De Liemers Helemaal Goed Courant

27 oktober 2017

De Liemers Helemaal Goed Courant 27 oktober 2017


Carnavalswagen bouwen tijdens Techniekdag

DIDAM - Op zaterdag 28 oktober a.s. vindt van 10.00 tot 16.00 uur weer de Techniekdag de Liemers plaats. Dit jaar dient de Markthal Didam als locatie. De Techniekdag is voor iedereen gratis toegankelijk.

Op de Techniekdag kunnen jongeren van 10 tot 16 jaar zien en ervaren hoe leuk techniek is. Scholen en bedrijven presenteren doe-activiteiten zodat de bezoekers spelenderwijs kennismaken met de techniek. Je eigen game maken, een auto repareren, zien welke techniek nodig is bij het bouwen van een carnavalswagen, een vogelhuisje timmeren of elektrisch snijden als een chirurg . Het kan allemaal tijdens de Techniekdag de Liemers!

De sector Techniek kampt al jaren met een slecht imago en daarom kiezen leerlingen, en vooral hun ouders, liever voor een toekomst in een andere sector. De Techniekdag moet ervoor zorgen dat jongeren vroegtijdig in aanraking komen met techniek, om zo het imago van technische beroepen en opleidingen te verbeteren. De technische sector biedt volop kansen en mogelijkheden op een goedbetaalde baan.

Techniekdag de Liemers wordt georganiseerd door VNO NCW Midden en Lindus, de ondernemersvereniging van de Liemers. In de projectgroep zitten vertegenwoordigers van onderwijsinstellingen en het bedrijfsleden: Liemers College, Symbion, Installatiewerk Achterhoek Rivierenland, Bouwend Nederland, Rabobank Arnhem e.o., Welling Bouw|Onderhoud en Kinkelder B.V.

Winterkost en kookdemonstraties in Zevenaars centrum

BBQ-Qerels René Geurts en Peter de Leeuw geven kookdemonstraties op Raadhuisplein in Zevenaar!

ZEVENAAR – De binnenstadondernemers van Zevenaar maken zich op voor de winter. Op het Raadhuisplein worden op zondag 5 november heerlijke winterse gerechten bereid. De winkels zijn geopend van 12.00 tot 17.00 uur en natuurlijk is het parkeren gratis!

Winterkost. Kim Bloemberg van de activiteitencommissie vertelt: "Het Raadhuisplein wordt voor een middag het Wintersegerechtenplein! Rond 12.00 uur steken de koks van de BBQ-Qerels hun grote Oklahoma Joe aan waarna we verwachten dat rond 13.00 uur de eerste gerechten proefklaar zijn." De Zevenaarse versondernemers leveren natuurlijk niet alleen alle ingrediënten maar zullen zelf ook aanwezig zijn.

Kookdemonstraties als show. De koks worden uitgerust met headsets zodat zij directe interactie met het publiek hebben en toch goed verstaanbaar zijn voor alle omstanders. "Het wordt een dus een soort kookshow in een winterse sfeer", aldus Kim Bloemberg. "En zoals bij alle goede kookshows valt er natuurlijk veel te proeven!"

Winkels open. Wilt u gezellig winkelen of bent u al op zoek naar leuke Sinterklaascadeaus? De winkels zijn deze zondag 5 november geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Het parkeren is gratis!

Waardering voor Zevenaarse mantelzorgers

ZEVENAAR - Veel mensen zorgen onbetaald voor hun partner, een familielid of een bekende. Denk bijvoorbeeld aan zorg bij een langdurige ziekte, een beperking of hoge leeftijd. Ook in Zevenaar zijn veel mensen actief als mantelzorger.

Het college van burgemeester en wethouders waardeert de inzet van deze mantelzorgers zeer en geeft hen daarom graag een blijk van waardering de vorm van het mantelzorgcompliment.

Als blijk van waardering reikt de gemeente dit jaar cadeaubonnen van 'De Stad In!' uit aan mantelzorgers die in 2017 langdurig en intensief een familielid, partner, vriend of kennis verzorgd hebben. De waarde van de cadeaubonnen is afhankelijk van het totaal aantal aanvragen en wordt later bekendgemaakt. De cadeaubon kan bij vrijwel alle winkeliers en horecagelegenheden in het centrum van Zevenaar worden ingeleverd. Een mantelzorger komt in aanmerking voor het mantelzorgcompliment als hij of zij: in 2017 minimaal drie maanden aaneengesloten mantelzorg verleende voor minimaal acht uur per week de zorg onbetaald verleende.

Aanvragen

De zorgvrager of mantelzorger kan deze blijk van waardering aanvragen. Dit is mogelijk tot en met vrijdag 1 december via www.zevenaar.nl/mantelzorg. Ook zijn er aanvraagformulieren beschikbaar bij de servicebalie in het gemeentehuis en bij Caleidoz Welzijn. Het ingevulde formulier kan in deze periode worden afgeleverd bij Caleidoz Welzijn. Ook kan het formulier per post worden verstuurd naar Caleidoz Welzijn, Steenhuizen 6, 6901 JL Zevenaar. Inwoners die mantelzorg krijgen, kunnen jaarlijks één blijk van waardering voor een mantelzorger aanvragen.


De mantelzorgers die in het zonnetje worden gezet kunnen de cadeaubon persoonlijk afhalen bij Caleidoz Welzijn, Steenhuizen 6 in Zevenaar, op woensdag 13 december tussen 13:30 en 17:00 uur, donderdag 14 december tussen 18:00 en 21:00 uur of vrijdag 15 december tussen 09:00 en 12:30 uur.

Leuk gevarieerd programma tijdens Open Podium

ZEVENAAR - Het Open Podium van 4 november in Muziekcafé De Lantaern belooft een leuke avond te worden. Een avond waarop geluisterd kan worden naar mooie liedjes van Autumn Leaves, een cabaretvoorstelling van Marleen Bekker en lekkere wat rauwere nummers van Ton Roelofs. Aanvang: 21.00. Toegang gratis.

Autumn Leaves is een singer-songwriter duo uit het Brabantse Budel bestaande uit Nina de Werk en Sjoerd Patzer. Samen schrijven ze al hun eigen werk, maar ze brengen ook al dan niet bekende covers die ze vaak voorzien van een eigen jasje. Autumn Leaves bestaat sinds eind 2013, en recentelijk hebben zij hun tweede EP gereleaset met de titel 'Against the Grain'.

Cabaretier Marleen Bekker uit Amersfoort speelt haar voorstelling ‘Moederziel Marleen’. Huisje, boompje, beestje: hoe moeilijk kan het zijn? Nou, absurd ingewikkeld! Tenminste als je Marleen Bekker heet. Want man, er móet zoveel, een klaterende carrière, een bruisend seksleven en een
gewéldig kind. Als dat maar gaat lukken…

Ton Roelofs is geboren en getogen in Nijmegen. Op zijn vijftiende speelde hij voor het eerst op een akoestische gitaar. Soms keek de zanger jaren niet om naar de gitaar, maar vanaf 2015 is hij gegrepen door een muzikaal virus.Ton Roelofs componeert meer en meer eigen songs. Zijn stijl? Een bizarre mengeling van R&B, blues, country, jazz. Hij werd tweede bij de talentenjacht volgens de vakjury en werd geroemd om zijn mooie teksten, gitaarspel en het contact met het publiek... Een avond gratis genieten dus!

Geloofsgemeenschap Sint-Franciscus

Kerkberichten Geloofsgemeenschap Sint-Franciscus Babberich:

Woensdag 1 november Allerheiligenviering 18.30 uur in de kapel met de paters Capucijnen

Zondag 5 november 09.30 uur Allerzielenviering met als voorgangers Diaken van Boven en leden van de werkgroep uitgeleidevieringen. De zang wordt verzorgt door het gemengd koor.

Gebedsintenties:

Jan Bouwman

Wies van Well-Wobbe

Guus Hell

Henk Frederiks

Theet de Raef

Dora Wolters-Medze

Gerda Eggenhuizen-Hendriksen

Stien van Bethray-Ross

Henk Schreven

Ouders Bouwman-Bodd

Overleden ouders Geven-Hoffman

Albert en Henkie van Dinther

Dineke en Henk van Dinther

Ome Paul en tante Marie Reijmer-Aaldering

Jan Lenting en Anne Marie

Geert Mulder

Overleden familie Sweers-Etzroth

Jan en Piet Ross

Huub Tenback

Overleden ouders Nienhuijs en Tonny en Jan

Bertus van Kempen en Gabriëlle Reuling –van Kempen

Hent Bouwman

Ouders Kluitman-Berndsen

Rianne Bodd

Ouders Burgers-Hendriks

Overleden ouders Bruins-de Leer en zoon Wim

Frans en Greet Peters-Hoffmans

Frans Diesvelt

Overleden ouders Diesvelt-Gerritzen

Ouders Balvert-Dikker en zoon Marinus

Tonnie van den Bemt, (jaargetijde)

Overleden ouders Jansen-Teunissen en zoon Wim

Telefoon: 0316 247216. Email : babberich@sint-willibrordusparochie.nl.

Thema-avond eenzaamheid

DUIVEN - Er is de laatste tijd veel aandacht voor eenzaamheid. Gelukkig maar, want eenzaamheid kan mensen diep raken. Eenzaamheid heeft allerlei gevolgen zowel lichamelijk, psychisch en maatschappelijk.

Maar wat is eenzaamheid nu precies? En wat doet het met mensen? Hoe herken je eenzaamheid? Welke beelden heb jezelf bij eenzaamheid?Wat zijn signalen en kenmerken die op eenzaamheid kunnen duiden? Welke hulp is er mogelijk? Kan iemand iemand zelf iets veranderen aan zo'n situatie? Kortom allerlei vragen waarover we met elkaar in gesprek willen. De bijeenkomst vindt plaats op maandagavond 6 november vanaf 19.30 uur in de Samen op Weg Kapel, achter het gemeentehuis. En wordt begeleid door Meinie Visser, kerkelijkwerker en Baukje Boschker. Baukje was jarenlang werkzaam in Duiven en Westervoort als coördinator van het Activerend huisbezoek en maatjes regio Arnhem (voor mensen met een psychiatrische achtergrond). In die hoedanigheid is zij veel in aanraking gekomen met eenzaamheid en isolement. Iedereen wordt van harte uitgenodigd voor deze thema-bijeenkomst.

Textiele kunst in kerk van Aerdt

AERDT - Op zondag 5 november om 14.30 uur, opent Kunstkring Het Gelders Eiland, in aanwezigheid van de kunstenaars, een expositie met werk van Irma Frijlink en Willy Schut.

Tijdens de opening zingt sopraan Petra Frölich, begeleid door Jeroen Twisk (piano), liederen van Schubert en Brahms.Kunstkring Het Gelders Eiland houdt een expositie met werk van Irma Frijlink en Willy Schut. Irma Frijlink is beeldend kunstenaar die werkt met textiele componenten. Zij wordt geïnspireerd door de wereld om haar heen; soms door thema's uit het nieuws, maar ook door de natuur. Dat fascineert haar. Irma gebruikt bewust textiel om deze bomen neer te zetten. Met opzet heeft haar werk geen kleur. De kijker kan zijn eigen kleur/verhaal geven aan het werk. Daarnaast benadrukt het ontbreken van de kleur de kwetsbaarheid van de natuur. Tevens maakt Irma objecten van textiel in combinatie met gevonden materialen. www.irmafrijlink.nl Willy Schut (1952) werd geboren in een gezin waar kunst en naald en draad de basis waren van haar opvoeding. de liefde voor textielkunst is daar al vroeg gewekt. Haar werk bestaat uit een combinatie van schilderen, appliqueren en vrij machinaal borduren. Zoals een tekenaar tekent met potlood, zo tekent zij met de naaimachine. Wat zij eigenlijk maakt zijn schilderijen, maar met de kleur, structuur, uitdrukkingskracht en glans van textiel. Behalve stof en garen gebruikt zij ook papier, foto's en printtechnieken. Willy werkt al een aantal jaren aan een grote serie die 'Verbindingen' heet. De inspiratie voor deze werken komen uit dagelijkse gebeurtenissen. www.willyschut.exto.nl. De kerk van Aerdt staat aan Kerkweg 26 in Aerdt.

De expositie is open op 5, 12, 19, 26 november van 14 tot 17 uur. Meer info staat op www.kunstkringhge.nl.

H. Andreas-Maria Koningin Zevenaar

Zondag 29 oktober om 9.30 uur: Eucharistieviering. Voorganger: Pastoor Thanh Ta met medewerking van het HerenkoorGroessen.

Donderdag 2 november om 19.00 uur: Allerzielenviering. Voorgangers: Werkgroep Avondwake / Uitgeleide van Rouw en Trouwkoor AMK.

Intenties: Jan Bokken, Edmond Dercksen, Overl. fam. Degen-Evers en Steens-Degen, ouders Terhorst-Jansen en ouders de Leuw-van Hest, Harry Gademann, Toon de Ruiter, ouders Cleutjens-Beekman, Betsie en Teun Dikker, Jan Berntzen, ALoys Lueb en overleden familie, Dick Ghijben, Wil Hermans-du Buf, Gerrit en Corrie Vermeulen-ten Brundel en zoon Hans, Overleden ouders Sales-Tiemessen, Overleden ouders van Huêt-Grob, Mia van Dalen-Kelderman, Martin Kelderman, Greet Kelderman, Jan ten Brinke, Ouders Peters-Raaijmakers en Willem Peters, Ouders J. Gudden-Meeuwsen, Ouders C. de Jager-Barten, Joke Lamers, Bertus Bruns en dochter Ria, Jan Giezen, Overl. ouders Elffrink en zoon Wim, Overleden ouders Kok-Aalders, Ton Massop, Wim en Maarten Nieuwenhuijs, , Ouders Lowie Lamers en Jo Lamers - Jansen en dochter José, Piet en Willie Jansen – Peters, Jan van Alst, Wim Hollander, Otto Opdenoordt, Antoon Witjes, Overleden fam. Dercksen – Berendsen en overleden fam. Van der Kemp – Jansen, Frans Gieling, Harrie Schennink,

Zondag 5 november om 9.30 uur: Eucharistieviering, Voorganger: Pastoor Thanh Ta met medewerking van A.M.K. koor.                                        

Intenties: Gerrit Duis en Gerda Duis-Kaak, Theo Leenders, Lies Gieling-Buiting, Maria en Koos van der Vate, Ouders Dukkerhof-Könning en zoon Jan, Overleden familie Stoffels-Okkerman, Eef Jansen, Ouders Kelderman-Casterop, Ria, Ben, Rob Stoffels en Antoon Peek.

Overleden: Op 29 sept. Theo Teunissen, 71 jaar, Rozenstraat,

Op 29 sept. Hendrikus Kalter, 61 jaar, Jacques Perkstraat,

Op 30 sept. Gerhard Altenrath, 87 jaar, de Hooge Bongert

Op 1 okt. Joseph Boerboom, 75 jaar, Johan de Wittstraat,

Op 9 okt. Johanna de Haan, 87 jaar, Bergvrede,

Op 18 okt. Harry van Aalst, 87 jaar,Paganinistraat, Zevenaar.

Op 19 okt. Westly Maturbongs, 38 jaar, Gouda.

Programma Filmhuis Didam

DIDAM - Tulip Fever en The Sense of An Ending in Filmhuis Didam.

Maandag 6 november om 20:00 uur wordt de film Tulip Fever vertoont, een film over ware liefde tijdens de 17e eeuwse tulpenmanie in Amsterdam toen tulpen meer waard waren dan goud. De knappe Sophia, een weesmeisje, is uitgehuwelijkt aan Cornelis Sandvoort, een rijke tulpenhandelaar. Het echtpaar wordt geportretteerd door een jonge talentvolle schilder, waarbij hij, Jan de Loos, en Sophia gepassioneerd verliefd raken. Met zijn tweeën verzinnen ze een list om samen een toekomst te kunnen opbouwen, waarvoor zij alles op het spel zetten in de riskante tulpenhandel.

Op vrijdag 10 november kunt u genieten van de film The Sense of An Ending. Aanvang 20:00 uur. Tony is een introverte man die binnenkort grootvader wordt. Op een dag duikt zijn jeugdliefde Veronica op met het dagboek van Tony’s beste studievriend Adrian. Zij verbrak ooit hun relatie om een romance aan te gaan met deze Adrian. Tony verwenste haar in een woedende brief. Nu wordt hij gedwongen de consequenties van zijn beslissingen uit het verleden onder ogen te zien. Naar het boek van Julian Barnes: Alsof Het Voorbij Is.

Filmhuis Didam is te vinden aan de Kerkstraat in gebouw Waverlo. Reserveren en meer informatie over films of het filmhuis: www.filmhuisdidam.nl. Entree 7 euro, ‘Vriend Van’ 5 euro. De zaal en de kassa gaan een half uur voor aanvang open. De filmzaal is toegankelijk voor rolstoel en scootmobiel.

Inleveren afgedankte elektrische apparaten voor sint-intocht

Wethouder Peter Putman die de symbolische cheque overhandigd aan de Sinterklaascomités.

RIJNWAARDEN - De gemeente Rijnwaarden heeft meegedaan aan de Wecycle-inleveractie voor afgedankte kleine elektrische apparaten en spaarlampen op de milieustraat. Met het inleveren van dit zogenoemde e-waste spaarden inwoners punten die zijn omgezet in een sponsorcheque voor een door de gemeente aangewezen goed doel. De gemeente reikt deze cheque uit aan de lokale Sinterklaascomités.

Van april tot en met augustus scoorden inwoners van Rijnwaarden punten als zij afgedankte e-waste inleverden op de milieustraat. Met het sparen van deze punten kon de gemeente een sponsorcheque met een waarde van duizend euro winnen voor een lokaal goed doel. De gemeente heeft hiervoor de Sinterklaascomités in Rijnwaarden als lokaal goed doel aangewezen.

In de gemeente kennen we vijf Sinterklaascomités namelijk in Spijk, Lobith/Tolkamer, Herwen, Aerdt en Pannerden. Deze comités organiseren ieder jaar de intocht van Sint Nicolaas in hun eigen dorp. Een mooie traditie en een feest voor onze kleinste inwoners. Wethouder Peter Putman heeft vandaag aan de vertegenwoordigers van de Sinterklaascomités symbolisch de sponsorcheque van de inleveractie overhandigd. Elk van de verenigingen ontvangt een bedrag van 200 euro voor hun activiteiten. 'Wat een mooie opbrengst van de actie. Dit betekent dat veel van onze inwoners hun e-waste ingeleverd hebben bij de milieustraat. Goed voor het milieu en in dit geval een mooi steuntje in de rug voor de Sinterklaascomités', aldus wethouder Peter Putman.

Wecycle is een non-profitorganisatie die e-waste verantwoord laat inzamelen en optimaal laat recyclen. De ingeleverde apparaten worden gerecycled tot grondstoffen waar weer nieuwe producten van kunnen worden gemaakt. Zo ontstaat een cirkel van produceren, gebruiken, inleveren, recyclen en wederom produceren; de circulaire economie.

Kaartmiddagen Senioren Vereniging Pannerden

PANNERDEN - Vanaf donderdag 2 november zijn er in het restaurant van Monicare 'de Pannerd’' kaartmiddagen: klaverjassen, jokeren en solokaarten.

De kaartmiddagen zijn vrij toegankelijk voor alle 50-plussers van Pannerden en omstreken. Aanvang 13.30 uur. De data zijn: 2 november, 16 november, 23 november, 7 december, 14 december en 28 december 2017, 11 januari, 18 januari, 25 januari, 1 februari, 15 februari, 22 februari en 1 maart 2018.

Op de donderdagen die niet zijn vermeld, zijn er feestdagen of is er een soosmiddag in zaal De Oude Waal. Op 8 maart, laatste kaartmiddag voor leden en niet leden in zaal De Oude Waal.

Inlichtingen of reacties bij het bestuur van Senioren Vereniging Pannerden, Herman Lendering, 371309; Geert IJsveld, 371238; Ans Bouman, 371855; Fia Meijer, 371646; Jac Loef, 241566; Jan Wesselkamp, 371501.

Uw eigen levensboek, grijp die kans!

REGIO - "Tien levensboeken hebben we al gemaakt. Evenzoveel blijde gezichten zagen we toen het boek klaar was! En dan te bedenken dat onze schrijvers ook weer aan nieuwe boeken begonnen zijn. Het gaat maar door."

"Nieuwe vertellers, nieuwe boeken. Mooi om te doen, een poosje met iemand optrekken en er dan ook nog een mooi boek achterlaten. Sámen gemaakt, de verteller, de schrijver en de vormgever…"

Jan van den Berg, coördinator van het project Levensboeken, is nog steeds enorm enthousiast. "Het project is echt een succes. Dat is op zichzelf niet zo belangrijk, maar wel dat we er blijkbaar zoveel mensen een groot plezier mee doen. Niet alleen de vertellers zelf, maar wat we horen van (klein)kinderen is ook zo mooi. 'Nee, nooit geweten dat opa dat vroeger gedaan heeft…' of 'Ging oma vroeger echt maar één keer per week in bad, in een zinken teil?' Verbazing alom, en daar mogen wij dan een steentje aan bijdragen. Of ons dat niet veel tijd kost? Jazeker, maar dat hebben we er graag voor over. Die uren kosten niks. Nou ja, een kopje koffie of thee tijdens het vertellen. Dat is alles. De boeken, ja, die moeten de mensen wel zelf betalen. Dus als mensen er wat voor voelen om hun boek te laten maken, binnenkort kunnen we weer nieuwe vertellers bezoeken. Ik zou zeggen, laten de mensen zich maar melden. Dat kan bij mij via de mail: j.berg.13@hotmail.nl, ze kunnen ook bellen naar Bart Hoesté van Mikado, 0316 250700 of per mail naar B.Hoeste@Mikado-welzijn.nl. Ik neem dan zelf contact op en ik kom graag nog het een en ander uitleggen."

Sint-Werenfriduskerk Westervoort

Zondag, 29 oktober om 9.30 uur. Viering o.l.v. parochianen, zang Werenfriduskoor.

Intenties: Pietie van Deelen-Beuker (jgt), Eef en Dien Heijmen-Castrop, Annie Jansen-Wolters, Jan Karsten, Jan Siebenheller, Riny Smits-Hakfoort, Corrie Messing-Disteli, Wim den Balvert.

Allerzielenviering, 2 november 19.00 uur.

Intenties: Ouders Koenen-Arends, Hekkie Weiss, Wim en Annie Grefen-Wanders, Ouders Messing van Haren, Co Messing, Jan en Carlo van Osch-Bakker, Jan Schriever, Arnold Hermsen, Wilma Wigman-Opgenoort, Vader, moeder en Wim Kampschreur, Theo Gerretzen, Gerrie Grob, Jan Volman, Jan Volman, Jan Jansen, Riet Kemperman-Schröder, Theet Bisseling, Fam. Holtslag-Teunissen, Antoinette Alferink-Wiebiër, Engelien Bisselink, Rob Bisselink, Nino Moro, Wim van Marwijk, overleden bedevaartgangers Kevelaer.

Bedevaart naar Lourdes

REGIO - Van 28 april -5 mei verzorgt het Aartsbisdom Utrecht in samenwerking met de VNB een bedevaart naar Lourdes.

Vanuit het pastoraal team nemen diaken André van Boven en pastoor Thanh deel aan de bedevaart. Opgeven kan uiterlijk tot 20 december bij de contactpersonen van de parochie.Er volgt nog een informatieavond. Contactpersoon Groessen: Marieke Vis, 06 22528498; Loo: Marian Startman, 0316 264256; Westervoort: Leny Jansen, 026 3116382.

Nationale Bijbelzondag

DUIVEN Op zondag 29 oktober is het Nationale Bijbelzondag. Het thema is: 'Vier je Bijbel'.


Een ieder is van harte uitgenodigd in de kerkdienst van 29 oktober om 10.30 uur in de Samen Op Weg Kapel, Rijksweg 56b in Duiven. In de dienst zal voorgaan dr. Rieuwerd Buitenwerf, directeur van het Nederlands Bijbelgenootschap.
Centraal staat de tekst uit Matteüs 22: 37-38. "Het is een bijbeltekst die ons uitdaagt om lief te hebben. En daarom mogen we met elkaar vieren dat wij steeds mogen putten uit de Bijbel. Maar we willen ook aandacht vragen voor landen waar miljoenen mensen nog geen Bijbel hebben. Dit jaar mensen in China."

Loofest: nieuw feest, een nieuwe uitdaging

LOO - De Loose muziekvereniging Excelsior en carnavalsvereniging De Nathalzen komen op zondag 5 november met een nieuw feest: Loofest. Een feest waar pullen bier, mannen in lederhosen en vrouwen in dirndls niet ontbreken. Samen met de 14-koppige band Rosentaler gaat het een middag worden waar onze oosterburen jaloers van worden.

Door: Tim Rooding

Een nieuw feest is een nieuwe uitdaging voor beide verenigingen. Voorzitter René de Kramer van De Nathalzen: "We hebben geluisterd naar potentiële bezoekers. Een feest zoals het Oktoberfest is de meest gehoorde wens. Daarnaast bestaat de organisatie niet alleen uit leden van de verenigingen maar ook uit niet leden. Hierdoor ontstaat er meer draagvlak en wordt het een feest door en voor iedereen."

Lederhose, dirndl en RosentalerLoofest is op zondag 5 november van 15.00 uur tot 19.00 uur. Schuttersgebouw Willem Tell in Loo wordt omgetoverd. Lange tafels, pullen bier, lederhosen, dirndls en worst zorgen voor de juiste sfeer. "We hebben een geweldige band geregeld. De 14-koppige band 'Rosentaler'," aldus Theo van Schaik, voorzitter van muziekvereniging Excelsior. "De band speelt van alpenrock, polka, apres-ski tot schlagermuziek en staat garant voor een fantastische muzikale invulling van Loofest. Het is leuk als mensen in lederhose of dirndl komen, maar het is zeker geen verplichting", vervolgt Van Schaik.

Kaarten nu te koop
Entreekaarten voor Loofest zijn te koop voor 7,50 euro per stuk en verkrijgbaar bij Present Art in Duiven, Monique Hairfashion in Loo, Slagerij Scholten in Groessen, BP Het Ambacht in Westervoort en de sportkantine van SV Loo.

Volg Loofest ook op Facebook en mis niets van de eerste editie! Ga naar www.facebook.com/loofest.

Programma Filmhuis Didam

DIDAM - Brimstone en Pop Aye in Filmhuis Didam.

Op vrijdag 27 oktober om 20:00 uur vertoont het Filmhuis Didam de film Brimstone. De film vertelt een duister verhaal dat zich afspeelt aan het einde van de negentiende eeuw. Een spannende en gewelddadige thriller over Liz. Het leven van deze jonge vrouw en dat van haar gezin komt op het spel te staan als een huiveringwekkende dominee in hun leven verschijnt.

Maandag 30 oktober draait om 20:00 uur de film Pop Aye. De succesvolle architect Thana bemerkt dat zijn carrière in het slop raakt en dat hij buiten spel gezet wordt. Ook met zijn huwelijk is het niet meer wat het geweest is. In Bangkok ziet hij op straat plotseling een olifant die hij herkent als degene die hij had in zijn jeugd: Pop Aye. De herkenning lijkt wederkerig. Impulsief koopt hij hem en besluit met de olifant – lopend – naar zijn geboortedorp terug te keren. Onderweg komen ze allerlei kleurrijke mensen tegen, met elk hun eigen kijk op het leven. Hij toont zich een betrokken persoon en probeert goed te doen. Na omzwervingen bereiken ze het dorp. Net als in de grote stad is ook daar het leven verandert. Hij realiseert zich dat hij terug moet om zijn problemen daar op te lossen.

Filmhuis Didam is te vinden aan de Kerkstraat in gebouw Waverlo. Reserveren en meer informatie over films of het filmhuis: www.filmhuisdidam.nl. Entree 7 euro, ‘Vriend Van’ 5 euro. De zaal en de kassa gaan een half uur voor aanvang open. De filmzaal is toegankelijk voor rolstoel en scootmobiel.

Programma Filmhuis Zevenaar

SUMMER 1993. Een turbulente jeugd op het Spaanse platteland. Na de dood van haar ouders wordt de zesjarige Frida naar de familie van haar oom gestuurd. Voor Frida is het niet zo eenvoudig om daar, op het platteland, een nieuw leven te beginnen. Iedere avond bidt Frida voor haar moeder. Ze mist haar verschrikkelijk. Overdag probeert ze zich over te geven aan haar nieuwe leven. Ineens ziet ze in haar nichtje een zusje. De chemie tussen de twee kind acteurs spat van het scherm. Do 26/10, za 28/10 20:15u, vr 27/10, wo 1/11 14:30u en di 31/10 10:30u.

SAGE FEMME, een tragikomedie met twee vedetten van de Franse cinema: Catherine Deneuve en Catherine Frot. Claire (Frot), leidt een passieloos leven als vroedvrouw. Haar hele leven heeft ze gewijd aan anderen, maar als Béatrice (Deneuve), voormalige maîtresse van haar overleden vader, om haar hulp vraagt, moet ze wel even slikken. Wat moet deze egocentrische en luidruchtige vrouw, in alles haar tegenpool, van haar? Wo 25/10, ma 30/10 14:30u en zo 29/10, di 31/10 20:15u.

MY COUSIN RACHEL. Film noir op het Engelse platteland. In deze thriller is alles ambigu. Is Rachel (Rachel Weisz) een femme fatale, een zwarte weduwe? Of een onschuldige vrouw die simpelweg haar eigen leven wil leiden in een patriarchale samenleving? Dit kostuumdrama is de tweede verfilming van de gelijknamige roman van Daphne du Maurier. Hitchcock was dol op haar boeken, hij verfilmde ondermeer Rebecca en The Birds. Do 26/10 14:30u en ma 30/10, wo 1/11 20:15u

Voor meer informatie www.filmhuiszevenaar.nl

HCC Computeravonden: Raspberry PI en Domotics

ZEVENAAR - Op donderdag 9 november verzorgt de HCC weer met zijn maandelijkse computeravonden. De avonden worden gehouden in Ons Huis, Dr. Honigstraat 3 in Zevenaar. Aanvang lezing 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur.

De Linux GG HCC Zevenaar presenteert op deze avond een workshop/demonstratie over de Raspberry Pi. De Raspberry Pi is een zeer succesvolle singleboard computer ter grootte van een creditcard.

De Linux GG Zevenaar probeert hier nu verandering in te brengen door op active wijze voorlichting en hulp te geven. Deze demonstratie is daar een eerste aanzet toe. Wat gaan we doen:

- Welke software gaan we gebruiken.
- Hoe en waar kunnen we dit verkrijgen?
- Als we de juiste software hebben, hoe krijgen we die op de Pi?
- We hebben een werkende Pi, wat nu?
- Voorbeeld installatie van Domoticz
We gaan op de Pi Raspbian installeren. Als dit erop staat hebben we een werkende computer. Maar dat is niet ons uiteindelijke doel. We gaan verder met de installatie van Domoticz. Met Domoticz kunnen we in en om ons huis diverse sensoren besturen en bekijken. Denk hierbij aan temperatuurmeting, besturing van verlichting et cetera. De presentatie wordt gegeven door Ron Regeer, Linux GG Zevenaar.

Natuurlijk is er weer de mogelijkheid om informatie te krijgen over allerlei onderwerpen, zoals Internet, Genealogie, Linux, Windows, Office, Video bewerken en Adobe Fotoshop.

De toegang is vrij voor HCC-leden ook niet-leden zijn welkom, maar betalen vier euro per avond.

Halloween op Kinderboerderij Rosorum

ZEVENAAR - Baron Bernhard Bangh, landheer van Landgoed Roosenwaeter, is met knikkende knieën naar Kinderboerderij Rosorum gekomen. Het spookt namelijk op zijn kasteel en dit blijkt door een kwade heks te komen. Daarom roept hij zo veel mogelijk kinderen op om hem te komen helpen.

De Baron en zijn voltallige personeel trekken met volle maan naar de Kinderboerderij om samen met de kinderen de heks te verdrijven. Op vrijdag 3 november staan kinderen van 5 - 8 jaar hem bij. Op zaterdag 4 november is de beurt aan de grote kinderen van 9 - 12 jaar.

De tocht start vrijdag vanaf 17:30 uur en zaterdag vanaf 18:00 uur. Om lang wachten te voorkomen starten we in verschillende tijdblokken. Je wordt hierover geïnformeerd na aanmelding. De kosten zijn drie euro per kind. En dienen contant voldaan te worden bij aanvang. Je kunt je aanmelden via: info@kinderboerderijrosorum.nl Vermeld bij aanmelding de leeftijd van het kind. Aanmelden is verplicht en kan t/ot en met woensdag 1 november. Na aanmelding ontvang je een bevestiging met meer informatie. Meer informatie staat ook op Facebook en www.kinderboerderijrosorum.nl.

Basketiers'71 actief op drie locaties

ZEVENAAR - Vanaf 24 oktober zal er op drie locaties binnen de gemeente Zevenaar worden gebasketbald. Te weten: sporthal Heerenmaten, sporthal Landeweer, sporthal Schilderspoort.

Basketiers’71 is een groeiende en bloeiende vereniging, met flinke ledengroei. Zijn er binnen de gemeente dan te weinig sportaccommodaties om op één locatie te trainen? Nee, er zijn (teveel) binnensporthalgebruikers die op de dezelfde dagen/tijden willen sporten.

In goed overleg met ATRO en de genoemde sporthallen, is er gekeken naar de (on)mogelijkheden. Hierin is geschoven, het trainings-/speelschema ziet er nu als volgt uit

Dinsdag:

Sporthal Landeweer: 18.00 – 19.15 uur: U12 – 1 en U12-2

Sporthal Heerenmaten: 18.00 – 19.30 uur: U14 – U16-1, U16-2.

Sporthal Heerenmaten: 19.30 -21.00 uur: U18 – D1 – H1

Donderdag:

Sporthal Schilderspoort: 17.30 – 18.45 uur: U10

Sporthal Heerenmaten: 18.00 – 19.15 uur: U12 1, U12-2, U14

Sporthal Heerenmaten: 19.15 – 20.30 uur:U16 – 1, U16-2, U18.

Sporthal Heerenmaten: 20.30 – 22.00 uur: H1 en recreanten

Voor meer informatie en/of lid worden, stuur een mailtje naar secretaris@ basketiers.nl.

Grote vogelshow Witropaka

DUIVEN - Op 10, 11 en 12 november is er een grote vogelshow bij Witropaka samen met de Australische prachtvinken Oost Gelderland in de Roos aan de Visserlaan 37 in Duiven.

Er zijn 280 vogels ingeschreven zoals kanarie en parkiet groot en klein zebravinken en Japanse meeuwtjes - Gouldamandine en Tropen, maar ook wildzang van 25 inzenders: voor ieder wat wils.

De openingstijden van de show zijn: vrijdag van 19.30 tot 22.00 uur, zaterdags van 22.00 tot 20.00 uur, zondags van 10.00 tot 16.30 uur. daarna is de vogeluitgifte. De Roos in goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers en de koffie staat altijd klaar. Voor vragen belt men Jan 06 45632103.

Extra opening bij Ruil & Reparatie Kring

DUIVEN - "U kunt nog steeds langs komen om uw fietslichten te laten controleren. Zijn ze niet in orde dan krijgt u van ons een gratis nieuw voor- en achterlicht. Of heeft u een fietsbel die het niet meer goed doet, kom dan langs op 6 november."

Tevens zijn er vrijwilligers aanwezig voor het repareren van elektrische apparaten, speelgoed, kleding et cetera. Ook staat er altijd een lekker kopje koffie/thee klaar. Aan de koffietafel is altijd tijd voor een gezellig gesprek, ook samen een spelletje doen behoort tot de mogelijkheden.

Open op 6 november van 13.30 tot 15.30 uur en elke woensdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur in Ontmoetingsruimte De Boomgaard, Schoolstraat 9 in Duiven (ingang achter de oude bibliotheek). Meer info staat op www.ruilkringdeliemers.nl; e.mail: ruilkringdeliemers@hotmail.com.

H. Andreas Groessen

Overleden: Op 25-9-17 overleed in de leeftijd van 82 jaar: Dhr. A.W. Driessen. Op12-10-17: overleed in de leeftijd van 89 jaar: dhr. J.F.H. te Witt.

Vieringen:Za.28-10-17: Woord- en Communieviering o.l.v. Parochianen m.m.v. Dames- en Herenkoor St Ceacilia Babberich. Do.2-11-17: Woord- en Communieviering Allerzielen m.m.v. Herenkoor. Za.4-11-17: Eucharistieviering Pater G.Remmers m.m.v. In Between.

Intenties:28-10-17:Ouders Bolder-Raasing, ouders Moorman-Bloemberg,Theodorus en Riek v.Ditshuizen-Peters,Wim Raasing,Wim en Willy Derksen-Huberts en overl.fam,Wim Driessen,Bernard Bouwman,Gerrit en Leike Driessen,Theet Driessen, fam.Roordink -Bekker,Cor en Riet Aaldering-Roordink,Wim en Lies Melchers-Derksen,Jan Stokman,Diny van Kempen-van Kempen,Bertus Driessen,Jan te Witt. 2-11-17:Ouders van Ditshuizen-Roelofsen, Bart Vermeulen,ouders Koning-Bloemberg,overl.fam.Vreman,Theet Driessen,Anja Jansen-Hubers,Theet Bloemberg,Jos Janssen,Piet en Annie de Kinkelder-Nass,Gerrit Aleven,Miriam Reijmer-Peters,Wim en Riet Driessen-Teunissen,Theo Vis,Jo en Toos Boss-v.Kempen,Bertus en Leike v.Bethray,Riet v.Kempen-Salemink en John,Hennie Wouters,overl.fam.Wouters-Booltink,ouders Uffing-Roes en overl.kinderen,Martin en Siena Rey-Claassen,Henk en Paul Derksen, Hans en AnneMiek Buhler Sommers,Jan en Doortje v.d.Borne-Raasing,Cor en Corrie Raasing-Welling en Niels,Gerrit en Joke Uffing-Polman,Jan en Bep Buurman-Bruins,Piet en Willemien Zweers-Wieggers,Piet Palm,Jan en Truus Florijn-v.Kempen,Theodorus en Joanna Kampschreur-Mulder en Gerard,Bernard Kloppenburg, Jan en Nel Stokman-Hermsen,Jan en Johanna Berendsen-v.Dalen.

Los muziektheater terug in Zevenaar

Foto: Eva Broekema

ZEVENAAR - Op donderdag 16 november om 20.15 uur spelen de meiden van LOS met hun voorstelling Vast weer in Het Musiater in Zevenaar.

Dankzij drie programma’s bomvol indrukwekkende muzikaliteit, messcherpe teksten en hilariteit behoort Los inmiddels tot de vaste waardes van cabaretland. De vier hooggehakte dames zijn nu rond de dertig, dus er moeten belangrijke keuzes worden gemaakt. Maar vastigheid is voor Los natuurlijk droom en nachtmerrie tegelijk. Is de tijd van gekkigheid voorgoed voorbij? Of rollen Femke, Charlotte, Kim en Dookje ook in deze show weer van de ene in de andere komische en herkenbare situatie?

Hun vierde voorstelling zit ook weer bomvol hilariteit, muzikaliteit en fysieke uitspattingen, zoals ons publiek van ons gewend is. Wil je een leuke avond uit, dan ben je bij hen aan het juiste adres.

Los muziektheater werd uitgeroepen tot Meest Veelbelovend Talent door Vara HumorTV. Kent u deze meiden nog niet en bent u benieuwd naar hun nieuwe voorstelling Vast? Kom dan op donderdag 16 november naar Het Musiater. Kaarten van 18,00 euro zijn te reserveren via: www.hetmusiater.nl.

Geloofsgemeenschap H. Remigius Duiven

Geloofsgemeenschap H. Remigius Duiven

Zondag : 29 okt. om 11.00 uur
Eucharistie & Marketensterdag-viering
Voorgangers : Thanh Ta en A. v Zundert
Koor : In Between en de Liemers Harmonie Duiven.

Gebedsintenties 29-10-2017 :
Tonnie ten Broeke-v Rijnsoever, Henk Teunissen en Familie, Els en Eeke Schampers, Bart Boekhorst, Albert Mattijssen,Koos en Trees Hooijman-Bisseling, Dinie Hagen-van Swaaij, Theo Sessink, Dora Hugen-Tiedink, Joke Wieleman-Putman,Hent en Annie Roelofs en Annet,
Henk en Toos Derksen-Schlief.

Donderdag : 2 nov. om 19.00 uur Allerzielenviering
Voorgangers : de Werkgroep
Koor : Dames Herenkoor


Na de viering in de kerk is er een korte plechtigheid op het kerkhof naast de kerk. Door een brandend kaarsje bij een graf of bij de Piëta te plaatsen gedenken we alle overledenen. U bent van harte uitgenodigd.

Zondag : 05 nov. om 11.00 uur. Eucharistieviering.
Voorganger: Thanh Ta
Koor : Samenzang

Gebedsintenties 05-11-2017 :
Ouders Hooijman- Gerritsen, Wilma Willemen-Roepman, Diny Bekking, Henk Kerseboom, Tine Hogenelst-Meijerink,
Dinie Hagen-v. Swaaij, Joke Wieleman-Putman

Mededelingen :

Doop : Op 12 november wordt Milan Jansen gedoopt om 12.30 uur. Voorganger ; Pastoor Thanh Ta.

Remigius Secretariaat Duiven is geopend op :
Maandag-Woensdag-Vrijdag van 09.00 tot 11.00 uur.
Telefoon : 0316-261210

Lichtjesavond in Westervoort

WESTERVOORT - Een lichtjesavond om herinneringen aan dierbaren te delen, om verbondenheid te voelen, gemis tastbaar te maken, stil te zijn, er weer even over kunnen praten… "Dat willen we graag bereiken. U kunt zo maar binnenlopen om een kaarsje aan te steken, voor u zelf of voor een ander."

"Ook kunt u een wens of herinnering op een kaartje schrijven en dat in de herinneringenboom hangen. Er wordt koffie, thee of chocolademelk geschonken dat u alleen of in gezelschap op kunt drinken. Het is bedoeld voor álle inwoners van Westervoort en u bent helemaal vrij om er op uw manier invulling aan te geven. Er zal muziek zijn, er worden gedichten voorgelezen en er zal stilte zijn. Er is ook gelegenheid om zelf iets voor te lezen wat u omtrent dit onderwerp geraakt heeft. Deze avond wordt gehouden op donderdag 2 november in de protestantse Werenfriedkerk, Dorpstraat 61 in Westervoort. De kerk is open van 19.00 tot 21.00 uur. Iedereen is welkom", aldus Hetty Alewijnse, Ine Driesprong, Arjen Hiemstra, Annie Jacobs, Marjon Meulenbrugge.

ZEVENAAR - Caleidoz Vrijwilligerscentrale zoekt vrijwilligers voor de volgende organisaties:

- Basisschool De Bem zoekt een leerkrachtassistent die helpt bij de schaaklessen voor de groepen 4 tot en met 8.

- Maaltijdvoorziening van Caleidoz zoekt enkele maaltijdbezorgers die met eigen vervoer één à twee keer per maand op de donderdagochtend vriesvers-maaltijden bezorgen in de gemeente Zevenaar (tegen kilometervergoeding).

- VluchtelingenWerk Oost-Nederland zoekt een juridisch begeleider die vluchtelingen ondersteunt voor, tijdens én na hun asielprocedure. Werkzaamheden zijn uitleg en voorlichting geven (soms groepsgewijs) over de asielprocedure.

- Zonnebloem afd. Zevenaar-Oost zoekt vriendschappelijk bezoekers, die op huisbezoek gaan bij cliënten om samen een kopje koffie te drinken, een spelletje te spelen, samen een terras te bezoeken of een wandeling te maken.

Voor meer informatie over deze en circa 300 andere vacatures kunt u contact opnemen met de Vacaturebank van Caleidoz Vrijwilligerscentrale Zevenaar (maandag t/m vrijdag van 9.00-12.00 uur, telefoon 0316-243299). U kunt ook kijken op de website www.vrijwilligerscentralezevenaar.nl of een e-mail sturen naar: vacaturebank@caleidoz.nl.

Autismecafé De Liemers over ASS en dwangmatigheden

ZEVENAAR - Vrijdag 3 november is er weer een bijeenkomst van Autismecafé De Liemers. Volwassenen vanaf 25 jaar met autisme die normaal tot hoog functionerend zijn hebben hier de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Deze keer is het thema ‘ASS en dwangmatigheden’.

Waarschijnlijk alle mensen met een ASS hebben zo hun routines en rituelen. Deze zijn prettig en geven rust. Minder prettig wordt het als het gaat om dwang. Bij dwangmatigheden ben je de controle verloren en levert het spanning op als je de handeling niet uit kunt voeren. Ze kunnen een grote invloed hebben op je leven en zorgen voor problemen in relaties en sociale contacten, met je gezondheid of op het gebied van werk/dagbesteding.

Heb jij last van dwanghandelingen of dwanggedachten? Hoe beïnvloedt dit je dagelijks leven? Zijn bepaalde routines die je had dwangmatigheden geworden? En, niet onbelangrijk, welke manieren zijn er om van dwang af te komen?

Je bent welkom als je hierover wil praten met andere mensen met een ASS. Autismecafé De Liemers wordt gehouden in het gebouw van Caleidoz, De Hooge Bongert 3 in Zevenaar. Om 19.30 uur gaat het café open. Het themagesprek is van 20.00 tot 21.00 uur en er is tot 21.30 uur gelegenheid om na te praten. Aanmelden is niet nodig. De entree is inclusief een kop koffie of thee 3,50 euro. Meer informatie staat op: www.auti24.nl.

Programma Filmhuis Zevenaar

SUMMER 1993. Een turbulente jeugd op het Spaanse platteland. Na de dood van haar ouders wordt de zesjarige Frida naar de familie van haar oom gestuurd. Voor Frida is het niet zo eenvoudig om daar, op het platteland, een nieuw leven te beginnen. Iedere avond bidt Frida voor haar moeder. Ze mist haar verschrikkelijk. Overdag probeert ze zich over te geven aan haar nieuwe leven. Ineens ziet ze in haar nichtje een zusje. De chemie tussen de twee kind acteurs spat van het scherm. Do 26/10, za 28/10 20:15u, vr 27/10, wo 1/11 14:30u en di 31/10 10:30u.

SAGE FEMME, een tragikomedie met twee vedetten van de Franse cinema: Catherine Deneuve en Catherine Frot. Claire (Frot), leidt een passieloos leven als vroedvrouw. Haar hele leven heeft ze gewijd aan anderen, maar als Béatrice (Deneuve), voormalige maîtresse van haar overleden vader, om haar hulp vraagt, moet ze wel even slikken. Wat moet deze egocentrische en luidruchtige vrouw, in alles haar tegenpool, van haar? Wo 25/10, ma 30/10 14:30u en zo 29/10, di 31/10 20:15u.

MY COUSIN RACHEL. Film noir op het Engelse platteland. In deze thriller is alles ambigu. Is Rachel (Rachel Weisz) een femme fatale, een zwarte weduwe? Of een onschuldige vrouw die simpelweg haar eigen leven wil leiden in een patriarchale samenleving? Dit kostuumdrama is de tweede verfilming van de gelijknamige roman van Daphne du Maurier. Hitchcock was dol op haar boeken, hij verfilmde ondermeer Rebecca en The Birds. Do 26/10 14:30u en ma 30/10, wo 1/11 20:15u

Voor meer informatie: www.filmhuiszevenaar.nl.

Gereformeerde kerk vrijgemaakt

Duiven-Velp

DUIVEN - De morgen en de middagdienst worden gehouden in de SoW kapel Rijksweg 56B in Duiven.

29 oktober 8.45 u ds. F. Rinkema                                                         16.30 u ds F. Rinkema

1 november (Dankdag) 19.30 u ds B. Buitendijk

5 november 8.45u ds J.J. Burger                                                         17.00 u ds S. de Bruine

Het Palet zoekt

spelleider en

deelnemers voor bridgen

DUIVEN - Bij Het Palet trefpunt Duiven aan de Mondriaanstraat 14 wordt iedere vrijdagmiddag vanaf half twee gebridged.

Het bridgen wordt in competitie verband gespeeld waarbij het spelplezier voorop staat. Om het bridgen in goede bannen te leiden en voor onder andere het bijhouden van de competitie zijn we op zoek naar een spelleider. Ook nieuwe deelnemers zijn welkom. Voor informatie en opgave kan men bellen naar W. Maas, 0316 261986 of mailen naar info@hetpaletduiven.nl. Zie voor meer info www.hetpaletduiven.nl.

Herfstconcert

met Brits tintje

HERWEN - De Koninklijke muziekvereniging Sint-Caecilia uit Herwen houdt zondag 5 november haar jaarlijkse herfstconcert in de sporthal De Cluse in Herwen. Het herfstconcert zal dit jaar een Brits tintje hebben.

Tijdens dit concert zullen zowel de harmonie als het tamboerkorps, afzonderlijk maar ook gezamenlijk, diverse mooie stukken ten gehore brengen. De harmonie staat onder leiding van Michael van den Broeck en het tamboerkorps onder leiding van Arend-Jan van Straten. De aanvang van het herfstconcert is 19:00 uur, iedereen is welkom en de toegang is gratis.

Protestantse gemeente Rijnwaarden

RIJNWAARDEN - Zondag 29 oktober is er een dienst waarin voorgaat ds. L. den Besten uit Zevenaar.

Op zondag 5 november gaat voor ds. E.Roth, het is dan Dankzondag. In deze dienst worden de meegebrachte opbrengsten van de oogst verzameld en uitgedeeld.De Leo Harmonie zal muzikale medewerking verlenen.

Beide zondagen begint de dienst om 10.00 uur, u bent allen van harte welkom in de kerk op de markt 15, na de dienst drinken we samen koffie of thee.

Dick van Altena en Spiek Steengoed

SPIJK - Kaartvoorverkoop zondagmorgen 5 november voor Spiek Steengoed 2018 in het dorpshuis De Spieker in Spijk.

Henk van Aalten en Joop Boxstart geven dan vanaf 11.00 uur een koffieconcert met liedjes en korte conferences. Een gezellig voorproefje van wat de mensen tijdens de derde 'Bonte aovond' met als hoofdact Dick van Altena op 3 maart kunnen verwachten.

Entree Spiek Steengoed inclusief een gratis consumptie 10 euro. Voorverkoopadressen zijn dorpshuis De Spieker 06 30077145, Cor Stuyt Dierenspeciaalzaak bloemen/planten 0316 541323 en Grimpeur Wielersport 0316 248080.

Het Palet zoekt een spelleider en deelnemers voor het bridgen

DUIVEN - Bij Het Palet trefpunt Duiven aan de Mondriaanstraat 14 wordt iedere vrijdagmiddag vanaf half twee gebridged.

Het bridgen wordt in competitie verband gespeeld waarbij het spelplezier voorop staat. Om het bridgen in goede bannen te leiden en voor onder andere het bijhouden van de competitie zijn we op zoek naar een spelleider. Ook nieuwe deelnemers zijn welkom. Voor informatie en opgave kan men bellen naar W. Maas, 0316 261986 of mailen naar info@hetpaletduiven.nl. Zie voor meer info www.hetpaletduiven.nl.

Herfstconcert met Brits tintje

HERWEN - De Koninklijke muziekvereniging Sint-Caecilia uit Herwen houdt zondag 5 november haar jaarlijkse herfstconcert in de sporthal De Cluse in Herwen. Het herfstconcert zal dit jaar een Brits tintje hebben.

Tijdens dit concert zullen zowel de harmonie als het tamboerkorps, afzonderlijk maar ook gezamenlijk, diverse mooie stukken ten gehore brengen. De harmonie staat onder leiding van Michael van den Broeck en het tamboerkorps onder leiding van Arend-Jan van Straten. De aanvang van het herfstconcert is 19:00 uur, iedereen is welkom en de toegang is gratis.

Expositie met reliëfs, keramiek en schilderijen in de Galluskerk

ANGERLO - In de Galluskerk Dorpsstraat 31 in Angerlo exposeert Expo-Angerlo met reliëfs van Henk Winkelman, keramiek van Corrie Kortooms en schilderijen van Cliff van Zon. De expositie is te zien van 29 oktober t/m 26 november 2017, elke zondag van 13.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.

Henk Winkelman uit Doetinchem is autodidact kunstenaar. Aanvankelijk maakte hij beelden in steen en brons, waarbij hij zowel de figuratie als de abstractie zocht, maar uiteindelijk ontwikkelde hij een sterke voorkeur voor abstract werk. Sinds 2005 is hij, naast beelden in steen of brons, reliëfs gaan maken. Gefascineerd door het tussengebied tussen het platte vlak en de driedimensionale ruimte werkt hij sinds 2010 uitsluitend met reliëfs. Corrie Kortooms uit Doetinchem werkt al vijftien jaar met veel enthousiasme met klei. Haar werk is heel divers en kleurrijk, niet zomaar een vaas of bekende vorm maar altijd zelfbedachte bijzondere vormen. Zij probeert veel uit en past verschillende technieken toe waarbij zij de grenzen opzoekt van de vele mogelijkheden die de klei biedt. Aan haar werk zitten grillige punten, luciferachtige uitsteeksels en draaiingen. Cliff van Zon uit Duiven maakt schilderijen in acryl met een spontane toets, eerder expressionistisch dan impressionistisch. Het gevarieerde werk in thema’s en stijlen maakt duidelijk dat de schilder wars is van heersende kunstmodes. Het centrale thema is de mens, waarbij je onwillekeurig een diepe emotionele betrokkenheid voelt van de kunstenaar met betrekking tot zijn onderwerp. Zijn warme palet geeft een extra gevoelige lading aan het schilderij.

The Zookeeper´s Wife bij Het Filmhuus

Regisseur Niki Caro

WESTERVOORT - Woensdag 8 november draait de film ´The Zookeeper´s Wife´ bij Het Filmhuus in Westervoort. Dit is een ongelooflijk waargebeurd verhaal over hoop en vertrouwen in een wereld van angst tijdens de Tweede Wereldoorlog in een Poolse dierentuin.


'The Zookeeper's Wife' vertelt het waargebeurde verhaal van de Poolse dierenverzorgers Antonina en Jan Zabinski van de dierentuin van Warschau. In 1939, wanneer de nazi's het land zijn binnengevallen, worden Antonina en Jan gedwongen te werken onder bevel van de Duitse zoöloog Lutz Heck. In het geheim besluiten de Zabinski's samen te werken met het verzet om honderden mensenlevens te redden, waarbij Antonina haar leven en dat van de kinderen op het spel zet.

Programma
Vanaf 19.30 is iedereen welkom in Huize Vredenburg. De hoofdfilm start om 20.00 uur en halverwege de avond is er pauze. Het eerste kopje koffie of thee bij binnenkomst is gratis.

Kaartjes reserveren kan op www.hetfilmhuus.nl/filmhuus of bij Kulturhus De Nieuwhof. Ze kosten vijf euro per stuk en kunnen opgehaald worden bij Kulturhus De Nieuwhof. Filmliefhebbers die wel reserveren maar niet van tevoren hun kaartje ophalen, kunnen tot 19.45 uur binnenkomen. Na dit tijdstip komen de reserveringen te vervallen.

Extra voordelig naar de film? Vanaf nu is de jaarkaart voor 2018 te koop! Met een jaarkaart kun je in 2018 liefst tien keer genieten van de meest bijzondere films voor slechts 45 euro. Een jaarkaart is te bestellen via www.hetfilmhuus.nl/tickets.

Top folkband Other Roads in De Lantaern

ZEVENAAR - De Britse top folk band Other Roads toert in november door Nederland en komt, op veler verzoek, op zaterdag 11 november weer naar Muziekcafé De Lantaern. De grote schare fans kunnen dan weer genieten van prachtig spel op diverse muziekinstrumenten en fantastische zangpartijen, gelardeerd met een flinke dosis humor gebracht door drie ras muzikanten. Aanvang: 21.00 Entree: 15,00 euro.

Als vaste begeleidingsband van de legendarische John Wright toerden de muzikanten van Other Roads vele jaren door heel Europa. Na het overlijden van John zijn ze als Other Roads verder gegaan. Ook met deze band toeren zij al enkele jaren met veel succes door Europa. Hun repertoire bestaat uit zowel emotionele ballads als gezellige pub-songs en humoristische folkmuziek.

Other Roads bestaat uit drie ras muzikanten, Gregor Borland is achtvoudig fiddle (viool) kampioen van Schotland. Hij speelt daarnaast ook nog eens fantastisch basgitaar en mandolin. De singer-songwriter en gitarist Pete Abbot is de drijvende kracht achter de band en tevens de frontman. Het derde lid van Other Roads is Dave Walmisley. Deze Brit is welbekend in de folk scene en is als multi-instrumentalist en singer-songwriter onmisbaar in de band. Kortom een fantastisch trio dat met prachtige vioolspel van Gregor, de mooie stem van Pete en de humor van Dave garant staat voort een fantastisch optreden. Kortom een heerlijk avondje uit met mooie muziek in het altijd gezellig Muziekcafé De Lantaern.

Vluchtelingen in Westervoort zijn toe aan de volgende stap

WESTERVOORT - Toen er in 2015 een grote groep vluchtelingen in Nederland kwam, merkten we dat ook in onze gemeente. Zo kwamen er in 2015 en 2016 in totaal 73 vluchtelingen wonen in Westervoort. In 2017 zijn dat er tot nu toe slechts 18.

De afgelopen twee jaar waren de vrijwilligers van VluchtelingenWerk vooral druk met het in goede banen leiden van de huisvesting en inburgering van de vluchtelingen. Nu het op dit vlak rustiger is, kunnen zij zich meer concentreren op onze andere taak, vluchtelingen stimuleren meer deel te nemen aan de Nederlandse samenleving.

Hiervoor zoeken zij nieuwe vrijwillige collega´s die het leuk vinden vluchtelingen te coachen bij het vinden van werk, vrijwilligerswerk of een opleiding. Na een coachingstraining word je voorgesteld aan een vluchteling. In een intake stel je samen met de vluchteling een plan op waarin het coachingsdoel zo goed mogelijk omschreven wordt. Je helpt de vluchteling dit doel te bereiken. Wij zoeken hiervoor mensen die twee dagdelen per week tijd hebben, geduld hebben en het leuk vinden te netwerken voor vluchtelingen.

Daarnaast zoeken wij voor ons spreekuur collega's die het leuk vinden om zaken uit te zoeken en vluchtelingen te helpen bij de administratieve molens waar zij vaak in terecht komen. Hiervoor zijn vasthoudendheid en zorgvuldigheid belangrijke kernkwaliteiten.

Voor beide functies geldt: je werkt in een enthousiast en gemotiveerd team, krijgt begeleiding van een beroepskracht en kunt deelnemen aan relevante cursussen en trainingen.

Meer weten? Stuur een email met uw telefoonnummer naar Westervoort@vwon.nl.

50 jaar pottenbakken in de Liemers

Foto: Ab Hendriks

ZEVENAAR - Volgend jaar beoefent de bekende pottenbakker en keramist Laurens Goldewijk het ambacht van pottenbakker ruim 50 jaar en viert hij zijn 75ste verjaardag. Een mooie gelegenheid om een overzichtstentoonstelling te organiseren. De tentoonstelling toont een overzicht van al zijn werk, zowel uit zijn beginperiode als recent werk. Tijdens de tentoonstelling (15 oktober tot en met 10 december) zal het getoonde werk ook te koop zijn.

Laurens is geboren op 8 december 1943 in Vragender bij Lichtenvoorde. Na zijn schooltijd wordt hij patissier, een beroep wat hij bijna vijftien jaar lang zal uitoefenen. Tijdens de militaire diensttijd komt hij in aanraking met Frans Slot uit Epe.

Bij hem leert Laurens de kunst van het draaien en glazuren. Slot beschouwt hem als zijn meest getalenteerde leerling. Vanaf november 1973 werkt Laurens in de voormalige korenmolen Lentemorgen in Zevenaar. Naast zelfstandig pottenbakker is hij ook leermeester aan het Kreatief Centrum de Gruitpoort te Doetinchem. Laurens heeft van Frans Slot de glazuren en de glazuurrecepten overgenomen. Deze recepten zijn ooit afkomstig geweest van Chris Lanooy. Ook Laurens werkt geheel in de traditie van de Eper school. Op 3 december 2008 pakte Laurens zijn laatste oven uit. Goldewijk stopt ermee, omdat strenge milieu-eisen het experimenteren met glazuren onmogelijk maken. Hij zal vanuit huis en op markten nog op zeer kleine schaal verder gaan.

Sint-Martinus Oud-Zevenaar

Zondag 29 oktober 11.00 uur:

Communieviering / Allerzielenviering met Diaken van Boven en werkgroep met gemengd koor en gelegenheidsensemble Harmonie Sint Martinus en Muziekvereniging Crescendo.

Gebedsintenties:

Frits en Betty Hugen-Wienhoven

Gerrit en Riek Ross­Heitink

Gisela kleinpenning

Gerard Stokman

Overleden ouders Stokman­Elshof

Jan Boerboom

Joke van den Boom­de Jager

Diny Goorman­Visser

Henk van Dalen

Lies Heijndermans­Scholten

Mientje Hendriksen­Fontein

Riet Gesthuizen­Sinderdinck

Wim en Bets Boerboom­Raben

Koos en Miets Aaldering

Martin Bitter Junior

Maria Driessen­van Rumund en dochter Maria

Jos Ariës en overleden ouders Ariës­van Megen

Theo Hoksbergen

Mien Berendsen­Kok

Theet Heijneman (Babberichseweg)

Overleden ouders Jan en Doortje van Kempen­Wieleman

Annie de Ruiter­Jansen

Riet en Wim Medze

Overleden ouders Gerrit en Trees Lemm­Krebber

Bertha Arends­Kruitwagen

Overleden ouders Beudel­Hendriks en dochter Diny

Carola Schlief

Wim Willemsen

Jan en Wilfred Smits en overleden ouders Smits­Stokman

Johan en Grada Engelen­Polman en dochter Ria

Ouders Vister­Egberts en Wim

Overleden ouders Pijnappel­Goris

Frans Hippmann

Benthe Damen en Bennie Nieuwenhuis en familie

Gerard en Riet Staring­Zweers

Ouders Zweers­te Dorsthorst

Broers Jan, Harrie en Wim Zweers

Overleden ouders Kersten­Pronk

Overleden ouders Spaan­de Ruiter

Jan Kersten

Ouders Godschalk­van Onna en Chris Godschalk

Frans Wanders en overleden familie

Jan Boxstart

Diny Wanders-Berntsen

Wiek van Haeren

Bertus Klutman

Overleden ouders Aaldering-Welling

Toos Aaldering

Riek en Theet Heijneman en Peter

Collecte:

Missiezondag

Op zaterdag 4 november en zondag 5 november is er geen weekendviering.

Zaterdag 4 november 20.00 uur:

Concert van het Oost Gelders Opera Koor.

De mixsensation Factorystation 'Internetradio & Media'

REGIO - Factorystation.nl 24 uur per dag en 7 dagen per week internet radio & Media. Al meer dan dertien jaar en inmiddels voor jong en oud een zeer gevarieerd aanbod van (mix) en gevarieerde popmuziek, maar ook nieuws, sport en doelgroepen programma's. Sinds geruime tijd heeft factorystation.nl ook een stream waarop Nostalgie en S.D.Z.Z. radio te beluisteren zijn.

Sport-Facts is een van de populaire programma's op de maandagavond tussen 19:00 uur tot 21:00 uur. Samen met technicus Jort Veenhuijzen maakt Colin Gieling al twee seizoenen met veel plezier en passie het sportprogramma. Er is veel aandacht voor het nieuws van de Zevenaarse voetbalverenigingen en andere sportverenigingen uit de Regio, landelijk en buitenlands sportnieuws. In het tweede uur tussen 20:00 en 21:00 uur is er wekelijks een live interview met bekende en minder bekende sporters of trainers, van diverse verenigingen. Wil jij ook graag meer over jouw sport of vereniging komen vertellen, stuur dan een mail naar sportfacts@factorystation.nl Op de facebookpagina van het programma word je elke dag op de hoogte gehouden van al het sportnieuws.

Ook zijn er op vaste tijden leuke en swingende programma's zoals Koffiegeur in de Ochtendsleur, de Middle of the Road show, de Winkelwagenshow, en Gevonden Voorwerpen. Zaterdag is de marathon mix dag en zondag de familie dag. Oprichter en eigenaar Johan Rijzewijk is blij met alle aandacht voor het internet station. Wil je meer weten over de programma's of mogelijkheden om te adverteren dan kun je een mail sturen naar info@factorystation.nl.

Nieuwe locatie vlooienmarkt in Zevenaar

ZEVENAAR - In sporthal Heerenmaten aan Heerenmaten 8 wordt zondag 5 november en 10-17 uur een leuke grote vlooienmarkt gehouden voor de eerste keer.

Hier wordt weer veel tweedehands, antiek, curiosa, snuiterijen, brocante, huisraad en kleding te koop aangeboden. Leuk voor bezoeker om te komen snuffelen, of als u nog overtollige spullen heeft en wilt u deze te koop aanbieden: huur dan ook een kraam. De kraam is 4 meter met bovenbouw en kost 23,50 euro. Een grondplaats van 6 meter kost 15 euro. Deze is te bestellen via www.animo-vlooienmarkten.nl of 06 39108152.

De entree voor de markt kost 2,50 euro voor volwassenen, voor 65+ 2,00 euro en kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis. De sporthal Heerenmaaten zorgt voor de catering.

Trefpunt Alleengaanden voortaan eens per maand

ZEVENAAR - Het Trefpunt is de ontmoetingsplek voor mensen zonder partner. Je kunt er vrijblijvend nieuwe contacten opdoen om samen activiteiten ondernemen. Elke eerste zaterdag van de maand organiseren we een bijeenkomst.

Bij de inloopbijeenkomsten van het Trefpunt kunt u in een ontspannen sfeer mensen ontmoeten die ook alleen wonen. De gemiddelde leeftijd is 60+, maar iedereen is welkom. Door met elkaar in gesprek te gaan, interesses en hobby’s te delen, kunnen nieuwe initiatieven ontstaan. Gezellig een kopje koffie drinken, samen gaan wandelen of naar de film gaan.

Vind je het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten of zoek je bijvoorbeeld een fietsmaatje, kom dan eens kijken bij het Trefpunt of het iets voor je is.

Het eerstvolgende Trefpunt is op zaterdag 4 november van 14.00 – 16.00 uur op De Hooge Bongert 3 in Zevenaar. U bent van harte welkom, een bezoekje verplicht u tot niets.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Frank Godschalk van Caleidoz Welzijn, per telefoon 0316 243294 of mail f.godschalk@caleidoz.nl

Zevenaarse Kapellendag

ZEVENAAR – Wegens het grote succes van vorig jaar houdt de Original Liemers Musikanten ook dit jaar weer een kapellendag. De kapellendag is een treffen van muzikanten die de Egerländermuziek een warm hart toe dragen.


Het is geen competitiestrijd, maar een gezellig samenzijn, waarbij iedere kapel op haar niveau een muzikaal steentje bijdraagt. Ook dit jaar is de organisatie er in geslaagd een zestal kapellen naar Zevenaar te halen. Het zijn kapellen bij wie de Original Liemers Musikanten ook regelmatig optreden.
De deelnemende kapellen zijn: Die Hattemer Musikanten uit Hattem, Slingelandkapel uit Beltrum, Blaaskapel Stest uit Boxmeer,Die Hinterfelder Musikanten uit Achterveld, Aarbeijeplukkers uit Roelofarendsveen. De avond wordt afgesloten met een optreden van Die Alpenjäger uit Klaaswaal. Natuurlijk zullen ook de Original Liemers Musikanten als organisator een spetterend optreden verzorgen.


De dag wordt gehouden op zaterdag 4 november in zalencentrum Staring aan de Grietakkers 3 in Zevenaar en begint om 13.00 uur. Zaal open vanaf 12.30 uur. De optredens duren tot 22.30 uur. Meer informatie, speelschema, et cetera over dit evenement wordt gepubliceerd op www.originalliemersmusikanten.nl. De toegang tot het evenement is gratis.

Mengelmoes zingt in Meulenvelden

DIDAM - Op woensdag 1 november treedt mannenkoor Mengelmoes op in Meulenvelden.

Het Diemse koor Mengelmoes bestaat sinds 10 november 2004 en telt vanaf de oprichting een kleine dertig leden, allen mannen. Tijdens Didam op stelten in 2005, trad het koor voor het eerst met een compleet repertoire naar buiten. Sindsdien is het een veel gevraagd koor in de Liemers en wijde omgeving. Elke week wordt op woensdagavond onder leiding van dirigent Cindy Gregoor in de Tabaksdeus in Greffelkamp geoefend.

Tijdens optredens wordt het koor begeleid door Annèt Lammers op de piano, Willy Gieling op de drums, Theo Vonk op basgitaar en zanger Ton Seegers op accordeon.

Het repertoire van Mengelmoes bestaat uit feest-, volks- en levensliederen, musicalsongs, meezingers en ballades. Gezongen wordt in het Nederlands, Duits, Engels, Frans en Iers en zelfs in het alom bekende Diems.

Het belooft op 1 november bij Meulenvelden in Didam een gezellige avond te worden die u niet mag missen. De theaterzaal in Meulenvelden, Waverlo 8, Didam, is open vanaf 19.00 uur, de avond begint om 19.30 uur en is om 21.30 uur afgelopen. De entree bedraagt 3,00 euro. Voor informatie: Servicepunt (088-044 1400) of e-mail servicepuntmeulenvelden@liemerije.nl.

Loten Angerlo Vooruit gaan als warme broodjes

Remco Polman koopt het 300e lot in de Super Verloting van Angerlo Vooruit.

ANGERLO - Een mijlpaal is bereikt! Het driehonderdste lot voor de Super Verloting van Voetbalvereniging Angerlo Vooruit is verkocht. Daarmee is de helft van de 600 beschikbare loten verkocht. Wie nog wil meedingen naar alle mooie prijzen in de verloting, waaronder een elektrische fiets, een Smart TV en een splinternieuwe Peugeot 108 moet er snel bij zijn. Loten worden nog tot en met de eerste trekkingsdatum, op 25 november verkocht.Die Super Verloting, waar is die ook alweer voor? Met de verloting hoopt Angerlo Vooruit geld in te zamelen voor de revitalisatie van sportcomplex Mariëndaal aan de Mariëndaalseweg. Niet alleen wordt hier een nieuwe kleedkamercomplex gebouwd, ook krijgt de kantine een grondige make-over. Zodat de huidige voetballers en voetballiefhebbers, maar ook de jeugd in de toekomst, weer jaren vooruit kan op een toekomstbestendig en duurzaam sportcomplex.

Dus help Angerlo Vooruit! Koop een lot, steun de club en maak kans op vele mooie prijzen. Een lot kan gekocht worden via de website www.angerlovooruit.nl/superverloting2017. Hier is ook een lijst met alle fantastische prijzen te vinden, alsmede de voorwaarden voor deze actie.

Auto Service Rijnwaarden (ASR) heet voortaan Autobedrijf Fotopoulos

LOBITH – Familiebedrijf Fotopoulos is volop in beweging. Het autobedrijf dat dit jaar het tienjarig jubileum mag vieren is nog steeds groeiende. Daarom vond er onlangs een verhuizing plaats naar een groter pand waar het bedrijf de inmiddels welbekende diensten zal blijven verlenen, maar onder een andere naam.

Fotopoulos is de Griekse achternaam van eigenaar Mike. Ook zoon Noël en echtgenote Sandra werken mee in het bedrijf. De familienaam past beter bij het bedrijf dan een 'algemene' naam zoals Auto Service Rijnwaarden. Het is persoonlijker en dat is precies waar Autobedrijf Fotopoulos zich al jaren in onderscheidt.

De persoonlijke benadering van klanten maakt dat men er graag terug blijft komen. Er heerst nog een echte 'ons kent ons'-sfeer wat in de regio zeer gewaardeerd wordt. Door het leveren van kwaliteit en perfecte service heeft het vakkundige team een vaste klantenkring opgebouwd, dat inmiddels gebaseerd is op vertrouwen.

U kunt er terecht met ieder automerk voor onderhoud, reparatie, schadeherstel en de APK-keuring. Ook voor in- en verkoop van alle automerken bent u bij Autobedrijf Fotopoulos aan een betrouwbaar adres. Of als u straks uw zomerbanden wilt laten omwisselen voor winterbanden bijvoorbeeld. Mike: 'En uiteraard bieden wij dan ook de mogelijkheid om banden een seizoen bij ons op te laten slaan'. Bij een nieuwe naam hoort uiteraard ook een nieuwe website. Daar wordt momenteel dan ook aan gewerkt.

Wilt u meer informatie? Autobedrijf Fotopoulos is al te vinden op Facebook, maar u bent welkom om langs te komen aan de Industrieweg 12 in Lobith; 0316 795192.

Gijs van Schip Ongediertebestrijding is er klaar voor Help! De muizen komen naar binnen!

AERDT – Het is weer wennen, als het in de herfst kouder wordt. Ook muizen moeten daar aan wennen. Vanaf oktober gaan ze dan ook vaak al warmere plekken zoeken... in uw huis! Laat deze ongewenste bezoekers dan zo snel mogelijk bestrijden, want voor u het weet zijn het er een heleboel.

Muizen bij uw etenswaren en in uw kasten... Hun behoeften doen ze overal en ze kunnen kabels kapot knabbelen wat kortsluiting kan veroorzaken. Tijd voor actie! Gijs van Schip en zoon Maurice zijn gecertificeerd ongediertebestrijder en lossen dit probleem professioneel en desgewenst discreet voor u op. Maurice: 'Wij werken zowel voor particulieren als ook voor bedrijven en soms is het niet wenselijk dat wij met een werkbus komen voorrijden waar 'Ongediertebestrijding' op staat vermeld. Dat begrijpen wij. Op verzoek passen wij ons vervoer en onze bedrijfskleding aan.' Bij bedrijven zoals supermarkten spelen wij vooral ook een grote rol in de preventie en in het advies daarin. Wij stellen altijd een rapport op en houden vakkundig een logboek bij voor de controles die er regelmatig plaats vinden'. U belt Gijs van Schip voor de bestrijding van muizen, ratten en wespen, maar ook voor bedwantsen, zilvervisjes en papiervisjes. Maurice: 'Daarnaast is het voor gemeenten en bedrijven goed om te weten dat wij ook totaalpakketten aanbieden voor terreinonderhoud: hekwerken vervangen of herstellen, straatwerk, graaf- en grondwerk, maaien, snoeien en groenvoorziening, ook dat is bij ons in goede handen.'

Gijs van Schip, 'Ongedierte is er weg van!' Loostraat 20A, Aerdt; 0316 371898 / 06 51902033 www.vanschiphoveniers.nl.

Wat is jouw Slaap-DNA®? Ontdek het tijdens de slaaptestweken van Morgana Damminga

ARNHEM - Wist je dat meer dan de helft van de Nederlanders moeite heeft met slapen? Een goede nachtrust begint bij een perfect passend bed. Maar hoe weet je welk bed bij je eigen lichaamsprofiel past? Ontdek jouw unieke Slaap-DNA® tijdens de slaaptestweken van Morgana én profiteer van fikse kortingen. Wat is jouw Slaap-DNA®?

Slaapspecialist Morgana Damminga is constant op zoek naar innovatieve middelen om een beter slaapcomfort te kunnen bieden. Op basis van de steeds verder groeiende innovatie en de resultaten van 300.000 mensen die de slaaptest reeds hebben gedaan, is het voor Morgana mogelijk om 365 dagen slaapgarantie af te geven. Bij Morgana Damminga in Arnhem kun je gratis jouw persoonlijke lichaamsprofiel laten meten. Door middel van een real-time meting wordt jouw eigen Slaap-DNA® bepaald. DNA staat voor Digitale Nachtrust Analyse en is per persoon verschillend. Tijdens een acht minuten durende slaaptest voegt het hypermoderne testbed zich naar jouw contouren en wordt het patroon van je unieke drukpunten in kaart gebracht.

Aan de hand van de resultaten van deze test, je persoonlijke voorkeuren én het beschikbare budget, stelt Morgana het bed samen dat past bij jou. Een investering die zich gegarandeerd terugbetaalt, want we slapen ongeveer een derde van ons leven. Wacht niet te lang, want tijdens de slaaptestweken slaap je extra voordelig met dertig procent korting op talloze producten. Slaap Lekker! Maak een afspraak voor een gratis slaaptest bij Morgana Damminga en investeer acht minuten testen in tien jaar gezond slapen of vraag de nieuwe catalogus aan vol tips en inspiratie.

Morgana Damminga, Venlosingel 21-1, Arnhem (woonboulevard Arnhem-Zuid); www.damminga.nl; 026 4425108.

Najaars Demo Dagen bij Baptist Arnhem!

ARNHEM - Op zaterdag 18 november en zaterdag 2 december van 10:00 tot 16:00 uur demonstreren leveranciers, cursuscentra en klanten hun producten en technieken.

Zaterdag 18 november
Festool en Mafell demonstreren hun elektrische gereedschappen. Vers-Hout.nl vertelt alles over hun cursussen met groen hout. Studio Mooibos maakt prachtige houten sieraden en Alex van den Hoven komt zilversmeden. Jan van Harskamp van Houterij de Specht laat u alles zien over houtsnijden. En Dick Dorshorst komt zijn beeldhouwkunsten demonstreren. Een vol programma!

Zaterdag 2 december
Tormek demonstreert hun natslijpsysteem. Craig Heffren van Record Power (UK) legt alles uit over hun houtbewerkingsmachines. Francis Taqc vertelt u alles over de innovatieve Zebrano houtdraaibank. Osmo, fabrikant van houtbewerkingsproducten is ook vertegenwoordigd. Katinka Waelbers van Atelier Glass & Art maakt kleine meesterwerkjes (netsukes) van glas en hout. Mark Steltenpool is houtdraaier en verfraait houten werkstukken met bliksemschichten. U ziet deze indrukwekkende technieken en nog veel meer op onze Demo Dag!

Extra workshops
Vrijdag 17 november en vrijdag 1 december zijn er extra demonstraties met Festool, Mafell, Tormek en Record Power. Bekijk www.baptist.nl/agenda, vol is vol!

Tot ziens bij Baptist! Toegang: gratis. Vlamoven 32, Arnhem; www.baptist.nl.

Onthulling eerste regenboogtegel van Nederland

ZEVENAAR - Op woensdag 11 oktober heeft er tijdens Coming Out Day, oftewel kom-uit-de-kast-dag, een bijzondere gebeurtenis plaatsgevonden. Dit jaar is namelijk voor het eerst in Nederland een regenboogtegel gelegd, en wel in Zevenaar.

Deze tegel staat symbool voor de acceptatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen (LHBTi). Het idee voor de regenboogtegel komt van Zevenaarse belangenorganisatie Gay Oké.

Vera en Sanne Arends-Mulder zijn de initiatiefneemsters van Gay Oké Zevenaar en waren ook aanwezig bij de feestelijke gebeurtenis: 'Wij willen de verbinding zijn tussen de LHBTi-groep en de hulpverlening in Zevenaar.'

Regenboogvlag

Voorafgaande aan de onthulling van de Zevenaarse regenboogtegel hees wethouder Stef Bijl samen met Miss Leeding (deelneemster Miss Travestie 2017) de bijzondere regenboogvlag bij het gemeentehuis in Zevenaar. Ook hiermee geeft de gemeente Zevenaar aan dat zij respect en gelijkwaardigheid voor iedereen zeer belangrijk vindt, ongeacht afkomst, geaardheid, overtuiging of religie. Ondanks dat de Coming Out Day maar één dag duurt, geldt de boodschap natuurlijk het hele jaar door.

Carnavalskledingbeurs bij De Griethtreejers

ZEVENAAR - Nieuw aankomend seizoen bij De Griethtreejers is een carnavalskledingbeurs gecombineerd met een mini-boekenbeurs die zal worden gehouden op zondag 05 november van 11.00 tot 14.00 uur bij De Griethse Poort in Zevenaar.

Tijdens deze beurs is het mogelijk om gebruikte carnavals kleding en attributen te koop aan te bieden en te kopen. Voor de boeken precies de zelfde opzet, ook deze kunnen gekocht en verkocht worden. Mensen die willen verkopen kunnen kraampjes huren voor het uitstallen van hun spullen. Voor meer informatie en voor het huren van een kraampje kan men bellen met Berna Gardien, 0316 844057.

"Heeft u zelf nog carnavals kleding of boeken en heeft u geen zin om deze bij ons te verkopen kunnen deze op zaterdagen tussen 10.00 en 12.00 uur worden ingeleverd bij Hans en Gerda, Oude Doesburgseweg 30." De entree voor bezoekers is geheel gratis.

Verkiezingsdebat op 28 oktober

ZEVENAAR - De gezamenlijke bonden van senioren in de gemeente Zevenaar verenigd in het Platform voor Senioren Zevenaar en de Seniorenvereniging Rijnwaarden 50+ houden op zaterdag 28 oktober van 13.30 tot 16.00 uur een verkiezingsdebat.

Dit debat is gericht op de gemeenteraadsverkiezingen van 22 november in het Gemeentehuis van Zevenaar waarbij alle partijen vertegenwoordigd in de huidige gemeenteraad van Zevenaar zijn uitgenodigd. De partijen hebben inmiddels laten weten dat zij aan dit initiatief zullen meewerken.

De seniorenvereniging Rijnwaarden 50+ en het Platform Senioren Zevenaar heeft aan de hand van de verkiezingsprogramma’s en eigen onderwerpen een Manifest gemaakt en aan alle Gemeenteraadsfracties toegestuurd met vijf speerpunten, te weten Huisvesting, Vervoer en Mobiliteit, Veiligheid, Zorg en Welzijn en Communicatie.

Aan de hand van dit manifest willen de senioren in discussie gaan met de partijen. De discussie zal worden geleid door Gerard Beelen. Voor de discussie is er een aantal stellingen, die aangereikt worden en waarop de partijen hun standpunten kunnen geven. Ook het publiek zal de gelegenheid krijgen om vragen te stellen.

De zaal gaat open om 13.30 uur en het debat zal duren tot 16.00 uur. Alle senioren van de gemeente Zevenaar worden hartelijk uitgenodigd om aan dit debat mee te werken.

Foto-expositie 'Het verpleeghuis is het einde'

ZEVENAAR - Onlangs heeft bestuurder Paola Peters van Liemerije een kleine foto-expositie geopend bij Liemerije Zevenaar. De reizende fototentoonstelling bestaat uit zes portretten uit het boek 'Het verpleeghuis is het einde'. In dit boek vertellen veertig bewoners van verpleeghuizen in hun eigen woorden, hoe het leven er nou écht uitziet in het verpleeghuis.

In het boek worden ook twee bewoners van Liemerije in woord en beeld geportretteerd. Het gaat om de heer De Joode van De Esdoorn (Liemerije Zevenaar) en mevrouw Lenderink van Diemzicht (Liemerije Meulenvelden in Didam). Beide bewoners waren bij de opening aanwezig en zijn in het zonnetje gezet. Een van de foto’s van de expositie is van de heer De Joode.

,,Mijn leven hier in het verpleeghuis zou ik een 8 of een 9 geven. Het kan alleen nog een tien worden als mijn lichamelijke gezondheid beter zou zijn”, zegt de heer De Joode in het boek. Ook mevrouw Lenderink is positief: ,,Kom maar rustig hier naartoe. De koffie is goed, het eten is goed, ze zorgen goed voor je.”

Het boek is een initiatief van Freya Angenent en Lauke Bisschops, beide specialist ouderengeneeskunde in opleiding. Lauke Bisschops werkt op dit moment als arts in opleiding bij Liemerije. De continue negatieve berichtgeving over de ouderenzorg inspireerde hen tot het maken van dit boek. ,,In de media komen de bewoners zelf zelden aan het woord. Met dit boek geven we ze de aandacht die ze verdienen en hopen we het bestaande beeld van ouderenzorg te nuanceren. Het is een persoonlijk, positief en realistisch boek geworden."

Hatha-yogalessen voor 55-plussers

REGIO - Sinds de herfst van 2013 worden Hatha-yogalessen voor 55-plussers van Stichting Senioren Kontakt (SSK) Didam, Loil en Nieuw-Dijk gegeven in de Dojo op de eerste verdieping van sporthal Het Raland in de nieuwe brede School Zuid bij het kerkhof.

De lessen worden gegeven op maandagochtend van 9.00 tot 10.00 uur én van 10.00 tot 11.00 uur. Op dinsdagochtend vindt een les plaats van 9.30 tot 10.30 uur. Met name bij déze les is ruimte voor nieuwe belangstellenden die gratis een of twee proeflessen kunnen komen volgen.

Wat is Hatha yoga? Door het aannemen van yoga-houdingen (asana's), diverse ademhalingstechnieken én ontspanningsoefeningen gaan opgebouwde geestelijke en lichamelijke spanningen afnemen, wordt concentratie verbeterd en blijven spieren soepel. Voor meer inlichtingen of aanmelding voor proefles kunt u bellen en/of mailen naar Mies van de Kerkhof, Coördinator Yoga SSK; 0316 223375; miesvandekerkhof@seniorenkontakt.nl.

Verhaaldienst in Westervoort

WESTERVOORT - Er is een verhaaldienst op zondag 29 oktober om 10.00 uur in de protestantse kerk in Westervoort met Hans Bouma, verhaal en poëzie en Marius de Boer, piano.

Over wat er met Lazarus gebeurde, zijn vriendschap met Jezus, zijn vroege dood en zijn opwekking, kun je een preek houden, maar je kunt Lazarus ook zelf aan het woord laten. Dat gebeurt in deze dienst. Met als titel 'Op het leven!' vertelt Lazarus, zeven jaar na zijn opwekking, bij monde van Hans Bouma zijn verhaal. Een even schokkend als bevrijdend verhaal waaraan Marius de Boer muzikaal deelneemt.

Zeven jaar later. Iedere dag heft Lazarus met zijn zusters Maria en Martha bij de maaltijd het glas. Lechajim! Op het leven! Het leven dat doorgaat. Het leven dat gevierd mag worden.

Het verhaal van Lazarus wordt ingeleid door de twee poëtisch-muzikale collages Spreek dan van geluk (zeven Psalmen opnieuw uitgesproken) en Vaste voet aan grond. Marius de Boer zorgt hierbij voor een muzikale stroom waarop Hans Bouma zijn verzen neerlegt. Bootjes op weg naar de diepzee van een mensenziel.

Er is een boekentafel met uitgaven van Hans Bouma. Na de dienst kan men hem hier spreken. De auteur is bereid boeken en bundels te signeren.

Muzikale mix van stylen bij Jazzclub Zevenaar/Liemers

OUD-ZEVENAAR - Eind jaren tachtig is Eastream ontstaan na een Jazz jamsession in 1988 in Oosterbeek. Bas Verwey (gitaar) en Lex Daan (bas, contrabas en zang) vonden elkaar toen tijdens de onstuimige improvisaties in café Schoonoord. Na diverse bezettingen van Eastream kwamen in 1991 Hans Heymen (drums) en Jan Thies (toetsen) erbij.

In 1996 kwam Henk van Amerongen (trompet, bügel, saxofoon) erbij; helaas voor hem was dat ná de opnames van de eerste cd van Eastream 'A wave from Eastream'. Maar hij heeft het goed gemaakt en met Caia Mangelsdorf (zang) werken wij al lang samen. Een groot hoogtepunt voor ons allemaal was het maken de cd 'Cheek to Cheek with Caia' die we in 2012 gemaakt hebben en die momenteel uitverkocht is. Op die cd staat het eigen nummer van Henk, 'Henk’s swing' waarin hij al zijn creativiteit en passie laat horen.

De muziek die wij spelen is geïnspireerd door de grootste Jazz componisten uit de USA en Brazilië met af een toe een grote hit en popsong, als wij vinden dat dat nummer goed bij ons repertoire aansluit. We hebben in het verleden in totaal al twee maal eerder voor de Jazz sociëteit Zevenaar/ de Liemers gespeeld en zijn zeer vereerd om nogmaals een avond te mogen spelen. Al met al willen we altijd een gezellige, swingende avond maken voor jullie, ons publiek. De avond wordt gehouden op zaterdag 4 november in Careza De Kroon, Kerkweg 2, (naast de kerk) in Oud-Zevenaar. De band begint om 20.30 uur te spelen, maar de zaal is ruim tevoren open. De toegangsprijs is tien euro.

Vlooienmarkt in Doesburg

DOESBURG - Er is zondag 29 oktober van 10.00 tot 17.00 uur een grote leuke vlooienmarkt in sporthal Beumerskamp aan de Breedestraat 39 in Doesburg.

Hier wordt weer veel tweedehands, antiek, curiosa, snuiterijen, brocante, huisraad en kleding te koop aangeboden. Leuk voor bezoeker om te komen snuffelen, of als u nog overtollige spullen heeft en wilt u deze te koop aanbieden: huur dan ook een kraam. De kraam is 4 meter met bovenbouw en kost 23,50 euro. Een grondplaats van 6 meter kost 15 euro. Deze is te bestellen via www.animo-vlooienmarkten.nl of 06 39108152.

De entree voor de markt kost 2,50 euro voor volwassenen, voor 65+ 2,00 euro en kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis. De sporthal zorgt voor de catering en een gezellig terras.

Bingo met 'n knipoog naar Sint

DUIVEN - Op woensdag 8 november houdt de KBO Duiven een met een knipoog naar sinterklaas, voor de liefhebbers weer een gezellige bingo met leuke prijsjes.

Deze middag wordt gehouden,in de grote zaal van woonzorgcentrum Thuvine, Dorth van Medlerstraat, ingang naast de fysiotherapeut. Er is altijd gratis koffie/thee met traktatie. PCOB-leden en andere belangstellenden zijn ook welkom op deze middag..Aanvang 14.00 uur; (zaal open om 13.30 uur).

Winterfair bij het Kringloopcentrum Zevenaar

ZEVENAAR - Op zondag 12 november houdt het Kringloopcentrum De Liemers in Zevenaar van 11.00 tot 16.00 uur een winterfair. Het Kringloopcentrum is gevestigd aan de Hengelder 26a in Zevenaar

In de afgelopen weken is door de vrijwilligers hard gewerkt om een afdeling speciaal in te richten voor de verkoop van sinterklaas-, kerst-, brocante artikelen en woonaccessoires. Deze artikelen zijn in het afgelopen jaar ingezameld.

Op deze zondag zijn tevens de andere verkoopafdelingen geopend. De inname van goederen is die dag gesloten. Herbruikbare en verkoopbare goederen kunnen van maandag tot en met zaterdag worden aangeboden bij ons bedrijf in Zevenaar.

Beurs voor spiritualiteit en gezondheid

SPIJK - Op zondag 29 oktober wordt voor de zevende maal de jaarlijkse beurs voor spiritualiteit en gezondheid georganiseerd in dorpshuis De Spieker in Spijk. Tijdens deze beurs kun je in een ontspannen sfeer kennismaken met diverse manieren om je lichamelijk en geestelijk lekker in je vel te voelen, jezelf beter te leren kennen of je eigen creativiteit te ontdekken.

Aan deze dag wordt medewerking verleend door: Yvonne van Heel - waarnemingen en foto lezen, Wilma Reintjes - bloemenkaarten-jassentechniek, Claudia Rietman – medium, Dimphy van Lingen - tarotiste-foto lezen, Herman Vonk – medium, Jantina Bourgondien - aura lezen-magnetiseren, Arlette la Fontaine - spontane waarnemingen-kaartlegging, Mark Pinta – medium, Melanie Seegers - Back2you Coaching, Sandra Tarot Reader – tarotiste, Martin Sommers - magnetiseren-levensvragen, Anita – medium, Hedy Grotenhuis – stoelmassage-schilderijen, Anja Abbink - Anja creaties, Marie en Riet - handgemaakte artikelen, Dinie - steentjes-boeken-maskers en dergelijke.

Voor consulten wordt een vergoeding (maximaal 12,50 euro) gevraagd. De entree bedraagt 2.50 euro; kinderen tot 12 jaar gratis, alleen toegang onder begeleiding van een volwassene. Iedereen is welkom op zondag 29 oktober tussen 11.00 en 17.00 uur in dorpshuis De Spieker aan de Willibrordusweg 1a in Spijk. Meer informatie staat op www.dorpshuisspijk.nl.

Wie past de schoen... van barmedewerker?

DUIVEN - Senior Club Duiven is al ruim twintig jaar een welkom begrip voor 55-plussers als het gaat om Ontmoeting & Activiteiten. Het werk van de Senior Club wordt steeds belangrijker nu ouderen langer thuis blijven wonen en er op de zorg flink wordt bezuinigd. De Senior Club ziet dan ook een toename van het aantal bezoekers en is daardoor op zoek naar vrijwillige barmedewerkers.

Heeft u nog wat tijd over? Door de week, overdag of 's avonds. Komt u graag met mensen in contact? Bent u beleefd, sociaal, vriendelijk en gastvrij? Kunt u zelfstandig en met anderen samenwerken? Blijft u rustig onder drukke omstandigheden en kunt u met geld omgaan? Dan nodigen wij u van harte uit om te solliciteren als vrijwillig barmedewerker. Wij bieden u de dankbaarheid van vele ouderen en het enthousiasme van een leuk team! Interesse? Neem dan contact op met Fred Oostendorp: 06 1325 5521. Voor meer informatie over de Senior Club:Facebook.com/seniorclubduiven.

Workshops in kader van AllerZielen bij KunstKring Duiven

DUIVEN - Zaterdag 4 november zal bij de KunstKring Duiven een aantal workshops gegeven worden die in het teken staan van AllerZielen. Er kan een keuze gemaakt worden uit een vijftal workshops:

Het maken van een reliekhouder, een herinnering aan een dierbare die verwerkt wordt in een kastje, een object, wandkleedje of iets degelijks.

Een herinneringssieraad maken door een bestaand aandenken te restylen.

Het boetseren van een herinneringsbeeld, u kunt ook kiezen voor het maken van een beeld uit steen.

Portret tekenen of schilderen.

Het maken van een bloemversiering voor een urn of een graf.

De docenten zorgen voor deskundige begeleiding en voor de materialen. De inschrijving voor deelname sluit op 28 oktober. Meer informatie staat op www.kunstkringduiven.nl.

Start van Sjors Sportief weer in zicht

ZEVENAAR - De start van Sjors Sportief, het project waarbij kinderen vrijblijvend kunnen kennismaken met diverse sporten en activiteiten, is weer in zicht. Deze week ontvangen alle basisschoolkinderen uit de gemeente Zevenaar de inschrijfboekjes met daarin vele sportieve en creatieve activiteiten waaraan zij deel kunnen nemen. Vanaf woensdag 25 oktober start de inschrijftermijn.

Door deelname aan Sjors Sportief hoeven kinderen niet direct lid te worden van een vereniging. Zo kunnen zij op een laagdrempelige en toegankelijke manier kennismaken met sport en cultuur in Zevenaar. De inschrijvingen liepen vorig jaar storm, met in totaal zeshonderd inschrijvingen.

Activiteiten

Dit jaar worden er zestig activiteiten aangeboden in Zevenaar, waaronder atletiek, dansen, freerunning, lasergamen en tafeltennis. Sjors Creatief biedt veel mogelijkheden voor de creatieve kinderen met onder andere tekenen, schilderen, koken en muziek maken. Kinderen kunnen zich voor een onbeperkt aantal activiteiten inschrijven.

Inschrijven

Inschrijven voor Sjors Sportief/Creatief kan vanaf woensdag 25 oktober het hele jaar door via www.sjorssportief.nl, net als deelname aan de activiteiten zelf. Meer informatie opvragen kan via www.sjorssportief.nl of per e-mail via info@sjorssportief.nl.

Dansavond in De Griethse Poort Zevenaar

ZEVENAAR - In De Griethse Poort wordt al jarenlang op een aantal zaterdagavonden in het jaar dansavonden met live muziek georganiseerd. Met iedere keer een andere band met altijd zeer goede dansmuziek!

Men kan heerlijk dansen, andere mensen leren kennen en onder het genot van een hapje en een drankje. Men heeft de avond van z'n leven. Kortom, een avond om eens mee te maken. Er is ruime parkeergelegenheid.

Op zaterdag 18 november speelt orkest Comeback. De dansavond begint om 20.00 uur. De entree bedraagt acht euro.

Presentatiefeest stadsprins(en) Boemelburcht

Foto: Emmy Kolkman

ZEVENAAR - De 11e van de 11e gaat het carnavalsseizoen weer van start. Het presentatiefeest bij carnavalsvereniging De Nachtuulen is de aftrap.

Het carnavalsseizoen wordt dit jaar geopend tijdens het presentatiefeest in de residentie van de carnavalsvereniging De Nachtuulen, in het Sint- Annagebouw aan de Babberichseweg. Dit jaar zal de stadsprins van Boemelburcht uit hun gelederen worden geleverd en op dit feest bekend worden gemaakt.

De zaal gaat open om 19:30 uur. Vanaf dat moment zal de muziek van de Retteketet Showband u verwelkomen en vast warm draaien! Om 20:11 uur begint het officiële gedeelte waarbij zowel de stads- als de jeugdprins bekend zullen worden gemaakt. Na installatie en de felicitatie van de nieuwe (stads)prinsen is het officiële gedeelte hiermee afgesloten en kan het feest losbarsten met de Retteketet Showband. De kaarten voor deze avond kosten 7,50 euro en zijn verkrijgbaar bij Gemak shop Leuven.

Alle verdere informatie staat op www.boemelburcht.info.

Concert Peacemakers, dromen van vrede

DIDAM - Op zaterdag 4 november geeft oecumenisch koor All Together een concert in de protestantse kerk, Torenstraat 10 in Didam. Het thema van dit concert is 'peacemakers, dromen van vrede'.

Het verlangen naar vrede is van alle tijden en ook nu in deze turbulente tijden weer heel actueel. We zingen liederen over vrede, over dromen van vrede, over een betere wereld. Liederen van hoop. Liederen in verschillende stijlen van gospel tot protestliederen uit de jaren zeventig. Liederen met het hele koor en sololiederen door onze jongere leden. We worden begeleid door een muzikaal combo op piano, gitaar en slagwerk.

Het concert begint om 19:30 uur (kerk open 19:00 uur). Na afloop is er gelegenheid om bij koffie, thee en cake na te praten. Entree is vijf euro. Kaartjes zijn te koop bij 'van de Kaasboer - Jan vd Knijff' in Didam of te reserveren via alltogether@pkn-didam.nl of voor het concert aan de ingang.

Senioren Computersoos Zevenaar helpt bij problemen

ZEVENAAR - Sinds begin 2017 wordt het programma Windows Live Mail niet meer ondersteund door Microsoft. Bij de soos kan men geholpen worden met het vervangen van dit programma door een ander programma, bijvoorbeeld Thunderbird. Dat programma werkt net zo als Live Mail.

Het overzetten van mailtjes en adressen vormt geen probleem met hulp van een vrijwilliger. Ook met andere problemen kan men bij de computersoos worden geholpen, Updates van Microsoft bijvoorbeeld of het omgaan met en aanvragen van een DigiD. Daarvoor is een oefenprogramma en informatiemateriaal aanwezig om zelf te oefenen zodat niemand zijn persoonlijke gegevens hoeft prijs te geven want oefenen kan met een 'voorbeeld' naam en wachtwoord. De soos is elke maandag-, dinsdag- en woemsdagmiddag open van 13:30 tot 16:30 uur in De Hooge Bongert. De kosten zijn 2 euro per keer inclusief een kopje koffie of thee. Meer informatie staat op www.sooszevenaar.nl.

Centrum Complementaire Gezondheidszorg De Liemers viert feestelijk eenjarig bestaan

WESTERVOORT – Op zaterdag 4 november viert Het Centrum Complementaire Gezondheidszorg (CCG) De Liemers in Westervoort haar éénjarig bestaan. Van 14.00 tot 16.30 uur kunnen bezoekers meedoen aan activiteiten zoals een puzzeltocht door Het Centrum of een workshop gezonde hapjes maken. Daarnaast beantwoorden therapeuten van CCG De Liemers vragen over Het CCG en kunnen bezoekers persoonlijk kennismaken met de therapeuten.

Het Centrum Complementaire Gezondheidszorg De Liemers in Westervoort is een gezondheidscentrum waar diverse therapeuten uit de complementaire-en alternatieve gezondheidszorg samenwerken. Door de gebundelde kennis van specifieke deskundigheid uit de verschillende disciplines geeft het Centrum een optimaal antwoord op de zorgvraag van de naar Het Centrum komende mensen. Patiënten krijgen een volledige diagnose en behandeling vanuit meerdere invalshoeken, waardoor de kans op genezing met deze complementaire methode veel groter is.

Het feest rond het eenjarig bestaan van Het Centrum Complementaire Gezondheidszorg De Liemers is op zaterdag 4 november van 14.00 – 16.30 uur en is vrij toegankelijk. Er zijn activiteiten voor volwassenen, kinderen en gezinnen. Het adres is het Geerken 272 in Westervoort. Meer informatie staat op www.ccgdeliemers.nl<http://www.ccgdeliemers.nl.

Jordi Repkes te gast bij SMZ

ZEVENAAR - Op donderdagavond 28 december zal Jordi Repkes te gast zijn bij het Eindejaarsconcert van de Stedelijke Muziekvereniging Zevenaar. Samen met SMZ wordt dan een avondvullend programma verzorgd.

Jordi Repkes is al vanaf z’n 5e onafscheidelijk van zijn gitaar en bezig met het maken van muziek. Hij staat bekend om z’n melodische en virtuoze gitaarspel. Hiermee wist hij de finale te bereiken van de ‘Sena Guitar Awards’. Ook stond hij in 2014 op Pinkpop en vloog hij met acts als Dj Bakermat, George McCrae en de Coronas de hele wereld over.

Op het Conservatorium van Amsterdam kwam hij erachter dat het schrijven van eigen songs een nieuwe dimensie gaf aan zijn leven als muzikant. Op zijn eerste album ‘Times Like These’ , bracht Jordi zijn verhalen en ideeën tot leven.

Hij combineert dit met prachtig en gevarieerd gitaarwerk. Zijn muziek valt het best te omschrijven als Americana-Pop. Hij heeft zich hierbij laten beïnvloeden door Ryan Adams, Dire Straits en Pink Floyd. In 2017 kwam zijn nieuwe single uit ‘So Small’. Zowel z’n album als z’n nieuwe single zijn te beluisteren via Spotify en Itunes.

Live is hij op 28 december in het Musiater in Zevenaar. Aanvangstijd 20.15 uur.

De enige echte verkiezingsbattle voor ondernemers

ZEVENAAR - Op woensdagavond 15 november verzorgt MKB Zevenaar een grootse verkiezingsavond voor alle Zevenaarse ondernemers. Tijdens deze avond stellen de lijsttrekkers van de lokale politieke partijen zich voor, gaan ze met elkaar in discussie en beantwoorden ze vragen van ondernemers.

MKB-ondernemers uit Zevenaar en Rijnwaarden zijn vanaf 19.30 uur welkom in zalencentrum Staring in Zevenaar. De avond wordt gepresenteerd door Inge Delleman en muzikaal begeleid door de band Dauerbrenner. Deze allround coverband zorgt op speciale wijze voor de planning.

MKB Zevenaar is sinds 1 juli gefuseerd met MKB Rijnwaarden. Dat zorgt niet alleen voor extra ledenaanwas, maar ook voor een nieuwe activiteiten en nieuwe doelen. MKB Rijnwaarden zette zich namelijk ook in als belangenbehartiger. Door de fusie komt dit nu ook in het takenpakket van de vernieuwde vereniging. We vinden het een mooie start om met een verkiezingsdebat de belangen van onze leden een stem te geven.

Geïnteresseerden voor deze avond kunnen zich aanmelden via www.mkbzevenaar.nl. De entree is gratis voor leden.

De Club speelt in Musis Sacrum

ARNHEM - Op zondag 5 november speelt muziekvereniging De Club om 15.00 uur in de prachtige nieuwe Parkzaal van Musis Sacrum. Samen met de Koninklijke Harmonie Oosterbeek KHO geven zij een concert in het kader van HRFSTWND.

Voor dit bijzondere concert is indrukwekkende muziek uitgekozen. Bijvoorbeeld het Clarinet Concerto no 1 van Oscar Navarro, waarin Clublid Joris Lumeij zal soleren. Of Danza Sinfonica van James Barnes, zoals de titel zegt een Symfonische Dans, waarin u zeker het Spaanse temperament zult terughoren.

De Club speelt samen met de Koninklijke Harmonie Oosterbeek. Zij spelen een nieuw stuk van de Nederlandse componist Harrie Janssen. Hierin heeft het Symfonisch Blaasorkest van de Koninklijke Harmonie Oosterbeek een wereldpremière. Het stuk heet: 'A Time Journey for Wind Band' en is geïnspireerd op 'A Young Person's Guide to the Orchestra' van Benjamin Britten. Het is geschreven om mensen, vooral ook jonge mensen, met de verschillende instrumenten uit het Symfonische Blaasorkest kennis te laten maken.

De concertserie HRFSTWND geeft goede amateurorkesten de mogelijkheid om met een verrassend programma te concerteren in de mooiste concertzalen in Oost-Nederland.

Er op 5 november bij zijn als De Club in Musis Sacrum speelt? Bestel dan meteen kaartjes via declub.org. Een kaartje kost vijftien euro. Donateurs van De Club kunnen kaarten bestellen voor tien euro per persoon. Als je nog geen 18 bent kost het vijf euro. Meer info en kaarten: declub.org.

Nederlands Kampioenschap Schoolbowlen

ZEVENAAR - Misschien heb je er al wel eens van gehoord dat je met je school mee kan doen aan het schoolbowlen. Kom achter de computer vandaan, ga live de sportieve strijd aan met basisscholen uit de regio. Doe mee met Nederlands Kampioenschap Schoolbowlen dat volgend jaar voor de 20e keer georganiseerd wordt.

Misschien zijn jullie zo goed, dat je na de voorrondes door kan naar de landelijke finale in Sport City Bowling in Leiderdorp. Het is voor de groepen 7 en 8 van de basisscholen. Vorig jaar was er nog een item over bij het jeugdjournaal, tijdens de voorrondes die plaats vonden in De Griethse Poort in Zevenaar. Ontdek iets nieuws en laat heel Nederland zien waar de Liemers ligt.

Hoe werkt 't? Stel uit je groep een team van drie personen samen, dit mag gemengd zijn(jongens/meisjes). Per team mag er een persoon lid zijn van een bowling vereniging.Ieder team speelt één voorronde van drie games (speelduur ongeveer twee uur). De voorrondes vinden plaats tussen maandag 15 januari en vrijdag 16 februari. Tevens worden er, afhankelijk van het aantal deelnemende teams per bowlingcentrum extra finaleplaatsen toegewezen. Maak je school enthousiast met dit schrijven, kom met zoveel mogelijk teams.

Meer info staat op: http://nbf.bowlen.nl/Wedstrijdbowlen/NBFEvenementen/NKSchoolbowlen. Meer informatie zie NK school bowlen 2018. Heeft jouw school nog niets vernomen, ga met je leerkracht naar de site, stel teams samen en geef je snel op via irisroording@gp-zevenaar.nl. De inschrijving sluit 22 november.

Weer gezellig in Lobith

LOBITH - Zondag 29 oktober van 10.00 tot 17.00 uur organiseren wij weer een leuke vlooienmarkt in de Habeshal in Lobith. Lekker snuffelen in een volle en verwarmde hal.

Saxofonist Ben Wissink zal deze markt voorzien van een gezellig stukje muziek. Ben zet zich al jaren belangeloos in voor Kika. Heeft u trek in een lekker bakkie of een heerlijke snack, dan bent u bij Henny en Lydie aan het juiste adres. Al met al een gezellig uitje voor het hele gezin.

Het adres is 's-Gravenwaard 1a in Tolkamer. De entree is twee euro en kinderen tot 12 jaar onder begeleiding mogen gratis naar binnen.

Sociaal Zevenaar

ZEVENAAR - Met de gemeenteraadsverkiezingen op 22 november in zicht heeft Sociaal Zevenaar haar verkiezingsprogramma met de titel 'En nu verder!' op haar website sociaalzevenaar.nl gepubliceerd.

In het verkiezingsprogramma staan de standpunten en ideeën waarmee Sociaal Zevenaar de komende verkiezingen in gaat."Het is de bedoeling om echt één gemeente te worden, iedereen hoort er bij", zegt fractievoorzitter Paul Freriks. "Niet aankomen wat goed is en verbeteren waar het kan."

De fractie van Sociaal Zevenaar heeft ook haar kieslijst gepubliceerd. "We hebben weer een kieslijst waar we trots op kunnen zijn. Goede mensen die wat voor onze gemeente willen betekenen. We hopen op veel steun uit de samenleving en dat velen op Sociaal Zevenaar gaan stemmen. Onze fractie wil graag meer zetels. Zo kunnen we onze opvattingen, zoals bijvoorbeeld in het verleden omtrent de GVL, het leerlingenvervoer en de platanenschool, nog beter naar voren laten komen en meer voor de inwoners betekenen."

Op de eerste drie plaatsen staan Paul Freriks (fractievoorzitter, commissie middelen en raadslid), Joke Harmsen (commissie samenleving) en Huub Meijer (commissie ruimte).

Bewoners van September dolblij met duofiets

ZEVENAAR - Rijwielbedrijf Van Ussen Tweewielers leverde deze week een zogenoemde duofiets aan zorginstelling September in Zevenaar. Dat leverde heel wat blijde gezichten op bij de bewoners. Bij een duofiets zit je naast elkaar. De bediening kan samen, maar ook volledig door een persoon gebeuren. Zo kan iedere passagier naar kunnen meefietsen of gewoon de voeten stil houden en genieten van de rit.

In plaats van op bezoek te komen en alleen binnen te zitten kunnen nu kinderen of kleinkinderen met de ouder of grootouder naar buiten en een eind gaan fietsen. Wat is beter dan nieuwe indrukken opdoen, ergens wat drinken, gezellig kletsen onderweg, een frisse neus halen en wat gezonde beweging?

Eigenaar van het rijwielbedrijf Leo van Ussen: "Veel mensen hebben vaak geen idee hoeveel mogelijkheden er zijn voor een aangepaste fiets of om een fiets of een trike aan te passen zodat mensen weer mobiel worden of langer mobiel blijven. Vaak raden kinderen uit overbezorgdheid hun ouders af om nog langer te fietsen. Of, hebben ouderen zelf geen vertrouwen meer in om zelfstandig te fietsen Dit mede door een lichamelijk ongemak."

Maar dat is vaak nergens voor nodig, een fiets kan volledig aangepast worden aan de mogelijkheden en onmogelijkheden van de klant. De service van Van Ussen Tweewielers gaat verder dan alleen de aanpassing en de verkoop. Zij verzorgen het ophalen en wegbrengen van de fiets, zo is het onderhoud altijd dichtbij.

Heeft u vragen over de mogelijkheden van een aangepaste fiets? Loop dan gerust eens binnen in hun winkel in de Kerkstraat (tegenover het Gemeentehuis).

Van Ussen Tweewielers, Kerkstraat 44, Zevenaar; 0316 523296.

Rookworst van Keurslager Marc Voss met goud bekroond

TOLKAMER - Dat écht lekkere rookworst maken een professioneel vak van de slager is, heeft Keurslager Marc Voss in Tolkamer bewezen. Zijn rookworst is tijdens de landelijke rookworstkeuring van de Vereniging van Keurslagers met het hoogst haalbare - goud - bekroond. Deskundige keurmeesters keurden de rookworst op diverse punten en concludeerden dat de ambachtelijke rookworst van Keurslager Marc Voss van hoge kwaliteit is.


Keurslager Marc Voss is bijzonder trots op deze uitslag: "De 'R' is weer in de maand en dat betekent dat het rookworstseizoen is gestart. Om de beste kwaliteit te garanderen laten we onze rookworsten altijd door een onafhankelijke jury keuren. We maken onze rookworsten met grote zorg: van het kruiden van het beste vlees, tot het roken in onze rookkast. En dat hebben ook de keurmeesters geproefd!", aldus de ondernemer. De keurmeesters hebben onder andere gekeken of de rookworst de juiste 'bite' heeft en of de typische rooksmaak in voldoende mate aanwezig is. De rookworst van Keurslager Marc Voss voldoet hieraan en is daarom 'goud' waard. Een perfecte én erg lekkere ambachtelijke Keurslager rookworst!

Proeverij
Van 30 oktober tot en met 4 november kunnen klanten de rookworst in de winkel proeven en profiteren van een scherpe aanbieding; de derde rookworst gratis! Op deze manier kan iedereen zelf ontdekken waarom de ambachtelijke rookworst van de vakman zo ontzettend lekker is én met recht goud waard is.

U bent zelfstandig ondernemer en wat als u dood gaat?

ZEVENAAR - We staan er niet vaak bij stil maar wat als… je zelfstandig ondernemer bent en je wordt ongeneeslijk ziek of komt plotseling te overlijden.

Hoe gaat het verder met uw onderneming? Heeft u daarvoor al iets geregeld? Gera Janssen van Vannu en voor later, helpt u daar graag bij. Zij kan samen met u een plan opstellen over hoe de onderneming voortgezet of beëindigd moet worden. Het is beter om dit vooraf te regelen dan uw nabestaanden hiermee op te zadelen. Zij hebben het al moeilijk genoeg, laat staan dat ze ook nog de zorgen rondom uw onderneming erbij krijgen.

Heeft u ook al eens nagedacht over uw uitvaart? Weten uw partner en/of kinderen bijvoorbeeld of u begraven of gecremeerd wilt worden? Of als u alleenstaand bent, wie regelt uw uitvaart? Carin Schoenmakers van Memora Uitvaartverzorging: "Regelmatig kom ik bij nabestaanden die binnen enkele dagen het afscheid van hun dierbare moeten regelen. Heel vaak is er niet écht met elkaar gesproken over de uitvaartwensen. Het verdriet is al groot en toch moeten er binnen een aantal dagen belangrijke beslissingen genomen worden. Dit is emotioneel heel zwaar. Het kan anders. Bespreek vooraf met elkaar de wensen en leg deze vast."

Carin Schoenmakers en Gera Janssen geven op maandag 6 november van 19.30 tot 22.00 uur een lezing. U bent welkom in Ondernemingscentrum De Pelikaan, Ringbaan Zuid 8 in Zevenaar. Toegang is gratis. Graag aanmelden via info@memora.nl.

Derksen Schoenmode al vijf jaar aan de Pastoriestraat 42

Het team van Derksen Schoenmode

DUIVEN - "Op 31 oktober is het al weer 5 jaar geleden, dat wij naar ons nieuwe pand aan de Pastoriestraat 42 verhuisden. De bouw van het vernieuwde centrum heeft in de afgelopen jaren soms best wat overlast veroorzaakt bij u, onze klanten, maar ook bij ons en onze collega-ondernemers."

"Maar nu, eind 2017, kunnen we allemaal genieten van een mooi en gezellig centrum! Winkelen, een kop koffie of thee drinken, lekker eten – het kan hier allemaal. Daar willen we graag eens extra bij stil staan.

Wij trakteren!

Om ons jubileum te vieren trakteren wij u bij aankoop van een paar schoenen op een kopje koffie of thee bij Brasserie "Een mooie dag". We zijn trots op ons mooie pand, op onze plaats in het centrum en op onze producten: mooie, goed passende schoenen. Wij merken, dat u ons advies nog steeds waardeert – en ook daar zijn we heel blij mee.

Volgend jaar worden we 90!

In 1928 begon onze grootvader met de verkoop van schoenen. Onze ouders hebben zijn werk voortgezet en inmiddels werken wij als derde generatie al vele jaren met passie in ons bedrijf. Volgend jaar vieren we ons 90-jarig jubileum samen met u. Leuke acties, een prachtige nieuwe collectie schoenen, tassen en accessoires – er wachten mooie dingen op ons in het komende jaar! Komt u bij ons 'op de koffie'? Graag tot ziens! Brigit en Irma Derksen."

Derksen Schoenmode, Pastoriestraat 42, Duiven; www.derksenschoenmode.nl; 0316 263035.

Huwelijksvoorwaarden: ja of nee?

In Nederland kennen wij een uniek wettelijk stelsel ten aanzien van het huwelijksvermogensrecht, namelijk de algehele gemeenschap van goederen. Op 1 januari 2018 treedt een nieuw stelsel in werking.

Op dit moment trouwt iedereen, die niet vooraf huwelijksvoorwaarden maakt, automatisch in algehele gemeenschap van goederen. Hierdoor worden alle goederen en schulden gemeenschappelijk. Dit betekent dat zowel vóór als tijdens het huwelijk verkregen vermogen gemeenschappelijk is en dat ook giften en erfenissen in principe gemeenschappelijk zijn.

Door de invoering van de nieuwe wet wordt alleen vermogen dat tijdens het huwelijk wordt verkregen of vermogen wat voordien aan de echtgenoten gezamenlijk toebehoorde, gemeenschappelijk en blijven giften en erfenissen buiten de gemeenschap.

Door bij notariële akte huwelijksvoorwaarden te maken, kunnen echtgenoten afwijken van de nieuwe wettelijke regeling. Zo kunnen zij bijvoorbeeld vastleggen dat de woning die zij vóór het huwelijk samen, maar niet ieder voor de helft, in eigendom hebben verkregen, buiten de gemeenschap blijft zodat de oorspronkelijke eigendomsverhouding in stand blijft.

In de nieuwe wettelijke regeling moeten echtgenoten een goede administratie voeren. Wil een echtgenoot er bij het einde van het huwelijk zeker van zijn dat "iets" privé is, dan zal hij dat moeten bewijzen. Kan hij dat niet dan valt het in de gemeenschap. Daarom dient u voorafgaand aan het huwelijk schriftelijk vast te leggen wat van wie is en dient u tijdens het huwelijk een goede administratie bij te houden. Een notariële akte zorgt op dit punt voor dwingend bewijs.

De nieuwe wet geldt alleen voor mensen die vanaf 1 januari 2018 gaan trouwen. Voor mensen die op dat moment dus al getrouwd zijn, blijft de huidige wettelijke regeling van toepassing.

Voor een gratis gesprek kunt u terecht bij Prick & Van Houtum notarissen. Telefoon: 0316 524641 of kijk op www.pvhnotarissen.nl.

En dan zegt de arts: 'Helaas, ik kan niets meer voor u doen…'

Deze boodschap kreeg een jongeman. Hij realiseerde zich dat de tijd nog heel kort was. Buiten het feit dat hij met zijn vrouw en kinderen nog wilde genieten van de tijd die er was, was hij ook bezig met zijn laatste afscheid. Via de huisarts kwam ik in contact met hem en zijn gezin. De eerste keer kwam ik om kennis te maken en te kijken of er een klik was. Dit was het geval.

Samen hebben wij zijn wensen en de mogelijkheden besproken. Vervolgens heb ik deze voor hem uitgewerkt. Hierna kwam ik bij hem terug en hebben we alles nog eens doorgenomen. Ook de kosten voor zijn uitvaart. Het is belangrijk dat hier duidelijkheid over is.

In de week van zijn overlijden kon het gezin alle energie steken in het nemen van afscheid en hoefde zij zich nauwelijks bezig te houden met het regelwerk rondom de uitvaart. Het werd een persoonlijk en passend afscheid met een traan maar ook met een lach. Hij zou niet anders gewild hebben.

Wanneer het overlijden dichterbij komt, kan er behoefte zijn om kennis te maken met de persoon die de uitvaart gaat verzorgen. Uiteraard is zo'n gesprek kosteloos en verplicht het u tot niets.

Memora Uitvaartverzorging is een kleinschalige onderneming die hele persoonlijke uitvaarten verzorgt in regio de Liemers. Voor meer informatie www.memorauitvaartverzorging.nl. U kunt ook bellen met Carin Schoenmakers: 06 51827545.

Bijzondere Gedenktekens van Aries Natuursteen Zevenaar

ZEVENAAR - Na de crematie of begrafenis van een dierbare persoon, zorgen wij samen met de nabestaanden voor een unieke en blijvende herinnering. Van een vrijblijvend advies en ontwerp tot het vervaardigen en plaatsen van een grafmonument of urn-monument: Aries Gedenktekens zorgt, al meer dan 70 jaar, voor een waardig gedenkteken.

Na de crematie wordt vaak voor het verstrooien van de as gekozen. Maar… is dit een verstandige keuze? Wij horen regelmatig dat er achteraf nog wel eens spijt is omdat er na het verstrooien geen unieke gedenkplek is om even naar toe te gaan. De as van een overledene kan op de begraafplaats, maar ook in eigen huis of tuin worden bewaard. Een bijzondere gedenkplek 'dichtbij' is wat veel mensen steeds meer aanspreekt. Daarom hebben wij ons gespecialiseerd in urn-gedenktekens voor in huis of in eigen tuin.

Ons bedrijf bestaat uit een team gedreven en betrokken vakmensen. Kiest u voor ons bedrijf, dan kiest u voor kwaliteit met een gunstige prijs. Wij werken vaak uit eigen voorraad, efficiënt en zonder provisies. Wij beschikken over een ruime toonzaal en modellentuin met veel keuze. U bent welkom voor een vrijblijvend oriënterend bezoek. Voor een afspraak belt u ons via 0316 523362. Wij zijn erkend lid van NGS en ABN.

Bezoek ook onze nieuwe website: www.ariesgedenktekens.nl.

Urnsieraden bij Juwelier André

ZEVENAAR - Meester-goudsmid André Stolk werkt met groot plezier in zijn juwelierszaak te Zevenaar. Daarnaast zit hij met veel liefde achter zijn werkbank sieraden te repareren, te creëren of te herscheppen. De laatste jaren kri­jgt hij steeds vaker vraag naar urnsieraden. Dit zijn sieraden waarin een klein beetje as van een dierbare wordt bewaard. Deze sieraden zijn er in verschillende vormen zoals kruisjes, hartjes en vlindervormen.

Bij Juwelier André worden deze niet dichtgelijmd, zoals elders wel gebeurt, maar zorgvuldig afge­vuld en dicht gesoldeerd. Wat veel mensen niet weten, is dat de trouwring (of een ander sieraad) van een overledene, omgevormd kan worden tot een ander sieraad. André noemt dit het tweede leven van de trouwring, het herscheppen in een anders gevormde ring, in een hanger of in een urnsieraad.

André: "Mensen zijn vaak verrast door de hoeveel­heid mogelijkheden voor een persoonlijke invul­ling. Aan de hand van de wensen van de klant maken we een ontwerp op tekening. De klant weet dan precies hoe het sieraad er uiteindelijk uit zal zien. Overigens, wij werken uitsluitend in ons eigen atelier, er gaat niets de deur uit en kan er dus niks kwijtraken." Als de klant het sieraad komt ophalen en André ziet die verraste blijheid, soms met een traantje, dan herinnert hij zich weer waar­om hij goudsmid is geworden!

Juwelier Goudsmid André, Grietsestraat 38, Zevenaar; 0316 524780; www.juwelierandre.nl

’t Land van Waoter & Wiend maakt zich op voor pronkzitting

REGIO - Op vrijdag 24 en zaterdag 25 november wordt er weer de jaarlijkse pronkzitting in ’t Land van Waoter & Wiend gehouden. De organisatie is in handen van de gelijknamige carnavalsvereniging ’t Land van Waoter & Wiend, in samenwerking met cabaretgroep OKO. Hoogtepunt van deze gezellige avond vol zang, dans, sketch en buut is de bekendmaking van de nieuwe prins of prinses.

De voorbereidingen voor de pronkzitting zijn intussen in volle gang, het schuttersgebouw van Claudius Civilis wordt in korte tijd omgetoverd tot een waar theater, voorzien van allerlei licht en geluidseffecten. Michiel Loef, President van de carnavalsvereniging, gaat er vanuit dat het ook dit jaar weer twee avonden volle bak wordt en roept alle Waotermennekes en Waoterwiefkes op om op maandag 30 oktober de plaatsen te komen bespreken.

Tijdens deze avond kunnen alle Waoterlanders weer hun lidmaatschap verlengen en direct plaatsen reserveren voor de pronkzitting. Het schuttersgebouw is op Maandag 30 oktober geopend vanaf 19.00 uur en aansluitend zal de plaatsbespreking beginnen. De toegangsprijs voor de pronkzitting bedraagt twaalf euro; men is dan tevens lid. Dit jaar weer speciaal voor onze dorpsgenoten die wat beperkter zijn, wat het lopen of het gehoor betreft, is er de voorrangsregeling omdat wij van mening zijn dat de pronkzitting voor eenieder toegankelijk moet zijn! U kunt tot en met vrijdag 27 oktober contact opnemen met Sander Meulebeek 06 10613716. Samen bespreekt u de mogelijkheden om een plaats te reserveren op de pronkzittingavond van vrijdag 24 november.

Laatste Nieuwjaarsduik in Westervoort?

WESTERVOORT - Op 1 januari hebben de inwoners van Westervoort om precies 12.00 uur weer de gelegenheid om een Nieuwjaarsduik te nemen in recreatieplas De Waaij. Wie de afgelopen vier jaar niet heeft deelgenomen moet nu zijn of haar kans grijpen, want deze vijfde editie zal de laatste keer zijn dat het bestuur van de huidige stichting de organisatie van de Nieuwjaarsduik op zich zal nemen.

De oorsprong van de Nieuwjaarsduik was in 2012, toen de gemeente Westervoort een prijsvraag uitschreef, De Vonk van Westervoort. Als deelnemers wonnen Barbera Nijenhuis, Femmy van de Berg en Janiek Kroon een geldbedrag om de Nieuwjaarsduik in De Waaij in Westervoort te organiseren. Het gewonnen geldbedrag was gebaseerd op een begroting voor de organisatie van vijf jaar.

Vier keer heeft het bestuur van de Stichting Nieuwjaarsduik Westervoort met veel plezier dit evenement voor Westervoort georganiseerd. In die jaren heeft het bestuur enorm veel steun gehad van ondernemers en vrijwilligers. Het oorspronkelijk plan om een nieuwe traditie voor Westervoort neer te zetten, moet helaas worden bijgesteld. Op verschillende manieren is gezocht naar een aanvulling voor het bestuur, maar helaas heeft zich niemand aangemeld. Daarom moeten Barbera, Femmy en Janiek nu besluiten dat in 2018 de Nieuwjaarsduik in Westervoort door hen voor de laatste keer georganiseerd kan worden.

Uiteraard zal 1 januari 2018 weer een gezellig feest worden. Met muziek, een warming up, erwtensoep en warme chocolademelk. Deelnemers krijgen weer een warme muts, voor zo ver de voorraad strekt.

Inschrijven kan vanaf nu op www.nieuwjaarsduikwestervoort.nl.

Een snertduik als afsluiting van het buitenduikseizoen

LOBITH - Op zondag 22 oktober sloot duikteam Sub Aqua Libera (SAL) op traditionele wijze haar buitenduik seizoen 2017 af.

In de koude en regenachtige ochtend maakten een aantal dappere leden gezamenlijk de laatste buitenduik van dit seizoen. Onder water zagen zij onder andere palingen, snoeken en flinke scholen baarzen. Na de verfrissende duiken verzamelden de clubleden zich in het clubhuis voor een warme kom heerlijke erwtensoep. Traditiegetrouw maakt ook dit jaar Paul Keuben ruim dertig liter soep om alle leden mee te verwarmen. De rest van het jaar trainen de leden op donderdag avond in het zwembad in Lobith en in het voorjaar wordt er weer in Nederlands zoet en zout water gedoken.


Duikteam SAL biedt duikcursussen voor beginnende en gevorderde duikers vanaf veertien jaar. Als je interesse hebt in het volgen van een goede duikcursus kun je vrijblijvend een afspraak maken voor een introductieduik door te mailen naar opleidingen@subaqualibera.nl. Einde van dit jaar gaat er weer een beginners cursus van start. Natuurlijk heeft duikteam SAL ook een speciaal jeugdprogramma. Iedere donderdag avond leren kinderen vanaf tien jaar onder begeleiding van enthousiaste jeugdtrainers snorkelen en duiken. Natuurlijk mogen speciale funlessen en af toe een extra jeugdactiviteit daarbij niet ontbreken. Tot slot is het mogelijk om een kinderfeestje of bedrijfsfeestje bij duikteam SAL te organiseren. Wil jij ook leren duiken of wil je kennis maken met deze gezellige vereniging? Kijk dan voor meer informatie opwww.subaqualibera.nl en mail je vragen naar info@subaqualibera.nl.

Handbaljeugd Groessen, Duiven en Loo rent voor Kika

GROESSEN - Ondanks het regenachtige weer hebben bijna 50 handbaljeugdleden van sportclub Groessen, HV Duiven en SV Loo zondag 20 oktober geld bijeen gelopen voor Kika-team Maas.

Een cheque ter waarde van ruim 2100 euro werd overhandigd aan Peter en Marjolein Houthuijzen. Zij zetten zich in voor Kika om de genezingskans van kinderen met kanker te verhogen en de kwaliteit van behandeling te verbeteren. Team Maas loopt hiervoor op 8 november 2018 de marathon in New York.

Peter en Marjolein zijn met hun bedrijf Welling Catering al jarenlang sponsor van HV Duiven. "Het is mooi om te zien dat alle jeugdleden zich inzetten voor onze sponsor. Prachtig dat we nu iets terug kunnen doen", aldus Mirjam van Koppenhagen, organisator van de sponsorloop.

Dank aan alle donateurs en onze lokale sponsoren: Jumbo Gradussen uit Duiven, kwekerij De Stokhorst uit Groessen en Intersport Luising uit Zevenaar. Naast deze sponsoren waren er tevens mooie prijzen beschikbaar gesteld door het damesteam van Morrenhof-Jansen Tophandbal Dalfsen, Leon van Schie (international en speler van KRAS/Volendam) en ook het Nederlands Handbal Verbond.

FNV jubilarissen in Babberich

BEBBERICH - Afgelopen zaterdag 21 oktober is de tweede jubilarissenbijenkomst van de FNV regio de Liemers gehouden in zalencentrum Reijmer in Babberich.

Onder het genot van een kopje koffie of thee met een klein gebakje kom men een plaatsje uitzoeken in de zaal, meestal trof men wel bekenden en of oud collega’s. De voorzitter van lokaal FNV de Liemers Jan Hendriks opende de vergadering,. Hierna gaf hij het wordt aan FNV bestuurder Wilma Daams-van Geijn, bestuurder FNV en met werkveld in de voedingsindustrie .

Wilma Daams heette de jubilarissen in hun familie hartelijke welkom. Wilma Daams ging daarna op het huidige vakbondswerk enkele punten uit haar toespraak waren 'echte banen', herverdeling van werk, aandacht voor zwaar werk.

De ruim dertig jubilarissen werden een voor een naar voren geroepen, waarna hun de versierselen werden opgespeld, en een bloemetje werd overhandigd, dit alles werd door een fotograaf vastgelegd. Het officiële was hiermee geëindigd, onder genot van een drankje werd de middag later afgesloten met een stamppotbuffet.

De volgende jubilarissenbijeenkomst wordt gehouden op 25 november (zaal Berentsen in Loo). We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde middag. Voor meer foto's en uitgebreide tekst verslag zie http://lokaalfnv.nl/regio/de-liemers).

PCOB-middag over CBB

DUIVEN - Op de PCOB-ledenmiddag 14 november geeft de heer Coret een presentatie over de Christelijke Bibliotheek voor Blinden en slechtzienden, kortweg CBB.

Blindheid, slechtziendheid, dyslexie of een chronische ziekte waarbij het vasthouden van een boek of tijdschrift niet meer lukt - zoals reuma of MS - zijn de belangrijkste oorzaken waarom normaal lezen voor velen niet (meer) kan. In Nederland zijn 350.000 blinden en slechtzienden en 600.000 dyslectici. De CBB zet voor deze mensen lectuur om naar passende leesvormen.

Wilt u meer weten? Kom dan op de ledenmiddag 14 november om 14.30 uur in de SOW-kapel in Duiven. Ingang achter het gemeentehuis. PCOB- en KBO-leden en ook niet-leden zijn welkom!

Filmmiddag en loterij bij De Zonnebloem

REGIO - Op 12 oktober is door De Zonnebloem Zevenaar-Oost, Babberich, Ooy en Oud-Zevenaar in Staring Zalencentrum in Zevenaar een filmmiddag met loterij georganiseerd voor haar gasten. Tijdens een kopje koffie of thee met cake als start, werd de middag geopend met de verkoop van de loten voor de prachtige prijzen die te winnen waren in de loterij.


Hierna begon SkoopMobiel Zevenaar met deel 1 van de filmmiddag, waarin een uur lang oude films werden getoond over De Liemers van begin jaren 20 van de vorige eeuw tot ongeveer 1985. In elf onderwerpen zoals 'Leven in de stad', 'leven op het land', 'tijdens de oorlog', 'mechanisatie ontwikkeling', 'onderwijs met de nonnen' en nog veel meer, werden getoond, die veel herinneringen en wellicht ook een beetje weemoed bij de gasten te weeg bracht.
Tijdens de pauze kregen de gasten een drankje met bittergarnituur alsook een worstschotel aangeboden, waarna de gewonnen prijzen van de loterij in ontvangst konden worden genomen.
Na de pauze drie kwartier lang, in deel 2, oude films van Toon Hermans, Dorus, Wim Sonneveld, Wim Kan en André van Duin, waar hartelijk om gelachen werd. Met het liedje 'langs het tuinpad van mijn vader' van Wim Sonneveld, werd door iedereen hard meegezongen en maakte ook hier een stukje melancholie bij de mensen los.
Ter afsluiting een kopje koffie of thee met bonbon, waarna een 'ouderwetse' filmmiddag ten einde kwam, die ook nu weer prima door Guido Staring met een natje en een droogje werd verzorgd.

Volle zaal bij Mengelmoesdag in Didam

DIDAM - Een groter compliment konden de zangers van mannenkoor Mengelmoes niet krijgen. De zaal zat zondag 22 oktober, helemaal vol toen zij hun jaarlijkse concert in Didam gaven. Het enthousiaste publiek genoot met volle teugen van het gevarieerde programma.

Speciaal voor dit optreden had het koor, dat uit twee en dertig zangers bestaat, een aantal nieuwe nummers ingestudeerd. Het repertoire bestaat inmiddels uit ruim 140 liedjes.

Zoals mensen inmiddels gewend zijn, werd tijdens het optreden een mengelmoes van liederen ten gehore gebracht. Zo kwam het gevoelige I still haven't found van U2 en And so it goes van Billy Joel voorbij. Ook nummers als: Eres Tu, Delilah, Geef mij je angst, When the saints go marching in, werden door de mannen van Mengelmoes gezongen. Daarnaast werden meerder meezingers ten gehore gebracht. Niet alleen bij de medley van Arne Jansen-liedjes, maar ook vele Nederlandstalige nummers werden uit volle borst meegezongen.

Als slotnummer werd 'De woonboot' gezongen met als solist Theo Vos. Dit raakte de zaal goed, want buiten hoorde je gasten nog dit nummer zingen.

De begeleiding van het koor bestond uit Annèt Lammers op piano, Willy Gieling op drums, Theo Vonk op basgitaar en zanger Ton Seegers op accordeon. Het geheel stond onder de bezielende leiding van dirigent Cindy Gregoor.

De presentatie was dit jaar in handen van Fred Verstegen. Hij presenteerde aan de hand van jeugdfoto's alle leden van het koor. Dit werd door de bezoekers zeer op prijs gesteld.

Programma Kunstwerk! Theater

Met 2 personen voor een tientje naar Botje

Speciaal voor kinderen vanaf 4 jaar, een 2=1 aanbieding voor de bijzondere voorstelling Botje van theatergroep Kwatta. Een kindervoorstelling die je echt gezien moet hebben met prachtige recensies: "Mooie koppeling tussen kinderlogica en volwassen absurdisme". Stuur een email naar info@liemerskunstwerk.nl o.v.v. 2=1 aanbieding en NAW gegevens.
Zo 12 november 14.30 uur- €10,- voor 2 pers. Rabobankzaal Het Musiater

Korenmiddag Vita Nova

GROESSEN - Het gemengde koor Vita Nova uit Groessen organiseert op zondag 12 november in zalencentrum Gieling in Groessen een korenmiddag.

Deelnemende koren zijn Zanglust uit Drempt, Regiokoor Select uit Beek, vrouwenkoor Vivace uit Ulft, Bel Canto uit Westervoort en het organiserende koor Vita Nova. De aanvang is 14.30 uur en de toegang is gratis. Na afloop verzorgt de firma Gieling een stamppottenbuffet waaraan voor twaalf euro kan worden deelgenomen.

Verlenging sponsoring

DUIVEN - Hockeyvereniging MHC De Westerduiven en Rabobank Arnhem en Omstreken hebben 20 oktober de samenwerking verlengd.

Voorzitter Joris van Wijk van de Duivense hockeyclub en Lidewijde Koot van Rabobank Arnhem en Omstreken hebben de tweejarige overeenkomst ondertekend.

Sponsor bedankt

ZEVENAAR - Met dank aan sponsor Tonnie Kaal van bowling- en partycentrum De Griethse Poort, hebben de spelers van het tweede elftal van S.D.Z.Z. de beschikking over prachtige nieuwe Nike tassen voor het seizoen 2017/2018. Namens technische staf en spelers hartelijk dank hiervoor.

Sponsor bedankt!

REGIO - Onlangs kreeg het meidenteam MO15-1 van DCS nieuwe tassen aangeboden door Toyota Bloemberg. Dit meidenteam komt uit in de 1e klasse.

De meiden zijn erg blij met de nieuwe tassen. Toyota Bloemberg ontzettend bedankt!

Gespreksgroep voor partners van mensen met autisme

DUIVEN - Je relatie- en gezinsleven kan onder druk staan als je partner een vorm van autisme heeft. Soms weet je niet hoe het verder moet. Gesprek hierover met lotgenoten onder deskundige begeleiding kan je verder helpen. In vijf avonden met de start op maandag 30 oktober.

Op 30 oktober start in Duiven een gespreksgroep voor partners van mensen met autisme. Tijdens de avonden wordt onder andere gesproken over de invloed van autisme op je gezinsleven en wat je van je partner mag verwachten. Uiteraard kunnen deelnemers ook eigen onderwerpen inbrengen. Heleen van den Hurk (begeleiding voor volwassenen met autisme) begeleidt de gespreksgroep met partners van mensen met autisme. De data: 30 oktober, 6, 13, 20 en 27 november.Tijd: 19.30 - 21.30 uur

De avonden worden gehouden op 't Holland 3, 6921 GX, Duiven. Aanmelden: via email: info@auti24.nl of 06 523.047.75. Aanmeldingen: maximaal 5 personen (doorgang vindt plaats bij minimaal 4 personen). Meer informatie: www.auti24.nl.

Tweedehandspeelgoed- en babyartikelenbeurs in Duiven

DUIVEN - Zaterdag 4 november houdt de stichting Tweedehandsbeurzen Duiven een tweedehands speelgoedbeurs in De Ogtent, Remigiusplein 9 in Duiven.

Allerlei speelgoed, sportkleding, zaal- of veldsportschoenen, carnavals- en verkleedkleding maar ook fietsen, skelters, steppen, speelgoedtentjes, zandbakken, buitenspeelgoed, decoratieve artikelen voor de kinderkamer en clubshirts. Ook alle harde babyartikelen zoals bedjes, badjes, boxen, kruiken, fietsstoeltjes, autostoeltjes, luieremmers, aankleedkussens, commodes, kolven en flessen zijn er te koop. Knuffels, kussens, videobanden en ondergoed kunnen niet verkocht worden.

Wie speelgoed of babyartikelen wil verkopen kan van zondag- op maandagnacht (dus van 29 op 30 oktober) vanaf 00.01 uur een nummer aanvragen op de site www.kledingbeursduiven.nl.

Men kan speelgoed en babyartikelen (voorzien van verkopersnummer en vraagprijs) op zaterdag 04 november aanbieden vanaf 08.30 tot 10.00 uur bij De Ogtent. De verkoop is van 12.00 tot 14.00 uur. Tussen 16.00 en 16.30 uur kan men opbrengst en de eventueel niet verkochte items weer ophalen. Meer informatie staat op de site.

Zoals gebruikelijk wordt bij de verkoper 20 procent van de opbrengst in mindering gebracht en bij de koper wordt het aankoopbedrag met 10 procent verhoogd. Na aftrek van kosten zal de opbrengst ten goede komen aan de voetbalverenigingen van Duiven, Loo en Groessen. Voor vragen kan men contact opnemen met Marian Hulscher op telefoonnummer 0316 281430.

Bijna vijfenveertig jaar in dienst bij Selman Transporten 'Theo Martens heeft een wereldprestatie neergezet!'