GN Lingewaard

31 mei 2017

GN Lingewaard 31 mei 2017


Pinksterfestijn in Hulhuizen

HULHUIZEN - De oorsprong van het Pinksterfestijn gaat terug naar 1967 waar destijds op kleine schaal feestelijke activiteiten werden georganiseerd op en aan het 't Hof in Hulhuizen. Voornamelijk het buurtschap Hulhuizen nam hier aan deel ten bate van de daar gelegen speeltuin. De omvang van het toenmalige jeugdfestijn werd langzaam uitgebreid met kramerijen, kermisattracties en een feesttent waar de regio bij betrokken werd.

De opzet en invulling zijn in de loop der jaren aangepast maar het Pinksterfestijn heeft zijn aantrekkingskracht niet verloren en kan rekenen op bezoekers uit geheel Lingewaard. Het 50-jarige bestaan zal op 1 juli worden gevierd op de locatie.

De bekende formule van het Pinksterfestijn is een juiste balans tussen spelen, sporten en feestvieren en ook dit jaar weer gehandhaafd. Dit jaar wordt voor de 50e keer het Pinksterfestijn bij sport -en speeltuinvereniging Hulhuizen gehouden op 3, 4 en 5 juni. De activiteiten bestaan uit een feest voor de kinderen, in de avond en matinee: feestmuziek met Noah, Slamm en Vision. Drie geweldige dans en show orkesten, het Pinkster Korenfestijn en natuurlijk de niet meer weg te denken volley -en voetbaltoernooien. Voor de kinderen van de basisscholen is er gratis een Stoere Doedag in samenwerking met lokale creatieve ondernemingen uit de regio. Al met al een prachtig weekend waarbij alle leeftijdsgroepen aan deel kunnen nemen.

Op de zaterdag 3 juni zijn alle basisschool kinderen welkom. Om 13.00 uur start de gratis Stoere Doedag. Samen met enthousiaste ondernemingen uit onze regio gaan we leuke workshops geven. Tevens is deze middag in de feesttent de definitieve inschrijving voor deelname aan de speelweek in Hulhuizen, die wordt gehouden van 17 tot en met 21 juli. Om 14.30 uur is er een korte pauze waarin de opening van het pinksterfestijn plaats zal vinden door burgemeester Schuurmans-Wijdeven van de gemeente Lingewaard. Een en ander met muzikale medewerking van schuttersgilde Sint-Sebastianus. Door de kinderen worden hierbij ballonnen opgelaten.

Na de officiële opening wordt de Stoere Doedag voortgezet in de feesttent. Al met al een afwisselend programma voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Natuurlijk zijn de ouders en oma's en opa's welkom en is de toegang de gehele middag gratis.

Op zaterdag -en zondagavond, 3 en 4 juni staan geweldige orkesten met regionale uitstraling in de feesttent, respectievelijk: Noah en Slamm. Beide live-bands hebben een goede reputatie en zijn bekende coverbands, hebben een breed repertoire, bieden show en entertainment en bezorgen het publiek een onvergetelijke avond. De kwaliteit van deze coverbands is aansprekend en zeer de moeite waard om van nabij mee te maken. De entree bedraagt 10 euro.

Ook zondag 4 juni verzorgt RMV Nimbus uit Bemmel, gezien het succes en belangstelling van voorgaande jaren, vanaf 11.00 uur een demonstratie met modelvliegtuigen op de voetbalvelden. Om 11.30 uur begint het Pinkster Korenfestijn. Dit onderdeel wordt met en door SLK Lingewaard uit Bemmel georganiseerd. Gezien de grote belangstelling van voorgaande jaren komen er dit jaar liefst zeven koren met in totaal 300 deelnemers. Zij zullen levensliederen in de feesttent ten gehore brengen met hun alom bekende sfeer en klanken. De betrokkenheid van het publiek en enthousiasme van de koren vormen samen een fantastische middag voor het hele gezin. Een jury zal de optredens beoordelen en bepalen wie de winnaar is van het 8e festijn in Hulhuizen. Deze middag is uw bezoek meer dan waard. De toegang is gratis.

Maandag 5 juni staat s 'morgens in het teken van recreatieve sport. Een volleybal -en een voetbaltoernooi bestaande uit familie en/of buurtteams is georganiseerd. Deze toernooien kunnen jaarlijks rekenen op veel belangstelling. Het is een lust voor het oog om jong en oud te zien strijden om de bekers te veroveren. Om 13.30 uur begint de matinee. Alle deelnemers en bezoekers verzamelen zich in de feesttent waar het duo Vision de muziek verzorgd. Deze middag staat bekend als een familiefeest, vele passanten die een kijkje komen nemen, ongedwongen, sfeervol, tijd voor een praatje over de gemiste kansen, prijsuitreikingen en spelen met de kinderen. De toegang is gratis.

De vereniging organiseert het Pinksterfestijn ten bate van haar activiteiten en in stand houding van de accommodatie en speelattributen. De betrokkenheid van de gemeenschap is belangrijk en groot. Wij hopen u dan ook weer te ontmoeten bij een van onze activiteiten en wensen u op voorhand een gezellig Pinksterfestijn. Voor het volledige programma, aanvangstijden en overige informatie zie het programma op de website www.hulhuizen.nl en www.facebook.com/pinksterfestijn Voor nadere informatie kan men mailen naar stichting@hulhuizen.nl.

In een oogopslag

Vieringen in Parochie De Levensbron

Vrijdag 2 juni

10.00 uur: Kapel Gouden Appel Bemmel, eucharistieviering, G. Peters

10.00 uur: Sancta Maria Huissen, eucharistieviering, C. Crolla

Zaterdag 3 juni

19.00 uur: O.L.V. van Zeven Smarten Haalderen, eucharistieviering, G. Peters, Exotherm

Zondag 4 juni

10.00 uur: O.L.V. Ten Hemelopneming Huissen-Stad (EC), eucharistieviering, P. Kuipers, Vormheer en G. Peters, Jongerenkoor Remember, Heilig Vormsel

Maandag 5 juni

10.00 uur: St. Martinus Doornenburg, eucharistieviering, G. Peters, Herenkoor, Schuttersfeesten

Woensdag 7 juni

09.30 uur: St. Bavo Angeren, eucharistieviering, G. Peters

Zaterdag 10 juni

19.00 uur: O.L.V. van Zeven Smarten Haalderen, eucharistieviering, G. Peters en R. Heinen, Gemengd koor De Levensbron

Zondag 11 juni

10.00 uur: O.L.V. Ten Hemelopneming Huissen-Stad (EC), eucharistieviering, G. Peters, kinderkoor Spetters, Terugkomviering Communicanten, Gezinsviering

Feestelijke opening bibliotheek in Angeren

ANGEREN - In Dorpshuis Angeren opent de Bibliotheek Gelderland Zuid op vrijdag 2 juni een nieuwe bibliotheek. Om 14.30 uur is iedereen welkom om te komen proosten in de nieuwe bieb.

Manager Ronald Ravensbergen: “We zijn blij dat de gemeente de opening van deze drie bibliotheken mogelijk heeft gemaakt en we de bieb weer dicht naar de mensen toe kunnen brengen.” De bibliotheek grenst direct aan de ontmoetingsruimte van het Dorpshuis. Dus heb je net een nieuw boek geleend? Lees met een kopje koffie vast de eerste pagina’s. In de bibliotheek is een leestafel en een online werkplek waar je onder meer gebruik kunt maken van PressReader, een online dienst die ruim 4.300 kranten en tijdschriften uit 100 verschillende landen aanbiedt.

Van maandag tot en met vrijdag kun je tot laat op de avond tussen de boeken snuffelen. De collectie van de bibliotheek is namelijk beschikbaar tijdens de openingstijden van het dorpshuis. Voor vragen is er iemand van de bibliotheek aanwezig op maandag van 11.00 tot 13.00 uur en dinsdag van 13.00 tot 15.00 uur.

De nieuwe bibliotheek heeft een compacte collectie voor jeugd en volwassenen die toegespitst is op de inwoners van Angeren. Wie een specifieke titel zoekt, kan gebruik maken van alle boeken, cd’s of dvd’s van de Bibliotheek Gelderland Zuid. Reserveer online, via de Bibliotheek Wise-app of in de bibliotheek uit de collectie van bijna een half miljoen items, dan komt jouw reservering vanzelf naar de bieb in Angeren toe.

Niet alleen in Angeren komt weer een bibliotheek, ook in Haalderen en Doornenburg.

Nieuws vanuit De Tichel

HAALDEREN - Nieuws vanuit dorpshuis De Tichel.

Bingo: Iedere 1ste en 3de woensdagavond is er om 20.00 uur een bingoavond. De eerst komende bingoavonden zijn woensdag 7 juni en 21 juni.

Het eetcafé is weer op de oneven weken vanaf donderdag 8 juni. Momenteel eten 16 tot 20 personen mee en het is steeds weer gezellig en lekker. De maaltijden worden bereid door de vrijwilliger Ben Willems en helpende handen van enkele dames uit andere landen en culturen. U kunt zich persoonlijk of telefonisch aanmelden bij de Tichel tot de maandagmiddag voorafgaand aan het open eetcafé. De kosten zijn 4,00 euro per persoon inclusief een kop koffie of thee. De inkomsten zijn ten bate van de Stichting Welzijn Lingewaard die dit open eetcafé met behulp van vrijwilligers organiseert.

Bij het participatiepunt kunt u terecht voor al uw vragen over maatschappelijke ondersteuning, leefbaarheid, zorg et cetera. Dit is telkens op de maandagmiddag in de even weken van de maand vanaf 13.00 tot 15.00 uur.

Het repaircafé is de laatste woensdagavond van de maand vanaf 19.30 tot 21.30 uur. Op 28 juni is er geen repaircafé.

Het dorpshuis is tijdens de schoolvakantie gesloten vanaf maandag 10 juli - zondag 13 augustus. De bloedprik post op maandagochtend om 08.30 - 08.45 uur gaat tijdens de vakantie gewoon door. Ook kunt u afspraken blijven maken het de fysiotherapeuten.

Zoekt u ruimte voor vergaderen, repeteren, cursussen, lezingen, musiceren of welke activiteit dan ook, wij komen graag aan uw wensen tegemoet. Kijk eens op: www.dorpshuisdetichel.nl.

Meezingavond met Meander

BEMMEL - De een spaart postzegels en een ander is verslaafd aan hardlopen; de een schildert vergezichten en weer een ander is blij met zijn groene vingers…

Het zijn allemaal hobby’s, hoe verschillend ze ook zijn. Activiteiten waar mensen plezier aan beleven, waar ze graag hun vrije tijd aan besteden. Het geeft ook voldoening om helemaal zelf met geduld iets te creëren: een verzameling, een tekening, een sportprestatie of een bloementuin. Zangvereniging Meander telt meer dan veertig van die hobbyisten: mannen en vrouwen die er plezier in hebben om samen te zingen. Elke maandagavond repeteren ze hun liederenrepertoire in de Bemmelse Theaterkerk, onder de bezielende leiding van dirigent Frans Coerwinkel.

"Maak van samen zingen ook uw hobby! Kom kennis maken met de wereld van notenbalken, majeur en mineur. Kom dus op maandag 12 juni naar de Meezingavond van Meander. Voorbereiding is niet nodig, uw stem is ruim voldoende. De avond is in Theaterkerk Bemmel om 20.00 uur. Deelname is gratis en geheel vrijblijvend."

Prijsuitreiking ballonwedstrijd Bemmel

BEMMEL - Dit zijn de winnaressen van de ballonwedstrijd! De prijsuitreiking was op woensdag 24 mei.

Elke winnaar kreeg een cadeaubon, een zakje met lekkers en een ijsje; allemaal gesponsord door Song van ijssalon Maarten Liet. De ballon die het verste kwam was van Sienna, haar ballon kwam terecht in Kevelaer (Duitsland) en legde een afstand van 42 km af. Tweede was Marloes met 39.5 km, derde Jade met 39 km en op de vierde plaats kwam Anouk met 35 km.

Voor het komende jaar is het Oranje Comité op zoek naar een aantrekkelijk alternatief voor de ballonwedstrijd. Leuke ideeën zijn welkom! Neem contact op via de site of Facebookpagina van het Oranje Comité Bemmel-Ressen. Op de foto Sienna, Jade en Anouk. Marloes kon er helaas niet bij zijn, die heeft haar prijs later kunnen ophalen.

Protestantse gemeente Gendt-Doornenburg

GENDT- Zondag 4 juni is het pinksteren. Op deze zondag is er een kerkdienst in de protestantse kerk van Gendt aan de Torenlaan. De aanvangstijd is 10 uur. In deze viering zal ds. M. de Bree voorgaan.

De collecte is bestemd voor kerken in Nicaragua. Op veel plekken kampt de bevolking met armoede, conflicten en migratie. De stichting Teyocoyani, partner van Kerk in Actie, zet zich in voor gemeenteleden van kerken. Zo geeft zij trainingen op het gebied van studie, onderwijs en gemeenteopbouw. De gemeenten groeien en veranderen zichtbaar door deze aanpak.

Na afloop van de viering is er gelegenheid om een kopje koffie/thee te blijven drinken. Allen welkom!

Donateursactie

DOORNENBURG – Komende weken zullen leden van harmonie Sint-Caecilia uit Doornenburg bij de inwoners van Doornenburg aan de deur komen voor de donateursactie. Deze jaarlijks terugkerende actie is nodig voor het binnenbrengen van de nodige financiën om de vereniging draaiend en gezond te houden.

De opbrengst van deze actie wordt gebruikt voor het bekostigen van de opleiding van de jeugdleden van de vereniging. Aan ieder jeugdlid van de vereniging wordt een instrument ter beschikking gesteld inclusief lessenaar, lesboeken en overig benodigde materialen zoals rietjes en stokken. Daarbij krijgt ieder lid wekelijks les van een bevoegde en bekwame opleider. De kosten hiervoor worden deels bekostigd door het jeugdlid zelf in de vorm van contributie en lesgeld. De resterende kosten komen voor rekening van de harmonie.

Voor de aanwas van leden bij de harmonie is het van groot belang dat de toegang tot de vereniging en het muziekonderwijs laagdrempelig blijft. Dit doel wordt gerealiseerd door de opbrengst van de donateursactie. Vanaf een vrijwillige bijdrage van 5 euro mag men zich donateur van de harmonie noemen.

Inloopspreekuur Platform Gendt

GENDT - Het inloopspreekuur is elke éérste donderdag van de maand (nu 01 juni) van 19.00 tot 19.50 uur. Deze worden gehouden in het SKC De Leemhof aan de Dorpstraat 1 in Gendt.

Iedereen kan zonder afspraak binnenlopen of eventueel vooraf een afspraak maken voor het spreekuur. Onder het genot van een kopje koffie of thee, kan men bij het platform terecht over opmerkingen, suggesties of klachten betreffende openbare verlichting, verkeer, leefbaarheid en veiligheid in de straat of wijk. Als u niet kunt komen op het afgesproken tijdstip kunt u ook e-mailen naar informatie@platformgendt.nl

Voor klachten over groenvoorzieningen, verlichting en trottoirtegels et cetera kan men rechtstreeks contact opnemen met de Gemeente Lingewaard, Kinkelenburglaan 6 Bemmel telefoon 026 3260111.

“Bent u dat enthousiaste platformlid, dat wij zoeken? Bent u geïnteresseerd in het werk van het platform of wilt u er meer van weten, neem dan vrijblijvend contact op met de voorzitter e-mail voorzitter@platformgendt.nl. Voor meer informatie over de platforms in Lingewaard - dan kunt u de vernieuwde- Gezamenlijke Websites gemeente Lingewaard inzien: www. wijkplatformslingewaard.nl, verder klikt u op Gendt, daarna Website Platform Gendt en zo komt u op de website van Platform Gendt.”

Keizerschieten en jeugdkoningschieten

DOORNENBURG - Op maandag 5 juni houdt schutterij Gijsbrecht van Aemstel van Doornenburg en Honderd Morgen het keizerschieten en jeugdkoningschieten.

De oud-koningen van de schutterij strijden onderling om het laatste stuk van de houten vogel eraf te schieten en daarmee de keizer van Doornenburg te kunnen worden. De huidige jeugdleden kunnen ook gaan schieten op een houten vogel en kunnen jeugdkoning worden.

De dag begint om 10.00 uur met een eucharistieviering in de Sint-Martinuskerk van Doornenburg. Na afloop van deze schuttersmis vindt in de kerktuin een muzikale vendelhulde plaats met medewerking van harmonie Sint-Caecilia. Vervolgens vindt er een rondgang door Doornenburg plaats. Vanaf 13.00 uur vinden in en om het Schuttersgebouw diverse schietwedstrijden plaats. Ook bezoekers kunnen proberen om te schieten met kruisboog of luchtgeweer. De kruisboogvereniging Gijsbrecht van Aemstel heeft diverse schietbanen opgesteld waarop geschoten kan worden. Middels een schietcompetitie zijn er ook diverse prijzen te winnen. Vanaf het terras op het dorpsplein kan het keizerschieten op de voet gevolgd worden.

Rond 16.00 uur worden de nieuwe keizer en nieuwe jeugdkoning op traditionele wijze geïnstalleerd. Een ieder is welkom! Meer info www.schutterijdoornenburg.nl.

Bridgeclub Doublet Bemmel

BEMMEL - Het bridgeseizoen er weer op. Na de 6e ronde was de Jansen Totaalwonen beker voor Paul en Wim, die de score van 59,14% behaalden. Tweede werden Theo en Jeroen met 55,94%, gevolgd door Marian en Steef met 54,55%.

In de B-lijn was de eerste plaats voor Gerrit en Con met 57,17%, daarna Wilna en Theo met 56,66% en derde Toos en Ria met 53,29%.

In de C-lijn gingen Corrie en Cathrien met de eer strijken met 56,75%, gevolgd door Jan en Ab met 55,80% en werden Niek en Cornelis derde met 54,22%.

Tijdens een gezellige einddrive nam Paul, na meer dan 20 jaar, afscheid als wedstrijdleider. De voorzitter memoreerde de vele verdiensten van Paul voor de club. Hij werd benoemd tot erelid van Doublet en kreeg een boek aangeboden, waarin veel leden een persoonlijk woord hadden geschreven. De bloemen waren voor Lyt. Paul werd nog vele jaren bridgeplezier gewenst.

In de maanden juni, juli en augustus organiseren de bridgeclubs van Bemmel, Gendt en Huissen een aantal inloopavonden. Nadere informatie hierover volgt nog. Lid worden van Doublet? Bel of e-mail ons secretariaat: Annemarie Ariëns, e-mail jst.ariens@online.nl, of bezoek http://www.nbbclubsites.nl/club/15030.

Teams Bushi Arnhem naar NK

Foto: Jongens -12

ARNHEM - Bushi Arnhem heeft zich afgelopen zaterdag 20 mei in Ede gekwalificeerd voor het NK-teams met twee meisjesteams (-12 en -15) en een jongensteam (-15). Deze teams krijgen de gelegenheid om zich te meten met de beste judoteams op nationaal niveau op zaterdag 17 juni in Nijmegen.

Bushi Arnhem had zeven teams ingeschreven voor het DK-teams in Ede: een team bij de mini’s (-8 jaar), twee welpenteams (-10 jaar), twee jongensteams (-12 en -15 jaar) en twee meisjesteams (-12 en -15 jaar).

Het meisjesteam -15 moest aantreden tegen Topjudo Nijmegen. In drie onderlinge wedstrijden waren de meiden van het Bushi de sterkste. Het meisjesteam -12 plaatste zich automatisch voor het NK-teams, omdat andere judoclubs niet in staat waren om in deze klasse een team te formeren.

Het jongensteam -15 mocht de strijd om de titel uitvechten in een pool van drie clubs. In de onderlinge strijd waren de jongens van Bushi overtuigend het sterkst. Ze wonnen met 4-1 en 5-0 en stelden daarmee hun plek op het NK veilig.

Het jongensteam -12 behaalde de eerste plaats in de pool. In de halve finale werd nipt verloren. De onderlinge krachtsverschillen tussen de clubteams waren klein en het jongensteam wist uiteindelijk een mooie bronzen plak te pakken.

Bij de welpen streden vijf clubteams voor het kampioenschap. Na vier teamwedstijden werd team 1 van Bushi op punten de nieuwe districtskampioen. Dit jaar waren er voor het eerst teamwedstrijden voor de mini’s. Na 21 spannende wedstrijden in de zeven verschillende gewichtsklassen won Bushi met één wedstrijd verschil het DK bij de mini’s.

Open Eetcafés Lingewaard

LINGEWAARD - De komende periode organiseert SWL weer Open Eetcafés in Lingewaard. Je kunt terecht bij de volgende eetcafés om gezellig samen een vorkje te prikken:

Dinsdag 6 juni - 17.30u - SWL, Cuperstraat 9, Bemmel

Woensdag 7 juni - 17.30u - RKHVV, Blauwenburcht 1, Huissen

Donderdag 8 juni - 17.30u - Providentia, Dorpsstraat 5, Gendt

Donderdag 8 juni - 17.00u - De Tichel, Kolkweg 5a (van tevoren aanmelden bij de bar van De Tichel of bellen op maandag tussen 12 en 17 uur naar 0481 464409 !)

Voor vier euro kunnen inwoners van Lingewaard aanschuiven voor een lekkere maaltijd (inclusief koffie na afloop) die geheel bereid wordt door vrijwilligers. Iedereen die mee wil eten kan zich telefonisch aanmelden van maandag tot en met donderdag tussen 10.00 en 16.00u via het SWL Meldpunt, telefoonnummer: 088 2552555. Inschrijvingen buiten deze tijden, via voicemail of via mail worden niet geaccepteerd.

Vanwege het beperkte aantal zitplaatsen wordt aangeraden om op tijd te bellen. Mocht het volgeboekt zijn, dan kun je je aanmelden voor de week er op. Het maandmenu kun je vinden op www.swlingewaard.nl onder ‘Actief in wijk en buurt’. Klik daar op het juiste ParticipatiePunt om het bijbehorende eetcafé te zien.

Ingezonden brief

Foto Martien van Hemmen Exoduscomité

Bedankbrief van Subhi namens alle spelers van S-team RKHVV

Wij willen graag RKHVV, het bestuur van RKHVV en Stefan bedanken voor de uitnodiging. Stefan heeft ons erg goed geholpen met trainingen, kleding en wedstrijden. Bedankt voor alles! Ook willen wij graag team SV Angeren bedanken voor de uitnodiging. Hopelijk nodigt RKHVV team Angeren uit! Als het niet kan bij RKHVV, dan zijn jullie welkom bij ons thuis.

Wij willen Namir ook bedanken en respect geven, omdat ie ons leider is. Hij is de reden dat wij dicht bij elkaar zijn gekomen. Nederlands, Palestijns, Syriër en Irakees. Namir is een goede tussenpersoon. Wij respecteren iedereen! En iedereen nogmaals bedankt!

Subhi Kafafi (43 jaar)

Palestijn uit Syrië

Van Olderen & Meuwsen pakken 'de snelste'

DOORNENBURG - Op 20 mei stond voor de postduivenvereniging EDV Doornenburg de vlucht vanuit Vervins (270 km) op het programma hieraan deden 269 duiven mee van 13 liefhebbers, ze werden gelost om 10.40 uur met een zuid-westelijke wind die zorgde voor hoge snelheden.

Van Olderen & Meuwsen 48 mee 13 pr. 1, 3, 4, 5, 6, 21, 26, 28, 29, 30, 41, 53, 59
W. Geurtz & Zn 28 mee 10 pr. 2, 8, 15, 16, 20, 22, 23, 24, 27, 31
H. van Hal 20 mee 9 pr. 7, 18, 19, 57, 58, 65, 66, 67, 68
J. Buys 38 mee 1 pr. 9
Nissen & Vermaas 42 mee 20 pr. 10, 11, 12, 13, 25, 35, 37, 38, 43, 44, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 54, 55, 60
G. Peters 9 mee 3 pr. 14, 34, 40
T. Holland 12 mee 3 pr. 17, 32, 39
W. Tijssen 18 mee 4 pr. 33, 42, 45, 61
J. v.d. Scheur 11 mee 3 pr. 36, 62, 64
A.A. Engelen 20 mee 2 pr. 56, 63

Retraite in Ressen

RESSEN - Zaterdag 10 juni zal er in de Kosterij aan de Kerkenhofstraat in Ressen weer een retraitedag worden aangeboden. Deze dag zal worden begeleid door Annet Hogenbirk en wordt georganiseerd door mensen van werkgroep Pleisterplaats Ressen. Het thema van die dag is ‘Hoe sta jij er voor?’

"We hebben een hele dag de tijd om meer zicht op onszelf te krijgen, te verstillen, te mediteren en te ontmoeten. Na deze dag ga je met je eigen beeld en afspraken met jezelf naar huis. Zeker weten dat je je er langdurig prettiger van gaat voelen! We maken gebruik van verschillende werkvormen en meditatie. En we wandelen een meditatieve stiltewandeling door de prachtige omgeving, dus breng je wandelschoenen mee.

De kosten zijn inclusief koffie, thee en soep bij de lunch vijftien euro. Breng wel je eigen brood mee." Aanmelding kan bij Winny Eijbersen: 06 14894540 / info@pleisterplaatsressen.nl. Meer informatie staat op www.pleisterplaatsressen.nl.

Eerste lustrumfeest van De Veldschuur

BEMMEL - Op 16 juni bestaat De Veldschuur van Stichting Lingewaard Natuurlijk 5 jaar. Sinds de opening in 2012 zijn onze activiteiten uitgebreid en verder ontwikkeld.

"Men weet ons te vinden voor natuur gerelateerde activiteiten of adviezen. Daar zijn wij trots op. De Veldschuur is een ontmoetingsplaats geworden voor iedereen die natuur en beleving van de natuur een warm hart toedraagt. Wij nodigen u uit om op zondag 18 juni dit eerste lustrum feestelijk met ons te vieren. Vanaf 14.00 uur bent u welkom bij de Veldschuur, Sportlaan 1-M Bemmel. Dit is achter het parkeerterrein van sporthal De Bongerd."

Rondom De Veldschuur vinden allerlei activiteiten plaats. De Veldschuur, de schoolmoestuintjes en kruidentuin zijn opengesteld. De aanwezige moestuinbegeleiders, imker en solitaire bijenexpert staan een ieder graag te woord. In De Veldschuur staan koffie, thee of frisdrank klaar en kan men kijken naar een natuurfilm en een expositie over natuurfoto’s. Daarnaast kan men gratis deelnemen aan een struintocht in de Bemmelse Waard.

Om 14.30 uur en 16.30 uur is er een struintocht met natuurgids. Deze struintochten zijn voor jong en oud, mits goed ter been. Kinderen vanaf 6 jaar zijn welkom. Tip: draag geschikte kleding en schoeisel Voor informatie kan men mailen naar: vandalen@lingewaardnatuurlijk.nl of info@lingewaardnatuurlijk.nl.

Schippers van Sterreschans een dagje uit naar Duisburg

DOORNENBURG - Op 24 mei zijn verschillende leden van de schippersvereniging Sterreschans uit Doornenburg een dagje uit geweest.

"Deze keer ging de reis naar Duisburg-Ruhrort in het grootste Binnenvaartmuseum van Duitsland voor de historie Binnenvaart in een gerestaureerd voormalig overdekt zwembad. Centraal in de opstelling in het Museum der Deutschen Binnenschifffahrt staat de Friesje tjalk 'De Goede Verwachting' uit 1913. Na de drie verdiepingen te hebben bekeken werd besloten om de inwendige mens wat te gaan versterken. We reden naar het Vinckenkanaal en parkeerden de auto’s in de omgeving van de oude schippersbeurs. Vanuit de kombuis In ‘Zum Anker’, werd een lekkere lunch gebruikt.

Daarna naar het museum schip, een oude radarsleepboot de '’Oscar Huber' van de voormalige rederij Raab Karcher, de scheepvaarttak is intussen opgeheven. Hierna ging het gezelschap moe maar voldaan weer huiswaarts. Een foto reportage staat binnenkort op www.schippersverenigingsterreschans.nl."

Exoduswandeltocht

REGIO - Inmiddels is de Exoduswandeltiocht (24 juni) voor een groter legioen de tocht der tocht geworden. Vorig jaar kwamen bijna 1800 wandelaars in de benen. De combinatie van gezelligheid, muziek, natuur, historische elementen uit WO II en sportiviteit slaat aan.

Speciale aandacht is er in groeiende mate voor de wandelmarathonsafstand van 42 kilometer. Menig Vierdaagseloper heeft deze tocht in zijn agenda opgenomen. Voorts zijn er de afstanden voor ieder: van 5, 10, 17 en 25 kilometer. Jong en oud kan dus aan de bak. Overigens is nog niet bij iedereen bekend, dat de wandeltocht voor minder-valide mensen per scootmobiel en rolstoel afgelegd mag worden.

De beloning aan het eind is een prachtige medaille. Op vele plekken is ontspanningsmogelijkheid en ook in het centrum van Huissen komt men in een warm bad van gezelligheid. Extra dimensie is, dat die dag ook de Gilden hun feest Beleg en Ontzet vieren. Samen met de doedelzakmuziek en de na-oorlogsliedjes staat dit borg voor een uniek evenement.

Voorinschrijvers hebben als voordeel dat ze vrijwel direct kunnen starten bij De Buitenpoort. Voor de last-minute beslissers is er ook geen probleem: op de dag zelf (24 juni) is iedereen ook welkom om in te schrijven deel te nemen. Het Rode Kruis verzorgt als Goede Doelen partner onze wandelaars. Met korting kan men inschrijven op www.exodustocht.nl.

Zelf schitteren in Kindertheater Kleine Kees?

Zelf meespelen? Meld je aan! Foto: Annie Jansen

HUISSEN - Zelf schitteren in de eerstvolgende productie van Kindertheater Kleine Kees uit Huissen? Meld je dan vóór 1 juni aan voor de audities die op 10 - 11 juni in dagdelen zullen plaatsvinden.

Op www.kleine-kees.nl staat vermeld wat je precies moet doen en hoe de audities verlopen. Zelf meespelen in de meivakantie van 2018? Wees er snel bij en wie weet, schitter jij straks op het podium van Theater Kees in Huissen. Ga dus vóór 1 juni naar www.kleine-kees.nl.

MHC Bemmel 800 strikt nieuwe financier voor waterveld

BEMMEL - Het voornemen van hockeyclub Bemmel een waterveld aan te leggen spreekt aan. Ook Hammer, market intelligence heeft zich toegevoegd aan het lange rijtje financiers voor het waterveld.

Sander Schinkel, voorzitter van MHC Bemmel 800, meldt dat de financieringsactiviteiten rond het waterveld voorspoedig verlopen. 'Blijkbaar vinden onze relaties het waterveld een verrijking voor ons sportpark.' Egbert Philips, directeur van Hammer, bevestigt dit. 'Ik vergelijk het met ons werk. Wij doen data gedreven marktonderzoek. Bedrijven denken vaak te weten wat er in hun markt gebeurt. Als we onder die vooronderstellingen data leggen, blijkt het niet zelden anders te zitten dan ze denken. Zo helpen we bedrijven kansen te zien. Als klanten dit ervaren hebben beseffen ze dat marktonderzoek een integraal onderdeel van hun business is. Het hoort er gewoon bij. Hetzelfde geldt voor een waterveld bij MHCB 800: met een marktpotentieel van heel Lingewaard en daarnaast Lent en Nijmegen Noord hoor je op een behoorlijk niveau te spelen en daar hoort een waterveld gewoon bij.'

Op watervelden wordt ander hockey gespeeld. De teams van MHC Bemmel 800 bleken de afgelopen jaren vaak in het nadeel als ze tegenstanders op water troffen. Gelukkig behoort dat straks tot het verleden. Dit zal voor vele een stimulans zijn om in Bemmel te blijven spelen. Als vader van drie hockeyende meiden is Philips blij met de komst van het waterveld. 'Ik breng veel tijd door op de sportvereniging van mijn dochters. Dan is het leuk als dat een gezellige club is met goede faciliteiten en een fijne sportcultuur'.

Pinksteren: het leven horen, zien, voelen en delen

HUISSEN - Wanneer houdt vriendschap op? Als je elkaar niet meer ziet? Als iemand sterft en uit je dagelijkse leven verdwijnt?

Bij Pinksteren past het gedicht van Toon Hermans: ook als een vriend niet bij je is, kun je de kracht van een vriendschap blijvend voelen. Na het overlijden van zijn lieve vrouw Rietje sprak Toon Hermans nog dagelijks met haar. Er zijn dingen in het leven die niet verdwijnen. Daar gaat Pinksteren over. Ik doe iets in de geest van. En iemand zegt dan: zoals jij pinda’s eet, net je vader. Zo als jij appeltaart kunt bakken, net je oma.

Er is een ontroerend verhaal van Ernie en zijn opa Mordechai. Ernie is ziek, ligt alleen, voelt zich alleen en is dan alleen. Opa praat met hem over de pijn, lijden. Als een mens alleen lijdt, blijft alle verdriet en pijn op hem rusten. Begrijp je dat? Ernie knikt. Maar als een ander naar hem kijkt en zegt: ik zie dat je pijn hebt, wat gebeurt er dan? De dekens bewegen. Dan neemt hij de pijn van de ander in zijn ogen op. Opa glimlacht, kucht en zegt: en als hij blind is? Ernie denkt na: dan hoort hij het met zijn oren! En als hij doof is? Misschien met zijn handen, zegt Ernie, ernstiger nu. En als die ander nu eens heel ver weg is, hem niet kan horen, zien, aanraken…denk je dat hij dan toch zijn lijden op zich kan nemen? En Ernie zegt, heel zachtjes: misschien kan hij het raden of voelen? Opa lacht: ja jongen, zo is het. Hij raadt al het lijden dat er op de wereld is en neemt het op in zijn hart (Matthijs Glastra).

Protestantse Gemeente Huissen, Pinksteren, zondag 4 juni, ds. Matthijs Glastra, m.m.v. gospelkoor Promises. Van harte welkom.

Repair Cafés Lingewaard

LINGEWAARD - In het Repair Café kan iedereen zijn of haar kapotte spullen laten nakijken door een team van handige vrijwilligers. Zij zijn bekwaam in het uitvoeren van kleine reparaties, maar geven daarnaast ook advies als een eenvoudige oplossing niet mogelijk is. En dit allemaal voor alleen de materiaalkosten en een vrijwillige bijdrage voor het verrichte werk.

Het Repair Café is voornamelijk bedoeld voor het herstellen van klein tot middelgroot huishoudelijk materiaal zoals stofzuigers, koffiezetapparaten, broodroosters, lampjes en föhns maar daarnaast draaien onze vrijwilligers ook voor speelgoed en servies en dergelijke hun hand niet om. We vragen wel om de apparatuur voordat je het meebrengt schoon te maken en het naaigoed te wassen!

SWL organiseert binnenkort weer een Repair Café in Lingewaard. Je kunt op de volgende locatie terecht voor reparaties en een gezellige bak koffie/thee:

Zaterdag 3 juni van 14.00 – 16.00 uur in Huissen (Langekerkstraat 15).

De data van de andere kernen kun je vinden op www.swlingewaard.nl onder ’Actief in wijk en buurt’. Klik daar op het juiste ParticipatiePunt om het bijbehorende Repair Café te zien. Heb je spullen die kapot zijn of niet goed meer werken, en vind je het zonde om ze zomaar weg te gooien, bedenk dan dat er nog een leuk alternatief in je eigen woonplaats is.

De strijd om Elst is strijd in de Betuwe

Genodigden uit Putten, Kleef en de directe omgeving leggen bloemen. Foto: Exoduscomité

BETUWE - De onthulling van het zojuist paneel De strijd om Elst kreeg een warme dimensie, doordat bezoekers rode rozen legden.

Dit symbool van liefde is met name geschikt binnen het kader van het brengen van een ode aan zowel degenen die er strijd leverden. In het bijzonder de Guards, en de burgers. Het paneel geeft treffende informatie en zal beslist aandacht krijgen van voorbijgangers.

De naar de Guards vernoemde bruggen zullen op termijn verrijkt worden met ieder informatiezuilen. Model daarvoor staat de Irish Guards brug nabij monument De Vleugel.

Renovatie Stadsmuseum

HUISSEN - In verband met de renovatie van het dak zal het Stadsmuseum Hof van Hessen in de maand juni gesloten zijn.

Volgens de voorlopige planning is vanaf 1 juli de permanente historische tentoonstelling weer toegankelijk, ondanks het feit dat het gebouw nog in de steigers zal staan. De werkgroepen van de Historische Kring Huessen kunnen dan ook weer terecht.

Ook zal de museumwinkel vanaf 1 juli zoals gebruikelijk geopend zijn. Naar verwachting zullen de werkzaamheden tot half september duren. "Wij houden u op de hoogte over het verdere verloop. Voor rondleidingen, bestellingen of vragen kunt u een bericht sturen naar: info@huessen.nl of bellen met Piet Driessen: 06 49985259 (piet.driessen@hetnet.nl).:

Column

Nieuwpiepjeswereld

Mijn dochter vond het raar dat ze bij het installeren van mijn vingerveegtelefoon geen email er op hoefde te zetten. Waarom zou ik. Het gebeurt maar al te vaak dat ik de vingerveegtelefoon niet bij me heb. Bovendien kan ik op de computer de mails elke dag ontvangen en meteen beantwoorden. Ook de IPad is gevrijwaard van emailpiepjes. Waarom die druk om altijd weer het nieuws te volgen. De Gelderlander meldt onder hun webpagina's 'Wij zijn altijd op zoek naar het laatste nieuws. Tip de redactie.' Ik heb het benepen gevoel dat de wereld een vluchtige nieuwspiepjeswereld is geworden. Een piepje voor binnen gekomen mails, nieuws, meldingen van Facebook, Twitter, LinkedIn en Instagram. Ik heb geen piepjes. Alleen voor WhatsApp. De familie-app piept het vaakst. En of ik wil of niet, door een whatsapppiep zoek ik toch mijn vingerveegtelefoon op. Je weet maar nooit. Als ik dan op mijn scherm een paar ongelezen berichten zie, komt er steevast een glimlach. Bas en Liz kunnen ook whatsappen. Vorige week kreeg ik email van Lingewaard. 'Het persgesprek wordt verplaatst van vanmiddag naar morgenmiddag 16.00 uur. Wethouder Witjes licht dan onder embargo onder meer de Kadernota 2018 toe.' Een nota waarin de financiële situatie en toekomstige plannen staan. Ik ga. Nieuws? Mwah, ik gun Helga krap een jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen haar goednieuwsshow. In de mondelinge toelichting zit altijd een zuur verslikje van de wethouder voor mijn opbeurend stukje. Helaas wordt ook die afspraak gecanceld. Het is zondagochtend. Een tropische dag achter de rug. 's Nachts fikse onweersbuien. Zondagochtend, tijd voor mijn stukje. Nieuws op mijn computer. "Met zijn tijdritmentaliteit kan Dumoulin alsnog de Giro winnen." Ik open de mailbox. Lingewaard heeft vrijdagavond gemaild. ''Hierbij de Kadernota 2018 en het bijbehorende persbericht. Voor antwoord op vragen is Communicatie langs reguliere wegen bereikbaar. Ik laat de Kadernota voor wat het is. Ik voel me als een levend fossiel in een knotsgekke nieuwpiepjeswereld.

Sjaak

Inzameling oudpapier in Haalderen

Ophalen

oudpapier

HAALDEREN - Op vrijdag 2 juni wordt het oud papier in Haalderen ingezameld.

Gevraagd wordt het oudpapier netjes bij elkaar gebonden voor 17.45 uur aan de straat te zetten.

Lotus Vulgaris Doornenburg

DOORNENBURG - Zaterdag 10 juni wordt de DAP-wedstrijd gehouden.

Leden van Lotus Vulgaris kunnen zich tot en met 6 juni opgeven bij Mart Verhoeven, de loting is om 7.30 uur te Angeren bij HSV De Flipper en gevist wordt er van 9.00 tot 13.00 uur.

Lotus Vulgaris Doornenburg

DOORNENBURG - Zaterdag 10 juni wordt de DAP-wedstrijd gehouden.

Leden van Lotus Vulgaris kunnen zich tot en met 6 juni opgeven bij Mart Verhoeven, de loting is om 7.30 uur te Angeren bij HSV De Flipper en gevist wordt er van 9.00 tot 13.00 uur.

Haal nog meer uit entreeprijs Fort Pannerden

DOORNENBURG - Pinksteren staat in het teken van boogschieten! Haal nog meer uit de entreeprijs en leer 4 en 5 juni boogschieten in de grachten van Fort Pannerden!

Tijdens het Pinksterweekend krijgen alle betalende bezoekers van het Fort de kans om deze stoere sport uit te oefenen. Onder leiding van experts leer je de schiettechniek kennen en mag je zelf de pijlen op het doel afvuren! Durf jij het aan om aan deze spannende activiteit mee te doen?

Openingstijden: 11.00 – 17.00 uur
Entree volwassenen: 12 euro
Entree kinderen 4-11 jaar: 8,50 euro
Entree kinderen 0-3 jaar: gratis
Gratis Tuk Tuk-service vanaf de parkeerplaats aan de Pannerdenseweg in Doornenburg.

Concert 'Legends of Pop' bij Volharding in Huissen

Foto: Henk Sluiter

HUISSEN - Themaconcert: ‘Legends of Pop’ is het eerstvolgende concert dat muziekvereniging Volharding uit Huissen gaat brengen in het Huissen-Zandse kerkgebouw aan de Van Wijkstraat 33. Het spectaculaire concert vindt plaats op zaterdagavond 3 juni om 20.00 uur en zal bestaan uit een reeks prachtige concertselecties en populaire nummers van onlangs, en al wat langer geleden, overleden popartiesten.

Opvallend veel jonge artiesten zijn de afgelopen jaren overleden wat veel indruk heeft gemaakt op fans, ook bij Volharding. Daarom zijn de meest bekende nummers van o.a. Prince, Michael Jackson, George Michael, Whitney Houston, Frank Sinatra, David Bowie, Freddie Mercury en Amy Winehouse voor dit concert geselecteerd. Bij een aantal nummers wordt ook gezongen door musicalster Hanneke Engels en Martijn van Vuuren. Dirigent Casper Braafhart gaf graag gehoor aan de wens van de jeugdigen in de muziekcommissie om legendarische popnummers op het programma te zetten en heeft daarvoor een aantal mooie arrangementen gemaakt en enkele aangepast. Met veel enthousiasme is er daarom door de muzikanten aan gewerkt.

Foto: Henk Sluiter

Ook het Instaporkest, bestaande uit leerlingen van Angeren en Volharding, zal haar beste beentje voorzetten onder leiding van Jasper Arts. Ook dit orkestje gaat een gedeelte van het concert invullen. De entree bedraagt slechts € 5,00 voor bezoekers vanaf 14 jaar. Volharding gaat deze avond ook een flink aantal personen in het zonnetje zetten in verband met een jubileum bij de muziekvereniging. Voor inlichtingen 026 3253174 of www.volhardinghuissen.nl.

Collecte voor Oranje Fonds

LINGEWAARD - De inwoners van Lingewaard kunnen binnenkort een enthousiaste collectant aan de deur verwachten. Van 6-10 juni vindt de Oranje Fonds Collecte plaats. Dansvereniging Mixed Moves uit Lingewaard doet hieraan mee. Met de opbrengsten kunnen zij hun eigen organisatie draaiende houden én steunen zij sociale projecten in Gelderland.

Voor verenigingen en stichtingen is het niet altijd makkelijk om de begrotingen rond te krijgen. Zij zijn afhankelijk van contributies of donaties. Het Oranje Fonds vindt dat zij ieder op hun eigen manier een belangrijke bijdrage leveren aan onze samenleving. Of het nu gaat om een Voedselbank, een sportclub of een dorpshuis: al deze organisaties brengen mensen samen, worden gerund door vrijwilligers en zorgen zo dat ons land mooier en socialer wordt. De Oranje Fonds Collecte is er om hen op een laagdrempelige manier steun te bieden.

Deelnemende organisaties mogen de helft van de opbrengst houden en besteden aan hun doelstelling. Hiermee kunnen ze bijvoorbeeld iets extra's doen voor de doelgroep of voor de vrijwilligers, of noodzakelijk onderhoud bekostigen. De andere helft van de opbrengst gaat naar sociale projecten in Gelderland.

Alle kosten van de collecte (organisatie, materiaal, geldverkeer) zijn voor rekening van het Oranje Fonds. De afdracht van de volle collectebussen wordt in de meeste plaatsen verzorgd door de RegioBank. Hierdoor wordt elke euro uit de collectebussen besteed aan sociale initiatieven. Dat maakt de Oranje Fonds Collecte uniek.

Het Oranje Fonds steunt sociale projecten in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Jaarlijks steunt het met zo'n 30 miljoen euro duizenden initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Dag van het Kasteel

DOORNENBURG - Dit jaar wordt voor de tiende keer de Dag van het Kasteel gehouden. Deze jubileumeditie heeft als thema: Rondom kasteel en buitenplaats'.

Er is een speciale rondleiding 'Maak kennis met de bewoners (kok, bakker, dansjuf en schrijver) van kasteel Doornenburg' op maandag 5 juni (2e pinksterdag). Tussen 12.00 en 15.30 uur start er elke 30 minuten een rondleiding onder leiding van een 'jonkvrouw'. Kinderen kunnen een speciale oorkonde 'verdienen' tijdens de rondleiding.

Speciale entreeprijs voor een rondleiding met een jonkvrouw:kinderen 0-4 jaar gratis; kinderen van 4-13 jaar 5,00 euro; kinderen vanaf 13 jaar en volwassenen 7,50 euro per persoon.

Ook kan men zelf – aan de hand van een routebeschrijving – een rondje maken over de binnenplaats én rondom het kasteel naar de 'oude eik' waar je heerlijk even kunt uitrusten op het bankje mijmerend over hoe het leven was in de middeleeuwen. Kosten 2,50 euro per beschrijving.

Kaartverkoop in de Langeraktoren op de binnenplaats. Meer informatie staat op www.kasteeldoornenburg.nl. "Heeft u nog vragen dan kunt u mailen naar coordinator@kasteeldoornenburg.nl. Het bezoekadres van kasteel Doornenburg is Kerkstraat 27 in Doornenburg.

Kennismaken met de jeu de boulessport

HUISSEN - Jeu de boulesclub Lingewaard houdt deze zomer een kennismakingsactie voor geïnteresseerde inwoners uit Lingewaard en omgeving. Vrijwel iedereen kent dit gezellige tijdverdrijf van camping of vakantie, natuurlijk vooral in Frankrijk. Maar ook in Nederland is deze sport wijd verbreid.


“In Huissen beschikken wij over een mooie rustige locatie waar zo’n 90 leden regelmatig een partijtje komen boulen. Graag willen wij anderen laten ervaren hoe leuk onze sport is. Daarom is er elke dinsdagmiddag vanaf half twee gelegenheid om mee te spelen. Vooraf aanmelden is niet nodig. Er zijn geen kosten aan verbonden. Wij hebben boules voor u klaar liggen en wij zijn behulpzaam met instructie in speltechniek en tactiek.”

Bij mooi weer wordt er buiten gespeeld waar in de pauze op het terras koffie, thee of een drankje kan worden gebruikt. Het adres is Kampstuk 23, Huissen (een zijstraat van de Bredestraat). "Natuurlijk bent u ook welkom als u gewoon eens een kijkje wilt nemen. De hele zomer door staan we elke dinsdagmiddag klaar om u te ontvangen. Voor nadere inlichtingen: Gerie Startman: 06 206 912 24. Website www.jbcl.nl."

44e AH-Schoolhandbaltoernooi

Foto: Karin Sluiter

LINGEWAARD - Vrijdag 26 mei werd voor de 44e keer het AH-Schoolhandbaltoernooi gehouden op sportpark Rosendael, voor alle scholen uit de gemeente Lingewaard.

De scholen die dit jaar meegedaan hebben zijn Ikc de Abacus, Ikc Het Sterrenbos en De Boemerang, alle uit Huissen. Dankzij het mooie weer, de vele toeschouwers, en de vrijwilligers van Handbalvereniging Huissen is het een geslaagd toernooi geworden voor de deelnemende scholen.

De uitslag van dit toernooi is:

Groep 4: 1e Abacus1, 2e Abacus4 en 3e Abacus3

Groep 5: 1e Sterrenbos, 2e Boemerang en 3e Abacus1

Groep 6: 1e Abacus2, 2e Sterrenbos1 en 3e Abacus1

Groep 7: 1e Sterrenbos1, 2e Sterrenbos2 en 3e Abacus1 Groep 8: 1e Sterrenbos3, 2e Boemerang en 3e Abacus4

15 / 28

16 / 28

17 / 28

18 / 28

19 / 28

Bemmel Zingt

BEMMEL - Op zondag 9 juli vindt in het centrum van Bemmel voor de tweede keer het evenement 'Bemmel Zingt' plaats. Na de eerste editie van afgelopen jaar, die zeer succesvol is verlopen, wordt het evenement nu nog groter.

Het wordt weer een combinatie van het Smartlappenfestival, een koop(jes)zondag en een rommelmarkt. Tijdens het Smartlappenfestival treden in het centrum tussen 11.00 en 17.30 uur, verdeeld over vijf podia, liefst achttien koren op met zo’n 750 deelnemers uit het hele land.
De winkeliers in het centrum zetten deze dag, elk op hun eigen creatieve manier, letterlijk de bloemetjes, boeken, schoenen, kleding, et cetera buiten voor hun winkel in de vorm van een koopjesmarkt. De winkels zijn geopend van 11.00 -17.00 uur.

Bij voldoende belangstelling zal er ook een rommelmarkt worden gehouden. Geïnteresseerde hobbyisten kunnen voor 25 euro een kraam huren. Daarnaast wordt een borg gevraagd van 5 euro in verband met het schoon opleveren. Inschrijven hiervoor tegen contante betaling kan tot en met zaterdag 24 juni bij: Hema Bemmel Markt 11 in Bemmel en Schoen- en Sleutelservice Huting, Deken Dr. Mulderstraat 2B in Bemmel

Zondag 9 juli is iedereen welkom in het centrum van Bemmel, waar weer van alles te beleven valt. Natuurlijk is zoals altijd het parkeren gratis en kan men bij de horecagelegenheden weer terecht voort een hapje en een drankje.

Centrum van Elst klaar voor Elst Op Stelten

ELST – Ze zijn er klaar voor, de mannen en vrouwen van de commissie Elst Op Stelten die namens Centrum Management Elst op tweede pinksterdag maandag 5 juni traditioneel dit geweldig sfeervolle evenement organiseren.

Elst Op Stelten trekt ieder jaar weer tienduizenden bezoekers naar het Elster centrum. Het marktgebied spreid zich dan ook uit over alle winkelstraten van het centrum zoals de Halve Morgen, Willemsstraat, Smidsstraat, Werenfriedplein, Valburgseweg, Kleine Molenstraat en natuurlijk de Dorpsstraat inclusief Plein en Dillenburg. Elst op Stelten begint om 11.00 en duurt tot 18.00 uur.

Voor de allerkleinsten ontbreken de draaimolen en de springkussens (bij het Ploegje en bij de brandweer) natuurlijk niet. Als laatste toevoeging aan de rij van attracties kan de terugkeer van de kinderboerderij in de Halve Morgen gemeld worden. Ook in de Halve Morgen is de wensambulance te zien.

Opeldealer Broekhuis, de brandweergroep Elst en de kunstige houtcarvers staan vlak bij de Grote Kerk in de nabijheid van de beeldengroep. De Elster Ponyclub is bij de RK Kerk te vinden en de duiktank van duikvereniging Gaviiformes staat op de hoek van de Oranje Nassaustraat.

Op Plein, voor het gemeentehuis, staat de bungeetrampoline. Hans Weijs Motorsport zorgt voor spektakel in de Kleine Molenstraat waar zij een heuse rallyserviceplaats opbouwen. Hobma Modelbouw is te vinden in de Van Hogendorpstraat en de springgroep van GV Elistha verzorgt demonstraties op de Valburgseweg waar ook de Steltlopers vanaf zullen vertrekken.

Het vernieuwde Werenfriedplein krijgt in 2017 nog meer allure doordat café bij Tante en Mitra Elst een speciaalbieren plein zullen inrichten, terwijl ook de klimrots er weer een plaats krijgt. Daarnaast is er live muziek op het podium van het Werenfriedplein met de formatie Cold Beverage. Op Plein waar het hoofdpodium staat en de horeca verzorgd wordt door Het Wapen van Elst in samenwerking met café De Ommelanden speelt de live band Trio Carwash. De drie andere podia (bij Snelders Sport, op de hoek van de Valburgseweg/van Hogendorpstraat en op de hoek Smidsstraat/Willemsstraat) zijn er dj-s die de muziek verzorgen.

Elst Op Stelten is per openbaar vervoer goed bereikbaar. Het NS station is op 5 minuten loopafstand van de ingang van de markt. Op de Rijksweg stoppen diverse buslijnen. Wie op de fiets komt, kan deze bewaakt stallen in de stallingen voor de Grote Kerk en ter hoogte van de ING Bank bemand worden door jeugdspelers van Spero. Parkeren kan op het Europaplein, het Land van Tap (150 plaatsen) en in de P&R Parkeergarage nabij het NS station waar gratis plaats is voor 600 auto's.

Meer informatie over Elst op Stelten staat op www.elstopstelten.nl.

Tennis Bemmel

BEMMEL - De Bemmelse tennissers sloten zondag de competitie af met een 5-3 nederlaag bij Barneveld.

Marjolein Kamphuis en Luuk Kool wonnen hun enkelwedstrijden. Het laatste punt sleepte de Bemmelse equipe binnen in de mixwedstrijd. Tussendoor verloren Muhlhaus en Geurts in twee sets. Zowel de damesdubbel van Kamphuis en Jansen en de herendubbel van Kool met Van Boxtel ging in drie sets verloren.

Bemmel eindigt de competitie in de middenmoot in de tweede klasse. Een goed resultaat, aldus speler Luuk Kool. "Met drie nieuwe spelers in het team hebben we het heel goed gedaan. Na de eerste paar wedstrijden stonden we onder de streep, uiteindelijk hebben we een prima klassering behaald in deze sterke tweede klasse."

Bemmel 2 sluit af met gelijkspel. Het tweede mixteam van TC Bemmel heeft de competitie afgesloten met een gelijkspel tegen NVLTB. In Wageningen werd het 4-4. Het zag er aanvankelijk naar uit dat de Bemmelse tennissers met een nederlaag huiswaarts zouden gaan. Tegenover verlies van Danen en Schmidt in de damesenkel en Schermer in de herenenkel, stond alleen een winstpartij van Boy van Barneveld. Danen en Wijers verloren de damesdubbel en dat resulteerde in een 4-1 achterstand. Bemmel rechtte de rug en zegevierde de laatste drie partijen van de dag. Van Barneveld en Hoogstraten wonnen de herendubbel. Danen en Van Hoogstraten de mix en Van Barneveld won ook zijn derde wedstrijd van de dag, samen met Wijers. Bemmel eindigde keurig in de middenmoot in de derde klasse.

Bemmel 3 blijft hopen op wonder. Op het eigen Bemmelse kunstgras kwam Bemmel te kort tegen TOZ uit Oss: 2-6. Lode Dams won als enige zijn enkelwedstrijd. Na een bloedstollende wedstrijd maakte hij de beslissing in de tiebreak van de derde set. Daarvoor verloren Van Hoogstraten, Van de Goes en Peters hun enkelwedstrijden. Van de Goes en Derksen feliciteerde hun tegenstandsters na twee sets in de damesdubbel. Peters en Simon Dams deden dat pas na drie sets in de herendubbel. Hoogstraten en Simon Dams verloren de mixdubbel, maar Lode Dams en Derksen waren wel te sterk voor hun opponenten.

Bemmel 3 moet nog inhalen tegen Huissen. Alleen als ze alle drie resterende partijen winnen, is er nog een kans op handhaving in de vierde klasse.

MD7 loopt hard voor waterveld

BEMMEL - De meiden van MD7 van MHC Bemmel 800 hebben op zondag 21 mei meegedaan aan de Marikenloop in Nijmegen.

Met deze actie hebben zijn 650 euro aan sponsorgeld opgehaald als bijdrage aan het nieuw aan te leggen waterveld in de zomer van 2017.

Vrouwelijke statushouders de natuur in bij Gendt

GENDT – Dinsdag 23 mei gingen in Gendt enkele vrouwelijke statushouders de wei in voor een sportief uurtje. In samenwerking met Burak Ozyurek van DBA-personal en vrijwilligster Henny Campschroer is er, als initiatief van de Hogeschool Arnhem & Nijmegen, een project opgestart dat deze vrouwen een mogelijkheid moeten bieden tot sporten.

Dit alles voor de bevordering van het zelfvertrouwen en integratie. “Want met bewegen bereik je meer!”, vertelt HAN-studente Marjolein Nooteboom. De vrouwen verzamelden rond half tien bij de plaatselijke kerk en gingen vervolgens onder begeleiding van Burak en CIOS studente Lara Manders aan de slag. Plezier stond centraal in de bootcamp, iets wat de deelnemende dames ook duidelijk uitstraalden. Na een fanatiek uurtje keerden zij weer huiswaarts, enthousiast en gemotiveerd om bij de volgende bootcamp zoveel mogelijk vriendinnen mee te nemen. De volgende editie vindt plaats op dinsdag 27 juni, waarbij er om 09:15 verzameld wordt bij de kerk in Gendt.

Pinkstermenu bij Hof van Breunissen

GENDT - Dit jaar is er gelegenheid om op pinksterzondag 4 juni gezellig aan te schuiven voor een speciaal menu dat aan tafel geserveerd wordt. Iedereen is welkom in het restaurant van het Hof van Breunissen van RijnWaal Zorggroep, locatie Sint-Jozef Gendt.

"We starten met een frisse salade van appel, walnoot, selderij en gele paprika. Vervolgens krijgt u het hoofdgerecht bestaande uit kip gevuld met tomatenchutney en roomsaus met tuinkruiden. Hierbij serveren we spinazie met roerei, rauwkost en gebakken krieltjes. Daarna een dessert van aardbeienijs met slagroom. Dit Pinkstermenu kost, exclusief drankjes, 16,59 euro per persoon. Opgeven hiervoor kan tot 31 mei bij het restaurant Hof van Breunissen, Kloosterplein 4, Gendt. Telefonisch kan ook naar 0481 421338 (vragen naar het restaurant)." Op 4 juni zal er geen à-la-carte en dagmenu geserveerd worden.

Praktijk De Bascule is jarig!

BEMMEL - Praktijk De Bascule bestaat 1 juni tien 10 jaar! En dat is een feestje waard.

Mirjam van Kempen begon in 2007 haar praktijk in shiatsumassage en reiki in Bemmel. Mirjam: "Het was heel spannend om een eigen praktijk te starten. Ik was, na de basisopleiding tot masseur, bezig met de opleiding voor shiatsutherapeut." Vanaf het begin zijn er altijd mensen geweest die graag een shiatsumassage en/of reikibehandeling ontvangen. Nu geeft Mirjam al tien jaar reikibehandelingen, shiatsu- stoelmassage en massage op de futon, een dikke mat op de grond. ¶

Shiatsumassage is drukpuntmassage die door de kleding heen gegeven wordt. Mirjam behandelt klachten van lichamelijke en geestelijke aard. De klachten verlichten en/of verdwijnen daardoor.

Reiki is universele levensenergie die wordt doorgegeven middels handoplegging. Het geeft innerlijke rust en verlicht klachten. Er zijn al veel mensen die de weg naar Praktijk de Bascule gevonden hebben. ¶

Omdat de praktijk tien jaar bestaat krijgen vanaf vandaag de eerste tien mensen die nog niet eerder bij Praktijk De Bascule geweest zijn en contact opnemen, 50 procent korting op een behandeling naar keuze. ¶

Alle vaste klanten krijgen tien10 procent korting op hun eerste behandeling ná 1 juni .

Verdere informatie staat op www.debascule.nu of je kunt bellen naar Mirjam: via haar telefoonnummer 06 27164908. Je bent van harte welkom!

Maatregelen na aanleiding van plofkraken

BETUWE - Rabobank heeft in het afgelopen jaar verschillende keren met plofkraken te maken gehad. Deze plofkraken brachten schade toe aan de geldautomaten en aan omliggende panden. We nemen daarom een aantal maatregelen. Uitgangspunt daarbij is dat de aanwezigheid en beschikbaarheid van geld zoveel mogelijk gehandhaafd blijven.

Sluiting geldautomaat in Gendt. De geldautomaat aan de Dorpstraat 17a wordt met ingang van 1 juni gesloten. In de directe omgeving zijn andere geldautomaten beschikbaar.

Gewijzigde beschikbaarheid in nachtelijke uren: De overige geldautomaten van onze bank blijven gehandhaafd op de bekende locaties. Echter, door de beperkte aantal pintransacties in de nachtelijke uren, worden deze geldautomaten uit veiligheidsoverwegingen 's nachts tussen 23:00 uur en 07:00 uur afgesloten. Het betreft de volgende locaties: Dorpsstraat 85, 6661 EJ Elst. Van Voorststraat 1, 6851 LT Huissen. Het Dorpsplein 2, 6674 BW Herveld. Julianaplein 1a, 6671 CA Zetten. Markt 47, 6681 AG Bemmel.

Peter Waterman, directievoorzitter Rabobank Oost Betuwe: "Sinds vorig jaar wordt de Rabobank in toenemende mate getroffen door plofkraken of pogingen daartoe. Dit geeft veel financiële schade en overlast. Daarom nemen we maatregelen die criminelen moeten ontmoedigen. De impact van plofkraken is groot. We realiseren ons goed dat dit het veiligheidsgevoel van omwonenden aantast. Daar houden we uiteraard ook rekening mee."

Alternatieven om te beschikken over (contant) geld: "Wij blijven in onze gehele regio de mogelijkheid aanbieden om over contant geld te beschikken. Onze dienstverlening voorziet hierin op de volgende manieren. Groot aanbod van geldautomaten in de directe omgeving, van zowel de Rabobank als andere banken; Geldservice; zodat contant geld thuisbezorgd wordt; Een aantal winkels biedt klanten de mogelijkheid extra te pinnen. Kijk op onze website, ww.rabobank.nl/oostbetuwe, voor de meest actuele informatie waar bovenstaande alternatieven beschikbaar zijn."

Vooruitstrevend en milieuvriendelijk horen bij Janssen Hoorzorg Bemmel

BEMMEL - Opgelet als u weer een scherpe en moderne luisteraar wilt worden: hoortoestellen zijn er eindelijk met een betrouwbaar oplaadbaar systeem.

Toegegeven, oplaadbare toestellen zijn al langer op de markt, maar vanwege het relatief hoge verbruik van toestellen in verband met de energie die er nodig is om geluid te versterken, gingen ze nooit heel lang mee. Nu heeft het merk Signia (voorheen Siemens) de oplaadbare techniek doorontwikkeld tot een goede inductie-laadtechniek, die betrouwbaar werkt, uiteraard zeer gemakkelijk voor de gebruiker en lang meegaat.

Denkt u eens in wat een voordeel u hiervan kunt ervaren: Nooit meer batterijen kopen en weg hoeven brengen, 's nachts laden terwijl u slaapt en een hele dag gegarandeerd op het hoogste niveau luisteren. In de lader worden de toestellen ook nog eens gedroogd wat de levensduur sterk verlengt en reparaties tot een minimum terugbrengt.

"Bent u benieuwd naar de kosten en verder informatie maak dan vrijblijvend een afspraak bij Janssen Hoorzorg Bemmel. Het oplaadbare systeem is al verkrijgbaar vanaf categorie 3, dus ook al binnen de vergoedingstoestellen van zorgverzekeraars. De toestellen van Signia zijn toonaangevend en bieden vanzelfsprekend de beste technieken en mooiste geluid. Kom luisteren en genieten bij Janssen Hoorzorg Bemmel. Zie elders deze krant voor de advertentie informatie.

Iedereen die voor 1 augustus een proef met de oplaadbare toestellen begint krijgt tien procent korting op de Signia-lijn. We zien en horen u graag."

Janssen Hoorzorg De Pollenbrink 5; 0481 769037; info@janssenhoorzorg.nl www.janssenhoorzorg.nl.

Kwaliteit bij bloemenkwekerij Jos Mom in Huissen

HUISSEN – Wat moet het een eer zijn als klanten op facebook je de hemel in prijzen. Als iemand van buiten Huissen zegt: 'De bloemen van Jos Mom, dat is de reden dat ik naar Huissen kom!' Jos en zijn zoon zijn er maar wat trots op.

Vader Jos is tien maanden lang in de kwekerij bezig om zijn planten groot te brengen en in de komende twee maanden aan de man en vrouw te brengen. Waar de familie Mom overigens totaal geen moeite mee heeft, want ze geven de hortensia's, hang-, terras- en balkonplanten bijna gratis weg! Een prima kwaliteit tegen de scherpste prijzen in de regio.

Het is de aloude kwaliteit, waarvoor de klanten uit Huissen en ver daarbuiten naar Bloemenkwekerij Mom komen. Kwaliteit, waaraan Jos Mom al veertig jaar met vakmanschap aan werkt. Hij ziet waar het zaadje of het stekje de nodige verzorging, licht en water nodig heeft. Het resultaat kun je aanschouwen in de kassen. Kijken is kopen en je geniet er nog een heel seizoen van, zeker met de juiste potgrond en voedingsstoffen, die Mom ook levert. Puur genieten van de kleur en geur van de welbekende hortensia's, perk-, terras- en balkonplanten als surfinia, millionbells, bacopa, Spaanse margriet of een van de honderd andere soorten. Profiteer nu van de speciale aanbiedingen tijdens pinksteren, dan is Jos Mom zowel de eerste, als tweede pinksterdag geopend.

Bloemenkwekerij Jos Mom is zeven dagen per week geopend (ook alle zon- en feestdagen), Papesestraat 4a in Huissen; www.bloemenkwekerij-josmom.nl.

OBC Bemmel zet bedrijfjes op voor goede doel

BEMMEL - In het kader van het goede doel 'Day for Change' bieden tweedejaarsleerlingen van OBC Bemmel met een 70-tal kramen op donderdag 1 juni van 18:00 tot 21:00 uur hun eigen producten en diensten aan op het schoolplein van OBC Bemmel. Geïnteresseerden zijn welkom!

In de dagen voorafgaand zetten de OBC-leerlingen kleine bedrijfjes op. De producten/diensten die deze bedrijfjes produceren worden op donderdag 1 juni verkocht aan belangstellenden. Voor de aanloopkosten krijgen de leerlingen een lening, een microkrediet. Na verkoop van de producten betalen ze die lening terug en de winst die overblijft gaat via 'Day for Change' naar microkredietprojecten in ontwikkelingslanden. De leerlingen zullen een jury moeten overtuigen van hun idee. Hoe beter het idee en de pitch, des te meer geld ze krijgen om hun bedrijfje op te starten.

Wereldwijd profiteren miljoenen gezinnen van een microkrediet. Zij hebben daardoor meer zekerheid over hun inkomen, een betere gezondheid en ze sturen vaker hun kinderen naar school. Meer informatie is te vinden op de website www.dayforchange.nl Geïnteresseerden zijn welkom op donderdag 1 juni van 18:00 tot 21:00 uur op het schoolplein van OBC Bemmel, locatie De Heister.

Boekhandel Polman haalt Deon Meyer naar Bemmel

BEMMEL - Deon Meyer, de internationaal bekroonde thrillerauteur uit Zuid-Afrika, zal op zaterdag 17 juni zijn opwachting maken in de Theaterkerk Bemmel (een nieuwe toplocatie voor cultuur en theater!). Hij wordt geïnterviewd door Bart Luirink (met Engels als voertaal), leest voor uit zijn nieuwe roman 'Koorts' (in het Afrikaans) en zal na afloop signeren.

Het bezoek vindt plaats in het kader van De Spannende Boeken Weken, georganiseerd door CPNB (Stichting Collectieve Propaganda Nederlandse Boek) van 9 - 25 juni. De aanwezigheid van Deon Meyer in Bemmel valt – toevallig of niet – samen met de introductie van de nieuwe naam van Boekhandel Polman: De Toren van Bemmel. De officiële naamsverandering wordt op zaterdag 17 juni dus bijzonder én internationaal gevierd. En u kunt daarbij aanwezig zijn.

Deon Meyer, die door The Times 'een van de scherpzinnigste thrillerschrijvers ter wereld' wordt genoemd, schreef het geschenkboek bij De Weken van het Spannende Boek 2017: De Vrouw in de Blauwe Mantel (met het geliefde personage Bennie Griessel als onweerstaanbare antiheld).

Tijdens De Spannende Boeken Weken maakt Deon Meyer een tournee langs Nederlandse bibliotheken en boekhandels. Op zaterdag 17 juni komt hij naar de Theaterkerk. Boekhandel Polman is verheugd dat Bemmel als enige plaats in Gelderland deze internationale topauteur mag verwelkomen!

Programma zaterdag 17 juni Theaterkerk Bemmel (Markt 5, Bemmel, www.theaterkerkbemmel.nl):11:15: Bezoekers zijn welkom. De bar en boekenkraam (met alle Deon Meyer-titels) zijn open.12:00: Bart Luirink, veelzijdig journalist en Zuid-Afrika-kenner, zal Deon Meyer interviewen met speciale aandacht voor opvallende maatschappelijke thema's in Deons boeken en zijn kenmerkende manier van onderzoek doen (op de motor door Zuid-Afrika, wandelend door steden en townships).Tevens zal Deon Meyer voorlezen uit Koorts, zijn nieuwe (toekomst)roman.Na afloop is er gelegenheid tot het aanschaffen en laten signeren van boeken (het geschenkboek is gratis te ontvangen bij besteding van minimaal 12,50 euro aan Nederlandstalige boeken).

Na afloop van dit programma is iedereen welkom in de Toren van Bemmel - Boekhandel met uitzicht! (Dorpsstraat 42, Bemmel) om het nieuwe logo en de huisstijl te bekijken. De boekhandel is natuurlijk ingericht in het teken van De Spannende Boeken Weken 2017. De thriller als vakantieboek staat centraal. Immers: 'Je Vakantie begint met Boeken'. Ook is er koffie, thee en een Suid Afrikaanse lekkerny.

Kaarten voor deze bijzondere ontmoeting met Deon Meyer (entreeprijs 5 euro) zijn te verkrijgen in de boekhandel, Dorpsstraat 42, Bemmel of via email info@boekhandelpolman.nl en telefoon 0481 453145.

Gezelligste (gratis!) live muziekevenement op koopzondag 2 juli Back to the Music in Huissen

Live muziek bij tal van horecazaken en shoppen in winkels op themazondag Back to the Music in Huissen op 2 juli. (Foto: Hans Schmeinck)

HUISSEN - De eerste zondag van juli staat bij iedere muziekliefhebber in het geheugen gegrift. Uiteraard vanwege Back to the Music in Huissen. Dit jaar is het (gratis!) muziekevenement op zondag 2 juli. En shoppen in de winkels op deze themazondag.

Back to the Music viert alweer de vijftiende editie. Horecaondernemers in Huissen-centrum waren destijds de initiatiefnemers voor het open lucht live muziekevenement. Sinds enkele jaren wordt het onder de vlag van Ondernemersvereniging Huissen georganiseerd. Want daarin zijn zowel winkeliers als horeca verenigd. Samen trekken ze op tijdens deze themazondag. De winkels zijn op 2 juli geopend van 13.00 tot 17.00 uur.

Al voor die tijd kunnen bezoekers van het stadje van plezier bij diverse horecazaken genieten van een heerlijke lunch of zelfs ontbijt. Daarna shoppen en vervolgens tot liefst 20.00 uur genieten van live bands. Uiteraard onder het genot van een drankje en een hapje.

De live bands en acts beginnen om 14.00 uur. Bij Beide Zussen speelt 2nd-Opinion. Iets verder in de Helmichstraat presenteert De Buitenpoort presenteert liefst drie bands; Flashback, The Crown Jewels en Rock off Classic. In de Vierakkerstraat (hoek Langekerkstraat) delen de cafés Borrelzz en De Kater één podium, alsmede de bands Gewoon Lensen en Whatever.

Gratis toegang

In diezelfde straat speelt Club Soda bij Het Moment en Bar Lekker. Dan het hoekje om, de Markt op waar Slap Back Johnny de bezoekers van De Dijk verwent. Ook op de Markt, maar dan bij de restaurants De Betuwe en Da Claudio: Bandera Latina. Dan de Langestraat in en dan is bij Big Fish Reflexion te bewonderen. En het rondje is compleet met café 't Huessenaartje aan de Arnhemse Poort waar te genieten is van Sugar Mama. De toegang is overal gratis!

En vergeet vóór het genieten van de muziek niet om je slag te slaan in de leukste en gezelligste winkels waar de mooiste (zomer)collecties pronken. Dat klinkt toch als muziek in de oren?

De Verf Expert Huissen nu ook officieel Sigma-dealer

HUISSEN – Zes jaar nu, is De Verf Expert gevestigd aan het marktplein in Huissen, schuin tegenover de Hema. Een verfspeciaalzaak voor professionele schilders en voor de doe-het-zelver. Bij een Expert ligt de lat hoog, dus bij De Verf Expert vind je gegarandeerd hoge kwaliteit producten. En dan ook nog gegarandeerd tegen de laagste prijs in de regio!

'Een speciaalzaak zal wel duur zijn', is wat er vaak gedacht wordt. Bij De Verf Expert gaat dit echter niet op. Sterker nog; De Verf Expert garandeert dezelfde kwaliteit goedkoper te kunnen leveren dan de bekende grote ketens. Je vindt er gerenommeerde verfmerken zoals onder andere Sikkens, Drost en het Duitse topmerk Zero. daarnaast heeft De Verf Expert ook een budgetverf in het assortiment. Nu is het merkenpallet nog verder uitgebreid met het merk Sigma. Wat ook steeds verder wordt uitgebreid is de webshop. Dankzij dagelijkse aanvoer van pallets verf, is alles op voorraad. Vóór 14.00 uur besteld, is de volgende dag al in huis. De bestelling kan ook dezelfde dag nog worden afgehaald bij De Verf Expert, gewoon voor de deur. Want met de gemeente is geregeld, dat alle klanten van De Verf Expert er pal voor de deur mogen laden of lossen. Wel zo praktisch, vooral voor de professionele schilders die grote hoeveelheden tegelijk komen halen. En, vaak op advies van de professionele schilders, vinden ook steeds meer doe-het-zelvers de weg naar De Verf Expert. Je kunt er terecht voor alle benodigdheden voor je verfklus, tegen scherpe prijzen. En heb je vakkundig (kleur)advies nodig, kom dan gewoon eens binnen lopen. Geheel vrijblijvend advies aan huis behoort ook tot de mogelijkheden. Al zin in een andere kleur?

De Verf Expert, Tempelierstraat 5, Huissen; www.deverfexpert.nl; 026 3255070

Activiteit Zilverkamp

HUISSEN - Winkeliersvereniging De Zilverkamp organiseert zaterdag 3 juni latex schoonmaakhandschoenen minion vingerpoppetjes maken.

Wordt die van jou, blij, verdrietig, droevig, boos, enthousiast, een jongen of een meisje. Maak er iets moois van zodat jij er leuk mee kunt spelen. Zaterdag 3 juni tussen 10.00-13.00 uur ben je welkom bij de gele kraam in het winkelcentrum.

Meer informatie en foto's staan op: www.facebook.com/winkelcentrum-de-zilverkamp.

Participeren en integreren door middel van sport in Gendt

Foto: Jouke Dijkstra

GENDT - Drie studenten van de Hoge School van Arnhem en Nijmegen (HAN) zijn 30 april begonnen met het organiseren van een sport- en spelmiddag in Gendt. De drie studenten Aafke Kemper, Demi Verheugen en Jouke Dijkstra volgen de minor sportbestuurder van de toekomst en hebben hierbij de opdracht om de sportparticipatie te verhogen.

De sport- en spelmiddag richt zich met name op de statushouders in Gendt maar ook andere inwoners van uit de Gemeente zijn welkom. Doormiddel van sport hopen de studenten ook op integratie voor de statushouders te bewerkstelligen. Eén keer per maand is er de mogelijkheid om te sporten in de sporthal op de Nijmeegsestraat 3. De sport- en spelmiddagen worden druk bezocht door statushouders en niet statushouders. Voor iedereen zijn er voldoende activiteiten te doen en iedereen sport gezellig door elkaar heen.

Zondag 2 juli van 12:00 tot 13:30 uur is de laatste sport- en spelmiddag georganiseerd door de studenten van de HAN. Hierna zal de sport- en spelmiddag mogelijk een vervolg krijgen door een buurt sport coach of een vrijwilliger.

Sportclub Bemmel JO19-2

Staand vlnr: Daan Winters, Justin Jansen, David van Til, Tristan Tittse, Stefan van Heusden (C), Mitch Kramer, Bas Meijer, Thomas Bouten en Sam Bongers Zittend vlnr: Julian ten Velde, Luuk Arends, Leon Gubbels (k), Daan Goudzwaard, Jan Verhoeff en Arno van Heusden (coach)

BEMMEL - Sportclub Bemmel JO19-2 is met overmacht kampioen geworden in de 2e klasse. SC Bemmel JO19-2 is deze competitie een klasse apart en gedurende de gehele competitie ongeslagen gebleven. Slechts vier keer werden de punten gedeeld (eindstand: 52 uit 20, doelsaldo 62 voor en 25 tegen) en dat is in deze sterke competitie vrij uitzonderlijk.

Waar voor de winterstop al drie keer gelijk werd gespeeld en de weg naar het kampioenschap bij lange na nog niet gestreden leek, werd na de winterstop de ene zege na de andere behaald. Ook werden twee gewonnen wedstrijden nog weggestreept omdat twee teams zich terugtrokken uit de competitie, maar SC Bemmel JO19-2 ging onverstoorbaar door met winnen. Uiteindelijk werd er pas na het behalen van het kampioenschap nog een keer gelijkgespeeld.

Spelers en begeleiders van Sportclub Bemmel JO19-2, van harte gefeliciteerd met jullie kampioenschap. Een geweldige collectieve prestatie. Mooi dat deze leuke vriendenploeg het voetballen in de jeugd afsluit met een terecht behaald kampioenschap. Nu op naar de senioren!

Twee keer in één seizoen

ANGEREN - De E2 van SV Angeren is een van de pijlers voor de toekomst van SV Angeren. Onder leiding van trainer Jack van Oppen en assistent Walter Roording werden ze voor de winterstop al kampioen in de 6e klasse met slechts één verloren wedstrijd en de rest louter overwinningen. Promotie naar de 5e klasse was de beloning.

De groep talenten kreeg nu de kans om zich daar te bewijzen. Met hard werk in de pittige trainingen en de overtuiging tijdens de wedstrijden wisten de jongelingen weer alle wedstrijden te winnen, op één nipte nederlaag na.

Zo werd JO-11 liefst twee keer in één seizoen kampioen. Iets wat in de historie bij de jeugd van SV Angeren nog nimmer vertoond werd.

Meisjes D1 MHC Bemmel800

BEMMEL - Afgelopen zaterdag is het hockeyteam Meisjes D1 van MHCBemmel800 al vroeg naar Almelo gegaan. Het zou spannend worden, als ze deze wedstrijd zouden winnen zijn ze, ondanks dat de competitie nog twee weekenden duurt, kampioen op het veld 2016 - 2017!

Ondanks het warme gingen zij de strijd aan. Het team van Almelo ging er zeker tegenaan maar Bemmel won uiteindelijk overtuigend met 0 -4! Wat een feest. We zijn enorm trots op de meiden en hun begeleiders. Met veel passie, plezier hebben zij een geweldige prestatie neergezet.

G hockey Bemmel

BEMMEL - Afgelopen zaterdag is het G-Hockey team van MHC Bemmel kampioen geworden van poule Oost. Door de winst tegen Upward uit Arnhem twee weken geleden en het gelijkspel afgelopen zaterdag tegen Oss wist het team de eerste plaats te behouden.

Waar het vorig seizoen nog erg wennen was om op dit niveau mee te komen, dit seizoen lieten de spelers zien dat ze om de titel mee wilden strijden. Al het harde trainingswerk leidde tot supermooie combinaties en een fantastisch eerste plaats.

Na de wedstrijd tegen Oss ging het team in een zegetocht door Bemmel in de speciale vrachtwagen van familie Derks getild. De middag werd afgesloten met een heerlijke lunch in het clubhuis. Het G-Hockey team sluit het seizoen af op 24 juni met het landelijk G Hockey toernooi. Volgend seizoen starten we weer in augustus met de trainingen en in september met de competitie, echter nu met twee teams.

Meer informatie staat op mhcbemmel800.nl en facebook.com/ghockeybemmel.

Sc Bemmel JO17-2

BEMMEL - De jongens van JO17-2 zijn in de voorjaarscompetitie ongeslagen kampioen geworden. Ze kwamen in het najaar nog drie punten tekort, maar in het voorjaar hebben de mannen het helemaal goed gemaakt.

Doordat ze 10 wedstrijden wisten te winnen en er één gelijk te spelen. Door een aantal fanatieke vaders en moeders hebben de jongens een rondrit door het dorp kunnen maken en daarna feest gevierd bij de familie Verplak. Jongens bedankt voor de inzet en op naar JO19-3.

Sportclub Bemmel E2

Sportclub Bemmel E2 heeft op eigen veld het kampioenschap behaald en deed dat op zeer overtuigende wijze. Tegen het laag geklasseerde Arnhemse Boys werd met 10-3 afgerekend. Door deze klinkende zege bleven de jonge Bemmelnaren hun directe concurrent SDOO (E1) op doelsaldo voor. De basis voor het de titel werd echter al een paar weken eerder gelegd toen Bemmel op eigen veld met 7-3 korte metten maakte met de concurrent uit Heteren. Spelers en begeleiders van SC Bemmel JO11-2, van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie.

Vijfde elftal van Jonge Kracht

HUISSEN - Het vijfde elftal van Jonge Kracht is kampioen geworden en dit smaakt naar meer! Op naar volgend seizoen!

27 / 28

Onze bonuskleindochter Ruth Grootjen, wordt op 4 juni 16 jaar!

Van harte gefeliciteerd mooie dame!

Liefs opa Jan en oma Lies je

Lieve Natan,
Je 7de verjaardag vierde je in de
Bemmelse polder met meester Kees,
op de klimtouwen .vertoonde jij geen vrees!
Gefeliciteerd met je 8ste verjaardag!
Oma Rita


Deze grote vriend
van Boris de hond
wordt 2 juni 11 jaar.
Stijn van harte gefeliciteerd
groetjes Opa en Oma

Deze kanjer wordt
op 1 juni 15 jaar.
Gefeliciteerd!
Oma en opa