GN Lingewaard

23 december 2015

GN Lingewaard 23 december 2015


Integrade in Sporthal De Brink

HUISSEN - In bijna dezelfde traditie als Sint-Nicolaas, kerstmis en oud&nieuw volgt in Huissen al 31 jaar de Integrade: een sportfeest van gemengde teams van De Klup Over-Betuwe en sportverenigingen uit Huissen. De Klup Over-Betuwe, voor mensen met een beperking, viert in 2016 ook het veertigjarig bestaan.

De Integrade is voor iedere belangstellende gratis toegankelijk op de publieke tribune van Sporthal De Brink. In de zaal is een groot aantal nieuwe spellen te zien die vooral zijn gericht op samenspel binnen de teams.

Het programma van zaterdag 2 januari

vanaf 09.30 uur: Welkom voor alle deelnemers

10.30 uur: Vlaggenparade onder muzikale begeleiding van Scouting Band Huissen. Daarna feestelijke opening door wethouder Ron van Hoeven (Overbetuwe)

aansluitend tot 12.15 uur: Sport, spel en muziekquiz

12.15 – 13.15 uur: Lunch

13.15 – 14.45 uur: Sport, spel en muziekquiz

Vanaf 14.45 uur – 16.30 uur: Muziek van De Bevelanders uit Huissen

Prijsuitreiking door wethouder Theo Janssen (Lingewaard)

Afsluiting door Paul Benders, voorzitter van De Klup Over-Betuwe.

Wees welkom in de kerststal(len) in Lingewaard

LINGEWAARD - Op zondag 27 december vindt van 14.00 tot 17.30 uur de jaarlijkse kerststallentocht weer plaats. Je kunt dan op dertien locaties komen kijken naar de kerststal. Zet dus deze dag in je agenda en maak de kerstdagen compleet.


Hoe fijn is het als je ergens hoort: 'fijn dat je er bent', 'welkom', 'kom gerust eens binnen'. Het hebben van een dak boven je hoofd is niet altijd vanzelfsprekend. Soms moet je je huis achterlaten, en wil je ergens naartoe kunnen. Josef en Maria moesten ook op pad, omdat ze naar de geboortestad van Josef moesten gaan. In Bethlehem was er geen plaats in de herberg. De enige plaats waar ze heen konden was een stal, maar het was een dak boven hun hoofd.

Ook nu komt het voor dat je elkaar moet helpen. Als je niet naar huis kunt omdat je ruzie hebt, of als het niet veilig is in je huis. Dan is het fijn als iemand een stoel, een tafel of zelfs een bed over heeft waar je terecht kunt. Dat is gastvrijheid, de vriendelijkheid die dit jaar in de kerststallentocht centraal staat.

In of bij iedere kerststal vind je dit jaar een lege stoel, tafel of bed. Dat is omdat iedereen welkom is in de kerststal waar Jezus is geboren. Wij zouden jouw dan ook willen vragen: Wie zou jij graag willen uitnodigen om in de kerststal te komen? Een vriend die even niet naar huis, iemand die in de kou zit, of iemand die de vrolijkheid van de kerststal niet kent.

De kerststallen die dit jaar meedoen: Sint-Bavokerk (Angeren), Zorgcentrum Liduina (Bemmel), O.L.V. ten Hemelopneming kerk, Zandse Kerk, Dominicanenklooster, Protestantse Gemeente, Zorgcentrum Sancta Maria (Huissen), O.L.V. van Zeven Smartenkerk (Haalderen), Sint-Martinuskerk (Doornenburg), H. Martinuskerk, Protestantse Gemeente, Zorgcentrum St. Jozef (Gendt) en Mariakapel (Hulhuizen). Volg ons via onze facebookpagina www.facebook.com/kerstaltochtlingewaard.

3 / 32

Hanke Gielen nieuwe bestuurder van Waardwonen

LINGEWAARD - De Raad van Commissarissen heeft met positief advies van ondernemingsraad en managementteam Hanke Gielen-Struik benoemd tot directeur-bestuurder van Waardwonen. Hanke Gielen treedt op 18 januari aan bij Waardwonen. Zij volgt Leo Urgel op die vanaf juni 2015 tijdelijk bestuurder is bij Waardwonen na het vertrek van de vorige bestuurder Sije Holwerda.

Hanke Gielen werkt sinds 2009 als vestigingsmanager bij Uwoon in Harderwijk en heeft ruime ervaring in de volkshuisvesting. Daarvoor heeft zij als manager Wonen bij WBO Wonen in Oldenzaal gewerkt. Hanke Gielen heeft veel zin om aan de slag te gaan bij Waardwonen: “Het is een organisatie die er goed voor staat en zich tot de koplopers binnen de corporatiebranche mag rekenen. Een mooie basis voor mij om samen met de collega’s van Waardwonen een volgende slag te maken. Ik zie er naar uit om de kracht van verbinden die aanwezig is binnen Waardwonen verder te verstevigen en samen met partners en onze huurders te werken aan prettig en goed wonen. Ik werk graag in de volkshuisvesting omdat corporaties het mogelijk maken dat ook mensen met een smalle beurs goed kunnen wonen.“

De Raad van Commissarissen heeft alle vertrouwen in Hanke Gielen en verwacht dat Waardwonen zich onder haar leiding verder zal ontwikkelen als een organisatie waar het welbevinden van de huurders en de medewerkers hoog in het vaandel staan.

Zestien medailles voor zwemclub De Ward

BEMMEL - Zaterdag 12 december werd in De Grote Koppel in Arnhem het tweede deel gezwommen van het Minioren Circuit. Hieraan mogen de minioren en de junioren 1 en 2 deelnemen. Zwemclub De Ward heeft weer goede resultaten geboekt.

Er zijn veel persoonlijke records gezwommen en ook veel nieuwe tijden neergezet tijdens deze wedstrijd. Er stonden namelijk moeilijke slagen en afstanden op het programma, zoals de 50 meter vlinderslag voor de jongste zwemmers, voor de iets oudere zwemmers 100 meter vlinderslag en voor de junioren 1 en 2 zelfs 200 meter vlinderslag (dit zijn acht banen!). Verschillende zwemmers zijn met een medaille naar huis gegaan.

In totaal zijn er zestien medailles behaald: 4 gouden, 7 zilveren en 5 bronzen plakken. Goud was er voor Ties Akkerman (100 meter schoolslag), Iris de Schrijver (100 meter rugslag), Jelmer van Eunen (50 meter vlinderslag) en Kiran de Wit (100 meter schoolslag). Zilver was er voor Jelmer van Eunen (100 meter schoolslag), Mies de Wit (50 meter vlinderslag), Jon de Wit (100 meter vlinderslag en 200 meter vrije slag), Mick van Kempen (200 meter vrije slag), Iris de Schrijver (100 meter vrije slag), Mick Schüssel (200 meter vlinderslag). Brons was er voor Nirad de Wit (100 meter schoolslag), Esmée Peters (100 meter vrije slag), Kiran de Wit (50 meter vlinderslag), Rick Muller (100 meter vlinderslag) en Mick Schüssel (200 meter vrije slag).

Nieuwjaarsreceptie en oude film in De Tichel

HAALDEREN - Zaterdag 2 januari is dorpshuis De Tichel in Haalderen geopend vanaf 15.00 tot 17.30 uur. Men kan elkaar tijdens deze bijeenkomst alle goeds voor 2016 toewensen.

Tijdens de receptie zullen wij een film uit 1967 draaien met de rondgang door het dorp. Vele inwoners, toen nog soms jong en verlegen of helaas niet meer in ons midden, zullen op het scherm de revue passeren. Men ziet Haalderen in het tijdsbeeld van toen. Pastoor Boerstal, de slagerij van de familie Derksen, de firma Bakker, bakker Peperkamp et cetera, zo maar een greep uit de mensen die actief waren in het dorp. De basisschool met de leerlingen die bok springen op het schoolplein, weet u het nog? Achter deze film uit 1967 staat een film over Bejaard maar Jong, toen nog in hun clubhuis De Blauwe Pan. Uit welk dit jaar stamt is ons niet bekend, misschien weet u dit? Aansluitend zal de film over de opening van De Tichel uit 1988 zal worden vertoond. Dus een middag vol nostalgie.

Het dorpshuis is het clubhuis van vele verenigingen in Haalderen. "We willen deze middag graag de huiskamer van Haalderen zijn. Ook voor de verenigingen kan deze middag een gelegenheid zijn om elkaar als bestuur en leden de hand te geven. Dus wandel gezellig binnen. De koffie en thee staat klaar. Laten we samen een nieuwe start maken in 2016."

Angerse kerstnachtdienst

ANGEREN - Donderdag, laat op de avond, is er kerstnachtdienst in het protestantse kerkje aan de dijk (Molenstraat 1), met veel samenzang, begeleid door de Angerse harmonie Sint-Caecilia.

In deze dienst gaat ds. Klaas Touwen voor. Aanvang 22.00 uur

De grootste kerststal van Gelderland is weer groter!

HUISSEN - Met trots presenteert stichting De Zandse Kerk de grootste kerststal van Gelderland. Die staat natuurlijk in de Zandse Kerk aan de Van Wijkstraat 33 in Huissen. De kerststal is dagelijks te bezichtigen tussen 9.00 en 18.00 uur. Komt u dit schouwspel ook weer bewonderen?

De kerststal in De Zandse Kerk is bekend in een groot deel van Gelderland. De grootste kerststal van Gelderland? Stichting De Zandse Kerk is er zeker van. Maar de grootste of niet, het schouwspel is zeker de moeite waard om weer te bezoeken. En ook dit jaar is de kerststal weer groter geworden.

Bergen en een vijver

Steigermateriaal, pallets, fruitkisten en jute zorgen voor de basis van het schouwspel. De houten huisjes met lichtjes en het velen groen spreken mensen tot de verbeelding en nemen mensen even mee naar tijd van de geboorte van Jezus. De wensvijver, een echte vijver met vissen, is voor kinderen een echter trekpleister.

De laatste keer?

Stichting De Zandse Kerk wil deze kerststal graag behouden, zodat deze traditie kan blijven bestaan. Om dit te kunnen doen wil de stichting deze prachtige kerk overnemen en behouden. Dat kan alleen met steun van alle mensen. Adopteer een stukje kerk en help mee aan het behoud van het prachtige gebouw. Dan zal ook volgend jaar deze kerststal weer gebouwd worden, en misschien wel mooier worden…

Wilt u meer informatie? Bezoek onze website www.zandsekerk.nl of volg ons op Facebook. De kerststal is tot 18 januari dagelijks te bezichtigen. De versierde kerk is geopend van 9.00 tot 18.00 uur. Kom ook naar de kerststallentocht in Lingewaard, op 27 december en bezichtig ruim dertien kerststallen.

Oliebollenactie welpen van scouting

HUISSEN - De welpen van scouting Huissen- Zand houden ook dit jaar weer hun jaarlijkse oliebollenactie.

Ze verkopen op:

  • 29 december vanaf 10.00 uur vanuit ons clubgebouw aan de van Wijkstraat naast de Zandse kerk, van 10.00- 16.00 uur vanuit de kraampjes bij de Welkoop en van 11.00- 15.00 uur in het kraampje bij de Brink op in Huissen;

  • 30 december vanaf 10 uur vanuit ons clubgebouw, van 10.00 tot 16.00 uur vanuit een kraampje bij de welkoop in Huissen en van 11.00 tot 15.00 uur vanuit een kraampje bij winkelcentrum de Brink in Huissen.

  • 31 december van 9.00 uur tot 12.00 uur vanuit ons clubgebouw en van 10.00- 12.00 uur vanuit het kraampje op de Brink en van 9.00- 12.00 uur vanuit het kraampje bij de Welkoop.

U kunt ook telefonisch oliebollen bestellen tot uiterlijk 30 december 14:00 uur bij de volgende telefoonnummers: 026-3251331; 06-57258362; 06-21267699. U kunt uw bestelling ook doorgeven op het volgende e-mailadres: welpen-huissenzand@live.nl. Vermeld hierbij uw naam, adres en telefoonnummer en uw bestelling. Bestellingen kunt U afhalen op 31 december tussen 10:00 en 12:00 uur in ons clubgebouw.

De prijzen: 12 oliebollen 3,95; 8 appelbollen 3,95; 8 krentenbollen 3,95; 5 appelbeignets 3,95.

Damvereniging VBI halverwege de competitie nog zonder puntenverlies

Geert van Aalten in zijn winstpartij

HUISEN - Het gevecht tussen Damvereniging VBI en Hijken DTC om de nationale titel blijft in volle gang. De Huissenaren wonnen tegen middenmoter Damlust uit Gouda royaal met 15-5 en Hijken liet een 13-7 winst aantekenen tegen het bescheiden CTD Arnhem. Hijken volgt de Huissenaren op één wedstrijdpunt.

Pepijn van den Brink won al snel na een combinatie tegen een zwakke tegenstander. Daarna duurde het enige tijd voordat de Gouwenaren in hun dappere strijd de vlag moesten strijken. Alexander Baljakin won na sterk positiespel.

Damlust kwam nog even terug, doordat Maarten Linssen niet bestand bleek tegen het sterke spel van ex-nationaal kampioen Prosman. Na zijn terugkeer in de Huissense hoofdmacht was dit Maartens eerste verlies in anderhalf jaar. Gérard Jansen remiseerde gelijkwaardig met wereld jeugdkampioen Van IJzendoorn.

Yuriy Lagoda overmeesterde zijn tegenstander met een klassieke partij en een slim afspel. Invaller Fred de Koning (voor Joost Hendriksen) speelde een prima partij met overtuigende winst in het eindspel. Johan Krajenbrink kon zijn positioneel voordeel niet verzilveren en kwam niet verder dan een puntendeling. Jos Stokkel trof een gelijkwaardige tegenstander, kwam enigszins onder druk maar het bleef allemaal binnen de perken van een remise.

Geert van Aalten had een spannende partij. Het positionele voordeel dreigde hem even te ontglippen, maar in het eindspel was hij superieur. Guntis Valneris trof een tegenstander, die taai en lang stand hield. Opnieuw bleek zijn klasse in het eindspel, waarin hij magistraal de partij naar zijn hand zette.

Eindejaarsfeest bij Schutterij Gijsbrecht van Aemstel

DOORNENBURG - Op zaterdag 26 december verzorgen Schutterij Gijsbrecht van Aemstel van Doornenburg en Honderd Morgen het eindejaarsfeest. Het Eindejaarsfeest wordt gehouden in het Schuttersgebouw, Kerkstraat 9 in Doornenburg en de muziek is voor de eerste keer in handen van de feestband Perfect Showband. De toegang is gratis.

Schutterij Gijsbrecht van Aemstel kijkt terug op een bijzonder en succesvol schuttersjaar met als hoogtepunten het Europees schutterstreffen in Peine (D) en de gezellige en succesvolle schuttersfeesten tijdens de Doornenburgse kermis in september. Zowel de schutterij als het koningspaar Toon en Ans Niels zijn van mening om aan het einde van het jaar nog eenmaal een soortgelijk schuttersfeest te organiseren. Het eindejaarsfeest op zaterdag 26 december zal de sfeer hebben van echt een schuttersfeest, zoals men dat gewend is van de Doornenburgse schutterij.

De aanvang van het eindejaarsfeest is 20.00 uur. Om toegang tot het feest te hebben, dient men de leeftijd van minimaal 16 jaar te hebben bereikt. Meer informatie staat op www.schutterijdoornenburg.nl.

Cursussen digitale fotografie in Huissen-Zand

HUISSEN - In het Gemeenschapshuishuis Huissen Zand start op dinsdag 12 januari een nieuwe cursus digitale fotografie.

Er is een info-avond voor compact en spiegelreflex/systeem camera's, die vrijblijvend is op 5 januari van 19.30 tot 21.30 uur.

Voor de spiegelreflex- en systeemcamera's zijn de lessen van 19.30 tot 21.30 uur: tien lessen van twee uur op 12 - 19 - en 26 januari en op 2 - 9 - 16 - en 23 februari en op 1 - 8 - en 15 maart. Voor compactcamera's van 14.00 uur tot 16.00 uur: vijf lessen van twee uur op 12 - 19 - en 26 januari en 2 en 9 februari.

Deze basiscursussen zijn voor mensen in alle leeftijdsgroepen met een passie voor fotografie. Voor iedereen met een spiegelreflex/systeem-camera of een compact camera, die hun toestel willen leren kennen of meer uit hun camera willen halen. Meer info staat op de website van het Gemeenschapshuis. Aanmelden via mail en telefoon: bart-groenendijk@versatel.nl; 026 7506273.

Kerst protestantse gemeente

GENDT - Op donderdagavond 24 december kerstavond, is er voor de kinderen een speciale kinderkerstviering. Deze viering is voorbereid door de jeugdwerkgroep van de katholieke en protestantse kerk van Gendt, Doornenburg en Angeren.

De viering vindt plaats in de H. Martinuskerk in Gendt, en begint om 18:30 uur. Een ieder, jong en oud, is hiervoor uitgenodigd. Op 24 december om 22:00 uur is er een kerstnachtdienst in de protestantse kerk van Angeren (Molenstraat 1). In deze dienst zal ds. K. Touwen voorgaan.

Op 25 december eerste kerstdag, zal er een viering zijn in de protestantse kerk van Gendt (Torenlaan 12). De aanvangstijd is 10:00 uur. In deze viering zal mw. ds. M. de Bree voorgaan. Aan de viering zal ook de zanggroep van de kerk meewerken.

Kerststallentocht zaterdag 27 december

In samenwerking met de katholieke parochies, protestantse kerken en zorgcentra in de Lingewaard zal op 27 december de jaarlijkse kerststallentocht worden gehouden. De tocht begint om 14:00 uur en duurt tot 17:30 uur. In de protestantse kerk van Gendt zullen er verschillende kerststalletjes te bezichtigen zijn. Daarnaast is er dit jaar weer een 'Levende Kerststal'. Wilt u/je het kerstverhaal van dichtbij meemaken, dan is dit een mooie mogelijkheid. Het verhaal zal op een levendige manier verteld en uitgebeeld worden. Komt u/je ook even langs? Na het bezoeken van de kerststal is er gelegenheid om een kopje koffie of warme chocolademelk te drinken.

Gevonden

LINGEWAARD - Ik heb een polisblad gevonden van Concordia Levensverzekerings Maatschappij.

Het blad is van 1946 en staat op naam van Anna M. Derksen en zij heeft gewoond op de Bredestraat 16 in Huissen. U kunt contact opnemen via email L.Freriks@betuwe.net of mobiel: 06 48815571.

Blaasmuziek in kerstsfeer met Torkest in Huissen Zand

HUISSEN - Op tweede kerstdag speelt blaasorkest Torkest uit Huissen mooie gevarieerde kerstmuziek in de Zandse Kerk aan de Van Wijkstraat.

Op het programma staan diverse nummers, die door iedereen herkend zullen worden. Tijdens het optreden kan men rustig rondlopen en genieten van de schitterende kerststal en de mooi versierde kerk. Ook zijn er mensen aanwezig van stichting De Zandse Kerk. Zij kunnen uitleg geven omtrent het werk en doel van de stichting.

Er wordt gespeeld van 12.00 tot 13.30 uur. De toegang is gratis.

Oranje Stichting Gendt zoekt vrijwilligers

GENDT - De Oranje Stichting Gendt is dringend op zoek naar enthousiaste vrijwilligers(sters) om het huidige aantal leden te ondersteunen, of zo mogelijk, te vervangen.

Gezien de gevorderde leeftijd van sommige leden (70+) gaan de gedachten uit naar enkele jongeren die de taken (op termijn) over willen nemen, dan wel een eigen invulling willen geven aan de viering van Koningsdag. Niet alleen de kinderactiviteiten behoeven hierbij grote aandacht, ook bestuurlijk zijn er functies vacant die zo snel mogelijk ingevuld dienen te worden.

"Graag willen wij daarom in contact komen met mensen die een steentje bij willen dragen om deze feestelijke traditie in stand te houden. Voelt u hier iets voor, of wilt u nader geïnformeerd worden, neem dan geheel vrijblijvend contact op met voorzitter Ton Balduk, 0481 422069 of stuur een mailtje ton.balduk@gmail.com. Hij zal u graag nadere informatie verstrekken omtrent de activiteiten en werkzaamheden.

Oliebollen- en appelflappenactie harmonie Sint-Caecilia in Angeren

ANGEREN - Op woensdag 30 december zullen leden van de harmonie Sint-Caecilia Angeren en het actiecomité in Angeren huis-aan-huis vanaf 10.00 uur oliebollen en appelflappen verkopen.

"De opbrengst wordt besteed aan diverse benodigdheden voor onze harmonie. De instrumenten kunnen niet eeuwig mee, dus er gaat veel geld in aanschaf van nieuwe instrumenten en een niet te vergeten kostenpost is de scholing van jeugdige leerling muzikanten en nieuwe partituren.

De opbrengst van deze actie is dan ook bestemd voor instrumenten en lessen voor de jeugdige muzikanten van de harmonie en is daardoor onmisbaar om deze vereniging muzikaal en financieel gezond te houden."

"De kwaliteit van oliebollen en appelflappen is zoals altijd uitstekend wat u van ons gewend bent. Met dank van het actiecomité en harmonie Sint-Caecilia Angeren voor uw ondersteuning. Bent u niet thuis dan kunt u ook telefonisch bestellen. Uw bestelling wordt dan thuisbezorgt op een tijd dat het u schikt."

Dit jaar kunnen wij ook op donderdag 31 december tot 12.00 uur nog bestellingen thuis bezorgen. Te bestellen bij onderstaande leden van het actiecomité. H.Helsen 026 3255476 / 06 20191130; H. Wierbos 026 3253295; P. Tijssen 026 3254695.

Sportclub Bemmel C2 en D2 On Tour in 2016

Een van beide teams (met dank aan de kledingsponsors Coop, Bemap, Frans Knorth Makelaardij en De Tempel Clothing)

BEMMEL - De C2 en D2 van Sportclub Bemmel zullen in het Paasweekend 2016 (van vrijdag 25 maart tot en met maandag 28 maart 2016) mee doen met het internationaal voetbaltoernooi de Golden City Cup in Praag. Voor zowel de spelers als de begeleiding zal dit een onvergetelijk weekend worden!

Om de maximale eigen bijdrage per deelnemer op een acceptabel bedrag uit te laten komen, is dit toernooi op voorhand reeds mogelijk gemaakt door een aantal toegewijde sponsoren, te weten Wijmoco Geveltechniek BV, Bakker Bart Gouda en RM Accountancy & Advies.

De komende maanden zullen de teamleden en begeleiding actief naar aanvullende sponsoring en fondswerving op zoek gaan. Een van de acties die gepland staan is een statiegeldactie en een sponsorloop. De statiegeldflessenactie zal plaatsvinden op dinsdagmiddag 29 december 2015. "Graag zien wij dan de gulle bijdrage van de inwoners van Bemmel die de Europese opmars van de jeugd van Sportclub Bemmel een warm toedragen tegemoet."

Op onderstaande foto's treft u beide teams aan (met dank aan de kledingsponsors Coop, Bemap, Frans Knorth Makelaardij en De Tempel Clothing)

Mooi resultaat Vollebalvereniging Setash

LINGEWAARD - Afgelopen zaterdag is Setash met liefst vier CMV (Cool Moves Volley) teams kampioen geworden binnen hun niveau.

De niveaus 3, 4 ,5 en 6 werden kampioen, het andere Setashteam van niveau 4 werd tweede. Een echte topprestatie dus! Alle teams zijn feestelijk gehuldigd door voorzitter Mark Guelen in het bijzijn van de al niet minder trotse ouders en supporters. Doordat Sponsor My Phone spontaan aanwezig was met een verrassingsgoodiebag was het feest helemaal compleet.

“We zijn heel trots op jullie”, vertelde Mark Guelen. Het is inspirerend te zien met hoeveel plezier, sportiviteit en goed samenspel jullie dit resultaat hebben bereikt. Heb jij ook zin om te volleyballen? Kom dan bij ons kijken en/of meetrainen. Je mag een maand lang meetrainen om te kijken of je het echt leuk vindt. We trainen in De Brink in Huissen, De Bongerd in Bemmel en in de sporthal van de Abacus."

Op www.setash.nl tref je meer informatie aan over de trainingstijden van de teams CMV (Cool Moves Volley), de junioren, senioren en de recreanten. Volleybal is een sport waarbij plezier, samenspel, teamgevoel en gezelligheid belangrijk is.

Wie komt brigadiersteam in Huissen versterken?

HUISSEN - De brigadiers aan de Karstraat te Huissen (ter hoogte van kapsalon Sjaak van Wissen) zijn naarstig op zoek naar vrijwilligers, die een half uurtje per week vrij willen maken, om de kinderen uit de wijk veilig de Karstraat over te laten steken van en naar school.

De te brigadieren tijden zijn 's ochtends van 08.00 tot 08.30 uur en 's middags van 14.30 tot 15.00 uur.

Wie komt het brigadiers-team versterken? Voor opgave en inlichtingen kunt u contact opnemen met Esther Neijenhuis (esther.cor@planet.nl / 026 3251796) of Jessica Neijenhuis (j.neijenhuis@kpnplanet.nl / 026 3257799).

Bedankt namens BadmintonClub Gendt

GENDT - Badminton Club Gendt (BC Gendt) heeft het afgelopen weekend op 11 en 12 december de kerststerrenactie gedaan. Het was voor onze club weer een succes met medewerking van (bijna) al haar leden.

De eerste verkoopronde was vrijdagmiddag 11 december. Een aantal leden heeft bedrijven bezocht op het industrieterrein Gendt-Bemmel. En zaterdagochtend vanaf 10.00 uur hebben de (jeugd) leden van BC Gendt hun best gedaan om aan de overige Gendtse inwoners kerststerren te verkopen.

"Huis-aan-huis werden de kerststerren aangeboden om er uiteindelijk zoveel mogelijk te verkopen. Door de medewerking van (bijna) iedereen is het weer gelukt een bijdrage bij elkaar te brengen voor onze vereniging. Het geld wat hiermee opgehaald is komt ten goede van de jeugd- en seniorleden. Hierdoor kan bijvoorbeeld de contributie relatief laag blijven ondanks de stijgende kosten van zaalhuur. Tevens een bijdrage voor toernooien en voord een leuke activiteit voor de jeugd, etc. Hierbij maken we van de gelegenheid gebruik om iedereen die bijgedragen heeft aan deze geslaagde actie, kopers en verkopers, te bedanken voor hun bijdrage!

BC Gendt heeft op de dinsdagavond de speelavond voor de jeugd en op de woensdagavond de speelavond voor de senioren. Mocht u zin hebben om een keertje te badmintonnen, dan bent u van harte welkom. Voor informatie kunt u terecht op onze site www.bcgendt.nl."

Column

Kalkoen

Donderdag, de laatste raadsvergadering van 2015. Door geleuter werd het zo laat dat werd besloten om maandag verder te gaan. Door mijn vooruitziende blik fietste ik al om negen uur naar huis. Tijd om terug te blikken en over het kerstmenu na te denken.

Tweede kerstdag is gezinsdag. Eerste kerstdag is voor onszelf. Fietsend door Angeren kom ik in kerststemming door kerstverlichting wat het fanatieke duurzaammeisje Lianne Duiven van GroenLinks het liefst verboden ziet. Dan het kerstmenu voor twee personen. Het wordt een 'excellent ovengerecht' en toch goedkoop: gevulde kleine kalkoen. Alledaags kip genoemd. Het gaat namelijk om de inhoud en hoe je het presenteert. Net als in de politiek. Het gaat om de inhoud en hoe je het brengt. Ik laat het verlichte Angeren achter me. De film van de raadsvergadering kwam in beeld. Ik vond het gezellig. Moderne raadsleden houden elkaar bezig met publieksonvriendelijke beleidsnota's, beleidskaders en procedures. Pensionado politici geven me hoop. D66 raadslid Pierre Cuijpers wilde van wethouder Theo Peren weten waarom de weg voor basisschool De Donatushof in Bemmel plots is afgesloten. Wat is nu de route naar het gemeentehuis? Peren zei losjes: de Ponylaan en dan links, links. De bezoeker wordt met de Perenrouteplanner het bos ingestuurd, maar zijn antwoord is vermakelijk. Het jonge D66 grut begint op normale mensen te lijken. Sjoerd Wannet. Degene die hem als onbekend individu voorbij loopt, hij heeft een betweterige houding net als Alexander Pechtold. Sjoerd kan intellectueel debatteren. Donderdag nam hij het woord over opvang van mogelijk vele asielzoekers in Lingewaard. D66 is gelukkig geen tegenstander. Sjoerd hield dan ook een vurig pleidooi voor mensen die de gruwelijke burgeroorlog die in België gaande is, zijn ontvlucht. België? De betweterige debatteerder hoorde zijn menselijke verspreking, hakkelde en liep beschaamd naar zijn plaats. Zelfs D66 raadsleden lijken net voor de Kerst op normale mensen. Kerstmis is mooi. Genieten van kerstverlichting, kleinkinderen en kleine kalkoen, maar zonder politiek.

Sjaak

Start het nieuwe jaar met een frisse duik!

GENDT - Op 1 januari om 13.00 uur wordt er weer een nieuwjaarsduik gehouden in zwembad Walburgen in Gendt. Alweer voor de elfde keer zullen velen met een frisse duik het nieuwe jaar in gaan. De afgelopen tien jaren hebben in totaal zo'n 950 duikers de kou doorstaan.

Het wordt ook steeds meer een gewoonte om in een zo origineel mogelijke uitdossing in het water te springen, en de organisatie heeft daar ook dit jaar weer op in gespeeld om een originaliteitprijs uit te reiken: de Kanariecup. Deze werd in 2015 gewonnen door senioren: familie Booltink/van Schaijk/Reijmers uit Haalderen; jeugd: Boet en Teun van Heertum uit Gendt. Alle deelnemers waren het er over eens: Volgend jaar weer! En langs de kant hoorde men ook al regelmatig: "Volgend jaar ben ik er ook bij."

Opgeven kan via willy.evers@hetnet.nl; 0481423751.

Schilderijen van Rwandese kunstenaar Frank Setto

HUISSEN - "In 2013 bezochten mijn vrouw en ik onze dochter in Rwanda. Zij gaf daar les aan een Pabo in het kader van ontwikkelingssamenwerking via VSO. Tijdens onze reis door Rwanda ontmoetten wij ook de jonge kunstenaar Frank Setto (21 jaar)."

"Hij liet ons op zijn telefoon een aantal van zijn schilderijen zien. Wij waren zeer onder de indruk. Later vertelde hij ons zijn levensverhaal. Hij werd geboren op 3 december 1991. Op 1-jarige leeftijd verloor hij zijn beide ouders in het gewelddadige Rwanda van toen. Hij en zijn 2 zusjes en broertje groeiden op in een weeshuis in Rubavu. Na de middelbare school ging hij in 2008 Graphic Art studeren. Als zijn grote inspirators noemt hij zijn eigen middelbare school tekenleraar en Leonardo da Vinci, wiens tekeningen hij zeer bewonderde. Het liefst houdt hij zich bezig met schilderen.

Toen wij zijn werk in het echt zagen, besloot ik een aantal van zijn schilderijen mee naar Nederland te nemen en om hem te steunen door een kleine expositie voor hem te organiseren. Nu kunt ook u zijn werk bewonderen."

De schilderijen zijn in de maand januari te zien in de Bibliotheek, Markt 13 in Huissen. Voor meer informatie kan men bellen met Kees Sprangers: 026 3253567.

Laatste kerstavondviering in de Martelaren van Gorcum

HUISSEN - Naar alle waarschijnlijkheid wordt de laatste kerstviering op 24 december gevierd. Om 20.00 uur voorganger is pastor Janine Kallen. Dan zal als alles meezit het overgenomen worden door de stichting Behoud van de Zandse kerk in 2016.

De kerststal bezichtigen kan dagelijks vanaf 08.30 tot 18.00 uur. Misschien wil u een gesprekje voeren met bestuurslid Jaap Hendriksen, die ook deze avond aanwezig zal zijn Deze kan een en ander uitleggen over de kerststal dit jaar deze is nu 30 meter lang en 5 meter hoog geworden. Ook kan hij een en ander toelichten naar de stand van zaken de actie 'Maak werk van de Zandse kerk'.

Bemmelse Optocht Kommisie

BEMMEL - De kerstmuts komt weer uit de doos. Het vuurwerk wordt nog gehaald. Een mooie gelegenheid om met deze feestdagen met elkaar eens ideeën op te doen voor de carnaval.

Zondag 8 februari is de carnavalsoptocht weer in Bemmel. De optocht start om 15.00 uur vanaf de Markt in Bemmel. "We willen Bemmel en omgeving aansporen om mee te doen aan deze wel hele leuke optocht. Ook dit jaar hopen met hulp van onze sponsoren weer leuke prijzen uit te kunnen delen. Dus mensen raap je familie, vrienden, buurt en vereniging bij elkaar. Maak er een mooie optocht van. Het publiek die de kou trotseert zal hier zeker blij mee zijn."

"Wees creatief en kijk een wat je kunt (her)gebruiken. Heb je een ruimte tot je beschikking mag je dit aan de BOK laten weten. Er zijn vast carnavalisten die hier graag gebruik van zouden willen maken. Wil je contact of informatie kijk dan op onze website. www.bok-bemmel.viertcarnaval.nl.

Clubs uit Bemmel en omstreken halen 27.593 euro op met Grote Clubactie

BEMMEL – Sport-, cultuur- en hobbyverenigingen hebben ook dit jaar weer kunnen rekenen op de inzet van hun fanatieke lotenverkopers. De totale opbrengst van verenigingen uit Bemmel en omstreken is 27.593 euro.

Het bedrag dat verenigingen jaarlijks ophalen met de Grote Clubactie is onmisbaar voor het inrichten van het clubhuis, de aanschaf van materialen en het organiseren van activiteiten. De opbrengsten voor de verenigingen uit Bemmel en omstreken zijn vorige week tijdens de Grote Clubavond bekend gemaakt bij de Intersport-vestigingen in Nijmegen, Zevenaar en Bennekom.


Lotenverkopers
In totaal deden in 2015 6.000 verenigingen mee. Die verenigingen verkochten dit jaar 310.000 loten meer dan vorig jaar. Door het fanatisme van de lotenverkopers zijn 2,9 miljoen loten verkocht en werd een opbrengst van bijna 9 miljoen euro opgehaald, waarvan 80 procent rechtstreeks naar de clubkas gaat. Directeur Frank Molkenboer van de Grote Clubactie: "We hebben dit jaar een prachtig resultaat behaald, omdat verenigingen ruim 300.000 loten meer verkochten dan vorig jaar. We zijn erg trots op deze opbrengst en dit is vooral te danken aan honderdduizenden enthousiaste vrijwilligers. Van de opbrengst gaat zo'n 7 miljoen euro direct naar de 6.000 deelnemende verenigingen. Een fantastisch resultaat voor het verenigingsleven in Nederland!"

Afdelingskampioenschappen: Lingewaards onder-onsje

LINGEWAARD - Van 8 tot en met 13 december konden de luchtschutters pistool en geweer van sv Op de Korrel deelnemen aan de afdelingskampioenschappen voor de afdeling Achterhoek-Betuwe. Er werd geschoten bij 'de buren', want de organisatie van de wedstrijd lag bij sv Strijdlust in Huissen.


In een wedstrijd met een goed geoliede organisatie, wisten schutters van beide verenigingen medailles in de wacht te slepen. Liefst 34 van de 92 inschrijvingen kwamen vanuit lokale thuisbasis, waarbij er vooral in de klasse Veteranen Opgelegd Geweer een Lingewaards onder-onsje ontstond. Geert Stinissen kwam voor Strijdlust als winnaar uit de bus, net voor Sjaak Polman voor Op de Korrel, met 417,9 tegen 416,6 punten. Derde werd Hennie Martens met 414,5 voor de Huissense vereniging.


Een andere uitblinker was het optreden van de deelnemers in de klasse Luchtpistool Veteranen (55+). Chris de Graaf schoot met een score van 386, 10 punten boven het Nederlandse record. Samen met Theo Lamers en Koos Janssen, allen lid van zowel de Bemmelse als de Huissense vereniging, werd het Nederlandse record voor teams zelfs met 25 punten voorbij geschoten.
Verder waren er voor Op de Korrel 9 gouden, 6 zilveren en 3 bronzen individuele medailles, naast 6 medailles voor teams in de verschillende klassen. Voor de Huissense vereniging stond de individuele medaille-spiegel op 3 en voor teams ook op 3, wat erg sterk is vergeleken met hun deelnemersaantal.
Nette scores van beide Lingewaardse verenigingen; overige uitslagen zijn te vinden op www.svstrijdlust.nl.

Heisterkoor in Bemmel: plezier in het zingen

BEMMEL - Het Heisterkoor is springlevend met zijn 25 leden. In het afgelopen jaar hebben wij op het korenfestival opgetreden in Gendt, in Angeren hebben we een bijdrage geleverd aan 'Soldaat van Angeren' en we waren dit jaar te beluisteren op de Kerstmarkt in Bemmel en Huissen .

Ons koor is onder de enthousiaste leiding van de inspirerende dirigent Mathijs Dubbeldam weer een nieuwe fase ingegaan. We werken aan een nieuw en veelzijdig repertoire met klassieke en hedendaagse elementen. We willen graag ons plezier in het zingen uitdragen en delen met anderen.

Belangstellenden zijn welkom om eens te ervaren wat het is om in een koor te zingen. Het geeft ruimte in je lijf en in je geest. Het geeft je energie! En of je nu veel of weinig ervaring hebt, je bent van harte welkom om te komen kijken, luisteren en mee te doen!

De meezingavond zal plaatsvinden op woensdag 6 januari van 20.00 tot 21.30 uur in cultureel centrum De Kinkel, Van Ambestraat 1 in Bemmel.

Feestelijke kerstdiensten in het witte kerkje aan de dijk

BETUWE - Een mooi koor in de kerstnachtdienst. De Spiritual Singers uit Renkum noemt zichzelf het enige koor in Nederland met vrijwel uitsluitend Spirituals op het repertoire en ze bestaan al ruim vijftig jaar.

Het koor staat onder leiding van dirigent Theo ven Lagen en wordt begeleid door pianiste Marian Hoven. Ze zingen dus liederen die ontstaan zijn tijdens de slavenarbeid op de plantages en waarin westerse en Afrikaanse elementen versmelten. De spirituals zijn zelfgemaakte, geestelijke liederen waar de slaven al hun gevoelens van vreugde en verdriet, wanhoop maar vooral ook hoop op een betere toekomst in kwijt konden.

In de dienst zal voorgaan ds. De Boer uit Veenendaal. Na afloop is er de gelegenheid om gezellig even na te praten met een bekertje warme gluhwein of warme chocomel. "Wij willen iedereen hierbij van harte uitnodigen om met ons samen te genieten op deze warme kerstavond , aanvang is om 22.00 uur.

Op eerste kerstdag is er 's morgens een feestelijke gezinsdienst waarin de kinderen van de kindernevendienst een modern kerstspel zullen opvoeren waarin Tijd een belangrijke rol speelt. Ook hiervoor is iedereen en vooral de kinderen welkom. Aanvang is om 10.00 uur.

Duisburg en Exoduscomité vinden elkaar in uniek project

Impressie van het werkbezoek aan de Arnhemse regio (foto Exoduscomité)

HUISSEN - Als vervolg op diverse WO II Exodus tentoonstellingen in Huissen, Arnhem en onder andere Kleef kwamen de stad Duisburg en het Exoduscomité met elkaar in contact.

De stad Duisburg bleek interesse te hebben in een fototentoonstelling, waarbij centraal zou staan het lot van burgers in oorlogstijd. Tijdens de gesprekken werd sterk bevestigd, dat juist nu - 70 jaar na de bevrijding - van belang is, om het thema van de burger in oorlogstijd aandacht te geven.

Daarbij was de uitdaging om als het ware een brug te slaan tussen de periode '44-'45 en de huidige actuele situatie. Gaandeweg werd duidelijk, dat daarbij gepoogd moest worden om een breed publiek te bereiken met een hedendaagse concept.Dat geldt zeker voor de doelgroep jeugd. Om die reden is niet gekozen voor de klassieke indoor tentoonstelling, maar voor het maken van een videoclip.

De basis wordt gevormd door foto's uit WO II,van zowel Duitse als Nederlandse kant van de grens, filmbeelden en aansprekende teksten. Leden van het Exoduscomité zijn daartoe in Duisburg geweest en een delegatie uit die stad bracht een werkbezoek aan herinneringsplekken in de Betuwe en het Airbornemuseum.

Met name de Duisburgse kunstenares Anke Johannson heeft daarbij veel inspiratie opgedaan. Alle ingrediënten zijn er om in het nieuwe jaar naar buiten te treden met een videoclip, die de naam Stille Helden zal krijgen.

Nadere informatie zal volgen. Het ziet er zeker naar uit, dat deze samenwerking een hedendaags product oplevert, waar mensen in onze grensregio kennis van kunnen nemen. Vrede en Vrijheid en de bewustwording daarvan zullen belangrijk element zijn.

Pronkzitting Gentenarren: nog enkele kaarten beschikbaar

GENDT - Tijdens het Prinsenbal op 14 november proclameerde Prins Bram als dè nieuwe prins van de Gentenaren. Nu roept hij iedereen op om naar de Pronkzitting te komen!

Op zaterdag 23 en zondag 24 januari Pronken de Gentenarren voor Prins Bram de Stoemper en Schoonheid Daniëlle. Inmiddels is het nieuwe Prinsenpaar helemaal ‘ingeburgerd’ en al bij diverse carnavalsactiviteiten aanwezig geweest.

Nu het carnavalsseizoen dit jaar erg vroeg is komen ook de beide pronkzittingen snel dichterbij. Al in januari is de pronkzitting. Altijd weer een weekend waar velen naar uitkijken. Vele vriendengroepen, families en verenigingen komen genieten van een hoogstaand programma. Daar zijn de artiesten al maanden voor aan het oefenen.

Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar voor de pronkzitting. Met name op de zondagmiddag. Het programma van dit jaar is afwisselender dan ooit. Zang, dans, cabaret, muziek en buut. Echt alle soorten optreden komen voorbij. Op zaterdag begint de pronk om 20.00 uur en op zondag om 14.00 uur. Nog enkele kaarten (22,- per stuk) zijn verkrijgbaar bij Marion Dümmer, bereikbaar op telefoonnummer 06 28680816. Meer informatie staat op www.gentenarren.nl en te volgen via de Gentenarren op facebook.

Oliebollen bij Jumbo De Zilverkamp

HUISSEN - Evenals vorig jaar zijn de ambachtelijke oliebollen van warme bakker Loeffen uit Wijchen weer te verkrijgen bij Jumbo De Zilverkamp.

De oliebollen en appelbeignets worden elke dag vers aangeleverd en zijn van bakkerskwaliteit,maar dan wel voor een Jumboprijsje. De oliebollen zijn verkrijgbaar op dinsdag 29, woensdag 30 en op donderdag 31 december. "U kunt als u wilt een bestelformulier ophalen en afgeven op onze broodafdeling."

"Tevens wijzen wij op de gewijzigde openingstijden van Jumbo de Zilverkamp: wij zijn geopend op:

24 december tot 18.00 uur

25 december gesloten (*1e Kerstdag)

26 december geopend van 12.00 tot 18.00 uur( 2e Kerstdag)

27 december geopend van 12.00 tot 18.00 uur

28/29/30 december van 0800.tot 21.00

31 december geopend tot 18.00 uur

1 januari geopend van 12.00 tot 18.00 uur.

Nu meer dan honderd jonge occasions bij Paul van Dalen

Paul van Dalen temidden van zijn occasions in de nieuwe showroom

HUISSEN - Sinds kort beschikt Paul van Dalen autobedrijf naast haar pand aan de Karstraat 80a over een nieuwe en moderne showroom aan de Veilingstraat 15c. Beide panden liggen in Huissen op slechts 50 meter lopen van elkaar.

"Dankzij deze uitbreiding hebben wij onze voorraad aan jonge occasions van alle merken en in vele prijsklassen kunnen vergroten tot meer dan honderd", aldus Paul van Dalen, die samen met zijn broer Jan-Willem de directie voert.

"Onze specialiteit is de in- en verkoop van kwalitatief goed onderhouden occasions met weinig kilometers. Al deze occasions komen van dealers en zijn meestal nog van de eerste eigenaar. U vindt bij ons altijd de occasion die bij u past: van Fiat 500 tot Porsche Carrera en van Ford Focus tot Audi A6.

Al onze occasions worden standaard afgeleverd met een onderhoudsbeurt, nieuwe APK, Nationale Autopas en zes maanden Bovaggarantie of de nog resterende fabrieksgarantie. Bovendien is de auto uiteraard geheel gereinigd van binnen en buiten en zit er voldoende brandstof in de tank."

"Op de website www.paulvandalen.nl staat steeds onze actuele voorraad. Maar het mooiste is 'uw' auto zelf van dichtbij te komen bekijken. Stap daarom vrijblijvend onze nieuwe showroom binnen. En geniet van een kop koffie in onze speciaal ingerichte ontvangstruimte. Wij verwelkomen u graag."

Jezus: van glossy tot commercial

HUISSEN - De kerstdagen breken weer aan. In de protestantse kerk Huissen is iedereen welkom! Kerstavond om 22.00 uur en kerstmorgen om 10.00 uur staat de geboorte van Jezus centraal. Met gezang (Promises zingt op kerstavond), muziek, gebed en Bijbelverhalen. Daar past de glossy Jezus! prima bij.


De Jezus!, onder hoofdredactie van Arhur Japin, bevat artikelen van Leo Blokhuis, Bram Bakker, Goedele Liekens en natuurlijk Arthur Japin zelf. Het gerenommeerde reclamebureau KesselsKramer verzorgde de fotografie, de modereportage en de vormgeving. Tevens bevat de glossy een virtuele 3D pelgrimstocht, waardoor het mogelijk is om met een smartphone door de belangrijkste plekken in Israël te lopen. Vanaf 17 december wordt de kerstcommercial van de Protestantse Kerk in Nederland uitgezonden in de sterreclame. Leden van de Ichtuskerk in Colmschate bedachten het script van deze reclamespot. Zij vervullen ook alle rollen in de commercial, behalve de rol van Jezus. De sneak preview van de commercial is vanaf 15 december te zien via https://www.facebook.com/ProtestantseKerkinNederland/.

Kerkdienst protestantse gemeente Huissen, Raadhuisplein 35 is donderdag 24 december om 22.00 uur Voorganger is ds. Matthijs Glastra met medewerking van Gospelkoor Promises

Vrijdag 25 december om 10.00 uur met voorganger ds. Matthijs Glastra. Zondag 27 december om 10.00 uur met voorganger ds. Matthijs Glastra. Meer informatie staat op www.pknhuissen.nl

Mannelijke bezoekers doneren gul aan goed doel Herenzitting Huissen Pay(s) it Forward

HUISSEN - De tweede Herenzitting Huissen was een groot succes. Vorige zondag genoten dik 200 mannen in De Buitenpoort van 's ochtends tot in de middag van een wervelend entertainmentprogramma. Ook doneerden ze gul aan het lokale goede doel Pay it Forward. Het thema van die dag indachtig: 'Stonegood!'

Pay it Forward is een initiatief van Huissenaar Gerie Nuy. Hij helpt mensen die vaak onder het minimumniveau moeten leven met goederen en diensten die door anderen beschikbaar worden gesteld. Zoals meubilair, vervoer en speelgoed, maar ook met kerstpakketten.
Tijdens de (uitverkochte) Herenzitting is voor zijn stichting geld ingezameld. Mede door de wel heel charmante 'lotenverkoopster' werd er gul gegeven. Afgelopen vrijdag mocht Gerie bijna 600 euro in ontvangst nemen van de organisatoren Herman van Gellecum en Hans Schmeinck (zie foto).

Gerie wil het bedrag gebruiken om armlastige gezinnen middels voedselpakketten een fijne(re) Kerst te laten beleven. Hij is nog wel op zoek naar een grote ruimte om alle goederen die binnen komen een plek te geven. Neem svp contact met hem op via www.payitforwardhuissen.nl.
De aanwezige mannen op de tweede editie van de Herenzitting Huissen beleefden ook de verkiezing Heertje van Huissen. Die eer/primeur viel te beurt aan Sjaak van Wissen, alias Sjaak de Mop. Voor die dag even Jack from Deleting en Jack the Joke geheten. Er was namelijk een (steenkolen)Engels thema: Stonegood. Heuglijke mededeling: ook volgend jaar is er een Herenzitting Huissen. Met dan weer een ander thema. De organisatie én Gerie zijn iedereen die heeft bijgedragen aan dit succes dankbaar.

Albert Heijn Huissen naar finale 'Supermarkt van het jaar'

HUISSEN – In 2016 staat de 21ste editie van de finale van de Verkiezing Supermarkt van het Jaar op het programma. De beste supermarkten van Nederland, kritisch geselecteerd door de dertien supermarktformules die de verkiezing ondersteunen, strijden om de ultieme prijs: Wie is de beste supermarkt van het Jaar?

Albert Heijn Huissen aan de Stadsdam staat in de finale! Weer een stapje dichterbij het winnen van de titel. Supermarktmanager Torsten van Mierlo: "We zijn blij en trots dat onze winkel in de finale zit. Er doen dit jaar liefst 160 winkels mee, erg bijzonder dat onze winkel al bij de beste 21 supermarkten van Nederland behoort. Wij denken iedere dag weer na over hoe wij het morgen een stukje beter kunnen doen. Het feit dat wij in de finale staan, bewijst dat dat zijn vruchten af werpt. Wat de uitslag ook gaat zijn, wij zijn super trots op onze medewerkers en onze winkel!"

Pure Skin Care bestaat tien jaar

DOORNENBURG - "Tien jaar geleden opende ik (Nancy Wanders) voltrots mijn huidverzorgingspraktijk. Na drie jaar goede zorg en constante kwaliteit groeide mijn klantenbestand en werd het tijd voor uitbreiding, ook ons beauty-aanbod werd uitgebreid en onze behandelruimte voorzien van de laatste snufjes voor een zo aangenaam mogelijke ervaring.

Waarom Pure Skin Care? Bij Pure Skin Care bent u verzekerd van deskundige zorg en een optimale schoonheidsbehandeling. Wij zijn ervaren specialisten, opgeleid en aangesloten bij de juisten branche organisatie.

Elos. Ook voor definitief ontharen, verminderen van couperose en pigment door middel van Elos bent u bij ons aan het juiste adres. (vergoeding door zorgverzekeraar e.v.t mogelijk)

Pedicuren. Sinds januari 2014 kunt u ook voor u voeten bij ons terecht wij behandelen ook medische voeten. (vergoeding door zorgverzekeraar eventueel mogelijk)

Advies en nazorg. Naast de beste behandelingen en zorg, kunnen wij u ook voorzien van deskundig advies en u begeleiden in kiezen van de juiste schoonheidsbehandelingen- en producten voor thuis.

Wie jarig is trakteert!
Omdat Pure Skin Care tien jaar bestaat ontvangt u in de maanden januari en februari liefst 20 procent korting op een completen gezichtsbehandeling, 10 procent korting op een complete pedicurebehandeling, en 10 procent korting op alle Elosbehandelingen.

Belt u gerust voor meer informatie of het maken van een afspraak naar: Pure Skin Care, Scherpe hoek 36, Doornenburg; 0481 422355; www.pure-skincare.nl."

Gaat u ook 2016 energiebewust in?

LINGEWAARD - De gemeente Lingewaard en Coöperatie Lingewaard Energie willen ook in 2016 weer aan de slag om huishoudens helpen energie te besparen. Voor onze aarde moeten we allemaal bewuster met energie omgaan. Wil je 2016 ook met een goed voornemen beginnen?

Je draagt al bij aan een beter klimaat door iedere week een dag geen vlees te eten of vaker de fiets te pakken. Nog een duurzaam voorbeeld is het project ‘De Knop Om’ in Gendt. Bewoners worden bewust gemaakt van (onnodig) energieverbruik. En met succes want gemiddeld hebben de deelnemers, met weinig inspanning, 15 procent bespaard op hun jaarlijkse energiekosten!

Woont u in de wijk Molenwijk-Dries in Gendt en wilt u 2016 ook energiebewust beginnen? We hebben voor de nieuwe teams in januari 2016 nog plaatsen over als u zich via deknopom@lingewaardenergie.nl inschrijft.

Met behulp van de Wattcher (een apparaat dat inzicht geeft in het eigen elektraverbruik) en een online besparingsprogramma kunt u makkelijk zelf besparen! Door de samenwerking tussen Lingewaard Energie en de Gemeente Lingewaard is deelname kosteloos.

Waarom meedoen? U kunt eenvoudig 15 procent besparen op uw energierekening (en ook meer!); U leent een Wattcher en krijgt inzicht in uw eigen elektraverbruik; U krijgt via een online besparings-programma zes weken extra hulp in nog zuiniger omgaan met energie; U kunt deelnemen aan evaluatiebijeenkomsten waar bruikbare tips worden uitgewisseld; En u kunt een bijdrage leveren aan onze aarde door er zuinig mee om te gaan.

Kerststukjes maken in Angeren

ANGEREN - Vrijdag 18 december verzorgt de Sasa in Angeren weer haar jaarlijkse kerst-en eindejaarsviering. Een van de vaste onderdelen van die viering is de loterij en een van de vaste onderdelen van die verloterij zijn de kerststukjes die door enkele vrijwilligsters van de Sasa gemaakt worden.

Op verzoek van de dames ben ik even komen kijken, fototoestel mee voor een mooi plaatje, bij binnenkomst een warm welkom, een kop koffie en ik mocht gaan zitten. De dames gingen onverstoorbaar verder met hun kerststukjes maken, en ik dacht: wat zij kunnen, kan ik ook! Dus daar zat Frits, geen foto’s maken maar kerststukjes maken. Na mijn derde creatie herinnerde ik mij waarvoor ik kwam, aangezien de dames geen van allen herkenbaar op de foto wilden, heb ik maar een foto gemaakt van hun handen onder het motto 'vele handen maken licht werk'. Misschien dat ik vrijdag tijdens de verloterij een van mijn zelfgemaakte kerststukjes win.

Opening speeltuin in Huissen

HUISSEN - Zaterdag 5 december hebben de bewoners van de Bessenmaat in Huissen de nieuwe speeltuin geopend. De kinderen zijn er heel erg blij mee.

"Wij willen Guido, de beste buur van Gelderland 2015, hiervoor in het bijzonder bedanken. Zonder zijn inzet hadden wij niet zo'n mooie speeltuin gekregen van de Gemeente Lingewaard. Bedankt Guido en Gemeente Lingewaard!"

Eindejaarsgeschenk Gendtse Winkeliers Vereniging

GENDT - Op vrijdag 18 december zijn ruim tweehonderd medewerkers en vrijwilligers van Woonstichting Gendt en Zorgcentrum Sint-Jozef in het (winter)zonnetje gezet met de uitreiking van een eindejaarsgeschenk.

Weer werden zij verrast met een eindejaarsgeschenk uit het dorp zelf: een cadeaubon van de Gendtse Winkeliers Vereniging! Samen met de Gendtse Winkeliers Vereniging zijn ook dit jaar de handen ineen geslagen om een speciaal ontworpen cadeaubon te realiseren van de winkeliersvereniging. De bonnen kunnen bij alle aangesloten Gendtse winkeliers worden uitgegeven.

De Gendtse Winkeliers Vereniging is Woonstichting Gendt en Zorgcentrum Sint-Jozef dankbaar voor deze mooie actie.

Scouting Angeren bakt weer oliebollen

ANGEREN - Net als voorgaande jaren kan men ook dit jaar weer bij Scouting Angeren terecht voor vers gebakken oliebollen en appelbeignets.

De (jeugd)leden bakken voor de oliebollen op 30 en 31 december van 09.00 tot 16.00 uur. U kunt ons vinden naast de ingang van de Coop Supermarkt aan de Iepenstraat in Angeren. De opbrengst van deze actie komt geheel ten goede voor activiteiten van onze jeugdleden. Deze actie wordt mede mogelijk gemaakt door Coopsupermarkt Rutten uit Angeren.

Harmonie repeteert voor opening jubileumjaar

DOORNENBURG - Op zondag 3 januari zal harmonie Sint-Caecilia op geheel eigen en mooie wijze haar jubileumjaar openen. Het jaar waarin de vereniging haar 100-jarig jubileum viert.

Er wordt nu nog hard gerepeteerd door het orkest op de muziek, die zal worden gespeeld tijdens de openingsmis in de Sint-Martinuskerk in Doornenburg. In de mis – die wordt voorgegaan door pastor Ineke van Cuijk – zal worden stilgestaan bij de jubilerende harmonie en zullen tevens alle overleden leden van de vereniging worden herdacht. Het thema voor deze mis is 'Verleden / Heden / Toekomst'.

Het harmonieorkest zal de mis op moderne wijze muzikaal ondersteunen. Arrangeur en dirigent Emile Stoffels heeft speciaal voor deze gelegenheid muziekstukken gearrangeerd van onder andere Leonard Cohen, Armin van Buuren en Beyoncé. Ook de slagwerkgroep en het jeugdorkest van de vereniging zullen acte de présence geven.

De opening van het jubileumjaar zal onder andere worden bijgewoond door een groot aantal oud-leden van de vereniging die aansluitend herinneringen kunnen ophalen tijdens de reünie, die in het achterste gedeelte van de kerk wordt gehouden. Tevens de plaats waar de expositie over 100 jaar harmonie Doornenburg te bezichtigen is.

Huissen in Tekstbeeld De winterbloeiers op het Raadhuisplein…

Tekst en fotografie: Gerrie Aldershof

…Is het je al eens opgevallen wanneer je over het Raadhuisplein loopt? Dat dit plein wordt omrand door tientallen fraaie Prunussen? Het moet menigeen toch deugd doen dat men op deze bijzondere wijze nog iets van dit in 1996 geopende 'grijze-heilige-koeien-plein' heeft weten te maken. Je kunt dit aanzicht haast niet mislopen...

Eens was hier dat knusse schoolpleintje van de Julianaschool met drie monumentale leilinden in het midden. Deze linden konden stedenbouwkundig gezien (zogenaamd) niet worden ingepast in de nieuwe publieksruimte en verplaatsen vond men te kostbaar. Dus verdwenen ze in de 'versnipperaar'. Wel net zo gemakkelijk. Het lag overigens wel in de bedoeling om het plein ook te vergroenen in een 'Franse sfeer'. Maar de komst van de weekmarkt en het evenementengebeuren hield dat destijds tegen. Ondertussen weten we beter. De weekmarkt is allang weer op de Markt en het Raadhuisplein gaat als evenementenplein op een laag pitje. Dat is in 2016 voorbehouden aan de (mogelijk dan) heringerichte Markt. Ten koste van de Marktpleinplatanen. Het markeert maar weer eens het kortzichtige zigzagbeleid van onze 'bestuurders'.

Terug naar de Prunussen. Het gaat hier om een kweekvorm Prunus subhirtella 'Autumnalis'. Prunus betekent steenvrucht. Verwijzend naar de familie van ondermeer de pruim en de kers. Zo zijn deze bomen geënt op een stam van de wilde kers. Je kunt dat duidelijk waarnemen bij de verdikking onderaan de (helaas takbreukgevoelige) vaasvormige boomkroon. Heel mooi. Subhirtella heeft betrekking op de ruwe onderzijde van het fraai gekartelde blad. 'Autumnalis' betekent herfstbloeiend. Deze kweekvorm wordt ook wel de Winterbloeiende sierkers genoemd. Al in november kunnen de heerlijk geurende witroze bloemen zich openen en afwisselend bloeien tot in het voorjaar. Het is dan ook een boomsoort die juist na het vallen van het blad schoonheid tentoonspreidt. In Japan wordt de Prunus Sakura genoemd. De uitbundige bloei verwijst naar het leven en op (weers)invloeden die we niet in de hand hebben. En zo kan het gebeuren dat deze wel haast magische Winterbloeier, in deze zwoele decembermaand, zorgt voor een lenteachtige Kerstsfeer op het Raadhuisplein…

Nominaties eerste Gouden Sport Ster Huissen

HUISSEN - Menig sportvereniging uit Huissen heeft een goed presterende sporter of sportteam aangemeld voor de eervolle titel 'Gouden Sport Ster' van Huissen 2015. De keuze was hiermee lastig voor organisator en initiatiefnemer Sportpromotie Huissen, in samenwerking met Stichting Welzijn Lingewaard (SWL).

De drie genomineerde sporters en verenigingen maken kans op een tweetal hoofdprijzen die beschikbaar zijn gesteld door Sport 2000 Huisman en Stichting Sport en Ondernemen Lingewaard (SOL). Op zondag 3 januari wordt de winnaar bekend gemaakt tijdens de nieuwjaarsreceptie van VV Jonge Kracht.

Nominaties Gouden Sport Ster
De eerste nominatie, in willekeurige volgorde, is voor handbalvereniging HV Huissen met een nominatie voor het Herenteam 1. Dit team is afgelopen seizoen kampioen geworden en gepromoveerd naar de eerste klasse, waar ze momenteel op een derde plaats geklasseerd staan.
De tweede nominatie is voor damvereniging VBI Huissen met een nominatie voor het eerste team. Dit team is regerend kampioen van Nederland 2015. Daarmee hebben zij in de laatste zes jaar drie keer het kampioenschap van Nederland behaald.
De derde nominatie is voor voetbalvereniging Jonge Kracht met een individuele nominatie voor Vera ten Westeneind. Zij is op zesjarige leeftijd begonnen bij Jonge Kracht en werd in 2011 geselecteerd voor 'Oranje onder 15' en heeft als zeventienjarige alle drie de kwalificatiewedstrijden mogen spelen tijdens het EK voor 'Oranje onder 19'.

Breng uw stem uit!
De winnaar wordt op zondagmiddag 3 januari 2016 bekend gemaakt tijdens de nieuwjaarsreceptie in de kantine van voetbalvereniging Jonge Kracht (gevestigd op Sportpark Schalkshof, Bloemstraat 93 in Huissen). Naast een jury zal het aanwezige publiek mede bepalen welke sporter of sportteam gekozen wordt tot de 1e Gouden Sport Ster van Huissen. Deze prijsuitreiking is publiek toegankelijk en iedereen is dan ook van harte welkom!

Over Sportpromotie Huissen
Sportpromotie Huissen biedt verenigingen in Huissen de unieke mogelijkheid om één van hun sporters of een sportteam in het zonnetje te zetten met de Gouden Sport Ster. Sport draagt bij aan een goede gezondheid en is een belangrijk onderdeel van het sociaal leven in Huissen. Met de Gouden Sport Ster brengt Sportpromotie Huissen sportief en ondernemend Huissen bij elkaar.

Grote opkomst adventviering

HUISSEN - Op woensdag 16 december was er de adventviering voor de geloofsgemeenschappen Huissen-zand Huissen-stad, Angeren en de KBO in De Valom Huissen.

220 ouderen en zieken genoten van een mooie viering, voorgegaan door pastoor G. Peters. Het herenkoor verzorgde de gezangen. Na afloop was er een gezellig samenzijn en rond 21.30 uur ging iedereen voldaan naar huis.

23 / 32

24 / 32

25 / 32

26 / 32

Huberts Tweewielers ook uw rijwiel en e-specialist in 2016

HUISSEN – Gazelle, Sparta en Kreidler rijwielen en e-bikes van 2016 staan bij ons al in de winkel. 2015 collecties geheel uitverkocht. Onze bike outlet 200 m2 staan diverse merken, onder andere demomodellen, goedkoop/nieuw, jong gebruikte rijwielen en e-bike. Voorbeeld: e-bike nieuw met 7 versnellingen met garantie al vanaf 995,-. Transport/retrobikes met 3 versnellingen al vanaf 329,-.

24/7 eigen fietsvakshop van Kooshubertstweewielercentrum. Toets Huberts Huissen via google, internetsite Koos Huberts en bestel via onze webshop, 16000 artikelen online. Bemiddeling in fietsplannen, compleet met verzekering en service. Ook in 2016: Bij aankoop vier gratis servicebeurten voor uw rijwiel. Onderhoudsbeurten al vanaf 20,-. Leenfiets mee bij reparatie.

Vanaf 25 december tot 3 januari zijn wij gesloten. 4 januari zijn wij er weer. Let op: Witte bandenactie, buitenband+buitenband+arbeidsloon 15,-.

KoosHubertstweewielercentrum.com 026-3251153. Facebook, twitter en marktplaats. Ma. t/m do. Van 8.00 tot 18.00 non stop. Vrij. Van 8.00 tot 20.00 uur. Zat. Van 9.00 tot 17.00 uur.

Prepareer je auto nu tegen het winterse weer Geef autolak en ruit een extra glascoating!

ELST – Dit is hét moment om je auto tegen weersinvloeden te beschermen. Dat voorkomt na de winter extra kosten voor onderhoud. Bescherming van de lak kan met een bijzondere I green lover coating, opgebracht door Car Cleaning Elst. Ook is het aan te bevelen om de autoruit te voorzien van een speciale IGL-coating. Bovendien kun je bij Car Cleaning Elst terecht voor het herstel van koplampen. Hier is namelijk ook de Koplamp Dokter gevestigd!

Na het aanbrengen van IGL window coating, is de ruit superwaterafstotend tot twaalf maanden. Het zicht wordt door het (milieuvriendelijke) IGL-Window enorm verbeterd. Op de snelweg is dan zelfs gebruik van de ruitenwisser minder nodig. Evenals ruitenvloeistof.

Lakbescherming

IGL Ecocoat Glass coating is een lakbescherming op basis van vloeibaar glas en is oplosmiddelvrij. De lak is extreem goed beschermd tegen invloeden van buitenaf. Zoals vogelpoep, teer, pekel, remslijpsels en weersinvloeden. IGL-coatings vormen na uitharding een glasheldere, harde en zeer gladde laag die zich 'permanent' hecht aan de lak en niet door chemicaliën of veelvuldig wassen te verwijderen is.

Koplamp Dokter

Goed zicht is erg belangrijk tijdens het auto rijden. Komt uw auto niet meer door de APK of heeft u geen genoeg lichtopbrengst, omdat de koplampen mat en geel zijn? Dan polijsten wij uw koplampen weer helder en coaten deze voor een langdurige bescherming. De koplampen worden behandeld met een speciale techniek, waardoor in bijna alle gevallen de koplampen weer als nieuw worden. De kosten zijn 40 euro voor 1 koplamp en 70 euro voor een set koplampen. Ook transparant kunststof (van bijvoorbeeld achterlichten of ramen van caravans) kan met deze techniek worden behandeld! Voor Lingewaard & Overbetuwe zijn wij exclusief de Koplamp Dokter.

Carwash Center Elst en Car Cleaning Elst, Industrieweg Oost 9a, Elst; telefoon 0481 454600; www.carwashcenterelst.nl; www.carcleaningelst.nl; www.autopoetsland.nl.

Gendt niet in beeld voor grootschalige woningbouw

De locatie aan de Langstraat in Gendt, eigendom van SpoeltmanBouw, blijft landbouwgrond. (foto Sjaak Veldkamp)

BEMMEL – Gendt hoeft voorlopig niet te rekenen op grootschalige nieuwbouwplannen. Het college heeft haar zinnen gezet op bebouwing van inbreidingslocaties. De verantwoordelijke wethouder Johan Sluiter spoort de projectontwikkelaars aan hiervoor plannen te maken. Esther Kuijer van SpoeltmanBouw Gendt is teleurgesteld.
                        

Voor de gemeentelijke herindeling waren in Gendt twee uitbreidingsplannen in beeld. De Bongerd aan de Langstraat en Vleumingen.

In gesprek met wethouder Sluiter heeft Kuijer aangegeven dat er een overeenkomst ligt met de gemeente voor de ontwikkeling van De Bongerd. Hendriks Bouwontwikkeling heeft gevraagd medewerking te verlenen plan Vleumingen. Beide zijn volgens het college in strijd met provinciaal beleid. Met inbreidingsplannen is volgens Kuijer Gendt niet geholpen. Het duurt veel te lang voordat er dan gebouwd kan worden.

Het college heeft besloten de provincie te volgen. Volgens Sluiter heeft Gendt voldoende kansen met de inbreidingsplannen die er liggen. SpoeltmanBouw kan zijn plan verder uitwerken voor een appartementencomplex aan de Markt, de plannen om het zogenoemde kerkplan te ontwikkelen, er komt een bouwlocatie beschikbaar als de bibliotheek is gesloopt en recent hebben twee initiatiefnemers zich bij Sluiter gemeld die het nog eens willen proberen om op de locatie ‘Catootje’ woningbouw te realiseren. De wethouder zegt dat de gemeente zo veel mogelijk bereid is om plannen op inbreidinglocaties te ondersteunen. “Kom met plannen. Het heeft te lang stil gelegen. Nu is de tijd voor projectontwikkelaars aangebroken om door te pakken.”

Zilverkamp reikt de prijzen uit

HUISSEN - Winkelcentrum De Zilverkamp reikt de prijzen uit van de kerstmarktactie.

Afgelopen vrijdag is er weer een kerstmarkt gehouden van 13.00 tot 20.00 uur en tijdens die markt konden de klanten de kassabonnen inleveren bij de kraam van Faunaland. Wat moest ervoor gedaan worden alleen maar de naam plus telefoonnummer op de achterkant van de kassabon schrijven.

Dit hebben velen gedaan maar er waren ook zeer leuke prijzen te winnen namelijk 40 waardebonnen te besteden bij de desbetreffende winkelier en een hoofdprijs van € 250,- in een cadeaubon naar keuze.

Hieronder volgt nu een opsomming van de winnaars. Iedere winnaar krijgt telefonisch bericht.

Winnaars van de cadeaubonnenactie :

Hoofdprijs 250,00 euro J.A.Esmeijer (zie foto)

Etos cadeaubon 50 euro : Ans Floor

Hair crew knippen (dames) : mevr. Peters

Hair crew knippen (heer): R. Van hoek

Jumbo 10.00 (5x ): Annelies Jansen, Lies Olsman, S.Groenen, Diana Hentzepeter, Jolanda Jeurissen

Peter Geene 20euro: H. Peuyn

Faunaland 25 euro (2x ): Christel Menting, Anne Telgenkamp

Fruit Company 10 euro ( 5x ): Henderiks, Joyce van Onzenoort, Gina van Emmerik, Van Dijk, Inge Wansink

Mitra 10,00 (5x) : Koot, C. Krelger, van Deelen, de Jong, R. Van Roggen

Bakker Hilvers 10 euro : W. Kraayenvanger + S. van Beek 15 euro

Kip & vis specialist 10,00 euro (5x) : Monique Lipsch, Niels, Simone Waldow, W. Valk, S. Steenoven

Primera cadeaubon naar keuze 25 euro (2x) : Van der Meulen, Oostrom

Alle winnaars hebben telefonisch bericht gehad en een afspraak gemaakt om de prijs op te halen.

Rotary Club Arnhem Huissen steunt kinderen in Kenia

HUISSEN - "Dinsdag 15 december tijdens de clubavond van Rotary Huissen konden we weer een cheque van 5.000 euro doneren aan Blessed Generation (BG)."

BG is een onafhankelijke organisatie die zich vol overtuiging inzet om kinderen in Kenia weer een kans te geven en staat sinds 2001 onder leiding van Ria Fennema en haar man Fester Medendorp.

Samen met ruim honderd Keniaanse medewerkers zorgen zij ervoor dat kinderen in een veilige omgeving kunnen opgroeien. Goed onderwijs speelt hierin een belangrijke rol. Met de hulp van BG krijgen de kinderen in Kenia gratis onderwijs en worden gezinnen geholpen met voedsel, medicijnen en sociale steun. Voor kinderen die geen thuis hebben wordt noodopvang geregeld.

BG werkt vanuit drie locaties: West Kenia, Centraal Kenia en aan de oost kust. Mede dankzij de ondersteuning van Rotary Club Arnhem/Huisen voor hulpprogramma's van BG hebben meer dan 700 (wees)kinderen een beter thuis en volgen zij goed onderwijs. Inmiddels hebben er al veel kinderen hun opleiding afgerond en hebben een gezin en werk. Zij leveren nu weer hun bijdrage aan de maatschappij bijvoorbeeld als verpleegster, schoenmaker, docent of basisarts.

Rotary Huissen/Arnhem heeft dit geld opgehaald met verschillende activiteiten, zoals een wijnproeverij en broodjes, koffie - en thee verkoop met de Nijmeegse vierdaagse. Het is Rotaryclub Huissen een genoegen om met de inzet van onze activiteiten een financiële ondersteuning te kunnen bieden. www.rotaryclubarnhemhuissen.nl.

Team Tweestroom speelt laatste wedstrijden in 2015

GENDT - Tweestroom-DS1 bezocht Vocasa-DS6 en verloor de eerste en vierde set. De tweede en derde set waren voor onze dames. Dus de vijfde set werd ruim gewonnen.(6-15) Een fraaie overwinning. (2-3).

Dames-2 bezocht Isala'77-DS2 en net niet de kracht om een set te winnen.(4-0). Tweestroom-DS3 ontving DVOL-DS1 en was niet bij de les in de vierde set; verlies. Toch een mooie overwinning.(3-1). Dames-5 ontving Isala'77-DS4 en won de eerste set nipt.(27-25) In de andere sets kwam men niet tot een zege.(1-3).

Tweestroom-MA1 bezocht Vocasa-MA1 en was niet bij machte deze strijd te winnen. (4-0). Tweestroom-MB1 bezocht Escare-Apollo-MB1 en had niet genoeg power om de strijd. (4-0)

Meisjes-MB2 ontving Hurry-Up-MB1 en kon de tegenstander onder druk houden, de gehele wedstrijd. Een zeer fraaie overwinning… (4-0). Tweestroom-MC1 bezocht de kampioen Orion-MC3. De tweede set werd wel mooi gewonnen. (24-26).

Tweestroom-JC1 bezocht de kampioen Isala'77-JC. In de eerste set gaf men nog de meeste tegenstand. (25-23). De kampioen bracht hierna de titel aan de eindstreep. (1-3).

Tweestroom-JS1 speelde de maandagavond uit bij Gemini-HS5. Gelukkig kan men de vierde set wel winnen.(3-1)

Veertienhonderd euro creativiteit voor het goede doel

BEMMEL - De leerlingen van het examenjaar VWO van het OverBetuweCollege hebben in de afgelopen weken hard gewerkt om een mooi bedrag bij elkaar te krijgen voor het goede doel. Met een tientje 'microkrediet' van school schaften vele leerlingen bakmeel, boter en appels aan, om koekjes en taarten te bakken.

Familieleden en vrienden, maar ook de bezoekers van de ouderavonden en het kerstconcert op school konden de baksels voor een klein bedrag kopen. Ook werd er een lucratieve 'knikkers-in-de-pot-raad-actie' gehouden waaraan veel mensen deelgenomen hebben. Daarnaast waren er nog meer leuke initiatieven, zoals auto's – van de docent Nederlands – wassen en een heus darttoernooi organiseren.

De leerlingen hebben enkele weken geleden democratisch besloten dat zij deze creatieve acties zouden ondernemen voor twee goede doelen. Het Koningin Wilhelmina Fonds (KWF) en Serious Request / Rode Kruis (voor de oorlogskinderen in onder andere Syrië) kunnen dank zij deze actie elk 700 euro op hun rekening bijschrijven. De coördinator van de KWF-collecte in Bemmel nam vrijdagochtend 18 december de cheque in ontvangst. De heren in het Glazen Huis ontvangen de OBC-cheque in de komende week, wanneer leerling Maud Veens namens de leerlingengroep naar het Limburgse Heerlen afreist.

Opening jubileumjaar harmonie Doornenburg

DOORNENBURG - De opening van het jubileumjaar van harmonie Sint-Caecilia uit Doornenburg vindt plaats op zondag 3 januari. Om 10:00 uur wordt deze dag gestart met een viering in de kerk waarin – onder leiding van pastor Ineke van Cuijk - wordt stilgestaan bij het 100-jarig bestaan van de vereniging. Tevens worden alle overleden leden van de harmonie tijdens de dienst herdacht. Het harmonieorkest verzorgt tijdens de viering de muzikale ondersteuning.

Aansluitend aan deze viering wordt er een expositie geopend in het achterste gedeelte van de kerk. Deze expositie vertelt het verhaal van 100 jaar harmonie Sint-Caecilia uitgedrukt in foto’s, video’s en geluid. Tevens zullen allerlei unieke memorabilia uit veelal persoonlijke collecties worden tentoongesteld.

In combinatie met de opening van de expositie vindt er een reünie plaats waarvoor alle (oud-)leden van de harmonie – orkestleden, slagwerkers en majoretten – zijn uitgenodigd. Onder het genot van een drankje kan er worden bijgepraat en kunnen herinneringen worden opgehaald.

Kappen zonder legeskosten buitendijks!

LINGEWAARD - Eigen protocol bomenkap! Bijgaande foto-illustratie vertoont het werk van 'vrijwilligers' die zonder kapvergunning, buitendijks aan het werk zijn geweest.

Ze trekken zich niets aan van normen en waarden van de gewone mensen-maatschappij. Het afkomende hout is bedoeld voor hun huis, maar ze verstoppen het meeste hout onder water. Omdat er géén kapvergunning is aangevraagd, werken ze alléén in het donker, kennelijk kan het dus géén daglicht verdragen!

Met vriendelijke groeten van de bevers.

31 / 32

Chloë Snoek wordt 29 december 9 jaar! Dit lieve meisje wordt gefeliciteerd door Opa Jan en Oma Lies

Deze kanjer wordt op 24 december 18 jaar
Gefeliciteerd!
Opa en oma

Lieve Tessel
Gefeliciteerd met je 9de verjaardag.
We maken er een mooi feest van.
Wij zijn super trots op je.
Liefs opa Theo en oma Dinie

Deze stoere meid wordt 27 december 13 jaar.
Evy
Hartelijk gefeliciteerd
Opa Geert - Oma Ria

20 december werd onze buurman 60 jaar!
Wim, nogmaals van harte proficiat.
Roy, Bernadette, Véronique, Gerda en Fred

Mijn oppas baasje is 20 december 60 jaar geworden.
Wim van harte proficiat!
Pootje van Bijjoux!

Hartelijk gefeliciteerd met jullie
40 jarig huwelijk op 29 december
Familie Witjes

David wordt 31 december 4 jaar
Nathan viert 1 januari zijn
2e verjaardag!
We wensen deze stoere broers een fijne dag
XXX Papa & Mama

Lieve Marit,
Van harte gefeliciteerd met het
behalen van je zwemdiploma B.
Wij zijn super trots op je.
Liefs en een dikke knuffel
van opa en oma uit Bemmel.

Hiep Hiep Hoera
Luuk wordt 28 december 4 jaar.
Veel plezier op de basisschool
Liefs Oma
Saskia, Arjan, Demi en Mila