GN Arnhem

27 februari 2016

GN Arnhem 27 februari 2016


Jeugdlandloterij van start

ARNHEM - Vanaf 2 maart kunt u ze weer aan de deur verwachten, de jonge enthousiaste verkopertjes van Jeugdland loten.

Stichting Jeugdland organiseert dit jaar alweer de 45e Jeugdland loterij. Tot eind maart proberen Arnhemse basisschoolkinderen zoveel mogelijk loten te verkopen om met de opbrengst de Jeugdlandactiviteiten in de schoolvakanties mogelijk te maken. Misschien staan ze binnenkort bij u aan de deur... Vitesse, Sportbedrijf Arnhem en Jan Linders sponsoren de loterij met leuke beloningen voor de kinderen die loten verkopen.

Deze zomer wordt Jeugdland gehouden van 23 juli tot en met 4 september. Er is dan van alles te doen voor kinderen die in de vakantie willen deelnemen aan speciale activiteiten. Traditiegetrouw verrijzen er weer een aantal bouwdorpen waar kinderen zich naar hartelust kunnen vermaken en vindt de Holiday Kick off weer plaats. Ook in de herfst-, mei- en voorjaarsvakantie organiseert Jeugdland vele activiteiten.

Alle 15.000 Arnhemse basisschoolkinderen in de zomer-, herfst en voorjaarsvakantie weer een gratis Jeugdland Vakantie Paspoort dat vele sportieve, educatieve, creatieve en recreatieve activiteiten bevat. Hiermee kunnen ze zelf op zinvolle wijze hun vakantie invullen. Het paspoort is een gezamenlijke uitgave van Jeugdland, Stichting Rijnstad, Sportbedrijf Arnhem en Kinderopvang SKAR.

Deelname basisscholen

Voor de verkoop van de loten is Jeugdland afhankelijk van de medewerking van basisscholen. Leerlingen van de deelnemende scholen gaan de loten verkopen. Dit jaar verlenen 30 scholen hun medewerking. Kinderen kunnen zelf ook een leuke prijs verdienen door veel loten te verkopen. Deze zijn gesponsord door Vitesse, Jan Linders en Sportbedrijf Arnhem.

Voor 2,00 euro per lot maakt u kans op verschillende prijzen, beschikbaar gesteld door het Arnhemse bedrijfsleven. De hoofdprijs is pakket van prijzen: een fiets, twee kaarten Burgers Zoo, twee bioscoopbonnen, een Rituals cadeaupakket en een boek.

Een overzicht van alle prijzen staat op de website van Jeugdland. DNA Notaris verricht de trekking van de loterij op 11 mei. De trekkingslijst wordt gepubliceerd op de website van Jeugdland.

Jeugdland komt tot stand door een samenwerking van de Stichting Jeugdland, Stichting Rijnstad, Sportbedrijf Arnhem en Stichting Kinderopvang Arnhem en Regio (SKAR). Bel voor meer informatie met Jeugdland, telefoon 026 4422062 of kijk op www.jeugdland.nl.

AZ 2000-Elderveld verwelkomt drie AFC-elftallen

ARNHEM - Na het faillissement van AFC Arnhem, hebben drie teams van AFC Arnhem onderdak gevonden bij AZ 2000-Elderveld. Per 14 februari hebben zij zich succesvol overgeschreven naar AZ 2000-Elderveld.

Het bestuur van AZ 2000-Elderveld vindt het belangrijk dat mensen moeten kunnen voetballen. Zo krijgen de drie teams dus de mogelijkheid te trainen op de velden van AZ 2000-Elderveld en komen zij vanaf heden uit in de competitie onder de vereniging AZ 2000-Elderveld.

“We zijn blij deze jongens een kans te kunnen bieden weer te voetballen”, aldus Paul Hamers, voorzitter van AZ 2000-Elderveld. “Na een rommelige tijd bij AFC Arnhem kunnen ze zich bij ons weer volledig op voetbal richten. Het is goed het enthousiasme te zien bij de jongens en we zijn blij dat we iets voor ze kunnen betekenen.”

De nieuwe teams zullen op zondag hun wedstrijden spelen en worden na de winsterstop ingedeeld als Zondag 3, Zondag 4 en Zondag 5 van AZ 2000-Elderveld. “Wij zijn blij dat we voldoende capaciteit hebben om hele teams over te nemen van andere verenigingen”, aldus penningmeester Leo Asselman. “Het is belangrijk voor de club dat we blijven groeien. De verwelkoming van de drie teams past goed bij ons motto: Voetbal voor Iedereen!”

Het bestuur geeft aan dat teams uit andere verenigingen ook welkom zijn om het gesprek aan te gaan met AZ 2000-Elderveld over de mogelijkheden. AZ 2000-Elderveld heeft ruim voldoende capaciteit om andere teams op te vangen en het ze naar hun zin te maken.

AHV Swift in actie voor clubkas

ARNHEM - De Arnhemse handbalvereniging Swift komt in actie om geld op te halen voor hun eigen clubkas. De club doet mee aan de VriendenLoterij Belmaanden, een landelijk initiatief waarmee clubs en verenigingen structureel geld op kunnen halen vanuit hun achterban.

Van februari tot en met mei vinden de VriendenLoterij Belmaanden plaats. Op 2 maart bellen leden van AHV Swift andere clubleden en hun aanhang met de oproep mee te spelen met de VriendenLoterij. De helft van ieder verkocht lot komt direct ten goede aan de clubkas van AHV Swift. Als 50 deelnemers bijvoorbeeld met één lot een heel jaar voor een club of vereniging meespelen, dan levert dit de clubkas 4.612,50 euro op. De clubleden maken als deelnemers van de VriendenLoterij maandelijks kans op grote (geld)prijzen.

Extra geldprijzen
Per Belmaand keert de VriendenLoterij extra geldprijzen uit aan clubs en verenigingen die de meeste loten verkopen. De VriendenLoterij verdeelt in totaal 44.000 euro onder maar liefst 28 clubs en verenigingen. Dit bedrag komt bovenop de structurele inkomsten die clubs en verenigingen vanaf de VriendenLoterij Belmaanden genereren.

Structurele steun
Naast de organisatie van de VriendenLoterij Belmaanden helpt de VriendenLoterij clubs en verenigingen het hele jaar om extra inkomsten te genereren. Clubs en verenigingen kunnen zich nog tot en met 20 mei aanmelden voor de VriendenLoterij Belmaanden. Voor meer informatie: www.vriendenloterij.nl/clubs.

Blaasorkest MPdrie uit Arnhem zoekt nieuwe leden

ARNHEM - Wil jij graag in een leuk blaasorkest spelen? Wij zijn op zoek naar trompetisten, trombonisten, baritons, bas en slagwerk. Wij zijn een enthousiaste groep die elke vrijdag repeteert van 20.30 tot 22.30 in het centrum van Arnhem.

We bestaan momenteel uit 13 enthousiaste mannen en vrouwen met de leeftijd 25 tot een jaar of 40. We spelen muziek uit de top40, Nederlandstalige muziek en muziek uit de top 2000.

Optredens hebben we in Nederland en Duitsland (ongeveer zes keer per jaar). Wij zijn in staat om een zaal, tent of plein op de kop te zetten met een leuke swingende set muziek.

Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact op met Telly Juyn (tellyjuyn@hotmail.com of 0611372341).

Kaartmarathon Het Duifje/Immerloo

ARNHEM - Op zondag 20 maart houdt wijkverenigng Het Duifje/Immerloo2 een kaartmarathon van 11.00 - 16.30 uur. U kunt hier jokeren of klaverjassen. Ook kunt u lootjes kopen om leuke prijzen te winnen.

Het vindt plaats in Eilandstaete,Abe Lenstrahof 132, Arnhem. U kunt zich tot 1 maart inschrijven door een mailtje te sturen naar jjj6259@hotmail.nl of te bellen met jacqueline 026 3213996.De kosten zijn 6,50 euro voor entree, broodjes en een kopje soep. Het liefst vooraf te voldoen.

Zaal open vanaf 10.00 uur. Kaartavonden zijn twee keer per maand op deze lokatie. Iedereen is welkom.

Tijdens vrijblijvend tuinadviesuur Gratis tuincheck bij u thuis door Helsen Tuinen

HUISSEN - Van plan uw tuin op te knappen, onderhoudsvriendelijker maken of wilt u een hele nieuwe tuin aanleggen? Dan kunt u gratis gebruik maken van een tuinadviseur van Helsen Tuinen. Want de aankomende vrijdagen en zaterdagen houden de tuinarchitecten van Helsen Tuinen gratis tuinadvies-uren, eventueel ook bij u aan huis. Zij kunnen u helpen met het maken van een tuinschets, een beplantingsvoorstel of bijvoorbeeld een onderhoudsadvies. Maak snel een afspraak voor dit unieke buitenkansje!

Helsen Tuinen heeft twee hbo-gediplomeerde tuin- en landschapsinrichters: Gerald Helsen en Eddy Rasing. Zij hebben ruime ervaring in dit werk en kunnen uw wensen en ideeën vertalen naar passend advies.

Gratis en vrijblijvend

De komende vrijdagen en zaterdagen houden de beide tuinspecialisten voor de geïnteresseerden adviesspreekuur aan huis of in de tuinwinkel van het bedrijf. "Het is geheel vrijblijvend, het kost u niets." En wil men vervolgens een definitief ontwerp en de tuin laten aanleggen of onderhouden, dan maken wij een vrijblijvende offerte", aldus Gerald Helsen van het tuinontwerpbureau/hoveniersbedrijf, dat reeds ruim veertig jaar ervaring heeft.

Afspraak maken

U kunt een mail sturen naar g.helsen@helsen.nl waarin u kenbaar maakt welke dag (en dagdeel) uw voorkeur heeft. U wordt vervolgens gebeld voor een afspraak. Natuurlijk kunt u ook telefonisch een afspraak maken.

Tuin-plantenwinkel

Helsen tuinen werkt met een vast vakbekwaam team hoveniers. Van ontwerp tot en met aanleg, bestrating en onderhoud wordt door hen gerealiseerd. De beplanting en materialen kunnen gemakkelijk worden uitgezocht in de naastgelegen tuin-plantenwinkel, waar specialisme is in het groen. Ook ideaal voor wie zelf de tuin wilt aanleggen!

Helsen tuinen gevestigd aan Karstraat 39 in Huissen; telefoon (026) 325 15 10; www.helsen.nl.

Sale bij Topshelf in Beuningen

BEUNINGEN - Topshelf in Beuningen is gestart met de sale: 5 halen = 3 betalen! De keuze is enorm: op 6.000 vierkante meter is er alles op het gebied van sports, fashion, fun & outdoor. Van de traditionele sporten zoals voetbal en tennis tot fietsen, kamperen, vechtsporten, ballet, ski- snowboard et cetera.

Topshelf is een concern met een prettige én exclusieve uitstraling, waar de consument alles van zijn of haar gading kan vinden. Van Nike & Reebok tot Hugo Boss & Gant en alles wat er tussenin zit. Voor ieder wat wils, maar altijd topkwaliteit! Van Adidas, Asics, Puma tot PME Legend, Pepe Jeans, Retour for kids en nog veel meer voor het hele gezin.

Topshelf biedt meer winkelplezier dan welke andere sportzaak. De funshopper, die zijn tijd ervoor neemt en alles wil bekijken en uitproberen, maar ook rustig een hapje & drankje wil nuttigen.

De try- en buymethode is een speerpunt. De materialen en kleding kunnen rustig worden getest en bekeken alvorens de shopper zijn/haar keuze bepaalt.

De runshopper die duidelijk van te voren zijn/haar keuze heeft bepaald, kan er snel terecht door de duidelijke routing. Kwaliteit en snelheid staan hierbij voorop. En de one-stopshopper kan er voor een complete outfit terecht, voor een totaalconcept passend bij de sport van zijn/haar keuze.

Daarnaast biedt Topshelf de mogelijkheid om modieuze en praktische zaken met elkaar te combineren. De kleding, bijbehorende accessoires en materialen worden altijd conform de laatste modewensen en kwaliteitseisen ingekocht. Sporten moet tenslotte leuk blijven. Topshelf biedt de meest veelzijdige en complete oplossingen hiervoor!

Topshelf Beuningen, Hadrianussingel 18, Park De Heuve, Beuningen; 024 6782810; www.topshelf.nl

Huberts Tweewielercentrum in Huissen

HUISSEN – Het fietsseizoen is weer begonnen en wij zien dit jaar vol vertrouwen tegemoet. Ook dit jaar hebben wij weer de nieuwste modellen van Gazelle, Sparta en Kreidler.

"U kunt bij ons terecht voor reparaties en er staat dan altijd een leenfiets voor u klaar. Verder hebben wij onze 24/7 online bestelshop via onze site. Wij verwachten ook weer veel van de Gazelle E-bikes 2016 modellen, die zijn sterk verbeterd. In onze bike-outlet (200 m2) sttan E-bikes en bikes van onder andere Gazelle, Sparta tegen prijzen van wel 30 procent af catalogusprijs.

Elke zaterdag zetten we onze bandenactie voort, dat wil zeggen: witte buitenband en binnenband inclusief montage voor 15 euro. Op al onze jonggebruikte en demo-fietsen geven wij een half jaar garantie op reparaties. U rijdt al op een E-bike met 7 versnellingen + actieradius 70 km voor 1200 euro."

Wij zijn geopend van maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 18.00 uur, vrijdag 8.30 tot 20.00 uur en zaterdag van 8.30 tot 17.00 uur.

KoosHubertsTweewielercentrum.com, Julianastraat 52 in Huissen; 026-3251153.

Rondleidingen door het nieuwe station van Arnhem

Foto: Rob Slepicka

ARNHEM - Zondag 28 februari verzorgen gidsen van Gilde Arnhem elk half uur tussen 11:00 en 16:00 uur rondleidingen door het nieuwe station van Arnhem. Duur ongeveer een uur. Om teleurstelling te voorkomen bijtijds aanmelden bij de balie van het VVV in de StationsHuiskamer of via info@visitarnhem.com. Kosten 3,00 per persoon,

Op 19 november is het nieuwe station van Arnhem feestelijk geopend. Het futuristisch vormgegeven ontwerp voor het station is gemaakt door architectenbureau UNStudio (Ben van Berkel). Bij het ontwerp is rekening gehouden met de hoogteverschillen die er van nature zijn rond het station. Zo heeft het glooiende vormen en wordt het gekenmerkt door meerlaags grondgebruik. Daardoor is het station makkelijk toegankelijk en overzichtelijk. Licht, ruimte en comfort zijn elementen die centraal binnen het ontwerp staan. Het was bijzonder lastig om te bouwen, maar het is gelukt. Nieuwsgierig geworden naar dit staaltje van architectuur? De gidsen van Gilde Arnhem vertellen u er graag over. Info. www.wandeleninarnhem.nl.

Valkenhuizen epicentrum Nederlands Ultimate Frisbee

ARNHEM - Op zondag 28 februari is de laatste en beslissende competitiedag van het indoorseizoen Ultimate Frisbee. Tijdens deze dag wordt bekend wie is nationaal kampioen Ultimate Frisbee mag noemen.

Zowel het damesteam als het open team van fc Airborn uit Arnhem maken nog kans op de titel. De wedstrijden worden gespeeld in sporthal Valkenhuizen in Arnhem en starten om 09.00 uur. De finale staat gepland om 18.00 uur.

De competitiedag wordt georganiseerd door de Nederlandse Frisbeebond en fc Airborn. Frisbee is de ultieme fair play sport. Indoor wordt 5 tegen 5 gespeeld waarbij het erom gaat te scoren in een eindvak. Er zijn geen scheidsrechters, de spelers regelen het spel onderling vanuit de gedachte 'Spirit of the Game'. De Nederlandse Frisbee Bond is lid van NOC-NSF en is één van de 67 landbonden van de World Flying Disc Federation.

Open huis nieuwe vleugel Rijnstate Arnhem

ARNHEM - Op zaterdag 5 maart aanstaande tussen 10.00 en 12.00 uur houdt Rijnstate Arnhem open huis in de nieuwe vleugel van het ziekenhuis. Geïnteresseerden zijn van harte welkom voor een kijkje achter de schermen in het nieuwe bouwdeel.

Wat komt er in de nieuwbouw? Op de begane grond van de nieuwbouw komt onze geheel nieuwe polikliniek Interne Geneeskunde. De eerste verdieping is bestemd voor het Rijnstate Vasculair Centrum. Dit is een kennis- en behandelcentrum voor patiënten met een verhoogd risico op hart- en vaataandoeningen. Op de tweede verdieping komt het Rijnstate Oncologisch Centrum. Alle zorg voor patiënten met kanker vindt zoveel mogelijk plaats in dit centrum.

Wat is er te zien op 5 maart? Tijdens het open huis kunnen bezoekers op eigen gelegenheid rondlopen in de nieuwe vleugel. Deze is ingericvolgenshet principe van Healing Environment ofwel helende omgeving. Dit principe gaat ervan uit dat een omgeving die met aandacht is ingericht een positieve invloed heeft op het welzijn van patiënten.

Bij een bezoek aan de nieuwe polikliniek Interne Geneeskunde vertellen wij over de aandoeningen die de internist behandelt. Denk bijvoorbeeld aan nierziekten en chronische nierschade, osteoporose, maar ook aan schildklieraandoeningen en infectieziekten.

In het Vasculair Centrum ziet de bezoeker onder andere hoe wij vaatonderzoek doen, geven we een live presentatie van de behandeling van een diabetische voet en laten we zien hoe wij met de nieuwste technologie kunnen communiceren met onze patiënten.

Informatie over borstkankeronderzoek en de behandeling van borstkanker geven we in het Oncologisch Centrum. Hier is ook de Oncologische Dagbehandeling gevestigd waar wij de werking van hoofdhuidkoelers laten zien die we gebruiken bij de behandeling. Aanmelden is niet nodig.

Autisme en zingeving

ARNHEM - Woensdag 2 maart wordt in Zyp25, Zijpendaalseweg 25 in Arnhem, het Autivrouwencafé gehouden. Vrouwen met autisme hebben hier de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.

Woensdag 2 maart is het thema: Autisme en zingeving. Zingeving betekent het zoeken naar de zin, de bedoeling of het doel van het leven. Maar ook de betekenis die we aan gebeurtenissen in ons leven geven. Normen en waarden. Overtuigingen.

Aspecten in het leven die meespelen zijn het gevoel van zin en het gevoel van nut. Bijvoorbeeld: Vrijheid – om keuzes te maken die bij je passen; Zelfverwezenlijking – doen waar je goed in bent; Verbinding en participatie – ergens bij horen of deel van uitmaken; Erkenning – af en toe horen dat je goed bent op het terrein waar je ambities liggen.

Dit is per individu verschillend. Wat jouw leven zinvol maakt, is zeer persoonlijk. Wat dat is dat bepaal jezelf. Hoe is dit bij jou? Je bent van harte welkom als je hierover wilt praten met andere autivrouwen.

Het Autivrouwencafé wordt elke eerste woensdag van de maand gehouden. Iedere maand zal er een ander thema besproken worden. Om 19.30 uur gaat het café open. Het themagesprek is van 20.00 uur tot 21.00 uur. Tot 21.30 uur is er gelegenheid om na te praten.

Vooraf aanmelden is niet nodig. De kosten zijn vijf euro per avond. Dat is inclusief consumpties. Meer informatie: www.autivrouwencafe.nl.

De 21e Warnsborncross

ARNHEM - Op zondag 13 maart verzorgt de loopgroep Arnhemia de jaarlijkse Warnsborncross, inmiddels al weer de 21e editie.

De organisatie hoopt zoveel mogelijk deelnemers aan de start te zien verschijnen. Ook dit jaar weer een prachtig parcours gelegen in het landgoed Warnsborn en dat betekent bos en heide, lopen over onverharde paden en heuvels langs beekjes en vijvers. De voorzieningen rondom de loop zijn prima geregeld, voldoende parkeergelegenheid; sportdrank; soep; kleedgelegenheid; individuele tijdregistratie; een attentie voor de jeugdlopers; EHBO én heel veel enthousiaste vrijwilligers langs het parcours.

Er kan zoals ieder jaar gekozen worden uit verschillende afstanden. Naast een wedstrijd over 5,5 km, 11 km en 16,5 km is er een jeugdcross over een afstand van 1200 meter. De start van de jeugdcross is om 10.30 uur en de start van de overige afstanden is om 11.00 uur. Inschrijven kan vanaf 09.30 uur in de kantine van de tennisvereniging Schaarsbergen aan de Kemperbergerweg 671a in Arnhem. Inschrijfgeld voor de jeugdcross is 1,50 euro en voor de overige afstanden 5,00 euro.

Voorinschrijven is mogelijk, nadere info is te vinden op de website: www.loopgroep-arnhemia.nl.

Meedoen met theatergroep IMPact

ARNHEM - Altijd al willen ervaren hoe het is om improvisatietoneel te spelen, dit is je kans. Theatergroep IMPact organiseert drie oefenavonden op 29 februari, 7 en 14 maart in Kastanjelaan 13 in Velp.

IMPact staat voor improviseren en acteren. De succesvolle theatergroep uit Velp heeft improvisatietoneel een nieuwe dimensie gegeven, door avondvullende improvisatievoorstellingen rond een thema te maken.

Kom je uit de regio Arnhem en wil je zelf eens beleven hoe dat is, grijp dan nu je kans. IMPact organiseert 3 open lesavonden waarbij iedereen vrijblijvend mag meespelen en ervaren wat improvisatietoneel is. Deze avonden zijn op maandag 29 februari, 7 en 14 maart van 19:45 tot 22:00 uur in theater Kastanjelaan 13 in Velp.

Je kunt één, twee of alle drie de avonden meespelen. Mocht er een klik zijn dan is het mogelijk om vaker mee te improviseren, en wellicht wordt jij daarna de nieuwe aanwinst van IMPact, en kun je zelf schitteren in de nieuwe voorstellingen! Heb je interesse, stuur dan een berichtje naar theatergroepimpact@gmail.com.

Spreekuur Buutvrij bij MVT Arnhem

ARNHEM - Het project Buutvrij is een initiatief opgericht door Vriend GGZ en GGZ Praktijk. Zij richten zich op de ondersteuning van mantelzorgers die zorgen voor en cliënten met een achtergrond in de Geestelijke Gezondheidszorg.

Middels ervaringsdeskundigen zijn zij er voor iedereen die het verhaal kwijt wil of op zoek is naar ondersteuning of lotgenotencontact. Mantelzorg en Vrijwillige Thuishulp Arnhem (MVT Arnhem) ondersteunt en begeleid mantelzorgers uit Arnhem die intensief zorgen voor iemand uit hun omgeving met een beperking, ziekte, psychiatrische achtergrond, of een verslavingsprobleem.

Om gebruik te maken van elkaars deskundigheid en om mantelzorgers goed te kunnen ondersteunen, gaan deze organisaties met elkaar samenwerken. Op elke eerste maandag van de maand gaat Buutvrij bij het MVT Arnhem, een inloop uur houden voor mantelzorgers die zorgen voor iemand met een GGZ achtergrond. Doel is een plek te bieden waar mantelzorgers hun verhaal kunnen delen en vragen kunnen stellen aan ervaringsdeskundige begeleiders.

Het eerste inloopmoment gaat van start op maandag 7 maart van 12.30-14.00 uur. Locatie MVT Arnhem, Slochterenweg 40, 1e etage. Mantelzorgers kunnen zo binnen komen lopen zonder aanmelding of even komen bijpraten. Het inloopuur is altijd de eerste maandag van de maand open van 12.30-14.00 uur. Meer info over beide organisaties staat op www.buutvrijnederland.nl en op www.mvtarnhem.nl.

Dansbingo

ARNHEM - Op maandagmiddag 14 maart kunt u in de Petersborg Slochterenweg 40 in Arnhem Zuid dansen op live muziek en meedoen met de bingo die op dezelfde middag wordt gehouden.Een gezellige dans-bingomiddag dus!

De muziek wordt verzorgd door het Duo Pardon, een graag gezien tweetal in De Petersborg. Iedereen is welkom. Aanvang 14.00 uur, de zaal gaat open om 13.30 uur.

De derde editie van de Tour voor MS – anders, beter!

ARNHEM - De voorbereidingen voor de derde editie van de Stichting Tour voor MS, die op 28 mei wordt gehouden zijn al van start gegaan! Iniatiefnemer Marcel van Domselaar organiseert deze mooie fietstour voor de derde keer door Arnhem en omstreken.

"Aangezien we met de Tour voor MS de hoogste waardering hebben gekregen van de NTFU gaan we er vanuit dat de derde editie weer een groot succes gaat worden", aldus Marcel van Domselaar die zelf ook MS heeft. Dit jaar zal er weer bij de start en finish kraampjes staan, live muziek en nog veel meer leuke activiteiten plaatsvinden op deze unieke locatie op de kruising van de Burgermeester Bloemenweg/Monnikensteeg in Arnhem. Er is ook een mini-Tour waar de kinderen aan mee kunnen doen.


Helpt u ook mee? Uiteraard zijn wij altijd opzoek naar sponsoren en vrijwilligers. Of u nu op een groot collectief reclamebord zal willen staan bij de start en finish of met een bedrijfslogo op onze site www.TourvoorMS.nl wil komen te staan? Zal u zelf een een mooie spandoek willen ophangen die dag, of wilt u er misschien een kraam huren of zelf gaan staan met uw eigen kraam? Er zijn vele mogelijkheden waarmee u ons kan helpen deze dag.
De opbrengst gaat in zijn geheel naar Stichting Tour voor MS en zal gebruikt worden voor onderzoek en bestrijding van MS.

Voor meer informatie over Stichting Tour voor MS: www.TourvoorMS.nl, info@tourvoorms.nl,

Reünie Titus Brandsma Mavo Arnhem-Zuid

ARNHEM - Leuk, een reünie! Ben jij ook zo nieuwsgierig naar hoe het de oud-klasgenoten is vergaan. Zouden de meeste leerlingen uit jouw oude klas wel komen? Zou het goed gaan met je schoolvriend of hartsvriendin die je uit het oog bent verloren? Zul je je favoriete leraar terugzien? Zou dat mooiste meisje van de klas nog steeds zo leuk zijn? En die pestkop nog steeds zo'n sukkel of niet? Is het een feest der herkenning of zijn al die mensen die je kent uit je schooltijd een heel andere weg ingeslagen dan verwacht?

"Op al deze vragen kun je een antwoord krijgen, maar ook heel belangrijk: Feesten met z`n allen genieten net zoals vroeger. Vrienden van Titus Brandsma Mavo Arnhem wij kunnen het en gaan dit meemaken op 11 juni samen met Backrow XL coverband met onze eigen Gerrie van Amersfoort en niet te vergeten onze eigen Jeroen Gruppelaar op het podium."

Ook de heer L. Van Amstel en de heer H. Awater gaan het bekende namenlied (tijdens diploma-uitreikingen) voor de laatste keer ter gehore brengen: echte Memories.

Deze avond wordt gehouden op het Olympuscollege in Arnhem, Olympus 11 in Arnhem. Van 19.00 tot 01.00 uur.Voor meer informatie, zie FB vrienden van Titusbrandsma mavo. Of mail naar Titusbrandsma2016@outlook.com.

Lentekriebels bij Twice is Nice: vijftig procent korting op alles

HUISSEN - Het is weer zover we hebben weer voldoende voorraad daarom deze geweldig korting van vijftig procent op alles.(met uitzondering van vers hondenvlees). Wat hebben we zoal? Kasten, banken, tafels, stoelen, kleding, speelgoed, boeken, lampen en diverse kleine huisraad.

De actie begint zaterdag 27 februari om 10.00 uur en duurt tot en met zondag 6 maart 17.00 uur. Dus de zondagen zijn we geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Wees er snel bij want op = op. Openingstijden: ma. t/m vr. van 10.00 tot 18.00 uur. Za. van 10.00 tot 17.00 uur. Zo. van 12.00 tot 17.00 uur

Vanaf maandag 7 maart gaan we weer beginnen om de winkel opnieuw aan te kleden met nieuwe artikelen zodat u weer volop keuze heeft van grote en kleine spullen.

Nijverheidsstraat 33C (steegje in tussen praxis en the floorfactory), Huissen 026 5275579; www.twiceisnice.nl.

Nog plek voor vijftien organisaties in Arnhem bij Oranje Fonds Collecte

ARNHEM - In Arnhem is nog plaats voor vijftien stichtingen of verenigingen om mee te doen met de Oranje Fonds Collecte. Zij kunnen zich nu inschrijven. De helft van wat ze ophalen is voor de eigen organisatie, de andere helft besteedt het Oranje Fonds aan sociale initiatieven in Gelderland. Zo blijft al het geld dichtbij. De Oranje Fonds Collecte is in de week van 17 mei, inschrijven kan nog tot 31 maart via www.oranjefonds.nl/collecte.


Meedoen aan de Oranje Fonds Collecte is gemakkelijk. Ronald van der Giessen, directeur van het Oranje Fonds, licht toe: "Stel je voor… nieuwe bessenstruiken voor de buurtmoestuin, extra potten en pannen voor het kookproject of een dagje dierentuin met bewoners. Als stichting of vereniging heb je altijd wel ergens geld voor nodig. Daarom nodigen wij ze allemaal uit om mee te doen met onze collecte. Het is super gemakkelijk en levert áltijd geld op. Wij zorgen voor alle logistieke zaken en benodigdheden, zodat ook kleine organisaties zo in kunnen stappen. We zien hen graag tegemoet!"

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het gaat om initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn als beschermpaar nauw betrokken bij het Fonds. Zij bezoeken initiatieven, reiken de Appeltjes van Oranje uit, vieren Burendag en steken de handen uit de mouwen tijdens NLdoet.

Kinderkleding- en speelgoedbeurs

DRIEL - Op zaterdag 05 maart vindt in Driel de voorjaarseditie van de kinderkleding- en speelgoedbeurs plaats. Tussen 09:00 en 12:00 uur wordt in De Oldenburg, Hofplein 1 een ruim aanbod tweedehands kinderkleding, kinderschoenen, speelgoed, boeken en diverse kinderartikelen verkocht.

Komt u een kijkje nemen? De entree is gratis. Er mogen geen tassen en buggy`s mee naar binnen. Bovenop de verkoopprijs komt 15 procent voor de organisatiekosten. Wilt u spullen verkopen? U hoeft hiervoor niet zelf aanwezig te zijn op de beurs. U levert geprijsd de spullen aan en wij verkopen het voor u. Voor meer informatie kunt u mailen naar: kledingbeursdriel@hotmail.com

U kunt de organisatie van onze kledingbeurzen in de toekomst volgen door de facebookpagina, www.facebook.com/kledingbeursdriel, te liken.

Sterrenwacht Presikheaven: beleef de sterrenhemel in de Bibliotheek Presikhaaf

ARNHEM - Op zaterdag 5 maart tussen 14:30 en 15:30 uur heb je de kans om meer te leren over de sterrenwereld in de Bibliotheek Presikhaaf.

Sterrenwacht Presikheaven toont je, samen met de afdeling Arnhem van de Jongerenwerkgroep voor Sterrenkunde, welke sterrenbeelden en planeten er de komende maand aan de avondhemel te zien zijn.

Iedere eerste zaterdag van de maand vertelt de Jongerenwerkgroep je met behulp van hun computergestuurde planetarium meer over de sterrenwereld. Uiteraard ontbreken de nieuwtjes uit de ruimtevaart en sterrenkunde niet en is er genoeg ruimte voor vragen.

Geniet van de Achterhoek én steun Ronald McDonald Huis Arnhem

ARNHEM - Zondag 3 april is er een bijzondere Autopuzzeltocht door de Achterhoek. Iedereen kan hieraan deelnemen. Een dag om samen met gezin, vrienden of collega's te genieten van een prachtige route door een mooie streek.

Aan de hand van allerlei vragen ontdekken de deelnemende teams de Achterhoek. Ter afsluiting is er een prijsuitreiking en een dinerbuffet bij Reünie- en Congrescentrum Kumpulan – Landgoed Bronbeek in Arnhem.

De opbrengst van deze Autopuzzeltocht komt ten goede aan Ronald McDonald Huis Arnhem. Alleen dankzij vrijwilligers en (financiële) steun van iedereen die gezinnen met een kind met een ziekte of beperking een warm hart toedraagt, kan Ronald McDonald Huis Arnhem deze kinderen en ouders 365 dagen per jaar een gastvrij en warm (t)Huis blijven bieden.

Meer informatie over deze Autopuzzeltocht staat op www.ronaldmcdonaldhuisarnhem.nl.

Liever Bewegen dan Moe

ARNHEM - Wegens succes herhaalt! Bent u vaak moe en komt u moeilijk in beweging? Ervaart u lusteloosheid en piekert u veel. Heeft u ook lichamelijk klachten? Dan is de training "Liever bewegen dan moe" iets voor u! Het is een combitraining van 1 uur theorie en 1 uur bewegen. U krijgt door de training meer zelfvertrouwen en u voelt zich beter in uw lijf.

Voor mensen die moeilijk in beweging komen en die weinig contacten hebben. Die last hebben van negatieve gedachten en veel piekeren. Onverklaarbare lichamelijke klachten kunnen ook een reden zijn te beginnen.

Start op maandag 14 maart van 9.30-11.30 uur in wijkcentrum De Hobbit, Zwanebloemlaan 2a Arnhem. Start bij voldoende deelnemers en deelname is gratis.

Door Indigo, Forum Upgrade, Rijnstad en STMG (Zeven bijeenkomsten van twee uur). Graag van te voren aanmelden bij Indigo: 026 3124483; info@indigogelderland.nl.

11 / 24

HuidZorg Huid- en Oedeemtherapie: vakkundig, veilig, vertrouwd

ARNHEM - Laat niet zomaar iemand aan uw huid zitten. Kies voor het beste, kies voor HuidZorg. HuidZorg is dé specialist op het gebied van acne, littekens, overbeharing en couperose. Tevens zijn wij gespecialiseerd in het behandelen van lymfoedeem welke vaak ontstaat na borstkanker.

Wij werken met de nieuwste technieken en apparatuur. Onder andere met een vaat- en ontharingslaser. Cliënten kunnen gratis en vrijblijvend gebruik maken van een adviesgesprek ter waarde van 17,50 euro. Er is geen verwijzing van uw huisarts nodig om behandeld te worden. Bij HuidZorg krijgt u persoonlijke aandacht en wij hanteren geen wachtlijst.

HuidZorg is aangesloten bij alle zorgverzekeraars. Hierdoor is maximale vergoeding van behandelkosten mogelijk. Al onze therapeuten staan geregistreerd in zowel het Kwaliteitsregister Paramedici als in het BIG-register. Tevens zijn ze lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten.

HuidZorg is gevestigd in diverse medische centra in omder andere Arnhem, Bemmel, Huissen, Angeren, Nijmegen. Voor meer informatie: 088 0028111; www.huidzorg.com.

Computerhulp aan huis voor senioren

ARNHEM – Heeft u hulp aan huis nodig bij het gebruik van laptop, PC, tablet, iPad, E-reader, smart Phone of TV? Oscar Postuma van PostumaSenior Support wilt u graag helpen!

U als senior blijft graag op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen, zoals sociale media, Skype, tabletcomputers en smartphones. Postuma Senior Support helpt u als computergebruiker met onder andere email en internet instellen, de computer opschonen en sneller maken, Windows 10 installeren, foto's overzetten en uw nieuwe draadloze apparatuur installeren. "Ik zorg ook voor optimale instelling en reset van uw smart TV. Ook geeft ik stap voor stap uitleg over het gebruik van Ipad, Samsung tablet, Windows 10, whatsapp, Skype, Smart TV en (Kobo) E-reader."

"Ik heb gemerkt dat senioren graag worden bijgestaan door een ter zake kundige leeftijdsgenoot. Op mijn druk bezochte website www.postumaseniorsupport.com vindt u alle verdere informatie en treft u ook praktische tips aan. Of bel mij nu direct op 026 3233412 voor een afspraak."

Val uw kinderen of kleinkinderen niet meer onnodig lastig, maar maak gebruik van PostumaSenior Support!

17 / 24

Kleinschalig project van Kubuszorg in Elst ZoGewoon, een bijzondere winkel

Ricardo showt er al een ‘prinsessenkratje’!

ELST – ZoGewoon. Dat is de naam van de winkel in tweedehands kleding en goederen. Maar zo gewoon is de winkel helemaal niet. Mariëlle Hollander vindt van wèl! Zij is de initiator van deze winkel, die een dagbesteding geeft aan degenen, die op de normale arbeidsmarkt lastig hun plek vinden. Mooi nieuws is, dat ZoGewoon er binnenkort een 'zusje' bijkrijgt: een spelotheek aan Rijksweg Noord in Elst.

ZoGewoon is onderdeel van KubusZorg, dat sinds 2010 woonondersteuning biedt. "Aan engeltjes en bengeltjes", zo duidt Mariëlle de doelgroep, die op vijf plekken in Elst in de woningen van KubusZorg hun –vrijwillige- onderdak én begeleiding vinden.

Er komt zelfs aan de Rijksweg Noord 41 (voorheen naaimachinezaak) een volgend project, dat geleid wordt door Ricardo, een van de bewoners! Iedereen kan er spellen huren, bijzonder zijn de kratten met thema-attributen. Zoals prinsessen- en cowboy-spullen.

ZoGewoon, Dorpsstraat 17, Elst; 0481 843108; www.kubuszorg.nl.

Als de zachte krachten bijeenkomen...

ARNHEM - Johan Verhofstadt van Johan Uitvaartzorg en Evelina den Boef als nazorgconsulente begeleiden mensen in de moeilijkste perioden van hun leven.

"Het idee van Johan om een samenwerking aan te gaan waarbij ik de nazorg op me neem, sluit mooi aan op behoeften die mensen hebben na een verlies. In het eerste vrijblijvende gesprek dat ik als nazorgconsulent met de nabestaanden heb, onderzoeken we gezamenlijk wat iemand nodig heeft. Het kan dan heel fijn zijn als er iemand is waarmee je dingen kunt bespreken, die de praktische zaken kan oppakken en je ook in je rouwproces kan ondersteunen. Kortom iemand die er voor je is, ook als de meeste anderen al weer door zijn gegaan met hun leven."

Evelina den Boef begeleidt vanaf 2001, in haar eigen praktijk met de naam Conjunctio, mensen in uiteenlopende levensfasen en met verschillende levensvragen. Ook de persoonlijke begeleiding en vragen rondom verlies en rouw horen daarbij. www.conjunctio.nl en www.johanuitvaartzorg.nl.

Johan Uitvaartzorg, Verlengde Hoflaan 74 (Het Memorarium Gelderland); 06 10122205.

Balans Arnhem praktijk Cor Roovers Uw gezondheid laat te wensen over en u blijft klachten houden? Onbegrepen klachten?

ARNHEM - Balans Arnhem is gespecialiseerd in het opsporen en behandelen van de ziekte van Lyme (tekenbeetziekte), (metaal) vergiftigingen (beugels/vullingen), pesticiden, parasieten, schimmels, bacteriën en virussen. Bij praktijk Balans Arnhem komen patiënten - cliënten - voor complementaire geneeskunde met betrekking tot onderzoek en behandeling. De patiënten komen vanuit het hele land, maar ook vanuit het buitenland.

De klachten waarmee de patiënten hoofdzakelijk komen omvatten de gehele geneeskunde. Van simpele ontstekingen tot aanhoudende pijnklachten, verergerend ziektebeeld, chronische vermoeidheid of hooikoorts en allergieklachten. Het onderzoek wordt hoofdzakelijk gedaan met de vegetatieve reflextest, de Vegatest.

Naast de vegetatieve onderzoek- en behandelmethode, behandelen wij ook patiënten die lijden onder pijnklachten als gevolg van chronische ziekten (reuma, artrose, artritis, neuropathie, loopmoeilijkheden, blessures enzevoort) met A.P.S. - therapie. Dit is een unieke, met GOUD bekroonde therapie voor snelle trauma genezing (sportblessures), pijnbestrijding en verbetering van kwaliteit van leven.

Open Huis:
Wilt u altijd al eens kennismaken met de Natuurgeneeskunde en meer informatie bijvoorbeeld over de Ziekte van Lyme, kom dan op Zaterdag 12 maart van 11:00 tot 14:00 uur naar de praktijk.

Balans Arnhem praktijk Cor Roovers, Zeelandsingel 40, Arnhem (Gebouw Biblioservice), www.balans-arnhem.nl, info@balans-arnhem.nl; 06 24456004. U heeft geen verwijsbrief nodig.

Ook enkelvoudige diagnostiek mogelijk

ELST - One Stopcentrum te Elst heeft meer mogelijkheden geopend voor enkelvoudige diagnostiek-aanvragen. Vooral op het gebied van de beeldvorming blijkt een wens bij huisartsen te liggen voor snellere toegang voor de patiënten en directe terugkoppeling. De aanvragen die wij in toenemende mate krijgen van huisartsen zijn Röntgenfoto's en MRI. De MRI-aanvragen gaan bijvoorbeeld over knieklachten en rugklachten (onderrug en nek).

Help mee de kosten van de gezondheidszorg te drukken! Minder (achteraf onnodige) verwijzingen naar het ziekenhuis kan een factor 3 verschil maken in kosten per patiënt.

Help mee de periode van onzekerheid te beperken! Een spoedige uitsluiting van ernstiger ziekte zal geruststellend zijn en bij komende klachten verminderen. Het door de huisarts ontdekken van de juiste ziekte verkort het behandeltraject en kan mogelijk herstelwinst opleveren.

De kosten van de aanvraag komen niet voor rekening van het huisartsenbudget! Voor de ziekenhuizen is het tevens interessant gebleken, het zorgt voor minder onnodige polibezoeken en leidt tot betere verwijzingen voor medisch specialistische behandelingen.

KDrN - One Stop centrum voor huisartsendiagnostiek 1ste lijns versterking, Bemmelseweg 55, Elst (gld); 0481 353699; fax 026 7112320; info@os-chd.nl; www.os-chd.nl.

Lever dit artikel in voor gratis bodyscan! Praktijk Ming Men Total Wellness

ARNHEM – Vermoeid? Last van ongemakken? Probeert u af te vallen of te stoppen met roken? Last van stress? Heeft u het gevoel dat uw batterij leeg is? Laat dan eens een bodyscan maken door Peggy Sinke van Praktijk Ming Men Total Wellness. Dat kan gratis tegen inlevering van dit artikel!

Die bodyscan is een snelle en doeltreffende manier om te zien hoe u er conditioneel voorstaat. In vijf minuten is de scan (van uw hand) gemaakt en krijgt u er uitleg bij.

Peggy Sinke van Praktijk Ming Men Total Wellness geeft diverse wellnessbehandelingen en is bedreven in het detoxen, ontgiften en verjongen van het lichaam. Zonder pijn, zonder medicijnen of hulpmiddelen.

Ook acupunctuur wordt door Peggy toegepast. Er zijn vele aandoeningen en ongemakken, die met acupunctuur goed te behandelen zijn.
Tot slot wordt ook in de praktijk veel aandacht besteed aan de uiterlijke gezondheid: total wellness dus!

Praktijk Ming Men Total Wellness, Gerbrandysingel 67, Arnhem; 06 81912292; www.mingmen.nl.

Rijdt uw scootmobiel minder vlot?

ARNHEM - Vindt u dat uw scootmobiel steeds langzamer rijdt of trekt deze minder hard op? Moet u eerder of vaker uw scootmobiel opladen terwijl u in het verleden er veel verder mee kon rijden? Dit hoeft niet alleen aan het kouder weer te liggen. Het kan zijn dat het vermogen van de accu's aan het afnemen is.

Een accumeting kan duidelijkheid geven. ScootOccasions beschikt over de juiste meetapparatuur waardoor de restcapaciteit getest kan worden. De uitslag van de meting ontvangt u in een overzichtelijk meetrapport.

ScootOccasions kan bij u aan huis komen of u kunt de meting laten uitvoeren in de werkplaats in Arnhem. Neem snel contact met ons op en ontvang, ongeacht het meetresultaat tijdelijk een kortingsbon ter waarde van twintig percent korting.

Naast een accuservice heeft ScootOccasions een brede selectie jong gebruikte scootmobielen van diverse prijsklassen.
Op de website www.scootoccasions.nl kunt u meer informatie vinden of bel ons gerust op 026 7370363. Wij helpen u graag verder.

Pak uw pijn nu aan via een OMG-arts

ARNHEM - Veel mensen hebben het idee dat hun pijn er gewoon bij hoort. Tijdens sporten, door de stad slenteren, of tijdens het liggen in bed. Pijn in bijvoorbeeld de rug, nek, bekken of knie. Ze laten het erbij zitten, omdat ze denken dat je er toch niets aan kunt doen. Behalve veel pijnstillers slikken, een injectie bij de dokter halen of een operatie ondergaan waarvan je toch niet zeker weet of het helpt.

Toch is er voor deze mensen een arts waar zij direct, zonder verwijzing, terecht kunnen: de OrthoManueel arts. Deze OMG-arts achterhaalt door een volledig lichamelijk onderzoek de oorzaak van de pijn en kan deze vaak verlichten of zelfs verhelpen. Met name als de oorzaak van de pijn ligt in beknelde zenuwen, verkeerde houding of de scheefstand van bijvoorbeeld wervels of botten.

In Arnhem en Elst is een OMG-arts gevestigd met die zelfs verder gaat. De OrthoManuele behandeling kan worden aangevuld met een nieuwe vorm van gefocuste shockwavetherapie. Hierdoor kunnen ook verkalkingen, verkrampte spieren, peesontstekingen en hielspoor worden behandeld.

Voor meer informatie over Orthomanuele geneeskunde, behandelmogelijkheden, tarieven en vergoedingen kunt u contact opnemen met OMG-arts Nilüfer van den Akker, telefoon: 06-24264988, email:info@opiqa.nl, internet: www.opiqa.nl.

OrthoManueel Geneeskundige Praktijk Arnhem, Klarendalseweg 103, Arnhem

OrthoManueel Geneeskundige Praktijk Elst, Dorpsstraat 29, E2 (Vida Sana), Elst

Mindfulness en coaching

ARNHEM – Als er meer in je zit dan er uit je komt. Als het tegenzit in je werk, je leven en je relatie. Dan kan WeDeConsult je helpen. WeDe staat voor Wendy Derksen. Wendy is coach, trainer en levensreisbegeleider.

Je leert omgaan met uitdagingen die het leven van je vraagt. Je gaat op zoek naar antwoorden op jouw vragen en verlangens. Dit kan in een coachtraject, individueel of samen met je partner. Of in een van de trainingen en workshops op het gebied van mindfulness, meditatie en persoonlijke ontwikkeling.

Wendy helpt je om het beste van jezelf te ontdekken. Je kracht en je kwetsbaarheid, zodat jij helemaal kunt worden en zijn wie je bent.

Wil je weten of Wendy iets voor je kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op voor een intake- of kennismakingsgesprek via: www.wendyderksen.nl of info@wendyderksen.nl of 06 21593590. Wendy werkt in Arnhem-Zuid en Huissen.

Natuurlijke Balans in Huid en Voeten bij Praktijk Natural Skin Balance

ARNHEM - Bij Natural Skin Balance kunt u terecht voor medische- en cosmetische huid- en voetverzorging. Eigenaresse Ingrid Kamphorst is gespecialiseerd in medisch pedicure behandelingen, zoals diabetische voet, ingroeiende teen- en schimmelnagels ,acne (puistjes), cosmetische acupunctuur en gezichtsmassages die de huid in balans brengen.

De diabetische voet en acne behandelingen kunnen geheel of gedeeltelijk vergoed worden door uw zorgverzekering. "In mijn praktijk staat persoonlijke aandacht en de tijd nemen voor iedereen hoog in het vaandel", zo vertelt Ingrid gepassioneerd. Behandelingen geven hierdoor een ware beleving van ontspanning.
Uiteraard is de praktijk aangesloten bij de branche verenigingen Andos, Provoet en Procert.

Bent u geïnteresseerd in een van haar behandelingen en de mooie eco-biologische producten waarmee wordt gewerkt, die een ware beleving voor uw huid en voeten zijn, dan kunt u contact met Natural Skin Balance opnemen via telefoon 06 14102314 of e-mail op info@naturalskinbalance.nl.
Tegen inlevering van dit artikel ontvangt nu nog eens tien procent korting.

Praktijk Natural Skin Balance, Boomkwekerserf 61, www.naturalskinbalance.nl.

Nieuw in Rijkerswoerd: Footloose Detox Ontgiften, ontzuren en ontstressen doormiddel van een voetenbad

ARNHEM - Het professionele voetenbad dat werkt volgens elektrolyse, kan een waardevolle bijdrage leveren een gezond lichaam te behouden of weer te verkrijgen. Het zouthoudende water zorgt ervoor dat het lichaam wordt gereinigd. Dit proces geeft een licht prikkelend gevoel.

Een behandeling duurt dertig minuten en wordt individueel ingesteld door middel van verschillende programma's. De doorstroming van bloed en lymfe wordt zachtjes en op aangename wijze aangespoord en het lichaam komt in een staat van ontspanning. Lichaamscellen worden herladen en lichaamsvloeistoffen worden gereinigd en geactiveerd. Het voetenbad activeert zweetklieren in de voetzolen waardoor een gemakkelijke afvoer mogelijk wordt gemaakt. 24 tot 48 uur na de behandeling zal er via de huid, nieren, longen en darmen een extra afvoer zijn van schadelijke stoffen.
Het succes ligt in de combinatie van de intensieve werking met een goede verdraagzaamheid. Als neutrale natuurkundige methode kan het elektrolyse voetenbad met verschillende therapievormen worden gecombineerd.

Footloose Detox, H.P. Marchantstraat 29, Arnhem, 06 43051267; www.facebook.com/footloosedetox/

Beweegcentrum Formupgrade, meer dan alleen een sportschool!

Fysiotherapeuten Form Upgrade

ARNHEM - In januari 2014 vestigde Beweegcentrum Formupgrade zich in Akker 71. Nu inmiddels twee jaar verder weten steeds meer mensen Formupgrade te vinden. Formupgrade kenmerkt zich door het bieden van professionele begeleiding op maat. Een team van fysiotherapeuten, diëtistes, beweegagogen en personal trainers staan dagelijks voor u klaar om u de beste zorg en begeleiding te bieden. Daarom is Formupgrade meer dan alleen een sportschool maar kunnen ook mensen met lichamelijke klachten op professionele wijze aan hun herstel werken.

Algemene fysiotherapie, Manuele therapie, Sportfysiotherapie en Kinderfysiotherapie zijn enkele disciplines binnen Formupgrade. Hierdoor kunnen vele lichamelijke klachten behandelt worden, en onlangs is daar een nieuwe behandelmethode bij gekomen: Dry Needling. Hierbij wordt gekeken naar 'spierknopen' of triggerpoints in een spier. Deze zogenaamde triggerpoints kunnen vaak pijnklachten veroorzaken en de afgelopen maanden zijn vele patiënten door middel van Dry Needling van hun pijnklachten af geholpen. Verder biedt Formupgrade de mogelijkheid aan mensen met chronische aandoeningen zoals COPD, Hartklachten, Neurologische klachten en Diabetes Mellitus type 2 om in groepsverband in beweging te blijven.

Uiteraard is Formupgrade ook uitermate geschikt voor mensen zonder lichamelijke klachten. Afvallen, conditieverbetering, trainen voor een sportevenement of het verbeteren van uw kracht? Onze personal trainers staan klaar om u te helpen uw doelen te behalen.

Daarnaast is op maandag van 17.00 – 18.00 uur en op donderdag van 18.30 – 19.30 uur een (sport)spreekuur. U kunt geheel gratis een afspraak maken om met een van de fysiotherapeuten te kijken naar uw lichamelijke klacht en er wordt samen gekeken naar een geschikte manier om van uw klacht af te komen.

Wilt u meer informatie of een afspraak maken voor het (sport)spreekuur? Komt u gerust eens langs bij Akker 71. Formupgrade is gevestigd op de begane grond aan de Akkerwindestraat 71. U kunt ook bellen naar 026 3823334.

Stottertherapie praktijk Elst-Nijmegen

ELST / NIJMEGEN -Helpt stotterende mensen succesvol en gemakkelijker te praten zonder stress of remming. De gespecialiseerde stottertherapeut onderzoekt wanneer en hoe u door het stotteren belemmerd wordt en wat uw doelen zijn. We maken een plan waarmee u vertrouwen krijgt in uw spreek-vaardigheden afgestemd op uw persoonlijke situatie.

Stotter café Nijmegen. Wilt u graag meer weten over stotteren en ervaringsverhalen delen met mensen die stotteren uit uw eigen omgeving? Kom naar ons stottercafé en volg ons op facebook.

Stotters.nl. Wist u dat er een online ontmoetingsplek is waarbij u mensen vindt die u kunnen helpen om terugval te voorkomen? Bekijk hoe het gaat met het spreken, uw durf en vrijheid om te praten met de rust en ontspanning die daarvoor nodig is. Log in op Stotters.nl als u in het verleden al stottertherapie hebt gevolgd.

Logopedie & stottertherapie praktijk Elst-Nijmegen, Dorpsstraat 29 E 4 Elst- Overbetuwe; (0481) 378737; Gelderselaan 2, Nijmegen; www.logopedie-elst.nl; www.stottertherapie-nijmegen.nl.