GN Arnhem

8 oktober 2016

GN Arnhem 8 oktober 2016


Toneelgroep Schuytgraaf speelt voorstelling over liefde

ARNHEM - Op 7, 8 en 9 oktober speelt toneelgroep Schuytgraaf de voorstelling, ‘Dwars door wolken heen’, een stuk over de liefde in al haar gradaties.

De voorstelling gaat over de schoonheid van de liefde: net verliefd of al 60 jaar samen. Over de kracht van de knuffel. Maar ook over de pijn die liefde kan doen. En over de onvoorwaardelijke liefde van ouders voor hun kind en over liefde tussen zussen. Iedereen kan zich wel herkennen in een of meer situaties.

‘Dwars door wolken heen’ is een voorstelling over geluk, verlangen en verdriet; een voorstelling waarom je keihard kunt lachen of keihard kunt huilen, net als het leven zelf.

Toneelgroep Schuytgraaf is een enthousiast gezelschap dat bestaat uit negen vrouwen en één man. Regisseur, actrice en scriptschrijver Sabine van Boven woont, net als de meeste spelers, zelf in de wijk Schuytgraaf. Vier jaar geleden is ze gestart met het geven van toneellessen in de wijk. Ze werkt graag vanuit improvisaties naar aanleiding van een thema. Het toneelstuk ‘Dwars door wolken heen’ is geïnspireerd op situaties uit het echte leven.

De voorstelling is voor iedereen vanaf 12 jaar en duurt ongeveer 75 minuten. Te zien op vrijdag 7 en zaterdag 8 oktober om 20.00 uur en zondag 9 oktober om 15.00 en 20.00 uur in het theater van MFC De Omnibus, Pallas Atheneplein 2, Arnhem. Kaartjes reserveren via toneelgroepschuytgraaf@gmail.com of te koop aan de kassa. De kaarten kosten 7,50 euro. Tot en met 15 jaar 5 euro.

De Dag van de Arnhemse Geschiedenis

ARNHEM - Op zaterdag 15 oktober komt de Arnhemse geschiedenis weer tot leven tijdens de Dag van de Arnhemse Geschiedenis. Met een diverse programmering rond de grenzen uit het verleden. Van 10.00 tot 16.00 uur kunt u volop genieten van de Arnhemse geschiedenis op drie hoofdlocaties in de stad. Neem de historische bus om van locatie naar locatie te rijden.

De Dag begint om 10.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Binnenlopen is de hele dag mogelijk. Locaties: Rozet en Historische kelders Kortestraat 16, Sint Petersgasthuis Rijnstraat 71, Gelders Archief Westervoortsedijk 67-D, ASM terrein Stadsblokken, ‘t Veerhuis Meijnerswijk Praets 35.

Kijk voor meer informatie en het uitgebreide programma van de DAG op: www.dagvandearnhemsegeschiedenis.nl of www.bibliotheekarnhem.nl/geschiedenis.

Najaarsconcert Politie BigBand

ARNHEM - Op zondag 16 oktober van 14.30 tot ongeveer 17.00 uur vindt het jaarlijkse najaarsconcert van de Politie BigBand Oost-Nederland plaats. Het begint inmiddels een traditie te worden: het najaarsconcert van de Politie Bigband-Oost Nederland in de prachtige theaterzaal van het Thomas a Kempis College aan de Thomas A Kempislaan in Arnhem.

De relatie van de Politie BigBand-Oost-Nederland met zijn publiek wordt tijdens dit jaarlijkse matinee nog eens extra benadrukt. Het programma is heel divers samengesteld zodat een breed publiek er van kan genieten. De Ouverture van Tsjaikovski's Notenkrakersuite in de versie van Duke Ellington wordt moeiteloos afgewisseld met composities van Chaka Khan waarin zangeres Joanne Belgrave zal schitteren. 'Sweet Lorriane' gearrangeerd door Peter Herbolzheimer en 'No More Blues' van Antonio Carlos Jobim vormen voor de blazerssecties een geweldige uitdaging.

Een goede gewoonte bij dit najaarsconcert is om muzikale gasten uit te nodigen. Was vorig jaar wereldmuziekensemble het Charivari trio te gast. Dit keer worden de allerjongsten Arnhemse muziektalentjes De JazzKids uitgenodigd. Hun leeftijd varieert van 10 tot 15 jaar. Toch spelen ze al de sterren van de hemel in composities van Sony Rollins, Herbie Hankock en Thelonious Monk.

Samen met de muzikanten van de Politie BigBand Oost-Nederland zullen de JazzKids een onvergetelijke apotheose geven.

Het concert is in de theaterzaal van het Thomas a Kempis College aan de Thomas a Kempislaan 25 in Arnhem.

Herfstfair op park Rosendael

ROSENDAAL - Geniet van het prachtige park Rosendael wat op zondag 9 oktober tussen 11.00 en 17.00 uur het decor vormt voor de eerste editie van de Herfstfair! Een fair met diverse deelnemers in brocante, lifestyle, live muziek en heerlijke catering.

Er worden daarnaast ook rondleidingen en diverse activiteiten georganiseerd. U bezoekt dus zowel de herfstfair als het landschapspark compleet met bijzondere boomsoorten, rozentuin maar ook met de tuinsieraden als de bedriegertjes, schelpengalerij, theekoepel, vijvers en fonteinen trekt zelfs bezoekers vanuit het buitenland.

Entree, inclusief park: 6,00 per persoon, kinderen 4 tot en met 12 jaar 3,00 euro en tot 4 jaar gratis. Meerprijs verkorte rondleiding kasteel 5,00 per persoon, kinderen 4 tot en met 12 jaar 3,00 euro en tot 4 jaar gratis.

Adres: Kasteel en Park Rosendael, Rosendael 1, Rozendaal. Informatie: www.heerenlandenevents.nl.

Hulp bij computergebruik in de Bibliotheek Kronenburg

ARNHEM - Iedere vrijdag tussen 10.00 en 12.00 uur is er het gratis inloopspreekuur voor vragen over computer- en internetgebruik in de Bibliotheek Kronenburg.

Vragen over informatie opzoeken op internet, brieven maken of e-mailen? Kom dan langs tijdens het (gratis) wekelijkse inloopspreekuur op ons internetplein in de Bibliotheek Kronenburg. Vrijdagochtend is een vrijwilliger aanwezig die meer uitleg geeft over bijvoorbeeld e-mail, Google, Facebook, Twitter, foto's bewerken of Microsoft Word.

De beschikbare tijd is afhankelijk van het aantal bezoekers. Voor vragen over software of hardware van computers is dit spreekuur niet bedoeld, hiervoor verwijzen wij je naar jouw leverancier. Het volgende spreekuur vindt vrijdag 14 oktober plaats in de Bibliotheek Kronenburg (Kronenburggalerij 7) van 10.00 tot 12.00 uur. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

Vreedenhoff zoekt ex-medewerkers

ARNHEM - Drie huidige en twee ex-medewerkers van verzorgingshuis Vreedenhoff in Arnhem hebben het initiatief genomen een reünie te organiseren.

Deze vindt plaats op zaterdag 17 november 2017 van 14.00 tot 18.30 uur in de kerkzaal van Vreedenhoff. Wij zijn op zoek naar ex-medewerkers die in de periode van 1975 tot 2010 op Vreedenhoff hebben gewerkt. Aanmelden kan via reunievreedenhoff@gmail.com.

Film met Jiddu Krishnamurti

ARNHEM - Op maandag 10 oktober vertoont de Theosofische Vereniging een film van een voordracht van de wijsgeer Jiddu Krishnamurti. Dit vindt plaats in Brugstraat 7 in Arnhem en begint om 19.30 uur. Toegang 3 euro (met gratis koffie/thee).

Krishnamurti was een geliefd en vermaard spirituele leraar in de twintigste eeuw. Gedurende ruim zestig jaar heeft hij talloze voordrachten gehouden. De voordracht die op maandag 10 oktober wordt vertoond, is getiteld 'Bent u zich bewust van de structuur van uzelf?' De voordracht is gehouden in Brockwood Park (Eng.) in 1978. De Engels gesproken film is ondertiteld in het Nederlands.

Welzijnsorganisatie SWOA door roze keuring

ARNHEM - Vorig jaar heeft SWOA als eerste welzijnsorganisatie van Nederland het keurmerk Roze Loper ontvangen. Het keurmerk geeft aan dat SWOA een lesbisch, homo, biseksueel en transgender (LHBT) vriendelijke ouderenorganisatie is.

Eind augustus 2016 heeft Kiwa (onafhankelijk keuring-instituut) een vervolg auditrapport uitgebracht. Daarin komt naar voren dat de aandacht voor seksuele diversiteit binnen SWOA behoorlijk is toegenomen. Kiwa omschrijft dat er binnen SWOA een open, tolerante en ondernemende sfeer is en dat de medewerkers open staan voor het onderwerp seksuele diversiteit. Als extra pluspunt, zo oordeelt Kiwa, wordt gezien dat SWOA flink investeert in scholing van personeel, vrijwilligers en stagiaires. De door Kiwa geïnterviewde deelnemers (roze ouderen) ervaren bij SWOA een veilige omgeving. Kiwa constateert ook dat het aantal activiteiten, zoals onder andere de Regenboog dansworkshops en kookworkshops zijn toegenomen. Daarnaast is er het afgelopen jaar veel aandacht besteed aan samenwerking met andere partijen, waaronder Gemeente Arnhem, COC, Mind Mix, Theater AanZ, Introdans en Resto van Harte.

SWOA is blij met de conclusies van Kiwa en zal zich ook in de toekomst blijven inzetten voor de roze ouderen en op seksuele diversiteit in het algemeen.

SWOA: Wel zijn is lekker in je vel zitten. Doen wat je leuk vindt geeft energie en balans in je leven. SWOA stimuleert mensen te ontdekken wat ze nog wél kunnen en hun talenten te gebruiken. Zelf zoveel mogelijk uit het leven halen. Dát is waar SWOA voor staat.

Mensen kloppen om verschillende redenen bij SWOA aan. Minder alleen zijn, meer bewegen, andere mensen leren kennen, naar buiten kunnen, uitstapjes maken, zich nuttig maken voor de samenleving, creatief bezig zijn en meer in evenwicht komen.

Kaartcruise Rijn en Moezel

ARNHEM - De Kaart Bond Nederland (KBN), die haar zetel heeft in Arnhem, organiseert een 6-daagse Cruise naar Cochem (Dld.) Een prachtige cruise over de Rijn en de Moezel.

Tijdens deze cruise worden er zes kaarttoernooien (klaverjassen Amsterdams en Rotterdams en jokeren) georganiseerd. Inschepen op maandagavond 10 oktober aan de Rijnkade in Arnhem. De volgende plaatsen worden bezocht: Keulen, Bonn, Alken, Cochem, Koblenz en Düsseldorf.

Zaterdagmiddag omstreeks 16.00 uur is de terugkomst gepland aan de Rijnkade in Arnhem. Er zijn nog enkele hutten vrij. Deelname aan het kaarten is niet verplicht.Informatie en boeken bij Mw. Kokke, Tel. 026 3793635/06 15357617.

Zaterdag 8 oktober rondleiding door Historische Kelders

Foto: Rob Slepicka

ARNHEM - Zaterdag 8 oktober is er een rondleiding door de Historische Kelders van Arnhem. Start: 14.00 uur Oude Oeverstraat 4a.

Onder diverse winkelstraten van de oude binnenstad bevinden zich middeleeuwse kelders. Uitgerust met kaarsen nissen en fraaie tongewelven maken zij het verre verleden van Arnhem zichtbaar. De gemeente Arnhem heeft deze kelders in kaart gebracht.

In de Rijnstraat heeft men 39 kelders kunnen verwerven. Deze werden gerestaureerd, in de oorspronkelijke staat teruggebracht en onderling met elkaar verbonden. Voor de noodzakelijke reparaties werden hedendaagse materialen gebruikt. Hierdoor ontstond een uniek historisch monument in Arnhem dat sinds december 2001 voor bezoekers is opengesteld.

Onder leiding van een Gildegids gaat men op ontdekkingsreis door dit spannende en unieke monument. Kosten: 5,00 euro, kinderen tot en met 12 jaar 3,50 euro.

Junioren EZ&PC bij top Nederland

Foto: Wilma Drager-Visee

ELST - Zondag 25 september vonden in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven de Nederlandse Estafette Kampioenschappen plaats. Om deel te nemen aan deze nationale titelstrijd was het een voorwaarde om binnen de leeftijdscategorie geplaatst te zijn bij de 20 snelste teams van Nederland. De junioren van EZ&PC waren er bij en dat was op zich al voldoende reden om trots te zijn!

In wisselende samenstelling kwamen Bridget Vermeer, Dana Willemsen, Danee Sandifort en Eline Baas (allen 2005) aan de start op de 4 x 50M schoolslag, de 4 x 50M wisselslag en de 4 x 50M vrije slag bij de meisjes junioren 1 en later. Ondanks dat het seizoen pas net is opgestart zwommen de meisjes op de meeste afstanden sneller dan ooit, hetgeen resulteerde in tijden van respectievelijk 3.05.54, 2.43.90 en 2.25.59, goed voor een prachtige 16e plaats in het totaal-klassement! De dames kunnen terugkijken op een hele mooie zwemochtend en zijn opnieuw een enorme ervaring rijker, terwijl EZ&PC bijzonder trots is op hun indrukwekkende prestatie!

Marathon ‘jogglen’ voor hulphond

ARNHEM - De marathon van Amsterdam afleggen terwijl je 42,195 km lang met drie ballen jongleert. Doel van Marijn Singer, instructeur bij de Arnhemse hulphondenschool De CLiCK, is minimaal 7.000 euro op te halen, om de training van een hulphond te bekostigen.

Dagelijks ziet Marijn de meerwaarde van een hulphond om mensen met een beperking een zo zelfstandig mogelijk leven te geven. Vandaar het idee om met ‘joggling’, een combinatie van jogging en juggling een marathon af te leggen. De crowdfundingsactie staat op www.onepercentclub.com/nl/projects/joggling-marathon. De voorbereiding (met filmpjes) is te volgen op www.facebook.com/JogglingMarathon.

Een hulphond zet - vaak letterlijk - de deur open naar zelfstandigheid en deelname aan de samenleving voor mensen met een beperking. Uniek aan het concept van Hulphondenschool De Click (www.de-click.nl) is dat zélf de kennis en vaardigheden leren om hun hulphond op te leiden. Ze krijgen geen kant-en-klaar opgeleide hond, maar gaan hier thuis en tijdens groepstrainingen zelf mee aan de slag.

Een deel van de opleidingskosten van een hulphond wordt vergoed door de zorgverzekeraars, maar dat is niet toereikend. Stichting de Click tussen Mens en Hulphond zamelt geld in om de rest van de opleiding te kunnen subsidiëren. De stichting, gevestigd in Rotterdam, draait vooral op donaties. Daarnaast is Stichting de Click tussen Mens en Hulphond een van de goede doelen van de Vriendenloterij. Met zijn actie wil Marijn Singer minimaal één persoon aan een hulphond helpen.

Verwendag voor (ex-)borstkankerpatiënten

ARNHEM - Op woensdag 12 oktober verzorgt B-actief Arnhem en De Liemers, de actieve groep vrijwilligers van Borstkankervereniging Nederland, een grote verwendag voor borstkankerlotgenoten in deze regio.

Op deze bijzondere dag zijn er diverse doorlopende activiteiten waar (ex-)borstkankerpatiënten zich even lekker kunnen laten verwennen en/of informatie kunnen krijgen. Wat is er zoal te doen: een sessie mindfulness, een professionele portretfoto laten maken, voetzoolreflex massage, hand/nagelverzorging, behandeling door een schoonheidsspecialiste, medical taping, haarverzorging en informatie over hoofdbedekking, advies over borstprotheses, speciale lingerie en badmode, een creatieve workshop en mogelijk nog meer…

De verwendag wordt op 12 oktober van 10.00 tot 16.00 uur gehouden in het Toon Hermans Huis, het inloophuis voor iedereen die geraakt is door kanker. Adres: Eusebiusbuitensingel 34 in Arnhem,

Aanmelden voor (een deel van) de verwendag kan door een e-mail te sturen naar B-actief: arnhem@borstkanker.nl.

De Kringen: ontmoeten & verbinden

ARNHEM - De Kringen is een organisatie waar homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders elkaar kunnen ontmoeten.

Ben je lesbisch, homo, biseksueel of transgender (LHBT), weet je dit nog niet helemaal zeker of heb je pas op latere leeftijd kleur bekend? Ken je geen andere LHBT'ers en wil je deze op een laagdrempelige en ongedwongen manier ontmoeten? Ben je net verhuisd naar een omgeving waar je nog niemand kent? Wil jij je kennissen- en vriendenkring uitbreiden? Dan is De Kringen misschien iets voor jou! Kringen zijn overal in Nederland en komen een keer per maand bij elkaar.

Meer info kan je vinden op www.arnhem.dekringen.nl of www.dekringen.nl. Geïnteresseerd? Stuur dan een email naar arnhem@dekringen.nl, waarin je zowel je persoonlijke gegevens als contactgegevens vermeldt. Er wordt dan zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen.

Nivon in Maand van Geschiedenis

ARNHEM - Nivon Arnhem discussieert op 15 oktober over de vraag hoe de geschiedenis van de arbeidersbeweging een inspiratiebron kan zijn voor het Nivon van de toekomst.

Oktober is de Maand van de Geschiedenis. Ieder jaar wordt daar één thema aan gekoppeld; dit jaar is dat het thema Grenzen. Overal in het land worden in oktober activiteiten georganiseerd die op een historische manier grenzen verkennen of grenzen verleggen.

Het Nivon (het aloude Nederlands Instituut voor Volksontwikkeling en Natuurvriendenwerk) is een vereniging die bijna 100 jaar werd opgericht om de arbeiders meer te bieden dan de sleur van hun werk in de fabriek. In het begin gebeurde dat via arbeidersavondscholen, vrouwenweken, tal van uitgaven van boeken en pamfletten, een filmdienst, diverse andere projecten. Tegenwoordig staan zaken als ontplooiing, ontspanning, ontmoetingen, natuur en cultuur centraal. Dat gebeurt door het organiseren van wandelingen, excursies, lezingen en cursussen. Daarmee biedt het Nivon nog steeds de mogelijkheid tot verdere vorming, ontwikkeling of scholing, ongeacht vooropleiding, leeftijd of achtergrond.

Het verleden van het Nivon kan zo een inspiratie zijn voor het Nivon van de toekomst. Er is ook behoefte aan het verkennen van de grenzen van het bestaansrecht van het Nivon. Tijdens de bijeenkomst van 15 oktober in De Wasserij in Arnhem wordt die discussie gevoerd. Er wordt teruggekeken naar activiteiten vroeger en gebrainstromd over activiteiten in de toekomst. De dag Het programma, dat van 11.00 tot 15.30 uur loopt, staat vermeld op de www.nivon-arnhem.nl.

Lezing siergrassen en de prairietuin

ARNHEM - Groei&Bloei Arnhem verzorgt ook dit najaar weer diverse interessante lezingen. De eerstvolgende lezing is op maandag 17 oktober 20.00 -22.00 uur en gaat over siergrassen en de prairietuin

De lezing wordt gegeven door Lianne Pot van Lianne’s Siergrassen op de Molenplaats (Bezoekerscentrum Sonsbeek), Zijpendaalseweg 24a in Arnhem. Deze avond gaat het over siergrassen en de prairie in het algemeen. Siergrassen brengen dynamiek en ritme in de tuin. De losse groei- en bloeiwijze zorgen voor een natuurlijke uitstraling die in eigentijdse beplantingen zeer op hun plaats zijn.

De bedoeling van een prairietuin in Nederland is, dat die het hele jaar door aantrekkelijk is voor mens en dier, vol kleur en mooie vormen en met weinig onderhoud. Een duurzame tuin die vele jaren meegaat en in alle seizoenen mooi blijft.

Tijdens de lezing worden de verschillende manieren van toepassing van het begrip prairietuin uitgelegd. Tevens komt de aanleg en het onderhoud van zo’n tuin aan de orde. Combinaties van grassen en vaste planten op basis van vorm, hoogte of kleur worden behandeld net als borderachtige prairiebeplantingen in mixverband. Met voorbeelden voor grotere en kleine tuinen.

Lianne Pot is ontwerpster, kweekster en eigenaresse van Lianne’s Siergrassen in De Wilp. Toegang voor leden gratis, voor niet-leden 5,00 euro. Alle activiteiten staan vermeld op www.arnhem.groei.nl.

Kaartavond in De Malburcht

ARNHEM - Elke vrijdagavond is er een kaart avond in het ontmoetingsruimte mfc De Malburcht. "Wilt u ook een avondje kaarten dat kan. De kosten zijn 2,50 euro."

U kunt zich opgegeven bij Nelleke Zweers 06 50402219. De kaartavond begint om 20.00 en wordt gehouden in het mfc De Malburcht aan Graslaan 97c in Arnhem-Zuid.

Vrijwilligers gezocht

ARNHEM - Het bestuur van de stichting Protestants Kerkhof Elden is op zoek naar één of meerdere vrijwilligers die bereid zijn onderhoudswerkzaamheden uit te voeren op het kerkhof in Elden. De werkzaamheden worden uitgevoerd onder verantwoordelijkheid van de beheerder, eveneens vrijwilliger.

Het gaat om onder andere de volgende werkzaamheden: bladblazen, snoeiwerkzaamheden, wekelijks containers op het kerkhof leeg maken, groenafval naar kringloopstation brengen, verharding paden bijhouden en in de winter gladheidsbestrijding.

Voor informatie kan men contact opnemen met de beheerder, de heer H. Albertus, telefoonnummer 026 3815783.

Gratis leren schaken bij ASV

ARNHEM - Ooit willen leren schaken? Is het er nooit van gekomen? (Klein)kinderen met wie je wilt spelen?

De Arnhemsche Schaakvereeniging (ASV) organiseert een gratis cursus van zes lessen voor volwassenen om de beginselen van het schaken te leren. Er wordt geen vóórkennis gevraagd. Vanaf donderdag 13 oktober wordt deze cursus gegeven in het Activiteitencentrum Schreuder, Vlamoven 22 - 24 op IJsseloord I. Een cursusavond duurt van 18.30 tot 19.45 uur. Inschrijven en informatie via keesvankeulen@planet.nl. Zie ook: www.asv-schaken.nl.

Staat u wel stevig in uw schoenen?

ARNHEM – Voetproblemen blijven vaak veel te lang in sokken verborgen. Onze voeten worden onder de tafel geschoven en krijgen over het algemeen maar weinig aandacht. Vreemd, als we bedenken hoe belangrijk onze voeten eigenlijk zijn. Zonder voeten komen we geen stap vooruit..

Veelal worden eigen voeten maar lelijk gevonden, terwijl we er juist trots op moeten zijn dat onze voeten ons volledige gewicht, elke dag weer dragen. Een beetje meer aandacht is dus zeker geen overbodige luxe. Maak daarom eens een afspraak bij Pedicurepraktijk Angelique. Zij checkt uw hele voet en let op zaken die u wellicht zelf niet opmerkt. Zo kan zij voetproblemen meestal voorkomen. Toch komt men meestal pas naar de Pedicurepraktijk toe, als er al een probleem is ontstaan. Een likdoorn, eelt en/of kloven, kalk- of schimmelnagels, het kwaad is dan al geschied. Gelukkig bent u ook dan bij Pedicurepraktijk Angelique in zeer goede handen. Met haar bekwaamheid als gediplomeerd pedicure, geeft Angelique u de juiste behandeling. Tevens zorgt ze er met haar gastvrijheid voor, dat u uzelf direct op uw gemak voelt.

In de praktijk van Angelique ervaart u luxe en comfort, terwijl de tarieven juist heel basis zijn! En bent u slecht ter been en/of rolstoelafhankelijk? Geen enkel probleem; de praktijk bevindt zich op de begaande grond en is zeer gemakkelijk toegankelijk. Ook stevig in uw schoenen staan?
Bel dan: 06-46 13 06 73 of kom langs aan de Brinkhofsestraat 45 in Arnhem. www.pedicurepraktijkangelique.nl.

Ze zijn er weer: de winterviolen bij kwekerij Gerritsen Kom naar de Keukenhof van Lingewaard

HUISSEN – Kom ook kijken in de mooiste kas met al die kleurige klein- en grootbloemige violen! Het is bij kwekerij Gerritsen met al die gekleurde vlakken net de Keukenhof! Ze zijn er weer in meer dan honderd kleuren. Uniek in Nederland. Klaar om meegenomen te worden naar uw eigen tuin, terras en balkon!

Nu het herfst begint te worden, kunnen de kale plekken prima worden opgevuld door de kleurrijke viooltjes van kwekerij Gerritsen. Dat betekent extra kleur en fleur, zeker tot aan de vorst. En wordt het weer beter, dat bloeien deze violen weer op! Het winterviooltje is als het ware een knipoog in tuin en terras. En veel viooltjes zijn heel wat knipoogjes! Ze staan ook prachtig in bakken en borders. Het is het meest dankbare plantje in dit seizoen.

Kom naar de Keukenhof van Lingewaard en kom bij Kwekerij Gerritsen zelf in de kas je viooltjes uitzoeken. Er zijn ook mooie bakken met hang- en gewone violen. Kijk ook eens naar die prachtige heideplanten en gaultheria's met fraaie rode bessen. Ook de bolchrysant, het siergras, laurier en palmpjes doen het dit jaargetijde goed. Een kadootje? Maak er aan de inpaktafel een leuk geschenk van!

Kijk ook eens op onze website of facebookpagina.

De kwekerij is geopend van maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 17.00 uur.

Kwekerij Gerritsen, Polseweg 23, Huissen; telefoon 026 3251933; www.kwekerijgerritsen.nl; facebookpagina: Kwekerij WAJ Gerritsen

Zilverzorg, dienstverlening voor senioren in de regio Arnhem-Nijmegen

ARNHEM - Het langer zelfstandig thuis wonen voor ouderen stimuleren, doorbreken van de eenzaamheid en hulp op maat, zijn kenmerken van de onlangs gestarte dienstverlener Zilverzorg. Hierbij speelt Zilverzorg in op de actualiteiten rondom de doelgroep ouderen.

"Zilverzorg onderscheidt zich door diensten gecombineerd aan te bieden en vooral persoonlijke aandacht te schenken aan de cliënt. Zo kunt u bij Zilverzorg kiezen voor huishoudelijke hulp maar gelijktijdig uw maaltijd laten bereiden of, indien u voor de dienst gezelschap kiest tevens samen met uw vaste medewerk(st)er eten. Ook qua gezelschap spelen wij in op de behoefte van de cliënt. Zo kunnen we met u puzzelen, wandelen, spelletjes doen of gaan we met u naar het theater of uw familielid ergens in het land.

Speciaal is het unieke spaarsysteem te noemen waarbij u voor iedere dienst spaart voor extra tijd dienstverlening of kosteloos deel kunt nemen aan activiteiten of uitstapjes. De dienstverlening die Zilverzorg biedt geldt voor zowel inwoners met een (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) toewijzing als voor inwoners die dit niet hebben. Ook bij het aanvragen van deze vergoeding kan Zilverzorg u kosteloos van dienst zijn. Op onze website www.zilverzorg.com vindt u uitgebreide informatie maar bellen mag natuurlijk ook 085 4890589."

ASL gaat voor schoon drinkwater

ARNHEM - Wellicht kent u stichting Ayubowan Sri Lanka al omdat wij al jaren hulp geven aan gehandicapten en zieken in Sri Lanka. De stichting is voortgekomen uit een klein project van Jeannette Otemann uit Arnhem.

Jeannette reist twee keer per jaar naar Sri Lanka en helpt de arme bevolking daar aan bijvoorbeeld rolstoelen, krukken, gehoorapparaten en brillen. De stichting heeft een bijzonder verzoek binnengekregen onze contactpersoon. Ellawewa is een klein dorpje in het Anuradhapura dat kampt met een ernstig tekort aan schoon drinkwater.

Ruim twee procent van de bevolking is hierdoor ernstig ziek geworden, en helaas is hiervan al een aantal mensen overleden. Dit dorp heeft helaas niet de beschikking over voldoende financiële middelen om structureel schoon drinkwater aan te schaffen zoals water in flessen of containers.

Het mooie aan dit project is dat in één keer een heel dorp voorzien kan worden van schoon drinkwater en het eigenaar wordt van de zuiveringsinstallatie. De inwoners gaan, als de installatie er komt, een hele kleine bijdrage leveren in ruil voor schoon drinkwater.
Met deze kleine financiële bijdrage (die voor hen echt betaalbaar is!) kan de installatie onderhouden worden, zodat ook in de toekomst schoon drinkwater is gegarandeerd.

"Wilt u een donatie geven aan ons voor dit prachtige schoon-water project dan kan dat door uw bijdrage te storten op banknummer: NL33 INGB000 6872846 ten name van Stichting Ayubowan Sri Lanka De stichting heeft de ANBI status. Lees hierover meer op onze website: http://ayubowan-sri-lanka.webnode.nl/project-water-ellawewa", aldus Joke Spang van stichting ASL.

Activiteiten tijdens de Maand van de Geschiedenis

ARNHEM - 5 oktober is de dag van de Arnhemse geschiedenis. Op drie locaties in Arnhem, Noord en Zuid, zijn activiteiten georganiseerd. Als bezoeker kun je kijken, luisteren en meedoen. De Dag van de Arnhemse Geschiedenis staat in het teken van het landelijke thema: grenzen. Meer informatie over het programma vindt u op: www.dagvandearnhemsegeschiedenis.nl.

Op 13 oktober geeft Frank Westerman, schrijver en journalist, een lezing in Rozet.De lezing gaat over zijn boek: Een woord, een woord. In zijn boek test hij de kracht van het vrije woord onder het gewicht van de actuele aanslagen sinds Charlie Hebdo.Hij mengt zich onder terrorisme-experts om te ondervinden wat taal kan uitrichten tegen terreur.

Op 15 oktober wordt de derde editie van het CoderDojo gehouden in het Erfgoedcentrum Rozet. Het is dan namelijk de DAG van de geschiedenis én de EU Codeweek, een mooie combinatie. Bij een Dojo leer je om te programmeren. Tijdens deze Dojo ligt de nadruk op Minecraft Creative.

Op woensdag 26 oktober geeft journalist Charles Groenhuijsen, bekend van het boek ‘Iedereen houdt van mij’ over Donald Trump, een lezing in Rozet. Hij volgt de Amerikaanse verkiezingen van nu op de voet. De race van 2016 is volgens hem spannender dan ooit.

Van 16 tot en met 31 oktober vind je zeven plattegronden in een van de lades in het Erfgoedcentrum Rozet. Kun jij ze op de juiste volgorde leggen? Oktober is de Maand van de Geschiedenis. Voor het volledige overzicht en het programma kun je kijken op: bibliotheekarnhem.nl/geschiedenis.

Wie wil er buddy worden van één van deze kanjers?

ARNHEM - "Wij zijn druk met de voorbereidingen van het nieuwe schooljaar van LeukOmteLeren weekendschool Arnhem. Voor onze derdejaars leerlingen zijn wij nog dringend op zoek naar buddy’s. Word jij de buddy van één van deze kanjers? Meld je aan!"

"Wil je meer informatie, kijk dan op http://www.leukomteleren.nl/buddy-2/ of op onze Facebookpagina of neem contact met onze jaarcoördinator van het derde jaar: Petra van der Heijden, petra.vanderheijden@leukomteleren.nl, 06 11390969/"

Taekwon-Do Arnhem begonnen

ARNHEM - Taekwon-Do Arnhem is het nieuwe Taekwon-Do seizoen fanatiek begonnen. Vanwege de aangename temperatuur werd er deels buiten getraind. Iedereen had er weer veel zin in.

Zin om een keer mee te trainen? Je bent altijd welkom om een les mee te draaien. Elke woensdag van 19 tot 20 uur en vanaf 12 jaar begint de les om 20 uur. Locatie: Olympus college Arnhem, ingang aan Zeegsingel (www.tagelderland.nl).

Dansbingo in De Petersborg

ARNHEM - Op maandagmiddag 10 oktober kan men in De Petersborg Slochterenweg 40 in Arnhem-Zuid dansen op live muziek en meedoen met de bingo die op dezelfde middag wordt gehouden. Een gezellige dansbingomiddag dus!

De muziek wordt verzorgd door het Duo Pardan, een graag gezien tweetal in De Petersborg. Iedereen is welkom.Aanvang 14.00 uur, de zaal gaat open om 13.30 uur.

De ideale start als zzp'er!

FOTO LICHTER MAKEN!!!!

ARNHEM - Ben jij een (potentiële) startende of onlangs gestarte zzp'er die graag een vliegende start wil maken? Wil je weten welke zaken je absoluut niet mag vergeten? Als startende ondernemer komt er heel wat op je af. Cruciaal is dat je weet welke stappen je moet zetten, en in welke volgorde. Dit vergroot je kans op succes aanzienlijk!

Rinske Jansen, auteur van de bestseller 'Startersgids voor zzp'ers' en eigenaar van De Administratiekamer, geeft speciaal voor zzp'ers in november en december de training 'Goed van Start!'. In deze training word je meegenomen in de belangrijkste aspecten van het ondernemen. Hoe maak je een financieel plan? En waarom? Hoe stel je een winst- en verliesrekening op? En wat kun je daarmee? Hoe doe je jouw btw-aangifte? Welke fiscale aftrekposten zijn er voor ondernemers? En hoe kom je daarvoor in aanmerking? En nog veel meer…


Een deelnemer van de training vertelt: "Ik ben blij dat ik deze training heb gevolgd omdat ik geen idee had wat er allemaal op financieel gebied komt kijken bij de start van een eigen bedrijf. Rinske is erg goed in het helder uitleggen. Nu weet ik precies welke fiscale aftrekposten er voor mij zijn en hoe ik hiervoor in aanmerking kom! Daarnaast vond ik het fijn dat werd uitgelegd hoe ik zelf mijn aangifte omzetbelasting in moet vullen. Ik heb veel geleerd deze avond!"

Nieuwsgierig geworden? Bekijk het programma op www.de-administratiekamer.nl/starterstraining. Het aantal plaatsen is beperkt, dus schrijf je vandaag nog in en ontvang het boek 'Startersgids voor zzp'ers' gratis.

Daglichtschaak start nieuw seizoen

ARNHEM - Dinsdag 4 oktober is het nieuwe seizoen voor de Daglichtschakers begonnen. Er wordt in twee groepen geschaakt. Eén groep voor de sterkere schakers en één voor de beginnende huisschaker.

Er worden per middag drie ronden gespeeld met een bedenktijd van 25 minuten per persoon. De eerste ronde begint om 14.00 uur en we eindigen om 17.00 uur. Al om 13.30 uur is de zaal open. De kosten zijn 2,00 per middag of 10,00 euro voor het hele seizoen (voor de zaalhuur). De verdere speelmiddagen vinden altijd plaats op de eerste dinsdag van de maand tot en met de maand april bij NIVON, gevestigd in de Molenbeekstraat 26a in Arnhem. "Komt u gerust binnenlopen, een afspraak maken is niet nodig en er heerst een gemoedelijke sfeer. Een welkomstgeschenk ligt voor u klaar." Deze schaakactiviteit wordt georganiseerd door de Arnhemsche Schaakvereeniging en NIVON.

Maand gratis zingen bij All Friends

ARNHEM - In oktober houdt koor All Friends een proefmaand voor iedereen die het zingen in een koor wil uitproberen. “Momenteel is er plaats bij de stemgroepen bassen, tenoren en mezzosopranen”, aldus Margré Mollink van de PR-commissie. “En weet je niet bij welke stemgroep je hoort, dan kun je dat in de proefmaand ontdekken.”

Het koor All Friends bestaat uit ruim 30 mannen en vrouwen, die vierstemmig popnummers zingen zoals Angels van Robbie Williams, Happy van Pharrell Williams of Julia van Henk Westbroek. Marja Stoter is de bevlogen dirigent. Het koor treedt af en toe op en geeft eens in de drie jaar een groot concert met band. Het volgende concert staat gepland in het voorjaar van 2018.

Het koor repeteert elke dinsdagavond in brede school 't Startblok in De Laar Oost. Kijk voor meer informatie, foto’s en audio op www.koorallfriends.nl. Aanmelden voor de proefmaand kan via koorallfriends@gmail.com.

Open repetities bij kleinkoor Xing

ARNHEM - Het Arnhems gemengd koor Xing houdt de maandagen 10 en 17 oktober open repetities, om kennis te maken met het koor (momenteel zeventien leden), dirigent Hans Scholing en de gemoedelijke aanpak. Xing wil graag meer mannenstemmen!

Het koor probeert deze periode veel nieuw repertoire uit, een aantrekkelijk moment voor nieuwe leden. Dat is deels klassiek, maar ook andere genres komen volop aan bod. Het is vooral verrassend en speels, veel ervan is nog niet of nauwelijks gezongen door andere Nederlandse koren.
Repetities zijn op maandag van 20.00 tot 22.15 uur in de Heijenoordschool, Gentiaanstraat, Arnhem. Meer informatie op xingarnhem.blogspot.nl.

Demo Dagen bij Baptist in Arnhem

ARNHEM - Sinds afgelopen juni is Baptist met de drie winkels gevestigd op de nieuwe locatie in Arnhem op bedrijventerrein IJsseloord I. Met een grotere showroom én meer ruimte, ideaal voor de Baptist Demo Dagen!

Binnenkort zijn er twee Demo Dagen waar fabrikanten en ambachtsmensen zich zullen presenteren. U bent vanaf 10:00 uur van harte welkom!

Demo dag zaterdag 22 oktober zal Record Power aanwezig zijn om hun houtbewerkingsmachines te demonstreren, zoals de lintzaag en houtdraaibank. TBows toont u alles over het maken van traditionele pijlen en bogen. Guus Vennik legt u graag alles uit over muziekinstrumentenbouw. Daarnaast is Metabo aanwezig met elektrische gereedschappen voor houtbewerking. Tevens is er een demonstratie leerbewerking door Danielle Roossien, beeldhouwen in hout door Wim Rutten en politoeren door Marleen van Heijnsbergen.

Demo dag zaterdag 5 november zullen de machines van Mafell, Festool, Tormek en Arbortech door deze prachtige merken zelf worden gedemonstreerd. Osmo laat u de vele mogelijkheden zien voor het afwerken van hout. U kunt kijken naar houtdraaien met Peter Oostelbos. Pegas uit Zwitserland is aanwezig om u de figuurzaagmachines te demonstreren en zelf te laten ervaren, ook de nieuwe Pegas lintzaagmachine! Lukas De Croon legt u alles uit over hout buigen en meubelmaken. Gert-Jan van Dunnewold is beeldhouwer (vooral machinaal) en deelt zijn kennis en vaardigheden graag met u.

Lees meer over de Demo Dagen op www.baptist.nl/agenda of schrijf u in voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Baptist voor Houtbewerkers, Vlamoven 32. Arnhem; www.baptist.nl

Unieke samenwerking

ARNHEM - De voormalige Sint-Jan de Doperkerk van Klarendal is in de afgelopen jaren omgebouwd tot Memorarium Gelderland, een multireligieuze rouw- en trouwlocatie met een gescheiden ruimte voor urnen, bestaande uit een columbarium voor burgers en een speciaal veteranen-columbarium.

In de bijgebouwen is een koelruimte, familiekamer en 24-uurs kamer ingericht, waarin rouwenden dag en nacht bij hun dierbare kunnen zijn om afscheid te nemen. Verder is het gebouw voorzien van een complete keuken, voor het verzorgen van buffetten en maaltijden tijdens plechtigheden en evenementen die er plaats vinden. Dankzij deze voorzieningen kan tegemoet gekomen worden aan de persoonlijke wensen en hedendaagse ideeën van elk geloof in dit historische gebouw.

Memorarium Gelderland werkt samen met Johan Uitvaartzorg, die de complete uitvaartplechtigheid voor u verzorgt, ook als u elders verzekerd bent. Hierdoor hebben zij op deze unieke locatie al meerdere families uit de regio Arnhem op persoonlijke wijze en zonder tijdsdruk afscheid kunnen nemen van hun dierbaren in de 'Parel van Arnhem'. Meerdere urnen van overledenen zijn bijgezet in het columbarium. Hierdoor wordt het Memorarium Gelderland voor steeds meer bezoekers een plek om te gedenken en lotgenoten te ontmoeten.

Geïnteresseerd om geheel vrijblijvend uw uitvaartwensen te bespreken voor een betaalbare prijs of voor een rondleiding? Memorarium Gelderland is gevestigd aan de Verlengde Hoflaan 74 in Arnhem. Voor info, agenda en openingstijden zie www.memorarium.nl en www.johanuitvaartzorg.nl.

Start ABC-zwemles voor kinderen vanaf vier jaar

De zwemlessen staan onder leiding van Linda Jansen. Linda is een ervaren docente en dat straalt ze ook helemaal uit. “De kinderen op een leuke enthousiaste en speelse manier het ABC bijbrengen is echt wat ik leuk vind. Ik ben er dan ook van overtuigt dat kinderen veel meer leren als ze het met plezier doen.”

HUISSEN - Sportsereen in Huissen start november met ABC-zwemlessen voor kinderen vanaf 4 jaar. Er wordt gewerkt met de EasySwim methode en als welkomstgeschenk ontvangen de kids het bijbehorende zwempakje cadeau. De zwemlessen duren 60 minuten en een groep bestaat uit maximaal 8 kinderen.

Sportsereen wil in alles onderscheidend zijn, met de mooiste accommodatie maar ook in het stellen van prioriteiten. Het aanleren van een goede zwemvaardigheid staat gewoon op nummer één. Het beloningssysteem en het online volgen van resultaten mag eenvoudig zijn.

Diploma-zwemmen gebeurt om de twee maanden in eigen bad. Er zijn nu 75 plaatsen en de lessen worden gegeven op dinsdagmiddag, donderdagmiddag en zaterdagmorgen. Het lesgeld is 45,- per maand met eenmaal introductiekosten van 15,- (diploma-zwemen 15,-). Een formulier aanvragen voor aanmelding kan via zwemmen@sportsereen.nl.

Sportsereen, Blauwenburcht 3 Huissen, 026 -3250928 www.sportsereen.nl

21 / 48

Thuis-PC.nl helpt, adviseert, verkoopt 'Voor particulier én MKB'

ARNHEM - Heb je een te trage of kapotte laptop of pc? Of problemen met het bedienen daarvan? Waar kun je dan heen met je probleem?

Of je je laptop of pc nou bij een zogenoemde prijsbreker of bij Thuis-PC.nl hebt gekocht, Thuis-PC.nl helpt je er graag mee! Hoewel Piet Hoogland naast nieuw en tweedehands verkoopt, lost hij ook graag snel en vakkundig je pc- en laptopproblemen op, van welk merk dan ook...

Problemen als virussen, een kapotte harde schijf, traag, problemen met het besturingssysteem. Het zorgen van een adequate oplossing is dagelijks werk voor Thuis-PC.nl, waarvan Piet al vijf jaar de eigenaar is. Tegen scherp geprijsde tarieven. Thuis-PC.nl werkt zowel vanuit eigen locatie (bel voor afspraak!), als bij je thuis of op kantoor. En via hulp op afstand. Zowel de particulier als mkb-er zijn van harte welkom. Zie voor een selectie van leverbare producten de webshop.

Thuis-PC.nl, voor particulier en MKB, Bingelradestraat 3 (nabij woonboulevard Arnhem-Zuid);
(06) 81469489, www.thuis-pc.nl.

Wassalon De 3-Slag en One day Cleaning; Wat is nu het verschil?

ARNHEM – Natreiniging – Droogreiniging? Wat is het verschil? Wassalon De 3-Slag – One day Cleaning? Wat is het verschil? Het is een wereld van verschil, Wassalon De 3-Slag(wasserij) reinigt al uw textiel met water en zeep en One Day Cleaning(stomerij) reinigt al uw textiel met koolwaterstof het zogenoemde dry cleaning.

En ja, zij werken samen om de meest optimale reiniging voor al uw textiel aan te kunnen bieden. Is standaardreiniging niet voldoende, dan zoeken wij in overleg met u de grenzen op, om tot een beter resultaat te komen. Beide bedrijven bieden een stuk gemak, de stomerij voor al het stoom-, pers- en strijkwerk voor al uw delicate textiel; de wasserij wast, droogt en vouwt al uw dagelijkse was. Soms is zelf wassen niet handig, geen tijd, onhandelbaar groot beddengoed, afhankelijk van familie of vrienden. Deze zorg kunnen wij voor u ontzorgen.

Beide bedrijven nemen uw dagelijkse/wekelijkse was (minimaal drie kg.) graag in ontvangst en spreken een ophaaldag met u af. Ook kunt u eventueel gebruik maken van onze haal- en brengservice. Twee bedrijven van oudsher gevestigd in Arnhem -samen ongeveer 130 jaar ervaring- voor al uw textiel, bruidskleding, dekbedden, bedrijfskleding, horeca-restaurant, horeca-keuken, artiesten- en toneelkleding, en nog veel meer.

Kom eens langs en ervaar het gemak en de service van onze wasserij en stomerij.

Wassalon De 3-Slag, Middelgraaflaan 71, 026 3214925
One Day Cleaning, Velperplein 9-A, 026 4420324

Speciaalzaak in fitness-supplementen en sportkleding Nieuw geopend: Vitamin-shop in Arnhem

ARNHEM – Arnhem en omgeving heeft er een speciaalzaak voor sporters bij: Vitamin-shop Arnhem. Een zaak in sportvoeding, voedingssupplementen en sportkleding van hoge kwaliteit tegen scherpe prijzen.

Zowel de sportman als sportvrouw is er welkom. Voordat men de aankoop doet, kan de klant er in een open en gezellige sfeer ook de shakes proeven, Regelmatig komen er bij Vitamin-shop Arnhem gediplomeerde personal trainers, die de sporter adviseert over de voedingssupplementen en –schema's.

Het grootste deel van het assortiment komt uit Europa (zoals Trec Nutrition en Hi Tec Nutrition) en is aantrekkelijk geprijsd. Ook de sportkleding is er voor man én vrouw.

Iedereen is er welkom voor een vrijblijvend en persoonlijk advies. Het motto is: Kracht, Vitaliteit en Gezondheid!

De openingstijden zijn dinsdag, woensdag en vrijdag van 12.00 tot 19.00 uur, donderdag van 12.00 tot 21.00 uur, zaterdag van 11.00 tot 18.00 uur en elke eerste zondag van de maand van 12.00 tot 18.00 uur.

Vitamin-shop Arnhem, Gele Rijdersplein 9, Arnhem; 06 51280096; facebook: VitaminShopArnhem; instagram: vitamin_shop_nl.

MaxStudios verhuisd naar nieuwe vestiging in het Matserhuis

ARNHEM – Het danscentrum is in Arnhem verhuisd naar een nieuwe zaal in het Matserhuis aan de Burgemeester Matsersingel 200. Je kunt er alle soorten dansstijlen leren en in het weekend zijn er regelmatig workshops. Het dansen is er voor iedereen: van vier tot en met veertig. Neem maar eens een gratis proefles!

Max Odarty is de eigenaar van MaxStudios. Hij danst al vanaf zijn veertiende. Max' passie en hobby werden zijn werk: van danser tot dansdocent en nu zelfs dansschooleigenaar.

Dansen bij MaxStudios is puur. 'Just Dance' is dan ook het motto. "We blijven heel dicht bij de dans, wat verder weg van de sport. Dat geldt voor bijna alle lessen, behalve de dancecrews".

Dansen bij MaxStudios is voor iedereen, voor jong en oud. "We geven zelfs dansles aan kinderen met autisme. En ook speciaal aan vijftig-plussers: van disco tot urban, en van salsa tot show!" De workshops zijn vernieuwend: alle dansstijlen kunnen aan de orde komen, zoals hiphop, modern, afrodance en high heels.

MaxStudios Arnhem; 06 26484206; www.maxstudios.nl.

Wat biedt Fysiotherapie de Behandelbank?

Foto: Arthur Tholense

ARNHEM - Als aanhoudende klachten het bewegen belemmeren, verwijst uw arts u mogelijk naar de fysiotherapeut. In onze fysiotherapiepraktijk vinden wij het belangrijk een optimale balans te vinden tussen onze behandeling en wat u daarnaast zelf kunt doen om uw klachten te verminderen. Wij ondersteunen en helpen u om de functies van uw lichaam te verbeteren.

In onze praktijk vindt u reguliere fysiotherapie, oedeemtherapie, psychosomatische fysiotherapie, een COPD beweegprogramma, Claudicatio Intermittens looptraining.

Wie zijn wij:
Tom Zee, praktijkeigenaar, fysiotherapeut en oedeemtherapeut
Ineke Kempes, fysiotherapeut, psychosomatisch fysiotherapeut, mindfulness
Jessie Vonk, fysiotherapeut, gespecialiseerd in mensen met COPD
Monique van de Peppel, praktijkassistente

De Behandelbank is gevestigd in Arnhem Zuid, in de wijk Elderveld, ons adres is Hollandweg 52 in Arnhem. Telefonisch zijn wij het beste bereikbaar tussen 8.00-12.00 uur: 026 3811436. Of mail ons: info@behandelbank.nl. Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws, like ons op Facebook!

Op 27 oktober 2016 start er weer een mindfulness cursus! U kunt zich nog aanmelden. Voor meer informatie: www.behandelbank.nl

Nieuwe zaak met jonge ondernemers, die hun vak verstaan GiGa Vloeren legt de meeste vloeren gratis!

ARNHEM – Waar kun je voor vloeren beter terecht dan in een zaak geleid door ondernemers, die het ambacht zelf al jaren hebben uitgeoefend? Zowel Ronnie als Sylvia weten wat zij adviseren; en nog steeds komen ze ook bij hun klanten thuis de meeste vloeren gratis opmeten en leggen! GiGa Vloeren, dat is Giga Goed en GiGa Goedkoop!

Of het nu gaat om laminaat, pvc of parket, GiGa Vloeren levert kwaliteit van vele merken vanaf zeer vriendelijke prijzen (reeds vanaf 5,95 per m2). Je vindt namen als Ambiant, Balterio, Douwes Dekker en Hoomline in hun nieuwe zaak aan de Ir. JP. Van Muijlwijkstraat 154 in Arnhem. Je kiest er uit de vele soorten, die ook nog eens op de vloer te bewonderen én te voelen zijn.
Bijzonder is dat bij aankoop van vloer, ondervloer en plinten boven de 30m2 de vloer gratis wordt gelegd! U hoeft dus niets meer zelf te doen. En dat alles zonder meerprijs!
Dat betekent dat alle vloeren vanaf 13.50 Euro per m2 die gekocht worden in combinatie met de ondervloer en plinten gratis wordt gelegd.

GiGa Vloeren, Ir. JP. Van Muijlwijkstraat 154, Arnhem; 026 8444547; www.gigavloeren.nl.

Introductieworkshop Speuren en Neuswerk

HAALDEREN - Vindt u het leuk om actief bezig zijn met uw hond? Dan is speuren de aangewezen activiteit die tegemoetkomt aan de natuurlijke behoefte van uw hond.

Honden leven in een geurenwereld. Hun neusorgaan is beter ontwikkeld dan onze neus. Het geeft een hond veel voldoening om met zijn neus te werken. Speuren is geschikt voor alle honden, jong of oud en het verbetert de relatie tussen hond en begeleider.

In de workshop Speuren leert uw hond de basis van een geurspoor volgen, een vermist persoon opsporen, een speeltje of voorwerp zoeken. Naast speuren maakt u kennis met Hersenwerk voor honden. Dit zijn hondenpuzzels die in moeilijkheidsgraad variëren.

De workshop wordt gegeven in een kleine groep van maximaal drie honden. Voor meer informatie en aanmelding zie website www.hondinbeeld.info

Drs. Elza Heijmeriks. Gedragscoach en hersenwerkinstructeur. Tel: 06 51124098.

Exclusieve winkel met betaalbare mode-artikelen voor de vrouw Kadootje voor jezelf? Wandel eens Rawr binnen!

ARNHEM – In winkelcentrum Presikhaaf is sinds een aantal maanden een ontzettend leuke winkel geopend. Rawr, een winkel met mode, accessoires en sieraden voor de vrouw. Het bijzondere is, dat het assortiment uit landen als Italië, India, Spanje en Venezuela komt en steeds aangevuld wordt in kleine oplages. Je vindt er zeker kadootjes, ook voor jezelf! En... je hebt iets chics tegen zeer betaalbare prijs. Dat voelt extra goed!

Rawr, de zaak van broer en zus Stefano en Gianna Cipollone, geeft jonge ontwerpers uit heel de were
ld een kans. De mode is veelal vervaardigd uit natuurlijke materialen als wol, linnen en zijde. Rawr levert deze producten niet alleen tegen fair prices, maar ook nog eens onvoorstelbaar goedkoop. Bloesjes, shirts, pants en ook sjaals en poncho's hangen er in de rekken. Alles al in de kleuren van de komende herfst- en wintermode. Veelal in aardse en warme kleuren.

Naast de kleding en accessoires als sjaals en riemen, is er ook een bijzondere collectie producten van leder. Kijk maar eens naar de tassen en de schoenen/slippers. Rawr selecteert de producten op design, kwaliteit én betaalbaarheid. Een groot deel van de winkelpresentatie is van het eigen huismerk Meow.

Niet onvermeld mag blijven de sieraden. Zoals de Fiore Collection ontworpen met Swarovski Elements!

Kom kijken bij Rawr (naast de Hema) in winkelcentrum Presikhaaf.
Rawr Concept Store, Hanzestraat 221a, Arnhem; 06 17948715; www.meowstores.nl en facebook.

Autobedrijf NH verhuisd naar groter pand P. Calandweg 13 Groot geworden door mee te denken met de klant!

ARNHEM – Autobedrijf NH is onlangs van de Conradweg verhuisd naar een veel ruimer pand aan de P. Calandweg. Een verhuizing, waardoor de verdere groei van het bedrijf is verzekerd. In de nieuwe werkplaats kan de klant nog beter en nog efficiënter kan worden bediend.

Zeven jaar geleden startte Nazir Fazli Autobedrijf NH. Door het leveren van een prima kwaliteit en een uitstekende service tegen een vriendelijke prijs, wist hij het bedrijf uit te bouwen tot een allround en goedlopend garagebedrijf, waar alle aandacht gericht is op de klant en zijn auto.

Autobedrijf NH verricht alle werkzaamheden betreffende het onderhoud en reparatie van personen- en bedrijfsauto's. Daarnaast kan de klant er terecht voor de apk. Verder ligt het in de bedoeling om meer activiteiten te ontplooien betreffende de in- en verkoop van auto's. Ook voor het reinigen en poetsen van de auto is men hier aan het juiste adres.

Bij Autobedrijf NH werken ervaren gediplomeerde monteurs, die hun ervaring hebben opgedaan bij gerenommeerde merkdealers. Klanten kunnen rekenen op de vakkundig onderhoud van alle merken en types: van Duits, Frans tot en met Japans. Service en flexibiliteit staan er hoog in het vaandel. Voor zowel de particulier als ook de zakenman!

Als openingsactie heeft Autobedrijf NH de apk (benzine en diesel) voor slechts 24,95 euro.

Autobedrijf NH, P. Calandweg 13, Arnhem; 026 3613075; www.autobedrijfnh.nl.

Gemarko Tuindesign voor degelijk fraai vakwerk

BEMMEL – Het is weer tijd om van de tuin te genieten. Van het groen en... van de privacy. Waar kun je dan beter terecht dan bij Gemarko Tuindesign aan de Karstraat 42. Voor tuinhout. Ze bieden er allerhande artikelen aan: van schuttingen, plantenbakken tot aan overkappingen en tuinhuisjes!

Als stratenmaker weet Korné de klant van een uitstekend product mét deskundig advies te voorzien. Hij is een vakman, ook als het gaat om het plaatsen van schuttingen. Liever zelf aan de slag? Ook dat kan! En Gemarko bezorgt gratis binnen een straal van 15 kilometer.

Tuindesign

Gemarko heeft niet voor niets 'tuindesign' in zijn bedrijfsnaam staan. Kijk maar eens hoe fraai het hout is afgewerkt. Wat geldt voor het timmer –en tuinhout, geldt ook voor de aluminium tuinkamers, die Gemarko levert. Ook is maatwerk er een begrip, mocht u naar eigen ontwerp uw overkapping of tuinhuisje willen realiseren dan is dit bij Gemarko Tuindesign zeker bespreekbaar. Ook als u steigerhouten meubels op maat zoekt dan bent u bij ons op het goede adres.

Ons motto is "In één x goed doen, dan hoeven wij het niet over te doen en kunt u jaren van onze opdracht genieten."

Gemarko Tuindesign, Karstraat 42, Bemmel; 06 28266185; 0481 785351; www.gemarko.nl. Geopend: zie website.

Heel relaxed in vernieuwde cafetaria aan Middachtensingel Proef van de houtkoolgrill bij De Gastronoom

ARNHEM – Cafetaria De Gastronoom heeft nieuws, hot nieuws! Sinds 1 augustus kun je in de vernieuwde vestiging aan de Middachtensingel eten van gerechten, bereid op de houtskoolgrill! En vanaf 1 oktober kun je er elke dag vanaf 09.00 uur genieten van een ontbijtbuffet tegen een vaste prijs!

De Gastronoom heeft vijf vestigingen in Arnhem en Velp. De cafetaria is enorm bekend met haar versbereide Vlaamse frieten en de vele versbereide producten uit eigen keuken. De kwaliteit wordt alom geprezen! Oprichter en mede-eigenaar Ali Deniz heeft nu iets heel bijzonders geïntroduceerd voor de cafetaria aan de Middachtensingel: vlees van de houtskoolgrill.

De Gastronoom aan de Middachtensingel 145 in Presikhaaf is onlangs flink gerenoveerd en er is een zaalruimte met 70 zitplaatsen gecreëerd. Vanuit het restaurantgedeelte kun je de handelingen volgen van de koks, die het vlees op het houtskoolvuur bereiden. Alle vlees van de grill is halal. Ook groepen zijn welkom. Elk menu is mogelijk, evenals aanpassingen. De Gastronoom is dagelijks vanaf 09.00 uur geopend tot 01.00 uur, in het weekend tot 02.00 uur (de keuken sluit een uur eerder).

Ontbijt voor één prijs
Nieuw is ook het ontbijt tegen een 'all-you-can-eat'prijs. Vanaf 09.00 uur is er een ontbijtbuffet met een ruime, voldoende keuze aan brood(soorten), hapjes en beleg. Ontbijten kan tot na lunchtijd 13.00 uur. Uniek in Arnhem! Gemakkelijk bereikbaar, gratis en ruim parkeren.

De Gastronoom, Middachtensingel 145, Arnhem; 026 3796356; www.degastronoom-arnhem.nl. De Gastronoom heeft ook vestigingen in Arnhem aan de Johan de Wittlaan 51, Volkerakstraat 4-6, Hommelstraat 56 en in Velp aan de Hoofdstraat 238.

Heeren van de Zee scoort hoog bij landelijke haringtest

ARNHEM – Jaarlijks worden er op liefst 144 adressen door heel Nederland haringen getest. Als je dan een bijzonder goede beoordeling krijgt met het cijfer 8,5, dan mag je terecht trots zijn! Jonge ondernemers Arjen en Gerhard, samen de spil van Heeren van de Zee, vierden onlangs hun driejarig jubileum. Een jonge onderneming die nu al zulke hoge kwaliteiten laat zien, dat zegt wel iets!

En trots, dat zijn beide 'Heeren' zeker: 'Na deze haringtest mogen we dus gerust zeggen dat wij de beste haringen hebben van Arnhem!' Met hun prachtige wagen staan zij iedere donderdag in Arnhem-Noord (Geitenkamp) en iedere dinsdag en zaterdag in Arnhem-Zuid (Rijkerswoerd).

De passie voor het vak komt duidelijk naar voren als zij erover vertellen. Arjen: 'Toen ik in '97 van school kwam, kwam ik per toeval in de vishandel terecht. Hier ontdekte ik hoe bijzonder het werk van een visspecialist is. Het vak boeide me ontzettend en toen ik Gerhard daar leerde kennen, ontstond gaandeweg ons plan om samen als zelfstandigen aan de slag te gaan.' Arjen en Gerhard zijn samen met medewerker Bas, ware specialisten in hun vak. Arjen: 'En kwaliteit gaat heel goed samen met gezelligheid. Dat maakt ons werk iedere dag extra leuk!' Kom op dinsdag, donderdag of zaterdag dus eens een lekker visje én gezelligheid proeven bij de Heeren van de Zee, of kijk op Facebook.

Tyre Plus klaar voor de bandenwisselweken

ARNHEM – Voor een nieuwe autoband ga je naar de specialist. Naar Tyre Plus, waar je verzekerd bent van kwaliteit, snelheid en service. Tegen concurrerende prijzen kun je hier terecht, ook als het gaat om zomer- en winterbanden én de opslag hiervan.
Een afspraak maken is zo gepiept: via de website van Tyre Plus!

Je gaat graag naar Tyre Plus, omdat je er een persoonlijke service krijgt. Omdat je er op een relaxte manier uitgelegd krijgt welke banden voor jouw auto de beste zijn. En natuurlijk kom je er ook voor de scherpe prijs. Wil je in plaats van nieuwe een gebruikte band, dan kan dat ook. "Dat is niet in alle gevallen verstandig; je moet beseffen dat bij een gebruikte band de slijtageslag al begonnen is. Met een nieuwe band heb je totaal geen problemen. Maar als noodoplossing kan een gebruikte band ook goed zijn. We verkopen ze beide!"

Natuurlijk biedt Tyre Plus het complete pakket van bandenservice: uitlijnen, balanceren en monteren is het dagelijks werk. Daarnaast biedt Tyre Plus een keur aan prachtige velgen. Er zijn altijd schitterende aanbiedingen, kom maar eens kijken. Verder is het bedrijf ook actief op het gebied van uitlaten, schokbrekers, veren en remmen.

Tyre Plus is gevestigd aan Simon Stevinweg 23 in Arnhem; telefoon (026) 3614111; www.tyreplus.nl.

Autobedrijf J. van Deelen in Driel staat altijd klaar voor zijn klanten

Foto: Jan van Deelen samen met zijn vrouw Sabine en kinderen voor zijn autobedrijf.

DRIEL – In ruim twee jaar heeft Jan van Deelen met zijn autobedrijf een goede naam opgebouwd in Driel en omgeving. Veel heeft hij te danken aan zijn inzet en de service en kwaliteit. Dat levert hem een ruime en vooral tevreden klantenkring op. Klanten, die niet alleen kwaliteit op prijs stellen, maar ook het betaalbare onderhoud.

Als monteur bij diverse garagebedrijven deed Jan veel ervaring op. Naast reparatie en onderhoud zorgt hij voor de apk en adviseert bij aankoop van een auto. Autobedrijf J. van Deelen werkt in een met goede apparatuur uitgeruste werkplaats. Juist als onafhankelijk garagehouder kan hij de kosten in de hand houden, zodat ook de klant hiervan meeprofiteert. Dat geldt ook voor onderhoud aan caravans en campers.

Het autobedrijf verricht ook diensten als aircoservice, vierwieluitlijning en volledige bandenservice met bandenopslag. Omdat de werkplaats over drie bruggen beschikt, kan er flexibel worden gewerkt en kan er indien nodig snel op de wens van de klant worden ingespeeld. Dat geldt zeker voor de service. "We staan hier steeds voor de klant klaar. We komen onze klant graag tegemoet, ook al is dat in de avonduren", vertelt Jan, een rasmonteur met passie voor de auto. Hij is up-to-date op de hoogte van de jongste ontwikkelingen (ook betreffende hybride auto's) en dat blijft hij door middel van het volgen van cursussen.

"Verder draait het in mijn bedrijf in eerste instantie om de kwaliteit, de vriendelijkheid, de sfeer en het persoonlijk contact met de klant."

Autobedrijf J. Van Deelen, Baltussenweg 39, Driel; telefoon 06 30125550; www.autobedrijfvandeelen.nl.

Nieuwe trends en betaalbare damesmode bij Shopaholic

ARNHEM – Eigenaren Jill en Suzan verkopen bij Shopaholic kleding in ibiza style. Ook de uitstraling van de winkel past goed bij de kleding die ze verkopen. Inmiddels hangt de nieuwe wintercollectie in de schappen. De kleding wordt speciaal ingekocht op de wensen van onze klanten.

De ibiza kleding is betaalbaar voor iedereen. Het prijssegment zit tussen de twintig en 35 euro. De broeken zijn allemaal honderd procent stretch waardoor ze heel comfortabel zitten. Naast de kleding die ze verkopen, verkopen ze ook een assortiment accessoires zoals ibiza sjaals, poncho's en handgemaakte sieraden en slippers.

Heeft u een speciale gelegenheid, maar kunt u daar niet de juiste sieraden bij vinden. Ga dan langs bij Shopaholic. "En wij maken voor u wat u in gedachten heeft voor een prijs van gemiddeld 35 euro maken wij voor u de mooiste ibiza slippers."

Shopt u liever thuis ga dan naar vernieuwde webshop: www.jill-sieraden.nl. Daar kunt u de kleding van Shopaholic online op bestellen

Shopaholic; Hanzestraat 70; 06-22853985; www.jill-sieraden.nl. Shopaholic is ook te volgen via facebook.

Fit in slechts 20 minuten per week

ARNHEM - Steeds meer mensen ontdekken fit20: In slechts twintig minuten per week train je je hele lichaam onder begeleiding van een personal trainer. Omkleden is niet nodig; je transpireert niet omdat je traint in een koele ruimte.

Hoezo urenlang trainen? Bij Fit20 train je kort, maar met maximaal effect: binnen drie maanden heb je sterkere spieren, een betere conditie en een strakker figuur.

De fit20 methode is gebaseerd op vijfentwintig jaar ervaring en onderzoek. Je traint tot het moment van spierfalen, wanneer spieren zo hevig trillen dat ze de oefening niet langer aankunnen. Juist door 'tot het gaatje' te gaan, worden je spieren optimaal gestimuleerd en dus sterker.

Fit20 is een uitkomst voor mensen met een druk leven. Zij kunnen op afspraak kort maar intensief trainen. Zo houd je tijd en energie over voor andere zaken!

Nieuwsgierig? Kom langs voor een gratis kennismakingstraining.

Mr. D.U. Stikkerstraat 10, 6842 CW Arnhem; 06 28349271; arnhem@fit20.nl; www.fit20.nl; Facebookpagina: fit20 Arnhem.

Royal Thai Massage & Spa; een weldaad voor lichaam en geest

ARNHEM – Zodra je binnenstapt bij Royal Thai, ervaar je een relaxed gevoel. Alsof je in een warm bad stapt en alles van je af laat glijden.. Hier begint al direct het basisprincipe van de Thaise massagevorm; niet alleen het lichaam, maar óók de geest voelt zich bevrijd.

Dankzij het sfeervolle interieur, dat in samenwerking met Elène van Ast van Good4balance tot stand is gekomen, straalt Royal Thai een zeer warm welkom uit. En dat is een goed begin, om het gejaagde leven even achter je te kunnen laten. Wanneer de geest even niet in balans is, kan zich dat namelijk uiten in lichamelijke klachten. Hoofdpijn, rug- of nekklachten, stijve spieren, het zijn waarschuwingen van je lichaam dat er iets moet gebeuren! Een Thaise massage kan stress bestrijden en depressieve gevoelens verminderen. Ook chronische vermoeidheid kan ermee worden verholpen. Het kan psychische klachten verhelpen of juist voorkomen. De bloedsomloop wordt gestimuleerd waardoor je weer energie krijgt! Een Thaise massage kan zelfs een enorme weldaad zijn voor mensen die last hebben van migraine bijvoorbeeld. Bij Royal Thai is men gespecialiseerd in veel verschillende massagevormen. Van traditionele Thaise massages tot kruidenstempelmassages. Maar ook van een ontspannende bodywrap (huidverzorging) kun je bij Royal Thai heerlijk genieten. Kom het gewoon ervaren aan de Steenstraat 61 in Arnhem. www.royalthaimassages.nl. Tel: 026-760 11 00
Bij Royal Thai ben je verzekerd van professionele behandelingen.

Zomer voorbij, zonnebril belangrijk!

ARNHEM - Bij een zonnebril denken we vooral aan de zomer. Wat echter veel belangrijker is, is de zon in het najaar en de winter. Nog veel te vaak gebeuren er ongelukken door de laagstaande zon waardoor met name automobilisten verblind worden.

Een goede zonnebril is absoluut een must have in de herfst en winter. Een goede zonnebril hoeft absoluut niet duur te zijn, maar voor in het verkeer is het wel belangrijk dat er kwalitatief goede glazen in zitten. Waar vooral op gelet moet worden is dat er geen vertekening in de glazen zit. Door vertekening kan het lijken of rechte lijnen niet recht zijn, met weer als gevolg dat afstanden anders lijken te zijn dan ze in werkelijkheid zijn. Verder is het aan te raden niet al te donkere glazen te nemen en het liefst voor contrastverhogende glazen te kiezen. Zo komt u al een stuk veiliger door het verkeer. Een andere goede tip voor een zonnebril in de auto is om voor gepolariseerde glazen te kiezen. Zodoende kunt u door de voorruit van andere auto's kijken en kunt u zien of de ander u ook heeft gezien.

Wilt u meer informatie over zonnebrillen of heeft u een andere vraag, loop dan gerust bij ons binnen of bel ons op 026 3272353.

Go-optiek, winkelcentrum Rijkerswoerd, www.go-optiek.nl.

Camerasysteem thuis en op bedrijf voor optimale beveiliging door Ramar Communicatie & Security

ARNHEM – Je huis of bedrijfspand beveiligd door Ramar Communicatie & Security. Dat is een geruststellende gedachte. Dit gecertificeerd bedrijf heeft bijna tien jaar ervaring in het aanleggen en beheren van alarm- en camerasystemen.

Ramar Communicatie & Security is het bedrijf van Marlon van Zeist, dé specialist in alarm-, camera- en zorgsystemen, evenals in home-automation.

Camera beveiliging
Ramar security heeft zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld in het aanleggen van CCTV-systemen en maakt gebruik van de nieuwste technieken. Door de komst van IP
is het tegenwoordig voor iedereen mogelijk om waar dan ook via internet live beelden te bekijken.

Preventief
Een video-observatiesysteem geeft niet alleen de mogelijkheid om calamiteiten te voorkomen of de daders te registreren, het werkt ook preventief. Steeds vaker wordt op risicovolle plaatsen zoals verkooppunten en geldhandeling, ook een camera geplaatst. Verder is het mogelijk om camera's te gebruiken als deurbeveiliging zodat men ziet wat er zich bij de deur afspeelt. Dat geldt zowel voor bedrijf als voor particulier.

HD-beelden

Voor wie nog een analoog systeem heeft, biedt Ramar op sinds kort een betaalbare oplossing aan om over te schakelen op geavanceerd HD. "De oude bekabeling is bij dit nieuwe systeem te gebruiken en dat scheelt enorm in de kosten!', aldus Marlon. Vraag maar eens vrijblijvende informatie!

Ramar Communicatie & Security, Woodrow Wilsonstraat 3, Arnhem; 085 4019464; www.ramar-communicatie.nl; www.ramar-security.nl.

Slaapspecialist Damminga zet nieuwe koers in

ARNHEM - Een ieder die regelmatig in het centrum komt, zal gezien hebben dat Slaapkenner Damminga eerder dit jaar zijn deuren heeft gesloten. Niet om het bijltje erbij neer te gooien, maar om vanaf 1 november met een nieuwe naam, een nieuwe eigenaar en een nieuwe locatie de klant nog beter van dienst te zijn!

Morgana Damminga
Door zich aan te sluiten bij Morgana kan de consument rekenen op nog persoonlijkere slaapoplossingen. Met de slaaptest van Morgana ervaar je in acht minuten letterlijk hoe het voelt om op een persoonlijk ingesteld bed te liggen. Een bijzondere ervaring! Bovendien kun je al vanaf 985 euro terecht voor een goede slaapoplossing.

Woonboulevard Arnhem Zuid
Zoon Nathanael Damminga neemt het stokje van zijn vader over en heeft ervoor gekozen zich te vestigen op de woonboulevard Arnhem Zuid. Hier vind je Morgana Damminga naast Leen Bakker. Je kunt vanaf 1 november terecht voor een breed assortiment aan boxsprings, ledikanten, dekbedden, overtrekken, hoofdkussens en kasten. De winkel is van zondag tot en met vrijdag geopend en parkeren is gratis. Voor meer informatie:www.morgana.nl; www.damminga.nl.

Na 22 jaar totaal vernieuwd en modern gerenoveerd Sunshine Island Zonnestudio voor meer dan 'n kleurtje...

ARNHEM – De splinternieuwe zonnestudio aan de Steenstraat al gezien? En al een bezoek gebracht? Het is zeer zeker de moeite waard. Enkele maanden geleden is Sunshine Island overgenomen en totaal vernieuwd. Sunshine Island Zonnestudio is nu een van de modernste studio's met geavanceerde apparatuur. Na 22 jaar leeft Sunshine Island weer. En is de gezellige Steenstraat weer een mooie zaak rijker.

Sunshine Island Zonnestudio heeft een totale metamorfose ondergaan. De zaak is helemaal is gestript, gesloopt en voorzien van een nieuw interieur. En nog belangrijker: voorzien van de allernieuwste zonnebanken van het merk Ergoline, de Ferrari onder de zonnebanken.

De nieuwe eigenaren kende de zonnestudio al jaren. "Zestien jaar geleden kwamen zij er al. Toen de vorige eigenaar aangaf te willen stoppen, zijn ze aan dit avontuur begonnen. We hebben er een moderne studio van gemaakt, van alle gemakken voorzien, waar je voor meer dan alleen 'n kleurtje komt..." Waan je even op vakantie bij Sunhine Island. Het is gezellig zonnen bij Sunshine Island. Voor iedereen is er een praatje en... een gratis goede kop koffie. Even wachten kan gemakkelijk in de luxe zithoek of aan de leestafel. En wie voor het eerst komt, kan rekenen op een goed en verantwoord zon advies.

Ook voor mensen met huidproblemen of pijn aan spieren en gewrichten, kan een zonnebanksessie uitkomst bieden. Er is 'in house' ook een befaamde kapsalon: Style Junkie Margret. En er wordt nog gezocht naar een nagelstudio, waarvoor ook ruimte is, om het 'plaatje' compleet te maken.

Sunshine Island Zonnestudio, Steenstraat 55, Arnhem; www.sunshine-island.nl en facebook.nl/sunshine-islandarnhem.

Ruime keus in opslagruimte bij Bart Boxx

HUISSEN – De ene self storage is de andere niet. Ruimte is immers een ruim begrip. Als u echter eens gaat kijken bij Bart Boxx in Huissen, zal het verschil u direct duidelijk worden. 'De speerpunten zijn voor ons vooral veiligheid, gemak en ambiance', aldus Bart Selman, eigenaar van deze opslag in Huissen.

Bart Boxx beheert ruim driehonderd boxen voor opslag, al vanaf één kubieke meter. Alle opslag wordt bewaakt met camera's, zowel het buitenterrein als ook binnen, en een alarminstallatie. Naast deze voorziening is er ook dagelijks iemand van Bart Boxx aanwezig. Iemand die als aanspreekpunt fungeert en indien nodig ook hulp kan bieden. Doordat er altijd iemand aanwezig is, kunnen er ook pakketten / ladingen in ontvangst worden genomen door Bart Boxx. In overleg is het zelfs mogelijk dat, met een sleutelafspraak, betreffende lading in de box van de huurder wordt geplaatst door Bart Boxx. Het pand is voorzien van een goederenlift en een laadperron om het efficiënt laden en lossen mogelijk te maken. 'Bovendien mogen huurders gratis gebruik maken van onze aanhangwagens welke op het terrein aanwezig zijn', aldus Bart Selman.

Bart Boxx is praktisch gelegen aan de Primulalaan nr. 2 in Huissen. Op zoek naar (tijdelijke) opslagruimte? Bel: 085-4017673, kijk op bartboxx.nl of kom even langs. Bart Boxx dagelijks toegankelijk van 06.00 tot 23.00 uur. Bart Boxx, particulier en zakelijke opslag vanaf één kubieke meter.

Veel mensen weten PHS inmiddels te vinden…

ARNHEM - Sinds de opening in maart van dit jaar komen er wekelijks meer bezoekers in het Pandjeshuis Suikerland aan de Distellaan 36 in Arnhem. Het assortiment van zowel nieuwe als gebruikte artikelen is aanzienlijk uitgebreid en wisselt bijna wekelijks.

"Vooral de verkoop van nieuwe artikelen loopt vanaf het begin gewoon Top", zegt Roy de Haas, bedrijfsleider van Het Pandjeshuis. Dit is natuurlijk niet verwonderlijk. "De prijzen liggen sterk onder het gemiddelde van onze concurrenten en de keuze is enorm. Voor slechts een of meerdere euro's koop je bij ons de mooiste spullen. En dat geldt eigenlijk ook voor onze gebruikte goederen, zoals alle dvd's met veelal bekende films voor slechts een euro."

"In het begin liep het belenen van goederen wat stroef", aldus de eigenaar Dennis Klein. "De klanten moesten ons nog vinden en nog belangrijker wij moesten het vertrouwen winnen van onze klanten. Het is ook niet niks jouw waardevolle spullen zomaar achter te laten. Maar als mensen eenmaal kennis hebben gemaakt met onze winkel en onze degelijke aanpak zien op het gebied van beveiliging en afhandeling zijn zij snel overtuigd. Nu wij zes maanden verder zijn is inkoop, verkoop en belenen nu echt onze corebusiness geworden. De klanten weten inmiddels dat zij een eerlijke taxatie kunnen verwachten en uiteraard direct contant geld tegen het laagste rentetarief van Arnhem en omgeving."

Van den Hoogen Security Security Center / showroom voor advies en aankoop

ARNHEM - Van den Hoogen Security is gevestigd in Arnhem aan de Bruningweg 4 en biedt voor velen uitkomst voor de beveiliging van uw woning of pand. Daarnaast bieden zij een breed scala aan nieuwe en gebruikte kluizen. Voor het bijmaken van een sleutels of cilinders bent u ook aan het juiste adres. Van den Hoogen Security levert zowel aan bedrijven als particulieren.

Vanuit het Security Center in Arnhem bieden zij een breed assortiment hoogwaardige beveiligingsproducten. "We tonen u graag de mogelijkheden en geven merkonafhankelijk advies. Dit betekent dat we niet het merk, naar uw situatie en wensen als uitgangspunt nemen, zodat u de best passende oplossing krijgt".

Eigen sleutel en slotenmakerij
In het Security Center vindt u een van de grootste sleutelvoorraden van Nederland. Van antieke bezetting sleutels tot de modernste transpondersleutels. "Onze ervaren sleutelmakers hebben de kennis, de kunde en de specialistische apparatuur om sleutels en sloten te maken, repareren en restaureren. Als legale meesterkrakers zetten we die kennis en kunde ook in bij het ( nagenoeg ) onbeschadigd openen van kluizen".

Vacature winkelmedewerker-ster:
Ter versterking van het winkelteam is van den Hooge Security op zoek naar een enthousiaste winkelmedewerker/ster.
Voor meer informatie over de functie kunt u telefonisch contact opnemen
of mail naar het onderstaande emailadres.

Van den Hoogen Security, Bruningweg 4; 6827 BM Arnhem;
026 3610909; info@ vandenhoogensecurity.nl; www.vandenhoogensecurity.nl.

De kracht van Prof PC zit 'm in de totaaloplossing!

Prof PC is ruim 9 jaar een begrip in de regio als het gaat om professionele ICT dienstverlening. Wij leveren diensten aan zowel particulieren, de zzp-er als ook het MKB. Prof PC adviseert, repareert en levert vanuit ons Service Center in Elst.

Voor de zakelijke gebruiker hebben wij een breed aanbod business laptops en PC's. Verder hebben wij een breed aanbod aan oplossingen om u als ondernemer te ontzorgen op ICT gebied. Prof PC heeft tegenwoordig ook cloud oplossingen zoals: hosted Exchange, Cloud back-up en Cloud Server/Werkplek.

Vanwege de groei van Prof PC hebben wij onze openingstijden verruimd met twee koopavonden. Daarnaast zijn wij de maandag middag ook extra geopend. Wij zijn u hierdoor nog beter van dienst!
Bent u benieuwd welke reparaties wij verrichten? Kijk dan op onze vernieuwde site www.profpc.nl onder reparatie en onderhoud. Wij hebben uw reparatie veelal binnen drie werkdagen klaar!

Indien uw apparatuur aan vervanging toe is, bent u bij ons op de juiste plaats voor de advisering en aanschaf van een nieuwe laptop, tablet, PC. Wij kunnen dan gelijk uw bestanden overzetten en de e-mail instellen zodat uw nieuwe laptop of PC direct gebruiksklaar is. Neem gerust een kijkje in de vernieuwde webshop van Prof PC. Wij leveren ook maatwerk! Ook de fanatieke gamer is welkom voor een nieuwe GAME-PC!

Prof PC | Nieuwe Aamsestraat 28 | 6662 ND Elst | 0481-372 473 | www.profpc.nl |
MA 13:00-18:00 | DI en DO 10:00-20:00 | WO en VR 10:00-18:00 | ZA 10:00-13:00 uur.

Sifa Clinic; voel je gezond van binnen..en van buiten!

ARNHEM – Al sinds 2007 is Sifa Clinic dé professional op het gebied van acupunctuur in Arnhem en wijde omgeving. Voorheen gevestigd aan de Hommelseweg in Arnhem, maar onlangs verhuisd naar een veel ruimer pand aan de Waalstraat nummer 22 in Arnhem. U kunt er terecht voor zowel uw gezondheid als uw schoonheid.

Acupunctuur kan worden ingezet bij heel veel lichamelijke klachten, maar wist u bijvoorbeeld dat acupunctuur ook kan helpen bij het stoppen met roken of u kan ondersteunen tijdens het afvallen? Loop eens binnen bij Sifa Clinic voor informatie. Tevens is Sifa Clinic gespecialiseerd in Traditionele Chinese Geneeskunde. De geneeskracht van kruiden doet veel mensen versteld staan! Bij Sifa Clinic kunt u een vitaliteit- en bodyanalyse/scan laten maken en na een uitgebreid intakegesprek kan er voor u een behandelplan op maat worden gemaakt. U kunt bij Sifa Clinic onder andere terecht voor fysiotherapie, (acute) pijnverlichting en bloedonderzoek. En als u zich nóg beter wilt voelen.. Sifa Clinic biedt ook een heel scala aan schoonheidsbehandelingen; definitieve ontharing via de nieuwste techniek en anti-aging. Er wordt gewerkt met professionele apparatuur van Duits fabrikaat. Vanzelfsprekend is Sifa Clinic een erkende kliniek en werken zij met alle zorgverzekeraars samen. Tel: 026-3799473. Het team van Sifa Clinic staat graag voor u klaar! www.sifaclinic.nl

Kijkalles.nl opent wegens succes een winkel in Arnhem!

ARNHEM - De online webwinkel Kijkalles.nl is zo'n succes geworden dat ze een onlangs een winkel geopend hebben in Arnhem. Het succes van Kijkalles komt door de verkoop van mediaspelers waarop gratis de nieuwste films en series te zien zijn en de mogelijkheid om alle zenders te ontvangen voor een spotprijs.

Eigenaar Huseyn Oruc begon in 2014 Kijkalles.nl. Hij merkte een hoop belangstelling om de nieuwste films en series te bekijken. "Door de komst van Netflix en Videoland ontdekte een hoop mensen de mogelijkheid van streamen. Maar door illegale websites zoals Piratbay zochten mensen naar legale mogelijkheden. Ik heb me daarin verdiept en heb een alternatief ontdekt via mediaspelers." Via een mediaspeler kan hij de kijker in contact brengen met aanbieders van de nieuwste films en series. "Mensen kunnen legaal de nieuwste bioscoopfilms zien en de series die net op tv is geweest."

Tegenwoordig is ook de IPTV erg populair. Mensen kunnen met een tv scherm en een internetverbinding bijna alle zenders van over de hele wereld zien. "Mensen betalen vanaf honderd euro per jaar en kunnen daarmee alle zenders ontvangen die ze willen zien. ook de commerciële zenders uit Nederland, Turkije, Arabische en nog vele andere landen." Veel mensen zijn van hun tv abonnement en schotel overgestapt op IPTV en kunnen hiermee honderden euro's besparen"

Kijkalles.nl; Ingenieur J.P. van Muijlwijkstraat 27; 6828 BR Arnhem; 085 4016582; www.kijkalles.nl. Ook te volgen via facebook.

Bij Paul van Zeeland Juweliers bent u van harte welkom!

VELP - Paul van Zeeland Juweliers te Velp, een heel bijzondere winkel met echte service! De juwelierszaak is gevestigd tegenover een park, in een villa aan de Arnhemsestraatweg nummer 35. Hier is echt alles te koop uit het juweliersvak en winkelen is hier een ware belevenis. Grote collecties horloges zoals, Seiko, Tissot, Breitling, Hamilton, Michael Kors en Ice Watch.

Daarnaast is er een afdeling van zilver en goud in allerlei combinaties en kleuren van onder andere Zinzi, Diamontfire, AS trouwringen, Rensini briljant en MiMoneda. "We verkopen ook zilveren kinderartikelen, van bestek tot spaarpotten en deze worden gratis gegraveerd. Op ons atelier zitten specialisten op het gebied van klokken en horloges. Ook beschikken wij over een goudsmederij waar voor u sieraden ontworpen, vermaakt of gerepareerd kunnen worden.

Wij zijn een allround juwelier met ongekende mogelijkheden, van ashangers volgens eigen ontwerp, tot het zetten van briljant in waardevolle horloges of ringen of het verzorgen van een taxatie van uw sieraden en/of horloges. Ook het verwerken van bedrijfslogo's in geschenken voor relaties of medewerkers behoort ook tot de mogelijkheden.

De openingstijden van ons filiaal in Velp zijn van dinsdag tot en met zaterdag van 9.30 tot 18.00 uur, vrijdagavond koopavond tot 21.00 uur. U bent van harte welkom!" Voor meer informatie www.paulvanzeelandjuweliers.nl.