GN Nijmegen-Noord

12 juni 2019

GN Nijmegen-Noord 12 juni 2019


1 / 12

Zwemmen tegen kanker in de Spiegelwaal
Love life Fight cancer

Actie tijdens Swim to Fight Cancer Nijmegen 2018. (foto: Davy Derksen Fotografie) Davy Derksen Fotografie

NIJMEGEN - Swim to Fight Cancer Nijmegen, een recreatief zwemevent, vindt plaats op 8 september in de Spiegelwaal in Nijmegen. De opbrengst komt geheel ten goede aan Fight Cancer, een stichting die fondsen werft voor wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie via KWF Kankerbestrijding.

Het is een bijzonder evenement, omdat deelnemers ieder vanuit hun eigen motivatie meezwemmen, vaak met een bepaald persoon in gedachte. Het is ook bijzonder omdat het met elkaar zwemmen een sportieve, hechte en vaak ook emotionele beleving is. Ook meedoen? Je kunt zwemmen, doneren of als vrijwilliger op 8 september meehelpen. Samen maken we een sportieve vuist tegen kanker. Op de website www.fightcancer.nl/Nijmegen staat alle informatie.

Meezwemmen
Deelnemers zwemmen 1.500 meter, als individu of als team. Degenen die een extra uitdaging willen, kunnen 3.000 meter zwemmen. Voor kinderen vanaf 9 jaar, die in het bezit zijn van zwemdiploma A en B, is er een speciale Kids Swim van 500 meter. Door te trainen voor de Kids Swim houden kinderen hun zwemvaardigheid op peil.

Vrijwilligers
Naast zwemmers en donateurs hebben we veel vrijwilligers nodig. Enthousiaste mensen die het leuk vinden om mee te helpen. Je kunt bijvoorbeeld helpen bij: Begeleiding van zwemmers, ontvangst en registratie van deelnemers, verkeersregeling, parkeren, het opbouwen en afbreken op de locatie, schoonmaken. Wil jij bijdragen om er een fantastische dag van te maken? Reserveer dan alvast 14 augustus, vrijwilligersavond van 19:30 – 21:00 uur met uitgebreide informatie over de Swim. Meld je aan via onze site: www.fightcancer.nl/nijmegen.

Nieuwe speeldata Jong Belegen

BEMMEL - Zoals bekend werden de twee uitverkochte voorstellingen van toneelgroep Jong Belegen, door droevige omstandigheden, op het laatste moment afgelast op 18 en 19 mei 2019.

Mede door de voortreffelijke medewerking van de media en De Kinkel kwamen over beide avonden slechts twee personen voor een gesloten deur. De tamtam heeft voortreffelijk gewerkt. Inmiddels zijn nieuwe data afgesproken met de Kinkel. Op zaterdag 19 en zondag 20 oktober om 20.00 uur hoopt de toneelgroep opnieuw op uitverkochte avonden.

De toegangskaarten van mei blijven uiteraard geldig. Van 18 mei voor zaterdag 19 oktober en van 19 mei voor zondag 20 oktober. "Kunt u niet in oktober? Geen probleem, u krijgt uw geld gewoon terug. Met ingang van heden kunt u dat regelen tot 1 oktober bij de twee voorverkoopadressen, boekhandel de Toren van Bemmel en modehuis Poortman in Bemmel. Teruggebrachte toegangskaarten komen weer in de voorverkoop bij de bekende adressen. Een nieuwe kans voor hen die in mei te laat waren!

Bowlingvereniging Elst sluit seizoen

ZETTEN/ELST - Na ´n spannende competitie waren het toch The Pinkillers die de laatste maanden hun punten pakten op De Dwarsliggers die na ´n kleine inzinking toch de tweede plaats konden veilig stellen.

Einduitslag seizoen 2018-2019: The Pin Killers met de spelers Rick Mombarg, Arie Haag en Remco van de Lee met 97,5 pnt. Gevolgd door goede tweede: De Dwarsliggers met spelers Eric Tilleman, Albert Hofs en Willem Hermans met 77,5 pnt en als derde eindigde Dream Team met spelers Ben Kool, Fen en Wiely Knuiman met 74 pnt. Beste speler van het seizoen was Remco van de Lee met ’n gemiddelde van 170 pins. Hoogste game bij de heren is gegooid door Remco met 235 pins, gevolgd door Willem met 231 pins en Eric met 226 pins. Bij de dames was Fem het hoogste met 193 pins gevolgd door Isabelle met 187 pins. Hoogste serie werd gegooid door Willem met 611 pins. De vereniging is alle spelers en speciaal alle invallers van het seizoen dankbaar, die onverwacht door de vereniging werden opgeroepen.

"Hebt u interesse om te bowlen, reserve te zijn/staan? Kom gerust eens kijken. Wij spelen op elke donderdag avond van september tot en met mei van 20.00-21.30 uur in Bowlingcentrum De Wanmolen in Zetten. Voor meer informatie kunt u mailen naar marcdorien@live.nl."

Rankingcompetitie in plaats van parencompetitie bij 3 Sans-Atout

HERVELD - De Nederlandse Bridgebond (NBB) is een aantal jaren geleden een nieuwe competitievorm gestart, de rankingcompetitie. Voordeel hiervan ten opzichte van de parencompetitie is dat afwezigheid van leden de wekelijkse indeling in lijnen niet beïnvloedt.

Promotie en degradatie, bij de parencompetitie een 5-wekelijks gebeuren, zijn bij het rankingsysteem wekelijks mogelijk. Na veertien weken proefdraaien hebben de leden van Bridgeclub 3 Sans-Atout in november 2018 ingestemd met de rankingcompetitie in plaats van de parencompetitie.

Nog steeds wordt in vier lijnen gespeeld, is de indeling naar sterkte, worden per avond zes maal vier spellen gespeeld. De aan het eind van de avond behaalde score wordt volgens een door de NBB vastgestelde berekening omgezet in rankingpunten. Het gemiddelde hiervan gedurende de laatste vijf gespeelde avonden is leidend voor de wekelijkse indeling naar sterkte. En anders dan voorheen wordt het percentage van het winnende paar in punten aangegeven in plaats van in procenten.
Stonden de leden er aanvankelijk sceptisch tegenover, het wordt nu als positief ervaren! Met dank aan de technische commissie die heel veel voorwerk heeft verricht om bij aanvang van deze competitie ieder lid in de juiste lijn en daarbinnen op de goede plaats in te kunnen delen.

Midzomernachtconcert in sfeervol kerkje

Schotland. (Aquarel: Hai Verstappen)

BEMMMEL - Een eyeopener voor wie het nog niet heeft meegemaakt, een begrip voor de trouwe bezoeker: het Midzomernachtconcert van Het Nieuw Betuws Kamerkoor. Op 21 juni is het weer zover. In het sfeervolle kerkje aan het Oude Kerkhof in Bemmel viert het koor onder leiding van Frans van de Loo en met medewerking van pianiste Linda Bouman de midzomernacht.

Het thema is dit keer ‘Deep Waters’ en het concert omvat een breed scala van liederen, van de bekende spiritual ‘Deep River’ en het melodische ‘Waters of Elle’ tot het speelse maar tragisch eindigend lied ‘The Three Fishers’. Laat u meevoeren op de golven van melodische klanken. En natuurlijk kunt u als vanouds samen met het koor nagenieten onder genot van een drankje buiten onder de platanen als het weer het maar even toelaat. De liederen worden afgewisseld met een gastoptreden van het Brabants Baroque Consort dat, geheel in stijl, delen uit ‘Watermusic’ van Händel ten gehore zal brengen.

Het concert begint om 21.00 uur. Kaarten zijn à tien euro te koop bij Boekhandel de Toren van Bemmel, Bruna Huissen, via de website www.nieuwbetuwskamerkoor.nl en bij aanvang van het concert.

Bij De Veldschuur in Bemmel
Open avond van de schoolmoestuin

Moestuintjes Bemmel. (foto: Ewald Nijenhuis SLN) Ewald Nijenhuis SLN

BEMMEL - Op maandagavond 17 juni zijn de moestuintjes van basisschoolleerlingen uit Bemmel te bewonderen. Stichting Lingewaard Natuurlijk houdt een open avond van 19.00 tot 21.00 uur bij De Veldschuur aan de Sportlaan 1M in Bemmel.

Kom eens kijken hoe goed de kinderen hun moestuintjes verzorgen! Het is bijzonder leuk om te zien hoe trots de kinderen zijn op hun zelfgekweekte groenten en kruiden. Er is heel wat te beleven in de 140 moestuintjes die bij De Veldschuur staan. Vrijwilligers en kinderen leiden u graag samen rond langs de moestuintjes, de kruidentuin, het bijenhotel, de bijenstal, de pluktuin en de bloemen. Daarnaast vertellen ze graag over de manier waarop iets groeit van zaadje tot plant. Vragen over verschillende granen, groenten, fruit en bloemen kunt u stellen aan de verschillende deskundigen die aanwezig zijn en u graag uitleg geven.

De open avond van de schoolmoestuinen wordt maar eens per jaar gehouden. Men kan genieten van een mooi stukje land en de sfeer die erbij hoort. De basisschoolleerlingen, vader, moeder, broertje, zusje, opa, oma en iedereen die belangstelling heeft is welkom. Als je ook graag een moestuintje wil, kun je dit melden bij de vrijwilligers. Dit geldt ook voor degenen die belangstelling hebben om vrijwilligerswerk te doen in de moestuin of anderszins geïnteresseerd zijn in de natuur. Meer informatie staat op: www.lingewaardnatuurlijk.nl activiteiten-educatie-schoolmoestuinen Bemmel.

Luikse Markt in Elst

Antiek, curiosa en tweedehands artikelen te koop op de Luikse Markt van CV Zet 'm Op. (foto: B. Knot) B. Knot

ELST - Op zondag 23 juni staat het centrum van Elst weer vol met verkopers die de bezoeker antiek, curiosa en tweedehands artikelen aanbieden. Van 10.00 tot 17.00 uur kunt u struinen langs de 260 kraampjes die uitgestald staan vanaf het begin van de Dorpsstraat tot aan de Valburgseweg.

Ooit in 1977 begonnen als antiekbeurs, organiseert CV Zet ‘m Op sinds 2002 deze Luikse Markt in het centrum van Elst. De laatste jaren maakt de belangstelling van zowel de kraamhouders als de bezoekers een enorme groeispurt door. Er worden meer dan 20.000 bezoekers verwacht. De Luikse Markt in Elst biedt voor ieder wat wils! Zoals gebruikelijk bij een Luikse Markt zullen en mogen er geen nieuwe artikelen worden aangeboden.

Naast de Luikse Markt zelf is er ook voldoende vertier rondom de markt. Tussen hotel restaurant Het Wapen van Elst en restaurant De Vereniging treed The Watever Band op. "Zo kunt u gezellig uitrusten op één van de terrassen tussen de handel en wandel op de Luikse Markt. Kom zondag 23 juni tussen 10.00 tot 17.00 uur naar de Luikse Markt van CV Zet ‘m Op in Elst, proef de sfeer en doe uw voordeel! De toegang is uiteraard gratis!" De volgende Luikse markt zal plaatsvinden op zondag 8 september. Meer info staat op: www.zetmop.nl.

Van 13 tot en met 19 mei

HET HUIDIGE STERRENBEELD IS TWEELINGEN. De tweelingen is een echte duizendpoot. Hij kan van alles en doet van alles. Op het gevaar af van 12 ambachten, 13 ongelukken. Hij is erg op zijn plaats in het vervoer. Pakketjes rondbrengen of post bezorgen. Maar zijn grootste talent is het verkopen! Hij is rap van tong en kan als het moet zijn eigen moeder nog verkopen. Wat hij verkoopt maakt hem niet uit.

RAM van 21 maart t/m 20 april
Op donderdag lukt samenwerken voor geen meter. Het is dan ieder voor zich. Op vrijdag moet je kiezen voor een 'zachte' aanpak of een 'harde'. De zachte heeft uiteindelijk de voorkeur. Volgende week dinsdag heb je de neiging om dingen net iets te scherp te formuleren met alle gevolgen van dien.

STIER van 21 april t/m 21 mei
Op donderdag heb je goede ideeën. Maar helaas krijg je niemand mee. Hou die ideeën wel vast voor later! In het weekend krijg je te maken met een soort rollercoaster aan emoties. Dat komt vooral omdat mensen nogal wat druk op je uitoefenen. Volgende week woensdag regel jij je zaken heel goed.

TWEELINGEN van 22 mei t/m 21 juni
Tijdens het komende weekend laat jij je fantasie de vrije loop. Je bedenkt van alles wat je zou kunnen gaan doen. Helaas voor jou dat iemand op zondag min of meer op de rem trapt. Volgende week dinsdag en woensdag ontstaan er gemakkelijk twistgesprekken. Dat leidt tot een soort impasse.

KREEFT van 22 juni t/m22 juli
Aanstaande donderdag en vrijdag gaat alles je voor de wind. Maak dankbaar gebruik van je kansen en mogelijkheden! In het weekend ben jij in een filosofische bui. Helaas begrijpen de mensen om je heen er geen snars van. Volgende week woensdag sta je voor een paar moeilijke keuzes.

LEEUW van 23 juli t/m 22 augustus
Aanstaande donderdag heerst er chaos om je heen. Daardoor lijkt het in eerste instantie dat jij de weg kwijt bent. Maar dat is in wezen niet zo. Laat je niet teveel afleiden door het gehannes van de mensen in jouw directe omgeving. Volgende week maandag niet twijfelen maar doorpakken, leeuw.

MAAGD van 23 augustus t/m 21 september
In het weekend kom jij met de meest creatieve oplossingen voor de lopende problemen. De mensen om je heen begrijpen er helemaal niets van en betwijfelen of jij wel effectief te werk gaat. Volgende week dinsdag en woensdag is het belangrijk dat jij je niet in een hoek laat drukken. Reageer!

WEEGSCHAAL van 22 september t/m 22 oktober
Op donderdag zit er niks anders op dan je eigen weg te gaan. Degenen waarmee je eigenlijk samen op weg wilde gaan laten het helaas afweten. In het weekend word je onder druk gezet om je principes in te leveren. Laat het niet zover komen! Op woensdag de 19e kun je een goede deal sluiten.

SCHORPIOEN van 23 oktober t/m 21 november
Aanstaande vrijdag ben jij héél gevoelig. En dat terwijl je voor een nogal moeilijke klus staat. Wees vooral een beetje lief voor jezelf! In het weekend krijg je te maken met mensen die erg moeilijk doen. Trap er niet in! In het midden van de volgende week sta je voor een ingewikkelde keuze.

BOOGSCHUTTER van 22 november t/m 21 december
Rond aanstaande vrijdag krijg je ondersteuning bij het vooruitkomen met een bepaalde klus. Dat kan zelfs van officiële zijde zijn! Maak daar dankbaar gebruik van maar verwacht geen wonderen. Zondag krijg je te maken met een hoop misverstanden waardoor jij het gevoel krijgt dat je de weg kwijt bent.

STEENBOK van 22 december t/m 19 januari
Aan het einde van deze (werk)week ervaar je vooruitgang, maar moet je wel concluderen dat je daar erg veel voor moet doen. Op zondag kun je niet de juiste woorden vinden om je uit te drukken. Laat de ander maar praten! Volgende week dinsdag en woensdag ben je in een romantische stemming.

WATERMAN van 20 januari t/m 17 februari
Donderdag is een uitstekende dag om met een vriendin op stap te gaan. Op zaterdag ben jij in staat om zaken heel helder te formuleren. Zondag lukt dat niet meer. Volgende week dinsdag en woensdag kunnen er veel emoties vrijkomen. Schaam je er niet voor om die ook te tonen.

VISSEN van 18 februari t/m 20 maart
Aanstaande donderdag en vrijdag gaat niet alles zoals jij wilt, maar het meeste wél. Maak daar dankbaar gebruik van! Op zondag kun je het beste op je gevoel vertrouwen. Dat wijst je de weg naar de best passende situatie. Rond volgende week dinsdag krijg je een kans op maatschappelijke vooruitgang.

Bridgeclub Doublet Bemmel

BEMMEL - Het bridgeseizoen zit er wat de competities betreft weer op. Het seizoen werd op 28 mei afgesloten met een gezellige einddrive, waaraan ook cursisten die net klaar zijn met een bridgecursus deelnamen. Zij gaan komend jaar bij Doublet spelen om de sfeer te proeven en zich verder te bekwamen.

Voor de liefhebbers kan er in de komende maanden nog zeker gebridged worden. De diverse clubs in de omgeving organiseren bij toerbeurt bridgeavonden. Ook thuisbridgers kunnen hieraan ook deelnemen. Meer informatie hierover op de website en in de plaatselijke kranten.

En dan nu de uitslagen van de laatste ronde. In de A-lijn scoorden Paul en Wim het hoogste percentage van 59,35%. Zij ontvingen dan ook uit handen van voorzitter Henny de Verfhandel en Woonwinkel Mattijssen trofee met bijbehorende cadeaubonnen. Tweede werden Erik en Jaap met 58,92%.

Erik en Jaap werden over het afgelopen seizoen clubkampioen met de hoge gemiddelde score van 56,18%. Derde werden Hans en Hans met 58,68%.

In de B-lijn ging de eerste plaats naar Gerrit en Con met 55,46%, gevolgd door Doortje en Ben met 55,21% en derde Steef en Herman met 55,12%.

In de C-lijn ging de winst naar Jolande en Gonny met 56,74%, tweede Felice en Elly met 54,53% en derde Riet en Ine met 54,43%.

Lid worden van Doublet? Bel of e-mail ons secretariaat: Annemarie Ariëns, e-mail secretariaat.doublet@gmail.com, of bezoek onze website: http://www.nbbclubsites.nl/club/15030.

Parochie H. Maria Magdalena

Zaterdag 15 juni
O.L.V. van Zeven Smarten Haalderen: 19.00 u: eucharistieviering, G. Peters, Exotherm
H. Johannes de Doper Indoornik: 19.00 u: woord- en gebedsviering, Lit. werkgroep, R.K.G.K.I.

Zondag 16 juni
St. Werenfridus Elst: 10.00 u: eucharistieviering,V. Bulthuis, Musica Amare
O.L.V. ten Hemelopneming Huissen-stad:10.00 u: eucharistieviering, G. Peters, GK De Levensbron
H. Maria Geboorte Driel: 9.30 u: woord- en communieviering, J. Rademakers, Cantor, vaderdagviering
St. Leonardus Oosterhout: 11.00 u: woord- en communieviering, J. Rademakers, Musica Nova vaderdagviering

Doordeweekse vieringen R.K. Parochie Maria Magdalena

Maandag
Heteren, 18.30 u. Liefkenshoek (wcv), elke maandag

Dinsdag
Huissen-Stad, 19.00 u. dagkapel, rozenkrans, elke dinsdag
Oosterhout, 09.00 u. dagkapel, 1e dinsdag v.d. maand

Woensdag
Angeren, 09.30 uur u. sacristie/kerk, 1e woensdag v.d. maand
Doornenburg 09.30 u. kerk, 2e woensdag v.d. maand
Gendt, 09.30 u. dagkapel, 4e woensdag v.d. maand
Herveld, 19.00 u. kapel Hoge Hof, 1e woensdag v.d. maand
Huissen-Zand, 09.30 u. dagkapel, 3e woensdag v.d. maand
Lent, 19.00 u. St. Jozef, 2e woensdag v.d. maand

Donderdag
Elst, 10.30 u. Tertzio, 1e donderdag v.d. maand
Elst, 09.30 u. De Hoeksteen, 2e donderdag v.d. maand
Elst, 10.30 u. Tertzio (wcv), 3e donderdag v.d. maand
Elst, 09.30 u. De Hoeksteen, 4e donderdag v.d. maand
Elst, 09.30 u. De Hoeksteen, 5e donderdag v.d. maand

Vrijdag
Bemmel, 10.00 u. kapel Liduina,1e vrijdag v.d. maand
Valburg, 09.00 u. sacristie, rozenkrans, elke vrijdag
Valburg, 09.30 u. sacristie, elke vrijdag

Eucharistievieringen, tenzij anders vermeld (wcv)
Na de viering is er gelegenheid voor een kopje koffie of thee.

Midzomerexcursie op vaderdag

Lepelaars. (foto: Gijsbert Peelen SLN)

BEMMEL - Het begin van de zomer nadert en de natuur lijkt het kalmer aan te doen. Alles is mooi groen geworden en veel kruiden bloeien. Het gonst van de bijtjes. Veel lijkt er niet te veranderen. Maar schijn bedriegt.

De planten volgen elkaar op met de bloei en tussen de struiken van het Spiegelbos kunnen we pas uitgevlogen vogels ontdekken. In de top van de bomen zingen hun vaders het hoogste lied, en de moeders zitten op het legsel van de tweede ronde. Ondertussen maken ze ook gebruik van de lange warme dagen, om zich al vast op te vetten voor de najaarstrek. Goed kijken en luisteren is belangrijk, want veel speelt zich af verborgen in het bladerdek. Langs dijk en berm is de uitbundige bloemenpracht zichtbaar en zien we de eerste zaden.

Stichting Lingewaard Natuurlijk organiseert op zondag 16 juni een excursie door Landgoed Doornik en de Bemmelse polder met als thema ‘zomerverschijnselen’. "We verzamelen op het parkeerterrein van restaurant Zijdewinde: Waaldijk 28 in Bemmel en om 14.00 uur vertrekken we voor een wandeling van 2½ uur door het Spiegelbos, Doornik Natuurakkers en de naastgelegen polder waarin het voormalige dorp Doornik lag.

Tip: laarzen aan en kijker mee. Geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf zes jaar. Deelname: drie euro; kinderen 1,50 euro. Deze struintocht is niet geschikt voor minder-validen. Nadere informatie bij: Gijsbert Peelen 06 10864179 of info@lingewaardnatuurlijk.nl.

Kerk-op-schoot-viering in Lent

Beer met kaars. (foto: Wilma)

LENT - Een sprankelende, belevingsgerichte korte viering voor kinderen van 0 tot 5 jaar. Tijdens deze vieringen maken jonge kinderen (en hun ouders) op een speelse manier kennis met Bijbelverhalen en kunnen ouders elkaar op een informele manier ontmoeten.

"We vertellen het verhaal, afgewisseld met veel liedjes (op bekende peutermelodieën) en belevingsgerichte activiteiten." De eerste keer is op zaterdag 22 juni om 10:00 uur in het muzieklokaal van de Ster (Queenstraat 37). Het gaat dan over hoe mooi de wereld met alle bloemen, dieren en mensen is gemaakt. De kerk-op-schootvieringen worden geleid door Marieke Klein en Wilma Hartogsveld. Meer informatie staat op www.4-plek.nl en op www.kerkopschoot.nl. Aanmelden mag bij wilma@4-plek.nl, maar je bent ook zonder aanmelden welkom.

Zaterdag 15 juni gezellig Vaderdag-inkopen doen in Bemmel!

BEMMEL - Zondag 16 juni is het vaderdag en deze dag mag natuurlijk niet worden vergeten. Om de mama's en kinderen te helpen alle vaders eens extra in het zonnetje te zetten, zorgen de ondernemers van Bemmel dat zaterdag 15 juni in een sfeervol aangekleed centrum de vaderdaginkopen gedaan kunnen worden.

Met een groot en gevarieerd winkelaanbod is er voor elk wat wils. Natuurlijk zijn ook alle horecagelegenheden geopend, zodat het u aan niets hoeft te ontbreken. Op de facebook-pagina Beleef Bemmel worden diverse vaderdagacties aangeboden. Voor de kleine kinderen staat op de Markt weer een springkussen waarop ze zich, onder toezicht, naar hartenlust kunnen vermaken.

In Bemmel is voldoende gratis parkeergelegenheid beschikbaar, zodat u zich daar geen zorgen over hoeft te maken. Als u gezellig en ontspannen wilt winkelen, is Bemmel zaterdag 'The Place to be'. U bent van harte welkom!

Kom dromen met Lef

VALBURG - Op woensdagavond 19 juni vertellen drie vrouwen over hun leven, de (beroeps)keuzes die zij hebben gemaakt en de soms risicovolle stappen die zij hebben gezet.

De spreeksters zijn Anouk van Gellicum en Angelique van den Berg (Het Droombankje) en Ingrid Berns. De avond start om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) in Het Wapen van Valburg, Tielsestraat 69 in Valburg. Alle vrouwen zijn welkom op deze avond van Vrouwen met Lef.

Vrouwen met Lef wil alle vrouwen inspireren. Op deze avond in het bijzonder vrouwen die misschien ook op een keerpunt staan in hun persoonlijke leven of in hun loopbaan. Meld je aan via info@vrouwenmetlefbetuwe.nl. Voor leden is de avond gratis. Niet-leden betalen tien euro. Voor dertig euro ben je een heel jaar lid. Kijk op onze Facebookpagina en website:https://vrouwenmetlefbetuwe.nl.

Marktaanzicht Lidl-pand van last naar lust voor het oog!

BEMMEL - Wie heeft zich de afgelopen jaren niet geërgerd aan de grijze, grauwe ruiten aan de Marktzijde van het Lidl-pand in Bemmel. Nu dat is vanaf woensdag 5 juni verleden tijd.


In nauwe samenwerking tussen Lidl, de ondernemersvereniging Beleef Bemmel en de Gemeente heeft het pand door middel van stickers een ware metamorfose ondergaan. Nadat de ideeën over het stickeren van de gevel, met medewerking van ontwerper Pimm Terhorst, op hoofdlijnen zijn uitgewerkt, is aan de inwoners van Bemmel gevraagd materiaal aan te dragen voor de verdere invulling. Dit heeft geleid tot vele reacties zowel vanuit de bewoners als de sportverenigingen en de historische kring. Het uiteindelijke resultaat mag er zijn. Onder de slogan 'To Be Bemmel' komen vele facetten van Bemmel naar voren.

Tijdens de officiële onthulling memoreert wethouder Helga Witjes de wijze waarop dit samenwerkingsverband tot stand is gekomen en tot welk mooi resultaat het heeft geleid. Zij feliciteert initiatiefnemer en voorzitter van de ondernemersvereniging Beleef Bemmel Louis du Pré met dit resultaat en spreekt de wens uit dat er nog veel andere mooie projecten in Bemmel gerealiseerd mogen gaan worden. Het geheel is opgeluisterd door een aantal muzikanten van een van de Bemmelse dweilorkesten. Zowel voor de omwonenden als de bezoekers is de Markt van Bemmel zeker vanaf nu 'To Be Bemmel'.

Huyskweker klaar voor vaderdag

GENDT - Heerlijk weer, mooie bloemen en een goede barbecue! Wat kan een vader zich nog meer wensen?

"Wist u dat u met onze hangpotten is verspilling van oude plastic hangpotten verleden tijd. Wanneer u bij ons een hangpot koopt en deze in het najaar of volgend voorjaar schoon inlevert krijgt u vier euro korting op de volgende hangpot. Wij hergebruiken dan de ingeleverde pot. Deze hangpot maakt het verzorgen van planten voor iedereen eenvoudig. De pot denkt namelijk met de plant mee. Dankzij een verborgen waterreservoir in de bodem is een plant altijd van voldoende water voorzien."


Dat je van bloemen blij wordt, dat is niets nieuws onder de zon. Dat bevestigd Bert van Deelen van Huyskweker Arnhem-Nijmegen: 'Vaak wordt gedacht dat een bloemetje slechts een klein gebaar is. Dat is het in feite ook, maar het kan de sfeer in een tuin of huiskamer gigantisch veranderen.' De kwekerij uit Gendt merkt dat bloemen nog steeds veel cadeau gedaan worden, waarbij in zijn kwekerij vooral de bloemen en planten met waterreservoir populair zijn. 'Je zet ze één keer neer, vult slechts af en toe het water en de voeding bij en de rest gaat vanzelf. Ideaal cadeau voor Vaderdag dus, want je hoeft geen groene vingers te hebben en het levert je een gelukkige vader op', zegt Bert lachend.

Huyskweker Arnhem-Nijmegen Langstraat 46, Gendt; www.kwekerijarnhemnijmegen.nl.

Kom dromen met Lef

VALBURG - Op woensdagavond 19 juni vertellen drie vrouwen over hun leven, de (beroeps)keuzes die zij hebben gemaakt en de soms risicovolle stappen die zij hebben gezet.

De spreeksters zijn Anouk van Gellicum en Angelique van den Berg (Het Droombankje) en Ingrid Berns. De avond start om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) in Het Wapen van Valburg, Tielsestraat 69 in Valburg. Alle vrouwen zijn welkom op deze avond van Vrouwen met Lef.

Vrouwen met Lef wil alle vrouwen inspireren. Op deze avond in het bijzonder vrouwen die misschien ook op een keerpunt staan in hun persoonlijke leven of in hun loopbaan. Meld je aan via info@vrouwenmetlefbetuwe.nl. Voor leden is de avond gratis. Niet-leden betalen tien euro. Voor dertig euro ben je een heel jaar lid. Kijk op onze Facebookpagina en website:https://vrouwenmetlefbetuwe.nl.