GN Nijmegen-Noord

24 mei 2017

GN Nijmegen-Noord 24 mei 2017


Gezinsavondvierdaagse in Elst

ELST - Dit jaar organiseert de stichting Elster Gezinsavondvierdaagse voor de 40e keer dit wandelevenement. De kaarten hiervoor zijn vanaf 29 mei te koop bij de Primera en de Elster basisscholen. De kosten hiervoor zijn 3,50 euro bij vóórinschrijving. Op de startdag moet 4,00 euro betaald worden. Ook dit jaar krijgen de wandelaars weer een consumptie aangeboden onderweg.

Omdat het de 40e is heft de organisatie voor iedere wandelaar op vertoon van een 5 of 10 km-kaart een verrassing in petto. Wat dat is, houden ze nog geheim… Maar dit jaar worden er twee veranderingen doorgevoerd. De eerste is een nieuwe route, nl.de 2,5 km route. Deze is bestemd voor de kleinste wandelaars. Zij zaten vaak in de buggy op de 5 km, maar nu kunnen zij zelf wandelen. Zij krijgen dan natuurlijk hun medaille en het presentje. Ook op deze route is er een consumptiepost. Deze route loopt parallel aan de wandelroute van de Elstarwandeling met de bewoners van Terzio.

De tweede verandering is de Meeloopkaart. Er zijn heel veel ouders, opa's/oma's die meelopen. Dat is prachtig; dit juichen wij toe. Niet voor niets heten wij Gezinsavondvierdaagse. Maar helaas kopen deze ouders/opa's en oma's niet allemaal een startkaart. De reden is: ik hoef geen medaille. Dat snappen wij. Maar heel veel van deze wandelaars gebruiken wel een consumptie!!

Om het inschrijfbedrag zo lag mogelijk te houden hebben wij de meeloopkaart ingevoerd. Dit houdt in, da teen ouder zo'n kaart koopt voor 2,00 euro. U kunt dan gebruik maken van een drankje onderweg. De kaart in overdraagbaar. Bovendien sponsort u de school! Want van iedere verkochte meeloopkaart krijgt de school 1,00 euro. Uiteraard krijgt men dan geen medaille.

Repair Café in Nijmegen-Noord

LENT - Op zaterdag 27 mei van 14.00 tot 16.30 uur vindt er een Repair Café plaats in De Ster Queenstraat 37b in Lent.

In het Repair Café kan iedereen zijn of haar spullen laten nakijken door een team van handige vrijwilligers. Zij zijn bekwaam in het uitvoeren van kleine reparaties, en geven daarnaast ook advies als een eenvoudige reparatie niet mogelijk is. En dit alles voor alleen de materiaalkosten en een vrijwillige bijdrage voor het verrichte werk. Het Repair Café is namelijk bedoeld voor het herstellen van klein tot middelgroot huishoudelijk materiaal zoals stofzuigers, koffiezetapparaten, broodroosters, lampjes, speelgoed, computers, servies en föhns. Je kunt in De Ster terecht voor reparaties en een gezellige bak koffie of thee. www.repaircafenijmegen.nl/noord.

Succesvolle deelname EZ&PC aan Vallei Sprint Bokaal

ELST – Zaterdag 13 mei werd door enkele zwemmers van EZ&PC deelgenomen aan de jaarlijkse Vallei Sprint Bokaal in Veenendaal. Zonder uitzondering waren Inge Ruisch, Frederieke Huizing en de zusjes Robin en Bridget Vermeer op de verschillende afstanden terug te vinden in de top van het klassement.

De meisjes minioren 4 zwommen een klassement waarbij hun tijden op de 50M rugslag, 50M schoolslag en de 50M vrije slag bepalend waren voor de mogelijkheid om te kunnen starten in de finale, waaraan de snelste acht meisjes mochten deelnemen. Inge, Robin en Frederieke wisten zich conform verwachting allemaal te plaatsen voor deze finale en eindigden knap op de plaatsen twee, drie en vier, waarbij ze samen goed waren voor liefst negen persoonlijke records op twaalf afstanden!

Bridget zwom hetzelfde programma, maar voor haar was ook de 50M vlinderslag toegevoegd aan de voorrondes. Bridget verbeterde op alle vijf de afstanden haar persoonlijke record en wist bovendien de clubrecords meisjes 12 jaar te verbeteren op de 50M vlinderslag in 0.35.23 en de 100M wisselslag in 1.18.33. Met de laatstgenoemde tijd was Bridget tevens de winnares in de categorie meisjes junioren 1.

Free running succesvol geïntroduceerd bij GV Elistha

ELST - Free running: vrijheid, springen, klimmen en salto's maken. Door deze sport krijg je als free runner het ultieme gevoel van vrijheid, lichaamscontrole en kracht. De obstakels die je tegenkomt worden uitdagingen en zo leer je steeds beter te free runnen.


Het is de bedoeling dat je met vloeiende bewegingen beheersing krijgt over het bewegen in je omgeving, dit kan door trucs en adembenemende salto's. En dat maakt free runnen zo gaaf! Als jij ook wilt free runnen dan kan dat! Je kunt free running trainen in de gymzaal. Daarna kun je ook buiten free runnen. Freerunning is voor iedereen!

Erik Wopereis, docent free running sinds 2010, is op 6 april gestart met het introduceren van free running bij GV Elistha. Al vele jongeren hebben zich uit kunnen leven in de gymzaal aan De Kruisakkers, waardoor er vanaf 18 mei een tweede lesuur is gestart.

De lessen zijn op de donderdagmiddag, 15:15 - 16:15 uur voor kinderen van 7 tot 10 jaar en 16.15 - 17.15 uur voor kinderen vanaf 10 jaar. De lessen worden gegeven door Erik Wopereis. Geïnteresseerd en wil je het eens uitproberen? Stuur een mailtje naar: ledenadministratie@elistha.nl.

ValkhofTheaterAvenue

Foto: Efrem Stein

NIJMEGEN - Van vrijdag 23 tot en met zondag 25 juni vindt de derde editie van de ValkhofTheaterAvenue plaats in het Valkhof park in Nijmegen.

Tientallen voorstellingen, acts, muziek en lekker eten, drinken, dansen en loungen: voor groot en klein is er van alles te beleven in het mooiste park van Nijmegen. De ValkhofTheaterAvenue is een vrolijk en gezellig driedaags festival met theater, dans, muziek en cabaret. Voor groot en klein zijn er verrassende acts, betoverende voorstellingen en grappige gebeurtenissen. Nijmeegse artiesten en (inter)nationale talenten zijn allemaal te zien bij de TheaterAvenue! Tijdens de ValkhofTheaterAvenue presenteren we de bijzondere voorstelling 'Lampedusa'van het Monsterverbond. Een muziektheater voorstelling die zich afspeelt in een schip. Over een schipbreuk en mensen die we zouden willen helpen. Mensen zoals wij.

Ook is er cabaret, kleinkunst, film, poëzie, dans, beeldende kunst, en muziek(theater) voor groot en klein.

Jong Belegen speelt voor Zonnebloemgasten

BEMMEL - Dinsdagmiddag 9 mei was het een drukte in De Kinkel. De toneelgroep Jong Belegen had een mooie klucht ingestudeerd over Ome Bill uit Amerika.

De 100 gasten van de Zonnebloemafdeling Bemmel, Haalderen en Ressen genoten hier volop van. Er werd gelachen en meegedacht en soms hoorde je de opmerkingen door de zaal. Jong Belegen speelde voortreffelijk en wist de gasten tot het einde toe te boeien. Tussendoor werden de gasten voorzien van koffie en cake en een drankje. Na afloop was er nog een speciaal drankje met bitterbal en konden de gasten nog lekker nagenieten met elkaar. Rond 17.00 uur ging iedereen met een glimlach weer naar huis. "Onze fijne vrijwilligers zorgden weer uitstekend voor de zonnebloemgasten", aldus voorzitter Cora Sluiter- de Goey, Zonnebloemafdeling Bemmel, Haalderen en Ressen.

Delegatie uit Overbetuwe bezoekt partnergemeente Polen

OVERBETUWE - Van 4 mei tot en met 7 mei heeft een delegatie van de stichting Overbetuwe-Boleszkowice een bezoek gebracht aan de partnergemeente in Polen. Dit keer stond de ontmoeting in het kader van de voortzetting van een aantal projecten.

Er was vanuit Overbetuwe weer kleding meegenomen voor het tweedehandskledingproject. Gedurende het bezoek was er een workshop typische Poolse gerechten voor de Poolse en Overbetuwse dames. Voor de heren was er bezoek georganiseerd aan een fabriek die telescooparmen maakt voor telekranen. Een innovatief en zeer gespecialiseerd bedrijf.

Ook werd een bezoek gebracht aan een locatie waar jagers mogelijkheid en verblijf wordt geboden hun sport te beoefenen. De delegatie werd in de gelegenheid gesteld afscheid te nemen van de plaatselijke pastoor die ruim tien jaar actief deelnam aan de uitwisselingen. Tussen de Nederlandse en Poolse delegatie werd overleg gevoerd over nieuw op te zetten projecten op sportgebied en over de activiteiten die worden georganiseerd ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de jumelage in 2018.

Tot slot werd tussen de beide organisaties de verdere plannen voor dit jaar besproken waarin de herdenkingen rond de slag om Arnhem een prominente plaats zullen innemen. Ieder jaar blijkt weer dat de vriendschapsband tussen de partnergemeenten hecht is en borg staat voor het verdere uitbouwen van de gemeenschappelijke doelen.

Open podium bij L'italiano

ELST - Vrijdagavond 26 mei is het weer zover vanaf 21.00 uur jullie zijn weer welkom bij het laatste open podium voor de zomerstop in het kleine zaaltje van ristorante L'Italiano aan de Smidstraat 1 in Elst {Gld}, waar diverse artiesten weer een optreden zullen verzorgen.

Thomas Evers en Wes Leurs van de band Stone Edge zullen tijdens dit open podium een aantal liederen spelen. Zij zullen een mix spelen van eigen werk en bekende
covers. De twee muzikanten zijn aardig op elkaar ingespeeld aangezien zij al 5 jaar samen muziek maken, wat begonnen is op de middelbare school. Normaliter spelen de heren in een band samen met Daniël Evers. Maar tijdens het open podium zullen Thomas en Wes proberen om met zijn tweeën hun muziek op een mooie manier over te brengen.

Ook zal de band genaamd The Shreds optreden. Meer dan twintig jaar kennen deze muzikanten elkaar en hebben in die tijd met en zonder elkaar in verschillende bandjes gespeeld. Na een jarenlange radiostilte vonden ze elkaar weer om te spelen op de veertigste verjaardag van de gitarist en initiatiefnemer Martijn Stappers. Met een mix van funk en stevige rock spelen ze een opzwepende mix van bekende klassiekers van bands als de Red Hot Chili Pepers, White Stripes en Pearl Jam.

Personen of groepen die zich ook willen opgeven, kunnen dit nog doen bij Tonny Dulos, telefoon 06 53868766 of tonny@muziekinelst.nl. Uiteraard zijn ook toehoorders op deze avond weer welkom. Gastheer Noor en zijn medewerkers zorgen als vanouds voor een hapje en een drankje.

Hockeykamp MHC Bemmel 800

BEMMEL - In het weekend van 13-15 mei hebben bijna 70 C-junioren van MHC Bemmel 800 genoten tijdens hun hockeykamp op de vereniging.

Rond 19.00 waren de kinderen op de club en begon het feest met een hockeyclinic waarvoor de meiden van dames 2 de organisatie op zich hadden genomen. Wachtend op de volgende activiteit konden de kinderen rondom het kampvuur genieten van drinken en marshmallows. Toen het eenmaal donker was ging de zeskamp van start. Dit jaar was het dankzij de 34 meter lange stormbaan van Gigapret uit Huissen extra spectaculair.

Rond middennacht gingen alle kinderen hun slaapplaats in het clubhuis en de kleedkamers opzoeken en een poging doen om te slapen. ’s Ochtends was er een ontbijt en rond 08.30 gingen de kinderen naar huis. De activiteitencommissie van MHC Bemmel 800 kijkt terug op een geslaagde activiteit en is de meiden van D2, de vrijwilligers bij de zeskamp en Coen ten Westenend van Gigapret dankbaar voor hun medewerking.

Expositie van leporello's

BEMMEL - In de bibliotheek in Bemmel is een expositie te bewonderen van een achttal leporello’s. Een leporello is een artistiek zig-zag boek. Deze boeken zijn onder de bezielende leiding van de kunstenaars Ellen Baptist en Anja Bourgondiën gemaakt door basisschool leerlingen.

Ieder kind drukte een eigen pagina met een knipoog naar het werk van de beroemde grafische kunstenaars Hendrik Werkman en Ben Joosten. Er is gewerkt met oude houten en loden letters. Er zijn prachtige kleurrijke prenten, met hier en daar een onbedoeld kloddertje, ontstaan. Van al die bladen zijn door Ellen en Anja met hulp van vrijwilligers enorme boeken gemaakt, sommige nog langer dan zes meter! Tot 12 juni mag iedereen tijdens de openingstijden komen kijken in de bibliotheek.

Extra leuk is: kinderen vanaf 7 jaar uit Bemmel en omgeving kunnen op woensdag 19 juli (de eerste woensdag in de grote vakantie) naar de bibliotheek komen waar ze een gratis workshop mogen volgen. De workshop wordt gegeven door Ellen Baptist en Anja Bourgondiën. Deze workshop wordt aangeboden door stichting LingeW’art uit Huissen. Een inschrijfformulier us te verkrijgen bij de balie van de bibliotheek.

Commissie Elst Op Stelten maakt zich klaar voor topevenement

ELST – Bij de commissie Elst Op Stelten (EOS) van het Centrum Management Elst lopen de voorbereidingen voor de topper onder de Elster evenementen op volle toeren. Traditioneel is tweede pinksterdag 5 juni de datum voor Elst Op Stelten. Vanaf 11.00 tot 18.00 uur staat het centrum bol van de activiteiten.

Tienduizenden bezoekers bezoeken de markt en kunnen genieten van Opeldealer Broekhuis, de demonstraties van de brandweergroep Elst die tevens een springkussen voor de kleinsten meenemen en de kunstige houtcarvers die in de nabijheid van de beeldengroep voor de grote kerk een plaatsje krijgen. Voor de RK Kerk krijgt de Elster Pony Club een plaats. Duikvereniging Gaviiformes zorgt, net als twee jaar geleden, voor een duiktank op de hoek van de Oranje Nassaustraat.

De allerkleinsten komen op Plein aan hun trekken met de draaimolen en de miniscooter. Ook op Plein staat de bungeetrampoline en op het hoofdpodium is de band Trio Carwash te beluisteren. Op drie andere podia (bij Snelders Sport, op de kruising Dorpsstraat/Valburgseweg en op de hoek Smidsstraat/Willemsstraat) zijn dj-s aan het werk. Het vijfde podium op het Werenfriedplein heeft ook een live-band met de formatie Cold Beverage. Tevens krijgt de klimrots een plaats op het Werenfriedplein waarvan café Bij Tante en Mitra Elst een speciaalbierenplein zullen maken. Ook de wensambulance keert weer terug in de Halve Morgen.

Hans Weijs Motorsport, dat voor het eerst op Elst Op Stelten te bewonderen is, zorgt voor spektakel in de Kleine Molenstraat. Het bedrijf bouwt daar een heuse rallyserviceplaats op waar via een racesimulator de mogelijkheid geboden wordt om aan den lijve te ervaren hoe moeilijk rallyrijden is. De snelste deelnemer krijgt als hoofdprijs een rit in een echte rallyauto naast Hans Weijs, de bijna-wereldkampioen junior WK van 2010.

Hobma Modelbouw staat met de demonstraties in de Van Hogendorpstraat, terwijl verder in de Valburgseweg de springgroep van gymnastiekvereniging Elistha demonstraties zal geven. De Valburgseweg is ook de uitvalsbasis van steltlopers die door het hele marktgebied gaan lopen. Bij het Ploegje in de Willemsstraat staat nog een springkussen voor de kleinsten.

Voor de Grote Kerk en ter hoogte van de ING Bank worden, door jeugdspelers van Spero, bewaakte fietsenstallingen ingericht. Auto's kunnen geparkeerd worden op het Europaplein, het Land van Tap (150 auto's) en in de P&R parkeergarage nabij het NS Station waar 600 auto's kunnen staan. Het NS Station bevindt zich op vijf minuten lopen van Elst Op Stelten, terwijl op de Rijksweg meerdere buslijnen stoppen. Meer informatie staat op www.elstopstelten.nl.

Lef Open Senior Plus Eendagstoernooi

ELST - Donderdag 8 juni start het Lef Open Senior Plus Eendagstoernooi 2017, bij Tennisvereniging ETV De Helster in Elst. "Met een bezetting van 14 banen was ons 5e Open Eendagstoernooi opnieuw zeer geslaagd te noemen en behoren we met dit aantal deelnemers tot de top in Nederland voor wat betreft de eendagstoernooien."

"Daarom organiseren we dit toernooi voor senioren 50+ voor de zesde keer. U kunt nu inschrijven via toernooi.nl. De inschrijving sluit op 28 mei. Als organisatoren doen we ons best om alle inschrijvers in te plannen, maar vol is vol. U dient zelf voor een partner te zorgen. Let er op dat ook de partner tijdig inschrijft want bij over inschrijving is de laatste inschrijfdatum bepalend."

Alle deelnemers ontvangen nog een email met hun aanvangstijd. De eerste groep start om 09:30 uur. Aanvangstijd 8 juni om 09.30 uur. Sluiting rond 16.00 uur. Het toernooi heeft een recreatief karakter waarbij gezelligheid centraal staat. DSS is niet van toepassing. Het toernooi is goedgekeurd door de KNLTB en staat open voor 50+ aangeslotenen bij de KNLTB met speelsterkte 6, 7, 8 of 9. Opgave met vaste partner voor een van de onderdelen HD, DD of GD.

Open dag scouting ZV De Batavieren

NIJMEGEN - Op zaterdag 3 juni houdt Zeeverkennersgroep De Batavieren open dag bij de Bevers. Alle meiden en jongens van 4-7 jaar mogen ’s morgens mee komen doen. Zij zijn van 10:15 tot 12:00 uur welkom bij onze blokhut aan Grootstalselaan 13 in Nijmegen.

"Tijdens deze scoutingopkomst gaan we een natuurkunstwerk maken, klimmen tussen de bomen en genieten van een kampvuur. Jij komt toch ook?" Van 10:15 tot 10:30 uur is er inloop om kennis te maken met de leiding. Om 12:00 uur is de open dag afgelopen. Kom gezellig samen met een vriendje of vriendinnetje! Aanmelden is niet nodig. Voor vragen, mail naar bevers@batavieren.com. Ben je te oud, maar wil je wel bij scouting ZV De Batavieren komen meedoen? Dat kan bij de welpen of verkenners! Stuur een mailtje of kijk voor meer informatie op onze website www.batavieren.com."

Ponykamp Esha Ness

ELST - Afgelopen weekend vond bij stal Esha Ness aan de Mussenbergsestraat in Elst alweer het achtste ponykamp plaats.

Het was volop genieten voor de 7 ‘stalkinderen’ die wekelijks samen met eigenaar Jane voor de 6 shetlandpony’s zorgen. Op zaterdag was er een buitenrit met de pony’s, 's avonds werden broodjes gebakken boven het kampvuur. Op zondagmiddag was er een warm welkom voor de familie en oud-stalkinderen met diverse spelen, zoals hoefijzer werpen, boogschieten en touwtrekken. Helaas, was dit het laatste ponykamp op het mooie plekje aan de Mussenbergsestraat. Door verkoop van de wei moet een nieuw plekje worden gezocht voor de zes veelal bejaarde pony's. Hopelijk wordt dit snel gevonden, en kan volgend jaar het 9e ponykamp gewoon plaats vinden.

Dauwtrappen in de Bemmelse Waard en samen ontbijten

BEMMEL - Dauwtrappen in de Bemmelse Waard en samen ontbijten op hemelvaartsdag 25 mei. Inmiddels is dauwtrappen een traditie geworden bij Stichting Lingewaard Natuurlijk. Met natuurgids Ben Cornelissen kan men op struinexcursie.

Er zijn twee dauwtrapexcursies met ontbijt voor jong en oud, mits goed ter been. Kinderen vanaf 6 jaar zijn welkom.De eerste vroege vogelexcursie begint ‘s morgens om 5.45 uur en eindigt om 8.00 uur in de Bemmelse Waard met een heerlijk ontbijt. De start is bij De Veldschuur, Sportlaan 1-M in Bemmel.

De tweede vroege beverexcursie begint om 7.30 uur ook vanaf De Veldschuur, met een heerlijk ontbijt in de Bemmelse Waard waarna de beverexcursie volgt van 9.00-11.00 uur.

Als het regent ontbijten we in de Veldschuur. Opgave is gewenst in verband met. de voorbereidingen van het ontbijt en kan tot maandag 22 mei bij Corrie Lock mailadres cmalock@gmail.com of via info@lingewaardnatuurlijk.nl. Graag opgeven hoeveel kinderen en of volwassenen meedoen. Ook vermelden of u voor de vroege vogel- of de vroege beverexcursie komt. Uw aanmelding wordt daarna bevestigd.

De kosten van deelname inclusief ontbijt zijn 8,00 euro per kind en voor volwassenen 12,50 per persoon. Graag contant betalen in De Veldschuur. Gewenste kleding: bedekte kleding, lange broek, laarzen of hoge schoenen. Tip: verrekijker meenemen, vooral voor de vroege vogelexcursie.

Indrukwekkende eerste voorstelling Teejaater Pan met Tramlijn Begeerte

Foto: Anne-Marie de Bruin

BEMMEL - Wat werden de karakters binnen het stuk 'Tramlijn Begeerte' goed neergezet door de spelers van Teejaater Pan! In het prachtige decor wisten zij in de Theaterkerk in Bemmel met overtuigend spel, een goede timing en met mooie ondersteuning door muziek het publiek te boeien.

Al het repeteren, de lange oefenweekenden en de maandenlange decorbouw hebben ertoe geleid dat Teejaater Pan weer een succesvolle voorstelling kan toevoegen aan hun lijst! Hulde en dank aan de spelers, regisseur Joop Stikkers, licht en advies Ton Schurink, decorbouwgroep, techniek Theaterkerk, donateurs/ vrienden en alle andere ondersteuners!

"Maar ...zei de recensent verbaasd, zo'n dragende rol is toch heel erg zwaar?
Ja, zei Lia monter, dat is helemaal waar.
Met elke dag havermout op mijn bord
kom ik aan spierkracht niets te kort.
En bovendien speel ik bij Pan,
niet zo gek dus dat het kan!"

Teejaater Pan ook nog op donderdag 25, vrijdag 26 en zaterdag 27 mei. Kaartjes bestellen via www.teejaaterpan.nl en te koop bij boekhandel Polman. "Wij doen mee aan de Rabobank clubkasactie!"

80-plussers weer naar school

Foto: Silvia van Uden

NIJMEGEN - Op zaterdag 13 mei waren liefst 130 80-plussers te gast op het NSG Groenewoud. Het initiatief is afkomstig van Rotary Nijmegen en had als thema 'ouderen ontmoeten jongeren op school'.

"Dit is het derde jaar dat we een uitstapje organiseren speciaal voor deze oude mensen. Vereenzaming is een serieus probleem van onze maatschappij en op deze manier willen we daar wat aan doen", vertelt Helmy Schellens, van Rotary Nijmegen.

De ouderen zijn ontvangen door 14 leerlingen van NSG Groenewoud met een hapje en een drankje. Ze werden voorgesteld door rector Hanneke Arpots. Dat riep meteen vragen op als: "Wat wil je worden?". Waarop een brugklasser antwoordde dat ze dat niet wist. Het advies van het publiek was duidelijk: "Word verpleegster!". Daarna waren er verschillende muzikale optredens, natuurlijk ook van leerlingen, en werden filmpjes over scholen uit de jaren 50 van stichting Nijmegen blijft in beeld vertoond. Hierna vertrokken de 80-plussers met een glimlach op hun gezicht weer huiswaarts. "Het was een prachtige middag. Een school kent iedereen in het algemeen uit eigen ervaring, bovendien hebben veel mensen een heel specifieke ervaring met deze school: kinderen en kleinkinderen hebben op de NSG Groenewoud gezeten", vertelt Arpots.

Amateur kunstenaars gezocht voor Kunstroute in Elst

Foto: Joke Visser

ELST - Op 23 en 24 september vindt in Elst de Kunstroute van Art Overbetuwe plaats. Op diverse locaties is van 11.00-17.00 werk te zien van kunstenaars uit de gehele Overbetuwe. Daarnaast nodigen de organisatoren óók amateurs uit om hun werk aan het publiek te tonen. Voor hen is de mooie recreatieruimte van Wervershove aan de Grote Molenstraat gereserveerd. Het is voor het eerst dat amateurs een plek in de Kunstroute krijgen. Zij worden van harte uitgenodigd om een werk in te sturen.

Of je nu full-time kunstenaar bent of amateur, het plezier en ook de worsteling in het maakproces van een schilderij of beeld is voor beiden herkenbaar. Ook de voldoening die het geeft als het is gelukt om te maken wat je bedacht. Of wat spontaan ontstond en je verraste. Om die resultaten te delen met het publiek wordt de Kunstroute georganiseerd. Het thema is 'Verbinding'. Deelnemers kunnen bij dit thema aansluiten; het is niet verplicht.

Amateurs uit Overbetuwe melden zich voor de expositie in de recreatieruimte van Wervershove aan door voor 9 juni een foto van één werk te mailen aan info@artoverbetuwe.nl. Ook een korte beschrijving van het werk is daarbij belangrijk: titel, materiaal en afmetingen.

Deelname aan de expositie kost 5,00 euro. Na inschrijving ontvangen deelnemers informatie over het brengen en halen van hun kunstwerk naar de expositieruimte.

Fotowerk van nu voor Historische Kring Bemmel Haalderen en Ressen

LINGEWAARD - Bemmel, Haalderen en Ressen veranderen. Dat is een gegeven omdat elk tijdperk zijn eisen stelt aan woningen, wegen, milieu, winkelgebieden, industrieterreinen enzovoort. Vooral na de tweede wereldoorlog) zijn onze dorpen enorm gegroeid. Die groei was er vóór die periode natuurlijk ook maar verliep meer geleidelijk.

Het beeld van een aantal straten bleef na de oorlog nog lang dezelfde uitstraling hebben als voor die tijd. Denk daarbij aan De Plak en de Papenstraat. Deze straten zijn tot midden zestiger jaren nagenoeg onveranderd gebleven. Gelukkig zijn er van die oude situatie nog wel foto’s afkomstig van inwoners van Bemmel, (en) Haalderen en Ressen. Natuurlijk heeft de Historische Kring ook veel zelf gefotografeerd in haar bijna dertigjarig bestaan.

Een aantal vrijwilligers van de foto werkgroep gaat nu een plan opstellen, aan de hand van gemeentelijke plannen om woningen te renoveren. Denk aan de Klappenburgstraat, mogelijk de Ressensestraat, plannen voor De Plakse Wei en het centrum. Door vóór aanvang van de uitvoering van die plannen het gebied te fotograferen, proberen wij een tijdsbeeld vast te leggen voor de toekomst.

Men mag vanaf de openbare weg alle gebouwen en straten fotograferen. Het lijkt ons belangrijk dat de inwoners van Bemmel Haalderen en Ressen daarvan op de hoogte zijn. Onze fotografen zijn herkenbaar aan de badges die zij dragen. Als zij heel nadrukkelijk een pand gaan fotograferen zullen zij dat melden bij de bewoners van dat pand.

2e Pinksterdag all-in-concert in Huissen Uniek evenement met singer/songwriter Dick van Altena...

HUISSEN - Dat wordt drie sessies lang genieten van de liedjes van de Betuwse zanger. De Gulle Goedzak zorgt voor volop heerlijke hapjes tussendoor, terwijl ook nog eens alle drank bij de all-in-concertprijs is begrepen. Een middagje volop vertier en entertainment voor 22,50 euro!

Om 15.00 uur zal Dick Altena met zijn eerste van drie liedjesronden starten: Betuwse liedjes, country en liedjes uit de jaren zestig. De zaal is open om 14.30 uur. Telefoonnummer (026) 3259717 / 06 53812300 en degullegoedzak@hetnet.nl.

Gasterij De Gulle Goedzak, Karstraat 57, Huissen; www.degullegoedzak.nl.

Oproep kampioenen!

LINGEWAARD - Is jullie/jouw team of ben jij kampioen geworden? Binnenkort maken wij van Hét Gemeente Nieuws een speciale kampioenenpagina.

Mail een onbewerkte foto in een zo hoog mogelijke resolutie (minimaal 300 kb) en een klein stukje tekst (maximaal 65 woorden) naar gemeentenieuws@starterspers.nl. Zorg dat je erbij staat!

Bouwaanvraag twaalf windturbines in het Reichswald afgewezen

REGIO - Landraad Spreen, de hoogstgeplaatste bestuurder van Kreis Kleve heeft ABO Wind geïnformeerd, dat de bouwaanvraag voor het plaatsen van twaalf windturbines langs de Kartenspielerweg is afgewezen.

Er zijn inhoudelijke redenen waarom het bestuur van Kreis Kleve vindt dat windturbines niet passen in het Reichswald Ook onderzoeksrapportages die ABO Wind had aangeleverd, voldoen op meerdere punten niet. Het uitzonderlijk mooie landschap van het Reichswald op de stuwwal tussen Maas en Rijn, is een belangrijke reden waarom het plan wordt afgewezen. Het gebied is eerder door het Landesambt voor Natuur, Milieu en Consumentenbescherming gekwalificeerd als van bijzondere, hoogste waarde. Eén van de weinige gebieden in de regio Düsseldorf dat deze status heeft.

Een andere belangrijke reden voor de afwijzing is dat het Reichswald een hoge cultuurhistorische status heeft waar de bouwaanvraag te weinig rekening mee heeft gehouden. Is er reden voor een vreugdedans en kan de vlag uit? Nee, de strijd is nog niet ten einde. ABO Wind is inmiddels in hoger beroep gegaan tegen de uitspraak. Zij zullen in de komende maanden hun degens kruisen met de juristen van de Kreis Kleve.

Ook is het van belang wat de Bezirksregering in Düsseldorf doet met het bestemmingsplan. Zij hebben het gebied langs de Kartenspielerweg aangewezen als geschikt voor windturbines. In mei vergezellen twee leden van het burgerinitiatief Tegenwind Reichswald de delegatie van de gemeente Gennep en de gemeente Berg en Dal naar een hoorzitting in Düsseldorf om de bezwaren nogmaals toe te lichten.

Lezing over architectuur De Stijl

Foto: Dolly Verhoeven

BEMMEL - Dit jaar is het 100 jaar geleden dat de De Stijl is opgericht. De Stijl is een Nederlandse kunstbeweging, vernoemd naar het in 1917 in Leiden opgerichte tijdschrift De Stijl. De Stijl is vooral een project van kunstenaar en publicist Theo van Doesburg, de zelfbenoemde oprichter, redacteur en propagandist van De Stijl.

De leden van De Stijl streefden naar een radicale hervorming van de kunst, die gelijke tred hield met de technische, wetenschappelijke en sociale veranderingen in de wereld. De leden van De Stijl waren: Antony Kok, Vilmos Huszar, Bart van der Leck, Piet Mondriaan, Van Doesburg, Georges Vantongerloo. J.J.P.Oud, Jan Wils, Robert van 't Hoff. Uiteindelijk ook: Gerrit Rietveld

De Kinkelacademie heeft ter gelegenheid van dit jubileum jaar JAN BROUWER uitgenodigd die op maandag 12 juni om 20.00 uur een lezing over De Stijl zal geven in de Kinkel aan de Van Ambestraat 1 in Bemmel.

Jan Brouwer heeft bouwkunde gestudeerd aan de TU Delft. Hij heeft een eigen architectenbureau in Den Haag. In de negentiger jaren was hij voorzitter van de BNA, de Bond van Nederlandse Architecten.Ook werd hij benoemd tot hoogleraar aan de faculteit Bouwkunde van de TU Delft. Hij was van 2003 tot 2007 lid van het College van Rijksadviseurs met de portefeuille infrastructuur. Hij heeft vele artikelen op zijn naam staan en talloze lezingen gegeven, niet alleen in Nederland maar ook in het buitenland (in Milaan, Parijs, Londen, Jakarta, Stockholm, Sarajevo en Istanbul). Met industrieel ontwerper Chris Karthaus heeft hij een atelier opgezet waarin meubelontwerpen ontwikkeld worden.

Wilt u een interessante en boeiende avond meemaken? Kaarten zijn te bestellen op: www.dekinkel.nl/kinkelacademie.html en bij: boekhandel Polman, Dorpsstraat 42, Bemmel. Prijs: (inclusief een kopje koffie/thee bij aanvang) 12,50 euro.

Bemmel on the Beach: beachvolleybal op eerste pinksterdag

BEMMEL - "Heb jij zin om met je vrienden een potje volleybal te spelen op het zand?" Tijdens Bemmel on the Beach organiseert Rugby Club Betuwe voor de zesde keer een Beachvolleybaltoernooi voor vriendenteams.

Op zondag 04 juni van 13.00 tot 18.00 uur wordt er gestreden om de felbegeerde bokaal. Een team bestaat uit minimaal 6 spelers, waarvan minimaal 2 dames. Tijdens het toernooi speelt ieder team 6 wedstrijden van maximaal 15 minuten, met aansluitend de finale.

Volleybalervaring is niet vereist (mag uiteraard wel), een enthousiast en gezellig team wel. "Kom ook onder het genot van een lekker muziekje en hopelijk veel zon strijden om de bokaal! Je kunt je aanmelden en meer informatie opvragen via bemmelonthebeach@hotmail.com."

Historische prestaties op bondskampioenschap turnen voor GV Elistha

ELST - Afgelopen weekend was het bondskampioenschap (ook wel Nederlands kampioenschap genoemd) in de derde divisie. Voor Elistha mochten Lieke (jeugd1) en Aisha en Lonneke (jeugd2) deelnemen.

Lieke, die dit jaar zowel mentaal als fysiek erg gegroeid is, leverde de kers op de taart door de sterren van de hemel te turnen en de bronzen medaille mee te nemen: derde van Nederland, dat is voor Elistha een primeur: nog nooit is op landelijk niveau een turnster in de prijzen gevallen. En de prachtige scores op balk en vloer boden een goed perspectief voor de toestelfinales op zondag.

Lonneke en Aïsha turnden in de andere baan eveneens de sterren van de hemel. Vorig jaar turnden ze een divisie lager, en dan nu het NK halen: fantastisch. Aisha turnde goed op sprong en fantastisch op vloer, maar viel helaas van de balk. Ze werd keurig 17e. Lonneke turnde zonder val een mooie balkoefening (7e score) en werd 21e.

In de voorronde hadden ze zich ook gekwalificeerd voor toestelfinales op zondag. Lonneke was op balk gekwalificeerd, maar blesseerde zich bij het inturnen. Dit resulteerde in een onzekere oefening met een val en een 9e plaats. Aïsha turnde in de vloerfinale. Ze straalde en zette een magisch spektakel neer. Niet alleen het publiek was onder de indruk: van de jury kreeg ze het hoogste punt en is dus Bondskampioen op vloer, super gedaan en nog een historische medaille voor Elistha.

Lieke had liefst drie toestelfinales. Op sprong werd ze netjes 5e, net als op balk waar ze helaas viel. Op vloer ging het wel helemaal goed en wist ze haar 2e medaille te veroveren: zilver! Elistha is trots op jullie.

Bemmel on the Beach

BEMMEL - Tijdens de pinksteren houdt Rugby Club Betuwe voor de zesde keer Bemmel on the Beach. Voor dit evenement wordt het Kinkelplein omgetoverd tot het grootste strand van Bemmel.

Het belooft weer een spectaculair weekend met diverse activiteiten te worden, hieronder het programma:

Vrijdag 2 juni:

09.00 - 16.00 uur: workshops rugby voor diverse scholen uit de regio

20.00 - 22.00 uur: beachrugby voor niet rugbyers

Zaterdag 3 juni:

09.30 - 12.30 uur: beachrugby voor kinderen tot 12 jaar

12.30 - 18.00 uur: beachrugbytoernooi senioren

20.00 - 01.00 uur: beachparty in de Roskam te Bemmel (met DJ)

Zondag 4 juni:

09.30 - 12.00 uur: beachrugby junioren (12 - 18 jaar)

13.00 - 18.00 uur: beachvolleybaltoernooi voor vriendenteams

"Wil je meedoen met beachrugby voor niet rugbyers of het beachvolleybaltoernooi? Of wil je graag extra informatie?Stuur dan een mail naar: bemmelonthebeach@hotmail.com & like ons op facebook: Bemmel on the Beach. Kom ook een kijkje nemen op het Kinkelplein in Bemmel tijdens deze leuke en sportieve dagen. Café61, Café t Hertenkamp en Café De Roskam zorgen voor de drankjes en een mooi aangekleed terras."

Magna Voce zingt hemelvaartsdag in Driel en Oosterhout

BETUWE - Het Gregoriaanskoor Magna Voce houdt de traditie in ere om op hemelvaartsdag in Oosterhout of Lent te zingen, dit jaar is Oosterhout opgenomen in het programma, de viering staat gepland om 11.00 uur. Ook zal het koor de viering om 9.30 uur in Driel verzorgen.

In Driel zal F. Bomers de voorganger zijn en in Oosterhout is N.Sales de voorganger. Het koor zal de Latijnse gezangen van hemelvaart zingen, zoals het Introïtus Viri Galilaei, en het prachtige Alleluiagezang Dominus in Sina in sancto, het Kyrie –Gloria- Sanctus en Agnus Dei zal het koor meerstemmig ten gehore brengen. Daarnaast zal het koor op gepaste wijze aandacht geven in de vieringen aan de Maria-meimaand.

De Gregoriaanse gezangen kenmerken zich omdat de eenstemmigheid en de manier van zingen zorgen voor rust en bezinning bij de toehoorders. Juist in onze tijd zorgt de Gregoriaanse zang voor rust en ontspanning. Magna Voce nodigt iedereen uit om dit samen met hen te beleven en te vieren in de eucharistievieringen.

Het thema in deze vieringen is 'veraf en toch nabij'. Het orgel wordt bespeeld door Harry van Kempen uit Oosterhout en het geheel staat onder leiding van Rita Branderhorst.

Even binnen komen!

RESSEN - De deuren van het Ressense kerkje staan tot eind september weer uitnodigend open voor doelgerichte bezoekers en toevallige passanten.

Elke zaterdag en zondag is men tussen 11.00 en 17.00 uur welkom in dit historische kerkje. Om even een kijkje te nemen, om gewoon wat uit te rusten of om tot bezinning te komen en je te realiseren wat zich hier door de eeuwen heen heeft afgespeeld.

Deze openstelling is een initiatief van Pleisterplaats Ressen. Vanuit deze pleisterplaats worden meerdere activiteiten op het gebied van zingeving georganiseerd. Zo wordt er op 3 juni een pelgrimswandeling gehouden en kan men op 10 juni deelnemen aan een retraitedag. Meer informatie staat op www.pleisterplaatsressen.nl.

Galerie 1400 met hemelvaart en pinksteren open Rondje om de kerk in 18 kilometer

SLIJK-EWIJK - Het voetveer tussen Beuningen en Slijk-Ewijk vaart weer. En dat betekent dat het fietsseizoen is aangebroken! Voor Galerie 1400, dat bijna aan de veerstoep ligt, een goede reden om op de aankomende feestdagen open te gaan en bezoekers op deze dagen een drankje van het huis aan te bieden.

Voor alle fietsers ligt er op Hemelvaart en beide Pinksterdagen bovendien een route klaar van ongeveer 18 kilometer die begint én eindigt bij het witte kerkje. Het 'rondje om de kerk in 18 kilometer' maakt gebruik van de fietsknooppunten én uiteraard van het pontje voor de deur. Ook prima te doen met kinderen!
Vanaf april hebben fietsers en wandelaars het dijken- en bruggenlandschap van Overbetuwe voor zichzelf. Auto's worden op de Waaldijk geweerd en dat geeft rust die doet denken aan de zondagsrust van vroeger. De route loopt langs beide zijden van de Waal en laat je kennismaken met het prestigieuze Waalproject waarmee Nijmegen internationale bekendheid geniet.

Wandelaars en fietsers zijn op 22 mei (hemelvaartsdag) en 4 en 5 juni (pinksteren) tussen 11.00 en 17.00 uur welkom om als start van een dagtocht een feestelijk drankje te komen drinken in de tuin én om even binnen te kijken naar de vernieuwde tentoonstelling van Lincy Hoogveld. De kerk is an sich al een bezoekje waard, maar zeker als je op zoek bent naar een onderscheidend, expressief kunstwerk waarmee elke ruimte tot leven komt. Het witte kerkje is tevens startpunt van Theater Over & Weer, dat van 15-17 en 22-24 met muziek, dans en spel een theatervoorstelling speelt aan de oevers van de Waal.


Openingstijden elke zaterdag en zondag, van 11-17 uur. Extra open: Hemelvaartsdag (22 mei), beide Pinksterdagen (4/5 juni) en tijdens speeldagen van Theater Over & Weer (15-17 en 22-24 juni)

Meer informatie bij Galerie 1400, Dorpsstraat 70, Slijk-Ewijk (Nijmegen-Noord); www.galerie1400.nl | info@galerie1400.nl.

Sanders Tweewielers koopt groot in

GROESBEEK - Alleen nog dit jaar mogen scooters uitgerust met een Euro 2 of 3 motor nog verkocht worden. Deze scooters zijn wel uitgerust met een katalysator (reinigt uitlaatgassen), maar zonder injectiesysteem. De Euro 2 en 3 scooters (met carburateur) zijn dit jaar beduidend goedkoper dan volgend jaar, wanneer de duurdere Euro 4 verplicht wordt! Rijden op een euro 2 of 3 scooter is gewoon toegestaan, nu en in de toekomst.

Daarom heeft Sanders Tweewielers uit Groesbeek groot ingekocht. Dit inkoopvoordeel wordt in een aantal aanbiedingen verwerkt. "Wij verwachten een enorme run op ons huidige gamma van zo'n driehonderd scooters die we op voorraad hebben"; aldus eigenaar Fred van Sanders.

Alle klanten van Sanders Tweewielers hebben recht op gratis pech-onderweg-service, zeven dagen per week van 07.00 tot 21.00 uur. Deze gratis service voor zowel nieuwe als gebruikte tweewielers is in een straal van 60 kilometer rond Groesbeek. Ook worden scooters opgehaald en bezorgd in verband met servicebeurten voor slechts 15 euro. Bij een onverhoopte storing tijdens de garantieperiode is dit zelfs geheel gratis.

Sanders Tweewielers verkoopt niet alleen scooters en e-bikes, voor de verhuur staan zo'n 200 gewone fietsen, e-bikes, mountainbikes, kinderfietsen en scooters ter beschikking. De tweewielers kunnen ook op locatie bezorgd en opgehaald worden! Eventueel gestrande verhuur-tweewielers worden gratis omgewisseld voor nieuwe. Dat schept vertrouwen; altijd op weg samen met Sanders.

Concert Con Amore en Wit Lof

OOSTERHOUT - Op zaterdag 20 mei vond in de Schakel in Oosterhout het jaarlijkse galaconcert van Con Amore plaats. In een uitverkochte zaal luisterde het publiek naar een betoverend, magisch concert.

Samen met de jeugdleden van opleidingsorkest Wit Lof en vertelster Marika van Balken werden de sprookjes Sneeuwwitje en Repelsteeltje tot leven gebracht. Herkenbare tunes van onder andere de films Mission Impossible, Once upon a time in the west en Dances with Wolves brachten ons allemaal weer even terug in de tijd. Ontroerend was de solo van de violiste Michelle van Elk bij het bekende stuk uit de film Schindler's List. En ook de muziek van de Efteling mocht niet ontbreken!

Naast vrienden, familie en gasten uit Oosterhout en omgeving waren maar liefst 70 leden van het jumelage comite Oosterhout-Usingen aanwezig. Heel bijzonder was ook de huldiging van liefst vier jubilarissen: Petra Veldman (12,5 jaar lid); Luuk Mulder (25 jaar lid) en de broers Coen en Jan Janssen (beiden 50 jaar lid!).

Het seizoen is met dit concert nog niet afgelopen voor Con Amore. Wit Lof zal op dinsdag 14 juni weer de Avondvierdaagse bij De Klif in Nijmegen Noord opluisteren en een aantal leden van Con Amore geeft haar medewerking aan de theatervoorstelling 'Over en weer' eind juni (www.theateroverenweer.nl).

Bijzondere vermelding krijgt ons concert op 23 juni tijdens het zomerspektakel in Oosterhout. "Wij treden op samen met de zanger Wes Leurs die nummers van Toon Hermans ten gehore zal brengen."

14 / 16

Een kwart eeuw oud?
Ben je bedonderd!
Viviane gaat nu op weg naar de honderd.

Ize alweer 6 jaar.
Gefeliciteerd door Papa, Mama,
Lune en de gehele Familie.

29 Mei
Hiep Hiep Hoera
Lucas 3 jaar
Gefeliciteerd namens Oma, Oma, je broertje Milan en een pootje van Luna

Hiep hiep hoera!
Caroline wordt op 26 mei 5 jaar.
Van harte gefeliciteerd meisje.
Berry, José en hondje Lola.

Hiep hiep hoera onze lieve, stoere Benthe eindelijk 10 jaar!
Liefs Papa, Mama en Nicky.

Vieringen Sint-Benedictusparochie

Donderdag 25 mei Hemelvaartsdag

10.00 uur: St. Werenfriduskerk Elst (EC), eucharistieviering, V. Bulthuis, St. Caeciliakoor

09.30 uur: Maria Geboortekerk Driel, eucharistieviering, F. Bomers, Magna Voce

11.00 uur: St. Leonarduskerk Oosterhout, eucharistieviering, N. Sales, Magna Voce

11.00 uur: St. Willibrorduskerk Herveld, eucharistieviering, F. Bomers, Gemengd koor

Zaterdag 27 mei

Geen vieringen

Zondag 28 mei

10.00 uur: St. Werenfriduskerk Elst (EC), eucharistieviering, N. Sales, Koor Zonder Grenzen

11.00 uur: Maria Geboortekerk Lent, eucharistieviering, V. Bulthuis, Young at Heart

16.00 uur: St. Willibrorduskerk Herveld, Marialof, V. Bulthuis, Gemengd koor

09.30 uur: St. Jacobus de Meerdere kerk Valburg, eucharistieviering, V. Bulthuis, Chaveriem

Zaterdag 3 juni (Pinksterzaterdag)

19.00 uur: O.L.V. Onbevlekt Ontvangen Kerk Heteren, eucharistieviering, N.Sales, Ubi Caritas

19.00 uur: Maria Geboortekerk Lent, eucharistieviering, F. Bomers, St. Caeciliakoor

19.00 uur: St. Leonarduskerk Oosterhout, woord- en communieviering, R. Heinen, Leonarduskoor

Zondag 4 juni (1e Pinksterdag)

10.00 uur: St. Werenfriduskerk Elst (EC), eucharistieviering, V. Bulthuis, Koor Zonder Grenzen

09.30 uur: Maria Geboortekerk Driel, eucharistieviering, F. Bomers, Cantorije

10.00 uur: Oecumenische Pinksterviering in Hemmen, R. Heinen en dominees

11.00 uur: St. Willibrorduskerk Herveld, eucharistieviering, F. Bomers, Gemengd koor

Maandag 5 juni (2e Pinksterdag)

10.00 uur: St. Werenfriduskerk Elst (EC), eucharistieviering, F. Bomers, St. Caeciliakoor

11.00 uur: Maria Geboortekerk Lent, eucharistieviering, N. Sales, samenzang met cantor

11.00 uur: St. Leonarduskerk Oosterhout, eucharistieviering, V. Bulthuis, Musica Nova

09.30 uur: St. Jacobus de Meerdere kerk Valburg, eucharistieviering, V. Bulthuis, dameskoor

Lekker eten uit eigen streek op de Lingezegen Streekmarkt

BETUWE - Op zondag 28 mei verzorgt stichting Park Bredelaar de tweede editie van de Lingezegen Streekmarkt. De streekmarkt wordt gehouden in Park Bredelaar. Op de streekmarkt staan meer dan 25 kramen met ambachtelijke streekproducten en er zal genoeg te proeven en te beleven zijn. Ook is er live muziek met een groot horecaterras tussen de fruitbomen. De horeca wordt verzorgd door De Goesterij, De Outdoor Outfitter en Het Bruishuis uit Arnhem.

Ook voor de kinderen is er genoeg te doen en te beleven. Kinderen kunnen een bijenhotel timmeren, worstje bakken boven kampvuur een, rondje maken over de boerenhindernisbaan. Alle kinderen kunnen meedoen aan de zonnebloemwedstrijd. En voor de hele kleintjes zorgt stichting De Kleine Musketier voor actieve en creatieve activiteiten. Ook kunnen de kinderen worden geschminkt. Kortom voor de kinderen is er genoeg te beleven.

Tijdens de streekmarkt zijn diverse (ambachtelijke) demonstraties. Zo zal een bierbrouwer een Breedlers parkbier brouwen, wordt de nieuwe imkerij geopend en zal er een bijpassend bijenkunstwerk worden gemaakt door houtkunstenaar Rob Peters. Ook is de schaapsherder van Park Lingezegen aanwezig en worden schapen geschoren. Er zijn mandenmakers en worsten rokers actief die middag. Ook is er een smid waar je een armbandje kan maken.

Het park is geopend van 12:00 tot 17:00 uur. De entree kost 2 euro voor volwassenen en de toegang) voor kinderen (tot 14 jaar) is gratis. Voor deelname aan de kinderactiviteiten vragen we een kleine vergoeding. Parkeren kan op de weilanden en erf van de Grote Bredelaar en is gratis.

Thema-avond Vrouwen met Lef

ELST - Kom op woensdagavond 31 mei om 19.30 uur naar l' Italiano voor de dynamische thema-avond van Vrouwen met Lef Overbetuwe: Zorg voor jezelf: Beauty & Brains. Het belooft een informatieve en kleurrijke avond te worden over innerlijke en uiterlijke succesfactoren, om goed voor jezelf te zorgen. Iedere vrouw kan lid worden van Stichting Vrouwen met Lef Over-Betuwe en zich aanmelden.

Om in balans te blijven is zowel de buitenkant (beauty) als de binnenkant (brains) belangrijk. Op diverse locaties geven deskundigen antwoord op onder meer de volgende vragen: Hoe zorg je dat je financieel onafhankelijk bent? Maak je huwelijksvoorwaarden als je gaat trouwen of niet? Moet ik een dure arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten of kan ik het ook anders regelen? Hoe vergroot je je zelfvertrouwen door de goede kleuren, kleding en passende make-up te dragen?

De deskundigen

Marijke van Wijnhoven, financieel planner, houdt een presentatie over financiële onafhankelijkheid.Yvonne van Terheijden, psychologe, geeft handig tips om met stress om te gaan en je leven in balans te houden. Carmen Broeders, accountant, legt uit wat een broodfonds kan betekenen voor zelfstandig ondernemers. Angelien Marcelis en Marian Wooning geven samen advies en uitleg over de juiste accessoires, kleding en kleuren die bij je passen. Angela Heukeshoven, visagiste, laat zien hoe de juiste make-up kan bijdragen aan jouw uitstraling. Willeke en Daphne, schoonheidssalon en wellness, vertellen meer over wat ontspanning en persoonlijke verzorging voor je kunnen doen. Natascha Dröge-Steenbergen, notaris, legt uit wat de consequenties zijn van huwelijk in gemeenschap van goederen of huwelijksvoorwaarden.

Aanmelden: Info@vrouwenmetlefbetuwe.nl. Voor een bedrag van 25,00 euro per jaar heb je toegang tot alle bijeenkomsten van Vrouwen met Lef en dat zijn er minimaal vier per jaar. Aanmelden voor een bijeenkomst voor een bedrag van 10,00 euro. Kom op 31 mei naar Zorg voor jezelf: Beauty & Brains en meld je aan en like onze Facebookpagina https://www.facebook.com/Lefvrouwen/?fref=ts. Onze website: http://vrouwenmetlef.com/nieuws.

Postduiven De Toekomst Elst

Uitslagen: Wedvlucht Vervins (F). Winnaar G. Kemmink Elden. 1 en 8 G. Kemmink Elden, 2 en 6 F. Looyschelder Elden, 3 en 4 H. Looyschelder Elden, 5 D. Hartemink Arnhem, 7 G. Doezejager Elst, 9 R. Peters Arnhem, 10 Th. Medze Elden .