GN Lingewaard

8 april 2015

GN Lingewaard 8 april 2015


'Op weg naar Vrijheid' met omlijsting uit Lingewaard

Evacuatiegroep bij onthulling Luisterkei te Weeze

LINGEWAARD - Onlangs werd zeventig jaar vrijheid en vrede herdacht en gevierd. In de Nederlands- Duitse grensregio werden drie Luisterkeien onthuld.De geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog raakt met name ook de bewoners van de grensregio, vooral vanwege de vaak vergelijkbare ellende die de burgers rechtstreeks trof.

Bij de onthulling van de Luisterkei in Weeze was daaromde evacuatiegroep uit Angeren/Huissen aanwezig. In hun kleding en andere attributen beeldden zij de positie van de burgervluchtelingen uit. In het Royal Air Force Museum vond na de onthulling van de luisterkei de officiële opening plaats van een herdenkingstentoonstelling. Daaraan werd de onthulling verbonden van de oorspronkelijk Betuwse Goudsbloem op Duitse bodem door de heren Francken Duits ambassadeur van de Goudsbloem,Wiel Lenders, directeur van het Bevrijdingsmuseum en Dr. Ahlbrecht, directeur van het RAF Museum.

Het Exoduscomité uit Huissen heeft het thema van de kwetsbare burger centraal gesteld en organiseert op 27 juni haar vijfde unieke WO II-wandeltocht. Iedereen is uitgenodigd. Kijk voor belangstelling naar www.exodushuissen.nl.

Leefbaar Doornenburg: wie, wat, waar?

DOORNENBURG - Stichting Leefbaar Doornenburg en de dorpscontactpersonen, u heeft er inmiddels vast al eens van gehoord. Maar wat doen zij eigenlijk? Zoals de naam van de stichting al weergeeft streven wij ernaar om de leefbaarheid binnen ons dorp te houden en te verbeteren met behulp van de inwoners. Middels deze column willen wij u op de hoogte houden van hetgeen wij op ons pad tegenkomen en de voortgang ervan.

Efkes een bekske. Een groot succes wat de dorpscontactpersonen hebben bereikt is het samenbrengen van ouderen en het verbinden van ouderenorganisaties tot het regulier houden van een contactochtend. Deze ochtend vindt plaats onder de noemer 'efkes een bekske'. Er hebben inmiddels enkele goed bezochte ochtenden plaatsgevonden.

De eerstvolgende 'efkes een bekske' vindt plaats op 17 april in café De Ontmoeting in het Ontmoetingscentrum en begint om 10.00 uur.

Moestuinproject. Samen met de Volkstuinvereniging, de SPAR en basisschool De Doornick hebben onze dorpscontactpersonen het moestuinproject opgestart. De SPAR heeft moestuinpakketten gesponsord en de volkstuinvereniging heeft een perceel moestuin ter beschikking gesteld aan De Doornick. Elk kind krijgt een perceeltje van circa 5m2 waarop het zelf de groenten kan verbouwen.

Dorpsontwikkelingsplan. In navolging op het installeren van de dorpscontactpersonen is Stichting Leefbaar Doornenburg, in samenwerking met de VKK (Vereniging Kleine Kernen), bezig om een Dorpsontwikkelingsplan op te stellen. De VKK heeft reeds veel ervaring opgedaan met het maken van Dorpsontwikkelingsplannen binnen Gelderland, echter binnen de gemeente Lingewaard is Doornenburg de eerste kern die dit initiatief neemt.

Wordt vervolgd.

Badmintontoernooi in Gendt

GENDT - Zondag 12 april vindt in Gendt het open badmintontoernooi plaats. Dit jaar voor de veertiende keer. Nu is er al een record aantal aanmeldingen: 58 koppels!

De diverse badminton koppels zullen zich zondagochtend weer melden voor de dames- en herendubbels in drie categorieën. 's Middags zullen de gemengd dubbelwedstrijden gespeeld worden, eveneens in drie categorieën.

De koppels komen weer uit zeer verschillende windstreken; onder andere uit: Arnhem, Bemmel, Lent, Wijchen, Grave, Zutphen, Culemborg, Ermelo, Roosendaal, Geldermalsen, Nijmegen, Mill, Loosdrecht, Wehl en natuurlijk Gendt.

De categorieën voor de koppels, zowel heren- als dames- en gemengd dubbel die deze dag uitkomen zijn categorie 7, competitieklasse en categorieën 8 en 9, recreantenklasse.

Na een lekker kopje koffie of thee en de nodige uitleg en (huis)regeltjes beginnen de eerste wedstrijden omstreeks 09.00 uur. Omstreeks 12.30 uur zullen de mixwedstrijden (gemengd dubbel) gespeeld worden. Omstreeks 17.00 uur zijn alle wedstrijden gespeeld, waarna de prijsuitreiking plaatsvindt.

De activiteitencommissie van Badminton Club Gendt, is Snelders Sport Elst, Van Dam Tweewielers en WijnZinnig Gendt dankbaar voor de medewerking aan dit toernooi.

De badmintonvereniging heeft een jeugdafdeling van circa vijfentwintig kinderen die op dinsdagavond trainen vanaf 17.30 uur. De senioren en recreanten trainen en spelen op de woensdagavond vanaf 20.30 uur. "Kom gerust een kijkje nemen op één van onze speeldagen in sporthal Walburgen in Gendt. Voor meer informatie Han Kuster (hankuster@upcmail.nl)."

Bedevaart naar Lourdes

BETUWE - Van 18 tot 23 september gaat de parochie De Levensbron en Sint Benedictus op bedevaart naar het Franse Lourdes. Ook dit jaar kunt u gezamenlijk met medeparochianen mee met deze vliegreis. Inspiratie, kracht, geloof, rust en bezinning zijn allemaal redenen waarom mensen op bedevaart naar Lourdes gaan.

Lourdes is een bedevaartsoort, vanwege de verschijningen van de Heilige Maagd Maria in 1858 aan Bernadette Soubirous. Tijdens deze verschijningen is een waterbron ontsprongen in de Grot van Massabielle die een heilzame werking heeft. Jaarlijks bezoeken vele pelgrims van over de hele wereld deze Grot. Sinds vele jaren wordt vanuit de parochie De Levensbron en Sint Benedictus een bedevaart georganiseerd naar Lourdes.

"We vertrekken op 18 september vanaf de Zandse kerk de H.H. Martelaren van Gorcum in Huissen met de bus naar vliegveld Eindhoven. Hierna vliegen we naar Tarbes vlakbij Lourdes. Deze zesdaagse reis is op basis van volpension, inclusief vervoer met vliegtuig en transfer in Frankrijk per bus van en naar het vliegveld. Aangekomen in Lourdes wordt een Nederlandstalig programma verzorgd, met Nederlandse pastorale en medische reisbegeleiding. Vanuit onze parochies wordt de begeleiding verzorgd door pastor Victor Bulthuis, Ria Vos en Annelies Mulder. De kosten bedragen 879 euro op basis van een tweepersoonskamer; toeslag éénpersoonskamer 150 euro."

Bent u geïnteresseerd in de bedevaart vanuit parochie De Levensbron en Sint-Benedictus? E-mailadres voor parochie De Levensbron is: Lourdeswerk@parochiedelevensbron.nl; Ria Vos: 06 51047878 en Annelies Mulder: 06 14287712; E-mailadres voor parochie Sint-Benedictus is: p.spaan6@upcmail.nl; Pierre Spaan: 06 12681870.

Absurd en rebels cabaret van Intgeniep bij TOP Bemmel

BEMMEL - Intgeniep is terug! Eens waren ze absurd, rebels, muzikaal, verfijnd, onvoorspelbaar en beleefd. Maar nu?... Maar nu? ...Ook!

Bij Intgeniep is niets wat het lijkt. Met vaart, trefzeker acteer- en zangwerk en goed gevoel voor timing schept het trio in elke scene en ieder liedje een magische sfeer, met telkens de verbazing, het stekelige venijn of juist de bevrijdende lach in de staart. Heerlijk cabaretesk theater wordt afgewisseld met stevige strepen muzikaal trioschap. Intgeniep behandelt herkenbare en erkenbare thema's: soms een beetje dood en de schrik ervan, soms het eeuwige leven, dan weer het nu en de nood om er te staan. De gevolgen zijn groot. Over hoe het fenomeen 'nipt' je te grazen neemt, maar je helpt als het klikt. Over een realiteit die absurder is dan fictie.

… over Johan wiens lotto-getallen er alle zes heel dichtbij waren. "Hoe nipt kan het zijn?!", riep hij tegen Hubert.

… over solliciteren en tests. Christa had nét geen sympathieke persoonlijkheid. Geen baan…maar erger: de buurvrouw wilde weten waarom.

… over kleine pech… maar ook over klein geluk.

"Met 'Op een haar' is het de bedoeling te verrassen, eerst onszelf, en dan, veel belangrijker, vooral U."

De voorstelling is zaterdag 25 april om 20.30 uur, de foyer isopen vanaf 20.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via Boekhandel Polman en Arends Optiek. Reserveren kan via www.topbemmel.nl. Stichting Toestanden Op Podium, Van Ambestraat 1 in Bemmel, Telefoon 06 30957779; e-mail pr@topbemmel.nl; www.topbemmel.nl.

Optreden Zeemanskoor Schip Ahoy in Hof van Breunissen

GENDT - Met trots presenteert zorgcentrum Sint-Jozef op woensdagavond 15 april een optreden van Zeemanskoor Schip Ahoy.

Het koor onder leiding van Gert Huting zingt bekende en onbekende Nederlandse, Engelse en Duitse zeemansliederen. Zij worden muzikaal ondersteund door enkele muzikanten. "Laat u meenemen op de woelige baren tijdens het optreden van zeemanskoor Schip Ahoy! U bent welkom in Hof van Breunissen om 19.00 uur."
De entree is inclusief een kopje koffie of thee vier euro.

Eens was er... van Full Colour

Van links naar rechts: Christian Hoedemaker, Lionne Ekers, Johan Ekers, Margot van Diessen, Linda van Gilst Roelevink, Mary Peters, Marike van Wezenberg, Sigrid van Rens, Jeroen Peters, John Cremers, Gerrieke Hughes, Rene Janssen) Foto: Arjan van Kuijk

BEMMEL - Oudertoneelgroep Full Colour van openbare basisschool De Regenboog in Bemmel schitterde afgelopen week, onder leiding van John Cremers, in het sprookje: 'Eens was er'.

Een verhaal waarbij heel sprookjesland op zijn kop staat en dat alleen maar doordat Roodkapje ook wel eens verliefd wil worden op een prins. Roodkapje is verschrikkelijk jaloers op de drie prinsessen, die allemaal een prins hebben. Alle sprookjesfiguren maken ruzie, de heks en de stiefmoeder zijn ineens best wel aardig en geen enkel sprookje kan meer op de juiste wijze verteld worden.

Mede mogelijk gemaakt dankzij sponsoring: Albert Heijn Bemmel, Tuincentrum Helssen, Eetwinkel Polly.

De jaarlijkse kennismakingsrit van Motorclub Doornenburg

DOORNENBURG - Na het grote succes van vorig jaar en de vele positieve reacties van motorrijders organiseert MCKO (dit jaar in samenwerking met Rembrandt, van het V-Strom-forum) haar jaarlijkse Kennismakingsrit. Deze rit is op zondag 12 april en deelname is gratis.

Er kan gestart worden tussen 9.00 en 10.30 uur vanaf het Vijzelpad 13 in Doornenburg. Eindpunt is restaurant Ratsstuben in Elten (D) waardoor de liefhebbers een heerlijke schnitzel gegeten kan worden. Meer informatie staat op www.ratsstuben-elten.de.

Er is door Rembrandt een mooie, afwisselende route uitgezet met fijne stuurweggetjes door een mooie omgeving. Er is een route van ongeveer 100 km en één van 200 km. De route is voor Garmin en TomTom beschikbaar. Geen navigatie? Geen probleem, er zijn voorrijders aanwezig.

"Het maakt niet uit wat je rijdt; racer, all-road, toermotor, zijspan of oldtimer, het gaat erom dat jij er plezier in hebt en dat is ook het motto van MCKO. Ga deze dag lekker toeren in je eigen tempo of in groepsverband. Binnen MCKO zijn er ook verschillende motorrijdende dames actief, dus dames, rijdt gerust mee op 12 april."

Meer informatie staat op www.mcko.nl of breng een bezoek op de MCKO clubavond (elke vrijdag!). Wil je de route vóór 12 april ontvangen? Mail naar toercommissie@mcko.nl of neem contact op met Toon Niels (06 13966338).

MCKO organiseert: de Burgrun, diverse toertochten, een paar keer per jaar een weekend weg, elke vrijdagavond een gezellige clubavond, bezoek aan beurzen, andere clubs, races.

Wandeltocht van Pro Corpore in Gendt

GENDT - De wandeltocht wordt gehouden onder auspiciën van regio Gelderland, en de K.N.B.L.O., georganiseerd met toepassing van alle reglementen, richtlijnen en bepalingen van K.N.B.L.O. regio Gelderland.

Pro Corpore draagt geen verantwoording voor diefstal en verloren gegane voorwerpen! Deelname staat open voor alle verenigingen, jeugdgroepen, scholen en verder voor allen die graag wandelsport beoefenen. De afstanden zowel zaterdag 11 & zondag 12 april zijn 5 km, 10 km, 15 km, starten tussen 8.00 uur & 14.00 uur; 20 km, 25 km, 30 km, 35 km. Starten vanaf café De Klok tussen 8.00 en 11.00 uur.

Om als groep te worden aangemerkt moet dit bestaan uit tenminste elf personen, de leid(st)er hierbij inbegrepen. Inschrijfgeld is voor de 5 km, 10 km en 15 km 3,50 euro; 20 km, 25 km, 30 km en 35 km 3,50 euro. Zonder herinnering 2,50 euro. Leden van erkende wandelorganisatie krijgen op vertoon van een lidmaatschapskaart een reductie van 0,50 euro.

Inlichtingen zijn verkrijgbaar bij W.S.V. Pro Corpore, Hofsteestraat 11 6685 AW Haalderen, Tr. Peek 0481 461927; E-mail: Truus.Peek@gmail.com.

Voor meer info kijk op: www.procorpore.nl.

Aandacht voor jonge mantelzorgers op bijeenkomsten

LINGEWAARD - Sommige kinderen leveren al vanaf zeer jonge leeftijd mantelzorg aan hun zieke of gehandicapte vader, moeder, broer of zus. Vaak weet men in de wijk of op school niet dat een buurtgenoot, klasgenoot thuis voor een ouder of ander familielid zorgt. We zien dit bijvoorbeeld wanneer er psychische- of alcohol/ drugsproblemen spelen in een gezin.

Begrip van de omgeving is juist cruciaal voor deze groep. Jonge mantelzorgers verdienen gewoonweg meer aandacht en ondersteuning. Deze jonge mantelzorgers moeten ook de kans krijgen om gewoon 'kind' te kunnen zijn.

Jongeren en leerkrachten zijn nu nog onvoldoende op de hoogte van ondersteuningsmogelijkheden. De gemeente Lingewaard en SWL maken zich daarom sterk voor betere voorlichting op scholen. Om goede voorlichting te geven in de klas en via sociale media heeft SWL samenwerking gezocht met Spectrum. Spectrum heeft een educatief en interactief programma ontwikkeld om jongeren en leerkrachten te bereiken door het zogenaamde Care2Share programma. Het VSB fonds heeft dit programma mede gefinancierd.

De SWL mantelzorgconsulent, de jongerencoaches en de buurtsportcoach zijn de spil in het project. Vooral als expert op het gebied waar jongeren behoefte aan hebben. Zij kennen de sociale kaart en kunnen jongeren ondersteunen daar waar nodig.

De eerste voorlichtingslessen zullen gaan plaatsvinden op woensdag 13 mei bij het OBC Huissen. De leerkrachten hebben vooraf een instructie les gehad hoe het onderwerp bespreekbaar te maken in de klas, tips gekregen hoe te signaleren en zijn wegwijs gemaakt in de sociale kaart. Op 13 mei krijgen de leerlingen middels een toneelstuk en nabespreking in de klas meer informatie over het onderwerp. Jongeren die er zelf mee te maken hebben, worden tijdens deze dag in contact gebracht met mensen die hen indien nodig nog verder kunnen ondersteunen.

In het najaar volgen voorlichtingsbijeenkomsten bij het OBC Bemmel en bij de sportverenigingen in Huissen.

Shape yourself bij Laco sportcentrum in Bemmel

BEMMEL - Laco sportcentrum Bemmel en het gezondheidscentrum Lingewaard starten op 9 april om 18:45 uur met een cursus Shape yourself. Dit is een small groepstraining van maximaal vijftien deelnemers, waar de deelnemer onder begeleiding van de sportinstructeur(trice) en diëtist gaat werken om op een verantwoorde wijze een gezond gewicht te bereiken.

Diëtist Aniek Basten zal u als groep en individueel aanwijzingen geven, hoe u door gezonde voeding een gezond gewicht kunt bereiken. Samen met de speciale fitnessoefeningen moet dit lukken! Gezond eten kan lekker en simpel zijn.
Meer kennis over voeding is daarbij nodig. En vooral zelfkennis is daarbij belangrijk. Wat is je doel, wat heb je daarvoor over. En welke hulpmiddelen en alternatieven zijn er om te voorkomen dat je in de fout gaat.

Aniek zal met iedere cursist gedurende tien weken drie keer de persoonlijke omstandigheden, smaak en voorkeuren doornemen en op basis daarvan advies geven, met een persoonlijk dieet. En als het resultaat is dat u slanker wordt en zich beter voelt, dan is dat uw beloning.

Gedurende de tien weken wordt de deelnemer gemotiveerd om samen het doel te bereiken. De fitnessinstructeur zal gedurende deze periode een gevarieerd programma aanbieden zoals bootcamp, clubcycle, clubpower en bij het zwembad bijvoorbeeld trimzwemmen, aquajoggen.

De deelnemer mag gedurende de tien weken onbeperkt fitnessen en zwemmen. "Wij adviseren dit dan ook. Wekelijks zijn er de weegmomenten zijn vóór de groepslessen. Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met het sportcentrum Bemmel 0481 461687."

Kom in de Kas bij Mea Vota

HUISSEN - Op zondag 12 april vindt het jaarlijkse evenement Kom in de Kas plaats. Ook Mea Vota stelt dan zijn deuren open. Er zullen die dag verschillende activiteiten bij Mea Vota te zien zijn.

Zo zijn een aantal schilders van het platform 'Kunst in Mea Vota' aan het werk. Een imker vertelt over de bijenteelt en verkoopt honing van zijn bijen. Er zal te zien zijn hoe je een vogelverschrikker kunt maken van druivenhout. Natuurlijk zal de proeverij van de heerlijke Mea Vota-wijnen niet ontbreken. Ook is de kas van 1928 te bezichtigen die vernieuwd is door vrijwilligers en sponsors.

De VVV zal er zijn met een informatiestand. De VVV geeft dan hun jaarboekje uit en heeft een quiz uitgezet 'Wie kent toeristisch Lingewaard' het best.

Voor de kinderen ontbreekt natuurlijk het springkussen niet en zij kunnen na het bezoek aan Mea Vota een perspotje met een zonnebloemplantje meenemen. De koffie en appeltaart staan klaar!

Het museum is op 12 april vanaf 11.00 tot 17.00 uur geopend. Mea Vota is te vinden aan de Boskoops Glorie 33 in Huissen. Meer info staat op www.mea-vota.info.

Opbrengst knippen voor Het onbekende Syndroom

LENT - "We hebben een geweldige zaterdag gehad voor het goede doel Glenn! Mede mogelijk gemaakt door Kapper de Krul, voetbalvereniging HAVO en een gulle anonieme sponsor is het totaal bedrag 1706,50 euro geworden!"

"Hiervan gaan wij mooie spullen kopen om het leven van Glenn wat aangenamer te maken. Zoals een ligkussen waar beweging in zit, waar Glenn heerlijk tot rust komt. Omdat het bedrag zo hoog is, gaan de ouders van Glenn er nog eens goed voor zitten wat ze nog meer willen aanschaffen. Iedereen bedankt voor alle donaties in welke vorm dan ook!"

Wandeling door Holthuizen en Immerloo

HUISSEN/ARNHEM - Op zondag 12 april verzorgt IVN RijnWaal een struin/wandeltocht over de Oude Huissensedijk, een lange lijn door geschiedenis en natuur van Holthuizen tot Immerloo.

Bij deze struin/wandeltocht belichten we de ontstaansgeschiedenis van Holthuizen: waarom ligt er aan beide zijden van de Oude Huissensedijk een woonwijk? Aandacht voor kolken en plassen rondom Huissen, diverse typische uiterwaardenplanten en -bomen en de vele watervogels in de plassen van het Immerloo-park. Hopelijk werkt het weer mee en wordt het een heerlijke wandeling die ook zeer geschikt is voor kinderen.

De start is om 14.00 uur aan de parkeerplaats langs de Loostraat tegenover de ingang van de Parkdreef in Huissen. Deelname is gratis. Laarzen of waterdichte schoenen aanbevolen. Neem verrekijker mee als je die hebt. Voor meer informatie: 06 40945401of www.ivnrijnwaal.nl.

Burgemeester bezocht Lentekriebels in Angeren

ANGEREN - Burgemeester Marianne Schuurmans bezocht Lentekriebels in Angeren

Tijdens de afgelopen Lentekriebels toonde burgemeester Marianne Schuurmans haar meer dan normale belangstelling voor het ondernemen. Op uitnodiging van de Ondernemers Vereniging Angeren(OVA) bezocht ze de Lenterkriebels. Ze liet zich daar voorlichten over het zaken doen in de kleine kernen, met name in Angeren. Tijdens de rondgang over de Lentekriebels bezocht ze verschillende kraampjes, die door Angerse ondernemers en verenigingen werden gerund. Met enthousiasme nam ze deel aan de spelletjes en tijdens het koningsschieten van de schutterij schoot ze op de vogel.

Ans Smit en Hennie Helsen de voorzitter van de Organisatie Commissie LenteKriebels (O.C.L), bood de burgemeester de Angerense vlag aan. "Als je deze bij het gemeentehuis in top hangt, wordt Angeren niet vergeten", was de achterliggende boodschap. Waarop de burgemeester gevat antwoordde dat 'we druk bezig zijn om voor Angeren starterswoningen te realiseren."

Nadat Hennie Helsen uit handen van de burgemeester voor zijn 21-jaar voorzitterschap OVA een bos bloemen in ontvangst mocht nemen, werd deze nuttige middag voor zowel de burgemeester als de Angerense ondernemers afgesloten.

Carwash Center Elst geeft één jaar gratis autowassen weg

ELST – Acties voeren via social media werkt. Vooral voor het vergroten van naamsbekendheid is een medium als Facebook fantastisch. Arjan Stuart zette voor Carwash Center Elst een Facebookactie op waarbij de hoofdprijs, een jaar gratis autowassen en stofzuigen, weggegeven zou worden bij het bereiken van 1.250 likes.

Enkele weken geleden was het zover en werd de hoofdprijs verloot. Winnaar werd Elstenaar Pieter de Winter. Hij nam vorige week de waspas met voldoende saldo om een jaar elke week zijn auto te kunnen wassen op basis van het goedkoopste wasprogramma en uit te kunnen zuigen in ontvangst.

Het succes van de Facebookactie leidde bij Stuart tot een nieuw idee om zijn klanten nog beter van dienst te zijn. Voor iedereen die een vaste waspas heeft bij Carwash Center Elst biedt het Elster bedrijf op zijn of haar verjaardag de auto een gratis wasbeurt aan.

Carwash Center Elst was ook betrokken bij een actie van Team Kanjers Elst op 28 maart. Van elke wasbeurt ging twee euro naar het team dat deel gaat nemen aan de Alpe d'Huzes fietstocht ten bate van het Koningin Wilhelmina Fonds. "Met dank aan Parkmanagement Overbetuwe en de ondernemers op de Aam en Merm, die een extra bijdrage hebben gedaan, hebben we bijna zevenhonderd euro opgehaald", vertelt Stuart trots.

Volg Carwash Center Elst ook via Facebook, twitter en via www.carwashcenterelst.nl. U vindt Carwashcenter Elst aan de Industrieweg Oost 9-A in Elst.

Ludieke actie van Hema Huissen in Sancta Maria

HUISSEN - Het is even wennen voor de bewoners van zorgcentrum Sancta Maria in Huissen. Sinds een paar weken moeten de meer vitale bewoners hun eigen koffie in hun kamer zetten.

Natuurlijk kunnen zij ook nog gezellig de koffie drinken in de ontmoetingsruimte. Bij minder vitale bewoners zetten vrijwilligers of personeelsleden koffie op hun kamer met 't bijbehorende praatje. Op deze manier worden de bewoners extra geprikkeld. Zelfstandigheid gaat vooruit. Na alle ophef in de media over dit kopje koffie heeft Hema Huissen het plan bedacht om op ludieke wijze de bewoners te verrassen met een koffiepakket. De heerlijke attenties, verschillende soorten koffie met iets lekkers erbij, werden door teamleider Ingrid Scholten en medewerkster Willemijn van Ringen in de ontmoetingsruimte van Sancta Maria uitgereikt aan de bewoners. Ook de bewoners die op hun kamer aanwezig waren werden niet overgeslagen en kregen 't koffiepakket van Hema Huissen daar uitgereikt.

Lente bij winkelcentrum De Zilverkamp

HUISSEN - Haal de lente in huis. Dit kunnen de kinderen doen door het maken van een boom met knopen.

De knopen zijn in dit geval de lentebladeren aan de boom. Na die stormachtige dagen is het tijd voor de 'echte' lente. Zaterdag 11 april tussen 11.00 en 14.00 uur kunnen de kinderen hieraan mee doen. Meer info staat op www.facebook.com/winkelcentrumdezilverkamp.

Praktijk Kunstzinnige begeleiding/therapie 'Violet' bestaat alweer drie jaar!

HUISSEN - In de afgelopen drie jaar is er hard gewerkt aan de P.R. Bij Praktijk Violet kunt u terecht voor individuele therapie of begeleiding, maar ook begeleiding in groepsverband afhankelijk van het thema. Daarnaast zijn er de diverse workshops als tekenen van de natuur, houtskool tekenen, boetseren, vormtekenen en speksteen bewerken.

Verder organiseert Praktijk Violet ook eenmalige workshops, teamtrainingen, familie/zussenuitje of kinderfeestjes. Inmiddels hebben heel wat mensen Praktijk Violet bezocht. Om het driejarig bestaan te vieren zet Praktijk Violet voor alle belangstellenden haar deuren open in het weekend van zaterdag 11 april en zondag 12 april van 12.00 tot 16.00 uur.

Er is tijdens de open dagen een expositie te zien van de werken van de cursisten van het Open Atelier. Naast de expositie zijn er ook enkele demonstraties. Het is een mooi divers programma.

Direct vanaf de opening om 12.00 tot 13.00 uur is er een demonstratie wolvilten. Vanaf 13.45 tot 14.30 uur is er een uitleg over de kunstzinnige therapie. Vanaf 15.00 uur worden diverse technieken uitgelegd en wordt de bezoeker in de gelegenheid gesteld gratis diverse technieken uit te proberen.

De koffie en thee staan klaar. Voor elke bezoeker is er een kleine attentie. Meer informatie staat www.kunstzinnigetherapieviolet.n.

Praktijk Violet, Geldersehoek 2 b, Huissen.

DHL is verhuisd naar Primera Huissen

HUISSEN - Primera in het winkelcentrum De Zilverkamp heeft de DHL Parcel shop service overgenomen van de Euromaxx die gesloten is.

De DHL activiteiten worden bij Primera naast de reeds al jaren Post nl handelingen gedaan, zoals pakketten / brievenbuspakketten, aangetekende en postzegelverkoop.

Tevens is Primera het adres voor tal van zaken zoals onder andere 'n uitgebreid assortiment tijdschriften, wenskaarten, boeken, tabak, E-sigaretten, cadeauartikelen en nieuw in ons assortiment budget-boeken vanaf één euro, dus uitzoeken maar in de display voor in de winkel. Daarnaast heeft Primera een groot assortiment cadeau-kaarten (liefst wel meer dan honderd soorten) die als de klant dat wenst leuk ingepakt worden eventueel met een wenskaart of samen met een tijdschrift een mooi presentje kan vormen.

Kortom Primera is 'n gezellige winkel waar je van alles kunt vinden en voor vele dingen terecht kan.

Maak gratis kennis met kinderopvang Zonnekinderen

LINGEWAARD - Ze zijn er weer! De vakantiepaspoorten voor de buitenschoolse opvang van kinderopvang Zonnekinderen. Naast chillen in een huiselijke omgeving biedt Zonnekinderen de kinderen van vier tot en met twaalf jaar tijdens de BSO dagelijks een keuze uit activiteiten op het gebied van sport-, cultuur-, multimedia en natuur & avontuur.

Deze activiteiten worden georganiseerd door coaches. Met het vakantiepaspoort hebben de kinderen de mogelijkheid om met een eigen 'bucketlist' aan allerlei leuke, spannende en uitdagende activiteiten deel te nemen. De sportcoaches zetten de kinderen lekker sportief in beweging. De cultuurcoach gaat aan de slag met theater en creatieve activiteiten. De natuurcoach maakt het helemaal spannend door kinderen eerst mee te nemen op jeepsafari en gaat daarna op onderzoek uit in de vrije natuur. Met behulp van foto's, film en sociale media brengt de multimediacoach samen met kinderen al deze activiteiten in beeld. Maar hebben kinderen gewoon zin om lekker te lezen of in een gezellig bordspel? Prima, ieder kind maakt zijn eigen keuze. Voor kinderen van acht jaar en ouder is er een speciaal programma.

Het vakantiepaspoort is gratis verkrijgbaar en stelt kinderen in de gelegenheid om met een strippenkaart drie keer gratis mee te doen. Dat kan al in de komende meivakantie, maar ook tijdens schoolweken is de strippenkaart te gebruiken. 'Dus gunt u uw kind ook de BSO van Zonnekinderen? Vraag dan het paspoort met strippenkaart aan via info@zonnekinderen.nl of loop binnen bij een locatie in uw regio. Meer info? www.zonnekinderen.nl, 0316 340079 of ga naar facebook.com/Kinderopvangzonnekinderen."

10 / 24

11 / 24

12 / 24

De Gele Rijdertjes zoekt met spoed een penningmeester en een websitebeheerder

BEMMEL - Ponyclub De Gele Rijdertjes is met spoed op zoek naar een penningmeester en websitebeheerder.

"Ponyclub De Gele Rijdertjes is de leukste ponyclub van Bemmel en omstreken. Wij hebben op het moment zo'n 95 kinderen die rijlessen volgen. De lessen worden geleid door vier gediplomeerde instructrices. Wij hebben een groot aantal vrijwilligers die een bijdrage leveren: van het buitenzetten van de pony's, het organiseren van ponykampen, wedstrijden en het besturen van de Ponyclub."

"Wij zijn op zoek naar mensen die, ook op vrijwillige basis, de functie van penningmeester en website beheerder op zich wil nemen.
De penningmeester zal gebruik maken van een boekhoudprogramma geschreven in Excel. De contributie wordt grotendeels middels incassoboekingen geïnd. Enig verstand van boekhouden en Excel is noodzakelijk.
De beheerder van de website zal zich vooral bezig houden met het bijhouden van de website. De website is gemaakt in Wordpress. De beheerder van de website hoeft geen bestuurslid te zijn."

"Het is noodzakelijk voor de ponyclub dat er op zeer korte termijn een nieuwe penningmeester en beheerder van de website wordt gevonden. Natuurlijk zal u worden ingewerkt door het aftredende bestuurslid. Als u interesse heeft, wilt u dan een mailtje sturen naar Birgitte Walgreen, walgreen.b@gmail.com."

Column

Doerak

Bas begint al in de gaten te krijgen dat je van opa niet alles klakkeloos voor waarheid moet aannemen. Zijn grote ogen verraden hem als het zesjarige knulletje op een reactie broeit. Als opa toegeeft aan zijn ongelijk is het feest in Huize Veldkamp.

Er zijn ook momenten dat opa alles kan verkopen. Als Bas mij in de tuin aan het helpen is, ziet hij een merel op pakweg twee meter afstand brood eten van een boomstammetje dat ik speciaal daarvoor heb neergezet. Als ook vrouwtje merel onder de ligusterheg vandaan komt slaakt Bas een kreet van vreugde. Ik vertel Bas dat het tuinmerels zijn die dagelijks op bezoek komen. Zijn grote ogen kijken me aan, maar hij zegt niks.

Pientere Bas neemt het als waarheid aan, maar vraagt: hoe heten ze? Daar heb ik nooit over nagedacht. Na overleg besluiten we onze tuinmerels Truus en Willem te noemen. Bij de volgende logeerpartij ga ik Bas vertellen dat Truus en Willem doerakken zijn. Voor Bas een nieuw woord. Het merelechtpaar woelt onder onze ligusterheg zodat ik wekelijks de stoep moet vegen. Boos worden op Willem en Truus help niet, overleg met een vogel is volgens de mensheid vragen om verplichte opname en afschieten gaat me te ver. Het lijkt bijna op een politiek vraagstuk.

Lingewaardse raadsleden hoef ik niks te vragen, want die zijn druk met zichzelf. Het is weer hommeles. Raadsleden zouden in het debat op de man spelen, vinnige opmerkingen maken, gemeen spel spelen en het niet over de inhoud hebben. Het bestuurlijk magazine Binnenlands Bestuur doet er nog een schep bovenop. Die was bij de laatste raadsvergadering en concludeert dat het bar en boos is in Lingewaard. Willem en Truus blijven wachten op mijn broodkruimels en Bas is zo pienter dat hij met zijn grote ogen zou reageren: "Opa, is het echt waar wat die journalist schrijft? Raadsleden zijn toch grote mensen en geen doerakken."


Sjaak

Unieke Romeinse graven in Loovelden Huissen

HUISSEN - Donderdag 16 april om 21:00 uur verzorgt de veertigjarige Historische Kring Huessen in De Buitenpoort een bijzonder onthullende lezing over de eerste resultaten van het archeologisch en oudheidkundig onderzoek naar de recente vondsten van de Romeinse graven in de nieuwbouwwijk Loovelden in Huissen.

Archeoloog Lourens van der Feijst, betrokken bij de opgravingen en het daarop volgend oudheidkundige onderzoek, komt deze avond speciaal naar Huissen om de leden (en niet-leden) van de Historische Kring Huessen te informeren over de laatste bevindingen. Vooral omdat de Kring dit jaar veertig jaar oud is ook veel hulp heeft geboden bij de opgravingen wil men ons als een van eersten van de meest recente bevindingen van het onderzoek op de hoogte stellen. Het onderzoek is nog niet afgerond dus een finale eindconclusie kan nog niet worden opgemaakt. Toch is het resultaat tot op heden erg interessant en voor de vele geïnteresseerden meer dan de moeite waard. Aan de orde komt de betekenis van het grafveld en de nederzettingen in de Romeinse grenszone en de relatie met de historisch waardevolle Romeinse Limesroute.

Direct voorafgaand aan deze lezing is er vanaf 20:00 uur een algemene ledenvergadering en een pauze. De lezing, in de grote zaal van zalencentrum De Buitenpoort
aan de Helmichstraat 1 in Huissen, is ook gratis toegankelijk voor niet-leden. Men kan daarvoor in de pauze vanaf ca 20:30 uur in de grote zaal aanschuiven. De lezing start om 20:45 uur precies.

Heren 1 handbalvereniging Huissen kampioen

Foto: Fons Sluiter

HUISSEN - Afgelopen weekend zijn de heren 1 van handbalvereniging Huissen kampioen geworden in de eerste klasse oost; ze gaan nu promotiewedstrijden spelen voor de hoofdklasse.

Jaarvergadering Historische Kring Angeren

ANGEREN - De Historische Kring Angeren houdt op dinsdag 14 april haar jaarvergadering.

De vergadering is in het Dorpshuis aan de Emmastraat vanaf 19.30 tot maximaal 21.30 uur. De agenda, notulen en verslagen (over 2014) die worden behandeld, zijn voorafgaand aan de vergadering beschikbaar. Zoals gebruikelijk wordt de jaarvergadering afgesloten met een al of niet historisch verantwoord toetje.

Sponsor bedankt

HAALDEREN - De actie voor Glenn Gertsen was een enorm succes.

"Wij waren erg overdonderd door het enorme bedrag. Wij willen iedereen heel erg bedanken voor alle lieve woorden en het aanwezig zijn bij deze bijzondere dag en natuurlijk de gulle giften. Speciaal willen wij het team van kapper de Krul bedanken voor het mogelijk maken van deze actie. Tevens willen wij de senioren teams van voetbalvereniging HAVO bedanken en de lieve mensen die belangeloos hebben gedoneerd ondanks dat ze Glenn niet kennen. Glenn zal veel plezier hebben van alle hulpmiddelen..."

Clubkampioenschappen De Ward in Bemmel

Cindy de Schrijver.

BEMMEL - De wedstrijdzwemmers en de recreanten van zwemclub De Ward uit Bemmel hebben mee kunnen doen aan de clubkampioenschappen. Het was weer een goed georganiseerde en gezellige wedstrijd.

Er zijn hele mooie tijden gezwommen door alle zwemmers. De nummers één, twee en drie kregen een medaille voor elke afstand in elke categorie. Ook waren er bekers voor de nummers één, twee en drie na alle gezwommen afstanden (vlinderslag, rugcrawl, schoolslag en borstcrawl) in elke categorie.

Voor alle deelnemers was er nog een herinneringsmedaille en een zakje chips. Eva won voor de tweede keer de wisselbeker. Zij was de snelste dame over alle afstanden. Stephan was net een seconde sneller dan André, dus Stephan mag de wisselbeker een jaar houden.

Uitslag na vier afstanden per categorie:

Dames, jeugd 2 en ouder, wedstrijdgroep:

1. Eva Kattouw; 2. Anouk Janssen; 3. Aniek Henken; 4. Kirsten Geurtz; 5. Joyce van Grevenbroek

Heren, junioren 4 en ouder, wedstrijdgroep: 1. Stephan van Grevenbroek; 2. André Cornelissen; 3. Rick de Vos; 4. Antwan van Engen; 5. Niels Versteeg; 6. Rens Wijnia; 7. Sascha van den Hurk.

Jongens, 10-11 jaar, wedstrijdgroep: 1. Jon de Wit; 2. Twan van Engen; 3. Kiran de Wit; 4. Dominique van Grevenbroek; 5. Ties Huisman; 6. Mati Fiskies; 7. Jorg Wannet; 8. Mees Peters; 9. Wesley Dekkers.

Jongens, 12-14 jaar, wedstrijdgroep: 1. Robin Versteeg; 2. Mick van Kempen; Tycho Wannet; Cas Polman; Sven Wismans.

Jongens, 7-12 jaar, recreanten: Yvo Takken

Jongens, 7-9 jaar, wedstrijdgroep: 2. Léon van Grevenbroek; 3. Guus Vlaskamp; 4. Nirad de Wit; 5. Ties Akkerman; 6. Jelmer van Eunen.

Jongens, 12-18 jaar, recreanten: 1. Hein Eekhof; 2. Dirk Bresser; 3. Luc Hendriks.

Meisjes, 10-11 jaar, wedstrijdgroep: 1. Anniek Takken; 2. Iris Braam; 3. Eline van Kempen; 4. Emma de Man; 5. Noor Polman; 6. Sofie van Eunen; 7. Nienke de Vos; 8. Claudia van Grevenbroek.

Meisjes, 12-14 jaar, wedstrijdgroep: 1. Kyra Huisman; 2. Kim van Kempen; 3. Anne Middelkoop; 4. Esmee Kok; 5. Veerle Wareman; 6. Sanne Meijer; 7. Fleur van Ede; 8. Kindi Jansen; 9. Britt Wismans.

Meisjes, 7-12 jaar, recreanten: 1. Sterre Peters; 2. Frederique van de Welt; 3. Daniëlle Brugmans.

Meisjes 7-9 jaar, wedstrijdgroep: 1. Iris de Schrijver; 2. Lois Hilgenberg; 3. Lynn Verhoeven; 4. Fenna Reijmers; 5. Esmée Peters; 6. Anouk de Schrijver; 7. Bente Hendriks.

Schrijver Michel Bongers geeft presentatie over De Heuvel

GENDT - Op verzoek van Historische Kring Gente geeft Michel Bongers op maandag 20 april in de Blauwe zaal van SKC De Leemhof aan Dorpstraat 1, Gendt (aanvang 20.00 uur) een beamerpresentatie over zijn laatste historische streekroman De Heuvel.

In de presentatie gaat Bongers nader in op het leven in Gendt en omgeving tijdens Operation Market Garden. Van oktober 1944 tot mei/juni 1945 waren alle burgers uit de Over-Betuwe (met uitzondering van circa duizend mannen op het 'manneneiland') geëvacueerd.

De Over-Betuwe was frontlinie geworden. Een apocalyptisch 'niemandsland' waar zwaar gevochten werd tussen Duitsers en Geallieerden. Met name rond De Heuvel, waar nu het Mariakapelletje staat, woedde een enorme strijd. "De geschiedenis van De Heuvel", aldus Bongers, "is met rode inkt van het bloed geschreven."

Bongers zal geen traditionele lezing verzorgen. Aan de hand van foto's en geluids- en beeldfragmenten probeert hij op een originele wijze een tijdsbeeld neer te zetten van een bijzondere periode. Naast het benoemen van allerlei feitelijke gebeurtenissen die in Gendt en omgeving hebben plaatsgevonden, zal hij op een losse, soepele manier ingaan op de inhoud van de roman De Heuvel.

Het boek De Heuvel gaat over een voormalige Duitse hospiksoldaat die in het voorjaar van 1974 voor twee weken een hotelkamer boekt in het Wapen van Bemmel van de familie Janssen. Van hieruit gaat hij, samen met een beeldschone vriendin, op zoek naar zijn kameraad die in 1945 gesneuveld is op De Heuvel. Een zoektocht die in Gendt onverwacht uitpakt…

Ervaringrijk.nl: omgaan met rug- en/of nekklachten

REGIO - Op 2 april is de website ervaringrijk.nl. gelanceerd. Dit is een initiatief van vier landelijke patiëntenverenigingen waaronder de NVVR De Wervelkolom. Op de nieuwe site vertellen mensen met rug- en nekklachten hoe zij daar in het dagelijks leven mee omgaan. Altijd met een verhaal waar anderen iets aan hebben en vaak met praktische tips.

De site is rijk aan ervaringen waar duizenden lotgenoten hun voordeel mee kunnen doen of inspiratie uit kunnen halen. "De neuroloog heeft me doorverwezen naar een manueel therapeut die mij leerde dat ik moet letten op mijn houding. Ik doe nu elke dag oefeningen en verder heb ik geleerd meer rust te nemen: geen uren achter elkaar iets doen. Ik doe wel van alles, maar kort en ik varieer. Ik ben nu pijnvrij." Zomaar een citaat uit de vele ervaringsverhalen die op ervaringrijk.nl te vinden zijn.

De NVVR 'de Wervelkolom' heeft inmiddels meer dan honderd ervaringsverhalen verzameld, onder andere door het organiseren van themabijeenkomsten. De ervaringen zijn gerubriceerd op thema en aandoening.

Iedereen met rug- en nekklachten kan eigen ervaringen op de website plaatsen. Elke aangeboden ervaring wordt door een redacteur bekeken en anoniem op de site geplaatst.

Ervaringrijk.nl is te vinden via www.ervaringrijk.nl/nvvr en via de website van de NVVR De Wervelkolom: www.nvvr.nl. Gefilmde ervaringen en een video met uitleg door cabaretier Vincent Bijlo vindt u op www.ervaringrijk.nl/nvvr.

Sasa-activiteitenmiddag en meer...

ANGEREN - Stichting Ouderen Werk Angeren houdt op vrijdag 17 april een activiteitenmiddag. De theaterzaal gaat om 13.00 uur open, de aanvang is om 13.30 uur.

Ria Visser zal de deelnemers verwelkomen met vrolijke muzikale klanken op haar keyboard. Deze middag begint met de vijfentwintigjarige jubileumfilm uit 1993 van het 'Ouderenwerk in Angeren'.

Manon, dochter van Ria Visser loopt dit jaar mee met de Nijmeegse Vierdaagse, zij wil hierdoor geld inzamelen voor een goed doel in Tibet. Voor iedere dag dat Manon loopt, kan men een bedrag sponsoren voor dit goede doel. Meer informatie voor dit goede doel in Tibet, Walk for Tibet staat op www.amayoudonstichting.nl.

"Wilt u meer inlichtingen, neem dan contact op één van de SASA bestuursleden per info@sasa-angeren.nl. Ria Visser verkoopt deze middag ook zelfgemaakte kaarten voor het goede doel in Tibet. Na de pauze is er gelegenheid om een oud-Hollands spel te spelen, te biljarten, sjoelen of een spelletje jokeren of klaverjassen enzovoort.

Omdat er dit jaar een financieel extraatje van de carnavalsmiddag en Lentekriebels is binnengekomen, is de toegang gratis, ieder krijgt één kopje koffie of thee, een consumptiemunt en een warm hapje.

De jaarlijkse bustocht is op dinsdag 2 juni en de jaarlijkse fietstocht op donderdag11 juni (start bij Het Dorpshuis aan de Emmastraat in Angeren).

Jong en oud samen tijdens palmpasen

GENDT - Jong Sint-Sebastianus bracht tijdens palmpasen een serenade in het verzorgingshuis Sint-Jozef in Gendt.

Het was op de zondagochtend van palmpasen al luid door het dorp te horen. Jong Sint-Sebastianus was onderweg om kinderen op te halen. Alle kinderen stonden al klaar met prachtig versierde palmpaasstokken met daar boven op een broodhaantje. Jong Sint-Sebastianus ging voorop in de lange stoet en alle kinderen sloten aan en volgde het jonge muziekkorps tot in het verzorgingshuis Sint-Jozef.

Daar aangekomen bracht Jong Sint-Sebastianus nog een serenade aan de bewoners van het verzorgingshuis. De kinderen met de palmpaasstokken deelden hun lekkernijen uit, zoals dat vaak gaat bij deze traditie. Na de serenade marcheerde Jong Sint-Sebastianus weer samen met de kinderen terug naar het centrum en ging iedereen weer huiswaarts.

Koningshulde en bal bij Sint-Bavo Angeren

ANGEREN - Op zondag 22 maart is Wesley van der Meer samen met Dilana Buurman het koningspaar van Sint-Bavo geworden. Lieke Driessen is de nieuwe jeugdkoningin. Dit wordt gevierd met eerst een koningshulde en daarna koningsbal op zaterdag 11 april.

Om 18.30 uur wordt op deze dag bij het nieuwe koningspaar en jeugdkoningin een hulde gebracht. Dit is op de Prins Hendrikstraat 11 te Angeren. Na een rondgang door Angeren, begint om 20.00 uur het koningsbal in het Dorpshuis te Angeren. Joop zorgt voor de muzikale omlijsting die avond, die duurt tot 0.30 uur.

Iedereen is welkom om samen met Wesley en Dilana hun koningsjaar te vieren. De toegang is gratis.

Bedrijvencompetitie Strijdlust

HUISSEN - Onlangs is de finale van de bedrijvencompetitie gehouden. Tussen de teams werd in iedere poule fel gestreden.

In poule 3 moesten de Zandkabouters het stokje overgeven aan Friends. De teams in poule 2 hebben hun plaats kunnen behouden. In poule 1 heeft TZN –die het gehele seizoen op de eerste plaats heeft gestaan- toch de wisselbeker aan DWG Trading BV verloren. Poule 1: 1. DWG Trading BV, 2. TZN, 3. Bouwbedrijf van Ginkel. Poule 2: 1. Persoon Schadeherstel, 2. M.A.N. 2 Huissen, 3. Daar Komen de Schutters. Poule 3: 1. Team Elst, 2. Friends, 3. Zandkabouters.                                                

Bij de individuele finale voor dames heeft Wilma Roelofs (Daar Komen de Schutters) die zich als eerste plaatste het heft niet meer uit handen gegeven. In de strijd tussen Doran Leijser (Janssen & Co.), en Mary Roelofs (Mikpuntjes) heeft Mary met 2,2 punten verschil Doran naar de derde plaats verdrongen. 1. Wilma Roelofs, 2. Mary Roelofs, 3. Doran Leijser.

Bij de heren heeft Piet van Geelen (TZN), na een zinderende olympische finale, de eer aan teamgenoot Roy van Geelen over moeten laten. Bastiaan Arissen (M.A.N. Huissen) en Wielie Derksen (DWG Trading BV) die fel hebben gestreden om de derde en vierde plaats heeft de derde plaats vast kunnen houden. 1. Roy van Geelen, 2. Piet van Geelen, 3. Bastiaan Arissen.

De uitslagen van alle deelnemers staan op www.svstrijdlust.nl.

Activiteiten bij het ParticipatiePunt Gendt

GENDT - De temperatuur gaat omhoog en de dagen worden langer, goed om er weer wat meer op uit te gaan. Bijvoorbeeld door mee te doen aan de wekelijkse wandelactiviteit of maandelijkse samenzang avond georganiseerd door de vrijwilligers van het ParticipatiePunt Gendt. Want behalve voor hulp- en ondersteuningsvragen of vrijwilligerswerk organiseert PP Gendt samen met burgers allerlei activiteiten.

Het Repair Café, de maandelijkse creatieve ochtend of meezingavond en de wekelijkse wandelmiddag. Ook is er sinds kort wekelijks een ICT Helpdesk voor wie vragen heeft over de computer/laptop, smartPhone, tablet.

Hieronder een overzicht van de activiteiten verbonden aan het ParticipatiePunt Gendt:

ICT Helpdesk – woensdag van 10.00 – 12.00u

Wandelmiddag – dinsdag van 14.00 – 15.30u

Samen zingen – elke tweede dinsdag vd maand van 18.30 – 19.30u

Repair Café - elke laatste woensdag vd maand van 10.00 – 12.00u

Creatieve ochtend – elke eerste woensdag vd maandag 9.30 – 11.30u

"Komt u niet zo makkelijk buiten de deur, maar vindt u het wel fijn om even een ommetje te maken? Dan is de wandelmiddag iets voor u! De vrijwilligers van het ParticipatiePunt in Gendt gaan elke dinsdagmiddag met een klein groepje mensen een stukje wandelen. Iedereen kan meedoen naar eigen kunnen en uithoudingsvermogen. Daarvoor is het wel handig u even aan te melden zodat de route uitgestippeld kan worden. Deelname is gratis, alleen het kopje koffie of thee tussendoor is voor eigen rekening. Kijk op de website van SWL naar deze en andere activiteiten die bij u passen: www.swlingewaard.nl."

Voorspeelmiddag trekt 110 mensen publiek!

GENDT - De geslaagde voorspeelmiddag van Sint-Sebastianus trok veel publiek. Op zaterdag 28 maart werd de voorspeelmiddag gehouden bij café De Klok. In totaal waren er 110 mensen en 41 leerlingen die hun kunsten lieten zien en horen.

De middag begon met de jeugdvendeliers met de leeftijd van vijf en zes jaar. Een week geleden wisten zij een eerste prijs te halen bij het indoorvendelen met hun prachtige vendelshow. Deze vendelshow hebben zij op de voorspeelmiddag weer laten zien. Met veel applaus van het publiek was er een goede aftrap gegeven van de middag. Na deze jonge leden gingen we naar de blokfluiters. Deze kinderen met de leeftijd van vijf, zes en zeven jaar speelden liedjes als 'Twinkle, twinkle little star' en 'Nederland, o Nederland'.

"Geweldig om te zien hoe stil het publiek was. Je kon een speld horen vallen", vertelt Paul Huisman, die deze middag heeft georganiseerd samen met de opleidingscommissie. Ook blazers van Jong Sint-Sebastianus met A-diploma's speelden gezamenlijk een aantal muziekwerken door. En jonge slagwerkers die deel hebben genomen aan het solistenconcours hebben ook flink met hun stokken geslagen.

Officiële opening Makers & Merken!

BEMMEL - Al een tijdje waren ze aan het 'proefdraaien' in het hoekpand van De Assenburgpassage in Bemmel: de Makers van de Makers & Merken. Afgelopen vrijdag werd de winkel feestelijk geopend door wethouder Johan Sluiter. Samen met de participanten, vrijwilligers en medewerkers onthulde hij onder luid applaus de naam Makers & Merken op de wand achter de toonbank.

Supertrots zijn de Makers op hun winkel midden in het centrum, waar de producten die ze zelf maken veel beter zichtbaar zijn dan in het pand aan De Houtakker (voorheen met EigenArt).

In de winkel wordt naast de Maakproducten een hippe en eigentijdse collectie Merken verkocht, zodat er voor ieder wat wils te vinden is. Participanten doen naast de 'Maak'-vaardigheden ook detailhandel vaardigheden op als; bevoorraden, prijzen, cadeautjes inpakken, klantcontact en afrekenen. Dit alles met ondersteuning van vrijwilligers en professionals vanuit Driestroom en SWL.

Dat Makers & Merken meer is dan een winkel alleen blijkt uit het enorme succesvolle Brei- en haakcafé, voortaan elke dinsdagochtend aan de gezellige ontmoetingstafel in de winkel. In de toekomst zullen er nog meer burgerinitiatieven, cursussen en activiteiten uitgerold worden; bijvoorbeeld een creatieve meidengroep, workshops voor mensen met lichte dementie. Kortom: Makers & Merken is een plek waar mensen mee mogen en kunnen doen!

Makers & Merken is een van de werkposten uit het samenwerkingsplan 'Participeren zonder zorg' SWL en Driestroom. Vorig jaar werden andere werkposten; Over & Weer kledingruil, de meubelwerkplaats en Brasserie Bloem geopend.

In een Oogopslag

Weekendvieringen voor de RK parochie De Levensbron (Gem. Lingewaard)

woensdag 8 april

09.30 u. St. Martinus Doornenburg, Eucharistieviering met Pastoor Peters

zaterdag 11 april

13.30 u. OLV van Zeven Smarten Haalderen, Gezamenlijke doopviering met Pastoor Peters en het kinderkoor Spetters

15.30 u. OLV Tenhemelopneming, EC, Huissen-Stad, Gezamenlijke doopviering met Pastoor Peters en het koor Exotherm

zaterdag 11 april

19.00 u. OLV van Zeven Smarten Haalderen, Eucharistieviering met Pastoor Peters en het Middenkoor Beloken Pasen

zondag 12 april

10.00 u. OLV Tenhemelopneming, EC, Huissen-Stad, Eucharistieviering met Aalmoezenier Crolla en pastoor Peters Beloken Pasen

en het Herenkoor viering van het 50-jarig priesterjubileum van Aalmoezenier b.d. C. Crolla

zondag 12 april

15.00 u. St. Donatuskerk Bemmel, Concert door Harmonie UDI

woensdag 15 april

09.30 u. HH Martelaren van Gorcumkerk Huissen-Zand, Eucharistieviering met Pastoor Peters

Verjaardagsconcert in Huissen

HUISSEN - Afgelopen vrijdag was het groot feest in zorginstelling Loovelden-Driestroom. Inwoonsters Annie de Beijer vierde haar 73e verjaardag. Speciaal voor deze gelegenheid verzorgde MusicForPeople een verjaardagsconcert. Mezzosopraan Maria van den Broek uit het Betuwse Elst zong in een aantal sessies repertoire van verschillende klasse en sfeer, met begeleiding van Marcus de Haard.

Het programma werd afgewisseld met pianowerken van onder andere componisten als Mozart en Beethoven. Vóór de pauze werd afgesloten met het bekende lied 'Only love', dat in de jaren '80 door de Griekse zangeres Nana Mouskouri populair werd. Veel aanwezigen neurieden rijkelijk mee.

Ook na de pauze stroomden steeds meer bewoners toe om deel uit te maken van dit verjaardagsconcert. De akoestiek in deze accommodatie was voortreffelijk. Uiteraard bleef een 'lang zal ze leven' met een passend cadeau niet achterwege.

Tevens was deze middag gelegenheid tot samenzang met de aanwezigen. Vanaf verschillende galerijen werden bekende 'oud-Hollandse' liedjes uit volle borst meegezongen dat de sfeer en het enthousiasme duidelijk liet stijgen.

Een zeer geslaagde en sfeervolle middag voor alle bewoners en aanwezigen die uitnodigde tot meer.

Voor overige activiteiten en optredens kan mencontact opnemen met 06 57208908 of info@musicforpeople.nl.

Unieke samenwerking tussen Con-Amore en twee Alpe d'Huzes teams

LINGEWAARD - Helaas zullen veel lezers van dit stukje bekend zijn met het verlies of met het lijden van een dierbare aan de gevolgen van kanker. Ook ons is dit overkomen. Honderdduizend mensen zijn nog altijd in Nederland het slachtoffer van deze ziekte. Door onderzoek neemt de kennis over deze ziekte toe en worden er ook betere behandelmethodes ontwikkeld. Voor dit onderzoek is veel geld nodig.

"Wij willen middels deelname aan het Alpe d'Hu Zes een bijdrage leveren om het noodzakelijke geld voor onderzoek bij elkaar te krijgen. En jullie kunnen ons daarbij helpen.

Door deelname aan dit evenement hebben we ons ten doel gesteld via sponsoren zoveel mogelijk geld bij elkaar te brengen. Onze tegenprestatie zal bestaan uit een poging om zes maal de Alpe d'Huez te beklimmen. Wellicht zijn jullie bekend met deze berg via de Tour de France. Veel Nederlandse wielrenners vierden op deze berg een etappeoverwinning . Het verhaal wil dat de Limburgse pastoor Jaap Reuten van Alpe D'Huez de kerkklokken liet luidden na een Nederlandse overwinning. Hopelijk kunnen we de klokken weer laten luiden op deze berg na de inzet van al die fietsers op 4 juni. Iedere cent gaat gegarandeerd naar het noodzakelijke kankeronderzoek.

Wij worden door Con Amore op hun concertavond op 11 april 20.00 uur in Dorpshuis De Schakel in de gelegenheid gesteld ons te presenteren en geld in te zamelen voor dit goede doel. We zullen deze avond fietsen namens twee deelnemende Alpe d' HuZes teams. Gedurende de avond zullen wij een prestatie neerzetten door continu te fietsen."

Kerkdienst protestantse gemeente Huissen

HUISSEN - Zondag 12 april om 10.00 uur is de kerkdienst van de protestantse gemeenten in het kerkgebouw aan het Raadhuisplein 35,

Voorganger is mevrouw S. Hofstee (proponent), Er is crèche, kinderkerk vier tot twaalf jaar en jeugdkerk vanaf twaalf jaar. Meer informatie staat op www.pknhuissen.nl.

U kent de uitdrukking vast wel. 'Het is gemakkelijker dat een kameel door het oog van de naald gaat, dan dat een rijke het Koninkrijk Gods binnengaat'. Maar, wat is nu eigenlijk het oog van de naald? In mijn vakantie heb ik ontdekt hoe het zit. In het boek 'Ararat' van Frank Westerman. Daarin beschrijft Westerman een herinnering aan zijn godsdienstleraar; dominee van Woerkom. Iedereen op school wist dat hij als zendeling was verjaagd uit het grootste moslimland ter wereld, Indonesië. Eén van zijn stokpaardjes was, dat de Bijbel, anders dan de Koran, geen dictee is. Bij een dictee is er geen ruimte voor interpretatie. De Bijbel is een opstel. Een boek met levenslessen dat je moet interpreteren. Want stel nu dat we Jezus' uitspraak 'het is gemakkelijker dat een kameel door het oog van de naald gaat, dan dat een rijke het Koninkrijk Gods binnengaat' letterlijk nemen, wie komt er dan nog in de hemel? Onze godsdienstleraar schetste op het bord de poort van een ommuurde stad als Jericho of Jeruzalem, met daarin een klein deurtje. Een nachtdeurtje. En dat heette vroeger 'het oog van de naald'; met wat moeite kon een kameel daar geknield, al schuifelend door naar binnen. Ja, zo simpel is het dus vaak.

Damvereniging houdt open huis voor kampioenschap

Maarten Linssen geeft een simultaan tijdens het Open Huis van Damvereniging VBI Foto: Geb Kos

HUISSEN - Damvereniging VBI veroverde na een spannende beslissingswedstrijd voor de dertiende keer het Nederlands clubkampioenschap. Om dit te vieren organiseerde de vereniging een Open Huis. Voorafgaande aan het officiële gedeelte gaf Johan Krajenbrink een speciale training voor de Huissense damjeugd.

De avond werd bezocht door vertegenwoordigers van de Koninklijke Nederlandse Dambond, de Gelderse Dambond en door diverse dam- en andere sportverenigingen. Uiteraard ontbraken de leden en een aantal sponsors niet. Tijdens het officiële gedeelte bood hoofdsponsor VBI nieuwe tenues voor de spelers aan.

In het informele gedeelte was er een gevarieerd programma in een kermisachtige sfeer. Er was voor elk wat wils. Johan Krajenbrink stelde de leden van het kampioensteam voor door van elke speler een fragment uit de afgelopen competitie te laten zien en Rik Keurentjes nam Gérard Jansen een interview af. Maar ook konden de aanwezigen zelf actief deelnemen. Maarten Linssen, Joost Hendriksen en Jos Stokkel verzorgden een simultaanwedstrijd tegen een twintigtal deelnemers, waaronder ook enkele sponsors. Daarnaast konden belangstellenden meedoen aan het spel "vechten tegen de beer" van Alexander Baljakin. En natuurlijk was er een informeel samenzijn met leuke contacten tussen de spelers van het kampioensteam en de aanwezigen.

Al met al was het een sfeervolle avond met een serieus en een ludiek element dat door de aanwezigen bijzonder werd gewaardeerd.

Bijenbomen bij De Bijenhof Bemmel

BEMMEL - Dinsdag 31 maart zijn bij De Bijenhof in Bemmel twee grote bijenbomen geplant. Eén van de activiteiten, voortgekomen uit het Lingewaardse Jaar van de Bij.

In 2013 werd in de raad een initiatiefvoorstel van GroenLinks aangenomen om bijensterfte tegen te gaan en biodiversiteit te bevorderen. Voorjaar 2014 startte het 'Lingewaardse jaar van de bij' met een gezellige bijenmarkt. Steeds meer mensen werden enthousiast! Lingewaard Natuurlijk verzorgde bijenlessen op scholen; bijenkastjes werden getimmerd en bijen bestudeerd. Imkers en gemeente hebben elkaar ook gevonden. Er worden bij-vriendelijke bomen aangeplant en op braakliggende veldjes zijn speciale (bloemen)mengsels ingezaaid. De imkercursus in Lingewaard startte met liefst twintig deelnemers. De Bijenhof in Bemmel opende de poorten en gaf een inkijkje in het leven van hun bijenvolken en ook in Park Lingezegen, op de Duurzaamheidsmarkt en tijdens het Kersenfeest waren de bijen vertegenwoordigd.

De belangrijkste opbrengst is nu dat mensen elkaar weten te vinden en elkaar versterken rondom het thema Bijen en biodiversiteit. Dat geldt voor zowel de bestaande natuur- en bijenverenigingen als nieuwelingen. Het belang van de bijen bij bestuiving en daarmee onze voedselvoorziening, wordt steeds meer bekend. Iedereen kan bijdragen, door de tuin minder te verstenen, drachtplanten te zaaien en planten, en geen insecticide te gebruiken.

Voor de Lingewaardse scholen heeft de bijen-initiatiefgroep nog een verrassing in petto als afsluiting van het bijenjaar. Zodat het ook in de toekomst goed gaat met de bij in Lingewaard.

Het Lingewaardse Jaar van de Bij is een initiatief van GroenLinks, samen met Imkervereniging Oost Betuwe, Lingewaard Natuurlijk, SWL, Zepplinn, GNMF en Bemap. Meer informatie geeft Karin Verlaan via 06 24225918.

Vergadering KBO Huissen

HUISSEN - Woensdag 15 april houdt de KBO Huissen haar ledenvergadering in zalencentrum De Buitenpoort aan de Helmichstraat 11.

Leden van KBO Huissen zijn vanaf 14.00 uur welkom. Naast de gebruikelijke onderwerpen op financieel en algemeen gebied, wordt ook afscheid genomen van voorzitter Herman Wolters. Al jaren geeft hij aan te willen stoppen, maar nu gaat hij de voorzittershamer toch echt teruggeven aan het bestuur.

Koningswedstrijd Sint-Petrus

HUISSEN - Op 22 maart ging de eerste competitie wedstrijd van hengelsportvereniging Sint-Petrus weer van start!

Met een opkomst van vijfentwintig man beloofde het weer een spannende start te worden en iedereen was erop gebrand om een goed resultaat neer te zetten. Toch had iedereen al wel gauw in de gaten dat de vissen nog niet echt uit hun winterslaap waren en daarom wist geen een visser vijf kilo vis bij elkaar te vangen.

Bovenkant:
1e W. Verhoeven 4.730 Gr
2e D.Muller 3.800 Gr
3e M.Molthof 2.670 Gr
4e J.Derksen 2.650 Gr
5e T.de.Haas 2.620 Gr

Onderkant:
1e G.Meeuwsen 3.990 Gr
2e A.de Haas 3.660 Gr
3e Th.Laurentsen 3.330 Gr
4e J.v.Heemskerken 3.080 Gr
5e M.Hendriks 3.020 Gr

Zonnebloem zoekt verkopers

LINGEWAARD - Zoals ieder jaar gaan circa vijftig vrijwilligers van de Zonnebloemafdeling Bemmel-Haalderen-Ressen op pad om zonnebloemloten aan de man-vrouw te brengen.

De opbrengst van deze loten wordt onder andere gebruikt om mensen met een fysieke beperking, door leeftijd of anderszins, af en toe een activiteit aan te bieden. Om deze activiteiten te kunnen blijven doen is de afdeling op zoek naar nog meer vrijwilligers die in de periode van 26 mei tot en met 22 juni op pad willen gaan om loten te verkopen. "Wilt u, als lotenverkoper, een bijdrage leveren aan het werk van de Zonnebloem neem dan contact op met de penningmeester de heer Nico Broex: 0481 463334."

Verhuisd van Elst naar Doornenburg naast Autobedrijf Johan Scholten Airco-controles in april bij aircospecialist Autotemp

DOORNENBURG/ ELST – Autotemp is al twaalf jaar een begrip in de regio. Het bedrijf van Johan Scholten heeft in deze periode vele aircosystemen voor auto's geleverd, gemonteerd, onderhouden en gerepareerd. Autotemp, dé specialist op dit gebied, is verhuisd naar Blauwe Hoek 15 in Doornenburg. Zoals elk jaar houdt Autotemp ook nu weer auto-airco controledagen!

Met de verhuizing van Elst naar Doornenburg zijn de activiteiten ondergebracht in een nieuw ingerichte hal achter Autobedrijf Johan Scholten, dat al ruim dertig jaar hier gevestigd is. Deze locatie biedt tevens de mogelijkheid om flexibel gebruik te maken van de service en diensten van de garage, een merkonafhankelijk Bovag garagebedrijf, waar uw auto in goede handen is voor reparatie, onderhoud en apk.

Tachtig procent van de auto's is uitgerust met een aircosysteem. Aircosystemen zijn onderhevig aan slijtage en verliezen jaarlijks zo'n tien procent aan vloeistof (koudemiddelen). Onderhoud van het aircosysteem vereist specialistische kennis en apparatuur. Autotemp heeft dat in huis.

Controle is niet alleen goed voor je portemonnee, ook voor het milieu. Een jaarlijkse controle voorkomt dure reparaties. Een slecht werkend of defect aircosysteem veroorzaakt vaak al een schadepost van enkele honderden euro's.

De hele maand april kan men voor 9,95 euro het aircosysteem van a tot z laten controleren. Dat kan zonder afspraak op de middagen van 13.00 tot 17.00 uur en zaterdags van 09.00 tot 15.00 uur (niet op 2e paasdag en Koningsdag).

Autotemp, Blauwe Hoek 15, Doornenburg; telefoon 0481 351225; www.autotemplingewaard.nl.

Venselaar slaapt met zijn telefoon in de hand

GENDT - Jos Venselaar uit Gendt wist begin dit jaar weer even hoe het is om als een kind zo blij te zijn. Jos Venselaar & Partners, gespecialiseerd in risicoadvies en verzekeringen, zag het levenslicht en daarmee ging zijn wens om een eigen bedrijf op te zetten in vervulling. "Ik kan nu op de manier werken zoals ik denk dat het hoort. Dat betekent een goed en veelvuldig contact met de klant."Wie tegenwoordig zijn pakket aan verzekeringen bij een bank of assurantiekantoor onderbrengt, heeft grote kans dat hij ieder jaar weer met een andere adviseur te maken krijgt. Hoe anders is dat bij Venselaar. "Eén aanspreekpunt is voor een klant heel prettig. Het is vertrouwd en betrouwbaar. Ik ken de klant ook goed, omdat ik altijd maar doorvraag. Daardoor kan ik iemand pas echt goed helpen. Ik zoek ook echt naar een goede relatie met mijn klant."Klant belt niet voor niets
Venselaar heeft zijn kantoor aan de Dijkstraat in Gendt. Van daaruit kan hij klanten met persoonlijke en flexibele service bijstaan. "Ik heb mijn telefoon op het nachtkastje liggen. Een klant moet altijd op me kunnen rekenen en daarnaast weet ik dat hij of zij niet voor niets belt."

Als tussenpersoon is Venselaar voor bedrijven en particulieren beschikbaar. Daarbij kan hij terugvallen op tientallen jaren ervaring. "Ik zorg ervoor dat het verzekeringspakket altijd actueel is. Op die manier zijn veel kosten te besparen." Door samen te werken met een serviceprovider hanteert Venselaar zeer scherpe tarieven.

Altijd paraat
En uiteindelijk draait het erom dat iemand weet wat hij koopt voor het geval dat hij schade heeft. "Bel me en ik sta klaar. Daarbij zorg ik dat alles snel en goed geregeld wordt. Mijn slogan is niet voor niets "Goed geregeld, altijd dichtbij!". Dat geeft een gerust gevoel!"

Meer info op www.josvenselaarenpartners.nl.

SJOC Avondvierdaagse/ Pleinfeest Herveld-Andelst

Foto : www.karelsfoto.nl

HERVELD - In de week van 25 tot en met 30 mei is het weer zover: alweer de 44e editie van de SJOC Avondvierdaagse, sinds vijf jaar in combinatie met het Pleinfeest Herveld-Andelst.

"Houdt u van wandelen door onze mooie Betuwe, en van gezelligheid ? Dan is het aan te raden om u in te schrijven voor, en deel te nemen aan onze avondvierdaagse."

De voorinschrijfavonden zijn op dinsdag 21 april, dinsdag 28 april en dinsdag 19 mei. Alle avonden is dit van 19.00 tot 20.30 uur en de inschrijvingen vinden plaats in dorpshuis De Hoendrik in Herveld.

"Voor alle verdere informatie verwijzen wij u door naar onze website: www.sjoc-avondvierdaagse.nl. Hier kunt u ook terug vinden hoe u zich via internet in kunt schrijven."

De feestelijkheden omtrent de avondvierdaagse houden in dat er op maandag (tweede pinksterdag) 25 mei vanaf 14.00 uur een feestelijke opening plaats zal vinden met muziek, demonstraties en uiteraard een drankje en een hapje.

Daarnaast is er de kindermiddag op woensdag 27 mei voor alle basisschoolkinderen vanaf 13.30 uur in de feesttent voor De Hoendrik (via de zij-ingang) met clown Onkie.

Vrijdagavond is er natuurlijk het bloemenbal met het dj-duo The Disco Kings en als klap op de vuurpijl de afsluiting op zaterdag 30 mei met het (overdekte) Mega Plein Festijn! Dit wilt u vast niet missen .

"Wij als medewerkers van de SJOC Avondvierdaagse zijn er klaar voor en hopen er samen met u een geweldig gezellige wandel-, en feestweek van te maken!"

Virgil & the Accelerators laat De Buitenpoort rocken

HUISSEN - De Britse band, bestaande uit de broertjes Virgil (gitaar/zang) en Gabriel McMahon (drums) aangevuld met Jac Timmis (vijf-snarige bas) timmeren al enige jaren aan de weg binnen het (blues)rockcircuit van Groot-Brittannië.

Je zou bijna zeggen: letterlijk, want een optreden van dit powertrio gaat je niet in de kouwe kleren zitten. De heren staan garant voor stevige 'rock' met ruige blues invloeden afgewisseld met de meest prachtige ballads. Hun in het najaar 2014 verschenen cd 'Army of three' is in het eerste kwartaal van dit jaar het populairste album in Hit-Tracks top100 van Engeland.

Ze laten daarbij onder andere het album van Joe Bonamassa achter zich. En dat wil wel wat zeggen. Als support voor onder andere Michael Schenkers Temple Of Rock, Uriah Heep and Wilko Johnson maakten ze 2012 al indruk in Europa, net zoals op de vele (blues)rock festivals die ze inmiddels al deden. Tijd om Nederland weer eens letter wakker te schudden! Support act is de Lingewaardse band Apollo. Blues-rock van het beste soort. Van het jonge trio, want het zijn jongens van rond de achttien, wordt veel verwacht. De entree is tien euro in de voorverkoop, zaal open 20.00 uur, aanvang 20.30 uur. Info en kaartverkoop: debuitenpoort.nl en bij de voorverkoop-adressen: CDshop Kroese Arnhem, Foto Van Eimeren Huissen, Cafetaria Braulio Angeren en Gendt.

Allerlaatste woningen in plan De Breekenhof in Driel

DRIEL - Op woensdag 15 april om 16.00 uur zal wethouder Jan van Baal van de gemeente Overbetuwe op feestelijke wijze het officiële startschot geven voor de bouw van wederom achttien woningen in plan De Breekenhof.

De Breekenhof nadert hiermee haar voltooiing. Sinds de start van de bouw in 2007 zijn hier al meer dan 350 woningen gerealiseerd en is inmiddels ook de complete inrichting van het open gebied afgerond.

De Breekenhof is een geliefde, landelijk gelegen wijk, met een prima ontsluiting op de A50, welke haar succes al ruimschoots heeft bewezen !

Ook de verkoop van de allerlaatste negen woningen 'Bloementuin XL' loopt volop. Laat u daarom tijdens de informatiemarkt op woensdag 15 april van 17.00 tot 19.00 uur op de bouwlocatie aan De Groote Breeken in Driel door de makelaars informeren welke woningen er nog te koop zijn en welke mogelijkheden er zijn om in Driel 'de woning van uw dromen' te laten bouwen. Ook zijn er nog twee zeer ruime bouwkavels te koop. Meer info staat op www.debreekenhof.nl.

Lenteshow in De Buitenpoort

HUISSEN - Traditioneel biedt de KBO Huissen samen met Stinase de ouderen van Huissen rond Koningdag een feestelijke avond aan.

Deze avond wordt gehouden in De Buitenpoort en begint om 19.30 uur, de zaal is open vanaf 19.00 uur. Het feest wordt muzikaal ondersteund door Dubbel Live. Tussen 20.15 en 20.45 uur is er een optreden van het Piratenkoor uit Huissen. Ook zal de trekking plaats vinden van de jaarlijkse loterij van de KBO.

23 / 24

Lieve Ramon,

Hier sta je dan,

14 april hoor je ook bij de club van Abraham.

Gefeliciteerd van Mariëlle,

Sander en Ruben

Op 8 april is het feest want dan wordt Lisa 4 jaar

Van harte gefeliciteerd
en veel plezier op de basisschool

Liefs en een dikke kus

van Opa Wim,oma Ans*

Opa Sjonnie en oma Bea.

Jonas wordt acht

dat is heel mooi.

Je lijkt wel erg dik

of is dat soms hooi?

Gefeliciteerd en liefs van OmaRita

lieve Esther,

blijf altijd zo lachen;

gefeliciteerd en dikke

knuffel van manlief

Mieke van harte gefeliciteerd met je 31 ste verjaardag,

Je bent en blijft een aparte!

Dikke kus, het hele team.

Deze sportieve kleindochter,
Lisa Vermeulen is op 6 april jarig geweest en is 7 jaar geworden.

Nogmaals van harte gefeliciteerd
Oma en opa Gertsen

Hoera
Koen wordt 9 april
6 jaar
Koen gefeliciteerd
Kusjes
Opa en Oma

Onze voetbal kampioen Moos mag alweer vijf kaarsjes uitblazen!
Gefeliciteerd
dikke knuffel opa theo en oma dinie..

Hiep hiep hoera,
10 april wordt onze lieve Saar 1 jaar.
Gefeliciteerd lieve schat.
Knuffel en Xx
van Opa, Oma ,Lex, Sterrin
Puk en Mees.

Op 7 april wordt onze lieve Aimy alweer 6 jaar.

Kusjes Oma en alle kindekes

Hiep hiep hoera
Gery 40 jaar

gefeliciteerd

dikke kus Maud, Rens en Renate

Hiep Hiep Hoera!
Mijn papa wordt op 8 april 36 jaar!
Gefeliciteerd lieve papa!
Dikke kus van Mike

Hoera Jelmer 5 jaar!

Lieve schat, gefeliciteerd met je verjaardag.

Kusjes Papa, Mama en Melle

Dit stel is op
9 april 2015
50 jaar getrouwd.

Gefeliciteerd en een hele
fijne dag toegewenst.
Herman & Thea

De tweeling ziet
11 april Abraham

René - Gerald

Hartelijk gefeliciteerd
Pa en Ma