GN Nijmegen-Noord

6 november 2019

GN Nijmegen-Noord 6 november 2019


Openingsavond De Wielewoalers

OOSTERHOUT - Zaterdag 16 november openen De Wielewoalers om 20.11 uur het seizoen met hun eigen Prinsenwissel.

Ergens in Nölerhout worden in het diepste geheim voorbereidingen getroffen voor de onthulling van het nieuwe trio van De Wielewoalers. Kleding passen, proclamatie schrijven, decor bouwen, geheime ontmoetingen en dat alles zonder dat iemand iets ontdekt. Na deze avond zal alle spanning voorbij zijn, want nadat ze afscheid genomen hebben van Prins Ben de Zwevende Troef en zijn hofdames Astrid en Claudia, met wie ze een geweldig seizoen hebben beleefd, zal omstreeks 22.11 uur het nieuwe trio ten tonele verschijnen in dorpshuis De Schakel. Deze avond heeft iedereen vrij entree. De muziek wordt verzorgd door duo 'De Band'.

Paddenstoelenwandeling in Oosterhout

Doolhof zwammen. (foto: Herman Hendriks)

OOSTERHOUT - Heksenboter, kaaszwammen en elfenbankjes. Je zou bijna denken dat je in een sprookjesverhaal terecht bent gekomen. Maar het gaat toch echt over paddenstoelen.

De Paddenstoelenwandeling van IVN Rijn Waal in Oosterhout is een ontdekkingstocht voor jong en oud. Langs de paden, op het dode hout en tussen de bladeren gaan we met Frans Mikx op zoek naar witte stuifballen, geel-witte koraalzwammen, zwarte houtknotsen, parasol paddenstoelen en de schijven van de doolhof-zwam en Judasoor.

Elfenbankjes. (foto: Herman Hendriks)

Verzamelen bij de parkeerplaats van de dokterspost, Van Boetzelaerstraat 12 in Oosterhout op zondag 10 november 14:00 uur. Deelname is gratis, een vrijwillige bijdrage is welkom.

Retraitedag 9 november in Ressen

Vinder. (foto: Hans Rutgers) Hans Rutgers

RESSEN - In één dag kennismaken met aspecten van het kloosterleven die ons hier en nu behulpzaam kunnen zijn? Kom dan naar deze retraitedag en ontdek wat dingen als stilte, ritme, het alledaagse, en oude bronnen ons kunnen bieden vandaag.

De retraitedagen worden sinds drie jaar regelmatig georganiseerd door Pleisterplaats Ressen. Deelnemers ervaren zo'n dagje offline als een welkome afwisseling van het vaak hectische leven, of zoals een deelnemer laatst zei: 'Het is voor mij een soort minivakantie, waar ik energie aan opdoe!' De dag is van 10:00 tot 16:00 uur, kosten zijn 20 euro, inclusief koffie/thee en lunch. Aanmelden bij Winny@4-plek.nl.

Filmdrama in Theater De KiK God Only Knows

ELST - Op donderdag 7 november om 20:00 uur draait De KiK de film God Only Knows. De foyer is vanaf 19.00 uur geopend voor een drankje.

Thomas heeft regelmatig psychotische episodes en hij neemt de medicijnen die hem zijn voorgeschreven vaak niet in. Zijn oudste zus Doris doet er alles aan om Thomas op allerlei manieren te helpen en gerust te stellen, maar Hannah, zijn andere zus, wil hem juist confronteren met zijn onverantwoordelijke gedrag.

Dat verschil in aanpak leidt tot flink oplopende ruzies waarin oud zeer wordt opgerakeld en de band tussen broer en zussen onder grote druk komt te staan. Kaartjes via www.theaterdekik.nl 8,00 euro (9,00 uur voor aanvang aan de deur) inclusief drankje. Theater De KiK, Dorpsstraat 39 in Elst (achter De Hema).

Theaterconcert Raak! Joris Linssen & Caramba

Joris Linssen & Caramba - RAAK! (foto: Corbino)

ELST - Raak! Op zaterdag 9 november om 20:30 uur staat Joris Linssen met zijn band Caramba in Theater De KiK in Elst.

Laat je verrassen door het enthousiasme van zanger/tv-presentator Joris Linssen en zijn muzikale vrienden. Al meer dan tien jaar zetten ze elke theaterzaal op de kop. Raken en geraakt worden, daar draait alles om. En dat doen deze topmuzikanten vol overgave met hun opzwepende liedjes, prachtige ballades, ontroerende levensverhalen, gevoelige teksten en loepzuivere samenzang.

Een theaterconcert vol interactie, energie en ontroering. Recht in het hart: Raak! ‘Zoveel enthousiasme, gevoeligheid en muzikaliteit. Dit blijft nog lang bij me.’ ‘Deze avond zal ik niet vlug vergeten, maar als een parel in mijn hart bewaren.’

Zang: Kees van den Hoogen / contrabas en zang: Erik van Loo / percussie en zang: Djem van Dijk / regie: Aike Dirkzwager / techniek: Christian Toonk.

ZwemVereniging Overbetuwe bij de Swimkick

Zwemmers ZVO. (foto: Haruko Lamers)

ELST - Zaterdag 12 oktober was de Swimkick deel 1 voor de jongste zwemmers. Er deden 8 zwemmers mee en samen waren ze goed voor 17 persoonlijke records. De grootste verbetering was voor Melissa ter Horst op de 50 meter schoolslag.

Voor Luca Leerentveld was dit zijn allereerste wedstrijd. Hij ging met twee persoonlijke records naar huis, op de 25 meter vrije slag en de 25 meter schoolslag. Drie persoonlijke records waren er voor Sofie Bulsink, op de 50 en 100 meter schoolslag en de 25 meter vlinderslag, Enna Lamers, op de 50 en 100 meter schoolslag en de 50 meter vlinderslag. Enna heeft een gouden medaille behaald op 100 meter schoolslag en een bronzen op de 50 meter vlinderslag. Karlijn Vink, op de 50 en 100 meter schoolslag en de 25 meter vlinderslag. Voor Mila hof en Melissa ter Horst waren er twee persoonlijke records, beide op de 50 en 100 meter schoolslag. Voor Mila was er ook een bronzen medaille op de 100 meter schoolslag. Verder was er een persoonlijk record voor Isis Lamers op de 50 meter schoolslag en Berber McCarthy op de 25 meter vlinderslag. Berber behaalde een gouden medaille op de 25 meter vlinderslag en een bronzen op de 100 meter schoolslag.

Behoefte aan centrale ontmoetingsplek in Elst?

Boekpresentatie 'Hemelse Vaders'. (Eddie van Hattum) Eddie van Hattum

ELST - Als de belangstelling voor de Huiskamer van Elst op donderdagochtenden een graadmeter is dan is het antwoord niet moeilijk te vinden. De belangstelling neemt wekelijks toe. Om een kopje koffie te drinken, een praatje te maken of een krantje te lezen is de Huiskamer voor velen de plek om naartoe te gaan. Maar ook voor het vergaren van informatie of het bijwonen van een presentatie.

Neem donderdag 31 oktober. De deuren van de Bibliotheek aan het Europaplein zijn nog niet open en de eerste bezoekers dienen zich al aan. Alle beschikbare zitplaatsen worden bezet en het gastteam zorgt voor extra stoelen die worden aangeschoven. Het is één en al gezelligheid. In een ander gedeelte van de beschikbare ruimte presenteert Renate Diks haar onlangs uitgebrachte boek 'Hemelse Vaders' en weer in een andere hoek is het een drukte van jewelste voor het ruilen van Jumbo-plaatjes.

Bezoekers weten de Huiskamer van Elst te waarderen en tonen aan dat Elst toe is aan een eigentijdse ontmoetingsplek.

De Huiskamer van Elst is een initiatief van de Projectgroep Sociaal Ontmoeten in Elst en wordt mede mogelijk gemaakt door de Bibliotheek Gelderland Zuid, Jumbo Macleane en giften van sympathisanten. Meer weten: zie www.huiskamervanelst.nl.

Bij imkervereniging Oost-Betuwe vierenveertig gediplomeerden

Geslaagden beginners. (foto: Rob Reijneveld) Rob Reijneveld

BETUWE - Vrijdag 25 oktober 2019 was het een bijzondere dag voor Imkervereniging Oost-Betuwe. In De Veldschuur in Bemmel werden namelijk ’s avonds 44 diploma’s uitgereikt aan personen die dit jaar een cursus hadden afgerond.

Er werden tien diploma’s uitgereikt aan de deelnemers van de cursus Kennismaken met de Honingbij. Dit is een cursus die in samenwerking met Stichting Lingewaard Natuurlijk werd georganiseerd. Aan vijftien deelnemers van de Basiscursus Bijenhouden werd het diploma uitgereikt. Zij kunnen zich beginnend imker noemen en de meesten van hen hebben dit jaar hun eerste bijenvolk(en) verzorgd. Tien personen die de cursus korfvlechten hebben gevolgd zijn eveneens gediplomeerd.

Geslaagden vervolgcursus Bijenhouden. (foto: Rob Reijneveld) Rob Reijneveld
Deelnemers Kennismaken met de honingbi. (foto: Rob Reijneveld)j Rob Reijneveld

Tenslotte was het de beurt aan negen imkers die het diploma van de Vervolgcursus Bijenhouden in ontvangst mochten nemen. Zij mogen zich nu gevorderd imker noemen en hebben met goed gevolg een traject van vier jaar doorlopen waarin een groot aantal thema’s met betrekking tot het bijenhouden werden uitgediept. Tevens hebben de cursisten daarbij een groot aantal praktijkopdrachten moeten uitvoeren.

Op deze avond werd met gepaste trots gememoreerd dat de opzet en vormgeving van deze cursus, die is ontwikkeld binnen de Imkervereniging, uniek is in den lande. De diploma’s werden uitgereikt door de docenten Johannis Vogelaar en Adriaan van Egmond.

Samen grote inzamelingsactie voor de voedselbank Elst

ELST - Na het enorme succes van vorig jaar (140 bananendozen vol met boodschappen en vele warme en enthousiaste reacties van gemeenteleden) vindt ook dit jaar een grote inzamelingsactie voor de voedselbank in Elst plaats en wel bij alle supermarkten in Elst en Oosterhout op zaterdag 14 december.

Vorig jaar werd de inzamelingsactie gehouden bij twee supermarkten in Elst (Jumbo en Albert Heijn). Deze actie werd toen georganiseerd door de protestantse kerk samen met de Interact (de jongerentak van de Rotary Elst Over Betuwe). Dit jaar is de inzamelingsactie sterk uitgebreid.

De inzamelingsactie wordt nu gehouden bij alle vijf supermarkten (beide Jumbo's, Albert Heijn, Aldi alle in Elst en de Lidl in Oosterhout) en wordt georganiseerd door alle Elster geloofsgemeenschappen (Molukse Evangelische, katholieke en protestantse kerk), de Interact en mogelijk met u als vrijwilliger.

Uw bijdrage voor de voedselbank Elst op 14 december

Op zaterdag 14 december kunt u naast uw eigen boodschappen bij uw supermarkt ook iets kopen voor mensen die afhankelijk zijn van de voedselbank in Elst. Dit mag van alles zijn en iets dat past bij uw portemonnee. Uw bijdrage is welkom. De gezamenlijke kerken zorgen ervoor dat de artikelen die u koopt bij de voedselbank worden afgeleverd.

Meedoen als vrijwilliger? Dat kan ook. Graag zelfs

Wilt u naast het geven van enkele artikelen als vrijwilliger meedoen aan deze actie dan juichen de organisatoren dat van harte toe. Zaterdag 14 december wordt er gewerkt in twee shiften van vier uur (9.00-13.00 uur en 13.00-17.00 uur) in alle vijf supermarkten in Elst/Oosterhout. Per shift zijn er zes mensen aanwezig (twee om klanten te informeren bij binnenkomst, twee bij de kraam in de winkel met voedselbankartikelen en twee mensen voor de inname van de artikelen). Totaal zijn er dus zestig mensen (jong en oud) nodig. Uw/jouw hulp (voor een shift van vier uur) is van harte welkom. Als u het leuk vindt om te helpen kunt u zich tot 30 november opgeven bij Wichert van Olst (e-mail: wichert.van.olst@nl.ey.com of telefoon 06 21251690) met vermelding van uw naam en eventuele voorkeur van tijd en supermarkt.

Met deze actie maken de kerken gezamenlijk met de inwoners van Elst, gelovig of niet, zich hard voor de mensen die gebruik moeten maken van de voedselbank Elst. Een mooi voorbeeld 'van kerk naar buiten', samenwerking en verbroedering voor en door mensen.

Thema-avond Groen Café: Het voedselbos is er voor jou!

Voedselbos In Park Lingezegen. (foto: Imker Fotografie) Imker Fotografie

BETUWE - Ben je ook zo benieuwd naar een nieuwe manier van voedselteelt? Goed voor de natuur en goed voor jou. Tijdens het Groen Café van Landerij De Park op 22 november kom je alles te weten over voedselbossen en waarom we deze zo hard nodig hebben in onze natuur.

Het fenomeen voedselbos is groeiend in Nederland. Een voedselbos draagt bij aan een vitale natuur en een aantrekkelijk biodivers landschap. Een voedselbos levert een hoge productie op van bijvoorbeeld fruit, noten en eetbaar blad. Wist je bijvoorbeeld dat je zelf ook heel gemakkelijk een voedselbosje in je eigen tuin kunt aanleggen? En wist je dat een voedselbos helpt bij het overbruggen van de kloof tussen landbouw en natuur? Een actueel thema in deze tijd. Dichtbij huis hebben we verschillende voedselbossen in Park Lingezegen.
Kortom, tijdens deze interactieve bijeenkomst van het Groen Café, kom je alles te weten over het voedselbos als een duurzame en natuurrijke methode.

Rob Jaspers is onze gespreksleider van de avond, je kent hem als de groene journalist van De Gelderlander. Hij spreekt met de beheerders van deze voedselbossen en betrekt er natuurlijk ook het publiek bij. Het programma start om 19.30 uur, de toegang is gratis. Aanmelden is niet noodzakelijk. Het gehele programma staat op www.landerijdepark.nl/activiteiten-in-de-natuur/groen-café-het-voedselbos-is-er-voor-jou/

Landerij De Park is gevestigd op De Park 12 in Elst (tussen Elst en Arnhem-Schuytgraaf).

Dansen op de lekkerste soul & funk in de Theaterkerk van Bemmel

BEMMEL - Zaterdag 16 november verandert de Theaterkerk in een danstempel met Dance Night (powered by SoulCity). Twee dj’s, Sueside en MARKR, gaan een dampende clubavond verzorgen met soulclassics uit de jaren zeventig en tachtig, dansbare boogie en swingende bossa.

Te denken valt aan de hits van James Brown, het vrolijk oeuvre van The Jackson Five en de mooiste hits van Earth Wind & Fire. Natuurlijk is er tijdens SoulCity ook ruimte voor moderne funky soulmuziek van Bruno Mars, Jamiroquai, Prince en Tuxedo. Een van de bijzonderheden van SoulCity is dat de dj’s de hele avond alleen op vinyl draaien. Kortom, een avond voor zowel jonge als ‘oudere’ Soulliefhebbers! Get ready to dance all night long!

Aanvang 21:00 uur. Early bird ticket 8,50 uur, regulier en aan de deur 10,00 uur. Kaartjes zijn te bestellen op www.theaterkerk.nl en tevens verkrijgbaar bij boekhandel De Toren van Bemmel en in de Theaterkerk, Markt 5, Bemmel.

Informatieavond Eerste Heilige Communie

BETUWE - Als uw kind dit jaar in groep 4 zit, mag hij of zij de Eerste Heilige Communie doen. Het duurt nog even voor het zover is, maar er moet ook nog veel gedaan worden. De werkgroep Eerste Heilige Communie van de parochie H. Maria Magdalena regelt veel zaken om u te helpen bij de voorbereiding op de Eerste Heilige Communie van uw kind.

Voor alle ouders die erover denken hun kind de Communie te laten doen, is er een informatieavond. Ook ouders die nog niet zeker weten of ze hun kind de Communie willen laten doen, zijn welkom. Deze avond vindt plaats op dinsdag 12 november om 20.00 uur in ontmoetingscentrum ‘De Hoeksteen’ aan de Pr. Irenestraat 58 in Elst. Deze avond krijgt men informatie over de gang van zaken rond de voorbereiding van de Eerste Heilige Communie, ouder- en kinderavonden, belangrijke overige data, het communieproject en de werkgroep die dit voorbereidt.

"Verder doen wij dan een beroep op uw medewerking/hulp bij het voorbereiden en organiseren van de diverse activiteiten, want de werkgroep wil de Communie van uw kind graag samen met u voorbereiden en vieren. U kunt zich voor deze informatieavond opgeven bij het secretariaat van de parochie. Als u deze avond verhinderd bent, maar u denkt erover uw kind de Communie te laten doen, geef dit dan ook door aan het secretariaat van de parochie, telefoonnummer 0481 451371 (keuze 1) of via de mail secretariaat@rkparochiemariamagdalena.nl. U ontvangt dan een informatieboekje met een inschrijfformulier."

R.K. Parochie H. Maria Magdalena

Zaterdag 9 november
O.L.V. van Zeven Smarten Haalderen: 19.00 u: Eucharistieviering, Kwd, St. Maarten F. Bomers, InVoice
H. Johannes de Doper Indoornik: 19.00 u: Woord- en gebedsdienst ,LWG, R.K.G.K.I.
St. Leonardus Oosterhout: 19.00 u: Eucharistieviering, V. Bulthuis, Musica Nova

Zondag 10 november
St. Werenfridus Elst: 10.00 u: Eucharistieviering + Kwd , G. Peters, St. Caeciliakoor
O.L.V. ten Hemelopneming Huissen-stad: 10.00 u: Eucharistieviering, K. Donders , Exotherm
PK Kerk Huissen: 10.00 u: Oecumenische viering, V. Bulthuis

H. Maria Geboorte Driel: 09.30 u; F. Bomers, Enjoy
St. Willibrordus Herveld: 11.00 u: F. Bomers, St. Willibrorduszondag met St. Willibrordus muziekvereniging                                 St. Jacobus de Meerdere Valburg : 09.30: Woord en Communieviering, M. Sanders, Dameskoor

Doordeweekse vieringen R.K. parochie Maria Magdalena

Maandag
Heteren, 18.30 u. Liefkenshoek (wcv), elke maandag

Dinsdag
Huissen-Stad, 19.00 u. dagkapel, rozenkrans, elke dinsdag
Oosterhout, 09.00 u. dagkapel, 1e dinsdag v.d. maand

Woensdag
Angeren, 09.30 uur u. sacristie/kerk, 1e woensdag v.d. maand
Doornenburg , 09.30 u. kerk , 2e woensdag v.d. maand
Gendt, 09.30 u. dagkapel, 4e woensdag v.d. maand
Herveld, 19.00 u. kapel Hoge Hof, 1e woensdag v.d. maand
Huissen-Zand, 09.30 u. dagkapel , 3e woensdag v.d. maand
Lent, 19.00 u. St. Jozef, 2e woensdag v.d. maand

Donderdag
Elst, 10.30 u. Tertzio, 1e donderdag v.d. maand
Elst , 09.30 u. De Hoeksteen, 2e donderdag v.d. maand
Elst, 10.30 u. Tertzio (wcv), 3e donderdag v.d. maand
Elst , 09.30 u. De Hoeksteen, 4e donderdag v.d. maand
Elst, 09.30 u. De Hoeksteen, 5e donderdag v.d. maand

Vrijdag
Bemmel, 10.00 u. kapel Liduina,1e vrijdag v.d. maand
Valburg, 09.00 u. sacristie, rozenkrans, elke vrijdag
Valburg, 09.30 u. sacristie, elke vrijdag

Eucharistievieringen, tenzij anders vermeld (wcv)
Na de viering is er gelegenheid voor een kopje koffie of thee.

Sint-Maarten vieren in Lent

Sint-Maarten in Sint-Jozef. (foto: Marije Kleinhuis) marije Kleinhuis

LENT - Zondagavond 11 november is het weer Sint-Maartensfeest in Lent.

Eerst horen en zien we het verhaal over Maarten die zorgde voor de armen en we oefenen de liedjes. Daarna gaan we op weg. Wandel je mee in het donker met een mooie lampion? Onderweg en in huize Sint-Jozef zingen we Sint-Maartensliedjes.

Programma:

18.15 uur Verzamelen in de Sint-Maartenskerk (Witte Kerkje aan de Pastoor Van Laakstraat)
18.30 uur Sint-Maartensoptocht naar Huize St. Jozef
19.30 uur Terugkeer in de Sint-Maartenskerk voor (warme) chocolademelk en snoepen van de traktaties.

Alle kinderen mogen (samen met hun ouders) meedoen! Neem je zelf een lampion mee?

Kinderkerstkoor in Elst

ELST - Alle kinderen vanaf groep 4 mogen komen zingen tijdens de kerstviering in de Werenfriduskerk in Elst.

Er wordt geoefend op de dinsdagavonden 26 november en 3, 10 en 17 december van 18.45 - 19.45 uur in De Hoeksteen aan de Pr. Irenestraat. De gezinskerstviering is op maandagavond 24 december tussen 18.00 en 20.15 uur. "Doe ook mee en geef je naam op via volgend mailadres: ippietje@gmail.com."

Pieten lopen zich warm voor het heerlijk avondje: loop jij met ze mee

Pietenloop 24 november. (foto: I. Christianen)

BEMMEL - Het heerlijk avondje komt er weer aan. Pepernoten, cadeautjes en gezelligheid. En sportiviteit: b.o.d. de Sprinters houdt op zondag 24 november weer de jaarlijkse Pietenloop.

Een ideale gelegenheid om met het hele gezin in Sinterklaassferen te komen. Om 10:00 uur is er de 700 meter Pietenkidsrun voor de jeugd tot en met 10 jaar. Om 10:10 volgt de 1500 meter voor de jeugd tot en met 15 jaar. Om 10:30 uur starten de 5 en 10 km voor heren en dames. Om 09.45 uur begint de traditionele Pieten warming-up voor de jeugd onder begeleiding van professionele trainers.

Voor de jeugd is een speciale Pieten-herinnering beschikbaar. Ook de overige deelnemers ontvangen een mooie herinnering. Voor-inschrijven kan online via www.inschrijven.nl tot en met 22 november. Na-inschrijven in ons clubhuis op sportpark De Heister is mogelijk vanaf 9.00 uur tot 30 minuten voor de start van de betreffende afstand. Alle informatie over de Pietenloop staat ook op www.boddesprinters.nl.

Theo van Bladel speelt de rol van zijn leven!

Opa haalt herinneringen op... (foto: Wil Teunissen) Foto: Wil Teunissen

ELST - In het rijtje van bekende Elstenaren, hoort Theo van Bladel zeker thuis. Niet alleen is hij bekend als voorzitter van Forte Fit, maar hij is ook al meer dan dertig jaar een fanatiek toneelspeler. Voor de Betuwse revue combineert hij nu de (bij het Elstse ‘Kunst Verheft’ en het Nijmeegse ‘Theducater’) opgedane ervaringen: improviseren vanuit een vastgestelde rode draad.

Theo heeft al veel succesrollen op zijn naam staan. Maar als je hem vandaag vraagt naar wat hij zijn leukste rol vond, antwoordt hij “De rol die ik nu speel: die van opa. Iedereen van boven de zestig kent het nummer 'De Zuiderzeeballade' wel. Forte Fit heeft nu een hedendaagse revue gemaakt, gebaseerd op dit nummer. Ik speel de opa van een 14-jarige kleindochter. Zij heeft een fotoalbum gevonden en samen met haar neem ik op die manier de belangrijkste periodes uit m’n leven door. Een mooie rol, met situaties die ook mijn echte leven gekenmerkt hebben. En de herinneringen daaraan hebben me geholpen om deze rol levensecht neer te zetten.”

Aan de hand van dit verhaal maken de bezoekers een muzikale reis door het leven van deze opa. Naast Theo treden ook op Lizz de Boer (kleindochter), Anja van de Bos (oma), Balletgroep Babs (jeugd en jong volwassenen), zangeres Leona en koor Eigenwijs.

Wilt u Theo ook zien in de rol van zijn leven? En wellicht na de voorstelling nog even met hem napraten? Reserveer dan snel uw kaarten. Deze revue wordt opgevoerd op zaterdag 23 november 20:00 uur (zaal open 19:30 uur). Toegangsprijs: tien euro. Kaarten bestellen kan via de website van Theater De Kik.

Thema-avond Pensioen bij Lokaal FNV Overbetuwe en Lingewaard

REGIO - Voor leden van Lokaal FNV Overbetuwe en Lingewaard is er donderdagavond 21 november van 19.30 tot 22.00 uur de thema-avond Pensioen

Steeph Custers pensioenfondsbestuurder, zal deze avond uitleg geven over onderstaande onderwerpen: Met mogelijk stapsgewijs omhoog gaan van AOW tot 2024 en daarna. Wat was de oude en is de nieuwe afspraak voor het stapsgewijs verhogen van de AOW-leeftijd? Wat zijn de tijdelijke & vervolgafspraken voor stoppen met werken bij mensen met zwaar werk? Idem voor mensen boven de 60 jaar? Korten en indexatie pensioenen: wat zijn de kansen nu en straks in het nieuwe contract? Zijn er ook speciale afspraken voor flexwerkers en ZZP-ers? Kunnen zij zich vrijwillig aansluiten bij een pensioenfonds? Na- en voordelen van een lage/hoge rente en politieke gevolgen ervan.

De avond is in sociaal cultureelcentrum De Wieken aan de Prinses Irenestraat 49 in Elst. "Wilt u deze avond bijwonen, dan stellen wij het zeer op prijs als u dit ons even laat weten. Dit kan per email a.schuiling@fnv-overbetuwe.nl."

Toneelvereniging Marjatta speelt De Potvis

HUISSEN - Toneelvereniging Marjatta uit Huissen is weer volop bezig met de repetities van een prachtig toneelstuk De Potvis van Frank Houtappels en wordt geregisseerd door Joop Stikkers.

De Potvis wordt gespeeld op 9, 10, 16 en 17 november om 20.00 in Theater Kees Kampstuk 23 in Huissen. Binnenkort start de online-verkoop via marjatta.nl. De kaarten kosten 12,00 euro per stuk. De kaarten zijn ook te verkrijgen via info@marjatta.nl of aan de zaal.

Meer uit uw digitale camera halen?

OVERBETUWE - Wilt u ook meer uit uw digitale camera halen? De fotoclub voor senioren van Forte Fit biedt u die mogelijkheid.

"De gevorderdengroep gaat starten en zorgt er voor dat de termen als diafragma, ISO, witbalans en sluitertijden voor u gesneden koek worden. Het maakt dat u meer controle over uw fotografie heeft en daardoor ook mooiere foto's gaat maken. U zult met trots een afdruk aan uw muren willen hangen!

Daarnaast staat deze club niet voor niets bekend als de gezelligste fotoclub van en voor 55-plussers in de Overbetuwe. En wie weet heeft u acht gezellige avonden en, na afloop, een aantal fotovrienden voor het leven. Bent u nieuwsgierig geworden of wilt u meer informatie? Mail naar wilteunissen1956@gmail.com, bel 06 30764452 of kijk op www.fortefit.nl en schrijf u in."

Gert Jakobs bezoekt De Bataven

GENDT - In navolging van de succesvolle eerste editie vorig jaar presenteert supportersvereniging De Bataven dit jaar... Gert Jakobs, voormalig wielrenner die vijf keer deelnam aan de Tour de France.

Gert komt een lezing geven met als thema 'Zonder meesterknecht geen succes' op woensdag 13 november, aanvang 19.30 uur. Batavenleden hebben gratis toegang. Niet-leden betalen vijf euro entree. Aanmelden kan via supp@bataven.nl.

Toneelvereniging Marjatta speelt De Potvis

Hetty Arends - Moeder Ingrid, Luc Lentjes - Walter van der Werf, Belinda Geenacker - Roos Visser, Ellen Mulder - Mia Visser. (foto: Joop Stikkers) Joop Stikkers

Toneelvereniging Marjatta speelt De Potvis

HUISSEN - Toneelvereniging Marjatta uit Huissen is weer volop bezig met de repetities van een prachtig toneelstuk De Potvis van Frank Houtappels en wordt geregisseerd door Joop Stikkers.

De Potvis is een Nederlandse komedie over twee zussen en hun moeder, die worden geconfronteerd met de beperkte houdbaarheid van hun vertrouwde bestaan. De zusjes Mia en Roos zijn zeer verschillend. Dat blijkt opnieuw wanneer zij elkaar treffen in het ouderlijk huis aan zee, om order op zaken te stellen na de dood van hun humeurige vader. Wat een kort familiebezoek had moeten zijn, loopt al snel uit de hand als blijkt dat moeder niet meer goed voor zichzelf zorgt. Walter de klusjesman is altijd in de buurt om de dames uit de brand te helpen.

De Potvis wordt gespeeld op 9, 10, 16 en 17 november om 20.00 in Theater Kees Kampstuk 23 in Huissen. Binnenkort start de online-verkoop via marjatta.nl. De kaarten kosten 12,00 euro per stuk. De kaarten zijn ook te verkrijgen via info@marjatta.nl of aan de zaal.

Ronald McDonald Boshuus zoekt vrijwilligers voor weekend of avond

ARNHEM - Ronald McDonald Huis Boshuus bevindt zich op het dak van Klimmendaal revalidatiespecialisten in Arnhem. In het Huis kunnen ouders van kinderen die behandeld worden in Klimmendaal of ziekenhuis Rijnstate dichtbij hun kind zijn. Ons Huis is ook één van de drie vakantiehuizen van het Kinderfonds voor gezinnen met een zorgintensief kind.

Dankzij de inzet van een enthousiast team vrijwilligers kan Ronald McDonald Boshuus een fijne en huiselijke plek bieden aan heel veel gezinnen. De vrijwilligers zorgen voor het gezellig maken van het Huis, ontvangen gasten, doen huishoudelijk werk en bieden een luisterend oor. Je draait met elkaar op een gezellige manier een groot huishouden.

Het Huis is dagelijks open van 9:00-21:00 uur. Als vrijwilliger draai je één avond per week (van 17-21 uur) of één keer per twee weken een weekenddagdeel. Zonder vrijwilligers kan ons Huis niet open zijn. Daarom zoeken wij vrijwilligers die zich willen inzetten en deel uit willen maken van dit fantastische team! Kom jij ons team versterken?

Wil je weten of dit iets voor je is? Op dinsdag 12 november organiseren we van 19:00-20:30 uur een informatieavond! Tijdens deze avond vertellen vrijwilligers over hun inzet en over het Ronald McDonald Huis en krijg je een rondleiding. Wil je je opgeven voor deze avond of wil je meer weten neem dan contact op of stuur een email: Ronald McDonald Boshuus, Heijenoordseweg 5, 6813 GG Arnhem; T: 026 3525260 E: arnhem@ronaldmcdonaldhuis.nl; W: www.ronaldmcdonaldhuisarnhem.nl.

De Theaterstraat speelt De Huilebalk

Dit zijn de Ploppelini’s van theaterwerkplaats de Theaterstraat. (foto: Emmy van Schalkwijk)

BEMMEL - De Nijmeegse theaterwerkplaats de Theaterstraat treedt als clownsgezelschap De Ploppelini’s op met: De Huilebalk. Leo Dirks van Pretoprecept uit Lent verwelkomt het publiek. Troubadour Yann Lawick treedt voor de pauze op.

De Huilebalk is een clowneske voorstelling die gespeeld wordt door contactclowns met en zonder beperking. Vrijdag 8 november is iedereen vanaf 19.00 uur welkom in De Kinkel, Ambestraat 1 in Bemmel. Met het opzetten van de rode neus, het kleinste maskertje, laat de clown zichzelf aan de wereld zien. Onbevangen, authentiek, vol humor. De clown en mensen met een beperking hebben de authenticiteit gemeen. Vallen, vallen, vallen en weer opstaan. Dat viert De Theaterstraat met deze voorstelling. Lang leve de authenticiteit. Wanneer je samen lacht, lach je het hardst.

Met statiegeld komt er een Leemkuuler weer mooi in de kleren!

BEMMEL - De Coop-organisatie heeft een mooie actie waar 'De Leemkuulers' graag aan mee doen.

In de maanden oktober, november en december kunt u de statiegeldflessen inleveren bij de Coop in Bemmel. Via de doneerknop kan men het statiegeld doneren aan de kapel. Het eindbedrag zal door de Coop worden verdubbeld. 'Onder het motto: Door uw statiegeld te doneren, komt er een Leemkuuler weer mooi in de kleren, helpt u ons doel te verwezenlijken. We zijn druk bezig om via allerlei acties, geld in te zamelen om de heren van een nieuw overhemd en giletje te voorzien."

U helpt ons toch ook?

Huldigingen bij FNV Overbetuwe

Jubilarissen Lokaal FNV Overbetuwe.

OVERBETUWE - Zaterdag 26 oktober zijn de jubilarissen bij Lokaal FNV Overbetuwe voor hun trouwe lidmaatschap in het zonnetje gezet.

Er waren jubilarissen van 60 jaar, 50 jaar, 40 jaar en 25 jaar. De jubilarissen van 70 jaar zijn in april al gehuldigd. Wilco Veldhorst, bestuurder Lokaal/Regionaal, heeft de jubilarissen deze avond gehuldigd. Het was een gezellig samen zijn.

De genodigden werden ontvangen met koffie en gebak. Na de huldiging hebben we onder het genot van een hapje, drankje en muziek een gezellige avond gehad. Jammer is dat er maar 30 van de 86 jubilarissen gehuldigd wilden worden...

OBHR: Dé spel- en sportgroep voor hartpatiënten

LINGEWAARD - O.B.H.R. is aangesloten bij Harteraad en dé spel- en sportgroep voor hartpatiënten in regio Lingewaard. "We richten ons op mannelijke en vrouwelijke hart- en vaatpatiënten. Zij hebben net als 'gezonde' mensen verschillende redenen om te sporten. Vaak gaat het om plezier, het gevoel er weer bij te horen, contact met lotgenoten maar ook ter preventie en leren verkennen van eigen grenzen. Een deel van onze leden is vanuit de hartrevalidatie terecht gekomen bij onze sportgroep. Maar er zijn ook mensen met hartfalen of een stabiele angina pectoris, welke enkel medicatie krijgen vanuit de arts. Ook deze groep is bij ons van harte welkom!"

"Wij sporten op verantwoorde wijze waarin een ieder op zijn/haar eigen niveau kan deelnemen. Dit alles onder het motto 'Alles mag, niets moet'. Onder deskundige begeleiding van een sport/spelcoach is er wekelijks een gevarieerd sportaanbod, zowel qua activiteiten als qua intensiteit. Oefeningen worden in meerdere vormen aangeboden, zodat een ieder op eigen niveau kan sporten.
Waarom zou u zich moeten aansluiten bij OBHR? Omdat regelmatig bewegen onder andere leidt tot: toename van het inspanningsvermogen, psychisch en sociaal welbevinden en kwaliteit van leven. Daarbij komt dat wij een enorm gezellige en fanatieke groep zijn en wie wil daar nou niet bijhoren? Kom bij ons sporten onder deskundige begeleiding. Wij sporten op woensdag van 18.30 – 19.30 uur in sporthal Walburgen Nijmeegsestraat 65c in Gendt. Kom langs, kijk op www.OBHR.nl, bel 0481-421850 of mail naar info@obhr.nl. Wij zien u graag verschijnen.

'Gezond eten

en Gezond blijven'

is het motto van Vrouwen van Nu

ELST - Op woensdag 13 november staat de afdelingsavond van Vrouwen van Nu in het teken van gezondheid.

Gezond eten en Gezond blijven. Daar is ook in de media veel over te doen. Wat moeten/mogen we eten om jong en vitaal te blijven en wat juist weer niet. Wat is ‘superfood’ en is het echt gezond.Voedingsdeskundige Suzanne ten Boske weet hier alles van en zal ons deze avond laten zien hoe belangrijk dit is.

Suzanne had als kind al veel interesse in natuur en voeding. Ze had als 8-jarige haar eigen tuintje, een mini moestuintje, waar ze het voer van haar cavia zelf verbouwde. Biologie was haar lievelingsvak en later studeerde ze op het Hoger Laboratorium Onderwijs af in de richting Medische Microbiologie.

Met de geboorte van haar vier kinderen werd het tijd voor een eigen moestuin en een grote kas. Na wat gezondheidsproblemen met haar kinderen kwam ook haar interesse over de relatie tussen voeding en gezondheid.Haar enthousiasme, kennis en ervaring op het gebied van voeding en gezondheid wil ze vanavond met ons delen. Haar man Jasper ten Boske is fysiotherapeut en samen zijn ze een geweldig team om er een mooie, en vooral gezonde avond van te maken.

Belangstellenden zijn welkom. De avond wordt gehouden in zalencentrum Onder de Toren aan de Sint-Maartenstraat 34 in Elst. Aanvang 20.00 uur. Toegang voor leden gratis. Voor niet-leden 5.50 euro. "Wilt u meer weten over Vrouwen van Nu, of een avond bijwonen, neem dan contact met ons op via 0481 376191 of kijk op www.vrouwenvannu.nl/elst-eo.

Maak kennis met een robot in Bibliotheek Elst

ELST - De Bibliotheek Gelderland Zuid wil 50-plussers kennis laten maken met nieuwe digitale technieken. Op donderdag 7 november om 10.30 uur vindt in Bibliotheek Elst een gratis ‘DigiDemo 50+’ met een robot plaats. Tijdens deze demonstratie kun je ontdekken wat een robot allemaal kan en begrijpt.

Tot en met het voorjaar van 2020 vinden in verschillende bibliotheken ‘DigiDemo50+’-demonstraties plaats van Virtual Reality, een greenscreen en een robot. Op donderdag 7 november van 10.30 tot 11.30 uur komt biebrobot Robin langs in Bibliotheek Elst. Stuur dan een mailtje naar elst@obgz.nl of geef je op in de bibliotheek.

Wil je ook eens kennismaken met een greenscreen of Virtual Reality? Voor een greenscreen kun je bijzondere foto’s maken, bijvoorbeeld van jezelf op een tropisch strand. Of zet eens een VR-bril op en maak een ritje in een achtbaan. Op www.obgz.nl/digidemo vind je een overzicht van alle DigiDemo 50+ bijeenkomsten.

Alzheimer Café Overbetuwe beter zichtbaar

Mozaïek gemaakt door Stien van Wissing-Aarns. (foto: Wilma Drager-Visee) Wilma Drager-Visee

ELST – Al enige tijd bestond de wens om de maandelijkse aankondigingen van het Alzheimer Café Overbetuwe in de regionale krant te voorzien van een passende afbeelding. En vanaf nu is het zover!

Het indrukwekkende mozaïek is een afbeelding van een vergeet-mij-nietje, het symbool waarmee we laten zien dat we mensen met dementie en hun naasten niet vergeten. Stien van Wissing-Aarns, vaste bezoeker van het Alzheimer Café, is degene die het kunstwerk bedacht én gemaakt heeft. Zowel de vrijwilligers als de bezoekers van het Café zijn ontzettend blij met haar initiatief. Het mozaïek heeft inmiddels een vaste plaats tijdens de bijeenkomsten van het Alzheimer Café en de foto gaat er vanaf nu voor zorgen dat de maandelijkse aankondigingen nóg meer opvallen.

Iedereen die het Alzheimer Café, net als Stien, óók een warm hart toedraagt kan ons binnenkort blij maken! Alle huishoudens in Elst, Heteren, Valburg, Zetten en Hemmen krijgen begin november een waardecheque ter waarde van 6,50 euro in de bus, in het kader van 'Overbetuwe Doet'. "Fijn wanneer u deze cheque wilt toekennen aan het Alzheimer Café Overbetuwe! Dat kan via www.overbetuwedoet.nl, maar cheques kunnen ook worden bezorgd aan de 1e Molenbergstraat 12 in Elst of worden afgegeven aan een vrijwilliger van het Alzheimer Café! Wij maken het dan voor u in orde, zodat het geld goed terechtkomt. Op deze manier kunnen we het Alzheimer Café maandelijks blijven organiseren, gratis en laagdrempelig, voor iedereen die iets heeft met dementie."

Van 7 tot en met 13 november

HET HUIDIGE STERRENBEELD IS SCHORPIOEN. Op relationeel vlak is de schorpioen een zeer trouwe partner. Het enige dat ze niet kunnen hebben is ontrouw van de partner. Vandaar dat ze wat wantrouwend van aard zijn. En hun jaloezie is snel gewekt. Seks is voor hen een belangrijke uitlaatklep. Met hun lijf uiten ze hun gevoelens voor de ander. Ze hebben het liefste alles onder controle.

RAM van 21 maart t/m 20 april
Op donderdag wil iemand jou uit de tent lokken. Maar jij kiest ervoor om dat te negeren. Vrijdag is een goede dag om een trip te ondernemen. Het begin van een leuk, lang weekend? Rond volgende week dinsdag lukt het je om je (lichamelijke) grenzen te verleggen. Je hebt dan ook over alles een mening.

STIER van 21 april t/m 21 mei
Donderdag baal jij ervan dat het je niet lukt om samen met de ander iets leuks te ondernemen. Dat geeft behoorlijk wat spanningen. In het komende weekend staat vriendschap min of meer centraal. Zondag is een mooie dag om te genieten van moderne kunst. Bezoek een leuk museum om je hart op te halen.

TWEELINGEN van 22 mei t/m 21 juni
Donderdag en vrijdag zijn zeer actieve dagen. Maak bijvoorbeeld een mooie boswandeling en geniet van de herfst! Op zondag maak jij van je hart geen moordkuil. Sterker nog; je vertelt de ander je diepste geheimen. Volgende week woensdag weet jij je gevoelens prachtig onder woorden te brengen.

KREEFT van 22 juni t/m22 juli
Ondanks het feit dat je op donderdag heel gevoelig bent, durf je toch op de voorgrond te treden. Tijdens het komende weekend heb je het heel druk. Maar gelukkig krijg je van allerlei kanten hulp. Maandag ben je wat gespannen. De volle maan op dinsdag geeft jou nieuwe kansen én twijfels!

LEEUW van 23 juli t/m 22 augustus
Op vrijdag kun jij op een ontspannen manier maatschappelijk vooruit komen. Na een heel rustig weekend heb jij op maandag het hoogste woord. Je hebt gelijk, maar krijg je dat ook? Volgende week woensdag voel jij je heel krachtig. Een goede dag om flinke vooruitgang te boeken op elk vlak.

MAAGD van 23 augustus t/m 21 september
Donderdag en vrijdag zijn goede dagen om lichamelijk actief te zijn. Aanstaande zondag helpt een goed gesprek om de ander beter te begrijpen. Volgende week maandag is men zeer onder de indruk van jouw kunnen. Geniet daarvan! Op woensdag zet jij je kennis en ervaring in voor een goed doel.

WEEGSCHAAL van 22 september t/m 22 oktober
Op donderdag is er wrevel tussen jou en de ander. Je kunt niet goed achterhalen waarom dat nu zo is. Misschien zijn je verwachtingen te hoog gespannen? Tijdens het komende weekend kom je in aanraking met wonderlijke figuren. Hun 'anders zijn' is voor jou heel interessant en dus leerzaam.

SCHORPIOEN van 23 oktober t/m 21 november
Op donderdag ben je heel creatief bezig. Maar lang niet iedereen weet dat te waarderen. Op zondag stel jij je heel kwetsbaar op. Dat leidt helaas tot ongemakkelijke situaties. Volgende week dinsdag en woensdag zit je goed in je vel. Prima dagen om op een vriendelijke manier je zin te krijgen.

BOOGSCHUTTER van 22 november t/m 21 december
Op donderdag heb jij weer eens het hoogste woord. Ben jij niet bang dat dit ooit gaat vervelen? Spreken is zilver maar zwijgen toch echt goud! Na een rustig en ontspannen weekend ben jij rond volgende week dinsdag enorm actief. Je enthousiasme werkt waarschijnlijk zeer aanstekelijk.

STEENBOK van 22 december t/m 19 januari
Op vrijdag oogst jij veel waardering voor wat jij maatschappelijk bijdraagt. Toch besluit je in het komende weekend dat je best een tandje lager mag presteren. Hierdoor komt meer tijd vrij voor je privé leven. Volgende week woensdag is het goed om een gesprek wél aan te gaan. Het is nodig!

WATERMAN van 20 januari t/m 17 februari
Na een drukke week vind jij dat je in het weekend best wel wat ontspanning kunt gebruiken. En er zijn vrienden die je te lang niet gesproken hebt. Daar maak je dan ook tijd voor vrij. Je laat duidelijk merken dat ze voor jou belangrijk zijn. Op woensdag weet jij bepaalde zaken helder uit te leggen.

VISSEN van 18 februari t/m 20 maart
Op donderdag voel jij perfect aan wat de ander nodig heeft. Op vrijdag kies je eventjes voor jezelf. Tijdens het weekend hoor je over bepaalde zaken die voor jou heel veel kunnen betekenen. Volgende week dinsdag en woensdag onderneem je meteen actie. Dit kan een soort doorbraak zijn.

November feestmaand bij De Waalkanters

OOSTERHOUT - November is een bijzondere maand bij CV De Waalkanters.

"Allereerst hebben we op zaterdag 9 november onze prinsenwissel. Prins Toon de Trucker geeft dan zijn scepter door aan onze nieuwe jubileumprins, want de Waalkanters bestaan 44 jaar. Wie dat zal zijn is nog een groot geheim, al hoewel het in Slijk-Ewijk gonst van de geruchten; iedereen denkt te weten wie de 'nieuwe' gaat worden. We zullen het zien op 9 november. U weet u kunt daar bij zijn. Om 20.11 gaat de avond beginnen. De toegang is zoals altijd gratis.

Op zondag 17 november vieren we dat het al weer 44 jaar geleden is dat CV de Waalkanters is opgericht. Al weer 44 jaar verzorgt De Waalkanters het carnaval in Slijk-Ewijk of Keilenburg.

Een hele prestatie. Om dit met u te vieren nodigen wij allen die de Waalkanters een warm hart toedragen uit voor onze feestelijke receptie. Om 14.00 uur gaan de deuren van ons dorpshuis Beatrix open om u in de gelegenheid te stellen De Waalkanters met hun 44 jaar te feliciteren. Om 17.00 uur sluiten we de deuren weer van deze receptie en hopen we dat we velen de hand hebben kunnen schudden."

7 November

kan deze jongedame de 50 jaar ook beamen.

Gefeliciteerd.

op 2 november is mijn grote broer
alweer 15 jaar geworden gefeliciteerd Johannes,
van je trotse zusje Jennie

Dag (O)ma,
gefeliciteerd van ons, met je
80e verjaardag op 8 november!

Op 4 november is Theo 80 jaar geworden.
Van harte proficiat namens Antoine, Cynthia,
Simone, Jari, Robin, Chris, Angelique en Damien

Finn heeft zijn A diploma gehaald.
Gefeliciteerd! Opa en Oma.

Vijftig! Dulos is bijna de klos.

Wil deze aanstaande abraham alle
sint cadeautjes stiekem zelf houden??

Onze prachtige kleinkinderen zijn geboren!

Lieve knappe Raf
viert zijn allereerste verjaardag!
Gefeliciteerd!!

McDonald's medewerkers uit Overbetuwe & Lingewaard in regionale campagne Flexibel werken in een leuk team!

OOSTERHOUT - Ruim 80 medewerkers telt het personeelsbestand van McDonald's Oosterhout Park15 op dit moment. Allemaal collega's die onderdeel zijn van een gezellig team; want werken in teamverband en gezelligheid staat als succesfactor bovenaan genoteerd tijdens (interne) onderzoeken bij McDonald's.

"Wie anders dan onze eigen medewerkers kunnen dát verhaal het beste laten zien aan de buitenwereld. Recent zijn we in de regio een wervingscampagne gestart en hierin schitteren een aantal collega's uit de gemeente Overbetuwe en Lingewaard. Zij hebben de hoofdrol, niet alleen voor Oosterhout maar ook voor andere restaurants in de regio", aldus Marcel de Haas – Manager HR bij McDonald's.

Flexibiliteit

Nico Frentz – Franchisenemer van het McDonald's Oosterhout Park15: "Het is een feit dat medewerkers in dienst treden én werkzaam blijven vanwege de gezelligheid onderling. Er ontstaan vriendschappen op de werkvloer en dat maakt dat er een goede sfeer is. Dat is fijn, zeker als er soms hard gewerkt wordt. Naast teamwork bieden wij ook veel flexibiliteit. Onze openingstijden zijn zeer ruim. In overleg is veel mogelijk, waardoor werken in ons team goed te combineren is met andere activiteiten, school of een gezin. En er is nog plaats voor een aantal nieuwe teamleden!"

Ontwikkeling

Naast teamverband en flexibiliteit biedt werken bij McDonald's nog meer voordelen. De goede doorgroeimogelijkheden is daar één van. Marcel: "Via de functie Crewtrainer kan je doorgroeien naar ons Management Team. Daarnaast is McDonald's een erkend leerbedrijf en kan intern een MBO diploma op niveau 1 tot en met 4 gehaald worden. Van deze mogelijkheden maken ook velen in Oosterhout succesvol gebruik!"

Interesse

Geïnteresseerd in een leuke baan bij McDonald's Oosterhout Park15? Kijk op www.werkenbijmcdonalds.nl

Hoortoestelrevolutie bij Janssen Hoorzorg Bemmel

BEMMEL - Echt zuiver en zelfs muzikaal horen zoals vroeger? Welk mens wenst dit niet voor zichzelf? Nu kan het met de Widex Evoke!

Het beroemde hoortoestel merk Widex heeft een revolutionair hoorapparaat ontworpen onder de naam van de Widex Evoke. Het nieuwe hoortoestel is het eerste intelligente, zelflerende hoortoestel dat in staat is realtime te leren van de input van de gebruiker en zijn voorkeuren. De data die het machinaal leren voortbrengt worden (anoniem) gedeeld met andere gebruikers over de hele wereld. Volgens de fabrikant is het hoortoestel hierdoor in staat zichzelf door te ontwikkelen en is daarmee het eerste échte intelligente hoortoestel ter wereld.

Naast dat de toestellen voor iedereen geschikt zijn die het mooiste en best haalbare geluid willen, is Evoke het eerste toestel dat echt leert van en voor zijn gebruiker en miljoenen gebruikersvoorkeuren vanuit de hele wereld.

Om nog meer slechterhorenden met de geavanceerde Evoke toestellen te laten kennismaken heeft Janssen hoorzorg een super-actie: Nu tijdelijk een TV Play ter waarde van 200 euro gratis bij twee Evoke toestellen. Dit is de nieuwste revolutie om draadloos geluid van uw TV of stereo in uw toestellen te kunnen beluisteren. Er is niets anders nodig dan dit apparaat.

Klanten van Janssen Hoorzorg met een 5 jaar oud toestel krijgen bovendien 1 jaar gratis batterijen bij aanschaf van een Evoke of Beyond. Die laatste is tevens oplaadbaar verkrijgbaar. Kom kijken en vooral Horen bij Janssen Hoorzorg. Zie advertentie elders in deze krant voor meer info. Ps: de actie is wegens grote vraag verlengd tot 31 december 2019!

Janssen Hoorzorg De Pollenbrink 5 Bemmel; 0481 769037, www.janssenhoorzorg.nl.

TOP-film: Shoplifters

BEMMEL - Op donderdag 14 november vertoont TOP weer een bijzondere film in de Theaterkerk: Shoplifters.

De film gaat over Osamu en zijn familie. Ze leven in grote armoede en hun voornaamste inkomstenbron is oma’s pensioen. Als Osamu en zijn zoon na hun zoveelste winkeldiefstal weer onderweg naar huis zijn, komen ze een klein meisje tegen dat van huis is weggelopen. Osamu besluit haar onder zijn hoede te nemen en al snel wordt ze liefdevol opgenomen in het hechte gezin. Maar dan legt een onverwachte gebeurtenis verborgen geheimen bloot, en worden de familiebanden hevig op de proef gesteld.

Aanvang 20:00 uur. Kaartjes kosten 7,00 euro per stuk en zijn te bestellen op www.theaterkerk.nl en tevens verkrijgbaar bij boekhandel De Toren van Bemmel en in de Theaterkerk, Markt 5, Bemmel.