GN Arnhem

14 oktober 2015

GN Arnhem 14 oktober 2015


Wie wordt de vrijwilliger van dit jaar?

ARNHEM - Op vrijdagmiddag 27 november reikt burgemeester Herman Kaiser de Arnhemse Stadsprijs voor Vrijwilligerswerk uit. Voor deze prijs kunnen tot 1 november kandidaten voorgedragen worden.

De Arnhemse Stadsprijs bestaat uit drie onderdelen: een individuele prijs (1.000 euro en een uniek bronzen beeldje); een groeps- of organisatieprijs (vijftienhonderd euro plus oorkonde) en een jeugdlintje (250 euro en een lintje).

We leven in een tijd waarin de overheid zich op veel terreinen terugtrekt en van burgers verwacht dat zij meer zaken met en voor elkaar regelen. De jury van de Stadsprijs is bijzonder geïnteresseerd in initiatieven die laten zien waartoe burgers met elkaar in staat zijn. Daarom is het thema van de prijs dit jaar: 'De pioniers van Arnhem'.

"Kent u personen of groepen die opvallen door de manier waarop zij zich vrijwillig inzetten en die het in uw ogen verdienen om eens flink in het zonnetje gezet te worden, dan kunt u hen voordragen voor één van de drie prijzen. Op www.arnhemsestadsprijs.nl staan nominatieformulieren en achtergrondinformatie over de prijs. Wilt u meer weten mail of bel dan naar Vrijwillige Inzet Arnhem info@via-arnhem.nl , 026 4422833."

Henk Kok stopt als wethouder

ARNHEM - Wethouder Henk Kok (GroenLinks) is per 10 oktober afgetreden als wethouder van de gemeente Arnhem. Dit vanwege zijn gezondheidssituatie en die van zijn vrouw. Dat heeft hij maandagavond in de gemeenteraad bekend gemaakt.

Kok had de termijn graag willen afmaken, maar gezien zijn privé-situatie heeft besloten dat hij het wethouderschap niet langer de prioriteit kan geven die nodig is voor de baan. Eerder gaf de gemeenteraad Kok al dispensatie om terug te verhuizen naar Aalten in verband met mantelzorgtaken.

Kok (1948) is wethouder sinds 2010. Hij zit in zijn tweede termijn, en is verantwoordelijk voor de portefeuilles duurzaamheid (natuur & milieu), zorg en welzijn (inclusief decentralisatie awbz), wijkzaken, Lingezegen, Stadsblokken-Meinerswijk en G32 Sociale pijler.

Kok rondt deze week zijn werkzaamheden af. GroenLinks is op zoek naar een opvolger en hoopt op korte termijn een kandidaat voor te dragen.

Oproep hobbyisten kerstmarkt bij boerderij De Kroon

ARNHEM - Op zondag 13 december van 11.00 tot 17.00 uur, verzorgen wijkvereniging De Oostelaar en zorgboerderij De Kroon een gezellige kerstmarkt met levende kerststal in en rond boerderij De Kroon, Randweg 2 in Arnhem-Zuid.

De kerstmarkt wordt gehouden in de bijbouw van de boerderij. De levende kerststal wordt vóór de bijbouw opgesteld. Ook de kerstman is aanwezig en deelt kleine cadeautjes uit aan de kinderen. "Voor deze kerstmarkt zijn we op zoek naar enthousiaste hobbyisten, die hun gemaakte producten willen laten zien en verkopen. Alle leuke dingen voor de kerst zijn welkom, zoals bijvoorbeeld kerststukjes, kerstkaarten, feestelijke sieraden, kerstmake-up en cadeauartikelen. Het is echter géén rommelmarkt. Bij twijfel kunt u even bellen."

"Hebt u interesse? Laat het weten en reserveer een (gratis) tafel. Maar, reageer snel, want vol is vol! U kunt bellen naar 026 3818857, van maandag tot en met vrijdag. Meer bijzonderheden over de kerstmarkt en de kerststal komt in wijkblad de Oostelaar no. 6 te staan; deze wordt verspreid vanaf 21 november (ook digitaal te lezen op www.oostelaar.nl).

De klank en de taal van de clown

ARNHEM - Zaterdag 24 oktober van 10:00 tot 17:00 uur. wordt in het Stadspastoraat Arnhem aan de Driekoningendwarsstraat 30 (Arnhem) een dag over de klank en de taal van de clown gehouden onder leiding van José Sueters.

De clown is nieuwsgierig en op zoek naar zijn eigen stem of geluid. De clown zegt ja tegen dat wat zich aandient. Klanken en samen klinken, stem en afstemming, de verbazing, schrik of vreugde over je eigen klank. De lol van een woord, van onsamenhangende zinnen, nonsens.

Een dag over de clown, met klank en taal als invalshoek. Je als een kind verwonderen over de gewoonste dingen, helemaal in het hier en nu zijn, zonder oordeel, kijken en luisteren, je verwarring en twijfel toelaten, durven mislukken, jezelf laten zien en horen aan het publiek (de andere deelnemers), applaus ontvangen, lekker om elkaar en om jezelf lachen, genieten van elkaars eigenaardigheden… Via verschillende kring-, solo- en podiumoefeningen word je uitgenodigd de clown in jezelf te laten zien. En horen!

NB: Neem je zelf een hoed/pet/hoofddeksel mee? En trek kleren aan waarin je je makkelijk beweegt. José Sueters is al sinds begin jaren '90 geboeid door de clown, werkt voor stichting VisiteClowns (www.visiteclowns.nl) en geeft met veel plezier workshops: www.josesueters.nl.

Vollemaanwandeling op Mariëndaal

ARNHEM - De boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen houdt op dinsdag 27 oktober een volle maanwandeling op landgoed Mariëndaal. Een unieke en eenmalige kans, want gewoonlijk is het landgoed na zonsondergang niet toegankelijk.

In het donker wandelen is een bijzondere beleving. U kunt de sterren zien en de gloed van nabij gelegen steden, dorpen of campings en u hoort allerlei omgevingsgeluiden zoals geritsel in de bladeren, wegspringende konijnen, langszoevende vleermuizen en roepende bosuilen. Juist door die geluiden zult u merken dat een wandeling die u overdag al vaker heeft gemaakt, in het donker opeens geheel nieuw en anders kan zijn.

Start om 20.00 uur op parkeerplaats Mariëndaal: ingang via Mariëndaal, zijstraat Utrechtseweg (N225) tussen Arnhem en Oosterbeek, 200 m voorbij de boogtunnel onder de spoorlijn Utrecht - Arnhem. Duur: ca. 2 uur. Deelname: € 5,00 p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar € 2,50 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van GLK-pas. Reserveren is noodzakelijk via www.glk.nl/evenementen. Informatie: Peter Palstring, tel 06 - 47 966 663 of Felix Heesbeen, 06 52801385.

Wijvenkraam Arnhem, de stoerste vlooienmarkt van Nederland

ARNHEM - Het is tijd voor alweer de laatste Wijvenkraam van 2015 in Arnhem: op 25 oktober wordt van 11.00 tot 17.00 uur de Eusebiuskerk weer omgebouwd tot de hipste vintage & designmarkt van Nederland!

Wijvenkraam is een mode-, tweedehands- en designmarkt met de focus op kleding, sieraden en accessoires voor toffe 'meiden' van alle leeftijden. Met een mix van gave vintage kledingstukken, schoenen, sierraden, kunst en meer, gecombineerd met een bar met bier en DJ's met de vetste muziek maakt Wijvenkraam de vlooienmarkt hot, hip en the place to be. Kortom, dé vintagemarkt voor alle toffe meiden uit Arnhem & beyond. Het motto: kleding, muziek, kunst & bier.

Op deze editie is ook weer de geïntroduceerde ruilkraam te vinden: lever een kledingstuk in en ruil hem om voor een ander jurkje, broek, shirt of wat dan ook. Is dat niet een voordelige manier om je kledingkast op te frissen? Daarnaast hebben we ditmaal ook een inleverpunt voor afgedankte kleding, die ten gunste zal komen van de vluchtelingen uit onder andere Syrië. Met name welkom: warme kleding (broeken, jassen, dassen, schoenen, enzovoorts), en ook (vooral) mannenkleding.

Wijvenkraam is ontstaan in Duitsland (Düsseldorf), waar het verfrissende concept zich al bewezen heeft met soms wel meer dan tienduizend bezoekers. Na Duitsland verovert Wijvenkraam nu ook Nederland: sinds 29 juni 2014 is Arnhem 'homebase' van de eerste echte Nederlandse variant, en op 12 juli 2015 heeft Wijvenkraam haar eerste editie in Eindhoven gehad!

Fans van vintage jurkjes, schoenen, sieraden, zelfgemaakte spullen, design, drankjes & muziek: tijd voor een nieuwe wintergarderobe? Op zoek naar dat ene unieke kerst- of sinterklaaskado? mis deze laatste editie van 2015 niet en sla je slag op Wijvenkraam Arnhem.

Sportief en gezellig sporten kan bij badmintonvereniging BC Gova

ARNHEM - Badmintonvereniging Gova bestaat al velen jaren en toch gaat zij met de tijd mee en vernieuwt ook deze club. De vernieuwingen voor komend seizoen bestaan uit veranderende sportavonden, het proefspelen en een nieuwe starterscursus.

Was het eerst badmintonnen op dinsdag- en op woensdagavond, nu worden de speel-avonden de dinsdag- en donderdagavond. Dat betekent een rustdag tussen twee sportieve avonden en dat is fijn voor je lijf, maar ook voor je sociale leven. Tussendoor kun je aandacht besteden aan school, gezin of andere activiteiten. Op de dinsdagavond is het vrij spelen op negen banen in Sporthal De Laar West, die door de gemeente geweldig is opgeknapt en waar de kantine zeer uitnodigend is geworden om de tweede helft door te brengen als je dat wilt. De donderdagavond is voor de training. Vanaf 20.00 uur kun je onder begeleiding van een prof je technieken en conditie sterk verbeteren. Ben je onder de zestien jaar dan krijg je op de donderdag training van 18.30 tot 20.00 uur.

Proefspelen

Wil je een paar keer meedoen dan kan dat voor vijf euro per keer. Je krijgt dan een racket te leen en je kunt op de dinsdagavond drie uur spelen of op de donderdag een training meemaken van anderhalf uur. Besluit je na een paar keer lid te worden dan krijg je tien euro korting op het lidmaatschap. Voor meer informatie over locatie, lidmaatschappen en speelavonden kun je de website raadplegen bcgova.nl.

Starterscursus

"Na de goede ervaringen die afgelopen seizoen zijn opgedaan met 'Start met badminton' gaan we dat ook weer komend seizoen organiseren. Je start met meerdere 'beginners', waardoor je de spelregels en –technieken samen gaat opbouwen. Je leert gelijk ook mede-spelers kennen waardoor je niet alleen in een bestaande groep terecht komt. Er worden aparte cursussen georganiseerd; voor de jeugd tot en met vijftien jaar en voor volwassenen. Heb je interesse stuur dan vrijblijvend een bericht naar info@bcgova.nl. Wij informeren je dan verder."

Paddenstoelenwandeling op landgoed Hoog Oorsprong

Foto: Ruud Knol

DOORWERTH - Hoewel paddenstoelen er het hele jaar door zijn, is oktober de maand waarin zij het meest zichtbaar zijn. Daarom organiseert de boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen op vrijdag 23 oktober een paddenstoelenwandeling over Hoog Oorsprong.

Hij laat de deelnemers kennis maken met de vele facetten van het paddenstoelenrijk. Aan de orde komen onder andere de kleuren- en vormenrijkdom, functie, geneeskrachtige werking, eetbaarheid, giftigheid en de magie erom heen. Een spiegeltje om de onderkant van de paddenstoelen te kunnen bekijken komt goed van pas.

Start: 14.00 uur bij de ingang van Hoog Oorsprong aan de Italiaanseweg. Duur: ca. 2,5 uur. Kosten: € 5,00 p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar € 2,50 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van GLK-pas. Reserveren is noodzakelijk via wwww.glk.nl/evenementen. Informatie: Hans Keppel en Nel Schutz; 06 15363228.

Lezing onderhoud computer

ARNHEM - Op 23 september hebben ruim zeventig belangstellenden de lezing over Windows 10 bij de hcc!arnhem bijgewoond.

Op woensdag 28 oktober is er een lezing over het onderhoud van de computer. De volgende punten komen aan de orde: verwijder ongebruikte programma's; computer scannen op malware; problemen oplossen met Microsoft Fix it.

Meer informatie staat op http://www.arnhem.hcc.nl.

Kavels te koop voor rijtjeshuis naar geheel eigen ontwerp

ARNHEM - Op 7 november start de verkoop van zestien kavels voor eigenbouw in de wijk Schuytgraaf. De kavels, die scherp geprijsd zijn, bieden de kopers de mogelijkheid een eigen rijtjeshuis te ontwerpen en te bouwen.

De kavels liggen in de Helenastraat en zijn te koop vanaf 38.700 vrij op naam. Op zaterdag 17 oktober, tussen 10.00 en 14.00 uur is er een informatiedag over de mogelijkheden en voorwaarden. Deze vindt plaats in het informatiecentrum Schuytgraaf, in het MFC Omnibus, Pallas Atheneplein 2 in Arnhem.

Eigenaren van een bouwkavel in de Helenastraat bepalen zelf de architectuur, het uiterlijk en indeling van de woning. Het is ook mogelijk om de woning op meer dan één kavel te bouwen en/of te combineren met werken of zorgen aan huis. De kavels liggen in het centrum van de nieuwbouwwijk Schuytgraaf.

Het aantal bouwlagen, de hoogte van de gootlijn en de vorm van het dak zijn vrij. Er geldt geen beeldkwaliteitsplan én geen aparte welstandstoets. Er is maar een beperkt aantal regels waar je rekening men rekening mee moet houden. De vorm, de hoogte, de materiaalkeuze en indeling van de woning en de grootte van de tuin mogen bewoners grotendeels bepalen.

Wethouder Gerrie Elfrink: "Dit is de tweede keer dat we in Arnhem kavels voor eigenbouw in een rij te koop hebben. In de Nijhoffstraat in de wijk Sint-Marten lagen kopers er letterlijk voor in de rij. De lage prijs en bouwvrijheid maakt deze projecten geliefd bij veel mensen. Ik vind het vooral belangrijk dat ook mensen met een minder hoog inkomen een kavel kunnen kopen om een zelfontworpen huis te bouwen."

Op 17 oktober zijn geïnteresseerden welkom in MFC De Omnibus.

Cultuurfonds

Gelderland wijst 124.125 euro toe

ARNHEM - Het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland heeft voor 56 projecten op het gebied van cultuur en natuur een totaalbedrag van 124.125 euro toegekend. Een toekenning is uit het Palet Fonds, een CultuurFonds op Naam, gedaan.

De meest bijzondere projecten die een bijdrage kregen: Stichting To the Etch, Arnhem: tentoonstelling Old Souls, New Magic; Stichting IJsselhoeven, Nijbroek; theaterproductie Groene Rivier; Stichting Fit-Art, Zutphen; muziektheaterproductie Spiegeltje, spiegeltje aan de wand… en het Nederlands Instituut voor Biologie, Utrecht; educatieproject Creëer je eigen evolutie!

Het budget dat het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland dit jaar te beste­den heeft be­draagt 718.249 euro. Dit geld is onder meer afkomstig van de Lotto en de BankGiro­Lote­rij, donaties en een col­lecte die jaar­lijks in mei onder de naam Anjeractie wordt gehou­den. Per jaar worden in de regio Gelderland circa 400 projecten door het Cultuurfonds ge­steund.

Het Palet Fonds

Een CultuurFonds op Naam is een moderne vorm van cultuurmecenaat: een bijzondere manier om cultuur, natuur en wetenschap in Nederland te ondersteunen. Het Prins Bernhard Cultuurfonds biedt particulieren, stichtingen, en bedrijven die mogelijkheid. Een CultuurFonds op Naam komt tot stand via een schenking of bij testament. De doelstelling van het Palet Fonds is het financieel ondersteunen van projecten voor amateurs op het terrein van beeldende kunst in Gelderland. Een aanvraag van Stichting Fit-Art uit Zutphen is uit dit fonds gehonoreerd. Het project Kunst-moNUment voor kwetsbare ouderen wordt uitgevoerd in samenwerking met St. Zorgcombinatie Marga Klompé en Villa Mondriaan in Winterswijk.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds is een stichting met een landelijk bureau en twaalf provinciale afdelingen. Door het verlenen van bijdragen, het opzetten van projecten en het uitreiken van prijzen zet het Prins Bernhard Cultuurfonds zich in voor cultuur en natuur­.

Coaching door en samenspelen met musici uit Het Gelders Orkest

ARNHEM - Voor honderd gevorderde amateurmusici zou op 6 maart zomaar een vurige wens in vervulling kunnen gaan. Samen met musici van Het Gelders Orkest het feestelijke Pomp & Circumstance van Elgar spelen op het historische podium van Concertgebouw De Vereeniging in Nijmegen.

Tenminste eenmaal per seizoen verzorgen musici van Het Gelders Orkest samen met honderd amateurmusici een spetterend concert op een van de grote podia in Gelderland. Na twee dagen, waarop de amateurmusici intensief worden gecoacht door musici uit Het Gelders Orkest, spelen zij gezamenlijk een concert als voorprogramma bij een concert van Het Gelders Orkest. Dat klinkt elk jaar weer verbluffend mooi.

Dit seizoen studeert het orkest onder leiding van Dick Bolt drie stukken in: Might & Majesty van Reed, Gold & Silber van Lehár en Pomp & Circumstance van Elgar. De repetities zijn op zaterdag 20 februari en zaterdag 5 maart in Akoesticum in Ede. Het concert vindt plaats op 6 maart om 13.15 uur in Concertgebouw De Vereeniging in Nijmegen voorafgaand aan het concert Wallfisch & Wallfisch van Het Gelders Orkest.

Iedereen die graag mee wil spelen in dit gelegenheidsorkest met de naam 'Het Groot Gelders Elgar Orkest' kan zich aanmelden via: https://hetgeldersorkest.nl/educatie/amateur-musici/het-groot-gelders-elgar-orkest-2016. Inschrijven kan tot maandag 7 december.

Lezing afdeling Arnhem KNVWS: Lange termijnplanning van het weer

ARNHEM - Op woensdag 21 oktober vindt bij Bezoekerscentrum Sonsbeek, Zijpendaalzeweg 24a in Arnhem een lezing van de afdeling Arnhem van de KNVWS plaats.

Spreker is R. Van den Born (MeteoGroup). Zijn onderwerp: Lange termijn planning van het weer: invloed van oceaanstromen en El Niño. Een samenvatting van deze lezing is te lezen op www.nvws-arnhem.nl. Leden en hun introducées hebben gratis toegang, belangstellenden en/of niet-leden betalen vier euro. De lezing begint om 20.00 uur.

Een droom van een huis

ARNHEM - Ik reed laatst door Arnhem. Het was al schemerig en in al die mooie huizen waar ik langskwam, brandde licht. Op zo'n moment word ik toch een beetje een voyeur. Heerlijk, bij andere mensen naar binnen kijken en je vergapen aan al die pracht en praal. Hoewel ik niks te klagen heb, is dat iets waar ik alleen maar van kan dromen…

Ook dat doe ik graag, trouwens. Mijn droomhuis staat op glooiende heuvels en kijkt uit over een azuurblauwe zee. Het is een houten huis met luiken en een veranda. Tja, zo heeft iedereen wel een ideaalplaatje in z'n hoofd. SNS heeft laten onderzoeken hoe dat plaatje eruitziet voor de nieuwkomers op de huizenmarkt in Nederland. 64% van de Gelderse starters woont het liefst in een vrijstaand huis, gebouwd in landelijke stijl (53%).


Ook een 2-onder-1 kapwoning (49%) is populair. Dit huis staat bij voorkeur in een woonwijk (50%) of in een bosrijke omgeving (44%). Opvallend is dat 26% van de starters in Gelderland een bruine stenen buitenmuur het mooist vindt, terwijl dat percentage in de rest van Nederland gemiddeld op 17% ligt.

Niet iedereen kan zich een vrijstaand huis veroorloven. Ook niet met de historisch lage hypotheekrente. Maar gezien de stijgende verkoopcijfers in het afgelopen jaar, vinden steeds meer starters wel een huis. Ik heb het geluk om de nodige dromen uit te zien komen door starters te helpen aan een hypotheek. En ik kan je vertellen: dat is misschien nog wel mooier dan dromen over een tweede huis met zeezicht. Lees meer over het droomhuis van starters op snsbank.nl/droomhuis.

Brigitta Derksen van praktijk Centro Mio in Elst: 'Met mindfulness-training meer grip op je eigen leven'

ELST – Mensen gelukkiger maken en dichter bij zichzelf te brengen. Dat is onder andere het doel van de mindfulness-trainingen, die Brigitta Derksen van Centro Mio geeft. In acht wekelijkse bijeenkomsten van tweeënhalf uur, een oefendag én dagelijkse oefeningen als verplicht huiswerk, lukt dat. Dat heeft Brigitta met haar Centro Mio het afgelopen jaren bewezen!

Zijn je gedachten niet te stoppen? Moeite om bewust te genieten? Last van een burn-out, van stress of lichamelijke klachten (vaak zonder duidelijke oorzaak)? Met een mindfulness-training van Centro Mio leer je omgaan met stress, vind je meer rust bij jezelf en sta je weer in contact met jezelf. De wekelijkse –en zeer praktische- training van 2,5 uur, acht weken lang, vergt daarnaast van de deelnemer dagelijks drie kwartier thuis oefenen. Hierna heb je de tools in huis om met minder stress en meer rust door het leven te gaan.

Trainingen voor kinderen

Niet alleen volwassenen, ook kinderen hebben er baat bij. Voor hen is er speciale Mindfulness training voor kinderen. De kindertraining is bestemd voor kinderen (van zeven tot dertien jaar) én hun ouders/verzorgers. Het effect is betere leerprestaties, rust in het hoofd, toenemend zelfvertrouwen en minder faalangst...

De trainingen bij Centro Mio zijn erg praktisch, beslist niet zweverig. De meeste zorgverzekeraars vergoeden (indien aanvullend verzekerd) de Mindfulness trainingen.

Mindfulness trainingen nu ook in Huissen

Vanaf november starten er ook Mindfulness trainingen in Huissen bij Optimaal fysiotraining. Binnen Optimaal fysiotraining worden de Mindfulness trainingen verzorgd door Brigitta Derksen van Centro Mio.

Centro Mio, Prinses Irenestraat 80, Elst; telefoon 06-11200295.

Op DRU Maestro gashaarden gratis ontspiegeld glas van 599 euro

GENDT - De nieuwste DRU Maestro gashaarden hebben een tweede brander in de keramische houtblokken; hierdoor grijpt het vuur niet alleen om de blokken heen, maar hebben de vlammen ook meer volume en reiken hoger dan bij alle andere gashaarden! U kunt deze techniek in de showroom van Home Garden Shop in Gendt bewonderen. Bij aankoop van een DRU meastro gashaard vóór 1 december krijgt u gratis ontspiegeld glas; waardoor u een optimaal vuurzicht heeft!

Home Garden Shop in Gendt heeft het grootste tegelassortiment in de regio. Door eigen import heeft men de prijzen drastisch kunnen verlagen. Vakbekwame tegelzetters zorgen er voor dat de vloer er prachtig en snel in komt te liggen; eventueel met behaaglijke en energiezuinige vloerverwarming die in slechts een dagdeel wordt aangelegd!

Bad van de toekomst

Heeft u weinig ruimte, maar wilt u toch graag een bad? Denk dan eens aan een bad met geïntegreerde douchedeur. Hierdoor heeft u geen lastige hoge instap en bespaart u ruimte. Ook de installatie kost veel minder tijd dan een aparte douche en bad omdat u maar 1 aan- en afvoer nodig heeft. Uiteraard is de douchedeur volledig beveiligd tegen openen als u in bad zit. Eventueel uit te rusten met een elektronische badlift.

Koopzondag 18 oktober van 12.00 tot 17.00 uur

U bent van harte welkom om de nieuwste trends en mogelijkheden voor uw eigen situatie te bewonderen. Bij Home Garden Shop nemen ze graag de tijd om samen met u een geheel vrijblijvende offerte en tekening te maken; laat u even weten wanneer het u schikt?

Home Garden Shop BV, Biezenkamp 2, Gendt; 0481 424341; www.homegardenshop.nl.

MS Fonds zoekt collectanten

ARNHEM - Het Nationaal MS Fonds zoekt collectanten voor de jaarlijkse collecteweek van 23-28 november.
Tienduizenden collectanten trotseren het novemberweer met de instelling: Een beetje kou gaat wel weer over, MS niet!

MS is een grillige ziekte maar vooral ook een beetje rare ziekte, want waarom raakt de ene persoon met MS in korte tijd snel geïnvalideerd en een ander met MS kan nog jarenlang goed functioneren? De enige gemeenschappelijke factor hierbij is angst. Mensen die aan MS lijden zijn altijd bang. Bang voor wat de ziekte kan aanrichten.

Daarom heeft het Nationaal MS Fonds een tweetal kernwoorden bij alle activiteiten en onderzoeken: genezing en verbetering!
Genezing omdat we zo graag willen dat we een MS-vrije wereld gaan krijgen. En wat je nu nog niet kunt genezen, kan je wellicht wel verbeteren zodat de kans op uiteindelijke genezing vergroot wordt. Het Nationaal MS Fonds blijft zich inzetten op het ontwikkelen van nieuwe behandelprogramma´s waarbij het vertragen van invaliditeit het belangrijkste uitgangspunt is.
Want waarom zouden wij stilstaan en afwachten als we nu al iets kunnen doen? "Wil jij je inzetten voor mensen met Multiple Sclerose? Meld je aan als collectant via 010 5919839, www.nationaalmsfonds.nl."

Neelie Kroes bezoekt startups IPKW

ARNHEM - “Ik ben geïnspireerd door zoveel talent en ondernemerschap op IPKW.” Met die lovende woorden sloot Neelie Kroes op de eerste dag van de Green Tech Week haar bezoek aan Industriepark Kleefse Waard (IPKW) af.

Mevrouw Kroes bezocht IPKW namens StartupDelta; een onafhankelijke organisatie die een beter economisch systeem voor startups wil creëren om zo Nederland als dé startup-locatie in Europa op de kaart te zetten. Reden genoeg om een bezoek te brengen aan IPKW: de parel in de regio waar startups in de cleantech de kans krijgen om te groeien en volwassen te worden.

Mevrouw Kroes startte het bezoek in de Greenhouse, waar IPKW samen met stichting kiEMT startende ondernemers in de cleantech (energie- en milieutechnologie) laat groeien tot succesvolle en onafhankelijke bedrijven. Kroes maakte een rondgang lans de startups, waaronder Alucha, Deepwater-Energy en StexFibers.

Het gezelschap toog verder naar restaurant De Waard waar de plannen over het Zero Emission Center werden gedeeld. De ambitie is om op IPKW een plek te creëren waar ondernemers (van startups tot multinationals), onderzoekers, studenten en beleidsmakers die zich bezighouden met duurzame mobiliteit samen werken aan innovaties.

Ten slotte werd een bezoek gebracht aan het ChargingPlaza; een laadplein voor elektrische auto’s op IPKW, dat in samenwerking met Allego is gerealiseerd. Neelie Kroes sloot zelf af door haar indruk en wijze raad te delen. “Ik ben onder de indruk van het talent en ondernemerschap op IPKW. Wees niet bescheiden, probeer op te schalen en kijk verder dan de eigen landsgrenzen.”

Gratis coaching van Bep & Fatima voor vrouwen door vrouwen

ARNHEM - Ben je vrouw en heb je een inkomen op of onder het sociaal minimum? En wil je jezelf verder ontwikkelen, je zelfkennis verdiepen of iets anders veranderen in je leven? Dan kunnen wij iets voor je betekenen. Bep & Fatima: een groep professionele coaches, loopbaanadviseurs, trainers.

"Wij doen dit als vrijwilliger, zonder kosten. Van jou wordt gevraagd dat je verstaanbaar Nederlands spreekt, je wilt inzetten om je doelen te bereiken en je houdt aan je afspraken. Je kunt ons bellen of mailen als je iemand nodig hebt die je helpt zaken op een rij te krijgen, je leert om voor jezelf op te komen, je steunt bij het verwerken van verdriet, je leert een plan voor de toekomst te maken, je helpt bij het omgaan met spanning en stress, et cetera. Kijk op onze website: www.bepenfatima.weebly.com voor verdere informatie en aanmelding. Of bel Marion: 06 53438598 of Wendy: 06 21593590."

Derde lustrum Ondernemersnetwerk Jong MKB Arnhem-Nijmegen groot succes

ARNHEM - Op 6 oktober heeft Ondernemersnetwerk Jong MKB Arnhem-Nijmegen haar vijftienjarig bestaan gevierd.

Tijdens een anderhalf uur durende boottocht heeft Rob Jaspers voor zo’n kleine veertig man een boeiend verhaal verteld over het project ‘Ruimte voor de Waal’. ’s Avonds kwamen er nog ruim twintig (oud)-leden en sponsoren aan boord en werd er genoten van een heerlijk buffet. De swingende muziek van De Rolero’s heeft er mede aan bijgedragen dat de leden terug kunnen kijken op een mooi lustrum.

Iedere eerste dinsdag van de maand vindt er een netwerkbijeenkomst plaats. De volgende staat dus gepland op 3 november en heeft als thema 'Ondernemen over de grens'. Jong MKB Arnhem-Nijmegen heeft op dit moment ongeveer 65 leden die werkzaam zijn in heel diverse branches. Van elkaar leren, elkaar inspireren en succes realiseren zijn thema’s die maandelijks op de agenda staan. Jong MKB Arnhem-Nijmegen staat altijd open voor nieuwe leden!

Iedere zelfstandige ondernemer die minder dan zeven jaar actief is, is welkom om vrijblijvend een eerste bijeenkomst bij te wonen (zie www.jongmkbkan.nl voor het jaarprogramma).

Kabouterweek in Sonsbeekpark

ARNHEM - Ook dit jaar wordt in De Steile Tuin van het Sonsbeekpark aan de Zypendaalseweg in Arnhem ‘De Kabouterweek’ gehouden. Van zaterdag 24 oktober tot en met zondag 1 november maakt het kaboutervolk de dienst uit in Puntmutsendorp.

Een succesvol evenement met diverse kinderactiviteiten, dat jaarlijks zo’n tienduizend bezoekers trekt. Voor jonge kinderen is veel te beleven: een springkussen, kabouterhuisjes, poppenkast- en verhalenvoorstellingen in de Tipitent, schminken en knutselen. Zoals ieder jaar zijn er ook weer smakelijke kabouterpannenkoekjes (poffertjes).

De organisatie ligt in handen van een grote groep enthousiaste vrijwilligers. Sommigen zijn de hele week verkleed als kabouter bij de activiteiten, anderen hebben een belangrijke rol bij de voorbereiding. Verder zijn ondernemers voor sponsoring benaderd, om De Kabouterweek betaalbaar te maken. Kortom: alles met als doel: duizenden jonge kinderen met blije gezichtjes, die met hun ouders/begeleiders De Kabouterweek bezoeken.

Dit jaar wordt voor het eerst gewerkt met een strippenkaart. Hiermee kunnen kinderen aan alle activiteiten deelnemen: schminken, knutselen, poppenkast, vertelling van het kabouterverhaal, springkussen en gratis limonade. Nieuw dit jaar is ‘De Steile Tuin bij nacht’; op vrijdag 30 oktober tussen 17.00 tot 19.00 uur ontvangen alle bezoekers een gratis lichtje en krijgen alle kinderen ook gratis warme chocolademelk. Toegang tot Puntmutsendorp is gratis. Kosten strippenkaart: twee euro, te verkrijgen aan de kassa of bij De Molenschuur (voorheen Bezoekerscentrum Sonsbeek); 026 4450660.

Het spookt in park Sonsbeek

ARNHEM - Als de duisternis haar intrede doet in het park, komen overleden geesten en spoken tot leven. De burgemeester is boos, boos omdat hij de afvalligen het bos in heeft gezonden en zij zich niet meer mogen vertonen in het centrum van Arnhem. Deze afvalligen aten mensenvlees, deden aan overspel, list en bedrog.

Omdat ze waren verbannen uit het centrum van Arnhem, vermoorden ze de burgemeester. Vlak voor zijn dood sprak de burgemeester een Banvloek uit over de Arnhemmers die hem vermoorde. Hij zou een keer terugkomen om wraak te nemen op de nazaten die in Arnhem wonen.

Tijdens de tocht verleiden deze geesten bezoekers om weer een goed woord te doen bij de huidige burgemeester en hen weer op te laten nemen in de stad. Maar weest gewaarschuwd, trap er niet in! Laat je niet verleiden door de geesten, kwakzalvers, slagers, monniken en andere gedrochten. Verbeek de banvloek en vervul met deze tocht de rust die de burgemeester voor zijn stad Arnhem wenst.

Deelname aan deze tocht op 21 november vanaf 19.00 uur kost tien euro. Het vertrek is bij Paviljoen Sonsbeek (de Chinees). Je moet je van te voren aanmelden via www.ikziespoken.nl; vermeld in je mail jouw gegevens en het aantal personen die deelnemen aan de tocht. Deelname is voor eigen risico en stevige schoenen zijn vereist. Ben je onder de 14 jaar? Dan moet je worden begeleid door een volwassene.

Tweeduizend scouts op zoek naar vossen Grote Online Vossenjacht door Gelderland

ARNHEM - De provincie Gelderland wordt dit weekend gevuld met lichtzwaarden en Star Wars figuren. Zaterdag 17 en zondag 18 oktober vindt de vijftiende Jotihunt plaats, de grootste landelijke vossenjacht voor Scoutingjongeren met dit jaar het thema Star Wars. Met zo’n tweeduizend deelnemers uit 66 groepen.Meer dan een etmaal standby, hiken, communiceren, raadsels oplossen en afzien. Deze interactieve activiteit is georganiseerd door Scouting Gelderland, onderdeel van Huis van de Jeugd. Zes vossenteams zwerven komend weekend dertig uur door Gelderland. Ieder team in een eigen deel van de provincie. De deelnemende scoutinggroepen, jagers, hebben in de provincie hun eigen ‘thuisbasis’. Om de vossen te vinden (hunten), krijgen zij via een speciaal opgezette site www.jotihunt.net ieder uur hints over de locaties van de vossenteams. De hints bestaan uit puzzels, cryptische omschrijvingen, spelletjes en codes. Als de hints zijn ontcijferd, gaan de jagers op jacht om de vossen te hunten. Ook krijgen zij opdrachten die een beroep doen op hun creativiteit. Het spel is live te volgen via www.jotihunt.net.

Zenuwcentrum

Het ‘zenuwcentrum’ zit aan de Zeelandsingel 40 in Arnhem. Scouting Gelderland maakt deel uit van Huis van de Jeugd en is hier sinds ruim een jaar gehuisvest. Vanaf daar vindt de coördinatie plaats van vossen en vrijwilligers, worden ieder uur de hints online geplaatst, opdrachten bedacht en nagekeken en alle telefoontjes met vragen van de jagers beantwoord. De activiteiten van Huis van de Jeugd worden mede mogelijk gemaakt door subsidie van de provincie Gelderland.

Symboliek van Planten in de Kunst

ARNHEM - Maandag 19 oktober is in bezoekerscentrum Sonsbeek aan de Zijpendaalseweg 24a in Arnhem de lezing 'Symboliek van Planten in de Kunst' door Krzysztof Dobrowolski-Onclin.

Planten in de kunst hebben verschillende functies, variërend van louter stoffage tot hoofdonderwerp, zoals het geval is bij bloemstillevens. Soms hebben de afgebeelde struiken, bladeren, bloemen, vruchten, groente en bomen een symbolische betekenis. Die betekenis is het hoofdonderwerp van deze lezing.

Wat in uw tuin, pot of perk groeit heeft dikwijls een tweede leven in de kunst. De tulp, een populaire exoot die eind XVI eeuw werd ingevoerd was na 1637 een symbool van onder meer ijdelheid. Vele andere bloemen en planten zullen de revue passeren, verpakt in symboliek van vergankelijkheid, heiligenlevens, Bijbelse verhalen en mythologie. In de overzichtelijk opgebouwde lezing hoort men welke oude bekenden uit de natuur een symbolische waarde in de kunst hebben. Daarbij scheidt de spreker zoveel mogelijk het kaf van het koren want in veel, zo niet de meeste gevallen, heeft de afgebeelde natuur in de kunst geen diepere lading.

Na afloop ontvangt men een samenvatting van de lezing. De lezing is van 20:00 tot 22:00 uur.Leden van Groei&Bloei hebben gratis toegang; niet-leden betalen vijf euro.

Tot en met –gratis en professioneel- interieuradvies alles in één hand Schildersbedrijf Mattijssen meer dan... alleen de (winter)schilder!

BEMMEL – Schildersbedrijf Harry Mattijssen levert ultiem vakwerk. Het bedrijf werkt voor de particulier en aannemer, voor kerken en instellingen, winkels en bedrijven, woningstichtingen en de utiliteitsbouw. Het hele jaar door: ook in de winter! Grote én kleine projecten. Een allround schildersbedrijf dus. Niet voor niets hanteert het bedrijf het motto 'Mattijssen meer dan...'

Schildersbedrijf Harry Mattijssen biedt meer... Meer dan kwalitatief vakwerk. Het interieur vraagt lang niet altijd om alleen een nieuwe frisse kleur. Daar komt meer bij kijken, zoals een gedegen en professioneel interieuradvies. Die krijgt de klant gratis bij Mattijssen. Sabine Janssen komt hiervoor geheel vrijblijvend bij u thuis!

Mattijssen is ook meer dan... schilderen. Sabine luistert als interieur-adviseuse naar uw wensen en wijst u daarnaast op de nieuwste trends, zodat uw huis up-to-date blijft, zonder showroomachtig aan te doen. Niet alleen wat kleur betreft, ook wat betreft materialen op de vloer, aan de wand en raam! "Zo behoeden we u bijvoorbeeld voor te veel gebruik van dezelfde kleuren, en de een verkeerde kleur op bepaalde wanden", aldus Harry. Handig is dat alles ook door Mattijssen gerealiseerd kan worden: één aanspreekpunt en alles in één hand. U krijgt een transparante offerte, waarbij ook rekening wordt gehouden met het voordeel van de winterschilder!

Schildersbedrijf Harry Mattijssen, Dorpsstraat 22, Bemmel; 0481 462412; www.mattijssen.com.

Frisse start bij Hizi Hair in Arnhem

ARNHEM - Genieten van mooi haar en een momentje voor jezelf? Dat kan nu ook in Arnhem! Nieuw aan de Achter de Coulissen 2 is kapsalon Hizi Hair, die met behoud van de meeste haarstylisten na dertig jaar kapsalon Clementine vervangt.

De frisse nieuwe uitstraling van de kapsalon is niet het enige dat is veranderd. Hizi Hair kent ruimere openingstijden zodat je nu zes dagen per week zonder afspraak terecht kunt. Naast een persoonlijk advies zit bij iedere behandeling een ontspannende wasmassage inbegrepen, met de Kérastase shampoo passend bij jouw wens voor mooi verzorgd haar. In de massagestoelen heb je echt een moment voor jezelf.

Hizi Hair – Ieder dag mooi
Alle Hizi Hair haarstylisten hebben een passie voor mooi haar en zijn op de hoogte van de laatste haartrends, kleuren en technieken.
Zij worden continu getraind in het Hizi Hair opleidingscentrum in Haarlem en in de eigen salon. Bij Hizi Hair kom je nooit voor verrassingen te staan, want zij maken vooraf een heldere prijsafspraak. Hizi Hair biedt kwaliteit en geeft daarom altijd honderd procent garantie op de salonbehandelingen en de producten voor thuis.

Dit alles doet Hizi Hair om je, naast een kapsel naar jouw wens, een opgefrist en goed gevoel te geven. Zij vinden het belangrijk dat je haar niet alleen mooi is als je de Hizi Hair kapsalon verlaat, maar iedere dag en zeggen niet voor niets: Iedere dag mooi.

Hizi Hair, Achter de Coulissen 2, 026- 3271472, www.hizihair.nl.

Go-optiek gaat op scherp

ARNHEM - Zoals velen al wel gemerkt hebben zijn er in het afgelopen jaar een aantal veranderingen binnen Go-optiek doorgevoerd. Zo is Gloudemans Optiek afgekort tot gewoon Go-optiek. De openingstijden zijn aangepast, Go-optiek is te vinden op facebook en het vervangen van horlogebatterijen bleek een welkome service. Ook zijn er andere merken brillen aan het assortiment toegevoegd, waaronder bekende merken als Marc Jacobs en Xavier Garcia.

Daarnaast maakt Go-optiek het mogelijk het hele jaar door een scherpe aanbieding voor de kleine portemonnee te houden . U kunt al een complete bril op sterkte aanschaffen vanaf €69,- . Heeft u recht op een vergoeding van de zorgverzekering dan kan Go-optiek dit direct voor u declareren. Het kan dus maar zo zijn dat u helemaal niets voor een bril hoeft te betalen.

"Wij hebben deze veranderingen onder andere doorgevoerd, omdat wij graag willen inspringen op de behoefte van de klant" aldus Peter van der Eijk, "Vaak denkt men ten onrechte dat de ketens goedkoper zijn dan een zelfstandige opticien. Een zelfstandige opticien kan voor hetzelfde geld een kwalitatief beter product leveren dan de ketens."

Go-optiek, Achter de coulissen 2a, Arnhem; 026 3272353, www.go-optiek.nl.

Sparen voor uw Sportkaart abonnement bij de ondernemers van Winkelcentrum Rijkerswoerd

ARNHEM - Vanaf 2 november kunnen leden van de Sportkaart profiteren van aantrekkelijke kortingen bij winkeliers op winkelcentrum Rijkerswoerd. Winkeliers die zijn aangesloten hebben een sticker op het raam geplakt. Tegelijkertijd kan men sparen voor het abonnement. De actie wordt ingezet om meer samen te werken in de wijk Rijkerswoerd. Een samenwerking die nodig is om de wijk bruisend te houden.

Door deze ontwikkeling krijgen leden van de Sportkaart toegang tot een uitgebreid voordeelnetwerk. Bij elke aankoop die men doet wordt de helft van het kortingsbedrag bijgeschreven op de Sportkaart. De andere helft gaat naar Bewegen in Arnhem zodat de Sportkaart verder ontwikkeld kan worden. Leden kunnen zelf beslissen wat ze met de opgespaarde punten doen. Men kan er in de winkel mee betalen, maar men er kan ook het lidmaatschap van Bewegen in Arnhem mee bekostigen.

Met de Sportkaart kan men twintig verschillende sporten beoefenen wanneer het U uitkomt. Geen verplichting. Bij tien verschillende sportaanbieders en op vier verschillende locaties: Sport en Wijkcentrum Rijkerswoerd, Fitness & Health Center Rijkerswoerd, Zwembad de Koppel en Van Amerongen Buitensport. Daarnaast steunt u het unieke beweegsysteem 'Bewegen in Arnhem' , en spaart u voor uw sportabonnement. Meer informatie staat op www.Bewegeninarnhem.nl.

Gitaarspelen voor iedereen: ook voor de kleine beurs

ARNHEM – Sjonnie Gitaar is het adres voor iedereen die gitaar speelt of wil gaan spelen. In onze winkel in Arnhem-Zuid staan gitaren in verschillende prijsklassen en krijg je een duidelijk advies en tips om je goed op weg te helpen.

"Ook in ons assortiment: kinder- en jeugd gitaren, (elektrische) ukeleles, mondharmonica's, basgitaren, effectpedalen, versterkers, accessoires, lesboeken en onderdelen. Maar ook voor onderhoud en reparatie kunt u bij ons terecht. Inruil/inkoop is ook mogelijk, wij hebben altijd diverse occasions in de winkel.

Tevens is het mogelijk gitaarles te volgen waarbij jouw motivatie het belangrijkste is en dat je al na één les een leuk pop/rock liedje kunt spelen. Mocht je al een instrument hebben, maar je hebt er problemen mee, dan kan deze kosteloos voor je nagekeken worden, wij beschikken over een eigen technische dienst."

Gitaarspelen is geschikt voor iedereen vanaf drie jaar tot zo oud je je voelt en bij Sjonnie Gitaar ook betaalbaar voor iedereen.

Sjonnie Gitaar, Dovenetellaan 77, Arnhem, 026 3210126 of 06 12373805, www.sjonniegitaar.nl.

Stichting Taalhulp voor lees- en spellingsproblemen of dyslexie

Foto: Arthur Tholense

ARNHEM - Heeft uw kind moeite met d's en t's of gaat het lezen moeilijk? Stichting Taalhulp biedt hulp met een unieke methode die deze problemen vanuit de basis aanpakt.

Kinderen die bij Stichting Taalhulp komen voor lees- en spellingsproblemen of dyslexie leren met de F&L methode door kindvriendelijke en taakgerichte oefeningen lezen en spellen. Door de verschillende soorten klanken een kleur te geven wordt de klankstructuur van het taalsysteem zichtbaar. Aan de klankstructuur van de taal worden spellingregels gekoppeld, waardoor kinderen ook begrijpen hoe een spellingregel in elkaar zit en hoe je een woord in stukjes moet verdelen om het te kunnen lezen.

De behandeling start altijd met een aantal toetsen om het beginniveau goed vast te stellen. Op vaste tijden worden de toetsen opnieuw afgenomen om de voortgang vast te stellen en de behandeling bij te stellen. Daardoor is het traject voor ieder kind uniek.

De behandeling vindt plaats in een kindvriendelijke omgeving in het gebouw Akker71. Voor meer informatie en aanmelding kunt u mailen naar info@stichtingtaalhulp.nl. Vermeld daarbij dat het om de vestiging in Arnhem gaat. Voor meer informatie kunt u ook terecht op de website www.stichtingtaalhulp.nl.

Opbrengst Roparun 2015: vijfmiljoen euro

ARNHEM - Teams uit Arnhem hebben gezamenlijk 51.523 euro ingezameld voor de Roparun. De totale opbrengst van de 24e editie is vijfmiljoen euro. Vanuit de opbrengst worden liefst 175 projecten ondersteund die zich richten op palliatieve zorg voor mensen met kanker. Volgend jaar vindt de 25ste editie van de Roparun plaats. Teams kunnen zich daar nu voor inschrijven.

Michael Beenhakker, directeur Stichting Roparun: "Roparunner ben je niet alleen in het Pinksterweekend. Het hele jaar door zetten de deelnemers zich in om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Ik ben trots op alle teams die zich op deze manier met hart en ziel inzetten om het leven van mensen met kanker aangenamer te maken. We kunnen mensen niet beter maken, maar we kunnen wel proberen er voor te zorgen dat ze zich wat beter voelen".

In de aanloop naar de Roparun hebben de teams zoveel mogelijk geld ingezameld. Ze organiseerden allerlei acties, zoals het inpakken van boodschappen, het wassen van auto's, het houden van collectes en het zoeken naar sponsors. Ook verkochten de teams Roparun-loten waarvan de opbrengst ten goede komt aan het doel. De volgende teams uit Arnhem hebben dit jaar geld ingezameld voor de Roparun: Team 54 met een opbrengst van 40.720; Team 201: Altrex Air & Ocean Renners met een opbrengst van € 10.803,-

Jubileumeditie 2016
Volgend jaar start de 25ste editie van de Roparun. De teams vertrekken op zaterdag 14 mei in Parijs en Hamburg. Op maandag 16 mei finishen de teams op de Coolsingel in Rotterdam.
De inschrijvingen zijn inmiddels van start gegaan. Teams kunnen zich nog aanmelden via www.roparun.nl inschrijven voor deze jubileumeditie.

Over de Roparun
De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam. Ruim 8000 lopers, fietsers, chauffeurs en verzorgers zamelen met deze sportieve prestatie geld in voor mensen met kanker. De Roparun is ontstaan in 1992 en heeft inmiddels ruim 67 miljoen euro opgebracht. De Roparun ondersteunt goede doelen die zich richten op palliatieve zorg voor mensen met kanker.

De WandelwagenSoos is verhuisd

ARNHEM - De WandelwagenSoos is per 1 oktober verhuisd naar twee nieuwe locaties. Op maandagochtend kan de WandelwagenSoos terecht bij Kiko Kinderopvang aan de Burgemeester Matsersingel 200 in Arnhem Zuid. Kinderen tussen 0 en 3 jaar kunnen spelen in een gezellige, veilige en uitnodigende omgeving met een heleboel speelgoed terwijl ouders gezellig kletsen onder het genot van een kopje koffie of thee drinken op de bank of rond een van de tafels. Kiko is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en er is voldoende parkeergelegenheid in de omgeving.

Op vrijdagochtend betrekken wij een ruimte bij Partou BSO in het karakteristieke gebouw De Witte School aan de Kloosterstraat 85A in Arnhem Noord. Kinderen tussen de 0 en 3 jaar kunnen spelen in een gezellige, kindvriendelijke ruimte die ook voor grotere peuters veel uitdaging biedt. Ouders kunnen onder het genot van een kopje koffie of thee relaxen op de aanwezige banken en ervaringen uitwisselen.

Alle reeds geplande activiteiten gaan gewoon door op de nieuwe locaties. Voor het complete programma en aanmelden: zie www.wandelwagensoos.nl. Hou voor alle nieuwe activiteiten onze website en Facebookpagina in de gaten. "Voor beide locaties zijn wij nog op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Heb je interesse? Neem dan contact met ons op via info@wandelwagensoos.nl."

De WandelwagenSoos is Kiko en Partou dankbaar voor het openstellen van hun deuren voor De WandelswagenSoos.

Red de Bevers Scouting Schutgraaf

ARNHEM - Al bijna veertig jaar organiseert Scouting Schutgraaf leuke activiteiten vanuit de monumentale boerderij aan het Hannesstraatje in Arnhem. Er is genoeg te doen; de natuur in, zowel binnen & buiten spellen spelen, kampvuur, scouting-technieken leren en toepassen, op kamp gaan, actief en creatief bezig zijn, het kan allemaal. Geen andere hobby biedt zoveel wisselende activiteiten!

Scouting Schutgraaf heeft speltakken voor alle leeftijden, zoals de Bevers (5 tot 7 jaar), Welpen & Meisjeswelpen (7 tot 11 jaar), Scouts & Gidsen (11 tot 15 jaar), Explorers (15 tot 18 jaar) en Roverscouts (18+). Ook voor volwassenen zijn er activiteiten in de vorm van een Stam (23+), Radio Interesse Groep (16+).

"Wie interesse heeft om eens te komen kijken is welkom. Nieuwsgierig? Ons motto is niet voor niets ‘Scouting; laat je uitdagen!'. Dat geldt niet alleen voor jeugdleden; we zijn voor diverse speltakken hard op zoek naar extra leiding. Vooral de Beverspeltak heeft het momenteel zwaar. Als hiervoor niet snel leidinggevenden gevonden worden, zal deze speltak misschien opgeheven worden. Dat zou enorm jammer zijn, want we hebben leuke groep Bevers; help ons te voorkomen dat zij hun hobby kwijt raken!"

"Niet wekelijks de tijd, maar wel de wil om je in te zetten? Dan kun je ook in ons bestuur terecht. Je bent dan meer bezig op organisatorisch niveau en/of als contactpunt. Interesse? Kom dan eens kennismaken met Scouting Schutgraaf. Voor meer informatie kijk je op www.schutgraaf.nl of stuur je een e-mail naar voorzitter@schutgraaf.nl."

Maylissa Row ging met een Bang door naar the Battles

ARNHEM - Maylissa zong bij The Blind Auditions van The voice of Holland het nummer 'Bang Bang' van Jessie J, Ariana Grande en Nicki Minaj. Ali B. was dusdanig onder de indruk dat hij zijn stoel omdraaide en Maylissa verwelkomde in zijn team.

Maylissa mag zichzelf nu in de batlles gaan bewijzen tegen één van haar medekandidaten en hoopt dat zij één stap dichterbij haar doel komt, van haar muziek te kunnen leven. Maylissa hoeft niet persé beroemd te worden en houdt het zelf liever intiem en kleinschalig. Het liefst treedt ze in de voetsporen van haar eigen inspiratiebronnen 'Etta James, Aretha Franklin, Michael Jackson', daardoor raakt ze geïnspireerd. Ze zingen niet alleen een lied maar vertellen een heel verhaal dat wordt gezongen vanuit hun gevoel. Zelf is ze heel expressief en heeft ze een talent voor theater. Wanneer ze zingt, word je meegezogen, je luistert niet alleen, maar beleeft het lied.
De 18-jarige Maylissa woont in het Duitse plaatsje Elten en zingt het liefst de hele dag door. Ze zit in een band Promise samen met Chris van de Bunte en Pim Stegeman en heeft een grote liefde voor soul- en motownmuziek. In het dagelijks leven studeert ze Artiest Muziek in Arnhem.

Naast zingen, danst en acteert ze ook en schrijft liedjes. Kortom een creatieve alleskunner. Meer achtergrond-info, foto’s filmpjes, boekingen en linkjes staan op www.maylissa.eu.

Herfstwandeling met de boswachter op landgoed Warnsborn

Foto: Nicole Burgers

ARNHEM – De herfst is begonnen. Overal om u heen verschijnen verkleurende bladeren en paddenstoelen. De herfst is dan ook bij uitstek geschikt voor een lekkere wandeling. Ga op zondag 18 oktober ook mee met de boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen voor een herfsttocht van 8,5 km over landgoed Warnsborn.

Onderweg vertelt de boswachter hoe de natuur zich voorbereidt op de winter die komen gaat. Daarnaast wordt onderweg aandacht besteed aan de geschiedenis van het landgoed, zijn unieke kenmerken en anekdotes. Start: 13.30 uur op de parkeerplaats tegenover Camping Warnsborn, Bakenbergseweg 257, 6816 PB Arnhem-Noord. Duur: 3 à 3,5 uur. Deelname: € 5,00 p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar € 2,50 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van GLK-pas. Reserveren is noodzakelijk via www.glk.nl/evenementen. Informatie: Pedro van Gogh; 06 54654049.

RetoBostoertocht: mountainbiken over de mooiste paden en heuvels

ARNHEM - Op zaterdag 24 oktober verzorgt wielervereniging Reto in Arnhem voor de achttiende keer haar Bostoertocht, voor de tweede keer in oktober.

"De verplaatsing van onze tocht van februari naar oktober bleek een goede keuze: veel grotere kansen op mooi weer en in het najaar komt de prachtige omgeving waar wordt gefietst nog meer tot zijn recht. De tocht laat de mooiste bos- en heidegebieden in het heuvelachtige gedeelte op de Veluwe nabij Arnhem in herfsttooi zien." De tocht is door de NTFU bekroond met twee sterren. De deelnemer kan kiezen tussen drie afstanden: 30, 45 of 60 kilometer, met respectievelijk 270, 470 of 640 hoogtemeters.

De start is tussen 9.30 en 11.00 uur (de 60 km van 9.30 tot 10.30 uur) vanaf het clubgebouw van Reto aan de Daam Fockemalaan 1 in Arnhem, vlakbij ziekenhuis Rijnstate. Bij het ziekenhuis Rijnstate kan (gratis!) worden geparkeerd. De tocht kent de mogelijkheid van 'scan & go' (zie ook www.ntfu.nl). De deelnamekosten zijn zes euro (voor NTFU-leden op vertoon van het pasje vier euro).

De tocht is uitgezet in overleg met terreinbeheerders Het Geldersch Landschap, Staatsbosbeheer en de gemeente Arnhem. De tocht is duidelijk uitgepijld en gevaarlijke oversteken zijn aangegeven. Na afloop is er de mogelijkheid om uw fiets af te spuiten bij het clubhuis en om te douchen. Ook is er voor calamiteiten ehbo aanwezig, zowel in het clubhuis als op de pauzeplaatsen. Voor meer informatie kan men mailen met algemeen@reto-arnhem.nl (www.reto-arnhem.nl).

Vaders opgelet: stuur je eigen verzonnen verhaal in!

ARNHEM - Veel vaders verzinnen verhalen om aan hun kinderen te vertellen. Doe jij dat ook? Neem jouw verhaal dan op met je mobieltje en mail het ons. De bekende kinderboekenschrijver Jacques Vriens maakt van het beste verhaal een echt officieel voorleesverhaal!

Voorlezen is niet alleen leuk, het is ook heel nuttig. Onderzoek wijst uit dat kinderen die worden voorgelezen beter scoren op school. Daarnaast hebben ze een grotere woordenschat en zijn ze beter in het verwoorden van emoties. Een voorlezende (groot)vader heeft veel effect op het leesgedrag van kinderen. Uit onderzoek blijkt dat vaders en moeders hun eigen, unieke manier van voorlezen hebben. Het voorbeeld van een lezende vader heeft met name veel invloed op hun zoons. Zo kunnen vaders bijdragen aan het voorkomen van een leesachterstand bij jongens.

Vaders opgelet

Misschien maakt Jacques Vriens er een voorleesverhaal van. Veel vaders verzinnen verhalen om aan hun kinderen te vertellen. Doe jij dat ook? Neem jouw verhaal dan op met je mobieltje en stuur het op. De bekende kinderboekenschrijver Jacques Vriens maakt van het beste verhaal een echt officieel voorleesverhaal! Inzenden kan tot 30 oktober via www.vadersvoorlezen.nl.

Samen en Sportief: volleybalvereniging Volvera

ARNHEM - Volleybalvereniging Volvera is een gezellige vereniging van ongeveer tweehonderd leden, een groot deel daarvan is jeugd. Volvera bestaat ruim veertig jaar en biedt voor iedereen wat wils; competitie, recreatie of minivolleybal Cool Moves Volleybal (CMV) genaamd. Iedereen is er welkom.

Bij de recreanten kan je op drie avonden volleyballen: maandag-, woensdag- en vrijdagavond. Vrijdagavond is voor de ervaren of ex-competitievolleyballer. Woensdagavond trainen de recreanten van 19:30 tot 21.00 uur. Maandag- en vrijdagavond wordt er getraind van 21.00 tot 22.30 uur. Het eerste deel van de training bestaat uit de warming up en oefeningen onder leiding van een ervaren trainer. Het tweede deel is gereserveerd voor een onderling partijtje. Gegarandeerd een sportieve en gezellige avond. De recreanten doen aan verschillende toernooien mee en spelen met twee teams mee in de midweekcompetitie die om de twee weken wordt georganiseerd in Valkenhuizen.

De trainingen zijn in MFC De Omnibus Polluxstraat in Arnhem (Schuytgraaf). "Interesse om een keer een balletje te komen slaan of wil je meer weten? Mail dan naar info@volvera.com of kijk op onze website www.volvera.nl."

Cursussen in Elderveld

Cursussen in Elderveld

Houders GelrePas 2015 krijgen 50% korting op maximaal twee cursussen per jaar!

- Kledingmaken (introductieprijs) - maandagavond

- Basiscursus Engels - maandagavond                        

- Eerste Hulp aan Kinderen - woensdag-/donderdagavond

- Hartreanimatie - woensdag-/donderdagavond

- Bridge vervolg - woensdagmiddag                                                                        

- Computergebruik voor beginners - dinsdagochtend/-middag of woensdagochtend/-middag

- Digitale fotobewerking voor beginners - dinsdagavond

U kunt nog instromen bij:

- Active Body - woensdagavond

- Conditiegym - donderdagochtend

- Schilderen en tekenen - dinsdagochtend/dinsdagavond

- Yoga - donderdagavond

Voor nadere informatie over deze cursussen en/of aanmelding kan men wijkvereniging Elderveld bellen: 3810798 of e-mailen: wijkver.elderveld@hetnet.nl.

Viering van De Zijp 25 oktober

Op zondag 25 oktober wordt gelezen uit 1 Samuël 5+6

Tijd viering: 11.00 uur

Plaats: Eilsabeth Kapel, Zwarteweg 25, 6812 BA Arnhem

Overweging: Arjan Broers

M.m.w. van het Zijpkoor o.l.v. Elin Meijnen

piano: Mark Walter

Voor meer info: www.deZijp.nl

Jong dynamisch team brengt extra gezelligheid in Kronenburg Zet de kroon op het winkelen bij lunchroom La Couronne!

ARNHEM – Shoppen is fun. En soms ook wel vermoeiend. In beide gevallen is lunchroom La Couronne een perfecte locatie om even uit te rusten met een kopje koffie, thee of een drankje. Of er tussen het winkelen door een broodje of anderszins een traktatie voor jezelf te nemen. Lunchroom La Couronne is sinds september gevestigd aan het gezellig winkelpleintje tegenover de Hema in winkelcentrum Kronenburg.

Karel en zus Corrie Felix zijn zoals men zegt 'echte horecadieren'. Opgeteld hebben ze samen bijna vijftig jaar ervaring in deze branche. Zo exploiteert Corrie bijvoorbeeld al jaren de Groote Sociëteit in Arnhem.

La Couronne (Franse vertaling van 'kroon') in winkelpassage Kronenburg is voor beiden een nieuwe uitdaging. "We hebben de voormalige lunchroom een nieuwe frisse uitstraling gegeven", vertelt Karel, die hoofdzakelijk het gezicht in La Couronne zal zijn. "Sfeervoller, ruimer, uitnodigend, gastvrij en vooral vriendelijk. De prijzen zijn gezien de kwaliteit beslist aantrekkelijk!" Zelfs voor een gezin is een bezoekje goed te doen. "We presenteren bijvoorbeeld voor de kinderen een glas ranja voor 75 cent per glas!"

De kaart vermeldt nu de traditionele (lunch)gerechten als soepen, salades, broodjes, clubsandwiches, enzovoort. Beslist de moeite waard is een kopje koffie met bijvoorbeeld handopgeschuimde melk, waaraan veel aandacht wordt besteed. En dat proef je!

Het meest opvallende van La Couronne is beslist een vriendelijkheid van het gehele team. Je voelt je er welkom. Voor iedereen is er een glimlach, een praatje en persoonlijke aandacht.

Plannen voor verdere ontwikkeling van La Couronne hebben Karel en Corrie genoeg. Qua menukaart zullen er steeds gerechten worden toegevoegd en eventueel gewisseld. En het buitenterras zal ook zeker in gebruik worden genomen!

Lunchroom La Couronne, Kronenpassagepassage 31, Arnhem; telefoon 026 3796167; facebook.com/Lunchroom La Couronne.

Het ontstaan van de wijk Kronenburg

ARNHEM - Kronenburg vormt samen met het wijk Vredenburg een wijk in het zuidelijke gedeelte van Arnhem. Deze wijken relateren uit de jaren '70. Tevens behoren de wijken Eimersweide en Holthuizen daar ook bij. Eimersweide ligt als enige gedeelte boven de verkeersaders A-325. De straatnamen van het gedeelte Holthuizen en Vredenburg zijn allen vernoemd naar plaatsen uit de provincie Friesland en Drente.

Het gedeelte Kronenburg kenmerkt zich door het gevestigde winkelcentrum Kronenburg en de voornamelijk hoogbouw. In het verleden werd de Appelgaard vaak bij de wijk Rijkerswoerd gerekend. Maar inwoners van de Appelgaard hebben zelf kenbaar gemaakt liever samen met de buurt Kronenburg te willen gaan in een buurtoverleg.

In totaal wonen er 8.161 inwoners in het wijk. Deze inwoners wonen verspreid over de 4314 woningen die het wijk in totaal telt. De woningen bestaan uit 73 procent uit huurwoningen en 27 procent uit koopwoningen. In totaal zijn er 510 bedrijven gevestigd volgens de statistieken in het wijk.

De wijk Kronenburg kent op dit moment veel stedelijke functies, zoals grote MBO instelling, winkelcentrum, kantoren en Gelredome als directe buur. Vredenburg is daarin tegen een echt gezinswijk deze heeft dan ook veel zorginstellingen zoals een apotheek en de Iriszorg. Men heeft op dit moment een actieplan 2013-2015 opgericht voor de wijken. De doelstelling die men hier mee voornamelijk wil bereiken is om de kwaliteit van de woon- en leefomgeving in het wijk omhoog te krijgen.

Ook beschikt de wijk Kronenburg over een kantorenpark genaamd Kroonpark. Dit is een representatieve kantoorlocatie met moderne en klassieke kantoorpanden in de nabijheid van winkelcentrum Kronenburg. Kroonpark ligt centraal in het KAN-gebied (Knooppunt Arnhem-Nijmegen). Kroonpark ligt in de wijk Kronenburg direct langs de afslag van de snelweg A325 (Arnhem-Nijmegen) en aan de Pleyroute.

Wat is nodig in Kronenburg-Appelgaard?

ARNHEM - Wat is nodig in Kronenburg-Appelgaard? Dat weet u het beste. Want u leeft of werkt elke dag in uw wijk. Wordt er altijd te hard gereden? Of wilt u heel graag een voetbalveldje voor uw kinderen? Of zou u zo graag meer contacten willen in de wijk? Of meer groen? Heeft u ideeën om dingen te veranderen in uw wijk?

Kom naar het wijkgesprek en geef uw kijk op de wijk. Buurtbewoners, instellingen uit de wijk, professionals en de gemeente gaan dan met elkaar in gesprek over wat nodig is in Kronenburg en appelgaard. Het wijkgesprek zal plaatsvinden op woensdagavond 28 oktober van 19.30 tot 22.00 uur in de zaal boven Jack's Casino bij Winkelcentrum Kronenburg. Informatie hierover vindt u in de huis aan huis flyer en op de wijkwebsite www.kronenburg-appelgaard.nl.

Doel van het gesprek is om af te spreken waar de aandacht in de wijk naar toe moet gaan. Zodat Kronenburg en Appelgaard plekken zijn en blijven waar de wijkbewoners zich thuis voelen. Om iedereen de kans te geven zijn zegje te doen zullen we aan meerdere tafels gesprekken voeren.
Van alle inbreng wordt een wijkactieplan 2016-2017 opgesteld.

De uitkomsten van het wijkgesprek staan zo snel mogelijk na de bijeenkomst op de wijkwebsite www.kronenburg-appelgaard.nl. Als u dat wilt kunt u ook hierop reageren. Ook als u niet bij het wijkgesprek bent geweest. Voor meer informatie: Gerard Scheuter, Opbouwwerk Rijnstad, g.scheuter@rijnstad.nl.

Rijnstad het project Samen in de Buurt in Kronenburg

ARNHEM - Sinds een jaar of vijf komen ze elke woensdagochtend bij elkaar. Onder het genot van een kopje koffie nemen de bewoners van Kronenburg met elkaar het laatste nieuws door. Will Bijloo en Trix Eugelink verzorgen de koffie en zorgen er altijd voor dat er ook een koekje klaar staat.

In 2009 startte stichting Rijnstad het project Samen in de Buurt in Kronenburg. Medewerkers van Rijnstad bezochten mensen thuis en kregen signalen dat er behoefte was aan een activiteit in de buurt. Een van de medewerkers nam toen het initiatief voor een koffieochtend. Anneke woont aan de overkant van de busbaan die de buurt in twee helften deelt. "Ik kom om mensen te ontmoeten en contact te onderhouden. En natuurlijk voor de koffie", vertelt Anneke enthousiast. "En het koekje", vult Lydia gekscherend aan". Ook zij komt om mensen te zien. "We hebben ook regelmatig leuke dingen gehad zoals sprekers van de brandweer. En soms gaan we gezamenlijk iets doen zoals een rondleiding bij de bibliotheek Rozet of minigolf", vertelt Bets. Ook Anne komt al jaren op het Croydonplein. "Tegenwoordig kom ik eigenlijk meer als begeleider". Anne zit ook in het bewonersoverleg van Kronenburg. "Als ik hier ben, vind ik het contact belangrijk en hoor ik graag wat er speelt in de buurt, zodat ik dat kan inbrengen op het bewonersoverleg".

Croydonplein 242, 06 21297808.

Weggeefhoek geven en nemen in Arnhem

ARNHEM - Na ruim twee en een half jaar is de Weggeefhoek geven en nemen nog even actief als vroeger. De hulpverlening is inmiddels uitgebreid met groente pakketten, die wekelijks tegen kostprijs uitgedeeld worden.


Er is een jobcoach en een juriste die met raad en daad de leden bijstaan. Zo word er geholpen met sollicitatiegesprekken, juridische problemen en krijgt men kledingadvies, zodat men de beste indruk kan maken bij een sollicitatiegesprek .


Door de sinterklaasactie zijn er vorig jaar ruim honderd gezinnen blij gemaakt.
De Weggeefhoek geeft babypakketten weg inclusief kinderwagen of Maxicosi, en zodra de kinderen groter worden kunnen ze weer terecht voor kledingpakketten in een grotere maat. De Weggeefhoek is begonnen met gratis kinderfeestjes zodat ieder kind mee kan doen ook al hebben de ouders er even geen geld voor. De Weggeefhoek is dringend op zoek naar sponsors zodat ze in het gebouw van Wereldhave op de Kronenburgsingel 505 kunnen blijven.

Dit jaar wordt het sinterklaasfeest nog groter. Eigenlijk uit noodzaak omdat er steeds meer gezinnen met jonge kinderen geen geld hebben voor sinterklaaskadootjes. Hierbij kan de Weggeefhoek alle steun gebruiken. Donaties zijn erg welkom, zodat er heel veel kinderen blij gemaakt kunnen worden. Heeft u iets aan te bieden of heeft u hulp nodig?
Dan kunt u contact opnemen met de Weggeefhoek geven en nemen.

Voor meer informatie of openingstijden: www.weggeefhoekgevenennemen.nl, 06 33780117, of via facebookpagina: Weggeefhoek geven & nemen in Arnhem.

24 / 28

Voor verzekeringen, financieringen, pensioenen en vooral hypotheken: Heuveling Adviesgroep nu op nieuwe locatie aan de Kronenburgsingel

Het team van Heuveling Adviesgroep. Van links naar rechts achter: Paul Huls, Frans Heuveling, Michel van Hunen, Arnold Oostwouder, Mariza van der Minnen, Sharon Lieuwen, en Roëro Borst (directeur).

ARNHEM – Sinds 1980 is Heuveling een bekende naam in Arnhem en omgeving. Ooit gevestigd in Kronenburg, later aan de Van Muijlwijkstraat in het centrum en sinds enkele maanden weer terug aan de Kronenburgsingel 19 in het zogeheten 'financiële' straatje.

Heuveling Adviesgroep met zeven specialisten en deskundige medewerkers is actief op het gebied van verzekeringen, financieringen, pensioenen en vooral ook hypotheken.

Een woning kopen moet een weloverwogen beslissing zijn. De adviseurs van Heuveling hebben veel ervaring met de afwegingen, die komen kijken bij het kopen van een woning, en adviseren de cliënt graag. Voor alle werkzaamheden geldt dat Heuveling geheel onafhankelijk is en een compleet pakket aan diensten biedt.

Bijzonder is dat Heuveling als hypothecair planner een excellent hoog kennisniveau in huis heeft, meer dan vele collega's in deze branche. Men krijgt er het beste advies voor nu én in de toekomst.
Neem contact op voor vrijblijvend advies! Heuveling Adviesgroep, Kronenburgsingel 19, Arnhem; 026 4424944; www.heuveling-adviesgroep.nl; www.facebook.com/HeuvelingAdviesgroep.

Kortingen bij zonnestudio IL Sole

ARNHEM - Zonnestudio IL Sole heeft vanaf heden klantenpassen, dit betekent dat u kunt inschrijven bij Il Sole en kunnen de medewerkers samen met u kijken welke zonnebank u heeft gehad, aan de hand daarvan wordt het een stuk gemakkelijker zonnen voor u. Schijf u nu in bij Il Sole en ontvang vijftien euro gratis bij een opwaardering van vijftig euro.

Ladiesnight. Zonnestudio IL Sole organiseert voor haar vrouwelijke klanten een ladiesnight! U bent van harte welkom op zaterdag 7 november van 19:00 tot ongeveer 21:00 uur. Het team van Il Sole zorgt voor een hapje en een drankje.
Deze avond komt er iemand met leuke kleding hierbij ontvangt u nog eens tien procent korting, Ook zal er iemand komen met make-up en u krijgt op deze ladiesnight ook nog eens vijfentwintig procent korting op alle zonnebanken. Ook worden lootjes getrokken, dus maakt u kans op een pakket van Il Sole met daarin leuke verrassingen.

Wilt u vooraf opgeven via de mail met hoeveel personen u komt. U kunt ons mailen naar il-sole-arnhem@hotmail.com graag in de mail duidelijk uw naam noteren en de namen van de personen waarmee u komt.

Zonnestudio IL Sole, Kronenburgpromenade 34, 026 7850842. Ook te volgen via facebookpagina: Il Sole.

'Sporten geeft iedereen positieve impuls'

ARNHEM – "Mijn naam is Emre Erinc. Ik heb drie jaar ervaring als fitnessinstructeur. In deze drie jaar heb ik ontdekt, dat sporten aan iedereen een positieve impuls geeft."

"Mijn passie is werken met mensen zonder sociaal netwerk en mensen met een beperking. Om deze doelgroep te bereiken, werk ik samen met wijkteams, opbouwwerkers en andere hulpverleners. Door middel van de fitness werken we samen aan een positiever, gezonder en gelukkiger leven."

Mijn ervaring met kwetsbare mensen heeft mij ertoe gebracht een eigen fitnessschool Fitness&Health op te richten, waar juist deze mensen terecht kunnen. Ik ben hierbij geholpen door Wereldhave van wie ik het pand aan de Kronenburgsingel 505 mag gebruiken. Mijn doel is om een plek te creëren, waar iedereen gelijk is en kan werken aan zijn gezondheid in een veilige sportieve omgeving."

"Je wordt hier persoonlijk in kleine groepjes begeleid. Het werken met kleine groepen maakt het voor mij mogelijk om aan iedereen aandacht te geven, zodat ieder tot zijn recht komt. Fitnessen geeft de sporters meer zelfvertrouwen, een gezondere leefstijl en meer sociale contacten."

"U bent allen welkom om kennis te komen maken en met mij aan uw gezondheid te komen werken. U kunt mij bereiken via: ec.emre@icloud.com , 06 81466442, Kronenburgsingel 505."

Schoen- & sleutelmakerij Mark Spierings

ARNHEM - Schoen- & sleutelmakerij Mark Spierings repareert alle soorten schoenen, van chique pumps tot stevige wandelschoenen. Ook innemen of uitleggen van laarzen, orthopedische aanpassingen en verhogingen behoren tot de mogelijkheden. Na een onderhoudsbeurt zien uw nette schoenen er weer pico bello uit en is de levensduur verlengd. Eigenaar Mark heeft meer dan twintig jaar ervaring als schoenmaker. Ze hebben al vele schoenen onder handen genomen, tot ze er weer spic en span uitzagen.

Lederaccessoires en onderhoud. In de winkel vindt u allerhande accessoires en lederwaren. Onder meer inlegzolen, steunzolen, portemonnees, riemen en tassen. Zelf aan de slag met schoensmeer? Zij voorzien u graag van alle benodigde onderhoudsproducten én advies voor het beste resultaat. Ook hebben ze meer dan tachtig kleuren op voorraad.

Sleutelservice
Een extra huissleutel bij de buren of een goede vriend is voor de meeste mensen geen overbodige luxe. Wie raakt er nou nooit wat kwijt? Zij maken kopieën van al uw sleutels. Ook autosleutels met startonderbreker, chip of transponder zijn geen probleem. Zelfs gebroken, gebogen en beschadigde sleutels kunnen we namaken.

Palthe Stomerij
Schoen- & sleutelmakerij Mark Spierings is al jaren uw vertrouwde stomerij adres voor uw kleding, vandaag gebracht overmorgen weer klaar.

Graag tot ziens op onze nieuwe locatie tegenover de kassa's van Albert Heijn XL, Kronenburgpasage 73, Winkelcentrum Kronenburg Arnhem, telefoon 026 3232391.

28 / 28