De Liemers Helemaal Goed Courant

21 juni 2016

De Liemers Helemaal Goed Courant 21 juni 2016


Team Family Matters loopt de SamenLoop voor Hoop de Liemers

De personen op de foto zijn: bovenste rij: Patricia Meijer, Marlies Meijer, Barbera van Dulmen, onderste rij: Renate te Booij en Desiree Kelderman

REGIO - De familie Kelderman, een echte Zevenaarse familie. Opgegroeid aan de Steenhuizen. Een grote familie die vorig jaar in 13 maanden tijd 3 familieleden verloor aan kanker. Langzaamaan krabbelt de familie weer op en hebben zij zich gerealiseerd dat familie erg belangrijk is (family Matters) Dat je niemand kunt missen.

Vijf dames uit de familie Kelderman hebben hun verdriet omgezet in strijd. Deze strijd win je niet alleen! Dus samen met 30 familieleden loopt Team Family Matters op 10 en 11 september de Samenloop voor Hoop in het Horsterpark in Duiven. De SamenLoop is een 24 uur durend wandelevenement waarmee aandacht wordt gevraagd voor de ziekte kanker en geld wordt ingezameld voor KWF Kankerbestrijding en het Braamhuis in Zevenaar. De 24 uur van de SamenLoop zijn ontroerend, gezellig en bijzonder en staan symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker. Deze Loop is een evenement waarbij de gehele Liemers laat zien de strijd tegen kanker te ondersteunen. Kanker raakt immers één op de drie Nederlanders.

Team Family Matters is op zoek naar sponsoren klein en groot! Voorafgaand aan het evenement organiseren zij tal van acties die u kunt ondersteunen. Zo kunt u kaarsenzakken bij hen kopen voor de kaarsenceremonie, lege statiegeldflessen inleveren of een bijdrage doen in de donatiebox. Daarnaast zijn ook bedrijven welkom als sponsor. Meer informatie staat op facebookpagina Team Family Matters Zevenaar of e-mail met teamcaptain Barbera van Dulmen (barberavdvd@gmail.com).

Streekmarkt Duiven: Lekker Pruuve in Duuve!

Foto: Willy Demon (www.0316duiven.nl)

DUIVEN - Op zaterdag 2 juli zal voor het zesde achtereenvolgende jaar de Streekmarkt De Liemers plaatsvinden in het centrum van Duiven.

Ambachtelijke bedrijven presenteren hun vers-produkten rechtstreeks van de bron. Het publiek kan informatie verkrijgen over de producten en deze proeven en kopen. Tevens is er 'n aantal extra activiteiten zoals de pottenbak-demonstraties van pottenbakker Laurens Goldewijk uit Zevenaar, kunnen de kinderen geschminkt worden door het team van de Schminksnuutjes uit Groessen en zal topkok Tom Lamers uit Loo het publiek laten genieten van de door hemzelf bereide amuses.
Nieuw dit jaar is de medewerking van Manege Groessen die de kinderen 'n gratis pony-ritje aanbiedt in 'n deel van het centrum van Duiven. De zesde Streekmarkt brgint om 11.00 en eindigt om 16.00 uur. Het thema van de streekmarkt De Liemers is: Lekker Pruuve in Duuve !

Dialectavond op landgoed Kotmans

LIEMERS - De Dialectkring Achterhook en Liemers (zie www.dialectkring.nl) houdt op donderdag 7 juli een dialectavond bij het Schrieverspad op landgoed Kotmans aan de Kotmansweg in Winterswijk-Miste.

Ria Olyslager uit Lievelde, Thea Onnink uit Aalten en Jan te Brinke uit Winterswijk lezen voor uit eigen werk. Zij hebben diverse publicaties op hun naam staan en werken regelmatig mee aan dialect- en andere tijdschriften, waaronder 'De Moespot', het driemaandelijks tijdschrift van het Verbond van Nedersaksische Dialectkringen.

Ook niet-leden van de Dialectkring zijn deze avond welkom. De avond begint om 19.30 uur en duurt tot circa 21.30 uur, de toegang is gratis. Een eventuele vrije gift ten bate van het Schrieverspad is welkom.

Groessens talent weer op JoannesCult4Kids-podium

GROESSEN/DUIVEN - Dit jaar vertoonden de kinderen van de Joannesschool in Groessen hun kunsten op een echt theaterpodium in de OGtent in Duiven tijdens de finale van JoannesCult4Kids.

Al een aantal weken bereidden de kinderen zich voor op deze grote finale. Leden en muziekdocenten van KDO, EMM en Sint-Andries en enthousiaste medewerkers van het Musiater en DansjeFit leerden hen zingen, dansen en slagwerk- en blaasinstrumenten bespelen. Dat resulteerde in een prachtige, afwisselende voorstelling.

Van tent naar theater

Vorig jaar traden de Joanneskids op in de tent tijdens de KDO-feestweek. Daarin gingen heel wat uurtjes van ouders, docenten en niet te vergeten de vrijwilligers van de Groessense muziekverenigingen zitten. Niet iets om elk jaar te doen en dat wil de Joannesschool toch eigenlijk wel. Genoeg reden dus om uit te wijken naar Duiven en daar de Groessense talenten op het toneel te brengen.

Leven in De Liemers

Op deze avond werd ook het cultuurproject ‘Leven in de Liemers’ gepresenteerd. In dit project worden kinderen voorbereid om ouderen uit Groessen te interviewen over hun herinneringen aan de scholen van vroeger in Groessen. Deze interviews en oud beeldmateriaal zijn de input voor een film die vertoond wordt in Groessen. Het project start na de zomervakantie.

Sportieve prestaties van Tennisvereniging Zevenaar

ZEVENAAR - De voorjaarscompetitie zit er weer op en TVZ heeft met 9 teams en 1 jeugd team hieraan deelgenomen. Dit getuigt dat er bij TVZ veel te beleven valt zoals afgelopen zaterdag bleek tijdens een zinderende strijd tussen TVZ gemengd 1 en De Seven Aeren gemengd 1.

Bij de aanvang stonden beide teams exact gelijk in punten en gewonnen sets. Uiteindelijke wist TVZ deze 'derby' overtuigend te winnen in een zeer sportieve strijd. TVZ kampioen. Spannend was het ook bij het 1e herenteam in de 3e klasse 17+. Er moesten 2 punten gehaald worden om niet te degraderen en onze boys flikten tegen het sterke Beekhuizen. Dus ook hier werd een feestje gevierd met een aansluitende Barbecue en de weergoden waren met ons. De heren 1e Team TVZ 1e klase 35+ behaalde een fantastische 2e plaats.

De heren TVZ 1 open klasse 50+ een keurig 5e plaats. TVZ dames deed het over de gehele linie uitstekend, waarbij Dames van TVZ 1 Hoofdklasse 17+ een mooie derde plaats behaalde. Het publiek werd getrakteerd op een inzet waar nog velen een puntje aan kunnen zuigen. Gaan we naar de vrijdagavondcompetitie, die waren voor de dames dubbel in 2 groepen ingedeeld waaronder Dames Dubbel TVZ1 in de 3e klasse -17+ een keurige 2e plaats in groep 1 behaalde en in groep 2 behaalde TVZ 2 ook een keurige 2e plaats behaalde. De Dames Dubbel in de 4e klasse werd ook in 2 groepen gespeeld waarbij TVZ 4 een 4e plaats behaalde en TVZ 5 een 7e plaats. Al je er vanuit gaat dat in de team 4 en 5 pasbeginnende speelster deelnamen. Blijft er niets anders over om te zeggen: deze meiden zijn reclame voor TVZ.

Kerkdiensten Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Duiven-Velp

Morgendienst Candea College Saturnus 3

Middagdienst SoW kapel Rijksweg 56B

26 juni 9.30 u drs. P. Houtman; 16.30 u ds D. Grutter

3 juli 9.30 u ds D.F. Ensing; 16.30 u ds J.J. Poutsma

Kermisfeest bij Sint-Andreas

Het huidige koningspaar Frank van Uem en Diana van den Bos

ZEVENAAR - Vanaf 2 tot en met 5 juli viert schutterij Sint-Andreas haar jaarlijkse kermisfeest met de muziekbands Kaliber, Storm, Keep Movin en Anderkovver. De feestavonden beginnen om 20.00. De entree bedraagt 7,50 per avond.

Op zaterdag- en maandagavond zal de muziek verzorgd worden door de partyband Kaliber, de topband uit de regio en dit beloven dus weer topfeestavonden te worden. Op zondagavond speelt de bekende coverband Storm. Tijdens eerdere feesten heeft Storm getoond, een energieke band te zijn. Het was iedere keer een fantastisch feest. Kortom, de zondagavond is bij Stormin goede handen.

Het huidige koningspaar Frank van Uem en Diana van den Bos

Op maandagmiddag, vanaf 12.00 tot 15.30, wordt de muziek verzorgd door de band, Keep Movin. In 2015 trok Keep Movin alle registers open en het werd een onvergetelijk gezellige middag. Ook dit jaar willen ze er een zeer gezellige middag van maken.

Op maandagavond, partyband Kaliber voor een topfeestavond. Het programma op de dinsdag is aangepast. We hebben nu een feestmiddag in plaats van een feestavond. De dinsdagmiddag zal omstreeks 14.00 beginnen en tot 19.00 doorgaan. De muziek wordt deze middag verzorgd door Anderkovver. Met Anderkovver sluiten we de kermisfeesten af, dus ook de laatste mogelijkheid om dit jaar een te gek feest te vieren. Kom daarom kijken, luisteren en feestvieren met Anderkovver.

Het kermisfeest wordt gevierd in het Schuttersgebouw Sint-Andreas, Oude Doesburgseweg 1 in Zevenaar.

Zomeractie bij Didamse Sportvereniging Relax

DIDAM - De Didamse sportvereniging Relax met een combinatie van drie sporten (tafeltennis, dynamictennis en koersbal ) biedt de mogelijkheid om tijdens de zomermaanden te komen sporten voor de prijs van 15,00 euro voor drie maanden. Eenieder, jong en oud, kan meedoen met één of meerdere sporten.

Tafeltennis kan op dinsdag en donderdag van 20.00 tot 22.00 uur en ook donderdag van 14.00 tot 15.30 uur.

Dynamictennis kan op maandag van 19.00 tot 22.00 uur, woensdag en vrijdag van 20.00 uur tot 22.00 uur en donderdag van 10.00 tot 12.00 uur.

Koersbal kan op dinsdag van 10.30 tot 12.00 uur en van 13.30 uur tot 15.30 uur en woensdag van 13.30 uur tot 16.00 uur.

Deze actie loopt van 1 juli tot en met 30 september 2016. Dit zomerabonnement stopt automatisch. DSV Relax is gevestigd binnen de Brede School Noord aan de Lupinenstraat in Didam. De vereniging heeft een eigen ingang die duidelijk is aangegeven.

Voor meer informatie kan men zich wenden tot mevrouw Alie Peters: 06 13499010.

Nieuwe voetbalplaatjesactie omnivereniging SDZZ en Jumbo Heemskerk

ZEVENAAR - Wie kent het niet? Heb jij Dirk Kuijt voor mij dan krijg jij Davy Klaassen, maar heb je dan ook nog Guram Kashia voor Christian Santos. Ja, jullie hebben het goed we hebben het over de alom bekende voetbalplaatjes. Wie heeft ze vroeger niet gespaard en het is zeker dat de jeugd nog steeds de plaatjes spaart. Maar binnenkort is het mogelijk om jezelf te ruilen voor je teamgenoot, of een speler van het eerste elftal te ruilen voor een spelertje van de toekomst.

Dit wordt mogelijk gemaakt door Jumbo Supermarkt Zevenaar. Jan Heemskerk van Jumbo Zevenaar heeft SDZZ kort geleden benaderd en heeft aangegeven dat ze over een aantal maanden een actie start met voetbalplaatjes.

Wij als mooiste club van Zevenaar kunnen deze unieke actie dan ook niet aan ons voorbij laten gaan. Daar komt nog eens bij dat we aankomend seizoen ons 60-jarig bestaan vieren en dan is een voetbalplaatjes boek een uniek en mooi document om de SDZZ-familie in vast te leggen.

Op zaterdag 10 september zal op sportpark De Grietshe Poort een portret- en een teamfoto gemaakt worden van de spelers van de toekomst tot de spelers van het eerste elftal voor het voetbalplaatjes boek en van commissie, redactie, kantine, ere en bestuursleden om zo een uniek album samen te stellen over omnivereniging SDZZ, waar de gehele voetbalclub in is opgenomen.

Het bestuur en de sponsorcommissie van omnivereniging SDZZ is Jan Heemskerk van Jumbo Zevenaar dankbaar voor deze unieke actie.

Kerkberichten Sint-Franciscus Babberich

BABBERICH - Op 26 juni is om 09.30 uur een Eucharistieviering met pastor Gerard Remmers en zang van het Ritmisch koor.

Telefoon: 0316 247216 Email: babberich@sint-willibrordusparochie.nl

Kerkdiensten Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Duiven-Velp

Morgendienst Candea College Saturnus 3

Middagdienst SoW kapel Rijksweg 56B

26 juni 9.30 u drs. P. Houtman; 16.30 u ds D. Grutter

3 juli 9.30 u ds D.F. Ensing; 16.30 u ds J.J. Poutsma

Kerkberichten Sint-Franciscus Babberich

Op 26 juni is om 09.30 uur een Eucharistieviering met pastor Gerard Remmers en zang van het Ritmisch koor.

Telefoon: 0316 247216 Email: babberich@sint-willibrordusparochie.nl

H. Andreas-Maria Koningin

KERKDIENSTEN:                        

Zevenaar:

Zondag 26 juni om 9.30 uur: Eucharistieviering. Voorganger: Pastoor Thanh. Koor: N.G.K.

Intenties: Overleden familie Steens-Degen. Jaargetijde Aloys Lueb.

Jan Giezen. Dick Ghijben.

Zondag 3 juli om 9.30 uur: Eucharistieviering. Schuttersmis.

Voorganger: Pastoor Thanh. Koor: A.M.K.

Intenties: Ouders Dukkerhof-Könning en zoon Jan. Gerda Duis-Kaak.

Lies Gieling-Buiting. Ria Koolen-van Grol. Ouders Kelderman-Casterop.

Overleden:

1 mei: Johannus Klink, 89 jaar, Molenstraat 7, Pelgromhof.

9 mei: Elisabeth Berndsen, 78 jaar, Masiusplein 352,

6 juni: Henk Jacobs, 73 jaar, Bergvrede 24,

10 juni, Netty Smits-Böhm, 87 jaar, Het Geerken 270 E Westervoort.                

Voorheen Bergvrede159 Zevenaar.

Opa- en oma-ochtend op Lollyfant

ZEVENAAR - "Dat oma's en opa's een belangrijke rol spelen in het leven van hun kleinkind(eren) weten we allemaal. Dat wij als kinderdagverblijf ook een belangrijke rol spelen in dat jonge leventje schept een band. Mede daarom organiseren we één keer per jaar een oma- en opadag."

"Vanochtend was het op Lollyfant een erg gezellige boel. We begonnen met fruit eten en liedjes zingen en de oma's en opa's een kopje koffie of thee. Daarna stond buiten gewoon bewegen op het programma. Blikgooien, ringwerpen, op de autobanden klimmen en springen en dat allemaal samen met oma of opa. Wij hebben een ontzettend leuke ochtend gehad."

In vakantiestemming met wereldmuziek van Rose-Ile

ZEVENAAR - Op 25 juni, de slotavond van het muzikale seizoen van De Lantaern, kunt u niet beter in de vakantiestemming komen dan met de muziek van de vierkoppige band Rose-Il. Geniet met een wijntje in de hand van de zoetgevooisde zang van Toeti Rijnaard. De avond begint om 21.00 uur. De entree bedraagt 8,00 euro.

Zij en haar muzikanten nemen je mee naar het romantische Frankrijk, het gepassioneerde Spanje, het uitgelaten Zuid-Amerika en het robuuste Duitsland. Ook de Jiddische liederen ontbreken niet. De muziek is afwisselend opzwepend en melancholisch. Gevoelige muziek om met je ogen dicht bij weg te dromen om vervolgens op de ritmische nummers te dansen of gewoon te genieten. Vele prachtige liederen uit diverse landen zullen voorbij komen en het publiek alvast meenemen naar verre vakantiebestemmingen.

Zangeres Toetie Rijnaard heeft in de loop der jaren een breed repertoire opgebouwd. Zij zong in diverse bekende groepen en deelt nu deze rijke ervaring met de huidige begeleiders. Haar warme stem past uitstekend bij de liedkeuze en daardoor ontstaat er samen met de instrumenten een mooie klankkleur. Deze worden bespeeld door : Theo Worm: klarinet en gitaar, Gérard Baldeo: gitaar en basgitaar en Nico Hoogland: accordeon.

Het publiek van het muziekcafé kent Rose-Il van diverse succesvolle optredens tijdens de Open Podium avonden. De reacties na afloop waren lovend. Dus de keus voor de slotavond van het seizoen was snel gemaakt. Het belooft een heerlijke avond te worden om in vakantiestemming te komen.

Dakloze jongeren bij de Nacht Zonder Dak

ZEVENAAR - De jongeren van de Ontmoetingskerk in Zevenaar laten het Kerkterrein zaterdagavond 9 juli in een krottenwijk veranderen. De jongerengroep organiseert de ‘Nacht Zonder Dak’, waarbij zo’n 15 jongeren in zelfgebouwde hutten van karton of plastic de nacht door gaan brengen.

Met deze actie halen ze geld op voor straatjongeren in Bolivia, Kenia en Cambodja, die hun nacht altijd op deze manier moeten doorbrengen. Deze ‘Nacht Zonder Dak’ is een initiatief van de christelijke hulp- en ontwikkelingsorganisatie Tear. De opbrengst van deze actie is bestemd voor drie projecten die Tear steunt in Bolivia, Kenia en Cambodja. Deze projecten helpen straatjongeren waar zij onderdak, begeleiding, onderwijs en een toekomst krijgen.

Tijdens de Nacht Zonder Dak kunnen de deelnemers genieten van een afwisselend programma. Door de Nacht Zonder Dak, die jongeren veel gezelligheid geeft, hebben jongeren de mogelijkheid om daadwerkelijk iets te doen voor leeftijdsgenoten die dagelijks op straat leven.

De jongeren worden door velen gesponsord; familie, vrienden en bekenden. Ook zijn er een aantal bedrijven bereid gevonden tot sponsoring onder andere AH, Coop, Bril2000, Hubo Cremers, IJssalon Pisa en ’t Stoepje. Informatie of mogelijkheid tot sponsoring via www.nachtzonderdak.nl/zevenaar.

Bowlen een leuke sport voor vanaf 8 tot ruim in de 90 jaar

ZEVENAAR - Bowlen is voor niet iedereen een bekende sport, toch wordt het ook veel beoefend op diverse banen door heel Nederland. We zouden het leuk vinden als je loopt na te denken wat voor sport je zou kunnen beoefenen, toch eens na te denken over bowlen.

"Vaak wordt er aan voetbal, volleybal, basketbal et cetera gedacht. Bowlen is ook een heel leuke sport. Je kan het al beoefenen vanaf 8 jaar, dan begin je op de woensdagavond bij de jeugd. Hierbij word je goed begeleid en krijg je training. De senioren spelen op de maandag-, dinsdag-, en donderdagavond; voor meer info zie onze site: www.bowling-zevenaar.nl."

"We spelen in een ongedwongen sfeer bij het gezellige sfeervolle partycentrum De Griethse Poort in Zevenaar. Op het ogenblik is het zomerstop, maar mocht je toch eens willen zien hoe het gaat, kom dan gerust kijken op de dinsdagavond vanaf 19.00 uur. Dan spelen zowel leden en ook niet-leden de zomerleague om toch bij te blijven, te trainen, of om te kijken of de sport misschien toch wel iets voor jou is. Kijken is die avonden altijd mogelijk, er is alleen geen bowlen op 5 juli vim de kermis in Zevenaar."

Parochie HH. Vier Evangelisten

H. Antonius Abt Loo        

Zaterdag 02-07 18.00 Woord en communie Theo Menting Dameskoor

Zaterdag 09-07 18.00 Eucharistie Pastor Remmers Dameskoor

Zaterdag 16-07 18.00 Woord en communie Theo Menting samenzang

Zondag 24-07 09.30 Woord en communie Pastor Doornbusch

Zaterdag 30-07 18.00 Woord en communie Theo Menting samenzang

Zaterdag 06-08 18.00 Woord en communie Pastor Heemink dameskoor

St. Werenfridus Westervoort                

Zondag 03-07 09.30 Woord en communie Pastor Heemink D-H koor Duiven

Zaterdag 9 juli 2016 om 19.00 uur een Lichtviering in de St. Werenfriduskerk

Zondag 17-07 09.30 Woord en communie Pastor Smits Werenfriduskoor

Zaterdag 23-07 19.00 Woord en communie Parochiële voorgangers vakantiekoor

Zondag 24-07 12.30 Eucharistie Fr. Firas Irakese Thomasparochie

Vrijdag 29-07 09.00 Eucharistie en uitstelling Pastoor Thanh

Zondag 31-07 09.30 Woord en communie Pastor Doornbusch vakantiekoor

Zaterdag 06-08 19.00 Woord en communie Parochiële voorgangers vakantiekoor

H. Remigius Duiven

Zondag 03-07 11.00 Eucharistie Pastoor Thanh In Between / Pax Kinderhulp

Zondag 10-07 11.00 Eucharistie Pastoor Thanh Herenkoor Groessen

Zondag 17-07 11.00 Eucharistie Pastor Remmers D-H koor

Zondag 24-07 11.00 Eucharistie Pastoor Thanh D-H koor

Dinsdag 26-07 15.00 Viering Thuvine Mevrouw Visser

Zondag 31-07 11.00 Eucharistie Pastoor Hendriksen D-H koor

Zondag 07-08 11.00 Eucharistie Pastor Remmers Samenzang

                                                        

H. Andreas Groessen                

Zondag 03-07 09.30 Woord en communie Pastor Doornbusch Herenkoor

Zondag 03-07 12.30 Doopviering Pastoor Thanh

Zaterdag 16-07 19.00 Woord en communie Pastor Smits organist

Zondag 24-07 09.30 Woord en communie Parochiële voorgangers organist

Zondag 31-07 09.30 Woord en communie Diaken van Boven organist

Zondag 07-08 09.,30 Woord en communie Parochiële voorgangers organist

Eigenwijs realisme – eigenwijze realist

ZEVENAAR - Het Liemers Museum staat van 1 juli tot en met 25 september in het teken van Tonny Ros. De kunstenaar wordt omwille van zijn schilderkunst en maatschappelijke verdiensten geëerd met een retrospectief.

Aanleiding voor de expositie is de genereuze schenking die het Liemers Museum in 2015 heeft ontvangen van de erfgenamen van Tonny Ros en met wie de tentoonstelling in nauwe samenwerking is ontwikkeld.

In meer dan vijftig jaar heeft Ros een bijzonder en divers oeuvre opgebouwd, waarin hij regelmatig van stijl en materiaal wisselt. Zo put de Liemerse schilder rijkelijk uit de traditionele Nederlandse schilderkunst met eigentijdse bewerkingen van klassieke thema's als het stilleven en het drinkgelag, terwijl hij in andere werken weer invloeden uit het impressionisme of het japonisme verwerkt. Ros' kunstenaarschap is als een eeuwigdurende zoektocht om nieuwe stijlen en technieken uit te proberen. Altijd op zoek naar het volgende waardoor hij gegrepen wordt.

De tentoonstelling maakt het bovendien mogelijk om tegen speciale tarieven schilderijen, werken op papier en (pen)tekeningen aan te schaffen. Deze kunstwerken zijn rechtstreeks afkomstig uit het atelier van Ros.

Laatste breicafé De Liemers

ZEVENAAR - Nog voor de zomer dat ene haak- en of breiproject afmaken? Of toch nog een nieuw project beginnen? Kom dan eens naar Breicafé De Liemers in Zevenaar. Het breicafé is bedoeld voor mensen die handwerken en gezelligheid graag met elkaar combineren. Iedereen is welkom.

Vrijdag 1 juli is het laatste breicafé voor de zomerstop. U bent van 14.00 tot 16.00 uur welkom bij Liemerije Zevenaar, Hunneveldweg 12 in Zevenaar.

Breicafé De Liemers wordt geleid door Dominique Struik. Zij heeft ook een breicafé in Rozet in Arnhem. Voor meer informatie kun je contact met haar opnemen via info@draadjesenzo.com of 06 42817413. Of stuur een mailtje naar Petra Wout petra.wout@liemerije.nl

De entree is gratis en men hoeft zich niet aan te melden.

Inschrijving Beachvolleybaltoernooi sluit 30 juni

WESTERVOORT - Het alom bekende Beachvolleybaltoernooi van volleybalvereniging Actief ’81 (al 35 jaar dé recreatieve volleybalvereniging van Westervoort e.o.) komt er weer aan tijdens 'Westervoort in Beweging!' Ons thema: Beach, Ballen en Burgers.

Dit jaar zal dit evenement al weer voor de 23e keer worden gehouden op zaterdag 3 en zondag 4 september bij het mooie natuurbad De Waaij in Westervoort. Zaterdagavond is er een barbecue waarvoor u zich kunt inschrijven! Op beide dagen zijn er veel andere activiteiten, ook voor kinderen.

De inschrijving voor dit gezellige evenement sluit op 30 juni! Deelname kan in diverse poules (recreatief en competitief) en op verschillende niveaus met dit jaar ook een jeugdcompetitie! Wilt u dit niet missen: schrijf u dan vandaag nog in. Meer informatie en inschrijving staat op de geheel vernieuwde website www.actief81.nl.

Hier staat ook informatie over de beachclinics van Actief ’81 die vanaf 3 juni regelmatig op vrijdagavond worden gegeven.

U kunt zich ook dit jaar weer individueel inschrijven. De organisatie brengt u dan in contact met elkaar zodat u samen een team kunt vormen. Individuele inschrijving kost 7,50. Het inschrijfgeld per team bedraagt 27,50 (4x4).

Heeft u nog vragen, dan kunt u ook bellen (na 19.00 uur) naar Erik Willemsen: 026 3115382. De inschrijving loopt nog tot 30 juni. "Wij verwachten, gezien de ervaring van afgelopen jaren, dat het weer gezellige, sportieve en succesvolle dagen zullen worden en hopen op uw deelname."

Miefra Brandbeveiliging wint vaatje haring MKB

Foto: Dies Goorman van Fotostudio Didam

REGIO - MKB Montferland organiseert jaarlijks een barbecue voor leden. Tijdens de barbecue wordt elk jaar symbolisch een vaatje haring geveild, waarvan de opbrengst is bestemd voor een onderwijsinstelling. De veiling bracht 1170,- euro op.

Dit bedrag gaat naar Technoplaza, een technieklokaal voor basisscholen in de Liemers. Het technieklokaal bevindt zich op locatie Landeweer van het Liemers College. Hier worden de technische werknemers van de toekomst opgeleid!

Foto: Dies Goorman van Fotostudio Didam

Joost Grol en William Thuis waren namens Technoplaza aanwezig om het bedrag in ontvangst te nemen. Het bedrag wordt geïnvesteerd in ICT. Het vaatje is gewonnen door Micha Franck van Miefra Brandbeveiliging. Het haringseizoen start naar verwachting op 15 juni. Kort daarna zal Franck de haring uitdelen bij Sensire Sydehym in Zeddam. Het vaatje haring is beschikbaar gesteld door Vishandel Wennekes uit ‘s-Heerenberg.

De jaarlijkse BBQ van MKB Montferland was weer een groot succes. Zo’n 200 ondernemers uit Montferland bezochten de barbecue, die plaatsvond bij partycentrum De Dèèl.

Kermisprogramma schutterij Sint-Andreas Zevenaar

Jeugdkoningin Lisanne Jordens

ZEVENAAR - De jaarlijkse schuttersmis op de maandagochtend kan helaas geen doorgang vinden. Dit heeft het bestuur van de schutterij doen besluiten om het gehele kermisprogramma onder de loep te nemen. Samen met de leden is het programma als volgt samengesteld.

Op zaterdagavond begint de kermis om 20.00 met een feestavond met medewerking van Kaliber, de entree is 7,50 euro. Op zondagochtend bezoekt de schutterij om 9.30 de kerkdienst. Na de kerkdienst en vendelhulde gaat de schutterij verder voor een bezoek aan de Pelgromhof. Na terugkomst in het schuttersgebouw, is de bar tot 14.00 uur open. Op zondagavond wordt vanaf 20.00 een fantastisch feest met medewerking van Storm, entree is 7,50 euro.

Jeugdkoningin Lisanne Jordens

Het traditionele koningsschieten is verplaatst naar de maandagochtend 10.30 uur. Om 9.00 uur vertrekt de schutterij om het huidige koningspaar Frank & Diana thuis op te halen. De muziek wordt vanaf 11.00 verzorgd worden door Keep Movin. De middag eindigt om 15.30 en de toegang is gratis.

Op maandagavond zal de schutterij 19.00 uur vertrekken voor het ophalen van het nieuwe koningspaar. De feestavond begint om 20.00 mmv Kaliber, entree is 7,50 euro.

Dinsdagmiddag 12.00 uur vertrekt Sint-Andreas voor de laatste keer deze kermis om het nieuwe koningspaar op te halen. Vanaf 13.00 uur zullen in het centrum van Zevenaar enkele schuttersbogen worden bezocht.

Vanaf 14.00 uur zal Anderkovver de feestmiddag muzikaal begeleiden. De toegang is gratis. De feestmiddag duurt tot 19.00 uur. Hiermee eindigt ook het kermisprogramma van schutterij Sint-Andreas

Het kermisfeest wordt gevierd in het schuttersgebouw Sint-Andreas, Oude Doesburgseweg 1, Zevenaar.

BuurtWhatsApp van start in Pannerden

PANNERDEN - Na de eerste (kleinschalige) infoavond heeft de projectgroep Buurt WhatsApp Pannerden niet stil gezeten en heeft het verder gewerkt aan dit project voor Pannerden. De definitieve indeling van Pannerden in zogenoemde 'wijken', met de desbetreffende groepshoofden is bekend. Elke wijk zal bestaan uit rond de 100 adressen en beheerd worden door een groepsbeheerder èn een vervanger.


Alle inwoners zijn uitgenodigd voor een informatieavond. Deze avond zal plaatsvinden op maandag 4 juli bij café/zaal 'De Dijk` in Pannerden, aanvang 20.00 uur. Op deze avond zullen de spelregels duidelijk uitgelegd worden en alle vragen die er leven beantwoord. Tevens is een aantal mensen uitgenodigd om het project kracht bij te zetten, te weten: wijkagent Hans Reijmer, secretaris van stichting Aktief Spijk Guido Ariessen (waar een dergelijk project al loopt), en tenslotte wethouder Belinda Elfrink.

Deze avond kan men zich aanmelden bij de Buurt WhatsApp groep. Bij verhindering is een mail naar dorpsraad@pannerden.info ook voldoende voor deelname aan dit project. Minimumleeftijd voor deelname is 18 jaar.
Dorpsraad Pannerden tracht met dit initiatief de veiligheid in het hele dorp te vergroten en hoopt dan ook op voldoende aanmeldingen vanuit de bevolking.

De Seniorenclub in Duiven

DUIVEN - De Seniorenclub gaat de hele zomer door met bridgen op de woensdagmiddag om 13.30 en op woensdagavond om 19.30 uur kan men jokeren met vrouwen en mannen.

Dat is heel gezellig, en men kan tussendoor een kopje koffie drinken. Informatie hierover geeft Fred Oostendorp, telefoon 06 13255521 of 0316 285037. Het adres van de Seniorenclub voor ouderen is Vlielandlaan 300, ingang De Waddenborg, Duiven.

Judoclubkampioenschap Judokwai Fred Schilder

ZEVENAAR - Onder grote belangstelling van ouders en familieleden werden de jaarlijks judoclubkampioenschappen gehouden voor alle locaties van Judokwai Fred Schilder, Zevenaar, Rheden, Elst en Giesbeek.

Deze clubkampioenschappen judo werden gehouden op locatie Zevenaar bij Cordia Sportsworld. Clubkampioen zijn geworden: Djoah Heljanan, Mo Meervoort, Nick Jansen, Joppe Fluit, Jaiden Pas, Brend Willems, Lars Verhaaff, Kevin Jansen, Kyano Demei, Casper Hammer, Jay Dean Wien, Maarten Bosman, Witthajaa Liedenbaum, Kiki Elshof, Wende van Ruijven, Noor Witjes, Ola Stawicka en Meike Zwier.

DCS Spelinstuif zaterdag 10 september Hét voetbalfeest voor de jeugd van Zevenaar

ZEVENAAR - Op zaterdag 10 september is het weer zover: de DCS Spelinstuif. De start van het nieuwe voetbalseizoen voor de jongste jeugdleden van DCS, maar ook voor niet-leden.

Alle jongens en meisjes tussen 4-10 jaar oud, uit Zevenaar of daarbuiten, mogen meedoen. Je mag al je vriendjes, vriendinnetjes, broertjes en zusjes meenemen deze ochtend. De Spelinstuif begint om 10.00 uur en eindigt rond 12.15 uur. Een geweldige combinatie van allemaal leuke voetbalspellen en plezier, samen met de prettige en ongedwongen sfeer, maken deze ochtend tot een heerlijk evenement. Verder zal er ook weer een lekker ijsje van Pisa zijn, is er een mooi springkussen en zal er voor meer dan genoeg limonade en lekkers gezorgd worden. Tot slot hebben we voor iedere deelnemer een verrassing en niet te vergeten voor de (nog) niet-leden van DCS: als je tijdens of net na de Spelinstuif lid van DCS wordt dan ontvang je een echt DCS wedstrijdshirt met een opdruk naar keuze.

Dus ben je tussen de 3,5 en 10 jaar oud en mocht je zin hebben of al weken uitgekeken hebben naar de DCS Spelinstuif: zorg dan dat je je op zaterdag 10 september vanaf 9.45 uur meldt op sportpark Hengelder bij de kantine van DCS! En ben je stiekem pas 3 of al heel groot en 11, ben je uiteraard ook welkom. Kunnen jullie ouders/verzorgers en/of opa’s en oma’s gelijk een kijkje nemen in de prachtige kantine van DCS, het veelgebruikte pannaveldje voor de jeugd bewonderen of zelfs uitproberen en de heerlijke ongedwongen familiesfeer van DCS opsnuiven. Ze zullen hun ogen uitkijken!

Succes Westervoorts Open Volleybaltoernooi

WESTERVOORT - In Sports Planet De Pals vond zaterdag 28 mei de derde editie plaats van het Westervoort Open Volleybaltoernooi.

Met in totaal 24 teams, ruim 100 deelnemers, was het toernooi mooi bezet. Buiten waren weer leuke activiteiten en een gezellig terrasje. Het mooie weer met een lekker zonnetje maakte de dag compleet. De organisatie kan terugkijken op een geslaagd toernooi. Het Westervoort Open Volleybaltoernooi (WOV) staat voor een sportief zaalvolleybaltoernooi in verschillende niveaus (zowel competitieniveau als recreatief) en leuke buitenactiviteiten. Na de opening en het onthullen van het sponsorbord gingen de wedstrijden binnen van start. Tussen de wedstrijden door was er gelegenheid om wat te drinken op het buitenterras. Het springkussen-volleybal had ook veel bekijks.

Dit jaar deden teams van alle niveaus mee op dit '4 tegen 4'–indoortoernooi op badmintonvelden. Er was een toernooi voor dames en heren en recreatieve-mix teams. Ieder team heeft gedurende de middag vijf wedstrijden kunnen spelen. Fireball was succesvol in de dames-poule. Het team 'Zangvereniging ‘t valse orgeltje' deed het ook goed en won de eerste prijs bij heren. Bij de recreanten-mix-competitie waren twee winnaars: 'Sahara' en /De Giese Toppertjes'.

Ook volgend jaar wordt het toernooi weer gehouden. Bij de opening van het toernooi is ook al de datum voor volgend jaar bekend gemaakt: 20 mei 2017.

Informatieavond op 14 juli voor ouders en jongeren met autisme uit Westervoort

WESTERVOORT - Op 20 mei hebben we een bijeenkomst georganiseerd om van de bewoners uit Westervoort te horen waar behoefte aan is. Het gaat om ouders van kinderen / jongeren met autisme maar ook om de jongeren zelf.

Dit was een zeer geslaagde avond en hier gaan we nu een vervolg op organiseren. Een van de vragen van de ouders was om meer informatie te krijgen over hoe het 'Goed voor elkaar'-team werkt in Westervoort en met welke vragen je bij hen terecht kunt. Maar ook wilde men weten wat er zoal in het aanbod voor mensen met autisme is.

Het programma van deze avond op donderdag 14 juli van 19.00 tot 21.oo uur zal dan ook zijn:

Presentatie door het Goed voor elkaar team Westervoort

Informatiemarkt

Elkaar ontmoeten

Enkele organisaties die op deze avond aanwezig zullen zijn: Het Goed voor elkaar-team Westervoort, Krekel autisme-coaching, expertise-team van MEE, Auti doedagen, enzovoort.

Mogelijk zijn er organisaties in de regio van Westervoort die ook graag op deze avond zich willen presenteren. Dat kan. Hiervoor kun je je aanmelden bij Rik Hollak. De informatieavond is in Kulturhus De Nieuwhof, Rivierweg 1 in Westervoort

Een ieder wordt uitgenodigd door:

Odette Haagsman, Jongerencentrum Creon; odette@kulturhuswestervoort.nl 06-31333368

Rik Hollak, Goed voor elkaar team Westervoort; rik.Hollak@westervoor.nl 06-10606945

Renée Reiss, expertise team MEE; r.reiss@meegeldersepoort.nl.

Bevertelling in gebied van Oude Rijn

ZEVENAAR - De Beverwerkgroep organiseert binnenkort een bevertelling in het gebied van de Oude Rijn in de Gelderse Poort. Dit gebied ligt tussen Groessen, de Rijn en de Duitse grens en bevat nu minimaal 21 burchten. De tellingen worden op vrijdag 8 juli van 19:00 tot 22:30 uur uitgevoerd met een groep vrijwilligers.

Het zijn zogenoemde 'simultaantellingen', wat betekent dat tegelijkertijd bij de bekende burchten op strategische plaatsen wordt gepost, vanaf circa 20:00 uur totdat het donker wordt. De locaties en de tijd van beverwaarnemingen worden genoteerd, zodat van de waarnemingen kan worden beoordeeld of dit verschillende individuen zijn geweest. Het aantal burchten op zichzelf is namelijk geen goede graadmeter voor het aantal aanwezige bevers, omdat zij regelmatig meerdere burchten binnen één territorium gebruiken.

Om bij alle burchten te kunnen posten, zoeken wij een groot aantal vrijwilligers. De kans dat je bevers daadwerkelijk ziet is vrij groot, omdat er meerdere burchten vlak bij elkaar liggen en de voorlopige inschatting is dat er tussen de 60 en 90 bevers in dit gebied actief zijn.

"Als je wilt helpen, meld je dan aan via de mail naar Gerrit Kolenbrander kolenbrandergerrit@gmail.com." Opgave is verplicht voor 26 juni maar het liefst zo spoedig mogelijk in verband met de organisatie.

Het verzamelen is bij het Centrum voor Natuur- en Milieueducatie, Vestersbos 2 in Zevenaar. Om 19:00 uur wordt uitleg gegeven over waar iedereen moet posten en waar je op moet letten. Voor wie met de auto komt is er een grote parkeerplaats aan de Buitenmolen in Zevenaar, vanaf daar is het 5 minuten lopen naar het NME. Vanaf het station Zevenaar is het 10 minuten lopen, maar vervoer visa versa kan geregeld worden.

Country en Western op de Herwense Prairie

HERWEN - Op zondag 3 juli houdt Herwen Actief de Dag van Herwen. Dit jaar geheel in het teken van cowboys en indianen. Een middag vol met spellen uit het wilde westen zoals paardje rijden, hoefijzer gooien, spijkerbroek hangen en nog veel meer leuke bezigheden.

Een middag vol spel en amusement, geheel in het teken van cowboys en indianen op het grasveld naast dorpshuis De Cluse. "Zou jij wel eens indiaan willen zijn en ben jij aan winnen toe, of ken jij een cowboy die sneller schiet dan Lucky Luke? Schrijf jouw team dan nu in op facebook.com/herwenactief. Wij zoeken teams van minimaal 6 en maximaal 10 personen. Van jong tot oud, iedereen kan en mag meedoen! Wij hebben plaats voor 10 teams, dus schrijf je snel in. Kom verkleed als cowboy of indiaan. Het mooiste verklede team wint tegoedbonnen voor eten en drinken."

Fancy fair

Doet u niet mee, maar luistert u graag naar wilde indianenverhalen?. Kom dan kijken, luisteren en genieten. Er is live muziek van band Hewink, wij grillen echte Western Hamburgers, speklappen en Riefkuukses van Cowboy Anton en u kunt meespelen met het rad van avontuur. Hierbij zijn mooie prijzen te winnen: o.a een BBQ, vleespakketten, tegoedbonnen voor pony-knippen en dinerbonnen. Daarnaast is er een workshop line dancing, is er pony rijden voor de kinderen en kun je geschminkt worden.

Graag tot ziens op zondag 3 juli van 12:30 tot 18:00 uur.

Bazaar en Penaltycup van omnivereniging SDZZ succesvol verlopen

ZEVENAAR - Zondag 12 juni werd op de sportvelden van voetbalvereniging SDZZ de jaarlijkse bazaar en penaltycup gehouden.

Al vroeg in de ochtend arriveerden de eerste standhouders om hun verkoopwaar uit te stallen in de 105 verhuurde kramen. Het publiek mocht vanaf elf uur het terrein op om langs de kramen en de vele uitgestalde artikelen iets van hun gading te vinden en hun slag te slaan.

Ook was er weer van alles te beleven rondom de bazaar met de kramen van SDZZ zelf, het rad van Fortuin, loterij, het springkussen en schminken, en er was een podium waar muziek gedraaid werd door een dj. Verder was het gezellig druk in de kantine en op het terras waar heerlijk gegeten en gedronken kon worden.

Naast de Bazaar werd alweer voor de 6e keer de Penaltycup georganiseerd waar ruim honderd kinderen in de leeftijd van vijf tot veertien jaar aan mee deden. Uiteraard de jeugd van SDZZ zelf, maar ook andere jeugdigen uit Zevenaar en omstreken. Zij streden in een competitie op leeftijd in verschillende poules, van twaalf tot drie uur om zich na het nemen van de penalty's de penaltycup mee naar huis te nemen als de penaltykoning(in) van Zevenaar.

Voor SDZZ was deze zondag meer dan geslaagd en het bestuur is dan ook de diverse commissies en de vele vrijwilligers die hebben geholpen op deze dag dankbaar voor hun grote inzet.

Dijkhuizen Concert op het Plein

Foto: Willy Demon.

DUIVEN - Op zaterdag 9 juli laat Liemers Harmonie Duiven vanaf 15.00 uur haar klanken horen op het Remigiusplein in Duiven. Tijdens het gratis toegankelijke 'Dijkhuizen Concert op het Plein' speelt Liemers Harmonie Duiven samen met de nieuwe Duivense zanggroep Djem verschillende aansprekende muziekstukken.

Onder andere de beste hits van Eric Clapton, muziek uit de film Frozen en opzwepende ritmes van de samba worden voor het publiek gespeeld. Liemers Harmonie Duiven keert met dit concert terug op het Remigiusplein, waar het tot 2011 Taptoe Duiven organiseerde. Na het besluit om te stoppen met Taptoe Duiven eind vorig jaar, was er een grote wens om terug te keren naar het Remigiusplein. Nu de verbouwingen in het centrum van Duiven bijna gereed zijn, diende deze mogelijkheid zich weer aan. Liemers Harmonie Duiven verwacht een gezellig, zomers namiddagconcert, voor een publiek van jong tot oud.

Foto: Willy Demon.

De jeugdslagwerkgroep, het harmonieorkest en de slagwerkgroep spelen apart én gezamenlijk muziekstukken tijdens het concert. Ook de nieuwe Duivense zanggroep Djem zal samen met het harmonieorkest optreden. Het publiek kan plaatsnemen op de terrassen van de horecaondernemers die aan het Remigiusplein zijn gevestigd. Daarnaast is het mogelijk om eens langs te lopen de optredens te beluisteren. Het concert begint om 15.00 uur. Bij slecht weer wordt uitgeweken naar De Ogtent.

Als sponsor Ronald McDonald Huis Arnhem Klaas en Michiel lopen de 100e Nijmeegse Vierdaagse

ARNHEM - Klaas loopt dit jaar voor de 32e keer de Nijmeegse Vvierdaagse samen met Michiel die voor de eerste keer deelneemt.

"Omdat dit de 100e vierdaagse is hebben we gekozen om deze keer als sponsor voor het Ronald McDonald Huis Arnhem te lopen." Ronald McDonald Huis Arnhem biedt een warm en gastvrij 'thuis ver van huis' aan ouders, broertjes en zusjes van kinderen die behandeld worden bij Klimmendaal Revalidatiespecialisten of Ziekenhuis Rijnstate in Arnhem.

Daarnaast is een vakantie voor veel gezinnen met een kind met een ziekte of beperking niet vanzelfsprekend. Ook zij zijn altijd welkom in het mooie en kindvriendelijke Ronald McDonald Huis Arnhem. Het Huis is 365 dagen per jaar open en dat kan alleen dankzij geweldige vrijwilligers én de financiële steun van iedereen die dit bijzondere (t)Huis een warm hart toedraagt. Meer informatie? Zie Facebook en www.ronaldmcdonaldhuisarnhem.nl

"De trainingen zitten er nu bijna op, we hebben vele kilometers gemaakt zowel in Nederland als over de grens (België en Luxemburg) en na de Vierdaagse hopen we nog in Litouwen en Finland te lopen om af te trainen. De foto is bij de start van de twee daagse van Vlaanderen in Blankenberge.

We hebben tot op heden al een mooi bedrag opgehaald namelijk 785 euro. De sponsoractie loopt nog tot en met 22 juli, dus hopen we dat het een super bedrag gaat worden. Men kan ons sponsoren via: http://www.devierdaagsesponsorloop.nl/lopers/klaas-krijgsheld."

Opening twee nieuwe Klompenpaden

GROESSEN - Op vrijdag 1 juli vindt de feestelijke opening plaats van twee nieuwe Klompenpaden in de gemeente Duiven: het Kandiapad in Groessen en het Husloapad in Loo. Het zijn rondwandelingen van zestien kilometer door het mooie buitengebied van Groessen en Loo.

Wandelen over oeverwal en dijken, door uiterwaarden, over kerkenpaden en langs middeleeuwse havezates. De opening van beide paden vindt plaats om 15.30 uur in De Wellinghoeve, Rijnstrangenweg 15 in Groessen. Wethouder Sjef van Groningen, directeur Arjan Vriend van Stichting Landschapsbeheer Gelderland, Dorpsraad Loo en Dorpsraad Groessen verrichten de opening. Daarna treden de schutterijen van beide dorpen op. Na de opening is er gelegenheid tot wandelen van (een deel van) de Klompenpaden. Dus klompen aan, rugzak op en gaan!

Onder begeleiding van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) en in nauwe samenwerking met de Dorpsraad Groessen, Dorpsraad Loo, vrijwilligers, particuliere grondeigenaren en gemeente Duiven zijn deze mooie routes door een afwisselend landschap tot stand gekomen. Kandiapad en Husloapad maken deel uit van een landelijk routenetwerk van Klompenpaden. Ze zijn mede mogelijk gemaakt door de Provincie Gelderland, de gemeente Duiven, Stadsregio Arnhem Nijmegen en de Nationale Postcode Loterij.

De brochures met de routes en wetenswaardigheden zijn onder andere te koop bij het startpunt van beide paden De Wellinghoeve in Groessen en VVV's in de regio. Routenavigatie en informatie over landschap en cultuurhistorie is vanaf 1 juli ook beschikbaar via de Klompenpaden app.

Kijk ook op www.klompenpaden.nl of de Facebookpagina van de Klompenpaden.

Nieuwe leden Jeugdraad van Elf Boemelburcht

Foto: Frank Dercksen

ZEVENAAR - Boemelburcht is op zoek naar een aantal nieuwe leden voor de jeugdraad van elf voor het komende carnavalsseizoen. U zult wel denken een oproep in mei terwijl het carnaval pas in november begint...


"De voorbereidingen voor het carnaval beginnen altijd al in september dus als we dan nog een jeugdraad moeten samenstellen kan het wel eens te laat zijn. Denkt u maar aan de schoolvakanties. Waarom doet Boemelburcht een oproep via de scholen, de kranten en alle sociale media? Wij hebben ons namelijk twee doelen gesteld wat betreft het jeugdcarnaval. Als eerste willen wij iedereen die in Zevenaar op de basisschool zit, een jongen is en in groep 7 zit de kans geven om lid te worden van de jeugdraad. Ten tweede willen wij een breder draagvlak voor het jeugdcarnaval in Zevenaar bewerkstelligen, waar in de toekomst iedereen zijn profijt van kan hebben.

Lid worden van de jeugdraad kan zelfs betekenen dat je jeugdprins, adjudant of nar kunt worden. Maar die keus is altijd aan jou en je ouders. Wat wordt er zo al gedaan door de Jeugdraad? Tijdens de presentatie van de nieuwe stads- en jeugdprins presenteert de Jeugdraad via een dolkomische act de nieuwe jeugdprins. Op de vrijdag voor het carnaval bezoeken zij de basisscholen.

Foto: Frank Dercksen

Natuurlijk is er nog veel meer en ben je nieuwsgierig geworden, zend dan een berichtje naar jeugdraad@boemelburcht.info. Wij zullen dan contact met jou opnemen. Op www.boemelburcht.info vind je ook allerhande informatie over de Jeugdraad.
Een verzoek aan de pappa's en mamma's: Willen jullie dit bericht aan jullie zoon doorgeven wanneer hij op een basisschool zit in Zevenaar en in groep 7?"

Vrijwilligerscentrale

ZEVENAAR - Caleidoz Vrijwilligerscentrale zoekt vrijwilligers voor de volgende organisaties:

- De afdeling Ouderenadvies van Caleidoz Welzijn zoekt voor het project Vriendschappelijk contact vrijwilligers die regelmatig oudere inwoners willen bezoeken, zodat zij uit hun isolement worden gehaald. Men moet in staat zijn om een rolstoel te duwen.

- Technoplaza heeft nog enkele begeleiders nodig voor de technieklessen van basisschoolleerlingen uit groep 6, 7 en 8 (10 – 12 jaar).

- Verpleeghuis Liemerije zoekt enkele huiselijkheidsbrengers die met bewoners een stukje gaan wandelen, naar de markt gaan of gezellig samen een kopje koffie drinken.

- Zorgburo de Liemers zoekt vrijwilligers die ondersteuning bieden aan jongvolwassenen met autisme. De werkzaamheden worden begeleid door professionals.

Voor meer informatie over deze en circa 280 andere vacatures kan men contact opnemen met de Vacaturebank van Caleidoz Vrijwilligerscentrale Zevenaar (maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur, telefoon 0316 243299). U kunt ook kijken op de website www.vrijwilligerscentralezevenaar.nl of een e-mail sturen naar: vacaturebank@caleidoz.nl.

Activiteiten bij

Het Palet in juli

Maandag 4,11,18, juli.: 13.30 uur Sjoelen

Maandag 4,11,25 juli.: 19.30 uur smartlappen koor

Dinsdag 5,12,19,26 juli.: 13.30 uur Koersbal, 19.30 uur Klaverjas-Jokeren

Woensdag 6,13,20,27 juli.: 09.30 uur Hobbyclub

Donderdag 7,14,21,28 juli.: 14.00 uur Klaverjas-Jokeren, 19.30 uur Darts

Kerkdiensten

PKN Rijnwaarden

LOBITH - Zondag 26 juni is er om 10.00 uur dienst in de hervormde kerk in Lobith; ds. Ten Boom uit Didam is hierbij de voorganger.

In de dienst van zondag 3 juli gaat ds. E. Ouwehand uit Tolkamer voor. De dienst begint ook om 10.00 uur. Na de diensten drinken we met elkaar een kopje koffie of thee. Iedereen is welkom bij PKN Rijnwaarden, Markt 15 in Lobith.

Vrijwilligerscentrale

ZEVENAAR - Caleidoz Vrijwilligerscentrale zoekt vrijwilligers voor de volgende organisaties:

- De afdeling Ouderenadvies van Caleidoz Welzijn zoekt voor het project Vriendschappelijk contact vrijwilligers die regelmatig oudere inwoners willen bezoeken, zodat zij uit hun isolement worden gehaald. Men moet in staat zijn om een rolstoel te duwen.

- Technoplaza heeft nog enkele begeleiders nodig voor de technieklessen van basisschoolleerlingen uit groep 6, 7 en 8 (10 – 12 jaar).

- Verpleeghuis Liemerije zoekt enkele huiselijkheidsbrengers die met bewoners een stukje gaan wandelen, naar de markt gaan of gezellig samen een kopje koffie drinken.

- Zorgburo de Liemers zoekt vrijwilligers die ondersteuning bieden aan jongvolwassenen met autisme. De werkzaamheden worden begeleid door professionals.

Voor meer informatie over deze en circa 280 andere vacatures kan men contact opnemen met de Vacaturebank van Caleidoz Vrijwilligerscentrale Zevenaar (maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur, telefoon 0316 243299). U kunt ook kijken op de website www.vrijwilligerscentralezevenaar.nl of een e-mail sturen naar: vacaturebank@caleidoz.nl.

Leo Harmonie Lobith presenteert Disneyconcert

LOBITH - Muziekvereniging de Leo Harmonie uit Lobith presenteert op zondag 3 juli haar Disneyconcert.

Tijdens dit concert zullen muziekstukken te horen zijn uit bekende Disneyfilms zoals Tarzan, Junglebook en The Lion King. Natuurlijk zal muziek uit de populaire Disneyfilm Frozen niet ontbreken. De slagwerkgroep van de Leo Harmonie zal ook enkele muziekwerken ten gehore brengen. Tijdens de muziek zullen beelden uit de film te zien zijn.

Voor kinderen is er de mogelijkheid om zelf het grote orkest te dirigeren en na afloop is er gelegenheid tot het uitproberen van allerlei muziekinstrumenten van de Leo Harmonie. Aan het concert is een kleurplaatwedstrijd verbonden. Als je nog geen kleurplaat hebt gekregen via school, is hij ook te downloaden via www.leo-harmonie.nl. De prijsuitreiking vindt plaats aan het einde van het concert.

Het concert wordt gehouden in het Gildehuis, Dorpshuis 16 in Lobith. Aanvang 14.30 uur. De zaal is open vanaf 14.00 uur. Entree bedraagt een euro per persoon.

Mandy Mulder uit Zevenaar Europees kampioen kg 3

ZEVENAAR - De 20-jarige Mandy Mulder uit Zevenaar heeft in Tallinn (Estland) de gouden medaille behaald bij de Europese Kampioenschappen Klein Kaliber Geweer voor junioren op het onderdeel 50 meter Klein Kaliber Geweer drie houdingen dames junioren.

Met een totaalscore van 579 wist Mandy zich als tweede voor de finale te plaatsen. In de finale wist zij met een score van 452.3 de Noorse Jenny Vatne, Zilver en de Duitse Anna-Lena Kinateder, Brons, ruim voor te blijven. Mandy is hiermee de eerste Nederlandse atlete die op dit onderdeel Europees Kampioen is geworden.

In de 5 minuten proef-schoten bij het deel knielend, brak haar schietriem. Door hulp van een Zwitserse deelnemer, kon Mandy de finale toch succesvol voortzetten, met de gouden plak als beloning!

Mandy Mulder is lid van SSV Schaarsbergen in Arnhem en al enige jaren actief in het jong-Oranjeteam van de KNSA, de Koninklijke Nederlandse Schietsport Associatie. Mandy wordt zondagochtend 08:00 uur terug verwacht op Schiphol, samen met bondscoach Rolf van der Velde.

'Musical in 1 dag' op zondag 12 juni in de Andreaskerk

ZEVENAAR - Op zondag 12 juni is in de Andreaskerk in Zevenaar het jeugdevenement 'musical in 1 dag' gehouden. Aansluitend op de familieviering is de jeugd van 6 tot 16 jaar aan de slag gegaan met het instuderen van een musical, geïnspireerd op een bijbelverhaal.

Een grote groep kinderen uit de Sint-Willibrordusparochie en uit de parochie HH. Vier Evangelisten had zich hiervoor aangemeld. Onder de bezielende leiding van Musicalschool Fame uit Doetinchem is de hele dag hard gewerkt aan de musical die als thema 'vergeving' kreeg.

Een deel van de kinderen hield zich bezig met acteren en zingen, anderen met het bouwen van het decor of het maken van bloemstukken ter decoratie. Het was een echte groepsprestatie, want er is de hele dag intensief met elkaar samengewerkt.

Aan het einde van de middag is de musical voor publiek opgevoerd. Dit was een groot succes. Het was een fantastische en unieke ervaring voor de deelnemers en iedereen die daarbij aanwezig was; superleuk en leerzaam!

Kerkdiensten PKN Rijnwaarden

LOBITH - Zondag 26 juni is er om 10.00 uur dienst in de hervormde kerk in Lobith; ds. Ten Boom uit Didam is hierbij de voorganger.

In de dienst van zondag 3 juli gaat ds. E. Ouwehand uit Tolkamer voor. De dienst begint ook om 10.00 uur. Na de diensten drinken we met elkaar een kopje koffie of thee. Iedereen is welkom bij PKN Rijnwaarden, Markt 15 in Lobith.

Kelly Blij en Mila Calis clubkampioen Pajodos

PANNERDEN - Op zondag 12 juni werden bij gym- en turnvereniging Pajodos de jaarlijkse clubkampioenschappen gehouden.

De dag begon al vroeg met een gezamenlijke warming-up op muziek, dit zag er goed uit. Vervolgens lieten alle meiden hun oefeningen zien op de vier toestellen. Het werd een spannende strijd waarbij de punten erg dicht bij elkaar lagen. Aan het publiek werd tussendoor nog een dans uitgevoerd wat voor veel vermaak zorgde. Uiteindelijk won Mila met 0,1 punt meer de beker bij de kleuters. De clubkampioen 2016 met de allerhoogste totaal score is geworden: Kelly Blij.

Stichting Ruil & Reparatie Kring hele zomer geopend op woensdagmiddag

DUIVEN - De hele zomer is de Ruil & Reparatie Kring geopend voor reparaties van elektrische apparaten, fietsen, kleding herstel enzovoort. En ook voor een gezellig gratis kopje koffie/thee. Dit kopje koffie wordt verzorgd door de gastvrije vrijwilligers van de KerkvoorNu.

"Ook mee breien aan onze lappendeken is mogelijk, we breien om deze later te veilen voor het KWF fonds (20x20 cm). Als u niet kunt breien, dan is er de mogelijkheid om het te leren. Heeft u misschien nog wat bollen wol, dan maakt u ons daar heel blij mee. Of heeft u leuke nette spulletjes die u kwijt wil, dan mag u ze op woensdagmiddag komen brengen tussen 13.00 en 16.00 uur."

Stichting Ruil & Reparatie Kring De Liemers heeft 20 vrijwilligers, waarvan 3 coupeuses, 8 technische mensen met ieder zijn eigen specialiteit, 5 gastvrouwen met ieder een eigen taak, 1 vrijwilligers coördinator en drie bestuursleden. "Heeft u een kleine reparatie dan handelen we dat gelijk af en kunt u ondertussen een kopje koffie/thee drinken." Voor meer info: email: ruilkringdeliemers@hotmail.com, 0316 262274; www.ruilkringdeliemers.nl. Adres: De Boomgaard, Schoolstraat 9 in Duiven.

Cursus in Het Musiater

ZEVENAAR - Is muziek maken jouw grote passie? Geef je dan nu op voor Primo-1 en -2. In de Primo-les ga je samen muziek maken door te zingen en op verschillende instrumenten te spelen.

Primo-1

Cursusduur: 38 lessen van 45 minuten in groepsverband.

Start: September 2016 (tussentijds instromen in overleg mogelijk).

Bestemd voor: Kinderen uit groep 3 van het basisonderwijs.

Lesinhoud: Er wordt gewerkt aan de ontwikkeling van het muzikale gehoor en gevoel voor ritme door gebruik te maken van verschillende ritme-instrumenten.

Primo-2

Cursusduur: 38 lessen van 45 minuten in groepsverband.

Start: September 2016 (tussentijds instromen in overleg mogelijk).

Bestemd voor: Kinderen uit groep 4 van het basisonderwijs.

Lesinhoud: Naast het verder ontwikkelen van het muzikale gehoor en gevoel voor ritme, wordt er gewerkt aan kennis van het notenschrift door gebruik te maken van ritme-instrumenten en de blokfluit.

Voor het schooljaar 2016/2017 verwachten wij met diverse groepen op meerdere locaties van start te gaan. Voor meer informatie: www.hetmusiater.nl.

Het Musiater, Bommersheufsestraat 62, Zevenaar; www.hetmusiater.nl; 0316 524477.

Jaarlijkse rommelmarkt in Greffelkamp-Didam

DIDAM - Drumfanfare Sint-Martinus houdt op 3 juli weer haar jaarlijkse rommelmarkt op het terrein aan de Manhorstweg 3a in Greffelkamp-Didam.

Deze groots opgezette rommelmarkt wordt dit jaar voor de 26e keer gehouden, en is een begrip in de regio. "Alle leden van onze vereniging en veel vrijwilligers zetten deze dag weer hun beste beentje voor. De commissie is al weer maanden bezig om er weer een onvergetelijke dag van te maken. De koopwaar is weer erg gevarieerd. En de kramen zullen weer overvol zijn. Ook zal weer een rad van fortuin draaien met meerdere hoofdprijzen. Met als speciale hoofdprijs een weekendje naar het mooie plaatsje Daun in de Duitse Eifel.

Tevens zal er weer voor de inwendige mens gezorgd worden,een lekker kopje koffie met een vers gebakken oliebol of een lekker koud drankje op ons gezellige terras. De rommelmarkt wordt om klokslag 10.00 uur geopend. De opbrengst komt in zijn geheel te goede komen aan instrumenten en uniformen van de drumfanfare.

Terug van weggeweest...

Foto: Velt uit Trier

LIEMERS - Zonnebloem de Liemers is weer terug van weggeweest. Tweeëntwintig vrijwilligers, waaronder een groot aantal verplegenden en verzorgenden, reisden af naar Trier om daar tweeëntwintig fysiek beperkte deelnemers een onvergetelijke week te bezorgen.

Sommigen waren nog nooit op vakantie geweest in hun hele leven. Zij bezochten daar onder andere de stad Trier met haar prachtige domkerk, Bern Kastel, Echternach, een rondvaart op de Moezel en het drielandenpunt. De deelnemers kwamen uit regio de Liemers en de oudste deelnemer was 94.

De reis was onder leiding van Tineke Teeuwen, Mieke Bosman en Fred van Kempen. Bent u werkzaam in de directe zorg en heeft u ook interesse mee te gaan? Ga dan naar onze website www.zonnebloem.nl/de-liemers of bel met Ine Hermsen 06 53372493.

Jan de Ruiter vertrekt als burgemeester

ZEVENAAR - Jan de Ruiter heeft besloten om op 1 september 2016 te stoppen als burgemeester van Zevenaar. Hij gaat Zijne Majesteit de Koning vragen hem eervol ontslag te verlenen. De 63-jarige De Ruiter vindt het tijd om ruimte te maken voor iemand die het gehele herindelingsproces met de gemeente Rijnwaarden kan leiden.

"Met veel plezier heb ik ruim 15 jaar in en voor Zevenaar gewerkt. Een paar grote projecten zijn afgerond of staan in de steigers. Het is tijd om ruimte te maken voor iemand die de hele herindeling kan leiden", licht Jan de Ruiter zijn besluit toe.

In mei 2001 werd Jan de Ruiter benoemd tot burgemeester van Zevenaar. Toen die gemeente in 2005 fuseerde met de gemeente Angerlo tot de nieuwe gemeente Zevenaar, werd hij waarnemend burgemeester. Per 1 mei van dat jaar werd hij per Koninklijk Besluit benoemd tot burgemeester van Zevenaar en zes jaar later werd hij herbenoemd.

De burgemeester is met de commissaris van de Koning van Gelderland, de heer Clemens Cornielje, in overleg getreden. De commissaris zal met de fractievoorzitters in overleg gaan over de opvolging.

Het 7Poorter Fruitpark officieel geopend

ZEVENAAR - Op vrijdag 17 juni hebben wethouder Tienke van der Werf en BKC directeur Fred Hakvoort het 7Poorter Fruitpark officieel geopend. Het 7Poorter Fruitpark is in 2014 door BKC, specialist in boomverzorging, groen en milieu, aangelegd op de 'Liemerse Hoogte' op Businesspark 7Poort.

In het 7Poorter Fruitpark kunnen basisschoolleerlingen leren van de natuur. Er is klein wild te vinden zoals konijnen en reeën. Maar ook tal van insecten, verschillende soorten bloemen en verschillende bomen en struiken met fruit om te plukken. Ook is het 7Poorter Fruitpark er voor het bedrijfsleven van 7Poort om tijdens de lunchpauze een wandeling te maken en te ontspannen.

SMZ de markt op met zangeres Joanne

ZEVENAAR - Zaterdagmiddag 9 juli verzorgt de Stedelijke Muziekvereniging Zevenaar een concert op de markt in Zevenaar.

Onder auspiciën van S.O.Z. Zevenaar wordt een programma vol lichte muziek uitgevoerd. Ook de Zevenaarse zangeres Joanne Belgrave levert een bijdrage. De afgelopen maanden is hard gewerkt aan een nieuw en aantrekkelijk programma. De muziek is heel divers. Van samba tot feelgood, van klezmer tot marsmuziek; het komt allemaal aan bod.

Ook zangeres Joanne Belgrave is onderdeel van het programma. Vanaf haar twaalfde jaar zingt ze in diverse bands. Na muziek en zang een tijdje naar de achtergrond te hebben verplaatst, is ze nu weer helemaal terug. Sinds 2009 zingt ze ook in een bigband. Zij zal bij een viertal nummers de zang verzorgen.

Al met al een verrassend programma met een Zevenaarse zangeres en een mooie gelegenheid voor een muzikaal terrasbezoek. Het concert vindt plaats op zaterdag 9 juli vanaf 14.15 uur op de markt in Zevenaar. De muzikale leiding is in handen van Jos Janssen. Bij regen valt alles in het water en gaat het helaas niet door.

Franklin Presentations breidt B2B-activiteiten uit en stopt met B2C

ZEVENAAR - Per 1 juli stopt Franklin Presentations te Zevenaar de activiteiten binnen de consumentenbranche. Sinds 1988 richt Franklin Presentations zich op de zakelijke audiovisuele markt en de zakelijke verhuur markt.

Eind jaren 90 zijn hier de consumenten webshops en winkel (B2C) aan toegevoegd. Als totaalleverancier op het gebied van beeld, geluid en de automatisering hiervan wordt per 1 juli de focus volledig gelegd op de zakelijke markt (B2B).
De zakelijke afdeling van Franklin Presentations heeft de laatste jaren een enorme groei doorgemaakt. "We signaleren veel innovatiekansen in de markt om deze ontwikkelingen verder uit te breiden. Om de zakelijke markt maximaal te kunnen bedienen, kiezen we ervoor om de aandacht en onze toegevoegde waardes volledig op B2B te richten. Onze B2B-projectafdeling levert en installeert uiteenlopende audiovisuele oplossingen, zoals narrowcasting, videoconference, presentatieruimtes, audiosystemen, camerasystemen, interactieve touchschermen en videowalls voor bedrijven, overheid, educatie, cultuur instellingen, sportorganisaties, kerken, hotels en de medische sector.
Particulieren kunnen nog tot 1 juli terecht. Ook via deze weg willen wij u hartelijk bedanken voor uw vertrouwen, uw klandizie en alle plezierige contacten. Namens het gehele team wensen wij u vele jaren kijk- en luisterplezier."


Vanaf 22 juni zal op www.franklin.nl uitsluitend onze zakelijke website actief zijn. Onze contactgegevens blijven voor B2B-relaties onveranderd.
Bent u benieuwd hoe Franklin Presentations u op zakelijk gebied kan ontzorgen? Bel 0316-200222 of mail naar info@franklin.nl.

Boerderij de Lande open: Pannenkoeken en...

HUISSEN – Wie in de regio, kent niet de nostalgische boerderij naast Jansen Totaal Wonen in Huissen? Menigeen kwam er al eens voorbij, maar is er nog nooit binnen geweest. Dat gaat veranderen, want onlangs is Pannenkoekenhuis Boerderij de Lande geopend! Iedere dag vanaf 11.30 uur, kun je er al terecht voor een heerlijke lunch of voor een kopje koffie met gebak.

'We hebben lang nagedacht, hoe wij invulling wilden geven aan een pannenkoekenhuis, dat echt anders is dan men wellicht gewend is', aldus Rubén Arcos Schuurs, samen met Michiel Straten eigenaar van dit mooie concept. Rubén en Michiel werkten voorheen al samen bij Wijnfort Lent, en zijn al vijfentwintig jaar goed bevriend. Na veel marktonderzoek ontdekten zij precies hoe zij het anders wilden gaan doen. 'Dat er een leuke speelruimte is voor de kinderen is vanzelfsprekend, maar wij vinden het belangrijk dat óók de ouders echt kunnen genieten. Daarom hebben wij naast een grote diversiteit aan pannenkoeken ook andere heerlijke gerechten op onze kaart staan'.

Direct al bij binnenkomst merk je dat er niet alleen over de kaart goed is nagedacht. Door het gebruik van natuurlijke materialen en zachte kleuren stap je een bijzonder sfeervolle ruimte binnen, waar je jezelf direct thuis voelt. Ook zo benieuwd hoe gezellig het in Boerderij de Lande is geworden? Kom gauw eens langs, en profiteer van de kennismakingsactie in juni: Alle tweede pannenkoeken voor de helft van de prijs!

Pannenkoekenhuis Boerderij de Lande, Karstraat 91, Huissen; 026 2135054; www.boerderijdelande.nl.

Nieuwe trainer/coach voor damesselectie HV Duiven

DUIVEN - De nieuwe trainer-coach van de damesselectie Detlev Ossendorp ondertekent in het bijzijn van Carlo Heebing zijn overeenkomst met HV Duiven.

Rechts op foto Carlo Heebing, links Detlev Ossendorp

Jaarlijkse scootmobieltraining op sportpark Hengelder

Wethouder Toon Albers gaf het startsein voor de deelnemers die het veiligheidsparcours aflegden Foto: gemeente Zevenaar.

ZEVENAAR - Op woensdag 8 juni vond de jaarlijkse scootmobieltraining plaats op sportpark Hengelder. Deze training werd georganiseerd door de werkgroep Verkeerseducatie in samenwerking met de gemeente Zevenaar, Veilig Verkeer Nederland, Platform Senioren Zevenaar en Caleidoz Welzijn.

Het doel van de scootmobieltraining is de vaardigheden te verbeteren, de verkeerskennis op te frissen en kleine mankementen aan de scootmobiel te verhelpen. De deelnemers legden een vaardigheidsparcours af en maakten een praktijkrit door de buurt. Wethouder Toon Albers sprak zijn waardering uit voor de organisatie van deze actie. "Het is een heel goed initiatief. Door middel van dit soort acties kunnen we zorgen dat mensen veilig de weg op kunnen", aldus wethouder Toon Albers.

Leren zeilen in Giesbeek

GIESBEEK - Je hebt nog nooit gezeild. Of je wilt proberen hoe zeillessen je bevallen? Een korte zomercursus voor volwassenen gedurende de periode 29 augustus tot en met 17 september is een uitstekende manier om kennis te maken met zeilen. Watersportvereniging Giesbeek nodigt je graag uit voor deze kennismaking met de zeilsport.

Er wordt met Polyvalken gevaren in het recreatiegebied De Rhederlaag. Deze fraaie plassen bevinden zich tussen de Veluwe en de dorpen Giesbeek en Lathum.

Je krijgt tijdens deze zomercursus op een drietal dagen les van 2,5 uur. Je kunt je inschrijven voor één van de volgende avonden (van 18.30 tot 21 uur) of morgen (van 9.30 tot 12.00 uur):

  • maandagavond

  • woensdagavond

  • donderdagavond

  • vrijdagavond

- zaterdagochtend

Voor deze 3 lessen betaal je in totaal 45,00 euro. Voor deze cursus hoef je geen lid te zijn van WSV Giesbeek. Inschrijven kan tot eind juni. Heb je belangstelling, mail dan naar valkzeilen@gmail.com. Meer informatie op de website www.wsvgiesbeek.nl bij zeilcursussen/volwassenen of bel 's avonds met 06 46626776 .

Kunstenaar? Geef je op voor de Brede Blik op Kunstroute

GIESBEEK - Stichting Brede Blik op Kunst in Giesbeek houdt op zondag 11 september weer de Brede Blik op Kunstroute. Een route langs meerdere locaties in Angerlo, Giesbeek en Lathum waar bezoekers een scala aan kunstvormen kunnen zien.

Bent u kunstenaar, professioneel of amateur of bent u graag creatief bezig op welk gebied dan ook en wilt u uw werk exposeren op 11 september? U kunt zich tot 30 juni opgeven. De kosten voor deelname zijn 20 euro.

Kunstenaars kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar bredeblikopkunst@hotmail.nl (let op: géén .com!). Geef bij aanmelding uw naam, gegevens en kunstvorm op. De Stichting heeft een aantal vaste locaties gehuurd. Kunstenaars uit Lathum, Giesbeek of Angerlo kunnen ook thuis exposeren.

Geef dus bij aanmelding aan of u thuis of op locatie wilt exposeren. Eind juli ontvangt u bericht over de locatie waar u wordt geplaatst, het betalen van het deelnemingsgeld en andere belangrijke informatie over de expositiedag.

Bijdrage Rabobank Stimuleringsfonds voor tovertafel De Meridiaan

WESTERVOORT - Medewerksters Mirjam Niemeijer en Sandra Noordijk van Liemerije De Meridiaan in Westervoort willen graag een tovertafel kopen voor de bewoners. De tovertafel is een speels product voor ouderen in de midden tot late fase van dementie. Met een beamer worden er interactieve animaties op tafel geprojecteerd. De animaties reageren op hand- en armbewegingen en stimuleren ouderen fysiek en sociaal.

Met steun van Stichting de Liemerse Uitdaging proberen ze op verschillende manieren het geld bij elkaar te krijgen. Deze week heeft het Rabobankstimuleringsfonds een bedrag van 2400 euro toegezegd. "Door het bedrag van de Rabobank hebben wij het begin gemaakt voor de tovertafel. Wij hebben ook een bijdrage gekregen van stichting Vrienden van Liemerije”, aldus Mirjam en Sandra.

De medewerksters zijn nog steeds druk bezig om het resterende bedrag bij elkaar te krijgen. ,,We hopen zo dat we een tovertafel kunnen aanschaffen. Dat zou prachtig zijn voor onze bewoners."

Team Ronald McDonald zoekt versterking

ARNHEM - Zonder vrijwilligers kan Ronald McDonald Huis Arnhem niet bestaan. Zonder hen geen 'thuis ver van huis'. Zeven dagen in de week, 365 dagen per jaar is het Ronald McDonald Huis geopend. En al die tijd zijn vrijwilligers onmisbaar.

Als vrijwilliger in een Ronald McDonald Huis kunt u op allerlei manieren de handen uit de mouwen steken. Er is vooral vraag naar allround vrijwilligers die zorgen dat alles in het Huis schoon en netjes is, de telefoon beantwoorden, gasten in- en uitschrijven, nieuwe gasten rondleiden en een luisterend oor bieden als daar behoefte aan is. Deze vrijwilligers maken van het Huis een warm thuis.

In Ronald McDonald Huis Arnhem logeren ouders, broertjes en zusjes van kinderen die zijn opgenomen in Klimmendaal Revalidatiespecialisten of Ziekenhuis Rijnstate in Arnhem. Ook kunnen zij het Huis bezoeken om gebruik te maken van de gezellige huiskamer, keuken, speelkamer, computerruimte en sport- en spelzaal. Daarnaast zijn gezinnen met een kind dat hulpmiddelen nodig heeft ook van harte welkom om in het Ronald McDonald Huis Arnhem vakantie te vieren.

"Bent u op zoek naar een leuke vrijwilligersbaan in een huiselijke omgeving? Dan bent u bij Ronald McDonald Huis Arnhem aan het juiste adres! Kijk eens op www.kinderfonds.nl/huis-arnhem/word-vrijwilliger voot meer informatie."

Kerkdiensten Ontmoetingskerk Zevenaar

ZEVENAAR - Op zondag 26 juni gaat in de Ontmoetingskerk om 09.30 uur ds. D. Juijn uit Velp voor.

Na afloop van de viering is er de mogelijkheid elkaar te ontmoeten onder het genot van een kopje koffie of thee.

Op zondag 3 juli is er om 09.30 uur een avondmaalsviering, waarin ds. A. Jonkman zal voorgaan.

Goud en zilver voor zwemmer Mika Bongers

ZEVENAAR - Tijdens de Gelderse Minioren finale die op 11 en 12 Juni in Vaassen gehouden werd, heeft de 10-jarige Zevenaarse wedstrijdzwemmer Mika Bongers met de 100 meter schoolslag goud behaald en een zilveren medaille is behaald met de 100 meter rugslag.

De voormalige wedstrijdzwemmer van De Watervrienden Zevenaar en ZVW'74 Westervoort komt sinds kort uit voor ESCA zwemmen Arnhem, deze club kwam in Vaassen met 4 jongens en 8 meisjes aan de start. De 27 starts leverde liefst 12 medailles op en daarmee is de club in het finale weekend derde geworden in het Gelderse medaille klassement.

Wyborgh Westervoort is klaar voor feestweekend

WESTERVOORT - Winkeliersvereniging De Wyborgh organiseert ieder jaar het Wyborghfeest. Dit is een jaarlijks terugkerend evenement en dat door de winkeliersvereniging wordt aangeboden aan het dorp en aan al hun dagelijkse consumenten. De winkeliers zorgen voor de catering.

Gelukkig hebben wij de medewerking van een aantal vrijwilligers en de bewoners die belangeloos hun balkon beschikbaar stellen. Alles zal plaatsvinden op zaterdag 2 juli. Het feestprogramma bestaat zaterdag vanaf 12.00 uur uit een kinderprogramma met de Paw Patrol Fan Middag. Dit is van 12.00 tot 15.00 uur. Meet & Greet en natuurlijk Knutselen en Schminken.

Zaterdagavond vanaf 20.00 uur zal Westervoortse Feestzanger Roy Wilting beginnen met zijn optreden en het plein al lekker in feeststemming brengen. Aansluitend een optreden van op dit moment meest gevraagde artiest in Nederland Tino Martin.

Het Balkonconcert

Dit unieke concert vindt dit jaar voor de vijfde keer plaats en zal aanvangen vanaf 22.00 uur. Ruim 80 muzikanten staan op balkons van het winkelcentrum en doen hun uiterste best om er weer een geslaagd en verrassend concert van te maken. Deelnemende muziekverenigingen zijn OBK Libete De Dieseltrekkers en de gast vereniging Excelsior uit Loo. Alles zal worden uitgelicht met een spectaculaire lichtshow en Wy staan Borgh voor een gezellige sfeervolle avond. De toegang is gratis.

Een tijdelijke opname in De Pelgromhof

Mevrouw Zadelhoff-van Wijk, samen met een verzorgster.

ZEVENAAR - Vorige maand hebben we op onze website een artikel geplaatst over de ervaringen van onze vaste bewoners. Maar de Pelgromhof is niet alleen een plek voor vast verblijf. Ook voor tijdelijke opname, na bijvoorbeeld een operatie, kunt u bij ons terecht. In dit artikel laten wij daarom een bewoner aan het woord die bij de Pelgromhof is gekomen voor tijdelijk verblijf. Wat vindt zij van de zorg en het wonen hier?

Mevrouw van Zadelhoff- van Wijk (94 jaar)

"De medewerking van de directe was erg goed, meer dan 100%"

Mevrouw van Zadelhof- van Wijk verblijft nu bijna twee maanden in de Pelgromhof. Zij is hier komen wonen nadat zij naar waarschijnlijkheid een TIA kreeg. Mevrouw Zadelhoff- van Wijk over de plotselinge opname: "Met spoed heb ik deze kamer gekregen. Binnen een dag was alles geregeld. De medewerking en begeleiding van de directie was erg goed, meer dan 100%. Ik ben ontzettend goed opgevangen."

Over de verzorging is mevrouw Zadelhoff-van Wijk ook te spreken: "De verzorging hier is zo goed. Ik kan niet anders zeggen."

Verder vindt ze ook de sfeer in de Pelgromhof fijn. Vooral in het restaurant heeft mevrouw Zadelhoff-van Wijk contact met andere bewoners. Die ontmoet ze ook tijdens de activiteiten. "Ik doe mee aan geheugentraining, sjoelen en bingo. Dat vind ik hartstikke leuk."

Maar zou ze hier ook willen blijven wonen? "Ja, ik verhuis vandaag naar een kamer voor vast verblijf. Met mooi uitzicht op de tuin."

Inmiddels heeft mevrouw Zadelhoff-van Wijk een vaste kamer in de Pelgromhof.

Voor meer informatie over een tijdelijke opname bij de Pelgromhof kunt u contact opnemen met onze receptie via: 0854019684.

'Goeie Boule': Schitterende uitslag van JBCZ bij afdelingscompetitie

ZEVENAAR - Op zondag 29 mei heeft Jeu de Boules Club Zevenaar JBCZ de derde wedstrijddag georganiseerd van de afdelingscompetitie in afdeling 3 van de NJBB. Er werden die dag vier partijen gespeeld. In het geheel waren er vier wedstrijddagen, in Deventer, Doetinchem, Zevenaar en Enschede.

De laatste en beslissende vierde speeldag was 5 juni in Enschede op de accommodatie van JBV Enschede. Die dag werden er drie partijen gespeeld.

De einduitslag na deze vierde dag: de winnaar in de eerste klasse met 12 gewonnen partijen en 71 pluspunten werd Team 2 van Jeu deBoulesclub Zevenaar. Team 1 van DBC Karro Deux veroverde de 2e plaats met 11 gewonnen partijen en 60 pluspunten, Team 1 van JBCZ werd derde met 10 gewonnen partijen en 31 pluspunten. Team 3 van JBCZ behaalde een verdienstelijke 8e plaats in de 1e klasse. Team 2 bestaat uit Joyce Splithof, Bernadette van Aggelen en Bertus Meijer

Op zondag 26 juni organiseert JBCZ weer haar jaarlijkse, onderlinge Kaas&Brood-Eurotoernooi voor haar leden. En op donderdag is het ‘Ladiesday’ toernooi dat toegankelijk is voor alle dames met een licentie van de Nederlandse Jeu de Boulesbond NJBB.

Jeu de Boules is een prachtige sport voor jong en oud, het is niet alleen een sport voor op de camping in de vakantie. Het kan in Zevenaar altijd worden gespeeld, zomer en winter, en bij regenweer in een overdekte hal. Zie ook jbcz.nl.

Liemerse vondsten in Rijksmuseum van Oudheden in Leiden

Vondst Duiven

LEIDEN/LIEMERS - Vanaf 13 juni zijn in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden archeologische vondsten te zien uit de vier Liemerse gemeenten. De komende twee jaar worden de Liemerse schatten, samen met vondsten van andere gemeenten, in een grote ladekast in Leiden tentoongesteld.

De tentoonstelling is een bijzondere samenwerking tussen archeologen, musea, gemeenten, depots en archieven. De Liemerse gemeenten hebben besloten om samen één lade te vullen met enkele objecten uit de Romeinse tijd. Regioarcheoloog Joris Habraken heeft een selectie gemaakt uit het depot van onder andere het Liemers Museum. In een korte tekst wordt informatie gegeven over de vondsten. Zo is er bijvoorbeeld een opgebaggerde speerpunt te zien uit de Byland (opgegraven in Rijnwaarden), een romeinse sleutel (uit Duiven), een romeinse haarnaald (uit Zevenaar) en een zilveren munt uit particulier bezit (opgegraven in Westervoort).

Mary Stokman vrijwilliger van het jaar bij Sportclub Groessen

Op de foto wordt Mary (tweede van rechts) geflankeerd door dochter Meike (links) en bestuursleden Niels Meijer en Linda Dikker.

GROESSEN - Mary Stokman is verkozen tot vrijwilliger van het jaar bij Sportclub Groessen. Tijdens de Vrijwilligersavond mocht ze de bijbehorende bloemen en onderscheiding ontvangen uit handen van bestuursleden Linda Dikker en Niels Meijer.

Mary is al sinds haar jeugd lid van de vereniging. Ze speelde zelf jarenlang handbal en pakte behoorlijk wat titels, maar ze begon ook al vroeg met het coachen en trainen van jeugdteams. Mary zat in diverse commissies en organiseerde mede de jeugdkampen. Ook zat ze lange tijd in de handbalcommissie en was ze altijd betrokken bij de jeugdafdeling van de groenwitten. Anno 2016 traint en coacht Mary nog steeds het team van haar dochter Meike en is ze trouw supporter van haar zoon Niek en het eerste handbalteam. Of het nog niet genoeg is, heeft Mary zich ook aangesloten bij de maandagmorgenploeg.

Bram Aleven nieuwe schutterskoning Sint-Anna

OUD-ZEVENAAR - Bram Aleven is de nieuwe schutterskoning van schutterij Sint-Anna in Oud-Zevenaar. Dit jaar streden liefst zes kandidaten om de eervolle titel.

Na 70 schoten was de strijd beslist. Jeugdkoning is Jurjen van Dulmen. De aftredende koning Wilco van Silfhout kijkt terug op een geweldig jaar, waarin hij samen met uittredend jeugdkoningin Laura Stokman heeft genoten van prachtige momenten waarin gezelligheid, saamhorigheid en verbroedering centraal stonden.

Dit jaar werd de kermis op zaterdagavond vooraf gegaan door een optreden van de band Boh Foi Toch. Het was voor het eerst dat deze band in Oud-Zevenaar optrad. Met in het voorprogramma optredens van de Didamse band Kenneh en dj Deprado was het een goed bezochte en erg gezellige avond. Kortom, schutterij Sint-Anna heeft er weer drukke en leuke dagen op zitten.

Mega Vlooienmarkt Dorpsplein Giesbeek

GIESBEEK - In Giesbeek wordt op zondag 3 juli de jaarlijkse Mega Vlooienmarkt gehouden. Het dorpsplein van Giesbeek zal vol staan met fleurige kramen, ook zal dit jaar de kwaliteit – waaronder antieke en meubelen uit groot moeders tijd - beter en het aanbod nog groter zijn dan voorgaande jaren.

Maar ook zullen de mensen aanwezig zijn die vanwege de voorjaarsschoonmaak hun zolder, schuurtje, vliering of garage hebben opgeruimd en zo proberen op deze markt de spullen die ze niet meer nodig hebben, aan de man of vrouw te brengen. Maar er is natuurlijk veel meer te koop: verzamelingen boeken, tijdschriften en geïllustreerde bladen, serviesgoed, snuisterijen, potten en pannen, machines, bestek, kinderfietsen, gereedschap, lampen, tafels en stoelen, poppen en beren, et cetera.

Naast dit alles zal een palingroker zijn vakmanschap laten zien en kunt u de kwaliteit proeven, het is zeker de moeite waard een pondje mee naar huis te nemen en in alle rust daarvan te genieten. Op een van de terrasjes kan men genieten van een hapje, een drankje en onder het genot van gezellige muziek van Saxofonist Ben Wissink – die voor KiKa speelt, bijkomen van het geslenter langs de kramen, een bezoek aan deze markt is dus zeker de moeite waard. De vlooienmarkt is geopend van 9.00 tot 16.00 uur. De toegang bedraagt 2,50 voor volwassenen. Kinderen tot 12 jaar mogen onder begeleiding van hun ouders gratis naar binnen.

Geloofsgemeenschap Sint-Martinus Oud-Zevenaar

Kerkberichten

Zaterdag 25 juni is er geen viering.

Zondag 26 juni 05.16 uur:

Getijdenviering mmv. Wim van Heugten – Theo Salemink – Wim Wismans

Zondag 26 juni 13.36 uur:

Getijdenviering mmv. Wim van Heugten – Theo Salemink – Wim Wismans

Zondag 26 juni 21.58 uur:

Getijdenviering mmv. Wim van Heugten – Theo Salemink – Wim Wismans

De kerk is zondag 26 juni de hele dag open van 05.00 tot 22.30 uur.

Mededeling:

Overleden op maandag 13 juni mevrouw Annie de Ruiter-Jansen, Heilige huisjes 22,

Ooy-Zevenaar, 96 jaar.

Zondag 3 juli 11.00 uur:

Communieviering met Pastor Doornbusch en gemengd koor.

Gebedsintenties:

Johan en Grada Engelen-Polman en dochter Ria

Johanna Koenders

Gerry van der Looy-van Brandenburg

Mies Lemm-Roelofsen

Wim Willemsen

Arthur Bol

Leida Klaassen-Steentjes

Collecte:

Eigen geloofsgemeenschap

Mega-verkoop afgeschreven boeken in bieb

LIEMERS - Kunstwerk! de Bibliotheek Liemers biedt bezoekers tot en met 31 juli de gelegenheid om hun privécollectie boeken uit te breiden. In de vestigingen Duiven, Giesbeek, Westervoort en Zevenaar is volop keus uit afgeschreven materialen, waaronder boeken, dvd's, luisterboeken en tijdschriften.

Dus ben je op zoek naar 'lekker leesvoer'? Kom gerust langs en snuffel in het grote aanbod. Voor één euro heb je het boek waar je al zo lang naar op zoek was, of 10 tijdschriften om op vakantie door te bladeren. Of je brengt zèlf een tas mee en vult die voor slechts 5 euro met je favorieten.

Niets gevonden tussen de afgeschreven materialen? In de bibliotheek vind je uiteraard een ruim aanbod om te lenen! Je bent welkom.

Spreekuur voor grenspendelaars in Euregio Rijn-Waal – adviesaanbod uitgebreid!

REGIO - Op dinsdag 28 juni vindt van 9.00 tot 12.30 uur het maandelijks spreekuur voor grensgangers plaats bij het GrensInfoPunt Euregio Rijn-Waal, Emmericher Straße 24, 47533 Kleve (Euregio-Forum).

Tijdens dit spreekuur zijn Nederlandse en Duitse experts aanwezig om kosteloos advies te geven met betrekking tot pensioen-, belasting- en verzekeringsvraagstukken.

Nieuw adviesaanbod

Met de oprichting van het GrensInfoPunt heeft de Euregio Rijn-Waal de adviesmogelijkheden tijdens de spreekuren sterk kunnen uitbreiden. Zo zijn vanaf nu ook het UWV en de Duitse Agentur für Arbeit aanwezig om vragen te beantwoorden rondom het zoeken van een baan in het buurland. Eveneens zijn vanaf nu ook de vakbonden FNV, CNV en de Duitse DGB aanwezig voor vragen omtrent contracten, cao´s en arbeidsvoorwaarden.

De data voor alle spreekuren in 2016 zijn te vinden op onze website http://www.euregio.org/gip.

Persoonlijk gesprek

Naast de open spreekuren biedt het GrensInfoPunt ook persoonlijk advies op afspraak (+49-2821-793079). De adviseurs van onze partnerorganisaties zijn hiervoor graag beschikbaar.

Superfijne seniorenwandeling

Coördinator en foto op het kasteel: Ben Bolk

REGIO - Al vanaf haar oprichting in 1967 organiseert de Stichting Senioren Kontakt Didam, Loil, Nieuw-Dijk een wekelijkse wandeling, 'De Boswandelaars', veelal in de onze bosrijke omgevingen voor senioren.

Coördinator en foto op het kasteel: Ben Bolk

Op dinsdag 7 juni gehouden jaarlijkse wandeltocht in het Heerlijckheid Slangenburg met 33 deelnemers en een weertje waar je vooraf alleen maar van kunt dromen. Het landgoed straalt rust en harmonie uit met daarbij rijk afwisselende natuur, idyllische plekjes, Kerkenpad uit 1634 en een bijzondere aandacht voor 'Keurentjesbusken'. Het was gezellig en al keuvelend vertoeven tijdens de rustpauze in 't Höfken. Na de wandeling een heerlijke lunch op 't Onland en ter afsluiting een gezellig samenzijn in onze Soos in Meulenvelden.

Jaarlijkse Breulydag 'n succes!

DUIVEN - Zaterdagmiddag 11 juni werd de derde Breulydag georganiseerd door Reddingsbrigade De Breuly.

Ongeveer 50 kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 14 jaar hebben een zonnige en sportieve middag beleefd aan de oevers van recreatieplas De Breuly. Klokslag 13.15 uur ging deze spellenmiddag van start. De kleine kinderen vermaakten zich met onder andere een groot springkussen, waterspelletjes en een waterglijbaan.

Ook was er tijd voor serieuze zaken. De oudere kinderen kregen les in het redden van drenkelingen door middel van een lijnredding, het gooien met reddingsklossen en het opduiken van een pop. "We zijn namelijk niet voor niets een Reddingsbrigade!"

Psoriasisvereniging Nederland en De Zwaluwen samen sterk

B1 van De Zwaluwen met Ria Bloemberg-Lubbers van de PVN

ZEVENAAR - De Psoriasis Vereniging Nederland (PVN) is met korfbalvereniging De Zwaluwen uit Zevenaar een maatschappelijke samenwerking aangegaan.

B1 van De Zwaluwen met Ria Bloemberg-Lubbers van de PVN

De B1 werd voorzien van nieuwe shirts, en het bord werd onthuld.

Heren trainer/coach HV Duiven tekent een jaar bij

De nieuwe trainer tekent in het bijzijn van Alex van Hummel secretaris van HV Duiven.

DUIVEN - Rene Looijs blijft ook aankomend seizoen trainer/coach van de herenselectie van HV Duiven.

Het grote Kersenfeest

GROESSEN - De Hollandse kers, het mooiste en lekkerste fruit van alle fruitsoorten is rijp om geplukt te worden. Daarom viert Kampschreur Kersen uit Groessen op zondag 26 juni het grote Kersenfeest. Deze dag staat helemaal in het teken van de kersen en andere streekproducten.

Streekproducten en activiteiten. Jong en oud kan genieten van kraampjes met producten uit de regio en mag een kijkje nemen in de kersenboomgaard. De hele dag zullen er rondleidingen gegeven worden door de boomgaard en is er een braderie met streekprodukten en proeverijen.

Voor de lekkere trek

Tijdens het Kersenfeest is er een ijscokar aanwezig met Italiaans ijs. Bijzonder hieraan is dat ze ijs hebben gemaakt van de kersen van Kampschreur. Ook zal er een terras zijn voor een drankje met kersenvlaai of een broodje en de gehele dag live muziek. De kinderen kunnen zich uitleven op het springkussen. Een gezellige, lekkere en leerzame dag wat men zeker niet mag missen.

Ruim twintig soorten kersen
Al meer dan tien jaar zijn de kersen van Kampschreur een begrip in Groessen en omstreken. Wat begon als een hobby, is tegenwoordig uitgegroeid tot een kersenboomgaard met ruim 1100 laagstambomen. De bomen bevatten vijftien verschillende soorten kersen met elk een andere rijptijd. Hierdoor loopt de kersenpluk van half juni tot augustus.

Kampschreur Kersen, Dorpstraat 55, Groessen; telefoon: 0316 529129.

Open dag met rondleidingen door kassen en proeverijen!

Foto: Bjorn Ewald

GROESSEN - Op zondag 26 juni houdt De Groene Schuur in Groessen een open dag van 11.00 tot 16.00 uur. De streekwinkel is geopend en iedereen mag kijken in de kassen van de kwekerij, waar onder andere tropische groenten, vergeten groenten en pepers worden verbouwd. Ook de kookstudio en de wandeltuinen zijn te bezichtigen en er vinden proeverijen plaats.

Alle producten uit de kwekerij zijn dagelijks verkrijgbaar in de gezellige streekwinkel. Naast deze producten zijn er ook diverse streek- en huisgemaakte producten verkrijgbaar zoals: vruchtensappen, honing, streekwijnen, jam, chutney enz. Allemaal puur natuur en erg lekker! Heeft u zelf een moestuin dan kunt u op de open dag uw keuze maken uit diverse groente- en kruidenplanten en zaden en wordt voorzien van gedegen advies! Ook bent u bij De Groene Schuur aan het juiste adres voor een heerlijk wekelijks groentepakket. Vraag naar info op de open dag!

In de kookstudio van De Groene Schuur kunt u terecht voor kookworkshops, excursies, creatieve workshops en kinderfeestjes. Tevens zijn er verschillende arrangementen mogelijk waarbij de activiteiten gecombineerd kunnen worden. Deze arrangementen zijn uitermate geschikt voor een bedrijfs-, familie-, of vriendenuitje. Ook leuk om te doen in de vakantieperiode.

Op donderdag 18 juli om 19.30 uur staat er een Kroatische kookworkshop op de agenda. Meld u aan en kom genieten van de heerlijke smaken van dit populaire vakantieland!

Voor meer info bel: 0316 330718 of mail naar info@degroeneschuur.nl De Groene Schuur is gevestigd aan de Lijkweg 9B in Groessen. Web-site: www.degroeneschuur.nl of www.kokenindekas.nl.

Samenwerking Memora Uitvaartverzorging en Funeral Media Uniek herinneringsboek met digitaal beeld en geluid

ZEVENAAR/ARNHEM – Als eerste in de branche biedt Memora Uitvaartverzorging samen met Funeral Media een uniek herinneringsboek aan. Funeral Media bracht al sinds enige tijd cd-en dvdproducties voor de uitvaartbranche op de markt. Samen hebben ze de productie van het herinneringsboek verfijnd en gemaakt tot een uniek en waardevol product voor nabestaanden: een persoonlijke verpakking met een beeldscherm erin verwerkt!

Het verlies van een geliefde zorgt altijd voor een groot verdriet. Soms zie je het sterven aankomen, soms ook niet. Door het maken van een persoonlijk herinneringsboek, met daarin de foto's, muziek en eventueel de uitvaartdienst, of andere beeld- of geluidsopnames, hebben nabestaanden een mooie herinnering aan hun dierbare.

Twee jaar geleden ontmoetten Carin Schoenmakers van Memora Uitvaartverzorging en Erwin Maas van Funeral Media elkaar. Funeral Media had een geheel nieuw product voor de uitvaartbranche bedacht: een multifunctioneel herinneringsboek, geheel op de persoon afgestemd. Carin was direct enthousiast en bood het als eerste uitvaartonderneming aan in de regio. Na positieve feedback vanuit de nabestaanden en nog wat kleine aanpassingen is het nu een compleet, persoonlijk en uniek herinneringsboek geworden.

Groot voordeel is, dat je er geen aparte afspeelapparatuur bij nodig hebt: je kunt het boekje overal mee naartoe nemen en afspelen. Funeral Media levert het product ook aan andere uitvaartorganisaties en rechtstreeks aan particulieren. De kosten zijn inclusief geluid- en videobewerking compleet vanaf 125 euro (ex btw). Wie een dergelijke herinneringsboek wil laten maken, kan contact opnemen met Funeral Media of Memora Uitvaartverzorging.

Memora Uitvaartverzorging, Carin Schoenmakers; 06 51827545; www.memorauitvaartverzorging.nl;

Funeral Media, Snelliusweg 77, Arnhem; 06 53789610; www.funeralmedia.nl.

Live muziekfeest Huissen-centrum op 3 juli, tevens koopzondag Back to the Music goes Sixties!

Fotobijschrift: The Very Very Nervous, een van de vele bands tijdens Back to the Music ‘Sixties’. Op 3 juli a.s., tevens koopzondag. Ideale combi: shoppen en stappen inclusief live muziek! (eigen foto The Very Very Nervous)

HUISSEN- Het stadje van plezier hoort dit jaar 200 jaar bij Nederland. Voor Back to the Music duikt Huissen minder ver de historie in. Het live muziekspektakel heeft dit jaar als thema: Sixties. Datum: zondag 3 juli, tevens koopzondag.

De eerste zondag in juli is in Huissen steevast gereserveerd voor Back to the Music. Duizenden muziekliefhebbers en fuifnummers bezoeken het stadje van plezier dan. Grote troef: de live bands bij de horecagelegenheden met terrasjes. Bijkomend voordeel: de winkels in het centrum zijn van 13.00 tot 17.00 uur open. Shoppen én genieten van muziek met een drankje en een hapje bij de hand. Klinkt als muziek in de oren!

De eerste noten van de acts zijn vanaf 13.00 uur te horen, de laatste klanken om 20.00 uur. Dit jaar is het thema: Sixties. Van rock 'n roll tot soul. Bezoekers die in stijl gekleed komen, maken kans op een waardecheque, na het evenement te besteden in de horeca. Zo'n cheque is er tevens voor de mooiste (privé)foto uit de jaren '60, die wordt geplaatst op Facebook.com/BacktotheMusicHuissen.

Check Facebook

De programmering dit jaar biedt voor ieder wat wils. Bij Beide Zussen: 2nd Opinion. Een akoestisch duo dat zich tussen het publiek begeeft. Bij De Buitenpoort Huissens bekendste band Flashback en de Rolling Beatles, met, inderdaad, nummers van beide beroemde bands/'rivalen'.

Bij Borrelzz speelt Whatever in op het Sixties-thema en Time Out en Cold Beverage laten het publiek op het 'Museumplein' –bij Het Moment/Bar Lekker- swingen. Nieuw dit jaar: live muziek op de Markt, met Tulsa Time dat bij de Claudio en De Betuwe haar 10-jarig bestaan luister bij zet. Bij De Dijk heerlijk vette rockabilly van The Very Very Nervous.

Vertrouwd goud van oud met Reflexion bij Big Fish en Buddy & Friends rocken erop los bij 't Huessenaartje. Blijf op de hoogte van nieuws over en van Back to the Music en de koopzondag via: Facebook.com/BacktotheMusicHuissen en Facebook.com/ovhhuissen.