De Liemers Helemaal Goed Courant

10 mei 2014

De Liemers Helemaal Goed Courant 10 mei 2014


Power Horse wedstrijden in Duiven van start

DUIVEN - De eerste Power Horse Competitie wedstrijd van 2014 wordt op zaterdag 17 en zondag 18 mei in het Horsterpark in Duiven gehouden. Naast trekpaarden, zijn er demonstraties. Tevens is er zondag een de optreden van een historische riddergroep. De toegang tot het evenement is gratis.

Trekpaarden

De wedstrijd in Duiven is al meer dan tien jaar een begrip bij de menners als opening van het internationale competitieseizoen. De belangstelling voor dit jaarlijks trekpaarden evenement wordt steeds groter. Het 25 ha grote recreatiegebied Horsterpark staat dan ook geheel in het teken van de trekpaarden.

Veertig teams en bijna tachtig trekpaarden doen aan de wedstrijden mee. De menners komen uit Nederland en België en rijden in Duiven de eerste van zeven competitiewedstrijden. De trekpaarden zijn minimaal vier jaar oud en wegen minimaal 650 kilogram. Zaterdag beginnen de wedstrijden om 09.00 uur met dresseur en behendigheidsproeven. Spectaculair is het hindernisparcours in de waterpartij (vanaf 15.00 uur). Ook zondag beginnen om 09.00 uur de wedstrijden; 's middags strijden de menners het spiegelparcours direct tegen elkaar om de snelste tijd. Om 16.00 uur is de finale met de presentatie van de authentieke rijtuigen.

Ridders

Nieuw is zondagmiddag het optreden van de historische groep Langenhorst, met het middeleeuws kampement en de een tweekamp in de hoofdring. Het publiek kan van dichtbij met ridders en een prinses op het zwarte paard op de foto. Zoals de organisatie zegt: "Een gratis feestdag voor het hele gezin, waar vind je dat nog!" Informatie via de website www.powerhorsecompetition.nl.

Sint-Martinusmolen Didam tijdens Nationale Molendag

DIDAM - Al vele jaren vindt op de tweede zaterdag van mei de Nationale Molendag plaats. Het is een dag waarop zoveel mogelijk molens draaien en open zijn voor het publiek. De molenaars vertellen graag over hun werk, de molen en wat dit oeroude werktuig voor de buurt betekent. De Molendag is inmiddels uitgegroeid tot hét jaarlijkse molenevenement. Landelijk nemen ruim 900 molens nemen deel aan de Molendag en er worden meer dan 50.000 bezoekers verwacht.


Ook de Sint-Martinusmolen in Didam neemt dit jaar weer deel aan de Nationale molendagen en zal zowel op zaterdag 10 mei (van 09.00 tot 16.00 uur) als op zondag 11 mei (van 10.00 tot 16.00 uur) geopend zijn voor het publiek. Bij voldoende wind zullen de molenwieken draaien en is het voor de bezoekers mogelijk de molen te bezichtigen en van de molenaars uitleg te krijgen over werking en historie van de molen.

In en om de molen vinden allerlei activiteiten plaats zoals een demonstratie voor het maken van sieraden, een demonstratie kantklossen en demonstraties glasblazen en zilversmeden. Ook zijn er activiteiten voor kinderen zoals molenpuzzels en –tekeningen en het gieten van molenzeepjes en worden er op ambachtelijke wijze koek en muffins gebakken.

Tijdens de molendagen is er live vrolijke muzikale omlijsting met accordeons en keyboard. Verder is in de molen een permanente tentoonstelling ingericht over werking van molens, soorten molens, oude werktuigen en foto's over de restauratie van de molen van enkele jaren geleden.

De Martinusmolen ligt aan de Molenhoek 16a, ingang via de Windstraat.

Druk voorjaar voor Showband KDO Groessen

GROESSEN - Net zoals ieder jaar was Koningsdag (voorheen Koninginnedag) voor Showband KDO uit Groessen de aftrap voor een nieuw showseizoen. Terwijl bij veel showbands de agenda nagenoeg leeg is, is die bij KDO prima gevuld. KDO behoort inmiddels tot de Nederlandse subtop en is een graag geziene gast bij veel straatparades en taptoes in binnen- en buitenland.

Na de optredens op Koningsdag in Duiven en Groessen was KDO al te gast bij de bevrijdingstaptoe in Dronten. KDO was daar de hoofdgast en verzorgde voor een talrijk en enthousiast publiek twee wervelende taptoeshows. De komende twee maanden gaat KDO onder andere nog naar Zevenaar, Grootegast (Gr), Duiven, Putten en Borculo.

Alsof dat nog niet genoeg is, is KDO ook druk met de voorbereidingen voor een geheel nieuwe taptoeshow waarmee men volgend jaar op de taptoevelden te zien zal zijn. Deze nieuwe show gaat Colors heten en kleurrijk zal de show zeker zijn, zowel muzikaal als showtechnisch. Het instuderen van de nieuwe muziek en, later dit jaar, de show vergt veel van de leden maar als je, zoals in Dronten, onder een ovationeel applaus het taptoeveld verlaat, weet je waar je allemaal voor doet.

Ook jeugdband Jong KDO timmert goed aan de weg en treedt met regelmaat op. Jong KDO heeft het overstappen van een aantal oudere leden naar de grote showband prima verwerkt en de nieuw ingestroomde jonge kinderen hebben het prima opgepakt. Zo werpt de gedegen opleiding van KDO Groessen zeker haar vruchten af. Meer informatie staat op de website www.showbandkdo.nl.

Afsluiting seizoen PCOB afdeling Duiven/Westervoort

DUIVEN/WESTERVOORT - Afsluiting seizoen van PCOB afdeling Duiven/Westervoort is op dinsdag 20 mei. De afgelopen jaren hebben ze in Duiven het seizoen afgesloten met een gezellig samenzijn. Dit jaar gaan we naar Westervoort.

We komen samen om 14.30 uur bij zalencentrum Wieleman, Dorpstraat 11 in Westervoort. Telefoon (026) 311 82 85. Daar staat de thee en koffie met gebak klaar. De mensen die daarna een eindje willen lopen gaan met Luus naar de Rijndijk. Bij het monument is een gebiedje met wandelpaden die goed te belopen zijn. Ongetwijfeld zult u ook een blik kunnen werpen op het wijdse rivierengebied. Daarna gaan we weer naar Wieleman terug voor een glaasje en wat hapjes.

De kosten zijn voor eigen rekening en bedragen acht euro per persoon. We hopen ongeveer om 16.30 uur huiswaarts te keren. Gasten mogen mee. U kunt zich opgeven op de ledenmiddag van 6 mei of later bij Ali. Ook of u mee wilt rijden of zelf mensen mee kunt nemen.

Huidverbeteringsinstituut Odeon laat vrouwen met kanker weer stralen!

WESTERVOORT - Donderdag 29 mei wordt voor de achtste keer de gratis Viva La Donnadag voor vrouwen met kanker georganiseerd bij Odeon.

Het eerste jaar kreeg haar moeder te horen dat ze kanker had en is Monique er voor haar geweest. Daarna heeft Monique deze dag met veel liefde mogen verzorgen en gaan de deuren wagenwijd open bij Odeon. Want verwennen wordt het.

Zo zorgt Zalencentrum Wieleman, voor de heerlijke hapjes en drankjes. In de pagodetenten worden er stoelmassages, reiki en healings gegeven. Voor een behaaglijke temperatuur hierin zorgt Liemers Caravan en Party At Home met de verwarming. Voor alle dappere vrouwen heeft de Goudreinet een fruitmix gemaakt. En bij mooi weer kunnen deze moedige vrouwen heerlijk buiten zitten, Jansen de Koning zorgt voor een lekkernij voor bij de koffie of thee. Zes visagisten zorgen voor een stralende make-up en daarna kunnen de dappere vrouwen dit vast laten leggen op de foto. Een heerlijke voet massage en een chocolade handpakking zorgen voor een relax gevoel.

Na alle verwen momenten heeft Monique voor al deze dappere vrouwen nog een verwentas klaarstaan, zodat er thuis nog fijne verwenmomenten zijn. Retif Duiven levert de tassen. Chocolaterie Zingg geeft een heerlijkheid voor in de verwentas mee.

Het is een dag van verwennen en genieten als ode aan alle moedige vrouwen met kanker of zij die hiervoor behandeld zijn. Het hele Odeon team gaat 85 dappere vrouwen weer laten stralen. Aanmelden via e-mail info@odeonbeauty.nl en kijk even op facebook om een impressie van deze dag te krijgen.

Open dag peuterspeelzalen in Duiven, Westervoort en Groessen

DUIVEN - Op dinsdagochtend 13 mei en zaterdagochtend 17 mei kunnen peuters en hun ouders komen kijken hoe het er aan toe gaat op een peuterspeelzaal. De speelzalen van welzijnsorganisatie Mikado in Duiven, Groessen en Westervoort houden dan open dag. Iedereen die interesse heeft in de speelzalen is welkom.

Door de open dag laat Mikado zien wat een peuterspeelzaal allemaal te bieden heeft voor een peuter en zijn ouders. De bezoekers kunnen op dinsdag gewoon een speelzaal binnenlopen en kijken wat er allemaal gebeurt. De leidsters draaien gewoon hun klasjes, dus de bezoekende ouders of grootouders zien zo goed wat er allemaal gebeurt op de speelzaal. Natuurlijk mogen de meegekomen peuters die ochtend ook meespelen. Verder nemen de leidsters de tijd om te vertellen over de speelzaal en hun manier van werken.

Op zaterdag 17 mei zijn er geen peuters aanwezig, maar kunnen ouders met hun peuter wel uitgebreid rondkijken, spelen en informatie ontvangen van de aanwezige leidsters. In de gemeente Duiven zijn peuters vanaf twee jaar welkom en in de gemeente Westervoort vanaf 2,5 jaar.

Peuterspeelzalen worden gedeeltelijk gesubsidieerd door de gemeente. Daarnaast is er een inkomensafhankelijke eigen bijdrage per dagdeel. Gemiddeld genomen komen peuters twee dagdelen per week spelen op een peuterspeelzaal van Mikado. Dit jaar draait Mikado een proef met de Verlengde Peuteropvang.

Op De Zandbak in Duiven en De Speeldoos in Westervoort biedt Mikado peuteropvang aan. Deze vorm van opvang is geschikt voor ouders die de peuterspeelzaal willen combineren met opvang. De kinderen mogen eerder komen en later opgehaald worden. Deze extra uren worden door de overheid gezien als kinderopvanguren. Hierdoor komen de ouders in aanmerking voor kinderopvangsubsidie.

Adressen van de locaties zijn te vinden op de website www.mikado-peuterspeelzalen.nl.

Eindelijk weer nieuwbouw op Centerpoort-Graafstaete

Nieuw pand voor hygiënegroothandel Brilliant Group.

DUIVEN - Dat er gebouwd wordt op het Duivense bedrijventerrein Centerpoort is tegenwoordig niet meer vanzelfsprekend, maar het lijkt erop dat Brilliant Group voor een kentering zorgt. De gespecialiseerde groothandel in hygiëne en veiligheid voor de voedingsindustrie bouwt een nieuw pand op Centerpoort-Graafstaete.

Brilliant Group levert niet alleen producten, maar begeleidt en adviseert ook klanten en verzorgt trainingen. Hierdoor worden hygiëne en veiligheid daadwerkelijk naar een hoger niveau getild. Hygiënepartner Brilliant Group is vooral sterk in de voedingsindustrie, waar strenge eisen aan hygiëne en voedselveiligheid worden gesteld.

Het bedrijf is de afgelopen jaren uit haar jasje gegroeid. Het kantoor werd te klein en het uitgebreide productassortiment moest op diverse locaties worden ondergebracht, wat vanuit logistiek oogpunt niet wenselijk is. Ondanks de leegstand in de regio werd nergens een geschikt alternatief gevonden. Bovendien wilde Brilliant Groep in Duiven blijven.

"De dynamiek op Centerpoort geeft ieder bedrijf een extra impuls", vindt algemeen directeur Marc Rosendahl. De kantoorruimte in het nieuwe pand wordt ten opzichte van het huidige pand verdubbeld. Het magazijn groeit van 500 naar ruim 1500 palletplaatsen. Het pand wordt volledig duurzaam en krijgt straks het energielabel A++. Vanuit de nieuwe locatie gaat Brilliant Group actief nieuwe branches benaderen.

Rijbewijskeuring voor senioren in Duiven

DUIVEN - Senioren, chauffeurs met rijbewijs C/D/E en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd, kunnen hiervoor terecht op het spreekuur op maandag 12 mei en maandag 2 juni in Cultureel Centrum 't Eiland, Eilandplein 302 in Duiven.

Voor informatie en een afspraak belt u tijdens kantooruren naar het landelijke afsprakenbureau van Regelzorg Rijbewijskeuringen, telefoon (088) 232 3300. Zelf een datum plannen kan via de website www.regelzorg.nl. Schikt de datum u niet dan zijn er veelal andere mogelijkheden elders in de regio waaronder Zevenaar, Elst en Doesburg.

Tarief 35 euro voor de B/E keuring en 52,50 euro voor chauffeurs met rijbewijs C/D/E.

Automobilisten die behoefte hebben aan een rijvaardigheidstraining kunnen zich opgeven via Regelzorg. Het verkeer is tenslotte toegenomen en de regelgeving uitgebreid.

Twee succesvolle shows door leerlingen van De Tamboerijn

ZEVENAAR - Alle kinderen uit groep 5 tot en met 8 van Basisschool de Tamboerijn in Zevenaar hebben twee succesvolle shows uitgevoerd in het Musiater in Zevenaar. De show 'Een TAS vol Talent' gaf op een grappige wijze het huidige onderwijsconcept (TAS) van de school weer.

TAS staat voor Talent Actief en Samen. Dit concept is uitgewerkt door zowel de teamleden, als ouders en de kinderen. Kinderen werken in verschillende pleinen (zoals een mensplein, taalplein, natuurplein en kijkplein) en maken zelf leerzame materialen voor deze pleinen.

ijdens de show kon de toeschouwer kennis maken met alle pleinen en de bijzondere talentfiguren die daar werken, zoals Greetje Groen, meester Springveer en Trijn van de Tamboerijn.

3G - toernooi bij Sportclub Westervoort

WESTERVOORT - Zaterdag 31 mei organiseert Sportclub Westervoort voor de twaalfde achtereenvolgende keer haar 3G – toernooi.

Het is een voetbaltoernooi voor spelers en speelsters met een lichamelijke en of geestelijke beperking. En omdat de ervaring uit voorgaande jaren geleerd heeft dat de deelnemers dit toernooi G(eweldig) en G(ezellig) vinden en daarom G(emotiveerd) zijn om deel te nemen, draagt dit toernooi de naam 3G-Toernooi.

Onlangs heeft de voorzitter van de Sportclub hier een vierde G aan toegevoegd, namelijk het Sportclub Westervoort – G(evuul).

Aan het toernooi wordt in de seniorenpoule deelgenomen door verenigingen uit Bocholt, Goch en Kleve (BRD) en uit ons eigen land uit Veendam, Rheden, Emmercompascuum, Twello, Apeldoorn, Arnhem en natuurlijk uit Westervoort. Ook nemen vier jeugdteams aan het toernooi deel. Zij komen uit Pfalzdorf (BRD) (twee teams) en uit Arnhem en ook weer uit Westervoort zelf.

Om 09.45 uur vindt de opening plaats, waarna om 10.15 uur de wedstrijden in de seniorenpoule beginnen. Er is een lunchpauze vanaf 13.00 uur, waarna de wedstrijden om de prijzen beginnen om 14.15 uur. Om 15.30 uur zijn de wedstrijden gespeeld en de prijsuitreiking is om 16.15 uur.

De jeugdteams spelen hun wedstrijden tussen 10.50 en 14.00 uur, met een lunchpauze tussen 12.00 en 12.40 uur. Hier is de prijsuitreiking om 14.30 uur. Om 17.00 uur is de sluiting van het toernooi.

Seniorenreis bij BVO Zevenaar

ZEVENAAR - De seniorenreis van Belangen Vereniging Ouderen BVO Zevenaar is van zondag 13 tot en met vrijdag 18 juli.

Deze zesdaagse reis gaat naar Friesland. Het verblijf is in het Holland Inn hotel in Wolvega. De streek is zuid/oost Friesland in het schitterende natuurgebied in het hart van de Linde vallei.

Deze week worden verschillende uitstapjes gemaakt in de omgeving. Zo worden bezoeken gebracht aan zeehonden crèche in Pieterburen, Rondvaart Friese meren vanuit Drachten, Ot en Sien museum in Sushuisterveen. De reis wordt gemaakt met een luxe touringcar. Deze staat de hele week tot onze beschikking. Hotel is op basis van vol pension inclusief drankjes van 18.00 tot 22.00 uur.

Donderdag 15 mei kan men zich hiervoor inschrijven vanaf 09.30 tot 12.30 uur in Dienstencentrum de Hooge Bongert, De Hooge Bongert 3 in Zevenaar. Voor meer informatie bel naar telefoon (0316) 52 44 55.

Braamhuis Pinksterfair een gezellige dag

ZEVENAAR - Op eerste Pinksterdag, zondag 8 juni, organiseert het Braamhuis een gezellige en actieve Pinksterfair voor jong en oud. Er zijn die dag vele activiteiten en workshops te bezichtigen en te volgen.

Zo kunt u kruisboogschieten en is er een Rad van Fortuin waarbij vele prijzen te winnen zijn, aangeboden door verschillende ondernemers uit Zevenaar. Voor de kinderen is er een luchtkussen, zij kunnen zich laten schminken, pony rijden en is er een ballonkunstenaar die de kinderen vermaakt. De dag is feestelijk en vol muziek. Op een groot podium brengen lokale bandjes hun muziek ten gehore en zorgen zij voor een gezellige sfeer. Naast alle activiteiten en bezienswaardigheden zijn er diverse versnaperingen en vele leuke kraampjes.

De Braamhuis Pinksterfair is een samenwerking van diverse organisaties, instellingen en ondernemers uit de Liemers. U bent welkom op eerste Pinksterdag en neemt u gelijk een kijkje in het Braamhuis.

De Braamhuis Pinksterfair wordt gehouden op zondag 8 juni van 11.00 tot 17.00 uur. Locatie Het Braamhuis, Reisenakker 12 in Zevenaar. Meer informatie kunt u vinden op de website www.braamhuis.nl.

Broederij ter Heerdt sponsort Werkgroep AED Babberich

BABBERICH - Broederij ter Heerdt heeft een AED gekocht en in beheer gegeven aan Werkgroep AEDine Babberich. Op 25 februari is op de locatie waar de broederij is gevestigd (Kamphuizerweg 11) de achtste AED officieel geplaatst. Broederij ter Heerdt en Werkgroep AED zijn beide zeer blij met deze aanwinst en samenwerking! Babberich is nu nog meer hartveiliger gemaakt!

Het leven van mensen gaat de vrijwilligers van de Werkgroep AED aan het hart. Zij zetten zich in om rond te gaan met de collectebus, sponsoren te werven, de AED-kasten te onderhouden, de opleidingen te verzorgen en zorg te dragen voor les- en vergaderruimte, de opleidingen en herhalingslessen in te plannen en de uitnodigingen te versturen. Zij ondersteunen hiermee de ruim honderd vrijwilligers die een AED-cursus hebben gevolgd en zich belangeloos inzetten indien de nood aan de man is.

De kosten hiervan worden gefinancierd door het houden van periodieke collectes en de bedrijven die ons jaarlijks sponseren. Zonder hen kan de Werkgroep AED Babberich niet bestaan! Wilt u ook een steentje bijdragen? Werkgroep AED Babberich heet sponsoren en of mensen die AED gecertificeerd zijn van harte welkom. Neem gerust contact met hen op via mail aedbabberich@gmail.com.

Bezorgdienst van de Bibliotheek Liemers

Boek aan Huis

LIEMERS - Leest u graag maar bent u aan huis gebonden door ouderdom, (tijdelijke) handicap of langdurige ziekte en daardoor niet in staat de bibliotheek te bezoeken? Dan is er voor u de dienst Boek aan Huis, een service van de Bibliotheek Liemers!

Romans, literatuur, luisterboeken, boeken met grote letters, hobby- en fotoboeken, boeken over de streek maar ook tijdschriften en vakbladen komen door Boek aan Huis ook voor u weer binnen handbereik.

Tijdens een kennismakingsgesprek worden uw boekwensen geïnventariseerd en nadere afspraken gemaakt met betrekking tot bezorgen en ophalen. Hierna wordt u elke drie tot vier weken bezocht door een enthousiaste vrijwilliger die een nieuwe collectie boeken, luisterboeken, cd's en tijdschriften voor u meeneemt en weer ophaalt. De Bibliotheek Liemers biedt deze service gratis aan bij uw bibliotheekabonnement (alléén bij Anders-dan-anders of Alles-in-één-abonnement).

Naast deze bezorgdienst voor leners van de bibliotheek is het ook voor instellingen mogelijk een collectie op maat te lenen. In overleg bekijken wij wat mogelijk is in uw specifieke situatie. De kosten van een huurcollectie op maat voor instellingen zijn afhankelijk van de wensen.

Heeft u interesse in de dienst Boek aan Huis, kent u iemand die hiervan gebruik zou willen maken, wilt u zich als vrijwilliger inzetten voor deze service óf wilt u informatie over een op maat gemaakte huurcollectie voor uw instelling, bel naar telefoon (0316) 52 38 19 of mail naar info@debibliotheekliemers.nl.

There is music in de bieb!

DUIVEN/WESTERSVOORT/ZEVENAAR - De Bibliotheek Liemers introduceert Muziekwebluister in haar vestigingen Duiven, Westervoort en Zevenaar. Als nieuwe dienstverlening kunnen bezoekers van de vestigingen Duiven, Westervoort en Zevenaar via een link op de publiekscomputers luisteren naar hun favoriete muziek, met de volumeknop op voluit!

Met Muziekwebluister is de complete catalogus en collectie van Muziekweb streaming te beluisteren, totaal meer dan 450.000 cd's. Dat betekent dat er meer dan 4,5 miljoen tracks te beluisteren zijn! Daarnaast biedt Muziekwebluister een schat aan informatie over albums, artiesten en diverse genres. Ga op zoek naar de nieuwste releases, ontdek en luister naar nieuwe muziekstijlen. Het gebruik van Muziekwebluister in de bibliotheek is gratis voor alle bezoekers. Zoek uw favoriete artiest op en begin met luisteren! Wèl even de koptelefoon opzetten…

Wilt u ook thuis, zonder koptelefoon, genieten van Muziekweb, surf dan naar de website www.muziekweb.nl, maak een account aan met het lidnummer van uw bibliotheekpas en u kunt gratis cd's lenen bij Muziekweb. De cd's worden naar uw eigen bibliotheek gestuurd en zijn één week te leen. Een account aanmaken kan ook direct in de bibliotheek op Muziekwebluister. Onze medewerkers informeren u graag hierover.

Voetbalvereniging SDZZ blijft groeien

ZEVENAAR - Op verschillende vlakken is de voetbalvereniging SDZZ weer aan het groeien, vooral bij de jeugdafdeling is deze groei te zien. Ook de seniorenafdeling heeft er volgend jaar weer een nieuw team bij, namelijk SDZZ 6.

Uiteraard willen we door blijven groeien en dat zou op verschillende manieren kunnen. Heb je bijvoorbeeld een vriendengroep en wil je daarmee gaan voetballen in een bestaand team? Wil je met een compleet nieuw team bij SDZZ komen? Of wil je met een paar man gewoon een keer trainen in de week en daarna gezellig bijpraten in onze sfeervolle kantine ook dat kan.

Voor vragen neem contact op met Damon Beijkirch door een e-mail te sturen naar senioren@sdzz.nl.

Word jij onze groepsbegeleider?

ZEVENAAR - Scouting Subanhara Liemersgroep is op zoek naar een groepsbegeleider m/v die samen met de huidige groepsbegeleidster deze vrijwilligersfunctie wil invullen en vorm wil geven.

De groepsbegeleider maakt deel uit van het bestuur van onze Scoutinggroep.

Hij of zij begeleidt bij lastige zaken, zoals kinderen met probleemgedrag of moeilijke gesprekken met ouders. Hij of zij coacht de leiding bij het ontwikkelen van het programma en bewaakt van een afstandje de afspraken en de samenwerking van het team. De groepsbegeleider stimuleert de leiding om zichzelf te ontwikkelen en persoonlijke vaardigheden te ontplooien. Is het aanspreekpunt binnen de groep.
Binnen Scouting Nederland worden er diverse cursussen aangeboden om de eigen vaardigheden te ontwikkelen en zo op verantwoorde wijze de groep te ondersteunen.

Om deze functie goed te kunnen vervullen is het van belang dat je regelmatig aanwezig bent op het tijdstip van de opkomsten. Ervaring met Scouting is een pré.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen via email groepsbegeleiding@subanharaliemersgroep.nl.

Expositie in Galluskerk

GIESBEEK - De volgende expositie is tot en met zondag 25 mei van 14.00 tot 16.00 uur in de Galluskerk aan de Dorpsstraat 33 in Angerlo.

Paula Nieuwenhuijzen-Siero heeft altijd al belangstelling voor tekenen en schilderen gehad. In de jaren '90 volgde ze cursussen aquarel, portret- en figuurtekenen en vrij schilderen aan de vrije academie in Zevenaar.

Nu werkt ze voornamelijk met acryl. Wat haar inspireert zijn lijnen, vlakken en vormen, die in de natuur terug te vinden zijn: bomen, landschappen, een dorp in de verte. Ze gebruikt deze als uitgangspunt voor een schilderij en geeft daaraan haar eigen interpretatie. Van tevoren weet ze nooit hoe het eindresultaat zal zijn, er kan een abstract of een enigszins figuratief schilderij ontstaan. Ze laat zich voor een groot deel leiden door haar intuïtie, het is een voortdurend zoeken naar evenwicht in het schilderij. Dat maakt schilderen ook tot een spannend proces, waarbij ze steeds nieuwe richtingen ontdekt.

Riet van Schie haar belangstelling voor textiel is begonnen in de zeventiger jaren. Ze plukte schapenwol van het hek en dacht, 'wat kun je hier mee doen'. Het gevolg was leren spinnen, plantaardig verven van de draden in mooie natuurlijke kleuren en op cursus gegaan om te leren weven. Later is daar weer de belangstelling voor het vilten en het maken van papier bij gekomen. Natuurlijke en oude gebruikte materialen probeert ze in haar werk te combineren met textiel en papier. Zo zoekt ze steeds nieuwe uitdagingen.

Traditionele voorjaars-rommelmarkt

Carnavalsvereniging De Boemelaars

ZEVENAAR - Zondag 25 mei houdt CV de Boemelaars weer haar traditionele voorjaars-rommelmarkt. Deze rommelmarkt zal als vanouds gehouden worden in het Schuttersgebouw van St. Andreas aan de Oude Doesburgseweg 1 in Zevenaar. De rommelmarkt vangt aan om 11.00 en om 14.00 uur zal de deur van het Schuttersgebouw weer gesloten worden. De entree bedraagt één euro per persoon.

Op de rommelmarkt zullen weer allerlei goed bruikbare tweedehands goederen aangeboden worden. Na of tijdens het bezoek aan de rommelmarkt is er in het schuttersgebouw natuurlijk zoals altijd de mogelijkheid om een heerlijk vers gezet kopje koffie of thee te drinken.

Heeft u plannen om uw zolder of schuur eens grondig op te ruimen of hebt u dit al gedaan maar weet u niet waar u met de voor u overbodige doch voor een ander nog goed bruikbare goederen naar toe kunt? Bel dan gerust met CV de Boemelaars. Wij stellen het zeer op prijs als u uw goederen aan ons wilt schenken. Wij komen de goederen dan bij u ophalen. U kunt bellen met Linda Vleeming, telefoon (0316) 33 14 13. Op een met u afgesproken tijdstip worden de goederen dan netjes bij u opgehaald. U kunt de goederen ook zelf afgeven bij de loods aan de Industriestraat 4 in Zevenaar. Iedere woensdagavond van 19.00 tot 21.00 uur en zaterdag van 11.00 tot 15.00 uur, met uitzondering van zaterdag 24 mei, is hier altijd iemand aanwezig. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om op zaterdag 24 mei tussen 12.00 en 14.00 uur uw goederen af te geven bij Schuttersgebouw St. Andreas in Zevenaar.

Meer informatie over CV de Boemelaars en de rommelmarkt kunt u lezen op de website www.cvdeboemelaars.nl.

Koel- en vriescel voor Voedselbank Montferland

MONTFERLAND - Oranje Fonds en Rotary Club Zevenaar helpen Voedselbank Montferland met koel- en vriescel.

In het inpakcentrum van Voedselbank Montferland is een koelcel en een vriescel geplaatst. Via Euronics Wiendels zijn ze in contact gekomen met HCE Leerdam en is een unit op maat voor ons gefabriceerd. Door De Vlaam Koeltechniek zijn de twee cellen gemonteerd en in één keer is het gemakkelijker geworden om te koelen (9 m3), te vriezen (ook 9 m3) en ook nog het overzicht te bewaren. Financieel een grote uitgave van 17.750 euro maar door bijdragen van het Oranje Fonds van 7.500 euro en Rotary Club Zevenaar van 10.000 euro is de aanslag op het kasboekje van de voedselbank beperkt gebleven.

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Afgelopen jaar besteedde het 31 miljoen euro aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in het Koninkrijk der Nederlanden. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt onder andere gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Voor de Rotary Club Zevenaar was dit project een van de goede doelen die zij ondersteunen. Dankzij de nieuwe koel- en vriescel zal het energieverbruik flink dalen. In de oude situatie werd gebruik gemaakt van oude diepvrieskisten en koelkasten. Ook kan beter ingespeeld worden op de kwaliteitseisen die gesteld worden. De voedselbank moet namelijk aan dezelfde normen voldoen als een supermarkt.

Open Podium met drie bands in De Lantaern

ZEVENAAR - Songbird – band met pakkende akoestische popsongs. Songbird is een Nijmeegse akoestische formatie, het repertoire omvat in hoofdzaak zelfgeschreven songs passend in het genre singer-songwriter akoestische popsongs. Het zijn vooral aanstekelijke akoestische popsongs, die Songbird ten gehore brengt. Invloeden komen vanuit de pop, folkrock en een vleugje wereldmuziek.

Songbird bestaat uit Daniëlle Vogels zang, Arie Mooiman gitaar en songwriter, Fraukje Thijssen piano, Peter ter Haar basgitaar en Edo Walda percussie.

Siberia – band met Indy rock met een eigen geluid

Siberia is een band uit Arnhem/Herwen. De band bestaat uit zanger Jasper Gobes, gitaristen Marijn Gobes en David Niessen, bassist Remy Blauw en drummer Roy Gerritsen. Siberia maakt pakkende (Indy rock) nummers die de luisteraar goed kunnen meenemen op de teksten van Jasper, die teruggrijpen op eigen ervaringen en de mens-eigen conflicten. Het geluid is vol en romig met een rauw en soms een donker randje. Het publiek kan rekenen op een originele sound en de fijne sfeer die de band op het podium neerzet.

D-Late (band)– country, rock & roll en evergreen-songs

Het duo D-Late bestaat uit Dennis en Sandra Hoogkamer en komen uit Ede, incidenteel worden ze begeleidt door een band zoals deze avond in De Lantaern. Hun repertoire bestaat uit Country, Ballads, Top40, Rock&Roll en instrumentale muziek.

Het open podium wordt gehouden op zaterdag 17 mei in De Lantaern, De Hooge Bongert 3 in Zevenaar, naast de bibliotheek. Open vanaf 20.15 uur. Aanvang 21.00 uur. Toegangsprijs is gratis. Meer informatie via de website www.delantaern.nl.

Hartstichting is collectanten en inwoners Duiven dankbaar

DUIVEN - De collecte van Hartstichting van 6 tot 12 april in Duiven, Groessen en Loo heeft dit jaar 5950 euro opgebracht. De Hartstichting is haar vrijwilligers, collectanten en gevers dankbaar voor de steun aan de Hartstichting. "Want alleen met uw gift en inzet kunnen wij blijven strijden tegen hart- en vaatziekten."

Wat gebeurt er met uw gift? De Hartstichting heeft de afgelopen vijftig jaar geweldige resultaten behaald en er voor gezorgd dat steeds meer mensen het kunnen navertellen. Maar de strijd is nog lang niet gestreden. In Nederland leven maar liefst één miljoen mensen met een hart- of vaatziekte. Aan hart- en vaatziekten overlijden per dag 107 mensen en dagelijks komen 1.000 mensen met hart- en vaatziekten in het ziekenhuis terecht. Hart- en vaatziekten zijn dus nog steeds een groot probleem. Met uw gift en inzet kunnen we deze ziekten sneller en beter opsporen, behandelen of zelfs genezen. Van elke ontvangen euro gaat tachtig eurocent naar onderzoek, voorlichting en patiëntenzorg. Dankzij u komt een betere toekomst voor hart- en vaatpatiënten steeds dichterbij.

"Deel uw mening met ons!" Met de collecteopbrengst steunt de Hartstichting baanbrekend onderzoek. "Onderzoek waarmee we doorbraken willen bereiken die het leven van patiënten verbeteren en redden en er voor zorgen dat steeds minder mensen hart- en vaatziekten krijgen. Maar welk onderzoek krijgt geld van de collecteopbrengst van de Hartstichting? Laat ons weten wat ú belangrijk vindt. Welke problemen ziet u graag opgelost? Dit is het onderzoek waar de Hartstichting in wil investeren. Stem ook! Ga naar www.hartstichting.nl/stemoponderzoek. "Iedereen kan stemmen! U hoeft niet bekend te zijn met wetenschappelijk onderzoek en hart- en vaatziekten om mee te kunnen doen.

Jaarlijkse rommelmarkt in Greffelkamp-Didam

DIDAM - Drumfanfare Sint-Martinus houdt op 6 juli weer haar jaarlijkse rommelmarkt op het terrein aan de Manhorstweg 3a in Greffelkamp-Didam.

Deze groots opgezette rommelmarkt wordt dit jaar al weer voor de 24e keer gehouden. Alle leden van de vereniging en veel vrijwilligers zetten deze dagen weer hun beste beentje voor. De commissie is al maanden bezig om er een onvergetelijke dag van te maken. Er zal weer een rad van fortuin draaien met meerdere hoofdprijzen; met als speciale hoofdprijs een weekendje naar het mooie plaatsje Daun in de Duitse Eiffel.Ook zal er weer voor de inwendige mens gezorgd worden en een lekker koud drankje geserveerd worden op het gezellige terras.De commissie laat weten nog op zoek te zijn naar goede en bruikbare spullen. "Helaas kunnen we geen koelkasten, diepvriezers en groot meubilair aannemen. Kleinmeubilair en ander allerlei zaken zijn welkom. De ophaaldagen zijn dit jaar zaterdag 24 mei en 21 juni. Alleen na een telefonische afspraak en in Didam zullen de leden op deze dagen de spullen komen ophalen. Wie het zelf wil brengen, kan dat op vrijdag 4 juli tussen 18.00 en 20.00 uur of zaterdag 5 juli tot 13.00 uur.Wie na het opruimen van z'n zolder of schuur spullen kwijt wil, kan contact opnemen met telefoon 0316 228043 of 0316 223440; er kan ook gemaild worden naar st.martinus-rommelmarkt@kpnmail.nl.

Schilderen naar het idee van pointillisme in Duiven

DUIVEN - Bij de Kunst Kring Duiven wordt door Twenny Krens een workshop 'Schilderen naar het idee van pointillisme' gegeven.

Een natuurlandschap schilderen met acrylverf door middel van stiptechniek met een penseel op een schilderdoek van dertig bij veertig centimeter. Het is een bijzonder leuke manier om een prachtig kunstwerk te maken.

Voor de lunch wordt de techniek aangeleerd om daarna te gaan werken met deze leuke manier van schilderen. De workshop staat gepland op zondag 18 mei van 10.00 tot16.00 uur. De deelnemer wordt verzocht zelf de lunch mee te nemen.

Materiaal is aanwezig. De prijs exclusief materiaal, inclusief koffie en thee, bedraagt 31 euro.

Voor meer informatie en aanmelding kan men het secretariaat bellen op onderstaand adres op dinsdag, woensdag of donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur, telefoon: 0316 280469.
Gemakkelijker is aanmelden met een mailtje aan: info@kunstkringduiven.nl. De Kunst Kring Duiven is gevestigd Visserlaan 41 in Duiven aan de spoorzijde!

Nieuwe expositie bij stichting De Raadskelder in Doesburg

DOESBURG - Het is een genoegen voor stichting De Raadskelder een nieuwe expositie te kunnen aankondigen in het seizoen 2014. De expositie 'Materie' start op 11 mei.

De Doesburgse kunstenaar Ben Drijver laat al vijfentwintig jaar zijn inspiratie en creativiteit de vrije loop om zo tot beelden en panelen te komen, samengesteld uit diverse materialen.

In de assemblagewerken en zijn panelen drukt hij zijn gevoelens en gedachten uit in heel diverse materialen. Steen, lood, leer, staal, kunststof en hout zijn door hem veel gebruikte materialen. Ook diverse bestaande voorwerpen of stukken ervan brengt hij samen in een beeld of paneel,waardoor een nieuw kunstwerk ontstaat. Zijn composities kunnen figuratief of abstract zijn. Zonder vooropgezet plan ontstaat door assemblage een beeld of paneel.

Houtsnijwerk uit Oceanië en Afrikaanse spijkerbeelden met spiegeltjes en kralen, zijn in de zestiger jaren een leidraad voor hem geweest. Goed kijken, ook naar andere disciplines, heeft voor veel toegevoegde inspiratie gediend.

Tijdens zijn militaire loopbaan werd hij geconfronteerd met de emotionele uitingen van de Papoea bevolking in voormalig Nederlands Nieuw Guinea. In een mengvorm van figuratie en abstractie met een vleugje humor laat hij ons genieten van deze bijzondere Materie-kunst.

"Vanzelfsprekend zijn wij verheugd de kunstuitingen van Ben Drijver eindelijk in Doesburg te kunnen laten zien, zodat iedereen ervan kan genieten en zijn gedachten de vrije loop laten gaan." De expositie is geopend op zaterdagen en zondagen van11 mei tot en met 8 juni tussen 13.00 en 17.00 uur in De Raadskelder, Phillipus Gastelaarstraat 2.

Goeie boule in Zevenaar

ZEVENAAR - Op zondag 21 april heeft de Jeu de Boulesclub Zeve-naar haar onderling sponsortoernooi met drie te spelen partijen gehouden. Deelgenomen werd door 32 deelnemers van eigen vereniging. De sponsors waren dit keer Lies Schepers en Truus Engelen.

In een gezellige onderlinge strijd werd de uitslag als volgt: winnaar en eerste werd Joke Gasseling (tussen Truus(l) en Lies(r) op de foto), tweede werd Snellenburg, de derde prijs ging naar Wilma Lohuis. Verder werden er nog acht leden door loting verrast met een leuk cadeau, zoals op de tafel rechts is te zien.

Al met al een weer 'Goeie boule'. Het is leuk om bij deze club te spelen. Meer informatie staat op www.jbcz.nl.

Voorwaarts Voor Elkaar naar koffieterras in Groessen

GROESSEN - Vrijdagmorgen 23 mei gaat Voorwaarts Voor Elkaar naar Koffieterras De Wellinghoeve in Groessen.

Hier krijgen ze koffie/thee met wat lekkers en gaan ze genieten van de muziek van Pagero! Het trio uit Duiven/Arnhem zingt bekende en minder bekende Nederlandstalige liedjes. Bij de Wellinghoeve is een dierenweide met verschillende dieren en een boerderijwinkel met heerlijke eigen gemaakte jam. Vertrokken wordt om 9.15 uur vanaf de Seniorenclub aan het Eilandplein 300 (ingang Vlielandlaan) en men is rond 11.30 weer terug. De kosten zijn twee euro. Vervoer er naar toe is mogelijk (van te voren aangeven). Opgeven kan tot 20 mei via telefoon 0316 262274 of per e.mail: voorwaartsvoorelkaar@hotmail.nl.

BOZ-soosmiddag met dia's

LIEMERS - Dinsdagmiddag 20 mei zal het IVN vereniging voor Natuur en Milieueducatie afdeling De Oude IJsselstreek, een schitterende diapresentatie verzorgen met als onderwerp: Zwerven door Montferland.

De presentatie duurt twee maal vijfenveertig minuten inclusief een pauze. De middag begint om 14.00 uur; de entree is gratis. De koffie staat klaar. Informatie over activiteiten van BOZ staan in de maandelijkse nieuwsbrief bijgevoegd bij De Nestor.

Vieringen Sint-Franciscuskerk

BABBERICH - In het weekend van 10 en 11 mei zijn er geen vieringen in de Sint-Franciscuskerk.

De eerstvolgende viering is op zaterdag 17 mei om 19.00 uur met als voorganger pastoraal werker Maarten Smits. Het Ritmisch Koor verzorgt hierbij de zang. Op donderdag 22 mei is er in de kerk een Mariaviering om 19.00 uur met als voorganger Pastor Remmers. Het Gemengd Koor verzorgt hierbij de zang.

Internetmarketing startende ondernemers

Door Fem & Co, het kennis- en leernetwerk

DUIVEN - Fem & Co, het kennis- en leernetwerk voor startende ondernemers in De Liemers, houdt op 22 mei een netwerkbijeenkomst over internetmarketing voor startende ondernemers.

De avond is van 20.00 tot 22.00 uur en wordt gehouden aan de Stenograaf 3 in Duiven. Robert-Jan Smid van SMID-IT uit Duiven zal een presentatie houden over de kansen en mogelijkheden van internetmarketing voor startende ondernemers. Door de vele mogelijkheden van internet kan het ingewikkeld zijn om een juiste keuze te maken. De materie is vaak lastig en de gesprekspartners ook nog eens moeilijk te begrijpen.

Tijdens de presentatie wordt een aantal handvaten aangereikt om meer bewust te worden van de mogelijkheden van internet technologie. Vanuit de praktijk zullen concrete aanbevelingen worden getoond, waar men na afloop van de presentatie direct mee aan de gang kan gaan. De entree bedraagt inclusief koffie, drie consumpties en een borrelhapje bij het netwerken tien euro per persoon. Tevens zal de nieuwe website van Fem & Co gepresenteerd worden. (De entree kan uitsluitend aan de deur voldaan worden en er kan niet gepind worden.)

Voor meer informatie: www.facebook.com/groups/FemenCo. Aanmelden kan via: info@fem-co.nl.

Optreden Sunny Side tijdens Lathumse Avond

LATHUM - Na vier zeer goed bezochte 'Lathumse Avonden' komt de laatste voorstelling van dit seizoen in zicht. De Stichting Vrienden van de Lathumse kerk is verheugd om een bijzonder concert aan te bieden van Sunny Side op vrijdag 23 mei.

Sunny Side speelt live jazz standards en easy-listening muziek. Met een basisbezetting van Esther ter Steeg (fluit/zang), Jos Leseman (piano), Michel Pelgrom (basgitaar) en Kees Baas (drums) brengt de band een repertoire van bekende jazznummers en bossanova's.

Deze ingetogen bezetting staat garant voor een avond fantastische live jazz muziek. Inspelend op de situatie creëren zij een ontspannen en aangename sfeer.

Kortom, er staat een bijzondere concertavond te wachten, die zeer zeker de moeite waard is om te bezoeken.

Het concert is in de Lathumse kerk te Lathum. De aanvang is 20.00 uur. De entree bedraagt acht euro; koffie vooraf is gratis. De toegangskaarten zijn te bestellen via e-mail (vvlk@chello.nl) of telefonisch via 0313 631915 of zijn te koop voor aanvang van het concert, zolang de voorraad strekt.

Betaling van de bestelde kaarten is mogelijk door overschrijving van acht euro op IBAN nr. NL04 ABNA 0464264022 ten name van VVLK, Kerkstraat 2 in Lathum. De betaling dient voor 17 mei ontvangen te zijn. Bestelde kaarten kunnen worden afgehaald voor aanvang van het concert.

Expositie Riet Mooren in Westervoort

WESTERVOORT - Vanaf 9 mei houdt Stichting Kunstwerk Westervoort een expositie van Riet Mooren. De expositie wordt geopend door Anke Bakker op vrijdag 9 mei om 19.30 uur in de bibliotheek.

Veranderingen staan centraal in werk van Riet Mooren. Beeldend kunstenares Riet Mooren wordt in haar werk geïnspireerd door de voortdurende veranderingen in de natuur die haar omringt en in zichzelf.

De I Tjing (het grote Chinese Boek der Veranderingen) is voor haar een bron.
De materialen waarvan de kunstenares zich bedient, vindt ze in haar directe omgeving, zoals onder meer rozenblaadjes en veren. Voor haar zijn het uitingen van groei en kwetsbaarheid. De materialen voegt ze binnen een schilderij samen tot een geheel, dat een duiding geeft van het moment: uniek en tegelijkertijd één met de maalstroom van beweging.
Riet Mooren is al sinds 1968 actief als beeldend kunstenares. Juist doordat veranderingen het thema vormen voor haar werk laat het overzicht van haar schilderijen uit de afgelopen periode een boeiende persoonlijke ontwikkeling zien. Meer informatie staat op www.rietmooren.nl e-mail: rietmooren@hotmail.com.

De kunstwerken zijn te bezichtigen tot en met 1 juni in de Bibliotheek Westervoort, Dorpsplein 115, tijdens de openingsuren van de bibliotheek (zie www.liemersbibliotheken.nl) en Huize Vredenburg, Klapstraat 112, zaterdag en zondag van 14.00 tot17.00 uur.

Jubilerende Sociëteit De Liemers bij Promens

ZEVENAAR - Het bleek een goede greep van het bestuur van Sociëteit De Liemers om de bijeenkomst ter gelegenheid van het derde lustrum dit keer in Zevenaar bij Promens te houden.

Het blijkt sowieso aantrekkelijk voor ondernemers om een kijkje achter de muren van een groot Zevenaars bedrijf te kunnen nemen. Maar het was nu extra bijzonder, omdat de general manager van Promens, Richard Diepeveen, de ruim zestig aanwezigen meenam in hetgeen hem en zijn mensen met de brand in september 2013 in het bedrijf is overkomen. Hij deed dit aan de hand van foto's en filmmateriaal, maar vooral ook aan de hand van de eigen ervaringen en beelden. Hij bood de leden van de Sociëteit en hun partners een inkijk in de positieve maar ook negatieve lessen, die het bedrijf uit de calamiteit heeft getrokken.

Het verhaal werd gecompleteerd met een interessante bijdrage van de heren Polman en Beskers, die als leden van de brandweer actief betrokken waren bij het bestrijden van de brand en de gevolgen.

Uiteraard was er ook tijd om het productieproces te bekijken en werd er genoten van en bijgepraat onder een voortreffelijk buffet met bijbehorende drankjes.

Tijdens het buffet werden de leden, die al sinds de start in 1999 lid zijn, in het zonnetje gezet en werd hen een passende attentie uitgereikt. Met deze avond gaf de Sociëteit blijk springlevend te zijn en met vertrouwen de toekomst in te kunnen gaan.

Maanviering bij Irminisol Westervoort

WESTERVOORT – Dinsdag 13 mei van 20:00 tot 22:00 uur is een ieder welkom bij Irminsol, de Westervoortse organisatie voor Wicca, natuurreligie en spiritualiteit op Schraaweide 2 in Westervoort voor de Maanviering.

"De maan heeft betrekking op ons gevoelsleven en ons onderbewustzijn. De Maanvieringen versterken je contact daarmee en ondersteunen je in je persoonlijke ontwikkeling. Elke viering heeft een ander thema, dat aansluit op de maanenergie van dat moment. Binnen dit thema doen we een ritueel en een geleide meditatie in de geborgenheid van onze eigen gewijde ruimte. Dit keer sluiten we aan op de Beltane-energie en gaan we lekker bewegen en ook verstillen."

"We vragen een bijdrage voor de organisatie, maar je mag zelf bepalen hoeveel. Er is plaats voor maximaal zes personen." Info en aanmelden: www.irminsol.nl, info@irminsol.nl of 06 10633996.

Dedein U12 kampioen

Foto: Niels Bolder

DIDAM - Basketbalvereniging Dedein uit Didam heeft er een jong kampioensteam bij! Het team van Claudia Slangewal werd op de valreep kampioen in de competitie voor kinderen tot en met twaalf jaar.

De trainster is trots op de kinderen en kijkt er naar uit om het team volgend jaar verder te gaan begeleiden. Basketbalvereniging Dedein feliciteert Claudia en haar fantastische groep kinderen.

"Wil je net als de andere kinderen ook meedoen? Kijk voor meer informatie op www.dedein.nl en sport lekker met ons mee!"

Overhandiging cheque aan ouders van Tijs

TOLKAMER - Op een zonnige dag hebben de ouders van Tijs een koninklijke cheque mogen onthullen.

De leerlingen van basisschool De Overlaat uit Tolkamer hebben het prachtige bedrag van 5861,19 euro opgehaald voor Tijs! "Iedereen bedankt voor het fantastische resultaat."

Westa1 kampioen!

Van links naar rechts: Rein, Denzel, Bram, Stan

WESTERVOORT - Door een klinkende 7-3 overwinning op Litac in Lichtenvoorde is afgelopen zaterdag Westa 1 bij de jeugdkampioen geworden in de derde klasse van de tafeltenniscompetitie van Gelderland.

Dit is natuurlijk een extra knappe prestatie als je bedenkt dat ze vorig seizoen gepromoveerd zijn uit de vierde klasse!

Mulitculturele inloopochtend Fado in Duiven

Voor vrouwen van verschillende nationaliteiten

DUIVEN - Vanuit het Nederlandse Rode Kruis afdeling Duiven-Groessen-Loo-Westervoort is er wekelijks op woensdag tussen 9.30 en 12.00 uur onder leiding van Fatma Dogan in CC 't Eiland een multiculturele Inloopochtend Fado. De inloopochtend is er voor vrouwen van verschillende nationaliteiten.

Het doel van Fado is in eerste instantie gericht op ontmoeting en gezelligheid. Daarnaast worden vrouwen ondersteund in hun sociale ontplooiing door het aanbieden van onderwerpen en activiteiten die aansluiten bij hun leefwijze. Zoals thema's over gezondheid, gewoontes,cultuur, muziek, dansen,creatieve activiteiten, enzovoort. Er wordt ook aan sport, beweging en ontspanning gedaan.

Woensdag 14 mei komt de landelijke werkgroep van Stichting Mudawannah voorlichting geven over huiselijk geweld. De stichting SMKK heeft als doelstelling migranten en vluchtelingenvrouwen volwaardig te laten participeren in de samenleving. Dit houdt in: meedoen, meedenken, meebeslissen en meebepalen. Door elkaars waarden en normen te respecteren en te accepteren, ontstaat een verrijking van de vrouw zelf en van de Nederlandse samenleving.

"We willen vrouwen stimuleren een eigen mening te vormen met betrekking tot empowerment, emancipatie en integratie. Hiernaast willen wij een positief effect hebben op het minderheden-, emancipatie- en vluchtelingenbeleid op lokaal en provinciaal niveau."

Vrouwen en geïnteresseerden worden uitgenodigd voor deze bijeenkomst.

Geef fietsendieven geen kans in Duiven

DUIVEN - Gemeente Duiven en de politie houden op maandag 12 mei een anti-fietsdiefstalactie bij het station in Duiven. Voor deze locatie is gekozen omdat hier veel fietsen worden gestolen. Het Centrum Fietsdiefstal geeft van 12.00 tot 18.00 uur voorlichting en je kunt gratis je fiets laten graveren met een uniek registratienummer. Samen met de politie en het Serviceteam beantwoorden ze vragen en bekijken ze hoe de fiets maximaal diefstalbestendig is te krijgen.

Goed op slot. De belangrijkste boodschap is: 'Zet je fiets goed op slot!', want dat is de eenvoudigste manier om het risico op diefstal sterk te verkleinen. Wie zijn fiets met een ART-goedgekeurd kettingslot vastzet, loopt veel minder kans om op een dag lopend naar huis te moeten. Is de fiets toch een keer verdwenen, dan altijd aangifte doen! Er worden namelijk steeds vaker gestolen fietsen opgespoord.

Maak kans op een gratis slot. Tijdens deze middag wordt een Axa-kettingslot verloot met een waarde van 35 euro. Ook worden er kortingsbonnen uitgedeeld om een ART-goedgekeurd slot met flinke korting te kopen bij enkele lokale fietsenwinkels. De campagne 'Voorkom Fietsdiefstal' wordt op tientallen stations in Gelderland gehouden. Deze actie wordt mede gefinancierd door de provincie Gelderland.

Iedereen, liefst met fiets, is op maandag 12 mei tussen 12.00 en 18.00 uur welkom op het station Duiven.

Duo Amoroso in Loo Budget-Concerten

LOO - In 2014 worden in de kerk van Loo (gemeente Duiven) eens per maand op zondagmiddag 'Loo Budget-Concerten' gehouden. Op zondagmiddag18 mei om 15.00 uur is het duo Amoroso te gast.

Het duo Amoroso bestaat uit sopraan Marjo Harmsen en pianiste Mey Lingga. De in 2009 begonnen muzikale samenwerking, staat garant voor een gevarieerd aanbod van hoge kwaliteit.

Het programma dat zij uitvoeren is een combi van klassiek (opera en liederen) en lichte muziek (lichte pop en musical), zij zullen twee werken uitvoeren uit de opera Carmen, maar ook het bekende stuk 'O mio babbino caro' van Puccini en de maanaria uit de opera "Rusalka" van Antonin Dvorak. Op gebied van lichte muziek/ musical komen liederen als You raise me up, Defying Gravity (uit de musical Wicked) en Think of me (uit de musical Phantom of the opera). Ook zal er aandacht worden geschonken aan religieus, zoals het Pie Jesu uit het requiem van A.L.Webber en het Avé Maria van Caccini.

Het concert is zondagmiddag 18 mei in de Heilige Antonius Abt kerk, Loostraat 32, Loo (gemeente Duiven). De entree ( inclusief een kopje koffie of thee) bedraagt zes euro. De kerk is open vanaf 14.30 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar of te reserveren bij Peter Koopmans, op maandagochtenden in de parochiezaal tussen 10.00 en 12.30 uur, telefoon 0316 263981 of privé 0316 261612.

Voor derde keer inbraak bij kinderboerderij Rosorum

ZEVENAAR - Het afgelopen weekend, waarschijnlijk de nacht van zondag op maandag, is er weer ingebroken op de Kinderboerderij Rosorum. Dit keer was de werkplaats het doelwit. Daaruit hebben de dieven elektrisch gereedschap zoals de bladblazer en de decoupeerzaag meegenomen. Verder hebben ze het gaas van de nabij gelegen volière ingeschopt.

Het is een zinloze en kostbare aangelegenheid voor de kinderboerderij die alle moeite doet om het hoofd financieel en anderszins, boven water te houden. De gestolen apparatuur is niets waard, want het is allemaal jaren oud. De kinderboerderij kost het wel veel geld: een paar honderd euro omdat er nieuw gereedschap moet worden gekocht. Ook de vernielingen aan deur en gaas kosten weer geld!

"Iedereen kan ons financieel ondersteunen om deze slag weer te boven te komen: wordt Vriend van de Kinderboerderij voor vijftien euro per jaar (gratis entree bij alle grote feesten!). Om deze schade te boven te komen hebben we veertig tot vijftig vrienden nodig. Natuurlijk mag een gift ook! Zie de website van de kinderboerderij of meldt u aan bij de secretaris: jpvankempen@xs4all.nl."

Een Tas vol Talent: grappig...

ZEVENAAR - Alle kinderen uit groep vijf tot en met acht van basisschool De Tamboerijn in Zevenaar voeren hebben twee succesvolle shows uitgevoerd in het Musiater in Zevenaar.

De show 'Een TAS vol Talent' gaf op een grappige wijze het huidige onderwijsconcept (TAS) van de school weer. TAS staat voor Talent Actief en Samen. Dit concept is uitgewerkt door zowel de teamleden, als ouders en de kinderen. Kinderen werken in verschillende pleinen (zoals een mensplein, taalplein, natuurplein en kijkplein) en maken zelf leerzame materialen voor deze pleinen. Tijdens de show kon de toeschouwer kennis maken met alle pleinen en de bijzondere talentfiguren die daar werken, zoals Greetje Groen, meester Springveer en Trijn van De Tamboerijn.

Cursisten in Didam slagen voor Eerste Hulp bij Sport

DIDAM - Donderdag 24 april zijn alle cursisten Eerste Hulp bij Sport geslaagd voor hun examen. Na het behalen van het examen kregen zij het certificaat uitgereikt. Dit was de eerste keer dat instructeur Betty Mom en haar assistent Martien Welling deze cursus hebben verzorgd voor EHBO Didam.

Gezien het resultaat is het starten van nog zo'n cursus voor herhaling vatbaar.

Wereld-Thai-Chi-dag geslaagd

ZEVENAAR - Het was afgelopen zaterdag 26 april Wereld-Thai-Chi-dag in Zevenaar. Het evenement, gehouden in de natuurlijke omgeving van de Gimbornhof, was een succes.

Een aantal deelnemers was al bekend met Tai Chi, voor een aantal was dit een eerste kennismaking en weer anderen beoefenen het al jaren. Al bij al een geslaagde middag, waarbij veel energie is doorgegeven zoals bedoeld op deze dag.

Een tablet voor Moederdag? Volg een tabletcursus!

WESTERVOORT-Moederdag komt er weer aan. Menig moeder krijgt dit jaar een iPad of een Samsung, of soortgelijke, tablet cadeau. Iedereen blij. Kinderen stellen de tablet in, kleinkinderen zetten de spelletjes erop en: veel plezier moeder met het prachtige geschenk.

iPad4senior kent de ervaringen van de ouderen die een dergelijk mooi cadeau hebben gekregen. Een derde van deze mooie apparaten verdwijnt in een la en komt er maar zelden uit. Toch kan menigeen er veel meer plezier aan kunnen beleven. Wij bieden onze cursisten een cursus basisvaardigheden voor de tablet, iPad of Samsung, of vergelijkbare tablets. Gedurende zes dagdelen, steeds op donderdagmiddag geven we begeleiding en les in het gebruiken van een tablet. Zo leren we de gebruiker de knoppenvrees op heffen en er echt plezier aan te gaan beleven.

Onze cursisten zijn allen ouderen die hun eigen soort ondersteuning vragen.

Start van de cursus is 22 mei 2014, 13.00 uur (iPad) of 15.30 uur (Samsung e.v.)

Kosten € 65,00

Plaats Kulturhus Westervoort

Informatie of opgeven via info@ipad4senior.nl of via tel.0624751047.

Ins&Outs lifestyle geëxposeerd schilderijen van Zevenaarse kunstenares

Zevenaar - Joséphina weet haar enthousiasme voor de wereld om haar heen tastbaar te maken in haar werk.

Door haar flamboyante, vrije manier van schilderen, krijgt haar werk duidelijk een eigen karakter en een virtuoze beeldtaal.

Joséphina is geen onbekende in de kunstwereld.

Zo heeft ze mogen exposeren in vele galeries in binnen- en buitenland en op speciale toplocaties zoals ATP tennistoernooien en zelfs in Den Haag ter gelegenheid van de 60-jarige verjaardag van toen nog Koningin Beatrix.

Hoewel haar werken zich "snel thuis voelen" in een interieur, is de intensiteit, beweging en vrolijke uitbundigheid vooral van haar tulpenserie zo groot, dat het ver uitstijgt boven het begrip "decoratieve kunst". Thema's zoals "Flowers on the move" en "Spirits of Nature" nemen je mee in je eigen belevingswereld.

De schilderijen van Séphina zijn nog te bezichtigen t/m 1 juni bij Ins&Outs lifestyle, Edisonstraat 20b 6902 PK Zevenaar info@insandoutslifestyle.nl

Openingstijden: ma gesloten di/don van 10:00-17:30, vrij van 10:00-20:00 Zat van 10:00-17:00

Meubelstoffeerderij van den Akker

Uw waardevolle meubels in een "nieuw jasje" bij Meubelstoffeerderij van den Akker.

ARNHEM - Nieuwe meubels kopen kan altijd. Maar als u mooie meubels heeft hoeft u ze niet te vervangen. U kunt u ze ook in een "nieuw jasje" laten steken. Of het nu gaat om een totaal nieuwe look, een (leer)reparatie of een andere kleur stof. Meubelstoffeerderij van den Akker kan het voor u verzorgen. Wij staan al meer dan vijftig jaar garant voor kwaliteit en vakmanschap in Arnhem en omgeving.

In veel gevallen is stofferen goedkoper dan nieuw kopen. Feit is dat er een kwaliteitsproduct op maat wordt gemaakt. In onze showroom kunt u zelf een keuze maken uit het geruime assortiment aan stoffen, skai of leer. Als u liever thuis uw keuze maakt komen wij kosteloos bij u langs en maken vrijblijvend een offerte.

U kunt bij ons ook terecht voor reparaties. Vullingen worden op peil gebracht en eventuele kapotte veringen worden vervangen. Ook hout reparaties worden door ons uitgevoerd.

Zoekt u zelf een creatieve uitdaging? Dan kunt u bij ons een cursus volgen. Op woensdag avond of donderdag ochtend kunt u onder intensieve begeleiding uw eigen stoel of bank stofferen.

Voor meer informatie: Meubelstoffeerderij van den Akker, Malburgse sluis 5c/5d, Arnhem. Telefoon: 026 - 4421182 / 06 - 53331242 of www.vanden-akker.com

Kerkdienst in St. Martinuskerk Giesbeek

GIESBEEK - Zondag 11 mei Pastor N. Kok, Woord- en Communie, 10.00 uur, Caeciliakoor.

Zaterdag 24 mei Pastor J. Scholten, H. Eucharistie, 19.00 uur, Caeciliakoor.

Donderdag 29 mei Ds. G. Jansen, Oecumenische dienst Giesbeek, 10.00 uur.

Geslaagd schoolkorfbaltoernooi in Zevenaar

ZEVENAAR - Woensdag 23 april werd weer het schoolkorfbal toernooi gehouden bij korfbalvereniging De Zwaluwen in Zevenaar. Mede door het prachtige weer werd het een fantastische en sportieve middag.

Jubilarissen gehuldigd bij De Laatbloeiers

GIESBEEK - Op donderdag 24 april heeft volksdansgroep De Laatbloeiers tijdens hun 40-jarig jubileum ook drie jubilarissen gehuldigd in verband met hun 40-jarig lidmaatschap.

Te weten mevrouw G. Wieggers-Rooding, mevrouw M. Wieggers-Meurkes en mevrou M. IJkhout. Zij werden tijdens en gezellige ochtend in Het Lohmanhuis in Giesbeek in het zonnetje gezet met een mooi bosje bloemen.

Kringconcours in Babberich

BABBERICH - Op zondag 18 mei vindt het Federatief Kringconcours De Liemers plaats in Babberich. Alle dertien verenigingen uit Kring De Liemers gaan deelnemen. Daarnaast nemen er drie verenigingen uit Kring Montferland deel en krijgt het concours met deelname van Schützenbruderschaft Sint-Martinus uit Elten ook een internationaal tintje.

De dag start op zondag 18 mei met een officieel gedeelte voor genodigden in Kulturhus De Borg waar onder andere de erewijn wordt aangeboden. Op datzelfde moment zullen de vele andere gasten arriveren op sportpark De Buitenboom aan de Beekseweg waar het concours zal gaan plaatsvinden. Om 11.00 uur vindt de officiële opening plaats en van 11.30 tot 13.00 uur vindt de marsroute door de dorpskern van Babberich plaats.

Na de marsroute is er een groot defilé op het concoursterrein en daarna gaan alle wedstrijden van start. Er wordt gevendeld, er zijn Bielemanwedstrijden en natuurlijk wordt er in verschillende categorieën geschoten. Zo mogen alle deelnemende koningen prijsschieten en voor het eerst in de geschiedenis gaan echt alle koningen van Kring De Liemers schieten om het Kringkoningschap De Liemers. Gelijktijdig met alle wedstrijden begint er met zanger-dj Robert Pouwels een groot feest in de feesttent.

Ook buiten is er meer dan genoeg vertier. Zo wordt ook aan de kinderen gedacht en is er voldoende eten en drinken. De toegang op deze dag is gratis. Iedereen wordt zoveel als mogelijk verzocht om op de fiets naar het concoursterrein te komen.

Gezellige braderie in Duiven

DUIVEN - Op zondag 18 mei is er van 11.00 tot 17.00 uur een braderie in Duiven op het terrein van Beterbed naast de Ikea. Het belooft een gezellige boel te worden. Wat denkt u van lekker rondsnuffelen tussen de ruim 70 kramen met voor ieder wat wils.

Het nieuwste van het nieuwste op marktgebied is hier te zien en te koop. Optredens van een country-line-dance groep zullen de sfeer zeker verhogen en voor de bezoeker is er ook gelegenheid om hiermee kennis te maken met de voetjes van de vloer.

Ook de kinderen zullen zich niet vervelen op de bungy-jump en tijdens het schminken. Er staat een tal van kramen met lekkers voor de inwendige mens.

De volgende braderie is op zondag 8 juni, eerste pinksterdag in Braamt bij outdoor Markant in Braamt tegenover recreatiepark Stroombroek. Hier zijn nog kramen vrij; ook kan men hier gebruikte spullen verkopen op grondplaatsen.

Meer informatie (06 31769290) staat op www.themaevents.nl.

Petra Berger en Jan Vayne met theaterconcert in Musiater

Fotograaf Nico Kroon

ZEVENAAR - Wereldzangeres Petra Berger en pianovirtuoos Jan Vayne bundelen in het theaterconcert 'Closer than Ever' op bijzondere wijze hun krachten. Het concert is op donderdag 15 mei (aanvang 20.15 uur) in Het Musiater.

Beiden blinken zij uit in een enorme muzikale veelzijdigheid en het vermogen 'een gevoelige snaar' te raken bij hun publiek. Petra's adembenemende sopraan en Jans grenzeloze pianospel blijken elkaar perfect aan te vullen en te versterken. Je hoort twee solisten die elkaar niet in de weg zitten, maar elkaar juist de ruimte geven.

In 'Closer than Ever' laten Petra en Jan meer van zichzelf zien en horen dan ooit tevoren. Een intiem concert waarin persoonlijke verhalen de muziekstukken inleiden en de beleving ervan zullen versterken. Op eigenzinnige, humoristische en soms ontroerende wijze brengen zij herkenbaar repertoire uit verschillende genres met als gemeenschappelijke deler dat het de luisteraar niet onberoerd zal laten. De entree bedraagt inclusief consumptie 24 euro. Het Musiater ligt aan Bommersheufsestraat 62 in Zevenaar.

Openingstijden van de kassa zijn op dinsdag, woensdag en vrijdag van 11.00 tot 14.00 uur en drie kwartier voor aanvang van een voorstelling. Reserveren is ook mogelijk via de website: www.hetmusiater.nl.

Avondvierdaagse in Zevenaar

Voorinschrijvingindividuele lopers op17 mei

ZEVENAAR - Op maandagavond 19 mei start vanaf het Raadhuisplein de 44e avondvierdaagse in Zevenaar. De avondvierdaagse wordt van 19 tot en met 22 mei gehouden. De afstanden die gewandeld kunnen worden zijn vijf, tien en vijftien kilometer. Het startbureau is ingericht in de VIDA-dansschool. De starttijden zijn iedere avond voor de vijftien kilometer 17.45 uur en de tien kilometer 18.00 uur. De vijf kilometer start de eerste drie avonden om 18.15 uur en op donderdag om 18.30 uur.

De routes zijn ongewijzigd ten opzichte van vorig jaar. Op maandag gaat de route via Stegeslag en voor de langere afstanden richting Duiven. Het sportpark Hengelder en Babberich worden op dinsdag aangedaan. De route voor de woensdag gaat door de wijken Zonnemaat en Methen. De langere afstanden gaan richting Groessen. Op donderdag wordt via Oud-Zevenaar en Ooy gewandeld. De route van de intocht gaat via de Molenstraat, Nieuwe Doelstraat, Markt en Marktstraat. De finishlijn is op donderdag getrokken aan het begin van het Raadhuisplein.

De inschrijving via de basisscholen heeft in de afgelopen weken plaatsgevonden. De voorinschrijving van de individuele lopers is op zaterdag 17 mei van 12.00 tot 16.00 uur voor de VIDA dansschool aan het Raadhuisplein. De wandelaar die de laatste weersberichten wil afwachten kan op maandagavond vanaf 18.00 uur inschrijven.

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen via email: swkz1971@gmail.com of tel. (0316) 526 231 (na 18.00 uur).

Jubilarissen gehuldigd bij De Laatbloeiers

GIESBEEK - Op donderdag 24 april heeft volksdansgroep De Laatbloeiers tijdens hun 40-jarig jubileum ook drie jubilarissen gehuldigd in verband met hun 40-jarig lidmaatschap.

Te weten mevrouw G. Wieggers-Rooding, mevrouw M. Wieggers-Meurkes en mevrou M. IJkhout. Zij werden tijdens en gezellige ochtend in Het Lohmanhuis in Giesbeek in het zonnetje gezet met een mooi bosje bloemen.

Rondvaart Zonnebloem succes

LIEMERS - Op donderdag 1 mei voeren 149 gasten en zestien vrijwilligers van De Zonnebloem De Liemers met de rondvaartboot van De Zilvermeeuw van Rheden richting Rhenen en weer terug. Het was een zeer geslaagde dag.

Iedereen genoot van de goede verzorging, het heerlijke driegangendiner, de bingo, de loterij en het uitstekende weer. De muziek werd verzorgd door Hans Vesterink.

Kapper Tamer Yanik, een vriendelijke topstylist, met zaken in Doesburg en Westervoort, was de hele dag gratis aanwezig. Veel gasten lieten zich door hem verzorgen. Op de foto poseert hij met mevrouw Cobi Louwen (87 jaar) nadat hij haar haar gestyled had.

Dans- en contactavond voor 55-plussers in Didam

DIDAM - Op maandag 19 mei vindt de maandelijkse dansavond plaats voor degenen die staan ingeschreven voor de Contactavond van de Stichting Senioren Kontakt Didam, Loil en Nieuw Dijk.

De avond begint om 19.00 uur en eindigt om 22.30 uur. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door het trio Keep Movin. In zaal Jan en Jan aan het Lieve Vrouwplein 4 in Didam, is er volop gelegenheid voor een praatje en een dansje.

Het bestuur nodigt allen, die de leeftijd van 55+ hebben bereikt uit; introducés zijn uiteraard welkom. Meer informatie geeft Annie Clappers, telefoon: 0316 225671 en Henk Boerstal; telefoon 0316 223885.

Geslaagd schoolkorfbaltoernooi in Zevenaar

De prijsuitreiking

ZEVENAAR - Woensdag 23 april werd weer het schoolkorfbal toernooi gehouden bij korfbalvereniging De Zwaluwen in Zevenaar. Mede door het prachtige weer werd het een fantastische en sportieve middag.

Lotgenoten over leven na borstkanker en kanker & werk

ZEVENAAR - Op maandagavond 19 mei om 19.30 uur houdt Het Braamhuis een lotgenotenavond voor (ex-)borstkankerpatiënten. Uitgangspunt is de documentaire 'Over leven na borstkanker', waarin zes vrouwen vertellen over hun leven na de ziekenhuisbehandelingen. Hoe hebben zij, ieder in hun eigen levensfase, hun leven weer opgepakt? Hoe gaat het nu? Waar lopen ze tegenaan? Welke (moeilijke) keuzes hebben ze gemaakt? Hoe reageert de omgeving?

Na de documentaire is er gelegenheid om met elkaar te praten over de verhalen van de vrouwen en over uw eigen ervaringen. Vanuit Het Braamhuis zijn er deskundige gespreksleiders aanwezig. Aanmelden kan tot 15 mei.

Op maandagavond 2 juni om 19.30 uur staat het thema 'Kanker & werk' centraal. Terugkeren naar werk blijkt voor veel mensen een moeizaam proces. Dit proces vraagt maatwerk en goed overleg tussen alle partijen. De bedrijfsartsen doctor Van Wijk uit Arnhem en doctor Verhoeven uit Nijmegen zullen op deze avond spreken.

Zij volgden een speciale training in oncologie en zijn BACO (bedrijfsarts consulent oncologie). Beiden zijn onafhankelijk bedrijfsarts en werken primair als adviseur van de patiënt. De avond is bedoeld voor kankerpatiënten en hun naasten die zelf te maken hebben met ziekte en werk. Er is volop gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen te delen. Aanmelden kan tot 29 mei.

Aanmeldingen via info@braamhuis.nl, 0316 332 111 of 06 83 109 358. Vermeld daarbij aan welke avond(en) men deelneemt en met hoeveel personen men komt. De locatie is Braamhuis Zevenaar aan Reisenakker 12.

Duivense Atelier Route en Omstreken

DUIVEN - In het weekend van 17 & 18 en 24 & 25 mei openen van 12.00 tot 17.00 uur elf ateliers in Duiven, drie in Groessen en één in Loo hun deuren en nemen de bezoeker mee naar hun wereld.

Dareo, dit jaar voor de vijfde maal, wordt ook dit jaar feestelijk geopend en wel in Thuvine (Thuvinepark 100) op vrijdag 23 mei om 16:30 uur. De opening wordt verricht door de initiatiefneemster van de route, de Duivense kunstenares Madeleine Corbey. In Thuvine doet het Candea College mee met eindexamenkandidaten (Havo en VWO). De expositie in Thuvine duurt tot en met eind juni.

De fietsroute langs de deelnemende kunstenaars is ongeveer twintig kilometer lang en voert langs de leukste plekjes in de gemeente Duiven. Men kan de route ook over twee, of zelfs vier dagen verdelen, met de auto doen of lopend.

Tijdens de bezichtiging van de ateliers gaat er een geheel nieuwe wereld voor de bezoeker open, hij zal er van opkijken waar de kunstenaars hun ideeën op doen of waar ze inspiratie van krijgen. Er zijn werken van keramiek, beelden van hout, polyester en steen en schilderijen met olieverf en acryl. U ziet ook wat voor gereedschap er allemaal nodig is en hoeveel bloed, zweet en tranen een werk kan kosten.

Meer informatie staat op www.dareo.nl of bel Madeleine Corbey 06 23937822.

Feest in Babberich met 'Wir Sind Spitze'

In kader van kringconcours De Liemers van Sint-Jan

BABBERICH - De topformatie 'Wir sind Spitze' treedt op zaterdag 17 mei vanaf 20:00 uur op in Babberich in de grote feesttent op sportpark De Buitenboom. Dé alles in één feestsensatie van dit moment!

Als kameleons wisselen deze vijf Limburgse 'Rasmuzikanten-in-hart-en-nieren' tijdens hun shows moeiteloos van 'Die Populairsten Polka's und Schönsten Schlager' naar 'Die Rassigsten Rocker und Blödesten Ballermann-Hits'. Van Heino tot Robbie Williams en van Klostertaler naar U2, dit alles overgoten met een flinke dosis humor. Niets is deze mannen te gek!

Van zomerfeest tot Oktoberfest; Seppl, Moritz, Andy, Erich und Pummi Spitze zetten gegarandeerd de tent finaal op z`n kop (…al moeten ze hem eigenhandig omdraaien!). Glaubst Du es nicht? Zorg dan dat je erbij bent!

Deze feestavond vindt plaats in het kader van Kringconcours De Liemers van Het Schuttersgilde Sint-Jan dat op zondag 18 mei gaat plaatsvinden op en nabij sportpark De Buitenboom. De kaarten kosten in de voorverkoop zes en aan de deur op 17 mei zeven euro vijftig.

Voor kaarten kan men terecht bij Snackbar Aalbers, Dorpstraat 54 in Babberich en Snackbar Zonnemaat, Van Oldenbarneveldtlaan 28 in Zevenaar. De kaarten zijn ook te bestellen door (uiterlijk 12 mei) een mailtje te sturen naar info@kringdagliemers.nl. Vermeld daarbij het aantal kaarten en de naam- en adresgegevens. Maak het totaalbedrag direct over naar NL66 RABO 0304 8025 49 ten name van Schutterij Sint-Jan onder vermelding van: WSS en de naam- en adresgegevens. Men zorgt ervoor dat de kaarten dan per omgaande worden bezorgd.

Bike4Pax: 1140 kilometer fietsend naar Katowice

DUIVEN - Wat begon als een wild plan wordt 16 juni werkelijkheid. Dan gaat initiatiefnemer Mirna Balk van de actie Bike4Pax, samen met twee vrijwilligers fietsen van Duiven naar Katowice, 1140 kilometer fietsen in negen dagen.

Doel van de actie Bike4Pax is om zoveel mogelijk geld in te zamelen om ook dit jaar een vakantie voor veertien Poolse kinderen in Duiven, Westervoort en omstreken mogelijk te maken. Deze vakantie wordt georganiseerd door Pax Kinderhulp Duiven-Westervoort waar Mirna werkgroeplid is.

De fietsers zullen veertien Poolse kinderen, die op zaterdag 28 juni in Westervoort arriveren, per fiets op gaan halen. De kinderen zullen drie weken in Duiven en Westervoort bij gastgezinnen doorbrengen.

Vanuit Duiven gaat de tocht door Duitsland via Münster, Holzminden en Nordhausen naar Leipzig. Vervolgens door naar Dresden en Görlitz en daarna in Polen via Wroclaw en Opole naar Katowice. De fietsers verwachten op 25 juni in Katowice aan te komen.

Er is al een aantal sponsoren die de tocht in materieel opzicht mogelijk maakt. Zo zijn al de begeleidende bus, de fietskleding, het telefoon- en internetverkeer, verlichting en voedingssupplementen beschikbaar gesteld. Men kan de actie ook financieel steunen: door kilometers te sponsoren, of deel te nemen aan het benefietdiner op 16 mei bij restaurant Klein Zakopane in Giesbeek.

De actie volgen of voor meer informatie, kan www.facebook.com/bike4paxduivenwestervoort en de website http://bike4pax.com worden geraadpleegd. Voor meer informatie over sponsoring of het benefietdiner: m.balk@hotmail.com of telefonisch 06 30801503.

Live Cooking tijdens Didam op Stelten

DIDAM - Het thema van Didam op Stelten is dit jaar 'Puur Diem'. In Didam en de omliggende regio zijn veel bedrijven die op een natuurlijke, pure manier voedsel produceren. Bijvoorbeeld groenten, fruit en vlees. Maar Montferland heeft zelfs een eigen wijngaard en een aspergekwekerij. Op zondag 1 juni staan in de Raadhuisstraat ongeveer dertig marktkramen met streekproducten. De Diemse hobbykok en de Outdoorbakerman zullen met die streekproducten 'Diemse Happa's' bereiden. Origineel, puur en lokaal. Kampioensbakker Paul Berntsen bakt ter plekke stokbrood en desembrood.

De namen van de gerechten die de Diemse hobbykok en de Outdoorbakerman in een Oklahoma Joe countrysmoker zullen bereiden, klinken zo exotisch dat nauwelijks te geloven is dat alle ingrediënten toch echt uit Didam en omstreken komen. Wat te denken van hangop van buffelyoghurt en Surf en turf cappuccino met asperge? Of wat minder exotisch klinkend maar niet minder lekker smakend, het Diems Pötje van scharrelvlees, bereid in Diems Bier.

De streekproductenmarkt is een belevenis. Ruiken en proeven van puur eten en drinken, maar er zijn ook informatieve stands en stands met activiteiten voor jong en oud te vinden.

Didam op Stelten wordt dit jaar voor de 37e keer georganiseerd. Met op zaterdag 31 mei een sportief programma, dat van 14.00 uur tot laat in de avond rondom de Mariakerk plaatsvindt. Op zondag 1 juni staat het Didamse centrum bol van activiteiten. Steltlopen, de Diemse Toren Classic met oldtimers, de streekproductenmarkt in de Raadhuisstraat en Kunst en Cultuur in het Albertusgebouw en Meulenvelden. Op www.didamopstelten.nl staat meer informatie.

Laten we het vieren...

ZEVENAAR - Laten we het vieren, is een komedie geschreven door Paul Haenen. Deze voorstelling is vrijdag 16 mei en zaterdag 17 mei (om 20.15 uur) in Het Musiater.


Rutger wordt 65 jaar. Hij wil dit vieren met een aantal 'oude boezemvrienden' die elkaar onderling een lange tijd niet hebben gezien. Samen hebben ze ups en downs meegemaakt. Maar vooral het oude zeer tussen Nanja, Petra, Anke, Connie, Merel, Frans en Henk. knap beschreven in humorvolle en vileine dialogen, eigen aan Paul Haenen, komt deze avond naar boven.
Rutger heeft echter nog een andere, minder prettige reden heeft om de vriendenclub bij elkaar te roepen. En dat bericht wil hij pas aan het eind van de avond mededelen. Maar dan moet de stemming wel veranderen. Hij doet er dan ook alles aan om deze avond zo plezierig mogelijk te laten verlopen en roept zijn vrienden op vooral de mooie momenten uit hun jarenlange vriendschap met hem te vieren.

Aan het eind van de avond moet Rutger echter verzuchten: "Deze avond verliep niet, zoals ik het gepland had." De entreeprijs exclusief consumptie bedraagt twaalf euro vijftig. Het Musiater is gevestigd aan Bommersheufsestraat 62 in Zevenaar (info@hetmusiater.nl / www.hetmusiater.nl).

Kaarten zijn verkrijgbaar tijdens de openingstijden van de kassa zijn op dinsdag, woensdag en vrijdag van 11.00 tot 14.00 uur en drie kwartier voor aanvang van een voorstelling. Reserveren is ook mogelijk via de website: www.hetmusiater.nl.

18 / 24

Bijeenkomst met kunstenaar Riet Zagema

RIJNWAARDEN - In Rijnwaarden woont en werkt een veelzijdig kunstenaar: Riet Zagema. Ze schildert al enkele tientallen jaren. Portretten, landschappen, figuratief en abstract, allemaal in olieverf. Zij houdt van de ruimte, het licht en de landschappen van De Liemers. "Het licht verandert vaak, je ziet hier prachtige luchten en mooie zonsondergangen. Die combinatie van lucht en water is heel mooi".

Daarnaast schrijft zij. Grond onder de voeten, Bloemen in de sneeuw en Er zitten gaten in het dak zijn boeken van haar. Het Liemerse volkslied met zijn prachtige refrein is van haar hand: 'Tussen IJssel en de Rijn ligt de Liemers mooi te zijn'.

En dan beeldhouwt zij ook nog. Nan Hoesté zal op de soos van de ANBO in gesprek gaan met Riet Zagema, vragenderwijs zal een beeld ontstaan van haar veelzijdige talent.

Deze boeiende bijeenkomst vindt plaats in De Hooge Bongert op dinsdag 13 mei van 10.00 tot 12.00 uur. Toegang is gratis, ook niet-leden zijn welkom.

Special over DEC De Liemers en Hope XXL

ZEVENAAR – Op maandagavond 12 mei zendt Favoriet FM een special uit over 'DEC De Liemers' en 'Hope-XXL'. Die twee partijen hebben de ambitie om van De Liemers de meest duurzame en gelukkigste regio van Nederland te maken. Dat doel moet in 2029 gerealiseerd zijn.

Het Duurzaamheids Expertise Centrum (DEC) de Liemers is vorig jaar opgezet door ondernemersvereniging Lindus. Samenwerking met de mensen van Hope-XXL was een logische stap.

Hope-XXL is in 2008 opgericht door jongeren die ook een aantal concrete plannen wilden uitwerken om de wereld te verbeteren. Die plannen hebben vorm gekregen in de zogenoemde 'Liemers List', die in 2015 aan de Verenigde Naties aangeboden zal worden.

Inmiddels wordt er gewerkt aan een mondiale 'Liemers List': Een lijst met concrete verbeterpunten waarvan tenminste tachtig procent door alle deelnemende partijen ondersteund wordt.

De mensen van Hope-XXL steunen de ambities van DEC de Liemers van harte. Hun devies is: 'Think global, act local'.

In de special die Favoriet FM op maandagavond 12 mei tussen 19.00 en 21.00 uur uitzendt in het programma 'Kijk op de Samenleving', vertellen verschillende betrokken partijen over hun visie, hun plannen en hun rol bij het realiseren van de ambities voor De Liemers.

Aan het woord komen onder andere Jolanda van Hal van Hope-XXL, Wim Nabbe van DEC De Liemers, Henk Dekker van Lindus, burgemeester Jan de Ruiter en oud-minister / oud-Commissaris van de Koningin Jan Terlouw.

De special wordt uitgezonden in het programma Kijk op de Samenleving. Dat programma is er elke maandag tussen 19.00 en 21.00 uur.

De etherfrequenties van Favoriet FM zijn 94.0 en 105.2, kabel: 93.1. Op internet te luisteren via www.favorietfm.nl.

Opknapbeurt bedrijventerrein Tatelaar start voor de zomer

ZEVENAAR - Voor het begin van de bouwvakvakantie start de gemeente Zevenaar met de revitalisering van bedrijventerrein Tatelaar. Het terrein, dat in de jaren zeventig van de vorige eeuw is aangelegd, zal een flinke opknapbeurt ondergaan. Zowel op particulier terrein als in het openbaar gebied worden werkzaamheden uitgevoerd die de uitstraling en de eenheid van het gebied zullen bevorderen.

Het project is tot stand gekomen door een samenwerking tussen de gemeente en een flink aantal bedrijven op Tatelaar. Zowel de gemeente als de bedrijven investeren in het plan dat ook in gezamenlijkheid is opgesteld. De Provincie ondersteunt met subsidie.
De eerste fase bestaat uit de aanpak van de James Wattstraat, Ampèrestraat, Nobelstraat en de Delweg. De werkzaamheden zullen worden uitgevoerd door Dostal Aannemersbedrijf B.V. Informatie over de werkzaamheden wordt kenbaar gemaakt via de gebruikelijke communicatiekanalen van de gemeente en via borden aan de weg.

Kennismaken met zeilsport

Driedaagse zomercursus in De Rhederlaag

GIESBEEK - Je hebt nog nooit gezeild. Of je wilt proberen hoe zeillessen je bevallen? Een korte zomercursus voor volwassenen gedurende de periode 25 augustus tot en met 15 september is een uitstekende manier om kennis te maken met zeilen. Watersportvereniging Giesbeek nodigt je graag uit voor deze kennismaking met de zeilsport.

Er wordt met Polyvalken gevaren in het recreatiegebied De Rhederlaag. Deze fraaie plassen bevinden zich tussen de Veluwe en de dorpen Giesbeek en Lathum. "Je krijgt tijdens deze zomercursus op een drietal dagen les van 2,5 uur. Je kunt je inschrijven voor één van de volgende avonden (van 18.30 tot 21.00 uur) of morgen (van 9.30 tot 12.00 uur): maandag-, woensdag-, donderdag- of vrijdagavond; of zaterdagochtend

"Voor deze drie lessen betaal je in totaal 45 euro. Voor deze cursus hoef je geen lid te zijn van WSV Giesbeek. Inschrijven kan tot eind juni. Heb je belangstelling, schrijf dan direct in via het inschrijfformulier op de website www.wsvgiesbeek.nl bij zeilcursussen/volwassenen of bel 's avonds met 06 46626776 . Direct inschrijven kan via http://giesbeek-ftp.e-captain.nl/zeilinstruktie/aanmeldingen_form.php.

Bijzondere Mariaviering in kerk Oud-Zevenaar

Foto: Piéta, Sint Martinuskerk, Oud-Zevenaar

OUD-ZEVENAAR - De meimaand is de maand om de Heilige Maria in het zonnetje te zetten. Het voorjaar manifesteert zich krachtig via (op)bloeiend leven: jonge dieren, fluitende vogels, frisse kleuren en geuren en zacht(er) weer. Ook Maria manifesteert zich op deze wijze: als leven doorgevende vrouw, toegewijde echtgenote en zorgzame en trouwe moeder van haar zoon, Jezus Christus. Maria is representatief voor het zachte, maar ook volhardende in het leven.

"We willen deze bijzondere vrouw, een prominent personage in de Rooms-Katholieke traditie, opnieuw een speciale plaats geven in onze geloofsgemeenschap. Daarom is er op donderdag 15 mei om 19.30 uur een speciale Mariaviering in de Sint-Martinuskerk van Oud-Zevenaar. Als de weersomstandigheden het toelaten, houden we een korte tocht bij de kerk, waarin Maria door jongeren wordt meegedragen."

Tijdens de viering zullen kinderen samen met pater Gerard Remmers een bloemenhulde aan Maria brengen. Het Stella Maris koor zal de tocht en de viering opluisteren met mooie Marialiedjes. Er zal bovendien een aantal Pieta's (replica's) tentoongesteld zijn, waarbij kort bij stilgestaan zal worden.

Na afloop is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van een kopje koffie, thee of fris. De Sint-Martinuskerk, ligt aan de Kerkweg 11 in Oud-Zevenaar.

Bloemzaad als bedankje van Henk en Bep

DUIVEN - Deze week ontvangen 11.000 huishoudens in Duiven, Groessen en Loo een bedankbrief van Henk en Bep Zomerdijk. Ze bedanken de inwoners voor de fantastische afgelopen dertien jaar en het onvergetelijke afscheid.

Bij deze brief geven zij aan alle huishoudens in Duiven een zakje met bloemenzaad. Hun afscheidscadeau aan de bevolking is een steun voor de bijen die het moeilijk hebben. Een van de reden dat het met de bijenpopulatie slecht gaat is dat er te weinig bloemen zijn. Onder het motto 'Met een vierkante meter, gaat het met de bijen beter', vragen zij aan de bevolking van Duiven om in hun tuin een klein stukje te reserveren voor de bijen. Henk Zomerdijk is zelf imker, bestuurslid van de Nederlandse Bijenhoudersvereniging en voorzitter van Stichting Adopteer een Bijenvolk.

Zaaien in

het Horsterpark

Beschikt men niet over een tuin of bent u niet in de gelegenheid om het zaad uit te strooien op een andere manier dan kan men terecht in het Horsterpark. Daar is een speciaal stuk grond omgeploegd voor het 'Henk Zomerdijk Zonnige Bijenplantsoen'. Daar kunnen inwoners het zaad uitstrooien. Wanneer op 14 september al veel bloemen in bloei staan, wordt het tweede deel van het cadeau onthuld. In de aan het bloemenperk grenzende kapschuur van het Horsterpark neemt dan de bijenvereniging De Liemers hun vernieuwde bijenstal 'De Horst' in gebruik. Om 14.00 uur opent Henk Zomerdijk de bijenstal.

De medewerkers met een verstandelijke beperking van het Horsterpark hebben voor hun populaire burgemeester en zijn vrouw de elfduizend zakjes aan de brieven geniet. Met elf nieuwe nietmachines hebben ze vijftien volle bakken brieven met zakjes klaargemaakt. Het initiatief komt mede van de deelnemers van de HOPE XXL Academy van het Candea College.

Dames RKPSC zoekt speelsters

PANNERDEN - Voetbalvereniging RKPSC uit Pannerden is in 2012 gestart met een dameselftal. Dit is direct een groot succes geworden. Naast veel sportieve prestaties was er ook een goede sfeer en veel plezier.

Het damesvoetbal is op dit moment zo populair dat er komend seizoen zelfs wordt gestart met een tweede team. "We zijn daardoor nog op zoek naar sportieve en enthousiaste dames die onze teams willen versterken. Ben je zestien jaar of ouder en heb je vragen of interesse om een keer vrijblijvend mee te trainen neem dan contact op met Henk Franken, telefoon 06 14850463 of stuur een mailtje naar rkpscdames@hotmail.nl.

Fouter-dan-foutparty...

WESTERVOORT - Op vrijdag 30 mei maakt de ¨Fouter dan Fout¨ party van zalencentrum Wieleman een goed foute feestlocatie. Een nieuw swingend feest in Westervoort voor een betaalbare prijs!


De een houdt van dit en de ander houdt van dat maar één ding is zeker; er is een heleboel foute muziek gemaakt. Van The village people tot Mental Theo. Tijdens deze party komen alle foute juweeltjes langs.
"Trek allemaal je foutste outfit uit de kast en kom gezellig feesten onder het genot van een drankje en een flinke portie foute muziek! Vanaf 20.00 uur barst het feest los voor vijf euro (in de voorverkoop). Meer informatie (ook over de kaartverkoop) staat op www.feestinwestervoort.nl.

Carwash de Liemers voor de totale cleaning van uw auto

ZEVENAAR- Autorijdend Zevenaar en omstreken gaat er de komende tijd extra schoongewassen uitzien. Want op zaterdag 24 mei wordt de nieuwe autowasstraat Carwash de Liemers officieel geopend. Van 12.00 tot 15.00 uur is de feestelijke opening voor genodigden. Vervolgens is de Carwash voor iedereen geopend en kan men tot en met 31 mei profiteren van een zeer voordelige feestelijke prijs. Daarna volgen meer ludieke acties.

De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de mooiste en modernste autowasstraat die de regio telt. Het is een carwashcleaningcenter met het totale aanbod van auto reinigen. Je kunt er kiezen uit diverse wasprogramma's. Je blijft tijdens de wasbeurt in de auto zitten, de auto wordt via een ketting door de wasstraat geleid en veilige borstels, water en milieuvriendelijke producten zorgen ervoor dat de auto er weer schoon en glanzend uit komt te zien. Om een optimaal resultaat te verkrijgen, wordt de auto eerst handmatig voorgewassen. Na afloop kan de klant gratis gebruik maken van één van de tien stofzuigers. Bovendien is een kopje koffie en thee gratis. Het is ook mogelijk om zelf de auto te wassen in één van de overdekte wasboxen.

Carwash de Liemers (met het groene carwashlabel) biedt een totaalpakket op het gebied van autocleaning: reinigen, maar ook poetsen in- en uitwendig. Voor de particulier een schone en glanzende auto voor het huis en voor de autobedrijven maakt Carwash de Liemers de auto's geheel showroomklaar!

Carwash de Liemers is zeven dagen per week geopend. Maandag tot en met zaterdag: van 08.00 uur tot 19.00 uur; zondag van 10.00 tot 17.00 uur.

Carwash de Liemers, Doesburgseweg 8, 6902 PM Zevenaar: telefoon: 0316 242658.

Kwekerij Gerritsen

Kruiden, snackgroenten en zomerbloeiers zoek je zelf uit bij kwekerij Gerritsen...

HUISSEN – Ze zijn er nu al weer. De vele soorten zomerbloeiers in allerlei kleuren bij kwekerij Gerritsen in Huissen. Hier zoek je de mooiste planten zelf uit! Planten rechtstreeks van de kweker, wat heb je nog meer te wensen? Een goed advies wellicht? Dat krijg je er gratis van de kweker bij!

Met de vrolijke zomerbloeiers in allerlei kleuren wordt je tuin, terras en balkon een bloemenparadijs, waar het zowel overdag als in de avonduren fijn toeven is. Ze staan er weer fantastisch bij, de nieuwe fleurige zomerbloeiers.Van diascia tot surfinia en van bacopa tot verbena. Tevens zijn er alle maten hangpotten van ontelbare stekplanten. Vrijwel alles is eigen opkweek. Bij elk plantje zit weer een kaartje gestoken met de beschrijving en verzorgingsadvies. Gemakkelijk voor thuis.

Plukgroente en kruiden

Dan zijn er ook weer de kruiden (van salie tot aan oregano en koriander), snacktomaten, courgettes, midikomkommers en minipaprika's in potjes. Mooi, leuk en lekker voor op terras en balkon! "Voor wie wil experimenteren zeker de moeite waard", aldus Anita Gerritsen. "En kinderen vinden het heerlijk!"

Kwekerij Gerritsen, Polseweg 23, Huissen; telefoon 026 3251933; www.kwekerijgerritsen.nl.

Info avond cursussen SOW Opleidingen

Info avond cursussen SOW Opleidingen maandag 19 mei 2014 & Open dag cursus sportmassage zaterdag 31 mei 2014 in Westervoort!

WESTERVOORT-Het succes van de cursussen van SOW Opleidingen is gelegen in het feit dat de cursist een zeer gedegen kennis op doet van het menselijk lichaam. Een voorbeeld daarvan is de praktijkgerichte cursus sportmassage en duurt 9 maanden en omvat 34 lesavonden. SOW Opleidingen is één van de grootste instituten in Gelderland. De info avond vindt plaats op maandag 19 mei a.s. van 19.00 tot 22.00 uur en de open dag vindt plaats op zaterdag 31 mei a.s. van 11.00 tot 13.00 uur en worden gehouden in het opleidingscentrum SOW Opleidingen, Dorpstraat 34 in Westervoort.

SOW Opleidingen is in deze omgeving de enige gecertificeerde opleider die haar mensen opleidt tot erkend sportmasseur. Met het landelijk erkend diploma legt men een zeer brede basis om zich verder te bekwamen in de massagebranche. Zo kunt u bijvoorbeeld een eigen praktijk starten of gaan werken bij sportverenigingen, wellness en sauna complexen, fysiotherapie praktijken, sportgezondheidscentra, enz. Tijdens de info avond krijgt u een goed beeld van het lesprogramma en kunt u uitgebreid vragen stellen en tijdens de open dag krijgt u specifiek informatie over de cursus sportmassage.

Frans Mosterman geeft sinds de oprichting van zijn bedrijf SOW Opleidingen in 1991 cursussen voor sportmassage, kinesio taping, blessurepreventie, sportrevalidatie, stoelmassage, klassieke massage, holistic pulsing, voetreflex therapie, hotstone massage en reanimatie & AED. Zelf was Frans jarenlang masseur bij Vitesse Arnhem. Met de cursussen van SOW Opleidingen wordt dé basis gelegd voor een goede masseur.

Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie contact opnemen met cursusleider Frans Mosterman (0313-843947 of 06-13403564) of kijken op www.sowopleidingen.nl.

Autobedrijf Frans Jansen

Autobedrijf Frans Jansen kanshebber op titel 'Autobedrijf van het Jaar 2014-2015

Na een spannende race zijn tien onafhankelijke BOVAG-autobedrijven, waaronder Autobedrijf Frans Jansen uit Pannerden, genomineerd voor de titel 'Autobedrijf van het Jaar 2014-2015'. Deze verkiezing, op initiatief van BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven, wordt dit jaar voor de achtste keer gehouden. Op dinsdag 7 oktober wordt bekend gemaakt welk autobedrijf uit de top 10 zich een jaar lang 'Autobedrijf van het Jaar 2014-2015' mag noemen.

Consumenten konden hun stem uitbrengen op één van de 3.300 bij BOVAG aangesloten onafhankelijke autobedrijven. De tien autobedrijven met de meeste stemmen, waaronder Autobedrijf Frans Jansen, kunnen dan ook met recht zeggen dat zij een flinke fanclub hebben.

Super trots
Ondernemer Frans Jansen is aangenaam verrast met zijn plek in de top 10. 'Toen ik hoorde dat ons bedrijf in de halve finale staat, ging het dak eraf. Wij zijn ontzettend blij met deze nominatie en alle aandacht die we hiermee krijgen. Een betere bevestiging van onze klanten, die zo massaal op ons bedrijf hebben gestemd, is niet mogelijk. En de waardering die ons team krijgt voor altijd hard werken, is iets waar wij echt trots op zijn!'


Route naar de finale

De genomineerde bedrijven krijgen bezoek van W&D Consultants, een onafhankelijke keuringsinstantie, die de top 10 aan de hand van een uitgebreide checklist in kaart brengt. Ook krijgen zijn bezoek van één of meerdere mystery shoppers. Aan de hand van de resultaten, selecteert een vakjury vervolgens drie finalisten. In augustus wordt bekend welke drie autobedrijven er doorgaan naar de finale. De uiteindelijke ontknoping vindt plaats tijdens het BOVAG Jaarcongres voor op 7 oktober aanstaande.

Schiet- en dartvereniging De Roos in Duiven plaatst zich

DUIVEN - Het dartteam van sportvereniging De Roos heeft zich geplaatst voor de bekerfinale dag van de Arnhemse Dart Organisatie. Op dinsdagavond, 29 april werd thuis het team van de Dorpsherberg uit Bennekom met 6-3 verslagen.

Op de finaledag, die op 18 mei in S.V De Roos wordt gehouden, strijden acht teams om twee felbegeerde bekers. Vier teams spelen voor de ADO-OLB master cup. Hierbij zit de Roos. In de master cup zaten veertig teams uit de ere- en eerste divisie, aangevuld tot veertig met de beste teams uit de tweede divisie. De andere vier teams strijden om de ADO-OLB talenten cup.

In de talenten cup zaten tachtig teams die uitkomen in de tweede, derde en vierde divisie van de ADO-competitie. De darters van de roos draaien een goed seizoen. Het kampioenschap in de ere-divisie is met nog drie speelweken te gaan al binnen.

Dit jaar gaan ze voor de dubbel, dus ook winst in de bekercompetitie. Het team bestaat uit de volgende spelers: uit Duiven William Worm, Dennis Sanders, Eddy Schoeman en Tony Schuilenburg. Uit Westervoort: Fons Hardeman en Jermaine Wattimena. Uit Velp: Herben Gerritsen. Uit Doetinchem: Michael Faasen en Martin Soethof. Uit Loerbeek: Maarten Gerritsen.

De finale begint om 14:00 uur en wordt gehouden in het clubgebouw van De Roos aan de Visserslaan 37. De toegang is gratis.

DSV Relax succesvol op Nederlandse Kampioenschap

Foto: (Van links naar rechts: Francis Heuveling, Johan Raben, Marianne Hendricksen en Mischa Rosanow Foto: Henk Buiting

DIDAM - Tijdens een enerverend weekend heeft het eerste team van de dynamictennisafdeling van de vereniging Relax uit Didam een derde plaats behaald op de Nederlandse kampioenschappen in Pannerden.

Op vrijdag 25 april werden eerst de Gelderse kampioenschappen gehouden tussen drie poules met vier teams uit de afdeling Gelre. Hierin werd het eerste team kampioen voor Gendt 2 en Relax 2. Als kampioen van Gelre mochten zij op zondag 27 april deelnemen aan het nationale kampioenschap. Hierin werd het team bestaande uit Francis Heuveling, Johan Raben, Marianne Hendricksen en Mischa Rosanow na bloedstollende partijen met de kampioenen uit andere provincies uiteindelijk derde. Nederlands kampioen werd SSS Irene uit Lintelo met Old Dutch uit Eindhoven als tweede.

Doordat het dynamictennis in Nederland steeds meer belangstelling kent en er nationaal steeds meer in competitievorm gespeeld wordt was het niveau aanzienlijk gestegen. DSV Relax mag zeer trots zijn op deze prestatie, ook gezien de mooie plek van het tweede team op de vrijdag.

Eindtoernooi klaverjassen en jokeren senioren

DUIVEN - De senioren van Senioren Sociëteit Het Palet Duiven, Seniorclub Het Eilandplein Duiven, Trefcentrum Westervoort en SeSo Westervoort hebben in het seizoen 2013 – 2014 voor de tweede maal een gezamenlijke competitie klaverjassen en jokeren gespeeld.

Voor een ieder was het mogelijk om acht klaverjas- en acht jokerwedstrijden te spelen. Elke seniorensoos zowel in Duiven als Westervoort organiseerde haar eigen kaart wedstrijden. Via inschrijving was het mogelijk om aan deze kaart competitie deel te nemen.

De behaalde punten van al deze wedstrijden zijn bijgehouden door de organisatie, met als resultaat dat er bij zowel het klaverjassen dan wel het jokeren prijzen te verdelen zijn. Op zaterdag 31 mei zal er een gezamenlijk eindtoernooi voor zowel het klaverjassen dan wel het jokeren plaatsvinden. Tevens zal op deze middag de prijsuitreiking plaatsvinden van het klaverjas- en jokertoernooi seizoen 2013-2014.

Dit jaar zal Seniorclub Het Eilandplein in Duiven voor de organisatie zorgen. De aanvangtijd van het eindtoernooi is 13.00 uur, de zaal is open om 12.30 uur. De uitnodiging voor dit eindtoernooi en de prijsuitreiking zal verzorgd worden door de organisatie van het gezamenlijke kaarttoernooi.

Hoe mooi is De Liemers onder water?

LIEMERS - Zondag 4 mei opende duikteam Sub Aqua Libera (SAL) het buitenduikseizoen. Liefst 32 duikers gingen in buddyparen het water in om van het onderwaterleven te genieten. Onder hen een groep eerste ster Open Water Diver cursisten die voor het eerst in buitenwater doken en een vliegende start maakten door al direct een enorme karper te spotten.

"Het onderwaterleven in de Liemers is ontzettend mooi! In de laatste duiken heb ik karpers, kikkervisjes, haften, kokkerjuffers, groengeleikogeldiertjes, staafwands, snoekbaars, modderkruipers, wolhandkrabben, donderpadden met eieren en stekelbaarzen in paaikleed gezien", aldus Jos van Zijl, fanatieke duiker en instructor bij duikteam SAL. "Ik zit vaak aan het water om de duiken in goede banen te leiden en voor de veiligheid van de duikers. Als alle duikers dan onderwater zijn, zit ik heerlijk te genieten en vraag ik mij af hoeveel mensen in deze waterrijke streek beseffen hoe prachtig het hier onder water is", aldus Theo Luub, duikleider bij duikteam SAL. Na de duik genoten duikers en familie van een heerlijke barbecue en drankje aan het water.

Wil jij weten hoe mooi De Liemers onder water is? Duikteam SAL geeft duikcursussen voor beginners en gevorderden. Meer informatie over de club kun je vinden op www.subaqualibera.nl. en via opleidingen@subaqualibeara.nl kun je een afspraak maken voor een gratis introductieduik. Een duikcursus volgen kan al vanaf veertien jaar en vanaf tien jaar biedt duikteam SAL leuke, afwisselende trainingen voor jonge snorkelduikers. "Natuurlijk mag je eerst vier keer gratis komen proberen of je het leuk vindt."

Caleidoz Welzijn zoekt enthousiaste vrijwilligers

ZEVENAAR – De Vrijwilligerscentrale van Caleidoz Welzijn zoekt vrijwilligers voor de volgende organisaties.

Voor de eigen vrijwilligerscentrale zoeken wij een medewerker van de Vacaturebank, die intakegesprekken houdt met vrijwilligers, nieuwe vacatures kan publiceren op de website en persberichten kan opstellen voor de huis-aan-huis-bladen.. Goede kennis van de Nederlandse taal en ervaring met websitebeheer en sociale media is gewenst.

Afdeling Zevenaar van Amnesty International zoekt enkele nieuwe werkgroepleden. Naast de maandelijkse vergaderingen zijn de taken: het werken aan acties, het laten tekenen van petitielijsten en het werken aan gerichte dossiers over bepaalde landen.

Rode Kruis afd. Zevenaar/Didam/Bergh zoekt een bijrijder van de Rode Kruisbus. Hij is tevens eerste hulpverlener en gaat samen met de chauffeur naar evenementen zoals sportwedstrijden, de vierdaagse of bijvoorbeeld een kermis. Ook worden er op aanvraag personen in een rolstoel vervoerd naar een vooraf afgesproken bestemming.

Sam-Sam Philadelphiazorg te Zevenaar zoekt voor een cliënt (een jongeman met een licht verstandelijke beperking) een vrijwilliger die hem kan helpen met zijn laptop. Hij heeft wel cursussen gehad, maar hij zou graag een maatje hebben die geregeld met hem wil oefenen.

Voor meer informatie over deze en circa 220 andere vacatures kunt u contact opnemen met de Vacaturebank van Vrijwilligerscentrale Zevenaar (maandag t/m vrijdag van 9.00-12.00 uur, telefoon 0316 243299). U kunt ook kijken op de website www.vrijwilligerscentralezevenaar.nl of een e-mail sturen naar: vacaturebank@caleidoz.nl.

Dansworkshop voor iedereen: Verandering

ANGERLO - Dansen! Het zorgt ervoor dat je loskomt van je dagelijkse zorgen. Voel het ritme van de muziek en vergeet even alles om je heen. Iedereen kent het wel. Je krijgt nieuw energie en een fijn gevoel dat steeds sterker wordt.

Kom en ontdek iets wat je van jezelf wellicht nog niet kende. Wat houdt de workshop in? Bewegingsoefeningen en meditatieve oefeningen uitvoeren op muziek met als doel negatieve patronen en gedachten los te laten. Er zal gedanst worden op dans,- wereldmuziek en klassieke muziek. De muziek tijdens de bewegingen raakt je stemming, je kunt hierdoor je gevoelens doorleven .


De workshop is voor iedereen toegankelijk. Het gaat er niet om of je kunt dansen, als je er maar voor open staat. De workshop is op vrijdag 16 mei van 19:15 tot 21:00 uur aan de Zesroedenstraat 1 in Duiven en op vrijdag 30 mei van 19:15 tot 21:00 uur bij De Meent, Margrietlaan 3a in Angerlo. Meer informatie (ook voor inschrijving) staat op www.laimayogadans.nl.

Nederland in Dialoog geland in Duiven

DUIVEN - Nederland in Dialoog is geland in Duiven. Burgemeester de Lange is 'beschermheer' geworden van dit maatschappelijk initiatief. Ook hij vindt dat het belangrijk is dat mensen met elkaar in gesprek komen, en blijven. Zelf vindt hij dat hij het aan zijn 'stand' verplicht is om ook deelnemer te zijn. Daarmee is de burgemeester de eerste deelnemer aan 'Duiven in Dialoog 2014'.

'De week van de Dialoog' is van 7 tot 14 november. "Wij zijn erg bedreven in discussiëren en debatteren, maar dialoog voeren doen wij niet zo snel. Het blijkt echter dat een dialoog vele malen vruchtbaarder is. Wij hopen dan ook dat het voorbeeld van onze burgemeester breed wordt opgevolgd."

Ruim honderd steden en gemeenten in Nederland gingen voor in dit jaarlijks event. Op verschillende plaatsen, in onze gemeente, worden dialoogtafels georganiseerd. Zo zijn er tafels in het gemeentehuis, in de kerk Sint-Remigius, het CCOG en het Horsterpark. Meer locaties zijn echter welkom.

De parochie 'Vier Evangelisten' heeft toegezegd minimaal één tafel te willen organiseren. Contactpersoon is de heer Maarten Smit. Als hoofdcoördinator van 'Duiven in Dialoog' zal ook Fred Janssen een tafel leiden.

"Wij zijn nog op zoek naar sponsoren, in het bijzonder een drukker of offset-bedrijf die ons kan helpen met promotie. Daarnaast zoeken wij mensen die één dialoogtafel willen organiseren of leiden, en gewoon deelnemers. Tafelleiders krijgen in oktober een training. Want er zijn een paar spelregels om een dialoog succesvol te laten zijn."

Voor inschrijven: info@2cmanagement.nl; mobiel: 06 43921114. Algemene informatie staat op www.nederlandindialoog.nl.

Net Werk! voor werkzoekenden

ZEVENAAR - Geen werk meer hebben heeft allerlei gevolgen, financieel, weer zoeken naar werk, je privéleven, het missen van collega's en structuur, dingen uitstellen…

Bij Caleidoz krijgen mensen de gelegenheid om elkaar te ontmoeten in een gezellige ruimte onder het genot van koffie/thee .Men kan ervaringen uitwisselen, elkaar inspireren en het is fijn er even "tussenuit" te zijn. Ook willen we met regelmaat een thema bespreken op deze middagen.

Men is welkom op donderdagmiddag 15 mei van 14.00 tot 16.00 uur bij Caleidoz, locatie Steenhuizen 6 in Zevenaar (achter het Musiater). De entree is gratis.

22 / 24

23 / 24

24 / 24