op 15, 16 en 17 maart brengt Popkoor Multivox de muzikale show 'MoodSwings' op de planken in De Lindenberg in Nijmegen.

Herfst, winter, lente, zomer. Niks is zo veranderlijk als de vier seizoenen. En met de wisseling van de seizoenen verandert ook onze mood. Multivox neemt je mee in een rollercoaster van emoties. Een verhaal over de ups en downs van het leven, verteld vanuit de mooiste popsongs.

MoodSwings vindt plaats op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart om 20.00 uur, en op zondag 17 maart om 14.00 uur. En is een bruisend Nijmeegs popkoor met rond de 50 leden. Het koor heeft zes verschillende stemgroepen, van de hoge sopranen tot de lage bassen. Tijdens MoodSwings worden ze begeleid door een live band.

Kaarten kosten 12,50 euro (10,- voor kinderen <12 jaar) en zijn verkrijgbaar via www.delindenberg.com.

Studio Zoef
heeft hippe duurzame kleding

NIJMEGEN - Vier jaar geleden ontstond Studio Zoef in Nijmegen-Oost. vanuit het verlangen van eigenaresse Irena Nannes om kinderkleding te hergebruiken. "Je levert goede dames- of kinderkleding in. Als jouw item verkocht is, delen we de winst, waardoor je weer iets nieuws uit kan zoeken," legt Irena uit. "Kleding die niet verkocht wordt, brengen wij naar een goed doel zoals Stichting Babyspullen."

Je vindt bij Studio Zoef een mooi collectie tweedehands kleding van hippe merken. Maar je kunt ook snuffelen in de collectie nieuwe biologische kleding voor leuke prijzen. "Het leuke is dat er elke week weer iets nieuws in de winkel hangt."

Grootse plannen voor de toekomst
"We hebben grote dromen," vertelt Irena. Samen met Dolly van Kronenburg zoekt ze een pand waar de verkoop van kleding samengaat met koffie en een speelhoek. "We merken dat kinderen hier graag spelen en zo'n plek missen we nog in Nijmegen. Daarbij willen we werkplekken creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, want we vinden dat iedereen mee mag doen in de maatschappij."

Duurzaamheid, hergebruik en sociaal ondernemen staan bij alle plannen in ieder geval voorop. De plannen vragen wel om een groter pand op een nieuwe locatie. Heb jij een tip? Neem dan contact op.

Studio Zoef, Prins Hendrikstraat 22, Nijmegen
www.studiozoef.nl, info@studiozoef.nl, www.facebook.com/studiozoef.

Soho salon professionals
maakt mensen mooier

NIJMEGEN - Soho salon professionals is een dames- en herenkapsalon gecombineerd met een schoonheidssalon. Alles onder één dak. Professioneel, creatief, trendy en vooral met persoonlijke aandacht.


De combinatie van kapsalon en schoonheidssalon past echt in deze tijd, zegt eigenaar Nills Nelissen die inmiddels nu 15 jaar aan het stuur staat. In onze salon maken we mensen mooier." We hebben een gediplomeerd schoonheidsspecialiste die gericht is op huidverbetering, ook hebben we een pedicure en manicurehttp://www.sohosalon.nl/ dus je kan wel zeggen van top tot teen kun je bij Soho salon professionals terecht. Ze zijn ook super gespecialiseerd in kleuringen altijd de laatste trends, ook op het gebied van knippen.

De laatste trends volgen door middel van trainingen is erg belangrijk en houdt ons fris en zo kunnen we onze klanten goed blijven adviseren. Verder zijn ze ook gespecialiseerd in keratine behandelingen en extensions. Ze werken ook met kwalitatief hoogstaande merken, zoals Sebastian, Wella, System Professional, Morroccanoil, Nioxin, Great Lengths, Keratherapy, Dermalogica, Reviderm, Medik8, CND, en Mineralogie.
Wilt u zich vakkundig laten adviseren op het gebied van schoonheid? Kom gerust eens langs en dan zullen de professionals u een goed advies geven. Het is nu ook mogelijk online te boeken via onze website. Wie weet tot ziens en kom tot rust bij Soho en ga stralend de deur uit.

Soho salon professionals, Daalseweg 95, Nijmegen; 024 3221814; www.sohosalon.nl.

Exclusieve handgemaakte leren tassen en accessoires van Heleen van der Meer

(foto: David Jagersma)

ARNHEM - Je haalt ze er zo uit: de tassen van Heleen zijn altijd van leer, kleurrijk, uitgesproken en altijd functioneel. Ontwerpster Heleen van der Meer ontwerpt haar eigen collectie dames- en herentassen en accessoires.In haar winkel annex werkplaats ratelt haar machinepark vele uren per dag om aan binnen- en buitenlandse vraag te kunnen voldoen. Nee, hier zijn geen lagelonenlanden in beeld: iedere tas is Made in Arnhem.

Heleen kan inmiddels rekenen op een grote schare vaste klanten die reikhalzend uitkijken naar een uitbreiding van haar collectie die leren tassen en accessoires in allerlei soorten en maten omvat: tassen voor mannen en vrouwen, schooltassen, handtassen, rugzakken, laptoptassen, etuis, portemonnees, riemen, i-pad hoezen.
De meeste mensen vinden in haar winkel aan de Klarendalseweg wat van hun gading, maar voor een speciaal verzoek heeft Heleen altijd een luisterend oor.

Heleen van der Meer, Klarendalseweg 91 (Modekwartier), Arnhem, 026 7510323. De openingstijden van de winkel zijn woensdag tot en met zaterdag van 12:00 tot 17:00 uur.

ZorgMies Rijk Nijmegen
maakt het leven leuker

NIJMEGEN - Wanneer we ouder worden of er alleen voor staan, of wanneer er sprake is van een ziekte of een beperking binnen een gezin kan extra hulp welkom zijn.


In veel gevallen lukt het met familie, vrienden, buren en/of professionals deze periode prima te doorstaan. Wellicht is dit niet altijd het geval. Een ZorgMies kan in dergelijke gevallen behulpzaam zijn en voor verlichting zorgen.


Onze zorg sluit aan bij uw dagritme, op de momenten dat u dat wenst. Aandacht, integriteit en respect staan daarbij voorop. Onze ZorgMies ondersteunt en begeleidt u bij de dagelijkse activiteiten in uw huis en daarbuiten. Samen met u maken we heldere afspraken over uw wensen en behoeften; wat moet er gedaan worden, op welke dagen en uren.

ZorgMies regio Rijk van Nijmegen is een initiatief van Maaike van Oostrum: “Mensen aan elkaar verbinden zodat iedereen er blij van wordt is het mooiste wat er is. Dat maakt dat een zorgvrager en diens mantelzorger weer oprecht kunnen gaan genieten van elkaar. Mensen gelukkig maken, hen een fijne, zinvolle dag en een goed gevoel bieden, dat is waar mijn hart ligt en dat is wat ik bereiken met mijn team van lieve en betrouwbare ZorgMiesen.”

Onze ZorgMiesen worden persoonlijk door ons geselecteerd. Zij hebben ruime levenservaring, zijn zorgzaam en prettig gezelschap. Ze beschikken over een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en werken als freelancer. De kosten zijn gebaseerd op het aantal gewerkte uren. Een intake is altijd gratis en vrijblijvend.

Maaike van Oostrum - Horsten; 06 14908549
rijkvannijmegen@zorgmies.nl; www.zorgmies.nl.

Officiele opening
Trek Bicycle Nijmegen op 9 maart

NIJMEGEN - Op zaterdag 9 maart vindt de officiële opening plaats van Trek Bicycle Nijmegen. Veldrijdster Sophie de Boer en journaliste en ex-prof Marijn de Vries nemen samen het officiële gedeelte voor hun rekening. De winkel is open vanaf 9:00 uur. Gedurende de dag zijn er leuke activiteiten, waaronder een Zwift-competitie, een prijsvraag en een kleurwedstrijd.

Ultieme Trek merk beleving

In december is er hard gewerkt om het pand in Nijmegen te verbouwen tot een winkel die de ultieme Trek-beleving uitademt. In de winkel kunt u terecht voor breed assortiment Trek-fietsen, van racefietsen en mountainbikes tot stadsfietsen en elektrische fietsen. Met name op het gebied van elektrische fietsen staan veel modellen klaar om te testen. Naast het merk Trek verkoopt de winkel ook fietskleding en fietsaccessoires van Bontrager en de merken Brompton, Named Sportfood, Fox en Oakley.

Persoonlijk advies

Wat voor fiets u ook koopt, u krijgt altijd deskundig advies afgestemd op uw situatie. Fietsers die willen weten of zij correct op hun fiets zitten, kunnen terecht bij de FIT-Kiosk in de winkel. Voor wie een racefiets of mountainbike op maat wil samenstellen is er een speciale 'Project One'-ruimte.

Service

Trek Certified Service staat voor een hoog service niveau. In de vernieuwde werkplaatsen zult u zeker het gevoel krijgen dat uw fiets voor onderhoud en reparatie op de juiste plek is. Benieuwd? U bent van harte welkom!

Trek Bicycle Nijmegen, Hatertseweg 486, Nijmegen

Met een goed passende gebitsprothese kunt u weer voluit lachen
'Ik lach nu weer zonder mijn hand voor mijn mond'

NIJMEGEN – Als een gebitsprothese niet meer goed op zijn plaats blijft zitten dan geeft dat problemen. Genieten van lekker eten, gezellig kletsen en voluit lachen lukt dan niet meer zonder dat u zich zorgen maakt. Laat u niet langer beperken maar maak een afspraak met tandtechnieker en tandprotheticus Peter Marsman.

'Het professioneel kunnen aanmeten en vervaardigen van een gebitsprothese, daar gaat een medisch-biologische en technische opleiding tot tandprotheticus en tandtechnieker aan vooraf', legt Peter uit. 'Wanneer u dus een prothese nodig heeft, of problemen ervaart met uw huidige prothese, dan zal iedere goede tandarts u doorverwijzen naar een tandprotheticus. Iedere specialist heeft immers zijn eigen vakgebied'. Ook zonder verwijzing van uw tandarts kunt u terecht bij Peter Marsman voor vrijblijvend advies en het laten aanmeten en vervaardigen van een goed passende gebitsprothese. Een eerste consult is kosteloos. Bij zijn praktijk Tandprothetische Praktijk Dukenburg heeft Peter ook een eigen tandtechnisch laboratorium gevestigd. 'Wij besteden niets uit, maar vervaardigen alle protheses zelf. Dat werkt het beste, want we meten de protheses ook zelf aan en voeren zelf de gesprekken met onze cliënten. In die gesprekken luisteren we uiteraard goed naar de wensen, want we willen iedereen graag lachend de deur uit zien gaan!' Ook lachend dit nieuwe jaar in? Bel: 024 3430986. www.jouwgebit.nl, Aldenhof 70-02 Nijmegen. (Lid van O.N.T.)

16 / 24

MAANDHOROSCOOP MAART 2019

HET HUIDIGE STERRENBEELD IS VISSEN. Dit is het gevoeligste sterrenbeeld van alle twaalf. Ze kunnen zich zo goed in de ander verplaatsen dat meeleven ook meelijden wordt. Ze zijn absoluut niet materialistisch en kunnen alles missen. Ze cijferen zichzelf weg en komen op voor de zwakkeren van de samenleving. Ze kunnen heerlijk wegdromen bij mooie muziek. Helaas zijn ze zeer verslavingsgevoelig.

RAM
21 maart t/m 20 april

Jij bent in maart lekker bezig hoewel je wel gemakkelijk uit je slof schiet als het tegen zit. Op 20 maart begint de lente en dus ook de ramperiode van het jaar. Dat voel je bijna lichamelijk als een energie impuls. Eind maart ben je zo onder de indruk van iets dat je er lyrisch van wordt.

STIER
21 april t/m 21 mei
Vanaf 1 maart loopt jouw planeet Venus in het teken waterman. Daardoor ben je sterker gericht op diegenen die op dezelfde golflengte zitten als jij. Dat kan in de vriendenkring gebeuren maar ook binnen clubverband. Vanaf half maart krijg je de ene na de andere mooie kans.

TWEELINGEN
22 mei t/m 21 juni
Vrijwel de hele maand krijg jij te maken met 'oude zaken'. In de sociale sfeer betekent dit dat je oude vetes op moet lossen. En op zakelijk gebied krijg je te maken met datgene wat je in het verleden hebt laten liggen. Dat wordt dus een ware inhaalslag voor jou.

KREEFT
22 juni t/m 22 juli
Maart begint met extreme emoties. Rond de nieuwe maan op de 6e ben je in een romantisch bui. Dat wordt héél gezellig. Na de volle maan op de 21e is het 'Jantje lacht, Jantje huilt'. Deze stemmingswisselingen zijn voor de ander moeilijk te volgen. Jij bent echt onvoorspelbaar!

LEEUW
23 juli t/m 22 augustus
Tot half maart heb jij de touwtjes stevig in jouw handen. Soms gebeurt er iets onverwachts maar jij blijft onaangedaan doorgaan. Het begin van de lente op de 20e verwelkom je maar wat graag. Na de 20e ben jij een en al creativiteit en kom je met echt mooie oplossingen.

MAAGD
23 augustus t/m 21 september
Maart wordt voor jou een dure maand. Allerlei dingen gaan kapot. Noodreparaties helpen nu niet meer. Het zal erop neerkomen dat je zaken moet vervangen. Kies daarbij voor kwaliteit en iets met de laatste snufjes. Reserveer het weekend van 22 en 23 maart voor pure ontspanning.

WEEGSCHAAL
22 september t/m 22 oktober
Jouw planeet Venus loopt vanaf 1 maart in het teken waterman. Deze planeetstand helpt je om liefde met vriendschap te verbinden. Rond half maart laat je dit op een grootse manier zien! Vanaf de 26e gaat Venus over naar vissen en ben jij uiterst vergevingsgezind.

SCHORPIOEN
23 oktober t/m 21 november
Gedurende de eerste helft van maart ben jij uit op nieuwe informatie. Ga daar naartoe waar je die kunt halen. De bibliotheek of boekenhandel bijvoorbeeld. Maar overweeg ook of je een cursus gaat volgen. De tweede helft van maart begint met praten, gevolgd door zeer rake daden.

BOOGSCHUTTER
22 november t/m 21 december
In de eerste helft van maart ga jij bij ieder gesprek de diepte in. Je pogingen om dingen te verklaren zijn bewonderenswaardig. Rond half maart ontstaan er misverstanden door gebrekkige communicatie. De tweede helft van maart staat in het teken van 'geven'.

STEENBOK
22 december t/m 19 januari
Vrijwel de hele maand maart staat in het teken van erkenning. En daardoor groeit je zelfvertrouwen enorm. Je blijft wel streven naar perfectie want dat is nu eenmaal jouw aard. Eind maart zijn er een aantal voorvallen die veel emotie losmaken. Laat het gewoon gebeuren.

WATERMAN
20 januari t/m 17 februari
Vanaf 6 maart gaat jouw planeet Uranus voor zeven jaar in het teken stier lopen. Een prima periode om vooral in jezelf te investeren. Zoek naar wegen om jouw talenten te vergroten of op te poetsen. Dit zal vooral bijzonder goed lukken tussen 16 en 23 maart.

VISSEN
18 februari t/m 20 maart
De eerste helft van maart is een hele goede tijd om datgene wat je nog moet verwerken aan bod te laten komen. Zoek daarvoor steun bij vrienden of bij een specialist op het gebied van verwerkingsprocessen. Vanaf de 26e heb je de wind mee op relationeel vlak.

Voorjaarsacties bij
Thai Nara Massage in Nijmegen

NIJMEGEN - Rug- en/of nekklachten, stress, chronische vermoeidheid, stijve spieren, slechte doorbloeding of bent u gewoon aan ontspanning toe? Bij Thai Nara, gevestigd aan de Krekelstraat 127 (op steenworp afstand van Stadion De Goffert) te Nijmegen, bent u daarvoor aan het juiste adres. Boek dan een combinatiemassage (dit is een combinatie van een Traditioneel Thaise Massage en een ontspanningsmassage). Tevens kunt u er terecht voor sportmassage, kruidenstempelmassage en hotstonemassage.

Duomassages (hierbij worden twee personen tegelijkertijd gemasseerd op dezelfde massagekamer) zijn ook mogelijk, voor mensen die samen met hun zoon/dochter, partner, vriend(in) of collega een massage willen nemen. Sterker nog, de hele maand maart 2019 is de duomassage in de aanbieding. Twee personen kunnen 75 minuten lang voor de totaalprijs van 95 euro van een combinatiemassage genieten. Voor degenen die alleen willen komen is deze maand de combinatiemassage van 75 minuten in de aanbieding voor 50 euro.

Alle massages worden uitgevoerd door gediplomeerde masseuses. Thai Nara is 7 dagen per week geopend van 10.00 - 22.00 uur. Er zijn voldoende gratis parkeerplaatsen in de buurt van de massagesalon. Een afspraak maken is niet noodzakelijk, maar wordt wel aangeraden via 06 26963175. Kijk voor meer informatie op www.thai-nara.nl.

Internationale Modelspoorbeurs
in de Jan Massinkhal Nijmegen

NIJMEGEN - De Internationale Modelspoorbeurs in Nijmegen op 23 maart biedt de bezoekers een totaaloverzicht van alles wat op modelspoorgebied te koop is. Iedereen kan er terecht om datgene te vinden wat op zijn/haar baan nog ontbreekt.

Of het nu gaat om treinen in alle schalen (van spoor Z tot spoor 1), om bouwdozen, al in elkaar geplakte huisjes (ook in alle schalen), onderdelen van treinen, artikelen om de modelspoorbaan te automatiseren, onderdelen om boompjes en struikjes zelf te maken, auto's die zelfstandig over de modelspoorbaan rijden, modellen van trams en autobussen van verschillende maatschappijen: alles is te bekijken en natuurlijk te koop. Ook is er een uitgebreide collectie boeken en dvd's te vinden, waarin iedereen naar hartenlust kan rondneuzen. Sommige exposanten hebben een testbaan op hun stand staan, zodat de nieuwe aankoop direct getest kan worden.

Op de beurs in Nijmegen zijn verschillende modulebanen te vinden. Deze opstelling spreekt vooral kinderen erg aan. Kenmerkend voor deze beurs is dan ook het grote aantal kinderen dat de beurs bezoekt en op deze manier door vader en/of opa enthousiast gemaakt wordt voor het gehele modelspoorgebeuren. Veel vaders/opa's halen vaak na thuiskomst hun modelspoorbaan weer voor de dag om hun (klein)kinderen alles te laten zien.

Dit jaar is ook de HCC!m groep op de beurs aanwezig. Deze HCC-groep houdt zich bezig met het digitaliseren van de modelspoorbaan. Ook zijn hebben verschillende modulebanen bij zich en staan u met raad en daad graag te woord.

Internationale Modelspoorbeurs in de Jan Massinkhal in Nijmegen, Nieuwe Dukenburgseweg 5, Nijmegen. Organisator: Rob Hobma, Pascalweg 6A, Elst (Gelderland). Tel: 0481 – 353288

Ggratiss betreffende de beurs: Openingstijden: van 10:00 tot 15:30 uur. Parkeren gratis: in de directe omgeving van de Jan Massinkhal staan een paar honderd gratis parkeerplaatsen ter beschikking voor de bezoekers van de Jan Massinkhal. Het NS-station Nijmegen-Goffert ligt op 5 minuten loopafstand van de Jan Massinkhal. Toegangsprijs: vijf euro. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang, mits onder begeleiding van een volwassene.

Woensdag Geluksdag?
Winning Wednesday in Holland Casino Nijmegen

NIJMEGEN - Iedere tweede en vierde woensdag van de maand is het Winning Wednesday bij Holland Casino Nijmegen en profiteert u tot 19.00 uur van vele aanbiedingen en acties.

Maak op alle speelautomaten kans op 100 euro cash, ontvang tot 16.00 uur 10 euro extra speelgeld bij opname van minimaal 60 euro aan onze kassa en speel gratis mee met de loterij, waar u kans maakt op geldbedragen oplopend tot 150 euro! En dat is nog niet alles. Speel mee met ons Spinferno toernooi en maak kans op leuke extra prijzen en profiteer van een lunchplateau bestaande uit een luxe broodje, een kopje soep en een fruitcocktail voor vier euro. Wedden dat vanaf nu woensdag uw geluksdag wordt?

Natuur, rust en cultuur

HEILIG LANDSTICHTING - Begraafpark Heilig Land Stichting is een bijzondere plek middenin een bosrijke omgeving die aan eenieder die zich hier thuis voelt een mogelijkheid biedt om zijn of haar dierbare te begraven of gedenken.

Deze begraafplaats is uniek door zijn ligging met haar natuurlijke schoonheid, inspirerende rust, rijke cultuur, de grote verscheidenheid aan grafvormen, de speciaal vormgegeven graven en het individuele maatwerk. De vormentaal en materiaalkeuze van de verschillende grafsoorten is zodanig afgestemd dat deze in harmonie is met de omringende natuur.

Uniek zijn de tuingraven met gestapelde muurtjes van ruwe Cunrader steen, de terrasgraven en de grafheuvels die op natuurlijke wijze gedrapeerd zijn in het glooiende landschap dat zo kenmerkend is voor deze begraafplaats. Ook is het mogelijk om te kiezen voor een eeuwigdurend natuurgraf in het ongerepte bos. Asbussen kunnen begraven worden in het fraaie urnenbos of in een kleine variant van een tuingraf. Het park is een mooie samensteling van monumenten, kunst natuur en erfgoed. Het is een oase van rust en intimiteit, die troost geeft en uitnodigt tot bezinning.

Kalorama Bethlehem

NIJMEGEN - Op een prachtige locatie aan de Waal in het centrum van Nijmegen ligt Kalorama Bethlehem. Hier bieden wij hospicezorg. Wij hebben hier plaats voor tien gasten. Onze artsen, collega's en vrijwilligers maken het dagelijkse leven van elke gast zo comfortabel mogelijk. Een persoonlijke en warme aanpak staat voorop. Daarom hebben we, naast de lichamelijke zorg, veel aandacht voor sociale, psychische en spirituele begeleiding. Wij respecteren iedere levensovertuiging.

Zorg in de laatste levensfase

Kalorama Bethlehem verleent zorg aan mensen voor wie thuis sterven niet wenselijk of niet mogelijk is. Zij kunnen in het hospice worden opgenomen als de levensverwachting minder dan drie maanden is. De zorg en begeleiding in het hospice zijn in handen van een team van verpleegkundigen, een arts, een geestelijk verzorger, een familiebegeleider, medewerkers die ondersteunende diensten verlenen en vrijwilligers. De eigen huisarts kan betrokken blijven bij de zorg.

Persoonlijke wensen rondom behandeling en levenseinde worden besproken en gerespecteerd. Goede palliatieve zorg die gericht is op kwaliteit van leven, is ons belangrijkste doel. Uitgangspunt hierbij is dat ieder mens voor zichzelf bepaalt wat kwaliteit van leven is.

Highcare Hospicezorg

Kalorama Bethlehem is een van de twintig highcare hospices in Nederland. Wij zijn lid van de Associatie Hospicezorg Nederland. (Kalorama.nl/kalorama-bethlehem)

Dag van het erfrecht

NIJMEGEN - Na een overlijden van een dierbare moet de nalatenschap worden afgewikkeld. Daarbij kunnen conflicten ontstaan. Juist omdat de emoties na een overlijden de overhand kunnen nemen, kan het moeilijk zijn om samen met de andere erfgenamen tot een oplossing te komen. Een advocaat die gespecialiseerd is in het erfrecht kan daarbij helpen.

Als u met een erfrechtelijke vraag zit, of aanloopt tegen problemen bij de afwikkeling van een nalatenschap, wacht dan niet te lang met het inwinnen van advies. Het erfrecht kent veel regels over strikte termijnen van soms maar een paar maanden waarbinnen u aanspraak moet maken op uw rechten. Het komt helaas regelmatig voor dat te laat advies wordt ingewonnen.

Binnenkort organiseert de Vereniging Erfrecht Advocaten (VEAN) haar eerste 'Dag van het Erfrecht'. Met deze dag wordt aandacht gevraagd voor het belang van deskundige juridische begeleiding bij de afwikkeling van nalatenschappen.

Tijdens de 'Dag van het Erfrecht' op vrijdag 22 maart 2019 "opent ons kantoor voor u haar deuren tussen 9:00 en 14:00 uur en kunt u vrijblijvend langskomen om uw erfrechtelijke kwestie met mij te bespreken. Loop deze dag gerust even binnen. Het kan verstandig zijn om vooraf even telefonisch contact op te nemen, dan bent u er zeker van dat er tijd voor u kan worden ingeruimd.


Mr. Gonnie Spee,
Van Arkel & Van den Boom advocaten, www.ab-advocaten.nl

De nieuwe Tarraco vlaggenschip van Seat

NIJMEGEN - In de buitengewoon ruime Tarraco komen typische Seat- eigenschappen als design, gebruiksgemak, sportiviteit, comfort en kwaliteit samen. Afhankelijk van de gekozen uitvoering kunnen vijf of zeven inzittenden daarvan genieten in een licht, ruimtelijk interieur. De zevenzits uitvoering heeft een derde zitrij, die evenals de tweede eenvoudig is neer te klappen.

Comfort of dynamiek
De Tarraco is ontworpen om rijplezier en gebruiksgemak te combineren. Hij is ontwikkeld op basis van het nieuwe MQB-A-platvorm met lange wielbasis. Het optionele Dynamic Chassis Control (DCC) kent diverse settings. Zo kan de bestuurder afhankelijk van de trip kiezen voor de maximale dynamiek of juist optimaal comfort. DCC kan op basis van de rij- en wegomstandigheden ook zelf de settings aanpassen.

Krachten efficiency
De Tarraco is leverbaar met TSI-benzinemotor en TDI-diesels. Het benzinegamma bestaat nu uit een 1.5 TSI met 110 KW/150 pk en een 2.0 TDI met 110 KW/150 pk.

Assistentie van het hoogste niveau
Voor veiligheid en comfort van topklasse krijgt de Tarraco de modernste assistentiesystemen. De Tarraco is standaard uitgevoerd met Lane Assist, Front Assist inclusief fietser- en voetgangerherkenning, Emergency Call, Pre-crash Assist en Rollover Detection. Optioneel zijn Blind Spot Detection, Traffic Sign Recognition, Traffic Jam Assist, Light Assist en Emergency Assist beschikbaar.

De Tarraco staat in de showroom van Auto Traa, Microweg 32 Nijmegen. Telefoon 024 3733131.

De Toyota Corolla is terug als Hatchback, Touring Sports en Sedan

Nieuwe Corolla vanaf 23 maart bij Toyota

HyperFocal: 0

NIJMEGEN - 'No more boring cars' is de gevleugelde uitspraak van Toyota topman Akio Toyoda. De Toyota C-HR en nieuwe Toyota RAV4 zijn hier duidelijk op geïnspireerd. Nu presenteert Toyota de twaalfde generatie Toyota Corolla met dezelfde filosofie.

De consument heeft bovendien voor het eerst in het C-segment met één model de keuze uit twee zelfopladende hybride aandrijflijnen: een al langer bestaande, maar verder verbeterde 1.8 Hybrid (90 kW/122 pk) en een volledig nieuwe, sterkere 2.0 High Power Hybrid (135 kW/180 pk). Laatstgenoemde versie is met zijn hoge koppel en vermogen en lage verbruik het antwoord op de diesel.

Het design van de nieuwe Corolla sluit naadloos aan op het rijplezier dat de Corolla biedt. 's Werelds bestverkochte auto oogt krachtiger en zelfverzekerder dan ooit met de keuze uit een compacte Hatchback, stijlvolle Sedan en elegante Touring Sports, die overigens in Europa is ontwikkeld en alleen hier wordt verkocht.

Het nieuwe TNGA GA-C platform van de Corolla geeft alle carrosserievarianten een laag zwaartepunt, een hoge bodystijfheid en meer stabiliteit. Wat alle drie de versies ook gemeen hebben, zijn het rijplezier en de hoge actieve veiligheid dankzij de standaard aanwezigheid van Toyota Safety Sense van de tweede generatie.

De nieuwe Corolla staat vanaf 23 maart in de showroom bij Toyota Oostendorp Scholten, Huizenseweg 22 Nijmegen 024 3590590.

De nieuwe Nissan Leaf
exclusief bij Bochane Nijmegen

NIJMEGEN - De nieuwe Nissan Leaf biedt nog meer veiligheid en comfort dan zijn voorganger en is beter voor het milieu. De nieuwe Nissan Leaf is te bestellen bij Bochane.

De nieuwe Nissan Leaf is voorzien van een e-aandrijflijn, wat zorgt voor een efficiënt energieverbruik, hoge koppel en krachtig vermogen. De aandrijflijn is voorzien van een hightech lithium-ion-batterijpakket met een grotere opslagcapaciteit. De efficiëntere techniek zorgt voor sensationele prestaties dankzij het motorvermogen van 110 kW/150PK met een koppel van 320Nm. Het bereik van de nieuwe Leaf is vergroot tot 378 km NEDC.

Elektrisch rijden

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. En dat is niet gek, want voor mobilisten van een elektrische auto gelden tal van voordelen: lagere belastingen, parkeervoordelen, lage gebruikskosten en een heerlijk stille rijervaring. Sinds de lancering van de eerste elektrische auto's is de laadinfrastructuur enorm toegenomen. De Nissan Leaf kan hierdoor gemakkelijk bijgeladen worden op kantoor of tijdens een bezoek aan de stad.

Met behulp van de praktische smartphone-app houdt u het opladen van de Leaf gemakkelijk in de gaten. Bovendien biedt dit onderdeel van Nissan Intelligent Integration de mogelijkheid om laadstations te zoeken en te filteren op basis van de nieuwste informatie. Zo vindt u gemakkelijk een gratis of snel laadstation bij u in de buurt!
Autobedrijf Bochane is gevestigd aan de Winkelsteegseweg 150 in Nijmegen 024 3591340

De auto van morgen
nu al verkrijgbaar bij Bochane

NIJMEGEN - Elektrische auto's zijn stiller en beter voor het milieu dan traditionele auto's. Bij Bochane kunnen consumenten kiezen uit diverse elektrische auto's. Zoals de Nissan Leaf en de Renault Twizy en ZOE.

Ook is er een ruime keuze aan bestelwagens die al volledig elektrisch rijden. Ze stoten geen uitlaatgassen uit en zijn daardoor gelabeld als 'Zero Emission'. Ten slotte is het rijden met deze elektrische auto's tot vier keer voordeliger dan met een benzine of dieselauto.

De Renault ZOE (modeljaar 2018) is voorzien van een nieuwe elektromotor. Deze R110-motor levert 80 kW (109 pk), 16 pk meer dan de R90 motor, en staat garant voor een krachtigere acceleratie en meer rijplezier. Zonder dat de elektromotor groter en zwaarder geworden is. Daarmee accelereert de ZOE bijna twee seconden sneller van 80 naar 100 km/u dan voorheen, wat vooral op provinciale wegen en snelwegen het rijplezier en de souplesse vergroot.

Duurzaam ondernemen met een maatje meer

Naast het compacte elektrische model die bij uitstek geschikt is als schone stadsauto en woon-werkveer, biedt Renault ook een maatje meer. Renault Pro+ breidt het aanbod van lichte bedrijfswagens uit met de volledig elektrisch aangedreven Renault Master Z.E. – het ideale werkpaard voor emissievrije distributie in stadscentra. Hij is ideaal voor de aflevering van goederen en ontwikkeld voor klanten die zorg voor het milieu essentieel vinden.

Bochane Nijmegen Winkelsteegseweg 150 Nijmegen; 024 3591340; bbochane.nl.

Passievolle merken...

NIJMEGEN - Wees nou eerlijk, welke stad heeft er z'n mooie ligging als ons Nijmegen. Als je de Waalbrug over rijdt, dan krijg je toch het gevoel van thuiskomen?De steile wegen op onze heuvelrug, de dijk richting de Ooij, de oude benedenstad… Wat ons betreft is er geen enkele omgeving zo mooi als Nijmegen. En wees eens eerlijk, het mocht dan soms wel druk zijn op de weg maar geniet je net zo veel als ons van autorijden? En al helemaal als je in een fijne wagen rijdt! Het typische karakter van een Alfa Romeo, de grenzeloze mogelijkheden van Jeep, de snelheid van Abarth, de American Dream van een Dodge, het plezierige van een Fiat en de professionaliteit van een Fiat Professional.

Maak kennis met het enthousiaste team in onze showroom op Microweg 49 in Nijmegen en ervaar onze passievolle merken.

Ontdek ons op www.kien.nl/nijmegen

Mobiliteit voor iedereen: Opel Corsa 120 Jaar Edition zet traditie voort
Opel blikt terug op 120 jaar autoproductie

NIJMEGEN - In 2019 viert Opel het feit dat het al 120 jaar auto's produceert – en daarmee ook 120 jaar innovatie voor iedereen. Opel heeft een sterke reputatie op het gebied van technische vooruitgang en snelle implementatie van innovaties in de serieproductiemodellen. Dat maakt mobiliteit betaalbaarder en auto's veiliger, zuiniger, comfortabeler en gebruiksvriendelijker.

De Corsa is geliefd bij een breed uiteenlopend koperspubliek, van singles tot stellen en gezinnen. Sinds de introductie van de eerste generatie Corsa in 1982 zijn wereldwijd al meer dan 13,5 miljoen exemplaren geproduceerd. "De Corsa is een van onze belangrijkste modellen in Europa", zegt Bob Willemsen, vestigingsmanager, van Mulders Nijmegen. Deze verkooptopper speelt daarom ook een belangrijke rol in ons jubileumjaar. "Opel maakt mobiliteit al 120 jaar bereikbaar voor iedereen", gaat Willemsen verder. "Wij maken nieuwe technologie en comfortverhogende voorzieningen betaalbaar voor iedereen. Dat is een kernwaarde van Opel en de Corsa vertegenwoordigt die op perfecte wijze. Ons aanbod jubileumuitvoeringen heeft de juiste auto voor iedereen – met een uitgebreide uitrusting en aantrekkelijke prijzen."

Opel Corsa '120 Jaar Edition'

Ter gelegenheid van 120 jaar autoproductie is de Opel Corsa leverbaar in de speciale jubileumuitvoering 120 Jaar Edition. U bent van harte welkom in onze showroom aan de Weurtseweg 301 in Nijmegen.