GN Arnhem

26 maart 2016

GN Arnhem 26 maart 2016


Jaarconcert Accordeon Vereniging Arnhem-Zuid

ARNHEM - Al vele jaren is accordeonvereniging Arnhem-Zuid gehuisvest boven de gymzaal in de Fluitekruidstraat. Hier wordt elke woensdag- en vrijdagavond gerepeteerd en gewerkt aan een gevarieerd repertoire. AVAZ heeft drie orkesten voor spelers met weinig ervaring tot vergevorderd en staat onder professionele leiding van dirigent John Holvast.

AVAZ is een actieve vereniging en speelt merendeels symfonische muziek. Deze diversiteit aan muziek wordt niet vaak door een accordeonorkest gespeeld. Iedereen die een concert heeft bezocht, is verrast door de mogelijkheden van het instrument en de muzikaliteit van de uitvoeringen. Er is grote kans dat u na een bezoek aan het jaarconcert op 16 april vanaf 20.00 uur in de Salvatorkerk ook verrast wordt. Net als voorgaande jaren hebben we weer bijzondere gasten die hun medewerking verlenen aan het concert: Annet Siddré op harp en blaaskwinteit Vitalis uit Zeist.

Speelt u zelf accordeon en bent u geïnteresseerd in een lidmaatschap? U bent welkom om eens te komen kijken bij één van onze repetities. En iedereen is welkom op ons jaarconcert op 16 april aanstaande vanaf 20.00 uur. Toegangsprijs 5,00. Voor informatie: info@avaz.nl.

Paaseieren zoeken in Elderveld

ARNHEM - Op tweede paasdag maandag 28 maart kom ik - de paashaas - op bezoek in Elderveld! Opgelet locatie gewijzigd.

Dit jaar niet bij de sporthal/wijkcentrum, maar in de Heemtuin (achter De Gaanderij/ Driemondpleinflat). Kinderen kunnen eieren zoeken van 11.00 tot 12.00 uur in 3 leeftijdscategorieën: t/m 3, 4-6 en 7-9 jarigen.

Naast de witte eieren zijn er ook per categorie drie gouden eieren verstopt. De vinders van de gouden eieren krijgen een extra prijsje. Dit evenement wordt georganiseerd door de wijkvereniging Elderveld in samenwerking met de Heemtuingroep.

Stadsboerderij De Korenmaat op televisie

ARNHEM - Stadsboerderij De Korenmaat is de komende maanden elke woensdagochtend te zien op de landelijke televisie in het Zappelin-programma 'Koek en Ei'. Dat betekent wekelijks genieten van prachtige tv-beelden uit Arnhem-Zuid!

In het programma 'Koek en ei' neemt Boswachter Otto kinderen mee de boerderij op en de kindertuin in. Ze maken kennis met alle dieren die op de boerderij wonen en met de planten die er groeien. De kinderen gaan de moestuin in om te zaaien en oogsten en de dieren te verzorgen. Op een speelse manier ontdekken ze dat we ons voedsel te danken hebben aan plant en dier. Ook leren ze wat erbij komt kijken om voedsel te produceren en te bereiden. Alle opnamen voor dit programma zijn in 2015 gemaakt op Stadsboerderij De Korenmaat.

NPO Zappelin is het kleuter- en peuterblok van de NPO en zendt overdag uit op NPO 3. Het bevat programma's van bijna alle publieke omroepen. Koek en Ei is een programma van de Evangelische Omroep. Het wordt tot en met 25 mei elke woensdagochtend vanaf 10.55 uur uitgezonden. Op www.zappelin.nl/koek-en-ei/gemist zijn de uitzendingen daarna ook op internet te zien.

Klaverjassen in De Petersborg

ARNHEM - Op zaterdagmiddag 26 maart is er in De Petersborg Slochterenweg 40 in Arnhem Zuid de maandelijkse klaverjasdrive.

De aanvang is 13.30 uur, de zaal gaat open om 13.00 uur. De kosten zijn twee euro. Iedereen is welkom om een kaartje te komen leggen.

Dansbingomiddag in De Petersborg

ARNHEM - Op maandagmiddag 11 april kunt u in De Petersborg aan de Slochterenweg 40 in Arnhen Zuid dansen op live muziek en meedoen met de bingo die op dezelfde middag wordt gehouden.

Een gezellige dansbingomiddag dus! De muziek wordt verzorgd door het Duo Pardon, een graag gezien tweetal in De Petersborg. Iedereen is welkom. Aanvang 14.00, de zaal gaat open om 13.30 uur.

Zaterdag kledingbeurs Rijkerswoerd

ARNHEM - Zaterdag 2 april van 13:00 tot 15:00 uur is er weer een tweedehands kinderkledingbeurs in Activiteitencentrum Rijkerswoerd, Mr. P.S. Gerbrandysingel 45.

Nu het langzaam lente wordt, is dit een uitgelezen kans om voor weinig geld kwalitatief goede en leuke lente/zomerkleding voor kinderen te kopen. Er zijn ook schoenen, sportkleding en accessoires te koop. De toegang is gratis. Kom zoveel mogelijk met de fiets of bus, of parkeer de auto bij winkelcentrum Rijkerswoerd (vijf minuten lopen). Meer informatie staat op www.tweedehandsbeurzen.nl.

Concept zoekt plek

ARNHEM - Een 'dorp van de toekomst' voor jong en oud, waarbij wordt voldaan aan de drie basisbehoeften van de mens: een veilige woonplek, gezondheid en onderlinge verbinding. Het concept is een initiatief van de Coöperatieve Vereniging Ecodorpen Gelderland (CVEG). Ons concept zoekt een plek.

CVEG realiseert ecologische woon-zorg leefgemeenschappen waarin zorg voor elkaar en de omgeving de speerpunten zijn. Bij ons is het de bedoeling dat je gezond en actief ouder kan worden en zolang mogelijk in je eigen huis kan blijven wonen. Waar "samen-leven" en “samendoen” weer voorop staat en je hulp krijgt van je buren: nabuurschap en mantelzorg om de hoek. Wanneer de buren (en familie) dat niet meer redden dan wordt professionele hulp van buitenaf ingeroepen.

Wij bouwen duurzame zelfstandige woonunits, gemeenschappelijke voorzieningen en groene, ecologische collectieve buitenruimtes. Voor een zo divers mogelijke groep, voor jong en oud. We willen daarbij zoveel mogelijk duurzaam en klimaat-neutraal leven in harmonie met natuur en omgeving. We streven een circulaire economie na.

Voor onze voeding zijn we onafhankelijk, we verbouwen zelf onze gewassen. Wat betreft energie willen we meer opwekken dan we zelf nodig hebben.

CVEG is in gesprek met verschillende gemeenten om te komen tot bouw van onze eerste ecologische woon-zorg leefgemeenschap. Alle gemeenten, ook Arnhem staan positief tegenover ons concept. Ons ideaal realiseren op bijvoorbeeld Stadblokken-Meinerswijk lijkt ons geweldig.

Wil je meer weten over wie CVEG is en wat zij doen kijk dan op hun website: www.cveg.nl.

Afval in de natuur steeds groter probleem

ARNHEM - Steeds vaker wordt onze kwetsbare natuur als vuilstortplaats gebruikt. Bouwpuin, chemisch afval, oude meubelen, afval van recreanten - er wordt van alles gedumpt. Met ernstige gevolgen. Dieren raken verstrikt of gewond, stikken in plastic of krijgen gif binnen. Ook de bodem en het grondwater raken vervuild. Zo veroorzaakt afval steeds meer leed en schade. Ook de kosten voor het opruimen van al dat afval rijzen de pan uit.

Geldersch Landschap & Kasteelen komt daarom dit voorjaar in actie. Directeur Peter van den Tweel: "Ik ben ervan overtuigd dat wij samen kunnen zorgen voor een mooi en schoon Gelderland, alleen al door mensen ervan bewust te maken dat afval niet in de natuur hoort! Hoe meer we samen deze boodschap uitdragen, hoe beter die aankomt. Daarom hebben we voor de campagne speciale stickers voor de afvalcontainers ontwikkeld. Met deze fraaie plakposters hopen we mensen aan het denken te zetten, op een vriendelijke manier die bij onze organisatie past. Zo werken we samen aan bewustwording en schone natuur."

Laat jouw afvalbak spreken!
De stickers zijn, in drie varianten, voor iedereen te bestellen die een steentje wil bijdragen aan het schoon houden van de Gelderse natuur. Via website www.glk.nl.

Kinderbeurs in Elderveld

ARNHEM - Er is een tweedehands kinderkleding- en speelgoedbeurs op zondag 3 april van 10:00 - 14:00 uur in De Gaanderij, Driemondplein 1, Arnhem

Deze beurs wordt georganiseerd door wijkvereniging Elderveld en krijgt een veelzijdig en gezellig karakter. De entree is gratis. Neem voor meer informatie of tafelhuur contact op met: dorienstoll@live.nl.

Schouten Hoveniers heeft kwaliteits-logo 5-Sterrenspecialist

ELST - Schouten Hoveniers mag sinds kort het kwaliteitslogo 5-Sterrenspecialist voeren. Het logo wordt alleen toegekend aan bedrijven die garant staan voor goed advies, vakmanschap, kwaliteit, service en garantie. Een goed advies is immers goud waard!

De hedendaagse consument wordt steeds kritischer. Er zijn steeds meer aanbieders, waardoor men vaak door de bomen het bos niet meer ziet. Dankzij het kwaliteitslogo 5-Sterrenspecialist wordt het voor de consument een stuk makkelijker gemaakt. Het logo mag enkel gevoerd worden door bedrijven die vakmanschap, kwaliteit, service, garantie en het geven van een goed advies hoog in het vaandel hebben. Stuk voor stuk zaken die Barry Schouten als vanzelfsprekend beschouwen!

WonenWonen.nl

Het kwaliteitslogo 5-Sterrenspecialist wordt toegekend door WonenWonen.nl, dat in de afgelopen 15 jaar is uitgegroeid tot een van de grootste woonportalen van Nederland. Op de website vindt u veel informatie over alles wat met wonen te maken heeft. Denk hierbij aan de inrichting van het huis, maar ook het aanleggen en onderhouden van de tuin. WonenWonen.nl heeft per branche een overzicht gemaakt van de allerbeste vakspecialisten van Nederland. Enkel de door WonenWonen.nl geselecteerde bedrijven mogen het kwaliteitslogo 5-Sterrenspecialist voeren. Schouten Hoveniers is er erg trots op zich in dit selecte gezelschap te bevinden.

Voor een overzicht van alle 5-Sterrenspecialisten kunt u terecht op: www.5sterrenspecialist.nl.

Schouten hoveniers, Mahlerstraat 3, Elst; 0481 377883; www.schouten-hoveniers.nl.

Groot feest op de Johannesschool

ARNHEM - 'Hiphoppen, break- en streetdance, drummen, rappen, zingen en dj-en'. Meer dan honderd basisschoolleerlingen van de groepen zeven en acht van de Johannesschool, de Mozaïekschool en de Monchyschool (De Spil) konden het allemaal leren onder leiding van professionele dansers en zangers.

Het gebeurde allemaal vrijdag 18 maart op de Johannesschool in Malburgen. En dat allemaal in het bijzijn van Neda Boin. Sinds haar deelname aan The Voice een BN-er met Arnhemse roots.

De Johannesschool was dit jaar het toneel voor de start van de vierde editie van het Kidzfestival georganiseerd door 'stichting Music Avenues' en Rotary Arnhem Oost. Het festival laat kinderen van de basisscholen in vele Arnhemse buurten op speelse en actieve wijze kennismaken met dans en muziek. En een feest was het. De openingsact door Neda Boin zorgde al voor enthousiaste taferelen onder de leerlingen. Na deze act mochten alle leerlingen zelf aan de slag in verschillende workshops.

In die workshops werd door elke groep hard gewerkt aan het eigen optreden later die middag. Elke groep mocht haar kunsten aan de aanwezigen laten zien… Het festival werd afgesloten met een laatste lied door Neda Boin en daarna keerden leerlingen en leerkrachten, met allemaal een flitsende armband als cadeau, tevreden huiswaarts. Voor meer informatie over het kidzfestival bezoek de site van Stichting MusicAvenues: http://www.musicavenues.nl.

'Door klein te zijn rekenen we kleine prijzen...' Meubelen op maat bij Melika Meubelmakerij

ARNHEM – Je bent al maanden op zoek naar dat ene kastje voor in de kamer. Of naar een tafel van een afwijkende maat. Dan heeft Richard Krishnadath de oplossing! Als meubelmaker vervaardigt hij meubelen op maat. Geheel naar wens van de klant, ook wat betreft het materiaal en afwerking.

Melika Meubelmakerij heeft al naam en faam gemaakt met vooral buiten en binnen meubelen van (steiger) hout. Niet alleen door de kwalitatief hoogstaande afwerking, ook door de lage prijzen.

Wie ergens een meubel heeft gezien en dit anders qua uitvoering wenst, of wie een eigen ontwerpidee heeft, moet beslist eens met Melika contact opnemen. "Kom met een fotootje en afmetingen." Ook zijn er vele afwerkingen mogelijk: van diverse washkleuren tot en met hoogglans.

Kijk maar eens op de website, waarop een flink aantal voorbeelden staan: van tafels, banken, kasten tot en met zelfs keukens toe!

Melika Meubelmakerij, Akkerwindestraat 37a, Arnhem; 026-3827964, 06 53152930; www.melikameubelmakerij.nl.

Cursus Borderline voor familieleden

ARNHEM - Op dinsdag 12 april van 19.30-21.30 uur start de cursus 'Omgaan met Borderline'. Deze is bedoeld voor familieleden en naastbetrokkenen van mensen met een borderlinestoornis.

Tijdens de cursus wordt uitleg gegeven over het ziektebeeld, maar centraal staat het omgaan met borderline gedrag. De cursus wordt door de deelnemers als positief en helpend ervaren. Het merendeel van de cursisten geeft aan dat de ervaren belasting als gevolg van het omgaan met borderline gedrag is afgenomen.

Citaat van een cursist tegen haar mede cursisten: ”Kunnen jullie je nog voorstellen hoe wij hier drie maanden geleden bij zaten.”

Het contact tussen 'borderliners' en familieleden (ouders, partner, broers / zussen) verloopt vaak moeizaam. Er is veel teleurstelling en frustratie aan beide kanten. Familieleden voelen zich soms uitgeput of wanhopig en machteloos. De grilligheid en het gebrek aan discipline bij borderline vraagt te veel van ze.
Deze onzekerheid en onmacht bij familieleden wordt nog begrijpelijker als je ziet hoe tegenstrijdig en dus verwarrend het gedrag van de borderline voor de omgeving kan zijn.

De cursus bestaat uit acht bijeenkomsten en wordt u aangeboden door Indigo. Er zijn geen kosten aan de cursus verbonden. De cursus is bedoeld voor inwoners van gemeente Arnhem, Duiven en Renkum. Aanmelding, info en opgave Indigo info@indigogelderland.nl of 026 3124483.

Dorcas kledingactie

ARNHEM - Het Dorcas-depot in Arnhem doet op zaterdag 16 april mee aan de Dorcas Kledingactie 2016. Tussen 10.00 en 14.00 uur kan kleding worden afgeleverd aan de Graanhoeve 25 in Arnhem-Zuid. Tijdens deze actie kunnen mensen schone en goede kleding inleveren.

Iedereen die kleding bij Dorcas brengt, kan ervan verzekerd zijn dat de kleding of de opbrengst ervan terechtkomt bij de allerarmsten. Een gedeelte van de kleding gaat rechtstreeks naar Dorcas-projecten in Oost-Europa en krijgt daar een tweede leven. Elk jaar kijkt Dorcas specifiek naar wat er in deze projecten nodig is, en dankzij de Dorcas Kledingactie kunnen we in deze behoefte voorzien. Mensen die zelf geen geld hebben om kleren te kopen krijgen door deze kleding een stukje van hun waardigheid terug.

De rest van de kleding wordt verkocht. Met de opbrengst hiervan ondersteunt Dorcas inkomensprojecten in zowel Oost-Europa als Afrika. In die projecten krijgen mensen trainingen en opleidingen waarmee zij een eigen inkomen kunnen verdienen. De tweedehandskleding biedt hun dus een eersteklas toekomst!

Dorcas heeft meer dan 230 depots verspreid over heel Nederland. Tijdens de Dorcas Kledingactie én gedurende de rest van het jaar kunnen mensen hun kleding bij een Dorcas-depot in hun buurt brengen voor het goede doel. Kijk op www.dorcas.nl/kledingactie voor de adressen van de Dorcas-depots.

Dorcas is een internationale christelijke hulporganisatie die in actie komt voor mensen in nood en diepe armoede, ongeacht hun religie, ras, geslacht of politieke overtuiging. Dorcas werkt al 35 jaar aan hulp- en ontwikkelingsprojecten in Afrika, Oost-Europa en het Midden-Oosten.

Geniet van de Achterhoek én steun Ronald McDonald Huis Arnhem

ARNHEM - Zondag 3 april is er een bijzondere Autopuzzeltocht door de Achterhoek. Iedereen kan hieraan deelnemen. Een dag om samen met gezin, vrienden of collega's te genieten van een prachtige route door een mooie streek. Aan de hand van allerlei vragen ontdekken de deelnemende teams de Achterhoek. Ter afsluiting is er een prijsuitreiking en een dinerbuffet bij Reünie- en Congrescentrum Kumpulan – Landgoed Bronbeek in Arnhem.

De opbrengst van deze Autopuzzeltocht komt ten goede aan Ronald McDonald Huis Arnhem. Alleen dankzij vrijwilligers en (financiële) steun van iedereen die gezinnen met een kind met een ziekte of beperking een warm hart toedraagt, kan Ronald McDonald Huis Arnhem deze kinderen en ouders 365 dagen per jaar een gastvrij en warm (t)Huis blijven bieden. Meer informatie over deze autopuzzeltocht: www.ronaldmcdonaldhuisarnhem.nl.

Koffietijd: in gesprek met streekromanschrijfster Gerda Geven

ARNHEM - Donderdag 7 april van 10.30 tot 12.00 uur kan iedereen, onder het genot van een kopje koffie, in gesprek met streekromanschrijfster Gerda Geven in de Bibliotheek Kronenburg.

Wie kent de streekroman niet? Meeleven met echte mensen, hun geliefden, het dagelijks leven, hun zorgen en dromen. Gerda Geven heeft samen met Marjon Hoeks met de roman 'Een nieuwe start' de Nederlandse streek- en familieroman nieuw leven ingeblazen. Met veel liefde voor het genre schrijven zij over het moderne platteland en over sterke vrouwen van nu. Daarbij behouden zij de waardevolle elementen uit de klassieke streekroman.

Ga met Gerda Geven in gesprek over hun roman en over de streekroman nieuwe stijl. Verras hen met eigen ideeën voor levensverhalen. En wie weet neemt ze vanmorgen ook al deel 2 mee: vers van de pers.

Ga om gratis in te schrijven naar www.bibliotheekarnhem.nl/agenda

Paasbingo bij Mystique

ARNHEM - Op zaterdag 26 maart houdt muziekvereniging Mystique haar jaarlijkse paasbingo met leuke prijzen.

De bingo begint om 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur. De bingo wordt gehouden in het clubgebouw aan de Drielsedijk 17a (bovenverdieping).

Natuur in Park Angerenstein

ARNHEM - Een beetje eigenaar van een landgoed moest vroeger zijn rijkdom laten zien door het terrein mooi aan te leggen, waarbij gespeeld wordt met water, bomen en ander noviteiten. Park Angerenstein maakt daarop geen uitzondering.

IVN Arnhem laat graag zien welke oorspronkelijke dingen er nog te vinden zijn op dit oude landgoed en welke ontwikkeling het in de loop der jaren heeft meegemaakt. De natuurgidsen brengen je graag met prikkelende informatie op de hoogte van deze verrassingen. En sluit af onder één van de mooiste Tulpenbomen van Nederland.

IVN-ers staan voor je klaar op zondag 27 maart om 14.00 uur voor het landhuis in park Angerenstein (Julianalaan 15, 6824 KG in Arnhem). Deze verrijkende wandeling bieden ze zonder kosten aan. Die duurt ongeveer anderhalf uur en aanmelden is niet nodig.

Kijk ook eens op http://www.ivn/afdeling/arnhem, ook voor andere IVN-activiteiten.

Vier het Leven winnaar van het ‘Meest maatschappelijke uitje 2016’

Foto: © Reinout van Roekel

ARNHEM - Voor de tweede keer organiseerde de ANWB dit jaar de verkiezing van het ‘Meest maatschappelijke uitje’. Hiermee geeft de ANWB een positieve stimulans aan veelbelovende, maatschappelijke ontwikkelingen binnen de vrijetijdsbranche.

Aan welk uitje beleeft zowel de bezoeker, medewerker als vrijwilliger geluksmomenten? Stichting Vier het Leven is dinsdag 15 maart door de ANWB-vakjury uitgeroepen tot winnaar en is het meest maatschappelijke uitje van 2016!

Vier het Leven organiseert al meer dan 10 jaar concert- en theatervoorstellingen voor ouderen met als doel eenzaamheid onder de groep kwetsbare ouderen tegen te gaan. De stichting heeft inmiddels een landelijke dekking en is ook actief in heel Gelderland. Met de hulp van 1.500 vrijwilligers wordt de drempel weggenomen die oudere mensen tegenhoudt om de deur uit te gaan. De kracht van Vier het Leven zit in de persoonlijke aandacht. Een gastheer of gastvouw haalt de ouderen thuis op, biedt een ondersteunende arm en brengt de gasten na afloop weer veilig thuis.

Omdat er naast het bezoeken van theater- en concertvoorstellingen vanuit de deelnemers vraag was naar een uitbreiding van het aanbod is dit jaar gestart met het opzetten van een programma gericht op museum- en filmbezoek. Meer informatie over Stichting Vier het Leven vindt u op de website: www.4hetleven.nl.

Sportieve informatiemarkt Autismeweek

ARNHEM - Op woensdagavond 6 april van 19.00 tot 21.30 uur, vindt in Sportcomplex Valkenhuizen in Arnhem een sportieve informatiemarkt plaats in het kader van de Autismeweek.

Deze informatiemarkt is voor mensen met autisme, hun familieleden, naastbetrokkenen en andere belangstellenden. Daarnaast nodigen wij ook professionals uit die werkzaam zijn bij een gemeente, in de zorg of in het onderwijs en te maken hebben met autisme.

Er is een gevarieerd hoeveelheid aan vrijetijdsactiviteiten, sportclubs, scouting enzovoort uitgenodigd om iets te vertellen maar ook om te kijken hoe de sport in de praktijk er uit ziet. Uniek Sporten is aanwezig en legt uit hoe de sport app werkt. Deze avond wordt georganiseerd door het AIC/ NVA regio Gelderland, MEE Gelderse Poort, Uniek Sporten en het Samenwerkingsverband Autisme Gelderland.

Lentefeest bij Landerij De Park: een vrolijke start van het buitenseizoen

ARNHEM/ELST - Kom met het hele gezin de lente vieren op zondagmiddag 10 april. Tussen 1.00 en 17.00 uur is er een uitgebreid lenteprogramma. Natuurlijk zijn er buitenspelen, speurtochten en ontdekkingen in de natuur. Kinderen kunnen bouwen, knutselen of schilderen (zoals vogelkastjes) en met dieren knuffelen. Ook meezingen en dansen staat op het programma.

Niet alleen is er tijdens het Lentefeest extra veel te doen voor kinderen, je kunt er ook informatie vinden over (nieuwe) groene initiatieven in de omgeving van Landerij De Park. En uiteraard valt er te genieten van lekkere hapjes en drankjes in het restaurant Droom! De Landerij.

Ontdek met het hele gezin de vijf hectare speelnatuur, bezoek de moestuin, de bijenstal, het labyrint, de pipowagen, het struinpad, de vuurplaats, de huttenbouwplaats, het uitkijkplatform en vergeet vooral niet een bezoek te brengen aan de kinderboerderij.

De toegang is gratis. Voor sommige doe-activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd. Landerij De Park ligt aan het Romeinse Lint in Park Lingezegen. Wij zien u graag op 10 april op De Park 12, Elst (Gld). Meer programma- informatie: www.landerijdepark.nl.

Ervaar de gezeligheid bij Monika's Haarmode

ARNHEM - Na vele jaren kapperservaring opende Monika in mei 2015 de deuren van haar salon aan huis. Met heel veel passie en
plezier verzorgt zij uw hairstyling, bruidskapsel en bruidsmake-up, zowel in haar salon als op locatie.

Monika's haarmode en visagie is een sfeervolle en gezellige kapsalon aan de Bleijenbeekhof 2 in De Laar Oost, Arnhem. Belangrijk is om in overleg het juiste model te creëren, graag geeft zij jou passend advies.Monika vind het belangrijk dat jouw 'looks' ook bij jouw persoonlijkheid passen. Zij volgt met regelmaat cursussen om op de hoogte te blijven van de nieuwe haarmode en trends.

Wassen, knippen, verven, permanenten, extensions en visagie is allemaal mogelijk! Ook kan je terecht om de wenkbrauwen te laten epileren en verven. En de jongste zijn natuurlijk van harte welkom. Bij Monika's haarmode en visagie is uw haar in goede handen. Ervaar de kwaliteit, de vriendelijke prijzen en zeer zeker ook de gezelligheid. Bent u geïnteresseerd in een knipbehandeling, dan krijgt u tegen inlevering van dit artikel 25 procent korting.

Monika's haarmode en visagie, Bleijenbeekhof 2 (aan de Limburgsingel) Arnhem, 06 46047652; www.monika-haarmode.nl.

Stichting Bio in actie voor eigen clubkas

ARNHEM - Stichting Bio Kinderrevalidatie uit Arnhem komt in actie om geld op te halen voor hun eigen clubkas. De stichting doet mee aan de VriendenLoterij Belmaanden, een landelijk initiatief waarmee clubs en verenigingen structureel geld op kunnen halen vanuit hun achterban.


Van februari tot en met mei vinden de VriendenLoterij Belmaanden plaats. Op 29 maart bellen leden van Stichting Bio andere clubleden en hun aanhang met de oproep mee te spelen met de VriendenLoterij. De helft van ieder verkocht lot komt direct ten goede aan de clubkas van Stichting Bio. Als 50 deelnemers bijvoorbeeld met één lot een heel jaar voor een club of vereniging meespelen, dan levert dit de clubkas 4.612,50 euro op. De clubleden maken als deelnemers van de VriendenLoterij maandelijks kans op grote (geld)prijzen.

Extra geldprijzen
De VriendenLoterij keert tijdens de Belmaanden per kalendermaand extra geldbedragen uit aan de 7 clubs en verenigingen die de meeste loten hebben verkocht. Dit bedrag komt bovenop de structurele inkomsten die clubs en verenigingen vanaf de VriendenLoterij Belmaanden genereren.

Structurele steun
Naast de organisatie van de VriendenLoterij Belmaanden helpt de VriendenLoterij clubs en verenigingen het hele jaar om extra inkomsten te genereren. Clubs en verenigingen kunnen zich nog tot en met 20 mei aanmelden voor de VriendenLoterij Belmaanden. Voor meer informatie:www.vriendenloterij.nl/clubs.

Tuinadviesdagen bij Boomkwekerij en Groencentrum 'De Batterijen'

OCHTEN - Groencentrum De Batterijen organiseert op 1 en 2 april tuinadviesdagen. U kunt dan bij ons terecht voor een advies op maat voor u tuin en dat kan bestaan uit bijvoorbeeld hoe u uw borders in de tuin het beste kan inrichten of dat u de bemesting op de juiste manier toepast.

Daarvoor kunt u bij ons gratis een monster van uw grond laten nemen en welke voedingsstoffen u dan moet toedienen. Hiervoor is op zaterdag 2 april een DCM-specialist aanwezig. Deze houdt ook een lezing over biologische bestrijding in uw moes en/of siertuin. Ook kunt u met onze ontwerper om de tafel wat er allemaal mogelijk is om uw tuin helemaal naar uw zin te krijgen voor wat betreft de beplantingskeuze voor uw tuin of boomgaard. Wij kunnen u daar prima bij adviseren. Ook zijn er diverse bedrijven aanwezig die verwant zijn met producten die u in uw tuin verwerkt of kan gebruiken, zoals natuurlijke afscheidingen, tuinmeubelen, tuinmachines enzovoort. Wij hebben voor u een prachtige collectie bomen en planten staan in een uitstekende kwaliteit. Want het is nu nog een prima tijd om bomen, hagen, heesters, vaste planten enzovoort te planten.

Ook voor de kinderen is er een leuke attractie!

Van harte welkom op onze tuinadviesdagen op 1 en 2 april! De fruit-en sierbomenspecialist uit Ochten!

Boomkwekerij en Groencentrum 'De Batterijen', Bonegraafseweg 68, Ochten; 0344 641271; info@batterijen.nl; www.batterijen.nl.

Bibliotheek organiseert boekenuurtjes in SWOA-locaties

ARNHEM - De Bibliotheek organiseert vanaf april iedere maand gezellige boekenuurtjes in locaties van Stichting Welzijn Ouderen Arnhem (SWOA). Iedere eerste vrijdag van de maand in De Weldam en iedere tweede vrijdag van de maand in De Petersborg en De Gaanderij.

Tijdens de (gratis toegankelijke) boekenuurtjes neemt een bibliotheekmedewerker een mooie selectie nieuwe boeken mee en vertelt daarover. De boeken kunnen (door leden) direct geleend worden. Andere bibliotheekmaterialen kunnen ook direct gereserveerd en later opgehaald worden. De SWOA-locaties zijn sinds begin dit jaar namelijk ook officiële afhaallocaties van de Bibliotheek. Nog geen lid van de Bibliotheek? Ook dat kan ter plekke direct geregeld worden. Het boekenuurtje is voor iedereen die zich graag laat inspireren door nieuwe leestips of vragen heeft met betrekking tot de Bibliotheek. Van tevoren aanmelden is niet nodig.

Het boekenuurtje vindt drie keer per maand plaats:

  • Vrijdag 1 april in SWOA de Weldam (Middachtensingel 39) van 9.30 tot 10.30 uur

  • Vrijdag 8 april in SWOA de Petersborg (Slochterenweg 40) van 9.30 tot 10.30 uur

  • Vrijdag 8 april in SWOA de Gaanderij (Driemondplein 1) van 10.45 tot 11.45 uur

Grootkoor Gelderland

REGIO - Grootkoor luidt het voorjaar in met een nieuw en verrassend koorproject. Een programma met prachtige, vrolijke melodieën. In januari zijn we gestart met de repetities door het gehele land. Als solist is te gast de Roemeense zanger Ioan Micu. De begeleiding van het Grootkoor en solist is in handen van onze pianist Rob van Dijk.

Vanaf de negentiger jaren is Micu gevestigd in Nederland en verleent hij zijn medewerking aan vele concerten. Zo zong hij bij diverse Operahuizen in Duitsland en Frankrijk. In Nederland is hij als tenorzanger verbonden aan het Groot Omroepkoor. Naast het zingen heeft Ioan Micu een grote passie voor de Taragot, een Oost Europees folklore instrument. "Als Ioan speelt dan zingt hij en als hij zingt dan speelt hij", aldus de Nederlandse Dagbladen.

Op 2 april geeft het Grootkoor Gelderland een concert in de Vredebergkerk, Van Toulon van der Koogweg 3 te Oosterbeek. Aanvang is 20.00 uur. Toegangskaarten voor aanvang te verkrijgen in de kerk voor 15.00 euro. Reserveren per e-mail kan ook: zing@grootkoor.nl.


U kunt gaan genieten van mooie koormuziek en samen met onze solist zingen we o.a. de bekende liederen 'Nella Fantasia', 'Amigos Para Siempre' en 'The Prayer' zingen. Het prachtige duet 'The Prayer' is vooral bekend geworden door Andrea Bocelli en Celine Dion. De vertolking van Ioan Micu en Etty van der Mei samen met het Grootkoor zal u verrassen! Voor informatie zie www.grootkoor.nl

Stuwwalwandeling over de Duno, een wandeling met pit

Foto: Nico van Haasdrecht

DOORWERTH - De boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseert op woensdag 6 april een wandeling van 5 km over de Duno. Wie zin heeft om even stevig te bewegen gaat mee met deze pittige excursie, heuvel op en af.

De boswachter neemt de deelnemers mee vanuit kasteel Doorwerth de stuwwal op. Het hoogteverschil is ongeveer 40 meter. De tocht gaat langs het vroegere gehucht Doorwerth, de Hunenschans en het Dunoplateau. Voor en tijdens de wandeling geeft de boswachter cultuurhistorische informatie over het gebied, maar natuur komt ook aan bod.

Start: 14.00 uur bij de grote 'acacia' (= Robinia) op het voorplein van kasteel Doorwerth, Fonteinallee 2b, 6865 ND Doorwerth. GPS DM (decimale graden): 51.966766, 5.786755. Duur: 1,5 à 2 uur. Deelname: € 5,00 p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar € 2,50 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van GLK-pas. Reserveren niet nodig. Informatie: www.glk.nl/evenementen of Peter Palstring, tel. 06 47966663.

Sterrenwacht Presikheaven in de Bibliotheek Presikhaaf

ARNHEM - Zaterdag 2 april van 14.30 tot 15.30 uur toont Sterrenwacht Presikheaven in de Bibliotheek Presikhaaf welke sterrenbeelden en planeten er deze maand aan de avondhemel te zien zullen zijn.

Sterrenwacht Presikheaven, met medewerking van Jongerenwerkgroep voor Sterrenkunde van de afdeling Arnhem, maakt gebruik van een computergestuurd planetarium. Er worden nieuwtjes uit de ruimtevaart en sterrenkunde besproken en vragen op dit gebied worden beantwoord.

De Bibliotheek Presikhaaf bevindt zich in MFC Presikhaven aan de Laan van Presikhaaf 7. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. Meer informatie op: www.bibliotheekarnhem.nl/agenda