GN Nijmegen-Noord

5 april 2017

GN Nijmegen-Noord 5 april 2017


1 / 20

Voorjaarsuitvoeringen van toneelvereniging Nieuw Leven

LENT - Dit voorjaar voert toneelvereniging Nieuw Leven in verband met ziekte van tweespelers, drie eenakters op: 'De Kampeerboerderij', geschreven door Peter Damen, 'Wandelen', geschreven door Ad van den Kieboom en 'De Luchtballon', geschreven door Carl Slotboom.

In deze korte stukken krijgt de bezoeker een goede afspiegeling voorgeschoteld van problemen uit de hedendaagse maatschappij. Intriges, wantrouwen, afgunst, milieuaspecten etc, ze komen allemaal aan bod.De uitvoeringen vinden plaats op vrijdag 21 april en zaterdag 22 april om 20.00 uur. Zaal open om 19.00 uur. Uiteraard spelen ze ook een matinee op zondag 23 april om 14.00 uur. Zaal open om 13.00 uur.


De uitvoeringen vinden zoals vanouds plaats in ontmoetingscentrum De Open Hof, Pastoor van Laakstraat 40 in Lent. Donateurs krijgen hiervoor persoonlijk een uitnodiging in de bus. "Wilt u deze service ook ontvangen, meldt u zich dan aan als donateur. Dit kan heel eenvoudig via www.toneelnieuwlevenlent.nl."
Reserveren voor de uitvoeringen is noodzakelijk!Dit kan online vanaf 1 april via de website.Telefonisch reserveren is ook mogelijk. Dit kan op de donderdagavonden 6, 13 en 20 april via Carla den Hartog: 024 3225748. ¶

"Bent u gebonden aan een rolstoel, dan kan er één plaats gereserveerd worden voor éénrolstoel plus één begeleid(st)er. Let wel: deze plaats kunnen wij een half uur vrijhouden. Daarna is het aansluiten in de zaal."

Optreden Schip Ahoy in Sint-Jozef Lent!

LENT - Op woensdagavond 12 april om 19.00 uur treedt het koor Schip Ahoy op. Het optreden zal plaatsvinden in de recreatiezaal van wooncentrum Sint-Jozef: 'Plein Lent' in Lent aan de Lentse Schoolstraat 29. De zaal is om 18.30 uur geopend.

Pas vijf jaar bij elkaar, maar het enthousiasme en kwaliteit van dit, uit ruim 50 zeebonken bestaande, koor is een genot om mee te maken. Onder de bezielde begeleiding van dirigent Gert Huting wordt een repertoire gezongen uit een selectie van ruim zestig bekende en minder bekende zeemans-liederen, niet alleen vaderlandse-, maar ook Engelse- Duitse- en sinds kort Spaanse liederen worden ten gehore gebracht.

Ondanks het feit dat de gemiddelde leeftijd van de zeelieden bijna 70 jaar is, is de zangconditie perfect. De instrumentale begeleiding, bestaande uit drie accordeonisten, twee gitaristen en een drummer completeren de kwaliteit van het koor.

Sint-Jozef Lent, onderdeel van RijnWaal Zorggroep, stelt zich open voor iedere belangstellende in de omgeving om mee te genieten van ons activiteitenaanbod. Aan de bezoeker vragen we een entreeprijs van 7,50. euro Dit is inclusief koffie/ thee, een drankje en een hapje.

Een kaartje kopen kan bij de receptie van Sint-Jozef tussen 9.00 en 12.00 uur: 024 3813600.

Ouderwetse gerechten gezocht voor het Lingewaards kookboek

LINGEWAARD - Vorig jaar oktober verscheen deel 1 van het Lingewaards kookboek getiteld 'Wat schaft de pot?'. In dit boeken geven 50 oma’s uit de gemeente Lingewaard hun ouderwetse gerecht prijs. Het zijn geen ingewikkelde gerechten maar juist gewone stamppotjes en eenvoudige huis-tuin-en-keuken recepten (voorgerechtjes, hoofdgerechtjes of nagerechtjes).

Dit regionale kookboek bleek een schot in de roos te zijn want de oplage is nagenoeg uitverkocht. In dat kader wordt er nu een deel 2 van Wat schaft de pot? gemaakt. De boekpresentatie hiervan vindt in het najaar plaats in de grote zaal van De Waay in Doornenburg. Inmiddels hebben de samenstellers voor deze nieuwe editie alweer een dertigtal ouderwetse gerechten (van rijstepap tot bonenstamppot met peren en van knapsloat tot drie in de pan) weten te tillen. Weet u ook nog een ouderwets gerecht of een typische familie-lekkernij, laat dit dan weten want in het boek komen 50 recepten te staan. U kunt een mailtje sturen naar Michel Bongers (bongers1964@gmail.com).

Weekmenu Bemmels afhaalpunt

BEMMEL - ‘Bemmels afhaalpunt’ is een initiatief van buurtbewoners in samenwerking met Stichting Welzijn Lingewaard.

Voor vier euro kan men op maandag 10 april tussen 17.00-18.00 uur met eigen bakjes een maaltijd afhalen. Een enthousiaste groep vrijwilligers bereidt het volgende menu: Champignonsoep, karbonade met sla, aardappels en rozemarijn en vla.

Wilt u ook genieten van zo’n heerlijke verse maaltijd dan moet u zich wel van te voren even inschrijven via het SWL Meldpunt. Er is namelijk maar een beperkte hoeveelheid menu’s beschikbaar. Inschrijven kan op maandag tot en met donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur via 088 2552555.

Meer informatie over ‘Bemmels afhaalpunt’ wordt gegeven door Wil van den Hurk via telefoonnummer: 088 2552550.

Moestuinieren voor beginners

BETUWE - Wil je dit voorjaar aan de slag met een moestuin? Volg dan de cursus Moestuinieren voor beginners. Landerij De Park verzorgt in samenwerking met het IVN RijnWaal een cursus waarbij je stap voor stap leert hoe je van je tuin of balkon een smakelijk paradijsje kunt maken. Je gaat aan de slag met een tuinplan en je krijgt praktische tips over wat te doen in de verschillende moestuinfases.

De cursus bestaat uit een serie van drie bijeenkomsten bij Landerij De Park op zaterdagochtend van 9.30 - 12.30 uur. De data zijn: 15 april, 13 mei en 3 juni. De kosten voor de hele cursus (inclusief cursusboek) bedragen 20 euro. Consumpties zijn voor eigen rekening. Zie voor meer informatie en aanmelden: www.landerijdepark.nl.

Welkom voor nieuw Ressens kostersechtpaar

Foto: Hans Rutgers

RESSEN - Zondag 5 april is de dag dat de mensen van de Ressense kerkgemeenschap en de mensen die betrokken zijn bij Gemeenschapshuis De Kosterij in Ressen Danielle en Marcel Brouwer officieel willen verwelkomen als nieuw kostersechtpaar.

Eind februari verhuisden Sara en Dolf Thedinga, hun voorgangers, naar Zetten en sinds die tijd zijn Danielle en Marcel Brouwer al druk in de weer met velerlei bezigheden rondom kerk en Kosterij. Op 5 april willen we officieel stil staan bij deze nieuwe start.

Tijdens de kerkdienst die om 10.00 uur begint wordt er aandacht geschonken aan het verwelkomen van Danielle en Marcel als nieuw kostersechtpaar, met hun kinderen Juul en Stijn. Na afloop van die kerkdienst, om ongeveer 11.00 uur, wordt er met een gezellig samenzijn ook stil gestaan bij de nieuwe situatie die er nu is.

Iedereen is van harte uitgenodigd voor kerkdienst en/of koffiedrinken om kennis te maken met Danielle en Marcel Brouwer in de Kosterij in Ressen.

Vrijwillig gidsen voor Theater

SLIJK-EWIJK - Deze week beginnen de eerste repetities voor de nieuwe voorstelling Aan de oever, in het zand van Theater Over & Weer. Hoewel de speeldagen in juni (15-17 en 22-24 juni) nog ver weg lijken, is de organisatie nu al op zoek naar vrijwilligers die op de avonden willen meehelpen om het theaterstuk in goede banen te leiden. Letterlijk in goede banen te leiden.Theater Over & Weer maakt locatietheater in zijn zuiverste vorm. Het publiek reist van scene naar scene en steekt onderweg met het voetveer de Waal over. Logistiek is dat nog een hele uitdaging. Om te voorkomen dat mensen gaan dwalen in de uiterwaarden leidt Theater Over & Weer vrijwilligers op tot gids/begeleiders.

Productieleider Dagmar Kroezen: “Het theater vindt plaats in kwetsbare natuur. Staatsbosbeheer staat ons toe om hier de voorstelling te houden, maar dat vraagt van onze kant om extra zorgvuldigheid. Elke dag bouwen we de decors in de natuur opnieuw op en af. De gidsen hebben de taak om het publiek over aangewezen paden en een redelijk strak tijdschema van voorstelling naar voorstelling te begeleiden. Van tevoren krijgen ze daarom een uitgebreide instructie. De eerste vrijwilligers hebben zich al aangemeld. Maar we kunnen nog flink wat mensen gebruiken.”

Zin om een paar avonden mee te helpen? Kijk dan op www.theateroverenweer.nl voor meer informatie.

Vrijwilliger gezocht voor activiteit in De Minkhof

BEMMEL - Actief blijven van lichaam en geest is belangrijk voor iedereen, maar zeker ook voor mensen die te maken krijgen met geheugenproblemen. Daarom heeft Stichting Welzijn Lingewaard een speciale activiteit voor mensen met geheugenproblemen.

Iedere dinsdagmiddag komt een kleine groep van acht mensen bij elkaar in leef-en-doe-boerderij De Minkhof in Bemmel. Juist wat mensen nog wel kunnen en wat ze leuk vinden om te doen staat centraal tijdens deze middagen. Zich nuttig voelen, het erbij horen, elkaar ontmoeten en samen bezig zijn, is belangrijk voor het gevoels- en emotieleven van mensen die te maken krijgen met geheugenproblemen. Voor de mantelzorgers geeft deze activiteit de mogelijkheid om een middagje voor zichzelf te hebben. De middag wordt begeleid door twee vrijwilligers met ondersteuning van de SWL mantelzorgconsulent, Monique Ritzen.

"Als aanvulling op dit enthousiaste team zijn we op zoek naar een nieuwe vrijwilliger. Heb je affiniteit met dementie, ben je geduldig en creatief en vind je het leuk om iedere dinsdagmiddag van 14.00 - 16.30 uur gastvrouw/- heer te zijn, kom dan een keer kennismaken!

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Monique Ritzen (SWL mantelzorgconsulent): 088 2552555 of via email: m.ritzen@swlingewaard.nl.

Muzikale snuffelcursus met Con Amore

OOSTERHOUT - Muziek maken is leuk, maar samen muziek maken is geweldig. Vanaf 8 mei biedt Muziekvereniging Con Amore uit Oosterhout een 'snuffel-cursus' aan.

Tot de zomer kunnen leerlingen vanaf groep 5 les krijgen op een instrument. Er worden lessen aangeboden op instrumenten die passen binnen het orkest. Dit kan zijn een koperinstrument (trompet, tuba, hoorn), een houtinstrument (klarinet, saxofoon, dwarsfluit) of slagwerk.

De kosten voor deze cursus zijn 80 euro en bestaat uit acht lessen tot de zomervakantie. De lesdagen voor de verschillende instrumenten (koper, klarinet en saxofoon, dwarsfluit, slagwerk) zullen binnenkort bekend worden. De lessen zullen worden gegeven in dorpshuis De Schakel in Oosterhout.

"Heb je interesse in deze snuffelcursus en weet je ook al op welk instrument? Geef je dan op bij de opleidingscommissie van Con Amore, via het volgende mailadres: conamore_opleiding@live.nl."

Vrijwilligers gezocht!

ARNHEM – Op woensdagavond 17 mei en zaterdagmiddag 20 mei organiseert Ronald McDonald Huis Arnhem een informatiebijeenkomst over vrijwilligerswerk: wat kun jij doen voor de kinderen en ouders in Ronald McDonald Huis Arnhem?

Dit onmisbare en bijzondere Arnhemse (t)Huis zoekt extra vrijwilligers! Niet alleen vrijwilligers die de ouders en kinderen welkom heten, wegwijs maken, zorgen dat het Huis schoon en gezellig is en een luisterend oor bieden. Ook vrijwilligers die zich inzetten voor promotie- en fondsenwervende acties, begeleiden en/of organiseren van activiteiten voor gezinnen tijdens schoolvakanties en bijvoorbeeld ICT of technische ondersteuning willen bieden.

In Ronald McDonald Huis Arnhem verblijven ouders, broertjes en zusjes van een kind dat behandeld wordt in revalidatiecentrum 'Klimmendaal Revalidatiespecialisten' of ziekenhuis 'Rijnstate'. Zij kunnen overnachten maar ook alleen overdag (tussen of tijdens de behandelingen van hun kind) gebruik maken van de Huiskamer, de keuken en alle andere voorzieningen en (speel)ruimtes. Daarnaast is Ronald McDonald Huis Arnhem een van de drie Vakantiehuizen van het Ronald McDonald Kinderfonds. Voor veel gezinnen met een zorgintensief kind is een vakantie of weekendje weg niet vanzelfsprekend. In Huis Arnhem zijn zij ook altijd van harte welkom.

Alleen dankzij sponsoren, donaties en giften én de inzet en betrokkenheid van geweldige vrijwilligers, kan Ronald McDonald Huis Arnhem al deze gezinnen 365 dagen per jaar een gastvrij, schoon en warm (t)Huis bieden.

Ben je benieuwd wat jij als vrijwilliger voor deze gezinnen kunt betekenen? Kom dan naar een van de informatiebijeenkomsten in Ronald McDonald Huis Arnhem. Vrijwilligers vertellen dan alles over het Huis en de werkzaamheden die zij doen én je krijgt meteen een rondleiding door het Huis.

Op woensdagavond 17 mei (19.00 - 21.00 uur) en zaterdagmiddag (14.00 - 16.00 uur) ben je van harte welkom! Graag aanmelden via arnhem@ronaldmcdonaldhuis.nl. Wil je alvast meer informatie? Kijk dan op www.kinderfonds.nl/huis-arnhem of onze Facebookpagina.
Ronald McDonald Huis Arnhem (Gebouw A - Klimmendaal Revalidatiespecialisten), Heijenoordseweg 5, 6813 GG Arnhem. T: 026 – 352 52 60.

Vieringen Sint-Benedictusparochie

Zaterdag 8 april

19.00 uur: Maria Geboortekerk Lent, eucharistieviering, V. Bulthuis, Young at Heart, Palmpasenviering.

Zondag 9 april

10.00 uur: St. Werenfriduskerk Elst (EC), eucharistieviering, V. Bulthuis, St. Caeciliakoor, Palmpasenviering

10.00 uur: Maria Geboortekerk Driel, woord- en communieviering, R. Heinen, Enjoy, Palmzondagviering

11.00 uur: St. Willibrorduskerk Herveld, eucharistieviering, F. Bomers, Gemengd koor, Palmpasenviering

Donderdag 13 april (Witte Donderdag)

19.00 uur: St. Werenfriduskerk Elst (EC), eucharistieviering, N. Sales en R. Heinen, Magna Voce

19.00 uur: Maria Geboortekerk Driel, eucharistieviering, V. Bulthuis en J. Rademakers, Cantorije

19.00 uur: Maria Geboortekerk Lent, eucharistieviering, F. Bomers, St. Caeciliakoor

Vrijdag 14 april (Goede Vrijdag)

15.00 uur: St. Werenfriduskerk Elst (EC), woord- en gebedsviering, kruisweg, J. Rademakers, Koor Zonder Grenzen

19.00 uur: St. Werenfriduskerk Elst (EC), woord- en gebedsviering, N. Sales en R. Heinen, St. Caeciliakoor

15.00 uur: Maria Geboortekerk Driel, kruisweg voor kinderen, M. Sanders, Cantorije

19.00 uur: Maria Geboortekerk Driel, woord- en gebedsviering, V. Bulthuis, Herenkoor

15.00 uur: Maria Geboortekerk Lent, kruisweg, F. Bomers,

19.00 uur: Maria Geboortekerk Lent, woord- en gebedsviering, F. Bomers en J. Rademakers,
Leonarduskoor Oosterhout

13.30 uur: St. Willibrorduskerk Herveld, viering voor kinderen St. Willibrordusschool, V. Bulthuis

Tai Chi… de kunst van de energiebeheersing

BEMMEL -Tai Chi stamt uit het oude China. Het is afgeleid van de vechtkunst onder andere boksen. In zijn huidige vorm kent Tai Chi geen vechtelementen meer. Maar dit is ook weer niet helemaal waar. Het uit balans brengen van de tegenstander door met zijn spierkracht mee te bewegen, is eigenlijk nog springlevend. Er is hierover een Chinees gezegde: Vier ons kracht zetten is genoeg om duizend pond te doen wijken.

Wij praten met Carla (40). Zij is een ervaren docent, opgeleid aan de Golden Flower Tai Chi School in Amerika. Dat merk je: alles wat ze zegt is doorleefd, praktijk en theorie zijn één. Voordat Carla in de wereld van de Tai Chi stapte was ze voorlichter bij de politie en zelfstandig communicatieadviseur. Ik leefde toen in een bubbel met grote werkdruk en veel aan mijn hoofd. In de beoefening van Tai Chi vond ik weer de verbinding met mezelf en de omgeving. Ik leerde mijn drie grootste slaven de baas te worden: piekeren, onzekerheid en lichamelijke ongemak. Tai Chi leerde mij in het heden te acteren en geen slaaf te zijn van het verleden, de herinnering of van wat nog komen gaat, de toekomst.


Tai Chi zou heilzaam zijn voor de balans tussen lichaam en geest. Dat hoorde ik (Jan) al tijdens mijn studiereizen naar China in de jaren ’80. Overal zag ik in parken en op pleinen mensen ritmisch bewegen met muziek op de achtergrond. Het deed heel mysterieus aan. Carla: maar dat is het niet. Als je er meer van af weet, ga je ontdekken dat Tai Chi een aanvulling is op de Westerse gezondheidszorg.

Jan de Moor en Johan Hesselink

Radboudumc zoekt mensen met beroerte en TIA voor evenwichtsonderzoek

REGIO - Het Radboudumc zoekt mensen die een lichte beroerte of TIA hebben gehad voor onderzoek naar het evenwicht. Om veilig te kunnen lopen en bewegen is een goed evenwicht belangrijk.

Mensen die een lichte beroerte of TIA hebben gehad hebben soms moeite met het bewaren van hun evenwicht. Om meer inzicht te krijgen in de lange termijn effecten van een lichte beroerte en TIA op het evenwicht, is de afdeling Revalidatie van het Radboudumc in samenwerking met de TU Delft een onderzoek gestart. Met het onderzoek willen we beter begrijpen hoe de handhaving van het evenwicht werkt en hoe het evenwicht samenhangt met het risico om te vallen. Uiteindelijk zullen de resultaten gebruikt worden om te bepalen welke mensen mogelijk baat hebben bij evenwichtstraining.

Het Radboudumc zoekt deelnemers die ten minste zes maanden geleden een lichte beroerte of TIA hebben gehad en daarbij uitvalsverschijnselen en/of spierzwakte in het been hebben ervaren. Het maakt voor het onderzoek niet uit of deze verschijnselen nu nog merkbaar zijn. Deelnemers komen eenmalig naar het Radboudumc. Tijdens het bezoek wordt het evenwicht gemeten met verschillende testen. Daarnaast houdt iedere deelnemer vier keer een week lang bij hoeveel hij/zij beweegt in het dagelijks leven met behulp van een soort stappenteller.

"Ook vragen wij deelnemers om gedurende een jaar bij te houden hoe vaak ze vallen. Reiskosten worden vergoed. Bent u een volwassene met een lichte beroerte of TIA die uitvalsverschijnselen en/of spierzwakte in het been heeft ervaren? Neem dan vrijblijvend contact op met Jolanda Roelofs via 024 3668426 of moveon.reval@radboudumc.nl."

Opening kunstseizoen in kerktuin Blues & High Tea in Galerie 1400

SLIJK-EWIJK - Galerie 1400, dat is gevestigd in het witte kerkje van Slijk-Ewijk opent op tweede paasdag het kunstseizoen met Blues & High Tea in de Galerie. Van 14 tot 17 uur worden er in de achtertuin handgemaakte lekkernijen en thee geserveerd én is er live muziek van Bogman & The Delta Girls. Deze High tea is de eerste in een reeks van nieuwe kleinschalige evenementen die door Galerie 1400 georganiseerd wordt. Er waait letterlijk een nieuwe wind in het kerkje.


Kunstenaar Lincy Hoogveld is sinds twee jaar eigenaar van het prachtige Rijksmonument in Slijk-Ewijk. Het liefst schildert ze. Het is haar levenselixer. Elke twee maanden wisselt de expositie. Naast haar eigen schilderijen zijn ook werken van andere kunstenaars te zien en te koop. Op zaterdag en zondag is de kerk het hele jaar open voor iedereen die op zoek is naar een bijzonder kunstwerk of gewoon even nieuwsgierig binnen wil kijken.

De historie van het witte kerkje gaat terug nog tot voor 1400. Bij binnenkomst ervaar je dat. Veel authentieke elementen zijn bewaard gebleven, zoals de oude herenbanken en het imposante nog werkende orgel uit 1886. Lincy: "Iedereen die hier binnenwandelt wordt verrast. Wordt stil door de schoonheid en de rust die het kerkje uitademt. Van oudsher is het een plek waar belangrijke momenten van het leven werden gevierd. En hoewel het die functie nog steeds heeft, het kerkje kan worden gehuurd voor trouw- en rouwdiensten, is het mijn doel om er meer een ontmoetingsplek van te maken. Een plek waar mensen graag samenkomen en waar kunst en cultuur samensmelten. Jazzmiddagen, kleine concerten, lezingen… Samen met partners uit de regio ben ik dat nu aan het invullen. Kleinschaligheid staat daarbij voorop, dat geeft dit kerkje zijn charme."

Wil je als eerste op de hoogte zijn van alle activiteiten of je aanmelden voor de high tea: ga dan naar Galerie1400.nl en/of abonneer je op de nieuwsbrief.

Vlooienmarkt in Bemmel

BEMMEL - Na groot succes is er weer een gezellige grote overdekte vlooienmarkt in sporthal De Bongerd aan de Sportlaan 1 op zondag 9 april.

Van 10-17 uur is er een grote vlooienmarkt waar weer veel tweedehands, antiek, curiosa, snuiserijen, brocante, huisraad en kleding te koop aangeboden zal gaan worden.

Leuk als bezoeker om te komen snuffelen. De markt wordt georganiseerd door Animo vlooienmarkten bv. Entree kost 2,50 euro voor volwassenen, voor 65+ 2,00 euro en kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis. De sporthal zorgt voor de catering.

Lentewandeling met aandacht

GROESBEEK - “Maarts viooltje, speenkruid in het geel, geroffel van de specht, ik vervolg mijn weg verwachtingsvol.” Deze regels gaan ons inspireren bij de stiltewandeling op de eerste donderdag van de maand op 6 april.

Wie in het voorjaar met aandacht door de bossen van Groesbeek wandelt, hoort de specht en ziet het speenkruid. We wandelen in totaal een uur, waarvan het eerste half uur in stilte. We starten om 9.45 uur in de Serre van de Protestantse kerk aan de Kerkstraat te Groesbeek met een korte inleiding bij het thema en rond 11.00 uur zijn we terug. We steken in de kerk ter afsluiting een kaarsje aan en voor wie wil is er nog een kopje koffie/thee.

Iedereen die een uur kan wandelen in een rustig tempo is welkom.

Airco-controles in april bij aircospecialist Autotemp Lingewaard

DOORNENBURG – Autotemp Lingewaard, dé specialist op airco gebied, is al veertien jaar een begrip in de regio. Het bedrijf van Johan Scholten heeft in deze periode vele aircosystemen voor auto's geleverd, gemonteerd, onderhouden en gerepareerd. Zoals elk jaar houdt Autotemp Lingewaard ook nu weer de auto-airco controledagen!

Autotemp Lingewaard is gevestigd in de hal achter Autobedrijf Johan Scholten, dat al ruim tweeëndertig jaar in Doornenburg gevestigd is. Deze locatie biedt tevens de mogelijkheid om flexibel gebruik te maken van de service en diensten van de garage, een merkonafhankelijk Bovag garagebedrijf, waar uw auto in goede handen is voor reparatie, onderhoud en apk.

Tachtig procent van de auto's is uitgerust met een aircosysteem. Aircosystemen zijn onderhevig aan slijtage en verliezen jaarlijks zo'n tien procent aan vloeistof (koudemiddel). Onderhoud van het aircosysteem vereist specialistische kennis en apparatuur. Autotemp Lingewaard heeft dit voor alle systemen in huis.

Controle is niet alleen goed voor je portemonnee, ook voor het milieu. Een jaarlijkse controle voorkomt dure reparaties. Een slecht werkend of defect aircosysteem veroorzaakt vaak al een schadepost van enkele honderden euro's.

Vanaf maandag 3 april kan men voor 9,95 euro het aircosysteem van A tot Z laten controleren. Dat kan zonder afspraak op de middagen van 13.00 tot 17.00 uur en de zaterdagen van 09.00 tot 15.00 uur (gesloten op 17 en 27 april).

Autotemp Lingewaard, Blauwe Hoek 15, Doornenburg; telefoon 0481 351225; www.autotemplingewaard.nl.

Opening van het strandseizoen!

VALBURG - Wij worden weer blij van het mooie weer. De houtkacheltjes zijn gedoofd en de schapenkleedjes liggen op zolder, het meubilair staat weer op het terras en de gasten verschijnen met hun zonnebril op. Tijd om strandpaviljoen Watergoed! voor het komende seizoen te openen.

Graag vieren wij de start van het strandseizoen met iedereen die dit leuk vindt. Met die reden organiseren wij een Open Dag. Ontmoet Watergoed! op 16 april (eerste paasdag). "Tussen 10:00 en 17:00 uur zijn er diverse spectaculaire activiteiten waar men gratis aan kan deelnemen onder begeleiding van onze ervaren instructeurs. Quadrijden op onze snelheidsbaan en het behendigheidsparcours met diverse hindernissenKlim en klauter door het uitdagende klimpark op twee hoogteniveaus en ga naar beneden via de zipline van 180 meter over het water. Ga het water over met de waterfiets en de kano. Geniet van de Land Roverdemo over het 4x4 off road terrein. De kleintjes kunnen zich vermaken op het luchtkussen en de zeephelling."

Uiteraard is het restaurant de hele dag geopend en ook na afloop van de dag is er mogelijkheid om te borrelen en een hapje te eten in het paviljoen of op het terras. DJ Lungarno trakteert de hele dag op heerlijke loungemuziek! Kom genieten op ons prachtige terras. Aanmelden voor deze dag is niet nodig.

Afscheid voorzitter Jacques Buijs van De Zonnebloem

ELST - Op dinsdag 28 maart werd tijdens een geanimeerde vrijwilligersavond afscheid genomen van Jacques Buijs als voorzitter van De Zonnebloem afdeling Elst. Bij zijn afscheid werden waarderende woorden uitgesproken voor het vele werk dat Jacques voor De Zonnebloem Elst heeft gedaan.

Behalve met een passend cadeau werd Jacques uitgezwaaid met een speciaal afscheidslied door het ‘Zonnebloemkoor’. Jacques is meer dan 12 jaar voorzitter geweest. Hij droeg zijn voorzittershamer over aan zijn opvolger Toon Joosten. (foto)

De afdeling Elst is één van de ruim 1.300 plaatselijke afdelingen van de Nationale Vereniging De Zonnebloem. Al meer dan 65 jaar staat de Zonnebloem voor een samenleving waarin ruimte is voor iedereen. Jong en oud, gezond en ziek. Ons ideaal is mensen met een lichamelijke beperking van het leven te laten genieten. De afdeling Elst kent meer dan 35 vrijwilligers die door bezoekwerk het persoonlijke contact met de gasten van De Zonnebloem onderhouden en zo hun verbinding met de buitenwereld in stand houden. Meerdere keren per jaar worden er bijzondere activiteiten georganiseerd.

Vrijwilligers gevraagd!

De Zonnebloem Elst kent een wachtlijst van mensen die heel graag van de diensten van onze vrijwilligers gebruik willen maken. "Lijkt u het leuk om een keer per week een van onze gasten te bezoeken? Gewoon voor een kopje koffie, een spelletje, een wandeling of een bezoekje aan de wekelijkse markt? Vrijwilligers zijn meer dan welkom. Neem voor nadere informatie contact op met Lidy: (0481-373504) of Emmy (0481 375228)."

Het zomerongedierte komt er weer aan!

ARNHEM – Met het stijgen van de buitentemperatuur zal ook de komende tijd de overlast van plaagdieren weer gaan toenemen. Wespen, mieren en vlooien komen uit hun winterslaap en zullen weer op diverse plaatsen rondom en in de huizen voor problemen gaan zorgen.

Zelf een bestrijding uitvoeren is vaak lastig of zelfs gevaarlijk voor mens en milieu. Eigenaar Bart van Doornspeek van Trab bedrijfshygiëne heeft al jaren ervaring met het snel en vakkundig oplossen van deze problemen voor particulieren en bedrijven.

Hij vindt het belangrijk om zo min mogelijk gif te gebruiken, dit spaart het milieu en is beter voor uw portemonnee. Ook heeft Trab een klein werkgebied (Gelderland) waardoor ze altijd snel ter plaatse kunnen zijn om u van het probleem af te kunnen helpen.
Naast de al genoemde plaagdieren bestrijdt Trab ook ratten, muizen, kakkerlakken en papiervisjes.

Zomeractie:
Verwijderen van wespennesten inclusief materiaal en voorrijkosten voor slechts vijftig euro.

Trab bedrijfshygiëne; Sliedrechthof 3, Arnhem; 06 42062921. Voor meer informatie: www.trabbedrijfshygiene.nl.

Haarstudio Simone in Gendt is al 25 jaar een moderne veelzijdige kapsalon

Foto: By Miss Jack

GENDT - Om u goed te kunnen adviseren heeft Haarstudio Simone de kennis op het gebied van hoofdhuid en haargroei vergroot door een opleiding Dermatologie te volgen. Zo is het mogelijk om niet iedereen een mooi kapsel te geven maar ook een gezonde hoofdhuid te bezorgen.

Haarstudio Simone in Gendt is al 25 jaar een moderne veelzijdige kapsalon waar volgens de laatste haarmode ontwikkelingen gewerkt wordt. Haarstudio Simone is een Erkend gecertificeerd haarwerk leverancier. Dit houdt in dat u altijd zeker kunt zijn van kwaliteit en service!

Haarstudio Simone begeleidt vrouwen en kinderen die door ziekte hun haar verloren hebben. Ze helpt hen met het vinden van een mooi haarwerk waardoor mensen zich weer beter gaan voelen over zichzelf en hun veranderde uiterlijk.

Simone's motivatie? "Ik vind het fijn om mijn klanten het gevoel te geven dat ze prachtig zijn, ook al is hun hele leven veranderd. Gewoon omdat ik daar een 'blij en dankbaar' mens van wordt."

Haarstudio Simone is gevestigd aan de Wilhelminastraat 1 in Gendt; 0481 422218; www.simonehaarstudio.nl.

Food & Goodies Fair, dat is genieten voor jong en oud!

ELST – Een mooiere locatie hadden de organistoren van de Food & Goodies Fair niet kunnen bedenken; pal aan de Rijkerswoerdseplassen. Met daarbij gelegen het gezellige terras van eetcafé De Woerd, een grote speelplaats voor de kinderen en ruime, gratis parkeergelegenheid. Kom gezellig langs op zondag 9 apil van 11.00 tot 17.00 uur! Gratis entree.

De spil achter diverse Food & Goodies Fairs is Isabelle Berns. Wat kunnen bezoekers van een Food & Goodies Fair verwachten? 'Het is een feestelijke middag voor jong en oud, dus vooral veel gezelligheid! Je kunt genieten van live muziek verzorgd door popkoor Prestige Arnhem en natuurlijk heerlijk struinen langs de kramen. Van Foodtrucks met delicatessen tot aan woonaccessoires, je vind het er allemaal.

Prachtige handgemaakte producten, tassen en sieraden, kortom allerlei moois om blij van te worden. En ook voor de kinderen is het leuk, want naast de speelruimte die er is, zal er op die zondag ook een heel nieuw voetbalveldje in gebruik worden gesteld. De kleinsten kunnen zich laten schminken, terwijl de mama's en de papa's kunnen genieten van een drankje op het terras', aldus Isabelle.

De Food & Goodies Fair aan de Rijkerswoerdseplassen is tot stand gekomen dankzij de samenwerking tussen Isabelle Berns, Mike Wassink (eigenaar eetcafé De Woerd) en Maurice Kniest (eigenaar Easytent Verhuur). Maurice: 'De fantastische locatie van deze Fair is voor Easytent Verhuur natuurlijk geweldig om te kunnen laten zien dat wij niet zomaar een 'standaard' tentenverhuurbedrijf zijn. Wij onderscheiden ons met onze luxe, bijzondere partytenten, in verschillende aparte vormen. Het terrein, gelegen aan de Rijkerswoerdseplassen, leent zich bij uitstek om iets moois van ons bedrijf te laten zien.' Ook deelnemen aan deze Feel Good Fair? Er zijn nog een paar kramen beschikbaar! Mail: info@foodengoodies.nl. Meer informatie: www.foodengoodies.nl.

Heb jij interesse voor historie?

RESSEN - Pleisterplaats Ressen zoekt gastvrouwen en gastheren voor de weekendopenstellingen van haar prachtige 12e eeuwse kerkje.

Het mooie Ressense kerkje is het bezichtigen waard! "Wij willen wandelaars en fietsers graag die gelegenheid bieden. Daarom zoeken wij mensen, die bij toerbeurt tijdens openstellingsuren bezoekers willen ontvangen en te woord willen staan. Er is geen speciale kennis nodig. Wij zullen je vooraf informeren."


De openstelling is vanaf eind april tot eind september. Er zal gewerkt worden met dagdeel-aanwezigheid: van 11.00 tot 14.00 uur en van 14.00 tot 17.00 uur. De aanwezigheid wordt in onderling overleg afgesproken.

"Ook als je slechts één keer of maar een paar maal beschikbaar bent, word je uitgenodigd om te reageren via 0481 450726; info@pleisterplaatsressen.nl of www.pleisterplaatsressen.nl."

Nieuw bij Van Gendt Aardappelen: de aardappelautomaat!

BEMMEL – Het vooruitstrevende familiebedrijf Van Gendt Aardappelen is continue in beweging. Vanaf 7 april kun je aardappelen van Van Gendt, geteeld op eigen akkerbouwbedrijf, uit de automaat komen halen. En dat proef je!

In de aardappelbranche is Van Gendt een toonaangevend bedrijf. Van heinde en verre weet men dit mooie bedrijf te vinden. Groothandel en horecabedrijven, maar natuurlijk ook altijd nog de mensen uit eigen regio. En daar speelt de familie van Gendt nu op in, met de aardappelautomaat.

Wim: 'Uit onze automaat kan men zakken aardappelen halen van vijf of tien kilo. Een groot deel van het jaar kan men kiezen uit zes verschillende rassen. Betalen gaat eenvoudig met munten of een biljet van vijf, tien of twintig euro. Contactloos met bankpas of telefoon betalen kan ook. Via een touchscreen geef je aan welke aardappels (of uien) je uit de automaat wil halen. En na betaling gaan de deurtjes van de gekozen producten automatisch open'.

De aardappelautomaat bevindt zich in het achterhuis van de boerderij, die vanaf de straatkant direct in het oog springt. Via een automatische schuifdeur kan men dagelijks tussen 8.00 en 22.00 uur bij de automaat terecht. Maar is dat niet heel ingewikkeld, zo'n aardappelautomaat? 'Nee hoor, en bovendien bieden wij graag een helpende hand', aldus Wim. 'En voor iedereen die graag persoonlijk advies wil of bijvoorbeeld een zak van 20 kilo, zijn wij vrijdags van 9.00 tot 17.00 uur open, en zaterdags van 9.00 tot 12.00 uur.' Wees welkom om de automaat te proberen! Op vrijdag 7 en zaterdag 8 april ligt er een gratis schilmesje klaar, bij aankoop van een zak aardappelen. Tot ziens, aan de Bergerdensestraat 21, Bemmel. 026 3255367; www.vangendtaardappelen.nl.

Ons Kent Ons

BEMMEL - Zaterdag 8 april is er Ons Kent Ons met medewerking van trio De Band in café De Roskam aan de Dorpsstraat 95 in Bemmel.

De Band is een spetterend allround trio met zeer veel ervaring, klasse en veelzijdigheid. Professionaliteit gecombineerd met vele jaren ervaring maakt deze allround coverband uniek. Aanvang: 20.30 uur; entree 5,00 euro.

De voorverkoop kaarten gebeurt door de Senaatsleden C.V. De Blauwe Pony ‘81.

Deze 2 kameraadjes zij ook
dikke maatjes.
Tijs is 5 februari 4 jaar geworden.
Zijn broer Mels, geen grap, op 1 april 2 jaar.
van Harte Gefeliciteerd.
Opa Hans & Oma Yvon.

Hoera 10 april wordt Saar 3 jaar.
En over een paar weekjes wordt je ook een grote zus.
Dikke knuffel van: Opa, Oma, Lex, Sterrin, Puk en Mees.
xxx.

Lieve Marnick,
gefeliciteerd met het behalen
van je C-diploma.
We zijn enorm trots op je!
Groetjes, Mama, papa & Milou

Roy proficiat met je verjaardag
en maak er een geweldige dag van.
Alweer 15 jaar
proooooooost.

Ton gaat vrijdag met pensioen,
en krijgt van ons alle een dikke zoen!
Liefs Tonny, Kinderen en kleinkinderen.

Lieve (o)pa en (o)ma Dikkie,
van harte gefeliciteerd met
jullie 50-jarig jubileum!
Dikke kus van Gerjan, Twan,
Joran, Jente, Dian, Wessel en Hannah.

De zwemjuffrouwen deden
hun best en Mylo de rest!
Op 25 maart heeft Mylo zijn
zwemdiploma B behaald.
Zie het vuurwerk! Gefeliciteerd
Opa en Oma Hosmar

Hoera,
Robin 6 jaar!
Dat verdient een plekje in de krant.

Dikke kus van papa, mama en Finn

Onze oudste kleinzoon
Rick van de Berg wordt op 5 april
??????? 9 jaar.
Gefeliciteerd, grote vent en een
dikke knuffel van Opa en Oma Echteld.

Hoera, onze lieve (o)ma
wordt 10 april 65 jaar!
Gefeliciteerd en een gezellige dag!
Harm, Sandra, Nicky en Benthe,
Nico, Cindy en Niels

Jort 4 jaar
Cadeautjes en taart
Een stralende lach.
Van harte gefeliciteerd met jou verjaardag.
Hieper de piep hoera.
Liefs Oma Lani

Opa en Oma Koeien
nu echt 50 jaar getrouwd

Liefs van Tom, Fleur, Lot en Bas Buurman.

Koen wordt 9 april 8 jaar
Gefeliciteerd Koen
Kusjes Opa en Oma

Roy 15 jaar alweer.
Waar blijf de tijd.
Proficiat
xxxxxx

Het is echt waar onze moos wordt zeven jaar opa theo en oma dinie

Lieve Suzanne van harte
gefeliciteerd met je verjaardag
Alweer 11 jaar.
Opa en Oma Straatman

Dewy is een kanjer!
Gefeliciteerd met je
zwemdiploma A.
Liefs van papa, mama,
Nicci, Jaro, opa en oma.

Hoera,
Deacon 1 jaar.
Hier samen met zijn zus Catlyn
Opa en Oma Prijs

Theo Lelieveld, van harte
met je benoeming tot
Bas van de Week. Groeten
van je vrienden van Popkoor 2000.

RINA, op je "69e" verjaardag
word je toch echt 70 jaar.