GN Nijmegen-Noord

7 maart 2018

GN Nijmegen-Noord 7 maart 2018


Voorstelling 'Dromers' in De Klif

Zaterdag 10 maart in De Klif: Esmay Usmany en Anke Timmer - Dromers Foto: nvt

NIJMEGEN-NOORD - Kom je ook naar De Klif in Nijmegen Noord op zaterdag 10 maart? Dan is er weer een hele leuke voorstelling!


Esmay Usmany en Anke Timmer ontmoeten elkaar op het conservatorium. Dat er tussen deze twee vriendschap zou ontstaan, lag niet meteen voor de hand. Waar de één door het leven fladderde, nam de ander liever een weloverwogen besluit. Waar de één koos voor de man, koos de ander voor de vrouw. Een inloopkast vol kleren tegenover broekie, shirt en gympen. Maar wat nou als blijkt dat juist hun verschillen de muziek maakt? Hun verhalen daardoor rijk! Twee dromers dromen dezelfde regenbogen in gedachten. Zelfs als het niet voor de hand ligt maakt muziek vrienden voor het leven.

Jos Otters, getalenteerd bassist, muzikant in hart en nieren, begeleidt én verbindt de dames als geen ander. De voorstelling begint om 20.30 uur en de entree is 12 euro. Tickets en info via www.theaterdeklif.nl.

Informatiebijeenkomst leesclub Nederlandse en vertaalde literatuur

NIJMEGEN - Wilt u mooie literaire boeken lezen, daarover inspirerende gesprekken voeren en nieuwe mensen ontmoeten? Op woensdag 14 maart om 10.00 uur is er in de Bibliotheek Gelderland-Zuid, locatie Mariënburg in Nijmegen een informatiebijeenkomst over de oprichting van een nieuwe leesclub.


De bijeenkomst is een initiatief van de landelijke organisatie Senia, samen de bibliotheek. De leesclub kiest uit een door deskundigen van Senia opgestelde boekenlijst met hedendaagse Nederlandse en vertaalde literatuur. De groep bespreekt 6 à 7 boeken per jaar. Senia-leesgroepen bespreken de boeken aan de hand van leeswijzers met discussievragen die het gesprek in de leesgroep houvast bieden. Meer informatie over de werkwijze is te vinden op www.senia.nl.


Wie belangstelling heeft is welkom op 14 maart in de Bibliotheek Gelderland-Zuid, locatie Mariënburg in Nijmegen, adres Mariënburg 29. Aanvang 10.00 uur. De bijeenkomst is gratis en vrijblijvend. Na een informatief gedeelte worden er praktische afspraken gemaakt met mensen die in de nieuwe leesgroep willen stappen. Aanmelden is niet nodig.

Mantelzorgcafé Niet Aangeboren Hersenletsel

ELST - Knooppunt Mantelzorg Overbetuwe houdt op maandag 12 maart een mantelzorgcafé met als thema Niet Aangeboren Hersenletsel. Deze avond is bedoeld voor de mantelzorgers die betrokken zijn bij de zorg voor partner, kind of naaste met aangeboren hersenletsel.

Tea van Kampen, contactpersoon van Hersenletsel.nl zal deze avond de aanwezigen meer vertellen over de gevolgen waarmee de zorgvrager met N.A.H. en de omgeving kunnen worden geconfronteerd. Zij zal tips geven hoe de betrokkenen hier het beste mee om kunnen gaan en hoe ze ondersteund kunnen worden
Er is gelegenheid tot het stellen van vragen. Iedereen is welkom op deze interactieve avond. De entree is gratis. Wel graag van tevoren even aanmelden telefonisch via 0481 350050, of via de mail: info@mantelzorgoverbetuwe.nl. Het mantelzorgcafé vindt plaats in de Ruimte, Sint-Maartensstraat 32 B in Elst en duurt van 19.30 tot 21.00 uur. Vanaf 19.00 uur staat de koffie klaar.

Stichting Senioren Actief Bemmel (SAB) Houdt u ook zo van dansen?

BEMMEL - Houdt u ook zo van dansen? En komt het er niet van? Kom dan eens op donderdagmorgen in De Kinkel bij de line-dancegroep kijken. Op leuke muziek en onder begeleiding van de docent wordt er gedanst.

Nog nooit eerder gedaan: iedereen kan het leren! Senioren Actief Bemmel geeft de kans het te proberen. Vanaf 1 maart is er een cursus gestart voor beginners van 9.00- 9.30 uur in De Kinkel. Aansluitend is er de reguliere line-dancegroep van 9.30-11.30 uur, waarbij iedereen zich kan aansluiten. Voor (meer) informatie kan men bellen, (bij voorkeur tussen 16.00-18.00 uur) met de cursuscoördinatoren Senioren Actief Bemmel: Willemien Hermsen (0481 463555), José van Rossum (0481 461856), Sijan Boeder (0481 465812).

Fietsclub zoekt nieuwe leden

Impressie van voor de start (foto: N. van Kleef) Foto: N van Kleef

BETUWE - "Wij zijn een gezellige fietsclub die bestaat sinds 1992. Momenteel zijn we allemaal 50 jaar of ouder daarom willen we graag versterking van nieuwe leden (mag ook van boven de 50 jaar zijn).

"We fietsen vijf zaterdagen per jaar tussen mei en september. De fietsafstanden zijn tussen de 40 en 45 kilometer per dag. We vertrekken iedere keer vanaf een andere startplaats. Daarom is een auto met fietsendrager wel nodig en de afstanden met de auto zijn maximaal 60 km. Om de 2 jaar organiseren we een fietsdriedaagse en overnachten we ergens in Nederland in een hotel. Meedoen is op vrijwillige basis.

De meeste leden wonen in de gemeenten Lingewaard en Overbetuwe, maar uit andere plaatsen is men ook welkom. Hebt u interesse neem dan contact op met Nollie van Kleef, 0481 371341 of per mail via ch.vankleef@kpnplanet.nl."

Het Basteicafé vertelt over jouw omgeving: de stad, de rivier en de natuur

NIJMEGEN - Nijmegen is bijna een nieuw centrum voor natuur en cultuurhistorie rijker! Nog vóór de officiële opening organiseert De Bastei al een aantal activiteiten. Op donderdag 8 maart kun je naar de eerste editie van het Basteicafé. Daarin belichten kenners elke maand een hoofdstuk uit het eeuwenoude verhaal van de stad, de rivier en de natuur.

Het Basteicafé is elke tweede donderdag van de maand, boven in De Bastei, van 19.30 tot 22.00 uur. In de try-outfase is de entree voor het Basteicafé gratis. Let op: er is beperkt ruimte, dus je moet je wel aanmelden via onze website www.debastei.nl. Op 8 maart zijn er drie sprekers die ieder in twintig minuten hun verhaal vertellen.

Cees Koot, leider van het archeologische onderzoek in Nijmegen-Noord, neemt ons mee naar het landschap zoals we dat hier ruim voor de jaartelling konden aantreffen. Harry van Enckevort, stadsarcheoloog, laat ons zien waarom de Romeinen juist Nijmegen uitkozen als locatie voor zowel een legerkamp als een stadse nederzetting. Paul Kessener is bij uitstek expert op het gebied van watermanagement door de Romeinen en vertelt over het aquaduct bij Nijmegen.

De Bastei is gevestigd aan de Waalkade 83-84 in Nijmegen, 024 3297070. Voor meer informatie en aanmelden: www.debastei.nl.

Kindermusical in één dag

LENT - Op 24 maart is het zo ver: de musical Esther wordt ingestudeerd en opgevoerd door kinderen van 4-12 jaar, samen met de professionele theatermakers van 'De Vliegende Speeldoos'.

Het verhaal gaat over een meisje dat een schoonheidswedstrijd wint en koningin van Perzië wordt. Niemand weet dat ze bij een minderheidsgroepering hoort, maar door de stemmingmakerij van de verschrikkelijke Haman komt haar volk in groot gevaar. Wat moet ze doen? Haar identiteit prijsgeven en het met gevaar voor eigen leven opnemen voor haar volk of niets doen? En waar moet ze de moed vandaan halen? Een prachtig actueel en hoopvol verhaal dat in één dag door de kinderen wordt ingestudeerd en op de planken gebracht!

Er zijn minstens vijftig kinderen nodig voor dit spektakel dus: maak kinderen, kleinkinderen, buurkinderen en hun vriendjes en vriendinnetjes enthousiast om zich aan te melden en mee te spelen en kom natuurlijk ook kijken naar deze voorstelling!

Deelname is gratis, kinderen kunnen zich aanmelden bij wilma@4-plek.nl. Kaartjes voor de voorstelling kunnen worden besteld (ook gratis) via www.zingenindekerk.nl dan weet je zeker dat je een plekje hebt in de zaal van Citadel (Griftdijk Noord 9A in Lent). Kinderen van zes tot en met twaalf jaar starten om 10:15 uur met de repetities (voor lunch wordt gezorgd) en kinderen van vier en vijf jaar beginnen om 12:30 uur.

Kinderkledingbeurs Nijmegen-Noord

De meisjestafel (S. van den Brink) Foto: S. van den Brink

NIJMEGEN-NOORD - Op zaterdag 10 maart is er de voorjaarseditie van de tweedehands kinderkleding- en speelgoedmarkt in De Klif. Een grote groep vrijwilligers verzorgt de organisatie van een van de grootste tweedehandsbeurzen in de regio.

Er is van alles voor de kinderen te verkrijgen. De kleding is gesorteerd op maat, jongen/meisje, boven-/onderkleding, sportkleding/schoenen, schaatsen, skeelers, et cetera. De jurken, jassen en verkleedkleren hangen apart op rekken. Het enorme aanbod van speelgoed is gesorteerd op leeftijd én op soort. Puzzels, boeken, dvd’s, spelletjes, maar ook fietsen, auto- en fietsstoeltjes, kinderwagens en diverse baby-artikelen zijn op onze beurs te vinden.

De opbrengst van de markt gaat naar onder andere basisschool De Oversteek en SBO De Windroos. Naast de geldelijke steun aan de goede doelen met deze markt wordt ook bijgedragen aan duurzaamheid door middel van hergebruik van kwalitatief mooie producten. "Uiteraard zijn wij gebaat bij zoveel mogelijk bezoekers, dus de toegang is gratis. Om iedereen de kans te geven om rustig te kunnen winkelen, kunnen er geen kinderwagens of buggy’s mee naar binnen. Kinderen zijn welkom. U krijgt een tas bij de ingang, dus uw eigen tas hoeft ook niet mee. We hebben geen pin-voorzieningen. U bent welkom op zaterdagochtend tussen 10 en 12 uur in De Klif, Pijlpuntstraat 1 in Nijmegen-Noord. Meer informatie staat op Facebook te vinden (Kinderkledingmarkt Nijmegen-Noord) en op kinderkledingbeursnijmegennoord.jouwweb.nl.

Introductiecursus Nordic-Walking

GROESBEEK - Zin om te gaan Nordic Walken? Dan is het plezierig als je de techniek goed onder de knie hebt! Nordic Walking Vereniging Groesbeek organiseert bij voldoende belangstelling in de maanden april en mei een introductiecursus van maximaal zes lessen.

De lessen worden gegeven op zaterdagen aan het begin van de middag en duren een uur. Je maakt je de techniek stap voor stap eigen in een ontspannen en gezellige sfeer. Bart Putman, ervaren en gecertificeerd wandelinstructeur, geeft de lessen. Je hoeft geen eigen poles (nordic-stokken) te hebben, daarvoor wordt gezorgd. De kosten zijn inclusief een kopje koffie of thee na de les zestig euro. Je ontvangt ook een certificaat van deelname. De lessen starten vanaf hotel restaurant De Wolfsberg, Mooksebaan 12 in Groesbeek.

Exacte data en tijdstip worden nog bepaald. Voor meer info en aanmelden:sjverriet@upcmail.nl of telefonisch 024 6632040 / 06 10332892.

Als je wilt, kun je na de cursus regelmatig gaan lopen met de vereniging. Na een aantal keer sfeerproeven (kan ook al voor de cursus) word je dan lid. Maar dat hoeft niet, de cursus staat op zich! Meer over de vereniging staat op www.nwvgroesbeek.nl

Gratis stamppottenbuffet voor vijftigplussers

ANDELST - Het is tijd om de winter af te sluiten. En dat doen wij graag met u! Kom donderdag 15 maart genieten van de winterse keuken tijdens een gratis stamppottenbuffet.

Er zullen verschillende soorten stamppotten worden geserveerd. Naast heerlijk eten is het een goed moment om in contact te komen met andere leeftijdsgenoten uit de omgeving. Deze maaltijd is een initiatief vanuit de activiteitencommissie vanuit de Hersteld Hervormde Gemeente in Andelst speciaal gericht op de oudere jeugd van 50+. Vanaf 17:00 uur bent u welkom en om 18:00 uur begint het buffet wat plaats vindt in De Poort, Kerkstraat 5 in Andelst. Voor de organisatie is het noodzakelijk dat u zich voor maandag 12 maart opgeeft. Dit kan telefonisch op 06 23407061 of per mail op evangelisatie.andelst@gmail.com.

ZVO neemt deel aan vierde zeskamp

Foto: H. van Beugen Foto: H. van Beugen

ELST - In Lichtenvoorde hebben de zwemmers van de Zwemvereniging Overbetuwe (ZVO) deelgenomen aan de vierde Zeskamp.

Nataly Dulos, Amber Martens en Berber McCarthy, Sem Teunissen en Wessel van Dorst kwamen uit op de 50m schoolslag en 50m vrije slag. Sem was de snelste op deze afstand. Amber deed voor het eerst mee.

Op de 100m wisselslag was Sarah Meande de snelste. Emma Altena, Kim van Veenendaal en Juliët Matser deden hier ook mee. Bij de jongens was Odo McCarthy het snelste. Ook Gyan Spaan deed op deze afstand mee. Nour Habib debuteerde op de 100m schoolslag. Mats van der Rijst was de snelste. Sven Beemer verbeterde zijn persoonlijk record en Nathan van Assen debuteerde hier. Op de 200m schoolslag verbeterden Ties van het Erve en Stephan Willemse hun persoonlijke records.

Op de 100m vrije slag kwamen Esmee Wilcke, Anouk van Beugen, Iris de Meij, Isabelle van Rooijen, Isabel Koenders, Annique en Ymke van het Erve, Benjamin McCarthy en Sam Pollmann dede aan de start. Emma Altena, Juliët Matser, Kim van Veenendaal, Elke van Dorst, Nataly Dulos, Nour Habib, Sarah Meande, Odo McCarthy en Gyan Spaan deden mee op de 50m rugslag. Odo werd hier eerste.

Isabel Koenders, Anouk van Beugen, Isabelle van Rooijen, Annique van het Erve, Benjamin McCarthy, Sam Pollmann en Nathan van Assen deden mee op de 50m schoolslag. Benjamin werd hier eerste. Esmee Wilcke, Stephan Willemse en Ties van het Erve deden mee op de 50m vlinderslag. Verder werd deelgenomen aan verschillende estafettes.

R.K. Parochie H. Maria Magdalena

Zaterdag 10 maart

19.00 uur: O.L.V. van Zeven Smarten Haalderen, eucharistieviering, G. Peters, Exotherm

19.00 uur: H. Johannes de Doper Indoornik, woord- en gebedsviering, Liturgische werkgroep, R.K.G.K.I.19.00 uur: St. Leonardus Oosterhout, eucharistieviering, V. Bulthuis, Musica Nova

Zondag 11 maart

10.00 uur: St. Werenfridus Elst, eucharistieviering met kinderwoorddienst, V. Bulthuis, Koor Zonder Grenzen

10.00 uur: O.L.V. Ten Hemelopneming Huissen-stad, eucharistieviering, G. Peters, InVoice

09.30 uur: Maria Geboorte Driel, eucharistieviering, F. Bomers, Cantorije

11.00 uur: St. Willibrordus Herveld, eucharistieviering, F. Bomers, St. Caeciliakoor

Doordeweekse vieringen in R.K. Parochie H. Maria Magdalena

Maandag

Heteren, 18.30 uur , Liefkenshoek (wcv), elke maandag

Dinsdag

Huissen-Stad, 19.00 uur, dagkapel, rozenkrans, elke dinsdag

Oosterhout, 09.00 uur, dagkapel, 1e dinsdag van de maand

Woensdag

Angeren, 09.30 uur uur, sacristie/kerk, 1e woensdag van de maand

Doornenburg , 09.30 uur, kerk , 2e woensdag van de maand

Gendt, 09.30 uur, dagkapel, 4e woensdag van de maand

Herveld, 19.00 uur, kapel Hoge Hof, 1e woensdag van de maand

Huissen-Zand, 09.30 uur , dagkapel , 3e woensdag van de maand

Lent, 19.00 uur, St. Jozef, 2e woensdag van de maand

Donderdag

Elst, 10.30 uur, Tertzio, 1e donderdag van de maand

Elst , 09.30 uur, De Hoeksteen, 2e donderdag van de maand

Elst, 10.30 uur, Tertzio (wcv), 3e donderdag van de maand

Elst , 09.30 uur, De Hoeksteen, 4e donderdag van de maand

Elst, 09.30 uur, De Hoeksteen, 5e donderdag van de maand

Vrijdag

Bemmel, 10.00 uur,kapel Liduina,1e vrijdag van de maand

Huissen-Stad, 10.00 uur, Sancta Maria, 1e vrijdag van de maand

Valburg, 09.00 uur, sacristie, rozenkrans, elke vrijdag

Valburg, 09.30 uur, sacristie, elke vrijdag


Eucharistievieringen, tenzij anders vermeld (wcv)
Na de viering is er gelegenheid voor een kopje koffie of thee.

Deelkring-Lent groeit

LENT - De Deelkring, onderdeel van stichting t KAN, is voor veel mensen in Lent en omgeving een begrip geworden.

"Ontstaan in 2014 zijn we in 2017 enorm gegroeid in bekendheid. We mochten vele bezoekers ontvangen die bij ons goederen kwamen inleveren en halen. Want zo werkt de deelkring, je brengt wat je over hebt en je neemt mee wat je kunt gebruiken, weggooien is zonde! In principe gratis... een donatie is welkom! De spullen dienen herbruikbaar te zijn voor anderen. De Deelkring is er voor iedereen!

Ons doel is spullen een tweede kans geven, besparen op de afvalberg en stiekem ook het tegengaan van onzichtbare armoede. Daarbij staan ook ontmoeting en inspiratie centraal. De koffie staat klaar en wij staan open voor uw verhaal over bijvoorbeeld de spullen die u aanlevert. We organiseren ook gratis workshops zoals vorig jaar een djembeworkshop. Voor dit jaar deden we mee aan de ring-ringactie. Het teveel dat we overhouden verdelen we onder goede doelen zoals stichting LOT, speelstoet, straatmensen, bookcrossing, het Vrouwenhuis in Lent/Nijmegen et cetera.

Ook zijn er samenwerkingen ontstaan met andere ruil en weggeefwinkels en gelijke initiatieven in Nijmegen en omgeving. Een geslaagde samenwerking was vorig jaar met het Lingewaardse recyclestraatje en het Oranjecomité Bemmel. Dit jaar nemen wij deel aan NLdoet op 9 en 10 maart en pakken we de deelkring flink aan. Wees welkom om te helpen vanaf 10.00 uur. Neem ook eens een kijkje op onze facebookpagina deelkring-lent en website deelkringlent.wordpress.com. Tot ziens in de Deelkring, Dijkstraat 1 in Lent (geopend woensdag van 14 tot 16 uur en zaterdags van 12 tot 15 uur)."

BAM, dáár moet donder in!

Foto: Rolf Hensel

BEMMEL - De samenwerking tussen Teejaater PAN en Het Nieuw Betuws Kamerkoor (HNBK) voor het theaterproject ‘Manneneiland, van oorlogstijd naar sociëteit’ krijgt artistiek vorm.

Het begon met een bijeenkomst van de artistiek vertegenwoordigers van beide kanten. Ton Schurink, regisseur van PAN, met het draaiboek in zijn hoofd, slaat enthousiast op tafel, BAM, en roept: ‘na die scene, daar moet donder in’ en kijkt verwachtingsvol naar Frans van de Loo, dirigent en artistiek leider van HNBK. ‘O Fortuna uit Carmina Burana’ roept hij. ‘Ja, met paukenslagen, bam bam’ zegt Ton. Het enthousiasme is op beider gezichten af te lezen en groeit naarmate de avond vordert. ‘en bij die scene moet iets van een ritsellied komen’. ‘Hebben wij iets voor’ zegt Frans. ‘Iets mistigs?’ ‘OK’.

Dit gesprek ging urenlang door. Mooi om te ervaren hoe zo’n proces van wederzijdse artistieke beïnvloeding uitmondt in een samenhangend geheel van podium- en theaterkunst. Bij de oude Grieken had het koor een grote rol in het geven van kleur aan de teksten en het verbinden van de scènes. Ze hadden gelijk, toneel en koor zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Het komende spektakelstuk is daar een bewijs van. Zeker ook door optimaal gebruik van de mogelijkheden van de Theaterkerk in Bemmel. Een lust voor oog en oor. Voorstellingen: vrijdag 25, zaterdag 26 mei en zaterdag 2 juni (20.00 uur), zondag 3 juni (15.00 uur). Het theaterproject is bedacht ter gelegenheid van het 75jarig bestaan van de Sociëteit Het Manneneiland.

Stoom jezelf klaar voor de verkiezingen

Laat je klaarstomen voor de verkiezingen in Bibliotheek De Mariënburg Foto: De Bibliotheek

NIJMEGEN - Een korte stoomcursus gemeenteraadsverkiezingen? Op zaterdag 17 maart ben je vanaf 13.00 uur welkom in de Bibliotheek De Mariënburg voor een levendig programma met workshops over nepnieuws, politieke bingo, een politieke ‘Over de lijn’ en een verkiezingsmarkt waar verkiesbare politieke partijen zich presenteren.

Luister om 15.00 uur naar het bijzondere verhaal van jurist en vluchteling Sander Terphuis over vrijheid en rechtvaardigheid. Het programma staat op www.obgz.nl/verkiezingsmarkt. Op de verkiezingsmarkt in Bibliotheek De Mariënburg kun je van 13.00 tot 17.00 uur informatie inwinnen over de verkiezingsprogramma's en de standpunten van de aanwezige partijen. Welke onderwerpen vind jij belangrijk en sluiten partijen daarop aan? Ga erover in gesprek.

Om 14.00 uur en 16.15 uur ben je welkom voor een workshop nepnieuws. Rondom de verkiezingen in Amerika kwam deze term steeds vaker naar voren. Hoe controleer je het waarheidsgehalte van berichten op facebook of twitter. Welke websites zijn betrouwbaar? Wat is een ‘clickbait’ en hoe herken je zo’n bericht? Na deze workshop laat jij je niets meer wijsmaken.

Spreker Sander Terphuis (45) is opgegroeid in Iran. Hij vluchtte in 1990 op uiterst bijzondere wijze naar Nederland. Na een studie Rechten en Filosofie in Utrecht zet hij zich hier in voor mensenrechten. Als geen ander weet hij hoe belangrijk en waardevol vrijheid en democratie is. Van 15.00 tot 16.00 uur vertelt hij zijn bijzondere verhaal en gaat hij in gesprek met het publiek.

MHCBemmel800 - Meisjes C7 zaalkampioen

Foto: Sander Schinkel

BEMMEL - Met winst van acht van de tien wedstrijden zijn de meiden C7 van MHCBemmel800 terecht kampioen geworden.

De start van de competitie in de zaal ging heel voortvarend, de ene na de andere wedstrijd werd gewonnen. Afgelopen zaterdag was het belangrijk om in ieder geval één wedstrijd te winnen. De eerste wedstrijd tegen de nummer 2 Wageningen werd verloren. Maar de laatste wedstrijd tegen Nijmegen werd met een mooie zege van 3-0 afgesloten. Uitzinnig waren de meiden, coaches en publiek.

MHCBemmel800 Meisjes B2 kampioen

(foto: Jeroen Veldhuizen ) Foto: Jeroen Veldhuizen

BEMMEL - Al vroeg in de ochtend speelde de MeisjesB2 afgelopen zaterdag hun eerste wedstrijd tegen Nijmegen.

Zeer geconcentreerd en met mooie doelpunten werd de wedstrijd ruim gewonnen. Hierdoor werd de kans groter en groter om tijdens de allerlaatste wedstrijd van de competitie alsnog het kampioenschap binnen te slepen. Tijdens de laatste wedstrijd begonnen de meiden best wat zenuwachtig maar na verloop van tijd werd er gescoord, gescoord en gescoord.

De wedstrijd werd met ruime zege (7-1) afgesloten. MHCBemmel800 had er weer een kampioen bij. Een geweldige prestatie van ook dit team! MHCBemmel800 sluit hiermee ook het zaalseizoen 2017-2018 af. In totaal zijn elf teams kampioen geworden. Op 18 maart zullen deze teams, en ook de teams die tweede zijn geworden in de poule gehuldigd worden op de club!

MHCBemmel800 Meisjes A2 ook kampioen

(foto: Karin Schinkel) Foto: Karin Schinkel

BEMMEL - Nadat al eerder tijdens het zaalseizoen de Meisjes A1 kampioen werd zijn nu ook de meiden van de A2 kampioen in de zaal geworden!

In de thuishal De Bongerd in Bemmel was het feest! Winst of gelijkspel bij de eerste van de twee te spelen wedstrijden zou voldoende zijn. Het team begon sterk en kwam al snel op voorsprong maar de tegenstander kwam goed terug in het spel en bracht de achterstand deels terug. Maar Bemmel heeft gelukkig de wedstrijd met winst afgesloten en dus kampioen! Door ook nog de tweede wedstrijd die middag te winnen zijn ze ongeslagen kampioen geworden. En dat is een knappe prestatie. Stralend staan de meiden en hun coach Jeroen op de foto.

Oproep reünie Mariaschool Bemmel

BEMMEL - "Wij zijn opzoek naar klasgenoten van de zesde klas Mariaschool Bemmel jaar 1972/1973. Op 15 april is er een reünie bij Café 61 in Bemmel.

"We hebben nog niet iedereen kunnen traceren. Ben jij of ken jij iemand die in het schooljaar 1972/1973 op de Mariaschool in Bemmel in de zesde klas zat, en nog niet op de hoogte is van de reünie, neem contact op met gerdads@live.nl of margasmitshoek@hotmail.com.

Kampioenshuldiging bij MHCB800

BEMMEL - In de periode van december tot en met februari hebben alle junioren- en zes seniorenteams van MHC Bemmel 800 deelgenomen aan de zaalcompetitie. Dit jaar was het een zeer succesvol jaar. Elf teams zijn op de eerste plaats geëindigd en zeven wisten het zaalseizoen met een tweede plaats af te sluiten.

Nu de spelers weer op de velden op sportpark Ressen actief zijn, wordt het zaalseizoen op zondag 18 maart afgesloten. Rond 14.00 zullen de kampioenen worden gehuldigd. Met zes thuisspelende seniorenteams waaronder het eerste team van de dames om 12.45 uur en heren om 14.30 uur, is het zeker de moeite waard om eens een bezoek aan de vereniging te brengen.

De afsluiting van het zaalseizoen met huldiging is een van de vele activiteiten die door de vereniging wordt georganiseerd. Kijk maar eens op de site: www.mhcbemmel800.nl of op de facebookpagina van de vereniging en laat je verrassen door het aanbod. Maar veel leuker is het als je gewoon eens langskomt om de gezellige sfeer te proeven. Voor nog meer kennismaking kan je je natuurlijk ook via de website aanmelden voor het volgen van gratis proeftrainingen.

Thema vergeetachtigheid of dementie in Bemmel

BEMMEL - Het Ontmoetingscafé is een informatie- en ontmoetingstrefpunt met thema’s rondom dementie en andere ziektebeelden. Op dinsdag 20 maart zal wijkverpleegkundige en casemanager dementie, Debbie van de Vosse in het Ontmoetingscafé ingaan op vragen.

Vragen als: Wanneer spreek je van vergeetachtigheid en wanneer van dementie? Hoe herken je dementie? Welke vormen van dementie zijn er en wat is de ziekte van Alzheimer? Hoe ga je er goed mee om? Bij wie kan je terecht met je vragen en bij wie kan je terecht voor steun of hulp?

Als je zelf vergeetachtiger wordt of je maakt je als familielid zorgen dan is deze avond zeker voor u. Tijdens deze avond komt ook een mantelzorger aan het woord die haar ervaringsverhaal zal vertellen. Organisaties betrokken bij de ouderenzorg in Lingewaard (RijnWaal Zorggroep, Zinzia Zorggroep, Huisartsenpraktijk de Teselaar en SWL) organiseren deze avonden voor betrokkenen en familieleden.

De avond is in het Grand Café van verpleeghuis De Lingehof, Gouden Appel 122 in Bemmel. En duurt van 19.30 tot 21.00 uur. "Wilt u aan deze avond deelnemen dan kunt zich aanmelden via SWL: meldpunt@swlingewaard.nl of 088 2552555."

Open dag tennisvereniging Valburg

VALBURG – Op zondag 11 maart is er bij tennisvereniging TC Valburg in samenwerking met House of Tennis een open dag voor geïnteresseerden, junioren en senioren, maar ook voor bestaande leden en aanhang.

Er worden gratis tennisclinics gegeven door Shanna de Cortie, een enthousiaste professionele tennistrainster die zowel de jeugd weet et boeien als de gevorderde speler uit te dagen. Iedereen is welkom van 10.00 tot 17.00 uur op het sportpark aan de Stationsstraat in Valburg.

Maak kennis met tennis

Het tennispark in Valburg ligt er prachtig bij en verwelkomt iedereen graag op zondag 11 maart om via de gratis clinic (wellicht opnieuw) kennis te maken met deze boeiende sport. De clubtrainster Shanna de Cortie van de organisatie House of Tennis verzorgt vanaf 10.00 uur gratis clinics voor jong en oud. Shanna weet de jeugd te boeien en enthousiasmeren maar weet evengoed de volwassen speler met haar power en drive op een hoger tennisniveau te brengen. Zij speelt namelijk zelf op zeer hoog landelijk niveau!

Een tennisracket of ballen hoeft men niet mee te nemen; alleen sportkleren is voldoende! Wie op tijd komt is zeker van deelname. Tennis is een gezellige sport voor jong en oud. Voor de kinderen is er zelfs een speciaal 'Tenniskids' lesprogramma zodat kinderen met aangepast materiaal als zachte ballen en kleine, lichte rackets, op zeer jonge leeftijd al via spelletjes en leuke oefeningen de motoriek en balvaardigheid kan ontwikkelen. (Meer informatie: www.tenniskids.nl)

Er is die dag een totaalprogramma met activiteiten voor iedereen:

10:00-12:45 uur: proeflessen jeugd

13:15-14:15 uur: Clinic voor senioren

14:30-16:00 uur: Tennismiddag/training voor bestaande leden

16:00 uur: Gezellige afsluiting

Meer informatie staat op www.tcvalburg.nl, www.facebook.com/TennisclubValburg en www.tenniskids.nl.

Jan Linders en Toverland werken samen in spaaractie

Klanten profiteren

van uniek hoge korting

LENT - Terwijl de kou Nederland heeft overgenomen, kijkt iedereen reikhalzend uit naar het voorjaar met aangename temperaturen en een reeks aan extra vrije dagen. Jan Linders speelt hier op in met de nieuwe spaarcampagne die maandag 26 februari in samenwerking met Attractiepark Toverland van start gaat.

Klanten van de supermarktketen uit het zuiden kunnen sparen voor 10 euro korting op hun entreeticket voor het attractiepark in Sevenum. Dat is bijna 55 procent korting op een kinderticket en 35 procent op een ticket voor volwassenen, een korting die in deze periode nergens anders te verkrijgen is. Met deze spaaractie vinden twee sterke merken uit het zuiden elkaar.

Toverland is met circa 700.000 bezoekers per jaar een van de grootste attractieparken van Nederland. Met zijn sterke verankering in het zuiden vond Jan Linders in Toverland de perfecte samenwerkingspartner om klanten te verrassen met een spaarcampagne die goed past bij de tijd van het jaar. Klanten van Jan Linders ontvangen vanaf maandag 26 februari 1 zegel bij iedere 15 euro aan boodschappen. Daarnaast zijn er wekelijks speciale acties waardoor de klant extra snel kan sparen. Bij 10 zegels kan de spaarkaart bij een van de 60 Jan Linders supermarkten worden ingeleverd voor een unieke kortingsvoucher. Deze voucher is tot en met zondag 27 mei te verzilveren op de website van Toverland. De entreebewijzen zijn geldig tot en met vrijdag 6 juli.

Extra verrassingen in Toverland tijdens het paasweekend

Tijdens het paasweekend zorgt Jan Linders voor extra verrassingen in het attractiepark. Bezoekers kunnen tijdens dit weekend (zaterdag 31 maart tot en met maandag 2 april) lekkere versproducten proeven. Ook krijgen zij een goed gevulde goodiebag mee naar huis en is er een gezonde traktatie voor de kids. Meer informatie staat op www.janlinders.nl/toverland.

Koopovereenkomst gemeente Nijmegen en Hornbach

RESSEN – Vorige week hebben de gemeente Nijmegen en projectbouwmarkt Hornbach een koopovereenkomst ondertekend. De projectbouwmarkt zal gevestigd worden langs de N325 in Ressen. De gemeente Nijmegen en Hornbach zijn verheugd dat deze stap eindelijk is gezet. Wethouder Bert Velthuis: "Een goede ontwikkeling voor de werkgelegenheid."

Wethouder Bert Velthuis van de gemeente Nijmegen en financieel directeur Wim Sigmond van Hornbach ondertekenden gistermiddag de koopovereenkomst. Velthuis: "Wij zijn blij dat we na vier jaar deze stap kunnen zetten. Doorslaggevend voor ons was de werkgelegenheid die Hornbach met zich meebrengt. Niet alleen zijn er driehonderd arbeidsplaatsen (direct en indirect) gemoeid met zo'n grote projectbouwmarkt, een deel van die arbeidsplaatsen is ook nog eens voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wij vinden het belangrijk om ook deze doelgroep kansen te bieden."

\

Locatie
Hornbach liet haar oog vallen op de locatie in Ressen, ter hoogte van het Keizer Augustusplein, vanwege de uitstekende bereikbaarheid. Expansiemanager Jacqueline Tijchon: "Een prachtige plek in een omgeving waar veel gebouwd en verbouwd wordt, met een goede uitstraling en vooral een uitstekende bereikbaarheid." Met een oppervlakte van circa vier hectare biedt Hornbach op deze locatie een volwaardige projectbouwmarkt met tuincentrum en drive-in op ruim 20.000 m2. Velthuis vult aan: "De locatie past binnen de gemaakte regioafspraken over werklocaties. Om concurrentie met de binnenstad van Nijmegen te voorkomen, is met de provincie afgesproken dat er buiten de bouwmarkt, een tankstation en een restaurant geen verdere ontwikkeling met winkels en horeca plaatsvindt. Ik ben ook blij dat het overige deel van de locatie in Ressen parkachtig wordt ingericht en zo aansluit bij Park Lingezegen."

Survivalrun Lingezegen

REGIO - Op zondag 22 april verzorgt Stichting Survivalrun Lingezegen voor de vijfde keer de survivalrun door Park Lingezegen en de Rijkerswoerdse Plassen tussen Arnhem en Elst. Het start- en finishterrein is bij de hoofdparkeerplaats van de Rijkerswoerdse Plassen. De route zal gaan door het deel Waterrijk van Park Lingezegen, door weilanden, geploegde akkers en door sloten.

Survivalrun is een combinatie van hardlopen en pittige technische touwhindernissen, aangevuld met waterdoorsteken, boogschieten, kajakken en ballast-lopen. De lopers kunnen kiezen uit diverse klassen variërend tussen een 5 km funrun, een 7,5 km run en een 12 km wedstrijdrun. Het is ook mogelijk de verschillende afstanden individueel of in een team te lopen. De uitvoering van de hindernissen is voor de funrun-lopers natuurlijk een stuk eenvoudiger dan voor de wedstrijdlopers van de 12 km. Dus ook al ben je niet supergetraind en wil je toch een keer meedoen met een survivalrun schrijf je dan in voor de funrun. Heb je een al wat meer technische klimvaardigheden, dan kun je je wagen aan de 7,5 km of misschien zelfs de 12 km. De minimum leeftijd voor de funrun van 5 km en recreatieve klasse van 7,5 km is 10 jaar. Voor de wedstrijdklasse en team run is dit 18 jaar.

Dit jaar kunnen er 1000 sportievelingen meedoen. Begonnen wordt om 9.30 met de wedstrijdklasse met daarin de landelijke survivalruntoppers start als eerste. Daarna volgt de rest verspreid over de dag. Onze survivalrun wordt ook dit jaar weer georganiseerd onder auspiciën van de Survivalrun Bond Nederland.

De hindernissen worden speciaal voor de run gebouwd met ondersteuning van Survivalrun Trainingsgroep Arnhem en bestaan onder meer uit swing-overs, apenhangen, waterdoorsteken en combinatiehindernissen. De bouwploeg is al weken bezig met voorbereidingen en vanaf volgende week zullen de eerste hindernissen op de route opgebouwd gaan worden. Op de dag zelf zijn er ongeveer 125 vrijwilligers actief om alles in goede banen te leiden. Er zijn nog vrijwilligers nodig, dus heb je zin in een gezellige dag; meld je aan via het onderstaande mailadres.

De inschrijving is nog geopend tot 15 maart, je kan dus nog inschrijven (via de website). Voor de toeschouwers en supporters ligt bij het start- en finishterrein een fietsroute klaar zodat de deelnemers goed te volgen zijn langs de spectaculaire hindernissen.

Veteranenbijeenkomst in Ommeren

OMMEREN - Woensdag 14 maart komen de veteranen van de Veteranensociëteit Midden-Betuwe weer bijeen.

Van 15.00 tot 17.00 uur zijn alle veteranen, maar ook oud-militairen zonder veteranen status, welkom in het Streekmuseum Baron van Brakell, Provincialeweg 21 in Ommeren. De bijeenkomst is uiteraard ook voor belangstellenden van buiten de regio.

Inschrijving Bemmelse Dweildag

BEMMEL - Sinds begin januari zijn de inschrijvingen voor de Bemmelse Dweildag, die op zondag 10 juni wordt gehouden, geopend. Meer dan vijftig dweilbands hebben nu al laten weten dat ze naar Bemmel komen om een groot feest te bouwen met de duizenden enthousiaste bezoekers.

Strijd om het Nederlands Kampioenschap Dweilorkesten Al jarenlang wordt er in Bemmel gestreden om het Nederlands Kampioenschap voor Dweilorkesten. Topdweilorkesten uit binnen- en buitenland worden door een professionele jury viermaal beoordeeld voordat de nieuwe kampioen bekend wordt gemaakt. Het muzikale niveau in de wedstrijdklasse is de laatste jaren enorm gestegen. Het is dan ook niet voor niets dat de beste dweilorkesten te vinden zijn op landelijke festivals als de Zwarte Cross, de Sneekweek en langs de ijsbaan in Thialf.

Regerend en drievoudig Nederlands Kampioen 'De Útlopers' is er de komende dweildag niet bij, waardoor er een nieuwe Nederlands Kampioen Dweilorkesten uitgeroepen zal worden. Vijfmaal bleef de titel in de Betuwe; Alarmfase 3 uit Bemmel en de Deurdweilers uit Angeren scharen zich in een illuster gezelschap van dertien oud-kampioenen. Op zondag 10 juni weten we of zij opnieuw kans maken op het kampioenschap.

Feest in de leutklasse

Waar het accent in de wedstrijdklasse ligt op een hoog muzikaal niveau en een strakke show, gaat het in de leutklasse vooral om feest en gezelligheid. Jaarlijks zijn er 40 tot 50 dweilorkesten die naar Bemmel komen om samen met het publiek een feestje te bouwen. Plezier in het muziek maken en de gezellige sfeer zijn de belangrijkste ingrediënten voor deze bands.

In beide klassen treden alle dweilorkesten viermaal op, steeds op een van de 10 podia die door Bemmel verspreid staan. Met de aanwezigheid van diverse barren, foodtrucks, kinderactiviteiten en straattheater is de Bemmelse Dweildag één van de leukste en drukst bezochte festivals in de omgeving.

Ook meedoen? Dweilorkesten die ook willen meedoen aan de Bemmelse Dweildag kunnen zich inschrijven via bemmelsedweildag.nl/inschrijven. Meer info over de Bemmelse Dweildag is te vinden via bemmelsedweildag.nl.

Groots onthaal bij Beroepenfeest Betuwe On Stage

(Foto: Chune Huijbregts)

RESSEN - Met livemuziek in de bioscoopzaal en vervolgens onder luid applaus via de rode loper werden op 27 februari 850 Betuwse vmbo-leerlingen welkom geheten. De leerlingen namen deel aan het vmbo Beroepenfeest Betuwe On Stage bij CineMec in Ressen. Ze spraken daar met een groot aantal beroepsbeoefenaren. Ze ontdekten welke beroepen bij hen passen en bouwden aan hun netwerk. Klikte het, dan maakten bedrijf en leerling een 'match'. Op 15 maart, de 'Doe Dag', komen de leerlingen naar het bedrijf toe om het beroep beter te leren kennen.

De leerlingen bereidden zich op school voor. Ze maakten een eigen visitekaartje, om zich professioneel voor te stellen. Ze oefenden met netwerkgesprekken. Van elke deelnemende school, OBC Bemmel, OBC Elst, OBC Huissen, Citadel College en HPC Zetten won een leerling een prijs voor het mooiste visitekaartje. De prijswinnaars ontvingen twee bioscoopbonnen en een maand gratis sporten.

Een beroepskeuze is een zoekproces; wat kun je, waar word je blij van en welk beroep hoort daarbij? De vmbo-leerlingen staan al heel jong voor de vraag: welke sector en vervolgopleiding ga ik kiezen? Doen en beleven in de praktijk helpt de leerlingen enorm bij hun keuze. Leerlingen van klas B3G van HPC Zetten waren blij met hun matches. "Ik ga naar de zorg", zei één van de jongens. Hij wil later graag gaan werken in de ouderenzorg en kan bij twee zorginstellingen terecht.

In totaal deden circa 240 beroepsbeoefenaren mee. Een aannemer uit de regio is enorm enthousiast over het event. "Wij willen dat gemotiveerde leerlingen voor de bouw kiezen. We komen graag vroeg in contact met leerlingen die interesse hebben in ons mooie vak." Meerdere beroepsbeoefenaren spraken over 'ontzettend leuke en goed voorbereidde leerlingen: "Deze leerlingen weten met welk beroep ze kennis willen maken en ze stellen goede vragen." Een mooi compliment voor de decanen en mentoren, die de leerlingen begeleiden in dit project.

Twee leerlingen glunderen bij het vooruitzicht van hun Doe Dag. Ze maken kennis met het beroep van fotograaf en visagiste bij Erica Derksen fotografie in Huissen. Superleuk omdat deze fotografe samenwerkt met een visagiste. Alle leerlingen maakten twee matches voor de Doe Dag. Zo komen ze met minimaal twee beroepen in contact.

Autobedrijf Hans Huijbers viert 30-jarig jubileum

BEMMEL – Het voelt als de dag van gisteren dat Hans Huijbers samen met echtgenote Maria en dochter Veronique midden in de feestweek zaten van hun 20-jarig jubileum. Toch is dat al weer tien jaar geleden; deze maand bestaat het autobedrijf 30 jaar en ook dat wordt gevierd!

Toen Hans 37 jaar geleden begon in een schuur aan huis, had hij niet durven dromen van het prachtige autobedrijf dat er nu staat. Een echt familiebedrijf is het, want ook dochter Veronique staat al jaren 'haar mannetje' binnen het autobedrijf. De kennis van de autobranche werd haar met de paplepel ingegoten. Als vijfjarig meisje ging ze al met papa Hans mee naar de autosloperij. Daar mocht ze tot haar grote plezier bovenop de daken van auto's lopen. 'Maar toen ik dat thuis ook ging doen, moest mij wel even worden uitgelegd dat dat niet de bedoeling was', vertelt Veronique lachend.

Op de vraag wat de kracht is van dit familiebedrijf zegt ze: 'Dat het contact met onze klanten zo persoonlijk is. Er wordt eerlijk en oprecht zaken gedaan'. Naast de merken Peugeot en Citroën waarin Huijbers gespecialiseerd is, kan men er ook terecht voor ieder ander automerk. Veronique: 'Een klant moet ervan op aan kunnen dat een auto tiptop in orde is en de service vanzelfsprekend'. Het is niet voor niets dat veel klanten al jaren bij Huijbers komen. Hans, Maria, Veronique en monteurs Peter en Koen bedanken hen graag voor al het vertrouwen. Veronique: 'Zonder klanten en zonder medewerkers zou er geen Autobedrijf Hans Huijbers zijn. Klanten die dit jubileumjaar bij ons langs komen mogen dan ook een fijne traktatie verwachten van ons!' Wees welkom aan de Dijkstraat 2 in Bemmel. www.hanshuijbers.nl.

Een interieurstyliste aan huis nu voor iedereen bereikbaar

BEMMEL – Woonprogramma's laten het eenvoudig lijken maar om het zelf te doen is vaak toch lastig; hoe kies je voor de juiste kleuren en materialen waardoor je jezelf gelukkig en trots voelt in je eigen woning? Een interieurstylist helpt je durven!

Een interieurstylist inschakelen om je te helpen het interieur waar je van droomt te realiseren, klinkt als een luxe die niet voor iedereen is weggelegd. Daar komt echter verandering in, nu Mattijssen Verf & Wonen een vernieuwd concept aanbiedt. Voor slechts 69 euro komt een interieurstyliste van Mattijssen bij je thuis, voor een persoonlijk style-advies op maat. De ruimte en lichtinval wordt bekeken en als je vooraf al foto's hebt verzameld van wat je mooi vindt, kan de styliste in zo'n anderhalf uur durend bezoek al een goed beeld krijgen. Dankzij haar brede vakkennis zal de interieurstyliste je ook op ideeën kunnen brengen waar je zelf niet was opgekomen. De vervolgafspraak is in de winkel aan de Dorpsstraat 22 om samen met de styliste het style-advies door te nemen. Hiervoor wordt rustig de tijd genomen. Stalen van behang en daarbij passende gordijnstoffen mag je mee naar huis nemen; bijvoorbeeld uit de Huiscollectie gordijnstoffen of uit de collectie van Toppoint en... slaag je uiteindelijk bij Mattijssen, dan krijg je die 69 euro gewoon weer terug! Het professionele interieuradvies wordt je dan dus als extra service door Mattijssen aangeboden.

Alvast inspiratie opdoen? Alles over de nieuwste trends op het gebied van wonen, interieur en lifestyle lees je in de blogs op www.mattijssen.com en door Mattijssen te volgen via Pinterest en Facebook. Mocht het al beginnen te kriebelen om je huis te restylen, laat dan tijdig een afspraak aan huis inplannen, want alléén deze maand profiteer je van 20 procent korting op alle Huiscollectie- en Toppointgordijnstoffen in de nieuwste trends!

Lezing Historische Kring

OMMEREN - Op maandag 12 maart is er een lezing van de Historische Kring Kesteren & Omstreken.

In verband met het Lutherjaar zal Dhr Detlef Bohlken spreken over 'Maarten Luther en de Reformatie'. De lezing wordt gehouden in het Streekmuseum Baron van Brakell, Provincialeweg 21 te Ommeren. Aanvang 20.00 uur. De toegang is gratis. Ook niet-leden zijn welkom.

Het is nog niet te zien
maar deze goedlachse
Sarah is bijna 5x10!!
Der Dojewertse luulen

12 maart wordt Tristan 13 jaar.
Je bent een lieve behulpzame jongen.
En wat zijn we trots op jou!
Gefeliciteerd! Liefs opa en oma x

Deze topper wordt 45 jaar!
Gefeliciteerd schat en eindelijk
komt je grote wens uit: je staat
in deze rubriek! Liefs Kathrin.

Hiep hiep hoera
Fenna 6 jaar!!!
Neil Roan Glenn
en Owen

Hoera, dit mooie prinsesje
wordt 7 jaar! Gefeliciteerd
lieve Isa! Liefs opa, oma,
Marco, Martine, Lev, Fee en Lux

Hoera voor dit prachtige paar.
26-2-2018 waren zij 12,5 jaar
getrouwd. Van harte gefeliciteerd!
Liefs BB&RG

10 maart 2018
Hoera, onze lieve (o)pa
Ben Cornelissen ¾ van 100 jaar!!!
Liefs en knuffels, Lisa, Esmée, Cas,
Marianne, Robert-Jan, Tinja en Miranda

Deze handige klusser
Patrick Jansen wordt
12 maart 50 +1 en veel
succes met de verbouwing'
Mam

Deze "Wilde" Mien
heeft nu echt Sarah gezien!!!
X van ons

Donderdag 8 maart is Trudy
50 jaar
Gefeliciteerd van Patrick, Tom, Luuk, Wendy, Andre, Pascal, Aaron, Gerda, Piet

Snarenvirtuoos Richard Durrant speelt Stringhenge

BEMMEL – Zaterdag 10 maart concerteert de Britse meestergitarist Richard Durrant in De TheaterKerk in Bemmel. Werken van Bach, Purcel, Britse Folk en stukken van eigen hand zullen uiterst zuiver en helder weerklinken in de akoestische zeer sterke ambiance van de TheaterKerk.


Buiten categorie - The Royal Albert Hall, The Royal Philharmonic Orchestra maar ook Herbie Flowers – van de befaamde basloop in Lou Reeds Walk on the Wild Side – en de band Sky zijn muzikale instituten, waaraan Durrant zijn naam verbonden weet. Klassiek, folk, pop, jazz, Durrant bewandelt de meest uiteenlopende paden en laat zich leiden door zijn muzikale inner voice: muziek opent de deur naar de oneindige uitgestrektheid en schoonheid van het onbekende.

Snaargevoeligheid – Richard speelt Bach op de banjo, op de ukelele en tijdens zijn ‘Stringhenge Tour’ op een gitaar van 5.000 jaar oud moeras eiken. Zo laat hij het verleden in het heden spreken en verbindt hij ons middels de magie die muziek ontsluiert. Kaarten à 15 euro zijn verkrijgbaar via www.topbemmel.nl en aan de avondkassa.

Nationaal schaakconcert in Ressen

RESSEN - Op de eerste lentezondag 25 maart start om 13.00 uur voor jong en oud, op de Koningshof in Ressen het derde Nationale SchaakConcert. Kleinschalig, gezellig en sfeervol. In lentesferen ontwaken talenten jong en oud.

In 2016 startte het team van Stichting Talento Metissimo een Open SchaakConcert. Een middag met een carrousel aan mogelijkheden waaruit u zelf kiest. Het wordt ieder jaar leuker! Na de verrassende opening volgen unieke vertellingen over schaak, muziek en heraldiek opgeluisterd door professionele musici i.s.m. jeugdige talenten. Tegelijkertijd zijn er creatieve heraldiek-activiteiten. Buiten is er voor de liefhebber een nieuwe lentespeurtocht op Rustiek Erfgoed Ressen...

In de Kosterij vinden schaaklesjes, puzzels en analyses plaats. Dit jaar wordt een schaak-triade georganiseerd. De pot is leeggeschraapt voor aanschaf van schaakklokken waardoor een jarenlange schaakwens van jeugdigen in vervulling kan gaan. Na de triade volgt de bekende simultaan van T.Metissimo.

Voor vijf euro inclusief programmaboekje kunt u die middag van de educatie-materialen gebruikmaken: creatief, in rust, natuur-getrouw of competitief. Voor jong en oud. Jeugdigen vanaf ca. 6 jaar met ouder/begeleider. Prijzen zijn er voor de Muziek, Schaak-triade en Simultaancompetities (junior & senior).

Een bijdrage voor de ANBI Stichting T. Metissimo wordt op prijs gesteld. Effectieve gezonde verrijkingen zijn broodnodig; leren is meer dan leuk. Elk Talent Telt! (NL82 INGB 0007 099 526 t.n.v. Penningmeester T. Metissimo. Info, zie: www.TalentoMetissimo.nl).

Ronald McDonald Huis Arnhem zoekt avond- en weekendvrijwilligers

REGIO - Ronald McDonald Huis Arnhem bevindt zich op het dak van Klimmendaal revalidatiespecialisten. In het Huis kunnen ouders, broertjes en zusjes van kinderen die behandeld worden in Klimmendaal of ziekenhuis Rijnstate dichtbij hun kind zijn of logeren. Ons Huis is ook een aangepaste vakantielocatie voor gezinnen met een zorgintensief kind.

Een Ronald McDonald Huis krijgt geen subsidie of andere overheidsgelden en is volledig afhankelijk van sponsorgelden, giften en inkomsten uit acties. Dankzij de inzet van gastvrije vrijwilligers kan Ronald McDonald Huis Arnhem een fijne en huiselijke plek bieden aan heel veel gezinnen. De vrijwilligers zorgen voor het gezellig maken van het Huis, ontvangen gasten, doen huishoudelijk werk en bieden een luisterend oor.

Informatieavond

Het Huis is geopend van 09:00-21:00 uur, in het weekend van 10:00-20:00 uur. Als vrijwilliger draai je één dienst van vier uur per week (of per maand). Zonder vrijwilligers kan ons Huis niet open zijn. "Daarom zijn wij dringend op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn hun steentje bij te dragen op een avond of in het weekend. Wij hebben jullie hard nodig! Kom jij ons team versterken? Op maandag 19 maart 2018 organiseren we van 19:00-20:30 uur een informatieavond!"

Tijdens deze avond vertellen vrijwilligers over hun werk als vrijwilliger en over het Ronald McDonald Huis en krijg je een rondleiding. Wil je je opgeven voor deze avond of wil je meer weten neem dan contact op of stuur een email:

Ronald McDonald Huis Arnhem, Heijenoordseweg 5 gebouw A, 6813 GG Arnhem; 026 3525260; arnhem@ronaldmcdonaldhuis.nl; www.ronaldmcdonaldhuisarnhem.nl.

Voordracht over 'Plaatsen van herinnering'

ELST - Op dinsdag 13 maart in Het Wapen van Elst. Dorpsstraat 28 in Elst om 20.00 uur de algemene ledenvergadering van Historische Vereniging Marithaime.


Na de pauze om 21.15 uur een voordracht door Martien van Hemmen, voorzitter van het Exoduscomité, over de strijd in de Betuwe tijdens WO II en het daarmee gepaard gaande oorlogsleed voor soldaat en burger. En hoe deze bovenstaande elementen ‘een plaats van herinnering’ te geven in het Betuwse landschap.