De Liemers Helemaal Goed Courant

15 april 2016

De Liemers Helemaal Goed Courant 15 april 2016


Dertiende Rhythm & Bluesroute Tolkamer

TOLKAMER - Op 26 april vanaf 20.00 uur is er weer voor de dertiende keer de Rhythm & Bluesroute Tolkamer in diverse café's.

Dankzij de Heineken horeca en sponsoren is dit evenement weer geheel gratis toegankelijk. "Ruim maanden van te voren ben je weer bezig om alles voor te bereiden voor een geslaagde avond. Ook dit jaar is er weer een ruim aanbod aan blues-stijlen te horen. Dat dit evenement is uit gegroeid tot een bekend Bluesfestival in binnen- en buitenland bewijst. dat er van alle landen aanvragen binnenkomen om hier op deze bluesroute te willen optreden."

"Mede omdat deze bluesroute op alle bekende bluessites staan en niet te vergeten de steeds grotere opkomst. Ook het fijne ervan is, dat je zelf vele mensen kent en tegenkomt op de bluespodia's en zo ook mooi een selectie kan maken. "Wij zien u dan ook graag als muziek- en bluesliefhebber op 26 april in Tolkamer om deel te nemen aan deze geweldige avond. Keep the Blues Alive", aldus D. Korving.

Weekend lang feest bij schutterij Sint-Andreas

Het koningspaar Frank en Diana, samen met de hand & kruisbooggroep van Sint-Andreas. Frank is normaliter de commandant van deze sectie binnen de schutterij.

ZEVENAAR - In het weekend van 16 en 17 april viert de schutterij Sint-Andreas, haar 110-jarig bestaan. Het programma is als volgt.

Op zaterdagochtend om 9.30 starten we met het ophalen van onze jeugdkoningin Anouk Lindner en bezoek aan de schuttersboog aan de Schaapsdrift. Omstreeks 13.00 zal de schutterij weer in het schuttersgebouw Sint-Andreas zijn.

Hier zal een gezellige middag zijn, met diverse activiteiten. Denk hierbij aan Rodeostier rijden, luchtbuks schieten, en dergelijke.
Deze middag zal weer geschoten worden voor het jeugdkoningsschap van Sint-Andreas. De muziek zal verzorgd worden door de dj’s Thijs & Thijs. De middag zal tot 15.30 duren.

Om 18.15 verzamelt de schutterij zich weer voor het ophalen van het koningspaar Frank en Diana. Om 20.00 zal de feestavond losbarsten. De muziek wordt deze avond verzorgd door de Retteketet Showband.

De entree is symbolisch en bedraagt 1,10 (voor niet-leden). "We hopen deze avond veel mensen te ontmoeten en heten daarom iedereen van harte welkom."

Op de zondagochtend om 9.00, vertrekt de schutterij voor het ophalen van het koningspaar Frank en Diana en de schuttersboog aan de Hunneveldweg.

Omstreeks 12.00 is de schutterij weer terug in het schuttersgebouw en zullen worden de 50- & 60- jarige jubilarissen gehuldigd. Na de huldiging zal de feestmiddag verder begeleid worden door Robert Pauwels. Op zondagmiddag zal er weer geschoten worden om het keizerschap van Sint-Andreas.

Het feest is in het schuttersgebouw Sint-Andreas, Oude Doesburgseweg 1 in Zevenaar.

40-jarig jubileum BadmintonClubWestervoort

WESTERVOORT - Rond 1975 begonnen een aantal sportieve jonge mensen uit de Mosterdhof een badmintonclubje. Ze speelden in sportzaal De Pals. Er was zoveel animo voor die sport dat in november 1976 de Badminton Club Westervoort (BCW) statutair werd opgericht. Dit jaar bestaat BCW dus 40 jaar.

Om dit jubileum te gaan vieren heeft een commissie plannen bedacht en dit aan het bestuur voorgedragen. Zij hebben besloten om een feest te organiseren voor huidige leden en hun partners. Dit feest zal plaatsvinden op 5 november in zaal Wieleman.

Begin jaren '80/'90 heeft BCW een enorme groei gekend. De reden hiervan moet gezocht worden in de populariteit van badminton en de groeikern-status van de Gemeente Westervoort. Door dit laatste vestigden zich veel mensen in Westervoort. Van een recreatieve vereniging werd het een vereniging waar op regionaal niveau competitie kon worden gespeeld, voor zowel senioren als junioren. Op het hoogte punt had de vereniging een ledental van 250 met daarnaast nog een wachtlijst. Er speelden 10 senioren- en 3 junioren teams in de competitie. De vereniging had een regionale functie want naast de leden uit Westervoort kwamen ze o.a. uit Arnhem, Zevenaar en Duiven.

In die 40 jaar heeft BCW veel leden zien komen en gaan en zijn er dus veel "sport"vrienden gemaakt. Om die reden denkt het bestuur er aan om voor de oud leden ook een feestje te organiseren in de vorm van een reünie. Dit heeft natuurlijk alleen maar zin als er ook voldoende animo is onder de ''oud leden". Daarom doet BCW via deze krant een oproep aan de oud leden om kenbaar te maken wie er op zo'n reünie aanwezig wil zijn. Via het emailadres: jubileumbcw@hotmail.com kan dit worden gemeld. BCW kan dan, via mail, de vervolg communicatie regelen.

Twee muzikale juweeltjes voor de prijs van één

ZEVENAAR - Muziekcafé De Lantaern komt op 23 april met een nieuw concept. ‘Twee voor de prijs van één’. De bezoekers kunnen dan genieten van twee concerten gegeven door twee totaal verschillende bands voor de prijs van één toegangskaartje.

De bands zijn Liza Jane en The Jars. Beide groepen hebben hun sporen in de Lantaern ruimschoots verdiend door eerder met veel succes op te treden tijden Open Podium-avonden.

Liza Jane is een akoestische blue Grass band, die bestaat uit vijf muzikanten met een gevarieerde achtergrond. De band is opgericht in mei 2013 en brengt een zelfgeschreven repertoire. De band geeft een heel eigen geluid aan de blue Grass, waarbij de spirit van de traditionele en moderne blue Grass behouden blijft. Door de diversiteit is de muziek voor alle luisteraars herkenbaar.

De chemie tussen de bandleden van The Jars is bijzonder en fascinerend om naar te kijken en te luisteren. Zowel in de uptempo als de diepere songs nemen ze je mee naar de vreugde in de muziek. Ingetogen of uitbundig, zacht en lief, soms hard, liedjes met een kop, romp en staart. Groeiliedjes die je in de greep krijgen en naar een climax toewerken. Van swing tot oren-verwennerij naar wegdromen. Het geluid van drums, gitaren, bas en zang wordt zorgvuldig afgestemd. ‘Less is more‘.

De avond begint om 21.00 uur en kost 10,00 euro. Meer informatie staat op www.delantaern.nl.

Joy-M te sterk voor Pigeons

DUIVEN - De ene wedstrijd is de andere niet. Dat geldt ook voor de tegenstander. Twee weken terug versloeg Pigeons met veel passie Joy-M 1. Het team uit Malden dacht zicht zich toen onverslaanbaar, omdat een aantal spelers van Joy-M 2 meededen, en stond dat team niet fier bovenaan?

Deze week trad Pigeons aan tegen Joy-M 2, dat vanaf het begin liet merken, dat een gewaarschuwd team voor twee telt. De spelers zouden zich niet nog eens de kaas van het brood laten eten. Al helemaal als ze met winst kampioen zouden zijn. Het door ziekte en blessures wat gehavende Pigeons legde het gemotiveerde Joy-M 2 geen strobreed in de weg. Waar in eerdere wedstrijden tegenslag aanleiding was om nog een paar stappen extra te zetten en er weer bovenop te komen door voor elke meter te knokken, vloeide in deze wedstrijd de energie juist langzaam maar zeker weg. Het liep niet lekker en dat werd beslist niet beter toen Jonathan Paans met een blessure uitviel.

Belofte Liam Brouwer bleek een goede en onvermoeibare vervanger, maar het lukte hem niet Pigeons nog op stoom te krijgen. Dat had de wedstrijd alleen aantrekkelijker kunnen maken, want Joy-M had de winst toch wel naar zich toegetrokken. De ploeg liet met goed spel zien dat zij de terechte kampioenen zijn. En de kampioenswedstrijd met 30 punten verschil winnen tegen Pigeons is natuurlijk een mooie bekroning. Al denkt Pigeons daar vanzelfsprekend heel anders over. Zondag 10 april is om 14:45 BeCeGe uit Doetinchem de volgende tegenstander in Triominos. Dan zal Pigeons laten zien dat het ook anders kan.

Echte Nederlandse klassieker!

ZEVENAAR - Op dinsdagmiddag 19 april is SkoopMobiel weer in De Pelgromhof met een Nederlandse klassieker uit 1958.

De film (van regisseur Bert Haanstra) De film speelt zich af in het fictieve dorpje Lagerwiede (Giethoorn) dat een goede fanfare telt, Kunst en Vriendschap geheten. Deze wil deelnemen aan een concours en heeft een grote kans in de prijzen te vallen. Tijdens de voorbereidingen breekt echter ruzie uit tussen twee muzikanten dat de vereniging verdeelt in twee kampen die beide willen deelnemen aan het concours. Een componist schrijft voor beide orkesten een afzonderlijke compositie; op het eerste gehoor zijn het twee totaal verschillende stukken.

Na veel gedoe komen beide orkesten gelijktijdig op het podium en beginnen eveneens gelijktijdig hun eigen stuk te spelen. Passen de stukken bij elkaar of juist niet en wie wint het concours?

Iedereen is welkom op 19 april vanaf 14.00 uur. de film start om 14.30 uur. De entree bedraagt inclusief koffie/thee bij binnenkomst vier euro. Meer informatie over SkoopMobiel staat op www.skoopmobiel.nl.

Gezamenlijk voorjaarsconcert: Sint-Gregorius en zeemanskoor Schip Ahoy

GIESBEEK - Op zaterdag 16 april geven het orkest van fanfarekorps Sint-Gregorius Giesbeek onder leiding van Dineke Griek en zeemanskoor Schip Ahoy uit Angeren een gezamenlijk concert. Het belooft een leuke uitwisseling te worden waarin fanfaremuziek én zang zorgen voor een afwisselend programma. Het concert vindt plaats in de Sint-Martinuskerk van Giesbeek en begint om 20.00 uur.

Het Zeemanskoor bestaat pas drie jaar en zingt onder begeleiding van dirigent Gert Huting bekende en minder bekende zeemansliederen. Hierbij komen niet alleen de vaderlandse liederen aan bod; ook Engels-, Duits-, en Spaanstalige liederen worden ten gehore gebracht. Ondanks het feit dat de gemiddelde leeftijd van de ruim vijftig enthousiaste zeelieden bijna 70 jaar is, is de zangconditie perfect. De instrumentale begeleiding bestaat uit 3 accordeonisten, 2 gitaristen en een drummer. Laat u deze avond verrassen door de inbreng van Schip Ahoy; het is een genot om dit koor te zien optreden!

Kortom: Zin in een avond ontspanning? Er even tussenuit? Kom dan genieten van fanfaremuziek en dein mee op de zeemansliederen gezongen door een enthousiast koor, op zaterdag 16 april in de Sint-Martinuskerk in Giesbeek. De kerk is open om 19.30 uur en de toegang is gratis. Aan het einde van het concert is er gelegenheid om een vrije gift te doneren.

Unieke Ierse avond in Folkcafé de Liemers

DUIVEN - Vrijdag 6 mei gaat een zeer bijzondere avond worden bij Folkcafé de Liemers. Want deze avond kunt u komen genieten van een van de allerbeste harmonicaspelers uit Ierland !David Munnelly, afkomstig uit het Ierse Belmullet, zal deze avond solo zijn muzikale kunsten gaan vertonen.

David is een van die rasmuzikanten die het oude repertoire weer nieuw leven inblaast. Gedreven en met veel liefde voor de muziek vertelt hij over zijn nummers met historische weetjes en anekdotes. Maar vooral is hij bekend door zijn explosieve en vingervlugge kunsten op zijn diatonische accordeon. Hij wordt niet voor niets 'The bullet from Belmullet' genoemd ! Tevens zal de bodhran zeker niet ontbreken.

Zijn inspiratie haalt hij uit de jaren '20 van de vorige eeuw, toen de Ierse muziek zich in New York vermengde met klezmer, Oost-Europese folk en zelfs het theatrale van Broadway. Die unieke stijl zorgde er al vroeg in zijn carrière voor dat David lid werd van de band Niamh Parsons. Maar in 1999 richtte hij de David Munnelly band op, waarmee hij een viertal cd's uitbracht. Afgelopen tijd heeft David zijn repertoire nog verder uitgebreid naar het vasteland van Europa. Daarmee zal hij deze avond zijn show gaan vullen.

Voor dit zeer unieke optreden geldt een entree van 12,50 euro aan de kassa. Daarom is reserveren een aanrader, dan is de entree 10,00 euro. Reserveren kan telefonisch via 0316 527358, of via www.folkcafe-de-liemers.webnode.nl.

Hier is ook alle informatie en een routebeschrijving te vinden. Folkcafé de Liemers vindt u op de eerste verdieping van de Ogtent, Remigiusplein 9 in Duiven en is geopend vanaf 20:00 uur. Aanvang van de muziek is om 20:30 uur.

B12-café in Westervoort

WESTERVOORT - Op 19 april houdt de stichting B12-tekort een B12-café bij zijn coördinator (praktijk Officinalis) in Westervoort. Toegang is gratis.

Stichting B12 Tekort wil graag lotgenotencontact stimuleren. Daarvoor organiseert zij regelmatig regionale B12-cafés! Bij zo'n B12-café kunnen mensen met een (vermoede tot) vitamine B12-tekort met elkaar in gesprek gaan, en hun vragen, kennis en ervaringen met elkaar delen in een informele setting.

Het B12-café is op 19 april, van 19.30 tot ongeveer 21.00 uur bij praktijk Officinalis, De Ganzenpoel 24 in Westervoort. De toegang is gratis. Opgave is gewenst via info@officinalis.nl.

Collectanten gezocht voor Rode Kruis

REGIO - De afdeling Doesburg zoekt ook dit jaar weer extra collectanten. Dit jaar is de collecteweek van het Rode Kruis van 19 tot en met 25 juni. Onder de afdeling valt Angerlo, Giesbeek, Lathum en Doesburg.

"Met name zoeken wij extra collectanten in Lathum Riverparc, Giesbeek, Beinum en Noordelijk en Zuidelijk Molenveld. Als u hiervoor interesse heeft, kunt u een mail sturen naar rodekruisdoesburgeo@gmail.com of opgeven via 0313 476622. De opbrengst van de collecte komt ten goede aan de afdeling en wordt gebruikt voor onder andere evenementenhulp binnen onze afdeling."

Opbrengst Reumafondscollecte Westervoort

WESTERVOORT - Het Reumafonds is alle collectanten, comitéleden en bewoners in Westervoort dankbaar voor hun grote inzet en bijdrage aan de landelijke collecteweek. Tijdens de collecte van 21 tot en met 26 maart is door 50 collectanten in Westervoort in totaal 3945,21 euro opgehaald. Hiermee leveren de inwoners van Westervoort een belangrijke bijdrage aan de reumabestrijding in Nederland.

Hebt u de collectant gemist? Dan kunt u uw gift altijd nog overmaken op bankrekeningnummer NL86RABO0123040000, tnv Reumafonds Amsterdam. (zie www.reumafonds.nl.) Het Reumafonds is blij met elke bijdrage.

In Nederland leven bijna twee miljoen mensen een reumatische aandoening. Mensen met reuma hebben vooral last van pijn en moeheid, beide onzichtbare kenmerken van deze chronische ziekte. Reuma is een verzamelnaam voor ruim 100 aandoeningen aan gewrichten, spieren en pezen. Bij veel vormen van reuma is er sprake van een auto-immuunziekte. Dit betekent dat het natuurlijke afweersysteem het eigen gewrichtsweefsel (en soms organen) aanvalt. Hierdoor hebben mensen met reuma vaak last van ontstekingen aan gewrichten of spieren en is bewegen pijnlijk. Reuma is een ingrijpende aandoening, die niet te genezen of te voorkomen is. Reuma kan jong en oud overkomen.

Steun nodig
Het Reumafonds strijdt al 90 jaar voor een beter leven met reuma. "We financieren onderzoek naar betere behandelmethoden en naar de oorzaak van reuma. We geven voorlichting, ondersteunen reumapatiëntenverenigingen en komen op voor de belangen van mensen met reuma bij politiek en zorg. Dat brengt ons dichter bij een wereld zonder reuma."

Eerste prijzen bij indoorvendelen voor schutterij Sint-Andreas

Deze foto is genomen op 5 mei 2015, tijdens bevrijdingsdag. Hier zijn de vendeliers druk in actie.

ZEVENAAR - Op zondag 20 maart hebben de jeugd- en seniorvendeliers deelgenomen aan het Gelders Kampioenschap Indoor Vendelen.

Het voorbije winterseizoen hebben de vendeliers bloed fanatiek geoefend, want men wilde de prestatie van afgelopen jaar in Didam herhalen namelijk Gelders Kampioen worden. De seniorvendeliers zijn het afgelopen jaar gepromoveerd naar de ere-afdeling. Een prestatie waar we met z`n allen trots op zijn. Dit betekent automatisch dat de concurrentie meer en scherper wordt. En dus wilden ze de uitdaging wel aan. Ook de jeugd toont hetzelfde fanatisme en plezier op de oefenavonden als de senioren.

"Zondag 20 maart waren we dus aanwezig in Gaanderen in sporthal De Pol. De organiserende vereniging was dit jaar Sint-Martinus. Alle lof naar hun voor de wijze waarop zij deze dag hebben verzorgd. Vooral de opening was een waar spektakel. Eerst waren de senioren aan de beurt. En als we er dan als toeschouwer naar kijken, dan kunnen we alleen maar concluderen dat de mannen mooi en correct hebben gevendeld. Ook de jeugd die wat later aan de beurt was heeft het prima gedaan. Misschien zelfs wel beter dan de senioren."

Om 17.30 uur was de prijsuitreiking. Dan wordt het juryrapport voorlezen: Schutterij Sint-Andreas Grieth-Zevenaar, senioren vendelen korps klassiek 17 punten en een eerste prijs. Jeugd vendelen korps klassiek 16,5 punt en een eerste prijs.

"Heb je interesse in het vendelen? Kom eens vrijblijvend kijken op een oefenavond. Want vendelen is zo leuk."

Schutterij Sint-Andreas ’t Grieth-Zevenaar, Oude Doesburgseweg 1, Zevenaar. Je kunt Sint-Andreas ook vinden op Facebook of via www.st-andreas-grieth.nl.

Vrijwilligers gezocht

ZEVENAAR. Caleidoz Vrijwilligerscentrale zoekt vrijwilligers voor de volgende organisaties:

- Diafaan lokale cliëntenraad Zevenaar zoekt een secretaresse die de verslagen van de cliëntenraadvergaderingen maakt en verantwoordelijk is voor het agendabeheer.

- Humanitas afd. Rijn-IJssel zoekt groepsleiders voor de kindervakantieweek, die verantwoordelijk zijn voor het begeleiden van de kinderen tijdens activiteiten en huishoudelijke taken.

- Liemers Centrum voor NME zoekt een ict’er die de website kan beheren van de bijenvereniging en camerabeelden van de bijenkasten toegankelijk maakt op de website.

- Zonnebloem afd. Zevenaar-Oost zoekt een penningmeester voor het uitvoeren van administratieve werkzaamheden en het opstellen en bewaken van de jaarlijkse begroting en jaarrekening.

Voor meer informatie over deze en circa 280 andere vacatures kunt u contact opnemen met de Vacaturebank van Caleidoz Vrijwilligerscentrale Zevenaar (maandag tot en met vrijdag van 9.00-12.00 uur, telefoon 0316 243299). U kunt ook kijken op www.vrijwilligerscentralezevenaar.nl of een e-mail sturen naar: vacaturebank@caleidoz.nl.

Loo Budget Concerten presenteert Trio in Petto

LOO - Loo Budget Concerten organiseert maandelijks een concert op zondagmiddag in de H. Antonius Abt kerk in Loo (gemeente Duiven). Het aanbod is wisselend omdat ook de interesse van mensen wisselend is. Zo is er voor elk wat wils.

Bezoekers wordt een gezellig samenzijn bezorgd met mooie muziek. Zij kunnen bovendien een kijkje nemen in de mooie, authentieke Loose kerk. Het eerstvolgende concert is zondag 17 april om 15.00 uur; men kan al vanaf 14.30 uur in de kerk.

Trio in Petto vertolkt Ierse volksmuziek en Balkanmuziek met uitstapjes naar hedendaagse folk, blues en ballads. De zang is veelal driestemmig, waarbij zij zichzelf instrumentaal begeleiden op viool, accordeon, fluit, contrabas, gitaar en/of piano. Pure muziek met een akoestisch geluid.

Kosten zijn inclusief een consumptie (koffie, thee, chocomel) in de pauze zeven euro vijftig. "Komt allen, jong en oud, en vraag buur, kennis, vriend, zoon, dochter, kleinkind mee. Hoe meer zielen, hoe meer vreugde. Voor meer informatie, bezoek www.trioinpetto.nl of neem contact op met ‘Loo Budget Concerten’ in de persoon van Peter Koopmans: 0316 261612."

Daar bij die molen...

GIESBEEK - Op 15 en 16 mei is het 1e en 2e pinksterdag en zoals u weet is Giesbeek dan het decor voor het Molenweekend. Drum- en showfanfare Red & Black is al druk in de weer met de organisatie en het werven van sponsors voor dit grote en gezellige evenement.

Zondag 15 mei wordt het Molenweekend geopend met een feestavond voor jong en oud. Maandag 16 mei staan voor u rond molen 'De Hoop' weer bijzonder veel kramen opgesteld met tweedehands spulletjes en zijn er tal van activiteiten. Op het Dorpsplein is er een kindermarkt, er is een Amerikaanse Verkoop en het vervolg van Liemers Got Talent.

Wilt u ook een kraam huren? Nadere info en/of aanmelding kan op tel.nr. 06 - 47495927. Het aantal plaatsen is beperkt dus ‘wie het laatst komt, wie het meest baalt’.

Zaterdag 14 mei gaan de leden in Giesbeek langs de deuren om nog bruikbare spulletjes op te halen. Mocht u niet in Giesbeek wonen of al eerder iets aan willen leveren, dat kan! Op zaterdag 30 april en zaterdag 7 mei kan men bij het clubgebouw van Red & Black (Landaansestraat 6a) tussen 9.00 en 12.00 uur spulletjes inleveren. Dus bent of kent u iemand die bijvoorbeeld gaat verhuizen of eens flink de zolder opruimt, geef het door. Zo helpt u de vereniging want de opbrengst van het Molenweekend komt ten goede aan onder andere de jeugdopleiding van Red & Black. Alle informatie is ook te vinden op www.molenweekendgiesbeek.nl Tot pinksteren!

Sponsor bedankt

Van links naar rechts: Leonieke Kock, Ronald Meyer, Inge de Wit, Jill Groeneveld en Sabrine Groeneveld

WESTERVOORT - De leiding van de selectiegroep van gymnastiekvereniging ALDO uit Westervoort is blij met hun nieuwe sportjasjes.

Dit zorgt weer voor een nieuwe en frisse uitstraling tijdens de wedstrijden. Ronald Meyer Schilderwerken heeft ze gesponsord.

Voorjaarsconcert Original Liemers Muzikanten en 'FF wat anders'

ZEVENAAR - De Original Liemers Musikanten houdt op zaterdagavond 23 april aanvang 19.30 het jaarlijkse voorjaarsconcert in zaal Staring Grietakker 3 in Zevenaar.

Samen met de muziektheatergroep 'FF wat anders' wordt een afwisselend programma gepresenteerd resulterend in prachtige Egerländerklanken afgewisseld met zang, luisterliedjes, voordrachten van bekende nationale en internationale artiesten.

'FF wat anders', voorheen de Liemerse Muziektheatergroep De Gebroeders, heeft in de afgelopen tijd een forse metamorfose ondergaan. Zowel op gebied van bezetting als op het gebied van het repertoire is er het nodige veranderd. Rasmuzikanten die ook met zang, de nodige humor en in het dialect als voertaal, hiermede een mooie bijdrage leveren aan het voorjaarsconcert.

De Original Liemers Musikanten, opgericht in 1999, staan weer garant voor prachtige Egerländer muziek. Met walzen, polka's en marsen van bekende componisten zoals Ernst Mosch, worden de liefhebbers van de Egerländer Blaasmuziek weer op hun wenken bediend.

De 25 leden tellende kapel staat sinds januari onder leiding van dirigent de heer Anton Wubbels uit Nistelrode. Een rasmusicus met veel nationale en internationale Egerländer-ervaring die nu met veel betrokkenheid en passie de muzikanten en het publiek boeit. De zang wordt die avond verzorgd door Ria Leurs en Tino Braam. Het zangduo dat, begeleid door de Original Liemers Musikanten, garant staat voor prachtige luistermuziek.

De entree voor deze muzikale avond is 5,00 per persoon; donateurs hebben op vertoon van hun donateurskaart vrij entree voor een persoon, de aanvang van het concert is om 19.30 uur de zaal is open om 19.00 uur.

Meer informatie staat op www.ff-wat-anders.nl en www.originalliemersmusikanten.

Crowdfundingcampagne: Eet lokaal in Liemerse stijl

ZEVENAAR - Op donderdagavond 21 april kunnen geïnteresseerden genieten van lokale gerechten bij Eet-Lokaal. In een speciaal Liemersmenu komen lokale ingrediënten en lokale kunst bij elkaar. Naast het menu krijgen de bezoekers een rondleiding op Landgoed Huis Sevenaer. Daarnaast heeft de avond diverse verrassingen in petto.

Het Liemers Museum wil een stukje van de voormalige glorie van de Peter Stuyvesant Collectie herstellen door een schilderij van de Zevenaarse George Geutjes aan te kopen. Hiervoor is het museum een crowdfundingsactie gestart. Door lekker te eten dragen bezoekers bij aan deze actie. Ze genieten deze avond van een uitgebreid vier-gangen menu met ingrediënten van Landgoed Huis Sevenaer in een in stijl van het Liemers Museum aangekleed restaurant.

Het menu combineert cultuur en ontspanning in een divers programma. Het arrangement vindt buiten de muren van het museum plaats. Dit maakt het Liemersmenu een mooi voorbeeld van het concept Museummenu.

Blindvolleyballen bij 35-jarig Actief ’81

WESTERVOORT - 2016 staat voor volleybalvereniging Actief ’81, dé recreatieve volleybalvereniging van Westervoort en omstreken in het teken staan van het 35-jarig bestaan. Gedurende het hele jaar zal aandacht worden besteed aan dit lustrum.

De eerste activiteit is 19 april van 19.30 tot 22.30 uur waar de hele vereniging op dinsdagavond in De Nieuwhof bijeenkomt om gemixed te gaan blindvolleyballen. Dat wil zeggen dat het net helemaal afgedekt wordt en dat je dus geen idee hebt waar de bal is en wanneer die jouw kant op komt. Vermakelijk en bijzonder inspannend.

Actief ’81 telt momenteel bijna honderd leden, die naast volleybal ook andere activiteiten delen. De nazit is altijd belangrijk voor de teamspirit, dat merkten we ook bij ons jaarlijkse beach-evenement. Volleybal-ervaring is niet bij alle teams direct noodzakelijk, wel meegenomen.

Iedereen die lid wil worden mag de eerste vier weken gratis op proef meedoen. Wie na die paar weken proefdraaien heeft gemerkt hoe leuk het samenspelen is in Sportsplanet De Pals (woensdag) en De Nieuwhof (maandag en dinsdag) blijft vanzelf nog even hangen om na te praten. En wanneer je besluit om lid te worden, krijg je vanaf elf euro per maand de gelegenheid om bij elke passende groep mee te volleyen.

De speelavonden in De Nieuwhof zijn op maandag van 21.00 tot 22.30 en op dinsdag vanaf 19.30 tot 22.30 uur. Op woensdagen wordt er vanaf 20.30 tot 22.00 uur op meerdere niveaus in Sportsplanet De Pals gespeeld.

Meer over Actief ’81 staat op www.actief81.nl en te verkrijgen via mail: secretariaat@actief81.nl.

Samen reizen met…

Leerlingen ondertekenen het convenant in bijzijn van ouders en wethouder Hans Breunissen

WESTERVOORT - De gemeente Westervoort vindt het belangrijk om leerlingen, die nu gebruikmaken van aangepast vervoer de kans te bieden om zelfstandig naar school te leren gaan. Met het participatieproject 'Samen reizen met….' kan dat op een veilige en zorgvuldige manier; een begeleider helpt ze in korte tijd zelfstandig met de fiets of het openbaar vervoer te reizen.

Deze samenwerking levert mooie resultaten op: de leerlingen groeien/worden zelfstandiger en studenten begeleiden leerlingen hierbij. Wanneer het project is afgerond kan de leerling zelfstandig reizen. Wanneer blijkt dat zelfstandig reizen niet lukt, kan hij/zij weer gebruik maken van het aangepast vervoer.

Studenten van het Rijn IJssel kunnen als stage-opdracht leerlingen helpen met het reizen. Veel studenten hebben enthousiast gereageerd en willen aan de slag als begeleider. De studenten worden goed gescreend, aangestuurd en reizen met de leerlingen mee. De frequentie hangt af van de behoefte van de leerling.

Gedurende dit traject is er regelmatig overleg tussen gemeente, school, leerling, begeleider en ouder om de vorderingen, de voortgang en de intensiviteit van de begeleiding te monitoren. Met alle partijen worden convenanten gesloten.

Dames HVZ sneaken langs Hoco

Foto en tekst: René Adolfs

ZEVENAAR – Enigszins geflatteerd hebben de Zevenaarse hockeydames met 1-0 gewonnen van de nummer twee uit de competitie Hoco uit Oisterwijk en ligt de weg naar de tweede klasse helemaal open.

HVZ ging sterk uit de startblokken en kreeg al in de tweede minuut een grote kans. Een strakke voorzet, maar het ontbrak aan de inkomende speler voor de tip-in. Ook Hoco liet zich zien. In de 6e minuut leken zijn te scoren uit een strafcorner, echter de bal was te hoog.

Dit luidde wel een fase voor Hoco in, waarin HVZ keepster Jitte van Kesteren veelvuldig in actie moest komen.

Pas in de 20e minuut kreeg HVZ weer grip op de wedstrijd en raakt Hoco de weg even kwijt. Een tip-in van Marleen Cornelisse gaat net naast en twee grote kansen voor HVZ volgen, waarbij de kans waarbij Tesse Hendrikson alleen voor de keeper stond, verzilverd had moeten worden. Het duurt tot net voor rust, voordat HVZ langszij kan komen. Uit een voorzet van Isabella van Zanen weet Teske Hendrikson de bal achter de Hoco-keepster te leggen en gaat HVZ met een 1-0 voorsprong de rust in.

In de tweede helft draait de wedstrijd volledig. Hoco heeft een vliegende start en geeft het initiatief ook niet meer uit handen. Wederom heeft keepster Van Kesteren een engeltje op de doellat zitten. Minimaal vier keer speelt Hoco zich vrij voor het goal, maar steeds weer weet Van Kesteren de ballen te pareren. HVZ komt er niet meer aan te pas. De hele tweede helft heeft HVZ slechts één aanval, voor de rest is het Hoco die de dienst uit maakt. Tot scoren weten zij echter niet te komen en zo wint HVZ geflatteerd de wedstrijd en versterkt de koppositie.

Lisa uit Lobith finalist Miss Beauty of Gelderland

Foto: Marion Derksen

LOBITH - "De maand december, Sinterklaas cadeautjes op tafel en ineens het geluidje van een inkomende mail. Ik open de mail en heb de mail eerst een aantal keren moeten lezen voordat ik precies begreep wat er stond."

Er kwam een vleiende inkomende mail binnen op de telefoon van Lisa Groenen, 20 jaar oud uit Lobith. Zij was namelijk gescout en er werd gevraagd of zij interesse had mee te doen met de castingdag van Miss Beauty of Gelderland.

Vorige week, zondag 20 maart, was de castingdag. Daar deden veel mooie meiden aan mee. In totaal waren er 100 meiden geselecteerd om naar de casting te komen. De dag begon met een voorstelronde, bikinironde en als laatste een Engelse vragen ronde. Na deze rondes werden er 15 finalisten gekozen, waaronder Lisa.

Daarnaast zijn er naast de beauty categorie (20-26 jaar) ook nog een teen categorie (15-19 jaar) waar 17 meiden als finalist zijn gekozen. Samen hebben de beauty's verschillende uitjes en trainingsdagen tot aan de finale!

Op 28 maart, tweede paasdag hebben ze hun eerste uitje gehad met Miss Beauty of Gelderland. Ze gingen paintballen tegen de finalisten van Miss Beauty of Flevoland.

Op 11 juni is de finale van de Miss Beauty of Gelderland 2016. De Miss Beauty of Gelderland 2016 wordt de ambassadrice van Gelderland. Ze moet er niet alleen prachtig uitzien maar ze moet ook weten wat kenmerkend is voor Gelderland en op de hoogte zijn over de politiek in Gelderland.

Rode Kruis

houdt verkoop

en verloting

ZEVENAAR - Op vrijdag 22 april wordt er in De Pelgromhof in Zevenaar weer een verkoop van unieke, handgemaakte artikelen gehouden.

De kaarten, truien en sjaals zijn gemaakt door de deelnemers van de groep, die daar wekelijks bijeenkomt. Tevens zal er een verloting worden gehouden met leuke prijzen. De verkoop is van 14.00 tot 16.00 uur. Meer informatie over de wekelijkse bijeenkomst staat op www.rodekruis.nl/liemers-oost.

Kerkberichten Sint-Franciscus

Babberich

BABBERICH - De eerstvolgende viering is op zaterdag 16 april met voorganger-pastor Gerard Remmers en zang van het Ritmisch koor.

Telefoon: 0316247216; E-mail: babberich@sint-willibrordusparochie.nl.

Geloofsgemeenschap Sint-Martinus Lathum/Giesbeek

Dinsdag 3 mei om 10 u. Woord- en Communie, Past. M. Smits met Caeciliakoor.

Woensdag 4 mei om 19 u., Herdenking, met 4 Mei comité, met Caeciliakoor.

Donderdag 5 mei om 10 u., Oecumenische dienst - Hemelvaart, Ds. G. Jansen met Samenzang.

Zaterdag 7 mei om 19 u., H. Eucharistie - Moederdag, Past. Thanh met Caeciliakoor.

Zaterdag 14 mei om 19 u., Woord- en Communie, Diaken A. van Boven, Caeciliakoor.

Zondag 15 mei om 10 u. 1e Pinksterdag, in Gelders Hof te Dieren, viering met Caeciliakoor.

Zaterdag 28 mei om 19 u., Woord- en Communie, Dhr. J. Ubbink met Caeciliakoor.

Kerkberichten Sint-Franciscus

Babberich

Kerkberichten

Zaterdag 16 april om 19.00 uur is er een Eucharistieviering met als voorganger pastor G. Remmers en met medewerking van het Ritmisch Koor.

Misintenties;

Overleden ouders Hoof – Leenders
Mevr. Roordink – Neijnhuis, Marian en Ans
Herman Wezendonk
ouders Jansen van Wessel

Nol Köning.
Tante Marie Reijmer – Aaldering.

De eerstvolgende viering is op zondag 1 mei, Communieviering met Diaken André van Boven en zang van het Ritmisch koor. Aansluitend is er om 11.00 uur een doopviering.

Telefoon: 0316 247216; Email: babberich@sint-willibrordusparochie.nl.

Tweedehands speelgoed/sport/babybeurs in Duiven

DUIVEN - Op zaterdag 16 april houdt Stichting Tweedehands beurzen de speelgoed-/sport- en babyartikelenbeurs. Tijdens de beurs kunnen naast speelgoed en sportartikelen ook 'harde' babyartikelen worden gekocht. Dit wil zeggen bedjes, boxen, auto en fietsstoelen en alle andere 'harde' babyartikelen.

Er zullen deze beurs geen kleding, textiele artikelen en knuffels worden verkocht. Naast speelgoed mag u ook kindersportkleding, carnavals- en verkleedkleren inleveren. Denk bij de sportartikelen ook aan speciale clubkleding, paardrijkleding, judopakken, hockeysticks, tennisrackets, kniebeschermers en verschillende soorten sportschoenen.

Buiten alles wat u aantreft in een speelgoedwinkel mogen er ook fietsen, skelters, steppen, speelgoedtentjes, zandbakken en ander buitenspeelgoed worden ingeleverd. Er worden geen videobanden verkocht. De beurs zal gehouden worden in de Ogtent, Remigiusplein 9 in Duiven.

Wilt u speelgoed, sportartikelen of 'harde' babyartikelen verkopen, dan kunt u hiervoor een nummer aanvragen via de website www.kledingbeursduiven.nl. Dit kan vanaf maandag 11 april vanaf 00.01 uur. Op deze site kunt u ook precies nalezen wat u kunt verkopen en hoe u dit het beste aan kunt leveren. U kunt uw spullen inleveren bij de Ogtent op zaterdag 16 april tussen 8.30 en 10.00 uur. De verkoop zal plaatsvinden van 12.00 tot 14.00 uur. Tussen 16.00 en 16.30 kunt u uw opbrengst en de niet verkochte artikelen weer ophalen. Hebt u nog vragen dan kunt u terecht bij Marian Hulscher telefoon 0316 281430. Zoals gebruikelijk zal bij verkoop de prijs met tien procent worden verhoogd, tevens zal bij de verkoper twintig procent van de opbrengst worden ingehouden. De netto-opbrengst van deze beurs komt ten goede aan een regionaal goed doel.

Jeugdteam 5 van badmintonclub Didam regiokampioen!

DIDAM - Op 20 maart speelden jeugdteam 1 en jeugdteam 5 van badmintonclub Didam op de Regio Team Kampioenschappen in Hengelo (Overijssel). Tijdens de Regio Team Kampioenschappen spelen alle kampioensteams uit de regiopoules tegen elkaar.

Jeugdteam 1 heeft deze dag mooie wedstrijden gespeeld tegen andere kampioenen uit de regio en heeft daarmee de derde plaats behaald. Jeugdteam 5 heeft alle wedstrijden gewonnen en is daarmee kampioen geworden van de regio! Zij zullen op 18 en 19 juni meespelen op de Nederlandse Team Kampioenschappen in Zutphen.

Het laatste nieuws staat op www.bcdidam.nl.

Dynamictennis, een vrij onbekende racketsport

PANNERDEN - Dynamictennis is een attractieve racketsport voor jong en oud, die elementen van tennis, tafeltennis en badminton combineert in een dynamische sport. Dynamictennis wordt gespeeld op een badmintonveld, het net op tennishoogte en met een foam-tennisbal. Wie een beetje balgevoel heeft kan snel in het spel meekomen.

In de tennispartijtjes kun je veel energie en behendigheid kwijt. En word je er eenmaal door gegrepen, dan kun je jarenlang plezier aan het spel beleven, ook op latere leeftijd. Op de vrijdagavond kun je bij Pajodos Dynamictennis vereniging vrijblijvend kennismaken met Dynamictennis. Tennismateriaal is aanwezig, let op dat je goede zaalschoenen draagt (geen zwarte zolen).

In de maand april zijn er inloopavonden waar iedereen kennis kan maken met deze redelijk onbekende racketsport. Iedereen is welkom.

Informatie via: 06 36265860 of 06 24763436. De inloopavonden zijn bij Pajodos Dynamictennis op de vrijdagavond van 1900 tot 2100 uur. Sportaccommodatie De Pauwengaard ligt aan de Renbaan 1/A in Pannerden.

Diensten in Ontmoetingskerk

ZEVENAAR - Op 17 april - zondag Jubilate, de derde zondag na Pasen - gaat om 10.00 uur in de viering in de Ontmoetingskerk voor ds. A. Jonkman.

Om 11.00 uur is er in gebouw Ons Huis de oecumenische kinderkerk voor kinderen van 3 tot 7 jaar. Op 24 april – zondag Cantate, de vierde zondag na Pasen - gaat om 10.00 uur voor ds. C. Kors uit Doesburg. Na afloop kan men onder het genot van koffie of thee in gebouw Ons Huis napraten over deze viering.

Rommelmarkt Greffelkamp-Didam

DIDAM - Drumfanfare Sint-Martinus houdt op 3 juli weer haar jaarlijkse rommelmarkt op het terrein aan de Manhorstweg 3a in Greffelkamp-Didam.


Deze groots opgezette rommelmarkt wordt dit jaar al weer voor de 26e keer gehouden. De commissie laat weten nog op zoek te zijn naar goede en bruikbare spullen,helaas kunnen we geen koelkasten, diepvriezers en groot meubilair aan nemen.
Klein meubilair en ander allerlei zaken zijn welkom, de ophaaldagen zullen dit jaar zijn op zaterdag 7 mei en 18 juni maar alleen na een telefonische afspraak en alleen in Didam. De leden zullen op deze dagen de spullen bij u komen ophalen; wie het zelf wil brengen kan dat doen op donderdag 30 juni en vrijdag 1 juli van 18.00 uur tot 20.00 uur en zaterdag 2 juli tot 12.00 uur.
Wie na het opruimen van z'n zolder of schuur spullen kwijt wil kan contact opnemen met 0316 228043 of 0316 223440,er kan ook gemaild worden naar st.martinus-rommelmarkt@kpnmail.nl

35 jaar Actief ’81 Toons Recreantentoernooi

WESTERVOORT - 2016 zal voor volleybalvereniging Actief ’81, dé recreatieve volleybalvereniging van Westervoort in het teken staan van het 35-jarig bestaan. Op woensdag 11 mei houdt Actief ’81 haar jaarlijkse Toons Recreantentoernooi in De Pals vanaf half negen.

Dit toernooi is vernoemd naar de oprichter van Actief ’81,Toon Berntzen, en wordt georganiseerd voor gemengde recreantenteams waar sportiviteit en gezelligheid voorop staan. "We willen teams daarom graag uitnodigen om mee te doen aan deze leuke avond! Deelname per team kost 20,- incl. bonnen en borrelgarnituur! Aanmelden kan tot uiterlijk 27 april bij het secretariaat: secretariaat@actief81.nl (minimaal twee dames per team).

Actief ’81 telt momenteel rond de 100 leden die naast volleybal ook andere activiteiten delen. De nazit is altijd belangrijk voor de teamspirit, Volleybalervaring is niet bij alle teams direct noodzakelijk, wel meegenomen.

Iedereen die lid wil worden mag de eerste vier weken gratis op proef meedoen. Wie na die paar weken proefdraaien heeft gemerkt hoe leuk het samenspelen is, blijft vanzelf nog even hangen om na te praten. En wanneer je besluit om lid te worden, krijg je vanaf 11 euro per maand de gelegenheid om bij elke passende groep mee te volleyen.

De speelavonden in De Nieuwhof zijn op maandag van 21.00 tot 22.30 en op dinsdag vanaf 19.30 tot 22.30 uur. Op woensdagen wordt er vanaf 20.30 tot 22.00 uur op meerdere niveaus in Sportsplanet De Pals gespeeld.

Wilt u meer weten over Actief ’81: kijk op www.actief81.nl of neem contact op via mail: secretariaat@actief81.nl.

Geloofsgemeenschap H. Andreas-Maria Koningin Zevenaar

KERKDIENSTEN:                

Zevenaar:

zondag 17 april 9.30 uur: Eucharistieviering / Roepingenzondag.

Voorganger: Pastoor Thanh. Koor: A.M.K.

Intenties: Lies Gieling-Buiting, Familie Visser-Verkerk.

Zondag 24 april: 9.30 uur, Eucharistieviering / Doopzondag.

Voorganger: Pastoor Thanh. Koor: N.G.K.

Intenties: Uit dankbaarheid bij een 50 jarig huwelijk, Harrie Schennink,

Arnold Reijmer en Nelly Reijmer-Hooyman, Overleden familie Steens-Degen,

Overleden families Opdenoordt en Peijnenburg, Henk Keultjes.

Overleden:

25 maart: Niek Even, 80 jaar, Stationsplein 18,

27 maart: Wolter Kreuzen, 82 jaar, Hagendel 31,

28 maart: Johanna Brandts-te Laak, 82 jaar, de Liemerije,

30 maart: Martin Janssen, 85 jaar, 't Laar 5,

31 maart: Aleida van Haren-Banning, 73 jaar, Stijn Streuvelstraat 3,

1 april: Martha Jansen-Terhaerdt, 93 jaar, de Liemerije,

1 april: Miep Groenen-Arends, 85 jaar, Bergvrede 155,

4 april: Antoon Jansen, 88 jaar, Hunneveldweg 15 D Zevenaar.

VV Zeddam in actie voor eigen clubkas

ZEDDAM - Voetbalvereniging Zeddam komt in actie om geld op te halen voor hun eigen clubkas. De club doet mee aan de VriendenLoterij Belmaanden, een landelijk initiatief waarmee clubs en verenigingen structureel geld op kunnen halen vanuit hun achterban.

Van februari tot en met mei vinden de VriendenLoterij Belmaanden plaats. Op 20 april bellen leden van VV Zeddam andere clubleden en hun aanhang met de oproep mee te spelen met de VriendenLoterij. De helft van ieder verkocht lot komt direct ten goede aan de clubkas van VV Zeddam. Als 50 deelnemers bijvoorbeeld met één lot een heel jaar voor een club of vereniging meespelen, dan levert dit de clubkas 4.612,50 euro op. De clubleden maken als deelnemers van de VriendenLoterij maandelijks kans op grote (geld)prijzen.

Extra geldprijzen
De VriendenLoterij keert tijdens de Belmaanden per kalendermaand extra geldbedragen uit aan de 7 clubs en verenigingen die de meeste loten hebben verkocht. Dit bedrag komt bovenop de structurele inkomsten die clubs en verenigingen vanaf de VriendenLoterij Belmaanden genereren.

Structurele steun
Naast de organisatie van de VriendenLoterij Belmaanden helpt de VriendenLoterij clubs en verenigingen het hele jaar om extra inkomsten te genereren.

Clubs en verenigingen kunnen zich nog tot en met 20 mei aanmelden voor de VriendenLoterij Belmaanden. Voor meer informatie: www.vriendenloterij.nl/clubs.

Dachser opnieuw hoofdsponsor voorronde Sterkste Man in Tolkamer

ZEVENAAR - Op zaterdag 23 april barst de strijd in de voorronde van het NK Sterkste Man los in Tolkamer. De sterkste mannen van Nederland strijden dan om een felbegeerde plaats in de finale die juli zal plaatsvinden in Zwolle.

Het is alweer de 30e keer dat de strijd om de Sterkste Man van Nederland wordt gehouden. Het kampioenschap is in de loop der jaren uitgegroeid tot een begrip in Nederland waar elk jaar weer vele toeschouwers op afkomen. De atleten die zich tijdens de voorrondes plaatsen zullen het op zaterdag 9 juli tijdens de finale in Zwolle tegen elkaar opnemen.

Onderdelen Sterkste Man

De 15 atleten komen in actie op vijf verschillende onderdelen, waaronder boomstam tillen en anker slepen. Een belangrijk onderdeel in zowel de voorrondes als in de finale, is het vooruit trekken van een 14 ton zware truck die net als de afgelopen twee jaren beschikbaar wordt gesteld door logistiek dienstverlener Dachser, onder andere gevestigd in Zevenaar. "Vitaliteit en beweging staan bij ons hoog in het vaandel, vandaar dat we hebben besloten dit evenement wederom te ondersteunen", legt John van den Berg, General Manager van Dachser Zevenaar uit. "Daarnaast leveren wij als 'sterke speler' in de logistiek graag een truck voor het onderdeel truck pulling, een bijdrage die perfect bij ons past."

Programma

De voorronde in Tolkamer start om 13:30 uur op de Europakade (gratis toegang). Voor jong en oud is het indrukwekkend dit spektakel te aanschouwen en de sfeer is er altijd goed! De prijsuitreiking vindt rond 17:30 uur plaats, dat geschiedt op het wedstrijdterrein.

Wereldtop

Op 11 juni organiseert de Stichting Sterkste Man ter Wereld ook de Strongman Champions League in Zelhem. Dit evenement is één van de vijftien internationale sterkste man ter wereld wedstrijden. Voor dit evenement zal de gehele internationale wereldtop in Zelhem neerstrijken. Ook hier is de toegang gratis! Kijk voor meer informatie op www.strongmancl.com.

Al 60 jaar lid van gymnastiekvereniging Thor-Zwaluwen

ZEVENAAR - Afgelopen donderdag 31 maart heeft de voorzitter van gymnastiekvereniging Thor-Zwaluwen Harry Steenhuis, mevrouw Zweers-Naarding aangenaam verrast.


Zij is al zestig jaar lid van onze vereniging en doet vanaf haar zesde jaar al aan sport. Uit handen van de voorzitter kreeg ze een bondsspeld van de KNGU en een bloemetje van de vereniging. Zij was blij verrast met dit cadeau.

50plus-pinksterbingo bij Het Palet in Duiven

DUIVEN - Seniorensociëteit Het Palet uit Duiven organiseert op zondagmiddag 1 mei een grootse 50plus pinksterbingomiddag.

Op deze bingo zijn diverse leuke prijzen te winnen, tevens zal er op deze middag een loterij worden gehouden. Vrijwilligers van Het Palet zullen de aanwezigen tussen de Bingo spelen door een borrelhapje aanbieden. De aanvangtijd van deze bingomiddag is 13.30 uur. Het Palet is open vanaf 13.00 uur.

Wegens beperkte ruimte in Het Palet wordt gevraagd zich voor deze bingomiddag aan te melden bij mevrouw Tonnie Jansen :0316 266104. Het Palet is gevestigd aan de Mondriaanstraat 14 in Duiven (tegenover de Coop).

Scouting Duiven 65 jaar

DUIVEN - Scouting Duiven 65 jaar! Om dit te vieren zijn we op zoek naar oud(jeugd-)leden die dit samen met ons willen vieren op 18 september, welke start vanaf 12:00 uur.

Op de foto is de pastoor bezig met de inzegening van het toenmalige clubgebouw aan de Wilhelminastraat. Dus bent u ooit lid geweest van Scouting Duiven en wilt u deze dag ook aanwezig zijn? Neem dan contact met ons op via pr@scoutingduiven.nl.

Lentefeest bij kinderboerderij Rosorum

ZEVENAAR - Op zondag 17 april organiseert Kinderboerderij Rosorum een gezellige middag in het teken van de lente. Van 12.30 tot 16.30 uur kun je aan verschillende leuke en gezellige activiteiten mee doen.

"Er zijn weer allerlei leuke spelletjes om aan mee te doen, je kunt weer pony rijden en er is een huifkar waarin je een ritje kunt maken. Natuurlijk kun je kennis maken met de jongste bewoners, lekker knuffelen met een konijntje in de knuffelhoek of je laten schminken als leeuw, beer of een clowntje. Uiteraard zijn er diverse versnaperingen verkrijgbaar op deze gezellige dag. Dus, kom zondag 17 april naar het superleuke Lentefeest bij kinderboerderij Rosorum."

"De entree is voor kinderen gratis, aan volwassenen vragen we 1,50 euro als bijdrage in de kosten. Je vindt de kinderboerderij aan de Methen 2b in Zevenaar."

Concert Nieuw Leven Angerlo

ANGERLO - Muziekvereniging Nieuw Leven uit Angerlo verzorgt op zondagmorgen 17 april aanstaande haar jaarlijkse koffieconcert. Tijdens dit concert zullen diverse onderdelen van de vereniging de revue passeren.

Zo zullen de blokfluitleerlingen in twee groepjes laten zien en horen wat ze allemaal al hebben geleerd. De slagwerkgroep en het aspirantenorkest zullen afzonderlijk van elkaar plaats nemen in het groot orkest om met hen een nummer te spelen. Spannend maar leuk!

Het groot orkest staat onder leiding van haar dirigent Ruud Lanters. Op het programma staan mooie, soms herkenbare nummers, waaronder een medley van Michael Jackson. Het concert begint om 11.15 uur in dorpshuis De Meent in Angerlo. De toegang voor dit concert is gratis.
Voor meer informatie kan men contact opnemen met Eelco van den Bogaard via secretariaat@nieuwleven-angerlo.nl en kijken op de vernieuwde website: www.nieuwleven-angerlo.nl.

Maandagavond 18 april kledingpasavond Sint-Antonius Nieuw-Dijk

NIEUW-DIJK - Op 18 april zal de jaarlijkse kledingpasavond plaatsvinden. Op deze avond kunnen schutters van schutterij Sint-Antonius uit Nieuw-Dijk en nieuwe leden voor 2016 een hesje aan laten meten of kunnen schutters waarvan het hesje te krap of te wijd is geworden, het hesje weer op maat laten maken.

Dit geldt natuurlijk ook voor de kleding van de functionarissen van de schutterij. Zorg er dus voor dat je voor 18 april je hesje of ander kostuum weer eens hebt aangetrokken, zodat je tijdig weet of je kleding nog past. De kringdag van 17 april is natuurlijk een perfecte gelegenheid.

Het komt regelmatig voor dat leden vlak voor het schuttersfeest nog iets vermaakt willen hebben, of informeren naar een nieuw hesje. Met de wetenschap dat het maken van een hesjes zo'n acht weken duurt, is het begrijpelijk dat dit dan niet meer mogelijk is. Kortom zorg dat je de 18e april komt passen.

De pasavond is bij de Ans Kraus aan de Smallestraat 6 en begint om 19.00 uur. Indien je verhinderd bent, maar wel langs wilt komen voor je kleding, neem dan contact op met Ans Kraus: 0316 226077.

Waar wonen, welzijn en zorg elkaar ontmoeten: De Pelgromhof

ZEVENAAR - Heeft u het RTL4-programma Woontips in de Pelgromhof gemist? Kijkt u dan op www.pelgromhof.nl of www.baston.nl.

Het programma geeft een mooi beeld van wat de Pelgromhof te bieden heeft! Het leeft weer in de Pelgromhof. Percura Zorg heeft naast de zorg voor ouderen ook de maatschappelijke functie en de gezelligheid weer teruggebracht. Dit alles afgestemd op de individuele cliënt. In het restaurant wordt weer vers gekookt, er worden activiteiten georganiseerd, de theaterzaal ademt regelmatig de sfeer uit van een filmhuis en er vinden optredens plaats. daarnaast is er een huisarts, een fysiotherapie, thuiszorg en prikpost aanwezig.

Baston Wonen wil als sociale huisvester graag dat haar bewoners betaalbaar en tevreden kunnen wonen, maar tegelijkertijd is Baston Wonen niet van het bieden van zorg en sociale ondersteuning. Daarom werkt Baston Wonen graag met partijen samen zoals met Percura Zorg in de Pelgromhof zodat steeds meer bewoners langer en zelfstandig thuis kunnen blijven wonen.

Kerkberichten van H. Andreas-Maria Koningin Zevenaar

KERKDIENSTEN: 15 tot en met 29 april                

Zevenaar:

zondag 17 april 9.30 uur: Eucharistieviering / Roepingenzondag.

Voorganger: Pastoor Thanh. Koor: A.M.K.

Intenties: Lies Gieling-Buiting, Familie Visser-Verkerk.

Zondag 24 april: 9.30 uur, Eucharistieviering / Doopzondag.

Voorganger: Pastoor Thanh. Koor: N.G.K.

Intenties: Uit dankbaarheid bij een 50 jarig huwelijk, Harrie Schennink,

Arnold Reijmer en Nelly Reijmer-Hooyman, Overleden familie Steens-Degen,

Overleden families Opdenoordt en Peijnenburg, Henk Keultjes.

Overleden:

25 maart: Niek Even, 80 jaar, Stationsplein 18,

27 maart: Wolter Kreuzen, 82 jaar, Hagendel 31,

28 maart: Johanna Brandts-te Laak, 82 jaar, de Liemerije,

30 maart: Martin Janssen, 85 jaar, ’t Laar 5,

31 maart: Aleida van Haren-Banning, 73 jaar, Stijn Streuvelstraat 3,

1 april: Martha Jansen-Terhaerdt, 93 jaar, de Liemerije,

1 april: Miep Groenen-Arends, 85 jaar, Bergvrede 155,

4 april: Antoon Jansen, 88 jaar, Hunneveldweg 15 D Zevenaar.

Bowling Vereniging Zevenaar op Voorjaarsmarkt

ZEVENAAR - Bowlingvereniging Zevenaar stond zondag 3 april voor het eerst op de voorjaarsmarkt te Zevenaar.

Bij de start en opbouw was het nog een beetje regenachtig, maar gelukkig brak tegen 11 uur de zon langzaam door en werd het een superstralende zonnige dag. "We stonden er met een mobiele bowlingbaan die we geleend hadden van de NBF uit Veenendaal. Kinderen en volwassenen konden er een game van vijf beurten gooien. Daarna kon men indien er belangstelling voor was, zich inschrijven voor een gratis training op de bowlingbaan zelf. Hier is veel gebruik van gemaakt.

We kijken met een goed gevoel terug op deze dag en zijn alle bezoekers die bij ons langs zijn gekomen dankbaar. Natuurlijk zien we u graag terug bij de Griethse poort in Zevenaar. Bij onze vereniging kunt u op de maandag, dinsdag en donderdagavond competitie bowlen voor senioren. Op de woensdagavond wordt een training gegeven aan onze jeugdleden.Tevens is het voor 50+ mogelijk om op de woensdag of donderdagochtend in een ongedwongen sfeer een bal te gooien.

Meer informatie staat op www.bowling-zevenaar.nl.

Medailles en finaleplaatsen voor meisjes van Aldo

Links Meis Vink en in het midden Rose Lether

WESTERVOORT - Zaterdag 2 april vonden in Doetinchem de derde en laatste voorrondes van de zesde divisie plaats. Van Aldo deden hier zeven meisjes aan mee.

Bij pupillen 1 waren dit Mara Tacke en Demi van der Veen. Beide meisjes turnden een goede wedstrijd en Demi wist met 53.2000 punten het podium te bereiken. Zij werd derde. Mara werd met 51.375 punten tiende. Beide meisjes zijn door naar de finale.

Bij jeugd 1 D3 deden Meis Vink, Rose Lether en Mirthe ter Maat mee. Alledrie turnden een heel goede wedstrijd. Meis werd met 51.200 punten tweede en Rose met 51.925 punten zelfs eerste. Mirthe greep met 50.000 punten voor de tweede keer net naast de medailles en werd vierde.

Meis en Mirthe zijn door naar de finale. Helaas staat Rose ondanks haar gouden medaille eerste reserve. De eerste voorronde heeft zij niet meegeturnd in verband met een blessure, en de tweede voorronde mislukte haar eerste sprong, wat haar veel punten heeft gekost.

Bij de junioren deden Zara Hageman en Blythe Naarden mee. Beide meisjes hebben helaas de finale niet gehaald. Zara werd met 37.450 punten 11de en Blythe met 35.600 punten 13de. De finale vindt plaats op 28 mei in Warnsveld.

'Gastouders ViaViela in belevingswoning'

DIDAM - Gastouders bieden vaak opvang in hun eigen woning, een plek die zij, net als ieder ander, zo veilig mogelijk houden. Voor henzelf en voor de kinderen waar zij opvang aan bieden. Brandveiligheid is hierin een belangrijk onderdeel. Daarom hebben gastouders van ViaViela op verschillende avonden een bezoek gebracht aan de belevingswoning in Didam.

Brandweer Achterhoek West heeft de belevingswoning zo ingericht dat huis-, tuin- en keukenrisico's in beeld worden gebracht. 'Heel fijn, leerzaam en praktisch', aldus Margriet Peters van Gastouderbureau ViaViela Zevenaar. 'Je ervaart hoe de meest voorkomende risico's gevaarlijke situaties kunnen worden, en denkt na over een vluchtplan. Bovenal gaat het erom brandgevaarlijke situaties te herkennen en voorkomen.'

Er volgen meer bijeenkomsten voor gastouders, op maandagavond of vrijdagochtend. Vind je het interessant en leerzaam en wil je graag opgeven voor een van deze bijeenkomsten? Wil je meer informatie hierover of over gastouderopvang? Bel Margriet Peters van ViaViela Zevenaar: 06-33035861 of mail zevenaar@viaviela.nl.

De Berkhaag proefschool

HERWEN - Basisschool De Berkhaag uit Herwen is dit schooljaar 'proefschool' in Technoplaza. Technoplaza is het technieklokaal voor alle basisscholen in de Liemers en onderdeel van het Liemers College op locatie Landeweer.

Verdeeld over het schooljaar gaan de leerlingen van groep 7 en 8, 4 keer naar het technieklokaal. Hier voeren ze opdrachten uit waarbij ze moeten zagen, boren, solderen, meten, enzovoort. Dit alles gebeurt onder leiding van een grote groep vrijwilligers en maar ook papa's, mama's en opa's.

Als proefschool voert De Berkhaag dit schooljaar niet zomaar opdrachten uit. Dit zijn nieuwe opdrachten die worden uitgeprobeerd zodat ze volgend jaar ook door andere basisscholen uit de Liemers kunnen worden gemaakt. Bij deze opdrachten wordt ook gebruik gemaakt van nieuwe technieken zoals 3D-pennen en de drone.

50-plus pinksterbingo

DUIVEN - Seniorensociëteit Het Palet uit Duiven verzorgt op zondagmiddag 1 mei een grootse 50-plus pinksterbingomiddag.

Op deze bingo zijn diverse leuke prijzen te winnen, tevens zal er op deze middag een loterij worden gehouden. Vrijwilligers van Het Palet zullen u tussen de bingospelen door een borrelhapje aanbieden. Als werkgroep activiteiten van Het Palet zien wij u graag op deze gezellige bingomiddag. De aanvangstijd van deze bingomiddag zal zijn: 13.30 uur. Het Palet is open vanaf 13.00 uur.

Wegens beperkte ruimte in Het Palet zouden wij u willen vragen om zich voor deze bingomiddag aan te melden bij Tonnie Jansen: 0316 266104. U kunt Het Palet vinden aan de Mondriaanstraat 14 in Duiven (tegenover de Coop).

Veilig Omgaan Met Opvallend Landbouwverkeer in Aerdt

AERDT - Afgelopen maandag 11 april hebben de kinderen van alle groepen van de basisscholen De Driehoek en De Berkhaag les gehad in hoe om te gaan met grote landbouwvoertuigen.

In samenwerking met de firma Sloot (loonbedrijf in Aerdt) en met Emiel Burgers (VOMOL projectleider) hebben de kinderen door studenten van het AOC Oost uitleg gekregen hoe te reageren op grote landbouwvoertuigen.

Hierbij hebben ze geleerd wat de dode hoek is, hoe ver een tractor met ploeg uitzwaait en dat de chauffeur van een hakselaar je niet hoort in verband met het lawaai dat de hakselaar maakt. Ze waren erg enthousiast en onder de indruk van wat ze zagen. Ze hebben veel geleerd deze dag.

Labyellov zet u in de bloemen

ZEVENAAR - Op zaterdag 23 april komt volleybalvereniging Labyellov aan de deur om geraniums te verkopen.

Een ideaal moment, want het is weer lente en alweer bijna moederdag. De geraniums zijn te koop in verschillende kleuren, hang en staand en zijn van zeer goede kwaliteit. Dus belt één van de leden op 23 april bij u aan, maak dan gebruik van deze gelegenheid en fleur uw tuin of balkon op. Ze kosten 1,50 per stuk, 4 voor 5 euro en 12 voor 13,50 euro. De opbrengst is bedoeld voor de clubkas.

Volleybalvereniging Labyellov bestaat dit jaar al meer dan 45 jaar en heeft aan velen de mogelijkheid geboden om sportief bezig te zijn. Dit willen we graag ook in de toekomst blijven doen. Uw steun is daarbij welkom. Laat u dus in de bloemen zetten door Labyellov.

Zonnebloem-vrijwilligers bedankt!

De twee zangers van de dag, Jacquelien en Dave. Zij zorgden voor de vrolijke sfeer aan boord, met hun liedjes waarbij volop meegezongen werd. Samen op de foto met de voorzitter van de Zonnebloem Regio De Liemers, Ine Hermsen.

LIEMERS - Wat hebben onze gasten op vrijdag 8 april genoten van de regionale Zonnebloem dagtocht! We gingen in Tolkamer aan boord van de 'Zilvermeeuw' voor een gezellige boottocht, verwend en verzorgd door onze hartelijke vrijwilligers. En wat hebben zij hard gewerkt!

Gasten aan boord brengen, over de aanlegsteiger met de rolstoel duwen en voorzichtig weer naar beneden brengen, helpen met serveren van het eten voor onze 220 meereizende gasten, afwassen en afdrogen, geen vraag was hen teveel! Het zijn echte bikkels, met een hart van goud! Dank jullie wel!

En ook de verkeersregelaars! Zij kregen geen diner, zelfs geen ijssie! Maar zij stonden er wel al vroeg (en na terugkomst weer), regelden het verkeer en zorgden voor een veilige transfer van de gasten, vaak tot bovenaan de loopplank. Geweldig! Wij hebben genoten van een geweldige dag met de Zonnebloem Regio De Liemers!

Bowlen bij De Griethse Poort

ZEVENAAR - Het is voor mensen met autisme moeilijk om aan het uitgaansleven mee te doen. Er zijn teveel prikkels. Daardoor blijven zij thuis zitten, terwijl zij ook graag contact willen met anderen en zo af en toe een leuke middag of avond uit willen hebben.

Tijdens het Koffie Klets Café is daarom afgesproken om met een groep te gaan bowlen op 22 april om 20.00 uur bij de Griethse Poort in Zevenaar. We gaan er een gezellige avond van maken. Het principe is het zelfde als bij het Koffie Klets Café. Ieder betaalt zijn eigen drankje. De bowlingbaan wordt geregeld door Jolanda Wouters. Graag aanmelden bij info@jolandawouters.nl

Mooie Liedjes van mooie mensen...

REGIO - Trio PaGeRo bestaat uit drie gedreven en enthousiaste muzikanten uit Duiven en Arnhem. Tijdens een eerder optreden van Kees Smit en BartenofCornelis heeft het publiek volop genoten van de mooie liedjes en de losse humor van dit Goudse duo.

Dit zal op 16 april niet anders zijn. Zeker als Trio Pagero ook een duit in het muzikale zakje doet en Helma van Manen de avond afsluit met een paar prachtige ballads.

Zij brengen liedjes uit hun programma Mooie Liedjes ten gehore. Dit zijn nummers van Huub van der Lubbe, Herman van Veen en Toon Hermans. De nummers zijn doordrenkt met passie, drama en humor. Kortom een optreden om stil van te worden, te (glim)lachen of een traantje weg te pinken.

BartenofCornelis & Henk Smit komen uit Gouda en hebben een Playing Apart Together relatie. De één als TroubaDichter. Eigen humoristische teksten met ontroering en bezinning. De ander met zijn onverwoestbare cover-repertoire als Country-Blues veteraan. Warme stem. Degelijke gitaar sound. Je gelooft het pas, als je het ziet of hoort.

Zangeres Helma van Manen uit Babberich is een veel terugkerende gast op het Open Podium. Het publiek kan maar geen genoeg van haar prachtige stem krijgen. Zingen is haar passie en de mensen raken met haar stem vindt ze mooi. Het belooft een geweldige avond te worden. Aanvang: 21.00 uur. Zaal open: 20.15 uur. Toegang is gratis.

Lezing door Harvey van Diek

HERWEN - De Vogelvrienden Tuindorp hebben Harvey van Diek uit de Ooy bij Nijmegen uitgenodigd om een lezing te geven over vogelspotten. Op zijn website stelt hij zichzelf als volgt voor.

"Ik ben geboren in 1969 in Westervoort (Gelderland). Al op jonge leeftijd werd mijn interesse in de natuur aangewakkerd tijdens struintochten in de Gelderse Poort. Destijds ging het fototoestel nog niet mee, maar wel een verrekijker om vogels te kijken. Na mijn lagere school volgde ik het voortgezet onderwijs om vervolgens aan de lerarenopleiding in Nijmegen Nederlands en Biologie/Natuur- en Milieueducatie te studeren.

De passie voor vogels kwam pas echt op gang toen ik in 1992 in Frankrijk mijn eerste ijsvogel ontdekte. Ik was verkocht. Ik wilde van mijn hobby mijn beroep maken. In 1994 kon ik voor mijn opleiding Biologie/Natuur- en Milieueducatie stage lopen bij Vogelbescherming Nederland en leerde ik de vogelwereld kennen. Via het Museum voor Natuur- en Wildbeheer in Doorwerth kon ik in 2000 aan de slag bij Sovon Vogelonderzoek Nederland als communicatiemedewerker. Naast het coördineren van vogelcursussen, hou ik me onder andere bezig met externe evenementen, maar ook doe ik mee aan broedvogelmonitoring. De laatste jaren heb ik veel gereisd en vele uithoeken van de wereld gezien. Op deze reizen gaat het fototoestel uiteraard mee. Mijn favoriete fotografeerplek is de Ooijpolder. Naast fotografie geef ik met regelmatig vogellezingen en maak ik tekeningen."

Voor meer informatie over Harvey kun je kijken op www.harveyvandiek.nl/ , daar staan ook veel prachtige (reis-) foto's op.

De lezing wordt gehouden op 28 april bij café De Lange Jan / Broer en zus aan de Molenstraat 9, 6914 AC Herwen aanvang 20.00 uur. Iedereen is welkom en natuurlijk is de entree gratis.

In Vuur en Vlam voor Vrede

DUIVEN - Spetterend middagprogramma op 5 met ophalen Bevrijdingsvuur. In de nacht van 4 op 5 mei haalt Loopgroep FRoS (Fun Running on Sunday) uit Duiven voor de tweede keer het bevrijdingsvuur op in Wageningen. Vanuit Wageningen wordt het vuur hardlopend in estafette onder andere via Loo en Groessen naar Duiven gebracht. Loco-burgemeester Sjef van Groningen ontsteekt rond 08.00 uur het Duivens bevrijdingsvuur bij het oorlogsmonument aan burgemeester Van Dorth tot Medlerstraat.


In de middag van 5 mei barst het hart van Duiven uit zijn voegen. Naast de vroege estafette vanuit Wageningen van de loopgroep FRoS, wordt er dit jaar een spectaculair middagprogramma gepresenteerd op het Remigiusplein in Duiven. Vanaf 11.00 uur draaien de films 'de Bevrijding' en 'Bevrijding in de Liemers' in de Ogtent. Voor de liefhebbers is de bibliotheek deze middag helemaal ingericht op dit thema. Buiten is het plein autovrij om alle ruimte te geven aan de activiteiten, zoals een indrukwekkende foto -expositie van veteranen door fotografe Anne Makaske. Prachtig wordt het gevelconcert met een nieuwe hymne van Guus Carpaij gespeeld door onder andere de klokken van de Sint-Remigiuskerk.

De Duivense Vuurwachter
Rond 13:00 uur opent loco-burgemeester Sjef van Groningen het middagprogramma. Hij overhandigt het vredesvuur, dat bij het oorlogsmonument is opgehaald aan de Duivense vuurwachter. Daarna neemt de vuurwachter plaats op zijn vuurtroon en bewaakt de hele middag het vuur vanaf deze plek. Naast zijn eigen bewakers geven vuurspuwers van 'Flames of Fire' een vlammende show.

Bekijk de film 'Oorlogswinter'
Om 14.00 uur wordt de film 'Oorlogswinter', naar een boek van Jan Terlouw, getoond in de Ogtent. Kaarten zijn voor 2,50 bij de Ogtent te koop. Dit is inclusief een consumptie en een gratis exemplaar van 'Oorlogswinter'. Rond 16.00 kan het boek worden gesigneerd door Jan Terlouw. Vervolgens geeft hij een korte toespraak op het Remigiusplein. Dit luidt het einde van de middag in. Nadat de Duivense Vuurwachter de troon heeft verlaten laten Jan Terlouw, Sjef van Groningen en 'Flames of Fire' de troon beheerst in vlammen opgaan.

Trimclub ZTC zoekt voetballers

ZEVENAAR - Soms heb je zin om eens een balletje te trappen, zonder je meteen gebonden te voelen aan allerlei elftalverplichtingen. Bij de Zevenaarse Trim Club (ZTC) is dit mogelijk. In een geheel ongedwongen sfeer voetballen wij elke zaterdagochtend een potje voetbal waarbij bewegen en spelplezier belangrijker zijn dan ‘winnen’.

Iedere zaterdagochtend, van half negen tot tien uur, voetbalt de ZTC met een groep mannen bij elkaar op het veld tussen de rugby- en hockey-vereniging. De trimclub is zo‘n 45 jaar geleden ontstaan. Sinds 1990 begeleidt Peter Beekman het trimclubje waarbij zo’n 20 man in de leeftijd 30 tot en met 75 jaar iedere week samenkomen.

We komen in ons voetbalkloffie, gooien een euro in de bus en beginnen om 8:30 uur met de warming-up: ieder op zijn eigen tempo. De euro’s sparen we op en daar kopen af en toe materiaal van zoals netten, pionnen en ballen.

Tussen 9:00 en 10:00 uur spelen we een partijtje waarbij we zondagsregels hanteren, dus geen slidings en geen buitenspel, iedereen kan op zijn eigen tempo voetballen en wordt in zijn waarde gelaten. Met deze insteek houden we al heel lang vol en zijn er weinig blessures.

Ontspanning, weinig blessures en gezelligheid houdt ons op de been, maar we worden ouder en langzaam kunnen mensen het niet meer opbrengen om te komen voetballen. Daarom zijn we op zoek naar nieuwe geïnteresseerden die ons komen versterken. Het maakt niet uit of je wel of geen voetbalervaring hebt, het gaat om plezier en beweging. Kom een keertje meedoen. Heb je vragen dan kan je terecht bij Peter Beekman, peterbeekman@msn.com of 06 14442907.

Theaterbeesten

ZEVENAAR - Oude liefde roest niet. Dit seizoen staat Theaterbeesten op de vloer met een muziektheatervoorstelling waar 30 leerlingen in schitteren. In een verhaal waarin een liefdesgeschiedenis wordt verteld worden alle personages nieuwsgierig gemaakt naar gebeurtenissen in het verleden.

Ze gaan op zoek naar oude liefdes van hun grootvader of grootmoeder. Lukt hun zoektocht of blijft het een raadsel? Kom kijken naar deze spelers tussen de 8 en de 12 jaar en laat je verrassen! Zondag 17 april om aanvang 13.30 uur in Het Musiater aan de Bommersheufsestraat 62 . Prijs 5,= excl. pauzedrankje.

Dames Labyellov kampioen

ZEVENAAR - Op 2 april, ruim voor het einde van de competitie, werd het eerste damesteam van volleybalvereniging Labyellov kampioen. De voorsprong in punten was toen al zo groot dat zij niet meer ingehaald konden worden door andere teams.

Hulde aan deze dames en hun trainer/coach die in de hele competitie duidelijk lieten zien wie het sterkste was. Daarmee is promotie een vaststaand feit en keren de dames na het éénjaarlijkse verblijf in de tweede klasse terug naar de eerste klasse.

Op de foto het kampioensteam: achterste rij van links naar rechts: Tessa van Loenhout, Amanda Bruns, Milou de la Combé, Rianne Aalderink, Jill ten Eikelder en Dayenne Peelen; voorste rij: coach Michel Lenderink, Lisette van Den Broek, Marloes Aalderink, Vera Brouwer en Iris Krist.

Two's Blues in De Verzameling

Foto: N. Pattipeilohyj

WESTERVOORT - In De Verzameling aan de Brouwerslaan 1a is op 17 april om 15.00 uur een optreden van Two's Blues met Maurice Rugebregt op gitaar en Jasper Somsenop contrabas. Het repertoire is een mix van eigen composities, bewerkte standards en composities van Jim Hall.

Maurice Rugebregt is een gitarist van formaat; zowel in jazz als Braziliaanse muziek weet hij de juiste snaar te raken als het gaat om groove, harmonie en emotie. Geen notenvreter, maar een muzikant die het aandurft om te luisteren naar degene met wie hij speelt en stiltes te laten vallen als de muziek daarom vraagt.

De contrabassist & componist Jasper Somsen studeerde zowel jazz als klassiek contrabas aan de conservatoria in Utrecht en Amsterdam. Tijdens zijn veelzijdige carrière speelde hij met vele beroemde musici in de internationale jazzscene zoals Enrico Pieranunzi, Joey Calderazzo, Jeff Ballard, Bob Sheppard en Ramón Valle.

Kaarten à 17,50 inclusief 1 consumptie zijn vooraf te bestellen: info@deverzameling.nl. Wanneer u met vier personen komt zijn de entreekaarten 15,00 per persoon.

DNA van jouw videocamera

DUIVEN - De Video Club Duiven geeft op twee avonden een workshop over het DNA van je camera. Johan van den Adel, een enthousiaste video filmer van het eerste uur, geeft deze workshops.

"Veel videoamateurs maken gebruik van de automatische functies van hun camera, maar zij weten vaak niet hoe hun camera onder bepaalde omstandigheden reageert. De handleiding geeft hierover meestal geen uitsluitsel, dus moeten we zelf op zoek naar het DNA van onze camera".

Zowel beginnende als ervaren filmers kunnen hier veel van leren. Beide avonden gaan we aan de hand van 10 experimenten opzoek naar het 'DNA' van onze camera. Het gaat vooral over camera-eigenschappen die niet in de camera handleiding worden besproken en toch erg belangrijk zijn.

De eerste avond is op 18 april en de tweede op 2 mei. Graag wel even opgeven via david.van.der.meulen@videoclubduiven.nl. Dit in verband met de beschikbare plaatsen. Wij vragen voor de twee avonden samen een bijdrage van 5,00 euro.

U vindt ons in het kerkcafé van de Samen op Weg Kapel, achter het gemeentehuis. We beginnen om 20.00 uur, er is voldoende parkeerruimte.

De basketballers van Pigeons niet scherp

DUIVEN - Aan de bal kon het niet liggen. Een betere dan de door Autogarage Duiven gesponsorde wedstrijdbal is niet te krijgen. Maar zelfs met het beste materiaal wint een sterk team niet als de tegenstander meer scoort. Deze logica van een koe was helemaal van toepassing op de wedstrijd van Pigeons tegen BeCeGe.

De ploeg uit Doetinchem opende de score en stond die kleine voorsprong niet meer af. Het technisch en tactisch betere Pigeons bleek niet opgewassen tegen het catenaccio spel van de opponent. BeCeGe richtte zich op verdedigen, het ontregelen van de aanval, en het gebruik maken van de fouten van Pigeons om uit counters te scoren. Een spelttype dat het aanvallend spelend Pigeons duidelijk niet goed ligt, want de spelers liepen zich stuk op de muur van verdedigers.

Daarbij ontbrak deze wedstrijd voldoende creativiteit om gaten in de verdediging te slaan en als die er wel was dan verdwenen veel niet te missen kansen naast de basket. Ook het anders altijd sterke wapen van de driepunter haperde. En waar de ballen van Pigeons verkeerd vielen, daar vielen ze bij BeCeGe vrijwel steeds goed. Ondanks het ontbreken van scherpte bij Pigeons, en ondanks de voor BeCeGe uitzonderlijke effectiviteit, had de wedstrijd nog een spannend einde kunnen krijgen. Maar Pigeons speelde met een alles of niets slotoffensief de tegenstander in de kaart. Elke fout strafte BeCeGe af, waardoor de ploeg uit Doetinchem in de laatste minuut naar een veilige voorsprong kon uitlopen. BeCeGe won uiteindelijk met 48-42.

Sponsor bedankt

ZEVENAAR - Detlef Koenders van het vierde elftal erin geslaagd om een nieuwe sponsor aan te trekken. Vanaf nu stralen de mannen van SDZZ 4 ook voor- en na de wedstrijd uit een team te zijn, dit dankzij de polo's die aangeboden zijn door Casino Suikerland. Deze geste van Dennis Klein, eigenaar van Casino Suikerland Arnhem- Zuid, is in een ontspannen sfeer met Detlef tot stand gekomen.

Casino Suikerland staat al 30 jaar garant voor uw speelplezier. Bij Casino Suikerland gevestigd in Arnhem –Zuid vindt u in een gemoedelijke sfeer en een grote diversiteit aan moderne kansspelen. Door onze jarenlange ervaring in deze branche hebben wij de kennis en de "know-how" om tegemoet te komen aan uw spelgenot.

Ons personeel zorgt voor een klantvriendelijke omgeving waarbij u onder het genot van een kopje koffie of thee met daarbij een koekje kunt genieten van de gezellige ambiance die door hun wordt gewaarborgd.

Enkele jaren geleden is de vestiging grondig verbouwd en kunnen ze anno 2016 nu nog beter aan ieders wensen voldoen. Onze vestiging is ruim van opzet en sfeervol ingericht. Kortom, alles om u de gelegenheid te geven op een prettig manier van uw spel te kunnen genieten.

Speelplezier en het genieten van het voetbalspel en dat alles in een gemoedelijke sfeer vindt je ook bij het 4e elftal van Omni-voetbal vereniging SDZZ uit zevenaar . Ook Casino Suikerland draagt de sport in het algemeen een warm hart toe en daarom is het dan ook niet zo vreemd dat Dennis Klein heeft gekozen voor deze vorm van shirtsponsoring bij dit elftal.

Graag willen spelers en technische staf van S.D.Z.Z. 4 Casino Suikerland Arnhem-Zuid dan ook hartelijk danken voor deze sponsoring.

Stedenband Zevenaar-Weilburg vijftig jaar

ZEVENAAR - Dit jaar bestaat de stedenband Zevenaar-Weilburg vijftig jaar. Hans-Peter Schick, burgemeester van Weilburg, heeft Zevenaar uitgenodigd om dit jubileum in de zusterstad te vieren tijdens een bijeenkomst van zes tot en met acht mei. Daarbij zal ook een delegatie uit Privas aanwezig zijn.

In verband met het bijzondere karakter van de bijeenkomst heeft het Zevenaars Comité voor het stedencontact voor het samenstellen van de delegatie mensen uitgenodigd die in het verleden hun sporen hebben verdiend bij de stedenband. De Zevenaarse afvaardiging bestaat uit 25 personen, waar onder burgemeester Jan de Ruiter en wethouder Anja van Norel.

Voor deze uitwisseling is een programma gemaakt dat het midden houdt tussen een (hernieuwde) kennismaking met Weilburg en informeel samenzijn. Zo is er een stadswandeling, een jeu de bouleswedstrijd en een bezoek aan het openluchtmuseum Hessenpark. Aan het jubileum wordt aandacht besteed tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Komödienbau.

Een bijzonder aspect aan deze uitwisseling wordt gevormd door een fietstocht van de groep 'Zevenaar, de blik omhoog' onder leiding van Marco Reichwein. Zij vertrekken zaterdag uit Zevenaar en zullen zondagmiddag worden verwelkomd in Weilburg.

Aan dit jubileum wordt in Zevenaar aandacht besteed in het weekeinde van 16 tot en met 18 september.

Sponsor bedankt

ZEVENAAR - De voorjaarscompetitie is inmiddels halverwege en de B3 is blij verrast met nieuwe tenues van sponsor Bazzo Interieurdesign.

In de B3 voetballen 15 fantastische gemotiveerde jongens die iedere training en wedstrijd er weer voor gaan. Bent u toe aan kunst in uw bedrijf, dan bent u bij Bazzo aan het juiste adres. Bazzo ontwikkelt voor u een geheel uniek stylingadvies op maat. U kunt bij Bazzo terecht voor een artistiek interieur gemengd met klassieke en moderne stijlen. Samen met de klant worden de wensen besproken en uitgewerkt. Uw bedrijf zal uniek en een bezienswaardigheid worden. U zult nooit hetzelfde ontwerp ergens anders aan treffen, want alles wat Bazzo realiseert is met de hand gemaakt. Zo weet u zeker dat de styling van uw bedrijf uniek is en zal blijven. Voor meer info kijk dan op www.bazzo-nl.com. Namens DCS en de spelers en begeleiders van de B3 bedankt!

Seniorenclub Oud-Zevenaar en Ooy sluit seizoen af

OUD-ZEVENAAR - Op zaterdag 23 april sluit Seniorenclub Oud-Zevenaar en Ooy het seizoen 2015/2016 af. Duo Plus treedt deze middag op en zorgt voor een gezellige meezingmiddag.

Bent u 50plus en woont u in Oud-Zevenaar of Ooy dan bent u welkom! U hoeft geen lid te zijn van de Seniorenclub! De middag begint om 14.00 uur, duurt tot 17.30 uur, en vindt plaats bij Careza De Kroon. Toegangsprijs is acht euro per persoon.

Zin in een gezellige, verzorgde middag? Meld u dan voor 20 april aan kan bij Ria Lentjes (tel. 526657; mailadres: rialentjes@kpnplanet.nl) of bij Marian Godschalk (tel. 333120; mailadres: marian@familiegodschalk.nl).

De Berkhaag proefschool

HERWEN - Basisschool De Berkhaag uit Herwen is dit schooljaar 'proefschool' in Technoplaza. Technoplaza is het technieklokaal voor alle basisscholen in de Liemers en onderdeel van het Liemers College op locatie Landeweer. Verdeeld over het schooljaar gaan de leerlingen van groep 7 en 8, vier keer naar het technieklokaal.

Hier voeren ze opdrachten uit waarbij ze moeten zagen, boren, solderen, meten, enzovoort. Dit alles gebeurt onder leiding van een grote groep vrijwilligers en maar ook papa’s, mama’s en opa’s.

Als proefschool voert De Berkhaag dit schooljaar niet zomaar opdrachten uit. Dit zijn nieuwe opdrachten die worden uitgeprobeerd zodat ze volgend jaar ook door andere basisscholen uit de Liemers kunnen worden gemaakt. Bij deze opdrachten wordt ook gebruik gemaakt van nieuwe technieken zoals 3D-pennen en de drone vliegt op hoogte over de school.

Folk, blues en pop

ZEVENAAR - Trek de dansschoenen maar aan op zaterdagavond 30 april. Jef and the Pennies from Heaven, Yssel en Flavoured Ink zijn de drie bands die dan optreden tijdens het open podium in De Lantaern. Zij zullen zeker de voetjes van de vloer krijgen met hun folk, blues en popmuziek. Het muzikale spektakel begint om 21.00 uur en de toegang is gratis.

In het late voorjaar van 2014 ontmoetten drie heren elkaar voor een supermarkt in Nijmegen. Afzonderlijk van elkaar wilde ze een boodschapje doen. Na afloop van het boodschappen doen was de nieuwe band Jef geboren. Jef speelt naast eigen nummers ook soul, blues en pop covers met een akoestische feel waar catchy achtergrondkoortjes hoog in het vaandel staan. Vooral het plezier dat de mannen uitstralen in het spelen met elkaar werkt aanstekelijk.

De folkband Yssel neemt het publiek mee op een muzikale reis door Schotland, Ierland, Hongarije en Turkije. Opzwepende jigs en reels maar ook gevoelige ballades nodigen uit tot genieten, meezingen en dansen.

De avond wordt afgesloten door de Achterhoekse band Flavoured Ink. De bandleden hebben ieder voor zich al hun sporen verdiend in de muzikale popwereld. Tijdens het open podium staan zij garant voor een zeer gevarieerd programma. Van Amy to Etta en van The Stones all the way to The Beatles.

Meer informatie staat op www.thelantaern.nl.

Sponsor bedankt

REGIO - Na het formeren van een technische commissie enkele jaren geleden worden de resultaten van de toen uitgezette lijnen bij Rohda steeds duidelijker zichtbaar.

Doordat de trainingen van de diverse niveaus binnen het volleybal nu beter op elkaar zijn afgestemd duurt het aanleren van de benodigde vaardigheden minder lang. Het aanleren van techniek en tactiek gaat steeds sneller en dat komt de spelvreugde alleen maar ten goede. De lijn die enkele jaren geleden door onze B1 werd ingezet leidde in het verleden tweemaal tot een kampioenschap en ook afgelopen seizoen was het weer raak. Promotie naar een hogere klasse was weer een feit.

Het was volgens de vaste teamsponsor GBO Timmerwerken dan ook de hoogste tijd zijn team weer eens in de watten te leggen. Omdat de eerder geschonken tenues er nog puik uitzagen leek het de directie van GBO een goed idee om deze keer eens te kijken naar een bijpassend trainingspak. Na een tijdje wikken en wegen en daarna nog zorgvuldig passen en meten ging de kogel door de kerk en werd er gekozen voor een prachtig trainingspak. Het hele team loopt er nu niet alleen tijdens maar ook voor en na de wedstrijd prachtig bij. Alle spelers waren er enorm blij mee en willen dan ook hun sponsor Geert Booltink van GBO Timmerwerken langs deze weg nogmaals hartelijk bedanken. Sponsor bedankt.

Not2Bigband uit Zevenaar naar Finale Clash of The Coverbands!

ZEVENAAR - Met strakke, funky sounds , meeslepende soulnummers en swingende rock 'n roll heeft de Not2Bigband uit Zevenaar zich naar de finale van The Clash of The Coverbands weten te spelen. De 11-koppige band wist de vakjury te overtuigen en kreeg de tweede prijs in de Amsterdamse poptempel Paradiso overhandigd.

Op 10 januari was het eindelijk zo ver, de dames en heren van de Not2Bigband stonden in het Paradiso te Amsterdam, dé poptempel van Nederland. "Het was een overweldigende ervaring om op hetzelfde podium te staan als je idolen.'' aldus leadzangeres Katharina. Met nummers van Etta James, Little Richard en Godfather of Soul James Brown wist de Not2Bigband niet alleen het publiek en de vakjury, maar ook de dj's van Radio Veronica te boeien en zich te plaatsen in de Finale van The Clash Of The Coverband, the Benelux-edition. In de categorie Individuele Awards won leadzangeres Katharina Wildenbeest de Best Vocals en is ze genomineerd voor de award Best Vocals van The Clash of the Coverbands.

Op zaterdag 23 april vindt de finale van The Clash of The Coverband plaats in het Klokgebouw in Eindhoven. Daar maakt de Not2Bigband kans op de titel Beste en Populairste Coverbands van Benelux, een studio-opname en 20 betaalde optredens in Benelux.

Voor fans uit Zevenaar en omstreken is een busreis georganiseerd naar Eindhoven op 23 april, aanmelden en info via info@not2bigband.nl. Daarnaast kunt u op de hoogte blijven via Facebook (facebook.nl/not2bigband), Twitter (@not2bigband), IInstagram (instagram.com/not2bigband) en www.not2bigband.nl.

Fietsliefhebbers welkom bij Reichswaldtour

De wielrenners van TC de Liemers heten fietsliefhebbers welkom bij de Reichswaldtour, dit jaar op 25 en 24 april. (Foto: TC De Liemers)

ZEVENAAR – De mooiste plekjes en de leukste paadjes zijn ook dit jaar onderdeel van de Reichswaldtour. Op zaterdag 23 en zondag 24 april is het weer mogelijk om veertig, zestig, negentig, 125 of zelfs 150 kilometer te fietsen.

De Reichswaldtour is een vaste prik voor fietsliefhebbers van het Gelderse en Duitse heuvelland. Dit jaar behoort de tocht zelfs tot de klassiekers. "Vorig jaar bereikten we dankzij de faciliteiten die we bieden, de driesterrenstatus. Toch zijn de routes zelf het belangrijkst, vinden wij. Dit jaar hebben we gezorgd voor nieuwe uitdagingen, terwijl de vertrouwde heuvels van Montferland, de Elterberg en Sonsbeck zijn gebleven”, vertellen Ab Lubbers en Richard Tijsseling van toerfietsclub De Liemers.

De Reichswaldtour telt vijf afstanden. De kortere routes van veertig en zestig kilometer zijn geschikt voor recreatieve fietsers. “Ideaal voor gezinnen met kinderen of voor wie met de E-bike erop uit wil”, aldus Richard Tijsseling. Voor de wielrenners zijn er drie afstanden: negentig, 125 en 150 kilometer.

Nieuw startpunt

Het startpunt van de Reichswaldtour is dit jaar Zalencentrum Staring (Gietakkers 3 in Zevenaar). Vanaf de invalswegen van Zevenaar wordt dit startpunt met pijlen aangegeven. De start van de 150 en 125 kilometer is tussen 8.00 en 10.00 uur. Tussen 8.30 en 11.00 uur is de startpost van de 90 kilometer-tocht geopend, van 9.00 tot 12.00 uur is de start van de 40 en 60 kilometerroutes. Onderweg zijn er verzorgingsposten, met voor deelnemers verschillende versnaperingen. Meer informatie: www.tcdeliemers.nl.

Vrienden– en vriendinnentraining bij voetbalvereniging SDZZ

ZEVENAAR - S.D.Z.Z. organiseert een groots opgezette vrienden– en vriendinnentraining voor alle jeugdleden van de F, E , D en B. Hieraan kunnen al jouw vriendjes, vriendinnetjes, broertjes en zusjes in de leeftijd 6 tot en met 16 jaar aan mee doen. Deelname is geheel gratis.

Op sportpark De Griethse Poort kun je op hieronder genoemde avonden van 18.30 uur tot 19.45 uur kennismaken met het voetbalspel onder leiding van deskundige trainers.

Waarom wil je voetballen bij S.D.Z.Z. :

Je betaalt het eerste half jaar geen contributie.

Je ontvangt een gratis trainingspak onder voorwaarden.

S.D.Z.Z. heeft de laagste contributie van alle voetbalverenigingen in Gemeente Zevenaar.

Je kunt in aanmerking komen als Pupil van de Week bij S.D.Z. Z. 1 waarbij je een beker, shirtje met naam en de wedstrijdbal mee naar huis mag nemen.

Wil je ook voetballen in groen en wit bij een club met pit: waar sportiviteit en gezelligheid samen gaan en je getraind wordt door ervaren jeugdtrainers.

Vriendjes en vriendinnetjes van spelers zijn van harte welkom om aan een training deel te nemen. Ook andere leeftijdsgenoten zijn welkom. In dit geval stuur een email naar jeugd@sdzz.nl.

Maandag

18-apr

D 2, E 2, F 1 en vriendjes….

Woensdag

20-apr

D 2, E 2, F 1 en vriendjes….

Donderdag

21-apr

E 1, F 2, B 1 en vriendjes….

Maandag

9-mei

D 1, E 2, F 1 en vriendjes….

Woensdag

11-mei

D 1, D 2, E 2 en vriendjes….

Donderdag

12-mei

E 1, F 2, B 1 en vriendjes….

Woensdag

18-mei

D 1, F 1, D 2 en vriendjes…

Donderdag

19-mei

E 1, F 2, B 1 en vriendjes….

Oké dan ben jij nu aan zet, kom voetballen bij SDZZ.

Jongste selectieturnsters GV Margriet turnen mee in de top

DIDAM - De jaarlijks terugkerende pre-instapwedstrijd is alweer achter de rug. Onze pre instappers hebben laten zien hoe hard ze getraind hebben en hoe strak hun oefeningen eruit zien. En dit zagen we terug in de uitslag, alle meiden scoorden in de top 10!

Pre instappers zijn de meiden die nog te jong zijn voor de reguliere wedstrijden (geboren in 2008 of 2009). Zij mogen een keer per jaar toch alvast even proeven aan het wedstrijd turnen tijdens de pre instapwedstrijd in Doesburg.

De meiden trainen twee uur per week bij gymvereniging Margriet. In de lessen is er aandacht voor kracht, lenigheid, uitstraling en leren we de meiden de basiselementen in het dames turnen. De afgelopen weken hebben de meiden vooral hard getraind om de oefeningen goed uit hun hoofd te leren en alle onderdelen netjes uit te voeren.
De meiden van Margriet hebben het ontzettend goed gedaan, ze turnden erg strak en stabiel! De uitslag was als volgt:
Bij de pre instappers (geb. jaar 2008) niveau D2 werd Marit Krus heel knap eerste en mocht met de gouden medaille naar huis. Imke Rutjes werd in deze categorie netjes 5e, Channa Farkas 6e en Eline de Graaf 7e. Een heel mooi resultaat in een deelnemersveld van 23 meisjes. Bij de pre pre instappers (geb. jaar 2009) werd Pien Kamphorst in niveau d2 met anderhalf punt verschil eerste! In niveau D3 mochten Juliët Som en Liese Lot Kluitman ook plaatsnemen op het podium. Liese Lot werd eerste en Juliët tweede!

IVN fietstocht: stukje Betuwe in De Liemers

ZEVENAAR - Op zaterdag 23 april kunt u met IVN natuurgidsen van de werkgroep De Liemers meedoen aan een schitterende bloesemfietstocht door de liemers tussen Groessen en Lobith.

Gedurende 5 uur (30 km) wordt er op diverse plaatsen stilgestaan bij het ontstaan van het rivierenlandschap, de historie van de strijd tegen het water en het genieten van de ontluikende natuur, de lente is begonnen, de bloemen staan open. Het bekende beeld van de Betuwe kunt u ook terugzien in De Liemers waar de bloesem aan de vele fruitbomen prachtige beelden oplevert. Wij bezoeken de fruitboomgaaden bij Stokhorst in Groessen en bij het Gelders Eiland in Lobith.


Start: 10.00 uur vanaf de parkeerplaats bij de sterrenwacht Corona Borealis, Breulylaan 3, Zevenaar. Lunchpakket meenemen! Meer informatie bij Sjoukje Gerritzen: 0316-541089. Zie ook www.ivn.nl/afdeling/de-oude-ijsselstreek.

Drie teams TTV Zevenaar in kampioensrace

ZEVENAAR - Door ruime overwinningen in de achtste ronde van de tafeltenniscompetitie van de afdeling Gelre zijn team 1, 2 en 4 van TTV Zevenaar kansrijk voor het behalen van de titel in hun klasse. De voorsprong van team 1 en 4 is zelfs zo groot dat het kampioenschap al in de voorlaatste ronde behaald kan worden.

Door Piet van Breukelen

Het vlaggenschip versloeg Odion 1 met 2-8 en heeft in de 9e ronde nog 7 punten nodig tegen SMD om de titel binnen te halen. Peter de Groot en Abbi Alawi wonnen al hun partijen en waren ook in het dubbel de sterksten. Het 8e punt werd gescoord door Gysbert Wind.

Hutaf 2 werd slachtoffer van de dadendrang van Zevenaar 2 dat in Ivo Olthof zijn sterkste speler had. In de met 3-7 gewonnen wedstrijd bleef hij ongeslagen, scoorde Rob Betlem twee keer en was Erik Boss goed voor een overwinning. In deze 2e klasse valt de beslissing in de laatste ronde als Zevenaar 2 thuis speelt tegen het nu nog op de 2e plaats staande Litac 2.

Zevenaar 4 staat er in de 4e klasse het beste voor. Marcel Bruining (3), Paul Leunen (3) en Edwin Verhoeven (1) stuurden Victoria met een 8-2 nederlaag naar huis en hebben in de volgende rond nog maar 5 punten nodig voor de titel.

Dit in tegenstelling tot Zevenaar 3 dat nog strijd tegen degradatie. Nu werd met 3-7 van buurman Relax verloren. Donovan Willemse was de enige die voor Zevenaar scoorde.

Zevenaar 5 speelde verdienstelijk gelijk tegen Reflex (V) 1.

Voorjaarswandeling over landgoed Bingerden

Foto: Gerrit van Alts

ANGERLO - IVN werkgroep De Liemers organiseert op zaterdag16 april een excursie over het prachtige landgoed Bingerden vol cultuur- en natuurschoon en met een boerderij waar op biologische wijze wordt gewerkt.

De lente is momenteel volop in het land, laat u verrassen en beleef de natuur onder leiding van enthousiaste natuurgidsen. Duur van de wandeling is twee uur. Start: 10.00 uur bij Huize Wielbergen, Mariëndaalseweg 21/23 in Angerlo. Informatie: Klaas Tuinema 0316 331535; www.ivn.nl/afdeling/de-oude-ijsselstreek.

Lente in De Gimbornhof

Foto: Gerrit van Alst

ZEVENAAR - IVN werkgroep De Liemers verzorgt zondag 17 april een excursie door de Gimbornhof in Zevenaar.

"We kijken naar de voorjaarsbloemen en de bijzondere naald- en loofbomen die deze botanische tuin rijk is. De groene oase bevindt zich vlakbij het stadscentrum. Duur van de wandeling is 1,5 uur. Deze wandeling is ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Start: 11.00 uur bij de ingang van de Gimbornhof in de haakse bocht van de Guido Gezellestraat in Zevenaar. Zie ook www.ivn.nl/afdeling/de-oude-ijsselstreek.

Sportuitwisseling Berlijn

REGIO - Judoka's van Judokwai Fred Schilder brachten een sportief tegen bezoek aan de Berlijnse sporters, die vorig jaar naar Zevenaar kwamen om hier deel te nemen aan verschillende vechtsport workshops .

De Berlijnse sporters namen toen deel aan verschillende vechtsport workshops onder andere MMA,Street Defence en judo bij Cordia Sports World. Op hun beurt verzorgden nu de Berlijnse sporters een workshops Jiu-Jitsu en Streetdefence. Alle judoka's van Judokwai Fred Schilder kijken terug op zeer geslaagd sportweekend.

Workshop Kwaliteit van leven

ZEVENAAR - Mensen met een ziekte of handicap kunnen vaak niet doen wat anderen wel kunnen. Welke invloed heeft dat op jezelf en je naasten?

We onderzoeken onder leiding van hart-long patiënt Alexander welke factoren een rol spelen en hoe we invloed op de kwaliteit van ons leven kunnen uitoefenen. Er bestaat een kwaliteitsmeter, die u kunt gebruiken om uw situatie uit te leggen aan familie, de wijkverpleegster of de WMO consulent.

Deze workshop is een initiatief van het Netwerk Chronisch Zieken en het Kompassienetwerk. Datum: vrijdag 29 april 2016 Plaats: Gebouw De Hooge Bongert, Hooge bongerd 3, Zevenaar Tijd: 19.30 tot 21.30 uur.

Gratis Lokopassen en extra spaartegoed

DIDAM - Al meer dan 15 jaar is het lokosparen een begrip in Didam. Toch zijn er nog steeds consumenten die geen lokopas hebben of de pas niet altijd gebruiken. Zonde, vinden de leden van de Vereniging Loko Promotie. Daarom stellen zij in april de Lokopassen gratis beschikbaar én houden ze een actie waarbij snel extra gespaard kan worden.

Iedereen een Lokopas! Henrita Peters van de Vereniging Loko Promotie is blij met de gratis-passen-actie "Met de elektronische pas kan bij een groot aantal winkels eenvoudig voor voordeel gespaard worden. Het is een eigentijds systeem en je spaart voor voordeel zonder dat je het merkt!" Astrid Rozijn vult aan: "Eigenlijk is de pas een elektronische portemonnee want iedere lokopunt is gewoon 0,02 eurocent waard! Wanneer je spaart tot er 500 loko's op je pas staan kun je hiervoor gewoon 10 euro korting krijgen!" De passen zijn gratis te verkrijgen bij alle deelnemende winkels.

Snel extra sparen

Voor iedereen die al een Lokopas heeft (dus ook voor de nieuwe pashouders), heeft de vereniging ook een extraatje. "Bij elke aankoop ontvangt de spaarder een waardebon ter waarde van 10 loko's die bij een volgende aankoop als extra punten op de spaarpas worden gezet. Door aankopen te doen bij de diverse deelnemende winkels kan dit al snel een leuk spaartegoed opleveren", aldus Peters en Rozijn.

Waar kun je sparen?
Sparen kan bij Apotheek Didam, Bakkerij Braam, Bakkerij Seegers, Bloemsierkunst en kadoshop Horsting, Capello Haarmode, Debby's Diervoeders, Drukkerij Rozijn Repro, Juwelier Anton Bolder, Kampioensbakker Paul Berntsen, Koster Textiel, Lindenhovius Opticiens, Optiek Wim Coenraadtrs, Paul Plus, Peters St. Janshof, Ros Sport, Slagerij Staring, Tatelaar Tanken en Wassen en Tonnie Wiendels Elektro en Van de Kaasboer. Alle deelnemende winkels zijn te herkennen aan de Lokosparen-raamsticker.

Op de website www.lokobon.nl is alle informatie over de acties en het sparen van Loko's terug te vinden.

Valencia CF jeugdtrainers komen naar SV DCS in Zevenaar voor trainings 3-daagse!

ZEVENAAR - Voor het tweede jaar in successie beleeft de jeugd van Zevenaar en omgeving de voetbalweek van hun leven. Primera Division voetbalclub Valencia CF stuurt trainers van de jeugdopleiding naar SV DCS in Zevenaar!

In Spanje staat Valencia CF bekend om de goede jeugdopleiding, geen enkele andere club leverde meer Internationals aan het Spaanse team in de afgelopen 15 jaar. Het Valencia CF Voetbalkamp is van 1 tot en met 3 augustus op Sportpark Hengelder van SV DCS.

Valencia blij met partner SV DCS
Afgelopen zomer organiseerde Valencia CF ook het Valencia Voetbalkamp in Zevenaar. Het werd een groot succes en Valencia besloot om in 2016 de trainingsweek weer bij SV DCS te organiseren.

Scouting: de meest talentvolle spelers naar Valencia. De beloning voor de meest talentvolle speler tijdens het Valencia CF Voetbalkamp: Trainen bij Valencia CF, een wedstrijd in het Estadio Mestella bezoeken en natuurlijk een meet & greet met de sterren. Voetbaltraining krijgen van officiële jeugdtrainers Valencia CF. De Valencia voetbalweek is een driedaagse trainingsweek voor jeugdspelers (j/m) van 6 tot en met 14 jaar van elk niveau onder leiding van officiële Valencia CF jeugdtrainers. De deelnemers ontvangen van partner Adidas een Valencia CF trainingstenue, bestaande uit: shirt – short – sokken, Valencia CF Diploma, Valencia CF Bidon, drie dagen top training door de échte Spaanse Valencia trainers, training, structuur en discipline als op de jeugdacademie van Valencia, lunch, drinken en vers fruit. De deelnemersbijdrage: 150 (in 2 termijnen mogelijk). Alle informatie staat op: www.valenciavoetbalkamp.nl.

Toermalijn Duiven kijkt terug op een geslaagde open dag

DUIVEN - Jonge bezoekers (en ouders) konden op zaterdag 2 april een kijkje komen nemen op Toermalijn.

Naast de kennismaking met de school en de overige instanties, konden kinderen deelnemen aan allerlei activiteiten, waaronder een speurtocht en knutselen. Daarnaast waren er optredens van de leerlingen en ook Clown Fleur zorgde voor een gezellige sfeer in de school!

Meld je aan voor het Duko/Candea schoolkorfbaltoernooi

DUIVEN - Op zaterdag 11 juni vindt het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi plaats bij korfbalvereniging Duko. Het schoolkorfbaltoernooi wordt gehouden voor alle basisscholen in de gemeente Duiven.

Het toernooi is voor de groepen 5/6 en 7/8. Zij spelen beide een aparte competitie. Vorig jaar deden er ruim 160 kinderen mee. Vanaf maandag 11 april tot aan de meivakantie kun je jouw team aanmelden in de klas. Tijdens het toernooi spelen we 4 tegen 4. In een team zitten minimaal 4 tot maximaal 8 kinderen. Korfbal wordt gemengd gespeeld, dus meisjes en jongens spelen samen.

Voor meer informatie: www.dukoduiven.nl of mail naar: schoolkorfbal@dukoduiven.nl.

Opbrengst Reumafonds Zevenaar/Babberich

REGIO - Het Reumafonds is alle en vooral ook de nieuwe (!) collectanten, comitéleden en bewoners dankbaar voor de grote inzet en bijdrage aan het prachtige resultaat van de collecte. In de landelijke collecte van 21 tot en met 27 maart is in Zevenaar en Babberich in totaal 5359 euro opgehaald.

Hiermee leverde de regio een belangrijke bijdrage aan de reumabestrijding in Nederland. Wij hopen dat zich voor volgend jaar ook weer een aantal nieuwe collectanten aanmeldt en mensen die willen helpen met het organiseren van de collecte, want beide zijn hard nodig.

Neem voor aanmelding of informatie contact op met Jaike Gerritsen-Blankestijn: 06-1268 4421 of e-mail: gerritsr49@gmail.com
Voor nadere informatie zie www.reumafonds.nl.

Drie Korenconcert in Westervoort

WESTERVOORT - Ook dit jaar geeft de Algemene Gemengde Zangvereniging Bel Canto uit Westervoort onder leiding van Tamara van Leth een Drie Korenconcert.

Deze keer zal het plaats vinden in de lente op zondagmiddag 17 april. AGZ Bel Canto dat al 56 jaar bestaat, heeft ook dit jaar twee verschillenende koren uitgenodigd om deze middag tot een succes te maken.

Vivace onder leiding van Caspar van der Vinne en Bakboord onder leiding van Anneke Rot. Ook is er de gebruikelijke loterij met heel veel leuke prijsjes. Op zondag 17 april om 13.30 uur opent Zalencentrum Wieleman haar deuren, gelegen aan de Dorpstraat 11 in Westervoort. Het concert begint om 14.00 uur.

Kaartverkoop bij de leden 4,00 euro, aan de zaal 6,00 euro. Ook te bestellen via telefoonnummer 0622333794 of 0263120959.

Sponsor bedankt

PANNERDEN - Het tweede elftal van voetbalvereniging RKPSC Pannerden is door de ontwikkelaar van nieuwbouwwijk Het Uuleveld in Pannerden voorzien van nieuwe tenues, trainingspakken en tassen.

Oud-Zevenaar Sint-Willibrordus-

parochie.nl

Kerkberichten

In het weekend van 16 en 17 april is er geen viering.

Zaterdag 23 april 19.00 uur: Communieviering met Pastor Doornbusch en gemengd koor.

Gebedsintenties:

Dineke Gudden-de Kinkelder

Overleden ouders Jan en Doortje van Kempen-Wieleman

Johan en Grada Engelen-Polman en dochter Ria

Johanna Koenders

Gerrit en Riek Ross-Heitink

Gerry van der Looy-van Brandenburg

Jan Witjes

Annie Klutman-Baars

Ouders Godschalk van Onna en Chris Godschalk

Arthur Bol

Mies Lemm-Roelofsen

Collecte:

Eigen geloofsgemeenschap

Joanne Belgrave te gast bij Stedelijke Muziekvereniging Zevenaar

ZEVENAAR - Zondagmorgen 17 april vindt onder de titel 'Lenteklanken' een concert plaats. Speciale gast hierbij is Joanne Belgrave.

Joanne is vanaf haar 12e actief met zingen. Haar eerste zangervaring had ze op de middelbare school in Zevenaar. Vanaf die tijd was ze zangeres in verschillende bands. Door werk en studie was er op een gegeven moment geen tijd meer voor muziek. Na het afronden van de studie kwam er weer meer ruimte voor muziek.

Naast haar werk is zingen haar grote hobby. In 2009 breidde dit zich uit. Ze werd gevraagd voor de politie bigband oost Gelderland. Dit was een behoorlijke uitdaging voor haar. Om zich zelf te verbeteren ging ze les nemen bij Izaline Calister.

Maar inmiddels is ze toe aan een nieuwe uitdaging. Zo heeft ze zelf Jos Jansen, dirigent van de Stedelijke Muziekvereniging Zevenaar, benaderd en gevraagd om samen een concert te geven.

Samen met de Stedelijke Muziekvereniging verzorgt ze na de pauze een deel van het programma. Joanne heeft er veel zin in en verheugt zich enorm op dit concert. Daar komt bij dat het ook nog in haar eigen stad is, waar het ooit allemaal muzikaal begon.

Iedereen is welkom bij dit concert. Het concert vindt plaats op zondag 17 april in de aula van het Liemers College aan Zonegge 7 09, Zevenaar (ingang aan pleinzijde). De aanvangstijd is 11.00 uur. De entree bedraagt 5,-. Kaartjes zijn verkrijgbaar aan de zaal. De koffie of thee zijn hierbij inbegrepen.

Basketiers'71: vijf wedstrijden op to(b)pniveau!

ZEVENAAR - Zaterdag 9 april speelden er vijf teams thuis. Er waren nieuwe speelborden aangebracht in de sporthal. Toch kon ieder team zijn eigen vertrouwde spel blijven spelen.

Dit leverde wisselende resultaten op.

De U12 tegen J. Malden, een wedstrijd met gelijk opgaande start. Een tussensprint pal voor de rust, gaf al een goed gevoel. Dit bleek ook wel, er werd gemakkelijk een overwinning geboekt 48 – 32.

De U20 tegen Pigeons, een echte derby. Van spanning was nimmer sprake, een eerste periode zonder een punt te maken. Dan is het pleit al beslist, de lijnen in het spel waren zichtbaar, werden uitgezet. Helaas kwamen deze niet of nauwelijks uit de verf, een 28 – 67 nederlaag.

Dames 1 tegen Flip Stars, een spannende pot op voorhand. Dit bleek ook wel, het was constant stuivertje wisselen wie er voor stond. Vraag was, welke ploeg houdt de voorsprong lang genoeg vast en sleept de zege binnen. In een turbulente slotfase was het Flip Stars dat aan het langste eind trok, 48 – 52.

De U16 tegen Wyba, de minst spannende partij van de dag. Dat lag niet aan de U16 die lieten goed spel zien en mooie balcombinaties. Daarmee werd een royale welverdiende overwinning geboekt, 73 – 33.

Heren1 tegen Wyba Heren 2, een wedstrijd die fanatiek begon aan beide kanten. Waarin Basketiers'71 een kleine voorsprong opbouwde en deze helaas uit handen gaf. Constant een kleine achterstand moest toestaan en deze net niet kon dichten. Ook hier een slotfase die spannend was, maar geen overwinning opleverde 74 – 87.

Joanne Belgrave te gast bij Stedelijke Muziekvereniging Zevenaar

ZEVENAAR - Zondagmorgen 17 april vindt onder de titel 'Lenteklanken' een concert plaats. Speciale gast hierbij is Joanne Belgrave.

Joanne is vanaf haar 12e actief met zingen. Haar eerste zangervaring had ze op de middelbare school in Zevenaar. Vanaf die tijd was ze zangeres in verschillende bands. Door werk en studie was er op een gegeven moment geen tijd meer voor muziek. Na het afronden van de studie kwam er weer meer ruimte voor muziek.

Naast haar werk is zingen haar grote hobby. In 2009 breidde dit zich uit. Ze werd gevraagd voor de politie bigband oost Gelderland. Dit was een behoorlijke uitdaging voor haar. Om zich zelf te verbeteren ging ze les nemen bij Izaline Calister.

Maar inmiddels is ze toe aan een nieuwe uitdaging. Zo heeft ze zelf Jos Jansen, dirigent van de Stedelijke Muziekvereniging Zevenaar, benaderd en gevraagd om samen een concert te geven.

Samen met de Stedelijke Muziekvereniging verzorgt ze na de pauze een deel van het programma. Joanne heeft er veel zin in en verheugt zich enorm op dit concert. Daar komt bij dat het ook nog in haar eigen stad is, waar het ooit allemaal muzikaal begon.

Iedereen is welkom bij dit concert. Het concert vindt plaats op zondag 17 april in de aula van het Liemers College aan Zonegge 7 09, Zevenaar (ingang aan pleinzijde). De aanvangstijd is 11.00 uur. De entree bedraagt 5,-. Kaartjes zijn verkrijgbaar aan de zaal. De koffie of thee zijn hierbij inbegrepen.

Reeds vijfentachtig matches via Buuv Montferland

REGIO - Buuv brengt mensen met een vraag of aanbod, die kosteloos iets willen doen, met elkaar in contact. www.montferland.buuv.nu is de buurtmarktplaats voor en door bewoners.

Buuv heeft vijfentachtig matches opgeleverd. Inmiddels is het eerste papieren prikbord in het Barghse Huus in ‘s-Heerenberg in gebruik genomen. Zo kunnen ook burgers die digitaal niet vaardig zijn toch aan Buuv deelnemen.

Buuv-er Wim is zeer tevreden over zijn matches. “Na zo’n 30 jaar in het westen van Nederland te hebben gewoond, zijn mijn vrouw en ik naar onze geboortegrond teruggekeerd. Familiecontacten hebben we hier volop, maar er waren weinig andere sociale contacten meer over in Didam. Toen ik over Buuv hoorde, sprak de opzet me erg aan. Ik heb me aangemeld en bepaal nu zelf wanneer en welk electraklusje ik oppak. Zo kan ik me regelmatig uitleven in mijn hobby en maak ik andere mensen blij. Op deze manier kom ik ook in contact met nieuwe mensen in Montferland”.

Ook Bep is enthousiast: “Ik had de nodige schroom, want je weet van tevoren niet of het wel zal klikken. Ik heb de vraag geplaatst of er mensen zijn die samen met me willen quilten en heb nu twee heel gezellige quiltmaatjes". Hun advies is dan ook: schrijf je in op www.montferland.buuv.nu en Buuv mee!

Het BUUV-team zoekt nog prikbord-coaches die dorpsgenoten helpen met het digitaal plaatsen van en reageren op vraag en aanbod. U kunt zich hiervoor aanmelden via info@montferland.buuv.nu

Meer informatie over Buuv kunt u krijgen via www.montferland.buuv.nu, Telefoon: 0316 292827 of e-mail: info@montferland.buuv.nu.

Jeugdvendeliers van schutterij scoren

DUIVEN - Mooie prestaties van de jeugdvendeliers van schutterij Onderling Genoegen. Jop Gerichhausen behaalde met een prachtig en geconcentreerd optreden een eerste prijs en werd daarmee tevens Gelders kampioen individueel acrobatisch vendelen.

Met de anderen van het juniorenteam (Rachel Peer, Suzan Klappers, Raymond Peer, Bram van den Born, Rens Kreuzen, Daan Kampes) behaalde hij ook de eerste plaats bij het junioren klassiek vendelen. Het juniorenteam werd daarnaast ook nog eens Gelders kampioen acrobatisch korps showvendelen.

De allerjongste vendeliers van Onderling Genoegen deden het ook prima. Nick Spaan, Fenna van Brandenburg, Bram Beumer en Rik Stam behaalden een tweede prijs in de klasse aspiranten vendelen klassiek.

Gratis entree Liemers Museum voor trouwe leners

LIEMERS - Bibliotheek Liemers zet haar trouwe leners in het zonnetje. Deze leners hebben van 16 tot en met 24 april gratis toegang tot het Liemers Museum in Zevenaar. De bibliotheek wil haar volwassen leners bedanken voor het vertrouwen in haar diensten.

Om die dankbaarheid te tonen nodigt de bibliotheek leners vanaf 18 jaar uit om tijdens de Museumweek van 16 april tot en met 24 april gratis het Liemers Museum in Zevenaar te bezoeken. Maak kennis met de mooie en interessante collecties. Denk bijvoorbeeld aan de expositie over Turmac, de sigarettenfabriek die van 1919 tot 2009 in Zevenaar gevestigd was, de expositie over bidprentjes of de collectie over de Tweede Wereldoorlog.

Op vertoon van je bibliotheekpas mag je de gehele week gratis gebruik maken van deze aanbieding. Als extra beloning krijgt iedere 100e bezoeker een tegoedbon voor een voorstelling in Het Musiater, seizoen 2016/2017. Verdere informatie staat op www.debibliotheekliemers.nl<http://www.debibliotheekliemers.nl/ en de site van het Liemers Museum<http://www.liemersmuseum.nl/.

De Grietshe Poort Zomer League 2016

De GRIETHSE POORT ZOMERLEAGUE 2016

Dit jaar wordt voor de 8e keer ‘de Griethse Poort Zomerleague’ gehouden.

De zomerleague wordt op de dinsdagavond gespeeld. Er zijn 2 series, namelijk op dinsdagavond van 19.00 t/m 20.30 uur en van 20.30 t/m 22.00 uur. De zomerleague is bedoeld voor zowel leden als niet-leden.

Speeldata:

De zomerleague start dit jaar op dinsdag 7 juni 2016. De finale is op dinsdag 23 augustus 2016.

10 Reguliere speelavonden en een finaleavond.

Dit is tevens een leuke manier om kennis te maken met de bowlingsport. In een ongedwongen gezellige sfeer bowlen. Of iets leuks te doen tijdens de zomer met vrienden of kennissen.

Deelnamekosten zijn € 35,-- pp. jeugdspelers betalen €5,-- per avond. Je speelt 5 avonden om mee te mogen doen aan de finale, Het gemiddelde v.d. 5 beste series is bepalend voor de finaleplaats.

Op dinsdag 5 juli 2016 is er géén zomerleague i.v.m. de Zevenaarse kermis. Mocht je het leuk lijken om hier aan mee te doen. Dan kunt u een inschrijfformulier vinden op de site www.bowling-zevenaar.nl onder toernooien en dan zomerleague 2016. We hopen u te ontmoeten deze zomer op de bowlingbaan bij de grietshe poort te zevenaar.

Sportieve groeten,

Bowling Vereniging Zevenaar

Een groene plek is een ervaring, is inspirerend

AERDT - De ervaring in de buitenlucht wilt u graag delen met vrienden, collega's of klanten. Deze ervaring willen wij graag versterken.

Van parkeerplaats tot gevel. De buitenruimte rondom uw bedrijf, of dit nu op kantoor, bedrijfshal, detailhandel of horecapand is, verdient de aandacht. Van parkeerplaats tot buitengevel; alles draagt bij aan de manier waarop uw bedrijf zich presenteert naar de buitenwereld en uw klanten.

Het start met een goed gesprek. De start van een nieuwe buitenruimte begint met het maken van een ontwerp en beplantingsplan. Samen bespreken we de wensen die nodig voor het realiseren van een goed ontwerp. Dit doen we in een vrijblijvend kennismakingsgesprek bij u op locatie. Uw wensen zijn de leidraad voor het ontwerp. Met vakmanschap, creatieve geest en in samenspraak met u.

Zorgeloos ondernemen. Naast het ontwerp en de aanleg van de buitenruimte kunt u ook bij ons terecht voor het onderhoud. Door onze kennis kan de tuin zich ontwikkelen naar volwassenheid. Zowel het grote als het kleine onderhoud in uw tuin kunnen wij voor u verzorgen. Wij kunnen u verschillende onderhoudscontracten passend bij uw planning en wensen aanbieden. Het onderhoud wordt uiteraard door vakmensen efficiënt en goed uitgevoerd.

Van Schip Hoveniers, Loostraat 20a Aerdt; 0316 371898; 06 51902033; www.vanschiphoveniers.nl.

Sportiviteit ten top: Mobiliteitsbedrijf Brandon en Tennis-Solution

ZEVENAAR - Tennis-Solution Zevenaar, een bedrijf opgericht door twee tennisliefhebbers; Marco Kroes en Hans-Jurgen Striek. Bij beiden staat de passie voor tennis voorop. Van vrienden, naar bijna-buren en tegenspelers op het gravel naar compagnons in dit sportieve bedrijf.


Tennis-Solution heeft voor alle tennis-activiteiten binnen een vereniging een oplossing:Of het nu gaat om Clubtennis (tennislessen voor iedereen, van beginner tot gevorderde, van jong tot oud), Tennisevenementen ( Clinics en reizen / uitstapjes ), verenigingsmanagement (ondersteuning voor club in planning, lesadministratie, beleid), Tennisschool (de talenten) of Rolstoeltennis. Ons team zorgt voor de perfecte invullen op al deze gebieden.

Mobiliteitsbedrijf Brandon is een veelzijdig bedrijf op het gebied van mobiliteit. U kunt bij ons terecht voor auto's, elektrische- fietsen en scooters en brommobielen. Al jaren sponsort Mobiliteitsbedrijf Brandon sportieve activiteiten in Zevenaar en omgeving. Vooral op het gebied van tennis zijn wij actief. Wij zijn hoofdsponsor van het Brandon tennistoernooi van TVZ en het Seven Aeren tennistoernooi. Directeur Robin Brandon tennist in zijn vrije tijd graag bij deze tennisclubs.

Tennis-Solution en Mobiliteitsbedrijf Brandon slaan de handen ineen tot een mooie overeenkomst. Na de levering van twee nieuwe Peugeot's 308SW heeft Mobiliteitsbedrijf Brandon de bestickering van deze voertuigen geregeld. U zult regelmatig deze ruime gezinsauto's door Zevenaar en omgeving zien rijden met de opvallende bestickering.

Wist u dat de Peugeot 308SW nog verkrijgbaar is voor het bijtelling tarief van 14%. Voor meer informatie kunt u terecht bij Mobiliteitsbedrijf Brandon. Op is op. www.brandon.nl

Bent u op zoek naar een (tennis)-organisatie die u op één of meerdere van bovenstaand genoemde gebieden kan helpen, aarzel dan niet en neem contact op met Tennis-Solution via:
info@tennis-solution.nl.

Chili & Ice: hot fashion for cool prices Een winkel met variatie aan betaalbare mode!

ARNHEM – "Hier hebben we al lang op gewacht", is de reactie van veel klanten, die de winkel van Chili & Ice in winkelcentrum Presikhaaf binnenstappen. Het is een modezaak met voornamelijk dameskleding tegen alleszins vriendelijke prijzen.

Voor eigenaresse Dagmar is het een hele uitdaging. Afkomstig uit de kraamverzorging, kreeg ze de kans om een eigen kledingzaak te starten. Ze kreeg hulp van haar vriend, die al jaren werkzaam is in deze branche. Samen met haar goede kijk op kleding, heeft ze voor Chili & Ice een enorm gevarieerde collectie weten samen te stellen. Met merken als Tailor and Elbaz, Pit, Articles, Enelle, Mexx, Tommy Hilfiger, Notthesame en Enjoy-Womens wear.

Chili & Ice ('hot fashion for cool prices') biedt jonge dynamische en nette mode voor dames in de maten 34 tot en met 46. De collectie wordt constant aangevuld en het is de moeite waard om regelmatig eens binnen te kijken! Bovendien is er een leuk assortiment schoenen (laarzen) en modieuze tassen. Ook is er een beperkte herencollectie, sinds kort verkopen ze er heren polo's van het merk Twinlife. Tegen inlevering van dit artikel ontvangt nog eens vijftig procent korting op één artikel.

Chili & Ice
Arnhem: Hanzestraat 86, (winkelcentrum Presikhaaf)
Emmen: Dalipassage 5
Wilt u op de hoogte blijven van de nieuwe collectie of aanbiedingen volg Chili & Ice dan via facebook en instagram.

Schoonheidssalon Noortje: meer dan alleen...

LOBITH – Hoe blijf je jong en houd je je huid en je lichaam in perfecte conditie? Vraag het aan Noortje Groenen, die volgend jaar veertig jaar in het schoonheidsvak zit en er zelf nog altijd verrassend jong en jeugdig uitziet!

Schoonheidssalon Noortje geeft meer dan alleen gezichts-, lichaams- en harsbehandelingen. Wat te denken van speciale bindweefselmassages tegen veroudering? Ze werkt niet alleen met eerlijke, natuurlijke kwaliteitsproducten, ook vindt de cliënt er rust en persoonlijke aandacht.

Noortje is meer dan alleen schoonheidsspecialiste. Ze heeft up-to-date haar kennis en vaardigheden op een steeds hoger niveau weten te brengen. Door regelmatig trainingen te volgen, weet ze ook cliënten met een problematische huid te adviseren. Door de driedimentionele aanpak is het mogelijk om de problemen van de huid effectief te behandelen, zo kan er ook met het juiste, op maat gemaakte product behandeld worden.

Schoonheidssalon Noortje, Tuinstraat 6, Lobith; 0316 543555; 06 45809097; www.schoonheidssalonnoortje.nl.

Jong geleerd is oud gedaan!

De peuters en dreumesen zetten zich in als echte kunstschilder.

ZEVENAAR - Vorige week kwam als afsluiting van het thema 'alle kleuren van de regenboog' kunstschilder Thea Slagmeulen langs bij de kinderen van PSZ Lentepret en KDV De Kleine Wereld in Zevenaar.

Ze heeft verteld over haar eigen schilderij en hoe ze dit schilderij gemaakt heeft. Daarna mochten de kinderen zelf aan de slag om een schilderij te maken. Eerst met sjablonen en daarna gaven zij er al snel een eigen twist aan. Zelfs de allerkleinste hebben hun steentje bij gedragen.

Bij kinderopvang Zonnekinderen hechten we veel waarde aan kunst & cultuur, sport, natuur & avontuur en multimedia. Voor meer informatie over onze activiteiten kijk op: www.zonnekinderen.nl of bekijk onze Facebook-pagina.

Ruil & Reparatie Kring De Liemers heeft onderkomen in De Boomgaard

DUIVEN - Inmiddels is de officiële opening geweest en is stichting Ruil & Reparatie Kring De Liemers te vinden in De Boomgaard Schoolstraat 9 in Duiven.

Er zijn techneuten, coupeuses, en gastvrouwen aanwezig om u te helpen met al uw vragen! Handige vrijwilligers op technisch en IT-gebied kan men altijd gebruiken in deze maatschappelijk betrokken stichting. Iets doen voor een ander is toch het mooiste wat er is. Kom gerust eens een kijkje nemen op de woensdagmiddag of gezellig een kopje koffie/thee drinken. Heeft u leuke mooie spulletjes die u niet meer gebruikt, dan mag u deze ook komen brengen.

Ruil & Reparatie Kring De Liemers is inmiddels een begrip geworden in de hele Liemers. Voor meer info: 0316 262274; email: ruilkringdeliemers@hotmail.com; www.ruilkringdeliemers.nl.

Voor volop kleur en fleur in border, tuin en terras Kent u de service van kwekerij Gerritsen in Huissen?

HUISSEN – Het is een genot om rond te wandelen in de kwekerij van Gerritsen in Huissen. Kies zelf je planten uit, combineer en laat je adviseren en helpen door Anita en Wilbert Gerritsen. Zet je zelf dit voorjaar en zomer weer in de kwaliteitsplanten, die in een ruime keuze voorradig zijn!

Er zijn weer de traditionele planten, maar ook nieuwere soorten in volop kleurvariatie. Wat is er leuker en vrolijker dan een tuin en terras vol fleurige planten en bloemen? Kijk maar eens bij kwekerij Gerritsen in Huissen.

Niet alleen zijn er perkplanten voor in de border en tuin, ook zijn er leuke plantenbakken. En heb je zelf thuis lege bakken, die je graag gevuld wilt zien? Exclusief materiaal en planten, vullen Wilbert en Anita deze op voor slechts een euro per bak (zie de voorwaarden op www.kwekerijgerritsen.nl). Een dag van tevoren brengen: de volgende dag klaar. Ook ideaal voor bedrijven en horeca!

Gerritsen biedt overigens meer service: er zijn gratis dozen en kistjes. En er is een inpaktafel, waar u zelf de planten en -bakken kunt verpakken.

Kwekerij Gerritsen is hét adres in de regio voor het perkgoed, dat in eigen bedrijf wordt gekweekt. Verder zijn er kuipplanten en ook hangpotten in diverse soorten en maten tegen scherpe prijzen. Er zijn bovendien hangpotten met waterreservoir, die ook te gebruiken zijn als gewone (hang)pot.

De kwekerij is geopend op maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 18.00 uur, op zaterdag van 08.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 17.00 uur. En... op de zondagen in april en mei geopend van 10.00 tot 16.00 uur (zie de site).

Kwekerij Gerritsen, Polseweg 23, Huissen; telefoon 026 3251933; www.kwekerijgerritsen.nl

Woonzorg appartementen Pelgromhof vernieuwd

ZEVENAAR - U probeert zo lang mogelijk zelfstandig te wonen in uw eigen vertrouwde omgeving. De benodigde zorg en hulp wordt verleend door uw kinderen, buren, familie en de thuiszorg. U kunt niet meer alles zelf doen. Er wordt voorzichtig gesproken over een verzorgingstehuis. De stap lijkt zo groot.

Een woonzorgcentrum als De Pelgromhof is een mooie oplossing. U woont in uw eigen appartement. Er zijn altijd mensen aanwezig voor de zorg. Het eten wordt dagelijks vers voor u gekookt.

De woonzorg in de Pelgromhof is opgedeeld in 3 onderdelen:

1. Wonen

U woont in uw eigen appartement binnen de Pelgromhof. Hier betaalt u huur voor zoals u zou betalen voor een andere huurwoning.

2. Service

Dit is alle hulp en ondersteuning die niet vallen onder de huur of zorg. Denk hierbij aan maaltijden, personenalarmering, interieurverzorging, linnenverzorging, internet en meer.

3. Zorg, begeleiding en ziektekosten

De zorg en huishoudelijke verzorging wordt geleverd op basis van de aan u toegewezen zorgindicatie. Deze betaalt u dus niet zelf.

Wonen in de Pelgromhof is betaalbaar door de lage huur- en servicekosten, en de lage eigen bijdrage, omdat wonen en zorg zijn gescheiden.

Laatste acht appartementen vernieuwd. De vernieuwing van de badkamers van de laatste acht appartementen zijn afgerond. De badkamers hebben een frisse en moderne uitstraling gekregen. De vloeren in de appartementen zijn ook vernieuwd en er is geschilderd.

Dit betekent dat de laatste acht appartementen in de Pelgromhof wachten op nieuwe bewoners.

Wilt u wonen in een mooie omgeving en de zekerheid van zorg en hulp die altijd aanwezig zijn? Maak dan een afspraak voor een kennismaking met De Pelgromhof in Zevenaar, via telefoonnummer: 085 401 9684 of mail ons: info@pelgromhof.nl.

Denned Installatietechniek en Putman Installatietechniek bundelen krachten

Dennis Scheffer (algemeen directeur Denned Installatietechniek) en Jan Putman (directeur Putman Installatietechniek)

LIEMERS - Denned Installatietechniek uit Huissen en Putman Installatietechniek uit Duiven gaan samen verder en verstevigen daarmee de marktpositie van beide bedrijven in de regio.

Putman Installatietechniek uit Duiven heeft zich de afgelopen jaren vooral gericht op het onderhoud, ontwerp en aanbrengen van werktuigbouwkundige installaties. Vanuit het installatiebedrijf heeft Jan Putman een innovatief systeem ontwikkeld voor zonnepanelen. Voor de uitvinding van het zogeheten hybride pv panelen heeft Jan Putman het patent in zijn bezit. Denned Installatietechniek is een innovatief en snel groeiend bedrijf dat de totale elektrotechnische en werktuigbouwkundige installatie voor woningen en utiliteitsgebouwen verzorgt.

Gevraagd naar een toelichting op deze overname vertelt Jan Putman: "Medio vorig jaar raakte ik met Dennis (Dennis Scheffer, algemeen directeur Denned Installatietechniek, red.) in gesprek en merkten we dat we over de toekomst van onze bedrijven min of meer dezelfde visie hadden. Na een paar brainstormsessies waren we er allebei vrij snel van overtuigd dat onze installatiebedrijven elkaar perfect kunnen aanvullen en versterken. Ik kom bijvoorbeeld in mijn installatiebedrijf capaciteit te kort."
Dennis vervolgt: "Maar we zijn niet over één nacht ijs gegaan. We hebben goed in de spiegel gekeken en moeten constateren dat onze visie over de zakelijke toekomst van onze bedrijven inderdaad op één lijn zit, maar dat we persoonlijk andere ambities hebben. Jan wil zijn focus en passie nóg meer leggen op de verdere ontwikkeling van zijn uitvinding en ik wil heel bewust een grotere en sterkere speler worden op het gebied van totaalinstallaties."
Beide directeuren hebben in onderling overleg besloten dat Jan Putman zich terugtrekt als directeur van Putman Installatietechniek en dat Dennis Scheffer zijn algemene directietaken uitbreidt en de leiding van Putman Installatietechniek overneemt. Bij Putman Installatietechniek en Denned Installatietechniek werken in totaal 45 mensen. Jan Putman gaat alleen verder met zijn innoverende hybride pv panelen.

Bij de overname wordt de identiteit van beide bedrijven behouden. Samenvattend zegt Jan Putman hierover: "Van deze overname wordt iedereen beter!"

Kunstzinnig Streekproduct

ZEVENAAR - Kunst is er in vele hoedanigheden. Vanaf donderdag 28 april tot en met eind juni is exposeert kunstenaar Ineke Tijsseling als Kunstzinnig Streekproduct' in Stadsbrouwerij Wittenburg (Markt 7, Zevenaar).

Kunst voor iedereen toegankelijk en bereikbaar maken. Dat wil kunstenaar Ineke Tijsseling met haar kunst bereiken. Omdat zij geboren en getogen is in Zevenaar, werd zij als 'Kunstzinnig Streekproduct' benaderd door Stadsbrouwerij Wittenburg. De samenwerking resulteerde in een expositie die nog tot en met eind juni te zien is in de stadsbrouwerij.

Inspiratiebron

Kunstenaar Ineke Tijsseling vertelt over haar werk: "Papier vormt mijn uitgangspunt én inspiratiebron. Ik verwerk allerlei soorten papier, dat ik na het drogen weer 'afkrab'. Wat daarna overblijft, vormt de uitdaging om verder te gaan."

De kunstenaar volgt bij het schilderen zelden een voorafgaand plan. "Ik wil ook geen duiding geven aan mijn werk. Alles wat ik er zelf over zeg, beïnvloedt de mening en het gevoel van de toeschouwer. Als mijn werk mensen blij maakt, ben ik tevreden. Ik werk zonder titels. Mijn motto daarbij is: Kijk en zie wat je wilt zien!"

De opbrengst van de verkoop tijdens de expositie in de Stadsbrouwerij gaat gedeeltelijk naar Look Good Feel Better NL. Over dit goede doel zegt de kunstenaar: "Het is een organisatie die op een positieve manier praktische informatie en advies geeft over uiterlijke verzorging bij kanker. Schoonheidsspecialisten, kappers/haarwerkers en veel vrijwilligers zetten zich hier met veel enthousiasme voor in."

Lenteklanken door Stedelijke Muziekvereniging Zevenaar

ZEVENAAR - Zondagmorgen 17 april verzorgt de Stedelijke Muziekvereniging Zevenaar een concert. Ook de Zevenaarse zangeres Joanne Belgrave levert een bijdrage.

De afgelopen maanden is hard gewerkt aan een nieuw en aantrekkelijk programma. De muziek komt uit alle windstreken. Als eerste staat 'Seventh Night of July' op het programma. Het stuk beeldt een Japanse liefdesgeschiedenis uit van een meisje aan het weefgetouw en een herdersjongen, die elkaar na een scheiding op de zevende dag van de zevende maand weer ontmoeten.

Largo komt uit de symphonie 'De nieuwe wereld' van Dvorak en speelt zich af in Amerika omstreeks 1893. Met 'Les Papillons wordt het concert vervolgd met balletmuziek. Het origineel ontstond in Frankrijk in de negentiende eeuw. Na een temperamentvolle Venezuelaanse dans is er even pauze.

Na de pauze is zangeres Joanne Belgrave onderdeel van het programma. Vanaf haar twaalfde jaar zingt ze in diverse bands. Na muziek en zang een tijdje naar de achtergrond te hebben verplaatst, is ze nu weer helemaal terug.

Sinds 2009 zingt ze ook in een bigband. Na de pauze zal ze samen met de Stedelijke Muziekvereniging Zevenaar het programma verzorgen. Al met al een verrassend programma met een Zevenaarse zangeres en een mooie gelegenheid voor een 'lenteuitje'.

Het concert vindt plaats op zondag 17 april in de aula van het Liemers College aan Zonegge 7 09, in Zevenaar (ingang aan pleinzijde).

De aanvangstijd is 11.00 uur. De entree bedraagt vijf euro. Kaartjes zijn verkrijgbaar aan de zaal. De koffie of thee is hierbij inbegrepen.

CCR-Revival en Eagles bands treden op bij Schutterij EMM

OOY-ZEVENAAR - Op zaterdag 14 mei treden er twee fantastische Tributesbands op bij schutterij EMM Slenterweg 2, Ooy-Zevenaar. Zaal open vanaf 20.00 uur. Aanvang optredens 21.00 uur.

Je hebt twee optreden voor een keer te betalen. Voorverkoop 15 euro bij Leuven Totaalgemak / Café Rooie Jan en via tribute@schutterijemm.nl. Aan de kassa 17,50 euro.

CCR-Revival: De bandnaam verraadt meteen al duidelijk waar deze band hun inspiratie vandaan heeft gehaald. Dat is namelijk de eind jaren zestig / begin jaren zeventig enorm populaire Amerikaanse formatie Creedence Clearwater Revival.

Ondersteund door muzikale topkwaliteit weet CCR-Revival met energieke shows veel mensen te overtuigen. Enthousiasme en gedrevenheid zijn ingrediënten die de Drents-Groningse band inmiddels meer dan 15 jaar op de weg houdt.

Eigenschappen, die nog altijd bewezen worden door de nog steeds groeiende populariteit van deze band. CCR-Revival behoort al jaren tot de top uit het live-circuit van de Nederlandse tribute bands en is een graag geziene act op festivals, evenementen en is met grote regelmaat te zien in feesttenten en de grotere kroegen. CCR-Revival tekent voor een zeer geslaagde en unieke avond. Een sfeervolle lichtshow, goede sound en een strak decor maken het plaatje van deze karakteristieke band compleet. Met een goed opgebouwd repertoire weet de band haar publiek keer op keer te boeien. CCR-Revival is energiek, strak maar vooral een lekkere Rock & Roll live-band.

Tafeltennisjeugd TTV Zevenaar ongeslagen

ZEVENAAR - De jeugd van TTV Zevenaar heeft een goede achtste speelronde achter de rug, waarin twee teams thuis een overwinning uit het vuur sleepten en team 2 gelijk speelde.

Door Piet van Breukelen

Het bleef in de wedstrijd tussen Zevenaar 1 en Hutaf 7 spannend tot 4-3, daarna volgden drie overwinningen op rij en was de 7-3 zege een feit. Jammer dat de op papier sterkste jeugdspeler Mark van Egmond twee steekjes liet vallen en slechts een keer wist te winnen. Grote man was Daan Heijneman die ongeslagen bleef. Alberjan van Doorn won twee keer. Door dit resultaat is Zevenaar 1 nog steeds in de race om de titel in de derde klasse. Volgende week is team 1 vrij en de beslissing valt dan in de laatste wedstrijd tegen SKF 6.

Ook team 2 moest tegen Hutaf en had in Pien Heijneman de sterkste speelster met twee overwinningen. Pip van Rossem en Cijril Telting wonnen ieder een partij. Het vijfde punt werd gescoord door winst in het dubbel.

Zevenaar 3 moest in Wijchen aantreden tegen Oni 3 en wist met een 4-6 overwinning naar huis terug te keren. Romy van Wanrooij scoorde hier 100 procent en Jochem Harmsen zorgde voor de andere twee punten in het enkelspel. Het 6e punt kwam op naam van het winnende dubbel. De debuterende Iris Jansen kwam net iets te kort om tot winst te komen. Maar het plezier waarmee ze speelt geeft moed voor de toekomst. Zevenaar 3 staat door dit resultaat keurig in de top drie van de poule.

Koningsdag op het Dorpsplein

WESTERVOORT - Op 27 april vieren we Koningsdag. Net als alle voorgaande jaren staat deze dag weer bol van de activiteiten. Om 10.15 uur zal onze burgemeester een korte toespraak houden voorafgaand aan de activiteiten. Deze zullen aanvangen na het zingen van het Wilhelmus, vlag hijsen en de uitslag fiets versieren.

Dit jaar is gekozen voor een tekeningen wedstrijd in 'kermis'-thema, zie ook de posters en het programmaboekje en gaan er weer 150 duiven de lucht in. GoDiva zal drie keer zorgen voor dans/workshops. Ook dit jaar is er een kindervrijmarkt.

Dit jaar zal het thema 'Kermis' zijn. Zo is er onder andere een rups, schieten op de leeuw, een draaimolen, busgooien, ringwerpen en kruisboogschieten op en rond het Dorpsplein. Op de kleine parkeerplaats naast de Lidl kun je een rondje rijden op Big Wheels of een Triker. En samen met de activiteiten zoals broodjes bakken, popcorn eten, ballonfiguur laten vouwen en een rondrit met een 'Dubbeldekker' bus is dit met een strippenkaart van 2,50 te beleven. Al deze activiteiten vangen ongeveer 10.30 uur aan.

De bus zal overigens al vanaf 9.15 uur gaan rijden, zodat de eerste route door Westervoort op tijd is gereden vóór al deze activiteiten aanvangen. De dienstregeling staat aangegeven bij de opstapplaatsen en in het programmaboekje. Om 15.30 uur eindigen de activiteiten op het Dorpsplein, de laatste bus vertrekt om 15.30 uur vanaf het Dorpsplein en rijdt dan z’n laatste rondje. Al met al belooft het weer een mooie dag te worden.

Turnsters Lios nemen vijf medailles mee naar huis

LOBITH- Zondag 10 april was de laatste voorronde 5e divisie turnen in Doetinchem. Er deden tien meiden van Lios mee. Er zijn drie gouden en twee bronzen medailles gewonnen.

Instapper: Lieve werd 1e, Pupil 2 : Sannah 1e, Jeugd 2: Ati 1e, Juliette 3e en Tiba 8e. Pupillen 1: Kayi 3e, Sophie 19e, Bente 23e en Iris 29e. Junior Quinty moest de wedstrijd eerder stoppen vanwege een blessure, maar na onderzoek blijkt het gelukkig mee te vallen.

Lieve, Sannah, Ati, Juliette, Kayi, Sophie en Quinty hebben zich geplaatst voor de finale op 21 mei in Winterswijk. Tiba staat 1e reserve, dus nog even afwachten.

Sponsor bedankt

PANNERDEN - Kersten Totaalinstallaties heeft de F3 van voetbalvereniging RKPSC Pannerden voorzien van nieuwe tenues.

Sponsor bedankt

ZEVENAAR - Slaapcomfort Zevenaar heeft de D2 van voetbalvereniging RKPSC Pannerden voorzien van nieuwe tenues.