GN Berg en Dal Heumen Mook

22 februari 2017

GN Berg en Dal Heumen Mook 22 februari 2017


Spionagetraining in Groesbeek

GROESBEEK -Op woensdag 1 maart kunnen kinderen van 8-12 jaar in het Nationaal Bevrijdingsmuseum een spoedcursus spionage volgen.

Kinderprogramma van 14.00-15.30 uur over spionage en geheimschrift in de oorlog. Ga na afloop met een diploma naar huis! De standaardtarieven Bevrijdingsmuseum gelden. Museumkaart geldig. Begeleidende (groot)ouders 5,00 euro per persoon.

Reserveren is noodzakelijk via 024 3974404 of info@bevrijdingsmuseum.nl. Het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 ligt aan de Wylerbaan 4 in Groesbeek.

Voorjaarsconcert fanfare Sint-Cecilia

MILLINGEN - Op zaterdag 1 april geeft fanfare Sint-Cecilia in zaal OEV aan de Heerbaan in Millingen aan de Rijn haar voorjaarsconcert.

Naast de fanfare zal ook het Nijmeegs Koper Konsort zijn medewerking verlenen. Zowel de fanfare als het Nijmeegs Koper Konsort staat onder leiding van Dick Bolt.

De fanfare heeft haar muziek uitgezocht bij het thema 'Ridders en kastelen'. Enkele werken die het die avond speelt zijn Tintagel castle, Zwaanriddersage en muziek uit de jaren '60-serie Floris. Het Nijmeegs Koper Konsort speelt voor de pauze een gevarieerd en verrassend programma.

Het concert begint om 20.00 uur en de entree is vrij.

Carnavalsprogramma De Sokkenummers

LEUTH - Vrijdag 24 februari; prins Gert-Jan en zijn kabinet bezoeken het schoolcarnaval op 't Bijenveld. De senioren houden hun carnavalsmiddag oude carnavalsschlagers dit jaar in de Vriendenkring. Daarna eten we gezellig stamppot mee.

19.00 uur-20.00 uur; sleuteloverdracht op het gemeentehuis in Groesbeek. Dan nog een uurtje nazakken en proosten met de burgemeester op een goed carnaval.

Intussen gaat de jeugd Prins Sten op bezoek bij Switch in de Kakatoe en in de Dispel te Ooij.

Zaterdag 25 februari; optochten Kekerdom en Millingen. Prins Gert-Jan en Jeugd Prins Sten zijn beide te zien op een mooie praalwagen.
Vanaf 20.30 uur is het gekostumeerd bal in feesttempel De Vriendenkring met muziek van het orkest Flow. Deze avond zijn er prijzen te winnen voor best verkleed individu, paar of groep! Er er is een loterij.

Zondagmorgen 26 februari; Jeugdprins Sten en Prins Gert-Jan op bezoek bij de jongste inwoner van Leuthergat carnaval 2017.

Vanaf 12.45 uur; Grote optocht Leuth. Aansluitend gaat de hele stoet naar Ooij waar de optocht plaatsvindt.

In De Vriendenkring zal na de optocht van Leuth de muziek te horen zijn van de bekende dj's Marc & Berry. Rond de klok van zessen zal de uitslag bekend gemaakt worden van de optocht in Leuth.

Op maandagochtend doen we het iets rustiger aan. Prins Gert-Jan en kabinet gaan dan op bezoek bij de oudste inwoner van Leuthergat. De koffie zal dan klaar staan.

15.11 uur begint de grote BZT-show. De jeugdcommissie heeft weer een fantastisch programma klaar liggen, dus jeugd uit Leuth en omstreken komt allen. Natuurlijk zijn papa's en mama's, opa's, oma's ook welkom. Deze middag zal helaas voor de kinderen tegen zevenen afgelopen zijn.

Dinsdagochtend 28 februari gaat de Prins de Leuthse zieken bezoeken. Vanaf 20.00 uur de Hollandse slot-party in de Vriendenkring met dj's Berry en Marc.
23.11 uur officieel eind carnaval 2017, de steken mogen af.

Woensdag 29 februari om 11.11 uur sleutel terugbrengen naar de burgervader en mag de burgermeester de rest van het jaar weer regelen. vanaf 14.00 uur gaat prins Gert-Jan en zijn gehele gevolg haringhappen in De Vriendenkring.

Lees het uitgebreide programma op groesbeek.gemeentenieuwsonline.nl!

MILLINGEN - Op zaterdag 1 april geeft fanfare Sint-Cecilia in zaal OEV aan de Heerbaan in Millingen aan de Rijn haar voorjaarsconcert.

Naast de fanfare zal ook het Nijmeegs Koper Konsort zijn medewerking verlenen. Zowel de fanfare als het Nijmeegs Koper Konsort staat onder leiding van Dick Bolt.

De fanfare heeft haar muziek uitgezocht bij het thema 'Ridders en kastelen'. Enkele werken die het die avond speelt zijn Tintagel castle, Zwaanriddersage en muziek uit de jaren ’60-serie Floris. Het Nijmeegs Koper Konsort speelt voor de pauze een gevarieerd en verrassend programma.

Het concert begint om 20.00 uur en de entree is vrij.

Zeven bomen kappen tussen Beek en Nijmegen

BEEK - Komend voorjaar verbetert de provincie Gelderland met enkele maatregelen de verkeersveiligheid van de N325 tussen Beek en Nijmegen onder andere door het verbinden van het fietspad en de fietstunnel. Hiervoor moeten zeven bomen worden gekapt.

Het kappen startte op maandag 13 februari. In het voorjaar van 2017 gaat de provincie de fietstunnel bij Beek (tussen de Kwartelstraat en de Alde Wetering) verbinden met het fietspad langs de N325. Bij de fietstunnel worden twee bomen gekapt zodat er ruimte ontstaat om het fietspad te verleggen. De fietsoversteek bij het Wylerbergmeer (tussen Beek en de Duitse grens) wordt verbeterd en daarvoor is ook ruimte nodig. Op die plek gaat de provincie daarom vier bomen kappen en kunstwerk 'De Badgast' enkele meters verplaatsen. De voetgangersbrug bij de school 'Notre Dame' heeft een uitkijkpunt richting Ooij. Om het uitzicht te verbeteren kapt de provincie hier één boom.


Onderbegroeiing uitdunnen
Langs het Wylerbergmeer wordt de onderbegroeiing uitgedund. Dit wordt ook gedaan ter hoogte van de Ubbergseweg bij Nijmegen (tussen hoofdrijbaan en parallelweg).


Planning
De werkzaamheden zijn maandag 13 februari gestart en duren 2 weken. Om dit snel en veilig uit te kunnen voeren wordt de snelheid op de N325 verlaagd en kan het noodzakelijk zijn tijdelijk een weghelft af te zetten. Meer informatie staat op www.gelderland.nl/N325.

Jan Linders Fonds kiest buurtpark Het Groeske als goede doel

GROESBEEK - Het Jan Linders Fonds kiest ieder jaar een lokaal goed doel. Voor 2017 hebben medewerkers van deze supermarkt de buurtparken het Groeske en Mariëndaal uitgekozen. De vrijwilligers in de parken mogen het hele jaar activiteiten organiseren. De bedoeling is dat er voor deze activiteiten een bijdrage wordt gevraagd. De opbrengst van iedere activiteit wordt door het Jan Linders Fonds verdubbeld!


Een fantastische kans om allerlei ideeën in de parken te kunnen uitvoeren en om samen van veel extra activiteiten te genieten. Zaterdag 11 februari was de start van het Jan Linders Fonds. In de winkel is een vaste informatiehoek ingericht. Promotiemateriaal en foto’s van de parken laten zien wat er allemaal in het park te beleven is. Een gevulde vissenkom toonde wat er zoal leeft in de Groesbeek, vrijwilligers vertelden het winkelend publiek over hun parken en de hele dag bakten kinderen heerlijke wafels.

Uit de buurt zijn minstens 50 bruisende ideeën gekomen. Dit gaat van een golfclinic, hardlopen in het park, een paasactiviteit, creatieve activiteiten, halloween, een zwemmeerdaagse, een rolstoeltweedaagse, samen koken en eten tot muziek in het park. En dit gebeurt allemaal voor en door de buurt. "Wil je graag helpen met de activiteiten of heb je zelf nog ideeën? Laat van je horen en reageer op stichtingdegroesbeek@outlook.com. Wij nemen dan contact met je op."

St Patrick's Say - Preparty in Keeken

REGIO - Op zaterdag 4 maart vanaf 21.00 uur swingt het in Gaststaette Schmidthausen in Keeken, Dueffelgaustrasse 83 door de klanken van Fiddle, Banjo en Concertina.

De muziekkanten komen uit Engeland, Schotland, Nederland en Ierland. Keith Witton(Banjo) en Val Marciadi(Concertina) Cornelie Wannee(Fiddle) en Pete Brennan(Bodhran Bouzouki en Zang) treden op.

De groep is bekend door zijn meeslepende folkmuziek uit Ierland en Schotland en zij komt speciaal naar Duitsland en Nederland om St Patrick's te vieren. De verschillende muziek instrumenten versmelten tot een eenmalig 'sound'.

Kom voorbij en laat je meeslepen door deze bijzondere Muziek, waarop je ook kunt dansen, maar ook rustiger momenten kent in café Schmidthausen (00 49 2821-3545). Entree10 euro.

Familie-treffen bij PVBeek

Foto: Wim Lanser

Foto: Wim Lanser

BEEK - Zondag 12 februari traden om half elf in de ochtend zes families aan die onder het genot van een kop koffie nader met elkaar kennis maakten om daarna met een afvaardiging van iedere familie met zes personen te kijken welke familie de wisselbeker kon bemachtigen.

Het werd een bonte mengeling van diverse shirts van kanariegeel tot wit en twee kleuren blauw, die gelijktijdig op de baan verschenen voor drie wedstrijden petanque. Mooie wedstrijden werden er gespeeld maar vooral gezellige partijen, waarbij leeftijd geen rol speelde. Oud en jong door elkaar is iets wat bij petanque goed bij elkaar past. De sfeer was enorm goed. Het was een sportieve strijd van mensen die het spel kenden en van mensen die voor het eerst met het spel in aanraking kwamen.

Nadat iedereen drie partijen had gespeeld, kwam de familie Van Heumen als winnaar uit de bus en kan ze de familienaam op de wisselbeker laten zetten. Volgend jaar krijgt ze de kans om de titel te verdedigen, want dat er een vervolg op komt was voor iedereen duidelijk.

Burgemeester bezoekt briljanten paar in 't Höfke Beek

Foto: Peter Hendriks

Foto: Peter Hendriks

BEEK – Burgemeester Slinkman van Berg en Dal heeft maandagmorgen het Briljanten paar Geert en Marie Simons-Sak met een bezoek vereerd in zorgcentrum 't Höfke in Beek.

Het bezoek ging vergezeld van een prachtig bloemstuk en de ingelijste huwelijksakte van 65 jaar geleden. Het paar Geert (92) en Marie (88) woonde sinds een jaar in 't Höfke in Beek, maar woonde daarvoor liefst 64 jaar in de Nijmeegse wijk Grootstal.

Het briljanten paar heeft ook een brief ontvangen van Koning Willem Alexander en de Commissaris van de Koning de heer Cornielje waarin het paar wordt gefeliciteerd met het behalen van deze mijlpaal.

Geert en Marie hebben elkaar leren kennen tijdens een feest van wasserij Creemers in Beek, waar Marie werkzaam was nu 68 jaar geleden. Na drie jaar verkering te hebben gehad ging het stel trouwen en kregen twee zoons, 6 kleinkinderen en 2 achterkleinkinderen. Geert heeft gewerkt bij de Nijma en bij machinefabriek De Boer in Nijmegen, terwijl Marie de zorg had over het huishouden.

Geert had maar een hobby en dat was NEC waar hij een echte supporter van was en hij heeft bijna geen wedstrijd van zijn geliefde club gemist. Nu is Geert aan het puzzelen en schilderen geslagen, terwijl Marie op de waskamer van 't Höfke een bijna onmisbare kracht omdat zij het werk van vroeger nog niet verleerd is.

In 't Höfke wonen Geert en Marie nu vlak bij elkaar omdat het geheugen van Marie haar in de steek heeft gelaten. Maar ze zien elkaar iedere dag enkele malen.

Schepen ontgassen tanks wat in Nederland niet mag maar wel in Duitsland Bewoners klagen bij brandweer over gas- en petroleumlucht

MILLINGEN – De brandweer van Millingen aan de Rijn werd dinsdagavond gealarmeerd door diverse bewoners van de Ruijsdaelstraat in Millingen vanwege een sterke gas-, petroleum- en diesellucht.

De brandweer kwam met meetapparatuur ter plaatse en heeft zowel in de woningen als buiten de woningen gemeten, maar er werd niets aangetroffen. Al snel kwam de aap uit de mouw. Schippers die richting Duitsland over de Rijn varen mogen in Nederland niet de lege tanks ontgassen en dat mag wel in Duitsland wel. Met als gevolg als zij ter hoogte van Millingen varen ontgassen zij de lege tanks om ontploffingsgevaar te voorkomen. Bij oostenwind - wat het geval was - wordt de stank in Millingen maar ook in Nijmegen-Noord waargenomen. Zodoende waren bij de brandweer ook stankklachten binnengekomen..

Dweilen met De Derde Helft

MILLINGEN - Rosenmontag gaan weer dweilen. Maak de piraat in je los! Dit keer enteren we de kroegen. Een echte zeevaarder heeft zeebenen. Als jij na twee biertjes in de kroeg al staat te wankelen laat je dat je vrienden niet merken. Het piratenbestaan is zware kost. Het is niet weggelegd voor watjes en je moet goed voor jezelf zorgen als je met ons mee vaart.

Piraten zijn natuurlijk de ultieme rebellen, ze doen en laten wat ze willen, wanneer ze willen. Ga de uitdaging met ons aan. Een spannende missie moet worden volbracht.

11.00 uur enteren we de Mooije Waard. Rond 12.30 kielhalen we Janssen & Janssen. Daarna kapen we ‘t Fuske. Als de hongerige magen gestild zijn gaan we verder met onze strooptocht naar De Taverne. Onze missie eindigt bij De Kastanje.

Het grootste geheim van het dweilsucces, waarom wachten met het leukste als je er ook mee kunt beginnen? Dus rond één uur of 11 al gezellig aan de tap. 'Leve de man die het bier uit vond, van je hiep hiep *hik*-hoera!'.

Sleuteloverdracht en carnavals- optocht live bij Omroep Berg en Dal

GROESBEEK - Vrijdag 24 februari zendt Omroep Berg en Dal rechtstreeks op radio en televisie de sleuteloverdracht vanuit het gemeentehuis uit.

Vanaf 19.00 uur kan men getuige zijn van dit jaarlijkse unieke carnavalistisch gebeuren. De presentatie is in handen van Twan Visser en Rob Bekers. Op zondag 26 februari wordt de carnavalsoptocht van 'Het Keulen van Gelderland' in zijn geheel live op televisie uitgezonden. De uitzending begint om 13.30 uur. De presentatie is wederom in handen van Twan Vissers en Rob Bekers.

Zowel op de zaterdag 25 als zondag 26 februari draait de omroep van 13.00 tot 17.00 uur non-stop carnavalsmuziek op de radio. Zo heeft men de mogelijkheid om thuis een muziekbox buiten te plaatsen tijdens de carnavalsoptochten in de gehele gemeente Berg en Dal.

Over de vroeger bij Vastelavond horende rommel- of foekepot...

Foto: Gerrie Driessen

Door Gerrie Driessen

Heemkundekring Groesbeek

GROESBEEK - Al in 1559 schilderde Pieter Bruegel kinderen met een rommelpot op Vastelavond. Maar waarschijnlijk was dit instrument al bij de Germanen bekend. Een rommelpot is een stenen pot, waarover een varkensblaas is gespannen. Midden in die blaas wordt een rietje gestoken dat op en neer bewogen wordt.

Later werd de stenen pot vervangen door een conservenblik of weckfles. Tijdens de Vastelavond liepen kinderen in kleine groepjes langs de huizen om bij de voordeur de foekepot te bespelen en daarbij een eeuwenoud liedje te zingen: 'Foekepotterij – Foekepotterij - gef mien een centje dan ga ik voorbij. - 'k heb geen geld om brood te kopen – daarom moet ik met de rommelpot lopen - Foekepottterij , Foekepotterij – gef mien een centje dan ga ik voorbij'. In welk jaar dit te Groesbeek voor het laatst gebeurde, is niet vastgelegd. Het zal in het begin van de jaren vijftig zijn geweest, dat deze folklore geleidelijk aan uit het straatbeeld verdween. Voortaan hoefde men geen centen of stuivers meer te reserveren voor langskomende Foekepot –kinderen. Een van die kinderen vertelde later de volgende anekdote.

Tijd voor de Foekepot

Het was een paar dagen voor Vastenavond. Ik was een jongen van acht en wist dat het tijd werd voor de foekepot. Maar ik had geen varkensblaas. Ik hoorde dat er in de buurt een varken geslacht werd. Ik erheen. Maar daar stonden al een stuk of zes jongens om het dode varken heen, alleemaal voor die ene blaas. 'Ik weet het goed gemaakt' zei de slachter. 'Wie er het eerst een kneup (tepel) afbijt, die krijgt de blaas'. Dat lieten wij ons geen twee keer zeggen. We kauwden uit alle macht terwijl de slachter en zijn knechts zich op de knieën sloegen van de pret. En ik won. Terwijl de andere jongens afdropen, bleef ik staan wachten op m'n blaas. Weer thuis gekomen blies ik de blaas op met een fietspomp en hing hem bij de kachel te drogen. Daarna werd ie over een keuls potje gespannen. Ik trok een rietje uit het dak, stak het erin en toen had ik een beste foekepot. Op Vastenavond trok ik er mee langs de deuren en haalde heel wat centen en batsen (2 ½ centstuk) op. Ja, jongens, zo ging dat vroeger!

FNV Belastingservice in Groesbeek

GROESBEEK - Met ruim 400.000 belastingaangiftes is FNV belastingservice de grootste belastingadviseur in Nederland.

In Groesbeek verzorgt de FNV met deze ISO-gecertificeerde service van 1 maart tot en met 14 april. FNV-leden kunnen hun aangiftebiljet gratis laten invullen. FNV-leden dienen hiervoor een afspraak te maken, dit kan alleen via telefoonnumer 06 12632309. Het adres om het belastingformulier in te laten invullen is: Op de Heuvel, Ericastraat 39.

Tientallen ongeruste telefoontjes over onbeheerde scootmobiel in bos

Foto: Joop Verstraaten

Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK – De politie van Groesbeek heeft maandag in de namiddag en avond tientallen ongeruste telefoontjes ontvangen van passanten die meldden dat er een onbeheerde scootmobiel in het bos langs de Rijlaan in Groesbeek stond.

De verontruste bellers waren bang dat de bestuurder van de scootmobiel iets was overkomen. De politie kon de bellers geruststellen en mededelen dat de bestuurder inmiddels veilig thuis was in zijn woning in Malden. De man wilde vanuit Groesbeek weer terug naar Malden en maakte normaliter gebruik van het schelpenpaadje. Maar door een omleiding in het bos vanwege bomenkap moest hij een ander pad nemen dat drassig was. Hierdoor raakte de accu van de scootmobiel eerder leeg dan normaal en liet hem op een gegeven moment in de steek. Hij alarmeerde de politie dat hij in het bos stond en niet verder kon waarna de politie hem veilig thuis in Malden heeft afgeleverd met de scootmobiel achterlatend. De leverancier van de scootmobiel heeft het voertuig maandagavond rond half negen opgehaald.

Zin in Snert?

MILLINGEN - Vanwege enthousiaste reacties van afgelopen week is besloten om de Snert Actie van Ons Genoegen een week te verlengen. De kok heeft nog extra liters erwtensoep gemaakt, misschien iets voor de carnaval?

Hebt u nu al zin in erwtensoep dat kan even een belletje naar 06 15621962 of een mail naar onsgenoegensnertactie@gmail.com. De snert wordt ingevroren geleverd (gemeente Berg en Dal).

Vrijdag 24 februari kunt u in het verenigingsgebouw van fanfarekops Ons Genoegen (Onsgenoegenpad 4) zelf ingevroren snert kopen 19.00 tot 20.30 uur. Deze verse goed gevulde erwtensoep kunt u kopen à 4,50 euro per liter (3 liter voor 12,50 euro).

Home-Start Berg en Dal op zoek naar vrijwilligers

REGIO - Ben jij die nieuwe vrijwilliger die een ochtend of middag in de week de tijd heeft voor een gezin met jonge kinderen? Je biedt het gezin een luisterend oor, vriendschap, ondersteuning en gezelligheid.

Op sommige momenten is voor een gezin een steuntje in de rug welkom. Iemand die tijd en aandacht heeft voor ouders en kinderen zodat ze de kans en de rust krijgen om de positieve draad weer op te pakken. Samen koffie drinken en praten, met de kinderen spelen, praktische hulp ontvangen, samen een uitstapje maken. Net zoals die buurvrouw van vroeger, die er gewoon even was. Home-Start ondersteunt veel verschillende typen gezinnen en juist die verschillen maken het voor de vrijwilliger boeiend.

"Heb jij een paar uur per week zin en tijd om een vrijwilliger van Home-Start te zijn? Dan bieden wij je een voorbereidende cursus, interessant vrijwilligerswerk dat voldoening geeft, gezellige contacten met andere vrijwilligers, ondersteuning en begeleiding door de Home-Start coördinator. Wij vragen van jou aandacht en tijd, een positieve levenshouding en ervaring in het opvoeden van kinderen, die je met een andere ouder wilt delen. Begrip en inlevingsvermogen zijn belangrijker dan diploma's."

Bel voor meer informatie of voor een afspraak voor een kennismakingsgesprek met Anne van den Berg, Coördinator van Home-Start van Forte Welzijn: 085 0406066 / 06 19981000.

Fanfare zamelt spullen in

GROESBEEK - Heeft u opgeruimd, een woning leeg moeten halen en heeft u nog goedgebruikte spullen die wij nog kunnen verkopen ten bate van onze vereniging, fanfare Wilhelmina uit Groesbeek?

Dan zijn deze spullen elke zaterdag tussen 11.00 en 12.00 uur in te leveren op Cranenburgsestraat 27 in Groesbeek. Curiosa, klein meubelen, speelgoed, boeken, lampen, computers, et cetera zijn welkom. Geen grote meubelen, geen kleding.

Cineac voor kinderen

GROESBEEK - Donderdag 23 februari verzorgt het Bevrijdingsmuseum in Groesbeek een Cineac voor kinderen van 10-14 jaar.

Doorlopend van 14.00-16.00 uur vertoont het museum in de filmzaal boeiende en educatieve documentairefilms over verschillende WO2-thema's (verzet, onderduiken, dagboeken et cetera.).

Standaardtarieven Bevrijdingsmuseum gelden. Museumkaart geldig. Begeleidende (groot)ouders 5,00 per persoon. Het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 is gevestigd aan Wylerbaan 4 in Groesbeek.

Protestantse gemeente Groesbeek

Foto: Jannie Schaapman

Foto: Jannie Schaapman

Zondag 26 februari. Aanvang 10.00 uur.

Voorganger is da. N. Da Costa uit Angeren.

Tijdens de dienst is er een collecte voor INLIA.

Vanaf 9.45 uur staat de deur open en is iedereen welkom.

zie ook: www.pkn-groesbeek.nl

Repair- en Internetcafé in Kulturhus Den Ienloop Millingen

MILLINGEN - Op zaterdag 4 maart is er weer het maandelijkse Repair- en Internetcafé in Millingen aan de Rijn. Iedereen is welkom van 10.00-12.00uur in Kulturhus Den Ienloop aan de Heerbaan 115.

Kom even langs met kleine elektrische apparaten voordat u naar de DAR rijdt. Misschien krijgen onze vrijwilligers het apparaat samen met u weer aan de praat. Ook kleine reparaties aan kledingstukken zijn bij de vrijwilligers in goede handen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan carnavalskleding die niet helemaal schadevrij is gebleven!

De reparatie is gratis, materiaalkosten zijn voor eigen rekening. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

"Wilt u hulp bij het werken met en instellen van iPad/tablet, laptop, e-reader of mobiel? Ook dan zien wij u graag bij het Repair- en Internetcafé. Neem uw eigen apparaat mee en eventueel benodigde inlogcodes.

Wie niets heeft om te repareren is ook welkom voor een gezellig praatje. Een kopje koffie of thee is gratis. Dat kan op 25 maart, 29 april, 27 mei, 24 juni, 30 september, 28 oktober en 25 november. Spullen kunnen ingebracht worden tussen 10.00 en 12.00 uur.

Het Repair- en Internetcafé is een initiatief van Stichting Welzijn Ouderen Millingen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de coördinator, telefoon 0481 431105 of mail swom@hetnet.nl.

Burgemeester Slinkman bezoekt diamanten paar in Millingen

Foto: Peter Hendriks

Foto: Peter Hendriks

MILLINGEN AAN DE RIJN – Burgemeester Slinkman van Berg en Dal heeft dinsdagmiddag een bezoek gebracht aan Jan en Anna ten Westeneind–Menting die exact 60 jaar getrouwd waren. Het bezoek van Slinkman ging gepaard met een fraai bloemstuk en de ingelijste huwelijksactie van 14 februari 1957.

Jan (84) is afkomstig van de Zandbult in Leuth en Anna (81) is een echte Millingse. Ze leerde elkaar kennen tussen de bonenstaken aan de Bloedakker in Millingen aan de Rijn. Het was liefde op het eerste gezicht laten ze eensgezind weten in hun woning aan de van Arkelstraat in Millingen aan de Rijn.

Jan heeft jaren gewerkt op de steenfabriek in Pannerden en later op de papierfabriek in Nijmegen terwijl Anna jaren bij de wasserij Creemers in Beek heeft gewerkt. Het paar heeft 5 kinderen gekregen (3 zoons en 2 dochters), 5 kleinkinderen en 2 achterkleinkinderen.

Ze hebben van het leven genoten, er kon geen feestje in Millingen gehouden worden of Jan en Anna waren erbij. Met de kermis en carnaval waren zij bijna altijd als een van de eerste van de partij. De hobby's van Jan waren eigenlijk gaan stappen en later puzzelen terwijl Anna hield van bingo, waarmee ze menig prijsje mee naar huis heeft weten te nemen en niet te vergeten winkelen.

Helaas laat de gezondheid van Jan hem de laatste tijd in de steek, vandaar dat het feest in huiselijke kring wordt gevierd. Maar de gezelligheid was er beslist niet minder om.

Vierdaagse wandelaars gezocht

REGIO - Voor de tiende keer organiseert de stamceldonorbank (Stichting Matchis) de Vierdaagse actie. Wandelt u de Vierdaagse van Nijmegen, heeft u verzorging nodig en wilt u ons steunen? Maak dan gebruik van de verzorgingsposten die stichting Matchis in samenwerking met de PV Radboud en NXP aanbiedt.

Sommige vormen van kanker kunnen uitsluitend genezen worden door gebruik te maken van een stamceltransplantatie. Ernstig zieke kinderen en volwassenen (bloedziekte, zoals leukemie) hebben dan naast de chemotherapie en bestraling stamcellen nodig om te kunnen genezen. Deze stamcellen komen van een donor. In eerste instantie wordt gekeken of een broer of zus past, de kans hierop is 30%. De overige 70% van de patiënten is afhankelijk van een onverwante donor. Hiervoor wordt stichting Matchis ingeschakeld. Als zij een match gevonden hebben, krijgt hij of zij een goede kans op toekomst. Om deze kans te vergroten hebben we hulp nodig. Meld je aan als stamceldonor of steun ons.

"Ben jij een van de gelukkigen met een ticket voor de 101e editie van de Nijmeegse Vierdaagse? En vind je de werving en typering van nieuwe stamceldonoren van levensbelang? Dan is het misschien een idee om mee te lopen voor Matchis, de Nederlandse stamceldonorbank.
Om mee te kunnen doen met de actie zamel je minimaal zeventig euro in voor Matchis. Voor dat geld word je voor, tijdens en na de Vierdaagse in de watten gelegd door Matchis. Meld je gratis aan via https://www.devierdaagsesponsorloop.nl/goede-doelen/matchis-voorheen-stamceldonorbank-nijmegen. Heb je vragen neem dan contact op met Margot van den Akker, 024 3614160."

Kennismaken

met de duiksport

NIJMEGEN - Duikteam De Bevers verzorgt op vrijdagavond 10 maart in het nieuwe Erika Terpstra sportfondsenbad weer een avond waarop je kosteloos kunt kennismaken met de duiksport. Op vrijdagavond is dit nieuwe zwembad in Nijmegen-oost de vaste trainingslocatie van De Bevers en speciaal voor onze duiksport is er een vier-meter diep duikgedeelte gerealiseerd.


Ben je 16 jaar of ouder en wil je kennismaken met de wonderschone wereld onder water, dan is dit een uitgelezen kans. Je kan die avond met een instructeur van onze vereniging gratis een introductieduik in het zwembad maken. Lijkt je dit wel wat, bekijk dan onze website (www.deBevers.nl) en stuur ons een mail op duikteamdebevers@gmail.com. We nemen dan contact met je op om alles voor die avond goed te regelen.

Drie musea overzichtelijk gebundeld

GROESBEEK - Museumpark Orientalis, het Afrika Museum en het Bevrijdingsmuseum werken sinds vele jaren samen onder de naam Groesbeek Museumlandschap. Ook in 2017 zijn alle activiteiten van de drie musea overzichtelijk gebundeld in een gratis flyer.


In de flyer wordt per dag aangegeven wat er in welk museum te beleven is. Bovendien is er aandacht in de flyer voor de exposities en de tentoonstellingen in de musea, waaronder de doorlopende expositie in Museumpark Orientalis: 'Toen God nog schreef'.
In het Bevrijdingsmuseum is nog tot 1 oktober de bijzondere tentoonstelling 'Rosie the Riveter' te zien en in het Afrika Museum staat de 'Wereld vol Veren' deze zomer centraal.


De flyer is gratis verkrijgbaar bij alle VVV's in de regio en bij de meeste dag- en verblijfsaccommodaties in de wijde omgeving. Voor de internationale bezoeker is er eveneens een gecombineerde Engels/Duitse variant van de flyer verkrijgbaar. De flyer wordt ook verspreid op nationale en internationale toeristische consumentenbeurzen, onder andere op 4 en 5 maart op de Tourismusmesse in Kalkar.

Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1045, Wylerbaan 4, Groesbeek;
www.bevrijdingsmuseum.nl

Museumpark Orientalis, Profetenlaan 2, Heilig Landstichting; www.museumparkorientalis.nl

Afrika Museum, Postweg 6, Berg en Dal, www.afrikamuseum.nl.

Sint-Martinusschool sluit project af in gemeentehuis

Foto: Peter Hendriks

Foto: Peter Hendriks

BERG EN DAL – De in totaal 53 leerlingen van de groepen 8 van de Sint-Martinusschool uit Millingen aan de Rijn hebben maandagmiddag het project 'Leren voor later' afgesloten in het gemeentehuis van Berg en Dal in Groesbeek.

Tijdens het project waren er op school al bijeenkomsten geweest waaraan raadsleden zoals Peter Maas (VOLG) en Tessa Vorderman (D66) hun medewerking aan hadden verleend. De afsluiting van het project vond plaats in de commissiekamer en in de raadszaal. In de raadszaal was het burgemeester Slinkman samen met Jo Coerwinkel (GroenLinks) die de jeugd wisten te boeien. Burgemeester Slinkman hield een vurig betoog omtrent de vluchtelingenproblematiek en vroeg zich af of de jeugd van mening was dat de statushouders voorrang moeten krijgen bij het toewijzen van woningen.

Een stemming wees echter uit dat een grote meerderheid daar geen voorstander van was. Jo Coerwinkel liet aan de leerlingen weten dat hij onder de indruk was over de wijze waarop de jeugd over de problemen praatte. "Jullie hebben je er echt in verdiept", aldus Coerwinkel. In de commissiekamer was het wethouder Erik ten Westeneind en Tesse Vorderman (D66) die een hele discussie te weeg brachten over het probleem hondenpoep en zwerfvuil waar ook in Millingen aan de Rijn de nodige overlast van wordt ondervonden. Zij kwamen op het eind van de bijeenkomst met de nodige creatieve oplossingen zoals een drone de lucht insturen om de overtreders vast te leggen en te beboeten. Ook waren zij van mening dat iedereen die een hond uitlaat verplicht moet worden een hondenpoep zakje bij zich te hebben, zo niet een bekeuring, lieten ze weten. Maar er moeten dan wel overal hondenpoepzakjes voor het grijpen zijn waren zij van mening. En wat het zwerfvuil betreft moet iedereen direct een bekeuring krijgen als hij of zij betrapt wordt, dus handhaven. Maar dan moet de gemeente ook voor voldoende prullenbakken zorgen, gaven zij de wethouder mee. Ook voor de schoolleiding is het project geslaagd en vond het voor herhaling vatbaar.

GROESBEEK - Museumpark Orientalis, het Afrika Museum en het Bevrijdingsmuseum werken sinds vele jaren samen onder de naam Groesbeek Museumlandschap. Ook in 2017 zijn alle activiteiten van de drie musea overzichtelijk gebundeld in een gratis flyer.


In de flyer wordt per dag aangegeven wat er in welk museum te beleven is. Bovendien is er aandacht in de flyer voor de exposities en de tentoonstellingen in de musea, waaronder de doorlopende expositie in Museumpark Orientalis: 'Toen God nog schreef'.
In het Bevrijdingsmuseum is nog tot 1 oktober de bijzondere tentoonstelling 'Rosie the Riveter' te zien en in het Afrika Museum staat de 'Wereld vol Veren' deze zomer centraal.


De flyer is gratis verkrijgbaar bij alle VVV's in de regio en bij de meeste dag- en verblijfsaccommodaties in de wijde omgeving. Voor de internationale bezoeker is er eveneens een gecombineerde Engels/Duitse variant van de flyer verkrijgbaar. De flyer wordt ook verspreid op nationale en internationale toeristische consumentenbeurzen, onder andere op 4 en 5 maart op de Tourismusmesse in Kalkar.

Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1045, Wylerbaan 4, Groesbeek;
www.bevrijdingsmuseum.nl

Museumpark Orientalis, Profetenlaan 2, Heilig Landstichting; www.museumparkorientalis.nl

Afrika Museum, Postweg 6, Berg en Dal, www.afrikamuseum.nl.

Zing mee!

GROESBEEK - Zingen geeft plezier. Zingen verbindt. Doe daarom mee met het ‘Meezingkoor’ van muzikante Mariëlle Poelen: tweemaal oefenen en dan optreden. Vorig jaar heeft dit gelegenheidskoor gezongen op de eerste ‘Zin in Pop’ middag en het was een groot succes.

Meer dan dertig mensen vormden voor deze gelegenheid een prachtig en vrolijk koor. Iedereen die van zingen en van popliedjes houdt kan meedoen en er zijn geen kosten aan verbonden. Het koor repeteert tweemaal: op zaterdagmiddag 4 en 11 maart van 16.00-17.00 uur in de Serre van de Protestantse kerk in de Kerkstraat te Groesbeek. Het koor treedt op tijdens ‘Zin in Pop’ op zondag 12 maart om 15.00-17.00 uur in de kerk. Onder begeleiding van piano, accordeon, drum, gitaar en bas worden onder andere ‘Hallelujah’ van Leonard Cohen en ‘Alles is liefde’ van Bløf ingestudeerd.

Als je mee wilt doen, stuur dan een mail naar Mariellepoelen@gmail.com dan ontvang je de teksten van de nummers die er worden gezongen.

Miss Teen of Gelderlandverkiezing

Foto: Raf Debruyne

PERSINGEN - "Mijn naam is Amber Labohm en ik ben 17 jaar. Ik woon in Persingen en ga naar het Canisius College in Berg en Dal en doe dit jaar mijn eindexamen voor mijn vmbo-T diploma."

"Ik heb me opgegeven voor de titel Miss Teen of Gelderland. Ik werd geselecteerd uit 350 inschrijvingen om bij het Van Der Valk hotel in Apeldoorn op de casting te mogen komen. Dat was op 5 februari; hieruit ben ik ook weer geselecteerd samen met 16 andere meiden en mag ik mezelf nu een van de finalistes van de missverkiezing Miss Teen of Gelderland noemen. Op 15 april is de finale in Nunspeet en hoop ik verkozen te worden als miss voor onze mooie provincie Gelderland.

Tot die tijd heb ik ieder weekend trainingen zoals bootcamps, catwalktrainingen en fotoshoots. Om mijn kans te vergroten kan er gestemd worden door een SMS-bericht te sturen naar 3010 onder vermelding van Poll Gelderland Amber. Daarom wil ik vragen aan iedereen om een SMS-bericht te sturen, zodat ik een stapje dichterbij de titel kan komen. De voting kan gevolgd worden via missbeautynetherlands.nl."

Prachtig product om het Nederlands-Duitse grensgebied te verkennen Wandelkaart van het Rijkswald

Foto: Marketing Kleve

Foto: Marketing Kleve

REGIO - Deze week is een zeer gedetailleerde wandelkaart van het Rijkswald en omgeving verschenen. Het Rijkswald is het grootste aaneengesloten bosgebied van de Niederrhein van meer dan vijfduizend hectare.

De kaart toont dit bosrijke gebied tussen Nijmegen en Kleef inclusief alle mogelijke bos- en landweggetjes. Dankzij de schaal van 1:25.000 een perfect product om de streek mee te verkennen. De wandelkaart is voor 4,95 euro te koop bij toeristisch informatiepunten, boekhandels en menige verblijfsaccommodatie in de regio.
De kaart is op de markt gebracht door Kleve Marketing en is tot stand gekomen dankzij een intensieve samenwerking tussen Nederlandse en Duitse partners. De kaart is als een tweetalig product uitgevoerd.

Toeristische informatie

De kaartzijde biedt alle mogelijke wandel-, fiets- en ruiterpaden. Focus ligt op de natuurgebieden en de verkenning ervan, hoewel de kernen van de diverse steden en dorpen niet buiten beschouwing zijn gebleven. De achterzijde van de kaart bevat nuttige tips voor het bezoek aan het gebied, waaronder veel informatie over de geschiedenis, de geografie en de vegetatie van het Rijkswald. Ook praktische informatie voor het bezoek aan het Rijkswald met gedragsbepalingen van de eigenaar van het bos, het Reichswald Forstamt ontbreekt niet.


Samenwerking
De kaart is tot stand gekomen dankzij een intensieve samenwerking tussen enerzijds de gemeenten en toeristenbureaus van Berg en Dal, Gennep, Kleve, Kranenburg, Bedburg Hau en Goch en anderzijds uitgeverij Public Press Verlag uit Geseke. Euregio Rijn Waal verleende financiële ondersteuning voor de ontwikkeling van het product uit het Interreg programma van de Europese Unie. Het Nabu-natuurbeheerstation Niederrhein zorgde voor de informatie over flora en fauna en de praktische informatie over toegankelijke paden in het bosgebied.

Landschapsbeheer Groesbeek krijgt subsidie van gemeente

BERG EN DAL – Het gemeentebestuur van Berg en Dal heeft onlangs besloten om Landschapsbeheer Groesbeek een eenmalige subsidie te verlenen voor de aanschaf van een motorzaag en een partytent om bij slecht weer te kunnen schuilen en of koffie en thee te drinken.

Landschapsbeheer Groesbeek is een vrijwilligersgroep die onderhoud uitvoert aan landschapselementen in de gemeente Berg en Dal. Om hun werk goed te kunnen blijven doen is er behoefte aan een nieuwe motorzaag en een partytent die ze kunnen gebruiken bij slecht weer. Het college is van mening dat de landschapselementen in de gemeente steeds uitgebreider worden waardoor het beheer steeds belangrijker wordt. Daarnaast is het college van mening dat er met veilige spullen gewerkt dient te worden. De nieuwe motorzaag kost 800 en de tent 500 euro. De Werkgroep Milieu Beheer alsmede de Stichting Landschap Ooijpolder-Groesbeek willen hieraan ook wat bijdragen. De gemeente heeft besloten hiervoor eenmalig 750 euro beschikbaar te stellen.

Optocht Leuthergat bij De Sokkenummers

LEUTH - Op zondag 26 februari zal in Leuth de optocht plaats vinden tijdens het carnavalsfeest. Het zou natuurlijk mooi zijn als de straten versierd zijn. De optocht gaat als volgt:

Start optocht om 12.45uur vanaf de Vriendenkring. De route is Klaproosstraat, Past van Tielstraat, Mr. Pontenstraat, Past. Van Tielstraat, Steenheuvelsestraat, Botsestraat, rotonde driekwart rond, Daamenstraat, Haafakker, Hoeting, Hengemunde, Botsestraat, Kerkplein, Veldstraat, Bredestraat, Margrietstraat, Boterbloemstraat, Korenbloemstraat, Steenheuvelsestraat en einde bij de Vriendenkring.

Vriendelijk doch dringend worden de mensen die aan de route wonen verzocht om hun auto tussen 12.00 en 15.00 uur ergens buiten de route te parkeren. Het parkeerterrein bij Vriendenkring is ook afgesloten. Dit geldt natuurlijk ook voor de visite.

Winst voor DVSG

GROESBEEK - DVSG speelt thuis tegen Aquila. De uitwedstrijd tegen Aquila werd in de slotfase verloren.

Deze keer staat er onder andere door blessures een ander elftal. In het doel maakt jeugdkeeper Stan Peters en op het middenveld Niek Derksen hun debuut in het eerste van DVSG. Het veld is erg ongelijk en vele ballen komen dan ook niet goed aan. Dit geldt echter voor beide teams.

DVSG komt aanvallend er niet aan te pas in de eerste helft. Aquila kan echter ook geen uitgespeelde kansen creëren. Het is dan ook zuur voor DVSG om een tegentreffer te krijgen uit een vrije trap. De bal wordt binnen de 16 meter aangeraakt, komt tegen de onderkant van de lat en via de rug van de doelman belandt de bal in het doel. DVSG staat met 0-1 achter. Na de rust moet Luuk Rikken al snel gewisseld worden en komt A-speler Bas Jochoms in het veld. Jeroen Hendriks wordt nu de bewaker van de gevaarlijkste spits van Aquila.

In de 55e min geeft Pieter Spanjers een goede corner en kan Menno Sillessen de bal ongehinderd binnen koppen. De stand is nu 1-1 en Aquila is toch wel even aangeslagen. Niek Derksen wordt nog gewisseld voor de volgende A-speler Tijmen Heus. Aquila drukt, maar kan geen echte kansen creëren.

Des te verrassender is het dat DVSG er af en toe gevaarlijk uitkomt. Het duurt nog tot 82e minuut dat wisselspeler Guus Piepenbrock een bal goed meekrijgt en de keeper met zijn schot passeert. Pieter Spanjers zet nog voldoende druk op de verdediger van Aquila, zodat hij de bal niet meer voor de doellijn kan wegschieten. DVSG staat met 2-1 voor.

Daarna wordt het tegenhouden voor DVSG en zelfs met de acht minuten blessuretijd lukt het DVSG om te winnen. De hatelijke 0-7 stand van de laatste thuiswedstrijd wedstrijd is nu eindelijk vervangen door de winststand 2-1 op het scorebord.

Op zondag 5 maart speelt DVSG uit tegen AAC-Olympia.

24 maal te hard op Nieuweweg in Groesbeek

GROESBEEK – Op de Nieuweweg in Groesbeek heeft de politie donderdagmorgen een radarsnelheidscontrole gehouden.

In totaal passeerden er 1154 voertuigen de radarinstallatie. Van deze passanten overtraden er ruim 10 procent de maximale snelheid van 50 kilometer per uur, om exact te zijn 124. Al deze snelheidsovertreders zullen binnenkort een acceptgirokaart in de brievenbus of op de deurmat aantreffen.

De politie laat weten dat de komende tijd meer snelheidscontroles worden gehouden in de gemeente Berg en Dal om zo de verkeersveiligheid te vergroten.

Groesbeekse Boys verliest nipt

BREEDEWEG - Groesbeekse Boys –DIO '30: de nummer vier tegen nummer zes. Beide teams spelen mee om de derde plaats op de ranglijst. Er ontstond een aantrekkelijk duel. Van goed voetbal was niet altijd sprake, wel van hoog baltempo en veel inzet. De gasten uit Druten wonnen uiteindelijk nipt. Eindstand 1-2.

Het eerste gevaar kwam van Drutense kant. Een schot van Dani Bloemberg eindigde op de lat. Groesbeekse Boys stelde daar een mooie aanval tegenover. Een voorzet van Bram de Bruin werd door spits Dave Kleijnen verlengd. Uiteindelijk bracht DIO doelman Nick Degen redding op de inzet van Ronnie van Rens. Op slag van rust sloeg DIO alsnog toe. De Groesbeekse verdedigers maakten het Arthur van de Eeckhout niet lastig genoeg waarna deze de 0-1 binnen kon schieten.

Groesbeekse Boys begon de tweede helft fanatieker. Dit resulteerde al snel tot de gelijkmaker. Sander Bisseling speelde een voorzet van Bram de Bruin terug op Thom Jochoms waarna laatstgenoemde met een droge knal doeltreffend was: 1-1. Het spel bleef daarna op en neer golven. Een kwartier voor het eindsignaal kwamen de gasten op 1-2 voorsprong. Via Boys verdediger Ron Bruijsten verdween de bal vanuit een vrije trap achter doelman Jens van de Berg.

Door het verlies is Groesbeekse Boys naar de vijfde plaats gezakt en tegenstander DIO gestegen naar de vierde. Zondag is er geen wedstrijdprogramma. Zondag 5 maart staat de inhaalwedstrijd tegen koploper SML op het schema. De wedstrijd in Arnhem begint om 14.00 uur.

GROESBEEK – Op de Nieuweweg in Groesbeek heeft de politie donderdagmorgen een radarsnelheidscontrole gehouden.

In totaal passeerden er 1154 voertuigen de radarinstallatie. Van deze passanten overtraden er ruim 10 procent de maximale snelheid van 50 kilometer per uur, om exact te zijn 124. Al deze snelheidsovertreders zullen binnenkort een acceptgirokaart in de brievenbus of op de deurmat aantreffen.

De politie laat weten dat de komende tijd meer snelheidscontroles worden gehouden in de gemeente Berg en Dal om zo de verkeersveiligheid te vergroten.

Gemeente-subsidie voor kinderopvang Humanitas en Partou

BERG EN DAL – Het gemeentebestuur van Berg en Dal heeft het subsidiebedrag voor 2017 vastgesteld voor Kinderopvang Humanitas uit Millingen aan de Rijn en Partou uit Leuth.

In Millingen aan de Rijn maken momenteel 44 peuters gebruik van de peuteropvang. Op basis van een inventarisatie gaat Humanitas ervan uit dat 60 procent van de ouders een tegemoetkoming voor de peuteropvangplaats kan krijgen van de belastingdienst en 40 procent van de ouders niet. Voor deze laatste groep vraagt Humanitas een subsidie aan van 72.963 euro om deze ouders tegemoet te komen in de kosten van de peuteropvangplaats. In Leuth maken nu negen peuters gebruik van de peuteropvang van Partou, waarvan vier peuters op een plaats zitten waarvan ouders geen tegemoetkoming kunnen krijgen van de belastingdienst. Momenteel is de bezetting in Leuth 55 procent omdat de laatste jaren weinig kinderen zijn geboren in Leuth, daardoor is een volledige bezetting moeilijk realiseerbaar. Doordat het hier om een kleine locatie gaat met weinig peuters wordt de dagopvang met de peuteropvang gecombineerd. De gemeente stelt hiervoor 10.833 euro subsidie ter beschikking. De hoogte van het subsidiebedrag 2017 zijn voor Humanitas als Partou niet hoger dan in 2016. Naar verluidt zijn beide organisaties tevreden over de huidige gang van zaken.

Kinderkleding- en speelgoedbeurs in sporthal Heuvelland in Groesbeek

GROESBEEK - Stichting Hebbes organiseert op zondag 19 maart haar halfjaarlijkse kinderkleding en speelgoedbeurs. Degene die kleding/speelgoed willen inbrengen kunnen op donderdag 9 maart 2017 tussen 19.00 en 20.00 uur een klantnummer afhalen tegen betaling van een euro in Sporthal Heuvelland aan de Ambachtsweg 8 in Groesbeek.

Eén klantnummer per persoon en op=op. "U kunt uitsluitend voorjaars- en/of zomerkleding inbrengen van baby tot en met jeugd. Vanwege het grote aanbod is de inbreng beperkt tot maximaal 20 stuks babykleding (tot en met maat 80) en max. 40 stuks kleding in de maten 86 tot en met 176. Klein babyspeelgoed maximaal 10 stuks, knuffels en puzzels maximaal 5 stuks. Overig speelgoed, spellen, boeken et cetera mag onbeperkt ingebracht worden. Alles wat u inbrengt dient eigentijds en in goede staat te zijn. Kleding en speelgoed welke niet aan de criteria voldoen wordt door ons niet in de verkoop gebracht.

Van de opbrengst is 75% voor de inbrenger en 25% draagt u af aan Stichting Hebbes. Dat percentage wordt door ons gebruikt om de onkosten te voldoen en het resterende wordt gedoneerd aan een vereniging, goed doel of stichting die zich inzet voor kinderen. Inbreng van kleding en speelgoed is op zaterdag 18 maart tussen 08.00 uur en 08.30 uur. De verkoop is op zondag 19 maart tussen 09.00 uur en 12.30 uur. De entree bedraagt 1 euro en kinderen hebben gratis toegang. Uitbetaling en ophalen van niet-verkochte spullen is op zondag 19 maart tussen 19.00 uur en 19.30 uur.

De stichting is niet aansprakelijk voor vermiste spullen. Voor inlichtingen (niet voor klantnummers) kunt u mailen naar: ledingbeurs.hebbes@hotmail.com.

Home-Start: vriendschap en hulp voor gezinnen met jonge kinderen

BERG EN DAL - Elk gezin maakt weleens een periode door waarin het minder gaat. De meeste gezinnen zijn wel in staat om deze problemen zelf het hoofd te bieden. Maar soms is hulp welkom en dan kan Home-Start van grote betekenis zijn.

Home-Start is een programma voor opvoedondersteuning, gericht op gezinnen met ten minste één kind tot zeven jaar. Het 'goud' van Home-Start zijn de vrijwilligers, die een dagdeel per week bij een gezin op bezoek gaan. Zij ondersteunen het gezin bij de opvoeding van de kinderen en bieden praktische hulp en vriendschap. Ouders ervaren dit meestal als heel prettig. Ze kunnen bij de vrijwilliger, vaak een ervaren moeder (of vader), hun verhaal kwijt. Ook krijgen ze concrete steun bij het oplossen van hun problemen.

Home-start richt zich op de ouders en wil het zelfvertrouwen van hen vergroten. Kinderen zijn erbij gebaat als hun ouders met zelfvertrouwen in het leven staan en goede sociale relaties met anderen hebben. Ook kan een vrijwilliger van Home-Start de ouders aanmoedigen gebruik te maken van beschikbare diensten, voorzieningen en regelingen. Door de ondersteuning die de vrijwilliger de ouders en het gezin biedt, kan worden voorkomen dat alledaagse problemen uitgroeien tot ernstige en langdurige problemen.

Home-Start wordt inmiddels in 130 gemeenten aangeboden en gaat nu ook in Berg en Dal van start. Voor informatie kan men contact opnemen met Home – Start van Forte Welzijn 085 0406066 of 0619981000.

Rabobank verrast Groesbeekse carnavalswagenbouwers

Foto: Joop Verstraaten

Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK – Zaterdagmorgen kwamen er drie personenauto's van de Rabobank het terrein van het Nissenhuttencomplex aan de Heikantweg oprijden om de wagenbouwers te verrassen.

Volgens Helma Saedt van de Rabobank wil de bank de wagenbouwers van Groesbeek bedanken voor het feit dat zij kosten nog moeite besparen en er voor zorgen dat de optocht ieder jaar weer een trekpleister is voor vele duizenden bezoekers.

"Wij wilden voor hen iets terug doen. vandaar deze geste", aldus Helma. Voor de 16 carnavalsclubs die in de nissenhutten de carnavalswagens aan het bouwen zijn, was het een welkome onderbreking van de werkzaamheden. Zij werden allen getrakteerd op een beker tomatensoep en een broodje rookworst, afkomstig van restaurant De Oude Molen.

Nadat zij het verorberd hadden, moesten de gulle gevers kriskras door Groesbeek heen om nog eens 22 carnavals wagenbouwers te bezoeken. Het heeft enige uren geduurd voordat de voor 400 personen tomatensoep en 400 broodjes rookworst aan de man waren gebracht. Deze ludieke actie van de Rabobank werd door de carnavalisten goed ontvangen, zo goed zelfs dat enkelen zich afvroegen of zij volgende week weer langs kwamen. Het bezoek van de Rabobank viel tegelijkertijd met het bezoek van burgemeester Slinkman en wethouder Fleuren, die door het SOK-bestuur werden rondgeleid langs de nissenhutten. Zij lieten weten dat gezien de ideeën en de resultaten het weer een grandioze optocht zal gaan worden op zondag 26 februari in Het Keulen van Gelderland, dat ongetwijfeld weer vele duizenden bezoekers naar Groesbeek zal trekken.

Na kinderoptocht Net Aecht de kindercarnaval in De Slenk

GROESBEEK/DE HORST – Zaterdag 25 februari wordt in het kerkdorp De Horst de traditionele kinderoptocht gehouden georganiseerd door carnavalsvereniging Net Aecht.

De optocht start om 14.00 uur. Aan deze optocht nemen diverse praalwagens mee die zondag ook deelnemen aan de grote optocht in het centrum van Groesbeek. Alleen laten sommige praalwagens in de optocht van De Horst niet het achterste van hun tong zien, dat bewaren ze voor de zondag. Na de optocht wordt er in dorpshuis De Slenk een groot carnavalsfeest gehouden. In de grote zaal is discotheek Push Inn actief, terwijl in de grijze zaal het kindercarnaval losbarst, waar de kinder-dj's Daan en Florian voor de carnavalssfeer zorgdragen.

16 / 28

17 / 28

Berg en Dal Actief

BERG EN DAL - Berg en Dal is een actieve kern van de Gemeente Berg en Dal. Veel dorpsbewoners nemen deel aan activiteiten van de diverse verenigingen in het dorp, ontmoeten elkaar op diverse plaatsen zoals dorpshuis Kerstendal of het Hamersveld.

De verhalen over Berg en Dal nu en in het verleden zijn legio en worden graag verteld en gehoord. In het komende jaar willen we maandelijks een verhaal over Berg en Dal, over zijn bewoners of de activiteiten plaatsen in deze krant gekoppeld aan de activiteitenagenda van de komende periode in Berg en Dal. We hopen dat alle inwoners van Berg en Dal op deze manier kunnen genieten en deelnemen aan de activiteiten.

Agenda Berg en Dal maart

Maandag 6 Maart is er weer Buurtsoepie in Gemeenschapshuis Kerstendal in Berg en Dal. Inloop vanaf 11.30 uur. De soep wordt om 12.00 uur geserveerd. De toegang is deze keer gratis, maar deelnemers moeten zich vooraf aanmelden bij Onno Swart, telefoon 06 30481857. Het wordt weer een gezellige boel met heerlijke soep. Sluit u aan, U bent welkom.

Wijnproeverij 18 maart, aanmelden en info via http://aanmelden.kerstendal.nl, 20.00 uur in Kerstendal

Wekelijks op de maandag in Kerstendal

18.15 uur Kwiek senioren gym , 20.00 uur repetitie symfonieorkest

Wekelijks op de maandagavond op de tennisbaan

19.30 tot 20.30 uur labeltoss

Wekelijks op de dinsdagmorgen op de tennisbaan

9.00 tot 12.00 uur labeltoss

Wekelijks op de dinsdagmiddag in de parochiekerk

Repetitie van het gemengd koor van 13.30 tot 15.30 uur aansluitend koffie drinken

Wekelijks op de dinsdag in Kerstendal

19.00 uur sportclub Berg en Dal, 20.30 uur Dames gymclub Total Body, 21.30 uur Volleybal Nebo

Wekelijks op de dinsdagavond in Emmalaan 35

19.30 uur Kundalini Yoga Berg en Dal zie www.kundaliniyogabergendal.nl

Wekelijks op de woensdag in Kerstendal

10.00 – 15.00 open inloop en ontmoeting "de huiskamer" in Kerstendal. Er wordt een warme maaltijd gekookt en de lunch vangt om 12.30 uur aan en kost € 3,=. Koffie en thee € 0,75

10.00 uur Biljart, 10.45 uur BVO Bejaardengym, 213.30 uur Koersbal, 19.30 uur Biljart

Wekelijks op de woensdagavond in Emmalaan 35

19.30 uur Kundalini Yoga Berg en Dal

Wekelijks op de woensdagavond in de parochiekerk

Repetitie van kamerkoor Kalliope om 20.00 uur zie www.koorkalliope.nl

Wekelijks op de donderdagochtend om 9.30 uur dienst in onze parochiekerk

Met aansluitend gezellig koffiedrinken

Wekelijks op de donderdag in Kerstendal

14.00 uur Bridge, 17.00 uur Dansschool DenD, 20.00 uur Biljart.

Wekelijks op vrijdagochtend in de Emmalaan 35

9.30 uur Kundalini Yoga Berg en Dal

Wekelijks op de vrijdag in Kerstendal

10.00 – 15.00 open inloop en ontmoeting 'de huiskamer' in Kerstendal. Er wordt een warme maaltijd gekookt en de lunch vangt om 12.30 uur aan en kost 3 euro. Koffie en thee 0,75 euro,

14.00 uur BVO Biljart, 19.00 uur repetitie Edelweisz, 19.30 Volleybal met Volleydal

Wekelijks op de zaterdag

8.30 uur zaterdag trim

Wekelijks op de zondagochtend om 10.30 uur kerkdienst in onze parochiekerk

Met aansluitend gezellig koffiedrinken

Dagelijks kunt u de dierenweide bij de Vijverhof bezoeken

Via het internet forum Berg en Deel kunnen de inwoners van ons dorp spullen, tips of vraag en aanbod van hulp met elkaar delen. www.bergendeel.nl

Bent u ook benieuwd naar meer verenigingen, stichtingen of andere organisaties in Berg en Dal kijk dan op de volgende websites: www.dorpsraad.nl, www.kerstendal.nl en www.bergendalsbloei.nl.

Ouderen bijten carnavalsspits af

Ouderen Sionsheuvel Foto: Joop Verstraaten

Foto's : Joop Verstraaten

GROESBEEK – Zowel de ouderen van de bond van Senioren Sionsheuvel als de leden van de Katholieke Bond van Ouderen Groesbeek Centrum / De Horst hebben zaterdagmiddag de carnavalsspits afgebeten.

Ouderen in De Mallemolen Foto: Joop Verstraaten


Bond van Senioren Sionsheuvel. In Voorzieningenhart Op De Heuvel aan de Ericastraat waren zo'n 125 ouderen - in carnavalsoutfit - naar de carnavalsmiddag van de Bond van Ouderen Sionsheuvel gekomen om gezamenlijk carnaval te vieren. Het seniorenorkest Aldörum wist de volle zaal al vroeg op de kop te krijgen. Toen Prins Ummenie de 57e van Groesbeek binnen kwam ontstond er spontaan een polonaise. Maar ook de schlagergroepjes zoals 'Van Alles Wa' en 'De Restantjes' wisten met hun schlagers de stemming te verhogen. Zowel de polonaise als het linedansen was ook erg populair op Sionsheuvel. Naast de drankjes werden de aanwezigen op het eind van de middag getrakteerd op koffie met broodjes kroket of frikandel. Een van de organisatoren liet weten dat het carnaval onder de ouderen op Sionsheuvel weer leeft. Het vorig jaar waren er slechts 70 carnavalisten en nu 125.


Katholieke Bond van Ouderen Groesbeek Centrum / De Horst. In De Mallemolen aan de Kloosterstraat in Groesbeek was het eveneens groot carnavalsfeest. Daar hadden zo'n 150 leden van hun bond de grote zaal gevuld om te genieten van het carnavalsprogramma dat hen gratis aangeboden werd. Het overgrote merendeel had zich in carnavalskostuums gestoken. Zij werden welkom geheten door presentator Peter Claus. Het orkest 'Drek Pak Ow' zorgde de gehele middag voor de muzikale omlijsting. Naast de carnavalsschlagers van Alfred Arts, Bonny H, Jan van Tuttie, Van Alles Wa, De Restantjes, Das Mar Knoei en Keizer en Co waren er twee buutreedners zoals Hannes (de hulpburgemeester) en Rien (sleurslager) die met hun buuts de aanwezigen kostelijk wisten te vermaken en de handen op elkaar te krijgen.

Zowel Prins Ummenie de 57e als Prinses Ida bezochten deze traditionele carnavalsmiddag waar diverse malen een spontane polonaise werd gehouden. In ieder geval hebben zaterdagmiddag al zo'n 300 ouderen in Groesbeekgenoten de spits van het carnavalsfeest af te bijten, dat eigenlijk komend weekend pas echt los zal barsten in het Keulen van Gelderland.

KBO Ooij 50+ bandstoottoernooi

Van links naar rechts: Ton Driessen, Jan Terwindt, Lou Hollander en Eef Schouten Foto: Bert Roodbeen

Foto : Bert Roodbeen

OOIJ – Van donderdag 16 tot en met zaterdag 18 februari hield de biljartafdeling van de Katholieke Belangen Organisatie voor senioren 50+ voor het 15 jaar het open bandstoottoernooi 50+ in het dorpshuis De Sprong.

De toernooicommissie kon zich verheugen op een aanmelding van 34 deelnemers die tijdens het toernooi niet over belangstelling hadden te klagen. Voor de eerste maal waren er ook drie deelnemers afkomstig uit Millingen aan de Rijn en twee uit Groesbeek. Hierdoor kreeg Jan Terwindt de winnaar van vorig jaar het zwaar om zijn titel die hij zeven maal op zijn naam had staan te prolongeren. Helaas lukte hem dit niet en moest hij genoegen nemen met een eervolle derde plaats. De finale werd een Millings onderonsje tussen Lou Holland en Eef Schouten welke laatste de eerste plaats op zijn naam wist te zetten. Daarmee verdween ook de wisseltablet die nu voor het eerst sinds negen jaar buiten het dorp Ooij gaat, al is het maar voor vier weken want dan staat hij weer te pronken in de bekerkast van de biljartafdeling in De Sprong.

De uitslag is als volgt: halve finale, Ton Driessen 4e plaats met 11 caramboles tegen Jan Terwindt 3e plaats met 30 caramboles in 14 beurten.

Finale: Lou Holland 2e plaats 24 caramboles, E.J.N. Schouten 1e plaats 35 caramboles geen beurten,

.

Vier straaljagers escorteren groot vliegtuig boven kerkdorp De Horst

Foto: Henk Eikholt

Foto: Henk Eikholt

GROESBEEK/DE HORST – De Groesbeker Henk Eikholt nam vrijdagmiddag waar dat boven het kerkdorp De Horst een viertal straaljagers een groot vliegtuig escorteerde.

Vanwege het geluid werd Henk geattendeerd op het voorval wat zich boven hem afspeelde. Hij legde dit tafereel op de gevoelige plaat vast, maar kon er helaas maar twee straaljagers op krijgen. Het is niet bekend waarom het vliegtuig werd geëscorteerd. Misschien heeft het met een oefening te maken.

E-pupillen internationaal toernooi bij SC Millingen

Foto: Hans Driessen

MILLINGEN - Zondag 4 juni wordt voor het vierde achtereenvolgende jaar het SC Millingen Cup E-League / Runners- up Cup-toernooi gehouden op sportpark De Hove in Millingen aan de Rijn.

Er wordt deelgenomen door veel jeugdteams van diverse gastverenigingen, ook uit Duitsland. De eigen voetbalvereniging SC Millingen is uiteraard met enkele jeugdteams vertegenwoordigd op dit grote jeugdvoetbaltoernooi.
Voor ruime parkeergelegenheid is gezorgd. Op beide grote parkeerplaatsen aan de Hoefseweg kunnen de auto’s en autobussen geparkeerd worden.        

Het voetbaltoernooi
Zondagmorgen om 9.30 uur zal het SC Millingen Cup E-League / Runners Up Cup-toernooi officieel geopend worden. Alle deelnemende teams zullen zich dan presenteren met hun clubvlag en in hun clubkleuren.
De aftrap van de poule-wedstrijden is om 10.00 uur. Na alle poulewedstrijden en finalerondes volgt rond 15.00 uur de finalewedstrijd. De prijsuitreikingen zijn rond 16.00 uur. Net als vorige jaren belooft het een geweldig mooi toernooi te gaan worden met veel, leuk en sportief voetbal.

Voor meer informatie en / of opgave van een E-pupillen-team kunt u bellen met Edwin Hermsen 06 30444809 of Marcel Celissen 06 20923291.
U mag ook mailen: eleague.runnersupcup@gmail.com. Meer info staat op www.scmillingen.nl/toernooien. De entree is gratis..!

Wielrenner geschept door auto

GROESBEEK – Een 66 jarige automobilist uit Nijmegen, heeft zondagmorgen op de Nieuweweg in Groesbeek een 35 jarige wielrenner uit Nijmegen geschept.

De automobilist wilde rond half tien vanaf de Nieuweweg de Dries oprijden en verleende daarbij geen voorrang aan de wielrenner die op het fietspad langs de Nieuweweg reed. De wielrenner liep hierbij armletsel op en is per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis in Nijmegen. Zowel de fiets als de auto werden beschadigd.

Tweemaal brandalarm in

Gasthuis Millingen

MILLINGEN – De vrijwillige brandweer van Millingen aan de Rijn is het afgelopen weekend tot tweemaal toe gealarmeerd voor een brandalarm in Gasthuis Sint-Jan de Deo aan de Sint Willibrordstraat in Millingen aan de Rijn.

De eerste melding kwam zaterdagavond net na middernacht dat er een handmelder was afgegaan. Toen de brandweer ter plaatse kwam, bleek dat een bewoner dacht dat de handmelder een lichtknop was. In plaats van licht werd hij geconfronteerd met de brandweerlieden.

Zondagmorgen om half 10 werd de brandweer weer gealarmeerd voor een brand in het gasthuis. Nu was een bewoonster aan het koken. Door de stoom was de brandmelder afgegaan en konden de brandweerlieden weer rechtsomkeer maken.

Gemeente subsidieert nieuwe judomatten

BERG EN DAL – In 2015 heeft judovereniging Groesbeek al bij de gemeente aangeklopt dat zij nieuwe judomatten nodig had, omdat zij die zelf niet kon betalen. Wethouder Eric Weijers had toen de vereniging geadviseerd om eerst zelf op zoek te gaan naar financiën om de matten te kunnen aanschaffen.

In december gaf de vereniging aan dat zij met een grote clubactie en via de sportstimulering 1.550 eurobij elkaar hadden weten te sprokkelen. Zij hebben aangegeven 1.603,18 euro zelf te zullen betalen zonder dat dit problemen oplevert voor de enige zelfverdedigingssport in Groesbeek. Het gemeentebestuur heeft besloten om 3.500 euro ter beschikking te stellen, maar de volgende keer zal ze de aanschaf uit de eigen exploitatie moeten betalen, aldus het college.

BERG EN DAL – In 2015 heeft Jjudovereniging Groesbeek al bij de gemeente aangeklopt dat zij nieuwe judomatten nodig had, omdat zij die zelf niet kon betalen. Wethouder Eric Weijers had toen de vereniging geadviseerd om eerst zelf op zoek te gaan naar financiën om de matten te kunnen aanschaffen.

In december gaf de vereniging aan dat zij met een grote clubactie en via de sportstimulering 1.550 eurobij elkaar hadden weten te sprokkelen. Zij hebben aangegeven 1.603,18 euro zelf te zullen betalen zonder dat dit problemen oplevert voor de enige zelfverdedigingssport in Groesbeek. Het gemeentebestuur heeft besloten om 3.500 euro ter beschikking te stellen, maar de volgende keer zal ze de aanschaf uit de eigen exploitatie moeten betalen, aldus het college.

MILLINGEN – De vrijwillige brandweer van Millingen aan de Rijn is het afgelopen weekend tot tweemaal toe gealarmeerd voor een brandalarm in Gasthuis Sint-Jan de Deo aan de Sint Willibrordstraat in Millingen aan de Rijn.

De eerste melding kwam zaterdagavond net na middernacht dat er een handmelder was afgegaan. Toen de brandweer ter plaatse kwam, bleek dat een bewoner dacht dat de handmelder een lichtknop was. In plaats van licht werd hij geconfronteerd met de brandweerlieden.

Zondagmorgen om half 10 werd de brandweer weer gealarmeerd voor een brand in het gasthuis. Nu was een bewoonster aan het koken. Door de stoom was de brandmelder afgegaan en konden de brandweerlieden weer rechtsomkeer maken.

Auto frontaal tegen boom in Groesbeek

Foto: Joop Verstraaten

Foto Joop Verstraaten

GROESBEEK – In de nacht van vrijdag op zaterdag rond 05.00 uur is een tot nog toe onbekende automobilist met zijn auto frontaal tegen een boom gereden op de Nieuweweg in Groesbeek.

De bestuurder kwam uit de richting van centrum in Groesbeek en is vermoedelijk in de bocht op de Nieuweweg de macht over het stuur verloren en frontaal tegen een boom aan de rechterkant van de weg gereden. Door de klap kwam de auto totaal vernield op zijn zijkant midden op de rijbaan terecht.

Omwonenden aan De Dries en Nieuweweg werden opgeschrikt door de harde klap en gingen poolshoogte nemen. Voordat de gealarmeerde politie arriveerde had de bestuurder het hazenpad gekozen en was in een andere auto – die eveneens uit het centrum van Groesbeek kwam - gestapt, zijn vernielde viertuig achterlatend. Het is bijna onmogelijk dat hierbij de bestuurder niet gewond is geraakt. Een bergingsbedrijf heeft het wrak opgehaald. De beschadigde boom is de stille getuige.

Jaarvergadering Schutterij EMM Kekerdom

KEKERDOM - Op vrijdag 17 maart is de jaarvergadering van schutterij EMM Kekerdom. De aanvang is om 20.30 uur in het Kulturhuus.

Op de agenda staan diverse belangrijke punten : 1. Herbenoeming voorzitter; 2. Benoemen van twee nieuwe bestuursleden: Jelle Hampsink en Iep Jurrius; 3. Ook komt het bestuur met een voorstel om het programma op de dinsdag met de kermis te wijzigen.

Verder zullen alle punten aan de orde komen die gebruikelijk zijn op de jaarvergadering. Gezien de agenda vertrouwt het bestuur op een grote opkomst van de leden. "De kans is groot dat wij ook op deze vergadering bekend kunnen maken wie ons 200-ste lid is geworden! Uiteraard ontvangen alle leden de uitnodiging en agenda persoonlijk thuis."

Voor industriële sectionaaldeuren naar Boerboom Deuren

BEMMEL - Een Boerboom Deur is namelijk steeds weer net even anders, hij voldoet aan uw specifieke wensen en eisen. De deur kan verschillen in vorm, functie, detaillering en mogelijkheden, wij denken in oplossingen. Een stukje kwaliteit dát kunt u van ons verwachten.

Deuren worden toegepast in uiteenlopende branches en gebouwen. Van bedrijfshal tot garage en van laaddock tot fabriek. Boerboom Deuren komt u daadwerkelijk overal tegen.
De ISO 40 mm sectionaaldeur combineert uitstekende warmte-isolerende en geluiddempende eigenschappen met modern vormgegeven, microgeprofileerde panelen. De mogelijkheden in vormgeving en invulling zijn onbegrensd, waardoor de deur altijd perfect te configureren is voor elke situatie. Kies uit tal van venstervarianten, hoogtes en breedtes en een uitgebreid pallet met standaard

RAL-kleuren
De ISO 60 mm sectionaaldeuren zijn extra goed isolerende en afdichtende overheaddeuren die gebruikt worden op plekken waar de scheiding tussen klimaatzones belangrijk is. Wilt u uw productiehal of opslagruimte gelijkmatiger op temperatuur houden, dan komt de ISO 60 extra goed tot
zijn recht. De panelen beschikken over uitstekende geluiddempende en warmte-isolerende eigenschappen en zijn uitermate weerbestendig.
Nieuw in het assortiment is de super snelle, ruimtebesparende overheaddeur die ook nog eens uitzonderlijke isolatiewaarden laat zien: de Helix deur. De Helix spiraaldeur opent zes keer sneller dan vergelijkbare sectionaaldeuren en is daardoor uitermate geschikt in omgevingen waar dagelijks veel
logistieke bewegingen plaatsvinden. Juist omdat de deur snel opent, afhankelijk van het deuroppervlak tot 1,1 m/s, kan een reële energiebesparing worden verkregen.
Frequent gebruikte deuropeningen werden eerder vaak voorzien van twee deuren waarbij de een bedoeld was voor nacht-afsluiting en de tweede voor gebruik overdag. De nieuwe Helix / S600 maakt de toepassing van een snelroldeur achter de overheaddeur of roldeur overbodig. Een investering die
zich snel terugverdient dus!

Boerboom deuren heeft verschillende projecten voorzien van een industriële sectionaaldeur.
- Heteren een schitterende deur met een loopdeur en een glassectie voor voldoende licht binnen.
- Bemmel aan de Groenstraat in Bemmel 2 dichte deuren voor een strakke uitstraling.
- Angeren een Iso 60 voor extra Isolatie waarde.
- Elst een Iso 40 met veel licht voor een garagebedrijf
Onze deur staat altijd voor uw open voor een goed advies.
Boerboom Deuren, Groenestraat 2, Bemmel; 0481 350208.

25 jaar Beddenspecialist De Vries: succes door kennis en service!

MALDEN - Beddenspecialist De Vries Malden bestaat 25 jaar. Veertig jaar geleden begon Durk De Vries samen met zijn broer in Beneden Leeuwen een winkel in woningstoffering en bedden. Na een paar jaar kozen de broers ervoor om hun eigen weg te gaan. Durk opende zijn eigen beddenspeciaalzaak in een klein winkelpand in winkelcentrum Malden.

Tijdens de verdere ontwikkeling van het winkelcentrum nam Durk uiteindelijk in het huidige winkelpand op een zichtlocatie aan de Rijksweg zijn intrek. Op een winkelvloeroppervlak van maar liefst 500 m2 een uitgebreid assortiment van kwaliteitsproducten op het gebied van slaapcomfort. In 2014 nam Remko de Vries de beddenspeciaalzaak over en zette het bedrijf voort in de lijn en filosofie van zijn voorganger: 100% aandacht voor de klant en alleen maar kwaliteitsproducten. Individueel slaapsysteem in de meest optimale samenstelling Remko blikt glimlachend terug: "Voordat ik de zaak overnam was ik al twintig jaar actief in deze branche. Ik begon mijn loopbaan als verkoper in een beddenzaak en klom op tot bedrijfsleider. Daarna was ik vertegenwoordiger en accountmanager voor het premiummerk Swissflex, een leverancier van hoogwaardige lattenbodems en matrassen. Ik kwam geregeld als accountmanager bij Durk in de zaak en als we over onze branche spraken, zaten we meteen op dezelfde golflengte. Toen hij aangaf dat hij op zoek was naar een opvolger, hoefde ik niet lang na te denken. We waren het snel met elkaar eens. We delen dezelfde passie voor het vak, hebben dezelfde visie over klanten en beschikken over een flinke bagage vakkennis en praktijkervaring. De overname was dan ook bijna een logische stap die geruisloos is verlopen. De klant kan blijven rekenen op dezelfde service en klantvriendelijkheid die men hier al jaren gewend is. Wij verkopen geen standaardsystemen, maar gaan altijd uit van de specifieke wensen en eisen van de klant: een individueel slaapsysteem in de meest optimale samenstelling. De trend in onze markt is de wensen van de klanten en de uiteindelijke keuze te onderbouwen met een gefundeerde meting. Meten is immers weten. Ons advies is eerlijk en transparant en onze grootste kracht is ons uiterst deskundig team medewerkers."

Beddenspecialist De Vries Malden, Passage 1 Malden, telefoon 024 3585801, www.beddenspecialist.nl/devriesmalden.

Film 'Krieg am Niederrhein'

GROESBEEK - Donderdag 23 februari vertoont het Nationaal Bevrijdingsmuseum de Duitstalige film 'Krieg am Niederrhein'.

De film is zonder Nederlandse ondertiteling en gaat over het zinderende Rijnlandoffensief in februari 1945. De vertoning duurt van 14.00-17.00 uur.

Reserveren is noodzakelijk via 024 3974404 of info@bevrijdingsmuseum.nl. Het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 is gevestigd aan Wylerbaan 4, in Groesbeek.

Groot talent Valentina Töth op het podium in Kranenburg Concert Mozart(K)ring Gelre-Niederrhein

REGIO - Op zondag 5 maart gaat de grensoverschrijdende Mozart(k)ring Gelre-Niederrhein naar het Duitse Kranenburg. Op het podium in het Bürgerhaus de jonge, zeer getalenteerde pianiste Valentina Töth uit Leeuwarden.

Valentina speelt muziek van Mozart, onder andere twaalf variaties op ‘La belle francaise’, in Es, KV 353, en de pianosonate in Es, KV 282 - speciaal voor de Mozartliefhebbers. Maar ook werken van Schubert, Schumann en Ravel staan op het programma.

“Het mooiste is om prachtige kleuren en een bepaalde sfeer te creëren, zodat er sprake is van echte spanningsbogen, van diepgewortelde expressie, maar ook van raffinement en timing,” zo vertelt Valentina. “Daarbij dienen de bedoelingen en aanwijzingen van de componist te worden gerespecteerd.”

Valentina Töth geboren in Leeuwarden (1994) studeerde met grote onderscheiding af voor haar Bachelorpiano aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel, waar zij momenteel een masteropleiding volgt. Zij studeerde ook aan het Koninklijk conservatorium in Den Haag bij Ellen Corver. Op haar 15e gaf zij een concert in Carnegie Hall, New York. Datzelfde jaar speelde zij live op TV voor Menahem Pressler tijdens het Edisongala klassiek 2009.

Het belooft in Kranenburg een heel bijzonder concert te worden waarbij Valentina Töth zelf enige toelichting zal geven bij de uit te voeren werken.

Het concert vindt plaats in het Bürgerhaus aan de Mühlenstrasse 7 in Kranenburg - Duitsland. Aanvang 15.00 uur. Entree 15 euro. Leden van de Mozart(K)ring hebben gratis toegang. Meer info staat op www.mozartkring.nl.

SC Millingen - Union 0 - 0

Tekst: Hein van de Wal

Foto: Hans Driessen

MILLINGEN - De bezoekers waren voor de thee veel aan de bal. Dat kwam mede, omdat Millingen bij balbezit van Union zich terug liet zakken op eigen helft. Niels Voss was de gevaarlijkste man bij de gasten. Maar hij slaagde er niet in Millingen keeper Sanders te verschalken.

De goalie redde een paar keer fraai onder meer door een vrije trap van Voss naast te werken. Daarnaast had Sanders de hulp van de lat bij een vrije trap van de nummer 10 van Union terwijl eveneens Siem van Straaten nul op rekest kreeg bij de uitblinker aan blauwe-zwarte zijde. De rust werd met 0-0 bereikt.

In het tweede hoofdstuk kroop Millingen uit zijn schulp. Dirk Spann lanceerde Niels Wingels, maar die had het vizier verkeerd gericht. Uit een corner van Joey Wijnhoven viel de bal voor de voeten van Daan Arnts maar die wist er geen raad mee. Aan de andere kant was Jeroen Sanders attent bij een knal Union aanvoerder David Smit. Beide verdedigingen bleven vandaag overeind, waardoor er bij het eindsignaal van arbiter Foget 0-0 op het scorebord stond. Een prima resultaat voor de bewoners van de Hove tegen een van de kampioenskandidaten. De thuisploeg heeft vandaag met bezieling en inzet gevoetbald en daarmee revanche genomen voor de nederlaag tegen Trekvogels. Arbiter: Raymond Foget, Elst.

Herdenkingsplechtigheid op Canadese erebegraafplaats

Foto: Marco Cillessen

GROESBEEK - Op zondag 26 maart brengt er een groep een bezoek aan het Groesbeek Memorial op de Canadese Erebegraafplaats aan de Zevenheuvelenweg in Groesbeek voor een korte herdenkingsplechtigheid. Bij de groep is een drietal veteranen die in 1944 – 1945 zijn gesprongen in Normandië en bij het Duitse Hamminkeln.

De groep maakt vrijwel jaarlijks een meerdaags uitstapje naar de Duitse plaats Hamminkeln. Daarnaast bezoeken zij Het Reichswald Forest Cemetery bij Kleve waar veel jongens van deze eenheid begraven liggen en het Groesbeek Memorial waar de namen van hun vermiste kameraden zijn vermeld. Deze uitstapjes zijn eind jaren tachtig begonnen en sinds de begin jaren negentig hebben de Groesbeek Airborne Vrienden een goed contact met hen en met de gemeente Hamminkeln (net over de grens bij Wesel). Het is volgens Marco Cillessen van de Groesbeek Airborne Vrienden vrij uniek dat er drie veteranen naar Groesbeek komen.

De herdenkingsplechtigheid begint zondag 26 maart om 12.00 uur waarbij Pastoor Henk Janssen voor zal gaan in gebed. De touroperator Ralph Bennett en zijn groep nodigt iedereen uit om bij deze plechtigheid aanwezig te zijn.

Wandelen met...

BERG EN DAL - In een stralende zon en onder het genot van interessante verhalen van Ton Strijbosch, is er onlangs door zestien mensen gewandeld in Berg en Dal.

In het kader van wandelen met... sloten vanochtend Sylvia Fleuren (wethouder gemeente Berg en Dal) en Petra Kregting (opbouwwerker Forte Welzijn) aan. Het was een gezellige wandeling die afgesloten werd met een kopje koffie bij de huiskamer van Dorpshuis Kerstendal.

"Wilt u ook een keer mee lopen of meer informatie neem dan contact op met Bart de Kroes via bartdekroes@gmail.com."

Henk Middendorp van E van E in de etalage gezet

Foto: Joop Verstraaten

Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK – Henk en Anja Middendorp, de nieuwe eigenaren van E van E mode aan de Dorpsstraat in Groesbeek, wisten niet wat ze vrijdagmorgen om half tien zagen toen ze bij hun modezaak kwamen. Henk en Anja werden er nadrukkelijk op gewezen dat Henk 50 jaar geworden was die dag.

Deze mijlpaal was voor de medewerkster Angelique en zwagers en schoonzusters van Henk reden genoeg om hem te verrassen met een Abraham in de etalage met een groot bord 50. Hierdoor werd de verjaardag van Henk wereldkundig gemaakt en werd hij kort daarna dan ook bedolven onder de vele telefoontjes en klanten, die spontaan de winkel in kwamen om de jarige te feliciteren.

Voorbijgangers dachten in eerste instantie dat er 50 procent korting gegeven werd maar het bleek bij navraag liefst 70 procent te zijn op de gehele wintercollectie.

Man of the Match bij SC Millingen - SV Union

MILLINGEN - Joey Wijnhoven werd Man of the Match van deze voetbalwedstrijd. Na het gelijkspel tegen SV Union (0-0) werd Joey Wijnhoven bekend gemaakt als Man of the Match.


De deskundige jury bestond zondagmiddag 19 februari uit Jan de Jong, Gert Derksen en Jo Vloed. Zij vonden, dat Joey met name in de tweede helft een aantal goede passes gaf, dat tot gevaar leidde voor het doel van Union. De Club van 200 feliciteerde Joey Wijnhoven met deze mooie vermelding.

Volgende week zondag wordt carnaval gevierd en het weekend daarna, zondag 5 maart, gaat SC Millingen 1 een belangrijk duel aan om 14.00 uur met SV Hatert in Nijmegen.

14-jarige Marco van Doorn districtskampioen judo

Foto: Familie van Doorn

Foto: Familie Van Doorn

GROESBEEK – De 14-jarige Marco van Doorn uit Groesbeek is afgelopen zondag districtskampioen judo geworden van de afdeling Limburg.

Marco kwam uit in de klasse -15 – 55 kilogram. Marco is begonnen bij Judovereniging Groesbeek en komt nu uit voor de Budoschool Gennep. Na drie spannende partijen die hij allemaal wist te winnen met ippon, mag hij zich districtskampioen noemen. Marco mag zich nu voor gaan bereiden voor het Nederlands kampioenschap – 15, dat op 11 maart in Tilburg wordt gehouden. De jongensdroom van Marco is hiermee werkelijkheid geworden, waarvoor hij ook jarenlang hard heeft getraind.

Soepspecialisten van het populaire buurtsoepie verwend met lunch

Foto: Joop Verstraaten

Foto: Joop Verstraaten

BERG EN DAL – De vrijwilligers van het populaire buurtsoepie, dat in bijna elk kerkdorp van Berg en Dal gehouden wordt, zijn vrijdagmiddag verwend met een uitgebreide lunch.

In de keuken van voorzieningen Hart Op De Heuvel aan de Ericastraat in Groesbeek waren vrijdagmorgen al de nodige voorbereidingen getroffen door niemand minder dan de wethouders Sjaak Thijssen en Erik Weijers en medewerker(ster) van de GGD. Om 12.00 uur werden de ruim dertig vrijwilligers van Buurtsoepie ontvangen. Alle aanwezigen waren stuk voor stuk specialisten in het maken van soep waarvan veel mensen regelmatig gebruik van maken.

Naast het Buurtsoepie is de ontmoeting van de mensen ook heel belangrijk, dit mede om vereenzaming tegen te gaan. Als dank voor het goede werk en het maken van de verrukkelijke soep waren de wethouders van de gemeente Berg en Dal aanwezig om de soepspecialisten te bedanken en de lunch te serveren. De GGD was aanwezig omdat voor hen gezond eten voorop staat. De gasten kregen overigens een uitgebreide lunch met uiteraard een 'Soepie ' vooraf.

Carnavalsschlagertop50 trekt ruim duizend luisteraars

Foto: Joop Verstraaten

Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK/DE HORST – De vierde editie van de Carnavalsschlagertop50 van Muziekexpress dat zaterdagmiddag live is uitgezonden via de radio heeft ruim duizend luisteraars getrokken. De luisteraars konden stemmen welke carnavalsschlager zij de beste van de 50 vonden en daar werd gretig gebruik van gemaakt.

Rond 21.00 uur werd bekendgemaakt dat de beste carnavalsschlager afkomstig was van CV Altied 't Eggest met Bloas Rock 'n Roll – Gruusbekl.nl, die 500 stemmen op hun schlager wist te verkrijgen. Tweede werd 'Nooit Nie Mer' met Leve Gruusbek en derde De Restantjes met 'Ik zwaai nor Jan en Alleman'. De eerste vijf winnaars kregen een fraai aandenken. De avond werd vervolgd met het Horster Fustenbal van Net Aecht, dat eveneens voor de vierde maal werd georganiseerd. Naast de fusten bier van vijf liter, die als warme broodjes werden verkocht, kon men boomstamzagen en bierpulschuiven, terwijl Muziekexpress voor de carnavalsstemming zorgde. De opbrengt van het Horster Fustenbal komt geheel ten goede aan de kinderoptocht op De Horst op zaterdag 25 februari.

Zaalvoetbaltoernooi Jeugd Millingen

Foto: Mark Heijmink / HD

MILLINGEN - De Jeugd Activiteitencommissie (JAC) van SC Millingen organiseerde zondag 19 februari in Sporthal De Duffelt het jaarlijkse zaalvoetbaltoernooi voor de oudere pupillen. Voor de jongere pupillen was twee weken geleden, zondag 5 februari, het zaalvoetbaltoernooi in Sporthal de Duffelt. De voetbalwedstrijden duurden 1x18 minuten, 2x tegen elkaar en 5x5.

In de eerste poule van 10.15 - 12.30 uur speelden Liverpool (Pelle, Jip, Niels, Levi en Sjoerd), Chelsea (Mirto, Youri, Owen, Jarno D. en Mike T.) en Manchester United (Tieme, Mike van B., Tim, Stijn en Jarno J.) o.l.v. René en Siebe tegen elkaar. Liverpool werd winnaar, Chelsea werd 2e en Manchester United 3e in deze poule.

In de tweede poule van 13.00 - 15.15 uur werd Duitsland (Jochem, Daan, Floris, Ralph, Bjorn, Hidde en Nickl) de winnaar, daarna Frankrijk (Mikay, Luuk, Rens, Sven, Jorn en Nelson), Nederland werd 3e (Daan, Luuk, Ries, Jesse, Luuk en Milan) en België werd laatste ( Tom, Noah, Thomas, Wesley, Jasper en Jayden). Eric en Richard waren de scheidsrechters.

In de derde poule van 15.45 - 18.00 uur werd Ajax (Nick, Lieke, Dries, Thom, Alysha en Tycho) 1e, 2e werd NEC (Tom, Milan, Dylan, Skip, Tim, Naomie en Fleur), Vitesse werd 3e (Nard, Ruben, Midas, Pim, Sophie en Lisanne) en Feyenoord werd laatste (Ruben, Casper, Melle, Luca, Lynn en Sanne). De leidsmannen waren Piet en Antoine.

Het JAC is alle spelers, de scheidsrechters en alle toeschouwers dankbaar voor hun komst naar Sporthal de Duffelt in Millingen.

Gemeentebestuur positief over bouw woon/werkkavels op Flipterrein

Foto: Joop Verstraaten

Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK – Het gemeentebestuur van Berg en Dal staat positief tegenover het verzoek van de firma Van Kesteren om op het stuk grond achter Cranenburgsestraat 140 – 142 een tweetal woon / werkkavels toe te staan.

De verzoeker wil het voormalige terrein van autosloperij Van Flip, dat nu in gebruik is als opslagplaats, herontwikkelen naar woon- of woon/werkkavels. Momenteel kan zich op het terrein een bedrijf vestigen dat te vergelijken is met een autosloperij om reden dat de gemeente de milieucategorie op de kavel wil verlagen, waardoor een dergelijke zware bedrijvigheid niet meer is toegestaan.

Het plan van Van Kesteren sluit meer aan op de omgeving waar diverse bedrijfswoningen zijn gerealiseerd. Volgens het college leent de aard van dit terrein zich goed voor woon/werkkavels. De gemeente heeft wel een aantal voorwaarde zoals:
Het plan met twee woon/werkkavels is stedenbouwkundig de beste oplossing. De kavels zijn in deze optie ruim en hebben een goede ontsluitingsmogelijkheid.
Bij de realisering van het plan is wel een groene inpassing noodzakelijk met name aan de kant van het aangrenzende spoor.

Daarnaast heeft de gemeente Berg en Dal gekeken naar de geurvisie van het pluimveebedrijf Van Bach aan de Koningin Wilhelminaweg. Dat bedrijf is al beperkt door andere bestaande functies die dichterbij het bedrijf zijn gelegen, dus dat is volgens het college geen bezwaar. Van Kesteren wordt gevraagd een plan nader uit te werken van twee woon/werkkavels. Als het college dat plan heeft goedgekeurd zal de huidige bestemming van het terrein eraf gehaald worden en vervangen worden door de nieuwe bestemming.

Antoon Schoenmakers en Ria Wijers worden in de onecht verbonden

Foto: Joop Verstraaten

Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK – Onverwachts Vrijgezellenfeest voor de twee rasechte carnavalisten: Antoon Schoenmakers (82) en Ria Wijers (65) zijn het boerenbruidspaar tijdens de boerenbruiloft op carnavalsdinsdag 28 februari in de SOKtent op het marktterrein in Groesbeek. Het zijn beiden carnavalisten pur sang en weten wat feestvieren is.

Antoon was in 1973 Prins Ummenie de 14e namens De Feestneus en Ria Wijers – 25 jaar lang uitbaatster van café De Comm – was in 1996 de eerste vrouwelijke Prinses de 36ste van Groesbeek. Daarnaast had zij een hele vrouwelijke Raad van Elf. Dit gegeven trok landelijke bekendheid. Alle tv- en radiostations alsmede alle kranten, die in Nederland verschenen hebben hier aandacht aan besteed.

Beiden hebben momenteel zitting in de Prinsensenaat – die al 21 jaar bestaat - waarin alle voormalige Prinsen en Prinses van zowel De Feestneus als Net Aecht zitting in hebben. Tijdens de receptie van Prins Ummenie de 57ste heeft Ria Antoon ten huwelijk gevraagd. "Ik kon moeilijk nee zeggen", lacht Antoon tegen Ria, die 17 jaar jonger is.

De organisatie van de traditionele boerenbruiloft is inmiddels in volle gang mede dankzij de jaarlijkse bijdrage van de Groesbeekse middenstanders. Als ceremoniemeesters heeft carnavalsclub 'Spuit Elf' zich aangeboden. Donderdagavond even voor half negen kwam een gedeelte van de Prinsensenaat de woning van Antoon aan de Kloosterstraat binnen om spontaan een vrijgezellenavond te gaan vieren. Zowel Antoon als Ria waren verrast door dit onverwachte bezoek. Naast de drank die ze zelf hadden meegebracht, kreeg het paar in wording twee spandoeken: een voor in de carnavalstent en een voor in café De Comm met als tekst 'Antoon en Ria een paar apart, oud van jaren maar jong van hart' aangeboden. Het spontane vrijgezellenfeest is tot in de kleine uurtjes doorgegaan.

Tennisbaan hotel Groot Berg en Dal

Uit: Berg en Dal, Mooi Nederland. De geschiedenis van een heuveldorp. Uitgave Stichting Heemkunde Berg en Dal, 1997

BERG EN DAL - Berg en Dal had rond 1900 al een heuse tennisbaan. Deze was gelegen achter het hotel Groot Berg en Dal. De Nijmeegsche Lawn – Tennisclub, een florerende tennisclub met vele leden, hield in het weekend van zaterdag 28 en zondag 29 juni 1902 te Berg en Dal een onderlinge tenniswedstrijd.

De tennisbaan was dermate gunstig gelegen dat er in juli 1906 door de Nijmeeg­sche Lawn – Tennisclub zelfs nationale tenniswedstrijden wer­den gehouden. Voorts waren er talloze grote nevenfestiviteiten georga­ni­seerd. Bij de afbraak van het hotel Groot Berg en Dal in 1971 werd de tennisbaan opgeheven. In Berg en Dal was nog een andere privé-tennisbaan. Deze lag op het terrein van villa De Kitselenberg. De tennisvereniging Berg en Dal, opge­richt in 1978 speelt op de tennisbanen gelegen aan de Molen­bosweg in Berg en Dal.

Fietsster loopt hoofdletsel op bij aanrijding in Wyler

Foto: Joop Verstraaten

Foto: Joop Verstraaten

WYLER – Zaterdagmiddag rond half twee heeft een bejaarde fietsster (77) afkomstig uit Beek bij een aanrijding op de B9 onder Wyler ernstig hoofdletsel opgelopen en is per traumahelikopter overgebracht naar het UMCRadboud ziekenhuis in Nijmegen.

Het slachtoffer fietste met zijn echtgenoot -beiden op een e-bike- aan de linkerkant van de A9 en wilde ter hoogte van de Häfnerdeiche de B9 oversteken naar de Alte Heerstrasse in Wyler. Daarbij zag zij een 60-jarige automobiliste afkomstig uit Arnhem die uit de richting Kleve kwam, over het hoofd.

Het gevolg was dat het slachtoffer geschept werd en met haar hoofd op het wegdek werd gelanceerd. Hulpdiensten zoals ambulance en politie waren snel ter plaatsen en riepen de hulp in van de Nederlandse traumaheli die het slachtoffer naar het UMC Radboud hebben vervoerd. Zowel de e-bike als de auto werden flink beschadigd. Het verkeer uit Nijmegen richting Kleef werd tot 15.00 uur omgeleid via Wyler.

De Treffers laat punten liggen

WERKENDAM - De Treffers heeft de drie punten niet meegenomen uit Werkendam. Na een mindere eerste helft werd de tweede helft beter gevoetbald, echter zonder resultaat.

Kozakken Boy's begon vol druk en gaf geen ruimte aan de uitploeg. Daarmee had De Treffers moeite en zat de ploeg wat minder in de wedstrijd, zodat ze in de eerste helft geen kansen creëerde. In de tiende minuut had Kozakken Boy's een grote kans maar Niels Kornelis wist zijn doel schoon te houden.

Daarna had Pim Balkenstein de mogelijkheid om de score te openen maar keeper den Hartog wist ternauwernood redding te brengen. Na een half uur spelen kwam Wesley Meeuwsen in de vijandelijke zestien in balbezit, schudde een tegenstander van zich af en werd na de grond gewerkt, maar de scheidsrechter vond dit niet voldoende voor een strafschop. Net voor rust zette Jan Willem Stronks een prima sliding op de bal in waardoor de bal van richting veranderde, maar scheidsrechter Bijl vond het voldoende voor een penalty waarna Tavares de 1-0 maakte. Stronks raakte hierbij geblesseerd en liep een hersenschudding op.

In de tweede helft nam De Treffers de wedstrijd in handen en had diverse kansen om op gelijke hoogte te komen. De intenties van De Treffers waren duidelijk, zij waren op zoek naar de gelijkmaker. Deze leek er ook te komen toen Robert de bal bij Frenk Keukens bracht. Frenk gaf de bal voor waarna Wesley Meeuwsen de lat raakte. Net voor het einde kreeg Pim Balkenstein nog een kans om gelijk te maken met een prima kopbal maar keeper Den Hartog wist met een katachtige reflex redding te brengen. De Treffers had meer verdiend dan de nul punten, gezien de tweede helft was een gelijkspel op zijn plaats geweest.

Pupil van de Week: Bram Esser

Foto: Hans Driessen

MILLINGEN - Zondagmiddag 19 februari speelde SC Millingen 1 op sportpark De Hove de thuiswedstrijd tegen Union 1 uit Malden, uitslag 0 - 0.

Pupil van de week was Bram Esser, 6 jaar. Bram is het broertje van Luuk (8 jaar en voetbalt bij de JO09-1)) en jongste zoon van Lodewijk en Nienke Esser uit Millingen. Hij is voor het tweede seizoen voetballer bij SC Millingen en spits in het pupillenteam JO09 - 3 (F3), waar zijn vader trainer / leider is.
Zijn favoriete club is Ajax en zijn favoriete speler is Davy Klaassen, aanvoerder van Ajax. Het pupillenteam van Bram, JO09-3, was Team van de Week en de mascotte van SC Millingen, Hovy, was er ook!

Cliënte Pluryn locatie Kemnade steekt kledingstuk in brand

Foto: Joop Verstraaten

Foto : Joop Verstraaten

GROESBEERK – Zondagavond heeft een cliënte van Pluryn op de locatie Kemnade aan de Nijmeegsebaan in Groesbeek een kledingstuk op de badkamer in brand gestoken.

Toen de gealarmeerde brandweer van Groesbeek ter plaatse kwam, bleek dat de begeleiding het vuur gedoofd had. Naar verluidt heeft de veroorzaakster het kledingstuk uit onvrede in brand gestoken. Uit voorzorg zijn de overige acht bewoner(ster)s van het complex buiten in veiligheid gebracht. De brandweer heeft nacontrole verricht en het gebouw geventileerd, omdat er rook en roet zich in het gebouw had verspreid in ondermeer de algemene ruimte en de bewonerskamer. De begeleiding heeft zich over de veroorzaakster ontfermd.

27 / 28

Deze zéér knappe fietsenmaker wordt op 24 februari 50 jaar.
Je hoort nu bij de bejaarden.
Nee hoor, je ziet er nog goed uit.
Hartelijk gefeliciteerd.
Tante Beppie - Colette

Hieperdepiep hoera!
Marieke is 1 jaar!
Wie schön das du geboren bist, wir hätten dich sonst sehr vermisst.
Mama & papa.

Hiep Hiep Hoera
Onze lieve Opa 85 jaar!

Liefs je kleinkinderen.

Hiep hiep hoera!
ons pap en opa wordt
90 jaar proficiat

Hiep Hiep Hoera,
zwemdiploma A.
Kusjes mama, papa, Sophie