GN Nijmegen-Noord

30 augustus 2017

GN Nijmegen-Noord 30 augustus 2017


Lentse Oeverspelen op 3 september

LENT - Op zondag 3 september van 12:00 tot 18:00 uur kun je weer komen genieten van de Oeverspelen op het eiland Veur Lent. Een gezinsfestival met onder andere gratis workshops, optredens en een kunstmarkt.

Met dit jaar een muzikaal interactief kindertheater: Bibi en Bobo en de magische kist. Om 14.00 en 15.30 uur in de benedenschuur (naast café De Zon). Een voorstelling voor kinderen van 3-10 jaar over elkaar helpen en geloven in jezelf. Op het podium is muziek en theater uit lent en omgeving. Met dit jaar onder andere DJ Eric Knipping, Jansen & co met een gevarieerd boeket van melodieuze songs, Afrikaanse muziek door de Diawara band, Dineke de Velde Harsenhorst en Niek Edeling brengen 'Zacht Stromend Water' Liedjes en gedichten, Waalzinnig festival uit Nijmegen met Wouter de cabaretier, Jolan de rapper, Breakout band van Pluryn en De Theaterstraat. De afsluiter dit jaar is DJ Borish met deephouse- en technomuziek.

Op het veld is er de mogelijkheid om neer te strijken op een van de vele geruite kleden van Little Yard Picknick. Kom zitten met een drankje en geniet. Op de Oeverspelen zullen voldoende lekkernijen te halen zijn van gezonde snacks, sapjes en belegde broodjes tot enorme pannenkoeken en hemels (h)eerlijk schepijs. "En met de lokale horeca op Veur Lent kom je niets tekort. Je vertoeft lekker op het eiland, geniet van de kunstmarkt, kinderen vermaken zich bij de vele gratis workshops in de tent aan de Waal en ieder heel uur is er een natuurtocht met IVN-gids. In de dorpsschuur is een expositie van de fotowedstrijd waar de bezoekers de jury vormen. Kom je stem uitbrengen!"

Museumboerderij Den Tip

HERVELD - Holder de bolder, er staat een koe en varken op zolder. Weet u waarom die op zolder staan?

"Nee, en u wilt dat graag weten? Kom dan op woensdagmiddag of op zaterdag naar museumboerderij Den Tip in Herveld-zuid en onze vrijwilligers vertellen u graag het hoe en waarom het bezit van de boer in een bepaalde periode op zolder kwam te staan. Voor zover wij weten is ons museum nog de enige in zijn soort waarop dit toonbaar aanwezig is.

Onze openingstijden zijn: woensdag 30 augustus van 13.00 tot 16.00 uur en op zaterdag 02 september van 10.00 tot 16.00 uur. Ook voor koffie/thee is dit een heerlijke plek om even uit te rusten."

Gratis inloopavonden over directe hulp bij schulden

ARNHEM - Vanaf 4 september zijn er gratis inloopavonden 'directe hulp bij schulden'.

"Vraag hulp voordat het echt een prbobleem wordt wacht niet stel niet uit, kom langs. Wij www.stichting-sbbo.nl staan klaar met onze vrijwilligers/sters om directe hulp te bieden bij problematische schulden. Geneer u niet! De avonden zijn gepland op 2 oktober op 6 november en op 11 december. tijden tussen 19.00 & 21.00 uur in een ongedwongen sfeer in boerderij De Kroon aan de Randweg in De Laar-Oost."

Er is gratis parkeren aan de overkant van de weg achter de Jumbo. De koffie staat klaar. We zijn er ook voor belastingzaken en andere problemen met overheden, deze worden wel per geval bekeken of dit pro deo kan of niet. Wij nodigen zeker ook ZZP-ers uit en startende ondernemers. Goede raad hoeft niet duur te zijn."

Elster Mik met Elster Paardenmarkt

ELST - Op 4 september wordt alweer de 757e editie van het oudste en grootste evenement in de Betuwe georganiseerd: De Elster Paardenmarkt.

Het is een goede traditie dat Elstenaren zich met de Elster kermis en Paardenmarkt verwennen met ‘Elster Mik’: een ambachtelijk gebakken en rijk gevuld vruchtenbrood met een kenmerkende vorm en fijne smaak. De énige échte (versgebakken) ‘Elster Mik’ kunt u herkennen aan het unieke zegel dat garant staat voor de allerbeste kwaliteit.

Dit jaar is de Mik op de vrijdagmiddag en de zaterdag vóór de paardenmarkt te koop bij de ingang van AH-Driessen en Jumbo- Macleane aan het Europaplein. Tijdens de paardenmarkt in de marktkraam direct vóór het Gemeentehuis. De opbrengst van deze actie is voor het Elster verenigingsleven. Één ‘Elster Mik’ kost vier euro, twee stuks zeven euro.

De verkoop wordt verzorgd door leden van het koor Sint-Ceacilea uit Elst.

Van Rome tot Elst

ELST - Op zondag 3 september vindt in de Grote Kerk aan de Sint-Maartenstraat om 12.00 uur een bijzonder concert plaats. In de kerk, die gebouwd is op een plaats waar 2000 jaar geleden een Romeinse tempel stond, klinkt onder meer muziek uit de Oudheid.

Te gast zijn leden Aeide Mousa, een van de weinig ensembles die gespecialiseerd is in Griekse en Romeinse muziek. Onder leiding van Jan Groos zingen zij noten die eeuwen geleden wellicht in deze contreien hebben geklonken.

De oeroude muziek die zelden live te horen is, worden in het programma afgewisseld met orgelmuziek uit verschillende eeuwen, die op de een of andere manier met de historische plek verbonden kan worden. Zo klinkt middeleeuwse muziek - de vroegste orgelmuziek die bekend is -, de populaire Suite Gotique, en een monumentaal werk over de 'eeuwige kerk'. Uitvoerende is Dirk Luijmes, organist van de Grote Kerk.

Het concert vindt plaats ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van de museumcommissie van de kerk. Deze commissie biedt de bezoekers na het concert een gratis rondleiding aan in de kerk en het museum, waar een toelichting gegeven wordt bij de Romeinse resten, die in de kerk aanwezig zijn. De toegang tot het concert is gratis; aan de uitgang is er een collecte ter bestrijding van de onkosten.

Bridgecursus voor beginners

HERVELD - Vind je kaarten leuk en wil je kennismaken met de leukste denksport die er bestaat, waarbij elk spel een nieuwe uitdaging is; begin oktober start BC 3SA een nieuwe Bridgecursus voor beginners. De avond/middag wordt in overleg met de cursisten bepaald.

Bridgen is een spel voor jong en oud. Thuis of in clubverband. Mannen en vrouwen door en met elkaar en zoals ook bij andere denksporten: leeftijd doet er niet toe. En… niet onbelangrijk: het is een investering in je toekomst!

Onder bezielende leiding van Henk Pennings en Wouter Toxopeus maakt de deelnemer kennis met dit fascinerende kaartspel. Doel is plezier krijgen in het spel, samen spelen, enthousiast worden! De cursus wordt gegeven in zalencentrum De Hoendrik in Herveld. Kosten: 50 euro voor 10 lessen inclusief het lesboek 'Bridge in een flits – deel 1' van Berry Westra.

Opgeven kan bij Henk Pennings/ 0488 769005 / e-mail: penninhh@xs4all.nl of Wouter Toxopeus / 0488 452623 / e-mail: w.toxopeus4@upcmail.nl.

Dansseizoen van start

BETUWE - De Stichting StreekBalletschool (SBOB) gaat vanaf 4 september weer van start met een nieuw dansseizoen. En niet zomaar een dansseizoen, want dit jaar bestaat de SBOB 25 jaar en dat gaat gevierd worden!

Wegens het succes van vorige jaren heeft de balletschool besloten om opnieuw af te trappen met een "Open Huis". De hele maand september is het mogelijk om gratis en vrijblijvend een dansles mee te komen doen op de danslocaties in Zetten, Elst, Gendt, Bemmel, Huissen of op de nieuwe danslocatie in Herveld. Alle lessen worden gegeven door enthousiaste en gediplomeerde dansdocenten, die met veel passie en plezier hun liefde voor dans zullen overbrengen.

Er is volop keus in diverse dansvormen, voor jong en oud. Zo geeft de SBOB peuterdans, kleuterdans, klassiek ballet, jazz, modern, streetdance, boys class en diverse lessen voor volwassenen.

"Kortom, danst uw zoon of dochter de hele dag in het rond of lijkt het u zelf leuk om te dansen, neem dan eens een kijkje bij de SBOB in Gendt, Bemmel, Huissen, Elst, Zetten of Herveld. Op www.sbob.info kunt u alle informatie vinden over de SBOB, zoals het lesrooster, tarieven en de locaties. Dans gezellig mee!"

PWA start nieuwe ‘Music Kids’

ELST - Mag uw kind ook de muzikale wereld ontdekken? Dan is hij of zij welkom bij de Music Kids van muziekvereniging PWA! Music Kids start op woensdagmiddag 6 september en is bedoeld voor kinderen van groepen 3 tot en met 8 van de basisscholen.

De leukste blokfluitcursus Music Kids, waarin de basis wordt gelegd voor de muzikale vorming, wordt verzorgd door vakdocente Jacqueline Arts. Music Kids duurt één seizoen (september-juni) en bevat ongeveer 40 lessen van 45 minuten. De lessen zijn op woensdagmiddag van 16.15 tot 17.00 uur in basisschool De Sunte Werfert in Elst.

Tijdens Music Kids zullen onder andere instrumentpresentaties plaatsvinden zodat uw kind zich muzikaal kan oriënteren. Na afloop van de cursus kan eventueel doorgestroomd worden naar een muziekinstrument waarop de keuze van uw zoon of dochter valt. Elke deelnemer ontvangt een eigen blokfluit en een lesboek welke na afloop van de cursus in bezit mogen blijven. Het cursusgeld bedraagt 19 euro per maand. Wilt u uw kind aanmelden voor deze cursus? Mail of bel dan met de manager jeugd– en opleidingen van PWA, Wouter Simons op jeugd-opleiding@pwa-elst.nl of 06 48522883.

Naast de blokfluitcursus Music Kids heeft PWA ook de mogelijkheid om muzieklessen te volgen voor saxofoon, trompet, hoorn, bariton, trombone, dwarsfluit en klarinet. Voor gevorderde kinderen heeft PWA een bruisend jeugdorkest. Meer informatie kunt u opvragen bij de manager jeugd– en opleidingen.

Opening Repair Café

NEDER-BETUWE - Na een succesvolle proefperiode van een half jaar wordt op woensdag 6 september het Repair Café Neder-Betuwe om 14:00 uur officieel geopend. De opening zal verricht worden door wethouder Benschop bij gebouw De Notenbalk, aan het plein achter Albert Heijn.

Iedereen is welkom om erbij te zijn, met of zonder reparatiewerk. Het Repair Café is een initiatief van enkele burgers uit Opheusden en Ochten. Voorzitter Hans de Zwart kijkt tevreden terug op de afgelopen zes maanden. “We zijn er in geslaagd om met een enthousiaste groep vrijwilligers een succesvol, milieu- en mensvriendelijk, Neder-Betuweproject op te zetten. Het doel daarbij is om kapotte spullen een tweede leven te geven.”

Het Repair Café doet meer. Het is tevens een ontmoetingsplek waar mensen een kopje koffie of thee kunnen gebruiken. In oktober komt er een speciale fietsverlichtingsdag in samenwerking met de ANWB.

In Opheusden is het verenigingsgebouw De Notenbalk iedere eerste woensdagmiddag open voor publiek van 14:00 tot 16:00 uur. In Ochten kan men iedere derde woensdagmiddag op dezelfde uren in het Dorpshuis aldaar terecht.

Mensen met kapotte spullen uit de andere dorpskernen, Dodewaard, Kesteren, IJzendoorn, Echteld en Eldik zijn op beide locaties natuurlijk welkom. Er is nog vraag naar vrijwilligers om mee te doen. Met meer vrijwilligers kan misschien ook in de andere kernen een onderdeel van het Repair Café starten. Men kan zich aanmelden per e-mail: repaircafenebe@gmail.com, of telefonisch op 06 30802166.

Repair Café Overbetuwe vernieuwd

ELST - Vanaf 31 augustus heeft het Repair Café Elst een nieuwe werkplek bij 2 Switch: centraal op de benedenverdieping. Het Repair Café is blij met deze goed bereikbare plek: 'Door de samenwerking met Repair Café en de kringloopwinkel 2Switch vindt er onder één dak reparatie en hergebruik van apparaten, goederen en kleding plaats. Zorg dragen voor het milieu wordt zo wel heel gemakkelijk!'

Hoe werkt het? Mensen die het Repair Café bezoeken nemen van thuis kapotte spullen mee: broodrooster, lampjes, fohns, speelgoed et cetera. Ook voor vragen op het gebied van de computer kan men terecht. In het Repair Café zitten enthousiaste en handige vrijwilligers klaar om te helpen met alle mogelijke reparaties. Gereedschap en materialen zijn aanwezig. Onder het genot van een kopje koffie of thee kan er samen gerepareerd worden of gekeken hoe gerepareerd wordt. Daarmee wil het Repair Café ook laten zien dat repareren leuk is en vaak heel makkelijk. Kom het ook eens proberen!


Het Repair Café is elke laatste donderdag van de maand van 13.00- 16.00 uur aan de Nieuwe Aamsestraat 42 Elst. Het Repair Café is een onderdeel van Forte Welzijn www.fortewelzijn.nl.

Met tafeltennis langer fit

BEMMEL - Dat lichaamsbeweging goed en gezond is weten we allemaal. Een sport zoals tafeltennis kun je tot op hoge leeftijd doen.

Dinsdag 5 september gaan we weer van start met onze senioren plus club van 14.00 uur tot 16.00 uur in De Schaapskooi in Sportlaan 3 in Bemmel. Er kan gespeeld worden op acht tafels. Deelnemen kan vanaf 55 jaar en de kosten bedragen 10 euro per maand.
"Twijfel je of het iets voor je is, probeer het dan 1 maand gratis. Je kunt je opgeven: info@essentiabemmel.nl. Uitgebreide informatie kun je krijgen bij: Toon Stinissen: 0481 463900; Jos Oude Ophuis: 0481 465598; Louis Belderok: 0481 464112 en Gerard Nijman: 0481 463009.

Lekker fit met boksfit!

BEMMEL - Dinsdag 4 september start in de gerenoveerde Hoenderik (met spiegelwand en stootzakken) in Bemmel de relatief nieuwe sport boksfit. Het is bedoeld voor iedereen, mannen en vrouwen, die zowel ontspanning als inspanning zoeken. Je doet aan zelfverdediging door middel van het aanleren van verschillende (boks) en conditie technieken.

Tijdens boksfit kun je jezelf lekker afreageren en het is nog goed voor je zelfvertrouwen ook. Alleen of met tweetallen worden techniek (aanvallen, reageren en verdedigen) en conditie getraind met ruime variatie in oefeningen in de lucht, tegen handschoenen of op een stootzak. Het is recreatief, dus geen wedstrijden of intensief lichamelijk contact. Gewoon “lekker bezig willen zijn” is het motto. Het is vanaf 14 jaar maar er zijn juist veel senioren die lekker meedoen. De training is onder leiding van erkende gediplomeerde instructeurs en duurt in totaal 60 minuten en eindigt met een goeie cooling-down. Voor meer informatie www.tagelderland.nl.

Aftrap Nationale Sportweek tijdens LingewaardUIT

HUISSEN - Van 9 tot 17 september promoot Lingewaard de sport tijdens de Nationale Sportweek. Inwoners kunnen meedoen aan diverse sporten, open trainingen en clinics. De kick-off van de sportweek vindt plaats op 9 september op de markt in Huissen tijdens LingewaardUIT!

Om 12:00 uur trapt instructeur Menno van Megen van ‘Sport en Motivatie’ af met een warming-up voor jong en oud waar iedereen vrolijk van wordt. Door mee te doen verbrand u wat kilo calorieën en maakt u geheel gratis een gelukshormoon aan. Wie wil dat nou niet? Vervolgens zijn er die dag tal van demonstraties of mogelijkheden om een sport uit te proberen. Jong en oud kunnen gratis meedoen aan een drietal challanges en meedingen naar de titel ‘sportiefste van Lingewaard’. Tijdens de Nationale Sportweek promoten de Sport, en Cultuurcoaches van Stichting Welzijn Lingewaard de sport in het algemeen.

Lingewaard biedt een heel scala aan sportverenigingen en organisaties die sport- en beweegactiviteiten aanbieden voor jong en oud. Een nieuw initiatief wat in september van start gaat is ‘Walking Football’, voor sporters van 60 jaar of ouder die niet meer hard kunnen lopen. In Doornenburg wordt door verenigingen samengewerkt aan een sportdorp met activiteiten voor jong en oud. En in Gendt is er een start gemaakt met leuke sportinstuif voor allochtone en autochtone kinderen. Jongeren kunnen bij vereniging sporten en voor individuele sporters zijn er fitness en hardlooproutes in park Lingezegen.

Kortom: beweeg mee in het mooie Lingewaard! Kijk op Facebook(@welzijnLingewaard) voor meer informatie.

Concert Elstermannenkoor met Wereldvrouwenkoor in Herveld

Foto: Annemieke van Toor

HERVELD - Het Elster Mannenkoor verzorgt samen met het Wereldvrouwenkoor uit Arnhem op zondagmiddag 10 september een concert in de Sint-Willibrorduskerk in Herveld.

De titel van het concert is 'Vaderland'. Dit past het mannenkoor, maar in het bijzonder het ruim twee jaar bestaande kleurrijke Wereldvrouwenkoor, gevormd door vrouwen van verschillende nationaliteiten en liederen zingend in even zo vele talen en stijlen. Wat is de betekenis van een vaderland en wat betekent het om er ver van weg te zijn of te (moeten) gaan? Een thema dat heden ten dage ook zeer actueel is.

Thuis zijn, nostalgie, heimwee, terugkeer, feest, vrede en dromen van een goede toekomst voor je land; al deze aspecten worden in dit concert bezongen. Het gerenommeerde Elster Mannenkoor en het Wereld Vrouwenkoor werkten, onder leiding van Monique Verhoeven, al eerder samen, tijdens een zeer succesvol concert met hetzelfde thema. Alom werd een roep om herhaling gehoord en de koren willen dit graag doen. Het is een meer dan afwisselend concert, dit alles onder leiding van Monique Verhoeven, dirigent van beide koren. Het concert in de Sint-Willibrorduskerk in Herveld begint om 15.00 uur.

Kaarten inclusief koffie of thee in de pauze kosten 8 euro en kinderen tot 16 jaar en CJP 4 euro. Ze zijn verkrijgbaar bij: Bruna/Herberts, Dorpsstraat 33 – 37, Elst, Combiplant, Het Dorpsplein 19, Herveld en Ras Makelaars, Hoofdstraat 50, Zetten. Kaarten zijn ook verkrijgbaar door overmaking van het bedrag naar NL 82RABO 0316889431 van het Elster Mannenkoor onder vermelding van concert Herveld. De bestelde kaarten zijn tot een half uur voor aanvang af te halen bij de ingang van de kerk. De niet-opgehaalde kaarten gaan daarna weer in de verkoop. Voor zover beschikbaar zijn er ook kaarten bij aanvang van het concert verkrijgbaar bij de ingang van de kerk.

"Graag laten wij hier niet onvermeld dat het Mannenkoor zijn repetities weer heeft hervat. Wilt u nog volop meedoen met onze zang tgv ons 50 jarig jubileum in 2018, dan mannen is het nu tijd om u bij ons aan te sluiten. Welkom op maandagavond van 19.45 tot 22.00 uur in ontmoetingscentrum Onder de Toren in Elst."

Koersballers gezocht bij Cunerahof in Driel

DRIEL - Vanaf dinsdag 5 september wordt er iedere week in de Cunerhof 2 in Driel weer gestart met het geweldig leuke spel koersbal. Zaal open 13.00 uur, aanvang 13.30 uur.

Koersbal is een balspel dat binnen wordt gespeeld op een mat van 8 bij 2 meter. Er spelen 2 teams van 2 personen tegen elkaar. Het ene team met 4 zwarte en het andere met 4 gele ballen. De bedoeling van het spel is -net als bij jeu de boules- om de ballen zo dicht mogelijk te rollen bij de jack, het witte doelballetje.
De ballen rollen echter niet in een rechte baan, maar in een boog. Dit komt omdat het zwaartepunt van de koersballen niet in het midden zit. Daardoor is koersbal leuk. Iedereen kan het leren en zal gauw ervaren dat koersbal vooral een gezellig, maar ook een verrassend spel is.
Er is geen kracht voor nodig, zodat iedereen gelijke kansen heeft. "Wij nodigen u van harte uit om deze gezellige middagen mee te beleven. Meedoen kost 2,50 euro, waarbij een kop koffie en een consumptie zijn inbegrepen."

Retraitedag in het teken van de Keltische spiritualiteit

RESSEN - Retraitedag op zaterdag 16 september van 11.00 tot 16.00 uur (inloop met koffie/thee vanaf 10.30 uur) in De Kosterij. Deze eerste retraitedag van het nieuwe seizoen – dat in het teken staat van de Keltische spiritualiteit - heeft als thema 'Metgezel'.

'Anam Cara' is een Iers-Keltische uitdrukking die zo iets betekent als 'zielsverwant'. In de Keltische spirituele traditie is er een besef dat elk mens groeit door de verbinding met anderen. Openheid, vertrouwen en acceptatie kunnen een vriendschap doen groeien tot een zielsverwantschap waardoor beiden groeien aan elkaar. Ook in de eerste christelijke gemeentes was vriendschap een belangrijk thema. Ik noem jullie geen dienaren, maar vrienden', zei Jezus tegen zijn leerlingen.

Op deze retraitedag staan we stil bij de betekenis van de mensen die voor jou een metgezel waren of zijn in je leven. Maar ook is er aandacht voor de vraag hoe en voor wie jij een metgezel bent, bent geweest of kunt zijn. De organisatie is in handen van de werkgroep Pleisterplaats Ressen. De dag is in De Kosterij, Kerkenhofstraat 3, Ressen en deelname kost inclusief koffie, thee en soep vijftien euro (lunchpakket en wandelschoenen meenemen.
Aanmelden kan bij Marijke de Kruijff, 06 17829303; info@pleisterplaatsressen.nl. Meer informatie staat op www.pleisterplaatsressen.nl.

Taalmaatjes gezocht

OVERBETUWE - Een goede taalbeheersing is voor iedereen belangrijk om mee te kunnen doen in de maatschappij. Daarom starten er in gemeente Lingewaard en OverBetuwe twee projecten die volwassenen helpen om beter te lezen, schrijven, spreken en rekenen. Hiervoor zijn wij dringend op zoek naar vrijwillige taalmaatjes.

Voor het project Taalmaatjes geldt dat je één op één ondersteuning biedt. Voor het project Oefengroep Erbij Blijven ben je samen met een collega vrijwilliger verantwoordelijk voor een groep die graag klassikaal wil blijven leren. "Wij bieden je ondersteuning, intervisie en scholing. Van de ontvanger krijgt je vaak veel waardering voor jouw inzet: er ontstaat vaak een hechte band. Kijk voor ervaringsverhalen op de website van Stichting Lezen en schrijven: www.lezenenschrijven.nl."

Doelgroep
Het betreft een gevarieerde doelgroep: ouderen die hun taalvaardigheid willen vergroten, jongeren die niet goed mee kunnen komen én statushouders die de inburgering gehaald hebben, maar nog extra ondersteuning willen. In gesprek met jou kijken we samen wat er het best bij je past.

Jouw profiel
Als taalmaatje vind je het belangrijk dat iedereen kan meedoen in de maatschappij. Je bent geduldig en hebt inlevingsvermogen. Je bent praktisch ingesteld, hebt goede kennis van de Nederlandse taal en bent minimaal 2 uur per week beschikbaar.

Herken je jezelf in dit profiel en wil je, je inzetten voor deze uitdagende en inspirerende doelgroep?

Aanmelden
Lingewaard: SWL Meldpunt: 088 2552555 of meldpunt@swlingewaard.nl

Overbetuwe: Forte Welzijn: 085 0406066 of info@fortewelzijn.nl

Samen een vuist maken tegen kanker met Swim To Fight Cancer

BEMMEL - Op zondag 17 september zwem ik voor de tweede keer mee met Maarten van der Weijden en vele anderen voor de KWF-actie Swim To Fight Cancer in het Apeldoorns kanaal.

"Hiermee willen wij zoveel mogelijk geld ophalen. Geld dat nodig is voor meer onderzoek naar betere behandelmethoden voor mensen met kanker. Zodat zij een grotere kans maken en meer tijd krijgen om samen met hun geliefden te zijn. Iedereen maakt deze ziekte vroeg of laat mee bij familie, vrienden, bekenden.

Ik besef me wat een gelukkig mens ik ben; Ik ben nu 51, woon 24 jaar in Bemmel samen met Rob de Beijer en twee studerende kids Ismay en Mischa, heb een leuke commerciële baan in de logistiek, een eigen massagepraktijk, maar bovenal, een goede gezondheid!

Het geeft enorm veel voldoening om deze tocht te zwemmen en met elkaar iets te kunnen betekenen voor de vele kanker patiënten. Geef ze meer kans en gun ze meer tijd! Help jij ook mee? Het zou geweldig zijn als je mij wilt steunen met een donatie voor Fight Cancer. Elke euro is welkom. Ga naar: swimtofightcancer, Apeldoorn, en doneer via mijn deelnemersprofiel: Elvira den Hertog. Alvast heel hartelijk bedankt!"

10 / 12

Lieve mama/Jolanda.
Van harte gefeliciteerd met je 50ste verjaardag!

veel liefs
Luciën en Anna
Linsey en Kevin.

Dikke kus, Rob

Onze vlugge "Japie" Melle Vonk wordt 3 September alweer 3 Jaar ,
Van Harte Gefeliciteerd grote kerel van Oma Rina
Opa Hans en heel veel kusjes..
Xxxxxxx

1 september zijn deze lieve schatten 50 jaar getrouwd. Veel plezier op deze feestelijke dag!

Veel liefs jullie kinderen en kleinkinderen

1 september
H&H 50 jaar getrouwd!

Van harte gefeliciteerd en op naar 60!

Hoera,
onze lieve Vince is 3 jaar geworden!

Liefs papa & mama en Tygo

HOERA
Op 1-9-2017 wordt deze BRUUR
60 jaar!
Gefeliciteerd en geniet
van je feestje
De SCHUIL-tjes

Ons kleine aapje wordt steeds groter.
7 jaar alweer.
Gefeliciteerd vent.
Kus van je vader X

Op 4 september wordt dit
kleine ventje 1 jaar.
Gefeliciteerd en een dikke kus
Op en Oma Brouwer
en
Opa en Oma den Otter

Mijn Oma word 11 september 65 jaar

Kusjes van je kleinzoon

Hoera Lev 7 jaar!
Gefeliciteerd met je verjaardag.
Tot op je feestje!

Kus Ize & Lune

Ja ja het is echt waar onze zus word 40 jaar!
Ik ben geen 40, maar 18 met 22 jaar ervaring.
het is niet te zien, maar 31 augustus word ik 4 ik 10.

Lieve mam alweer een jaartje ouder,
maar nog net zo knap als altijd...
Gefeliciteerd met je verjaardag.
Liefs Anja

Deze korfballer wordt
1 september 7 jaar
Gefeliciteerd
Kus opa en oma blub!

Remco Septer is 29 augustus 50 jaar geworden!
Gefeliciteerd ouwe reus.
Groeten je collega's!

Bloemen voor ons lieve broertje!

Kus van Tijmen en Mette

Kronenburg lanceert allereerste

Family Mall Run

ARNHEM - Op zaterdag 30 september aanstaande lanceert winkelcentrum Kronenburg in Arnhem de allereerste editie van de Family Mall Run. Sportieve ouders en/of grootouders leggen deze dag samen met (klein)kinderen een parcours af door het winkelgebied. Tijdens de run moeten 'natuurlijke' hindernissen getrotseerd worden.

Het winkelcentrum roept alle sportieve gezinnen van Nederland op om deel te nemen aan deze fun run. Er wordt een verrassende route in en om het winkelcentrum uitgezet van maximaal vijf kilometer. De run start tussen 09:30 – 10:00 uur met een uitgebreide warming- up. Deelname is voor iedereen gratis en er geldt geen leeftijdsgrens. Gedurende de run zullen de winkels gewoon toegankelijk blijven voor het winkelend publiek. Ook zijn toeschouwers natuurlijk welkom in het centrum.

Deelname aan deze run is gratis. Enthousiastelingen kunnen zich aanmelden via www.winkelcentrumkronenburg.nl/familymallrun. Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar en dus geldt vol=vol.

Festival De Oversteek: gevarieerd en rijkgevuld

NIJMEGEN - Op zondagmiddag 3 en 10 september is de negende editie van Festival De Oversteek. Op 22 sfeervolle en groene locaties aan de Waal in Nijmegen-Noord zijn zo'n vijftig acts en voorstellingen in alle kunstdisciplines te zien.

Tickets voor Festival De Oversteek zijn te koop op festivaldeoversteek.nl.

Menu Bemmels afhaalpunt

BEMMEL - Op maandag 4 september kunnen inwoners van heel Lingewaard tussen 17.00 en 18.00 uur het volgende menu afhalen: tomatensoep, pilaf rijst én een toetje.

Deze maaltijd kost vier euro en wordt bereid door een enthousiaste groep vrijwilligers. Het afhaaladres is Cuperstraat 9 in Bemmel. Gevraagd wordt zelf drie afsluitbare bakjes mee te nemen. "Wilt u ook genieten van zo’n heerlijke verse maaltijd dan moet u zich wel van te voren even inschrijven via het SWL Meldpunt. Er is namelijk maar een beperkte hoeveelheid menu’s beschikbaar. Inschrijven kan op maandag t/ot en met donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur via 088 2552555.

Het ‘Bemmels afhaalpunt’ is een initiatief van buurtbewoners in samenwerking met SWL. Voor meer informatie kan men contact opnemen met Wil van den Hurk (088 2552550).

Vrijetijdsmarkt Overbetuwe met foodcourt en living statues

ELST - Op zondagmiddag 3 september, de dag voor de paardenmarkt, van 13.00 tot 17.00 uur is de tweede editie van de Vrijetijdsmarkt Overbetuwe in de Dorpsstraat in Elst.

Bijna zestig organisaties zullen zich presenteren op de markt die zich uitstrekt van het Dorpsplein tot en met het Werenfriedplein. Een middag om ideeën op te doen en iets leuks te doen: onder meer een ritje op de pony maken, kijken en luisteren naar zang en dans op het podium, meedoen met een workshop living statues of stilstaan bij de deelnemers van de eerste Living Statue Contest van Elst. In de Dorpsstraat maken bezoekers kennis met alle welzijnsorganisaties en in de Kleine Molenstraat presenteren de sportclubs uit Overbetuwe zich, ook daar wordt je uitgenodigd om mee te doen. Tussendoor kan de dorst worden gelest op een van de terrassen en kunnen bezoekers een taartje of crêpes eten op het Werenfriedplein dat wordt omgetoverd tot foodcourt. Vergeet niet om Theater De Kik en de muziekschool All Music te bezoeken en de kermis op het Europaplein. Wie weet eindigt de middag in een leuke, zinvolle of sportieve vrijetijdsbesteding voor het hele komende jaar!.

Dit jaar organiseert de markt ook de Eerste Living Statues contest Tweeduizendzeventien (kortweg: ELST), inschrijven daarvoor kan nog. Meer informatie is te vinden op de site van de Vrijetijdsmarkt Overbetuwe: www.vrijetijdsmarktoverbetuwe.nl.

Festival De Oversteek: gevarieerd en rijkgevuld

Festival De Oversteek: gevarieerd en rijkgevuld

NIJMEGEN - Op zondagmiddag 3 en 10 september is de negende editie van Festival De Oversteek. Op 22 sfeervolle en groene locaties aan de Waal in Nijmegen-Noord zijn zo’n vijftig acts en voorstellingen in alle kunstdisciplines te zien.

Nieuw dit jaar is Atelier TAW: twaalf jonge dans- en theatermakers presenteren een speciaal voor het festival gemaakte voorstelling. Ook is er een tweede editie van Expeditie Noord: twee beeldend kunstenaars nemen publiek mee op een avontuurlijke kunststruintocht over eiland Veur-Lent. Tickets zijn per direct te koop op festivaldeoversteek.nl.

Rijk programma
Festival De Oversteek nodigt artiesten uit alle disciplines uit om vaak nieuw werk te presenteren op unieke locaties: waalstrandjes, natuurakkers, landgoederen, ooibosjes, tuinen, dijkhuisjes, forten en ateliers. De Kift tovert met zijn fanfarepunk een boerenschuur om tot popzaal. Het Vlaamse Bony King speelt hemeltergend mooie americana in een boomgaard, en iET & Conny Janssen Danst (unieke samenkomst van muziek en dans) is te zien in een botenloods. Er zijn ook optredens van onder andere bFake (met DJ DNA, ex-Urban Dance Squad), Estafest (met gitaarvirtuoos Anton Goudsmit, onder andere New Cool Collective), De Wolven en drie jonge auteurs afgevaardigd door Literair Productiehuis Wintertuin.
Er zijn aansprekende kindervoorstellingen van onder meer Kletskous en leuke doe- en speelactiviteiten. Voor jong én oud zijn er leuke én leerzame rondleidingen en struintochten.

Tickets voor Festival De Oversteek zijn te koop op festivaldeoversteek.nl.

Bos vishandel op Elster paardenmarkt

ELST – Maandag 4 september is het weer Elster paardenmarkt. Zoals de familie Bos al generaties lang op de Bemmelse ponymarkt staat, zijn ze dit jaar ook in Elst aanwezig.

En hoe? Van 06.00 tot 15.00 uur zullen zij daar op ambachtelijke wijze hun paling en zalmmoten roken. In de drie aanwezige rookkasten wordt live paling gerookt. Twee uur boven beuken- en eikenhout en een beetje liefde van de roker is het recept voor de meest fantastische gerookte paling en zalm (naturel of gekruid). Natuurlijk kunt u ook terecht voor de mesverse Hollandse Nieuwe, broodje paling of een lekker bakje (met goud bekroonde) kibbeling. Bos vishandel staat precies op de scheiding van de warenmarkt en de paardenmarkt, dus op de hoek Dorpsstraat met Kleine Molenstraat, op 4 september.