GN Arnhem

24 november 2018

GN Arnhem 24 november 2018


Sinterklaasvoorstelling in Posttheater

(foto: Guido Dijkstra)

ARNHEM - Plzier Entertainment presenteert op maandag 3 december voor de allereerste keer in het Posttheater (Rosendaalsestraat 27 in Arnhem) de feestelijke, interactieve en muzikale Sinterklaasvoorstelling 'Pakjesfeest'.

Op deze dag wordt de show twee keer gespeeld voor diverse basisscholen (meer dan 400 bezoekers) uit Arnhem. De voorstelling is geschikt voor kinderen in de leeftijdscategorie 3 tot 12 jaar.

"Iedereen in het Pakjeshuis is in rep en roer. FeestPiet is bijna jarig!! Je zou dan denken "leuk toch!", maar dat is nu wel even wat anders. Normaal organiseert FeestPiet alle feestjes in het kasteel, maar dit keer moet iemand anders het doen. DansPiet, VlogPiet, DJ-Piet en SnoepPiet kunnen natuurlijk van alles, maar een feest organiseren.... Hoe doe je dat? Misschien gaat het lukken met de hulp van Tess, Bram en alle kinderen uit heel Nederland? Zal het de Pieten lukken om een enorm groot pakjesfeest te regelen voor FeestPiet? Beleef het mee tijdens de feestelijke Sinterklaasvoorstelling Pakjesfeest!"

Bedenkers en initiatiefnemers Guido Dijkstra en Nick Homan (Plzier Entertainment) hebben een duidelijke reden voor het uitvoeren van deze muzikale Sinterklaasvoorstelling: "Wij vinden het belangrijk dat kinderen van de basisschool in aanmerking komen met diverse culturele activiteiten, waaronder het bezoeken van een voorstelling in een echt theater. De culturele potjes van basisscholen zijn niet groot, waardoor dit soort theateruitjes vaak geen doorgang kunnen vinden. Doordat we onze Sinterklaasvoorstelling aanbieden voor een low budget prijs, zorgen wij ervoor dat het voor elke school toegankelijk is. Het is ons ook dit jaar weer gelukt om een muzikale en interactieve Sinterklaasvoorstelling neer te zetten!"

Meer informatie over Pakjesfeest staat op: www.plzier.nl, www.facebook.com/plzierentertainment en www.instagram.com/plzier_entertainment.

Arnhemmer beklimt hoogste berg van Afrika om duizenden oorlogskinderen te helpen

ARNHEM – Sanne de Baaij uit Arnhem gaat de pittige uitdaging aan: in januari beklimt zij de Kilimanjaro. Met deze actie haalt zij zoveel mogelijk geld op om oorlogskinderen te helpen. De Kili-Challenge van War Child duurt tien dagen, waarvan Sanne zeven dagen op de hoogste berg van Afrika (5.895m) doorbrengt.

Het is dit jaar de vijfde keer dat War Child de Kili-Challenge organiseert. Al meer dan 300 helden gingen Sanne voor en beklommen voor War Child de Kilimanjaro. Elke deelnemer die meedoet aan de Kili-Challenge wordt uitgedaagd om via (persoonlijke) sponsoren minimaal 2.400 euro op te halen. Dankzij deze deelnemers kan War Child duizenden oorlogskinderen helpen en een betere toekomst bieden.

De beklimming van de Kilimanjaro is niet alleen een enorme support voor de kinderen in oorlogsgebieden, maar ook een persoonlijke uitdaging die fysiek en mentaal het nodige van de deelnemers vraagt.
"Every mountain top is within reach if you just keep climbing. Zo schreef Barry Finlay in zijn boek over zijn beklimming van de Kilimanjaro. Klinkt simpel toch? Toch is de Kilimanjaro met zijn 5.895 meter hoogte een behoorlijke uitdaging en die ga ik graag aan. Waarom? Omdat de Kili-Challenge niet alleen gaat om het behalen van de top van de berg, maar evenzeer om het ophalen van geld voor War Child waarmee we kinderen in oorlogsgebieden helpen."

Ondersteuning
Deelnemers staan er niet alleen voor. Om hen fysiek en mentaal klaar te stomen krijgen ze zowel ondersteuning bij het fondsenwerven als met de fysieke voorbereiding. Zo is er bijvoorbeeld een weekendtraining in de Belgische Ardennen.

Wil jij Sanne sponsoren of zelf deelnemen aan de Kili-Challenge? Ben je enthousiast geworden en wil je Sanne graag steunen? Ga dan naar haar persoonlijke actie-pagina via https://www.warchild.nl/actie/challenge-accepted. Zelf deelnemen is ook mogelijk. Meer informatie staat op www.warchild.nl/kili-challenge.

Onderneemster Ethel Jochemsen al 13 jaar tevreden over samenwerking 'Wij adverteren alleen in Hét GemeenteNieuws'

VELP – Doelbewust heeft Ethel, eigenaresse van Beauty Care Velp, ervoor gekozen om te gaan adverteren toen zij dertien jaar geleden haar eigen zaak ging runnen. 'En er komen altijd weer klanten bij, als we in Hét GemeenteNieuws hebben gestaan', zegt ze met een glimlach. 'Vooral voor onze slenderbanken'. Daarvan wordt onder andere volop gebruik gemaakt door 50-plussers, een grote lezersgroep van Hét GemeenteNieuws.

Ethel is niet alleen positief over de reacties op haar advertenties: 'Ook de tarieven zijn schappelijk en afspraken worden netjes nagekomen, daar houd ik van!' Enthousiast legt Ethel uit wat slenderen is: 'Bewegen is gezond, maar als je daarin beperkt wordt door pijn of stijfheid zoals bijvoorbeeld bij reuma, een whiplash of scoliose, dan is slenderen ideaal.

Slenderbanken zijn verschillende bewegingsbanken die ieder een ander deel van het lichaam activeren. Dit bevordert de bloedsomloop en maakt spieren sterker.' Slenderen is een lichte manier van trainen, waardoor ook voor ouderen of mensen met pijnklachten zeer geschikt is. Vanzelfsprekend wordt u hierbij deskundig begeleid door Ethel. Op afspraak kunt u gerust eens een kijkje komen nemen of slenderen iets voor u is. Onder het genot van een kopje koffie legt Ethel u graag de werkwijze ervan uit. 'We staan bekend als de Huiskamer van Velp, omdat het hier aan de koffietafel vaak erg gezellig is!', lacht Ethel. Bij Beauty Care Velp zijn ook een medisch pedicure, schoonheidsspecialiste en nagelstyliste gevestigd. Voor het definitief laten verwijderen van ongewenst lichaamshaar kunt u er terecht voor professionele IPL-behandelingen. www.beautycarevelp.nl, 026 3610757.

Solisten Galaconcert Arnhem bekend!

ARNHEM - Op zondag 11 november, de traditionele openingsdag van het carnavalsseizoen, heeft carnavalsvereniging De On-Ganse de solisten voor het Galaconcert bekend gemaakt.

Onder leiding van de Koninklijke Marinierskapel zullen sopraan Francis van Broekhuizen en zanger Xander de Buisonje de avond muzikaal invullen. De Marcel Fisser band, bekend van het programma 'Beste Zangers', zal na afloop van het concert voor een swingend feest zorgen.

Traditioneel gala met een feestelijk tintje

Het sinds 1972 jaarlijks terugkerende Galaconcert is een traditioneel gala, waar er maar weinig van zijn in Arnhem. Een mooie gelegenheid voor bezoekers om zich uit te dossen in een stijlvolle galajurk of smoking. Het concert wordt dan ook drukbezocht door iedereen die een liefde heeft voor klassieke muziek, maar ook van een stijlvol feest houdt.

Musis Arnhem

Vanwege de verbouwing van Musis heeft het Galaconcert de afgelopen twee jaar in de Eusebiuskerk plaatsgevonden. De On-Ganse keert dit jaar weer terug in Musis Sacrum, waar het galaconcert tevens zal plaatsvinden. De prachtige nieuwe Parkzaal zal als decor dienen voor het klassieke gedeelte, waarna het galafeest zich zal voortzetten in de volledig gerenoveerde Muzenzaal.

Het Galaconcert vindt plaats op 16 februari in Musis Sacrum en kaarten kunnen besteld worden via www.galaconcert.nl.

Het Rijn IJssel, de geschiedenis van het Middelbaar Beroepsonderwijs

De LTS aan de Boulevard Heuvelink. (foto: Fotograaf gemeentearchief Arnhem) Fotograaf gemeentearchief Arnhem

ARNHEM - Het Arnhems Historisch Genootschap Prodesse Conamur verzorgt op vrijdag 30 november om 20 uur in de Molenplaats Sonsbeek, Zijpendaalseweg 24A, Arnhem, een lezing over: Het Rijn IJssel, de geschiedenis van het Middelbaar Beroepsonderwijs in Arnhem e.o. Spreker is Peter de Krijger, oud-unitdirecteur Rijn IJssel. Voor leden is de toegang gratis; andere belangstellenden betalen drie euro entree.

De Arnhemsche Handwerkschool en Praktische Ambachtsschool zijn in de tweede helft van de 19e eeuw de eerste voorlopers van het huidige Rijn IJssel, regionaal opleidingscentrum voor MBO in Arnhem e.o. De Handwerkschool, opgericht in 1873, wil het lot van meisjes verbeteren en hen opleiden voor een industrieel vak. In 1874 starten de lessen van de Praktische Ambachtsschool, waar leerlingen worden opgeleid in timmeren, smeden, meubels maken en verven.

Met name in de periode na de Tweede Wereldoorlog ontstaan tal van nieuwe beroepsopleidingen. In 1996 komen de meeste beroepsopleidingen bij elkaar en wordt Rijn IJssel een van de grotere werkgevers in de regio met ruim 12.000 leerlingen.

Oud-unitdirecteur van Rijn IJssel, Peter de Krijger, pakte na zijn pensionering de geschiedschrijving van Rijn IJssel en het Arnhemse mbo ter hand. In zijn boek ´De toekomst kent een rijk verleden´ en in zijn lezing schetst de auteur het ruim 140-jarig levensverhaal van Rijn IJssel tegen de achtergrond van sociaal-politieke veranderingen en de geschiedenis van Arnhem.

Voor 40 bezoekers van de lezing is een gratis exemplaar van het boek van Peter de Krijger beschikbaar.

Met IVN op stap naar nieuwe natuur in Lingezegen

Park Lingezegen (foto Maria Pompe) Maria Pompe

ARNHEM - Op zondag 25 november gaat IVN Arnhem op expeditie in landschapspark Lingezegen en iedereen mag gratis mee! Dit natuurgebied-in-ontwikkeling vormt een groene buffer tussen het verstedelijkende Arnhem, Elst, Nijmegen en Bemmel.

Het is geen park zoals wij dat overal elders kennen, maar een uitgestrekte verzameling gebieden met elk een eigen karakter; een deel is nog agrarisch, elders is ‘natte natuur’ in de maak, er is een speelbos. Voedselbossen en oude gewassen krijgen een kans. Overal is ruimte voor paardrijders, fietsers en wandelaars.

Bouwplaats De Park Maria Pompe
Landerij De Park (Foto Maria Pompe) Maria Pompe
Energie in Lingezegen Maria Pompe

Natuurgidsen van IVN natuur-educatie Arnhem nemen je graag mee om 14.00 uur voor een wandeling van 1,5 à 2 uur tussen Schuytgraaf en de Linge, de naamgever van Park Lingezegen. Onderweg krijg je te horen over het ontstaan en de ontwikkeling van deze nieuwe natuur en wat er eind november zoal te zien is. Houd rekening met natuurbestendige kleding en schoeisel.

Begin en eindpunt is Park 12 (Elst) bij het centrum voor natuurbeleving ‘Landerij De Park’, een echte pleisterplaats met veel activiteiten en horeca. Dit is met de auto te bereiken via de Molenstraat (toegang is vlak bij de Linge) en met de fiets ook ‘binnendoor’ via de opvallende energiecentrale bij Schuytgraaf.

Informatie over deze en andere IVN-activiteiten staat op ivn.nl/afdeling/arnhem.

Basiscursus 'Inzicht in autisme'

ARNHEM - De cursus 'Inzicht in Autisme' biedt een basis in de kennis over autisme en is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over autisme (bijvoorbeeld omdat u zojuist de diagnose autisme heeft gekregen voor uzelf of iemand in uw familie, u iemand heeft met autisme in uw omgeving), maar ook voor vrijwilligers of professionals die hun kennis over autisme willen opfrissen.

Aan bod komen vragen als: Wat houdt autisme in?; Wat zijn de kenmerken van autisme, geheel aangepast aan de nieuwe DSM-5?; Wat betekent autisme voor de omgeving?; Hoe kan ik hier invloed op hebben en hoe kan ik helpen?

Maar ook wordt er ook stilgestaan bij de problemen die kunnen ontstaan bij de persoon met autisme en zijn/haar omgeving. De cursus zal gegeven worden door Frans Coolen. Frans mag zich door zijn jarenlange ervaring bij verschillende organisaties en instellingen inmiddels 'specialist in autisme' noemen. Er zal volop de mogelijkheid zijn om vragen te stellen en van elkaars ervaringen te leren.

De cursus is donderdag 29 november van 0.930 tot 16.00 uur op In de Weerd aan de Weerdjesstraat 168 in Arnhem. Deelname aan de cursusi nclusief lunch is gratis. Opgeven kan via aic.gp.arnhem@gmail.com.

Voedselbank Arnhem zoekt met spoed vrijwilligers!

ARNHEM - Voedselbank Arnhem verstrekt wekelijks aan zo'n duizend gezinnen gratis voedsel. Dat kunnen wij niet zonder de steun van bedrijven en particulieren. Maar ook zeker niet zonder vrijwilligers!

"Op dit moment zoeken we met spoed vrijwilligers voor diverse leuke functies. Zoals (heftruck)chauffeurs, fondsenwervers, medewerker personeel, voedselveiligheid, redacteuren of mensen die helpen met het uitgeven van voedselpakketten. Dus zoek je leuk, zinvol én dankbaar werk? En wil je je inzetten voor je medemens? Kom dan werken bij Voedselbank Arnhem. Op onze website www.werkenbijvoedselbankarnhem.nl staan al onze vacatures.

Interesse of meer weten? Stuur dan een e-mail naar vacatures@voedselbankarnhem.nl. Heb je vragen? Bel dan naar ons algemene nummer 026 3515317, keuze 3, op dinsdag of donderdag en vraag naar de afdeling vrijwilligers. We gaan graag met je in gesprek over wat jij kunt betekenen voor de Voedselbank!"

Grand Café Metropole al bijna 100 jaar horeca, maar springlevend!

Foto: Peter Arends Shots & Scenes

ARNHEM - Grand Cafeé Metropole Arnhem is een uniek authentiek café in Jugendstil stijl dichtbij het centrum en theaters. Het sfeervolle café, het prachtige levendige terras en de schitterende binnentuin, waarvan het dak in de zomer wordt opengeschoven, biedt een ambiance die je zelden aantreft.

Heerlijk lunchen na het winkelen, lekker de krant lezen aan de leestafel, sfeervol dineren in het restaurant, borrelen met de gerenommeerde borrelplanken, lekker werken met de gratis wifi. Genieten van heerlijke wijnen en mooie biertjes die met zorg en liefde worden gepresenteerd. Er kan veel bij Metropole. Helemaal jezelf zijn. Metropole Arnhem heeft een ziel en dat voel je!

Vergaderen en feesten
Wist u dat u de binnentuin kunt reserveren voor uw eigen gezelschap? En dat Metropole twee prachtige zalen heeft waar u kunt vergaderen of feesten?

Metropole Garden Sessions: elke zondag genieten van geweldige muziek. Elke zondagmiddag vanaf 16:00 uur treden er in de binnentuin kleine Jazz Ensembles op. Genieten van top-jazz met een hapje en een drankje of onder genot van het speciale jazz- borrelplank. De toegang is gratis en een gezellige zondagmiddag gegarandeerd.

Acties
Burgermonday: op maandag alle hamburgers voor tien euro.
Whatshap: een heerlijke dagschotel met drankje voor tien euro.
Theaterkorting: op vertoon van je ticket voor een theatervoorstelling van die dag in Arnhem, ontvangt je tien procent korting op je eten en drinken.

Grand Café Metropole Steenstraat 68 6828CN, 026 4424067,www.metropole.nl; Facebookpagina: grandcafemetropole.

Toevallige ontmoetingen met vroegere bewoners

Toevallige ontmoetingen. (foto: Kasteel Doorwerth) Kasteel Doorwerth

DOORWERTH – Soms lijkt het alsof de vroegere bewoners van kasteel Doorwerth weer tot leven zijn gekomen. Op zondag 25 november en zondag 30 december kunt u ‘toevallige’ ontmoetingen hebben.

Een ontmoeting met Charlotte Sophie Bentinck bijvoorbeeld, of één van haar kamermeisjes. De keukenmeiden uit de tijd van baron van Brakel zijn weer aan ’t werk in de oude keuken en wellicht komt u de baron zèlf tegen. Ook de eerste bewoner, de middeleeuwse Berend van Dorenweerd, loopt wel eens door het kasteel. Schellart van Obbendorf, de man die het kasteel zó mooi maakte dat hij er zelf aan failliet ging, vertelt zijn verhaal in de ridderzaal. En die meneer die buiten aan het schilderen is, is dat …., nee, maar dat is Theophile de Bock!

Toevallige ontmoeting. (foto: Kasteel Doorwerth) Kasteel Doorwerth

Ontmoet zelf de vroegere bewoners van kasteel Doorwerth! Dit evenement is geschikt voor alle leeftijden. Er zijn geen extra kosten aan verbonden, u betaalt de normale entree voor het kasteel. Reserveren is niet nodig. Toevallige ontmoetingen zijn er ook in 2019 op elke laatste zondag van de maand van 11:00-17:00 uur

Entree: 11,50 euro, kinderen 4 - 18 jaar: 5,25 euro. De entree is gratis voor donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen op vertoon van een geldige donateurspas en Museumkaarthouders. Kasteel Doorwerth staat aan Fonteinallee 2b in Doorwerth. Info: 026 3397406 (tijdens openingstijden) of doorwerth@glk.nl.

Kerstconcert van het Velper Bach Ensemble met het Resonet Ensemble

VELP - Op 16 december kan iedereen met de prachtige muziek van J.S. Bach en zijn tijdgenoten in de ultieme kerststemming komen in de Grote Kerk in Velp.

Er staan enkele beginkoren van Bachs cantates op het programma, delen uit het Magnificat en het 'Ehre sei Gott' uit het Weihnachtsoratorium. Daarnaast wordt werk uitgevoerd van Kodaly. Naast het begeleiden van het koor zal het Resonet Ensemble het dubbelvioolconcert van Bach en werken van Händel en Telemann ten gehore brengen.

De algehele leiding is in handen van dirigent Frank Litjens. De Grote Kerk is aan de Kerkstraat 32 in Velp.Aanvang: 15.30 uur. De kerkdeuren zijn een half uur voor aanvang open. Kaarten zijn in de voorverkoop à 17,50 euro te verkrijgen bij boekhandel Jansen & de Feijter in Velp, via website www.velperbach.nl en bij de koorleden, aan de kerk 20 euro.

Verras je familie, vrienden of collega's met de cadeaubon van Heeren van de Zee

ARNHEM – Weet u niet wat u iemand als cadeau moet geven of ben je op zoek naar een origineel cadeau, dan kun je sinds kort iemand een luxe cadeaubon geven van Heeren van de zee. De Heeren van de Zee-cadeaubon is leuk om te geven, maar ook leuk om te krijgen. Geef in de maan december het ultieme sinterklaas of kerstcadeau. De luxe cadeaubon kan vanaf een waarde van 12,50 euro.

Nieuw in het assortiment: Vanaf heden kunt u er terecht voor heerlijke zelfgemaakte zalm of tonijn salade. Deze rijkgevulde vissalade met zalm of tonijn kan prima als voorgerecht worden geserveerd of als koude bittergarnituur. De salades zijn uitermate geschikt om te serveren tijdens een feestje of een gezellig avondje met uw familie of vrienden.


Het is niet voor niets dat Heeren van de Zee dé visspecialist van Arnhem wordt genoemd. Aan de kraam vindt u er naast de 'standaard' vis zoals haring en kibbeling, een grote diversiteit aan vissoorten en vismaaltijden. Smaakvolle goed gevulde wraps bijvoorbeeld, of wat dacht u van een ovenschotel met verse vis? Alleen even in de oven zetten en smullen maar. Ideaal!

Iedere dinsdag en zaterdag in Arnhem-Zuid (Rijkerswoerd). Op donderdag staat Heeren van de Zee in Arnhem-Noord (Geitenkamp). Eens geen zin om te koken? Haal iets lekkers bij Heeren van de Zee! Ook op Facebook (www.heerenvandezee.nl).

Programma Gilde Stadswandeling

Jugendstil. (foto: Rob Slepica) Rob Slepica

ARNHEM - In december wandelen gidsen van Gilde Arnhem op woensdag, donderdag, vrijdag, én zaterdag weer door Arnhem.

Arnhemse Helden woensdag, woensdag 12 én zondag 9 december
Audrey Hepburn, Johhny van Doorn, Marga Klompé, Pierre Janssen, Arnhem kent veel 'Helden'. De huizen waarin zij gewoond hebben, straten, die naar hen genoemd zijn, gidsen van 't Gilde nemen u mee langs plaatsen, die met deze Helden verbonden zijn. Een 'Magistrale, Stralende Wandeling...'
Start: 14.00 uur, Rozet, Kortestraat 16, Arnhem.


De Burgemeesterswijk, zondag 9 december
Een wijk waar veel bekende Arnhemmers wonen en gewoond hebben en waar alle bouwstijlen vanaf 1880 voorkomen. Kenmerkend zijn de mooie zichtlijnen naar park Sonsbeek.
Start: 14.00 uur, Molenplaats Zijpendaalseweg 24a.

Huis der Provincie. (foto: Rob Slepica) Rob Slepica


Huis der Provincie (Gelders huis) vrijdag 14 december
Rondleiding door het 'Gesamtkunstwerk' uit 1954 en een deel van de uitbreiding van 2017. Het eerste grote bouwwerk van de wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog. Met veel raffinement gerealiseerd!
In de spiegelende verbindingen met de nieuwbouw kun je leuke selfies maken…
Start: 14.00 uur, Huis der Provincie, Markt 11. Kosten: Volwassenen vier euro , 4 tot en met 12 jaar 2,50 euro.

Iedere woensdag, vrijdag en zaterdag 'Kelderrondleiding' behalve 2e Kerstdag).
Start: 14.00 uur. Oude Oeverstraat 4a. Kosten: volwassenen vijf euro, kinderen tot en met 12 jaar 3,50 euro. Aanmelden niet nodig. U betaalt contant bij de gids.

Meer informatie staat op www.wandeleninarnhem.nl.

Herfstwandeling in geuren en kleuren op landgoed Mariëndaal

(foto: Floot te Brinke) Foto: Floot te Brinke

ARNHEM - De boswachter van Geldersch Landschap en Kasteelen organiseert op zondag 25 november een najaarswandeling. De wandeling voert over landgoed Mariëndaal door dalen, over heuvels en langs sprengen. Hoewel Nederland over het algemeen zo plat is als een dubbeltje, heeft het parkbos van Mariëndaal een stel serieuze heuvels. En dat is heerlijk wandelen.

Voor wie niet bang is voor wat hoogteverschillen is deze najaarswandeling een leuke besteding van de zondagmiddag. De boswachter kent de weg en neemt de wandelaars mee door het parkbos, langs de beek en diverse ornamenten. Onderweg vertelt hij over het ontstaan van de stuwwal met haar droogdalen, het vroegere klooster en de militaire activiteiten in september 1944.

Start: 14.00 uur op parkeerplaats Mariëndaal: ingang via Mariëndaal, zijstraat Utrechtseweg (N225) aan de N225 tussen Arnhem en Oosterbeek, 200 m voorbij boogtunnel onder spoorlijn. Duur: 2 uur. Deelname: 5,00 euro, kinderen 4 - 12 jaar 2,50 euro. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas. Betaling: contant op locatie (geen pin aanwezig, graag gepast betalen). Reserveren niet nodig. Informatie: www.glk.nl/activiteiten, Dick Wijnveldt, 06 42 475520 of Jaap Uijthof, 06 44043707.

Nagelstudio Mary voor verzorgde nagels!

ARNHEM – Je handen zijn je visitekaartje. Dus moeten die er uiterst verzorgd uitzien. Dat kan vanaf nu in Nagelstudio Mary tegen een uiterst vriendelijke prijs. En... u kunt kiezen uit manicure, acrylnagels, gellak- en nail-artbehandelingen, want nagelstyliste Mary Verzandvoort is allround gediplomeerd!

Bij Nagelstudio Mary kun je terecht voor de jouw gewenste behandeling. Of het nu gaat om acryl- of gelnagels. Samen met de klant bepaalt Mary wat het meest geschikt voor jouw nagels is. "Acrylnagels zijn steviger, gelnagels daarentegen natuurlijker. Maar voor iedereen is het verschillend. Hoofdzaak is dat je nagels en handen er netjes en verzorgd uitzien."

Ook nagelbijters hebben veel baat bij kunstnagels. "Ze hebben vaak al binnen enkele weken resultaat. Je ziet bij hen de natuurlijke nagel groeien en gezonder worden. Op den duur ben je helemaal van het probleem af!" Nagelstudio Mary is een erkend en gecertificeerd Magnetic nagelstudio die alleen met het wereldwijd bekende en professionele merk Magnetics werkt.

Kennismakingsaanbieding:
Tegen inlevering van dit artikel ontvangt u vijf euro korting op de eerste behandeling!

Nagelstudio Mary, Wichard van Pontlaan 12, Arnhem; 06 49510145. Voor meer informatie: www.nagelstudiomary.com. Ook te volgen via Facebookpagina: Nagelstudio Mary.

Computershop Arnhem: ook voor een veiligere computer!

ARNHEM - De afgelopen jaren is er veel te doen over cybercriminaliteit. Vroeger had de gemiddelde computergebruiker alleen maar last van virussen die de computer langzamer maakte. Tegenwoordig zijn de bedreigingen erger: cybercriminelen proberen bij uw bankgegevens te komen of ze wissen uw bestanden. Wat kunt u doen om veiliger uw computer te gebruiken?

Houdt uw Windows-versie actueel . Als u telebankiert of online shopt is het zeker niet meer aan te raden met verouderde versies te werken. Gebruik een volledige ge-update versie van Windows 7, 8 of 10.


Gebruik een goede virusscanner. Gratis virusscanners beschermen u wel, maar niet zo goed als betaalde scanners. Computershop Arnhem is al jaren lang zeer tevreden over Norton Security. Vanaf 29,99 euro bent u al een jaar beschermd met dit pakket.

Kijk uit met het downloaden van software. Als u software van internet gaat downloaden, zorg dan dat u 100% zeker weet dat u software van een betrouwbare bron binnenhaalt. Bij voorkeur van de website van de maker zelf.

U wordt niet en nooit gebeld door Microsoft! Nog steeds zijn er mensen die een gebrekkig Engels sprekende medewerker van Microsoft aan de telefoon denken te hebben. In werkelijkheid gaat het om cybercriminelen die doen alsof uw computer vol met virussen zit. Trap er niet in en hang de telefoon direct op!

Computershop Arnhem, Gamerslagplein 2, Arnhem, www.computershoparnhem.nl.

Gratis rijden in een Ferrari bij Rijschool Simpelweg

ARNHEM – Is uw zoon, dochter, kleinzoon of kleindochter 16,5 jaar oud? Geef ze dan een top cadeau, waar nog jaren over gesproken wordt of profiteer zelf van betaalbare rijlessen. Start vandaag nog met autorijlessen van Rijschool Simpelweg en ontvang een half uur gratis rijden in een Ferrari.

De ervaren rijinstructeurs Bjorn en Yvonne Lodder geven leerlingen les in een Volkswagen Polo (nieuwste uitvoering). En in de maand december 2018 bieden zij aantrekkelijk geprijsde lespakket, waar bij aanschaf ervan ook nog eens een proefles gratis is!

Het is een plezier om bij Simpelweg lessen te volgen. Men spreekt de taal van de leerlingen en weet hen op een efficiënte en prettige wijze te motiveren. Bijzondere aandacht is er voor leerlingen met faalangst. Rijschool Simpelweg hanteert flexibele lestijden. Het is mogelijk om zowel overdag als 's avonds en ook op de zaterdag te rijden. Theorie kan worden gevolgd via internet volgens de speciale iTheorie. Eventueel aangevuld met een extra boek van de rijschool.
Het werkgebied van Rijschool Simpelweg is Arnhem, Gemeente Lingewaard en Elst, en omgeving. Meer informatie staat op de website www.rijschoolsimpelweg.nl. Met ook filmpjes over zowel de gang van zaken tijdens het theorie- en praktijkexamen.

Eindejaarsactie
30 uur rijlessen (B) met I-theorie, praktijk examen en een gratis proefles, inclusief een half uur gratis in een Ferrari rijden met lunch en vervoer naar de locatie. Nu slechts voor 1280 euro! (Alleen geldig in december 2018)

Rijschool Simpelweg, Ulvenhoutstraat 22, Arnhem; www.rijschoolsimpelweg.nl; 06 43729029.

Fris en verzorgd met mooie permanente make-up Caroline Huid- en Nagelverzorging

ARNHEM - Hebt u ook zo'n moeite met het aanbrengen van uw make-up? Dit hoeft vanaf nu geen probleem meer te zijn. Permanente make-up is de oplossing. Nooit meer worstelen om de wenkbrauwen mooi gelijk te krijgen, nooit meer een uitgelopen eyeliner.

Permanente make-up is een bijna pijnloze behandeling waarmee make-up zoals wenkbrauwen, eyeliners en lipliners worden aangebracht en enkele jaren zichtbaar zullen blijven. Uw make-up zal altijd perfect blijven zitten ook tijdens sporten, zwemmen of een saunabezoek. Voor het professioneel aanbrengen van permanente make-up bent u bij Caroline Huid- en Nagelverzorging aan het juiste adres. Door de jarenlange ervaring van Caroline zijn bijna alle wensen van de klant te realiseren. In overleg met u zal er op een professionele manier een prachtige make-up aangebracht worden waar u lang plezier van zult hebben.


Tevens kunt u bij Caroline Huid- en Nagelverzorging terecht voor een ontspannende gezichtsbehandeling, deskundig huidadvies en bodysugaring, een milde manier van lichaamsontharing waarbij er met een koude suikerpasta alle ongewenste haartjes verwijderd worden.

Belt u gerust voor vrijblijvende informatie of kom eens binnen wandelen aan de Graslaan 77 in Arnhem. Ons telefoonnummer 026 3216585, www.carolinearnhem.nl.

Weg saaie muur, hallo frisheid en vergroening Bingelradestraat!

ARNHEM - Hoe een saaie muur na vijfendertig jaar in de Laar-Oost veranderde in een groene 'oase' en een vriendelijker straatbeeld geeft. Het plan om de straat een gezelliger uitstraling te geven ontstond spontaan. Wanneer je er samen als bewoners over gaat praten vliegen de ideeën je om de oren, meer dan de helft van de voorstellen kon direct weg of was niet uitvoerbaar...

Bleef over: een muurschildering aangevuld met beplanting die opgaat in de tekening. Maar het idee is leuk, dan komt het geld, en ja daar heeft het wijkcontactpunt een bedrag voor vrijgemaakt. De kunst is om van dat bedrag alles te realiseren en het is bijna gelukt. "Wij hebben Maureen Kolhoff (streetartist in opleiding) uitgekozen die de muurschildering heeft gerealiseerd in een aantal dagen, de beplanting hebben wij zelf uitgezocht en gekocht. Advies over het een en ander hebben wij gekregen van het wijkteam. Het zou heel mooi zijn als er op meerdere plekken in onze wijk dit soort veranderingen op kleine schaal gaan plaatsvinden, het wordt er toch een stukje leefbaarder van", vinden de initiatiefnemers Beppie van Rossum en Tiny Sijbrandi.

Oliebollenkraam Woonboulevard Arnhem al 27 jaar vertrouwd adres

ARNHEM - Oliebollenkraam woonboulevard Arnhem staat al 27 jaar naast de Praxis aan de Heerlenstraat in de wijk De Laar. Eigenaresse Dina van Reken-Sterrenberg bakt al ruim 49 jaar oliebollen, appelflappen, appelbeignets en appelbollen vanuit haar oliebollenkraam. Dit is de derde generatie oliebollenbakkers die in Arnhem en omgeving bekend staan om hun oer-Hollandse en ambachtelijke kwaliteit.

De oliebollen die u krijgt bij Oliebollenkraam Woonboulevard zijn lekker van smaak en worden nog steeds na al die jaren handmatig gebakken. De appelflappen, appelbeignets, appelbollen en de oliebollen worden dagelijks vers gemaakt van verse ingrediënten. Dagelijks vertellen de klanten van de Oliebollenkraam Woonboulevard dat de oliebollen na 49 jaar nog steeds de beste zijn die in de regio te verkrijgen zijn, vertelt Dina trots. De klanten komen van heinde en ver. Dit geeft mij veel kracht om nog jaren door te gaan.

Vaste aanbieding:
Tien krentenbollen, tien oliebollen, zeven appelflappen voor twintig euro. Deze aanbieding is geldig tot en met 31 december 2017

De oliebollenkraam is zeven dagen per week geopend van 08:00 uur tot 18:00 uur.
En op oudejaarsdag kunt u ook van 08:00 uur tot 18:00 uur terecht voor uw verse oliebollen, appelflappen, appelbeignets en appelbollen.

Aanbieding:
Bij aankoop zak van tien olie of krenten bollen: tweede zak vijftig procent korting. Alleen tegen inlevering van dit artikel.

Oliebollenkraam Woonboulevard Arnhem; Heerlenstraat (op de woonboulevard naast de Praxis).

De Petersborg zoekt klaverjassers en jokeraars

ARNHEM - Bent u 50+ en houdt u van kaartspellen? Dan zijn wij op zoek naar u!

Al ruim 40 jaar speelt een gezellige en fanatieke groep senioren iedere donderdagmiddag vanaf 13.30 uur jokeren en Amsterdams klaverjassen in De Petersborg (vlakbij winkelcentrum Kronenburg). Onder het genot van een kop koffie wordt ruim 2 à 3 uur gespeeld op acht verschillende tafels. Gezelligheid en plezier staan voorop!

Lijkt u dit wat? Neem dan contact op met het bestuur via lidyroessen@gmail.com of 06 29387317.

Arnhem Eagles bestaat vijftig jaar

ARNHEM - Arnhem Eagles bestaat vijftig jaar. Om dit te vieren organiseert de vereniging 1 december een super saturday en 2 december een mixtoernooi (vanaf de u12).


"Heb jij vroeger ook een eagles hart gehad? Voor alle oud-leden een mooie gelegenheid om weer eens in de hal te komen kijken. Alle andere geïnteresseerden zijn uiteraard ook meer dan welkom!"

Open avond bij BC Gova

ARNHEM - Iedere laatste dinsdag van de maand: 20.00 uur open avond bij badmintonclub BC Gova in de Laar West.

Lijkt het je leuk om kennis te maken met de badmintonsport? Ben je al bekend met de badmintonsport en wil je gewoon een keer een avondje komen badmintonnen? Wees dan welkom in sporthal De Laar West in Arnhem. Kosten per open avond zijn 5,00 euro. Aanmelden of meer informatie aanvragen kan via info@bcgova.nl.

Sunshine Island Zonnestudio voor meer dan 'n kleurtje...

ARNHEM – Wie Sunshine Island Zonnestudio niet kent, moet er beslist eens gaan zonnen, want de zonnestudio is een moderne studio met geavanceerde apparatuur. En nog belangrijker: voorzien van de allernieuwste zonnebanken van het merk Ergoline, de Ferrari onder de zonnebanken.

Naast heerlijk tot rust komen onder de zonnebank zijn alle zonnebanken uitgerust met D-lite technologie. Hierdoor creëer je extra zonmomenten in je leven, en die kunnen we in Nederland wel gebruiken, legt eigenaresse Thalitha uit. Het team van Sunshine Island helpt je graag op weg met de juiste bruiningsadvies. Zo word je op een verantwoordelijke manier bruin, zonder te verbranden.

Naast een mooie bruine kleur heeft zonlicht of een zonsessie onder de zonnebank ook een positief effect op de gezondheid. Het UV-B aandeel van de natuurlijke en ook van de kunstmatige zon is beslist noodzakelijk, om een voldoende hoeveelheid vitamine D te produceren voor de stofwisseling van het lichaam. Vooral vitamine D3 is hierin belangrijk, omdat dit vele positieve werkingen heeft. Zo heeft het onder andere een positieve werking op de botten, het verlaagt de bloeddruk en vermindert depressies.

Aanbieding:
Tegen inlevering van dit artikel ontvangt u nog eens 2,50 euro korting.

Waan je even op vakantie bij Sunshine Island. Het is gezellig zonnen bij Sunshine Island. Voor iedereen is er een praatje en... een gratis goede kop koffie. De zonnestudio is geopend van maandag tot en met zondag van 10:00 tot 22:00 uur.

Sunshine Island Zonnestudio, Steenstraat 55, Arnhem; www.sunshine-island.nl en facebookpagina: Sunshine island.

Shoppen in het Gastvrij Spijkerkwartier

ARNHEM - In de Steenstraat en omliggende straten zoals Spijkerlaan, van Muijlwijkstraat en de Hommelstraat is het heerlijk winkelen. Dat geldt helemaal voor de maand december, de feestmaand bij uitstek. In deze periode van het jaar wil je graag wat extra aandacht, goede producten en veel gezelligheid. Juist dan is het in de verlichtte winkelstraten in het Spijkerkwartier gezellig om te winkelen of een lekker hapje te eten bij de vele bijzondere horecagelegenheden.

Decembermaand, feestmaand. December is de maand van het samenzijn en genieten. Lekker eten, al of niet zelf bereid, met familie en vrienden, ergens een goed getapt biertje drinken en elkaar verrassen met cadeaus. In december wil je net dat beetje extra. Hiervoor kun je prima terecht bij de diverse ondernemers in het winkelgebied tussen Velperpoort, Hommelsepoort en het Velperplein.

Veel speciaalzaken
De kans dat je de ondernemer zelf ontmoet is groot en dat maakt je bezoek aan deze wijk nu juist zo bijzonder. Want wie kan je meer vertellen over zijn of haar product dan de producent, ontwerper of eigenaar zelf? Van massages, fietsen, spelletjes, postzegels, ijs, vlees, vis, brood, kaas, gebak, ingrediënten uit vele windrichtingen, Hifi-apparatuur, bloemen, groenten, specerijen, whisky, wijn, baklava, speelgoed, cadeaus, tot kleding, tattoos, telefoons, tassen en reizen zijn er te koop. En dan is de opsomming nog onvolledig.

Ook vind je er sfeervolle cafés, koffietentjes en restaurants. Na afloop van je winkelbezoek gezellig wat drinken of een hapje eten het kan er allemaal. Je bent van harte welkom in het gastvrij Spijkerkwartier in Arnhem.

Volg dit winkelgebied ook op Facebook.com/steenstraat of Instagram.com/steenstraat_arnhem.

PTCC Afdeling Arnhem: helpen en geholpen worden...

ARNHEM - Bij de PTCC Arnhem is het 'helpen en geholpen worden'. Hoe vaak leest u niet: “wilt u meer weten kijk dan op www. et cetera.”. Of het nu gaat om u ergens aan te melden of informatie te vinden, een computer is bijna onmisbaar. Maar soms beginnen dan de problemen, is dit wel veilig, hoe moet ik het doen.

De afdeling Arnhem organiseert elke eerste en derde dinsdag van de maand een clubavond.Op de clubavonden is er gelegenheid om uw vragen of problemen op computer- / softwaregebied ter sprake te brengen of te verhelpen: “Samen leren, samen proberen, samen waarderen”. Verder is er de mogelijkheid voor PTCC-leden om tegen een vergoeding assistentie te krijgen bij het verhelpen van uw computerproblemen bij u thuis.

Bij het lidmaatschap zit ook nog een zeer leesbaar computerblad met zinnige informatie, workshops, tips en nog veel meer. Dit blad ontvangt u elke veertien dagen in uw brievenbus. Elke eerste en derde dinsdag van de maand zijn er bijeenkomsten in Arnhem (behalve in juli en augustus) van 20.00 tot 21.30 uur in wijk- en sportcentrum Vredenburcht aan de Slochterenweg 29 in Arnhem.

Wat wordt geboden? Windows, Office en updates bieden genoeg vragen die u voor anderen kunt beantwoorden of juist aan anderen kunt stellen. Ook met uw tablet of smartphone proberen we te helpen. Problemen met internet, skype et cetera. Bestemd voor iedereen, op elk niveau, die zijn of haar kennis wil verbreden.

Voor alle informatie zie www.arnhem.ptcc.nl.

Koken binnen je budget in Presikhaaf

ARNHEM – Rozet organiseert in de maanden november tot februari de cursus 'Koken binnen je budget'. Dit project is gericht op laaggeletterde volwassenen, zowel autochtoon als allochtoon. In dit project wordt samengewerkt met ROC RijnIJssel en Vitanos. In Malburgen is begin november een groep begonnen, voor Koken Binnen Je Budget in buurthuis De Klup Presikhaaf vanaf 28 november zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

Koken binnen je budget is een laagdrempelige cursus waarbij gezond en betaalbaar koken, onder begeleiding van een kok, centraal staat. Tegelijkertijd werken de cursisten aan het verhogen van de basisvaardigheden (taal, rekenen en digitale vaardigheden) en het verminderen van een eventueel sociaal isolement.

De deelnemers leren een menu uitschrijven, hoeveelheden ingrediënten berekenen, etiketten lezen en hoe verstandig met geld om te gaan. Elke kookles wordt er een seizoensgroente als thema gebruikt, bijvoorbeeld: pompoen, aubergine of bloemkool. "De gerechten die we maken passen in een gezonde leefstijl, dus we houden rekening met het gebruik van vetten, koolhydraten, suiker en zout."

De omvang van de groep is 8-10 deelnemers.De cursus duurt twaalf weken en bevat twaalf lessen van ongeveer drie uur.De cursisten krijgen een budget dat past bij het aantal maaltijden dat zij maken.In buurthuis De Klup Presikhaaf begint de cursus op woensdag 28 november. Deelname is gratis!

Aanmelden

"Wil je graag meedoen aan deze cursus? Of ken je iemand voor wie dit enorm leuk en leerzaam is? Aanmelden gaat via de Taalhuistelefoon 06-5180 6891 of stuur een e-mail naar maria.de.haan@rozet.nl." Koken Binnen Je Budget is een initiatief van Rozet, Rijn IJssel en Vitanos en wordt gehouden in Buurthuis De Klup Presikhaaf, Vrij Nederlandstraat 61 in Arnhem (vanaf woensdag 28 november om 09.30 uur).

Noot voor redactie (niet voor publicatie):

Meer informatie vindt u op https://www.rozet.nl/koken-binnen-je-budget

U kunt ook contact opnemen met:

Maria de Haan, Rozet: maria.de.haan@rozet.nl of 06-5180 6891.

Van Rooy Tweewielers fiets- en scooterreparaties

ARNHEM - Toen begin mei de samenwerking met de collega stopte, deed zich de kans voor om op de huidige locatie op de Plattenburgerweg 91-2 de zaak voort te zetten. "Het pand is aangepast naar ons idee, zo is de werkplaats open en kan men zien wat er gebeurt."

"We zaten daar al met fietsreparaties en hebben daar de scooterreparaties aan toegevoegd. Dit bleek een enorm succes, gezien de aanloop. Gewoon lekker werken in een prettige sfeer. Het blijft gewoon een leuk vak", aldus Frans van Rooy.

"Vanaf die periode hebben we ons toegelegd op de reparatie van fietsen en scooters en de verkoop van onderdelen. Wat we voor ogen hadden was een ruime open werkplaats waar we ernaar streven de kleine reparaties direct of in ieder geval dezelfde dag klaar te hebben. Voor de grotere klussen reserveren we tijd in overleg.

In december knallen we het jaar uit met scherpe aanbiedingen wat betreft onderhoud, banden en et cetera. Ook de winterbeurt is er weer, uw fiets of scooter winterklaar vanaf 29,50 euro. Mocht de scooter het niet meer doen dan is er een ophaaldienst beschikbaar. De verkoop van scooter -en fietsonderdelen gaat natuurlijk ook gewoon door. 's Morgens besteld dan is het de volgende dag binnen. Ook bevindt zich een DHL shop waar u pakjes kunt afgeven en ophalen."

De openingstijden zijn van dinsdag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:30, zaterdag van 09:00 tot 16:00 uur. Zondag en maandag gesloten.

Van Rooy Tweewielers, Plattenburgerweg 91-2, Arnhem, 026 3613433, vanrooyfietsen@live.nl, www.vanrooytweewielers.nl.

Wandel door kasteel Doorwerth met ridder Hendrik van Doorenweerd

Terug in de tijd. (foto: Kasteel Doorwerth) Kasteel Doorwerth

DOORWERTH – Op donderdag 27 december en vrijdag 4 januari (van 14.00-15:30 uur) kun je in kasteel Doorwerth van Geldersch Landschap & Kasteelen even terug in de tijd door een ontmoeting met één van de eerste bewoners. Luister tijdens de rondleiding door het kasteel naar (acteur) ‘Hendrik van Doorenweerd’ die zijn middeleeuwse ervaringen deelt met het publiek.

Kasteel Doorwerth is in de dertiende eeuw ontstaan. Eén van de eerste bewoners was ridder Hendrik van Doorenweerd. In de tijd van Hendrik van Doorenweerd was het kasteel nog geen mooie buitenplaats, maar een dikke woontoren die tegen de vijand verdedigd moest worden. Wie die vijand was…

Terug in de tijd. (foto: Kasteel Doorwerth) Kasteel Doorwerth

De verhalen van ridder Hendrik zijn geschikt voor bezoekers vanaf vier jaar. De rondleiding duurt één tot anderhalf uur. Vooraf reserveren voor deze activiteit is noodzakelijk.

Kosten: 14,50 euro, kinderen 4 - 18 jaar 8,25 euro. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen en Museumkaarthouders betalen 3,00 euro op vertoon op vertoon van jaarkaart.

Kasteel Doorwerth staat aan Fonteinallee 2b in Doorwerth. Reserveren voor deze voorstelling is noodzakelijk en uitsluitend online mogelijk in de voorverkoop via www.glk.nl/doorwerth.

Met spoed kaartspelers gezocht

ARNHEM - "Wij zoeken met spoed mensen die mee willen klaverjassen (minimaal vier) en mensen die mee willen jokeren."

"Onze kaartclub bestaat door ziekte en overlijden nog maar uit vier mensen die klaverjassen en vijf mensen die jokeren. Elke maandagavond om 19.30 uur vindt dit plaats in wijkgebouw Vredenburcht aan de Slochterenweg 29 in Arnhem-Zuid. We spelen in een gezellige sfeer zonder het mes op tafel. Voor info kunt u mailen naar: martha.de.vos@hotmail.com of bellen naar 026 3232321."

RegioBank kiest voor de regio

ELDEN/ARNHEM - In dorpen en kleine steden verdwijnen steeds meer banken en winkels. RegioBank kiest bewust voor de regio. En zet zich in om ervoor te zorgen dat lokale basisvoorzieningen blijven bestaan. Daarom start RegioBank een lokale actie.

Een actie waarvoor Heveling Bancaire diensten een mooie samenwerking met 't Pleyn Elden heeft. Mensen die met een betaalrekening naar RegioBank overstappen, krijgen een cadeaubon van 't Pleyn Elden ter waarde van 25 euro cadeau. Hiermee hoopt Heveling Bancaire diensten nieuwe klanten te verwelkomen en zo ook het lokale ondernemerschap te bevorderen.

RegioBank is de bank in de buurt waar mensen voor persoonlijke contact gewoon even binnen kunnen lopen. Daarnaast biedt RegioBank alle gemakken van deze tijd zoals internet en mobiel bankieren. 'Eigenlijk het beste van twee werelden, waarbij de klant zelf bepaalt of hij langskomt bij ons op kantoor of dat hij het zelf online regelt.' Aldus Jannie Heveling. Mensen kunnen bij RegioBank terecht voor alle bankzaken: betalen, sparen en hypotheken.

Overstappen is zo geregeld
Als Zelfstandig Adviseur van RegioBank zorgt Heveling Bancaire diensten met de Overstapservice dat u gemakkelijk van bank overstapt. Zij weten precies wat er moet gebeuren en helpen u hier ook bij. Deze persoonlijke service waarderen klanten. In november kreeg RegioBank van haar klanten nog een 9 als rapportcijfer in de Geldgids van de Consumentenbond, het hoogste cijfer van alle Nederlandse banken*.

Over RegioBank
Met ruim 530 vestigingen in dorpen en kleine steden is RegioBank de bank in de buurt. Een bank waar mensen geholpen worden door een lokale Zelfstandig Adviseur die ze kent en weet wat er speelt in hun omgeving. RegioBank kiest bewust voor de regio. Zij vindt dat lokale gemeenschappen waardevol zijn voor Nederland. En dat lokale basisvoorzieningen zoals een school, supermarkt en een bank moeten blijven bestaan. Daarom zorgt RegioBank ervoor dat iedereen zijn geldzaken in de buurt kan regelen. En maakt de bank zich sterk voor de leefbaarheid van dorpen. RegioBank maakt deel uit van de Volksbank, net zoals ASN Bank, BLG Wonen en SNS. Vanuit onze gezamenlijke missie om te bankieren met de menselijke maat dragen wij samen bij aan een financieel gezond leven voor iedereen in Nederland.

Voor informatie kunt u contact opnemen met Jannie Heveling, Heveling Bancaire diensten, 1e Laurenskamp 2, Elden/Arnhem, 026 3814904.

Boksen alleen voor mannen? Echt niet!

ARNHEM – Een bokstraining is de meest ideale Total Workout voor het lichaam en dat wordt ook door vrouwen steeds meer ontdekt. 'Sterker nog; wel 80 procent van onze leden zijn vrouw!' vertellen Patrick Baart en Marcel Boellaard van Tuyl, eigenaren van PR-Boxing. Wat maakt dat boksen bij PR-Boxing zo populair is bij vrouwen?

Bij PR-Boxing bestaan de groepslessen uit maximaal tien personen. Hierdoor kunnen trainers Patrick en Marcel iedereen een goede begeleiding bieden. Dit is van belang om de vele technieken goed te leren beheersen, want boksen heeft meer te maken met techniek dan met kracht. 'Vooral de trainingen in de ochtend worden door vrouwen gevolgd. De kinderen zijn dan op school en na een uur bokstraining begin je fit en energiek aan je dag', legt Patrick uit.

PR-Boxing staat bekend als een sportschool met een lage drempel. 'Het beeld van stoere gespierde mannen in een boksgevecht is bij ons absoluut niet van toepassing. Als er een damestraining is geweest dan wordt er hier nog gezellig koffie gedronken en over de kinderen gepraat hoor', lacht Marcel. Overigens zijn bokstrainingen voor kinderen ook zeer in trek. Niet om te leren vechten maar om meer zelfvertrouwen te ontwikkelen. Zelfvertrouwen wordt niet bepaald door wat je kunt, maar door wat je uitstraalt. Bij PR-Boxing heeft een bokstraining niets met vechten te maken en is daarom geschikt voor het hele gezin. Dus trek de stoute (bokshand)schoenen aan en meld je aan voor een proefles! (Wellicht een leuke kadotip voor de feestdagen?); www.pr-boxing.nl.

Kerst vieren bij Wereldrestaurant Atlantis

ARNHEM – Wilt u ook heerlijk genieten tijdens de kerstdagen? Op eerste kerstdag kunt u twee uur lang onbeperkt genieten bij Atlantis van de kerstbrunch. Het buffet bestaat uit verse soepen, sushi, zalmfilet, grote gamba's, wild, biefstuk, gevogelte, en een uitgebreide dessertbuffet. U wordt tussen 12:00 en 12:30 uur verwacht.

Op eerste en tweede kerstdag kunt u genieten van ons all-in-kerstbuffet inclusief drinken, bier en wijn. Tweeënhalf uur onbeperkt zorgeloos genieten… Het restaurant is met zeshonderd zitplaatsen één van de grootste wereldrestaurants in Nederland, die werken met een modern formule. De gasten kunnen in slechts één avond bij Atlantis de smaken proeven uit zowat alle werelddelen. Er zijn gerechten uit zowel de Franse, Italiaanse, Spaanse als ook de Japanse, Koreaanse, Thaise en zelfs Hollandse keuken. De gerechten worden gekozen van de buffetten of bij de koks, die wokken, grillen, koken en bakken: live cooking! En we hebben zelfs diverse soorten fruits der mer zoals kreeft en dergelijke. Diner zittingen: eerste zitting van 16:00 tot en met 18:30 uur, tweede zitting van 19:30 tot en met 22:00 uur

Voor de kinderen
Er is ook zo veel te doen! Het buffet is ook geschikt voor jonge gasten met onder andere frietjes, kroketten, chocoladefontein, poffertjes, suikerspinnen en nog veel meer! Bovendien kunnen ze zich vermaken in onze vernieuwde speciale speelruimte met spelcomputers en een theater!
Kijk op www.atlantisarnhem.nl of op Facebook voor meer informatie.


Wereldrestaurant Atlantis, Hollandweg 6-8 in Arnhem; 026 3831610, www.atlantisarnhem.nl.

Eindejaarsactie bij Fiets Totaal Elden

ARNHEM - 2018 is nog niet voorbij maar ondanks dat kijkt Tom Jansen nu al met een goed gevoel terug op het bijna afgelopen jaar. "Wanneer de klanten tevreden zijn dan ben ik dat ook, zo simpel is het", geeft Tom aan. "Het groeiend aantal klanten is ook een bevestiging van onze service en kwaliteit."

"Wij merken dat klanten het kleinschalige karakter van onze zaak waarderen. Ook kleine reparaties kunnen vaak tussendoor worden uitgevoerd. Voorbeeld hiervan is een moeder die haar fiets dagelijks gebruikt voor het vervoer van haar kinderen. De fiets kan niet langer dan een halve dag gemist worden. Duurt de reparatie langer dan krijgt de klant een gratis leenfiets mee."

Naast reparatie en onderhoud van fietsen ziet Tom Jansen de verkoop van nieuwe- en tweedehands fietsen stijgen. Ondanks dat wij maar twee merken voeren, kijken wij tevreden terug op het aantal nieuw verkochte fietsen.

Eindejaarsactie
Zoals gebruikelijk heeft iedere fietsenzaak eindejaarsaanbiedingen. Zo ook Fiets Totaal Elden. Omdat de e-bike bijzonder populair is, heeft Tom Jansen een bijzondere eindejaarsactie. "Bij aanschaf van een e-bike uit voorraad krijgt u als koper minimaal 350 euro voor uw gebruikte fiets. De fiets moet natuurlijk wel in redelijke staat zijn."

Fiets Totaal Elden, Klapstraat 45-A Arnhem; 026- 383 18 32, 06 13326772; www.fietstotaalelden.nl.

Nieuwe technologieën voor huidverbetering bij Sifa Clinic Beauty

ARNHEM – Gezondheid en Schoonheid gaan hand in hand bij Sifa Clinic. In de vestiging aan de Waalstraat 22 is de aandacht vooral gericht op gezondheid en aan de Hommelseweg 29 kunt u terecht voor professionele behandelingen op het gebied van schoonheid. Het vakkundige team van Sifa Clinic is altijd up-to-date met de laatste ontwikkelingen, daarom is Sifa Clinic aan de Hommelseweg, onlangs uitgebreid met de nieuwste apparatuur.

Als op een bepaalde leeftijd de huid slapper en rimpeltjes zichtbaar worden, zijn dat de eerste tekenen dat ons jeugdige uiterlijk langzaamaan verdwijnt. Het is echter mogelijk om de 'sporen des tijds' nog wat uitstellen. Er is veel mogelijk, ook zónder gebruik van naalden of een chirurgische ingreep. Zoals huidbehandelingen met de Hydralift FX; vanaf heden mogelijk bij Sifa Clinic. Deze verwijdert dode huidcellen en mee-eters en herstelt de weefsels, met als resultaat een diepgereinigde en gehydrateerde huid, die weer goed kan ademen en gaat stralen. Ook nieuw bij Sifa Clinic is de Hifu Lab. Deze werkt met ultrasone golven die diep in de huid gaan, tot aan het spiervlies, waardoor er een liftend effect optreedt die al snel zichtbaar is. Dat zorgt voor versteviging (dus verjonging) van de huid, op gewenste plekken van het lichaam en/of gezicht. Rimpels rond de ogen, slappere huid van de wangen en de kaaklijn bijvoorbeeld, zijn hiermee goed te behandelen.

In beide vestigingen van Sifa Clinic kunt u rekenen op de deskundigheid van goed opgeleide specialisten. Voel u goed, van binnen én van buiten! Kijkt u voor alle gezondheids- en/of schoonheidsbehandelingen op www.sifaclinic.nl T. 026 3799473.

Radboudumc zoekt mensen met beroerte en TIA voor onderzoek

NIJMEGEN - Het Radboudumc zoekt mensen die een lichte beroerte of TIA hebben gehad voor onderzoek naar het evenwicht. Om veilig te kunnen lopen en bewegen is een goed evenwicht belangrijk. Mensen die een lichte beroerte of TIA hebben gehad hebben soms moeite met het bewaren van hun evenwicht.

Om meer inzicht te krijgen in de lange termijn effecten van een lichte beroerte en TIA op het evenwicht, is de afdeling Revalidatie van het Radboudumc in samenwerking met de TU Delft een onderzoek gestart.

Met het onderzoek willen we beter begrijpen hoe de handhaving van het evenwicht werkt en hoe het evenwicht samenhangt met het risico om te vallen. Uiteindelijk zullen de resultaten gebruikt worden om te bepalen welke mensen mogelijk baat hebben bij evenwichtstraining. Het Radboudumc zoekt deelnemers die ten minste 6 maanden geleden een lichte beroerte of TIA hebben gehad en daarbij uitvalsverschijnselen en/of spierzwakte in het been hebben ervaren. Het maakt voor het onderzoek niet uit of deze verschijnselen nu nog merkbaar zijn. Deelnemers komen eenmalig naar het Radboudumc. Tijdens het bezoek wordt het evenwicht gemeten met verschillende testen. Daarnaast houdt iedere deelnemer vier keer een week lang bij hoeveel hij/zij beweegt in het dagelijks leven met behulp van een soort stappenteller. Ook vragen wij deelnemers om gedurende een jaar bij te houden hoe vaak ze vallen. Reiskosten worden vergoed. Bent u een volwassene met een lichte beroerte of TIA die uitvalsverschijnselen en/of spierzwakte in het been heeft ervaren? Neem dan vrijblijvend contact op met Sanne Beurskens via 024 3668426 of moveon.reval@radboudumc.nl.

Welkom bij Fysiotherapie Topsereen

HUISSEN - Fysiotherapie Topsereen is een nieuwe, innovatieve en moderne praktijk gevestigd in het sport- en ontspanningscentrum Sportsereen.

De fysiotherapeut van Fysiotherapie Topsereen is Benjamin Jansen. Hij heeft na zijn Cios-opleiding gewerkt als fitness coach, personal trainer en is verder gaan studeren aan de HAN, opleiding voor fysiotherapie. Vervolgens is hij gaan werken bij de betaalde voetbalorganisatie FC Twente, voetbalacademie Nec/FC Oss en twee grote ParaMedisch Centra (PMC).

Echografie bij Topsereen

Om de patiënt beter van dienst te kunnen zijn en de kwaliteit van behandeling te verbeteren heeft Benjamin de opleiding MSU Echografie gevolgd. Echografie wordt gebruikt om structuren in beeld te brengen die met bewegen te maken hebben, zoals spieren, pezen, slijmbeurzen, kapsel, banden, zenuwen, bloedvaten en botstructuren. Door dit in kaart te brengen wordt het fysiotherapeutische behandelplan meer op maat gemaakt voor de patiënt. Dit kan vertaald worden naar de juiste bewegings- en trainingsintensiteit in iedere fase van weefselherstel en dus een beter en sneller herstel!

Shockwave therapie bij Topsereen

Bij pees-gerelateerde klachten wordt er veel gebruik gemaakt van shockwave-therapie. Shockwave-therapie is één van de meest onderzochte behandelmethoden binnen de fysiotherapie. Deze wetenschappelijke studies tonen zeer duidelijk het effect van shockwave op uiteenlopende musculoskeletale aandoeningen aan.

Vergoeding fysiotherapie

"Fysiotherapie Topsereen heeft met alle zorgverzekeraars een contract voor het jaar 2019, dat maakt het mogelijk dat de rekening van uw behandeling rechtstreeks bij de zorgverzekeraar wordt gedeclareerd. Kijk goed in uw polisvoorwaarden hoeveel behandelingen u vergoed krijgt. Voor niet-verzekerde zorg zal een particuliere nota worden verstuurd."

Topsereen ParaMedisch Centrum

Na jaren werkervaring te hebben opgedaan in een ParaMedisch Centrum (PMC), waarbij specialisten binnen verschillende gebieden samenwerken om gezamenlijk een goede diagnose en behandeling aan te kunnen bieden, zal Benjamin ook hier deze vorm van samenwerking in praktijk gaan brengen onder de naam Topsereen ParaMedisch Centrum.

Alle behandelmethoden zullen 'state of the art' zijn, dus gebaseerd zijn op wetenschappelijk onderzoek. Met als motto: U en uw gezondheid zijn leidend. Uw tevredenheid is ons doel!

Fysiotherapie Topsereen, Blauwenburcht 3 Huissen, 026-3250928

Oliebollen van Oliebollenkraam Presikhaaf: 'Je blijft ervan eten!'

ARNHEM – De geur van de smeuïge oliebollen komt je op het plein van winkelcentrum Presikhaaf al tegemoet. Ook dit jaar staat oliebollenbakker Henk weer in de maand december er met een keur aan diverse bollen. Heerlijk om zo uit het knuistje te eten of mee te nemen naar huis!

Met de smaak zit het wel goed, want het Nederlands Bakkerij Centrum – waarbij de kwaliteitsbakkers uit Nederland zijn aangesloten – heeft de bollen getest. Voor de smaak krijgt Henk een dikke acht en... als het aan Henk ligt wordt dat dit jaar zelfs een negen!

Ze zijn er in alle soorten: onder andere met en zonder krenten en rozijnen; met appel, ananas, rumrozijnen (verrukkelijk!) en gele room. Verder zijn er roomsoezen, wafels en hoorntjes. Ze kosten vanaf 0,90 eurocent.

"Oliebollen van onze kraam zijn net wat lekkerder dan elders. En zeker lekkerder dan uit een winkel of supermarkt. Bij ons komen ze lekker warm uit de olie, ze zijn krokant, en vol met rozijnen en krenten! Je blijft ervan eten. Bovendien blijf ik werken aan een steeds betere smaak door bij de inkoop de beste ingrediënten te kiezen."

Oliebollenkraam Presikhaaf is alle dagen geopend (ook op de koopzondagen) tijdens de openingstijden van het winkelcentrum.

Vanaf 1 december van start bij kwekerij Eggenhuizen Jaarlijkse kerstbomenverkoop

ARNHEM – De december feestmaand breekt weer aan, tijd om de kerstboom op te zetten voor een extra stukje gezelligheid in uw huis of tuin. Bent u op zoekt naar een echte Nederlandse kerstboom, dan bent u bij de familie Eggenhuizen aan het juiste adres.

Sinds jaar en dag verkoopt eigenaar Remco Eggenhuizen al kerstbomen vanuit zijn erf aan de Mooieweg in de wijk Rijkerswoerd. Vanaf zaterdag 1 december begint de kerstbomenverkoop weer bij de familie Eggenhuizen. Ook dit jaar kunt u er weer terecht voor de zelfgekweekte kerstbomen uit eigen kwekerij van Hollandse bodem. "Wij verkopen verschillende soorten bomen zoals de Blauwspar, Zilverspar, Fijnspar en de Nordmann in diverse maten van een halve meter tot vier meter hoog. Ook is er keuze in kerstbomen met kluit en een boom zonder kluit." Doordat de kerstbomen vanaf afgelopen donderdag van het veld zijn gehaald blijven ze goed vers en kunnen de bomen langer bij u thuis staan. Hierdoor vallen de naalden ook minder uit.


Mede doordat de familie Eggenhuizen de bomen zelf kweekt en de bedrijfskosten hiermee laag kan houden, kunnen zij de bomen tegen bijna inkoopprijzen verkopen. Hierdoor is de familie Eggenhuizen de goedkoopste kerstbomen verkooppunt uit de regio!
De openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 20:00 uur, zaterdag van 09:00 tot 17:00 uur en zondag van 11:00 tot 17:00 uur.

Kwekerij Eggenhuizen, Mooieweg 21, Arnhem (Rijkerswoerd), 026 3236406.

De vele voordelen van 'n gietvloer...

Spaan Beton Bewerking is actief in het hele land. Hier bij de KNVB in Zeist, waar een gietvloer wordt aangelegd.

ARNHEM – U zoekt een vloer die niet alleen bijzonder fraai is om te zien, maar die ook zeer makkelijk is schoon te houden, geluid dempt, vloeistofdicht is en tegen een stootje kan? Informeer dan eens bij Spaan Betonbewerking in Arnhem, naar de voordelen en de uitstraling van een gietvloer in huis.

Of u nu houdt van een modern, chique of stoer interieur, een gietvloer kan in alle denkbare kleuren worden gemaakt en ziet er prachtig uit! Het voelt comfortabel aan de voeten maar gaat ook goed in combinatie met vloerverwarming. De vloer scheurt niet en is naadloos dus heeft geen voegen die vuil kunnen worden. Er kan niets intrekken want hij is waterdicht. Ideaal!

Spaan Betonbewerking is al ruim 26 jaar gespecialiseerd in alle manieren van bewerking, zagen, boren, slijpen en frezen van betonnen plafonds, muren en vloeren. Een veel gevraagde vloerafwerking is de gietvloer. In verschillende garages, (bij)keukens, praktijkruimtes aan huis, badkamers en woonkamers ligt inmiddels een gietvloer van Spaan. Blijft er na het verwijderen van uw tapijt een lijmlaag achter? Geen probleem, de vakmensen van Spaan lossen het voor u op.

Voor eigenaar Ruud Spaan is goede service en kwaliteit bieden een vanzelfsprekendheid. Hierdoor worden zij ook ingehuurd voor grote projecten van bedrijven door heel Nederland.


Benieuwd naar zo'n ideale gietvloer bij u thuis? Ruud Spaan komt graag, geheel vrijblijvend uiteraard, bij u langs om u te informeren. Spaan Betonbewerking T: 026 3271071 / 06 51417454.