GN Berg en Dal Heumen Mook

8 november 2019

GN Berg en Dal Heumen Mook 8 november 2019


Sara Kinsbergen over ontwikkelingssamenwerking

Schoolkinderen Oegana. (foto: J.S) J.S

MALDEN - Op woensdag 13 november komt Sara Kinsbergen spreken in woonvorm De Horst. Zij is als universitair docent binnen de afdeling antropologie en ontwikkelingsstudies verbonden aan de Radboud Universiteit. Iedereen is er welkom, de toegang is gratis aan De Horst 1 in Malden; aanvang: 20.00 uur.

Een paar jaar geleden schreef ze haar proefschrift over kleinschalige, vrijwillige ontwikkelingsorganisaties. Daarin ging ze ook in op de goede bedoelingen van de mensen die geld geven voor projecten in Derdewereldlanden. Een uitspraak: De donateurs verwachten wonderen..! Nu onderzoekt ze in opdracht van ‘De Wilde Ganzen’, hoe het de goede-doelen-stichtingen door de jaren heen vergaat. Welke stichtingen zien geen taak meer en welke floreren? Waarom? En wat is de bijdrage van deze stichtingen aan armoedebestrijding? Dat komt dichtbij, want velen van onze gemeente zijn betrokken bij zulke goede doelen.

Onthulling Prins(es) Ummenie 60 bij carnavalsvereniging Net Aecht

GROESBEEK - Op vrijdag 22 november draagt Prinses Marie-José de scepter over aan prins(es) Ummenie d'n 60e van carnavalsvereniging Net Aecht.

Een ieder is welkom in het sociaal-cultureel centrum De Mallemolen inGroesbeek. De deuren gaan open om 20.11 uur en de toegang is gratis. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Feestdj Mark, Gewoon Gezellig en diverse schlagergroepen. Tijdens de onthulling neemt Disnix de aanwezigen op beeldende wijze mee op reis naar de nieuwe Prins(es). Disnix wat u wilt missen!

Bingo Sionsheuvel

GROESBEEK - Dinsdagmiddag 19 november is er bij seniorenvereniging sionsheuvel weer een bingomiddag.

De aanvang is om 14.00 uur. De zaal is open vanaf 13.00 uur in het Voorzieningenhart Op de Heuvel aan de Ericastraat 39. Grote kaarten kosten zes en kleine kaarten kosten een euro. De jackpot staat op veertig euro. Iedereen is welkom, ook niet-leden.

Seniorenbios van KBO Malden

MALDEN - De film The Wife wordt dinsdagmiddag 12 november om 15.45 uur vertoond in bioscoop Cine Twins in Malden. Kerkplein 2b.

Reserveren kan via 024 6221346 en www.cinetwins.nl. De film The favourite wordt op dinsdag 10 december vertoond. KBO en Cine Twins organiseren dit samen. Op vertoon van de KBOPas krijgt men korting.

Wintermarkt in Groesbeek

GROESBEEK - Tijdens de wintermarkt 'Spirit of Winter Groesbeek' kun je elke dag inspirerende workshops volgen, heerlijk shoppen bij de kerstmarkt kramen, de lekkerste wafels met warme kersen eten, genieten van ons kinderkoor Mikado en swingen bij het optreden van Dancecenter E-line Pro en de Blaas Band Cuijk. Benieuwd wat er te doen is? Kijk verder!

13 december van 18.00-21.00. Ontsteken van de lichtjesboom, kerstverhaal, optreden van Mikado en smullen van warme chocolademelk en marsmellows! 14 december van 12.00-18.00. Kramen, Foto Booth, optreden van dance-centre E-line Pro, lekker eten, lampionoptocht in samenwerking met de protestantse gemeente.

15 december van 12.00-17.00. Kramen, Foto Booth, optreden van blaasband Cuijk, lekker eten, drinken en genieten! Locatie: Kerkstraat Groesbeek.

Mook schaakt

MOOK - De eerste periode bij de schaakvereniging Mook is gewonnen door regerend kampioen Jorg Benningshof. Met een score van 5,5 uit 6 heeft hij een flink gat geslagen. Zijn concurrenten Niek van Diepen en Huub Blom bleven op 3 punten steken. Beiden moesten in Jorg de meerdere erkennen.

David Norris en Rob Jansen deden het met vier punten beter. In de A-poule degradeerden Paul Beurskens en Hans van den Ende. Hun plaatsen worden ingenomen door de veteranen Tjado van Namen en Hein van der Linden, die in de laatste ronde van de eerste periode de jeugdige Jeron van der Sanden en Byron Eekhout achter zich wisten te laten.
Donderdagavond start de tweede periode. Belangstellenden kunnen deze gehele periode (twee maanden) kosteloos meespelen. Informatie bij Huub Blom (06 10005801)

En viertal van de SV Mook speelt met een kwartet schakers van PION Groesbeek samen in de landelijke competitie. De eerste ronde werd nipt van Blerick gewonnen. In eigen huis werd een 1,5 - 2,5 achterstand omgebogen in een 4,5-3,5 zege. Deze maand volgt nog een uitwedstrijd in Rosmalen.

Allerzielen in Beek

Tekst en foto's Henk Burgers

BEEK - Zaterdag 2 november waren velen nabestaanden naar de Bartholomeuskerk in Beek gekomen om hun dierbaren te herdenken.

(foto: Henk Burgers)

Voorganger deze avond was pastoor Rudo Franken geassisteerd door Paul Spijkerman en Harrie van Baal. De aanwezigen werden begeleid door het gemengde koor van Beek. Na afloop van de dienst ging het met een kaarsje naar het kerkhof in een stille tocht.

Na een afscheidswoord van pastoor Rudo Franken en de zegen zocht ieder zijn overledenen op om een kaarsje te branden en even terug te blikken op de goede tijd die nu heel anders voor de nabestaande zal moeten worden ingevuld. Al met al ook dit was weer een waardig terugkijken op een tijd die voor de betrokkenen nooit meer zal worden zoals die voorheen was.

Seniorenbios van KBO Malden

MALDEN - De film The Wife wordt dinsdagmiddag 12 november om 15.45 uur vertoond in bioscoop Cine Twins in Malden. Kerkplein 2b.

Reserveren kan via 024 6221346 en www.cinetwins.nl. De film The favourite wordt op dinsdag 10 december vertoond. KBO en Cine Twins organiseren dit samen. Op vertoon van de KBOPas krijgt men korting.

Groesbeekse Kèls zorgen weer voor volle Mallemolen

(foto: Joop Verstraaten)

GROESBEEK - De Groesbeekse zanggroep De Kèls onder leiding van Louis van de Waarsenburg heeft ook op de achtste Kèlsavond er voor gezorgd dat De Mallemolen vol zat.

De uit 19 bestaande zanggroep zijn nog steeds erg populair niet alleen in Groesbeek maar ook daarbuiten. Jaarlijks wordt er een Kèlsavond georganiseerd die telkens al snel is uitverkocht. Niet alleen eigen liedjes passeerden de revue, ook menige smartlap klonken in de grote zaal van De Mallemolen. Tussen het programma door werden er ook enkele acts uitgevoerd zoals Theo Janssen met het nummer van Jack Herb 'Een man mag niet huilen'.

Ook de Bessembiender werd vertolkt door Wim Gerrits, Bertus Thijssen met zijn Duitse nummers die hem op het lijf geschreven zijn. De nummers van Christiaan Rikken van Dorus ('Er waren twee motten') kregen de handen op elkaar van de volle zaal. Ook het nummer van Heiny Klösters en Jan Medendorp met hun tranentrekker 'sloeg aan. Verder waren er van de zanggroep veel Hollandse, Duitse en Engelse nummers te horen en gezien het applaus heeft iedereen met volle teugen kunnen genieten. Zoals het er nu naar uitziet is het volgend jaar ongetwijfeld de negende editie van de Kèlsavond. Tussen de liederen door werden de aanwezigen door de dames van De Kèls verrast met warme en koude hapjes.

Kerk H. Antonius Abt Malden

Zaterdag 16 november om 19.00 uur H. Mis met het Maldens Gemengd Koor.
Iedere woensdag om 9.00 uur is er een H. Mis met aansluitend aanbidding. Het secretariaat is weer terug in de pastorie. Openingstijden: dinsdag en donderdag van 10-12 uur.

Protestantse Gemeente Heumen

Kerkdiensten

Zondag 10 nov. 10.00 uur. Voorganger Pastor Th. van Heerde, Malden. De collectes zijn bestemd voor Harmonenergy Mozambique en de Diaconie.

Zondag 17 nov. 10.00 uur - Dienst van Schrift en Tafel. Voorganger ds. J. Dorst, Nijmegen. De collectes zijn bestemd voor Lepra zending en de Diaconie.

Parochie Groesbeek

Opgeven van intenties: Het verzoek is om voortaan uw misintenties 12 dagen voor verschijnen van de krant in te leveren (vóór maandag 12.00 uur bij ons Parochie centrum).

H.H. COSMAS EN DAMIANUS

Zaterdag 16 november 17.00 uur H. Mis 't Trefpunt de Meent

16 november 19.00 uur H. Mis Kapel Kloostertuin

Zondag 17 november 10.00 uur H. Mis m.m.v. KK St. Caecilia

Misintenties: Past. Swinkels en Pas. Van de Leeden vw sterfdag; overleden ouders Driessen-Nillesen, zoon Willy, Theo Bieleveldt, zus Riny, Huub Schipperheijn, Frans Derksen, Anne Driessen, Pieter Driessen en Peter Lemmens; Ruth v.d. Poll en Ria de dochter

Dinsdag 19 november 09.00 uur H. Mis Cosmas en Damianus

Donderdag 21 november 19.00 uur H. Mis Cosmas en Damianus

ST. ANTONIUS BREEDEWEG

Woensdag 13 november 19.00 uur H. Mis

Intentie: voor vrede in de wereld en voor het welzijn van de parochianen.

Zondag 17 november 09.30 uur H. Mis, m.m.v. Seniorenkoor Breedeweg

Misintentie: Gerardus Kuijpers vw verjaardag, Elisabeth Kuijpers-Kersten de echtg., dochters Monique, Marijke en Marietje en schoonzonen Wim Liebers en Johan Wiendels; Petronella Wijers-Janssen vw verjaardag en jaargetijde Maria de dochter

Groesbeek neemt al een voorproefje op buutreedners

(foto: Joop Verstraaten)

GROESBEEK – Ondanks dat het nog geen carnaval is heeft Groesbeek zaterdagavond al een voorproefje genomen met het optreden van een zestal Buutreedners in Zaal De Comm aan de Pompweg in Groesbeek.

De zaal van De Comm ging al om 19.00 uur open. Het programma begon om 20.00 uur. Iedereen wilde verzekerd zijn van een mooi plaatsje in de zaal. Dat had niet gehoeven want de geluidsinstallatie in de zaal was perfect, zodat de buurtreedners door iedereen in de zaal goed te horen waren. De presentatie van deze avond was in handen van de Groesbeekse buutreedner Rob van Elst alias Rob de Onmundige. Hij stelde alle zes de buutreedners – afkomstig uit het hele land – persoonlijk op een carnavalistische wijze aan de zaal voor. Het werd een avond met lachen, gieren en brullen om grappen en grollen van de buutreedners zoals Koop Drost, Boy Janssen, Andy Marcelissen, Peter Vaassen, Eric Mulder en Dick Kouwenberg. Deze top tonpraters wisten van de hele zaal de lachspieren los te krijgen.

Kerk Heumen, Nederasselt en Overasselt

Heumen-St.Georgius

Zondag 17 nov. 09.30 uur Eucharistieviering/ st.Ceciliafeest m.m.v. Parochieel Zangkoor, Yves Mambueni. Gebedsintenties: overleden fam. Janssen Bouwmeester-Pansier; Gerard Roelofs.

Nederasselt H.Antonius Abt

Zondag 17 nov. 09.30 uur Eucharistieviering m.m.v. Gemengd Koor, Bertus Visschedijk; Gebedsintenties:Harrie Willems; Anniie Willems-Thijssen; Anita de Haan-Willems; Henk Kroes.

Overasselt-H.Antonius Abt

Donderdag 14 nov. 19.00 uur Donderdagavondgebed in het Parochiecentrum; Zondag 17 nov. 11.00 uur Eucharistieviering, samenzang, Yves Mambueni.; Gebedsintenties: Jos de Haas / Jacobus Derks, Anna van Boxtel en Pastoor Theo Derks / Walter Derks.

Parochie Groesbeek

Opgeven van intenties: Het verzoek is om voortaan uw misintenties 12 dagen voor verschijnen van de krant in te leveren (vóór maandag 12.00 uur bij ons Parochie centrum).

H.H. COSMAS EN DAMIANUS

Zaterdag 16 november 17.00 uur H. Mis 't Trefpunt de Meent

16 november 19.00 uur H. Mis Kapel Kloostertuin

Zondag 17 november 10.00 uur H. Mis m.m.v. KK St. Caecilia

Misintenties: Past. Swinkels en Pas. Van de Leeden vw sterfdag; overleden ouders Driessen-Nillesen, zoon Willy, Theo Bieleveldt, zus Riny, Huub Schipperheijn, Frans Derksen, Anne Driessen, Pieter Driessen en Peter Lemmens; Ruth v.d. Poll en Ria de dochter

Dinsdag 19 november 09.00 uur H. Mis Cosmas en Damianus

Donderdag 21 november 19.00 uur H. Mis Cosmas en Damianus

ST. ANTONIUS BREEDEWEG

Woensdag 13 november 19.00 uur H. Mis

Intentie: voor vrede in de wereld en voor het welzijn van de parochianen.

Zondag 17 november 09.30 uur H. Mis, m.m.v. Seniorenkoor Breedeweg

Misintentie: Gerardus Kuijpers vw verjaardag, Elisabeth Kuijpers-Kersten de echtg., dochters Monique, Marijke en Marietje en schoonzonen Wim Liebers en Johan Wiendels; Petronella Wijers-Janssen vw verjaardag en jaargetijde Maria de dochter

Protestantse Gemeente Heumen

Kerkdiensten

Zondag 10 nov. 10.00 uur. Voorganger Pastor Th. van Heerde, Malden. De collectes zijn bestemd voor Harmonenergy Mozambique en de Diaconie.

Zondag 17 nov. 10.00 uur - Dienst van Schrift en Tafel. Voorganger ds. J. Dorst, Nijmegen. De collectes zijn bestemd voor Lepra zending en de Diaconie.

Openbaar D-examen Harm Gorter

Harm Gorter op saxofoon. (foto: Annelies de Bruin)

GROESBEEK - Harm Gorter maakt al sinds jonge leeftijd muziek bij fanfare Jubilate Deo in Groesbeek. Ooit begonnen bij de blokfluitgroep heeft hij zich ontwikkeld tot een ervaren en talentvolle muzikant in het fanfare-orkest.

De afgelopen jaren ging Harm al succesvol op voor praktijkexamen A, B en C. Zaterdag 9 november gaat hij op voor zijn praktijkexamen D. Dit is redelijk uitzonderlijk te noemen aangezien jaarlijks slechts een beperkt aantal muzikanten landelijk slaagt voor dit examen.

Op saxofoon zal Harm in verschillende samenstellingen in totaal zeven muziekstukken ten gehore brengen. Harm treedt onder meer op met zijn docent Hemmie en het fanfare-orkest. Ook zal hij begeleid worden door Lisette Cillessen en zal hij een solowerk ten gehore brengen. Het examen van Harm zal zaterdag 9 november plaatsvinden in dorpshuis De Slenk, Reestraat 2 in Groesbeek. Iedereen is welkom om dit openbare examen bij te wonen. De zaal gaat open om 19:30 en om 20:00 zal het examen beginnen.

Groesbeekse Boys geeft niet thuis tegen Germania

Beeld uit de derby tussen Groesbeekse Boys en Germania. (foto: Sandra Eeren)

BREEDEWEG - Een week na de goede beurt tegen Rood Wit gaf Groesbeekse Boys nu niet thuis in de derby tegen Germania. Waar het team uit Breedeweg vorige week domineerde was het dit keer inspiratieloos. Germania was feller en wist uiteindelijk verdiend met 0-2 te winnen.

Na amper tien minuten voetballen zagen de vele toeschouwers Germania de leiding nemen door een doelpunt van Yannick Stegehuis. Daarna bleven de gasten doorgaan en had de marge groter kunnen worden. Stan Janssen en Luuk Arntz hadden hun vizier niet op scherp staan en Groesbeekse Boys goalie Mike Verriet wist redding te brengen. Aan de kant wist alleen Groesbeekse Boys spits Dave Kleijnen met een kopbal enig gevaar te stichten.

Ook in het tweede bedrijf hadden de geel-zwarten het moeilijk met de snelle Germania uitbraken. Kort na de thee resulteerde dit in de tweede treffer. Spits Sven Klaassen vescheen alleen voor doelman Mike Verriet en wist de 0-2 binnen te schuiven. Hoewel Groesbeekse Boys daarna meer risico nam wist het de wedstrijd niet te laten kantelen. Na de veldverwijdering van Dave Kleijnen een kwartier voor het einde was de wedstrijd gelopen. Germania doelman Brian Janssen stopte op de valreep nog een penalty van Niek Hendriks waardoor 0-2 als eindstand aangetekend kon worden.

Door de verliespartij is Groesbeekse Boys naar de tiende plaats gezakt en Germania naar de zevende opgeklommen. Zondag 10 november speelt Groesbeekse Boys om 14.00 uur een thuiswedstrijd tegen nummer elf Beuningse Boys dat één punt minder heeft. Voor Germania staat er volgende week geen wedstrijd op het programma.

Sinterklaasintocht in Groesbeek

GROESBEEK – Ondanks wat perikelen vooraf is de Sinterklaasintocht in Groesbeek nu toch een feit. De Goedheiligman zal op zondag 17 november aankomen bij de Kringloop Sint Michael aan de Industrieweg 19 in Groesbeek. Het voorprogramma start die middag om 13.00 uur.

Toen het er naar uitzag dat Sinterklaas dit jaar Groesbeek voorbij zou rijden is op initiatief van André Brouwer van de Kringloop en Mike Kuperus van MPK Evenementen (beiden uit Groesbeek) gezorgd dat dit voorkomen kon worden. Na een oproep op sociale media boden zich spontaan veel vrijwilliger(ster)s aan om dit kinderfeest te ondersteunen. Zo zullen er een dansschool, muzikaal duo alsmede een dweilorkest acte de présence geven om het feest rondom Sinterklaas op te vrolijken. Financieel is dit feest mogelijk gemaakt dankzij donaties vanuit het bedrijfsleven in Groesbeek, waardoor de pepernoten en chocomelk niet zullen ontbreken. Voor de papa's , mama's , opa's en oma's staat de koffie/thee met een speculaasje klaar. Om 14.00 uur wordt Sinterklaas welkom geheten door wethouder Irma van de Scheur van de gemeente Berg en Dal. Daarna volgt er nog een feestje, op een nu nog geheime locatie, met ter afsluiting een 'meet en greet' en een fotomomentje met Sint en zijn zwarte pieten.

Nieuws insturen?

REGIO - Wilt u graag iets onder de aandacht brengen in de regio? Dat kan! Stuur uw bericht in voor plaatsing in Hét GemeenteNieuws!

Insturen gaat heel eenvoudig. Uw bericht stuur u online in via onze website: www.gemeentenieuwsonline.nl. Daar klikt u bovenaan het scherm eerst op de regio waarover uw bericht gaat. Vervolgens klikt u rechts bovenaan op de tekst: 'Nieuws aanleveren' De rest wijst zich vanzelf. De deadline is op dinsdag 17.00 uur. De krant verschijnt in het weekend en mag tot zondagavond bezorgd worden, dus let op dat u uw bericht op tijd instuurt. Komt u er niet uit of heeft u vragen? Belt u dan gerust even: 0481- 464770. Wij helpen u graag verder.

Duofiets in Mook/Middelaar succes

De duofiets. (foto: Piet van Eekelen) Piet van Eekelen

MOOK/MIDDELAAR - De Stichting Algemene Hulpdienst heeft met betrekking tot de duofiets de balans opgemaakt over het afgelopen jaar. In Molenhoek is de fiets 120 keer uitgeleend en in Middelaar 50 keer.

Hartveroverend is het enthousiasme waarmee de gebruikers elke keer terugkomen. Dit geeft een geweldige drive aan de organisatoren van dit project, om stevig door te gaan. Zelfs tijdens de winterperiode blijft de fiets, die gestationeerd is in Middelaar, beschikbaar voor verhuur.

Via de site: ahdmmm.nl, is de fiets te reserveren. Om de conditie van de fiets te optimaliseren wordt in de wintertijd de fiets dusdanig aangepast, dat er ook een rollator meegenomen kan worden. Een aantal gebruikers wil soms ook graag een klein stukje wandelen. De uitleen in Molenhoek begint weer vanaf 14 maart. Reserveren kan vanaf 1 maart. Mocht u nog vragen hebben over dit project dan kunt u contact opnemen met de heer Janssen, telefoon: 024 3585441.

Lezing bij LOP Molenhoek

MOLENHOEK - Vrijdag 15 november van 20.00 tot 22.00 uur geeft Harrie Kemps in het LOP (Lees-en ontmoetingspunt) in Molenhoek een lezing over zijn boek 'met 11 man rond de pan'.

Onder het genot van koffie of thee, met 'ouderwetse' kweeperentaart vertelt hij over zijn leven op de boerderij in een kinderrijk gezin in de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw. Zijn boek is ter plaatse te koop. Entree vier euro (inclusief consumptiebon). Graag contant betalen, geen pin aanwezig .

Diamond painting

MOLENHOEK - Petra Poulissen is bekend in Molenhoek met haar haar bijzonder hobby Diamond Painting. Zij zal der een workshop Diamond painting leiden.

Diamond paintings maken is niet moeilijk en is echt een rage. Kom gezellig meedoen met deze workshop en neem aan het einde van de middag je werk mee naar huis. Mocht je werk niet afkrijgen tijdens de workshop dan kun je deze thuis afmaken. Er zijn ruim 10 kaarten aanwezig plus voorbeelden op zaterdag 23 november, 13.00-17.00 uur in het Lees- en Ontmoetingspunt (LOP), winkelcentrum, Molenhoek. De kosten zijn 7,50 euro inclusief kaart naar keuze, toolset en één consumptiebon. Doelgroep: vanaf 10 jaar. Maximaal aantal deelnemers 12. Aanmelden via mail petrapoulissen@gmail.com.

Groesbeeks Glorie: weer geen punt

GROESBEEK - Na een week rust speelt Groesbeeks glorie op 27 oktober de tweede uitwedstrijd tegen de dames van HVW in Wanroij.


Het begin van de wedstrijd verliep moeizaam voor de dames van Groesbeek. Door het vele balverlies weet HVW al snel een voorsprong te pakken van 7-1. Na de eerste 10 minuten herpakte de dames van Groesbeek zich en ging het aanvallend iets beter. De score kwam uiteindelijk zelfs terug op 8-4. Maar door de snelheid van HVW en het vele balverlies van Groesbeek, was de stand tijdens de rust 11-4.

Tijdens de tweede helft kreeg Groesbeek steeds meer moeite met ruimte vinden op de cirkel en bleven de schotkansen uit. HVW daar in tegen pakte iedere kans die ze hadden en ronde deze vaak positief af. Groesbeek probeert hun aanvalstactiek nog aan te passen door 4-2 te spelen maar helaas mag dat niet baten. Er worden wel wat kansen gelopen en ook nog wat doelpunten gemaakt. Maar HVW weet toch nog een hoop tegen doelpunten te maken. Hierdoor eindigt de wedstrijd met een uitslag van 25-8 voor HVW.

Volgende week speelt Groesbeeks Glorie thuis op zaterdag 2 november tegen het dames 1 team van Desk.

Cameraman/-vrouw gezocht

Eerste aflevering vanuit Heilig Landstichting. (foto: Omroep Berg en Dal)

REGIO - Omroep Berg en Dal start volgend jaar met de tv-serie ‘Ouwe Koeien uit de sloot’. In een aantal afleveringen worden verhalen en anekdotes uit de gemeente Berg en Dal op een theatrale wijze verfilmd.

Marjo Glaser is de initiatiefnemer van dit originele project. ‘De laatste maanden duik ik regelmatig in de archieven en dat brengt me op ideeën. Samen met Marga Arents zoeken we naar de meest geschikte ‘Oude koeien’ die we kunnen bewerken voor televisie. Inmiddels hebben we één aflevering gespeeld en opgenomen. Het is een prachtig verhaal uit de Heilig Landstichting. Er ligt nog veel mooi werk in het verschiet en daar hebben we nog een paar enthousiaste mensen voor nodig.”

"We zoeken een ervaren cameraman/vrouw, die ook kan monteren. De opnames zijn meestal overdag. Per aflevering moet je rekenen op ongeveer vier dagen werk in de 6 à 8 weken. Heb je wel zin maar ben je minder beschikbaar, dan zijn we zeker ook blij met je.
Wil je meespelen? Heb je geen spelervaring, maar kun je bijvoorbeeld wel goed verhalen vertellen? Laat het ons weten! Dan kijken we samen wat er mogelijk is. We kijken uit naar je mail: henkmarga48@gmail.com en/of marjog@omroepbergendal.nl."

Concert Nijmeegs Byzantijns Koor

Nijmeegs Byzantijns Koor. (foto: Marus Bakker)

GROESBEEK - Het Nijmeegs Byzantijns Koor onder leiding van Svetlana van Wielink geeft een concert met gezangen uit de Slavisch-Byzantijnse ritus.

Het NBK wil hiermee aandacht vragen voor deze bijzondere gezangen die verstillend en meditatief zijn. Het concert is zondag 24 november in de Mariendaalkapel (boven Gasterij 't Groeske), Bellevue 9 t in Groesbeek. Aanvang:14:30, kapel open om 14:00 uur. Entree: 7,50 euro (inclusief koffie/thee).

Intocht Sinterklaas Molenhoek

MOLENHOEK - Zondag 24 november brengt Sinterklaas een bezoek aan Molenhoek. Rond twee uur 's middags worden de Goedheiligman en zijn pieten verwacht op de hoek Lindenlaan – Stationsstraat.

Aansluitend ontvangen we de Sint in De Wieken. Deze middag wordt georganiseerd voor alle kinderen van Molenhoek tot en met groep 5. De Muziekpieten zijn dit jaar natuurlijk ook weer van de partij om er een feestelijke middag van te maken.

De Treffers houdt schade beperkt

GROESBEEK - FC Twente, toch een maatje te groot voor de roodzwarten, zeker nadat na 20 minuten al een 0-2 voorsprong voor de Tukkers op het scorebord stond.

De werklust van de spelers. Met name het voortdurende gesjouw van Lowie van Zundert was hartverwarmend om te zien. Het feit, dat de ploeg conditioneel ook 90 minuten lang bij kon blijven. De opbouw van achteruit, die niet altijd even succesvol was, maar waartoe toch steeds pogingen werden ondernomen. De onverzettelijkheid van de achterhoede, waarin Cendrino Misidjan voor geen man opzij ging. En toch ook de spaarzame momentjes, waarin De Treffers voor doel van keeper Drommel verscheen.

Het patroon tekende zich al direct af. Twente zocht naar openingen en De Treffers loerde op de counter. En in het eerste kwartier leken daartoe ook mogelijkheden. Misidjan kon vier man van zich af schudden en rukte op langs de achterlijn. Bij de eerste paal kon zijn inzet worden weggewerkt. En even daarna kwam de thuisploeg opzetten over rechts met een goede voorzet van Koen Maertzdorf. Maar juist toen kwam Twente op voorsprong: de Japanner Nakamura speelde zijn man uit en deponeerde met een fraaie krul de bal over doelman Centen heen in de kruising.

De Groesbekers bleven niet bij de pakken neerzitten en deden pogingen om weer op gelijke hoogte te komen, maar dezelfde Nakamura maakte met een strakke schuiver aan die illusies al snel een einde: 0-2. Twente liet ook daarna in hoog tempo de bal rond gaan, maar slaagde er niet in om nog een gaatje te vinden. In de tweede helft veerde het talrijk opgekomen publiek op, toen Misidjan met een mooie pass Dilivio Hoffman lanceerde. Maar doelman Drommel kwam snel uit zijn strafschopgebied en kopte de bal voor de gretige Hoffman weg. Het had vervolgens zo maar 0-4 kunnen worden, maar de paal stond nieuw succes van Nakamura en van Berggreen in de weg. Lowie van Zundert was nog het dichtst bij een aansluitingstreffer, maar zijn kopbal uit een vrije trap van Boy van de Beek ging over en in blessuretijd werd de bal voor zijn hoofd weggestompt, nadat Koen Maertzdorf had voorgezet. Met de 0-2 eindstand kwam er een eind aan het bekeravontuur voor De Treffers, maar supporters konden daar gezien de gezelligheid na afloop in de kantine met hulp van de onvolprezen Theo van Blitz zeker vrede mee hebben.

Uit ruim twee eeuwen muziek: viool, alt-viool en cello Pressenda Strijktrio: Flaneren met Klassiek

Pressenda strijktrio. (foto: Marit Nuyten) Marit Nuyten

KEKERDOM - Weet u klassieke muziek te waarderen maar wilt u er stiekem meer van weten? In een sfeervolle omgeving laten wij u genieten van een toegankelijk klassiek repertoire. De muziekstukken worden geïntroduceerd waarmee u niet alleen geniet van het spel van drie professionele muzikanten maar ook het werk van bekende componisten gaat herkennen.

Pressenda strijktrio bestaat uit Noemi Bodden op de viool, Maartje van Rheeden op de altviool en Thamar Bodden op de cello.De musici kennen elkaar vanuit een gemeenschappelijk muzikaal verleden zoals het Rotterdam Philharmonisch Orkest, Europees Jeugdorkest en het Rotterdams Kamer Orkest. De naam Pressenda verwijst naar een Italiaanse vioolbouwer uit de 19e eeuw, waarvan een lid van het trio een instrument bespeelt.
Flaneren met Klassiek uit meer dan twee eeuwen muziek duidt op het gegeven dat het een programma is dat niet expliciet voor de concertzalen gecomponeerd werd, maar ook voor andere openbare publiekslocaties zoals wandelpromenades, park kiosken en andere ontmoetingsplaatsen... net zoals nu in ons kerkje van Kekerdom. Met de koude feestmaand voor de deur zorgen wij voor warme drankjes op het knusse pleintje.

Tickets zijn nu nog verkrijgbaar voor 15, daarna 17,50 euro via kekerdomsekerk.nl of aan de deur (indien niet uitverkocht). De prijzen zijn exclusief een euro servicekosten. Dit tweede concert uit de Cacrades Concertreeks is op zaterdag 23 november om 20.00 uur in het Kekerdomse Kerkje.

Groesbeeks Glorie: twee punten!

GROESBEEK - Groesbeeks glorie dames 1 speelt op 2 november een mooie thuiswedstrijd. De dames van Desk uit Loon op Zand waren dit keer de tegenstanders. Groesbeek nam al snel de leiding in de wedstrijd. Zo stond het in de eerste helft met nog vijftien minuten op de klok 7-3.De dames van Groesbeeks hadden al snel door dat de dames van Desk het wedstrijdtempo niet aankonden. Er werden mooie aanvallen op de break gespeeld. Dit pakte goed uit voor Groesbeek. De eerste helft eindigt met een ruststand van 11-6.

De tweede helft pakte Groesbeeks Glorie het tempo meteen weer op. Er werd fanatiek verdedigd waardoor de dames van Desk de nodige penalty’s verdiende. Deze werden naast het doel gegooid. Sinds lange tijd hebben de dames van Groesbeek laten zien, dat ze naast de hoekschoten die ze goed onder controle hebben. Ook van een lange afstand kunnen scoren. Zo bleef Groesbeek de hele wedstrijd op een voorsprong met een mooie eindstand van 21-12.

Volgende week zondag 10 november speelt Groesbeeks Glorie een uitwedstrijd in Tilburg tegen de dames van Camelot.

Zestig jaar of langer getrouwd?

REGIO - Zijn je ouders, schoonouders of je opa en oma zestig jaar of langer getrouwd en willen ze dat delen? Laat het dan weten.

Wij zorgen ervoor dat er een artikel met foto verschijnt in Hét GemeenteNieuws. Dan wordt dat heugelijke feit bekend in heel de gemeente Berg en Dal, gemeente Heumen en gemeente Mook en Middelaar. Bij een dergelijke gelegenheid komt in de regel de burgemeester bij het paar op bezoek.
En niet alleen bij een diamanten paar, maar ook bij de viering van briljant (65 jaar), platina (70 jaar), albast (75 jaar) en eik (80 jaar) komen wij graag naar u toe voor een reportage en foto. De komst van verslaggever Joop Verstraaten (06 22768479) en fotograaf voor deze gelegenheden kost helemaal niets; dat is service van Hét GemeenteNieuws.

11 / 28

12 / 28

13 / 28

14 / 28

Van 7 tot en met 13 november

HET HUIDIGE STERRENBEELD IS SCHORPIOEN. Op relationeel vlak is de schorpioen een zeer trouwe partner. Het enige dat ze niet kunnen hebben is ontrouw van de partner. Vandaar dat ze wat wantrouwend van aard zijn. En hun jaloezie is snel gewekt. Seks is voor hen een belangrijke uitlaatklep. Met hun lijf uiten ze hun gevoelens voor de ander. Ze hebben het liefste alles onder controle.

RAM van 21 maart t/m 20 april
Op donderdag wil iemand jou uit de tent lokken. Maar jij kiest ervoor om dat te negeren. Vrijdag is een goede dag om een trip te ondernemen. Het begin van een leuk, lang weekend? Rond volgende week dinsdag lukt het je om je (lichamelijke) grenzen te verleggen. Je hebt dan ook over alles een mening.

STIER van 21 april t/m 21 mei
Donderdag baal jij ervan dat het je niet lukt om samen met de ander iets leuks te ondernemen. Dat geeft behoorlijk wat spanningen. In het komende weekend staat vriendschap min of meer centraal. Zondag is een mooie dag om te genieten van moderne kunst. Bezoek een leuk museum om je hart op te halen.

TWEELINGEN van 22 mei t/m 21 juni
Donderdag en vrijdag zijn zeer actieve dagen. Maak bijvoorbeeld een mooie boswandeling en geniet van de herfst! Op zondag maak jij van je hart geen moordkuil. Sterker nog; je vertelt de ander je diepste geheimen. Volgende week woensdag weet jij je gevoelens prachtig onder woorden te brengen.

KREEFT van 22 juni t/m22 juli
Ondanks het feit dat je op donderdag heel gevoelig bent, durf je toch op de voorgrond te treden. Tijdens het komende weekend heb je het heel druk. Maar gelukkig krijg je van allerlei kanten hulp. Maandag ben je wat gespannen. De volle maan op dinsdag geeft jou nieuwe kansen én twijfels!

LEEUW van 23 juli t/m 22 augustus
Op vrijdag kun jij op een ontspannen manier maatschappelijk vooruit komen. Na een heel rustig weekend heb jij op maandag het hoogste woord. Je hebt gelijk, maar krijg je dat ook? Volgende week woensdag voel jij je heel krachtig. Een goede dag om flinke vooruitgang te boeken op elk vlak.

MAAGD van 23 augustus t/m 21 september
Donderdag en vrijdag zijn goede dagen om lichamelijk actief te zijn. Aanstaande zondag helpt een goed gesprek om de ander beter te begrijpen. Volgende week maandag is men zeer onder de indruk van jouw kunnen. Geniet daarvan! Op woensdag zet jij je kennis en ervaring in voor een goed doel.

WEEGSCHAAL van 22 september t/m 22 oktober
Op donderdag is er wrevel tussen jou en de ander. Je kunt niet goed achterhalen waarom dat nu zo is. Misschien zijn je verwachtingen te hoog gespannen? Tijdens het komende weekend kom je in aanraking met wonderlijke figuren. Hun 'anders zijn' is voor jou heel interessant en dus leerzaam.

SCHORPIOEN van 23 oktober t/m 21 november
Op donderdag ben je heel creatief bezig. Maar lang niet iedereen weet dat te waarderen. Op zondag stel jij je heel kwetsbaar op. Dat leidt helaas tot ongemakkelijke situaties. Volgende week dinsdag en woensdag zit je goed in je vel. Prima dagen om op een vriendelijke manier je zin te krijgen.

BOOGSCHUTTER van 22 november t/m 21 december
Op donderdag heb jij weer eens het hoogste woord. Ben jij niet bang dat dit ooit gaat vervelen? Spreken is zilver maar zwijgen toch echt goud! Na een rustig en ontspannen weekend ben jij rond volgende week dinsdag enorm actief. Je enthousiasme werkt waarschijnlijk zeer aanstekelijk.

STEENBOK van 22 december t/m 19 januari
Op vrijdag oogst jij veel waardering voor wat jij maatschappelijk bijdraagt. Toch besluit je in het komende weekend dat je best een tandje lager mag presteren. Hierdoor komt meer tijd vrij voor je privé leven. Volgende week woensdag is het goed om een gesprek wél aan te gaan. Het is nodig!

WATERMAN van 20 januari t/m 17 februari
Na een drukke week vind jij dat je in het weekend best wel wat ontspanning kunt gebruiken. En er zijn vrienden die je te lang niet gesproken hebt. Daar maak je dan ook tijd voor vrij. Je laat duidelijk merken dat ze voor jou belangrijk zijn. Op woensdag weet jij bepaalde zaken helder uit te leggen.

VISSEN van 18 februari t/m 20 maart
Op donderdag voel jij perfect aan wat de ander nodig heeft. Op vrijdag kies je eventjes voor jezelf. Tijdens het weekend hoor je over bepaalde zaken die voor jou heel veel kunnen betekenen. Volgende week dinsdag en woensdag onderneem je meteen actie. Dit kan een soort doorbraak zijn.

Compleet Santiago de Compostella meebeleven in Overasselt

OVERASSELT - Verhalen, interviews, Spaanse broodmaaltijd, film en muziek bij Filmcafé Overasselt op zaterdag 23 november.

Vijf mensen uit Overasselt, die deze pelgrimstocht volbracht hebben, vertellen wat ze hebben meegemaakt en wat het hen heeft gebracht. Er is gelegenheid om vragen te stellen. Na ongeveer een uur wordt er een Spaanse broodmaaltijd geserveerd.

Als afsluiting wordt de indrukwekkende film 'The Way' vertoond. Deze film gaat over een oogarts uit Californië, die op een dag het bericht krijgt vanuit Frankrijk dat zijn zoon Daniel bij een storm in de Pyreneeën is overleden. Hoewel de relatie tussen hen nooit echt goed was, besluit Tom toch naar Frankrijk te reizen, waar hij ontdekt dat Daniel was begonnen met de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella. Tom besluit zelf de route uit te lopen.

"Een film met een lach en een traan. Het is een avond voor iedereen, maar zeker voor hen die deze wandeling ooit wel eens willen lopen. U kunt veel informatie en inspiratie verwachten. Wilt u deze Spaanse avond bijwonen, dan kunt kaartjes via www.filmcafeoverasselt.nl reserveren."

Het aantal voor het hele programma is beperkt (75 kaarten), alleen voorverkoop. Vroegtijdig bestellen is gewenst. De voorverkoop is gestart. Inloop 16.30 uur. Het programma begint om 17.00 uur. Prijs: 15,00 euro. Wilt u alleen de film bekijken dan is de aanvang 20.15 uur. Inloop vanaf 19.45 uur. Prijs: 7,00 euro en voor vrienden van Filmcafé Overasselt €5,00 euro.

Literair programma met Marieke van Ruitenbeek In Kulturhus van Leuth: Winterbloei

Marieke van Ruitenbeek. (foto: Marieke van Ruitenbeek)

LEUTH - Bibliotheek Leuth organiseert op zondagmiddag 17 november in samenwerking met het kulturhus het programma Winterbloei. Tijdens deze middag zullen teksten van Jan Wolkers worden voorgedragen, afgewisseld met muziek van Marieke van Ruitenbeek. Het programma sluit aan bij de bibliotheekcampagne Nederland Leest, die dit jaar in het teken staat van Jan Wolkers en duurzaamheid.

Tijdens het programma in het kulturhus van Leuth wordt een selectie van de teksten uit Winterbloei van Jan Wolkers voorgelezen. Dit wordt afgewisseld met een muzikaal optreden van Marieke van Ruitenbeek, zangeres uit Beek, die in deze streek al lang geen onbekende meer is. Marieke begeleidt zichzelf op piano. De deuren gaan op 17 november om 14.00 uur open. Bezoekers worden ontvangen met een kop koffie of thee en een heerlijk stuk taart naar keuze. Om 14.30 uur begint het programma dat bestaat uit interviews, teksten en muziek en duurt tot ongeveer 16.30 uur. Iedereen krijgt een gratis exemplaar van Winterbloei mee naar huis.

Aanmelden

De organisatie wil graag weten op hoeveel gasten zij kan rekenen. Daarom graag aanmelden vóór 13 november door een mailtje te sturen naar leuth@obgz.nl. of telefonisch 06 18514735. De entree van vijf euro kan bij binnenkomst worden voldaan; dit is inclusief koffie/thee en taart. Zonder aanmelding is de entree op zondagmiddag 7,50 euro.

(Dit programma komt in de plaats van Boek&Buffet dat gepland stond voor 19 november in Leuth.)

De winnaars van de Preek van De Leek

(foto: Joop Verstraaten)

GROESBEEK – Zondagmiddag vond in de protestantse historische Kerk aan de Kerkstraat in Groesbeek de Preek Van De Week 2019 plaats.

Het onderwerp van de Preek Van De Week was '100 jaar Vrouwenkiesrecht' waarvoor waren uitgenodigd raadslid Lesley Albers (PvdA), wethouder Sylvia Fleuren (CDA) en wethouder Irma van de Scheur (GVP). De 140 gasten werden welkom geheten door da. Janneke Ruijs die de juryleden van de middag voorstelde: Ria Hopman, Tinneke Lodders-Elfferich en Erna van de Ven. Janneke Ruijs wenste het drietal veel succes.

Tussen het raadslid en de wethouders door zongen enkele raadsleden onder leiding van Wim Bakker te weten Hennie Eikholt (GVP) en Rob Verheijen (CDA) of hun leven er vanaf hing. De drie predikers die vanaf de kansel hun verhaal vertelden kregen allen de handen van de aanwezigen op elkaar. Op het eind van de middag maakte de jury de uitslag bekend. Voor haar kwam het verhaal van Lesley Albers als beste uit de bus, terwijl het 140-tal tellend publiek er anders overdacht, dat koos wethouder Irma van de Scheur met het beste verhaal.

Kom Mar Kieke met veel tam tam geopend in dorpshuis De Slenk

(foto: Joop Verstraaten)

GROESBEEK-De Horst - Vrijdagmiddag vond de opening plaats van de tiende editie van de tentoonstelling 'Kom Mar Kieke' in Dorpshuis De Slenk. De gasten werden ontvangen door muziek van de drumgroep van Kind Centrum Op De Horst onder leiding van niemand minder dan Olaf Fase de drummer van Slagers van Kampen.

Simon Meilink een van de initiatiefnemers van 'Kom Mar Kieke' was blij met zo'n grote opkomst. Bewoners van de Horst of zij die er gewoond hebben, hebben heel wat in hun mars, gezien het tentoon gestelde. Ook wethouder Irma van de Scheur liet weten dat De Horst een speciaal plekje in haar hart heeft en had bijzonder genoten van de drumband. Deze tentoonstelling in samenwerking met de schoolkinderen tot stand gekomen, hiervoor alle lof aldus Irma van de Scheur. Door een lint door te knippen verklaarde zij de tentoonstelling tot geopend. De 19 beroeps- en amateurkunstenaars bezette de gehele begane grond van De Slenk met hun pronkstukken zoals olieverf en acrylschilderingen, bloemkunst, siersmeedwerk, beelden, glassculpturen, tekeningen, teksten, houtkunst, quilts, mozaïek, aquarellen, fotografie en emailleerwerk. In de kleine zaal hadden de basisschool leerlingen van groep 7 en 8 van piepschuim de Verwoeste stad nagemaakt van het project Wat is vrijheid en wat te doen als je geen vrijheid hebt. Al met al de moeite waard om deze tentoonstelling 'Kom Mar Kieke' te bezoeken zaterdag 2 november van 12.00 tot 18.00 uur en zondag 3 november vanaf 10.00 uur.

Geef onze bevrijders weer een gezicht en doneer een foto

GROESBEEK – In 2020 wordt de beëindiging 75 jaar geleden herdacht van de Tweede Wereldoorlog. Ook op de Canadese Ere begraafplaats aan de Zevenheuvelenweg wordt hier op grootse wijze aandacht aan besteed.

Van zaterdag 2 tot en met 16 mei vindt op de begraafplaats het evenement 'The Faces of Groesbeek' plaats. Het evenement is een initiatief van de stichting 'Faces to Graves' in samenwerking met 'Berg en Dal herdenkt'. Volgens een van de vrijwilligers Marian Leusink-Straatman hebben de jongens en mannen die voor onze vrijheid zijn gestorven, hebben een leven vòòr de oorlog gehad, hoe kort het ook was.

Stichting Face to Graves probeert contact te krijgen met hun families om hun levensloop te achterhalen en foto's van hen te krijgen. Door hun verhalen te vertellen worden zij niet vergeten. Onze bevrijders weer een gezicht geven staat centraal bij de herdenking in mei 2020. Gedurende twee weken worden er foto's geplaatst, om iedereen de kans te geven naar de begraafplaats te komen.

Alle beschikbare foto's zullen worden afgedrukt op weerbestendige plaatjes die een plaats krijgen bij de graven. De totale kosten voor een foto + standaard kost tien euro. Faces to Graves hoopt dat veel mensen de jongens en mannen, die gesneuveld zijn voor onze vrijheid , willen eren en een bijdrage willen schenken om dit evenement mogelijk te maken. Doneer een foto door de donatie over te maken op IBAN:NL78ABNA 0592 2443 93 ten name van St Faces to Canadian Graves onder vermelding van 'Mei 2020'.

Mini's van de maand

MILLINGEN - Zaterdag 26 oktober waren Rosalie en Tess mini van de maand. Swikaros Dames 1 speelde in Millingen tegen Pegasus.

Tess en Rosalie kregen een mooi T-shirt en mochten mee warm lopen met de speelsters. Dat vonden ze leuk, maar ook wel vermoeiend zeg..poeh poeh! Vervolgens samen de tactiek doorgenomen en toen kon de wedstrijd beginnen. Ze mochten allebei een keer opslaan en kregen allebei de bal weer teruggespeeld van de tegenpartij.
Het was even net of ze echt meededen met de wedstrijd. Als hulp bij het tellen hadden ze het erg druk.
De wedstrijd was spannend dus de punten vlogen heen en weer. Gelukkig won Swikaros uiteindelijk met 3-1. Dat moest gevierd worden! Ze hadden dan ook een lekkere chocolade reep meegenomen die ze mochten geven aan onze topper van de dag: Dirkje! Daarna werden de gekregen shirts volgeschreven met handtekeningen en mochten ze een echte teamfoto maken.

De Plus Visser in Malden schenkt voedselbank flinke partij voedsel

Peter Maas (voedselbank) en Cor Willem Visser (Plus) met een deel van de producten.

MALDEN - De Plus Visser in Malden gaat verbouwen en de winkel werd woensdag 30 oktober om 12.00 uur gesloten.

Eigenaar Cor Willem Visser nodigde de voedselbank Groesbeek en omstreken uit om diverse producten op te halen. Totaal mocht de voedselbank zo’n 54 volle kratten met koel-, diepvries- en houdbare producten meenemen. Ook de pompoenen gingen mee.

Bijgevoegde (rechtenvrije) foto: Peter Maas (voedselbank) en Cor Willem Visser (Plus) met een deel van de producten.

Clubkampioenen bij Jeanne d' Arc

Prijswinnaars clubdag Jeanne d Arc 2019. (foto: Michelle Hagemann)

GROESBEEK - Afgelopen zondag 2 november vonden de jaarlijkse clubkampioenschappen van rijvereniging Jeanne d' Arc uit Groesbeek weer plaats. Dit maal iets later, gezien de slechte weersomstandigheden begin oktober.

De dag begon met het rijden van de dressuur proeven, aansluitend was de mogelijkheid tot het rijden van een springparcours. Vele vielen in de prijzen, maar de clubkampioenen van dit jaar zijn als volgt; Jilly Kaal dressuur pony's, Hilde Müskens dressuur paarden en Helle Meijers bij het springen.
"Mocht je lid willen worden van onze rijvereniging, dan ben je welkom. Voor meer informatie verzoeken we je een mail te sturen naar info@jeannedarcgroesbeek.nl."

19 / 28

Drie helden uit Ooij en een uit Nijmegen onderscheiden op Nationale Heldendag

(foto: Gemeente Berg en Dal) Foto: Gemeente Berg en Dal

DEN HAAG/OOIJ – Tijdens de vierde editie Nationale Heldendag in Den Haag zijn donderdagmiddag 7 november een drie inwoners uit Ooij en 1 uit Nijmegen onderscheiden voor hun heldhaftige daden bij een brand in Ooij op 28 oktober 2018. Het doel van de Heldendag is stilstaan bij 'gewone 'mensen'. Mensen die bijzondere moedige en heldhaftige daden hebben verricht voor een ander, vaak met gevaar voor eigen leven.


Voor deze Heldendag waren de vier uitgenodigd, omdat ze zich heldhaftig hebben gedragen tijdens de bewuste woningbrand in Ooij op 28 oktober 2018. Deze brand met een enorme rookontwikkeling, werd aangewakkerd door uitstromend gas. De helden hebben met gevaar voor eigen leven de brand weten te blussen. Hierdoor kon de bewoner later door de brandweer veilig uit het huis worden gehaald.

De heer J.L.G. Weeren uit Ooij kreeg een Koninklijke Onderscheiding, de Erepenning voor Mensenlievend Hulpbetoon in Brons. Hij kreeg deze onderscheiding uit handen van Minister en vice-premier Hugo De Jonge. De heer Weeren heeft de hoofdgaskraan dichtgedraaid en geprobeerd de bewoner op de eerste verdieping te bereiken, wat werd bemoeilijkt door de zware rookontwikkeling.

De broers B. en Y. van der Putten uit Ooij en de heer J.M. Eijkhout uit Nijmegen kregen de bronzen legpenning en een loffelijk getuigschrift van het Carnegiefonds. Deze helden hebben ruitjes ingeslagen en de brand in de keuken geblust met behulp van een tuinslang. Deze penningen werden uitgereikt door Jaap Smits, de voorzitter van het Platvorm Heldenwaardering.

Vier maal goud voor Keurslager Tim Janssen Groesbeek

(foto: Joop Verstraaten) Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK – Een van de jongste Keurslagers van Nederland Tim Janssen in het Groesbeekse winkelcentrum Bellevue 72 heeft liefst met vier van zijn zelfgemaakte specialiteiten goud binnen weten te halen, waarvan twee zelfs goud met een ster.

Tim en zijn team hadden voor de eerste maal deelgenomen met zijn producten op de VAS-beurs waaraan alle slagers uit heel Nederland aan mee konden doen. Tim had zijn eigen gemaakte lasagne, eigen gemaakte boterhamworst, filet american en de inmiddels al bekende erwtensoep ingezet om te laten beoordelen en niet zonder succes.

Zowel de lasagne als de boterhamworst werden beide bekroond met goud, terwijl de filet american en de erwtensoep bekroond werden met goud plus een ster (het maximaal aantal behaalde punten). De vier certificaten behorende bij deze gouden erkenningen werden dinsdagavond in het beursgebouw in Nieuwegein uitgereikt. Tim is trots op zijn team, want "dit hebben we samen bereikt". Tim is al eerder in de prijzen gevallen met zijn spareribs. De behaalde certificaten krijgen ongetwijfeld een mooie plaats in zijn slagerij in winkelcentrum Bellevue in het hart van Groesbeek.

Grote snert-actie fanfarekorps Ons Genoegen

Grote snert-actie fanfarekorps Ons Genoegen

MILLINGEN - In de Albert Heijn in Millingen aan de Rijn kan men zaterdag 16 november tussen 10.00 en 14.00 uur een heerlijke zelfgemaakte erwtensoep kopen à 4,50 euro per liter (3 liter voor 12,50 euro). Lekker om direct op te eten of handig voor in de vriezer.

"U kunt nu al ingevroren erwtensoep bestellen in literbakken vanaf 4.50 euro per liter. Bestellingen kunt u mailen naar onsgenoegensnertactie@gmail.com. U kunt ook een briefje met naam, adres, telefoonnummer en aantal liters erwtensoep in brievenbus deponeren op Werfstraat 1."

Vedisch huisprogramma Berg en Dal

Krishna en Balarama. (foto: Leo de Kruis)

BERG EN DAL - Zondagmiddag 10 november wordt in Berg en Dal voor de zevende keer een Vedisch cultureel huisprogramma georganiseerd.

De Vedische cultuur vindt zijn oorsprong in het oude India. De Vedische geschriften zijn de spirituele literatuur hiervan, aanvankelijk mondeling overgeleverd en later opgeschreven in het Sanskriet. De Vedische teksten gaan over uiteenlopende onderwerpen, zoals spirituele ontwikkeling, geneeskunde, landbouw, astrologie en leiderschap, de voordelen van yoga en meditatie en het belang van kennis en onzelfzuchtig handelen.

Een samenvatting van de Vedische wijsheid is te vinden in de Bhagavad Gita, die 5000 jaar geleden door Heer Krishna is gesproken.In dit geschrift spreekt Heer Krishna over verschillende onderwerpen zoals het proces hoe we blijvende vrede en geluk kunnen bereiken, maar ook het verschil tussen het lichaam, de ziel en het bewustzijn.

De middag begint om 14.00 uur met een inloop tot half 3. Hierna begint het huisprogramma met kirtan, gezamenlijke mantra-zang. Aansluitend is er een lezing over een onderwerp uit de Bhagavad Gita, deze keer door Jaya Gopal Prabhu. Hij is één van de eersten in Nederland die zich aangetrokken voelde tot de Hare Krishna-beweging en heeft heel lang verschillende vooraanstaande functies binnen deze beweging bekleed. Na de lezing is er gelegenheid om met elkaar van gedachten te wisselen. Daarna is er nogmaals een kirtan en rond half zes is er een gezamenlijke vegetarische maaltijd. U kunt zich voor deze middag aanmelden via tonnybol@hetnet.nl of 06 30883292. Voor deelname aan deze middag wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Geen goede, maar wel spannende wedstrijd

GROESBEEK - DVSG speelt thuis tegen SCD’33 en heeft wat goed te maken na de nederlaag van afgelopen week tegen VVLK.

Na vier minuten krijgt Menno Sillessen een grote kans, maar hij schiet de bal van dichtbij tegen de keeper.SCD daar en tegen komt niet echt tot gerichte aanvallen. In de 19e minuut loopt Rico Voeten op een terugspeelbal van SCD. Hij onderschept de bal en lepelt deze over de keeper en brengt DVSG op 1-0 voorsprong.Kort daarna valt Spits Aron Rubens valt uit en Ivo van Balkom komt hiervoor in de plaats.Met de rust zien we een voorsprong van DVSG in een gelijk opgaande wedstrijd.

Na rust laat DVSG in de 47e minuut na om een corner simpel binnen te tikken.SCD gaat verder vooruit voetballen. Er is veel druk op het doel van DVSG en eigenlijk is het wachten op de gelijkmaker. In de 57e min valt de gelijkmaker en is het maar de vraag of DVSG overeind blijft.Het SCD dat aanvalt, veel druk op de verdediging heeft van DVSG. Daar wordt door Ivo van de Horst, Thijs de Jong en Rick Goossens goed en strak op de man verdedigd, met Tijn Willems vaak als laatste man erachter.In blessuretijd krijgt DVSG nog een goede kans, maar speelt deze kans niet goed uit. Het blijft bij een 1-1 gelijkspel. Gezien de wedstrijd een goed resultaat voor DVSG, al had in de slot minuten de wedstrijd gewonnen kunnen worden. Dit was dan wel een niet terechte overwinning geweest. Het was achteraf gezien geen goede wedstrijd van beide partijen, maar wel spannend tot het einde. Volgende week uit bij Heumen zijn er weer kansen in deze competitie waar iedereen van elkaar kan winnen.

Raad van Groesbeek in 1910: 'schik in het geven van straatnamen', waaronder Dorpsstraat

Detail kaart Heerlijkheid Groesbeek in 1765, door J. van Aarden. Links de Herwesaelse Straat en rechts 'De Quaey Straat'. (Archief Heemkundekring Groesbeek) (foto: Archief Gerrie Driessen)

Op 11 augustus 1910 wordt onder meer bericht: 'Ook bleek in deze zitting dat de raad in het geven van namen aan straten schik heeft gekregen. Was het de vorige week de Ottenhoffstraat, nu werden enkele der voornaamste straten als Montenberg -, Dorps- Klooster-en Boschstraat enz. gedoopt. Voor de talrijke pensiongasten en bezoekers van Groesbeek zeker zeer geriefelijk'.

Door Gerrie Driessen,

Heemkundekring Groesbeek

Uit de raadsnotulen blijkt verder dat een gedeelte van de Kwadestraat benoemd wordt tot Kloosterstraat . In het Binnenveld, in 1865 doorsneden door de aanleg van de spoorbaan, werd de Binnenveldstraat en Boschstraat benoemd. De eeuwenoude Molenweg kreeg de naam van het afscheidnemende raadslid J.D. Montenberg, wethouder van 1885 tot 1910. Kennelijk raakte de naam niet ingeburgerd, want enige decennia later wordt de naam afgevoerd. De aanleiding tot het voorgaande is te lezen in de notulen van de raadsvergadering van 9 december 1908. Agendapunt nr. 8 Wijkverdeling: Naar aanleiding van de aangekondigde Volkstelling van 1910 besluit het gemeentebestuur over te gaan tot een nieuwe wijkindeling. De voorzitter deelt mede, dat door het vele bouwen in deze gemeente de tegenwoordige verdeling der gemeente in wijken geheel in de war is gebracht en de juiste grenzen niet meer zijn aan te geven. (…) Kort samengevat: Wijk A Dorp, Wijk B Drul, Wijk C Nieuwerf, Wijk D Grafwegen, Wijk E St. Anthonis, Wijk F Bruuk, Wijk G Plak (de Horst), Wijk H Heikant en Wijk J Nederrrijkswald, H.Landstichting en Berg en Dal. Eerst tijdens de raadsvergadering van 30 mei 1934 wordt aangekondigd: 'Het wijksysteem te en tot straat- en nieuwe huisnummering over te gaan'. Vermeldenswaardig is dat de deurstijlen van de huizen pas in 1862, op aandrang van de belastingdienst, voorzien werden van zinken huisnummerplaatjes. Gemaakt en aangebracht door de smid Keukens á vier cent per stuk.

Zestigjarig huwelijk Binne en Henny Zwanenburg

Echtpaar Zwanenburg en burgemeester Marriet Mittendorff. (foto: Matthee Moons)

HEUMEN - Op 31 oktober was het 60 jaar geleden dat Binne Zwanenburg (85) en Henny Lingsma (82) elkaar het ja-woord gaven. Burgemeester Mittendorff van de gemeente Heumen verraste hen met een bos bloemen en de originele trouwakte.

Binne en Henny zijn beiden opgegroeid in het dorpje Lippenhuizen in Friesland. Binne kwam uit een boerenfamilie en Henny’s ouders hadden een fouragehandel. Vaak fietsten ze met elkaar op als ze naar school gingen en zij was wel onder de indruk van die lange jongen van de Butewei. Na de oorlogsjaren ging Henny naar de mulo en Binne naar de hbs. Zij troffen elkaar weer bij dansavonden en begonnen elkaar meer dan leuk te vinden. De eerste kus werd gegeven bij het bruggetje op de Butewei. Binne ging scheikunde studeren in Groningen en Henny ging naar de opleiding voor huishoudlerares.

Trouwen mocht pas als Binne was afgestudeerd en dat gebeurde op 31 oktober 1959 in Beetsterzwaag. Henny kreeg een baan als lerares en Binne werd lector aan de universiteit van Groningen. Het stel kreeg drie dochters en na diverse omzwervingen kwamen ze in 1971 naar Malden. Binne werd hoogleraar in de organische chemie aan de Radboud universiteit van Nijmegen. Henny was zeer actief bij comité Welcome en ving veel buitenlanders op die tijdelijk alleen of met hun gezin aan de universiteit werkten. Binne heeft een grote naam opgebouwd in de organische chemie en heeft vele functies vervuld, zowel nationaal als internationaal. Inmiddels hebben zij 10 kleinkinderen en 3 achterkleinkinderen. Henny en Binne gaan er nog steeds graag op uit en houden van uitstapjes en reizen.

Kleindier- en pluimveetentoonstelling voor het eerst in Kekerdom

(foto: Bert Roodbeen) Foto: Bert Roodbeen

KEKERDOM – Om praktische redenen was de clubtentoonstelling van kleindier- en pluimveevereniging Millingen en Omstreken niet in Millingen. Voor het eerst werd in het weekend van 2 en 3 november uitgeweken naar Kekerdom en wel in het voormalige Haukes kantoorgebouw aan de Botsestraat 45A.

De keuring van de hoenders, dwerghoenders en konijnen begon op zaterdag. Tijdens beide dagen was er ook weer een mooie knuffelhoek ingericht voor de kinderen. Uiteraard kon tijdens de show ook genieten van een drankje of een kopje koffie. De vereniging is naarstig op zoek naar nieuwe actieve leden. De winnaars worden tijdens de clubavond bekend gemaakt. "Voelt u er iets voor om in verenigingsverband iets met kleindieren te gaan doen, dan horen we dat graag. Onze secretaris W. Reijmers kan u er alles over vertellen. via 06 51595325 of reijmersmeij@gmail.com."

Halloween bij Switch

LEUTH - Zaterdag 26 oktober zagen onze mini's er toch wat anders uit dan op een 'normale' zaterdag'. Onze griezelige mini's hadden weer hun jaarlijkse Halloweentraining en ook mochten er vriendjes en vriendinnetjes mee komen trainen.

De kinderen kwamen prachtig verkleed binnen, als heksen, dracula, skeletten en andere griezels. Vaders en moeders waren ‘s ochtends al druk in de weer geweest om hun zoon of dochter zo mooi en eng mogelijk te schminken. Deze ochtend geen gewone training maar doekvolleybal, blindvolleybal, een lastig circuitje en uiteraard slagvolleybal. Voor de kinderen was er ook nog wat lekkers na afloop. Het was weer een griezelig leuke training, super georganiseerd door onze jeugdcommissie.

KBO Beek

naar 55+ Expo

BEEK - De KBO Beek gaat op 14 november naar de 55+ Expo.

Deze beurs in een totaal nieuwe stijl,waar van alles te beleven is, waar er speciaal voor u workshops zijn, wordt mede georganiseerd door de KBO. "Daardoor kunnen wij onze leden een daguitstapje naar de IJsselhallen in Zwolle aanbieden met de bus, entree, kopje koffie met iets heerlijks voor vijftien euro. Alle informatie leest u in onze nieuwsbrief. Ook hier blijkt maar weer, lid zijn van de KBO Beek loont zich altijd. Voor 20 euro per kalender jaar bent u lid van de seniorenvereniging van Beek, de KBO Beek, die uitblinkt in alles", aldus Gérard Tesser, voorzitter van de KBO Beek (024 3226377 voor alle info).

KBO Beek naar 55+ Expo

BEEK - De KBO Beek gaat op 14 november naar de 55+ Expo.

Deze beurs in een totaal nieuwe stijl,waar van alles te beleven is, waar er speciaal voor u workshops zijn, wordt mede georganiseerd door de KBO. "Daardoor kunnen wij onze leden een daguitstapje naar de IJsselhallen in Zwolle aanbieden met de bus, entree, kopje koffie met iets heerlijks voor vijftien euro. Alle informatie leest u in onze nieuwsbrief. Ook hier blijkt maar weer, lid zijn van de KBO Beek loont zich altijd. Voor 20 euro per kalender jaar bent u lid van de seniorenvereniging van Beek, de KBO Beek, die uitblinkt in alles", aldus Gérard Tesser, voorzitter van de KBO Beek (024 3226377 voor alle info).

A p/Arty! Sing and swing along

NIJMEGEN - Ook zo'n moeite met stilzitten tijdens een concert? Zou u het liefst opstaan uit uw stoel en meeswingen met de muziek? Kom dan op zaterdag 23 november naar A p/Arty Sing and Swing along! Het Millingse koor Ap/Art betreedt de bühne van De Lindenberg in Nijmegen met een optreden dat anders is dan alle andere optredens. Want bij dit koor hoeft u niet op uw plaats te blijven. Dans gerust met Ap/Art mee!

Dit concert haalt het koor uit de comfortzone en heeft verrassende elementen. Onder de enthousiaste leiding van dirigent Frans Coerwinkel en voor de gelegenheid met een 9-koppige band gaat Ap/Art een swingende avond verzorgen. Het popkoor heeft tijdens de A p/Arty medewerking van de Nijmeegse sambaband Animada.

Na het slotnummer nog geen genoeg van al dat swingen? Komt mooi uit! Want het concert gaat naadloos over in de Ap/Afterparty waarbij u op de dansvloer van De Lindenberg met een drankje in de hand lekker door kunt swingen. U kunt er zelfs een dansje wagen met de artiesten zelf!

De deuren van De Lindenberg gaan op 23 november om 19.30 uur open, het concert duurt van 20.00 tot 23.00 uur en op de afterparty kunt u blijven swingen tot 01.00 uur. Komt u met de auto? Dan kunt u parkeren in parkeergarages Eiermarkt of Kelfkensbos. Het tarief hier is ’s avonds slechts 0,50 euro per uur.

Zin in een gezellig avondje uit waarbij u al tijdens het concert wat kunt drinken? Kaartjes zijn voor 12,50 euro verkrijgbaar bij de Primera in Millingen aan de Rijn. Vragen over concert of kaartverkoop?: secretariaat@koorapart.nl.

Film Papoea Nieuw-Guinea

Krijgersdans. (foto: Stichting Wereldbeeld) Stichting Wereldbeeld

GROESBEEK - Zondag 17 november draait een film over Papoea Nieuw-Guinea in het cultureel centrum De Mallemolen aanvang 11.00 uur.

Op het eiland Biak worden bezoekers met dans en muziek ontvangen. Met een vlerk prauw gaan we naar het eilandje Japen daar worden we door de bewoners onthaald en getrakteerd op een lekkere visbarbecue. Op de terugweg worden we overvallen door slecht weer, maar de schipper Julius, brengt ons zonder kompas veilig terug Biak. Daar bezoeken we de markt die onder een groot dak wordt gehouden om de producten tegen de felle zon te beschermen. Hier zien we ook hoe een varken in de buiten lucht wordt geslacht, verdeeld en verkocht. Het is een oude gewoonte dat bij een vrouw, waarvan de man of kind gestorven is met een scherpe steen een kootje van de een vinger afgehakt wordt om de boze geest tevreden te stellen. Om de hand te verdoven moet de vrouw 24 uur met de hand omhoog staan tot het bloed en gevoel er uit is. We bezoeken de stad Manokwari en de sloppenwijk in het stadje Sentanie. Daarna vliegen we over de bergtoppen naar de Baliemvallei in Nieuw Guinea. Hier wonen nog zeer primitieve stammen. en gaan daar opzoek naar de Dani-stam die diep in het oerwoud leeft. Zij leven op voet van oorlog met de Lani stam.We rijden over smalle weggetjes en lopen over hangbruggen en worden dan plotseling met pijlen beschoten. Het zijn leden van de Lani-stam die in gevecht zijn met de Dani’s. Na een gevecht wordt er toch vrede gesloten. Dit wordt bevestigd door middelmiddel van een krijgersdans. Daarna gaan we gezamenlijk eten van het gebraden varken.

Protestantse

gemeente

Groesbeek

Zondag 17 november. Aanvang: 10.00 uur.

Voorganger: ds. N. Da Costa uit Angeren.

Tijdens de dienst wordt er gecollecteerd voor Epafras. Deze organisatie biedt praktische en geestelijke steun aan Nederlanders ie vast zitten in buitenlandse gevangenissen.

Vanaf 9.45 uur staat de deur open en is iedereen van harte welkom.

Voor meer info. zie www.pkn-groesbeek.nl

Grote snert-actie fanfarekorps

Ons Genoegen

MILLINGEN - In de Albert Heijn in Millingen aan de Rijn kan men zaterdag 16 november tussen 10.00 en 14.00 uur een heerlijke zelfgemaakte erwtensoep kopen à 4,50 euro per liter (3 liter voor 12,50 euro). Lekker om direct op te eten of handig voor in de vriezer.

"U kunt nu al ingevroren erwtensoep bestellen in literbakken vanaf 4.50 euro per liter. Bestellingen kunt u mailen naar onsgenoegensnertactie@gmail.com. U kunt ook een briefje met naam, adres, telefoonnummer en aantal liters erwtensoep in brievenbus deponeren op Werfstraat 1."

Kerkberichten Molenhoek

Parochie O.L.V. van zeven Smarten.

Voor praktische zaken: parochietelefoon 06 23 76 68 73.

Voor dringende zaken: Kapelaan Marc Kessels, tel. 0485 511426; 06 55 41 67 09.

Zondag 10 november: géén H. Mis (wel in Mook)

Dinsdag 12 november: 19.00 uur H. Mis voorafgegaan om 18.30 uur door rozenkransgebed.

Zondag 17 november: 11.00 uur H. Mis.

Kerkberichten Mook

Parochie H. Antonius Abt

Voor praktische zaken: parochietelefoon 06 23 76 68 73.

Voor dringende zaken: Kapelaan Marc Kessels, tel. 0485 511426; 06 55 41 67 09.

Zondag 10 november: 9.30 uur H. Mis

Vrijdag 15 november: 9.00 uur H. Mis; aansluitend Barmhartigheidsrozenkrans

Zondag 17 november: géén H. Mis (wel in Molenhoek)

Kerkberichten Middelaar

Parochie H.H. Lambertus en Brigida

Voor praktische zaken: parochietelefoon 06 23 76 68 73.

Voor dringende zaken: Kapelaan Marc Kessels, tel. 0485 511426; 06 55 41 67 09.

Zaterdag 9 november: géén H. Mis (wel op zondag in Mook)

Zaterdag 16 november: 19.00 uur H. Mis

Knudde bij Den Zuuten Ienval

De spelersgroep van Den Zuuten Ienval. (foto: Sjaak Pouwels)

GROESBEEK - Dat Den Zuuten Ienval komische voorstellingen speelt is bij het grote publiek dat de voorstellingen bezoekt bekend. Dit jaar speelt de verenging, onder regie van Katy Gröning – Küsters, de komische thriller 'Het is weer knudde'. Met het openen van de nieuwe toneelgordijnen die Den Zuuten Ienval kocht van de bijdrage vanuit de Rabobank Clubkas Campagne, startte de voorstelling.


Paul Verhoog, gespeeld door Gerard Rikken, wordt laveloos op de bank aangetroffen door zijn vrouw Rita (Lisette de Valk). Hij mist delen van de avond en Rita verdenkt de invloed van Deense boezemvriend Knudde, een rol van Bram Arents. Paul heeft ook veel geld bij zich. Moeder Tonia (Joke Kuperus) helpt Rita met het uitzoeken van het ware verhaal, zij heeft haar nieuwe vriend Sjors (Marco Schoofs) bij zich die ervaring heeft. Dochter Cilia (Ilse kersten) en soldatenzoon Rob en zijn vriendin Manja, gespeeld door Daniel Daam en Carlijn van Basten, komen naar het ouderlijk huis. Het wordt voor Paul en Rita wel erg lastig om alles voor hen geheim te houden. Ook komt Mona (Samanta Nillessen), een vriendin van Cilia, nog langs en staat er opeens een vreemde Amerikaan (Faliw Rettob) op de stoep. De chaos wordt compleet als de sergeant majoor (Paul Kuperus) langskomt voor Rob. Tot overmaat van ramp komt de politieagent (gespeeld door Theo Kaal) regelmatig verhaal halen.


Den Zuuten Ienval zet weer een vlotte en humorvolle voorstelling neer. Voor de voorstellingen van 10 november zijn nog enkele kaarten beschikbaar. Reserveren kan via www.denzuutenienval.nl of via de reserveerlijn: 024 3578390.

Timia Rugenbrink in het Kerkje van Persingen Expositie 'Schoonheid en Troost'

Een portret van Lenie en Chris welke te zien is op de tentoonstelling. (foto: Timia Rugenbrink)

PERSINGEN - Timia Rugenbrink exposeert een flink aantal werken binnen het thema 'Schoonheid en Troost (en soms over wat daaraan vooraf gaat)' in het Kerkje van Persingen op 16-17 november van 11.00 - 17.00 uur aan de Persingenstraat 7 in Persingen

In een omgeving zo heel passend bij het thema worden werken getoond die soms overduidelijk het thema raken en soms misschien enkel in detail. Breed binnen het thema passend zijn de werken een beeldende invulling in een oprechte poging het persoonlijke een herkenbaarheid te geven voor een ieder. Het spanningsveld tussen wat privé-emoties zijn en wat wij allen kunnen ervaren is op het scherpst van de snee uitgevoerd. Boven de emotie staat een beeldende kwaliteit wat aan het thema Schoonheid en Troost zeker kracht en intensiteit toevoegt.

Een diversiteit aan disciplines en stijlvormen zijn vertegenwoordigd op de tentoonstelling; schilderen, tekenen, textiel, fotografie en boetseerwerk. Allen duidelijk van één hand, het kenmerkend handschrift en de eigen blik op het gewone en bijzondere om ons heen.

Open dag bij hospice 'Huis Wilma'

Hospice Huis Wilma.

MOOK - Op veler verzoek is er op zaterdag 9 november een open middag georganiseerd bij hospice 'Huis Wilma'.

"U bent welkom tussen 13.00 en 15.00 uur. Deze middag kunt u een eerste indruk opdoen van de verblijfsruimtes van de patiënten, personeel en vrijwilligers.
Hospice 'Huis Wilma' is op de inrichting na, bijna klaar en daarom is iedereen welkom om alvast een kijkje te nemen op deze unieke locatie.

De opname in het hospice is mogelijk als iemand ernstig ziek is en een levensverwachting heeft van drie maanden of minder. Meer informatie volgt later na de officiële opening. Misschien heeft u nog wel nuttige tips of ziet u zich hier al werken als professional of vrijwilliger. We horen het graag van u. Tijdens de open middag staat de koffie natuurlijk klaar."

Routebeschrijving
"U kunt Hospice 'Huis Wilma' vinden aan de Cuijksesteeg 2 in Mook. Komend vanuit Malden neemt u op de Rijksweg de afslag rechts richting Boot- en fietsverhuur Dolfijn. Komend vanuit Plasmolen neemt u op de Rijksweg de afslag links richting Boot- en fietsverhuur Dolfijn. Na zo'n 250 meter vindt u hospice 'Huis Wilma' aan de linkerzijde. U kunt op het terrein zelf parkeren."

7 November

kan deze jongedame de 50 jaar ook beamen.

Gefeliciteerd.

op 2 november is mijn grote broer
alweer 15 jaar geworden gefeliciteerd Johannes,
van je trotse zusje Jennie

Dag (O)ma,
gefeliciteerd van ons, met je
80e verjaardag op 8 november!

Theo

Op 4 november is Theo 80 jaar geworden.
Van harte proficiat namens Antoine, Cynthia,
Simone, Jari, Robin, Chris, Angelique en Damien

Wil deze aanstaande abraham alle
sint cadeautjes stiekem zelf houden??

Onze prachtige kleinkinderen zijn geboren!

Raf

Lieve knappe Raf
viert zijn allereerste verjaardag!
Gefeliciteerd!!

Wat je vraag ook is, Etos staat voor je klaar. Al 100 jaar !

(foto: Joop Verstraaten) Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK – Van 4 tot en met 17 november wordt het 100 jarig bestaan van Etos nogmaals met de klanten gevierd.

Zo staan er in de folder 100 '1 + 1 gratis' acties en ontvangen alle klanten bij besteding van 25,00 euro of meer een gratis Etos handzeep! De winkel vult zich weer met leuke cadeautjes voor de decembermaand. Een goed moment om de komende weken je boodschappen bij Etos te halen.
Etos is ook lid van 'Erkend specialist in zelfzorg'. Dit betekent dat je bij Etos op de juiste plek bent voor advies over zelfzorggeneesmiddelen. Door het personeel wordt ongevraagd 'risico'-waarschuwingen gegeven om te voorkomen dat klanten met het verkeerde product de winkel verlaten of het onjuist gebruiken met alle gevolgen van dien. Verantwoorde zorg is voor Etos het allerbelangrijkste. Zo is er vanaf 11 november 'De week van de pijnbestrijding'. In samenwerking met het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven, wordt er extra aandacht gegeven aan pijn en het gebruik van pijnstillers, via sociaal media, de folders maar ook in de winkel. Bij Etos kun je terecht met alle vragen, ook die over pijn. In de winkel merk je dit omdat er altijd een gediplomeerd drogist of assistent- drogist aanwezig is om deskundig advies te geven over zelfzorggeneesmiddelen. De dames van Etos staan altijd voor je klaar, ook in Groesbeek.

Met veel plezier wordt De Spil gerund in Bellevue Groesbeek

(foto: Welmoet Stekhuizen) Foto: Welmoet Stekhuizen

GROESBEEK - Alweer drieënhalf jaar zit De Spil in Groesbeek. Op 1 mei 2016 opende De Spil met een grote benefietopening voor ALS en spectaculaire badeendenrace in de Spoorbeek.

"En nog steeds zijn we enthousiast en zitten we nog vol leuke ideeën voor de toekomst. Stilzitten is er niet bij want er altijd wel iets te doen of te bedenken. We zijn dan ook continu bezig om creatieve dingen te bedenken of nieuwe gerechten uit proberen."


"Ook door het leuke contact met de gasten kom je vaak op leuke ideeën of gerechten. Zo zijn onze vaste gasten ook betrokken bij onze zaak en horen we ook wat hun wensen zijn. Dit is voor ons natuurlijk erg leuk maar ook erg belangrijk. Het gaat uiteindelijk toch om de gast en niet om ons.
We hebben een leuke club met medewerkers die we ook zoveel mogelijk bij onze ideeën betrekken en geven ze dan ook zoveel mogelijk vrijheid om dingen te bedenken en uit te proberen. Dit zorgt ervoor dat het werk ook leuk blijft en dat we er samen plezier in hebben. We kunnen overigens nog steeds enthousiaste entertainers voor in de bediening gebruiken en ook nog fulltime keukenprinsen of prinsessen."

Sinds vorige week hebben we onze 'oktoberkaart' voor lunch en diner weer klaar en hebben we weer veel gelachen met het bedenken van leuke en passende namen voor onze gerechten. Nieuwsgierig geworden of reserveren? Kijk dan eens op www.restaurantdespil.nl of bel 024 6792660."

't Soetrijck: de verwenwinkel voor hele regio

(foto: Joop Verstraaten) Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK – De veelzijdige snoepzaak 't Soetrijck in winkelcentrum Bellevue in het hart van Groesbeek is uitgegroeid tot dé verwenwinkel van de hele regio. 't Soetrijck is met recht een speciaalzaak voor de echte snoepers van alle leeftijden.

Ook nu in de voorbereiding naar het Sinterklaasfeest heeft 't Soetrijck het grootste Sinterklaas-assortiment in ieder geval van Groesbeek. Zo zijn de luxe chocoladeletters van het bekende en exclusieve merk van Visser Chocolade nu te bestellen tot 26 november. Ook heeft 't Soetrijck een groot assortiment in snoep en oud-Hollands snoep. Maar op het gebied van bonbons in alle smaken zijn er liefst 90 soorten aanwezig, die op verzoek in een bijzondere cadeauverpakking worden gedaan, zodat je bij het afgeven een goede beurt maakt. Wat de Italiaanse delicatesse betreft is 't Soetrijck ook ruim gesorteerd in nougat, Italiaanse koekjes en Italiaanse chocolade. Daarnaast hebben ze de enige echte overheerlijke slagroom truffels in liefst zes smaken. Ook als er een kleintje geboren wordt, hoeft men niet naar elders, want 't Soetrijck heeft een ruime keuze in geboortesnoep. En wat dacht je van de komende feestdagen kerst en oud-en-nieuw? Ook voor die gezellige dagen heeft 't Soetrijck van alles wat lekker is in huis gehaald. Als het aan 't Soetrijck ligt worden het in ieder geval gezellige en lekkere dagen.

Sinterklaas bezoekt op zaterdag 30 november 't Soetrijck. Sinterklaas heeft onlangs laten weten dat hij op zaterdag 30 november van 11.00 tot 12.30 uur een bezoek brengt met zijn Zwarte Pieten in 't Soetrijck in winkelcentrum Bellevue. Daar kunnen de ouders foto's maken van hun kinderen bij Sinterklaas.