GN Arnhem

12 maart 2016

GN Arnhem 12 maart 2016


Eerste School Skating Day

ARNHEM - De Schaats & Skeeler trainingsgroep Rijn-IJssel organiseert op 13 april om 14:00 uur de ‘School Skating Day 2016’ voor alle leerlingen van groep 5, 6, 7 en 8 in Schuytgraaf.

De happening vindt plaats op het sportpark Schuytgraaf aan de Marasingel 251 in Arnhem. De toegang is gratis, aanmelden kan bij jouw juf of meester.

Het programma:

- Warming-up;

- Een clinic, gegeven door onze ervaren schaats- en skeelertrainers;

- Wedstrijdje.

Rijn-IJssel wil van dit evenement een jaarlijkse sportieve happening voor de jeugd maken. Als je enthousiast bent geworden, maar niet kan komen of niet op een van de scholen zit, die uitgenodigd zijn, dan is het mogelijkheid om te komen kijken op de reguliere trainingen die beginnen op 6 april voor kids van 6 tot 12 jaar op woensdag van 16:00 tot 17:00 uur en voor iedereen die ouder is op donderdag van 20:00 tot 21:00 uur.

Wil je ook meedoen? Meld je aan voor een gratis kennismaking les op de website (www.stgrijnijssel.nl/contact) of via info@stgrijnijssel.nl. In de winterseizoen gaan we het ijs op met schaatslessen in het Triavium. Misschien word jij dan wel de nieuwe Sven of Irene!

Samenwerking tussen Attent Zorg en Behandeling en Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg

ARNHEM - Op 22 februari ondertekenden de heer P. Goderis, voorzitter van de VPTZ Arnhem en de heer Wil Zajdenband, regiodirecteur Arnhem Overbetuwe van Attent Zorg en Behandeling, samen een overeenkomst waarin beiden vastleggen dat de zorg aan terminale en palliatieve cliënten versterkt zal worden met de inzet van specifiek hiertoe toegelegde vrijwilligers.

De thuiszorgorganisatie van Attent Zorg en Behandeling is actief in de regio’s Overbetuwe, Arnhem, Rheden, Dieren en Doesburg. Naast dat het mogelijk is om opgenomen te worden voor intensieve palliatieve zorg op de beschikbare palliatieve eenpersoonskamers in Regina Pacis in Arnhem, worden in toenemende mate terminale en palliatieve cliënten ook thuis cliënten begeleid en bijgestaan in deze intensieve levensfase.

Attent Zorg en Behandeling wil graag zo veel als mogelijk aansluiten bij de keuze van de cliënt waar deze de palliatieve zorg wenst te ontvangen. Hoewel opname op de palliatieve kamers in Regina Pacis voor veel cliënten een fijne uitkomst is, wensen anderen deze laatste levensfase thuis door te maken. De samenwerking met VPTZ maakt dit in veel gevallen mogelijk. Aandacht en bijstand kan door deze samenwerking beter worden gegarandeerd en op de wens van de cliënt en diens directe familie worden afgestemd.

De vrijwilligers van de VPTZ zijn zeer toegewijde en goed opgeleide hulpverleners, die in zeer diverse omstandigheden intensieve en individuele begeleiding kunnen geven. Ze kunnen in de thuissituatie ook mantelzorgers ondersteunen en ontlasten door er gewoon ‘te zijn’.

Judoka Koen Heg genomineerd in de categorie Sporttalent

ARNHEM - Op woensdag 13 april 2016 wordt voor de vijfde keer de Arnhemse sportverkiezingen gehouden worden in Luxor Live. Bushi Arnhem wordt dit jaar vertegenwoordigt door de vijftienjarige wedstrijdjudoka: Koen Heg.

Koen Heg is als judoka door Bushi Arnhem voorgedragen omdat hij in 2015 als laatste jaars - 15 in de categorie -55 kg en -60 kg sportief gezien een uitzonderlijk goed jaar draaide en zich zeer positief ontwikkelde. Op de judomat was Koen door zijn leeftijdgenoten onder 15 jaar in 2015 het gehele jaar bijna niet te verslaan. Op het NK onder 18 jaar behaalde Koen (-55 kg) zelfs een vijfde plaats.

Koen werd in 2015 Nederlands kampioen judo in de gewichtsklasse -55 kg onder de 15 jaar. Hij won in dezelfde gewichtsklasse onder andere sterk bezette internationale judotoernooien: Dutch Open Espoir en het internationale judotoernooi Venray. Als lid (judoka -60 kg) van het jongensteam van Stijn werd Koen Nederlands kampioen.

In België werd Koen in de categorie -55 kg eerste bij de Pot van Olen en de Flanders Judo cup. In de categorie -60 kg werd hij kampioen bij de Ippon Throphy en het internationale Soeverein judotoernooi in België. In Duitsland stond Koen opnieuw twee keer op de hoogste trede. Eerste bij de Tuzla cup Berlijn (-55 kg) en op de Bremen Open (- 60 kg)

Gedrevenheid, doorzettingsvermogen en een gezonde sportieve ambitie typeren Koen Heg. Hij is op jonge leeftijd al een voorbeeld voor andere talentvolle judoka's. Als Koen iets doet dan gaat hij er volledig voor. Door zijn beleving, inzet, en discipline is hij een echte topper. Koen kijkt niet op naar anderen. Hij zoekt de uitdaging en richt zich op zichzelf. Een goede reden om de judoka Koen Heg voor te dragen als voor de titel: Sporttalent van 2015.

Vanaf 2 maart tot 2 april 2016 kan er in het kader van de publieksprijs gestemd worden op de genomineerden via de website van de Gelderlander. Op woensdag 13 april tijdens zal de uitslag bekend gemaakt worden in Luxor Live. Meer informatie over judo en Bushi Arnhem staat op facebook en www.bushiarnhem.nl.

Paasconcerten Jacobiberg

ARNHEM - De Paasconcerten op Popcentrum Jacobiberg zijn al meer dan veertig jaar een begrip in Arnhem. Het is het langstlopende popfestival van de stad. Van oudsher kun je op de Paasconcerten zien welke lokale talenten je in de gaten moet houden want dit is een selectie uit de beste opkomende bands van het moment.

De Paasconcerten zouden de Paasconcerten niet zijn als we niet weer een nieuwe verrassing in petto hadden. Zo hosten de organisatoren van het Mount Metal Festival de Rietveldzaal met vier beukende metalacts. En dit zijn niet de minsten! Daarnaast openen we het festival op sfeervolle wijze in samenwerking met Park Open, met twee acts die ook de jongere bezoekers zouden kunnen bekoren.

Op het terrein zijn foodtrucks aanwezig, dus blijf lekker de hele dag hangen! Op deze editie spelen onder andere The Heat (psychedelische blues rock), Jetblack Fiftysix (rockabilly), Jellephant & the Phantoms (lo-fi garage pop), Electric Company (indie rock), Lifelong (sludge), Achterdochtig (duistere pop), Liwet's Eye (indie). We openen met soulvolle en singer-songwriterpop ism Park Open: Osby en Sinner & the Songfighter in samenwerking met Mount Metal: Mouflon, Panoptikon, De Grote Boodschap en Captivity.
Zondag 27 maart: Zaal open 14.30, entree gratis, Thomas a kempislaan 15 - Arnhem. Meer info staat op www.jacobiberg.nl.

Kennismaken met nieuwe dagbesteding van Fier

ARNHEM - Dagbesteding saai en oubollig? Fier laat zien dat je de dag kan invullen zoals je dat zelf wil. Tijdens de open dagen bij welzijnsorganisatie SWOA laten we zien wat de nieuwe dagbesteding inhoudt en wat het voor deelnemers betekent.

Fier is een hele nieuwe vorm van dagbesteding waarbij gekeken wordt naar de talenten, mogelijkheden en vooral wensen van kwetsbare mensen. Fier koppelt deelnemers aan organisaties die hun talent goed kunnen gebruiken. Voorlezen op de kinderopvang, de tuin onderhouden van een basisschool of de jassen aannemen in de schouwburg. De mogelijkheden zijn onbeperkt. Dagbesteding wordt individueel en op maat aangeboden.

In het kader van de Week van Zorg en Welzijn houdt SWOA op dinsdag 15 en donderdag 17 maart een open dag. Op die dagen kunt u kennis komen maken met de nieuwe dagbesteding van Fier. Aan de hand van workshops op het gebied van bewegen en kunst en cultuur, laten deelnemers van Fier zien wat ze doen en wat dit voor hen betekent.

Op dinsdag 15 maart kunt u terecht op locatie De Petersborg van 14.00 tot 19.00 uur. De Petersborg is te vinden aan de Slochterenweg 40 in Arnhem.
Op donderdag 17 maart gaan de deuren van De Weldam open van 14.00 tot 17.00 uur. De Weldam is gevestigd aan de Middachtensingel 39 in Arnhem.

ARNHEM - Danscentrum Liet Hollander opgericht in 1983, door Ben en Ria, heeft in 2002 zijn deuren gesloten. In die periode zijn er veel leerlingen geweest die daar een groot deel van hun vrije tijd hebben doorgebracht.

Een aantal oudleerlingen is half februari een Facebookpagina begonnen voor oud-leerlingen van het danscentrum en dat is een groot succes. Het aantal staat al op 260 leden! Op de facebookpagina worden oude foto's en video's gedeeld en herinneringen opgehaald.

Heb jij ook gedanst bij Danscentrum Liet Hollander? Meld je aan op de facebookpagina 'Leerlingen van dansschool Liet Hollander'. Via deze pagina wordt iedereen op de hoogte gehouden over de voortgang van de reünie. Hoe leuk is het om met oud-leerlingen gezellig bij te kletsen en herinneringen op te halen onder genot van hapje en drankje? Natuurlijk is er ook een mogelijkheid om samen te dansen!


De reünie is in Oud danscentrum Liet Hollander op zaterdag 17 september. Vanaf 17:00 uur warm buffet en vanaf 20:00 uur dansavond. Bijdrage is 10 euro voor warm buffet én dansavond; 2,50 alleen dansavond, exclusief drankjes, verkrijgbaar voor 1,25 (géén alcohol).

Aanmelden? Stuur een mail naar reunie.liethollander@gmail.com met je naam en je keuze voor dansavond met óf zonder buffet. In de mail ontvang je dan gegevens voor het overmaken van het geld. Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen, of heb je geen Facebook maar wil je meer weten? Stuur dan een mail naar reunie.liethollander@gmail.com.

Rommelmarkt in Arnhem-Zuid

ARNHEM - Amusements orkest DWS houdt zaterdag 19 maart een rommelmarkt in het DWS-gebouw Veerpolderstraat 126 in Arnhem-Zuid.

Het gebouw is open van 10.00 tot 16.00 uur. Toegang is gratis en er zijn nog een beperkt aantal kramen te huur. Reserveren kan bij Lies Kreijne www.dws-arnhem.nl.

Geen verplichting en toch graag teamsport

ARNHEM - Nieuw: Speciaal voor mensen die geen verplichting willen en toch graag een teamsport willen gaan doen, meld je aan!

Bewegen in Arnhem wil mensen, die graag willen voetballen, handballen of volleyballen de gelegenheid bieden om dit, zonder verplichting, samen met anderen te gaan doen. Moet je dan lid worden van een club? Nee, de Sportkaart is hier een goede mogelijkheid voor. U kan flexibel en tegen een redelijk bedrag gaan sporten, voetballen, handballen of volleyballen en u kunt ook nog kiezen uit meer dag twintig andere sporten!

Op de sportagenda op www.bewegeninarnhem.nl staat het aanbod! Misschien bent u één van de liefhebbers, die in de afgelopen jaren is afgehaakt omdat je geen vaste verplichting meer wilde of op zaterdag moest gaan werken.Met dit aanbod is er voor elke liefhebber een mogelijkheid om weer te gaan bewegen, samen met vrienden , collega's, ouders en andere liefhebbers.Ook in de vakanties gaan we door met ons aanbod, lekker bewegen als het mooi weer is, en daarna samen een drankje doen in de gezellige kantine van de sportclub! Bij ESA, AAC en Volvera kun je aanhaken bij een recreatiegroepje,

Meld je aan via e-mail info@bewegeninarnhem.nl, wij nemen na aanmelding contact met je op. Voor meer informatie www.bewegeninarnhem.nl.

Tijd voor de schilder!

ARNHEM - Bijna voorjaar, dus weer tijd om eens een kritische blik te werpen op het buitenschilderwerk van uw woning. Onderhoudsschilderwerk of een volledige herschilderbeurt, Schildersbedrijf Tom Sanders is u daarbij graag van dienst.

Buitenschilderwerk wordt te vaak beschouwd als sluitpost in de begroting van de huiseigenaar, terwijl de staat van onderhoud ervan juist zo belangrijk is. Hoe langer gewacht wordt, des te hoger kunnen de kosten oplopen. Problemen zoals houtrot kun je beter voorkomen.

Je kunt een voor het oog mooi plaatje neerzetten, maar als de basis van het schilderwerk niet goed is, heb je er niet lang plezier van, aldus Tom Sanders. Alles begint met een grondige inspectie van het bestaande verfsysteem. Daarnaast is een duidelijke uitleg over de uit te voeren werkzaamheden aan de klant enorm belangrijk.

Mijn doelstelling?
Kwalitatief goed werk leveren waar de opdrachtgever jaren plezier van heeft, tegen een redelijke prijs. Opdrachtgevers verdwijnen na oplevering van het schilderwerk niet uit beeld. Na maximaal vier jaar krijgen zij automatisch bericht voor het laten uitvoeren van een gratis onderhoudsinspectie van het aangebrachte verfsysteem.

Meer informatie over Schildersbedrijf Tom Sanders? Bezoek de website www.tom-sanders.nl. Een vrijblijvende offerte aanvragen? Bel: 026-323 3531 of mail: info@tom-sanders.nl.

Voetzorg, voetklachten, podotherapie

ARNHEM – Voeten zijn zwaar belaste lichaamsdelen. Als podotherapeut weet ik daar alles van , vertelt Huub Delea . Hij is inmiddels acht jaar werkzaam in Arnhem als podotherapeut. U kunt bij hem terecht voor voetklachten en voor pijn en vermoeidheid in benen en lage rug.

Een podotherapeut werkt voor alle leeftijden en behandelt alle soorten voetklachten: pijn door een standsafwijking van voeten of tenen, risicovoeten door reuma of diabetes en ingroeiende nagels of overmatig eelt.
Huub Delea: "De meeste klachten in mijn praktijk zijn een gevolg van overbelasting in combinatie met een standafwijking van voeten en/of tenen. Slecht functionerende voeten vragen extra werk van knieën, heupen en lage rug. Bij extra belasting door sport, staand werk of door leeftijd raken kunnen spieren en pezen te zwaar belast of kunnen onvoldoende kracht leveren met pijn als gevolg."

"Als podotherapeut zoek ik de oorzaak van uw klacht en probeer die weg te nemen met een corrigerende inlegzool of een hulpstuk voor uw tenen. Hebt u terugkerende pijn aan voeten, benen en rug, neem dan eens contact met mij op voor advies of behandeling." Podotherapie wordt vergoed via de aanvullende ziektekostenverzekering. Meer informatie staat op www.deleapodotherapie.nl.

Delea podotherapie, telefoon (026) 4422577, Hoefbladlaan 46 in Arnhem en iedere vrijdagochtend Slochterenweg 29 (De Vredenburcht).

Intuïtief schilderen

ARNHEM - Nieuwe kunst bij SWOA in Het Bruishuis. Iedere woensdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur is er schilderen voor volwassenen van elk niveau, ervaring niet nodig. Leer met verschillende technieken uw gevoelens te uiten om tot een geheel eigen werk te komen.

"We beginnen met potlood en leren door middel van eenvoudige opdrachten en gesprekken hoe je je vanuit jezelf beeldend kan uiten. De workshop is gratis indien u zelf uw eigen materiaal meeneemt. Onder deskundige begeleiding van Laura Oostdam in samenwerking van Nel van Geutselaar." Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Nel van Geutselaar: via nel.geutselaar@planet.nl.

SWOA locatie Het Bruishuis, Akkerwindestraat 1-019, Arnhem: 06 39495151. Kijk of bel voor meer informatie op www.swoa.nl of bel met een van onze medewerkers. Eigen materiaal meebrengen.

Wandelen met Gilde Arnhem door zuidelijke binnenstad van Arnhem

ARNHEM - Wandeling zuidelijke binnenstad Arnhem tussen John Frost- en Mandelabrug. Deze wandeling op Zondag 13 maart start om 14:00 uur bij de Sabelspoort en gaat via Markt, Kerkplein, Trans, Weerdjesstraat, De Nieuwe Weerdjes en zal eindigen bij Rozet.

Kosten 3,50; kinderen tot 12 jaar 2,00. Dit deel van de binnenstad is voor veel mensen onbekend, een gebied waar de historische ontwikkeling van de afgelopen twee eeuwen afleesbaar is. Van de Groene Weerdjes tot Rijnboog, van Sabelspoort tot Rozet. Na de Slag om Arnhem met zijn grootschalige verwoestingen in het oostelijk deel werden in de naoorlogse jaren plannen gemaakt om het zuidelijk deel van de binnenstad opnieuw te ontwerpen.

In de jaren zeventig werd de zuidelijke binnenstad opnieuw aangepakt, voor het eerst was er aandacht voor het opnieuw bewonen van het westelijk gelegen gebied. Veel plekken bleven echter onbebouwd.Ook in de jaren negentig was er weer aandacht voor dit deel van de binnenstad, eerst het oostelijk deel met het Paradijsplan, later uitgebreid tot en met het station, het zogeheten plan Rijnboog. Er ontstond veel kritiek op dit grootschalige plan. Het is boeiend en leerzaam om te zien hoe zich binnen de historische kaders van de zuidelijke binnenstad de transformatie van de stad Arnhem plaatsvindt. Meer info staat op www.wandeleninarnhem.nl.

Huberts Tweewielercentrum in Huissen

HUISSEN – Het fietsseizoen is weer begonnen en wij zien dit jaar vol vertrouwen tegemoet. Ook dit jaar hebben wij weer de nieuwste modellen van Gazelle, Sparta en Kreidler.

"U kunt bij ons terecht voor reparaties en er staat dan altijd een leenfiets voor u klaar. Verder hebben wij onze 24/7 online bestelshop via onze site. Wij verwachten ook weer veel van de Gazelle E-bikes 2016 modellen, die zijn sterk verbeterd. In onze bike-outlet (200 m2) sttan E-bikes en bikes van onder andere Gazelle, Sparta tegen prijzen van wel 30 procent af catalogusprijs.

Elke zaterdag zetten we onze bandenactie voort, dat wil zeggen: witte buitenband en binnenband inclusief montage voor 15 euro. Op al onze jonggebruikte en demo-fietsen geven wij een half jaar garantie op reparaties. U rijdt al op een E-bike met 7 versnellingen + actieradius 70 km voor 1200 euro."

Wij zijn geopend van maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 18.00 uur, vrijdag 8.30 tot 20.00 uur en zaterdag van 8.30 tot 17.00 uur.

KoosHubertsTweewielercentrum.com, Julianastraat 52 in Huissen; 026-3251153.

Cursussen en workshop Elderveld

Cursussen en workshop in Elderveld

Houders GelrePas 2016 krijgen 50% korting op maximaal 2 cursussen/workshops per jaar!

- Computergebruik voor beginners - dinsdagochtend/-middag of woensdagochtend/-middag

- Bloemschikken - Paasworkshop - dinsdagmiddag 22 maart of donderdagavond 24 maart

U kunt nog instromen bij:

- Active Body - woensdagavond

- Bloemschikken (voorjaarscursus) - donderdagavond

- Conditiegym - donderdagochtend

- Engels (basiscursus) - maandagavond

- Schilderen en tekenen - dinsdagochtend (4 lessen: 29 maart en 5, 12 en 19 april)

- Schilderen en tekenen/open atelier - dinsdagavond

- Spaans (vervolgcursus) - zaterdagochtend

- Yoga - maandag (2e groep: van 20.15 - 21.30 uur)

Voor nadere informatie over deze cursussen/workshop en/of aanmelding kunt u de Wijkvereniging Elderveld bellen, tel. 381 07 98 of e-mailen: wijkver.elderveld@hetnet.nl.

Jaarmarkt in Dodewaard zoekt kraamhouders

DODEWAARD - Fair Dodewaard organiseert een jaarmarkt in Dodewaard. Deze zal zaterdag 26 maart van 10.00 uur tot 17.00 uur plaatsvinden op de Dalwagen en een deel van het Dorpsplein.

De huidige zaterdagmarkt neemt ook deel aan deze jaarmarkt; Peet's Groente en Fruit, het Stoepje en Kaashandel T.J. van den Brandt staan gewoon op hun vaste plek. Er is nog ruimte voor kraamhouders! Voor meer informatie kunt u een mail sturen naar fairdodewaard@gmail.com of u belt 06 11360182.

Kinderkleding- en speelgoedbeurs

ARNHEM - Zomerse jurkjes, vrolijke korte broeken, strandspeelgoed en nog veel meer... Op zaterdag 19 maart van 10.30 tot 12.00 uur is er weer de voorjaarseditie van de tweedehands kinderkleding- en speelgoedbeurs bij kinderdagverblijf De Rijnkabouter.

Naast kinderkleding in maat 50 tot 176 zijn er ook andere kinderbenodigdheden te vinden, zoals buggy's, fietsjes, kinderstoelen, boekjes, dvd's en speelgoed voor baby's, peuters, kleuters en oudere kinderen.

U vindt kinderdagverblijf Rijnkabouter aan de Wagnerlaan 61, naast ziekenhuis Rijnstate Arnhem. Gratis parkeren op parkeerplaats P5, naast inrit Spoedeisende Hulp. Tevens bereikbaar met buslijnen 3, 8 en 9, halte Rijnstate. Toegang is gratis. (www.kinderkledingbeursarnhem.nl | info@kinderkledingbeursarnhem.nl | Facebook.com/kinderkledingbeursarnhem).

Kinderkleding- en speelgoedbeurs Vredenburg

ARNHEM - Op 16 april van 11:00 tot 13:00 uur zal voor de vijfde keer een kinderkleding-en speelgoedbeurs plaatsvinden in de wijk Vredenburg te Arnhem-Zuid.

Het thema van de beurs is lente/zomer, dus als je nog even op een goedkope manier de lente/zomercollectie van je kinderen wilt aanvullen, dan moet je hier zijn. De maten die we aanbieden gaan van maat 50 tot en met maat 176. En natuurlijk speelgoed. De beurs is in wijkcentrum Vredenburg, Slochterenweg 29a in Arnhem-Zuid.

Heb je zelf ook nog goede spullen om te verkopen, mail ons: kinderkledingbeursvredenburg@gmail.com, dan sturen we je de voorwaarden en een persoonlijke code.

Een dag op stap rond Oosterbeek

OOSTERBEEK - De boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseert op woensdag 23 maart een lange dagwandeling om Oosterbeek en zijn omgeving eens van alle kanten te bekijken, van Rijn tot Papendal. Hij neemt de deelnemers mee voor een wandeling van 13 kilometer.

Onderweg is er aandacht voor een onvermoed kasteel, de Veluwse stuwwal en zijn beken, mooie doorzichten en de herontwikkeling van de landgoederen Oorsprong en Zilverberg, een tunnel, een klooster en nog veel meer. Deelnemers dienen zelf lunch en drinken voor onderweg mee te nemen. Niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar.

Start: 10.00 uur op parkeerplaats Mariëndaal: ingang via Mariëndaal, zijstraat Utrechtseweg (N 225) tussen Arnhem en Oosterbeek, 200 m voorbij boogtunnel onder spoorlijn. Duur: 6 uur. Deelname: 5,00. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van GLK-pas. Reserveren niet nodig. Informatie: www.glk.nl/evenementen, Peter Palstring: 06 47966663 of Dick Wijnveldt: 06 42475520.

9 / 20

Geoffrey en Kimberley van Rooijen naar Nederlandse kampioenschappen judo

LIEMERS - Geoffrey van Rooijen districtskampioen Oost Nederland en Kimberley van Rooijen derde van district Oost Nederland hebben zich geplaatst voor het NK 2016 in de leeftijdscategorie -15.

Broer en zus komen beiden van sportschool Kreijtz in Arnhem. De wedstrijdtrainingen doen zij bij stichting judo de Liemers. Stichting judo de Liemers (SJDL) is een overkoepelende organisatie van zes sportscholen. Hoofdtrainer van Stichting judo de Liemers is Ron Cornelissen de tweede trainster is Yaniek van Aken. Ron is met zes judoka's naar het Dk - 15 geweest. Helaas hebben de andere vier judoka's zich net niet weten te plaatsen.

Hoe leer ik wedstrijdjudo? Om de kneepjes van het vak te leren traint de sectie wedstrijdjudo elke week. De stichting traint op de maandagen van 18:00 tot 20:30 uur bij Sportschool Cordia in Zevenaar. Op woensdag wordt er getraind van 16.00 tot 17.30 uur in de dojo van Budovereniging Yusei Gachi in Duiven. Het doel van de wedstrijdtrainingen is de judoka's voor te bereiden op deelname aan wedstrijden. Deze trainingen kunnen ze volgen naast de training(en) bij de eigen vereniging. De trainingen worden door de judoka's als zeer waardevol ervaren, vanzelfsprekend staat de persoonlijke groei van de judoka voorop! Stichting judo de Liemers, www. judo-deliemers.nl. Ook te volgen via facebookpagina: Judo de Liemers. Sportschool Kreijtz, www.sportschoolkreijtz.nl.

Van lei-, dak- vorm- tot aan prieelbomen! Heel veel bijzondere bomen bij Lingehof

OCHTEN – Fruit-, loof-, sier- en laanbomen. Lingehof in Ochten kweekt ze allemaal. En alle bomen kunnen op een bijzondere manier worden geleverd. Van lei- tot vormboom in elke gewenste vorm en maat. Of u nu kiest voor een lieflijk exemplaar met bescheiden afmetingen, of voor een grote statige boom voor uw tuin, terras of landgoed, bij Lingehof vindt u ze!

Lingehof is een exclusieve kwekerij met al jarenlang een vertrouwde naam. U krijgt er een gedegen en vakkundig advies. En omdat u koopt bij een klein bedrijf, betaalt u een vriendelijke prijs. U vindt bij Cor en Annie Derksen bomen, die niemand anders heeft...

Wat is er mooier, dan uw tuin met een volwassen boom een update te geven? Houdt u van privacy? Lingehof heeft vele mogelijkheden voor een ieder in huis. Van een leiboom als afscheiding tot aan een zogeheten 'prieelboom' of dakboom om er in de schaduw onder te genieten?

Lingehof heeft een enorme keuze: van hoge (lei-)coniferen tot aan een groenblijvende laurierkers. Ze kunnen worden bezorgd en eventueel ook geplant door Lingehof. Bij De Lingehof kunt u ook voor al uw woon- en tuinwensen terecht. Er is een prachtige winkel met planten, potterie, meubels en diverse woonaccessoires.

Lingehof, Cuneraweg 5a, Ochten; 0344 642960; www.lingehof.com.

Proef de lente in Kronenburg

ARNHEM - Op 19 maart staan lente-hapjes centraal. Ondernemers van Kronenburg werken samen met chef-kok Frank van der Zande.

Deze kok is grondlegger op het gebied van culinair koken met thee. Hij laat zien dat thee gezond is, heerlijk om te drinken, én dat thee nog veel meer mogelijkheden biedt. Thee is namelijk, net als wijn, heel geschikt voor food pairing: het kan de smaak van een specifiek gerecht verrassend versterken.

Op zaterdag 19 maart kunt u tussen 12.00 en 16.00 uur genieten van live cooking en uiteraard gratis proeven van deze lekkere hapjes!

Een nieuw seizoen van De Sonsbeekmarkt

Foto: Masha Bakker

ARNHEM - Zondag 6 maart dan barst het nieuwe seizoen van de Sonsbeekmarkt weer los. Na twee maanden afkickverschijnselen van al het leuks en lekkers komen we weer bij je terug.

De Sonsbeekmarkt is een mix tussen een streekmarkt en buitenfestival. Een vrolijk maandelijks terugkerend feest met kleurrijke kramen en mobiele keukentjes gericht op pure voeding en creatieve streek en wereldse producten. Laat je vooral mee 'voeren' langs alle windstreken. We hebben authentiek streetfood en cocoonstuff van ver van huis maar ook van heel dichtbij en lekker lokaal. Een fijne plek dus waar je kunt komen proeven, eten, genieten, ontspannen en beleven. Met voor kinderen volop mogelijkheden om te struinen, te klimmen en te klauteren.

Bij mooi weer staat Rutger en zijn 'Kamishibai' deze keer op de kleintjes te wachten met prachtige kinderverhalen. Kom vooral langs tussen 11:00 - 18:00 op de lekkerste markt in het mooiste park van Nederland. Vrij entree.

Themawandeling: Ontdek het vroege voorjaar

ARNHEM - Het weer lijkt lenteachtig te worden, dus is het tijd de stand van de lente op te nemen. De sneeuwklokjes en de krokussen zullen wel bloeien, maar hoe zit het met de bosanemonen en de andere voorjaarsplanten?

Wat zit er in de knop? Komen al die krokussen en narcissen, die vorig jaar door de kinderen zijn geplant, al uit? En de vogels? Zijn ze al aan het broeden? Of hebben ze misschien al jongen?
De gidsen die u op deze wandeling begeleiden zijn goed thuis in de planten- en dierenwereld.

De wandeling is zondag 13 maart om 13.30 uur vanaf Molenplaats; deelname kost 4 euro.
Molenplaats Sonsbeek, Zypendaalseweg 24a in Arnhem; 026 4450660; www.molenplaatssonsbeek.nl.

Lezing: Het Kleurenpalet van de Tuinontwerper

ARNHEM - Groei&Bloei Arnhem organiseert een interessante lezing op maandag 21 maart 20.00 -22.00 uur: Het Kleurenpalet van de Tuinontwerper - door Modeste Herwig van Garden Pictures / www.modesteherwig.eu.

Modeste Herwig hoopt u in deze lezing aan te moedigen om zelf te experimenteren en het avontuur met kleur aan te gaan. Zolang zij tuiniert, is Modeste gefascineerd door het wonderlijke verschijnsel van kleur. Kleur als een krachtig expressiemiddel is zeer bepalend voor de sfeer van een tuin. Kleurige bloemen en bladeren vormen als het ware het ‘schilderspalet’ van de tuinier. Modeste verdiepte zich in verschillende kleurtheorieën en in de tuinen van haar vader Rob Herwig werkte zij jarenlang mee aan borders op kleur. Tijdens de lezing laat zij voorbeelden zien van binnen- en buitenlandse tuinen waarin kleur een belangrijke rol speelt. Tevens vertelt zij over harmonieuze en contrastrijke kleurencombinaties en daarbij komen ook bijzondere tuinplanten aan bod.

De lezing is in Molenplaats Sonsbeek (vh Bezoekerscentrum), Zijpendaalseweg 24A, Arnhem. Kosten: 5,00 voor niet-leden. Voor verdere info: http://www.arnhem.groei.nl/index.php?id=69937 – www.arnhem.groei.nl.

Garage Loeff al negen jaar een vertrouwd adres

ARNHEM/ ELDEN – Bij garage Loeff voel je je als klant direct op je gemak door de sympathieke en oprechte behandeling die je ontvangt. Geen gladde praat door een man in pak; nee de eigenaren Willy van Uum en Frans Stolsz zijn ook automonteurs die zich elk jaar bijscholen en over goede en gepaste verkoopadviezen beschikken.

Sinds enkele jaren is medewerker Barrie onderdeel geworden van garage Loeff als de derde APK-keurmeester. Door zijn specialisatie in elektronica is garage Loeff compleet; in de huidige autowereld is elektronica een belangrijk aspect bij reparaties.

Garage Loeff is specialist op het gebied van reparatie, onderhoud, APK en verkoop van tweedehandse scherp geprijsde occasions. Garage Loeff is een Bovag gecertificeerd bedrijf dat aan alle strenge eisen voldoet.
Bij Loeff staat persoonlijk aandacht en contact centraal. Onze doelstelling is heel simpel legt eigenaar Frans uit: "De klant moet met een goed gevoel onze werkplaats verlaten."

Het mooie weer komt eraan: Wilt u weten hoe goed uw aircosyteem koelt? Laat nu uw aircocheck uitvoeren bij garage Loeff en voorkom nare luchtjes en dure reparaties! Zo blijft uw auto in topconditie en kunt u deze zomer comfortabel rijden.

Garage Loeff, Rijksweg-West 80, Elden (Arnhem); 026-3814561. Voor meer informatie of het aanbod van de occasions: www.garageloeff.nl.

Danceparty voor HDKT

ZEVENAAR - Zaterdag 19 maart organiseert Ladies' Circle 48 De Liemers een Dance party met DJ Walter Witlov in Careza de Kroon in Zevenaar. De opbrengst gaat naar de stichting HDKT.

"Vanaf 20.30 uur ontvangen wij u graag met een heerlijk welkomstdrankje. De avond zal geopend worden door cabaretier Mars Teunissen, waarna heerlijk gedanst kan worden tot 01.00 uur. De opbrengst van deze dance party komt geheel ten goede aan HDKT. Dit wordt gedaan door de kaartverkoop en sponsoring van bedrijven. Kaarten zijn te koop bij; Careza de Kroon Zevenaar, Boek en Buro Rebers Zevenaar, Cafe Bij de Buren Duiven of te bestellen via ladies48@gmail.com. Kom ook dansen en steun het goede doel."

Stichting HDKT

Stichting HDKT wil Honderd-Duizend-keer-een-Tientje voor voorlichting over & onderzoek naar Sarcome. Dit zijn zeer agressieve kwaadaardige tumoren. Omdat ze zeldzaam zijn is er geen geld om onderzoek te financieren. HDKT neemt hierin initiatief. HDKT werkt samen met het Radboud Oncologie Fonds en de Antoni van Leeuwenhoek Foundation.

Ladie' Circle de Liemers

Ladies' Circle is een internationale serviceclub voor vrouwen tot en met 45 jaar, die zich inzet voor vriendschap en goede doelen. In de Liemers zetten wij ons in voor vele projecten, zowel lokaal als regionaal. Ons streven is om elk jaar meerdere doelen te ondersteunen met diverse acties. Of het nu gaat om praktisch meehelpen, sponsoring of evenementen organiseren, wij helpen graag.

Arnhemse talenten bieden zich aan

ARNHEM - Werkgevers die per direct op zoek zijn naar gemotiveerde arbeidskrachten kunnen vanaf vandaag gebruik maken van de website Arnhem.zoektcollega.nl. Een website waarop Arnhemmers met een bijstandsuitkering zichzelf in de etalage zetten.

"Onder de Arnhemmers met een bijstandsuitkering barst het van de talenten", zegt wethouder Ine van Burgsteden. "Deze mensen willen niets liever dan aan het werk. Op de website Arnhem.zoektcollega.nl kunnen werkgevers heel eenvoudig de profielen van kandidaten bekijken. Bovendien zijn deze mensen per direct beschikbaar. Hopelijk worden via deze weg de nodige matches gerealiseerd."

'Arnhem zoekt collega.nl' is een initiatief van de gemeente Arnhem in samenwerking met het werkgeverservicepunt Midden-Gelderland om mensen met een uitkering weer aan een baan te helpen. Werkgevers kunnen via de website op een laagdrempelige en eenvoudige manier zien welke kandidaten er beschikbaar zijn.

Banenafspraak

Op de website staan ook kandidaten vermeld die vallen onder de zogenoemde banenafspraak. De banenafspraak is een afspraak tussen overheid en werkgevers- en werknemersorganisaties. Zij hebben op nationaal niveau met elkaar afgesproken om op termijn 125.000 arbeidsplaatsen te realiseren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. In de regio Midden-Gelderland, waar Arnhem onder valt, wordt deze doelstelling ondersteund met de campagne "Staan voor een baan!" www.staanvooreenbaan.nu

Nog een week 50 procent korting bij Twice is Nice Kringloop Huissen

HUISSEN - Na een week een korting te geven van vijftig procent plakken we er nog een week aan vast Dus vijftig procent korting op alles! (met uitzondering van vers hondenvlees): kasten, banken, bedden, stoelen, tafels, kleding, boeken, serviesgoed, kleine huisraad teveel om op te schrijven.

Deze actie loopt tot en met zaterdag 12 maart 17.00 uur. Vanaf maandag 14 maart is de winkel weer bevoorraad met nieuwe spullen. Heeft u huisraad over? Huisraad die er nog netjes uitziet en nog een tweede kans verdient. Geen probleem u kunt deze spulletjes bij ons afgeven. Bij grotere huisraad kunt u ons bellen of aankomen om een afspraak te maken. Wij halen de spullen gratis bij u op. Voor meer informatie www.twiceisnice.nl. U kunt ons vinden in Huissen, Nijverheidsstraat 33c (steegje in tussen Praxis en The Floor Factory) 026 3275579.

Win-win-samenwerking Siza en De Laarakker

ARNHEM - Activiteitencentrum De Laar en basisschool De Laarakker werken succesvol samen aan een grotere participatie voor mensen met een beperking in de wijk De Laar.

                

Voor de mensen die dagelijks het activiteitencentrum de Laar bezoeken, is participeren in de buurt geen vanzelfsprekendheid. Dat komt omdat ze veel houvast nodig hebben en die bij uitstek vinden in hun vertrouwde omgeving van het activiteitencentrum. Desondanks willen wij de wijk graag laten zien dat we van betekenis kunnen zijn.

In samenwerking met basisschool de Laarakker zorgen we ervoor dat de mensen van activiteitencentrum voornamelijk vanuit hun eigen vertrouwde omgeving iets betekenen voor de buurt. Wekelijks halen we met de bolderkar de vieze was op in de school en wassen en strijken dit binnen het activiteitencentrum. Voor elk jaargetijde maken we in het activiteitencentrum passende decoraties, die we gebruiken om de school in de juiste sfeer te brengen. Ook helpen we –soms zij aan zij met de leerlingen- bij het maken van de decorstukken voor de eindmusical van groep 8 of de kerstvoorstelling.

Onze mensen zijn blij dat ze nuttige en leuke activiteiten kunnen doen. De Laarakker is gelukkig met onze hulp en ziet dat leerlingen hierdoor vertrouwd raken met mensen met een beperking. Ze tonen waardering voor onze mensen, via een uitnodiging voor de kerstvoorstelling en het jaarlijks bakken van pannenkoeken. Deze activiteiten zorgen daarom voor een echte win-win-samenwerking.

Viskraam in De Laar-Oost maakt van vrijdag 'Visdag'!

ARNHEM – Net een maand staat de kraam van Vishandel Michel Heinen elke vrijdag op winkelcentrum de Laar-Oost in Arnhem en de reacties zijn al lovend. 'Vanaf nu is vrijdag Visdag', zo luidde een van de reacties op de Facebookpagina van deze visboer. "Iedereen die wat bij ons komt halen is zó enthousiast! Daar doen we het voor", zegt eigenaar Michel Heinen.

Michel Heinen komt zelf uit Spakenburg, waar hij dan ook al zijn vis vandaan haalt. Elke dag rijdt hij met zijn vaste team naar diverse standplaatsen om daar zijn vis aan de man te brengen. "We zitten in heel Nederland: Arnhem, Vianen, maar ook in Brabant en Zuid-Holland. Nu dus ook elke vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur in Arnhem."

Voor een gebakken, gerookt of vers visje is Vishandel Michel Heinen uit Spakenburg hét adres. "Wij vinden dat de vis die we verkopen perfect moet zijn. En dan ook nog de beste kwaliteit voor een scherpe prijs", zegt Michel. "Dat waarderen mensen. Ons topproduct is de vers gebakken kibbeling en verder hebben we altijd een klein assortiment verse vis zoals kabeljauw, zalm en victoriabaars. Van elke vis die we verkopen zijn we zeker van de kwaliteit én duurzaamheid."

Zoek je een specifieke vissoort? Bel ons uiterlijk een dag van tevoren en we zorgen dat het vrijdag in de kraam afgehaald kan worden." 06-28740595. Ook te volgen via facebookpagina: Vishandel Michel Heinen.

Wijkvereniging De Oostelaar

ARNHEM - Wat is een wijk zonder een actieve wijkvereniging. De Oostelaar organiseert al meer dan dertig jaar activiteiten voor jong en oud. Van koningsdag, sinterklaasintocht, kerstmarkt, bingo- avonden, bingomiddag voor ouderen tot aan het geven van allerlei cursussen, zoals bloemschikken, creatieve avonden, sieraden maken, paas- en kerstworkshops.

Ook wordt er wekelijks een kaartje gelegd en door een aantal dames gebreid voor het goede doel. Op 27 april kunt u een kraam huren op onze gezellige rommelmarkt. Informatie hierover staat op de website, www.oostelaar.nl.

Ook vindt u informatie over koningsdag en de cursussen in ons wijkblad De Oostelaar. Dit wordt in De Laar Oost huis aan huis verspreid. In de Laar West kunt u bij de Coop terecht voor een wijkblad.

Zondag 4 september organiseert de wijkvereniging 'De Dag van de Laar;. U kunt dan kennismaken met vele activiteiten, die in De Laar plaatsvinden. Deze dag is zowel informatief als recreatief voor het gehele gezin.

Mocht u bij dit alles denken bij deze activiteiten wil ik wel helpen, wij verwelkomen graag nieuwe vrijwilligers. Informatie of aanmelden kan bij een bestuurslid; kijk hiervoor ook op onze website: www.oostelaar.nl.

Het ontstaan van de wijk De Laar

ARMHEM - De Laar is sinds 1 januari 1974 een Arnhemse woonwijk. Daarvoor was De Laar een Elster buurschap. 'De Laar' werd in het noorden begrensd door de Eldense Zeeg, in het oosten door de Rijksweg Noord -Batavierenweg, in het zuiden door de Laarse Pijp bij de Laarstraat en in het westen door de Grote Molenstraat.

Het woord 'laar' betekent woeste grond, moerassig land, broekland, open plek in het bos. De buurschap 'De Laar' werd sinds 1879 doorsneden door de spoorlijn Arnhem-Nijmegen. Het oostelijk deel maakt sinds 1974 deel uit van de Arnhemse woonwijk De Laar West, het westelijk deel sinds 1 januari 1995 van Arnhem, sinds 2005 van de nieuwbouwwijk Schuytgraaf.

De wijk De Laar heeft veel ruime gezinswoningen, speel- en buitenruimte met veel groen en water en voldoende praktische voorzieningen zoals Brede scholen, sporthallen, zorgboerderij, winkelcentra en een woonboulevard. Boerderij De Kroon is een drukbezochte zorgboerderij en biedt alle bewoners van de wijk ruimte om activiteiten te organiseren.

De wijk is ontstaan toen er meer jonge gezinnen nieuwbouw zochten. De wijk werd gebouwd in de jaren 70/80 en ligt ten zuiden van Elderveld en Elden. De wijk wordt door de Batavierenweg verdeeld in De Laar West en De Laar Oost. In beide gedeeltes rijdt een trolleybus.

Thuis-PC.nl helpt, adviseert en verkoopt: 'Voor particulier én MKB'

ARNHEM - Heb je een te trage of kapotte laptop of pc? Of problemen met het bedienen daarvan? Waar kun je dan heen met je probleem?

Of je je laptop of pc nou bij een zogenoemde prijsbreker of bij Thuis-PC.nl hebt gekocht, Thuis-PC.nl helpt je er graag mee! Hoewel Piet Hoogland naast nieuw en tweedehands verkoopt, lost hij ook graag snel en vakkundig je pc- en laptopproblemen op, van welk merk dan ook...

Problemen als virussen, een kapotte harde schijf, traag, problemen met het besturingssysteem. Het zorgen van een adequate oplossing is dagelijks werk voor Thuis-PC.nl, waarvan Piet al vijf jaar de eigenaar is. Tegen scherp geprijsde tarieven. Thuis-PC.nl werkt zowel vanuit eigen locatie (bel voor afspraak!), als bij je thuis of op kantoor. En via hulp op afstand. Zowel de particulier als mkb-er zijn van harte welkom. Zie voor een selectie van leverbare producten de webshop.

Thuis-PC.nl, voor particulier en MKB, Bingelradestraat 3 (nabij woonboulevard Arnhem-Zuid);
(06) 81469489, www.thuis-pc.nl.

Je wereld vergroten door actief meedoen

ARNHEM - Deelnemers vanuit activiteitencentrum De Laar van Siza werken steeds meer op locatie in de wijk. In samenwerking en op initiatief van Spectrum en Rijnbrink, verrichten zij elke woensdag sinds medio 2015 werkzaamheden in het pand aan de Zeelandsingel.

De werkzaamheden variëren van prullenbakken legen, mailings vouwen, sorteren van tijdschriften, die retour zijn van transport, koffie rondbrengen en oud papier ophalen.

Dit project sluit aan bij de wensen en mogelijkheden van de deelnemers en zo krijgen ze ruimte om hun eigen talenten te ontdekken en gewoon mee te doen en andere mensen te ontmoeten. Dit vergroot de 'wereld' van de deelnemers en werken we samen aan participatie en actief meedoen in de wijk. Dit geeft voor de ondernemers een goed gevoel om op deze manier iets bij de dragen aan een inclusieve samenleving en met reële verwachtingen in de onderlinge samenwerking.

Quote deelnemer "Dankzij dit participatieproject heb ik voor het eerst in mijn leven gezien hoe een kantoor er uit ziet. Ik kende het alleen van films. Mijn sociale vaardigheden heb ik hier verder kunnen ontwikkelen. Vroeger sprak ik iedereen met 'je' aan en nu pas ik me aan en nu zeg ik 'u'. Dit project helpt mij om werkervaring op te bouwen. Jammer dat het maar een paar uur per week is."

Uw hond of kat trimmen in De Laar?

ARNHEM – Heeft u een hond of kat die getrimd moet worden? Cynthia Karman, van honden- en kattentrimsalon Van Chayoek, helpt u hier graag mee. Van een gehele trimbeurt met wassen en scheren tot simpelweg alleen de nagels knippen kunt u er terecht.

Cynthia Karman is vier jaar geleden haar honden- en kattentrimsalon begonnen en heeft al aardig wat honden uit de omgeving getrimd. Voor onder andere wassen, föhnen, knippen, efileren, scheren, plukken, ontwollen en nagels knippen kunt u langskomen. Wilt u wat anders, vraag naar de mogelijkheden.

De kosten van het trimmen van de hond of kat verschilt per ras en per behandeling die u wenst, dus bel gerust voor een prijsopgave. U kunt de nagels van de hond of kat laten knippen
voor maar vijf euro.

Van Chayoek werkt met een kortingskaart. Als u vijf keer bent geweest dan krijgt u de eerst volgende keer vijf euro korting. Bent u slecht ter been of bent u niet in de gelegenheid zelf uw hond of kat te brengen, dan kan Cynthia deze bij u thuis ophalen. Afspraken in de avonden en weekenden zijn ook bespreekbaar.

Honden- en kattentrimsalon Van Chayoek, Bladelstraat 17, 0681292344 / 026 8488626, www.vanchayoek.nl.

Ervaar de gezeligheid bij Monika's Haarmode

ARNHEM - Na vele jaren kapperservaring opende Monika in mei 2015 de deuren van haar salon aan huis. Met heel veel passie en plezier verzorgt zij uw hairstyling, bruidskapsel en bruidsmake-up, zowel in haar salon als op locatie.

Monika's haarmode en visagie is een sfeervolle en gezellige kapsalon aan de Bleijenbeekhof 2 in De Laar Oost, Arnhem. Belangrijk is om in overleg het juiste model te creëren, graag geeft zij jou passend advies.Monika vind het belangrijk dat jouw 'looks' ook bij jouw persoonlijkheid passen. Zij volgt met regelmaat cursussen om op de hoogte te blijven van de nieuwe haarmode en trends.

Wassen, knippen, verven, permanenten, extensions en visagie is allemaal mogelijk! Ook kan je terecht om de wenkbrauwen te laten epileren en verven. En de jongste zijn natuurlijk van harte welkom. Bij Monika's haarmode en visagie is uw haar in goede handen. Ervaar de kwaliteit, de vriendelijke prijzen en zeer zeker ook de gezelligheid. Bent u geïnteresseerd in een knipbehandeling, dan krijgt u tegen inlevering van dit artikel 25 procent korting.

Monika's haarmode en visagie, Bleijenbeekhof 2 (aan de Limburgsingel) Arnhem, 06 46047652; www.monika-haarmode.nl.

Waar zit het wijkteam Elden & De Laar?

ARNHEM - Voor vragen of hulp over zorg, welzijn, opvoeding, werk en inkomen kunt u terecht bij het wijkteam Elden en De Laar. Mocht u twijfelen of u met uw vraag terecht kan bij het wijkteam, loop dan gerust binnen, dan kunnen wij er samen naar kijken.


Ondertussen hebben wij gewijzigde tijden waarop wij aanwezig zijn: In De Laar Oost hebben wij een spreekuur, waar u met vragen of met het maken van afspraken terecht kan: Boerderij de Kroon: Donderdagmiddag 13.00-15.00 uur.

In Elden hebben wij op drie momenten in de week een werkruimte tot onze beschikking.
Dorpshuis Elden: maandagmiddag: 13.00 - 17.00; woensdagochtend: 10:00 - 12:00; vrijdagochtend: 10:00 - 12:30 uur.

Maandag tot en met vrijdag heeft het wijkteam Elden en De Laar. een werkruimte van 09.00 tot 17.00 aan Meester D.U. Stikkerstraat 126, gebouw C van Eldenstaete. We zitten schuin boven de huisartsenpost. Voor meer informatie kunt u terecht op de website: www.zodoenwehetinarnhem.nl, of u kunt bellen naar telefoonnummer: 088 2260000.

Buurtkeuken De Laar: van stamppottenbuffet tot sushi

ARNHEM - Vorig jaar september is Buurtkeuken De Laar van start gegaan: een leuk wijkinitiatief om mensen met elkaar in contact te laten komen door samen te koken en te eten. Iedere maand wordt er met verse ingrediënten gekookt en maken we de lekkerste gerechten.

We denken ook aan het budget: voor volwassenen is het drie euro en voor kinderen tot en met 12 jaar 1,50 euro. Heeft u een Gelrepas, dan eet u gratis mee. Iedereen is welkom die in de buurt van De Laar woont. Voor 2016 staan de volgende data gepland:
16 april; 21 mei; 18 juni; 16 juli; 13 augustus; 10 september; 15 oktober; 19 november en 24 december.

We beginnen om 16.00 uur. De ingang is aan de zijde van de grote parkeerplaats bij de sporthal (tegenover het speelplein met de graffiti). Meer informatie vindt u op onze Facebookpagina 'Buurtkeuken De Laar'.

Opgeven kan via deze facebookpagina of via buurtkeukendelaar@hotmail.com of door het inleveren van een papiertje (met hierop uw naam, telefoonnummer en datum dat u komt) op één van de volgende adressen: Buurtkeuken De Laar, Oudenboschstraat 75, Limburgsingel 48
(We hanteren een limiet van 35 personen).

20 / 20