GN Nijmegen-Noord

8 januari 2020

GN Nijmegen-Noord 8 januari 2020


Vervoerservice Huiskamer van Elst

Gezelligheid tijdens Huiskamer van Elst. (foto: Eddie van Hattum)

ELST - Inwoners van Elst die zelf niet over vervoersmogelijkheden beschikken of dit niet kunnen regelen kunnen vanaf 9 januari gebruikmaken van de vervoerservice naar en van de Huiskamer van Elst (locatie Bibliotheek Europaplein).

Deze extra service wordt mogelijk gemaakt door samenwerking tussen vrijwilligersorganisaties Stichting Algemene Hulpdienst Elst en de Projectgroep Sociaal Ontmoeten Elst. De Huiskamer van Elst biedt iedere donderdag van 10.00 tot 12.00 uur gezelligheid. Koffie/thee is er altijd en er is altijd gelegenheid voor een gesprek.

Vrijwillige chauffeurs van de Algemene Hulpdienst maken het vervoer mogelijk met hun privé auto. Per rit betaalt een passagier een euro aan de chauffeur (retour twee euro). Men wordt op een woonadres opgehaald tussen 09.45 en 10.15 uur en naar de Huiskamer van Elst vervoerd. Tussen 11.30 en 12.15 uur kan men weer thuis worden gebracht.

De vervoersvraag gaat via de coördinator van de Algemene Hulpdienst Elst en moet uiterlijk op woensdag voor 10.00 uur worden ingediend voor de eerstvolgende donderdagochtend. De Algemene Hulpdienst Elst is op werkdagen telefonisch bereikbaar tussen 9.00 en 10.00 uur onder nummer 0481 374926 of per e-mail: info@hulpdienstelst.nl.

Danspremière in Theaterkerk Bemmel

Kathrin Gramelsberger en Maarten Krielen. (foto: Anna Fransen)

BEMMEL - Op zondagmiddag 12 januari vindt de Masterclass ‘Dans gaat ergens over’ plaats in de Theaterkerk Bemmel: een introductie over danstheater, gevolgd na de pauze door de première van de dans Ashe van de choreografen/dansers Kathrin Gramelsberger en Maarten Krielen.

Kathrin is artistiek leider van danstheater Bühnenbiest en Maarten is bekend van zijn rol in ‘Lost Tango’, een voorstelling van onder andere Orkater. De opbrengst van de kaartjes gaat naar een op te zetten computeropleiding voor kansarme jongeren door Young Africa Namibia.

Rotaryclub Lingewaard organiseert voor de derde keer een Masterclass voor het goede doel. Waarom? Rotary is een ‘serviceclub’. Dat betekent dat de leden dienstbaar willen zijn aan anderen door bijvoorbeeld soms letterlijk de handen uit de mouwen te steken of door geld bij elkaar te krijgen om een lokaal of internationaal project te steunen. Rotary wil er zijn voor mensen die door pech in een moeilijke situatie zijn beland. De club gelooft sterk in het ondersteunen van kansarme jeugd met voorlichting en onderwijs. Als zij daardoor straks op eigen benen kunnen staan, help je niet alleen hen, maar ook hun directe omgeving.

Daarom heeft de club dit jaar gekozen voor steun aan Young Africa Namibia. Deze organisatie kijkt heel goed naar de interesses en mogelijkheden van iedere jongere en organiseert dan een passend cursusaanbod in combinatie met ‘training on the job’. "Help je mee het bedrag voor de computeropleiding bij elkaar te krijgen? Kaartjes via www.rotarylingewaard.nl of aan de zaal. Aanvang voorstelling: 14:00 uur."

Pronkzitting De Geintrappers

BEMMEL - Carnavalsvereniging De Geintrappers zet de Kinkel op z'n kop. Voor prins Frans de Stenenschuuver en prinses Moniera wordt op zaterdag 11 januari de vijftigste pronkzitting gepresenteerd. Het belooft een onvervalste carnavalsavond te worden.

Op het programma staan diverse (Bemmelse) artiesten. Natuurlijk dansgarde De Kinkeltjes, die weer een jaar lang geoefend heeft op een nieuwe dans. En sinds november mogen we trots zijn op dansduo Nays vanuit de groep. Natuurlijk wordt Bemmel ook op de hak gezet door buutduo 't Is Gruun en 't blief Gruun, gevolgd door Menno J. en de prins. Ze treden al jaren op en gaan de zaal wederom op de kop zetten. Uit Bemmel ook nog een duo dat zang op de buhne brengt en als klap op de vuurpijl natuurlijk de Queenies met hun ludieke act. Dweilorkest Al Mot Ik Krupe uit Nijmegen is al jaren onze gast en brengt de nodige sfeer. Al met al zult u uw favoriete programma's op televisie deze avond op moeten nemen. Kom naar De Kinkel voor een heerlijke avond uit.

Nieuwjaarsbrunch Huiskamer Elst

Lange rij voor buffet met veel lekkernijen. (foto: Eddie van Hattum)

ELST - Een sfeervolle nieuwjaarsontmoeting heeft veel bezoekers getrokken tijdens de Huiskamer van Elst op 2 januari. Het glas werd geheven op het nieuwe jaar en het rijk gedekte brunchbuffet was aan velen goed besteed.

Een grote groep vrijwilligers heeft zich ingezet om de ochtend een succes te laten worden, hetgeen ook zeer werd gewaardeerd door de enthousiaste bezoekers. Niet onvermeld mag blijven dat de nieuwjaarsbrunch vooral ook mogelijk is gemaakt door de gemeente Overbetuwe (‘Overbetuwe Doet’), winkeliers en ondernemers in Elst en enkele sympathisanten van het Huiskamerproject onder wie enkele vaste bezoekers.

De organisatie was in handen van de Projectgroep Sociaal Ontmoeten in Elst. Zij spreken hun grote waardering uit voor iedereen die het nieuwjaarsprogramma hebben mogelijk gemaakt.

Flm Rocketman in Theater De KiK

Rocketman met Elton John.

ELST - Op donderdag 9 januari draait de biografie van Elton John 'Rocketman' om 20.00 uur in Theater De KiK in Elst. Kaartjes zijn 8,00 euro, inclusief drankje en te reserveren via www.theaterdekik.nl.

Rocketman’ vertelt het waargebeurde verhaal van Elton John. Elton besluit als jonge jongen naar het beroemde conservatorium Royal Academy of Music te gaan, waarna hij vervolgens een muzikale samenwerking met Bernie Taupin aangaat. Uiteindelijk zal hij uitgroeien tot een wereldberoemde superster.

Midwinterdiner 2020: nieuwe contacten 65-plussers

Schuift u aan op 25 januari? (foto: Rotary Lingewaard) Rotary Lingewaard

LINGEWAARD - Rotary Lingewaard nodigt alleenstaanden van 65+ in de gemeente Lingewaard uit voor een gezellig diner op zaterdag 25 januari in de aula van OBC Essenpas in Bemmel.

Tijdens deze avond is er volop gelegenheid om nieuwe mensen te ontmoeten in een ongedwongen sfeer. Ook dit jaar staat Buitenpoort Catering garant voor een heerlijk driegangendiner en zorgen de Rotaryleden voor een vakkundige bediening. Big Band Bemmel zorgt met een swingend optreden voor de muzikale omlijsting van het geheel.

De avond begint om 18.30 uur en duurt tot 22.00 uur. Wilt u aanschuiven? Geef u dan op voor 15 januari. Rond 19 januari worden de uitnodigingen verzonden via mail of brief, afhankelijk van de wijze van aanmelden. Er is ruimte voor maximaal honderd gasten.

Er wordt gestreefd naar zoveel mogelijk nieuwe gezichten bij toewijzing van de plaatskaarten. De gratis kaarten voor deze avond zijn alleen vooraf te verkrijgen per mail: midwinterdiner@rotarylingewaard.nl of per brief: Midwinterdiner Rotary Lingewaard, Oostervelden 64, 6681 WZ Bemmel onder vermelding van de volgende gegevens: aantal kaarten, namen van de deelnemers, adressen, telefoonnummers, eerdere deelname en eventuele dieetwensen per deelnemer.

Dit diner wordt mede mogelijk gemaakt door opbrengsten van het jaarlijkse Lingewaards Dictee, een bijdrage van de stichting Maatschappelijke GezondheidsZorg (MGZ) en Buitenpoort Catering.

Mooie jaarafsluiting voor Alzheimer Café Overbetuwe

ELST - "Terwijl zalencentrum Onder de Toren volop in kerstsfeer was, konden we daar dankzij een aantal regionale ondernemers nog flink wat kleur aan toevoegen! Daarmee werd het een mooie afsluiting van het jaar 2019 voor het Alzheimer Café Overbetuwe."

Bloem & Pracht, Albert Heijn en Bloem-id uit Elst zorgden samen met Bloemisterij Willemsen uit Valburg en Bloembinderij Elderhof uit Arnhem voor een prachtige collectie bloemen en planten in kerstkleuren. Naast de extra gezelligheid die bloemen en planten altijd met zich meebrengen was het een verrassing dat niemand met lege handen naar huis ging!

"Het Alzheimer Café Overbetuwe kijkt terug op een jaar met goed bezochte bijeenkomsten en een groei aan bezoekers. Ook de collecte in 2019 was bijzonder succesvol en we zijn ontzettend blij met de vele cheques die we ontvingen in het kader van de actie Overbetuwe Doet."

De bijeenkomsten van het Alzheimer Café zullen vanaf 15 januari 2020 plaatsvinden in het 'Huis van de Wijk Triade', Prins Hendrikstraat 5A in Elst. "U bent van harte welkom vanaf 18.30 uur. Het programma duurt van 19.00 tot 20.30 uur en om 21.00 uur sluiten de deuren. De toegang is gratis, evenals de koffie en de thee." Vooraf aanmelden is niet nodig. Voor meer informatie: Inge van Dijk, coördinator Alzheimer Café Overbetuwe, via 06 53118823 of i.vandijk@alzheimervrijwilligers.nl.

Nieuwe locatie voor Alzheimer Café Overbetuwe

Mozaïek van een vergeet-mij-nietje waarmee we laten zien dat we mensen met dementie en hun naasten niet vergeten. (foto: Wilma Drager-Visee)

ELST - De bijeenkomsten van het Alzheimer Café gaan voortaan plaatsvinden in het Huis van de Wijk Triade. Deze nieuwe locatie ligt in een gezellige woonwijk midden in Elst, waar het Triade-gebouw een sociale functie heeft. Woensdag 15 januari staat het eerste café gepland met als thema ‘Hoe niet pluis is het ‘niet-pluis gevoel’?

In de fase voor de diagnose maken mensen zich vaak veel zorgen. Ze merken dat ze dingen vergeten of anderen zien dat hun gedrag verandert. Dat vage ‘niet-pluis gevoel’ kan zorgen voor onzekerheid. Het kan duiden op beginnende dementie, maar het kan ook een andere oorzaak hebben. Daarom is het belangrijk om erover te praten en informatie in te winnen. Over dit gevoel gaan we in gesprek met Maja Buitendijk, huisarts in Herveld.

De bijeenkomsten van het Alzheimer Café vinden plaats in het ‘Huis van de Wijk Triade’, Prins Hendrikstraat 5A in Elst. "U bent van harte welkom vanaf 18.30 uur." Het programma duurt van 19.00 tot 20.30 uur en om 21.00 uur sluiten de deuren. De toegang is gratis, evenals de koffie en de thee. Vooraf aanmelden is niet nodig. Voor meer informatie: Inge van Dijk, coördinator Alzheimer Café Overbetuwe, via 06 53118823 of i.vandijk@alzheimervrijwilligers.nl.

Van 9 tot en met 15 januari

HET HUIDIGE STERRENBEELD IS STEENBOK. Qua gezondheid is de steenbok een taaie! Ze mankeren over het algemeen niet zoveel en bij milde klachten werken ze gewoon door (hun verantwoordelijkheidsgevoel!). Als ze echt ziek worden is er echt iets aan de hand. Gevoelige punten zijn hun haren (uitval/kaalheid) en de huid. Daarnaast zijn ze gevoelig voor klachten aan hun knieën.

RAM van 21 maart t/m 20 april
Vrijdag dreig je met iemand in conflict te komen. De ander lokt het als het ware uit. Na een rustig weekend waarin je veel aan beweging toe komt begint de nieuwe werkweek wat rommelig. Volgende week woensdag is er een confrontatie met mensen die veel krachtiger zijn dan jij.

STIER van 21 april t/m 21 mei
Tot en met het weekend is het vrij rustig in jouw leven. Vanaf maandag gaat jouw planeet Venus in het teken vissen lopen. Dat geeft een periode van enkele weken waarin je vooral veel dagdroomt maar je creativiteit op volle toeren zou kunnen draaien. Woensdag heb je in ieder geval een briljant idee.

TWEELINGEN van 22 mei t/m 21 juni
Vrijdag voel jij je heel sterk. Maar je kunt je eigen kracht ook overschatten! Pas op dat je niet in een conflict verzeild raakt waarin jij niets te zoeken hebt. Aanstaande zondag pleeg jij een soort machtsovername. Verbaal kan de ander jou dan niet aan. Maak niet meer kapot dan je lief is!

KREEFT van 22 juni t/m22 juli
Aanstaande vrijdag twijfel jij over zo'n beetje alles wat los en vast zit. Toch ga jij op zaterdag in actie komen. Volgende week maandag en dinsdag wil jij vooral vooruit komen waar anderen daar een vraagteken bij zetten. Volgende week woensdag lopen jouw zaken echt als een trein. Geniet ervan!

LEEUW van 23 juli t/m 22 augustus
Op vrijdag heb jij over alles iets te zeggen. Ga er niet vanuit dat jij gelijk krijgt. Sommige mensen zijn erop uit om jou met je eigenwijsheid onderuit te halen. Volgende week maandag voel jij je zo sterk, dat je als het ware een couppoging doet. Dat geeft je macht maar maakt je ook kwetsbaar.

MAAGD van 23 augustus t/m 21 september
Aanstaande vrijdag bedoel jij het goed, maar komt dat op de ander toch verkeerd over. Probeer dat te voorkomen door jezelf kwetsbaar op te stellen. Aanstaand weekend overrompel je de ander zo heftig met jouw kritiek dat je de ander helemaal omver blaast. Dat is toch niet jouw bedoeling?

WEEGSCHAAL van 22 september t/m 22 oktober
Tot en met het weekend is alles koek en ei in jouw bestaan. Vanaf volgende week maandag gaat jouw planeet Venus in het teken vissen lopen. Dat kan zowel positief als negatief uitwerken. Of je maakt dingen mee in de liefde die je niet durfde te dromen. Of het wordt een vreselijk drama.

SCHORPIOEN van 23 oktober t/m 21 november
Op vrijdag loopt iemand jou te zieken. Er niet op in gaan lijkt het beste. Beheers jezelf liever! Aanstaande zondag en maandag lijk je wel een kleine dictator, zo ga jij te keer tegen iedereen die maar een beetje dwars ligt. Dat levert geen vrienden op en dat merk je op woensdag heel goed!

BOOGSCHUTTER van 22 november t/m 21 december
Het lijkt wel alsof iedereen met zichzelf en de directe omgeving overhoop ligt. Vrijdag hou jij daarom wijselijk je mond. En waar anderen heel stellig zijn, durf jij openlijk te twijfelen. Volgende week dinsdag praat jij over je eigen emoties. Dat is een goede zaak. Anderen hebben begrip voor jou.

STEENBOK van 22 december t/m 19 januari
Aanstaande vrijdag voel jij je niet door anderen gezien. En dat terwijl je je zo inspant voor die ander. Zondag kun je kiezen. Of je relativeert de dingen die dan gebeuren, of je neemt ze zo serieus dat je wel iets moet doen. Op maandag voel jij je zo goed dat je helemaal straalt. Dit is nu geluk!

WATERMAN van 20 januari t/m 17 februari
Jij bent een echte rebel. Maar tijdens het komende weekend ben je het zo oneens met de manier waarop dingen gaan, dat je het liefste het gangbare om zeep wilt helpen. Pas op voor een té radicale houding, want dat kan als een boemerang op jou terugkomen. Probeer wat meer te relativeren.

VISSEN van 18 februari t/m 20 maart
Vlak voor het weekend voel jij ontevreden en tegelijk is er reden om wel tevreden te zijn. Probeer datgene te zien wat er wél is! Vanaf volgende week maandag loopt de zachtaardige planeet Venus in jouw sterrenbeeld. Een goede stand voor de creatieve vissen maar ook voor de romantiek!

Nieuwe cursussen bij Creatief Collectief Elst

ELST - Ook begin dit jaar start er een aantal nieuwe cursussen bij CCE. Beeldhouwen is momenteel erg geliefd, vandaar dat Els Mathijssen op maandagavond een extra groep begint. Er zijn nog enkele plekken vrij.

Vanwege vraag naar een avondcursus Aquarel breidt ook Joke van Hoeven haar aanbod uit: op dinsdagavond gaat er een korte cursus van start. En, wat het CCE zo graag wilde aanbieden: een creatieve cursus voor kinderen, bleek een succes te zijn. Vandaar dat Wim Mecking een tweede cursus met nieuwe onderwerpen ontwikkeld heeft, die in februari begint. Zoals gebruikelijk start Gery Garttener weer een cursus Tiffany / Glas in lood in januari. Beide technieken lijken op elkaar, en na een uitleg kun je kiezen waar je voorkeur naar uit gaat.

Geheel nieuw is het Creatief Atelier van Wim Mecking: op 9 maandagavonden vanaf 3 februari kun je met gevarieerde technieken aan de slag. Hierbij kun je denken aan papier/karton, collages, mixed media of druktechnieken.

En tot slot: op 27 januari start drs. Marieke van der Heijden weer met een cursus kunstgeschiedenis. In vier lessen komen in vogelvlucht de belangrijkste stromingen en kunstwerken van de 17e tot en met de 20e eeuw langs. Meer info staat op creatiefcollectiefelst.nl.

Overbetuwe Doet Huiskamerconcerten

ELST - Net zoals vorig jaar worden er ook het komend jaar weer vier huiskamerconcerten gegeven in Elst.

Dat is niet alleen mogelijk vanwege de enthousiaste artiesten, gastgevers en bezoekers, maar ook omdat Overbetuwe Doet het steunt. Want gelukkig hebben veel mensen hun waardecheque hieraan gedoneerd, waardoor het initiatief ook in 2020 weer georganiseerd kan worden.

Op zondagmiddag 26 januari vinden de eerste twee concerten plaats, op 19 april de volgende reeks. Heel toepasselijk zullen de concerten verzorgd worden vanuit huiskamers in de Muziekbuurt in Elst. Op beide zondagmiddagen zijn er weer mooie acts te zien en beluisteren. Begin januari opent de inschrijving voor alle Overbetuwe inwoners. Hou Hét GemeenteNieuws daarvoor goed in de gaten, de vorige keer waren de veertig beschikbare plaatsen snel weg.

"Tenslotte, namens het organisatiecomité van de huiskamerconcerten nog een oproep: als u over een paar maanden weer waardecheques kunt verdelen, denk dan ook aan dit muzikale Elster initiatief."

Damminga 60 jaar een begrip in Arnhem

ARNHEM - Damminga heeft drie generaties geleden, in 1960, in de binnenstad van Arnhem een textielwinkel geopend. Ondertussen is Damminga uitgegroeid tot een begrip in de regio.

Nathanael Damminga heeft tijdens het afronden van de locatie in de Beekstraat gezien hoe begaan klanten zijn met het familiebedrijf. Mede door de unieke binding die klanten hebben met het bedrijf heeft Nathanael besloten de zaak voort te zetten. Sinds 2016 is Damminga gevestigd aan de woonboulevard Arnhem en is een samenwerking aangegaan met beddenspeciaalzaakketen Morgana. In de showroom van ruim 1000m2 heeft Damminga een innovatieve collectie met onder andere Ergosleep en een 'shop in shop' van Tempur.

Damminga heeft ook haar eigen lijn matrassen, hoofdkussens en dekbedden. Het uitgangspunt van de Damminga lijn is kwalitatief hoogwaardige en duurzame producten voor een betaalbare prijs. In december 2019 heeft de showroom een enorme upgrade gekregen qua beleving en inspiratie. Met compleet nieuwe boxspringstudio, een ruimte waarin uw best persoonlijke boxspring geheel naar wens samen te stellen is. Daarnaast zijn er in de ledikantenteststudio twee keer zoveel ledikanten geplaatst. En met de nieuwe Nolte kastenstudio en 3D-ontwerpprogramma, adviseert, ontwerpt en realiseert Morgana Damminga, kasten voor elke ruimte.

Met de sfeervolle winkel, vol met inspiratie voor in de slaapkamer gaat Damminga 2020 in met het vieren van haar 60-jarige jubileum. Morgana Damminga heeft een jong, enthousiast en gedreven team waarin de derde generaties Dammingaatjes graag mee denkt en de klant begeleidt in de best persoonlijk slaapoplossing. Ook laat Damminga senior zo nu en dan ook zijn gezicht nog zien.

Morgana Damminga, Venlosingel 21, Arnhem, 026 4425108, www.damminga.nl.

Nieuwe of gebruikte notebooks van Computershop Arnhem

ARNHEM - Computerwinkels zijn er in Arnhem steeds minder, computerspecialisten zijn er nog minder. Maar Computershop Arnhem is er nog steeds. U kunt hier terecht voor de aanschaf van een nieuwe of gebruikte desktop- of notebookcomputer, randapparatuur, kabels, inktcartridges, et cetera. Maar Computershop Arnhem repareert zelf ook bijna alle computerapparatuur.

Heeft u last van virussen of een langzame computer? Ook dan kunt u terecht in deze winkel. Computershop Arnhem staat al bijna 20 jaar voor u klaar met goede service en een duidelijk advies.

Nieuwe computer of upgrade?
Computershop Arnhem kan uit voorraad en groot aantal desktop computers en notebooks leveren. Heeft u een nieuwe computer nodig dan kan u dus (bijna) direct weer aan de slag. Maar misschien is het nog de moeite uw computer te upgraden. Met een nieuwe (SSD)schijf of meer geheugen kan u computer vaak best nog een tijdje mee. Kom langs voor een eerlijk advies.


Refurbished HP notebooks
Computershop Arnhem heeft naast een grote collectie nieuwe notebooks ook een groot aantal gebruikte notebooks van HP. Het gaat hier meestal om zakelijke notebooks die volledig schoongemaakt en opnieuw geïnstalleerd worden geleverd met zes maanden garantie. Deze notebooks zijn zeer betrouwbaar en hebben uiteraard allemaal een snelle Solid State Disk en Windows 10.

Waarom Computershop Arnhem?Deskundige medewerkers die u eerlijk en duidelijk helpen. Eigen technische dienst. Grote collectie uit voorraad leverbaar. Gratis parkeren voor de deur.

Computershop Arnhem, Gamerslagplein 2 (achter winkelcentrum Presihaaf) 6826 LA, Arnhem, 026 3628250, www.computershoparnhem.nl.

Fotolezing: vrouwen en millennials veroveren de fotografie

NIJMEGEN - Donderdag 16 januari is in De Klif Nijmegen-Noord een fotolezing 'vrouwen en millennials veroveren de fotografie'.

Wat kenmerkt de huidige foto-revolutie? Robert Theunissen toont de rol van vrouwen en millennials daarin. Robert is voormalig hoofdredacteur van de fotobladen Focus, Zoom.nl en SHUTR. Ook gaat Robert in op combinatie-fotografie en beeldblindheid. In het voorprogramma brengt Rob de Winter (Van Duuren Media) voor elk niveau wat wils over fotobewerking. Van filters in Instagram en een app als Snapseed naar het werken in lagen met Photoshop. Rob toont diverse handigheden.

Organisatie door Fotoclub Elst. Aanmelden via www.focel.nl/batavierenfotolezingKosten 6 euro in voorverkoop, 7,50 euro aan de zaal.

Informatieavond OBC Bemmel

BETUWE - Op donderdagavond 16 januari verzorgt OBC Bemmel een speciale informatieavond voor basisschoolleerlingen en hun ouder(s)/verzorger(s). Tijdens deze informatieavond wordt de nieuwe koers van de school extra belicht.

Er is voorlichting over vmbo-t Lifestyle, havo, vwo en Tweetalig Onderwijs (TTO). De basisschoolleerlingen kunnen daarnaast diverse workshops volgen. Het programma start om 19.00 uur (inloop vanaf 18.45 uur) op zowel de vmbo-t locatie (De Essenpas) als op de havo-vwo locatie (De Heister).

Tijdens de informatieavond is de nieuwe koers een belangrijk onderdeel van de avond. Leerlingen krijgen namelijk vanaf komend schooljaar nog maar drie tot vier vakken per dag, in lessen van tachtig minuten. Daarnaast bepalen leerlingen in de zogenaamde 'Keuze-uren' zelf waar ze behoefte aan hebben: ondersteuning in een vak naar keuze of hun talenten verder ontplooien in bijvoorbeeld talenprogramma's (Delf Frans, VTO-Duits en Cambridge English), lessen over voeding, kunst, cultuur, muziek, sport maar ook interessante projecten die met techniek, natuur en wetenschap te maken hebben. Daarnaast krijgt iedere leerling een coach met voor hem of haar gereserveerde tijd. Tijdens coach-werkuren worden gesprekken gevoerd over de keuzes die een leerling maakt, over studieresultaten, plannen & organiseren maar ook of een kind zich prettig voelt op school. In deze uren kunnen leerlingen ook onder begeleiding aan de slag met planningen maken, toetsen voorbereiden en samenwerken.

Open dag

Naast deze informatieavond organiseert OBC Bemmel ook een open dag op zaterdag 8 februari vanaf 10:00 – 15:00 uur. Voor meer informatie kan men terecht op www.obc-bemmel.nl.

Fay Claassen & Band Close to You: songs from the 70s

Fay Claassen - Close To You. (foto: Stef Nagel)

ELST - Close to You: songs from the 70s (muziek). Op zaterdag 11 januari om 20:30 uur is Fay Claassen met haar band te beluisteren in Theater De KiK in Elst. Kaartjes zijn19,50 euro, inclusief drankje en te reserveren via www.theaterdekik.nl.

In Close to You vestigt de Nederlandse powervrouw van de jazz Fay Claassen haar aandacht op muzikale pareltjes van late-sixties en early-seventies. Wars van hokjesgeest en stijlbeperkingen verruimt zij haar muzikale horizon opnieuw met ditmaal verrassend eigen versies van bekende krachtige pop- & soul-ballads en songs, die écht iets te vertellen hebben.

Powervrouw van de jazz

Fay is momenteel de meest veelzijdige jazz-zangeres van Nederland, en één van de grootste in Europa. Een frequente gast bij bigbands en (jazz)orkesten in Europa zoals de WDR Big Band, Metropole Orchestra, Danish Radio Big Band, Brussels Jazz Orchestra en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw.

Voor Close to You gaat Fay terug naar de muziek uit haar verleden. Terug naar dierbare herinneringen van een leven vóór de Smartphones en tablets. Herkenbare en tijdloze muziek. Bij velen in het geheugen gegrift.

De prachtige liedjes die we allemaal kennen zingt Fay met verfijning, elegantie en gevoeligheid. Zij drukt haar eigen stempel op de songs, waarbij haar aandacht naar de tekst een belangrijk onderdeel is. Zingend vertelt zij verhalen en deelt ze met haar luisteraars zodat de songs niet alleen ‘dicht bij haar zijn‘, maar ook ‘dicht bij hen komen‘.

Uitslag decemberloterij

OCHTEN - De Ochtense Vogelvereniging (OVL) heeft op 20 december tijdens de jaarlijkse bingoavond de trekking gehouden van de decemberloterij. Er waren vele mooie prijzen voor de winnaars:

De hoofdprijs van 150 euro ging naar D. van de Hurk, de 2e prijs van 100 euro was voor S. Fleuratin en de 3e prijs van 50 euro is gewonnen door B. Cruzen. De 4e prijs, een koffiezetmachine, ging naar familie Derksen en verder waren er nog twintig andere prijzen. Het bestuur van de vogelvereniging is iedereen dankbaar. Mede dankzij de verkoop van de loten is het mogelijk om een jaarlijkse vogelshow te houden.

10 / 12

Onze lieve stoere Daan
5 jaar! Gefeliciteerd!
Dikke knuffel. Mama & Maik
Kus van Luuk

Geert en Hennie
Meijer - Basten
Diamanten paar
1960 - 26 januari - 2020
Proficiat! Jullie voltallig gezin.

Hoera, op 8 januari is deze voetballer van SCM 8 jaar geworden.
Gefeliciteerd Job.
Op en Oma

onze kleindochter Yara
wordt 1 jaar op 11 januari.
Van harte van opa en oma.

Applaus voor de zingende krantenbezorger!
De groetjes uit Bemmel en
de beste wensen voor 2020.

Top-film: Au bout des doigts

BEMMEL - Op donderdag 16 januari draait de mooie film Au bout des doigts in de Theaterkerk.

De 20-jarige Mathieu Malinski is een getalenteerde pianist, maar zijn liefde voor de muziek houdt hij voor zijn omgeving geheim. Hij waakt over zijn broertje David en helpt zijn moeder die haar tijd moet verdelen over verschillende banen sinds zijn vader hen in de steek liet. Wanneer Mathieu in aanraking komt met de politie krijgt hij hulp van Pierre, het hoofd van het conservatorium. In ruil daarvoor moet Mathieu een taakstraf uitvoeren in het conservatorium. Pierre ziet echter al snel hoe getalenteerd Mathieu is en heeft grotere plannen voor hem in het vizier.

Aanvang 20:00 uur. Kaartjes kosten 7,00 euro per stuk en zijn te bestellen op www.theaterkerk.nl en tevens verkrijgbaar bij boekhandel De Toren van Bemmel en in de Theaterkerk, Markt 5, Bemmel.

Top-film: They

shall not grow old

BEMMEL - Op donderdag 23 januari vertoont TOP de aangrijpende filmdocumentaire They shall not grow old.

Honderd jaar na de Eerste Wereldoorlog weet men veel over de gruwelijke impact die het gehad heeft op de soldaten, met name de omvang van het aantal slachtoffers, waardoor een toekomstige generatie is weggevaagd. Peter Jackson geeft met 'They Shall Not Grow Old' een nieuw inzicht op de menselijke ervaring van het leven aan het front. Oude beelden uit archieven van oorlogsmusea zijn digitaal bewerkt en ingekleurd, waardoor men het akelige gevoel heeft dat de beelden recentelijk zijn opgenomen. Qua techniek is They Shall Not Grow Old baanbrekend en het resultaat is verbluffend. Peter Jackson geeft de soldaten uit de Eerste Wereldoorlog een gezicht.

Aanvang 20:00 uur. Kaartjes kosten 7,00 euro per stuk en zijn te bestellen op www.theaterkerk.nl en tevens verkrijgbaar bij boekhandel De Toren van Bemmel en in de Theaterkerk, Markt 5, Bemmel.

deBol Junior Avond-4-Daagse

Organisatie deBol Junior Avond-4-Daagse. (foto: deBol A4D)

BEMMEL - De deBOL Junior Avond-4-Daagse wordt dit jaar gehouden van dinsdag 12 - vrijdag 15 mei. De meest gezellige, vrolijke en fijne Avond-4-Daagse in de wijde omgeving! "Doen jullie dan ook weer mee? Dat zouden wij heel erg gezellig vinden!"

"Wij zijn als organisatiecommissie al weer begonnen met de eerste voorbereidingen. De posters, flyers en de startkaarten zijn inmiddels besteld. Binnenkort worden de routes weer nagewandeld om te zien of alles nog klopt of dat we misschien toch nog ergens een ander rondje moeten maken. Ook de verkeersregelaars worden eerstdaags uitgenodigd om er weer bij te zijn zodat alle kinderen veilig kunnen wandelen. Had u afgelopen jaar geen tijd om een uurtje per avond verkeersregelaar te zijn? En wilt u dat dit jaar wel doen? Neem dan contact met ons op, dan krijgt u binnenkort ook een uitnodiging."


"Vanaf 1 januari kunt u het statiegeld van de flessen die u inlevert bij de Coop Bemmel doneren aan de deBol Avond-4-Daagse. Doet u nooit uw boodschappen bij de Coop? Dat hoeft geen probleem te zijn! U brengt ons de flessen die u wilt inleveren en wij zorgen er voor dat ze bij de Coop worden ingeleverd. Op onze website leest u waar en wanneer u ze kunt afgeven bij deBol.
Ook als u maar 1 of 2 flessen hebt in te leveren, willen wij deze graag ontvangen, wij zijn blij met alle kleine beetjes, want vele kleintjes maken een grote! Deze actie loopt tot en met 31 maart 2020 en na afloop wordt de opbrengst door de Coop verdubbeld! Meer informatie over deze actie en de deBol Junior Avond-4-Daagse staat op www.debolbemmel.nl."

Internationale Pistoolnacht in Bemmel

Pistoolnacht winnaars 2018 en 2019 Frank Streng

BEMMEL - Vrijdag op zaterdag nacht 10 en 11 januari zal de verlichting bij schietsportvereniging Op de Korrel in Bemmel continu branden, voor de jaarlijkse 'Nacht van Bemmel'. Deze 28e editie van de Internationale Pistoolnacht is een slijtageslag voor elke deelnemer, maar door zeven medaillewinnaars aan de start ziet er naar uit spannend te gaan worden in de strijd om de Siefkes Cup.

In de discipline Luchtpistool zijn 19 deelnemers genoteerd, waarbij zeven van hen al eens of zelfs meerdere malen op het podium geëindigd zijn. Familie Hövelings staat dan ook wederom hoog op de favorietenlijst, omdat zowel Larissa (winnaar 2019) en Con (winnaar 2018) van de partij zijn. Maar ook Alwin Dekker, de nummer twee van 2019 in zijn eerste deelname, en Eric de Reus met podiumplaatsen in de afgelopen paar edities, kunnen meedoen om de medailles. Eén van de nieuwe deelnemers is de NK nr.2 van 2019, Bob Linders. De marathon van 25 series met 30 schoten, 750 in totaal, is natuurlijk wel wat anders dan de gebruikelijke 60 voor een wedstrijd.

Bij het Luchtpistool Opgelegd, 25 series van 20 schoten, zijn er voorlopig drie deelnemers aangemeld, waaronder Willem Sterling die twee maal eerder het goud in ontvangst mocht nemen. Echter lijkt het deelnemersveld wat meer verdeeld te zijn als het om scores gaat, al kunnen de kleine uurtjes toch verraderlijk zijn.

Vrijdag 10 januari vangt om 22:30 uur de banen loting aan. De deelnemers schieten van 23.00 tot 11.00 uur op zaterdag 11 januari. De prijsuitreiking zal om 11.30 uur aanvangen. Alle geïnteresseerden zijn welkom, de hele nacht is er vrije inloop mogelijk.