GN Arnhem

17 december 2016

GN Arnhem 17 december 2016


Toch Arnhemse Nieuwjaarsduik in Rijkerswoerdse Plassen

ARNHEM – Even leek het erop dat Arnhem in 2017 geen Nieuwjaarsduik zou hebben. Door gebrek aan vrijwilligers gooide de organisatie na 15 jaar de handdoek in de ring. Dankzij Runiversity wordt er dit jaar tóch een duik georganiseerd in de Rijkerswoerdse Plassen. De opbrengst gaat naar CliniClowns.

Initiatiefnemers Chantor van Beek en Kim Trouerbach zijn eigenaar van de Arnhemse loopgroep Runiversity en duiken zelf al een aantal jaren. Voorheen in Scheveningen, de laatste jaren in Arnhem. Na deelname in 2016 vernamen zij al dat dit hun laatste Duik in Arnhem zou kunnen zijn. Het idee om de organisatie voor 2017 zelf in handen te nemen werd zeker geopperd, maar tot voor kort nog niet opgepakt.

Enige tijd geleden besloten Van Beek en Trouerbach de Marathon van New York te gaan lopen, gesponsord voor de CliniClowns. Het stel zet zich in om een zo'n hoog mogelijk bedrag bij elkaar te verzamelen en daarmee trots de finish van de marathon te passeren. Op zoek naar sponsoracties kwam de Nieuwjaarsduik weer ter sprake en nog geen dag later werden de contacten gelegd. "Gaan we dit echt doen?" vroeg het stel zich nog heel even af. Maar de knoop werd al snel doorgehakt: de nieuwe website is inmiddels in de lucht, de soep is onderweg. Op 1 januari wordt er gewoon weer gedoken in de Rijkerswoerdse Plassen.

Waarom Trouerbach en Van Beek voor CliniClowns gaan duiken en rennen? Trouerbach legt uit: "Zelf hebben we gelukkig geen clown aan een bed hoeven ontvangen. In onze vriendenkring is dit wel het geval. De ervaring die deze kids hebben gehad hebben ervoor gezorgd dat wij stil staan bij het belang van een Lach!"

Unieke kinderkerstdienst in Arnhem

ARNHEM - In de kapel van de Baptistenkerk Arnhem Centrum zal op zaterdagavond 24 december een unieke kinderkerstdienst gehouden worden. Deze laagdrempelige viering is bedoeld voor kinderen in de basisschoolleeftijd en hun ouders en zal ongeveer 45 minuten duren.


Achter de kerk zal er een levende kerststal te zien zijn en kunnen de kinderen warme chocolademelk drinken bij een knapperend kerstvuur. Tijdens de viering wordt een kerstverhaal verteld en zullen er kerstliederen gezongen worden met live begeleiding. De kinderkerstdienst belooft een sfeervolle viering te worden die geschikt is voor zowel kerkelijke als niet-kerkelijke gezinnen.

Twee vieringen
Er zijn twee vieringen om 16.30 uur en om 19.00 uur. De toegang is vrij en de deuren gaan ong. 20 minuten voor aanvang open. De kapel van de Baptistenkerk Arnhem-Centrum ligt aan de Willem van Kleeflaan 6 (een zijstraat van de Velperweg).

Ontmoeting bij SWOA voor de Hindoestaanse ouderen

ARNHEM - "Als u behoefte heeft om mensen met een vergelijkbare (Hindoestaanse of andere) achtergrond te ontmoeten, kom dan naar onze samenkomst 'Milan' in het gebouw De Petersborg Slochterenweg 40 in Arnhem-Zuid."

"Wij komen twee keer per maand bij elkaar. Elke 1e en 3e donderdag van de maand. Ons programma bevat verschillende activiteiten zoals lezingen, voorlichtingsbijeenkomsten over gezondheid, bingo, Holyviering, zingen van Bhajans et cetera. We willen een vindplaats zijn voor ontmoeting, herkenning, gesprek, informatie, gezellig samenzijn en samen doen, waarbij we ons gelukkig en veilig kunnen voelen. Koffie en thee zijn voor u aanwezig en vaak ook wat fruit of wat lekkers. Iedereen is welkom!"

Kerstsamenzang in Eusebiuskerk

ARNHEM - Ook dit jaar wordt er op 18 december in de Grote of Eusebiuskerk van Arnhem weer een jarenlange traditie voortgezet: de kerstsamenzang voor iedereen.

Alle inwoners van Arnhem en omgeving kunnen weer - in deze prachtig grote Eusebiuskerk van Arnhem - samen de geliefde en bekende kerstliederen zingen. Het bekende Christelijke Mannenkoor 'Looft den Heere' uit Vaassen zal prachtige liederen ten gehore brengen. Dominee F.Z. Ort uit Dieren/Rozendaal zal een korte aansprekende ‘kerstboodschap’ verzorgen.

Het koor staat onder leiding van dirigent Freddy Veldkamp met medewerking van bariton Gert Pannekoek en pianist Jan Lenselink. De samenzang zal op het grote Strümphler-orgel worden begeleid door organist Jack Blok.

Het belooft, evenals vorige jaren, een zeer sfeervolle avond te worden. De toegang is gratis. Collecte bij uitgang in verband met de gemaakte kosten. De aanvang is om 20.00 uur. De kerk is om 19.15 uur open.

Parkeertip: parkeergarages Centraal / Musis / Rozet: na 18.00 uur 0,50 per uur.

Repair Café Arnhem

ARNHEM - Knoop eraf? Achterlicht van de fiets kapot? Een waterkoker die het niet meer doet? Neem het mee naar het Repair Café in De Groene Vos, Hommelseweg 41 op zaterdag 17 december van 11.00-14.00 uur.

Tijdens het Repair Café kun je langskomen met je kapotte spullen. Deze worden dan samen met deskundige reparateurs gemaakt. Op die manier is er ook een stuk kennisoverdracht.

Veel kapotte spullen zijn met een kleine reparatie weer te maken. Zo voorkomen we dat dit op de afvalhoop belandt en het bespaart een hoop kosten. Goed voor milieu en portemonnee.

Smartphone

Wil je tijdens een Repair Café het scherm van je smartphone (laten) repareren? Stuur dan zo snel mogelijk een e-mail naar repaircafe@degroenevos.nl met daarin een beschrijving van je telefoon. Voor overige reparaties is aanmelden niet nodig.

Meer informatie over het Repair Café vind je op www.degroenevos.nl.

Kerst-meezing-nacht in de Parel van Arnhem

ARNHEM – "Op kerstnacht zaterdag 24 december van 22.00 uur tot middernacht, zingen wij samen met u en de aanwezige musici traditionele kerstliederen. Deze samenzang zal plaatsvinden in Memorarium Gelderland dat speciaal is aangekleed in kerstsfeer met een levensgrote kerststal".

U kunt meezingen met Esther Kruiter of heerlijk luisteren naar de kerstverhalen door Gerard van Ommeren. Iedereen die deze kerstnacht met kaarslicht, intimiteit en samenzang wil meemaken, is van harte welkom.

De toegang is gratis
Wanneer u echter wilt bijdragen aan het behoud van dit monument, dan wordt uw gift bijzonder gewaardeerd tijdens de collecte op deze avond. Na afloop zal er tegen betaling koffie, thee, warme chocolademelk en glühwein geschonken worden vergezeld van een kersttraktatie. Van de kerstavond worden door Rob de Joode foto's gemaakt die na te bestellen zijn.
Na een grondige restauratie is dit monumentale gebouw, als voormalige Sint Jan de Doperkerk, geworden tot een van de mooiste rouw- en trouwlocaties van Arnhem en omgeving in de wijk Klarendal. Memorarium Gelderland heeft een gescheiden rouwcentrum. Daarnaast is er een binnencolumbarium (urnenmuren).

Memorarium Gelderland, Verlengde Hoflaan 74, 6822 ED Arnhem.
Meer informatie vindt u op: www.memorarium.nl.

Kerstversiering haken en breien in Bibliotheek Kronenburg

ARNHEM - Kinderen vanaf 8 jaar opgelet! Kom op woensdag 21 december gezellig kerstversiering breien en haken. Schuif tussen 15.30 tot 16.30 uur aan in het Kidz brei- en haakcafé in de Bibliotheek Kronenburg.

Deze maand staat het Kidz brei- en haakcafé helemaal in het teken van kerst. Dominique Struik, van wolwinkel ‘Draadjes en Zo’ helpt iedereen – met of zonder brei- en haakervaring – goed op weg. Verder staat er voor de kinderen een glaasje limo en wat lekkers klaar.

Het Kidz brei- en haakcafé vindt plaats op woensdag 21 december van 15.30 tot 16.30 uur in de Bibliotheek Kronenburg. Inschrijven is niet nodig. Meer informatie staat op: www.bibliotheekarnhem.nl/agenda.

Kerstman leest voor in bieb

ARNHEM - In de kerstvakantie bezoekt de kerstman alle vestigingen van de Bibliotheek én de jeugdbibliobus. Kom langs en luister naar zijn betoverende verhalen.

Voorlezen is leuk, voorgelezen worden is natuurlijk nog leuker! Alle kinderen zijn in de kerstvakantie van harte welkom om te komen luisteren naar de magische verhalen van de kerstman. Wanneer de kerstman waar te vinden is, staat hieronder vermeld.

Woensdag 21 december in de Jeugdbibliobus op de volgende standplaatsen:

12:15 - 13:30 uur in Malburgen-West bij de Spil
13:45 - 15:00 uur in Malburgen-Oost bij de Malburcht
15:15 - 16:15 uur in Immerloo bij het Brandenburgseplein

Vrijdag 23 december van 11.00 tot 12.00 uur in de Bibliotheek Rozet

Vrijdag 23 december van 15.00 tot 16.00 uur in de Bibliotheek Kronenburg

Zaterdag 24 december van 13.00 tot 14.00 in de Bibliotheek Presikhaaf

Iedereen is welkom voor deze gratis activiteit en vooraf aanmelden is niet nodig.

Kerst op Landerij De Park

BETUWE - Op 23 december is het Kerst op Landerij De Park. Er is een programma met veel leuke activiteiten: in de kinderboerderij is een levende kerststal, u kunt een bezoekje brengen aan de kerstman, de diashow bij Kindergroen bekijken en bij de Lingemobiel luisteren naar mooie verhalen.

Ook muzikaal valt er het nodige te genieten: Het rk-dameskoor uit Valburg treedt op en het Elster barbershopkoor Between Two Rivers zingt bekende kerstsongs.
Kinderen kunnen marshmallows bakken en meedoen aan een bijzondere engeltjes-speurtocht. Tussendoor opwarmen? Bij de medewerkers van Droom! kan men terecht voor heerlijke glühwein, warme chocomel en erwtensoep.

Het programma duurt van 17.00 tot 20.00 uur. De toegangsprijs bedraagt 2,00 voor volwassenen (Gelrepashouders betalen 1,00 euro) en kinderen hebben gratis toegang. Meer info staat op www.landerijdepark.nl.

SWOA blijft actief in Schuytgraaf

ARNHEM - Misschien is het al opgevallen, de ruimte van SWOA aan het Lemoen is dicht sinds 1 oktober. Dit heeft te maken diverse factoren. SWOA heeft bewust deze keuze gemaakt omdat de doelgroep 55+ minder aansluit bij activiteiten binnen de locatie. De locatie kreeg een andere rol in de wijk en dat past niet meer de visie van SWOA.

Dit betekent echter niet dat SWOA niet meer actief is in de wijk. De samenwerking met andere organisaties en het ondersteunen bij burgers voor burgerinitiatieven of andere activiteiten is nog steeds een van de werkzaamheden die binnen de organisatie passen.

Heb jij leuke ideeën of een vraag dan kan je altijd contact opnemen met een van onze collega’s uit Team Zuid info@swoa.nl of 026 3272266.

Kinderboeken komen tot leven in de BiebBios

ARNHEM - In de kerstvakantie transformeert de Bibliotheek Arnhem in een heuse bioscoop. De BiebBios toont verfilmingen van diverse kinderboeken.

Op de volgende data en locatie gaat steeds om 14.00 uur een film van start:

Woensdag 28 december in de Bibliotheek Presikhaaf
Vrijdag 30 december in de Bibliotheek Kronenburg
Woensdag 4 januari in de Bibliotheek Presikhaaf
Donderdag 5 januari in de Bibliotheek Rozet

Vriendjes, vriendinnetjes, broers en zussen: iedereen is welkom om gezellig naar de BiebBios te komen! De toegang is gratis, ook voor grote groepen, maar geef dan wel even het aantal bezoekers door via klantenservice@bibliotheekarnhem.nl.

Kerstbingo

ARNHEM - Op zaterdagavond 17 december van 19.30 tot 22.30 uur houdt wijkvereniging Het Duifje/Immerloo II haar jaarlijkse kerstbingo.

De avond bestaat uit acht rondes, waarbij 30 euro per ronde te winnen is. Een boekje voor de hele avond kost vanaf 4 euro. Ook is er een hoofdprijs te winnen van 75 euro. Zaal open om 19.00 uur. De avond is in Eilandstaete, Abe Lenstrahof 132 in Arnhem.

Leuke luitjes uit Arnhem gezocht

ARNHEM - Wie wil er mee? Iedereen heeft zijn eigen hobby's, maar het is gezelliger om dat met een leeftijdsgenoot te doen. En die zijn vaak dichterbij dan je denkt. Op www.leukeluitjes.nl vind je leuke luitjes die ook willen fietsen, handwerken of een museum willen bezoeken. Wat is www.leukeluitjes.nl?

Op www.leukeluitjes.nl kun je buurtgenoten vinden die dezelfde hobby’s hebben als jij. Je bent echt niet de enige die graag wandelt, handwerkt, koffie drinkt of naar een concert gaat. En samen is toch leuker?

Hoe werkt het? Zo eenvoudig als mogelijk. Aanmelden is gratis. We hebben natuurlijk wel je postcode en je emailadres nodig. De postcode is nodig om te bekijken wie er dichtbij woont. En je emailadres is belangrijk om contact met de ander te leggen. Mensen met dezelfde interesse die bij elkaar in de buurt wonen, krijgen namelijk elkaars e-mailadres om contact te leggen. Je kunt zelf bepalen of en wanneer je samen iets leuks gaat doen.

Een van de oprichters is Ronald Scheffer (Oosterbeek): "Ik hou zelf heel erg van gezelligheid en gun dat anderen ook zeer. Jongeren vinden elkaar via internet, maar voor 60-plussers zijn die apps niet zo geschikt. Juist voor hen is www.leukeluitjes.nl opgericht. De eerste aanmeldingen uit Oosterbeek en omstreken zijn binnen. Ik zoek vooral mensen die willen fietsen of culturele uitstapjes willen doen.”

Wat vind jij leuk? Kaarten, wandelen, fotograferen, samen eten, naar theater of museum. Het is allemaal welkom. Laat het ons weten en meld je aan! Dan kijken wij of we voor jou een buurtgenoot kunnen vinden die hetzelfde leuk vindt. Gezellig!

Welzijnsorganisatie SWOA bruisende organisatie

Foto: Simon Schutter Fotografie

ARNHEM - Sinds 2007 is SWOA in het bezit van het certificaat Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector (HKZ), onderdeel Sociaal cultureel werk/ Welzijn ouderen. Het keurmerk van HKZ staat voor duurzame kwaliteitsverbetering in zorg en welzijn: onafhankelijk en betrouwbaar.

SWOA heeft als een van de eerste organisaties de nieuwe normen gevolgd waarin meer aandacht is voor de resultaten en praktijk. Elk jaar wordt SWOA beoordeeld door het Keurmerkinstituut. Eenmaal in de drie jaar vindt er een grote herbeoordeling plaats. Deze is onlangs uitgevoerd. Tijdens deze herbeoordeling hebben medewerkers van het Keurmerkinstituut gesprekken gevoerd met beroepskrachten, vrijwilligers en klanten van SWOA. In de rapportage spreken de auditoren uit SWOA een bruisende organisatie te vinden en dat SWOA haar positie in het sociale domein goed invult. Op 5 december heeft SWOA weer het certificaat ontvangen.

Achtergrondinformatie HKZ
Met het HKZ-keurmerk kunnen organisaties en praktijken laten zien dat zij serieus werk maken van kwaliteit van zorg en dat ze voldoen aan de eisen die daaraan gesteld worden door klanten, professionals en relevante stakeholders. Een organisatie met het HKZ-keurmerk heeft intern de zaken goed op orde, stelt de klant centraal en werkt voortdurend aan het verbeteren van de zorg- en dienstverlening.

Wel zijn is lekker in je vel zitten. Doen wat je leuk vindt geeft energie en balans in je leven. SWOA stimuleert mensen te ontdekken wat ze nog wél kunnen en hun talenten te gebruiken. Zelf zoveel mogelijk uit het leven halen. Dát is waar SWOA voor staat.

Mensen kloppen om verschillende redenen bij SWOA aan. Minder alleen zijn, meer bewegen, andere mensen leren kennen, naar buiten kunnen, uitstapjes maken, zich nuttig maken voor de samenleving, creatief bezig zijn en meer in evenwicht komen (www.swoa.nl).

Uilenexcursie rond kasteel Doorwerth

Foto: GLK

DOORWERTH – De boswachter van Geldersch Landschap en Kasteelen organiseert woensdag 21 december een bosuilenexcursie rond kasteel Doorwerth.

De bosuil is de meest voorkomende uil in Nederland. Er zijn ongeveer 5500 broedparen in ons land. Desondanks ziet men hem zelden en hebben de meeste mensen hem zelfs nog nooit in het echt gehoord. En dat terwijl iedereen het geluid van de bosuil kent. De bosuil is namelijk de enige uil die heel duidelijk oehoe roept. Het is zelfs zo dat in Amerikaanse griezelfilms waarin een uil voorkomt, het geluid van de Europese bosuil eronder wordt gezet. ‘Oehoe’ kan heel angstig klinken in een donker bos. De rillingen lopen dan bij veel mensen over het lijf.

Start om 19.00 uur op de parkeerplaats van kasteel Doorwerth, Fonteinallee 2b, 6865 ND Doorwerth. Duur: ca. 2 uur. Deelname: 7,50 euro, kinderen 10 tot en met 12 jaar 5,00. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen respectievelijk 5,00 en 2,50 euro op vertoon geldige donateurskaart.

Stilte is noodzakelijk. Daarom kunnen kleine kinderen (tot 10 jaar) en honden niet mee. Hou rekening met de weersomstandigheden. Het kan koud, nat en zelfs glad zijn. Neem een lampje mee. Tenslotte: het weer heeft invloed op de waarnemingen. Reserveren is noodzakelijk via www.glk.nl/evenementen. Informatie: Henk Huizing; 06 51966359.

'Dans met je hart' danst voor 3FM Serious Request

Foto: @sfoto.sjemi

VELP – Dit jaar slaan verschillende dansgroepen en andere acts alweer voor de vijfde keer op rij, hun handen ineen om geld op te halen voor 3FM Serious Request met Dans Met Je Hart.

Met dans-acts, de Belgische singer-/songwriter Stoomboot, een dans met je hart-veiling en veel publiek gaat de organisatie proberen een recordbedrag op te halen! Dit jaar voor de stille ramp: longontsteking. Elk jaar sterven er 900.000 kinderen onnodig aan longontsteking. Help je mee dit aantal terug te dringen? Kom dan ook op 18 december om 15:00 uur bij Kastanjelaan 13 te Velp. Ben je verhinderd? Geen nood! Doneren kan ook via: http://www.kominactie.nl.3fm.nl/dans-met-je-hart

Serious Request
3FM Serious Request is een samenwerking van 3FM en het Nederlandse Rode Kruis. Elk jaar vragen zij samen aandacht voor een stille ramp en proberen met deze actie zoveel mogelijk geld op te halen. Al het geld dat 3FM via alle acties in Nederland verzamelt, gaat rechtstreeks naar het Rode Kruis. 3FM Serious Request zet zich dit jaar in voor slachtoffers van de stille killer: longontsteking.

Een stille ramp die elke 35 seconden een kinderleven eist! Elk jaar sterven meer dan 900.000 jonge kinderen aan een longontsteking. Een longontsteking is erg gevaarlijk, maar hoeft niet dodelijk te zijn. Met de juiste middelen en kennis is longontsteking eenvoudig te voorkomen en/of te behandelen.

Kerstliederen voor goed doel

ARNHEM - Twintig klarinettisten van de Gelderse Klarinetstudio spelen op zaterdag 17 december van 12.00 tot 13.00 uur samen kerstmuziek in de hal van De Rozet in Arnhem.

Met hun muziek willen ze geld inzamelen voor de organisatie 'Musicians without Borders', een internationale organisatie die de kracht van muziek inzet om etnische, religieuze en politieke verschillen te overbruggen en de wonden van oorlog en conflict te helen. Wilt u de klarinetleerlingen helpen dit goede doel te steunen? Kom dan langs om u onder te dompelen in de kerstklanken van het klarinetchoir en draag bij aan dit mooie doel. De toegang is gratis; er is een collecte voor het goede doel.

Kerstconcert Cappella ad Fluvium

ARNHEM - Cappella ad Fluvium zingt werken van Schütz 'mit großer Freude!'. Het Arnhemse projectkoor Cappella ad Fluvium viert dit jaar het geboortefeest van kerst graag samen met haar publiek bij dit concert met jubelende vroegbarokke muziek van Heinrich Schütz.


De Historia von der Geburt Jesu Christi is vrolijk, melodieus en van een grote muzikale rijkdom. Devan Schütz zo befaamde verbintenis tussen tekst en muziek zorgt voor een maximale zeggingskracht. Het publiek kan zich laten meevoeren door dit prachtige muzikale verhaal, waarbij het koor onder leiding van dirigent Dirkjan Horringa samenwerkt met Castello Consort. Dit barokensemble bestaat uit barokviolen, zinken, blokfluiten, trombones, orgel, theorbe, dulciaan en
een violone.

Een drietal solisten maakt het geheel compleet. Naast de Historia staan nog andere werken van Schütz op het programma, waarin het kerstverhaaleveneens virtuoos feestelijk is getoonzet.
Meer informatie en voorverkoop via www.adfluvium.nl. Het concert is op zaterdagavond 17 december om 20.15 uur in de Walburgiskerk, Walburgisplein 1, Arnhem.

Met SWOA aan het kerstdiner

ARNHEM - Eind december is er op verschillende locaties van SWOA een kerstdiner voor ouderen uit Arnhem. De vrijwilligers van SWOA zorgen met de gratis aangeboden ingrediënten van Jumbo voor een heerlijk diner. Daarnaast kan men genieten van een koor, Diner-dansant of een kerstverhaal.

Deelname aan het kerstdiner kan al vanaf 6,50 euro per persoon. Reserveer snel want vol is vol. Hieronder per locatie een overzicht waar en wanneer er een kerstdiner is.

De Petersborg (Slochterenweg 40, Arnhem). Dinsdag 20 december zaal open 17.30 uur, 18.00 - 21.30 uur diner. Deze avond is er een muzikale omlijsting door gospelkoor Desire. Deelname: 6,50 en 5,00 euro per persoon met GelrePas
Aanmelden/kaartverkoop: via de receptie van De Petersborg: 026 3230850.

De Weldam (Middachtensingel 39, Arnhem). Dinsdag 20 december van 16.30 – 19.00 uur. Deze avond treedt het Weldamkoor op en is er live kerstmuziek. Deelname: 6,50 en 5,00 euro per persoon met GelrePas. Aanmelden/kaartverkoop: via de receptie van De Weldam: 026 3611741.

De Gaanderij (Driemondplein 1, Arnhem). Vrijdag 23 december van 16.00 - 19.30 uur. Diner-dansant door Corry Roelofsen met een kerstshow. Deelname: 6,50 en 5,00 euro per persoon met GelrePas. Aanmelden/kaartverkoop: via de receptie van De Gaanderij: 026 3810265.

Het Bruishuis locatie diner: Geniet in het Bruishuis, Akkerwindestraat 1-25, Arnhem. Zondag 25 december 14.30 - 19.00 uur. Er wordt een kerstbingo gehouden en ook komt de kerstman op bezoek om een kerstverhaal voor te lezen. Deelname: 10,00 euro. Aanmelden/kaartverkoop: de heer en mevrouw Zuidwijk: 06 11340257.

Eigentijdse kerk organiseert kerstavondfeest met live muziek

ARNHEM - C3 Arnhem, een moderne kerk voor alle leeftijden, gooit deze Kerst de deuren wijd open voor een feestje. Geen traditionele kerstnachtmis of kerstdienst maar een staande receptie.

Iedereen is welkom voor een gezellig feest met een hapje, drankje en live kerstmuziek op de achtergrond. Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis op kerstavond, zaterdag 24 december van 20:30-22:00 uur. De kerstviering is in de Olympus College theaterzaal, Olympus 11, Arnhem (Malburgen). Meer informatie staat op www.c3arnhem.nl.

Crowdfunding-campagne voor Myanmar

HUISSEN - In januari reist operatiekamerverpleegkundige Aly Boven, samen met twee chirurgen, naar Myanmar (het voormalige Birma) om daar in een Lepraziekenhuis te assisteren bij operaties en workshops te geven aan lokale operatieverpleegkundigen.

Omdat ze daar niet met lege handen aan wil komen is ze Crowdfunding-campagne gestart. Met de opbrengst wil ze niet alleen de reis betalen, maar ook speciale operatiekamerschoenen aanschaffen voor al het operatie-personeel in het ziekenhuis. “Ik ga in Myanmar een les verzorgen voor de lokale operatiekamerassistenten over hygiëne in de operatiekamer. Hoe beter de hygiëne, hoe kleiner de kans op infecties na de operatie. Dat valt niet altijd mee met de beperkte middelen die ze daar hebben. Ik zou voor het ziekenhuis het liefst voor iedereen een goed paar operatiekamerschoenen willen kopen. Dat zou enorm helpen in het voorkomen van infecties.”

Op internet startte ze een Crowdfundingcampagne. Familie en vrienden maakten een gift over en inmiddels is er bijna 1500 euro binnen via de Crowdfundingwebsite. “Ik ga voor 2000, zodat ik genoeg geld heb voor schoenen, maar wellicht ook nog voor andere helpmiddelen voor het Lepraziekenhuis kan aanschaffen.”
De twee Nederlandse chirurgen Wim Theuvenet en David Schiettecatte zullen in opdracht van Leprazending hersteloperaties uitvoeren aan (onder andere) handen en voeten. Niet alleen leprapatiënten, ook slachtoffers met brandwonden en kinderen met aangeboren afwijkingen (zoals klompvoeten) komen naar dit specialistische ziekenhuis om te worden geopereerd. Meer info staat op www.leprazending.nl/alyboven.

Kerstconcert Sing a long

ARNHEM - Zondagmiddag 18 december om 16.00 uur verzorgt muziekvereniging Crescendo het inmiddels traditionele kerstconcert in de Lucaskerk in Elden. Dit jaar zullen vocalisten Inge en Martijn Schenk uit Huissen een aantal solonummers ten gehore brengen, maar ook het publiek uitnodigen om gezellig mee te zingen met de bekende kerstnummers.

Verheug u op herkenbare populaire kerstdeuntjes als All I want for Christmas, Do they know it's Christmas en Let it snow waarbij u luidkeels kunt meezingen. Maar leun ook ontspannen achterover en luister naar het orkest en naar solozang.

Inge en Martijn Schenk delen hun liefde voor elkaar en voor muziek. Zij hebben ervaring bij diverse koren als (solo)zangers, als muzikant en dirigent. 'We vinden het geweldig dat wij met Crescendo in de mooiste tijd van het jaar muziek mogen delen met zovelen!'

Behalve het harmonieorkest, dat onder leiding staat van Sander Waamelink, zal ook het leerlingenorkest onder leiding van Chiel Zomer van zich laten horen met zowel kerstmuziek als vrolijke deuntjes.

Chocolademelk en glühwein

Het concert wordt gezellig afgesloten met een beker warme chocolademelk of een glaasje glühwein. Het concert is gratis toegankelijk, een vrijwillige bijdrage is welkom zodat de kosten gedekt kunnen worden. Meer informatie staat op         www.crescendo-elden-arnhem.nl.

Herhaling lezing Rodin

ELST - Door de recente grote belangstelling voor de lezing over 'Rodin Genius at work' wordt deze op zondagmiddag 18 december herhaald.

Kunsthistorica Marieke van der Heijden geeft de lezing deze keer in het Schilderlokaal van Creatief Collectief Elst in het gebouw De Wieken aan de Pr. Irenestraat 49 (ingang zijpad). Tijd: 15.00 - 17.00; Lokaal open vanaf 16:45 uur.

De toegangsprijs is een vrijwillige bijdrage aan de uitgang. Aanmelden via info@creatiefcollectiefelst.nl of 06 19324660.

Uniek Sporten, het loket voor aangepast sporten

ARNHEM - Sporten en bewegen is niet alleen goed voor je gezondheid, het is ook erg leuk om te doen. Tijdens het sporten en bewegen werk je aan een goede conditie en bouw je sociale contacten op. Een beperking hoef zeker geen belemmering te zijn om te sporten of te bewegen!

Heb je een beperking en wil je graag sporten? Mogelijk vraag jij je af wat de mogelijkheden zijn en of er een activiteit bij zit die jij zou kunnen beoefenen? Misschien wil je een sportadvies, of zit je met vragen over bijvoorbeeld financiële ondersteuning, hulpmiddelen of het zoeken van een maatje. Uniek Sporten helpt je bij al dit soort vragen en bij het vinden van een geschikte vorm van sport of bewegen.

Ondersteuning sportaanbieders. Ben je een sportaanbieder, trainer/coach of vrijwilliger en heb je ondersteuning nodig bij het opzetten, continueren of verbeteren van de activiteiten voor mensen met een beperking? Uniek Sporten kan hierbij ondersteunen.

Uniek Sporten, regio Arnhem is actief in de gemeenten Arnhem, Doesburg, Duiven, Lingewaard, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rozendaal, Westervoort en Zevenaar.

Het laatste nieuws op gebied van aangepast sporten in de regio Arnhem is te vinden via de app en de website www.unieksporten.nl. De agenda geeft een overzicht van de lokale en landelijke activiteiten die de komende tijd plaatsvinden. Ook kun je ervaringsverhalen lezen en je kunt filmpjes bekijken.

De diensten zijn kosteloos en je kunt vrijblijvend contact opnemen via info@unieksporten.nl / 026 3523580.

Arnhemse Yvonne Sietsma fietste door Nicaragua voor WereldOuders

ARNHEM - De Arnhemse Yvonne Sietsma fietste van 18 tot en met 27 november door de jungle van Nicaragua om geld in te zamelen voor stichting WereldOuders. Zij haalde een bedrag op van 3877 euro.

Afgelopen zondag kwamen de deelnemers aan op Schiphol na een 9-daagse mountainbikereis vol pittige beklimmingen en heftige afdalingen door de ongerepte natuur van Nicaragua. Tijdens de reis bezochten zij de projecten van WereldOuders om met eigen ogen te zien waar het geld aan wordt besteed.

"Vooraf weten waarvoor je fiets, is anders dan daadwerkelijk fietsen door een prachtig land waar mensen in onze ogen weinig hebben. Met eigen ogen zien en beleven wat WereldOuders doet voor kinderen die er alleen voor staan maakt deze tocht zo bijzonder. Dit was een tocht om nooit meer te vergeten."

De Nicaragua Volcano Challenge is een uitdagende mountainbiketocht waarbij de deelnemers op een bijzondere manier de projecten van WereldOuders in Nicaragua en het land leren kennen. Ze ontmoeten de kinderen waar WereldOuders zich voor inzet en logeren in de familiehuizen. Het geld dat zij met hun uitdaging weten te werven, is bestemd voor de kinderen en projecten van WereldOuders. In totaal haalde de groep een bedrag op van ruim 41.000 euro.

Tijdens de reis fietsen de deelnemers 400 kilometer in zes fietsdagen; van Jinotepe via Popoyo en het eiland Ometepe naar Granada. De route bestaat uit tracks door het tropisch regenwoud, langs het strand, door koloniale stadjes en door de dichtbeboste paden langs vulkanen. Het grootste gedeelte van de tracks zijn onverhard. De Nicaragua Volcano Challenge is een ultieme combinatie van sportief bezig zijn en goed doen, geschikt voor zowel de beginnende als de gevorderde mountainbiker.

Meer informatie over de Nicarague Volcano Challenge staat op www.inactievoorwereldouders.nl/volcanochallenge.

Clubs uit Arnhem halen 34.991 euro op

ARNHEM – Lotenverkopers van sport-, cultuur- en hobbyverenigingen hebben dit jaar weer fanatiek loten van de Grote Clubactie verkocht.

De opbrengst van verenigingen uit Arnhem is in totaal 34.991 euro. De jaarlijkse financiële injectie die clubs door de Grote Clubactie krijgen, is onmisbaar voor onder meer de aanschaf van materialen, het inrichten van het clubhuis of het organiseren van activiteiten. Met de opbrengst worden in heel Nederland meer dan 10.000 doelen gerealiseerd.

17 / 36

La Coupe Hairstyling, dè kapper van Arnhem Zuid!

ARNHEM - Met een mooie Gold Award 2016 op zak, waarbij klanten een waardering cijfer tussen de 9,5 en 10 gaven, maken zij al vele mensen blij! De professionele haarstylisten van La Coupe Hairstyling geven u graag passend advies over uw kapsel. Zij kijken naar u en uw haar en weten zo wat perfect bij u past. Door middel van kleurdoeken kunnen zij bepalen welke kleur u mooier maakt, een koele of juist een warme haarkleur. Het volgen van trainingen en workshops is voor het team een must zodat de hoge kwaliteit gewaarborgd blijft.

Omdat de feestmaand niet voor iedereen een feestmaand is, zetten de kappers van La Coupe zich in voor Linda Foundation en knippen zij gratis mensen die hiervoor bonnen hebben ontvangen. "Wij helpen in deze kersttijd graag mensen, die zich normaal geen bezoekje aan ons kunnen veroorloven. Geven voelt nog beter dan krijgen", aldus eigenaresse Sylvia van Dodewaerd

Voor 2017 staat een mooie lancering gepland van een honderd procent biologische productlijn van Biolage Raw. Hiervoor worden uitsluitend natuurlijke grondstoffen gebruikt, zoals quinoa en grapefruit en is parabenen- en siliconenvrij. Hierbij wordt de saloninrichting ook aangepast en kunnen er oude verpakkingen gerecycled worden, waarbij u op de volgende aankoop altijd 1 euro retour krijgt.

Het gehele team van La Coupe Hairstyling wenst u fijne feestdagen en een geweldig, gelukkig en vooral gezond 2017!

La Coupe Hairstyling, Ridderkerkpad 3, Arnhem, www.lacoupehairstyling.nl.

Nieuw aan de Wichard van Pontlaan 12 in Arnhem Nagelstudio Mary voor verzorgde nagels!

ARNHEM – Je handen zijn je visitekaartje. Dus moeten die er uiterst verzorgd uitzien. Dat kan vanaf nu in Nagelstudio Mary tegen een uiterst vriendelijke prijs. En... je kunt er kiezen uit alle soorten behandelingen, want nagelstyliste Mary Verzandvoort is allround gediplomeerd!

Bij Nagelstudio Mary kun je terecht voor de jou gewenste behandeling. Of het nu gaat om acryl- of gelnagels. Samen met de klant bepaalt Mary wat het meest geschikt voor jouw nagels is. "Acrylnagels zijn steviger, gelnagels daarentegen natuurlijker. Maar voor iedereen is het verschillend. Hoofdzaak is dat je nagels en handen er netjes en verzorgd uitzien", aldus Mary, die sinds 1 december haar eigen gezellige nagelstudio heeft.

Voor de creatievelingen onder ons is het ook mogelijk om de nagels te laten voorzien van nail-art. "Er is heel veel mogelijk. Ook voor een enkel maal, bijvoorbeeld voor een feestje, of met de kerst of voor de carnaval."

Ook nagelbijters hebben veel baat bij kunstnagels. "Ze hebben vaak al binnen enkele weken resultaat. Je ziet bij hen de natuurlijke nagel groeien en gezonder worden. Op den duur ben je helemaal van het probleem af!"

Nagelstudio Mary werkt met het wereldwijdbekende en professionele merk Magnetics. Ter kennismaking genieten de cliënten tegen inlevering van de advertentie in dit Gemeente Nieuws liefst 20 procent korting!

Nagelstudio Mary, Wichard van Pontlaan 12, Arnhem; 06 49510145; ook te volgen op Facebook.

Gratis skiën en schaatsen bij Winterwonderland Rijnhal

ARNHEM - Het echte winterweer laat nog even op zich wachten, daarom haalt Decathlon Arnhem in samenwerking met Indoor Ski Arnhem de winter naar ons toe! Op vrijdag 23 en zaterdag 24 december wordt een deel van de parkeerplaats van de Rijnhal omgetoverd tot een mini-Winterwonderland.

Tijdens dit tweedaagse evenement krijgt jong en oud de unieke kans om gratis ski's en schaatsen te testen, want voor de ingang van Decathlon Arnhem komt zowel een ski- als schaatsbaan! Onder begeleiding van een professionele skileraar kan er gebruik worden gemaakt van een mobiele skibaan, en er is mogelijkheid tot vrij schaatsen op de schaatsbaan. Schaatsen en ski's worden door Decathlon beschikbaar gesteld en zijn ter plekke beschikbaar.

Bij deze winterse sferen horen natuurlijk ook wat lekkernijen, dus ook daar is aan gedacht. Om het af te maken wordt het geheel sfeervol aangekleed en is er gedurende beide dagen kerstmuziek te horen. Decathlon Arnhem is vrijdag 23 december geopend van 10:00 tot 21:00 uur en zaterdag 24 december van 10:00 tot 18:00 uur.

Grijp deze unieke kans met beide handschoenen aan en kom, voor het winterseizoen begint, alle benodigdheden voor een geslaagde wintervakantie uitproberen. Wij zullen u met een warme glimlach ontvangen bij het prachtige winterevenement op de parkeerplaats bij de Rijnhal!

Decathlon Arnhem (Rijnhal), Olympus 1, 6832 EL Arnhem 026-2022600,
www.decathlon.nl.

Badminton Club BC Ellaar voor junioren en senioren

ARNHEM - Badminton Club Ellaar bestaat uit junioren en senioren. Er wordt gespeeld op recreatie-en competitie niveau.

Oorspronkelijk was BC Ellaar een jeugdvereniging, maar sinds 2013 is de club samen gegaan met de Arnhemse Badmintonclub die uitsluitend uit seniorenleden bestond. De leeftijd van de junioren is van 6 tot en met 17 jaar (meisjes en jongens). Na de jeugdafdeling te hebben doorlopen, kunnen zij doorstromen naar de seniorenafdeling.

Onze doelstelling is om een nog grotere jeugdgroep te interesseren en te activeren voor badminton in de breedste zin van het woord. Ook willen wij de senioren uitnodigen om eens te komen kijken bij onze club en een shuttletje mee te slaan. Een mix van plezier en sportiviteit staat voorop en is de sleutel.

Naast de reguliere speel- en trainingsdagen organiseert BC Ellaar ook andere activiteiten, bijvoorbeeld het gezellige familietoernooi aan het einde van het seizoen.

"Graag willen wij je uitnodigen om eens op een woensdagmiddag (junioren) of op een dinsdagavond (senioren) mee te komen spelen. De recreatiejeugd speelt elke woensdagmiddag van 16:30 tot 18:00 uur. De senioren, zowel recreatie als competitie spelen op dinsdagavond van 20.00-22.00 uur.

BC Ellaar, speelt en traint in de Spelzaal Venlosingel, Boshovenstraat 6 in Arnhem (De Laar Oost, naast de basisscholen De Laarhorst & Anne Frank en Toermalijn). "Via onze website www.bcellaar.nl vind je alle informatie."

In verband met de kerstvakantie (week 52-2016 en week 1-2017) is de sportzaal aan de Venlosingel gesloten. Hierdoor vervallen de speeltijden van dinsdag 27 december tot en met vrijdag 6 januari.

Foto-expositie in Malburgstaete

ARNHEM - Van 15 december tot 16 januari is er in Pleyade lokatie Malburgstaete een foto expositie over bewoners uit de wijk Malburgen te bezichtigen.

Het is voor mensen soms moeilijk aansluiting te vinden met de wereld om hen heen. Binnen het project kwartiermaken in Malburgen worden wijkbewoners geholpen om mee te doen en erbij te horen. Met succes! Sociaal fotograaf Wim van der Meer maakte portretten van twaalf wijkbewoners die gedurende anderhalf jaar gevolgd zijn. Foto’s waarin zichtbaar wordt wat meedoen in het dagelijks leven betekent.

Iedereen is welkom bij de expositie van deze foto’s en de verhalen erachter in het restaurant van Malburgstaete. Elke dag geopend van 10.00 tot 19.00 uur.

De expositie wordt geopend op donderdag 15 december om 10.30 uur. Malburgstaete, Sint-Gangulphusplein 1 in Arnhem.

Dierengeluiden: Winter

OVERBETUWE - In de winter is er ook van alles te zien op het Landgoed Overbetuwe. De meeste paddestoelen zijn nu verdwenen, maar de Tonderzwam is er nog.

Het vruchtlichaam van deze zwam is meerjarig en dus het hele jaar door te zien op dezelfde plek. Het is een hoefijzervormige zwam die tot 50cm groot kan worden. Vroeger werd het vruchtlichaam van deze zwam door de boeren gebruikt om warm te blijven. Ze braken dan een stuk af en legden dit in de hete as van het vuur, het vruchtlichaam nam dan zoveel warmte op dat het tussen de kleren een halve dag warmte afgaf. Verder werd de kern ook wel gekneusd waardoor het licht ontvlambaar werd. Met de vonken van een vuursteen was het dan gemakkelijk tot ontbranding te brengen en zo kon men een kampvuur aan leggen.

Chili & Ice (hot fashion for cool prices) viert eenjarig bestaan

ARNHEM – Onlangs is de winkel Chili & Ice op winkelcentrum Presikhaaf alweer één jaar actief. Het is een modezaak met voornamelijk dameskleding tegen alleszins vriendelijke prijzen. Chili & Ice heeft inmiddels al drie filialen en voor het jaar 2017 staan er nog een paar in de planning, vertelt eigenaresse Dagmar Norder trots.

Chili & Ice ('hot fashion for cool prices') biedt jonge dynamische en nette mode voor dames in de maten 34 tot en met 46. De collectie wordt constant aangevuld en het is de moeite waard om regelmatig eens binnen te kijken! Bovendien is er een leuk assortiment schoenen, laarzen, modieuze tassen en decoratie artikelen. Ook is er een herencollectie.

December is een dure maand, maar bij Chili & Ice niet! De modezaak geeft liefst vijftig procent korting op de gehele collectie in de maand december.

Chili & Ice, Winkelcentrum Presikhaaf, Hanzestraat 86, Arnhem. Wilt u op de hoogte blijven van de nieuwe collectie of aanbiedingen volg Chili & Ice dan via facebookpagina: chili&ice of instagram: chili.ice123.

Kleinschalige zorg in unieke omgeving

Foto: Huiskamer Villa Saksen Weimar

ARNHEM - In Arnhem-Noord en in Arnhem-Zuid (Elden) bevinden zich twee van onze zorgvilla's: Villa Saksen Weimar en Villa Oosterveld. De situering in prachtige historische en monumentale panden zorgen voor een unieke en sfeervolle woonomgeving.

Stepping Stones Home & Care is gespecialiseerd in het verlenen van zorg aan mensen met dementie. Onze zorgmedewerkers werken vanuit een visie waarin veel individuele aandacht en warme, belevingsgerichte zorg centraal staat.

Villa Oosterveld
Is een monumentaal 19e-eeuws landhuis met een parkachtige tuin.
Het biedt een kleinschalige woonomgeving met professioneel hoogstaande zorg aan achttien ouderen. De kamers in Villa Oosterveld kenmerken zich door de hoge ramen, plafonds met rozetten en fraaie lambrisering. De landelijke omgeving kent veel groen en het historische centrum van Elden bevindt zich op loopafstand.

Villa Saksen Weimar
Is gevestigd in de voormalige Saksen Weimar kazerne. Deze zorgvilla kent drie kleinschalige woongroepen voor ongeveer 15 bewoners. De imposante huiskamer die boven de poortingang ligt, is bijzonder fraai en sfeervol door de hoge plafonds en karakteristieke elementen. Rond de villa ligt de nieuwbouwwijk Saksen Weimar, waar veel jonge gezinnen met kinderen wonen. De villa ligt naast het groene park Klarendal, waar het heerlijk wandelen is.

Contact
Neemt u gerust contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende rondleiding; 06 10828003; info@steppingstones.nl; www.steppingstones.nl.

Staat u wel stevig in uw schoenen?

ARNHEM – Voetproblemen blijven vaak veel te lang in sokken verborgen. Onze vo__eten worden onder de tafel geschoven en krijgen over het algemeen maar weinig aandacht. Vreemd, als we bedenken hoe belangrijk onze voeten eigenlijk zijn. Zonder voeten komen we geen stap vooruit..

Veelal worden eigen voeten maar lelijk gevonden, terwijl we er juist trots op moeten zijn dat onze voeten ons volledige gewicht, elke dag weer dragen. Een beetje meer aandacht is dus zeker geen overbodige luxe. Maak daarom eens een afspraak bij Pedicurepraktijk Angelique. Zij checkt uw hele voet en let op zaken die u wellicht zelf niet opmerkt. Zo kan zij voetproblemen meestal voorkomen. Toch komt men meestal pas naar de Pedicurepraktijk toe, als er al een probleem is ontstaan. Een likdoorn, eelt en/of kloven, kalk- of schimmelnagels, het kwaad is dan al geschied. Gelukkig bent u ook dan bij Pedicurepraktijk Angelique in zeer goede handen. Met haar bekwaamheid als gediplomeerd pedicure, geeft Angelique u de juiste behandeling. Tevens zorgt ze er met haar gastvrijheid voor, dat u uzelf direct op uw gemak voelt.

In de praktijk van Angelique ervaart u luxe en comfort, terwijl de tarieven juist heel basis zijn! En bent u slecht ter been en/of rolstoelafhankelijk? Geen enkel probleem; de praktijk bevindt zich op de begaande grond en is zeer gemakkelijk toegankelijk. Ook stevig in uw schoenen staan?
Bel dan: 06-46 13 06 73 of kom langs aan de Brinkhofsestraat 45 in Arnhem. www.pedicurepraktijkangelique.nl.

Oliebollenkraam Elderveld in de race voor beste oliebol

ARNHEM - Oliebollentest 2015 eindcijfer 7,5. Oordeel jury: smaak en structuur goed. Al drie keer op rij scoort de familie Van Reken een ruim voldoende. Ook dit jaar zijn de oliebollen getest door het AD waarvan de uitslag 27 december bekend wordt gemaakt.

Een verbeterde receptuur en veel oefenen zou moeten leiden naar een hogere plek in de ranglijst, maar zekerheid heb je nooit. Een spannende tijd voor de familie Van Reken die al ruim tien jaar oliebollen verkoopt voor de ingang van winkelcentrum Elderhof. De tevredenheid van de klant staat voorop.
De klanten motiveren de bakkers in deze kraam om elke dag weer goed te presteren.

Op oudjaarsdag wordt er topdrukte verwacht. De familie is daarom druk bezig met de voorbereidingen om die dag zo goed en zo vlot mogelijk te laten verlopen.

Oliebollenkraam Elderveld is dagelijks geopend tot en met 31 december. Een oliebol met krenten kost 0,80 eurocent en men krijgt er tien voor 7 euro. De laatste week van december kan er uitsluitend oliebollen met of zonder krenten, oud-Hollandse appelflappen en appelbeignets gekocht worden. Vooraf bestellen is niet nodig. Je kunt gewoon langs gaan.

Oliebollenkraam Van Reken, standplaats winkelcentrum Elderveld (tegenover de Jumbo).

Gezellig kerst vieren bij vernieuwd wereldrestaurant Atlantis

ARNHEM – Wilt u ook heerlijk genieten tijdens de kerstdagen? Op eerste kerstdag kunt u twee uur lang onbeperkt genieten bij Atlantis van de kerstbrunch. Het buffet bestaat uit verse soepen, sushi, zalmfilet, grote gamba's, wild, biefstuk, gevogelte, en een uitgebreide dessertbuffet. U wordt tussen 11:30 en 12:30 uur verwacht.

Op eerste en tweede kerstdag kunt u genieten van ons all in kerstbuffet inclusief drinken, bier en wijn. Tweeënhalf uur onbeperkt zorgeloos genieten… Het restaurant is met zeshonderd zitplaatsen één van de grootste wereldrestaurants in Nederland, die werken met een modern formule. De gasten kunnen in slechts één avond bij Atlantis de smaken proeven uit zowat alle werelddelen. Er zijn gerechten uit zowel de franse, italiaanse, spaanse als ook de japanse, koreaanse, thaise en zelfs hollandse keuken. De gerechten worden gekozen van de buffetten of bij de koks, die wokken, grillen, koken en bakken: live cooking! En we hebben zelfs diverse soorten fruits der mer zoals kreeft en dergelijke. Diner zittingen: eerste zitting van 16:00 tot en met 18:30 uur, tweede zitting van 19:15 tot en met 21:45 uur

Voor de kinderen
Er is ook zo veel te doen! Het buffet is ook geschikt voor jonge gasten met onder andere frietjes, kroketten, chocoladefontein, poffertjes, suikerspinnen en nog veel meer! Bovendien kunnen ze zich vermaken in onze vernieuwde speciale speelruimte met spelcomputers en een theater! Kijk op www.atlantisarnhem.nl of op Facebook voor meer informatie.

Wereldrestaurant Atlantis, Hollandweg 6-8 in Arnhem; 026 3831610.

Nieuwe en gebruikte banden van HST Autobanden Goedkoper en met garantie

ARNHEM – Sinds jaar en dag kan autorijdend Arnhem en omgeving bij HST Autobanden terecht voor zowel nieuwe als gebruikte banden. Gebruikt? Jazeker daarin is het bedrijf juist in gespecialiseerd.


Je heb er de keuze in alle merken en maten. Banden met een profiel van tachtig tot honderd procent, maar wel tegen een absurde lage prijs. HST Autobanden maakt autorijden weer prettig voordelig! Waarom naar nieuwe banden kijken, als bijna nieuwe slechts de helft kosten.

In een goed geoutilleerde en schone werkplaats met alle benodigde apparatuur worden de auto's voorzien van de banden, die in een grote ruimte achter liggen opgeslagen. Doordat eigenaar Pasa Tasci al jaren in deze branche actief is en ook een groothandel heeft, kent hij de wegen in de lease- en bandenwereld en koopt hij al jaren vele banden op, die weinig kilometers hebben gelopen. Vrijwel elke maat band is op voorraad of binnen enkele dagen te leveren. "Gebruikte banden ook voor grote maten van hoogwaardige kwaliteit tegen gunstige prijzen, vaak voor minder dan de helft"

De gebruikte banden worden voor montage nauwkeurig door de medewerkers van HST Autobanden getest. Op de banden wordt door het bedrijf garantie gegeven. Naast banden worden er ook velgen (nieuw en gebruikt) verkocht.

HST Autobanden is gevestigd naast het alom bekende Vitesse tankstation.
Ir J.P. van Muijlwijkstraat 175,Arnhem, 026 3614850, www.hstbanden.nl.

Oliebollen van Oliebollenkraam Presikhaaf: 'Je blijft ervan eten!'

ARNHEM – De geur van de smeuïge oliebollen komt je op het plein van winkelcentrum Presikhaaf al tegemoet. Ook dit jaar staat oliebollenbakker Henk weer in de maand december er met een keur aan diverse bollen. Heerlijk om zo uit het knuistje te eten of mee te nemen naar huis!

Met de smaak zit het wel goed, want het Nederlands Bakkerij Centrum – waarbij de kwaliteitsbakkers uit Nederland zijn aangesloten – heeft de bollen getest. Voor de smaak krijgt Henk een dikke acht en... als het aan Henk ligt wordt dat dit jaar zelfs een negen!

Ze zijn er in alle soorten: onder andere met en zonder krenten en rozijnen; met appel, ananas, rumrozijnen (verrukkelijk!) en gele room. Verder zijn er roomsoezen, wafels en hoorntjes. Ze kosten vanaf 0,80 eurocent.

"Oliebollen van onze kraam zijn net wat lekkerder dan elders. En zeker lekkerder dan uit een winkel of supermarkt. Bij ons komen ze lekker warm uit de olie, ze zijn krokant, en vol met rozijnen en krenten! Je blijft ervan eten. Bovendien blijf ik werken aan een steeds betere smaak door bij de inkoop de beste ingrediënten te kiezen."

Oliebollenkraam Presikhaaf is alle dagen geopend (ook op de koopzondagen) tijdens de openingstijden van het winkelcentrum.

MaxStudios bestaat acht jaar!

ARNHEM - MaxStudios is een allround dansschool in Arnhem, Nijmegen en Wageningen die behalve Hiphop en Breakdance nog talloze andere dansstijlen aanbiedt. Zo kun je bij MaxStudios ook terecht voor Modern, Dancehall, Afrodance, Contemporary Jazz, Bellydance, Yoga, Autisme en dans, Kidsdance, Showkids, Salsa en ook dansles voor 50-plussers. Iedereen mag een gratis proefles doen, om erachter te komen of de dansstijl goed bij jou past.

Op zondag 8 januari 2017 organiseert MaxStudios een open dag. Op deze dag kun je gratis mee doen aan verschillende workshops, met onder andere dansstijlen zoals Capoeira, Bellydance, Dancehall, Afrodance, en Hiphop! Deze workshops duren allemaal een uur. De open dag vindt plaats op alle drie de locaties van MaxStudios van 12:00 - 17:00 uur. Voor het volledige rooster kijk op de website: www.maxstudios.nl

Vijftig procent korting
MaxStudios bestaat dit jaar acht jaar, daarom is er momenteel een leuke actie voor nieuwe leden: schrijf je je tussen nu en 8 januari in voor de lessen? Dan ontvang je vijftig procent korting op het lesgeld van de eerste drie maanden van 2017!

MaxStudios bevindt zich in het Matserhuis aan de Burgemeester Matsersingel 200 op de eerste verdieping.

Dus meld je snel aan via www.maxstudios.nl & show us your moves!

Computershop Arnhem 15 jaar

ARNHEM - In 1988 opende aan het Gamerslagplein 2 de bekende Arnhemse computerwinkel PC-International. In die tijd werd de winkel bekend met de fameuze Comdore64 en de Atari ST. En er werden nog veel floppy diskettes verkocht. CD en DVD waren nog niet voor de consument verkrijgbaar. De inktjetprinter stond in die tijd nog in de kinderschoenen, matrixprinters met bijbehorende linten waren gemeengoed.

Monitoren waren nog klein (12 tot 14") en hoofdzakelijk monochroom. Kleurenschermen en VGA volgden later. Een harddisk was nog een luxe bezit, in 1988 gebruikten de computerbezitter meestal één of twee diskdrives.

Vanaf de jaren '90 werd de homecomputer vervangen door de Personal Computer (PC), waarbij de meeste fabrikanten zoveel mogelijk het model van IBM probeerden na te bouwen. De PC's draaiden grotendeels op MS-DOS. Vanaf midden jaren '90 werd Windows populairder. Desktop computer waren vanaf dat moment ook niet meer zaligmakend, langzaam maar zeker kwamen ook notebooks vaker en vaker voor.

Vanaf november 2001 maakte PC-International plaats voor Computershop Arnhem. Dit betekende een nieuwe eigenaar maar deels hetzelfde personeel. In de 15 jaar die volgden veranderde er ook weer veel: ouderwetse monitoren werden vervangen door platte schermen, harddisks werden vervangen door supersnelle solid state drives, notebook werden erg compact en krachtig en de tablet en smartphone werden geïntroduceerd. Wat in al die jaren hetzelfde bleef zijn de sterke punten van Computershop Arnhem: Goede voorlichting, eigen technische dienst, groot assortiment op voorraad en parkeren voor de deur.

Vanwege het 15 jarige bestaan ontvangt elke klant die voor 25 euro of meer koopt een lot waarop altijd prijs valt. Die prijs kan natuurlijk meteen mee worden genomen.

Computershop Arnhem, Gamerslagplein 2, 026 3628250; www.computershoparnhem.nl.

Zo worden uw ogen fit voor de digitale wereld

ARNHEM - Tegenwoordig werken we steeds meer digitaal. Maar herkent u dat u soms moeite heeft om te lezen wat er op het beeldscherm staat? Na een lange dag achter de computer zijn uw ogen droog en heeft u hoofdpijn?

Op de werkplek moeten we in een fractie van een seconde de monitor, bureau en collega's op verschillende afstanden zien. Als we ouder worden, vormt dat een grotere belasting voor onze ogen, omdat deze niet meer zo goed kunnen focussen. Hierdoor duiken we vaak letterlijk richting onze digitale wereld door steeds dichter op het scherm te zitten. Onbewuste veranderingen in lichaamshouding moeten dit compenseren en leiden vaak tot moeilijk te lokaliseren pijn en verkrampte nek en/of schouders. Een mogelijke oplossing: een beeldschermbril.

Tweede gevolg van het digitale tijdperk is blauw licht die afkomstig is van digitale apparaten. Digitale apparaten geven in vergelijking tot daglicht een onnatuurlijk hoog aandeel blauw licht af. Met als mogelijk gevolg: de vorming van het hormoon melatonine, de wijzer van onze interne klok raakt uit balans, waardoor in slaap vallen wordt vertraagd. Daarnaast is een teveel aan blauw licht schadelijk voor het oog! Innovatieve hightech-ontspiegeling op glazen reduceert blauw licht tot een natuurlijke hoeveelheid: het natuurlijke bioritme wordt niet verstoord en u slaapt weer diep en herstelt optimaal. Zo kunt u 's ochtends goed hersteld en ontspannen starten aan de dag.

Een beeldschermbril is niet alleen geschikt voor mensen op kantoor, maar ook voor muzikanten, tandartsen, architecten en docenten een hele verbetering.

Go-optiek, Achter de coulissen 2a, 026 3272353, Arnhem, www.go-optiek.nl.

High Level Keukens: Maatwerk en advies aan huis

BEMMEL – Een keuken is allang niet meer 'de ruimte waar we ons eten bereiden'. Nee, de keuken heeft de laatste jaren enorm aan populariteit gewonnen. De keuken wordt zelfs wel 'het kloppend hart' van een huis genoemd, omdat we er veel samen vertoeven. Juist daarom moet een keuken helemaal eigen zijn.

'En dat is precies het mooie van mijn vak', zegt Patrick van Aken, eigenaar van High Level Keukens. 'Een mooie en praktische invulling bedenken voor specifieke wensen op keukengebied voor zowel bestaande keukens als ook in nieuwbouw'. Patrick heeft met zijn vijfentwintig jaar ervaring in de keukenbranche al veel mensen mogen inspireren met zijn creatieve ideeën. 'Ik kom eerst thuis kijken naar de ruimte waar de keuken moet komen. Zo zie ik soms direct al mogelijkheden waar men zelf niet aan heeft gedacht. Onlangs nog, hebben we een keuken geplaatst die pal naast een trap zat. De ruimte onder die trap hebben we bij de keuken betrokken. Alles hebben we precies passend gemaakt. Hierdoor werd de keuken een stuk ruimer!' Het is zijn passie. Oplossingen bedenken voor moeilijke hoeken in een keuken, maar ook het meedenken over speciale details. 'Ik heb een klant wel eens horen zeggen: 'Dat zou ik heel graag in mijn keuken willen, maar dat is niet mogelijk...' Bij High Level Keukens gaan we dan bekijken of dat wél kan'.

High Level Keukens werkt al jaren met een vast montageteam om zo een continue kwaliteit te kunnen bieden. Toe aan een nieuwe keuken? Bel voor een vrijblijvend adviesgesprek bij u thuis: 0481 454442 / 06 21884313

High Level Keukens, Langstraat 269; www.highlevelkeukens.nl.

Financieel Café

ARNHEM - Voor mensen die vragen hebben over geldzaken of die orde willen scheppen in hun financiële situatie, is er elke dinsdagmiddag van 12.00 tot 14.00 uur het Financieel Café in de Bibliotheek Presikhaaf.

Tijdens het financieel café worden alle vragen beantwoord over bijvoorbeeld het bijhouden van de administratie, het invullen van ingewikkelde formulieren of het lezen van brieven van verzekeringsmaatschappijen en belastingen.

Het financieel café vindt iedere dinsdag van 12.00 tot 14.00 uur plaats in de bibliotheek Presikhaaf. De toegang is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig.

29 / 36

31 / 36

Ho, ho, ho; Kerstman op koopzondag in Huissen

HUISSEN – Na het zeer sfeervolle Huissen bij Kaarslicht volgt nóg een winters en warm evenement, koopzondag kerst! Zondag 18 december van 13.00 tot 17.00 uur. De winkels in het centrum van het stadje van plezier zijn in kerstsfeer en hebben mooie eindejaarsaanbiedingen! Voor en na het shoppen is het goed toeven in de gezellige horeca.

Wat zou een koopzondag met als thema kerstmis nou zijn zonder kerstman? Dus de actieve Ondernemersvereniging Huissen heeft 'Santa Claus' voor even verlost van zijn arrenslee en zijn geliefde rendieren. Al zal het roodgeneusde rendier Rudolph nog wel een aantal malen (via muziek uit de speakers) aanwezig zijn. De kerstman zelf deelt van 13.00 tot 17.00 uur lekkers uit aan de bezoekers aan de winkels en de horeca van het stadje van plezier.

De winkels zijn volledig in kerstsferen en de ondernemers verleiden hun klanten met aantrekkelijke aanbiedingen. De eerste (eindejaars)kortingen zullen al volop te zien zijn. Zoals altijd bij de Huissense winkeliers staan klantvriendelijkheid, professionaliteit, service en gastvrijheid voorop.

Dat geldt uiteraard ook voor de horeca. De gezellige cafés en restaurants verwelkomen de eerste gasten veelal al in de ochtend. Voor het shoppen is het daar goed toeven. Erna natuurlijk ook; lekker zitten, voldaan zijn over de gedane aankopen en dan genieten van dranken en spijzen.

Laatste koopzondag?

Mocht u overigens denken dat dit de laatste koopzondag van dit jaar is dan heeft u het mis. De ondernemers in Huissen zijn vooruitstrevend. Als enige kleinere plaats in de wijde omtrek zijn de (meeste) winkels in het centrum van het stadje van plezier iedere zondag open. Vanaf januari volgen nog meer (grote) winkels hun collega's die al vanaf de start begin november het voortouw namen. In het begin van 2017 wordt tevens de herinrichting van het prachtige plein de Markt afgerond.

Driehonderd euro korting op je lespakket Winteracties bij Quickles

ARNHEM – Bovag Autorijschool Quickles.nl maakt het voor leerlingen in Arnhem en omgeving mogelijk een professionele Bovag-rijopleiding te volgen tegen een scherpe prijs. Tijdens de Winteractie krijg je nu een korting van 300 euro op je lespakket.

Autorijschool Quickles.nl is als rijschool lid van Bovag Rijscholen omdat men zich daarmee duidelijk onderscheidt. Leerlingen zijn goed beschermd doordat men werkt met duidelijke voorwaarden en het Bovag Garantiefonds Rijscholen. Ouders kunnen hun zoon of dochter met een gerust hart op pad sturen doordat de instructeur van onbesproken gedrag is met een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) en de juiste geldige papieren.

Hun All Inclusive Bovag Rijopleiding is echt uniek in de rijschoolwereld, doordat alles wat bij een rijopleiding hoort er bij inbegrepen is. Iedereen uit Arnhem is welkom voor rijles in schakel en automaat. Autorijles wordt er gezien als passie, waarbij iedereen de individuele begeleiding krijgt waar hij of zij recht op heeft.

Ook als je al een rijbewijs hebt, maar niet meer durf te rijden ben je bij Quickles aan het juiste adres, omdat ze je ook dan graag weer op weg helpen. Eén keer per jaar verloten ze onder alle aanmeldingen ook nog eens een vlucht in een zweefvliegtuig. Neem gerust vrijblijvend contact op en probeer het uit; het verplicht je tot niets .

Bovag Autorijschool Quickles.nl, telefoon 0316 527464; www.quickles.nl; www.facebook.com/AutorijschoolQuickles.

Lightpower Laserontharing dé specialist voor duurzame ontharing

ARNHEM - Lightpower is de praktijk waar bij ontharen met de allerlaatste lasertechnologie voor laserontharing wordt verwijderd. De kwaliteit en hygiëne staan hoog in het vaandel bij Lightpower Laserontharing.

Eigenaresse Jildiz Andjelkovic is een gediplomeerde schoonheidsspecialiste die in meerdere specialisaties behandelingen aanbiedt, zodat er in sommige gevallen een vergoeding uit de aanvullende zorgverzekeringen plaats kan vinden. De praktijk werkt volgens de strenge richtlijnen uit het boek 'code van de schoonheidsspecialist'. Jildiz is een erkend schoonheidsspecialiste die is aangesloten bij de branchevereniging Anbos en tevens zorgaanbieder is volgens de strenge normen van Vektis.

Laserontharing is geschikt voor alle huidskleuren. In de praktijk wordt er gewerkt met de nieuwste generatie diode-laser. Het laserapparaat dat door Jildiz wordt gebruikt is de alom bekende LightSheer Desire van Lumenis en is wereldwijd de gouden standaard in laserontharing.

Microdermabrasie
Is een behandeling die zorgt voor een verbetering van de huidconditie en huidstructuur. Middels micro-diamantkopjes worden de dode huidcellen verwijderd. Het resultaat na de behandeling is direct zichtbaar. Microdermabrasie maakt de huid gladder, zachter en frisser. Heeft u last van futloze droge en ruwe huid, pigmentvlekken, zonbeschadigde huid, Acne littekens, verstopte poriën, littekens of een rokershuid, dan bied microdermabrasie een betere doorbloeding en een frisse uitstraling .

Daarnaast kunt u er terecht voor behandelingen zoals huidverjonging en elektrisch ontharen. Lightpower Laserontharing hanteert alleszins vriendelijke tarieven voor dames en heren.

Lightpower Laserontharing, Johan de Wittlaan 204-1, Arnhem. Voor meer informatie of gratis intake 026 3824476; www.lightpowerarnhem.nl.

33 / 36

34 / 36

Kerst op Zyp

ARNHEM - Bezoek huis Zypendaal als nooit te voor. De bediende is druk in de weer met de aankleding van het huis. Meneer en mevrouw hebben deftige gasten uitgenodigd en u als bezoeker krijgt de mogelijkheid om een kijkje te nemen in het huis. Hoor de verhalen en zie de fraaie kamers.

Beleef uw bezoek op het moment dat de deftige gasten onverwachts binnenkomen. Kerst op Zyp is een speciale en theatrale rondgang door het huis, verzorgd door themafiguren. Naast fraai versierde kamers, kunt u ook genieten van de dansers van de The Wolves' Grove Regency Dancers op zaterdag 17 en zondag 18 december. Tijden: rondgangen om 12.30 / 13.30 / 14.30 / 15.30 / 16.30 uur.

Duur 50 minuten. Kosten: volwassenen en kinderen 4 tot en met 12 jaar 7,50. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen 5,00. Adres: Huis Zypendaal, Zijpendaalseweg 44, Arnhem. Reserveren via de website is noodzakelijk: www.glk.nl/zypendaal.

NJJK-limieten voor Bridget Vermeer

Foto: Robert Vermeer

REGIO - Tijdens de limietwedstrijd voor lange afstanden werd er opnieuw waanzinnig goed gepresteerd door de deelnemende zwemmers van EZ&PC.
Bridget Vermeer maakte diepe indruk met haar fenominale optreden op de 800M vrije slag. Met haar tijd van 10.48.84 realiseerde ze haar eerste NJJK-limieten, aangezien ook haar tussentijd op de 400M voldeed aan de eisen! Maar liefst 9 clubrecords zette ze met deze prestatie op haar naam.


Eline Baas zwom prachtige PR's en een limiet voor de GK op de 200 wissel, terwijl Ymke Vermeulen zich knap verbeterde op de 400M wisselslag en de 400M vrije slag. Ymke was daarmee goed voor de verbetering van tien clubrecords! Sanne Landman bleef op de 200M helaas een fractie boven haar PR.


Milou Bakarbessy en Elaine Schendstok zwommen sneller dan ooit op de 800M vrije slag, terwijl Joost Vilier zich afgelopen zaterdag aan de anderhalve km waagde en zijn kwaliteiten op de lange afstanden bewees. Verbeteringen van liefst vijf clubrecords op de 400M en de 1500M vielen hem ten deel.

Met een verbetering van in totaal 24 clubrecords en de gerealiseerde PR's en limieten kijken trainers en zwemmers terug op een absolute top-dag!