GN Berg en Dal Heumen Mook

24 augustus 2018

GN Berg en Dal Heumen Mook 24 augustus 2018


Snuffelmarkt in Millingen

MILLINGEN - Op 2 september is de snuffelmarkt, georganiseerd door fanfarekorps Ons Genoegen, voor de elfde keer op het buitenterrein van het verenigingsgebouw.

"Op dit moment zijn er al tientallen kramen bezet, maar we kunnen er altijd nog wel een paar bij gebruiken. De grote verscheidenheid aan kramen komt de sfeer zeker ten goede. Voor Elk wat Wils zullen we maar zeggen. Zo zijn er nu naast de bekende rommelmarkt kramen ook diverse kramen met kleding, boek en plaat en zelf gemaakte artikelen. Enfin, te veel om op te noemen."

Daarnaast zullen er ook oude ambachten te bewonderen zijn, om gezamenlijk met de beoefenaar terug te kijken hoe het vroeger was. "Ook kunt u een gokje wagen aan ons Rad van Fortuin, er zijn veel prijzen beschikbaar zijn gesteld door de Millingse Ondernemers. Wij zijn hen hiervoor dank verschuldigd.

Muzikaal zal eigentijdse muziek te beluisteren zijn, zodat het vertoeven op ons terras alleen maar aangenamer wordt. Dit alles onder het genot van een betaalbaar hapje en drankje of koffie met gebak. Kom op 2 september naar het Ons Genoegenpad 4, (Steense Gemeente). Vanaf 10.00 uur heten wij u graag welkom en wij sluiten om 16.00 uur. Aanmelden voor een kraam kan nog steeds: bel 06 23856270 en Cees Broens geeft u alle informatie of mail naar snuffelmarktmillingen@gmail.com."

Speciaal programma op Groesbeekse kermis

GROESBEEK – Naast de spectaculaire aanbiedingen van de kermisexploitanten die met hun kermisattracties naar Groesbeek komen is er een special kermisprogramma opgesteld. Zo wordt de Groesbeekse kermis zaterdagmiddag 1 september geopend met een prikkelarme kermis tot 18.00 uur. Hierbij zal een schminkartiest en de bekende clown ' Desalles ' bij aanwezig zijn.


Zondag 2 september zal fanfare Wilhelmina traditioneel een kermis familie concert verzorgen in de autoscooter van Raymond Saedt.
Maandag 3 september zal er vanaf 17.00 tot 19.00 uur een bekend filmfiguur een optreden verzorgen op het kermisterrein. De naam wordt nog even geheim gehouden.
Dinsdag 4 september wordt er vanaf 18.30 uur tot 22.30 uur op een podiumwagen voor het gemeentehuis aan de Dorpsstraat een muziekfancyfair gehouden, waaraan diverse Groesbeekse artiesten en groepen hun medewerking zullen verlenen.
Woensdag 5 september -de laatste avond van de Groesbeekse kermis- vindt om 19.00 uur de trekking plaats van de winnaars van de ballonvaart. In totaal zijn er drie waardebonnen om met twee personen in een luchtballon op te gaan stijgen vanuit Groesbeek. De in totaal zes gelukkigen kunnen als het weer het toelaat op zaterdag 8 september Berg en Dal rond 19.00 uur vanaf een tot nog toe onbekende locatie in Groesbeek de lucht in gaan om vervolgens vanuit grote hoogte Berg en Dal en omgeving te kunnen bekijken. De winnaars moeten wel bij de trekking aanwezig zijn en zij moeten zich kunnen legitimeren.

Peutercafé Leuth

LEUTH - In september is er weer een peutercafé in het Kulturhus van Leuth. "Je bent er welkom. Jouw kind kan er lekker spelen en je kunt er ook andere ouders, opa’s / oma’s of gastouders ontmoeten."

Op maandag 3 september gaan we Bewegen met Peuters. Er wordt een speels programma aangeboden. Plezier staat voorop, maar tegelijkertijd ontwikkelen de peuters hun motoriek, hun zintuigen en prikkelt het hun hersenen. Kinderfysiotherapeute Kitty Langens heeft met de voorbereidingen geholpen.

Het peutercafé Leuth vindt plaats in het Kulturhus in Leuth aan de Reusensestraat 4 van 10.00 tot 11.30 uur. Je hoeft je voor dit peutercafé niet aan te melden. Het is bedoeld voor Leuth en omliggende dorpen. Daarbij is het gratis en een kopje koffie of thee staat klaar.

Kinderkleding- en speelgoedbeurs

MILLINGEN – Zaterdag 22 september houdt stichting Beurs voor een Kind opnieuw een najaarsbeurs. Tussen 10.00 en 12.00 uur is men welkom in sporthal De Duffelt aan ‘t Gengske 10.


Het aanbod bestaat uit tweedehands speelgoed, najaars- en winterkleding (van maat 50 tot en met 182), sportkleding en babyspulletjes. Met meer dan 12.000 aantrekkelijk geprijsde artikelen, is er voor ieder wat wils. Het entreegeld bedraagt 0,50 euro. Kinderen onder begeleiding zijn gratis. Om diefstal tegen te gaan is het tijdens de verkoop niet toegestaan om eigen tassen mee naar binnen te nemen. U krijgt een tas bij de entree.

"Wilt u artikelen verkopen? Vanaf 27 augustus kunt u een persoonlijk nummer aanvragen. Hiervoor kunt u een mail sturen naar nummeraanvraag@stichtingbeursvooreenkind.nl. U ontvangt dan een mail met een volgnummer en de beursvoorwaarden. Voor al uw verkochte spullen ontvangt u 75 procent van de opbrengst. Het resterende geld wordt gebruikt om goede initiatieven voor de Millingse jeugd te ondersteunen.

Komt u een handje helpen? De organisatie van deze kleding- en speelgoedbeurs brengt veel werk met zich mee. We kunnen daarbij altijd extra hulp gebruiken, vooral op de zaterdagochtend en -middag. Heeft u tijd en zin om te helpen? Stuur dan een mail naar info@stichtingbeursvooreenkind.nl."

PVBeek wint het Beek-Ooij-Leuth-toernooi

BEEK - Met een flinke voorsprong voor PVBeek werd in Beek het derde Bol-toernooi gespeeld. Voor Leuth was het nog mogelijk geweest Beek in te halen, door alle partijen te winnen. Dit was natuurlijk onbegonnen werk.

Beek werd dan ook uiteindelijk met 24 gewonnen wedstrijden de winnaar van de wissel trofee. Leuth werd tweede met 16 gewonnen wedstrijden en Ooij derde met 14 gewonnen wedstrijden. De dagprijs was voor Beek 1: Marian Hoogma, Jan de Haard en Janny ten Hove met drie gewonnen wedstrijden. De BOLcommissie kan terug kijken op drie gezellige wedstrijddagen waarbij vaak spannende partijen te zien waren. Dit alles wordt afgerond met een Bol-on Tourtoernooi waarbij de teams bestaan uit een mix van de drie verenigingen op 22 september in Beek.

Cineac voor kinderen

Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945.

Foto: Archief Bevrijdingsmuseum

GROESBEEK - Woensdag 29 augustus is er in het Nationaal Bevrijdingsmuseum: Cineac voor kinderen van 10-14 jaar.

Doorlopend van 14.00-16.00 uur vertoont het museum boeiende en educatieve documentairefilms over verschillende WO2-thema's (verzet, onderduiken, dagboeken et cetera), speciaal voor de jeugd van 10-14 jaar.

De standaard tarieven Bevrijdingsmuseum gelden. Museumkaart geldig. Begeleidende (groot)ouders betalen 5,00 euro per persoon. Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 is gevestigd aan Wylerbaan 4 in Groesbeek.

Warme, maar geslaagde bedevaart

GROESBEEK - Uitgerekend op de warmste dag van de toch al zeer warme zomer (het was rond de 36 graden) vond vanuit Groesbeek de 223e Groesbeekse bedevaart naar Kevelaer plaats.

Op 7 augustus vertrok een bus met parochianen om al biddend naar Maria, troosteres van de bedroefden met een bezoek te vereren. Ook velen maakten de reis op eigen gelegenheid. Door het warme weer was het aantal deelnemers lager dan voorgaande jaren. Maar ook te merken is dat oudere en wat minder vitale mensen niet meer meegaan.

Toch waren er in de mis zo’n tweehonderd mensen aanwezig om onder leiding van pastoor Janssen samen te zijn. Met muziek van leden van de fanfares Wilhelmina en Jubilate Deo werd het een mooie viering. Het lof werd, zoals altijd, wat minder druk bezocht, maar dat was geen beletsel om er een mooie dienst van te maken. De kruisweg vond plaats in de Beichtkapelle, want in het met glas overdekte Forum Pax Christi heerste een tropische temperatuur.

Er waren nieuwe boekjes gemaakt, en daar was zeer veel waardering voor. De bedevaartgangers keerden na een mooie, drukke en inspirerende dag voldaan huiswaarts. Volgend jaar is de bedevaart op dinsdag 6 augustus, dus dat kunt u vast in uw agenda noteren.

Reüniefeest KVW Groesbeek

GROESBEEK - Afgelopen zomervakantie genoten 450 kinderen van de 50-jarige editie van het Kindervakantiewerk in Groesbeek. De week stond in het teken van het gouden jubileum. Voor iedereen die in de afgelopen 50 jaar zijn of haar steentje bijdroeg als vrijwilliger wordt er door een aantal betrokken oud-bestuursleden een reüniefeest georganiseerd in de kermistent bij Café Hopmans.

De avond start 31 augustus om 19:00 uur met een receptie, waarna rond 21 uur het feest losbarst. Droeg jij ooit een matrozenpet? Kom op 31 augustus nog een keer genieten van het KVW-gevoel. Opgeven is verplicht via http://aanmeldenkvwreunie.fikket.com. Al meer dan 500 oud-vrijwilligers gingen je voor!

Voor de versiering van de tent is de organisatie nog op zoek naar oude t-shirts of matrozenpetjes. Deze kunnen worden ingeleverd bij basisschool Op De Horst (Plakseweg), De Eg 5, Lievensweg 17 of Hemeltje 8.

Ter gelegenheid van het jubileum wordt op dit moment gewerkt aan een 100 pagina's dik jubileumboek met herinneringen en vele foto's. Dit boek kan worden besteld op het jubileumfeest voor tien euro.

Kinderkleding en speelgoedbeurs in sporthal Heuvelland

Kledingbeurs.

Foto: Nathalie Smeeman

GROESBEEK - Stichting Hebbes organiseert op zondag 23 september haar halfjaarlijkse kinderkleding en speelgoedbeurs. Wilt u kleding en speelgoed inbrengen dan kunt u op donderdag 13 september tussen 19.00 en 20.00 uur een klantnummer krijgen tegen betaling van een euro in sporthal Heuvelland aan de Ambachtsweg 8 in Groesbeek (1 klantnummer per persoon).

U kunt uitsluitend najaars- en/of winterkleding inbrengen van baby tot jeugd. Vanwege het grote aanbod is de inbreng beperkt tot 20 stuks babykleding (tot en met maat 80) en 40 stuks kleding in de maten 86 - 176. Babyspeelgoed maximaal 10 stuks, knuffels/puzzels maximaal 5 stuks. Overig speelgoed, spellen, boeken et cetera mogen onbeperkt ingebracht worden. Alles wat u inbrengt dient eigentijds, schoon en in goede staat te zijn. Kleding en speelgoed welke niet aan de criteria voldoen worden door ons niet in de verkoop gebracht. Van de opbrengst is 75 procent voor de inbrenger en 25 procent draagt u af aan stichting Hebbes. Dat percentage wordt door ons gebruikt om de onkosten te voldoen. Het resterende wordt gedoneerd aan een vereniging, goed doel of stichting die zich inzet voor kinderen.

Inbreng van kleding en speelgoed is op zaterdag 22 september tussen 08.00 en 08.30 uur. De verkoop is op zondag 23 september tussen 09.00 en 12.30 uur. De entree bedraagt een euro en kinderen hebben gratis toegang. Uitbetaling en ophalen van niet-verkochte spullen is op zondag 23 september tussen 19.00 en 19.30 uur. Voor inlichtingen (niet voor klantnummers) kunt u mailen naar: kledingbeurs.hebbes@hotmail.com. Op onze Facebook-pagina kunt u ook informatie vinden, zoekterm 'kledingbeurs hebbes groesbeek'.

Voor dertiende de keer het Ooijs ommetje

Start loop

Foto: Henk Baron

OOIJ - zondag 11 november vindt voor de dertiende keer het Ooijs ommetje, de loop van de Ooij plaats. Deze loop die gaat door het prachtige landschap de Ooijpolder. Dat is waarschijnlijk ook de rede waarom deze hardloopwedstrijd zoveel deelnemers kent.

Er is een kinderloop van één kilometer ingedeeld in drie leeftijdscategorieën die start vanaf 10.00 uur. Direct na binnenkomst van de laatste kinderen vindt de prijsuitreiking plaats in De Sprong. Groteren kunnen kiezen uit de 5 of 10 kilometer. De 5 en 10km starten tegelijkertijd om 11:00 uur en de prijsuitreiking is direct na binnenkomst van de laatste deelnemer.

Deelnemers kunnen zich met korting op het inschrijfgeld, rechtstreeks voor-inschrijven op de website: hetooijsommetje.nl of inschrijven.nl. Er kan ook op de wedstrijddag zelf ingeschreven worden tot vijftien minuten voor aanvang van het betreffende onderdeel in De Sprong, Prins Bernhardstraat 3 in Ooij.

Meer informatie staat op www.hetooijsommetje.nl, en te verkrijgen via 024 6633476 of bastenrun@gmail.com.

Reüniefeest KVW Groesbeek

GROESBEEK - Afgelopen zomervakantie genoten 450 kinderen van de 50-jarige editie van het Kindervakantiewerk in Groesbeek. De week stond in het teken van het gouden jubileum. Voor iedereen die in de afgelopen 50 jaar zijn of haar steentje bijdroeg als vrijwilliger wordt er door een aantal betrokken oud-bestuursleden een reüniefeest georganiseerd in de kermistent bij Café Hopmans.

De avond start 31 augustus om 19:00 uur met een receptie, waarna rond 21 uur het feest losbarst. Droeg jij ooit een matrozenpet? Kom op 31 augustus nog een keer genieten van het KVW-gevoel. Opgeven is verplicht via http://aanmeldenkvwreunie.fikket.com. Al meer dan 500 oud-vrijwilligers gingen je voor!

Voor de versiering van de tent is de organisatie nog op zoek naar oude t-shirts of matrozenpetjes. Deze kunnen worden ingeleverd bij basisschool Op De Horst (Plakseweg), De Eg 5, Lievensweg 17 of Hemeltje 8.

Ter gelegenheid van het jubileum wordt op dit moment gewerkt aan een 100 pagina’s dik jubileumboek met herinneringen en vele foto’s. Dit boek kan worden besteld op het jubileumfeest voor tien euro.

Parochie Groesbeek

Opgeven van intenties: In verband met de gewijzigde dag waarop de weekbladen in ons dorp verspreid worden, is het tijdstip voor het aanleveren van kopij aan de redactie van de weekbladen ook aangepast. Het verzoek is om voortaan uw misintenties 12 dagen voor verschijnen van de krant in te leveren vóór maandag 12.00 uur bij ons Pastorie, Parochie centrum).

VIERINGEN H.H. Cosmas en Damianus

Zaterdag 1 sept. 19.00 uur H. Mis m.m.v. KK St Caecilia

Zondag 2 sept. 10.00 uur H. Mis met samenzang

Misintenties: Antonius Fransiscus Schreven en Jacoba Mathea Schreven-Willems en dochters; Maria Cecilia Rademaker-Dezentjé v.w. 62 jr. huwelijk, namens Joop en voor Alex en familie en John en familie

Dinsdag 4 sept. 14.00 uur Ziekendienst

Vrijdag 7 sept. 19.30 uur Meditatie

VIERING Goddelijk Hart – Horst

Maandag 3 sept. 10.00 uur Schutttersmis m.m.v. KK Horst Sion Breedeweg

VIERINGEN St. Antonius Breedeweg

Woensdag 29 augustus 19.00 uur, Eucharistieviering.

Intentie: voor vrede in de wereld en het welzijn van de parochianen.

Zondag 2 september. 22e zondag door het jaar. Kermiszondag.

9.30 uur. Eucharistieviering met samenzang.

Intentie: Antonius Jacobs en Wilhelmina Janssen de echtgenote.

Woensdag 5 september 19.00 uur, Eucharistieviering.

Intentie: voor vrede in de wereld en het welzijn van de parochianen.

Opgeven van intenties: op zondag en woensdag voor en na de Eucharistieviering of een enveloppe in de bus Sint Antoniusweg 2 met vermelding: Misintentie Breedeweg; naam en telefoonnr. afzender vermelden.

Vrachtwagen belandt onderaan talud in Leuth

Foto: Peter Hendriks

Foto: Peter Hendriks

LEUTH – Vrijdagmorgen 17 augustus om 10.00 uur is de bestuurder van een vrachtwagen de macht over het stuur verloren toen hij met zijn vrachtwagen in de berm van de Kapitteldijk belandde.

Daardoor was zijn voertuig onbestuurbaar geworden en belandde vervolgens onder aan het talud. De chauffeur liep hierbij verwondingen op en is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis in Nijmegen. De vrachtwagen die geladen was met tegels raakte bij het eenzijdig ongeval flink beschadigd. De brandweer van Millingen werd gealarmeerd maar konden weinig uitrichten om de vrachtwagen weer op de weg te krijgen, daarvoor was een kraan nodig die er voor zorgde dat de vrachtwagen weer op zijn vier wielen terecht kwam.

Wandelen met aandacht

GROESBEEK - Op donderdag 6 september is er een meditatieve wandeling rond Groesbeek. De start is bij de Serre van de protestantse kerk in Groesbeek.

De wandeling begint om 9.45 uur. De deelnemers krijgen een thema mee voor de wandeling. Er wordt een uur gewandeld in een rustig tempo. De natuur kan zo met aandacht ervaren worden. Het eerste half uur is de wandeling in stilte, het tweede half uur kunnen gedachtes met elkaar gedeeld worden. Rond 11.00 uur wordt de wandeling afgesloten in de kerk met het aansteken van een kaarsje voor iedere deelnemer, daarna is er een kopje koffie/thee.

Iedereen die in een rustig tempo een uurtje kan wandelen, is welkom. Ook vakantiegangers. Opgave vooraf is niet nodig en er zijn geen kosten aan verbonden.

Meezingavond in De Mallemolen

Foto: Eigen foto

Foto: Eigen foto

GROESBEEK – Vrijdagavond aan de vooravond van de Groesbeekse kermis organiseert cultureel centrum De Mallemolen aan de Kloosterstraat een meezingavond in het theatercafé.

Onder leiding van Hemmie Hermsen komen Nederlandse, Duitse en Groesbeekse liederen (smartlappen) voorbij. Het wordt weer een meezingavond in een ongedwongen sfeer en tussendoor worden er hapjes geserveerd. De aanvang van de meezingavond is om 20.00 uur en duurt tot 22.00 uur. Iedereen is van harte uitgenodigd en de toegang is gratis. Meer informatie staat op www.mallemolengroesbeek.nl.

7 / 28

8 / 28

KBO Beek sportief met qigong

BEEK - Vanaf 4 september start de KBO Beek onder de deskundige leiding van Marianne Lindner met qigong. Een eeuwenoude Chinese wijze om je lichaam en geest in balans te brengen op een ontspannen, zachte manier en met aandacht worden de oefeningen uitgevoerd.

Voor jong en oud en iedereen er tussen in. Door de oefeningen leer je jouw lichaam beter kennen en begrijpen. Verbeter je lichamelijke en geestelijke stabiliteit en door met aandacht de oefeningen uit te voeren krijg je rust in het hoofd (valprventie). De twee proeflessen lessen starten dinsdag 4 september om 09.30 uur en duren één uur, daarna is het gezellig om samen een kopje koffie te nuttigen (op eigen kosten).
35 lessen meedoen met Qigong en je levenswijze verbeteren kost tweemaal 75 euro, die u dan ook in twee keer kunt voldoen op rekeningnummer NL 74 RABO 0105182710 t.n.v. KBO Beek. Informatie en opgeven kan bij de secretaris, Ria Hoogenkamp, Iepstraat 9, 024 6842579, e-mail: j.hoogenkamp@upcmail.

KBO Beek zoekt penningmeester

BEEK - Bij de KBO Beek, de sportiefste en gezelligste seniorenvereniging van Beek, met ruim 400 leden, ontstaat een vacature. Ze zijn dringend op zoek naar een penningmeester. Deze geweldige vereniging kan niet zonder.

Na een fantastisch penningmeesterschap van tien jaar stapt penningmeester Magda de Bruijn aan het einde van dit jaar op. De KBO Beek is daarom dringend op zoek naar een competente vervanger voor haar. "Vindt u het een uitdaging om samen met een gezellig bestuur deze financiële uitdaging aan te gaan? Magda geeft u de rest van het jaar volledige ondersteuning, zodat u vanaf 1 januari 2019 zelfstandig de boekhouding en de kas kunt overnemen en u er voor gaat zorgen dat de KBO Beek een welvarende seniorenvereniging blijft. Heeft u interesse in deze interessante job? Neem contact op met Gérard Tesser, voorzitter van de KBO Beek, via 024 3226377, of tessersenior@hotmail.nl."

Ongeval met vrachtwagen

Foto: Peter Hendriks

REGIO - Door nog onbekende oorzaak raakte een vrachtwagen in de berm van de Kapitteldijk. Daardoor verloor de chauffeur de macht over het stuur en rolde de wagen van de dijk.

De wagen was beladen met diverse goederen zoals tegels en graszoden. De chauffeur is naar het ziekenhuis gebracht maar kon dezelfde dag het ziekenhuis nog verlaten. Door de bergingswerkzaamheden is de weg voor verschillende uren afgesloten geweest voor al het verkeer. Op deze dijk zijn in het verleden verschillende ongevallen gebeurd met vrachtwagens, die op dezelfde wijze van de dijk zijn gereden.

Gemeenten Nijmegen, Berg en Dal en Heumen zoeken ondernemers die meer willen leren over natuur in eigen 'achtertuin'

Het aantal toeristen in het Rijk van Nijmegen blijft groeien. De prachtige natuur en het landschap dragen bij aan deze groei. Recreatie- en horecaondernemers kunnen daar de vruchten van plukken. Een ondernemer die de bijzondere natuur in zijn eigen gebied goed kent, is een interessante gastheer of -vrouw. Ondernemers in Nijmegen, Berg en Dal en Heumen worden daarom uitgenodigd om dit najaar het IVN Gastheer van het Landschap programma Rijk van Nijmegen te volgen. Tijdens het programma leren ondernemers alles over de bijzondere natuurlijke parels in hun omgeving, waarmee ze het verblijf van hun gasten kunnen verrijken.

Tijdens het programma van vier dagdelen komt onder andere het ontstaan van het (rivier)landschap, de rijkdom aan historie en de typische flora en fauna van het gebied aan bod. Ook ontwikkelen de ondernemers samen nieuwe natuurbelevingsactiviteiten en -producten. Zo komen Nijmegen, Berg en Dal en Heumen en de horeca- en recreatieondernemingen in de omgeving nog beter op de kaart te staan.


Het IVN Gastheer van het Landschap programma Rijk van Nijmegen start op 27 september. Meer informatie op https://www.ivn.nl/ivn.nl/gastheervanhetlandschaprijkvannijmegen.

Ehbo-cursus - AED-reanimatie

slachtoffer op grond Foto: Hans Driessen

Foto: Hans Driessen

MILLINGEN - Iets voor u..? Als er iets mis gaat…kunt u dan helpen..? Vindt u het belangrijk dat, als u iets overkomt, u goed geholpen wordt? Uw (klein) kind valt….weet u dan, wat u moet doen? Tijdens uw werk voelt een collega zich niet goed…is het zijn hart?...kunt u wat doen? Weet u moet doen als iemand iets overkomt zoals verbrandingen, snijwonden, hartfalen, botbreuk?                        

Ehbo-vereniging Millingen / Kekerdom start medio september met een nieuwe basiscursus ehbo inclusief Reanimatie/ AED en een gedeelte kinder-ehbo. Deze nieuwe basisopleiding ehbo duurt twaalf avonden en wordt wekelijks gehouden in de kantine van het clubhuis van SC Millingen / Odio op sportpark De Hove aan de Hoefseweg 21 in Millingen aan de Rijn. Alle cursusavonden zijn wekelijks op dezelfde avond en duren twee uur, van 19.30 uur tot 21.30 uur.
De kosten van deze basisopleiding ehbo zijn 185 euro (all-in prijs). Inclusief lesmateriaal, verbandmiddelen, instructieboekje, examen en diploma. Deze ehbo-basiscursus wordt in december afgesloten met een officieel examen en erkend ehbo-diploma. Er zijn ziektekostenverzekeraars en ook werkgevers, die een ehbo-opleiding geheel of gedeeltelijk vergoeden, informeer hiernaar, zeker de moeite waard.

U kunt zich voor deze nieuwe basiscursus ehbo opgeven via www.ehbomillingenkekerdom.nl of bij Berrie Pijnappels: l.pijnappels@chello.nl (secretaris ehbo-vereniging) of telefonisch 0481 431696. Iedereen is welkom. Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt.

Leden KBO Beek genoten in klein Costa Rica

Foto: Rene Hendriks

Foto: René Hendriks

BEEK - Leden KBO Beek hebben genoten in klein Costa Rica. Vertrokken werd er donderdag 9 augustus met vervoersbedrijf Leenders om 13.00 uur naar Klein Costa Rica in Someren.

Een vakantiemiddag die de KBO Beek al jaren organiseert voor leden, die er in de zomer niet uit kunnen, maar natuurlijk ook voor alle andere leden. "Ontvangen werden wij met een kopje koffie/ thee met gebak, waarna wij in groepen met een gids, de overdekte tropische vlindertuin gingen ontdekken, wij genoten van de vlinders, die voor je ogen uit de cocon kwamen, andere dieren, zoals wandelende takken, schildpadden, in de tropische vijver zagen wij de vele vissen van groot tot klein. Via een touwloopbrug liepen wij naar de top van de tropen, waar zich bijzondere bomen bevonden en we probeerden de beesten die zich daar schuil hielden te ontdekken."
Ook de bijzondere schelpencollectie was zeker ook de moeite waard om met aandacht te bekijken. "Nadat wij van de rondleiding genoten hadden, was er nog even de tijd om zelf wat rond te kijken. Rond 17.00 uur werd er weer richting Beek gegaan, al onze indrukken meenemend, een bijzonder geslaagde middag. Voor onze leden van deze uitstap die zich daar voor opgegeven hadden viel er nog te genieten van een driegangen diner en een consumptie in Hotel Spijker."

"Natuurlijk wilt u ook wel zo`n uitstapje meemaken, de KBO Beek maakt dat voor u mogelijk, voor 20 euro per kalenderjaar bent u een van de reizigers", aldus Gérard Tesser, voorzitter KBO Beek.

Koffie mèt… de laatste zorgen

BERG EN DAL/GROESBEEK - Binnenkort is er weer de maandelijkse editie van “Koffie met…”. Ze gaan deze keer in gesprek met iemand die van alles weet rondom de zorg in de laatste levensfase (palliatieve zorg) en het nut van wilsverklaringen.

Tijdens deze Koffie met… komen allerlei onderwerpen rondom deze thema's aan de orde. Men is welkom op maandag 10 september om 19.30 uur welkom in Dorpshuis Kerstendal, Kerstendalseweg 17 in Berg en Dal. Het duurt tot 21.00 uur. Men kan ook langskomen op donderdag 13 september om 14.00 in Groesbeek in De Mallemolen, Kloosterstraat 11. Het duurt dan tot 15.30 uur. De deuren zijn beide keren een half uur voor aanvang geopend.

“Koffie met…” is één van de activiteiten van Mantelzorg Berg en Dal. Het is bedoeld voor mensen die langdurig voor een ander zorgen (mantelzorgers) uit de hele gemeente Berg en Dal. Maar andere mensen met interesse in het onderwerp zijn ook welkom. Zijn er nog vragen? Laat het weten per mail via info@mantelzorgbergendal.nl of bel op werkdagen tot 13.00 uur: 085 0406066. Kijk ook eens op www.mantelzorgbergendal.nl.

Toon de Aatcup bij Groesbeekse Boys

GROESBEEK - Op zaterdag 25 augustus wordt het jaarlijkse lagere elftallen en veteranentoernooi gespeeld. Dit toernooi, dat vernoemd is naar de oud-voorzitter van Groesbeekse Boys, is ook bekend als de 'Toon de Aatcup'.

Winnaar van deze cup is het team van Groesbeekse Boys dat het hoogst eindigt. De organisatie is er ook dit jaar weer in geslaagd om voor beide competities diverse voetbalteams uit gemeente Berg en Dal en omringende regio te strikken. Het toernooi wordt gespeeld tussen 15.30 en 19.00 uur. Locatie is sportpark Breedeweg. Na afloop van het toernooi wordt de dag feestelijk afgesloten. De entree is vrij.

Gratis pubquiz

BEEK - Tijdens het vijftigjarig jubileumweekend van tennisvereniging De Oorsprong is er voor iedereen die wil de mogelijkheid mee te doen aan de pubquiz op zaterdagavond 25 augustus.

Teams kunnen zich aanmelden vanaf 20:30 uur en de pub quiz begint om 21:00 uur. De pubquiz staat onder de bezielende leiding van de Quiz Academy – René van Steen, die ook altijd de pubquiz in Sous in goede banen leidt. Kortom, gezelligheid gegarandeerd.

Je hoeft geen lid van de tennisvereniging te zijn om mee te doen, dus trommel je vrienden op en doe mee. Er is een prachtige prijs te winnen en deelname is gratis. Na afloop van de pubquiz zorgt de Groesbeekse band 'Music on demand' dat de feestavond nog lang gezellig blijft.

Protestantse gemeente Groesbeek

Zondag 2 september aanvang: 10.00 uur. Voorganger: da. N. Da Costa uit Angeren.

Tijdens de dienst wordt er gecollecteerd voor Stichting Het Kruispunt Nijmegen, dat pastorale begeleiding verzorgt aan (ex)dak- en thuislozen.

Vanaf 9.45 uur staat de deur open en is iedereen welkom.

Zie ook: www.pkn-groesbeek.nl.

Rood – Wit wint eerste Berg en Dalcup

De prijswinnaars: Menno Rijcken (De Treffers) wethouder Visser, Jan Janssen (Rood-Wit) en Yori Wijnhoven (Germania). Foto: Joop Verstraaten

Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK – Zaterdagmiddag werden op de velden van De Treffers op een sportieve wijze in totaal achttien wedstrijden gespeeld om de felbegeerde Berg en Dalcup onder in totaal negen voetbalverenigingen die aan dit speciaal toernooi deelnamen.

Eén vereniging, Achilles'29 moest verstek laten gaan omdat zij geen team van zeven personen bij elkaar kon krijgen. Het was voetbalverbroedering op z'n best liet initiatiefnemer en organisator Peter de Jong van De Treffers na afloop weten. "Er is bij al de achttien wedstrijden geen enkele gele en rode kaart gevallen en dat zegt al genoeg", aldus de Jong. "De meeste voetballers kennen elkaar, dus voetballen om de Berg en Dal Cup was een schot in de roos. In de finale speelde zelfs twee broers tegen elkaar te weten Glen Wijnhoven (Rood-Wit) en Jordy Wijnhoven (Germania) dat is al bijzonder", aldus Ton de Jong.

Zeven scheidsrechters uit de gemeente Berg en Dal hebben het toernooi in goede banen geleid. De finale werd zaterdag aan het eind van de middag gespeeld tussen Germania en Rood – Wit die Rood – Wit met 5-2 wist te winnen, de derde plaats was voor De Treffers die van Groesbeekse Boy's wisten te winnen. De prijsuitreiking werd verricht door de wethouder van sport van Berg en Dal Annelies Visser. Dankzij De Treffers is Berg en Dal weer een traditie rijker: 'De Berg en Dal Cup'. Dit evenement draagt bij aan levendigheid en leefbaarheid en zorgt voor verbroedering en gezelligheid in alle kerkdorpen die Berg en Dal rijk is. Naast het sportief bezig zijn is het zo te zien ook erg gezellig geweest en brengt inwoners dichter bij elkaar, aldus wethouder Visser. "Alle eer en lof gaan naar De Treffers en haar vrijwilligers", aldus wethouder Visser die vervolgens overging tot de prijsuitreiking. Jan Janssen van Rood-Wit mocht de Cup en wisseltrofee in ontvangst nemen, Yori Wijnhoven nam de beker voor Germania in ontvangst en Menno Rijcken de beker van De Treffers.

Gratis pubquiz

Gratis pubquiz

BEEK - Tijdens het vijftigjarig jubileumweekend van tennisvereniging De Oorsprong is er voor iedereen die wil de mogelijkheid mee te doen aan de pubquiz op zaterdagavond 25 augustus.

Teams kunnen zich aanmelden vanaf 20:30 uur en de pub quiz begint om 21:00 uur. De pubquiz staat onder de bezielende leiding van de Quiz Academy – René van Steen, die ook altijd de pubquiz in Sous in goede banen leidt. Kortom, gezelligheid gegarandeerd.

Je hoeft geen lid van de tennisvereniging te zijn om mee te doen, dus trommel je vrienden op en doe mee. Er is een prachtige prijs te winnen en deelname is gratis. Na afloop van de pubquiz zorgt de Groesbeekse band 'Music on demand' dat de feestavond nog lang gezellig blijft.

Berg en Dalse mantelzorgers genieten van welverdiende vakantielunch

Foto: Joop Verstraaten

Foto: Joop Verstraaten

OOIJ – Liefst tachtig mantelzorgers uit heel de gemeente Berg en Dal hebben zaterdagmiddag volop kunnen genieten van een welverdiende vakantielunch/-brunch.

De vakantielunch vond plaats in Dorpshuis De Sprong in Ooij. Daar werden ze om 12.00 uur bij de ingang ontvangen door Ria Schal van Mantelzorg Berg een Dal. Nadat iedereen voorzien was van een zitplaats werden de mantelzorgers welkom geheten door Hans Eijkholt, eveneens van Mantelzorg Berg en Dal. Vervolgens stond er voor de gasten een warm en koud buffet klaar, dat vooraf ging door een kop soep die aan te tafels uitgeserveerd werden. Vervolgens kon iedereen genieten van de warme en koude gerechten en diverse soorten brood.

Deze lunch/brunch werd de mantelzorgers aangeboden als dank wat zij de afgelopen tijd voor de medemens betekend hebben. Rond 14.00 uur ging iedereen weer tevreden huiswaarts.

Protestantse gemeente Groesbeek

Jannie Schaapman

Protestantse gemeente Groesbeek

Zondag 2 september aanvang: 10.00 uur. Voorganger: da. N. Da Costa uit Angeren.

Tijdens de dienst wordt er gecollecteerd voor Stichting Het Kruispunt Nijmegen, dat pastorale begeleiding verzorgt aan (ex)dak- en thuislozen.

Vanaf 9.45 uur staat de deur open en is iedereen welkom.

Zie ook: www.pkn-groesbeek.nl.

13 / 28

14 / 28

15 / 28

16 / 28

17 / 28

18 / 28

19 / 28

Bijzondere filmlezing en meditatieworkshop in Babylon

BERG EN DAL - Op zondag 2 september vertoont stichting Share Nederland in huiskamerrestaurant Babylon (op terrein van de voormalige Vijverhof) in Berg en Dal een lezing van de Britse esotericus Benjamin Creme, met als titel 'De mensheid op een keerpunt'.

Hierin legt Creme de oorzaken van de huidige chaos in de wereld uit. Ook beschrijft hij een eenvoudige oplossing voor de wereldproblemen: een nieuw economisch systeem, dat in plaats van op hebzucht en concurrentie, gebaseerd is op rechtvaardigheid en mondiaal samen delen. Daarnaast vertelt hij over de hulp die de mensheid krijgt van mensen die heel ver geëvolueerd zijn, de Meesters van Wijsheid.

De week erop, op 9 september is er een workshop Transmissiemeditatie. Hierbij werken de deelnemers aan de groepsmeditatie samen met de Meesters, die energieën doorsturen. Door de meditatie ben je dienstbaar aan de wereld maar tegelijk helpt het je persoonlijke groei.

De filmlezing en workshop beginnen beide om 14.00 uur. Leden van Share Nederland geven een korte inleiding en beantwoorden na afloop vragen. Toegang: vrijwillige bijdrage. Adres: Kwakkenbergweg 150, Berg en Dal. Meer info: www.sharenl.org.

Het Elftal van de Eeuw in 100 jaar De Treffers Groesbeek

GROESBEEK – In verband met het 100-jarig bestaan van de Groesbeekse voetbalvereniging De Treffers kan het 'Elftal van de Eeuw' samengesteld worden.

Voor het samenstellen van je elftal van de eeuw 1919 – 2019, 11 spelers met trainer gelden de volgende regels: Vriendelijk verzoek bij het bepalen van je keuze, of per stemformulier, of via de website altijd je naam en geboortedatum vermelden. Alléén dan kunnen wij je keuze verwerken. Vul op het stemformulier je keuze in van respectievelijk 1 trainer, 1 keeper, 4 verdedigers, 3 middenvelders, 3 aanvallers. Stemformulier in leveren aan de bar, bij de cafetaria of in de kantine van De Treffers. De commissie heeft de lijst met genomineerde door een deskundig panel laten samenstellen. Deze lijst is onherroepelijk. De commissie zal de telling van de ingeleverde stemlijsten met de grootste zorg uitvoeren. De uitslag is definitief en onherroepelijk. Stemmen kan tot en met 16 september. Op vrijdag 2 november zal Het Elftal van de Eeuw bekend worden gemaakt.

Reüniefeest Kindervakantiewerk Groesbeek

GROESBEEK – Op vrijdagavond 31 augustus houdt het Kindervakantiewerk Groesbeek (KVW) een grootse reünie in de feesttent bij café Hopmans aan de Hoge Horst in Groesbeek.

Onder het motto 'Droeg jij ook een matrozen pet', haal 'm dan uit het stof'. Dit reünie wordt gehouden ter ere van het 50-jarig bestaan en dat moet gevierd worden, aldus de huidige organisatie. In de afgelopen 50 jaar hebben velen duizenden kinderen een onvergetelijke vakantieweek beleefd als afsluiting van de jaarlijkse zomervakantie. Dit is alleen maar mogelijk gemaakt dankzij de jaarlijks meer dan honderd vrijwilligers. Voor iedereen die in de afgelopen vijftig jaar een bijdrage heeft geleverd als vrijwilliger wordt er op vrijdagavond 31 augustus een groots gouden jubileum gevierd. De avond begint met een receptie die vanaf 19.00 uur zal worden gehouden waarna het feest rond 21.00 uur zal losbarsten. Aanmelden voor het bijwonen van de reünie is verplicht.

Landschapsparade in Kekerdom

KEKERDOM - Kom naar hét buitenfestival op 9 september in de gemeente Berg en Dal. Dit jaar zijn we te gast in het dorp Kekerdom én in de omringende riviernatuur. Samen met Staatsbosbeheer vieren we 25 jaar natuurontwikkeling in de Millingerwaard.

Het wordt een dag voor jong en oud om op pad te gaan en actief bezig te zijn in de natuur. Specialisten op het gebied van vogels, planten, insecten, grote grazers, bevers en vlinders staan klaar om de dag tot een echte belevenis te maken. Ook de natuur van de dijk doet mee. De schaapherder laat zien wat twintig jaar beheer heeft opgeleverd; bloemrijke veilige dijken die een eldorado zijn voor insecten.

Activiteiten voor kinderen zijn allemaal dichtbij en op het festivalterrein. Kastelen bouwen in een enorme zandbak, hutten bouwen in het wilgenbos, een ontdekkingstocht naar de waterdiertjes en knutselen met materialen uit de natuur.

De ontvangst van bezoekers is op het centraal gelegen festivalterrein aan de dijk tegenover de kerk. De informatiebalie beschikt over het totale programma, ook voor Open Monumentendag en de groene ontmoetingsplek 't Haonehart en wijst de weg naar de activiteiten. Het terrein is open vanaf 10.00 uur. Er is een terras met eten en drinken uit de streek. Een lint van kramen met streekproducten en natuurinformatie verbindt de locaties op en om de dijk.

Op de website www.landschapsparade.nl leest u meer over het uitgebreide programma en bereikbaarheid. Tot aan 9 september verschijnen er nieuwe activiteiten. Te volgen op facebook.

Komend weekend viert TV De Oorsprong 50-jarig jubileum!

BEEK - Dit jaar bestaat tennisvereniging De Oorsprong uit Beek liefst vijftig jaar. Anderhalf jaar van voorbereidingen zorgen ervoor dat we dit bijzonder jubileum gaan vieren met een weekend vol gratis activiteiten voor iedereen uit de gemeente.

Je hoeft niet lid te zijn om deel te nemen maar kom gewoon op bezoek en beleef samen het jubileumweekend dat van 24 tot en met 26 augustus plaatsvindt. Hieronder een korte opsomming van diverse activiteiten, open voor iedereen en geheel gratis:

Vrijdag 24 augustus                

14:30 uur Ontvangst        

14:50 uur Spectaculaire opening van Jubileum weekend en start 50 uur non-stop tennis

15:00-09:00 uur Jeugd Pyjama Toernooi inclusief tentenkamp

20:00-23:00 uur Racket & Kaartavond (klaverjassen, bridgen, jokeren en rikken)

Zaterdag 25 augustus                                

9:00-13:00 uur Ouderwets gezellige uren tennissen met diverse activiteiten. Kom koffiedrinken en/of meedoen.

15:00-18:00 uur B.L.O.E.M.I.G. event: hét event voor alle regio tennisverenigingen

17:00 20:00 uur Een heerlijke BBQ

Vanaf 20:30 uur Jubileumfeestavond met een Pubquiz, livemuziek van de Groesbeekse band 'Music on demand' en een casino-nacht

Zondag 26 augustus                

9:30-13:00 uur SuperMix event: hét altijd gezellige ouder-kind event waar iedereen aan mee kan doen

vanaf 15:00 uur Officiële receptie: kom onder het genot van een drankje en hapje feestelijk het weekend afsluiten        

16:50 uur Feestelijke sluiting van 50 uur non-stop tennis en Jubileum weekend

17:15-17:30 uur Loterij met geweldige prijzen

Medewerkster AH Groesbeek verruilt baan voor in de zorg

Foto:Joop Verstraaten

Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK – Alexandra Nillesen -sinds drie jaar werkzaam bij de Albert Heijnvestiging in winkelcentrum Bellevue- heeft vrijdagmorgen afscheid genomen van haar collega's en gaat aan de slag als leerling-begeleidster bij Dichterbij in Cuijk.

Alexandra had bij de AH-vestiging in Groesbeek anderhalf jaar de begeleiding van twee cliënten van Pluryn, waar ze aan Janka en Richard de kneepjes van het supermarkt vak leerde, zoals het vak vullen, spiegelen (de levensmiddelen op datum vooraan zetten) en brood inpakken. Dat beviel Alexandra zo goed dat zij gekozen heeft voor een baan bij Dichterbij, waar ze continu te maken heeft met mensen met een verstandelijke beperking. Janka en Richard zullen haar ongetwijfeld missen, maar ze hebben wel de kneepjes van het supermarktvak geleerd. Het is een nieuwe uitdaging, laat Alexandra Nillesen desgevraagd weten.

Reünie voor oud-spelers en oud-leden Germania

GROESBEEK - De Groesbeekse voetbalvereniging Germania houdt op vrijdagavond 21 september een reünie voor spelers, leden, oud-spelers en oud-leden in haar clubhuis aan de Nijmeegsebaan.

De avond begint om 20.00 uur en eindigt om 01.00 uur. De kosten bedragen twintig euro per persoon inclusief drankjes en hapjes. De muzikale omlijsting op die avond is in handen van de succesvolle band 'Sowieso'. Spelers, leden, oud-spelers en oud-leden kunnen zich tot 14 september aanmelden voor deze gezellige avond waarbij ongetwijfeld oude koeien uit de sloot zullen worden gehaald.

Men kan de twintig euro storten op rekeningnummer NL70RBRB8818313878 ten name van reünie Germania met vermelding van naam. Men kan zich ook aanmelden in het clubhuis van Germania of bij één van de leden van de organisatie te weten John Peters, Theo Jacobs, Jan Eijkhout, Frenk van Doorn of Jan Janssen.

Papdag in Millingen

Foto: Peter Hendriks

MILLINGEN - De P.A.P. dag (Pony Akker en Paard), die elk jaar op de laatste zondag van de zomervakantie word gehouden op De Zeelanschehof in Millingen aan de Rijn, trekt elk jaar vele ouders en kinderen aan om nog even lekker erop uit te gaan.

Met het kopen van een hoefijzerkaart kunnen verschillende spellen er ritjes op en paard worden gemaakt. De maïsbak en met een skippybal een wedstrijd doen heel leuk. Daarna limonade en chips. Een demonstratie van voltigeren door De Veldruiters was bijzonder om naar te kijken.

Ouderwets kermis met Aldorum

Foto: Eigen foto

Foto: Eigen foto

GROESBEEK - Woensdagmiddag 5 september – de laatste dag van de Groesbeekse kermis – verzorgt cultureel centrum De Mallemolen aan de Kloosterstraat in Groesbeek een kermisdansmiddag.

Het wordt een ouderwetse kermismatinee met muziek van vroeger verzorgd door het Groesbeekse seniorenorkest Aldorum. Natuurlijk is er volop ruimte om de eerste en de laatste kermisdans te maken. De Mallemolen is geopend vanaf 13.00 uur, de dansmiddag duurt tot 17.00 uur. De entree is geheel gratis. Meer informatie staat op www.mallemolengroesbeek.nl.

Blusdeken vat vlam op kookplaat bij Pluryn in Groesbeek

Foto: Vincent Albers

Foto: Vincent Albers

GROESBEEK – De brandweer van Groesbeek is maandagavond gealarmeerd voor een brand op een kamer van een bewoonster van Pluryn op de locatie Kasteelsehof aan de Cranenburgsestraat in Groesbeek.

Op de kookplaat in de kamer was iets aan het branden gegaan. Toen de bewoonster de brand ontdekte, probeerde zij met een blusdeken het brandje te blussen. Echter de blusdeken bleek vlam te vatten waarna het brandalarm afging. De brandweer van Groesbeek rukte met een tankautospuit uit en wist het brandje op de kamer te blussen. De kamer liet de nodige rook en roetschade op zodat de kamer in ieder geval vannacht niet bewoonbaar is. Ook is de afdeling door de brandweer gezien de roomontwikkeling door de brandweer geventileerd. De overige bewoners konden gewoon weer op hun kamers.

Beachvolleybal voor jeugd

(foto: Arrianne Kersten) Foto: Arrianne Kersten

MILLINGEN - De zomervakantie is voorbij en daarom start Switch '87 volgende week, vrijdag 31 augustus weer met beachvolleybal voor de jeugd. Alle kinderen vanaf zeven jaar zijn dan welkom. Ook vriendjes, vriendinnetjes, broertjes en zusjes zijn welkom om te komen beachen.

Natascha Kamerbeek en Jesse van Deelen zijn elke vrijdag van 16.00 - 17.00 aanwezig op sportpark De Hove om met kinderen te gaan beachen. De beachtrainingen gaan door t/ot en met vrijdag 26 oktober. Als je zin hebt, ben je welkom. Je hoeft je niet aan te melden, Jesse en/of Natascha zijn elke week aanwezig, behalve als het weer te slecht is, dan gaat het niet door. Dit wordt vermeld op www.switch87.nl en facebook.

"Als je vragen hebt kun je bellen met Natascha (06 25138925) of Jesse (06 30108489)."

Nieuwe winkel in Millingen

Een nieuwe winkel en werkplaats in één waar vertrouwd vakwerk word geleverd. Foto Peter Hendriks

Foto: Peter Hendriks

MILLINGEN - Na weken van hard werken is de winkel van Jos van Hees op een nieuwe locatie in het dorp gevestigd aan de Heerbaan.

Een nieuwe winkel en werkplaats in één waar vertrouwd vakwerk word geleverd.

Duiker in De Spoorbeek Groesbeek trekt veel bekijks

Foto: Joop Verstraaten

Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK – Het winkelend publiek in winkelcentrum Bellevue in het centrum van Groesbeek heeft zaterdagmiddag vreemd opgekeken toen zij een duiker in De Spoorbeek zagen zwemmen.

Foto: Joop Verstraaten

Het publiek dacht dat de duiker op jacht ging naar de zwermen goudvissen die al sinds enkele maanden in De Spoorbeek verblijven die door tot nog toe onbekende daar gedumpt zijn. Echter niets was minder waar het bleek te gaan om een vrijgezellenfeest waar de toekomstige bruidegom (Niels Peters 31) twee van de vijftig plastic eendjes met zijn naam en van zijn toekomstige bruid (Kelly Janssen 29) uit De Spoorbeek moest halen. Dit tafereel werd gadegeslagen door zijn vrienden die vanaf de kant Niels de duiker stonden toe te juichen.

Daarmee zat het er nog niet op voor Niels: hij moest vervolgens op de Hogewaldseweg met een totaal versierde fiets een parcours afleggen, waarbij de twaalf vrienden hem bekogelden met paintballen. Of het nog niet genoeg was, moest Niels –die een echte hondenfobie heeft- een hondenpak van de politie aantrekken, waarna hij werd aangevallen door een politiehond. Of Niels dat aangedurfd heeft, is niet bekend. Als hij het niet gedaan heeft zal hij die avond in een ballerinapakje in Eindhoven rond moeten lopen, waar het vrijgezellenfeest werd voortgezet. Niels gaat met zijn Kelly trouwen op 7 september.

Kinder Vakantie Werk Groesbeek zit er op

Foto: Joop Verstraaten

Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK – De vijftigste editie van het Kinder Vakantie Werk Groesbeek zit er bijna op zonder echte problemen.

Foto: Joop Verstraaten

Alleen waren het de bijen die bij sommige kinderen roet in het water gooiden. Maar een helpende hand van de leiding zorgde voor de nodige verlichting zodat de bijensteken al gauw vergeten waren. De vijftigste editie van het kinder Vakantie Werk afgesloten met de traditionele jeugdmarkt op de parkeerplaats van De Treffers aan het Nijerf in Groesbeek.

Ongetwijfeld brengt het Kinder Vakantie Werk in de toekomst ondernemers voort, want op de manier zoals sommigen hun artikelen aan het talloze publiek aanprezen, bleek dat diverse jongeren verkooptalent in zich hadden. In de tientallen kramen werden zoals vanouds artikelen verkocht van de Groesbeekse middenstanders, die een deel van de winst aan het KVW ter beschikking stellen. Ook het terras had over klandizie niet te klagen. De 150-koppige leiding sloot de 50ste editie af met een groots afscheidsfeest in de feesttent op het Treffersterrein.

Dankzij Coop Supermarkten Groesbeek gratis naar Nationaal park De Hoge Veluwe

GROESBEEK – Dat er ook na de zomer genoeg redenen zijn om lekker naar buiten te gaan, bewijst Coop met de nieuwe spaaractie.

Van 3 september tot en met 28 oktober kunnen klanten van Coop aan de Bats en aan de Pannenstraat in Groesbeek sparen voor een gratis tweede toegangskaartje voor het Nationaal park De Hoge Veluwe. Het park van 5.400 hectare groot bestaat uit loof- , naald– en gemengde bossen, heidevelden, grasvlakten en stuifzandlandschappen. In het park zijn talloze dieren zoals edelherten, reeën, moeflons en wilde zwijnen.

Lisette Harleman van Coop Pannenstraat: "Bij Coop stimuleren we op verschillende manieren een gezonde levensstijl. Ook met de nieuwe spaaractie 'Met Coop naar buiten' brengen we onze klanten in beweging. Het Nationaal Park De Hoge Veluwe is een prachtig gebied om te wandelen en te fietsen.

Dankzij de spaaractie trekken klanten er met het hele gezin voordelig op uit." Tijdens de actieperiode ontvangen de klanten bij elke 5,00 euro aan boodschappen één spaarzegel. Een volle kaart (12 zegels) is goed voor een voucher. Deze vocher kan tot en met 31 december verzilverd worden voor een gratis tweede dagkaart van het park op www.hogeveluwe.nl/coop. Gedurende de looptijd van de actie kunnen kinderen bij Coop aan De Bats en de Pannenstraat acht weken lang leuke dierenstickers verzamelen. Roeland Peters (Coop De Bats): "Er zijn acht gratis stickers met afbeeldingen van 'The Big 8 'van de Hoge Veluwe beschikbaar, die kinderen op een mooie poster kunnen plakken. Elke week is er een nieuwe sticker verkrijgbaar aan de kassa en service balie", aldus Peters.

Wekelijkse bingoavond in De Mallemolen

GROESBEEK – Iedere donderdagavond wordt er in De Mallemolen aan de Kloosterstraat 11 in Groesbeek. Iedere donderdagavond is de hoofdprijs liefst 250 euro en daarnaast kan de jackpot oplopen tot 400 euro.

Als de jackpot met een hoogte van 400 euro nog niet gesneuveld is dan worden er vier extra rondes van ieder 100 euro gespeeld. De opbrengst van deze bingoavonden wordt verdeeld over zes verenigingen. De zaal van De Mallemolen is iedere donderdagavond al om 19.00 uur geopend maar het spel begint pas om 20.00 uur. Iedereen is welkom op deze wekelijkse bingoavond.

Bijzondere start voor Premium Online

Groesbeek: Al 9 jaar werken Harm Hendriks uit Groesbeek en Daan Goossens uit Boxmeer samen voor verschillende werkgevers aan websites en online marketing campagnes. De stap om samen Premium Online te starten komt dan ook niet als een verrassing.

Dit jaar wonnen de heren een prestigieuze shopping award voor snelst groeiende e-commerce webshop in dienst bij een bedrijf in consumentenelektronica. “We hebben voor deze partij enorme resultaten geboekt. Wij zijn er op gebrand om meer bedrijven te helpen in de wereld van online.”

Voor bedrijven biedt Premium Online een verfrissende blik op zaken zoals een goed werkende en complete website met online marketing campagnes. “De meeste bedrijven realiseren niet dat er snel veel resultaten behaald kunnen worden – ook met beperkte budgetten.” aldus Harm Hendriks. “En met beide expertises onder één dak kunnen we efficiënt werken en snel schakelen. Bovendien vinden bedrijven het fijn om één aanspreekpunt te hebben voor hun online activiteiten.”

Groeiplannen
Momenteel werkt men nog met een klein team maar achter de schermen wordt al druk gezocht naar versterking én kijkt het duo uit naar een prominent kantoorpand in de omgeving. “Met circa 3500 bedrijven in de nabije regio biedt onze regio potentie genoeg. We zijn ambitieus en mikken op 5% marktaandeel binnen 2 jaar.” Aldus Daan Goossens. “Daarbij zijn we graag maatschappelijk betrokken in de regio en staan enkele leuke initiatieven hiervoor al in de steigers.“

Kennis maken?
info@premiumonline.nl
www.premiumonline.nl

Grote zege voor Niels Wijnhoven met Modelvliegen in Zuid-Frankrijk

BORDEAUX/GROESBEEK – De 29-jarige Groesbeker Niels Wijnhoven is afgelopen dinsdag winnaar geworden van de internationale World Cup Wedstrijd modelvliegen vrije vlucht in Frankrijk.

De wedstrijd vond plaats in de buurt van het Franse Bordeaux. Op het vliegveld waar hij in 2004 Wereldkampioen werd bij de junioren tot 18 jaar. Voor Wijnhoven is dit de eerste internationale overwinning in de World Cup series bij de senioren.
Onder moeilijke weersomstandigheden, met veel wisselende thermiek en turbulentie, wist hij de zeven kwalificatieronden perfect te doorstaan. In een sterk gezelschap van ruim zestig internationale vliegers uit veertig landen hebben slechts elf vliegers de finale bereikt. 's Avonds om 19.30 uur was de eerste finale ronde. De voorgeschreven vliegtijd was zes minuten. Er was nog weinig thermiek, desondanks slaagden 4vier vliegers erin (waaronder Niels) om de zes minuten vol te vliegen waarbij de hoogtes varieerden tussen de 400 en 800 meter.

Om 20.15 uur werd de tweede finale gevlogen. De voorgeschreven vliegtijd was nu tien minuten. Groesbeker Niels Wijnhoven slaagde er als enige in deze voorgeschreven tijd volledig vol te vliegen en werd hiermee de overtuigende winnaar van deze World Cup wedstrijd in Frankrijk. Op de tweede plaats eindigde de Oostenrijker Aringer terwijl de derde plaats voor de Engelse Jack was. De vierde en vijfde plaats was voor respectievelijk een Fransman en een Zwitser.

Samenwerkingsverband Mol Optiek en Coppes Hoorzorg

MILLINGEN/GROESBEEK - Vanaf donderdag 6 september zal Mol Optiek in Millingen a/d Rijn een samenwerkingsverband aangaan met audicien Coppes Hoorzorg uit Groesbeek. Hiermee zal Mol Optiek tegemoet komen aan de vraag voor een servicepunt op het gebied van hoorzorg in de omgeving.

Gehoormeting, aanpassing hoortoestellen en service aan uw hoortoestellen of het vervaardigen van verschillende type gehoorbescherming, is vanaf nu mogelijk bij Mol Optiek. U kunt telefonisch een afspraak maken. De audicien van Coppes Hoorzorg is iedere donderdag middag van 13.30 tot 17.00 uur aanwezig.

Mol Optiek, 0481769113, www.mol-optiek.nl / Coppes Hoorzorg, www.coppeshoorzorg.nl.

Zalmpodium presenteert L'Amour Toujours met Rian van Nieuwkuijk en Jeroen Jongmans

MILLINGEN - Rian van Nieuwkuijk bouwt al meer dan vijftien jaar samen met Jeroen Jongmans aan een heerlijk gevarieerd repertoire, gekozen uit het rijke scala aan Franse chansons.

Denk hierbij aan Georges Brassens, Jacques Brel,Barbara, maar natuurlijk ook Edith Piaf, Julien Clerc, Michel Fugain. Al die prachtige liederen geven haar vleugels en dagen haar uit om van elke voorstelling een persoonlijk juweeltje te maken. Rian zingt prachtige chansons die haar diep raken, maar ook vrolijke liefdesliedjes met lentekriebeltjes. Ook lardeert ze het programma graag met hier en daar wat toelichting en vertaling. Rian wordt begeleid op piano door Jeroen Jongmans, een bevlogen pianist. Hij heeft ook een paar ,door Rian geschreven teksten, op muziek gezet. Deze zullen ze af en toe als een soort toegift door de voorstelling mengen.

L 'amour Toujours is een warm programma voor levensgenieters. Vertolkt vanuit hun hart: soms intens, soms lichtvoetig maar altijd met liefde. Wilt u al eerder iets van hen zien en horen kijk dan eens op: www.rianvannieuwkuijk.nl. De entree is gratis, maar zoals gewoonlijk zal aan het eind de mooie zwarte hoge hoed zijn rondje maken.

Komt op tijd…op zondag 2 september 14.00 uur in het Kerkje, Zalmstraat in Millingen aan de Rijn.

Euregio Petanque Toernooi 2018

Foto: Peter Hendriks

BEEK - Op zondag 19 augustus werd in Beek voor de 24e keer het Euregio Toernooi gespeeld. Er waren 21 equipes van drie spelers (tripletten) uit de gehele EU-regio gekomen naar het buitenspeelterrein Van Petanque Vereniging Beek.

Vervolgens werden er drie voorronden gespeeld. Hierna werd de tussenstand opgemaakt. Een eervolle vermelding voor Jürgen, Renate en Torsten (Niersbouler Bouleverein): alle wedstrijden gewonnen, maar een te laag doelsaldo voor een finaleplaats. De strijd om de derde plaats ging tussen Erwin Wellhausen, Hans Schoenmakers en Robert Lourens van BCK Kleve (de winnaars van 2017) en Anke Thissen, Thomas Thissen en Stefan Thissen van Boulefreunde Pont. Vooral omdat de Klevenaren schotkracht misten, nam Pont de leiding en stond deze niet meer af: 13-3. De finale werd gespeeld tussen Karl-Heinz Ingenlauf, Heino Pesch en Christian Heckmann van Boulefreunde Pont en Thomas Glittenberg, Aukje Beumer en Sandra Glittenberg van PC Montferland. Montferland nam de leiding tot 10-1. Pont kwam terug tot 12-11. Aukje benutte haar tweede matchpoint: 13-11. De beker van het Euregio Petanque Toernooi 2018 ging dus naar Montferland. Alle finalisten kregen een verrassingspakket, geschonken door Plusmarkt Nico de Witt. Het Euregiotoernooi werd mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Euregio Rijn-Waal.

Landschapsparade op 't Haonehart

't Haonehart eigen materiaal

KEKERDOM - Op zondag 9 september van 11:00 tot 17:00 uur viert Staatsbosbeheer het 25-jarig bestaan van natuurgebied De Millingerwaard met de Landschapsparade. Natuurlijk is er ook op ’t Haonehart, de groene ontmoetingsplaats, van alles te doen.

Onder het genot van een hapje en een drankje kun je daar genieten van muziek: Anne Bolhuis (meeslepende ballads van Tom Waits), Real Imitation (weergaloze jaren ’60-muziek), Twee Violen en een Bas (een gevoelige snaar voor iedereen), ’t Hartkoor (smartlappen en levensliederen uit de polder) en – last but not least - Duo Die Kant (een nostalgische bijdrage van een onovertroffen duo).

Kinderen kunnen spelen op een springkussen, een ritje op een pony maken, zich laten schminken of knutselen. Deze dag zal ook het Kekerommetje – een beweegroute door Kekerdom – officieel geopend worden door de wethouder. De Boerensportclub bouwt een levende piramide. In het Kulturhus wordt een historische film getoond over de Stenenmakers uit de polder en lezingen over dit onderwerp verzorgd door Johan Bekhuis. Ook zijn er activiteiten op het schoolplein van de Laurentiusschool.

Op het festivalterrein tegenover de kerk zijn kraampjes met streekproducten en informatie over natuur met diverse excursies door de polder. Ook in de Kekerdomse molen is een feestprogramma. Bij de kerk wordt het jaarlijkse Oogstfeest gevierd. Kekerdom is op deze dag gesloten voor doorgaand verkeer. Het zonnetreintje zorgt voor het vervoer vanaf het parkeerterrein en tussen de diverse feestlocaties. Het officiële programma wordt binnenkort bekend gemaakt.