GN Nijmegen-Noord

19 september 2018

GN Nijmegen-Noord 19 september 2018


Truckrun belooft weer groot spektakel

GENDT – De jaarlijkse Truckrun zal op zaterdag 22 september vanuit Gendt weer door heel Lingewaard en een klein stukje van de gemeente Overbetuwe trekken. Een groot aantal mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke handicap zal daarmee weer een avond om nooit te vergeten beleven.

Want zo'n ritje in de cabine van een vrachtwagen is natuurlijk enorm indrukwekkend, zeker als wanneer de schemer invalt ook alle lampjes aangaan en er hard getoeterd wordt om mensen al van ver te laten weten dat de stoet eraan komt. Net zoals ieder jaar zal de karavaan al in de middag samenkomen op het Julianaplein in Gendt. De hele dag zijn ze daar dan te bewonderen.

Maar er is dit jaar nog meer te doen. Er zal bijvoorbeeld een enorme opblaasbare hindernisbaan in de vorm van een vrachtwagen worden opgezet waar alle kinderen welkom zijn. Verder is er ook een echte T-Ford uit 1919 te bezichtigen. Daarmee zal ook burgemeester Schuurmans-Wijdeven worden opgehaald zodat zij, om 18:00 uur, het startschot kan geven voor de rit. Dit jaar zal de vertrouwde route starten in de richting van Haalderen en Bemmel; Angeren en Doornenburg volgen later op de avond als laatste. Rond 20:45 uur worden de wagens terugverwacht in Gendt waar nog een ereronde gedaan zal worden over de Langstraat.

De organisatie nodigt iedereen uit om langs de route te komen zwaaien en/of in Gendt mee te genieten van het festijn. Sponsoring is ook nog mogelijk, neem daarvoor contact op via enjoy.transport@gmail.com.

Bingo-avond in Lent

LENT - Toneelvereniging Nieuw Leven Lent presenteert op zaterdag 22 september speciaal voor haar trouwe donateurs de jaarlijkse bingo-avond.

Deze avond wordt gehouden in zaal De Open Hof aan de Pastoor van Laakstraat 40 in Lent. Aanvang: 20.00 uur, zaal open vanaf 19.00 uur. Donateurs mogen u een introducé meenemen. Er zijn weer mooie en nuttige prijzen te winnen! Gevraagd wordt van te voren reserveren via www.toneelnieuwlevenlent.nl (klikken op reserveren) of telefonisch bij mevrouw H. Stevens, 024 3234345. De entree is gratis.

Burendag in Herveld

HERVELD - Museumboerderij Den Tip in Herveld doet dit jaar ook mee aan de landelijke 'burendag' op zaterdag 22 september.

Reeds vorig jaar konden het bestuur en vrijwilligers terugkijken op een zeer geslaagde zaterdag, waarop vele buurtbewoners in het museum konden worden verwelkomd.

Deze keer zijn door een aantal vrijwilligers de uitnodiging voor deze burendag persoonlijk in de brievenbus gedaan en de vrijwilligers hopen dat velen de uitnodiging ter harte nemen om van 10.00 tot 12.00 uur gezellig bij te praten, daardoor elkaar beter te leren kennen en om te genieten van een lekker bakkie koffie of thee met een appelflap. Het spreekt vanzelf dat dit gratis is.

Doordeweekse vieringen parochie Maria Magdalena

Maandag

Heteren, 18.30 u. Liefkenshoek (wcv), elke maandag

Dinsdag

Huissen-Stad, 19.00 u. dagkapel, rozenkrans, elke dinsdag

Oosterhout, 09.00 u. dagkapel, 1e dinsdag v.d. maand

Woensdag

Angeren, 09.30 uur u. sacristie/kerk, 1e woensdag v.d. maand

Doornenburg , 09.30 u. kerk , 2e woensdag v.d. maand

Gendt, 09.30 u. dagkapel, 4e woensdag v.d. maand

Herveld, 19.00 u. kapel Hoge Hof, 1e woensdag v.d. maand

Huissen-Zand, 09.30 u. dagkapel , 3e woensdag v.d. maand

Lent, 19.00 u. St. Jozef, 2e woensdag v.d. maand

Donderdag

Elst, 10.30 u. Tertzio, 1e donderdag v.d. maand

Elst , 09.30 u. De Hoeksteen, 2e donderdag v.d. maand

Elst, 10.30 u. Tertzio (wcv), 3e donderdag v.d. maand

Elst , 09.30 u. De Hoeksteen, 4e donderdag v.d. maand

Elst, 09.30 u. De Hoeksteen, 5e donderdag v.d. maand

Vrijdag

Bemmel, 10.00 u. kapel Liduina,1e vrijdag v.d. maand

Valburg, 09.00 u. sacristie, rozenkrans, elke vrijdag

Valburg, 09.30 u. sacristie, elke vrijdag


Eucharistievieringen, tenzij anders vermeld (wcv)
Na de viering is er gelegenheid voor een kopje koffie of thee.

Weekmenu Bemmels afhaalpunt

BEMMEL - Op maandag 10 september kunnen inwoners van heel Lingewaard tussen 17.00 en 17.30 uur het volgende menu afhalen: salade, chili con carne én een toetje.

Deze maaltijd kost 4 euro en wordt bereid door een enthousiaste groep vrijwilligers. Het afhaaladres is Cuperstraat 9 te Bemmel. Gevraagd wordt zelf drie afsluitbare bakjes mee te brengen! Wilt u ook genieten van zo'n heerlijke verse maaltijd dan moet u zich wel van te voren even inschrijven via het SWL Meldpunt. Er is namelijk maar een beperkte hoeveelheid menu's beschikbaar. Inschrijven kan op maandag - donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur via 088 2552555.

Het 'Bemmels afhaalpunt' is een initiatief van buurtbewoners in samenwerking met SWL. Voor meer informatie kan men contact opnemen met Wil van den Hurk (088 2552550).

Dirk Scheele in Theater De KiK

(foto: Gerhard Witteveen)

ELST - Op zondag 23 september treedt Dirk Scheele op in Theater De KiK in Elst. Hij geeft twee voorstellingen om 11.00 uur en om 14.00 uur. Voor alle bezoekers van deze voorstelling hebben we een leuke kleurwedstrijd uitgeschreven.

Op de website van Theater De KiK, www.theaterdekik.nl, staat een leuke kleurplaat van Dirk Scheele. Print deze kleurplaat, kleur 'm in en neem deze mee naar de voorstelling op 23 september! Je kunt ook een kleurplaat af komen halen bij de bar van Theater De KiK.

Alle kleurplaten kunnen vóór de voorstelling ingeleverd worden aan de bar van het theater. De jury zal alle kleurplaten bekijken. Na de voorstelling ontvangt de winnaar een leuke prijs uit handen van Dirk Scheele. Dirk en de prijswinnaar mogen ook nog samen op de foto.

Kijk op www.theaterdekik.nl voor de laatste kaartjes en de kleurplaat. Kleur mee en win een leuke prijs!

Leesclub in De Minkhof

De Minkhof

BEMMEL - Vanaf 26 september van 13:30 - 16:00 uur (elke laatste woensdagmiddag van de maand) is er de leesclub in De Minkhof.

De bedoeling van de leesclub is dat we gaan praten over een boek dat we gezamenlijk gelezen hebben. De keuze van de boeken die we lezen bepalen we samen. Wat aan de orde komt tijdens de bespreking van een boek: wat vond je ervan?; wat heeft je aangesproken, wat niet?; welke elementen gaan we uitdiepen?; taal en stijl; opbouw van het verhaal; wat hebben recensies over het boek te vertellen?; wat weten we van de schrijver?; waarom schrijft hij/zij dit verhaal?; en... alles wat er nog meer ter tafel komt over een boek! Vragen of aanmelden kan via coordinator@minkhof.nl.

Ook nieuw in De Minkhof: vanaf woensdag 3 oktober 13:30-16:00 uur (elke eerste woensdagmiddag van de maand) hulp bij gebruik van laptop, tablet en mobiel. Vragen of aanmelden kan via coordinator@minkhof.nl'

De Minkhof is geopend op maandag, woensdag en vrijdag met uiteenlopende activiteiten. Loop gerust eens binnen samen met familie of buren bij Molenwei 57 in Bemmel (0481 357185, alleen op maandag, woensdag en vrijdag bereikbaar van 9-16 uur; www.minkhof.nl; info@minkhof.nl).

Het Elster Mannenkoor The Story

(foto: Annemieke van Toor)

ELST - Het Elster Mannenkoor bestaat vijftig jaar, zo heeft men al meerdere keren kunnen lezen. Hoogste tijd voor weer een feestelijk concert dat dit keer tegelijkertijd ook een theatervoorstelling is.

Aan de hand van 50 jaar notulen, jaarverslagen en herinneringen hebben vele mooie, grappige, spannende en heldhaftige waar gebeurde verhalen hun plek gevonden in het Elster Mannenkoor The Story.

Twee acteurs spelen deze verhalen, bijgestaan door de mannen van het koor. En de mannen van het koor zouden de mannen van het Elster Mannenkoor niet zijn als ze niet tussen al die verhalen door hun mooiste repertoire ten gehore brengen. Van begin tot einde. Een strofe uit het verenigingslied luidt: Van alle koren wil men het liefst ons horen! Wat aanmatigend misschien, maar toch… Want één ding is in al die 50 jaar niet veranderd: de liefde voor het zingen! Komt dat zien,komt dat horen op zaterdag 22 september om 20.00 uur en zondag 23 september om 14.30 uur in Lyceum Elst, Auditorium 3 in Elst. Er is daar voldoende parkeergelegenheid.

Kaarten á 12.50 euro zijn verkrijgbaar bij: Bruna boekwinkel: Dorpsstraat 33, Primera, Dorpsstraat 32 en Van Dam Tweewielers, Valburgseweg 11, alle in Elst. Ook kunt u kaarten reserveren dor overmaking van het verschuldigde bedrag op rek.nr. NL82RABO0316889431, tnv Elstermannenkoor, onder vermelding van jubileumvoorstelling en indien nog voorradig aan de zaal.

Muzikaal spektakelstuk tijdens 45e Aalbers-Taptoe Bemmel

Eska Bemmel. (foto: B. Braam)

BEMMEL – De 45e editie van Aalbers-Taptoe Bemmel, stond garant voor een middag en avond vol prachtige optredens. Dit jaar vond het evenement plaats op zaterdag 8 september.

Het jaar waarin Eska Bemmel haar zestigste verjaardag viert, organiseerde zij ook voor de 45e keer Aalbers-Taptoe Bemmel. Een terugkerend evenement, met vermaak voor jong en oud.

Speciaal voor deze jubileum editie, organiseerde Eska voor het eerst een Jeugdtaptoe. Diverse jeugdkorpsen werden hiervoor uitgenodigd en vertoonden hun kunsten op het taptoeterrein bij kasteel De Kinkelenburg.

Gezamenlijk met de deelnemers aan de avondtaptoe, werd het programma vervolgd met een Streetparade. Hierbij liepen alle korpsen vanaf de Kinkel richting verzorgingshuis Lidwina, waar een stilstaand nummer ten gehore gebracht werd. Vele bewoners genoten zichtbaar van deze muzikale opluistering.

Het avondprogramma ging, na het openingsintrada, van start met de galashow van Eska. Terwijl Eska nog op het gazon stond nam de burgemeester van gemeente Lingewaard het woord, om Eska te feliciteren met haar 60 jarige bestaan.

Nadat vervolgens alle andere deelnemers hun optreden hadden uitgevoerd, had Eska nog een speciale afsluiter in petto. Voor het eerst in de geschiedenis, had Eska naast de galashow ook een themashow ingestudeerd. Onder luid gezang en applaus, werd de show gepresenteerd aan het enthousiaste publiek. Eska bedankte iedereen die deze jubileum editie mogelijk heeft gemaakt.

Najaarsbingo bij de Waalkanters

SLIJK-EWIJK - Zaterdag 22 september houdt carnavalsvereniging De Waalkanters uit Slijk-Ewijk de jaarlijkse najaarsbingo.

De opbrengst van deze bingo is voor de nieuwe aankleding en verlichting van het podium. Tijdens deze bingo zijn er mooie prijzen te winnen waaronder vleesschalen, tassen met levensmiddelen, salades en de hoofdprijs 70 euro. De bingo start om 20.00 uur in dorpshuis Beatrix in Slijk-Ewijk. Zaal open 19.00 uur. Er wordt met het boekjessysteem gespeeld.

Vertel eens...

ELST - 'Vertel eens' -een initiatief van Forte Fit- start weer op woensdag 3 oktober.

Iedere eerste woensdag van de maand is er in de bibliotheek in Elst gelegenheid om verhalen van vroeger aan elkaar te vertellen. Alleen luisteren is ook prima. Het is van 10.00 uur tot 11.30 uur, maar uitlopen kan ook, vooral als het gezellig is. Deelname en koffie is gratis.

Iedere bijeenkomst heeft een thema zoals het vervoer vroeger, je eerste fiets, je eerste auto of je favoriete speelgoed. Aanmelden is niet nodig. Iedereen is welkom.

Vieringen parochie

H. Maria Magdalena

Zaterdag 22 september

18.00 uur: H. Maria Geboorte Driel, eucharistieviering, "Polenmis", V. Bulthuis, Cantorije

19.00 uur: O.L.V. van Zeven Smarten Haalderen, eucharistieviering, A. Hulleman, GK De Levensbron

19.00 uur: St. Leonardus Oosterhout, eucharistieviering,
F. Bomers, Musica Nova

Zondag 23 september

10.00 uur: St. Werenfriduskerk Elst, eucharistieviering,
N. Sales, St. Caeciliakoor

10.00 uur: O.L.V. ten Hemelopneming Huissen-stad, eucharistieviering, V. Bulthuis, Magna Voce

10.00 uur: H. Martinus Gendt, oecumenische viering,
J. Kallen en M. de Bree

Maandag 24 september

19.00 uur: St. Martinus Doornenburg, Woord- en communieviering, M. Sanders, Opening seizoen Vrouwenbond, Herenkoor

TVHA opent vernieuwde banen met uniek tennistoernooi

Winnaars 2017: Romano en Petra. (Foto: Mark Rooijakkers)

HERVELD - Voor de zevende keer wordt het Masters toernooi bij TVHA georganiseerd. De beste dubbelspelers van TVHA zijn hiervoor uitgenodigd. Aan het eind van de avond is bekend wie zich de beste dubbelspeler/speelster van TVHA mag noemen. Deze dag worden ook de nieuw aangelegde tennisbanen én de nieuwe led-verlichting officieel in gebruik genomen. Kortom het beste tennis op de mooiste banen in de regio!


Zaterdag 6 oktober vanaf 19.00 uur strijden de beste heren en dames om de TVHA Masterstitel 2018. In poules van vier spelers gaan ze met elkaar de strijd aan. Ze spelen drie keer met én tegen elkaar. Waarbij elke wedstrijd gaat over één set. De beste twee uit elke poule spelen vervolgens de finalepoule. Een uniek concept wat zorgt voor mooi en spectaculair tennis.
Dit jaar wordt het Masterstoernooi gecombineerd met de officiële heropening van het sportpark én het 40-jarig jubileum van TVHA. De laatste maanden is er door vele vrijwilligers keihard gewerkt om het park op te knappen. Hierbij zijn de vijf banen, de verlichting, het hekwerk en het terras vernieuwd. Daarnaast is er een compleet nieuwe minibaan voor de jeugd aangelegd. Het resultaat mag er zijn. Vanaf 16.00 uur zijn leden, sponsoren en vrijwilligers welkom om samen te proosten op het mooie tennispark, waarna om 19.00 uur het Masters-tennistoernooi start.
"Draagt u TVHA een warm hart toe? Kom dan zaterdagavond 6 oktober vanaf 19.00 uur naar sportpark TVHA in Herveld. We maken er een gezellige en sportieve avond van! Meer info staat op www.tvha.nl."

Op zoek naar de leukste baan?

Clemens Hendriksen heet de skeeleraars welkom. (foto: Susan de Man)

BEMMEL - Op de baan van b.o.d. de Sprinters wordt van donderdag 4 oktober tot en met donderdag 20 december wekelijks skeelertraining gegeven. De trainingen zijn voor volwassenen en jeugd vanaf 14 jaar en worden gehouden van 19.15 tot 20.30 uur op de verlichte atletiekbaan aan het Drieske 7 in Bemmel. De kosten bedragen 15 euro per persoon voor de gehele periode.

Onder begeleiding van ervaren trainers wordt er in een gemoedelijke sfeer gewerkt aan techniek, het vinden van de juiste balans en de kunst om veilig te remmen. Als afsluiting van de training kunnen al dan niet in pelotonvorm nog wat kilometers worden gemaakt. Daarna kan er nog gezellig aan de bar iets gedronken worden. Tijdens het rijden zijn helm en handbeschermers verplicht. Knie- en elleboogbescherming wordt geadviseerd.

Ook bij slecht weer gaat de training gewoon door. Als de skeelerbaan nat is, wordt de training in het clubhuis gegeven. Dan wordt schaatsplanktraining gegeven en worden balans- en krachtoefeningen gegeven.

Als je interesse is gewekt, kom dan op de donderdagavond naar het clubhuis van b.o.d. de Sprinters op sportpark De Heister in Bemmel. Vooraf aanmelden is niet nodig, maar mag wel. Heb je nog vragen? Stuur deze dan naar skeelers@boddesprinters.nl.

In het voorjaar 2019 start het reguliere trainingsseizoen weer voor jeugd en volwassenen. Nadere informatie hierover volgt in het voorjaar op www.boddesprinters.nl en in de regionale kranten.

Vertel eens...

ELST - 'Vertel eens' -een initiatief van Forte Fit- start weer op woensdag 3 oktober.

Iedere eerste woensdag van de maand is er in de bibliotheek in Elst gelegenheid om verhalen van vroeger aan elkaar te vertellen. Alleen luisteren is ook prima. Het is van 10.00 uur tot 11.30 uur, maar uitlopen kan ook, vooral als het gezellig is. Deelname en koffie is gratis.

Iedere bijeenkomst heeft een thema zoals het vervoer vroeger, je eerste fiets, je eerste auto of je favoriete speelgoed. Aanmelden is niet nodig. Iedereen is welkom.

Liturgische vieringen R.K. parochie H. Maria Magdalena

Zaterdag 22 september

18.00 uur: H. Maria Geboorte Driel, eucharistieviering, “Polenmis”, V. Bulthuis, Cantorije

19.00 uur: O.L.V. van Zeven Smarten Haalderen, eucharistieviering, A. Hulleman, GK De Levensbron

19.00 uur: St. Leonardus Oosterhout, eucharistieviering,
F. Bomers, Musica Nova

Zondag 23 september

10.00 uur: St. Werenfriduskerk Elst, eucharistieviering,
N. Sales, St. Caeciliakoor

10.00 uur: O.L.V. ten Hemelopneming Huissen-stad, eucharistieviering, V. Bulthuis, Magna Voce

10.00 uur: H. Martinus Gendt, oecumenische viering,
J. Kallen en M. de Bree

Maandag 24 september

19.00 uur: St. Martinus Doornenburg, Woord- en communieviering, M. Sanders, Opening seizoen Vrouwenbond, Herenkoor

Opheffingsleegverkoop Meubel-Planet Huissen

HUISSEN - Na 25 jaar stopt Meubel-Planet in Huissen. En gaat verder in de vestiging van het bedrijf aan de Woonboulevard in Wijchen, waar alle winkels bij elkaar zijn gevestigd.

"We hopen daar onze klanten met evenveel plezier als hier in Huissen te kunnen bedienen." Op de locatie aan de Nijverheidsstraat komt Badkamer Warenhuis Huissen. Meubel-Planet zal de komende periode nog wel een groot deel van de collectie/outlet uitverkopen vanaf de bovenverdieping in Huissen. "Wij verkopen bankstellen, zithoeken, tafels, stoelen, boxsprings en (linnen)asten met kortingen van 20 tot 50 procent.

Meubel-Planet, Nijverheidsstraat 25, Huissen; 026-3258525
Ma: gesloten, Di tm do 10-17.30. Vrijdag 10-21.00, Zaterdag 10-17.00
(Links naast de Praxis op industrieterrein het Pannenhuis) Wij hebben geen koopzondagen!

Aantal zelfdodingen vraagt om gezamenlijke preventieaanpak

REGIO - Jaarlijks overlijden in Nederland ongeveer 1.900 mensen door zelfdoding. Het aantal zelfdodingen is door de jaren heen gestegen, ook in Gelderland-Zuid. In het kader van Wereld Suïcide Preventie Dag brengt de GGD de regionale cijfers naar buiten. Met als doel het probleem van suïcide en het belang van een gezamenlijke preventieve aanpak verder onder de aandacht te brengen.

In 2013 tot en met 2017 pleegden 348 personen suïcide in de regio Gelderland-Zuid. Bijna driekwart van hen was man. In de leeftijdscategorie 40-60 jaar kwam zelfdoding het vaakst voor. Waarom mensen een einde aan hun leven maken, is moeilijk te zeggen. Er zijn risicofactoren die mogelijk een rol spelen, zoals: psychische problemen, verslaving, sociale omstandigheden, persoonlijkheidskenmerken, traumatische gebeurtenissen of eerdere ervaring met een suïcidepoging.

Preventie van suïcide is complex en vraagt om een sluitende aanpak. Een aanpak die zich richt op het signaleren en helpen van inwoners bij wie specifieke risicofactoren spelen. Om deze sluitende aanpak te realiseren investeren lokale partners uit het sociale (zorg)domein in samenwerking.

Kent u zelf iemand die (mogelijk) rondloopt met suïcideplannen, bel dan 0900 0113.

Moet ik mijn cv-ketel weggooien?

LINGEWAARD - Volgens het kabinet moeten we in 2030 van het aardgas af. Wat betekent dat voor mij? Kan ik mijn woning nog wel verwarmen? Kan ik nog wel warm douchen? Moet ik dan zo’n dure warmtepomp aanschaffen?

We moeten juiste keuzes maken, maar welke? Lingewaard Energie organiseert een thema-avond over deze problematiek. Op deze avond wordt u geïnformeerd over het waarom, wat we moeten doen en hoe we het kunnen betalen.

Isoleren: Een deskundige komt uitleg geven over de mogelijkheden van isoleren. Wat dat inhoudt en wat de voordelen zijn van de verbetering van de woningschil wordt zeer specifiek uiteengezet deze avond.

Warmtepompen: We praten al enige jaren over warmtepompen. Wat zijn warmtepompen? Kan dat ook in mijn woonomgeving? Hoe werkt dan een warmtepomp en wat kost deze.

Financiering: Voor elke investering komt de vraag hoe kan ik dat betalen? Gelukkig zijn er mogelijkheden gecreëerd door de overheid.. Welke dat zijn wordt door de Rabobank Overbetuwe aan ons uiteengezet.

De thema-avond vindt plaats op dinsdag 2 oktober om 19.30 uur in De Veldschuur, Sportlaan 1K in Bemmel. De zaal gaat om 19.00 uur open. Toegang is gratis. Lingewaard Energie is volop bezig met de energietransitie. Wilt u meer weten over ons, of wilt u actief meedoen, surf dan naar www.lingewaardenergie.nl en wordt lid.

Eerste editie 'Swim to fight cancer' Nijmegen groot succes!

(foto: Jasper Ras Fotografie) Jasper Ras Fotografie

NIJMEGEN - Zondag 9 september zwommen meer dan 250 mensen samen in de Spiegelwaal naar een indrukwekkend bedrag van ruim 130 duizend euro. De opbrengst is voor onderzoek naar kanker via de Stichting Fight cancer.

De eerste editie van het zwemevenement aan de Spiegelwaal werd geopend door Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen. Hij gaf het startsein waarna de eerste zwemmers het water in mochten. De presentatie van de dag lag in de handen van Jochem van Gelder (presentator) en Wilco van Schaik (algemeen directeur NEC). Het zwemevenement met tevens muziek, een hapje en een drankje, een speelhoek met springkussen voor de kinderen, zorgde voor een lach en een traan en een grote verbondenheid onder deelnemers en publiek. Volgens initiatiefneemster Elvira den Hertog was het een groot succes: "We hopen hier een structureel evenement voor dit goede doel in Nijmegen van te maken!".

Volwassenen legden een route van 1500 meter af. Voor kinderen was er een parcours van 500 meter.

De totale opbrengst loopt nog steeds op. Er wordt nog een veiling gehouden met gesigneerde sport items waaronder een shirt van Wesley Sneijder, een basketbal die gesigneerd is door basketballer Kobe Bryant en een paar gesigneerde schoenen van Dafne Schippers. Ook kan er nog steeds gedoneerd worden via de website https://nijmegen.swimtofightcancer.nl

Spreekuur kinderen en kanker

NIJMEGEN - Donderdag 20 september is er van 18.30 – 20.00 uur in het Marikenhuis een gratis op afspraak spreekuur kinderen en kanker.

Drs. Masja van Bokhorst, orthopedagoog in een medische setting, houdt elke eerste en derde donderdag van de maand een (gratis) pedagogisch spreekuur in het Marikenhuis, van 18.30 tot 20.00 uur.

Dit spreekuur is bestemd voor iedereen die informatie zoekt over het omgaan met kinderen die te maken hebben met kanker. Masja is er voor kinderen, ouders en grootouders, maar ook leerkrachten of andere professionals die met kinderen werken, zijn welkom op het spreekuur.

Omdat Masja graag de tijd wil nemen voor uw vragen, wordt u gevraagd om van tevoren een afspraak te maken. Dit kan door het tijdstip van uw voorkeur vast te laten leggen door één van de gastvrouwen/gastheren van het Marikenhuis, telefonisch tijdens openingsuren van het Marikenhuis (024 30131522) of door het aanmeldformulier in te vullen dat in het Marikenhuis ligt. Men kan ook een mail sturen aan info@marikenhuis.nl met vermelding van ‘Afspraak Masja van Bokhorst’ en tijdstip van uw voorkeur.

Padoem-patsj: de meest gewilde positie bij De RotDweilers komt vrij!

De RotDweilers. (Foto: Maaike Heynemans)

BEMMEL - De RotDweilers uit Bemmel weten niet wat ze meemaken. Voor het eerst in bijna dertig jaar komt de positie van snarespeler vrij en opvolging is vooralsnog niet gevonden. De zoektocht naar een nieuwe slagwerker is in volle gang. Ken of ben jij die nieuwe slagwerker?

Dirigent Cees Coenen vertelt waar de nieuwe slagwerker aan moet voldoen. “Hij of zij moet een goede all-round slagwerker zijn. We zoeken iemand die snaredrum speelt, maar die ook met bekkens, hihat en crash uit de voeten kan. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze nieuwe aanwinst de drijvende kracht van het orkest wordt."

Ander eisenlijstje

Sectiegenoot Jaap, die grote trom speelt, heeft een ander eisenlijstje. “Ik ben ontzettend grappig en sta erom bekend dat ik tijdens de repetitie veel goede oneliners uit mijn mouw schud. Ik zoek een medeslagwerker die smakelijk om mijn grappen kan lachen en naar wie ik flauwe gifjes kan sturen. Het is ook een pré als de nieuwe slagwerker van goudgele rakkers houdt, want, zoals iedere muzikant weet: zonder drank geen klank!”

Wat we zoeken... Kun jij goed aftikken maar schrik je ook niet terug voor het wegtikken van een biertje? Geef jij na iedere slechte woordgrap een ‘padoem-patsj’? En vind je het leuk om in een feestband te spelen? Dan zoeken we jou!

De RotDweilers repeteren op woensdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur in de Theaterkerk, Markt 5 in Bemmel. Kom gerust eens kennis maken met Cees, Jaap en de rest! Je kunt voor meer informatie bellen of appen met voorzitter Judith (06 13857386) of mailen naar info@derotdweilers.nl.

De Borrelnootjes zoekt muzikanten

HERVELD - De Borrelnootjes in Herveld-Andelst is op zoek naar een: ervaren sousafonist / basblazer / basgitarist!

De Borrelnootjes bestaat uit een enthousiaste groep muzikanten (momenteel variërend in de leeftijd van 18 tot 60 jaar), die wekelijks samen, op ontspannen wijze, repeteren en regelmatig optreden tijdens diverse gelegenheden. Tijdens onder andere buurt- en dorpsfeesten, bruiloften, bedrijfsfeesten, festivals, wedstrijden, sinterklaasintochten en carnaval is het orkest dikwijls aanwezig. Het orkest beweegt zich in diverse muziekstijlen, van pop, rock, soul tot stemmingsmuziek. Voor ieder wat wils!

De repetities vinden, in aanwezigheid van een muzikaal leider, wekelijks plaats op de woensdag van 20.45 uur tot 22.30 uur in zalencentrum De Hoendrik in Herveld. Denk jij dat De Borrelnootjes iets voor jou zou kunnen zijn? Houd je van gezelligheid? Ben je boven de 18 jaar? Heb je een eigen instrument en heb je interesse om mee te spelen bij De Borrelnootjes? Stuur dan een bericht via Facebook of mailtje naar info@deborrelnootjes.nl. Andere muzikanten zijn uiteraard ook van harte welkom. Kijk even op www.deborrelnootjes.nl voor onze samenstelling.

Liturgische vieringen r.k. parochie H. Maria Magdalena

Zaterdag 22 september

18.00 uur: H. Maria Geboorte Driel, eucharistieviering, “Polenmis”, V. Bulthuis, Cantorije

19.00 uur: O.L.V. van Zeven Smarten Haalderen, eucharistieviering, A. Hulleman, GK De Levensbron

19.00 uur: St. Leonardus Oosterhout, eucharistieviering,
F. Bomers, Musica Nova

Zondag 23 september

10.00 uur: St. Werenfriduskerk Elst, eucharistieviering,
N. Sales, St. Caeciliakoor

10.00 uur: O.L.V. ten Hemelopneming Huissen-stad, eucharistieviering, V. Bulthuis, Magna Voce

10.00 uur: H. Martinus Gendt, oecumenische viering,
J. Kallen en M. de Bree

Maandag 24 september

19.00 uur: St. Martinus Doornenburg, Woord- en communieviering, M. Sanders, Opening seizoen Vrouwenbond, Herenkoor

Hoera, De Hoenderik tien jaar!

Tienjarig bestaan werd gevierd. (foto: bewoners van De Hoenderik Elst)

ELST - In juni jongstleden bestond het appartementencomplex De Hoenderik aan de Van der Duyn van Maasdamstraat in Elst 10 jaar! 'De jaren zijn echt voorbij gevlogen', aldus de bewoners.

Het idee werd geboren om dit toch niet zomaar voorbij te laten gaan. Met elkaar iets leuks gaan doen en elkaar eens op een andere wijze te ontmoeten. Dat was de wens van velen.

Vervolgens werd er een zomeravond gepland om samen te dineren bij restaurant Fine Food Village in Elst. De avond was gezellig en zeker voor herhaling vatbaar. Dit leverde een mooi plaatje op!

Kinderkleding- en speelgoedbeurs Bemmel

BEMMEL - Zaterdag 22 september vindt in het OBC aan De Heister in Bemmel de tweedehands kinderkleding- en speelgoedbeurs plaats. De beurs is geopend van 9.00 tot 11.30 uur.

Tijdens de beurs is er de mogelijkheid goede en betaalbare (merk)kleding voor het najaar en de winter te kopen. De entree is gratis. Er wordt ruim 18.000 stuks mooie tweedehands winterkleding vanaf maat 80 - maat S aangeboden. Naast kleding wordt er ook speelgoed verkocht, babyspullen, schoenen, sportkleding, autostoeltjes, fietsstoeltjes, kinderwagens en nog veel meer. En ook regenlaarzen, snowboots, skikleding, een slee en speelgoed voor 5 december. De kleding is op maat gesorteerd en overzichtelijk in rekken opgehangen, jongens- en meisjesspullen apart; geen gezoek op tafels!

Boven op de verkoopprijs komt vijftien procent, hiervan betalen worden alle kosten betaald. Is er nog geld over dan wordt dit ,naast kleding en speelgoed, geschonken aan onder andere aan stichting Doe een Wens. Er mogen geen (hand)tassen, buggy's en kinderen tot en met 16 jaar mee het gebouw in. "Portemonnee dus in de broekzak of om de nek." Meer informatie staat op www.kinderkledingbeursbemmel.nl.

Fuad Hassen in Theaterkerk

BEMMEL - Zin in een leuke, verrassende cabaretvoorstelling? Kom dan zaterdag 29 september (aanvang 20.00 uur) kijken en luisteren naar Fuad Hassen. Fuad vluchtte als vijfjarige met zijn moeder en broertje vanuit Eritrea naar Nederland.

Zijn vluchtgeschiedenis is op ontroerende wijze door de voorstelling gevlochten. Via humoristische sketches neemt hij u mee in een persoonlijk en geëngageerd verhaal over zijn roots en zijn leven in Den Bosch sinds zijn relatie op de klippen is gelopen. Dat klinkt meer doorsnee dan het is, want Hassen verstaat de kunst zijn fantasie lekker te laten ontsporen. Dagelijkse situaties over een bezoek aan een kattencafé of een dakloze die een appel eet, krijgen bij hem een absurd randje.

Fuad flirt met de klassieke vormen van het cabaret. Na het zien van de show weet u niet meer wat u nou wel of niet moet geloven, maar één ding is zeker: het eten van een appel brengt u altijd met een glimlach terug naar de avond dat u de show van Fuad zag.

Kaartjes kosten 15,00 euro per stuk en zijn te bestellen op www.topbemmel.nl en tevens verkrijgbaar bij Eyewish en in de Theaterkerk, Markt 5, Bemmel.

Bingotime in Elst

ELST - Het is weer bingo-time. Vrijdag 21 september is het weer zover.

Het bingoteam van de Koninginnebuurt organiseert weer een gezellige bingoavond en nodigt een ieder graag uit om 20.00 uur in zaal 002 van het cultureel centrum De Wieken.

De zaal is open om 19.30 uur. Er zijn mooie prijzen te winnen en er is gelegenheid om koffie of een drankje te nuttigen.

Bomenwandeling Bemmel met IVN

Boom. (Foto: Alice Kuijf)

BEMMEL - Op zondag 23 september om 14.00 uur leiden gidsen van het IVN Rijnwaal u langs een liefelijke sfeervolle route met een grote variëteit aan boomsoorten waar we u veel over kunnen vertellen.

De route start bij De Veldschuur aan de Sportlaan 1M in Bemmel en loopt dit jaar ook langs andere wegen waardoor weer andere boomsoorten te zien zijn. Deze wandeling vindt bovendien in de herfst plaats waarbij we naast de verschillende kenmerken ook vooral de vruchten onder de loep nemen.

Kent u de zeepboom of de amberboom? Kom met ons mee de geheimen ontdekken van inheemse en exotische boomsoorten en hun verborgen leven. De excursie is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Een verrekijker meenemen wordt aangeraden.

Prijswinnaar luchtballonvaartactie Primera Huissen

HUISSEN - Winkelcentrum Zilverkamp was één van de plekken waar je deze zomer een luchtballonvaart kon winnen. Er is er een gevallen bij de Primera.

De heer Hoedemaker is de gelukkige en heeft zijn voucher in ontvangst genomen. Wij wensen hem een behouden vaart. Primera, Huissen (026 3886638, www.primera.nl).

Prijswinnaars luchtballonvaartactie bij De Spaan Showroom

ARNHEM - De Spaan Showroom was één van de bedrijven, waar je deze zomer een luchtballonvaart kon winnen.

Lisa Abraham en Ingrid Abraham zijn de gelukkigen en hebben hun voucher in ontvangst genomen. Wij wensen hen een behouden vaart. De Spaan Showroom, Arnhem (026 3618331, www.despaanshowroom.nl).

Prijswinnaar luchtballonvaartactie Mitra Huissen

HUISSEN - Winkelcentrum Zilverkamp was één van de plekken waar je deze zomer een luchtballonvaart kon winnen. Eentje is er gevallen bij de Mitra.

Mevrouw Straver is de gelukkige en heeft haar voucher in ontvangst genomen. Wij wensen haar een behouden vaart. Mitra Huissen, Huissen (026 3250910, www.mitra.nl).

ZwemVereniging Overbetuwe

Clubleden ZwemVereniging Overbetuwe (foto: Michiel Polman)

ELST - ZwemVereninging Overbetuwe heeft ook dit jaar het zwemseizoen geopend met het traditionele weekendkamp. Het thema was: Ik hou van Holland. We gingen met z'n allen voor de vierde keer naar Mook. Daar mochten we gebruik maken van de blokhut van scouting Don Bosco.

De zaterdag is gestart met kinderen en ouders, waar onder het genot van een kopje koffie of thee de slaapkamers werden ingericht. Toen na een uur alle ouders naar huis waren konden we het kamp starten. Dit hebben we gedaan met een spellencircuit. Deze is helaas onderbroken door de regen, maar dat mocht de pret niet drukken, want we hadden nog een bonte middag voor de boeg. Sommige kinderen kunnen naast zwemmen ook nog een heuse act te voorschijn toveren. 's Avonds hebben de kinderen in het donker een smokkelspel gedaan in het bos en konden ze in groepjes van tien lasergamen.

Na een zeer korte nacht werden de zwemmers door de kampleiding met een koebel gewekt voor de ochtendgymnastiek. Daar deed iedereen toch fanatiek aan mee. Na het ontbijt met z'n allen meegedaan met stratego.

En dan is het einde van het kamp alweer in zicht. Na een slotwoord van de leiding kregen alle kinderen nog een aandenken mee naar huis. Een handdoek en een lekkere stroopwafel. De kinderen gingen met veel enthousiaste verhalen naar huis. Het weer een zeer geslaagd weekend. Op naar een topzwemjaar!

Derde Herveldse Open Rock Middag

Muziek, bier, oordopjes en pelpinda's. (foto: Mark Rooijakkers)

HERVELD - De combinatie 'zondagmiddag én rock' is in Herveld al twee keer succesvol gebleken. In oktober én februari vonden de eerste twee edities plaats. De derde is zondagmiddag 7 oktober vanaf 13.00 uur. Ook dan is de entree gratis.

Iedereen staat weer te popelen om samen muziek te maken in de grote zaal van De Hoendrik aan het Dorpsplein in Herveld. Deze keer wordt het weer iets groter opgezet, zodat er genoeg ruimte is voor alle muzikanten en het publiek.
Aan het begin van de middag wordt er een kleine planning gemaakt, zodat iedere band/muzikant podiumtijd kan krijgen. Maar buiten die planning om, zorgen we voor voldoende ruimte om in wisselende samenstellingen te spelen. Zoals dat hoort bij een Open Rock Evenement. Oud en jong samen muziek maken en nieuwe contacten leggen!

"Wil je op de hoogte worden gehouden over alles met betrekking tot de Open Rock Middag? Ga dan naar www.betuweopenpodium.com. Daar staat alle info over onze evenementen, en kun je je aanmelden voor onze nieuwsbrief. Het laatste nieuws ontvang jij dan als eerste. Heb je toch nog vragen, vul dan het contactformulier in of stuur een mail naar info@betuweopenpodium.com. We zijn nu ook op Facebook te vinden: https://www.facebook.com/betuweopenpodium", aldus Barry, Carel, Hans, Mark en Martijn.

De Variabele Selectiedagen: scoor een sponsor voor jouw club

Team DVOL 1 seizoen 2017-2018

NIJMEGEN/ARNHEM - De BKT-experts is een duurzame, goedkope, mooie én zeer snelle oplossing voor de renovatie van keuken, badkamer en toilet. Voor de montage ervan is De Variabele op zoek naar nieuwe sterspelers en sterspeelsters. Dit doen we tijdens de selectiedagen op 25 september in het Gelredome in Arnhem en 26 september in De Goffert in Nijmegen. Heb je interesse, dan kun je je aanmelden via www.BKT-experts.nl.

Ben je technisch ingesteld en kun je goed met mensen overweg, dan zorgen wij voor een passende training om je klaar te stomen als BKT-expert. Onze interne opleiding start in november.

"We vragen (sport)clubs in ons werkgebied ons te helpen op zoek te gaan naar dit nieuwe sterrenteam. Levert jou club één van onze nieuwe sterspelers, dan ligt er bij De Variabele voor jou club een sponsorcontract te wachten. Op deze manier dragen we naast een goed en prettig werkklimaat ook bij aan sport en spel in onze regio. Dus ga binnen je club op zoek naar technische vakmensen die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging binnen een stabiel en ondernemend bedrijf met volop mogelijkheden."

De Variabele is een vastgoedonderhoudsbedrijf in de regio Doetinchem-Arnhem-Nijmegen-Utrecht. Met ruim 200 medewerkers onderhouden we dagelijks alle vormen van vastgoed voor zakelijke bekeerders. Meer informatie over De Variabele staat op www.devariabele.nl. Naast de BKT-experts zijn we ook op zoek naar andere (allround) vakmensen in het onderhoud.

Excursie: Vogeltrek en nazomer

IJsvogel. (Foto: Lingewaard Natuurlijk)

BEMMEL - De zomer loopt op zijn eind en de herfst kondigt zich aan. De bladeren krijgen al mooie herfsttinten, maar hier en daar bloeit ook nog een bloem. Aan kruiden en struiken ontdekken we de vruchtjes en bessen. Of die ook voor ons smakelijk en eetbaar zijn?

We gaan het ontdekken, ook waarom de plant ze maakt en hoe dieren daarbij ingezet worden. Daarnaast kijken we naar vogels, misschien zien we lepelaars of grote zilverreigers, die langs de kant staan en proberen om door aalscholvers opgejaagde vissen te vangen. Of er alweer ijsvogeltjes zitten, nadat de meeste de vorige winter niet overleefd hebben?

Op zondag 23 september kunt u het meemaken in de Bemmelse polder onder leiding van natuurgidsen van Stichting Lingewaard Natuurlijk. Om 14.00 uur start er een excursie vanaf De Veldschuur, Sportlaan 1m te Bemmel en duurt tot ongeveer 16.15 uur. Vanaf 13.45 is iedereen welkom.

Met goede kleding aan en goedgemutst is het een prima kans om het hoofd leeg te laten waaien.
Tip: laarzen aan en regenkleding mee. Met een verrekijker ziet u scherper. De struintocht vraagt wel enige conditie in verband met klim- en klauteren over omgevallen bomen.
Kosten: Volwassenen drie euro; kinderen half geld. Aanmelden wordt op prijs gesteld, maar is niet verplicht. (Inlichtingen: Gijsbert Peelen 06 10864179.)

Enthousiaste start voor een nieuw Betuwe On Stage

Het organiserende Stage Team, Wim Biesters is eerste van rechts op de bovenste rij. (foto: Leerling HPC Zetten)

BETUWE - Het organiserende ‘Stage Team’ van Betuwe On Stage heeft onlangs de aftrap gedaan om ook dit schooljaar een doeltreffend (beroeps)podium voor Betuwse vmbo-leerlingen te organiseren!

“Genieten!” Dat is wat decaan OBC Huissen Wim Biesters, één van de organisatoren van Betuwe On Stage doet als leerlingen enthousiast een match maken tijdens het beroepenfeest Betuwe On Stage. “Dit project heeft ons onderwijs verrijkt!” Een reactie van een leerling die vorig jaar deelnam: “Hier heb ik nu echt iets aan gehad. Dit kunnen ze mij in de klas niet leren, ik word hier heel erg blij van!” Dat Betuwe On Stage een groot succes is, daar bestaat geen twijfel meer over. Ook komend schooljaar krijgen leerlingen deze kans.

Beroepskeuze en netwerk

Achthonderd leerlingen van de vijf scholen: Citadel College, HPC Zetten, OBC Bemmel, OBC Elst en OBC Huissen, ontmoeten 250 verschillende vakmensen, tijdens Beroepenfeest Betuwe On Stage op dinsdag 5 februari. De vakmensen helpen de leerlingen bij een beroepskeuze en een netwerk door gesprekken te voeren over hun werk. Wanneer het klikt maken leerling en beroepsbeoefenaar een match voor de ‘Doe Dag’ op dinsdag 26 februari. De leerling gaat die dag bij de beroepsbeoefenaar op werkbezoek. Leerlingen krijgen op die manier een goed beeld van een beroep en een branche.

Beroepsbeoefenaren die hun passie met de leerlingen willen delen, kunnen zich aanmelden via: www.betuweonstage.nl.

Zin in Zondag

ELST - Het idee achter 'Zin in Zondag' is ruimte geven aan andere vormen van vieren en ontmoeten. Er is tijdens dit uurtje veel aandacht voor het nieuws, muziek, poëzie en debat. 'Zin in Zondag' biedt daarmee een eigentijdse vorm aan van ontmoeting en vieren.

De ontmoetingen zijn een collage van muziek, gesprek, beamer-presentatie, tekst, interview, stilte. 'Zin in Zondag' wil mensen een inspirerend moment bieden om elkaar aan het denken te zetten. De ontmoeting stimuleert een actieve deelname van de deelnemers. Het is inspirerender en gezelliger om de zoektocht naar zingeving met anderen vorm en inhoud te geven.

Iedereen die geïnteresseerd is in zingeving en die zich op een ongebonden manier wil laten inspireren is welkom. Na de Zin in Zondag is er alle ruimte voor ontmoeting.

"De eerste Zin in Zondag op zondag 23 september van 16.30-18.00 uur in De Ruimte besteden we aandacht aan het onderwerp 'Verslaafd'. Je kunt verslaafd zijn aan drank, drugs, maar ook aan je mobiel, sport, werk enzovoort."

15 / 16

Deze dame met pit,
die niet graag stil zit,
Wordt 23 september 90 jaar!
Hartelijk gefeliciteerd door
Roel en Hannie.

Deze kanjer is 8 september Nederlands kampioen vissen
geworden onder de 15 jaar.

Luc Berends
gefeliciteerd van opa en oma.

Hartelijk Gefeliciteerd
Tweeling John en Monique
Samen 100 jaar

Ma

Lieve Nathan,
Wat is er aan de hand?
Vanwege jouw verjaardag kom je in de krant!
Van harte gefeliciteerd!

Lieve Boaz op 23 September
wordt je al 9 jaar! Niet te geloven
maar echt waar. Van Harte Gefeliciteerd
en veel liefs van Opa en Oma.

Hiep hiep hoera
Alissa 4 jaar
Veel plezier op de basisschool
Xxx opa's en oma's
Alana, Eleni en Noud

12 september 1969 hebben Annie en Jan elkaar het ja-woord gegeven.
Gefeliciteerd
Hans en Frieda
poot Luna

Deze voetballer word 21 september 10 jaar.

Opa en oma Hommersom .