GN Lingewaard

27 mei 2015

GN Lingewaard 27 mei 2015


Uniek bevrijdingsconcert in Huissen door Koninklijke Marinierskapel

LINGEWAARD - Er zijn zoveel redenen om naar het concert te gaan van onze Koninklijke Marinierskapel: het is gratis, in een overdekte locatie met prachtige akoestiek,een muzikaal hoogstandje, een ode aan de veteranen,voor de gemeenschap als geheel en een bevrijdingsconcert!

In samenwerking tussen de gemeente Lingewaard en het Exoduscomité is dit muzikale gebeuren gerealiseerd. Een beperkt aantal kaarten is nog verkrijgbaar. Ga hiervoor naar de eerder aangegeven locaties in de kernen, zoals, bibliotheek, dorpshuis, VVV of het gemeentehuis. Indien gewenst kunnen ook - zolang de voorraad strekt - kaarten verkregen worden via het Exoduscomité. Bel in dat geval naar Hanny Harrewijn: 06 43161995.

Het concert vindt plaats op vrijdag 29 mei. Aanvang is om 20.00 uur.Tijdens de pauze kunt u kennis nemen van de panelenimpressie WOII en defensie-uitzendingen. De Stadskerk van Huissen heet iedereen welkom op deze muzikale herdenkingsavond.

Het programma staat op www.lingewaard.nl of www.exodushuissen.nl.

8533 euro voor Providentia

GENDT - "Supertrots zijn wij met de opbrengst van 8533 euro voor Providentia!

"Wij willen alle kinderen uit Gendt, IKC De Vonkenmorgen, IKC De Tichelaar, de sponsors en vrijwilligers bedanken voor hun inzet tijdens deze sponsorloop", aldus de sponsorcommissie van stichting Providentia.

3 / 24

Oproep aan sport- en culturele aanbieders om zich aan te melden Sjors Sportief & Sjors Creatief in Lingewaard

LINGEWAARD - In het schooljaar 2015-2016 worden de naschoolse introductiecursussen sport- en cultuur in de gemeente Lingewaard weer aangeboden via Sjors Sportief en Creatief. Vanaf half oktober kunnen basisschoolleerlingen uit groep drie tot en met acht kennismaken met activiteiten/cursussen op het gebied van sport en cultuur binnen de gemeente. Nieuw is dat dit schooljaar ook de kinderen van SBO De Vlinderboom mee kunnen doen.

De kinderen uit het basisonderwijs mogen het hele schooljaar één of meerdere sport(en) of cultuurvorm(en) uitkiezen. Zij volgen enkele introductielessen bij een aanbieder naar keuze. De meeste introductielessen zijn gratis waardoor kinderen op een laagdrempelige manier de kans krijgen een kijkje in de keuken te nemen bij de sport- of cultuuractiviteit waar zij nieuwsgierig naar zijn.

`'Meld uw sport- of cultuurcursus ook aan! Wilt u als sport- of cultuurorganisatie uw deuren openstellen en kinderen de kans geven kennis te maken met uw aanbod? Doe dan mee met Sjors Sportief en Creatief en schrijf uw cursus in.

Uw cursus wordt uiteindelijk geplaatst in een prachtig wervend boekwerk. Dit Sjors Sportief en Creatief schoolboekje wordt half oktober aan alle kinderen van groep drie tot en met acht in de gemeente verspreid. Erg goede promotie dus voor uw organisatie en activiteit! Meld uw cursus vanaf vandaag aan op www.sportstimuleringnederland.nl via het kopje 'Hoe werkt het?' zodat we er samen een succes van kunnen maken!"


De start in oktober vindt plaats in samenwerking met Stichting Welzijn Lingewaard, Gemeente Lingewaard, Sportstimulering Nederland, basisscholen en sport- en cultuurorganisaties van gemeente Lingewaard.

'Ken West deed wat hij voor zijn gevoel moest doen...'

BEMMEL - Toen ik Ken West in 1985 leerde kennen, was hij in Zevenaar met zijn scoutinggroep uit Leicester (Engeland). Ik nodigde hem uit in mijn klassen iets te komen vertellen over Engeland en de scouting. Daar bleken verhalen over de oorlog bij te komen. Onze vriendschap was geboren...", aldus vertelt Piet van Breukelen.

"Toen ik wist dat hij van 2 tot 6 mei in Arnhem zou zijn om diverse festiviteiten bij te wonen in verband met onze bevrijding, heb ik een afspraak gemaakt met hem en zijn zoon Steve om elkaar in Groesbeek te ontmoeten tijdens de kranslegging bij het oorlogsmonument. Ik wist inmiddels dat hij een van de dapperen was die ons land had bevrijd. Dat had hij minutieus beschreven in zijn boek "An it's called a tam-o-Shanter' (naam voor een Schotse oorlogsbaret), dat hij me gesigneerd cadeau had gedaan."

Hevige strijd

"West maakte deel uit van de 49th Division Polar Bears) en hij vertelt in Groesbeek weer over hun langzame opmars (soms moest bevrijd gebied later weer worden ingeleverd) vanaf de Normandische kust naar Nederland. Vanuit Normandië komen ze via België in Nederland in de Betuwe, waar ze in Bemmel, Haalderen en Ressen als helden worden onthaald. In een brief van 26 september 1994 schrijft hij me dat hij vanaf eind november vanuit de Betuwe richting De Liemers trok. Het duurde nog tot 3 april voordat Zevenaar werd bevrijd en kort daarna ook Duiven. Daarna volgde de aanval op de Spoorbrug over de IJssel bij Westervoort en na 36 uur van bittere strijd was dan ook Arnhem eindelijk bevrijd."

Bescheiden man

"Euforisch is Ken West (inmiddels 92) nog steeds over het warme onthaal, dat hen in alle plaatsen ten deel viel: zowel tijdens de bevrijding (huiselijk comfort na voortdurend gevaar en spanning tijdens de gevechten) als nu tijdens de festiviteiten. "Daarvoor zijn we nu nog dankbaar; toen deden we slechts onze plicht", zegt hij kort voor zijn terugkeer naar Engeland."

Inwoners praten mee over bewegen in park Holthuizen

HUISSEN - Op 2 juni om 19:00 uur vindt een bewonerstafel plaats voor inwoners uit de wijk Zilverkamp in de leeftijd 55-67 jaar. Bewegen is een belangrijke manier om het lichaam fit en gezond te houden. Om dicht bij huis bewegen te bevorderen is de SWL buurtsportcoach benieuwd naar redenen van de inwoners van de wijk om te bewegen en hun ideeën om dit in het park te gaan doen.

De SWL buurtsportcoach nodigt buurtbewoners in de leeftijd 55-67 jaar uit om op 2 juni mee te praten over bewegen in het park Holthuizen in wijk de Zilverkamp (Huissen). Uit een eigen onderzoek van SWL blijkt dat weinig inwoners uit deze wijk bekend zijn met het park en de mogelijkheden die het biedt. Dat is opvallend want Nederlanders bewegen veelal door gebruik te maken van de openbare ruimte zoals wandel- en fietspaden.

"Om u als inwoner te helpen uw dagelijkse beweging te krijgen wil de SWL buurtsportcoach graag weten wat daar volgens u voor nodig is. Tijdens de bewonerstafel wordt u op creatieve wijze uitgenodigd om met elkaar in gesprek te gaan en worden mogelijkheden gekoppeld aan elkaar. Naast u als inwoner zijn er ook verschillende professionals uit de wijk aanwezig. Uw ideeën over bewegen zijn erg welkom. Kom deze delen tijdens de bewonerstafel. Meld u aan voor de bewonerstafel die ongeveer anderhalf uur in beslag neemt. Aanmelden kan via meldpunt@swlingewaard.nl of 088 2552550."

Fietsers op smalle Loostraat mogen op voetpad

Fietsers tussen Plaza en Nielant komen door autoverkeer in de knel. (foto Sjaak Veldkamp)

HUISSEN – De onveilige verkeerssituatie voor fietsers op de Loostraat in Huissen tussen Plaza en Nielant blijft zoals het is. Het raadslid Patrick Hegeman van B06-L2000 blijft met lege handen zitten nu het college heeft besloten geen tweede fietsstrook aan te leggen. Het college vindt dat fietsers waar geen fietsstrook ligt gebruik mogen maken van het aanwezige voetpad.

Hegeman strijdt al een poosje voor een fietsstrook richting het centrum. Bovendien voldoet volgens hem de 30-km zone niet aan de wettelijke regelgeving. Hij wordt in de strijd gesteund door de 87-jarige Geert Bos uit Huissen die in oktober vorig jaar door een ongeval in het ziekenhuis belandde. Volgens Bos is de weg te smal. Zijn vrouw reed voor hem. Hij werd door een autospiegel geraakt en smakte tegen het asfalt. De automobilist reed door. Het bericht van het ongeval kwam niet bij het college terecht.

Het zit Hegeman dwars dat het college weigert om het bewuste stuk Loostraat volgens de wettelijke regelgeving in te richten als een 30-km zone, zoals de borden aangeven. Het is een gewone voorrangsweg zonder verkeersremmende maatregelen waar het geen enkel probleem is om harder dan 50 km per uur te rijden, aldus Hegeman. Het college heeft een andere visie. Het gedeelte Loostraat is een erftoegangsweg en niet bedoeld voor doorgaand autoverkeer. Dus wel degelijk een 30 km-zone.

Vooralsnog heeft de Loostraat voor het college geen prioriteit. Als volgend jaar het Gemeentelijk Mobiliteitsplan is geactualiseerd wordt duidelijk hoeveel verkeersproblemen er in Lingewaard zijn, die om een oplossing vragen en waar budget voor is. Patrick Hegeman vroeg tevergeefs een opsomming van wensen en prioriteiten, die nu bekend zijn. De fractievoorzitter van B06-L2000 moet volgens het college gewoon een jaartje geduld hebben.

Collecteweek Epilepsiefonds start 8 juni

LINGEWAARD - In de week van 8 tot en met 13 juni gaan ruim dertigduizend vrijwilligers op pad om huis aan huis te collecteren voor Epilepsiefonds. De opbrengst van de collecte is bestemd voor wetenschappelijk onderzoek, voorlichtingsactiviteiten, de organisatie van aangepaste vakanties voor mensen met epilepsie en individuele hulp.

In Nederland leven 120.000 mensen met epilepsie. Zij kunnen onverwachts een epileptische aanval krijgen: een plotselinge, tijdelijke verstoring van het elektrisch evenwicht in de hersenen. Gelukkig hebben de meeste mensen met epilepsie baat bij medicijnen. Maar helaas blijft dertig procent last houden van aanvallen.

Onderzoek is nodig

Epilepsie is nog niet te genezen. Wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaken van epilepsie is daarom van groot belang. Het Epilepsiefonds financiert onderzoeken die genezing dichterbij brengen. Samen met duizenden vrijwilligers zamelen we tijdens de collecteweek geld in voor epilepsieonderzoek. Naast het steunen van onderzoek, geeft het fonds voorlichting en hulpverlening waaronder aangepaste vakantiereizen voor mensen met epilepsie.

Collecte

Het Epilepsiefonds helpt mensen met epilepsie op vele terreinen. Om dit te kunnen blijven doen, is geld nodig. Daarom komen de collectanten in de week van 8 juni voor een vrijwillige bijdrage aan de deur.

Zomerspullen repareren bij het Repair Café

LINGEWAARD - De vrijwilligers van de Repair Cafés proberen samen met u spullen een tweede ronde te geven. En met succes, er worden niet alleen spullen van de afvalberg gered, maar het is ook altijd gezellig in het Repair Café. "Ook voor een kapotte rits of verstelwerk kunt u er terecht, wij vragen wel zelf van te voren en rits te kopen zodat die er meteen ingezet kan worden."

"Heeft u thuis een tuinstoel met gebroken poot, een grasmaaier die hapert, of die leuke zomerbroek die nog ingekort moet worden? Of heeft u niets te repareren maar wilt u eens een kijkje nemen, ook dan bent u van harte welkom voor een gezellig praatje. Noteer de volgende data alvast in de agenda, want in de zomervakantie zijn de Repair Cafés beperkt open."

Repair Café Lingewaard

6 juni: 14.00 – 16.00 uur

PP Huissen, Betuweland – Sancta Maria

Helmichstraat 22 Huissen

13 juni: 14.00 – 16.00 uur

Betuweland – Liduina

Gouden Appel 120 Bemmel

28 mei & 25 juni: 10.30 – 12.30 uur

Dorpshuis Angeren

Emmastraat 23 Angeren

27 mei & 24 juni: 10.00 – 12.30 uur

PP Gendt, Hof van Breunissen

Kloosterplein 4 Gendt

29 mei & 26 juni: 10.00 – 12.00 uur

PP Doornenburg, OC Doornenburg

Kerkstraat 3 Doornenburg

Uitslag tweede Jeugdviswedstrijd Sint-Petrus

HUISSEN - Dinsdagavond 19 mei, een winderige avond met enkele donkere wolken in de lucht... Veertien jonge vissertjes die zich hebben aangemeld om deel te nemen aan de open jeugdviswedstrijd van hengelsportvereniging Sint-Petrus uit Huissen.

Na een succesvolle eerste editie welke gevist werd een week eerder op de dinsdagavond waarbij iedere deelnemer meerdere vissen heeft gevangen en waar aan het einde van de avond er twee jonge dames op het podium stonden. Hing er deze avond een gezonde spanning in de lucht over wie er vanavond met de winst aan de haal zou gaan..

Na twee uur vissen met een stevige wind op het water, en een fikse regenbui was; Rover Heintzbergen de winnaar van deze avond met liefst 164 hele centimeters aan vis, Gevolgd door Nikki vd Mee met 103 centimeter en kort daarachter Nisha Nijenhuis.

Weer de twee dames die op het podium eindigen. Wordt het koningschap dit jaar dan omgetoverd in het Koninginnenschap? We weten het op 9 juni wanneer de laatste wedstrijd wordt gevist.

Ondanks het slechte weer, werd er bij iedereen een glimlach van oor tot oor op het gezicht getoverd door Han Leijser van de ijssalon La Differenza uit Huissen. Hij bracht voor iedere deelnemer gratis ijs mee naar de waterkant!

Volgende week 26 mei is de volgende wedstrijd, iedereen tot veertien jaar kan deelnemen aan deze wedstrijden. "Kijk voor de voorwaarden op www.hsvstpetrus-huissen.nl of op de facebookpagina van de visclub!"

Doe mee met zang en creatieve activiteiten

GENDT - Vindt u het leuk om op woensdagochtend even het huis uit te zijn en andere mensen te ontmoeten? Kom dan gezellig binnenlopen bij ParticipatiePunt Gendt. Daar is van alles te doen.

Bijvoorbeeld elke eerste woensdag van de maand de creatieve ochtend. Iedereen is van 10.00 tot 12.00 uur welkom om samen met andere deelnemers iets moois te maken. Dit kan variëren van tekenen en schilderen tot het weven van een kaart.

"Heeft u meer met zingen dan is er elke maand een samenzangavond. Onder begeleiding van gitarist en zanger Theo Verwaaijen. Er wordt gezongen op elk niveau en verzoekjes zijn welkom!

Mocht vervoer een probleem zijn om deel te kunnen nemen aan deze activiteit, neem dan contact op met het ParticipatiePunt in Gendt. Dan kijken we samen naar een mogelijke oplossing."

Op de woensdag wordt een kleine deelnemersbijdrage voor materiaal en koffie/thee van 2,50 euro. Samen zingen – elke tweede dinsdag van de maand van 18.30 tot 20.00 uur. Deelname is gratis, alleen het kopje koffie of thee tussendoor is voor eigen rekening.

Deze en andere activiteiten in ieders buurt staan op de website van SWL: www.swlingewaard.nl.

RKHVV E1 weer kampioen eerste klasse

HUISSEN - Afgelopen zaterdag 16 mei is de E1 van RKHVV weerkampioen geworden van de eerste klasse.

Waar het team in november 2014 beslag wist te leggen op de najaarstitel pakte het nu de voorjaarstitel 2015. Met vijfentwintig punten uit tien wedstrijden: een meer dan terechte kampioen. Gefeliciteerd toppers en natuurlijk ook de begeleiding(trainers/leider) van RKHVV E1

'Happy meal' op De Zilverkamp

HUISSEN - Maak je eigen happy meal! Zaterdag 30 mei worden er tussen 11.00 en 14.00 uur de eigen Happy Meal gemaakt, maar op een iets andere manier dan je zou verwachten.

Je mag namelijk je eigen frieten maken van cake, mayonaise maken van slagroom, je eigen hamburger uitzoeken en er een lekker flesje cola bij nemen. Kom dus allemaal langs en maak ook jouw eigen happy mealmenu. Meer info staat op www.facebook.com/winkelcentrumdezilverkamp.

GVA bekerwinnaar C junioren

DOORNENBURG - Spelers, leiding en supporters, proficiat met deze prestatie!

Het is de eerste keer in de geschiedenis van deze club dat een team twee jaar achter elkaar de beker wint.

Soldaat van Angeren

ANGEREN - Hoewel 2015 geen jubileumjaar is voor harmonie St. Caecilia Angeren, is besloten toch ook dit jaar fors uit te pakken tijdens het voorjaarsconcert. Aanleiding vormt de wens om stil te staan bij 70 jaar bevrijding. Daarom wordt aan het themaconcert de titel "Soldaat van Angeren" meegegeven.

Als rode draad door het concert wordt het verhaal verteld hoe ook Angeren heeft geleden onder de Tweede Wereldoorlog. Er worden verschillende bronnen voor dit verhaal gebruikt, maar een van de grootste is het boek "De eer behouden", geschreven door geboren Angerenaar en verzetsstrijder Gijs Jansen van Beek. In de oorlog deed hij zo veel hij kon voor mensen om hem heen en hij hielp verschillende Amerikaanse piloten om te ontsnappen aan de Duitsers. Wat vaak spannende momenten tot gevolg had. Tijdens het concert zal een jongen genaamd Gijs in de verhaallijn centraal staan.

Niet alleen de harmonie zal invulling gaven aan dit concert, maar er wordt tevens muzikale medewerking verleend door Hanneke Engels, Martijn van Vuuren, Renée en Anne Meijer (in Angeren ook wel bekend als 'de Meijers') en het Heister Zangkoor uit Bemmel. Naast muziek uit oorlogsfilms (Band of Brothers, The Longest Day, Saving Private Ryan) zal er ook muziek te horen zijn van o.a. Nick & Simon, Volumia en zelfs de populairste band van dit moment "Kensington". Ook de – inmiddels klassieker – "Mag ik dan bij jou" van Claudia de Breij staat op het programma.

Visuele bijdragen worden verleend door Oorlogsmuseum Niemandsland uit Gendt, het Exoduscomité uit Huissen, Toneelvereniging Mozaïek Angeren en de Historische Kringen Angeren en Huissen. Samen met hen zal een spektakel neergezet worden, waarin de feitelijke oorlogsherinneringen op een toegankelijke manier voor jong en oud wordt gepresenteerd. Als inspiratiebron fungeert The Passion, waar met hedendaagse muziek een eeuwenoud verhaal verteld wordt. De harmonie zal enerzijds de overige deelnemers muzikaal begeleiden; de muziek die de harmonie solistisch brengt zal op haar beurt worden omlijst met beeldmateriaal van Lingewaard tijdens de oorlog.

Angeren in de oorlog. Uiteraard zal aandacht worden besteed aan de bezettingstijd, aan het bombardement op 5 oktober 1944 met 27 dodelijke slachtoffers tot gevolg, aan de evacuatie die daarop volgde en aan de gevoelens van Angerenaren van destijds. Of, zoals op het exodusmonument aan de dijk is vertolkt in het Angers dialect: 'Wi-j keke nog een keer achterum, mit traone en veul pien, wanneer zouwe wi-j ons Angeren levend trug meuge zien?'

De uitvoering vindt plaats op 30 mei in het Dorpshuis in Angeren en begint om 20:00 uur. Gelet op de vele voorbereidingskosten ziet de vereniging zich deze keer genoodzaakt om entree te heffen ter hoogte van € 5 per persoon.

Voor nadere informatie: Tom Smits (tom@smitsfamily.nl) of 06-81152062).

Column

Wa-a-a-aarom

Tijdens de halve finale van het Songfestival zat mijn vrouw voor de buis en ik op mijn kamer te hobbyen en naar Muziek te luisteren. Fleetwood Mac met oprichter Peter Green had ik lang niet meer gehoord. Heerlijk. Ik droomde weg bij het nummer Oh Well van eind jaren 60. Een geweldig bluesnummer, maar ik weet nog dat het niet geschikt was voor discotheek Tuf Tuf in Nijmegen. Hier kwam ik een aardig poosje geleden met mijn vriendenploeg voor de vrouwen. Oh Well bestond uit Part One en Part To. En daar sta je dan acht minuten op de dansvloer met zo'n opgedirkt parfummokkel die meer op heeft met disco dan met mijn blues.

Bij muziek hoort een gevoel. Trijntje stond vorige als een opblaaspop op het podium. Beetje flauw, zult u zeggen. Ik was bij het horen op de radio er meteen van uitgegaan dat Trijntje Oosterhuis met haar lied Walk Along het niet zou halen. Zeker toen ik in de kranten haar in een opengeritste jurk zag. Het was haar jurk niet. Het was haar lied niet.

'Waarom, wa-a-a-aarom. Wa-a-a-aarom. Zou je niet meelopen, meelopen'. Al heeft Trijntje een goede stem, het blijft een gilnummer in de ruimte opgenomen met beroerd camerawerk. Daar mag ook ons college aan denken die op twitter graag meldt dat ze weer een bedrijfsbezoek hebben gehad. Overheidsvoorlichting: 'College bezoekt paprikakweker Van de Harg Van Winden in Bergerden. 600.000 planten vol paprika's'. Zó, dacht ik bij mezelf, moet ik onder de indruk raken dat de burgemeester en haar wethouders 600.000 paprikaplanten hebben gezien? En vol met paprika's! Bijgaande foto geeft het beeld in de kas van een rijtje mensen, inclusief twee paprikakwekers. Het is bloedje heet. Wethouder Helga Witjes heeft zich vergist met haar hoge laarzen. Wethouder Janssen draagt zijn colbert losjes over zijn arm. Het leek net of ik naar het Songfestival zat te kijken. Waarom, wa-a-a-aarom. Wa-a-a-a-aarom zijn paprika's niet blau-au-auwwww.

Sjaak

Bent u deze uitdaging al eens aangegaan?

GENDT - Onvoorbereid een gelegenheid binnenstappen en daar een zingend stel mensen aantreffen, onder begeleiding van een dirigent, drummer en accordeons, die ook nog eens een gezellige avond hebben met elkaar; hoeveel plezier en ontspanning wilt u?!

Toch maar eens proberen? Op maandagavond 20.00 uur bij De Klok in Gendt zult u hartelijk worden ontvangen door De Notenkrakers, het smart- en levensliederenkoor. Vanzelfsprekend mag u een aantal avonden meedoen om te proberen mee te zingen: moeilijk is het niet, maar wel erg leuk!

Bellen voor meer informatie mag ook: 06 24630868.

DOORLOOP Soldaat van Angeren

Open eetcafé in Huissen

HUISSEN - Donderdag 28 mei organiseert de SWL weer een open eetcafé in het Dominicanenklooster van Huissen. Voor vier euro kunnen inwoners van Lingewaard om 17.30 uur aanschuiven voor een lekkere maaltijd (inclusief koffie na afloop), die geheel bereid wordt door vrijwilligers.

Iedereen die mee wil eten, kan zich telefonisch aanmelden op maandag tot en met donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur alleen via het Meldpunt op 088 2552555. Inschrijvingen buiten deze tijden, via voicemail of via mail worden niet geaccepteerd.

Vanwege het beperkte aantal zitplaatsen (maximaal 24) wordt aangeraden om op tijd te bellen. Wanneer het is volgeboekt, kan men zich aanmelden voor de week er op.

Het menu van 28 mei: broccolisoep, kip met vruchtencompote en gebakken aardappels en een verrassingstoetje. Het maandmenu staat op www.swlingewaard.nl onder ParticipatiePunt Huissen.

Zonnebloemloten afdeling Bemmel, Haalderen en Ressen

LINGEWAARD - Deze weken gaan weer vijftig vrijwilligers van de Zonnebloem in Bemmel – Haalderen en Ressen op pad om zo veel mogelijk Zonnebloemloten aan de man te brengen.

Ieder jaar weer gaan de vrijwilligers langs de deuren en worden goed ontvangen want de Zonnebloemafdeling Bemmel – Haalderen – Ressen verkoopt jaarlijks drieduizend loten. Ook dit jaar hoopt de afdeling dat er weer veel loten worden verkocht. De opbrengst van de loten is bestemd om vele Zonnedagen voor mensen met een fysieke beperking mogelijk te maken. Mede dankzij de zonnebloemloterij kan de Zonnebloemafdeling Bemmel – Haalderen – Ressen diverse activiteiten organiseren voor zieken en gehandicapten.

"Gun zieken en gehandicapten een bijzonder dagje uit door de lotenverkopers niet tevergeefs aan uw deur voorbij te laten gaan. De loten kosten twee euro. De trekking van de loterij is op 26 oktober. De nummers van de winnende loten zullen worden gepubliceerd in Hét GemeenteNieuws.

Opgeven is geen optie: Alpe d'HuZes 2015

BEMMEL/HUISSEN - Iedereen kent in zijn omgeving wel iemand die lijdt of overleden is aan de vreselijke ziekte kanker. Een ziekte die maar niet ophoudt om zich heen te grijpen en nog steeds geen afdoende genezingskansen kent.

"Afgelopen jaar werden wij daar zelf ook van heel dichtbij mee geconfronteerd; op 23 augustus overleed onze vader, na een ziekbed van elf weken, aan de gevolgen van alvleesklierkanker. Toen bij hem de diagnose werd gesteld, kreeg ongeveer tegelijkertijd Don's schoonvader de diagnose prostaatkanker met uitzaaiing naar het ruggenmerg en besloten wij - Don en Wil Derksen - om een sportieve uitdaging aan te gaan; meedoen aan de Alpe d'HuZes!"

Voor degene die het nog niet weet, Alpe d'HuZes is een actie, waarbij deelnemers (in 2015 zo'n 4.700) hardlopend, wandelend of fietsend onder het motto 'opgeven is geen optie' op één dag tot maximaal zes keer de legendarische Alpe d'Huez beklimmen om zo veel mogelijk geld in te zamelen in de strijd tegen kanker. Met de opbrengsten wordt wetenschappelijk onderzoek naar kanker ondersteund, met als doel de ziekte onder controle te krijgen, zodat er in de toekomst niemand meer doodgaat aan kanker.

We zijn samen in training gegaan en hebben als persoonlijk doel zo vaak als mogelijk naar boven te klimmen. Naast dit doel, hebben wij ook het streven om zoveel mogelijk geld bijeen te brengen voor het KWF en doen dit door het vinden van sponsoren en directe benadering van ons netwerk om te doneren aan onze actie.

Neem gerust een kijkje op onze actiepagina: http://deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/teams/dowide/. Steun en motiveer ons en doneer aan het KWF, Wij tellen af naar donderdag 4 juni, waarop wij de uitdaging met de berg en onszelf aangaan!"

Stageband en Jong Sint-Sebastianus beste beentje voor bij avondvierdaagse

GENDT - De Avond4daagse is een organisatie die door heel Nederland avondvierdaagse organiseert. In Gendt heeft deze plaatsgevonden van 19 tot en met 22 mei. De meeste andere avondwandelvierdaagsen vinden plaats in week 23. Daarom is deze week uitgeroepen tot de Week van de Avond4daagse.

Ook dit jaar was Sint-Sebastianus weer vertegenwoordigd bij de avondvierdaagse in Gendt. Op woensdag 20 mei en vrijdag 22 mei waren stageband Sint-Sebastianus en Jong Sint-Sebastianus aanwezig.

Op de woensdagavond verzorgde de Stageband Sint-Sebastianus een muzikale omlijsting bij binnenkomst van de deelnemers. Een uur voor aanvang van de tweede wandelavond hadden zij alle apparatuur opgebouwd. De organisatie had een mooie overdekte podiumwagen geregeld. Dat is altijd handig als er wat regen op de loer ligt. Op de laatste wandeldag mocht Jong Sint-Sebastianus alle deelnemers begeleiden naar de eindstreep. Al marcherend pepten ze de boel op met bekende hits. Dat werkte goed, want alle deelnemers haalden de eindstreep.

"Als Sint-Sebastianus vonden wij het leuk om ons beste beentje voor te mogen zetten bij dit evenement."

woensdag 09.30 u. H. Martinus Gendt, Eucharistieviering met Pastoor Peters

zaterdag 30 mei
19.00 u. OLV van Zeven Smarten Haalderen, Eucharistieviering met Pastoor Peters en het koor Exotherm

zondag 31 mei
10.00 u. OLV Tenhemelopneming, EC, Huissen-Stad, Eeucharistieviering met Pastoor Peters en het Middenkoor

Sponsor bedankt

HUISSEN - Namens Jonge Kracht B2 bedanken we Jos van den Beld van Intercooling B.V. Huissen voor de mooie shirts.

Tevens danken we trainers Paul en Tijs voor het leuke, sportieve seizoen. Een mooi seizoen waarin we ook nog eens kampioen werden. Zonder de ouders, supporters, grensrechters hadden we dit uiteraard ook niet bereikt.

Kinderdorp Doornenburg

DOORNENBURG - StiKiDo organiseert ook dit jaar weer het kinderdorp in Doornenburg.

Dit grote spektakel vindt plaats in week 35 van 24 tot en met 28 augustus op het speelveld naast de speeltuin in Doornenburg. "Zet deze week vast in je agenda!"

Ingezonden

Houd het trottoir toegankelijk

Net als ieder voorjaar komt de natuur weer tot leven. Dat levert een mooi gezicht op in de wijk, maar brengt tegelijkertijd ook ergernissen met zich mee.

Niet iedereen realiseert zich dat groeiende struiken ook overlast kunnen veroorzaken. Naastliggende trottoirs worden hierdoor slechter toegankelijk voor gebruikers. Mensen met bijvoorbeeld een rollator of kinderwagen hebben hier hinder van. Hierover komen regelmatig klachten bij ons binnen. Hetzelfde geldt voor auto's die gedeeltelijk op het trottoir worden geparkeerd.

Het wijkplatform vraagt u, mede namens een aantal wijkbewoners, hiermee rekening te houden. Laten we samen genieten van al het moois in onze wijk en ervoor zorgen dat iedereen er plezier aan beleeft.

Wijkplatform ZandBinnenBuiten

Sponsor bedankt

ANGEREN - Ook de mini’s 2 van sportvereniging Angeren willen Simone en Walter Roording van BHV Opleidingen bedanken voor de mooie nieuwe shirts! De mini’s 2 hebben een superseizoen gehad!

11 / 24

12 / 24

13 / 24

14 / 24

Uitslag jeugdsportloterij

HAALDEREN - De uitslag van de loterij van de verenigingen Angeren, De Bataven, Bemmel, Driel, GVA, Havo, Jonge Kracht, RKHVV, Spero en SVAH is bekend.

1e prijs € 4500,-- op lotnr.15167

2e prijs € 1125,-- op lotnr. 793

3e prijs € 450,-- op lotnr.16101

4e prijs € 225,-- op lotnr. 27280

5e prijs € 115,-- op lotnr. 143

6e prijs € 50,-- op lotnr. 14536

7e prijs € 50,-- op lotnr. 24505

8e prijs € 50,-- op lotnr. 26090

9e prijs € 50,-- op lotnr. 24929

10e prijs € 50,-- op lotnr. 24761                                

11e tot en met 50e prijs groot € 25,-- zijn gevallen op de navolgende lotnummers:

856 4036 12322 18099 21745 1090 4236 13291 18382 25295 2201 4451 13968 18989 26968 2207 5288 13987 20520 27166 2584 7266 14233 20712 28545 3152 7834 14438 21044 29055 3774 10561 15894 21430 29366 3817 10647 17505 21514 29547                                

51e tot en met 100e prijs groot tien euro zijn gevallen op de navolgende lotnummers: 362 4326 13817 20924 24748 654 5761 13871 21061 25055 1023 5982 15613 21099 25739 2044 6208 16065 21737 26266 2672 7428 16258 22271 26944 2743 10756 16451 22371 27898 2854 11620 18191 22889 28146 2969 11869 18891 23340 28976 3713 12517 19161 23341 29671 3916 12525 20407 23630 29771; totaal prijzenpakket 8.165 euro.                                                

                                                                                        

De penningmeester van de sportbelangen gemeenschap Overbetuwe zal na ontvangst van het prijsbepalende lot, voorzien van naam en ibannummer de prijs zo spoedig op uw bank- of girorekening overmaken (penningmeester Manon Janssen, Van Aemstelstraat 6, Doornenburg).

Kerkdienst

HUISSEN - De kerkdienst van de protestantse gemeente Huissen is zondag 31 mei te bezoeken in het kerkgebouw aan het Raadhuisplein 35.

De aanvang is 10.00 uur; voorganger is dominee N. Da Costa uit Angeren. Creche en minikinderkerk tot vier jaar; kinderkerk vier tot twaalf jaar; jeugdkerk vanaf twaalf jaar om 10.00 uur in de kelder. Meer informatie staat op www.pknhuissen.nl.

AH-Schoolhandbaltoernooi in Huissen

HUISSEN - Op vrijdag 15 mei werd voor de 42e keer het AH-Schoolhandbaltoernooi gehouden voor de basisscholen uit de gemeente Lingewaard. Het toernooi werd georganiseerd door handbalvereniging Huissen.

De scholen die meededen aan het toernooi waren IKC Het Sterrenbos, IKC De Abacus, Het Tweespan, ’t Holthuus en De Boemerang. De uitslag van het toernooi is:

Groep 5 : 1. Tweespan, 2. IKC Sterrenbos, 3. IKC Abacus.

Groep 6: 1. IKC Abacus 2, 2. ‘t Holthuus 2, 3. IKC Sterrenbos 2.

Groep 7: 1. Sterrenbos 1, 2. IKC Abacus, 3. IKC Sterrenbos 2.

Groep 8: 1. IKC Sterrenbos 1, 2. Tweespan, 3. IKC Sterrenbos 2.

Het weer zat mee en het was weer een geslaagd toernooi.

Het gezelligste open toernooi van Lingewaard Huisman Sport Open komt eraan!

HUISSEN - Traditiegetrouw organiseert Tennis Vereniging Huissen ook dit jaar weer haar open toernooi. Het toernooi vindt plaats van 15 tot en met 21 juni.

Er wordt gespeeld in de categorieën 3 (17+), 4 (17+), 5, (17+), 6 (17+), 7 (17+), 7 (35+) en 8 (35+). Er wordt gespeeld op zes TennisForce- en twee kunstgrasbanen.

Naast veel sportieve wedstrijden, staat het toernooi ook garant voor gezelligheid. Het open toernooi mag met recht het gezelligste toernooi van Lingewaard worden genoemd! Zowel voor de spelers als voor de supporters staan hapjes en drankjes klaar. Ook als je niet speelt dus voldoende reden om langs te komen, en een mooie pot tennis te bekijken.

"Ben je ook enthousiast geworden? Inschrijven voor het toernooi kan tot en met 1 juni via www.toernooi.nl . Bezoek voor meer informatie www.tvhuissen.nl."

Jonge Kracht G1 gehuldigd door de burgemeester

BEMMEL - In verband met het behaalde kampioenschap in de eerste klasse 2 van het G-voetbal afdeling Oost werd de G1 van Jonge Kracht uitgenodigd voor een huldiging door de burgemeester op kasteel De Kinkelenburg in Bemmel.


Hier werd het team door de burgemeester Schuurmans en de wethouders Janssen en Peren in de bloemetjes gezet.

Historische panelenroute Bemmel

BEMMEL - Afgelopen dinsdag is onder grote belangstelling door wethouder Theo Peren een paneel onthuld nabij de NH Kerk in Bemmel.

In totaal zijn door de stichting De Plak in samenwerking met de Historische Kring en 't Zeuvende een zestal panelen geplaatst. Deze panelen bevinden zich rond de dorpskern, zijn onderdeel van een wandelroute van iets meer dan drie kilometer, en geven een beeld van het Historisch Bemmel.

In een uitgebrachte brochure is de wandelroute opgenomen met vermelding van de locaties van de zes panelen. Deze brochure is in een aantal winkels en horecabedrijven gratis verkrijgbaar.

En diegenen die meer willen weten kunnen via de op elke paneel aanwezige QR-code via de Historische Kring zich nog verder in het vroegere Bemmel verdiepen.

Gevonden

BEMMEL - In Bemmel is een stoffen zakje met drie usb-sticks met oordopjes gevonden. Men kan contact opnemen met mevrouw Speksnijder (0481 462337).

Ridders op het stalen ros Een dag uit je dak in een zijspanbak

DOORNENBURG - De Burgrun verzorgt voor de vijfentwintigste keer voor kleur in het leven van mensen met een handicap. Begonnen we met slechts twintig zijspannen, tegenwoordig zijn dat er zeventig, afkomstig uit heel Nederland en daarbuiten. De start is om zaterdag 30 mei om 10.00 uur.

Voor de gelegenheid hebben we speciale dingen georganiseerd waardoor zeker onze gasten zich deze keer nog lang zullen herinneren. Zo zal de tussenstop dit jaar plaats vinden in Kasteel Doornenburg, een locatie die perfect past bij het thema voor 2015: Ridders en Kastelen

Naast dat het kasteel een geweldige locatie is rijden we daardoor tijdens de ochtend- en de middagroute, liefst vier maal door de Lingewaard. De ochtendroute voert via het fotopunt bij camping De Waay over de Posbank naar de tussenstop, waar de deelnemers de magen kunnen vullen en zich kunnen vermaken. De middag route voert door de polder via Opheusden. "Om u allemaal de gelegenheid te geven ons onderweg te begroeten vindt u het volledige programma en de routes op onze website www.burgrun.nl onder Run 2015. Op de site zijn ook ons Facebook en Youtube adres te vinden."

Wij hebben weer alles in het werk gesteld om er een gezellige en feestelijke dag van te maken!

De Burgruncommissie is iedereen (ook de zijspanrijders) die de Burgrun steunt dankbaar. En of dit nu is als vrijwilliger, met diensten of goederen, of in financiële vorm, wij en zeker ook de deelnemers zijn daar zeer blij mee. Dankzij deze steun kunnen wij elk jaar weer de Burgrun organiseren."

Bemmelse Dweildag zoekt vrienden

BEMMEL - Op 14 juni vindt voor de 29e keer dit jaarlijkse evenement plaats in het centrum van Bemmel. 61 orkesten hebben zich inmiddels aangemeld om er weer een afwisselende muzikale dag van te maken.

Eén van de deelnemende orkesten is De Rotdweilers uit Bemmel. Vorige week nog zeer succesvol tijdens de Dweildag in Groenlo, waar zij de tweede plaats in de zogenoemde leutklasse wisten te bemachtigen.

Het organiseren van de Bemmelse Dweildag wordt mogelijk gemaakt met de steun van vele sponsors, waarbij met name de Samenwerkende Horeca Bemmel een zeer belangrijke rol heeft. Met trots zal binnenkort een nieuwe hoofdsponsor bekend worden gemaakt!

Daarnaast doet het bestuur van de Dweildag een beroep op de vele vrijwilligers, die zichzelf jaarlijks belangeloos inzetten om er weer een prachtige dag van te maken. Hen wordt gevraagd om 'Vrienden voor de Bemmelse Dweildag' te zoeken, waarbij voor een bijdrage van 0,83 euro per maand mensen lid kunnen worden. Als iemand 'vriend(in)' wordt, krijgt betrokkene een leuke attentie.

"We hopen dat ook u een steentje bij wilt dragen aan de Bemmelse Dweildag middels het lidmaatschap en nodigen u alvast van harte uit om lekker te komen 'dweilen' op de tweede zondag van juni."

Meer informatie over de Bemmelse Dweildag staat op www.bemmelsedweildag.nl.

Bij Hans Rensen Interieurs: Betondesign een innovatieve trend op vloergebied

GENDT - Hans Rensen Interieurs staat open voor nieuwe trends en innovatie. "Wij zijn dan ook trots dealer te zijn van Forbo Eurocol die met betondesign op de markt is gekomen. Een innovatie op het gebied van vloer- en wandafwerking."

Steeds vaker krijgen wij de vraag of we ook giet- en/ of betonvloeren kunnen leveren en plaatsen. Om in te spelen op de groeiende vraag zijn wij dealer geworden van Betondesign. Betondesign is een pasteuze massa met minerale pigmenten en elastificerende kunststoffen. Deze vloer brengen wij in twee lagen op na de vloer geëgaliseerd te hebben. Vervolgens wordt deze twee of drie keer afgelakt. Het eindresultaat is een super strakke, moderne, eigentijdse en unieke vloer die helemaal anno 2015 is!

Het materiaal is breed toepasbaar, zoals thuis, kantoor, scholen en zorginstellingen. De afwerklaag is slechts één tot anderhalve mm dik en niet te onderscheiden van echt beton, maar dan stofvrij, slijtvast en vuilbestendig. Wij zeggen dan ook: 'Beton, maar dan anders'. Verkrijgbaar in acht verschillende kleuren.

In onze showroom hebben wij vier kleuren aangebracht, zodat u kunt zien en ervaren hoe deze vloer eruit ziet.

"Naast deze innovatie zijn wij ook dealer geworden van Designers Guild. De prestigieuze Engelse gordijnen leverancier, met prachtige linnendoeken met veel kleuren en bloemenprints. Van klassiek tot modern.

Wij nodigen u dan ook graag uit in onze showroom om deze vernieuwingen te komen zien, of kijk op www.hansrensen.nl."

Campingvlucht bij Eet- en Drinkfestijn De Waay

DOORNENBURG - Op vaderdag zondag 21 juni verzorgt Eet- en Drinkfestijn De Waay, samen met het koor Jekadee een superdeluxe campingvlucht!

Tijdens dit concert zal het Jekadee grote gedeeltes uit het Turbulentieconcert ten gehore brengen, terwijl ondertussen het deskundig en vriendelijke cabinepersoneel een overheerlijke driegangenlunch zal serveren om uw vlucht te veraangenamen. Om voldoende tijd voor de lunch te hebben is de vlucht een beetje ingekort en zijn er enkele bestemmingen komen te vervallen. Natuurlijk heeft het Jekadee en eet- en drinkfestijn De Waay er wel voor gezorgd dat de oorden die aangedaan worden de deelnemer weer zal bekoren.

Meevliegen kan voor een all-Inclusive prijs van 19,50 euro voor volwassenen en 12,50 euro voor kinderen tot en met twaalf jaar! De tickets zijn verkrijgbaar bij Eet- en Drinkfestijn De Waay, via het mailadres concert@jekadee.nl of via Irma Weysenfeld Mulderswei 45 Doornenburg (0481-424559). Zaal open om 12.00 uur, Aanvang 12.30 tot 15.00 uur.

Eet en Drinkfestijn De Waay, Rijndijk 67a Doornenburg!

Eef van Aalten wint Soissons

LINGEWAARD - Zondag 17 mei werden de duiven om 07.45 uur gelost, omdat zaterdag de vlucht werd uitgesteld vanwege het slechte weer.

De duiven vlogen vanaf Soissons op een afstand van 336 kilometer. De duiven haalden een snelheid van 88 kilometer per uur. Eef van Aalten draaide zijn eerste duif om 11.33 uur.

2e. J van Ingen &Zn, 3e. C.Vermeulen, 4e. H.Hegeman, 5e. C.Neijenhuis, 6e. T.Sas, 7e.W.Buijs, 8e. P.J.H. van Ooijen.

Ook voor interieurinrichting en gebruikte herstoffeerde kwaliteitszitmeubelen! Meubel & Interieur Restyle: meer dan stofferen alleen...

NIJMEGEN – Op zoek naar goedkope kwaliteitszitmeubelen? Of hebt u zelf zitmeubelen, die u graag wilt laten herstofferen? Meubel & Interieur Restyle biedt u deze mogelijkheden. U kunt zelfs voor de complete interieurinrichting terecht bij Meubel & Interieur Restyle, waar u ook een deskundig advies krijgt van Katja Kousbroek, die behalve filiaalmanager ook binnenhuisarchitecte is.

Meubel & Interieur Restyle is een moderne meubelstoffeerderij en woning- en projectinrichter. Met gevoel voor design én met hart voor traditionele, ambachtelijke vakkbekwaamheid. Een team van professionals, inclusief designers, stoffeerders en interieurinrichters staat steeds klaar om de klanten te adviseren en bij te staan bij het keuzeproces een aantrekkelijk, passend, duurzaam en comfortabel interieur samen te stellen.

Op zoek naar gebruikte en herstoffeerde kwaliteitszitmeubelen? Meubel & Interieur Restyle heeft een uitgebreide wisselende collectie gebruikte en herstoffeerde kwaliteits zitmeubelen op voorraad. Van gerenommeerde merken als Gelderland, Leolux, Artifort en de bekende Eames chair.

Een eigentijdse 'look-and-feel' voor uw meubels? Of juist de originele stijl weer terug? Meubel & Interieur Restyle beschikt over het vakmanschap én de stoffencollectie om dit mogelijk te maken.

Met de uitgebreide collectie gordijnstof, raamdecoratie, zonwering en vloerbedekking biedt Meubel & Interieur Restyle bovendien oplossingen voor iedere woonomgeving.

De winkel aan de Arksteestraat 13-15 in Nijmegen is geopend van woensdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.30 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Maandag en dinsdag op afspraak.

Meubel & Interieur Restyle, Arksteestraat 13-15, Nijmegen; 06-53357900; www.meubelrestyle.nl. Het bedrijf heeft ook filialen in Huissen, Bennekom en Leersum.

Zepplinn viert haar twintigjarig bestaan

DOORNENBURG - Op 5 juni 1995 begon Marjo Wiltingh vanuit haar benedenwoning in Arnhem haar hoveniersbedrijf. In die tijd was het nog ongewoon dat een vrouw een hoveniersbedrijf startte. Een van de docenten voorspelde dat het niet zou gaan lukken. Later werd Zepplinn een van zijn voorbeeldbedrijven voor Helicon-opleidingen.

Na vier jaren liep het bedrijf zo goed dat er personeel werd aangetrokken en een nieuw pand gezocht moest worden om de klanten te ontvangen en materialen te kunnen laten zien. Natuurlijke materialen verwerken was een van de kenmerken en daarmee trendsettend voor die tijd.

Hierdoor vond Wiltingh haar eigen klantenkring. In november 1998 vestigde Zepplinn zich in Doornenburg. Menigeen dacht dat dit geen goede stap zou zijn. Mensen in een dorp leggen hun eigen tuintjes wel aan en de mensen uit de stad vinden Doornenburg te ver... zo werd er gesuggereerd. Ook nu bleek het tegendeel waar.

De tuin en het atelier gaven zoveel mooie nieuwe mogelijkheden. Zo is de tuin nu elke zondag open van 20 april tot half augustus met steeds wisselende exposities. Door het atelier ontstond al snel het idee om lessen in beeldhouwen en later ook brons gieten te gaan geven. Sinds 2003 is Jos Janssen ook in het bedrijf gekomen en geeft lessen in percussie en beeldhouwen en bronsgieten. Verder zijn we erg actief in het organiseren van kunstroutes en onder andere het Geluk van Lingewaard dat volgend jaar weer op stapel staat. Eind oktober organiseren we weer een doodgewone zondag. Op die dag is er van alles te zien op het gebied van afscheid en uitvaart. Kunstenaars en uitvaarbegeleiders maar ook notaris en bloemisten laten alle mogelijkheden zien van persoonlijke invulling.

Tuinen worden ook nog steeds ontworpen en aangelegd. Een mooi breed scala aan werkzaamheden die elkaar samen goed aanvullen.

Expositie van de cursisten en werk van Wiltingh is elke zondag van 13.00 tot 17.00 uur te zien in de prachtige lommerrijke theetuin, en in de galerie-serre. Je verwacht aan de voorzijde van het pand niet wat een paradijselijke plek daar achter verscholen ligt! Onder het genot van een kop koffie of thee met lekkers, genieten van een demonstratie beeldhouwen en van alles wat er is.

"Voor meer informatie komt u kijken of belt u 06-51587368. Een bezoekje aan onze website is zeker de moeite waard: www.zepplinn.nl; Pannerdenseweg 28, Doornenburg."

Een heel nieuw pand en een nieuw concept In juli bestaat De Kaasshop 42 jaar

HUISSEN - De Kaasshop is begonnen in de Langekerkstraat met Tonnie en Liesbeth Buurman als eigenaar. Zeventien jaar later zijn zij verhuist naar de Langestraat in het midden van het centrum. Na het overlijden van Ton in 1997 hebben Angela Willemsen en Geert Vermeulen De Kaasshop overgenomen. Angela, die destijds al bij de Kaasshop werkte heeft in die tijd de fijne kneepjes van het vak geleerd.

De Kaasshop genoot al regionale bekendheid en dat heeft zich in de loop der tijd alleen maar verder positief ontwikkeld. Bekende specialiteiten, waarvoor velen naar de Kaasshop komen, zijn onder andere de eigen gemaakte salades, huzarensalade, de rosbief, grillworst en natuurlijk de vers gebrande nootjes.

Nu is het tijd voor verandering. Angela en Geert hebben een nieuw pand kunnen verwerven in Huissen. Met nog meer ruimte ontstaan er ook mogelijkheden voor nieuwe ideeën. Tijd om in te spelen op vragen die ook bij klanten leefden. Belegde broodjes werden al volop gemaakt, maar nu kunt u die ook onder het genot van een kop koffie in een speciaal gecreëerde koffiehoek nuttigen. De medewerkers zijn al als echte barista's getraind om de klanten een overheerlijke kop koffie voor te schotelen.

Daarnaast is de winkel anders ingericht. Niet meer achter de toonbank maar gewoon meelopen en meedenken met de klant. Dit nieuwe concept zorgt voor een prettigere winkelbeleving voor de klant en daardoor kan het juiste product voor de juiste gelegenheid worden geadviseerd.

Angela en Geert zijn super trots op deze grote en nieuwe stap en hopen u vanaf 28 mei te mogen begroeten in De Kaasshop nieuwe stijl op de Langestraat nummer 10 in Huissen.

"Loop gerust eens binnen voor een kopje koffie en kijk eens rond. In de eerste week kunt u in ieder geval profiteren van een aantal spectaculaire en lekkere acties!"

De Abacus, Stap voor Stap en De Boemerang winnaars Rabobank BankBattle

BETUWE - Groot feest bij basisscholen De Abacus (Huissen), Stap voor Stap (Elst) en De Boemerang (Huissen). Zij zijn de winnaars van de BankBattle 2015 georganiseerd door Rabobank Oost Betuwe!

Uit handen van Mandy Gerardu, manager Particulieren, en Bianca van Eldik, verkoop- & serviceadviseur, van Rabobank Oost Betuwe ontvingen de leerlingen een speaker. Daarnaast werden de kinderen en hun leerkrachten getrakteerd op een slagroomtaart!

BankBattle is een wedstrijd voor leerlingen van groep acht van de basisscholen. In een race tegen de klok gaan scholen de strijd met elkaar aan voor wat betreft hun kennis en computervaardigheden. Met behulp van computers wordt deelgenomen aan de wedstrijd. Als voorbereiding op de strijd zetten de groepen strategieën uit: wie weet het meeste van welk onderwerp, maken we groepjes of doen we het klassikaal?

Alle deelnemende klassen startten exact op hetzelfde tijdstip met het uitvoeren van praktijkopdrachten en het beantwoorden van vragen. De vragen hadden onder andere betrekking op schoolvakken, muziek, computers, techniek en radio/televisie.

Uiteindelijk resulteerde dit na ongeveer één uur hard werken in een geheime code die toegang gaf tot de digitale kluis. De school die de kluis het eerste wist te openen werd de winnaar.

De overige deelnemende scholen dit jaar waren: De Koningin Julianaschool (Heteren), Mikado (Bemmel), Dr. Lammerts van Bueren (Zetten), De Vonkenmorgen (Gendt), IKC Het Sterrenbos (Huissen), De Ark, Sunte Werfert en De Elstar (Elst), Clara Fabricius (Herveld), Het Tweespan (Huissen), De Regenboog (Bemmel) en De Doornick (Doornenburg).

Primera: alles onder één dak

HUISSEN - Bij Primera op De Zilverkamp kun je van alles vinden. Van leuke wenskaarten, boeken tot tijdschriften en wel honderd soorten cadeaubonnen, die ze er dan ook nog leuk voor u inpakken.

'n Mooie wenskaart of tijdschrift kan samen met een cadeaubon verpakt worden tot een leuk cadeau. Tevens kun je er terecht voor voetbalkaartjes en voor de meest uiteenlopende festivals et cetera. Daarnaast verleent Primera verschillende diensten zoals betalingen via GWK en de Pakketservice van zowel Post.nl als DHL.

Verder kunt u er terecht naast de gebruikelijke sigaretten / sigaren en sinds kort voor het maken van pasfoto's.

Maar Primera op De Zilverkamp is ook het adres voor alle lotto- en totodiensten. En last but not least het adres voor uw staatsloten. Niet zolang geleden was er de 100.000 euro gevallen; alleen die klant had 'n 1/5 lot gekocht en had toch nog een leuke 20.000 euro.

Dus voor al de bovenvernoemde zaken moet je bij Primera op De Zilverkamp zijn.

Doe ook mee! Aanmelden kan tot 1 juni Het aftellen is begonnen: 10 juni is het Buitenspeeldag

LINGEWAARD - Het is bijna zover! Dé Buitenspeeldag op 10 juni. De initiatiefnemers Jantje Beton en Nickelodeon hebben al meer dan zeshonderd aanmeldingen van gemeenten, scholen, bedrijven, buurtverenigingen en ouders en kids ontvangen. Doe ook mee, steek de koppen bij elkaar, verzin samen met kinderen een spetterend en actief programma. Bezorg kids een waanzinnige en onvergetelijke dag boordevol plezier. Aanmelden kan tot 1 juni via www.buitenspeeldag.nl.


Iedereen die zich aanmeldt via www.buitenspeeldag.nl ontvangt een handig en leuk promotiepakket. Dit om de Buitenspeeldag in de buurt bekend te maken. Hang de posters op in de supermarkt, op scholen en bij de bibliotheek, deel berichten via social media en schreeuw van de daken dat het 10 juni Buitenspeeldag is en kids dit niet mogen missen!

Buitenzinnige activiteiten

Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de organisatie van de Buitenspeeldag activiteit? Of op zoek naar inspiratie voor leuke buitenspeelideeën, neem dan een kijkje op buitenspeeldag.nl. Van skatelessen en straatvoetbaltoernooien tot graffitkunstwerken maken en hutten bouwen. Want op de Buitenspeeldag is alles mogelijk. Trek dus alles uit de kast, laat straten afsluiten en leg tablets in de kast, zodat kinderen 'buiten gewoon' lekker kunnen spelen. En dat is waar het de initiatiefnemers Jantje Beton en Nickelodeon om gaat!

Must voor ieder kind!

Wat is er leuker voor kinderen dan avontuurlijk buitenspelen met vriendjes? Buiten gaat een nieuwe wereld voor hen open en tijdens het spelen leggen ze een stevige basis voor later. Buitenspelen lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Liefst één op de vijf kinderen speelt niet of slechts één keer per week vrij buiten. En dat terwijl buitenspelen kinderen vrolijk en blij maakt. En nog belangrijker: buitenspelen prikkelt de fantasie en is goed voor de sociale vaardigheden, gezondheid en motoriek. Juist in een tijd waarin tachtig procent van de kinderen niet genoeg beweegt en veel speelomgevingen zijn verwaarloosd, kan er niet voldoende aandacht naar uitgaan.

Groot succes

Zet daarom snel een actief en mooi programma op touw en bezorg kids een waanzinnige dag! Kijk voor praktische tips op www.buitenspeeldag.nl. Vorig jaar werden er op meer dan duizend locaties buitenspeelactiviteiten georganiseerd door gemeenten, scholen, buurtverenigingen, ouders en kids! Doet u ook weer mee?

Indy geplaatst voor twee Nederlands kampioenschappen

ANGEREN - De twaalfjarige Indy van Os uit Angeren rijdend voor de AXA Valleirenners in Veenendaal heeft zich op twee disciplines weten te plaatsen voor de Nederlands kampioenschappen.

Op 7 juni vinden in Lieshout de kampioenschappen op de weg plaats waar Indy zich als eerste meisje van district midden voor heeft weten te plaatsen door alle drie wedstrijden als eerste meisje te eindigen, dit levert haar een plaats op de eerste startrij op.

Samen met vijftig andere meiden gaat ze hier de strijd aan, een plaats in top 10 is haar doel. Daarna staat op 13 juni het nk-mountainbike gepland. De MTB heeft Indy pas sinds februari van dit jaar ontdekt, maar ook hier behoort ze bij de top van haar categorie, ze is hier ook al mee op het podium geëindigd en dat is dan ook haar doel voor het nk.

Op dit technische parcours moet dat ook mogelijk zijn. Voor Indy komt het fietsen op de eerste plaats en ze heeft er dan ook alles voor over om haar doel te behalen, zelfs haar schoolkamp laat ze er voor schieten omdat dat niet in haar voorbereiding past.

Ingezonden

Foto: F. Botterblom

Een fris imago voor de Pietershof in Angeren

De Pietershof is een klein straatje dat aan de Molenstraat begint en eindigt aan de Grundel. Even een klein stukje geschiedenis: in 1953 vestigde zich in Angeren de heer Pieters als huisarts. Behalve als goede huisarts heeft hij ook veel gedaan voor het dorp Angeren en zijn bewoners. In 1978 is de heer Pieters overleden. In 1980 is begonnen met de bouw van de woningen aan de Pietershof, dit was in maart 1982 gereed en het hofje werd officieel geopend. Ter nagedachtenis aan en ter ere van de heer Pieters is dit straatje naar hem vernoemd. Er is een leuk plekje gereserveerd waar twee zitbanken staan met een tafel en er werd ook een fontein geplaatst. Kortom een leuk plekje in Angeren om te wonen.

Helaas is de Pietershof op een vervelende manier in het nieuws gekomen. Binnen anderhalf jaar tijd zijn er twee hennepkwekerijen ontdekt in twee verschillende woningen aan de Pietershof. Dit heeft een diepe impact gehad op de bewoners van de Pietershof. Ook de verhuurder van de woningen WaardWonen in Huissen was erg geschrokken van deze nare ontwikkeling.

In een gesprek dat de buurtbewoners hebben gehad met WaardWonen over deze gebeurtenissen en hoe te voorkomen dat het nogmaals gebeurt, heeft WaardWonen beloofd wat meer selectief om te gaan met de keuze van toekomstige bewoners van de Pietershof.

Maar inmiddels had de Pietershof in de dorpsmond al de nare bijnaam 'Wiethof' gekregen. Om deze bijnaam kwijt te raken heeft de buurt besloten om het imago van de Pietershof op te frissen. Vorig jaar is het straatwerk al vernieuwd, een handige buurtbewoner heeft de in verval geraakte bankjes en de tafel gerestaureerd, er wordt hard geprobeerd om de fontein weer aan het lopen te krijgen, het ziet er allemaal weer keurig uit. De bewoners van de Pietershof hopen dat er nu meer wandelaars door het straatje komen en gaan zitten op de bankjes en de vernieuwde tafel gebruiken om een hapje te eten en wat te drinken, onder het genot van het klateren van de fontein. De Pietershof mag weer gezien worden!

Een buurtbewoner

Open eetcafé Bemmel

BEMMEL - Dinsdag 2 juni houdt de SWL weer een open oetcafé in creatief centrum Hofstede aan de Hoefslag 28. Voor vier euro kunnen inwoners van Lingewaard om 17.30 uur aanschuiven voor een lekkere maaltijd (inclusief koffie) die geheel bereid wordt door vrijwilligers.

Iedereen die mee wil eten, kan zich telefonisch aanmelden op maandag tot en met donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur alleen via het Meldpunt op 088 2552555. Inschrijvingen buiten deze tijden, via voicemail of via mail worden niet geaccepteerd.

Vanwege het beperkte aantal zitplaatsen (maximaal 24) wordt aangeraden om op tijd te bellen. Wanneer het is volgeboekt, kan men zich aanmelden voor de week er op.

Op het menu van 2 juni staat soep, wokgerecht en een verrassingstoetje. Het maandmenu staat op www.swlingewaard.nl onder ParticipatiePunt Bemmel.

Avondvierdaagse in Huissen

HUISSEN - Wandelsportvereniging Nooit te Ver organiseert voor de 36e keer de avondvierdaagse in Huissen.

De start in het Rijnstedegebouw aan De Jongstraat 3 vanaf 18.30 uur. De afstanden zijn vijf en tien kilometer. Het inschrijfgeld bij voorinschrijven is drie euro; bij de start 3.50 euro.

Voorinschrijven kan tot en met 29 mei bij B.Knuiman, Praam 8; Th. van Lent, Doelenstr 39; H.de Winkel, Berhardstr 24 en bij C.Damen-Bles, Berkenstraat 61.

De Karperjeugd

BEMMEL - De jeugd van hengelsportvereniging De Karper heeft inmiddels alweer haar derde koningswedstrijd gevist.

De opkomst van het aantal kinderen was erg matig; dit zal mede komen door de slechte weersvoorspelling en de wandelvierdaagse in Bemmel waar ook veel kinderen aan meedoen. Gelukkig komen de voorspellingen niet altijd uit en hebben we het droog gehouden.

De vangsten waren echter erg teleurstellend bij de jeugd tot veertien jaar. Daartegenover was de vis bij de oudere jeugd wel actief en werd er door Joery een prachtig mooie schubkarper van 64 cm gevangen.

Uitslag jeugd tot 14 jaar:

Lars Gertsen met 203 cm
Sem Plonis met 59 cm
Senne van de Boom 0 cm

Uitslag jeugd 14 tot 18 jaar:

1.Joery Ruller 64 cm

2.Tom Sweers 46 cm

3.Jannick Rikken 0 cm

'Zomer in Gelderland' komt naar Doornenburg

DOORNENBURG - Doornenburg zal deze zomer voor één dag het middelpunt zijn van onze provincie, wanneer Omroep Gelderland het populaire vakantieprogramma 'Zomer in Gelderland' live via radio en tv vanuit deze plaats zal gaan uitzenden.

Op vrijdag 7 augustus gaat het spektakel in Doornenburg plaatsvinden en het dorp zal die dag op z'n kop staan vanwege allerlei activiteiten die te maken hebben met dit programma. 'Zomer in Gelderland' is vanaf de vroege morgen te horen op de radio en te volgen op de website, met als klapper 's avonds de live-uitzending om 18.15 uur op TV Gelderland! Rechtstreeks vanaf de binnenplaats van Kasteel Doornenburg, vanwege zijn unieke karakter uitgekozen om als achtergronddecor te dienen voor deze bijzondere uitzending.

Een team van tien personen zal gedurende de hele dag bezig zijn met het uitvoeren van een aantal opdrachten, die pas op de dag zelf door de redactie zullen worden bekend gemaakt. Deze groep mensen gaat Doornenburg vertegenwoordigen in de strijd om de eretitel 'Mooiste plaats van Gelderland' en zal tevens proberen om zoveel mogelijk geld bijeen te brengen voor een nog nader te bepalen goed doel. Het beoogde team zal zodanig worden samengesteld, dat het een duidelijke afspiegeling is van de gehele Doornenburgse gemeenschap.

Niet alleen het team, maar iedereen in Doornenburg kan een steentje bijdragen. Door massaal –minimaal zijn driehonderd mensen vereist- aanwezig te zijn bij de televisie-uitzending van 18.15 uur wordt voldaan aan een belangrijke voorwaarde om zoveel mogelijk punten (euro's) te verdienen en mee te dingen naar de felbegeerde titel. Bovendien moet er aan het begin van de uitzending een bonte stoet worden samengesteld voor het openingsdefilé. Met deze optocht wordt uitgebeeld wat Doornenburg zo allemaal in huis heeft en wat het dorp zo bijzonder maakt.

Alle verenigingen, clubs en groeperingen kunnen hieraan deelnemen met een delegatie. Zij zullen hiervoor binnenkort worden benaderd door de organisatie van deze happening, die bestaat uit Eveline Claassen, Geert Claassen (dorpscontactpersonen) en Gert Huting.

"Wil je erbij zijn, wil je dit spektakel meemaken? Noteer dan 7 augustus alvast in je agenda of schrijf hem op de keukenkalender. Die dag zal Doornenburg bruisen van de activiteiten en geheel in de ban zijn van 'Zomer in Gelderland'."

Verschillen tussen kinderen… Lastig of een uitdaging?

LINGEWAARD - Waarom heeft Puck eerst wat opstarttijd nodig voordat hij met zijn taak begint en start Steef al bij het eerste woord van de juf?' Waarom wil Suus eerst precies weten wat ze moet doen voordat ze begint en denkt haar klasgenootje: "ik zie het wel". Waarom speelt Britt zo graag alleen en wil Cato het liefst alles samen doen?

Hoe snel wordt er niet gezegd: 'uw kind is nogal impulsief, zij kan niet goed omgaan vrije situaties' of 'hij is verlegen en afwachtend en doet niet enthousiast mee'. Dit zijn zomaar een aantal voorbeelden uit de alledaagse praktijk van het hedendaagse onderwijs.

De vraag hierachter is wat ons betreft, waar komt gedrag vandaan? Wat zegt dit over de natuurlijke behoefte van deze kinderen zonder direct te oordelen of er iets van te vinden. En daarbij… het zegt niet alleen iets over het kind, maar voornamelijk over de behoefte van de juf of meester.
De Atos scholen, met scholen in Bemmel (de Regenboog), Gendt (IKC De Tichelaar) en Huissen ('t Holthuus), zetten het gedachtegoed van Human Dynamics in om inzicht te krijgen in fundamentele verschillen tussen mensen. Het gedachtegoed laat zien dat ieder mens een voorkeursstijl heeft in bijvoorbeeld leren, communiceren en samenwerken. Door hierop in te spelen, is er meer begrip voor onderlinge verschillen en benutten we deze optimaal.

"Uit ervaring weten we inmiddels dat de kracht van het verschil; uitdagend, inspirerend en vernieuwend werkt. We kijken naar de mogelijkheden en talenten van kinderen en collega's met daar bijhorende dynamieken. We zetten dit bewust in om de kwaliteit van ons onderwijs te verbeteren en aan te sluiten bij de verschillende behoeften van kinderen."

Stichting Atos heeft gekozen voor Human Dynamics als onderlegger voor het passend onderwijs. Alle leerkrachten zijn getraind. Tijdens het scholingstraject hebben zij eerst hun eigen dynamiek onderzocht. Inmiddels heeft Atos zijn eigen Human Dynamics-coaches en -trainers in huis om onszelf verder te kunnen ontwikkelen.

Benieuwd naar een van onze scholen? Via de website http://www.stichtingatos.nl/ vindt u alle informatie of maak een afspraak voor een rondleiding en gesprek.

Boomfoto’s van Gerrie Aldershof in Mea Vota…

HUISSEN - Het is zo ver. De jaarlijkse Kunstmanifestatie van het Kunstplatform Kunst in Mea Vota staat weer voor de deur. Naast de vertrouwde Kunstroute is er ook weer een groepsexpositie in Tuinbouwmuseum Mea Vota. Gerrie Aldershof doet weer mee. Deze keer exposeert hij met vijf fotowerken met als thema bomen: in ‘lente, zomer, herfst en wintertooi’.

Gerrie maakte de foto’s in de fraaie ‘groene long’ van zijn geliefde woonwijk De Zilverkamp. Een ‘bomenparadijs’ zoals Gerrie het assortiment bomen aldaar graag omschrijft. Daaruit heeft hij een kleine selectie gekozen. Zoals de (nu ook) uitbundig bloeiende kastanjes aan het Grevenveld. De watercipressen aan de Nielant (zie foto). De moescipressen bij Reigersbos. Een boomsoort die als enige ter wereld luchtwortels heeft. De aan een zuidelijke sfeer denkende dakplatanen bij de Brink. En uiteraard ook een foto van de legendarisch Bongerd De Zilverkamp. Met nog hoogstamkersenbomen uit 1948. Ware icoontjes.

De foto’s zijn te bewonderen tijdens de Kunstmanifestatie in Tuinbouwmuseum Mea Vota, Boskoops Glorie 33 te Huissen. De expositiedagen zijn op zaterdag 30 en zondag 31 mei. De openingstijden zijn van 12:00 tot 17:00 uur. Voor meer informatie kun je ook nog kijken op de website van Mea Vota: www.mea-vota.info.

Plezierig toneelweekend in Angeren

ANGEREN - Toneelgroep Mozaïek uit Angeren kijkt met plezier terug op het toneelweekend van 16 en 17 mei in het Dorpshuis van Angeren.

De groep speelde de tragikomedie 'Er valt een traan op de tompoes' van Annie M.G. Schmidt. Geen gemakkelijk stuk. Met een bezetting van vijf spelers is er veel tekst te leren voor een avondvullend programma. Onder leiding van Pia Huisman is dit gelukt. De spelers hadden er plezier in.

De twee nieuwe leden Jolanda Peters en Wim Janssen stalen de show. Ze voelen zich helemaal thuis en hebben heel veel leuke reacties ontvangen.

"Vrouw, man, jongeren vanaf zestien jaar: wil je toneelspelen wordt dan lid, geef je op bij Door Mom (026 3252094). Kom gerust eerst kijken op maandagavond tijdens de repetitie."

DOORLOOP Verschillen tussen kinderen....

HUISSEN - Twee middagen op 20 en 21 mei had De Zonnebloem Huissen weer haar High Tea in De Karmel. Smakelijke hapjes, door de vrijwilligers zelf verzorgd, gingen erin als koek. Het weer werkte gelukkig mee.


"Onze gasten konden, tussen al het lekkers door, een frisse neus halen op het terrein. Om te genieten van de dieren die daar met veel liefde worden verzorgd. Kleine geitjes in de wei en een varkentje loslopend op het erf. Lama's, caviaatjes en eenden, meer dan genoeg te zien.
De band Eigereid zorgde voor gezellige muziek en de middag was om voor men er erg in had. Een heerlijke middag vond men en daar was het ons dan ook om te doen."

Verhuizing secretariaat Sint-Benedictus

BEMMEL - Met ingang van 1 juni zal het secretariaat van parochie Sint-Benedictus worden samengevoegd met dat van parochie De Levensbron in Bemmel. Dianne Huberts en Ellen van Olst verhuizen dan ook naar Bemmel, om vanaf 1 juni aanstaande samen te werken met Suzan Linssen en Maria van Engen van De Levensbron, op het adres Markt 7, 6681 EA Bemmel.

Het telefoonnummer 0481 372959 en het emailadres secretariaat@stbenedictus.nl blijven ongewijzigd. Per 1 juni is het pand aan de Prinses Irenestraat gesloten en kunt u ons bellen en bezoeken in Bemmel. Het secretariaat in Bemmel is geopend en telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 16.00 uur.

Deze Sara lust nog steeds
geen wijntjes,
maar let wel op de kleintjes...

Proficiat !! WAHICT

31 mei 2015
60 jaar getrouwd!

Proficiat!
Kinderen, klein- en
achterkleinkinderen.

MAARTJE 18 jaar
vanaf nu rijden maar!
Mamma & Theo
Merel & Stefan
Joris
Emma

Deze meid is 20 mei
30 jaar geworden.
Hartelijk Gefeliciteerd.
Tom&Diesel
Ben & Annie & Micky
Rob &Tamar a& Anouk & Stefano

Onze zeer gewaardeerde collega Riet gaat 29 mei met pensioen
Nu moeten we het zonder jouw goede zorgen doen.
Bedankt voor alle fijne jaren

Lieve Gijs
Nu ook jij op deze pagina!

Gefeliciteerd met jouw 30ste verjaardag.
Dikke kus.

Op 4 juni wordt Levi 4 jaar!
Van harte gefeliciteerd grote meid!

Liefs, Papa & mama

Lieve Elin
1 juni alweer 4 jaar.
Gefeliciteerd meisje.
Opa en oma uit Bemmel wensen jou heel veel plezier in groep 1 van de basisschool.

Dikke knuffel.

Hiep hiep hoeraaaaa
mijn grote broer Tygo wordt
op 28 mei alweer 6 jaar!

Dikke kus van Zoë

Dit mooie lieve stel was op 29 mei al 12,5 jaar een echtpaar!

Van harte gefeliciteerd!

Liefs van Pa en ma , Patrick en Wendy , Rik,Micha en Matthijs

Op 26 mei wordt ook jij
5 x 10

gefeliciteerd namens:
Pa, Ma, Frank, Monique, Senna, Robin, Jacco, Bo, Amy en Wessel

Hoera Lucas 1 Jaar
29 Mei
Lucas gefeliciteerd met je verjaardag
wij gaan het met zijn allen vieren bij Oma en Opa.
Daarna gezellig naar je eigen plekje.
Oma, Opa, Rico en Yvette

Het is echt waar onze Tygo is alweer 6 jaar.

Dikke kus en knuffel van Papa en Mama

Ook deze meid heeft de 50 bereikt.

Gefeliciteerd.

De Saphokkers

Lieve Remco en Patricia,
Wij wensen jullie een hele
fijne trouwdag.
Heel veel geluk!

Ouders, (schoon)zussen, zwagers, neefjes en nichtjes

Hiep Hiep Hoera
Milou
1 juni 2 jaar
Gefeliciteerd en een dikke knuffel
van Opa, Oma, Sander, Laura en Maud

Deze lieve kanjer
wordt 29 mei, 40 jaar.
Gefeliciteerd.

Liefs Ma, Magda, Roy, Ferdy

Hiep Hiep Hoera!

Op 4 juni wordt Ruth 14 jaar!

Gefeliciteerd!

Liefs van opa Jan en Oma Lies Evers