GN Berg en Dal Heumen Mook

29 juni 2018

GN Berg en Dal Heumen Mook 29 juni 2018


Edelweisz sluit seizoen af met Midzomerwijkconcert

Edelweisz tijdens een eerder Midzomerwijkconcert (foto: Wouter Kers)

Foto: Wouter Kers

BERG EN DAL - Traditioneel sluit Muziekgezelschap Edelweisz het muziekseizoen af met het Midzomerwijkconcert. Er wordt luchtige muziek gespeeld waardoor zowel de luisteraars als de muzikanten al een beetje in vakantiestemming kunnen komen. Dit jaar is het concert op vrijdag 6 juli. Edelweisz maakt dan, net als vorig jaar, muziek bij Villa Hamer aan de Oude Kleefsebaan 82 in Berg en Dal.

Het programma bevat een grote variatie aan muziek. Het publiek hoort onder andere muziek uit de animatiefilm Brave van Walt Disney en Pixar, er staat een groot werk van Jacob de Haan op de lessenaar en er worden marsen en een polka gespeeld. In mei organiseerde Edelweisz een Instrumentencarrousel. Tien kinderen besloten daarna proeflessen te nemen. Zij treden tijdens het Midzomerwijkconcert voor het eerst op met het grote orkest. Het jeugdorkest laat ook van zich horen.

Edelweisz houdt het graag informeel en om het vakantiegevoel snel te laten komen, kunnen bezoekers hun eigen tuinstoel of strandlaken meenemen en aanschuiven. Dat maakt het nog gezelliger! Het concert begint om 19.30 uur en de toegang is gratis. Meer informatie over Edelweisz staat op www.edelweisz-bergendal.nl.

Wethouder Annelies Visser huldigt 271 jeugdkampioenen

Foto: Peter Hendriks

Foto: Peter Hendriks

GROESBEEK – Tijdens het traditionele Feest der Kampioenen vrijdagavond op het Dorpsplein in Groesbeek heeft wethouder Annelies Visser (Sportzaken) 271 jeugdkampioenen gehuldigd. Zij werd hierbij geassisteerd door Geke van den Berg die eind 2017 Europees Kampioen Judo is geworden.

Visser had voor ieder team of individuele sporter – in totaal 38 sessies - een woordje terwijl Geke van den Berg de kampioenen de medailles omhing. Op het Dorpsplein was voor de jeugd kampioenen fruit, limonade en een ijsje als dank voor hun prestaties. Het Dorpsplein was gevuld met ouders, familie, vrienden en bekenden, die de kampioenen toejuichten. De Rebellen van de Millingse Carnavalsvereniging De Deurdouwers voerden voor de kampioenen en belangstellenden een prachtige dansshow op. De verenigingen die de meeste jeugdkampioenen hebben geleverd zijn: De Treffers 46, volleybalvereniging Switch '87 30, Germania 28, korfbalvereniging De Horst 27, SC Millingen 25, Treffers/DVSG 19, volleybalvereniging Ikaros 18, dans – en showgroep De Deurdouwers 18, DVSG 15, handbalvereniging Groesbeeks Glorie 13, VVLK Leuth 9, Achilles'29 8, Odio Millingen 6, schutterij OEV 5, Top Judo Nijmegen 2, Judo Tomoda 1 en schutterij Sint-Hubertus 1.

Tennisteamtoernooi Ooij

OOIJ - Van donderdag 16 augustus tot zondag 26 augustus is er het jaarlijks terugkerende teamtoernooi op het sportpark SVO in de Ooij.

Het toernooi staat vooral bekend om zijn gezelligheid. Wat is er nu leuker dan dat je in plaats van met z’n tweetjes of viertjes na de wedstrijd, nu met z’n achten gezellig de wedstrijd kunt evalueren? Een ander kenmerk is dat je op een dag niet één maar altijd twee wedstrijden speelt. Ook speelt ieder team minstens nog een keer tegen een andere tegenstander.

En vergeet natuurlijk niet de gezellige feestavond op vrijdag 24 augustus. Meer wedstrijdbepalingen staan op www.svotennis.nl. Leeftijdencategorie zijn 18+ 40+. Speelsterkte-categorie zijn 5-6, 6-7 en 7-8. Er wordt gespeeld in dames-, heren-, en gemengd dubbel. Er kan ingeschreven worden per team, een team bestaat uit vier personen. Er kan gebruik gemaakt worden van een vijfde speler.

Voor meer informatie: S.V.O. Tennis Commissie Teamtoernooi, Imke Nissen, Rietlanden 38, Ooij; 06 52305212. De inschrijving sluit op 6 augustus. Inschrijven kan via www.svotennis.nl.

Straten/wijkentoernooi bij tennisvereniging PIT

MILLINGEN - Tennisvereniging PIT in Millingen presenteert vrijdagavond 6 en zaterdag 7 juli het straten/wijkentoernooi op het eigen tennisterrein aan de Hoefseweg 27 in Millingen aan de Rijn.

Zowel leden, individuele tennissers/sters als gecombineerd met mensen, die het tennis eens willen proberen en niet-leden, hebben nu de kans om met een team uit de straat of wijk tegen elkaar te tennissen.Ook mensen of teams van buiten Millingen kunnen zich inschrijven en lekker meedoen. Tennisballen en tennisbanen worden door PIT beschikbaar gesteld. De inleg van vijf euro per persoon gaat dit jaar naar een goed doel in Millingen aan de Rijn, de opbrengst van de kantine komt ten gunste van PIT.

Men kan zich als straat of wijk uit Millingen of omgeving inschrijven met een team, waarbij ook spelers in een team zitten, die niet wekelijks spelen, maar wel een keer met de bewoners van hun straat/wijk bewoners het tennis willen uitproberen. Het gaat om het plezier, tennis en het goede doel. De hoofdregel is, dat men in de straat / wijk moet wonen van het team, waar men bij deelneemt. Uitzonderingen zijn bespreekbaar.

Vrijdagavond 6 juli is Jesse van Deelen aanwezig en hij geeft dan een Bootcamp. Deze Bootcamp zal plaatsvinden in de directe omgeving van het PIT-terrein. Zaterdagmiddag 7 juli wordt het tennistoernooi afgesloten. Dit toernooi wordt mede mogelijk gemaakt door Podotherapie René Driessen. Als je mee wilt doen, geef je snel of als team op! Informatie: Alex Janssen, 06 10434247. Organisatie straten- en wijkentoernooi PIT: Alex Janssen, Jesse van Deelen, Loek Huisman.

Inzameling rommelmarkt

GROESBEEK - De fanfare viert dit jaar het 120-jarig bestaansfeest met heel veel activiteiten. De rommelmarkt commissie blijft echter ondanks dit feest aan de weg timmeren om de nodige spullen binnen te halen voor de rommelmarkt.

Deze rommelmarkt wordt gehouden op zondag 14 oktober bij Wijngaard De Plack aan de Ketelstraat 36 in Groesbeek. Inzameling hiervoor is elke zaterdagochtend van 11.00-12.00 uur op de Cranenburgsestraat 27 in Groesbeek. De organisatie laat weten dat er veel vraag is naar: boeken, lp’s, dvd’s, lego, strijkijzers en pannen. Groot meubilair, pc’s, kleding en tassen kunnen helaas niet ingenomen worden. Klein meubilair en brocante zijn welkom. Mocht u gaan opruimen, denkt dan even aan fanfare Wilhelmina.

Wandelen met aandacht

GROESBEEK - Op donderdag 5 juli is er een meditatieve zomerwandeling rond Groesbeek. De start is bij de Serre van de protestantse kerk in Groesbeek.

De wandeling begint om 9.45 uur. De deelnemers krijgen een thema mee voor de wandeling. Er wordt een uur gewandeld in een rustig tempo. De natuur kan zo met aandacht ervaren worden. Het eerste half uur is de wandeling in stilte, het tweede half uur kunnen gedachtes met elkaar gedeeld worden. Rond 11.00 uur is de afsluiting in de kerk met het aansteken van een kaarsje voor iedere deelnemer, daarna is er een kopje koffie/thee.

Iedereen is welkom. Ook vakantiegangers. Opgave vooraf is niet nodig en er zijn geen kosten aan verbonden.

Groesbeeks Weekblad 11 mei 1967: In Groesbeek zag men gisteravond kleurentelevisie

Afslag Burg. Ottenhoffstraat -Molenweg met links 'Radio Van Bergen', ca 1965.

Groesbeeks Weekblad 11 mei 1967: In Groesbeek zag men gisteravond kleurentelevisie. Onder deze kop wordt verslag gedaan van een historische gebeurtenis. Deze vond plaats bij Radio Van Bergen aan de Ottenhoffstraat, waar de dorpelingen voor de etalage samendromden om het fenomeen te aanschouwen.

Door Gerrie Driessen, Heemkundekring Groesbeek

Groesbeeks Weekblad. Er is alom een ontwikkeling naar het kleurenbeeld in de tv. Duitsland en Frankrijk beginnen er mee en ons land volgt officieel op 1 jan. 1968. Maar Groesbeek was weer eens haantje de voorste, want woensdagavond 10 mei – op de dag af 27 jaar na de Duitse vijandelijke inval – draaide de kleuren teevee met proefopnamen. Eindhoven (Philips) zond een showprogramma uit en de firma Th. van Bergen in de Ottenhoffstraat had zijn kostbaar apparatuur ingeschakeld en ving het kleurenbeeld op. De heer Van Bergen heeft twee toestellen als kleurenontvangers. Het zijn nog proefmodellen, want de verkoop is nihil. Die zal pas betekenis krijgen in het najaar, misschien van de zomer met het oog op de Duitse uitzendingen. Het is geen geheim dat in ons land reeds geruime tijd geëxperimenteerd wordt met proefuitzendingen. Kleuren -tv zal echter de zwart - wittoestellen niet verdringen, zo meent de heer Van Bergen. Het is namelijk zeer kostbaar een kleurentoestel ook voor zwart -wit programma's te gebruiken. Er wordt namelijk aanvankelijk maar enkele uren per week uitgezonden en voor een kleurenontvanger moet men zo'n 3000, - gulden neertellen. Evenals in Amerika de ervaring leert, gelooft de heer Van Bergen dat de vraag naar zwart -wittoestellen overheersend zal blijven. In elk geval , Groesbeek heeft de kleurentelevisie in huis. Evenals destijds Van Bergen de eerste was die het televisietoestel in Groesbeek haalde hij was zelfs Nijmegen nog een dag voor – heeft hij nu ook de eerste kleurenontvangst op zijn naam gebracht. De fa. Van Bergen overweegt om in de komende weken de kleurentelevisie in zijn etalage te brengen. Ongetwijfeld zullen velen zich dan weer voor de etalage verdringen, zoals we ongeveer 15 jaar geleden zagen toen het eerste tv-toestel hier verscheen.

Parochie Groesbeek

Opgeven van intenties: In verband met de dag waarop de weekbladen in ons dorp verspreid worden, is het tijdstip voor het aanleveren van kopij aan de redactie van de weekbladen ook aangepast. Het verzoek is om voortaan uw misintenties 12 dagen voor verschijnen van de krant in te leveren vóór maandag 12.00 uur bij ons Pastorie, Parochie centrum).

Overleden: Gertruda Maria Catharina van Kempen-Giesbers; Maria Cecilia Rademaker-Dezentjé; Adriana Catharina Petronella Janssen-Jochoms; Johannes Hendrikus Gerrits

VIERINGEN H.H. Cosmas en Damianus

Zaterdag 7 juli 19.00 uur H. Mis met samenzang

Misintenties: Pastoor Baars i.v.m. sterfdag; Jan Janssen van de Mooksebaan, overleden ouders Janssen-Janssen, Overleden ouders Lieffers-Klaassen en zonen Gerrit en Toon, Albert Rutten en Raden Soekinem Rutten de echtg, José, Paul en Waldie Rutten en Mike van Vugt.

Zondag 8 juli 10.00 uur H. Mis m.m.v. KK. St. Caecilia

Misintenties: Pastoor Gerrits i.v.m. sterfdag; Gerardus de Bruijn vw sterfdag en Maria de Bruijn-Vullings de echtgenote.

VIERINGEN St. Antonius Breedeweg

Woensdag 4 juli 19.00 uur, Eucharistieviering.

Intentie: voor vrede in de wereld en het welzijn van de parochianen.

Zondag 8 juli. 14e zondag door het jaar.

09.30 uur. Eucharistieviering m.m.v. Kerkkoor Horst-Sion-Breedeweg.

Intentie: Voor de verjaardag van pastor Gerard Thuring; Leny Hermsen-Kersten, de overleden ouders Kersten-van der Zanden en de overleden ouders Hermsen-Peters en hun zoon Wim.

Woensdag 11 juli. 19.00 uur, Eucharistieviering.

Intentie: voor vrede in de wereld en het welzijn van de parochianen.

Opgeven van intenties: op zondag en woensdag voor en na de Eucharistieviering of een enveloppe in de bus Sint Antoniusweg 2 met vermelding: Misintentie Breedeweg; naam en telefoonnr. afzender vermelden.

Open Huis Stichting 2e hands – zorghulpmiddelen

Foto: Eigen foto

Foto: Eigen foto

GROESBEEK-DE HORST - Zaterdag 7 juli is het open huis bij stichting 2e hands-zorghulpmiddelen aan de Reestraat 5 in De Horst-Groesbeek.

Het open Huis is van 10.00 tot 14.00 uur. Belangstellenden kunnen zonder afspraak vooraf komen kijken naar diverse rollators – douchekrukjes – toilet-douchestoelen – toiletsteunen - shop-scootmobiel – tilliften – bedkastjes – wandsteunen – loeplampen – luierbroekjes et cetera. Mocht men op die dag niet kunnen, dan kan men telefonisch een afspraak maken via 06 42898537. Meer informatie staat op www.2ehands-zorghulpmiddelen.nl.
De opbrengst wordt geheel aan een goed doel geschonken: 'fun' voor gehandicapte kinderen (zoals aangepast paardrijden, speciaal spelmateriaal, speelweek, atletiek).Voor alle andere keren dat men langs wil komen kan men telefonisch een afspraak maken via 06 42898537 of men moet ervoor de website bekijken: www.2ehands-zorghulpmiddelen.nl.

Dierenambulance Nijmegen collecteert in gemeente

REGIO - De Dierenambulance Nijmegen e.o. (DAN) helpt individuele dieren in nood. Zo’n honderd vrijwilligers staan dag en nacht klaar voor hulp aan dieren.

De DAN beschikt over drie ambulances en de daarbij behorende hulpmiddelen, een rubberboot en een trailer. Daarnaast heeft de DAN diverse opvang- en revalidatiefaciliteiten, waaronder een vogelasiel en een opvang kleine zoogdieren.

De DAN wordt zo’n 50.000 keer per jaar gebeld voor hulp aan dieren. Dit kan een hond, kat of konijn zijn, maar ook vogels, egels, vossen en nog veel meer diersoorten. Deze dieren kunnen aangereden, gedumpt of aangevallen zijn; er wordt eerste hulp verleend en het dier wordt zo snel mogelijk naar een dierenarts of opvang gebracht. Ook zieke huisdieren waarvan het baasje geen vervoer heeft, kunnen op hulp rekenen. En het konijn met een virusinfectie, de gewonde zwerfkat en de verdwaalde hond; elk dier in nood kan rekenen op hulp. Er worden rond de 5.000 dieren per jaar geholpen.

Om dit werk te kunnen blijven doen is geld nodig. De DAN is grotendeels afhankelijk van donaties en giften. Daarom wordt er ook dit jaar een collecte georganiseerd. Help de DAN en de dieren en geef aan de collectant. Van 2 tot en met 7 juli wordt er gecollecteerd in de gemeente Berg en Dal. Heeft u vragen? Stuur dan een e-mail naar collecte@dierenambulancenijmegen.nl. Heeft u geen e-mail? Dan kunt u bellen naar 024 3550222.

Bingo Sionsheuvel

GROESBEEK - Dinsdagmiddag 3 juli is er bij de senioren weer een bingomiddag.

De aanvang is om 14.00 uur en de zaal is open vanaf 13.00 uur in het voorzieningenhart Op de Heuvel aan de Ericastraat 39.

De grote kaarten kosten zes, de kleine kaart één euro; de twee kaart kost twee euro. De jackpot staat op 55 euro. iedereen is welkom, ook niet-leden.

Bingo bij Odio

MILLINGEN - Zondag 8 juli presenteert het werkcomité van Odio een bingoavond in het clubgebouw op sportpark De Hove aan de Heerbaan 67 in Millingen aan de Rijn.

Het prijzenpakket van deze avond bedraagt 1.070 euro aan geldprijzen. De hoofdprijs van deze avond is 230 euro en er zijn twee bonusronden met een eerste prijs van 50 euro. Voor iedereen is er een gratis kopje koffie of thee. De aanvang is om 20.00 uur. Zaal open vanaf 19.00 uur.

Concert Jubilate Deo in Amfitheater

Jubilate Deo in buurtpark 't Groeske (2017) (foto: Annelies de Bruin)

Foto: Annelies de Bruin

GROESBEEK - Vorig jaar was het een groot succes en daar rekenen ze deze zomeravond weer op. De vrijwilligers van buurtpark 't Groeske zijn de afgelopen weken al druk in de weer om buurtpark 't Groeske extra mooi te maken voor het concert van Jubilate Deo. Het amfitheater is opgeschoond en het nieuwe schaduwdoek is uitgeprobeerd.

Het fanfareorkest bestaat uit zo’n veertig enthousiaste muzikanten met veel jonge spelers. Elke donderdag wordt er gerepeteerd onder leiding van dirigente Mariska Brienen. Bij Jubilate Deo zijn van oudsher ook veel buurtbewoners als muzikant actief. Op 28 juni is de fanfare van 19.00-21.30 uur te beluisteren in buurtpark 't Groeske bij het Amfitheater aan de Mariëndaalseweg. De aftrap gebeurt door de leerlingen en het belooft een gezellige avond vol zomermuziek te worden. Vooraf en in de pauze is er koffie, thee, fris, enzovoort met de gebruikelijke buurttaart en -cake. Er zijn bankjes om op te zitten, maar een eigen klapstoeltje is wel zo comfortabel. Bij slecht weer wordt het concert afgelast

De opbrengst van deze avond met Jubilate Deo komt ten gunste van de verdere ontwikkeling en activiteiten van buurtpark ’t Groeske.

Bingo Sionsheuvel

GROESBEEK - Dinsdagmiddag 3 juli is er bij de senioren weer een bingomiddag.

De aanvang is om 14.00 uur en de zaal is open vanaf 13.00 uur in het voorzieningenhart Op de Heuvel aan de Ericastraat 39.

De grote kaarten kosten zes, de kleine kaart één euro; de twee kaart kost twee euro. De jackpot staat op 55 euro. iedereen is welkom, ook niet-leden.

Bingo bij Odio

MILLINGEN - Zondag 8 juli presenteert het werkcomité van Odio een bingoavond in het clubgebouw op sportpark De Hove aan de Heerbaan 67 in Millingen aan de Rijn.

Het prijzenpakket van deze avond bedraagt 1.070 euro aan geldprijzen. De hoofdprijs van deze avond is 230 euro en er zijn twee bonusronden met een eerste prijs van 50 euro. Voor iedereen is er een gratis kopje koffie of thee. De aanvang is om 20.00 uur. Zaal open vanaf 19.00 uur.

Cheque Rabobank Clubkas voor ehbo-vereniging Millingen/Kekerdom

Overhandiging cheque aan EHBO-voorzitter Alex Janssen (foto: Hans Driessen)

Foto: Hans Driessen

MILLINGEN - Zaterdag 9 juni was de jaarlijkse inloop AED/Reanimatie dag, die gehouden werd bij Supermarkt AH-van den Hatert in Millingen. Rond 11.00 uur kwam Robért Kuster van de Rabobank binnenlopen en verraste de aanwezige vrijwillige ehbo-ers met een cheque van de Rabobank Clubkas Campagne.

Met deze campagne steunt de Rabobank Rijk van Nijmegen het rijke verenigingsleven in de regio. Een deel van hun winst wordt hiervoor beschikbaar gesteld en de leden bepaalden via stemming met een unieke stemcode op een speciale website op een vereniging, die men een warm hart toedraagt. Zo werd dit geld verdeeld over de deelnemende verenigingen. De ehbo-vereniging deed ook aan deze actie mee en heeft haar leden via site, mail en Facebook opgeroepen om te stemmen. Het resultaat is zeer geslaagd te noemen, de opbrengst was liefst 986,08 euro. De ehbo-vereniging heeft van dit bedrag een babyreanimatiepop en een nieuw type AED-trainer aangeschaft.

Het bestuur van de Ehbo-vereniging Millingen aan de Rijn-Kekerdom is alle mensen dankbaar, die op de vereniging hebben gestemd, en vooral ook de Rabobank Rijk van Nijmegen voor deze bijzondere campagne en Millingenaar Robért Kuster van de Rabobank voor de uitreiking van de waardevolle cheque.

Vrijwilligersavond Millingen/Odio

Groepsfoto op de vrijwilligersavond (foto: Hans Driessen) Foto: Hans Driessen

Foto: Hans Driessen

MILLINGEN - Zaterdagavond 23 juni van 17.00 tot 22.00 uur werd het jaarlijkse vrijwilligersfeest gevierd, deze keer in het voorste gedeelte van de kantine en op het terras van het clubhuis van SC Millingen/Odio.

Dit feest is speciaal voor alle mensen, die op welke wijze dan ook betrokken zijn en op vrijwillige basis werkzaamheden verrichten bij voetbalvereniging SC Millingen of dameskorfbalvereniging Odio. In het openingsspeech werden de vrijwilligers door beide voorzitters, Jan Scholtens en Annemieke Cronenberg, hartelijk bedankt voor hun inzet het afgelopen seizoen en deden ze een indringende oproep voor werving van nieuwe vrijwilligers voor beide verenigingen. Er is immers heel veel werk te doen op allerlei terrein en vele handen maken licht werk. Voor Jan Scholtens, de voorzitter van SC Millingen, die na dit seizoen terugtreedt, had Annemieke Cronenberg een presentje. Vanaf het nieuwe seizoen pakt Alex ten Westeneind de voorzittershamer op bij de voetbalclub.

Omdat de spelers van het eerste elftal dit weekend verhinderd waren, verzorgden spelers van het zevende seniorenelftal de koffie, deden de bediening, werkten achter de bar, haalden de lege glazen op, brachten volle glazen en liepen zelfs de polonaise, goed gewerkt.! Feestdj Jos zorgde prima voor passende songs en de muzikale omlijsting.


Vrijwilliger van het jaar
Beide verenigingen maken de Vrijwilliger van het Jaar op een later moment bekend, bij SC Millingen op de Kick-Offdag. Een heel gezellige vrijwilligersavond met rond 19.00 uur een ruim gevarieerde en heerlijke barbecue, uitstekend verzorgd door Slagerij Kees van der Velden.

Millingen a/d Rijn blijft in beeld

Foto: Bert Roodbeen

Millingen a/d Rijn blijft in beeld

Foto: Bert Roodbeen

De verloren gewaande film uit 1950 die in het weekend van 23 en 24 juni twee maal in 't Fuske werd vertoond, zijn over beide dagen door ongeveer 120 mensen bekeken. Bij de première zaterdag na het woord van welkom door Peter Hendriks, sprak Theo Giesbers van vereniging Behoud Dorps Gezichten uit Groesbeek over het belang om met de geschiedenis van het dorpsverleden zorgvuldig om te gaan in de nu grotere gemeente Berg en Dal. De film die vertoond werd was een verloren gewaande films uit 1950 en is gedigitaliseerd zodat ze nog beter voor het nageslacht behouden kunnen worden en blijft Millingen a/d Rijn in beeld.
Peter Hendriks bedankte Jan van Wijk ( de eigenaar van de film ) die de film heeft afgestaan voor de digitalisering, zijn echtgenote kreeg een fraai boeket bloemen. Veel aanwezigen herkende fragmenten en personen die op de film voorkwamen, wat de nodige emoties met zich mee bracht.

Voor hen die niet in de gelegenheid waren de film te zien is deze te koop bij Kapsalon Cas Blom (Heerbaan 103, of bij Peter Hendriks (De Kamp 65,) in Millingen.

Ook de film die kort geleden Omroep Gelderland In het programma "Ons Dorp" uitzond, waarin Cas Blom en Willy Hol de in 1972 geschoten filmbeelden van Johan Adolfs van het Rijndorp bespraken, is binnenkort verkrijgbaar bij Kapsalon Cas Blom, Hebbes Huis & Cadeau en Bloem alsmede bij Peter Hendriks en Leon Hansen.

Veel aanwezigen herkende fragmenten uit de film dat de zo nu en dan de nodige emoties opriep..

Donderdag bingo in Groesbeek

GROESBEEK – Iedere donderdagavond wordt er bingo gespeeld in het Groesbeekse cultureel centrum De Mallemolen aan de Kloosterstraat in Groesbeek.

De wekelijkse hoofdprijs bedraagt 250 euro. De jackpot kan oplopen tot vierhonderd euro. Als de jackpot er dan nog niet uit is, worden er vier extra rondes gespeeld met elk een prijs van honderd euro. De zaal van De Mallemolen is op de bingoavonden om 19.00 uur geopend. De bingoballetjes om 20.00 uur gaan rollen. De opbrengst van deze bingoavonden is bestemd voor zes verenigingen uit Groesbeek. Iedereen is er welkom om het bingospel mee te spelen.

Hangjeugd sticht brandje op bank draisine in Groesbeek

(Foto: Politie)

Foto: Politie

GROESBEEK – De politie van Groesbeek kreeg vrijdagavond rond 21.00 uur de melding dat hangjongeren een brandje aan het stichten waren op een bank van de draisine op het marktterrein in Groesbeek.

Direct werd ter plaatse gegaan en trof er twee jongens en twee meisjes uit Groesbeek aan die al snel bekenden uit baldadigheid een brandje gesticht te hebben op de bewuste bank. Tegen het viertal is procesverbaal opgemaakt wegens vernieling en hen is gesommeerd de rotzooi die ze hadden gemaakt in het bijzijn van de politie op te ruimen. Bij restaurant De Spil hebben de vernielers een emmer met water en een stoffer met blik gehaald, waarna ze aan de slag gingen om hun aangerichte rommel te verwijderen. De schade die door het brandje op de hardhouten bank is ontstaan wordt op het viertal verhaald.

Auto's beschadigd in Groesbeek

(Foto: Joop Verstraaten)

Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK – Bij een aanrijding op de Nijmeegsebaan in Groesbeek zijn donderdagmiddag twee auto's zwaar beschadigd. Een automobiliste is daarbij licht gewond geraakt.

Het ongeval werd veroorzaakt door een chauffeuse van een taxibedrijf, die vanuit de uitrit van Werkenrode de Nijmeegsebaan wilde oprijden richting Nijmegen. Daarbij zag de chauffeuse een personenauto over het hoofd, die op de Nijmeegsebaan reed eveneens richting Nijmegen. De taxi reed in de flank van de personenauto. Een inzittende afkomstig uit Nijmegen is door ambulancepersoneel aan haar opgelopen verwondingen behandeld. Beide auto's zijn door een bergingsbedrijf afgesleept.

Politie bemiddelt bij conflict in Millingen

(Foto: Peter Hendriks)

Foto: Peter Hendriks

MILLINGEN – De politie werd maandagavond gealarmeerd dat er een conflict zou zijn in een woning aan De Klaproos in Millingen aan de Rijn.

Omdat de melding van dien aard was, rukte de politie uit met drie patrouillewagens. De bemanning van één patrouillewagen heeft bij het conflict bemiddeld. De andere twee patrouillewagens hebben in Millingen gezocht naar iemand die men in verband met het conflict nog graag had willen spreken. De komst van drie politiewagens in De Klaproos heeft voor de nodige nieuwsgierigheid gezorgd vanuit de buurt. Over de aard van het conflict is niets bekend.

Fieldtrips Grateful Generation Tours

Fieldtrips van Grateful Generation Tours (foto: Archief Bevrijdingsmuseum)

Foto: Archief Bevrijdingsmuseum

Grateful Generation Tours houdt op zondag 8 juli in samenwerking met het Nationaal Bevrijdingsmuseum spannende fieldtrips in een authentieke Willy's MB uit WO2 (2 tot 3 personen) langs de slagvelden van Market Garden.

Het zijn korte tours van dertig minuten, voor jong en oud maar absoluut een must voor de jeugd! De fieldtrips zijn ieder half uur doorlopend van 12.00-17.00 uur. Reserveren kan ter plekke op de dag zelf. De kosten zijn 7,50 euro per persoon, alleen contant te betalen. De Museumkaart is niet geldig.

Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 is gevestigd aan Wylerbaan 4 in Groesbeek.

9 / 24

10 / 24

11 / 24

Leerlingen De Sieppe dupe van eikenprocessierups

GROESBEEK – Leerlingen van de openbare basisschool De Sieppe aan de Paulus Potterweg in Groesbeek zijn al ruim een week de dupe van de eikenprocessierups op hun speelplaats in het park en op het voetbalveldje was geconstateerd.

Medewerkers van de DAR die de heg kwamen knippen, ontdekten in de eikenbomen de eikenprocessierupsen en waarschuwden de directie van de school. Op haar beurt heeft de directie direct contact opgenomen met de gemeente Berg en Dal en nu ruim een week later zitten de eikenprocessierupsen er nog. Volgens de gemeente is het enorm druk met meldingen, zodat het bedrijf die de gemeente heeft ingeschakeld het niet allemaal aankan.

Omdat het kinderen betreft heeft de schoolleiding een beroep op de gemeente gedaan om hier hoge prioriteit aan te geven. Eén kind heeft zich inmiddels al onder doktersbehandeling moeten stellen, omdat zij haartjes van de rupsen in haar oog heeft gekregen met alle gevolgen vandien. Sinds maandag 11 juni mogen de kinderen niet meer in het park, de speelplaats en het voetbalveld gaan spelen. Dit moet nu voor het schoolgebouw aan de Paules Potterweg gebeuren, evenals de gymlessen. Het is te hopen dat er snel een oplossing komt, aldus de schoolleiding van De Sieppe.

School's Cool Berg en Dal zoekt vrijwillige mentoren

REGIO - Vanuit welzijnsorganisatie Forte Welzijn wordt het project School’s Cool georganiseerd. Wij zijn op zoek naar vrijwillige mentoren voor zeven kinderen (12-14 jaar) die wonen in Groesbeek, Beek en Millingen.

Als mentor bezoek je wekelijks je mentorkind thuis, zo’n anderhalf uur. Naast aandacht voor schoolse zaken staat voorop dat het met het kind goed gaat. Dankzij individuele coaching is er meer kans op betere leerresultaten, overgaan naar het volgende leerjaar en voorkomen dat zij vroegtijdig school verlaten.

Op dit moment zijn er zeven kinderen die heel graag een mentor willen hebben bij de start van komend schooljaar. De meesten van hen starten voor het eerst in de brugklas en deze grote verandering is voor hen erg spannend.

Ben je op zoek naar vrijwilligerswerk? En spreekt het begeleiden van een kind je aan? Dan is mentor worden misschien wel iets voor jou. Zo kun je je kennis en vaardigheden inzetten om een kind wegwijs te maken en op weg te helpen in het voortgezet onderwijs. Inhoudelijke vakkennis is niet nodig, het is geen bijles. Als je er maar plezier in hebt om met kinderen om te gaan! Enthousiasme, inlevingsvermogen en geduld zijn belangrijke eigenschappen.

"Spreekt mentor worden je aan? Dan nodig ik je graag uit om een keer te komen praten over dit zinvolle en uitdagende werk. Wellicht dat je je dan meteen wilt aanmelden! Neem contact op met de coördinator School’s Cool: Anne de Jong. 0653817109 of info@bergendal.schoolscool.nl Meer informatie vind je op www.schoolscool.nl/bergendal."

Beleef een dag in het Romeinse Rijk!

HEILIG LANDSTICHTING - Wil jij leven en spelen als een echte Romein? Vier dan de Romeinse Zomer in Museumpark Orientalis!

Oefen als een Romeinse Legionair op de toestellen, zoek oude scherven met een echte archeoloog of maak je eigen bijenkorfhuisje. Kijk op de website voor alle Romeinse activiteiten: https://bit.ly/2JKLcoB. Romeinse Zomer: 1 juli - 31 augustus.

Politie houdt ruziemaker aan

GROESBEEK – Op het kermisterrein in het centrum van Groesbeek stoot de politie tijdens een patrouille vrijdagavond 22 juni rond 22.15 uur op een kort daarvoor gepleegde mishandeling.

Zowel het minderjarige slachtoffer afkomstig uit Groesbeek alsmede de minderjarige verdachte uit Nijmegen werden op het kermisterrein aangetroffen. Het slachtoffer bleek aan de mishandeling een dikke lip te hebben overgehouden. De dader vertelde tegenover de politie dat het om een oude vete ging, waarna hij door de politie is aangehouden voor mishandeling. Hij werd overgebracht naar het bureau in Nijmegen, waar hij voor onderzoek is ingesloten.

Haren en snaren in concert!

Ensemble vioollesnijmegen (foto: Guido Jansen)

Foto: Guido Jansen

UBBERGEN - Op zaterdag 30 juni zullen de leerlingen van violist/pedagoog Guido Jansen weer een bijzonder optreden verzorgen in het Witte Kerkje van Ubbergen aan de Rijksstraatweg.

Na een jaar lang intensief les te hebben gevolgd, openbaren zich klanken die u wellicht niet eerder heeft gehoord! Sommige leerlingen, pas zes jaar oud, zullen solo en in ensemble verband van zich laten horen. Zo'n 25 leerlingen zullen muziek ten gehoren brengen, soms met prianobegeleiding en soms meerstemmig, van Mozart tot Klezmer.

Wilt u echt eens horen hoe mooi horen en snaren kunnen klinken? Zaterdag 30 juni Witte Kerkje, Rijksstraatweg 38. Aanvang: 15.00 uur, entree: vrijwillige bijdrage.

Met de KBO Beek door Iran

(Foto : Rene Hendriks)

Foto: Rene Hendriks

BEEK - Donderdag 21 juni reisde de KBO Beek door Iran tijdens de filmmiddag in hotel-restaurant 't Spijker.

"De gasten werden ontvangen met een kopje koffie of thee, daarna liet Jan Driessen uit Groesbeek ons alles zien over Iran, het voormalige Perzië,. Het was een adembenemende film die ons via Teheran met het Witte en Groene Golestanpaleis met de Pauwentroon, de voormalige residentie van de sjah, naar de stad Khom met de Tombe met het gouden dak en de vier minaretten."

Familie-toernooi PVBeek

BEEK - Zondag 24 juni werd in de petanque-hal in Beek het tweede familie-toernooi gespeeld. Dit jaar waren er twaalf teams bestaande uit vier families die bijeen kwamen om een dag ontspannen met elkaar een dag jeu de boules te spelen.

Aangezien de buitentemperatuur te wensen over liet, werd gestart op de binnenbanen. Te merken was dat er spelers bij waren die al beter thuis waren in het boule-spel dan vorig jaar. Toch waren er ook nog spelers die dit spel niet eerder hadden gespeeld. Onder leiding van Paul werd het een uitstekend toernooi. De pauzes werden benut voor een hapje en een drankje maar vooral een gesprekje met elkaar. Na drie ronden gespeeld te hebben kwam de familie Van Thiel als winnaar uit de bus. Zij gaat met de wisselbeker naar huis en kan volgend jaar de titel verdedigen. Met een gezellige lange nazit werd deze dag besloten.

Protestantse gemeente Groesbeek

Foto: Jannie Schaapman

Foto: Jannie Schaapman

Zondag 8 juli: Gezamenlijke Viering met de Protestantse Gemeente van Heumen in de kerk van Groesbeek

Voorgangers: ds. D. J. Deunk en da. J. Ruijs.

Tijdens de dienst wordt er gecollecteerd voor het Platform Kerk en Vluchteling.

Na de dienst is er koffie en thee in de Serre.

Vanaf 9.45 uur staat de deur open en is iedereen welkom.

Zie ook: www.pkn-groesbeek.nl.

SchuldHulpBuddy's gezocht

SchuldHulpBuddy kijkt mee met hulpvrager (foto: 123rf) Foto: aangekocht via 123rf

Foto: 123rf

REGIO - In het najaar start Stichting SchuldHulpBuddy Berg en Dal een nieuw opleidingstraject voor schuldhulpbuddy’s. Door ziekte en andere werkzaamheden is er behoefte aan een aantal nieuwe vrijwilligers. Mensen die naast de al aangenomen buddy’s hulpvragers willen ondersteunen, die door diverse omstandigheden in de schulden zijn geraakt.

Buddy’s worden begeleid door een coördinator en werken altijd met een andere buddy samen. De opleiding bestaat uit twee dagdelen en een digitale cursus van het Nibud en wordt vormgegeven door twee financieel deskundigen. Zij verzorgen ook regelmatige bijscholing.

SchuldHulpBuddy is een stichting van en voor mensen in de gemeente Berg en Dal, die nu ruim twee jaar actief is en waar ongeveer twintig buddy’s in gezamenlijkheid werkzaam zijn. Van de buddy’s wordt gevraagd dat ze stabiel en betrokken zijn en het aan durven om anderen weer een uitweg uit hun schulden te helpen vinden, zonder de verantwoordelijkheid van de hulpvragers over te nemen.

Geïnteresseerden kunnen zich binnen twee weken melden bij de coördinator Marinus Wijnsma, via telefoonnummer 06 13081734 of via info@sshb.nl. Voor verdere informatie kunt u kijken op www.sshb.nl. Ook nieuwe hulpvragers kunnen zich melden via bovenstaande contactgegevens.

Groesbeek krijgt wielerevenement dat Alpe d'Huzes moet evenaren

(Foto: Joop Verstraaten)

GROESBEEK – Afgelopen week werd het wielerevenement gepresenteerd in de tuin van hotel restaurant De Wolfsberg die in de toekomst de Alpe d'Huzes moet gaan evenaren. Het idee werd in 2015 geboren toen Ben Wijnhoven en Jan Hendriks aan het brainstormen waren nadat zij twaalf jaar lang het Regenbooggala mee hadden georganiseerd, waarbij ze liefst 1,5 miljoen euro voor het goede doel bij elkaar hebben gehaald.

Volgens de twee werd het tijd voor wat anders een 'sportief evenement'. In Groesbeek wordt veel gefietst over de Zevenheuvelenweg en de Oude Holleweg in Beek (de muur van Beek) die bij de wielrenners erg en trek zijn. Er werd contact gezocht met Johan Tiesnitsch die gebombardeerd werd als voorzitter, Dion Sluysmans penningmeester en secretaris Stijn Nooteboom. Ook de professionele wielerploeg Sunweb (met toprenners als Tom Dumoulin, Michael Matthwes en Wilco Kelderman) sloot zich bij het idee aan.

Het is uiteindelijk geworden 'Zeven voor Leven', waarbij de deelnemer(ster)s zeven maal de Zevenheuvelenweg, de Van der Veurweg en de Oude Holleweg nemen in totaal 123,9 kilometer waarbij ze 2000 hoogte meters moeten overbruggen. Voor iedere ronde moeten de deelnemers sponsoren zoeken voor 77 euro. Het geld is bestemd om de vreselijke ziekte kanker eerder te kunnen ontdekken, zodat we de ziekte des te beter kunnen bestrijden waarbij de gezonde weefsels zoveel mogelijk worden gespaard, aldus professor radioloog Jelle Barentz van het Radboud UMC die bij de presentatie aanwezig was.

Het goede doel waar 'Zeven voor Leven' zich voor inzet is Stichting Kanker Zien. Vermoedelijk in oktober wordt de proloog gehouden, terwijl het evenement op zondag 26 me1 2019 om 05.00 uur van start gaat. De organisatie hoopt dat de eerste 'Zeven Voor Leven 'zo'n duizend deelnemer(ster)s zal trekken en hoopt dat dit aantal binnen enkele jaren uit zal gaan groeien tot vijfduizend uit het hele land en zelfs daarbuiten.

Vroege kermis

MILLINGEN - Vroege kermis. Kermis met een knipoog naar vroeger! Op zaterdag 15 juli presenteert schuttersgenootschap OEV (De Dreuge) weer een gezellige kermismiddag met een knipoog naar tijden van weleer.

Duo Sunday zorgt voor gezellige muziek, waarop diegenen die nog goed ter been zijn een dansje kunnen maken. Iedereen is welkom in den 'Dreuge Tent'. Vanaf 13.30 uur staat er een kopje koffie klaar en voor de terugweg wordt weer gezorgd voor de oliebollen.

Ook is er voor gratis vervoer: het zonnetreintje haalt de bezoekers op en brengt hen thuis. Vroege kermis: gewoon ouderwets gezellig.

Onthulling beweeg- en ontmoetbankjes Vitaal Berg & Dal

(Foto: Bert Roodbeen)

Foto: Bert Roodbeen

BERG EN DAL – Na een woord van welkom door Bas Vosbeek Gezondheidsmakelaar GGD Gelderland-Zuid van GGD, werd woensdagmorgen 20 juni bij het dorpshuis Kerstendal het startsein gegeven voor de wandelroute en werden de eerste twee van de negen Beweeg- en Ontmoetbankjes onthuld.

Petra Kregting, van opbouwwerk Forte Welzijn las het gedicht Wandellint voor, Tiny Wigman van Via Natura vertelde over het project in het dorp Heilig Landstichting waarmee ze bezig is, om ook in alle andere dorpen, Beweeg en Ontmoetbankjes te plaatsen en toeristische routes te maken in deze mooie gemeente Berg en Dal waar toeristen maar ook bewoners van de andere dorpen de daaraan liggende dorpen kunnen bekijken. Hierna volgde de routewandeling door het dorp langs de negen bankjes. Deze bankjes maken het eenvoudiger voor ondermeer senioren om zich te voet door het dorp te begeven en elkaar bij activiteiten (of op de bankjes) te ontmoeten.

Nadat in 2015 op het terrein van de Vijverhof een beweegtuin werd geplaatst, volgden gesprekken over een beweegroute. Deze route verbindt de twee delen van het dorp. Dorpsbewoners gaven aan dat de plaatsing van een aantal bankjes in het dorp al zou zorgen voor meer beweging. Zo kunnen mensen die wat slechter te been zijn, toch haalbare afstanden overbruggen. En op deze manier kunnen ze vervolgens deelnemen aan activiteiten of elkaar wat vaker spontaan tegenkomen

De bankjes maken deel uit van het project Vitaal Berg & Dal bekend van onder andere de Toektoek en de mozaïektafel bij dorpshuis Kerstendal. Op initiatief van Opbouwwerk Forte Welzijn zijn diverse partijen aan elkaar verbonden en wordt er samengewerkt aan het vitaal houden van het dorp Berg en Dal door ontmoeten, meedoen en bewegen te stimuleren.

Fanatiekelingen fietsen van Groningen tot Maastricht met tussenstop in Millingen

Foto: Sander Hendriks

Fanatiekelingen fietsen van Groningen tot Maastricht met tussenstop in Millingen

Foto: Sander Hendriks

MILLINGEN – Een groep van 10 fanatieke wielrenners hebben het voor elkaar gekregen om op één dag Van Groningen tot Maastricht te fietsen. Het idee kwam van een van de Brabantse wielrenners om de 400 kilometer in een dag af te leggen. Vanaf Groningen vertrokken de wielrenners om 05.15 uur om aan die klus te gaan beginnen. Tegen de middag werd er een pauze gehouden in De Gelderse Poort aan de Rijndijk waar de sportievelingen uitbundig werden ontvangen. Willie Claus van De Gelderse Poost wist dat ze bij hem zouden komen lunchen en had speciaal vlaggetjes en welkomstborden voor hen geplaatst. De wielrenners waren verbaasd door de hartelijke ontvangst die ze in Millingen van De Gelderse Poort hebben mogen ontvangen. Vandaar werd de reis voortgezet waar de zondagavond rond 22.00 uur op het eindpunt Maastricht aankwamen.

Motie verhard fietspad Cranenburgsestraat / Kreuzfurth nog niet uitgevoerd

Foto: Joop Verstraaten

BERG EN DAL – De PvdA-fractie in de gemeenteraad van Berg en Dal heeft tijdens de begrotingsbehandelingen een motie ingediend om het fietspad vanaf de Cranenburgsestraat / Kreuzfurth langs camping 't Smokkelpad naar Duitsland te verharden. De motie 33 werd met 14 stemmen voor en 8 tegen aangenomen.

Dit stuk zandpad is bij droog weer met de fiets slecht begaanbaar. Na enige tijd regen verandert het pad in een onbegaanbaar modderpad met keien en grote gaten. Van het pad wordt druk gebruik gemaakt door toeristen, schoolgaande jeugd en woonwerkverkeer. Vandaar toentertijd het verzoek het pad te verharden. Het is voor veel mensen een raadsel waarom de motie nog steeds niet is uitgevoerd , de gebruikers zijn dan ook erg benieuwd wanneer dit eindelijk gaat gebeuren.

Brandweer en politie voor gesloten deur

(Foto: Joop Verstraaten)

Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK -Medewerkers van Liander zijn momenteel in Groesbeek bezig met een snuffelapparaat en een meetmat die aangeeft, ruikt of er een gaslek onder de grond zit en gaan daarbij van huis naar huis tot aan iedere voordeur van de woning.

Bij een woning aan de Nieuweweg verzocht een bewoonster van een woning of hij in de woning ook even wilde kijken omdat zij een gaslucht waarnam. Ook de medewerker van Liander nam een gaslucht waar in de meterkast van de woning en waarschuwde direct zijn collega's die volgens protocol de brandweer en politie waarschuwde, die met toeters en bellen ter plaatse kwam omdat de melding was: Nieuweweg Groesbeek ongeval binnen (gaslucht).

Ter plaatse aangekomen bleek dat zowel de brandweer als de politie voor een gesloten deur stond omdat de bewoonster niet meer in de woning aanwezig was. De politie is daarop de buurt ingegaan en toen bleek dat een buurvrouw een sleutel van de woning had, zodat de brandweer de woning kon betreden. Met meetapparatuur werd in eerste instantie de meterkast gemeten en vervolgens de woning, maar er werd geen gaslucht in de woning aangetroffen, waarna de brandweer en politie onverrichter zaken weer vertrokken. Bij navraag bleek dat de bewoonster naar haar werk was vertrokken en de deur achter haar had dichtgemaakt.

Expositie schoenindustrie in parkeergarage Spoorlaan

Foto: Remco Wildeman

GROESBEEK – Wethouder Sylvia Fleuren heeft vrijdagmiddag 22 juni de mini-expositie over de rijke Groesbeekse schoenindustrie officieel geopend in de parkeergarage aan de Spoorlaan in Groesbeek.

Volgens Fleuren was de schoenindustrie in het Rijk van Nijmegen en zeer zeker ook in Groesbeek van groot belang. "Ik juich het initiatief van Bert Bloo en Gerrie Driessen van harte toe, want jullie nemen ons terug naar die goede oude tijd. De mensen hadden toentertijd weinig te besteden, hoewel ze op de foto's er nog best goed uitzien", aldus Fleuren. Zij las vervolgens een gedicht voor over die goede oude tijd.

Gerrie Driessen, een van de initiatiefnemers liet weten dat hij in oktober 2017 werd gebeld door Bert Bloo van de Stichting (Industrieel Erfgoed Nijmegen en Omgeving) om een dergelijke expositie op te zetten in Groesbeek. De gemeente was ook positief en maakte de negen panelen over de schoenindustrie in Groesbeek mogelijk. De Heemkundekring Groesbeek heeft er nog een paneel bij gedaan die tegen de gevel is geplaatst, zodat de fietsers er niet omheen kunnen.

Gekozen is voor de parkeergarage, op de locatie waar de ZOMA tot 2015 heeft gestaan. Bert Bloo liet weten enkele jaren geleden een petitie te hebben getekend voor het behoud van het Zomagebouw, maar dat heeft helaas niets uitgehaald, aldus Bloo. De Stichting Industrieel Erfgoed Nijmegen heeft een drietal fietstochten uitgebracht: een van 12 kilometer, 50 kilometer die door Groesbeek en Millingen voert en een van 60 kilometer die tot Ravenstein gaat. Door het doek van de paneel -waarop de Zoma staat afgebeeld te verwijderen, werd de mini-expositie door Sylvia Fleuren officieel geopend.

Bewoners omgeving park 't Groeske zijn overlast kauwen beu

GROESBEEK – De bewoners langs het park 't Groeske (de Mariendaalseweg en Hoflaan) hebben al weken last van een zwerm kauwen die voor de nodige overlast zorgen. Ten einde raad hebben de bewoners op 14 juni een mail naar de gemeente Berg en Dal gestuurd met de volgende inhoud:

"In het park het Groeske leeft een zwerm kauwen. Naast heel veel geluidsoverlast bijvoorbeeld in de vroege ochtend, waar slapen bijna onmogelijk is, laten de vogels veel uitwerpselen achter en is er risico op extra gevaar voor de gezondheid zoals teken vele malen groter. Vele mensen en kinderen spelen en genieten van dit park. Het lijkt ons fijn dit zo te houden. Graag verzoeken wij de gemeente deze zwerm een andere leefomgeving te geven waar mensen geen last van hebben, graag uw reactie."

De gemeente laat weten de mail te hebben ontvangen en zal de afzenders zo spoedig mogelijk bericht sturen over de afhandeling van het verzoek. Echter tot op heden is niets meer van de gemeente Berg en Dal vernomen. Naast het geluid en uitwerpselen hebben de bewoners van beide straten nog meer last van de kauwen: de kauwen beginnen 's morgens al om 05.30 en duurt tot 's avonds 21.30 uur, ze halen prullenbakken leeg, overal uitwerpselen op auto's , in zwembaden op stoepen en trottoirs (kinderen lopen de uitwerpselen mee naar binnen) en laten een hoop rommel achter. De bewoners worden zo nu en dat opgeschrikt dat een of meerdere exemplaren tegen de ramen vliegen. Volgens kenners is de kans groot dat door de kauwen meer teken in het park komen met alle gevolgen vandien.

Laatste muzikale inloopmiddag in Kulturhus voor de vakantie

Foto: Rene Hendriks

Foto: René Hendriks

BEEK – Zaterdag 23 juni organiseerden de Beheerstichting van het Kulturhus, de Zonnebloem en de KBO Beek de derde en laatste muzikale inloopmiddag voor de vakantie in het Kulturhus van Beek De alom bekende Theo van Blitz, een ervaren entertainer in het senioren uitgaan milieu, bezorgde de leden, donateurs, bekenden en liefhebbers een bijzondere middag.

Er werd volop gedanst, heerlijk gesocialiseerd over ditjes en natuurlijk ook over de datjes en er waren er ook die gewoon genoten van deze middag van al hetgeen zij zagen. Ook deze middag stond weer open voor alle senioren uit alle kernen van onze gemeente, die ook steeds meer de weg naar deze middagen kunnen vinden, de organisatie merkt iedere keer weer dat het leeft in de gemeente. "Dus sluit u aan en komt u na de vakantie ook genieten van deze muzikale inloopmiddagen en natuurlijk ook van de gezellige senioren bingo, uw bingo master is Marian Bekker- de Roos geassisteerd door Bernadet Arts."

De entree, het eerste kopje koffie of thee en de diverse hapjes zijn altijd geheel gratis; er gaat voor de niet-leden of donateurs een bus rond waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan de muzikale middagen en de bingo`s ter voorkoming van het isolement van senioren.

Voluit Leven kan uw leven veranderen

Op donderdag ochtend organiseert Indigo een training Voluit Leven met Mindfulness in Groesbeek.

In de training 'Voluit Leven' gaat het er niet om uzelf te veranderen, maar om een andere bewuste kijk op uw leven te krijgen en bewuste keuzes te maken. Dit leert u door middel van Mindfulness-oefeningen; gerichte aandacht in het hier en nu. Daarnaast is het belangrijk een goede balans te vinden in het accepteren van dingen die u niet kan veranderen en te investeren in dingen die echt belangrijk voor u zijn en waar u wel invloed op heeft. Door de training te volgen krijgt u meer kijk op eigen patronen en hoe u met pijn en leed omgaat. In de training besteden we aandacht aan het observeren en accepteren wat er in u omgaat, minder te oordelen en milder te worden. Daardoor gaat u bewuster leven en leert u meer te leven vanuit door uzelf gekozen waarden (dat wat belangrijk is voor u).

De training is bedoeld voor inwoners van de gemeente Berg en Dal.

De training bestaat uit 8 bijeenkomsten op donderdag ochtend van 10.00 uur tot 12.00 uur.

Data: 23 + 30 augustus, 6 + 13 +20 + 27 september, 4 + 11 oktober 2018.

Plaats: Stichting Op de Heuvel, Ericastraat 39, 6561 VX Groesbeek.

De kosten voor bedragen € 25,- (voor het cursusboek).

Voor meer informatie of aanmelding voor de cursus kunt u een e-mail sturen naar info@indigogelderland.nl of bellen met het secretariaat van Indigo: (026) 312 44 83.

Mis met bisschop Felix Genn, feestelijk en muzikaal hoogtepunt.

Foto: Simon Meilink

Mis met bisschop Felix Genn, feestelijk en muzikaal hoogtepunt.

Foto: Simon Meilink

WYLER -Op zondag 24 juni vierde Wyler zijn traditionele kermis en voordat die kon losbarsten, was er eerst een pontificale hoogmis waarin de bisschop van het bisdom Münster, dr. Felix Genn voorging. Het Sankt Cäcilienchor Wyler pakte flink uit met het prachtig repertoire van de Italiaanse componist en priester Marco Frisina. Absoluut hoogtepunt daarin was het lied "La via dei martiri", vertaald "De weg van de martelaren". Het lied wordt ondersteund met snaredrums en groeit naar een apotheose in een bevrijdend Alleluja. Maar het slotlied "O happy day" van Edwin Hawkins mocht er ook zijn met achter de piano Lennart Jansen, achter het orgel Gerard Rutjes en met geweldig slagwerk van Mattis Jansen. Terecht kregen de uitvoerenden een daverend applaus.

Het koor gaat nu van een welverdiende vakantie genieten en begint weer op woensdag 22 augustus om 20.00 uur in het Pfarrheim in Wyler. Tijdens deze eerste repetitie worden de cd's uitgereikt met daarop het programma voor de adventsconcerten in december. Meezingen? Van harte welkom. Het grensoverschrijdende Sankt Cäcilienchor zingt niet iedere zondag in de kerk. Het koor zingt alleen op hoogfeestdagen en bij bijzondere gelegenheden. De contributie is erg laag, namelijk € 40,- per jaar en daar krijg je ook nog een Ceciliafeest voor en alle partituren.

Bij de foto: Het grensoverschrijdende Sankt Cäcilienchor Wyler met in het midden bisschop Felix Genn, pastoor Christoph Scholten.

Vernieuwd Juffertjespad officieel in gebruik genomen

Foto: Peter Hendriks

Foto: Peter Hendriks

GROESBEEK/DE HORST – Zo'n honderd leerlingen van basisschool Op De Horst met leerkrachten en genodigden hebben maandagmiddag het vernieuwde en uitgebreid Juffertjespad langs de Leigraaf officieel in gebruik genomen.

De aanwezigen werden welkom geheten door de locatiedirecteur van de school Daphne Laukens. "Na de schoolmoestuin is 't Juffertjespad eindelijk een feit, waaraan drie jaar vooraf zijn gegaan", aldus Laukens. Zij gaf het woord aan de voormalige directeur Theo Giesbers die samen met haar dit project heeft opgezet. Het prachtige natuurgebied waar de kraakheldere Leigraaf door heen stroomt is nu toegankelijk voor jong en oud. Er zijn nu twee bruggetjes over de Leigraaf dat nu een veilige oversteek is geworden zonder dat men natte voeten krijgt. In 1945 was het kerkdorp De Horst -na bijna een jaar in de frontlinie te hebben gelegen- compleet vernield. "Ook de school met al haar spullen", aldus Giesbers.

Vervolgens werd een schoolplaat – bijna 100 jaar oud – 'In sloot en plas' met legenda onthuld bij het begin van 't Juffertjespad door de leerlingen Dennis en Sophie. Volgens Giesbers is gekozen voor de naam 't Juffertjespad vanwege de Juffertjespoel die vlakbij ligt en omdat het team van de basisschool Op De Horst vooral bestaat uit juffrouwen. Vervolgens ging het gezelschap een wandeling maken langs De Leigraaf onder leiding van beheerder en ecoloog Bart Willers. Bij de grote picknick tafel (ook nieuw) werd een plaquette onthuld waarbij door Henk Eikholt een waargebeurd verhaal werd verteld. Volgens hem is een juffer een libelle met het verschil dat een juffer de ogen los van elkaar heeft staan en bij de libelle zitten de ogen tegen elkaar. Veel mensen zullen op dit pad van de rust en het mooie uitzicht kunnen gaan genieten, volgens Eikholt.

Wielrenner valt over varkensruggetje in Groesbeek

Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK – Op het fietspad langs de Mooksebaan in Groesbeek even voor restaurant 't Zwaantje is zaterdagmorgen 23 juni een wielrenner tegen een varkensruggetje gereden en met zijn fiets over de kop geslagen.

Het slachtoffer -een 57-jarige inwoner uit Wouwse Plantage- heeft daarbij rugletsel opgelopen en is per ambulance naar een ziekenhuis in Nijmegen vervoerd. Een groep van zestien wielrenners uit Wouwse Plantage was vanuit Ravenstein vertrokken voor een rit van 125 kilometer. Op de grens van Gelderland en Limburg ging het mis. Het slachtoffer fietste als laatste in de groep en kwam in een flauwe bocht tegen het varkensruggetje aan met een val als gevolg. Buurtbewoners schatten dat het afgelopen jaar al zeker tien slachtoffers zijn geteld die met een fiets tegen de varkensruggetjes zijn gereden en ten val zijn gekomen. Zij begrijpen niet dat de gemeente Berg en Dal daar niets aan doet.

Fanfare Wilhelmina sluit feestweekend zelf muzikaal af

(Foto: Joop Verstraaten)

Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK – Het afgelopen weekend heeft fanfare Wilhelmina een jubileumweekend gehouden ter gelegenheid van haar 120-jarig bestaan. Naast de voorjaarskermis op het marktterrein, waar diverse kermisattracties voor de jeugd waren opgesteld, was er een zeer gevarieerd programma in de kiosk op het Dorpsplein in Groesbeek.

Vrijdagavond werd de kermis muzikaal door de fanfare geopend. Zaterdag opende de slagwerkgroep van fanfare Wilhelmina het programma op het Dorpsplein. Zij werd gevolg door Laurens de Haan, koor Vivace, zanger Alfred Arts, de Mojo Hand Bluesband, zanggroep History Sounds, zanggroep De Kéls, en werd afgesloten door Foek Aus Holland.

Zaterdagmiddag en -avond hebben honderden muziekliefhebbers van de optreden kunnen genieten tot 22.00 uur, maar het liep zoals in Groesbeek gewoonlijk nog even uit vanwege de gezelligheid. Zondag betraden voornamelijk collega-muziekgezelschappen het podium, dat werd geopend door Ooijse Toekomst, gevolgd door zustervereniging fanfare Jubilate Deo, KNA uit Beek, muziekgezelschap Edelweiss uit Berg en Dal, UNA uit Kekerdom. Het feestweekend werd afgesloten door de jubilerende fanfare Wilhelmina zelf.

In het weekend van 2, 3 en 4 november wordt het 120-jarig bestaan feestelijk afgesloten met een receptie en tot tweemaal toe het jubileumconcert in cultureel centrum De Mallemolen in Groesbeek. Het eerste deel van het jubileum feest is al geslaagd, liet mede-organisatrice Trudy zondagmiddag weten.

Vakantie beweegtuin Millingen

MILLINGEN - Van 7 juli tot 19 augustus zijn er op woensdagmiddag en donderdagochtend geen begeleide activiteiten voor senioren in de Beweegtuin.

De start is weer op woensdag 22 augustus om 14.30 uur en donderdag 23 augustus om 10.00 uur. Dan staan de enthousiaste coaches weer klaar om samen fijn te bewegen in de buitenlucht.

Rabobank verrast KBO Groesbeek centrum De Horst

(Foto: Joop Verstraaten)

Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK – Voordat de muziekmiddag 'Muzikaal Theater aan Huis' begon in cultureel centrum De Mallemolen, vroeg Angelien Cloosterman namens de Rabobank Nijmegen het woord.

Zij deelde meer dat de regio Rabobank ten behoeve cvan de campagne Rabo Club Kas in totaal 100.000 euro ter beschikking heeft gesteld waarvan in totaal 177 organisaties en verenigingen kunnen gaan profiteren, aldus Angelien. Zij vond het een hele eer om aan de secretaris van KBO Groesbeek De Horst de heer Martien Leusink een cheque te mogen overhandigen van 816,79 euro. Waarna er een spontaan applaus ontstond.

De heer Leusink was namens de KBO blij met deze flinke financiële geste van de Rabobank. Het bestuur had al een idee wat het met het mooie bedrag gaat doen. Het wordt waarschijnlijk een busreis voor mensen die zich in een rolstoel en dergelijke moeten voortbewegen. Daarvoor is een bus nodig met een lift. "Dat kunnen we normaal niet betalen. Daarom gaan we een keer met die mensen die immobiel zijn op reis", aldus een zichtbare blijde secretaris Martien Leusink.

Abbenhuis Textiel zowel op de markt als online: Uw specialist in merkondergoed

ARNHEM – Wekelijks staat Ruud Abbenhuis met dames-, kinder- en herenondergoed van hoogwaardige kwaliteit op de markt. Maar wist u ook dat Abbenhuis Textiel een merknaam is waaronder meerdere websites vallen? Uw favoriete ondergoedmerk online bestellen en laten thuisbezorgen is wel zo gemakkelijk!

Met zo'n 32 jaar ervaring in de textielhandel weet Ruud als geen ander dat er aan draagcomfort, goede elasticiteit en fijne stoffen hoge eisen worden gesteld. Vandaar dat Abbenhuis Textiel leverancier is van gerenommeerde merken zoals Beerenondergoed, Maxxowen en JenC. Maar ook de service op het gebied van ruilen en retourneren is bij Abbenhuis piekfijn in orde, en dit geldt uiteraard ook voor klanten die online een bestelling plaatsen.

'Wij zijn altijd bereikbaar voor vragen. Als een klant het lastig vindt om een bestelling te plaatsen op een van onze websites, dan is een telefoontje ook voldoende. Wij staan graag klaar voor onze klant', legt Ruud uit. 'En als men iets wil ruilen of retour doen, zullen wij er altijd voor zorgdragen, dat dit snel en netjes wordt afgehandeld.' De positieve reacties die klanten in het gastenboek hebben geplaatst op www.abbenhuistextiel.nl spreken voor zich.

Op maandag en zaterdag is Ruud van Abbenhuis Textiel een vertrouwd gezicht op de markt in Nijmegen en op vrijdag in Huissen. Komt u gezellig langs? Of bestel online: www.abbenhuistextiel.nl, www.beerenondergoed.nl, www.mijnboxershort.nl, www.betaalbaarondergoed.nl, www.maxxowen.nl, www.jencunderwear.nl. Telefoon: 06 38603131 / 026 3793592.

Brandrode koeien van boer Toon Theunissen trekken veel bekijks

Foto: Joop Verstraaten

Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK – Boer Toon Theunissen (79) van de Breedeweg in Groesbeek heeft een passie voor Brandrode koeien, een ras dat in deze regio zelden voorkomt.

Foto: Joop Verstraaten

Het zijn prachtige exemplaren en voor wat mijn leeftijd betreft zijn het hele rustige koeien, niet zoals andere rassen zoals de blinde Argentijnen die zijn haast onhandelbaar, aldus Toon. Toon had al een Brandrode koe en heeft er eind december drie bijgekocht. "Ik had gedacht dat ze alle drie drachtig waren maar wat later bleek waren er maar twee drachtig." Drie weken geleden werd Toon wakker en ging om 02.00 uur naar buiten om te kijken hoe het met zijn koeien was. En warempel allebei waren de koeien aan het kalveren. Toen Toon vlug naar binnen ging om een verlosapparaat te halen bleek een koe al gekalfd te hebben, terwijl hij de andere even een handje heeft geholpen. Toon was bijzonder trots op de twee kalfjes die nu zijn weide aan de kant van de Breedeweg of naast de boerderij aan de 2e Colonjes bemannen. De exemplaren en vooral de twee kalfjes trekken veel bekijks en zijn al door menige passant op de gevoelige plaat vastgelegd. "Ik hoef er eigenlijk niet naar om te kijken", laat Toon weten, "ze worden door de koeien zelf groot gebracht, wat dat betreft heb ik twee robots in de wei lopen lacht Toon. De twee andere Brandrode koeien lopen momenteel in een wei aan De Bruuk in Groesbeek."

Doe mee-regeling uitgebreid

BERG EN DAL - De gemeenteraad van Berg en Dal heeft ingestemd met een nieuwe, uitgebreidere 'Doe mee-regeling'. In de nieuwe regeling wordt meer vergoed voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen. De gemeente betaalt bijvoorbeeld een lidmaatschap van een (sport)vereniging, laptop en zwemlessen als ouders te weinig geld hebben. Ook worden veel bestaande vergoedingen verhoogd.De gemeente vindt dat iedereen moet mee kunnen doen aan leuke, leerzame en gezonde activiteiten. Dat geldt ook voor mensen met een laag inkomen. Met de Doe Mee-regeling betaalt de gemeente kosten voor allerlei activiteiten, spullen, maar ook schoolactiviteiten in het basis- en voortgezet onderwijs. Wethouder Irma van de Scheur: "We vinden het belangrijk dat alle kinderen in onze gemeente de mogelijkheid hebben om mee te doen met sport- en andere activiteiten. Dit draagt bij aan hun ontwikkeling." Hoe werkt die Doe Mee Regeling? Iemand die 18 jaar of ouder is kan voor zichzelf een aanvraag indienen, of voor zijn/haar eventuele partner en/of kinderen die dit jaar 18 worden. Er zijn verschillende voorwaarden, zoals een inkomensgrens en een maximum vermogen wat iemand mag hebben. Een aanvraag doen kan via de website van de gemeente of door te bellen naar het 'cluster Inkomen' via 14024.

Minder middeldure huurwoningen op locatie Spoorlaan

(Foto: Joop Verstraaten)

Foto: Joop Verstraaten

BERG EN DAL – De carrouselleden van de gemeente Berg en Dal werden onlangs overvallen toen zij de informatienota aanpassing fase 2 van de Spoorlaan in Groesbeek ontvingen. Het plan bleek sinds december 2017 flink gewijzigd te zijn.

Zo zouden er 22 middeldure huurappartementen op de voormalige locatie van de Hema en de huidige van Scapino gerealiseerd worden en twee dure koopappartementen. Echter de plannen zijn zo gewijzigd dat er geen 22, maar 18 middeldure huurappartementen (kale huurprijs 850 euro) en zes dure koopappartementen gerealiseerd worden. Daarnaast wordt het complex een etage hoger als gepland en komt neer op zo'n 12 meter hoogte.

Volgens wethouder Nelson Verheul zijn de plannen ten opzichte van december 2017 gewijzigd op advies van de Welstandcommissie en Gelders Genootschap. Albers van de PvdA was blij dat er weinig blik op het Dorpsplein was aangegeven, maar de ambtenaar die de wethouder bijstond liet weten dat het maar een schets betrof. Zij vroeg zich af wanneer het totaalplan op tafel komt te liggen. Verstraaten (GVP) vroeg zich af waarom de oppervlakte van de winkels vergroot was en vroeg zich af of het college niet bang is voor leegstand. Volgens de wethouders hoef je op zo'n toplocatie daar niet zo bang voor te zijn.

Zowel het CDA als de VVD pleitte voor duurzaamheid. Polderbreed was bang dat de projectontwikkelaar voor de wijziging een prijskaartje bij de gemeente zal neerleggen. Dat werd bevestigd. Als de ontwikkelaar daarvoor kosten heeft gemaakt, kan hij een maximum van 75.000 euro op de gemeente verhalen. Doesschate liet weten dat als er niet duurzaam gebouwd kan worden (gasloos en zonnepanelen) zij tegen het plan is. We leven de wettelijke regels na, liet de ambtenaar weten. Mevrouw Vree (GroenLinks) vroeg of er gedacht is aan het bevoorraden van de winkels die er komen. Dat zal aan de voorkant moeten gebeuren kreeg zij als antwoord.

Kersten (Sociaal Groesbeek) had vraagtekens bij de extra dure koopappartenmenten. D66 mevrouw Rooien was bang voor leegstand. Volgens de wethouder is dat momenteel alleen in Bellevue het geval. Ten Westeneind was van mening dat de kopers van de dure appartementen er op gewezen moeten worden, dat zij grenzen aan een evenementenplein waar met regelmaat activiteiten zijn, waarbij Ten Doesschate grapte: 'En brulkikkers?'. Volgens wethouder Verheul kan het plan bij de vaststelling van het bestemmingsplan nog bijgestuurd worden. Hij was blij met de reacties en suggesties, die meegenomen zullen worden.

De grens over met de KBO Ooij

(Foto: Bert Roodbeen)

Foto : Bert Roodbeen

OOIJ - Donderdagmorgen 21 juni vertrokken 58 leden van de KBO Ooij (Katholieke Belangen Organisatie voor Senioren 50 +) vanaf het Reiner van Ooiplein voor het jaarlijkse dagreisje.

Dit maal ging het bij Oldenzaal de grens over naar het Duitse stadje Bad Bentheim, dat ligt in de Landkreis Grafschaft Bentheim in de deelstaat Nedersaksen het is de grootste hoogteburcht in het Noordwesten van Duitsland. Bentheim staat ook bekend door de Bentheimer zandsteen. Voor sommige was het kasteel een 'Burchtbrug' te ver vanwege het hoogteverschil Vooraf aan dit bezoek werd eerst het Oranjemuseum Nieuwe Haghuis in Diepenveen bezocht. De dag werd afgesloten met een uitgebreid diner in restaurant De Ruggestee in Hoenderlo. .

KBO Ooij bezoekt Oranjemuseum

(Foto: Bert Roodbeen)

Foto: Bert Roodbeen

OOIJ - Donderdagmorgen 21 juni vertrokken 58 leden van de KBO Ooij voor de jaarlijkse dagreisje.

Ditmaal ging werd een bezoek gebracht aan het Oranjemuseum Nieuwe Haghuis in Diepenveen waar eerst van de koffie of thee met een Oranje-gebakje werd genoten, er ruim uitleg gegeven over het ontstaan en doel van dit museum en kon men daarna vrij rondkijken in het museum. Voor Oranjefans best een bezoekje waard. Voor de uitstekende lunch ging de bus op weg naar hotel-restaurant 'Het Hof Twente' in het Twentse Hengevelde. Tegen 21.00 uur eindigde deze geslaagde dag weer op het vertrekpunt in Ooij.

Uitslag jubileumloterij fanfare Wilhelmina

GROESBEEK - Uitslag jubileum loterij muziekvereniging fanfare Wilhelmina:

1e prijs lot nummer 03268

2e prijs lot nummer 02348

3e prijs lot nummer 01688

4e prijs lot nummer 02856

5e prijs lot nummer 00347

6e prijs lot nummer 00184

7e prijs lot nummer 02816

8e prijs lot nummer 02640

9e prijs lot nummer 04823

10e prijs lot nummer 04581

11e prijs lot nummer 04430

De prijzen zijn af te halen bij M. Fransen (024 3975019).

Robijnen ondernemersvereniging Millingen viert feest

(Foto: Peter Hendriks)

Foto: Peter Hendriks

MILLINGEN – De Millingse Ondernemers Vereniging MOV met haar negentig actieve leden heeft haar 40 jarig-bestaan niet zomaar voorbij laten gaan. Woensdagmiddag hadden de ondernemers zich om 16.00 uur verzameld voor een bootreisje over de Waal waarna er in Hotel Millings Centrum een buffet klaar stond.

Voordat de feestavond begon sprak de huidige voorzitter Albert Egberts zijn leden met aanhang toe. Veertig jaar een ondernemersvereniging is een hele tijd, toentertijd waren er in Millingen nog acht kruideniers, vier bakkers enzovoort. Jaren geleden wilde een supermarkt zich in Millingen vestigen, wij als MOV hebben alle zeilen bij moeten zetten om dit te voorkomen, omdat de leden bang waren dat het hun kop ging kosten. Uiteindelijk hebben wij de politiek zover weten te krijgen dat de supermarkt van de baan was. Langzaam kreeg het overleg met de gemeente meer structuur. De ondernemers waren zo actief dat zij Millingen op de kaart hebben weten te zetten", aldus Egberts. Het ondernemen is verbinden en dat doe je niet alleen, zo besloot Egberts zijn toespraak.

Hij gaf het woord aan burgemeester Slinkman, die stelde het zeer op prijs dat de MOV nauwe banden en korte lijnen onderhoudt met de gemeente Berg en Dal. "We moeten ondanks wat gemopper elkaar weten te vinden, want samen hebben we meer kennis", hield Slinkman de Millingse ondernemers voor. "Wij nemen graag de uitgestoken hand aan. In Millingen gaat veel goed en is al veel voor elkaar gekregen zoals het bedrijventerrein en onlangs de reactivering van de scheepswerf. Ondanks dat jullie een van de afgelegen kernen zijn, weten wij jullie als gemeente te vinden. Proost op een mooi en ondernemend Millingen. Nadat Groadus de Kukel de 40 jaar MOV op een ludieke en Buut wijze ten gehore bracht, kon het robijnen feest beginnen, waarbij de nodige oude koeien uit de sloot werden gehaald.

Gratis pubquiz tijdens het gouden weekend van TV De Oorsprong

BERG EN DAL - Het 50-jarig jubileum-weekend van TV De Oorsprong wordt gevierd met 50 uur non-stop tennis en activiteiten voor leden en niet-leden, voor jong en oud, voor iedereen uit de hele gemeente Berg en Dal.

De start is op vrijdagmiddag 24 augustus om 14:50 uur en het einde op zondagmiddag 26 augustus tijdens de officiële receptie om 16:50 uur. Aansluitend volgt de jubileumloterij waarmee zelfs een driedaags verblijf in Zwitserland is te verdienen!

Gedurende het jubileumweekend zijn er veel activiteiten, zoals het nachtelijke pyjamatoernooi met tentenkamp voor de jeugd, racket- en kaartavond, het Bloemig-toernooi in samenwerking met alle regio-tennisverenigingen, een BBQ, de pubquiz, live muziek, een SuperMix-toernooi (senior-jeugd), een high-tea, een casino-nacht, receptie en nog veel meer. Alle activiteiten zijn gratis en er zijn mooie prijzen te winnen! Het complete programma staat op www.tvdeorosprong.nl.

Uitslag jubileumloterij fanfare Wilhelmina

Uitslag jubileumloterij fanfare Wilhelmina

GROESBEEK - Uitslag jubileum loterij muziekvereniging fanfare Wilhelmina:

1e prijs lot nummer 03268

2e prijs lot nummer 02348

3e prijs lot nummer 01688

4e prijs lot nummer 02856

5e prijs lot nummer 00347

6e prijs lot nummer 00184

7e prijs lot nummer 02816

8e prijs lot nummer 02640

9e prijs lot nummer 04823

10e prijs lot nummer 04581

11e prijs lot nummer 04430

De prijzen zijn af te halen bij M. Fransen (024 3975019).

Doe Markt op zondag 1 juli op Rijksstraatweg in Beek

Doe Markt op zondag 1 juli op Rijksstraatweg in Beek

BEEK – Op zondag 1 juli wordt er ter hoogte van cafe Sous Les Eglises aan de Rijksstraatweg een Doe Markt gehouden. Op deze markt laten organisaties, verenigingen en initiatieven uit de gemeente zien war zij te bieden hebben. Daarnaast zijn er sportieve , muzikale en dansoptredens. Het is te hopen dat de bezoekers geïnspireerd raken door de verschillende vrijwilligers plekken die er in de gemeente Berg en Dal zijn. Voor verenigingen en organisatie is de Doe Markt een mooie gelegenheid om nieuwe leden c.q. vrijwilligers te werven. De Doe Markt begint om 14.00 uur en eindigt om 17.00 uur.