De Liemers Helemaal Goed Courant

8 juli 2016

De Liemers Helemaal Goed Courant 8 juli 2016


Voorverkoop van weekkaarten voor Doedorp

ZEVENAAR - Nog maar acht weken en dan begint Doedorp, een week vol avontuur en leuke activiteiten! Van maandag 29 augustus tot en met vrijdag 2 september wordt de zonneweide bij het vroegere zwembad De Breuly omgetoverd tot een Vikingendorp. De voorverkoop van de weekkaarten start op vrijdag 15 juli.

Deze zijn tot zaterdag 27 augustus 15.30 uur te koop bij Revers Boek en Buro, Marktstraat 29/37 en bij Intertoys, Muldershof 44 in Zevenaar. Dagkaarten zijn alleen te koop aan de kassa van Doedorp vanaf maandag 29 augustus, Breulylaan 3 in Zevenaar.

Gelrepas
Nieuw dit jaar is dat u gebruik kunt maken van de Gelrepas, hiermee krijgt u korting op de week-en dagkaarten. U moet de Gelrepas van uw kind meenemen als u week- of de dagkaarten komt kopen.

Kosten:

Weekkaart 4-5 jaar € 8,50 met Gelrepas € 4,25

Weekkaart 6-12 jaar € 21,00 met Gelrepas € 10,50

Dagkaart 4-5 jaar € 3,50 met Gelrepas € 1,75

Dagkaart 6-12 jaar € 6,00 met Lerepas € 3,50

Doedorp is een initiatief van Caleidoz Welzijn. Meer informatie kunt u vinden op: www.doedorp.nl .

Summerparty met topattractie Be Floyd

ZEVENAAR - Alle meesterwerken van Pink Floyd op een rij. Muziekliefhebbers gaan het op zaterdag 16 juli vanaf 21.15 uur meemaken tijdens de 't Centrum/Grolsch Summerparty van Muziekstad Zevenaar op het Raadhuisplein.

Sluit je ogen en je waant je bij een live concert van Pink Floyd, sound, licht, stemmen en instrumenten zijn precies in balans. Soms spacey passages, soms krachtig, de betoverende melodieën van David Gilmour en momenten vol waanzin van Roger Waters...

Be Floyd heeft sinds 2013 al haar concerten uitverkocht en mag ondertussen gerekend worden tot één van de beste Pink Floyd tributebands van Europa. Zo'n 25 songs uit het totale oeuvre passeren in twee sets en toegift de revue. Complete meesterwerken als Dark Side Of The Moon, The Wall en Wish You Were Here worden door de band gespeeld. Uniek aan de show is de combinatie van muziek, een adembenemende licht- en lasershow, digitale videokunst. Ouderen in het publiek zullen de concerten van Pink Floyd herbeleven. De jongere generatie maakt kennis met de prachtige en unieke muziek van één van de meest originele en innovatieve bands uit de geschiedenis van de popmuziek. Onder het motto 'Wat goed is hoef je niet van ver te halen' heeft Muziekstad Zevenaar voor het voorprogramma de Belgrave Band gestrikt met frontvrouw Joanne Belgrave. Het voorprogramma begint om 20.00 uur.

Als het goed is, is de Zevenaarse zangeres dan al helemaal warm gedraaid. Want de band staat ook tijdens het middagprogramma van de Summerparty op het podium. De Summerparty begint om 14.00 uur op het Raadhuisplein. De toegang is gratis.

Groessense buurtvereniging De Oosthoek viert veertigjarig bestaan

Het jaarlijkse buurtfeest van de Oosthoek wordt gekenmerkt door de vele activiteiten

GROESSEN - Veertig jaar geleden werd er op initiatief van Jan Peters, Louis van der Velden en Jan Maassen een enquête gehouden in de Groessense buurt waar ze woonden. Het leidde tot oprichting van buurtvereniging De Oosthoek. Op zaterdag 16 juli wordt er daarom feest gevierd in deze Groessense buurt.

Buurtvereniging De Oosthoek bestaat uit een groot aantal straten in het oosten van het dorp. Nadat eerst De Aa, Leuvensestraat en Ooysebrug zich aansloten, kwamen daar al snel ook de Achtergaardsestraat. Leuvensestraat, Rijswijksestraat en Zandweg bij. Het eerste bestuur bestond uit Jan Maassen, Louis van der Velden, Bep Elfrink, Toos Arends en Wim de Ruiter.

In 1977 telde De Oosthoek 197 buurtbewoners. Het vormde het startsein voor meer buurten in het Groessen om zich te verenigingen. Later ontstonden buurtverenigingen De Helhoek, De Terp en Diesakkers.
De Oosthoek onderscheidt zich niet alleen met het jaarlijkse buurtfeest, maar ook met de carnavalswagen die vaak in de prijzen viel tijdens de carnavalsoptocht van carnavalsvereniging De Deurdreiers. Verder leverde De Oosthoek diverse prinsen, werd er deelgenomen aan zeskampen en voetbaltoernooien. Tijdens de jaarlijkse processie wordt de boog en versiering door het dorp verzorgd door bewoners uit De Oosthoek. Het was overigens niet alleen rozengeur en maneschijn voor de bewoners. De Betuwespoorlijn snijdt dwars door de buurt heen en de A15 wordt ook al doorgetrokken door De Oosthoek. Toch is de buurtvereniging bestand tegen deze stormen. Anno2016 bruist De Oosthoek als nooit tevoren. Het jaarlijkse buurtfeest wordt op 16 juli gehouden bij Theo Smits.

Olympisch kampioen bij Beach Actief‘81

WESTERVOORT - Op zaterdag 3 en zondag 4 september wordt de 23e editie van het Beachvolleybaltoernooi van Actief ’81 (dé recreatieve volleybalvereniging van Westervoort e.o.) georganiseerd tijdens 'Westervoort in Beweging!'

Vanwege het 35 jarig bestaan is, net als vijf jaar geleden, Bas van de Goor, Olympisch kampioen volleybal in 1996, bereid gevonden om op zondag tussen 12.00 en 13.00 uur een demonstratiewedstrijd te spelen. Hij zal daarmee ook geld inzamelen voor zijn Bas van de Goor Foundation, die sporten voor diabetespatiënten stimuleert en begeleidt. Een mooi doel dat Actief ’81 ook steunt, net als tijdens haar 30-jarig jubileum.

Het mooie natuurbad De Waaij in Westervoort wordt weer omgebouwd en aangekleed met tenten en terrassen en activiteiten voor kinderen. Aansluitend wordt het waterspektakel gestart met onder andere de demo flyboarden!

De inschrijving voor dit gezellige evenement is 30 juni gesloten. Er zijn weer veel teams ingeschreven, maar u kunt altijd informeren of er nog uitvallers zijn. Deelname kan in diverse poules (jeugd. recreatief en competitief) en op verschillende niveaus. Op de geheel vernieuwde website www.actief81.nl staan de details.

Hier staat ook informatie over de Beachclinics van Actief ’81 die op vrijdagavond worden gegeven, mits de waterstand dat toelaat. Heeft u nog vragen, dan kunt u ook bellen (na 19.00 uur) naar Erik Willemsen: 026 3115382.

Wilt u vanaf het nieuwe seizoen bij Actief ’81 (recreatief) volleyballen: kijk op de website voor alle mogelijkheden vanaf 11,00 euro per maand! En met de Gelrepas nog voordeliger!

Muzikanten gezocht voor Kevelaer

REGIO - Op donderdag 11 augustus vindt de 104e bedevaart naar Kevelaer plaats. "Ook dit jaar willen we weer een harmonieorkest samenstellen, dat zal bestaan uit leden van diverse verenigingen en andere muzikale liefhebbers."

"We doen een extra oproep voor klarinettisten, en saxofonisten om zich op te geven, want bij deze groepen hebben we meestal een tekort en dat is jammer. Dit geldt ook voor de bespelers van de dwarsfluit en de hoorn en bas. Iedereen is welkom. De repetities worden gehouden op maandag 1 en maandag 8 augustus in het Gemeenschapshuis in Huissen -Zand. De repetities beginnen om 19.30 uur.

Het programma is ook dit jaar weer gevarieerd. Voor elk wat wils. Naast de gebruikelijke kerkelijke stukken zijn er ook wat moderne nummers opgenomen. Dit afgewisseld met leuke marsen. Het programma is wat beknopter dan voorgaande jaren en start later dan gebruikelijk.

De hoogmis is om 10.00 uur en het lof om 16.00 uur. We hopen dat dit voor meer muzikanten een stimulans is om mee te doen. Tussen de tijden van muzikale medewerking door is er voldoende gelegenheid om een kijkje in Kevelaer te nemen. Het is een leuke bezigheid, tevens heb je als muzikant een stukje opvulling in de vakantieperiode. Op het einde van dag zal een kleine aubade te brengen op het sfeervolle kerkplein nabij de basiliek van Kevelaer. Het vervoer van en naar Kevelaer is per bus geregeld. Voor informatie kunt u terecht bij Theo Jansen 026 3252172 (jansweiss@me.com)."

Muzikaal Montferland op Komkommer Muziek Festival

DIDAM - Ook dit jaar is er weer extra gezelligheid tijdens de 'komkommertijd' op het terras bij Jan&Jan in Didam.

Op alle zaterdagavonden in juli en augustus zorgen terrasmuzikanten voor een heerlijke zomerse gezelligheid. Wanneer de zon langzaam ondergaat, maar de temperatuur het nog toelaat, start iedere week een andere muzikant een avondvullende akoestische sessie.

Op 9 juli trapt Rubia Morena het Komkommerfestival af. Een fijne soulfulle stem en warme gitaargeluiden die haarfijn op elkaar zijn ingespeeld. In de opvolgende weken kan men genieten van: The Estate, Fake ID, Tijs&Kobus Groen, Josie Jo, Maart, KeysPlease en Brood op de Plank. Neem plaats en geniet, de entree is gratis. Bij slecht weer vindt het optreden plaats in het café van Jan&Jan.

Showband KDO Groessen midden in een jubileumjaar

GROESSEN - Op donderdag 14 juli houdt showband KDO haar jaarlijkse financiële actie in het dorp Groessen. Leden van de vereniging zullen langskomen voor een donatie.

KDO zit midden haar jubileumjaar. In het pas prille taptoeseizoen heeft de 50-jarige vereniging KDO al enige malen haar nieuwe entertainmentshow Goet Vaud getoond en gaf zij diverse straatoptredens, ondermeer in Frankrijk. Ook Jong KDO, de succesvolle jeugdband van KDO, heeft alweer enkele optredens achter de rug. Na de vakantie gaat het weer helemaal los met voor showband KDO met optredens in Duiven, Emmer-Compascuum, Purmerend, Lichtenvoorde en Barneveld.

Daarnaast neemt KDO natuurlijk altijd deel aan de plaatselijke evenementen waar haar inbreng wordt gevraagd en draagt zo haar steentje bij aan de leefbaarheid van Groessen. Bijzonder dit jaar zijn de activiteiten die in het kader van het 50-jarig jubileum worden georganiseerd. De taptoe die op 11 juni werd gehouden was een groot succes. Net als 5 jaar geleden vindt op 1 oktober weer Groessen in Concert plaats. Tijdens Groessen in Concert treden alle Groessense muziek- en zangverenigingen op. Het is een avond voor en door Groessen waar iedereen al reikhalzend naar uitkijkt.

KDO is een actieve, hardwerkende vereniging die door veel optredens probeert de clubkas gezond te houden, maar daarbij absoluut niet kan zonder de steun van de Groessense gemeenschap. De financiële actie van showband KDO is dan ook van harte aanbevolen, zodat men nog tot in lengte van jaren van KDO kan genieten.

West Bromwich Albion FC speelt oefenduels bij SDZZ

ZEVENAAR - Op 19 en 21 juli brengen de talenten van West Bromwich Albion FC dat op het hoogste niveau in de Engelse premier league speelt, een trainingsbezoek aan Nederland en zijn te gast in Zevenaar bij Omnivereniging SDZZ op sportpark De Grietshe Poort.

Het elftal van West Bromwich Albion O19 speelt op dinsdag 19 juli om 19.30 uur een oefenwedstrijd tegen de talenten van Jong Achilles'29 uit Groesbeek, waarvan oud-voetballer Dennis Krijgsman momenteel de trainer is.

Op 21 juli spelen de Talenten West Bromwich Albion FC O19 een ochtend wedstrijd om 11.00 uur op sportpark De Grietshe poort tegen het belofteteam van NEC dat onder leiding staat van Ron de Groot en Patrick Pothuizen.

Het is voor Omnivereniging SDZZ een mooie gelegenheid om het teams van west Bromwich Albion FC O19 en de talenten en beloften van Jong Achilles'29 en NEC aan het werk te zien en dat geldt ook voor alle bezoekers die op beide speeldagen gratis toegang hebben tot het sportpark aan de Doesburgseweg in Zevenaar, zowel voor de trainingsessies vooraf en de beide wedstrijden.

Fietstocht PCOB en KBO

DUIVEN - Ook dit jaar wordt er weer een fietstocht georganiseerd door KBO en PCOB. De tocht zal ongeveer 30 á 35 kilometer lang zijn en wordt gereden op dinsdag, 26 juli. E-bikers mogen ook mee.

Alle senioren zijn welkom om mee te rijden. Vertrek om 10.00 uur vanaf het station Duiven, aan de kant van de Parallelweg-Scheefkelk. Bij de eerste stop wordt er voor koffie gezorgd; voor uw lunch en drinken onderweg zorgt u zelf!

Opgeven voor de tocht kan van 18 tot 23 juli bij Wil Westra 0316 280640, email: westra.adam@hotmail.com. Het fietsen gebeurt op eigen verantwoordelijkheid; de organiserende ouderenbonden zijn niet verantwoordelijk voor het eventueel oplopen van letsel of schade!

Participatieraad Zevenaar lanceert website

ZEVENAAR – De participatieraad in Zevenaar draait op volle toeren. Als opvolger van de oude Wmo-raad werd twee jaar geleden de huidige participatieraad ingesteld als adviesorgaan voor de gemeente en als klankbord voor de inwoners. Toch is de participatieraad nog niet bij iedereen voldoende bekend. Om dit te verbeteren, lanceerde Participatieraad Zevenaar op 1 juli zijn eigen website.

In de twee jaar dat de participatieraad actief is, hebben de tien leden de nodige adviezen op het gebied van het sociale domein aan de gemeente afgegeven. Deze adviezen gingen bijvoorbeeld over de jeugdhulp, het Wmo-beleid, mantelzorg, leerlingenvervoer, cliëntondersteuning en het omgaan met vertrouwelijke gegevens.

Om een brede afspiegeling te kunnen zijn van de inwoners van Zevenaar, is het belangrijk om te weten wat er onder de bewoners leeft, welke problemen zij ervaren en of zij over de juiste informatie beschikken. De leden van de participatieraad staan weliswaar volop in de samenleving en beschikken over een breed maatschappelijk netwerk, toch lukt het natuurlijk lang niet om iedereen te bereiken. Daarom ging op 1 juli de website www.przevenaar.nl in de lucht. Op deze website is belangrijke informatie te vinden over Participatieraad Zevenaar. Zo kan men zien wie de leden zijn, wanneer de vergaderingen plaatsvinden en op welke manier contact gemaakt kan worden. Ook is het mogelijk om als inwoner een eigen inbreng achter te laten of om te reageren op een stelling via een poll. Op deze manier hoopt de participatieraad meer zicht te krijgen op hetgeen de bewoners bezighoudt met betrekking tot zorg, welzijn en participatie.

De participatieraad heeft nog meer plannen om het contact met de achterban te versterken en om informatie te delen. In het najaar zal voor belangstellenden een themabijeenkomst worden georganiseerd. Het thema zal te zijner tijd bekendgemaakt worden.

Groenteplein: daar moet je zijn!

WESTERVOORT - Een groenteplein in Westervoort… Met dit idee zijn de wijkraad Broeklanden, Mikado, Siza en de gemeente Westervoort aan de slag gegaan.

"Ons oog viel al snel op de locatie bij de voormalige basisschool De Flierefluiter. De locatie ligt centraal in de wijk en kan wel een groene impuls gebruiken. Dé perfecte plek voor een ‘’groen’’ ontmoetingspunt."

Hoe tover je een schoolplein om tot een prachtig groenteplein? "Samen met betrokken wijkbewoners, organisaties en bedrijven gaan we hiermee aan de slag. Het wordt een plein waar allerlei activiteiten gedaan kunnen worden. Een uitgangspunt is dat het groenteplein een plek is voor iedereen. Een plek waar samengewerkt wordt en een plek waar mensen elkaar ontmoeten, waar men komt om te tuinieren en van elkaar te leren. Toegankelijk voor iedereen, peuters die leren waar de appels groeien, leerlingen die hun maatschappelijk stage hier kunnen doen, gepensioneerden die heerlijk in de tuin willen werken, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, voor inwoners met een beperking, voor organisaties in de breedste zin.

Allereerst zijn we op zoek naar mensen die hierbij betrokken willen worden. Om te kunnen toveren op deze locatie zijn we op zoek naar mensen die:

- groene vingers hebben/willen krijgen
- coördinerende taken op zich willen nemen
- mensen willen begeleiden
- in een PR groep willen
- gereedschap beschikbaar willen stellen
- zaden en kiemplantjes hebben voor de groentetuin
- we nog vergeten zijn in dit rijtje…

Wordt u hier net zo enthousiast van als wij? Stuur dan een email naar: groentepleinwestervoort@gmail.com."

MKB Montferland deelt haring uit in Sydehem

Van links naar rechts: Micha Franck, Dave Wennekes en MKB Montferland-voorzitter Edwin Sap

ZEDDAM - MKB Montferland-lid Micha Franck van Miefra Brandbeveiliging deelde op 22 juni de door hem gewonnen nieuwe haring uit bij Woonzorgcentrum Sydehem in Zeddam. Tijdens de jaarlijkse barbecue van MKB Montferland eerder deze maand won Franck symbolisch het vaatje nieuwe haring bij een Amerikaanse veiling. De nieuwe haring is sinds 15 juni verkrijgbaar.

De veiling bracht deze keer 1170 euro op. Dit bedrag gaat naar Technoplaza, een technieklokaal voor basisscholen in de Liemers. Het technieklokaal bevindt zich op locatie Landeweer van het Liemers College. Hier worden de technische werknemers van de toekomst opgeleid. Het bedrag wordt geïnvesteerd in ICT.

Het vaatje werd ter beschikking gesteld door vishandel Wennekes uit 's-Heerenberg en werd door Dave Wennekes hoogstpersoonlijk gebracht. "De natuur is ons goed gezind geweest dit jaar", vertelt de in de hele regio bekende vishandelaar, "Want de haring is mooi volvet."

Micha Franck is een startende ondernemer. Hij was al jarenlang vrijwilliger bij de brandweer in 's-Heerenberg en werkte bij een landelijk opererend bedrijf in de brandbeveiliging. Hij merkte bij zichzelf de behoefte op om bedrijven en instellingen te adviseren en te zorgen dat de brandbeveiliging er volgens de landelijke richtlijnen in orde is. Speerpunten zijn duurzaamheid, niet eerder vervangen dan noodzakelijk en met de klant meedenken.

Gift MKB Zevenaar aan Vrienden van Liemerije

ZEVENAAR - Op en van de bijeenkomst van het MKB Zevenaar mochten de Vrienden van Liemerije een cheque van 250 euro in ontvangst nemen voor het project Muziek op Maat.

In alle zes vestigingen van de Liemerije in Duiven (Droostaete), Westervoort (Meridiaan), Pannerden (Heukelumshof), Tolkamer (Dijkzicht), Didam (Diemzicht) en Zevenaar (Liemerije) krijgen de bewoners de gelegenheid om naar muziek te luisteren, die ze vroeger, voordat ze bijvoorbeeld gingen dementeren, altijd leuk hebben gevonden. Door het benaderen van familieleden van de bewoners weten de verzorgenden welke muziek dat is. Dus moet die muziek opgezocht worden en op iPods gezet worden en daarbij dan natuurlijk ook een koptelefoon. Op de vestiging in Pannerden wordt er binnenkort mee gestart en daar is iedereen erg enthousiast om er mee te beginnen.
Dat alles kost natuurlijk heel wat geld en daarom zijn de Vrienden van Liemerije de MKB Zevenaar heel erg dankbaar voor hun gift, die zeer zeker op de goede plek terecht komt.

Bakkie doen in Duiven

DUIVEN - Bakkie doen in Duiven? Wat moet er volgens u veranderen in de gemeente Duiven? Wat kan er beter in Nederland? Wij willen weten wat u bezighoudt. Onder het genot van een gratis 'bakkie' wil de VVD Duiven met alle inwoners in gesprek.

Vandaar dat iedereen welkom is bij onze koffietruck op donderdag 7 juli van 16:00 tot 18:00 in het centrum en vanaf 19:00 tot 21:30 uur voor het gemeentehuis bij het politiek evenement Politiek Ludiek. De VVD Duiven gaat graag met de inwoners van de gemeente Duiven in gesprek over wat voor hun belangrijk is. Wij staan deze donderdag dan ook voor jullie klaar met onze raadsleden en vrijwilligers van de VVD Duiven.
Een goed gesprek is natuurlijk altijd beter in ongedwongen sfeer! Op 7 juli is er dan ook een barista aanwezig, die ons voorziet van heerlijke koffie, espresso, cappuccino en thee.

Zomerse muziek in Groessen

GROESSEN - Op een zomeravond genieten van muziek in de openlucht, dit kan in Groessen op zaterdag 9 juli. De drumfanfare van Schutterij E.M.M. Groessen verzorgt dan haar jaarlijkse zomeravondconcert. U kunt geheel gratis genieten van een gevarieerd muzikaal programma onder leiding van dirigent Chiel Volman.

De muzikanten zullen de bezoekers verrassen met bekende muziek uit de afgelopen jaren. Zomerse hits als El Mismo Sol en El Perdon worden ten gehore gebracht, afgewisseld met hits als Blurred Lines en Viva La Vida en gevoelige nummers als Hallelujah en You Make Me Feel My Love. Verder zal de traditionele mars- en walsmuziek natuurlijk niet ontbreken.

Het concert vindt plaats bij de muziekkoepel in Groessen en start op zaterdag 9 juli om 19:30 uur.

In zomer blijven zwemmen? De Hoevert maakt 't mogelijk

DIDAM - Verschillende baden in de omgeving zijn gesloten in de zomervakantie dan wel aan het renoveren. Hoe kunt u toch nog aan uw conditie blijven werken en gratis nagenieten in het stoombad?

Zwembad De Hoevert is nog open tot en met 25 juli. Daarnaast loopt er een poll om te kijken of er interesse is een ruimere openstelling ook in de vakantieperiode. Door uw mening te geven, kunt u het mogelijk maken. Ga naar www.hoevert.nl en bekijk de actiebutton. Bij genoeg aanmeldingen, kunt u nog langer genieten van uw wekelijkse zwembeweging.

Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Duiven-Velp

Morgendienst Candea College Saturnus 3

Middagdienst SoW kapel Rijksweg 56B

24 juli 9.30 u ds. D. Grutter; 16.30 u ds J.J. Poutsma

31 juli 9.30u ds B.C. Buitendijk; 16.30 u ds L.W. de Graaff

Computersoos Zevenaar zoekt vrijwilligers

ZEVENAAR - De Senioren Computersoos Zevenaar is op zoek naar nieuwe vrijwilligers om bezoekers te begeleiden op de soosmiddagen.

"Lange tijd hebben we voldoende vrijwilligers gehad om dit leuke en voldoening gevende werk te doen. Omdat het bezoekersaantal nog steeds groot is en enkele vrijwilligers minder inzetbaar zijn, zoeken we mensen om ons team te komen versterken. Bent u zelf vaardig op de computer en wilt u tijd inzetten om anderen te helpen, neem dan contact op met de heer Gerrit van der Schaaf. Hij is vrijwel elke maandag-, dinsdag- en woensdagmiddag aanwezig op de soos in het dienstencentrum van Caleidoz, De Hooge Bongert 3 in Zevenaar van 13:45 tot 16:30 uur."

Reünie-afscheid De Driehoek in Aerdt

AERDT - Op vrijdag 21 juli sluit De Driehoek in Aerdt haar deuren. Om dit niet zomaar voorbij te laten wordt een groot afscheidsfeest / reünie gehouden op vrijdag 15 juli.

Het programma voor deze dag is:

Om 18.30 uur zal drumfanfare Eensgezindheid iedereen in het dorp ophalen, hiervoor hebben we de volgende opstapplaatsen:

  1. Bij de leeuw van Aerdt, aan de dijk.

  2. Op de hoek van de Loostraat / Koeweide.

  3. Bij de kerk van Aerdt.

"Wij vinden het fantastisch als iedereen zich aansluit en n optocht naar ons schoolplein komt. Aansluitend houden wij een gezellige avond voor iedereen die de basisschool verlaten heeft. Wij trakteren jullie (vier consumpties, de rest tegen een euro) en blikken dan samen terug op de geschiedenis van de De Driehoek. De avond sluiten we af om 23.00 uur. Iedereen is welkom, wel vragen wij je aan te melden via ons e-mailadres: reunie@3hoekaerdt.nl."

KerkvoorNu Marathon

DUIVEN – Na de zomer op 10 september zal de eerste KerkvoorNu Marathon gelopen worden. Bijna 43 kilometers aan mooie wegen door de Liemers. Doe ook mee.

Er zijn verschillende inschrijvingsmogelijkheden:

Volledige marathon
Je kunt zelf een hele marathon lopen: 42,196 kilometers door de Liemers liggen voor je klaar. Van De Boomgaard, de doordeweekse locatie van KerkvoorNu aan de Schoolstraat 9 in Duiven, via Oud-Zevenaar naar Westervoort en terug naar Duiven. Daar staat verkoelend water klaar.

Halve marathon
Een tweede mogelijkheid is om een halve marathon te lopen: je gaat dan voor 21,1 kilometer, die je in ieder geval van De Boomgaard naar het kerkje in Oud-Zevenaar (en terug) brengt.

Estafette
Daarnaast zijn er estafettemogelijkheden: schrijf je in als duo en loop samen de halve marathon: na 10 kilometer geef je het stokje door aan je partner. Maar je kunt je ook als kwartet inschrijven: je loopt iets meer dan tien kilometer, en loopt de marathon met zijn vieren.

We beginnen zaterdag 10 september om 10.00 uur bij De Boomgaard in Duiven. Je kunt je inschrijven met een mailtje naar: marathon@kerkvoornu.nl. Geef daarin aan voor welke afstand je je inschrijft en je eventuele looppartner (het inschrijfgeld bedraagt tien euro).

Wijnand Oosterhof ontvangt Burgemeester Van Bastelaarprijs

ZEVENAAR - De uitreiking van de Burgemeester Van Bastelaarprijs vindt voor de 14e keer plaats. Het bestuur van het Burgemeester Van Bastelaarfonds keert deze prijs eens in de twee jaar uit aan een persoon of instelling die zich op bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor het culturele leven in de gemeente Zevenaar.

Dit jaar valt de heer Wijnand Oosterhof in de prijzen. Naar het oordeel van het bestuur van het fonds komt de heer Wijnand Oosterhof deze prijs toe omdat hij zich op uitstekende wijze inzet voor het stimuleren en bevorderen van het jeugdtheater in Zevenaar. Het bestuur wil door het toekennen van de prijs de algemene waardering voor de heer Wijnand Oosterhof tot uitdrukking brengen en hoopt dat de toekenning als een stimulans voor de toekomst ervaren wordt.

De heer Wijnand Oosterhof neemt deze prijs op vrijdag 9 september in het gemeentehuis van Zevenaar in ontvangst uit handen van de heer A.P.J. van Bastelaar, voorzitter van de stichting die het fonds bestuurt. De stichting wordt mede door mevrouw G.M.Th.W. Hentenaar en de heer E.J.G . Koenders bestuurd. Het geldbedrag dat aan de prijs verbonden is bedraagt 1.500 euro.

Elke vrijdag een zomerse TolkamerWandeling

Foto: Eddy Witjes Foto: Eddy Witjes

TOLKAMER - Tolkamer, oude grensplaats voor de binnenvaart aan de Rijn, heeft veel te vertellen. In de jaren '50 was het dorp één en al café, winkel, rederijkantoor en wat al niet meer.

Alle schepen moesten immers aanleggen in verband met de grensformaliteiten en dat bracht veel bedrijvigheid met zich mee. Daarnaast was er de scheepswerf en, iets verder, de steenfabriek. Veel hiervan is nog te zien, ook al varen de meeste schepen nu voorbij.

In de zomerperiode, van 8 juli tot en met 2 september, wordt elke vrijdagochtend de TolkamerWandeling georganiseerd. Een route van ongeveer twee uur, door het dorp, langs de Rijn, naar de scheepswerf, eventueel naar Tuindorp. Verhalen over toen, over nu, over een dorp aan de Rijn, verteld door een gepassioneerde inwoner.

Vertrekpunt is hotel De Tolkamer, Europakade 10 (beneden) om 10.30 uur. De prijs is 9,50 per persoon, inclusief een koffie met appelgebak na de wandeling. Reserveren is gewenst via info@denieuwegrens.nl of 06 46151597 (Servaas Beunk).

Drie keer brons voor De Breuly tijdens Open NK Ocean Events in Noordwijk

REGIO - Tijdens de Open NK Ocean Events (reddingszwemwedstrijden op strand en in zee) in Noordwijk zijn door RB De Breuly drie bronzen medailles gewonnen.

Janneke Koster uit Duiven won twee bronzen medailles: op het onderdeel 70 meter beachsprint én op het onderdeel beachflags. Bij beachflags staan de deelnemers op vanuit een liggende positie op het strand, draaien om en racen om een stokje (Beach Flag) te bemachtigen. De stokjes staan in het zand op ongeveer 20 meter van de start. Omdat er altijd minder Flags zijn dan deelnemers, vallen de deelnemers zonder Flag af (denk aan stoelendans).

Stefan Ubink uit Lathum haalde een bronzen medaille op het onderdeel boardrace. Dit is een race in zee met een soort surfplank waarmee je drenkelingen kunt ophalen.

Van 1 tot en met 18 september worden in Nederland de Wereldkampioenschappen Lifesaving gehouden in Eindhoven (zwembadonderdelen) en in Noordwijk (strand en open wateronderdelen). Meer informatie staat op http://www.lifesaving2016.com.

Zwarte band voor judoka Judo Groessen

GROESSEN - Judoka Marwin Oeldrig van Judo Groessen heeft in het Overijsselse Markelo onlangs de felbegeerde zwarte band (eerste dan) behaald. Hiermee werd menig uurtje trainen beloond. Een knappe prestatie van Marwin, gezien het feit dat menigeen het examen niet met succes wist af te ronden.

Modderdag op de Lollyfant

ZEVENAAR - Woensdag was het dan zover...eindelijk is het dan Modderdag! Want zeg nou zelf, wat is er leuker dan lekker met modder te spelen en lekker vies te worden?! Het prikkelt al je zintuigen en kent eindeloze variaties.

Zo nemen wij vandaag een modderbad, daarna maken we een moddersoep. We maken zelfs modderkunst en sommigen durven zelfs een moddermasker te nemen... Genoeg te doen, dus op de Lollyfant modderen wij nog even door...

Gerald Arns is de nieuwe koning van Sint-Andreas

Koningspaar Gerald en Inge Foto: Robin Bremer

ZEVENAAR - Op maandag 4 juli was het vogelschieten voor het koningschap van schutterij Sint-Andreas. Na 197 schoten werd de houten vogel door Han Eppink naar beneden geschoten en was het nieuwe koningspaar bekend.

Gerald en Inge Arns zijn het nieuwe koningspaar van schutterij Sint-Andreas. Men is het oude koningspaar Frank van Uem en Diana van den Bos dankbaar voor het afgelopen jaar, waarbij zij de schutterij bij verschillende evenementen vertegenwoordigd hebben.

Zomerconcert 'Zo bijzonder'

DUIVEN - Je mag er zijn! Je bent uniek en bijzonder gemaakt! Dat wil kinderkoor Joy uit Duiven vieren met haar zomerconcert ‘Zo Bijzonder’.

Ieder van ons heeft zijn eigen talent en samen versterken we elkaar. We zingen en dansen en nemen het publiek mee op onze ontdekkingstocht. Kom ook genieten van dit veelkleurige feest! En verwacht niet dat je alleen kunt blijven toekijken… Het concert vindt plaats op zaterdag 9 juli in de Samen Op Weg kapel in Duiven (Rijksweg 56). We beginnen om 19.00 uur. Entree is 2,50 euro inclusief een consumptie in de pauze. Kinderen tot 12 jaar zijn gratis.

Vind jij het ook zo leuk om te zingen? En kun je maar moeilijk stil zitten als je een vrolijk muziekje hoort? Dan is kinderkoor Joy ècht iets voor jou! Op vrijdag 9 en 23 september houden we open repetities van 16.30 tot 17.30 uur in de SOW-kapel. Alle kinderen vanaf 6 jaar zijn welkom! Meer weten?: info@JOYduiven.nl.

Leerlingen speciaal onderwijs geslaagd voor diploma catering

Foto:

Van links naar rechts: Jordie, Jessica, Sharon, Jordi, Sidika en Dylan

DIDAM - Zes leerlingen van De Ziep in Didam hebben het officiële examen 'Werken in de keuken' behaald. De Ziep geeft voortgezet speciaal onderwijs aan leerlingen met een verstandelijke beperking in de leeftijd van 12-20 jaar. “De leerlingen hebben keihard gewerkt aan kennis, vaardigheden en technieken”, vertelt Mark Klomp praktijkondersteuner catering van De Ziep.

Mark heeft de leerlingen een jaar lang les gegeven en heeft de groep opgeleid tot het moment van het examen. “Met deze diploma’s vergroten we de kansen voor onze leerlingen met een arbeidsbeperking op de arbeidsmarkt." Aan het woord is Henrie Mastwijk, coördinator van het stagebureau. “Dit schooljaar hebben we voor acht leerlingen een betaalde baan gevonden. Dat is voor een school voor speciaal onderwijs en in het bijzonder het VSO-ZMLK een heel goed resultaat!"

Vanaf januari 2015 vallen jongeren die kunnen werken maar ondersteuning nodig hebben onder de Participatiewet. Dit schooljaar is binnen De Ziep een start gemaakt met de landelijk erkende opleidingen ‘Werken in de keuken’ en ‘Introductie schoonmaak’.

Margot Kleinpenning, directeur van De Ziep: “Het examen was op 21 juni en de officiële diploma uitreiking op 28 juni. Dat hebben we gevierd met een roos, een heerlijke taart én het diploma. Ik ben ontzettend trots op het doorzettingsvermogen en de prestaties van deze leerlingen.” Twee leerlingen hebben een reguliere baan gevonden, de anderen gaan nog verder met school en stages. "Wij maken er werk van.”

Sprankel!

HERWEN/AERDT -Volgend schooljaar is het een feit: Genoodzaakt door de krimp fuseren de basisscholen de Driehoek in Aerdt en de Berkhaag in Herwen. Dit jaar is door beide scholen hard gewerkt om de fusie zo succesvol mogelijk te laten plaatsvinden, en dat lijkt te gaan lukken!

Nagenoeg alle leerlingen én de leerkrachten van de Driehoek zullen volgend schooljaar verhuizen naar Herwen, waardoor er een school met voldoende leerlingen ontstaat.

Het schoolgebouw in Herwen is helemaal opgeknapt: nieuwe vloeren, alles opnieuw geverfd en ingericht. Er komt zelfs een kookeiland! Spiksplinternieuw meubilair voor de kinderen is besteld en ook op onderwijsgebied wordt geïnvesteerd in onder andere nieuwe laptops. Ook de speelplaats wordt aangepakt. De plannen hiervoor zien er geweldig uit! Al met al is er een hele mooie, moderne, nieuwe school in Herwen ontstaan.

Een nieuwe naam

Bij een nieuwe start hoort een nieuwe naam: de fusieschool heet vanaf nu basisschool Sprankel. Deze naam houdt in zich besloten dat ieder kind talenten in zich bergt, en dat het (mede) aan de school is om deze talenten te laten sprankelen. Een vrolijke naam die ambitie in zich draagt.

Een nieuw logo

En bij een nieuwe naam hoort een nieuw logo! Een prachtig en krachtig logo draagt bij aan de herkenbaarheid van de school. Het nieuwe logo is tijdens een vrolijke bijeenkomst op de speelplaats van (voorheen) de Berkhaag in Herwen onthuld. Het symboliseert de ambitie van de naam, met een duidelijke 'sprankel', het vonkje dat ieder in zich draagt, en gekoesterd moet worden opdat het niet gesmoord wordt, maar kan uitgroeien tot een volwaardige, prachtige vlam. Alle voorwaarden hiervoor zijn geschapen in de nieuwe school voor Herwen, Aerdt en omstreken: Sprankel!

Meer girlpower gezocht voor Sportclub Westervoort!

WESTERVOORT - Bij Sportclub Westervoort is het jongensvoetbal niet alleen belangrijk, ook het meidenvoetbal is iets waar ze trots op zijn. Inmiddels bestaat de selectie uit een meiden onder 13, onder 15, dames 1 en 2. Aankomend seizoen zal dit worden uitgebreid met ook een meiden onder 17.

Voor dit nieuwe elftal zijn zij op zoek naar enthousiaste en sportieve meiden van 15 en 16 jaar, die graag (weer) willen voetballen. Ook de dames en meiden onder 15 kunnen extra kracht en gezelligheid gebruiken. Lijkt het je leuk om bij een club te voetballen waar een goede balans tussen plezier en prestatie erg belangrijk is? Je bent welkom om een keer mee te trainen. Op de facebookpagina, SC Westervoort Vrouwen en Meisjes kun je de gezelligheid alvast voorproeven en voor nog meer informatie kun je kijken op www.scwestervoort.nl.

H. Andreas-Maria Koningin Zevenaar

Zevenaar:

Zondag 10 juli om 9.30 uur: Eucharistieviering.

Voorganger: Pastoor Thanh. Koor: Stella Maris.

Intenties: Uit dankbaarheid. Overleden familie Opdenoordt en Peijnenburg. Overleden ouders Joosten-Wiendels.

Zondag 17 juli om 9.30 uur: Eucharistieviering.

Voorganger: Pastoor Thanh. Koor: Samenzang.

Intenties: Wim Jörissen, Familie Visser-Verkerk, Overleden ouders van Gool-van Abeelen.

Overleden:

16 juni: Gerard Deenen, 80 jaar, Narcisstraat 6 Zevenaar.

27 juni: Wilhelmina Gruson, 77 jaar, Mozartlaan 36, Zevenaar

Oproep reünie dames RKPSC

Vsan links naar rechts: Annet van Marwijk, Ans Vreman, Jolanda Brugman Kummeling, Marleen Pes, Wilma Te Pes en Marian Sloot

PANNERDEN - Heb jij, of ken jij iemand die heeft gevoetbald in de periode 1980 tot 1990 bij RKPSC? Dan hoor jij erbij! Wij organiseren een feestavond op 22 oktober, om elkaar na zoveel jaren weer eens te zien en te spreken.

Gaarne opgeven via facebook bij evenement met mailadres Reünie Damesvoetbal RKPSC of via mail: avanmarwijk@gmail.com.

Opening Klompenpaden in Loo en Groessen

Een deel van de vrijwilligers

LOO - Op 1 juli was, na twee jaar van voorbereidingen door vele vrijwilligers en in samenwerking met stichting Landschapsbeheer Gelderland, de opening van klompenpaden in Loo en Groessen.

Beide paden, het Husloapade in Loo en het Kandiapad in Groessen, zijn 16 kilometer lang. De paden lopen deels door het prachtige natuurgebied De Rijnstrangen.

Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Duiven-Velp

Morgendienst Candea College Saturnus 3

Middagdienst SoW kapel Rijksweg 56B

10 juli 9.30 u ds. H.J. Boiten; 16.30 u ds D. Grutter

17 juli 9.30u ds F. Rinkema; 16.30 u ds F. Rinkema

Bedrijventerreinen in bloei Meer groen door kleurrijk bloemenmengsel

DUIVEN - Stichting Groene Allianties, DEC Liemers, BKC, IKEA en gemeente Duiven hebben samen het initiatief genomen om ruim 1.300m2 in te zaaien met een bloemenmengsel ter vergroening van de bedrijventerreinen InnoFase en Nieuwgraaf.

Op een zichtlocatie langs de A12, aan de kant van AVR, zijn drie brede slinger stoken ingezaaid met een kleurrijk bloemenmengsel. Daarnaast zijn op de Stenograaf rechte stroken ingezaaid. De eerste bloei van deze bloemen zal in de derde of vierde week van juli zichtbaar zijn. Het natuurvriendelijke bloemmengsel is goed voor veel bijen, vlinders en andere verschillende soorten kleine beestjes.

De bloemenstroken zorgen voor een speelse onderbreking in het groen. Totaal is bijna tien kilo bloemenmengsel ingezaaid, wat goed is voor ruim 1.300m2. Stichting Groene Allianties, DEC Liemers, BKC, IKEA en gemeente Duiven willen hiermee het bedrijventerrein een boost geven om gezamenlijk nog meer te vergroenen.

Excursie door de Kleine Gelderse Waard

Foto: Gerrit van Alst

AERDT - Op zondag 10 juli organiseert IVN werkgroep de Liemers een excursie door de Kleine Gelderse Waard. Een voormalig landbouwgebied waar door nauwkeurig afgraven van klei, een schitterend natuurgebied is ontstaan met ruimte voor rietmoeras.

Dit gebied is normaal gesloten voor publiek en het is dus de kans om te gaan kijken bij de vorderingen van de afgravingen. Inlichtingen bij Gerard Tittse (0316 543230) of Rietje Hermans (0316 281789). Advies: Kom met stevige schoenen of laarzen en neem een verrekijker mee. De start is om 9.00 uur vanaf de parkeerplaats Eensgezindheid, Schoolstraat 23 in Aerdt. Duur van de tocht: ongeveer 3 uur.

Kledingactie door schutterij in Didam en Nieuw-Dijk

NIEUW-DIJK - Zaterdag 9 juli houdt schutterij Sint-Antonius uit Nieuw-Dijk net voor de zomervakantie een kledingactie. De warme winter- en voorjaarskleding hebben we echt niet meer nodig. Kleding die niet meer gebruikt wordt, komen zij graag ophalen.

"U bent er van af en voor de schutterij brengt het wat extra’s in het laatje om jeugdleden passend en traditioneel te kleden. Deze inzamelronde wordt dan ook van harte aanbevolen. Woont u in Didam of Nieuw-Dijk dan kunt u de kleding in gesloten zakken voor 10.00 uur aan de weg plaatsen.

Mocht u kleding hebben maar u bent niet in de gelegenheid om dit op 9 juli aan te bieden of de kleding is niet opgehaald dan kunt u dit altijd afleveren bij H. Jansen, Wilhelminastr. 63 in Didam (0316 531770) of bij I. ten Oever, Muurbloemstraat 9, Didam (0316 228850)."

Natuurlijk kkan men het gehele jaar door de kleding kwijt in de kledingcontainer van deze schutterij uit Nieuw-Dijk. Deze container staat aan de Smallestraat tegenover de basisschool.

Vrijwilligers formulierenbrigade aan de slag

ZEVENAAR - Dinsdag 28 juni hebben acht enthousiaste vrijwilligers hun certificaat gekregen. Ze hebben een training van zeven lessen met succes gevolgd en kunnen hiermee goed toegerust aan de slag voor de formulierenbrigade.

Naast deze nieuwe vrijwilligers zijn er ook drie ervaren brigadiers die mensen met een laag inkomen helpen hun financiële situatie te verbeteren. De vrijwilligers komen bij u thuis en zoeken samen met u uit voor welke regelingen en voorzieningen u in aanmerking komt. Het gaat bijvoorbeeld om toeslagen, korting, kwijtschelding van lasten en belastingteruggave. Ook helpen zij met het invullen van formulieren om deze regelingen aan te vragen. De hulp is gratis en kan u veel opleveren, dus maak er gebruik van!

De formulierenbrigade richt zich op inwoners van de gemeente Zevenaar en de gemeente Doesburg met een laag inkomen (110 – 130 procent van het sociaal minimum) en met weinig of geen vermogen. Er is speciale aandacht voor ouderen, allochtonen en gezinnen met jonge kinderen.

Aanmelden
U kunt uzelf aanmelden voor een bezoek van een vrijwilliger van de formulierenbrigade via de receptie op Steenhuizen in Zevenaar of De Linie in Doesburg. Of stuur een e-mail met uw naam, adres en telefoonnummer naar: h.denbreeker@caleidoz.nl.

De formulierenbrigade wordt gecoördineerd door Caleidoz Welzijn in samenwerking met de gemeenten Doesburg en Zevenaar en STMR-Sociaal Raadsliedenwerk.

Lekker lezen in de vakantie!

LIEMERS - Kunstwerk! de Bibliotheek Liemers introduceert maandabonnement. Veel mensen grijpen de zomerperiode aan om weer eens flink bij te lezen. Een heerlijke ontspannende bezigheid in je vrije tijd.

Voor de mensen die wel gebruik willen maken van de enorme collectie van de bibliotheek, maar niet direct een jaarabonnement willen nemen introduceert de bibliotheek nu iets speciaals, namelijk een maandabonnement! Per maand betaal je 4,50 en vervolgens kun je gebruik maken van de boeken, e-books, cd's, dvd's, luisterboeken en tijdschriften van de bibliotheek. En heb je minder tijd om te lezen, dan is het abonnement maandelijks opzegbaar. Dus: maak je vakantie nòg completer en maak gebruik van de vele mogelijkheden van Kunstwerk! de Bibliotheek Liemers. Via de website, www.debibliotheekliemers.nl kun je je aanmelden. Zodra je de lenerspas hebt ontvangen kun je direct je favoriete boeken lenen.

Heb je al een lenerspas en wil je overstappen naar het maandabonnement? Stuur dan een e-mail naar ledenadministratie@debibliotheekliemers.nl.

Warme douche Jumbo in Tolkamer voor koor PurSang

PANNERDEN - Op zondag hadden we met ons koor ons jaarlijkse uitje. Het zou een fietstocht met spelelementen worden en daarna lekker bbq-en.

Vanuit Pannerden vertrokken we maar op de dijk naar Tolkamer werden we overvallen door een gigantische bui met onweer. We waren dichtbij de Jumbo en probeerden te schuilen onder de winkelwagenluifel.

Toen de Jumbo dat zag vroegen ze of we misschien binnen in hun kantine wilde gaan zitten en de bui afwachten, mits we het netjes hielden. Wat een gastvrijheid, er kwam koffie, thee, fris en er werden drie caken aangesneden. We waren met 60 personen!

Toen de bui over was hebben we een serenade gebracht in de Jumbo wat op hun facebook site te zien is. "Bedankt Jumbo voor jullie gastvrijheid jullie hebben een warme douche verdiend!"

Na de vakantie gezellig bridgen

DUIVEN - De Duivense Bridge Club (DBC) start op dinsdag 6 september haar nieuwe bridgeseizoen. Het bridgen vindt plaats elke dinsdagavond van 19.30 tot 23.00 uur in cultuur centrum De Ogtent aan het Remigiusplein 9 in Duiven.

Iedereen is welkom om op de speelavonden in september 'vrijblijvend sfeer te komen proeven' en mee te bridgen. Mocht men hiertoe besluiten, graag een week voor aanvang contact opnemen met de wedstrijdleider (Vic Heunen: 0313 631595), zodat hij het in het wedstrijdschema kan opnemen. Geïnteresseerden kunnen ook voor meer info bellen naar 026 3112130.

Westervoort Live

WESTERVOORT - Waar babbel je nu het beste bij met vrienden en bekenden? Juist, in een café! Op 3 september ontstaat dan ook het grootste café van de Liemers op de parkeerplaats bij De Wyborgh, onder de naam 'Westervoort Live'!

De zaterdagavond van Westervoort in Beweging staat sinds jaar en dag in het teken van feest. Na jarenlang een feestavond bij zalencentrum Wieleman gevierd te hebben, kwam vijf jaar geleden het initiatief voor een tentfeest in Westervoort. Na de edities van Symphonica in Hossa, Hossa en Heisa voorgaande jaren op deze zaterdag, leek er dit jaar op 3 september geen feest in een tent plaats te vinden.

Reden voor SPW (Stichting Promotie Westervoort) om het heft weer in eigen hand te nemen en in samenwerking met zalencentrum Wieleman een nieuw concept te ontwikkelen. Terug naar het idee om een tentfeest te houden om in een gezellige sfeer de vakanties door te nemen voordat alle (basis)scholen weer beginnen en iedereen weer verder gaat met het 'gewone leven'.

Met diverse aankleding als caféwanden, draperieën en een gigantische kroonluchter van bierflesjes zal er in de tent een echte kroegsfeer worden gecreëerd. De muziek zal verzorgd worden door de 'Bolle Jan Show'. Wie kent deze kroeg van de ouders van René Froger niet? De dj van dit bekende Amsterdamse café zal vanachter een bar, omgebouwd tot draaitafel, de boel lekker opzwepen. Tevens zullen er twee huiszangers meekomen om de sfeer er heerlijk in te krijgen. René Froger zal er via een Live verbinding vanuit 'De Bolle Jan' bij zijn om onder andere zijn zoon Danny succes te wensen bij zijn optreden. Als klap op de vuurpijl zullen ook Peter Beense en Henk Dissel een biertje komen drinken in dit grote café én uiteraard een optreden verzorgen!

De kaartverkoop is inmiddels online gestart via www.ticketkantoor.nl/shop/westervoortlive. Per juli zullen er ook kaarten te koop zijn bij Cigo in Westervoort en zalencentrum Wieleman. De kaarten kosten 15,00 euro.

Aangezien de opzet van Westervoort Live kleiner is dan de evenementen uit vorige jaren, is het aantal kaartjes beperkt.

Stel nu uw droomtafel samen bij Ins & Outs Lifestyle

ZEVENAAR - Er is een groot aanbod aan meubelen in Nederland. Vaak zie je door de bomen het bos niet meer. Bij het ene meubel vind je het soort hout niet mooi en bij het andere het model… Wat is er dan mooier om zelf je tafel samen te stellen.

Bij Ins en Outs kunt u dat doen in vier eenvoudige stappen. Allereerst bepaalt u de maat van de tafel. Vervolgens heeft u de mogelijkheid om uit 7zeven modellen tafelbladen van 40mm te kiezen. Deze zijn gemaakt van massief oud-Frans eiken met drie verschillende afwerkingen namelijk: glad, rustiek en geborsteld. Ook kunt u denken aan een ronde, vierkante of ovale tafel. Als derde stap kiest u het model poot. Hier zijn vijftien verschillende opties voor. De poten kunnen bestaan uit hout, metaal of RVS. Als laatste bepaalt u de kleur. Dit alles voor een vaste prijs per maat. Zo komt bijvoorbeeld een tafel van 200x100 slechts op 799 euro.

Naast eetkamertafels kunnen wij ook salon-bijzettafels, eetkamerbankjes of sidetables realiseren. Uiteraard ook op maat model en kleur gemaakt. Verder kunnen wij ook kasten, tv-meubel en keukens voor u op maat maken. Voor een vrijblijvend advies kunt u langs komen, maar een afspraak maken kan ook. Tevens zijn wij elke laatste zondag van de maand geopend.

Ins & Outs Lifestyle, Edisonstraat 20B, Zevenaar; 0316 344068; info@insandoutslifestyle.nl.

Tweede landgoedfair bij Landgoed Halsaf

BABBERICH - In navolging van het succes van de landgoedfair vorig jaar met meer dan 800 bezoekers, komt er dit jaar een uitgebreide versie op zondag 17 juli. Iedereen is welkom van 10.00 tot 17.00 uur.

Dit jaar is de organisatie van Landgoed Halsaf de samenwerking aangegaan met Hogebosch evenementen en bereiden ze onder andere uit met een kofferbakverkoop in de grote weide voor het landgoed. Op de binnenplaats en langs het bospad staan meer dan 30 kraampjes waar ondernemers hun producten tentoonspreiden. Handboogschutters en andere ambachten uit de middeleeuwen van de Knight4Q zullen deze dag ook weer aanwezig zijn. Kinderen kunnen een ritje op een pony maken, schminken, lekker springen op het springkussen of meedoen aan verschillende workshops. Ook Landgoed Halsaf, wat tegenwoordig een Bed and Breakfast is, zal deze dag ook de kamers open hebben om op te kijken. Ook De Koekfabriek bij Bakkerij Halsaf geopend. Zij bakken zelfs speciaal voor 17 juli een Landgoedfairkoekje, die iedereen kan komen proeven.

Onder genot van een hapje en drankje kunnen ook de voetjes van de vloer met coverband Tulsa Time! Deze band speelt vanaf 14.00 uur op de binnenplaats van het Landgoed. Favoriet FM zal deze dag ook aanwezig zijn om vanaf de Landgoedfair live uit te zenden en verslag te doen.
Entree is twee euro per persoon, hiervoor krijgt een consumptie munt voor terug. Kom met je vrienden, familie of buren op 17 juli naar de landgoedfair op Landgoed Halsaf in Babberich.

Hoe ouderen de regie houden over hun leven, ook als ze hulpbehoevend zijn

ZEVENAAR - Het ouder worden komt langzaam maar zeker met meer aandoeningen. Hierdoor neemt de behoefte aan hulp toe.

Het geheugen mag dan wel een beetje achteruit gaan en er kunnen wat fysieke problemen ontstaan, maar dat wil nog niet zeggen dat er iets mis is met het brein. Ouderen houden dan ook graag de regie over hun eigen leven. Zelf bepalen waar ze willen wonen, welke hulp ze ontvangen en hoe laat ze naar bed gaan bijvoorbeeld.

In een woonzorglocatie wonen ouderen die meer hulp nodig hebben redelijk zelfstandig. Ze huren bijvoorbeeld bij de Pelgromhof in Zevenaar een appartement met eigen douche, toilet en woonruimte. In dit appartement staan ook de eigen meubelen.

Daarnaast krijgen ze hier praktische zorg, zoals hulp bij het wassen, aankleden en eten. Maar ook lichte huishoudelijke hulp, zoals stofzuigen en schoonmaken. Deze ondersteuning kost natuurlijk wel geld. Met welke kosten krijg je te maken in een woonzorglocatie? Wat betaal je zelf en waarvoor krijg je vergoeding? Waar moet je zijn voor deze vergoedingen?

De antwoorden op deze vragen zijn belangrijk voor de eigen regie. Meer duidelijkheid bij de ouderen hierover is noodzakelijk.

Met ons in gesprek over meer regie over het eigen leven van ouderen? Graag zelfs. U kunt contact opnemen met onze receptie op: 085 4019684.
Vanuit Percura Zorg werken wij aan transparantie in de ouderenzorg, waar ouderen zelfstandig kunnen kiezen waar ze willen wonen en welke zorg ze willen afnemen. Lees er meer over op www.percurazorg.nl.

Nieuwe dorpelwasser en mattenborstel bij Carwash De Duif!

DUIVEN - Carwash De Duif is al jarenlang een begrip in de regio. Om de beste wasstraat te blijven van de Liemers en omgeving introduceren wij vanaf heden een extra dorpelwasser in onze wasstraat.

De nieuwere auto's hebben vaak een dorpel die schuin onder de auto wegloopt, of er zit een extra bescherming aan de zijkant waar de huidige borstel moeilijk bijkomt. Onze nieuwe dorpelwasser gaat niet rechtsom maar linksom draaien, dit om een nog beter resultaat te behalen. Tevens zorgt de dorpelwasser er ook voor dat uw velgen nog grondiger gereinigd worden.

Ook is ons stofzuigerplein aangepast met twee nieuwe mattenborstels. Hier kunt u uw mat inleggen en deze wordt dan automatisch in een paar seconden gereinigd. Hier kunt u gratis gebruik van maken! Tevens zijn er ook twee geurautomaten komen te staan waarmee u uw matten kunt inspuiten zodat u een weer een fris geurtje in uw auto heeft.

Carwash De Duif, Cartograaf 1, Duiven; 026 3391148; www.carwashdeduif.nl.

Alles kan wachten

ZEVENAAR - Sportschutter Mandy Mulder uit Zevenaar is in Tallin (Estland) bij de dames junioren Europees kampioen schieten geworden op het onderdeel 50 meter Klein Kaliber Geweer. Zij is de eerste Nederlandse die op dit onderdeel de Europese titel wint. Reden genoeg om een bezoekje te brengen aan onze kersverse Europese kampioene.

We treffen Mandy (20) aan de keukentafel in haar ouderlijk huis. Als je even met haar praat, herken je het typische topsporter eigene: de energieke, levendige en gezonde uitstraling. Het volwassen zelfinzicht in haar karaktereigenschappen die een topprestatie in de weg kunnen zitten, maar boven al de honger naar (meer) succes.

De schietsport is een concentratiesport, lichaam en geest moeten 100% zijn, elke afleiding van een klein lichamelijk ongemak of een (vervelende) gedachte op het verkeerde moment, vertaalt zich direct in een nederlaag. Wanneer ze gaat schieten parkeert ze de buitenwereld door zich voor te houden dat "alles kan wachten". De dag ervoor levert ze al haar mobiel in bij haar trainer: geen kans op afleidende/vervelende berichten. Ze praat over een flow waarin ze weg is uit de omgeving en het geluid wegvalt. Er is dan een "zijn" waarin ze alleen maar haar schoten op het doel loslaat. En, waaruit ze na het laatste schot bijna "wakker" wordt en ze gelukkig constateert dat er niets aan haar gehoor mankeert. Het klinkt als zen en meditatie en dat zal het ook wel zijn.

De Europese titel is haar niet komen aanwaaien. Ze moet er veel voor doen: zo'n 5 a 6 keer per week staat ze 3-4 uur op de schietbaan, daarnaast is er cardiotraining, hardlopen en rompstabilisatie oefeningen. Je moet er veel voor laten: waar leeftijdgenoten zich heerlijk te buiten kunnen gaan aan de alcoholische versnaperingen en de late feestjes geldt voor Mandy het Oudhollandse adagio van Rust Reinheid en Regelmaat. Maar er is wel het onvoorwaardelijke support van haar ouders, haar zus, de coach en haar ruimhartige werkgever (dit interview houden we in haar werktijd bij Hubo Zevenaar!). Het hele plaatje tot in de kleinste details moet kloppen voor topprestaties op wereldniveau. De Europese titel is voor Mandy dan ook "het begin van iets moois"! Over 4 jaar wil ze naar de Olympische spelen. Gezien haar huidige niveau zal dat dan geen verrassing meer zijn.

Inloopdagen bij www.stichting-sbbo.nl voor particulieren en ZZP-ers

ARNHEM - Stichting sbbo adviseert en bemiddeld en onderneemt actie bij problematische schulden en problemen met overheden. Alles wat u over ons weten wilt vindt u op www.stichting-sbbo.nl Wij gaan geen probleem uit de weg groot of klein wij zoeken oplossingen.

Er is op 12 juli weer een inloopavond en op 23 juli een inloopmiddag, altijd voor particulieren en voor ZZP-ers. Aanvang 19.00 tot 21.00 uur en op 23 juli 13.00 tot 17.00 uur.

Locatie: wijkcentrum & zorgboerderij De Kroon aan de Randweg 2 in de Laar net voorbij de woonboulevard. Parkeren is vrij aan de andere kant van de Randweg achter de Jumbo.

U kunt op deze dagen direct een afspraak maken voor een gratis gesprek bij u thuis of direct uw zaak aan een van onze deskundige vrijwilligers voorleggen, dit alles in een ongedwongen sfeer met een kopje koffie. Geneert u niet en wacht niet tot het probleem u boven het hoofd groeit. Deze dagen zijn uitsluitend voor inwoners van Arnhem en omliggende kleine gemeenten.

Direct een afspraak in een spoedeisende zaak: zend een sms-bericht naar 06 87447972 spreek uw naam in en uw nummer en wij bellen u terug voor een afspraak bij u thuis. Leest u wel eerst goed onze website www.stichting-sbbo.nl.

Nieuwe dangraad-houders judo

ZEVENAAR - Op de dangraad judoexamens van het district Oost Nederland te Markelo wisten alle judoka's van Judokwai Fred Schilder hun dangraad judo te behalen.

Er werd dit keer een 100 procent geslaagd score behaald. Adnan Nekic en Witthajaa Liedebaum behaalden hun 1e dangraad judo en David Willemsen en Marloes Middelink behaalden hun 2e dangraad judo.

Sint-Martinus Oud-Zevenaar

In het weekend van 9 en 10 juli is er geen viering.

Zaterdag 16 juli 19.00 uur:

Eucharistieviering met Pater Remmers en gemengd koor.

Gebedsintenties:

Gerrit en Dineke Gudden-de Kinkelder, kinderen en kleinkind

Overleden ouders Ross-Peters

Lies Heijndermans-Scholten

Arthur Bol

Annie Klutman-Baars

Overleden ouders Jan en Doortje van Kempen-Wieleman

Maria Driessen-van Rumund en dochter Maria

Gerrit en Riek Ross-Heitink

Ad Bon

Collecte:

Eigen geloofsgemeenschap

Oproep aan Gelderse overheden: 'Het zorggeld dient op de juiste plaats terecht te komen!'

ZEVENAAR - Het bestuur van KBO Gelderland neemt met grote verontwaardiging kennis van de resultaten van het onderzoek naar de cijfers van erkende zorgbedrijven in Gelderland, in opdracht van Omroep Gelderland.

De professoren Accountancy Jeroen Suijs van Tilburg University en Harrie Verbon, van Openbare Financiën van dezelfde universiteit, die het onderzoek hebben uitgevoerd, komen tot eenzelfde conclusie. “In de zorg kun je makkelijk geld verdienen en veel zorggeld verdwijnt in de zakken van de directie.” KBO Gelderland vindt het zonder meer verwerpelijk dat gelden die bestemd zijn voor de zorg, dus ook voor de ouderenzorg in onze samenleving, verdwijnt in de zakken van derden of niet uitgegeven worden. KBO Gelderland roept dan ook alle overheden op om deze praktijken onmiddellijk een halt toe te roepen en te zorgen dat deze gelden in de daadwerkelijke zorg terecht komen.

KBO Gelderland doet een oproep aan alle senioren die het gevoel hebben dat zij van deze misstanden de dupe zijn, zich te melden bij KBO Gelderland: info@kbogelderland.nl of via telefoonnummer 0481 450252.

Playbackfestival op Het Kofschip Zevenaar

foto Stefanie Visser

ZEVENAAR - Op woensdag 29 juni vond het grote Playbackfestival weer plaats van basisschool Het Kofschip in Zevenaar. Er waren playbackacts, live optredens en dansen te zien.

Vanaf 17.30 uur was het een drukte van belang op het plein. Ouders, opa's en oma's en andere bekenden kwamen hun favoriet aanmoedigen. Naast de optredens waren er ook standjes waar werd geschminkt, lekker kon worden gegeten of gesnoept. De opbrengst van dit festival wordt besteed aan de Kunst- en Cultuurlessen, die volgend jaar op school worden gegeven.

Vrijwilligers gezocht

ZEVENAAR - Caleidoz Vrijwilligerscentrale zoekt vrijwilligers voor de volgende organisaties:

- De Senioren Computersoos Zevenaar zoekt een computerbegeleider die senioren begeleidt bij het leren werken met e-mail, internet, tekstverwerking, fotobeheer etc.

- NME heeft iemand nodig met enig organisatietalent en een affiniteit met dieren, die de activiteiten met de NME-dieren kan organiseren (onder andere konijnen en cavia’s).

- Vluchtelingenwerk Oost-Nederland zoekt voor de locatie in Duiven een vrijwilliger die administratieve ondersteuning biedt aan de afdeling Inburgering.

- Sport- en speluitleen zoekt een medewerker die de klanten helpt, kleine reparaties verricht en de administratie hiervan verricht.

Voor meer informatie over deze en circa 280 andere vacatures kunt u contact opnemen met de Vacaturebank van Caleidoz Vrijwilligerscentrale Zevenaar (maandag t/m vrijdag van 9.00-12.00 uur, telefoon 0316-243299). U kunt ook kijken op de website www.vrijwilligerscentralezevenaar.nl of een e-mail sturen naar: vacaturebank@caleidoz.nl.

Jeugdteam 5 van BC Didam deelnemer kampioenschap

DIDAM - Op zaterdag 18 juni nam jeugdteam 5 van BC Didam deel aan de Nederlandse teamkampioenschappen in Zutphen.

Na winst in de reguliere competitie en de regio teamkampioenschappen, mochten Lars Harmsen, Lars Oudesluijs, Esmee Mooren, Mirthe Roording en Noor Otten deelnemen aan de Nederlandse teamkampioenschappen. Tijdens deze teamkampioenschappen speelden de spelers van BC Didam, uitkomende in de klasse U13, tegen teams uit Lopik, Landgraaf en Amstelveen. De landstitel werd niet behaald, maar met een mooi puntenaantal en een aantal driesetters, hebben deze jeugdleden een topprestatie neergezet!

Sportieve happening bij tennisvereniging

ZEVENAAR - Zoals de meeste fervente tennissers het al weten via de KNLTB Toernooi agenda wil Tennis Vereniging Zevenaar -TVZ extra aandacht vragen voor het alom bekende Peugeot-Brandon Toernooi dat gehouden wordt van 18 tot en met zondag 24 juli.

Het belooft weer een behoorlijk spektakel te worden. Alle categorieën komen aan bod. Dames singles en dubbels, Heren singles en dubbels en Mix dubbels. Heeft u zich nog niet in geschreven, dan kan dit via de toernooiagenda, alsmede via de mail aan info@tvzevenaar.nl onder vermelding Brandon Toernooi.

Voor diegenen die niet deelnemen is het kijken naar spannende wedstrijden ook een aangename bezigheid. Daarbij stimuleren de toeschouwers ook nog eens de spelers. Iedereen is welkom op het park en kan ook kennis maken met mogelijk culinaire hoogstandjes. Later dit jaar zal ook het 25+ toernooi weer plaatsvinden op het mooie park.

Liemers Harmonie Duiven op Remigiusplein

DUIVEN - Op zaterdag 9 juli laat Liemers Harmonie Duiven vanaf 15.00 uur haar klanken horen op het Remigiusplein in Duiven. Tijdens het gratis toegankelijke 'Dijkhuizen Concert op het Plein' speelt Liemers Harmonie Duiven samen met de nieuwe Duivense zanggroep Djem verschillende aansprekende muziekstukken. Onder andere de beste hits van Eric Clapton, muziek uit de film Frozen en opzwepende ritmes van de samba worden voor het publiek gespeeld.

Liemers Harmonie Duiven keert met dit concert terug op het Remigiusplein, waar het tot 2011 Taptoe Duiven organiseerde. Na het besluit om te stoppen met Taptoe Duiven eind vorig jaar, was er een grote wens om terug te keren naar het Remigiusplein. Nu de verbouwingen in het centrum van Duiven bijna gereed zijn, diende deze mogelijkheid zich weer aan. Mede dankzij hoveniersbedrijf Dijkhuizen, die haar naam verbonden heeft aan het concert, verwacht Liemers Harmonie Duiven een gezellig, zomers namiddagconcert, voor een publiek van jong tot oud.

De jeugdslagwerkgroep, het harmonieorkest en de slagwerkgroep spelen apart én gezamenlijk muziekstukken tijdens het concert. Ook de nieuwe Duivense zanggroep DJjem zal samen met het harmonieorkest optreden. Het publiek kan plaatsnemen op de terrassen van de horecaondernemers die aan het Remigiusplein zijn gevestigd. Daarnaast is het mogelijk om eens langs te lopen de optredens te beluisteren. Het concert begint om 15.00 uur. Bij slecht weer wordt uitgeweken naar De Ogtent.

Kerkdiensten PKN Rijnwaarden

Zaterdag 9 jul is er dienst in zorgcentrum Lobede te Tolkamer. Ds. Den Besten is de voorganger in deze dienst die om 10.00 uur begint.

Feestelijke familiedienst

10 juli houden we om 10.00 uur een feestelijke familiedienst. Het thema van de dienst is: Er zit meer in je!

Je kunt immers vaak veel meer dan je denkt. En dat is zeker niet aan leeftijd gebonden. Het heeft veel meer te maken met durf en moed. Hoe komt het eigenlijk dat een klein kind bij heel veel moeilijke dingen zegt: o dat kan ik wel, makkie. Terwijl het bij het klimmen der jaren lijkt alsof we steeds meer op de rem trappen en zeggen: o dat lukt me nooit, nee dat kan ik echt niet... Je merkt wel er is stof genoeg rondom het thema.

De dienst zal een speels karakter hebben, er zal flink gemusiceerd worden op verschillende instrumenten, door groot en klein... Ds. Elise Roth is de voorganger in deze dienst. Iedereen is van harte uitgenodigd!

In de dienst van zondag 17 juli gaat ds. Boomsma uit Duiven voor. De dienst begint ook om 10.00 uur.

Na de diensten drinken we met elkaar een kopje koffie of thee bij PKN Rijnwaarden, Markt 15, Lobith.

Gift van MKB Zevenaar voor de Vrienden van Liemerije

LIEMERS - Op een van de bijeenkomsten van het MKB Zevenaar mochten de Vrienden van Liemerije een cheque van 250 euro in ontvangst nemen voor het project Muziek op Maat.

In de zes vestigingen van de Liemerije in Duiven (Droostaete), Westervoort (Meridiaan), Pannerden (Heukelumshof), Tolkamer (Dijkzicht), Didam (Diemzicht) en Zevenaar (Liemerije) krijgen de bewoners de gelegenheid om naar muziek te luisteren, die ze vroeger, voordat ze bijvoorbeeld gingen dementeren, altijd leuk hebben gevonden. Door het benaderen van familieleden van de bewoners weten de verzorgenden welke muziek dat is. Dus moet die muziek opgezocht worden en op iPods gezet worden en daarbij dan natuurlijk ook een koptelefoon. Op de vestiging in Pannerden wordt er binnenkort mee gestart en daar is iedereen erg enthousiast om er mee te beginnen.

Dat alles kost natuurlijk heel wat geld en daarom zijn de Vrienden van Liemerije de MKB Zevenaar heel erg dankbaar voor hun gift, die zeer zeker op de goede plek terecht komt.

Boeken-, platen- en kledingmarkt bij De Boemelaars

ZEVENAAR - Na het succes van vorig jaar zal ook dit jaar door carnavalsvereniging De Boemelaars weer een boeken-, platen- en kledingmarkt gehouden worden.

Op de boekenmarkt zullen weer volop boeken in alle genres worden aangeboden voor een heel klein prijsje. Al vanaf 0,50 kunt u uw vakantie-leesplezier aanvullen. Of het nu gaat om een thriller, roman, detective of kinderboek, er is altijd wel iets te vinden naar uw smaak.

Bent u liefhebber van het ouderwetse vinyl, ook dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij kunnen u een scala aan elpees aanbieden op de platenmarkt waaruit u een keuze kunt maken. Daarnaast zijn er ook diverse cd's verkrijgbaar.

Kinderkleding of kleding voor volwassenen, op onze kledingmarkt is voor een ieder volop keuze.

De boeken-, platen- en kledingmarkt zal gehouden worden op woensdag 13 juli van 19:30 tot 21:00 uur en op zaterdag 16 juli van 12:00 tot 14:00 uur in onze verenigingsloods aan de Industriestraat 4 in Zevenaar. De toegang is geheel gratis.

Kerkdiensten in de Ontmoetingskerk

ZEVENAAR - Op zondag 10 juli gaat in de Ontmoetingskerk om 09.30 uur ds. Alle Jonkman voor. Tijdens deze viering wordt de uitslag van de sponsoring van het project 'Nacht zonder dak' bekendgemaakt.

In de nacht voorafgaande hebben een groep jongeren deze doorgebracht op het plein bij de kerk in kartonnen dozen en dergelijke alsof zij in een krottenwijk verblijven. De opbrengst is bestemd voor is bestemd voor straatjongeren in landen als Bolivia, Kenia en Cambodja.

Na afloop van deze viering is er de mogelijkheid elkaar te ontmoeten onder het genot van een kopje koffie of thee. Op zondag 17 juli wordt de viering om 09.30 uur verzorgd door een aantal kerkenraadsleden. Gebruik wordt gemaakt van een door de kerkenraad opgestelde liturgie.

Bert Timmer Memorial Loop zondag 4 september van start

DUIVEN - Klaar voor de Bert Timmer Memorial Loop? Op zondag 4 september gaat de vierde editie van de Bert Timmer Memorial Loop van start in het Horsterpark van Duiven. Een recreatieve hardloopwedstrijd voor de hele familie.

De dag start om 10:30 uur met de Kidsrun over een afstand van 1km. Daarnaast zijn er nog de afstanden 5 en 10 km. De 10 km start om 11:30 uur gevolgd door de 5 km om 13:00 uur. Naast het leveren van sportieve prestaties zijn er allerlei informatiestands en er is activiteit en vertier. Elke finisher ontvangt een aandenken aan dit jaarlijkse sportief evenement in de Liemers.

De speaker van de dag is Henk Borgmeijer. Henk kent de lopers, de tijden en alle records en ongetwijfeld zal Henk tijdens het ‘speaken’ melden, dat de BTML in Duiven de mooiste wedstrijd is, zoals Henk dat bij elke wedstrijd doet... en inderdaad de laatste is altijd de mooiste!

De goede doelen voor dit jaar zijn: ‘De Meridiaan‘ in Westervoort en de Ehbo in Duiven. Vorig jaar heeft stichting Reddingshonden RHWW als goed doel van 2015 GPS mogen ontvangen voor het opsporen van vermisten.

Deelnemen aan de de loop en daardoor ook de goede doelen steunen kan gebeuren via voor inschrijving óf via de site van de organisatie (www.btml.nl) óf via www.inschrijving.nl. Kortom, het wordt weer een mooie dag tijdens ‘Het jaarlijks sportief evenement in de Liemers.

Jaarlijks jeugdkamp handbalvereniging Duiven

DUIVEN - In het weekend van 17 tot rnet 19 juni werd het seizoen van handbalvereniging Duiven afgesloten met het jaarlijkse jeugdkamp. Dit keer gingen ze naar Ermelo met 68 kinderen en 11 man leiding. Op zaterdag kwam ook de kleinste jeugd nog een dag.

Louis Roes verrast door folkcafé De Liemers

DUIVEN - Louis Roes is geen onbekende in Duiven, en al meer dan 50 jaar met muziek bezig. Van het spelen in een bandje, tot het organiseren van open podia en het geven van concerten. Al meer dan 50 jaar maakt hij mensen blij en tovert hij een lach op hun gezicht.

Maar hij is ook de basis geweest van het folkcafé in Duiven. Hiervoor wilde het folkcafé hem bedanken, en van de directeur van de Ogtent waar Louis ook veel bezig is, kreeg hij het beeldje de ‘duif’, dat voor mensen is bedoeld die veel voor de gemeente Duiven hebben gedaan of doen.

Dit onder het toeziend oog van burgemeester Rik de Lange van Duiven. Hij was één van de 80 bezoekers van deze surprise avond. Marcel Sloot van het folkcafé presenteerde deze avond en kondigde alle artiesten en sprekers aan. Dit was allemaal erg luchtig opgezet in een intieme sfeer. Onder de artiesten waren onder meer Rose-île, Gerard Slutter, Leo de Kruis, Toine Claessen en Lemon Squeeze te horen. Allemaal muziekvrienden van Louis. Maar Karel Bosman was de special guest van deze avond.

Expositie Tonny Ross in Liemers Museum

ZEVENAAR - Kunstwerk! Liemers Museum staat van 1 juli tot en met 25 september in het teken van Tonny Ros. De kunstenaar wordt omwille van zijn schilderkunst en maatschappelijke verdiensten geëerd met een retrospectief. Aanleiding voor de expositie is de genereuze schenking die het Liemers Museum in 2015 heeft ontvangen van de erven en met wie de tentoonstelling in nauwe samenwerking is ontwikkeld.

In meer dan vijftig jaar heeft Ros een bijzonder en divers oeuvre opgebouwd, waarin hij regelmatig van stijl en materiaal wisselt. Zo put de Liemerse schilder rijkelijk uit de traditionele Nederlandse schilderkunst met eigentijdse bewerkingen van klassieke thema’s als het stilleven en het drinkgelag, terwijl hij in andere werken weer invloeden uit het impressionisme of het japonisme verwerkt. Ros’ kunstenaarschap is als een eeuwigdurende zoektocht om nieuwe stijlen en technieken uit te proberen. Altijd op zoek naar het volgende waardoor hij gegrepen wordt.

De tentoonstelling maakt het bovendien mogelijk om tegen speciale tarieven schilderijen, werken op papier en (pen)tekeningen aan te schaffen. Deze kunstwerken zijn rechtstreeks afkomstig uit het atelier van Ros.

Kunstwerk! Liemers Museum aanKerkstraat 16 in Zevenaar is open op dinsdag tot en met zondag van 14.00 tot 17.00 uur (www.liemersmuseum.nl).

Henk Hofstee (82) loopt vierdaagse voor Alzheimer Nederland

LIEMERS - Henk en Rieky leerden elkaar jong kennen en waren bijna 50 jaar gelukkig getrouwd, toen de kinderen merkten dat het gedrag van hun moeder veranderde. Na een hersenscan werd in 2010 de diagnose Alzheimer gesteld.

Vijf moeilijke jaren volgden, waarin het voor Henk nauwelijks mogelijk was om van huis te gaan. Vorig jaar werd Rieky opgenomen in de Liemerije. Dit jaar loopt haar man voor haar en alle andere mensen die door Alzheimer getroffen zijn de Nijmeegse Vierdaagse.

Henk had bewondering voor Rieky’s intelligentie. “Ze was mijn idool”, zo zegt hij. “Alles wat ze deed ging haar gemakkelijk af en ik keek enorm tegen haar op.” Henk vertelt hoe Rieky veranderde: “Alles moest op haar manier gebeuren, anders werd ze boos. Ze ging me steeds meer claimen, was jaloers als ik met anderen praatte en wilde niet meer dat ik van huis ging. Dat begon al jaren voordat ik wist dat ze Alzheimer had. Het moment dat ze uiteindelijk opgenomen werd, kwam als een opluchting, terwijl ik natuurlijk ook heel verdrietig was. Je kunt je eigenlijk niet voorstellen welke gevoelens het teweegbrengt als je ziet dat je vrouw zich zo verliest.”

Nadat het jaren niet kon, loopt Henk nu weer mee met de Nijmeegse Vierdaagse. Hij loopt 30 km per dag. Henk hoopt een mooi bedrag voor Alzheimer Nederland bijeen te krijgen. Alzheimer Nederland doet er alles aan om dementie te voorkomen en te genezen en biedt steun aan patiënten en hun naasten. U kunt de Vierdaagsesponsorloop van Henk steunen via devierdaagsesponsorloop.nl/lopers/henk-hofstee.

Buitenconcert De Club

DIDAM - Inmiddels weet het publiek dat men echt op tijd moet komen als De Club het jaarlijkse concert bij Meulenvelden geeft. Het lijkt wel of het elk jaar drukker wordt.

Voor het eerst is De Club te gast op het terras van Burgers van Diem, de dorpskamer van woonzorgcentrum Meulenvelden. De Didamse Muziekvereniging speelt een leuk en afwisselend programma, terwijl het publiek geniet van een kopje koffie of iets anders. Als het weer niet meewerkt, is het concert bij Meulenvelden binnen.

Voor het buitenconcert kiest De Club altijd lichte muziek, die bij het publiek lekker klinkt. De muziek van James Bond kent iedereen en ook de liedjes uit de musical The Wizzard of Oz, die later met Michael Jackson werd verfilmd, zijn heel bekend. Joris Lumeij speelt op klarinet een prachtige klezmersolo in Doina en de hele saxofoonsectie soleert in Rootbeer Rag van Billy Joel. Onvergetelijke songs als ‘It don’t mean a thing’ komen voorbij in Salute to American Jazz.

Het concert begint om woensdag 13 juli 19.30 uur met een optreden van leerlingenorkest Step Up. Om 20.00 uur speelt het A-orkest. Kom op tijd, het aantal zitplaatsen is beperkt! De entree is gratis.

Spektakel bij uitreiking LCAward in Zevenaar

De kandidaten staan ontspannen op het podium om de award in ontvangst te nemen. Van links naar rechts: Floor van Pelt, Nora Taher, Brittanyvan Beek, Sam van de Ven, Franka Wigman, Manon Neijenhuis, Evelien Poelmans, Madelief Ritt en Jos Aalberts. Foto: Vincent Baake

ZEVENAAR - De Reijermanzaal van het Liemers College in Zevenaar was omgetoverd tot een 'Theatre of Dreams', waarin de negen kandidaten hun bronzen, zilveren of gouden award (een medaille met bijbehorende oorkonde) kregen uitgereikt door twee leden van het comité van aanbeveling: Ina Leppink, burgemeester van de gemeente Montferland en Marc Mittelmeijer, voorzitter van het college van bestuur van Quadraam (Gelderse Onderwijsgroep met 13 scholen voor VO in Arnhem, De Liemers en de Overbetuwe).

Door Piet van Breukelen

Vanwege het thema van de avond 'The sky is the Limit' verwees veel van de aankleding van de school naar de luchtvaart en was het piloot Paul Merten, die iedereen welkom heette, de officiële opening overliet aan Ina Leppink en daarna naar de Reijermanzaal vloog, waar hij de kandidaten liet uitstappen op de landingsbaan, die de toepasselijke naam Runway to Fame droeg.

Presentaties

Voordat het zover was, kregen de genodigden de gelegenheid een aantal presentaties te volgen, waarin de kandidaten met ondersteuning van foto’s, zang en muziek, een modeshow of een filmpje een indruk gaven van de inspanningen, die ze zich hadden getroost om tot het resultaat te komen dat hen de award opleverde. “De uitdaging van de LCAward is juist te proberen je eigen grenzen te verleggen, waardoor je jezelf kunt verbeteren”, zegt Sam van de Ven. “Het gekke is”, voegt ze eraan toe, “dat we hiervoor beter plannen, enthousiaster zijn en met meer vertrouwen in elkaar samenwerken dan voor ons normale schoolwerk."

Woninginrichting-Aanhuis.nl opent vestiging in Zevenaar

ZEVENAAR – Met een mooie positie op de woonboulevard in Zevenaar heeft eigenaar Maurits Pelgrim alle vertrouwen in de nieuwe locatie van Woninginrichting-Aanhuis.nl. Andersom is Woninginrichting-Aanhuis.nl met zijn complete aanbod een goede aanvulling op de bestaande winkels.

Woninginrichting-Aanhuis.nl verzorgt de complete inrichting voor uw woning. Of het nu gaat om de vloer, de raamdecoratie of bijvoorbeeld kasten op maat, u bent bij Woninginrichting-Aanhuis.nl aan het juiste adres. Zij levert kwaliteit, service en een compleet aanbod voor elke ruimte in huis. Maurits Pelgrim: 'Bij Woninginrichting-Aanhuis.nl Zevenaar vindt u niet alleen een collectie, wij bieden inspiratie. Onder andere op het gebied van vloeren en ramen, denkt u bijvoorbeeld eens aan de combinatie van een prachtige persoonlijke vloer met vloerverwarming. Wij hebben niet alleen vakspecialisten in huis, maar bijvoorbeeld ook alle stalen van onze producten. Wat u ook zoekt of wilt, bij ons is het mogelijk.' Woninginrichting-Aanhuis.nl werkt daarbij samen met eigen topstylisten, die met u mee kunnen denken bij de aanschaf van een product, of een compleet nieuwe inrichting. Wilt u de sfeer veranderen, of misschien uw hele huis aanpakken? Alles is mogelijk.
Service Woninginrichting-Aanhuis.nl levert niet alleen producten, maar juist de bijbehorende service is belangrijk. Zo kunt u ervoor kiezen om onder andere raamdecoratie en vloeren vooraf in te laten meten. Geeft u liever alles uit handen? Dan plaatsen de vakkundige medewerkers het graag en professioneel voor u. Dat geldt niet alleen voor het plaatsen van het assortiment, maar ook voor schilder- en timmerwerk.
Maurits Pelgrim verwacht dat mensen uit de hele regio de vestiging snel zullen vinden. 'Zowel de koffie als de parkeerplek is gratis. U bent van harte welkom om ruim 600 m² woonplezier zelf te ontdekken.'

Cursussen in Het Musiater

ZEVENAAR - Word je ook zo blij van zingen? Speciaal voor het grote Sinterklaasfeest in Het Musiater wordt er een Liemers Jeugdkoor samengesteld uit kinderen van groep 4 tot en met 7.

Onder begeleiding van het Liemers Jeugdorkest wordt samen toegewerkt naar twee spetterende muzikale voorstellingen op zondag 13 november in Het Musiater. Per voorstelling is er een apart koor. Meld je snel aan want er is plek voor 30 kinderen per koor! De cursus start op vrijdag 16 september en de docent is Carla Herlfterkamp. Koor 1 repeteert van 15.45 tot 16.45 uur en Koor 2 om 17.00 tot 18.00 uur in Het Musiater in Zevenaar. De cursusprijs is 25,-. Voor leerlingen die wekelijks muziekles volgen bij Het Musiater is deze cursus gratis!

Liemers Jeugdorkest (vanaf 10 jaar) Bespeel je een instrument en heb je minimaal een A diploma of één jaar muziekles en wil je graag samen muziek maken? Dan is het Liemers Jeugdorkest (LJO) iets voor jou. Het LJO is een orkest voor jonge muzikanten uit de Liemers en neemt deel aan ongeveer twee projecten per jaar. In een aantal repetities per project wordt er toegewerkt naar het eindconcert. Samen muziek maken is leuk, maar het is natuurlijk ook een ontmoetingsplek voor enthousiaste muzikanten.
Het eerste project is het traditionele grote Sinterklaasfeest. De docent is Robert Hootsen en de cursus start op 16 september. De cursus vindt plaats op vrijdag om 18.30 uur in Het Musiater in Zevenaar en de cursusprijs is 25,-. Voor leerlingen die wekelijks muziekles volgen bij Het Musiater is deze cursus gratis! Meer informatie en inschrijven via www.hetmusiater.nl.

Helga méér dan mode alleen: opruiming

PANNERDEN – De hele maand juli opruiming. Mode voor halve prijs, en nog vele speciale prijsjes.

Kies uit de collecties van Fransa en Dreamstar, uw favoriete modemerken; een mooie modemix van casual en ontspanning. Er is ook veel keus bij de vertrouwde collectie van Setter. Profiteer nu van de aantrekkelijke opruimingsprijzen! Martomod ons herenmodemerk nú in de aanbieding!

Helga, méér dan mode alleen, ook voor lingerie, beenmode,dames- en herenondergoed en nachtkleding. Bovendien passende accessoires zoals: sjaals, hoeden, tassen, riemen en sieraden.

Helga, voor een uitgebreid wol- en handwerkassortiment. Kleinvak, onder andere nopen, ritsen, garens, et cetera. Helga heeft `t ... en zo verrassend dichtbij!

Helga, Kerkstraat 4, Pannerden; 0316 371877; maandag en woensdag gesloten; vrijdagavond koopavond tot 19.00 uur.

Win elke week bioscoopkaarten op Favoriet FM

Links: presentator Joshua Eusman rechts: vinoloog Michel van Tooren Foto: RTV Favoriet

ZEVENAAR - De zomervakantie staat voor de deur Favoriet FM zorgt voor de vrolijke, zomerse klanken op je radio. En om je vakantie nog een extraatje te geven, maak je elke week kans op twee bioscoopkaarten voor een film naar keuze bij 'Joshua's Vrijdagmiddborrel' op Favoriet FM.

Elke vrijdagmiddag van 16.00 tot 18.00 uur kun je naar 'Joshua's Vrijdagmiddagborrel' luisteren op Favoriet FM. Presentator Joshua Eusman neemt je mee het weekend in, waarbij leuke items, voornamelijk over borrelen en drank, worden omlijst door muziek. Natuurlijk borrelt Joshua niet alleen, maar wordt hij bijgestaan door een collega-dj of iemand met een verhaal die gezellig meedoet. Vinoloog Michel van Tooren vertelt elke week over de wijn die ze in het programma nuttigen.

Je kunt elke week deelnemen aan het zogenoemde VMBO-examen. Dit is het VrijdagMiddagBorrel-Onderwijs. Je krijgt drie (lees: niet erg moeilijke) vragen. Bij twee van de drie goed, oftewel een voldoende, krijg je twee bioscoopkaarten voor een film naar keuze. Deze zijn te besteden bij Movie Unlimited Zevenaar.

Hoe kun je meedoen? Ga naar Facebook: Joshua's Vrijdagmiddagborrel. Like de pagina en laat je e-mailadres achter in een privé-bericht. Luister naar Favoriet FM kan via 94.0 FM, online op www.rtvfavoriet.nl of kijk op mee in de studio via tv (kanaal verschilt per provider).

Wil jij een keer te gast zijn in de uitzending bij Joshua omdat je iets bijzonders te vertellen hebt? Mail naar e.jansen@rtv-favoriet.nl.

Pianospel in kerkje van Aerdt

AERDT - De twee hoogbegaafde kinderen, de Duitse Philippe Gang van 12 jaar en de Belgische Clara Strobel van 14 jaar spelen op 23 en 24 juli om 19.30 uur de sterren van de hemel.

Het programma op 23 juli bestaat uit werken van Brahms , Mozart, Liszt, Scarlatti en Schullhof, gespeelt door Philippe. Op 24 juli zal Clara u verrassen met werken van Händel, Beethoven, Chopin, Scriabin, Szymanowski en Rachmaninoff. Alsof dat niet genoeg is volgen op 25 en 26 juli om 19.30 nog twee concerten met de wat oudere hoogbegaafde Spaanse Laura Mercedes Sánschez en Pauline Gropp uit Duitsland.

Op 25 juli speel Laura Mercedes werken van Beethoven, Albéniz en Liszt. Als hekkesluiter speelt Pauline op 26 juli werken van Bach, Liszt, Chopin en Cesar Franck.

Alle concerten zijn gratis. Na afloop van een concert bent u vrij om een financiële bijdrage te geven voor de pianisten.Wilt u elders ook nog concerten bezoeken, kijkt u dan op: www.musiksommer-cleve.eu.

Hyundai wint award innovatiefste automerk

ZEVENAAR - Hyundai is tijdens Automotive Innovations Awards uitgeroepen tot Innovatiefste volumemerk van 2016 in de categorie Alternatieve aandrijvingen. Hyundai kreeg de prestigieuze onderscheiding vanwege het grote aantal innovaties het afgelopen jaar.

Hyundai had al volledig elektrische auto op waterstof Hyundai ix35 Fuel Cell. Daar komt deze zomer de Hyundai IONIQ bij, de allereerste auto die verkrijgbaar is met keuze uit drie aandrijflijnen: volledig elektrisch, hybride en plug-in hybride.

Massaproductie
Met de lancering van de Hyundai IONIQ is Hyundai het eerste automerk ter wereld dat kan bogen op de massaproductie van vier verschillende elektrische aandrijflijnen. Deze zomer verschijnen de IONIQ Hybrid en IONIQ Electric in de showroom bij Autobedrijf Volman Fahrenheitstraat 5 Zevenaar. De IONIQ Plug-in volgt in 2017.

Diepgaande studie
De basis voor de Automotive Innovations Awards is een diepgaande studie van het Center of Automotive Management (CAM) en consultancybureau Pricewaterhouse Coopers (PwC) In totaal werden 19 wereldwijde automotivegroepen en 60 merken systematisch onderzocht en beoordeeld op basis van kwantitatieve en kwalitatieve criteria.

Toegevoegde waarde
Alleen nieuwe ontwikkelingen die voor consumenten een duidelijke toegevoegde waarde hebben, worden door het centrum als innovatie aangemerkt. Bovendien moeten de innovaties reeds zijn voorgesteld in prototypes of al beschikbaar zijn in serieproductie.