GN Arnhem

25 maart 2017

GN Arnhem 25 maart 2017


Modderduiken voor het Prader-Willi Fonds

ARNHEM - Voor zichzelf, maar ook vooral voor anderen, zal Nova Klerk op tweede paasdag deelnemen aan de Mudrun Fun in Amersfoort.

Deze jonge Elderveldse zal dan een kilometer door de modder gaan rennen en onderweg vijf obstakels moeten overwinnen. Dat is niet niks voor een meisje van vijf, dat vanwege het Prader-Willi Syndroom verminderde spierkracht heeft. En dan heeft ze door dit syndroom ook nog eens altijd honger. Deze uitdaging kost Nova dus behoorlijk wat energie!

Met deze sportieve actie hoop Nova geld in te zamelen voor het Prader-Willi Fonds. Dit fonds financiert onderzoek ter bevordering van de kwaliteit van het leven van kinderen en volwassenen met het Prader-Willi-Syndroom (PWS).

PWS is een zeldzame genetische afwijking. Het uit zich in uiteenlopende kenmerken, onder andere door meer vetmassa en minder spiermassa, spierzwakte op jonge leeftijd, vraatzucht vanaf de leeftijd van ongeveer vier jaar, gedragsproblemen en een vertraagde groei en ontwikkeling door een afwijkende aansturing van bepaalde hormonen.

Gelukkig rent haar mama met haar mee en zal haar papa haar bij de finish trots onthalen met een grote handdoek. Nova hoopt echter dat ze niet alleen voor twee trotse ouders de mudrun loopt. Helpt u mee om haar actie tot een succes te maken? Dat kan heel gemakkelijk door een donatie te doen via internet op https://prader-willi-fonds.nl/help/mudrunfun of steun haar door zelf een bedrag over te maken naar het Prader-Willi Fonds op NL62 INGB 0009 5642 68 ovv 'Nova gaat modderduiken bij de Mudrun Fun'.

Rommelmarkt Arnhem-Zuid

ARNHEM - In SWOA-locatie De Gaanderij (Driemondplein 1 in Arnhem) wordt op zaterdag 1 en zondag 2 april van 10.00 tot 16.30 uur een rommelmarkt gehouden.

Tijdens deze rommelmarkt kan er volop gesnuffeld worden tussen de kramen van tweedehands spullen. Ben je niet zo’n koopjesjager? Je kunt ook alleen voor de gezelligheid komen om wat te drinken en te praten. Iedereen is welkom. Entree is gratis.

Boek & Film Junior: Brief voor de koning

ARNHEM - Op zondag 19 maart organiseert de Bibliotheek Arnhem in samenwerking met Focus Filmtheater om 13.30 uur de tweede editie van Boek & Film junior. Bij deze editie gaat het over het boek Brief voor de Koning van Tonke Dragt.

Bij Boek & Film Junior staat elke keer een ander kinderboek dat verfilmd is centraal. De middag begint met een inleiding van jeugdliteratuurkenner Valerie Heil. Ze vertelt over het boek en hoe het tot verfilming kwam. Daarna wordt de film bekeken.

Brief voor de koning gaat over een schildknaap Tiuri die een brief aan de koning in zijn buurland moet brengen. Dit is zijn laatste proef voordat hij tot ridder geslagen wordt. Het verhaal gaat over vriendschap, vertrouwen en dapperheid. Het boek is te leen in de Bibliotheek.

"Kom meekijken op zondag 19 maart om 13.30 uur in Focus Filmtheater voor 8,00 euro." Meer informatie staat op www.bibliotheekarnhem.nl/agenda.

Thee met Thema in Oosterbeek

OOSTERBEEK - In de Vredebergkerk aan de Van Toulon van de Koogweg 3 in Oosterbeek vindt in het kader van de ontmoetingen Thee met Thema vindt op zondag 2 april om 16.30 uur een bijeenkomst plaats met als onderwerp 'Innerlijk Pasen, een paasepos - vertelvoordracht'.

Pasen is een groots gebeuren. Twee werelden komen bij elkaar: leven en dood, liefde en afwijzing, neergang en opstanding. Het Paasepos toont ons het menselijk drama van liefde, verraad en bodemloze eenzaamheid. Verteller Stephen Boonzaaijer is mysticus, filosoof, dichter, theoloog, psycholoog en schrijver van spirituele boeken. Hij kruipt in de huid van Maria van Magdala, Petrus, Judas en een buitenstaander. Een voordracht met muziek.

Rommelmarkt Arnhem-Zuid

ARNHEM - In SWOA-locatie De Gaanderij (Driemondplein 1 in Arnhem) wordt op zaterdag 1 en zondag 2 april van 10.00 tot 16.30 uur een rommelmarkt gehouden.

Tijdens deze rommelmarkt kan er volop gesnuffeld worden tussen de kramen van tweedehands spullen. Iedereen is welkom. Entree is gratis. Ben je niet zo’n koopjesjager? Je kunt ook alleen voor de gezelligheid komen om wat te drinken en te praten.

Heb je gebruikte spullen die je graag wil verkopen? Huur dan een tafel. Per tafel betaal je 7 euro per dag. Je kunt jezelf opgeven bij de receptie van De Gaanderij. Betaling van de tafel vindt plaats op dinsdag 28 maart tussen 19.00 tot 20.00 uur bij de receptie van De Gaanderij. Vragen kunt u ook telefonisch stellen via (026) 3810265.

Bibliotheek drie maanden gratis

ARNHEM - Tot en met 15 april kan iedereen zich vrijblijvend aanmelden voor een gratis proefabonnement van drie maanden voor de Bibliotheek Arnhem. Zo kan iedereen ontdekken wat de Bibliotheek, naast het uitlenen van boeken, allemaal te bieden heeft.

Dat de Bibliotheek duizenden boeken, tijdschriften en e-books voor ontspanning en vermaak biedt, is velen wel bekend. Maar ook voor boeken en andere materialen die je ondersteunen in je persoonlijke ontwikkeling is de Bibliotheek de plek bij uitstek. Er is voor ieder wat wils, denk bijvoorbeeld aan: gezondheid, voeding, spiritualiteit, opvoeding, reizen, talen, cultuur, literatuur en management.

Daarnaast beschikt de Bibliotheek Arnhem over een speciale landelijke pluscollectie op het gebied van geschiedenis. En biedt het Erfgoedcentrum een uitgebreide Gelderse collectie die het verhaal van Arnhem en omgeving vertelt. Bibliotheekleden hebben met hun lenerspas ook toegang tot duizenden (digitale) artikelen, kranten, tijdschriften en databanken en mogen onbeperkt gebruik maken van computer- en internetfaciliteiten in de vestigingen. In de Bibliotheek ben je nooit uitgekeken.

Het proefabonnement kan afgesloten worden via www.bibliotheekarnhem.nl/proef of rechtstreeks in alle vestigingen.

Prijzenregen Bushi Arnhem NK -15

ARNHEM - Zeven judoka’s van Bushi Arnhem stonden op het podium op een van de belangrijkste judotoernooien van het jaar voor de jeugd tot 15 jaar: het NK. Twee judoka’s werden overtuigend Nederlands kampioen: Faye Tempel en Daan Radier beklommen het hoogste podium.

Zestien judoka’s van Bushi Arnhem hadden zich geplaatst voor het NK -15 en zij gingen afgelopen zaterdag in Tilburg allen de sportieve strijd aan om de medailles. In de ochtendgroep werd Faye Tempel (-40 kg) Nederlands kampioen. Jennifer Kolvenbach (-40 kg) behaalde zilver en Stan Heg (-50 kg) en Raël Vaquier Droop (-42 kg) een knappe bronzen plak. In de middaggroep was er opnieuw sportief succes: nog eens drie podiumplaatsen. Daan Radier werd Nederlands kampioen (-38 kg). Twee bronzen medailles waren er voor: Faye Hensen (-36 kg) en Danisha Rijn (-63 kg) die zich beiden knap terugvochten in hun poule na een verloren partij. Danée Roos en Anouk de Kruiijff verloren helaas de strijd om het brons, maar hebben beiden door hun mooie vijfde plaats een beloftestatus behaald.

Nog nooit heeft Bushi Arnhem zoveel podiumplaatsen op een NK behaald. Bushi Arnhem mag trots zijn op een mooie brede jeugdselectie die zich goed ontwikkelt. Voor de clubs is het belangrijk dat de judoka’s elkaar steunen bij winst en bij verlies. Samen sta je sterk. De positieve ontwikkeling van de judoka’s komt door de eigen inzet van de wedstrijdjudoka’s, maar is tevens de verdienste van het Talent Ontwikkel Programma, dat de technische staf opgezet heeft en continue aan blijft werken.

Muziekfestival Artseedz in de Parkstraatkerk

ARNHEM - Zondag 2 april om 15.30 uur vindt er in de Parkstraatkerk in Arnhem Artseedz plaats, een klassiek muziekfestival geprogrammeerd en gespeeld door studenten van de Masteropleiding Klassieke Muziek in Zwolle.


Het programma bestaat uit twee gedeeltes. In het eerste gedeelte wordt The Immigrants gebracht, een muzikale reis met Chaplin.De stomme film ‘The Immigrant’ van Charlie Chaplin is precies 100 jaar geleden gemaakt. Alle reden om dit feit te eren met een speciale voorstelling, niet in het minst omdat het thema immigratie actueler is dan ooit. Deze groep musici met viool, cello, piano, stem en dans maakt een multidisciplinaire voorstelling, waarin de film “The Immigrants’ van Charlie Chaplin voorzien wordt van livemuziek. Werken van Brahms, Khachaturian, Prokofiev en Lehar klinken terwijl dansers/mimespelers het verhaal verbeelden.

Het tweede gedeelte heet: Love in Translation. In deze productie bundelen vijf musici uit vier verschillende landen hun krachten in een muzikale en literaire zoektocht naar de betekenis van liefde. Terwijl ze elkaar in woorden slechts gebrekkig verstaan, blijkt muziek een veel geschikter medium om te communiceren. Te horen is muziek van Johann Sebastian Bach, uit Goldbergvariationen, Max Bruch, Romanze,
Wolfgang Amadeus Mozart, uit pianoconcert 23, en Maurice Ravel uit Sonate pour Violon et Violoncelle. Teksten zijn van Malssen, Murakami en García Márquez.
Het belooft een sprankelende en afwisselende middag te worden, met cultuur op hoog niveau! De zaal is open vanaf 15.00 uur voor een kopje koffie. De entree bedraagt acht euro.

Diversiteit in de keuken

ARNHEM - In 2016 vond de eerste Regenboogkookworkshop plaats. In totaal zijn er in dat jaar vier workshops gegeven en met succes. De eerste workshop kwamen er tien deelnemers en de laatste ruim dertig. Reden genoeg voor een vervolg.

Tijdens de Regenboogkookworkshop staan LHBT (lesbisch, homo, biseksueel en transgender) en hetero jongeren en ouderen samen in de keuken. Naast koken en eten wordt er in gesprek gegaan over verschillende thema's rondom tolerantie en alles wat daarbij hoort.

De kookworkshop is op donderdag 30 maart van 16.00 tot circa 19.30 uur bij Verzorgingshuis Vreedenhoff (Esperantolaan 2, Arnhem). Deelname bedraagt 2,50 euro. Heb je interesse om mee te doen? Geef je dan voor maandag 27 maart op bij Willem Hazeleger 06 54292332 / whazeleger@swoa.nl. Wees er snel bij want er is een beperkt aantal plaatsen. De workshop is een samenwerking van Resto van Harte, Mind Mix en SWOA.

Alle Leuke luitjes naar buiten

REGIO - Lente! Jong en oud gaan weer naar buiten om te genieten van de zon, natuur en van de gezelligheid. Veel wandelaars en fietsers van 60 jaar en ouder hebben via Leuke luitjes een nieuw maatje gevonden om samen op stap te gaan. Wie weet hebben we voor jou ook een buurtgenoot om mee te wandelen of te fietsen. Leuke luitjes zijn dichterbij dan je denkt!

Ze moest wel even een drempel over voordat Annie van Barneveld (68) uit Wageningen zich aanmeldde bij Leuke luitjes. Een half jaar geleden overleed haar man. "We deden echt alles samen." Ze fietsten en wandelden ook veel samen. Ze zocht via Leuke luitjes iemand die ook van wandelen en fietsen houdt. Ze had gelijk een match met iemand uit haar wijk. Nu gaan ze samen op pad, hebben goede gesprekken en lachen veel.

Wat is www.leukeluitjes.nl? Op www.leukeluitjes.nl kun je in contact komen met mensen in de buurt die dezelfde hobby's hebben als jij. Om die buurtgenoot makkelijker te vinden is Leuke luitjes opgericht. Je bent echt niet de enige die graag wandelt of fietst. En samen is vaak toch leuker? Aanmelden is simpel en gratis. We hebben je postcode en je e-mailadres nodig. Mensen met dezelfde interesse die bij elkaar in de buurt wonen, krijgen namelijk elkaars e-mailadres om contact te leggen.

Leuke luitjes is speciaal voor mensen vanaf 60 jaar. Wandelen en fietsen zijn populair, maar ook voor andere hobby's kun je op www.leukeluitjes.nl een buurtgenoot vinden. Laat het ons weten en meld je aan! Dan kijken wij of we voor jou een buurtgenoot kunnen vinden die hetzelfde leuk vindt. Gezellig!

Grote opkomst muziek-

gezelschappen

ARNHEM - Met de aanwezigheid van 16 van de 20 aangesloten muziekverenigingen behaalde de Arnhemsche Federatie van Muziekgezelschappen een opkomstpercentage van 80 procent! Deze ruime vertegenwoordiging uit alle sectoren van de Federatie zorgde voor een ruim gevulde vergaderzaal in het muziekcentrum van Mystique in Elderveld en bood voldoende mogelijkheden voor een vruchtbaar overleg tussen bestuur en AFvM-leden.

Al tijdens het openingswoord en de mededelingen gaf voorzitter Van de Worp uitvoerig kennis van de vele zaken waarmee de AFvM ook het afgelopen jaar is geconfronteerd. Zaken als OPK, subsidie, fiscale vraagstukken, promotie en activiteiten werden opgepakt, begeleid en tot een positief resultaat gebracht of vragen nog steeds de aandacht van het AFvM-bestuur.

Met een instemmend applaus ondersteunde de vergadering het voorstel van de financiële controlecommissie tot dechargering van de penningmeester voor het boekjaar 2016. Conform het bestaande rooster volgde een benoeming van afgevaardigden van KDOW, Arnhems Klarinettenkoor en Arnhem Sinfoniëtta voor de commissie boekjaar 2017.

Bij de bestuursverkiezing werden voorzitter Van de Worp en penningmeester Klop beiden in hun functie herbenoemd. Het bestuur kon met trots vervolgens de kandidatuur van Sjoerd Kok voorstellen, die zich als tweede secretaris wil inzetten. Met zijn benoeming wordt een eerste stap gezet richting de gewenste verjonging van het AFvM-bestuur. Voor een daarnaast bestaande bestuursvacature bleek (nog) geen kandidaat voorhanden. Voor meer informatie van de A.F.v.M-vergadering. lees het laatste nieuws via arnhemsemuziekfederatie.nl.

Bingomiddag

ARNHEM - Op maandagmiddag 27 maart wordt er in de Petersborg Slochterenweg 40 in Arnhem-Zuid een gezellige bingomiddag met extra speelrondes gehouden.

Een gezellige bingomidag dus! Iedereen is welkom. Aanvang 13.30 uur; zaal open 14.00 uur.

De Zotskappen in actie voor eigen clubkas

De Zotskappen in actie voor eigen clubkas

ARNHEM - Carnavalsvereniging De Zotskappen uit Arnhem komt in actie om geld op te halen voor de eigen clubkas. De vereniging doet mee aan de Nationale Belmaanden, een initiatief van de VriendenLoterij waarmee clubs en verenigingen structureel geld op kunnen halen vanuit hun achterban.

Van februari tot en met mei vinden de Nationale Belmaanden plaats. Op dinsdag 28 maart bellen leden van De Zotskappen andere clubleden en hun aanhang met de oproep mee te spelen met de VriendenLoterij. De helft van ieder verkocht lot komt direct ten goede aan de clubkas van De Zotskappen. Als 50 deelnemers bijvoorbeeld met één lot een heel jaar voor een club of vereniging meespelen, dan levert dit de clubkas 4.700 euro op. De clubleden maken als deelnemers van de VriendenLoterij maandelijks kans op grote (geld)prijzen.

Extra geldprijzen
De VriendenLoterij keert tijdens de Nationale Belmaanden per kalendermaand extra geldbedragen uit aan de zeven clubs en verenigingen die de meeste loten hebben verkocht. Dit bedrag komt bovenop de structurele inkomsten die clubs en verenigingen vanaf de Nationale Belmaanden genereren.

Naast het organiseren van de Nationale Belmaanden, helpt de VriendenLoterij clubs en verenigingen het hele jaar om extra inkomsten te genereren.
Clubs en verenigingen kunnen zich nog tot en met dinsdag 30 mei aanmelden voor de Nationale Belmaanden. Meer informatie op: www.vriendenloterij.nl/clubs.

Boekenfeest met Herman Koch

ARNHEM - Zaterdag 25 maart om 19.30 uur gaat de Boekenweek feestelijk van start in Rozet met als hoofdgast Herman Koch. Het thema is Verboden Vruchten: wel willen, niet mogen, toch doen.

Herman Koch schreef dit jaar het Boekenweekgeschenk 'Makkelijk leven' en is hoofdgast in een talkshow onder leiding van Marlies Leupen. Ook schuiven romanschrijfster Felicita Vos en Miriam Guensberg, aanstormend talent Roos Marijn Peperkamp en columnist Marcel van Roosmalen aan.

Er is muziek en de mogelijkheid om te daten met schrijvers. Daarnaast kunnen bezoekers zich verlustigen aan de Argentijnse tangosalon van Centaur Cheiron. Het thema is immers Verboden Vruchten. Het feest is van 19.30 tot 23.00 uur voor 10 euro. Aanmelden kan op: bibliotheekarnhem.nl/agenda.

Bingomiddag

Bingomiddag

ARNHEM - Op maandagmiddag 27 maart wordt er in de Petersborg Slochterenweg 40 in Arnhem-Zuid een gezellige bingomiddag met extra speelrondes gehouden.

Een gezellige bingomidag dus! Iedereen is welkom. Aanvang 13.30 uur; zaal open 14.00 uur.

Dans- en

bingomiddag

ARNHEM - Op maandagmiddag 10 april kan men in De Petersborg Slochterenweg 40 in Arnhem-Zuid dansen op live muziek en meedoen met de bingo, die op dezelfde middag wordt gehouden.

Een gezellige dans-bingomiddag dus! De muziek wordt verzorgd door het Duo Pardon, een graag gezien tweetal in de Petersborg. Iedereen is er welkom. Aanvang 14.00 uur, de zaal gaat open om 13.30 uur.

Arnhemse

Kadedagen

ARNHEM - In 13 en 14 mei is het weer tijd voor de elfde editie van de Arnhemse Kadedagen!

Voor de laatste nieuwtjes en leuke foto's wordt verwezen naar de speciale Facebookpagina: https://www.facebook.com/events/207336139687133.

Kinderkleding- en speelgoedbeurs Arnhem Noord

ARNHEM - Op zaterdag 25 maart van 10.30 tot 12.00 uur wordt in kinderdagverblijf Smallsteps Cranevelt een tweedehands kinderkleding- en speelgoedbeurs gehouden.

Er is volop keuze uit voorjaars- en zomerkleding in de maten 50 tot 176. Daarnaast is er een ruime hoeveelheid speelgoed aanwezig voor alle leeftijden. Ook schoenen, verkleedkleren, zwemkleren, slaapzakken, buggy's, kinderstoelen en fietsjes worden te koop aangeboden.

Zelf kleding en speelgoed te koop aanbieden kan ook, tenzij het maximaal aantal inbrengers al bereikt is. Tweederde van de opbrengst is voor de inbrenger en éénderde is voor het kinderdagverblijf. Aanmelden kan via info@kinderkledingbeursarnhem.nl.

Kinderdagverblijf Smallsteps Cranevelt ligt op sportpark 't Cranevelt, Daam Fockemalaan 1 in Arnhem. Toegang is gratis. Meer informatie staat op www.kinderkledingbeursarnhem.nl.

Stuwwalwandeling over de Duno

Foto: Nico van Haasdrecht.

DOORWERTH - De boswachter van Geldersch landschap en Kasteelen organiseert op woensdag 5 april een wandeling over de Duno. Heeft u ook zo’n zin om even stevig te bewegen? Ga dan mee met deze pittige excursie, heuvel op en af.

De boswachter neemt u vanaf het Dunoplateau mee door dichte bossen, afgewisseld met fraaie vergezichten. U komt onder andere langs het vroegere hotel Doorwerth en de Hunenschans. Voor en tijdens de wandeling krijgt u informatie over de natuur en de cultuurhistorie. Het landgoed is onlangs gedeeltelijk gerenoveerd; vroegere elementen zijn weer zichtbaar gemaakt.

Start: 14.00 uur bij de toegangszandweg tot het Dunoplateau, ingang aan de Oude Oosterbeekseweg net voorbij of vlak voor de Middenlaan komend vanaf Oosterbeek resp. Doorwerth. P in de berm. GPS DD (decimale graden): 51.974450, 5.806195. Duur: 2,5 uur. Afstand: 6 km. Deelname: 5,00 euro, kinderen 4 tot en met 12 jaar 2,50 euro. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurskaart. Betaling: contant op locatie (geen pin aanwezig, graag gepast betalen). Reserveren niet nodig. Informatie: www.glk.nl/evenementen, Peter Palstring; 06 47966663 of Dick Wijnveldt; 06 42475520.

Steun voor gespannen patiënten

ARNHEM - Voor patiënten die zich gespannen voelen, onzeker of angstig zijn, heeft Radiotherapiegroep in het Rijnstate Ziekenhuis sinds deze week de Relaxmaker videobril met natuurbeelden ter beschikking. Deze helpt om te ontspannen tijdens de radiotherapeutische voorbereiding en de bestralingsbehandeling. Onderzoek verricht in ons instituut heeft dit aangetoond.

Mensen kunnen zich gespannen of angstig voelen als ze in kleine en/of afgesloten ruimtes moeten verblijven, zoals een kleedkamer of een behandelruimte. Dat je stil moet blijven liggen, is dan extra moeilijk. Zo'n ervaring kan zich uiten in lichamelijke reacties zoals zweten, trillen, hartkloppingen, duizeligheid, ademnood en hyperventilatie.

Gelukkig zijn er manieren om te helpen ontspannen, zoals het kijken naar natuurbeelden. Dat dit angst en onrust vermindert en ontspannend werkt, is aangetoond in meerdere studies. De concentratie stresshormonen gaat bij het kijken van natuurbeelden omlaag.

Binnen Radiotherapiegroep is aangetoond dat de videobril ook werkt bij patiënten met claustrofobie. Met behulp van een vragenlijst bleek dat de ervaren angst twee keer zo klein werd door het gebruik van de Relaxmaker. Gelijktijdig gemeten hersengolven bevestigden dit. Ook bleek dat de Relaxmaker slechts een paar keer nodig is.

De Relaxmaker bieden we vanaf nu aan iedere patiënt aan die zich gespannen onzeker of angstig voelt om de onderzoeken en de behandeling te ondergaan en die blij is met een steuntje in de rug. De Relaxmaker helpt op een laagdrempelige wijze om minder gespannen te zijn.

Kinderkleding- en speelgoedbeurs Arnhem Noord

Kinderkleding- en speelgoedbeurs Arnhem Noord

ARNHEM - Op zaterdag 25 maart van 10.30 tot 12.00 uur wordt in kinderdagverblijf Smallsteps Cranevelt een tweedehands kinderkleding- en speelgoedbeurs gehouden.

Er is volop keuze uit voorjaars- en zomerkleding in de maten 50 tot 176. Daarnaast is er een ruime hoeveelheid speelgoed aanwezig voor alle leeftijden. Ook schoenen, verkleedkleren, zwemkleren, slaapzakken, buggy’s, kinderstoelen en fietsjes worden te koop aangeboden.

Zelf kleding en speelgoed te koop aanbieden kan ook, tenzij het maximaal aantal inbrengers al bereikt is. Tweederde van de opbrengst is voor de inbrenger en éénderde is voor het kinderdagverblijf. Aanmelden kan via info@kinderkledingbeursarnhem.nl.

Kinderdagverblijf Smallsteps Cranevelt ligt op sportpark ‘t Cranevelt, Daam Fockemalaan 1 in Arnhem. Toegang is gratis. Meer informatie staat op www.kinderkledingbeursarnhem.nl.

Goud voor Jochem van Amerongen op districtskampioenschap judo

ARNHEM - Zaterdag 25 februari is Jochem van Amerongen judoka van Budo Sport Arnhem kampioen van district Midden Nederland geworden.

Op dit kampioenschap dat in Sporthal 't Riet in Ede werd gehouden kwamen de sterkste judoka’s onder de 15 jaar uit het district in actie. Budo Sport Arnhem was op dit kampioenschap met 13 wedstrijdjudoka’s vertegenwoordigd.

Jochem kwam uit in de sterk bezette klasse –50 kg. Hij won al zijn partijen overtuigend. In de zinderende finale tegen Stan Heg van Bushi Arnhem was Jochem de sterkste judoka en won overtuigend.

Het lukte nog zes judoka’s van het team om een prijs te behalen. Zij mogen met deze prestatie zich gaan opmaken voor de Nederlandse Kampioenschappen, die op 11 maart in Tilburg worden gehouden:

- Annemarijne Ploeger- 3e plaats categorie meisjes -48 kg
- Jana Buijs - 3e plaats categorie meisjes -52 kg
- Sam van der Poel - 3e plaats categorie jongens -38 kg
- Silvan Schuurs - 3e plaats categorie jongens -42 kg
- Jeroen Christ - 3e plaats categorie jongens -46 kg
- Nadim Mouhout - 3e plaats categorie meisjes -55 kg

Training mindful-hardlopen bij Landerij De Park

ARNHEM - Ontspannen blessurevrij hardlopen en je hoofd helemaal leegmaken? Dat kan binnenkort op Landerij De Park. Vanaf dinsdag 4 april organiseren Anita Stoorvogel (hardlooptrainster bij De Loper) en Emma Haspels (yogadocent en mindfulness-trainer) daar een training mindful-hardlopen voor beginners.

De opzet van de training is volgens de acht pijlers van mindfulness. Iedere les staat één van deze pijlers centraal: niet oordelen, niet streven, geduld, eindeloos opnieuw beginnen, vertrouwen, aanvaarden, loslaten, compassie/mildheid. De training start met een aantal adem- en yogaoefeningen, hardloopinstructie over je houding en hoe je blessurevrij kunt lopen. Vervolgens start het hardlopen langs een onverhard parcours, waarna wordt afgesloten met coolingdown-oefeningen en thee.

De looptraining is met name gericht op de beginnende loper, maar ook de wat meer gevorderden kunnen bij deze training nog veel leren over looptechniek, ademhaling en houding. De training is op tien dinsdagavonden van 19.30 - 21.00 uur en kost 80 euro. Zie voor de data: www.landerijdepark.nl. Aanmelden kan via Emma Haspels: emma@maisha.nl.

Dorcas-kledinginzameling

ARNHEM - Het Dorcas-depot in Arnhem houdt op zaterdag 15 april een kledinginzamelingsactie. Tussen 10.00 en14.00 uur kan kleding persoonlijk worden afgeleverd aan de Graanhoeve 25 bij het Dorcas depot (06 48090786, www.dorcasarnhem.nl). Naast kleding kunnen schoenen en huishoudelijk textiel zoals dekens, beddengoed, handdoeken en gordijnen worden ingeleverd.

Iedereen die kleding bij Dorcas brengt, kan ervan verzekerd zijn dat de kleding of de opbrengst ervan terechtkomt bij de allerarmsten. Er is gelegenheid voor een praatje met een (gratis) kop koffie of thee. De Fairtrade koffie van Woord en Daad wordt verkocht om boeren in Nicaragua te ondersteunen. Een pak gemalen koffie (500 gram, snelfilter) kost 5,85 en een pak koffiebonen (500 gram) kost 6,85 euro.

Een deel van de kleding gaat naar de mensen in de Dorcas-projecten. Dat betekent veel voor ze, want ze krijgen een deel van hun waardigheid terug. Het grootste deel van de kleding wordt verkocht. Met de opbrengst hiervan ondersteunt Dorcas inkomensprojecten in zowel Oost-Europa als Afrika. Dorcas wil mensenlevens blijvend veranderen. Dat kan alleen als mensen leren in hun eigen levensonderhoud te voorzien. Met het geld dat Dorcas uit de verkoop van de kleding ontvangt, krijgen deelnemers van de projecten trainingen en opleidingen, waardoor zij voortaan hun eigen inkomen kunnen verdienen. De tweedehandskleding biedt hun dus een eersteklas toekomst!

Dorcas

Dorcas komt in actie voor mensen in nood en diepe armoede, ongeacht hun religie, ras, geslacht of politieke overtuiging. Geïnspireerd door de opdracht uit de Bijbel om te zorgen voor armen en onderdrukten, werkt Dorcas al 37 jaar aan hulp- en ontwikkelingsprojecten in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

'Kunstenaar voor één dag' tijdens Kijken, Kijken, Kopen

ARNHEM - Op zondag 2 april houdt World Street Painting het evenement 'Kunstenaar voor één dag' tijdens de eerste Kijken, kijken, Kopen in Arnhem.

Jong en oud is welkom om zijn of haar creativiteit te laten zien in een unieke groepstekening in het thema van het World Street Painting Festival 2017: Nature.

"Tijdens het evenement 'Kunstenaar voor één dag' maken we een van 13.00 tot 17.00 uur een groepstekening in de Koningsstraat in het thema Nature. Kinderen en volwassenen, ervaren en onervaren tekenaars, iedereen is welkom. Bij Nature kun je oneindig veel dingen bedenken om te tekenen. Hester van de Grift staat voor je klaar om je te helpen hoe je jouw ideeën op de grond tot leven kunt laten komen. Extra leuk is dat alle losse tekeningen aan het eind van de dag één groot uniek kunstwerk voor de stad vormen. Dit levert te gekke plaatjes op!"

Kijken, kijken, kopen

Arnhem krijgt er dit voorjaar een nieuw evenement vol culturele verrassingen bij: Kijken, kijken, kopen. Tijdens deze unieke koopzondag op 2 april worden de winkels in de binnenstad een podium voor allerlei korte, bijzondere, theatervoorstellingen, dansvoorstellingen, muziekoptredens, cabaretvoorstellingen, circusacts en poëzievoordrachten. Tijdens Kijken, kijken, kopen komen commercie en cultuur op een nieuwe manier samen die alles in zich heeft om een mooie traditie te worden.

World Street Painting Festival

Bezoekers kunnen op 8 en 9 juli de 3D-straatkunst in de binnenstad van Arnhem bewonderen tijdens de vierde editie van het World Street Painting Festival. Met ruimtelijk inzicht, fantasie, krijtjes en een stukje straat maken de internationale kunstenaars in de week voorafgaand aan het festival kunstwerken waar het publiek gratis en gewoon op straat in kan stappen. Voor het echte 'wauw' effect moet de bezoeker door een lens (van een artiest of je eigen camera) kijken. Dan komen de 3D-tekeningen pas echt tot leven. Het evenement is geschikt voor jong en oud. Na het festival zijn de kunstwerken nog te zien tot en met zondag 3 september.

Weten = eten: Voorzieningencheck met budgetadvies bij aanvraag Voedselbank

ARNHEM - Rijnstad en Voedselbank Arnhem vinden het belangrijk dat gebruikers van de voedselbank ondersteund worden bij het op orde krijgen van hun financiële situatie. Daarom krijgen aanvragers bij de voedselbank in 2017 standaard een voorzieningencheck met budgetadvies aangeboden. Het samenwerkingsproject 'Weten = eten' van Voedselbank Arnhem en Rijnstad levert hiermee een bijdrage aan het terugdringen van de armoede onder Arnhemse inwoners.

In 2016 zijn er bij wijze van proef 40 voorzieningenchecks met budgetadvies afgenomen onder inwoners van Arnhem die gebruik maakten van de voedselbank. In 26 situaties was er sprake van een opbrengst: gemiddeld 958,13 euro per aanvrager. De Voorzieningencheck met budgetadvies en de aanvullende hulp die geboden wordt bij bijvoorbeeld het aanvragen van voorzieningen, kan dus leiden tot een aanzienlijke verhoging van inkomsten voor inwoners die leven op het sociaal minimum. Zo blijft de hulp van Voedselbank Arnhem terecht komen op plekken waar deze hulp het hardst nodig is.

Doel van het project 'Weten = eten' is dat mensen al tijdens de aanvraagprocedure bij Voedselbank Arnhem worden geholpen bij het verhogen van hun inkomsten en het verlagen van hun uitgaven. Ook inwoners van Arnhem die al langere tijd gebruik maken van de voedselbank, komen in aanmerking voor een voorzieningencheck met budgetadvies.

De Voorzieningencheck is een veel toegepast middel bij de hulpverlening van Rijnstad. Via een checklist wordt bekeken of er sprake is van het 'niet-gebruiken' van voorzieningen, regelingen of toeslagen. Als hiervan sprake is, wordt er hulp geboden bij het aanvragen van de voorziening of regeling. Een aanvraag bij Voedselbank Arnhem kan tevens een signaal zijn van een onjuiste beslaglegging op inkomsten of op te hoge aflossingen of betaalafspraken met schuldeisers. Ook hierop wordt actie ondernomen.

Wonen in een museumwoning

ARNHEM - Op zondag 26 maart is de museumwoning Eduard van Beinumlaan 24 in de wijk 't Cranevelt voor het eerst open voor publiek. Iedereen is welkom tussen 13.30 en 16.30 uur om te kijken hoe men rond 1960 woonde. En kom luisteren naar de verhalen over vroeger. Of nog leuker: deel zelf uw eigen verhaal over vroeger.

Woningcorporatie Volkshuisvesting Arnhem is al enige jaren bezig met het koesteren van erfgoed. Woningen uit verschillende bouwperioden worden zoveel mogelijk teruggebracht in de oorspronkelijk staat. Vervolgens worden huurders gezocht die de woning inrichten volgens de tijd van toen. De woning aan de Eduard van Beinumlaan is door de Centrale Woningstichting gebouwd in 1961 en is in bijzonder originele staat. Van deurkruk tot kastknop, van wandtegeltjes met zeepbakje tot een granito-aanrecht: het is er allemaal. Het Openluchtmuseum draagt haar steentje bij door regelmatig advies te geven over de restauratie of de inrichting.

Meer informatie is te vinden op www.museumwoningenarnhem.nl. Tip: op 30 april opent de museumwoning Zilverschoonstraat 30 in de wijk Malburgen voor het eerst haar deuren. Welkom in 1951!

Lezing Arnhemse afdeling SDAP

SDAP bijeenkomst Musis Sacrum, ca. 1900.

ARNHEM - Van 'De Leggende Hen op Heijenoord' tot in de Tweede Kamer. Over het verenigingsleven in de Arnhemse politiek. Historicus Adriaan van Veldhuizen vertelt op 31 maart over de Arnhemse afdeling van de SDAP.

De Sociaal-Democratische Arbeiderspartij (SDAP) was een politiek experiment. Bij haar oprichting in 1894 hadden de meeste leden geen stemrecht, de leiders geen politieke ervaring en stond de organisatievorm nog in de kinderschoenen. Wie lid werd, zette bovendien zijn geld, goede naam en baan op het spel. Waarom zou iemand dat doen? Was ideologische overtuiging reden genoeg om aansluiting te zoeken bij de sociaaldemocraten, of speelde er meer?

In deze lezing laat Adriaan van Veldhuizen zien wat het betekende om partijlid te zijn en welke keuzes daaraan ten grondslag lagen. Voor veel leden was het partijleven een voortzetting van het kleinschalige verenigingsleven dat ze al kenden, niet het resultaat van een radicale keuze voor iets nieuws. De partij zorgde voor gezelligheid in de eigen buurt, maar ook voor sociale netwerken op nationaal en zelfs internationaal niveau. Dat was in Arnhem niet anders dan in andere Nederlandse steden. De Arnhemse sociaaldemocraten kenden elkaar vaak al jaren en hadden er al een opmerkelijke geschiedenis op zitten voordat zij zich in augustus 1894 als één van eerste verenigingen aansloten bij de pas opgerichte SDAP. In deze lezing wordt duidelijk hoe dat vroege Arnhemse verenigingsleven eruit zag, welke mensen er de hoofdrol in speelden en welke gevolgen dat had voor de ontwikkeling van de eerste afdeling van de SDAP. Daarnaast wordt een beeld geschetst van de verschillen tussen de landelijke partij en de Arnhemmers in het bijzonder.

De lezing vindt plaats in De Molenplaats, Zijpendaalseweg 26a, aanvang 20.00 uur. De organisatie is in handen van het Arnhems Historisch Genootschap Prodesse Conamur van 1792. Toegang: 3 euro, leden van Prodesse gratis.

EZ&PC presteert uitstekend

Foto: Debby Vermeer

ARNHEM - Zaterdag 18 maart kwam EZ&PC aan de start tijdens het minioren en junioren circuit in Arnhem. Daar sneuvelden weer vele persoonlijke toptijden en clubrecords, terwijl een aantal prestaties met een medaille beloond werden.

Petje af voor Joost Vilier, Xander Willemsen, Ymke Vermeulen, Bridget Vermeer, Eline Baas, Danee Sandifort en Lisa Bakarbessy die deels voor de eerste keer de 400m wisselslag zwommen. Ymke Vermeulen won zelfs goud in een reeks clubrecords met 5.43.87, terwijl Bridget Vermeer het clubrecord meisjes 12 jaar scherper stelde in 6.10.10. Joost Vilier won brons in 5.31.68, waarmee ook hij twee clubrecords op zijn naam schreef.

Op de 50m vlinderslag was er nogmaals brons voor Joost, terwijl Sanne Landman bij de meisjes junioren goed was voor zilver, hetgeen ook gold voor Ymke op de 200m rugslag met clubrecords meisjes 14 en 15 jaar in 2.47.47. Bridget verbeterde het clubrecord bij de meisjes 12 jaar en liet 2.53.14 registreren.

Brons was er voor Maureen Vens op de 100m rugslag, voor Marijn Baas op de 200m vrije slag en voor Alexander Barentsen op de 100M vrije slag. De meisjes minioren 4 zwommen de 200m vrije slag en de 100m schoolslag en kwamen zonder uitzondering tot indrukwekkende verbeteringen, terwijl Robin Vermeer bovendien brons won op de 200m vrije slag.

Een spannende afsluiting was de 4 x 50m wisselslag estafette meisjes minioren 5 en later die voor Frederieke Huizing, Robin Vermeer, Maureen Vens en Inge Ruisch een mooie zilveren medaille opleverde.

Kermis + braderie Herveld-Andelst

HERVELD - In Herveld-Andelst is er kermis van donderdag 30 maart tot en met zondag 2 april dagelijks van 14.00 tot 23.00 uur. Tevens is er op zaterdag 1 april een feestavond met medewerking van Radio 538 in zalencentrum De Hoendrik.

Al jarenlang staat de Radio 538 Drive In Show garant voor een spetterende feestavond. De mooiste ledshow bestaande uit een Led wall en Led Dj Booth, en de beste muziek uit het heden en verleden. Verder zullen er tijdens de shows diverse give-a-ways worden weggegeven. Aanvang 21.00 tot 01.00 uur.

De braderie is op zondag 2 april. Net als vorig jaar zal het stuk van de hoofdstraat voor het dorpsplein in Herveld weer afgezet worden en er zullen diverse kraampjes staan. De braderie duurt van 10:30 tot 17:00 uur.

Een plekje voor een kind?

ARNHEM - Pax Kinderhulp is een organisatie die zich inzet voor kinderen uit Berlijn, die wonen in een kindertehuis of bij hun ouders waar van alles te kort is.

Pax-kinderhulp is dringend op zoek naar gastgezinnen die een plekje hebben in hun hart en huis om een kind tijdens een vakantie op te nemen in het gezin.

De kinderen kunnen van 1 tot 3 keer per jaar ( Pasen, zomer en kerst) komen. Vrijwillige medewerkers van Pax Kinderhulp begeleiden de kinderen tijdens de busreizen op de heen- en terugweg.

Hebt u interesse om gastouder te worden of wenst u meer informatie? Neem vrijblijvend contact op met Leo Olthof (06 44882840) of Marga te Dolle (026 3118838).

Kimberley van Rooijen derde op NK

ARNHEM/LIEMERS - Kimberley van Rooijen is zaterdag 11 maart derde geworden bij de Nederland kampioenschap judo -15.

Kimberley is net een paar maanden terug van een zware blessure, een gebroken enkel. Kimberley judood vanaf haar negende jaar bij sportschool Kreijtz uit Arnhem. Daar krijgt zij les van Dorus Persijn. Wedstrijd trainingen volgt zij bij stichting judo de Liemers. Dit is een overkoepelende organisatie van een aantal sport verenigingen waaronder dus ook sportschool Kreijtz. Haar wedstrijd training krijgt zij van Ron Cornelissen. Dankzij Ron en Dorus en het doorzettingsvermogen van Kimberley is ze zover gekomen. Aankomend weekend gaat zij het proberen in de -18 klasse.


Om de kneepjes van het vak te leren traint de selectie wedstrijdjudo elke week. De stichting traint op de maandagen B-selectie van 18:00 tot 19:00 uur en de A-selectie van 18:30 tot 20:30 uur bij Sportschool Cordia in Zevenaar. Op woensdag wordt er getraind van 16.00 tot 17.30 uur in de dojo van Budovereniging Yusei Gachi in Duiven. Het doel van de wedstrijdtrainingen is de judoka's voor te bereiden op deelname aan wedstrijden. Deze trainingen kunnen ze volgen naast de training(en) bij de eigen vereniging. De trainingen worden door de judoka's als zeer waardevol ervaren, vanzelfsprekend staat de persoonlijke groei van de judoka voorop!

Stichting judo de Liemers, www. judo-deliemers.nl. Ook te volgen via facebookpagina: Judo de Liemers. Sportschool Kreijtz, www.sportschoolkreijtz.nl.

Hennie Gerritsen zoekt verhalen over Malburgen

ARNHEM - Hennie Gerritsen van Drukkerij Gerritsen wil graag een verhalenbundel samenstellen met daarin mooie herinneringen die mensen hebben aan Malburgen of leuke verhalen die ze hebben over de wijk. Het liefst zo divers mogelijk: dus mensen van alle leeftijden, van alle nationaliteiten en verhalen over allerlei onderwerpen. Als het maar te maken heeft met leven in Malburgen!

Hennie is zelf geboren en getogen in Malburgen. Ze woonde in de Zilverschoonstraat en bewaart zelf heerlijke herinneringen aan haar jeugd. Een groot gezin, in een knus huis met een moeder die altijd leuke spelletjes bedacht en voor wie niks te veel was. Ze mist soms de saamhorigheid die er vroeger was. Toen bedacht ze zich dat het leuk zou zijn als mensen hun verhaal doen over de wijk. Op die manier leer je toch een beetje het verhaal achter je buurtgenoten kennen; een soort ontmoeting op papier.


Hebt u iets te vertellen over uw leven in de wijk? Heel graag! U mag het uiteraard zelf op papier zetten, maar u mag ook afspreken met Hennie. Dan neemt zij uw verhaal op. Bij veel animo kan zij zelfs een inloopavond organiseren waar meer buurtbewoners tegelijk kunnen komen. U kunt Hennie bereiken via 06 10030369 of per mail: info@drukkerijgerritsen.nl.

Voor een waterdichte oplossing naar dakdekkersbedrijf Delsink

ARNHEM – Een goed dak boven je hoofd. Dat wil iedereen. Maar als het dak niet waterdicht is, wie komt het repareren of vernieuwen? Dat is werk voor dakdekkersbedrijf Delsink!

Bert Delsink van het jonge bedrijf heeft al meer dan vijfentwintig jaar ervaring in deze branche. De moeilijkste klus ziet hij als een uitdaging. Bert hecht er waarde aan elk karwei tot in de puntjes op te leveren. Hij verricht alle lood-, koper-, zink- en dakwerkzaamheden.

Dakdekkersbedrijf Delsink levert als dakspecialist een totaal pakket. Als het nodig is, zorgt Bert ook voor de bijkomende werkzaamheden. "Als de werkzaamheden zijn afgerond, wil ik dat mijn klanten tevreden zijn." Het bedrijf gaat voor kwaliteit, geeft tien jaar garantie op de werkzaamheden. Zijn motto is dan ook: 'Altijd een waterdichte oplossing!'

Dakdekkersbedrijf Delsink, Slikkerveerstraat 33, Arnhem-Zuid; 026 3644104; 06 42432468; email: info@dakdekkersbedrijfdelsink.nl.

Bijeenkomst Longpunt Rijn IJssel

DUIVEN - Op donderdag 13 april vindt de eerstvolgende hhemabijeenkomst van het Longpunt Rijn IJssel plaats. Tijdens deze bijeenkomst zal Els Fikkers, verpleegkundig-specialist Longgeneeskunde Ziekenhuis Rijnstate, een nadere toelichting geven op het Longaanval Actieplan (LAP).

In ziekenhuis Rijnstate wordt sinds vorig jaar aan cliënten die zijn opgenomen vanwege Astma of COPD een Longaanval Actieplan gegeven om mee naar huis te nemen. Dit actieplan kan cliënten helpen klachten sneller en beter in te schatten, om zo een nieuwe longaanval of zelfs heropname in het ziekenhuis te voorkomen.

Tijdens deze bijeenkomst wordt besproken hoe zo’n actieplan er uit ziet en hoe het werkt. Tevens bestaat de mogelijkheid zo’n plan te ontvangen. De themabijeenkomst wordt gehouden op donderdag 13 april van 14.00 tot 16.00 uur in het Kulturhus De Nieuwhof, Rivierweg 1 in Duiven.

De toegang is gratis, evenals het parkeren en de consumpties. Wel worden bezoekers verzocht geen geurtjes te gebruiken. Cliënten, hulpverleners en belangstellenden zijn welkom.

Vrijwillige timmerman of -vrouw en meubelmaker gezocht

Foto: SWOA Simon Schuter Fotografie

ARNHEM - Voor de locatie De Petersborg zoekt SWOA een enthousiaste timmerman of -vrouw en meubelmaker. Je begeleidt voornamelijk licht dementerende deelnemers van de dagbesteding bij het maken van objecten van hoofdzakelijk hout.

De vrijwilliger die SWOA zoekt is timmerman of meubelmaker van beroep, of is dit geweest. Lees het volledige profiel op www.swoa.nl/nieuws. Voor vragen kan er contact opgenomen worden via (026) 327 22 66 of vrijwilliger@swoa.nl.

Achtergrondinformatie

SWOA

Wel zijn is lekker in je vel zitten. Doen wat je leuk vindt geeft energie en balans in je leven. SWOA stimuleert mensen te ontdekken wat ze nog wél kunnen en hun talenten te gebruiken. Zelf zoveel mogelijk uit het leven halen. Dát is waar SWOA voor staat.

Mensen kloppen om verschillende redenen bij SWOA aan. Minder alleen zijn, meer bewegen, andere mensen leren kennen, naar buiten kunnen, uitstapjes maken, zich nuttig maken voor de samenleving, creatief bezig zijn en meer in evenwicht komen. (www.swoa.nl)

Gratis APK keuren bij Autobedrijf Wouter Hageman

GENDT - Het zijn de nu of nooit maanden bij Wouter Hageman. Krijgt u het ook zo heet van de garagerekeningen? Bij Wouter Hageman houden we deze zomer uw hoofd koel.

"Vijf maanden lang zullen wij u overstelpen met de meest fantastische deals die u niet voorbij kunt laten gaan. Is uw auto in de maand april toe aan een APK keuring? Noteer deze actie dan alvast in uw agenda. Want in april keuren wij uw auto gratis. Dus ook geen afmeld- en roetmeetkosten! Deze unieke actie is geldig in combinatie met het uitvoeren van een onderhoudsbeurt.

Bij Wouter Hageman is ieder merk auto welkom en voeren wij al een onderhoudsbeurt uit vanaf 150 euro. Zoals u van ons gewend bent, krijgt u ook nog gratis een leenauto mee!

U leest het goed! Dit betekent dat uw auto voor 150 euro een onderhoudsbeurt krijgt en een nieuwe APK-keuring, dit alles met het gemak van een gratis leenauto erbij. Zo houden wij u mobiel terwijl wij uw auto weer piekfijn in orde maken!

Is uw auto niet in april aan de beurt voor een APK? Geen nood, want u mag de keuring twee maanden voor de vervaldatum uitvoeren. Het oorspronkelijke keuringsmoment blijft dan behouden. Dus moet uw auto in mei of juni APK gekeurd worden? Dan kunt ook u zelfs van deze actie mee profiteren.

Een afspraak is gemakkelijk te maken door te bellen naar 0481 425000, of plan online uw afspraak in op onze website www.wouterhageman.nl."

Tweedehands kinderkledingbeurs

ARNHEM/ELDEN - Zaterdag 1 april wordt er van 12.00-14.00 uur in Ons Huis in Elden een tweedehands kinderkledingbeurs georganiseerd.

Het gaat om de lente/zomereditie van Kinderkledingbeurs Sis & co. Er is een ruim aanbod jongens- en meisjeskleding in maat 86-176.

Zelf ook kleding inbrengen en verkopen? Kijk voor meer informatie op: http://kinderkledingbeurssisenco.jimdo.com.

Skaten in Schuytgraaf

ARNHEM - Het skeelerseizoen van STG Rijn-IJssel begint weer in april. Er wordt getraind op woensdag van 16:00-17:00 uur voor de jeugd. En donderdag van 20:00-21:00 uur voor gevorderde jeugd en volwassenen.

Dit jaar is er daarnaast familie-skaten op de zondagmorgen van 10:00 tot 11:00 uur. Kom gerust eens kijken of meedoen in sportpark Schuytgraaf, een proefles kost niets. Vergeet je skeelers, helm en beschermers niet. Voor houders van de Gelrepas met een leeftijd tot en met 17 jaar deelname geheel gratis. Daarnaast heb je als lid gratis toegang tot de schaatsbaan. Als het koud genoeg is wordt de skeelerbaan onder water gezet en omgetoverd tot schaatsbaan.

Meer informatie staat op www.stgrijnijssel.nl, Facebook – ijsbaan Schuytgraaf of F. Heerholtz 026 4461223.