De Liemers Helemaal Goed Courant

28 januari 2015

De Liemers Helemaal Goed Courant 28 januari 2015


Carnaval bij De Griethreejers

ZEVENAAR - Ook dit jaar kan er bij carnavalvereniging De Griethtreejers weer volop carnaval worden gevierd. Op zaterdagavond feesten met Bolero in een gezellige zaal waar nog echt carnaval kan worden gevierd.

Zondagmiddag familiemiddag. Springkussen voor de kids is ook weer aanwezig. DJ Henk van Uum zorgt dan voor de echte carnavals sfeer. Zondagavond neemt Bolero het stokje van Henk over en knalt dan de avond door.

Maandag fruhshoppen! Met z'n allen door de stad trekken, en alle kroegen en feestplekken afgaan. En natuurlijk eindigen in het Klompenhuus van De Griethtreejers zoals het traditie is. Bolero en Henk van Uum zorgen dan samen dat het dak er af gaat. Voor mensen die is een keer wat anders willen, dan is er 's-avonds de bus waar we mee gaan toeren. Waar zullen we dit jaar allemaal terecht gaan komen?

Dinsdagmiddag wordt er in samenwerking met Boemelburcht de kindermiddag gehouden. Juri 'Dans je fit' van Grol zorgt er dan voor dat de Jeugdprins en zijn Adjudant en álle andere kinderen een heerlijk carnaval hebben. Lekker hossen, springen, dansen en een polonaise! En op het einde de officiële sluiting van het kindercarnaval.

En dan… nog één avondje, nog één keer feesten, nog een paar biertjes, en dan afsluiten. Dj Henk van Uum laat de mensen nog één keer carnavallen, en laat ze nog één keer die polonaise lopen. En zouden die monniken weer langs komen om een kruisje te slaan?

Paulus, in het oog van de storm

Foto: Fleur Louwe

DUIVEN - Op woensdag 4 februari om 20.00 uur spelen Kees Posthumus (tekst, zang en spel) en Juul Beerda (techniek, muziek en spel) hun muzikale theatervoorstelling 'Paulus, in het oog van de storm' in Duiven. Dr voorstelling is in de Samen-op-Weg-Kapel aan Rijksweg 59b in Duiven. De entree bedraagt zes euro.

In deze voorstelling verschijnt Paulus als de apostel van de vrijheid. Vanaf het moment dat hij het licht heeft gezien en een stem gehoord heeft, zal Paulus vol passie en onvermoeibaar de vrijheid voor iedere mens verkondigen. In een decor van fok- en grootzeilen en op de klanken van een accordeon zoekt hij de mogelijkheden en grenzen van zijn grootse vrijheid.

Paulus reist, schrijft en preekt. Hij is de grootste reiziger uit zijn tijd. Hij preekt voor Joden en heidenen zijn boodschap van bevrijding, niet altijd met evenveel succes. Paulus is in de christelijke traditie een veelbesproken, zelfs omstreden figuur. Hij roept sterke gevoelens op. Je loopt met hem weg of je schrijft hem af. Hij is geliefd en gehaat. Paulus keek ver over de grenzen van zijn eigen traditie heen, zonder die traditie overboord te gooien.

Regisseur van deze muzikale theatervoorstelling is Heleen Hennink.

Bibliotheken in Duiven en Westervoort ruimer open

LIEMERS - Bibliotheek Liemers is continu op zoek naar wegen om haar dienstverlening toegankelijk te maken en te houden voor een zo groot mogelijk publiek. Vanaf 1 februari introduceert Bibliotheek Liemers daarom self-- en full-service-uren in de vestigingen Duiven en Westervoort. Hierdoor worden de openingstijden aanzienlijk verruimd, en kunnen leden vaker terecht in de bibliotheek.

Wat houdt selfservice precies is in? De bibliotheek is op openingsdagen van 11.00 tot 14.00 uur vrij te bezoeken. De krant ligt klaar, de computers staan aan en de koffie is warm. Gedurende de selfservice-uren is er geen medewerker beschikbaar. Wilt u materialen terugbrengen of een reservering ophalen, dan kunt u dit zelf doen via de uitleentafels. U kunt tijdens de selfservice uren niet kopiëren, printen of IBL-reserveringen ophalen. Natuurlijk is er wel toezicht.

Tijdens de fullservice-uren vanaf 14.00 uur, kunt u gebruik maken van alle diensten van de bibliotheek en is er een medewerker aanwezig om uw informatievragen te beantwoorden en te helpen bij inleveren, uitlenen en aanvragen van materialen van buiten de Liemers.

Vanwege de invoering van self- en fullservice-uren wijzigen per 1 februari de openingstijden van beide bibliotheken. Zie hiervoor www.debibliotheekliemers.nl.

In Duiven zijn per 1 januari de vrijdagavond- en de zondagopenstelling vervallen. Bezoekers zijn op die momenten welkom in één van de andere vestigingen.

Ingezonden brief Negatieve ontwikkelingen binnen duivensport

Ik word geïnspireerd om de negatieve ontwikkelingen binnen de duivensport eens uit te dragen! De postduivensport nam in vroegere jaren in de Nederlandse samenleving een bijzondere plaats in. Vele verenigingen hebben hun wortels in de vorige eeuw.De oprichters hebben toen mogelijk nooit kunnen vermoeden dat meer dan honderd jaar later de duivensport is geëvolueerd tot een moderne vrijetijdsbesteding waar dagelijks 55.000 liefhebbers en hun gezinnen genoegen aan beleefden.

De duivensport is door haar geschiedenis onderdeel van ons cultuurpatroon geworden. Dikwijls behoorden de postduivenclubs tot de oudste verenigingen van een stad of gemeenten. Daartoe behoorde toen der tijd ook onze koninklijke hoogheid Prins Bernhard. Wat echt jammer is! Dat er van die megahokken zijn intrede hebben gedaan zij die over veel euro's beschikken. En door de komst van hen er bijna geel mogelijkheid bestaat voor hen.

Waaruit deze prachtige hobby is ontstaan!

Door mijn huidige leeftijd vijfenzeventig jaar en al meer dan vijftig jaar ook steeds deze prachtige gevleugelde vriendjes heb gehouden en ook nu niet zou willen missen. Met heel veel sportvrienden sociale contacten heb. En zij allen geven steeds vaker mij te kennen 'Theo wat moeten wij doen, gaan stoppen met de duifjes. Juist dat is de reden dat ik geïnspireerd ben geraakt om deze ontwikkeling eens onder de aandacht te brengen.

Let wel, ik niks tegen die grote liefhebbers heb! Maar zij moeten het niet willen om de simpele duivenliefhebbers het onmogelijk te gaan maken. Om ook nog te kunnen genieten van leuke prestaties. Wat wil men tegen hokken die tussen de 130-300 duiven inzetten op de prijsvluchten. Soms alleen meer dan al de simpele liefhebbers in zoon vereniging. Dat moeten die rijke mannen toch niet willen en ook begrip willen gaan opbrengen voor die gewone kleine sportvrienden zij die ook wel eens in de Top van de uitslagen willen komen te staan. En ook de waanzinnige bedragen de welke heden voor de duiven word gevraagd daarbij is vaak de stamkaart nog meer waard dan de betreffende duif.

Laten wij allen eerlijk blijven!

Hoeveel van die echte topduiven zitten er? Hopelijk komt er meer begrip bij ons allen en zeker bij de verantwoordelijken. Om de duivensport ook weer een plaats te bieden voor de gewone simpele sportvrienden.

Waaruit het is ontstaan de gewone mensen!

T. Swenne, Didam

Activiteiten in Het Musiater

Foto: Susan van de Roemer.

ZEVENAAR - 'Ojee, Papadag!'' (zaterdag 7 februari om 20.15 uur) gaat over een vader in de huidige hectische tijd, een papa, een man die ook zijn vrouwelijke kant heeft ontdekt, een moederfiguur met beperkingen. Een dag uit het leven van deze man. Een rustig dagje, waar de ontwikkelingen zich opstapelen en ontaarden in een komische chaos.


' Ojee, Papadag!' is de derde solocabaretklucht van Onno Innemee. Het kon natuurlijk niet anders na het succes van zijn eerste twee. Onno is de uitvinder van dit komische theatergenre.
'Ojee, Papadag!' is de naam van deze eigentijdse klucht, waarin Onno alle verschillende typetjes voor zijn rekening neemt. Hij rent zich rot, wring zichzelf in teveel bochten en loopt regelmatig tegen een muur. Dit alles tot grote hilariteit van het publiek. De ultieme klucht, een klucht in een klucht, de klucht der cabaretkluchten. En het verrassende decor is zijn enige medespeler. Het geheel zit ingenieus in elkaar waardoor het publiek, tussen het lachen door, regelmatig met open mond zit te kijken, zeker omdat de wisselingen en verkledingen sneller gaan dan je voor mogelijk houdt.

Docentenconcert

Van Bach tot Rock is op zondag 8 februari om 14:30 uur. Binnen Het Musiater wordt muziekles gegeven door een groot aantal vakdocenten. Veel docenten zijn ook uitvoerend actief. Tijdens het docentenconcert geeft een aantal docenten zelf acte de présence op hun eigen podium. Er wordt een afwisselend en toegankelijk programma gebracht. Geschikt voor jong en oud!

Het Musiater ligt aan Bommersheufsestraat 6. Meer informatie staat op www.hetmusiater.nl.

Populariteit meidenvoetbal in Zevenaar neemt steeds meer toe

ZEVENAAR - Het voetbal leeft steeds meer bij de meiden/vrouwen. Vanuit de KNVB wordt het al aangegeven als een van de snelst groeiende sporten en dat is op alle fronten ook te zien bij de meiden uit Zevenaar en omgeving.

Binnen de diverse Zevenaarse voetbalverenigingen zie je meiden in verschillende teams meespelen bij de jongens. Bij de prestatiegerichte familievereniging DCS uit Zevenaar hebben vrouwen/ meiden de mogelijkheid om in teamverband en in een meidencompetitie deel te nemen. Bij de jongste jeugd (mini's; F ) spelen de meiden nog steeds in een gemengd team.

Sinds het begin van dit seizoen is er ook weer een E meidenteam (foto) actief in de competitie. Op dit moment beschikt DCS over een meidenteam E; D; C; en A. Daarnaast is er sinds dit jaar ook een damesteam dat op de zondag deelneemt aan de competitie.

"Heb jij ook interesse in het voetballen in een meidenteam op de zaterdag of in het damesteam op de zondag. Uiteraard is er ook de gelegenheid om een keer mee te trainen om te kijken of het jou leuk lijkt! Ook meiden/dames buiten Zevenaar die interesse hebben in het spelen in een meiden/ damesteam zijn van harte welkom bij de prestatiegerichte familievereniging DCS. Stuur dan een mail naar meidenvoetbal@svdcs.nl en zet daarin jouw naam; geboortedatum en telefoonnummer. Dan nemen we contact met jou om te informeren naar de trainingstijden."

Puberzoons in huis: één groot feest!?

WESTERVOORT - Ben je moeder van een puberzoon en vraag je je ook wel eens af wat er voor vreemd wezen in je huis rondloopt? Baardgroei op het gezicht, baard in de keel, puistjes en een groeispurt, en dan dat gedrag!! Wil je je zoon beter leren begrijpen en ervaringen en tips uitwisselen? Kom dan donderdag 12 februari naar deze workshop.

Op deze avond onderzoek je: Wat er allemaal gebeurt met je zoon in de puberteit; en Do's en dont's voor een moeder met een zoon in de puberteit;

Waarom alleen voor moeders? De relatie van vaders met hun puberzoons heeft weer een aantal andere accenten en de tijd is te kort om aan beide kanten goed aandacht aan te besteden. Dus vaders , misschien een volgende keer!

De workshop is donderdag 12 februari van 19:30- tot 22:00 uur in Kulturhus De Nieuwhof aan de Rivierweg 1,. De kosten zijn 7,50 euro. Aanmelden is verplicht via info@jacquelineschilling.nl/ 06 19507695.

Informatie over de workshopleider wordt gegeven door Jacqueline Schilling, moeder van vier zoons in de leeftijd van 21 tot 26 jaar. Ze is counsellor en gespecialiseerd op het gebied van ouderschap. Verdere informatie staat op www.jacquelineschilling.nl.

Presentatie over drank- en drugsincidenten in het uitgaanscircuit

LOBITH - Op maandagavond 2 februari heeft EHBOvereniging Lobith Tolkamer een gastspreker die een presentatie geeft over drank- en drugsincidenten in het uitgaanscircuit. EHBu betekent Eerste Hulp Bij Drank- en drugsincidenten in het uitgaanscircuit.

Jongeren die uitgaan, gebruiken vaker en meer alcohol en drugs dan leeftijdgenoten. Dat brengt soms acute gezondheidsproblemen met zich mee. Signalen daarvan zijn bijvoorbeeld misselijkheid en overgeven, suf worden, bewustzijnsverlies of verward gedrag. Iedereen die werkt in het uitgaansleven kan hiermee geconfronteerd worden.

Naast zorg om de zieke is er soms irritatie wanneer er alcohol of drugs in het spel (b)lijken te zijn. Het is dan belangrijk de professionele houding te bewaren, de situatie goed in te schatten en adequaat te handelen. Dat vraagt om kennis, vaardigheden en beleidsafspraken met collega's.

De twee uurdurende presentatie EHBDu geeft een eerste indruk van de middelen die gebruikt worden in het uitgaansleven (Middelenkennis). Aan bod komen de persoonlijke- en omgevingsfactoren die kunnen bijdragen aan ziek worden bij middelengebruik en welke acute lichte gezondheidsverstoringen en welke acute ernstige incidenten hierbij kunnen optreden.

Voor het bijwonen van deze presentatie wordt een bijdrage van twee euro per persoon gevraagd. De lezing is maandagavond 2 februari met inloop vanaf 19.00 uur en aanvang presentatie om 19.15 uur in Schuttersgebouw aan de Sportlaan 14 in Lobith.

Vrijwilligers gezocht

ZEVENAAR - De Vrijwilligerscentrale van Caleidoz Welzijn zoekt vrijwilligers voor de volgende organisaties.

Actueel Nieuws Nederland zoekt iemand die artikelen wil plaatsen op hun website. Deze artikelen kunnen letterlijk worden overgenomen van andere mediabronnen. Men werkt in overleg op vaste dagen en tijden. Al het werk kan vanuit huis worden gedaan. Caleidoz Vrijwilligerscentrale zoekt een medewerker voor het beheren, bewerken en uitbreiden van hun website. Bij voorkeur iemand met kennis van webdesign en databasemanagement.

Technoplaza Zevenaar zoekt begeleiders voor technieklessen aan basisschoolleerlingen in groep zes, zeven en acht. Dit vindt vier keer per jaar plaats. Men krijgt een korte scholing aangeboden.

Basketbal Vereniging Basketiers Zevenaar zoekt een voorzitter(s) technische zaken/jeugdzaken. Taken zijn onder andere samenstellen teamindelingen, plannen van trainersbijeenkomsten, speelzaterdagen en fluitbeurten. Werkzaamheden vinden plaats op di-en donderdagavond en zaterdag.

Voor meer informatie over deze en circa 250 andere vacatures kan men contact opnemen met de Vacaturebank van Vrijwilligerscentrale Zevenaar (maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur, telefoon 0316 243299). Men kan ook kijken op de website www.vrijwilligerscentralezevenaar.nl of een e-mail sturen naar: vacaturebank@caleidoz.nl.

HCC Computeravond: Magix Video de Luxe

ZEVENAAR - Op woensdag 4 februari verzorgt de Hobby Computer Club (HCC) zijn maandelijkse Computeravond. De avond wordt gehouden in Ons Huis aan de Dr. Honigstraat 3. De aanvang van de activiteiten is om 20.00 uur, de zaal is open vanaf 19.30 uur.

De presentatie bestaat uit twee delen, voor de pauze wordt Magix Video de Luxe 2015 behandeld waarin de verschillen met de vorige versie wordt weergegeven zoals Fisheye vervorming corrigeren, echte 64 bit-ondersteuning, Automatisch films laten aanmaken en MulitiCam-editing tot vier camera's.

Na de pauze wordt Magix Fotostory 2015 de Luxe behandeld, hierin worden de mogelijkheden van dit programma uitgelegd zoals, 8 sporen ter beschikking, een groot archief met nummers en geluiden, Fotostory assistent en automatische volume aanpassing. De presentatie zal worden verzorgd door Jan Jansen.

Bij de helpdesk zijn de nodige deskundigen aanwezig die helpen bij vragen en problemen op het gebied van computerapparatuur en -programmatuur. Natuurlijk is er weer de mogelijkheid om informatie te krijgen over allerlei onderwerpen, zoals Internet, Skype. Genealogie, Windows, Office, Linux, et cetera.

De toegang is vrij voor HCC leden. Ook niet-leden zijn welkom tegen betaling van een bijdrage van twee euro.

De Griethtreejers zoekt 'nieuwe' oude spullen

ZEVENAAR - De afgelopen rommelmarkt van KV De Griethtreejers was een groot succes. Er zijn ontzettend veel oude spullen opgehaald en bezorgtd maar er is nog veel meer verkocht!

In maart zal de volgende rommelmarkt worden gehouden, echter de rommelzolder is leeg, en het is daarom hard nodig dat er weer 'nieuwe' oude spullen binnen komen om van de volgende rommelmarkt weer zo'n groot succes te maken.

"Bent u thuis de zolder, schuur, garage, et cetera aan het opruimen, of heeft u wat bruikbare spullen die niet meer worden gebruikt, dan zou carnavalsvereniging De Griethtreejers het zeer op prijs stellen als men die spullen aan De Griethtreejers zou willen schenken.

De spullen zijn elke zaterdag tussen 10.00 en 12.00 uur te bezorgen bij Hans en Gerda Kaal aan de Oude Doesburgseweg 30 inleveren. Is men niet in de gelegenheid om de spullen weg te brengen dan kunnen ze ook afgehaald worden. "Neem dan na 17.00 uur contact op met Berna Gardien (0316 844057) om een afspraak te maken.

Meer weten over carnavalsvereniging De Griethtreejers staat op www.degriethtreejers.nl.

Ryan en Senna nieuw jeugdprinsenpaar van carnavalsvereniging De Dolbotters

WESTERVOORT - Ryan en Senna Verhaaf zijn het nieuwe jeugdprinsenpaar van carnavalsvereniging De Dolbotters. Zondagmiddag tijdens de jubileum pronkzitting zat de feestburcht Wieleman helemaal vol.

Na eerst afscheid genomen te hebben van Jeugdprins Russell 1, Jeugdprinses Chimène en Jeugdnar Cecil. Waarbij Jeugdprins Russell1 iedereen bedankt voor een geweldig carnavalsseizoen en de wens uitsprak dat hun opvolgers net zoveel zullen genieten als hij en Chimène hebben gedaan.

Er werd door de jeugdraad De Dolle Kits en de dansgardes samen een spetterende opkomst verzorgd. De opkomst stond in het teken van het 22-jarig jubileum van het jeugdcarnaval van De Dolbotters. Aan het einde van de opkomst mochten Jeugdprins Ryan 1 en Jeugdprinses Senna zich samen met Jeugdadjudant Luca en Jeugdpage Zoë laten zien.

Bij deze jubileumjeugdpronkzitting waren vele ex-Jeugdprinsen en ex-Jeugdprinsessen aanwezig. Ook bevriende carnavalsverenigingen waren van de partij met hun jeugddelegatie. Verder liet de dansgarde weer mooie dansen zien, was er een gastoptreden van Vivanne van de Nathalzen uit Loo en werd er genoten van het jeugdorkest van OBK.

Meer informatie over alle activiteiten van carnavalsvereniging De Dolbotters en foto's van de jeugdpronkzitting staan op www.dedolbotters.nl en op facebook en twitter: @dolbotters.

Trefpunt Alleengaanden in Zevenaar

ZEVENAAR - Bij het Trefpunt Alleengaanden kunt u eenmaal per twee maanden op een ontspannen manier andere mensen zonder partner ontmoeten.

Er heerst een open sfeer waar je je snel welkom voelt. Doel van de middag is nieuwe kennissen te ontmoeten om samen activiteiten te ondernemen. Vanuit de groep is inmiddels onder andere een wandel- en fietsgroep en een eetclub ontstaan.

Het eerstvolgende Trefpunt is op zaterdag 7 februari van 14.00 tot 16.00 uur aan De Hooge Bongert 3 in Zevenaar. Aanmelden kan tot 5 februari bij: de balie van De Hooge Bongert, per telefoon 06 20635563 of mail m.boshuis@caleidoz.nl.

Carnavalsoptocht Westervoort

WESTERVOORT - Zondag 8 februari is het weer zover, dan rijdt een lange bonte carnavalsstoet door de Westervoortse straten. De voorbereidingen voor de carnavalsoptocht zijn al in volle gang. Het is nu tijd om je aan te melden als je dat nog niet hebt gedaan.


"Heb je een wagen, een loopgroep of ga je individueel, schrijf je dan nu in! Het inschrijfformulier vind je op www.dedolbotters.nl . Inschrijven kan tot donderdag 5 februari.

Meer informatie over carnavalsvereniging De Dolbotters en haar andere carnavalsactiviteiten staat op www.dedolbotters.nl. te volgen via twitter: @dolbotters en facebook.

IVN Natuurcursus Wilt u uw eigen omgeving beter leren kennen?

REGIO - Binnenkort start er een natuurcursus voor iedereen die graag meer wil weten over de natuur in de eigen leef- en woonomgeving. Het programma bestaat uit zeven avondbijeenkomsten en zes excursies.

De cursus wordt gegeven in de vier regio's binnen de afdeling van IVN De Oude IJsselstreek, in Montferland op maandagavond, Rondom Strang en Iessel op dinsdagavond, in De Liemers op woensdagavond en in regio Graafschap op donderdagavond. Alle excursies zijn op zaterdagochtend. De eerste cursusavonden zijn respectievelijk op: 16 maart in Braamt, 18 maart in Zevenaar, 24 maart in Silvolde en 26 maart in Halle. De onderwerpen die behandeld worden zijn: geologie/landschap, zoogdieren, vogels, planten, insecten (met de nadruk op bijen) en waterleven.

Op alle locaties wordt hetzelfde programma aangeboden. Inschrijven kan tot uiterlijk 23 februari. Om aan het hele programma te kunnen deelnemen is het mogelijk bij verhindering een bijeenkomst op een van de andere locaties te volgen. Het gehele cursusrooster staat op www.ivn.nl/afdeling/de-oude-ijsselstreek.

"Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de coördinator van de werkgroep cursussen telefoon 0314 631779 of cursussen@ivn-doij.nl.

Collectanten gevraagd

ZEVENAAR - ZOA is een christelijke organisatie en ondersteunt mensen die lijden als gevolg van een gewapend conflict of natuurramp, door hen te helpen hun bestaan opnieuw op te bouwen. De missie van ZOA laat zich samenvatten in de drie woorden: hulp, hoop en herstel.


ZOA biedt hulp aan mensen die getroffen zijn door een natuurramp of gewapend conflict.
ZOA draagt bij aan een nieuw perspectief van hoop waarin mensen in waardigheid en onderling vertrouwen samenwerken aan hun toekomst.
Samen met de getroffen gemeenschappen werkt ZOA aan verder herstel, totdat zij weer in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien. De ZOA-collecteweek is dit jaar van 22 tot en met 28 maart. Door de opbrengst van deze collecte ontvangen slachtoffers van oorlog en natuurrampen hulp, en hoop op een nieuwe toekomst. Samen kunnen we voor een mooie opbrengst gaan!
"Hierbij wil ik u vragen om in de collecteweek (22 tot en met 28 maart) mee te helpen met de collecte in Zevenaar. Meer informatie over het werk van ZOA staat op de website www.zoa.nl", aldus Jannie Helmink, contactpersoon ZOA, telefoon 0316 523026.

Liefdadigheidsactie bij De Wilgenpas in Westervoort

WESTERVOORT/DUIVEN - Mikado-Welzijn Duiven, Diafaan en gemeente Westervoort ondersteunen de bewonerscommissie van De Wilgenpas in Westervoort. Gezamenlijk zijn zij al een tijdje bezig met het vinden van een manier om de centrale ontmoetingsruimte voor de bewoners opgefleurd te krijgen.

Op vrijdag 16 januari was het dan zover! Medewerkers van Burgers Van der Wal, vastgoedspecialist uit Doetinchem, hebben de ruimte geschilderd. Zij deden dit bij wijze van (hun jaarlijkse terugkerende) liefdadigheidsproject. De verf werd beschikbaar gesteld door WellingBouw uit Didam, die hiervoor van Mikado 'het gouden keurmerk' zal ontvangen! WellingBouw is benaderd door Mikado met de vraag of zij wilden bijdragen aan het opknappen van de centrale ontmoetingsruimte in het kader van Maatschappelijk Betrokken Ondernemen. Gordijnen, lampenkappen en tafelkleden worden nog geschonken door Gordijnenatelier Van Der Woude uit Duiven.

Mikado is voor De Wilgenpas is nog op zoek naar vrijwilligers die op zondagochtend een uurtje koffie willen schenken en naar vrijwilligers die 1x per maand stoelen klaar willen zetten voor de kerkdienst. Belangstellenden kunnen contact opnemen met: Gwen Kemperman: g.kemperman@mikado-welzijn of via Mikado: 0316 250700 (op maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 13.00 uur).

Longfonds opent Longpunt in Westervoort

WESTERVOORT - Als longpatiënt heb je veel aan je arts of de verpleegkundige. Maar wat je van andere patiënten hoort, is minstens zo waardevol. Dat kan bij Longpunt, de maandelijkse ontmoetingsplek die het Longfonds (voorheen Astma Fonds) organiseert voor longpatiënten, hun naasten en voor zorgverleners. Op 4 februari opent in Westervoort het Longpunt voor de Arnhemse regio.

Dat gebeurt tijdens een gezellige en informatieve middag in zalencentrum Wieleman, Dorpsstraat 11 in Westervoort. De zaal is open vanaf 13.30 uur, het programma duurt van 14.00 tot 16.30 uur.

Gratis deelname

Iedereen kan gratis deelnemen. Aanmelden is niet verplicht, wel fijn. Mail daarvoor naar longpuntrijnijssel@longfonds.nl of bel 033 4341 95 (Servicelijn Longfonds). Bezoekers worden verzocht geen vluchtige stoffen en geurtjes te gebruiken, veel longpatiënten hebben daar last van.

De opening heeft het thema 'Ik heb een longziekte. Wat nu?'. Rijnstate-longarts dr. Van den Elshout is uitgenodigd om vragen over longziekten en benauwd zijn te beantwoorden. Er zijn ook longfysiotherapeuten en longverpleegkundigen aanwezig die een ieder graag te woord zullen staan.

Bezoekers worden uitgenodigd om thuis al na te denken over de vragen die ze willen stellen. Na de opening is er iedere maand een bijeenkomst met een thema dat wordt gepresenteerd door een deskundige. Alle bijeenkomsten zijn gratis toegankelijk en vinden plaats in zalencentrum Wieleman, van 14.00 en 16.00 uur.

Diverse films bij Filmhuis Didam

DIDAM - Drie films in het Filmhuis Didam: Une Nouvelle Amie. (Een verrassend verhaal van thriller-auteur Ruth Rendell.) Gooische Vrouwen 2. (Een nieuw avontuur vol glamour, liefdesperikelen en hilarische situaties.) En...The Hungergames: Mockingjay Part 1.

Maandag 2 februari om 20.00 uur: Une Nouvelle Amie

Claire en Laura zijn hartsvriendinnen. Wanneer Laura na een kort ziekbed op jonge leeftijd komt te overlijden, belooft Claire dat ze voor Laura's man, David, en hun 6 maanden oude dochtertje Lucie zal zorgen. Een belofte die Claire in eerste instantie zwaar valt omdat het gemis van Laura zo groot is. Totdat ze David thuis opzoekt en ziet wat het rouwproces met hem doet. Het is het begin van een intiem verhaal over verlies, verlangen, liefde en vriendschap.

Vrijdag 6, zondag 8 en maandag 9 februari om 20.00 uur: Gooische Vrouwen 2

Als Claire totaal veranderd terugkomt uit Burkina Faso herkennen haar vriendinnen haar amper. Voor Cheryl is de maat vol als ze ontdekt dat Martin haar voor de zoveelste keer bedriegt: ze zet in op een echtscheiding. Anouk, ook ongelukkig in de liefde, dreigt een eetprobleem te ontwikkelen. Roelien gaat juist in op het huwelijksaanzoek van Evert.

Het leven van de Gooische vriendinnen loopt nog altijd niet op rolletjes.


Vrijdag 13 februari om20.00 uur: The Hungergames: Mockingjay Part 1

Het onmogelijke is gebeurd: Katniss Everdeen heeft de Hongerspelen twee keer overleefd. Er is echter geen enkele reden tot blijdschap. District 12 is volledig verwoest en ze moet zich terugtrekken in District 13 waar de rebellen zich ophouden. De rebellenleiders willen dat Katniss het gezicht wordt van de opstand. Want in de nasleep van de quarter Quell is een ding heel duidelijk geworden: het is oorlog.

Filmhuis Didam is te vinden aan de Kerkstraat in gebouw Waverlo. Meer informatie over films of het filmhuis: www.filmhuisdidam.nl. Entree zes euro. De zaal en de kassa gaan een half uur voor aanvang open.

Partyalarm met Prins Raymond in Tollusland!

LOBITH/TOLKAMER - Carnavalsvereniging Het Olde Tollus (Lobtih-Tolkamer) biedt ook dit jaar weer een vol programma voor de echte carnavalsvierders.

Op vrijdag 13 februari zal er 's ochtends een bezoek worden gebracht aan de scholen. 's Middags om 13.16 uur zal Het Tolhuus open zijn voor het kindercarnaval. Het Olde Wievenbal zal op de vrijdagavond plaatsvinden vanaf 20.01 uur in Taveerne De Bijland. De muziek is in handen van dj Henk Pouwels.

14 februari vanaf 14.00 zal prins Raymond den Eerste met zijn gevolg rondtrekken door Tollusland om de straat- en huizenversiering te beoordelen. Om 20.01 uur is het Tolhuus geopend voor het prinsenbal met muziek van Commercial Break.

15 februari zal de optocht starten om 12.49 uur in Tolkamer met aansluitend het matinee. Vanaf 19.31 uur zal het carnavalsbal beginnen in Taveerne De Bijland. Commercial Break zal eveneens de gehele zondag de muziek verzorgen. Maandag 16 februari zal de openbare narrenzitting om 9.31 uur van start gaan bij de Havenmeester met aansluitend het frühshoppen in Taveerne De Bijland in samenwerking met W8. Om 20.01 zal eveneens in Taveerne de Bijland het laatste carnavalsbal beginnen.

De avond en middag bij Taveerne De Bijland worden muzikaal begeleid door dj Danny Keurentjes. Om 00.01 uur zal ter afsluiting Bacchus worden verbrand op de parkeerplaats van scheepswerf De Hoop. Mocht het even te zwaar worden tijdens en sta je op het punt naar huis te gaan, denk dan aan de leus van Prins Raymond den Eerste: Vooruit… Nog ééntje dan!

Toneelvereniging viert negentigjarig jubileum

WESTERVOORT - Toneelvereniging Vriendentrouw bestaat dit jaar negentig jaar. Dit vieren zij 31 januari met een expositie van negentig jaar beeldmateriaal van het toneelspelen in Westervoort en omgeving. Iedereen is welkom van 16:00 tot 18:00 uur in zalencentrum Wieleman.

De toneelvereniging is opgericht in 1925. Hiermee is Vriendentrouw na OBK de oudste vereniging van Westervoort. De eerste jaren mochten alleen mannen lid zijn en spelen. De stukken die werden gespeeld moesten goedgekeurd worden door de pastoor. Natuurlijk moesten er wel vrouwenrollen gespeeld worden, dus ook die werden door mannen gedaan. Later mochten ook vrouwen spelen en sinds 1981 mogen vrouwen ook lid zijn.

Op 31 januari viert de toneelvereniging het jubileum. Eerst is er een besloten receptie voor vrienden van de vereniging, oud-leden en -spelers. Vanaf 16:00 uur start de expositie. Hiervoor is een mooie selectie gemaakt van negentig jaar foto's, artikelen en video's van Vriendentrouw.

Voorzitter Ineke van den Top: "Er zijn zoveel mooie oud materiaal. Het uitzoeken was al een feest op zich, veel oude verhalen kwamen los. Iedereen uit Westervoort en omstreken moet vooral de expositie komen bekijken. Al is het maar om te zien hoe al die spelers en leden er vroeger uitzagen."

Inmiddels bestaat toneelvereniging Vriendentrouw uit 28 leden, waarvan de oudste 97 jaar is en de jongste zestien jaar. In april staat de toneelvereniging weer drie keer op de planken met een komisch blijspel 'Een Gekkenhuis in het Ziekenhuis'. Op 12, 15 en 19 april treden zij op in zalencentrum Wieleman, aanvang 19.30 uur. De kaartverkoop start eind februari.

Voorstelling mantelzorgers van mensen met dementie

ZEVENAAR - De samenwerkende organisaties binnen de Keten Dementie de Liemers nodigen u uit voor een boeiende en interactieve voorstelling van theatergroep Theducater.

Mantelzorgers van mensen met dementie staan vaak voor de zware opgave om degene met dementie te begrijpen en te ondersteunen. De voorstelling van Theducater toont een aantal zeer herkenbare situaties, alledaagse dillema's en laat duidelijk zien wat de gevolgen zijn voor de omgeving en de betrokkene(n).

Tijdens dit interessante programma wordt u uitgenodigd om te kijken, luisteren en met elkaar in gesprek te gaan. De voorstelling vindt plaats op woensdag 11 februari van 19.00 tot 22.00 uur in De Hooge Bongert in Zevenaar (Hooge Bongert 3, Zevenaar).

Men kan zich vóór 4 februari opgeven bij: Caleidoz (Zevenaar), mantelzorg@caleidoz.nl / 06-11465939 (Emmy van Aalten, ma-do) of Meldpunt Vrijwillige Thuishulp Mikado (Duiven), MVT@mikado-welzijn.nl / 0316-282032 (ma-vrij van 09.00 uur tot 11.00 uur).

Wereldkampioenschapen voor Ons Genoegen

DIDAM /ROSMALEN - Leden van de Didamse vogelvereniging Ons Genoegen hebben uitstekend gepresteerd tijdens de wereldshow voor zang en siervogels. Deze werd georganiseerd door de Com en de algemene Nederlandse Bond van Vogelhouders in de Autotron in Rosmalen.

De vereniging is met tien personen vertegenwoordig op de wereldshow waarvan vier man inde prijzen zijn gevallen. Drie leden van ons genoegen zijn wereldkampioen geworden.

De resultaten waren als volgt:

J.W. Zweers: 1 maal goud, 2 maal zilver en 1 maal brons

A. Rosendaal: 1 maal goed en 1 maal zilver

B. Aalberts: 1 maal goud en 1 maal brons

J.H. van Beek: 1 maal brons

Cursus ehbo in Lobith

LOBITH/TOLKAMER - Bij voldoende deelname zal er weer een cursus voor ehbo en hartreanimatie/AED worden georganiseerd.

Alleen bij voldoende deelname hopen wij op dinsdag 17 februari te starten. Alle avonden zijn op dinsdag. Dit is een volledige cursus. Aantal lessen 1is veertien met aansluitend een examen. Aanmeldingen via e-mail ehbo_lobith_tolkamer@chello.nl. Of via 0316 543609 mobiel 06 51659390. Ook voor inlichtingen kan men hier terecht. Per post: Graaf Ottoweg 74 in Lobith ter attentie van secretaris e.h.b.o. de heer AA v.d. Kamp.

Smartlappenkoor Duiven op zoek naar zangers

DUIVEN - Smartlappenkoor Duiven is een koor van 35 zangers en zangeressen, Onder begeleiding van drie accordeonisten zingen we smartlappen maar ook gezellige meezingers.

"Wij zijn op zoek naar enkele heren die ons koor willen versterken. Leeftijd en ervaring zijn niet belangrijk."

De repetities zijn op de maandagavond van 19.30 tot 21.30 uur. Meer informatie te verkrijgen via 0316 267564 of m.vosbeer@chello.nl.

Dansen in kerk van Duiven?

DUIVEN - De kerk en dansen, dat lijkt een opmerkelijke combinatie. KerkvoorNu gaat de uitdaging aan. Komende zondag 25 januari spreekt Christiaan Vos tijdens een gastendienst over het thema 'We dansen'.

Voor de kinderen van de basisschool is er een echt Kidzfeest. Wat er precies gaat gebeuren, blijft nog een verrassing. Voor de kleinsten tot en met drie jaar is er crèche.

De dienst wordt, zoals altijd, gehouden in het Candea College, Saturnus 1 in Duiven. De aanvang is om 10.30 uur.

Stable Roof Jazz & Blues Band treedt op bij jazzclub

ZEVENAAR - Deze Zaanse band brengt een mix van New Orleans swing, Ellington, Chris Barber, en the rial blues. Zij behoren tot de betere bands van Nederland.

De band speelt met een zevenmans bezetting, vier man in de frontline en een dame in de achterhoede. Het concert wordt gegeven op zaterdag 7 februari in Oud-Zevenaar. Bezetting: Ton van Brussel-cornet, Peter de Klerk-saxen, Michiel Pos-saxen, Hans Herwarth-trombone, Gerard Tavenier-banjo-guitaar, Gijs de Leeuw-drums en Carla Tavernier-Kok-contrabas.

De avond wordt gehouden in Careza De Kroon, Kerkweg 2 (naast de kerk) in Oud-Zevenaar. De band begint om 20.30 uur te spelen, maar de zaal is ruim tevoren open. De toegangsprijs is twaalf euro. Donateurs hebben vier euro korting.

Carnavalsbingomiddag voor 50plussers bij Het Palet

DUIVEN - Seniorensociëteit Het Palet uit Duiven organiseert op zondagmiddag 15 februari een grootse 50 plus carnavalsbingomiddag.

Op deze bingo zijn diverse leuke prijzen te winnen, tevens zal er op deze middag een loterij worden gehouden. Vrijwilligers van Het Palet zullen tussen de bingo spelen door een borrelhapje aanbieden.

"Als werkgroep activiteiten van Het Palet zien wij u graag (indien mogelijk in carnavalskleding op deze gezellige 50plusbingomiddag.

De aanvangstijd van deze bingo middag is 13.30 uur. Het Palet is open vanaf 13.00 uur. Wegens beperkte ruimte in Het Palet wordt gevraagd om zich voor deze bingomiddag aan te melden bij Tonnie Jansen: 0316 266104. Het Palet ligt aan de Mondriaanstraat 14 in Duiven (tegenover de Coop).

Cursussen in Het Musiater

Foto: William Rutten

ZEVENAAR - Het Musiater biedt ook dit lesjaar 'Liedbegeleiding op akoestisch gitaar' aan. In deze cursus wordt aandacht besteed aan het spelen van basisakkoorden in groepsverband. Het uitgangspunt van deze cursus is het moeiteloos kunnen begeleiden van diverse songs op akoestisch gitaar.

Deelnemers dienen zelf voor een gitaar te zorgen. Het Musiater geeft cursussen voor beginners en ervaren gitaristen. Deze cursus start op 20 januari. Docent is Chris van Tienen. Dag/tijd: dinsdag, 18.30 tot 19.15 uur (beginners), dinsdag, 19.20 tot 20.05 uur (vervolg), dinsdag, 20.15 tot 21.00 uur (gevorderden), Locatie: Het Musiater, Zevenaar.
Aantal lessen: tien lessen van 45 minuten. Cursusprijs: 78,00 euro.

Inschrijven voor deze cursus is nog mogelijk. De cursus vindt doorgang mits er voldoende aanmeldingen zijn.

Junior Popkoor (tussen acht en twaalf jaar). In het 'Junior Popkoor' wordt er aandacht besteedt aan het zingen in koorverband. Het repertoire bestaat uit liedjes van 'Kinderen voor Kinderen' en de nieuwste popliedjes. De cursus wordt afgesloten met een spetterend optreden! De cursus start op 24 februari. Docent is Atie Vletter, Dag/tijd: dinsdag, 17.15 uur, Locatie: Het Musiater, Zevenaar. Aantal lessen: tien lessen van 45 minuten. Cursusprijs is 75,00 euro.

Inschrijven voor deze cursus is nog mogelijk. De cursus vindt doorgang mits er voldoende aanmeldingen zijn.

Het Musiater ligt aan de Bommersheufsestraat 62; www.hetmusiater.nl; 0316 524477.

Werken aan barmhartigheid

WESTERVOORT - Aan de hand van voorbeelden van dichtbij kunt u kennismaken met hedendaagse werken van barmhartigheid. Beter gezegd: kijken hoe gewerkt wordt aan barmhartigheid in onze samenleving.

Hoe doe je dat vanuit je christelijke geloof? Maakt het wat uit als je je als gelovige inzet? In vijf gratis maandagavonden behandelen we zeven werken van barmhartigheid en bepalen we onze eigen positie. We gaan in gesprek met iemand van de voedselbank ('hongeren spijzen'), iemand van de kledingbank ('naakten kleden'), iemand die werkt voor vluchtelingenwerk (vreemdelingen herbergen'), een mantelzorger ('zieken verzorgen'), iemand van de gevangenis ('gevangenen bezoeken') en iemand van een parochiële uitgeleidegroep ('doden begraven'). Voor wat betreft 'dorstigen laven' gaan we voor een kop koffie op bezoek in Inloophuis De Herberg.

De vijfde bijeenkomt is op woensdagochtend 15 april. Dan brengen wij een bezoek aan Inloophuis de Herberg in Westervoort. We worden om 10.00 uur ontvangen met een kop koffie. Het bezoek eindigt om 12.00 uur.

De bijeenkomsten zijn op maandag 16 februari, 2, 16 en 30 maart; woensdag 15 april. ?Op de maandagen van 19.30 en 21.00 uur; woensdag van 10.00 en 12.00 uur. Aanmelden kan vóór vrijdag 30 januari in zaal achter Inloophuis De Herberg, Dorpsstraat 107 in Westervoort

Begeleiding is er door pastoraal werker Ria Doornbusch. Voor inhoudelijke informatie en aanmelding: centraal secretariaat, 0316 523468 of per e-mail secretariaat@sint-willibrordusparochie.nl.

Activiteiten in Het Palet

Maandag
Yoga van 09.15 tot 12.00 uur. Sjoelen / inloop van 14.00 tot 16.30 uur. Smartlappenkoor van 19.30 tot 22.30 uur.

Dinsdag
Engels van 09.30 tot 12.00 uur.Koersbal van 13.30 tot 16.30 uur. Klaverjassen / Jokeren van 19.30 tot 22.00 uur.

Woensdag
Hobbyclub van 09.30 tot 12.00 uur. Leeskring van 14.00 tot 15.30 uur. Vrouwen Actief Duiven van 19.00 tot 22.30 uur. VvE. Terp 2 Duiven van 19.00 tot 23.00 uur.

Donderdag
Studiekring van 09.30 tot 12.00 uur. Klaverjassen / Jokeren van 14.00 tot 16.30 uur. Darts 19.30 tot 22.00 uur.

Vrijdag
Schaken van 10.00 tot 12.00 uur. Bridge van 13.30 tot 16.30 uur.

Zondag
50 plus Carnavals Bingo van 13.30 tot 17.00 uur

Het Palet – Trefpunt 50+, Mondriaanstraat 14 in Duiven. Tel: (06) 19 93 16 96.

De Orthodoxe kerk en de Russische ziel

Drs. Marie Thérèse ter Haar

ZEVENAAR - De Volksuniversiteit voor Zevenaar en omstreken verzorgt op woensdagavond 10 februari vanaf 20.00 uur een lezing over Rusland.

Ruslanddeskundige Marie Thérèse ter Haar zal de lezing 'De orthodoxe kerk en de Russische ziel' verzorgen. Deze bijzondere avond gaat alleen door bij voldoende aanmeldingen, via de website van de Volksuniversiteit (www.vuzevenaar.nl) kan iedereen zich aanmelden (of bel: 0316 333443).

De orthodoxe kerk heeft veel raakvlakken met onze rooms-katholieke kerk, maar kent ook grote verschillen. Ruslanddeskundige Marie-Thérèse ter Haar neemt de toehoorder mee voor een kennismaking. Men krijgt onder meer uitleg over de geschiedenis van de Russisch-orthodoxe kerk en over kerkelijke rituelen. Door te luisteren naar een aantal liturgische liederen krijgt men een nog levendiger beeld. Laat u ook betoveren door prachtige iconen en leer meer over de iconenschilderkunst en de iconostase, een iconenwand in de kerk. Zo leert u de 'Russische ziel' beter te begrijpen.

Marie Thérèse ter Haar

Marie-Thérèse ter Haar studeerde Russisch en Ruslandkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Regelmatig gaat zij naar Rusland en ze volgt de ontwikkelingen daar nog steeds op de voet. Marie-Thérèse heeft altijd haar kennis van en ervaring met dit land uitgedragen door het geven van lezingen, cursussen en het organiseren van reizen naar Rusland. Zij wil een zo compleet mogelijk beeld te geven en een brug te slaan tussen West- en Oost-Europa.
Over haar belevenissen in en haar visie op Rusland heeft ze inmiddels drie boeken geschreven.

Rijbewijskeuring voor senioren in Duiven

DUIVEN - Senioren, chauffeurs met rijbewijs C/D/E en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd, kunnen hiervoor terecht op het spreekuur van. 2 februari en 2 maart in cultureel centrum 't Eiland, Eilandplein 302.

Voor informatie en een afspraak belt u tijdens kantooruren naar het landelijke afsprakenbureau van Regelzorg Rijbewijskeuringen: 088 2323300. Zelf een datum plannen kan via www.regelzorg.nl. "Schikt de datum u niet dan zijn er veelal andere mogelijkheden elders in de regio waaronder Zevenaar, Elst en Doesburg. Het tarief is 35,00 euro voor de B/E keuring en 52,50 euro voor chauffeurs met rijbewijs C/D/E.

Inloopmiddag rugklachten in Rijnstate Zevenaar

ZEVENAAR - In ziekenhuis Rijnstate Zevenaar wordt op vrijdag 6 februari van 14.00 tot 16.00 uur een inloopmiddag voor mensen met wervelkolomproblemen gehouden.

De Nederlandse Vereniging van Rugpatiënten De Wervelkolom, houdt deze gratis informatiemiddag elke maand in Ziekenhuis Rijnstate Zevenaar, Hunneveldweg 14 in Zevenaar. Tijdens de inloopmiddag kunnen belangstellenden praten met ervaringsdeskundigen van de patiëntenvereniging. Zij bieden informatie en advies over wervelkolomproblemen en de gevolgen daarvan voor het dagelijkse leven. Tevens kan men kennismaken met de patiëntenorganisatie en haar activiteiten. Meer informatie over wervelkolomproblemen of een 'steuntje in de rug' via de website van NVVR De Wervelkolom: www.ruginfo.nl of de infolijn: 088 0707200.

Lezing Cultuurhistorische Vereniging

GIESBEEK - De Cultuurhistorische Vereniging Zevenaar biedt in januari een lezing aan over een wel heel interessant gegeven. Deze lezing zal worden gegeven door de heer Jan G. M. Verhagen.

De titel luidt: 'Nieuwe inzichten in de Gelderse Limes en de Romeinse waterwerken'. Nadat de Romeinen rond 45 na Christus afzagen van de verovering van Germanië, hebben ze de Rijn tot rijksgrens gemaakt, de zo genaamde Limes, compleet met forten. Uit geheel nieuwe inzichten zou blijken dat verschillende dorpen foute Romeinse namen voerden. Bijvoorbeeld Caruone is niet Kesteren, maar Herwen. Dat scheelt voor het verhaal nogal wat.

Aangezien de gastspreker bezig is met promotieonderzoek naar de Romeinse waterwerken, zal hij daar ook interessante dingen over vertellen. Een nieuw onderzoek openbaart bijvoorbeeld de ligging van de Drususgracht, zodat veel oude theorieën hieromtrent de prullenbak in kunnen! Dit is een gevolg van recent bodemonderzoek. Hoe het vervolg van het onderzoek zal verlopen zal ook tijdens deze lezing geschetst worden.

De lezing is donderdag 29 januari in het Kulturhus de Brede Blik aan de Kerkstraat 68 in Giesbeek, telefoon 0313 631273. De zaal is om 19.00 uur open en de aanvang is 19.30 uur. Voor leden is het gratis en niet-leden betalen 2,50 euro.

Groessense onderscheiding: Gerrit van Schriek

Van links naar rechts: Adjudant Wiely Steentjes, mevrouw Van Schriek, Gerrit van Schriek en Prins Marcel (Limbeek) de 2e. Op de achtergrond te zien: Theo Stinesen, René van Brandenburg, Appie Driessen, Marco Uffing en Hans Boer. Foto: Eddy de Wild

GROESSEN – Ruim zevenhonderd bezoekers genoten van een gevarieerd programma tijdens de Pronkzitting van carnavalsvereniging De Deurdreiers. De dorpsonderscheiding werd aan Gerrit van Schriek uitgereikt voor zijn inzet voor de Groessense gemeenschap. Vroeger als bestuurslid van land- en tuinbouworganisaties en de imkervereniging, en tien jaar voorzitter van de Bond van Ouderen.

Prins Marcel (Limbeek) de 2e en Adjudant Wiely Steentjes, samen met Ans, Bart, Thomas en Thijs Limbeek openden de Pronkzitting met een muzikaal toneelspektakel. Jeugdprins Roel Wilting en jeugdprinses Anne Otten droegen hun proclamatie voor. De jonge Dansgarde en de oudere meisjes van dansgroep 'Move On' verzorgden een oogstrelend dansoptreden. Schutterij EMM bracht een vermakelijke potpourri met hun jongste muzikanten.

Koos Koning alias 'Gewoon Koos' goot zijn levensloop in een buut. Het duo 'Puur Toeval' (Han Zweers en Just Buhler) nemen als slager Theo Scholten en agent André/vleeskeurmeester dorpse onderwerpen op de hak. De Senaat&Convent zetten de buurten Helhoek en Diesfeldt tegen elkaar op met de A15 als inzet. De 'Badjassen' (Ralph Meijer en Roland Vedder) paal-dansen en doen acrobatische toeren, die ze liggend uitvoeren en projecteren op het witte doek. Marco Uffing alias 'Piet van Wiet' had een sketch als patiënt die een sterilisatie te wachten stond. Een telefonisch gesprek met de vrouwelijke huisarts kwam dit tot hilarische vragen en antwoorden.

Bert van Kempen en Piet Peters namen definitief afscheid van het podium, en presenteerden hun cd van het lied 'Mien Darpke Groessen'. Met dit lied werd de Ppronkzitting traditiegetrouw afgesloten.

Kiekmiddag in Zevenaar

ZEVENAAR - Zaterdag 31 januari gaan de deuren open van de bouwlocaties van de carnavalsverenigingen in Zevenaar. Deze middag willen alle vijf Zevenaarse carnavalsverenigingen laten zien wat er allemaal voor komt kijken om een carnavalswagen te bouwen.

"Een heel proces van vergaderen, tekenen, lassen, timmeren, gazen, plakken en schilderen. Maar dan heb je alleen nog maar de carnavalswagen. Wat dacht u van de kleding want zonder kleding geen carnavalswagen. Net zo als het ontwerp en het maken van de carnavalswagen geldt dit zeer zeker ook voor de kleding. De dames zijn hier zeker net zo fanatiek mee bezig als de mannen."

"Nieuwsgierig? Kom dan gerust een kijkje op een of meerdere bouwlocaties. Van 13.00 tot 16.00 uur staan de mensen van de vijf carnavalsverenigingen klaar. Zij zullen met veel plezier en enthousiasme alles vertellen over het maken van een carnavalswagen en wie weet kunt u zelfs nog wel een handje helpen."

De bouwlocaties zijn de volgende locaties: Paljas Engeveldweg 2; De Nachtuulen, Oud Zevenaarsedijk 17; De Griethtreejers Oude Doesburgseweg 30; De Toetenburgers Reisenakker 12 en De Boemelaars Industriestraat 4. "Voor de diverse locaties kunt u terecht op www.Boemelburcht.info."

Carnavalsoptocht Westervoort live via internet te volgen

WESTERVOORT - Op zondag 8 februari is de carnavalsoptocht in Westervoort. Voor het derde jaar op rij gaat WestervoortPlaza.nl de optocht live uitzenden.

Deze livestream is bedoeld voor ouderen, mensen die door ziekte niet kunnen kijken en mensen van buiten Westervoort. Dit jaar pakken we nog groter uit. Er komt een presentator die ook interviews doet, er komen reportages uit verschillende bouwloodsen en natuurlijk de optocht zelf. Vanaf 13:11 uur start de livestream en om 13:30 uur start de uitzending.

Lios Nikita Miechels: goud!

LOBITH - Zaterdag 17 januari was de laatste plaatsingswedstrijd turnen derde divisie in Doetinchem.

Bij Junior D behaalde Nikita een gouden medaille, als 1e brug, balk en vloercijfer en een zesde sprongcijfer met een puntentotaal van 46,650. Nikita heeft zich als eerste geplaatst voor de Districtsfinale op 7 februari in Winterswijk of 21 februari in Zwolle. Ze gaan nog hard trainen om daar ook zulke mooie resultaten neer te zetten!

Passage in Zevenaar

ZEVENAAR - Op woensdag 18 februari houdt Passage Zevenaar haar jaarvergadering. Het bestuur doet verslag van de activiteiten van het jaar 2014, ook is er het financieel verslag.


Het was een bijzonder jaar, door de feestelijke viering van het 45-jarig bestaan. Er is gelegenheid om over het zakelijk gedeelte vragen te stellen. Na de pauze ontvangt Passage enkele dames van 'Buurtzorg Zevenaar'. Dit is een thuiszorgorganisatie die met kleine teams, bestaande uit (wijk)verpleegkundigen en wijkziekenverzorgenden thuiszorg biedt.

Buurtzorg werkt met zelfsturende teams en met weinig leidinggevenden. In deze tijd met veel vragen over de zorg, is dit een zeer aktueel onderwerp. De aanvang van de avond is 19.30 uur . De plaats van samenkomst is Ons Huis aan Dr. Honigstraat 3. Meer inlichtingen verkrijgbaar via 0316 524620.

Zang/coverband zoekt zangeres

GIESBEEK - Zang/coverband Time4Music uit Giesbeek, bestaande uit drie leden (één vrouw, twee mannen), is op zoek naar een (aanvullende) zangeres.

De band speelt en zingt alle soorten muziek van onder andere oldies/evergreens, Nederlandstalig tot aan populaire hits van deze tijd. Heb je interesse, beschik je over een mezzosopraan of sopraanstem en wil je de groep komen versterken, reageer en informeer dan vrijblijvend via telefoonnummer 06 39081221.

Sponsor bedankt

DUIVEN - De D1 jeugd van HV Duiven is ook in het nieuw gestoken door Heebing Belastingadviseurs en Wedel Managment en Advies. ze kunnen er nu een prachtige tweede seizoenshelft van maken.

Basketiers'71: Winst het minst belangrijk

ZEVENAAR - We schrijven zaterdag 17 januari, een thuis speelzaterdag van Basketiers'71. Liefst vijf teams speelden thuis. De U12 trad aan tegen Becege, op voorhand een spannende pot te noemen. Beide teams staan hoog in de competitie. Na een gelijk opgaand begin, moest de U12 het hoofd diep buigen 28 – 54.

Voor de kampioensaspiraties heeft het (nog) geen gevolgen. Becege doet in deze competitie mee, buiten mededinging. De U16 trad aan tegen Flip Stars, de bal werd zorgvuldig en zuiver rondgespeeld. Alleen de schoten die werden genomen, vielen vaak net niet. Hierdoor kon een nederlaag van 23 – 76 niet worden voorkomen.

D1 trad aan Wyba ,het werd wel eens tijd voor een overwinning. Dat was dit seizoen (nog) niet gelukt. Goede voornemens dus. Goed spel, goede passes en goede inzet. Dit alles ten spijt. Een nederlaag van 43 – 52 kon niet worden afgewend. De teller van overwinningen blijft nog op nul steken, maar eens komt de eerste.

De U20 speelde een derby tegen Pigeons. Wie dacht op een echte kraker, kwam van een koude kermis thuis. Basketiers was heer en meester in het veld, een overwinning van 83 – 31 kon worden bijgeschreven.

Ja en toen H1 tegen Batouwe. Een wedstrijd die gelijk op ging, strijdvaardig was aan beide kanten. Echter vier minuten voor tijd een duel om de bal en een zeer ongelukkige botsing. Waarbij een van de Basketiers spelers zeer ongelukkig op zijn rug terecht kwam, bloed uit zijn neus en zijn neus stond scheef. Situatie was zo ernstig dat 112 gebeld moest worden en een ambulance was snel ter plaatste. Op de brancard is de speler afgevoerd, in overleg met beide teams is de wedstrijd plichtmatig uitgespeeld. Eindstand 84 – 77. De winst was het minst belangrijk. Met een katterig gevoel verliet een ieder de sporthal.

Zaterdag 31 januari is er weer een speelzaterdag van Basketiers'71. Iedereen is welkom in sporthal Heerenmaten.

Weer een tentoonstelling in gemeentehuis Duiven!

DUIVEN - Door verbouwingen in de hal van het Duivense gemeentehuis zijn er afgelopen jaar geen tentoonstellingen geweest. Op zondag 1 februari om 15.00 uur vindt er weer een opening plaats van een nieuwe expositie in een vernieuwde ruimte.

Kees Moerbeek toont er zijn werk, zowel ruimtelijk als aan de wand. Objecten die uit een voorbije tijd lijken te komen. Door schildertechniek voegt hij er zijn persoonlijke sfeer aan toe, waardoor er een nieuwe waarheid lijkt te ontstaan. Hij voegt er ook weer teksten aan toe waardoor een glimlach en humor tastbaar worden. Hij speelt met objecten en merknamen uit het verleden en voegt er mythe aan toe. Met lucifermeubelstukken, anekdotische sfeerlampen en andere soms zeer merkwaardige bedenksels brengt hij de fantasie van de kijker aardig in beweging.

Het blokfluitkwartet Vivente, uit Doetinchem zorgt voor het muzikale deel van deze opening die voor ieder vrij toegankelijk is. Daarna blijft de tentoonstelling in de hal van het Duivense gemeentehuis, tijdens de normale openingstijden te bezoeken tot 27 februari.

Rabobank sponsort MKB Montferland

Arjan Kruisselbrink (links) en Edwin Sap zijn blij met de samenwerking. Foto: Dies Goorman.

LIEMERS/MONTFERLAND - Tijdens de bestuursvergadering van MKB Montferland van 14 januari tekenden Arjan Kruisselbrink van de Rabobank en MKB Montferland-voorzitter Edwin Sap een driejarige sponsorovereenkomst. Al sinds de oprichting in 2010 wordt de ondernemersvereniging financieel gesteund door de Rabobank.

"Toen wij in 2010 op het Mercurion in Zevenaar het kantoor openden, hebben wij gekeken in welke gemeentes een MKB-vereniging bestond. MKB Montferland werd toen net opgericht en wij hebben al in dit beginstadium de samenwerking gezocht", aldus Kruisselbrink.

MKB Montferland kan op de steun van de Rabo rekenen omdat de bank de verbinding tussen ondernemers in de regio en het met elkaar zakendoen belangrijk vindt. De MKB-verenigingen in de Liemers hebben gezamenlijk zo'n 1500 leden. Volgens Arjan Kruisselbrink zijn ondernemers daardoor in publieke zaken ook goed vertegenwoordigd. Edwin Sap benadrukt dat MKB Montferland in eerste instantie een netwerkorganisatie is, maar dat belangenbehartiging van ondernemers zeker plaatsvindt. Zo is er regelmatig overleg met de gemeente Montferland en op regionaal niveau werken de verschillende MKB-verenigingen in de Liemers nauw samen. Kruisselbrink noemt ook de beurs B2B De Liemers als een geslaagd voorbeeld van deze samenwerking.

MKB Montferland is na de oprichting in 2010 "als een komeet" gegroeid en heeft nu een ledenbestand van 220. De Rabobank ziet hoeveel energie er gestoken wordt in het laten bloeien van de ondernemersvereniging en ziet de sponsorbijdrage als stimulans, maar gelijktijdig ook als uitdaging om de activiteiten met hetzelfde enthousiasme voort te zetten.

Gooische Vrouwen

ZEVENAAR – Een even noodlottig als bizar ongeval voert de verwende vriendinnen uit het Gooi dit keer naar besneeuwde bergtoppen. In hun tweede filmavontuur reizen ze gevieren af naar Oostenrijk. Gooische Vrouwen 2 is een echte feelgoodfilm waarin problemen niet langer dan een scène duren en mannen nogal rolvast blijken.

Als Claire berooid en totaal veranderd terugkomt uit Burkina Faso herkennen haar vriendinnen haar amper. Voor Cheryl is de maat vol als ze ontdekt dat Martin haar voor de zoveelste keer bedriegt: ze zet in op een echtscheiding. Anouk, ook ongelukkig in de liefde, dreigt een eetprobleem te ontwikkelen. Roelien gaat juist in op het huwelijksaanzoek van Evert. Het eerste en laatste deel van de film spelen in de toekomst. Martin is dan dement en woont in een tehuis. Aangemoedigd door Cheryl zingt hij nog een keer voor de verzamelde fans. Remy is nu volwassen en begeleidt hem naar de microfoon.

De film Gooische Vrouwen 2 was de best bezochte film van 2014. Het bioscoopbezoek bleef gelijk aan het jaar ervoor. Filmhuizen konden zich wel verheugen op een stijgend aantal bezoeken, naar ruim 2,4 miljoen. Vooral de films 'Boyhood' en 'The Grand Budapest Hotel' deden het goed. De best bezochte Nederlandse film in filmhuizen bleek 'Dorsvloer Vol Confetti' met ruim 34.000 bezoeken. Gooische Vrouwen 2: Vanaf donderdag 29 januari in Filmhuis Zevenaar, 14:30 uur en 20:15 uur. Meer informatie www.filmhuiszevenaar.nl of 0316 344250.

Geloofsgemeenschap H. Andreas-Maria Koningin

ZEVENAAR - Zondag 1 februari, 9.30 uur: Eucharistieviering, Koor: Stella Maris, Voorganger: Pater G. Remmers. Intenties: Theo Visser, Jan Bokken, Jan Zweers, Harry Gademann, Ton Massop, Gerrit Hageman, Jan Hendriksen,Theo Geurts en familie.

Zondag 8 februari, 9.30 uur: Eucharistieviering / Gezinsviering, Koor: Star Choir, Voorgangers: Pater G. Remmers en Diaken A. van Boven. ( Doopzondag )                         Intentie: Harry Schennink,

Overleden:

24 dec. 2014, Frans Fontein, 86 jaar, Valeriusstraat 31,

31 dec. 2014, Martha van den Berg, 75 jaar, Verpleeghuis,

3 jan. 2015, Antonius Schmitz, 75 jaar, Guido Gezellestraat 11,

8 jan. 2015, Fabian Kruijs, 37 jaar, Bergvrede 160,

8 jan. 2015, Hendrikus Fonk, 73 jaar, Het Laar 8,

9 jan. 2015, Heinrich van de Sandvoort, 95 jaar, Hagendel 8,

10 jan. 2015. Petrus van Onna, 70 jaar, Verpleeghuis,

11 jan. 2015. Wim Verheij, 86 jaar, Keizer Hendrikstraat 40,

16 jan. 2015. Joke Reicheld-Smits, 83 jaar, Heerenmaten 55 Zevenaar.

Proeverij voor inwoners Rijnwaarden

RIJNWAARDEN - Overheerlijke stamppot of een lekkere rijsttafel. "Dat eten in een woonzorgcentrum net zo lekker kan zijn als in een restaurant willen we u graag laten proeven. Op woensdag 4 februari organiseren we een proeverij voor de inwoners van Rijnwaarden van 15.00 uur tot 17.00 uur in het restaurant van Lobede."

"Tijdens deze middag maakt u kennis met de maaltijden die wij serveren in het restaurant. Ook kunt u meedoen aan diverse activiteiten. Aan de kinderen is eveneens gedacht. Zo is er deze middag een clown en kunnen ze meedoen aan een gave kleurwedstrijd.

Prijsvraag
Voor het restaurant gaan wij een stempelkaart introduceren. Voor deze kaart zoeken we nog een leuke naam. Tijdens de middag kan men zijn of haar meest originele of toepasselijke naam doorgeven en de winnaar wint een leuke prijs.

Komt u gezellig proeven op 4 februari? Laat het ons weten via info@diafaan.org of bel naar (0316) 584888."

Kerkberichten Sint-Franciscus Babberich

BABBERICH - Op 31 januari 19.00 uur is er in onze kerk een Communieviering met diaken André van Zundert , het Gemengd Koor verzorgt hierbij de zang.

Gebedsintenties:

Mevr. Roordink-Nijenhuis en Marian en Ans

Bart Buil

Overleden ouders Geven-Hoffman ( jaargetijde )

Overleden familie Hulsink

Overleden ouders Boekhorst-Theben

Wim Eggenhuizen

De eerstvolgende viering hierna is zondag 15 februari 9.30 uur met pastoraal medewerker Ria Doornbusch en met medewerking van het Gemengd Koor. Telefoon 0316-247216 Email : babberich@sint-willibrordusparochie.n.l

Jubilarissen DCS gehuldigd

ZEVENAAR - Tijdens een druk bezochte nieuwjaarsreceptie in het clubhuis werden de jubilarissen in het zonnetje gezet. Burgemeester Jan de Ruiter reikte de speldjes uit aan twee leden die al zeventig jaar lid zijn van DCS, Jan Kelderman en Jan Willemsen.

Van lnks naar rechts: Frank Kasper, Rik den Breejen, Richard Kemperman (voorzitter), Theo Smits, Theo van Vliet, Willem Jansen, Rob Caldenhoven, Lars van Stralendorff, Pim van der Wouw en Henk Janssen.

Ook was er een speldje en een bos bloemen voor drie DCS-ers die al veertig jaar lid zijn, Rik den Breejen, Theo Smits en Theo van Vliet.
Uiteraard ook een hele groep leden die vijfentwintig jaar lid zijn ontvingen het speldje en de bloemen: Rob Caldenhoven, Willem Jansen, Henk Janssen, Frank Kasper, Pim van der Wouw, Remco Kruisman, Lars van Stralendorff en Ralph Willemsen. Drie nieuwe leden van verdienste ontvingen van de voorzitter de oorkonde en bloemen: Albert Janssen, Bart Vink en Gerard Rabelink.

Zaterdagswandeling tussen Spijk en Hüthem

SPIJK - Werkgroep 'Actief en Spiritueel Verbonden' van de parochies Sint-Willibrordus en Heilige Vier Evangelisten verzorgt op zaterdag 31 januari een wandeling van ruim tien kilometer in de omgeving van de dorpen Spijk en Hüthem (Dld).

"We komen 's middags om 15.00 uur samen in de Heilige Gerardus Majellakerk van Spijk en daar zal pater Gerard Remmers de wandelaars uitzenden." Halverwege is er een stop voor bezinning op Maria in de kerk van Hüthem. Deze wandeling staat namelijk in het teken van Maria Lichtmis, dat zowel het einde van de kerstperiode aangeeft, alsook oriëntering op Pasen. Na de wandeling (rond 17.30 uur) worden er kaarsjes bij het Mariabeeld in de kerk van Spijk aangestoken. Aansluitend gaat de groep in het zaaltje naast de kerk de benen strekken om vervolgens te genieten van een sobere broodmaaltijd. Ter afsluiting wordt ook deelgenomen aan de Eucharistieviering van 19.00 uur in voornoemde kerk.

Iedereen is welkom om aan deze wandeling deel te nemen. Deelnemers dienen zich voor deze tocht wel aan te melden bij het centraal secretariaat. Dan kan onder andere de maaltijd afgestemd worden op het aantal deelnemers. Het evenement is gratis, maar een vrijwillige bijdrage is uiteraard welkom.

Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie of voor aanmelding contact opnemen met het centraal secretariaat van de Sint-Willibrordusparochie, bereikbaar op maandag tot en met donderdag tussen 9.30 tot 12.30 uur en tussen 13.30 tot 15.00 uur via telefoonnummer 0316 523468. Op vrijdag tussen 9.30 tot 12.30 uur. Of door een bericht naar secretariaat@sint-willibrordusparochie.nl te sturen.

Bril 2000 nieuwe sponsor voor de Stichting GZK Boemelburcht

Frans Weijkamp van Bril 2000 en de bestuursleden van Boemelburcht Arthur Lanters, Geert Vos (zittend) en Gert Jan Stevens

ZEVENAAR - De Stichting Boemelburcht is ontzettend blij dat Bril 2000 bereid is de stichting te gaan sponsoren. Afgelopen week is het sponsorcontract ondertekend. Het contract heeft een looptijd van vijf jaar.

"Met deze overeenkomst kunnen wij onze huidige activiteiten zoals de presentatie van de stadsprins, de opening van het carnaval, de Boemelparade, het frühschoppen én het kindercarnaval blijven organiseren en daar waar mogelijk uitbreiden. Ook de jaarlijkse carnavalskrant 'De Pretgazet' zal bij het sponsorbedrag van Bril 2000 zeker baat hebben!"

Bril 2000 is blij dat zij de Stichting GZK Boemelburcht met haar sponsoring een goed zicht op een positieve financiële situatie voor de komende jaren kan geven. "Wij willen onze activiteiten verder uitbreiden. Daarom blijven wij zoeken naar nieuwe sponsors. Bent u geïnteresseerd en draagt u het carnaval een warm hart toe, neem dan contact met ons op. Onze gegevens staan op www.Boemelburcht.info."

Rabobank De Liemers zet 't Winkeltje in de schijnwerpers

Een vrijwilliger aan het werk in 't Winkeltje

LIEMERS - Elke lokale bank heeft zijn eigen 'aandeel in elkaar' verhaal gekozen als onderdeel van de landelijke 'Aandeel in elkaar'campagne. In het verhaal van Rabobank De Liemers staat 't Winkeltje centraal.

Stichting 't Winkeltje is een initiatief van Stichting Herwen Actief, in samenwerking met welzijnsorganisaties Driestroom en Zozijn. Naast subsidie van de provincie Gelderland, de gemeente Rijnwaarden en het Oranjefonds, kreeg Stichting 't Winkeltje vorig jaar een bijdrage uit het Winstuitkeringsfonds van Rabobank De Liemers. De inwoners van Herwen deden bovendien een gift aan de stichting. De supermarkt is verder gehuisvest in grote containers die beschikbaar werden gesteld door Woningbouwstichting Vryleve. Klanten kunnen er zes dagen per week terecht, dankzij de vele vrijwilligers. Bovendien werken er vier dagen per week onder begeleiding twee mensen met een beperking.

Lokaal herkenbaar
In de abri-campagne zijn de verhalen van klanten in hun eigen omgeving de basis. Mensen 'vertellen' via de abri hoe zij in hun regio, dorp of stad sterker kunnen worden en hoe de Rabobank dat mede mogelijk maakt.

Lokale betekenis tonen
Het is voor de eerste keer dat de Rabobank kiest voor een combinatie van landelijke zichtbaarheid en specifieke, lokale invulling van abri's. Het is een aanpak die past bij de coöperatieve bank. De lokale Rabobanken zijn van betekenis voor de lokale economie en samenleving. Door de schijnwerpers te zetten op die optelsom, laat de bank zien waarin ze onderscheidend is.

Ingezonden brief

Laat de huidige indeling voortbestaan?

Gelderland is de mooiste provincie van Nederland. En dat moet in stand worden gehouden. Wel moet er meer aandacht komen voor enkele gebieden.

Vooral: De Achterhoek en zeker de grensgebieden daarvoor moeten de politieke partijen maar een serieus aan tafel. Immers spelen daar heden behoorlijke problemen, landelijk bekend. Mede daardoor moeten ondernemers hun zaken en bedrijven gaan sluiten.

Winkels en Pomphouders leiden enorme verliezen dat is bij een ieder bekend. Daar de bewoners hier in de regio's massaal over de grens gaan tanken en hun boodschappen gaan doen voor miljoenen! Mede daardoor gaan veel zaken verloren hier in onze grensstreek.

En daarvoor moeten alle politieke partijen zich sterk gaan inzetten. Dat is hun plicht! Dus mijn vraag in het belang van ons allen hier in het grensgebied. Om het sluiten van bedrijven en ook de stijgende werkloosheid een halt toe te roepen.

Dank voor uw aller begrip.

T. Swenne, Didam

Snoeicursussen in De Liemers

TOLKAMER - Jazeker! Ook in komend voorjaar kan men weer bij Groei & Bloei afdeling Liemers 'goed' snoeien leren. De cursus hoogstamfruitbomen staat gepland op vrijdagavond 20 (theorie) en zaterdag 21 februari.

Voor de siertuin en klein fruit op vrijdagavond 6 (theorie) en zaterdag 7 maart. De cursusgelden zijn veertig euro voor leden van Groei & Bloei de Liemers en 45 euro voor niet-leden. Dit is inclusief koffie, snert en een lesmap.

Voor meer informatie wil vaste docent Geert Wijtten vast en zeker meer vertellen via 0316 524077 of geert.wijtten@upcmail.nl. Natuurlijk kan men zich ook alvast opgeven via e-mail: info@groei.liemers.nl of schriftelijk via het secretariaat; G&B Liemers, Rekkenveld 32, 6916 LN Tolkamer.

Gratis kennismaken met bridgen op dinsdagmiddag in De Griethse Poort

ZEVENAAR - Sinds het begin van het bridgeseizoen 2014/2015 is bridgeclub De Liemers gestart met Bridgen op Dinsdagmiddag. Naast de speelavonden maandag en donderdag in De Griethse Poort wordt er vanaf dit bridgeseizoen ook op dinsdagmiddag gebridged.

De aanvang is 's middags 13.30 uur en er wordt in de fraai vernieuwde zaal van De Griethse Poort (Oude Doesburgseweg 24 in Zevenaar) gespeeld. Afgelopen zomer is de grote zaal van De Griethse Poort volledig onder handen genomen en geheel gerestyled en dat betekent bridgen in een zeer gezellige omgeving.

Wilt u, thuisbridger of clubbridger, kennis maken met onze dinsdagmiddag-bridgeclub, dan kan men zes weken meespelen, zonder daarvoor contributie te betalen. Besluit men om daarna lid te worden, dan betaalt men daarna tot het eind van het seizoen een kleine bijdrage en ontvangt men vanaf dat moment als lid maandelijks het Bridgeblad.

"Op dit moment wordt er op dinsdagmiddag in één lijn gespeeld, maar we hopen met aanwas van nieuwe leden in twee lijnen te kunnen gaan bridgen. Bridgeclub De Liemers speelt met bridgemates (draadloos scoresyteem) en dat betekent dat snel nadat de laatste kaart gelegd is, de uitslag bekend is. Voor elk paar is er daarnaast een persoonlijk overzicht van de behaalde resultaten. De uitslag is er rond de klok van half vijf en de uitslag is daarna ook terug te vinden op internet."

Brigdeclub De Liemers bestaat volgend jaar (2016) vijfentwintig jaar en kent naast de wekelijkse bridgeavonden ook de jaarlijks terugkerende bridgedrive voor War Child. Deze 'kroegentocht' met de opbrengst voor War Child wordt dit jaar voor de negende keer gehouden en wel op 25 april. 2016 wordt een waar jubileumjaar met zowel het vijfentwintigjarig bestaan van de vereniging en daarnaast de tiende bridgedrive voor War Child.

Informatie of aanmelding voor de dinsdagmiddagbrigde of de bridgedrive voor War Child kan bij bij Guus Lijnkamp: 0316 332660 en www.nbbclubsites.nl/club/7015.

Beter slapen: tips voor mantelzorgers

DOESBURG - Op 10 februari wordt voor mantelzorgers uit de gemeente Doesburg een themamiddag gehouden over beter slapen. De bijeenkomst wordt van 13.45 tot 15.30 uur gehouden in De Linie in Doesburg.

Wie voor een zieke, dementerende of gehandicapte in zijn directe omgeving zorgt, is mantelzorger. Meestal gaat het om zorg voor een familielid, zoals partner, ouder, kind, broer of zus, maar het kan ook gaan om zorg voor iemand uit uw vriendenkring of uit uw buurt.

Na een hele dag zorgen is het belangrijk dat lichaam en geest zich tijdens de nachtrust kunnen herstellen. Het lijkt zo normaal: je gaat naar bed, valt langzaam weg in een diepe slaap en je wordt de volgende dag uitgerust wakker. Heerlijk, je kunt de dag fris tegemoet! Maar niet iedereen slaapt even goed. Piekeren, spanning en stress kunnen slaapproblemen veroorzaken, waardoor iemand zich overdag moe of somber voelt.

Deze middag geeft een medewerker van GGNet meer inzicht in ieders slaappatroon en geeft adviezen die de slaap kunnen verbeteren.

Daarnaast is er gelegenheid om lotgenoten te ontmoeten en ervaringen of informatie uit te wisselen en aan het einde van de bijeenkomst is er de mogelijkheid om persoonlijk iets met de mantelzorgconsulent te bespreken. De bijeenkomst is gratis toegankelijk en wordt gehouden van 13.45 tot 15.30 uur (de zaal is geopend vanaf 13.30 / gelegenheid tot napraten kan van 15.30 uur tot 16.00 uur).

Opgave is gewenst; dit kan tot 3 februari door te bellen naar VIT-hulp bij mantelzorg 0544 820000 of te mailen naar info@vithulpbijmantelzorg.nl. De bijeenkomst wordt gehouden in de kantine van De Linie (eerste verdieping), De Linie 4, Doesburg en is een initiatief van VIT-hulp bij mantelzorg.

Zwemvereniging Lobith viert dit jaar jubileum

LOBITH - Op 26 januari 1970 werd de vereniging opgericht en tot op heden wordt er met heel veel plezier en toewijding zwemles gegeven door gediplomeerde vrijwilligers en vrijwillige assistenten, die ook de opleiding willen gaan volgen. Het bijzondere aan de zwemonderwijzers binnen de zwemvereniging is dat het bestaat uit oud-zwemleden en sinds kort ook ondersteund wordt door een vader van één van de leden.

Binnen de zwemvereniging kunnen niet alleen de zwemdiploma's A, B en C behaald worden, maar ook de zwemvaardigheidsdiploma's 1,2,3 en ook het nieuwe survivaldiploma 1,2,3.

De zwemvaardigheidsdiploma's bieden een mooi uitgangspunt om bekend te worden met verschillende zwemsporten en zorgen ook voor een goede conditie! Zo leren ze keerpunten maken, startduiken (wedstrijdzwemmen), gehurkte draai, wrikken (kunstzwemmen), polocrawl, ongelijkzijdig watertrappen (waterpolo) en leren ze nog veel meer vaardigheden.
De survivaldiploma's bieden een extra leuke uitdaging voor de kinderen. Zo moeten ze met geblindeerde brilletjes zwemmen, zijn er oefeningen met een opblaasboot, en leren ze ook kleine reddingsoefeningen. Dit alles levert heel veel zwemplezier op.

In overleg met de leden bieden we ook de diploma's snorkelen en wereldzwemslagen aan. Tevens geven we zwemles aan volwassenen. En zijn er volwassenen, die iedere week trouw hun baantje komen zwemmen. Oftewel een groot aanbod voor al vijfenveertig jaar heel veel zwemplezier. "We hopen nog heel wat jaren door te kunnen gaan met het lesgeven."

Meer informatie en voor eventuele inschrijvingen: www.zvlobith.nl.

Goeie boule bij jeu de boulesclub Zevenaar

ZEVENAAR Op zondag 18 januari heeft de jeu de boulesclub Zevenaar haar onderling sponsortoernooi met drie te spelen partijen gehouden. Deelgenomen werd door 38 deelnemers van eigen vereniging.

De sponsoren waren zoals gebruikelijk de deelnemende leden die ieder één euro voor de prijzenpot inlegden. Onder een dreigende sneeuwlucht kon er in de verwarmde binnen accommodatie gespeeld worden. In een gezellige onderlinge strijd werd de uitslag als volgt: winnaar en eerste werd Leidy de Brouwer (foto), tweede werd Ria Grootoonk, de derde prijs ging naar Gerrit Elands. Verder werd nog een aantal prijzen door vooraf bepaling in de ranglijst toegekend.

Vertrek Frits Vogelaar bij Albert Heijn in Zevenaar

Frits Vogelaar

ZEVENAAR - Na ruim drie jaar met veel plezier in Zevenaar te hebben gewerkt, gaat Frits Vogelaar eind januari Albert Heijn verlaten om met vervroegd pensioen te gaan.

In Zevenaar heeft hij een erg fijne tijd gehad, mede dankzij de prima sfeer die er in de winkel heerst en dat krijgen ze ook van hun klanten terug.

Burgemeester leest voor

DUIVEN - Op woensdag 21 januari zijn De Nationale Voorleesdagen gestart met Het Nationaal Voorleesontbijt.

Ook dit jaar heeft burgemeester De Lange van de gemeente Duiven voorgelezen aan kinderen in Duiven. Dit keer aan een groep peuters van dagopvang Puck&Co aan de Westsingel.

Opgaan in de techniek en alledaagse zorgen even laten verdwijnen... Grote internationale modelspoorbeurs zaterdag 7 februari in De Rijnhal Arnhem

Organisator Rob Hobma met enkele collector-items, ook te zien op de beurs in De Rijnhal

ARNHEM - Liefhebbers van miniatuurtreinen kunnen hun hart weer ophalen tijdens de Internationale Modelspoorbeurs van Europa op zaterdag 7 februari in De Rijnhal. Het is een van de de grootste modelspoorbeurzen van Europa, waaraan ook opa's met de kleinkinderen een fantastisch uitje beleven!

Tijdens deze modelspoorhappening is er een grote verkoopmarkt. Handelaren en hobbyisten bieden niet alleen nieuwe treinen aan, maar ook gebruikte -zowel in wissel- als gelijkstroom- in de meest bekende spoorbreedten. Tevens is er een groot aanbod van scenery, zoals huisjes (kant en klaar én als bouwpakket), rails, wissels, seinen, bovenleiding, modelauto's, modelbussen enzovoort.

Er staan drie treinbanen opgesteld: een spoorbaan in schaal N, een spoorbaan in schaal 1, waarop meerdere diesellocomotieven tot wel veertig wagons trekken én... een prachtige spoor-Z-baan met op drie niveau spoorlijnen.

Modeltreintjes alleen maar een nostalgische sport? Ook een modelbaan automatiseren is juist een hype! Bij verschillende baantjes krijgt de bezoeker advies met welke programma's en met welke artikelen hij zijn baan kan automatiseren. Al met al is de beurs een bezoek dubbel en dwars waard.


De beurs is open van 10.00 tot 15.30 uur; de entree bedraagt vijf euro (jeugd tot twaalf jaar onder begeleiding vrij entree). Er is gratis parkeren. Meer informatie staat op www.modelspoorbeurs.nl.

Carnavalshop Zevenaar open!

ZEVENAAR - Op zaterdag 17 januari heeft stadsprins Karel de Eerste van Boemelburcht de carnavalshop Zevenaar op ludieke wijze geopend.

Alweer voor het vijfde jaar zit de carnaval shop nu in Zevenaar en weer op de Grietsestraat 18 in het centrum van Zevenaar. U vindt hier unieke, leuke en zeer betaalbare carnavalskleding voor jong en oud met natuurlijk ook vele grappige accessoires en pruiken.

Hoe gaat u dit jaar verkleed? Wij helpen u graag met het vinden van de juiste outfit. Grappige pakjes voor de allerkleinsten, originele kostuums voor kinderen en unieke en sexy outfits voor dames en heren. Er is echt voor ieder wat wils. Ook is er ruime pasgelegenheid aanwezig.

Zoekt u carnavalskleding voor een hele groep, vraag naar de mogelijkheden dan maken wij een passend aanbod op maat. Kom gerust eens kijken op onze locatie Grietsestraat 18 in het centrum van Zevenaar.

Let op de folder die deze week op uw deurmat valt met scherpe winkelaanbiedingen. Of kijk op onze nieuwe webpagina www.feestvoorraad.nl waar u de grootste feest en carnavals collectie van Nederland vindt. Na het carnaval is deze website online als web winkel voor al uw themafeesten zoals de Toppers, Halloween, Oktoberfeesten, vrijgezellenfeesten enzovoort.

De openingstijden in Zevenaar zijn:

Ma: 13.00 uur – 18.00 uur

Di: 10.00 uur – 18.00 uur
Wo: 10.00 uur – 18.00 uur
Do: 10.00 uur – 18.00 uur
Vr: 10.00 uur – 21.00 uur
Za: 10.00 uur – 17.00 uur

zondag 15 februari koopzondag 13.00 – 17.00 uur

Team Willemsen zoekt sponsors

Foto: Albert Schreuder

REGIO - Al herkend op foto? Tienvoudig wereldkampioen zijspancross Daniël Willemsen, sportman in hart en nieren. De lijst met prestaties van Daniël is indrukwekkend te noemen.

In 2012 won deze ereburger van Lochem (en sinds 2005 ridder in de van Orde van Oranje Nassau) het marathonklassement bij de zwaarste woestijnrally 'Le Dakar'.

Dat de motorcross een harde sport is heeft Daniël in het verleden al ondervonden, als gevolg van een knieblessure heeft Daniel in september een nieuwe kruisband gekregen. Inmiddels wordt er al weer hard aan het herstel en conditie gewerkt.

Het was lastig om met een degelijk aanvalsplan naar buiten toe te treden voor het seizoen 2015. Op dit moment mag er gezegd worden dat zowel Robbie Bax (bakkenist) als Daniël voor de volle honderd procent fit zullen zijn om aan het nieuwe seizoen te beginnen.

De motor is ook gereed om de eerste trainingsmeters te maken en op 1 maart is de eerste ONK in Lochem. Doordat het team later is opgestart als andere jaren is het nu bijzonder lastig om het komende seizoen financieel rond te krijgen. Er zijn meer GP-wedstrijden dan vorig jaar wat het kostenplaatje nog verder omhoog schroeft, daardoor is het nog niet zeker of het team aan alle GP 's kan deelnemen.

Team Willemsen zoekt bedrijven/personen die het team willen ondersteunen/sponsoren, in financiële of materiële vorm. "Het team zal een goede promotor voor uw bedrijf zijn en u draagt de sport een warm hart toe! Interesse? Meldt u zich dan bij de sponsorafdeling: S.Peters curadomus@kpnmail.nl."

'Het hoge water': een rondvaart op de Rijn

RIJNWAARDEN - Op zaterdagmiddag 7 februari begint vanaf de Europakade een bijzondere boottocht. Het is dan twintig jaar geleden dat de extreem hoge waterstand tot spannende situaties aan de oevers van de Rijn leidde. Zouden de dijken het houden, wat zou er gebeuren als...?

Millingen aan de Rijn is toen geëvacueerd, Tuindorp heeft de oproep ertoe gekregen, de andere dorpen in Rijnwaarden hielden er rekening mee. Het water staat nu niet zo hoog, maar de verhalen zijn er nog. Tijdens deze twee uur durende boottocht zullen deze verhalen ook verteld worden.

Oud-burgemeester van Rijnwaarden, Wim Burgering, zal vertellen waarom de geplande evacuatie van Tuindorp toch niet doorging. Cobi Lelie en Yvonne van Rens hebben wel uit Millingen moeten vertrekken. Wat namen ze mee, wat zijn ze vergeten, hoe was het om heel ergens anders af te wachten of de dijken het zouden houden? Wethouder Jos Lamers zal vertellen wat er op dit moment in de regio gebeurt om een situatie als die van 1995 te voorkomen. Als passagiers ook hun verhaal willen vertellen, is daar uiteraard ook ruimte voor. Servaas Beunk, geograaf, zal de tafelheer voor deze gesprekken zijn.

De verhalen worden omlijst door de oevers van de Rijn, de schepen die er varen, het landschap van de Gelderse Poort. Het wordt een vaartocht van ongeveer twee uur, waarbij de Kop van Pannerden van beide kanten zal worden gepasseerd.

De organisatie is in handen van Eddy Witjes van Rederij Witjes en Servaas Beunk van De Nieuwe Grens. De vaarprijs is (inclusief een kopje koffie en cake) tien euro per persoon.

Het vertrek is zaterdag 7 februari om 14.00 uur vanaf Europakade 3b (inschepen vanaf 13.30 uur); de aankomst is 16.00 uur.

Meer informatie en reserveringen bij Rederij Witjes, 0316 540554, info@rederijwitjes.nl of De Nieuwe Grens, 06 4615197, info@denieuwegrens.nl.

Kerkdiensten in De Liemers

H. Antonius Abt Loo

Zaterdag 21 februari 18.00 uur Woord en communie Pastor Smits Dameskoor

Zaterdag 28 februari 18.00 uur Woord en communie onder leiding van parochianen Dameskoor

Zondag 1 maart 11.30 uur Dopen Diaken van Boven

St. Werenfridus Westervoort

Zondag 22 februari 09.30 uur Woord en communie onder leiding van parochianen cantor

Zondag 22 februari 12.30 uur Eucharistie Fr. Firas Irakese Thomasparochie

Vrijdag 27 februari 09.00 uur Eucharistie en Uitstelling Pastoor Thanh

Zondag 1 maart 09.30 uur Eucharistie Pastoor Thanh D-H koor

H. Remigius Duiven

Zondag 22 februari 11.00 uur Eucharistie Pastoor Thanh Middenkoor

Dinsdag 24 februari 15.00 uur Viering Thuvine Ds. van Buuren

Zondag 1 maart 11.00 uur Eucharistie Pastoor Thanh Jeugdkoor Do-Re-Mi-gius

H. Andreas Groessen

Zaterdag 21 februari 19.00 uur Woord en communie onder leiding van parochianen In Between

Zaterdag 28 februari 19.00 uur Woord en communie Diaken van Boven Herenkoor.

Open dagen en opening showroom op 31 januari en 1 februari Veranda Land nu ook het adres voor deuren en kozijnen!

ELST – Veranda Land is vernieuwd en uitgebreid met een showroom kozijnen en deuren. Op de open dagen (zaterdag 31 januari en zondag 1 februari van 10.00 tot 16.00 uur) laten wij u deze nieuwe showroom zien met ook de laatste trends en nieuwtjes.

Veranda Land levert al meer dan twaalf jaar terrasoverkappingen in het midden- en hoger segment. Ze worden door Veranda Land ingemeten, op maat gemaakt en vakkundig gemonteerd. Het zijn duurzame producten en vrijwel overal te plaatsen. Ze sluiten naadloos aan bij de wens om de tuin meer bij het interieur te betrekken.

Steeds vaker kreeg Veranda Land de vraag naar kunststof en aluminium deuren en kozijnen. Aan die vraag kan Veranda Land nu voldoen. Op de bovenverdieping is een extra showroom gecreëerd met tal van deuren en kozijnen. Er is gekozen voor de merken Veka en Reynaers, die prima aansluiten bij de hoogwaardige kwaliteit van de terrasoverkappingen.

In zee gaan met een bedrijf als Veranda Land, betekent verzekerd te zijn van goede kwaliteit en service. Met het advies van ruim ervaren deskundigen, die met de klant meedenken. Kom kijken tijdens de open dagen en informeer naar de actie van een gratis vaste insectenhor!

Veranda Land is geopend op woensdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur, zaterdags tot 16.00 uur en iedere laatste zondag van de maand van 13.00 tot 16.00 uur. Veranda Land, Fahrenheitstraat 6, Elst; 0481 350960; www.verandaland.nl en facebook.

Schuurman Schilderwerken BV in Didam bestaat vijftien jaar!

DIDAM - Dat Schuurman schilderwerken al vijftien jaar een vertrouwd schildersbedrijf is, is in de regio bekend en daar zijn wij trots op.

Dat hebben wij gekregen door vakwerk te leveren voor een betaalbare prijs, en afspraken na te komen. Wij geven aan uw woonhuis of bedrijfspand nog de aandacht die zij nodig heeft, door de juiste behandelingen uit te voeren en deskundig advies te geven. Door uitsluitend te werken met vakmensen en met kwaliteit verven komt uw woonhuis of bedrijfspand er weer mooi bij te staan, en is het weer langdurig beschermd tegen alle weersinvloeden.

Komen wij tijdens de schilderwerkzaamheden slechte delen tegen die vervangen moeten worden, dan kunnen wij dit snel regelen dat dit vervangen wordt tijdens de uitvoering, zodat de werkzaamheden gewoon door kunnen gaan.

Ook voor een meerjarige onderhoudsplan kunt u bij ons terecht. Wij houden de staat van het schilderwerk bij en zorgen ervoor dat uw woonhuis of bedrijfspand er perfect uit blijft zien. Wilt u in huis een keer totaal iets anders, wij werken ook samen met een erkend styliste, die samen met ons voor een perfecte metamorfose zullen zorgen.

In de winterperiode doen wij vooral binnenschilderwerk bij particulieren, bedrijven, en scholen. Of het nu gaat om, schilderen,sauzen,behangen of het aanbrengen van glasweefsel, wij zorgen voor een perfect resultaat.

Tot eind maart 2015 kunt u nog profiteren van onze zeer aantrekkelijk winterkorting.

Schuurman Schilderwerken BV, Willibrordusweg 17, Didam; 0316 228404 / 06 55140677; www.schuurmanschilderwerken.nl.

Gespecialiseerd in bruids- en portretfotografie Fotograaf Jacques Kok haalt het maximale uit het beeld...

DUIVEN – Wat is de kracht van een goede foto? Een goede foto gaat eeuwig mee en vertelt elke keer als je ernaar kijkt, weer meer en andere dingen. Van goede fotografie geniet je zoals je ook van een schilderij geniet. Daarom wil je, dat mooie momenten in je leven goed worden vastgelegd. Door een fotograaf, die het begrijpt. Zoals Jacques Kok; hij weet het maximale uit het beeld te halen.

Fotograaf Jacques Kok werkt met passie. Al jarenlang. Wie zijn reportages en fotoportretten ziet, herkent zijn stijl. Bijna kunstzinnig en zeker karakteristiek. Bekijk eens de zwart-wit fotografie: van uitzonderlijke klasse.

In zee gaan met deze fotograaf uit Duiven, betekent vaak ook vooraf een nadere persoonlijke kennismaking. Bij portretten uiteraard van belang. Maar zeker ook bij bruidsreportages. Door elkaar te kennen en de wensen van het bruidspaar, wordt een topproduct gerealiseerd. Voordat het portret of reportage de uiteindelijke vorm krijgt, wordt de keuze in de studio doorgesproken.

De fotografie gebeurt zowel op locatie als in de studio. Maar groepsfoto's zijn ook prachtig in de natuur. Kijk maar eens op de uitgebreide website, waar ook de andere takken van Fotografie Jacques Kok worden belicht. En waar Jacques laat zien dat hij bedreven is in spelen met licht...

Fotografie Jacques Kok, Scheefkolk 12, Duiven; 0316 267579 / 06 51721179; www.fotokok.nl.

Interactieve en creatieve gastlessen 'Afval is grondstof!' in Westervoort

WESTERVOORT - In januari en februari krijgen basisschoolleerlingen in Westervoort interactieve en creatieve gastlessen over afval scheiden. De gemeente Westervoort wil met het project 'Afval is grondstof' laten zien dat afval scheiden en recycling belangrijk is: afval is geen "'wegwerpproduct', maar grondstof én energie.

Het project komt voort uit de doelstelling van de gemeente Westervoort om door optimale afvalscheiding de hoeveelheid restafval bij huishoudens aanzienlijk te verminderen.

Het project 'Afval is grondstof' loopt in de maanden januari en februari. Het project wordt aan zo'n 230 leerlingen aangeboden, verdeeld over vijf deelnemende basisscholen (de groepen vijf en/of zes).

Tijdens de eerste gastles op school leren kinderen meer over welke afvalstromen er eigenlijk allemaal zijn en waarom afval scheiden zo belangrijk is. De 'vrolijke vuilnisman' duikt letterlijk de prullenbak van de klas in om eens te laten zien wat er in zit en laat zien dat afval eigenlijk helemaal niet bestaat. Zo komt ingezameld plastic verpakkingsafval terug in bijvoorbeeld nieuwe jerrycans en een fleecetrui en wordt er van oude kleding bijvoorbeeld een deken gemaakt.

De tweede actie is een bezoek van Sita, mét vuilniswagen, aan de scholen.

De derde activiteit is een kennismaking met Kringloopbedrijf 2Switch. Op locatie krijgen de kinderen een informatieve rondleiding en gaan ze zelf aan de slag met allerlei opdrachten, zoals het aankleden van etalagepoppen met tweedehandskleding.

En tot slot is er een creatieve workshop door XieXie op school. Met oog voor duurzaamheid dagen de cursusleiders de leerlingen uit om van afvalhout iets 'nieuws' te maken.

Waarom dit project ?

Onder het motto 'Afval is grondstof' zet de gemeente Westervoort zich in voor het verbeteren van de gescheiden inzameling van afval. Het doel is alle materialen die herbruikbaar of recyclebaar zijn uit het restafval te krijgen. Op deze manier wordt alleen het echte afval verbrand. Al het andere is geen afval maar een nuttige grondstof voor nieuwe producten. Educatie en voorlichting spelen een grote rol bij het bereiken van dit doel. Door kinderen op een leuke manier kennis te laten maken met het onderwerp afval scheiden hoopt de gemeente Westervoort dat de boodschap dat afval scheiden nuttig en noodzakelijk is, overkomt bij de kinderen. Niet alleen op school, maar ook thuis.

Potgrondactie bij DWV Doesburg

DOESBURG - Het voorjaar nadert, de eerste mooie lentedagen zijn aanstaand, tijd voor uw tuin. Het wordt tijd om uw tuin weer in orde te maken, zodat u in het voorjaar en de zomer kunt genieten van al het moois wat bloeit. Potgrond is hierbij een onmisbaar hulpmiddel, bij het zaaien en poten van bloemen en planten.

Daarom houdt DWV Doesburg op zaterdag 7 februari een potgrondactie. Leden van DWV Doesburg komen op deze datum bij u huis aan huis om uw bestelling op te nemen. Uw bestelling wordt bij uw thuis bezorgd en afgerekend op zaterdag 7 maart. U hoeft dus voor uw potgrond de deur niet uit!

Met de opbrengst zullen weer allerlei activiteiten op touw worden gezet voor de Doesburgse jeugd, of extra investeringen worden gedaan. Bijvoorbeeld extra badwater voor de wedstrijd zwemselectie of het aanschaffen van nieuwe waterpolo caps voor de jeugd. De potgrond wordt geleverd door een bekend merk, dus kwaliteit is verzekerd!

DWV Doesburg biedt potgrond aan in zakken van 20 en 40 liter. Zakken 20 liter kosten 2,80 euro en drie voor 7,50 euro. Een zak van 40 liter is 4,80 euro en drie voor 13,50 euro.

Mocht u op 7 februari niet thuis zijn maar wel graag potgrond willen bestellen, dan kunt u uw bestelling mailen naar dwvpotgrondactie@gmail.com. Er is op de dag van levering een beperkte losse verkoop maar op is op! Dus bestel vooraf zodat u niet zonder komt te zitten.

Eerste editie Beslist.nl op zaterdag 31 januari ZVL 3 houdt zaalvoetbal- toernooi in Zevenaar

ZEVENAAR - Op zaterdag 31 januari trappen acht zaalvoetbalteams uit Oost-Nederland in Zevenaar af voor de eerste editie van het Beslist.nl zaalvoetbaltoernooi. Het toernooi in sporthal Lentemorgen is een initiatief van zaalvoetbalteam ZVL 3.

Zaalvoetbalteam ZVL 3 komt uit in de derde klasse reserve van de KNVB. Het vriendenteam werd twee jaar geleden opgericht. Sindsdien leeft bij de teamleden van ZVL 3 het idee om in thuisstad Zevenaar een toernooi te organiseren.

De organisatie heeft in de vorm van beslist.nl een sponsor van formaat weten te vinden. Het Arnhemse bedrijf is uitgegroeid tot het grootste online winkelcentrum van Nederland. Beslist.nl wordt dagelijks bezocht door ruim een half miljoen online shoppers.

De eerste editie van het Beslist.nl zaalvoetbaltoernooi wordt gespeeld in Sporthal Lentemorgen, de voormalige thuisbasis van ZVL 3. Zaterdag strijden acht teams om de titel. Er wordt afgetrapt om 12:00 uur. De finale staat omstreeks 17:00 uur gepland.

De organisatie van het Beslist.nl zaalvoetbaltoernooi nodigt iedereen uit om zaterdag te komen kijken. Toeschouwers maken kans op een leuke voetbalprijs.

Drie jubilarissen bij Zonnebloemafdeling

Gien Vreeken is duidelijk in haar sas met de speld die zij krijgt uitgereikt door Ine Hermsen (voorzitter van de regio Liemers) voor haar tienjarig jubileum als vrijwilligster bij de Zonnebloemafdeling Zevenaar-West Foto: Fons Pieper

ZEVENAAR - Tijdens de eerste vergadering van 2015 werden drie vrijwilligers gehuldigd voor hun jarenlange trouwe inzet: Gien Vreeken tien jaar en Marie-Anne de Leuw en Dineke Werner beiden vijftien jaar.

Door Piet van Breukelen

Gien Vreeken werd door regiovoorzitter Ine Harmsen in de bloemetjes gezet, die dat traditiegetrouw deed met een gedicht, waarin ze Gien dankte voor haar inzet al die jaren en hoopte dat ze voor de Zonnebloem nog vele klussen zou klaren. Naast de bloemen kreeg Gien ook de zilveren speld uitgereikt.

Marie-Anne de Leuw en Dineke Werner (zij was helaas verhinderd) door voorzitter Hanneke Bannink niet alleen lovend toegesproken, maar zij kregen ook het waarderingsbeeld in brons aangeboden. Het bronzen beeld stelt twee personen voor die elkaar de hand reiken. Symbolisch voor de Zonnebloem, waarin de vrijwilligers zo vaak de helpende hand toesteken aan mensen die dat zo hard nodig hebben.

Vrijwilligers in hart en nieren

Voor alle drie geldt dat ze het vrijwilligerswerk een warm hart toedragen en dat zij het fijn vinden iets voor de Zonnebloemgasten te kunnen betekenen door hen regelmatig te bezoeken zodat ze hun verhaal kwijt kunnen. Het is belangrijk dat je ervoor zorgt dat ze niet in een isolement geraken en ook probeert ze bij allerlei activiteiten te betrekken.

Naast hun bezoekwerk zijn ze ook alle drie actief binnen de organisatie. Zo droegen ze bij aan het succes van het kersttoneelstuk van afgelopen jaar. Dineke Werner en Marie-Anne de Leuw dragen ook een belangrijk steentje bij in de activiteitencommissie. Zo zorgt Dineke voor de prijsjes voor de bingo en is daarbij de enthousiaste spreekstalmeester. Marie-Anne is al jarenlang hoofd bediening tijdens alle activiteiten in De Griethse Poort.

Gratis Open Podium in De Lantaern

ZEVENAAR - Zaterdag 7 februari is er Open Podium in De Lantaarn vanaf 21.00 uur. De Lantaern ligt aan De Hooge Bongert 3 (naast de Bibliotheek). Toegangsprijs is gratis. Meer info staat op www.delantaern.nl.

Marleen & Teun

Het duo Marleen & Teun treedt regelmatig op, zelfs op straat en kort geleden in Zevenaar! Het resultaat… een optreden tijdens het voor de regio unieke Open Podium van muziekcafé De Lantaern waar elke artiest een kans krijgt om met ondersteuning van een professionele licht en geluidtechnicus zich te presenteren.

Multi instrumentalist Teun begeleidt zangeres Marleen op gitaar, contrabas en accordeon. Samen spelen en zingen ze onder andere volksliedjes, klassiekers en zigeunermelodieën waardoor een verrassende combinatie ontstaat van Franse chansons, jazzy geluiden en Zuid-Europese traditionals.

Everlong - rock

Everlong speelt rocknummers van de jaren 70 tot aan nu. Begin 2013 zag deze band het levenslicht, in de huidige bezetting bestaat "Everlong" echter ruim één jaar. De band bestond tot voor kort uit vier mannen, recentelijk sloot zangeres Floor zich bij hun aan. De bandleden komen allen uit de Liemers en Achterhoek.

Twan Janssen

Twan is sinds 2006 een succesvolle cabaretier. Hij werd vorig jaar hoog gewaardeerd tijdens het concours om de Wim Sonneveldprijs, ook won Twan in 2014 de Arnhemse talentenjacht "Pucks talent". Hij was één van de 16 cabaretiers (uit 56 aanmeldingen) die in januari auditie mocht doen voor het Leids Cabaret Festival. Eind januari is bekend geworden welke acht deelnemers in 2015 meedoen aan dit Festival op 14 februari in de Leidse Schouwburg. Vlak daarvoor staat hij in ieder geval in De Lantaern!

Braamhuis organiseert nieuwe activiteiten

ZEVENAAR - Op 4 februari is de jaarlijkse Wereldkankerdag. Een dag waarop wereldwijd wordt stilgestaan bij kanker. Het Braamhuis is net als vele andere inloophuizen die dag geopend.

Dit jaar start Het Braamhuis met 'Soep aan tafel'. Elke eerste zondag van de maand staat er een grote pan soep klaar. Onder het genot van een heerlijke kop soep met een broodje, worden bijzondere of juist alledaagse verhalen uitgewisseld. Men hoeft zich niet aan te melden. De deur van Het Braamhuis staat op 1 februari van 11.00 tot 14.00 uur open.

Naast de activiteiten die men van Het Braamhuis gewend is, zijn er twee bijzondere activiteiten. Op 5 februari start Biodanza, een manier van bewegen op muziek, die voor heling, verbinding, plezier en welzijn zorgt. Vijf gasten van Het Braamhuis kunnen vier lessen gratis volgen in Duiven. Op 5 maart start Focussing. Dit is een westerse manier van mediteren met onder andere onderdelen van Mindfulness. Focussing opent de deur naar meer contact met wie je in diepste wezen bent. Dit geeft houvast in het dagelijkse leven en biedt een leidraad in het nemen van beslissingen. Meer informatie staat op www.braamhuis.nl.

Benieuwd? Loop gerust eens binnen. De gastvrouwen ontvangen de gasten hartelijk op Reisenakker 12 in Zevenaar (schuin tegenover de uitrit van het ziekenhuis). Voor aanmeldingen: 0316 332111 of 06 83109358.

Lustrum Gelders Eiland Fair

SPIJK - Ook in 2015 wordt er weer een Gelders Eiland Fair georganiseerd en dat dus alweer voor de vijfde maal. Ook nu weer gezamenlijk georganiseerd door de Stichting Actief Spijk en de Dorpsraad Aerdt en dit jaar is Spijk de locatie van de manifestatie die op 26 april is gepland.

Het belooft dit jaar nog grootser en uitgebreider te worden met een aantal nieuwe activiteiten. Ook in 2013 was het dorpshart van Spijk de prachtige locatie van een bijzonder gezellige en geslaagde Gelders Eiland Fair en dit jaar hopen we dat nog te overtreffen. De gemeente Rijnwaarden heeft reeds haar medewerking toegezegd en ook een aantal deelnemers van voorgaande jaren heeft zich al weer aangemeld.

Onze doelstelling blijft het presenteren van zelfgemaakte artikelen en streekproducten en ook nieuwe deelnemers kunnen zich reeds voor-aanmelden. Zij ontvangen dan binnenkort, evenals de ons bekende deelnemers, een inschrijvingsformulier. Informatie is te verkrijgen via info@stichtingactiefspijk.nl of dorpsraad.aerdt@gmail.com Zondag 26 april is Spijk niet alleen het eerste dorp aan de Rijn maar vooral ook het bruisende hart van de Gelders Eiland Fair 2015

Laatste Sint-Maartensmaaltijd in Martinikerk Doesburg

DOESBURG - Het bestuur van de Stichting Manifestaties Martinikerk Doesburg (www.smmd.nl) heeft besloten dit jaar de laatste Sint-Maartensmaaltijd in de Martinikerk in Doesburg te organiseren.

Het bestuur kampt de laatste jaren met een teruglopend aantal bestuursleden en het is moeilijk gebleken nieuwe bestuursleden te vinden die bereid zijn dit middeleeuws festijn, dat ruim vijfendertig jaar op de tweede zaterdag in juni wordt gehouden, in stand te houden.

Het bestuur verwacht niet dat er zich dit jaar nog voldoende nieuwe bestuursleden zullen aanmelden. Mocht er toch nog een wonder gebeuren (nieuwe bestuursleden) dan kan de stichting blijven bestaan en daarmee ook de Sint-Maartensmaaltijd in juni, de Creatief-In in oktober en het Sint-Maartenszingen op 11 november. Door de herinrichting van de kerk is het helaas niet meer mogelijk gebleken de jaarlijkse exposities van diverse kunstenaars te blijven realiseren. Reacties naar info@smmd.nl.

Laura & De Gebroeders met Vanalleswat

GROESSEN - Op zondagmiddag 15 en 22 maart, én op zaterdagavond 21 maart verzorgt muziektheatergroep Laura & De Gebroeders weer een drietal gloednieuwe voorstellingen.

De shows worden gepresenteerd in het knusse Dorpshuis in Groessen, waar telkens plek is voor maximaal negentig belangstellenden. De voorstelling bestaat uit drie maal drie kwartier liedjes en sketches, afgewisseld door een uitgebreid boerenkoolbuffet.

Vanalleswat is te titel van het nieuwe programma. Veel variatie dus tijdens het theaterdiner: onder andere moês en muziek, humor en tragiek, gevoelige levensliederen alsmede stevige rock-'n-roll nummers.

Niet alleen het Liemerse dialect komt aan bod maar ook Spaanse, Hoch Bayerns en zelfs Zuid-Afrikaanse songs staan dit keer op het repertoire. Voor zangeres Laura Plant maakt het allemaal niet uit. Met haar dijk van 'n stem is ze van alle markten thuis.

Sterren uit het heden en verleden zullen ten tonele worden gevoerd. Zoals het er nu naar uitziet zullen onder meer Nana Mouskouri, Robert Long en Freddy Mercury acte de présence geven. Ook dit jaar weer voert de humor de boventoon. Allemaal ingrediënten voor 'n spetterend spektakel.

Inmiddels is de voorverkoop gestart. Gereserveerd kan worden bij Anny Zweers via telefoonnummer 0316 523304 of mailadres annyzweers@hotmail.com. Meer informatie staat op www.degebroeders.com.

Joost 1e, Prins der Geinsköp

Tevens staan op de foto 'partjudant' Kees van Helvoirt en de hofdames Maud Hendriksen en Nynke Snijder. Foto: Marco Nijland

DIDAM - Met zijn motto 'Met disse Prins van stal, wurd het een vruchtbaar Carnaval!' werd Prins Joost 1e bekend gemaakt als de nieuwe Prins van CV De Geinsköp. Samen met zijn adjudanten Rik Loeters en Fons Kuipers en 'partjudant' Kees van Helvoirt zal hij het komende jaar vooropgaan in het carnavalsfeest bij carnavalsvereniging De Geinsköp uit Diedeldam.

Tijdens twee geweldige pronkzittingavonden werden er diverse acts neergezet door louter en alleen eigen mensen. De avond werd geopend met de act 'Dat baart me zorgen'. Twee stelletjes die op een "puf cursus" de dagelijkse beslommeringen van het samen zwanger zijn bespreken.

In 'Rasti Rostelli en het Zwitserse aardappelgerecht' was de zaal getuige een voorstelling van de meesterhypnotiseur Rasti Rostelli die zijn kunnen botvierde op een 'toevallige' toehoorder vanuit het publiek.

Met 'Effe Serieus' werd door Marcel Vos, Willem Kossink en Edwin Rosmulder de muzikale noot verzorgd in het programma. Een lied over Diafaan en de nieuwe groenteboer in Didam konden op veel instemming rekenen van het aanwezige publiek

Het hoogtepunt van de avond was uiteraard de Prinsenpresentie. In een compleet nagebouwd zwembad De Hoevert werd het diploma H (hoogheid) uitgereikt aan de nieuwe Prins. Compleet met een echt synchroonzwemtrio werd de climax langzaam opgebouwd, waarna Joost Klein Herenbrink tevoorschijn kwam als Prins Joost 1e.

In de 'Truck van Dick' was Jesse Philipsen te aanschouwen als trucker die vertelde over het dagelijks leven als ervaren trucker. Èén van de topacts van de avond was 'Every day I'm shuffling'. Twee arbeiders van de plantsoenendienst die hard aan het werk waren, maar eigenlijk elk voorval aangrepen om te stoppen en in de schaftkeet plaats te nemen.

'Frans van Ans' (Fons Kuipers) zat hierna lekker onderuitgezakt in een fauteuil zijn vrouw eens lekker af te kraken. Onder het genot van een lekker pilsje wist hij de lachers in de zaal op zijn hand te krijgen. De avond werd knallend beëindigd door de huisband Bacchus, die samen met Tarik Wichers de zaal compleet op zijn kop wist te zetten

Al met al twee geslaagde avonden die een vervolg krijgen tijdens het komende carnaval op 15, 16 en 17 februari. Meer informatie betreffende het Geinsköp carnaval staat op www.geinskop.nl.

Jouw stem als medicijn: oerzang- en klankworkshopdag

DOESBURG - Stel je voor: jouw stem als een boot op de rivier; zich overgevend aan de klanken van de stenen en het stromen van het water. Zonder moeite, speels, gewoon zoals het komt...

De stem is een prachtig instrument die de mogelijkheid biedt uiting te geven aan wat er in mensen beweegt en opgeslagen ligt; Door te praten, zingen, lachen, huilen, zuchten et cetera scheppen we ruimte.

Het klinkt misschien als een paradox, maar door klank te geven aan wat er in ons leeft ontstaat ruimte voor stilte, een stilte die richting geeft, ontspant en levendig maakt. Wat eruit is, maakt de weg vrij voor iets nieuws. Het doet ons bewegen naar en stilstaan bij...

Daar waar niet geuite klanken in ons lichaam vast zijn gaan zitten ontstaat als het ware een massa, die doorstroming bemoeilijkt, net als een rotsblok in een rivier. Middels zang en klank, ademhalingsoefeningen, beweging, meditatie en aanraking kan zo'n gestolde energie weer zacht en vloeibaar en in beweging gebracht worden.

Als je het effect, het plezier en het genieten van deze vorm van stemgebruik wilt ervaren, kom dan naar de workshopdag zondag 8 februari van 10.00 tot 17.00 uur, begeleid door Mieke Dado en meld je dan vandaag nog aan via 0313 785214 of http://www.vinaya.nl/contact/.

Huiskameroptreden

DOESBURG - Zondagmiddag 8 februari is er van 15.00 tot 18.00 uur een huiskameroptreden aan de Veerpoortdijk 5.

Vorig jaar verscheen het debuutalbum 'On the Long wave' van Marine Lights. De nieuwe band rond de voorman Roeland van Niele. Hij is tekstschrijver/componist en komt op de proppen met een prachtig album. De muziek is ontspannen, dromerig, optimistisch, gevoelvol en soms dansbaar. Met teksten waarna je blijft luisteren. Rob zegt: "Een album dat mij vorig jaar zeer verrast heeft. Het ligt vaak in mijn cd-speler, zowel thuis als in de auto."

Roeland van Niele is bekend van Gitbox (1995- 2010). De Nijmeegse band was bekend van talloze optredens, ander andere bij de VPRO, Low Lands en Crossing Border. Zie: http://marinelights.bandcamp.com en http://marinelightsmusic.tumblr.com/About%20Marine%20Lights. De toegangsprijs is 12,50 euro, inclusief twee drankjes en hapjes.

Aanmelden via de mail naar robmaatijssen@hetnet.nl voor Arnhem en naar pietersloot@gmail.com of veerpoortdoesburg@gmail.com voor Doesburg. Reserveren is noodzakelijk.

OBW E1 zaalkampioen

ZEVENAAR - Na een goede najaarscompetitie, waarin een prima tweede plek werd behaald is de E1 van OBW zaterdag ongeslagen kampioen geworden in de zaal.


In een interessante competitie met onder andere DCS, DVC '26, DVV, AVW '66 en Westervoort werd liefst acht keer gewonnen en slechts één keer gelijk gespeeld. De heren en dame kwamen zeer goed voor de dag en hebben laten zien ook in de zaal goed (samen) te kunnen voetballen.

Op 7 februari wordt de competitie weer hervat met een thuiswedstrijd tegen VVO E1.

Nieuwe bewoners druk met de voorbereidingen voor de verhuizing Opening nieuwbouw Subenhara in zicht!

Links op de foto woonzorgcentrum Subenhara en rechts zeventien huurappartementen

ZEVENAAR - Baston Wonen opent op maandag 2 februari op feestelijke wijze woonzorgcentrum Subenhara en het wooncomplex met zeventien levensloopbestendige huurappartementen in het bijzijn van de bewoners van de zeventien appartementen en samenwerkende partners.

De openingshandeling wordt verricht door de wethouders mevrouw Anja van Norel-Hansen en de heer Stef Bijl van wonen en zorg.

Woonzorgcentrum Subenhara

Subenhara is gelegen aan de rand van Zevenaar en bestaat uit 36 zorgappartementen voor mensen met een psychogeriatrische zorgvraag. Het is een kleinschalig alternatief voor het reguliere verzorgings- of verpleegtehuis. In sfeervol ingerichte groepswoningen wordt door diafaan verpleging, verzorging, persoonlijke aandacht en een warm thuis geboden aan (demente) ouderen die niet meer thuis kunnen wonen. De huiskamers zijn samen met de bewoners en familieleden ingericht met nieuwe meubels, maar ook met 'oude', herkenbare spullen. De bewoners krijgen de beschikking over een eigen appartement met sanitair en delen met negen bewoners een huiskamer. De eerste bewoners nemen medio februari hun intrek in Subenhara. Voor de bewoners wordt in de loop van dit jaar, in huiselijke sfeer, nog een 'housewarmingsfeest' georganiseerd.

Levensloopbestendige huurappartementen

Op de markante hoek, met fraai uitzicht, aan de Platanenlaan/Hunneveldweg heeft Baston Wonen een complex met zeventien levensloopbestendige driekamerappartementen voor de verhuur gerealiseerd. De bewoners zijn volop aan het inhuizen. Het complex krijgt op 2 februari een eigen gezicht! De naam wordt, door de prijswinnaar, in het bijzijn van de bewoners onthuld!

Autismecafé De Liemers in Zevenaar

ZEVENAAR - Vrijdag 6 februari is er weer een bijeenkomst van het Autismecafé De Liemers. Volwassenen vanaf vijfentwintig jaar met autisme die normaal tot hoog functionerend zijn, hebben hier de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Zowel Maya als Heleen hebben de ervaring dat er juist voor deze doelgroep te weinig mogelijkheden zijn om elkaar te ontmoeten.

Themagesprek op 6 februari: ASS en relaties. Relaties krijg je door contacten met andere mensen. Zo kennen we onder andere familierelaties, school-en werkrelaties. De ene relatie zal intenser zijn dan de ander. Wat zijn jouw ervaringen met relaties? Lukt het jou om een relatie met iemand anders aan te gaan? Heb je veel relaties of kies je ervoor om zo min mogelijk relaties te hebben? Je bent van harte welkom als je hierover wilt praten met andere mensen.

Autismecafé De Liemers wordt gehouden in het gebouw van Caleidoz, De Hooge Bongert 3 in Zevenaar. Inloop vanaf 19.30 uur en het themagesprek is van 20.00 tot 21.00 uur, daarna is er tot 21.30 uur gelegenheid om na te praten. Vooraf aanmelden is niet nodig, de entree (inclusief een kop koffie / thee) is drie euro vijftig. Overige consumpties zijn voor eigen rekening. Meer informatie staat www.autismecafedeliemers.blogspot.nl.

Werkgroep Zorg voor elkaar actief in Aerdt

AERDT - De werkgroep is in december haar activiteiten gestart en is volop bezig diverse projecten en ideeën nader uit werken. Zo komen er in het dorpshuis een ideeënbus en een bord voor vraag en aanbod van diensten en klusjes.

Ook zal er over enige tijd iemand als centraal aanspreekpunt gaan fungeren. Maar ook nu al is er een bestuurslid van de dorpsraad of een lid van de werkgroep elke dinsdagmorgen in het dorpshuis Aerdt aanwezig. Tijdens de openingsuren van het Steunpunt Welzijn Rijnwaarden van 10.00 tot 12.00 kan men reeds contact met ons opnemen om vragen te stellen of suggesties voor zorg aan te leveren. Mocht men daarvoor vervoer naar het dorpshuis wensen of nodig hebben kan men contact opnemen met Piet Wanders via 249094.

Ook op de vergaderingen van de werkgroep is men welkom met ideeën en suggesties voor activiteiten. Elke eerste donderdag van de maand vanaf 20.00 uur en als eerste datum 5 februari. "Want onze doelstelling is en blijft: met elkaar zorgen voor elkaar en mede daardoor houden we ons dorp blijvend leefbaar."

Geslaagde nieuwjaarsreceptie van Rode Kruis in Doesburg

DOESBURG - Maandag 19 januari had de afdeling Doesburg e.o. van het Rode Kruis de nieuwjaarsreceptie. Op deze avond werd afscheid genomen van een bestuurslid en vijf jubilarissen gehuldigd.

Op de foto staan van links naar rechts de heer Sander Hoeff en de dames Dinie Troost, Hannie Siebbeles, Martha de Man, Marietje Siebelink en Truida Westerik. De jubilarissen Gerda Peddemors, Jan Reijerman en Carel Rensing waren verhinderd op deze avond. Allen werden hartelijk bedankt voor hun inzet door het bestuur.

Op naar duizendste bezoeker expositie oud-Westervoort

WESTERVOORT - Komend weekend zijn de laatste kijkdagen van de expositie ansichtkaarten van oud-Westervoort en oud-Arnhem in huize Vredenburg. De eerste drie weekenden wisten 819 bezoekers de weg te vinden naar huize Vredenburg om deze ongekend populaire expositie van ansichtkaarten van oud-Westervoort en oud-Arnhem te bekijken.

Initiatiefnemer en verzamelaar Frans Brink hoopt dit laatste weekend de 1000 bezoekersgrens te doorbreken. De duizendste bezoek(st)er mag zelfs rekenen op een gratis afdruk van de ansichtkaart zoals geplaatst bij dit artikel. Openingstijden van Huize Vredenburg aan de Klapstraat te Westervoort: vrijdag, zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur, de toegang is gratis.

Belastingservice FNV afdeling Westervoort

WESTERVOORT - Het is voor FNV leden weer mogelijk om op vertoon van hun ledenpas hulp te krijgen en om de belastingaangifte 2014 kosteloos te laten verzorgen door de invullers van de FNV belastingservice.

Vanaf 9 februari kunnen belangstellenden op maandag tot en met donderdag tussen 18.00 en 21.00 uur voor informatie of voor het maken van een afspraak bellen met Henk de Leeuw van de FNV belastingservice in Westervoort, telefoon 026 3113273.

De invulavonden zijn 11, 17 en 25 maart en op 8 april in Zalencentrum Wieleman in Westervoort

Passiespelen met Belangen Vereniging Ouderen Zevenaar