De Liemers Helemaal Goed Courant

30 maart 2018

De Liemers Helemaal Goed Courant 30 maart 2018


Hergebruikmarkt en modeshow

ZEVENAAR - Bent u benieuwd hoe spullen op een waardevolle manier hergebruikt kunnen worden en een bijdrage leveren aan een betere wereld? Kom dan op zaterdag 7 april naar de hergebruikmarkt en modeshow van stichting Nandri.

Het evenement vindt plaats van 12:00 tot 16:00 uur in het gebouw van het Caleidoz, Steenhuizen 6 in Zevenaar. De markt wordt georganiseerd in samenwerking met diverse lokale organisaties die zich eveneens inzetten voor hergebruik. Aanwezig zullen onder andere zijn: Repair Café Zevenaar, Stichting Leergeld, Kringloop Herwen, Stichting Doppie, stichting EEKO, Kerk in actie. Werkgroep Leefklimaat zorgt voor heerlijk zelf gebakken brood en Ladies Circle Liemers

Om 14:00 uur start een spectaculaire modeshow met de mooiste tweedehands voorjaars- en zomerkleding. Uiteraard verzorgd met producten uit de hergebruikwinkel van Nandri. In deze winkel vindt men prachtige kwaliteit tweedehands artikelen voor een lage prijs. Met de opbrengsten van de hergebruikmarkt en uit de winkel steunt Nandri de allerarmste gezinnen in de dorpen Kandana, Panadura en Wattala in Sri Lanka. Met uw steun biedt Nandri niet alleen mooie kleding, maar ook mensen een nieuw leven.

"Benieuwd naar de mogelijkheden om spullen op een waardevolle manier te hergebruiken? Nandri verwelkomt u graag op 7 april. De entree is gratis en koffie met wat lekkers staat voor u klaar! Wilt u als organisatie of als stichting ook deelnemen aan de hergebruikmarkt, neem dan contact op met Maria Verhagen van Nandri op telefoonnummer 0316 344241 / 06 24815640 of per mail: info@nandri.eu."

Theatergroep IJsbloemen speelt tijdens theaterdiner Halsaf

Repetitiefoto

BABBERICH - Theatergroep IJsbloemen uit Babberich speelt op zaterdag 14 en zondag 15 april drie komische eenakters voorafgaand en tijdens een heerlijk viergangen Theaterdiner op Landgoed Halsaf in Babberich. Vanaf 17.45 uur worden de bezoekers welkom geheten. Exact om 18.00 uur start de avond. Kaarten voor deze unieke eet en theaterbeleving kosten 47,50 euro zijn te reserveren op reserveren@landgoedhalsaf.nl of telefonisch op nummer 0316 253995.

Tijdens het viergangendiner op Landgoed Halsaf speelt Theatergroep IJsbloemen drie komische eenakters op drie verschillende plekken in en om deze bijzondere mooie locatie. Onder het genot van een warm drankje fungeert het publiek als voyeur bij een ontmoeting van een dame en een heer tijdens het eenden voeren. Hierna worden de bezoekers uitgenodigd om in de bar een drankje te gaan drinken. Aldaar beschouwen vier mannen de positie van de vrouwen van nu. In het restaurant hebben ook twee zussen een tafeltje gereserveerd. Na een bezoek aan hun moeder moeten ze even bijkomen. Tijdens het eten en vooral drinken komen er onderwerpen ter sprake waar de dames zeer verschillend over denken. De drie eenakters worden gespeeld door: Christa Visker, Wijnand Oosterhof, Theo Harmsen, Ewald VenderBosch, Michel Jonker, Koen Gunneman (dubbelrol), Yvonne Gunneman en Celina Derksen. Regisseur en bedenker van dit concept is Jannie Oudendijk. De ambiance van Landgoed Halsaf, het spel van Theatergroep IJsbloemen en het heerlijke viergangendiner zullen zorgen voor een onvergetelijke avond. Zaterdag 14 april is reeds uitverkocht.

Dorpshuis Groessen opnieuw omgetoverd tot bioscoop: Film 'Scholen van vroeger in Groessen'

Schoolreisje van de Groessense kleuterschool naar de speeltuin in Didam, 1951 (bron: Nelly Bloemberg-Kunnen)

GROESSEN - Na twee zeer succesvolle vertoningen, worden geïnteresseerden van jong tot oud op zondagmiddag 15 april nog één keer in de gelegenheid gesteld om de film Leven in de Liemers, scholen van vroeger in Groessen, te bekijken.

Kinderen van de Joannesschool interviewden bekende Groessenaren (oud-leerlingen én oud-leraren) over hun tijd op de meisjes- jongens- tuinbouw- en Joannesschool. De interviews zijn geïllustreerd met oude foto’s en andere beelden. De eerdere vertoningen leverden veel enthousiaste reacties en interacties op. Zo gaven veel mensen aan dat ze ook nog historisch materiaal in hun bezit hadden. Het projectteam bestaande uit Ruud Derksen, Gemma Tiedink-Koning, Petra Bloemberg-Aaldering en Hans Knuiman, is hier erg blij mee en inventariseert en verwertk op dit moment de aangeboden spullen.

Zo kunnen de aangeboden materialen onder andere worden gebruikt als illustratie voor de in ontwikkeling zijnde tijdlijn. Deze via internet te benaderen tijdlijn biedt een overzicht van markante gebeurtenissen in de historie van het schoolleven in Groessen. Na de filmvertoning zal ook hier op in worden gegaan, evenals op de plannen die er zijn om nieuwe thema’s uit de geschiedenis en actualiteit van Groessen te gaan behandelen. De film zal ook op dvd verschijnen.

De filmmiddag op zondagmiddag 15 april begint om 14.30 uur in het Dorpshuis in Groessen. De entree bedraagt (inclusief een kopje koffie of thee met iets lekkers) vijf euro. Kaarten kunnen worden gereserveerd bij Gemma Tiedink-Koning, per e-mail gemmakoning@hotmail.com of telefonisch via 06 28184483.

Zweedse folkband West of Eden in De Lantaern

ZEVENAAR - Op zaterdag 7 april staat de Zweedse folkband West of Eden op het podium van muziekcafé De Lantaern in Zevenaar. De band heeft, door hun grote liefde voor traditionele Keltische volksmuziek en hun meesterlijk muzikale vakmanschap, een zeer goede reputatie bij critici en fans over de hele wereld. Het optreden begint om 21.00 uur en kost 15,00 euro.

West of Eden is een zes man sterke Zweedse folk-rockband die al meer dan tien jaar het publiek in Zweden en ver daar buiten verrast met hun unieke geluid en briljante songs. Meesterlijk muzikaal vakmanschap gecombineerd met de buitengewone stem van zangeres Jenny Schaub, en een diepe liefde voor de traditionele Keltische volksmuziek, heeft hen een zeer goede reputatie opgeleverd bij critici en fans over de hele wereld.

Met acht zeer geprezen albums op hun cv krijgt de band nu lovende kritieken als: 'Simply phenomenal' (Rock 'n' Reel), 'Masters of their genre' (UNT) en 'The best of contemporary folk' (Irish Music Magazine)!

Begin 2016 bracht West of Eden de album Look To The West uit. Een sterke verzameling originele liederen die het verhaal vertellen van de grote emigratie naar Amerika aan het einde van de 19e eeuw. Het publiek zal versteld staan hoe en met met welk gemak West of Eden intieme akoestische verhalen en traditionele deuntjes afwisselt met aanstekelijke opzwepende folkrock. Een ultieme belevenis met een echt fantastische liveband.

Voorlichtingsavond over autisme

DUIVEN - Op 4 april is er een voorlichtingsavond over autisme in De Ogtent in Duiven. Iedereen die interesse heeft in autisme is welkom. De voorlichting staat in het teken van oplossingen en mogelijkheden voor mensen met een ASS.


Aan het begin van de avond stellen Autismecafé De Liemers en Autisme Groep Liemers zich voor. Daarna houdt Sacha Spierings een presentatie over hondencoaching en therapiehonden voor mensen met autisme. Vervolgens vertelt slaapcoach Maarten van Hal over het belang van slapen en ontspanning voor mensen met autisme. Tenslotte geeft Stumas informatie over hun woonvormen voor studenten met een ASS. Zij vertellen over wat ze te bieden hebben en wat de mogelijkheden zijn. Na de presentaties kunnen er vragen gesteld worden aan de sprekers en is er ruim de tijd om gezellig wat te drinken en ervaringen en ideeën uit te wisselen.


De bijeenkomst wordt gehouden in het kader van de NVA Autismeweek 2018 van 31 maart tot en met 7 april. Michael Muller van Autisme Groep Liemers en autismecoach Heleen van den Hurk van Auti24 organiseren de voorlichtingsavond. Beiden hebben als doel dat er meer bekendheid komt over wat een ASS inhoudt. ‘Vandaar deze laagdrempelige informatieavond. Iedereen die iets met autisme heeft kan komen: mensen met autisme zelf, ouders, begeleiders, professionals en andere geïnteresseerden’, zegt Van den Hurk.

De Ogtent zit aan het Remigiusplein 9 in Duiven. De zaal (zaal Bij Bert) gaat om 18.45 uur open. De presentaties beginnen om 19.15 uur en duren tot ongeveer 21.30 uur. Daarna kan er tot 22.00 uur nagepraat worden. Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis.

Sam's kledingactie voor Mensen in Nood

ZEVENAAR - Op zaterdag 14 april wordt in Zevenaar en Oud-Zevenaar de jaarlijkse kleding inzamelingsactie gehouden van Sam’s Kledingactie voor Mensen in Nood, mede georganiseerd door de werkgroep Caritas van de geloofsgemeenschap H. Andreas en Maria Koningin.

Met het geld van de verkoop worden de noodhulpprojecten van Mensen in Nood gefinancierd. Met de opbrengsten van deze inzamelingsactie wordt hulp gegeven aan wederopbouw en herinrichting van elf scholen in crisisgebieden in de Centraal Afrikaanse Republiek. Kinderen, die hun geboortegrond zijn ontvlucht kunnen dan weer onderwijs gaan volgen, essentieel voor hun ontwikkeling en de ontwikkeling van hun land.

Draagbare kleding, schoeisel, huishoudtextiel en dekens zijn van harte welkom. De in te leveren goederen graag verpakken in plastic zakken of dozen. De inzamelingsactie wordt in de gemeente Zevenaar gehouden op zaterdag 14 april. De kleding kan worden ingeleverd tussen 10.00 en 12.00 uur bij de op de aanplakbiljetten aangegeven inleveradressen. In Zevenaar zijn dat het plein bij de ingang van de Hooge Bongerd, Andreaskerk (bij voordeur), parkeerplaats Spar Leenders (wijk Stegeslag), en school De Carrousel (Kardinaal de Jongstraat). In Oud-Zevenaar kan kleding worden ingeleverd bij de voordeur van de Martinuskerk. Voor eventuele inlichtingen kunt u bellen met 0316 342521.

Programma Kunstwerk! Het Musiater

Herman in een bakje Geitenkwark: Verplicht Spelen

Je wist het misschien nog niet, maar Herman in een bakje Geitenkwark is een ervaring die je leven verandert: een podium gevuld met de eigenzinnige humor, unieke vorm van samenzang en absurde bedenksels van vier jongens, en, als belangrijkste van alles, met jouw fantasie. Want wat wil je nou eigenlijk? Lachen of huilen, denken of voelen, lekker achterover of op het puntje van je stoel? Bij Herman in een bakje Geitenkwark hoef je niet te kiezen, want alles mag.

Cabaret. Donderdag 12 april. Aanvang 20.15 uur. Prijs 17,50 euro.

Wibi Soerjadi

Inmiddels zit hij al 35 jaar in het vak. Tijd voor een reeks bijzondere concerten! Wibi Soerjadi weet met zijn indringende en beeldende pianospel een groot publiek te raken en luisteraars te imponeren met zijn fabelachtige pianotechniek. Dit maakt hem bij uitstek geschikt als vertolker van het grote romantische pianorepertoire van meesters als Liszt en Chopin. Zijn eigen composities en transcripties passen naadloos in de traditie die Franz Liszt twee eeuwen geleden begon met zijn soms bijna onspeelbare bewerkingen en fantasieën op bekende thema's uit die tijd.

Muziek. Vrijdag 13 april. Aanvang 20.15 uur. Prijs 25 euro.

Cursus Let's play guitar! (8 – 12 jaar)

Hoe cool is het om gitaar te kunnen spelen? Dit is je kans! Samen met andere kinderen leer je de basistechnieken en melodieën. Je speelt zelfs eenvoudige liedjes! Wij zorgen voor een gitaar. Na deze cursus kun je doorstromen naar individuele lessen of duo lessen.

Docent: Docent Kunstwerk! Het Musiater. Start cursus : 14 mei (Lobith); 14 mei (Duiven); 15 mei (Zevenaar); 18 mei (Didam)

Dag/tijd: Maandag, 15.00 – 15.30 uur (Lobith); Maandag, 18.30 – 19.00 uur (Duiven); Dinsdag, 16.10 – 16.40 uur (Zevenaar); Vrijdag, 16.00 – 16.30 uur (Didam)

Locatie: Gildehuis, Lobith; De Ogtent, Duiven; Het Musiater, Zevenaar; Albertusgebouw, Didam

Aantal: 5 lessen van 30 minuten. Prijs: 50,00 euro (incl. gitaar en materialen).

Paasviering in Sint-Fransiscuskerk Babberich

BABBERICH - Op het hoogfeest van pasen, zondag 1 april, is er om 9.30 uur een feestelijke paasviering, waarin pastoraal werker Jeroen Heemink voorgaat.

De muzikale ondersteuning wordt verzorgd door het dames- en herenkoor Sint-Caecilia, die voor deze feestelijke viering versterkt zal worden door twee trompettisten. De vaste gezangen zullen gezongen worden uit de Willibrordusmis. De feestelijke paasliederen, koorzang en samenzang, zullen begeleid worden door het orgel en de trompettisten. Het zal beslist weer een sfeervolle, mooie viering worden op deze paasmorgen. Welkom in deze paasviering om dit samen te vieren.

Stichting Ruil & Reparatie Kring De Liemers staat voor: Duurzaamheid, milieu besparing, iets doen voor een ander

DUIVEN - We gooien veel spullen we die nog goed te maken zijn. Dat is zonde en niet goed voor het milieu. Daarom stimuleert Stichting Ruil & Reparatie Kring De Liemers hergebruik in plaats van weggooien, dus repareren in plaats van ze te vervangen/weggooien.

We hebben allemaal wel spullen waar we niets mee doen en nog prima zijn deze ruilen wij via facebook (Doorgeefhoek de Liemers) voor producten waar we verrassingtassen mee vullen. Stichting Ruil & Reparatie Kring De Liemers is elke woensdagmiddag geopend van 13.00 tot 16.00 uur en elke eerste maandagmiddag van de maand van 13.30 tot 15.30 uur in De Boomgaard Schoolstraat 9, Duiven (ingang achter de oude bibliotheek).

Stichting Ruil & Reparatie Kring De Liemers is op zoek naar een nieuwe voorzitter en een secretaris. Ben je ook voor duurzaamheid, milieubesparing, iets doen voor een ander, leuk om met mensen te werken, dan zoeken we jou als voorzitter of secretaresse bij Stichting Ruil & Reparatie Kring De Liemers. Als voorzitter hoef je niet handig te zijn, wel flexibel, goed kunnen communiceren en maatschappelijk betrokken. Wij zoeken een voorzitter en een secretaris die maatschappelijk iets willen betekenen. Om gezamenlijk, als bestuur, met circa zestien vrijwilligers en partners de doelstellingen van de stichting te behalen.. Voor vragen of belangstelling stuur een berichtje of nog beter kom op woensdagmiddag langs. (www.ruilkringdeliemers.nl – ruilkringdeliemers@hotmail.com).

Canadese Folkmuziek door The Great Plains

ZEVENAAR - Zaterdagavond 14 april staat het Canadese duo The Great Plains op het podium van Muziekcafé De Lantaern in Zevenaar. Dit veelzijdig duo, bestaand uit Saskia en Darrel, staat zeer hoog aangeschreven in de folkscene over de hele wereld. In hun derde Europese toer doen ze nu ook De Lantaern aan. Aanvang: 21.00 uur. Entree: 10,00 euro.

Saskia en Darrel vormen samen het zeer muzikale en veelzijdige duo The Great Plains. Saskia komt oorspronkelijk uit Nederland en Darrel is geboren in The Great Plains in Canada. Opgegroeid met de prairie cultuur dus. Nu wonen ze al vier jaar in Saskatchewan, een plaatsje op Vancouvereiland. Een zeer creatief landschap voor het schrijven van hun liedjes. Ze schrijven over het Canadese leven en de daarbij behorende cultuur. Verhalen van Louis Riel, over oorlog en trouwerijen, over het leven op de prairie, over rodeo’s en nog veel meer. Dit alles ondersteund door intrigerende muziek. De stijlen van muziek zijn folk en bluegrass. Hun nieuwste cd Holy Ground is onlangs verschenen. Holy Ground is een mengelmoes van verschillend materiaal; nummers gekozen uit de tien vorige albums, enkele oude klassieke covers en enkele nieuwe spannende nummers. Iets ouds, iets nieuws, sommige nummers geleend en wat blues. Momenteel toert The Great Plains voor de derde keer door Europa en doen hierbij ook het veertigjarig muziekcafe De Lantaern aan. Uiteraard voor liefhebbers van folkmuziek zeer aan te bevelen.

Oorlogsfilm ´HhhH - the Man with the Iron Heart´

WESTERVOORT - Woensdag 11 april toont Het Filmhuus de historische film ´HhhH - the Man with the Iron Heart ´ op het witte doek in Huize Vredenburg. Het verhaal van één van de gevaarlijkste personen van het naziregime, en de dappere mannen en vrouwen van het verzet die vastbesloten waren hem ten onder te brengen.

Over de film. Deze op feiten gebaseerde verfilming van Laurent Binets bestseller HhhH gaat over de operatie Anthropoid, de geslaagde moordaanslag op de wrede nazileider Reinhard Heydrich.

Diner & film combi. Speciaal voor deze filmavond is er de diner & film combi. Alleen op deze avond krijgt u bij restaurant Huis ter West een hoofdgerecht en drankje naar keuze én een filmticket voor 20 euro. Bel voor maandag 9 april naar 026 3032336 of e-mail naar info@huisterwest.nl om dit complete avondje uit te reserveren.

Om 19.30 is iedereen welkom in Huize Vredenburg. Het eerste kopje koffie of thee bij binnenkomst is gratis. De film start om 20.00 uur en halverwege de avond is er pauze. Slechthorenden kunnen dankzij de aanwezige ringleiding met een hoortoestel het geluid van de film beluisteren zonder storend omgevingsgeluid.

Het is raadzaam om kaartjes te reserveren op www.hetfilmhuus.nl/filmhuus of bij Kulturhus De Nieuwhof. Ze kosten vijf euro per stuk en kunnen opgehaald worden bij Kulturhus De Nieuwhof. Filmliefhebbers die wel reserveren maar niet van tevoren hun kaartje ophalen, kunnen tot 19.45 uur binnenkomen. Na dit tijdstip komen de reserveringen te vervallen.

Muziektheater familievoorstelling Nuffe Tantes in 'Eenuf is eenuf!'

Roosje en Greetje den Groenerooij (Foto: Nuffe Tantes)

ZEVENAAR - Wat betekent dat eigenlijk, Nuf!? Kom erachter tijdens het verhaal van de ietwat ‘verknipte’ tweelingzussen Roosje en Greetje. Noodgedwongen hebben zij kapsalon Den Groenerooij van hun vader overgenomen, met zijn vogeltje Jaune le Canari en al! Samen zitten de dames regelmatig met de handen in het haar en beleven ze een hoop rood-groene drama’s met de andere bewoners van Regenboogstad!

Zo heeft postbode Billie Blaauw niet veel zin om met één van de twee in het huwelijksbootje te stappen en hebben ze gróte moeite huisbaas Naranja van Oranje de huur te betalen, omdat concurrente Pippa Paars álle klanten bij ze wegkaapt! Hopelijk zien ze door Rochee Rozé alles weer door een roze bril, want de dames hebben er genoeg van!

‘Eenuf is eenuf!’ Gespeeld en gecreëerd door de kleurrijke theatermaaksters Floor van der Poor en Irene Schouten. Zij hebben elkaar zes jaar geleden ontmoet tijdens hun muziektheateropleiding en zijn supertrots dat ze dit theaterseizoen met twintig voorstellingen op de planken staan. Met behulp van vernuftige kostuums, poppen, decors, liedjes en voice-overs van onder andere Karin Bloemen & Tony Neef, steken zij hun persoonlijke verhaal in een Nuf jasje: Durf te kiezen voor wat je écht wil! Daarnaast weten ze als geen ander op humoristische wijze in de huid te kruipen van de Nuffe Tantes! Regie: YvonJane van Leeuwen.

De voorstelling zal plaatsvinden op 14 april in Het Musiater in Zevenaar. Zie voor meer informatie en de speellijst: www.nuffetantes.com.

Sjoelclub Sjovelie houdt haar jaarlijks open toernooi in Zevenaar.

ZEVENAAR - Op zaterdag 14 april houdt sjoelclub Sjovelie haar jaarlijkse sjoeltoernooi. Dit toernooi is toegankelijk voor iedereen. Het toernooi vindt plaats in Ons Huis, Dokter Honigstraat 3 in Zevenaar, dicht bij de Markstraat. De aanvang is 10.00 uur.

Mensen die wat vaker willen sjoelen, kunnen ook iedere maandagavond terecht in Ons Huis, waar Sjovelie haar wekelijkse sjoelavond heeft. Eerst een avondje vrijblijvend meesjoelen kan natuurlijk altijd. Meer weten? Informatie bij Astrid Sweeren 0316 330541of bij Ria Sanders 0316 333088.

Liemerije voorgedragen voor Gouden Prezo-keurmerk

LIEMERS - Liemerije is op dinsdag 14 maart voorgedragen voor het Gouden Prezo-keurmerk van Perspekt. Met het behalen van dit kwaliteitskeurmerk laat Liemerije zien dat bewoners en cliënten tevreden zijn, dat we verantwoorde zorg bieden die voldoet aan de eisen van de branche en we voldoen aan alle relevante wet- en regelgeving. Eind vorig jaar behaalde Hospice De Hazelaar ook al het Prezo-keurmerk.

Liemerije is trots op de voordracht voor dit kwaliteitskeurmerk. "Onze medewerkers zetten zich iedere dag met veel passie in voor de beste zorg voor onze bewoners en cliënten. Dit keurmerk bevestigt dat we met z’n allen met de goede dingen bezig zijn. Goede zorg voor de inwoners van De Liemers”, aldus bestuurder Paola Peters van Liemerije.

De auditoren van Perspekt gaven aan onder de indruk te zijn van het enthousiasme van de medewerkers. "Medewerkers geloven in zichzelf en dat wordt door het management ook gestimuleerd.” Daarnaast waren er complimenten voor het feit dat er op alle zeven locaties van Liemerije zorg vanuit de visie wordt verleend. De visie van Liemerije is dat er complete, warme belevingsgericht zorg in de buurt van de cliënt wordt geleverd. De zorg is afgestemd op de wensen, beleving en behoeften van de cliënten.

Liemerije heeft gekozen voor Prezo, omdat het keurmerk aansluit bij haar visie. Prezo focust zich niet op protocollen, systemen of richtlijnen. Bij Prezo staat, net als bij Liemerije de cliënt centraal. Voelen zij zich thuis? Voelen zij zich gehoord en kunnen zij hun eigen keuzes maken? De definitieve toekenning wordt eind juni verwacht.

Handbalinstuif OBW Handbal

ZEVENAAR - De afgelopen twee zaterdagen hebben wij superleuke instuiven gehad voor jongens en meiden van 6 t/m 10 jaar oud. Beide ochtenden waren druk bezocht.

Nu is er aanstaande zaterdag nog een handbalinstuif in De Cluse in Herwen. Lijkt het jou leuk om mee te doen en wil jij kennis maken met de handbalsport? Meld je dan aan via handbal@obw.nl.

Repetities Het Hooge Bongertkoor

ZEVENAAR - Met ingang van 15 maart is de aanvangstijd van de repetities van Het Hooge Bongertkoor 19:00 uur in plaats van 18:30 uur.

Het koor heeft een uitgebreid repertoire en een gezellige sfeer. Iedereen die eens een kijkje wil komen nemen, en kijken of zingen bij ons koor misschien iets voor hem of haar is, is dus vanaf 19:00 uur welkom op de donderdagavond in De Hooge Bongert.

Bandje Speciaal in Taveerne De Bijland

TOLKAMER - Op eerste paasdag speelt Bandje Speciaal in Taveerne De Bijland in Tolkamer.

De aanvang is rond 20:30 uur en de zaal is geopend vanaf 20.00 uur. Deze band is inmiddels niet meer weg te denken uit de muziekwereld en staat garant voor een grandioze avond met muziek voor elk wat wils. De entree voor deze avond is 7,50 euro in de voorverkoop bij Taveerne De Bijland en 10,00 euro aan de deur. "Kom op tijd de kaarten halen, want vol is vol."

Koffieconcert Nieuw Leven in Angerlo

ANGERLO - Muziekvereniging Nieuw Leven uit Angerlo organiseert op zondagmorgen 22 april haar jaarlijkse koffieconcert. Tijdens dit concert zullen diverse onderdelen van de vereniging de revue passeren.

Het opleidingsorkest van Nieuw Leven zal een optreden verzorgen samen met het opleidingsorkest van Sint-Gregorius uit Giesbeek. Beide orkesten staan onder leiding van Edwin Rosmulder. Vanzelfsprekend zal ook het groot orkest van zich laten horen. Het orkest staat onder leiding van zijn dirigent Ruud Lanters. Zij presenteren een gevarieerd programma. Nieuwsgierig? Kom dan gezellig luisteren, iedereen is welkom!
Het concert begint om 10.30 uur in dorpshuis De Meent in Angerlo. De toegang voor dit concert is gratis. Meer informatie is te verkrijgen via Eelco van den Bogaard: secretariaat@nieuwleven-angerlo.nl.

Programma Filmhuis Zevenaar

Three billboards outside Ebbing, Missouri (foto: Filmhuis Zevenaar)

THREE BILLBOARDS OUTSIDE EBBING, MISSOURI. Nietsontziende zoektocht naar gerechtigheid. De moeder van een vermoord en verkracht meisje kan het niet verkroppen dat er na maanden nog steeds geen dader is opgepakt en besluit de lokale sheriff onder druk te zetten. Hoofdrolspeelster Frances McDormand liet zich inspireren door John Wayne en kreeg voor deze film een Oscar voor beste actrice. Even verbeten als hij, is ze op zoek naar gerechtigheid. Film die aantoont hoe onrecht een nietsontziende woede kan ontketenen en dus zeer actueel. Do 29/3, za 31/3 20:15u en wo 4/4 14:30u.

WONDER WHEEL speelt zich af op Coney Island in de jaren 50 met zon, zee, carrousels en gangsters. De gefrustreerde Ginny (Kate Winslet), serveerster en vrouw van de onbehouwen carrouseleigenaar Humpty, heeft een verhouding met de knappe strandwacht Mickey (Justin Timberlake). Dan duikt Humpty’s dochter na jaren weer op. Ze is op de vlucht voor haar echtgenoot die banden heeft met de maffia. Ook zij wordt verliefd op Mickey en Ginny is radeloos. Vr 30/3, zo 1/4 20:15u, ma 2/4 14:30u en di 3/4 10:30u.

De filmklassieker LES UNS ET LES AUTRES. Muziek als bindmiddel. Claude Lelouchs portret van de belevenissen van vier muzikale families voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog is digitaal gerestaureerd en opnieuw uitgebracht. De film maakte bij verschijning in 1981 grote indruk, vooral door de finale met de wervelende choreografie bij Maurice Ravels Boléro. Zo 1/4 14:30u.

Voor meer informatie www.filmhuiszevenaar.nl

Bandje Speciaal in Taveerne De Bijland Tolkamer

TOLKAMER - Op eerste paasdag speelt Bandje Speciaal in Taveerne De Bijland in Tolkamer.

De aanvang is rond 20:30 uur en de zaal is geopend vanaf 20.00 uur. Deze band is inmiddels niet meer weg te denken uit de muziekwereld en staat garant voor een grandioze avond met muziek voor elk wat wils. De entree voor deze avond is 7,50 euro in de voorverkoop bij Taveerne De Bijland en 10,00 euro aan de deur. "Kom op tijd de kaarten halen, want vol is vol."

Autismecafé De Liemers

ZEVENAAR - Vrijdag 6 april is er weer een bijeenkomst van Autismecafé De Liemers. Het café is voor volwassenen vanaf 25 jaar met autisme die normaal tot hoog functionerend zijn.

Zij hebben hier de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Deze keer is het onderwerp ‘ASS en pesten’. Je bent welkom als je hierover met andere mensen met een ASS wil praten. Autismecafé De Liemers is in het gebouw van Caleidoz, De Hooge Bongert 3 in Zevenaar. Om 19.30 uur gaat het café open. Het themagesprek is van 20.00 tot 21.00 uur en er is tot 21.30 uur gelegenheid om na te praten. Aanmelden is niet nodig en de entree is 3,50 euro. Meer informatie: www.auti24.nl.

Aanvangstijd repetities Het Hooge Bongertkoor

ZEVENAAR - Met ingang van 15 maart is de aanvangstijd van de repetities van Het Hooge Bongertkoor 19:00 uur in plaats van 18:30 uur.

Het koor heeft een uitgebreid repertoire en een gezellige sfeer. Iedereen die eens een kijkje wil komen nemen, en kijken of zingen bij ons koor misschien iets voor hem of haar is, is dus vanaf 19:00 uur welkom op de donderdagavond in De Hooge Bongert.

Jeugdavond bij sterrenwacht Corona Borealis

Volkssterrenwacht Corona Borealis aan de Breulylaan 3 Zevenaar (foto: Jan Adelaar)

ZEVENAAR - Tijdens de jeugdavond op elke eerste vrijdag van de maand (nu op vrijdag 6 april van 19:00 - 20:30 uur) worden door leden van de sterrenwacht Corona Borealis aan de Breulylaan 3 Zevenaar presentaties gegeven voor jeugd van ongeveer 6 tot 16 jaar.

Ouders zijn uiteraard ook welkom. De presentaties gaan veelal over ons zonnestelsel. De zon, aarde, maan, maar ook de overige planeten worden dan besproken op een begrijpelijke manier. Ook kunnen dan door bezoekers vragen op het gebied van de astronomie worden gesteld. Na de presentatie kan bij heldere hemel door de grote telescoop worden gekeken. Verdere informatie staat op http://www.coronaborealis.nl/home.html.

Koffieconcert Nieuw Leven in Angerlo

ANGERLO - Muziekvereniging Nieuw Leven uit Angerlo organiseert op zondagmorgen 22 april haar jaarlijkse koffieconcert.Tijdens dit concert zullen diverse onderdelen van de vereniging de revue passeren.

Het opleidingsorkest van Nieuw Leven zal een optreden verzorgen samen met het opleidingsorkest van Sint-Gregorius uit Giesbeek. Beide orkesten staan onder leiding van Edwin Rosmulder. Vanzelfsprekend zal ook het groot orkest van zich laten horen. Het orkest staat onder leiding van zijn dirigent Ruud Lanters. Zij presenteren een gevarieerd programma. Nieuwsgierig? Kom dan gezellig luisteren, iedereen is welkom!
Het concert begint om 10.30 uur in dorpshuis De Meent in Angerlo. De toegang voor dit concert is gratis. Meer informatie is te verkrijgen via Eelco van den Bogaard: secretariaat@nieuwleven-angerlo.nl.

Cubaanse muziek in Huize Vredenburg Westervoort

Trio con Tres

WESTERVOORT - Cubaanse muziek met Trio Con Tres op zondag 8 april om 14.00 uur in Huize Vredenburg Westervoort. De entree bedraagt 2,50 euro.

Het trio is verliefd geworden op de Cubaanse Bolero, Guajiro (plattelandsliederen) en ritmische Son maar speelt ook opzwepende Latijns-Amerikaanse ritmes. De muziek kenmerkt zich door Spaanse liedzang, sprankelende pregones afgewisseld met 2- en 3-stemmige corozang met het typische heldere geluid van de dubbelsnarige tres tegen een swingende achtergrond van contrabas en (klein)percussie. De tres is een bijzonder instrument wat niet weg te denken is uit de Cubaanse cultuur en weet het sentiment met haar snaargeluid goed naar boven te halen.

Trio con Tres bestaat uit: Petra Boogmans - leadzang, claves en maracas, Jan Martens - tres en corozang en José Arends- contrabas en corozang. Meer informatie staat op www.triocontres.nl. Het is raadzaam om op tijd aanwezig te zijn. Indien de zaal vol is, zullen de deuren gesloten worden.

Zangdienst in Westervoort

WESTERVOORT - Op zondag 8 april is er in de Werenfriedkerk, Dorpstraat 61 in Westervoort om 10.00 uur een zangdienst.

Er worden weer hele mooie liederen gezongen met verbindende teksten. Het thema is: Steun in de rug.

Mirthe Dokter en de Zanggroep Nieuw Liedboek onder leiding van Marius de Boer werken daar aan mee. Mirthe studeerde in 2014 af aan de opleiding Muziektheater van de ArtEZ Hogeschool voor de kunsten. Zij is zangeres, actrice, theatermaker, beeldend kunstenaar en fotograaf. Haar hart ligt in het beeldend muziektheater. Haar medewerking zorgt mede voor een prachtige viering.

Dinnershow

op eerste paasdag

ZEVENAAR - Op eerste paasdag organiseert Vida Studio's Zevenaar voor de tweede keer een geweldige dinnershow.

Een avond met een heerlijk culinair driegangen menu, verzorgd door de 'Mobiele Eetheid', dranken en een vol entertainmentprogramma maken het tot een fantastische avond uit. Voor iedereen toegankelijk. De deuren openen om 19.15 uur en de avond wordt afgesloten door de tribute band van Abba rond de klok van 23.00 uur. Reserveren of vragen, mail naar info@vidazevenaar.nl. Reageer en boek snel, vol is vol...

Geloofsgemeenschap Sint-Martinus Oud-Zevenaar

Goede vrijdag 30 maart 15.00 uur:

Kruiswegviering met Wim van Heugten, Theo Salemink, Wim Wismans,Annie Weenink en Toos Bus.

Paaszaterdag 31 maart is er geen viering in deze kerk.

1e Paasdag zondag 1 april 11.00 uur:

Communieviering met Diaken van Boven en gemengd koor.

Gebedsintenties:

Henk van Dalen

Lies Heijndermans-Scholten

Jan van den Dam

Theo Beudel

Gisela Kleinpenning

Bertha Arends-Kruitwagen

Wim Willemsen

Diny Goorman-Visser

Mientje Peters-Teunissen

Gerard Stokman

Overleden ouders Stokman-Elshof

Riet en Wim Medze

Mies Lemm-Roelofsen

Jan Boerboom

Jan Uffing

Overleden ouders Piet en Mientje te Dorsthorst-van Schaik

Jan en Wilfred Smits

Benthe Damen

Bennie Nieuwenhuis en familie

Gerda Luiking-Sweers en Erna Luiking

Collecte:

Eigen geloofsgemeenschap

2e Paasdag maandag 2 april is er geen viering in deze kerk.

Kerkberichten week 14 van 7 april tot en met 13 april 2018.

Zondag 8 april 11.00 uur:

Communieviering met Diaken van Boven en gemengd koor.

Gebedsintenties:

Jos Ariës en overleden ouders Ariës­van Megen

Collecte:

Eigen geloofsgemeenschap

Zondag 8 april 12.15 uur:

Doopviering met Diaken van Boven

Gedoopt worden:

Dex van Huet, Pannerden

Mace Janssen, Oud­Zevenaar

Julia Vreman, Oud­Zevenaar

H. Andreas-Maria Koningin Zevenaar

*Witte donderdag 29 maart om 19:00 uur: Eucharistieviering/ regioviering, Voorgangers: pastoor Thanh Ta en diaken A. van Boven met medewerking van AMK-koor en Gemengd Koor Oud-Zevenaar

*Op vrijdag 30 maart, Goede Vrijdag, is er wederom voor de hele parochie een meditatieve wandeling naar Hoch Elten. Daar bidden en lopen we om drie uur de kruisweg onder leiding van Pater Remmers.

De wandeling start om 12.00 uur bij de kerk in Herwen, vandaar wordt er ongeveer 9 kilometer gelopen.

Na de kruisweg lopen we via een andere route ongeveer 7 km. terug naar Herwen. Daar sluiten we af met een eenvoudige broodmaaltijd en een gezamenlijk gebed in de kerk. Aanmelden kan bij het secretariaat van Willibrordus in Zevenaar.

Wilt u alleen deelnemen aan de bijzondere kruisweg op de Elterberg, dan kunt u daar om kwart voor drie aansluiten bij de wandelaars.

* Goede Vrijdag 30 maart. 15.00 uur: Kruisweg. Voorganger: Pastor J. Heemink.

Goede Vrijdag 30 maart. 19.00 uur: Kruisverering/Regioviering, Voorgangers: pastoor Thanh Tha en diaken A. van Boven met N.G.K. koor en Gemengd koor Duiven.

* Paaszaterdag, 21.00 uur: Eucharistieviering/ Paaswake, Regioviering, Voorgangers: pastoor Thanh Ta en diaken A. van Zundert en pastor J. Heemink, met medewerking van Projekt koor.

Intenties: Louis van Ditshuizen en ouders van Ditshuizen-Schenning, Hendrik en Mieneke Derksen-Kuster.

* Zondag 1 April, 1e Paasdag 9.30 uur: Eucharistieviering, Voorganger Pater G. Remmers met medewerking van AMK-koor.

Intenties: Frans Lombarts en Maria Elizabeth Lombarts-Rompelberg, Tom Rodenberg, Ouders Dukkerhof-Könning en zoon Jan, Gerda Duis-Kaak, Fam. Stoffels-Okkerman, Piet en Willie Jansen-Peters, H3ein Brinkman, Ouders C. de Jager-Barten, Jan van Alst, Dick Ghijben, Ouders Kelderman-Casterop, Ben Willemsen, Jo Hueskes, Piet Ruijs, Jan ten Brinke, Jan Giezen, Bennie van Uum en overleden Ouders van Uum-Arents, Familie Teelen-Peters en Rosmulder-Jansen.

* Maandag 2 april, 2e Paasdag 9.30 uur: Eucharistieviering/ Regioviering, Familieviering. Voorganger Pater G. Remmers met medewerking van koor Stella Maris.

Intenties: Riet Köning-Roelofsen, Harry Gademann, Stini van Alst-Godschalk, Frans Gieling.

* Zondag 8 april om 9.30 uur: Eucharistieviering. Kindernevendienst. Voorganger: pater G. Remmers en met medewerking van koor N.G.K.

Intenties: Frans Lombarts en Maria Elizabeth Lombarts-Rompelberg, Familie Stoffels, Echtpaar Sloot-Willemsen, Rini Kamps-Scholten jaargetijde, Marie Kamps-Teben, Bruur Berendsen jaargetijde.

Overleden:

Op 7 maart: Johanna Polman-Maas, 97 jaar, Oranjelaan,

Op 16 maart: Jan Wentholt, 91 jaar, Vondellaan,

Op 19 maart: Hildegard Hoogetrop-von Moeller, 79 jaar, Zevenaar.

                                                                                                                                                                

Kerkdiensten Ontmoetingskerk Zevenaar

Op witte donderdag 29 maart is er om 19.30 uur een avondmaalsviering waarin ds. Alle Jonkman zal voorgaan.

Op goede vrijdag 30 maart is om 19.30 uur een passielezing met ds. Alle Jonkman als voorganger.

Op stille zaterdag 31 maart is er om 21.30 de paasnachtviering met ds. Alle Jonkman als voorganger.

Op paasmorgen zondag 1 april is er om 10.00 uur een viering waarin ds. Alle Jonkman de voorganger is. Tijdens deze viering zullen 4 mensen belijdenis van hun geloof afleggen. Na afloop is er gelegenheid elkaar te ontmoeten in gebouw ‘Ons Huis’ onder het genot van een kopje koffie of thee.

Eveneens om 10.00 uur is er in Ons Huis jeugdkerk voor jongeren van 13 - 17 jaar.

Op zondag 8 april (beloken pasen) is er om 10.00 uur een viering waarin ds. Leen den Besten zal voorgaan.

Geloofsgemeenschap Sint-Martinus Oud-Zevenaar

Goede vrijdag 30 maart 15.00 uur:

Kruiswegviering met Wim van Heugten, Theo Salemink, Wim Wismans, Annie Weenink en Toos Bus.

Paaszaterdag 31 maart is er geen viering in deze kerk.

1e Paasdag zondag 1 april 11.00 uur:

Communieviering met Diaken van Boven en gemengd koor.

Gebedsintenties:

Henk van Dalen

Lies Heijndermans-Scholten

Jan van den Dam

Theo Beudel

Gisela Kleinpenning

Bertha Arends-Kruitwagen

Wim Willemsen

Diny Goorman-Visser

Mientje Peters-Teunissen

Gerard Stokman

Overleden ouders Stokman-Elshof

Riet en Wim Medze

Mies Lemm-Roelofsen

Jan Boerboom

Jan Uffing

Overleden ouders Piet en Mientje te Dorsthorst-van Schaik

Jan en Wilfred Smits

Benthe Damen

Bennie Nieuwenhuis en familie

Gerda Luiking-Sweers en Erna Luiking

Collecte:

Eigen geloofsgemeenschap

2e Paasdag maandag 2 april is er geen viering in deze kerk.

Kerkberichten week 14 van 7 april tot en met 13 april 2018.

Zondag 8 april 11.00 uur:

Communieviering met Diaken van Boven en gemengd koor.

Gebedsintenties:

Jos Ariës en overleden ouders Ariës­van Megen

Collecte:

Eigen geloofsgemeenschap

Zondag 8 april 12.15 uur:

Doopviering met Diaken van Boven

Gedoopt worden:

Dex van Huet, Pannerden

Mace Janssen, Oud­Zevenaar

Julia Vreman, Oud­Zevenaar

SDZZ-bazaar koorts weer los gebarsten

Meer dan 100 kramen met duizend en een spulletjes op de grootste bazaar in de Liemers (foto: Organisatie Bazaar SDZZ) Foto: Organisatie Bazaar S.D.Z.Z.

ZEVENAAR - De bazaarcommissie van SDZZ organiseert elk jaar in juni een grote bazaar van 11.00 tot 16.00 uur.

Op deze dag in juni zijn er tal van activiteiten en attracties voor jong en oud, zoals een loterij, rommelmarkt, rad van fortuin en een dj zorgt voor de muzikale sfeer en gezelligheid tijdens deze dag. In de kantine en op het terras zijn er hapjes en drankjes verkrijgbaar. Het is deze dag dus goed toeven bij voetbalvereniging SDZZ

Natuurlijk kan iedereen elk jaar weer een kraam huren, hiervoor kun je contact opnemen met bazaar@sdzz.nl. De datum is vastgesteld op zondag 24 juni. De huur van 1 kraam bedraagt 17,50 euro inclusief btw. Dit bedrag moet men bij inschrijving overmaken op bankrekening Rabobank: IBAN: NL65RABO 037.48.35.306 t.n.v. SDZZ Zevenaar onder vermelding van uw naam (overeenkomstig met uw opgave) en bazaar of contant meesturen met uw aanmelding.

Op de website van SDZZ kan men het inschrijfformulier downloaden, invullen en opsturen naar bovenstaand e-mailadres.

Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Duiven-Velp

DUIVEN - De morgendienst wordt gehouden in de SoW kapel Rijksweg 56B te Duiven. De middagdienst wordt gehouden in de Ontmoetingskerk dr Honigstraat 3 in Zevenaar.

1 april 8.45 u drs. P. Houtman; 16.00 u ds R.A. Nijhoff

Beide diensten worden gehouden in de SoW-Kapel Rijksweg 56B in Duiven

8 april 8.30 u ds R.A. Nijhoff; 16.00 u ds J. Holtland

Statiegeldactie Crescendo

OOY - Slagwerkgroep Crescendo komt op zaterdag 7 april langs de deuren van Ooy en Oud-Zevenaar om lege statiegeldflessen op te halen. De slagwerkers willen met deze actie een deel van hun nieuwe project, ‘Feel the vibe’ bekostigen. Met de ophaalactie laten de slagwerkers van muziekvereniging Crescendo uit Ooy zien de handen uit de mouwen te steken voor de financiële dekking van het project.

De slagwerkers zijn na een derde plaats op het WMC in 2017 begonnen aan een project met wat lichtere muziek. Denk daarbij aan nummers als Thriller van Michael Jackson en Here with you van Lost frequencies & Netsky. De première van dit programma is op 11 mei tijdens het Buitenblik festival in Zevenaar. Overige optredens worden via lokale media en onze social media bekend gemaakt.

"We spelen een aantal speciaal voor ons gearrangeerde nummers tijdens Feel the vibe. Daarnaast zijn er veel andere kosten waar we op deze manier geld voor inzamelen," aldus slagwerker Jeroen Elferink. "Wij zijn geholpen door uw plastic- en glazenbijdrage en u bent geholpen omdat u niet met de lege flessen of kratten naar de supermarkt hoeft te gaan."

De slagwerkers rijden op zaterdag 7 april vanaf 10.00 uur rond en hopen zo alle huishoudens in Ooy en Oud-Zevenaar te bereiken. Elferink: "We proberen overal aan te bellen, maar bewoners mogen de flessen ook voor de deur zetten. Wij nemen ze dan meteen mee."

Henk van Kerkhoff zestig jaar lid EMM Groessen

GROESSEN - Henk van Kerkhoff (75) is zaterdagavond 17 maart gehuldigd voor zijn zestigjarig jubileum bij de drumfanfare van Schutterij EMM Groessen. Hij werd samen met zijn echtgenote Riet zowel vanuit de schutterij als vanuit de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie (KNMO) in de bloemetjes gezet.

John de Lorijn had mooie woorden èn een onderscheiding over voor Henk van Kerkhoff. Speciaal voor dit uitzonderlijke jubileum kwam bestuurslid Piet Wouterse (KNMO) vanuit Zeewolde naar Groessen om de jubilaris een bondsonderscheiding op te spelden. Ook hij roemde de inzet van Van Kerkhoff, die zich op zijn vijftiende aanmeldde bij de drumfanfare.
Van Kerkhoff ademt muziek, zo liet John de Lorijn in zijn toespraak weten. Hij speelt niet alleen schuiftrombone bij drumfanfare EMM, maar ook bij de plaatselijke muziekvereniging Sint Andries en de Original Liemers Musikanten. Het had nog maar weinig gescheeld of Henk van Kerkhoff was niet bij zijn eigen huldiging geweest. Meteen na het ontvangen van de versierselen in het Schuttersgebouw van EMM haastte hij zich naar de overkant van de weg om in Zaal Gieling aan te sluiten bij het concert van Sint-Andries.

De gezellige schuttersavond leverde overigens meer jubilarissen op. Onder het toeziend ook van koningspaar Mike en Daniëlle Stokman ontvangen ook Wendy Stokman (25) jaar, Mark Bouwman (25 Jaar), Theo Stinesen (12,5 jaar) en Barry Bloemberg (12,5 jaar).

Geheugenspreekuur in Zevenaar

ZEVENAAR - Op woensdag 11 april wordt van 10.00 -11.00 het geheugenspreekuur gehouden in De Hooge Bongert aan De Hooge Bongert 3, in Zevenaar. Dit geheugenspreekuur is bedoeld voor mensen van 55 jaar en ouder uit de gemeente Zevenaar, die vragen hebben over hun geheugen of over andere klachten zoals piekeren, concentratieproblemen of somberheid. Het bezoek aan het spreekuur is gratis. Voor meer informatie Elise Kox (088) 9331180.

Op het geheugenspreekuur kan men zonder verwijzing van de huisarts terecht. In een persoonlijk gesprek beantwoordt een deskundi­ge uw vragen. De vragen kunnen gaan over uzelf maar ook over uw partner of één van uw ouders. Er kan een korte geheugentest afgenomen worden.

Iedereen vergeet wel eens een naam of waar de sleutels zijn gebleven. De vraag of er sprake is van gewone vergeetachtig­heid, ouderdomsvergeetachtigheid of dementie komt om de hoek kijken. Dit kan veel onzekerheid met zich meebrengen en mogelijk zelfs leiden tot het ontstaan of een toename van de (lichamelijke) klachten. Vergeetachtigheid kan verschillende oorzaken hebben zoals somberheid, lichamelijk probleem of overbelasting doordat men zorgt voor een ander. Door niet over geheugenklachten te praten kan men zich onnodig ongerust maken of te lang rondlopen met een probleem dat mogelijk verholpen zou kunnen worden. Op het geheugenspreekuur heeft men de tijd en de deskundigheid om een eerste inschatting te maken wat de oorzaak van de geheugenklachten zou kunnen zijn en of verdere hulp nodig is.

Prachtige films in Filmhuis Didam

DIDAM - Vrijdag 6 april om 20.00 uur: Thelma. De verlegen Thelma verhuist van het platteland naar Oslo om te gaan studeren. Daar krijgt ze een onverwachte epileptische aanvallen en ontmoet ze medestudente Anja. Thelma wordt overspoeld door emoties. Langzamerhand wordt duidelijk dat ze over bovennatuurlijke krachten beschikt.

Maandag 9 april om 20.00 uur: Visages, Villages. Verslag van een hartverwarmend fotografieproject van de 88-jarige filmmaker Agnès Varda en de 33-jarige fotograaf JR. Ze touren door Frankrijk van dorp naar dorp en fotograferen ze mensen. De portretten worden levensgroot afgedrukt en op muren en huizen geplakt.

Vrijdag 13 april om 20.00 uur: Darkest hour. Slechts een paar dagen nadat hij premier van het Verenigd Koninkrijk is geworden, moet Winston Churchill (Gary Oldman) meteen één van zijn zwaarste beproevingen doorstaan: hij moet kiezen of hij met Nazi Duitsland over een vredesverdrag wil onderhandelen, of dat hij voor de idealen en de vrijheid van zijn natie wil vechten.

Filmhuis Didam is te vinden aan de Kerkstraat in gebouw Waverlo. Meer informatie over films of het filmhuis: www.filmhuisdidam.nl. Entree film 7 euro, ‘Vriend Van’ 5 euro, kinderfilm 5 euro,. De zaal en de kassa gaan een half uur voor aanvang open. De filmzaal is toegankelijk voor rolstoel en scootmobiel.

Paasontmoeting Oase

DUIVEN - Woensdag 4 april om 14.30 uur houdt Ontmoetingssoos Oase samen met de PCOB een paasbijeenkomst in de Samen op Weg Kapel in Duiven.

Naast een bezinning op pasen neemt ds. Jolande van Baardewijk de aanwezigen op deze middag in woord en beeld mee naar Egypte. Dat wil zeggen, Egypte in de Bijbel, als cultuur en land in de oudheid en nu. Geïnteresseerden zijn welkom op deze bijeenkomst. Tevens een gelegenheid om eens kennis te maken met Oase. Want naast de gebruikelijke koffie/thee en gezelligheid biedt Oase, een activiteit van de protestantse gemeente in Duiven, maandelijks bijeenkomsten aan. Steeds met een thema/onderwerp aan die aansluit bij de interesse van mensen. Voor informatie: Baukje Boschker, 0316 280893.

'Wandelen is behandelen'

Bas van der Goor (oud-Olympisch volleyballer) aan het wandelen voor de NDC (foto: NDC)

LOBITH - De huisartsenpraktijken van Lobith-Tolkamer en Herwen/Aerdt doen mee aan de Nationale Diabetes Challenge (NDC) 2018. De wandelingen zijn bedoeld voor mensen met diabetes, maar bewegen is voor iedereen goed, dus ook mensen zonder diabetes mogen meedoen.

We nodigen patiënten uit om vanaf half april wekelijks met ons te gaan wandelen. Natuurlijk houden we rekening met ieders niveau. In september willen we samen met alle deelnemers uit de rest van Nederland de finale wandelen op het Diabetes Challenge Festival. We denken dat iedereen dan zeker 5 km zal kunnen lopen. Sommigen gaan misschien zelfs voor 10, 15 of 20 km. Dit alles onder begeleiding van medewerkers van de huisartsenpraktijken. De kosten voor deze challenge is een bijdrage van 5 euro.

Op dinsdag 10 april om 14:30 tot 16:00 uur wordt een informatiebijeenkomst over deze Challenge georganiseerd door beide huisartsenpraktijken, in het Gildehuis Dorpsdijk 16 in Lobith. Iedereen die interesse heeft is welkom. Wij gaan ervoor want…

De Nationale Diabetes Challenge is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation, die zich inzet om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door sport en beweging. In sommige gevallen komen mensen met diabetes type 2 zelfs helemaal van hun medicijnen af, alleen door een gezondere leefstijl.

Meer weten of meedoen? Kom naar de bijeenkomst of neem contact op met Contactpersoon Huisartsenpraktijk Lobith-Tolkamer: Willy Spanbroek Spanbroek@lobede.nl. Contactpersoon Huisartsenpraktijk Herwen-Aerdt: Lysette Hazewinkel: pohherwenenaerdt@gmail.com.

Zilveren jubileum volleybalvereniging Reflex

DUIVEN - 21 april is het een bijzondere feestdag. Reflex bestaat 25 jaar en gaat deze sportieve mijlpaal op grootste wijze vorm geven.

Inwoners van Duiven en omgeving, ereleden, oud-leden en leden worden met kinderen en kleinkinderen van harte uitgenodigd om v.a. 12.00 uur op de grote parkeerplaats van de Triominos sporthal.

Reflex heeft de Joinbus van de NeVoBo georganiseerd. Middels opblaasbare volleybaltransacties kan men actief kennis maken met het volleybal of de volleybal skills te testen. Fun staat voorop en alle coole moves zoals smashen, mikken, serveren, een set up geven en passen van de bal komen aan bod. Dit initiatief past helemaal bij de doelstelling van het gemeenteproject BOSS dat staat voor Bewegen, Ontmoeten, Spelen en Sporten!

Het bestuur van Reflex nodigt allen onder het motto 'Gouden kansen verzilveren' uit dit speciale moment mee te komen maken.

Paasontmoeting Oase

DUIVEN - Woensdag 4 april om 14.30 uur houdt Ontmoetingssoos Oase samen met de PCOB een paasbijeenkomst in de Samen op Weg Kapel in Duiven.

Naast een bezinning op pasen neemt ds. Jolande van Baardewijk de aanwezigen op deze middag in woord en beeld mee naar Egypte. Dat wil zeggen, Egypte in de Bijbel, als cultuur en land in de oudheid en nu. Geïnteresseerden zijn welkom op deze bijeenkomst. Tevens een gelegenheid om eens kennis te maken met Oase. Want naast de gebruikelijke koffie/thee en gezelligheid biedt Oase, een activiteit van de protestantse gemeente in Duiven, maandelijks bijeenkomsten aan. Steeds met een thema/onderwerp aan die aansluit bij de interesse van mensen. Voor informatie: Baukje Boschker, 0316 280893.

Thema-avond in Braamhuis 'hyperbare zuurstoftherapie'

ZEVENAAR - Genezen van kanker en toch nog pijn en klachten! In samenwerking met het Instituut voor Hyperbare Geneeskunde organiseert Het Braamhuis voor kankerpatiënten die na de bestraling van kanker, pijn en/of andere lichamelijke klachten ervaren deze thema-avond.

Als na een zware tijd van chemotherapie, bestraling en/of operatie de artsen eindelijk zeggen "De kanker is weg", dan is dat een hele opluchting. Wat een teleurstelling als dan blijkt dat een patiënt toch nog pijn en/of andere lichamelijke klachten heeft overgehouden aan de behandeling. Vooral fysieke klachten, zoals pijn, bindweefselvorming (harde plekken) en verminderde beweeglijkheid van de arm na bestraling van borstkanker of vaak naar het toilet moeten, bloed in urine of ontlasting en pijn na bestraling in het lage bekkengebied komen nogal eens voor. Vaak zien we dan ook een vermindering van kwaliteit van leven.

Hyperbare zuurstoftherapie is een medisch specialistische behandeling die de late bestralingsklachten kan verminderen of laten verdwijnen. De behandeling wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering.Tijdens deze avond zal mevrouw Angelique Ymker van het instituut voor Hyperbare Geneeskunde (IvHG) uit Arnhem ingaan op deze klachten. Het IvHG behandelt voornamelijk patienten die klachten hebben overgehouden na bestraling van: borstkanker, prostaatkanker, darmkanker, gynaecologische of een tumor hebben gehad in het hoofd/hals gebied.

De avond is dinsdag 10 april van 19.30 - 21.30 uur in Het Braamhuis aan de Reisenakker 12 in Zevenaar. Aanmelden kan via 0316 332111 of 06 83109358 of info@braamhuis.nl. Meer info staat op http://www.ivhg.nl.

Judoka's Budo Sport Shizentai

(foto: Budo Sport Shizentai) Foto: Budo Sport Shizentai

REGIO - Judoka's van Budo Sport Shizentai scoren op DK -15 in Markelo tickets voor NK -15.

Zilver voor Tim Winter tot 42kg
Brons voor Cody Treep tot 46kg
Brons voor Maikel Rutjes tot 50kg
Brons voor Jilou Werkman tot 36kg
Brons voor Thom Peters tot 60kg

Het NK -15 evenement vindt dit jaar op 7 april plaats in Leek.

Overtollige fruitbomenverkoop Museumtuin 't Olde Ras Doesburg

DOESBURG - De Stichting Behoud en Bevordering Fruitcultuur verkoopt op zaterdag 31 maart en 7 april (10 – 16 uur) en zondag 8 april (12-17 uur), haar overtollige fruitbomen uit de Museumtuin 't Olde Ras in Doesburg. Tegen het einde van het plantseizoen willen wij graag ruimte maken voor weer nieuwe jonge bomen voor het volgend seizoen. Verkocht worden hoogstam, halfstam, struikvorm bomen.

Van meerdere rassen zijn ook enkele oudere, reeds vruchtdragende bomen te koop, waaronder prachtige grillige perenbomen vanaf dertig jaar oud en diverse appelbomen hoogstam op kluit.

Dit jaar hebben we vele bijzondere verdwenen rassen in laag-, half- en hoogstam, zoals Alice, Anna van Zieuwent, Lents Rood, James Grieve Lired, Luntenaar , Zwijnenkeutelpeer, Pomme Rosa, Koningin Emma, Petersbirne, Doesburgse Wijnpeer en nog heel veel meer.

Er is niets lekkerder dan fruit van je eigen boom. Museumtuin 't Olde Ras heeft voor elke tuin een passende boom! Wij verwelkomen u graag! De Museumtuin is te vinden aan de Parallelweg Den Helder 1 in Doesburg. Entree + parkeren gratis.

Ook geopend op de reguliere tijden dinsdag t/m vrijdag van 10 – 16 uur en zondag van 12 – 17 uur. De Paasdagen zijn wij gesloten.

Pim en Esther bij Dialectkring Achterhook en Liemers

Met dialect op de koffie bij Erve Kots (foto: Ruud Hamburger (PR)

REGIO - Op zondag 8 april houdt de Dialectkring Achterhook en Liemers (www.dialectkring.nl) de laatste aflevering van dit seizoen van het programma 'Met Dialect op de Koffie'.

Op deze morgen treedt Pim te Bokkel (1983) op. Hij dicht in het ABN, maar heeft ook een aantal gedichten in het Dialect geschreven. Hij groeide op in Aalten en woont tegenwoordig in Amsterdam. Zijn eerste bundel 'Wie trekt de regen aan?' verscheen in 2007 en werd genomineerd voor de C. Buddingh-prijs. Te Bokkel schrijft gedichten, recensies, essays en proza voor literaire tijdschriften en kranten.

Esther Kämink (1984) werd geboren in Aalten. In 1999 publiceerde ze als vijftienjarige haar eerste gedicht in De Moespot, de driemaandelijkse uitgave van het Verbond van Nedersaksische Dialectkringen. Later volgden enkele dialectverhalen in hetzelfde tijdschrift. Bovendien is werk van haar te vinden in een aantal verzamelbundels.

De bijeenkomst wordt gehouden van 11.00 uur tot 13.00 uur bij Erve Kots in Lievelde. De entree is zeven euro inclusief twee keer koffie of thee. Ook niet-leden van de Dialectkring zijn, als altijd, welkom.

Overtollige fruitbomenverkoop Museumtuin 't Olde Ras Doesburg

DOESBURG - De Stichting Behoud en Bevordering Fruitcultuur verkoopt op zaterdag 31 maart en 7 april (10 – 16 uur) en zondag 8 april (12-17 uur), haar overtollige fruitbomen uit de Museumtuin 't Olde Ras in Doesburg. Tegen het einde van het plantseizoen willen wij graag ruimte maken voor weer nieuwe jonge bomen voor het volgend seizoen. Verkocht worden hoogstam, halfstam, struikvorm bomen.

Van meerdere rassen zijn ook enkele oudere, reeds vruchtdragende bomen te koop, waaronder prachtige grillige perenbomen vanaf dertig jaar oud en diverse appelbomen hoogstam op kluit.

Dit jaar hebben we vele bijzondere verdwenen rassen in laag-, half- en hoogstam, zoals Alice, Anna van Zieuwent, Lents Rood, James Grieve Lired, Luntenaar , Zwijnenkeutelpeer, Pomme Rosa, Koningin Emma, Petersbirne, Doesburgse Wijnpeer en nog heel veel meer.

Er is niets lekkerder dan fruit van je eigen boom. Museumtuin 't Olde Ras heeft voor elke tuin een passende boom! Wij verwelkomen u graag! De Museumtuin is te vinden aan de Parallelweg Den Helder 1 in Doesburg. Entree + parkeren gratis.

Ook geopend op de reguliere tijden dinsdag t/m vrijdag van 10 – 16 uur en zondag van 12 – 17 uur. De Paasdagen zijn wij gesloten.

Workshop fotografie 'Anders kijken' bij KunstKringDuiven

DUIVEN - Op zaterdag 14 en 21 april van 10.30 tot 12.30 uur verzorgt kunstfotografe Ineke van Middelkoop twee workshops.

Tijdens de eerste les 'Anders kijken' laat zij aan de hand van voorbeelden zien hoe op verschillende manieren van kijken naar een onderwerp onze creativiteit gestimuleerd kan worden, waardoor foto’s een andere dimensie krijgen. Elke camera of mobiele telefoon is hiervoor geschikt.

Bij de tweede workshop ligt de nadruk op 'Bloemen en/of insecten fotograferen'. Hoe ga je met je camera om, composities en sfeerbeelden en wat is de invloed van scherpstellen. Voor deze workshop moet de camera of telefoon handmatig ingesteld kunnen worden (niet automatisch).

Op beide avonden zullen ook zelf ingebrachte foto’s besproken worden. Voor meer info en opgave: www.kunstkringduiven.nl.

Pigeons On Wheels op open dag Only Friends Achterhoek

Martijn en Isabelle van Pigeons On Wheels die kinderen laten kennis maken met rolstoelbasketbal

DUIVEN - Zaterdag 17 maart heeft Only Friends Achterhoek een open dag georganiseerd voor kinderen met een beperking. Tijdens deze open dag waren vanuit Duiven ook de Pigeons On Wheels aanwezig.

Met een hele groep vanuit Duiven zijn de basketballers naar Doetinchem vertrokken om daar kinderen kennis te laten maken met rolstoelbasketbal. Dit alles rondom de slogan 'Je bent goed zoals je bent'. Er waren vele enthousiaste kinderen en ouders aanwezig in de school Prakticon aan de spoorstraat in Doetinchem.

Pigeons On Wheels heeft op dit moment uitsluitend een volwassen spelersgroep, maar wil dit in de nabije toekomst gaan uitbreiden naar jeugd rolstoelbasketbal. Only Friends Achterhoek is voornemens om in de toekomst nog meer te gaan samenwerken met Pigeons On Wheels om zo het (rolstoel)basketbal bij een groot publiek bekend te maken! Meer informatie over (rolstoel)basketbal bij Pigeons staat op www.depigeons.nl.

Roekoe Roekoe

'Model voor een Dag' bij Meulenvelden

(foto: Dies Goorman )

DIDAM - Op zondag 15 april om 14.00 uur is er een modeshow in Meulenvelden Didam. Modellen voor de modeshow komen allemaal uit de regio en zijn opgegeven omdat ze het verdienen om een dagje verwend te worden.

Een team van visagisten, kapsters, kleedsters en fotograaf zorgt voor een compleet verzorgde verwendag. De modellen tonen de nieuwste voorjaars- en zomercollectie van Niek Jansen Mode, Gilsing Herenmode en Ros Schoenen. De organisatie is in handen van Hulp in Gelderland, een organisatie die zich bezig houdt met het (ont)zorgen van alle burgers in de regio Liemers en Montferland die hulp nodig hebben bij de huishouding, boodschappen doen of bijvoorbeeld de was. Iedereen is welkom om te komen kijken op 15 april om 14.00 uur. De toegang is gratis.

Collecte gehandicaptensport

DUIVEN - Van 1 tot en met 7 april vindt de collecteweek van Fonds Gehandicaptensport plaats. Voor deze collecte zijn wij op zoek naar collectanten in Duiven, Loo en Groessen.

Fonds Gehandicaptensport zet zich in voor alle sporters met een zintuiglijke-, verstandelijke- en/of lichamelijke handicap. In Nederland zijn er 1,7 miljoen mensen met een handicap die, om te kunnen sporten, extra ondersteuning nodig hebben. Doel van de collecte is om zoveel mogelijk geld op te halen om zo sport voor iedereen met een handicap mogelijk te maken. Veelal zijn kostbare aanpassingen aan sport- en spelmateriaal of de sportaccommodatie noodzakelijk, denk aan tilliften, sportrolstoelen, of aangepast sanitair. Ook is er vaak extra begeleiding en/of speciaal vervoer nodig.

Daarom vragen wij jouw hulp tijdens de collecteweek in Duiven, Loo en Groessen. Je kunt zelf aangeven hoeveel uur je wilt lopen. Samen lopen met iemand maakt het altijd leuker en zorgt tevens voor de dagelijkse beweging! Sport jij ook bij een vereniging? Kijk dan ook eens op onze website, want we hebben een leuke voordeelregeling voor sportverenigingen.

Je kunt je opgeven bij de collecteorganisator voor Duiven, Loo en Groessen de heer Theo van Dijk, 0316 263909 of 06 46390018, email vandijk.inspecties@gmail.com of via het landelijk bureau van Fonds Gehandicaptensport in Amstelveen 020 7372170 www.fondsgehandicaptensport.nl/collecteweek.

Zondagmiddagcabaret in Gemaal Oude Rijn

Henk Boogaard (Foto: PR)

PANNERDEN - Op zondag 1 april (eerste paasdag) zorgt Henk Boogaard in Gemaal Oude Rijn aan de Deukerdijk 42 in Pannerden voor een bijzondere kijk op de lente.

Henk Boogaard schrijft Nederlandstalige liedjes en andere poëtische tekstvormen, zoals gedichten, korte verhalen, one-liners, mono- en dialogen over dat wat hem raakt, opvalt, bezighoudt, of hem zomaar te binnen schiet; ze zijn cabaretesk van aard. Omdat Henk ooit een tijdlang een groente- en fruitrijk dieet heeft gevolgd, handelen dientengevolge veel van zijn geesteskinderen over voedsel. Daarnaast komen ook onderwerpen zoals: dieren, kleine ongemakken, over hoe men onderling placht en tracht te communiceren, als wel andere herkenbare zaken des levens in zijn oeuvre ruim aan bod.

Bij het vertolken van zijn eigen wijsjes begeleidt hij zichzelf op een akoestische Spaanse gitaar. De toegang is gratis, Henk begint om 15.00 uur te spelen. Het concert is onderdeel van de nieuwe serie ‘Gemaal & Muziek’, waarbij op elke eerste zondag van de maand een optreden wordt georganiseerd in en bij het unieke Gemaal Oude Rijn in Pannerden. Afhankelijk van de weersvooruitzichten wordt er binnen of buiten gespeeld.

Ingezonden brief

Onbewoond (foto: Fleur) Foto: Fleur

Hoezo woningnood in Zevenaar

Deze ruime hoekwoning staat al meer dan een half jaar leeg en als je naar de grote tuin kijkt ligt verpaupering op de loer. Hier worden de buurtbewoners niet vrolijk van. Wat is het beleid van de plaatselijke woningcorporatie eigenlijk. Is het normaal dat zo'n woning zo lang leeg staat terwijl veel jongeren om een woning zitten te springen. Ook zie je dat veel ruime gezinswoningen worden bewoond door één persoon, terwijl deze ook met een kleinere (duplex?) woning toe zou kunnen. Hierbij doel ik niet op gepensioneerden die er het grootste deel van hun leven (als gezin) al hebben gewoond. Ook zie je dat ruime eengezinswoningen nog steeds worden toegewezen aan een 1- persoons huishouden. Waarom hoor je nooit iets over een actiever woningbeleid waarbij meer gelet wordt op de gezinssamenstelling. Meer woonruimte creëren voor eenpersoons huishoudens zou het beleid moeten zijn. Hierbij moet herverdeling van woonruimte een reële optie worden. Kan de maatschappij veel huursubsidie (ons geld) besparen.


Fleur Bes, Zevenaar

Dringend gezocht: vrijwilligers voor Avondvierdaagse Het Gelders Eiland

Vierdaagse 2017 Herwen (foto: M Heijltjes) M Heijltjes

AERDT - In de week van maandag 28 mei tot en met vrijdag 1 juni vindt de 46e avondvierdaagse plaats op Het Gelders Eiland (voorheen gemeente Rijnwaarden).

Door gezondheidsproblemen en verhuizing van enkele van onze trouwe vrijwilligers - die dit jaar helaas niet kunnen helpen - hebben we dringend behoefte aan enkele nieuwe vrijwilligers die ons de komende avondvierdaagse willen ondersteunen. "Heeft u in de week van 28 mei tot en met 1 juni 's avond tijd en zin om onze stichting te helpen, meldt u dan aan. Ieder helpende hand is voor ons meegenomen. Informeer bij ons of meldt u zich direct aan. Dit kan via ons e-mail adres a4daagsegelderseiland@gmail.com of via facebook of kom op onze vrijwilligersbijeenkomst op dinsdag 24 april om 19.30 uur bij cafe-restaurant De Taveerne in Tolkamer."

Vierdaagse 2017 Herwen (foto: M Heijltjes)
Vierdaagse 2017 Aerdt (foto: M Heijltjes) M Heijltjes

Meer info staat op de vernieuwde website www.a4daagsegelderseiland.nl.

Band met gitarist uit Pannerden in finale ABC

Dawnbreakers met 2e van links Jari Peters (Foto: Carlida Boone en Nicole Legue)

PANNERDEN - Dawnbreakers, de jonge band met onder meer de Pannerdense gitarist Jari Peters, is doorgedrongen tot de finale van de Achterhoekse Band Competitie. Een finale, die zich zal afspelen op zaterdag 7 april in de DRU Cultuurfabriek in Ulft.

De bands in deze finale strijden om het prijzenpakket, dat onder andere bestaat uit een podiumplaats op Huntenpop 2018, studiotijd in een professionele studio en een fotoshoot door een professionele popfotograaf. Dawnbreakers is een zeskoppige future-bassgroep, die elektronische sounds combineert met strakke gitaarriffs, drijvende keys, dynamische drumpartijen en live vocals. Daarmee leggen ze de brug tussen elektronische muziek en de energieke live performance van een rockshow.

In de finale in Ulft neemt de groep het op tegen vijf andere bands. Je kunt Dawnbreakers steunen door hun Facebookpagina (Dawnbreakers) te bezoeken, te liken, de finale te bezoeken en de voorkeur uit te brengen voor Dawnbreakers. Ook kun je de Instragrampagina Dawnbreakersband volgen. De finale in de DRU Cultuurfabriek in Ulft begint op 7 april om 20.00 uur en de entree is gratis. Vrijdag 6 april vanaf 19.15 uur is Dawnbreakers te horen op radiozender AFM, 107.2 FM of via aladnafm.nl.

Sluiting woning in Giesbeek door illegale drugshandel

GIESBEEK - De politie heeft op 11 februari een hennepkwekerij met 710 hennepplanten in een woning aan de Dahliastraat in Giesbeek aangetroffen. Alle hennepplanten en apparatuur zijn in beslag genomen.

Burgemeester Ella Schadd-de Boer legt op grond van de beleidsregels artikel 13b van de Opiumwet gemeente Zevenaar 2017 per direct een maatregel op. Dit houdt in: een sluiting van de woning voor vier weken. Daarna mag de bewoner weer terug in zijn woning.

"De gemeenten Duiven, Westervoort en Zevenaar staan samen met de politie voor een uniforme aanpak van de illegale handel in soft- en harddrugs. Handel in drugs in en vanuit woningen of bijbehorende erven en bedrijfspanden is vanuit het oogpunt van de openbare orde en het algemeen maatschappelijk belang ontoelaatbaar", aldus burgemeester Ella Schadd-de Boer.

Zangkoor Vita Nova geeft koffieconcert in Groessen

Koor Vita Nova (foto: Chris Blij)

GROESSEN - Op zondag 15 april om 11.00 uur geeft het vitale koor Vita Nova samen met het Herenkoor Groessen een koffieconcert in het Dorpshuis aan het Sint-Isidorusplein 4 in Groessen. Het laat een prachtig en afwisselend programma zien en horen.

Vita Nova heeft een gevarieerd repertoire: op 15 april zingt het koor musical songs, liedjes uit 'Ja zuster, Nee zuster', volksliedjes en popsongs. Samen met het herenkoor Groessen brengt Vita Nova het vierstemmige Healing lights van Karl Jenkins, Veni Jesu van M. Cherubini, het Zuid-Amerikaanse Amor mi ten gehore.

Vita Nova heeft momenteel drie stemgroepen: sopraan, alt en bas. Naast zuiver zingen staat bij Vita Nova gezelligheid ook hoog in het vaandel. Anna-Marie Krijgsman (dirigent Vita Nova) en Martijn van Leeuwen (dirigent herenkoor Groessen) zullen gaan dirigeren. Miriam Versteegen begeleidt de koren op de piano. Iedereen is van harte uitgenodigd het concert bij te wonen. Wie weet... krijgt u dan wel zin om ook te komen zingen; nieuwe leden zijn welkom! De toegang is gratis; na afloop zal er een werkwillige bijdrage gevraagd worden.

Lindus verzoekt gemeenten samenvoeging portefeuilles Economie en Werk & Inkomen

LIEMERS - Lindus is de ondernemersvereniging van de Liemers waarvan de leden zijn gevestigd op de bedrijventerreinen in de Liemers. Lindus maakt zich sterk voor de belangen van haar leden.

Met en voor haar leden gaat zij de dialoog aan met diverse andere partijen als overheden en onderwijsinstellingen. Op deze manier draagt Lindus bij aan het economisch klimaat in de Liemers. In een brief aan de Liemerse gemeenteraden heeft Lindus aandacht gevraagd om, in navolging van de gemeente Zevenaar, na de verkiezingen de beleidsterreinen Economie en Werk & Inkomen onder één portefeuillehouder te brengen.

Voor de ondernemers in de Liemers is een goed functionerende regionale arbeidsmarkt een belangrijke voorwaarde voor een sterk economisch klimaat. Met een goede balans tussen de kwantitatieve en kwalitatieve vraag en aanbod. Voor de gemeenten geldt hetzelfde als gekeken wordt naar burgers die wel (meer) willen werken maar daar nog ondersteuning bij nodig hebben.

In opdracht van de gezamenlijke gemeenten is onderzoek uitgevoerd naar een agenda voor Economie en Werk voor de Liemers (inclusief Montferland en Doesburg). In het onlangs verschenen concept-rapport dat Lindus heeft mogen inzien wordt onder andere geconstateerd dat – naast diverse andere initiatieven – op gemeentelijk niveau een sterkere verbondenheid tussen de beleidsvelden Economie en Werk & Inkomen extra kansen biedt.

Lindus is van mening dat die verbondenheid goed tot uitdrukking kan komen door bij de vorming van de nieuwe colleges deze beleidsterreinen onder één portefeuillehouder te brengen.

Paasconcert Liemers Mannenkoor 'Tussen hemel en aarde' in Duiven

DUIVEN - De paasvuren zijn gedoofd, de paastafels afgedekt en de lente ontwaakt. Maar het Liemers Mannenkoor wil de paassfeer nog even vasthouden en zal op 8 april een paasconcert geven in de Remigiuskerk in Duiven. Onder het motto 'Tussen hemel en aarde' zal het koor zichtbare en onzichtbare werelden bezingen.

De toehoorders zullen wegdromen bij de prachtige melodieën van Mozart, Part, Franck, Verdi en anderen. Maar ook liederen uit musicals zoals Miss Saigon, Nachtgesang im Walde van Schubert en het gevoelige Going Home van Dvorak zullen bekoren. Kortom, een kleine greep uit het omvangrijke programma.

Het koor zal tijdens de uitvoering ondersteund worden door de tenor Martin Hogenkamp, solist bij het bekende koor Classic WM uit Winterswijk, en de sopraan Dewi Boddeke uit Zutphen. Het Liemers Mannenkoor staat onder leiding van Emille Engel en wordt begeleid door de pianist Andor Boddeke. Belangstellenden zijn welkom om het concert bij te wonen. De aanvangstijd is 15.00 uur en de kerk gaat om 14.30 uur open. De toegangsprijs (inclusief consumptie) bedraagt 15 euro. Toegangskaarten zijn te verkrijgen in Zevenaar bij Boek en Buro Rebers, fotozaak Image ad More en bakkerij Godschalk. In Didam bij boekhandel Bruna en in Duiven bij grand-cafë De Buren. Voorafgaande aan het concert zijn kaarten ook verkrijgbaar bij de ingang van de kerk.

Frans van Gorkum naar culturele hoofdstad Europa

Vlnr. Hans Beernink (gitaar, basgitaar en zang), Hans Westerveld (gitaar en zang), Frans van Gorkum (zang), Wim Jansen (gitaar en zang) en Stef Geurtzen (gitaren, mondharmonica en zang). Samen vormen zij Het Oost-Gelders Kwintet.

ZEVENAAR - Tijdens Leeuwarden Culturele hoofdstad van Europa 2018 krijgen de kleine streektalen in Europa volop aandacht. In de Prinsentuin is hiervoor speciaal een (moeder)taal-paviljoen gebouwd in de vorm van twee vrouwenfiguren: MeM. Met dialectzander Frans van Gorkum komt ook het Zaenders Plat aan bod bij MeM.

Van april tot en met oktober krijgen in de ‘huiskamer’ van MeM de kleine talen uit Europa, Nederland en Friesland aandacht. In totaal zullen zo’n 30 taalgemeenschappen meedoen: 10 uit Nederland, 10 uit Europa en 10 uit de stad Leeuwarden.

Op donderdagavond en zondagmiddag laten vertegenwoordigers van de streektalen zich vooral zien en horen met poëzie, muziek, vertelkunst en theater. In de week van 8 tot en met 15 april staan de Achterhoek en Liemers in de Europese culturele schijnwerpers met de gelegenheidsband Het Oost-Gelders Kwintet, Firma Weyland en Gery Groot Zwaaftink.

Op initiatief van het Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers is Het Oost-Gelders Kwintet gevormd. Het bestaat uit vijf gerenommeerde muzikanten, die al lang en breed hun sporen hebben verdiend op dialectgebied: leden van de band 'Bonne Route', het duo 'Alles Andès' en de Zevenaarse dialectzanger Frans van Gorkum. Het kwintet brengt zondagmiddag in MeM anderhalf uur lang liedjes in de streektaal van Achterhoek en Liemers. Donderdagavond 12 april vertegenwoordigt Firma Weyland de regio en zondagmiddag 15 april de troubadour Gery Groot Zwaaftink.

OBW dames 4 kampioen

DUIVEN - Afgelopen zondag was de spannende kampioenswedstrijd tussen Duiven 2 en OBW 4. Nog voor een bal was geschoten was het al duidelijk, de kleine tribune zat vol Duivense supporters, maar de grote tribune was voor het allergrootste gedeelte door blauwwitte harten gevuld.

Het gehele seizoen stonden beide ploegen ruim bovenaan en hadden zij de andere concurrentie al ver achter zich gelaten. Het verschil tussen Duiven 2 en OBW 4 bleef de laatste helft van de competitie op een punt verschil. Toevallig genoeg kwamen de ploegen elkaar tegen in de beslissende wedstrijd op zondag 18 maart. De zenuwen waren duidelijk zichtbaar bij de speelsters en iedereen wist dat het alles of niets ging worden. OBW begon zeer sterk en stond na een minuut of tien met 2-6 voor. Duiven bleef echter in de buurt en wist het verschil meerdere keren tot een doelpunt te laten komen.

De tweede helft kwam Duiven vaak in de buurt van OBW maar de meiden van dames 4 wisten toch de overwinning binnen te slepen met een klein verschil. Eindstand 20-19 voor OBW 4 en het feest kon van start! "Wij willen de vele bezoekers van de wedstrijd en uiteraard ons kampioensfeest hartelijk danken. Evenals Dennis en Nathalie van sportcafé Lentemorgen, shirtsponsor Kade 7 Tolkamer en tassensponsor Veroflex voor een fantastisch seizoen!"

Geloofsgemeenschap Sint-Franciscus

Kerkberichten Geloofsgemeenschap Sint-Franciscus Babberich.

Op Eerste Paasdag, 1 april is er in onze kerk om 9.30 uur een communieviering met als voorganger pastoraal werker Jeroen Heemink. Het gemengd koor verzorgt hierbij de zang.

Op Tweede Paasdag is er in onze kerk geen viering. Wel is er een familieviering in de St. Andreaskerk te Zevenaar om 9.30 uur. Voorganger is Pastor Gerard Remmers.

Woensdag 4 april Eucharistieviering om 18.30 uur in de kapel. Voorgangers broeders Capucijnen.

Gebedsintenties Eerste Paasdag:

Albert en Henkie van Dinther

Dineke en Henk van Dinther

Henk Schreven

Overleden ouders Geven-Hoffman

Tonny van de Lugt

Mw Roordink-Nijenhuis

Marian en Ans

Dora Wolters-Medze

Jan en Annemarie Lenting

Henk Peters

Geert Mulder

Bertus Rutjens (jaargetijde)

Oma Hendriks en zoon.

Ouders Kluitman-Berentsen

Tonnie van den Bemt

Telefoon: 0316 247216 Email: babberich@rkliemers.nl.

Kerkdiensten paascyclus protestantse kerk Lobith

Zondag 25 maart, palmpasen, dienst 10.00 uur ds. P. Boomsma uit Westervoort

Witte donderdag, 29 maart dienst om 19.30 uur ds. E. Ouwehand viering Heilig Avondmaal

Goede Vrijdag, 30 maart, dienst om 19.30 uur verzorgt door pastoraat

Stille Zaterdag, 31 maart dienst om 19.30 uur ds.E. Ouwehand

Paaszondag, 1 april, dienst om 10.00 uur ds. J. ter Avest uit Arnhem

Bedadviseurs Berentsen draagt stokje over aan dochter Yvette

ZEVENAAR – Iedereen wil natuurlijk lekker slapen. En als we de nadruk op het woord 'natuurlijk' leggen, dan bent u bij Berentsen aan het juiste adres. Met natuurlijke materialen levert men er niet alleen specialistisch maatwerk, maar kunt u er ook terecht als u 'gewoon' lekker wilt slapen.

Familiebedrijf Berentsen draait al zo'n 42 jaar mee in de beddenbranche en nu is het de beurt aan de volgende generatie. Dochter Yvette nam onlangs de beddenspeciaalzaak over van haar ouders. 'Na eerst ervaring te hebben opgedaan in andere branches ben ik zeven jaar geleden bij mijn ouders in de zaak gaan werken', aldus Yvette. Ze is 37 jaar jong, enorm gemotiveerd en enthousiast. 'Stel me een vraag over dons en ik ben niet meer te stoppen!' zegt ze lachend. Op de vraag of er iets gaat veranderen voor de klanten, nu zijzelf aan het roer staat, zegt ze: 'Onze filosofie blijft uiteraard hetzelfde. Wel wil ik naast al onze technische kennis graag het technische en het visuele aspect meer laten samensmelten.'

Ook daarin kiest Berentsen voor natuurlijke materialen die binnen Europa zijn geproduceerd. Of in eigen huis natuurlijk; Berentsen staat bekend om de donzen dekbedden en kussens die geheel naar wens door hen worden vervaardigd. Yvette: 'Allergieklachten kunnen veroorzaakt worden door het materiaal van het matras waarop men ligt, het dekbed of het dekbedovertrek bijvoorbeeld'. De donzen dekbedden en kussens van Berentsen zijn anti-allergisch en kunnen door Berentsen ook natuurlijk worden gereinigd. Over een speciaalzaak wordt al snel gedacht: 'Dat is vast prijzig', maar Berentsen laat graag het tegendeel zien. April is een mooie maand er eens aan te gaan; dan profiteert u bij Berentsen van voorraadleegverkoop! Wees welkom aan de Mallemoolen 6-8 in Zevenaar. www.bedadviseursberentsen.nl

Het stokje over, directie veranderd, filosofie blijft

ZEVENAAR - "Na 42 jaar met veel plezier te hebben gewerkt, en te hebben bijgedragen aan een andere kijk op slapen, hebben mijn vrouw en ik per 1 januari plaats gemaakt voor de jonge generatie."

"In 42 jaar is er veel veranderd: de marketing heeft haar werk gedaan, onze visie, kleinschalig-advies-service-en maatwerk, zoveel mogelijk in eigen beheer, waardoor de prijs-kwaliteitverhouding gewaarborgd is, zal ook in de toekomst voorop staan. Dit in het centrum van Zevenaar de ideale plaats voor onze speciale / speciaalzaak.

Graag willen wij hierbij iedereen die heeft bijgedragen aan wat er aan de Mallemoolen staat, bedanken voor het vertrouwen dat u in ons gesteld heeft en wij hopen dat dit vertrouwen overgaat naar onze dochter Yvette die met onze filosofie over het beddenvak de afgelopen zeven jaar zoveel ervaring heeft opgebouwd, waarvan wij vinden dat de toekomstige klant bij haar in goede handen is, zodat wij met een gerust hart het stokje kunnen overdragen.

Zomaar er uit? Nee, u zal ons gezicht waarschijnlijk nog regelmatig in de zaak of bij bezorgingen tegen komen. Met vriendelijke groet, Antoinette & Maurits Berentsen van Bokhoven."

Paasshow bij Autobedrijf Jansen Arnhem

ARNHEM – Autobedrijf Jansen Arnhem is op tweede paasdag geopend. Heeft u naast het eieren zoeken en paasbrunchen nog tijd over? Kom dan gerust langs en vier dit samen met ons met onze paasshow! Op tweede paasdag zijn de deuren geopend vanaf 10.00 tot 16.00 uur.

Tijdens de paasshow vindt u heel veel mooie occasions én nieuwe auto's in de showroom van Autobedrijf Jansen Arnhem. Een paasshow met weergaloze acties, aanbiedingen, premies, kortingen, autonieuws en veel gezelligheid.

Bent u nieuwsgierig geworden naar onze nieuwe Mazda modellen of ons grote aanbod tweedehands auto's? Kom dan naar op tweede paasdag naar onze showroom in Arnhem. Hier bekijkt u niet alleen ons aanbod hoogwaardige occasions, maar kunt u ook enkele auto's testen. Daarnaast adviseren onze specialisten u over de perfecte auto voor u of uw gezin! Mis het niet, u bent van harte welkom!

Kijk voor meer informatie op: www.jansenarnhem.nl. Voor inlichtingen kan men contact opnemen met:

Autobedrijf Jansen Arnhem, Vlamoven 28, Arnhem; 026 3648888; info@jansenarnhem.nl; www.jansenarnhem.nl.

Kunst gemeentehuis Duiven

DUIVEN - Op zondag 25 maart, is bij KunstKring Duiven Expositie haar lente-tentoonstelling geopend, met beelden en schilderijen in de hal van het Duivense gemeentehuis. Schilderijen van de uit Duiven afkomstige Mirjam Groothedde.

Mirjam schildert abstract en figuratief, maar steeds expressief. Soms gebruikt zij bedrukte stof om op te schilderen, op andere werken zitten voorwerpen bevestigd, waardoor het verhaal naar de kijker toekomt. Heel ingetogen zijn de portretten, die vormen op de tentoonstelling de overgang naar het verfijnde en meditatieve werk van beeldhouwer Christ Goossens. Zijn uitgangspunt is de schoonheid van de steen. De transparantie, de kleuren, de lijnen en de structuur verwerkt hij in zijn beelden tot harmonische vormen die soms organisch, dan weer architectonisch zijn. De perfecte afwerking laat zien, dat ze op bijna meditatieve wijze zijn ontstaan. De tentoonstelling is tot 20 april tijdens kantooruren vrij te bezoeken in het gemeentehuis van Duiven.

Op tweede paasdag AutoVreman viert tienjarig jubileum

ZEVENAAR - De leenauto's met de kenmerkende V erop. Wie kent ze niet? AutoVreman is al 10 jaar een begrip in De Liemers en verre omstreken.

In 2008 startten René en Fanny met AutoVreman aan de Einsteinstraat in Zevenaar. De afgelopen tien jaar zijn er veel ontwikkelingen geweest. We hebben onze klantenkring zien groeien en de activiteiten zijn uitgebreid met Avitas Autolease en Avitas Autoverhuur. Inmiddels zijn we alweer twee jaar gevestigd in ons pand aan de Marconistraat waar we met de nieuwste apparatuur en een fantastisch team dagelijks hard werken om iedereen mobiel te houden.

Om dit te vieren organiseren we een gezellige open dag. Op deze dag laten we graag zien wat wij doen en waar wij voor staan. Welke ontwikkelingen zijn er binnen de branche te verwachten en waarom is het nuttig om op de juiste banden te rijden in ieder seizoen?

Neem plaats in één van de drie hightech racesimulatoren en zet de beste tijd neer. In onze racecompetitie zijn zowel voor de volwassenen als de kinderen leuke prijzen te winnen. Als zij nog energie over hebben staat ons springkussen klaar voor de nodige beweging. Onze foodtruck voorziet iedereen van een hapje en drankje!

Heeft u vragen over uw eigen auto? Stel ze aan één van onze technische deskundigen. Zij maken u graag wegwijs en helpen u veilig op weg. Wij verwelkomen u graag op tweede paasdag bij AutoVreman!

Actie: inentingen voor uw dier bij Groenrijk Zevenaar

ZEVENAAR - De dierenarts van dr. Woof! is 7 april van 13.00 tot 15.00 uur bij GroenRijk Zevenaar aanwezig.

Iedereen is welkom op de afdeling DierenRijk, om uw hond, kat, konijn of fret te laten vaccineren of te laten chippen. "Ook puppy's en kittens kunnen behandeld worden; wij hebben paspoorten en de vaccinaties voor het eerste jaar bij ons. Voor de konijnen gebruiken wij het nieuwe vaccin dat een heel jaar bescherming geeft tegen Myxomatose en VHS. Als de huisdieren mee gaan naar het buitenland kunnen wij de verplichte vaccinatie tegen hondsdolheid geven. Deze is drie jaar geldig binnen de EU."

Tijdens deze vaccinatieacties betaalt men geen consult. Kosten per inenting zijn 25 euro. Advies: ontworm uw huisdier een week voor de vaccinatie.

The New Voices op zoek naar Bas (of Jan, Henk, Tim, Martijn....)

The New Voices tijdens hun laatste show, Carpe Noctem, najaar 2017 (foto: Tom Harder) Foto: Tom Harder

ZEVENAAR - Theaterkoor The New Voices uit Zevenaar, derde van Nederland in de Topklasse van het Balk Festival in Rotterdam en tweevoudig winnaar van de Top2000 popkoren-contest in Arnhem, zoekt Bas!

In aanloop naar de komende show in het Musiater in het najaar van 2019, heeft The New Voices nog plek voor een bas. Waar alle stemgroepen goed vertegenwoordigd zijn en zelfs een wachtlijst moeten hanteren, is er dus nu een gewild plekje vrijgekomen. Niet alleen zangtalent maar ook gevoel voor ritme is wel een must. Naast het zingen van klassiek tot pop besteedt The New Voices veel aandacht aan de algehele presentatie. Uit het hoofd zingen, passende kleding en doeltreffende choreografie zijn hier uiteraard voor nodig. The New Voices repeteert iedere dinsdagavond in ‘De Steenuil’, Steenhuizen 6 in Zevenaar. De repetitie start om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 22.15 uur. Daarna komt de gezellige derde helft. Kom gerust eens meezingen en snuif de sfeer op van deze ambitieuze club vol met gezellige mensen!

Dankzij de bezielende leiding van dirigent Gerben Kruisselbrink en de creatieve geest van regisseur Richard Sprokkereef spat The New Voices regelmatig van het podium af. Open repetitie op dinsdag 27 maart. Eventueel andere datum in overleg. Aanmelden (gratis) via info@thenewvoices.nl.

Lentefeest op kinderboerderij Rosorum

ZEVENAAR - Op maandag 2 april (tweede paasdag) viert kinderboerderij Rosorum aan de Methen 2b in Zevenaar, het lentefeest. Tussen 13.30 en 16.00 uur zijn er allerlei activiteiten voor jong en oud te beleven. De entree voor kinderen is gratis, maar aan volwassenen wordt 1,50 euro gevraagd als bijdrage in de kosten.

De afgelopen herfst en winter is er hard gewerkt aan een mooi plein waar je rustig kunt zitten om iets te drinken. Ook is er een nieuw caviaverblijf gebouwd en is de afrastering van onze weide flink opgeschoten. De kinderboerderij is helemaal klaar voor een feestelijke opening van het nieuwe plein. Dit wordt gedaan met een prijsvraag om een mooie naam voor het nieuwe caviaverblijf te bedenken, er is een speurtocht, knutselactiviteiten, spelletjes, pony rijden, een springkussen, enzovoort.

Ook kun je zien hoe kuikentjes geboren worden en misschien zijn er al lammetjes! "We kunnen niet mooi weer beloven, maar wel een leuke dag vol met activiteiten voor kinderen en hun (groot)ouders. Wij zijn alle sponsoren dankbaar, die dit mede mogelijk hebben gemaakt. We kunnen niet iedereen noemen, maar onze speciale dank gaat uit naar leerlingen van basisschool Lindenhage die een actie voor de kinderboerderij hadden georganiseerd en de Didamse Dierenvrienden. Met hun giften hebben we mooi meubilair voor het plein kunnen kopen."

Buiten bowlen op voorjaarsmarkt in Zevenaar

Mascotte van Zevenaar (foto: Rob Rothengatter) Foto: Rob Rothengatter

ZEVENAAR - Ook dit jaar staan we met de bowlingvereniging weer op de gezelligste voorjaarsmarkt in de Liemers. Deze markt wordt gehouden op zondag 8 april en is van 12.00 tot 17.00 uur in het centrum van Zevenaar.

Waar kunt u de vereniging vinden? "We staan in de marktstraat ter hoogte van voormalige pand van Janssen Schoenen en vlak voor de markt in Zevenaar. Kom ook ervaren hoe leuk bowlen als sport kan zijn. Ook voor de jeugd hebben we lichte ballen bij ons zodat die ook kunnen gooien. De bowlingsport kan je al beoefenen vanaf een jaar of acht. We staan er met onze mobiele bowlingbaan, infostand en diverse vrijwilligers van onze bowling vereniging. Een infostand met diverse bowlingattributen, informatie kortom teveel om op te noemen.

Kom ook langs en gooi gezellig in de buitenlucht een bal. Mocht je al eerder informatie over bowlen willen inwinnen, kijk dan op www.bowling-zevenaar.nl of kom langs op een van onze competitieavonden. Maandag, dinsdag, donderdag vanaf ongeveer half acht. Woensdagavond speelt onze jeugd van 18.30 – 19.30 uur op de Oude Doesburgseweg 24 in Zevenaar.

Wil je gewoon een keer weten hoe het is om te bowlen van de zomer is er ook weer onze zomerleague in De Griethse Poort in Zevenaar. Meer info binnenkort op onze site."

Sponsorloop voor Kika en team Maas bij Omni-vereniging SDZZ

Marjolein Houthuijsen staat hier op de foto met een vlag van Kika ze is de moeder van Maas (foto: Organisatie Kika ) Foto: Organisatie Kika

ZEVENAAR - Enige tijd geleden was Marjolein Houthuijzen te gast voor een interview in sportprogramma Sport-facts op de maandagavond bij factorystation.nl internet radio&media. Zij loopt regelmatig halve/marathon wedstrijden voor de stichting Run for Kika kinderen kankervrij en het team Maas.

Marjolein haar jongste zoontje Maas was zes maanden oud toen bij hem kanker werd geconstateerd en is hierdoor ook nog invalide. Colin Gieling -presentator en redacteur van het sportprogramma= heeft het initiatief genomen om samen factorystation.nl en SDZZ een sponsorloop te gaan organiseren. Het bestuur van voetbalvereniging reageerde direct enthousiast door Colin toe te zeggen om de sponsorloop op een van de velden van de vereniging te laten houden.

De scholen in Zevenaar zullen binnenkort door Marjolein en Colin worden bezocht, om alle leerlingen van de groepen 6 -7 en 8 te vragen om zich in te schrijven via het sponsorformulier dat zal worden uitgedeeld op de scholen. Op woensdagmiddag 23 mei zal tussen 14.30 en 17.30 uur de sponsorloop dan plaatsvinden. Er zal deze middag een parcours worden uitgezet op een van de velden van sportpark De Griethse Poort. Verder zal de kantine geopend zijn en zullen er nog andere activiteiten plaatsvinden.

De opbrengsten van de sponsorloop zullen ten goede komen aan Run for Kika team Maas. Vanaf nu kan iedereen ons alvast ondersteunen door een bedrag te doneren op, www.runforkikamarathon.nl/team-maas en met jouw bijdrage help je mee aan een betere toekomst voor kinderen met kanker! Meer informatie staat op de facebooksite en op www.factorystation.nl.

De HCC Computeravonden: Domoticz op de RaspberryPi

HCC avond in Ons Huis (foto: Els Schipper) Foto: Els Schipper

ZEVENAAR - Op donderdag 12 april verzorgt de HCC haar zijn maandelijkse computeravonden.

De avonden worden gehouden in Ons Huis, Dr. Honigstraat 3 in Zevenaar. Aanvang lezing 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur. "In deze presentatie bespreken we de diverse mogelijkheden van Domoticz op de Raspberry Pi uitgebreid. Er worden voorbeelden gegeven hoe je met de Raspberry Pi en Domoticz je huis kan voorzien van slimme elektronische hulpjes en snufjes. Het 'huis van de toekomst' is er vandaag!"

Besproken wordt onder andere:
- Transmissiemogelijkheden voor meet- en besturingssignalen
- Inzicht in enkele prestatiegegevens van de RaspberryPi
- Het schakelen van verlichting, via bv. Klik Aan Klik Uit
- Temperatuursensoren in en om het huis
- Uitlezen van weersgegevens met behulp van eigen sensoren of internet
- Het volgen van gas- en elektriciteitsgebruik
- Het monitoren van de opbrengst van zonnepanelen
- Mogelijkheden van bijvoorbeeld WeMos D1 die is voorzien van Wifi.
- Camerabewaking
De presentatie wordt gegeven door Coert Smit, lid van de Linux GG Zevenaar.

Bij de helpdesk zijn de nodige deskundigen aanwezig die helpen bij vragen en problemen op het gebied van computerapparatuur en -programmatuur. Natuurlijk is er weer de mogelijkheid om informatie te krijgen over allerlei onderwerpen, zoals Internet, Genealogie, Linux, Windows, Office, Video bewerken, Adobe Fotoshop, et cetera.

De toegang is vrij voor HCC-leden; ook niet-leden zijn van welkom en betalen vier euro per avond.

Orthopedische Schoentechniek al twintig jaar actief in de Liemers

REGIO - Orthopedische Schoentechniek is leverancier van steunzolen en semi-orthopedische en orthopedische schoenen. "In 2018 bestaan we 20 jaar, in deze periode hebben wij veel van onze klanten voorzien van goedlopend schoeisel."

"Ook voor de steunzolen komen klanten graag bij ons voor een advies. Wij maken de steunzool op maat voor u, diverse soorten en materialen zijn aanwezig voor de juiste zool. Voor het maken van een orthopedische schoen kunt u kiezen uit diverse soorten en kleuren leer. Wij streven ernaar om u als klant te voorzien van een paar mooie en passende Hoevers schoenen. Samen met de orthopedische schoentechnicus zal de beste oplossing voor u gezocht worden.

In dit bijzondere jaar geven we aandacht aan het Lilianefonds. Voor uw bijdrage staat er in ons bedrijf een collectebus klaar. Het gedoneerde bedrag zal door ons aan het einde van 2018 worden verdubbeld."

Repro fietsaccu's zoekt graag de uitdaging

(foto: Ronald Lubbers) Foto: Ronald Lubbers

GIESBEEK - Accu's voor e-bikes en e-scooters: zonder kom je niet ver. Als je accu stuk gaat, ben je vaak veel geld kwijt aan een nieuwe accu. Maar Repro fietsaccu biedt een duurzame oplossing.

Eigenaar Ruud van Haren vertelt: "Ik hoorde twee jaar geleden dat er veel problemen zijn met elektrische accu's. Ik heb me toen verdiept in de techniek en de industrie. Je bent als klant vaak verplicht om een nieuwe accu van de fabriek af te nemen. Maar er is dus een alternatief, want je kunt ook je accu laten reviseren. Ik zet er dan graag de modernste batterijen in, zodat je accu zelfs nog beter is na de reparatie."

Inmiddels weten al veel fietsenzaken in De Liemers wat Repro fietsaccu's voor hen kan betekenen. Ze laten accu's op maat maken. "Bijvoorbeeld voor minder mobiele klanten die een Tante Paula step gebruiken. Een aangepaste accu heeft meer kracht zodat je langer door kunt rijden. Het is altijd maatwerk, want je moet wel binnen een bestaande cassette werken. Ik vind het een uitdaging om mensen een betere accu tegen een veel lagere prijs te leveren."

Ruud van Haren levert graag kwaliteit. Hij werkt met volle aandacht aan iedere accu: "Het is een heel precies werkje, je mag geen enkele stap missen. De gevolgen kunnen namelijk behoorlijk heftig zijn als je wel een fout maakt, zoveel energie zit er in zo'n batterij. Als ik aan het werk ben, staat mijn telefoon dus op stil." Wilt u ook een betere accu? Bel dan voor een afspraak!

Repro fietsaccu, Ruud van Haren, Mr. Willemsenstraat 4, Giesbeek; 06 50567880; www.reprofietsaccu.nl.

Waar deskundigheid en betrokkenheid, maar bovenal de belangen van de kinderen de hoogste prioriteit hebben! 'Scheiden doe je samen' een ervaringsdeskundig familiebedrijf

BETUWE - Vanaf de oprichting in 2005 heeft Bosveld scheidingsbemiddeling zich met hart en ziel ingezet voor de kinderen die te maken krijgen met de scheiding van hun ouders. Bosveld heeft een eigen kindercoach (dochter Denise), om zo kinderen een plek te geven waar zij "gehoord en gezien worden". Uniek is dat deze gesprekken ook bij de kinderen thuis kunnen plaatsvinden.

Uiteraard moet er meer geregeld worden rondom een scheiding. Samen met de mediator moet er over allerlei (financiële) zaken gesproken worden. Met name vraagstukken rondom de eigen woning, alimentatie en pensioen zijn belangrijke onderwerpen. Alle financiële, juridische en fiscale kennis binnen Bosveld scheidingsbemiddeling wordt op hoog niveau 'up to date' gehouden. Maar ook de afspraken rondom de zorgverdeling van de kinderen zijn een zeer belangrijk onderdeel van uw scheiding. Inge Bosveld en haar dochter Denise hebben veel kennis en ervaring op dit gebied en zetten zich met hart en ziel in om voor beide ouders en de kinderen, in overleg met ouders en soms ook de kinderen (afhankelijk van hun leeftijd), de meest optimale zorgverdeling te creëren.

Alle financiële afspraken worden vervolgens door ons in een echtscheidingsconvenant of vaststellingsovereenkomst vastgelegd en de afspraken over uw eventuele minderjarige kinderen in een zorgplan. Wij weten vanuit onze eigen ervaringen ook dat een scheiding de nodige emoties met zich mee kan brengen. Tijdens de mediationgesprekken is er bij ons ook ruimte om deze emoties bespreekbaar te maken. Ook dit maakt immers onderdeel uit van een scheidingsproces.

Wilt u uw scheiding goed regelen en snel weten waar u financieel aan toe bent, kijk dan voor meer informatie over onze zeer complete dienstverlening, of het aanvragen van een kosteloos kennismakingsgesprek op onze website: www.scheidendoejesamen.nl of bel naar het algemene nummer: 0481 700215.

Demodagen Baptist Arnhem

ARNHEM - Op zaterdag 7 april en zaterdag 21 april van 10:00 tot 16:00 uur demonstreren leveranciers, cursuscentra en klanten hun producten en technieken.

Zaterdag 7 april
De houtdraaigereedschappen van Robert Sorby en de elektrische gereedschappen van Festool worden gedemonstreerd. Osmo vertelt u alles over hun houtbewerkingsproducten. Bessey demonstreert oplossingen voor elk lijm- of klemprobleem. Rogier Vogelzang laat zijn ambacht zien; wandelstokken maken. Hein Coolen van Ducotools vertelt u alles over de authentieke Stanley schaven. Een gezellig vol programma!

Zaterdag 21 april
Mafell demonstreert hun elektrische gereedschappen. Craig Heffren legt u alles uit over de Record Power houtbewerkingsmachines. Wolfgang Hess laat u het natslijpsysteem van Tormek zien. Peter Peer komt houtdraaien en beantwoordt al uw vragen. Verder zijn ook gitaarbouwer Jan van Capelle en bogenmaker Simon van der Heijden aanwezig met hun prachtige ambachten en producten. U beleeft het deze Demodag!

Extra productpresentaties
Vrijdag 6 en 20 april zijn er extra productdemonstraties gepland met Tormek, Festool, Mafell, Record Power en Robert Sorby. Alle informatie vindt u op onze website. Schrijf u kosteloos in op: www.baptist.nl/agenda!

De Demodagen zijn te bezoeken van 10:00 tot 16:00 uur. Toegang is gratis. Graag tot dan! Koffie en thee staan klaar!

Baptist Arnhem, Vlamoven 32, Arnhem; www.baptist.nl.

Over Coupe Tijn

DUIVEN - Afgelopen winter hebben Paola en ik (André )van IJssalon La Calamita, geïnspireerd door de leuke nagellak actie van Tijn deze Coupe Tijn ontdekt.

Tijn kent iedereen wel. Die kleine, grote held uit het Brabantse Hapert die zich ondanks zijn ziekte zo inzette voor andere kinderen. Eerst tijdens Serious Request en begin dit jaar met zijn Lak-aan-actie om een nieuwe behandeling naar Nederland te halen voor kinderen met hersenstamkanker. Voor deze ziekte is op dit moment geen enkele afdoende behandeling mogelijk en de levensverwachting ligt rond de één jaar.

Nu willen wij doormiddel van aandacht in de lokale weekbladen en op sociale media zo veel mogelijk van deze Coupe van Tijn maken en verkopen; een aantal andere ijssalons in Nederland gaat deze coupe ook maken en verkopen, waarbij een euro per coupe wordt afgedragen aan Stichting Semmy voor onderzoek naar hersenstamkinderkanker.

Daarom zouden we graag willen dat de Coupe Tijn komend seizoen (2018) op meerdere plaatsen wordt aangeboden. mOok omdat:


• Het een mooi eerbetoon is aan Tijn en aan alle ernstig zieke kinderen.
• Het wat extra aandacht en geld oplevert voor de bestrijding van hersenstamkinderkanker zodat deze kinderen ook hoop op genezing krijgen.
• Het een leuke en positieve ervaring is en een voortzetting van Tijn's goede doel.

"Wij hopen op uw steun", aldus André en Paola van IJssalon La Calamita, Elshofpassage 22 Duiven

'Als mijn kind een verhaal vertelt, begrijp ik vaak niet wat het bedoelt….' Taalontwikkeling bij kinderen

DIDAM - Als mensen denken aan logopedie wordt er vaak gedacht aan het niet goed uitspreken van woorden. Je kunt echter ook bij logopedie terecht, wanneer je kind moeite heeft met het duidelijk vertellen van een verhaal.

Kinderen vertellen vaak verhalen, over wat ze hebben meegemaakt of over iets wat er is gebeurd. Soms zijn deze verhalen niet te begrijpen. Dit kan zijn doordat ze moeite hebben met het scheiden van belangrijke en minder belangrijke informatie. Het kan ook, doordat kinderen tijdens hun verhaal van de hak op de tak springen of ze geven veel details. Vaak is de woordenschat of zinsbouw wel voldoende, maar vinden ze het lastig om dit op een juiste manier toe te passen in hun taalgebruik. De taalvaardigheid is dan onvoldoende.

Kinderen hebben rond de leeftijd van 8 – 10 jaar vaardigheden goed ontwikkeld, zodat ze mee kunnen doen aan gesprekken. Mochten zich rond deze leeftijd toch problemen voordoen, dan kan logopedie helpen. De logopedist kan een bijdrage leveren door middel van het aanleren van structuur en verbeteren van de taalvaardigheden.

Rob den Balvert Motoren staat in de startblokken

DUIVEN - Na een koude winter geven de ronkende motoren weer dat lekkere lentegevoel waar we allemaal zo naar uitkijken. De goed uitgeruste motorzaak op Industrieterrein 't Holland in Duiven waar diverse mooie occasions en nieuwe motoren staan te glimmen is een echt familiebedrijf.

Afgelopen jaar is Youri (de zoon van Rob en Wendy) de motorzaak komen versterken en heeft zich inmiddels prima ingewerkt. Om dit te vieren houdt de motorzaak op zaterdag 14 april een feestdag met een mooie toertocht en een hapje en drankje.Onder de deelnemers van de toertocht worden mooie prijzen verloot, waaronder een verzorgd weekend Sauerland en diverse waardebonnen. Deelname aan de toertocht vanaf 09.00 uur is gratis, de uitgezette route van 150 km is via een laptop ter plaatse te downloaden naar de motornavigatie.

De motorzaak die al sinds 1995 is gevestigd op 't Holland 21 heeft een goede reputatie opgebouwd in de omgeving. Het eerlijke advies en de goed afgeleverde motoren zijn inmiddels een begrip geworden bij velen.
In de werkplaats waar Rob zelf repareert wordt met zorg gewerkt aan de snelle en moderne motoren, een belangrijk item binnen het familiebedrijf. Naast de verkoop van motoren en het bijbehorende onderhoud organiseert de motorzaak ook prachtige motorvakanties naar het Duitse Sauerland en de Italiaanse Dolomieten. Rob en Youri zijn zelf enthousiaste motorrijders die meestal meegaan als begeleider met deze reizen. Meer info over deze motorvakanties staat op de website www.robdenbalvertmotoren.nl.


Zet 14 april in uw agenda en kom kijken of Youri goed is gegroeid, de foto is namelijk uit 2003 op de toenmalige racemotor van Rob.

Bougondisch genieten bij Gilsing Herenmode

DIDAM - Een Bourgondiër hecht waarde aan de goede dingen van het leven. Dat begrijpen Frank Hageman van Gilsing Herenmode en Gerard Thuijs van restaurant 'De Bourgondiër' uit Beek beiden even goed. Daarom dat deze twee mannen ook besloten hebben om op de koopzondag van 8 april van 12.00 tot 17.00 uur de handen in elkaar te slaan.

Het team van Gilsing Herenmode laat je graag kennis maken met de nieuwste voorjaarsmode. En dit seizoen is er heel veel kleur. Blauw, groen en diverse rood tinten vallen gelijk in het zicht als je bij Gilsing binnenloopt. Een ruime collectie jassen en zelfs al bermuda's met polo's hangen klaar om gepast te worden. Het one-stop-shoppen houdt in dat je je combinatie compleet kan maken met bijpassende schoenen.

Tijdens het passen zal Gerard een proeverij van bekende en minder bekende vissoorten laten proeven aan het winkelend publiek. Natuurlijk wordt er ook aan de mensen gedacht die niet van vis houden. Want dát is de kracht van 'De Bourgondiër' uit Beek, alles om het de gast naar het zin te maken. Een buffet restaurant waar de tafel de hele avond voor je gereserveerd is. Een gastvrij onthaal en een uitgelezen dinerbuffet in een vriendelijke, landelijke ambiance. Maak deze middag kans op een totaal verzorgd diner voor twee personen inclusief drank aangeboden door restaurant 'De Bourgondiër'.

Kom deze middag 'proeven' van de collectie en van de Bourgondische verwennerijen.

Nieuwkomer Doydoy: 'Het wachten waard!'

Door Esther Spaan

ZEVENAAR - Sinds februari heeft de Zevenaarse horeca in het centrum een nieuwe aanwinst; jeugdvrienden en zwagers Volkan Pilavci en Sertan Bayazit verwezenlijkten met Mediterraans restaurant Doydoy hun lang gekoesterde jongensdroom.

Even leek het erop dat het duo de nodige vergunningen niet zou krijgen. Maar de heren zetten door en al duurde het aanzienlijk langer dan gepland, het resultaat mag er zijn. Krap twee maanden na de opening zijn er op Facebook en Doydoy's website al talloze positieve reacties van gasten te lezen. Het oordeel luidt unaniem: "Het heeft weliswaar lang geduurd, maar het was het wachten meer dan waard!"

Nu al blijkt het restaurant dus een groot succes. Vrij vertaald uit het Turks betekent Doydoy 'een leuke avond voldaan afsluiten'. "Dat is dan ook ons motto", aldus het tweetal. Het wekelijks wisselende menu, het drankassortiment, de muziek en het interieur ademen de exotische Mediterrane sfeer. Chef-kok Sertan leerde het vak in gerenommeerde restaurants in de Randstad, en tilt bij Doydoy traditionele gerechten op een hoger niveau. Ook de presentatie is bijzonder; sommige gerechten zijn regelrechte kunstwerkjes. "Ik geniet ervan gasten niet alleen qua smaak, maar ook visueel verbluft te doen staan."

Gastheer Volkan vervult zijn rol al even gepassioneerd. "Bij Doydoy doen we het net even anders, daarmee onderscheiden we ons van andere restaurants." Door klein in te kopen, ook plaatselijk, serveren zij hun gasten dagverse gerechten, die - begeleid door bijzondere wijnen - garant staan voor een onvergetelijke culinaire belevenis.

Tweede Groessense Lente Pruuveri-j op tweede paasdag

GROESSEN - Nu de winter voorgoed uit het land verdreven nemen de lentekriebels het over. De lente: tijd om weer naar buiten te gaan, om de bloemetjes weer eens buiten te zetten; om het voorjaar te proeven!

En waar kun je dat beter doen dan bij Showband KDO waar op tweede paasdag 2 april voor de tweede keer de Groessense Lente Pruuveri-j wordt gevierd. De naam verraadt het al: bij de Groessense Lente Pruuveri-j kun je genieten van heerlijke lentebieren. Voor deze bieren is een uitgekiende selectie gemaakt in diversiteit van smaak en herkomst. Natuurlijk ook uit de nabije regio!

Behalve een ruime keus in bieren worden er ook exclusieve frisse wijnen geschonken. Voor zowel de bieren als de wijnen is een stempelkaart te koop waarmee je de verschillende smaken en soorten kunt proeven en daarmee je keus voor de rest van de middag kunt bepalen. Natuurlijk wordt er ook goed aan de inwendige mens gedacht en zullen er diverse smaakvolle etenswaren te verkrijgen zijn. Bij de Groessense Lente Pruuveri-j kun je de lente zien, proeven en beleven!

Tijdens de middag wordt door de alom bekende DJ Niels sfeermuziek gedraaid en hij weet er vast weer een feestje van te maken. Op het voorterrein bij clubhuis Odeon wordt voor de jongste jeugd een springkussen neergezet.

De Groessense Lente Pruuveri-j vindt plaats in een sfeervolle feesttent aan de Commendereijstraat in Groessen. Aanvang is 14.00 uur, einde 19.00 uur en de toegang is gratis!

Swingnight bij Ogtent Duiven

Sfeerimpressie Foto: Eigen foto / C. Tersteeg

DUIVEN - Zaterdag 7 april is er weer een Swingnight bij de Ogtent in Duiven. Op de ruime dansvloer kan er heerlijk gedanst en geswingd worden.

Drive-inn Galaxy draait de lekkerste hits uit de 80’s , 90’s en 00’s maar ook de toppers uit de top 50 van nu komen voorbij. Een brede mix van soul, funk, disco, dance-classics, pop, rock en hete hits. Met één overeenkomst: je kunt urenlang heerlijk uit je dak gaan op de ruime dansvloer.

Entree is 7,50 euro. De aanvang is 21.00 uur. Meer info staat op www.swingnight.nl. De volgende Swingnight bij De Ogtent is op zaterdag 2 juni.

Vriesman Opticiens is verbouwd en klaar voor de toekomst!

Zevenaar - Vriesman Opticiens is verbouwd en klaar voor de toekomst! Om u nog beter te kunnen adviseren, hebben we in de nieuwste techniek geinvesteerd. Met de foto- en videoapparatuur van onze Visioffice kunnen we u nog makkelijker laten kiezen uit verschillende brilmonturen. Daarnaast worden alle glazen door dit meetinstrument perfect op uw nieuwe bril aangepast. Dankzij geintegreerde beeldschermen kunnen we u aan onze adviestafels direct de verschillende brillenglazen overzichtelijk demonstreren.

Als Varilux specialist werken we nauw samen met leverancier Essilor uit Zevenaar. Omdat we van de kwaliteit overtuigd zijn: Varilux brillenglazen bieden een perfect zicht op alle afstanden. We zijn exclusief in Zevenaar dealer voor Varilux X glazen, de nieuwste generatie multifocale glazen. Wereldwijd als beste getest en nu ook bij ons verkrijgbaar!

Natuurlijk meten we uitvoerig uw ogen op. Met de modernste 3D oogmeettechniek kunnen we de afwijking van uw ogen perfect meten. We nemen uitgebreid de tijd voor u, daarom raden we aan een afspraak te maken. Ook hebben we een spreekuur voor optometrische- en orthoptische oogmeting. Bij deze metingen wordt bijvoorbeeld het netvlies gescreend en kunnen we kinderenogen controleren.

En natuurlijk hebben we weer de mooiste brillen voor u uitgezocht. De nieuwe collectie 2018 ligt nu u in onze winkel voor u klaar om te proberen en vergelijken. Laat u vrijblijvend adviseren bij de keuze van uw nieuwe bril. Wij adviseren u graag, samen met onze kleur- en stijlspecialist.

Nieuwsgierig? Dit weekend vieren wij onze heropening met bijzondere acties en maakt elke bezoeker kans op een gratis RayBan! Tot gauw!

Open Huis bij Deba Marine

TOLKAMER - Op zondag 1 april (eerste paasdag) opent Deba Marine b.v. aan de Zwarteweg 6 in Tolkamer weer haar deuren voor haar jaarlijks groots opgezette open huis.

Deze dag presenteert Deba Marine b.v. haar collectie boten en motoren (nieuw en gebruikt), alsmede veel accessoires en toebehoren voor alles rondom de boot. Tevens een groot assortiment aan waterski's en wakeboards met alles wat daar mee te maken heeft.

Sinds twee jaar heeft Deba Marine b.v. haar eigen zeilmakerij. "Hier maken wij uw afdekzeil en of cabriokap voor uw boot. Ook voor de vervanging van een rits en/ of een ruit in uw kap bent u bij Deba Marine b.v. op het juiste adres.

Tijdens het open huis krijgt u liefst vijftien procent korting op alle voorraad-artikelen in de winkel. Onder het genot van een kopje koffie of een drankje heeft u dan ook de mogelijkheid om verder rond te kijken in de showroom en op het buiten terrein.

Het team van Deba Marine b.v. heet u van harte welkom. Wij verheugen ons op uw bezoek."

Deba Marine b.v., Zwarteweg 6, Tolkamer (www.deba.nl).

Openingstijden van de winkel aanpast. Arnold Lubbers creëert de ideale mix

PANNERDEN – Al op 13-jarige leeftijd werkte Arnold Lubbers mee met zijn vader, die ook stoffeerder was. Inmiddels runt hij nu bijna 40 jaar zijn eigen Woonadviescentrum. Gezien zijn leeftijd probeert Arnold wel wat af te bouwen, maar er blijven zich maar nieuwe klanten melden!

In Pannerden is Lubbers allang een begrip maar zelfs van heinde en verre weet men Woonadviescentrum Lubbers te vinden. Afbouwen is dan ook moeilijk aangezien Arnold zijn klanten nooit teleurstelt. 'Ik merk echter wel aan mijn lichaam dat ik ouder word en daarom zou het fijn zijn om op den duur iemand te vinden die de zaak kan overnemen', aldus Arnold.

Het consumentengedrag is veranderd, vandaar dat Arnold de openingstijden van de winkel aanpast. Zo ontstaat er een ideale mix; het biedt namelijk meer ruimte voor montage bij de klant. Op het gebied van gordijnen, (binnen)zonwering, woonaccessoires en vloeren bent u bij Woonadviescentrum Lubbers aan het juiste adres. Woonadviescentrum Lubbers bestaat uit een winkel en een eigen gordijnenatelier. Deskundig adviseren en het leveren van maatwerk zijn er dagelijkse kost en vooral om de geweldige service staat Lubbers bekend. Arnold: 'Als het touwtje van een jaloezie stuk raakt, komen wij er netjes een nieuw touwtje doorheen halen, dat wordt tegenwoordig bijna nergens meer gedaan.' Het is dan ook puur vakmanschap waarin Lubbers zich onderscheiden kan. Grote naamsbekendheid heeft Lubbers onder andere verworven met zijn specialisatie trappen bekleden. De trap wordt vaak als eerste gezien bij binnenkomst en Lubbers maakt er de blikvanger van uw huis van.

Zin in een opfrisser van uw interieur? Kom langs aan de Kerkstraat 1 B in Pannerden. Met ingang van 2 april: do. en vr. 9.00 tot 12.00 en 13.30 tot 18.00; za. 10.00 tot 18.00 of op afspraak T: 0316 371477. Bij vragen: 06 53947852.

Mobieltjesproject: door jongeren voor ouderen

ZEVENAAR - In het Mobieltjesproject gaat een groep derdejaars leerlingen van het Liemers College bezig om ouderen te leren om te gaan met hun mobieltje, smartphone en/of tablet. Het project is een samenwerkingsverband tussen het Rode Kruis (afdeling Liemers Oost), Caleidoz Welzijn en het Liemers College bedoeld voor mensen vanaf 55 jaar.

Nu ouderen steeds langer zelfstandig blijven wonen is de mobiele telefoon een belangrijk hulpmiddel om contact te onderhouden. Het verhoogt hun zelfredzaamheid. Het gebruik van de mobiele telefoon, de smartphone of een tablet is echter voor veel van hen niet zo eenvoudig. Het bijzondere aan dit project is dat jongeren aan ouderen instructies geven hoe zij met hun mobieltje of tablet omgaan. Het project is onderdeel van Maatschappelijke Stage waarbij jongeren kennismaken met het vrijwilligerswerk.

Het Mobieltjesproject is op 10 april en 12 juni van 14.00 tot 16.00 uur bij ontmoetingscentrum Caleidoz, De Hooge Bongert 3 in Zevenaar. Meer informatie of aanmelden: d.westerik@caleidoz.nl, 0316 526994. Deelname is gratis.

Autobedrijf Frans Vos wint opnieuw Opel Klanttevredenheid Award

Duiven Autobedrijf Frans Vos in Duiven heeft opnieuw de felbegeerde Opel Klanttevredenheid Award (OKA) in de wacht gesleept. Het bedrijf ontving deze onderscheiding naar aanleiding van de uitstekende klanttevredenheidsscore in 2017.

De OKA wordt uitgereikt aan Opel-dealers en Opel-reparateurs die zeer hoog scoren in de Opel klanttevredenheids-enquêtes, die worden verstuurd na aflevering van een nieuwe Opel of na serviceonderhoud/reparatie. Uiteindelijk komt het er daarbij op neer dat de betreffende dealer door de klant wordt aanbevolen bij vrienden/familie.

De resultaten zijn gemeten in de periode van juli tot en met december 2017.

Anne Evers-Vos en Frans Vos van het gelijknamige autobedrijf Frans Vos ontvingen de award uit handen van Johan Claassen, Algemeen Directeur bij Opel Nederland. "Onze dealers focussen zich volledig op klanttevredenheid om daarmee klanten te behouden en onze klanten ambassadeur te maken van het merk. Een tevreden klant is veelal een blijvende klant. Het doel van de OKA-uitreiking is om Autobedrijf Frans Vos en zijn medewerkers te belonen voor hun succesvolle werkwijze, die leidt tot een zeer hoge klanttevredenheid", aldus Claassen.

Voorjaar op De Wyborgh

WESTERVOORT - Op zaterdag 14 april organiseert winkeliersvereniging De Wyborgh een gezellige voorjaarsmarkt op het Dorpsplein. Het gehele plein wordt gezellig ingericht met kramen en divers assortiment voor ieder wat wils.

De markt is van 10.00 tot 17.00 uur. Verdere informatie (ook over kramen) staat op www.funmarkt.nl. De activiteitencommissie van De Wyborgh organiseert regelmatig activiteiten, Door deze activiteiten is en blijft winkelen gezellig op De Wyborgh. (Noteer alvast in uw agenda: zaterdag 30 juni Wyborghfeest met natuurlijk Hhet Balconcert).

Paasvlooienmarkt in Westervoort

WESTERVOORT - Maandag 2 april -tweede paasdag- is er van 10.00 tot 17.00 uur een leuke grote vlooienmarkt in sportcentrum Sportsplanets De Pals aan Emmerik 5.

Hier wordt weer veel tweedehands, antiek, curiosa, snuiterijen, brocante, huisraad en kleding te koop aangeboden. Leuk voor bezoeker om te komen snuffelen, of als u nog overtollige spullen heeft en wilt u deze te koop aanbieden: huur dan ook een kraam. De kraam is 4 meter met bovenbouw en kost 23,50 euro. Deze is te bestellen via www.animo-vlooienmarkten.nl of 06 39108152.

De entree voor de markt kost drie euro voor volwassenen, voor 65+ 2,50 euro en kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis. De sporthal zorgt voor de catering.

Overdekte

vlooienmarkt

in 's-Heerenberg

's-HEERENBERG - Op zondag 8 april is er van 10.00 tot 17.00 uur een vlooienmarkt in Laco Sporthal aan Oude Doetinchemseweg 43.

Hier wordt weer veel tweedehands, antiek, curiosa, snuiterijen, brocante, huisraad en kleding te koop aangeboden. Leuk voor bezoeker om te komen snuffelen, of als u nog overtollige spullen heeft en wilt u deze te koop aanbieden: huur dan ook een kraam. De kraam is 4 meter met bovenbouw en kost 23,50 euro. Grondplaatsen zijn per 6 meter 15 euro. Deze is te bestellen via www.animo-vlooienmarkten.nl of 06 39108152.

De entree voor de markt kost 2,50 euro voor volwassenen, voor 65+ 2,00 euro en kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis. De sporthal zorgt voor de catering.

Inloopmiddag

rugklachten in

Rijnstate Zevenaar

ZEVENAAR - In ziekenhuis Rijnstate Zevenaar wordt op vrijdag 6 april van 14.00 tot 16.00 uur een inloopmiddag voor mensen met wervelkolomproblemen gehouden.

De Nederlandse Vereniging van Rugpatiënten De Wervelkolom houdt deze gratis informatiemiddag in Ziekenhuis Rijnstate Zevenaar, Hunneveldweg 14 in Zevenaar. Tijdens de inloopmiddag kunnen belangstellenden praten met ervaringsdeskundigen van de patiëntenvereniging. Zij bieden informatie en advies over wervelkolomproblemen en de gevolgen daarvan voor het dagelijkse leven. Tevens kan men kennismaken met de patiëntenorganisatie en haar activiteiten.

Meer informatie over wervelkolomproblemen of een 'steuntje in de rug' via de website van NVVR De Wervelkolom: www.ruginfo.nl of de infolijn: 088 0707200.

Gruwelen in Het Horsterpark: De Slachter van Horst

(foto: Diogo Groot) Foto: Diogo Groot

DUIVEN - Ben jij helemaal gek van griezelen, horror en spooktochten? Kom dan 21 april naar Het Horsterpark in Duiven! Gruweltocht.nl organiseert in samenwerking met de kinderboerderij een gruwelijke wandeltocht: ‘De Slachter van Horst’.

Overdag is het goed toeven in het Horsterpark, maar ’s avonds breekt de hel los. In de duistere wereld diep in het park achtervolgen de meest verschrikkelijke gruwelen je. Wie is toch die Slachter van Horst en wat heeft diegene op zijn geweten? Belangrijker nog: weet jij te ontkomen aan de Slachter? Het Horsterpark zal nooit meer hetzelfde zijn!

Een zeer grote groep gruwels, zombie’s, heksen, monsters en andere engerds zal je de meest gruwelijke avond van je leven bezorgen. Let wel: deelname op eigen risico! Kom niet bij de organisatie klagen dat je die avond de slaap niet meer kunt vatten…

Aanmelden voor deze spannende wandeltocht kan op www.gruweltocht.nl. Tickets kosten 10 euro per persoon. De tocht wordt gelopen in groepjes van maximaal 10 personen. Bij het bestellen van de tickets kun je een voorkeur starttijd doorgeven. De organisatie probeert hier zoveel mogelijk rekening mee te houden. Voor deze tocht is de minimumleeftijd 16 jaar en ouder. Vanaf 12 jaar alleen onder begeleiding van een volwassene. Goed om te weten: de tocht is ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Cursus voor kinderen van ouders met psychische of verslavingsproblematiek

REGIO - Op maandag 16 april starten GGNet en Iris in de Buurt met een KOPP/KVO doe- en praatgroep (8-13 jaar). Deze zal plaatsvinden in Doetinchem of Didam, afhankelijk waar de meeste deelnemers wonen.

De cursus wordt gegeven op maandagmiddag van 15:30 tot 17:00 uur. De cursus bestaat uit zes wekelijkse bijeenkomsten. In de KOPP/KVO-groep wordt op begrijpelijke wijze aandacht besteed aan thema’s als: ziekte of verslaving van de ouder, gevoelens, geheimen, opkomen voor jezelf, enzovoort. In de groep wordt van alles gedaan, zoals: tekenen, schilderen, spelen en praten. Ouders worden bij de cursus betrokken door een ouderavond. Na aanmelding vindt een kennismakingsgesprek plaats.

Kinderen van ouders met psychiatrische of verslavingsproblemen begrijpen vaak niet wat er met hun ouder(s) aan de hand is. Hierdoor kunnen ze met hun gevoelens in de knoop komen te zitten, wat zich ook in lichamelijke ongemakken, zoals buikpijn of hoofdpijn, kan uiten. Sommige kinderen gaan zichzelf de schuld geven, of proberen al op jonge leeftijd zorgen of taken in het huishouden over te nemen. Veel kinderen en jongeren denken hierbij de enige te zijn met zo’n bijzondere vader of moeder.

Er zijn geen kosten aan de cursus verbonden. Aanmelden kan vanaf nu. Voor meer informatie en/of aanmelding kan men contact opnemen met: het secretariaat van GGNet preventie; Telefoon: 088 9331180 of E-mail: preventie@ggnet.nl.

Overdekte vlooienmarkt in 's-Heerenberg

Overdekte vlooienmarkt in 's-Heerenberg

's-HEERENBERG - Op zondag 8 april is er van 10.00 tot 17.00 uur een vlooienmarkt in Laco Sporthal aan Oude Doetinchemseweg 43.

Hier wordt weer veel tweedehands, antiek, curiosa, snuiterijen, brocante, huisraad en kleding te koop aangeboden. Leuk voor bezoeker om te komen snuffelen, of als u nog overtollige spullen heeft en wilt u deze te koop aanbieden: huur dan ook een kraam. De kraam is 4 meter met bovenbouw en kost 23,50 euro. Grondplaatsen zijn per 6 meter 15 euro. Deze is te bestellen via www.animo-vlooienmarkten.nl of 06 39108152.

De entree voor de markt kost 2,50 euro voor volwassenen, voor 65+ 2,00 euro en kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis. De sporthal zorgt voor de catering.

Geloofsgemeenschap Sint-Werenfridus Westervoort

Zondag 1 april 9.30 uur Pasen

Intenties:

Corrie Messing-Disteli (jgt), Carla van Osch (jgt), Annie Grefen- Wanders (jgt),Doortje vn de Linde-van Wolferen, Frederik Rekswinkel, Gerardus Jansen, Wilma Wigman- Opgenoort, Maria Hendrikx- Toonen, Wim Grefen, Eef en Dien Heijmen- Castrop, Wim en Johanna van Loon- Bouman, Thomas Pus, Co Messing, Ouders Messing- van Haren, Nick Woestenburg, Rietje Willemsen- Verhoeven, Herman en Coba Schaars - Stevens, Jan Van Osch, Rob Bisselink, Engelien Bisselink, Jan Jansen, ouders Schriever-Bouwmeister, Arnoldus Hermsen, ouders Hermsen- Gieling, Harrie en Riet Kemperman- Schröder, Theet Bisseling, ouders Koenen- Arends, Jan en Rudie Rutjes, Riet Broens- Kemperman, Theo Hendriks, Paulien Hendriks- Huet, ouders Koenders-de Reus, ouders Bloemberg- Janssen, Alice Jansen, Wim en Dien Steentjes, Gerardus Jansen, Riek Berntzen, Catharina Meulman- Heijnraets, Ardie Bouwman- Coenen, fam.Holtslag- Teunissen, Jan Karsten, Jan Reijers, Henk Teunissen en familie, Jan Jansen.Bedevaartgangers naar Kevelaer,

Zaterdag 7 april 19.00 uur Lichtviering.

De uitstelling van het allerheiligste en Eucharistieviering in Westervoort, is verplaatst van 27 april naar 20 april a.s. 9.00 uur.

Vrijwilligers gezocht

ZEVENAAR - Caleidoz Vrijwilligerscentrale zoekt vrijwilligers voor de volgende organisaties:

- Landgoed Huis Sevenaer is op zoek naar een coördinator die zorgt voor de organisatie van de historische eco-excursies op het landgoed.

- Liemerije zoekt een huiselijkheidsbrenger, die met een bewoner gaat wandelen, de markt bezoekt of samen een kopje koffie drinkt.

- Liemers Centrum voor NME zoekt een vrijwillige medewerker die op flexibele tijden een paar uur kan hulpverlenen bij het koffie/thee zetten, telefoon beantwoorden, bezoek ontvangen, lichte huishoudelijke taken en schoonmaakwerkzaamheden.

- Siza zoekt iemand om samen met een cliënt één of twee keer per week bij hem thuis te koken. Er hoort ook bij het menu opstellen en de boodschappen doen.

Voor meer informatie over deze en circa 300 andere vacatures kunt u contact opnemen met de Vacaturebank van Caleidoz Vrijwilligerscentrale Zevenaar (maandag - vrijdag van 9.00-12.00 uur, telefoon 0316 243299). U kunt ook kijken op www.vrijwilligerscentralezevenaar.nl of een e-mail sturen naar: vacaturebank@caleidoz.nl.

Kennismaken met hockey

Tulpencursus deelnemers HVZ

ZEVENAAR - Wil je kennismaken met de hockeysport in Zevenaar? Dat kan op de Tulpencursus van HVZ! De Tulpencursus is ondertussen bijzonder goed ingeburgerd bij vele scholen en ouders in Zevenaar.

Op zaterdag 7, 14 en 21 april zijn alle jongens en meiden uit Zevenaar welkom! Onder leiding van onder andere het Heren I en Dames I team kan iedereen op een leuke manier kennismaken met hockey. De aanvang van alle drie dagen is 09:30 uur. "Wees op tijd, bij voorkeur op 09:15 uur. De eindtijd is 10:30 uur. Bestuur en Commissies zijn aanwezig om je te ondersteunen. Het enige wat je nodig hebt is een sportieve outfit! Je kunt je vooraf aanmelden op tulpencursus@hvz.info. En als je lid wordt... een gratis stick!"

Dansavond voor alle senioren