GN Arnhem

21 april 2018

GN Arnhem 21 april 2018


1 / 28

Los Barrenderos met 'Tiki Taka' Touzani komt met een voetbalshow Jeugdland VoetbalMasters bij Gelredome

ARNHEM - Op donderdag 3 mei vindt bij Gelredome de VoetbalMasters plaats. Dit voetbalevenement wordt georganiseerd door Jeugdland, Sportbedrijf Arnhem en Vitesse, maar ook organisaties zoals stichting Rijnstad, Kinderopvang Skar en de KNVB zijn betrokken bij de organisatie.

Er is een voetbaltoernooi, voor jongens en meiden in de leeftijd van 7 - 12 jaar van 11.00 tot ongeveer 15.30 uur. Daarnaast is er voor alle deelnemers een aantrekkelijk programma, zoals het Vitesse voetbalplein, voetbalschietschijf, speedcheck en diverse creatieve (voetbal)activiteiten. In de pauze komt Los Barrenderos onder leiding van 'Tiki Taka' Touzani een spectaculaire voetbalshow geven. Het activiteitenprogramma start om 11.00 en duurt tot 15.30 uur en is toegankelijk voor kinderen van 4 - 12 jaar. In tegenstelling tot het toernooi hoeft hiervoor niet worden opgegeven en hoeft hiervoor ook niet betaald te worden.

Inschrijving toernooi

Er wordt 4 tegen 4 gespeeld (zonder keeper) in de leeftijdsgroep van 7 - 9 en 10 - 12 jaar. Een team bestaat uit maximaal vijf spelers en een volwassen begeleider. Opgeven kan alleen via www.jeugdland.nl tot uiterlijk maandag 30 april. Meer informatie volgt na inschrijving. Deelname kost tien euro per team. Om onenigheid over de juiste leeftijd van spelers te voorkomen, moet iedere deelnemer zich kunnen legitimeren.

Spelregels

We gaan dit jaar niet werken met scheidsrechters maar met spelleiders. Dat betekent dat kinderen, net als op straat, samen met de tegenstander eerlijk de regels moet naleven. Na de wedstrijd moeten de aanvoerders van beide teams de eindstand doorgeven bij het secretariaat.

Jeugdland komt tot stand door een samenwerking van de stichting Jeugdland, stichting Rijnstad, Sportbedrijf Arnhem en Kinderopvang SKAR. Bel voor meer informatie met stichting Jeugdland, telefoon 026 4422062 of kijk op www.jeugdland.nl.

Maurice van den Akker steekt zijn positiviteit niet onder stoelen of banken: 'We zagen je in de krant staan' is een veel gehoorde opmerking

ARNHEM – Vader Willem van den Akker bouwde een goed naam op met zijn meubelstoffeerderij, toen nog gevestigd in het centrum van Arnhem. Inmiddels is de stoffeerderij alweer achttien jaar gevestigd op een andere locatie en de naamsbekendheid is nog altijd groot.

Op de eerste plaats is dit te danken aan het continue leveren van hoogstaande kwaliteit. Toch blijft zoon Maurice, die sinds 2001 de eigenaar is, ook nog steeds adverteren in Hét Gemeente Nieuws. 'We krijgen daar altijd reacties op. Hét Gemeente Nieuws is een krant die men graag rustig met een kopje koffie aan tafel leest en zo worden wij steeds weer gezien.'

Zoon Maurice kwam bij zijn vader werken op zijn zeventiende. Moeder Annemarie en zus Nicole waren de drijvende krachten op de achtergrond en Maurice leerde van zijn vader het echte ambacht. Op 22-jarige leeftijd mocht Maurice de zaak overnemen. Dit jaar bestaat de stoffeerderij al 51 jaar, is er veel veranderd? 'Nee, nog altijd staan wij garant voor ons vakmanschap en eerlijk advies en ik werk nog steeds zoals mijn vader werkte', aldus Maurice. 'Op verzoek geven we advies aan huis en bieden we een vrijblijvende offerte. Halen en brengen zit natuurlijk in onze service.'

Meubelstoffeerderij Van den Akker biedt een zeer ruim assortiment ledersoorten en binnen- en buitenstoffen, van klassiek tot modern. Heeft u een stoel waar u geen afscheid van wilt nemen, waarvan de stof versleten is of niet past in uw interieur? Bel: 026 4421182 of bezoek Van den Akker aan de Malburgse Sluis 5C-5C in Arnhem. (www.vanden-akker.com)

Autisme Vriendengroep Arnhem organiseert activiteiten voor vrouwen

ARNHEM - Binnenkort gaat er een vrouwengroep van de Autisme Vriendengroep Arnhem van start. De Autisme Vriendengroep Arnhem, onderdeel van Ervaar MEE, is bedoeld om volwassenen met autisme bij elkaar te brengen om maandelijks een leuke activiteit te doen.

Het onderhouden en vinden van sociale contacten is voor mensen met autisme niet altijd eenvoudig. Door in een groep van maximaal vijf mensen maandelijks af te spreken, kun je op een ongedwongen, leuke manier elkaar leren kennen. Niets hoeft en alles gaat in overleg, net als bij een natuurlijke vriendengroep.

Voorbeelden van mogelijke activiteiten: spelletjes doen, naar de bioscoop, samen koken, een high tea, waarbij je zelf hapjes meeneemt, wandelen, naar het museum, bowlen, uit eten. In de vrouwengroep is plaats voor maximaal vijf vrouwen met een normale tot hoge begaafdheid. Je bent inwoner van de gemeente Arnhem en vindt het leuk om op regelmatige basis af te spreken.

Bezoek voor meer informatie en aanmelden de website http://www.mariskamedia.nl of stuur een e-mail naar mariska.ervaarmee@gmail.com.

Oproep dichters en beeldend kunstenaars

OOSTERBEEK - Stichting Vrienden van de Poëzie in Gelderland organiseert een wedstrijd voor dichters en beeldend kunstenaars. Inzendingen, gedichten en foto’s van de kunstwerken, dienen op 27 mei 0.00 uur binnen te zijn.

Het jaarlijks poëziefestival wordt in 2018 gehouden op zondag 26 augustus van 13.30 - 17.30 uur in Park Hartenstein in Oosterbeek. De winnaar van de dichtwedstrijd ontvangt de Citer-poëzieprijs 2018 en een boekenbon van 100 euro. Het in te sturen gedicht (maximaal drie per dichter) moet passen bij het thema ‘Het Park Vertelt’.

Beeldend kunstenaars uit de gemeente Renkum en omgeving worden uitgenodigd een foto in te sturen van een kunstwerk dat is geïnspireerd op ‘Het Park Vertelt’ De hoofdprijs bestaat uit een bedrag van 100 euro. De inzendingen worden beoordeeld door een deskundige jury. Tien gedichten en tien beeldende kunstwerken worden genomineerd; daaruit wordt bij elke wedstrijd één winnaar gekozen.

Op 26 augustus dragen de genomineerde dichters hun gedicht voor en er wordt een expositie ingericht voor de genomineerde kunstwerken. De bekendmaking van de winnaars vindt plaats tijdens het poëziefestival. Het wedstrijdreglement staat op de website:www.hetparkvertelt.nl. Inzendingen en vragen over de wedstrijd kunnen per e-mail naar: hetparkverteltfestival@gmail.com. Meer informatie staat op http://hetparkvertelt.nl/ programma-2018.

Feest op Koningsdag bij boerderij De Kroon

ARNHEM - Wijkvereniging De Oostelaar organiseert in samenwerking met wijkcentrum De Kroon op 27 april volop activiteiten op en rondom het terrein van boerderij De Kroon.

Van 10.30 tot 16.30 uur is er weer een grandioze rommelmarkt in het Bingelradepark. Het spelletjesfestijn voor de jeugd start plm. 10.30 uur. Als superspektakel hebben we een megaglijbaan voor de oudere jeugd; voor de kleintjes is er een springkussen en een kleine draaimolen. Verder is er een octopusspel en een rodeostier. En spelletjes als: ballengooien, kat- en muisspel, vier op een rij en bibberspiraal. Jongeren van De Bus zijn aanwezig met een kinderactiviteit. Kortom er is veel te doen voor de jeugd!

Meedoen aan de spelletjes is voor alle kinderen gratis, inclusief een bekertje limonade (zelf tappen!). Voor 0,50 euro wordt er een grote suikerspin gedraaid. Bij slecht weer zal een alternatief binnenprogramma georganiseerd worden. De livemuziek wordt de hele dag verzorgd door dj Djanzzz. Daarnaast speelt muziekvereniging Crescendo tussen 13.30 - 15.00 uur tweemaal een half uur. Jong en oud is welkom op de gezellige terrassen voor een hapje en een drankje. Kinderen kunnen zich bij de partytent van Houtspelmaatwerk laten schminken of een glittertattoo laten zetten. Mensen van de Wensambulance promoten de doelstelling van hun stichting.

Het dagprogramma duurt tot 16.30 uur, gevolgd door een avondprogramma. Vanaf 16.00 uur organiseert wijkcentrum De Kroon, in samenwerking met Radio Dolle Pret en Dubbel B Sound in de bijbouw een Oranjefeest, met onder andere een mystery guest en karaoke. Dresscode: Oranje!

Goud, zilver en brons voor Bushi Arnhem op NK -15

ARNHEM - Drie judoka’s van Bushi Arnhem stonden op het podium op een van de belangrijkste judotoernooien van het jaar voor de jeugd tot 15 jaar: het NK.

Faye Tempel werd kampioen Raël Vaquier Droop behaalde zilver en Faye Hensen ging met een bronzen plak naar huis. Vijftien judoka’s van Bushi Arnhem hadden zich geplaatst voor het NK -15 en zij gingen afgelopen zaterdag in Leek de sportieve strijd aan in de hoop een podiumplek te bemachtigen. Faye Tempel (-48 kg) werd op overtuigende wijze Nederlands kampioen doordat ze zich met goed judo naar de finale vocht. Raël Vaquier Droop (-46 kg) vocht zich naar zilver na een spannende finale. Faye Hensen (-44 kg) won knap brons. Daarnaast ook knappe prestaties van Naomi de Ruiter, Yven Wehman, Elena Renes en Anouk de Kruiijff. Zij verloren helaas de strijd om het brons, maar hebben allen door hun mooie vijfde plaats een beloftestatus behaald.
Bushi Arnhem mag trots zijn op een mooie brede jeugdselectie die zich goed ontwikkelt. Voor de clubs is het belangrijk dat de judoka’s elkaar steunen bij winst en bij verlies. Op dit NK is dat zeker weer het geval geweest en zijn wij trots op al onze judoka’s. Meer informatie over judo en Bushi Arnhem staat op de website en facebook.

Bloes! Cirque de la Liberté in de ASM-Haven

ARNHEM - Na vier succesvolle circustheatershows op een rij presenteert touchstones een gloednieuwe show. Internationale circusartiesten, muzikanten en ontwerpers zorgen voor een onvergetelijke belevenis, die harten sneller laat kloppen. Op licht satirische en ludieke wijze worden de absurditeiten in de mode-industrie en de gevolgen ervan voor mensen, in beeld gebracht.

Concept en regie zijn, net als bij de vorige shows, in handen van de Arnhemmer Goos Meeuwsen en de Braziliaanse Helena Bittencourt. Clownerie, acrobatiek, live-muziek, zang en de prachtige tot de verbeelding sprekende locatie aan de Rijn vormen de ingrediënten van de show. Bloes! is bedoeld voor iedereen: jong en oud, arm en rijk en mensen van alle culturen.
Voorafgaand aan de avondshow en ter afsluiting van de middagshow wordt de passievolle maaltijd 'Spaghetti met Olifantentranen' geserveerd.
Kortom, kom ook deze zomer genieten van dit niet te missen avontuur dat Cirque de la Liberté is!

Aanvangstijden: 16.00 uur, 20.00 uur en 21.15 uur. Entree: 19,50 euro en bij vier tickets of meer 17 euro per persoon. Met de Gelrepas 2,50 euro en huurders Volkshuisvesting 12,50 euro. Enkele reis pontje 1 euro, maaltijd 12,50 euro. Tickets: cirquedelaliberte.nl.

Vijf keer Nederlands Kampioen Taekwon-Do

ARNHEM - Taekwon-Do Academie Gelderland (TAG) is met een team van 17 deelnemers naar de Royal Dutch Open in Alphen a/d Rijn geweest. Het NK Taekwon-Do van de ITF Royal Dutch.

Er waren vijf onderdelen: Sparren (vrije gevecht met beschermers), Tuls (stijlfiguren), Power breektesten (zoveel mogelijk planken breken), Vliegende trap (zover mogelijk springen met een trap) en hoogte sprong (zo hoog mogelijk een plank om ver trappen). TAG heeft het fantastisch gedaan want in totaal wist de club met liefst vijftien medailles naar huis te gaan. Waarvan vijf de eerste plek! Len Kloet won vliegende trap met 325 cm, Sjors Toonen kampioen bij het sparren, Joy'l Derix kampioen bij de Tuls dames en Gregory Bekkers kampioen Tuls bij de heren en Martijn Huijnen kampioen bij het sparren. TAG is trots op deze knappe prestaties! Voor meer informatie www.tagelderland.nl.

Bestuursleden gevraagd

ARNHEM - De Eldense Katholieke Vrouwenvereniging is dringend op zoek naar een voorzitster en een secretaresse.

De vereniging telt 76 leden. Het merendeel is boven de zestig. Na 18 jaar wil de voorzitster de hamer doorgeven en na 8 jaar de secretaresse haar pen... "Wordt lid van onze vereniging en meldt u zich aan voor een bestuursfunctie. De vereniging bestaat bijna 65 jaar. Het zou toch jammer zijn als we dit niet meer konden vieren."

Het seizoen duurt van september tot en met mei. De avonden zijn een keer in de maand, steeds op een dinsdag, meestal rond de 18e. "Heeft u interesse neem dan contact op met Mevrouw Leenders, telefoon: 026-3620245

Dr. Bosschool wint sportiviteitsprijs op schoolvoetbaltoernooi

ARNHEM - Onlangs hebben de jongens uit groep 7 en 8 van de Dr. Bosschool in Arnhem meegedaan aan het schoolvoetbaltoernooi 2018. Het toernooi werd gehouden op de sportvelden van VV Arnhemia.

De Dr. Bosschool was met twee teams vertegenwoordigd: een team groep 7 en een team groep 8. De leiding van groep 7 bestond uit meester Rob en de vaders van Vincent en Redouane. De leiding van groep 8 bestond uit Sylvester, Ingrid en leerkracht Ineke. De jongens hebben dapper gestreden. Zelfs door de almaar voortdurende regenbuien lieten ze zich niet uit het veld slaan. Stoere kerels zijn het!

Er werden vijf wedstrijden gespeeld, helaas werd er geen wedstrijd gewonnen door groep 7. Groep 8 daarin tegen speelde één wedstrijd gelijk en de rest werd verloren. Aan het eind van de dag ging de Dr. Bosschool wel met een grote beker naar huis! De sportiviteitsprijs, daar mogen ze heel trots op zijn! Sportiviteit en respect is natuurlijk heel belangrijk. Niet alleen op het veld, maar overal en dus ook op school.

Kinderkleding- en speelgoedbeurs Arnhem Zuid, 21 april

ARNHEM - Op zaterdag 21 april van 11:00 tot 13:00 uur zal er weer een kinderkleding- en speelgoedbeurs plaatsvinden in de wijk Vredenburg te Arnhem-Zuid.

Het thema van de beurs is zomer, dus als je nog even op een goedkope manier de zomercollectie van je kinderen wilt aanvullen, dan moet je hier zijn. De maten die we aanbieden gaan van maat 50 tot en met maat 176. En natuurlijk allerlei speelgoed. De beurs begint om 11:00 uur en zal eindigen om 13:00 uur. Locatie: Wijkcentrum De Vredenburcht, Slochterenweg 29 in Arnhem-Zuid. Entree is gratis.

Heb je zelf ook nog goede spullen om te verkopen, of wil je meer informatie, mail dan naar:

kinderkledingbeursvredenburg@gmail.com dan sturen we je de voorwaarden. Hopelijk tot ziens op de 21e!!

Rennen, rollen of lopen voor het Bio Vakantieoord

ARNHEM - Het Bio Vakantieoord houdt op zaterdag 2 juni de derde editie van de Biothlon. De inschrijvingen voor dit hardloopfestijn zijn inmiddels geopend.

Vanaf het terrein van het vakantiepark in Arnhem worden in de rondom gelegen bossen en weilanden routes van 3, 5, 10 en 15 kilometer uitgezet. De opbrengst van de sponsorloop komt ten goede aan het Bio Vakantieoord, het vakantiepark in Nederland voor gezinnen met een (complex) gehandicapt kind.

De Biothlon is een hardloopfeest voor iedereen van 6 jaar en ouder: de organisatie moedigt ook mensen met een beperking aan mee te doen. Becasines (speciale rolstoelen met grote banden en houten verlengstukken) zijn beschikbaar. Het Bio Vakantieoord verwacht een deelnemersaantal van ongeveer 500 volwassenen en kinderen. Onder hen zijn gezinnen en individuele lopers maar ook medewerkers van bioscopen en bedrijven lopen mee.
Net als bij twee eerdere succesvolle edities, zullen veel van de 150 vaste vrijwilligers bij het Bio Vakantieoord helpen bij de organisatie van de Biothlon. Met onder andere de opbrengst uit deze sponsorloop blijft het vakantiepark ook in financieel opzicht toegankelijk voor gezinnen met een gehandicapt kind. Jaarlijks brengen er ongeveer 1500 gezinnen hun vakantie door. Het park heeft 17 volledig aangepaste vakantiebungalows en is het hele jaar geopend. Alle hulpmiddelen zijn aanwezig en het heeft aanvullende voorzieningen zoals een aangepast zwembad, een manege, een bioscoop, snoezelruimten en een speelpark. Het Bio Vakantieoord is geheel afhankelijk van steun van donateurs, fondsen, stichtingen en bedrijven. In 1927 is het opgericht door de Bioscoopbond en dankt daaraan zijn naam.

Zowel particulieren, bedrijven en sportverenigingen kunnen deelnemen aan de Biothlon. Een mooi moment voor teambuilding bijvoorbeeld. Daarnaast kan iedere deelnemer zich laten sponsoren door vrienden en familie. Particulieren schrijven zich in via www.biothlon.nl. Bedrijven kunnen contact opnemen via biothlon@stichtingbio.nl. Deelnemers kunnen een gratis sponsorpagina aanmaken via www.biothlon.kentaa.com. Meer informatie staat op www.biothlon.nl.

Vakantieouders gezocht

Foto: EKH

REGIO - Mogen wij u even voorstellen? Luc, Lisa, Sophie en Sven. Doodgewone, leuke kinderen. Niets aan de hand, althans zo lijkt het. Maar ongevraagd en door uiteenlopende oorzaken zijn zij thuis de dupe van conflict, armoede of verdriet. Je ziet het niet aan ze; ze lopen er ook zeker niet mee te koop. Maar ze hebben er wel het hele jaar last van. Behalve die tweeënhalve week in de zomer...

Dan maken Luc, Lisa, Sophie en Sven en ruim 1400 andere leeftijdgenootjes mee wat het is om onbekommerd kind te kunnen zijn. Even geen problemen. Wat dan wel? Aandacht, liefde en structuur in een Nederlands vakantiegezin. Daarmee zijn ze geholpen; komen ze steviger in hun schoenen te staan en krijgen ze vertrouwen in de toekomst.

Europa Kinderhulp heeft ervaren dat dit type, korte vakanties kinderen veel energie geeft. Ze kunnen even alles sores van zich afschudden. Ze zien bovendien dat het anders kan. Dankzij vakantiegastouders zijn vanaf 1961 al vele tienduizenden kinderen uit binnen- en buitenland geholpen.

Geef een kind de vakantie van zijn/haar leven. En EKH heeft nog steeds dringend nieuwe vakantiegastouders nodig. Bent u bereid te helpen? Aanmelden, meer informatie of een kennismakingsboekje aanvragen kan via de website: europakinderhulp.nl of per mail: info@europakinderhulp.nl.
Liever direct en rechtstreeks contact, bel dan één van onze EKH-medewerkers: Theo Kersten 0316 264844.

Eerste Koningsdag voor winkelcentrum Schuytgraaf

ARNHEM - Op 27 april wordt ook in winkelcentrum Schuytgraaf Koningsdag gevierd. De winkels zijn open van 09:00 – 13:00 uur en er is een kleedjesmarkt in het winkelcentrum. Kids kunnen zich laten schminken en uit hun dak gaan op de verschillende springkussens.

Het winkelcentrum opende in mei 2017 haar deuren en naast Sinterklaas en kerst wordt nu ook Koningsdag volop gevierd in het winkelgebied. De winkeliers zijn open, er is live muziek en het winkelcentrum biedt kids uit de wijk volop ruimte om hun spulletjes te verkopen. Op winkelcentrumschuytgraaf.eu staat meer informatie over deelname aan de vrijmarkt.

Op vrijdag 11 en zaterdag 12 mei viert winkelcentrum Schuytgraaf haar éénjarig bestaan met leuke acties van winkeliers, ballonnen, muziek en uiteraard taart voor alle bezoekers. Houd de Facebookpagina van het centrum in de gaten voor meer informatie.

Arnhemse zusjes Vermeer succesvol tijdens Ranomi Cup in Den Haag

Bridget en Robin Vermeer Foto: Debby Vermeer

ARNHEM - Van 6 - 8 april was het Haagse Hofbad het toneel voor de Swim Cup Den Haag. Een groot deel van de Nederlandse zwemtop én de paralympische top kwam aan de start en het weekend kende talloze hoogtepunten. Ook de Arnhemse zusjes Bridget en Robin Vermeer zwommen de sterren van de hemel en kwamen tot bijzondere prestaties.

Op vrijdag streden de beste juniorenzwemmers om de nationale titels op de langste afstanden. De twaalfjarige Bridget werd knap derde van Nederland op de 800M vrije slag in een nieuw persoonlijk record van 9.58.13.

Op zondag was de Ranomi Cup voor Unicef het belangrijkste side-evenement. Ambassadeur Ranomi Kromowidjojo werd verrast met een vette cheque voor Unicef. De jonge deelnemers bleken door sponsoracties veel geld opgehaald te hebben, terwijl ook de startgelden volledig ten goede kwamen aan Unicef.

Voor Robin en Bridget Vermeer werd het een prachtige middag. Robin zwom liefst drie persoonlijke records. Op de 100M rugslag was ze goed voor een achtste plaats in een supertijd van 1.29.54, terwijl haar tijden van 1.24.14 op de 100M vrije slag en de 1.48.07 op de 100M schoolslag er ook mochten zijn! Bridget zwom de 100M vrije slag in 1.05.19, terwijl ze voor de 100M schoolslag 1.23.12 nodig had. Goed voor een toegangsticket voor de finale die bestond uit de 200M wisselslag. Na een bloedstollend spannende race was de bekroning opnieuw een tweede plaats in een schitterende tijd van 2.38.00 én een prijsuitreiking door Ranomi Kromowidjojo!

Prinses Margriet opent presentatie 'Wij gaan naar Canada'

ARNHEM - Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden opent donderdagmiddag 3 mei in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem de presentatie 'Wij gaan naar Canada'.

De presentatie in de Friese boerderij Midlum vertelt het verhaal van de emigratiegolf van Nederlanders naar Canada in de jaren 50. Nederlanders die het geluk overzee zochten maar ook voor lastige en emotionele keuzes kwamen te staan. Men moest alles achterlaten en opnieuw beginnen. De presentatie laat deze dilemma's op verschillende manieren zien. Prinses Margriet houdt een korte toespraak en verricht aansluitend de openingshandeling.

Hoop versus angst
De tentoonstelling 'Wij gaan naar Canada' laat de emoties zien waar veel gezinnen mee te maken kregen. Het ene gezinslid zag het vertrek naar Canada als een mogelijkheid, hoop op een beter bestaan. Maar tegelijkertijd werd het vertrek naar Canada door een ander gezinslid juist ervaren als angst. Want wat laat je allemaal achter? De tentoonstelling bevat nieuwe technieken die zorgen dat de bezoeker betrokken wordt bij deze dilemma's en emoties.

Aanwezigheid Koninklijk Huis
De koninklijke familie heeft een sterke band met het land. Tijdens de Tweede Wereldoorlog vonden kroonprinses Juliana en haar dochters namelijk onderdak in Ottawa, waar prinses Margriet in 1943 geboren is.

De Chinese Nachtegaal in Theater Kees Huissen

Het personeel van het Chinese restaurant staat al klaar… (foto: Annie Jansen)

HUISSEN - Nog een paar dagen en de Chinese Nachtegaal gaat zingen in Theater Kees in Huissen op een uitverkochte première. Maar gelukkig zijn er nog kaarten voor de andere voorstellingen op 28-29-30 april en 1-2-4 en 5 mei. Snel dus naar www.theater-kees.nl.

De acteurs en actrices van Kindertheater Kleine Kees hebben er negen maanden naar toegeleefd. Eindelijk mogen ze laten zien waar ze al die tijd zo hard voor gerepeteerd hebben. En dat het de moeite waard zal zijn is wel zeker. Keihard is er door de ouders en andere vrijwilligers gewerkt aan de decors en kostuums. Het theater is gepoetst, het publiek kan komen.

Iedereen vanaf 4 jaar is welkom in Theater Kees, Kampstuk 23 in Huissen.

Fit in slechts 20 minuten per week

ARNHEM - Steeds meer mensen ontdekken fit20: In slechts twintig minuten per week train je je hele lichaam onder begeleiding van een personal trainer. Omkleden is niet nodig; je transpireert niet omdat je traint in een koele ruimte.

Hoezo urenlang trainen? Bij Fit20 train je kort, maar met maximaal effect: binnen drie maanden heb je sterkere spieren, een betere conditie en een strakker figuur. De fit20 methode is gebaseerd op vijfentwintig jaar ervaring en onderzoek. Je traint tot het moment van spierfalen, wanneer spieren zo hevig trillen dat ze de oefening niet langer aankunnen. Juist door 'tot het gaatje' te gaan, worden je spieren optimaal gestimuleerd en dus sterker. Fit20 is een uitkomst voor mensen met een druk leven. Zij kunnen op afspraak kort maar intensief trainen. Zo houd je tijd en energie over voor andere zaken!

Nieuwsgierig? Kom langs voor een gratis kennismakingstraining.

Mr. D.U. Stikkerstraat 10, 6842 CW Arnhem; 06 28349271; arnhem@fit20.nl; www.fit20.nl; Facebookpagina: fit20 Arnhem.

Weer Klussenier erbij in Arnhem

ARNHEM - In de omgeving van Arnhem is een aantal Klusseniers gevestigd. U heeft de bussen vast al wel zien rijden. Per 1 mei zal François Morien zich bij hen voegen. François: 'De laatste zaken moeten nog geregeld worden en dan ben ik er helemaal klaar voor. Vanaf 1 mei kunt u bij mij terecht voor alle klussen en verbouwingen.'

François, woonachtig in Arnhem, is een echte vakman. Vanaf zijn puberjaren is hij al aan het klussen naast zijn werk. Hij werkte enige tijd als bloemist en de laatste elf jaar in een ijzerwaren en gereedschap speciaalzaak. Een lang gekoesterde droom was het starten van zijn eigen klusbedrijf.

François: 'Zelfstandig ondernemerschap is niet zonder risico en daarbij wil ik mezelf niet teveel bezighouden met administratie, marketing en dat soort zaken. Begin dit jaar heb ik informatie ingewonnen bij De Klussenier. Nu een aantal maanden later hebben we de voorbereidingen getroffen voor een goede start.'

François: 'Klanten kunnen voor al het renovatiewerk en verbouwingen bij mij terecht. Denk hierbij aan schilderwerk, de verbouwing van de keuken, het toilet of de zolder, voor timmerwerk, reparaties en hang- en sluitwerk. Kwaliteit staat bij mij hoog in het vaandel. Net zoals heldere communicatie, afspraken nakomen en persoonlijke aandacht. Ik denk graag mee met de klant en bespreek alle mogelijkheden in hun situatie.'

Vanaf 1 mei is François als Klussenier beschikbaar in de omgeving van Arnhem, Westervoort, Huissen, Elst en Driel. François: 'Als mensen een verbouwing of een kleinere klus gepland hebben kunnen zij gerust vrijblijvend contact opnemen. U ontvangt vooraf een vrijblijvende offerte, ik reken geen voorrijkosten en klanten ontvangen twaalf maanden garantie.'

François is bereikbaar op 06 22335840, 026 3510497 en via francoismorien@klussenier.nl. Kijk voor meer informatie op www.klussenier.nl.

AquaVita in Driel, uw vijverspecialist in de regio

DRIEL – Voor een mooie vijver en deskundig advies moet u bij AquaVita zijn. Eigenaar Dicky van Zanten wil u graag helpen om uw vijverwensen te kunnen realiseren.

In de vijverwinkel worden de vissen, de waterplanten en alle vijvermaterialen overzichtelijk gepresenteerd om de vijverliefhebber zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Heeft u plannen om een vijver aan te leggen? Ga dan eens langs bij AquaVita. We kunnen ook de gehele aanleg voor u verzorgen. Voor het onderhoud van uw vijver kunt u natuurlijk ook terecht bij AquaVita. We testen altijd gratis het water van uw vijver. Een juiste mineralenbalans is belangrijk voor de groei van waterplanten en de gezondheid van uw vijvervissen.

Naast de vijverwinkel beschikt vijverspecialist AquaVita over drie prachtige karper-witvis vijvers. AquaVita is goed bereikbaar via de N837. Kijk voor meer informatie op www.aquavita.nl.

Vijverspecialist AquaVita; Langstraat 14; Driel; 06 51540077.

Buitenterras van Brasserie Entrée is trekpleister voor winkelcentrum Kronenburg

ARNHEM – Even heerlijk op een terrasje zitten om te lunchen. Lekker onder een parasol op je gemak 'mensen kijken' onder het genot van een vers kopje koffie. Dat is toch het toppunt van genieten? Bij Winkelcentrum Kronenburg is Brasserie Entrée de enige lunchroom met een groot buitenterras dus daar wordt gretig gebruik van gemaakt.

Maar natuurlijk komt men niet alleen voor het fijne buitenterras speciaal naar Brasserie Entrée. Op Google Reviews staan lovende woorden te lezen over de heerlijke uitsmijters en broodjes warme pittige kip die bij Entrée op de kaart staan. Eigenaar Patrick Puntman is er bescheiden over maar Deciana en Caitlin, vaste medewerksters, zeggen het toch vaak terug te horen. 'Laatst nog kwam ik iemand tegen in Elst. Toen ik vertelde dat ik bij Brasserie Entrée bij Kronenburg werk, zei diegene: 'Dat is toch die zaak van die lekkere broodjes warm vlees?', vertelt Deciana lachend.

Al 17 jaar is Patrick de drijvende kracht achter deze goedlopende brasserie. Gaandeweg de jaren is er een grote vaste klantenkring gegroeid en dat is niet voor niets! De sfeer is er gezellig, gemoedelijk. Sommige klanten komen er al zo lang dat de medewerksters klanten bij naam mogen aanspreken. Gaat u naar winkelcentrum Kronenburg, kom voor een smakelijke lunch dan eens naar Brasserie Entrée, het terrasseizoen is weer geopend.

U vindt Entrée links naast de hoofdingang van winkelcentrum Kronenburg, aan de kant van de bussen. Graag tot ziens!

Wat terug geven

ARNHEM - In zorginstellingen wonen steeds meer eenzame ouderen. Vrijwilligers en verpleegkundigen van deze zorginstellingen krijgen een steeds belangrijkere rol bij eenzame ouderen. Ook de dood en afscheid zijn onderdeel van deze relatie.


Veluwezoom-Uitvaartverzorging richt zich op deze ouderen en wil samen met de zorginstelling iets terug doen voor de maatschappij. Dit willen we doen door de instelling te compenseren voor de kosten van de verzorging na het overlijden. Wist u dat volgens de huidige regelgeving de verzorging stopt na het overlijden! Door een deel van de uitvaartkosten terug te laten vloeien naar de zorginstelling, kan men weer andere uitgaven doen en de zorg optimaliseren. Zo geeft ook u als blijk van waardering, na uw overlijden, wat terug aan de gemeenschap en is de cirkel rond.

Hiervoor biedt Uitvaartverzorging Veluwezoom diverse aangepaste uitvaartpakketten. In deze pakketten zijn de kosten van opbaring, indien mogelijk in de kamer van de overledene of aparte ruimte, kosten voor een afscheidsceremonie, personeel en catering voor een rouwbezoek ter plaatse inbegrepen. De zorginstelling ontvangt voor deze kosten een compensatiebedrag van 700 euro. Met dit bedrag wil Veluwezoom Uitvaartverzorging de zorginstelling tegemoetkomen in de kosten. Spreekt u dit aan als zorginstelling of wilt u wat terug doen voor de gemeenschap? Dan gaan wij graag met u in gesprek.

Meer informatie staat op www.veluwezoom-uitvaartverzorging.nl.

De mobiele fysio- en huidtherapeut gaat uitbreiden

ARNHEM - In juni 2017 opende Nicole van Heumen haar eigen praktijk voor huidtherapie in de voormalige fysiotherapiepraktijk De Behandelbank in Elderveld en voegde beide samen.

De mobiele fysio- en huidtherapeut werkt met de nieuwste technieken en apparatuur om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Naast de gebruikelijke oedeembehandelingen en het aanmeten van steunkousen, beschikt De mobiele fysio- en huidtherapeut over het nieuwste LPG apparaat, de CelluM6 Alliance. Het is een honderd procent pijnloze behandeling en wetenschappelijk bewezen effectief en voor vele doeleinden geschikt.

Hollandweg 52 en 54 wordt één praktijk
Fysiotherapie en oedeemtherapie bleek al snel een goede combinatie, met een grote uitbreiding als gevolg voor nog meer mogelijkheden. Buiten de reguliere fysiotherapie en psychosomatische fysiotherapie kunt u nu ook bij ons terecht voor
PMU permanente make-up medisch en cosmetisch, ergotherapie, COPD beweeggroep, mindfulness, microdermabrasie, acnebehandeling, littekentherapie, peelingbehandelingen, het aanbrengen van botox en fillers door erkend arts Talar Lazarian en nog veel meer!

Kijk op facebook voor onze diverse kortingsacties of neem vrijblijvend contact met ons op!

De mobiele fysio- en huidtherapeut locatie De Behandelbank, Hollandweg 52-54, Arnhem; 026 3811436 (receptie 8.00 – 14.00 uur); www. demobielefysio-enhuidtherapeut.nl; info@demobielefysio-enhuidtherapeut.nl.

MaxStudios uitgeroepen tot de beste dansschool van Gelderland

Foto: Dave van Hout

ARNHEM - De in Arnhem gelegen dansschool MaxStudios is in het nieuwe tv-programma 'De beste van Nederland' door RTL4 uitgeroepen tot beste dansschool van Gelderland. MaxStudios geeft aan trots te zijn op deze benoeming en gaat nu de strijd aan met andere provincies voor de titel 'Beste dansschool van Nederland'.

MaxStudios wordt gerund door de familie Odarty. De allround dansschool heeft in de zomer van 2016 zijn intrek genomen in Elderveld. Zij verzorgen een breed aanbod aan danslessen, waaronder kidsdance, streetdance/hiphop en breakdance, maar ook modern, showdance, dancehall, female hiphop en afrodance. MaxStudios staat daarnaast bekend om workshops die gegeven worden door bekende (inter)nationale choreografen. Zo hebben choreografen van Beyoncé, Usher en Justin Bieber workshops verzorgd, en hebben ook de Nederlandse (en Vlaamse) choreografen Timor Steffens, Vincent Vianen en Min Hee Bervoets hun dans-skills overgedragen.

Met het nieuwe tv-programma 'De beste van Nederland' slaat RTL4 een nieuwe weg in op het gebied van televisie maken. Zo leveren de verschillende participanten zelf beeldmateriaal aan, onder andere in de vorm van vlogs. Het idee hierachter is persoonlijkheid, karakter en realiteit, aldus MaxStudios. Op zaterdag 28 april om 16:00 uur zal de aflevering op RTL4 te zien zijn.

Wil je dat een dansschool uit Arnhem deze prijs gaat winnen? Dan moet je zeker op MaxStudios stemmen!

MaxStudios; Burgemeester Matsersingel 200; www.maxstudios.nl.

Sleutel- en Slotenspecialist B. Bosman heeft dé oplossing! Heb je ook een reservesleutel voor je auto?

ARNHEM – Bezit je een reservesleutel voor je auto? Want dat bespaart je wellicht tientallen tot zelfs meerdere honderden euro's! Wie overkomt het niet de auto dicht te doen met de sleutel nog in het contact? Dan is een telefoontje naar je dealer vaak een oplossing. Maar je kunt ook De Sleutel- en Slotenspecialist B. Bosman bellen. Die komt ook ter plekke. Dat kan je tientallen tot honderden euro's besparen!

Autosleutel kwijt en auto op slot? Heb je geen reservesleutel, laat dan een sleutel maken bij De Sleutel- en Slotenspecialist B. Bosman. Want of het nu om een slot op woning gaat of dat van een auto, een vakman als René Bosman fikst 't.

Een reserve-sleutel van Sleutel- en Slotenspecialist B. Bosman is vaak veel voordeliger dan de originele bij de dealer. Informeer maar eens naar de prijs. Dit bedrijf kan vrijwel alle autosleutels –ook de allerjongste generatie- bijmaken en... repareren! Wil je weten of dat ook geldt voor jouw automerk en type, neem via mail of telefoon contact op of kom langs in de winkel.

In de werkplaats worden sleutels gerepareerd. Veelal gaat het om gebroken sleutels of niet-werkende sleutels met afstandsbediening, afgebroken knopjes en kapotte behuizingen. "Wij geven deze sleutels een tweede ronde! Goedkoper dan nieuw", aldus René van Sleutel- en Slotenspecialist B. Bosman, dat ook lid is van het Nederlands Sleutel Sloten Gilde, waarbij betrouwbare slotenmakers zijn aangesloten (zie www.nssg.nl voor een complete lijst).

De Sleutel- en Slotenspecialist B. Bosman, Johan de Wittlaan 19, Arnhem; 026 4421247; www.bosmansleutels.nl.

Fiets Totaal Elden viert tweejarig bestaan

ELDEN/ARNHEM - Deze maand bestaan wij twee jaar vertelt, eigenaar Tom Jansen trots. Fiets Totaal is een bekend erkend adres voor onderhoud en reparaties voor uw (stad) fiets.

Naast onderhoud en reparaties verkoopt fiets Totaal Elden ook tweedehands fietsen van de welbekende grote merken. U heeft al een tweedehands fiets vanaf tweehonderd euro. Alle fietsen die worden aangeboden zijn grondig gecontroleerd en technisch in goede staat. Daarnaast krijgt u nog eens één jaar garantie op uw tweedehandse fiets.

Verkoop nieuwe E-Bikes
U heeft al een E-Bike met een Bosch middenmotor systeem Vanaf 1849 euro.

Het hele jaar zorgeloos fietsen dankzij het Fiets Centraal Zorgplan. Vooraf weten waar u aan toe bent, dat is zo ideaal van het Fiets Centraal Zorgplan. Één vaste prijs voor het totale onderhoud van uw fiets. Reparaties zijn meestal binnen 24 uur klaar en u kunt altijd een leenfiets mee krijgen.
U regelt het bij Fiets Totaal Elden.
Er is een Fiets Centraal Zorgplan Brons, Zilver en Goud. Voor het Zorgplan Zilver van 60 euro per jaar wordt het meest gekozen. Binnen dat Zorgplan valt een gratis jaarlijkse grote onderhoudsbeurt en het afstellen van remmen, ketting en versnellingen mag u in dat jaar zelfs onbeperkt gratis laten doen!

Fiets Totaal Elden is van dinsdag tot en met zaterdag geopend. Klapstraat 45A, Elden; 026 3831832 of 0613326772; www.fietstotaalelden.nl. Ook te volgen via facebookpagina: Fiets Totaal Elden.

Koningsdag in Park Angerenstein

ARNHEM - Voor een gezellige en ontspannen Koningsdag kom je dit jaar naar Park Angerenstein. Van 9:00 tot 18:00 uur is er voor jong & oud een compleet feestprogramma.

‘s Ochtends start het programma met de traditionele kleedjesmarkt en kunnen de kinderen met hun versierde fietsen meedoen aan de fietswedstijd. Voor de echte hobby-taartenbakkers is er een ‘Heel Arnhem Bakt’-wedstrijd, waarbij je je thuisgemaakte taart door een vakkundige jury laat beoordelen. Uiteraard wordt dit beloond met mooie prijzen. Na deze beoordeling worden de taarten aan de bezoekers uitgedeeld voor bij het heerlijke kopje (versgemalen) koffie. Voor de kinderen staan er natuurlijk verschillende springkussens en zandbakken, er kan gekleurd, geknutseld en gedanst worden en er kan een ritje worden gemaakt op een van de pony’s. De oudere jeugd kan zich uitleven op een stormbaan, of de voetbalkwaliteiten laten zien op het pannaveld.

Het eten en drinken wordt verzorgd in samenwerking met enkele horecagelegenheden uit de omgeving. Na de aubade door Wijkkoor Angerenstein opent de bar bij de grote feesttent. Muziek wordt verzorgd waarbij jong & oud aan hun trekken komt of zelfs een dansje kan wagen op de dansvloer. Iedereen kan ‘s middags meedoen met diverse spellen, rondom het centraal gelegen grote terras. De kleedjesmarkt duurt de hele dag, waarbij je zelf een verkoopplekje kan uitzoeken of gewoon lekker komt struinen tussen de aangeboden spullen.

Koningsdag Park Angerenstein staat voor een dag vol gezelligheid voor jong & oud. Meer info staat op www.evenementenangerenstein.nl.

Maatschappelijk Matchen in Musis

(foto: Elisan Henderickx)

ARNHEM - Maatschappelijk betrokken bedrijven en Arnhemse stichtingen hebben elkaar veel te bieden. Alles begint met elkaar ontmoeten. Met elkaar in gesprek gaan over wat je voor elkaar kunt betekenen. Daarom organiseert de Arnhemse Uitdaging op dinsdag 29 mei - voor het derde jaar op rij - een bruisend ontmoetingsevent: Maatschappelijk Matchen in Musis.

Musis is het huis voor muziek en in 2017 geheel vernieuwd. Deze inspirerende locatie in het hart van Arnhem is meteen de eerste match van het event. Musis stelt de schitterende Parkfoyer ter beschikking. Hier wordt het dinsdag 29 mei voor lokale bedrijven en stichtingen aangenaam om elkaar te ontmoeten.

Bedrijven helpen stichtingen in naturaWie helpt ons met een duidelijke folder? Welk bedrijf wil met een groep een uitje verzorgen voor onze oudere bewoners? We zoeken een mooie vitrinekast, wie heeft er een over? Welke professional wil een keer een training geven over samenwerken aan onze vrijwilligers? Wie heeft een ruimte waar we af en toe kosteloos kunnen vergaderen of wat spullen kunnen opslaan?

Deze en nog veel meer uitdagende vragen leggen de lokale stichtingen op 29 mei voor aan de aanwezige ondernemers. Alles gaat in natura. Dus geen financiële hulp, maar inzet van kennis, handjes, faciliteiten of materialen.

Arnhemse stichtingen en ondernemers zijn van harte uitgenodigd! De inschrijving voor bedrijven en stichtingen is geopend. Stichtingen met een uitdaging en bedrijven die concreet en praktisch iets willen betekenen voor de lokale samenleving zijn welkom. Het aantal plaatsen is beperkt. Dus meld je bedrijf of stichting snel aan! Tijd en locatie: dinsdag 29 mei, 16.00 – 18.30 uur Musis, Velperbinnensingel 15, Arnhem

Voor meer informatie en aanmelden www.arnhemseuitdaging.nl.

Activiteitendag en sponsorloop voor straatkinderen in Guinee

ARNHEM - Woensdagmiddag 30 mei van 12:00 tot 17:00 uur is er weer een activiteitendag door de Jerome Damey Foundation met allerlei activiteiten, zoals: bubbelbal, springkussen, loterij, dansworkshop, live dj, voetbalclinic en natuurlijk lekker eten en drinken.

Dit jaar houden de basisscholen De Rank en Het Madelief in Rijkerswoerd ook een sponsorloop. De opbrengst gaat naar de bouw van een school voor straatkinderen in Guinee, West-Afrika. Voor deze activiteiten zijn we nog op zoek naar enkele vrijwilligers. Vind je het leuk om samen met ons kinderen een leuke dag te geven, geef je dan op.                                                                                

De locatie is Pythagorasstraat 9, Rijkerswoerd in Arnhem. Email: info@jeromedamey-foundation.nl; www.jeromedamey-foundation.nl; 026 8404775 of 06 36148058.                                                

Dagtocht Ouderen Elst

ELST - Ook dit jaar is er weer een boeiende dagtocht voor ouderen samengesteld die u een prettige dag uit zal bezorgen. Het programma bevat, na een heerlijke kop koffie met gebak in Didam, een rondrit met de touringcar door Montferland/Achterhoek.

Vervolgens een goed verzorgd driegangendiner, eveneens in Didam. In de middag een mooie vaartocht over Rijn en IJssel vanuit Arnhem. Vertrek op 13 juni uit Elst om 9.00 uur en we verwachten rond 19.00 uur weer in Elst terug te zijn. Inschrijven kan vanaf 30 mei; tijd en lokatie volgt nog. Er wordt een bijdrage van 35 euro gevraagd.

Bij kwekerij W.A.J. Gerritsen loopt het al weer storm Is uw tuin al lenteklaar?

HUISSEN – Het grote assortiment in eenjarig perkgoed, daar staat kwekerij W.A.J. Gerritsen al sinds jaar en dag om bekend. Maar wist u ook dat Gerritsen tevens ruim gesorteerd is in vaste planten? April is de maand bij uitstek om die in uw tuin te zetten.

Met een goed uitgekozen combinatie van vaste planten, geniet u ieder seizoen opnieuw van geurende bloemen en een diversiteit aan bladkleuren en -vormen in uw tuin. Als u dat aanvult met eenjarig perkgoed als kleurrijke blikvangers, levert dat een heel fraai resultaat op! Ziet u het al voor u? U hoeft geen groene vingers te hebben, want Anita en Wilbert Gerritsen helpen u graag op weg in uw keuze. Zoekt u iets specifieks wat u niet bij hen in de kas ziet staan, dan kan het voor u worden besteld.

Het is een gezellig komen en gaan bij kwekerij W.A.J. Gerritsen. Anita en Wilbert zijn er zeven dagen per week aan het werk. 'De hele maand april tot en met mei zijn we namelijk iedere zondag geopend. Ook op Koningsdag, Bevrijdingsdag, hemelvaartsdag en beide pinksterdagen', zegt Anita lachend. 'Maar we vinden het leuk!' Wist u al dat u er uw eigen meegebrachte bloembak kunt laten vullen met de door u uitgekozen planten? Naast de kosten van de materialen, vraagt Gerritsen voor deze service slechts één euro per opgemaakte bak. Kom eens kijken aan de Polseweg 23 in Huissen. www.kwekerijgerritsen.nl (Ook op Facebook) Alvast een moederdagtip? Een kadobon van kwekerij W.A.J. Gerritsen!

Eerste droomhuis op 't oog? Kom naar de SNS Themadag Starters

VELP - Blijf je huren of is het juist nu de tijd om je eerste huis te kopen? Twijfel je daar wel 'ns over? Dan mag je onze Themadag Starters niet missen!

Loop binnen bij de themadag voor starters. Kom op zaterdag 28 april tussen 10.00 en 14.00 uur bij ons langs in de winkel. Dan leggen we je uit waarom het juist nu interessant kan zijn om te kopen. En kun je met al je vragen over het kopen van je eerste huis terecht bij een van onze adviseurs.

Nu kopen

Waarom kopen juist nu slim kan zijn? Bijvoorbeeld omdat de hypotheekrentes historisch laag zijn. Een goed moment dus om hiervan te profiteren. Ook zijn de huizenprijzen in veel regio's nog behoorlijk laag.

Een huis van jezelf

Nog een voordeel: een koophuis is van jezelf. Met een koophuis heb je vaak in dertig jaar de hypotheek afbetaald. En je kunt de hypotheekrente onder voorwaarden aftrekken van de belasting. Benieuwd hoeveel hypotheek je kunt krijgen? We rekenen het graag voor je uit. Loop binnen op 28 april. En stel ons je vragen.

Kom je ook langs? SNS Themadag Starters. Zaterdag 28 april, 10.00 - 14.00 uur.

Churchillplein 41-B, Velp

Gloednieuw concept opent in Arnhem

ARNHEM - Na twintig jaar juwelier/goudsmid te zijn geweest heeft Remco Poot een lang gekoesterde wens vervuld. Een winkel die zo veel mogelijk voor een trouwerij onder één dak heeft. Dit concept is nieuw in Nederland. Met veel enthousiasme presenteert Remco Trouwstore Arnhem.

Prachtige trouwjurken, die anders zijn dan de gebruikelijke trouwjurken. Mooie afwerkingen en duidelijk met de handgemaakte jurken voor verrassend normale prijzen (vanaf 550 euro). Ook kan je terecht voor schitterende trouwringen. Door de jarenlange ervaring van Remco weet hij als geen ander jullie op weg te helpen door de jungle van trouwringen. Zit jullie ontwerp er niet bij, dan kan jullie idee altijd nog gemaakt worden in de goudsmederij. Deze is prominent in het midden van de winkel aanwezig.

Champagnes van kleine wijnhuizen zijn ook vertegenwoordigd. Zelfs een biologische champagne voor een verantwoorde bubbel tijdens de proost op jullie huwelijk. Ook een kapper hoort bij het concept. Een maat pak voor de bruidegom is de kers op de taart. Laat je verrassen en loop vrijblijvend eens binnen of check: www.trouwstore.com (nu speciale actie!)

Trouwstore Arnhem, Eusebiusbuitensingel 41 Arnhem; 026 7113235.

Voor een strak en fit lichaam train je bij PR Boxing Arnhem

ARNHEM – PR Boxing is volop in beweging! Het trainen in kleine groepen (maximaal tien personen) slaat enorm aan. Bokstrainer Patrick Baart en kickbokstrainer Marcel Boellaard van Tuyl hebben hun krachten gebundeld en zwaaien nu samen de scepter over PR Boxing. Zo kan het lessenaanbod verder worden uitgebreid.

Marcel: 'Als de groep groter is, kun je niet iedereen goed corrigeren op de juistheid van techniek'. Je leert dus meer en je bent beter gemotiveerd want je wordt altijd gezien! Bij PR Boxing kun je naast bokstrainingen ook terecht voor bokszak- en kickbokstrainingen. Patrick: 'En daar komt veel meer bij kijken dan alleen slaan en schoppen. Het is een total workout voor het hele lichaam.'

Trainen in kleine groepen is ook succesvol bij kinderen. Je 'valt niet weg' in een grote groep. Ieder kind krijgt persoonlijke aandacht. Patrick en Marcel zijn beiden gecertificeerd voor het geven van weerbaarheidstrainingen. Deze trainingen zijn een aanrader voor kinderen die worden gepest. Nieuw zijn er de Total Body Fit-trainingen. Hierbij wordt voornamelijk gewerkt met het eigen lichaamsgewicht. Deze BBB-training (borst, buik, billen), heeft als doel de conditie te verbeteren, vet te verbranden en spieren te versterken met als resultaat een strakker en lekker fit lichaam. De zomer is in aantocht, dus al zin in een proefles? Gewoon doen! Of je nu beginnend of ervaren bent, bij PR Boxing wordt de training aangepast aan ieders niveau.

Kijk voor informatie op www.pr-boxing.nl (ook op Facebook).

Met mooie make-up op het strand!

ARNHEM - Hebt u ook zo'n moeite met het aanbrengen van uw make-up? Dit hoeft vanaf nu geen probleem meer te zijn. Permanente make-up is de oplossing. Nooit meer worstelen om de wenkbrauwen mooi gelijk te krijgen, nooit meer een uitgelopen eyeliner.

Permanente make-up is een bijna pijnloze behandeling waarmee make-up zoals wenkbrauwen, eyeliners en lipliners worden aangebracht en enkele jaren zichtbaar zullen blijven. Uw make-up zal altijd perfect blijven zitten ook tijdens sporten, zwemmen of een sauna bezoek. Voor het professioneel aanbrengen van permanente make-up bent u bij Caroline Huid- en Nagelverzorging aan het juiste adres. Door de jarenlange ervaring van Caroline zijn bijna alle wensen van de klant te realiseren. In overleg met u zal er op een professionele manier een prachtige make-up aangebracht worden waar u lang plezier van zult hebben. Tevens kunt u bij Caroline Huid- en Nagelverzorging terecht voor een ontspannende gezichtsbehandeling, deskundig huidadvies en bodysugaring, een milde manier van lichaamsontharing waarbij er met een koude suikerpasta alle ongewenste haartjes verwijderd worden.

Belt u gerust voor vrijblijvende informatie of komt u eens binnen wandelen aan de Graslaan 77 in Arnhem. Ons telefoonnummer 026 3216585; www.carolinearnhem.nl

Thuis-pc.nl voor particulier, zzp'er én mkb

ARNHEM – Als particulier of zzp'er heeft u veel geld uitgegeven aan een goede computer. Inmiddels is hij een stuk trager, loopt soms vast, maar u heeft geen garantie meer. U heeft geen zin in hoge reparatiekosten, maar hij moet wél vakkundig gemaakt. Wat nu?

Piet Hoogland, eigenaar van Thuis-pc.nl, herkent dit probleem als geen ander. 'Ik repareer en verkoop nu al meer dan zes jaar pc's en laptops. Mensen zijn steeds weer verbaasd als ze zien hoe snel ik hun computerprobleem heb opgelost.' Een virus, een kapotte harde schijf of traagheid zijn voor de leek nu eenmaal niet eenvoudig zelf op te lossen. Thuis-pc.nl repareert, adviseert én verkoopt ook nieuwe en tweedehands computers en laptops.

De nieuwe trend: hulp op afstand
Thuis-pc.nl werkt vanaf eigen locatie of komt bij u langs. Liever hulp op afstand? Thuis-pc.nl maakt rechtstreeks verbinding met uw pc en lost zo online uw problemen op! In de webshop vindt u allerlei IT-benodigdheden. Zoekt u iets wat niet in de webshop staat? Bel dan gewoon Piet: 'Alles wat mijn klanten op PC-gebied nodig hebben, regel ik voor ze. Makkelijker kan ik het niet maken.'

Thuis-pc.nl, voor particulier, ZZP én MKB, Bingelradestraat 3 (nabij woonboulevard Arnhem-Zuid);(06) 81469489, www.thuis-pc.nl.

Te Gek Wonen uw Interieur Speciaalzaak

ARNHEM - Waar vind je een interieurzaak, waar naast kwaliteit en service ook sfeer en gezelligheid hoog in het vaandel staan? Waar je je als klant meteen thuisvoelt en er het juiste advies krijgt, dat bij je wensen en je budget past? Waar de vakvrouw ook bij je thuis komt kijken om je het beste product te adviseren? Dan kom je uit bij Te Gek Wonen aan de Beethovenlaan 64-66 in Arnhem.

Mariska En Teresa houden van hun vak, het geven van interieuradvies en het verkopen van de juiste producten is hun passie. Dat zie en dat merk je in de winkel, waarin je naar hartelust je gordijnen, raamdecoratie, tapijt, vloerbedekking als pvc, marmoleum en laminaat kunt uitzoeken. Ze beschikken ook over een mooie verf collectie met de nieuwste trends.

Aanbieding:
Gedurende de maand mei heeft Te Gek wonen een aantrekkelijke aanbieding.
Bij aanschaf van een vloer of raamproduct, ontvangt u tien procent korting, en op alle Multisol raamdecoraties bieden wij zelfs een korting van twintig procent aan.

Laat u verleiden en inspireren door Te Gek Wonen, en ontdek de nieuwste trends.

Te Gek Wonen; Beethovenlaan 64/66, Arnhem; 026 3824772.

'Het Dorp' ons Arnhems Dorp

ARNHEM - Mies Bouwman kreeg in 1962 van Nederland 22 miljoen gulden voor 'Het Dorp' in Arnhem. 56 Jaar later in 2018 nemen De Arnhemse Textielreinigers (DAT) het initiatief om een bedrag bij elkaar te krijgen voor een nieuwe borduurmachine (kosten ongeveer 2500 euro) voor de bewoners van 'Het Dorp'.

De oude machine stamt (voor de ouderen onder ons) uit de 3.5" floppy-disk tijd en is behoorlijk verouderd. Het uiteindelijke doel is de bewoners een plaats te geven in de arbeidsmarkt en om iets voor het bedrijfsleven te kunnen doen, bijvoorbeeld het borduren van uw logo op uw bedrijfskleding.
Kunt u zich voorstellen dat zij enorm trots en enthousiast zullen zijn als zij straks kunnen vertellen dat zij uw logo gemaakt hebben!

In de maanden april en mei vraagt DAT-Reinigers bij elke opdracht een euro extra per reiniging als bijdrage voor deze actie. Uiteraard is elke gift welkom bij DATreinigers aan het Velperplein of de Middelgraaflaan, maar mag ook gestort worden ten name van DATreinigers op NL19 INGB 0007536966 onder vermelding van 'Het Dorp'.

Eind mei verdubbelen wij de bijdrage die DATreinigers ontvangen heeft om de bewoners in 'Het Dorp' een groot plezier te doen met één (misschien wel twee) nieuwe borduurmachine(s). Bij voorbaat dank namens de bewoners van 'Het Dorp'.

DAT-Reinigers namens Ton & Thea Aalders en medewerkers. Voor meer informatie www.datreinigers.nl. Eind mei verhuist DAT-Reinigers naar Eusebiusbinnensingel 5 in Arnhem.

Verbeter uw huidgezondheid met Medisch Centrum DerMo

ARNHEM – Heeft u ook last van acne, overbeharing, littekens, oedeem of een ander huidgerelateerde probleem? Dan is het hoog tijd om naar Medische Centrum Dermo te gaan. Een praktijk waar iedereen terecht kan voor vragen, advies en behandelingen bij huidproblemen.

Medisch Centrum DerMo is meer dan een decennia gespecialiseerd in Huid- en Oedeemtherapie. Bij ons staat de klant centraal en het behandelplan word specifiek voor iedere individu afgestemd, legt eigenaresse Gunay Mogultay uit. "Wij maken gebruik van de nieuwste technologie, beste producten en behandelmethodes, dit in combinatie met vele jaren ervaring van onze medewerkers." Tijdens het behandelingstraject doen wij er, samen met de klant, alles aan om de huidaandoening te verminderen en de kwaliteit van leven te verbeteren.

Onze praktijk heeft een keurmerk voor gediplomeerde paramedici en is tevens aangesloten bij de Nederlandse vereniging van huidtherapeuten. Over het algemeen worden onze behandelingen geheel of gedeeltelijk vergoed uit de aanvullende zorgverzekering.

Aanbieding Tanden bleken:
Normaal 89 euro per behandeling nu voor 29,95 euro in de maanden april tot en met juli 2018

Waar wacht u nu nog op? Geeft uw huid een cadeau. komt langs bij Medisch Centrum Dermo. Maakt nu een afspraak voor een vrijblijvende huidanalyse!

Medisch Centrum DerMo; Hommelsweg 65, Arnhem; 026-3519951 of 06 18079696; www. mcdermo.nl. De praktijk werkt samen met alle zorgverzekeraars.