De Liemers Helemaal Goed Courant

11 oktober 2014

De Liemers Helemaal Goed Courant 11 oktober 2014


Flirt zoekt jong, creatief talent

ZEVENAAR - Muziektheatergroep Flirt bestaat sinds 2002. Ze maakt theater in alle mogelijke vormen die theaterland rijk is, met (pop)muziek, eigen liedteksten en veel spel-improvisatie.

Tussen 2003 en 2014 heeft Flirt zes voorstellingen gegeven."In april 2015 zullen we met de nieuwe voorstelling 'Zonder gekheid' optreden in Het Musiater. Op verzoek van een heel aantal jongeren willen wij een afdeling van Flirt voor veertien tot vijfentwintig jaar gaan oprichten. Bij genoeg aanmeldingen zal de groep zich splitsen in niveau en leeftijd. Houd je van theater maken, toneelspelen, muziek, zingen en optreden? Kom dan binnenkort eens kijken of Jong Flirt iets voor jou is!"

"Je wordt begeleid door twee jonge, professionele docenten. Je krijg veel begeleiding in een kleine groep om te werken aan je persoonlijke groei en naar een voorstelling toe te werken. In afwisselende lesblokken zal je werken aan muziek en zang en aan drama. De lessen zullen gegeven gaan worden op de woensdag."

"Op de woensdagen 15 en 29 oktober van 19.00 tot 20.30 uur houden we een open les, zodat jullie kennis kunnen maken met onze prachtige werkruimte (zolder Juvenaat Zevenaar), de inspirerende docenten en de mensen van het bestuur van Flirt."

Aanmelding voor de open les kan bij Mandy Putman, telefoon 06 50863320 of per email: mandyputman@live.nl. "Natuurlijk mag je eerst bellen of mailen voor informatie en het stellen van al je vragen! (Voor meer informatie zie www.theatergroepflirt.nl)."

Leuk en leerzaam safari-avontuur voor kids

LOBITH - Ga net als Freek uit Villa Achterwerk nu zelf op safari en ontdek dat er ook dicht bij huis veel te beleven valt! Want op zondag 26 oktober organiseert Stichting Recreatie & Toerisme Rijnwaarden een fantastisch leuke én leerzame 'Safaritocht' voor kinderen tussen (ongeveer) acht en twaalf jaar.

De kleine onderzoekers vertrekken om 10:00 uur vanaf het Gildehuis, Dorpsdijk 16 in Lobith, onder leiding van ervaren IVN natuurgidsen naar onze eigen jungle, de Geuzenwaard in Lobith. Hier gaan ze op zoek naar de vele 'wilde' beestjes die hier hun huisje hebben. Om ongeveer 12:00 uur keren de kleine safarigangers weer terug naar de bewoonde wereld.

De Geuzenwaard is een fantastisch mooi en wild stukje Nederland. Omdat de natuur hier lekker z'n gang kan gaan, is het een echte wildernis en waan je je hier en daar echt in de jungle. En ook hier vind je heel veel verschillende grote en kleine beesten. Prachtige wilde runderen, bevers (let maar eens goed op de sporen bij omgevallen bomen), vele verschillende soorten vogels maar ook ontzettend veel kleine kruipende, vliegende en zwemmende insecten. "Trek je rubberen laarzen en kleding die een beetje vies mag worden maar aan en ga mee op safari tocht in deze jungle."

De kosten voor deelname aan dit safari-avontuur bedragen twee euro vijftig per kind, bij voorkeur gepast te betalen. In verband met de organisatie van dit evenement is vooraf aanmelden noodzakelijk. Dit kan tot en met vrijdag 17 oktober via de website www.gelderseiland.nl of bij het Toeristisch Informatiecentrum in Tolkamer: telefoon 0316 769024.

Kijk voor meer informatie over deze safaritocht of andere activiteiten op 't Gelders Eiland op www.gelderseiland.nl.

Jeugd TTV Zevenaar verkoopt rookworsten

Jeugdlid Romy van Wanrooij en Judith Gerritschen achter een imposante stapel rookworsten die symbool staat voor de vele rookworsten die hopelijk verkocht zullen worden Foto: Henk Kemperman

ZEVENAAR - Vanaf maandag 29 september tot en met 14 oktober proberen de jeugdleden van TTV Zevenaar zoveel mogelijk rookworsten van slagerij-worstmakerij Franz Gerritschen te verkopen.

De sponsorcommissie onder leiding van Henk Kemperman heeft Franz Gerritschen dit jaar warm kunnen maken de tafeltennisvereniging financieel te steunen. Niet alleen met een jaarlijks geldbedrag, maar om te beginnen ook met rookworstactie.

Gedurende de eerste twee weken van oktober gaan de twintig jeugdleden op de zelfde wijze als bij de jaarlijkse kinderpostzegelactie langs de deuren om de bestellingen op te nemen. De prijs bedraagt twee euro per rookworst en aangezien de vereniging slechts de kostprijs betaalt per worst, is de verwachting dat er met deze actie flink gescoord kan worden.

De drie pupillen die de meeste worsten aan de man brengen, mogen na 14 oktober in de slagerij helpen met het inpakproces: het vacumeren (vacuüm verpakken) en pasteuriseren van de worsten. Dat maakt dat de mensen met een gerust hart meerdere worsten kunnen bestellen, want door dat procedé zijn ze zeer goed in te vriezen. Zaterdag 18 oktober worden de worsten thuis bezorgd. Bovendien krijgt het jeugdlid dat de meeste worsten verkoopt een leuke attentie van de vereniging.

De actie is niet alleen bedoeld om de clubkas te spekken, maar vooral ook om de evenementencommissie in staat te stellen een leuke activiteit voor de jeugd te organiseren. Natuurlijk zullen Franz en Judith Gerritschen in de toekomst ook bijdragen in natura leveren tijdens toernooien en festiviteiten.

Kerkenmonumententocht

ZEVENAAR - Op zondag 12 oktober wordt er een tocht langs een aantal monumentale kerken georganiseerd. Het vertrek is om 08.30 uur vanaf het parkeerterrein bij De Hooge Bongert in Zevenaar met eigen vervoer (via carpoolen).

Om 09.30 uur wordt begonnen we met een Woord- en Communieviering in de Christus Koningkerk aan het Jebbint in Vorden. "Daarna drinken we koffie en gaan vervolgens door naar de Antonius van Paduakerk in Kranenburg voor een bezoek aan het Heiligenbeeldenmuseum met de thematentoonstelling 'Zoek uw eigen heilige' en beluisteren we een twintig minuten durende klankbeeld over de bouwmeester van de kerk, dr. Pierre Cuypers."


"Na het bezoek aan Kranenburg gaan we naar Vierakker voor bezichtiging van de Willibrorduskerk en een uitgebreide Achterhoekse koffietafel in het daarnaast gelegen Ludgerusgebouw." De laatste stop is het bezoek aan de Martinuskerk in Baak met zijn prachtige interieur en orgel.

De leiding ter plaatse berust bij Ton Rutting van het Heiligenbeeldenmuseum.

Meer informatie staat op www.heiligenbeeldenmuseum.nl. De kosten voor deze tocht zijn vijfentwintig euro. Nadere informatie en opgave bij Alies Rutgers, 0316 525478.

De Nacht van de Nacht in Doesburg

DOESBURG - In de nacht van 25 op 26 oktober gaat de wintertijd in en is het een uur langer donker. De natuur- en milieufederaties hebben die nacht daarom uitgeroepen tot Nacht van de Nacht. Om aandacht te vragen voor de gevolgen van lichtvervuiling en -verspilling en om het belang van duister te benadrukken. Niet alleen voor plant en dier, maar ook voor de mens. Geen licht zonder duister, en andersom.

De Gelderlander en de Gelderse Natuur- en Milieufederatie (GNMF) gaan de avond van 25 oktober het water op, om te praten over licht en donker en om het duister en de stilte zelf te ervaren. Vanuit Doesburg vertrekt om 20.00 uur passagiersschip Nirvana het donker in voor een tocht van twee uur.

Aan boord lezers van De Gelderlander, maar ook schrijver/columnist Thomas Verbogt, die 'duistere' verhalen vertelt. Huisbioloog Gerrit Jansen legt uit waarom het donker voor de natuur belangrijk is. Joost Reijnen, adjunct-directeur van de GNMF, vertelt over de ideeën achter de Nacht van de Nacht.

Er is koffie (eerste kopje gratis), er zijn drankjes en er is een speciale gast. Maar hoogtepunt is samen een twintigtal minuten het duister en de stilte ervaren, buiten op het bovendek van het schip.

Wilt u deze bijzondere avond meemaken? Bestel dan hieronder uw kaarten. Er kunnen maximaal tweehonderd mensen mee op deze speciale boottrip. Aan het eind krijgt men een goodiebag met onder meer een setje ansichtkaarten met foto's van de Nijmeegse fotograaf Edwin Giesbers, samengesteld door de GNMF en een kortingskaart voor het MuZieum in Nijmegen.

Deelnameprijs bedraagt 19,95 euro. De boot is toegankelijk voor minder validen. Opstappen aan de kade in Doesburg - Contre Escarpe 28 in Doesburg.

Stef Bos en band: mooie waanzinnige wereld

Foto: Fotograaf Peter Boshuijzen

ZEVENAAR - Zondag 12 oktober om 20.15 uur speelt Stef Bos en Band in de Rabobankzaal van het Musiator.

In 2015 viert Stef Bos dat hij 25 jaar geleden doorbrak en een huwelijk aanging met het theaterpubliek. Een mooi moment om bij stil te staan, maar dan wel met de blik naar voren! Want Stef Bos heeft een prachtige nieuwe CD gemaakt die in het theater moet worden gevierd. Mooie waanzinnige wereld is een gepassioneerde liefdesverklaring aan de wereld, het leven in alle schoonheid en lelijkheid. Met zijn warme stem, rake teksten en persoonlijke performance raakt Stef Bos je recht in het hart. De sympathieke singer/songwriter belooft dat je na afloop gelukkig bent hier te mogen zijn. In deze mooie waanzinnige wereld.

Cursus in Het Musiater: Junior Popkoor

ZEVENAAR - Heb jij altijd al in een popkoor willen zingen? En wil je optreden in een echt theater? Dit is je kans! Vanaf oktober start het Junior Popkoor voor kinderen tussen de acht en twaalf jaar.

Het repertoire bestaat uit liedjes van 'Kinderen voor Kinderen' en de nieuwste popliedjes. De cursus wordt afgesloten met een spetterend optreden! De promotieles is op dinsdag 28 oktober van 16:30 tot 17:15 uur. Deze is voor iedereen toegankelijk en is geheel gratis. Geef je nu op via info@hetmusiater.nl onder vermelding van Promotieles Junior Popkoor.

De cursus start in oktober elke donderdag om 16.30 uur met als docent: Atie Vletter in Het Musiater aan de Bommerheufsestraat 62 in Zevenaar. De cursus bestaat uit tien lessen van 45 minuten. De cursusprijs bedraagt 75 euro.

Dag van de Stilte in Doesburg

DOESBURG - Op de Dag van de Stilte worden op allerlei plaatsen in Nederland en Vlaanderen activiteiten georganiseerd rond het thema "Stilte verbindt". Het doel van deze jaarlijks terugkerende themadag is om de waarde en werking van stilte onder de aandacht te brengen bij een zo breed mogelijk publiek. Stilteleren in Doesburg neemt ook dit jaar deel aan de 'Dag van de Stilte'.

Op 26 oktober is er een veelzijdig, middagvullend programma in de Gasthuiskerk aan de Paardenmarkt in Doesburg (van 14:00 tot 17:00 uur) met als titel: Stilte spreekt.

Vanuit tal van disciplines wordt het belang, de betekenis en de waarde van stilte belicht door Peter Milovic: bedrijfskundige, Dorine Haveman / Jac Vroemen: haikudichter – voordrachtskunstenaar, samen met Jan Baggerman op shakuhachi (Japanse bamboefluit), Henk Barendregt: Vipassana meditatieleraar en wiskundige, Arno Peeters: geluid- en klankkunstenaar, Iris Honderdos: videokunstenaar, Eugène Terwindt: beeldend kunstenaar, Rina Bernabela en studenten dansacademie Artez: dans, Annerie Pruijssers en Monique de Ligny: piano.

De entree (inclusief een consumptie) bedraagt vijftien euro per persoon Reserveren is gewenst. Dit kan door overmaking van vijftien euro per persoon op rekening NL44 INGB 0793 5593 32 ten name van L.S. Cohen en W.M. de Vaan te Doesburg, onder vermelding van het gewenste aantal plaatsen en uw post- of e-mailadres, of per e-mail. Verdere informatie staat op www.stilteleren.nl of te verkrijgen via dvds2014@stilteleren.nl, 0313 474774.

Coop Babberich wil voedselverspilling minderen

BABBERICH - Coop Willie van den Berg Babberich probeert zijn klanten de komende weken een handje te helpen om voedselverspilling tegen te gaan. De winkel geeft in het kader van de campagne Sparen & Bewaren van maandag 13 oktober tot en met zondag 23 november bewaartips, kliekjestips en tips om slim te koken. Ook kunnen klanten sparen voor de handige vershouddozen van Lock&Lock.

Supermarkteigenaar Willie van den Berg: "Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat hoog in het vaandel bij Coop. Daar hoort ook het tegengaan van voedselverspilling bij! In samenwerking met het Voedingscentrum hopen we onze klanten bewuster te maken van voedselverspilling én dit te verminderen. Natuurlijk doen we dit op een creatieve manier, met heel veel bruikbare tips."

Sparen voor Lock&Lock dozen

Tijdens Sparen & Bewaren – van maandag 13 oktober tot en met zondag 23 november – ontvangen klanten bij iedere vijf euro aan boodschappen één spaarzegel. Een volle spaarkaart telt tien spaarzegels. Volle spaarkaarten kunnen tot en met zondag 7 december ingeleverd worden. Bij inlevering van een volle spaarkaart kunnen klanten voor een superlage prijs Lock&Lock-dozen kopen.

Niet voor niets is duurzaam ondernemen een belangrijk onderdeel van het Super Supermarkt Keurmerk, Coop Babberich is de enige supermarkt in deze regio aan wie dit SSK-keurmerk is toegekend. Meer informatie staat op www.coop.nl.

Taizéviering in Duiven

DUIVEN - In de Heilige Remigiuskerk wordt zaterdag 11 oktober om 19.00 uur een Taizéviering gehouden. Taizévieringen zijn ingetogen, muzikale vieringen die gebaseerd zijn op de gebeds/zangdiensten, zoals die gehouden worden tijdens de internationale ontmoetingen in Taizé, Frankrijk.

Sinds 1945 hebben honderdduizenden jongeren uit alle werelddelen in Taizé een bezinningsweek gehouden. Ook uit Nederland. Nog altijd is er volop belangstelling voor.

Een gelegenheidskoor oefent nog op vrijdag 3 oktober in het parochiehuis en op 10 oktober in de Remigiuskerk telkens om 19.15 uur. Daar kun je je nog bij aansluiten. De toegang is gratis. Meer info via taizeduiven@hotmail.com.

Boekenmarkt in Zevenaar

ZEVENAAR - Op zaterdag 11 oktober is er bij 'Ons Huis' aan de Dr. Honigstraat een boekenmarkt.

Ieder die op zoek is naar een mooi boek, loopt de kans daar iets van zijn/haar geding te vinden. Misschien zijn er herinneringen aan een oud boek dat niet meer te koop is of gewoon de kans om dat ene boek nu eens lekker goedkoop op de kop te kunnen tikken. Het is allemaal mogelijk op 12 oktober tussen 11.00 tot 16.00 uur.

Rommelmarkt Griethtreejers

ZEVENAAR - Zondag 26 oktober houdt De Griethtreejers een rommelmarkt bij hun vaste locatie, Party en Bowlingcentrum De Griethse Poort in Zevenaar.

Het aanbod op deze rommelmarkt zal zeer groot en zeer divers zijn. De afgelopen weken, maar ook de aankomende weken nog zijn de leden bezig met het ophalen van spullen bij mensen thuis, maar ook bij scholen en zorginstellingen.

"Mocht u toch nog wat spullen hebben, dan kunt u uw spullen elke zaterdag tussen 10.00 en 12.00 uur bij Hans en Gerda Kaal aan de Oude Doesburgseweg 30 inleveren. Bent u niet in de gelegenheid om uw spullen weg te brengen dan kunnen ze ook worden afgehaald. Neem dan kontakt op met Bas Coenders (06 11414632) of Erik Gardien (0316 844057). Graag bellen na 19.30 uur.

De rommelmarkt is van 11.00 tot 14.00 uur bij Party en Bowlingcentrum De Griethse Poort, Oude Doesburgseweg 24 in Zevenaar. De entree voor deze rommelmarkt bedraagt anderhalve euro.

Meer informatie over Carnavalsvereniging De Griethtreejers staat op www.degriethtreejers.nl.

Griezelen in Duiven...

DUIVEN - Ben jij tussen de tien en zeventien jaar, heb je stalen zenuwen en zin in een avond griezelen? Kom dan op 25 oktober naar de griezeltocht van team Halloween Duiven.

Team Halloween Duiven is een groep enthousiaste vrijwilligers die grote fans zijn van Halloween en griezelen. Na het succesvol organiseren van de griezeltocht vorig jaar, heeft het team de smaak te pakken. De deelnemers waren razendenthousiast en vroegen zelfs om een herhaling. Dit jaar pakken zij het dan ook groter en enger aan!

Het motto van team Halloween Duiven is dat iedereen minstens één keer in zijn/haar leven een griezeltocht meegemaakt moet hebben en daarom mag ook iedereen (tussen de tien en zeventien jaar) meelopen. Maar wees er snel bij want 'vol is vol'!

Ben je ouder dan zeventien jaar en lijkt het je een uitdaging om mee te griezelen en om ons te helpen neem dan snel contact op! Voor meer informatie en inschrijving: www.halloweenduiven.nl

Optreden Look Who's Singing

DUIVEN - Het koor Look Who's Singing uit Duiven is te zien en te beluisteren tijdens het korenfestival in Duiven op zondagmiddag 26 oktober.

Nieuwe leden zijn welkom en informatie over het koor (repertoire, repetitiedag, tijd en locatie, evenals leuke foto's) staat op www.lookwhossinging.nl.

Stem op scoutinggroep Sint-Joris Westervoort voor gratis zonnepanelen

WESTERVOORT - Wil jij dat scoutinggroep Sint-Joris een set gratis zonnepanelen wint? Breng dan nu je stem uit op zonnestrijd.nl. Samen met 170 andere Scoutingverenigingen in heel Nederland dingt de Sint-Jorisgroep uit Westervoort mee naar de hoofdprijs: tien zonnepanelen op het Scoutinggebouw. Stemmen kan vanaf 24 september tot en met 31 oktober.

Natuur & Milieu deelt, met steun van de ASN Bank, vijf sets zonnepanelen uit aan Scoutinggroepen. De groep die de meeste stemmen krijgt, wint tien zonnepanelen. Voor de tweede en derde plaats zijn tweemaal acht zonnepanelen beschikbaar. Scoutinggroepen die op de vierde en vijfde plek eindigen, krijgen elk zes zonnepanelen.

De daken van alle 170 deelnemende Scoutinggroepen zijn gecheckt op geschiktheid voor zonnepanelen. Op 1 november maakt Natuur & Milieu de winnaars bekend. De zonnepanelen worden in november door Eneco bij de winnaars geïnstalleerd.

Stemmen

Op de website www.zonnestrijd.nl/stem/ kan je stemmen op onze groep door te filteren op provincie Gelderland en dan te kiezen voor Sint-Jorisgroep Westervoort. Onder de stemmers verloot Natuur & Milieu tien Wakawaka-lampen. Ook is er een aparte prijs voor de Scoutinggroep met de meest originele stemmenwervingsactie. Stemmen kan van 24 september tot en met 31 oktober.

Burendag Acaciastraat en Looiersweg

DOESBURG - Zaterdag 27 september was het landelijke burendag. Ook heeft de Acaciastraat en Looiersweg in Doesburg deze dag gebruikt om de onderlinge binding met de buren te verstevigen.

Er werd gebruik gemaakt van financiële mogelijkheden van het Oranjefonds. Op het parkeerterrein naast de sportschool werd een tent geplaatst met tafels om gezellig met elkaar te kunnen praten. Voor de kinderen was er een springkussen geplaatst. Er was een barbeque om de aanwezigen te voorzien van een lekker broodje hamburger. Voor ieder was er koffie en thee. Diverse frisdranken konden er gebruik worden om de keel te smeren. Kinderen konden gebruik maken van het springkussen en diverse spelletjes.

Het terrein was leuk versierd. De heer Groten die deze dag had georganiseerd, heette alle aanwezigen welkom en de buren hebben hem bedankt voor het initiatief. Er werd druk gesproken over dingen in de buurt en wat er in de toekomst misschien allemaal nog wel mogelijk zou kunnen zijn. Wel was het jammer dat er geen vertegenwoordigers waren van de wijkraad. Men vond deze dag een positieve bijdrage voor de samenhang in de buurt en zag het graag een vervolg hebben.

Orkest Vlado Kumpan und Seine Musikanten

ZEVENAAR - Zaterdag 22 november verzorgen Vlado Kumpan en de Vesters Walder Muzikanten een concert in de zaal van EMM aan de Slenterweg 2 in Ooy-Zevenaar. Het belooft een prachtige muzikale avond te worden.

Vlado Kumpan is de leider en solotrompettist van een toporkest. Hij werd geboren in Skalica, Slowakije op 11 april 1972. Na zijn conservatoriumopleiding formeerde hij zelf een orkest, waarmee hij al na twee jaar Europees kampioen werd in de hoogste klasse van de blaasmuziek. Inmiddels is Vlado midden dertig en nog steeds een van de jongste kapelmeesters met zo'n toporkest. Ook heeft hij al een aantal cd's gemaakt.

Door zijn volle agenda is hij dit jaar maar één keer in Nederland te beluisteren. Dit is dus de kans om een live-optreden mee te maken. Om alvast in de stemming te komen kunt op Youtube diverse video's bekijken.

De Vesters Walder Muzikanten

De Vesters Walder Muzikanten is een Egerländer-amusementsorkest en bestaat uit 22 muzikanten en een zangduo. Dirigent van het orkest is Michael van den Broeck. De leden komen uit Zevenaar en omgeving. Elke vrijdagavond wordt er gerepeteerd om het muzikale niveau op peil te houden en goed voor de dag te komen bij optredens.

Kaarten kosten 17,50 euro en kunnen worden besteld, bij voorkeur via e-mail: arnoross@gmail.com (naam, adresgegevens, telefoonnummer en het aantal kaarten vermelden). Of telefonisch via Arno Ross 0316 526082. Meer informatie staat op www.vwmkapel.nl.

Vijftigplusbingomiddag bij Het Palet

DUIVEN - Seniorensociëteit Het Palet uit Duiven houdt zaterdagmiddag 25 oktober een grootse 50plusbingomiddag.

Op deze bingo zijn diverse leuke prijzen te winnen, tevens zal er op deze middag een loterij worden gehouden.

Vrijwilligers van Het Palet zullen tussen de bingospelen door een borrelhapje aanbieden. "Als werkgroep activiteiten van Het Palet zien wij u graag op deze gezellige vijftigplusbingomiddag."

De aanvangstijd van deze middag is 13.30 uur. Het Palet is open vanaf 13.00 uur.

Wegens beperkte ruimte is aanmelden nodig bij Tonnie Jansen, telefoon 0316 266104. Het Palet ligt aan de Mondriaanstraat 14 in Duiven (tegenover de Coöp).

Stichting Netwerk Chronisch Zieken Zevenaar

ZEVENAAR - In 2004 heeft een groepje chronisch zieken het Netwerk opgericht om hun belangen bij de gemeente te behartigen. Dat gaat gevierd worden.

"Onder het genot van een hapje en een drankje luisteren we naar enkele sprekers, de zang van Machabelle en presenteren we onze gloednieuwe website."

Dit alles vindt plaats op maandag 20 oktober van 10:00 tot 12:00 in De Hooge Bongert in Zevenaar. Aanmelden kan tot uiterlijk 10 oktober telefonisch bij mevrouw Gevers, telefoon 0316 330135.

Optreden Look Who's Singing

DUIVEN - Het koor Look Who's Singing uit Duiven is te zien en te beluisteren tijdens het korenfestival in Duiven op zondagmiddag 26 oktober.

Nieuwe leden zijn welkom en informatie over het koor (repertoire, repetitiedag, tijd en locatie, evenals leuke foto's) staat op www.lookwhossinging.nl.

Themabijeenkomst over financiën voor mantelzorgers in Duiven

DUIVEN - Een mantelzorger ben je als je voor een naaste uit je directe omgeving zorgt die langdurig ziek, gehandicapt of hulpbehoevend is. Het kan gaan om je partner, kind, ouder(s), ander familielid of een kennis.

De hulp die je biedt, wordt verleend uit liefde, persoonlijke betrokkenheid of een relatie. Je zorgt onbetaald, langdurig en vaak intensief voor deze naaste. Mantelzorg is een taak die veel voldoening kan geven, maar ook ingewikkeld kan zijn en veel van iemand kan vragen. Zo kun je als mantelzorger te maken krijgen met verminderde inkomsten door minder werken, uitkeringen of extra uitgaven (reiskosten, telefoneren, eigen bijdragen van degene die zorg nodig heeft).

Steunpunt Mantelzorg van Mikado en Stichting Thuiszorg Midden Gelderland (STMG) houden op 16 oktober van 14.00 tot 16.00 uur te cc 't Eiland, Eilandplein 302 in Duiven een informatiebijeenkomst over financiën voor mantelzorgers.

De middag wordt begeleid door sociaal raadslieden Saskia Kuijers en Patrick Visser. Onderwerpen die onder andere aan de orde komen zijn: waar lopen mantelzorgers op financieel gebied tegenaan, wat betekent minder werken voor het budget, hoe zit het met het (veranderde) inkomen, welke verplichtingen en welke voorzieningen zijn er? Naast deze thema's is er voldoende ruimte voor andere onderwerpen, om vragen te stellen of om met andere mantelzorgers in gesprek te komen.

Voor informatie/aanmelden of ondersteuning bij mantelzorg kan men terecht bij Mikado's Steunpunt Mantelzorg: 0316 282032 (maandag tot en met vrijdag 9.00 tot 11.00 uur) of via mvt@mikado-welzijn.nl.

Opbrengst rommelmarkt in Duiven naar PAX Kinderhulp

DUIVEN - Zaterdagmiddag 11 oktober tussen half één en half vijf wordt in de SOWkapel aan de Rijksweg 56 in Duiven weer de jaarlijkse rommelmarkt/bazaar gehouden. Natuurlijk zijn er ook weer allerlei andere aktiviteiten zoals een rad van avontuur, speciale kinderaktiviteiten, diverse kramen met sieraden, lekkernijen, bloemstukken, speelgoed en wordt een grote verloting gehouden met mooie prijzen. De toegang is gratis.

PAX Kinderhulp organiseert jaarlijks een vakantie van drie weken voor Poolse kinderen uit arme en/of ontwrichte gezinnen of uit kindertehuizen. Ongeveer dertig kinderen verblijven bij gastgezinnen waar zij aandacht, warmte en gezelligheid krijgen. Daarnaast worden uitstapjes gemaakt. Voor de kinderen betekent het een onvergetelijke tijd.

De protestantse gemeente in Duiven wil deze aktiviteiten graag ondersteunen en is op zoek naar spullen die tijdens de rommelmarkt kunnen worden verkocht. Tijdens de markt is ook een kraam aanwezig van PAX Kinderhulp met vrijwilligers om allerlei vragen te beantwoorden.

Informatie over de rommelmarkt/bazaar is aan te vragen per mail aan hwieser@hotmail.com of telefonisch 06 55123861.

Paar oefent vluchten bij brand uit eigen huis

Medewerker risicobeheersing Aldo Hendrik legt aan echtpaar Jägers uit hoe de sprayblusser werkt. Het echtpaar ontving een pakket met informatie en brandpreventiemiddelen van Burgemeester Slinkman.

LOBITH - In het kader van de Nationale Brandpreventieweken bezocht burgemeester Slinkman het echtpaar Jägers uit Lobith. Samen met medewerker risicobeheersing bij Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden, Aldo Hendriks, sprak hij met het echtpaar over brandveiligheid in hun eigen huis.

Aldo Hendriks lichte toe dat onderzoek aantoont dat thuiswonende senioren een hoger risico lopen op het fataal aflopen van een woningbrand. Daarom tijdens deze Nationale Brandpreventieweken extra aandacht voor voorlichting aan 65-plussers. Samen met echtpaar Jägers maakte hij een brandveiligheidscheck van het huis. Wat direct opviel was dat de rookmelder niet werkte. Ook bekeken zij samen de mogelijke vluchtroutes in het huis.

Vluchtoefening

De heer en mevrouw Jägers voerden om beurten een vluchtoefening uit. Geblindeerd moesten zij vanuit hun bed de weg zoeken naar buiten. Beiden hadden moeite met oriënteren in het donker, het vinden van de huissleutel en het openen van de afgesloten voordeur. Mevrouw Jägers: "Je denkt de weg in huis blindelings te kennen, maar dat valt vies tegen in zo'n situatie."

Tijdens de oefening en de check zijn nuttige tips gedeeld, die het echtpaar zich ter harte neemt. Ook burgemeester Slinkman gaf aan weer nieuwe leerzame tips te hebben opgedaan om de brandveiligheid in zijn huis te verbeteren en afspraken met zijn gezin te maken over vluchten in geval van brand.

Uit handen van burgemeester Slinkman ontving echtpaar Jägers een brandpreventiepakket, met onder andere een rookmelder, een sprayblusser en een bewaarklapper met veiligheidstips.

Nationale brandpreventieweken

In de maand oktober zetten de Brandweer en de Brandwonden Stichting in heel het land acties op om mensen brandveiliger te laten leven. Vooral 65-plussers krijgen adviezen en worden uitgenodigd voor onder andere een vluchtoefening in eigen huis. Op www.watdoejijbijbrand.nl vindt u een overzicht van de vele acties.

Zevenaarse schakers winnen eerste wedstrijd

Toon Janssen wist zijn tegenstander fraai mat te zetten

ZEVENAAR - Het eerste team van Zevenaar is goed van start gegaan in het nieuwe seizoen. In Ons Huis werd met 5-3 gewonnen tegen het sterke team van LSG 3 uit Leiden.


Daar zag het lange tijd niet naar uit, want met twee remises van Thomas (vader) en Kevin (zoon) Verfuerth en een nederlaag van teamleider Vincent Pelgrom stond Zevenaar met 2-1 achter. In het laatste uur voor de tijdcontrole keerden echter de kansen. Eerst won Arie Huysman en even later wist ook Guust Homs op het topbord te winnen. Vervolgens moest Reinier Janssen (zoon) de koning omleggen, maar wist Toon Janssen (vader) zijn kansen te grijpen en zijn tegenstander mat te zetten.


Met deze 4-3 voorsprong moest Karel Verbeek in ieder geval zijn lopereindspel remise te houden en zelfs na lang manoeuvreren wist hij te winnen. Een goed begin van een zware competitie in de derde klasse E van de KNSB.

In Ons Huis wordt elke dinsdagavond vanaf 20.00 uur geschaakt en een ieder is welkom om het een maand gratis te proberen. De jeugd speelt op vrijdagavond om 19.00 uur in basisschool De Wissel. Woensdagmorgen is er schaken in De Hoge Bongerd waar zo'n zestien 55-plussers actief zijn. Informatie bij Pieter van der Poel, telefoon 333579 en op www.svzevenaar.nl.

Er wordt weer gebouwd op De Nieuweling Duiven

DUIVEN - Eind september is de nieuwbouw voor Parema International officieel van start gegaan. De nieuwe huisvesting is de eerste weer aan de Spoorallee op bedrijventerrein 'De Nieuweling' in Duiven.

Het bedrijf van de Duivense ondernemer Revelman de Vries is uit haar jasje gegroeid en zocht naar nieuwe mogelijkheden. Parema is gespecialiseerd in de verpakkingstechniek en de procestechniek. Binnen heel kort tijdsbestek moest zowel ontwerp als realisatie plaats gaan vinden. Sandra Vermeer-Mans van Mans Bouw: "Doordat Jan Paul Revelman de Vries het aandurfde te kiezen voor een bouwteam constructie en ons het vertrouwen gaf om het bouwproces vorm te geven, konden we gezamenlijk snelle stappen maken. Ook in goed overleg met de gemeente Duiven heeft dit geresulteerd in een snelle vergunningsafgifte."

Het laat goed zien hoe lokale ondernemers tot prachtige samenwerking kunnen komen. En is een aanwinst voor bedrijventerrein De Nieuweling.

Mans organiseerde op feestelijke wijze de eerste paal. De eerste paal is geboord en januari 2015 moet de bedrijfshuisvesting in gebruik worden genomen.

Naast herstofferen is het nu ook mogelijk meubelstof te reinigen Ambachtelijk Meubelstoffeerderij A.J.J. Van Olderen: van oudsher een naam van hoogstaande faam

Foto: Martien Holthuis

HAALDEREN – Je ziet de bus van Ambachtelijk Meubelstoffeerderij A.J.J. van Olderen steeds vaker in de regio rijden. Een bedrijf uit 1966; destijds opgericht door de vader van de huidige eigenaar Arie-Jan. Zijn vader wist het bedrijf tot op grote hoogte te brengen, Arie-Jan weet ook deze kwaliteit te leveren en er zelfs nog extra diensten aan toe te voegen. Sinds enige maanden kan de klant zelfs (stofbeklede) meubelen laten reinigen.

Arie-Jan oefent dit ambachtelijk beroep met veel plezier uit. Een ambacht, dat dreigt verloren te gaan. Dat is jammer, want veel oude meubelen verdienen een volgend leven. Is het niet om de kwaliteit, dan wel om de emotionele waarde.

De klant kan voor alle zitmeubelen bij Arie-Jan van Olderen terecht. Stof en ander materiaal kan in het atelier worden uitgezocht. "We maken de meubels naar de wensen van de mensen. Kleine reparaties verricht ik ook. Zelfs voor wie kleiner gaat wonen, kan een bank ingekort worden tot een tweezitter. Of maak een fauteuil hoger, lager of zelfs minder diep. Zo hou je je eigen favoriete meubelen!

Doordat Arie-Jan zonder personeel werkt en zijn atelier aan huis heeft, weet hij zich ook prijstechnisch in concurrerende zin te onderscheiden. En afspraak is afspraak: een meubel maandag opgehaald is aan het eind van de week gestoffeerd terug!

Heeft uw meubel een nog goede, maar smoezelige stof? Informeer dan eens naar het professioneel reinigen ervan (met garantie)!

Stoffeerderij Van Olderen is gevestigd aan Van der Mondeweg 7 in Haalderen; telefoon 0481 450671 / 06 53810537.

Service Organisatie Van Eck: Luchtkanaal- service voor particulieren en bedrijven

Na behandeling

REGIO - Service Organisatie Van Eck is bekend van haar schoonmaakwerkzaamheden, maar het bedrijf is tevens gespecialiseerd in onderhoud van luchtbehandelingsinstallaties en reiniging van luchtkanalen. Deze diensten levert Service Organisatie Van Eck voor zowel woningen als bedrijfspanden.

U wilt zich goed voelen in uw woon- en werkomgeving. Toevoer van schone lucht en afvoer van vervuilde lucht zijn daarbij van groot belang. "Vaak is onbekend hoe vuil luchtkanalen in een woning of bedrijfspand zijn", zegt Hans van Eck. "Door vervuiling kunnen bacteriën en schimmels welig tieren. Vooral mensen met allergieën en luchtwegaandoeningen krijgen daar vroeg of laat last van. Een direct gevolg is het sick building syndroom, dat resulteert in klachten als hoofdpijn, vermoeidheid en irritatie aan luchtwegen."

Ventilatiesystemen moeten periodiek worden gereinigd. Dit varieert van maandelijks de filters reinigen tot één tot vier keer per jaar de filters vervangen en één keer per jaar de installatie onderhouden. De frequentie van reinigen is afhankelijk van de omgeving van de woning of het bedrijfspand, hoe vaak de luchtfilters worden vervangen en het soort installatie.

Service Organisatie Van Eck inspecteert luchtkanalen met behulp van een endoscopische camera. "Deze inspectie voeren wij gratis uit binnen een straal van 50 kilometer rond Zevenaar. Op basis van de beelden adviseren wij de klant over de reiniging en de bijbehorende prijzen. Zo weet iedereen vooraf precies waar hij aan toe is en voorkomen we verrassingen achteraf."

Service Organisatie van Eck, Nobelstraat 10, Zevenaar; T 0316 37 21 85; www.so-vaneck.nl.

Verhoog de vreugde met gigantische huurpoppen en opblaasfiguren Geen feestje meer zonder Inflatable XL!

LOBITH – Een feestje wordt een echt feest met de artikelen van Inflatable XL. Wat is er mooier dan de hele familie, vrienden en buurt te laten weten dat er bij jullie wat te vieren valt. Bij een geboorte, een verjaardag, een huwelijk, een jubileum, het behalen van een rijbewijs, diploma of wat voor feestelijke gelegenheid ook, hoort een gezellige aankondiging. En hoera, ze zijn in de regio te huur tegen zeer lage prijzen. Bij Inflatable XL, waar ook veel diverse feestversiering te verkrijgen is.

Inflatable XL heeft voor elke gelegenheid wel een opblaasfiguur. Van een vierenhalfmeter hoog bierglas, een metershoge Abraham of Sara tot aan een ooievaar of wat te denken van een kinderwagen van 3.80 meter lengte? Verkeersborden, waarop je niet alleen de 50 kunt invullen, meer elk willekeurig getal; zo is elke verjaardag op te luisteren!

De artikelen zijn alle te huur voor een bepaalde periode, die uiteraard is te verlengen. Ze zijn te zien op www.inflatablexl.nl en op facebook. De artikelen zijn in zowel Lobith als Zevenaar af te halen. Ook buiten de reguliere kantoortijden. Ze passen in elke auto.

Vlaggen, vlaggetjes, vlaglijnen, slingeras en feestelijke markeerlinten zijn als extra toebehoren te verkrijgen. Zo wordt met Inflatable XL elk feestje een groots feest!

Inflatable XL, Industrieweg 6, Lobith; telefoon 0316 540075; www.inflatablex.nl en facebook.

Nieuw in Giesbeek: VRV Autoparts

Arnold van Rennes

GIESBEEK - VRV Autoparts is een jonge onderneming die is opgericht door Arnold van Rennes begin dit jaar.

"Wij verkopen auto-onderdelen, banden en verschillende technische verbruiksmiddelen die je nodig kan hebben in je auto, een breed assortiment gereedschap en vloeistoffen voor de auto maar ook voor de boot. Op dit moment zijn we nog druk bezig met het inrichten van onze webshop, zodra deze goed gevuld is komt deze ook in de lucht."

"Je kan ons vinden op de Uitmaat 14 in Giesbeek en op internet/socialmedia. Wij zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 en op zaterdag van 9.00 tot 12.00 uur. Buiten openingstijden, alleen op afspraak.

Het assortiment, dat wij hanteren is breed en een grote voorraad is aanwezig. Is een product dat je zoekt niet in onze voorraad, hebben we het binnen een korte tijd in huis. Als je een speciaal product zoekt is het raadzaam om contact op te nemen, zo kunnen we een goed advies geven."

"De groep leveranciers, fabrikanten en merken die we hebben geselecteerd in ons assortiment, hebben goede referenties. Op deze manier kunnen we de beste kwaliteit producten leveren voor onze klanten. Voor meer informatie raadpleeg dan even onze website www.vrvautoparts.nl.

Door de jarenlange ervaring in de verschillende facetten van de automotive kunnen wij ons onderscheiden in deze markt, maar ook qua prijs kwaliteit verhouding. Op deze manier kunnen wij goed meedenken met onze klanten en gericht naar oplossingen zoeken."

VRV Autoparts, Uitmaat 14 Giesbeek.

Prijswinnaar Toyota Aygo bij Louwman Arnhem

Winnares Corina neemt de autosleutels feestelijk in ontvangst van vestigingsmanager Rijk de Jager van Louwman Arnhem

ARNHEM - Een jaar lang gratis rijden in een nieuwe Toyota Aygo: dát was de hoofdprijs in de spannende 'Go Fun Your' selfie -actie van de Louwman-dealerbedrijven. Via facebook kon men deelnemen aan deze actie door een selfie of foto in te sturen van hen zelf met de nieuwe Aygo. Door zoveel mogelijk likes te vergaren en een originele foto te plaatsten, maakten de deelnemers kans op een jaar lang gratis rijden in de nieuwe Toyota Aygo!

Die actie is een doorslaand succes geworden en… de winnaar is inmiddels bekend: Corina uit Arnhem. Op vrijdag 3 oktober heeft zij de autosleutels feestelijk in ontvangst genomen van Rijk de Jager, vestigingsmanager van Louwman Arnhem, dus haar gratis Aygo-jaar kan beginnen…

Tja, er kan er maar één de winnaar zijn. Maar om de enthousiaste deelnemers toch nog een beetje tegemoet te komen, mochten alle inzenders met meer dan vijftig likes een weekend lang gratis genieten van de nieuwe Aygo Zo is het niet alleen voor Corina feest maar beleven nog veel meer mensen plezier aan deze actie.

Louwman Arnhem B.V. Ringoven 25, 026-3644655; www.toyota-arnhem.nl.

Doe mee met de vogelshow in Herwen

HERWEN - De leden van de vogelvrienden Tuindorp zijn druk bezig met het organiseren van een bijzondere en vooral mooie vogelshow op 25 en 26 oktober. Deze show wordt gehouden bij café de Lange Jan, aan de Molenstraat 9 in Herwen.

De leden hebben inmiddels de inschrijfformulieren ontvangen, om vogels in te schrijven voor deze show. "Wij willen ook mensen van buitenaf de mogelijkheid geven om bij ons met de show mee te spelen. Iedereen is welkom! Het is niet nodig om lid te zijn van een andere vereniging of van een vogelbond. Heeft u één of meerdere mooie vogels, die tentoongesteld en gekeurd mogen worden, nu is de kans om ze in te schrijven (inschrijven kan tot 9 oktober)."

Voor inschrijven of meer informatie, kan men contact opnemen met het secretariaat: devogelvriendentuindorp@hotmail.com of bellen naar 0316 541300.

Avond over Kadaster bij ANBO in Zevenaar

ZEVENAAR - De meeste mensen kennen het Kadaster wel van de registratie bij de koop of verkoop van hun huis. Of uit de programma's van de 'Rijdende Rechter' waar iemand met een apparaat bepaalt waar de erfgrens precies ligt.

Peter Donker werkte een groot deel van zijn leven bij het Kadaster en komt bij de ANBO vertellen over deze rijksdienst. Hij vertelt over het ontstaan begin negentiende eeuw en de grote veranderingen tot nu toe. Dit alles doorspekt met anecdotes over hoe het vroeger ging en wat daar nu nog van over is.

De bijeenkomst is op 14 oktober van 10.00 tot 12.00 uur in De Hooge Bongert. De toegang is gratis, ook niet-leden zijn welkom. Inlichtingen geeft Tonnie Gevers, telefoon 330135 of acgevers@hetnet.nl.

Caleidoz Welzijn zoekt enthousiaste vrijwilligers

ZEVENAAR - De Vrijwilligerscentrale van Caleidoz Welzijn zoekt vrijwilligers voor de volgende organisaties.

De afdeling Mantelzorgondersteuning van Caleidoz zoekt vrijwilligers die bezoekjes afleggen bij thuiswonende chronisch zieken of dementerenden om mantelzorgers enkele uren per week te ontlasten.

Radio Mozaïek zoekt omroep(st)ers, die op geregelde tijden een radioprogramma kunnen presenteren. Vereist zijn een goede stem en een goede taalbeheersing.

ROC A12 in Arnhem zoekt een gastvrouw/gastheer die allerlei werkzaamheden verricht ter ondersteuning van het docententeam (onder andere receptiewerk, ordenen, opruimen en kopiëren).

Stichting ZoZijn zoekt iemand die wekelijks met eigen vervoer een verstandelijk beperkte cliënt kan vervoeren van Didam naar zijn huisadres in Zevenaar.

Voor meer informatie over deze en circa 240 andere vacatures kan men contact opnemen met de Vacaturebank van Vrijwilligerscentrale Zevenaar (op maandag tot en met vrijdag tussen 9.00-12.00 uur, telefoon 0316 243299). Men kan ook kijken op www.vrijwilligerscentralezevenaar.nl of een e-mail sturen naar vacaturebank@caleidoz.nl.

Activiteit van 't Nut in Lobith

LOBITH - Op dinsdag 14 oktober om 19.30 uur houdt departement Lobith van 't Nut een avond met zang en proza. Aan de hand van oude foto's, verhalen en liedjes in het Liemers dialect gaat het samen met de genodigden Bert Stienissen, gitarist en zanger van de Westervoortse band Skoeks, en Henk van Aalten, voormalig onderwijzer uit Tolkamer, presentator van Favoriet FM Sport en platpraoter, terug in de tijd.

Terug naar voorbije tijden van de zaterdagse wasbeurt in de teil, van venters die aan de deur kwamen, tijden toen hinkeman (onlosmakelijk verbonden met steenfabriek arbeiders) nog gewoon in dagelijks gebruik was.

Verder zullen beide heren vertellen en zingen over ons Gelders Eiland van nu, over al het moois dat onze streek te bieden heeft, maar ook over de grootste ergernissen op straat in de dorpen waar wij wonen.

De avond is voor leden van 't Nut en voor alle belangstellenden uit de gemeente Rijnwaarden, Elten en omstreken en wordt gehouden in Partycentrum Schipperspoort, Dorpsdijk 30 in Lobith. Leden hebben gratis entree. Niet-leden betalen twee euro vijftig per persoon.

Wie zijn de zeven Doesburgse helden?

DOESBURG - In het kader van Doesburg 777 start HetHuisDoesburg met het programma De 7 Doesburgse Helden. Dit programma bestaat uit verschillende onderdelen en begint in de etalage van Meipoortstraat 31. Staand voor het pand, de voormalige slijterij Van Oostrom, ziet u zeven stoelen. Een daarvan is bezet. De vraag, die moet worden beantwoord is: 'Wie wordt hier bedoeld?

Wekelijks worden in de etalage nieuwe aanwijzingen gegeven over de identiteit van de persoon. U kunt uw oplossingen per email versturen naar info@hethuisdoesburg.nl. Eind oktober maakt HetHuisDoesburg via de media de uitslag bekend.

Helden. Elke stad heeft ze. Soms zijn ze vergeten, soms leven ze voort in straatnamen. Maar hoogst zelden zijn hun levensverhalen algemeen bekend. Daarom is het goed om in het kader van Doesburg 777 stil te staan bij deze bijzondere Doesburgers en meer te vertellen over hun leven. Dat is vooral belangrijk voor die helden die ook vandaag de dag nog een rolmodel kunnen zijn voor jong en oud. Het programma 7 Doesburgse Helden loopt naar verwachting door tot september 2015.

Doesburg viert van 19 september 2014 tot 19 september 2015 dat het 777 jaar stadsrechten heeft. Dat gebeurt in zeven thema's waaronder het thema geschiedenis.

Straatkegeltoernooi Doesburg

DOESBURG - Op zaterdag 27 september is het jaarlijks Straatkegeltoernooi in het kader van de viering van Doesburg777 weer in het prachtig Kegelcentrum Doesborgh gestreden.

De Bruiltjes, bestaande uit drie generaties: Gert Bruil (82), Marcel Bruil (51) en Jorn Bruil (14) werden de winnaars bij de teams.

Dit sinds Doesburg 750 jaarlijks terugkerend toernooi is een groot succes geworden. Dat de kegelsport in Doesburg nog springlevend is, is weer gebleken en het was een spannende strijd. Het werd een gezellig samenzijn in het kegelhuis en iedereen was bijzonder ingenomen met de wijze waarop de wedstrijdcommissie de organisatie weer voortreffelijk had geregeld.

De podiumplaatsen waren:

Bij de teams:

1. De Bruiltjes 338 hout, 2. Kuintjes (1) 322 hout, 3. De Dondertjes 311 hout.

Bij de dames kegelaars:

1. Wendy Karssen 122 hout, 2. Thea Donderwinkel 114 hout, 3. Hetty Thomissen 112 hout.

Bij de heren kegelaars:

1. Gert Bruil 131 hout, 2. Gerard Schrader 123 hout, 3. Ben Gronouwe 121 hout.

Bij de dames niet-kegelaars:

1. Jeanine de Boer 109 hout, 2. Christa v.d. Veen 108 hout, 3. Britged Kuijn 104 hout.

Bij de heren niet-kegelaars:

1. Marcel Bruil, 113 hout, 2. Johnny Tankink 112 hout, 3. Gerbrand Donderwinkel 108 hout.

Oorlogsgeheimen in Filmhuis Didam

DIDAM - Op woensdag 22 oktober om 13.30 uur draait de film Oorlogsgeheimen. Speciaal voor de woensdagmiddag heeft het Filmhuis Didam deze spannende film voor de jeugd op het programma staan. Een film over vriendschap, familie en wat een spannende oorlog hier mee kan doen.

Dit is in het kort het verhaal: Zomer1943. Tuur en Lambert zijn al van jongs af aan onafscheidelijk. De omgeving van hun Zuid-Limburgse dorp kent geen geheimen voor de vrienden. Van de boerderij van Lambert's vader, die ook de burgemeester van het dorp is, tot de spannende grotten in de buurt – het is hun wereld. Maar de oorlog gaat ook aan hun idyllische dorp niet voorbij en verandert de wereld voorgoed. Tuurs ouders gaan bij het verzet en ook zijn grote broer doet geheimzinnig.

Lamberts familie is lid van de NSB en kiest juist voor de Duitsers. Dan komt plots Maartje, een meisje uit het westen, bij hen in de klas. Zij heeft een groot geheim en besluit dat alleen met Tuur te delen. Die keus drijft de jongens uit elkaar en brengt Maartje in groot gevaar. Tuur dreigt niet alleen z'n vriendschap met Lambert, maar ook z'n hele familie te verliezen. Hij zal er alles aan moeten doen om beide te redden.

Er zijn nog kaarten beschikbaar. Filmhuis Didam ligt aan de Kerkstraat in gebouw Waverlo. Meer informatie over films of het filmhuis staat op www.filmhuisdidam.nl. De entree bedraagt zes euro. De zaal en de kassa gaan een half uur voor aanvang open.

Groot gymfeest bij Margriet

DIDAM - Op woensdag 22 oktober opent gymvereniging Margriet haar deuren voor leden en niet-leden. Kom kennis maken met de gymsport!

Kom tumblingspringen, trampolinespringen, schommelen in het schommelschip, ringzwaaien, freerunnen, volg een dansclinic en kom acrogymmen!

Programma: 10.00-12.00 uur: Jongens en meisjes van twee tot en met zes jaar; 13.00-15.00 uur: Jongens en meisjes vanaf zeven jaar.


"Jij komt toch ook! Meld je dan even aan op www.grotegymfeest.nl/inschrijven Je maakt dan zelf kans op een tuintrampoline! En wij maken kans op bezoek van een Nederlandse turntopper tijdens ons gymfeest!" Meer info staat op www.gymverenigingmargriet.nl.

Kerkdiensten in De Liemers

H. Antonius Abt Loo

Dinsdag 14 oktober 19.00 uur Rozenkransgebed Werkgroep Samenzang/ regioviering

Zondag 19 oktober 09.30 uur Woord en communie Pastor Heemink Samenzang/ Dag v.Armoede

Dinsdag 21 oktober 19.00 uur Rozenkransgebed Werkgroep Samenzang/ regioviering

St. Werenfridus Westervoort

Zondag 12 oktober 09.30 uur Woord en communie Pastor Doornbusch Werenfriduskoor

Dinsdag 14 oktober 19.00 uur zie Loo regioviering

Dinsdag 21 oktober 15.00 uur Viering Wilgenpas Pastoor Thanh

Dinsdag 21 oktober 19.00 uur zie Loo regioviering

H. Remigius Duiven

Zaterdag 11 oktober 19.00 uur Taizéviering Pastor Sevenhoven gelegenheidskoor

Zondag 12 oktober 11.00 uur Eucharistie Pastor Hendriksen D-H koor

Dinsdag 14 oktober 19.00 uur zie Loo regioviering

Zondag 19 oktober 11.00 uur Eucharistie Pastoor Thanh/diaken van Boven Jeugdkoor Do-remigius

Zondag 19 oktober 12.30 uur Dopen Diaken van Boven

Dinsdag 21 oktober 19.00 uur zie Loo regioviering

H. Andreas Groessen

Zaterdag 11 oktober 15.00 uur Dopen

Zaterdag 11 oktober 19.00 uur Woord en communie Pastor Doornbusch In Between

Dinsdag 14 oktober 19.00 uur zie Loo regioviering

Dinsdag 21 oktober 19.00 uur zie Loo regioviering

Winkeliers met gunfactor gezocht in Zevenaar

ZEVENAAR – Winkelstraten gaan steeds meer op elkaar lijken. Heel veel mensen vinden het jammer dat die gezellige winkels van zelfstandige ondernemers verdwijnen. Hoogste tijd om die gezellige winkels die er nog wel zijn in de schijnwerpers te zetten en te laten zien dat ze wel degelijk bestaansrecht hebben.

Winkeliers die de 'gunfactor' hebben, kunnen zich nu aanmelden voor de derde editie van de 'Verkiezing van de Gezelligste Winkel in de gemeente Zevenaar' via www.gezelligstewinkel.nl. Ook inwoners van de gemeente Zevenaar kunnen via deze website hun favoriete winkel nomineren.


In samenwerking met KiKa
Net als bij de vorige twee edities van de verkiezing is KiKa de maatschappelijke partner. Zij ontvangen tijdens de Award Uitreiking een mooie cheque. De verkiezing wordt onder meer mogelijk gemaakt door OndernemersUnited en de organisatie is in handen van Vote Company.

Afscheid Damy Derksen bij RKPSC 1 in Pannerden

PANNERDEN - Damy Derksen idool van RKPSC 1 heeft op zondag 21 september afscheid genomen van zijn kameraden en het publiek.

Damy Derksen is op zondag 21 september door het eerste elftal en het bestuur van RKPSC in de bloemetjes gezet. Damy heeft vanaf 2002 tot eind 2013 In het eerste elftal van RKPSC gevoetbald. Damy stond in de spits van RKPSC 1 en was in de wijde omgeving bekend om zijn doelpunten. Hij legde er elk seizoen wel vijftien of meer in het netje bij de tegenstander.

Hij vond het nu genoeg en gaat zijn sporen verdienen in het tweede elftal van RKPSC. Hij was een voorbeeld voor zijn team en door zijn loyale opstelling aan de vereniging ook een groot voorbeeld. Binnen de vereniging heeft hij veel betekend en veel mensen vreugde geschonken door zijn vele en mooie doelpunten. Voorzitter Egging overhandigde hem een cadeau en een mooie bos bloemen in de RKPSC kleuren. Hij prees Damy voor zijn inzet en voorbeeldfunctie binnen de vereniging en het elftal.

Themamiddag bij BOZ in Zevenaar

ZEVENAAR - De BOZ (Belangenvereniging Ouderen Zevenaar) houdt dinsdag 21 oktober een themamiddag Veilig thuis. Voor deze middag is een voorlichter uitgenodigd die namens de KBO komt.

Het gaat over preventieve maatregelen op het gebied van babbeltrucs, inbraak, vallen, internetcriminaliteit en over bewustwording en gedragsverandering als preventieve maatregel om een veiliger thuis te creëren. De gevolgen van een inbraak zijn meestal groot en leveren niet alleen materiële maar ook psychische schade op. "Als u weet waar op u kunt letten, kunt u zelf veel doen om het risico van brand en inbraak in uw eigen huis te verkleinen."

Tijdens de bijeenkomst is er voldoende gelegenheid voor het stellen van vragen en uitwisseling van ervaringen. Aan het eind krijgt de bezoeker een brochure mee met tips voor een veilig thuis.

De themamiddag dinsdag 21 oktober begint om 14.00 uur en duurt tot 16.30 uur. Deze is in dienstencentrum De Hooge Bongert aan De Hooge Bongert 3. De koffie staat klaar. Entree is gratis. Niet-leden zijn ook welkom.

Uniek klaverjastoernooi bij Lentemorgen Zevenaar

ZEVENAAR - Op zaterdag 1 november houdt klaverjasclub Lentemorgen een uniek klaverjastoernooi.

Het bijzondere aan dit toernooi is dat alle kaarten voor alle te spelen partijen vooraf in mapjes zijn verdeeld, volgens een door de computer vastgestelde verdeling.

Het toernooi wordt gespeeld in vier rondes van twaalf partijen en er kunnen maximaal veertig personen deelnemen. De kaarten zijn zodanig verdeeld dat op alle tien tafels (tien maal vier deelnemers) met dezelfde verdeling van de kaarten wordt gespeeld.

Omdat als spelsysteem gekozen is voor het Utrechts-Amsterdams moet elke speler nummer één de eerste partij verplicht de troefkleur aangeven.

Op alle tien tafels heeft speler nummer één exact dezelfde kaarten. Dat geldt natuurlijk ook voor de andere drie spelers. Als iedereen hetzelfde zou kaarten, zouden dus iedereen hetzelfde aantal punten moeten halen.

Inschrijven kan tot 26 oktober (waarbij geldt: vol is vol) via de mail op van.verseveld@kpnmail.nl eb via www.lentemorgen.nl; schriftelijk via Klaverjasclub Lentemorgen, p/a Kampsingel 1 E 6901 JC Zevenaar; telefonisch op 0316 343537 / 06 53438496.

't Land van Waoter & Wiend maakt zich op voor twee tropische pronkzittingavonden

PANNERDEN - Op vrijdag 14 en zaterdag 15 november wordt de jaarlijkse pronkzitting gehouden. De organisatie is in handen van de gelijknamige carnavalsvereniging 't Land van Waoter & Wiend, in samenwerking met cabaretgroep OKO.

Tijdens deze avonden vol zang, dans, sketch en buut is tevens de bekendmaking van de nieuwe prins of prinses. Nadat er afscheid is genomen van Prins Santi 1e, zal traditiegetrouw halverwege de avond tijdens het spektakelstuk de nieuwe prins(es) te voorschijn komen. Volgens OKO belooft het dit jaar een tropisch spektakel te worden!

De voorbereidingen voor de pronkzitting zijn intussen in volle gang, het schuttersgebouw van Claudius Civilis wordt in korte tijd omgetoverd tot een waar theater, voorzien van allerlei licht en geluidseffecten. Michiel Loef, president van de carnavalsvereniging, gaat er vanuit dat het ook dit jaar weer twee avonden volle bak wordt en roept daarom alle Waotermennekes en Waoterwiefkes op, om op maandag 20 oktober de plaatsen te komen bespreken voor deze twee swingende en tropische avonden.

Tijdens deze avond kunnen alle Waoterlanders weer hun lidmaatschap verlengen en direct plaatsen reserveren voor de pronkzitting. Het schuttersgebouw is op maandag 20 oktober geopend vanaf 19.00 uur en aansluitend zal de plaatsbespreking beginnen. De toegangsprijs voor de pronkzitting, inclusief de contributie, bedraagt twaalf euro.

Voor degenen die wat beperkter zijn in de vorm van lopen, zicht of gehoor, is er de speciale voorrangsregeling. Vragen kunnen gesteld worden via info@waoterenwiend.nl of telefonisch via 06 21665118 en/of 06 30758909.

Sprookjesfestival in Filmhuis Zevenaar

ZEVENAAR - In de herfstvakantie krijgt Filmhuis Zevenaar een bijzondere sprookjessfeer. De week begint met 'Rapunzel'. Op woensdag komt verhalenvertelster Netty Gebbing met een voorstelling van De Gelaarsde Kat en vervolgens draait de Nederlandse sprookjesfilm 'Heksen bestaan niet'.

'Rapunzel' is een magisch sprookje over een prinses met goudblond haar van twintig meter lang. Ze zit altijd maar opgesloten in een hoge toren. Elk jaar op haar verjaardag ziet ze vreemde lichten verschijnen. Wat zou dat zijn? Het avontuur kan losbarsten als de knappe ridder Flynn opdraaft. Knap, maar hij is ook de grootste crimineel van het koninkrijk. Maandag 20 en dinsdag 21 oktober14.30 uur.

Op woensdagmiddag brengt verhalenvertelster Netty Gebbing uit Doornenburg haar voorstelling 'Durven kun je leren' in Filmhuis Zevenaar. Achter een enorm schilderij met een sprookjesachtig kasteel komt een kattenpoot, een zwiepende staart en een kattensnoet tevoorschijn. Het is de kat met branie. Als je durft ligt de wereld aan je voeten! De gelaarsde kat leert de arme molenaarszoon Hans zijn angsten te overwinnen.

In 'Heksen Bestaan Niet' moeten vijf sterrenheksen de wereld tegen het kwaad behoeden. Maar de machtige sterrenheks Concuela heeft nu wel genoeg van al dat licht op aarde. De heksenraad kan niet anders; Concuela wordt verbannen. De cirkel van vijf is nu verbroken en de krachten nemen dus af. Wie maakt de vijf weer compleet? Het spoor leidt naar het meisje Katie. Bij haar in de buurt gebeurt altijd iets onverklaarbaars. Donderdag 23 en vrijdag 24 oktober 14.30 uur.

Filmhuis Zevenaar. Voor meer informatie www.filmhuiszevenaar.nl of 0316 344250.

Vrouweninloop Rode Kruis

WESTERVOORT - VIN Vrouwen Inloop van het Rode Kruis Duiven Westervoort Groessen Loo houdt iedere donderdagmorgen van 09.30 tot 11.30 uur een gezellige inloopochtend in De Nieuwhof in Westervoort aan de Rivierenweg.

De inloop is gratis. Inlichtingen te verkrijgen via 06 40678556. "Wij organiseren diverse activiteiten zoals breien, haken en vele diverse mogelijkheden. Even onder de mensen een kopje koffie/thee drinken."

Passage christelijk-maatschappelijke vrouwenbeweging in Zevenaar

ZEVENAAR - Oktober is voor Passage een drukke maand.


15 oktober. Aanvang 19.30 uur in Ons Huis. Mevr. Rekswinkel-Kers is als gastspreker uitgenodigd. In 2011 publiceerde zij haar eerste boek (een autobiografie) waarin zij schrijft over haar leven op de Achterhoekse boerderij, haar liefde voor het dorp en haar drang naar vrijheid.

16 oktober. Een dag voor lezers. Aanvang 10.00 uur in theater Theothorne in Dieren. Lezing: 'Vrouwen op reis' door Jolien Manassen, tevens een optreden van Josha Zwaan, auteur van 'Zeevonk'.

22 oktober. NCVB/PASSAGE viert haar 45 jarig jubileum. Dit heugelijke feit zal met eigen leden worden gevierd in zaal Kaal, Oude Doesburgseweg 24. Landelijk gezien blijken er (door vergrijzing, of door een tekort aan bestuursleden), organisaties niet te kunnen blijven bestaan. Passage Zevenaar hoopt haar activiteiten echter voort te kunnen zetten, vandaar nog geen 'gouden jubileum', maar wel een feestelijke bijeenkomst.

Klassiek met een rietje in Filmhuis

ZEVENAAR – Zondag 12 oktober brengt Filmhuis Klassiek een optreden van HET. Het Enkelriet Trio gaf lange tijd de voorkeur aan oude instrumenten, maar is nu overgestapt op sax en klarinet. Het trio laat vooral uit muziek uit de eerste helft van de twintigste eeuw horen. Het bestaat uit Huib den Uyl (sopraansaxofoon), Erwin Hogenboom (basklarinet) en Ton Rutjes (altsaxofoon).

Door over te stappen op eigentijdse instrumenten kan HET nu putten uit een groter repertoire. Moderne instrumenten bieden volgens Huib den Uyl meer mogelijkheden: "Vroeger bleef de keuze beperkt tot muziek uit de zeventiende en achttiende eeuw. Nu kunnen we kiezen uit alle perioden en genres. Dus ook voor hedendaagse muziek. Wel moeten we er rekening mee houden dat er weinig bestaand repertoire is voor onze bezetting. Dat betekent dat we bijna alle stukken moeten bewerken."

Het programma richt zich op muziek die beelden oproept of iets verbeeldt, zoals de Suite en X.images van Ibert en de Pezzi per Bambini van Nino Rota. Ook is er aandacht voor Adolphe Sax. Zonder hem was er geen saxofoon, maar ook geen moderne basklarinet. Het programma sluit af met filmmuziek en een filmmuziekquiz. Filmhuis Zevenaar, zondag 12 oktober 11.00 uur. Voor meer informatie www.filmhuiszevenaar.nl of 0316 344250.

Werkzaamheden bij vier rotondes van N338

REGIO - Aannemer Bruil Infra uit Ede start van maandagavond 13 oktober in opdracht van de Provincie Gelderland met asfaltonderhoud van vier rotondes op de N338.

De werkzaamheden worden van 19.00 uur tot 05.30 uur uitgevoerd en duren tot en met zaterdag 18 oktober. De rotondes worden in fases afgesloten in verband met asfaltwerkzaamheden. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd in verschillende fases met de daarbij behorende afsluitingen en omleidingen. De fasering met de daarbij behorende data staan hieronder beschreven:

Fase 1: maandag 13 en dinsdag 14 oktober van 19.00 uur t/m 05.30 uur, wordt er gewerkt op de rotondes bij Giesbeek (dorp) en rotonde richting Doesburg-Zevenaar.

Fase 2: woensdag 15 en donderdag 16 oktober van 19.00 uur t/m 05.30 uur, wordt er gewerkt op de rotonde bij Bedrijventerrein AVR en rotonde Lathum. Bedrijventerrein blijft bereikbaar door middel van rijplaten.        

Vrijdag 17 oktober 19.00 uur tot en met zaterdag 18 oktober 05.30 uur: Uitloopdag inzake onvoorziene werkzaamheden.

Overlast

Wegwerkzaamheden gaan bijna altijd gepaard met hinder. Dat is helaas niet altijd te voorkomen. "Hiervoor vragen wij uw begrip. Wij gaan ervan uit dat de werkzaamheden voorspoedig verlopen zodat de periode van overlast voor u tot een minimum wordt beperkt. Omleidingen: voor wat betreft de omleidingen die dan gelden verwijzen wij u naar de volgende sites: Bruil-Verhoeve-infra.nl en Bereikbaargelderland.nl.

Biljart kampioenschap SSK in Meulenvelden in Didam

Op de foto staat rechts de winnaar Jo Jansen met wisseltrofee en links Paul de Jong

DIDAM - Maandag 29 september vond in de soosruimte van de Stichting Senioren Kontakt de wedstrijd plaats tussen de biljartkampioen van de Soos, Theo Florissen en de biljartkampioen van Kelsehof, Jo Janssen.

De wedstrijd werd bij gewoond door ongeveer vijftig biljartvrienden en een biljartvriendin. Het was een tamelijk eenzijdige wedstrijd. "Ik kwam niet in de wedstrijd", aldus Theo Florissen. Daarom ging Jo Janssen met de eer strijken en werd algemeen kampioen van de SSK.

Door voorzitter Paul de Jong van SSK werd aan Jo de wisseltrofee overhandigd. Hij wenste de aanwezigen prettige en sportieve kampioenschappen in het komende jaar toe.

Excursie (bouw)projecten door Baston Wonen

ZEVENAAR - De directie en RvC van Baston Wonen hebben samen met het college van B & W en ambtenaren een werkbezoek gebracht aan verschillende (nieuwbouw)projecten van Baston Wonen waaronder Subenhara (zorgcentrum) en zeventien levensloopbestendige appartementen aan de Hunneveldweg.

Het project wordt eind van dit jaar opgeleverd. Aansluitend werd er koers gezet naar de wijk De Methen waar een leefbaarheidsonderzoek loopt. De excursie werd afgesloten met een bezoek aan het hoofdgebouw van het Juvenaat en de ontwikkelingen op het (nieuwbouw)terrein.

Geslaagde burendag in wijk Groot-Holthuizen

ZEVENAAR - Zaterdag 27 september is burendag op een fantastische wijze gevierd in de wijk Groot-Holthuizen in Zevenaar.

In de ochtend rommelmarkt, gevolgd door een spetterende zeskamp. Daarna kindermiddag met schminken, clown Pip Kleurstip, haren vlechten, springkussens en pannavoetbal.

De avond begon met een fantastische bbq, gevolgd door een kinderdisco. Als laatste een knallende avond met de band Jane Doe en dj Thijs&Thijs! Hierbij een impressie van de dag!

Thema was: burendag doe je samen, kom je ook? Help je ook? Aan beide facetten gaven veel buurtbewoners gehoor.

Subsidie voor SC Doesburg

DOESBURG - Een subsidie van 460.000 en daarbovenop nog eens een lening van 140.000 euro. Dat is wat SC Doesburg krijgt voor de bouw van een nieuwe accommodatie.


De gemeenteraad zei daar wel bij dat het hier echt bij moet blijven. Uit de gemeentekas zal er geen cent méér naar de voetbalclub gaan. Voor de vervangende nieuwbouw op het complex aan de Oranjesingel is een aparte stichting opgericht. Die heeft een plan opgesteld dat een versoberde versie is van een eerdere opzet en dat zo'n acht ton zal gaan kosten. De club zal dus zelf nog eens twee ton moeten ophoesten. De gemeente eist dat de eigen bijdrage minimaal vijftien procent van de totale kosten zal zijn.

Klaverjas- en jokertoernooi in Duiven

DUIVEN - Op 18 oktober is er een groot klaverjas- en jokertoernooi met hele mooie prijzen en een loterij, inclusief een lekker hapje en drankje.

De entree is vier euro en begonnen wordt om14.00 uur; de zaal is open om 12.30 uur. Aanmelden kan bij Fred Oostendorp-telefoon 0316 285037 of 06 13255521of bij Harry Theuns telefoon 0316 262050. Het toernooi is in het pand aan het Eilandplein 300, ingang De Waddenborg.

Bewoner gezocht voor zorgappartement

WESTERVOORT - Sinds januari wonen binnen Het Orakel Hamerstaete in Westervoort twaalf jongvolwassen met een beperking in royale zorgappartementen van circa 65 vierkante meter. Er is nu de mogelijkheid om op korte termijn binnen het gebouw een zorgappartement te huren.

De bewoners zijn aangewezen op hulp en ondersteuning, maar bepalen graag zelf hoe zij hun leven indelen en wat zij belangrijk vinden. Ze willen zo normaal en zelfstandig mogelijk leven, maar niet alleen. Binnen Het Orakel Hamerstaete is vierentwintig uur per dag begeleiding aanwezig. Bewoners kunnen dag en nacht hulp inschakelen als dat nodig is.

Welkom is een jongvolwassene (M/V) met een matige tot licht verstandelijke beperking en/of een stoornis in het autismespectrum. De financiering is op basis van een PGB indicatie, minimaal ZZP 03 (begeleiding individueel en persoonlijke verzorging). De zorg-en ondersteuningsvraag moet te beantwoorden zijn binnen de structuur van de woonvoorziening.

Heeft u wellicht interesse in dit zorgappartement? Neem dan contact op met Het Orakel via telefoonnummer: mevrouw M.Hasselman 06 12273602 of de heer D.Hoof 06 40935885; info@woongroephetorakel.nl; www.woongroephetorakel.nl.

Feest op basisschool Het Kofschip in Zevenaar

ZEVENAAR - Op woensdagmorgen 1 oktober vond op basisschool Het Kofschip in Zevenaar de opening van de zestigste Kinderboekenweek plaats.

Zodra de kinderen hun kleedje hadden neergelegd werd er gestart met een gezellige kinderboekenmarkt. Dit was voor de kinderen een uitgelezen kans om oude boeken te verkopen en nieuwe boeken in te slaan. Omdat het thema dit jaar 'feest' is, waren er juffen met een feesthoedje en hingen er slingers in de school.

De komende week vinden er in de groepen nog diverse activiteiten plaats rondom dit thema en de Kinderboekenweek. Zo wordt er boeken-bingo gespeeld, wordt er voorgelezen aan de kleuters, schrijven de kinderen hun eigen 'feest'verhaal, ontwerpen ze zelf een voorkant voor hun boek en gaan ze aan de slag met het maken van eigen strips.

Basketiers'71 meer verlies dan winst

ZEVENAAR - Op zaterdag 4 oktober speelden er liefst zes teams van Basketiers'71 thuis. Er stond een dubbele ontmoeting op het spel tegen Trajanum. Deze eindigden allebei in het voordeel van Trajanum.

Zowel Dames 1 als Heren 1 moesten het hoofd buigen. Beiden pas ver in de slotfase van de wedstrijd maar toch. De Dames gingen onderuit met 41 – 50 en de Heren verloren met 63 – 80. De dubbele ontmoeting met Arnhem Eagleas verliep beter, deze eindige onbeslist.

De jongste telgen U12 wonnen met 52 – 35 en blijven hiermee (nog) ongeslagen. Bij de U18 verliep het een stuk minder en was spraken van een mindere dag 30 – 82. Bij de U16 staat al heel lang het plezier voorop en dat is in alles te merken. Er werd tegen Challenge een goede partij gespeeld, alleen verloren met 29 – 72.

Tenslotte de grootste overwinning van deze speelzaterdag kon worden bijgeschreven door de U20. Tegen Rebound werd een stevige en solide overwinning geboekt 86 – 48.

"Wilt u ook een keer komen kijken, op zaterdag 25 oktober vanaf 12.00 uur bent u welkom in sporthal Heerenmaten."

Open Podium in De Lantaern in Zevenaar

ZEVENAAR - Zaterdag 18 oktober is er open podium om 21.00 uur in De Lantaarn aan de De Hooge Bongert 3 in Zevenaar (naast de Bibliotheek). De toegang is gratis. Meer info staat op www.delantaern.nl.

Oscar Arnold is stand-up comedian. Hij is een zogeheten dead pancomedian, oftewel een comedian die speelt met lage energie. Dead pan comedians doen veel oneliners, en vaak korte stukjes. Oscar presenteert zich als een autistische super nerd, waarbij hij vaak voor heel ongemakkelijke situaties op het podium zorgt.

Vintage - duo

Dit duo bestaat uit twee ervaren muzikanten: zangeres Sylvia Siegmund uit Amersfoort en gitarist Erik Theunissen uit Driebergen speelden al eerder in tal van andere bands en formaties.

Vintage speelt een veelzijdig, akoestisch repertoire; ze brengen de songs van onder andere Joni Mitchell en Janis Joplin, worden afgewisseld met recenter werk en met vintage sound, zoals nummers van Duffy en Melody Gardot. Kortom, akoestische muziek met een bite, humor en warmte.

NES - singer/songwriters

Nes is de benaming van de muzikale samenwerking van de broers Albert en Arjan Steltenpool; de naam is ontleend aan hun buitendijkse geboortegrond in het West-Friese Onderdijk.

Vanaf 1995 schrijven zij samen liedjes in de Nederlandse taal en het West-Fries. Beide broers zingen en spelen gitaar en tevens maakt Arjan af en toe gebruik van banjo of mandoline (www.nes.co.nl).

Tweede Groessense Bokbier Pruuveri-j nu ook met kleine wijnproeverij

GROESSEN - De voorverkoop van kaarten voor de tweede Groessense Bokbier Pruuveri-j van zondagmiddag 12 oktober loopt als een speer.

De eerste editie vorig jaar bleek een schot in de roos. Zo'n vierhonderd bezoekers kwamen naar de verwarmde feesttent van Feestweek Groessen die deze zondagmiddag de sfeer van een heus bokbierklooster uitstraalde, compleet met oude muren en tappende paters. Het werd een geweldige happening waar behalve van zes bokbieren ook van de muziek van Kiep Movin' kon worden genoten.

Natuurlijk wordt deze succesformule gehandhaafd. Nieuw is dat er nu ook een kleine wijnproeverij is toegevoegd. Vanzelfsprekend wordt ook het normale drankassortiment geschonken maar er is ook de nodige aandacht voor de inwendige mens. Natuurlijk is de door Kwaliteitsslagerij Scholten ontwikkelde Groessense Bokbierworst weer te verkrijgen en zijn er ook overigens heerlijke eetbare lekkernijnen te koop. Om de sfeer compleet te maken hangt er in de tent weer een grote kerkklok. Degene die deze middag het langst aan het klokkentouw kan hangen, ontvangt een lekkere bokbierprijs.

De aanvang is 14.00 uur. Omdat te grote drukte de gezelligheid niet altijd ten goede komt is het aantal bezoekers gemaximeerd. Aanbevolen wordt om kaarten in de voorverkoop te kopen! Meer info staat op www.feestweekgroessen.nl.

Een paar plaatsen vrij bij Studiekring Duiven

DUIVEN - Bij de Studiekring Duiven studeren ze niet als zodanig, maar er komt in het Palet iedere donderdagmorgen van 9.30 tot 12.00 uur een groepje dames en heren bijeen, dat diverse onderwerpen bespreekt en erover discussieert.

Eén ieder krijgt de gelegenheid om in het eerste uur dat wat haar of hem is opgevallen naar voren te brengen en een ieder kan daar op reageren. Het tweede uur kan iemand van de groep een speciaal onderwerp ter tafel brengen, zoals een onderzoekje wat men heeft gedaan over een kunstenaar, zanger, eigen hobby of het beroep dat men heeft uitgeoefend.

Ook legt de groep wel bezoeken af aan een kerk, een dorp, een museum of iets dergelijks. Er wordt ook wel eens iemand uitgenodigd om te vertellen over zijn beroep zoals de wijkagent.

Mocht men geïnteresseerd zijn geraakt in deze groep, dan kan men eens vrijblijvend langskomen; er is een paar plaatsen vrij. Het adres is: Senioren Soos Het Palet, Mondriaanstraat 14, Duiven.

Veteranencafé de Liemers

ZEVENAAR - Het bestuur van stichting Veteranen de Liemers nodigt alle veteranen, oud-militairen en hun partners uit om bij de bijeenkomst op zaterdagmiddag 18 oktober in De Hooge Bongert in Zevenaar aanwezig te zijn.

De bijeenkomst begint om 13.00 uur. "Uiteraard staat de koffie / thee weer klaar op deze dag. We gaan er weer een leuke middag van maken. Voorts roepen wij ook jongere en oudere veteranen op die nog nooit geweest zijn om ook eens bij onze bijeenkomst te komen. Om kort te zijn: eenieder die het land gediend heeft is met partner van harte welkom."

Toermalijn in Duiven viert opening schoolbieb

DUIVEN - Het thema van de Kinderboekenweek luidt dit jaar 'Feest!'. Openbare school Toermalijn in Duiven maakte van de gelegenheid gebruik en vierde op maandag 29 september de opening van hun eigen schoolbieb.

De oudste en de jongste leerling van de school mochten samen het lintje doorknippen en daarmee werd de bieb officieel geopend!

Dankzij het geld van een eerder gehouden sponsorloop kunnen de kinderen van Toermalijn vanaf dit schooljaar genieten van een nieuwe en gezellige schoolbieb. Per groep zal de bieb regelmatig bezocht worden, waar ze kunnen lezen of waar ze voorgelezen worden door de juf of meester.

Kinderen hebben keuze uit een nieuw aanbod in verschillende genres. Ze worden tevens uitgenodigd om boeken te lezen uit de Top 100-kast. Dit zijn exemplaren die elk kind in haar/ zijn leven een keer gelezen 'moeten' hebben.

Naast de opening van de schoolbieb zullen tijdens de Kinderboekenweek allerlei feestelijke gebeurtenissen voorbij komen, zoals verjaardag, Sinterklaas, trouwen en kerst.

Basketiers'71 meer verlies dan winst

Op zaterdag 4 oktober speelden er liefst zes teams van Basketiers'71 thuis.

Er stond een dubbele ontmoeting op het spel tegen Trajanum.

Deze eindigden allebei in het voordeel van Trajanum.

Zowel Dames 1 als Heren 1 moesten het hoofd buigen.

Beiden pas ver in de slotfase van de wedstrijd maar toch.

De Dames gingen onderuit met 41 – 50 en de Heren verloren met 63 – 80.

De dubbele ontmoeting met Arnhem Eagleas verliep beter, deze eindige onbeslist.

De jongste telgen U12 wonnen met 52 – 35 en blijven hiermee (nog) ongeslagen.

Bij de U18 verliep het een stuk minder en was spraken van een mindere dag 30 – 82.

Bij de U16 staat al heel lang het plezier voorop en dat is in alles te merken.

Er werd tegen Challenge een goede partij gespeeld, alleen verloren met 29 – 72.

Tenslotte de grootste overwinning van deze speelzaterdag kon worden bijgeschreven door

de U20. Tegen Rebound werd een stevige en solide overwinning geboekt 86 – 48.

Wilt u ook een keer komen kijken, op zaterdag 25 oktober vanaf 12.00 uur bent u welkom

in sporthal Heerenmaten.

Diemse Bridge Kroegentocht

DIDAM - Op zaterdag 25 oktober houdt BridgeClub Didam voor de 23e keer de Diemse Kroegentocht, het grootste bridge-evenement binnen de regio.

Tussen 9.00 en 10.00 uur zullen de deelnemende paren zich melden bij Gasterij De Harmonie. Na aanmelding en ontvangst van de benodigde instructies gaan de paren naar de diverse locaties, waar zij om 10.15 uur met het spelen zullen beginnen. Na een half uur spelen zullen de deelnemers zich naar een andere locatie begeven om daar ook weer een half uur te spelen. Zodoende spelen alle deelnemers acht ronden van een half uur; ieder half uur in een andere locatie en tegen andere tegenstanders.

Ook dit jaar zullen weer 160 paren in negen verschillende locaties spelen. Circa 100 leden van BCD (BridgeClub Didam) zullen op deze super gezellige dag de strijd aan binden met ongeveer 220 spelers uit de directe omgeving en de verre omtrek om in het bezit te komen van de wisselbeker. Daarnaast zijn ook dit jaar weer vele mooie prijzen (in natura) te winnen. Een aantal paren waarvoor geen topnotering is weggelegd maken toch nog kans op een van de vijftien lekkere vlaaien.

Er wordt dit jaar gespeeld in de volgende locaties: Albertusgebouw, Bistro 't Eethuys, Café Uniek, Chinees-Indisch restaurant Kwong Chow, Chinees-Indisch restaurant Nieuw-Azië, Gasterij De Harmonie, Turks restaurant Gunes, Restaurant De Marktmeester en Restaurant Jan & Jan. In de namiddag komen de deelnemers bijeen in Gasterij De Harmonie, waar de uitslag omca 17.45 uur bekend gemaakt zal worden.

Nieuwe cursus meubelstofferen van start

BABBERICH - Op 14 oktober is het weer zover! Bij De Waarborg Meubelstoffeerderij gaat dan de cursus meubelstofferen weer beginnen voor particulieren.

Zoals afgelopen jaren is gebleken een favoriete avond invulling voor veel cursisten. Vele projecten zijn inmiddels al onder handen genomen door cursisten. Van eetkamerstoel tot bootbekleding, bed ombouwen, caravans, banken, tuinmeubelen enzovoort. Steeds weer met een voldaan eindresultaat.

Vele werkstukken worden gevonden bij de kringloop, op zolder bij oma en zelfs bij het grof vuil! Na een aantal weken heeft men dan een prachtig resultaat waar men terecht trots op is. Lijkt dit je nou ook leuk om met de hulp van de stoffeerder zelfs een stoel te herstofferen en veel kennis van meubels op te doen? Er zijn nog een paar plaatsen vrij! De cursus draait op dinsdag- en donderdagavond van 19.00 tot 22.00 uur.

Opgeven

Stuur een mail met naam en adres en telefoonnummer naar info@waarborgmeubel.nl. Wil je meer informatie? Bel of mail dan gerust. En natuurlijk kun je altijd binnenlopen om werkstukken van andere cursisten te bekijken.

Meubelstoffeerderij De Waarborg, Beekseweg 23, Babberich; 0316 247808; www.waarborgmeubel.nl.

Optreden zeemanskoor in Pannerden

PANNERDEN - Op donderdag 23 oktober komt Zeemanskoor Schip Ahoy uit Angeren naar de soosmiddag van seniorenvereniging Pannerden.

Zeemanskoor Schip Ahoy zingt bekende Nederlandse, Engelse en Duitse zeemansliedjes onder leiding van dirigent Gert Huting en begeleiding van ervaren muzikanten. Het plezier van samen zingen klinkt door in het gevarieerde repertoire.

Alle leden zijn welkom van 14.00 tot 17.00 uur in zaal 'De Oude Waal in Pannerden. De vereniging organiseert elke maand een soosmiddag, waar diverse activiteiten worden gehouden, in zaal De Oude Waal. Lid worden van de seniorenvereniging of inlichtingen inwinnen kan via telefoon 0316 371238.

Het dak in Didam eraf tijdens kermis bij Plok

DIDAM - Het dak eraf tijdens Kermis bij Plok op maandag 13 oktober met Mental Theo. Net als iedere jaar wordt de maandag een speciale avond.

Met Mental Theo op het podium gaat het dak er af. Een verdere introductie is niet nodig met zijn talloze top40 hits uit de 90's. De voorverkoop verloopt via plok.nl voor zes euro per ticket en aan de deur voor negen euro.


Op dinsdag 14 oktober opent Plok opnieuw haar deuren om 15:00 uur. Kaliber Live zorgt voor een knalfeest in de zaal, een van de meest vooruitstrevende bands uit de regio met Quinten Dikschei als leadzanger. Deze zeskoppige formatie maakt feest van begin tot eind. Laat je verrassen door hun show.

Daarnaast verzorgt de veelzijdige dj Pouwels de leukste hits uit 80's en 90's en knallers van nu. Hij is partyzanger, dj, entertainer en nog veel meer. Uiteraard is dj James er ook met: club, house, reggeaton en alles wat daar tussen zit! Kortom heel veel lekkere beats, laat de heupen draaien en ga lekker los op de Diemse Kermis! Deze dag is de entree gratis.

Speciaal voor de kermis rijdt ook dit jaar de legendarische Plokkenwagen weer. Deze pendelt op dinsdag 14 oktober voor de kermisgangers gratis heen en weer tussen Jan&Jan en Plok.

Zaterdag Aldo Demo-doe-dag

WESTERVOORT - Zaterdag 11 oktober houdt turnvereniging Aldo de Demo-doe-dag in De Nieuwhof in Westervoort. Vanaf 11.00 tot 17.00 uur zullen in verschillende zalen demonstraties en workshops gegeven worden.In de kleine zaal zullen de Streetdance/Jazz-groepen en de groep FitGym (Bewegen op Muziek) demonstraties geven afgewisseld met workshops waar iedereen aan mee kan doen. In de grote zaal zal begonnen worden met activiteiten van de peutergroepen. Hierna zullen de overige turngroepen hun kunnen laten zien op diverse toestellen. De hele middag zullen er ook demonstraties op de tumblingbaan gegeven worden. Dit toestel kan door de toeschouwers zelf ook uitgeprobeerd worden tijdens één van de workshops.

Ouders/verzorgers, familie, vrienden en bekenden zijn welkom om de presentaties van hun turn(st)ers en dansers te bewonderen en om zelf mee te doen met de workshops. Het programma staat op www.aldo-westervoort.nl.

Joannes Cult4Kids: cultuurproject in Groessen

GROESSEN - In het basisonderwijs schort het al jaren aan middelen en mogelijkheden om goed cultuuronderwijs te verzorgen. Dat komt mede door bezuinigingen waardoor scholen vaak keuzes moeten maken waardoor muziek-en cultuuronderwijs erbij inschiet. Het rijke Groessense verenigingsleven is daar samen met de Joannesschool op erg creatieve wijze ingesprongen.

Op initiatief en in samenwerking van de muziekverenigingen EMM/St.Andries/KDO is in het voorjaar een cultuurproject gestart waarbij kinderen van de Joannesschool in een half jaar tijd kennis maken met verschillende varianten en stijlen van muziek, zang en dans. Ook konden de kinderen kennismaken met vendelen en werd verteld over de historie van de schutterij

Al met al een heel gevarieerd aanbod van culturele uitingen die het leven van een kind zo kunnen verrijken. De leerlingen, leerkrachten en ouders van de Joannesschool zijn er razend enthousiast over. Groessen is dan ook terecht trots op dit project, geïnitieerd en grotendeels verzorgd uit eigen gelederen en gesteund door verschillende instanties.

Natuurlijk verdient de proefperiode van dit unieke project een prachtige afsluiting. Op vrijdag 17 oktober zal in de feesttent van Feestweek Groessen de grote finale plaatsvinden. Met ondersteuning van de jeugdorkesten van St. Andries, EMM en Showband KDO en onder begeleiding van DansJeFit en zangdocente Carla Herlfterkamp laten de kinderen zien en horen wat zij allemaal hebben geleerd. Deze avond is meteen de formele start van de voortzetting van dit unieke cultuurproject voor het komende lesjaar. Waar een klein dorp groot in kan zijn: Joannes Cult4Kids!

Het Grote Gymfeest bij SV Thuve in Triominos

DUIVEN - In het kader van Het Grote Gymfeest opent SV Thuve op zaterdag 18 oktober de deuren van de turnhal in Triominos.

De dag begint met een ontbijt voor alle leden van de vereniging, aangeboden door Welling Catering. Vervolgens is er een uitgebreid programma waarbij diverse onderdelen aan bod komen. Zo is er een peuter- en kleuteruur, een selectie-uur waarbij de toestellen voor jongens en meisjes worden omgedraaid en recreatieve uren voor jongens en meisjes.

Het Grote Gymfeest is een landelijk initiatief van de KNGU om aandacht te vestigen op de gymsport. Dit jaar wordt het voor de derde keer georganiseerd. Voor SV Thuve is het de tweede keer dat ze hier aan deelnemen. Afgelopen keer werd de vereniging verrast door de komst van Olympische deelneemster trampolinespringen Rea Lenders. Mede daardoor werd het een groot succes waar meer dan honderd nieuwe kinderen kennis hebben kunnen maken met turnen, gymmen en trampolinespringen. Of er ook dit jaar een bekende gymsporter bij SV Thuve langs komt is niet bekend. Dat wordt door de KNGU tot het laatst geheim gehouden.

In de aanloop naar 18 oktober zijn er van 11 tot en met 17 oktober speciale inlooplessen. Geïnteresseerden kunnen dan gratis met een les meedoen om zelf te ervaren of turnen, trampolinespringen of gymmen ook iets voor hen is. Het volledige programma staat op www.svthuve.nl. Daar kunnen deelnemers zich ook aanmelden voor een of meerdere activiteiten.

Snorkelduikers geven duikles aan ouders

De kinderen hebben hun ouders kennis laten maken met de duiksport

LOBITH - Op donderdag 2 oktober gaven jonge snorkelduikers van duikteam Sub Aqua Libera duikles aan hun ouders. Tijdens deze bijzondere funles mochten de kinderen hun familie meenemen en lieten ze hen kennismaken met de duiksport.

Op enthousiaste wijze legden de kinderen ondermeer uit hoe je een masker leeg blaast, hoe je goed zwemt met vinnen aan, hoe je ademhaalt onderwater en natuurlijk hoe de persluchtset met bijbehorende apparatuur werkt.


De funlessen zijn onderdeel van een vierwekelijks programma. Deze vier weken bestaan uit onder andere conditietrainingen waarin we trainen met een stormbaan of onderwaterhocky spelen, snorkellessen waarin de kinderen oefenen voor verschillende brevetten en persluchtlessen waarin de kinderen onderwater oefeningen en spellen doen met een persluchtset. Tot slot zijn er de funlessen waarin bijvoorbeeld een nachtduik wordt nagespeeld door in het donker met een zaklamp onderwater te zwemmen of we gaan op het water lopen met water balls.


Lid worden bij duikteam SAL kost voor jeugdleden tot achttien jaar slechts acht euro per maand bij automatische incasso. Natuurlijk mag je eerst vier keer gratis proberen of je het leuk vindt. Op dit moment loopt er een speciale actie voor kinderen tot veertien jaar waarbij je een gratis snorkelset krijgt bij een jaar lidmaatschap.


Vanaf veertien jaar kun je deelnemen aan duikcursussen voor beginners en gevorderden. De contributie voor senioren vanaf achttien jaar is veertien euro per maand bij automatische incasso. Voor meer informatie kun je kijken op www.subaqualibera.nl en via opleidingen@subaqualibera.nl maak je een afspraak voor een introductieduik.

OR-leden van De Wetelaar sluiten zich op in Glazenhuis

DOESBURG - Van 15 tot en met 18 december zullen OR-leden zich laten opsluiten. Eén OR-lid zal de volledige periode van ongeveer 82 uur in het huis verblijven.

Zij wordt afwisselend bijgestaan door overige OR-leden, deze zullen shifts draaien van vierentwintig uur. De OR-leden zijn de
gehele periode solidair met de 3FM-dj's, die vanaf de achttiende hun glazenhuis in Haarlem gaan betreden. Ze zullen dus niet eten, maar leven op de beruchte sapjes.

Hanzestad Radio zal de muziek voor deze dagen voor haar rekening nemen en de inwoners zijn te volgen via de webcams in het huis. Muziek kan terplekke aangevraagd worden in ruil voor een donatie. Er is ook al een website in de lucht die geheel gratis ter beschikking is gesteld en daar kan men alles op volgen: www.glazenhuisdoesburg.nl.

Het glazenhuis komt op het schoolplein bij de hoofdingang. Er zullen in die vier dagen veel activiteiten in en om het huis plaatsvinden voor alle Doesburgers dit alles om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het Serious Request doel van dit jaar. De exacte agenda met alle activiteiten zal later naar buiten worden gebracht. De actie staat bij 3FM geregistreerd.

3FM vraagt met Serious Request 2014 aandacht voor vrouwen en meisjes, die tijdens oorlog en conflicten slachtoffer worden van seksueel geweld.

WESTERVOORT - Zaterdag 11 oktober houdt turnvereniging Aldo de Demo-doe-dag in De Nieuwhof in Westervoort. Vanaf 11.00 tot 17.00 uur zullen in verschillende zalen demonstraties en workshops gegeven worden.In de kleine zaal zullen de Streetdance/Jazz-groepen en de groep FitGym (Bewegen op Muziek) demonstraties geven afgewisseld met workshops waar iedereen aan mee kan doen. In de grote zaal zal begonnen worden met activiteiten van de peutergroepen. Hierna zullen de overige turngroepen hun kunnen laten zien op diverse toestellen. De hele middag zullen er ook demonstraties op de tumblingbaan gegeven worden. Dit toestel kan door de toeschouwers zelf ook uitgeprobeerd worden tijdens één van de workshops.

Ouders/verzorgers, familie, vrienden en bekenden zijn welkom om de presentaties van hun turn(st)ers en dansers te bewonderen en om zelf mee te doen met de workshops. Het programma staat op www.aldo-westervoort.nl.

Halloweenconcert harmonie Sint-Franciscus Babberich

BABBERICH - Op 1 november verzorgt harmonie Sint-Franciscus Babberich weer een themaconcert. Dit jaar is er gekozen voor het thema Halloween. Weliswaar één dag te laat ,maar dat zal de sfeer niet verpesten.

De harmonie heeft het koor Back Corner uit Zutphen uitgenodigd om deel te nemen aan het concert. Dit koor bestaat al een aantal jaren en is ongeveer 55 leden groot. Het popkoor heeft net een nieuwe dirigent dus ook voor hen wordt het een bijzondere avond.

Het opleidingsensemble zal ook meedoen en de presentatie van het geheel is in handen van een van de gezinsleden uit de Adams Family.

Kaarten kunnen in de voorverkoop gekocht worden voor 7,50 euro. Het volgende emailadres is hiervoor speciaal geopend: halloweenconcert@hotmail.com of via telefoonnummer:06 48451317. Aan de zaal kosten de kaarten tien euro.

Het concert op 1 november begint om 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur. Kom griezelen in kulturhus De Borg in Babberich.

Schoolkorfbaltoernooi KV Rivalen Doesburg

DOESBURG - Korfbalvereniging De Rivalen uit Doesburg houdt op woensdag 22 oktober, het schoolkorfbaltoernooi voor de groepen drie/vier en vijf/zesvoor de basisscholen uit Doesburg en Angerlo. Het toernooi vindt in de herfstvakantie plaats en zal beginnen om 13.00 en eindigen om 16.30 uur. Het toernooi vindt plaats in sporthal Beumerskamp.

Het schoolkorfbaltoernooi vindt voor de tweede plaats, het is de bedoeling om hier een jaarlijks terugkerend evenement van te maken. Schoolkorfbal en het onderwijs zijn al jaren een goede combinatie, korfbal is altijd al populair geweest op de scholen zo wordt er ook regelmatig aandacht besteed om tijdens de gymlessen een korfballes te verzorgen .

Het toernooi wordt gespeeld volgens het '4 korfbal principe', dit houdt in dat de wedstrijden worden gespeeld in één vak met twee korven, waarin twee teams van vier spelers tegen elkaar strijden. Het voordeel hiervan is om het spel plezierig, snel en uitdagend voor iedereen te maken.

Om de deelnemers alvast kennis te laten maken met de korfbalsport, vindt er op maandag 20 oktober een inlooptraining plaats in sporthal Beumerskamp van 18.30 tot 19.30 uur, dit alles onder deskundige leiding van Rivalentrainers.

Voor meer informatie of vragen over de inschrijving kan men contact opnemen met Raymond Hassing 06 46066128 of rayhas@hotmail.com; Ron van Duren 06 – 42673785 of r.vanduren@hotmail.com.

Film Eat Pray Love in Duiven

DUIVEN - Op 16 oktober om 20.00 uur draait de film Eat Pray Lovein de SoW-kapel in Duiven. In de kerkbladen staat abusievelijk vermeld 'De Herberg te Westervoort'.

Elizabeth Gilbert (Julia Roberts) heeft alles wat een moderne vrouw zich maar kan wensen: een echtgenoot, een huis en een succesvolle carrière. Maar in plaats van gelukkig te zijn wordt zij overspoeld door paniek, verdriet en verwarring. Net gescheiden besluit Elizabeth een radicale stap te nemen: zij gaat een jaar lang alleen op reis. Op haar zoektocht naar evenwicht en geluk bezoekt zij Italië, India en Indonesië. Italië staat in het teken van eten en daar leert zij 'La dolce vita' kennen, in India schrobt zij tempelvloeren en leert zij de kracht van meditatie kennen en in Indonesië de balans tussen ernst en lichtvoetigheid – en ontmoet zij haar grote liefde in Bali. Geregisseerd door Ryan Murphy met Julia Roberts, Javier Bardem en Richard Jenkins.

Zeven leerlingen Liemers College met sportclinics op herhaling in Tanzania

De groep die 13 oktober naar Tanzania vertrekt, bestaat uit van links naar rechts: Natalya Staring, Sjoerd Kraus, Caitlin de Keijzer, Josien Loop, Floor van Pelt, Madelief Ritt en Jort Kruis.

ZEVENAAR - In het kader van de LC Award gaan zeven leerlingen van de locatie Heerenmäten van het Liemers College naar Tanzania om daar sportclinics te verzorgen en de plaatselijke school een opknapbeurt te geven.

De vijf meisjes en twee jongens vertrekken 13 oktober onder begeleiding van de oprichters van de LC Award, Anno Koning en Jan van den Heuij en collega Tim Stevens. Zij keren 29 oktober weer terug op vaderlandse bodem met hopelijk onuitwisbare herinneringen aan dit project voor een school waarop niet alleen kinderen zitten uit arme gezinnen, maar ook straat- en weeskinderen.

Toen de doelgroep eenmaal vaststond, kwam het zevental via internet uit bij The Dinka School in Arusha. Omdat ze alle zeven sporten hoog in het vaandel hebben staan, willen ze deze kansarme kinderen graag laten kennismaken met sporten in het algemeen en de westerse sporten hockey en voetbal in het bijzonder. Dankzij diverse sportverenigingen in de buurt gaat de groep goed voorbereid en met het noodzakelijke materiaal op stap.

Acties

Bij de maandenlange voorbereiding hoorde ook het binnenhalen van zoveel mogelijk geld om alles financieel rond te krijgen. Zo werd er onder andere een WK-toto op school georganiseerd, een sponsorloop door leerlingen van de Joannesschool in Groessen, er werden broodjes en ijs verkocht op school en als laatste was er 25 september nog een benefietconcert in Het Musiater. Dat concert vormde een geweldige afsluiting van de fondsenwerving.

Aan het eind van het schooljaar zullen de deelnemers weten of hun inspanningen (ze moeten ook slagen, en culturele en maatschappelijke betrokkenheid tonen) beloond worden met een bronzen, zilveren of gouden award. Voor meer info kan men terecht op de facebooksite LCAsport4tanzania.

Zevenaarse Kapellendag gratis toegankelijk

ZEVENAAR – Wegens het grote succes van vorig jaar houdt de Original Liemers Musikanten ook dit jaar weer een kapellendag. De kapellendag is een treffen van muzikanten die de Egerländermuziek een warm hart toe dragen.

Het is geen competitiestrijd, maar een gezellig samenzijn, waarbij iedere kapel op haar niveau een muzikaal steentje bijdraagt. Ook dit jaar is de organisatie er in geslaagd een zevental kapellen naar Zevenaar te halen. Het zijn kapellen bij wie de Original Liemers Musikanten ook regelmatig optreden.

De deelnemende kapellen zijn: de Vesterswalder Muzikanten uit Zevenaar, Waldbrücker Musikanten uit Woubrugge, Loarns Plezeer uit Laren, Die Orginal Rheinstädter Musikanten uit Woerden, De Twentelandkapel uit Buurse en de Egerlanderkapel uit Ede. Natuurlijk zal ook de Original Liemers Musikanten als organisator een spetterend optreden verzorgen.

De dag wordt gehouden op zaterdag 1 november in zalencentrum Staring aan de Grietakkers 3 in Zevenaar www.zalencentrumstaring.nl en begint om 13.30 uur. De zaal is open vanaf 13.00 uur. De optredens zullen duren tot circa 22.30 uur. Meer informatie, speelschema, et cetera over dit evenement zal worden gepubliceerd op www.originalliemersmusikanten.nl. De toegang tot het evenement is gratis.

Burendag Tolkamer succesvol

TOLKAMER - Voor het derde jaar hielden de bewoners van de aanleunwoningen bij Lobede hun burendag. Deze derde Burendag werd georganiseerd met veel succes.

Het gezellig samenzijn en koffie drinken vinden de bewoners van deze zorgwoningen al fijn. Bij deze dag hoort natuurlijk ook een hapje en een drankje maar speciaal dit keer (heel bijzonder) aardappelpannenkoekjes. Deze aardappelpannenkoekjes werden door de organisatie zelf gebakken tijdens het gezellig samenzijn.

Start van 'Mijn Baston Wonen'

De heer Ron de Haas en Ricardo ten Cate

LIEMERS - Woensdag 1 oktober is het klantportaal 'Mijn Baston Wonen; gelanceerd. Een digitaal loket waar de huurders gemakkelijk en snel huurderszaken, vierentwintig uur per dag, zeven dagen per week, kunnen regelen.De officiële handeling woensdagochtend 1 oktober is in het bijzijn van Ron de Haas, directeur/bestuurder a.i. verricht door twee bewoners. Ricardo ten Cate en de heer G.T.J. Janssen.

Leerlingen sluiten project af met herdenking bij monument

TOLKAMER - De leerlingen van Basisschool De Overlaat hebben hun project over oorlog afgesloten met een herdenking bij het monument van de familie Northeimer aan de Veerstraat in Tolkamer.

Kia cee'd / cee'd SportsWagon aantrekkelijk voor leaserijder

ZEVENAAR – De comfortabele en ruime Kia cee'd mag zich vanaf zijn introductie verheugen op een grote belangstelling van de consument. Ook heeft de landelijke autopers zich meermaals lovend uitgelaten over deze aantrekkelijke Kia. Net als de vijfdeursversie valt ook de cee'd SportsWagon 1.6 CRDi in de 20%-bijtellingcategorie. In de complete BusinessLine uitvoering ontbreekt het de zakelijke rijder werkelijk aan niets terwijl de maandelijks te betalen bijtelling bescheiden blijft.

In vergelijking tot de vijfdeurs cee'd is de cee'd SportsWagon nog ruimer met een riante bagageruimte van maar liefst 1.642 liter. Die ruimte is overigens zeer praktisch te benutten dankzij de volledig vlakke laadvloer, de lage tildrempel, de grote achterklep en een opbergvak onder de laadvloer. Verder doet de SportsWagon zijn naam eer aan door zijn sportieve looks, die nog eens worden versterkt door de standaard zilverkleurige dakrails.

Het uitrusting niveau van de cee'd SportsWagon BusinessLine is gelijk aan die van de vijfdeurs uitvoering. Standaard beschikt deze uitvoering over onder andere full map navigatiesysteem, bluetooth connectiviteit en spraakbediening, achteruitrijcamera, dual zone climate control, cruise control, parkeersensoren achter, regensensor en auto light control, led dagrijverlichting en led achterlichten, elektrisch bedienbare ramen rondom.

De complete cee'd 1.6 CRDi BusinessLine kost 26.345 euro. De ruime cee'd Sportswagon staat voor slechts duizend euro meer in de prijslijst.

Twintig procent bijtelling

Net als de vijfdeurs uitvoering van de Kia cee'd 1.6 CRDi betaalt de zakelijke rijder van een cee'd SportsWagon 1.6 CRDi slechts twintig procent bijtelling. Bij een inkomstenbelastingtarief betekent dat een netto bedrag van slechts 185 euro per maand.

De leaseprijs van de cee'd 1.6 CRDi BusinessLine bedraagt 495 euro per maand op basis zestig maanden looptijd en 20.000 km per jaar.

Industrieterrein Hengelder 11, Zevenaar; 0316 526592.

Halloweenparty en gratis pompoenen bij De Groene Schuur in Groessen

GROESSEN - Streekwinkel en kwekerij De Groene schuur in Groessen houdt op zondag 12 oktober een Halloweenparty van 11.00 tot 17.00 uur. Het evenement is al jarenlang een groot succes. Jong en oud kan op deze dag een heuse Halloweenpompoen maken en genieten van de kleurenpracht van duizenden pompoenen en kalebassen. De entree is gratis.

Tevens kan er op deze dag informatie worden ingewonnen over de kookworkshops, excursies, creatieve workshops en kinderfeestjes. Er zijn verschillende arrangementen mogelijk waarbij bovengenoemde activiteiten gecombineerd kunnen worden. De Groene Schuur is een bijzonder belevingsbedrijf waar al vele groepen hun vrienden-, familie-, of bedrijfsuitje hebben gehouden.

Eén keer per maand wordt er een individuele kookworkshop gehouden in de ruime, moderne kookstudio in de kassen van De Groene Schuur. Hiervoor kan één ieder zich inschrijven. Op 17 november staat er een Pakistaanse kookworkshop op het programma en op 10 en 15 december een Kerstkookworkshop.

In de streekwinkel die dagelijks is geopend, kan men terecht voor heerlijke groente en fruit, diverse huisgemaakte jam, chutney, vruchtensappen, honing, streekwijnen enz. De producten van De Groene Schuur zijn uitermate geschikt voor een leuk en smakelijk Kerstpakket. Vraag naar de mogelijkheden! Ook zijn er nu sfeervol opgemaakte stukjes met kalebasjes en sierfruit verkrijgbaar.

Als extra actie krijgt elke klant die vanaf tien euro besteedt in de winkel, één pompoen naar keuze gratis.

De Groene Schuur is gevestigd aan de Lijkweg 9b in Groessen. Voor meer info kunt u bellen:

0316 330718 of kijk op de websites: www.degroeneschuur.nl en www.kokenindekas.nl.

Bruisende bazaar op de markt in Lobith

Misschien herkent u uw oude vertrouwde Singer of Pfaff naaimachine wel! Tijdens de vorige bazaar in 2010 zijn deze misschien wel door u geschonken.

LOBITH - Stichting Shehata houdt op zondag 12 oktober van 11.00 en 17.00 uur een bazaar op de markt in Lobith. De opbrengst is voor een weeshuis en opleidingscentrum in Tanzania.

Van 10.00 tot 11.00 uur is er in de protestantse kerk een kerkdienst voor alle religies met een Nederlandse en Tanzaniaanse voorganger.

Vanaf 11.00 uur zijn er voor jong en oud leuke activiteiten met live muziek op het marktplein.

In de kramen zijn mooie spullen te koop. De bezoeker kan meedoen met een raadspel, een zaagwedstrijd of het rad van fortuin. Burgemeester Slinkman draait het rad. Ook aan het vermaak van de kleintjes is gedacht. Er is een springkussen en vanaf 14.00 uur zijn er pony's om een ritje op te maken.

Verder heerlijke verse koffie, thee en limonade met een stuk taart. Ook lekker Afrikaans eten en andere hapjes en drankjes.

Rond 15.00 uur is er een veiling van onder meer moderne en oude kunst, bijzondere spullen als een golftas met inhoud en een houthakselaar met benzinemotor. Om 17.00 sluit de bazaar.

De leiders van het weeshuis en het opleidingscentrum, Titus en zijn vrouw Mandomi komen voor de bazaar naar Nederland. Wij zijn de sponsoren dankbaar dat zij dit mogelijk gemaakt hebben.

Sinterklaas in Zevenaar

ZEVENAAR - De herfst valt over Nederland. En het zal niet lang meer duren of de eerste blaadjes vallen van de bomen. De natuur gaat zich opmaken voor de winter. Maar het is ook een tijd dat menig kinderhartje weer snel zal gaan kloppen. Want over een maand zal Sinterklaas zijn intocht in ons kikkerlandje doen.

In de winkels zijn de eerste pepernoten en chocoladeletters al gesignaleerd. Maar ook de organisatie van de traditionele Sinterklaasviering in Zevenaar is al druk in de weer om de Goedheiligman een warm onthaal te bezorgen. Vanuit het persbureau van de Pieten in Spanje is namelijk vernomen dat de Sint van plan is om op 16 november aanstaande naar het Musiater te komen om vele kinderen persoonlijk te kunnen ontmoeten.

En dat betekent voor zestig kinderen uit de groepen drie en vier van de Zevenaarse basisscholen en 25 jonge muzikantjes van het Liemers Jeugdorkest, dat dit jaar tien jaar bestaat, veel oefenen om straks alles vlekkeloos te laten verlopen.

De voorstellingen vinden plaats op 16 november aanstaande in het Musiater. De aanvang is 13.00 en 15.15 uur. De kaartjes voor deze voorstellingen kosten zes euro per stuk. Wees er snel bij.

De kaartverkoop is 3 oktobe gestart. De kaartjes zijn verkrijgbaar bij het Musiater, Rebers boek en Buro en bakker Godschalk. De organisatie heeft ook vernomen dat Sinterklaas zelfgemaakte tekeningen erg op prijs stelt.

Start inschrijving scholentoernooi veldvoetbal

DOESBURG - Op zaterdag 18 oktober houdt sportclub Doesburg in samenwerking met Breedtesport Doesburg het scholentoernooi veldvoetbal voor de groepen vijf tot en met acht van de basisscholen in Doesburg. Het toernooi vindt tussen 12.30 en 18.00 uur plaats op Het Sportpark aan de Oranjesingel. De kinderen kunnen zich opgeven tot en met 12 oktober.

Het veldvoetbaltoernooi voor de basisscholen wordt dit jaar voor de tiende keer georganiseerd. Het jaarlijks terugkerende evenement is een traditie geworden door de successen van de afgelopen negen jaar.

Het scholentoernooi veldvoetbal vindt plaats op zaterdag 18 oktober. Er wordt gespeeld in twee categorieën, namelijk teams uit groep vijf/zes en teams uit groep zeven/acht. De teams bestaan uit minimaal zeven spelers (één keeper, zes spelers) en een coach van achttien jaar of ouder. De coach wordt door het team zelf gekozen. Dat kan een leerkracht, een ouder of een ander persoon zijn.

De kinderen betalen bij de inschrijving een bedrag van tien euro per team. Prijzen worden beschikbaar gesteld door Sportclub Doesburg.

Inschrijven

Via de nieuwsbrief, flyer, een praatje in de klas en activiteiten in de gymles ontvangen de kinderen meer informatie over het toernooi. Vervolgens kunnen zij via inschrijven@sportclubdoesburg.nl het team opgeven. Ook wordt er informatie op de site van Sportclub Doesburg en Breedtesport Doesburg gezet. Bij inschrijving moet het team het volgende doorgeven: teamnaam, school, groep en coach. Inschrijven kan tot en met 12 oktober.

Voor meer informatie of voor vragen over de inschrijving kan men contact opnemen met Rodney Hartgers van Sportclub Doesburg via telefoonnummer 06 25057624, via e-mail inschrijven@sportclubdoesburg.nl of via de websites www.sportenindoesburg.nl en www.sportclubdoesburg.nl.

Zonnebloemvrijwilligers in het zonnetje gezet

ZEVENAAR - Na de opening startte de zevenaarse wethouder Stef Bijl met een korte toespraak om de vrijwilligers te bedanken voor hun inzet in de afgelopen periode. "De Liemerse gemeenten beseffen zich terdege hoe belangrijk de rol van een organisatie als de Zonnebloem is", zo stelde hij.

Ook werd de toekomstvisie van de Zonneboem gepresenteerd door voorzitter Ine Hermsen. "Hoe de hervormingen in de langdure zorg echt gaat vallen bij onze doelgroep moeten we afwachten. Zeker is wel dat eenzaamheid niet meer met thuishulp opgelost gaat worden." Onze rol wordt steeds belangrijker.

Samenwerken met elkaar en samenwerken met andere organisaties wordt steeds belangrijker. "Door de krachten te bundelen kunnen we de deelnemers van de Zonnebloem beter bedienen. Ook is het belangrijk helder te zijn waar we voor staan."

Ook kregen de vrijwilligers een korte workshop over het gebruik van een AED om te reanimeren. Daarna werden op de vrijwilligersdag bij zalencentrum Staring getrakteerd op een prachtig optreden van 'Stay in Tune', die belangeloos een prachtig optreden verzorgde. De prachtige stem van Jacklien Brinkhorst, lieten de vrijwilligers niet onberoerd.

Ratelband kreeg al snel de stemming erin en liet hen in een polonaise door de zaal dansen. Hij benadrukte het belang van 'veranderingsbereidheid' en rekte 'de comfortzone' in de zaal stevig op door een vrijwilliger in het gebroken glas te laten springen. Zonder een schrammetje verliet zij het podium...

Kaartverkoop Jetzt Geht's Loos van start

LOO - Inwoners van Loo en omgeving kijken er inmiddels alweer reikhalzend naar uit: Jetzt Geht's Loos. Net als voorgaande edities bestaat het muziekfestijn dit jaar (zaterdag 1 november) uit een concert van muziekvereniging Excelsior en een feestavond met Robert Pouwels. Op zaterdag 11 oktober start de kaartverkoop voor de veertiende editie van het succesvolle evenement.

Muziekvereniging Excelsior biedt een concert met veelal bekende werken. Ditmaal is filmmuziek het centrale thema. Het optreden wordt een feest der herkenning met muziek uit kaskrakers als James Bond, Pirates of the Caribbean, Braveheart, Mamma Mia en Conquest of the Paradise. Bijzonder is dat tijdens het concert op de achtergrond filmbeelden worden vertoond. Het concert van Excelsior begint om 19.00 uur en is gratis te bezoeken. Om 18.30 uur gaat de zaal open.

Loose gezelligheid
Aansluitend vindt het feestdeel van Jetzt Geht's Loos plaats. Het uitgangspunt is de gezelligheid van de Loose kermis te evenaren. Om het voor iedereen aantrekkelijk te maken, is de muziekkeuze afgestemd op een zo breed mogelijk publiek. Robert Pouwels verzorgt de muziek. Hij is in staat er met zijn topveertignummers, Duitse schlagers, Nederlandstalige meezingers en discoklassiekers uit de jaren tachtig en negentig een onvergetelijk feest van te maken.

Toegangsbewijzen (7,50 euro per stuk) zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij SV Loo, Monique's Hairfashion (Loo), Slagerij Scholten (Groessen), Present Art (Duiven) en BP 't Ambacht (Westervoort). Als er na de voorverkoop nog kaarten overblijven, zijn deze op de avond zelf aan de kassa te koop voor tien euro per stuk. Alleen mensen die zestien jaar en ouder zijn hebben toegang. Een geldig legitimatiebewijs is verplicht. Jetzt Geht's Loos wordt gehouden in schuttersgebouw Willem Tell in Loo.

Goede resultaten Opstapjudotoernooi

LIEMERS - Judoka 's van Judokwai Fred schilder behaalden goede resultaten op judotoernooi in Wehl.

Eerste plaats voor Lina Kool en Matz Cajada Vargues, tweede plaats voor Lina Willemsen en de derde plaats voor Luuk Sterk en Hannah Hunting.

Promotie MB2 naar subtopklasse KNHB

Staand van links naar rechts: Peter ten Cate (coach), Thomas Tombergen (trainer), Terra Woestenburg, Nienke ten Cate, Elke Snijders, Ekelijn Blokhuis, Juliet van de Leemkolk, Renkse Lorijn, Sophie van Heuveln (keepster) en Hans Mentink (coach) Zittend van links naar rechts: Noor Mentink, Samatha de Haan, Charlotte Coret, Selena Deidda, Bregje Hannink, Lotte Lukassen en Romee Gerrits.

REGIO - In de voorcompetitie van de KNHB is team MB2 van MHC De Westerduiven gepromoveerd naar de subtop-klasse. Een geweldige prestatie.

Scouting Westervoort op jacht

WESTERVOORT - In het weekend van 17 tot en met 19 oktober doet scoutinggroep Sint-Joris uit Westervoort actief mee aan de jaarlijkse interactieve vossenjacht, die wordt georganiseerd door Steunpunt Scouting Gelderland. De Sint-Jorisgroep werkt samen met de Lincolngroep en Kastanjegroep uit Arnhem onder de naam WeLiKa. De Sint-Jorisburcht aan de Paepestraat is de thuisbasis van dit team.

Jotihunt. Joti staat voor 'Jamboree on the Internet', de moderne opvolger van de Jota wat traditioneel met radio zendapparatuur werd gedaan. Bij dit evenement jagen ('hunten') de deelnemende scoutinggroepen op vossenteams, die zich verplaatsen zich door Gelderland. De locatie van de vossen wordt via hints bekend gemaakt op spelsite www.jotihunt.net. Door deze hints te ontcijferen krijgen de Scoutinggroepen informatie over de locatie en looproute van de vossenteams. Hierbij is het doel de vossenteams te vinden ('hunten'). Ook krijgen de deelnemende Scoutinggroepen opdrachten om uit te voeren. Geslaagde hints en het insturen van opdrachten leveren punten op. De scoutinggroep die na dertig uur de meeste punten heeft, wint de Jotihunt.

Thema
Dit jaar is de Jotihunt volledig in het thema Flowerpower! De mensen uit die subcultuur werden ook wel hippies genoemd. Ze leefden vaak in communes, rookten wiet, dronken thee en luisterden naar psychedelische muziek. Ze protesteerden tegen de oorlog, honger en armoede op de wereld.
"Alle hulp is welkom. Heb je een team van vossen zien lopen? Bel de locatie dan door naar de hotline van het 'zenuwcentrum' aan de Paepestraat, het nummer is: 026 3121227."

Alzheimer Café Zevenaar

ZEVENAAR - Op dinsdag 28 oktober is er een bijeenkomst van het Alzheimer Café Zevenaar in dienstencentrum De Hooge Bongert van Caleidoz. Het Café is informatief, gezellig en geeft herkenning en steun aan mensen die aan een vorm van dementie lijden maar ook aan hun partners, familieleden, vrienden en hulpverleners.

Het thema voor deze avond is: De Casemanager dementie. Casemanagers begeleiden mensen met dementie en hun partner of familie in de thuissituatie. Wat kan een casemanager voor u betekenen en hoe komt u met hem/haar in contact?

Het Alzheimer Café vindt elke vierde dinsdag van de maand plaats. De zaal is open vanaf 19.00 uur en het programma start om 19.30 uur en eindigt om 21.00 uur. Daarna is er tot circa 21.30 uur nog gelegenheid om wat na te praten. De toegang is gratis. Aan de hand van een thema wordt gesproken met een (ervarings-) deskundige en in een gemoedelijke sfeer is voldoende ruimte om met elkaar te praten.

"Het Alzheimer Café Zevenaar nodigt u uit om ook eens te komen kijken. Enthousiaste vrijwilligers ontvangen u graag. U hoeft zich niet aan te melden en het eerste kopje koffie of thee is van het huis. Wilt u meer informatie of het programma 2014 ontvangen? Dan kunt u bellen met het telefoonnummer (0316) 526994."

Voedselbank op weg naar een 'groene' toekomst

ZEVENAAR - Voedselbank Zevenaar & Rijnwaarden heeft een procedure opgestart om gecertificeerd te worden als 'groene voedselbank', een predicaat die gegeven wordt als alle handelingen volgens de normen van het Handboek voor Voedselveiligheid worden gedaan.

"Hiervoor zijn we op zoek naar een coördinator voedselveiligheid. Hij/zij zal in de beginperiode met hulp van een coach van Voedselbank Nederland voor het hele traject van voedselontvangst tot voedseluitgifte een administratie en controlesysteem opzetten en onderhouden."

"Tevens zijn wij op zoek naar een chauffeur en/of bijrijder, die op donderdag en vrijdagmorgen de reguliere goederen bij leveranciers ophaalt en op vrijdagmiddag de pakketten in de buitengebieden gaat uitdelen. Als chauffeur van de week kan men door de coördinator voedselverwerving gevraagd worden tussentijds aangeboden goederen op te halen en het af te leveren op onze locatie Reisenakker 12 in Zevenaar."

"Ook zijn we op zoek naar een huismeester annex klusjesman, die in het pand Reisenakker reparaties of aanpassingen kan verrichten. Hiervoor zijn geen vaste tijden in te vullen.

Tenslotte zijn we op zoek naar een coördinator voedselverwerving. Hij/zij zal contactpersoon zijn met bedrijven of particulieren die voedsel aanbieden, maar ook zelf op zoek gaan naar nieuwe leveranciers of instellingen die de Voedselbank met levensmiddelen willen steunen. Daarnaast is de coördinator bij speciale acties de eerste aanspreekpunt en zal bij deze actie leiding geven.

Gegadigden voor deze veeleisende, maar dankbare jobs kunnen contact opnemen met bestuur@voedselbankzevenaar."

"Het is treurig dat een instituut als voedselbank nodig is in onze huidige welvaartstaat, maar met behulp van winkeliers en particulieren die het overschot aan levensmiddelen niet willen vernietigen en van vele vrijwilligers die het willen verzamelen, kan de voedselbank de nood van minderbedeelden wat verlichting geven."

Vocal Group Qoorieus staat te springen om jou!

ZEVENAAR - Vocal Group Qoorieus opent haar deuren voor nieuwe leden en nodigt geïnteresseerden uit om een repetitie bij te wonen.

Qoorieus zingt a capella, soms tot wel zesstemmig. "Over het algemeen brengen wij up-tempo nummers ten gehore ondersteund door theatrale accenten en doorspekt met expressie. Koor-ervaring is niet nodig, enthousiasme voor zingen wel! Dus ook al voel jij je een groentje, stap toch eens de drempel van Het Kofschip aan de Platanenlaan 1 in Zevenaar over en loop binnen.

Wij repeteren hier elke woensdag tussen 20.00 en 22.00 uur. Wil jij liever eerst wat info, bel dan met Marion 06 40255265 of mail naar info@qoorieus.nl. Wij zien je graag een keertje aan boord!"

Muzikale avond Olde Garde

Welzijn Meulenvelden organiseert op donderdag 30 oktober 2014 een muzikale avond ter ere van het 60 jarig bestaan van de Olde Garde.

De "Olde Garde" opgericht in 1954 biedt muzikanten van alle Didamse muziekkorpsen en korpsen uit de regio, die om welke reden dan ook niet meer optimaal kunnen musiceren op het vereiste niveau van hun eigen korps de gelegenheid om hun hobby op een voor hen aangepast programma te kunnen blijven beoefenen.

De muzikanten leveren hun muzikale bijdrage o.a. aan concerten, feestavonden en pronkzittingen voor senioren.

Het repertoire is speciaal afgestemd op de oudere generatie en bestaat uit herkenbare muziek zoals: walsen, marsen, polka's, Mazurka's, meezingers etc.

Tevens zullen de zangers van mannenkoor Tijdloos ook hun steentje bijdragen aan dit jubileumconcert.

Het belooft een gezellige avond te worden die u niet mag missen.

Belangstellenden uit Didam en omstreken zijn van harte welkom.

De theaterzaal in Meulenvelden, Waverlo 8, Didam, is open vanaf 19.00 uur, de avond begint om 19.30 uur en is om 21.30 uur afgelopen.

De entree bedraagt € 5,00 (incl. 1 consumptie.)

Voor informatie kunt u terecht bij het Servicepunt (0316) 293 100 of e-mail info@meulenvelden.nl

Noot voor de redacties

Meer informatie: Servicepunt Meulenvelden, 0316 293100