GN Lingewaard

10 juli 2019

GN Lingewaard 10 juli 2019


Inschrijving Gendtse Paarden- en Ponykeuring

De keuringen staan centraal op kermisdinsdag in Gendt. (foto: Sjaak Veldkamp)

GENDT - Niet de verkoop, maar de keuringen staan centraal op de Gendtse Paarden- en Ponykeuring. Op kermisdinsdag 27 augustus wordt de Dorpstraat in Gendt weer ingericht als een sfeervolle manege. De inschrijving is geopend.

Tevens is de lotenverkoop gestart van de honderdste Gendtse Paardenverloting. Nieuw is dat de trekking tijdens de keuring wordt gehouden. In de Dorpstraat onder toezien oog van de notaris én het publiek. De hoofdprijs is een reischeque ter waarde van 500 euro.

Er wordt gekeurd in leeftijdscategorieën. Er zijn prijzen te winnen in de rubrieken Shetlander mini, midden en groot, Welsh, Harlinger, Hackney, KWPN, Fries en overige rassen. Premie voor deelname bedraagt tien euro. Vanaf 10.30 uur is een veearts de deelnemende paarden en pony’s gratis na te kijken.


Stichting Paarden- en ponykeuringen doet een oproep om bij aanmelden extra info over het paard of pony te geven zodat de spreekstalmeester in staat is met extra info het publiek zo veel mogelijk bij de keuring te betrekken. Inschrijving sturen naar paardenkeuringgendt@hotmail.com.

Gezien het succes van de eerste editie van ‘Versier je pony’, is de wedstrijd voor kinderen geprolongeerd. Dit jaar belooft de organisatie dat de wedstrijd nog groter gaat worden met wederom een aantrekkelijke prijzenpot.

Ponyclub De Gele Rijdertjes zoekt bestuur

Rug van lid met clubtrui. (foto: Ponyclub De Gele Rijdertjes)

BEMMEL- Ponyclub De Gele Rijdertjes is naarstig op zoek naar nieuwe bestuursleden. Als er zich niet tijdig iemand meldt, ziet de vereniging zich genoodzaakt ermee te stoppen.

Het huidige bestuur telt officieel drie leden. De voorzitter is gestopt en binnenkort stopt de penningmeester. Al enige tijd is de ponyclub druk bezig met het werven van nieuwe bestuursleden. Tot op heden is de oproep voor nieuwe bestuursleden onbeantwoord gebleven. Daarom doet de ponyclub nu een noodoproep.

"Zonder bestuur kan de vereniging niet bestaan en zal besloten moeten worden de vereniging zoals die nu is, te beëindigen. Dit is niet wat wij willen, maar is zeker iets wat onvermijdelijk zal zijn als er geen mensen opstaan en zich aanmelden. Dit is een noodkreet aan een ieder om zich aan te melden als bestuurslid. Dit kan iedereen zijn die de club een warm hart toedraagt. Als er op korte termijn geen vooruitzicht is op aanvulling van het bestuur dan ziet de ponyclub De Gele Rijdertjes geen andere mogelijkheid dan de vereniging op te heffen."

Ponyclub De Gele Rijdertjes bestaat al sinds 1962 en heeft veel meegemaakt. We zijn een vereniging die ongeveer honderd leden telt. Vele kinderen uit Bemmel en omstreken hebben bij de ponyclub op een leuke manier leren ponyrijden en alles wat daar bij hoort, en nog steeds. Dit is altijd mogelijk geweest dankzij een aantal betrokken personen en vrijwilligers. Zonder hen was dat niet gelukt.

De vereniging zoekt een voorzitter, penningmeester en secretaris. Wie zich betrokken voelt en wil dat de ponyclub blijft bestaan, kan zich aanmelden via ledenadministratie@degelerijdertjes.nl.

Midzomertocht van Angerse Oldtimer Club

Opstelling trekkers voor de rit. (foto: Rob Puplichuizen)

ANGEREN - Op zondag 14 juli wordt de Midzomertocht weer verreden door de Angerse Oldtimer Club. Dit is de tweede toertocht van het seizoen.

Het verzamelen is vanaf 9.30 uur bij ons clubhuis de Letste Stuyver in Angeren aan de Molenstraat nummer 6. Gerben en Daniele hebben dan de koffie klaar. De deelnemers schrijven zich dan in en krijgen de route die ze gaan rijden. De start is 10.30 uur. Vertrokken wordt via de Zahnstraat naar de Lodderhoeksestraat.

"Bent u in het bezit van een oldtimer en wilt u deelnemen aan de Midzomertocht meldt u aan. Dit kan met de telefoon bellen naar Johan Kuster 06 13189274 of via de mail info@angerseoldtimerclub.nl. Aanmelden kan tot donderdag 11 juli (om de organisatie inzicht te geven met hoeveel deelnemers we rekening moeten houden). We hopen U te kunnen verwelkomen. Rond 16.00 uur zijn de deelnemers weer bij het clubhuis voor een natje en droogje. Dit is altijd erg gezellig."

Zesde Under the Milky Way

UTMW. (foto: Dian Helsen) Dian Helsen

HUISSEN - Zaterdag 7 september is het weer zover! Een nieuwe aflevering van festival 'Under the Milky Way'. De zesde editie en deze zal opnieuw plaatsvinden op de 'surfweide' aan de Badweg in de uiterwaarden van Huissen.

Thema van dit jaar is '1001 nacht!'. Sprookjes in een sprookje. Aladdin, Ali Baba, Sinbad en de fakir, wie ken ze niet. Sprookjes laten je wegdromen uit de realiteit en dat kan vaak best lekker zijn. Relaxte zithouding, handen in de nek, ogen gesloten en een zonnetje op je gezicht. Een grote groep enthousiaste vrijwilligers is al druk in de weer om met het thema het terrein fleurig aan te kleden. Voor de kleintjes onder ons zal er in de middag weer veel te beleven zijn. Neem je ouders maar mee. Zijn kunnen verderop genieten van live-muziek.

Vanaf 13.00 tot aan 00.30 uur op het festivalterrein twee podia. In de middag zijn er op de relaxweide singer-songwriters, een Open Podium en in de inmiddels beroemde 'Secret Pleasure Kot' zal coverband 'New Sensation' in drie sets helemaal los gaan. Volop live-muziek van rock tot blues en streaming pop tot funky-soul. Onder andere Milo, ’70 Tush, Temple Fang, Naked Sweat Drips, Drunken Dolly, en local heroes (!) gaan afsluiten met een fenominale tribute to Pear Jam.

Het volledige programma is nog niet bekend, maar hou de site en facebookpagina van het festival in de gaten. Entree tien euro in de VVK en aan de kassa (indien voorradig) 15 euro. Jeugd tot 18 jaar (met ID) heeft gratis toegang.

Koers toekomst Woonstichting Gendt

GENDT - Woonstichting Gendt onderzoekt momenteel welk toekomstmodel de beste garanties biedt voor haar huurders en andere belanghouders. Voor Woonstichting Gendt is het essentieel dat huurders en woningzoekenden ervaren dat de woonstichting dichtbij de huurders staat en haar zaken goed op orde heeft. De koers voor de toekomst is er op gericht om dat te behouden.


Op basis van een gedegen analyse is de conclusie van Woonstichting Gendt dat zij te klein is om dat zelfstandig te kunnen blijven doen. Daarvoor zijn de bouw- en herstructureringopgaven te groot en de veranderingen in regelgeving en technologieën te complex. Daarom wil de woonstichting binnen enkele jaren en via een zorgvuldig proces fuseren met één of meerdere corporaties uit de regio, zodat we samen meer kunnen betekenen voor onze huurders. Dat is de koers die Woonstichting Gendt kiest voor de toekomst.

Wanneer precies, met welke andere corporaties en op welke manier de woonstichting zal fuseren weten we nog niet. Dit betekent ook dat een fusie met Waardwonen niet op voorhand vaststaat. De komende maanden zal in goed overleg met HV Gendt en de Vrijwilligersgroep een plan van aanpak worden gemaakt voor de te nemen stappen. Op de website van Woonstichting Gendt wordt de keuze nader toegelicht.

Parochie H. Maria Magdalena

Zaterdag 13 juli
H. Maria Geboorte Driel: 19.00 u: eucharistieviering, G. Peters, Cantorum
O.L.V. van Zeven Smarten Haalderen: 19.00 u: eucharistieviering,N. Sales, GK De Levensbron
H. Johannes de Doper: 19.00 u: woord- en communieviering, Lit.werkgroep R.K.G.K.I.
H. Maria Geboorte Lent: 19.00 uur: eucharistieviering, F. Bomers, vierdaagseviering, Young at Heart

Zondag 14 juli
St. Werenfridus Elst: 10.00 u: eucharistieviering, N. Sales, St. Caeciliakoor
O.L.V. ten Hemelopneming Huissen-stad:10.00 u: eucharistieviering, G. Peters, St. Caeciliakoor Lent
St. Leonardus Oosterhout: 11.00 uur; eucharistieviering, F. Bomers, Leonarduskoor, St. Leonardusfeest

Doordeweekse vieringen R.K. parochie Maria Magdalena

Maandag
Heteren, 18.30 u. Liefkenshoek (wcv), elke maandag

Dinsdag
Huissen-Stad, 19.00 u. dagkapel, rozenkrans, elke dinsdag
Oosterhout, 09.00 u. dagkapel, 1e dinsdag v.d. maand

Woensdag
Angeren, 09.30 uur u. sacristie/kerk, 1e woensdag v.d. maand
Doornenburg , 09.30 u. kerk , 2e woensdag v.d. maand
Gendt, 09.30 u. dagkapel, 4e woensdag v.d. maand
Herveld, 19.00 u. kapel Hoge Hof, 1e woensdag v.d. maand
Huissen-Zand, 09.30 u. dagkapel , 3e woensdag v.d. maand
Lent, 19.00 u. St. Jozef, 2e woensdag v.d. maand

Donderdag
Elst, 10.30 u. Tertzio, 1e donderdag v.d. maand
Elst , 09.30 u. De Hoeksteen, 2e donderdag v.d. maand
Elst, 10.30 u. Tertzio (wcv), 3e donderdag v.d. maand
Elst , 09.30 u. De Hoeksteen, 4e donderdag v.d. maand
Elst, 09.30 u. De Hoeksteen, 5e donderdag v.d. maand

Vrijdag
Bemmel, 10.00 u. kapel Liduina,1e vrijdag v.d. maand
Valburg, 09.00 u. sacristie, rozenkrans, elke vrijdag
Valburg, 09.30 u. sacristie, elke vrijdag

Eucharistievieringen, tenzij anders vermeld (wcv)
Na de viering is er gelegenheid voor een kopje koffie of thee.

Op de Korrel bij Schietsport Totaal

Junior Sascha Wolters. (foto: Arno Brinkman) Arno Brinkman

BEMMEL - Het weekend 29 en 30 juni vonden de Nederlandse Kampioenschappen Luchtwapens plaats, tijdens het evenement Schietsport Totaal 2019 op sportpark Valkenhuizen. Sportvereniging Op de Korrel was aanwezig met twaalf deelnemers, waar nu één Nederlands Kampioen bij hoort.

Op zaterdag traden de Luchtgeweer Junioren B Dames aan. Sascha Wolters nam voor haar eerste keer deel, en werd dertiende met 330,4 punten. Elianne Haas wist met een score van 395,5 de finale te behalen en eindigde daarin als zesde.
Zondags schoten als eerst de Luchtweer Dames. Leny Huisman behaalde met haar 561,1 een zestiende plaats. Ilse in ’t Groen schoot 603,3 en miste op de tiende plaats nipt de finale. Met 615,7 haalde Stine Andersen wel de finale en zij eindigde als vierde. Bij de Heren eindigde Mathijs Cornelissen als 22e met 583,5, net voor Richèl Rensen die 581,6 neerzette. De 611,7 van Jasper Klomp zorgde voor een finaleplaats, waar hij 7e werd.

Bij de Pistool heren schoten Nick Vlasblom met een score van 532 en Guido Rensing met 520 zich naar een twaalfde en 21e plaats. Bart Grutters behaalde met 550 punten de finale, waar hij een nette vijfde plaats behaalde. Bij de veteranen stond Frank Streng zijn mannetje en ging met een hoogste score van 366 de finale in. Met 4,4 punten voorsprong wist hij te winnen en werd daarmee Nederlands Kampioen.

Ook de Teams prijsuitreiking werd gehouden, waarbij de LG Heren tweede werden met Richèl, Mathijs en Jasper. Het LP Veteranen team werd derde met Frank, Hans Kooij en Ton Pardoel. De LP Heren Nick, Guido en Gerico de Vries wisten als eerste te eindigen en werden daarmee Nederlands Kampioen 2019.

Coop Angeren 17+ Tennistoernooi

Tennisvereniging Angeren. (foto: Tennisvereniging Angeren) Tennisvereniging Angeren

ANGEREN – De organisatie van het Coop Angeren 17+ Tennistoernooi is al weer druk bezig met de voorbereidingen voor het jaarlijkse Open Toernooi van Tennisvereniging Angeren. Dit jaar wordt het toernooi gehouden van 1 - 8 september.

Het Coop Angeren 17+ dubbeltoernooi is traditiegetrouw een drukbezet toernooi. Er wordt gespeeld in de categorieën 4 tot en met 8 in het dubbelspel. Op het tennispark is er de hele week van alles te doen. Naast natuurlijk de vele mooie tennispartijen zijn er ook heerlijke hapjes voor de toeschouwers. Verder wordt er vrijdagavond een loterij gehouden met vele prachtige prijzen. Welke dat zijn, blijft uiteraard nog even geheim. Kortom; het wordt weer een gezellige week bij TV Angeren.

"Ook dit jaar hopen wij je op ons toernooi te mogen begroeten. Je kunt je nu al inschrijven tot en met 18 augustus via toernooi.nl. Wel op tijd opgeven! Tennis je zelf, ben je een supporter of hou je juist van een gezellig avondje? Je bent altijd welkom op ons tennispark", aldus de Open Toernooi Commissie T.V. Angeren.

Lingewaards Mannenkoor in den vreemde

De koormeesters zijn klaar. (foto: Jan Startman)

HUISSEN - Als je bevangen bent door het LWMK-virus heb je nooit rust. Het navolgende overkwam uw PVS (pennenvruchtenschrijver) op zijn oneindig lange vakantie in Frankrijk. Samen met echtgenote kwam hij terecht in het plaatsje Mirmande op camping La Poche.

Mirmande is een beeldschoon, heel oud plaatsje wat rondom op een heuvel gebouwd ligt en dat al zo’n 500 – 600 jaar. Het is goed te bereiken en de meeste straatjes zijn ook nog berijdbaar voor de lokale bewoners. La Poche is de aanpalende camping en een verrassende mix van Frans en Nederlands. Hij heet Jan maar hier heet ie Jean, zijn echtgenote heet Brigitte, zowel in het Frans als het Nederlands.

"In gesprek met Jan bleek al gauw ons beider liefde voor mannenkoren. Hij werd voorzien van enig materiaal en sprak toen de magische woorden: Jullie geven een concert hier op de camping, dan krijgen jullie 5% korting op de overnachtingsprijs en dat wordt gestort in jullie clubkas. Lieve lezer, u weet hoe dringend ons mannenkoor om pecunia verlegen zit. De hele organisatie van zo’n grote dag is een dure grap. Maar we denken het bijna rond te hebben (moeten wel eigen middelen inzetten en heel zuinig leven, onder andere zelf de vleugel poetsen!).

Een klein ander puntje is het ledental. Mannenzang is niet de meest bevoorrechte tak van zang. Het is wat moeilijker, maar vierstemmig is een geweldig geluid. Dus, ons verzoek, wil je/heb je ooit eens overwogen, een zangcarrière op te starten. Kom langs aan de Muntstraat 10 in Huissen. Of bel met Hans Koster op 06 53966931."

Schutterij met schutterskaarten langs de deur

GENDT - Vanaf deze week is de schutterskaart voor het seizoen 2019-2020 weer beschikbaar. Met deze kaart
wordt men schutter, en krijgt men 24, 25 , 26 en 27 augustus toegang tot de schutterstent tijdens De Gendtse Schutters Feesten.

Eén schutterskaart betekent entree voor twee personen, voor vier avonden en twee middagen feest, en dat voor 35 euro. Op zaterdag-, zondag-, maandag- en dinsdagavond is de schutterstent geopend vanaf 20:30 uur en op maandag en dinsdag ook nog eens om 11:00 uur voor nog twee feesten.

Bij de kopers die vorig jaar een schutterskaart kochten, wordt er deze week langs de deuren gegaan. Zorg dus dat je het geld contant klaar hebt liggen. Als je een schutterskaart wilt, maar er vorig jaar geen hebt gehad, kun je er één bemachtigen op dinsdag 20 of donderdag 22 augustus tussen 18:00 en 21:30 uur bij de Providentia in Gendt. Ook zijn op zaterdagmiddag 24 augustus bij het koningschieten nog schutterskaarten te verkrijgen. Op naar een onvergetelijke editie van De Gendtse Schutters Feesten!

Fantastische twee high-tea-middagen

Het plezier op deze middag. (foto: Marijke Slootman)

HUISSEN - De Zonnebloem, afdeling Huissen heeft weer twee fantastische High Tea middagen achter de rug.

Prachtig weer, onze Eigereid huisband en natuurlijk heerlijke hapjes. Dit jaar was er nog meer aandacht besteed aan de hapjes want de Zonnebloem had wat te vieren. 60 jaar het bestaan van de afdeling Huissen en 70 jaar geleden werd de Zonnebloem landelijk opgericht.

Natuurlijk kunnen we geen heerlijke middag maken zonder onze gasten en onze vrijwilligers, zij maken de middag. Er werd veel gelachen, gezongen, gedanst, gegeten en gedronken. De middagen zijn voorbij gevlogen, voor we het in de gaten hadden stonden de chauffeurs weer voor de deur om onze gasten weer veilig thuis te brengen. Helemaal geslaagd, met dank aan iedereen die heeft geholpen deze dagen te laten slagen.

Schutterij met schutterskaarten langs de deur

GENDT - Vanaf deze week is de schutterskaart voor het seizoen 2019-2020 weer beschikbaar. Met deze kaart wordt men schutter, en krijgt men 24, 25, 26 en 27 augustus toegang tot de schutterstent tijdens De Gendtse Schutters Feesten.

Eén schutterskaart betekent entree voor twee personen, voor vier avonden en twee middagen feest, en dat voor 35 euro. Op zaterdag-, zondag-, maandag- en dinsdagavond is de schutterstent geopend vanaf 20:30 uur en op maandag en dinsdag ook nog eens om 11:00 uur voor nog twee feesten.

Bij de kopers die vorig jaar een schutterskaart kochten, wordt er deze week langs de deuren gegaan. Zorg dus dat je het geld contant klaar hebt liggen. Als je een schutterskaart wilt, maar er vorig jaar geen hebt gehad, kun je er één bemachtigen op dinsdag 20 of donderdag 22 augustus tussen 18:00 en 21:30 uur bij de Providentia in Gendt. Ook zijn op zaterdagmiddag 24 augustus bij het koningschieten nog schutterskaarten te verkrijgen. Op naar een onvergetelijke editie van De Gendtse Schutters Feesten!

Een dagje offline met aandacht en stilte

Bloem. (foto: Hans Rutgers) Hans Rutgers

RESSEN - Pleisterplaats Ressen biedt om de maand een retraitedag in en rond het eeuwenoude kerkje in de prachtige omgeving van fruitboomgaarden. In de zomer is dat een dag met extra aandacht voor stilte.

Een dag met meditatie, een stiltewandeling en diverse mogelijkheden om individueel en op verschillende manieren stil te zijn en stil te staan bij hoe verrijkend het is om met aandacht te leven. Deze Stiltedag is op zaterdag 13 juli van 10:30 uur (inloop vanaf 10:00 uur) tot 16:00 uur, de kosten bedragen 15 euro per persoon, koffie/thee en soep is inbegrepen. Opgeven kan bij wilma@4-plek.nl. Lunchpakket en gemakkelijke schoenen meenemen.

Donatie leerlingen OBC Huissen aan KWF

Tijdens de diploma-uitreiking (3 juli 2019) werden Rick Tiellemans (links) en Tom Vermaas (rechts) in het zonnetje gezet. Zij maakten met hun onderneming de meeste winst. (foto: OBC Huissen)

HUISSEN - Het afgelopen schooljaar hebben alle vierdejaarsleerlingen van OBC Huissen de module ondernemerschap gevolgd. De leerlingen kregen een startkapitaal van school (maximaal 20,00 euro per persoon). Met dit bedrag hebben de leerlingen in groepsverband eigen bedrijfjes opgestart.

Leerlingen kozen voor het opstarten van een bedrijf in het ontwerpen van t-shirts, het maken van sieraden, statafels, gezonde smoothies, broodjes hamburger van de grill, het verkopen van planten, een hondenuitlaatservice tot aan klusbedrijfjes.

Doel ondernemerschap
Het doel van de module was om winst te maken en uiteraard te leren ondernemen. De leerlingen mochten de helft van de winst zelf houden. De andere helft van de winst komt ten goede aan het goede doel KWF Kankerbestrijding. Totaal hebben de leerlingen het fantastische bedrag van 955,05 euro verdiend voor dit goede doel. Zij zijn ontzettend trots dat ze dit donatiebedrag aan KWF Kankerbestrijding kunnen overhandigen.

Van 11 tot en met 17 juli

HET HUIDIGE STERRENBEELD IS KREEFT. Kreeft voelt zich het meest op zijn plaats in verzorgende beroepen. Ze omringen de ander graag met hun liefdevolle zorg. Dat kan in de verpleging of kinderopvang zijn, maar vrijwilligerswerk doen ze ook graag. Kreeft is een spaarzaam type, ze zorgen ervoor dat er altijd voldoende geld is voor voedsel en huisvesting. Uithuisplaatsing? Dat nooit!

RAM van 21 maart t/m 20 april
We kennen jou als een opgewonden standje maar op 11 juli loopt het de spuigaten uit. Je bent dan een echte rebel; in verzet tegen van alles en nog wat. Dat zal de dag erna nog merkbaar zijn. In het weekend word je omringd door mensen die jou graag verzorgen, daardoor kalmeer jij.

STIER van 21 april t/m 21 mei
Op 11 juli heb je op vele fronten de wind mee, je hebt mooie planeetstanden om van het leven te genieten. Volgende week dinsdag is dat wel anders. Familie perikelen houden je op een negatieve manier bezig. Op woensdag krijg je te maken met materiële zorgen. Hou de hand op de knip!

TWEELINGEN van 22 mei t/m 21 juni
Aanstaande vrijdag zit je weliswaar lekker in je vel maar helaas geldt dat niet voor de mensen om je heen. Wat je zegt en wat je bedoelt, wordt de hele tijd verkeerd begrepen. Volgende week woensdag staan gevoel en verstand recht tegenover elkaar. Neem daarom geen beslissingen die dag.

KREEFT van 22 juni t/m22 juli
Tot en met zaterdag heb je de wind in de zeilen, maak hier dankbaar gebruik van. Zondag is vooral een rustdag. Volgende week dinsdag en woensdag sta je voor een aantal moeilijke beslissingen. Daarbij is het belangrijk dat je naar je gevoel luistert, maar je ook praktisch opstelt.

LEEUW van 23 juli t/m 22 augustus
Op 11 juli zet je je eigenbelang opzij om je in te zetten voor een ideaal. Aanstaande zondag komt er iemand op je pad met een duivels dilemma. Met jouw wijsheid kun je de ander de weg wijzen. Diegene zal je erg dankbaar zijn. Volgende week dinsdag is het belangrijk dat je een keuze maakt.

MAAGD van 23 augustus t/m 21 september
Op 12 juli is het weer eens zo ver, jij mag de rotzooi van een ander opruimen. Daar ben je niet te beroerd voor, maar het is wel altijd hetzelfde liedje. Zorg er in het weekend voor dat je wat tijd voor jezelf hebt, je hebt het hard nodig. Op woensdag doen mensen erg moeilijk, dat irriteert je.

WEEGSCHAAL van 22 september t/m 22 oktober
11 juli staan de planeten goed om op te trekken met vrienden. Plan een gezellig uitje samen, wie weet loop je al winkelend tegen een leuke outfit aan. Grijp je kans. Volgende week dinsdag en woensdag ben je zeer geïrriteerd door het gedrag van anderen. Leidt dit tot een breuk?

SCHORPIOEN van 23 oktober t/m 21 november
Op 11 juli wil iemand jouw leven overnemen maar dat pik je niet, je gaat in verzet. Het komend weekend begint heel ontspannen, maar eindigt in een machtsstrijd. Pas op want deze strijd kent alleen maar verliezers. 16 juli probeer jij je eigen motieven te doorgronden.

BOOGSCHUTTER van 22 november t/m 21 december
Zaterdag wordt een vrolijke dag. Je goede gevoel voor humor wordt erg gewaardeerd. Op zondag word je van alle kanten om advies gevraagd. De adviezen die je geeft zijn bijzonder creatief. Waarschijnlijk zit er een advies bij dat ook voor jou zelf op gaat. Doe er vooral je voordeel mee.

STEENBOK van 22 december t/m 19 januari
Volgende week dinsdag zit je in zak en as. De dingen verlopen helaas niet zoals jij zou willen. Woensdag is dat nog een graadje erger. Dat kan te maken hebben met materiële tegenvallers. Maar het feit dat een bepaalde relatie niet op rolletjes loopt vind je misschien nog het allerergst.

WATERMAN van 20 januari t/m 17 februari
Op 11 juli doet zich een incident voor waarbij je acuut moet ingrijpen. Op zich doe je dit goed maar het verdient niet bepaald de schoonheidsprijs. De dagen na het weekend zijn erg emotioneel. Je wordt heen en weer geslingerd tussen behoefte aan aansluiting en je neiging je af te scheiden.

VISSEN van 18 februari t/m 20 maart
11 juli is een uitstekende dag voor jou. Je voelt je gezien, gehoord en begrepen. Op vrijdag wordt dat helaas teniet gedaan doordat er gemakkelijk misverstanden ontstaan. Probeer toch het positieve gevoel van donderdag vast te houden. Op zondag ben jij het stralende middelpunt op een bijeenkomst.

Hardlopen voor beginners bij b.o.d. de Sprinters Klaar voor de start?

Hardlopen voor beginners bij b.o.d. de Sprinters. (foto: b.o.d. de Sprinters)

BEMMEL - Vanaf 2 september start b.o.d. de Sprinters weer met een hardloopgroep voor beginners. Wil jij graag beginnen met hardlopen, en wil je dat doen onder deskundige begeleiding en in een groep? Kom dan op dinsdag 27 augustus om 19.30 uur naar de informatieavond in het clubhuis op sportpark De Heister in Bemmel.

Tijdens de informatieavond kun je kennis maken met de trainers en je krijgt informatie over de trainingsaanpak. Ook is er aandacht voor praktische zaken als goed loopkleding en schoeisel. Er is volop gelegenheid om vragen te stellen.

De beginnersgroep is bedoeld voor mensen met weinig of geen loopervaring. Vanaf maandag 2 september worden de trainingen op de maandag- en woensdagavond vanaf 19.30 uur gegeven. De trainingen vinden zowel op de openbare weg als op de atletiekbaan plaats. We werken toe naar het aaneengesloten kunnen lopen van 5 km.

Aantrekkelijk geprijsd
Voor deelname aan de beginnersgroep betaal je veertig euro voor 13 weken (twee trainingen per week). Bij deze prijs zijn inbegrepen: een veiligheidshesje en lampje voor de donkere uren en (vrijwillig) deelname aan de Pietenloop op 24 november. Na deze periode kun je zelf bepalen of je door wilt gaan. Lees alles over onze vereniging op www.boddesprinters.nl. Kun je niet naar de informatieavond komen, of heb je vragen? Bel of mail: Michael Smoorenburg 06 22495626/smoortje@kpnmail.nl; Albert van Drempt 06 38444820/adrempt@xs4all.nl.

Vlinderfonds: aanhanger voor Sprauwejagers

GENDT - De Gendtse Sprauwejagers hebben tijdens het Kersenfeest een aanhangwagen gekregen van het Vlinderfonds.

Met de aanhanger kan de groep de attributen vervoeren die nodig zijn om bij bepaalde gelegenheden, zoals het Kersenfeest, op te treden en kersenkoeken te bakken. Het gilde houdt daarmee de herinnering levend aan de tijd dat Gendt het middelpunt was van de Betuwse kersenteelt.

Elk jaar krijgt een persoon of een instelling die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de plaatselijke gemeenschap het bronzen Sprauwejagersbeeld. Bovendien zorgt de mannengroep ervoor dat voor elke ontvanger van de Zilveren Kers een kersenboom wordt geplant. De kosten daarvan worden betaald uit de opbrengst van de kersenkoeken.

Op verzoek geven de Sprauwejagers demonstraties: ze verzorgen in originele kledij optredens met eigen liederen, waarbij de leden gebruik maken ouderwetse ratels en touwzwepen. Onlangs kwam de groep in problemen, omdat ze niet meer konden beschikken over een aanhanger. Met gift van het Vlinderfonds Lingewaard kunnen de Sprauwejagers weer jaren vooruit.

NJJK succesvol voor De Ward

Van links naar rechts: Mees, Mick, Liz en Jon. (foto: C. de Schrijver)

BEMMEL - Vier zwemmers van De Ward zijn uitgekomen tijdens de Nederlandse Junioren en Jeugdkampioenschappen Lange Baan in Eindhoven.

Liz Veltman behaalde zilver op de 200m vlinderslag met een tijd van 2:42,79. Verder startte zij op vijf andere afstanden. Op de 50m vrije slag kwam zij tot een tijd van 32,07. In de voorronde van de 100m vlinderslag zwom zij een tijd van 1:14.36. Tijdens de finaleronde op deze afstand zwom zij vier seconden sneller en tikte aan na 1:10,07. De 100m vrije slag legde zij af in 1:05,88. Op de 200m vrije slag zwom ze naar een tijd van 2:24,00. Op de 400m wisselslag kwam zij tenslotte tot een tijd van 5:46.25.

Jon de Wit kwam uit op zeven afstanden. Op de 50m vrije slag sprintte hij naar een tijd van 27,16. De 50m vlinderslag legde hij af in 28,74. Op de 50m rugslag tikte hij aan in 29,65. Op de 100m vrije slag bleef hij met een tijd van 59,32 net onder de minuut. De voorronde op de 100m rugslag legde hij af in 1:05,52. Tijdens de finaleronde op deze afstand kwam hij tot een tijd van 1:05,54. Op de 200m vrije slag tikte hij aan na 2:12,17. Als laatste afstand legde hij de 200m rugslag af in 2:27.81.

Mick van Kempen kwam uit op twee afstanden. De 50m schoolslag legde hij af in 31.86. Op de 50m vlinderslag zwom hij een tijd van 28,13. Mees Peters kwam op de 100m vlinderslag tot 1:08.97. Op de 200m vlinderslag zwom hij 2:35.88.

Hengelsportvereniging Lotus Vulgaris Doornenburg

DOORNENBURG - Zondag 14 juli wordt er alweer de vijfde wedstrijd gevist voor het Koningschap.

Het loten is om 7.00 uur bij café eten en drinken Aon de diek; Het vissen is van 8.00 tot 11.30 uur. Tevens is het dan opgeven voor de mini-marathonwedstrijd.

Nissen & Vermaas pakt midfondvlucht vanuit Morlincourt

DOORNENBURG - Op 29 juni stond de vijfde midfondvlucht van 2019 op het programma en wel vanuit Morlincourt hieraan deden 86 duiven mee van zes liefhebbers die gelost werden om 06.45 uur.

Nissen & Vermaas 21 mee 7 pr. 1, 4, 10, 11, 17, 21, 22
H. van Hal 10 mee 4 pr. 2, 3, 12, 14
v. Olderen & Meuwsen 32 mee 8 pr. 5, 9, 13, 15, 16, 18, 19, 20
W. Geurtz & Zn 10 mee 3 pr. 6, 7, 8

Wijkplatform Huissen-West zoekt nieuwe voorzitter

HUISSEN - In Lingewaard zijn in alle dorpen, kernen en wijken vijftien wijkplatforms. In de wijkplatforms zijn betrokken wijkbewoners actief die zich bezig houden met de leefbaarheid in hun wijk, dorp of kern.

Wijkplatform Huissen-West is op zoek naar een nieuwe voorzitter. "Woont u in het Kampstuk, Hofmeesterij of het gebied tussen Van Voorstraat, Stadswal, Huismanstraat en Muntstraat en wilt u zich inzetten om uw leefomgeving samen met buurtgenoten te verbeteren, neem dan contact op met huissenwest@gmail.com. Ook als u meer wilt weten over de werkwijze van een wijkplatform."

Nationale modderdag op IKC Donatushof

Beleven en spelen in en met modder. (foto: Sabine Wiltink Fotografie)

LINGEWAARD - Kinderdagverblijf Olli en peutergroep Het Olifantenbos hebben op vrijdag 28 juni meegedaan aan de jaarlijkse nationale modderdag.

De locatie was De Torteltuin 0 – 4 jarigen, kinderopvang Jenaplan IKC Donatushof. Het was een groot succes mede door het prachtige weer. Tijdens de nationale modderdag staat altijd het beleven en spelen met natuurlijke materialen zoals modder centraal. De kinderen ervaren modder, zand en water met al hun zintuigen. Voelen, ruiken, horen, proeven en zien.

Vies worden mocht op deze dag! De baby’s voelden water en aarde met hun handen en voeten. De peuters bakten taartjes met zand, maakten moddersoep en mooie zandtekeningen en lieten zich ingraven en nat gooien. Het was rennen, stampen, glijden en schuiven. Kortom: de kinderen konden hun creativiteit kwijt in en met modder en water. Ouders konden lekker meemodderen en samen met andere ouders een drankje drinken in de gezellige Torteltuin.

Angeren mikt op meer duurzaamheid met De Mikker

De kunstenaars voor de Mikker. (foto: D. Smits)

ANGEREN - Angeren is weer een stukje duurzamer geworden. En wel door het de nieuwste aanwinst op basisschool Marang. En wat voor één, het is een waar kunstwerk!

Het begon allemaal in juni 2018 waar Iris Giesen en Dianne Smits voor een Provinciale subsidieaanvraag 'maak uw schoonplein duurzamer' een plan schreven. De inzending betrof een oplossing voor zwerfvuil op het schoolplein. Het plan werd heel enthousiast door de provincie ontvangen. Het was één van de beste concepten, aldus de jury. De subsidie werd toegekend!

Daarna hebben negen fanatieke, creatieve kinderen uit groep 6, 7 en 8, te weten Maren, Minke, Yorben, Timo, Tara, Mads, Mascha, Suzan en Loek de ideeën omgezet tot een afval-speel-kunstwerk. Dit hebben ze gedaan onder begeleiding van de kunstenaars Bas Wierink en Marlou Stoffels van BengKlatsBoem producties.

Op 24 juni in de avond was de opening, daar was hij dan… De Mikker. De naam is door de leerlingen van Marang zelf verzonnen! Belangrijk is om het juiste afval in de juiste korf te gooien! De kinderen van de Marang weten er alles van, want alle klassen hadden afval en afvalverwerking als project in de laatste twee weken van het schoolseizoen.

Het leukste is nog wel dat de Mikker elke keer een berichtje spreekt als bedankje voor elk lekker hapje. Alle groepen van Marang krijgen de mogelijkheid om de dankboodschappen in te spreken… Zoals: Hmm lekker hapje was dat. Of dankjewel voor het scheiden van afval, daar wordt de wereld weer een beetje beter van.

Op naar een (nog) schoner en duurzamer Angeren! Voor meer info: check www.angerenduurzaam.nl.

Nissen & Vermaas pakt midfondvlucht vanuit Morlincourt

Nissen & Vermaas pakt midfondvlucht vanuit Morlincourt

DOORNENBURG - Op 29 juni stond de vijfde midfondvlucht van 2019 op het programma en wel vanuit Morlincourt hieraan deden 86 duiven mee van zes liefhebbers die gelost werden om 06.45 uur.

Nissen & Vermaas 21 mee 7 pr. 1, 4, 10, 11, 17, 21, 22
H. van Hal 10 mee 4 pr. 2, 3, 12, 14
v. Olderen & Meuwsen 32 mee 8 pr. 5, 9, 13, 15, 16, 18, 19, 20
W. Geurtz & Zn 10 mee 3 pr. 6, 7, 8

Wijkplatform Huissen West zoekt nieuwe voorzitter

Wijkplatform Huissen West zoekt nieuwe voorzitter

HUISSEN - In Lingewaard zijn in alle dorpen, kernen en wijken vijftien wijkplatforms. In de wijkplatforms zijn betrokken wijkbewoners actief die zich bezig houden met de leefbaarheid in hun wijk, dorp of kern.

Wijkplatform Huissen West is op zoek naar een nieuwe voorzitter. "Woont u in het Kampstuk, Hofmeesterij of het gebied tussen Van Voorstraat, Stadswal, Huismanstraat en Muntstraat en wilt u zich inzetten om uw leefomgeving samen met buurtgenoten te verbeteren, neem dan contact op met huissenwest@gmail.com. Ook als u meer wilt weten over de werkwijze van een wijkplatform."

Zomeravondbridge in Lingewaard

LINGEWAARD - In eerdere berichtgeving werd vermeld dat de speelavonden, die door Bridgeclub Cool Down worden georganiseerd in Se Kinkel in Bemmel plaatsvinden.

De speellocatie van Cool Down is het Koelhuis in Huissen en daar worden dan ook de zomerbridgeavonden op woensdag 31 juli en dinsdag 6 augustus gehouden. Het totale overzicht van de zomeravondbridge van de Lingewaardse NBB.-bridgeclubs luidt:

di. 2 en 9 juli Doublet, De Kinkel, Bemmel
di. 16 en 23 juli BCH., Het Koelhuis, Huissen
wo. 31 juli*) en di. 6 aug. Cool Down, Koelhuis, Huissen
di 13 en 20 aug. B.C. Gendt, Café De Klok, Gendt

*) dinsdag 30 juli is de Huissense dag.

Eindelijk is het zo ver!

Zo was het. (foto: Aad den Heijer) Aad den Heijer

GENDT - Dit is er nog over van de varkensstal aan de Zandvoortsestraat!

Dit is er van over! (foto: Aad den Heijer) Aad den heijer

'Seniorenhypotheek nu stuk gemakkelijker'

HUISSEN - Bent u met pensioen? Of gaat u over niet al te lange tijd met pensioen? En wilt u verhuizen? Samen met Van de Ree & Partners sluit u nu gemakkelijker een hypotheek af.

Tot voor kort was het voor senioren moeilijker om een hypotheek af te sluiten. Toen werd de hypotheeksom vaak afgelost via onder meer een annuïteitenhypotheek. Mensen vanaf 57 jaar werden door geldverstrekkers getoetst op hun toekomstig pensioeninkomen. Vaak was dat pensioeninkomen lager dan het huidige inkomen, hierdoor kon er minder geleend worden. Maar nu is er goed nieuws: de regels voor een hypotheek voor senioren zijn verruimd. Met behulp van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) wordt het afsluiten van een seniorenhypotheek gemakkelijker.

Ten tweede is er de zogeheten opeet-constructie, ook wel een verzilverhypotheek genoemd. Als u overwaarde heeft op uw huidige woning dan kunt u deze overwaarde (gedeeltelijke) verzilveren. Een van de voordelen van een dergelijke constructie is dat uw hypotheeklasten niet stijgen.
Wilt u weten welke mogelijkheden u heeft? Of wilt u weten wat deze verruiming van de seniorenhypotheek voor u betekent? Wij adviseren u over de mogelijkheden. Neem contact met ons op en maak direct een afspraak: 026 3275888 // www.vanderee-partners.nl.

Pilot SBO De Vlinderboom en Pro College geslaagd

BEMMEL - Dit schooljaar is SBO De Vlinderboom samen met het Pro College Bemmel een pilot gestart. Veel kinderen hebben behoefte om praktisch te werken, om de geleerde theorie in praktijk te brengen.

Om aan deze onderwijsbehoeften tegemoet te komen zijn de beide scholen met elkaar om tafel gaan zitten om te kijken hoe ze dit samen kunnen vormgeven. Het Pro College beschikt over praktijklokalen en leerkrachten die daarvoor zijn opgeleid. De kinderen uit De Vlier (10 – 11-jarigen) van SBO De Vlinderboom zijn vanaf begin dit schooljaar elke woensdagochtend naar het Pro College gegaan voor lessen koken en techniek.

In de klas hebben ze vooraf de theorie van deze vakken gehad. Eerst wordt het recept uitvoerig gelezen en besproken in de les op De Vlinderboom: wat heb je nodig en wat moet je doen. Om vervolgens op het Pro College het recept te gaan maken, het opruimen en afwassen is een vast onderdeel van deze les.

En bij de rekenlessen op De Vlinderboom leren de kinderen met welke maten je kan meten, en/of wegen, welke hulpmiddelen heb je daarvoor nodig. In de techniekles op het Pro College gaan de kinderen aan de slag om mooie dingen te maken. De docenten van het Pro College geven de praktijklessen, de leerkracht van De Vlinderboom ondersteunt.

De kinderen uit De Vlier zijn erg enthousiast over deze lessen. Ook de ouders en leerkrachten. "Volgend schooljaar willen we de pilot verder uitbreiden."

Muziekfestival Lingewaard in de startblokken

BEMMEL - Zondag 14 juli vindt in Bemmel een nieuw evenement plaats: Het Muziekfestival Lingewaard! Dit festival bestaat uit de eenmalige samenvoeging van het 'Internationaal Kapellenfestival Bemmel' en het Korenfestival 'Bemmel Zingt'. Dit in samenwerking met de ondernemersvereniging Beleef Bemmel.

Het centrum van Bemmel staat dan in het teken van de muziek. Om 11.30 uur zal op het Marktplein een gezamenlijke opening zijn waarbij duizend muzikanten het lied 'Rosamunde' ten gehore gaan brengen. Na de spectaculaire opening verspreiden de koren en de blaaskapellen zich over het dorp.

Er staan twee podia op het Kinkelplein waar de gehele middag gezellige blaasmuziek te horen is. Denk aan het Oktoberfest, maar dan in de zomer! Bier en broodjes met Bratwurst zijn aanwezig. De kapellen die optreden komen uit binnen- en buitenland: Die Heitere Kapelle uit Montfoort, de Reifholzkapelle uit Boven-Leeuwen en helemaal uit Zwitserland Spiel der Luzerner Polizei. Dat er dit jaar weer een Zwitsers muziekgezelschap in Bemmel te horen is mogelijk gemaakt door de stichting Zwitserse Week. Ook de organiserende partij, Egerländerkapel De Leemkuulers, zal acte de préséance geven.

Op vijf podia verspreid door het centrum (Marktplein, plein bij Albert Heijn, restaurant Da Giorgio, Het Wapen en Cafetaria Moos) zullen twintig verschillende koren uit heel Nederland het levenslied ten gehore brengen. De koren hebben zich in verschillende formaties al in oktober 2018 aangemeld om in Bemmel op te komen treden en brengen natuurlijk hun supporters mee. Aan enthousiasme zal het dus zeker niet ontbreken.

Naast alle muzikale activiteiten zullen alle winkels open zijn en is er voldoende vertier voor de kinderen.

Bemmels afhaalpunt

BEMMEL - Op maandag 15 juli kunnen inwoners van heel Lingewaard tussen 17.00 en 17.30 uur het volgende menu afhalen: soep, bami én 'n toetje.

Deze maaltijd kost vier euro en wordt bereid door een enthousiaste groep vrijwilligers. Het afhaaladres is Cuperstraat 9 in Bemmel. Graag zelf drie afsluitbare bakjes meenemen! "Wilt u ook genieten van zo’n heerlijke verse maaltijd dan moet u zich wel van te voren even inschrijven via het SWL Meldpunt. Er is namelijk maar een beperkte hoeveelheid menu’s beschikbaar. Inschrijven kan op maandag - donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur via 088255 2555.

Het ‘Bemmels afhaalpunt’ is een initiatief van buurtbewoners in samenwerking met SWL. Voor meer informatie kan men contact opnemen met Wil van den Hurk (088 2552550). Het maandmenu staat op www.swlingewaard.nl onder 'Activiteiten'.

Overlast in Haalderen?

HAALDEREN - De Gemeente Lingewaard heeft ons 'Haalderen Leeft' onlangs gevraagd om in kaart te brengen waar in Haalderen welke overlast plaatsvindt.

Op die manier zal de gemeente zich focussen op de handhaving op de plekken waar de meeste overlast plaatsvindt en kan men na een jaar handhaven kijken of de overlast vermindert. Daarom willen wij als platform van u weten waar u overlast ervaart en wat voor vorm van overlast dit is. Enkele voorbeelden kunnen zijn: overlast van hangjongeren, geluidsoverlast, overlast van hondenpoep, van zwerfafval of enige andere vorm van overlast.

U kunt uw overlast doorgeven vóór 17 juli via onze mail: haalderenleeft@gmail.com of onze facebookpagina. Wij zullen de plekken waar de meeste overlast is doorgeven aan de gemeente.

Haringparty

HUISSEN - Woensdag 19 juni vond er de jaarlijkse gezellige haringparty plaats voor het goede doel bij café Borrelzz. Op initiatief van Maaike Jansen, Hugo Ezendam en Pascal Nijboer werd de haringparty voor het derde jaar op rij georganiseerd.

Naast stichting Care for Calinan van Maaike Jansen op de Filipijnen, werd er een tweede goede doel gekozen namelijk; Foudation Enfant Haïti van Michael en Susan Broekman.

Tijdens de haringparty werd er een veiling georganiseerd die geopend werd door wethouder Theo Janssen. Men kon bieden op diensten en producten van ondernemers uit Huissen en omgeving. Ook werd er een loting georganiseerd. De opbrengst van de veiling, loting en spontane giften komen geheel ten goede aan de twee genoemde stichtingen.

De avond was succesvol en heeft ruim 6250 euro opgebracht. Een fantastisch bedrag dat grote wensen van de twee weeshuizen (in beide landen) in vervulling kan laten gaan. Het geld wordt onder andere besteed aan onderwijs. De stichtingen Care for Calinan (C4C) en Foundation Enfant Haïti (FEH e.v.) zijn twee transparante organisaties die uitsluitend werken met vrijwilligers. Ook de contactpersonen in de Filipijnen en Haïti ontvangen geen vergoeding voor hun werkzaamheden. De gedoneerde gelden komen, zonder tussenkomst van derden, volledig ten goede aan de lokale projecten. "Wij bedanken iedereen die op de haringparty was en danken alle ondernemers die een bijdrage hebben geleverd aan de haringparty 2019."

Overlast in Haalderen?

HAALDEREN - De Gemeente Lingewaard heeft ons 'Haalderen Leeft' onlangs gevraagd om in kaart te brengen waar in Haalderen welke overlast plaatsvindt.

Op die manier zal de gemeente zich focussen op de handhaving op de plekken waar de meeste overlast plaatsvindt en kan men na een jaar handhaven kijken of de overlast vermindert. Daarom willen wij als platform van u weten waar u overlast ervaart en wat voor vorm van overlast dit is. Enkele voorbeelden kunnen zijn: overlast van hangjongeren, geluidsoverlast, overlast van hondenpoep, van zwerfafval of enige andere vorm van overlast.

U kunt uw overlast doorgeven vóór 17 juli via onze mail: haalderenleeft@gmail.com of onze facebookpagina. Wij zullen de plekken waar de meeste overlast is doorgeven aan de gemeente.

Kersen-bridgedrive in Gendt

Rob Koops en Maarten Wolf. (foto: Jos van de Werken)

GENDT - Op 29 juni organiseerde bridgeclub Gendt tijdens het Gendtse Kersenfeest voor de 27e keer de Kersen-bridgedrive. Het was een geheel nieuwe opzet die in het teken stond van de Gendtse kersen.

De deelnemers werden verwend met koffie en een speciaal door bakkerij Milder gemaakt kersengebakje. Chocolaterie Alberdeco had voor iedere deelnemer een speciale kersenbonbon gemaakt en Wijs ambachtelijk ijs had speciaal voor deze gelegenheid kersenijs gemaakt. Het Sprauwejagers Gilde bakte voor alle deelnemers een Gendtse Kersenkoek. Wijnzinnig had prachtige prijzen voor de winnaars samengesteld en Boerderijwinkel De Geer had 50 kg van haar lekkerste kersen van de bomen geplukt. Kortom, de meer dan 200 deelnemers genoten van al deze lekkernijen.

De algeheel winnaar van dit toernooi werd het paar Maarten Wolf en Rob Koops en verder kregen alle deelnemers (1e en 9e plaats) in de lijn een leuke kersenprijs bestaande uit kersenlikeur, kersenbonbons en kersen.

Wilt u ook graag leren bridgen neem dan contact op met bridgedocent Jannie van de Werken (06 28449582; e-mail: jannievandewerken@hotmail.com); zij verzorgt cursussen bij u thuis voor beginners en voor gevorderden. Voor meer informatie zie www.bridgeclubgendt.nl.

Zomermarkt in Slijk-Ewijk

SLIJK-EWIJK - De 39e Zomermarkt georganiseerd door CV De Waalkanters is op zondag 11 augustus in Slijk-Ewijk gehouden.

Een bijzondere markt met ruim 80 kramen waar oude en nieuwe spullen verkocht zullen worden en waar Slijk-Ewijkse verenigingen zich presenteren. De markt is van 10.00 – 16.00 uur. Met het voet/fietsveer van Beuningen naar Slijk-Ewijk is de markt makkelijk bereikbaar.

Dit jaar hebben we weer een kraam met vers gerookte paling. Deze paling wordt oor u gerookt door de Nederlandse kampioen palingroken Harrie Buis uit Enkhuizen.

Aanmelden voor een standplaats op deze markt kan nog. Hiervoor dient u contact op te nemen met de heer Blom. Voorkom teleurstelling en reageer tijdig voor 8 augustus. Ook dit jaar hopen we er weer een succesvolle en gezellige dag van te maken.

Voor informatie kan men contact opnemen met J. Blom, Waaldijk 17, 6677 MA Slijk-Ewijk; 0481 482988 of 06 49882609 of via de mail: waalkanters@gmail.com.

11 / 20

12 / 20

13 / 20

14 / 20

15 / 20

Inloopmiddag Charlie's Hairfashion en Joop Massage Bemmel

BEMMEL - Op 14 juli, tijdens de koopzondag én het evenement 'Muziekfestival Lingewaard' geven wij alle belangstellenden de mogelijkheid om een kijkje te komen nemen in onze nieuwe kapsalon Charlie's Hairfashion én massagesalon Joop Massage Bemmel.

"Bij Charlie's Hairfashion kunt u terecht voor al uw gewenste kappersbehandelingen en zijn wij tevens gespecialiseerd in haar- en hoofdhuid problematiek zoals haaruitval bij chemokuur, roos, psoriasis, droge hoofdhuid, dunner wordend haar, haaruitval, alopecia, vette hoofdhuid, acne, eczeem, jeuk, wondjes, futloos haar, striae, littekens en koortsblaren. Verder kunt u terecht kunt voor onder andere sportmassage, ontspanningsmassage, massage bij kanker en medical taping.

Wij zijn gevestigd aan de Dorpsstraat 21 in Bemmel. U bent van harte welkom tussen 13.00 en 16.00 uur", aldus Monique, Charlotte en Joop.

Repair Café Lingewaard

LINGEWAARD - In het Repair Café kan iedereen zijn of haar kapotte spullen laten nakijken door een team van handige vrijwilligers. Zij zijn bekwaam in het uitvoeren van kleine reparaties, maar geven daarnaast ook advies als een eenvoudige oplossing niet mogelijk is. En dit allemaal voor alleen de materiaalkosten en een vrijwillige bijdrage voor het verrichte werk.

Het Repair Café is voornamelijk bedoeld voor het herstellen van klein tot middelgroot huishoudelijk materiaal zoals stofzuigers, koffiezetapparaten, broodroosters, lampjes en föhns maar daarnaast draaien de vrijwilligers ook voor speelgoed en servies hun hand niet om. "We vragen wel om de apparatuur voordat je het meebrengt schoon te maken en het naaigoed te wassen!"

Komende week organiseert SWL weer een Repair Café in Lingewaard. Je kunt op de volgende locatie terecht voor reparaties en een gezellige bak koffie/thee:

Maandag 15 juli van 13.30 – 15.30 uur in het Dorpshuis in Angeren (Emmastraat 23). Let op: het is deze keer dus op maandag in plaats van op dinsdag! De datums van de andere kernen kun je vinden op www.swlingewaard.nl onder ‘Activiteiten'. "Heb je spullen die kapot zijn of niet goed meer werken, en vind je het zonde om ze zomaar weg te gooien, bedenk dan dat er nog een leuk alternatief in je eigen woonplaats is."

Gezellige middag bij de boer met Zonnebloem Gendt

Zonnebloemmiddag. (foto: I. Hermsen)

GENDT - Net in de week dat de mussen bijna van het dak af vielen heeft de Zonnebloem twee hele gezellige middagen gehouden bij de boerderij van de familie Roelofsen in de Broeksestraat.

Het was buiten bijna te warm, maar door waaiers neer te zetten en het beregeningssysteem op het dak was het prima te houden binnen in het mooie gebouwtje. De gasten werden getrakteerd op koffie/thee met kersencake. Leuke muzikale omlijsting van één van onze gasten. Veel bewondering ontving zij, omdat zij geheel blind is en accordeon speelde. Natuurlijk hadden we ook weer een leuke bingo en tot slot en daar hebben we De Smaakcateraar voor bedankt. De riefkoeken werden gebakken door onze eigen Frits hij moet hebben afgezien achter de bakplaat met deze hitte! Ondanks dat het zo warm was, hebben de gasten en ook wij genoten, het waren weer twee geslaagden middagen.

Sint-Caecilia Gendt verrast bezoekers Kersenfeestconcert

Orkest Harmonie Sint-Caecilia Gendt. (foto St. Caecilia / Marcel) Eigen foto St. Caecilia / Marcel

GENDT - Harmonie Sint-Caecilia een nieuwe weg ingeslagen. De Gendtse muziekvereniging heeft ervoor gekozen om alleen nog maar concerterend op te treden. De leden van Sint-Caecilia willen graag muziek maken, maar marcherend door de straten trekken was niet de grote wens van de leden. Het verzorgen van (thema)concerten zal vanaf nu de grootste activiteit worden.


Het eerste concert 'nieuwe stijl' is een groot succes geworden. Een druk bezette theaterzaal van Providentia genoot van een Kersenfeestconcert met vele muzikale hoogtepunten. Het harmonieorkest (Lady Gaga Dance Mix, Bon Jovi Rock Mix en Total Toto), de B-Slagwerkgroep (Walk like an Egyptian) en de A-Slagwerkgroep (Riddles en Arcade) lieten horen dat Sint-Caecilia Gendt tot veel in staat is. Ondersteund door gitaristen en een zanger werd het een gedenkwaardig concert.

Direct na het concert hebben zich al enkele nieuwe leden aangemeld. Een teken dat het nieuwe concept aanslaat. Wil jij ook lekker muziek maken, zonder de verplichting van marcheren in een uniform, kom dan gezellig spelen als blazer of slagwerker bij Sint-Caecilia Gendt.
Het harmonieorkest repeteert elke maandag vanaf 19.45 uur en de slagwerkgroep elke woensdag vanaf 20.15 uur. Alle repetities vinden plaats in de theaterzaal van Providentia, Dorpstraat 5 in Gendt. "Je kunt altijd even langs komen om een kijkje te nemen. De repetities starten weer eind augustus, na de zomervakantie. Wil je meer informatie over Sint-Caecilia? Kijk dan op www.harmoniegendt.nl of stuur een mail naar secretariaat@harmoniegendt.nl."

Lingewaard Natuurlijk: vrijwilliger nieuwe stijl

Diplomauitreiking Sandra Bak. (foto: Jos Peters SLN) Jos Peters SLN

BEMMEL - "Na 1,5 jaar de opleiding tot natuurgids te hebben gevolgd bij IVN Nijmegen hebben we dan eindelijk het diploma in ontvangst mogen nemen. Ik zal niet liegen: het was een pittige 1,5 jaar."

"Met heel veel excursies op verschillende locaties in en rondom Nijmegen, lesavonden in de HAN en bergen met verslagen. We zijn gestart met een grote groep van 45 personen, maar niet iedereen haalde de eindstreep. Van deze groep was zo’n 85 procent gepensioneerd of aardig in de buurt van pensioen en een kleine groep, waaronder ikzelf, zat daar ruim onder. Natuurlijk is het mooi dat de meeste nieuwe gidsen zich volledig gaan storten op het vrijwilligerswerk. Maar tijdens mijn opleiding merkte ik dat ook de jongere gidsen zeker wat te bieden hebben! Ze bruisen van de ideeën en gaan sneller met de technologie mee.

De vrijwilliger nieuwe stijl moet wel strak plannen, naast werk, gezin en sociaal leven. Daar moet het vrijwilligerswerk ergens een plekje vinden. Niet iedereen begrijpt het, zo vragen collega’s van het werk zich af: “Waar haal je de tijd vandaan?” En vragen de andere vrijwilligers waarom je niet altijd tijd hebt. Schipperen is het. Maar het geeft voldoening om met iets bezig te zijn waarvan je blij wordt, en ik kan het iedereen aanraden. Misschien tref je me wel, bezig bij De Veldschuur in Bemmel of bij het water van De Ward met een waterlesje. Kom genieten van de natuur in Lingewaard!', aldus Sandra Bak natuurgids voor stichting Lingewaard Natuurlijk

Ingezonden brief

Pamflet. (foto: Adriaanse) adriaanse

Trapveldje wordt poepveldje,

kinderen in rep en roer

Zonder overleg heeft de gemeente ons trapveldje in de Baron van Spittaellaan opgeheven en komt er een poepveldje. Dit lazen wij tot onze schrik in de krant. Wij spelen hier heel vaak met zijn allen en zijn het hier helemaal niet mee eens, onze ouders ook niet. We snappen niet waarom ons veldje ineens zomaar weg moet. Want spelen is goed voor ons en het is erg gezellig met zijn allen. Wij zijn boos en willen vragen of de kinderburgemeester van Lingewaard ons misschien ook een beetje wil helpen. We hebben al een mini-actie bij het veldje, zie foto.

Familie Adriaanse Baron van Spittaellaan 30, Huissen.

Hoera, op 9 juli wordt onze pa en opa 88 jaar!

Gefeliciteerd namens kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen.

Lieve Carmen, van harte proficiat met je 6e verjaardag.
Een geweldige feestdag namens papa, mama, Thijs en Stijn toegewenst.

Lianne

Hiep hiep hoera
11 juli is Lianne 4 jaar
en nou mag je naar de
basisschool toe. Fijne dag!
Liefs Papa, Mama en Arie

Een vet applaus voor Thijme
als stalmeester en
voor je achtste verjaardag!
opa en oma en een lik van Fam

Gefeliciteerd met het behalen van jullie diploma!
We zijn trots op jullie. Groetjes
de familie van den Broek

Stef en Joke

Hiep hiep Hoera op 25 juli 2019
zijn onze vader & moeder, opa &oma
Stef & Joke Vos 60 jaar een echtpaar.
Van harte gefeliciteerd ! Kinderen en kleinkinderen.

Vierdaagse dinsdag, 16 Juli
wordt Noah 1 jaar. Een dikke
knuffel van opa Karel uut Gruus'bek.

Kijk mij nu eens stoer zitten ! op 15 juli word ik 1 jaar!
oma, swen en henny

Jos

Jos Veggelers 12 juli
met pensioen
Veel gezondheid toegewenst
Geniet ervan
Groeten van je collega's

Lieve Nine,

Gefeliciteerd met het behalen van je zwemdiploma.

Je bent een KANJER!

Kusjes, van de Oma's en Opa's.

Du bisst alles....

Marian & Eef

Van Harte met jullie 25 jarig huwelijk!

Liefs Fam. Buurman & Fam.van Moerkerk

Hiep hiep hoera
Lieve kruimel wordt 15 juli 1 jaar.
Hartelijk gefeliciteerd.
xxxjes Oma Ine