GN Berg en Dal Heumen Mook

24 maart 2018

GN Berg en Dal Heumen Mook 24 maart 2018


Minimap met tien bijzondere wandelroutes

Foto: Joop Verstraaten

Foto: Joop Verstraaten

BERG EN DAL - Wethouder Sylvia Fleuren heeft vrijdagmorgen het eerste exemplaar van de minimap met wandelroutes overhandigd aan Erik De Gans van de Stichting Toerisme en Recreatie (Ster).

Dit gebeurde bij Buurtmarkt Breedeweg, de start van de route 'Naar de Sint Jansberg', een wandelroute van 12,5 kilometer in het bijzijn Thomas Otten werkbegeleider en personeel Manuela en Philip Sylvia Fleuren stak niet onder stoelen of banken dat Berg en Dal veel prachtige wandelgebieden kent. Het was best moeilijk om daaruit een selectie van tienroutes te maken. Maar uiteindelijk is het een mooie mix geworden met beken, bossen, bergen en verhalen over kabouters, bevrijding, de stuwwal of over het wijndorp.

Alle 10 routes - variërend van 2 tot 16 kilometer - starten bij of in de naaste omgeving van horecabedrijven waar men voor of na de wandeling kan genieten van de uitnodigende terrasjes. Fleuren vertrouwt erop dat deze minimap de toeristen en de eigen inwoners zal verleiden om er nog meer op uit te trekken in onze bijzondere gemeente Berg en Dal, aldus Fleuren. De minimap is binnenkort gratis verkrijgbaar bij de VVV's en de verblijfsaccommodaties in de regio. Deze minimap maakt onderdeel uit van het wandelproject van de gemeente Berg en Dal met als doelstelling 'Wandelgemeente van het jaar' te worden.

De Treffers krijgt te weinig in Hardenberg

GROESBEEK - De Treffers is er niet in geslaagd om met punt(en) terug te keren vanuit Overijssel. Een door de wind gedragen corner van HHC captain Kobussen bracht de eindstand op 1-0.

De Treffers was in de eerste 20 minuten en de gehele tweede helft heer en meester op sportpark De Boshoek, zonder resultaat. Zonder de geblesseerde Robin Janssen maar met de van een schorsing teruggekeerde aanvoerder Pim Balkestein zocht de uitploeg direct de aanval en hadden het overwicht. De grootste mogelijkheid was in de 14e minuut voor Pim Balkestein. Uit een corner van Boy van de Beek zag hij zijn kopbal net over de kruising terecht komen. Zeven minuten voor rust werd het 1-0 voor de thuisploeg. Glenn Kobussen zag zijn corner door niemand aangeraakt worden en in de uiterste hoek verdwijnen.

Na rust gingen de rood-zwarten op zoek naar de gelijkmaker. Twee minuten na rust gaf Niels Wouters een prima steekpass op Coen Maertzdorf. Oog in oog met keeper Danes kwam de keeper als winnaar uit de bus. De Treffers zette steeds meer druk en de nadruk werd gelegd op het vinden van de gelijkmaker. Dit zorgde natuurlijk voor ruimte voor HHC. Die raakte vanuit een counter (hetzij vanuit moeilijke positie) de paal.
Na 75 minuten moest De Treffers verder met tien man. Niek Versteegen kreeg een uiterst dubieuze tweede gele kaart en moest vroegtijdig het veld verlaten. Nadat hij voorbij verdediger Gortz gesneld was, deed hij er alles aan om eerder bij de bal te komen dan keeper Danes. Hierbij was een duel en ging de keeper zeer theatraal naar de grond. In eerste instantie een vrije trap tegen, maar puur op appel gaf de scheidsrechter toch (hij wilde het eerst niet doen) een gele kaart.
Een minuut voor tijd was Pim Balkestein bijna het goudhaantje. Na een goede combinatie tussen Sirvania en van Riel bracht laatstgenoemde de bal voor. Pim Balkestein kwam voor zijn man en kopte de bal prima in. Danes was verslagen maar de paal stond de verdiende gelijkmaker in de weg.
Al met al een prima wedstrijd van De Treffers waarin er geen welverdiende en benodigde punten bijeen gesprokkeld werden. Volgende week spelen we op zondag thuis de inhaalwedstrijd tegen Koninklijke HFC.

Speelgoed- en kledingbeurs Ooij

OOIJ - Op zaterdag 7 april van 10.00 tot 12.00 uur is er weer een speelgoed- en kledingbeurs bij Basisschool 'Op Weg' (Beatrixstraat 55) in Ooij.

Er is verkoop van baby- en kinderkleding, zwangerschapskleding, kinderboeken, spelletjes, fietsstoeltjes, buggy’s, fietsjes,
babybadjes, schoenen, sportkleding, poppen en auto’s. De entree is 0,50 euro (kinderen onder begeleiding zijn gratis). Wandelwagens/buggy's zijn in verband met de brandveiligheid niet toegestaan.
"U kunt ook zelf kleding en speelgoed inbrengen. Bij verkoop ontvangt u 75 procent van het bedrag. Van de resterende 25 procent worden speel- en leermiddelen aangeschaft voor de school. Op de website www.kledingbeursooij.nl vindt u informatie over onze werkwijze en een emailadres om u voor de inbreng op te geven."

Paasei-actie Groesbeekse Boys

GROESBEEK - Net als voorgaande jaren gaan jeugdspelers van Groesbeekse Boys in de week voor pasen op pad om paaseieren te verkopen. Woensdag 28 maart zullen zij tussen 17.00 en 20.30 uur in Breedeweg, Herwendaal, de Drul en Plan Lage Horst aan de deur komen.

De prijs bedraagt 2,50 euro voor een doosje verse eieren en 3,50 euro voor gekookte gekleurde eieren per doosje van tien stuks. U kunt uw bestelling ook per mail doorgeven aan jeugd@groesbeekseboys.nl. De opbrengst komt geheel ten goede aan de jeugd van Groesbeekse Boys. Meer informatie is te verkrijgen via www.groesbeekseboys.nl of info@groesbeekseboys.nl.

Voeding is feest dit jaar!

NIJMEGEN - Voedsel wordt steeds belangrijker voor het afremmen van de klimaatverandering. Daarom is het een van de thema's in het kader van de Nijmeegse Green Capital in 2018.

Iedereen (ook uit de omgeving!) kan meedoen en inspiratie opdoen voor lekker, gezond en klimaatvriendelijk eten, én kennis maken met allerlei initiatieven die al in of rondom Nijmegen bestaan. Doe mee aan kookworkshops, wildplukken, zelf kweken, een graanwandeling, ga mee naar een zefloogst-moestuin of voedselbos, et cetera: elke maand wat anders...

"Heb je iets met voeding of wil je er meer over weten? Doe mee en win! Ga naar www.samengezondetennijmegen.nl en doe mee! Je maakt dan kans op een bijzondere workshop bij Kiemkracht in oktober. Als je je via de site aanmeldt voor de nieuwsbrief blijf je van alles op de hoogte. Contact: info@samengezondetennijmegen.nl."

Ingezonden brief

NL Doet op 't Haonehart samen met de vrijwilligers van de Rabobank op vrijdag 9 maart jl.

Reactie op artikel 'NLdoet zorgt in Kekerdom voor schoon sportpark Op De Klomp' in Gemeentenieuws Berg en Dal d.d. 17-3-2018.

In uw artikel wordt geschreven dat er tussen de middag door de vrijwilligers van Klimop werd geluncht op het Haone Hart. Dit is onjuist.

De foto die u bij uw artikel plaatst is gemaakt op zaterdag 10 maart. Dit is een foto van de lunch van de vrijwilligers van 't Haonehart, op 't Haonehart. Mensen van Klimop waren hierbij niet aanwezig.

NL Doet vond in Kekerdom plaats bij Korfbalvereniging Klimop op zaterdag 10 maart: er werd gewerkt op hun sportpark Op de Klomp.'t Haonehart op vrijdag 9 maart en zaterdag 10 maart.

't Haonehart is één van de burgerinitiatieven van Stichting Vitaal Kekerdom. Het is een mooie groene ontmoetingsplaats van 4000 m2 in het hart van Kekerdom. Deze plek ontstond enkele jaren geleden na de sloop van 12 huurhuizen op initiatief van een aantal buurtbewoners.

Op vrijdag 9 maart werd er ter ere van NL Doet op 't Haonehart samen met vrijwilligers van de Rabobank hard gewerkt en op zaterdag 10 maart werden wederom de handen uit de mouwen gestoken door de vaste vrijwilligers samen met diverse aanwonenden. De werkzaamheden waren er vooral op gericht om 't Haonehart klaar te maken voor het komende seizoen. Zo werden o.a. diverse plantenperken onkruidvrij gemaakt, tuinmeubels geschuurd en gelakt en werd er een grondwal rondom het sportveld aangelegd.

Om ervoor te zorgen dat 't Haonehart een mooie plek blijft om eventjes bij te kletsen, te picknicken en te spelen, wordt er om de week op donderdagavond geklust. Iedereen die een uurtje over heeft is van harte welkom.

B. Bosman

Geslaagd triatlon-biljarttoernooi in Hubertushal in Beek

Foto: Marco Jansen

Foto: Marco Jansen

BEEK – Zaterdagavond 17 maart vond in de Sint-Hubertushal aan de Rijksstraatweg de finale plaats van het jaarlijkse triatlontournee.

Er werd gestreden in teams van drie personen. Naast veel spannende partijen was het vooral ook een gezellig toernooi. Uiteindelijk werd zaterdagavond laat Geert Simons, Ruud van Leeuwen en Wim ten Westeneind het winnende trio. Na de prijsuitreiking werd het gehele toernooi nog eens doorgenomen onder het genot van het goud gele vocht. Alle finalisten hebben medegedeeld dat zij het volgend jaar weer van de partij zullen zijn.

Bingo in Breedeweg

BREEDEWEG - De Bond voor Senioren Breedeweg houdt een gezellige bingomiddag op dinsdag 27 maart om 14.00 uur in 'De Goei.j Ka.mer' aan de Sint-Antoniusweg 8 c.

De zaal is open om 13.15 uur. Grote kaarten kosten zes, en kleine kaarten kosten vier euro. In de jackpot zit momenteel een bedrag van 70 euro. Het tempo van de bingo is aangepast aan oudere spelers en spelers met meerdere kaarten. Ook niet-leden van deze bond zijn welkom. Door deel te nemen aan deze bingomiddag steunt men de Bond voor Senioren Breedeweg.

Donderdag bingo

GROESBEEK – Iedere donderdagavond wordt er bingo gespeeld in cultureel centrum De Mallemolen aan de Kloosterstraat 11 in Groesbeek.

De hoofdprijs is wekelijks 250 euro, terwijl de jackpot kan oplopen tot wel 400 euro. Dat is het maximale bedrag dat in de jackpot mag zitten. Als die met dat bedrag niet sneuvelt, worden er vier extra rondes gespeeld van ieder 100 euro. De opbrengst van deze bingoavonden komt ten goede aan zes verenigingen. De zaal van De Mallemolen gaat iedere donderdagavond om 19.00 uur open; de bingo begint om 20.00 uur.

Duel in de

kou van Herveld

GROESBEEK - DVSG speelt uit tegen het iets hoger geplaatste SVHA op een koud en winderig sportpark.

De wedstrijd wordt op kunstgras gespeeld en DVSG heeft de nodige aanpassingen in het team moeten maken. Zo staan de A- spelers Rick Goossens en Max Thijssen in de verdediging en staat Guus Piepenbrock in de aanval. Hierdoor staat een aantal vast spelers vandaag niet op zijn vertrouwde positie. De wedstrijd wordt danig beïnvloed door de kou en de wind. In de 14e minuut scoort SVHA de 1-0 uit een vrije trap. Tien minuten later heeft Guus Piepenbrock een kans, maar schiet van te veraf en naast. In de 31e minuut wordt een goal van SVHA afgekeurd. Een minuut later geeft Niek Derksen uit een vrije trap de bal mee aan Gijs Bach. Gijs levert een prima voorzet af en Menno kopt de gelijkmaker binnen. Op slag van rust weet SVHA echter wederom te scoren en gaat DVSG met een 2-1 achterstand de rust in.

Na de rust is Per Berns gewisseld voor Jens Liebers. Als Max Thijssen in de 10e minuut rood krijgt, wordt het een hele moeilijke opgave voor DVSG. Na een verkeerde inspeelbal achterin staat het 3-1 en nu is de wedstrijd is wel gespeeld.

Gijs Bach wordt nog gewisseld voor Rick Loeffen. DVSG probeert het nog wel, maar het zit er vandaag echt niet meer in. SVHA krijgt nog wat kansjes, net als DVSG. Maar er wordt niet meer gescoord. DVSG verliest van een tegenstander door persoonlijke fouten, maar ook doordat het team teveel positiewisselingen te verwerken kreeg. Volgende week speelt DVSG thuis tegen SCD'33 en kan het, als de persoonlijke fouten uitblijven, werken aan een goed resultaat.

Steun de film 'Zelfreflectie van Groesbeker Pim Sollie

Pim Sollie

Foto: Pim Sollie

GROESBEEK - Groesbeker Pim Sollie heeft het bijna voor elkaar; via crowdfunding genoeg geld inzamelen om de film te maken die voor hem (en de maatschappij) zo belangrijk is.

Met zijn film wil Pim de maatschappij een spiegel voorhouden: waarom zijn we soms zo ontevreden, terwijl we zoveel hebben? Of is het juist daarom dat we zo ontevreden zijn? Veel mensen hebben tegenwoordig, in meer of mindere mate, moeite met zichzelf accepteren. Kunst en films zijn al eeuwenlang een vorm van therapie, een manier om trauma’s te verwerken bijvoorbeeld. Deze film is voor Pim een vorm van zelfreflectie: “Reflectie is voor mij wat het zelfportret voor Daan is.”

Via www.cinecrowd.com/reflectie heeft hij, samen met een team van jonge filmmakers, inmiddels 81 procent van het streefbedrag binnen. Een mooi resultaat, maar ze zijn er nog niet. Over veertien dagen moeten ze 6.500 euro bij elkaar hebben. Lukt dit niet; dan worden de donaties teruggestort. Hulp is dus nog steeds erg welkom.

De korte film ‘Reflectie’ gaat over de succesvolle kunstenaar Daan. Hij kan zichzelf niet aankijken en doet er alles aan om dit te ontwijken. Een druk sociaal leven, met veel vrienden en weinig tijd alleen. Op een dag is de maat vol en maakt hij een zelfportret om zo een einde te maken aan zijn zelfhaat.

GROESBEEK - DVSG speelt uit tegen het iets hoger geplaatste SVHA op een koud en winderig sportpark.

De wedstrijd wordt op kunstgras gespeeld en DVSG heeft de nodige aanpassingen in het team moeten maken. Zo staan de A- spelers Rick Goossens en Max Thijssen in de verdediging en staat Guus Piepenbrock in de aanval. Hierdoor staat een aantal vast spelers vandaag niet op zijn vertrouwde positie. De wedstrijd wordt danig beïnvloed door de kou en de wind. In de 14e minuut scoort SVHA de 1-0 uit een vrije trap. Tien minuten later heeft Guus Piepenbrock een kans, maar schiet van te veraf en naast. In de 31e minuut wordt een goal van SVHA afgekeurd. Een minuut later geeft Niek Derksen uit een vrije trap de bal mee aan Gijs Bach. Gijs levert een prima voorzet af en Menno kopt de gelijkmaker binnen. Op slag van rust weet SVHA echter wederom te scoren en gaat DVSG met een 2-1 achterstand de rust in.

Na de rust is Per Berns gewisseld voor Jens Liebers. Als Max Thijssen in de 10e minuut rood krijgt, wordt het een hele moeilijke opgave voor DVSG. Na een verkeerde inspeelbal achterin staat het 3-1 en nu is de wedstrijd is wel gespeeld.

Gijs Bach wordt nog gewisseld voor Rick Loeffen. DVSG probeert het nog wel, maar het zit er vandaag echt niet meer in. SVHA krijgt nog wat kansjes, net als DVSG. Maar er wordt niet meer gescoord. DVSG verliest van een tegenstander door persoonlijke fouten, maar ook doordat het team teveel positiewisselingen te verwerken kreeg. Volgende week speelt DVSG thuis tegen SCD’33 en kan het, als de persoonlijke fouten uitblijven, werken aan een goed resultaat.

Paaswandeling van donker naar licht

(Foto: Hennie Smit-Locht)

Foto: Hennie Smit-Locht

GROESBEEK - Beleef pasen door op de paasochtend: zondag 1 april, ’s ochtends vroeg mee te gaan op een wandeling die begint in het donker en eindigt bij daglicht.

De wandeling start om 6.00 uur in een donkere kerk, waarna - deels in stilte en deels met uitleg over de nachtelijke natuur – naar een uitzichtpunt in het bos wordt gewandeld. Daar wordt gewacht tot het licht wordt en de zon opkomt. Daarna gaat de wandeling terug naar de kerk en is er een kop koffie/thee met paasbrood in de Serre van de kerk. Rond 9.00 uur is de afsluiting. Dianne de Bruin vertelt tijdens de wandeling over de natuur en Kirsten Kuipers leest een tekst over Licht. De afstand die gewandeld wordt, is maximaal vier kilometer. Begin en einde: Protestantse kerk, Kerkstraat 18 in Groesbeek. Voor meer info: www.pkn-groesbeek.nl.

Help KinderVakantieWerk Groesbeek

GROESBEEK - KinderVakantieWerk Groesbeek doet mee met de Rabobank Clubkas Campagne en heeft daar uw hulp bij nodig! Rabobank Rijk van Nijmegen stelt in 2018 100.000 euro van haar winst beschikbaar om het verenigingsleven in de regio te steunen.

Leden van de Rabobank bepalen hoe dit bedrag wordt verdeeld over de verenigingen en stichtingen die meedoen. "Als u een rekening heeft bij de Rabobank ben je niet automatisch lid. Zorg ervoor dat u vóór 1 april lid wordt zodat je op ons kunt stemmen! Er zitten geen kosten verbonden aan het lidmaatschap. Voor meer informatie verwijzen we u naar www.kvwgroesbeek.nl."

Kerkberichten Parochie Groesbeek

GROESBEEK - Opgeven van intenties: Intenties moeten 10 dagen voor het verschijnen van de krant opgegeven zijn. In verband met de gewijzigde dag waarop de weekbladen in ons dorp verspreid worden, zal het tijdstip voor het aanleveren van kopij aan de redactie van de weekbladen ook aangepast moeten worden. Aan u het verzoek om voortaan uw misintenties vóór maandag 12.00 uur bij ons Pastorie, Parochie centrum) in te leveren s.v.p.

Overleden: Gertruda Maria de Haan-de Bruin;Johannes Marinus Maria Thijssen;

Johanna Maria Thijssen-Wijers

VIERINGEN PAROCHIE GROESBEEK

Cosmas en Damianus

Witte Donderdag 29 maart 19.00 uur, H. Mis m.m.v. KK St. Caecilia

Goede Vrijdag 30 maart 15.00 uur Kruisweg m.m.v. KK St. Caecilia.

19.00 uur, Herdenking van Jezus' lijden met samenzang

Zaterdag 31 maart 18.30 uur Gezinsviering m.m.v. Jeugdkoor Mikado

Zaterdag 31 maart 20.30 uur Paaswake/H.Mis m.m.v. KK St. Caecilia

Misintenties: Theodorus van Duijnhoven ; Ria Ijsvelt-v.d. Poll en overleden familie v.d. Poll-de Haan

Zondag 1 april 10.00 uur 1e Paasdag/H.Mis met samenzang

Misintenties: Maria de Bruin-Kamps; Elisabeth Janssen-Fleuren en Paul Janssen; Piet v.d. Bergh, Anna v.d. Bergh-Thijssen, Ria v.d. Bergh-van Loon, Leo v.d. Bergh; Henk Eikholt vw sterfdag; Petrus Albers en Maria Petronella Albers-Föllings

Maandag 2 april 10.00 uur 2e paasdag/H.Mis, samenzang met cantors

Misintenties: Albert Rutten en Raden Soekinem Rutten de echtg, dochter José, zonen Paul en Waldie en schoonzoon Mike

Goddelijk Hart van Jezus Christus Horst

Witte Donderdag 29 maart 19.00 uur, H. Mis met eerste communicanten, met samenzang

Zaterdag 31 maart 20.30 uur Paaswake/H. Mis m.m.v. KK Horst Sion Breedeweg

Misintenties: Pastoor van der Leeden; Pastoor Baars; Bertus Meilink en Ella Meilink- v.d. Poll; Ton Kuypers, Toon Rutten en Martha Rutten-Pijnappel

Zondag 1 april 10.00 uur 1e Paasdag Peuter Kleuterviering

St. Antonius Breedeweg

Woensdag 28 maart 19.00 uur Eucharistieviering

Intentie: voor vrede in de wereld en het welzijn van de parochianen

Witte Donderdag 29 maart 19.00 uur, Eucharistieviering in de Cosmas en Damianus

Goede Vrijdag 30 maart,

Breedeweg, 15.00 uur Kruisweg

Paaszaterdag 31 maart

18.30 uur Gezinsviering in Cosmas en Damianus

20.30 uur Eucharistieviering in Cosmas en Damianus

Zondag 1 april. Hoogfeest van Pasen.

Eucharistieviering 9.30 uur m.m.v. Kerkkoor Horst-Sion-Breedeweg

Misintenties: Wijnand Wijers, Petronella Janssen de echtgenote en dochter Maria;

Jaargetijde voor Anna Janssen en Maria Miskovics; Hendrikus van Breemen en Hendrina Janssen echtg, en dochter Bertha en Hendrikus Antonius Janssen; Pastor Gerard Thuring; Pastoor Johannes Martinus van den Heuvel.

Woensdag 4 april. 19.00 uur, Eucharistieviering.

Intentie: voor vrede in de wereld en het welzijn van de parochianen.

Opgeven van intenties: op zondag en woensdag voor en na de Eucharistieviering of een enveloppe in de bus Sint Antoniusweg 2 met vermelding: Misintentie Breedeweg; naam en telefoonnr. afzender vermelden.

Ontwikkeling bedrijventerrein Hulsbeek officieel van start

Foto: Peter Hendriks

Foto: Peter Hendriks

GROESBEEK – Donderdagmiddag is na het ontkurken van enkele flessen champagne de ontwikkeling van bedrijventerrein Hulsbeek officieel van start gegaan. Wethouder Sylvia Fleuren heeft samen met Richard van Kesteren van Van Kesteren B.V., Jeroen Janssen van Active Studio en Marjolijn van Leur van Fysio 24 de grond met wat champagne ingewijd in de hoop voor een goede ontwikkeling van plan Hulsbeek.

De gemeente Groesbeek heeft in 2014 het plan stopgezet omdat er geen belangstelling meer was voor bouwkavels. Echter momenteel blijkt er wel vraag te zijn naar bouwkavels in de gemeente Berg en Dal. In de polder is er slechts nog maar een kavel over en dat is in plan Lieskes Wengs en daar ligt zelfs al een optie op. Wethouder Fleuren is blij dat het met de ondernemers goed gaat zodat wij de ontwikkeling van dit bedrijventerrein met een gerust hart kunnen gaan starten, aldus Fleuren. Ook voor de werkgelegenheid in Berg en Dal is het een goede zaak. Ook zal bij de ontwikkeling van de Hulsbeek (als er belangstelling voor is) rekening worden gehouden voor het parkeren van vrachtwagens en touringcars. De werkgroep die het nieuwe bedrijventerrein van 1,8 ha groot voorbereid - waarin ook een ambtenaar van de provincie zitting heeft - hebben woensdag 14 maart groen licht gegeven. Wel zal het bestemmingsplan moeten worden gewijzigd, hierin moet worden aangetoond dat er wel degelijk in Groesbeek behoefte is aan een nieuw bedrijventerrein. Verwacht wordt dat over één jaar de schop de grond in zal gaan als de gemeenteraad ook groen licht gegeven heeft.

11 / 32

12 / 32

13 / 32

14 / 32

Drie Paas-Lente Concerten met gedichten en kunst aan de muur

Chanson de Bilitis / Debussy (foto: L.F. v.d. Vegt)

Foto: L.F. van de Vegt

GROESBEEK - Op 2 april organiseert hoboïste Lidia van der Vegt voor de 27e keer een seizoensconcert. Dit zal nu voor de zesde keer plaats vinden in de Historische / protestantse kerk van Groesbeek. Lidia koppelt poëzie aan klassieke muziekstukken, waardoor beide kunstvormen elkaar aanvullen en zo op hun plaats vallen voor zowel ervaren als onervaren luisteraars van klassieke muziek.

Het programma bestaat uit drie miniconcertjes van een half uur en heeft deze keer als thema: 'Opkomst & Verder gaan', waarmee de nieuwe lente vreugdevol wordt opgeroepen. In de pauzes kan men genieten van paasbrood en passie-drank. Veel bezoekers genoten in de afgelopen seizoenen van alle drie de concertjes, maar ze zijn ook afzonderlijk te beluisteren.

Deze lente klinkt er een romantisch / impressionistisch programma. Muziek onder andere van Max Bruch, Claude Debussy, Gabriel Fauré en Alphonse Hasselmans. Birgit Tax exposeert een aantal van haar recente werken met het thema bloemen. Voordracht gedichten: Irma Bogers, Maria Bartels en Henk Barendregt. Harry Janssen maakt weer prachtige creaties van lentebloemen uit de vrije natuur. De miniconcerten beginnen 14.15, 15.15 en 16.15 uur. Entree bij binnenkomst (mogelijk in iedere pauze) is 12,50 euro. Bezoekers voor het laatste concert betalen 7,50 euro. Entree kinderen: 2,50 euro.

Het seizornsconcert is in de Historische Kerk aan de Groes-beek, Kerkstraat 18, Groesbeek. Reserveren is aan te raden. Mail daarvoor naar: lidiafrancis@yahoo.com. Meer informatie staat op www.lidiafrancis.nl.

Matthäus Passion ontrafeld in volle historische kerk Groesbeek

(Foto: Foto: Joop Verstraaten)

Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK – Zo'n 150 muziekliefhebbers hebben zaterdagavond met volle teugen kunnen genieten tijdens de ontrafeling van de Matthäus Passion het onvolprezen meesterwerk van Bach in de historische kerk aan de Kerkstraat in Groesbeek. De avond werd gepresenteerd door Jan van Ramshorst die in een boeiend samenspel van grootbeeld projecties, uitleg en veel muziek de aanwezigen de gehele avond wist te boeien en ongetwijfeld nog meer te interesseren in Bach's muziek.

Het is inmiddels een traditie om in deze tijd voor Pasen te genieten van deze prachtige muziek van Bach. Het gebrachte was niet alleen boeiend maar ook goed voor iedereen te volgen. Jan van Ramshorst voerde de aanwezigen langs de ontstaansgeschiedenis van de Matthäus Passion, de achtergronden, symboliek alsmede de raakvlakken met andere kunstvormen alsmede nog meer wetenswaardigheden. Tijdens zijn presentatie kon je in de kerk een speld horen vallen. Van Ramshorst kreeg voor de pauze een daverend applaus en bij het einde van de muzikale ontdekkingstocht mocht hij een staande ovatie in ontvangst nemen. De entree van deze zeer boeiende avond was geheel gratis maar bij het verlaten van de kerk werd een vrijwillige bijdrage gevraagd, waar met gulle hand gebruik van werd gemaakt.

PvdA stelt vragen over afkeuren asfalt op Heerbaan in Millingen

Foto: Peter Hendriks

Foto: Peter Hendriks

MILLINGEN – De fractie van de PvdA in de gemeenteraad van Berg en Dal heeft onlangs vragen aan het college gesteld waarom de toplaag van het asfalt op een gedeelte van de Heerbaan opnieuw moet worden aangebracht.

Op de Heerbaan tussen hotel Millings Centrum en Burgemeester Eijkelhofstraat ligt nu asfalt in plaats van klinkers naar aanleiding van een amendement van GJS ingediend in 2015. Het doel hiervan was de trillingen en geluidsoverlast terug te dringen. Uit een evaluatie blijkt dat de overlast is afgenomen, maar niet geheel is weggenomen terwijl de geluidsbelasting met 8 db(A) is afgenomen. De kosten van dit project zijn om uitlopende redenen 106.000 euro hoger uitgevallen dan geraamd.

De PvdA heeft de volgende vragen gesteld;
1. Wanneer is de asfalt constructie afgekeurd? Er staat dat het al vrij snel is geconstateerd?
2. Waarom is niet direct actie ondernomen en is er gewacht op de evaluatie?
3. Wanneer is de evaluatie ter beschikking gekomen?
4. Is het niet aan de raad om aanbevelingen aan het college te doen om noodzakelijke verbeteringen toe te laten passen, na bespreking van de evaluatie?
5. De communicatie over dat er gesproken is met de aannemer over noodzakelijke verbeteringen komt te zijner tijd. Wij willen onmiddellijk alle informatie alsmede een overzicht van de meerkosten.

Op de koffie bij Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten

Mookerheide (foto: Laurence Delderfield)

REGIO - Woon jij vlak bij de Mookerheide of kom je wel eens genieten van het Groesbeekse bos? Wandel je regelmatig op de Sint Jansberg, ga je graag naar Heumensoord of geniet je regelmatig van de Haterse Vennen? Woensdagmiddag 28 maart is het weer de laatste woensdagmiddag van de maand en kun je gezellig koffie drinken met de boswachter Ellen Luijks van Natuurmonumenten.

Dit keer is boswachter Ellen niet alleen, ook de boswachter van Staatsbosbeheer, Lydie van Santen, zal aanwezig zijn in de Landwinkel Boer Spierings in Jachtslot De Mookerheide. Boswachter Ellen vertelt: “Er kwamen tijdens mijn eerdere koffiemomenten veel vragen over de aangrenzende natuurgebieden van Staatsbosbeheer. Onze eigendommen lopen in elkaar over. Daardoor is het voor bezoekers vaak lastig van wie welk natuurgebied is.” Boswachter Lydie: “We zijn elkaars buren en wat is er nu leuker dan samen de mensen ontvangen en te verwelkomen in onze gebieden.”

Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer willen graag weten waar je van geniet, waar je enthousiast over bent of waar je je aan stoort. Of kom gewoon langs voor een gezellig praatje. Je bent van harte welkom op woensdag 28 maart tussen 15.00 en 17.00 uur in Landwinkel Boer Spierings in Jachtslot De Mookerheide, Heumensebaan 18 in Molenhoek. De koffie staat klaar!

NLdoet weer zeer geslaagd!

Wilgenhutten vlechten

Foto: Annelies de Bruin

GROESBEEK - NLdoet startte vrijdag 9 maart bij de schoolmoestuin van de Adelbrecht-Windekindschool. Liefst tien nieuwe vrijwilligers meldden zich en staken samen met de kinderen de handen uit de mouwen. Buiten werden bankjes gemaakt en is de omgeving flink opgeschoond. Twee mbo-stagiaires hielpen de kinderen en maakten mooie foto’s.

Zaterdagmorgen startten de vrijwilligers van de Kloostertuin en Buurtpark het Groeske bij de Dagbesteding van Mariëndaal met koffie en thee en gebak van de vaste buurtbakster. In park het Groeske werd het vlinder- en klimeiland onder handen genomen. Er is gesnoeid, geschoffeld en geharkt. De wilgenbomen zijn geknot en de gesnoeide wilgentakken zijn weer gebruikt om het bestaande wilgenhutje te verstevigen en uit te breiden. Er werd zwerfvuil geraapt en hondenpoep opgeruimd, en alle bankjes, de picknicktafel, de speeltoestellen en de borden zijn schoon geschrobd.

In de Kloostertuin zijn de moestuinbakken ontdaan van de aanslag en deels gevuld met nieuwe aarde. De palen in de pluktuin zijn verankerd en de bessen opgebonden, de clematissen kregen een klimrek, de zaadbakken zijn gevuld met kweekaarde en de eerste zaden ingezaaid. Snoeihout werd tot brandhout gezaagd en de kruiden zijn gekortwiekt.

Een andere groep vrijwilliger bouwde de partytent op en om 12.30 werd daar een lunch geserveerd Zo’n 40 vrijwilligers werkten samen in de parken. De saamhorigheid en gezelligheid was duidelijk te zien en te voelen. Ook dit jaar hadden we weer mazzel met het weer. De temperatuur was aangenaam en het bleef gelukkig droog!

Operatie Boomfeestdag: 'Maak 't Buiten Beter!'

(Foto: Bert Roodbeen)

Foto: Bert Roodbeen

OOIJ - Op 14 maart is in de gemeente Berg en Dal de 62e editie van de Boomfeestdag gevierd. Kinderen van basisschool Op Weg in Ooij hebben samen met wethouder Erik Weijers bomen geplant. Thema van de ochtend was 'Operatie Boomfeestdag: Maak 't buiten beter!'

De ochtend begon met het maken van een bomenpaspoort. De kinderen onderzochten in groepjes een boom in de buurt. Wat zijn de kenmerken van de boom, dikte, leeftijd, hoogte, maar ook welke dieren en insecten leven er?

Daarna was het tijd om de bomen te planten bij De Speulplek. In het zonnetje gingen de kinderen samen met wethouder Erik Weijers aan de slag. Gezamenlijk hebben zij het boomfeestdaggeschenk van de gemeente geplant, een mooie notenboom. Hierna heeft groep 8 hard gewerkt om de overige bomen en struiken te planten. De andere klassen hebben nog allemaal een wens voor de toekomst opgeschreven. Deze wensen zijn onder de bomen begraven. Het harde werken werd beloond met een drankje en wat lekkers.

Ruime overwinning voor Groesbeeks Glorie

GROESBEEK - Zaterdagavond 17 maart stond er thuiswedstrijd op het programma: de Groesbeekse dames ontvingen de dames van Roef. Roef staat in de ranglijst onderaan met nog nulpunten.

De wedstrijd werd geopend door Roef en al snel keek Groesbeeks Glorie tegen een 1 – 3 achterstand aan. De eerste fase was niet sterk aan Groesbeekse zijde, waardoor er een tandje bij moest. In de eerste helft werd er met name gebruik gemaakt van de zwakke verdediging van Roef waardoor Groesbeek op voorsprong wist te komen. Ruststand was 14 – 6 in het voordeel van Groesbeeks Glorie. In de tweede helft werd door Groesbeek de ruimte beter benut en waren er met vlagen mooie combinaties te zien waardoor er een grote voorsprong op het scorebord werd neergezet. De eindstand was dan ook 33 – 17 in het voordeel van Groesbeeks Glorie. Na het einde van de wedstrijd werd keepster Roos Peters bedankt voor het thuispubliek. Ze heeft namelijk besloten om te stoppen met handballen en is er de laatste thuiswedstrijd niet meer bij. Volgende week spelen de dames van Groesbeek hun laatste uitwedstrijd van dit seizoen om 19:40 tegen DOS’80 in Heesch.

Leerlingen Vossenhol planten beukenhaag in buurtpark De Drul

(Foto: Joop Verstraaten)

Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK – De leerlingen van groep 5 van basisschool 't Vossenhol hebben van meneer Con en juf Ineke woensdagmorgen in buurtpark D'n Drul zo'n 21 meter beukenhaag geplant ter gelegenheid van de Nationale boomplantdag.

Samen met wethouder Sjaak Thijssen en Jack Winkels van Forte Welzijn (coördinator van de vrijwilligers in het buurtpark) werden de eerste beukenhaagstruiken gepland. Het park krijgt de komende twee jaar een ware face-lift, die in acht fases zal worden uitgevoerd tot een buurtpark dat er mag zijn.

De eerste fase was het planten van de beukenhaag (voor de veiligheid van de kleuters) en het vernieuwen van doelpalen en het egaliseren van de voetbalweide vervolgens verschijnt er een boomstammen park, verkeersplein, bloembollenweide, kruidenruin, speelplek, vlindertuin en als laatste een wildbloemenpark. Eind 2019 moet alles gerealiseerd zijn. Het park is nu zo'n anderhalve hectare. Na het planten was er voor de leerlingen limonade en cake. Het is de bedoeling dat het park wordt onderhouden door vrijwilligers.

Verlies Groesbeekse Boys

BREEDEWEG - Nadat Groesbeekse Boys de afgelopen acht wedstrijden niet verloren had volgde afgelopen zondag een nederlaag. Tegen koploper Eendracht '30 werd op eigen veld met 0-1 het onderspit gedolven.

De geel-zwarte formatie had moeite om het spel te maken en daarmee de koploper onder druk te zetten. De groen-witte formatie daarentegen leunde vooral op solide organisatie en kwam met enkele spaarzame aanvallen in de buurt van doelman Jeffrey Hoogenbosch. Eendracht spits Carlito de Zeeuw was met een kopbal dicht bij een doelpunt maar de Groesbeekse doelman wist erger te voorkomen. Later was dezelfde de Zeeuw wel trefzeker. Nadat Bas Roeloffs met een bekeken kopbal de bal tegen onderkant lat werkte was de aanvaller ter plekke om de winnende treffer binnen te werken. Nog voor het rustsignaal moest Carlito de Zeeuw het veld verlaten nadat hij zijn tweede gele kaart ontvangen had.

Waar de Groesbeekse supporters hoopten op een betere tweede helft wist het tegen tien gasten geen overwicht te creëren. Remco Benders had een goede individuele actie in huis maar strandde op de alerte Jeffrey Hoogenbosch. Aan de andere kant slalomde Jesse Peters door de Mookse verdediging waarna Dave Kleijnen de bal van dichtbij langs schoof. De verdediging van de Mookse gasten kwam daarna niet meer aan het wankelen.

Door de nederlaag is Groesbeekse Boys naar de achtste positie gezakt. De achterstand op koploper Eendracht '30 beslaat inmiddels 13 punten. Groesbeekse Boys speelt zondag 25 maart een uitwedstrijd tegen Blauw Wit. De wedstrijd in Nijmegen begint om 14.00 uur.

Boeken, cd's en films gezocht!

Landelijke content (foto: Bibliotheek HoekseWaard)

Foto: Bibliotheek HoekseWaard

GROESBEEK - Op zondag 8 april is er in dorpshuis De Slenk een grote boeken- en mediamarkt. Op deze dag worden er naast romans, informatieve boeken, kinderboeken en strips ook cd’s en dvd-films verkocht.

De opbrengst van deze verkoop komt geheel ten goede aan het onderhoud van het dorpshuis. "Heeft u nog boeken thuis die u niet meer leest of films en cd’s die u wilt opruimen, dan wil men deze graag gebruiken voor de markt. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Resie Meilink (06 23166038) of per mail resiemeilink@upcmail.nl."

Regionale molendag met Kunst in de molen

Vorm en inhoud (foto: Heinz Giesbers)

Foto: Heinz Giesbers

REGIO - Op tweede paasdag 2 april houdt Molenvrienden Land van Cuijk e.o. de jaarlijkse molendag. Die dag zullen van 11.00 tot 16.30 uur vier molens in de regio geopend zijn voor het publiek.

Deelnemende molens zijn dit jaar: Nederasselt, Overasselt, Heumen en Plasmolen. De molens zijn gratis toegankelijk en als er voldoende wind of water is, zal er ook gemalen worden.

Op watermolen De Bovenste Plasmolen, is speciaal voor die dag een kunst tentoonstelling ingericht van het werk van Pieter van Eck uit Groesbeek. Beeldend kunstenaar Pieter van Eck (1959) maakt monumentale beelden met bijna altijd meerdere verschijningsvormen. Als een ware ontdekkingsreiziger gaat hij aan de slag met alledaagse zaken als kartonnen hulsen, golfkartonen, platen hout of zink. Denkend schetsend en experimenterend ontstaan de ideeën voor zijn beelden, die hij vervolgens perfect uitvoert. Door zijn basismateriaal op een uitgekiende manier te verknippen, te versnijden of te verzagen ontstaan zijn 'onvoorstelbare beelden'.

Pieter van Eck werk verenigt twee uitersten: de wereld van het logisch denken, de ratio en de wereld van de poëzie, de intuïtie en het toeval. Te zien bij De Bovenste Plasmolen, Sint Maartensweg 1 in Plasmolen. De toegang is gratis.

Wordt Berg en Dal de vriendelijkste gemeente?

BERG EN DAL – Het college van burgemeester en wethouders neemt weer deel aan het tweejarig onderzoek van MKB – Nederland naar het ondernemersklimaat in verschillende gemeenten van Nederland.

De gemeente neemt deel aan het onderzoek om op die manier inzicht te krijgen in de kwaliteit van de dienstverlening aan de ondernemers in de gemeente Berg en Dal. Het eindresultaat gebruikt de gemeente om de dienstverlening indien nodig te verbeteren. Een goed ondernemingsklimaat draagt volgens het college bij aan de economische ontwikkeling en groei van de werkgelegenheid. Door inzicht te krijgen in de kwaliteit van de dienstverlening kan het college deze verder optimaliseren, zodat ontwikkelingsmogelijkheden zoveel mogelijk worden gestimuleerd en vergunningverlening beter en sneller gaat verlopen.

Het onderzoek dat wordt uitgevoerd berust op vier pijlers te weten: Tevredenheid, het imago van de gemeente Berg en Dal, communicatie en beleid en de gevoelswaarde van de lokale belastingen. De gemeente is van plan om ook deel te nemen aan de extra peiling om zo meer en gerichtere informatie over het ondernemersklimaat in Berg en Dal te krijgen. De gemeente Berg en Dal heeft al een extra service naar de ondernemers toe te weten een ondernemers loket in het gemeentehuis waar ondernemers voor alle vragen terecht kunnen. Eind 2018 wordt het resultaat van het onderzoek verwacht.

Inbrekers houden huis op industrieterrein De Mies in Groesbeek

GROESBEEK – Inbrekers hebben in de nacht van dinsdag op woensdag huisgehouden op Industrieterrein De Mies in Groesbeek. De twee inbrekers – die op camerabeelden zijn vastgelegd – zijn om 00.30 uur begonnen bij garagebedrijf Thijs Leenders.

Daar werd het hek kapot geknipt om op het terrein te komen om vervolgens in alle auto's die buiten stonden te snuffelen. Bij elk raam van de garage werd naar binnen geschenen. Zonder buit zijn ze daar vertrokken. Hierna zijn ze bij zand– en grindbedrijf Han Theunissen gegaan, waar ze een unit hebben opengebroken en zijn met wat kleine spullen er vandoor gegaan. Een uur later werd bij Nillessen carrosseriebedrijf een ruit vernield om binnen te komen. Vanaf het kantoor hebben ze de sleutels gepakt van een Volkswagen Polo en zijn er vervolgens mee vandoor gegaan. Vermoedelijk zijn de inbrekers onbekend op De Mies, want volgens de camerabeelden zijn ze met de gestolen auto nog langs garage Thijs Leenders gereden. Ze wisten kennelijk de weg niet. Er is bij de politie aangifte gedaan.

Jaarvergadering KBO Beek goed bezocht

(Foto: Rene Hendriks)

Foto: René Hendriks

BEEK -De jaarvergadering op vrijdag 9 maart van de KBO Beek, in de KNA-zaal van het Kulturhus in Beek, was goed bezocht. De notulen werden goedgekeurd waarna penningmeester Magda over de financiële positie. Ondanks dat er veel was gerealiseerd is volgens haar alles binnen de begroting gehouden, waarvoor zij veel lof kreeg.

De kascommissie was dan ook zeer tevreden over de stukken. Het lidmaatschap en de contributie van de sportgroepen worden ook in 2019 niet verhoogd, wat ook een applaus op leverde. Herman, de nestor van het bestuur, nam na 20 jaar bestuurswerk afscheid. Hij stopt als hoofdbode, blijft wel actief bij het koersbal en de soos. Herman werd door de voorzitter bedankt voor zijn tomeloze inzet en kreeg een muziekbon.

De nieuwe bode-coördinator werd Hans Schapendonk en is bepaald geen onbekende, Hans is al jaren actief als bode. De penningmeester gaf aan het na tien jaar lidmaatschap en negen jaar als penningmeester welletjes te vinden, zij wilde nog een jaartje blijven om de nieuwe penningmeester Gerard Arts, die onmiddellijk interesse toonde, in te werken.

Opgemerkt dient te worden dat err ook een ledenadministrateur (Gerard) zitting heeft in het bestuur van de KBO Beek. Ter afsluiting werd er een drankje aangeboden en werd er nagepraat.

Inbrekers houden huis op industrieterrein De Mies in Groesbeek

GROESBEEK – Inbrekers hebben in de nacht van dinsdag op woensdag huisgehouden op Industrieterrein De Mies in Groesbeek. De twee inbrekers – die op camerabeelden zijn vastgelegd – zijn om 00.30 uur begonnen bij garagebedrijf Thijs Leenders.

Daar werd het hek kapot geknipt om op het terrein te komen om vervolgens in alle auto's die buiten stonden te snuffelen. Bij elk raam van de garage werd naar binnen geschenen. Zonder buit zijn ze daar vertrokken. Hierna zijn ze bij zand– en grindbedrijf Han Theunissen gegaan, waar ze een unit hebben opengebroken en zijn met wat kleine spullen er vandoor gegaan. Een uur later werd bij Nillessen carrosseriebedrijf een ruit vernield om binnen te komen. Vanaf het kantoor hebben ze de sleutels gepakt van een Volkswagen Polo en zijn er vervolgens mee vandoor gegaan. Vermoedelijk zijn de inbrekers onbekend op De Mies, want volgens de camerabeelden zijn ze met de gestolen auto nog langs garage Thijs Leenders gereden. Ze wisten kennelijk de weg niet. Er is bij de politie aangifte gedaan.

Waar deskundigheid en betrokkenheid, maar bovenal de belangen van de kinderen de hoogste prioriteit hebben! 'Scheiden doe je samen' een ervaringsdeskundig familiebedrijf

BETUWE - Vanaf de oprichting in 2005 heeft Bosveld scheidingsbemiddeling zich met hart en ziel ingezet voor de kinderen die te maken krijgen met de scheiding van hun ouders. Bosveld heeft een eigen kindercoach (dochter Denise), om zo kinderen een plek te geven waar zij "gehoord en gezien worden". Uniek is dat deze gesprekken ook bij de kinderen thuis kunnen plaatsvinden.

Uiteraard moet er meer geregeld worden rondom een scheiding. Samen met de mediator moet er over allerlei (financiële) zaken gesproken worden. Met name vraagstukken rondom de eigen woning, alimentatie en pensioen zijn belangrijke onderwerpen. Alle financiële, juridische en fiscale kennis binnen Bosveld scheidingsbemiddeling wordt op hoog niveau 'up to date' gehouden. Maar ook de afspraken rondom de zorgverdeling van de kinderen zijn een zeer belangrijk onderdeel van uw scheiding. Inge Bosveld en haar dochter Denise hebben veel kennis en ervaring op dit gebied en zetten zich met hart en ziel in om voor beide ouders en de kinderen, in overleg met ouders en soms ook de kinderen (afhankelijk van hun leeftijd), de meest optimale zorgverdeling te creëren.

Alle financiële afspraken worden vervolgens door ons in een echtscheidingsconvenant of vaststellingsovereenkomst vastgelegd en de afspraken over uw eventuele minderjarige kinderen in een zorgplan. Wij weten vanuit onze eigen ervaringen ook dat een scheiding de nodige emoties met zich mee kan brengen. Tijdens de mediationgesprekken is er bij ons ook ruimte om deze emoties bespreekbaar te maken. Ook dit maakt immers onderdeel uit van een scheidingsproces.

Wilt u uw scheiding goed regelen en snel weten waar u financieel aan toe bent, kijk dan voor meer informatie over onze zeer complete dienstverlening, of het aanvragen van een kosteloos kennismakingsgesprek op onze website: www.scheidendoejesamen.nl of bel naar het algemene nummer: 0481 700215.

Expositie 'De wond en het mes'

Have mercy on our universe (foto: Elisabeth Peters)

Foto: Elisabeth Peters

UBBERGEN - De van 4 maart tot en met 1 april lopende expositie 'De Wond en het Mes' in Notre Dames Des Arts in Ubbergen laat heftig maar indrukwekkend werk zien van de kunstenaars Monica Croese (schilderijen) en Elisabeth Peters (beelden).

Beide kunstenaars snijden ongefilterd en op rauwe wijze grote, actuele kwesties aan als dader- en slachtofferschap, verminking, verdriet, pijn en loutering.Hun gezamenlijk werk slaagt er desalniettemin in om een indruk van verstilling en schoonheid achter te laten die stemt tot reflexie. Juist in de vastentijd is deze expositie daardoor een echte aanrader om te bezoeken. Toegang tot de expositie is er op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Met pasen zal Rick Kewal om 14.00 uur een gedicht voordragen, om 15.00 uur wordt er een verhaal verteld door René Gademann en om 16.00 uur vindt er een muzikale performance plaats door Wouter Keja en Vera Croese.

TV De Oorsprong viert jubileum met 50 uur non-stoptennis en activiteiten

REGIO - Dit jaar bestaat tennisvereniging De Oorsprong vijftig jaar en gaat dit groots vieren. "Tijdens het lustrumumweekend van 24-26 augustus gaan we 50 uur non-stop tennissen en activiteiten organiseren. Voor alle doelgroepen staan er succesvolle events uit het heden en verleden gepland."

"Zo heeft de jeugd een nachtelijk pyjamatoernooi, organiseren we een bijzondere klaverjas-en racketavond, genieten de dames van een high-tea-event en staat de heren een spannende bokkennacht te wachten. Verder organiseren we een speciale editie van het altijd succesvolle supermix toernooi, komt er een event voor alle regio tennisverenigingen door middel van een Bloemig toernooi. Uiteraard is er een feestavond gepland met een bbq, een pubquiz, en muziek. Natuurlijk ontbreekt ook een officiële receptie voor alle sportverenigingen uit de regio en andere stakeholders (gemeente, KNLTB, et cetera) op het programma niet. En dan te beseffen dat er nog veel meer zal gebeuren." Op de website van De Oorsprong staat het hele programma en alle informatie.

Suggesties en/of vragen zijn te mailen naar 50jaar@tvdeoorsprong.nl. "We willen graag zoveel mogelijk leden, oud-leden, vrienden en betrokkenen bij TV De Oorsprong bereiken en tijdens het lustrumweekend ontvangen. Daarom is er ook een facebook event aangemaakt (lustrumweekend: 50 jaar TV De Oorsprong), welke we vragen te delen, te liken en je mogelijke aanwezigheid aan te geven. Vrijdag 24 augustus starten we om 14:50 uur met een spectaculaire opening. Zondagmiddag 26 augustus om 16:50 eindigt het 50 uur non-stop tennis & activiteiten lustrumweekend. Reserveer dat weekend in uw agenda's!

Protestantse gemeente Groesbeek

Jannie Schaapman

Foto: Jannie Schaapman

Zondag 1 april, 1e Paasdag

‘s Morgensvroeg Paaswandeling: vanaf 6.00 uur wandeling deels in stilte, deels met uitleg over de natuur, start vanuit een nog donkere kerk, het licht tegemoet. De wandeling wordt afgesloten met thee/koffie en paasbrood in de Serre.

Paasviering

Aanvang: 10.00 uur

Voorganger: da. Janneke Ruijs

Tijdens de dienst wordt er gecollecteerd voor een project van Kerk in Actie.

Vanaf 9.45 uur staat de deur open en is iedereen welkom

Zie ook: www.pkn-groesbeek.nl.

Inloophuis De Korenbloem zoekt vrijwilligers om team te versterken

GROESBEEK - Een ernstige ziekte doet meer met je dan je denkt. Je komt in een achtbaan van gedachten, gevoelens, gesprekken, keuzes, twijfel, behandelingen, lichamelijke ervaringen...

Je bent ziek. Maar je bent niet de kanker of die ander ernstige ziekte. Je hebt die ziekte. Je blijft wie je bent. Maar je gaat wel even de diepte in. Je wilt overeind blijven. Wat te doen. Veel wordt begeleid door de zorginstanties waar je terecht bent gekomen. Toch zijn er veel vragen en is er behoefte aan erkenning en herkenning. Zeker nadat de noodzakelijk behandeling gestopt is en men er (vaak of soms) weer alleen voor staat.

Het Inloophuis De Korenbloem is gevestigd in de Mallemolen, Kloosterstraat 11 in Groesbeek en wordt gerund door daarvoor door het IPSO opgeleide vrijwilligers. Zij biedt een huiskamer aan mensen die even kwetsbaar zijn, even een moment van warmte en aandacht nodig hebben hetgeen vandaag de dag door bezuinigingen en zelfredzaamheid niet meer door de maatschappij of de overheid opgebracht wordt. Er is aanvullende informatie, er is lotgenotencontact, een luisterend oor, een thema avond, of een activiteit of gewoon even niets.

Het inloophuis draait op vrijwilligers. Dit zijn professioneel opgeleide mensen welke de gasten van het inloophuis met zeer veel aandacht en een goed luisterend ontvangen. Wij hebben een fijn team maar er is op dit moment ook behoefte aan nieuwe collega’s. Bijvoorbeeld op de dinsdagmiddag bij de activiteiten. Geïnteresseerd? Neem dan contact op met Wilma, info@inloophuisgroesbeek.nl of kom langs op dinsdag of woensdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur.

Benefietconcert Stabat Mater van Pergolesi in Berg en Dal

BERG EN DAL - Het gelegenheidsensemble 'Vrouwenharten' voert op goede vrijdag 30 maart om 19.30 uur het Stabat Mater van Pergolesi uit in de OLV van het Heilig Hartkerk in Berg en Dal (Oude Kleefsebaan 123a). De opbrengst van het concert gaat naar stichting Heart for Arts.

Het Stabat Mater van Pergolesi spant de kroon, omdat het geschreven voor twee vrouwen stemmen en begeleiding op orgel. Hij zocht met dit werk in zijn tijd en zijn taal naar uitdrukking voor het verdriet en de eenzaamheid van de moeder Maria, staande an het kruis. In de 18de eeuw werd dit werk erg populair en vaak gezongen. Frank van Merwijk begeleidt deze uitvoering de sprankelende stemmen van het vrouwenensemble die voor deze speciale gelegenheid samen zingen.

De opbrengst gaat naar het muziekproject voor amateurmusici 'Er was eens een Koningin, Machtig en Groot' van Stichting Heart for Arts. Een voorstelling waarin zij willen laten zien dat opera, musical en toneel prima samengaan. De enorme gemotiveerde cast en organisatie werken hard om deze voorstelling met uw steun mogelijk te maken via crowdfunding. Meer informatie over dit concert en over het project op www.heartforarts.nl en doneer via www.voordekunst.nl. Men kan genieten van mooie muziek en steunt een goed doel. Reserveren is niet nodig. Kaarten aan de deur tien euro.

Toeschouwers clubkampioenschap tennis trotseren de kou!

GROESBEEK - Afgelopen week vond bij tennisvereniging Groesbeek de clubkampioenschappen enkel & mix 2018 plaats. In tien verschillende speelsterktes en onderdelen zijn spannende wedstrijden gespeeld en dit heeft weer mooie clubkampioenen opgeleverd.


Op zaterdag en zondag was het Siberisch koud en stond er een sterke wind. Vooral dit laatste zorgde soms voor erg verrassende ballen. Gelukkig lieten de spelers en de toeschouwers zich niet kennen! Warm aangekleed en soms verstopt onder warme dekens, werd de kou getrotseerd en zijn alle finales gespeeld.

Op maandag 2 april is iedereen welkom om zelf te komen tennissen tijdens de open dag. Op deze dag zijn er diverse tennisclinics te volgen voor jong & oud. Inschrijven kan op de dag zelf. Kijk voor het volledige programma op www.tvgroesbeek.nl.

Bij afbranden helmgras vliegt 20 meter coniferen haag in brand

Foto: Monique van de Voorde

Foto : Monique van de Voorde

GROESBEEK – Een bewoner van de 1ste Colonjes in Groesbeek – die net terug was van vakantie – wilde zijn oprit lenteklaar maken.

Zoals gewoonlijk brandde hij de pollen helmgras af maar zorgde er wel voor dat de daar achter staande heg geen vlam kon vatten. Door een deur tussen het helmgras en de coniferen te plaatsen moest het gaan lukken. Echter plotseling ging de wind draaien en vatte de eerste conifeer vlam en binnen de kortste keren stonden alle coniferen in brand. Er was geen houden meer aan, liet hij weten. Hij heeft nog getracht de brand met een tuinslang te blussen maar de vuurhaard ging gewoon verder. Direct werd de brandweer van Groesbeek gealarmeerd. Toen die ter plaatse kwam was het kwaad al geschied. De brandweer heeft alleen nabluswerkzaamheden verricht. De schade loopt in de honderden euro's.

Doortrekken Lange Paol Millingen definitief van de baan

Foto: Peter Hendriks

Foto: Peter Hendriks

MILLINGEN – De kleine zaal van hotel Millings Centrum was bijna te klein voor de Millingenaren die op de bijeenkomst waren afgekomen over het doortrekken van de lange Paol georganiseerd door de gemeente Berg en Dal.

Het gemeentebestuur van Millingen aan de Rijn had destijds het voornemen om de Lange Paol door te trekken naar de Crumpsestraat. De gemeente Berg en Dal had deze avond georganiseerd om de belofte van het voormalige gemeentebestuur na te komen. Echter van de 80 aanwezigen was het merendeel niet eens met het voornemen om de verbinding alsnog te realiseren tussen de Zeelandsestraat en Crumpsestraat via de Lande Paol.

Royal Haskoning had in opdracht van de gemeente Berg en Dal een verkeersrapport opgesteld waaruit bleek dat bij de doortrekking van de Lange Paol ook maatregelen genomen moeten worden aan de Crumpsestraat in verband met de te verwachte verkeerstoename en dat de weg te smal is. Millingenaar Jan Wassink had tijdens zijn betoog van ruim een kwartier de nodige kanttekeningen bij het rapport van Haskoning. Een ander liet weten dat als De Lange Paol doorgetrokken zou worden het speelveldje waar veel kinderen spelen verloren gaat. Een andere aanwezige was bij de verkiezingsbijeenkomst in het gemeentehuis geweest, waar het maar ging over geldtekort vooral in de zorg. Besteed het geld maar daar aan, liet hij weten. Een van de aanwezigen prees de gemeente, dat zij de bevolking bij de besluiten betrekt bij de te nemen besluiten.Voor wethouder Alex ten Westeneind was het duidelijk de discussie over het doortrekken van de Lange Paol voorgoed te sluiten.

Koor Vivace: Zingen met je oren!

Kerstconcert 2017 Foto: Karola Hendriks

Foto: Karola Hendriks

MILLINGEN - Veel mensen denken dat ze niet kunnen zingen. Maar als je goed kunt luisteren kan je zeker ook zingen. Je hoeft geen topstem te hebben, maar wel goede oren. Luister naar elkaar en naar de dirigent. Dan kan je in een koor meezingen. En dat is heerlijk!.

Heb je een dipje of ben je moe? Kom zingen, want je vergeet alles, behalve de muziek waar je dan mee bezig bent. Na de repetitie op dinsdagavond ga je tevreden en opgeknapt naar huis. Zo gaat het bij zangvereniging Vivace in Millingen aan de Rijn. Bovendien is er steeds weer de uitdaging om met elkaar mooie concerten in te studeren of mee te zingen tijdens evenementen zoals Millingen Bruist en MeisterO en voor de gemeenschap en vele fans op te treden. Ook de optredens buiten onze gemeente zijn altijd weer een beetje spannend, zoals destijds in de Sint-Janskathedraal in Den Bosch, waar we dan meteen een mooi dagje uit van hebben gemaakt, geweldig. De sfeer is top en we zingen van licht klassiek tot musicalsongs. Bovendien helpen we de pastoor de parochiekerk vol te krijgen door daar een aantal keer per jaar bijzondere Missen te zingen van verschillende componisten, waaronder de wereldpremière van de Missa Sancta Cecilia van Jacob de Haan. Onze vakkundige, ervaren en vooral enthousiaste dirigent Frans Coerwinkel zorgt ervoor dat het lukt: “Zing met je oren, dan gaat het goed.”

Vivace bestaat in 2019 al 50 jaar en dat gaat heel Millingen merken. Kom eens meezingen op dinsdagavond om 20.00 uur in De Duffelt. We zijn bezig met een nieuwe website. Kijk alvast maar op www.vivacemillingenadrijn.nl.

Volleybalvereniging Switch '87

Herenselectie 2017-2018 Foto: Arrianne Kersten

Foto: Arrianne Kersten

MILLINGEN - Volleybalvereniging Switch '87 is ontstaan in 1987 door een fusie tussen Aksios uit Millingen aan de Rijn en Set Up ’68 uit Leuth. Met zo’n 240 leden vormen we één van de grotere sportclubs in de Gemeente Berg en Dal. Switch '87 is een volleybalvereniging, waar gezelligheid en teamsport hand in hand gaan. Bij Switch kun je sporten op elk niveau.

In de seniorenteams van Switch '87 spelen zo'n 55 leden actief in competitieverband. De mannenafdeling groeit, dit seizoen is er een nieuw 3e herenteam gestart. Dames 1 speelt haar thuiswedstrijden op zaterdagmiddag, de overige seniorenteams op donderdagavond.

Daarnaast zijn er bijna 60 leden die recreatief volleyballen. Op maandagavond traint een groep damesrecreanten in Millingen. Daarnaast zijn in Millingen op maandagochtend en dinsdagavond gemengde groepen actief. In de sportzaal in Leuth spelen op dinsdagavond de herenrecreanten en op woensdagavond de damesrecreanten. Een aantal teams speelt een keer per maand in een regiocompetitie.

We besteden veel tijd en energie aan jeugdige volleyballers. Onze jeugdafdeling bloeit als nooit tevoren: we hebben nu 85 jeugdleden in de leeftijd van 5 - 16 jaar. Daarnaast organiseren we extra activiteiten voor onze jeugd zoals Sinterklaas, carnaval en Halloween. Elk jaar is er een jeugdkamp, het ene jaar de mini's, het andere jaar de aspiranten.

Jaarlijks terugkerende activiteiten zijn verder de Paasloterij, het Olieballentoernooi, Kick-Off dag, Slotfeest, het Buitentoernooi, de Grote Clubactie en het Schoolvolleybaltoernooi. Meer informatie staat op www.switch87.nl.

Tribute Night bij O.E.V. (Dreuge Tent)

MILLINGEN - "In navolging van 2017 hebben we ook nu weer een Tribute Night georganiseerd in zaal OEV aan de Heerbaan 190 te Millingen aan de Rijn (aanvang 21:00u). Dit jaar wordt het een echte rocknight en met trots presenteren we U2 (performed by RU2) en AC/DC (performed by ACinDC). Over de bands kunnen we alvast het volgende zeggen: RU2 ...More than a tribute! (U2)."

Met eenzelfde passie als U2 brengt RU2 een tribute aan hun Ierse helden. RU2 is opgeklommen tot één van de beste en meest succesvolle U2 tribute bands van de Benelux. Door haar sound, uitstraling en enthousiasme, spat het U2-gevoel van het podium af en weet de band als geen ander het publiek te bespelen. Opzwepende rock classics, ‘kleine’ akoestische ballads, de prachtige hedendaagse hits maar ook minder bekende maar zeker niet minder mooie songs die een must zijn voor elke U2-fan.

AC/DC staat ruim veertig jaar bekend als een van de beste live bands ooit. Jong en oud koesteren deze band die met een zeer groot feest gehalte in een mum van tijd elk festival op zijn kop zet. Zo ook ACinDC de nieuwe AC/DC tribute uit Nederland met de complete ritme sectie van Action in DC terug van weg geweest. Met een weergaloze vertolking van de rollen binnen AC/DC, is dit een ‘once in a lifetime experience‘.

In de voorverkoop zijn deze te verkrijgen bij Spar in Leuth (Kerkplein) en Ooij (Reinier van Ooiplein) en bij Primera Millingen aan de Rijn. Tevens per e-mail te bestellen bij j.heijmink1@chello.nl Prijs per kaart is 15 euro bij de voorverkoopadressen en 17,50 euro op 1 april aan de kassa.

Het voorjaar komt eraan!

MILLINGEN – Noteer alvast in je agenda: 1 april pasen. We hebben leuke paasstukje, paasboeketten, paastakken en decoratie.

Eerste en tweede Paasdag, bloemen vergeten? Dan kunt u bij Tankstation Millingen TEM terecht, daar staan elk weekend boeketten van Bloemen uit Millingen. In de maand mei hebben wij weer een workshop. Kijk snel op de website www.bloemenuitmillingen.nl en geef je op, want vol = vol.

Wist je dat je bij Bloemen uit Millingen ook online kunt bestellen kijk op www.bloemenuitmillingen.nl; ga naar de winkel daar staan mooie voorbeelden.

Op 22 april staan we met twee kramen op de Vrije Markt in Leuth met decoraties en tuinplanten. Op 27 april staan we in Millingen op de braderie.

13 mei Moederdag, verwen moeders met een leuk kado!

Bloemen uit Millingen, Heerbaan 174 Millingen aan de Rijn, 06 - 30830750, www.bloemenuitmillingen.nl

Bloemen en planten - Afscheidsbloemen - Bruidswerk - Workshops

Badmintonnen bij Aksios Millingen

MILLINGEN - Zin in een sportief avondje per week? Kom dan op de woensdagavond van 20.00 tot 21.30 uur naar de sporthal De Duffelt.

"Wij zijn een clubje enthousiaste volwassenen die het leuk vinden om ons gestel en conditie op peil te houden door een avond per week te badmintonnen. De badmintonsport is erg intensief en daardoor goed voor je lichaam en geest, want het is toch fijn als je je een avondje kunt ontspannen door je in te spannen.

Mocht je er wat voor voelen om een avondje mee te doen om het te proberen of wil je gewoon een keertje komen kijken dan ben je van harte welkom op onze clubavond. Wij zorgen voor de shuttles en een racket. Voor de sportschoenen en kleding moet je zelf zorgen. Mocht je het leuk vinden en je willen aansluiten bij onze club dan moet je zelf alleen nog een racket kopen; de schuttles worden door ons verzorgd. Wij spelen negen maanden per jaar en wel van de eerste woensdag in september tot en met de laatste woensdag van mei. In de zomermaanden spelen we niet. De contributie bedraagt 70 euro per seizoen."

Aanmelden om een avondje mee te doen of even te komen kijken is mogelijk bij Marga Neijenhuis via mail: neijenhuismarga@gmail.com; 06 30497220 of Hans Huinink op mailadres: huininkhans@gmail.com; 06 14055734.

Geslaagde meezingavond voor mannen bij Ap/Art

meezing avond Foto: koor Ap/Art

Foto: Koor Ap/Art

MILLINGEN - Vrijdag 2 maart was het zover. Vanaf 19:15 uur was het bestuur druk doende om genoeg stoelen klaar te zetten, naam stickers te schrijven en stonden ze klaar met consumptiebonnen. Rond 19:45 uur druppelden de eerste mannen binnen. Ook de band, dirigent en koorleden kwamen verwachtingsvol de kerk in. Zouden er veel mannen afgekomen zijn op alle publiciteit in de plaatselijke (kabel)kranten en Kleefse krant?

Uiteindelijk moesten er zelfs nog stoelen bijgezet worden en hadden ruim 25 mannen de stoute schoenen aangetrokken om een avond mee te komen zingen bij koor Ap/Art. Na een kort welkom door de voorzitten en dirigent werd er begonnen met het inzingen. Dirigent Frans Coerwinkel had speciaal voor deze avond vier nummers uitgezocht die ook voor band en koorleden nieuw waren. Sailing, Scat Calypso, Is this the way to Amarillo en als afsluiter We will rock you. Voor diegenen die nog nooit in een koor gezongen hadden, best pittig om als Bas of Tenor een lied te zingen, maar oefening baart kunst!

Het was een grandioze avond en ontzettend leuk om met zoveel mannen samen te zingen. Tijdens de derde helft na de repetitie werden er onder het genot van een drankje en een hapje ervaringen uitgewisseld,vragen gesteld en nog nagebabbeld.

"Het was een geslaagde avond en we hopen van harte dat er een aantal mannen terugkomt om nogmaals een repetitie mee te maken en wellicht lid worden van ons koor. Mocht je niet in de gelegenheid geweest zijn om afgelopen vrijdag te komen, dan ben je welkom om de komende repetities mee te zingen en te ervaren hoe leuk zingen in een koor is."

STAM organiseert met Switch '87 al 44 jaar volleybaltoernooien

Toernooi 2017 Foto: Ton van der Knijff

Foto: Ton van der Knijff

MILLINGEN - Stichting Toernooiaktiviteiten Millingen (STAM) is nauw verwant aan volleybalvereniging Switch '87 met als doel het organiseren van toernooien en andere sport gerelateerde activiteiten. STAM organiseert ook dit jaar weer een aantal volleybaltoernooien op sportpark De Hove en in sporthal De Duffelt.

"Op 5 mei openen wij het seizoen met een Nationaal Beachtoernooi dat samen met de NeVoBo georganiseerd wordt voor dames Derde Divisie, maar ook lagere damesteams kunnen hierop inschrijven. De inschrijving opent op 1 april via www.beachcompetitie.nl."

Op 1 tot en met 3 juni volgen de Millingse Volleybalfeesten rond het inmiddels grootste buitentoernooi van de regio met zo'n 180 deelnemende teams. Gespeeld kan worden als 6x6 en 3x3 op gras en 2x2 op zand (beach). Deelname is mogelijk voor jeugd vanaf 9 jaar, senioren competitiespelers en recreanten. Tijdens het toernooi volop feest en muziek in de feesttent met op vrijdagavond Djames en zaterdagavond Anderkovver. Overdag worden de sporters muzikaal begeleid door DJ Erwin (zaterdagmiddag) en Feest DJ Mike (zondagmiddag). Inschrijven voor het buitentoernooi kan via www.stamvolleybal.nl.

Zondag 3 juni vindt ook een nationaal beachtoernooi plaats in het kader van het NeVoBo Junior BeachCircuit (JBC) voor jeugd van 12 tot en met 19 jaar. Voor dit beachtoernooi kan ingeschreven worden vanaf 1 april via www.volleybal.nl/jbc.

Op zaterdag 29 december vindt tenslotte het traditionele Olieballentoernooi weer plaats in sporthal De Duffelt. Voor meer informatie over onze toernooien en activiteiten: www.stamvolleybal.nl en info@stamvolleybal.nl.

Koor Ap/Art luistert paaswake op in Millingen aan de Rijn

Koor Ap/Art Erik Hell

Foto: Erik Hell

MILLINGEN - Op zaterdag 31 maart vindt de paaswake plaats in de Heilige Antonius van Padua kerk in Millingen aan de Rijn. Tijdens de paaswake wordt de verrijzenis van Jezus herdacht. Het is het feest van het licht, het water en vreugde.

Koor Ap/Art zal deze viering omlijsten met gepaste liederen in de sfeer van het licht en vreugde. Van een nieuw vreugdevol Festival Gloria tot O Happy Day en Hallelujah van Leonard Cohen voor het eerst in een kooruitvoering te horen. Dit onder de enthousiaste leiding van dirigent Frans Coerwinkel en onder begeleiding van de vaste live-band. De paaswake begint om 20:00 uur.

Feestelijke paasviering met Vivace

Foto: Karola Hendriks

Foto: Karola Hendriks

MILLINGEN - De heilige mis op het hoogfeest van pasen wordt feestelijk opgeluisterd door zangvereniging Vivace. Tijdens de hoogmis vertolkt het koor, naast de prachtige Messe Brève van Charles Gounod, ontroerende en vreugdevolle liederen.

Het wordt echt een zalig pasen. Zo kunt u genieten van muziek van Mozart en Telemann. En de viering van de opstanding wordt door het zingen van het glorieuze Hallelujah van Händel een hoogtepunt van de feestelijke paasmis.

Een vreugdevolle uitvoering onder leiding van dirigent Frans Coerwinkel en met Wouter Broens als muzikaal begeleider. Iedereen is welkom op eerste paasdag, 1 april om 11.00 uur in de Heilige Antonius van Paduakerk in Millingen.

Liefst 102 vrouwen nemen deel aan Amuse Me in Millingen

Foto: Peter Hendriks

Foto: Peter Hendriks

MILLINGEN - De vijfde editie van 'Amuse Me' in Millingen aan de Rijn is op zaterdag 10 maart een groot succes geworden. Lefst 17 koks zijn druk in de weer geweest om voor de in totaal 102 vrouwen een heerlijk driegangen 'diner roulez' te bereiden.

In totaal waren er 17 groepen die bij iedere gang van locatie wisselden. Het kon zo maar zijn dat men begon met Iranese soep elders hete bliksem en op weer een andere locatie Marokkaanse dadeltaart ter afsluiting van diner roulez kregen voorgeschoteld. Naast het eten was ook het gezelschap een grote verrassing die tot de avond geheim bleef evenals de wandelroute die werd pas op de avond bekend gemaakt. Wat wel vaststond was de groepsgrootte, de aanvangstijd en de prijs 20 euro per couvert. 'Amuse me' is een particulier initiatief zonder winstoogmerk. wat zeer zeker elders navolging verdient.

Pepijn Lemmens Pupil van de Week

SC Millingen (Foto: Nancy Huls)

MILLINGEN - Zondagmiddag 18 maart speelde SC Millingen 1 haar competitiewedstrijd op Sportpark De Hove tegen DIO uit Druten,
uitslag 1 - 1.

Pepijn (7) was vandaag Pupil van de Week. Zijn ouders zijn Christiaan Lemmensen Claudia Ebben. Hij vond het best een beetje spannend. Zijn favoriete club is NEC en Ronaldo is zijn grote voorbeeld. Zelf speelt Pepijn in het pupillenteam JO9-3 van SC Millingen en hij staat op het middenveld. Vanaf daar weet hij regelmatig een doelpunt te scoren. Om nog beter te leren voetbalen, voetbalt hij ook zondagmorgen bij de VAM (Voetbal Academie Millingen). Wie weet, zien we Pepijn over een paar jaar in het eerste team van SC Millingen!

Mantelzorgers maken een lentebloemstuk in Millingen aan de Rijn

Foto: Peter Hendriks

Foto: Peter Hendriks

MILLINGEN - Mantelzorgers uit heel de gemeente Berg en Dal waren dinsdagmiddag naar café-bar 't Fuske gekomen om op geheel ontspannen wijze een lentebloemstuk samen te stellen.

Zo'n 20 mantelzorgers had aan de uitnodiging gehoor gegeven. In café-bar 't Fuske werden ze welkom geheten door wethouder Sylvia Fleuren die de aanwezigen in gedicht vorm toesprak waaruit bleek dat zij een hoge pet op had voor de mantelzorgers. Tijdens het samenstellen van de lentebloemstukken leerden men elkaar beter kennen en werd menige ervaring uitgewisseld, wat ook de bedoeling van dit samenzijn was. Iedereen ging rond de klok van 16.00 uur voldaan en met een prachtig eigengemaakt lentebloemstuk huiswaarts.

Al bijna 4 jaar zit in Millingen HG Design

MILLINGEN - Een ontwerpbureau voor het ontwerp van uw logo en huisstijl en de levering van reclame en drukwerk. Ook voor de realisatie van uw website kunt u terecht bij HG Design.

"We willen een totaalplaatje bieden en alles verzorgen van begin tot eind", aldus Henrike Meij van HG Design. "Korte lijnen, duidelijke afspraken en klantwaarde zijn onze pijlers." HG Design is trots dat ze de afgelopen jaren veel afwisselende opdrachten hebben mogen realiseren. Van bouwbedrijven, tot schoonheidsspecialistes, zij weten allemaal de weg naar HG Design te vinden. "Samen met de klant komen tot een mooi eindresultaat en tevreden gezichten, daar gaan we voor!" Design voor iedereen, is de slogan en dekt de lading van dit designbedrijf. Professioneel, persoonlijk en betaalbaar: HG Design.

HG Design is bereikbaar via: info@hg-design.nl of telefonisch 06 12186242

Graag tot ziens bij HG Design www.hg-design.nl.

Henrike Meij

Wim en Diny Hoogenkamp openen Hebbes Millingen

Foto: Peter Hendriks

Foto: Peter Hendriks

MILLINGEN AAN DE RIJN – Woensdagmorgen 14 maart hebben Wim en Diny Hoogenkamp hun nieuwe winkel Hebbes onder toeziend oog van hun beide dochters Marga en José officieel geopend.

In het voormalige pand aan de burgemeester Eijckelhofstraat was de Marskramer gevestigd. Toen die er mee stopte zag Wim Hoogenkamp er wel brood in en onlangs was de nieuwe winkel Hebbes in Millingen een feit. Hebbes Huis & Cadeau zo heet de nieuwe aanwinst van het centrum van Millingen aan de Rijn. Hebbes is ruim gesorteerd in huishoudelijke artikelen, cadeaus voor elk wat wils, speelgoed voor alle leeftijden, kantoorartikelen & schrijfwaren en tapas en noten. Laat je verrassen en breng een bezoek aan Hebbes in Millingen aan de Rijn.

De Letterie; the place to be


MILLINGEN - Of je nu 25 bent of 60, je maat 36 of maat 46 draagt, bij Anneke Hazelaar kun je terecht voor een hippe & betaalbare outfit. Met onder andere de merken Enjoy, Tranfer & Dreamstar zorg jij dat je het komende seizoen gaat stralen. Mooie kleding geeft je een goed gevoel & bovendien een positieve boost. Ook voor de allerkleinste hebben wij altijd een ruime keus in babykleding van Noppies en Feetje.

Zoek je een leuk cadeau voor een verjaardag, een lieve vriendin of een geboorte? De Letterie heeft een groot & wisselend assortiment waardoor je altijd met een uniek cadeau verschijnt.

Wil jij het voorjaar al in huis halen? Laat je inspireren door de fris gekleurde accessoires. Deze fleuren je interieur op en zorgen voor vrolijkheid & sfeer. Wil jij liever jezelf opfleuren dan kun je je laten verrassen door de grote collectie sierraden (armband, oorbel, ketting & horloge).

De Letterie is niet groots qua oppervlakte, gelukkig wel qua mogelijkheden & aandacht. Het is er gezellig en er is aandacht voor iedereen. Je kunt er zelfs terecht om een naam/logo op een handdoek te laten borduren, je DPD/GLS-pakket afhalen/afgeven, een heerlijke fles chocoladewijn te scoren of … gewoon een kadobon, omdat je iedereen de sfeervolle look & feel gunt van De Letterie.

Nieuwsgierig geworden? Kom gezellig sfeer proeven en laat je inspireren door de nieuwe collectie. Tot snel…
De Letterie, Van Lyndenstraat 2, Millingen aan de Rijn, telefoon 0481 431564, www.deletterie.nl en facebook/instagram.

32 / 32