GN Arnhem

3 juni 2017

GN Arnhem 3 juni 2017


Social Sofa weer van start

Deze bank staat bij Stadsboerderij De Korenmaat

ARNHEM - Een Social Sofa is een bank die door bewoners gezamenlijk wordt beplakt met mozaïeksteentjes. Er staan al diverse Social Sofa's in Arnhem. In Vredenburg wordt nu opnieuw gestart met het project, omdat het vorig jaar vertraging opliep.

De plek waar gemozaïekt gaat worden (paardenstal op Stadsboerderij De Korenmaat) was bezet omdat de vogels van de boerderij daar opgehokt moesten worden door de vogelgriep. Die is voorbij, dus de stal is nu vrij voor de Social Sofa. Vanaf 10 juni kan het mozaïeken van start gaan op de Stadsboerderij De Korenmaat.

Wilt u meedoen met deze leuke en ontspannende activiteit? Dat is vrijblijvend en ook mogelijk voor slechts een paar uurtjes per week. Aanmelden en andere info: vredenholt@gmail.com.

Intocht avondvierdaagse

ARNHEM - Op vrijdagavond 9 juni worden alle wandelaars van de avondvierdaagse tijdens de intocht begeleid door muziek van de eigen dj van Ome Joop’s Tour: Maurice Kasteel.

Deze dj met zijn gezellige praatjes tussen de muziek door, motiveert jong en oud om de finish te halen. Dat kan hij als de beste want zo doet deze dj dat ook elk jaar bij Ome Joop's Tour waar hij, rijdend in het midden van de Tourkaravaan, elke dag de uitzending verzorgt. Menige deelnemer bewaart fijne herinneringen aan de muziek van Radio De Vette Ketting die de fietsers swingend naar de finish brengt. Speciaal voor alle wandelaars draait Radio De Vette Ketting van Ome Joop's Tour de finale avond van de avondvierdaagse op het grasveld naast sporthal De Laar. Iedereen is van harte uitgenodigd om aldaar een plaatje te komen aanvragen!

Na het wandelen fietsen

In de informatiestand van Ome Joop's Tour kunnen de kinderen bovendien alles rondom dit Arnhemse wielerevenement bekijken. Voor de sportievelingen die naast wandelen óók van fietsen houden zijn er nog mogelijkheden om mee te fietsen dit jaar!

Drie teams Bushi Arnhem naar NK

ARNHEM - Bushi Arnhem heeft zich afgelopen zaterdag 20 mei in Ede gekwalificeerd voor het NK-teams met twee meisjesteams (-12 en -15) en een jongensteam (-15). Deze drie teams van Bushi Arnhem krijgen de gelegenheid om zich te meten met de beste judoteams op nationaal niveau op zaterdag 17 juni in Nijmegen.

Bushi Arnhem had zeven teams ingeschreven voor het DK-teams in Ede: een team bij de mini’s (-8 jaar), twee welpenteams (-10 jaar), twee jongensteams (-12 en -15 jaar) en twee meisjesteams (-12 en -15 jaar).

Het meisjesteam -15 moest aantreden tegen Topjudo Nijmegen. In drie onderlinge wedstrijden waren de meiden van het Bushi de sterkste. Het meisjesteam -12 plaatste zich automatisch voor het NK-teams, omdat andere judoclubs niet in staat waren om in deze klasse een team te formeren.

Het jongensteam -15 mocht de strijd om de titel uitvechten in een pool van drie clubs. In de onderlinge strijd waren de jongens van Bushi overtuigend het sterkst. Ze wonnen met 4-1 en 5-0 en stelden daarmee hun plek op het NK veilig.

Het jongensteam -12 behaalde de eerste plaats in de pool. In de halve finale werd nipt verloren. De onderlinge krachtsverschillen tussen de clubteams waren klein en het jongensteam wist uiteindelijk een mooie bronzen plak te pakken.

Bij de welpen streden 5 clubteams voor het kampioenschap. Na 4 teamwedstrijden werd team 1 van Bushi op punten de nieuwe districtskampioen.

Dit jaar waren er voor het eerst teamwedstrijden voor de mini’s. Na 21 spannende wedstrijden in de zeven verschillende gewichtsklassen won Bushi met één wedstrijd verschil het DK bij de mini’s.

Autivrouwencafé: Autisme en motoriek

ARNHEM - Woensdag 7 juni wordt in Zyp25, Zijpendaalseweg 25 in Arnhem, het Autivrouwencafé gehouden. Vrouwen met autisme hebben hier de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.

Woensdag 7 juni is het thema: Autisme en motoriek. Een groot aantal mensen met autisme heeft een bepaalde motorische onhandigheid. Dat kan zich zowel uiten in de fijne als in de grove motoriek of in beiden. Voorbeelden zijn: onhandig zijn, houterig bewegen, moeite hebben met schoenveters vastmaken of moeite hebben met schrijven.

Door zintuigelijke overprikkeling kan ook de proprioceptie (zelfwaarneming) in je lichaam die informatie geeft over de stand houding en beweging van je lichaam, overprikkeld raken. Daardoor ontstaan er problemen met de feedback de informatie op basis waarvan we onze manier van bewegen kunnen bijstellen.

Hoe is dit bij jou, waar heb jij problemen mee? Als je hierover wilt praten met andere autivrouwen dan ben je welkom op elke eerste woensdag van de maand in het Autivrouwencafé. In juli en augustus is er géén autivrouwencafé.

Iedere maand zal er een ander thema besproken worden. Om 19.30 uur gaat het café open. Het themagesprek is van 20.00 tot 21.00 uur. Tot 21.30 uur is er gelegenheid om na te praten. Vooraf aanmelden is niet nodig. De kosten zijn 5 euro per avond. Dat is inclusief consumpties. Meer informatie staat op www.autivrouwencafe.nl.

Vakantiegastouders gezocht

ARNHEM - Pax Kinderhulp zoekt in de regio Arnhem en Doetinchem vakantiegezinnen die in de periode van 22 juli tot en met 12 augustus een Berlijns kind een onvergetelijke vakantie willen geven. Het gaat om kinderen van 6 tot en met 12 jaar die vanwege problemen van vooral sociaaleconomische aard geen normaal gezinsleven kennen.

Mensen aan de onderkant van de samenleving hebben te maken met werkloosheid en sociale vereenzaming, wat vaak gepaard gaat met armoede en weinig toekomstperspectief. Kinderen zijn hier de dupe van en groeien op in onzekerheid zonder de liefde en aandacht waar ieder kind recht op heeft. Een vakantiegezin kan voor een Berlijns kind een lichtpuntje betekenen in het grijze bestaan van alledag. De waarde van drie weken huiselijke gezelligheid, een beetje aandacht, geduld en liefde, laat zich vooral uitdrukken in 'bagage voor later'.

Belangstellenden kunnen bellen met Leo Olthof 06 44882840, Marga ten Dolle 026 3118838 of Joop Daams 0314 283910. Of via email l.olthof@upcmail.nl, m.tendolle@upcmail.nl of joopdaams@upcmail.nl. Voor verdere informatie: www.paxkinderhulp.nl.

Minioren EZ&PC in de prijzen

Foto: debby@fotografievermeer.nl

ARNHEM – Zaterdag 20 mei werd door een deel van de minioren van EZ&PC deelgenomen aan de vierde Jeugdwedstrijd in Wageningen. De helft van de tien starts was ook nu weer goed voor een medaille.

Bij de jongens minioren 4 zwom Alexander Barentsen voor het eerst de 100M rugslag waarop hij in een mooie tijd van 1.48.10 zilver wist te winnen. Op de 100M schoolslag lukte het helaas niet om zijn tijd te verbeteren, maar was hij desondanks de sterkste en goed voor goud.

Bij de meisjes minioren 4 wist Robin Vermeer zich op beide afstanden op het podium te zwemmen. In prachtige persoonlijke records was er brons op de 100M rugslag in 1.38.84 en zilver op de 100M schoolslag in 1.50.79. Mila Otten liet eveneens zien dat ze enorme sprongen maakt, maar ondanks haar geweldige nieuwe tijden van 1.48.46 respectievelijk 1.58.78 leverde dit haar helaas twee ondankbare vierde plaatsen op.

Maureen Vens en Marijn Baas zwommen bij de minioren 5 de 100M schoolslag en de 200M vrije slag. Op de eerste afstand weliswaar geen persoonlijke records en geen medailles, maar op de 200M vrije slag was er brons voor Maureen met een nieuw PR van 3.03.40, terwijl Marijn zich weer flink verbeterde en een mooie tijd van 3.05.86 op de klokken zette. Al met al een succesvolle middag met blije gezichten!

Kinderboekenschrijfster Niki Smit in Rozet

ARNHEM - Benieuwd waar Niki Smit haar inspiratie vandaan haalt? Hoe zij bekend is geworden? Ontdek het zelf! Op donderdag 8 juni van 15:15-16:00 uur organiseert Rozet een Meet & Greet met Niki. Na de Meet & Greet geeft Niki een creatieve mode workshop van 16.00 -17.30 uur voor kinderen vanaf 8 jaar.


Niki Smit schrijft en illustreert. Ze is vooral bekend van de boekenserie 100%. Ondertussen heeft ze al dertien kinderboeken geschreven en daarvan zijn er zes genomineerd geweest voor de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. Vroeger was Niki hoofdredacteur van een jongerenwebsite en een modeblog. Ze bezocht de Fashion Weeks van Parijs en New York en zat front row bij Sonia Rykiel en Chanel.


Aan het begin van de Meet & Greet reikt Niki Smit de prijs uit voor de Kinderjury-scholenactie. De leerlingen van groep 5 van de De Binnenstad, Heijenoordschool en het Mozaïek hebben in maart en april deelgenomen aan de wedstrijd Nederlandse Kinderjury 2017. Niki Smit zal de winnaar van deze wedstrijd bekend maken en de prijzen uitreiken.

De Meet & Greet is gratis. Kaarten voor de workshop kosten 5,00 voor bibliotheekleden, 7,00 euro voor niet-leden. Voor meer informatie en aanmelden: www.bibliotheekarnhem.nl/agenda. Het volledige programma staat op www.rozet.nl/mode.

Concert Panta Rhei in Walburgis

ARNHEM -Vocaal Enbsemble Panta Rhei treedt zondag 11 juni om 15.00 uur op in De Walburgis met het programma Dragen en gedragen worden. Het programma is geïnspireerd op de Christoforus-legende.

Christoforus, Christusdrager is het symbool van de zoekende mens, aan wie en door wie de liefde wordt geopenbaard. Hij gaat op zoek naar datgene wat zijn hart hem ingeeft: het dienen van de machtigste heer, in de verschijning van de koning, de duivel, de heremiet en tenslotte het Christuskind. Als reus zet hij de mensen over de rivier, de eeuwig stromende adem van het leven. Na jarenlang dragen en dienen weet Christoforus zich gedragen door het kind, het licht van hemel en aarde.

Panta Rhei zingt liederen van onder andere J.S. Bach, A. Dvorak, J. Williams en daarnaast negro spirituals en moderne liederen. Juke Hudig, de kunstenares van wie momenteel een tentoonstelling in de Walburgis te zien is, brengt de tekst van de legende.
Panta Rhei Vocaal is een groep ervaren zangers, die onder leiding van dirigent Frank Litjens met passie zingen bijvoorbeeld bij momenten van afscheid. In de ruim twintig jaar dat ze nu bestaan, heeft Panta Rhei Vocaal een mooi en gevarieerd repertoire opgebouwd: klassieke en eigentijdse muziek, religieuze en niet-religieuze muziek, gregoriaans, liederen van Huub Oosterhuis en nummers van diverse singer-songwriters.
Toegang concert kost tien euro. Bespreken en meer informatie: www.walburgisarnhem.nl.

Gelderse titels voor Bridget Vermeer

Foto: Debby Vermeer

ARNHEM – Traditiegetrouw staan in mei de Gelderse Kampioenschappen Lange baan op de kalender. Het eerste weekend was zeer succesvol voor de deelnemers van EZ&PC die dit jaar een record aantal starts maken.

Absolute highlights waren de gouden medailles van Bridget Vermeer op de 400M en 200M vrije slag. Bridget verbeterde met indrukwekkende tijden van 5.03.53 respectievelijk 2.24.60 bovendien 12 clubrecords! Een bronzen medaille was er voor Ymke Vermeulen op de 200M schoolslag, terwijl Ymke op de 50M schoolslag in een knappe tijd van 0.38.45 ook 4 clubrecords wist te verbeteren. Voor Bridget was er in 0.40.81 brons op de 50M schoolslag.

Om te kunnen starten op de Gelderse Kampioenschappen moet je voldoen aan scherp gestelde limieten, zodat het met de minimale trainingstijd van EZ&PC al bewonderenswaardig is om aan dergelijke limieten te voldoen. Petje af dus ook voor Eline Baas, Danee Sandifort, Jill Wind, Sanne Landman en Joost Vilier, die op één of meerdere afstanden aan de start kwamen en met hun nieuwe persoonlijke records en/of mooie klasseringen ook topprestaties leverden!

Vermeldenswaardig is daarnaast het feit dat bij de meisjes junioren 3 en later wordt deelgenomen aan drie verschillende estafettes. Helaas leverde de 4 x 100M wisselslag een diskwalificatie op en was er geen 5e plaats voor Sanne, Bridget, Ymke en Jill, maar die was er, met prima tussentijden, wel voor Ymke, Eline, Bridget en Jill op de 4 x 100M vrije slag. En met 4.38.07 zelfs goed voor vier nieuwe clubrecords!

Ideeën opdoen tijdens de Open Tuinendag in Arnhem

ARNHEM - Groei&Bloei Arnhem houdt op zondag 11 juni van 11:00 tot 17:00 uur de jaarlijkse Open Tuinendag in Arnhem-Noord en Velp.

Wilt u graag eens rondkijken in tuinen in uw omgeving? Tijdens deze Open Tuinen dag kunnen bezoekers tal van ideeën opdoen in tuinen - groot en klein - van echte tuinliefhebbers. Ontdek mooie en bijzondere bloemen- en plantencombinaties, wandel door origineel ontworpen tuinen en bekijk allerlei materialen en toepassingen. Een mooie gelegenheid om andere tuinliefhebbers te ontmoeten, tips en trucs uit te wisselen en vernieuwende ideeën op te doen voor de eigen tuin.

Er is een gevarieerd aanbod van deelnemende tuinen:

Bakenbergseweg 178 Arnhem

Van Heemstralaan 92 Arnhem

Apolstraat 6 Arnhem

Bakenbergseweg 20 Arnhem

Arnhems Labyrint : dit is in het park aan het begin van de Bakenbergseweg, daarna de Amsterdamseweg oversteken.

De Steile Tuin van Sonsbeek, Zijpendaalseweg Arnhem

Jansbuitensingel 17-1 Arnhem

Tromplaan 12 Velp

De Ruijterlaan 25 Velp

Piet Heinlaan 16 Velp

Stalen Enk 17 Velp

Beekhuizenseweg 22 Velp

Van Tienhovenlaan 15 Velp

Op de website staat alle verdere informatie omtrent bovengenoemde tuinen. Ga naar : https://arnhem.groei.nl/index.php?id=88004
www.arnhem.groei.nl.

Plaats vrij in leesgroep Schuytgraaf

ARNHEM - Er zijn nog plaatsen vrij in een leesgroep in Arnhem/Schuytgraaf, die Nederlandse en vertaalde literatuur leest en bespreekt. De groep kiest uit de literatuurlijst van de landelijke organisatie Senia, zie www.senia.nl.

De boeken worden besproken aan de hand van 'leeswijzers' met discussievragen, waardoor de discussie diepgang krijgt en minder kans loopt te verzanden. De leesgroep komt zeven maal per jaar bij elkaar, roulerend bij de deelnemers thuis. Tot september worden de volgende boeken besproken: Kamer van Emma Donoghue en De glazen stolp van Sylvia Plath.
De nieuwe boekenlijst moet nog worden gekozen. Meer informatie is verkrijgbaar bij de contactpersoon, Lenie Vlot via e-mail lenie.vlot@upcmail.nl.

Collecte voor

Oranje Fonds

ARNHEM - De inwoners van Arnhem kunnen binnenkort een enthousiaste collectant aan de deur verwachten. Van 6 -10 juni vindt de Oranje Fonds Collecte plaats. Vijftien stichtingen en verenigingen uit Arnhem doen hieraan mee. Met de opbrengsten kunnen zij hun eigen organisatie draaiende houden én steunen zij sociale projecten in Gelderland.

Voor verenigingen en stichtingen is het niet altijd makkelijk om de begrotingen rond te krijgen. Zij zijn afhankelijk van contributies of donaties. Het Oranje Fonds vindt dat zij ieder op hun eigen manier een belangrijke bijdrage leveren aan onze samenleving. Of het nu gaat om een Voedselbank, een sportclub of een dorpshuis: al deze organisaties brengen mensen samen, worden gerund door vrijwilligers en zorgen zo dat ons land mooier en socialer wordt. De Oranje Fonds Collecte is er om hen op een laagdrempelige manier steun te bieden.

Deelnemende organisaties mogen de helft van de opbrengst houden en besteden aan hun doelstelling. Hiermee kunnen ze bijvoorbeeld iets extra's doen voor de doelgroep of voor de vrijwilligers, of noodzakelijk onderhoud bekostigen. De andere helft van de opbrengst gaat naar sociale projecten in Gelderland.

Alle kosten van de collecte (organisatie, materiaal, geldverkeer) zijn voor rekening van het Oranje Fonds. De afdracht van de volle collectebussen wordt in de meeste plaatsen verzorgd door de RegioBank. Hierdoor wordt elke euro uit de collectebussen besteed aan sociale initiatieven. Dat maakt de Oranje Fonds Collecte uniek. Een overzicht van alle organisaties die in Arnhem meedoen met de Oranje Fonds Collecte is te vinden via www.oranjefonds.nl/waar-wordt-gecollecteerd.

Het Oranje Fonds steunt sociale projecten in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Jaarlijks steunt het met zo'n 30 miljoen euro duizenden initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Parcivalschool: Veilig op Weg in Arnhem

ARNHEM – De leerlingen van groep 8 van de Parcivalschool hebben onlangs de Veilig op Wegles gekregen. De les werd uitgevoerd door een team van Suez Nederland. Suez Recycling and Recovery Netherlands is specialist in afval- en grondstoffenmanagement.

Waar kinderen en grote voertuigen elkaar ontmoeten, kunnen gevaarlijke situaties ontstaan. Daarom is voorlichting letterlijk van levensbelang, met name aan de meest kwetsbare verkeersdeelnemers: kinderen. Om kinderen bewust te maken van de mogelijke gevaren van het verkeer hebben Transport en Logistiek Nederland (TLN) en Veilig Verkeer Nederland (VVN) een les ontwikkeld waarin leerlingen van groep 7 en groep 8 van het basisonderwijs kennismaken met vrachtauto's.

Het dodehoekproject 'Veilig op Weg' bestaat uit een theorie- en een praktijkles. De theorieles wordt gegeven aan de hand van een online film in de klas. Daarna gaan de leerlingen naar buiten waar de Veilig op Wegvrachtauto klaar staat voor de praktijkles. Achter het stuur van een vrachtauto besef je pas hoe belangrijk het is om als fietser uit de dode hoek te blijven. De twee vuistregels 'blijf rechts en ruim achter een vrachtauto en houd minstens drie meter afstand' zijn daarbij heel belangrijk.

Ieder jaar zijn er in het verkeer een aantal ongelukken in de dode hoek te betreuren. Vooral scholieren zijn een kwetsbare groep in het verkeer.

'Veilig op Weg' is het grootste dode hoek lesproject in Nederland en uniek in Europa. Jaarlijks worden door TLN, VVN en alle Veilig op Weg partners, zo'n 1500 basisscholen bezocht. Meer weten? Kijk op: www.veilig-op-weg.nl.

RTV Arnhem en Ik hou van Arnhem slaan handen ineen

ARNHEM - Lokale omroep RTV Arnhem en nieuwssite Ik hou van Arnhem slaan de handen ineen. Beide media vinden dat ze elkaar kunnen versterken. Zo is RTV Arnhem gespecialiseerd in tv en radio en kent Ik hou van Arnhem de weg in de online wereld. Beide besturen hebben uitgesproken goede kansen in een samenwerking te zien en gaan deze zomerperiode in gesprek met de stad.

RTV Arnhem heeft de afgelopen periode geprobeerd om te moderniseren. "Dit is helaas totop heden niet gelukt, maar vernieuwing is wel noodzakelijk. Het afscheid van onze directeur deze maand noopte ons op zoek te gaan naar de juiste mensen. Wij denken dat er met een samenwerking met Ik hou van Arnhem een nieuwe impuls aan de organisatie gegeven kan worden. En dat is wat wij nodig hebben", zegt de voorzitter van RTV Arnhem, Rik van Dommele.

Ik hou van Arnhem ziet bij RTV Arnhem juist kansen. "De toekomst vraagt meer naar video en geluid. Dat biedt RTV Arnhem en dat is precies wat wij nodig hebben", weet hoofdredacteur Ben Schattenberg. "Verder bestaat Ik hou van Arnhem nu nog maar uit twee man. RTV Arnhem heeft de slagkracht in huis die we zoeken." Beide media hebben uitgesproken veel in een samenwerking met elkaar te zien en gaan deze zomerperiode in gesprek met de stad. "Een lokale omroep is een belangrijke informatiebron voor de stad. Daarom kun je niet zomaar een besluit nemen over een samenwerking als deze. Dat moet je met de medewerkers en doen", vindt Rik van Dommele. "We willen een lokale omroep zijn door en voor meerdere partijen in de stad. Ook willen wij de kwaliteit verhogen."

Ooit was RTV Arnhem de lokale omroep van het jaar. "Deze titel willen wij weer terug halen naar de stad. RTV Arnhem moet weer een voorbeeld zijn voor lokale omroepen van Nederland", ambieert Ben Schattenberg. Beide besturen hebben aangeven dat ook de omroep meer op eigen benen moet gaan staan en ziet daar kansen voor met beide netwerken.

Tot aan de zomerperiode zal Ben Schattenberg waarnemend hoofdredacteur worden bij RTV Arnhem. Deze wordt op dit moment gemist binnen het team van RTV Arnhem. Ben krijgt de taak om inhoudelijk RTV Arnhem naar een hoger niveau te tillen en de redactie uit te breiden en te specialiseren.

Het bestuur van RTV Arnhem heeft Maarten Venhovens voorgedragen als waarnemend directeur. Hij krijgt de taak om de lokale omroep tot een geoliede machine te maken, die gebruik maakt van nieuwe technieken. Daarnaast krijgt hij de taak om de organisatie financieel gezond te krijgen met inkomsten van derden. In de zomerperiode zal een definitief besluit worden genomen over de samenwerking tussen Ik hou van Arnhem en RTV Arnhem.

Sanders Tweewielers koopt groot in

GROESBEEK - Alleen nog dit jaar mogen scooters uitgerust met een Euro 2 of 3 motor nog verkocht worden. Deze scooters zijn wel uitgerust met een katalysator (reinigt uitlaatgassen), maar zonder injectiesysteem. De Euro 2 en 3 scooters (met carburateur) zijn dit jaar beduidend goedkoper dan volgend jaar, wanneer de duurdere Euro 4 verplicht wordt! Rijden op een euro 2 of 3 scooter is gewoon toegestaan, nu en in de toekomst.

Daarom heeft Sanders Tweewielers uit Groesbeek groot ingekocht. Dit inkoopvoordeel wordt in een aantal aanbiedingen verwerkt. "Wij verwachten een enorme run op ons huidige gamma van zo'n driehonderd scooters die we op voorraad hebben"; aldus eigenaar Fred van Sanders.

Alle klanten van Sanders Tweewielers hebben recht op gratis pech-onderweg-service, zeven dagen per week van 07.00 tot 21.00 uur. Deze gratis service voor zowel nieuwe als gebruikte tweewielers is in een straal van 60 kilometer rond Groesbeek. Ook worden scooters opgehaald en bezorgd in verband met servicebeurten voor slechts 15 euro. Bij een onverhoopte storing tijdens de garantieperiode is dit zelfs geheel gratis.

Sanders Tweewielers verkoopt niet alleen scooters en e-bikes, voor de verhuur staan zo'n 200 gewone fietsen, e-bikes, mountainbikes, kinderfietsen en scooters ter beschikking. De tweewielers kunnen ook op locatie bezorgd en opgehaald worden! Eventueel gestrande verhuur-tweewielers worden gratis omgewisseld voor nieuwe. Dat schept vertrouwen; altijd op weg samen met Sanders.

De Verf Expert Huissen nu ook officieel Sigma dealer

HUISSEN – Zes jaar nu, is De Verf Expert gevestigd aan het marktplein in Huissen, schuin tegenover de Hema. Een verfspeciaalzaak voor professionele schilders en voor de doe-het-zelver. Bij een Expert ligt de lat hoog, dus bij De Verf Expert vind je gegarandeerd hoge kwaliteit producten. En dan ook nog gegarandeerd tegen de laagste prijs in de regio!

'Een speciaalzaak zal wel duur zijn', is wat er vaak gedacht wordt. Bij De Verf Expert gaat dit echter niet op. Sterker nog; De Verf Expert garandeert dezelfde kwaliteit goedkoper te kunnen leveren dan de bekende grote ketens. Je vindt er gerenommeerde verfmerken zoals onder andere Sikkens, Drost en het Duitse topmerk Zero. daarnaast heeft De Verf Expert ook een budgetverf in het assortiment. Nu is het merkenpallet nog verder uitgebreid met het merk Sigma. Wat ook steeds verder wordt uitgebreid is de webshop. Dankzij dagelijkse aanvoer van pallets verf, is alles op voorraad. Vóór 14.00 uur besteld, is de volgende dag al in huis. De bestelling kan ook dezelfde dag nog worden afgehaald bij De Verf Expert, gewoon voor de deur. Want met de gemeente is geregeld, dat alle klanten van De Verf Expert er pal voor de deur mogen laden of lossen. Wel zo praktisch, vooral voor de professionele schilders die grote hoeveelheden tegelijk komen halen. En, vaak op advies van de professionele schilders, vinden ook steeds meer doe-het-zelvers de weg naar De Verf Expert. Je kunt er terecht voor alle benodigdheden voor je verfklus, tegen scherpe prijzen. En heb je vakkundig (kleur)advies nodig, kom dan gewoon eens binnen lopen. Geheel vrijblijvend advies aan huis behoort ook tot de mogelijkheden. Al zin in een andere kleur?

De Verf Expert, Tempelierstraat 5, Huissen; www.deverfexpert.nl; 026 3255070

Live muziek en speciaalbier tijdens Elst op stelten

ELST - Al jaren is tweede pinksterdag gereserveerd voor Elst op Stelten. Een grote mooie markt met voor ieder wat wils. Elk jaar probeert de organisatie weer te verbeteren en te vernieuwen. Ook dit jaar want wat vorig jaar op het Werenfriedplein voorzichtig is gestart, krijgt dit jaar een vervolg met uitbreiding.

Café bij Tante zal samen met Mitra Elst voor een mooi aanbod van speciaalbier zorgen. Café bij Tante met een serie Tante bieren, Mitra met een eigen selectie. De liefhebbers kunnen ter plekke een stempelkaart aanschaffen die recht geeft op vier keer een glas speciaalbier. Peter van Café bij Tante en Dennis van Mitra Elst zullen zorgen voor deskundig advies en uitleg bij de diverse bieren. Voor de niet-bierliefhebbers zijn er uiteraard andere drankjes.

Om het genieten compleet te maken zal er ook live muziek zijn. Cold Beverage zal met hun aanstekelijke muziek en dito podiumprestatie voor een topsfeer gaan zorgen.

Vlooienmarkt in Wageningen

WAGENINGEN - Op het universiteitsterrein De Dreijen aan de Dreijenlaan 11 wordt zondag 11 juni weer een leuke grote vlooienmarkt gehouden.

Tweedehandse goederen, antiek, curiosa, snuiserijen, brocante, huisraad en kleding et cetera worden er te koop aangeboden. Leuk voor de bezoeker om te komen snuffelen. En als u nog overtollige spullen heeft en deze te koop wilt aanbieden, huur dan ook een kraam.

Een kraam is 4 meter met dakje en kost 25 euro. Grondplaatsen met auto kosten 12,50 euro en met aanhanger of bus 15 euro. Deze kunt u bestellen via www.animo-vlooienmarkten.nl of via 06 39108152.

De markt bezoeken kost 2,50 entree voor volwassenen, voor 65+ is dat 2,00 euro en kinderen tot 12 jaar onder begeleiding hebben gratis toegang! Toiletten, en catering met terras is aanwezig!

Matinee voor Gelderse ouderen in nieuwe Musiszaal

ARNHEM - Stichting Vier het Leven organiseert al bijna twaalf jaar culturele activiteiten voor ouderen in heel Gelderland. Omdat er naast het bezoeken van reguliere voorstellingen, films en tentoonstellingen ook vraag is naar speciaal georganiseerde evenementen, biedt Vier het Leven dit exclusieve matinee aan in de Gelderse hoofdstad.

Op zondag 11 juni bezoeken 350 ouderen en vrijwilligers de prachtige nieuwe Parkzaal in Musis in Arnhem om te genieten van het Gelders Opera en Operette Gezelschap (GOOG) met Marco Bakker. Het GOOG trakteert de gasten op een sprankelend concert met hoogtepunten uit de mooiste en bekendste operettes en opera’s. De ouderen worden thuis opgehaald door een gastvrouw of gastheer van Vier het Leven. In Musis worden zij gastvrij ontvangen met koffie, thee en wat lekkers en in de pauze staat een drankje klaar. Na afloop wordt iedereen weer veilig thuis gebracht.

Vier het Leven heeft een ruim aanbod aan culturele activiteiten voor ouderen. Het programma staat vermeld op de website en belangstellenden krijgen het programmaboekje 3 à 4 keer per jaar gratis en vrijblijvend toegestuurd. Meer informatie staat op www.4hetleven.nl.

Eerste oogst voor Voedselbank

Vrijwilligers van Stadslandbouw Mooieweg met de eerste oogst van dit jaar

ARNHEM - Op woensdag 24 mei oogstten de vrijwilligers van Stadslandbouw Mooieweg in Arnhem-Zuid de eerste groenten voor Voedselbank Arnhem. Totaal werden drie kratten ijsbergsla en 17 kratten met 102 stuks paksoi. De komende maanden zal de Stadslandbouw wekelijks een twintigtal kratten verse biologische groenten leveren.

De meeste producten die de Voedselbank ontvangt zijn in droge vorm of in blik; het is voor hen moeilijk om aan verse producten te komen. De Voedselbank is dan ook erg blij met de leveringen, die bijdragen aan vers en gezond voedsel voor mensen die in armoede leven.

Vorig jaar leverde Stadslandbouw Mooieweg 550 kratten verse groenten. Dit jaar wordt een nog grotere oogst verwacht. Vrijwilligers die willen helpen met tuinieren of oogsten zijn welkom. Meer informatie op www.facebook.com/StadslandbouwMooieweg.

Oude en nieuwe Gewelven, Arnhem Centraal en Historische Kelders

ARNHEM - "In deze zondagwandeling begeleiden wij u van nieuwe naar oude gewelven. Arnhem Centraal en de Historische kelders met een klein stukje stad ertussen."

Van de nieuwe, Barokke welvingen van Arnhem Centraal naar de middeleeuwse tongewelven van de Historische Kelders. Van de stalen gewelven in monocoque uit 2015 naar de kloostermoppen uit 1354. Van een druk verkeersknooppunt naar de verstilde rust van de opslagruimtes onder Arnhems Handelskwartier. "We starten in Arnhems nieuwste architectonische parel: Arnhem Centraal. Dit station behoort inmiddels tot de top 5 van de moderne wereldarchitectuur. Het heeft een bijzondere vorm en zit vol futuristische technieken. De middeleeuwse kelders bevinden zich onder diverse winkelstraten van de oude binnenstad, waaronder de Rijnstraat. Met hun fraaie tongewelven en kaarsennissen maken zij het verre verleden van Arnhem zichtbaar."

De start is om 14:00 uur bij de Stationshuiskamer in Arnhem Centraal. Kosten: volwassenen acht euro; kinderen tot en met 12 jaar 5,50 euro. Reserveren niet nodig. Meer informatie staat op www.wandeleninarnhem.nl.

‘I love Fashionbloggers’ in Rozet

ARNHEM - Voor iedereen met een eigen modeblog of die deze altijd al wilde beginnen, organiseert Rozet donderdag 8 juni om 19.30 uur een fashionblogger avond met Daphisticated en FAB le Frique. Dit is een van de vele activiteiten in het kader van Mode, Design & Duurzaamheid in Rozet.

Tijdens deze Q&A avond krijgen deelnemers inside information uit de fashionblogger industrie. Bloggers Daphne van Daphisticated en Frederique van FAB le Frique staan klaar om hun geheimen te onthullen en inspiratie te geven.

Fashionblogger Daphne verrijkt haar blog met mooie looks, best bewaarde schoonheidsgeheimen, favoriete hotspots en haar lifestyle memoirs. Sinds een jaar is ze ook het nieuwe meisje voor 'elke dag een look' van Fashionchick, die wordt gepresenteerd op de Nederlandse televisie (Net5).

Frederique Bos is social influencer. Ze legt hierbij vooral de nadruk op haar geavanceerde outfits en gezonde levensstijl - en onthult haar eigen gevechten om een gezond vooruitzicht te behouden. Dit is de reden waarom velen haar kunnen vinden en het is deze kwaliteit die deze mooie en zelfverzekerde jonge vrouw duizenden volgelingen heeft behaald.

Kaarten zijn inclusief drankje en cupcake 7,50 euro. Voor meer informatie en aanmelden: www.bibliotheekarnhem.nl/agenda en www.rozet.nl/mode.

Vaders sparren over vaderschap

ARNHEM - Vaders sparren over vaderschapEen gezellige, betekenisvolle mannenavond om jouw vaderschap van een impuls te voorzien! “Ik heb er echt energie van gekregen!” (Hylke) “Was heel mooi gisteren” (Siebes), “Hele inspirerende avond!” (Frank), “Heel leerzaam, gezellig en positief” (Ahmed). Zomaar een paar reacties van deelnemers aan Godfathers, vaderintervisie.

Ben jij een trotse vader? En wil jij ook de beste vader uit jezelf halen? Maar loop jij soms ook wel eens tegen ‘struggles’ in het vaderschap aan? Bijvoorbeeld over werk en privé, een kort lontje of over een goede communicatie met je kind(eren)? Je bent niet de enige!

Godfathers, vaderintervisie is een gezellige, betekenisvolle mannenavond om jouw vaderschap van een impuls te voorzien!

In een sfeer van openheid, mannelijke energie en kameraadschap sparren we als vaders onder elkaar over thema’s in het vaderschap. Vaders brengen zelf thema’s in die we gezamenlijk uitdiepen of we bespreken interessante informatie of ontwikkelingen. Na afloop is er de gelegenheid nog even gezellig te borrelen.

De bijeenkomsten zijn twee-wekelijks op dinsdagavond van 20.30 – 22.00 uur georganiseerd door de Stichting voor Betrokken Vaderschap (VDRS.nl). Eerstvolgende avond is op 30 mei. Loop spontaan binnen (in de hal van MFC De Omnibus) of meld je aan via info@vdrs.nl.

Gelders Opera- en Operette Gezelschap opent haar deuren

ARNHEM - Ervaar de interactie tussen muziek en spel en laat u meevoeren in de wereld van klassiek muziektheater! De avond is interactief en vrijblijvend. U kunt meedoen, maar u bent even welkom als u alleen wilt komen kijken en luisteren. Op 13 juni is er een openbare workshop 'Zingen en acteren in de Opera' door Goog onder leiding van Panda van Proosdij en Hans Lamers.

Panda van Proosdij en Hans Lamers zijn geen onbekenden in de wereld van klassiek muziektheater. Sinds 1980 is Hans Lamers dirigent van Het Goog en heeft als dirigent van diverse koren zijn sporen verdiend in de klassieke muziek. Met een schat aan kennis en ervaring probeert hij het Goog telkens weer op een hoger plan te krijgen.

Panda van Proosdij is een sprankelende en inspirerende duizendpoot. Ze is dansdocent, choreograaf en regisseur van theaterstukken. In 2014 mocht ze een award voor 'Beste regie; en in 2016 een award voor 'Beste choreografie' in ontvangst nemen tijdens de uitreiking van de AMA's in het DeLaMartheater in Amsterdam. Daarnaast heeft zij in 2016 haar eigen theater 'Pandora Werktheater' opgericht. Als docent/workshopleider is zij bovendien betrokken bij diverse Europese Festivals.

De muzikale begeleiding is in handen van vaste pianist en repetitor, Chris Kok. De avond vindt plaat op dinsdagavond 13 juni van 20.00 – 22.30 uur in zalencentrum Parkstaete in Velp. Makkelijk zittende kleding is wenselijk. Consumpties zijn voor eigen rekening. Men dient zich vooraf per mail aan te melden bij het secretariaat o.v.v. Workshop Goog.

Zwemvierdaagse in Klarenbeek

ARNHEM – Waterpolovereniging ENC Arnhem organiseert ook dit jaar weer de Zwemvierdaagse in Arnhem. Van 19 tot en met 23 juni kan jong en oud (met minimaal zwemdiploma A) in Openluchtzwembad Klarenbeek terecht om baantjes te trekken.

De vereniging organiseert jaarlijks dit festijn om op deze manier de zwemsport te promoten en specifiek het spelletje waterpolo. Zwemmen is één van de gezondste sporten die er zijn. Het is een sport waarbij alle spieren worden getraind. Dit jaar zal voor het eerst een aantal nieuwe activiteiten worden georganiseerd rondom het baantjes zwemmen. Zo is er een heuse waterbal waarin je op het water kunt lopen, komt er een buikschuifbaan en kun je in het kleine badje schieten op het een waterpolodoel. Verder is er ook nog een elastiek waaraan je kan zwemmen. Genoeg leuks voor zowel de deelnemers als familie of vriendjes die mee komen.

Vijf dagen lang kan iedereen baantjes zwemmen, minimaal tien per avond. Iedereen die dit minimaal vier avonden heeft gedaan, ontvangt een medaille. Inschrijven voor de zwemvierdaagse kan op maandag 19 of dinsdag 20 juni om 18.30 uur op zwembad Klarenbeek. Het baantjes zwemmen start van maandag tot en met vrijdag om 19.00 uur. Dit jaar kan er wegens succes zelfs tot 20.30 uur gezwommen worden.

Elden Ontmoet op 9 juli

ELDEN/ARNHEM - Op zondag 9 juli wordt er in park Zuiderveld in Arnhem (Elden) van 11.00 tot 17.00 uur Elden Ontmoet georganiseerd. Ouderenzorgorganisatie Pleyade organiseert, in samenwerking met AZC Elderhoeve en de wijkraad Elden, feestelijke activiteiten om kennis te kunnen maken met diverse culturen en gewoonten. Iedereen is welkom!

Integreren is meer dan ooit een actueel thema in de Nederlandse samenleving. En dit gaat gemakkelijker als mensen elkaar en elkaars gewoonten kennen. Met Elden Ontmoet wil Pleyade verbinding maken tussen de cliënten van Eldenstaete, de bewoners van AZC Elderhoeve en de buurtbewoners in Elden, op het gebied van kunst en cultuur.


Tijdens Elden Ontmoet zijn er diverse activiteiten voor kinderen, jongeren en volwassenen zoals een voetbalclinic met VV Eldenia en met Vitesse, schminken en paardrijden. Bewoners van AZC Elderhoeve maken hapjes die typisch zijn voor het land van afkomst. Onder het genot van een drankje en een hapje kan de multiculturele foodmarket bezocht worden. Verder zijn er optredens van diverse muziekgezelschappen waaronder de wereldmuziekband KonFusion en het Irenekoor uit Elden.

Elden Ontmoet biedt de gelegenheid om de buren wat beter te leren kennen en de betrokkenheid bij de buurt te vergroten. Een goed contact met buurtgenoten is immers goud waard!

Betaalbare uitvaartzorg in Arnhem

ARNHEM - Het verlies van een dierbare brengt naast verdriet vaak ook een hoop zorgen met zich mee. Ook kunnen er financiële zorgen zijn wanneer er spraken is van een klein budget, een kleine of geen verzekering om de uitvaart te bekostigen.

Sociale Uitvaartzorg Nederland verzorgt op persoonlijke en respectvolle wijze een betaalbare uitvaart. Dat kan zowel een crematie als ook een begrafenis zijn. Daarbij is persoonlijke aandacht voor ons van groot belang. Ieder mens is een passend afscheid waard. Mensen hebben nog steeds het idee dat een uitvaart duizenden euro's kost, Sociale Uitvaartzorg Nederland verzorgt al een volledig verzorgde crematie voor 1375 euro. Ook als u een verzekering heeft voor de uitvaart bij de bekende verzekeringsmaatschappijen dan kunt u de uitvaart laten verzorgen door Sociale Uitvaartzorg Nederland. Door samen met u te kijken naar de mogelijkheden komen we tot een persoonlijke, respectvolle en betaalbare uitvaart. Ook kan Sociale Uitvaartzorg Nederland u van dienst zijn als de wens bestaat voor een stille uitvaart; een uitvaart zonder nabestaanden. Er zijn veel mogelijkheden waarbij we graag met u meedenken.

Voor meer informatie of een persoonlijk gesprek kunt u contact met ons opnemen via telefoonnummer: 085 0608988, om een overlijden te melden zijn wij 24 uur per dag bereikbaar, of bezoek onze website: www.socialeuitvaartzorg.nl.

Op zoek naar een leuke sport? Kom badmintonnen!

ARNHEM - Wil je de laatste maanden voor de zomervakantie nog even actief bezig zijn? Ben je op zoek naar een nieuwe sport? Kom dan eens langs bij badmintonclub BC Gova in Sporthal De Laar West.

Iedere dinsdagavond van 20.00 - 22.00 uur kan je op elk niveau badmintonnen. Ben je jonger dan 16 jaar? Dan ben je welkom op woensdagavond van 18.30 tot 20.00 uur. Dan leer je onder begeleiding, en op een leuke manier badmintonnen. Kan je al badmintonnen? Ook dan ben je welkom en wie weet wordt je dan nog wel beter! Voor meer informatie kun je een mail sturen naar info@bcgova.nl of kom op de speelavonden eens een kijkje nemen in de sporthal.

17 / 28

De Eldense Draai

Foto: www.joszwaan.nl.

ELDEN/ARNHEM - Op zondag 18 juni viert Elden het jaarlijkse terugkerende festijn De Eldense Draai.


Ook dit jaar worden er weer veel toeschouwers verwacht die tijdens de wedstrijden kunnen aanschuiven aan een van de terrassen om het dorpsplein of langs de braderie kunnen lopen.
Op het dorpsplein zijn diverse activiteiten voor kinderen en volwassenen zoals een rodeostier en een 'slowbike challenge' waarbij er de strijd aangegaan kan worden met de huidige Nederlands kampioen Slowbike; Jasper van Mierle. Voor de kinderen zijn er diverse spelen.
Op het afgesloten parkoers binden deelnemers uit geheel Nederland dan met elkaar de strijd aan tijdens de wieler- en skeelerwedstrijden.
Het wielermerk Specialized is al enige jaren hoofdsponsor.

Programma:
11:00 uur Wielrennen sportklasse 50 km
12:30 uur Wielrennen junioren 60 km
14.30 uur Skeelerwedstrijd
15:15 uur Wielrennen Elite 80 km

De wedstrijdorganisatie van de wedstrijden is ook dit jaar in handen van de KNWU. De wedstrijdlicentie hiervoor is verleend aan de Arnhemse wielervereniging Reto. De inschrijving vindt plaats in Het Dorpshuis.

Specialized Wielerronde van Elden

ELDEN/ARNHEM - Het wielrennen in Elden heeft de laatste jaren nog meer aan populariteit gewonnen. Elke zondagmorgen vertrekt een enthousiaste groep renners en rensters vanaf het plein de Veluwe op en de Betuwe in. Het afwisselende landschap rond Arnhem is een feest voor de Wielerliefhebber.

Elden is de bakermat van enkele grote namen in de wielersport. Leo Peelen kende zijn hoogtijdagen in de jaren '80 en Kenny van Hummel reed enkele jaren geleden nog de Tour de France en won als sprinter veel grote wedstrijden. Leo was een talentvolle baanrenner. Hij won op de Olympische Spelen in Seoul in 1988 een zilveren medaille. Na zijn profcarrière bleef hij actief in de commissie baansport bij de KNWU en zette hij zich in voor de stichting Alpe d'Huzes en de stichting ALS.

Korte tijd geleden is Leo Peelen plotseling overleden. Als eerbetoon voor zijn mooie sportverleden en bijdrage na zijn carrière heeft de organisatie besloten om een wedstrijd naar Leo te vernoemen. De Eldenaren Luuc en Jasper Bugter zijn momenteel ook actief als wielrenner.
Luuc fietst inmiddels bij de subtop van Nederland en hoopt op een plekje in het profpeloton. Zijn broer Jasper won twee jaar geleden de Ronde van Elden. Waarschijnlijk staan beide heren aan de start.

Wij van de Stichting Eldense Draai wensen u een boeiende dag toe en danken alle sponsoren en vrijwilligers.

Skeelerronde in Elden

ARNHEM/ELDEN - Tien jaar geleden is het Heins Skeeler Team begonnen met het organiseren van de eerste skeelerwedstrijd in Arnhem en wel op sportpark Papendal.

Een jaar later kwam daar de landelijke baanwedstrijd op de 400-meterbaan op sportpark 't Cranevelt in Arnhem-Noord bij met alle landelijke toppers zoals de gebroeders Ronald en Michel Mulder. Voor de zesde keer op rij wordt de skeelerronde in Elden georganiseerd samen met de wielerronde.

De skeelerronde in Elden is hetzelfde parcours als het wielrennersparcours en is 1600 meter lang. De skeelerwedstrijd is ondergebracht in de Free-Wheel-Inline Oost Competitie met alle categorieën en de Dave van Dam Inline Cup met de masters.


Uiteraard doet het Heins Skeeler Team hier ook aan mee; vorig jaar hebben zij de plaatsen 3, 4 en 5 bezet. Dit jaar doen er nog meer deelnemers aan mee dus de moeite waard om dit spektakel te komen aanschouwen. Aanvang is op zondag om 14:00 uur. De start/finishboog is op de Rijksweg-West in Elden. Het Heins Skeeler Team wenst u heel veel plezier tijdens de Eldense Draai.

Kaalheid bij vrouwen nog steeds groot taboe

ELDEN/ARNHEM - Ongeveer één op de vier vrouwen boven de veertig jaar krijgt last van extreme haaruitval. Vrouwen (en ook mannen) bij wie het haar gaat uitvallen, kunnen te maken krijgen met verminderd zelfvertrouwen en zelfs psychische problemen. Zij durven zelden over hun probleem te praten.

Met de 'Dag van het Haarwerk' op donderdag 15 juni willen erkende haarwerkspecialisten die bij brancheorganisatie Anko zijn aangesloten, het taboe doorbreken. Want er zijn oplossingen voor haarverlies, die niet van echt te onderscheiden zijn.

Gevoel van schaamte
Bijna een kwart (21 procent) van alle Nederlanders heeft last van blijvende of tijdelijke kaalheid, ofwel ruim 3,5 miljoen mensen. "Dat zal dus voor de inwoners van Arnhem niet heel anders zijn" vertelt Monique van Hulzen van de Kapperie in Arnhem (Elden). Kaalheid of kale plekken in het haar zorgen bij vrouwen vaak voor schaamte. Die schaamte weerhoudt hen ervan hulp te zoeken en ze weten niet welke mogelijkheden er zijn op het gebied van haarwerken. Vooroordelen en achterhaalde denkbeelden blijven hierdoor bestaan. Met de Dag van het Haarwerk willen wij, de erkende Anko haarwerkspecialisten, hiermee definitief afrekenen."

Erkende haarwerkspecialisten herken je aan de Anko-certificering. Zij worden meerdere keren per jaar bijgeschoold. Bij de Kapperie krijg je persoonlijke aandacht en de beste kwaliteit. En omdat we erkend zijn door de Anko heb je ook recht op een vergoeding van je zorgverzekeraar.

Meer weten? Kijk op www.dagvanhethaarwerk.nl of loop eens binnen bij de Kapperie in Arnhem (Elden).

Voordelig en snel opblaasfiguren huren bij Vrolijke Feestjes en meer

Foto: Theo Kruse 

ARNHEM/ELDEN - Heeft u binnenkort een speciale gelegenheid of een feestje en wilt u dit niet ongemerkt voorbij laten gaan? Dan bent u bij Vrolijke Feestjes aan het juiste adres. Eigenaresse Hennie Kruse van het Eldense bedrijf Vrolijke Feestjes verhoogd de sfeer en feestvreugde met leuke blikvangers en decoraties. Hennie maakt van elk feestje één groot feest.

Vrolijke Feestjes en meer verhuurd onder andere Abraham en Sarah opblaasfiguren en springkussens. Het bedrijf onderscheidt zich met heliumballonnen en met het maken van ballonnendecoraties voor bijvoorbeeld babyshowers, bruiloften, verjaardagen, en nog veel meer!

De opblaasfiguren zijn makkelijke te vervoeren en op te zetten. Een Abraham/ Sarahpop van drie meter of van 4,50 meter is een musthave op ieder feest. Iedere man of vrouw die vijftig wordt vind het geweldig om verrast te worden met deze bijzondere opblaasfiguren. Ze zullen het nooit toegeven natuurlijk maar vijftig jaar worden is best leuk als deze man of vrouw in je tuin staat.

Huur voordelig drie dagen lang een Sarah of Abraham opblaaspoppen voor slechts 27,50 euro.
Het complete aanbod vindt u op: www.vrolijkefeestjesenmeer.nl. Staat wat u in gedachten heeft niet op de website? Neem dan vrijblijvend contact op. Er is veel bespreekbaar, ook in het weekend.

Vrolijke Feestjes en meer; Rijksweg West 56 Elden (Arnhem); 06-13870766
Voor meer informatie of beschikbaarheid kunt u altijd contact opnemen.
info@vrolijkefeestjesenmeer.nl; www.vrolijkefeestjesenmeer.nl.
Ook te volgen via facebookpagina: VrolijkeFeestjes en meer.

Voor- en vroegschoolse educatie bij Partou

ELDEN/ARNHEM - Marian Schröder is vestigingsmanager bij Partou aan de Mr. D.U. Stikkerstraat, bij de Huisartsenpost grenzend aan Elden. Een kinderopvangorganisatie die in een warme en liefdevolle omgeving naast dagopvang ook voor- en vroegschoolse educatie (VVE) biedt.

"Tijdens de voor- en vroegschoolse educatie wordt de totale ontwikkeling van kinderen gestimuleerd om goed voorbereid naar de basisschool te gaan."

Goed voorbereid naar de basisschool
Naast reguliere dagopvang voor kinderen van 0-4 jaar biedt Partou, in samenwerking met de gemeente Arnhem, voor- en vroegschoolse educatie aan; ook voor kinderen met een VVE-indicatie. Peuters van 2-4 jaar volgen bij Partou in een ongedwongen sfeer een vast programma waarin ze spelenderwijs leren aan de hand van een aantal thema's.

De kinderen leren zo de taal beter beheersen en worden sociaal sterker door het contact met anderen. Het persoonlijk contact met de pedagogisch medewerkers draagt bij aan hun emotionele ontwikkeling. Marian vindt het prachtig om te zien hoe de kinderen zich door de inzet van VVE ontwikkelen: "Peuters worden goed voorbereid op de basisschool en leren samen spelen, voor zichzelf opkomen en vrienden maken. Vaardigheden die belangrijk zijn om uit te groeien tot gelukkige en zelfverzekerde mensen. Dat wij daar een bijdrage aan mogen leveren is fantastisch."

Meer informatie over het aanbod en de vestiging staat op
www.partou.nl/stikkerstraat.

Heveling Bancaire diensten zelfstandig adviseur RegioBank

ELDEN/ARNHEM – De RegioBank, is de buurtbank waar u zich onmiddellijk thuis voelt. RegioBank is geen dure bank met marmeren vloeren en een beursnotering in New York. Zij zijn een bank voor de regio, een nuchtere buurtbank – en daar zijn ze trots op.

Zij weten wat de gewoonten zijn, wat er speelt in de streek. Bij de winnende goal van de plaatselijke voetbalclub juichen zij net zo hard als iedereen langs de lijn. Omdat ze zich betrokken voelen bij de omgeving. Een bank zonder poespas en gedoe die dichtbij de mensen staat, dat is wat ze zijn.

RegioBank, de buurtbank waar u voor al uw geldzaken terecht kunt.
Kan ik een bankpasje krijgen? Kan ik internetbankieren? Geeft RegioBank hypotheek- en spaaradviezen? Drie simpele antwoorden: ja, ja en ja. Ze mogen dan een regionale bank zijn, ze hebben alle bankproducten in huis die de wereld te bieden heeft. Soms met een eigen accent. Alles tegen heldere voorwaarden en gunstige tarieven. Alles prettig en vlot geregeld. Met veel persoonlijk aandacht en gevoel voor service. Overstappen? Fluitje van een cent dankzij de speciale Overstapservice.

Met ruim 530 vestigingen in dorpen en kleine steden is RegioBank de bank in de buurt. Een bank waar mensen geholpen worden door een lokale Zelfstandige Adviseur die ze kent en weet wat er speelt in de omgeving

Heveling Bancaire diensten, 1e Laurenskamp 2, Arnhem; 026 3814904. Voor meer informatie: info@heveling.nl.

Persoonlijke dementiezorg in sfeervolle omgeving

ARNHEM/ELDEN - In Arnhem-Noord en in Arnhem-Zuid (Elden) bevinden zich zorgvilla Villa Saksen Weimar en Villa Oosterveld. Deze villa's bieden kleinschalige dementiezorg aan ouderen die niet meer zelfstandig thuis kunnen wonen. Ze zijn gesitueerd in prachtige historische en monumentale panden die zorgen voor een unieke en sfeervolle woonomgeving.

De kleinschalige opzet van onze villa's maakt dat bewoners, familie en het zorgteam elkaar goed kennen. Er is veel ruimte voor persoonlijke aandacht en contact. Bij het contact maken sluit het zorgteam aan bij de beleving en herinneringen van de bewoner. Het staat bewoners vrij hun kamer met eigen meubels in te richten, zodat de directe omgeving voor hen vertrouwd aanvoelt. Binnen onze zorgvisie neemt het activeren van lichaam en geest een belangrijke plaats in. Om die reden bieden wij de bewoners een uitgebreid activiteitenprogramma, waarin muziek en bewegen een belangrijke plek innemen. Daarnaast is er veel ruimte voor gezamenlijke activiteiten, zoals schilderen, wandelen en koken.

Villa Oosterveld en Villa Saksen Weimar zijn zorgvilla's van Stepping Stones Home & Care. Onze zorgvilla's zijn gevestigd in Gelderland, Noord-Brabant, Overijssel en Utrecht. Stepping Stones is gespecialiseerd in de zorg voor ouderen met dementie die niet meer zelfstandig kunnen wonen. Onze bewoners bieden wij een kleinschalige, sfeervolle en vertrouwde woonomgeving met 24-uurs professionele zorg.
Meer informatie: www.steppingstones.nl.

NK Marathon Inline Skaten 2017 in Elden op 11 juni!

ELDEN/ARNHEM - Op zondag 11 juni is het zover. Dan komt de Nederlandse Top van inline-skaters naar Elden om uit te maken wie er de snelste is over 42 kilometer. Het parcours is het welbekende 'Rondje van Elden'. 1.600 meter stratenparcours over klinkers, langs De Brink, Brinksestraat omhoog de Huissense dijk op en weer naar beneden via de Rijksweg-West en bij het plein de finish.

Het dorpsplein De Brink wordt omgebouwd tot 'Sportplein' waar verenigingen zich presenteren, sportactiviteiten plaatsvinden en veel meer leuke dingen te doen zijn voor jong en oud.

Het programma inline-skaten ziet er als volgt uit:

09.30 10.45 uur Masters

10.45 11.00 uur Huldiging Masters

11.00 11.45 uur Junioren B meisjes

11.45 12.30 uur Junioren B jongens

12.30 13.00 uur MINI-marathon kids (600 meter)

13.00 13.45 uur Junioren A meisjes

13.45 14.30 uur Junioren A jongens

14.30 15.00 uur huldiging junioren

15.00 16.00 uur Dames

16.00 17.00 uur Heren

17:00 huldiging Senioren

18.00 Sluiting!

Fysiotherapie Elden: Meer dan alleen fysiotherapie!

ELDEN/ARNHEM - Fysiotherapie Elden is sinds juni 2016 gevestigd binnen huisartsenpraktijk Elden. Naast algemene fysiotherapie hebben wij diverse specialisaties.

De bekkenfysiotherapeut behandelt vrouwen en mannen met klachten in het gebied van buik, bekken en/of bekkenbodem. U kunt hierbij denken aan problemen rondom het plassen of ontlasten (urineverlies, obstipatie), zwangerschap gerelateerde klachten (bekken/rug), gynaecologische problemen (verzakking) of seksuologische problemen (pijn bij het vrijen). Een bekkenfysiotherapeut heeft extra behandelmogelijkheden ten opzichte van een algemeen fysiotherapeut en mag ook inwendig handelen.

De manueel therapeut behandelt diverse gewrichtsklachten (met name de wervelkolom) en heeft hiervoor extra behandeltechnieken ten opzichte van een algemeen fysiotherapeut. Zoals het uitvoeren van manipulaties, ook vaak kraken genoemd.
Ook voor dry needling kunt u bij ons terecht. Dit is een behandeltechniek waarbij wij door middel van een acupunctuurnaald pijnpunten (triggerpoints) in spieren behandelen, met als doel snelle en langdurige spierontspanning.
Als u niet in staat bent om naar de praktijk te komen, bijvoorbeeld na een operatie, dan kan de behandeling bij u thuis plaatsvinden als u een verwijzing van uw huisarts of specialist heeft.


Indien het noodzakelijk is om te trainen/revalideren dan kunnen we uitwijken naar onze hoofdlocatie in Elderveld, waar wij een moderne oefenzaal met professionele fitnessapparatuur hebben. Meer informatie staat op onze website.

Fysiotherapie Elden, Dolceplein 4, Arnhem; 026 3810934; www.fysiotherapie-elden.nl.

Dorpshuis Elden: Huis voor het dorp

ARNHEM/ELDEN - Elden is een dorp met ruim tweeduizend inwoners. Het is een gezellig dorp waar men elkaar nog kent, groet en helpt.

Nadat Elden overging van gemeente Elst naar Arnhem is de Dorpsvereniging opgericht. We moesten oppassen niet door de grote stad 'opgegeten' te worden en het dorpse karakter te behouden. Van de protestantse kerk huurden we de oude school om als Dorpshuis te gebruiken. In 2014 wilde de kerk van al zijn vastgoed af, dus ook van 'ons' Dorpshuis. Na een jaar vol activiteiten om geld te genereren is het Dorpshuis door de Dorpsvereniging gekocht.

In de ochtend wordt de zaal verhuurd aan de peuterspeelzaal en in de middag en avond wordt de ruimte gebruikt door anderen als de ouderensoos, de zangverenigingen, de kaartclub, en voor vergaderingen en lezingen. De bestuurskamer wordt door meerdere verenigingen gebruikt.

Het afgelopen jaar is het een stuk drukker geworden. Elke vrijdag is er een koffieochtend. Tegelijkertijd is de Trombosedienst aanwezig om bloed te prikken. En de nieuwe jeugd- en jongerenclub Elden Kids organiseert spetterende feesten en andere activiteiten. Het sociale wijkteam is drie ochtenden bereikbaar voor de inwoners van Elden en De Laar.

Het beheer van het Dorpshuis is nu in handen van een club van twaalf vrijwilligers. Zij zorgen voor inkoop, verhuur, onderhoud en draaien zo af en toe een bardienst.

Kortom: het Dorpshuis is van en voor de Eldenaren een Huis van het Dorp geworden.

Geschiedenis van Elden

Tekening van Cornelis Pronk van de oude dorpskern van Elden in 1731. Bron: De Historische Kring Elden

ARNHEM/ELDEN - De geschiedenis van Elden gaat heel ver terug in de tijd. Al in 855 wordt Elden genoemd in de registers van het Sint-Ludgerusklooster te Werden, een plaats bij Essen in Duitsland. Dat klooster had bezittingen in Elti (Elden).

Elden was oorspronkelijk een kerspel (kerkdorp) in het schoutambt Elst. In de Napoleontische tijd werd het ingedeeld bij de mairie Huissen tot de bevrijding van Nederland in 1813. Daarna werd het een zelfstandige burgerlijke gemeente waarvan Willem Roodbeen burgemeester was. In de loop van 1816 nam Roodbeen echter ontslag en de toenmalige burgemeester van Elst, fungeerde enige tijd als waarnemend burgemeester van Elden. Op 1 januari 1817 werd de gemeente Elden al weer opgeheven en ging op in de gemeente Elst. Deze situatie duurde voort tot 1 maart 1966. Bij een toen doorgevoerde grenswijziging kwam Elden bij de gemeente Arnhem en werden de omliggende polders bebouwd met de wijken Elderveld, De Laar en Rijkerswoerd.

De oude dorpskern van Elden lag oorspronkelijk bij het witte kerkje aan de Huissensedijk. De oudste vermelding van deze kerk, gewijd aan de evangelieprediker Bonifatius, dateert van 1342.
Een tekening uit 1731 van Cornelis Pronk laat de dorpskern met een prachtige kruiskerk zien.

In 1866 is het gebouw dermate vervallen dat besloten wordt tot de bouw van de huidige één beukige kerk. De oude toren blijft daarbij wel behouden.

Fit in slechts twintig minuten per week

ARNHEM - Steeds meer mensen ontdekken fit20: In slechts twintig minuten per week train je je hele lichaam onder begeleiding van een personal trainer. Omkleden is niet nodig; je transpireert niet omdat je traint in een koele ruimte.

Eigenaar Dave Mulderij vertelt: "Doorgaans wordt fitness gezien als iets waar we ons een paar uur per week voor in het zweet moeten werken. Fit20 laat zien dat dit ook anders kan, je traint namelijk maar 20 minuten per week. Met maximaal effect: binnen drie maanden heb je merkbaar sterkere spieren, een betere conditie en een strakker figuur."

De fit20-methode is gebaseerd op vijfentwintig jaar ervaring en onderzoek. Het gaat niet om de uren, maar om de intensiviteit van de training. Je traint tot het moment van spierfalen, wanneer de spieren zo hevig trillen dat ze de oefening niet langer aankunnen. Juist door "tot het gaatje" te gaan, worden de spieren optimaal gestimuleerd en dus sterker.

Dave: "We zien hier veel mensen die vanwege hun drukke leven nauwelijks aan sporten toekomen. Voor hen is het echt een uitkomst, ze kunnen op afspraak kort maar intensief trainen. Zo houd je tijd en energie over voor andere zaken!"

Nieuwsgierig? Kom het zelf proberen tijdens een gratis kennismakingstraining.

Fit20 Arnhem, Mr. D.U. Stikkerstraat 10, Arnhem, 06 28349271, arnhem@fit20.nl, www.fit20.nl of via facebookpagina: fit20 Arnhem.

Heins Schaats-en Skeelershop de specialist in de schaats -en skeelersport

ELDEN/ARNHEM - Heins Schaats-en Skeelershop is al sinds 1995 gevestigd in de Klapstraat te Elden. Eigenaar Maarten Heins, zelf ook een vervent marathonschaatser, heeft van zijn hobby zelfs zijn beroep gemaakt.

De Shop heeft een zeer compleet assortiment in schaatsen, skeelers, accessoires en tegenwoordig ook skates voor de allerkleinsten, maat 29, oplopend tot de senioren.

Je vindt er een uitgebreide collectie aan schaatsen-en accessoires van de merken Viking, Maplez, Cadomotus, Evo, FreeSkate, IceTec, Hunter, Zandstra en schaatshelmen van de merken Casco, Cadomotus, Evo, Viking. De skeelers-en accessoires van de merken zijn Cadomotus, Powerslide, Bont, Roces, Rollerblade.

In alle prijsklasse is hier voor een ieder wat te koop. Ook zijn er regelmatig zeer aantrekkelijke aanbiedingen met behoud van service en garantie!

Op 11 juni staat Heins Schaats-en Skeelershop op het NK Skeeleren in Elden en 18 juni op de Eldense Draai. Tijdens de Eldense Draai krijgt u op al uw aankopen 25 procent korting op skeelers, skates en accessoires.

Heins Schaatsshop, Klapstraat 51a, 026 3819067, www.heinsschaatsshop.nl. Kom een keer langs en bekijk het aanbod. Let op de speciale openingstijden!

Fiets Totaal Elden pakt uit met zomerbeurt

ARNHEM/ELDEN – Is uw fiets ook al vakantie klaar? Ga goed de zomer door met een zomerbeurt van Fiets Totaal Elden. Uw fiets wordt gecontroleerd op de remmen, ketting, versnelling en verlichting. Uw fiets is weer helemaal rijklaar voor slechts 25 euro.

Uw eigen fiets ombouwen tot E-bike? Is uw fiets te goed om te vervangen voor een elektrische fiets of heeft u een speciale fiets waar u zo aan gehecht bent? Vanaf heden is Fiets Totaal Elden dealer geworden van ombouwpakketten voor fietsen, om zo uw huidige stadsfiets om te bouwen tot e-bike! Dit product is een goed alternatief voor eventuele aanschaf van een E-bike, legt eigenaar Tom Jansen uit.

U kunt kiezen tussen voorwielaandrijving, trapasaandrijving(middenmotor) en achterwielaandrijving. Vanaf 725 euro (inclusief montage) zijn de ombouwpakketten beschikbaar. Voor iedere aandrijving zijn heel veel mogelijkheden beschikbaar zoals accucapaciteit, soort display en zelfs snelheid.

Ook kunt u terecht om B-merk e-bikes te laten repareren die andere dealers niet kunnen repareren. Voor meer informatie of voor een proefrit Fiets Totaal Elden beschikt over een showmodel die omgebouwd is tot E-bike. Om te kijken of uw fiets geschikt is om hem om te laten bouwen tot E-bike kunt u een afspraak maken, zodat zij al tijd hebben om te kijken of uw fiets hiervoor geschikt is.

Fiets Totaal Elden; Klapstraat 45A; Elden; 026 3831832; www.fietstotaalelden.nl. Ook te volgen via facebookpagina: FietsTotaal Elden.