GN Lingewaard

1 juni 2016

GN Lingewaard 1 juni 2016


Haalderse wielrenners naar het NK

HAALDEREN - Zaterdag 4 juni zullen drie renners uit Haalderen: Jelle Baks, Fenna en Jente Derksen deelnemen aan het NK jeugdwielrennen in Reeuwijk.

Alle drie hebben in de afgelopen periode meerdere selectie wedstrijden moeten rijden om kwalificatie af te dwingen. Jelle kwam als 7-jarige terecht bij 't Verzetje en rijdt dus al zes jaar wedstrijden, vorig jaar viel zijn deelname aan het NK in het water, door een vervelende valpartij tijdens een wedstrijd in Emmen. Na een lange revalidatie kwam hij sterk terug in het najaar van 2015 met podiumplaatsen in zijn thuisronde Bemmel (2e) en Oosterhout( 3e). Zaterdag 21 mei wist hij met een 9e plaats in Nijverdal zijn deelname definitief af te dwingen.

Fenna en Jente rijden beiden voor WV De Meteoor uit Dodewaard en trainen bij AXA De Valleirenners in Veenendaal. Jente wist in zijn kwalificatiewedstrijden met twee eerste plaatsen en een derde plaats kwalificatie af te dwingen. Door deze uitslagen mag hij vanaf de eerste startrij vertrekken.

Fenna wist, mede door een heel goed districtkampioenschap (1e meisje), kwalificatie af te dwingen en zal als tweede meisje van het district Midden Nederland vanaf de tweede startrij mogen vertrekken.

Alle drie kijken uit naar dit mooie evenement en gaan genieten van de sfeer en competitie in Reeuwijk.

Meespelen met StairKees?

Scéne uit 'Laat je ouders thuis' Foto Annie Middeldorp-Jansen

HUISSEN - De jonge theatermakers van StairKees schrijven en spelen elk jaar een eigen jongerenvoorstelling. Een voorstelling met humor, vriendschap, liefde, haat en seksualiteit en diverse andere thema’s die tot de verbeelding van jongeren spreken.

Andere kenmerken van de StairKees-producties zijn het gebruik van vaak kleurrijke jongerentaal, heftige onderwerpen die niet uit de weg worden gegaan en de slimme integratie van social media & film. De StairKezen buigen zich niet alleen over het zelf te schrijven script van hun voorstelling, maar over de volledige totstandkoming hiervan. Zo zijn zij ook verantwoordelijk voor het ontwerp van het decor en de kleding, de theatertechniek, de grime, de promotie en voor alle andere zaken, die belangrijk zijn voor het welslagen van een theaterproductie.

Ben jij tussen de 14 en 18 jaar? Lijkt het je leuk om zelf mee te werken aan de producties van Jeugdtheater StairKees? Of wil je eerst een keer kijken? Dat kan! Van 3 juni tot en met 26 augustus vindt iedere vrijdag van 19.30 tot 22.00 uur de clubavond plaats in Theater Kees, Kampstuk 23, Huissen. Ná 26 augustus zal het officiële seizoen van start gaan. Meld je snel aan. We informeren je dan over de mogelijkheden. Je hoeft bij ons geen auditie te doen. Iedereen tussen de 14 en 18 jaar is welkom! www.stairkees.nl; info@stairkees.nl.

Gezin & echtscheiding Familiekrachtcafé zet het kind centraal

BEMMEL – Op dinsdag 14 juni in Bemmel en op donderdag 23 juni in Huissen organiseert Stichting Familiekracht en Stichting Welzijn Lingewaard in samenwerking met MEE Gelderse Poort en Lindenhout het Familekrachtcafé. Tijdens deze avonden staat het kind in een echtscheidingssituatie centraal.

Natasja Janssen (MEE) en Judith Wijnen (Lindenhout) werkzaam voor het jeugdteam Lingewaard, hebben beiden veel ervaring met het werken met gescheiden ouders en hun kinderen.

Ieder kind beleeft een echtscheiding op zijn eigen manier. Hoe kun je als ouders je kind hierin begeleiden? Judith en Natasja nemen jullie mee tijdens deze avonden om samen ervaringen uit te wisselen en informatie te delen.

Locatie

Op dinsdag 14 juni om 20.00 uur start het Familiekrachtcafé op de nieuwe locatie van Stichting Welzijn Lingewaard, Cuperstraat 9 in Bemmel. Op donderdag 23 juni om 20.00 uur in het participatiepunt Huissen, aan de Lange Kerkstraat 15. De twee avonden zijn los van elkaar te bezoeken.

Aanmelden

Deelname aan het Familiekrachtcafé is gratis, consumpties zijn voor eigen rekening (1,00 euro). Aanmelden kan via de Facebookpagina van Familiekracht (www.facebook.com/familiekracht). Door een like blijf je ook op de hoogte van de data van de volgende Familiekrachtcafés.

Heb je geen Facebook? Je kunt je ook aanmelden via info@familiekracht.nu of SWL meldpunt, meldpunt@swlingewaard.nl. Uiteraard ben je ook zonder aanmelding van harte welkom! Het Familiekrachtcafé gaat door met minimaal vier deelnemers.

Familiekrachtcafé

Het Familiekrachtcafé is één keer per kwartaal een ontmoetingsplek voor iedereen die zich verbonden voelt bij zijn gezin en familie. Aan de hand van een thema gaan ouders met elkaar in gesprek en zal een expert op het gebied van het thema zijn of haar visie delen.

Vrijwilliger naast lerarenopleider van 'meesters in het groen' Van Kerk naar Theater aan de Markt (18)

BEMMEL - Het werkvolk: "Ik ben Ewald Nijenhuis, geboren in 1955 in de Achterhoek en sinds 1979 in Bemmel samen met Mieke. De kinderen zijn het huis uit. Ik werkte van 1976 tot 1985 in Bemmel als praktijkdocent veehouderij en theoriedocent landbouwvakken in de toenmalige Land- en Tuinbouwschool aan de Cuperstraat. Vervolgens hebben Mieke en ik 3,5 jaar in Zimbabwe als docent gewerkt. Een prachtige ervaring. Terug in Nederland zijn we weer in Bemmel komen wonen en werd ik docent op een agrarisch MBO in Tiel. Sinds 11 jaar ben ik lerarenopleider (parttime) aan Stoas Hogeschool in Wageningen."

"Naast mijn werk ben ik als vrijwilliger bij Lingewaard Natuurlijk betrokken bij het schooltuinieren en verzorg educatielesjes aan basisschoolgroepen uit Lingewaard. Kinderen onvergetelijke natuurervaringen laten opdoen is ons doel. Ben je geïnteresseerd: kom op zaterdagmorgen kijken (en helpen?) bij de prachtige Veldschuur. De Veldschuur was net als nu de Theaterkerk een bouwproject dat deels is uitgevoerd met vrijwilligers. Het is fantastisch dat zoveel expertise, gezelligheid en energie gebundeld wordt in dit soort projecten, iets waar je als Bemmelaar trots op mag zijn.

Mijn hobby is muziek. Ik begon bij diverse dweilorkesten (Boemels, Sprokkelband, Plekband en 10 jaar bij Alarmfase-3). Nu speel ik bij Bigband Bemmel. In juli treedt de band op bij Stroom-van- de-Waal, een pracht evenement met optredens op 5 verschillende locaties op één avond. Het publiek reist lopend, per pont en per dubbeldekker van voorstelling naar voorstelling, dwars over de rivier, dwars door de prachtige natuur van de Gelderse Poort.

De kaartverkoop is gestart. (www.stroomvandewaal.nl) Op vrijdagavond 18 november houdt Bigband Bemmel een jubileumfeest. Natuurlijk in de Theaterkerk. Zet maar vast in je agenda. Het belooft een spannende en meeslepende avond in stijl te worden."

Verbeeldingskracht in de publieke ruimte

ANGEREN - Op donderdag 9 juni houdt prof. dr. Hans Alma een lezing in het Angerse protestantse kerkje aan de dijk (Molenstraat 1). Zij is hoogleraar Psychologie en Zingeving aan de Universiteit voor Humanistiek te Utrecht. Haar onderwerp, 'Religieuze verbeelding', laat zich in één zin samenvatten: 'Geloven is een proces dat gevoed wordt door verbeelding.'

Daarmee relativeert zij het belang dat in allerlei vragenlijsten en onderzoek wordt gehecht aan geloof als het voor waar houden van... of geloof als een samenhangende set overtuigingen. Dat kan het ook zijn, maar, zo meent zij: 'We kunnen beter spreken over geloven als werkwoord dat een proces aanduidt. Dat is niet statisch vast te leggen met een serie uitspraken, maar krijgt vorm in iemands doen en laten, spreken en zwijgen, zingen en bewegen. Geloven wordt gevoed door onze verbeeldingskracht: het vermogen om nieuwe mogelijkheden te zien in een bestaande situatie.'

Met deze publiekslezing timmert de filosofiekring Angeren aan de weg. Dit seizoen heeft de filosofiekring zich gebogen over het publieke domein, niet als een neutrale lege ruimte, maar als een markplein vol actieve pluraliteit. 'Religieuze verbeelding' is daarin een belangrijk onderwerp. Prof. dr. Hans Alma is een specialist op dit gebied.

Een ieder is van harte uitgenodigd om deze publiekslezing bij te wonen. De avond begint om 20.00 uur, de toegang is gratis. Bij de uitgang is er gelegenheid om uw waardering te doen blijken.

3D-printer op basisschool De Wieling in Haalderen

HAALDEREN - Sinds enkele weken is basisschool De Wieling een 3D-printer rijker. De door AMR Europe geleverde printer is in het kader van een pilotproject geïnstalleerd op school.

Alphons Stens, initiatiefnemer van dit alles, neemt de kinderen van groep 8 mee in de wereld van de 3D-techniek. In een vijftal lessen krijgen de kinderen uitleg over de werking van de 3D-printer en de toepasbaarheid ervan. Daarnaast krijgen de kinderen les in het ontwerpen van 3D-producten. Dit doen zij met het ontwerpprogramma SketchUp.

"Dankzij AMR Europe kunnen wij nu zelf ervaren hoe het is om een 3D-printer te gebruiken in de technieklessen op onze basisschool in Haalderen."

Sluitingsavond Vrouwengilde Doornenburg

DOORNENBURG - Het Vrouwengilde Doornenburg organiseert voor haar leden op maandag, 6 juni de sluitingsavond van dit seizoen.

Het wordt een leuke, gezellige avond vol met verrassingen. De avond begint om 20.00 uur in zaal Kort Oisterwijk.

J. van Ingen & Zn winnen Soissons

LINGEWAARD - Zaterdag werden de duiven om 09.00 uur in Soissons gelost. De duiven moesten dit keer een afstand van 330 kilometer afleggen.

De snelheid die gehaald werd lag boven, de 100 kilometer per uur. De eerste duif werd om 12.11 uur gedraaid door J. v. Ingen & Zn., 2e. H. Hegeman, 3e.T. Sas, 4e. E.v. Aalten, 5e.C.Neijenhuis, 6e. W.Buijs.

DAP-wedstrijd bij (Lotus Vulgaris) Doornenburg

DOORNENBURG - Zaterdag 11 juni wordt de DAP-wedstrijd gevist. Deze wedstrijd wordt gevist in Doornenburg bij Lotus Vulgaris.

Er wordt gevist van 9.00 tot 13.00 uur; loten is om 7.30 uur bij Rijnzicht, opgeven kan tot en met 7 juni bij Mart Verhoeven.

KBO-Lentefeest

LINGEWAARD - De KBO Bemmel-Doornenburg organiseert een schitterend lentefeest en wil een ieder uitnodigen.

Het feest is donderdag 9 juni in het cultureel centrum De Kinkel om 14.30 uur.

Mantelzorgcafé

Lingewaard

HUISSEN - Op 15 juni kunnen mantelzorgers weer aanschuiven in het mantelzorgcafé. Van 14.00 tot 16.00u bent u welkom in het Dominicanenklooster in Huissen (Onder de Pannen), Stadsdam 1.

Tijdens een gezellige high tea kunnen mantelzorgers uit Lingewaard met elkaar in gesprek en ervaringen uitwisselen. Er wordt een kleine bijdrage gevraagd van twee euro. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met vrijwillig coördinator Anske van Spanje: 026 3254569.

Hockey jouw sport? Kom naar de inlooptrainingen

BEMMEL - Lijkt het je leuk om samen met teamgenoten veel sportief hockeyplezier te beleven en ben jij tussen de 18 en 60 jaar oud? Kom dan eens mee hockeyen bij MHC Bemmel 800. Voor onze seniorenteams zijn we op zoek naar enthousiaste hockeyers.

Heb je in het verleden gehockeyd , ben je op zoek bent naar een ander team of andere club of wil je na een periode van niet hockeyen weer starten? Bij MHC Bemmel 800 hebben we passie voor hockey, presteren we ieder op een eigen niveau en bieden we plezier voor iedereen.

Een professionele technische staf organiseert het hele jaar door activiteiten waarbij de sfeer altijd sportief en gemoedelijk is. We denken graag mee in flexibele oplossingen om het voor iedereen aantrekkelijk te maken, bijvoorbeeld door het aanbieden van een duo-lidmaatschap.

Mocht je de sfeer willen proeven bij MHC Bemmel 800. Op woensdag 15 en 22 juni organiseren we vrijblijvende inlooptrainingen. Om 20.00 uur trappen we af met koffie of thee waarna we naar het veld gaan om tot 21.30 uur een lekker balletje te slaan. Na afloop kun je onder het genot van een hapje en drankje verder kennismaken met je mogelijk nieuwe teamgenoten. Bevalt het goed, graag schrijven we je als lid in voor seizoen 2016/17. Deelname is geheel gratis en zonder verdere verplichting.


Heb je vragen of wil je je aanmelden voor de inlooptrainingen? Stuur dan een mailtje naar secretariaat@mhcbemmel800.nl. Graag tot ziens op 15 of 22 juni bij MHC Bemmel 800 op sportpark Ressen aan de Ressensestraat 30C in Ressen.

In een Oogopslag

woensdag 1 juni
09.30 u. St. Bavo Angeren, Eucharistieviering met Pastoor Peters

vrijdag 3 juni
10.00 u. Kapel Gouden Appel Bemmel, Eucharistieviering met Pastoor Peters 1e vrijdagviering

10.00 u. Sancta Maria, Eucharistieviering met Aalmoezenier Crolla         1e vrijdagviering

zaterdag 4 juni
19.00 u. OLV van Zeven Smarten Haalderen, Eucharistieviering met Pastoor Peters en het Koor Magna Voce.

zondag 5 juni
10.00 u. OLV Tenhemelopneming, EC, Huissen-Stad, Eucharistie-/GEZINSVIERING met Pastoor Peters en Pastor van Cuijk en het Kinderkoor Spetters

woensdag 8 juni
09.30 u. St. Martinus Doornenburg, Eucharistieviering met Pastoor Peters

DAP-wedstrijd bij (Lotus Vulgaris) Doornenburg

DOORNENBURG - Zaterdag 11 juni wordt de DAP-wedstrijd gevist. Deze wedstrijd wordt gevist in Doornenburg bij Lotus Vulgaris.

Er wordt gevist van 9.00 tot 13.00 uur; loten is om 7.30 uur bij Rijnzicht, opgeven kan tot en met 7 juni bij Mart Verhoeven.

Mantelzorgcafé Lingewaard

HUISSEN - Op 15 juni kunnen mantelzorgers weer aanschuiven in het mantelzorgcafé. Van 14.00 tot 16.00u bent u welkom in het Dominicanenklooster in Huissen (Onder de Pannen), Stadsdam 1.

Tijdens een gezellige high tea kunnen mantelzorgers uit Lingewaard met elkaar in gesprek en ervaringen uitwisselen. Er wordt een kleine bijdrage gevraagd van twee euro. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met vrijwillig coördinator Anske van Spanje: 026 3254569.

Kunst in Huissense etalages

Foto: Gemma Brands

HUISSEN - Van 27 mei tot en met 12 juni is er in een groot deel van de etalages in het centrum van Huissen kunst te zien van kunstenaars uit Huissen en omgeving.

De winkeliers en enkele restaurants hebben ook dit jaar weer ruimte in hun etalage beschikbaar gesteld om een grote variëteit aan kunst te laten zien. Mede door het grote aantal deelnemende kunstenaars is het aanbod van kunst heel divers. U kunt genieten van schilderijen in diverse stijlen en technieken, sierraden, foto’s, beelden, houten kunstvoorwerpen en tassen. De etalages waar kunst tentoongesteld wordt zijn onder andere te vinden aan de Langestraat, Vierakkerstraat, Tempelierstraat, Markt, Helmichstraat en het Raadhuisplein.

Foto: Gemma Brands

De expositie van Kunst in de Huissense etalages wordt afgesloten op 12 juni met een kunstmarkt op de Markt en Tempelierstraat in het centrum van Huissen. Tijdens deze kunstmarkt op Place du Tetre-achtige wijze laten kunstenaars zien hoe hun werk tot stand komt.

Voor informatie en een overzicht van de deelnemende kunstenaars en ondernemers kunt u terecht op http://www.kunstinmeavota.info/kunst-in-de-huissense-etalage.

Soissons gewonnen door J. van Ingen & Zn

LINGEWAARD - Zaterdag werden de duiven om 09.00 uur in Soissons gelost. De duiven moesten dit keer een afstand van 330 kilometer afleggen.

De snelheid die gehaald werd lag boven, de 100 kilometer per uur. De eerste duif werd om 12.11 uur gedraaid door J. v. Ingen & Zn., 2e. H. Hegeman, 3e.T. Sas, 4e. E.v. Aalten, 5e.C.Neijenhuis, 6e. W.Buijs.

Expositie Leven in veiligheid van vluchtelingenwerk

LINGEWAARD - Vanaf 26 mei tot en met 23 juni is er in de Bibliotheek Lingewaard een bijzondere expositie te zien door en over vluchtelingen. De expositie is te bezichtigen tijdens de openingsuren van de bibliotheek. http://www.obgz.nl/openingstijden/detail.199864.html.

Foto's en verhalen geven een inkijkje in het leven van vluchtelingen in Nederland. Niemand laat zonder reden zijn familie, vrienden en bezittingen achter. Vluchtelingen kunnen niet anders. De situatie in hun eigen land is te gevaarlijk om er te blijven. Ze vluchten voor onderdrukking, oorlog of vervolging. Doodsbenauwd zien zij geen andere uitweg dan hun land te verlaten, op zoek naar een leven in veiligheid.

In deze tentoonstelling maakt u kennis met een aantal van hen. Indringende foto's schetsen samen met de persoonlijke verhalen een aangrijpend portret van vluchtelingen uit onder andere Afghanistan, Iran en Somalië. Daarnaast worden kunstwerken van één kunstenaar met een vluchtelingachtergrond getoond: de beelden van Soheil Hooshmandi.

Sponsor bedankt

BEMMEL - Tijdens het pinksterweekend heeft Sportclub Bemmel D1 deelgenomen aan de Lommel Trophy in België.

Bij dit sterk bezette internationale voetbaltoernooi van Euro-Sportring hebben de selectiespelers in de categorie U13 een eervolle derde plaats behaald. De spelers en staf van het D1-team willen alle meegereisde supporters bedanken voor de ondersteuning en aanmoediging. Speciale dank gaat uit naar de sponsoren die deelname aan dit onvergetelijke evenement mede mogelijk hebben gemaakt: Derks GWW B.V., Goed geregeld Makelaardij, Guijt Verzekeringen, Huisman Etech Experts, Jumbo en Coop Bemmel.

LINGEWAARD - De KBO Bemmel-Doornenburg organiseert een schitterend lentefeest en wil een ieder uitnodigen.

Het feest is donderdag 9 juni in het cultureel centrum De Kinkel om 14.30 uur.

Netwerken met collega’s voor inspiratie!

LINGEWAARD - Na een eerste succesvolle editie volgt op donderdag 7 juli de nieuwe variant van het netwerkcafé Zorg en Welzijn Lingewaard. Deze middag staat in het teken van samenwerking en verbinden.

Marten van der Ploeg en de SWL Buurtsportcoach organiseren deze netwerkbijeenkomst, de Gemeente Lingewaard ondersteunt dit initiatief. Zorgverleners zoals onder andere huisartsen, praktijkondersteuners, diëtisten, therapeuten, welzijnswerkers, maatschappelijk werkers, WMO-consulenten en wijkverpleegkundigen worden hiervoor uitgenodigd.

In de evaluaties van het netwerkcafé dat plaats vond in 2015, werd aangegeven om meer aan kennisdeling te doen. Daar wordt in 2016 op ingesprongen, want bestaande en toekomstige samenwerkingsverbanden presenteren zich. Een zeer inspirerende en motiverende visionair op het gebied van zorg en welzijn gaat voor een onvergetelijke middag zorgen.

Dat zorg samenwerkt met welzijn is belangrijk zodat optimale zorg geleverd kan worden aan de inwoners van Lingewaard. Mantelzorgers kunnen worden ontlast als zorgmedewerkers weten dat er ondersteuning bestaat bij de welzijnsstichting SWL. WMO-consulenten moeten makkelijk en doelgericht kunnen verwijzen naar partijen die werkzaam zijn in Lingewaard. Elkaar leren kennen is stap één. Werkelijk samen werken is de volgende stap.

Het netwerkcafé Zorg- en Welzijn in Lingewaard vindt op 7 juli van 16:00-19:00 plaats. Binnenkort volgt meer informatie maar reserveer alvast deze middag in uw agenda! Uw aanwezigheid wordt zeer op prijs gesteld en u wordt aangenaam verrast!

Platform Gendt 2 juni

GENDT – Het inloopspreekuur en vergadering bij Platform Gendt is donderdag 2 juni van 19.00 tot 19.50 uur.

Deze worden gehouden in het SKC. De Leemhof aan de Dorpstraat 1 in Gendt. Het inloopspreekuur en platform vergadering is altijd de éérste donderdag van de maand. Iedereen is welkom; men kan zonder afspraak binnen lopen of eventueel vooraf een afspraak maken voor het spreekuur.

In juli en augustus is er géén platformvergadering. Als u niet kunt komen op het afgesproken tijdstip kunt u ook e-mailen naar informatie@platformgendt.nl onder het genot van een kopje koffie of thee, kan men bij het platform terecht over opmerkingen, suggesties of klachten betreffende openbare verlichting, verkeer, leefbaarheid en veiligheid in de straat of wijk. Dit wordt in de aansluitende platformvergadering besproken en doorgestuurd naar de Gemeente.

Voor klachten over groenvoorzieningen, verlichting en trottoirtegels et cetera kunt u rechtstreeks contact opnemen met de Gemeente Lingewaard, Kinkelenburglaan 6 Bemmel telefoon 026 3260111.

"Bent u dat enthousiaste platformlid, dat wij zoeken ? Bent u geïnteresseerd in het werk van het platform of wilt u er meer van weten, neem dan vrijblijvend contact op met de voorzitter e-mail voorzitter@platformgendt.nl Voor meer informatie over de platforms in Lingewaard - dan kunt u de vernieuwde- Gezamenlijke Websites gemeente Lingewaard inzien: www. wijkplatformslingewaard.nl verder klikt u op Gendt, daarna Website Platform Gendt en zo komt u op de website van Platform Gendt."

Terugblik Dag voor Mantelzorgers

BEMMEL - Ruim zestig mantelzorgers uit Lingewaard hebben vrijdag 20 mei genoten van een ontspannen dag. Om 10.00 uur werden zij hartelijk ontvangen in De Veldschuur in Bemmel door Monique Ritzen, mantelzorgconsulent van Stichting Welzijn Lingewaard.

Na een kop koffie met appeltaart geserveerd door leerlingen van het Pro College (praktijkonderwijs) konden de deelnemers luisteren naar een indrukwekkende presentatie van Louis Dolmans over de flora en fauna in de Doornik natuurakkers. Daarna was het tijd voor wat beweging en kon men naar niveau meedoen aan een lange of korte wandeling. Voor diegene die minder mobiel waren was er een rondleiding in de schooltuin bij de Veldschuur en een lezing over bijen. Omdat het weer de buitenpicknick niet toe liet, werden de lunch bags ook verzorgd door Pro College lekker in De Veldschuur opgegeten.

SWL kijkt terug op een geslaagde dag waarop de deelnemers even de zorg los konden laten. Zij is de Stichting Lingewaard natuurlijk, het Pro college en de vele vrijwilligers dankbaar voor de prettige samenwerking en het mede mogelijk maken van deze dag. Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie van de gemeente Lingewaard en de STMGZ.

IKC Het Sterrenbos loopt voor Roparunteam Lingewaard

Foto: Roparunteam Lingewaard

HUISSEN - Op 17 mei was er een sponsorloop op het IKC het Sterrenbos in Huiissen-Zand. De kinderen hadden zelf sponsoren gezocht om zo geld in te zamelen voor het goede doel.

De opbrengst van deze sponsorloop komt ten goede aan Roparunteam 031 Lingewaard. In de ochtend was het de beurt aan de kinderen van groep 3 en 4. Na de middag waren de meiden en jongens van groep 5 en 6 aan de beurt. Voor elk gelopen rondje kregen de kinderen een elastiekje en zo kon na afloop vastgesteld worden, hoeveel rondjes ze hadden gelopen.

Foto: Roparunteam Lingewaard

De meiden en jongens werden aangemoedigd door schoolgenoten, leerkrachten, ouders, opa's en oma's en leden van Roparunteam Lingewaard. In totaal werd er ruim 2.800 euro opgehaald. Al met al een zeer geslaagde 'run'.

De Lingehof en Liduina: Gouden Appel vierdaagse

LINGEWAARD - Het vierdaagseseizoen is weer begonnen en dus ook tijd voor de jaarlijkse Gouden Appel vierdaagse. Op dinsdag 7 juni is het weer zover. Dan gaat de vierdaagse van start voor bewoners van verpleeghuis De Lingehof en verzorgingshuis Liduina.

Elke morgen om 10.30 uur beginnen tientallen bewoners samen met medewerkers en vrijwilligers aan een mooie wandeling over het terrein van de Gouden Appel in Bemmel.

Bewoners, medewerkers en vrijwilligers genieten tijdens de wandelingen van de tuinen en bomen die in deze tijd van het jaar volop in bloei staan. Tijdens de wandeling is er natuurlijk ook alle tijd voor een praatje.

De bewoners kunnen met of zonder begeleiding meedoen aan dit evenement. Dat maakt dit evenement zo speciaal. Met hulp van vele vrijwilligers weten de medewerkers Welzijn van De Lingehof en Liduina dit goed te regelen. Als afsluiting is er op vrijdag een blarenbal in het Grand café van De Lingehof, met muziek van Bergmil Duo. Kortom een sociaal en sportief gebeuren!

Multi-Fair van Pay It Forward

HUISSEN/GENDT - Stichting Pay It Forward Huissen biedt praktische ondersteuning aan mensen die hulp kunnen gebruiken om in de basisbehoeften te kunnen voorzien. Met onder andere huisraad, fietsen, menskracht, voedingsmiddelen et cetera.

Om mensen nog beter te kunnen helpen zijn financiele middelen zeer welkom. Daarom organiseert Pay It Forward, in samenwerking met Coöperatie Krachteik en Muziekduo Hij & Ik op 5 juni van 12.00 - 18.00 uur een multi-fair.

Kom genieten van eten, drinken, live-muziek en maak gebruik van de aangeboden diensten als kaartleggingen, stoelmassages et cetera. Daarmee steun je Pay It Forward. Netwerkorganisatie Krachteik verstrekt informatie over maatschappelijk verantwoord ondernemen en samenwerken. Muziekduo Hij & Ik laten u vanaf 15.00 uur genieten van tijdloze muziek. De Multi-fair wordt gehouden bij Lingendael, Flierensestraat 55 in Gendt.

Expeditie Stroom van de Waal

GENDT - Muziektheater De Plaats heeft een nieuw theateravontuur met de natuur van het Gelders rivierengebied als inspiratiebron: Expeditie Stroom van de Waal.

Dans in de immense oude steenfabriek in de Millingerwaard. Een mis voor harmonie, koor en acteur in de kerk van Gendt. Een wonderlijke optocht voor bigband, dansers en paard die als een film voorbij trekt over de dijk. Een scène voor dansers, vlaggen, vendeliers en slagwerker op de landtong bij fort Pannerden. Een ode aan het laatste schip uitgevoerd door fanfare, koor en schip in de sinds twee jaar verlaten scheepswerf van Millingen.
Vijf unieke muziektheaterscènes op vijf unieke locaties. Een reis als een onvergetelijke theatervoorstelling uitgevoerd door tweehonderdzeven uitvoerend kunstenaars afkomstig uit diverse verenigingen uit de regio.

Als publiek reist u te voet, per dubbeldekker en per pont van voorstelling naar voorstelling, dwars over de rivier en vice versa, dwars door de prachtige natuur van de Gelderse Poort. Komt dat zien! Avontuurlijk muziektheater à la De Plaats! Meer informatie over de startlocaties, data en tijden staan op
www.theaterdeplaats.nl/s2016/stroomvandewaal.

Column

Soep

Directeur Harrie Erkens van basisschool De Marang in Angeren heeft de eer om mij als laatste gesproken te hebben op mijn vingerveegloze Nokia. Net op tijd konden we een afspraak maken voor een fotoklus. Toen liet de draadloze communicatie me in de steek. Omdat mijn vingerveegloze vriend, met agendafunctie, al een poosje nukken had, lag op mijn bureau uit voorzorg een papieren agenda. In mijn handschrift stond: donderdag basisschool Angeren en Haalderen. Zoekend op internet naar vingertoetsende vervanger kwam ik er niet uit. Dan maar geen telefoon. Ik werd gecorrigeerd door mijn vrouw. In deze moderne tijd kan volgens haar een beetje ondernemer niet meer zonder een mobiel. Toen ik tegensputterde dat ik als persfotograaf en mijn opdrachtgevers het vroeger goed af konden met een semafoon, keek mijn vrouw me met ontsteltenis aan. Hallo, we leven nu in 2016. Ik begreep dat verdere discussie overbodig was. Post.NL komt een pakketje afleveren. Communicatie in 2016. Met alle moderne communicatie middelen is het er niet eenvoudiger op geworden. Het college weet dat ook. Het beleid voor dorpshuizen en communicatie naar besturen moet beter, zo hebben beleidsambtenaren bedacht. "Om aan het maatschappelijk accommodatiebeleid in Lingewaard richting te geven aan een nieuw te ontwikkelen beleid. De ambtelijke vermicellisoep gaat verder. Het is goed om de effecten van het ingezette beleid te plussen en te minnen en te richten op nieuwe beleidsdoelen om daarbij aan te sluiten op de beleidsuitgangspunten van het Sociale Domein." Er zijn volgens ambtenaren nog meer ingrediënten denkbaar om verrassende vermicellisoep op te dienen. "Het gemeentelijke beleid is voor besturen van de dorpshuizen onduidelijk. Deze rol moet duidelijk worden omschreven en aangegeven worden wat de dorpshuizen de gemeente waard is." Wat!? Tuurlijk, dat wordt een beleidsnota waar de raad een plasje over mag doen. Zou het een oplossing zijn als het college geen vermicellisoep opdient, maar zich de taal van het dorpshuisbestuur eigen maakt? Praat een stuk gemakkelijker.
Sjaak

Combinatie Van Zadelhoff wint midfondvlucht Soissons

HAALDEREN - Op 21 mei stond de tweede midfondvlucht op het programma vanuit Soissons (327 km). Hieraan deden 256 duiven mee van 16 liefhebbers; ze werden om 9.00 uur gelost met een zuidwestelijke wind.

Combinatie Van Zadelhoff 19 mee 6 pr. 1, 2, 38, 41, 42, 63
Chr. Graven 20 mee 9 pr. 3, 6, 7, 9, 22, 25, 28, 58, 61
A.A. Engelen 11 mee 5 pr. 4, 13, 16, 23, 40
Muller - de Wijse 20 mee 8 pr. 5, 8, 11, 15, 18, 36, 48, 59
H. de Wijse 16 mee 5 pr. 10, 19, 20, 26, 46
Comb. Weijers 29 mee 4 pr. 12, 44, 51, 52
W. Geurtz & Zn 30 mee 8 pr. 14, 17, 24, 49, 50, 55, 60, 64
Wiltink - Meijs 16 mee 4 pr. 21, 30, 33, 39
J. v.d Scheur 8 mee 2 pr. 27, 47
H. Leemreise 21 mee 5 pr. 29, 32, 34, 35, 37
L. Meijberg 8 mee 1 pr. 31
H. Janssen 10 mee 1 pr. 43
A.J. van Olderen 27 mee 6 pr. 45, 53, 54, 56, 57, 62

Wijkvernieuwing Huissen feestelijk voltooid

HUISSEN - Dinsdag 24 mei vierde Waardwonen samen met gemeente Lingewaard, Driestroom, bewoners, buren en relaties de voltooiing van de wijkvernieuwing Van Kleefstraat, Van Gelrestraat en het Van Kleefplein in Huissen.

Wethouder Johan Sluiter van de gemeente Lingewaard, directeur Zorg Esther Nelissen van Driestroom en directeur-bestuurder Hanke Gielen van Waardwonen hebben samen met de bewoners via een aantal sprankelende handelingen de wijk officieel geopend.

Na 2,5 jaar van slopen en bouwen is de wijkvernieuwing voltooid. In totaal zijn 77 woningen gesloopt, omdat ze niet meer voldeden aan de eisen van deze tijd. Er zijn 38 eengezinswoningen en 74 appartementen terug gebouwd in twee fases. Waardwonen investeerde ruim 20 miljoen euro in dit project. Daarmee heeft de corporatie een enorme impuls gegeven aan de wijkvernieuwing, kwaliteit van haar woningbezit, de omgeving en duurzaamheid.

Samenwerking Waardwonen en Driestroom

Aan de Van Gelrestraat zijn 21 appartementen voor cliënten van Driestroom gerealiseerd. Deze 12 appartementen zijn omgebouwd naar 18 studio's, waar cliënten van Driestroom hun nieuwe thuis krijgen. De begeleiders van Driestroom zijn 24 uur per dag aanwezig voor ondersteuning aan de cliënten waar nodig. Een mooi voorbeeld van moderne zorg: mensen met een beperking kunnen goed in de maatschappij meedraaien en hun steentje bijdragen. Waardwonen is trots dat zij samen met Driestroom haar maatschappelijke taak in de wijk vorm kan geven.

Vierde onderlinge Sint-Petrus

LINGEWAARD - Op 29 mei werd de derde onderlinge gevist. De verwachting zware onweersbuien en hevige regenval, het viel allemaal gelukkig mee.

De vangsten weer niet echt geweldig , maar dan toch weer wat boven de vijf kilo. Waterstand rond de tien meter, echt lastig om een keuze te maken. Bij sommigen pakte dit goed uit, bij anderen niet.

Hier de eerste vijf onder en boven.

Bovenkant

1 - Andre Sanders 6.980 gram- Krib 9 plei.

2 - Jan Derksen 5,500 gram- Krib 12.

3 - Frank Enklaar 4.960 gram- Krib 9.

4 -Joop van Heemskerk 4.830 gram- Krib 13.

5 Arnold de Haas 4.460 gram- Krib 15.

Onderkant

1- Teunie Peters 6.960 gram- Krib 15.

2- Theo Laurenzen 5.020 gram- Krib 2.

3- Jaap Meeuwsen 4.620 gram- Krib 13.

4- Geert Meeuwsen 3.600 gram Krib 10.

5- Marcel Willemsen 3.250 gram Krib 1.

Chris Graven wint Melum

HAALDEREN - Op 28 mei stond ook de eerste dagfondvlucht op het programma. Door de mindere weersomstandigheden werd de vlucht ingekort naar een korte vlucht vanuit Melum (425 km).

Er deden 65 duiven mee van 10 liefhebbers; ze werden gelost om 13.00 uur.
Chr. Graven 8 mee 4 pr. 1, 2, 4, 16
Comb. Van Zadelhoff 8 mee 3 pr. 3, 9, 10
H. Leemreise 5 mee 2 pr. 5, 7
Muller - de Wijse 5 mee 2 pr. 6, 11
W. Geurtz & Zn 10 mee 2 pr. 8, 15
H. de Wijse 5 mee 3 pr. 12, 14, 17
A. A. Engelen 8 mee 1 pr. 13

Huissen is Rood, zeker qua meisjesvoetbal

LINGEWAARD - Misschien heeft u ze ook wel gezien en vooral gehoord: drie meisjesteams van Jonge Kracht die op een cabriobus (mogelijk gemaakt door onze sponsor Menting Metselwerk uit Gendt) rondgereden werden door Huissen en Angeren.

Liefst drie meisjesteams van Jonge Kracht zijn kampioen geworden: eerst de MC1, toen de MB1 en bij de laatste competitieronde ook de MC2. Vele meisjes uit Huissen, maar ook uit Angeren, Haalderen en Gendt voetballen bij 'de Rooijen'; plezier staat voorop, maar dit staat presteren niet in de weg!

Omdat enthousiaste en sportieve meisjes altijd welkom zijn bij Jonge Kracht, is er 24 mei een vriendinnendag geweest, met een hoge opkomst.

"Heb je die gemist, maar wil je ook kennismaken met voetbal? zie de site van Jonge Kracht voor de trainingsdagen; je mag vrijblijvend komen kijken en meedoen."

Collecteweek Epilepsiefonds start 6 juni

LINGEWAARD - In de week van 6 tot en met 11 juni gaan ruim 25.000 vrijwilligers op pad om huis aan huis te collecteren voor Epilepsiefonds. De opbrengst van de collecte is bestemd voor wetenschappelijk onderzoek, voorlichtingsactiviteiten, de organisatie van aangepaste vakanties voor mensen met epilepsie en individuele hulp.

In Nederland leven 120.000 mensen met epilepsie. Zij kunnen onverwachts een epileptische aanval krijgen: een plotselinge, tijdelijke verstoring van het elektrisch evenwicht in de hersenen. Gelukkig hebben de meeste mensen met epilepsie baat bij medicijnen. Maar helaas blijft 30 procent last houden van aanvallen.

Onderzoek is nodig

Epilepsie is nog niet te genezen. Wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaken van epilepsie is daarom van groot belang. Het Epilepsiefonds financiert onderzoeken die genezing dichterbij brengen. Samen met duizenden vrijwilligers zamelen we tijdens de collecteweek geld in voor epilepsieonderzoek. Naast het steunen van onderzoek, geeft het fonds voorlichting en hulpverlening waaronder aangepaste vakantiereizen voor mensen met epilepsie.

Collecte

Het Epilepsiefonds helpt mensen met epilepsie op vele terreinen. Om dit te kunnen blijven doen, is geld nodig. Daarom komen de collectanten in de week van 6 juni voor een vrijwillige bijdrage aan de deur.

Drie teams Bushi Arnhem naar NK

ARNHEM/HUISSEN - Bushi Arnhem heeft zich zaterdag 21 juni gekwalificeerd met twéé meisjesteams (-12 en -15), en het jongensteam (-15) voor het NK teams. De drie teams van Bushi Arnhem krijgen de gelegenheid om zich te meten met de beste judoteams op nationaal niveau.

Bushi Arnhem had zes teams ingeschreven voor het DK teams in Ede: 2 welpenteams (-10 jaar), 2 jongensteams (-12 en -15 jaar) en 2 meisjesteams (-12 en -15 jaar).

Het meisjesteam -15 kwam uit in een poule van drie teams. Het Bushi-team miste een judoka in het zwaarste gewicht, maar de meiden wisten toch beide partijen met 4-3 te winnen. Met deze bijzondere prestatie plaatste dit team zich voor het NK teams.

Het meisjesteam -12 van Bushi Arnhem, waaronder de Huissense Lieke Radier en Renée Heg, plaatste zich automatisch voor het NK teams, omdat andere judoclubs niet in staat waren om in deze klasse een team te formeren.

Het jongensteam -15, waaronder de Huissense Bas Wolters, mocht de strijd om de titel uitvechten tegen Judo Ryu Rijkse. In de onderlinge strijd, best of three, waren de jongens van Bushi Arnhem, het sterkste team. Ze wonnen met 5-2, 5-2 en 4-3 en stelden daarmee hun plek op het NK veilig. Het jongensteam -12 verloor hun eerste partij nipt met 4-3 van de latere districtskampioen. De onderlinge krachtsverschillen tussen de clubteams waren klein en het team wist uiteindelijk een bronzen plak te pakken.

Bij de welpen hadden 6 clubteams zich ingeschreven om te strijden voor het districtskampioenschap. In een spannende finale verloren de welpen met 2-5 en werden knap tweede.

De plaatsing van de drie clubteams voor het NK op zaterdag 25 juni in Nijmegen is een mooie prestatie van de hele club en alle judoka’s van Bushi Arnhem.

Voor meer informatie over judo en Bushi Arnhem verwijs ik u naar onze website en facebook.

Huyskweker Arnhem-Nijmegen, dé zomerbloeierspecialist voor de regio

GENDT - Huyskweker Arnhem-Nijmegen aan de Langstraat 46 in Gendt is een echte zomerbloeierspecialist, die staat voor vakmanschap, een gastvrij onthaal op de kwekerij en een fantastische bloei dankzij topproducten. Hét adres voor stekperkgoed en zomerbloeiers.

Drijvende kracht achter dit bedrijf is Bert van Deelen. Hij teelt op ambachtelijke wijze en met veel vakmanschap waardoor mensen de hele zomer van prachtig bloeiende planten kunnen genieten. Zijn vakmanschap staat voor meer dan alleen een prachtige plant. Om lang plezier te hebben van de planten is goede voeding en verzorging van groot belang. De Huyskweker heeft de juiste producten daarvoor en adviseert mensen hier graag over.

Daarnaast verkoopt hij unieke hangpotten met waterreservoirs. Deze hangpot maakt het verzorgen van bloemen voor iedereen eenvoudig. De pot denkt namelijk met de plant mee. Dankzij een verborgen waterreservoir in de bodem wordt een plant altijd van voldoende water voorzien.

De Huyskweker verkoopt ook puur geteelde kruiden en groenteplanten. Zo zijn er twee verschillende theemixen verkrijgbaar. De mixen zitten in een mooie pot en hebben ieder drie kruidenvariaties waarmee heerlijke thee gezet kan worden. Puur genieten! Voor uzelf, maar ook heel leuk om cadeau te geven. En nu het barbecueseizoen weer is begonnen kunt u er ook terecht voor verse kruidenmixen voor grill en barbecue of een heerlijke Italiaanse pastamix. Het assortiment groenteplanten bestaat onder andere uit snacktomaatjes, snackkomkommers en pepertjes.

Voor zomerbloeiers van hoogwaardige kwaliteit en voor goed advies staat Huyskweker Arnhem-Nijmegen graag voor u klaar. Voor planten waar iedereen een zomer lang plezier van heeft!

Huyskweker Arnhem-Nijmegen, Langstraat 46, Gendt – www.huyskweker-arnhemnijmegen.nl.

Collecteweek Epilepsiefonds start 6 juni

LINGEWAARD - In de week van 6 tot en met 11 juni gaan ruim 25.000 vrijwilligers op pad om huis aan huis te collecteren voor Epilepsiefonds. De opbrengst van de collecte is bestemd voor wetenschappelijk onderzoek, voorlichtingsactiviteiten, de organisatie van aangepaste vakanties voor mensen met epilepsie en individuele hulp.

In Nederland leven 120.000 mensen met epilepsie. Zij kunnen onverwachts een epileptische aanval krijgen: een plotselinge, tijdelijke verstoring van het elektrisch evenwicht in de hersenen. Gelukkig hebben de meeste mensen met epilepsie baat bij medicijnen. Maar helaas blijft 30 procent last houden van aanvallen.

Onderzoek is nodig

Epilepsie is nog niet te genezen. Wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaken van epilepsie is daarom van groot belang. Het Epilepsiefonds financiert onderzoeken die genezing dichterbij brengen. Samen met duizenden vrijwilligers zamelen we tijdens de collecteweek geld in voor epilepsieonderzoek. Naast het steunen van onderzoek, geeft het fonds voorlichting en hulpverlening waaronder aangepaste vakantiereizen voor mensen met epilepsie.

Collecte

Het Epilepsiefonds helpt mensen met epilepsie op vele terreinen. Om dit te kunnen blijven doen, is geld nodig. Daarom komen de collectanten in de week van 6 juni voor een vrijwillige bijdrage aan de deur.

Ingezonden brief

Het gevaar van de grote berenklauw

Uit eigen ervaring weet ik dat veel mensen het gevaar niet kennen dat de grote berenklauw kan betekenen. Deze metershoge plant staat op veel plekken in Nederland en ook in onze gemeente.

Graag zie ik dat u een artikel met foto wijdt aan dit gevaar; mogelijk derde-graads brandwonden en een leven lang littekens. Ik verwijs naar een bioloog die er voor waarschuwt:

http://nieuws.nl/algemeen/20150602/bioloog-waarschuwt-berenklauw-zeer-gevaarlijk-voor-kinderen-en-dieren/

Op het internet vindt u meer informatie en waarschuwingen hieromtrent.

Enkele gemeenten waarschuwen hun burgers. Ik heb de gemeente Lingewaard ook verzocht dit te doen.

Bij steenfabriek De Zandberg, Polder 8 te Gendt is het dichtstbijzijnde Waalstrand, waar op een mooie dag veel mensen komen. Vanaf de parkeerplek kiezen sommigen ervoor de kortste weg te nemen naar het strand en banen zich dan een weg door het gras en berenklauw.

In de hoop dat u als krant mensen wilt behoeden voor het gevaar verzoek ik uw medewerking in deze. Met vriendelijke groet

Frans Wolswijk, Gendt

Ambachtelijke slager naar stadscentrum Huissen

De intieme winkel van slagerij Wim Buurman. (foto Sjaak Veldkamp)

HUISSEN - De verhuizing is achter de rug. Vrijdag ging de nieuwe winkel in de Vierakkerstraat open. Een mooie winkel Wim, zo laat een trouwe klant van slagerij Wim Buurman in Huissen ongevraagd weten. Ze vindt de nieuwe winkel veel gezelliger dan die op Van Wijkplein. "Ja, en het is hier wat intiemer", grapt Wim.

De opening ging afgelopen vrijdag gepaard zonder toeters en bellen. Wim Buurman hecht meer waarde aan een vriendelijke bediening, hapjes proeven, kwaliteit en verkoop van eerlijke producten.

Voorzitter Henk van Eimeren van Ondernemersvereniging Huissen kwam Wim een welkomsttaart brengen. Hij vindt de verhuizing van slagerij Wim Buurman een aanwinst voor het stadscentrum van Huissen. Het winkelpand heeft jarenlang leeg gestaan. De voorzitter is bij dat het donkere gat weer gevuld is. Van Eimeren zei dat Huissen zich niet alleen op grote winkelketens wil richten. Een ambachtelijke ondernemer zoals slager Wim Buurman is net zo belangrijk voor de sfeer en aantrekkingskracht van het stadscentrum van Huissen.

13 / 24

14 / 24

15 / 24

16 / 24

Wat de toekomst brengen moge...

HUISSEN - Wat de toekomst brengen moge… Hiermee open Jacqueline van der Waals, dichteres, gezang 2293. Bekende woorden. Ze willen vertrouwen wekken en zeggen: 'ga vandaag voor hetgeen vandaag te doen staat. En laat de zaken voor morgen in handen van God'.

Dit geldt ook voor ons kerkelijk leven. Want ‘kerk’ is van de Kyrios, de Heer. Ter illustratie de anekdote van paus Johannes XXII. Hij kan de slaap niet vatten. ‘Waarom kun je niet slapen?’ hoort hij zijn hemelse Heer zeggen. ‘Zorgen over de kerk!’ Het antwoord dat hij krijgt, luidt: ‘Laat maar, het is toch mijn kerk!’ En de paus valt heerlijk in slaap.

Wij vertrouwen erop dat de toekomst van de kerk en de protestantse gemeente van Huissen in goede handen is. Wat wil je anders. Toename in getal? Om meer invloed te hebben? Toename in openheid? Zodat beter bekend wordt waar je voor staat? Toename in dienstbaarheid? Zodat je aan geloofwaardigheid wint? Veel mooie wensen. Maar de geschiedenis toont de keerzijde. Veel invloed wordt al gauw veel macht. Veel openheid leidt al gauw tot verlies van eenheid. Veel dienstbaarheid kan zomaar leiden tot ‘al te goed is buurmans gek’. De toekomst van de kerk is onbekend. Maar…

Je kunt je laten inspireren door het verhaal van de Heer. Zoals dat in de bijbel te vinden is. Dat verhaal maakt voor vandaag alleen al, dat je als kerk bij wijze van spreken harten en handen te kort komt. Sietze de Vries dicht als volgt (Tussentijds, nr. 79): ‘Maak ons uw liefde, God, tot opmaat van ons leven! Haar zingend door te geven’. Ds. Johan G. Wijers (uit: Jubileumeditie Sjaloom! 1611-2011).

Zondag 5 juni, 2e zondag na Trinitatis, tafelviering, aanvang 10.00 uur. Voorganger ds. Johan Wijers, Brummen (emeritus- en voormalig predikant in Huissen).

Velt-ecotuindagen in Gendt

GENDT - Velt, Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren, heeft zijn oorsprong in Vlaanderen. Sinds een aantal jaren heeft Nederland zich ook aangesloten. Op zaterdag 4 en zondag 5 juni ontdek je de geheimen van ruim 190 fantastische sier- en moestuinen, boomgaarden, gezins- en stadstuinen.En allemaal onbespoten. De Velt-ecotuindagen zijn dan ook het moment om te genieten én inspiratie op te doen.


Zondag 5 juni is ook De Poelwijk in Gendt van 11.00 tot 17.00 uur opengesteld om vrij te kunnen wandelen over het landgoed waar al 35 jaren respectvol met de natuur samengewerkt wordt. Voor vragen en uitleg zijn de eigenaren beschikbaar. Koffie, thee en eigen appelsap zijn bij de toren verkrijgbaar. Onze vaste specialist in snoeien op grote hoogte, Maarten, neemt zijn klimspullen mee. Hij zal zeker het klimmen uitleggen en u misschien uitdagen.
De toegang is gratis.Meer informatie over Velt staat op velt.nu en over de Poelwijk op landgoedpoelwijk.nl.

Reanimatieonderwijs op Pro College Bemmel

BEMMEL - Jong geleerd is oud gedaan. Leerlingen van Pro College Bemmel leren vanaf 25 mei reanimeren via het nieuwe lesprogramma 'de 6-Minutenles' van de Hartstichting.

De leerlingen van klas 2 en 3 leren in vier lessen hoe ze borstcompressies kunnen toepassen, mond-op-mond-beademing kunnen geven en een AED kunnen gebruiken. De reanimatielessen worden gegeven door de eigen docenten van het Pro College. Zij hebben een cursus tot reanimatie-instructeur gevolgd. Deze cursus is gecertificeerd door de Nederlandse Reanimatie Raad.

Reanimeren kun je leren!

Reanimeren is niet moeilijk. Onderzoek wijst uit dat iemand van 13 à 14 jaar (vanaf het 2e leerjaar of hoger van het voortgezet onderwijs) fysiek sterk genoeg is om goede borstcompressies te geven. De 6-Minutenles is door de Hartstichting speciaal ontwikkeld voor jongeren en is geschikt gemaakt voor digiborden. De leerkrachten kunnen deze lessen zelf verzorgen.

Docent:"We willen onze leerlingen graag vertrouwd maken met het reanimeren. Ze leren dat elke vorm van hulp belangrijk is en dat je hiermee de overlevingskans vergroot."

Hartstilstand

De Hartstichting strijdt ervoor dat meer mensen een hartstilstand overleven. Het is heel belangrijk dat zoveel mogelijk mensen – jong en oud- kunnen reanimeren. Want elke week worden 300 Nederlanders buiten het ziekenhuis getroffen door een hartstilstand. Door binnen de eerste zes minuten 112 te bellen, te reanimeren en te defibrilleren, vergroot je de overlevingskans van het slachtoffer aanzienlijk.

Dijkmagazijn Bemmel huist jarenlang zonder duidelijke afspraken

In 1995 werd het Dijkmagazijn stijlvol opgeknapt. (foto Sjaak Veldkamp)

BEMMEL – Ruim tien jaar lang heeft het Dijkmagazijn in Bemmel zonder een geldige huurovereenkomst gebruik kunnen maken van het pand. Er waren ook geen duidelijke afspraken met de gemeente en het Waterschap Rivierenland als eigenaar.

Het Dijkmagazijn werd na de tweede Wereldoorlog herbouwd voor opslag van zandzakken, kruiwagens en ander materieel dat nodig was bij een dijkdoorbraak. Het bleek al snel niet meer nodig, waardoor het gebouw in verval raakte. In 1995 werd het Dijkmagazijn in opdracht van het Polderdistrict opgeknapt en verhuurd aan de gemeente Bemmel. In 2000 droeg de gemeente het over aan stichting Bemmel Natuurlijk, nu stichting Lingewaard Natuurlijk. Ondertussen wijzigden ook het Polderdistrict in Waterschap Rivierenland en de gemeente in Lingewaard. Al die veranderingen leidde er toe dat er officieel geen duidelijke overeenkomsten waren met wie, hoe en wat. De gemeente Lingewaard betaalde wel keurig de huurpenningen van 252,50 per jaar aan het waterschap.

Voor de gebruiker van het Dijkmagazijn heeft de nieuwe huur- en bruikleenovereenkomst geen gevolgen. De huur blijft gelijk. Weliswaar, niet conform Wet Markt- en Overheid, Maar het college voelt zich gesterkt door een eerder ingenomen standpunt van de gemeenteraad. Voor maatschappelijke doelen kan afgeweken worden van de eisen.

Het college vindt dat Lingewaard Natuurlijk zich inzet voor natuur- en milieueducatie binnen gemeente. “Dit heeft een positief effect op een toenemende natuurbeleving van kinderen en jongeren, waarmee indirect betere kansen voor bedreigde planten en diersoorten worden bereikt.

Huissen in tekstbeeld Pruisisch erfgoed met een koninklijk tintje…?

HUISSEN - Burgemeester Pilgrim woonde ooit in dit huis! Jeanette van Nigtevegt glimt van oor tot oor. Samen met haar man Lars bewoont zij sinds 1991 dit illustere pand. Ze zijn apetrots om in het 'oudste huis' van Huissen te mogen wonen; Langestraat 37A.

Tekst en fotografie Gerrie Aldershof

Op 37 is Juwelier en Goudsmid Ab Meeuwsen gevestigd. Dat dit zowel in architectonisch als historisch opzicht voormalige herenhuis een van de pareltjes van de Langestraat zou worden mag een wonder heten. Het werd door de projectontwikkelaar te kijk gezet als het 'lelijke eendje' van de Langestraat en zou samen met het daarnaast gelegen stadsboerderijtje worden gesloopt voor de emotieloze doorsteek uit 1985. Dankzij een bezwaarschrift van de Historische Kring Huessen die het 'sloopdriftige' gemeentebestuur de 'oren waste' keerde het tij. Maar dan ben je er nog niet.

Het is vooral het restauratie- en conserveringswerk van Huissens 'monumenten redder' Theo Hubers die met zijn speurneus 'verkrotting' omzet in pareltjes van deze tijd. Hij splitste het pand in tweeën en gaf het zo een nieuw leven. Ondertussen is het monumentale pand verheven tot gemeentelijk monument. Hoe wonderlijk kan het gaan bij onze bestuurders…

\Het van oorsprong vijftiende-eeuwse pand heeft een fundament van tufsteen die hoogstwaarschijnlijk afkomstig is van Romeinse ruïnes in Xanten of Nijmegen. Links van de zijgevel is duidelijk waarneembaar dat de oude middeleeuwse voorgevel heeft plaatsgemaakt voor een 'nieuwe' achttiende-eeuwse gevel. Mooi symmetrisch met een traditionele knipvoeg. 'De bouwhistorie druipt van de gevels'. De zijgevel, een zogenoemde dubbele tuitgevel, heeft een bijzondere textuur. Het deel van circa drieënhalve meter boven straatniveau stamt uit de middeleeuwen (vijftiende-eeuws). De twee daarin dichtgemetselde boogvensters (links) zijn overblijfselen van zogenaamde kloosterkozijnen met glas-in-lood en een houten ventilatieluik van een opkamer met een kelder daaronder. Alles daarboven is zestiende-eeuws. Dat is te zien aan het kleinere formaat baksteen. Een vuistregel is: Hoe dikker 'de mop' hoe ouder de baksteen. Deze zijgevel lieten Jeanette en Lars - als hoeders van dit erfgoed - in 2014 restaureren. Daarvoor waren Bouwbedrijf de Koning en Janssen Voegwerken de aangewezen bedrijven onder supervisie van de Monumentenwacht.

De bouwhistorie mocht niet worden verknald. Een voorbeeld. In vroeger tijd werden bouwwerken opgemetseld met verschillende kalkmortels (specie). Om geen schade aan de bakstenen te veroorzaken moest een bijpassende mortel voor het voegwerk worden 'uitgedokterd'. Dat is Janssen prima gelukt. Zo werd met oog voor detail, liefde en vakmanschap de zijgevel in oude luister hersteld. Met deze geslaagde restauratie treffen 'het verleden en het heden' elkaar regelmatig. Vandaag, precies tweehonderd jaar geleden, op 1 juni 1816, stapte burgemeester Pilgrim zijn huis binnen, dat toen tevens dienst deed als gemeentehuis. Op deze dag was 'Huissen door de Koning van Pruisen definitief aan de Koning van Nederland' overgedragen. Hiermee kreeg dit Pruisisch erfgoed een koninklijk tintje…

Protestantse gemeente Gendt-Doornenburg

GENDT- Op zondag 5 juni is er een kerkdienst in de protestantse kerk van Gendt aan de Torenlaan.

De aanvangstijd van de viering is 10:00 uur. Mevrouw ds. M. de Bree zal hierin voorgaan. Voor de kinderen is er tijdens de viering een leuke en gezellige activiteit. Alle kinderen tot en met 12 jaar zijn hiervoor uitgenodigd. Na afloop is er gelegenheid om een kopje koffie/thee te blijven drinken. Allen zijn welkom!

Schitterend slagwerk- spektakel Volharding Huissen

HUISSEN - Het slagwerkspektakel van muziekvereniging Volharding was weer een geweldig succes! Op zaterdag 21 mei vond dit muzikale spektakel plaats in de aula van het Over Betuwe College in Huissen.

Familie, vrienden en overige slagwerkliefhebbers hebben gekeken en geluisterd naar de vier slagwerkgroepen. Naast de Jeugdslagwerkgroep en Slagwerkgroep van Volharding deden ook de Jeugdslagwerkgroep en Slagwerkgroep van KAMV uit Amersfoort mee.

Het publiek heeft tijdens deze avond verschillende reizen mee mogen maken. Zo nam de Jeugdslagwerkgroep van KAMV het publiek mee in de droom van een klein jongetje. Hij droomde dat hij een reis door de ruimte maakte. De Jeugdslagwerkgroep van Volharding trakteerde het publiek op een kijkje in de wereld van de holbewoners. Ook de Slagwerkgroepen van beide verenigingen hebben een fantastisch optreden neergezet. De diverse muziekstukken waren sfeervol, swingend en meeslepend. Muziekvereniging Volharding en KAMV kunnen terugkijken op een zeer geslaagd concert.

Revalidatie Thuis

Karin Coeymans

BEMMEL - Gezond, veilig en zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen in je eigen woonomgeving is voor veel mensen een belangrijk streven. Helaas kan door een zware operatie, een ongeval of een ziekte dit weleens een probleem worden. Dit probleem kan tijdelijk zijn (bijvoorbeeld na een operatie voor een nieuwe heup of knie) maar ook blijvend (bijvoorbeeld na een beroerte, bij MS of Parkinson).

De fysiotherapeuten van Fitpunt Revalidatie Thuis komen bij je thuis waardoor je in je eigen vertrouwde omgeving aan de slag kunt. Dit met als doel je beter te kunnen laten functioneren in het dagelijks leven of de eerste stappen in je revalidatie te maken.

Angelique Grootfaam

Specialistisch werk

Bij Fitpunt wordt de Revalidatie Thuis uitgevoerd door Karin Coeymans en Angelique Grootfaam. Beiden zijn begin jaren '90 afgestudeerd als fysiotherapeut en na jaren werkzaam geweest te zijn in het ziekenhuis en verpleegtehuis zijn ze sinds 2009 als gespecialiseerd fysiotherapeut werkzaam in de revalidatie thuis. Zij werken in de gehele gemeente Lingewaard en het gebied van Arnhem-Zuid en Elst.

Voor een optimale zorg is er intensief contact met onder andere de Buurtzorg, huisartsen, revalidatie-artsen van Klimmendaal en diverse specialisten van het CWZ, Rijnstate, Maartenskliniek en Radboud. Daarnaast zijn we aangesloten bij ParkinsonNet, het eerstelijns team NeuroRevalidatie Thuis, CVA ketenzorg Arnhem-Nijmegen en het MS netwerk Arnhem-Nijmegen.

Kosten en vergoeding

Alle zorgverzekeraars vergoeden de behandelingen. Hoeveel behandelingen er worden vergoed is afhankelijk van de reden waarvoor je moet revalideren. Wil je meer informatie of een afspraak maken, neem dan even contact op. Telefoon 0481 454425, mail info@fitpunt.nl.

Beldekor bestaat 25 jaar!

BEMMEL - "Op 13 juni is het exact 25 jaar geleden dat wij onze zaak opende, dit is voor ons een goed moment om het wat rustiger aan te gaan doen. Dus hebben wij besloten om te stoppen met de winkel. Wij zijn nu 65 jaar en allebei vanaf ons 16e jaar begonnen met werken, dus na bijna 50 jaar, wij vinden dat dit wel kan!"

"Het overgrote deel (38 jaar) hebben wij gewerkt in winkelcentrum De Assenburg in Bemmel, waarvan dus 25 jaar zelfstandig. Wij hebben het altijd met plezier gedaan en willen iedereen hartelijk bedanken voor het vertrouwen in ons de afgelopen 25 jaar. En mocht u als klant- kennis-of medeondernemer ons nog even gedag willen zeggen dan staat op zaterdag 11 juni (tot 16.00uur) de koffie klaar.

U, als klant kunt voor eventuele nazorg en garantie terecht bij onze collega 'Verf-/ en Wonen Harry Mattijssen' op de Dorpsstraat 22 in Bemmel, 0481 464214 (hiervoor bedanken wij Sabine en Harry hartelijk).

Tot/met 11 juni, alle restantvoorraad 50% korting!, onder andere kussentjes, tafelzeil, gordijnstalen, gordijnband, haken, garen, et cetera. Bedankt en wellicht tot ziens!"

Ellen en Louis Belderok

Juni: maand van de combinatiemassages bij Anchalee Massagesalon

BEMMEL - Sommige mensen houden van een ontspanningsmassage met warme olie tegen stress, depressiviteit en vermoeidheid. Anderen van een stevige massage met rekken en strekken tegen een slechte doorbloeding, rug en/of nekklachten of hoofdpijn. Maar de meest complete massage is een combinatiemassage.

Bij Anchalee Massagesalon wordt deze combinatie massage in de maand juni aangevuld met een kruidenstempelmassage (de kruiden zorgen voor een krachtige en helende werking en zorgt voor meer energie) of een hotstonemassage, waarbij tijdens de massage gebruik wordt gemaakt van warme basaltstenen. Door de combinatie van beweging en warmte kan er makkelijker in het spierweefsel gewerkt worden, waardoor afvalstoffen makkelijker afgevoerd worden.

Tevens draagt het bij aan een positief zelfherstel. Het lichaam wordt door deze behandeling meer in balans gebracht. Deze massage is met name geschikt voor mensen met spier- en gewrichtsproblemen. Actie A: Thaise combinatiemassage met kruidenstempel 1,5 uur voor 67,50 euro. Actie B: Thaise combinatiemassage met hotstones 1,5 uur voor 62,50 euro. Bel voor het reserveren van een afspraak: 06 57060794. Anchalee Massagesalon, Deken Dr. Mulderstraat 6b (boven het notariskantoor), Bemmel.

Woonboulevard Arnhem vierde 25-jarig bestaan

Prijsuitreiking kleurplatenwedstrijd Woonboulevard Arnhem

ARNHEM - Het 25-jarige bestaan van de Woonboulevard Arnhem werd gevierd met een feestweekend op zaterdag 21 en 22 mei.

Circa twintig kramen met speciale acties stonden op de Woonboulevard en er werd gratis koffie uitgedeeld. Voor iedere bezoeker was er een mooie gratis Big Shopper en de kinderen konden zich uitleven voor Toys XL op een springkussen, zij kregen gratis popcorn en een clown deelde ballonnen uit. Zondag was er een gezellig dweilorkest en als klap op de vuurpijl was er om 14.00 uur de grote prijsuitreiking van de kleurplatenwedstrijd. De prijswinnaartjes hadden goed hun best gedaan en zij waren dan ook helemaal blij met hun gewonnen prijzen. www.woonboulevardarnhem.nl.

Trekkingslijst verloting speeltuinvereniging Hulhuizen

HULHUIZEN - Maandag 23 mei was de trekking van de 49e verloting van Speeltuinvereniging Hulhuizen.

De eerste prijs, een cadeaubon ter waarde van 125,00 is gevallen op lotnummer 9. De tweede prijs, een cadeaubon ter waarde van 50,00 is gevallen op lotnummer 137 en de derde tot en met de achtste prijs zijn cadeaubonnen die gevallen zijn op lotnummers: 1161, 2068, 1080, 855, 838, 1989.

De prijzen zijn gedurende drie maanden na trekking af te halen bij Jolanda Meijer, Groenestraat 2 in Gendt; 0481 423123.

Euronics Eltink Bemmel breidt uit!

BEMMEL - Vobis computers is de oudste IT winkelorganisatie van Nederland. Vobis die bekend staat om de juiste kennis en een heel hoog serviceniveau en sluit hiermee heel goed (of haarfijn?) aan op onze manier van werken.

"We hebben ons assortiment verder uitgebreid met laptops, tablets, computers, Apple ipads, inktcardridges, en vele andere computer en netwerkaccessoires. U kunt ook bij ons terecht voor reparaties, instellingen, updates et cetera voor uw computer, laptop en tablet. En we kunnen ook bij u aan huis komen voor diverse werkzaamheden aan bijvoorbeeld uw wifi-netwerk. We zullen natuurlijk ook voor deze nieuwe productgroep dezelfde service geven die u van ons gewend bent. We hebben als actie in de maand juli de Vobis apk: update van uw computer/laptop voor euro 19,95 (zie de advertentie). Welkom bij Euronis Vobis Eltink Bemmel Dorpsstraat 60 telefoon 0481 464636."

Repair Cafés Lingewaard

HUISSEN - In het Repair Café kan iedereen zijn of haar kapotte spullen laten nakijken door een team van handige vrijwilligers. Zij zijn bekwaam in het uitvoeren van kleine reparaties, maar geven daarnaast ook advies als een eenvoudige oplossing niet mogelijk is. En dit allemaal geheel gratis!

Het Repair Café is voornamelijk bedoeld voor het herstellen van klein tot middelgroot huishoudelijk materiaal zoals stofzuigers, koffiezetapparaten, broodroosters, lampjes en föhns maar daarnaast draaien onze vrijwilligers ook voor speelgoed en servies en dergelijke hun hand niet om.

De komende week houdt SWL weer een Repair Café in Lingewaard. Je kunt op de volgende locatie terecht voor reparaties en een gezellige bak koffie/thee:

Zaterdag 4 juni van 14.00 – 16.00 uur in de Oude Raadzaal (Langekerkstraat 15) in Huissen

De data van de andere kernen kun je vinden op www.swlingewaard.nl onder ‘Actief in wijk en buurt’. Klik daar op het juiste ParticipatiePunt om het bijbehorende Repair Café te zien.

Dus heb je spullen die kapot zijn of niet goed meer werken, en vind je het zonde om ze zomaar weg te gooien, bedenk dan dat er nog een leuk en kosteloos alternatief in je eigen woonplaats is!

De Zilverkamp

HUISSEN - Zaterdag 4 juni organiseren we sleutelhangers maken. Dit houdt in dat je van alles en nog wat kunt doen, om jouw sleutelhanger persoonlijk te maken.

Kom dus gewoon eventjes langs en bekijk wat voor een sleutelhanger jij wel zou willen maken. Kies uit en doe mee op zaterdag 4 juni van 10.00-13.00 uur bij winkelcentrum De Zilverkamp. (www.facebook.com/winkelcentrumdezilverkamp)

Stichting Actieve Senioren Angeren busreis

ANGEREN - De Sasa-organisatoren hebben na overleg met een bus ondernemer gekozen voor een route langs de IJssel en Twente.

We vertrekken op 16 juni om 08.30 uur vanaf Het Dorpshuis in Angeren naar Terwolde. Brasserie Kriebelz ontvangt ons daar met koffie en gebak.

Verder gaan we onder leiding van een gids langs de IJssel. Hij vertelt ons alles over de landgoederen, dijkhuisjes, molens enzovoort, waarnaar we terug gaan naar Kriebelz waar ons een bijzonder lekkere maaltijd te wachten staat.

Tijdens het diner speelt er een leuk bandje, Hollands, Ierse en Schotse muziek staat op hun repertoire. Vervolgens gaan we naar het unieke Oranjemuseum Nieuwe Haghuis in Diepenheim. Daar staat bij binnenkomst de koffie met Twentse kruidkoek klaar.

Vervolgens komen we onder leiding van een gids veel te weten over het leven in Twente en over ons koningshuis. Tegen 16.15 uur brengt de chauffeur ons weer terug naar Angeren, rond 18.00 uur zijn we weer thuis.

Ook niet-leden van de Sasa zijn welkom voor deze busreis. De kosten voor deze dag bedragen 45,- per persoon. Uiterlijk tot 8 juni aanmelden bij: Riek Polman, 026 3251636; Ginie Reymers, 026 3250670; Theo Buurman, 026 3250746.

Voorverkoop gestart van A Century of Music

DOORNENBURG – Het 100-jarig jubileum van harmonie Sint-Caecilia uit Doornenburg zal in het weekend van 8, 9 en 10 juli op grootse wijze worden gevierd met een muzikaal feestweekend. Drie dagen lang feest waarbij de muziek centraal staat.

Op de zaterdagavond zal voor de vijfde keer in het bestaan van de vereniging een spectaculair concert worden gegeven in de stijl van de Night of the Proms onder de naam 'A Century Of Music'.

Op het grasveld van de Speeltuinvereniging zal er een festivalterrein worden ingericht met een groot podium. Dankzij de medewerking van Rent-All Europe uit Huissen zal het podium worden voorzien van professioneel licht en geluid.

Om de kwaliteit van orkest, koren en solisten maximaal tot hun recht te laten komen heeft Emile Stoffels, dirigent van het harmonieorkest, een groot aantal prachtige arrangementen gemaakt van de meest uiteenlopende songs. Ook de slagwerkgroep, onder leiding van Casper Traa, heeft een speciaal hiervoor geschreven nummer, waarin alle mogelijkheden van de slagwerkers aan bod komen.

De zang wordt tijdens deze jubileumuitvoering van het Promsconcert verzorgd door zangkoren De Burchtsanghers en Popkoor2000. Tevens zullen optredens worden verzorgt door meerdere geweldige solisten, dj Deprado en dansgroep 2TheMax. Na afloop van het concert zal er een afterparty plaatsvinden onder leiding van dj Deprado.

De voorverkoop voor dit concert is inmiddels gestart. Entreekaarten hiervoor kunnen worden gekocht bij Spar Witjes en het Ontmoetingcentrum in Doornenburg en bij Bruna in Gendt. De entreeprijs bedraagt 7,50 voor personen ouder dan twaalf jaar en 2,50 voor kinderen tot en met twaalf jaar.

Dansgroepen GTV Zwieps treden op bij Dance2demo

BEMMEL - De dansgroepen van GTV Zwieps waren aanwezig op de Dance2demo georganiseerd op zondag 22 mei door de KNGU. Ouders en deelnemers konden genieten van een afwisselende dansvoorstelling.

Vier dansgroepen van GTV Zwieps gaven een voorstelling. De jongste groep was overweldigd door de grote van de dansvloer met coulissen en belichting, maar gaven een leuk optreden. De recreatiegroep van 10-12 jaar heeft een vrolijke jazz/show/hiphop dans laten zien met 4 meisjes verkleed als jongens op het nummer Summertimes. De plusgroep van 10-12 jaar danste een ingetogen jazz/moderne dans op muziek van Birdy. De dansselectie heeft een technisch moderne dans gedanst op een nummer van Heaven en een pittige moderne dans op een nummer van Kensington.

Zondag 29 mei verzorgden alle dansgroepen nogmaals een optreden tijdens de clukampioenschappen van GTV Zwieps in sporthal De Bongert in Bemmel.
Meer weten over dansen bij GTV Zwieps? Kijk op www.zwieps.nl.

Eerste jeugdwedstrijd bij De Snoek in Gendt

GENDT - Vorige week dinsdag werd weer de eerste jeugdwedstrijd van h.s.v. De Snoek gevist. Ondanks de kou deden er toch 19 deelnemers mee.

Er werd in de kanovijver gevist. De vangsten vielen erg tegen. Toch wist Ivar Teunissen vier visjes te vangen met een totale lengte van 37cm en werd hiermee eerste. Lucas Akse kwam net tekort en werd tweede met drie visjes en 29cm. Sid van de Voort werd derde met een mooie voorn van 19cm, dit was tevens de grootste vis van de dag. Lyn Janssen, Koen Rutjes, Ties Huisman en Bram Joosten wisten allemaal een visje te vangen. De volgende jeugdwedstrijd is op 7 juni, hopelijk zijn de vangsten dan beter.

Winkeliersvereniging De Zilverkamp

HUISSEN - Zaterdag 4 juni organiseren we sleutelhangers maken. Dit houdt in dat je van alles en nog wat kunt doen, om jouw sleutelhanger persoonlijk te maken.

Kom dus gewoon eventjes langs en bekijk wat voor een sleutelhanger jij wel zou willen maken. Kies uit en doe mee op zaterdag 4 juni van 10.00-13.00 uur bij winkelcentrum De Zilverkamp. (www.facebook.com/winkelcentrumdezilverkamp)

23 / 24

Hiep Hiep Hoera
Milou
al weer 3 jaar
Gefeliciteerd
Dikke knuffel van Opa, Oma
Sander, Laura en Maud

Deze stoere jongen wordt op 2 juni al weer 10 jaar.
Stijn hartelijk gefeliciteerd liefs opa en oma xxx

06-06-2016
John = Abraham
Van harte gefeliciteerd!
dikke knuffel Audrey en Marriët

Lieve Feelien van harte gefeliciteerd met je 8ste verjaardag.
Een hele fijne dag gewenst en veel plezier met je stewardessenfeestje!
Dikke kus Papa, Mama,
Jasmijn en Happy

Hoera! John 60 jaar!
Gefeliciteerd
Amanda, Simone, Lisette,
Arthur, Jeroen, Johan
Noah, Amber, Isabel, Xam,
Milou & Thijmen

Renske wordt 14 jaar op 1 juni.
Gefeliciteerd met deze
volleybalkampioen.
Liefs van Oma en opa

Bedankt iedereen voor alle hulp en attenties zoals poetsen, bloemen, kaartjes, bezoekjes, cadeautjes, etc. tijdens mijn herstel.
Liefs Nicoline

Deze toffe peer is 6 juni geen
49 meer!
Robbert gefeliciteerd.