De Liemers Helemaal Goed Courant

7 juni 2014

De Liemers Helemaal Goed Courant 7 juni 2014


Avondvierdaagse Rijnwaarden van 16 tot en met 20 juni

RIJNWAARDEN - De avondvierdaagse Rijnwaarden gaat dit jaar voor de 42e keer van start. Van maandag 16 tot en met vrijdag 20 juni kan er weer iedere avond worden gelopen.

Het unieke van dit wandelfestijn is dat er iedere avond in een ander kerkdorp in de gemeente Rijnwaarden gestart en gefinished wordt. De sportieve wandeltoer is over vijf dagen verspreid, zodat de deelnemers één avond naar keuze kunnen overslaan.

De wandelaars kunnen kiezen uit twee afstanden: vijf of tien kilometer. Voorverkoop van de startkaarten vindt plaats bij EMTÉ-supermarkt in Lobith, bij alle basisscholen in Rijnwaarden en ook bij de heer J. Verplanke, Schoolstraat 34 in Aerdt. Ook tijdens de eerste twee avonden kan men vanaf 17.30 uur startkaarten kopen.

Op maandag tot en met donderdag wordt er vanaf 18.00 tot 18.30 uur gestart: op maandagavond vanaf het WoonServiceCentrum in Pannerden, op dinsdagavond vanuit het Gildehuis in Lobith, op woensdagavond vanaf dorpshuis De Spieker in Spijk en op donderdagavond begint de wandeltocht bij dorpshuis Eensgezindheid in Aerdt .

Op de laatste avond start men vanuit sporthal De Cluse in Herwen. De tien kilometer start dan om 18.00 uur, terwijl de vijf-kilometerwandelaars pas om 19.00 uur kunnen starten. Vanaf het sportpark aan de Boswaaisestraat in Herwen lopen de wandelaars dan gezamenlijk de laatste meters naar het eindpunt sporthal De Cluse in Herwen.

De feestelijke intocht begint om ongeveer 20.00 uur en wordt muzikaal opgefleurd door muziekvereniging Sint-Ceacilia uit Herwen. Het is de bedoeling dat de wandelaars vanaf dit punt massaal achter de muziek richting eindpunt aan lopen. Hierna vindt bij sporthal De Cluse de medaille-uitreiking plaats.

"Verder zoeken we nog enkele vrijwilligers die ons tijdens deze wandelweek een of meerdere avonden willen helpen."

Meer informatie staat op de nieuwe website www.a4daagserijnwaarden.nl.

Theo Albers Koning Excelsior Lobith

LOBITH - Na een spannende strijd met 147 schoten op zaterdag mag Theo Albers zich het komend jaar Koning van Excelsior noemen. Theo was al eens koning van Schuttersgilde Excelsior, exact tien jaar geleden. Theo koos zijn vriendin Riekie als Koningin.

Herinrichting en facelift voor Bibliotheek Duiven

DUIVEN - Delen van het interieur van de Duivense vestiging van de Bibliotheek Liemers worden binnenkort gemoderniseerd en de bibliotheek stapt over op een nieuw selfservice systeem.

Ook wordt het oppervlak voor de bibliotheek iets kleiner, omdat per 1 juli de Historische Kring Duiven-Groessen-Loo in het pand zijn intrek neemt.

In verband met deze herinrichting is de bibliotheek Duiven één week gesloten, namelijk van zaterdag 14 t/m zondag 22 juni. Kom daarom vlak vóór die tijd nog een leuke voorraad boeken halen!

"Op 23 juni opent de vernieuwde vestiging, u bent dan weer van harte welkom. Tijdens de sluitingsweek kunt u natuurlijk ook terecht in onze vestigingen in Zevenaar, Westervoort of Giesbeek. De openingstijden staan op onze website. De uitleentermijn van reeds uitgeleende boeken is aangepast, zodat er door deze sluiting geen boetes kunnen ontstaan.

Bijeenkomst mantelzorgers in Westervoort

WESTERVOORT - Irm Staarink (Indigo) geeft in een bijeenkomst handreikingen en oefeningen om Voluit te leven en genieten tot een kunst te verheffen. Ze geeft praktische tips die je kunt meenemen in je dagelijks leven.

"Voluit leven is…terugkijken op je dag (op je leven) en weten dat het klopt, dat het zo moest zijn. Ja zeggen tegen het leven dat zich nu aan je voordoet in alle schakeringen. Bewust zijn van je reacties op het leven. Weten waar je zelf de stroom van het leven tegenhoudt. Handelen vanuit je waarden. Het leven kunnen genieten en het leven kunnen lijden (zonder lijdzaam te zijn). Dat klinkt mooi, maar hoe doe je dat?

De bijeenkomst is 26 juni 13.30 uur tot 15.30 uur in Kulturhus De Nieuwhof aan de Rivierweg 1 in Westervoort. Er zijn geen kosten aanverbonden.

Iemand is mantelzorger als hij of zij zorgt voor een chronisch ziek, gehandicapt of hulpbehoevend familielid, vriend of buur. De zorg kan langdurig of intensief zijn, maar iemand die voor drie maanden een naaste acht uur per week bijstaat, is net zo goed mantelzorger.

Zich aanmelden vóór 23 juni kan bij het Meldpunt Vrijwillige Thuishulp/Steunpunt Mantelzorg, telefoon 0316282032 (iedere werkdag tussen 9.00 en 11.00 uur) of via MVT@mikado-welzijn.nl.

"Heeft u interesse in deze bijeenkomst en heeft u problemen met oppas of vervoer, neem dan op tijd contact op met het Meldpunt Vrijwillige Thuishulp. Samen met u zoeken zij naar een oplossing."

Wandelen in Didam met ´Vrienden van de Nevelhorst'

DIDAM - De stichting 'Vrienden van de Nevelhorst' houdt zondag 8 juni (eerste pinksterdag) een wandeltocht door het mooie natuurgebied van Didam.

"We maken een wandeling van ongeveer anderhalf uur langs De Nevelhorst en door het bosgebied van Didam. U komt op plekjes waar je normaal gesproken niet zult komen. Ook kunt u zien dat door de bomenkap van twee jaar geleden het bos zich weer uitstekend hersteld heeft.

Ook onze vrijwilligers zijn dit jaar weer enthousiast aan het snoeien geweest, waardoor de waterpoelen beter tot hun recht komen en de wandelpaden weer goed begaanbaar zijn. Ook zijn er prachtige doorkijkjes gemaakt voor een mooi uitzicht op het landschap.

We hebben rekening gehouden met de veiligheid voor het wild door houtwallen te maken waar de dieren zich in kunnen verschuilen."

"Dit wordt een mooie wandeling en met ons kunt u van gedachten wisselen over onze passie De Nevelhorst en Baerlebos, het recreatie en natuurgebied voor Didam. Neem alle vrienden en bekenden mee want hoe meer zielen hoe meer vreugd. Ook uw hond mag mee, maar dan wel aangelijnd."

De kosten voor deelname aan de wandeltocht bedragen inclusief een mok koffie/thee en een lekkere huisgemaakte muffin drie euro per persoon. "U bent welkom op zondagmorgen 8 juni om 09.30 uur in de Saloon van Westernboerderij De Baerle aan de Baerleweg 4 in Didam. Er zijn voldoende gratis parkeerplaatsen aanwezig. Meer informatie staat op www.vriendenvandenevelhorst.nl. Voor inlichtingen 0316 226451.

TTV Zevenaar: Vereniging van het Jaar

Begeleidende tekst foto: "Voorzitter Raymond Egging van TTV Zevenaar toont trots lachend de beker met bijbehorende oorkonde en envelop met inhoud die hij zojuist uit handen van Wolfgang Richter (voorzitter Odion) heeft ontvangen."

ZEVENAAR - Na jarenlang in de top van het klassement voor de uitverkiezing "Vereniging van het Jaar" te hebben meegedraaid, heeft TTV Zevenaar dit predicaat dan eindelijk over het jaar 2013 gekregen.

Elk jaar maakt de afdeling Gelre van de NTTB (Nederlandse Tafeltennis Bond) tijdens de ALV (Algemene Ledenvergadering) bekend welke vereniging een jaar lang de titel 'Vereniging van het Jaar' mag dragen.

Daarvoor komen in de afdeling Gelre zeventig verenigingen in aanmerking en de laatste jaren kwam de Zevenaarse tafeltennisvereniging steeds net een paar puntjes te kort voor deze toch wel fel begeerde titel. Voorzitter Raymond Egging was dan ook zeer verguld met deze prijs, die behalve uit een envelop met inhoud ook nog bestond uit een beker en een oorkonde. Hij gaf in zijn dankwoord aan dat deze prijs beslist niet alleen de verdienste was van het bestuur, maar dat de vereniging vooral zo goed draait vanwege de vele vrijwilligers die ad hoc (en voor sommigen in de anonimiteit) allerlei klussen klaren.

Bij de puntentelling die wordt toegepast gaat het bepaald niet om de prestaties die de teams in de competitie leveren, maar juist om het organiseren van evenementen die de saamhorigheid en gezelligheid binnen de vereniging ten goede komen. Te denken valt aan kaarttoernooien, tok-tok toernooi, vrijwilligersavond en leuke activiteiten voor de jeugd. Ook ledenwerving en opvang van nieuwe leden vallen hieronder.

Gedurende één maand kunnen nieuwe leden gratis komen spelen en onder deskundige leiding wordt hen de basis van het spel bijgebracht. Wie meer wil weten over de vereniging, kan terecht op www. ttvzevenaar.nl.

Geef fietsendieven geen kans

REGIO - Gemeente en politie hebben op dinsdag 27 mei een anti-fietsdiefstalactie bij station Westervoort gehouden. Medewerkers van het Centrum Fietsdiefstal en de politie adviseerden fietsers over hoe zij hun rijwiel maximaal diefstalbestendig kunnen maken. Verder hebben dertien fietsers hun fiets gratis laten voorzien van een uniek registratienummer.

De belangrijkste boodschap is: 'Zet je fiets goed op slot!' Want dat is de eenvoudigste manier om het risico op diefstal sterk te verkleinen. Uit een steekproef van de gestalde fietsen bij het station blijkt dat 18% goed op slot stond. Dat wil zeggen: naast het reguliere slot, ook een tweede slot (bevestigd aan het fietsenrek bijvoorbeeld).

Wie zijn fiets met een ART-goedgekeurd kettingslot vastzet, loopt veel minder risico op een dag lopend naar huis te moeten. Is de fiets toch een keer verdwenen, doe dan altijd aangifte bij de politie. Er worden namelijk steeds vaker fietsen opgespoord.

Winnaar gratis Axa-slot

Onder de bezoekers is een Axa-kettingslot verloot. Mevrouw Y. Hoogveld uit Westervoort is de gelukkige winnaar van deze prijs.

De campagne 'Voorkom Fietsdiefstal' wordt op tientallen stations in Gelderland gehouden en wordt mede gefinancierd door de provincie Gelderland.

Op zoek naar steun in de rug?

ZEVENAAR - De Nederlandse Vereniging van Rugpatiënten De Wervelkolom houdt maandelijks (met uitzondering van juli en augustus) een inloopmiddag in Ziekenhuis Zevenaar.

De inloopmiddag biedt mensen met rug en/of nekklachten de mogelijkheid te praten met ervaringsdeskundigen van NVVR De Wervelkolom.

Het gesprek richt zich op het verkrijgen van informatie en advies over rug en/of nekklachten en de gevolgen daarvan voor het dagelijkse leven. Tevens kan men kennismaken met de patiëntenorganisatie en haar activiteiten.

De inloopmiddag is op dinsdag 17 juni van 14.00 tot 16.00 uur in Ziekenhuis Zevenaar, Hunneveldweg 14 in Zevenaar. Meer informatie staat op www.ruginfo.nl; telefoon 088 0707200.

Swingen in Didam op het Lieve Vrouwe-Feestplein

DIDAM - Met Didam op Stelten zorgt Jan&Jan voor twee spetterende dagen op het Lieve Vrouweplein. De start is zaterdagavond 31 mei om 20:00 met TenX. Een allround showband, die altijd zorgt voor een groot feest.

Op zondag 1 juni kunnen gasten genieten van een geweldig muzikaal programma. Vanaf 13.00 uur verzorgt de band Summerland frisse zomernummers op het terras. Deze ervaren toppers laten u genieten van hun swingende repertoire. Ook zal er een dj aanwezig zijn om tussendoor en in de avond het feest door te laten gaan. Dit alles op het Lieve Vrouwe Feestplein, met gratis entree.

Jeugdwedstrijden en viscursus bij De Graskarper in Duiven

DUIVEN - Hengelsport vereniging de Graskarper wil elk jaar voor de jeugd van Duiven verschillende viswedstrijden organiseren en een viscursus voor de jeugd die graag wil leren vissen.

"Lijkt het je erg leuk om wedstrijdjes te komen vissen of wil je graag leren vissen, ga dan naar dierenwinkel Sascha Diertotaal in het centrum van duiven om je op te geven voor de wedstrijden of de viscursus. Als er genoeg aanmeldingen zijn zullen we de datums bekend maken van de wedstrijden en de viscursus."

Eventuele vragen over de wedstrijden of de viscursus kunnewn gestuurd worden naar moelands@graskarper.nl. "Kijk voor meer informatie over de vereniging op www.graskarper.nl. Hengelsport vereniging de graskarper staat ook op facebook."

Lentebad en Zevenaarse sportaccommodaties samen in één sportbedrijf BV

ZEVENAAR - Het college van burgemeester en wethouders wil de exploitatie en het beheer van het Lentebad en de gemeentelijke binnen- en buitensportaccommodaties per 1 juli 2015 verzelfstandigen in een sportbedrijf BV.

In het kader van de bezuinigingsronde in 2013 zijn twee onderzoeken uitgevoerd naar de doelmatigheid en doeltreffendheid van het beheer van het Lentebad en de sportaccommodaties. Verzelfstandiging leidt tot financiële voordelen door maatregelen in de bedrijfsvoering. Het management wordt meer resultaatverantwoordelijk en kan sneller beslissingen nemen. Dit leidt tot een meer doelmatige en doeltreffende organisatie. Ook wordt geïnvesteerd in duurzaamheid.


Sportbedrijf BV

Eén sportbedrijf BV betekent voor de sporters in Zevenaar één aanspreekpunt, gezicht en loket voor de sport. Personeel bundelt kennis en ervaring en wordt effectief ingezet. Zevenaar werkt met deze beheersvorm en verzelfstandiging toe naar een regierol voor de gehele gemeentelijke organisatie. De gemeente voert minder activiteiten uit en laat meer over aan derden. Zij blijft verantwoordelijk voor het in stand houden en vernieuwen van het Lentebad en de sportaccommodaties. Ook het vaststellen van de gebruikerstarieven en de subsidies blijft bij de gemeente.

Vervolg

De raad besluit op 25 juni over de voorgenomen verzelfstandigingsplannen. Bij een positief besluit worden de plannen verder uitgewerkt en neemt de raad op 29 oktober een definitief besluit op basis van een uitgewerkt verzelfstandigingsplan.

Sint-Andries wandeltocht op 'n mooie tweede pinksterdag

GROESSEN - Muziekvereniging Sint-Andries uit Groessen houdt op tweede pinksterdag 9 juni haar elfde wandeltocht. Tijdens deze tocht is er de mogelijkheid om één van de volgende afstanden te lopen: 6.5, 15, 20, 30 of 40 kilometer.

De korte afstanden van 6.5 en 15 kilometer laat Groessen en haar mooie omgeving zien, schitterende tochten voor het gezin met nog kleine kinderen. De overige afstanden zullen u laten wandelen door het prachtige en rustige natuurgebied van Kandia, de uiterwaarden van Pannerden en bij de afstand van veertig kilometer wandelt de deelnemer ook nog door het recreatiegebied De Bijland .

Onderweg zijn er diverse gelegenheden voor een korte pauze met hapje en/of drankje. De starttijden voor de 30 en 40 kilometer zijn van 7:00 tot 09:00 uur; de afstanden 6,5, 15 en 20 kilometer starten vanaf 09:00 uur en kunnen starten tot 12:00 uur.


De startplaats is het Schuttershuis aan het Schuttersplein 1 in Groessen. Meer informatie staat op www.st-andries.nl/wandeltocht of en wordt gegeven door Edwin Driessen via wandeltocht@st-andries.nl of via 0316 843523.

Blije winnaars De Vonk van Westervoort II

WESTERVOORT - Na het tellen van de stemmen is bekend wie de winnaars zijn van de Vonk van Westervoort. Op 22 mei zijn de prijzen in jongerencentrum Creon uitgereikt.

De Vonk van Westervoort is een wedstrijd voor iedereen met ideeën rond opvoeden en opgroeien. De ideeën die de meeste stemmen hebben gekregen, ontvangen een bedrag om het plan daadwerkelijk te gaan uitvoeren. Het prijzengeld is verdeeld over de winnaars.

Wauw! Want een talent ontvangt tienduizend euro (toewerken met lokale talenten naar een concert, onder begeleiding van het 'Westervoortse Metropole Orkest'). De organisatie van de Westervoortse avond4daagse krijgt 2.700 en het idee 'Kom spelen bij Fens' (een spelletjesmiddag voor alle kinderen in Westervoort) ontvangt zesduizend euro.

De Vonk van Westervoort is een wedstrijd voor iedereen met ideeën rond opvoeden en opgroeien. Participatie staat erg hoog in het vaandel. Bewoners van Westervoort zijn al op verschillende manieren actief. De Vonk van Westervoort is de ideale manier om bewoners van Westervoort nog meer ruimte te geven om hun eigen plannen/wensen te realiseren.

De gemeente Westervoort, jongerencentrum Creon, het Centrum voor jeugd en Gezin (CJG) Westervoort, Spectrum CMO Gelderland, VSBfonds en ZonMW ondersteunen dit initiatief.

Er zijn vijftien ideeën gemeld via www.devonkvanwestervoort.nl. Van de vijftien inzendingen heeft de jury er negen geselecteerd. Op de negen genomineerde ideeën kon tot en met 19 mei gestemd worden, door alle inwoners van Westervoort.

Home-expositie in Zevenaar bij Séphina Kersten

ZEVENAAR -Op beide pinksterdagen, 8 en 9 juni en de daarop volgende zondag 15 juni opent Séphina Kersten de deuren van haar huis, tuin en atelier. Het is een Home Expositie van schilderijen en keramiek objecten.

Na een drukke periode heeft zij nu weer de gelegenheid om haar schilderijen te tonen. Een aantal van haar werken staat tentoongesteld in het buitenland, maar haar nieuwste collectie heeft zij thuis. Voor de liefhebbers zijn er enkele oudere schilderijen en studies tijdens deze dagen met korting te koop.

De expositie is geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Bij deze expositie zijn ook diverse kunstwerken tentoongesteld van de keramisten Lotte van Zanten en Marianne Mark. Zij presenteren een zeer gevarieerde collectie beelden, Rakugebakken vazen en objecten.

Séphina Art Collection Zevenaar ligt aan Altbroek 11 in Zevenaar; telefoon 0612552508 / 0316 341819; www.sephina.nl/ jose-kersten@kpnmail.nl.

Activiteiten Trefcentrum in Westervoort

WESTERVOORT - Het Trefcentrum is een vereniging voor senioren vanaf ongeveer 55 jaar, gelegen aan de Dorpsstraat 102 in Westervoort. Telefoon 026 3113027. Nieuwe leden zijn welkom. Ook is er iedere maand een thema-avond of middag.

Overige informatie staat op www.trefcentrumwestervoort.nl. "Wij zijn op zoek naar een penningmeester. Mocht u belangstelling hebben, dan kunt u met ons contact opnemen."

Activiteiten

Maandag: 10.00 uur tekenen en schilderen; 13.30 uur koersballen.

Dinsdag: 08.30 uur Yoga, 09.45 uur gymnastiek groep 1, 11.00 uur gymnastiek groep 2, 13.30 uur bridge (vrij bridgen), 13.30 uur biljarten, 13.30 uur bloemschikken, tweede dinsdag van de maand 19.30 uur De Speelluden.

Woensdag: 10.00 uur: Volksdansgroep; 12.00 uur: Yoga; 20.30 uur: Herensoos.

Donderdag: 10.00 uur: Seniorenkoor Vivace; 13.30 uur: Bridgeclub; 19.30 uur: Koersballen eens per veertien dagen.

Vrijdag: 13.30 uur: Klaverjassen en jokeren.

Brede Blik op Kunstroute zoekt kunstenaars

GIESBEEK - Stichting Brede Blik op Kunst in Giesbeek houdt op zondag 14 september weer De Brede Blik op Kunstroute. Een route langs meerdere locaties in Angerlo, Giesbeek en Lathum waar bezoekers een scala aan kunstvormen kunnen zien.

"Bent u kunstenaar en wilt u exposeren op 14 september? U kunt zich nog opgeven. Doe dit dan voor 15 juni." Hierna is niet meer mogelijk. De kosten voor deelname zijn twintig euro.

Kunstenaars kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar bredeblikopkunst@hotmail.nl. "Geef bij aanmelding naam, gegevens en kunstvorm op. De Stichting heeft een aantal vaste locaties gehuurd. Kunstenaars uit Lathum, Giesbeek of Angerlo kunnen ook thuis exposeren. Geef bij aanmelding aan of u thuis of op locatie wilt exposeren. Na deze datum ontvangt u zo snel mogelijk bericht over de locatie waar u wordt geplaatst, over het betalen van het deelnemingsgeld en andere belangrijke informatie over de expositiedag."

Net Werk! voor werkzoekenden

ZEVENAAR - Geen werk meer hebben heeft allerlei gevolgen: financieel, weer zoeken naar werk, je privéleven, het missen collega's en structuur, dingen uitstellen…

Bij Caleidoz krijgen mensen de gelegenheid om elkaar te ontmoeten in een gezellige ruimte onder het genot van koffie/thee . Men kan ervaringen uitwisselen, elkaar inspireren en het is fijn er even 'tussenuit' te zijn. We bespreken met regelmaat een thema op deze middagen.

Het eerstvolgende Net Werk! is op donderdagmiddag 12 juni van 14.00 tot 16.00 uur bij Caleidoz, locatie Steenhuizen 6 in Zevenaar (achter Het Musiater).

Geweldige vakantie van de Zonnebloem

LIEMERS - Tweeëntwintig gasten hebben een geweldige vakantie gehad naar Trier en omgeving, ondersteund door 22 vrijwilligers/verpleegkundigen om alles optimaal te begeleiden Het weer hielp daarbij zeker ook mee. De zondag was de reisdag naar Trier, waarna op maandag een citytour door het mooie Trier gepland stond.

Dinsdag werd een bustour door de prachtige Vulkaaneifel ondernomen met z'n mooie wijnhellingen en geweldige natuur. 's Avonds was er een gezellige muzikale invulling, waarbij het meezingen en de polonaise niet werden geschuwd. Woensdag naar Kues van waaruit een prachtige tocht over de Moezel naar Bernkastel werd ondernomen. Daarna een wandeling door het gezellige centrum alsmede een drankje op een terras in Bernkastel. 's Avonds een geslaagde wijnproefavond van de vele soorten Piesporter wijnen, welke op deze hellingen worden verbouwd.

Donderdag een bezoek aan de keramiekfabriek Villeroy en Boch in Mettlach. De vakantie werd afgesloten met een heerlijk afscheidsdiner waarna een geweldig muzikaal duo prachtige ballads ten gehore brachten. De gasten hebben van de gehele vakantie een prachtig boekwerk met foto's meegekregen van alle ondernomen excursies, menukaartjes van alle dagen, geschiedenis van De Liemers en dergelijke om deze vakantie thuis nog eens opnieuw te beleven.

Vrijdag was de terugreis naar Zevenaar alwaar we werden onthaald door familieleden en vrienden, tevens kreeg iedereen een mooie zonnebloem aangeboden door het Bestuur van De Zonnebloem regio De Liemers.

Niet te vergeten de geweldige chauffeuse, die op onnavolgbare wijze de gasten op alle vlakken heeft vermaakt en niet in de laatste plaats hen weer veilig thuis heeft gebracht.

Finalewedstrijden turnen van Aldo

Van links naar rechts: Jill Groeneveld, Iris van den Berg, Emmaloes Hoogenkamp, Karlijn Prins

LIEMERS - Twaalf meisjes van Aldo gingen naar de finalewedstrijden van de vijfde en zesde divisie. Zaterdag 17 mei vonden in Doetinchem de finales plaats van de vijfde divisie turnen van Gelderland oost. Van Aldo hadden zeven meisjes zich daarvoor geplaatst.

Bij de pupillen 2 D2 deden twee meisjes mee, Emmaloes Hoogenkamp en Iris van den Berg. Emmaloes eindigde op de 27ste plaats met 50.825 punten. Iris vergat helaas een sprong en miste daardoor twee punten, zij eindigde met 47.225 punten op de 31ste plaats.

Bij de junioren deden Demi Leijser, Silke Hendriks en Kim Huisman mee. Deze meisjes waren direct na elkaar geëindigd, op respectievelijk een 14de, 15de en 16de plaats. Demi haalde 41.325 punten, Silke 41.250 punten en Kim 41.175 punten.

Bij de senioren deden Karlijn Prins en Jill Groeneveld mee. Karlijn wist zich als eerste te plaatsen op sprong en eindigde uiteindelijk met 42.250 punten op de 11de plaats. Jill eindigde met 42.800 punten op de 8ste plaats.

Zaterdag 24 mei vonden in Doetinchem de finales plaats van de 6de divisie. Dit was tevens de laatste wedstrijd van het seizoen voor Aldo.

Bij de instap D2 deed Shanti Paintsil mee. Shanti eindigde met 51.925 op een mooie vijfde plaats.

Bij de pupillen 1 D3 deden Willemijn Hoogveldt en Meis Vink mee. Meis wist zich voor deze finale te plaatsen ondanks dat ze een wedstrijd minder geturnd had als gevolg van het breken van haar arm. Meis eindigde met 50.300 punten op de 22ste plaats. Willemijn eindigde met 49.375 punten op de 27ste plaats.

Bij de jeugd 2 deed Zara Hageman mee, zij eindigde met 41.375 punten op plaats vijftien.

Bij de junioren wist Marloes Keultjes een medaille in de wacht te slepen. Marloes eindigde met 44.875 punten op de derde plaats.

Kerk in Theater en Firework van Repeat

ZEVENAAR - Een kerkdienst hebben veel mensen wel eens meegemaakt. De ervaringen die ze daarmee hebben zijn wisselend. Een kerk in theater is nieuw. KerkvoorNu presenteert het programma Echt. Vijf onthullende avonden over gebrokenheid en vertrouwen. KerkvoorNu staat bekend als een eigentijdse, gastvrije kerk. Ze laat met dit programma zien dat geloven Echt en relevant kan zijn.


De voorstelling is zaterdag 07 juni om 19.45 uur (zaal open 19.15 uur). Gratis kaarten zijn te reserveren via info@kerkvoornu.nl (www.kerkvoornu.nl).

Zondag 15 juni om 14.30 uur en 20.00 uur is er een optreden van Popkoor Repeat: Firework!

Popkoor Repeat viert feest en doet dat samen met de bezoeker. Een feest met alles erop en eraan, ter gelegenheid van het twintigjarig bestaan. De uitnodigingen zijn de deur uit voor een fantastisch muzikaal spektakel. Maar wie heeft die uitnodigingen verstuurd, mag iedereen komen en wat houdt dat spektakel in?


Op inspirerende wijze zingt en speelt Popkoor Repeat het verhaal van dit speciale feest, met vele wendingen en verrassingen. Vele hits en andere kleurrijke songs zullen hierbij de revue passeren. Kortom firework!
De muzikale leiding is in handen van Bas Uyterlinde, de regie gebeurt door Richard Sprokkereef. De toegangsprijs (exclusief consumptie) is zestien euro.

Het Musiater ligt aan de Bommersheufsestraat 62 in Zevenaar; telefoon 0316 524477; info@hetmusiater.nl / www.hetmusiater.nl. De kassa is geopend op dinsdag, woensdag en vrijdag van 11.00 tot 14.00 uur en drie kwartier voor aanvang van een voorstelling. Reserveren is ook mogelijk via www.hetmusiater.nl.

Gezellig dagje uit bij SDZZ voor hele gezin

ZEVENAAR - Zondag 15 juni wordt een gezellig dagje uit voor het hele gezin bij SDZZ. Dan houdt onmi-vereniging SDZZ haar jaarlijkse bazaar en Penalty Cup. Tijdens deze dag zijn er vele activiteiten te doen bij SDZZ.

"Wij verwachten een spectaculaire dag met veel kramen en veel bezoek. Op ons sportpartk kunnen de bezoekers genieten van diverse activiteiten en een hapje en een drankje. Of mensen die een gokje wagen tijdens onze loterijen of bij het Rad van Fortuin. Iedereen is welkom bij SDZZ," aldus Tino Meijer.

De organisatie van de bazaar is nog op zoek naar standhouders. Voor deze bazaar kan men een kraam huren à vier meter breed, met een zeil, voor vijftien euro. men kan hiervoor contact opnemen met Arno van den Wildenberg, telefoon 0316 528384 of e-mail: bazaar@sdzz.nl.

Deze dag wordt ook Penalty Cup Zevenaar gehouden. Dit is voor kinderen van vijf tot vijftien jaar. Tijdens diverse voetbalspelen wordt er gestreden om de cup met de grote oren! Deelname is gratis! De Penalty Cup is van 13.00 tot 15.30 uur. De bazaar wordt gehouden op zondag 15 juni van 11.00 tot 16.00 uur op sportpark De Griethse Poort in Zevenaar. Meer informatie staat op: www.sdzz.nl.

Praten over weerbaarheid

ZEVENAAR - Op maandag 16 juni van 10.00 tot 12.00 uur houdt Stichting Netwerk Chronisch Zieken Zevenaar een themaochtend met als onderwerp 'Weerbaarheid'.

Spreker Jan Troost is oud-voorzitter van de C.G.-raad (Chronisch Zieken en Gehandicaptenraad). Hij is lichamelijk gehandicapt en heeft zich altijd strijdbaar opgesteld om de belangen van mensen met een beperking te verdedigen. Hij komt vertellen over zijn eigen leven en ervaringen en ook over het boek 'Troost Overleven', dat hij hierover aan het schrijven is. Dit geheel wordt begeleid met foto's.

Er is volop gelegenheid om vragen te stellen. "Wilt u zich laten inspireren tot het verhogen van uw eigen weerbaarheid? Komt u dan maandag 16 juni naar De Hooge Bongert in Zevenaar (dit gebouw is goed toegankelijk voor mensen met een rolstoel). Vantevoren opgeven is niet nodig.

Diensten in Sint-Martinuskerk

GIESBEEK - De diensten in de Sint-Martinuskerk zijn als volgt:

Zaterdag 7 juni de heer J. Ubbink Woord- en Communie Pinksteren 19.00 uur Caeciliakoor.

Zondag 8 juni Ons Caeciliakoor zingt in Het Geldershof in Dieren Pinksteren 10.00 uur Caeciliakoor.

Zondag 15 juni Pastor N. Kok Woord- en Communie Vaderdag 10.00 uur Caeciliakoor.

Vrijdag 20 juni Pastor Ewijk Huwelijksmis Echtpaar Derksen-Roeloffzen 19.30 uur.

Zondag 29 juni Ds. van Wakeren Openluchtviering bij Huis in Lathum 10.00 uur.

Kans voor zangtalent bij The New Voices in Zevenaar

ZEVENAAR - Zanggroep The New Voices uit Zevenaar en omstreken, winnaar van de landelijke Top2000 popkorencontest, zoekt ('jong') zangtalent!

Naast zang besteedt The New Voices ook veel aandacht aan de presentatie van het repertoire. Uit het hoofd zingen, kleding en choreografie zijn hiervoor nodig.

The New Voices heeft plek voor een hoge sopraan, enkele tenoren en diepe bassen. Vandaar dat zij een open repetitie houdt op 17 juni in De Steenuil aan Steenhuizen 6 in Zevenaar. De repetitie start om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 22.15 uur. "Zing gerust mee en snuif de sfeer op van deze gezellige club!"

Dankzij de bezielende leiding van dirigent Gerben Kruisselbrink en de creatieve geest van regisseur Richard Sprokkereef spat The New Voices regelmatig van het podium af. Voor meer informatie www.thenewvoices.nl. Aanmelden (gratis) via info@thenewvoices.nl.

Grenslandtocht in Zevenaar

ZEVENAAR - Op zaterdag 21 juni wordt door Stichting Wandel Komitee Zevenaar voor de 42e keer de Grenslandtocht georganiseerd.

De wandeltocht in 2014 is uitgezet tussen Zevenaar en het Duitse Elten. Als deelnemer kun je kiezen uit de volgende afstanden: 12½, 20, 30, 40 en 50km. De tocht heeft een mooi en afwisselend parcours. Op de langere afstanden zijn o.a de bossen rond 't Peeske , de Hulsenberg en de Eltenberg in de route opgenomen. Daarnaast zijn er ook de weidse uitzichten over de landerijen en de uiterwaarden van de Rijn en de Oude Rijn.

Voor de vierdaagselopers in onder andere Nijmegen en Apeldoorn is dit een uitstekende training. Onderweg zijn voldoende gelegenheden om te rusten en te genieten van de natuur. Bij enkele officiële rust gelegenheden is EHBO aanwezig, mocht er iets onderweg gebeuren.

De startlocatie is de kantine van DCS aan de Hengelder 1 in Zevenaar. Er is in de omgeving voldoende parkeergelegenheid. Starttijden zijn voor de 50 km van 7.00 tot 8.00 uur, 30 en 40 van 7.00 tot 09.00 uur; de 20 km van 8.30 tot 10.30; 12,5 km van 09.00 tot 11.30 uur. Het startbureau is geopend tot 18.00 uur.

De tocht wordt gehouden onder auspiciën van de Gelderse Wandelbond. Meer informatie kan verkregen worden via: www.swkz.nl of email: swkz1971@gmail.com.

Scandinavische misdaad- thriller in Filmhuis Zevenaar

ZEVENAAR - Vanaf maandag 9 juni draait eveneens in Filmhuis Zevenaar de Scandinavische misdaadthriller The Keeper of Lost Causes Deze boekverfilming werd in thuisland Denemarken gebombardeerd tot de succesvolste film van eigen bodem.

Een getraumatiseerde agent wordt opgescheept met een nieuwe collega en de taak om onopgeloste zaken te archiveren. Ondankbaar werk, maar wanneer het tweetal onderzoek doet naar een verdwijning, komen er nieuwe dingen aan het licht. Het ongewone duo moet niet alleen een schijnbaar onoplosbaar mysterie ontrafelen waarbij ze hun eigen leven op het spel zetten, maar ook moeten ze opboksen tegen hun bazen, die allerminst verheugd zijn met hun manier van werken. Eigenwijs als ze zijn storten de twee zich in een jacht die hen meesleurt in de donkere onderstroom van misbruik en kwaad die onder het zo gepolijste imago van Scandinavië schuilgaat. Het verhaal begint rustig maar wordt nagelbijtend spannend naar het einde.

Voor meer informatie en reserveren www.filmhuiszevenaar.nl of telefoonnummer 0316 344250.

Kasper van Kooten veilt unieke theaterstukken

DUIVEN - Tijdens de benefietavond voor Stichting Kinderdroomwens zal tussen de optredens van diverse artiesten, een veiling plaatsvinden. Met items als onder andere een dinerbon voor twee personen bij hotel Van der Valk, of een bon voor een high tea bij Café Bij De Buren, maar ook merchandise van diverse artiesten wordt geveild voor dit goede doel.

Cabaretier Kasper van Kooten, die deze avond komt optreden, heeft aangegeven zelf nog leuke theaterstukken te willen veilen voor de actie van Ingrid van Brink voor Stichting Kinderdroomwens.

Uit zijn voorstelling Het Wonderlijke Leven van Jackie Fontanel zal Kasper van Kooten een aantal stukken ter veiling inbrengen. In deze voorstelling over een bandleider van een big band, wil Kasper de bandstands van deze bigband (witte met initialen JF erop) veilen! Leuk voor een lokale band, toneel, muziekvereniging of iets/iemand anders! Wat hij óók wil veilen is de originele lederen klassieke reiskoffer van Jackie Fontanel.

De benefietavond vindt plaats op vrijdag 20 juni in het CCOG in Duiven, vanaf 20.00 uur (deur open 19.30 uur). Naast Kasper van Kooten zullen artiesten als onder andere Pierre Kleinjans (ambassadeur van de stichting Kinderdroomwens) en Glenn Stevens optreden, Bennie Solo is nog onder voorbehoud.

In de voorverkoop kosten de kaarten 7,50 euro (avondkassa tien euro). Voorverkoopadressen, online ticketverkoop en meer informatie staan op www.ingridsdroomwens.nl.

De opbrengst van de benefietavond komt geheel ten goede aan Stichting Kinderdroomwens. Kaartverkoop is al gestart.

Jonge tafeltennissers gezocht

WESTERVOORT - Tafeltennisvereniging Westa uit Westervoort is begonnen met trainingen voor zes- tot achtjarigen.

"Tijdens deze lessen laten we onze allerkleinsten op een speelse en recreatieve manier kennismaken met tafeltennis. Tafeltennis is uitdagend, veilig en goed voor de ontwikkeling van de motoriek van uw kind. De kinderen leren spelenderwijs de eerste beginselen van de tafeltennissport. Waarnemen, de bal plaatsen, oog-handcoördinatie, de batgreep en de forehand- en backhandslag."

De lessen worden gegeven op vrijdag van 19.00 tot 20.00 uur bij sportcentrum De Nieuwhof. Om aan te melden of voor meer informatie kan men zich melden tot Bas van Vliet, secretaris@ttvwesta.nl.

Dansavond senioren in Didam

DIDAM - Op maandag 16 juni vindt de maandelijkse dansavond plaats voor 55-plusmensen die graag een dansje willen maken of naar mooie muziek willen luisteren. Deze contactavond wordt georganiseerd door de Stichting Senioren Kontakt Didam, Loil en Nieuw-Dijk.

De avond begint om 19.00 en eindigt om 22.30 uur. D' Olde Garde zal optreden en Jan Verkerk verzorgt de verdere muzikale omlijsting. In Zaal Jan en Jan, Lieve Vrouwplein 4 in Didam, is dus volop gelegenheid voor een praatje en een dansje. Het bestuur nodigt alle 55- plussers hierbij uit.

Voor verdere informatie kan men contact op nemen met Annie Clappers telefoon: (0316 224378) en Henk Boerstal (telefoon: 0316 223885).

Kerkdiensten in De Liemers

H. Antonius Abt Loo

Zaterdag 7 juni 18.00 uur Woord en communie Diaken van Boven, Dameskoor. Zaterdag 14 juni 18.00 uur Eucharistie Pastoor Thanh, Dameskoor. Zaterdag 21 juni 14.30 uur Huwelijksviering. Zondag 22 juni 09.30 uur Woord en communie Pastor Smits. Zaterdag 28 juni 18.00 uur Eucharistie Pastoor Thanh, Dameskoor. Zondag 6 juli 09.30 uur Eucharistie Pastor Thanh, Dameskoor / 40 jr. jubileum.

Sint-Werenfridus Westervoort

Zaterdag 7 juni 19.00 uur Woord en communie Pastor Smits Werenfridus. Woensdag 11 juni 14.30 uur viering Meridiaan. Ds. Hiemstra. Vrijdag 13 juni 09.30 uur Eucharistie. Pastor Huls. Zondag 15 juni 19.00 uur Woord en communie Pastor Lemmen D-H koor. Dinsdag 17 juni 15.00 uur viering Wilgenpas. Pastor Huls. Vrijdag 20 juni 09.30 uur Eucharistie Pastor Huls. Zaterdag 21 juni 19.00 uur Eucharistie Pastor Thanh Werenfridus. Zondag 22 juni 12.30 uur Eucharistie Fr. Firas Irakese Thomasparochie. Vrijdag 27 juni 09.30 uur eucharistie Pastor Huls. Zaterdag 28 juni 19.00 uur woord en communie Diaken van Zundert Cantor. Vrijdag 4 juli 09.00 uur Eucharistie en uitstelling Pastor Huls. Zaterdag 5 juli 19.00 uur Eucharistie Pastoor Thanh D-H koor.

H. Remigius Duiven

Zaterdag 7 juni 18.00 uur Huwelijksviering. Zondag 8 juni 11.00 uur Eucharistie 1e Pinksterdag Pastoor Thanh D-H koor. Maandag 9 juni geen viering 2e Pinksterdag. Zondag 15 juni 11.00 uur Eucharistie Pastor van Merm Middenkoor. Zondag 22 juni 11.00 uur Eucharistie Pastor van Merm/diaken van Boven D-H koor. Dinsdag 24 juni 15.00 uur Viering Thuvine Pastor Doornbusch. Zondag 29 juni 11.00 uur Eucharistie Pastoor Thanh D-H koor. Zondag 6 juli 11.00 uur Eucharistie Pastoor Thanh Middenkoor.

H. Andreas Groessen

Zondag 8 juni 09.30 uur Woord en communie Pastor Smits Herenkoor. Zondag 15 juni 10.45 uur Eucharistie/ processie Pastores Thanh en Smits Herenkoor/ In Between. Zaterdag 21 juni 19.00 uur Woord en communie Pastor Doornbusch Samenzang (organist). Zondag 29 juni 09.30 uur Woord en communie Diaken van Zundert Ritmisch koor Pannerden. Zondag 29 juni 11.00 uur Doopviering Diaken Van Boven. Zaterdag 5 juli 19.00 uur Woord en communie Pastor Doornbusch In Between.

Muziekverenigingen in de klas op De Bem

ZEVENAAR - Basisschool De Bem werd afgelopen donderdag bezocht door muzikanten van de drie Ooijse-, en Oud-Zevenaarse muziekverenigingen.

Een ensemble verzorgde muziek en gaf een muzikale les over het ontstaan van geluid, een muziekstuk en het spelen op een muziekinstrument. Een enthousiaste groep muzikanten van muziekvereniging Crescendo, harmonie Sint-Martinus en drumfanfare Sint-Anna waren aanwezig om de leerlingen op weg te helpen bij het muziekmaken.

Na een gezamenlijke les gingen de kinderen apart in groepen aan de slag op de diverse instrumenten. Van trompet naar saxofoon en van dwarsfluit naar drumstel. De kinderen keerden met een enorme energie terug naar hun klas en naar huis.

De drie muziekverenigingen bezochten de basisschool om de kinderen te interesseren in muziek. Muziek maakt slim, het traint je hersenen en houdt je jong van geest. Voor alle geïnteresseerden in muziek was er een duidelijke flyer met meer informatie over de diverse muziekverenigingen in Ooij en Oud-Zevenaar. Zowel de kinderen als de muzikanten hopen elkaar volgend jaar weer terug te zien. Muziek maak je zelf!

Mieke Groot-Simons toont groot aantal kleurige werken

DUIVEN - Van 24 mei tot 23 augustus is er een nieuwe expositie in Liemerije vestiging Droo Staete in Duiven. Mieke Groot-Simons toont een groot aantal kleurige werken.

Wat begon met voorzichtige streken op het doek, groeide uit tot een behoorlijke verzameling werken. Mieke heeft via verschillende technieken, lessen en workshops, haar passie gevonden in de acrylverf. Al dan niet gecombineerd met verschillende materialen, maakt ze aansprekende werken die een breed publiek aanspreken. Ze was in september 2011 een van de tien genomineerden van de Gelderse Kunstprijs in Zevenaar.

Die nominatie heeft haar doen besluiten om meer naar buiten te treden. Dat deed ze in Doesburg, in Babberich en Nijmegen. En nu dus in Duiven. Het werk van Mieke is ook te zien via simons.groot@hetnet.nl.

Dag van Aerdt in teken van Muziek en Dans

AERDT - Op zondag 22 juni wordt voor de dertiende keer de 'Dag van Aerdt' gehouden. Een jaarlijks terugkerend festijn dat dit jaar in het teken zal staan van 'Muziek en Dans'.

Dans je fit met Joeri van Grol, hij verzorgt voor iedereen die wel een dansje wil wagen een dansworkshop in de middag. Daarnaast zijn er verschillende dansoptredens, waaronder een optreden door de meiden van de dansgarde van Aerdt.

Spectaculair dit jaar is de sprong van drie parachutisten boven het terrein van de Dag van Aerdt. Al cirkelend in het luchtruim boven Aerdt zullen zij vanuit het vliegtuig de sprong in het diepe wagen om vervolgens in de buurt van het Dorpshuis Eensgezindheid te landen. Dit alles zal rond 14:00 uur plaatsvinden, dus wees er op tijd bij.

Het terrein naast het Dorpshuis Eensgezindheid wordt verder ingericht met allerlei attracties voor jong en oud. Voor de jeugd is er onder andere een zweefmolen, een mobiele kinderboerderij, ponyrijden en quadrijden.

Kortom, het belooft 22 juni weer een gezellige 'Dag van Aerdt' te worden met veel vertier en lekkere muziek! Met de bijzondere klanken van traditionele schotse doedelzakmuziek zullen we de Dag van Aerdt openen. De doelzakmuziek zal die dag nog vaker te bewonderen zijn, de muziek wordt daarnaast afwisselend verzorgd door drie lokale bands. Start van het programma is om 13:00 uur en alles speelt zich af rondom het Dorpshuis Eensgezindheid in Aerdt. De toegang en alle attracties zijn gratis, iedereen is welkom.

Vreugde én verdriet in één voetbalweekend...

GROESSEN - Zaterdag 24 mei stond de KNVB-bekerfinale voor team F3 van Sportvereniging Groessen op het programma. Tegenstander deze ochtend was GSV'38 uit Giesbeek. De kinderen van de F3 werden per luxe limousine naar het neutrale sportpark in Zutphen gebracht.

Na een enorm spannend voetbalgevecht heeft de F3 van Groessen het helaas net niet gered… de wedstrijd werd verloren. Maar des al niettemin een keurige tweede plaats in het officiële KNVB-bekertoernooi. Nadat het eerste verdriet een beetje gesust was, hebben de jongens een megagrote beker en een officiële zilveren medaille in ontvangst mogen nemen.

Zondag 25 mei stond in het teken van het grote voetbaltoernooi bij Concordia in Wehl. Nadat alle kids een goede nachtrust hadden gehad was dit ons allerlaatste voetbal evenement als F3… het seizoen was hierna ten einde. Alle jongens hadden één missie: de (ranja)kater van de dag ervoor wegspoelen met alleen die plaats wat men voor ogen had: de eerste plaats.

Werkelijk van wedstrijd één tot en met vijf werd er als een bezetene gevoetbald. Ze waren echt door niets en niemand af te stoppen. Dit resulteerde in vijf dik verdiende overwinningen. Met als gevolg een heuse eerste plaats! Weer een mooie grote beker alleen nu met de tekst 'Eerste plaats'!

Vreugde en verdriet kunnen dus wel degelijk dicht bij elkaar liggen in één weekend.

Vrouwenvoetbal zondags bij DCS Zevenaar

ZEVENAAR - De prestatiegerichte familievereniging DCS uit Zevenaar is al jaren de thuishaven voor vele dames/meiden die in competitieverband uitkomen op de zaterdag.

Het komende voetbalseizoen zal de dames afdeling uitgebreid gaan worden met een dames team die in competitieverband gaat spelen op de zondag. Het is de bedoeling dat de dames tweemaal per week gaan trainen.

Voor dit team zijn de dames van DCS nog op zoek naar versterkingen zowel binnen als buiten het veld. Dus heb je interesse om in het damesteam te komen voetballen of een kaderfunctie reageer dan zo spoedig mogelijk door een mail te sturen naar vrouwenvoetbal@svdcs.nl. "Zet in deze mail naast je naam en telefoonnummer ook graag je geboortedatum. We zullen dan zo spoedig mogelijk contact met je opnemen."

Aanmelden Duuve te Gek! op 28 september

DUIVEN - Op zondag 28 september dit jaar vindt weer Duuve te Gek! plaats in het centrum van Duiven. De inschrijving voor het festival is inmiddels geopend.

De organisatie ligt in handen van SPOED (Stichting Promotie en Organisatie Evenementen Duiven). Verenigingen en kunstenaars krijgen dit jaar weer de kans om zich te presenteren aan de Duivense bevolking in de kraampjes op het Remigiusplein. Zij krijgen de beschikking over een kraam. Ook straattheaterartiesten voeren leuke acts op en de verenigingen verzorgen ludieke acties en activiteiten. Tot slot wordt de jaarlijkse Cul D'Or weer uitgereikt door het team van Cul-Kwadraat. Het programma begint om 12.00 en duurt tot 17.00 uur.

Aanmelden voor Duuve te Gek! is mogelijk via het inschrijfformulier op www.ccog.nl. Voor vragen kan contact worden opgenomen met het CCOG op 0316 26 16 79 of info@ccog.nl.

Het is weer gelukt om het voor de deelnemende verenigingen en kunstenaars gratis te houden. Duuve te Gek is niet bedoeld voor puur commerciële activiteiten.

Expositie ArtPuur in de Martinikerk Doesburg

DOESBURG - Van 4 juni tot 22 juli is de collectie kunstwerken van ArtPuur te bezichtigen in de Martinikerk in Doesburg.

ArtPuur – kleurrijk en persoonlijk - is een collectief van drie ateliers uit de regio Achterhoek en de Liemers van Zozijn, waar mensen met een beperking prachtige kunst maken. Bij ArtPuur krijgen de kunstenaars de mogelijkheid zich te ontwikkelen en is er ruimte om uiting te geven aan hun bijzondere kijk op de wereld.

Ontstaan van ArtPuur. Een aantal jaren geleden hebben de verschillende ateliers gekozen om samen te werken. En zo ontstond het collectief ArtPuur. Vanuit de regio De Achterhoek / De Liemers zijn er verschillende werken van verschillende aangesloten ateliers aangekocht. Wanneer er niet geëxposeerd wordt, zijn de kunstwerken te bewonderen op het regiokantoor van Zozijn in Doetinchem.

Doel. De ateliers wilden een volgende stap maken. Er moest meer bekendheid komen voor de outsider art. Door te gaan exposeren komt het publiek in contact met deze bijzondere en prachtige vorm van kunst.

In de eerste plaats wil ArtPuur meer aandacht geven aan de kunstenaars en hun eigen kijk op het leven.

De kunstenaar. Het verhaal van de maker is veelal een bijzondere wijze van beleven en uitvoeren. Mensen werken vanuit hun eigen belevingwereld, ervaringen en herinneringen. Soms wordt er naar aanleiding van een schilderij of kunstenaar gewerkt zoals van van Gogh, Mondriaan of Picasso.

Kunstwerken. Naast de verschillende schilderwerken zijn er ook houten wandfiguren welke naar aanleiding van eenvoudige tekeningen worden uitgezaagd en worden bewerkt met verf en stippelwerk. Dit kan soms een rustgevend activiteit zijn. Soms is dit werk door één persoon gemaakt en soms is het een collectief werk waar verschillende mensen een bijdrage aan hebben geleverd. Ieder met zijn/haar vaardigheden en mogelijkheden.

Van 4 juni tot en met 22 juli is een groot deel van de collectie te zien in de Martinikerk (Grote Kerk – Kerkstraat 4), in Doesburg. De openingstijden zijn: Maandag tot en met zaterdag van 14:00 tot 17:00 uur.

Tijdens de kermis van 25 tot en met 29 juni is de kerk gesloten. Ook 7 juni zal de kerk gesloten zijn in verband met het afnemen van orgelexamens. De toegang is gratis.

Goede prestaties GTVK

KESTEREN - Afgelopen zaterdag kwamen vijf meiden van GTVK in actie tijdens de regiofinale in Amsterdam. Doordat zij eerder dit seizoen goed hadden gepresteerd op de rayon wedstrijden, mochten zij hier naartoe.

Franke, Linda en Yuninca draaiden een goede wedstrijd maar doordat zij hier en daar wat lieten liggen in de uitvoering en de netheid was dit hun laatste wedstrijd van dit seizoen. Barbara liet op alle toestellen een constante oefening zien en Danique turnde een prachtige balkoefening ondanks haar blessure. Beiden behaalden zij geen plaats op het podium maar plaatsten zich wel allebei voor de districtfinale die over drie weken gehouden wordt.

Mila Geul wint alles op Gelderse kampioenschappen

DUIVEN - Mila Geul heeft tijdens de Gelderse Kampioenschappen lange baan in Nijmegen alles gewonnen wat er te winnen viel.

In het eerste weekend veroverde Mila twee gouden medailles: op de 100m vrije slag (1.10.33) en de 100m rugslag (1.19.00). Ook in het tweede weekend van de GK was de 10-jarige Duivense succesvol. Zij tikte als eerste aan op de 100m schoolslag (1.33.23) en op de 50m vlinderslag, waarop zij haar persoonlijk record verbeterde met liefst vier seconden (36.47). Met deze prestaties won Mila tevens de beker voor All In Kampioen 2014.

Gezellige koffieochtend Voorwaarts Voor Elkaar

DUIVEN - Vrijdagmorgen 23 mei ging Voorwaarts,Voor Elkaar naar Koffieterras De Wellinghoeve in Groessen.

Hier hadden zij een hele leuke ochtend met muziek van PaGeRo, en heerlijke appelaart bij de koffie. Voorwaarts, Voor Elkaar is een inloopochtend voor iedereen, met elke veertien dagen leuke wisselende activiteiten! "Men vindt ons in de Seniorenclub Eilandplein 300 Duiven (ingang Vlielandlaan) Tijd: van 9.30 tot 11.15 uur. Info: telefoon 0316 26 22 74. e.mail: voorwaartsvoorelkaar@hotmail.nl."

Verkiezing Gezelligste Terras gemeente Zevenaar van start

ZEVENAAR - Wat is het gezelligste terras van de gemeente Zevenaar? Dat bepalen momenteel de inwoners van de gemeente Zevenaar. Bij het uitbrengen van een stem maakt men kans op mooie prijzen zoals een tablet, een hotelovernachting en een wellnessdag voor twee personen. Er kan tot en met 26 juli gestemd worden via www.gezelligsteterras.nl.

Cijfers door terrasbezoekers. Bij het uitbrengen van een stem mogen rapportcijfers worden gegeven voor vier criteria: locatie, sfeer, service en prijs/kwaliteit-verhouding (cijfers tussen de één en tien).

De gemeentewinnaars mogen door naar de finaleronde waarin wordt bepaald wat het gezelligste terras van de provincie is en welke horecagelegenheid zich een jaar lang het gezelligste terras van Nederland mag noemen. Op 27 oktober worden de awards uitgereikt aan de provinciewinnaars en wordt de landelijke winnaar bekendgemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst in het prachtige Kasteel de Hooge Vuursche.

Goed doel
Maatschappelijk partner van deze verkiezing is Pink Ribbon. Zij ontvangt een mooie cheque tijdens de awarduitreiking. Partners van deze verkiezing zijn onder meer Orangina en Ondernemers United. Alle informatie over deze verkiezing is te vinden via www.gezelligsteterras.nl.

OBW organiseert zesde 6-tegen-6 toernooi

LIEMERS - Op zaterdag 7 juni houdt OBW haar zesde OBW 6-tegen-6 toernooi. Het toernooi is inmiddels uitgegroeid naar de 'Liemerse Voetbal- en Handbalreünie'. Samen met ruim vijftig vrijwilligers doet de organisatie er alles aan om er een mooi toernooi van te maken.

Dit jaar hoopt de organisatie op een deelname van zes handbalteams. Voor het voetbaltoernooi hebben zich inmiddels 36 teams aangemeld. Het toernooi wordt gespeeld van 15.00 tot circa 19.00 uur. Het uitgangspunt van het toernooi is en blijft sportiviteit en gezelligheid onder het mom van 'de goede oude nieuwe tijd1'

"Naast de sportieve deelnemers wordt het toernooi gekenmerkt door een groot aantal 'supporters'. Ook voor hen is het een weerzien van oude bekenden. De meesten komen op 'het fietske' naar onze velden. Dat is mooi, dat is goed èn dat houden we erin!"

Feest voor groot en klein
's Middags brengt een DJ de sfeer er alvast in. Kinderen kunnen zich uitleven op een springkussen. Vanaf 19.30 uur start Kiep Movin de feestavond voor iedereen, ook voor supporters en niet-sporters. Kiep Movin' is een veelzijdige band met een groot muzikaal verleden. Met een flinke dosis enthousiasme zorgt Kiep Movin' voor een geslaagde avond!

Vooraankondiging Lourdesreis 2015

LIEMERS - Volgend jaar 1 tot en met 9 mei organiseren we weer , namens de parochie H.Vier Evangelisten, een bedevaartreis naar Lourdes, met het Aartsbisdom Utrecht. We reizen met de TGV ( hoge snelheidstrein).

Het is een reis voor kinderen, jongeren, zieke en gezonde mensen. Voor onze parochie is voor veertig personen plaats gereserveerd in de TGV onder deskundige medische en verpleegkundige begeleiding.

Er wordt een informatieavond gehouden op woensdag 8 oktober om 19.30 uur, in de Herberg, Dorpstraat,107 in Westervoort.

Voor reserveringen en/of vragen kan men terecht bij de contactpersonen van het Lourdeswerk.

Graag aanmelden voor de vrijblijvende informatieavond. in Westervoort: Leny Jansen 026 3116382; Ingrid ten Brinke 026 3118394; Loo: Marian Startman 0316 264256; Duiven: Loes Jansen 0316 261078; Groessen: Marieke Vis 06 22528498 en Theo van Ditshuizen 0316 528216.

Expositie in Liemerije van Hardi Wanjon en Fotoklub

ZEVENAAR/DUIVEN - Hardi Wanjon en Fotoklub Duiven exposeren van 24 mei tot 30 augustus 2014 in Liemerije in Zevenaar.

De Zevenaarse Hardi Wanjon toont twaalf werken waarvan het grootste deel bestaat uit kleurrijke bloemenschilderijen. Hardi Wanjon (80) is autodidact. Haar passie voor planten verbindt zij met het schilderen ervan, eerst met aquarelverf en de laatste jaren met acryl.

Laagje voor laagje ontstaan de werken met onder meer (stok-)rozen, tulpen en amaryllissen. Ze zijn zonnig en warm en hebben een positieve uitstraling met af en toe een humoristische toets. Meer of minder geabstraheerd, maar altijd herkenbaar als bloemen. Naast de tien bloemenschilderijen zijn portretten van een kleinkind en haar zoon te zien.

Fotoklub Duiven -4 april 1978 opgericht - biedt ruime mogelijkheden voor een ontwikkeling in deze boeiende hobby. De leden fotograferen aan de hand van thema's. Op de clubavonden die een zeer gevarieerd programma hebben, worden de foto's met elkaar besproken.

"Heeft u belangstelling om een clubavond te bezoeken en de sfeer te proeven? Dan kunt u contact opnemen via de website: www.fk-duiven.nl."

Een selectie van de mooiste foto's van het laatste jaar, tentoongesteld tijdens het 'Open Huis', wordt in deze expositie getoond. Deze is zeer divers door de verschillende thema's en de persoonlijke toets van iedere fotograaf.

De expositie is dagelijks vrij toegankelijk van 8.00 tot 20.00 uur in het bewonerscafé en de aansluitende gangen op de begane grond van zorginstelling Liemerije, locatie Zevenaar, Hunneveldweg 12 (naast het ziekenhuis).

Muziekgroep Puree in De Lantaern

ZEVENAAR - Zaterdag 7 juni speelt vanaf 21.00 uur muziekgroep Puree in De Lantaern aan De Hooge Bongert 3 in Zevenaar (naast de Bibliotheek). De toegangsprijs bedraagt acht euro.

Het repertoire van Puree is voornamelijk Nederlandstalig en kenmerkend is de driestemmige zang. De groep bestaat in de huidige samenstelling sinds 2005. Twee leden (Joop en Seebe) hebben los van elkaar ruime ervaring in de muziek maar bundelden hun krachten in 2003 samen als het duo 'JoSé' en later dat jaar werd 'Puree' opgericht. In 2005 kwam Wim erbij.

De gitaardocent Joop Klein Goldewijk uit Doetinchem heeft een conservatorium achtergrond. Hij heeft gespeeld in 'The Heats' (beat), 'Blitzgroup Wending' (blues) en 'David Copperfield' (beat). Met de laatste band heeft Joop ooit een single uitgebracht en zelfs opgetreden bij Sonja Barend. Ook maakte hij tien jaar deel uit van de muziekgroep 'Spöl' en bracht met die groep diverse cd's in de streektaal uit.

Seebe Janssens komt oorspronkelijk uit Groningen maar is al sinds 1964 woonachtig in de Achterhoek (Drempt), ook hij heeft een muziekschool achtergrond. Seebe is als muzikant actief sinds 1998, eerst vijf jaar met de groep 'Blauwe Maandag' waarmee hij een single heeft uitgebracht, later als duo JoSé en trio Puree.

Puree bestaat uit: Wim Holders - Zang en akoestische gitaar, Joop Klein Goldewijk - Zang en elektrische gitaar en Seebe Janssens - leadzang en mondharmonica. Meer informatie staat op www.delantaern.nl.

The Immigrant en The keeper of Lost Causes

DIDAM - Op maandag 9 juni om 20.00 uur draait 'The Immigrant'. New York, 1921. De jonge Poolse Ewa gaat in New York wonen waar ze door de agressieve pooier Bruno wordt gedwongen te werken als burlesque gezelschapsdame. De illusionist Orlando) probeert haar te redden uit dit bestaan.

Op donderdag 12 juni wordt het filmseizoen afgesloten met de spannende Deense film 'The keeper of Lost Causes'. Het tikkeltje vreemde politieduo Carl Mørck en Assad, is werkzaam op de afdeling Q: de afdeling die zich bezighoudt met zaken die bijna verjaren. Ze raken betrokken bij een vijf jaar oude zaak in verband met een vermiste vrouw, Merete. Al gauw bevinden ze zich in de meest duistere uithoeken van Scandinavië op zoek naar een psychopathische moordenaar.

De waarheid blijkt erger dan ze zich konden inbeelden. Deze film wordt gedraaid in samenwerking met de Bibliotheek Didam omdat het de Week van het Spannende Boek is. De heer Van Diek van de bibliotheek zal de film inleiden. Op vertoon van uw lidmaatschapskaart van de bibliotheek krijgt u bovendien één euro korting.

Filmhuis Didam is te vinden aan de Kerkstraat in gebouw Waverlo. Meer informatie over films of het filmhuis: www.filmhuisdidam.nl. Entree zes euro. Houdt u voor extra voorstellingen de website in de gaten. De zaal en de kassa gaan een half uur voor aanvang open.

Schuttersfeest in 't Loo

't LOO - Het schuttersseizoen van Willem Tell staat weer op het punt van beginnen. Op zaterdag 7 juni, aan de vooravond van Pinksteren, dan gaan de schuttersvlaggen in 't Loo weer in top en begroeten wij graag iedereen weer voor een oergezellige feestavond in het schuttersgebouw aan de Loostraat.

De schuttersavond staat dan namelijk op het programma. Net als in voorgaande edities belooft het ook dit jaar weer een geweldig feest te worden. Om 19:00 uur is de afmars, dan worden het koningspaar Frank & Ellen Wilting en keizerspaar Bart & Annemiek Jansen afgehaald. Na een rondtocht door het dorp en een vendelhulde in het schuttersgebouw, zal aansluitend het feest beginnen.

De muziek zal verzorgd worden door het toporkest New Leaf. Het allround repertoire van hen staat garant voor een geslaagde avond, voor jong en oud. Leden met hun partners, jeugdkaart- en kermiskaarthouders van schuttersvereniging Willem Tell hebben gratis toegang.

Aan de deur zijn toegangskaarten verkrijgbaar voor tien euro stuk. De zaal is om 19:30 uur open. Voor aanvragen van nieuwe leden-/kermiskaarten kan men zich richten tot Rut IJzermans, Loostraat 75 (telefoon 0316 261896).

Jazz en blues hoort bij Zevenaar

ZEVENAAR - Wat niet meer weg te denken is in Zevenaar is het Varilux Jazz- en Bluesfestival. Zo ook dit jaar op vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 juni. Het pinksterweekend staat weer garant voor prachtige muziek in het centrum van Zevenaar.

Op vrijdagavond wordt begonnen in het Filmhuis met de film A tribute tot Oscar Peterson. Een eerbetoon aan deze Canadese Jazzpianist en componist. Aansluitend speelt daar het Hans Kwakkernaat Kwartet.

Op zaterdagmiddag worden drie podia ingezet, te weten aan het Raadhuisplein, Markt/Weverstraat en bij Muldershof. Vanaf 13.30 uur begint de programmering. Deze middag treden onder andere de Herringtown Jazzband, Blues Band Ruych en Jack in the Box voor u op. Om 20.00 uur start op het Raadhuisplein het eindoptreden van die dag met onder andere het blues-duo Van de Ven en Van Bommel en Leif de Leeuw en band. Op de zaterdagavond gaat het er ook altijd iets steviger aan toe. Dus ook voor het jongere publiek zeker de moeite waard om op het Raadhuisplein te vertoeven.

De kerkdienst op zondagmorgen 10.45 uur, met optredens van Jay Jay's Border Jazzman en Gospelkoor Gosmix, is een hoogtepunt. De toegang is geheel gratis, maar wees op tijd, want vol is vol.

's Middags is er weer een afwisselend programma dat duurt tot ongeveer 18.00 uur. De orkesten die dan optreden zijn Jay Jay's Border Jazzmen, Choo Choo Sisters, Return of Honk, The Storyville Jazzband en de Blues Band Chikken Skin. Voor meer informatie: www. muziekstadzevenaar.nl.

De Groene Ring viert 25 jaar Montessori-onderwijs

DUIVEN - 'Help mij het zelf te doen'. Dat is het kernachtige motto van het Montessorionderwijs. Dit jaar is het precies honderd jaar geleden dat de eerste montessorischool in ons land werd opgericht, in Den Haag. Nu zijn er 181 montessorischolen en vijftien voor voortgezet onderwijs. Eén van die scholen, met de naam De Groene Ring staat in Duiven.

Een algemeen bijzondere school. Een kwart eeuw geleden ontstond deze school opgericht door ouders, die na wat omzwervingen een plek kreeg aan de Bergdravik. Vijftien jaar later werd aan de Schoolstraat een tweede locatie geopend. Toen al bijzonder was dat vrijwel vanaf het begin ook de peutergroepen hun plek vonden binnen de school. Ook de kinderen van twee tot vier jaar zijn welkom in de Montessori-peutergroepen.

Inmiddels gaan bijna vierhonderd kinderen in Duiven naar een van beide scholen en krijgen daar modern Montessori-onderwijs in een kleinschalige setting van maximaal tweehonderd leerlingen, aldus de directeur van de school mevrouw Ike Huizenga.

Het jubileum wordt zaterdag 28 juni 2014 in en om het hoofdgebouw gevierd met een reünie van 15.00 tot 18.00 uur. De reünie is bedoeld voor oud-leerlingen, (oud-)medewerkers, (oud-)bestuursleden en ouders van oud-leerlingen. Iedereen kan zich aanmelden via de facebookpagina van De Groene Ring of een mail sturen naar reunie@montessori-groenering.nl.

Team L1 BC Thuve Kampioen

DUIVEN - De lentecompetitie in de vierde klasse is uitstekend verlopen voor BC Thuve L1. Dit team, dat speciaal voor deze lentecompetitie uit de competitie teams drie en vier werd samengesteld, bleek een verrassend sterk team te zijn.

Na zes gewonnen wedstrijden werd het voor de concurrentie haast onmogelijk om de Duivenaren nog in te halen. Na een gelijkspel in Ulft, waar overigens twee invallers in ons team meededen, werd in Duiven de laatste wedstrijd eenvoudig gewonnen waardoor het team zich Lentekampioen 2013-2014 mag noemen! Meer informatie over badminton staat op www.bcthuve.nl.

Verbouwing De Linie 4 voor komst van bieb

DOESBURG - De Linie 4 wordt een levendig centrum voor alle Doesburgers voor informatie, advies en ondersteuning op velerlei gebied. In de maanden mei en juni ondergaat De Linie 4 een flinke metamorfose. Dit heeft te maken met verbouwing die nodig is om de verhuizing van de bibliotheek vanuit de binnenstad naar De Linie 4 mogelijk te maken. In augustus opent de bibliotheek haar deuren op de nieuwe locatie.

Het gebouw ziet er straks van binnen heel anders uit. Een mooi centrum voor informatie, advies en ondersteuning voor jong tot oud, en dat allemaal onder een dak', zegt wethouder Ellen Mulder trots. Alle huidige gebruikers van het pand, zoals de Buurtacademie, welzijnsinstelling Caleidoz en Stichting Thuiszorg Midden-Gelderland (STMG) blijven in het gebouw gevestigd. De bibliotheek heeft het grootste gedeelte van de benedenverdieping in gebruik. STMG verhuist met haar dienstverlening naar de eerste verdieping.

Tijdelijk overlast

Verbouwen betekent ook overlast. Er wordt door alle organisaties alles aan gedaan om de bestaande dienstverlening zoveel mogelijk voort te zetten. Natuurlijk bent u na de verbouwing ook weer van harte welkom om gebruik te maken van de vernieuwde ruimten. Verschillende ruimten zijn te huur als spreekkamer en vergaderruimte, ook zal er een multifunctionele ruimte zijn. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met de Buurtacademie (zie: www.buurtacademiedoesburg.nl)

De gemeente werkt nauw samen met Woonservice IJsselland, de eigenaar van het gebouw, en de vele betrokken organisaties en vrijwilligers om de verbouwing zo goed mogelijk te laten verlopen. Op 12 mei zijn de werkzaamheden begonnen. Bouwbedrijf Claus uit Doesburg voert de werkzaamheden uit. "Bent u ook zo benieuwd hoe het eruit komt te zien? Komt u eens binnenlopen."

Expositie intuïtieve artkaarten Gerda Kuperus in de bieb

ZEVENAAR - In de maand juni exposeert Gerda Kuperus haar encaustic artkaarten in de bibliotheek van Zevenaar. Encaustic art is een eeuwenoude techniek, zeshonderd jaar voor Christus werd het al beoefend.


De nieuwe methode om met bijenwas te schilderen is eenvoudiger. Tegenwoordig wordt encaustic over de hele wereld toegepast en heeft het zijn plek binnen de kunstwereld heroverd. Gerda Kuperus: "Encaustic art is leuk om te doen, iedereen kan deze eenvoudige techniek leren en zo interessante en vaak fascinerende kunst maken. Encaustic art ontwikkelt je creativiteit, het is een ideale bezigheid voor mensen tussen acht en achtentachtig jaar."

Gerda Kuperus is altijd al creatief bezig geweest met onder andere wenskaarten ontwerpen, etsen, keramiek, beeldhouwen en schilderen met acrylverf. In samenwerking met de Volksuniversiteit Zevenaar geeft zij binnenkort workshops over het zelf maken van intuïtieve encaustic artkaarten.

De expositie is te bezichtigen tijdens de openingstijden van de bibliotheek. Gerda Kuperus en de Bibliotheek Liemers nodigen een ieder uit om een kijkje te komen nemen.

Communicantjes sponseren kinderboerderij

PANNERDEN - De Kinderboerderij Pannerden is op initiatief de Stichting Een Dorp waar Pit in zit geplaatst. Deze Kinderboerderij destijds (1993) is daarna als zelfstandige Stichting verder gegaan.

Vrijwilligers hebben al de jaren gezorgd voor het onderhoud van de verblijven en het onderhouden van de groenvoorziening van het parkje. Ook de verzorging van de dieren wordt gedaan door vrijwilligers.

De Kinderboerderij is vrij toegankelijk en je kan de dieren voederen bij de voederplaatsen. Op woensdagmiddag hebben de kinderen de gelegenheid om met een vrijwilliger binnen de omheining de dieren te bekijken en/of te voederen.

Centraal op de kop van de Kinderboerderij staan enkele banken en een speeltoestel (wip paard).

De Communiekantjes van 2014 hebben gespaard voor een goed doel.

Hun keuze is gevallen om een extra speeltoestel te schenken aan de Kinderboerderij. Tijdens de heilige Communiedienst op zondag 25 mei werd de check door de communicanten overhandigd. Het speeltoestel is op woensdagavond 28 mei om half zeven door de communicantjes in gebruik genomen.

Eerste team BC Thuve gepromoveerd

DUIVEN - Het eerste team van badmintonclub BC Thuve uit Duiven bestaande uit de heren Jeroen Abrahams, Sjoerd Polman en Berno Wibbels en de dames Karlijn Abrahams en Cynthia de Bont, zijn na vorig seizoen gedegradeerd uit de vierde divisie weer gepromoveerd naar de vierde divisie.

Afgelopen jaar was er hard gevochten om behoud in de vierde divisie af te dwingen, maar de inspanning mocht niet baten. Dit seizoen uitkomend in de hoofdklasse werd er wel een gunstig resultaat geboekt. Het Duivense team is als beste tweede geplaatste team mee gepromoveerd naar de vierde divisie. De strijd om deze belangrijke plek werd ook pas in de laatste speelronde bereikt. In hun eigen poule waren het drie teams die om deze positie vochten. Terwijl in eerst instantie de koploper onbereikbaar bleek te zijn was het verschil aan het eind slechts zeven wedstrijdpunten.

Aankomend seizoen speelt het eerste team in een leuke poule hier in de regio. De tegenstanders komen uit: twee maal Nijmegen; Arnhem; Winterswijk; Didam; Ulft en Hengelo. Voor het aankomende seizoen is er een wijziging in de team samenstelling. Sjoerd gaat aankomend jaar in het tweede team spelen en Stephanie van Veen komt vanuit het tweede team en gaat de dames versterken.

"Heeft u ook interesse om op dit niveau te spelen, en heeft u ook ervaring op dit niveau en u ziet het als een uitdaging, dan bent u van harte welkom. Wij zijn op zoek naar zowel heren als dames die competitie willen spelen. Kom langs in de sporthal Triominos op maandag vanaf 20.00 tot 22.30 uur of op de woensdag van 21.00 tot 23.00 uur." Meer informatie staat op www.bcthuve.nl.

Slim starten in Doesburg

DOESBURG - Denkt u erover om een eigen bedrijf te starten? Of bent u net voor uzelf begonnen? Dan loopt u waarschijnlijk tegen tal van vragen aan: hoe zit het met belastingen, klantbenadering, marketing, personeel? Tijdens een informatiebijeenkomst op woensdag 11 juni in het stadhuis van Doesburg geven de gemeente en de Kamer van Koophandel volop informatie over IkStartSmart, het succesvolle programma van KvK, gemeenten en provincie.

IkStartSmart ondersteunt mensen die een bedrijf willen beginnen of die maximaal vijf jaar ondernemer zijn. Zij worden begeleid door een coach en diverse adviseurs, kunnen trainingen volgen én komen in contact met andere ondernemers. Onderzoeken hebben bewezen: starters die het IkStartSmart-traject hebben gevolgd, hebben een aanzienlijk grotere kans op succes dan anderen!

Programma
Het programma van de bijeenkomst staat geheel in het teken van de bedrijfsstart: na een welkomstwoord door de gemeente volgt een presentatie over de belangrijkste zaken, die bij het opzetten van een onderneming aan de orde komen. Vervolgens krijgen de bezoekers uitgebreide informatie over het programma IkStartSmart. Ook een deelnemer en een coach zullen hierbij aan het woord komen en over hun ervaringen vertellen. Aansluitend zal het IMK informeren over de BBZ-regeling, de Bijzondere Bijstand voor Zelfstandigen. Na afloop van het officiële programma is er nog volop gelegenheid om te netwerken.

Aanmelden
De Startersbijeenkomst vindt plaats op woensdag 11 juni, vanaf 19.00 uur in het stadshuis in Doesburg. Deelname is kosteloos, aanmelden kan tot 6 juni via e-mail info@ikstartsmart.nl.

Vijf jaar Buurtbemiddeling De Liemers: om trots op te zijn!

LIEMERS - Buurtbemiddeling De Liemers viert donderdag 12 juni haar eerste lustrum. Na het officiële gedeelte zullen de genodigden deelnemen aan het (interactief) programma.

In 2009 is het project gestart met zeventien vrijwilligers, de buurtbemiddelaars. In de afgelopen vijf jaar is Buurtbemiddeling De Liemers uitgegroeid tot een project met gespecialiseerde vrijwilligers en zijn er ruim vierhonderd bewoners uit De Liemers ondersteund bij het oplossen van een probleem met hun buren.

Buurtbemiddelaars proberen daarbij de verschillende partijen met elkaar in gesprek te brengen. Veel conflicten tussen buren blijken opgelost te worden door de andere partij beter te leren begrijpen. De gesprekken zijn vertrouwelijk en de buurtbemiddelaars neutraal, ze hebben geen oordeel over de zaak.

Driekwart van de zaken zijn de afgelopen jaren succesvol afgehandeld, we scoren goed. De grootste verwijzers zijn politie en wooncorporaties. De top van de aard van klachten komt van geluidsoverlast personen/apparatuur en huisdieren, lastig vallen en tuin/grondgeschil. Buurtbemiddeling is sinds 2011 landelijk gecertificeerd en is voor bewoners van de Liemers gratis.

Buurtbemiddeling is een samenwerkingsproject van gemeente Zevenaar, Rijnwaarden, Westervoort, Duiven, Baston wonen, Vrijleve, Vivare, politie en Rijnstad. Inmiddels coördineert Rijnstad ook de Buurtbemiddelingsprojecten in Arnhem en in Rheden, Rozendaal, Doesburg.

Buurtbemiddeling is een goed voorbeeld van burgerparticipatie. Het geeft bewoners mogelijkheden om verantwoordelijkheid te nemen bij conflicten. Buren die ondersteunt zijn door buurtbemiddelaars hebben aanknopingspunten gekregen om zelfstandig hun problemen op te lossen met de eigen verantwoordelijkheid als uitgangspunt.

IVN-excusie Jezuïtenwaay

Foto: Gerrit van Alst

GROESSEN - Zaterdag 7 juni houdt de IVN de Oude IJsselstreek werkgroep De Liemers een excursie door de Jezuïtenwaay bij Groessen. Zien we hier ook nog zwarte Sterns?

Ongetwijfeld horen we diverse andere moerasvogels zoals de rietgors, kleine karekiet en dergelijke. Verder is er aandacht voor de unieke flora in de weilanden en de water- en moerasplanten in de Rijnstrangen. Neem een verrekijker mee en bij regenachtig weer zijn laarzen niet overbodig.

De start is om 10.00 uur vanaf het informatiebord van de Gelderse Poort op de Leuvensedijk in Groessen. Voor informatie kan men bellen met Miep Deen, telefoon 0316 268200. Meer informatie staat op www.ivn.nl/afdeling/de-oude-ijsselstreek.

Word redder bij Reddingsbrigade Rijnwaarden

RIJNWAARDEN - Durf jij het aan? Meld je dan nu aan bij Reddingsbrigade Rijnwaarden!

"Wie zijn we en wat doen we... Reddingsbrigade Rijnwaarden is een zwemvereniging die mensen leert om zichzelf en anderen te redden als zij in het water in nood raken. We zijn ruim dertig jaar geleden opgericht en sindsdien zwemmen we elke vrijdagavond in zwembad De Boskuul in Lobith en hebben al vele honderden kinderen en volwassenen met plezier bij ons gezwommen en hun diploma's behaald."

"Om jezelf en anderen te kunnen redden is het allereerst natuurlijk belangrijk dat je zelf goed kunt zwemmen. Als vereniging starten wij dan ook met aanleren zwemmen volgens de Zwem-ABC methode. Kinderen vanaf ongeveer vier jaar kunnen bij ons leren zwemmen.

Beheers je het Zwem-ABC dan worden de eerste stappen gezet op weg naar redder. Je leert nu eerst hoe je jezelf kunt redden als je in nood komt. Hiervoor werken we aan een goede conditie en leer je handige trucjes om jezelf te redden.

Kun je jezelf redden dan gaan we beginnen met het aanleren hoe je ook andere mensen in nood kunt redden. Je leert hoe je mensen in nood vanaf de kant kunt redden en natuurlijk ook hoe je mensen in het water redt. Hiervoor gebruiken we onder andere reddingsmiddelen als een reddingsklos en werpzak. Mensen in het water red je met behulp van bevrijdingsgrepen en vervoersgrepen.

Na het behalen van deze diploma's kan je je nog verder ontwikkelen als redder. Je wordt dan lifesaver. Met deze diploma's kun je aan de slag als redder aan het strand. Dit kun je dan bijvoorbeeld als betaalde vakantiebaan doen, maar je kunt ook bij een zwembad als badmeester aan de slag."

Informatie inwinnen en aanmelden kan bij Carla Hendriks, telefoon 0316 341871 of kijk op www.facebook.com/ReddingsbrigadeRijnwaarden?ref=ts&fref=ts.

Binnenstad Doesburg vol met Kids Living Statues en studententheater

DOESBURG - Zaterdag 7 juni staat de binnenstad van Doesburg tussen 10:00 en 17:00 uur bol van de activiteiten. Op vele locaties in de binnenstad staan Kids Living Statues opgesteld en bij drie restaurants kunt u van theater genieten opgevoerd door studenten aan de theateropleiding van ArtEZ in Arnhem.

Bij mooi weer vindt de uitvoering buiten op de terrassen plaats van De Waag, De Bonte Hond en De Goede Smaeck en bij minder mooi weer in de restaurants zelf.

De entree is gratis. Op iedere locatie wordt minimaal tweemaal een uniek stuk opgevoerd waarbij interactie met het publiek gezocht wordt. Op de locatie van Lunchroom De Goede Smaeck in de Ooipoortstraat wordt om 15.00 uur en 16.00 uur het stuk De Liefhebber opgevoerd. Waar vindt men het echte drama. Het echte drama is te vinden in het dagelijkse leven. Deze voorstelling duurt dertig minuten.

Bij restaurant de Bonte Hond in de Roggestraat speelt het stuk met de Drie Jonge Meiden, die op onderzoek uitgaan hoe het leven nu echt in elkaar zit. Wat gebeurt er als je de regels loslaat en kunnen we onze eigen etiquette maken? De voorstelling duurt dertig minuten, en de aanvang is 17.00 uur en 18.00 uur.

Bij De Waag zullen elf acteurs een aantal overleden muziekiconen nieuw leven inblazen. Het stuk heet De Nutteloze van de Nacht. De Waag is het ideale decor waar filosofen piekeren en vrienden lustig lallen en waar de drank veelvuldig vloeit en verhalen klinken aan de toog.

Het is een muzikale voorstelling met ingetogen ballades en herkenbare hitjes van artiesten als Johnny Cash, Marilyn Monroe, Peggy Lee, Jim Morrison en nog vele anderen. De voorstelling duurt circa vijftig minuten. Aanvang is om 16.00 en 17.00 uur.

De Kids Living Statues worden beoordeeld door een vakjury, die bestaat uit een aantal professionele Living Statues en grimeurs. Er zijn mooie prijzen te verdienen allen beschikbaar gesteld door lokale ondernemers uit het centrum van Doesburg. De prijsuitreiking is dezelfde dag om 16.30 uur bij Delikasa, Kerkstraat 8.

Informatie over de indeling van de tijden waarop de verschillende voorstellingen in de restaurants worden gespeeld, staan op facebook Doesburg Bruist: https://www.facebook.com/Doesburgbruist en op www.delikasa.nl.

Vernieuwd Glazen Huis weer op de Markt in Zevenaar

ZEVENAAR - Op 13, 14 en 15 juni hebben Favoriet FM en de Lionsclub 'De Liemers' de handen weer ineen geslagen. Dit jaar wordt een geheel vernieuwd Glazen Huis neergezet op de Markt in Zevenaar.

Vandaaruit wordt ononderbroken een marathon-radiouitzending verzorgd onder de naam van Lions Request.

Lions Request betekent voor het vierde jaar een marathon-radio-uitzending waar iedereen een plaatje kan aanvragen voor het goede doel. Burgemeester van Zevenaar Jan de Ruiter opent op vrijdagmiddag om 16.30 uur het spektakel.

Vele artiesten spelen live op het podium naast het Glazen Huis op de Markt te Zevenaar. Tussentijds worden de plaatjes gedraaid van de mensen die deze tegen betaling aanvragen. Huren van zendtijd voor je bedrijf of voor reclameboodschappen kan ook. Dit alles is bedoeld om geld bijeen te krijgen voor de Voedselbank Zevenaar-Rijnwaarden. Zij hebben dringend behoefte aan een koelwagen. Als er nog meer geld binnenkomt, wordt dat besteed aan een koelruimte.

Op zondag staat er ook een podium op het Raadhuisplein waar verschillende sportieve activiteiten plaatsvinden. Wandelvereniging Santa Clara loopt naar Kevelaer, de lopers zich laten sponsoren voor Lions Request. Via de veiling, op de site van Lions Request, kunt u bieden. Er zijn daar verschillende mooie dingen te koop. De gehele opbrengst is voor het goede doel. Meer informatie staat op www.lionsrequest.nl.

Lobith heeft nieuwe koning

LOBITH - Onder meer dan prachtige weersomstandigheden werden afgelopen maandag de schietwedstrijden bij het schuttersgilde Eendracht Maakt Macht in Lobith gehouden.

De volgende schutters werden de gelukkige eigenaar van de felbegeerde prijsmedailles. Er waren ruim vierhonderd schoten nodig.

Dit jaar waren er vier kandidaten: Roy Gerritzen, Dick Breure, Henk Geurts en Robin van der Meijden. Na een spannende strijd lukte het Roy Gerritzen om met het 53e schot de vogel naar beneden te halen. Hij koos zijn vrouw Melanie als koningin.

Nadat het koningszilver was omgehangen werd het nieuwe koningspaar in eenovervolle zaal door de aanwezigen op traditionele wijze verwelkomd.

Fietstocht ZijActief

ZEVENAAR - ZijActief afdeling Zevenaar organiseert voor haar leden een fietstocht voor op woensdag 18 juni.

De tocht gaat richting Arnhem waar een wandeling wordt gemaakt in de historische kelders onder de stad. De kosten zijn vier euro per persoon. Geadviseerd wordt wel een lunchpakket mee te nemen.

Het vertrek is om 09.00 uur vanaf parkeerplaats Lentemorgen.

Maanviering bij Irminsol

WESTERVOORT – Dinsdag 10 juni van 20:00 tot 22:00 ben je welkom bij Irminsol, de Westervoortse organisatie voor Wicca, natuurreligie en spiritualiteit, op Schraaweide 2 in Westervoort voor de Maanviering.

"De maan heeft betrekking op ons gevoelsleven en ons onderbewustzijn. De Maanvieringen versterken je contact daarmee en ondersteunen je in je persoonlijke ontwikkeling. Elke viering heeft een ander thema, dat aansluit op de maanenergie van dat moment. Binnen dit thema doen we een ritueel en een geleide meditatie in de geborgenheid van onze eigen gewijde ruimte. Dit keer gaan we werken rond het thema 'verbinding met jezelf'.

We vragen een bijdrage voor de organisatie, maar je mag zelf bepalen hoeveel. Er is plaats voor maximaal zes personen. Info en aanmelden: www.irminsol.nl, info@irminsol.nl of 06-10633996."

Open tuinenweekend 21 en 22 juni

LIEMERS - Groei en Bloei afdeling Liemers heeft een aantal enthousiaste tuineigenaren in de Liemers benaderd die voor belangstellenden hun poort open willen zetten.

Onderling zijn de tuinen heel verschillend, maar de passie voor tuinieren is in iedere tuin en bij iedere tuineigenaar méér dan aanwezig. Bij enkele tuinen zullen kunstenaars staan, die hun stukken tentoonstellen en ook een imker zal vertellen hoe belangrijk de bijen zijn.

De tuinen zijn geopend op zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur, tenzij anders vermeld: 1. Geert en Trees Wijtten, Lijkweg 17, Groessen; 2. George Aaldering, Achtergaardsestraat 10, Groessen; 3. Herman en Ellen Harreveld, Elzendreef 17, Duiven; 4. John en Henriëtte Doorakkers, Onder de Linden 50, Zevenaar; 5. Willy en Bets Gunsing, Schievestraat 20, Zevenaar; 6. Jozef en Toos Schuurman, Schievestraat 19, Zevenaar; 7. Angelien en Eddy Giesbers, Rosandeweg 12, Zevenaar.

Alleen zaterdag open: 8. Frans en Marjolein Brugman, Rijnstraat 11, Pannerden.

Alleen zondag open 9. Iet van Meer, Kwartiersdijk 10, Babberich; 10. Paul Bloemberg, Babberichseweg 31, Zevenaar.

Alleen zaterdag open: 11. Jelle Grintjes, 's Gravenwaardsedijk 84, Tolkamer; 12. Marcel en Ine Stuijt, Eltenseweg 3, Lobith; 13. Harmen en Carla Peters, Eltenseweg 1, Lobith.

Alleeen zaterdag open: 14. Hans en Marjo de Jager, de Kilder 67, Doesburg.

Alleen zondag open: 15. Wim en Alie Bosveld, Geerhuizen 7, Doesburg; 16. Paul en Carla Aukes, Doesburgseweg 9, Didam.

Het volledige programma met de omschrijving van de tuinen kunt u vinden op www.liemers.groei.nl onder het tabblad Activiteiten & Actueel.

Dubbelconcert van muziekverenigingen De Club Didam en Musikverein Malterdingen

DIDAM - Muziekvereniging De Club uit Didam en Musikverein Malterdingen zullen in het weekend van 14 en 15 juni twee dubbelconcerten verzorgen. In 2012 maakte De Club een concertreis naar Malterdingen. De Musikverein uit Malterdingen (bei Freiburg) brengt nu een tegenbezoek.

Bij beide verenigingen spat het enthousiasme voor het muziekmaken ervan af. Zowel bij De Club als bij Malterdingen speelt veel jeugd mee. Het concert op 14 juni begint om 12.30 uur op het Zaanse Plein in het Openluchtmuseum en is voor bezoekers gratis toegankelijk.

Op 15 juni is er om 11.00 uur een concert bij Jan & Jan in Didam. Het programma zal bestaan uit gevarieerde muziek in allerlei populaire stijlen. Zo speelt Malterdingen muziek van de Blues Brothers en uit de James Bond-film Skyfall. De Club speelt Latin met de 2nd Suite van Reed, het bekende Riverdance en een Nederlandsche Medley met verrassende herkenbare liedjes uit de jaren '70. De entree bedraagt drie euro vijftig.

Musikverein Malterdingen. Jong van hart, maar met bewaard gebleven tradities. Zo omschrijft Musikverein Malterdingen zichzelf. De doelstelling is te zorgen voor blaasmuziek op niveau, een fijn verenigingsleven en het verrijken van het culturele aanbod in het dorp Malterdingen. Met 52 leden in het harmonie-orkest en 58 leerlingen in het jeugdorkest houdt de muziekvereniging regelmatig repetitieavonden en concerten en neemt deel aan wereldlijke en kerkelijke festiviteiten op cultureel gebied.

Muziekvereniging De Club Didam. De Club een actieve muziekvereniging met meer dan honderd leden en bestaat uit een harmonieorkest waarin circa zeventig muzikanten spelen, leerlingenorkest Step-Up en een tamboergroep. Meer informatie staat op www.declub.org.

Theatergroep IJsbloemen

ZEVENAAR - Theatergroep IJsbloemen uit Zevenaar laat op zaterdagavond 14 juni tijdens het Open Podium in Muziekcafe De Lantaern de eerste drie scènes zien van hun bijzondere theatervoorstelling 'Schaduwen' van Martine Faber over de taalstoornis Afasie. Het Open Podium begint om 21.00 uur.

Theatergroep IJsbloemen is een initiatief van de Babberichse regisseur Jannie Oudendijk. Zij heeft spelers en speelsters om zich heen verzameld uit diverse bestaande toneelgroepen die wel een uitstapje wilde maken naar een nieuwe initiatief.

Samen met violiste Symone Boerstoel en technicus Luuk Wanders zijn zij hard aan het werk om van 'Schaduwen' een prachtige voorstelling te maken.

'Schaduwen' gaat over de actrice Maria. Na een beroerte is zij eenzijdig verlamd en kampt met de taalstoornis afasie.

Om haar moeder uit haar depressieve isolement te halen vraagt dochter Ellen de ex-man van Maria om hulp. Samen herleven ze belangrijke momenten uit hun leven en bloeit de liefde weer op. Toch is het juist liefde die er voor zorgt dat Maria een drastisch besluit neemt.

In 'Schaduwen' wordt het contrast tussen de rijke gedachtewereld en de trivialiteit van de mogelijke gesprekken duidelijk. Omdat Maria alleen het woord schaduwen kan zeggen verwoorden twee jongere alterego's Maria's gedachten.

De hele voorstelling is te zien op 26 en 27 september in Het Musiater.

Sofía Carbajo exposeert in Doesburg

DOESBURG - Vanaf 4 juni exposeert de Didamse, van origine Argentijnse, Sofia Carbajo haar werk bij Boekhandel Stein in Doesburg. Sofia's aquarellen zijn geinspireerd door haar verblijf in en reizen naar landen over de hele wereld. Gebouwen, deuren, boten, markten en mensen: alles kan een onderwerp zijn in de schilderijen, die zich kenmerken door een heel eigen, kleurrijke en figuratieve stijl.

Sofia leerde tekenen en schilderen van haar moeder in Buenos Aires. Ze heeft verscheidene kunst diplomas gehaald en workshops gevolgd, onder andere bij de prestigieuze Triveni Gallery in Nieuw Delhi (India). Vanaf 2000, toen ze in Haiti woonde, is ze serieus bezig met aquareleren. "Je kunt op twee manieren naar Haiti kijken", zegt Sofia, "je kunt het grauwe en sombere zien, van één van de armste landen van de wereld, of je kunt de kleuren opmerken, van de markten, de mensen. Dat laatste heeft mij geweldig geinspireerd."

Kleur is ook overvloedig aanwezig in haar werk uit China, India en Indonesie, landen waar ze gewoond heeft, en in de schilderijen gebaseerd op reizen in Vietnam, Somalie en Guatemala. "Al die mensen, al die culturen, maken enorme indruk op me. Door goed te observeren heb ik geleerd de gebruiken van andere volken te waarderen, iets dat belangrijk was in mijn internationaal-georienteerde leven. En dan is het maar een kleine stap naar het afbeelden ervan met waterverf op papier."

De expositie is bij Stein Boeken, Gasthuisstraat 16, Doesburg. Geopend op woensdag-zaterdag 11:00 – 17:00, zondag 12:00 – 17:00 uur.

Veel activiteiten op Molenweekend Giesbeek

GIESBEEK - Traditioneel wordt in Giesbeek rond pinksteren het Molenweekend georganiseerd. Dit leuke en gewaardeerde evenement rond de Giesbeekse molen wordt georganiseerd door drum- en showfanfare Red & Black.

Tweede Pinksterdag 9 juni is er weer een grote jaarmarkt met meer dan honderd standhouders. Deze jaarmarkt (aanvang 10.00 uur) is in de loop der jaren uitgegroeid tot één van de gezelligste uit de regio.

Op het Molenplein zal DJ-Calypso de bezoekers vermaken met gevarieerde en leuke muziek. En op het Dorpsplein zal de band Time4Music 's middags livemuziek ten gehore brengen met hits van vroeger en nu.

Rommel- en snuffelmarkt

Op het Molenplein en Dorpsplein is een rommelmarkt opgesteld waarbij de liefhebbers van tweedehands artikelen lekker kunnen snuffelen. Ook particulieren kunnen een kraam of grondplaats huren via telefoonnummer: 06 51832211.

In de middag is er op het Molenplein een Amerikaanse verkoop waarbij allerlei spullen zoals antiek, kunst en curiosa per opbod worden verkocht.

Liemers Got Talent

In de middag is er voor de jeugd 'Liemers Got Talent'. Kun jij iets leuks op het gebied van zang, dans, muziek en/of gewoon een kunstje? Geef je dan op en misschien win je een leuke prijs! Voor informatie en aanmelden: telefoonnummer (0313) 630144. Ook de jeugd van buiten Giesbeek is welkom.

Entertainer DJ-Henry zal zondagavond eerste pinksterdag 8 juni om 20.00 uur op het Molenplein met zijn muziekkeuze een gevarieerd optreden verzorgen.

Alle informatie staat op www.molenweekendgiesbeek.nl.

Bijlandrit De Wipsingel

RIJNWAARDEN - Op zondag 25 mei hadden de leden van menvereniging 'De Wipsingel' een prachtige tocht uitgezet. Dankzij de nieuwe eigenaren Frank Cornielje en Ties van Wijk werd deze tocht voor een groot gedeelte door het prachtige gebied van watersportcentrum 'De Bijland' gereden.

Onder een stralende zon en met als gast wethouder Belinda Elfrink van Gemeente Rijnwaarden konden de deelnemers genieten van een geweldige rit door een afwisselend landschap met de unieke vergezichten die dit rivierengebied zo kenmerkt.

Inzameling zomerspeelgoed voedselbank Andreaskerk

ZEVENAAR - Op zondag 15 juni vindt in de Andreaskerk te Zevenaar om 9.30 uur een familieviering plaats. De viering wordt voorgegaan door pater Remmers en Stella Maris zorgt voor de muzikale omlijsting. Het thema van de viering is 'Onderweg' wat ook te maken heeft met de vakantie die eraan komt.

Er wordt een inzameling gehouden van nieuw zomerspeelgoed, bedoeld voor de kinderen van de gezinnen die gebruik moeten maken van de voedselbank. Met een klein zomers cadeautje willen we deze kinderen aan het begin van de zomervakantie graag in het zonnetje zetten. Iedereen wordt uitgenodigd een kleinigheid mee te brengen.

Meer informatie geeft Yvonne Korthaus (y.korthaus@planet.nl / 0316 341030) van de werkgroep familievieringen Andreaskerk Zevenaar.

College steunt voorstel van Doesburgse ondernemers

DOESBURG - Het college is in principe bereid medewerking te verlenen aan het instellen van een Ondernemersfonds in Doesburg. Dit naar aanleiding van een verzoek van de Doesburgse Ondernemers Vereniging (DOV).

Het instellen van dit fonds moet leiden tot een betere verdeling van de kosten voor promotionele activiteiten onder alle ondernemers in de binnenstad. Die kosten worden nu alleen gedragen door de leden van DOV.

Het ondernemersfonds past binnen de ontwikkelingen die het college voor ogen heeft met de uitvoering van het economisch beleidsplan. Vitalisering van de binnenstad is een van de speerpunten. Het college wil nadrukkelijk samen met de ondernemers hierin optrekken.

Aanleiding voor het verzoek van DOV is tweeledig. Enerzijds draait iets meer dan de helft van de ondernemers in de binnenstad op voor de kosten van promotionele activiteiten; namelijk de leden van DOV. De activiteiten komen alle ondernemers ten goede, maar het stijgende aantal freeriders (niet-leden) bedreigt de uitvoering van de activiteiten.

Anderzijds staan ondernemersverenigingen voor de uitdaging om het bestuurlijke werk te professionaliseren. De inzet van vrijwilligers vormt vaak een (te) smalle basis. Met een ondernemersfonds gevoed door bijdragen van alle ondernemers uit de binnenstad ontstaat een groter netwerk, waarmee een professionaliseringsslag desgewenst makkelijker te maken is.

Vervolg

De steun van het college is een eerste stap op weg naar het ondernemersfonds. DOV gaat een raadplegend referendum organiseren om voldoende draagvlak voor de invoering van reclamebelasting aan te tonen. Het college wacht de uitkomst van het referendum af. Als er voldoende draagvlak aanwezig, gaat het college op aangeven van de DOV een voorstel voor de raad verder uitwerken. Hierin wordt dan onder meer ingegaan op de toekomstige organisatie, die het fonds moet gaan beheren. De gemeenteraad heeft hierin uiteindelijk het laatste woord.

Schieten en darten bij De-Roos

Op de foto de jeugdige schutters met hun prijzen. Helemaal links staat de jeugdkoning Diego Derksen. In het midden kampioen Michael Beer.

LIEMERS - Op woensdag 28 mei hebben de jeugdschutters van De-Roos het schietseizoen met een gezellig samenzijn afgesloten. Op deze avond was ook het koningsschieten wat na een spannende strijd werd gewonnen door Diego Derksen, die zich dan ook voor een jaar jeugdkoning mag noemen. De medaille werd hem door de voorzitter Theo Berendsen omgehangen.

Ook konden de jeugdige schutters nog attractie schieten en genieten van hapjes en drankjes, wat ook gold voor de aanwezige ouders.

De eindstand was bekend en kon de voorzitter over gaan tot de prijsuitreiking. Op de eerste plaats is geëindigd Michael Beer gevolgd door Max Brugman en op de derde plaats Cachella Flisijn die met één punt verschil Tijmen Berends voorbleef.

De vijfde plaats was voor Dave Flisijn en de zesde plaats was voor Felix Brugman en de zevende was voor Kylian Holtkamp en de rij wordt gesloten door Diego Derksen die maar een halve competitie heeft geschoten.

Het was een leuke maar ook en spannende competitie en de voorzitter hoopt de schutters op de tweede vrijdag van september weer te zien.

Inschrijving 'Wauw wat een talent in Concert'

Ronny Arends roept muzikaal talent op zich nu aan te melden voor 'Wauw wat een talent in Concert')

WESTERVOORT - Wil jij jouw muzikale talent laten horen (zangers, bandjes, deejays, pianisten, violisten, trompettisten et cetera) waarbij je begeleid wordt door een live bigband met professioneel licht en geluid? Schrijf je dan nu in voor 'Wauw wat een talent in Concert'!

Voor op 22 november organiseert de Westfort Bigband uit Westervoort (gevormd uit de fanfare OBK) dit grootse muziekevenement in Kulturhus De Nieuwhof in Westervoort. De voorrondes hiervoor zijn op zondag 29 juni en zondag 31 augustus.

Dit concert komt voort uit 'De Vonk van Westervoort' waar Ronny Arends (voorzitter van fanfare OBK) het idee inzond om muzikaal talent uit Westervoort en omgeving een podium te bieden zich voor een groot publiek te laten horen onder begeleiding van een live orkest. Het uit te voeren nummer van de talenten zal speciaal voor deze bigband worden gearrangeerd. Arends won met deze ideeënwedstrijd tienduizend euro om dit muziekspektakel te gaan organiseren.

"Het is leuk om zelf muziek te maken op je zolderkamer, maar nu kun je als muzikant, zanger of deejay de kans aangrijpen om dit aan een groot publiek te laten horen", aldus Arends.

November lijkt nog ver weg, maar er moeten veel arrangementen geschreven worden voor diegenen die tot de eindshow doordringen. Vandaar deze vroege voorrondes in juni en augustus. Arends roept talenten op zich nu al aan te melden voor deze voorrondes van 'Wauw wat een talent in Concert'. Dit kan door een mail te sturen naar info@obk-westervoort.nl waarin je aangeeft wat je wilt gaan doen. Hierna neemt de organisatie contact met je op voor het inplannen van één van de voorrondes. Meer informatie staat op de facebookpagina van de Westfort Bigband.

Geïnspireerd door historische voorbeelden

ANGERLO - Dit jaar is het tien jaar geleden dat Ine de laak, docent beeldende kunst en vormgeving, diverse groepen volwassenen lesgeeft in tekenen en schilderen. Een goed moment om buitenstaanders te laten zien waartoe deze cursisten in staat zijn. Hiervoor is een speciale expositie 'de Groote opdracht' georganiseerd in de Galluskerk in Angerlo.

De expositie is op zaterdag en zondagmiddag geopend van 14.00 tot 16.00 uur. Tijdens deze weekenden zijn enkele cursisten en de docente aanwezig om de bezoeker van informatie te voorzien.

'de Groote Opdracht'

Ter voorbereiding op de tentoonstelling kregen de cursisten een bijzondere opdracht, genaamd 'de Groote Opdracht'. Het doel was om een remake van bestaande schilderijen te maken. Een historisch werk van een oude meester, maar ook recentere schilderijen vormden vaak een bron van inspiratie. Uit een bestaand schilderij werden enkele delen geselecteerd en afzonderlijk uitgewerkt tot nieuwe doeken in een eigen manier of in een bepaalde stijl. Door de mix van kunststijlen en vaardigheden, is er voor iedereen die van kunst houdt wat interessants te zien. Voor verdere informatie over de cursussen kun je contact opnemen met Ine de Laak telefoon 06 10737305 (h.laak@upcmail.nl).

Een ieder wordt uitgenodigd om te komen genieten en te ervaren hoe kunst leeft! De expositie is in de Galluskerk, Dorpsstraat 31 Angerlo.

Records Didam op Stelten gesneuveld

DIDAM - Voor de 37e keer werd Didam op Stelten georganiseerd, met op 31 mei sportieve activiteiten en op 1 juni de sfeermarkt in het centrum van Didam. Dit keer was het thema 'Puur Diem'. Streekproducten uit Didam en omgeving in de Raadhuisstraat en in Meulenvelden een expositie van regionale kunstenaars. Er werden diverse records gebroken.

Het aantal bezoekers wordt geschat op een recordaantal van 15.000. Op zaterdagavond werd het record hardlopen tijdens de Didamse Torenloop gebroken door Edwin Wissema. Op zondag liepen 158 mensen mee op stelten, dat waren er vorig jaar 121. Er zijn nog nooit zoveel winkels open geweest en er stonden liefst negentig marktkramen. De Oldtimertoertocht kon meer dan tachtig teams inschrijven.

De nieuwe activiteiten waren een groot succes. Op zaterdagavond voerden acteuracrobaten een wervelende dans op tegen de toren van de Mariakerk. Met salto's en reuzensprongen werd gestalte gegeven aan het verhaal van Quasimodo.

De Diemse Hobbykok en de Outdoorbakerman maakten op zondag 'Diemse Happa's' met de streekproducten die op de markt werden verkocht. De Aspergecappuccino, Lankhorstboswos met brandnetelsaus en omelet alderbastend werden gretig geproefd.

Bij de Diemse Toren Classic reden alleen auto's van voor 1977 mee. De deelnemers hadden de keus tussen een toertocht van 75 of een rally van 150 kilometer. 's-Middags was de finish in de markthal en werden de bijzondere oldtimers door het publiek bewonderd.

Op diverse plaatsen in het centrum konden mensen op terrassen van live muziek, een drankje en een hapje genieten.

Op www.didamopstelten.nl staan de laatste foto's, uitslagen en de ervaringen van de koks.

Mantelzorgsalon 'Bewegen zonder te vallen'

ZEVENAAR - Als mantelzorger kun je in de situatie raken dat je steeds meer tilmomenten krijgt bij de verzorging van degene met wie je een persoonlijke band hebt. Mogelijk met bijkomende zorgen over de mobiliteit van deze persoon.

De komende mantelzorgsalon op dinsdagavond 10 juni besteedt aandacht aan valpreventie en tiltechnieken. Els Mensink en Anouk Visser beiden als fysiotherapeut gespecialiseerd in het behandelen van ouderen met meervoudige gezondheidsproblemen, verzorgen deze interactieve avond. U kunt leren hoe u anderen verplaatst of tilt zonder daarbij zelf overbelast te raken. Daarnaast geven zij u tips wat te doen om het risico op vallen te verkleinen. De mantelzorgsalon begint om 19.30 en duurt tot 21.30 uur, locatie Caleidoz Hooge Bongert 3 in Zevenaar. Neem voor meer informatie over mantelzorg contact op met Marrie Boshuis, consulent mantelzorg. U kunt uzelf aanmelden voor de salon tot 8 juni bij de receptie in de Hooge Bongert, per email m.boshuis@caleidoz.nl of tel. 06 20635563.

Opening dierenartspraktijk

LIEMERS - Zaterdag 17 mei heeft burgemeester De Lange Dierenartspraktijk 't Holland officieel geopend. Eigenaar Egbert Oenema heeft bewust gekozen om de meest duurzame dierenartsenpraktijk van Nederland te realiseren. Het dak ligt vol met zonnepanelen en in de grond zit een diepteboring waardoor er een warmtebron ontstaat. Hierdoor is zijn huisvesting geheel zelfvoorzienend in zijn energie.

Het laat goed zien wat jonge lokale ondernemers in een kort tijdsbestek kunnen realiseren wanneer ze elkaar vinden. Rob Mans van Mans bouw: Doordat Egbert weloverwogen koos voor een bouwteam constructie en zelf de bouwpartners kon invullen is het totale project kwalitatief hoogstaand gebleven binnen budget.

Betaalbare dierenzorg voor iedereen is de visie van Egbert Oenema. "Meer mensen kunnen helpen, omdat er iets met hun dier is"

Aanwinst voor de wijk

De burgemeester benoemde in zijn toespraak dat het pand in zijn opzet een echte aanwinst is als entree voor de wijk de Nieuweling. Tevens is het mogelijk een stimulans voor andere ondernemers om te ontwikkelen op het bedrijventerrein aan de Spoorallee.

Al met al was het een geslaagde opening. Na een kijkje in het gebouw met zijn strakke afwerking was er een programma met activiteiten buiten in het omliggende park voor jong en oud.

Feestelijke opening van Carwash De Liemers door burgemeester Jan De Ruiter

Foto Luc Hendriks Image and More Fotografie)

ZEVENAAR - Op zaterdag 24 mei heeft burgemeester Jan de Ruiter met het doorknippen van het lint, Carwash De Liemers in Zevenaar officieel geopend.

Het was een feestelijke happening waarbij gast- en ceremoniespreker Hans Jansen van Favoriet FM de gasten namens het team van Carwash De Liemers ontving, en daarnaast de burgervader introduceerde voor de officiële handeling, zoals op de foto is te zien.

Ook werd de inwendige mens op een plezierige wijze verzorgd door de mensen van 't Centrum uit Babberich welke met een mobiele cateringwagen aanwezig waren om de meest heerlijke hapjes en drankjes aan te bieden aan de genodigden.

Tevens kregen de gasten de mogelijkheid tot een rondleiding binnen de carwash waarbij al snel duidelijk werd dat Carwash De Liemers veel meer is dan alleen maar een wasstraat met meerdere wasprogramma's, die zijn afgestemd op een ieder zijn budget. Er is ook de mogelijkheid de trouwe vierwieler compleet te laten reinigen van binnen en te laten poetsen aan de buitenkant, zodat uw auto er optimaal bij zal staan.

Carwash De Liemers blijkt een echte aanwinst in de Liemerse regio te zijn waar u uw auto op vakkundige wijze kunt laten reinigen. Of het nu gaat om een goede wasbeurt, of voor de verzorging van het complete interieur van uw auto, bij Carwash De Liemers bent u gegarandeerd aan het juiste adres.

Carwash De Liemers is gevestigd aan de Doesburgseweg 8 in Zevenaar.

Bodywear Superstore in Westervoort

WESTERVOORT- Laura Versteeg heeft met haar bedrijf Bodywear Superstore intrek genomen in een bedrijfspand op industrieterrein 't Ambacht in Westervoort, achter het Tinq tankstation.

Vanuit een groothandel die al zestig jaar bestaat is deze unieke superstore stand gekomen. Samen met een enorme kennis op het gebied van ondermode is er een jarenlange wens in vervulling gegaan met het openen van Bodywear Superstore.

Waar de zorg voor de consument voorop staat, met paskamers, voldoende plek voor de auto voor de deur en waar ook de moderne man zich prima op zijn gemak voelt. Met een krantje, gratis wifi en voldoende mannenshorts is ook aan de echtgenoot gedacht. In de winkel ziet u geen overjarige outlet-producten maar alle grote topmerken waar u nooit te veel voor betaalt!

Naast de winkel zal er vanuit het pand ook de verkoop en verzending voor veel grote en bekende webshops plaatsvinden. Zusteronderneming SkinFashion verzorgt al jaar en dag het reilen en zeilen van veel webshops in het land. Daarnaast zullen er vanuit de organisatie via ladiespartythuis.nl diverse lingerieparty's worden gepland door het hele land. Deze trend is enorm in opkomst, hiervoor zoekt Ladies Party's Thuis nog consulentes!

Vanaf 14 juni zal de grote opening plaatsvinden, waarbij er in de openingsweek twintig procent korting zal worden gegeven op gehele assortiment. Daarnaast krijgt iedere klant bij besteding vanaf vijfentwintig euro een leuke boxershort! Op de openingsdag komt Mario's gratis ijsjes scheppen en zal er genoeg te doen zijn onder het genot van een hapje en een drankje. Kom dus zeker even deze winkel bekijken!

Bodywear Superstore, Het Hazeland 2 , Westervoort; telefoon: 026 7370298; www.bodywearsuperstore.nl.

Gratis 'oranje' schmink of tattoo bij De Wyborgh

WESTERVOORT - 13, 18 en 23 juni speelt Nederland de voetbalwedstrijden in de poulefase van het WK. Heel Nederland zal met spanning ons elftal aanmoedigen.

Op deze dagen kan het winkelend publiek van De Wyborgh (vanaf 14.00 uur) gratis een 'oranje' schminkdesign of glittertattoo laten zetten bij 'Oranjegirl' Marlies. Vlinders, prinsessen en leeuwen, kinderen kunnen uit alles kiezen maar alles wordt uiteraard uitgevoerd met veel oranje schmink. Echte voetbaldesigns kan natuurlijk ook. De glitter tattoos hebben helemaal een voetbalthema. Een glitter tattoo blijft ook nog eens een week zitten.

Winkeliers van Winkelcentrum De Wyborgh moedigen natuurlijk ook het elftal aan, door u diverse originele 'oranje' produkten in de verkoop aan te bieden. Tevens wordt het gehele winkelcentrum versierd met oranje ballonnenbogen. Om in de oranjestemming te komen is een bezoek aan het gezellige winkelcentrum van Westervoort dus een must!

Dienstverlening Yarden & van Haften Uitvaartzorg stijgt naar een fraai cijfer: 9,3

LIEMERS - Yarden & van Haften uitvaartzorg werkt volgens het Keurmerk Uitvaartzorg, een landelijk keurmerk dat er op toeziet dat uitvaartondernemingen volgens de zes zekerheden van het Keurmerk Uitvaartzorg werken. Hieronder staat in het kort uitgelegd op welke zes zekerheden er getoetst wordt en waar nabestaanden op mogen rekenen.

Een extern bedrijf voert voor Yarden & van Haften uitvaartzorg iedere maand een klanttevredenheidsonderzoek uit. Vier keer per jaar maken wij dit rapportcijfer bekend, hoe 'onze'nabestaanden de dienstverlening hebben beoordeeld. Óók het eerste kwartaal van 2014 is onze dienstverlening met een 9+ beoordeeld, namelijk met een 9,3.

Heldere afspraken over uitvoering. De uitvaartverzorger legt alle gemaakt afspraken schriftelijk vast. Ook wanneer deze later wijzigen. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Transparante kostenbegroting. Ook de gemaakte prijsafspraken legt de uitvaartondernemer schriftelijk vast.

Goede organisatie van de uitvaart. De uitvaartverzorger garandeert een correcte uitvoering van de uitvaart van begin tot eind. En stelt voor elke uitvaart een uitgebreid dossier samen.

Bekwaam personeel. Het personeel van de uitvaartverzorger is gekwalificeerd. Een uitvaartleider moet tenminste vijfentwintig uitvaarten per jaar geregeld en/of uitgevoerd hebben in de laatste twee jaar. Zo kunt u erop vertrouwen dat uw uitvaart in goede handen is.

Doelmatige klachtenafhandeling. De uitvaartverzorger hanteert een adequate klachtenafhandelingsprocedure.

Klanttevredenheidsonderzoek. Iedere Keurmerkhouder voert elk jaar een klanttevredenheidsonderzoek uit. Op basis van de resultaten van dit onderzoek past de uitvaartverzorger waar nodig de dienstverlening aan.

Bij een overlijden is het dus verstandig om te kijken naar een uitvaartonderneming welke volgens het Keurmerk Uitvaartzorg werkt.

Yarden & van Haften Uitvaartzorg; Telefoon 0316 344069; www.yarden-vanhaften.nl.

'Pap, breng je ons vannacht naar Schiphol?'

LIEMERS – We kennen het allemaal: een fijne vliegvakantie geboekt, koffers gepakt en dan de vraag: wie brengt ons naar het vliegveld? Er is altijd wel iemand, die ervoor gestrikt kan worden: broerlief, vader of vriend... Natuurlijk kun je met eigen auto of trein gaan. Er is een alternatief: de taxi!

Zeg zelf: doen we niet een onredelijk beroep op familie of vrienden? Stel je vliegtuig vertrekt 's avonds laat, de chauffeur moet wel fris achter het stuur zitten. Gezellig een feestje op die avond moet hij zich ontzeggen. En wat te denken van de autorit terug, die veelal alleen nog moet worden gemaakt. Als vakantiegasten zijn we dan al wel keurig afgezet, maar sjouwen wel met de koffers naar de juiste ingang een paar honderd meter verderop. Nee, het kan anders: een taxi bestellen, die je thuis ophaalt, zorgt dat de koffers worden ingeladen en jij draait slechts de huissleutel om en je vakantie is begonnen! Op het vliegveld word je bij de juiste ingang afgezet. Je stapt bij wijze van spreken zo het vliegtuig in. Je hoeft je nergens zorgen om te maken!

Terug van vakantie? Op het Meetingpoint word je opgewacht, de koffers worden ingeladen en je wordt rechtstreeks thuisgebracht!

Misschien duur? Denk dan eens, dat je de prijs deelt met jouw medevakantiegast(en). Reken eens uit wat de autobrandstof voor vier keer (tweemaal retour) de familie of vrienden kost! Eigen vervoer? Op de hoogte van de parkeertarieven? De trein? Heb jij een station voor jouw deur en hoe vaak moet je dan overstappen? Daarom wordt steeds vaker gekozen voor de taxi: misschien ietsjes duurder, maar zeker relaxt en comfortabel!

Trip Taxi Didam heeft speciaal vliegveldvervoer tegen de scherpste prijzen in de regio. Trip Taxi Didam is gevestigd aan Spoorstraat 34 in Didam, telefoon (0316) 240026; www.triptaxididam.nl.

Open dag & inspiratiefair bij natuurbegraafplaats Heidepol in Arnhem

ARNHEM - Voor op zaterdag 21 juni van 11:00 tot 16:00 uur organiseert natuurbegraafplaats Heidepol een open dag en inspiratiefair. Tijdens deze open dag kunt u op bijzondere wijze kennis maken met Heidepol en natuurbegraven.

Heidepol is gelegen op een prachtige locatie tussen Arnhem en Ede, nabij Nationaal Park de Hoge Veluwe. Verscholen tussen de bossen, weg van de dagelijkse drukte. Natuurbegraven is in Nederland relatief nieuw. Anders dan op een reguliere begraafplaats wordt een laatste rustplaats hier vanzelf weer onderdeel van de natuur. Een houten gedenkteken markeert het graf. Hierdoor blijft de natuurlijke omgeving behouden en merk je nauwelijks dat je je op een begraafplaats begeeft. Door het eeuwigdurend grafrecht zijn er voor nabestaanden geen zorgen meer voor de toekomst.

Naast de belangrijke functie van een begraafplaats, is Heidepol een openbaar natuurgebied. Er wordt veel aandacht besteed aan de ontwikkeling van de natuur. Zo worden de velden verschraald, waardoor heide op den duur weer volop zal bloeien. Uiteindelijk zal natuurbegraafplaats Heidepol als natuurgebied blijven bestaan voor de volgende generaties.

"Wilt u de schoonheid van deze bijzondere plek zelf ervaren? Kom dan op zaterdag 21 juni tussen 11:00 en 16:00 uur naar onze open dag en inspiratiefair. Er zijn diverse stands waar onder andere prachtige bloemsierkunst, herinneringssieraden en uitvaartfotografie worden getoond. U kunt in alle rust rondwandelen over de natuurbegraafplaats. Er zijn gidsen aanwezig om u rond te leiden. Er wordt muziek gespeeld in de open lucht en u kunt genieten van een kopje koffie of thee en iets lekkers. Kijk voor meer informatie op onze website www.heidepol.nl/opendag."

Natuurbegraafplaats Heidepol, Harderwijkerweg 37 Arnhem; telefoon 026 711 22 10; www.heidepol.nl/opendag vraag@heidepol.nl.

Geniet 'n bijzondere vakantie in Hongarije

Waar gaan we dit jaar naar toe op vakantie? Overweeg eens naar Hongarije te gaan! Een vriendelijk land met veel natuur, rust en zon! Ook het land van de thermaalbaden! En goedkoper dan je denkt!

Hongarije kent de charme van kleine dorpen, glooiende heuvels en fluitende vogels. Hongarije is een ideaal vakantie-oord voor de veertig- en vijftigplusser, die rust, natuur en cultuur zoekt. Maar een gezin met kinderen kan het er eveneens uitstekend naar z'n zin hebben! In het zuidwesten van Hongarije zijn fraaie, comfortabele vakantiewoningen te huur. Gewoon in een gezellig dorpje waar de bewoners je nog vriendelijk groeten.

Ontbijten op de veranda, boodschappen doen in het stadje verderop, om eenmaal terug te genieten van de vele zonuren waar de streek mee is gezegend. Of onder de notenboom in alle rust je favoriete boek lezen. 's Avonds spelletjes doen of toch nog even naat Late Night of Knevel en Van de Brink kijken... het is maar een voorstel. Of lekker je culinair laten verwennen met de kookkunst van Anne, (Nederlands sprekend!) die ook diverse workshops en uitstapjes organiseert!

Het dorp grenst aan een groot natuurgebied, waar je dagen kunt wandelen. En uren kunt vissen in de vijver. Hongarije staat bovendien bekend om de thermaalbaden: een weldaad voor lichaam en geest! Wie wil dit niet meegemaakt hebben? En (leuk voor de kinderen!) ook in deze regio: 's lands grootste zwempretpark, waar de jeugd zich dag in, dag uit kan vermaken. Overigens hebben de vakantiehuisjes ook een eigen zomerzwembad; dat maakt een vakantie voor kinderen én ouders compleet!

Cultuur opsnuiven? Er zijn in de omgeving interessante steden zoals Kaposvár en Pecs, Cultureel Hoofdstad van Europa. Daar is elk jaar van alles te beleven. Net als in Budapest, ideaal voor een dagtocht (of langer).

De comfortabele huisjes zijn te huur vanaf driehonderd euro per week. Meer weten? Ga dan eens naar www.holthuisjes.nl of www.ruandolux.moonfruit.com of bel 0036 73454085; e-mail: holthuis@euronet.nl.

Ben Lamers meubelen tweede pinksterdag geopend

LOBITH - Ben Lamers Meubelen op maat, aan de industrieweg in Lobith blijft ook na meer dan dertig jaar in beweging. Dat Ben al jaren een begrip is in de regio, met betrekking tot vervaardigen van elk gewenst meubel op maat uit eigen meubelmakerij, is inmiddels bij iedereen wel bekend. Op tweede pinksterdag is de zaak geopend van 11.00 tot 17.00 uur.

'Kamer en Suite' en 'Keukenhoekbanken'. In de sfeervolle showroom kon men altijd al kennis maken met vele mogelijkheden op het gebied van tv-meubels, tafels en kasten. Veel succes heeft hij met de betaalbare mogelijkheden op het gebied van de 'Kamer en Suite' en de 'Keukenhoekbank'. Wat altijd weer een verassend resultaat oplevert.

Nu ook betaalbare meubels 'Outlet'. Vanwege de grote oppervlakte die Ben tot zijn beschikking heeft aan de Industrieweg 8, is besloten om de gehele bovenverdieping in te richten als 'Outlet. Er is een grote keuze aan allerhand meubilair. Bijna alles van de welbekende kwaliteit uit de eigen meubelmakerij. Uiteraard is er niets veranderd aan de gemoedelijke, ongedwongen manier van 'meubelen' onder het genot van vers gezet kopje koffie.

Elke vrijdag en zaterdag geopend. De rest van de week op afspraak; www.benlamersmeubelen.nl; telefoon 0316 524070.

Kleuters heerlijk uitgeleefd bij Kiddiez Speeltuin in Babberich

BABBERICH - De kleuterklassen van basisschool de Carrousel hebben hun schoolreisje gehouden bij Kiddiez Speeltuin. Een hele bus vol kindjes stonden te trappelen.

Binnen en buiten, op de trampolines, het luchtkussen en van de glijbanen. Er was genoeg te doen. Maar ook van het disco spelen mochten zij al proeven, die voortaan iedere vrijdagavond gehouden wordt. Discomuziek en verlichting, maar ook een rookmachine maakten het spelen nog spannender.

Dat schoolreisjes en Kiddiez Speeltuin goed samen gaan, mocht afgelopen maandag weer blijken!

Kiddiez Speeltuin ligt aan de Dorpstraat 46 in Babberich; telefoon 0316 844595; www.kiddiezspeeltuin.nl.

Nieuw: Power Sled training in Duiven

DUIVEN - Wil je in korte tijd veel vet verbranden? Of ben je op zoek naar een specifieke training om sneller te worden in jouw sport? Of wil je gewoon meer spierkracht opbouwen? Dit kan allemaal met Power Sled training. Floo uit Duiven start met deze unieke trainingsvorm.

Wat is Power Sled training? Bij Power Sled training (oftewel sleeptraining) wordt gebruik gemaakt van een slede of autoband, waarop extra gewichten gestapeld kunnen worden. Hiermee kun je zowel je kracht als snelheid trainen. Het is een ultieme methode om vet te verbranden en daardoor af te vallen. Je kan zowel lokale spieren als je gehele lichaam trainen. Het is geschikt voor jong en oud, voor de beginnende en de gevorderde sporter.

De training vindt plaats op dinsdagavond van 19.30 tot 20.30 uur in het Horsterpark in Duiven. Aanmelden is verplicht wegens het gebruik van specifiek sportmateriaal. De eerste les is gratis.

Meer informatie staat op www.buitensporteninduiven.nu/power-sled of stuur een mail aan info@floo.nu.

Burgemeester Lichtenbergprijs voor Saskia

DUIVEN - Saskia Harmse uit Duiven heeft zaterdag de Burgemeester Lichtenbergprijs 2014 ontvangen. Zij kreeg de prijs voor haar inzet voor diverse maatschappelijke initiatieven in de gemeente Duiven. De prijs werd haar in het Duivense gemeentehuis overhandigd door de naamgever: oud-burgemeester Fons Lichtenberg. Het gaat om een oorkonde en een geldbedrag van 250 euro.

Saskia Harmse is onder meer oprichter en coördinator van de ruil- en reparatiekring en van het project 'Voorwaarts, voor elkaar'. Bij de ruil- en reparatiekring kunnen inwoners spullen ruilen, weggeven of tegen lage kosten laten repareren. De kring is sinds 2012 actief en wordt gedragen door achttien vrijwilligers. De belangstelling is erg groot. Het project 'Voorwaarts, voor elkaar' heeft ontmoeting en gezelligheid als doelstellingen. Tweewekelijks zijn er allerlei activiteiten, die doorgaans tientallen bezoekers trekken.

Volgens het bestuur van het Burgemeester Lichtenbergfonds verdient Saskia Harmse de prijs, omdat zij in tijden van economische crisis ervoor zorgt dat mensen die het moeilijk hebben toch sociale en materiële ondersteuning krijgen. Bovendien doet zij dat onbaatzuchtig en met veel elan. Saskia Harmse heeft zich verder ingezet voor de cliëntenraad van de gemeente Duiven, vrouwenochtend Alansa van het Rode Kruis en de Lunchclub in cultureel centrum 't Eiland.

De Burgemeester Lichtenbergprijs is in 2000 ingesteld door de gemeenteraad bij het afscheid van Fons Lichtenberg als burgemeester van Duiven. De prijs wordt jaarlijks toegekend aan een plaatselijke instelling, groep of persoon die zich bijzonder heeft onderscheiden op maatschappelijk, cultureel of sportief terrein. Vorig jaar ging de prijs naar Geert Smits uit Groessen vanwege zijn jarenlange inzet voor het Groessense verenigingsleven in het algemeen en carnavalsvereniging De Deurdreiers in het bijzonder.

Open dag Oerkoken samen met Outdoor Outfitter

GROESSEN - Op zaterdag 14 juni houdt Outdoor Outfitter samen met de Oerkok Willem ter Steeg een open dag. De bezoeker kan tijdens deze dag een kijkje nemen in de Oerkeuken waar –op vuren- diverse gerechten bereid worden. Meer informatie staat op www.oerkoken.nl. Ook de showroom van Outdoor Outfitter is geopend en er gelden die dag interessante aanbiedingen (www.outdooroutfitter.nl).

Het programma ziet er als volgt uit: 11.00 uur Lezing 'Oerkoken, terug naar de vuurplaats' door W. ter Steeg, een pleidooi om zelf echt te koken.

12.30 uur Diverse vuren waarop oergerechten bereid worden. De deelnemer kan aan de koks vragen stellen en de bereide gerechten proeven.

Kinderen kunnen hun eigen volkorenspelt 'stokbroodje' bakken.

14.00 uur Natuurwandeling waarbij eetbare wilde planten verzameld worden onder leiding van Michiel Bussink, schrijver van het boek Lekker Landschap.

15.30 uur Willem ter Steeg signeert op verzoek zijn boek 'Oerkoken, terug naar de vuurplaats'.

16.00 uur Einde open gedeelte.

De toegang voor deze leuke buitendag is gratis.

17.00 uur Oerdiner

"Een lekkere driegangen maaltijd die we samen onder het genot van een drankje nuttigen. Voor deze maaltijd moet u zich aanmelden, het aantal plaatsen is beperkt! De kosten hiervoor zijn vijfevtwintig euro per persoon inclusief consumpties. Als u mee wilt koken voor het diner kan dat, vermeldt dat dan bij de reservering voor de maaltijd. Aanmelden via info@outdooroutfitter.nl."

Tweede team van BC Thuve gepromoveerd

DUIVEN - Waar in het begin van het seizoen geen rekening mee was gehouden, maar alleen stiekem gehoopt is voor het tweede team van de Duivense badmintonclub toch uit gekomen. Het tweede competitieteam bestaande uit Dion Dieker, Theo Looman, Stephanie van der Veen en Charlotte Polman hebben dit mooie succes behaald.

De strijd om het kampioenschap leek in deze poule al in het begin beslist te zijn. Echter aan het eind van de competitie kwam er toch nog wat spanning in de stand. Het was zelfs zo dat theoretisch gezien de nummer drie nog aanspraak kon maken op het kampioenschap met nog vier wedstrijden te spelen. Maar aan het eind bleek toch dat Lochem aan het langste eind trok en Thuve 2 op een verdiende tweede plaats was geeindigd voor Phido uit Doetinchem.

Deze tweede plaats is goed voor promotie naar de eerste klasse, waar volgend jaar gestreden gaat worden. De doelstelling is om de bovenste helft te eindigen en dat wordt een uitdaging. Het team wordt versterkt door Irene Berensen. Bij de heren is er een wissel: Theo Looman staat zijn plaats af aan de jeugd, voor hem in de plaats komen Sjoerd Polman en Rick Krom.

"Heeft u ook interesse om competitie te spelen, en heeft u ook ervaring op dit niveau en u ziet het als een uitdaging, dan bent u van harte welkom bij BC Thuve. Wij zijn op zoek naar zowel heren als dames die competitie willen spelen. Komt langs in de sporthal Triominos op maandag vanaf 20.00 tot 22.30 of op de woensdag van 21.00 tot 23.00 uur." Ook jeugd is welkom te komen badmintonnen bij BC Thuve. Meer informatie staat op www.bcthuve.nl.

24 / 24