GN Nijmegen-Noord

25 april 2018

GN Nijmegen-Noord 25 april 2018


Kom naar de Lentemarkt bij Warmoes

Lentemarkt vorige editie (Foto: Renee Meijerink) Foto: Renee Meijerink

LENT - Op zaterdag 5 mei staan er ruim veertig kramen in de sfeervolle hoogstamboomgaard van Warmoes, een historische tuinderij in Lent.

In 15 jaar tijd is deze oorspronkelijke 'stekjes- en plantenmarkt' uitgegroeid tot een regionaal begrip. De Lent-eMarkt (georganiseerd door Warmoes en lokale Groei & Bloei-afdelingen) is een gezellige markt waar zowel beroepskwekers als serieuze hobbyisten naast elkaar staan. Het aanbod bestaat onder meer uit vaste planten, eenjarige planten, perkplanten, kruiden, zaden, groenteplantjes, (fruit)bomen, -struiken en streekproducten zoals kaas, confituren en honing. Er is een gezellig terras met muziek en veel lekkers, en er zijn verschillende kinderactiviteiten waaronder broodjes bakken.
De markt is van 10:30 – 16:00 uur en de entree bedraagt twee euro. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. Adres: Warmoes, Griftdijk Noord 11, Lent. Meer info staat op www.warmoes-lent.nl. Tip: Kom op de fiets!

Meld je aan voor Parklopen in Lingewaard!

BEMMEL - Zondag 6 mei is het zover! De Park Doornik loop in Bemmel. Naast succesvolle edities van Parklopen in Park Sonsbeek in Arnhem en Park Lingezegen in Elst is er nu een derde locatie voor ‘parklopers’.


Parklopen kenmerkt zich door een route van 3 km en een ronde van 1 km voor kids in de natuur. Wandelaars en hardlopers van elk niveau kunnen meedoen aan Parklopen. Het initiatief is gratis en voor iedereen. Jong & oud, van snelle hardloper tot recreatieve wandelaar. Het is puur voor de fun, er zijn geen prijzen voor de winnaars. Voor elke deelnemer staat er na afloop een certificaat met een persoonlijke score online.

Het concept komt van de Atletiekunie die samen met lokale clubs een bijdrage wil leveren aan gezonde inwoners. De SWL Sport & Cultuurcoach heeft het concept naar Lingewaard gehaald en lokale partijen bereid gevonden samen te werken. De organisatie ligt in handen van twee hardloopclubs: b.o.d. de Sprinters uit Bemmel en Loopvereniging Nijmegen Noord. Samen met de Atletiekunie zetten zij routes uit in een beweegvriendelijke en laagdrempelige omgeving en verzorgen de online community. Vanaf 6 mei start elke eerste zondag van de maand de Parkloop bij restaurant Zijdewinde in Bemmel.

De start is zondag 6 mei om 9.30 uur bij restaurant Zijdewinde aan de Waaldijk 28 in Bemmel. Aanmelden kan via www.parklopen.nl. Door een account aan te maken, krijg je en uniek startnummer die je zelf kunt printen. De tijdregistratie verloopt door het scannen van de unieke QR-code die bij het startnummer hoort.

Nathalie Baartman in De Klif

Vrijdag 20 april in de Klif: Nathalie Baartman - Voest Foto: nvt

NIJMEGEN - Nathalie Baartman in De Klif. Daar wil je bij zijn! Dus kom op vrijdagavond 20 april naar De Klif voor de laatste voorstelling van ons seizoen 2017-2018. En neem je vrienden en buren ook mee voor een gezellige avond uit, gewoon in Nijmegen Noord.

Voest is (natuurlijk) Twents voor vuist en tegelijkertijd het autobiografische avontuur van ‘Baartman back to Borne’. Met haar onderkoelde, absurde en droge humor grijpt Nathalie de huidige tijd bij de kladden. Was iedereen maar zoals tante Truus. Deze voorstelling is een ode aan de menselijke maat. Een verhaal over mensen met omstandigheden. Van genotsknolletjes tot knooppunt Azelo. Een hilarische voorstelling van een vurige vrouw op vredesmissie.

De voorstelling begint om 20.30 uur en de entree is 16 euro. Meer info en tickets via www.theaterdeklif.nl.

Scholingsdag Veiligheid

WESTERVOORT - Onlangs deed KBO-PCOB een groot Veiligheidsonderzoek onder haar leden. Daaruit bleek dat de meeste senioren niet goed op de hoogte zijn van mogelijkheden om hun huis en de omgeving te beveiligen.

Seniorenorganisaties kunnen helpen met kennis en bewustwording rondom dit thema te creëren. Daarom organiseert KBO Gelderland een scholingsochtend over veiligheid op maandag 14 mei van 10.00 – 12.00 uur in zalencentrum Wieleman, Dorpstraat 11 in Westervoort.

Op deze bijeenkomst laten veiligheidsadviseurs zien wat senioren kunnen doen om hun woning en woonomgeving zo veilig mogelijk te maken, en wat vrijwilligers kunnen doen om mensen daarbij te helpen. Ook verstrekt een bank informatie over financiële veiligheid en tot slot zal een medewerker van Veilig Thuis vertellen wat vrijwilligers kunnen doen wanneer zij vermoeden dat een senior zich in een onveilige situatie bevindt. Aanmelden kan via info@kbogelderland.nl of door te bellen naar 0481 450252.

Welkom in het oude kerkje van Ressen

RESSEN - Vindt u het ook zo leuk om tijdens een vakantie in het buitenland de sfeer te proeven van zo'n oud kerkje ergens in een plattelandsdorpje Wat is het dan fijn als die kerk niet op slot zit en u zomaar naar binnen kunt.

Niet alleen in het buitenland, ook in ons eigen land kan dit geluk u ten deel vallen. Sinds enige jaren staan in Ressen de deuren van het historische kerkje uitnodigend open tijdens de zomermaanden en is iedereen welkom.

Van mei tot oktober kan men daar ieder weekend tussen 11.00 en 17.00 uur terecht om het kerkje te bezichtigen, om tot bezinning te komen, om te voelen wat zich hier eeuwenlang heeft afgespeeld, of om gewoon even uit te rusten.

De openstelling is een initiatief van de werkgroep Pleisterplaats Ressen. Deze werkgroep organiseert meerdere activiteiten op het gebied van zingeving, zie: www.pleisterplaatsressen.nl.

Locatietheater strijkt neer bij de kolk van Doornik

BEMMEL - De kolk bij Doornik in Bemmel is vanaf 7 juni acht avonden en twee ochtenden het decor van theatervoorstelling Doornik, verdronken dorp, door Theatergroep Spaanse Peper.

Doornik, verdronken dorp is een fysiek beeldende voorstelling waar een licht absurdistische wereld zich ontvouwt. Een muzikaal gedicht waar tijd en droom in het hier en nu door elkaar lopen als een verloren ziel onder je arm. Een reis over het verdwenen land, waar, als je je oor te luister legt, de verhalen nog kunt horen. Neem plaats aan het water waar beelden aanspoelen als een troost om wat verloren is gegaan. Een ode. Omdat we ook zijn wat we verloren hebben.

De voorstellingen vinden plaats van op 7, 8, 9, 10, 14, 15, 16, 17 juni om 20.15 uur. Voor liefhebbers van het ochtendgloren is op zondag 10 en 17 juni een extra voorstelling om 07.15 uur met ontbijt. Verzamelen vanaf een half uur voor aanvang bij Sprok Waaldijk 9 in Bemmel / Lent. Na afloop van de voorstelling is er een theatrale nazit. Tip: Trek warme en makkelijke kleding aan voor het bezoeken van deze locatievoorstelling. Meer informatie over kaartverkoop staat op www.spaanse-peper.nl / Facebookpagina theatergroep-Spaanse-Peper.

Zwemmen voor mensen met een fysieke beperking

Ans Hommersom verzorgt een les aqua-fit (Foto: Gonny van Ingen) Foto: Gonny van Ingen

ELST - Bij de afdeling Zwemmen met een Fysieke Beperking van EZ&PC zwemt op maandagmorgen van 11.00 tot 12.00 uur een enthousiaste groep van circa twintig mensen in het zwembad De Helster in Elst.

Dit alles staat onder deskundige en enthousiaste leiding van Bert Jansen en Dicky Heij. Ze worden bijgestaan door vriendelijke en gemotiveerde kaderleden. "U kunt baantjes trekken, al dan niet onder begeleiding, maar ook meedoen aan aqua-fit (gymmen in het water). U mag zelf een begeleider/ster meebrengen, als u dit liever wilt. Naast zwemmen en bewegen leert u ook weer nieuwe mensen kennen. Lijkt het u leuk, kom dan vooral eens kijken en proefzwemmen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dicky Heij, telefoon: 0481 372617."

Repair Café Overbetuwe

Reparatie apparatuur (foto: Peter van Kempen) Foto: peter van kempen

REGIO - In Elst en Randwijk wordt weer een Repair-Café gehouden voor de gratis reparatie van apparatuur en diverse andere artikelen.

Het gaat om elektrische huishoudelijke artikelen, elektrisch gereedschap, audioapparatuur, lampen maar ook om kledingreparatie. (Televisies en witgoed vallen buiten het bereik van dit repaircafé.) Ook voor vragen op het gebied van de computer of tablet kunt u terecht, bijvoorbeeld over de usb-stick of een vastgelopen programma.

Het repaircafé in Elst vindt plaats op donderdag 26 april van 13.00-16.00 uur in de Kringloopwinkel 2Switch aan de Aamsestraat 42, midden in de winkel. In Randwijk staan de vrijwilligers klaar op vrijdag 4 mei van 19.00-21.00 uur in het cultureel centrum Randwijks Hof aan de Bredeweg 8a.

Het repaircafé in Elst is telkens op de laatste donderdag van de maand. In Randwijk op de eerste vrijdag van de volgende maand. De tijden en locatie zijn hetzelfde. Voor meer info: www.fortewelzijn.nl, 085 0406066.

Dodenherdenking Lent

LENT - De Nationale Dodenherdenking is op vrijdag 4 mei. We herdenken dan de Nederlandse oorlogsslachtoffers. Allen – burgers en militairen – die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, en daarna in oorlogssituaties en bij vredesoperaties.

In Lent organiseert de Wijkraad Lent de dodenherdenking bij het monument bij de Geldershofschool aan de Laauwickstraat. De herdenking begint om 19:50 uur en duurt ongeveer een half uur. Het Lents Orkest verzorgt de muziek. De WI Reinders Stichting maakt deze bijeenkomst financieel mogelijk. Iedereen is van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

De Minkhof en de Rabobank Clubkas Campagne

BEMMEL - De Minkhof biedt actieve senioren in de gemeente Lingewaard een bijzondere ontmoetingsplaats op haar leef- en doeboerderij. De openingstijden zijn op maandag, woensdag en vrijdag en de eerste zondag van de maand.

Er is van alles te doen zowel in de tuin, in de werkplaats als in de boerderij zelf. Van bewegen, houtbewerken of zingen onder begeleiding tot creatief schilderen, biljarten en jeu de boules. Iedereen kan De Minkhof, evenals het voorgaande jaar, in deze Rabobank Clubkas Campagne steunen met zijn stem.

Vrijwilligers

Tevens doet De Minkhof een oproep voor nieuwe vrijwilligers. "Hebt u naast uw bezigheden nog wat tijd over om ons bij te staan, dan horen wij dit graag. Hebt u een talent voor werkzaamheden in de keuken, creatieve begeleiding, gastvrouw/-man, schoonmaken of administratieve kastaken, dan bent u welkom bij ons! Hebt u belangstelling om als vrijwilliger mee te doen, meld u zich dan aan. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op voor een vrijblijvend gesprek en kennismaking.

Aanmeldingen bij: minkhofvrijwilligers@gmail.com; 0481 357185; www.minkhof.nl E: info@minkhof.nl. Men kan ook altijd op de maandagen, woensdagen of vrijdagen langskomen voor informatie; Molenwei 57 (einde Flierenhofstraat/dijk) Bemmel.

Welkom in het oude kerkje van Ressen

RESSEN - Vindt u het ook zo leuk om tijdens een vakantie in het buitenland de sfeer te proeven van zo’n oud kerkje ergens in een plattelandsdorpje Wat is het dan fijn als die kerk niet op slot zit en u zomaar naar binnen kunt.

Niet alleen in het buitenland, ook in ons eigen land kan dit geluk u ten deel vallen. Sinds enige jaren staan in Ressen de deuren van het historische kerkje uitnodigend open tijdens de zomermaanden en is iedereen welkom.

Van mei tot oktober kan men daar ieder weekend tussen 11.00 en 17.00 uur terecht om het kerkje te bezichtigen, om tot bezinning te komen, om te voelen wat zich hier eeuwenlang heeft afgespeeld, of om gewoon even uit te rusten.

De openstelling is een initiatief van de werkgroep Pleisterplaats Ressen. Deze werkgroep organiseert meerdere activiteiten op het gebied van zingeving, zie: www.pleisterplaatsressen.nl.

Annelot Bakker geslaagd voor 1e dan Teakwon-do

BEMMEL - Zondag 15 april is Annelot Bakker uit Bemmel geslaagd voor 1e dan, zwarte band, in Teakwon-do.

Teakwon-do is een verdedigingsport. Het examen werd afgenomen In Asperen op de onderdelen Tools, Plank breken, Sparring en Theorie. Van de dertien kandidaten in Nederland slaagden er tien. Vier kandidaten slaagden met een eervolle vermelding, onder wie Annelot Bakker. Onder toezicht van de trotse ouders heeft Annelot het officiële document ontvangen uit de handen van de voorzitter ITF Royal Dutch.

Haal op Koningsdag een zonnebloemstekje en win de wedstrijd!

BEMMEL - Op vrijdag 27 april delen we weer gratis zonnebloemstekjes uit. Bij het stekje zit een bijsluiter met tips voor de verzorging van de bloem en het deelnamenummer voor de wedstrijd.

Zoek een mooi plekje in je eigen tuin en verzorg je zonnebloem goed want misschien win jij wel de groeiwedstrijd. De prijzen kun je tijdens het ophalen van je stekje bekijken bij het kraampje.

De zonnebloem is een spectaculaire groeier. Zonnebloemen kunnen wel 2 tot 3 meter hoog worden. Het is geweldig om te zien hoe een klein stekje kan uitgroeien tot een meters hoge bloem. De stekjes kun je ophalen bij het kraampje van peutergroep 't Oerke en buitenschoolse opvang Het Oerkind op het Kinkelplein in Bemmel.

IKC Pius X veiliger door het verkeer

Geslaagden verkeersexamen groep 7 IKC Pius X Foto: Natalie Knorth

BEMMEL – Alle leerlingen van groep 7 van IKC Pius X in Bemmel zijn geslaagd voor hun verkeersexamen en kregen uit handen van politieagent Murat Kocaslan hun VVN-verkeersdiploma uitgereikt.

Elk kind fietste de route van het verkeersexamen door Bemmel, dat was voorzien van routeborden met pijlen. Langs de route stonden hulpouders die het fietsgedrag van de leerlingen beoordeelden, zoals uitkijken en omkijken, duidelijk en tijdig richting aangeven en voorrang verlenen.

Op eerste pinsterdag wandelen in de Overbetuwe

VIPS Elstars Pinkstertocht (foto: Foto: Christa van Kleef) Foto: Christa van Kleef

ELST - Op eerste pinksterdag om 07.00 uur gaat voor de vijfde maal de Elstars Pinkstertocht van start. Het bestuur en hun vrijwilligers verwachten zo'n duizend wandelaars. Inschrijven is reeds mogelijk via www.elstars.org. Voor de leden van wandelsportvereniging Elstars is er een speciaal VIP-arrangement.

Vanwege het eerste lustrum is er een unieke Elstars medaille met mogelijkheid tot graveren van de naam, aantal kilometers en de gelopen tijd op de achterzijde. Dit fenomeen is afkomstig uit de runnerswereld en zeker toepasbaar voor de wandelaars.

Nieuw is de 50 km, dit omdat er in de regio weinig wandeltochten zijn waarbij het trainen van de 50 km mogelijk is. De KWBN is hiermee erg in haar nopjes. Verder is er weer door de Elstars ‘Paadjesmakers’ gewerkt om de 40 km te vernieuwen.

De eigen ‘Elstars Rust’ in Homoet is verhuisd naar een bijzondere locatie: Landgoed Schoonderlogt. Neemt niet weg dat het op de overige rustpunten, tijdens de Pinkstertocht en de start/finish PV De Toekomst op sportpark De Pas in Elst, goed toeven is.

Het 'geheim' van boerderij De Woerdt in Ressen

‘Traliehekwerk voor de waterput’

RESSEN - In het jubileumboek van de Historische Kring Bemmel (HKB) wordt over de grote boerderij De Woerdt geschreven dat onder de fundering van het woongedeelte zich een eeuwenoude waterput bevindt. Maar over hoe deze waterput is ontstaan of hoe deze eruit ziet is geen informatie.

Aanleiding voor Paul Oostervink van de HKB om dit ter plaatse te onderzoeken en het 'geheim' te ontrafelen. Volgens de huidige bewoner, Wessel van Olst heeft zijn opa, Wessel Johannes van Olst (1924-2003) bij toeval de 'geheime' waterput ontdekt. Bij het verwijderen van de bedstede van de muur zag hij dat zich hierachter een holle ruimte bevond met daarin een waterput en een loden waterleiding. Deze waterleiding leidde toentertijd naar de pomp in de keuken. Deze pomp is door de laatste pachter van De Woerdt, de familie Pors, tot 1980 gebruikt.

Na de geboorte van Wessel van Olst en zijn broer heeft hun vader, Nico van Olst, er een traliehekwerk voor geplaatst ter voorkoming dat zijn zonen op onderzoek zouden uitgaan.

[Foto] Het 'geheim'van De Woerdt is dat zich onder het oude woongedeelte van de boerderij een meer dan 200 jaar oude waterput bevindt. Op 12 maart 2018 is de waterput door senior KNA en regio-archeoloog Joris Habraken onderzocht. De waterput heeft een doorsnede van ca 1,20 meter en is 2,40 meter diep. Hoewel niet met zekerheid te zeggen is of de waterput en het huis tegelijkertijd zijn gebouwd zijn de stenen van de waterput en de buitenmuur van de boerderij van hetzelfde formaat 21 x 1 x 5. Het gehele verhaal is na te lezen door naar de website van de Historische Kring Bemmel te gaan.

Natuurwandeling met camera

De Blauwe Kamer (foto: Jannemieke Termeer) Foto: Jannemieke Termeer

REGIO - Op zondag 29 april van 10.00 – 13.00 uur start bij ontvangstcentrum De Blauwe Kamer, Blauwe Kamer 15 in Wageningen een 'natuurwandeling met camera'. Inclusief koffie/thee kost deelname 7,50 euro.

Ga bij Opheusden met het pontje naar de overkant en ga op ontdekkingstocht met fotograaf Jannemieke Termeer en CNME-natuurgids Fred van de Berg in natuurgebied De Blauwe Kamer. In natuurgebied De Blauwe Kamer heeft het water van de Nederrijn vrij spel. Hierdoor is de natuur er voortdurend in beweging. De Blauwe Kamer is een paradijs voor vogelliefhebbers. De vogelkijkhut biedt uitzicht over het vogelrustgebied. Regelmatig laten lepelaars, zilverreigers en aalscholvers zich zien. Maar ook prachtig zijn de Konikpaarden en de Gallowayrunderen, die je tegen kunt komen. Ga met Jannemieke en Fred mee, leer meer over de natuur en leer hoe je dit moois kunt fotograferen. Meld je aan bij CNME Hemmen via info@cnmehemmen.nl.

Met peuters op pad in Hemmen

Peuter ontdekt de natuur (foto: Kathy) Foto: Kathy

HEMMEN - Op woensdag 16 mei zijn opa's, oma's en/of (gast)ouders welkom om samen met hun peuter te ontdekken wat er allemaal te beleven is in het Hemmense bos.

De start is om 09.30 uur bij de Nonnenbrug (de kom) bij de vijver van Hemmen en het duurt tot 10.30 – 11.00 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig. De organisator is CNME Hemmen.

R.K. Parochie H. Maria Magdalena

Zaterdag 28 april

19.00 uur: Maria Geboorte Driel, eucharistieviering, F. Bomers, Cantorije

19.00 uur: O.L.V. van Zeven Smarten Haalderen, eucharistieviering, V. Bulthuis, Exotherm

19.00 uur: Maria Geboorte Lent, eucharistieviering, G. Peters, St. Caeciliakoor

Zondag 29 april

10.00 uur: St. Werenfridus Elst, eucharistieviering, N. Sales, St. Caeciliakoor

10.00 uur: O.L.V. Ten Hemelopneming Huissen-stad, eucharistieviering, G. Peters,

Eerste H. Communieviering, Spetters

11.00 uur: St. Willibrordus Herveld, eucharistieviering, V. Bulthuis, Jeugdkoor

10.00 uur: O.L.V. Onbevlekt Ontvangen Heteren, oecumenische viering, ds. A. Melzer en werkgroep,

Ubi Caritas

Zaterdag 5 mei

19.00 uur: O.L.V. van Zeven Smarten Haalderen, eucharistieviering, V. Bulthuis, InVoice

19.00 uur: O.L.V. Onbevlekt Ontvangen Heteren, eucharistieviering, G. Peters, Ubi Caritas

19.00 uur: St. Jacobus de Meerdere Valburg, eucharistieviering, N. Sales, Dameskoor

Zondag 6 mei

10.00 uur: St. Werenfridus Elst, eucharistieviering met kinderwoorddienst, V. Bulthuis,

Koor Zonder Grenzen

10.00 uur: O.L.V. Ten Hemelopneming Huissen-stad, eucharistieviering, G. Peters, Herenkoor

15.00 uur: Maria Geboorte Driel, V. Bulthuis, Cantorije, Marialof

11.00 uur: St. Leonardus Oosterhout, woord- en communieviering, J. Kallen, Musica Nova,

Mariaviering

Donderdag 10 mei (Hemelvaartsdag)

10.00 uur: St. Werenfridus Elst, eucharistieviering, G. Peters, St. Caeciliakoor

10.00 uur: O.L.V. Ten Hemelopneming Huissen-stad, eucharistieviering, V. Bulthuis, InVoice

11.00 uur: St. Willibrordus Herveld, eucharistieviering, F. Bomers, St. Caeciliakoor

19.00 uur: H. Johannes de Doper Indoornik, gebedsviering, Liturgische werkgroep, R.K.G.K.I.

Doordeweekse vieringen in R.K. Parochie H. Maria Magdalena

Maandag

Heteren, 18.30 uur , Liefkenshoek (wcv), elke maandag

Dinsdag

Huissen-Stad, 19.00 uur, dagkapel, rozenkrans, elke dinsdag

Oosterhout, 09.00 uur, dagkapel, 1e dinsdag van de maand

Woensdag

Angeren, 09.30 uur uur, sacristie/kerk, 1e woensdag van de maand

Doornenburg , 09.30 uur, kerk , 2e woensdag van de maand

Gendt, 09.30 uur, dagkapel, 4e woensdag van de maand

Herveld, 19.00 uur, kapel Hoge Hof, 1e woensdag van de maand

Huissen-Zand, 09.30 uur , dagkapel , 3e woensdag van de maand

Lent, 19.00 uur, St. Jozef, 2e woensdag van de maand

Donderdag

Elst, 10.30 uur, Tertzio, 1e donderdag van de maand

Elst , 09.30 uur, De Hoeksteen, 2e donderdag van de maand

Elst, 10.30 uur, Tertzio (wcv), 3e donderdag van de maand

Elst , 09.30 uur, De Hoeksteen, 4e donderdag van de maand

Elst, 09.30 uur, De Hoeksteen, 5e donderdag van de maand

Vrijdag

Bemmel, 10.00 uur,kapel Liduina,1e vrijdag van de maand

Huissen-Stad, 10.00 uur, Sancta Maria, 1e vrijdag van de maand

Valburg, 09.00 uur, sacristie, rozenkrans, elke vrijdag

Valburg, 09.30 uur, sacristie, elke vrijdag


Eucharistievieringen, tenzij anders vermeld (wcv)
Na de viering is er gelegenheid voor een kopje koffie of thee.

Aan de grens van het Romeinse Rijk – een tempel in Elst Speciale activiteit voor kinderen

ELST - Elk land, elke provincie heeft grenzen. Dat is nu zo, maar ook vroeger was dat zo. Wil je meer te weten komen over de oude Romeinse grens en de tempel? Over Romeinen en Bataven? En ben je ongeveer tussen 8 en 12 jaar oud? Kom dan naar een speciale kinderrondleiding en neem je vader, moeder, opa, oma of een andere leuke volwassene mee!

Je maakt een ontdekkingstocht door het Tempel/Kerk-museum met allerlei leuke opdrachten en spellen. Je kunt zelf de tempel nabouwen of een Romeins mozaïek namaken. En natuurlijk ga je onder de vloer van de kerk de resten van de tempel bekijken.

De eerste kinderrondleiding is in de Romeinenweek op woensdag 2 mei om 14.30 uur. Daarna ben je welkom op 16 mei, 30 mei, 13 juni, 27 juni of 11 juli, ook om 14.30 uur. Een kinderrondleiding kost drie euro en duurt ongeveer een uur in de Grote Kerk in Elst, Grote Molenstraat 2 in Elst. Opgeven kan bij Jetty Gaasbeek, 06 20902721; email: koster@pg-elst.nl. Per kinderrondleiding kunnen twaalf kinderen meedoen en vol is vol!

Voor kinderen in een rolstoel: Helaas is het niet mogelijk met een rolstoel naar beneden te gaan. De kerk en het bovengrondse deel van het museum met de vitrines kun je wel bekijken. Wil je al meer lezen over de tempel en de Romeinen: www.tempelkerkmuseum.nl. De activiteiten vinden plaats in het kader van het erfgoedfestival Over de Grenzen van Gelderland.

Al veel animo voor de MHB Overbetuweloop

Impressie van de start van de 5 km in 2017 Foto: Ruud Kastelein

ELST - De inschrijving voor de MHB Overbetuweloop is sinds februari geopend. Er is al veel belangstelling voor dit gezellige hardloopevent dat start in het centrum van Elst. Jong en oud kan meedoen. Ervaren of beginner: iedereen is welkom. Inschrijven kan nog tot en met 15 juni.

Dit jaar is de Overbetuweloop op zondag 17 juni en kent vier afstanden: volwassenen kunnen meedoen aan de 5 kilometer en 10 kilometer, voor de jeugd zijn er Kidsruns over 500 meter (tot en met 7 jaar) en 1 kilometer (vanaf 8 jaar). Inschrijven kan via de website overbetuweloop.nl. Wegens groot succes is er dit jaar weer de Vader-Kindloop over een afstand van 500 meter. Loop samen met je vader de Vader-Kindloop, want het is op 17 juni vaderdag. Een mooier vaderdagcadeau is er niet.

De start en finish van alle afstanden zijn op het sfeervolle dorpsplein voor het gemeentehuis in Elst. De parcoursen van de 5 en 10 km bestaan uit één volle ronde. Dit jaar genieten de lopers van de 10 km van een nieuwe route. De route voert via de Dorpsstraat van Elst naar het buitengebied en langs het riviertje de Linge en loopt door het prachtig aangelegde Landerij de Park, onderdeel van Park Lingezegen. De lopers komen tweemaal langs horecagelegenheid ‘Droom de Landerij’. Het gecertificeerde parcours is vlak, geasfalteerd en volledig verkeersvrij. De Kidsrun bestaat uit een of twee volle ronden door het centrum van Elst.

Het wedstrijdprogramma en de parcoursen staan op de website van de Overbetuweloop: www.overbetuweloop.nl.

Rotary beloont 125 trouwe vrijwilligers met appeltaart

BETUWE - Afgelopen week werd bij 125 inwoners in Over- en Nederbetuwe een zelfgebakken appeltaart thuisbezorgd door leden van de Rotaryclub Midden Betuwe-Valburg.

Het gaat om personen die zich in het dagelijks leven inspannen voor goede doelen of belangrijke maatschappelijke activiteiten of als mantelzorger. De Rotary vond het tijd om deze trouwe vrijwilligers, die vaak al jarenlang belangeloos anderen helpen, eens in het zonnetje te zetten en te bedanken. Daarvoor werd online een actie georganiseerd en inwoners opgeroepen, onder andere via deze krant, iemand bij de Rotary aan te melden, die voor dit bedankcadeautje in aanmerking kwam.

Uiteindelijk betekende dit dat de 42 Rotaryleden, samen met kennissen en familieleden flink in touw zijn geweest om 125 appeltaarten zelf te bakken en vervolgens bij de genomineerde personen thuis te bezorgen. Dit leverde tal van ontroerende bedankjes op. Het heeft er alle schijn van dat deze actie zich volgend jaar gaat herhalen, dus degenen die dit jaar gemist hebben kunnen dan alsnog iemand nomineren. Voor meer informatie over deze Rotary appeltaartactie kan men terecht op de website www.rcmbv.nl.

Zonnebloemmarkt Lent

Bekendmaking markt Lent (foto: Annemie) Foto: annemie

LENT - De Lentse Zonnebloem presenteert haar jaarlijkse Zonnebloemmarkt op zondag 6 mei van 10.00 tot 16.00 uur aan de Steltsestraat 18 in Lent.

Wat is er mooier dan op zondagmorgen een bezoekje aan de jaarlijkse markt te brengen. Er is van alles te koop: curiosa, bloemen voor tuin en huis, boeken, speelgoed en een bezoek aan ons Zonnebloemcafé voor een heerlijk kopje koffie met gebak. Dat is een goed begin van de zondag. Ontmoet de vrijwilliger en luister of jij zelf ook iets kunt betekenen in de wereld van de Zonnebloemvereniging.

"Wij heten iedereen welkom, en de opbrengst besteden wij aan de gasten van de Zonnebloem Lent voor een aangepaste activiteit. Wij maken een ieder er tevens op attent, dat er de komende maanden weer de jaarlijkse lotenverkoop wordt gehouden, een deur-aan-deurverkoop, waarbij de aankoop erg wordt gewaardeerd. De opbrengst van dit alles is ook bestemd voor de activiteiten van de plaatselijke Zonnebloem.

Waardecheque actie Deelkring-lent

LENT - Woensdag 18 april kreeg Deelkring-lent van Maria Buur twee cheques uitgereikt voor de ringringdeelname. Door middel van de ringringapp te activeren op je telefoon kon men geld bij elkaar fietsen voor verschillende doelen.

De Deelkring-lent deed mee met een workshop voor het Nijmeegse vrouwenhuis. Zij krijgen een aantal naaicursussen. En ook is geld bij elkaar gefietst voor muziekinstrumenten voor de Iritrese jongeren om samen een muziekdag te organiseren. Iedereen die mee heeft gefietst, werd bedankt om dit doel mogelijk te maken. Je kunt nog steeds deelnemen aan de ringringapp en fietsen voor een goed doel.

Wilde bijen-expositie in De Bastei

Twee hommels (Foto: De Bastei)

NIJMEGEN - De natuurmusea zoemen! Op liefst elf plekken in Nederland kun je sinds 15 april de expositie ‘Nederland Zoemt’ bezoeken, ook in De Bastei! De tentoonstelling is onderdeel van het landelijk project Nederland Zoemt, waarin diverse partijen in actie komen voor de wilde bijen in ons land. ‘Nederland Zoemt’ is te zien tot en met 16 september.

Want wilde bijen hebben het zwaar! In de expositie Nederland Zoemt leer je van alles over het leven en het nut van wilde bijen, maar ook dat het helaas niet goed met ze gaat. Er is onvoldoende leefgebied, woonruimte en voedsel voor deze beestjes. Daarom besteedt de expositie ook aandacht aan oplossingen: wat kan je dan doen om ze te helpen? Ook jij kunt namelijk een steentje bijdragen aan het onderzoek naar bijen! Bijvoorbeeld door komend weekend (21 en 22 april) mee te doen met de Nationale Bijentelling.

Aanstaande zaterdag 21 april kun je overigens ook nog terecht in De Bastei voor World Fish Migration Day. Ga mee op excursie naar de vistrappen bij het Holland-Duits Gemaal en kom alles te weten over de vismigratie in de Stadswaard bij Nijmegen. De excursies zijn gratis en aanmelden is niet nodig.

De Bastei is gevestigd aan de Waalkade 83-84 in Nijmegen, telefoon 024 3297070. De Bastei is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Meer informatie staat op www.debastei.nl.

TOP-film: The Zoo keepers wife

BEMMEL - Donderdag 3 mei om 20.00 uur vertoont TOP de film The Zoo keepers wife in de Theaterkerk. Kaartjes kosten zeven euro per stuk en zijn te bestellen op de website www.topbemmel.nl en tevens verkrijgbaar bij Eyewish en in de Theaterkerk, Markt 5, Bemmel.

De Poolse eigenaars van een dierentuin hielpen tijdens de Tweede Wereldoolog Joden ontsnappen. In The Zookeeper’s Wife is het Antonina Zabinski die haar door de Duitsers geneutraliseerde dierentuin gebruikt als doorvoerroute voor Joodse mannen, vrouwen en kinderen. Dit alles gebeurt onder de neus van de idealistische zoöloog Lutz Heck. Voor de invasie was hij een goede vriend van de Zabinskis, die Antonina heimelijk maar gereserveerd gadesloeg. Iets te rigoureus transformeert Brühl nu in een fervent uitdrager van Hitlers idealen. Zijn even utopische als absurde wens de oeros (terug) te fokken zorgt ervoor dat de poorten van de dierentuin niet voorgoed hoeven te sluiten. Antonina mag met haar man Janen zoontje Ryszard in het landhuis blijven wonen.

Ondertussen mag Jan regelmatig voor voedseltransport het getto van Warschau betreden. Meer dan driehonderd Joden verlaten het getto in zijn truck en ontsnappen via de dierentuin. Een select gezelschap schuilt daarnaast jarenlang in de kelder van Antonina’s landhuis.

deBol junior avondvierdaagse

Startbureau (foto deBol Bemmel) Foto: deBOL Bemmel

BEMMEL - Zoals je misschien wel weet, is het startbureau van deBol junior avondvierdaagse altijd heel mooi versierd. Dat willen we dit jaar ook weer doen, maar nu hebben wij jouw hulp daarbij nodig!

Wij willen jou vragen of jij een hele mooie Disney kleurplaat wilt kleuren. Wij nemen die kleurplaten mee naar de kraam van deBol op Koningsdag. Als jij dan komt inschrijven voor de A4Dgse, dan krijg je van ons zo'n mooie kleurplaat. Daarop staat dan vermeld wanneer en waar je 'm gekleurd en al kunt inleveren. En dan hangen wij al die mooie kleurplaten in het Startbureau op. Dan zul je zien dat het er weer heel mooi uit gaat zien!

Heb je zelf een mooie Disney-kleurplaat? Kleur die dan heel mooi in en neem hem mee op Koningsdag! Dan bewaren wij hem voor je en hangen hem dan bij de A4D op!

Zien we jou ook bij de deBol-kraam op Koningsdag? Kom je ook tussen 12.00 en 17.00 uur inschrijven? Op deze Koningsdag bedraagt het inschrijfgeld 5,00 euro per persoon, ook de begeleiding betaalt inschrijfgeld. Natuurlijk zijn er, zoals je van ons gewend bent, ook in mei nog voor-inschrijvingsdagen. Daarover vertellen we later weer wat meer. Kom inschrijven op Koningsdag en doe mee!

Nationale beachvolleybalcompetitie in Millingen

(foto: STAM) Foto: STAM

MILLINGEN - Op zaterdag 5 mei organiseert STAM/Switch '87 in samenwerking met de Nevobo een nationaal beachtoernooi voor dames derde divisie op sportpark De Hove in het kader van de Nationale Beachcompetitie.

Het is ook mogelijk om in te schrijven als je in een lagere zaalcompetitieklasse speelt. Je moet uiteraard wel lid zijn van de Nevobo. Inschrijven kan uitsluitend via de Nevobo: www.zelfbeachen.nl tot en met 30 april 12.00 uur.

Het programma is als volgt:

Tijdstip uiterlijk aanmelden op de toernooidag: 08.30 uur

Tijdstip start toernooi: 09.00 uur

Richttijd finale: 16.00 uur

Het toernooi wordt mede mogelijk gemaakt door Albert Heijn Van den Hatert - Millingen.

Op 5 mei is de aftrap van een serie beachvolleybaltoernooien in het kader van de Nationale Beachvolleybalcompetitie die tot eind augustus door het hele land op zo'n vijftig verschillende locaties worden georganiseerd door de Nevobo samen lokale (beach)volleybalverenigingen die als promotor fungeren en daar zit dit jaar dus ook Millingen aan de Rijn bij. Het volgende toernooi in dit verband organiseert Switch '87/STAM op 3 juni tijdens het buitentoernooi. Dan wordt een toernooi georganiseerd in het kader van het Junior Beach Circuit en kan worden deelgenomen door meisjes in de klassen < 13, < 15, < 17 en < 19 jaar. In de jongste klasse (< 13 jaar) kunnen ook mix-teams inschrijven.

Komende zomer vindt ook het EK beachvolleybal plaats in de vier steden Den Haag, Utrecht, Apeldoorn en Rotterdam. Meer informatie op www.stamvolleybal.nl, www.zelfbeachen.nl of via volleystam@gmail.com.

Kampeer & vrijetijdswinkel Lingewaard

GENDT - Kampeer en vrijetijdswinkel Lingewaard opent op zaterdag 21 april de deuren. Enkele maanden geleden is er een start gemaakt met de inrichting van het pand aan de Nijverheidsweg 14a in Gendt.

Vanuit een passie voor buitenleven je droombaan creëren. Inmiddels alweer anderhalf jaar geleden bedacht Mark Clappers het concept voor de kampeerwinkel. Mark; zelf een fervent kampeerder en vrijetijdsgenieter ervoer dat hij iets met deze passie wilde gaan doen. Samen met zijn vrouw Angela heeft hij destijds het concept van de kampeerwinkel bedacht en vormgegeven. Mark heeft een tijd geleden na 21 jaar zijn baan bij justitie opgezegd en kijkt er naar uit om dit ''kampeeravontuur'' met zijn gezin aan te gaan.

De kampeer & vrijetijdswinkel in Gendt. De kampeerwinkel heeft een showroom van ruim 350 m2. In deze showroom vindt u alles op het gebied van kamperen en vrije tijd. Het assortiment dat u bij ons kunt verkrijgen spitst zich ook toe op huishoud/schoonmaak, kampeerartikelen, tenten, slaapartikelen, kampeermeubels, koken, gasflessen et cetera. Doordat wij samenwerken met landelijke inkooporganisaties kunnen wij u een goede prijs-kwaliteit verhouding aanbieden. Liever een artikel huren in de vorm van een skytube of opblaasfiguur, vraag naar de verhuurmogelijkheden. Service en kwaliteit is waar de kampeerwinkel van Gendt en omstreken voor staat. Wij adviseren u graag over de vele mogelijkheden.

Nieuwsgierig geworden? Kom dan naar onze vernieuwde showroom. De koffie staat klaar. We hopen u snel te mogen ontvangen in onze vestiging te Gendt. Kampeer en vrijetijdswinkel Lingewaard, Nijverheidsweg 14a in Gendt; 0481 355908. Of online: www.kampeerwinkeltotaal.nl.

deBol op pad: puur genieten

Wandelaars rond de Bisonbaai (foto: Gerrie Wetters) Foto: Gerrie Wetters

REGIO - Ja fijn, het werd zomer in april! Op woensdag 18 april gingen 65 wandelaars de Ooijpolder in om de wandelroute Ooijpolder van Staatsbosbeheer te lopen!

"Het was een stralende dag, iedereen had goede zin en de natuur gaf ons - in meerdere opzichten - een motor mee! Onderweg prachtige bomen in bloei, wollige runderen met kalfjes, struinpaden, veel vogels en een rondje Bisonbaai waar op deze zomerse dag ook van alles te zien was. Koffiepauze op het terras van Oortjeshekken en daarna volop genietend van dit unieke gebied weer richting de auto’s! Er werden veel en heel veel mooie foto’s gemaakt, die te zien zijn op de website van stichting deBol: www.debolbemmel.nl.

De volgende wandeltocht is op 5 mei Dan lopen we de Bevrijdingstocht en halen we het bevrijdingsvuur op in Huissen. Start in Huissen om 11.00 uur op de Markt. Onderweg een sfeervolle bijeenkomst bij de kapel van Maria van de bloeiende Betuwe op de Heuvel in Bemmel met een lunchpauze aan de Heuvelsestraat. Daarna brengen we het vuur naar het monument op het gazon voor kasteel De Kinkelenburg in Bemmel.

Wie mee wil lopen kan zich per mail of telefonisch opgeven! Inschrijfgeld inclusief koffie en lunch is vier euro. Als alle deelnemers één bloem meenemen om in de kapel op de Heuvel te zetten, kunnen we daar een mooi boeket achterlaten! Laten we met z’n allen de Vrijheid Vieren!"

Informatie: www.debolbemmel.nl emailadres: stichting.debol@planet.nl of 06 54975063 / 06 27507051 / 06 22540214.

14 / 16

Op 29 april is deze toffe peer
geen 49 meer.

Van harte gefeliciteerd met je 50e verjaardag!

Kus van

Anja, Tom

Fleur en Tristan

Ken je deze kale misschien want hij gaat 29 april ABRAHAM zien.

Groetjes Pa en Ma Koeien.
En de rest van de familie

Hieperdepiep hoeraaaaaa
Thijs word 27 april 2 jaar!

Gefeliciteerd lieve jongen
Xxx Papa Mama Luuk en Tessa

Op 1 mei wordt onze kleinzoon Michiel alweer 10 jaar van harte gefeliciteerd

en maak er een leuke dag van.

Oma en Opa Straatman

Hoera……..!
Onze oma Fietje wordt zaterdag 72 jaar.

Fijne dag gewenst door
Sofie, Wesly en Lize

Ja het is echt waar!
Mijn zorgzame en allesie Anita
wordt 27 april 50 jaar!
Gefeliciteerd Sarah!
Liefs Bert.

Niet te geloven deze jongen, John Hendriks, al weer 50 jaar en weet nu ook waar Abraham de mosterd haalt.

(Maar dat wist hij al)
John van harte gefeliciteerd

Buurtjes de Bouwing

Alweer 16 jaar, gefeliciteerd kanjer.
Fijne dag liefs Stan, Suus en papa

Hoera, Eindelijk 18 jaar! Gefeliciteerd vriendje!
Liefs Luuk, Suus en papa.

Zoey & Quinty
27 April worden jullie 8 Jaar . Hiep hiep hoera.

Van Harte Gefeliciteerd .

Dikke knuffel, Opa Hans .Oma Ivon.

30 Party time

Gefeliciteerd

liefs van ons allemaal.

Onderzoek naar (digitale) geletterdheid bij jongeren

NIJMEGEN - Landelijke cijfers over de status van (digitale) geletterdheid bij jongeren zijn zorgwekkend. Belangrijke partijen in Nijmegen starten onderzoek om Nijmeegse jongeren gericht te kunnen ondersteunen.

67 procent van de vmbo’ers heeft leesvrees, 17,9 procent van de 15-jarige leerlingen is laaggeletterd en digitale vaardigheden komen in het onderwijs nog weinig doelgericht en structureel aan de orde. Om dit in Nijmegen te verbeteren zijn Bibliotheek Gelderland Zuid, de Gemeente Nijmegen, HAN Instituut voor Leraar en School, iXperium/Centre for Expertise, ROC Nijmegen en tien scholen voor het Voortgezet Onderwijs de Nijmeegse Beweging (Digitale) Geletterdheid - NB(D)G -gestart. Bert Hogemans, directeur van de Bibliotheek Gelderland Zuid: “Zo heb je meteen de juiste partijen bij elkaar, met de slagkracht om jongeren gericht verder te helpen.”

Het iXperium inventariseert de huidige aanpak en ambities in Nijmegen op het gebied van onder meer laaggeletterdheid, leesbevordering en digitale geletterdheid. Marijke Kral, lector van het iXperium: “We starten met het onderzoek om ambities concreet te kunnen maken. Ook onderzoeken we welke partijen een bijdrage kunnen leveren bij de ontwikkeling van jongeren op dit gebied.” Het onderzoek loopt tot en met juli 2018. De uitkomsten van dit onderzoek helpen de NB(D)G om met alle betrokken partijen (digitale) geletterdheid onder jongeren te vergroten.

Noviomagumtocht in Heilig Landstichting

HEILIG LANDSTICHTING - Op zondag 29 april houdt wandelvereniging Magnus haar jaarlijkse Noviomagumtocht. Deze unieke tocht voert de wandelaars vanaf startbureau hotel-restaurant Konbanwa, Nijmeegsebaan 53, Heilig Landstichting, door een prachtige omgeving, waar bossen en heuvels elkaar afwisselen.

Van hinderlijk verkeer zult u maar weinig last hebben omdat al onze routes zo zijn uitgezet dat zij grotendeels door de bossen gaan. De talrijke heuvels die opgenomen zijn in het parkoers kunnen soms lastig te nemen obstakels zijn. De afstand van 40 km (speciaal voor de wat doorgewinterde wandelaar) is best pittig te noemen.

Starten kan op de volgende tijden:

5 – 10 km tussen 08.00 en 14.00 uur

15 – 20 km tussen 08.00 en 12.00 uur

25 – 30 – 40 km tussen 08.00 en 10.00 uur

De Noviomagumtocht biedt voor jong en oud een uitgelezen kans om er een dagje helemaal uit te zijn en is natuurlijk ook heel geschikt als voorbereiding voor de Nijmeegse Vierdaagse. Parkeren is tegen betaling mogelijk bij Museumpark Orientalis. Het startbureau is met het openbaar vervoer te bereiken met lijn 5: Nijmegen-Groesbeek halte Sionsweg, Heilig Landstichting. Inlichtingen over de Noviomagumtocht zijn te verkrijgen via www.wvmagnus.nl of telefonisch 024 3445125 of 06 51757645.

Skeeleren met Sjors Sportief

Skeelertraining Sjors Sportief bij b.o.d. de Sprinters in Bemmel. (Foto: Susan de Man) Foto: Susan de Man

BEMMEL - Donderdag 12 en 19 april waren de twee introductie-skeelertrainingen van Sjors Sportief voor de jeugd van de basisscholengroepen 4 - 8 uit Lingewaard.

Het was een drukte van belang. Bijna 35 kinderen hadden zich ingeschreven en maakten kennis met een echte skeelertraining. De trainers hadden een mooi parcours gemaakt voor de kinderen, waar werd geleerd in balans te blijven op de skates. Na twee trainingen was er al veel bijgeleerd. Goed skaten is nog niet zo makkelijk. Daarom is het fijn onder begeleiding te kunnen trainen. Als je de juiste techniek geleerd hebt en goed kunt remmen, kun je na een tijdje veilig buiten skaten. Mét natuurlijk je helm en hand-, knie- en elleboogbeschermers. Want veiligheid voor alles! Ook de ouders vonden het prachtig. Ze keken vanaf het zonnige terras trots naar de sportieve prestatie van hun kinderen. Skeeleren is een echte familiesport. Gezamenlijk sporten van jong tot oud: dat kan bij b.o.d. de Sprinters.

De trainingen voor de jeugd vanaf 7 jaar en volwassenen beginnen het gehele seizoen op donderdagavond om 19.15 uur en starten vanuit het gezellige clubhuis met kleed- en douchefaciliteiten. Vanaf mei gaan diverse groepen vanaf het clubhuis onder begeleiding van de trainers 'naar buiten' om een leuke ronde te skeeleren in de mooie Lingewaardse natuur. Beginnende skeeleraars blijven dan nog op de trainingsbaan.

Inmiddels ook zin gekregen om te gaan skeeleren? Kijk voor meer informatie op www.boddesprinters.nl, of stuur eventuele vragen naar: skeelers@boddesprinters.nl.

The Voice workshop OBC Elst

Ronald Klungel kandidaat van The Voice of Holland beantwoordt vragen (foto: Els van den Bor)

ELST - Als voorbereiding op de Talentenbende die op 24 april in Theater de KIK wordt gehouden kregen gisteren de leerlingen van muziekdocent mevrouw Van Berkel een workshop zang. Pien van Gerven kwam daar speciaal voor uit Amsterdam.

Het uitgekozen muziekstuk werd na maar een paar keer zingen vlot ingestudeerd. Na de muzieklijn werd er ook een aantal andere partijen gezongen waarna het stuk zeer professioneel meerstemmig klonk. Dit moest wel goed klinken, want ze hadden het stuk ingestudeerd om het samen te zingen met Ronald Klungel, kandidaat van The Voice of Holland.

Maar eerst stelden de leerlingen een heleboel vragen: hoe is Ali B nu in het echt, waar was je het meest zenuwachtig voor, ga je door in de muziek? Na de afgevuurde vragen zong Ronald het ingestudeerde nummer mee. Wat klonk dat goed! Dit belooft veel goeds voor de Talentenbende op de 24e. Na afloop kon iedereen met hem op de foto.

Naast de muzikale optredens kan het publiek volgende week in de pauze genieten van een expositie van het vak Beeldende vorming. Creatieve werken van leerlingen worden in de hal tentoongesteld. Dat OBC Elst got talent!

Noviomagumtocht in Heilig Landstichting

HEILIG LANDSTICHTING - Op zondag 29 april houdt wandelvereniging Magnus haar jaarlijkse Noviomagumtocht. Deze unieke tocht voert de wandelaars vanaf startbureau hotel-restaurant Konbanwa, Nijmeegsebaan 53, Heilig Landstichting, door een prachtige omgeving, waar bossen en heuvels elkaar afwisselen.

Van hinderlijk verkeer zult u maar weinig last hebben omdat al onze routes zo zijn uitgezet dat zij grotendeels door de bossen gaan. De talrijke heuvels die opgenomen zijn in het parkoers kunnen soms lastig te nemen obstakels zijn. De afstand van 40 km (speciaal voor de wat doorgewinterde wandelaar) is best pittig te noemen.

Starten kan op de volgende tijden:

5 – 10 km tussen 08.00 en 14.00 uur

15 – 20 km tussen 08.00 en 12.00 uur

25 – 30 – 40 km tussen 08.00 en 10.00 uur

De Noviomagumtocht biedt voor jong en oud een uitgelezen kans om er een dagje helemaal uit te zijn en is natuurlijk ook heel geschikt als voorbereiding voor de Nijmeegse Vierdaagse. Parkeren is tegen betaling mogelijk bij Museumpark Orientalis. Het startbureau is met het openbaar vervoer te bereiken met lijn 5: Nijmegen-Groesbeek halte Sionsweg, Heilig Landstichting. Inlichtingen over de Noviomagumtocht zijn te verkrijgen via www.wvmagnus.nl of telefonisch 024 3445125 of 06 51757645.