GN Lingewaard

19 september 2018

GN Lingewaard 19 september 2018


Truckrun belooft weer groot spektakel

GENDT – De jaarlijkse Truckrun zal op zaterdag 22 september vanuit Gendt weer door heel Lingewaard en een klein stukje van de gemeente Overbetuwe trekken. Een groot aantal mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke handicap zal daarmee weer een avond om nooit te vergeten beleven.

Want zo'n ritje in de cabine van een vrachtwagen is natuurlijk enorm indrukwekkend, zeker als wanneer de schemer invalt ook alle lampjes aangaan en er hard getoeterd wordt om mensen al van ver te laten weten dat de stoet eraan komt. Net zoals ieder jaar zal de karavaan al in de middag samenkomen op het Julianaplein in Gendt. De hele dag zijn ze daar dan te bewonderen.

Maar er is dit jaar nog meer te doen. Er zal bijvoorbeeld een enorme opblaasbare hindernisbaan in de vorm van een vrachtwagen worden opgezet waar alle kinderen welkom zijn. Verder is er ook een echte T-Ford uit 1919 te bezichtigen. Daarmee zal ook burgemeester Schuurmans-Wijdeven worden opgehaald zodat zij, om 18:00 uur, het startschot kan geven voor de rit. Dit jaar zal de vertrouwde route starten in de richting van Haalderen en Bemmel; Angeren en Doornenburg volgen later op de avond als laatste. Rond 20:45 uur worden de wagens terugverwacht in Gendt waar nog een ereronde gedaan zal worden over de Langstraat.

De organisatie nodigt iedereen uit om langs de route te komen zwaaien en/of in Gendt mee te genieten van het festijn. Sponsoring is ook nog mogelijk, neem daarvoor contact op via enjoy.transport@gmail.com.

Oproep: Betuwenaren in het Buitenland

BETUWE - Wie heeft familie of vrienden die uit Bemmel, Elst, Huissen, Zetten, Gendt, Driel, Angeren, of andere plaatsen in de gemeenten Lingewaard en Overbetuwe, vertrokken zijn om het avontuur in het buitenland aan te gaan?

En graag zijn/haar verhaal in de veel gelezen rubriek Betuwenaren in het Buitenland wil delen? Stuur dan een mail rechtstreeks naar de auteur van de rubriek, Hans Schmeinck: hansschmeinck@gmail.com. Daarin vermelden: naam emigrant, leeftijd, geboorteplaats/voormalige woonplaats, land van bestemming en mailadres. En wie weet staat je familielid en/of vriend(in) binnenkort in Hét GemeenteNieuws! Zoals Veronique Bannwart uit Bemmel hier op de foto. Natuurlijk mag de emigrant zelf ook een mail sturen.

Oude traditie populairder dan ooit!

Een fraaie oorkonde voor Turkse specialiteiten.

HUISSEN - Het Vleiskeure' nieuwe stijl is populairder dan ooit. Een record aantal van 33 bedrijven zal donderdag 20 september mee doen aan het jaarlijkse culinaire festijn.

Naast de slagers zullen andere winkels en horecagelegenheden bijdragen aan het welslagen van de kermis en zich presenteren in het centrum van Huissen.

Om 18.30 komen de keurvorsten met hun gevolg aan op het Van Wijkplein, waarna de stoet verder trekt door het stadje van plezier. Op veel plaatsen zullen lekkernijen geproefd en beoordeeld worden. Om 21.00 uur eindigt het keur- en proefgedeelte met de traditionele Grand Finale op het Raadhuisplein. Daarna zal het nog uren gezellig toeven zijn in de vele cafés met live muziek.

Pheidippides Loper: Hardloopschoenen kopen

HUISSEN - En ga eerst maar eens kijken of het wat is. Er ligt al genoeg in de kast. Waren woorden van mijn vrouw toen ik hardloopschoenen wilde kopen.

Ik liep op oude tennisschoenen. Na een jaar bleken die niet opgewassen tegen mijn trainingen. Er moesten nieuwe komen. Informatie inwinnen en kijken wat ze kosten. Dat viel tegen ruim honderd gulden (lang geleden, he).

Ik heb nog nooit zo lang gedaan over het kopen van een paar schoenen. Ik had intussen gehoord dat goede loopschoenen blessures voorkomen. Dat dit waar is heb ik later ondervonden. Het kopen ervan was echter blessuregevaarlijk.

In de winkel moest ik met mijn oude schoenen op een loopband. Dat was me wat, in plaats van te blijven staan vloog ik er achterwaarts vanaf. Na twee pogingen hebben de verkoper en ik besloten dat een loopband en ik geen goede combinatie is. Gelukkig was er ook een mini-atletiekbaantje. Ik mocht daarop lopen. Er werd een videocamera neergezet en ik kwam zelfs op een tv, althans mijn voeten. Aan de hand van de beelden werd uitgelegd dat ik speciale schoenen nodig had. Er werd een stapel schoenen gehaald die ik allemaal aan heb gehad. Sommige hoefde ik niet eens dicht te strikken, daar zou ik nog geen tien meter op willen lopen, anderen mochten met mij op tv. En ja, ik zag echt dat de juiste schoenen het verschil maken tussen recht en scheef lopen. Blij en ruim honderd gulden armer liep ik de winkel uit.

Vrouwenvereniging Haalderen

HAALDEREN - Vrouwenvereniging Haalderen start het nieuwe seizoen op 26 september om 20:00 uur met de jaarvergadering en een bingo.

Na een geweldige zomer hebben wij er weer zin in. Met een gloednieuw programma hopen we weer vele avonden te vullen. Ook nieuwe leden zijn altijd welkom op de laatste woensdag van de maand in De Tichel in Haalderen. Kom gerust eens kijken of dit iets is voor jou. Altijd gezellig!

De bieb geeft een digitaal steuntje in de rug

Bij de bieb leer je (beter) omgaan met de computer, smartphone of tablet. (foto: Marcel Krijgsman)

HUISSEN - Wil je (beter) leren omgaan met de computer? De Bibliotheek Gelderland Zuid kan je hierbij helpen. In diverse vestigingen verzorgt de bieb gratis Klik & Tik of Digisterker cursussen. Leuke bijkomstigheid: je ontmoet ook nog eens nieuwe mensen!

In de bieb kun je je eerste stappen in de wondere wereld van de computer zetten. Tijdens de gratis Klik & Tik cursus ga je onder geduldige begeleiding in kleine groepjes aan de slag. Ook maak je kennis met internet, waardoor je wereld letterlijk groter wordt. Ria van Onna nam deel aan de Klik & Tik cursus in de Bibliotheek Huissen: “Je krijgt ook opdrachten mee om thuis te oefenen. Zo kwam ik erachter dat ik huiswerk maken leuk vond!”

Kun je al een beetje met de computer overweg en heb je een e-mailadres? Dan is de cursus ‘Werken met de digitale overheid’ misschien wat voor jou. Tijdens deze ‘Digisterker’cursus leer je bijvoorbeeld hoe je huur- of zorgtoeslag aanvraagt of een baan zoekt via internet. In de Bibliotheek Bemmel zijn nog een paar plekken vrij!

Heb je al wat meer digitale ervaring? In Huissen gaat binnenkort de cursus ‘Werken met een tablet of smartphone’ van start. Na zeven lessen kent je eigen Samsung tablet/smartphone Galaxy of iPad/iPhone voor jou geen geheimen meer. De cursus wordt verzorgd door Seniorweb.

Meer informatie of inschrijven voor een cursus in een van de bibliotheekvestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid? Ga naar de bibliotheek waar je de cursus wilt volgen. Je kunt je ook (laten) aanmelden via www.obgz.nl/digitaal-vaardig.

Repair Cafés Lingewaard

LINGEWAARD - In het Repair Café kan iedereen zijn of haar kapotte spullen laten nakijken door een team van handige vrijwilligers. Zij zijn bekwaam in het uitvoeren van kleine reparaties, maar geven daarnaast ook advies als een eenvoudige oplossing niet mogelijk is. En dit allemaal voor alleen de materiaalkosten en een vrijwillige bijdrage voor het verrichte werk.

Het Repair Café is voornamelijk bedoeld voor het herstellen van klein tot middelgroot huishoudelijk materiaal zoals stofzuigers, koffiezetapparaten, broodroosters, lampjes en föhns maar daarnaast draaien de vrijwilligers ook voor speelgoed en servies hun hand niet om. Wel wordt gevraagd om de apparatuur vooraf schoon te maken en het naaigoed te wassen!

De komende weken organiseert SWL weer Repair Cafés in Lingewaard. Je kunt op de volgende locaties terecht voor reparaties en een gezellige bak koffie/thee:

Woensdag 26 september van 10.00 – 12.30 uur in het Hof van Breunissen (Kloosterplein 4) in Gendt

Woensdag 26 september van 19.30 – 21.30 uur in dorpshuis De Tichel (Kolkweg 5a) in Haalderen


De data van de andere kernen staan op www.swlingewaard.nl onder 'ParticipatiePunten'. Klik daar op het juiste ParticipatiePunt om het bijbehorende Repair Café te zien. "Heb je spullen die kapot zijn of niet goed meer werken, en vind je het zonde om ze zomaar weg te gooien, bedenk dan dat er nog een leuk alternatief in je eigen woonplaats is."

Winst op laatste vlucht voor Van Aalten

LINGEWAARD - Op zaterdag 8 september werd de laatste jongeduivenvlucht vervlogen vanaf Troyes over een afstand van 425 kilometer. De duiven werden om 08.30 uur gelost.

Om 13.18 uur draaide E. v. Aalten zijn eerste duif. 2e C. Vermeulen, 3e P.J.H. v. Ooijen. Tevens werd die dag de laatste natour vlucht vervlogen over een afstand van 300 kilometer vanaf Laon. Nadat de duiven om 09.45 uur gelost werden arriveerde de eerste duif om 12.49 uur bij E. v. Aalten op het hok. 2e T. Sas, 3e C. Vermeulen, 4e C. Neijenhuis, 5e Comb. Kiezenberg, 6e L. Joosten, 7e A. Borgers, 8e J. v. Kalkeren, 9e P. Eeuwes.

Magna Voce zingt in Huissen-Stad

HUISSEN - Het gregoriaans koor Magna Voce zingt zondag 23 september om 10.00 uur in de r.k.-kerk van Huissen-Stad. Voorganger is pastor Victor Bulthuis.

Het is de 25e zondag door het jaar, waarop Magna Voce de gregoriaanse gezangen van deze zondag zingt, zoals het Introitus Salus populi ego sum dicit Dominus, en het alleluia Confitemini Domino.

Ook zal het koor tijdens de communio het Tu mandasti zingen en aansluitend Ave Maria van Perosi. Het is voor het koor voor 't eerst dat zij in de voormalige parochie De Levensbron de Huissense-Stad aan doet met zijn gregoriaanse gezangen, eerder was het koor al wel te gast in Haalderen.

Magna Voce nodigt een ieder uit om samen met hen eucharistie te vieren. De muzikale begeleiding zal worden verzorgd door Harry van Kempen uit Oosterhout aan het orgel en Harry van Kempen uit Elst en Harry Wassenberg uit Heteren verzorgen wederom een muzikaal intermezzo. Het geheel staat onder leiding van Rita Branderhorst .

Vrouwenvereniging Haalderen

Vrouwenvereniging Haalderen

HAALDEREN - Vrouwenvereniging Haalderen start het nieuwe seizoen op 26 september om 20:00 uur met de jaarvergadering en een bingo.

Na een geweldige zomer hebben wij er weer zin in. Met een gloednieuw programma hopen we weer vele avonden te vullen. Ook nieuwe leden zijn altijd welkom op de laatste woensdag van de maand in De Tichel in Haalderen. Kom gerust eens kijken of dit iets is voor jou. Altijd gezellig!

Magna Voce zingt in Huissen-Stad

Magna Voce zingt in Huissen-Stad

HUISSEN - Het gregoriaans koor Magna Voce zingt zondag 23 september om 10.00 uur in de r.k.-kerk van Huissen-Stad. Voorganger is pastor Victor Bulthuis.

Het is de 25e zondag door het jaar, waarop Magna Voce de gregoriaanse gezangen van deze zondag zingt, zoals het Introitus Salus populi ego sum dicit Dominus, en het alleluia Confitemini Domino.

Ook zal het koor tijdens de communio het Tu mandasti zingen en aansluitend Ave Maria van Perosi. Het is voor het koor voor 't eerst dat zij in de voormalige parochie De Levensbron de Huissense-Stad aan doet met zijn gregoriaanse gezangen, eerder was het koor al wel te gast in Haalderen.

Magna Voce nodigt een ieder uit om samen met hen eucharistie te vieren. De muzikale begeleiding zal worden verzorgd door Harry van Kempen uit Oosterhout aan het orgel en Harry van Kempen uit Elst en Harry Wassenberg uit Heteren verzorgen wederom een muzikaal intermezzo. Het geheel staat onder leiding van Rita Branderhorst .

Vergadering

Platform Angeren

ANGEREN - Het platform Angeren nodigt iedereen, die Angeren een warm hart toedraagt, uit om het inloopuurtje op 25 september van 19.30 tot 20.00 uur bij te wonen.

Hebt u een goed idee, een verbeterpunt of bent u gewoon geïnterresseerd in de veiligheid en leefbaarheid in Angeren, loopt dan gerust eens even binnen bij het Dorpshuis in Angeren.

Opening seizoen Vrouwengilde Doornenburg

DOORNENBURG - Het bestuur van het Vrouwengilde Doornenburg is er weer in geslaagd een gezellig en interessant programma te maken.

Maandag 24 september om 19.00 uur opent het Vrouwengilde het nieuwe seizoen met een Woord/Communieviering in de kerk in Doornenburg. Daarna gaat het gilde naar zaal Kort Oisterwijk in Doornenburg voor een kopje koffie, de jaarvergadering en enkele rondjes bingo. Nieuwe leden zijn ook welkom.

Hengelsport

in Doornenburg

DOORNENBURG - Zondag 23 september wordt de voorlaatste wedstrijd om het Koningschap gevist.

Het loten is om 7.00 uur bij eet- en drinkfestijn De Waay. Gevist wordt er van 8.00 tot 11.30 uur. Tevens kan men zich dan opgeven voor de B.C., die wordt georganiseerd door Sint-Petrus Huissen op 29 september. Dan wordt er gevist van 9.00 tot 13.00 uur. Het loten is om 7.30 uur.

Sasa-kaarttoernooi

ANGEREN - Zaterdag 22 september presenteert Sasa haar derde kaarttoernooi van dit jaar.

Er kan weer gespeeld worden om de prijzen met jokeren, klaverjassen en bridgen.Tussen de middag wordt er een lunch geserveerd. Het inschrijfgeld bedraagt inclusief lunch negen euro (Sasa-deelnemers 7,50 euro). Inschrijven kan tot en met 20 september.

Jokeren en klaverjassen van 10.00 -16.00 uur. Opgeven kan bij mevrouw Bertha de Wild, telefoon 026 3257340 of 06 36303376; email: bertha@familiedewild.com

Bridgen van 11.00 -16.00 uur. Opgeven bij de heer A. Rouwhorst, 0481 462074, email: anton.rouwhorst@kpnmail.nl.

Het Dorpshuis staat aan Emmastraat 23, Angeren; 026 3251186. Zaal open 9.30 uur

Wandelen bij Pheidippides

Wandelaars van Pheidippides. (foto: Cor Frensen)

HUISSEN - Als het weer dinsdag is en ik nog even denk 'zal ik wel of niet', besluit ik toch maar om mijn jas aan te trekken, de wandelschoenen aan te doen en het huis te verlaten. Het is tenslotte best lekker weer en het is zo goed voor mijn conditie.

Inmiddels loop ik al zo’n 6 jaar mee, op de dinsdagavonden met een groep gezellige wandelaars. Er staat vanavond een interval training op het programma. Bij zo’n training worden de tempo’s afwisselend snel, nog sneller of juist heel langzaam lopen. Ieder doet wat hij volgens zijn gevoel kan. Natuurlijk, wat voor de een snel is, is voor de ander nog sneller. Maar daar is de trainer voor die ons, ondanks de verschillen die er zijn, bij elkaar houdt. Het is soms hard werken en inspannend, maar allemaal voor het goede doel; onszelf fit en gezond houden. Daar doen we het voor en na afloop ben ik altijd weer blij, heb mijn hoofd leeg gelopen en ben ik voldaan met de prestatie die ik geleverd heb. Nou, het was ook weer erg gezellig, een gesprekje met deze en gene. Als je elkaar wekelijks ziet, geeft dat ook een betrokkenheid, een gevoel van samen zijn en samen doen.

Zo is er op zaterdag 6 oktober weer de Hoge Veluweloop. We doen met een groepje hieraan mee en lopen dan de 10 km. Lunchpakketje mee en heerlijk door de natuur onze 10 km lopen. Zin om met ons mee te gaan? Meer informatie? Zie www.pheidippides.nl.

Informatieavond Eerste Heilige Communie

BETUWE - Informatieavond Eerste Heilige Communie 2019. Als uw kind dit jaar in groep 4 zit, mag hij of zij de Eerste Heilige Communie doen. Het duurt nog even voor het zover is, maar er moet ook nog veel gedaan worden. De werkgroep Eerste Heilige Communie van de parochie H. Maria Magdalena regelt veel zaken om u te helpen bij de voorbereiding op de Eerste Heilige Communie van uw kind.

Voor alle ouders die erover denken hun kind de Communie te laten doen, is er een informatieavond. Ook ouders die nog niet zeker weten of ze hun kind de Communie willen laten doen, zijn welkom. Deze avond vindt plaats op dinsdag 13 november om 20.00 uur in ontmoetingscentrum De Hoeksteen aan de Prinses Irenestraat 58 in Elst. Deze avond krijgt de bezoeker informatie over de gang van zaken rond de voorbereiding van de Eerste Heilige Communie, ouder- en kinderavonden, belangrijke overige data, het communieproject en de werkgroep die dit voorbereidt.

"Verder doen wij dan een beroep op uw medewerking/hulp bij het voorbereiden en organiseren van de diverse activiteiten, want de werkgroep wil de Communie van uw kind graag samen met u voorbereiden en vieren.

U kunt zich voor deze infomatie-avond opgeven bij het secretariaat van de parochie. Als u deze avond verhinderd bent, maar u denkt erover uw kind de communie te laten doen, geef dit dan ook door aan het secretariaat van de parochie, telefoonnummer 0481 451371 (keuze 1) of via de mail secretariaat@rkparochiemariamagdalena.nl. U ontvangt dan een informatieboekje met een inschrijfformulier.

Hengelsportvereniging in Doornenburg

Hengelsportvereniging in Doornenburg

DOORNENBURG - Zondag 23 september wordt de voorlaatste wedstrijd om het Koningschap gevist.

Het loten is om 7.00 uur bij eet- en drinkfestijn De Waay. Gevist wordt er van 8.00 tot 11.30 uur. Tevens kan men zich dan opgeven voor de B.C., die wordt georganiseerd door Sint-Petrus Huissen op 29 september. Dan wordt er gevist van 9.00 tot 13.00 uur. Het loten is om 7.30 uur.

Kampioen Bridgeclub Gendt

Arie Puiman en Ton Giesen. (foto: Jos van de Werken)

GENDT - Het nieuwe bridgeseizoen bij Bridgeclub Gendt is weer gestart met de gebruikelijke ALV. Na een spannend seizoen met vele potjes bridge is er een nieuw kampioenspaar.

De nieuwe clubkampioenen seizoen 2017/2018 zijn geworden de heren Arie Puiman en Ton Giesen, tweede Jannie van de Werken en Ellen Groenen en derde de heren Jos van de Werken en Eric Groenen.

"Wilt u in uw vertrouwde thuisomgeving het bridgespel leren, samen met vrienden het spel oefenen en uw eigen maken? Dat kan nu, want Bridgeclub Gendt biedt deze mogelijkheid. U bent met minimaal vier personen. In overleg plannen we de speeldagen en speeltijden; dit kan overdag en 's avonds. De cursus voor beginners bestaat uit twaalf lessen van ongeveer 2,5 uur, bij u thuis. Minimaal vier personen en maximaal acht personen; kosten: 115 euro per persoon. Informatie en aanmelding: Jannie van de Werken (bridgedocent), 06 28449582; e-mail: jannievandewerken@hotmail.com.

Mariaviering in Huissen

Mariabeeld esplanade Lourdes. (foto: Jalune)

LINGEWAARD - Op woensdag 14 november is er om 19.00 uur een Mariaviering voor de parochianen uit de gehele parochie Maria Magdalena.

De Mariaviering zal plaats vinden in de OLV ten Hemelopneming Langekerkstraat 10a in Huissen. Diaken Ronald Heinen is voorganger. Het koor Exotherm zal de zang verzorgen. Na de viering is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van een kopje koffie of thee. Iedereen is van harte uitgenodigd.

R.K. parochie H. Maria Magdalena

Zaterdag 22 september

18.00 uur: H. Maria Geboorte Driel, eucharistieviering, “Polenmis”, V. Bulthuis, Cantorije

19.00 uur: O.L.V. van Zeven Smarten Haalderen, eucharistieviering, A. Hulleman, GK De Levensbron

19.00 uur: St. Leonardus Oosterhout, eucharistieviering,
F. Bomers, Musica Nova

Zondag 23 september

10.00 uur: St. Werenfriduskerk Elst, eucharistieviering,
N. Sales, St. Caeciliakoor

10.00 uur: O.L.V. ten Hemelopneming Huissen-stad, eucharistieviering, V. Bulthuis, Magna Voce

10.00 uur: H. Martinus Gendt, oecumenische viering,
J. Kallen en M. de Bree

Maandag 24 september

19.00 uur: St. Martinus Doornenburg, Woord- en communieviering, M. Sanders, Opening seizoen Vrouwenbond, Herenkoor

Sasa-kaarttoernooi

Sasa-kaarttoernooi

ANGEREN - Zaterdag 22 september presenteert Sasa haar derde kaarttoernooi van dit jaar.

Er kan weer gespeeld worden om de prijzen met jokeren, klaverjassen en bridgen.Tussen de middag wordt er een lunch geserveerd. Het inschrijfgeld bedraagt inclusief lunch negen euro (Sasa-deelnemers 7,50 euro). Inschrijven kan tot en met 20 september.

Jokeren en klaverjassen van 10.00 -16.00 uur. Opgeven kan bij mevrouw Bertha de Wild, telefoon 026 3257340 of 06 36303376; email: bertha@familiedewild.com

Bridgen van 11.00 -16.00 uur. Opgeven bij de heer A. Rouwhorst, 0481 462074, email: anton.rouwhorst@kpnmail.nl.

Het Dorpshuis staat aan Emmastraat 23, Angeren; 026 3251186. Zaal open 9.30 uur

Opening seizoen Vrouwengilde Doornenburg

Opening seizoen Vrouwengilde Doornenburg

DOORNENBURG - Het bestuur van het Vrouwengilde Doornenburg is er weer in geslaagd een gezellig en interessant programma te maken.

Maandag 24 september om 19.00 uur opent het Vrouwengilde het nieuwe seizoen met een Woord/Communieviering in de kerk in Doornenburg. Daarna gaat het gilde naar zaal Kort Oisterwijk in Doornenburg voor een kopje koffie, de jaarvergadering en enkele rondjes bingo. Nieuwe leden zijn ook welkom.

Menu Bemmels afhaalpunt

BEMMEL - Op maandag 10 september kunnen inwoners van heel Lingewaard tussen 17.00 en 17.30 uur het volgende menu afhalen: salade, chili con carne én een toetje.

Deze maaltijd kost 4 euro en wordt bereid door een enthousiaste groep vrijwilligers. Het afhaaladres is Cuperstraat 9 te Bemmel. Gevraagd wordt zelf drie afsluitbare bakjes mee te brengen! Wilt u ook genieten van zo'n heerlijke verse maaltijd dan moet u zich wel van te voren even inschrijven via het SWL Meldpunt. Er is namelijk maar een beperkte hoeveelheid menu's beschikbaar. Inschrijven kan op maandag - donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur via 088 2552555.

Het 'Bemmels afhaalpunt' is een initiatief van buurtbewoners in samenwerking met SWL. Voor meer informatie kan men contact opnemen met Wil van den Hurk (088 2552550).

Zegereeks van Van Hal niet te stoppen

DOORNENBURG - Op 8 september stonden de laatste vluchten van 2018 op het programma. De natour werd afgesloten met een vlucht vanuit Laon hieraan deden 173 duiven mee van tien liefhebbers. Ze werden gelost om 9.45 uur.

H. v. Hal 10 mee 2 pr. 1, 35
Nissen & Vermaas 18 mee 15 pr. 2, 6, 7, 8, 12, 13, 14, 16, 18, 24, 25, 28, 29, 34, 39
v. Olderen & Meuwsen 48 mee 18 pr. 3, 4, 9 t/m 11, 15, 17, 19, 22, 23, 26, 27, 30 t/m 33, 40, 42
W. Geurtz & Zn 19 mee 5 pr. 5, 21, 36, 37, 43
G. Peters 8 mee 2 pr. 20, 38
J. Buys 28 mee 2 pr. 41, 44

Weer winst voor Van Aalten

LINGEWAARD -Op zaterdag 1 september werd er een jongeduivenvlucht vervlogen vanaf Nanteuil Le Haudouin over een afstand van 382 kilometer. De duiven vlogen met een snelheid van 73 km/uur naar huis.

De eerste duif arriveerde om 13.43 uur bij E. v. Aalten op het hok, nadat ze om 08.30 uur gelost waren. 2e. H. Hegeman, 3e. C. Vermeulen, 4e. L. Joosten.

De andere vlucht was een natourvlucht vanaf Quievrain. Deze vlucht werd om 09.45 uur gelost. Hier arriveerde de eerste duif om 12.48 uur. 2e L. Joosten, 3e A. Borgers, 4e C. Vermeulen, 5e H. Hegeman, 6e J. v. Ingen & Zn. 7e T. Sas, 8e P.J.H. v. Ooijen, 9e Comb. Kiezenberg, 10e H. Cornelissen, 11e P. Eeuwes, 12e J. v. Kalkeren, 13e Th. Peters, 14e C. Neijenhuis.

Padoem-patsj: meest gewilde positie bij De RotDweilers komt vrij!

De RotDweilers. (foto: Maaike Heynemans) Maaike Heynemans

BEMMEL - De RotDweilers uit Bemmel weten niet wat ze meemaken. Voor het eerst in bijna dertig jaar komt de positie van snarespeler vrij en opvolging is vooralsnog niet gevonden. De zoektocht naar een nieuwe slagwerker is in volle gang. Ken of ben jij die nieuwe slagwerker?

Dirigent Cees Coenen vertelt waar de nieuwe slagwerker aan moet voldoen. “Hij of zij moet een goede all-round slagwerker zijn. We zoeken iemand die snaredrum speelt, maar die ook met bekkens, hihat en crash uit de voeten kan. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze nieuwe aanwinst de drijvende kracht van het orkest wordt."

Ander eisenlijstje

Sectiegenoot Jaap, die grote trom speelt, heeft een ander eisenlijstje. “Ik ben ontzettend grappig en sta erom bekend dat ik tijdens de repetitie veel goede oneliners uit mijn mouw schud. Ik zoek een medeslagwerker die smakelijk om mijn grappen kan lachen en naar wie ik flauwe gifjes kan sturen. Het is ook een pré als de nieuwe slagwerker van goudgele rakkers houdt, want, zoals iedere muzikant weet: zonder drank geen klank!”

Wat we zoeken... Kun jij goed aftikken maar schrik je ook niet terug voor het wegtikken van een biertje? Geef jij na iedere slechte woordgrap een ‘padoem-patsj’? En vind je het leuk om in een feestband te spelen? Dan zoeken we jou!

De RotDweilers repeteren op woensdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur in de Theaterkerk, Markt 5 in Bemmel. Kom gerust eens kennis maken met Cees, Jaap en de rest! Je kunt voor meer informatie bellen of appen met voorzitter Judith (06 13857386) of mailen naar info@derotdweilers.nl.

Oecumenische viering Gendt

GENDT - Op zondag 23 september is er een oecumenische viering in de r.k. H. Martinuskerk in Gendt. De aanvangstijd is 10.00 uur.

De viering is voorbereid door de oecumenische werkgroep van de katholieke kerk en de prot. gemeente Gendt-Doornenburg, in samenwerking met pastor Janine Kallen en ds. Margreet de Bree. Deze viering maakt deel uit van de vredesweek, die ieder jaar in september in de Nederlandse kerken gehouden wordt. Vrede vieren we elke week in de kerk, maar in de vredesweek gebeurt dat in nadrukkelijke verbondenheid met hen die leven in situaties van oorlog en geweld. De collecte is bestemd voor de organisatie PAX. PAX staat voor vrede. Samen met mensen in conflictgebieden en betrokken burgers wereldwijd werkt PAX aan een menswaardige samenleving, overal in de wereld. Na afloop van de viering is er gelegenheid om een kopje koffie/thee te drinken. Allen zijn van harte welkom!

Kleurrijk in Lingewaard...

(foto: Joyce Derksen)

LINGEWAARD - Ondanks de zomerdroogte en de herfst die eraan zit te komen staat er nog veel in bloei. Dat geeft de natuur toch weer wat kleur. Ook de zonsopkomst en zijn kleurrijk.

(foto: Joyce Derksen)
(foto: Joyce Derksen)
(foto: Joyce Derksen)

Wat wonen we toch mooi. Foto van bloemen bij kolk is gemaakt op de dijk in Haalderen. De rest is gemaakt in Doornenburg. Gefotografeerd door Joyce Derksen.

Bomenwandeling Bemmel met IVN RijnWaal

Boom. (foto: Alice Kuijf)

BEMMEL - Op zondag 23 september om 14.00 uur leiden gidsen van het IVN Rijnwaal de wandelaars langs een liefelijke sfeervolle route met een grote variëteit aan boomsoorten waar ze veel over kunnen vertellen.

De route start bij De Veldschuur aan de Sportlaan 1M in Bemmel en loopt dit jaar ook langs andere wegen waardoor weer andere boomsoorten te zien zijn. Deze wandeling vindt bovendien in de herfst plaats waarbij we naast de verschillende kenmerken ook vooral de vruchten onder de loep nemen.

"Kent u de zeepboom of de amberboom? Kom met ons mee de geheimen ontdekken van inheemse en exotische boomsoorten en hun verborgen leven." De excursie is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Een verrekijker meenemen wordt aangeraden.

Weer winst op voor Van Aalten

Weer winst op voor Van Aalten

LINGEWAARD -Op zaterdag 1 september werd er een jongeduivenvlucht vervlogen vanaf Nanteuil Le Haudouin over een afstand van 382 kilometer. De duiven vlogen met een snelheid van 73 km/uur naar huis.

De eerste duif arriveerde om 13.43 uur bij E. v. Aalten op het hok, nadat ze om 08.30 uur gelost waren. 2e. H. Hegeman, 3e. C. Vermeulen, 4e. L. Joosten.

De andere vlucht was een natourvlucht vanaf Quievrain. Deze vlucht werd om 09.45 uur gelost. Hier arriveerde de eerste duif om 12.48 uur. 2e L. Joosten, 3e A. Borgers, 4e C. Vermeulen, 5e H. Hegeman, 6e J. v. Ingen & Zn. 7e T. Sas, 8e P.J.H. v. Ooijen, 9e Comb. Kiezenberg, 10e H. Cornelissen, 11e P. Eeuwes, 12e J. v. Kalkeren, 13e Th. Peters, 14e C. Neijenhuis.

Nieuwe muzikanten welkom bij harmonie Sint-Caecilia

GENDT - Ook zin om een muziekinstrument te leren bespelen of heb je vroeger een instrument bespeeld en je wilt dit weer oppakken? Dat kan bij harmonie Sint-Caecilia Gendt!


Je kunt les krijgen op een blaas- of slagwerkinstrument of verder gaan waar je ooit bent gestopt. Jong en oud. Leeftijd maakt niets uit! Kom gerust eens vrijblijvend langs op een repetitieavond. Maandagavond voor blaasmuzikanten en woensdagavond voor slagwerkmuzikanten.

Alle repetities vinden plaats in Providentia, Dorpstraat 5 in Gendt. Vanaf 19.00 uur ben je welkom om een keer te komen kijken en luisteren. Voor meer informatie en/of aanmelden kan je contact opnemen met het secretariaat via secretariaat@harmoniegendt.nl.

Muzikaal spektakelstuk op 45e Aalbers-Taptoe Bemmel

Eska Bemmel. (foto: B. Braam)

BEMMEL – De 45e editie van Aalbers-Taptoe Bemmel, stond garant voor een middag en avond vol prachtige optredens. Dit jaar vond het evenement plaats op zaterdag 8 september.

Het jaar waarin Eska Bemmel haar zestigste verjaardag viert, organiseerde zij ook voor de 45e keer Aalbers-Taptoe Bemmel. Een terugkerend evenement, met vermaak voor jong en oud.

Speciaal voor deze jubileum editie, organiseerde Eska voor het eerst een Jeugdtaptoe. Diverse jeugdkorpsen werden hiervoor uitgenodigd en vertoonden hun kunsten op het taptoeterrein bij kasteel De Kinkelenburg.

Gezamenlijk met de deelnemers aan de avondtaptoe, werd het programma vervolgd met een Streetparade. Hierbij liepen alle korpsen vanaf de Kinkel richting verzorgingshuis Lidwina, waar een stilstaand nummer ten gehore gebracht werd. Vele bewoners genoten zichtbaar van deze muzikale opluistering.

Het avondprogramma ging, na het openingsintrada, van start met de galashow van Eska. Terwijl Eska nog op het gazon stond nam de burgemeester van gemeente Lingewaard het woord, om Eska te feliciteren met haar 60 jarige bestaan.

Nadat vervolgens alle andere deelnemers hun optreden hadden uitgevoerd, had Eska nog een speciale afsluiter in petto. Voor het eerst in de geschiedenis, had Eska naast de galashow ook een themashow ingestudeerd. Onder luid gezang en applaus, werd de show gepresenteerd aan het enthousiaste publiek. Eska bedankte iedereen die deze jubileum editie mogelijk heeft gemaakt.

Moet ik mijn cv-ketel weggooien?

LINGEWAARD - Volgens het kabinet moeten we in 2030 van het aardgas af. Wat betekent dat voor mij? Kan ik mijn woning nog wel verwarmen? Kan ik nog wel warm douchen? Moet ik dan zo’n dure warmtepomp aanschaffen?

We moeten juiste keuzes maken, maar welke? Lingewaard Energie organiseert een thema-avond over deze problematiek. Op deze avond wordt u geïnformeerd over het waarom, wat we moeten doen en hoe we het kunnen betalen.

Isoleren: Een deskundige komt uitleg geven over de mogelijkheden van isoleren. Wat dat inhoudt en wat de voordelen zijn van de verbetering van de woningschil wordt zeer specifiek uiteengezet deze avond.

Warmtepompen: We praten al enige jaren over warmtepompen. Wat zijn warmtepompen? Kan dat ook in mijn woonomgeving? Hoe werkt dan een warmtepomp en wat kost deze.

Financiering: Voor elke investering komt de vraag hoe kan ik dat betalen? Gelukkig zijn er mogelijkheden gecreëerd door de overheid.. Welke dat zijn wordt door de Rabobank Overbetuwe aan ons uiteengezet.

De thema-avond vindt plaats op dinsdag 2 oktober om 19.30 uur in De Veldschuur, Sportlaan 1K in Bemmel. De zaal gaat om 19.00 uur open. Toegang is gratis. Lingewaard Energie is volop bezig met de energietransitie. Wilt u meer weten over ons, of wilt u actief meedoen, surf dan naar www.lingewaardenergie.nl en wordt lid.

Open Eetcafés Lingewaard

BEMMEL - De komende periode organiseert SWL weer Open Eetcafés in Lingewaard. Je kunt terecht bij de volgende eetcafés om gezellig samen een vorkje te prikken:

Maandag 24 september – 17.30 Providentia, Dorpsstraat 5, Gendt

Dinsdag 25 september - 17.30u SWL, Cuperstraat 9, Bemmel

Woensdag 26 september- 17.30u - RKHVV, Blauwenburcht 1, Huissen

Donderdag 27 september - 17.30u - Providentia, Dorpsstraat 5, Gendt

Donderdag 27 september - 17.00u - De Tichel, Kolkweg 5a (van tevoren aanmelden bij de bar van de Tichel of bellen op maandag tussen 12 en 17 uur naar 0481 464409)


Voor vier euro kunnen inwoners van Lingewaard om 17.30 uur aanschuiven voor een lekkere maaltijd (inclusief koffie) die geheel bereid wordt door vrijwilligers. Iedereen die mee wil eten, kan zich telefonisch aanmelden van maandag tot en met donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur alleen via het Meldpunt op 088 2552555. Inschrijvingen buiten deze tijden, via voicemail of via mail worden niet geaccepteerd.

Vanwege het beperkte aantal zitplaatsen (maximaal vierentwintig) wordt aangeraden om op tijd te bellen. Wanneer het is volgeboekt, kan men zich aanmelden voor de week er op.

Excursie: Vogeltrek en nazomer

IJsvogel. (foto: Lingewaard Natuurlijk)

BEMMEL - De zomer loopt op zijn eind en de herfst kondigt zich aan. De bladeren krijgen al mooie herfsttinten, maar hier en daar bloeit ook nog een bloem. Aan kruiden en struiken ontdekken we de vruchtjes en bessen. Of die ook voor ons smakelijk en eetbaar zijn?

We gaan het ontdekken, ook waarom de plant ze maakt en hoe dieren daarbij ingezet worden. Daarnaast kijken we naar vogels, misschien zien we lepelaars of grote zilverreigers, die langs de kant staan en proberen om door aalscholvers opgejaagde vissen te vangen. Of er alweer ijsvogeltjes zitten, nadat de meeste de vorige winter niet overleefd hebben?

Op zondag 23 september kunt u het meemaken in de Bemmelse polder onder leiding van natuurgidsen van Stichting Lingewaard Natuurlijk. Om 14.00 uur start er een excursie vanaf De Veldschuur, Sportlaan 1m te Bemmel en duurt tot ongeveer 16.15 uur. Vanaf 13.45 is iedereen welkom.

Met goede kleding aan en goedgemutst is het een prima kans om het hoofd leeg te laten waaien.
Tip: laarzen aan en regenkleding mee. Met een verrekijker ziet u scherper. De struintocht vraagt wel enige conditie in verband met klim- en klauteren over omgevallen bomen.
Kosten: Volwassenen drie euro; kinderen half geld. Aanmelden wordt op prijs gesteld, maar is niet verplicht. (Inlichtingen: Gijsbert Peelen 06 10864179.)

Three billboards outside Ebbing, Missouri Eerste TOP-film van het seizoen

BEMMEL - Filmliefhebbers opgelet, de eerste TOP-film op donderdag 20 september is gelijk een kraker: Three billboards outside Ebbing, Missouri. Een prachtige film en winnaar van Oscars en Golden Globes voor beste film, beste actrice (Frances McDormand) en beste acteur (Woody Harrelson). Bovendien kreeg de film wereldwijd lovende recensies.

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, is een donker en komisch drama van Oscar-winnaar Martin McDonagh (In Bruges). Nadat er maanden voorbijgaan zonder dat er een dader wordt gevonden in de moordzaak van haar dochter, neemt Mildred Hayes (Frances McDormand) een gedurfde stap. Ze laat drie controversiële boodschappen op reclameborden plaatsen langs de weg richting haar dorp gericht aan het gerespecteerde politiehoofd, William Willoughby (Woody Harrelson). Wanneer politieagent en tweede in lijn Dixon (Sam Rockwell), een onvolwassen moederskindje met een voorliefde voor geweld, erbij betrokken raakt, wordt de strijd tussen Mildred en Ebbings ordehandhaving alleen maar heftiger.

Twijfel dus niet en ga deze film zien. U krijgt er geen spijt van. Tip: Zet onze andere topfilms (op donderdagavonden) ook alvast in uw agenda. Het filmprogramma staat op de site. Aanvang 20:00 uur, kaartjes kosten 7,00 euro per stuk en zijn te bestellen op www.topbemmel.nl en tevens verkrijgbaar bij Eyewish en in de Theaterkerk, Markt 5, Bemmel.

Prijswinnaar luchtballonvaart- actie Mitra Huissen

HUISSEN - Winkelcentrum Zilverkamp was één van de plekken waar je deze zomer een luchtballonvaart kon winnen. Eentje is er gevallen bij de Mitra.

Mevrouw Straver is de gelukkige en heeft haar voucher in ontvangst genomen. Wij wensen haar een behouden vaart. Mitra Huissen, Huissen (026 3250910, www.mitra.nl).

Prijswinnaar luchtballonvaart- actie Primera Huissen

HUISSEN - Winkelcentrum Zilverkamp was één van de plekken waar je deze zomer een luchtballonvaart kon winnen. Er is er een gevallen bij de Primera.

De heer Hoedemaker is de gelukkige en heeft zijn voucher in ontvangst genomen. Wij wensen hem een behouden vaart. Primera, Huissen (026 3886638, www.primera.nl).

Prijswinnaar luchtballonvaart- actie bij De Spaan Showroom

ARNHEM - De Spaan Showroom was één van de bedrijven, waar je deze zomer een luchtballonvaart kon winnen.

Lisa Abraham en Ingrid Abraham zijn de gelukkigen en hebben hun voucher in ontvangst genomen. Wij wensen hen een behouden vaart. De Spaan Showroom, Arnhem (026 3618331, www.despaanshowroom.nl).

Enthousiaste start voor Betuwe On Stage

Het organiserende Stage Team, Wim Biesters is 1e van rechts op de bovenste rij. (foto: Leerling HPC Zetten)

BETUWE - Het organiserende ‘Stage Team’ van Betuwe On Stage heeft onlangs de aftrap gedaan om ook dit schooljaar een doeltreffend (beroeps)podium voor Betuwse vmbo-leerlingen te organiseren!

“Genieten!” Dat is wat decaan OBC Huissen Wim Biesters, één van de organisatoren van Betuwe On Stage doet als leerlingen enthousiast een match maken tijdens het beroepenfeest Betuwe On Stage. “Dit project heeft ons onderwijs verrijkt!” Een reactie van een leerling die vorig jaar deelnam: “Hier heb ik nu echt iets aan gehad. Dit kunnen ze mij in de klas niet leren, ik word hier heel erg blij van!” Dat Betuwe On Stage een groot succes is, daar bestaat geen twijfel meer over. Ook komend schooljaar krijgen leerlingen deze kans.

Beroepskeuze en netwerk

Achthonderd leerlingen van de vijf scholen: Citadel College, HPC Zetten, OBC Bemmel, OBC Elst en OBC Huissen, ontmoeten 250 verschillende vakmensen, tijdens Beroepenfeest Betuwe On Stage op dinsdag 5 februari. De vakmensen helpen de leerlingen bij een beroepskeuze en een netwerk door gesprekken te voeren over hun werk. Wanneer het klikt maken leerling en beroepsbeoefenaar een match voor de ‘Doe Dag’ op dinsdag 26 februari. De leerling gaat die dag bij de beroepsbeoefenaar op werkbezoek. Leerlingen krijgen op die manier een goed beeld van een beroep en een branche.

Beroepsbeoefenaren die hun passie met de leerlingen willen delen, kunnen zich aanmelden via: www.betuweonstage.nl.

‘God sloft met mij mee door het leven’...

HUISSEN - Veel dingen sloffen met je mee. Veel leden van kerken zijn slapend lid. En als je daar gelukkig mee bent moet je dat vooral zo houden. Maar wat, als je dat wil veranderen. Ben je dan hypocriet? De vraag stellen is hem beantwoorden. Ook in onze kerkelijke gemeenschap komen alle smaken en kleuren voor. Met alle varianten die je in het echte leven tegenkomt. Mensen van af en toe, mensen van vaak of altijd.

In de kerkelijke gemeenschap wordt het leven gevierd. Je wordt je bewust hoe waardevol het leven is. Je te richten op waar het voor jou om gaat. Het geloof leert je om de weg van je eigen leven te ontdekken. En van daaruit je weg in de maatschappij te vinden.

Bovenal leer je dat het leven veranderlijk is. Zoals alle groei en leven verandering meebrengt. Dat zie je ieder jaar weer in de natuur met de wisseling van de seizoenen. Maar ook thuis in de spiegel; je ziet er zelf ook echt anders uit dan enkele jaren geleden. En dat is natuurlijk prachtig. Want elke levensfase kent zijn eigen rijkdom. Maar hoe gaan we om met al deze veranderingen die je overkomen.

Volgens mij gaat het erom steeds weer met nieuwe ogen te zien. Daarbij kan een uur van bezinning, inspiratie en ontmoeting best veel helpen. Een uur waarop je op een andere manier naar de werkelijkheid van alle dag kijkt. En dat gebeurt iedere zondagochtend om 10 uur in onze kerk. Voel je welkom dit mee te beleven (Ad Huson).

Kerkdienst Protestantse Gemeente Huissen

Zondag 23 september 10.00 uur, voorganger Ds. Akke-Clara Thimm. Vrijdagmiddag tussen 14 en 16 uur bent u van harte welkom voor koffie, thee, een praatje. Vrij entree.        

Nieuw huis in Bemmel voor basketbalsters!

BEMMEL - Het seizoen 2018-2019 gaat weer van start. Het team van Lekdetec.nl/Batouwe loopt zich warm. Dit jaar bleef het niet bij een sportieve voorbereiding. Er moest voor vier speelsters nieuwe huisvesting gevonden worden, de woning in Haalderen kon wegens verkoop niet langer gehuurd worden. En dan is het mooi om te zien dat sponsoren je uit de brand kunnen helpen, zei bestuurslid Wim Biesters.

Een woning aan de Van Ambestraat kwam beschikbaar. Maar daar moest wel heel erg veel aan gebeuren om die bewoonbaar te krijgen. Theo Bouwman is een ervaren organisator en regelneef. Hij bedacht niet alleen een plan van aanpak, maar wist van veel sponsoren spullen en apparatuur te krijgen. Met de inzet van veel vrijwilligers werd een onbewoonbare woning omgetoverd tot prima huisvesting voor (hopelijk) de komende jaren.

Het begon allemaal op een zaterdag in juli. De enorme wildernis rond de woning werd verwijderd. Het was ongelooflijk: de klimop groeide niet alleen over het huis heen, het kwam ook naar binnen. In samenwerking met Arie en Arjan Moed (die verantwoordelijk waren voor het kap- en zware snoeiwerk in de tuin) lukte het allemaal. Een ondoordringbaar oerwoud leek het wel. Heel wat vrachtwagenladingen kwamen er vanaf. De achterburen kregen weer zon op het balkon! Arie heeft daarna nog diverse andere werkzaamheden uitgevoerd.

Het gebuffel van onder anderen Wim van der Linden, Caspar Scholten, Harry en Carolien Bremer, Theo Bouwman en Leentje Salakory leverde weer een uitzicht op. Een huis met een tuin waarin straks een feestje gehouden kan worden! Het gekleurde strooisel van de Bemap geeft het geheel een totaal ander aanzien!

Daarna ging Theo aan de slag met de inrichting van het huis. Gas, water en elektra werden hersteld. Handige bliksems zoals René van Zadelhoff, Anouk Biesters, Herm Timmermans en Egbert Broere gingen ook aan de slag. Er werd geschilderd, gerepareerd. Toilet en badkamer opnieuw betegeld en tenslotte het hele huis grondig schoongemaakt. De vier speelsters Anne, Cornelia, Richelle en Yfke trokken er vanaf zaterdag 26 augustus in. Batouwe bouwt een huis met een toepasselijke naam: 'Bemmely Hills'. Een prestatie om trots op te zijn.

Ook de buren waren behulpzaam, met koffie, ladders en reservedakpannen! Het bestuur is alle vrijwilligers en sponsoren die aan dit resultaat hebben bijgedragen, enorm dankbaar. Zonder hun inzet was het niet mogelijk geweest. Het gaat om de volgende sponsoren: Lekdetec.nl, B.O.D., Heijting Milieuservice, de Vos glazenwasserij, Bemap, SMB Willems schoonmaakbedrijf, Makelaardij Goed geregeld, Hermans Tweewielers en Harry Mattijssen Verf en wonen.

GroenLinks vangt bot bij oplossing onveilige kruising

Automobilisten op deze doorgaande weg moeten voorrang geven aan afslaande fietsers. Dat kán verwarring geven. (foto: Sjaak Veldkamp)

BEMMEL - Fietsers op de kruising RijnWaalpad - Ressensestraat hebben voorrang. Door een ongelukkige verkeersconstructie is een veilige oversteek niet gegarandeerd. GroenLinks Lingewaard pleit daarom voor een tunnel. Het college ziet de noodzaak er niet van in. Verbluffend, reageert fractievoorzitter Lianne Duiven met verbazing.

De kruising Ressenstraat is een onderdeel van de aanleg Dorpensingel-Oost. Deze nieuwe weg tussen Bemmel en Nijmegen moet de overlast verminderen voor bewoners in Lent. Het project wordt gezamenlijk met de provincie opgepakt door de gemeente Lingewaard, Nijmegen, Overbetuwe en Arnhem. Het snelfietspad doorkruist de Dorpensingel in Nijmegen, de Breedlersestraat in Elst en de Ressensestraat in Ressen. De aanpassingen worden in samenhang met de gemeenten uitgewerkt.

Lingewaard is wegbeheerder van de Ressenstraat. Op verzoek van de Vereniging Dorpsbelang Ressen is er overleg geweest. Hierbij kon ook platform Bemmel-West aanschuiven. Er zijn 'wat ideeën' uitgewisseld, zegt het college.

Het college lijkt de betrokken partners te volgen. "Vooralsnog ziet geen van de vakinhoudelijke adviseurs van zowel provincie als beide gemeenten de noodzaak van een ongelijkvloerse kruising." Er kunnen ook gelijkvloers veilige oplossingen worden ontworpen. Bovendien is voor een tunnel geen geld gereserveerd, zo merkt het college fijntjes op.
Duiven vindt dat onzin. Als de wil er is, kan er best geld gevonden geworden. GroenLinks laat het er niet bij zitten. Voor vervolgacties is er contact met enkele lokale afdelingen van de Fietsersbond.

13 / 32

14 / 32

15 / 32

Pheidippides-loper: Running Blind

Een Pheidippidesloper als buddy. onbekend

HUISSEN - Ik werd gevraagd om buddy te worden bij Blind Running. Een organisatie waarbij visueel beperkten met hulp van een buddy kunnen hardlopen.

Eerst kreeg ik een opleiding. Ik leerde dat je elke stoeprand of wegversmalling moet spotten en communiceren met je maatje. Om te ervaren hoe dat is werd ik zelf geblinddoekt en aan een koordje gingen we op weg. Ik was gewaarschuwd dat het eerst probleemloos zou gaan, maar dat je later 'vreemd' gaat lopen. Er gebeurde echter meer. Je gehoor werk harder. Een kruispunt hoor je zonder te zien. Blijft natuurlijk toch dat je volledig moet vertrouwen op een ander.

Dan het echte werk met een visueel beperkte. Eest wordt er in de route rekening gehouden met obstakels enz., maar nieuwe problemen dienen zich ook aan. De maatjes vinden het fijn om onderweg een gesprek te voeren en een beschrijving te krijgen van waar ze lopen. Tja, als man kan ik maar één ding tegelijk dus vergeet ik een stoeprand en is een struikelpartij onvermijdelijk. Dat levert geen boosheid op, alleen gelach. Dan besef je hoe blij iemand is, dat hij/zij toch kan hardlopen.

Dat zag ik ook toen ik met iemand ging trainen voor een wedstrijd. Dat doen ze graag. Dat is makkelijk, want de route is vrij en iedereen loopt dezelfde kant uit. Ik liep met iemand die vroeg of haar geleidehond mee mocht. Ok, dacht ik, dan heb het gemakkelijk. Maar bij een hekje knalde ze er vol tegenaan. Nadat het gelach verstomd was, werd mij verteld dat een geleidehond stopt met begeleiden bij een hogere snelheid dan wandelen.
Meer informatie? https://www.runningblind.nl/regios/arnhem of pheidippides.loper@gmail.com

Henny en Joep exposeren in Angeren

Schilderij van Henny en kalkzandsteen object van Joep. (foto: Els Tijssen)

ANGEREN - Henny en Joep van ’t Hullenaar exposeren in etalage van voormalige schoenwinkel Bouwman in Angeren.

In de etalage van de voormalige schoenwinkel Bouwman aan de Jan Joostenstraat 20 In Angeren is deze week een nieuwe expositie ingericht. Het echtpaar van ’t Hullenaar uit Gendt toont hun schilderijen, werken van keramiek en kalkzandsteen.

Henny van ‘t Hullenaar-Nissen groeide op in Doornenburg en verhuisde later naar Gendt. Zij is begonnen met schilderen in het atelier van Nell van Groningen in Angeren en is hier een aantal jaren lessen blijven volgen. Nu gaat zij nog regelmatig schilderen in het Gemeenschapshuis van Huissen-Zand bij Riny van de Pas. Het werken met klei leerde ze op de Open Academie in Bemmel bij de docent Henk van Meurs. Later volgde ze met een kleine groep lessen bij Bart Janssen van Ambacht Haalderen. Zij laat divers en kleurrijk werk zien.

Joep van ’t Hullenaar kreeg bij zijn pensionering van de collega’s een cursus beeldhouwen bij Marjo Wiltingh in Doornenburg. Dat inspireerde hem en ging hiermee thuis verder aan de slag. Van hem zijn drie werken te zien gemaakt van kalkzandsteen. Deze bijzondere expositie duurt tot 13 november.

Kinderkleding- en speelgoedbeurs Bemmel

Zaalindeling beurslocatie. (foto: Kledingbeurs Bemmel)

BEMMEL - Zaterdag 22 september vindt in het OBC aan De Heister in Bemmel de tweedehands kinderkleding- en speelgoedbeurs plaats. De beurs is geopend van 9.00 tot 11.30 uur.

Tijdens de beurs is er de mogelijkheid goede en betaalbare (merk)kleding voor het najaar en de winter te kopen. De entree is gratis. Er wordt ruim 18.000 stuks mooie tweedehands winterkleding vanaf maat 80 - maat S aangeboden. Naast kleding wordt er ook speelgoed verkocht, babyspullen, schoenen, sportkleding, autostoeltjes, fietsstoeltjes, kinderwagens en nog veel meer. En ook regenlaarzen, snowboots, skikleding, een slee en speelgoed voor 5 december. De kleding is op maat gesorteerd en overzichtelijk in rekken opgehangen, jongens- en meisjesspullen apart; geen gezoek op tafels!

Boven op de verkoopprijs komt vijftien procent, hiervan betalen worden alle kosten betaald. Is er nog geld over dan wordt dit ,naast kleding en speelgoed, geschonken aan onder andere aan stichting Doe een Wens. Er mogen geen (hand)tassen, buggy's en kinderen tot en met 16 jaar mee het gebouw in. "Portemonnee dus in de broekzak of om de nek." Meer informatie staat op www.kinderkledingbeursbemmel.nl.

Column

Niets

Dagblad Trouw schrijft dat Nederland vuile handen heeft gemaakt door hulp te verschaffen aan gewapende oppositiegroepen in Syrië. Het kabinet besloot het hulpprogramma tot staatsgeheim te maken toen journalisten naar informatie vroegen. Er volgden onthutsende artikelen. 'Nederland mogelijk medeplichtig aan oorlogsmisdaden'. Ik schurk aan de etenstafel tegen mijn geliefde aan dat je van dit kabinet kotsmisselijk wordt. Ze geeft geen krimp. Een artikel over de voorzitter van het Europese Commissie Jean-Claude Juncker. Bijgaand een foto van een hele zwik parlementsleden en Juncker achter het spreekgestoelte. Zou iedereen luisteren, vroeg ik me af. Mijn geliefde geeft geen krimp. Een interview met burgemeester Jan Hendrik Klein-Molenkamp van Rozendaal. Het aantal inwoners van Haalderen is groter, maar de burgemeester wist een gemeentelijke herindeling te blokkeren. Ik heb Jan Hendrik op zijn kaboutergemeentehuis ontmoet. Je daalt neer in de tijd van Anton Pieck. Tussen het intieme Rozendaal, het ondoorgrondelijke EU, de Haagse hoeders van staatsgeheim, zweeft Lingewaard. Mijn gevoel zegt dat ook dit college een loopje neemt met spontaan geven van informatie. Het wekelijkse persuurtje met het college is zeldzaam geworden. De media mogen opdraven als het hen uitkomt. De wekelijks genomen besluiten worden gemaild. Vragen gaan via communicatie, een woordvoerder geeft antwoord. Bestuurders moeten open staan om met de media te keuvelen. Elke week. Een stuurs of een krampachtige blik zeggen me meer dan 500 digitale woorden. Het college is net als het kabinet. Ze hebben niets zeggen tot kunst verheven. Ik heb het overigens met de Lingewaardse politiek even gehad. Ik sla deze week de raadsvergadering over. Raadsleden van coalitiepartijen gedragen zich als nietszeggende lakeien van het college door hun principes en ideologieën te grabbel te gooien. Mijn geliefde is mijn links geraas nu écht zat. Politiek is compromissen sluiten en samenwerken, zegt ze. Haar oplossing is oprichting van een partij Sociaal en Realistisch. Ik zeg niets, maar weet wel beter. Deksels nu doe ik net als het college van VVD, LBL, lingewaard.NU en CDA.

Sjaak

Pianoconcert door Max Philip Klüser op kasteel Doornenburg

Max Philip Klüser. (foto: Arno Zaad)

DOORNENBURG - Pianoconcert door Max Philip Klüser op kasteel Doornenburg op 23 september. Max Philip Klüser (1994) begon op zesjarige leeftijd trompet te spelen, later ook piano. In zijn schooltijd maakte hij deel uit van het 'Landes jugend orchesters NRW'.

In 2016 studeerde hij voor het Bachelordiploma dat hij begin 2018 succesvol afsloot. In de afgelopen jaren heeft hij meerdere prijzen en stipendia gewonnen. In het ochtend concert op kasteel Doornenburg speelt Max Philip Klüser het programma: Beethoven Sonate Op. 22, Debussy Etudes (Auswahl), Chopin 2. Sonate. b moll Op.35.

Aanvang 11.00 uur, inloop 10.30 uur, entree 15,00 euro. Reserveren kan via cultuur@kasteeldoornenburg.nl of tel. 06 10395449 of 06 24207341.

Dominik Wojutycki, Huissense 'Nederpool' 'Wil oude dag borrelend slijten in Sancta Maria'

Tekst: Hans Schmeinck

Vele Betuwenaren zijn de afgelopen decennia naar het buitenland vertrokken. In deze rubriek delen ze hun ervaringen. Deze week: Dominik Wojutycki (47). Geboren in Polen, maar alras naar Huissen verhuisd. Toch ging hij terug naar zijn moederland, vanaf 1998 leeft hij met vrouw en kinderen in Krakau. Afgezien van enkele jaren Huissen en Amsterdam. 'Vooral vanwege economische redenen.'

Dominik (op de foto in het midden) kwam in 1971 in het Poolse Olsztyn ter wereld. Anderhalf jaar later al namen zijn ouders met hem de benen vanwege het communistische bewind. ,,We emigreerden naar Nederland in november 1972, we woonden eerst in Arnhem en in 1978 verhuisden we naar Huissen. Aan de (Binnen)dijk, met een prachtig uitzicht over de uiterwaarden. Mijn ouders zijn beroepsmusici en waren vanaf 1972 werkzaam bij het Gelders Orkest, ze zijn nu met pensioen.'' Extra familienieuws: zijn 'broertjes' Sebastian (1976, op de foto rechts) en Daniel (1979, links) werden geboren in Arnhem en leven al jaren in Oostenrijk.

,,Ik had altijd wel het idee dat ik terug zou gaan als het communisme in Polen over zou zijn.'' Na de val van 'De Muur' in Berlijn in 1989 kwam er schot in. In 1995 leerde Dominik de Poolse Karina kennen. ,,Ze studeerde nog en in 1998 ben ik naar haar in het mooie Krakau gegaan.''

Het stel trouwde en sinds 2014 woont het met dochter Kaja (19) en zoon Julian (15) in Piekary Slaskie, in het zuiden van Polen, niet ver van Katowice. Waar Dominik werkt als manager expeditie Benelux bij P&O Ferrymasters. Eerdere banen zorgden ervoor dat hij toch weer in Nederland ging/moest wonen.

Nederpoolse zigeuner

In de periode 2000-2002 met het gezin in Huissen en van 2010-2014 zonder gezin in Amsterdam. ,,Om de twee maanden naar huis. Van 2002 tot 2010 woonden we in Mosina. Ik ben dus een echte Nederpoolse zigeuner, haha. Dat switchen was vooral vanwege economische redenen. Salarissen zijn bij Nederlandse bedrijven hoger. Ik was lange tijd eenverdiener dus ik moest creatief zijn.''

Zijn leven in zijn geboorteland bevalt hem vanwege de stabiele werksituatie en vanwege zijn gezin uiteraard. Ook positief: hechte familiebanden, mooie natuur en groot cultureel aanbod. ,,Wat beter kan zijn de politieke ontwikkelingen, de gezondheidszorg, de grote sociale ongelijkheid en de kwaliteit van de lucht. Vooral in de winter als er veel met steenkool wordt gestookt.'' Grappend: ,,Wat ook beter kan hier zijn de Nederlandse snackbars en Chinese restaurants.''

Dominik kreeg begin jaren tachtig de Nederlandse nationaliteit. ,,Daar was en ben ik nog steeds trots op. Nu ik wat ouder ben, merk ik hoeveel ik toch wel Nederlander ben. Ben dankbaar voor wat ik in Nederland geleerd heb. Het onderwijs, de gezelligheid, de vrijheid, de discipline en orde. Vroeger had ik meer Nederlandse hersenen en een Pools hart, nu is het andersom.''

Het voetbal in de Eredivisie volgt hij nog op de voet, evenals Nederlandse nieuwsprogramma's. ,,Zo volg ik dagelijks wat er zich bij jullie afspeelt.'' Via (aangetrouwde) familie wordt Dominik nog bevoorraad met drop en satésaus. ,,Het wordt de hoogste tijd om Huissen en Arnhem te bezoeken, dat zal in de lente van 2019 zijn.'' En een definitieve terugkeer? ,,Waarom niet? Lijkt me wel gezellig om al borrelend met mijn oude vrienden als Frank Huisman en Pascal Eerden de oude dag in Sancta Maria te slijten.''

'Vroeger Nederlandse hersenen en een Pools hart, nu andersom.'

Nissen & Vermaas sluit af met een knal-uitslag

DOORNENBURG - Troyes (421 km) was de afsluiter van het seizoen 2018 bij postduivenvereniging EDV Doornenburg. Hieraan deden 115 duiven mee van acht liefhebbers; ze werden gelost om 8.30 uur.

Nissen & Vermaas 40 mee 16 pr, 1, 3, 4, 5, 7, 8, 9, 12, 13, 15, 16, 17, 19, 20, 22, 26, 28
W. Geurtz & Zn 14 mee 3 pr. 2, 6, 13
v. Olderen & Meuwsen 18 mee 2 pr. .10, 23
H. v. Hal 19 mee 4 pr. 11, 18, 21, 29
P.C. Engelen 14 mee 4 pr. 14, 24, 25, 27

Tienjarig jubileum Leidijk 43-60 Bemmel

BEMMEL - Op zaterdag 25 augustus was het dan zover. Op leidijk 43 tot 60 werd voor de tiende keer het jaarlijkse straatfeest gevierd. Omdat het de tiende keer was werd er gestart met een mooie maar vooral heerlijke taart voor alle deelnemers.

Jaarlijks wordt er door andere bewoners het straatfeest georganiseerd dus wat we precies gaan doen is altijd een verrassing. Het enige wat bekend is, is dat het middagprogramma in het teken staat van de kinderen en in de avond wordt er voor de volwassenen een programma verzonnen. Dit jaar in de middag een vossenjacht en een fijn springkussen. In de avond werd er jongens tegen de meiden gespeeld en wat waren ze weer fanatiek. Het was ook dit jaar weer een zeer geslaagd straatfeest.

Op zoek naar de leukste baan?

Clemens Hendriksen heet de skeeleraars welkom. (foto: Susan de Man)

BEMMEL - Op de baan van b.o.d. de Sprinters wordt van donderdag 4 oktober tot en met donderdag 20 december wekelijks skeelertraining gegeven. De trainingen zijn voor volwassenen en jeugd vanaf 14 jaar en worden gehouden van 19.15 tot 20.30 uur op de verlichte atletiekbaan aan het Drieske 7 in Bemmel. De kosten bedragen 15 euro per persoon voor de gehele periode.

Onder begeleiding van ervaren trainers wordt er in een gemoedelijke sfeer gewerkt aan techniek, het vinden van de juiste balans en de kunst om veilig te remmen. Als afsluiting van de training kunnen al dan niet in pelotonvorm nog wat kilometers worden gemaakt. Daarna kan er nog gezellig aan de bar iets gedronken worden. Tijdens het rijden zijn helm en handbeschermers verplicht. Knie- en elleboogbescherming wordt geadviseerd.

Ook bij slecht weer gaat de training gewoon door. Als de skeelerbaan nat is, wordt de training in het clubhuis gegeven. Dan wordt schaatsplanktraining gegeven en worden balans- en krachtoefeningen gegeven.

Als je interesse is gewekt, kom dan op de donderdagavond naar het clubhuis van b.o.d. de Sprinters op sportpark De Heister in Bemmel. Vooraf aanmelden is niet nodig, maar mag wel. Heb je nog vragen? Stuur deze dan naar skeelers@boddesprinters.nl.

In het voorjaar 2019 start het reguliere trainingsseizoen weer voor jeugd en volwassenen. Nadere informatie hierover volgt in het voorjaar op www.boddesprinters.nl en in de regionale kranten.

Doordeweekse vieringen r.k. parochie Maria Magdalena

Maandag

Heteren, 18.30 u. Liefkenshoek (wcv), elke maandag

Dinsdag

Huissen-Stad, 19.00 u. dagkapel, rozenkrans, elke dinsdag

Oosterhout, 09.00 u. dagkapel, 1e dinsdag v.d. maand

Woensdag

Angeren, 09.30 uur u. sacristie/kerk, 1e woensdag v.d. maand

Doornenburg , 09.30 u. kerk , 2e woensdag v.d. maand

Gendt, 09.30 u. dagkapel, 4e woensdag v.d. maand

Herveld, 19.00 u. kapel Hoge Hof, 1e woensdag v.d. maand

Huissen-Zand, 09.30 u. dagkapel , 3e woensdag v.d. maand

Lent, 19.00 u. St. Jozef, 2e woensdag v.d. maand

Donderdag

Elst, 10.30 u. Tertzio, 1e donderdag v.d. maand

Elst , 09.30 u. De Hoeksteen, 2e donderdag v.d. maand

Elst, 10.30 u. Tertzio (wcv), 3e donderdag v.d. maand

Elst , 09.30 u. De Hoeksteen, 4e donderdag v.d. maand

Elst, 09.30 u. De Hoeksteen, 5e donderdag v.d. maand

Vrijdag

Bemmel, 10.00 u. kapel Liduina,1e vrijdag v.d. maand

Valburg, 09.00 u. sacristie, rozenkrans, elke vrijdag

Valburg, 09.30 u. sacristie, elke vrijdag


Eucharistievieringen, tenzij anders vermeld (wcv)
Na de viering is er gelegenheid voor een kopje koffie of thee.

20 / 32

Huissense profbokser herstelt voorspoedig Enrico Lacruz wil rentree tegen USA

Tekst: Hans Schmeinck

Enrico Lacruz herstelt voorspoedig van zijn blessure en ingreep aan zijn rechterhand. Al duurt de recuperatie voor de profbokser uit Huissen nog wel even. In november wil Lacruz zijn rentree maken. In een interland tegen…. de Verenigde Staten!

Een topmatch voor Nederland en voor Lacruz (zie kader). Het Huissense lichtgewicht zet alles op alles om die datum (18 november) te halen. Hij moet dan volledig hersteld zijn van een slepende blessure en dientengevolge ingreep aan zijn rechterhand. Dat was medio mei in de Kliniek voor Bewegingszorg / Bergman Clinics in Naarden. Een partner van sportkoepel NOC*NSF, die Lacruz als sporter de A-status heeft gegeven.

De Huissenaar (25) is daar geopereerd aan de duim én aan de wijsvinger van zijn rechterhand. De duim is rechtgezet, want deze stond een centimeter scheef. Een uitvloeisel van een breuk in de duim in 2011. Bij de wijsvinger is het littekenweefsel dat te strak om de pees zat aangepakt. Eveneens het gevolg van een oude kwetsuur. Na volledig herstel kan de Huissenaar die vinger weer fatsoenlijk strekken en buigen.

,,De operatie is goed verlopen en daar ben ik blij mee'', aldus Lacruz. ,,De competitie in Duitsland is voorbij en er is dit jaar geen EK of WK, dus het was het goede moment om de operatie te laten uitvoeren.''

Goud in Tokio

Lacruz werd met zijn club net geen kampioen van de Bundesliga Boxing, maar vierde wel een persoonlijk succes. Hij behield zijn ongeslagen status en bleek het beste lichtgewicht bij de oosterburen. Gedurende het afgelopen seizoen had hij wel regelmatig last van zijn rechterhand. ,,Of ik pijn heb gehad? Tja, wat is pijn? Pijn hoort erbij, zeker als bokser. Het is echter nooit ondraaglijk geweest. Al is topsport eigenlijk niet goed voor je lichaam.''

De recuperatie is berekend op circa vijf maanden. Daarvan heeft hij er inmiddels vier op zitten. ,,Het herstel gaat goed, beter dan verwacht. Ik houd mijn conditie op peil en boks wel, eerst alleen met m'n linkerhand. Daarna steeds meer met mijn rechterhand'', aldus de lichtgewicht die in 2016 aan de Olympische Spelen van Rio deelnam. ,,Ik heb eerder blessures gehad en ik ben er nooit slechter uitgekomen.''

Dat het goed gaat wijst een boksclinic, die hij onlangs gaf in Appingedam, wel uit. Nu nog het duel Team NL vs Team USA. ,,Maar het belangrijkste is mijn doel voor de toekomst; de Olympische Spelen van 2020 in Tokio." Daar wil Lacruz zelfs voor goud gaan.

Stunt Lacruz weer in interland?

De ontmoeting Team NL vs. Team USA vindt plaats op zondag 18 november a.s. Die avond vormt de Cruise Terminal in Rotterdam de arena voor diverse partijen tussen de beste boksers van beide landen. In de interland van Team NL vorig jaar tegen Cuba, ook in november in Rotterdam, stuntte de Huissenaar nog. Hij won toen van de nummer 1 van de wereld, Lázaro Álvarez Estrada.

Leesclub in leef- en doeboerderij De Minkhof

De Minkhof

BEMMEL - Vanaf 26 september van 13:30 - 16:00 uur (elke laatste woensdagmiddag van de maand) is er de leesclub in De Minkhof.

De bedoeling van de leesclub is dat we gaan praten over een boek dat we gezamenlijk gelezen hebben. De keuze van de boeken die we lezen bepalen we samen. Wat aan de orde komt tijdens de bespreking van een boek: wat vond je ervan?; wat heeft je aangesproken, wat niet?; welke elementen gaan we uitdiepen?; taal en stijl; opbouw van het verhaal; wat hebben recensies over het boek te vertellen?; wat weten we van de schrijver?; waarom schrijft hij/zij dit verhaal?; en... alles wat er nog meer ter tafel komt over een boek! Vragen of aanmelden kan via coordinator@minkhof.nl.

Ook nieuw in De Minkhof: vanaf woensdag 3 oktober 13:30-16:00 uur (elke eerste woensdagmiddag van de maand) hulp bij gebruik van laptop, tablet en mobiel. Vragen of aanmelden kan via coordinator@minkhof.nl'

De Minkhof is geopend op maandag, woensdag en vrijdag met uiteenlopende activiteiten. Loop gerust eens binnen samen met familie of buren bij Molenwei 57 in Bemmel (0481 357185, alleen op maandag, woensdag en vrijdag bereikbaar van 9-16 uur; www.minkhof.nl; info@minkhof.nl).

Comité Herdenking 2 oktober

Het comité Herdenking 2 oktober bijeen. (foto: Mireille Borgers)

LINGEWAARD - Op 7 september kwamen op uitnodiging van wethouder Theo Janssen diverse partijen bijeen. Als vervolg op de eerste 2 oktober herdenking in 2017 in Huissen is breed vastgesteld, dat dit initiatief een jaarlijkse herhaling verdient.Daartoe is samenwerking noodzakelijk van diverse partijen en dat wordt door de wethouder toegejuicht. Ter plekke werd het 'Comité Herdenking 2 oktober' opgericht.

Na de mislukking van de Operatie Market Garden werd onze regio De Betuwe zwaar geteisterd door oorlogsgeweld. In de gehele huidige gemeente Lingewaard werd zwaar gevochten en iedereen werd gelast het gebied te verlaten. Op 2 oktober 1944 werd Huissen getroffen door een geallieerd bombardement. Geen enkele kern ontsnapte aan de ellende van de oorlog.

In Huissen bevindt zich het ere Massagraf alwaar meer dan 150 burgers zijn begraven. Een Liberation Route Europe Luisterkei (nr.42) vertelt het drama. Op 4 mei wordt deze plaats massaal bezocht tijdens de landelijke Dodenherdenking. Op de dag van het bombardement zelf zal voortaan ook een bijzondere plechtigheid plaats vinden. Opdat wij niet vergeten en ons realiseren in welk een spagaat burgers in oorlogstijd terecht kunnen komen.

De verschillende samenwerkende partijen zijn: de beide Stadsgilden van Huissen, Historische Kring Huessen, stichting Gedenkpark Huissen Stad, Stinase en het Exoduscomité. De gemeente Lingewaard zal het initiatief daar waar nodig faciliteren.

Binnenkort zullen de digitale uitnodigingen worden verzonden voor de herdenking die duurt van 19.00 tot 20.00 uur.

'Op de koffie' in De Zandse Kerk in Huissen

Zandse Kerk met mortuarium en pastorie. (foto: N. Hubers)

HUISSEN - Stichting De Zandse Kerk verzorgt op woensdag 26 september van 10.00 tot 12.00 uur, haar zesde inloop-koffieochtend. Een maandelijks terugkerend ontmoetingsmoment in de sfeervolle Zandse Kerk, waarin bezoekers gezellig met elkaar in gesprek kunnen gaan.

Na de succesvolle zomerperiode bieden wij op 26 september een verrassend extraatje. De inlooptijd is dit keer al vanaf 10.00 tot 10.15 uur, omlijst door warme klanken van pianomuziek. Vanaf 10.15 uur tot 10.35 uur zal Donatuskoor (uit Bemmel) voor de bezoekers een miniconcert verzorgen. Zij gaan ons een aantal favoriete liederen uit hun veelzijdige repertoire ten gehore brengen.

Vanaf 10.35 uur is er weer alle tijd om, onder het genot van een heerlijk kopje koffie of thee, gezellig met elkaar te praten. Ongetwijfeld vormt het bijzondere voorprogramma extra aanleiding om in grote getale aanwezig te zijn. En nogmaals, ook bewoners van buiten de wijk Het Zand zijn welkom. Neemt deze kans om ook met minder bekende bezoekers in contact te komen en uw kennissenkring uit te breiden.

Ons team van gastvrouwen verheugt zich er op u te ontvangen en het samen met u gezellig te maken. Dit alles onder het motto: 'ontmoet elkaar, deel je verhalen, leer elkaar kennen en geniet vooral van de gezelligheid'.

"Wij zien weer uit naar een grote opkomst van enthousiaste deelnemers. De kosten blijven beperkt tot 2,00 euro per deelnemer. Zoekt u contact met onze Werkgroep Koffieochtenden, mail dan naar info@zandsekerk.nl of bel naar 06 14803998 of bezoek de website www.zandsekerk.nl."

Pas op de plaats, een dagje offline

RESSEN - Een dag zonder mobiel, tijd voor jezelf, ruimte voor iets nieuws. Op zaterdag 29 september is er weer een Retraitedag in Pleisterplaats Ressen van 10:30 - 16:00 uur. Vaste onderdelen zijn meditatie, ontmoeting, en een stiltewandeling en creatieve werkvormen.

Deze eerste retraitedag van het seizoen maken we het stil in ons hoofd door iconen te schilderen onder leiding van Ineke Brons. Zij is meditatie- en yogadocente en iconenschilder. Iconen schilderen is een eeuwenoude vorm van mediteren. Je hoeft niet creatief te zijn of te kunnen tekenen/schilderen, het gaat om het proces waarin Ineke ons meeneemt op een kleurrijke tocht van donker naar licht. Maximum aantal deelnemers is vijftien. Wacht niet te lang met aanmelden via pleisterplaats@4-plek.nl of wilma@4-plek.nl. Kosten 15 euro per persoon, koffie/thee en soep is inbegrepen.

Rembrandt en de kunst van het kijken

Kunsthistoricus Jan Six Salih Kilic

BEMMEL - Jan Six zal 24 september in De Kinkel een lezing geven over de kunst van het kijken. Hij neemt het publiek mee in z'n dagelijkse praktijk als kunsthandelaar en onderzoeker, aan de hand van drie case studies. Hierbij komen allerlei facetten van de kunstmarkt, de academische wereld en z'n persoonlijke visie op kunst aan bod.

De ontdekking van het portret van de jongeman door Rembrandt wordt niet direct behandeld, dit is dan ook meer de uitkomst van jarenlang onderzoek en visuele training. Dat verhaal staat prachtig beschreven in het boek dat Six erover schreef en hij zal na afloop van de lezing vragen over alles beantwoorden.

Voor kaarten en meer informatie ga naar www.dekinkel.nl en kijk onder lezingen en agenda. Vanaf nu zijn kaarten ook te koop bij boekhandel De Toren van Bemmel, Dorpsstraat 42, Bemmel. Prijs: (inclusief kopje koffie/thee bij aanvang) 12,50 euro. De Kinkel staat aan de Van Ambestraat 1 in Bemmel.
Aanvang lezing: 20.00 uur.

Buren dineren in het nieuwe restaurant van Sancta Maria

Buren dineren in Sancta Maria. (foto: eigen archief)

HUISSEN - Op woensdag 12 september kregen de bewoners van de zorg/huurwoningen, naast Sancta Maria gelegen, een diner aangeboden door RijnWaal Zorggroep.

Het nieuwe pand van Sancta Maria aan de Helmichstraat is gereed en inmiddels hebben alle bewoners daar hun intrek genomen. De bewoners van de huur/zorgwoningen rondom Sancta Maria hebben alle ontwikkelingen van de nieuwbouw op de voet kunnen volgen. RijnWaal Zorggroep kan het zeer waarderen dat de omwonenden veel begrip hadden voor de overlast die de bouw geregeld met zich meebracht. Daarom werden ze op een diner getrakteerd in het restaurant Het Rosendael, gelegen in het nieuwe Sancta Maria.

Het was een gezellig samenzijn en het is prettig dat ook zij weer gebruik kunnen maken van de faciliteiten van Sancta Maria. Het Rosendael is de ontmoetingsruimte, tevens restaurant, waar ook buurtbewoners en andere belangstellenden zijn welkom zijn. Meer weten over de mogelijkheden van de nieuwe locatie Sancta Maria van RijnWaal Zorggroepstaat op www.rijnwaal.nl.

Ingezonden brief

Naambordje van de wijk De Laar-West, in Arnhem-Zuid

Kneuterige 'kunst'

Echt wow, die bewerkte boomstammen bij de entrees van de Zilverkamp. Juicht Gerrie Aldershof, gewaardeerd chroniqueur van onze wijk, in Hèt Gemeentenieuws. Met de complimenten voor de 'denktank' van de werkgroep Kunst in de Wijk.

Ook ik was verrast toen ik opeens boomstammen zag liggen naast het Nielant. Werd er aandacht gevraagd voor de padvinderij? Een grap na een vrijgezellenfeest? Dichterbij gekomen zag ik tot mijn schrik de naam van de wijk erin gebrand. Het was dus iets officieels!

Lang geleden was de Zilverkamp een wijk waar landelijk naar gekeken werd. Een wijk met allure. Dat is verleden tijd. Nu worden initiatieven ondernomen om het imago weer wat op te poetsen. Maar als nota bene een kunstzinnige denktank daar zulke (excuses aan de padvinderij!) kneuterige knutsels voor aandraagt, vrees ik voor volgende vondsten.

Goed twee maanden na plaatsing overigens zijn de letters op de stammen al bijna niet meer te lezen. Ik hoop dat automobilisten, bij een kruising die al zoveel attentie vraagt, geen moeite gaan doen om te lezen wat er staat. Dat garandeert ongelukken!

Om te zien hoe het wel kan, had de denktank eens naar de nieuwere wijken in Arnhem-Zuid moeten rollen om te zien hoe die worden aangekondigd. Waarschijnlijk ook niet naar ieders smaak maar in elk geval duidelijk, opmerkelijk en kunstzinnig verantwoord. Allure zoals de Zilverkamp ook best kan gebruiken.

Jan Durant

Tafeltennisseizoen bij Hutaf

HUISSEN - Na een lange zomerstop is de tafeltenniscompetitie afgelopen weekend weer begonnen.

Hutaf 1 komt daarin uit in Landelijke A, de hoogste klasse bij de jeugd. Het team begon met een uitwedstrijd tegen Hotak ’68 uit het Brabantse Hoogerheide. Al snel werd duidelijk dat de tegenstander een maatje te groot was. Anne van Bolderen en Joeri van Ekeren wisten beide één wedstrijd binnen te slepen. De overige acht punten gingen naar het thuisteam.

In de klasse daaronder kende Hutaf 2 een prima start na hun promotie naar Landelijk B. Tegen streekgenoot Bit.nl 1 uit Ede kwamen zij tot een 5-5 eindstand. Jaimie Brans won één partij terwijl Jesper van Zanten en Matthijs van Hilten ieder twee wedstrijden wisten te winnen.

Hutaf 3 begon met een thuiswedstrijd in ’t Koelhuis tegen Bit.nl 3. Het team kende een uitstekende seizoensstart door de wedstrijd met 8-2 te winnen. Bart Arnts en Stijn Stellaard bleven alle drie hun wedstrijden ongeslagen. Danny Schuurman mocht twee keer de felicitaties in ontvangst nemen.

Bingo-avond in Lent

LENT - Toneelvereniging Nieuw Leven Lent presenteert op zaterdag 22 september speciaal voor haar trouwe donateurs de jaarlijkse bingo-avond.

Deze avond wordt gehouden in zaal De Open Hof aan de Pastoor van Laakstraat 40 in Lent. Aanvang: 20.00 uur, zaal open vanaf 19.00 uur. Donateurs mogen u een introducé meenemen. Er zijn weer mooie en nuttige prijzen te winnen! Gevraagd wordt van te voren reserveren via www.toneelnieuwlevenlent.nl (klikken op reserveren) of telefonisch bij mevrouw H. Stevens, 024 3234345. De entree is gratis.

Enge figuranten gezocht

HULHUIZEN - Voor de Halloween-optocht in Hulhuizen: zaterdag 26 oktober. Vind je het leuk om anderen te laten griezelen? Zijn jullie een groepje dat wel een act wil opvoeren in Halloween-stijl?

"Voor de Halloween-optocht tussen 18:30 en 20:00 uur zoeken we figuranten die langs de route op de stillere plekken 'optreden': het gaat wel om een kinderoptocht! Dus griezelig mag, maar gruwelijk niet…

Laat per mail weten wie je bent, wat je doet met hoeveel personen: we spreken met je af welke plek een goede standplaats zou zijn. De route start in de Speeltuin Hulhuizen en gaat onder andere door de Munnikhofsestraat, Molenstraat, en Doornenburgsestraat. speeltuin@hulhuizen.nl."

Enge figuranten gezocht

Enge figuranten gezocht

HULHUIZEN - Voor de Halloween-optocht in Hulhuizen: zaterdag 26 oktober. Vind je het leuk om anderen te laten griezelen? Zijn jullie een groepje dat wel een act wil opvoeren in Halloween-stijl?

"Voor de Halloween-optocht tussen 18:30 en 20:00 uur zoeken we figuranten die langs de route op de stillere plekken ‘optreden’: het gaat wel om een kinderoptocht! Dus griezelig mag, maar gruwelijk niet…

Laat per mail weten wie je bent, wat je doet met hoeveel personen: we spreken met je af welke plek een goede standplaats zou zijn. De route start in de Speeltuin Hulhuizen en gaat onder andere door de Munnikhofsestraat, Molenstraat, en Doornenburgsestraat. speeltuin@hulhuizen.nl."

Swoh zoekt deelnemers bij biljarten en yoga

HUISSEN - De donderdagmiddaggroep van biljarten zoekt nog enkele deelnemers.

De groep biljart in het gemeenschapshuis van 't Zand van 14:00 tot 17:00 uur. Heb je belangstelling kom dan langs voor een eerste kennismaking en biljart mee.

Ook de tweede yogagroep op donderdagmorgen kent enkele open plaatsen. Deze is actief op donderdagmorgen van 11:00 tot 12:00 uur in het gemeenschapshuis van 't Zand. Heb je belangstelling kom dan ook hier langs voor een eerste kennismaking en doe mee.

Voor beide groepen geldt: blijf bewegen, heb het gezellig met elkaar en voor de kosten hoef je het niet te laten. Zie ook www.swo-huissen.nl.

24 / 32

Week van de Voetreflexologie: 24 tot en met 30 september Kennismaken met voetreflexzonetherapie bij Reinie Huberts in Huissen

HUISSEN – Kennismaken met voetreflexzonetherapie kan op een heel gemakkelijke en voordelige manier. Reinie Huberts zet de deuren van haar praktijk tijdens de Week van de Reflexologie open voor iedereen die een behandeling wil ondergaan. Dat doet ze in deze promotieweek (en erna tot eind oktober) tegen een sterk gereduceerd tarief van 25 euro (kinderen tot 12 jaar 10 euro). De week heeft 'Stress en vermoeidheid' als bijzonder thema.

Voetreflexologie is niet alleen een prettige, maar ook een veilige methode. Het helpt bij vele lichamelijke klachten, kan pijn helpen verlichten, brengt rust in het lichaam, ondersteunt bij spanning en leert het lichaam zich te ontspannen. De therapie wordt zodoende ook preventief toegepast.

Voetreflexologie is gebaseerd op de gedachte dat lichaam en geest harmonisch met elkaar verbonden zijn en een geheel vormen. Onze voeten zijn in verschillende zones onderverdeeld. Deze reflexzones in de voeten corresponderen met de organen, botten en spieren. Door het behandelen van die zones gaat er een stimulerende werking uit naar het corresponderende lichaamsdeel. De doorbloeding verbetert en afvalstoffen worden afgevoerd. Bovendien wordt het zelfherstellend vermogen van het lichaam gestimuleerd.

Indien gewenst combineert Reinie voetreflextherapie met de Orthomoleculaire Voedingsleer; de cliënt krijgt dan ook advies over voeding en /of voedingssupplementen. Vooral mensen met over- of ondergewicht, diabetes, prikkelbare darm en allerhande klachten vinden hierbij baat. Het merendeel van de verzekeraars vergoedt de behandeling.

De praktijk van Reinie Huberts-Nijenhuis (lid van LNVG en RBCZ) is gevestigd aan Waterkiep 12 in Huissen, op de begane grond; telefoon (026) 4464528; www.voetreflex-voeding.nl.

Landelijke Fruitplukdag bij fruitteler De Woerdt in Ressen: Gezellig appeltaart bakken in de boomgaard

RESSEN - Bakexpert Danna bakt tijdens de Landelijke Fruitplukdag op zaterdag 22 september heerlijke appeltaarten in de boomgaard van fruitbedrijf De Woerdt. Zelf plukken en zelf proeven, dat is het idee van de plukdag. Bezoekers kunnen meteen met hun zelf geplukte appels aan de slag.

Of je nu een doorgewinterde thuisbakker bent of alleen bakt voor een verjaardag, een lekker stuk appeltaart uit eigen oven smaakt altijd. Niet voor niets is de appeltaart de meest gebakken taart van Nederland. Uit onderzoek is echter gebleken dat zo'n 40% van de thuisbakkers te weinig deeg over heeft voor de reepjes bovenop. Met de mix Koopmans Appeltaart extra deeg maak je heel makkelijk je vertrouwde appeltaart, maar dan met 25 procent meer deeg. Handig voor grotere springvormen. Die smaken altijd en helemaal met vers geplukte appels van Hollandse bodem.

Elk stukje anders

Bij fruitteeltbedrijf De Woerdt (1977) in Ressen telen ze naast peren (11 ha) ook zo'n tien verschillende rassen appels (11 ha), waaronder Elstar, Jonagold, Pinova, Greenstar en Wellant. Van hard tot zacht en van zoet tot zuur. 'Klanten vragen weleens welke appels het lekkerste zijn voor een appeltaart. Mijn vader adviseert dan altijd om ze allemaal te gebruiken, want dan smaakt elk stukje van de appeltaart anders', grapt teler Wessel van Olst.Koopmans adviseert voor appeltaart de Elstar en de Cox Orange. Goudreinetten zijn moesappels en daardoor minder geschikt.

Leuk uitje

Op het appelspringkussen, zelf appelsap persen of een ritje in een fruitkist door de boomgaard. Fruitbedrijf De Woerdt maakt van de plukdag op zaterdag 22 september een feest. Bezoekers zijn welkom tussen 8 en 17 uur. Genieten van de lekkere geur van zelfgebakken appeltaarten in de boomgaard kan tussen 9.30 en 15.30 uur. Fruitbedrijf en Landwinkel de Woerdt is gevestigd aan de Woerdsestraat 4 in Ressen. Kijk voor meer informatie op www.dewoerdt.nl

De Variabele Selectiedagen: scoor een sponsor voor je club

Team DVOL 1 seizoen 2017-2018

NIJMEGEN/ARNHEM - De BKT-experts is een duurzame, goedkope, mooie én zeer snelle oplossing voor de renovatie van keuken, badkamer en toilet. Voor de montage ervan is De Variabele op zoek naar nieuwe sterspelers en sterspeelsters. Dit doen we tijdens de selectiedagen op 25 september in het Gelredome in Arnhem en 26 september in De Goffert in Nijmegen. Heb je interesse, dan kun je je aanmelden via www.BKT-experts.nl.

Ben je technisch ingesteld en kun je goed met mensen overweg, dan zorgen wij voor een passende training om je klaar te stomen als BKT-expert. Onze interne opleiding start in november.

"We vragen (sport)clubs in ons werkgebied ons te helpen op zoek te gaan naar dit nieuwe sterrenteam. Levert jou club één van onze nieuwe sterspelers, dan ligt er bij De Variabele voor jou club een sponsorcontract te wachten. Op deze manier dragen we naast een goed en prettig werkklimaat ook bij aan sport en spel in onze regio. Dus ga binnen je club op zoek naar technische vakmensen die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging binnen een stabiel en ondernemend bedrijf met volop mogelijkheden."

De Variabele is een vastgoedonderhoudsbedrijf in de regio Doetinchem-Arnhem-Nijmegen-Utrecht. Met ruim 200 medewerkers onderhouden we dagelijks alle vormen van vastgoed voor zakelijke bekeerders. Meer informatie over De Variabele staat op www.devariabele.nl. Naast de BKT-experts zijn we ook op zoek naar andere (allround) vakmensen in het onderhoud.

Ingezonden brief

Burgemeester laat marktkooplieden in de 'kou' staan.

Wij als marktkooplieden willen graag reageren op het artikel over het parkeren op de markt in Hét GemeenteNieuws van 12 september. Na diverse bezwaarschriften ingediend te hebben bij de Gemeente Lingewaard, die besluit dat wij onze voertuigen niet meer bij onze kraam mogen parkeren terwijl dit al sinds dag en jaar is toegestaan.

Er werd geschreven dat de commissie voor advies en bezwaarschriften het college van burgemeester en wethouders gelijk heeft gegeven en dat het parkeerprobleem op de markt
in Bemmel al jaren speelt. Er is in Bemmel nooit een parkeerprobleem geweest. Deze wordt veroorzaakt door de gemeente. Wij staan op een plein.
Onze voertuigen staan niemand in de weg, ze bieden veiligheid, bescherming bij weersinvloeden en de voorraad is zo gepakt. De commissie heeft de gemeente echter geadviseerd om het beleid aan te passen zodat een ontheffing verleend kan worden en wij onze voertuigen gewoon bij onze kraam kunnen houden. Wij hebben geprobeerd contact op te nemen met de Burgemeester en Wethouder, maar wij kregen meerdere malen geen gehoor.
Klanten geven aan het besluit niet te begrijpen voor de middag op de donderdagmarkt en dat de gemeente blij moet zijn dat er nog fijne marktkooplieden staan. Met een simpele aanpassing in de marktverordening is het probleem opgelost op de Bemmelse donderdagmarkt.
Graag nodigen wij via deze weg de burgemeester uit om eens op de markt de situatie te komen bekijken.

Opheffingsleegverkoop Meubel-Planet Huissen

HUISSEN - Na 25 jaar stopt Meubel-Planet in Huissen. En gaat verder in de vestiging van het bedrijf aan de Woonboulevard in Wijchen, waar alle winkels bij elkaar zijn gevestigd.

"We hopen daar onze klanten met evenveel plezier als hier in Huissen te kunnen bedienen." Op de locatie aan de Nijverheidsstraat komt Badkamer Warenhuis Huissen. Meubel-Planet zal de komende periode nog wel een groot deel van de collectie/outlet uitverkopen vanaf de bovenverdieping in Huissen. "Wij verkopen bankstellen, zithoeken, tafels, stoelen, boxsprings en (linnen)asten met kortingen van 20 tot 50 procent.

Meubel-Planet, Nijverheidsstraat 25, Huissen; 026-3258525
Ma: gesloten, Di tm do 10-17.30. Vrijdag 10-21.00, Zaterdag 10-17.00
(Links naast de Praxis op industrieterrein het Pannenhuis) Wij hebben geen koopzondagen!

Vleischkeuren in Huissen

HUISSEN - Al vele jaren wordt dit ook gevierd op het Van Wijkplein.

Sinds vorig jaar is er samenwerking ontstaan tussen de nieuwe zaak New York Pizza, Bakkerij Engelen, Bloembinderij Dorethé en van de Zilverkamp-slagerij Peters en de Fruitcompany. Dit jaar op donderdag 20 september is het weer zover en zal ook Mitra Marcel & Maria van de Zilverkamp onderdeel uitmaken van het geheel. Samen gaan ze een mooi feestje maken op het Van Wijkplein met muziek, een hapje en een drankje en iedereen is welkom donderdag tijdens het Vleischkeuren.

Vissers vangen op besturen- wedstrijd in Angeren

Deze foto is gemaakt op de Rijn, met een lengte van 109 meter en 35,05 breed. De visser valt hierdoor in het niets weg als zo'n groot schip passeert. (foto: Frans Willemsen)

ANGEREN/PANNERDEN - De traditionele besturenwedstrijd van de hengelsportcombinatie De Betuwe werd gestreden met 37 leden van de zeven aangesloten verenigingen, waarvan zes uit de Betuwe en een uit de Liemers (De Rietvoorn Pannerden).


Sint-Petrus Huissen wint met acht deelnemers zeven prijzen op tijdens de besturenwedstrijd. De wedstrijd werd dit jaar door HSV De Flipper in Angeren georganiseerd. In totaal werd er 269 kg en 616 gram vis in vier uur tijd gevangen door 34 wedstrijdvissers.
Mogelijk is hier de lage waterstand in de rivier de Neder-Rijn hier debet aan. Nu aan de oeverzijde van de rivier minder aas te vinden is moet de visser verder stroomopwaarts met hun voerkorf vissen.
Op de onderkant werd door 16 deelnemers 106 kg en 850 gram gevangen. De 18 deelnemers vingen op de bovenkant liefst 162 kg en 760 grams. Dat zijn veel kilo’s.

Uitslag 1e drie onderkant
1e prijs Frans van Weerden De Karper Bemmel 15 kg en 430 gram.
2e prijs Tonni de Haas St Peterus Huissen 11 kg en 100 gram.
3e prijs Ronald Otten De Snoek Gendt 10 kg en 850 gram.

Uitslag bovenkant
1e Chris van Moerkerk Lotus Vulgaris Doornenburg 16 kg en 580 gram.
2e Bert van Vorsselen De Snoek Gendt 15 kg en 980 gram.
3e Jan Peters St Petrus Huissen 12 kg 580 gram.

Bert en Karin van Deelen nieuwe koningspaar van Doornenburg

Het koningspaar Bert en Karin van Deelen. (foto: www.schutterijdoornenburg.nl) www.schutterijdoornenburg.nl

DOORNENBURG - Sinds zaterdag 15 september zijn Bert en Karin van Deelen het nieuwe koningspaar van de Schutterij Gijsbrecht van Aemstel van Doornenburg en Honderd Morgen.

Bert en Karin zijn beiden muzikant bij harmonie Sint-Caecilia. Bert was de enige koningskandidaat. De strijd voor het koningschap was van korte duur. Bert had slechts vier schoten nodig om de hele klos van de houten vogel naar beneden te krijgen. Het aantal van vier schoten is ongekend laag. Dit toont de kwaliteiten van een echte schutter. Voorafgaand aan het koningschieten vond het prijsschieten plaats. De eerste prijs (kop) was voor Sven Peters. De tweede prijs (rechter vleugel) was voor Marcel Knuiman. De derde prijs (linkervleugel) ging naar Niek Franken en de staart (vierde prijs) was voor Wout Keizer. Meer informatie staat op www.schutterijdoornenburg.nl.

Appelpluk- en kijkdag De Bongerd in Gendt

GENDT - Zaterdag 22 september wordt in de oude bongerd aan de Waalbandijk in Gendt in de ochtend weer door vrijwilligers gewerkt in de bongerd. Ook is er dan de gelegenheid om appels te plukken.

Sinds enkele jaren is deze bongerd door een groep vrijwilligers in beheer genomen en getransformeerd tot een plek waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en samen de bongerd onderhouden. De bongerd is open voor iedereen om appels te plukken, langsfietsende toeristen kunnen genieten van de rust op de daar aanwezige bankjes.

Dit jaar is er met behulp van een bijdrage van Burendag gekozen voor het in eigen beheer maken van een bijpassende tafel. Deze wordt de 22e in de ochtend geplaatst. Ook worden er stroken aangelegd waar in het kader van het project 'Lingewaard in het groen' bloemenmengsels worden ingezaaid om meer bijen en andere insecten te lokken.

"Komt u gerust even kijken in de ochtend van 9.00-12.00 uur. De vrijwilligers zijn aan het werk, er zijn ladders beschikbaar om Lemoenen (een vroege goudreinet) of Laxtons superbe-appels (handappel) te plukken. Opgeven om deel te nemen aan de werkzaamheden zoals het snoeien in de winterperiode kan dan ook. Verdere informatie kunt u krijgen bij Maarten Peters, 06 46486219."

Wielerspektakel Bemmel levert Nederlands kampioenen!

Podium Open Lingewaards Kampioenschap Tijdrijden Vrouwen

BEMMEL - Voor dag en dauw trokken de goed getrainde tijdrijders van de gemeente Lingewaard naar Bemmel om de titel Lingewaards Kampioen Tijdrijden in de wacht te slepen. De individuele rit over 11 km viel bij de niet licentiehouders ten prooi aan Hendrik Venema, knap gevolgd door Verzetje renner Julius Jansen. Annemiek Visser was de snelste dame bij de rit in lijn.

Hierna was het de beurt aan de tijdrit kanonnen van de categorie Masters. Wat we opnieuw hebben geleerd, is dat leeftijd niets zegt over persoonlijke fitheid én snelheid. Met gemiddelde snelheden tussen 45 en 47 km/u over 21 km leverde dit de de NL kampioenen: Bert Bakker (60+), Edwin Ophof (50+), Bas Canoy (40+), Ruben Tolkamp (30+), Larissa Drysdale (Vrouwen 30+).

De enorme snelheden werden afgewisseld met de Dikke Banden Race. De jeugdige talentjes tussen 7 en 12 jaar wakkerde het enthousiasme in het publiek verder aan. Chapeau voor: Daniël van Dijken, Rens Thomassen) en Melvin Tieniessen.

De amateurs 40+: Lokale kleppers Maarten Bremer en Michel Ahoud waren betrokken bij ontsnappingen. De strijd werd gewonnen door Arje de Waard. De recreanten bepaalden het slotstuk van de dag. Het lukte het 1 renner voorgoed weg te blijven. Het was weer Hendrik Venema die over het parcours vloog als ware het een tijdrit:een unieke prestatie! De sprint van het peloton werd binnengehaald door Johan van Kleef. Alle vrijwilligers werden namens T.W.C. 't Verzetje bedankt voor hun bijdrage!

Mijn grote vriend Siep vermist

Kater Siep. (foto: Géphil) Géphil

HUISSEN - Sinds 6 september is kater Siep niet meer thuis gekomen. Zijn zusje Saar en zijn baas missen hem enorm.

Het een Cyperse kater met wit en bruin/zwarte vlekken en hij heeft een snor. Hij is gechipt. Heeft u hem gezien of zit hij verstopt in uw schuurtje of berging? ...laat het me aub weten. Omgeving Zilverkamp Huissen.

Gérard Philipsen, 06 11185834, gephil@upcmail.nl.

Kermiszaterdag: gratis entree; kermiszondag Deutsche Mittag Kermis Kick-off in De Buitenpoort met Slamm

De Huissense kermis begint in De Buitenpoort op zaterdag met de Kermis Kick-off met top coverband Slamm! Op zondag hét Oktoberfest van de regio, de Deutsche Mittag.

HUISSEN - De Huissense kermis start je natuurlijk in De Buitenpoort! De Kermis Kick-off op zaterdag is al een traditie. Met live muziek natuurlijk, door en met top feestband Slamm. Cadeautje: gratis entree voor de eerste honderd bezoekers. Een dag later een andere traditie. Op zondag, de Deutsche Mittag! Ofwel hét Oktoberfest van de regio, met DJ und Moderator Hansi Schimanski en liefst zes live acts!

Live muziek hoort bij het ultieme kermisgevoel. Net als soep en slaatje. En als de band dan ook nog lekkere, feestelijke, opzwepende én actuele muziek speelt dan gaat (vooral) de jongere generatie (let wel: 18+!) uit z'n plaat. En daar zorgt de top feestband Slamm retegoed voor tijdens de Kermis Kick-off. Deze Brabantse band speelde al menig feest- en kermistent plat. Van foute 80's tot Hollandse meezingers en van rockclassics tot hits. De energie en het enthousiasme van Slamm slaat vanaf minuut 1 over op het publiek, honderd procent feestgarantie!
Wees er wel op tijd bij, want vorig jaar ging het bordje 'Uitverkocht' al snel op de deur. De start van de Huissense kermis in De Buitenpoort is zaterdag de 22e om 21.00 uur. Cadeautje: de eerste honderd bezoekers hebben voor 21.30 uur gratis entree! Check op Facebook.com/debuitenpoorthuissen ook de Kermis Countdown.

Pornosnorren
Op zondag (23e) de Deutsche Mittag, alweer voor de veertiende keer! Hopelijk houden de weergoden van Stimmungsmusik en is de druk bezochte Riesenparty weer buiten. Die start om 13.00 uur met het aanslaan van een biervat. 'Ozapfa' genoemd in Oktoberfestwalhalla München. De eerste bezoekers krijgen natuurlijk een biertje -uit het vat- gratis. Bezoekers in stijl (Lederhosen, Dirndl-jurkjes, pornosnorren, houthakkershoedjes) verdienen prijzen! Er is uiteraard tolle Duitse catering, van de Wurstmeister.
Gratis entree en op het podium liefst zes live-acts; Egerländerkapel De Leemkuulers, 4Döps, 3XNIX, Die Powerbuam en Ingrid Striek/Rosi. En natuurlijk DJ & Moderator únd Schlagersänger Hansi Schimanski! ,,Sei dabei! Von ab 13.00 Uhr! Setz dich gut hin! Und los geht's! Zicke, zacke, zicke, zacke, hoi, hoi, hoi!

Hoortoestelrevolutie bij Janssen Hoorzorg in Bemmel

BEMMEL - Echt zuiver en zelfs muzikaal horen zoals vroeger? Welk mens wenst dit niet voor zichzelf? Nu kan het met de Widex Evoke!

Het beroemde hoortoestel merk Widex heeft een revolutionair hoorapparaat ontworpen onder de naam van de Widex Evoke. Het nieuwe hoortoestel is het eerste intelligente zelflerende hoortoestel dat in staat is realtime te leren van de input van de gebruiker en zijn voorkeuren. De data die het machinaal leren voortbrengt worden (anoniem) gedeeld met andere gebruikers over de hele wereld. Volgens de fabrikant is het hoortoestel hierdoor in staat zichzelf door te ontwikkelen en is daarmee het eerste échte intelligente hoortoestel ter wereld.

Janssen Hoorzorg in Bemmel is een van de eerste, als Premium Widexdealer, die de Evoke bij klanten op proef mag zetten, en de resultaten liegen er niet om. De ervaringen worden omschreven als zeer muzikaal, en helder en vooral een vol-automatisch toestel.

Naast dat de toestellen voor iedereen geschikt zijn die het mooiste en best haalbare geluid willen, is Evoke het eerste toestel dat echt leert van en voor zijn gebruiker en miljoenen gebruikersvoorkeuren vanuit de hele wereld.

De combinatie van de input door de gebruikers van de Widex Evoke en het automatisch lerend vermogen, ook wel machinaal leren genoemd, zorgt ervoor dat de Evoke zich doorontwikkeld en zo nog slimmer wordt gedurende het gebruik. Door de tijd heen zullen de Evoke hoortoestellen ook leren van de input van gebruikers van over de hele wereld. Dit gebeurt overigens volledig anoniem.

Om zoveel mogelijk mensen te laten ervaren hoe dit bijzondere toestel klinkt, heeft Janssen hoorzorg voldoende Evoke's voor proefpersonen ingekocht om u een maand vrijblijvend het toestel op proef mee te geven. Klanten met een vijf jaar oud toestel van Janssen Hoorzorg krijgen bovendien een jaar gratis batterijen bij aanschaf van een Evoke of Beyond. Die laatste is tevens oplaadbaar verkrijgbaar. Kom kijken en vooral Horen bij Janssen Hoorzorg. Zie advertentie elders in deze krant voor meer info.

Ieder seizoen verrassend!

GENDT - Dat is Kwekerij Arnhem-Nijmegen van Bert van Deelen uit Gendt, onderdeel van de Huyskweker-formule. Tot begin september vond je er een breed assortiment aan zomerbloeiers, maar vanaf deze maand is het tijd voor verrassende najaar- en winterbloeiers.

En dat is helemaal niet gek volgens Bert. 'Wij doen niet mee aan de landelijke race die voor ieder seizoen ontstaat. We bieden dus niet als eerste de najaar- en winterbloeiers aan, maar doen dat pas als ze er klaar voor zijn. Ja, dat duurt wat langer, maar de kwaliteit is veel beter terwijl de prijs niet hoger ligt.'

Naast de Coolwave, de Duitse Heide, de Trio's en High Five zijn vanaf volgende week ook de winterbakken weer beschikbaar. 'Je ruilt je bak bij ons om en krijgt een goedgevulde, mooie bak mee terug. Handig voor de klant omdat die niets meer hoeft te doen behalve kiezen, maar ook erg duurzaam: door het statiegeldsysteem gebruiken we iedere bak opnieuw. Oh, en bloeien? Dat doen ze tot april/mei', zegt Bert.

De verrassing zit hem niet alleen in de zomer- en winterbloeiers, want ook qua kamerplanten is het assortiment breed. Ieder seizoen is er nieuw aanbod en heeft Bert iets nieuws om je huis van extra kleur, planten en zuurstof te voorzien. 'Het belangrijkste is echter dat je kwaliteit biedt. Dat geldt zowel voor de huiskamerplanten als bloemen. Wij zorgen voor natuurlijk gekweekte planten en voeding van hoge kwaliteit, zodat jij alleen nog maar voor water en zonlicht hoeft te zorgen. Het is zo makkelijk, het kan bijna niet misgaan', besluit Bert met een knipoog.

Bert's kwekerij bezoek je op de Langstraat 46 in Gendt of via zijn webshop, op www.kwekerijarnhemnijmegen.nl.

Een vrouw in de techniek? Dat is (bijna) heel normaal!

Nederland, Huissen, 10-08-2018Emma van Nistelrooij werkt bij GPI electrotechniek in Huissen Foto: Hans Hordijk fotografie - Barendrecht The Netherlands

BETUWE - Techniek is voor mannen. Dat is het beeld dat jarenlang aan de techniek kleefde. Emma van Nistelrooij (23) laat zien dat vrouwen een technisch beroep prima aankunnen.

Toen Emma na haar middelbare school een vervolgopleiding moest kiezen, raadden docenten haar af om een technische opleiding te volgen omdat het fysiek te zwaar en te ingewikkeld zou zijn. Na een mbo-opleiding Zorg besloot ze toch haar droom achterna te gaan: de opleiding Elektrotechniek. Via een BBL-traject kwam ze terecht bij GPI-Elektrotechniek in Huissen, waar ze panelen en elektriciteitskasten maakt. Roy Steeg, technisch directeur bij GPI, ziet Emma als een welkome versterking in het bedrijf.

Emma: "Elektrotechniek is vooral precisiewerk dat zowel door mannen als vrouwen gedaan kan worden. Natuurlijk vraag ik weleens hulp als ik iets zwaars moet tillen, maar dat belet me niet in mijn werk."

Steeg heeft nog een goed advies voor meisjes en vrouwen die graag in de techniek willen werken. "Als je een beetje affiniteit met techniek hebt: bel gewoon een bedrijf op of kom langs! Hier staat de deur altijd open." Emma tot slot: "Het is ontzettend leuk en afwisselend werk. Er is heel veel vraag naar mensen in de techniek."

In het kader van het project 'Meer vrouwen in technische functies' organiseren OTIB, UNETO-VNI, IW Achterhoek Rivierenland en regionale werkgeverssteunpunten op 1 oktober een bijeenkomst om vrouwen te interesseren voor een technische opleiding of baan. Aanmelden of verkrijgen van meer info kan bij het Steunpunt Arbeidsmarktmobiliteit via 0800-6061 of steunpuntam@otib.nl.

Première van Boeing Boeing komt vliegensvlug dichterbij

Boeing Boeing, Miss America. (foto: Annie Jansen)

HUISSEN - Op vrijdag 12 oktober speelt Theatergroep Koperen Kees de première van Boeing Boeing. Om 20.00 uur kan een ieder boarden in Theater Kees, Kampstuk 23 in Huissen.

Onder regie van Florian Slangen wordt de bezoeker meegenomen op een komische reis rondom het bizarre leven van Bernard. Deze flamboyante vrijgezel blijkt namelijk een relatie te hebben met drie verschillende stewardessen die bij drie verschillende vliegtuigmaatschappijen vliegen. Onder toeziend oog van zijn huishoudster weet hij het vliegschema van de dames perfect uit elkaar te houden.

Wanneer zijn oude vriend Robert onverwacht langskomt, laat hij hem kennis maken met zijn levensstijl. Het dreigt mis te gaan wanneer Duitsland, Amerika en Italië tegelijkertijd binnen vallen. Robert wordt voor het karretje gespannen, maar kan hij zijn oude vriend redden uit deze benarde situatie? Zelfs de huishoudster ziet het allemaal even niet meer zitten.

De waarheid dreigt boven tafel te komen na een opeenvolging van hilarische, vrolijke en onhandige verwikkelingen in het appartement van Bernard. Hoe redt Bernard zich hier uit? Reserveer nu alvast je ticket op www.theater-kees.nl. De voorstellingen zijn te zien op 12, 13, 19, 20, 26 en 27 oktober om 20.00 uur in Theater Kees. Tickets kosten 9 euro 50. Men kan direct online via Ideal betalen.

Goed Spul in Gendt geopend

(foto: Frank Lambertz

GENDT - De ruilwinkel in speelgoed en klein huisraad, Goed Spul, is 5 september officieel geopend op de nieuwe locatie. In het voormalig Etospand (naast AH) van Hans Geveling Vastgoed bv. kunnen de vrijwilligers de komende tijd hun ruilwinkel/ontmoetingsplaats voortzetten.

En met succes want sinds de opening is het er geweldig druk. Vol trots laten de vrijwilligsters hun winkel zien aan wethouders Theo Janssen en Helga Witjes die speciaal naar de opening zijn gekomen. Eén van de vrijwilligsters Sara, net geslaagd voor haar inburgeringscursus, houdt samen met vrijwillig coördinator Tine Wallenburg een toespraak. Dat Goed Spul goed is voor het leren van de Nederlandse taal is goed te horen! De ruilwinkel is een initiatief van ParticipatiePunt Gent waarin vrijwilligers samen met statushouders werken. Er wordt behalve geruild ook veel gekletst en vandaag ook vooral lekker van alle Nederlandse en uitheemse hapjes gegeten.

De ruilwinkel is open op: dinsdag 10.00-14.00uur, woensdag 14.00-17.00 uur, donderdag 10.00-14.00 uur. Er worden alleen schone en niet kapotte spullen ingenomen en geruild. Goed Spul wordt mede mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning van Gemeente Lingewaard, Oranje Fonds en Stichting Welzijn Lingewaard.

Willemsen Verspreidingen bedankt bezorger Peter na 15 jaar trouwe dienst

HUISSEN – Wekelijks gingen er wel 700 exemplaren van Hét GemeenteNieuws door de handen van Huissenaar Peter Peelen, maar onlangs deed hij er voor de allerlaatste keer een in een brievenbus. Zijn 'postbodefiets' gaf hij kado aan een collega. Willemsen Verspreidingen nam afgelopen week afscheid van een gewaardeerde werknemer.

Verrast keek Peter op, toen Dennis Goudriaan van Willemsen Verspreidingen met een bos bloemen voor zijn deur stond. 'Willemsen Verspreidingen heeft vele jaren op jou kunnen rekenen Peter, je werkte altijd naar volle tevredenheid en ook in vakantieperiodes hoefden we je maar te vragen of je stond voor ons klaar', spreekt Dennis hem toe. 'Een bos bloemen met een mooie attentie heb je dan ook zeer verdiend!'

Enthousiast vertelt Peter met hoeveel plezier hij als bezorger werkzaam was. 'Lekker buiten lopen en fietsen doe ik graag en het contact met Willemsen was altijd heel goed'. Toch stopt hij er nu mee. 'Ik heb mijn hele leven verplichtingen gehad, maar ik ben 66 jaar en vind het mooi geweest.' Een groot verantwoordelijkheidsgevoel gaf hij samen met zijn vrouw Agnes ook aan hun zoons mee: 'Onze zoons Stefan en Martijn bezorgden vroeger ook de krant en tegen hen zei ik altijd: 'Waag het niet om er eentje weg te gooien, zorg ervoor dat je je werk netjes doet!'

Bezorger zijn is ideaal; je kiest zelf het moment waarop je gaat lopen en als je een beetje doorloopt, kun je leuk geld verdienen. Peter zou het iedereen aanbevelen, hij praat er honderduit over. Maar ineens valt hij even stil... dan vertelt hij dat zijn vrouw Agnes zes jaar geleden te horen kreeg dat ze ernstig ziek was. 'Om tot het laatst voor haar te kunnen zorgen heb ik een jaar niet gewerkt voor Willemsen, van wie ik alle steun en begrip kreeg', zegt hij geëmotioneerd.

Dan laat hij foto's van zijn kleinkinderen zien en zegt dat hij nu nog maar twee wensen heeft: 'Dat ik mijn kleinkinderen mag zien opgroeien en dat we gezond mogen blijven'. En dat wordt hem van harte gegund! Met een stevige handdruk en mooie woorden van dank, neemt Dennis namens Willemsen Verspreidingen afscheid. 'Peter bedankt!' Zelf bezorger worden? Bel: 0316 262263 www.willemsenverspreidingen.nl.

De Veldruiters' tweedehands paardenspullenmarkt

ANGEREN - De activiteitencommissie van ponyclub en rijvereniging De Veldruiters in Angeren houdt deze maand op 22 september een gezellige tweedehandsmarkt. Tijdens deze dag zijn zowel kopers als verkopers welkom om tweedehands paardenspullen te kopen en/of verkopen.

Je hoeft geen lid te zijn om deel te nemen of langs te komen. Tijdens deze dag staan er kraampjes met diverse paardenspullen. De spullen die hier onder andere verkocht worden zijn: zadels, hoofdstellen, halsters, dekens, caps, rijkleding, poetsspullen en andere handige benodigdheden.

"Wil je jezelf ook aanbieden om spullen te verkopen? Stuur dan een mailtje naar: veldruiters@outlook.com waarin je jouw naam + de spullen wat je wil gaan verkopen vermeldt. Als je langs wil komen om iets leuks te scoren dan ben je welkom tussen 13.30 en 17.00 uur aan de Lodderhoeksestraat 57A in Angeren."

Dit is niet de enige activiteit die de activiteitencommissie organiseert. "Houd de website en Facebookpagina van De Veldruiters Angeren in de gaten om op de hoogte te blijven van alle leuke activiteiten die op de planning staan!"

30 / 32

Deze kanjer is 8 september Nederlands kampioen vissen
geworden onder de 15 jaar.

Luc Berends
gefeliciteerd van opa en oma.

Hartelijk Gefeliciteerd
Tweeling John en Monique
Samen 100 jaar

Ma

Hiep hiep hoera
Alissa 4 jaar
Veel plezier op de basisschool
Xxx opa's en oma's
Alana, Eleni en Noud

Lieve Nathan,
Wat is er aan de hand?
Vanwege jouw verjaardag kom je in de krant!
Van harte gefeliciteerd!

12 september 1969 hebben Annie en Jan elkaar het ja-woord gegeven.
Gefeliciteerd
Hans en Frieda
poot Luna

Scheiden… en nu?

HUISSEN - Elk jaar na de vakantieperiode stijgt het aantal (echt)scheidingen opvallend. Mensen groeien uit elkaar en dat wordt pijnlijk duidelijk wanneer je opeens veel tijd met elkaar door brengt. En als het hoge woord eruit is voel je je misschien ergens opgelucht maar tegelijkertijd ook heel onrustig. Je weet wat je achterlaat, maar de toekomst is opeens onzeker. Waar moet je beginnen als de scheiding onvermijdelijk is?

Een scheiding is een van de ingrijpendste gebeurtenissen in een mensenleven. Zeker wanneer er kinderen bij betrokken zijn. Een scheiding gaat over emoties, over praktische zaken en over geld. Maar hoe kom je daar samen uit?

Mediation

Eugenia van Bon uit Huissen is MfN-registermediator. Zij heeft een jarenlange ervaring in het begeleiden van stellen die uit elkaar gaan. Zij denkt mee in oplossingen. 'Daarbij verlies ik jullie als mens en jullie emoties niet uit het oog.'

Van A tot Z

Jullie komen voor veel keuzes te staan. Over de zorg voor jullie kinderen. Over gezamenlijke bezittingen en schulden en minimaal één verhuizing. Over kinder- en partneralimentatie, toeslagen en pensioen. Met Eugenia als echtscheidingsmediator hebben de (ex-)paren te maken met één aanspreekpunt die voor jullie doorrekent en coördineert, financieel, fiscaal en juridisch.

Samen afspraken maken over de afwikkeling van de scheiding betekent samen beslissen over de toekomst van jezelf en de kinderen, zodat je beiden verder kunt met je leven. En niet onbelangrijk, mediation is sneller èn goedkoper dan een scheiding met advocaten.

'Bel mij voor een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek.'

eugeniavanbon@scheidingsbegeleiding.com // www.scheidingsbegeleiding.com

Eugenia van Bon: 06-26628726

Wie verdient dit jaar de Lingewaardse Vrijwilligersprijs

LINGEWAARD - Ook dit jaar wordt er weer een Lingewaardse Vrijwilligersprijs uitgereikt. Dit keer zal de vrijwilligersprijs naar een persoon, groep of organisatie gaan, die zich het afgelopen jaar uitzonderlijk heeft ingezet voor een evenement in Lingewaard.

De genomineerden worden uitgenodigd voor het Vrijwilligersgala 2018 op vrijdagavond 23 november. Het Gala wordt georganiseerd door het comité Vrijwilligersgala in zaal Providentia te Gendt. Op deze avond zal de winnaar bekend worden gemaakt en zal deze de Lingewaardse Vrijwilligersprijs 2018 ontvangen uit handen van burgemeester Marianne Schuurmans.

De vrijwilligersprijs wordt gegeven aan die persoon, groep of organisatie die zich de afgelopen jaren uitzonderlijk hebben ingezet voor de Lingewaardse gemeenschap, en dan met name ten behoeve van één of meerdere evenementen.

Criteria om als genomineerde opgegeven te worden zijn: men moet woonachtig zijn in de gemeente en zich inzetten binnen de gemeentegrenzen; men mag de afgelopen vijf jaar geen vrijwilligersprijs of Koninklijke onderscheiding hebben gekregen; het lokaal belang moet gediend worden.

"Kent u iemand of een organisatie die u wilt nomineren voor deze bijzondere waarderingsprijs voor vrijwilligers, laat het ons weten en geef de nominatie door via het SWL Meldpunt meldpunt@swlingewaard.nl of telefonisch: 088 2552555."

Eerste Stichting Fight cancer groot succes

(foto: Jasper Ras Fotografie) Jasper Ras Fotografie

NIJMEGEN - Zondag 9 september zwommen meer dan 250 mensen samen in de Spiegelwaal naar een indrukwekkend bedrag van ruim 130 duizend euro. De opbrengst is voor onderzoek naar kanker via de Stichting Fight cancer.

De eerste editie van het zwemevenement aan de Spiegelwaal werd geopend door Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen. Hij gaf het startsein waarna de eerste zwemmers het water in mochten. De presentatie van de dag lag in de handen van Jochem van Gelder (presentator) en Wilco van Schaik (algemeen directeur NEC). Het zwemevenement met tevens muziek, een hapje en een drankje, een speelhoek met springkussen voor de kinderen, zorgde voor een lach en een traan en een grote verbondenheid onder deelnemers en publiek. Volgens initiatiefneemster Elvira den Hertog was het een groot succes: "We hopen hier een structureel evenement voor dit goede doel in Nijmegen van te maken!".

Volwassenen legden een route van 1500 meter af. Voor kinderen was er een parcours van 500 meter. De totale opbrengst loopt nog steeds op. Er wordt nog een veiling gehouden met gesigneerde sport items waaronder een shirt van Wesley Sneijder, een basketbal die gesigneerd is door basketballer Kobe Bryant en een paar gesigneerde schoenen van Dafne Schippers. Ook kan er nog steeds gedoneerd worden via de website https://nijmegen.swimtofightcancer.nl.

Studio Eleven Hair & More geopend

HUISSEN - Dinsdag 11 september opende Studio Eleven Hair & More haar deuren aan de Helmichstraat 11 in Huissen. Het pand heeft zowel binnen als buiten een complete metamorfose ondergaan.

Studio Eleven Hair & More is een haar- en nagelstudio en vanaf medio november een zonnestudio in één. De studio is sfeervol en huiselijk ingericht voor zowel dames als heren en voor jong en oud, aldus Tara Jansen, eigenaresse van Studio Eleven Hair & More. Tara is geen onbekende in de kappers en nagelwereld. Zij heeft een 2- jarige opleiding gevolgd bij IMKO opleidingen in Arnhem en 9 jaar gewerkt in Nijmegen bij Blink Kappers. Dus in totaal al 11 jaar in dit mooie vak. Bij Studio Eleven Hair & More wordt gewerkt met de prachtige haar producten van Kevin Murphy. De styling- en verzorgingsproducten zijn parabeen en sulfaatvrij, dierproefvrij en ecovriendelijk. Ook de verfproducten zijn parabeen-, dierproef- PPD- en amoniavrij. 'Skincare for your hair!'

Als nagelstyliste heeft Tara haar opleiding gevolgd aan de Imko in Arnhem en bij Magnetic nails in Soesterberg. De nagelproducten zijn dan ook van het alom bekende merk Magnetic. Ook kun je bij de studio terecht voor een manicurebehandeling. Medio november kan men er op een goede en verantwoorde wijze zonnen.

Als openingsactie geeft Tara vijftien procent korting op alle behandelingen. Deze actie loopt van 11 september tot en met 11 oktober.

Studio Eleven Hair & More is gevestigd aan de Helmichstraat 11 in Huissen; 026 3793503, www.studio-eleven.nl, info@studio-eleven.nl

Maandag gesloten. Dinsdag 09:00 – 20:00. Woensdag 09:00 – 17:30. Donderdag 09:00 – 20:00. Vrijdag 09:00 – 17:30. Zaterdag 09:00 – 15:00. Zondag gesloten.

Gabor-shop in shop bij Huisman Schoenmode

HUISSEN - Er is hard gewerkt aan het realiseren van de Gabor-shop in shop bij Huisman Schoenmode, maar nu is alles klaar.

Het resultaat mag er zijn! Naast een grote Gaborcollectie hebben we nieuwe dames en heren merken in ons assortiment. Mooie vrouwelijke schoenen van Unisa en Italiaanse dames en heren schoenen van Duomodo. Tijdens het kermisweekend een fleurige attentie voor alle betalende klanten.

Huisman Schoenmode, Vierakkerstraat 27, Huissen; 026 3250743; www.huismanschoenmode.nl.

Mijn afscheid bij Primera

HUISSEN - "13 September was mijn laatste werkdag. Ga genieten van m'n prepensioen! Wat een dag!

't Was een dag met een lach en een traan (veel tranen). Zoveel aandacht van klanten met bloemen, cadeaubonnen, flessen wijn, kaartjes en goede wensen! Dit heeft mij een heel goed gevoel gegeven. Geweldig!

Ik zal 't gaan missen, de gesprekken over koetjes en kalfjes, maar zeker ook de persoonlijke dingen. Ik heb met u fijne contacten en gezellige jaren gehad. Ik bedank u voor alle vertrouwen in mij. Ook bedank ik mijn lieve collega's, die 't nu verder gaan doen en waar ik alle vertrouwen in heb! Heel hartelijk bedankt allemaal, ik wens u alle goeds en veel gezondheid toe."

Liefs Wilma Noor.