GN Lingewaard

26 november 2014

GN Lingewaard 26 november 2014


BJ Baartmans in kerkje Ressen

Foto: Arjan Vermeer

LINGEWAARD - Het BN-predikaat is niet aan Bart-Jan besteed, ook al zijn zijn muzikale daden nog zo groot. Bart Jan zal zijn muzikale kunsten op zondagmiddag 18 januari vanaf 14.30 uur ten gehore brengen in het kerkje van Ressen. Kaarten zijn verkrijgbaar bij boekhandel Polman, Arends Optiek, www.topbemmel.nl en aan de kassa.

Bart-Jan heeft zijn 'Engelse' periode achter zich gelaten en zingt al jaren zijn Nederlandstalig zelfgeschreven liederen met passie enhij begeleidt zichzelf met uitmuntend gitaarsnarenspel, maar ook bouzouki mandoline piano en mondharmonica.

Jazz blues country

Bijna vijftig is hij. Al jaren is Bart-Jan uit Boxmeer voor veel collega's, variërend van Iain Matthews, Ricky Koole tot André Manuel, een gewaardeerd sessiemuzikant. Het gitaarspel van de Brabander is vermaard, maar hij schrijft ook al heel zijn leven liedjes. Sinds 2005 doet hij dat in het Nederlands, ook al zijn ze muzikaal geworteld in de van origine Amerikaanse genres folk, jazzy blues en country.

Huis

Het nieuwe album 'Huis' van BJ Baartmans is eenvoudig van opzet: een man, zijn liedjes, een stel (snaar-)instrumenten en een producer, die hand en spandiensten verleent om alles vast te leggen. Dat gebeurde in een boerderij in Drenthe en het resultaat heet Huis, vol mooie liedjes waarin hij dicht bij zichzelf blijft maar tegelijk met zijn lichthees stemgeluid de gewone wereld van iedereen beschrijft, met warme woorden van bezieling of heimwee, onthechting of troost. Snarenvirtuoos Als instrumentalist hoort BJ Baartmans bij de top van Nederland en dat blijkt nog maar eens als je naar Huis luistert, natuurlijk is er het sterke gitaarspel, maar ook banjo, mandoline, bouzouki, piano, bas of mondharmonica klinken goed in zijn handen.

Proef Bemmel moet vooral gezellig worden

BEMMEL - Over één ding zijn de deelnemende ondernemers aan Proef Bemmel tijdens de kerstmarkt 2014 het in ieder geval eens. "Proef Bemmel moet vooral gezellig worden". Dit werd al snel duidelijk tijdens een kort interview bij de deelnemende ondernemers.

Als leidraad voor de interviews diende de volgende vier vragen: Waarom doe je mee aan Proef Bemmel? Wat verwacht je ervan? Hoe ga je je presenteren? Wanneer is Proef Bemmel voor jou een succes?

Elke ondernemer is in ieder geval van plan zich op een bijzondere manier aan de bezoekers te presenteren. Er zal sprake zijn van een mooie variatie aan culinaire hoogstandjes. Natuurlijk zullen glühwein en andere lekkere drankjes niet ontbreken.

Impressie van Proef Bemmel 2013

De volgende vijftien ondernemers gaan zich tijdens de kerstmarkt op 14 december van 12.00 tot 18.00 uur op de Proef Bemmel presenteren: De kaasspecialist, Coop, Plaza Polly, Het Wapen van Bemmel, Jumbo, bistro Da Giorgio, Albert Heijn en bakkerij Van Engelen. Nieuwkomers zijn de onlangs geopende brasserie Bloem samen met EigenArt als onderdeel van de Driestroom en Meat & Ribs, die zich binnenkort in Bemmel gaat vestigen. Omdat dit jaar de kerstmarkt van Bemmel en Gendt niet samenvallen, doen ook drie ondernemers uit Gendt mee aan Proef Bemmel. Dit zijn ijssalon Wijs, de Smaakcateraar en drankenhandel WijnZinnig. Uit Doornenburg doet Rijnzicht dit jaar voor het eerst mee.

Een paar opmerkelijke quotes geven al aan dat de ondernemers er veel zin in hebben en van het evenement een groot succes willen maken. Enkele quotes: "De proef is een succes als we horen dat de bezoekers het fijn hebben gevonden". "We willen onze creativiteit laten zien". "Het is een succes als het een gezellige dag wordt met veel bezoekers". "Wij vinden het een succes als ze onze glimlach leren kennen".

"Bent u benieuwd naar alle interviews, ga dan naar www.kerstmarktbemmel.nl en kies in het hoofdmenu voor Proef Bemmel. Via deze website kan men zich ook nog steeds inschrijven voor een kraam. Natuurlijk rekenen de ondernemers op een groot aantal bezoekers tijdens de kerstmarkt Bemmel van 14 december van 12.00 tot 18.00 uur op de markt. U komt toch ook?"

24 uur-estafette b.o.d. de Sprinters

BEMMEL - Op zondag 30 november wordt tijdens de Zwartepietenloop de aftrap gegeven voor een 24 uur-estafette waarbij zoveel mogelijk geld ingezameld moet worden voor de Zonnebloem Bemmel en Serious Request. "Uw steun hebben we hard nodig!"

Dit evenement gaat plaatsvinden in het weekend van 20 en 21 december op de 400meter atletiekbaan aan Drieske 7 in Bemmel. De start is op zaterdag 20 december om 15.00 uur en zondag 21 december om 15.00 uur klinkt het eindschot.

Tijdens de Zwarte Pietenloop heeft een van onze sponsors een markttent ter beschikking gesteld waar artikelen gekocht kunnen worden. De opbrengst gaat volledig in de sponsorbus. "U mag natuurlijk ook een bijdrage in de sponsorbus storten zonder iets te kopen. Graag zelfs!"

"Op diverse manieren kunt u verder uw steen(tje) bijdragen aan onze estafetteloop! Bijvoorbeeld door met een groep hardlopers of skeeleraars een uur aanwezig te zijn, waarbij je je per groep, per deelnemer, of per ronde laat sponsoren. Door een bedrag te doneren op bankrekening NL04RABO0194336379 ten name van b.o.d. de Sprinters 24 uur estafette.
Sponsor ons door middel van artikelen (food-non food) die wij aan de man/vrouw kunnen brengen. Hebt u zelf een idee en wilt u overleggen met ons? Meld het tijdig via onderstaande website."

Meer informatie over de estafetteloop en het opgeven van lopers/skeeleraars staat op www.24uurboddesprinters.nl.

Gemeente steunt burgerinitiatief voor Oude Kerkhof Bemmel

BEMMEL - Stichting De Plak gaat met 'Het Zeuvende' het Oude Kerkhof bij de Nederlands Hervormde kerk in Bemmel in oude staat herstellen. De weg wordt opgeknapt en de lichtmasten worden vervangen.

Het plan is om vanaf de Waaldijk tot en met de kerk de weg te voorzien van gebakken straatklinkers. Op dit moment bestaat die weg uit klinkers, trottoirtegels, grint en asfalt. Daarbij worden ook de bestaande lichtmasten vervangen. Verder worden er ter vervanging van enige tijd geleden gekapte bomen nabij het kerkgebouw enige nieuwe bomen geplant. De gemeente omarmt dit initiatief van harte. Het is een mooi voorbeeld van inwonerparticipatie waarbij het plan de steun krijgt van de woonomgeving, de NH Kerk en de Historische Kring. Alle reden voor de gemeente om aan het plan medewerking te verlenen.

Naast de middelen die de particuliere Stichting De Plak en 'Het Zeuvende' in het project investeren draagt de gemeente bij door inzet van het budget onderhoud wegen en het budget onderhoud openbare verlichting. Verder wordt er een bijdrage vanuit het budget wijkplatforms beschikbaar gesteld. De leverantie van de gebakken straatklinkers wordt door gesponsord door de stichting Mi Corazon, terwijl door de Bemmel en Haalderen Stichting en de stichting MGZ financieel wordt bijgedragen. De werkzaamheden zullen komende weken worden uitgevoerd.

De eerste aanzet voor het plan is namens De Plak en Het Zeuvende ontwikkeld door Frits Meurs.

De verdere voorbereiding en de komende uitvoering geschieden in nauw overleg tussen de gemeente en Frits Meurs als vertegenwoordiger van Het Zeuvende.

Kom ermee naar het Repair Café Lingewaard Kapotte rits, stoelpoot gebroken of klok die niet meer tikt?

Foto: SWL

LINGEWAARD - De vrijwilligers van de Repair Cafés proberen samen spullen een tweede ronde te geven. En met succes, er worden niet alleen spullen van de afvalberg gered, maar het is ook altijd gezellig in het Repair Café.

"In Gendt kunt u terecht bij een klokkenmaker en voor kleine reparaties aan meubels. Ook voor een kapotte rits of verstelwerk kunt u er terecht, wij vragen wel zelf van te voren en rits te kopen zodat die er meteen ingezet kan worden.

Dus heeft u thuis een klok die niet meer tikt, kleine elektrische apparaten die het niet mee doen , of kleding waar iets aan gemaakt moet worden? Of heeft u niets te repareren maar wilt u eens een kijkje nemen, ook dan bent u welkom voor een gezellig praatje."

Repair Café Lingewaard is 26 november: van 10.00 tot 12.30 uur bij PP Gendt, Hof van Breunissen, Kloosterplein 4 in Gendt. Op 28 november van 10.00 tot 12.00 uur bij PP Doornenburg, OC Doornenburg aan de Kerkstraat 3 in Doornenburg. Op 6 december van 14.00 tot 16.00 uur bij PP Huissen, Betuweland – Sancta Maria aan de Helmichstraat 22 in Huissen.Op 11 december van 12.30 tot 14.30 uur in Dorpshuis Angeren aan de Emmastraat 23 in Angeren. Op 13 december van 14.00 tot 16.00 uur bij Betuweland – Liduina aan de Gouden Appel 120 in Bemmel.

Energiewedstrijd tussen Dries en De Wieken van start

GENDT - De bewoners van de straten Dries en De Wieken in Gendt zijn van start gegaan met besparen! De komende zes weken draait het project De knop om in deze twee straten.

De enthousiaste ambassadeurs van deze straten, Hans Pinta en Gerben Geurtsen, hebben bij hun straatbewoners een Wattcher geïnstalleerd en deze buren wegwijs gemaakt in het online besparingsprogramma. De Wattcher is een apparaat dat het actuele electriciteitsverbruik in de woning laat zien. Door dit inzicht, in combinatie met besparingstips, wordt het makkelijker gemaakt te besparen op je energiekosten.

Voordat deze nieuwe besparingsronde van start is gegaan hebben de ambassadeurs uit de verschillende straten van de Molenwijk-Dries kennis gemaakt met de Wattcher en het online programma van zes weken. Zij hebben de nodige ervaring opgedaan en een gemiddelde besparing op elektriciteit van ruim vijftien procent behaald! Op jaarbasis scheelt dat voor een gemiddeld gezin zo'n 120 euro. Goed voor de portemonnee en het klimaat.

De volgende twee straten die medio januari van start gaan zijn de Eikhof en de Wilgenhof. Woon je in een van deze twee straten, of in de wijk en wil je meedoen? Dat kan! Geef je op via info@deknopom.nl! Ook het wijkplatform Molenwijk-Dries heeft alle informatie.

Aan het eind van het eerste stookseizoen, in mei 2015, wordt bekend gemaakt welke straat het meeste samen bespaard heeft en wie de beste individuele bespaarder uit de wijk is.

Open eetcafé Huissen

HUISSEN - Donderdag 27 november vindt er een open eetcafé plaats in het Dominicanenklooster van Huissen.

Voor vier euro kunnen inwoners van Lingewaard om 17.30 uur aanschuiven voor een lekkere maaltijd (inclusief koffie na afloop) die geheel bereid wordt door vrijwilligers.

Iedereen die mee wil eten kan zich telefonisch aanmelden op maandag tot en met donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur alleen via het Meldpunt op telefoonnummer: 088 2552555.

Inschrijvingen buiten deze tijden, via voicemail of via mail worden niet geaccepteerd. Vanwege het beperkte aantal zitplaatsen (maximaal vierentwintig) raden we aan om op tijd te bellen. Wanneer het is volgeboekt kan u zich aanmelden voor de week er op.

Het menu van 27 november op kippensoep, spaghetti bolognese en verrassingstoetje. Het maandmenu staat op www.swlingewaard.nl onder ParticipatiePunt Huissen.

Bibliotheek Lingewaard maakt mediawijs

LINGEWAARD - In 2014 heeft de Bibliotheek Lingewaard 157 certificaten uitgereikt aan deelnemers van de computercursussen georganiseerd in samenwerking met SeniorWeb: Windows 8.1, Picasa, Facebook, iPad, Samsung tablet etc. De cursisten zijn zeer tevreden: 'Prima hulp gehad, met dank aan de vrijwilligers', 'Het was een leerzame cursus, heeft mijn nodige kennis verbreed'.

Leren omgaan met computers en / of met internet of aan de slag met sociale en nieuwe media, de Bibliotheek Lingewaard helpt iedereen op weg. Vijftigplussers uit de gemeente Lingewaard kunnen onder deskundige leiding aan de cursussen deelnemen. Bij alle cursussen is het uitgebreide cursusboek van Seniorweb uit de serie Visual Steps bij de prijs inbegrepen.

Computercursussen

Eind november ligt de nieuwe brochure 'Computercursussen 2015' in de Bibliotheek Lingewaard en staat de brochure op www.bibliotheeklingewaard.nl. De doelgroep is beginners, maar enige computerkennis is gewenst om deel te kunnen nemen. Voor mensen met geen of heel weinig computerervaring organiseert de Bibliotheek de gratis cursus: Klik&Tik, Het internet op; een programma waarmee cursisten op eigen gelegenheid kunnen oefenen in een veilige omgeving en onder persoonlijke begeleiding.

Mediabar, helpdesk en workshops

In deze tijd is de computer (desktop, laptop, tablet en dergelijke) een veel gebruikt medium. Dit gebruik levert ook vragen op over de mogelijkheden: wat kun je er allemaal mee; internetten; foto's bewerken; e-mailen enzovoort. Met deze vragen kan men bij de Bibliotheek Lingewaard terecht tijdens de helpdesk-inloopuren bij de Mediabar (www.bibliotheeklingewaard.nl). Januari start de bibliotheek met een maandelijks digitaal 'Thema Café' in alle bibliotheeklocaties.

Lekdetec.nl woensdagavond tegen CTO in Amsterdam

BEMMEL - Op woensdagavond 26 november zal het basketbalteam van Lekdetec.nl/Batouwe aan moeten treden tegen CTO Amsterdam in de Sporthallen Zuid aldaar.

Het CTO is het opleidingsteam van de Nederlandse Basketball Bond en herbergt veel talenten die uitkomen in nationale jeugdteams. Zo ook drie meiden die het afgelopen seizoen nog in Bemmel actief waren (Charlotte van Kleef (vorig seizoen combineerde zij het CTO nog met het Onder 20 team van Batouwe), Laura Westerik en Anna van Vlijmen. Het CTO deelt op dit moment de derde positie op de ranglijst.

Een team waaraan Lekdetec.nl de afgelopen seizoenen vaak een zware kluif heeft gehad en waartegen het regelmatig in het stof heeft gebeten, zeker in hun thuishal in Amsterdam.

Lekdetec.nl presteert dit seizoen bijzonder goed; in de competitie staat de ploeg uit Bemmel stevig op de tweede plaats en recentelijk heeft de ploeg van coach Rene van der Wielen de kwart finale van de nationale beker bereikt na eens schitterende overwinning op lijstaanvoerder Loon Lions uit Landsmeer.

Het zal ongetwijfeld een spannende wedstrijd worden woensdagavond. De aanvang is om 20.00 uur in Sporthallen Zuid, Burgerweespad 54, Amsterdam.

Openbare Vergadering Platform Doornenburg

DOORNENBURG - Op woensdag 3 december om 20.00 uur is de elfde Openbare Platformvergadering in het Ontmoetingscentrum van Doornenburg. Het inloopspreekuur is van 20:00 tot 20:30 uur.

De afgelopen Platformvergadering zijn onder andere vragen rond het Kasteel Doornenurg aan de orde geweest. Er is hiervoor speciaal een werkgroep gevormd.

De fusie van de Vereniging Kleine Kernen met de Federatie Gelderse Dorpshuizen is besproken. De georganiseerde inspiratiedagen en de ondersteuning van deze vereniging worden erg gewaardeerd.

Verder is de vraag binnengekomen voor een 'Huisartsenpost in het weekend' in de gemeente Lingewaard naar aanleiding van opgedane ervaringen. Ook is er schriftelijk extra aandacht gevraagd voor meer woonruimte voor jongeren in Doornenburg (starters).

"Heeft u een wens voor vereniging, groep, de buurt, of voor de straat, het pleintje, de tuin, het plantsoen of een goede oplossing voor het leegstaand schoolgebouw: Laat het weten!"

Indien u een volledige agenda wilt hebben van de komende vergadering, dan kunt u deze altijd opvragen bij het secretariaat. Voor meer informatie "Zend dan een e-mail naar secretariaat@platformdoornenburg.nl of bel 06 10995095." Meer informatie staat op www.platformdoornenburg.nl.

Oproep kampioenen!

LINGEWAARD - Is jullie/jou team (winter)kampioen geworden? Binnenkort maken wij een speciale kampioenenpagina.

Mail een onbewerkte foto in een zo hoog mogelijke resolutie (minimaal 300 kb) en een klein stukje tekst (maximaal 65 woorden) naar gemeentenieuws@starterspers.nl. Zorg dat je erbij staat!

Open eetcafé Bemmel

BEMMEL - Dinsdag 2 december is er een open retcafé in creatief centrum Hofstede aan de Hoefslag 28.

Voor vier euro kunnen inwoners van Lingewaard om 17.30 uur aanschuiven voor een lekkere maaltijd (inclusief koffie) die geheel bereid wordt door vrijwilligers.

Iedereen die mee wil eten, kan zich telefonisch aanmelden op maandag tot en met donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur; alleen via het Meldpunt

op 088 2552555. Inschrijvingen buiten deze tijden, via voicemail of via mail worden niet geaccepteerd.

Vanwege het beperkte aantal zitplaatsen (maximaal vierentwintig) wordt aangeraden om op tijd te bellen. Wanneer het is volgeboekt, kan men zich aanmelden voor de week er op.

Op het menu van 2 december staat champignonsoep, boerenkool met worst en een chocoladetoetje. Het maandmenu staat op www.swlingewaard.nl onder ParticipatiePunt Bemmel.

Voetbalprogramma HAVO

Zaterdag 29 november

THUIS

10.00 uur HAVO E1 - Spero E5

12.00 uur HAVO C1D - OSC C2

12.00 uur HAVO D1GD - VDZ D3

UIT

08.30 uur Bataven E4 - HAVO E2G

08.45 uur Bemmel SC D6 - HAVO D2

09.00 uur Wodanseck F1G - HAVO F1

14.30 uur VDZ 4 - HAVO 2

14.30 uur Angeren A1 - HAVO A1D

Zondag 30 november

THUIS

10.30 uur HAVO 4 - Brakkenstein 7

11.00 uur HAVO 2 - Elistha 2

14.00 uur HAVO 1 - GVA 1

UIT

09.45 uur Angeren 4 - HAVO 3

Tweede parencompetitie bridgeclub Gendt

GENDT - De leden van bridgeclub Gendt hebben weer hun vijfde avond in de tweede competitieronde gespeeld. Daarom werden na afloop de standen in de verschillende lijnen opgemaakt en beoordeeld wie voor promotie dan wel degradatie in aanmerking kwamen.

De C-lijn werd aangevoerd door de dames Reggie Evers en José Matzinger met 57,11 procent. Hier werden Henk Joosten en Frank Pinta tweede met 56,69 procent en eindigden Thea Beusker en Toos Spoeltman op enige afstand als derde met 52,89 procent. Deze paren gaan dus over naar de B-lijn.

In de B-lijn promoveerden als eerste de heren Gerard Peek en Jos Roelofsen met 56,24 procent. De tweede plaats was voor De dames Thea Cornelissen en Bets Ekels met 55,91 procent, gevolgd door Ton en Herman Hoogveld als derden met 54,63 procent. Zij spelen de volgende ronde in de A-lijn.

In de A-lijn noteerde het paar Riet en Geert Rikken 55,40 procent en waren zo deze ronde de besten van de club. Ad Augustin en Arie Puiman volgden op korte afstand met 55,08 procent op de tweede plaats en als derde eindigden de heren Jos van de Werken en Eric Groenen met 54,22 procent.

Kerstviering bij Stichting Ouderenwerk Doornenburg

DOORNENBURG - De Stichting Ouderenwerk Doornenburg verzorgt op dinsdag 16 december in zaal Kort Oisterwijck van 14.00 tot ongeveer 17.30 uur haar jaarlijkse kerstviering. Een middag met verhaal, zang, in gesprek zijn en even stilstaan bij de werkelijkheid van alledag.

Zang en muziek wordt verzorgd door het duo Belinda en Bert. Dit alles omlijst met een drankje en afsluitend een lunch. Deelnemers aan al onze activiteiten zijn welkom, dit met partner of introducé. Zowel de deelnemers aan de activiteiten alsmede de partner of introducé 55+ betalen elk tien euro.

Door de deelnemers van het SOD moeten de strookjes van de uitnodiging met betaling voor 11 december bij de coördinatoren ingeleverd zijn.

Kerststallentocht in Lingewaard

LINGEWAARD - Op maandag 29 december zal van 15.00 tot 19.00 uur de jaarlijkse kerststallentocht plaatsvinden.

Katholieke en protestantse kerken, zorgcentra, het Dominicanenklooster en de kapel in Hulhuizen zullen allen geopend zijn om stil te staan bij het welbekende kerstverhaal. Op vijftien locaties kan de kerststal bewonderd worden en zal weer aandacht besteed worden aan een thema.

Omdat dit jaar de kerststallentocht later op de dag plaats vindt, kan ook genoten worden van de warme gezelligheid. Knisperende haardvuren en brandende kaarsen zullen deze kerststallentocht nog gezelliger maken dan anders. Een gezellige middag voor jong en oud dus.

"Bent u al nieuwsgierig? Houdt dan de facebookpagina in de gaten en like ons: www.facebook.com/kerststaltochtlingewaard."

Vincentiusvereniging Heilige Martinus in Gendt

GENDT - In 1849 werd in Gendt de Vincentiusvereniging Heilige Martinus opgericht. De Vincentiusvereniging te Gendt, ondersteund binnen de Sint-Martinusparochie in Gendt mensen, groepen of instanties. in overleg met of via de maatschappelijke dienstverlening, waar nodig met geld en/of goederen of sturen mensen een weekje op vakantie in een vakantiehuisje in Nederland.

De broeders van Vincentiusvereniging Gendt ondersteunen vrijwillig bij het begeleiden van overledenen tijdens een uitvaartdienst en het 'dragen' naar hun laatste rustplaats in de gemeente Lingewaard (incidenteel buiten Lingewaard). "Wij hebben op dit moment 45 broeders."

Vincentiusvereniging Heilige Martinus heeft slechts één inkomstenbron en dat is de opbrengst ten gevolge van ondersteuning bij genoemde begrafenisdiensten. "Indien u in uw naaste omgeving binnen Lingewaard (parochie De Levensbron) te maken krijgt met een overlijden en gebruik maak van een uitvaartorganisatie kunt u bij de uitvaartverzorger(ster) aangeven dat u een begeleiding bij de dienst en/of begrafenis wenst door twee, vier of zes broeders van Vincentiusvereniging Heilige Martinus te Gendt en hij of zij zal ons (Vincentius) daarover berichten en inschakelen. (In Haalderen is een eigen ondersteuningsgroep.)"

"Wij als Vincentiusvereniging in Gendt ontvangen daarvoor een vergoeding die aangewend wordt voor materiële of immateriële ondersteuningen binnen onze Martinusparochie. Ik hoop dat ik u in het kort heb kunnen aangeven wat de Vincentiusvereniging Heilige Martinus te Gendt met zijn broeders nu maar ook in de toekomst voor de parochie en voor u in Lingewaard kan betekenen ten aanzien van ondersteuning en begeleiding bij een uitvaart."

Uitslag Zonnebloemloterij

REGIO - Hier volgt de uitslag van de Nationale Zonnebloemloterij 2014. De trekkingwas op 27 oktober.

De Nationale Zonnebloemloterij 2014 is goedgekeurd door het Ministerie van Justitie (5631620/09/DSP d.d. 7 december 2009)

Prijsnummer Lotnummer Prijsbedrag

1e prijs 0784056 € 15.000,00

2e prijs 0033616 € 10.000,00

3e prijs 0290659 € 10.000,00

4e prijs 1222356 € 5.000,00

5e prijs 0390720 € 5.000,00

6e prijs 0508713 € 5.000,00

7e prijs 1200700 € 2.500,00

8e prijs 0114646 € 2.500,00

9e prijs 0123576 € 2.500,00

10e prijs 0284273 € 2.500,00

11e prijs 0775781 € 1.000,00

12e prijs 0737946 € 1.000,00

13e prijs 0049592 € 1.000,00

14e prijs 0242846 € 1.000,00

15e prijs 0729283 € 1.000,00

16e prijs 0039243 € 450,00

17e prijs 1006225 € 450,00

18e prijs 0684198 € 450,00

19e prijs 0378554 € 450,00

20e prijs 0987977 € 450,00

21e prijs 0980880 € 450,00

22e prijs 0770177 € 450,00

23e prijs 0740226 € 450,00

24e prijs 0918389 € 450,00

25e prijs 0584378 € 450,00

DE VOLGENDE PRIJZEN OP LOTEN MET DE VOLGENDE EINDCIJFERS *

PRIJSNR LOTNR        PRIJSBEDRAG

26e prijs 87832        € 100,00

27e prijs 53063        € 100,00

28e prijs 25595        € 100,00

29e prijs 1498         € 50,00

30e prijs 8305         € 50,00

31e prijs 8469         € 50,00

32e prijs 937         € 15,00

33e prijs 690         € 15,00

34e prijs 987         € 15,00

* Voor de prijzen 1 tot en met 25 geldt dat ze uniek zijn en worden toegekend aan winnende lotnummers waarvan alle zeven cijfers correct zijn. De prijzen 26 tot en met 34 worden toegekend aan de loten waarvan drie, vier of vijf eindcijfers correct zijn. Dat betekent dat deze prijzen voor meerdere loten kunnen gelden. (onder voorbehoud van typefouten.)

Kansspelbelasting is voor rekening van de Zonnebloem. Het recht op prijs vervalt een jaar na de trekking. Prijzen worden alleen uitgekeerd, indien u het winnende lot volledig invult en stuurt naar Pondres, ter attentie van Zonnebloemloterij, Postbus 1279, 5004 BG Tilburg.

Column

Haast

Ik rook het al toen ik de keuken binnenkwam. Boerenkool van eigen land. Snel naar buurman Appie om spekreepjes te halen. Zoals iedereen doet, schatte ik in bij welke kassa ik het snelste aan de beurt ben. Helaas, aan de gekozen kassa wordt mijn haast op de proef gesteld. Voor mij staat een ouder echtpaar. Kennelijk was de vrouw behoorlijk ziek geweest, want tijdens het afrekenen vraagt kassière Christel hoe het nu met haar ging, ze had haar lange tijd niet meer gezien. Nou ja, nog niet echt goed, maar het gaat zien gangetje, is het antwoord. Fijn om u weer te zien, zo klinkt het alleraardigs achter de kassa. Het oudere echtpaar stiefelt naar de uitgang. Mijn haast was ondertussen helemaal over. Terug naar huis met de spekjes in de hand, bleef mijn gedachte bij de kassa. Een mooi en persoonlijk gesprek midden in een gehaaste samenleving, gedomineerd door het onpersoonlijke internet. Wie geen vingerveegtelefoon heeft met WhatsApp, Facebook en Twitter, doet in deze samenleving niet meer mee. De VVD heeft geopperd om burgers via Twitter constant op de hoogte te houden van een raadsvergadering. Om burgers meer bij de politiek te betrekken. Desnoods door een gemeentebode die tussen zijn koffierondjes gaat twitteren om het ondoorgrondelijk raadsgewauwel de digitale wereld in te sturen. Nou, sterkte. Ik heb aan de perstafel verslaggever Rob van der Velde van de Gelderlander zien knikkenbollen. Zo boeiend kan een raadsvergadering zijn. Burgemeester Marianne Schuurmans zegt dat Lingewaard toe is aan een nieuwe website. Er is te weinig belangstelling voor het gros van de digitale boodschappen en diensten. Dat moet beter en meer bezoekers. In het internetloze tijdperk kwamen burgers gemiddeld eens in de 3 tot 4 jaar op het gemeentehuis. Nu worden we met de haren bij het digitale gemeentehuis gesleept. De VVD vraagt meer belangstelling voor hun raadswerk. De complexe en gehaaste samenleving heeft door internet drammers gecreëerd.

Sjaak

Verkiezing Gezelligste Winkel van Lingewaard

LINGEWAARD - Onlangs is de derde editie van de Verkiezing van de Gezelligste Winkel van de gemeente Lingewaard van start gegaan. Er kan tot en met 9 januari op alle genomineerde winkels uit de gemeente Lingewaard gestemd worden.

Inwoners van de gemeente Lingewaard kunnen stemmen via www.gezelligstewinkel.nl. Stemmen is zo gebeurd en bovendien maken stemmers kans op het winnen van mooie prijzen.

De winkel met de meeste stemmen en de winkel met de hoogste waarderingscijfers vertegenwoordigen de gemeente Lingewaard in de landelijke finale. Daarin zal bepaald worden wie de winnaar van de provincie wordt en welke winkel zich een jaar lang de Gezelligste Winkel van Nederland mag noemen. Voor de gemeente Lingewaard zou het natuurlijk geweldig zijn als straks de Gezelligste Winkel van Nederland uit de gemeente Lingewaard afkomstig is.

Sponsor bedankt!

HAALDEREN - De D2 van RKVV HAVO is voorzien van nieuwe voetbaltenues gesponsord door Obdam Financieel Advies / RegioBank Haalderen. Namens spelers en begeleiding willen we Rinus Obdam hartelijk bedanken voor de sponsoring van deze prachtige tenues.

Vrijwilligersprijzen uitgereikt

LINGEWAARD - Vrijdagavond heeft oud-burgemeester Persoon samen met Jan Rossen, tweevoudig awardwinnaar in 2013 (Lingewaard Natuurlijk en de Minkhof) de 'Meer dan Handen'-awards uitgereikt. De Bemmelse Organisatie Ladies, de Missie Naaikring Gendt, Frits van Brummelen en Gerard Nijhuis zijn de winnaars van 2014.

De Gendtenarren en SWL organiseerden dit jaar speciaal voor de awards een ludieke uitreiking en een prachtige avond voor alle genomineerden waar de vrijwilligersprijzen zijn uitgereikt. De negentien genomineerden waren met meer dan zeventig vrijwilligers vertegenwoordigd in De Tabaksschuur van Bemmel om de uitreiking mee te maken.

De award voor Verbinding is uitgereikt aan deBOL omdat zij zich richt op jong en oud en verschillende doelgroepen bereikt in een combinatie van ontmoeting en sportieve activiteiten.

Competentie is gewonnen door de Missie Naaikring Gendt die al meer dan 45 jaar hun deskundigheid en hobby inzet ten behoeve van het goede doel. Gerard Nijhuis kwam in aanmerking voor meerdere awards maar kreeg de award voor Innovatie. Dit vanwege vanwege het innovatieve idee van de Stadsquiz Huissen en zijn inzet voor het Stadheus Comité. De award voor Passie werd uiteindelijk overhandigd aan Frits van Brummelen voor zijn inzet bij de participatiepunten en het Repair Café. Ook is hij al 34 jaar koster en al 25 jaar bij de Gilden. Maar vooral vanwege het feit dat hij bevlogen, betrokken en betrouwbaar is en een rots in de branding voor anderen, pure Passie dus.

De vrijwilligersprijzen van Lingewaard werden voor de vierde keer uitgereikt.

ONS schooldamkampioenschap 2014 Abacus en Jozefschool kampioen van Lingewaard

HUISSEN - Damvereniging VBI organiseert jaarlijks het schooldamkampioenschap van Lingewaard voor teams. Dat kampioenschap wordt financieel mogelijk gemaakt door ONS accountants en belastingadviseurs. Op woensdag 12 november was het weer zover.

Onder het oog van het talrijke publiek (ouders, opa's, oma's en leerkrachten van de deelnemende scholen) werd er door ruim vijftig kinderen fanatiek gedamd. Een verzuchting van één van de toekijkende oma's: "Goh, ik wist niet dat dat dammen zo enorm leuk en spannend kon zijn!"

Aan het eind van de middag bleek bij de welpen (groep vijf en zes) het viertal van de Abacus 1 de meeste punten te hebben gescoord en dus de titel (én de wisselbeker) mee naar school kon nemen. Als tweede eindigde Borgwal 3, op de hielen gezeten door Borgwal 1 die de beker voor de derde plaats in ontvangst mocht nemen.

Bij de pupillen (groep zeven en acht) werd het team van Jozefschool/Sterrenbos (vorig jaar zesde van Nederland) na een spannende strijd met het team van de Borgwal (vorig jaar dertiende van Nederland bij de welpen, maar nu dus een groep hoger!) kampioen. Het viertal van de Abacus 1 legde beslag op de beker, behorende bij de derde plaats. Alle prijswinnaars gaan door naar de halve finale van het kampioenschap van Gelderland.

"Mocht u uw kinderen eens kennis willen laten maken met het damspel: iedere donderdagavond om 19.00 uur is de clubavond voor de jeugd. Loop gerust een binnen en proef de leuke, relaxte sfeer!"

Nieuw jeugdprinsenpaar bij De Kleibakkers

HAALDEREN – Het nieuwe carnavalsseizoen is nu ook voor De Kleibakkers officieel begonnen. Een gezellige drukte was het weer tijdens de pronkzitting afgelopen zaterdag in zalencentrum De Kolk. En de volgende dag liet de jeugd van zich horen. Jeugdprins Bas uit 't Leeuwennest en prinses Iris maakten plaats voor prins Bryan de Plezierige en prinses Sterre.

Zowel De Narrenkap als De Geintrappers en De Blauwe Pony waren zaterdagavond te gast en daarmee getuige van het afscheid van president Vincent van Leeuwen en zijn vrouw Monique. Beiden zijn zeventien jaar zeer actief lid van de vereniging geweest. Opvolger Roy Demon werd officieel geïnstalleerd en hij stond te popelen om de microfoon over te nemen. Roy is een oude bekende: vijftien jaar geleden was hij jeugdprins.

Onthulling

Tijdens het jeugdprinsenbal van De Kleibakkers voelde je zondagmiddag de spanning al bij het betreden van de zaal. Wie vormen straks het nieuwe jeugdprinsenpaar? Prins Bas uit 't Leeuwennest en prinses Iris namen na twee fantastische jaren afscheid. En toen de onthulling van prins Bryan de Plezierige en prinses Sterre, die de komende twee jaar met het motto 'Wij feesten hier met veel plezier' carnaval vieren. Het zit ze beiden in het bloed. Bryan is voormalig Raad van Elf-lid en Sterre danst de sterren van de hemel bij de dansgarde. Ook de ouders kennen het klappen van de zweep.

Meer weten?

Het laatste nieuws, het dagboek van het prinsenpaar en vooral veel foto's. Alles over het reilen en zeilen van De Kleibakkers is terug te vinden op de website (www.kleibakkers.nl).

Mixed Hockeyclub Bemmel 800 Samen werken aan een sportieve uitdaging

Huldiging vrijwilligers, trainers, coaches en kampioenen seizoen 2013/14 MHC Bemmel 800 Foto: Ed van Eechoud.

BEMMEL - Tijdens de algemene ledenvergadering op 6 november hebben de leden van Mixed Hockeyclub Bemmel 800 ingestemd met de installatie van een volledig nieuw clubbestuur. Dit nadat het oude bestuur de conclusie had getrokken dat het voor de snelgroeiende vereniging goed zou zijn om een nieuw bestuur de ruimte te geven om met alle bij die groei horende uitdagingen aan de slag te gaan.

Het club - met nu bijna 900 leden - maakt een ongekende groei door. De accommodatie op sportpark Ressen mag daarbij niet achterblijven. En dat allemaal zonder de identiteit van en saamhorigheid binnen de club te verliezen.

Vrijwilligers uit eigen kring

Voor coaching en training, vooral ook van de vele jeugdteams, doet de club steeds met veel succes een beroep op vrijwilligers uit eigen gelederen. Daarmee wordt toegewerkt naar een florerend vlaggenschip, hoog spelende jeugdteams, goede breedteteams, enthousiaste vrijwilligers en betrokken supporters en sponsoren die samen een leuke, sportieve tijd hebben! Dat is dan ook voor iedereen de reden in de club te blijven investeren.

"Wil je ook komen hockeyen? Schrijf je in via het aanmeldingsformulier op de website www.mhcbemmel.nl. In maart is het voor de jeugd van vijf tot twaalf jaar mogelijk om gratis vier trainingen te volgen. Ben je ouder dan twaalf jaar? Schrijf je in en jij krijgt zo spoedig mogelijk een uitnodiging."

Spek onze Kas

HAALDEREN - Op woensdag 3 december zullen de meiden van meisjesclub Sint-Dymphna de huizen in Haalderen langs gaan voor de actie 'Spek onze kas'.

De kinderen zullen aan de deur een zak met spekjes verkopen. De prijs hiervan is een euro per stuk en drie zakken voor 2.50 euro.

De opbrengsten zullen tegoed komen aan een springkussen voor de club.

Handbalvereniging Angeren is het seizoen goed gestart

ANGEREN - Zaterdag 29 november is het weer zover. Dames 1 van handbalvereniging Angeren speelt een thuiswedstrijd. De wedstrijd begint om 20:10 uur in sporthal Walburgenin Gendt. De dames van HVA spelen tegen het Dames 1 team van UGHV uit Ulft.

De dames van HVA hebben de eerste zes wedstrijden van dit seizoen gewonnen en staan dan ook op de eerste plaats in de tweede klasse. Deze wedstrijd moet ook zeker gewonnen worden om aan de top te blijven.

Ook is de website van HV Angeren in een nieuw jasje gestoken. De website is helemaal up-to-date. Actuele foto's, nieuwtjes en activiteiten worden op de website geplaatst. De uitslagen, standen en het programma zijn ook te vinden op de website: www.hvangeren.nl. Dus zeker de moeite waard om erop te kijken.

Geslaagde Open Dag

van Huissense Badmintonclub

HUISSEN - Zondag 9 november hield de Huissense Badmintonclub een open dag. Het was een zeer geslaagde dag met een goede opkomst. Veel kinderen en ouders kwamen kennis maken met het badmintonspelletje. Er werden verschillende partijtjes gespeeld, samen met of tegen leden van de Huissense Badmintonclub. Er werden ook korte trainingen gegeven aan een aantal kinderen.

Toch is de Huissense Badmintonclub nog steeds op zoek naar nieuwe leden: zowel senioren als junioren. Kinderen kunnen vanaf zeven jaar lid worden. Op maandag van 17.00 uur tot 19.00 uur traint de jeugd in sporthal De Brink en vanaf 19.00 uur kunnen de senioren spelen. "Loop eens binnen op een maandag. Je wordt opgevangen door de leden en kunt gelijk aansluiten. Mocht je nog geen racket hebben: er zijn altijd goede reserverackets aanwezig. Neem sportschoenen en –kleding mee en kom een shuttle slaan!"

"Wil je meer weten: zie www.huissensebc.nl. Daar vind je ook e-mailadressen van de bestuursleden mocht je meer willen weten. Tot maandag!"

Tweestroom Meisjes B1 ongeslagen kampioen

GENDT - Tweestroom-MB1 speelde thuis voor een groot publiek de kampioenswedstrijd thuis tegen Vocasa-MB2. De eerste drie sets werden gemakkelijk een prooi voor de meiden van Tweestroom.

Door deze drie punten was men als kampioen, maar ook die vierde set wilde men winnen. Dit gelukte wel, maar de tegenstand was nu het grootst( 25-22). Hierna barste het feest los.

Dames-Tweestroom-DS1 ontving Atalante-DS1 en verloor de derde set nipt. Hierdoor een fraaie overwinning (3-1). Sames-DS2 speelde thuis tegen Switch'87-DS3 en maakte er spannende pot van. Gelukkig werd er wel gewonnen (3-1). Tweesroom-DS4 bezocht Boemerang-Komeet-DS2 en kwam met de wist naar huis. 1-3). Dames-DS5 speelde uit een zeer slechte wedstrijd bij Voreo-DS2 (4-0).

Heren-Tweestroom-HS1 ontving Switch'87-HS2 maar maakte de sets niet af, zodat er geen punten werden behaald (0-4). Tweestroom-recreanten-1 ontving de kampioen van vorig jaar; Kidang-R2. Het werd een verdiende overwinning (3-0).

Aspiranten-Tweestroom-MA1 ontving Pegasus-MA3 en won vrij gemakkelijk deze strijd (4-0).

Tweestroom-MB2 ontving Ikaros-MB2 er maakte er een spannende pot van. De eerste en derde set werden nipt verloren (24-26). De tweede en vierde set werden gemakkelijk gewonnen. De vijfde set werd vrij eenvoudig gewonnen (15-7). Hierdoor de wedstrijdpunten in Gendt gehouden (3-2).

Meisjes-MC1 speelde uit bij Pegasus-MC1 en won alle sets (0-4). Tweestroom-MC2 ontving Pegasus-MC2 en morste geen punt (4-0). Meisjes-MC4 speelde thuis tegen koploper Volamie-MC1 en kwam niet in de wedstrijd. Gelukkig werd wel de vierde set gewonnen (1-3).

Tweestroom-JB1 bezocht Boemerang-Komeet-JB1 en speelde frank en vrij en met veel plezier, ondanks nog geen punt behaald te hebben. Ook nu weer verlies (4-0).

Geslaagde Open Dag van Huissense Badmintonclub

Geslaagde Open Dag van Huissense Badmintonclub

HUISSEN - Zondag 9 november hield de Huissense Badmintonclub een open dag. Het was een zeer geslaagde dag met een goede opkomst. Veel kinderen en ouders kwamen kennis maken met het badmintonspelletje. Er werden verschillende partijtjes gespeeld, samen met of tegen leden van de Huissense Badmintonclub. Er werden ook korte trainingen gegeven aan een aantal kinderen.

Toch is de Huissense Badmintonclub nog steeds op zoek naar nieuwe leden: zowel senioren als junioren. Kinderen kunnen vanaf zeven jaar lid worden. Op maandag van 17.00 uur tot 19.00 uur traint de jeugd in sporthal De Brink en vanaf 19.00 uur kunnen de senioren spelen. "Loop eens binnen op een maandag. Je wordt opgevangen door de leden en kunt gelijk aansluiten. Mocht je nog geen racket hebben: er zijn altijd goede reserverackets aanwezig. Neem sportschoenen en –kleding mee en kom een shuttle slaan!"

"Wil je meer weten: zie www.huissensebc.nl. Daar vind je ook e-mailadressen van de bestuursleden mocht je meer willen weten. Tot maandag!"

Last Vegas in Theater Kees

HUISSEN - Vrijdag 28 november kunnen filmliefhebbers in Theater Kees aan het Kampstuk 23 in Huissen voor vijf euro genieten van de topfilm 'Last Vegas'. Het theater wordt hiervoor omgetoverd in een heuse bioscoop met een negen meter breed scherm. Deze film wordt vertoond in HD-kwaliteit met dolby-surround.

In deze komedie draait het om een oudere man die op het punt staat te trouwen met een vrouw die half zo jong is als hij. Voordat hij in het huwelijksbootje stapt, besluit hij zijn drie beste jeugdvrienden uit te nodigen in Las Vegas voor een wild vrijgezellenfeest.

Het feest begint plezierig, maar de spanning stijgt al snel, wanneer twee van hen ruzie krijgen over een vrouw die ze beiden als jongeman liefhadden. Met Michael Douglas, Robert De Niro, Kevin Kline en Morgan Freeman

De aanvang is om 20.00 uur. Kaarten zijn bestellen via www.theater-kees.nl.

Sponsor bedankt

DOORNENBURG - De spelers, leiders en trainers van GVA-B1 willen graag Autorijschool M. Peters bedanken voor het beschikbaar stellen van de nieuwe voetbalshirts. Met deze shirts gaan we de komende voetbalseizoenen onze sponsor sportief vertegenwoordigen op de voetbalvelden in de regio.

15 / 36

16 / 36

17 / 36

Het perfecte sinterklaas- of kerstcadeau Theatergroep Koperen Kees speelt 'Lang en Gelukkig'

HUISSEN - Assepoester wordt geterroriseerd door haar boze stiefmoeder en haar dochters, Roodkapje wil een relatie aanknopen met een boze wolf die kampt met heuse imagoproblemen en de prins schiet in een paniekstuip als hij dreigt te wordt uitgehuwelijkt door zijn bemoeizieke moeder.

De familievoorstelling ?Lang en Gelukkig' gespeeld door Theatergroep Koperen Kees bevat hilarische verhaallijnen die bezoekers meevoeren in een wonderlijke sprookjeswereld en zit boordevol maffe verwikkelingen, humoristische opmerkingen en liedjes met bekende melodieën die iedereen kan én mag meezingen.

Het verhaal van de voorstelling draait om Assepoester, wiens leven zuur wordt gemaakt door haar stiefmoeder Irma Zonderboezem en haar twee dochters Paris en Hilton. Na het onverwachte overlijden van haar vader voelt zij zich steeds slechter en lijkt haar leven uitzichtloos. Op een mooie dag ontvangt zij echter een kaartje voor het grote koninklijk bal, waar prins Roderick van Oranje Nassaukade zijn opwachting zal maken. Dankzij hulp van de fee kan zij heel stiekem naar het bal. Vanaf dat moment verloopt het bekende sprookje echter heel anders dan in de traditionele sprookjesboeken...

De première van 'Lang en Gelukkig' is op tweede kerstdag (14.00 uur) en wordt daarna gespeeld op 27 december (19.00 uur), 28 december (14.00 en 19.00 uur), 29, 30 december en 2 januari (19.00 uur), 3 en 4 januari (14.00 en en 19.00 uur), 8 en 10 januari (19.00 uur).

Nog op zoek naar een leuk sinterklaas- of kerstcadeau? Geef kaarten voor de sprankelende familievoorstelling 'Lang en Gelukkig' in Theater Kees aan het Kampstuk 23 in Huissen. Kaarten kosten 8,50 per stuk en zijn te bestellen via www.theater-kees.nl.

Dansmiddag voor senioren in Angeren

ANGEREN - Het was een geslaagde dansmiddag op 14 november, georganiseerd door het SASA-bestuur in Het Dorpshuis in Angeren.

Op deze eerste middag kwamen meer dan vijftig deelnemers naar Het Dorpshuis om in de theaterzaal te dansen onder leiding van Henk en Lenie Gertsen.

Na eerst een Quickstep, Engelse wals. tango en een wals, werd er een demonstratie gegeven door vijf paren, die uitgenodigd waren en iedere maandagavond in De Valom in Huissen dansen. Dit werkte aanstekelig op de andere aanwezigen, zodat bijna iedereen op de dansvloer kwam om hun vroeger ingestudeerde danspassen weer meester te maken.

De deelnemers kregen zo de smaak te pakken, dat er ook een paar 'ouderwetse' dansen, zoals de Valletta, Mazurka, Spaans wals enzovoort werden gedanst.

In de pauze ging er een aanmeldingslijst rond om te informeren of er interesse zou zijn om een vervolg aan deze dans middag te kunnen geven als activiteit van de SASA. Er meldden zich meer dan dertig deelnemers aan voor een vervolg.

Op vrijdag 12 december om 13.30 uur gaat de SASA van start met de dansmiddag.

Voorlopig éénmaal in de maand, indien er behoefte is aan meer malen per maand in de toekomst, kan in overleg met de dorpshuismanager dat georganiseerd worden. Iedere senior uit Lingewaard en omstreken, is welkom, vooral mannen..

Spanning bij Hutaf!

HUISSEN - Nu alleen de laatste speelronde van de najaarstafeltenniscompetiitie nog gespeeld moet worden wordt het extra spannend voor de acht teams van Hutaf die nog meedoen om de titel in hun klasse.

Bij de seniorenteams deden Hutaf 5, 6 en 7 goede zaken door hun voorlaatste wedstrijd met ruime zaken te winnen. Hutaf 5 won met 3-7 bij Akris 1. Mark Baerveldt bleef ongeslagen, invaller Hans Bruins en Bart van Dort scoorden elk 2x. Hutaf 6 won met 9-1 van ONI 7. Invaller uit team 10 Johan Neijenhuis was de man of the match met twee enkelspelzeges, Jeroen Startman en Bas Freriks bleven zonder nederlaag. Hutaf 7 stuurde Sc. Velp 4 met een 9-1 nederlaag huiswaarts. Rob Welman en Derek de Schipper waren foutloos, Bert Kempers scoorde tweemaal. Wanneer Hutaf 5, 6 en 7 hun laatste wedstrijd gelijk spelen zijn zij zeker van de titel. Hutaf 1 won met 6-4 van Treffers 1 en heeft een minieme kans op de titel. Dit geldt ook Hutaf 3, dat met 7-3 bij Smash (B) verloor.

Overige uitslagen seniorenteams: Atak 1 - Hutaf 2 7-3, Treffers 3 - Hutaf 4 2-8, Hutaf 8 - HTTC'71 2 5-5, Hutaf 9 - Kr. & Vr. 6 4-6 en Hutaf 10 - TIAN 6 0-10. Bij de jeugdteams hebben team 3, 8 en 9 kampioenskansen. Team 3 won, dankzij een ongeslagen Mikolaw Krawcyk met 3-7 bij Sethone. Team 8 won met 6-4 van koploper Litac 4 door onder andere drie enkelspelzeges van Anne van Bolderen. Hutaf 9 was met 9-1 te sterk voor ONI 3 Sarah en Toine Teunissen en Duco van Leeuwen bleven zonder nederlaag. Overige uitslagen jeugdteams: Hilversum 2 - Hutaf 1 6-4, Unicum 1 - HUtaf 2 7-3, Hutaf 4 - SKF 6 4-6, Hutaf 5 - SKF 7 7-3, Hutaf 7 - Bit.nl 5 5-5, Zevenaar 5 - Hutaf 10 7-3, Hutaf 11 - ONI 4 3-7, Sethone 3 - Hutaf 12 4-6 en Hercules 6 - Hutaf 13 10-0.

Nieuw Huissens Woord 2014

HUISSEN - De Historische Kring Huessen hield op donderdag 20 november een druk bezochte Huissense dialectavond met het inmiddels beroemde Huusses Dictee. In dit jubileumjaar van de 700-jarige stad werd er op literair gebied van alles uit de kast gehaald.

Vele Huissenaren gaven blijk 't Huusses steeds beter te kennen en als erfgoed te waarderen. Ze kozen op deze avond het door de Kring gevraagde nieuwe Huissense verzamelwoord voor de vele zondagse evenementen die in de kom van de oude stad worden georganiseerd. Het uitgekozen Nejje Huussese woord vör 2014 is geworden: Huussenement. Dit woord is ingediend door Bob Bles.

De bedenker krijgt in Huissen de eeuwige roem en heeft zelfs een heus geboortebewies voor dit woord ontvangen. Er zijn ondertussen al weer vijf jaar op rij dialectavonden gehouden. Ook dit jaar werd weer een mooie ludieke tekst voor het dictee gemaakt en voorgedragen door Joop Brons. Winnaar van het Huusses dictee was dit jaar, voor de tweede keer op rij, het team van De Bevelanders. Bij de individuele deelnemende schrijvers was Geert Leijser de beste.

Het was een mooie avond waarbij naast de schrijverskunst nieuwe Huissense woorden zijn ontstaan. Zo is het dialect ondertussen weer springlevend gemaakt en is Huissen weer een mooie traditie rijker geworden.

Wegversmalling zorgt voor onveiligheid in Ressen

Soms het dringen op de versmalde Ressensestraat. Foto: Sjaak Veldkamp

RESSEN – Met de aanleg van de laatste wegversmalling op de Ressensestraat is de verkeerssituatie in Ressen is volgens GroenLinks er niet beter op geworden.

Enkele weken geleden is binnen de bebouwde kom op het viaduct een wegversmalling aangebracht om het verkeer in toom te houden. Fractievoorzitter Lianne Duiven wil van het college weten waarom juist voor deze plek op de Ressenstraat is gekozen. Volgens haar informatie hebben door de wegversmalling al de nodige aanrijdingen plaatsgevonden. De oorzaak is dat verkeer vanaf Oosterhout de wegversmalling te laat in de gaten heeft. Mede omdat de weg net is overgegaan van een 80- naar 50-km regiem.

Hoewel iedere nieuwe verkeerssituatie onwennigheid met zich meebrengt, zorgt deze maatregel volgens Duiven voor een onoverzichtelijk situatie. Zeker voor weggebruikers die er voor het eerst rijden.

Het raadslid van GroenLinks roept het college op om in samenspraak met bijvoorbeeld Veilig Verkeer Nederland om een betere oplossing te bedenken.

In een Oogopslag weekendvieringen voor de RK parochie De Levensbron (Gem. Lingewaard)

zaterdag 29 november 1e weekend van de Advent

19.00 u. St. Donatus Bemmel, Eucharistieviering met Pastor Bulthuis en het Donatuskoor

zondag 30 november 1e zondag van de Advent

10.00 u. St. Bavo Angeren, Communieviering met Pastor Roelofs en het gemengd koor

10.00 u. OLV Tenhemelopneming, EC, Huissen-Stad, Eucharistieviering met Pastoor Peters en het Herenkoor uit Doornenburg

10.00 u. De ARK Haalderen, Gebedsdienst met Pastor van Cuijk; we maken Adventskransen en het verhaal over de Advent wordt verteld.

Waardwonen informeert huurders over asbest

LINGEWAARD - Waardwonen wil een gezonde woonomgeving voor al haar huurders. Want gezond wonen is ook veilig wonen. Asbest is helaas nog in veel woningen in Nederland te vinden, ook in woningen van Waardwonen. Daarom heeft de corporatie haar huurders preventief over de mogelijke aanwezigheid van asbest in hun woning geïnformeerd.

In 3.000 van de 3800 woningen van Waardwonen die gebouwd zijn voor het gebruik van asbest verboden werd, kan de schadelijke stof aanwezig zijn. Dat blijkt uit de inventarisatie die Waardwonen in 2014 heeft uitgevoerd aan haar woningbezit dat gebouwd is voor 1994. Daarbij zijn alle bekende en zichtbare asbesthoudende materialen in beeld gebracht. Niet alle asbest hoeft te worden verwijderd. Vaak zit het in toegepaste materialen in de constructie van de woning. Bij mutatie, reparaties of onderhoudswerkzaamheden worden risicovolle asbesthoudende materialen daar waar mogelijk verwijderd of afgeschermd.

De huurders van de betreffende adressen hebben een brief en asbestplattegrond van Waardwonen ontvangen. Op de plattegrond is aangegeven waar bij de bouw van de woning mogelijk asbesthoudende materialen zijn toegepast en bevat algemene informatie over asbest. Waardwonen adviseert huurders om altijd contact op te nemen als men gaat klussen in een woning waar mogelijk asbest aanwezig is. Daarnaast is het dringende advies om nooit zelf te zagen, schuren, breken of boren in asbest.

Meer informatie over asbest is te vinden op de website www.waardwonen.nl.

Basisschool 't Holthuus neemt afscheid van Riet Peters

Riet Peters haalt zelf vast haar foto uit de "Holthuusboom".

HUISSEN - Vrijdag 28 november is het zover: Riets laatste werkdag. Riet werkte meer dan 33 jaar als administratief medewerkster op 't Holthuus en zag in die tijd honderden kinderen komen en gaan.

Riet kende iedereen en iedereen kende Riet. Riet was het vertrouwde gezicht bij binnenkomst van de school, Riet verzorgde al die jaren de informatiebrieven aan ouders en hield de schooladministratie bij.

"Kent u Riet nog van uw eigen Holthuustijd of die van uw kind en wilt u Riet persoonlijk bedanken, dan is hier gelegenheid voor tijdens de receptie op vrijdagmiddag 28 november van 14.15 tot 15.30 uur."

Leerlingen OBC Bemmel organiseren College Tour met Bart van Ingen

BEMMEL - Op woensdagavond 19 november vond de eerste Internationale Business College Tour plaats in de Tabaksschuur van Bemmel. De International Business College (IBC)-leerlingen van OBC Bemmel mochten het evenement zelf organiseren. Gastspreker van deze avond was Bart van Ingen, algemeen directeur van voetbalclub NEC.

De wethouder van onderwijs gemeente Lingewaard, Helga Witjes opende de avond. Vervolgens was het woord aan de NEC-directeur. Bart deelde zijn ervaringen over het besturen van een BVO, zijn persoonlijke visie en nog veel meer. Na een korte presentatie was het de beurt aan de leerlingen. Hoe ziet uw werkdag eruit? Was is het verschil met de vorige baan? Wat is het effect op de organisatie van negatieve en positieve voetbalresultaten? Vragen die Bart met veel enthousiasme wist te beantwoorden.

"Het was erg leuk en spannend om dit te organiseren. De catering hebben we overgelaten aan onze 'collega-leerlingen' van vmbo-t Lifestyle. Dat was prima verzorgd. Verder vonden we het ook leuk om relaties van ons programma uit te nodigen. Van hen hebben we positieve reacties mogen ontvangen", aldus een IBC-leerling OBC Bemmel.

Docent en coördinator IBC: "Dit evenement is niet alleen heel erg leuk en spannend voor de leerlingen, het geeft hen ook inzicht in een grote sportorganisaties als NEC. Het is natuurlijk veel meer dan alleen een voetbalclub. Daarnaast is Bart van Ingen een echte zakenman met ambitieuze ideeën en verhalen, echt een inspiratie voor onze leerlingen."

Geslaagd Rabo Starterstraject

BETUWE - De Rabobank deelt graag haar kennis en ervaring met ondernemers. Daarom heeft Rabobank Oost Betuwe dit najaar voor het eerst het Rabo Starterstraject georganiseerd voor startende ondernemers.

Het Starterstraject bestond uit vijf themagerichte avonden. Enthousiaste sprekers namen de 23 deelnemers mee in thema's als ondernemersvaardigheden, juridische en fiscale zaken, financiële dienstverlening, verzekeringen, marketing en PR. Tijdens de laatste avond hebben de deelnemers een pitch gehouden welke beoordeeld werd door een vakkundige jury, bestaande uit Etienne Vermeulen (Gemeente Overbetuwe), Walter Fauser (Onder De Indruk), Ronald Jansen (Dirksen Opleidingen) en Alies ten Have (Rabobank Oost Betuwe).
2BirdsMedia was uiteindelijk de winnaar met de beste pitch! Zij ontvingen uit handen van Walter Fauser een imagocheck. Mieneke Kraaijeveld van Miesign Grafische Vormgeving werd verrast met een extra prijs. Zij heeft een cursus zoekmachineoptimalisatie aangeboden gekregen bij Dirksen Opleidingen. De avond werd afgesloten met een gezellige netwerkborrel.

Het Starterstraject is één van de activiteiten die Rabobank dit jaar heeft georganiseerd voor startende ondernemers of mensen die zich hierop oriënteren. De bank wil zo een platform bieden om kennis met elkaar te delen en starters in contact met elkaar te brengen.
Daarom organiseert Rabobank Oost Betuwe, in samenwerking met Gemeente Overbetuwe, een Starterscafé op 9 december aanstaande. Nieuwsgierig wat deze avond u kan bieden? Ga naar www.rabobank.nl/oostbetuwe voor meer informatie en om u aan te melden.

Yett in Angeren: 'n juweeltje van 'n winkel

ANGEREN – Al eens bij Yett binnengestapt? Yett heeft een verrassende collectie tassen, sieraden, bijoux, horloges en accessoires. Van vooraanstaande merken, maar vooral van een goede kwaliteit en een mooi design. De winkel heeft momenteel een prachtige presentatie van de laatste trends. Leuk voor de komende (feest)maand waarin we elkaar -en ook onszelf- graag een passend geschenk willen geven.

Op zoek naar een collier/hanger, ring of armband, een horloge of een lederen tas? Bij Yett vind je het zeker! Evenals stijlvolle en trendy modeaccessoires, passend bij elke gelegenheid. Zoals sjaals en poncho's. Niet alleen artikelen voor dames! Ook de heren kunnen bij Yett terecht voor een lederen (laptop)tas en een stoere armband of horloge. Zelfs voor kinderen is er van alles: van oorbel en armbandje tot aan knuffels en hippe tassen van Zebra.

Klanten komen hier niet alleen vanwege de kwaliteit en uitgebreide keuze. Vooral de service en de persoonlijke aandacht worden in hoge mate gewaardeerd. En wat is er mooier dan je auto voor de deur te kunnen parkeren? Factoren, die het shoppen bij Yett extra leuk maken.

Bij Yett koop je, omdat je deze artikelen graag wilt passen en voelen, vóór je koopt. Sieraden of misschien beter gezegd 'bijoux' van merken als MelanO, prachtige afgewerkte lederen tassen van Cowboysbag, Merel by Frederiek en Label 88 en trendy horloges van Oozoo en Ikki (dit seizoen eerste herencollectie). Binnenkort nieuw bij Yett: het trendy Zweedse merk Våga.

Geen keus kunnen maken? Dan is er altijd nog de welkome kadobon. Begin december komt Yett met een vernieuwde website.

Yett, Molenstraat 26, Angeren; telefoon 026 3260026; www.yett.nl; ook te volgen op facebook.

Vanuit huis je keuken kopen?

HUISSEN - Dat kan bij Keuken en Keukens de keukenzaak zonder showroom. Samen met Frits Reijmers stelt u de nieuwe keuken samen. Indien gewenst netjes gemonteerd! Met een mooi tekenprogramma ziet u precies hoe de keuken eruit komt te zien. De keukens komen rechtstreeks van de gerenommeerde Duitse fabrikant Nolte. En Atag is de huisleverancier van de keukenapparatuur. Kortom hoge kwaliteit voor een scherpe prijs!

"Ik werk nu alweer enige jaren met dit concept en het bevalt uitstekend", vertelt Frits Reijmers. "Mijn klanten zijn het moe showrooms af te struinen en hebben behoefte aan een persoonlijk advies en goede begeleiding. En niet te vergeten: een eerlijke en transparante offerte!"

Maatwerk

Voor maatwerk kunt u ook bij Keuken en Keukens terecht. De keuken in RAL-kleur gespoten of een keukenkast van 92 cm breed? Geen probleem. Evenals renovatie. Aarzel niet langer en maak vrijblijvend een afspraak. Kijk op www.keukenenkeukens.nl.

Kom jij ook langs?

HUISSEN - Vrijdag 28 november staat de Etos in de Zilverkamp op de kop.

"Van 17.00 tot 20.30 uur is er een Ladiesnight met leuke acties en diverse demonstraties. Zo zal er van de verzorgingsmerken Weleda en Scrub & Rub een demonstratrice aanwezig zijn. U kunt uw nagels laten lakken met een gellak en er is een proeverij met superfoods. De eerste vijftig betalende klanten krijgen een leuke goodiebag! We hebben deze avond ook een loterij met heel veel leuke prijzen. Dus kom gezellig langs!

Lukt het niet om erbij te zijn op zaterdag 6 december is er een demonstratrice van L'oreal make-up aanwezig hiervoor is een afspraak gewenst. Kortom, bij de Etos is het feest.

Sinterklaas op bezoek bij landwinkel De Woerdt

RESSEN - Sinterklaas en zijn pieten bezoeken zaterdag 29 november van 13.45 tot 14.45 uur landwinkel De Woerdt.

Kinderen mogen bij Sinterklaas op schoot en er worden liedjes gezongen. Iets lekkers mag natuurlijk niet ontbreken. Want wie zoet is, krijgt iets gezonds! Daarvoor selecteerde Sinterklaas al in Spanje de beste mandarijnen. Landwinkel De Woerdt stopt er natuurlijk nog wat extra lekkers bij. U bent van harte welkom, lees meer op www.dewoerdt.nl.

Cursus kerststukjes maken

HUISSEN - Stichting Epric is een werkervaringsplek voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. We hebben twee locaties in Bemmel en Huissen. Op de locatie in Huissen, Nieuwediep 9a wordt dit jaar weer een cursus kerststukjes maken gegeven.

In 2014 hebben we twee cursussen kerststukjes maken. Eentje voor een klein kerstukje op de tafel. Een ander is een groot plat kerstuk. De kosten inclusief materiaal is voor het kleine kerststuk zes euro en voor het grote kerststuk zestien euro. Dit is inclusief materiaal. De cursus vinden plaats in de week van 9 tot en met 14 december. Maximale groepsgrootte acht per avond. De cursus duurt gemiddeld een uur voor het kleine stuk, voor het grote stuk twee uur.

Opgave voor de cursus kan telefonisch of kijk op de webpagina voor meer informatie: 026 3250959

Ook is er weer vanaf 1 december de mogelikheid om kerststukjes te kopen die onze medewerkers gemaakt hebben. Daarnaast hebben we een groot aantal soorten kerstbomen in de verkoop. Epric is dagelijks geopend van 10-17 uur, vanaf 1 december ook op zondag tot en met de kerst.

Epric, Nieuwediep 9a, Huissen; Openingstijden Ma t/m zondag 10-17 uur; Tel: 026-3250959; www.epric.org.

Zet je schoen bij Albert Heijn

LINGEWAARD - Sinterklaas is bij Albert Heijn weer als vanouds spannend en gezellig voor iedereen. In de winkel vind je alle ingrediënten voor een heerlijk avondje. Strooi- en snoepgoed, leuke cadeautjes en gemakkelijke en gezellige maaltijden zoals gourmet en stamppotjes. Ook dit jaar kunnen alle kinderen uit Lingewaard vanaf maandag 17 november hun schoentje zetten.

Bij AH zijn ze er helemaal klaar voor. Van maandag 17 november tot en met woensdag 3 december kunnen alle kinderen uit Lingewaard hun schoentje bij AH zetten. "Uit betrouwbare bron weet ik dat Sint & Piet een hele leuke verrassing in petto hebben." Kinderen kunnen bij de servicebalie hun schoentje inleveren en ontvangen een nummertje.

Van 1 tot en met 6 december kunnen de schoentjes, bij inlevering van het nummertje, weer worden opgehaald. Voor kinderen die graag kleuren, ligt een Sint en Pietkleurplaat klaar.

Ladies Like Event Gelderland in Huissen

HUISSEN - "Wij, Esther Verholt-van Oort en Nancy Stuve-Akerina organiseren op zondag 30 november van 15.00 -19.00 uur een Ladies Like Event Gelderland te Huissen: 'Because we know what Ladies like'."

"Wij willen jou, samen met je vriendin, (schoon-)moeder, (schoon-)dochter, (schoon-)zus, nicht, buurvrouw, collega, sportmaatje et cetera uitnodigen. Dit evenement, speciaal voor Ladies, biedt een ongekend breed aanbod aan dames producten en levert een smaakvolle mix van gezelligheid en activiteiten inclusief wijnproeverij, demonstraties en modeshow. Gezellig rondsnuffelen tussen stands met van alles op gebied van lifestyle, fashion, beauty, wellness, bijoux en food."

"Via lotenverkoop zijn er prachtige prijzen te winnen. Elke deelnemer verloot iets uit haar collectie, onder andere diverse sieraden, kleding, accessoires, woonaccessoires, haarmode, trendy warmtekussen, diverse cadeaubonnen voor onder andere een behandeling voetverzorging, Shiatsu massage en gelnagels."

Entree is gratis en een heerlijk welkomstdrankje wordt aangeboden door 'MijnSlijter Oosterbeek'.

"Mannen mogen ook mee en kunnen zich vermaken aan de bar én... er zijn heerlijke hapjes te koop! Zorg voor genoeg cash en we zien jullie graag op 30 november vanaf 15.00 uur in de prachtige industriële ruimte die we mogen gebruiken van Meubel & Interieur Restyle 'Meubelrestyle, Nijverheidstraat 5 te Huissen."

Meubel & Interieur Restyle (Huissen, Bennekom, Leersum) stoffeert meubels, verzorgt woning- en projectinrichting en geeft tweedehands designmeubelen een nieuwe 'look' of juist de oorspronkelijke uitstraling terug. Ze maken gebruik van moderne computersimulatie bij stoffeer- en interieuradvies. "Zelf proberen kan ook! Klik op de roze button op de homepage www.meubelrestyle.nl."

Welkom bij Residence Tergouw in Oosterhout

OOSTERHOUT - U wilt een chalet aankopen in Gelderland. Op eigen grond of huurgrond? Een locatie waar u het gehele jaar kunt verblijven en waar ieder seizoen iets te beleven is?Residence Tergouw ligt in een bos- en waterrijke omgeving, tussen Arnhem en Nijmegen. Het park is het hele jaar geopend en ideaal voor rustzoekers.

De luxe chalets liggen prachtig gesitueerd in het groene en waterrijke gebied en stralen stijl, klasse en comfort uit. Het uitstekend onderhouden park is het hele jaar geopend en beschikt over zowel koop- als huurpercelen met een afmeting tot vijfhonderd vierkante meter. Er zijn prachtige plaatsen aan het water en voor wie niet aan het water wil wonen is er ruim voldoende keus uit andere mooi gelegen percelen. Op de percelen kunnen diverse types chalets geplaatst worden in Red Cedar – uitvoering.

Het unieke gebied met het afwisselende Betuwse landschap biedt vele mogelijkheden voor activiteiten als wandelen, fietsen, vissen, steden bezoeken of heerlijk uitrusten in een prachtig park.

"Op zondag 14 december aanstaande houden wij open huis van 10:00 tot 18:00 uur. Kom langs! U bent van harte welkom om ons park te ontdekken en diverse chalets te bekijken. Onder het genot van een kop koffie vertellen wij u graag over de vele mogelijkheden. Graag tot ziens!"

Residence Tergouw, Oude Groenestraat 6, 6678 MB Oosterhout (Gld); telefoon 0481 481395; info@residence-tergouw.nl; www.tergouw.nl.

AMI kappers Arnhem, Huissen en Westervoort steunen Pink Ribbon

HUISSEN - De haarstylisten van AMI kappers Arnhem, Huissen en Westervoort hebben zich extra ingezet in het belang van Pink Ribbon. Dat hebben ze gedaan om wetenschappelijk onderzoek naar borstkanker mogelijk te maken. Waardoor de overlevingskansen en kwaliteit van leven van borstkankerpatiënten wordt vergroot. En dat is hard nodig! Want iedere dag overlijden er in Nederland nog mensen aan borstkanker.

AMI kappers Arnhem, Huissen en Westervoort hebben extra aandacht gevraagd om borstkankerpatiënten in de internationale borstkankermaand oktober te steunen. AMI kappers is een bedrijf waar heel veel vrouwen werkzaam zijn. Het is dus voor hen een doel door vrouwen, voor vrouwen.

Doneer en steun Pink Ribbon
Tijdens de tweede helft van de maand oktober is er geld ingezameld voor het goede doel. Denk aan donaties zoals wisselgeld en fooien die beschikbaar zijn gesteld. Alle kapsters werkten belangeloos mee en de volledige opbrengst van 196,15 euro wordt dan ook gedoneerd aan de Stichting Pink Ribbon.

Oktober is borstkankermaand

Het gehele jaar zet Stichting Pink Ribbon zich in - samen met haar partners, het Nederlandse bedrijfsleven en vele anderen - om (media)aandacht te vragen voor borstkanker en fondsen te werven. Met als hoogtepunt de maand oktober. In deze speciale borstkankermaand worden er door particulieren en bedrijven traditioneel veel acties en evenementen georganiseerd om aandacht te vragen voor borstkanker.

Geslaagde metamorfose Peggy`s Fashion

HUISSEN - Dit is het resultaat van de metamorfose van de openingsactie van Peggy`s Fashion. Peggy`s Fashion opende 3 oktober haar nieuwe winkel aan de Helmichstraat 2 in Huissen.

Tijdens de opening werd er een metamorfose verloot, Trees was de gelukkige. Zoals je kunt zien is de metamorfose erg geslaagd. Make-up en haar is mede mogelijk gemaakt door Sinja`s extensions and nails en de kleding is aangeboden door Peggy`s Fashion.

"Trees veel plezier met je nieuwe look! Let op onze advertentie elders in deze krant... vijftien procent korting op de gehele collectie."

Sint én Pieten zorgen voor sfeervolle ambiance op koopzondag en koopavond Goedheiligman en zijn helpers blij met extra tijd voor kopen cadeaus

HUISSEN – Hét ouderwetse Sinterklaasgevoel krijg je in Huissen. En zeker op koopzondag 30 november. De Goedheiligman is dan aanwezig en tal van Pieten zorgen voor een even spetterende als sfeervolle ambiance. De lieve, leuke en soms malle helpers van de Sint zijn ook op koopavond donderdag 4 december op een ludieke manier aanwezig in de winkelstraten.

Op koopzondag 30 november tussen 13.00 en 17.00 uur zie je de helpers van de Sint lopen en hupsen in de winkelstraten van het stadje van plezier. Ze maken zelfs hun eigen muziek! In een heuse Pietenband! Swingende Pieten op een fiets of op een springkussen. De Goedheiligman zit zelf bij Broekman Mode om kinderen tot twaalf jaar alvast enkele cadeaus te geven.

De Sint maakt dan om 15.00 uur de uitslag van de kleurplatenwedstrijd bekend. Er zijn mooie prijzen te winnen. Bovendien heeft Sinterklaas de Creatieve Muis gevraagd om kinderen te helpen de mooiste Sint en Piet van marsepein te maken.

Koopavond nu op donderdag

Omdat Pakjesavond op vrijdag 5 december valt sluiten de winkels om 18.00 uur. De reguliere koopavond vervalt dus, maar geen nood… want Sint en de Pieten kunnen de avond ervoor, donderdag 4 december, nog tot 21.00 uur terecht in de sfeervol aangeklede winkels in Huissen. De Pieten zijn dan overigens op zeer ludieke, knuffelige en vooral hartverwarmende manier aanwezig. Zelfs een echte Piet-dj ontbreekt niet op de Markt!! Sfeervol Sint-shoppen doe je dan ook in Huissen!

Fantastische Spinningmarathon Tikkieerbij

BEMMEL - Afgelopen zondag is voor de achtste maal de spinning marathon van Stichting Tikkieerbij gehouden. Het was weer een super geslaagde dag met wederom een geweldig resultaat voor de goede doelen. Dit jaar waren de goede doelen Stichting Alzheimer, Stichting Make a Memory en het waterbasketbal van Aqua Novio.

Tikkieerbij heeft een waterbasketbalset aan Aqua Novio geschonken zodat mensen met een beperking ook hun favoriete sport kunnen beoefenen. De opbrengst voor Stichting Alzheimer en Stichting Make a Memory bedraagt 4.500 euro per stichting.

Stichting Tikkieerbij is alle sponsoren, vrijwilligers, donateurs en deelnemers dankbaar voor hun rol en bijdrage. Dankzij hen hebben de zes instructeurs een geweldige show neer kunnen zetten, afgewisseld met tweemaal een optreden van de Palestra Crazy Spinningbusters. De ruim vijfhonderd deelnemers werden gedurende de dag verrast met vele lichteffecten, super geluid en prachtige beelden. De afsluiters van de dag waren weer energievolle en verrassende optredens van Marcel Gierman en Kristoff Cuppens. Meer informatie en beelden staan op www.tikkieerbij.nl.

Schoentje zetten bij Topshelf Megastores

BEUNINGEN - Sinterklaas heeft na al die jaren de weg naar Topshelf Megastores heel goed te vinden.

Hij shopt namelijk graag bij Topshelf, omdat het assortiment heel groot is en er echt alles is te vinden voor sport, fashion & fun. Of je nu houd van voetbal, hockey, tennis of paardrijden, wij hebben de leukste en fijnste spullen!

Ga je met je ouders lekker op wintersport of misschien wel een mooie cruise maken? Wij hebben niet alleen de coolste ski's, snowboardhelmen en vette mutsen, maar ook de leukste zaken voor een heerlijke zonvakantie.De Sint heeft vast wel aardig ingeslagen voor pakjesavond, maar wilde toch ietsje meer doen voor de kleine klantjes van Topshelf.Daarom mogen alle kindjes tot en met zeven jaar aanstaande zaterdag 29 november tussen 12.30 en 16.30 hun schoentje zetten bij een van de vestigingen van Topshelf. Woensdagmiddag 3 december kun je dan je schoentje met een leuke verrassing weer op komen halen!

Sleep papa of mama zaterdag dus mee naar Topshelf want ook zij vinden het vast heel leuk daar! Kijk op www.topshelf.nl voor de dichtstbijzijnde vestiging.

Kleuren in De Zilverkamp

HUISSEN - Op zaterdag 29 november van 11.00 tot 14.30 uur kunnen de kinderen een heus pakhuis van Sinterklaas kleuren en plakken.

Ze mogen die ook meenemen naar huis en het pakhuis kan gebruikt worden voor het 'scvhoentje zetten'. Net als vorig jaar zijn er weer zwarte pieten, die de kinderen helpen en snoepgoed uitdelen.

ELST / NIJMEGEN NOORD - Bent u iemand of kent u iemand met pijnklachten in de kaakregio? Veelvuldig klemmen kan een oorzaak zijn. Orofaciale fysiotherapie, ofwel kaak fysiotherapie, kan u daarbij helpen.

In het kader van een wetenschappelijke studie worden nadrukkelijk mensen gezocht met pijnklachten in de kaakregio en ter hoogte van de slapen door (onbewust) klemgedrag. Als deelnemer bent u verzekerd van een professionele beoordeling en begeleiding. Voor inlichtingen en/of deelname kunt u terecht bij: Dhr. drs. J.A. Pijnenburg, manueel therapeut – fysiotherapeut – orofaciaal fysiotherapeut; Fysiotherapie Meeuwsen – Elst – Nijmegen Noord – Oosterhout; info@fysiotherapiemeeuwsen.nl; telefoon: 024 6636686 / 06 83676086.

Podiumzaal Wapen van Bemmel terug?

Het is vrijwel zeker dat de grote zaal aan de Loostraat in Bemmel niet gesloopt gaat worden. Foto: Sjaak Veldkamp.

BEMMEL - De mogelijkheid bestaat dat de grote podiumzaal van Het Wapen van Bemmel weer geschikt wordt gemaakt voor culturele activiteiten. De eigenaren hebben de gemeente ingelicht om de voorgenomen planontwikkeling te heroverwegen. Er zijn nog geen concrete plannen, maar het is vrijwel uitgesloten dat de slopershamer aan de slag komt.

(van de redactie)

De nieuwbouwplannen op de locatie van de zaal waren onderdeel van het Centrumplan Bemmel. De bedoeling was de zaal te slopen en een appartementencomplex met koopwoningen en commerciële ruimten te bouwen. Maar de vraag in Bemmel is eigenlijk al verzadigd door de bouwactiviteiten in de eerste fase van het centrumplan. In het centrum van Bemmel is bouwen van koopwoningen en winkels dan ook een onaanvaardbaar risico, zo vinden de initiatiefnemers.


Theo van Zon is samen met Theo Wilting eigenaar van het pand. Van Zon ziet niks in het alternatief om op die plek voor de sociale huursector te bouwen. De plek in het hartje centrum van Bemmel verdient meer, zegt hij. Over de toekomst en verdere stappen is hij vaag. "Alles is mogelijk."


Nu er onvoldoende animo is voor een appartementencomplex, volgt het duo nauwlettend de ontwikkelingen rond de Kinkel en het Kerkplan. Wellicht kan het Wapen van Bemmel toch iets betekenen als absoluut vaststaat dat in de Donatuskerk geen theaterzaal van de grond komt. Dan overwegen Van Zon en Wilting om de grote zaal met podium en balkon op te knappen en weer in gebruik te nemen. Op welke wijze de exploitatie en beheer ingevuld kan worden, houdt Van Zon alle mogelijkheden open. Een eventuele samenwerking met de gemeente sluit hij niet bij voorbaat uit.

Naar verwacht komt er volgend jaar meer duidelijkheid over de terugkeer van de podiumzaal aan de Loostraat in Bemmel.

Clubtentoonstelling De Vliegende Post

HAALDEREN - Op zaterdag 29 november wordt van 19.00 tot 23.00 in het clubgebouw van 'De Vliegende Post' op Klein Baal 1a in Haalderen een clubtentoonstelling gehouden.

Aan de clubtentoonstelling doen postduivenliefhebbers mee uit de vereniging die hun duiven weer optimaal voorbereid hebben om ze te laten showen. De duiven zijn in verschillende klasse ingedeeld om zo de strijd eerlijk aan te gaan, ze worden verdeeld in duivinnen (vrouwtjes) en doffers (mannetjes).
Daarin heb je oude duiven die tijdens het seizoen wel en niet aan de wedvluchten hebben deelgenomen, en een klasse met jonge duiven van het jaar 2014 die worden beoordeeld door de keurmeester met een handkeuring.
Dit jaar hebben we ook weer een aparte klasse voor de jeugdige deelnemers tot twaalf jaar, die worden beoordeeld met een zichtkeuring.
"Als u graag eens wil komen kijken naar een tentoonstelling met postduiven dan bent u welkom. De toegang is gratis en er is ook nog een leuke loterij met mooie prijzen.'

Jubilarissen bij De Narrenpoel

Foto: Henk Sluiter

ANGEREN - Tijdens de drukbezochte openingsavond van zaterdag 15 november heeft AKG De Narrenpoel zijn leden gehuldigd.

Wim Huisman is bedankt voor al zijn vele werkzaamheden binnen het bestuur. Na 22 jaar een bestuursfunctie te hebben vervuld heeft hij het dit jaar overgedragen aan de jongere generatie. Wim heeft diverse bestuursfuncties vervuld in die jaren.

Rob Evers en Brayn Schmidt zijn gehuldigd voor hun elfjarig lidmaatschap. Rob is elf jaar geleden lid geworden van de raad van elf. Daarnaast is hij nu bestuurslid en voorzitter van de optochtcommissie.

Brayn is elf jaar geleden lid geworden van de raad van elf; hij gaf al gelijk aan "Ik wil president worden". Nu is hij al een aantal jaar president van de vereniging, en daarmee de jongste president van gemeente Lingewaard.

Leonie Hogerkamp is gehuldigd voor haar elfjarig lidmaatschap bij dansgarde The Stars. Zij heeft al die jaren gestraald als duo, in de diverse garde- en showdansen en daarmee mooie prijzen gewonnen. Ze gaat dit jaar ook solo dansen.

Wereldlichtjesdag gemeente Lingewaard

LINGEWAARD - Sinds 1997 wordt op elke tweede zondag in december wereldwijd Children Memorial Day, oftewel Wereldlichtjesdag gehouden. Op deze dag steken mensen om 19.00 uur over de hele wereld een kaars aan ter nagedachtenis aan hun overleden kinderen. De wereld wordt zo even letterlijk wat lichter voor mensen die een kind moeten missen en laat zien dat je niet alleen bent met je verdriet.

Het is een traditie die langzaam maar zeker de hele wereld over gaat en steeds meer navolging krijgt. "Ook dit jaar willen wij daarbij aansluiten door een herdenkingsbijeenkomst te organiseren op zondag 14 december om 18.45 uur in de Minkhof, Molenwei 57 in Bemmel met medewerking van harpiste Anouk Platenkamp."

"Een ieder is welkom! Het maakt niet uit op welke leeftijd (jong of volwassen) of hoe lang geleden je kind is overleden. Je kind blijft immers je kind! Voor altijd in je hart en in je gedachten.

We vinden het fijn om te weten hoeveel mensen er komen en vragen u daarom ons vóór 12 december te melden of en met hoeveel personen u komt. Dat kan via wereldlichtjesdaglingewaard@gmail.com of naar 06 43940492. Wij zorgen voor de kaarsen", aldus Monique Manders van Praktijk Leefkunst verlies- en rouwbegeleiding, Joke van Eck van Markant ritueelbegeleiding, Joke van der Krans en Jalb Schut van Tumulus uitvaartverzorging.

Evenals de afgelopen jaren biedt Stichting Gedenkpark Huissen-Stad de mogelijkheid om op die zondag 14 december om 19.00 uur een kaarsje aan te steken bij het kindermonument op het Gedenkpark (voormalige oude begraafplaats aan de Doelenstraat in Huissen). De Stichting Gedenkpark Huissen-Stad zorgt voor de kaarsen.

Oproep Kampioenen!

Oproep kampioenen!

REGIO - Is jullie/jou team kampioen geworden? Binnenkort maken wij een speciale kampioenenpagina.

Mail een onbewerkte foto in een zo hoog mogelijke resolutie (minimaal 300 kb) en een klein stukje tekst (maximaal 65 woorden) naar gemeentenieuws@starterspers.nl. Zorg dat je erbij staat!

31 / 36

(o)pa Jos & (o)ma Carola 29 november 40 jaar getrouwd!

Gefeliciteerd

Een fijne dag en op naar de 50...

Liefs,

Jan, Cindy, Thomas en Lizzy, John & Mariela

Gefeliciteerd Prins Bryan de Plezierige en Prinses Sterre!

In Haalderen de aankomende 2 jaar, zijn jullie ons geweldig nieuw jeugdprinsenpaar!

Geniet en maak vooral veel plezier, en vier het carnaval met veel vertier!

Lieve groetjes XXX

Muts 1 en René 30 november 12,5 jaar getrouwd

Gefeliciteerd

De Mutsen

Hiep Hiep Hoera

Deze stoere knul wordt 29 november 4 jaar

Gefeliciteerd

Dikke kus en knuffel

Van Opa Rob en Oma Dinie

Hiep Hiep Hoera

Sam wordt op 28 november alweer 2 jaar

Knuffel van

Opa, Oma en tante Bianca

Deze bink wordt 13 jaar

Zet de vishengel maar klaar

Hiep Hiep Hoera

Hoera Hoera Hoea

Carice 1 jaar

Gefeliciteerd

xxx inimini

Zaterdag 29 november a.s. wordt "onze" Jane alweer 12 jaar!
Van harte gefeliciteerd.
Opa & Oma

Het is niet te zien,
Anja wordt 5 x tien

Gefeliciteerd
Gerrit, Door, Fred en Kees

Mette 4 jaar!

Kus van Tijmen en Siebe

Hoera Youri 18 jaar en Paul 50 jaar.

Van harte gefeliciteerd.

Dikke kus Laura,Naomi en Sophie.

Bart Artz 50 jaar lid bij Harmonie St. Caecilia Gendt

Van harte gefeliciteerd!

Namens Lenie, Devin en Ilse Artz

Het was een geweldig surprise weekend Abraham Vinnie!

33 / 36

34 / 36

35 / 36