GN Arnhem

8 april 2017

GN Arnhem 8 april 2017


Bloesemfietstocht Arnhem-Zuid

ARNHEM - Op tweede paasdag, maandag 17 april is de Bloesemfietstocht. Deze tocht start en eindigt in de Steenen Camer (Elderveld) en dit jaar is de route ongeveer 20 kilometer lang.

Deze verrassende tocht leidt door verschillende Arnhemse wijken, de uiterwaarden en het prachtig bloeiende Betuwse landschap. Dit jaar doen we ook Arnhem Noord weer eens aan wat betekent dat we de Rijn oversteken... met ons eigen pontje! Onderweg zijn er een aantal locaties als rustpunt ingericht waar de deelnemer kan genieten van uiteenlopende activiteiten rond de thema's natuur, cultuur en lokale historie. Ook zit er weer een puzzelelement in de fietstocht en hiermee kunt u na afloop leuke prijzen winnen.

Bij terugkomst in de Steenen Camer zorgt de Biologische Tuinbouwvereniging voor een gezellige ontvangst met muziek, eten en drinken. Voor de kinderen zijn er frites met knakworst en voor de volwassenen een barbecue met salade.

Inschrijving en kosten (inclusief barbecue): 4,50 euro bij voorinschrijving via de website, inclusief BBQ; 5,50 euro bij inschrijving op de dag zelf, incl. BBQ; 2,50 euro voor kinderen tot 12 jaar, inclusief friet en knakworst.

Deelnamegarantie alleen bij voorinschrijving wegens het gelimiteerde aantal startplaatsen. Het inschrijfgeld betaalt men, ook na voorinschrijving, contant bij vertrek. Men ontvangt bij vertrek een routebeschrijving. Start: De Steenen Camer (Hannesstraatje 2a in Arnhem, aan de Drielsedijk) tussen 12.00 en 14.00 uur. Deze fietstocht wordt georganiseerd door BTV Elderveld, Vrienden van Meinerswijk en het Wijkplatform Elderveld (www.bloesemfietstochtelderveld.nl).

Superpaasbingo

ARNHEM - In De Gaanderij in Arnhem wordt vrijdag 14 april 14.00 tot 16.30 uur een superpaasbingo gehouden.

De zaal gaat om 13.30 uur open. Kosten per plankje 2.50 euro. De toegang is gratis. Iedereen is welkom.

Bushi Arnhem naar NK -18

ARNHEM - Zaterdag 18 maart werd in Ede het DK judo gehouden voor de leeftijdsklasse onder de 18 jaar. Twintig Bushi wedstrijdjudoka’s namen deel. Elf judoka’s behaalden een podiumplaats en kwalificeerden zich voor het NK -18 in Leek.

In Ede werd op vier matten sportief gestreden om de medailles. Het DK is voor de judoka’s belangrijk als kwalificatie voor het NK. Een winst- of een verliespartij kan een groot verschil zijn. De kracht van de Bushi wedstrijdselectie is dat de judoka’s elkaar positief steunen en uitdagen, en zo elkaar sterker maken. Dit was terug te zien in het judo en in de mooie sportieve resultaten.

Eerste plaats: Noer Zouaidia (-44 kg). Tweede plaats: Madhu van der Leest (-44 kg), Danée Roos (-52 kg), Bente Elst (-57 kg), Emma Ouwerschuur (-70 kg), Stan Heg (-50 kg) en Daan Landman (-60 kg). Derde plaats: Quinty Quarz (-48 kg), Marijn Prins (-46 kg), Daan Radier (-46 kg) en Alec Walter (-50 kg).

Vanwege hun deelname aan de Cadet European Cup in Spanje en Kroatië hebben drie Bushi-judoka’s Amber van Workum (-52 kg), Victor van Gerven (-50 kg) en Koen Heg (-66 kg) zich al automatisch geplaatst voor het NK -18. Dit maakt dat Bushi Arnhem op zaterdag 8 april met 14 judoka’s kan deelnemen aan het NK judo onder 18 jaar in Leek.

Meer informatie over judo en Bushi Arnhem staat op www.bushiarnhem.nl en op facebook.

Speelmiddag voor hoogbegaafde kinderen

ARNHEM - Op zondag 9 april staan de deuren weer open voor alle (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen uit de (wijde) regio Nijmegen en Arnhem.

De inloop is tussen 13:00 en 13:15 uur. De gezamenlijke start is om 13:15 uur in de hal. Tussen 15:30 en 16.00 uur ruimen ze samen weer op en gaan naar huis. Aanmelden voor de speelmiddag doe je via het formulier op www.hb024026.wordpress.com.

Voor de kinderen is er een workshop Spaanse les. Deze workshop wordt gegeven door Antoinette Gerichhausen. Zij heeft de leermethode Juan y Rosa ontwikkeld. Er wordt rekening gehouden met de leeftijden van de kinderen. Voor de ouders geeft Antoinette een workshop over deze leermethode en waarom deze zo geschikt is voor hoogbegaafde kinderen. Ondertussen kunnen de kinderen samen spelen met zelfmeegebrachte spellen en met het constructiespeelgoed LaQ.

De speelmiddag is in basisschool De Troubadour, Rijksweg 63, in Elden (Arnhem-Zuid). De entree bedraagt drie euro per persoon. (contant en gepast betalen). Koffie, thee, limonade en een versnapering is hierbij inbegrepen.
Vragen of contact: HB024026@gmail.com.

Hulp bij schulden en problemen met de overheid

REGIO - "Wij bieden direct hulp bij schulden die u zelf niet meer overziet. Wij doen er alles aan met een team van enthousiaste vrijwilligers die geheel pro deo voor u werken , om u uit de WSNP te houden."

"Zijn uw problemen dermate groot en complex bijvoorbeeld met een hypotheek schuld , dan zorgen wij in ieder geval dat wij een dossier voor u aanleggen en de eerste knelpunten wegnemen door middel van een stabilisatie-overeenkomst en verwijzen wij u door met een compleet aangeleverd dossier inclusief het VTLB-rapport aan uw gemeente zodat de aanvraag naar de WSNP alleen maar wordt versneld, want die duurt nu nog ondanks alle goede bedoelingen veel te lang en is veel te bureaucratisch."

"Wij onderscheiden ons door een aanpak binnen 24 uur van uw acute probleem. Een telefoontje mail of een reactie op ons antwoordformulier en wij maken binnen 24 uur een gratis intakegesprek bij u thuis. Is het hele traject gratis? Ja alleen u betaalt eenmalig een eigen bijdrage aan de stichting van 50 euro als sponsoring voor ons volkomen pro deo-werk; daar zit ook de IB aangifte van 2016 bij inbegrepen."

"Onderneem actie, wacht niet langer het gaat niet vanzelf goedkomen en schaamt u zich vooral niet. Dat laten we liever aan de overheid over, die het voor steeds meer mensen onmogelijk maken om hun hoofd boven water te houden. Bel ond: Ton, Anja, Trudy, Danielle, Jennifer, Lambert & Fabian. Wij helpen u graag en doen dit pro deo, bezoek u onze site met ANBI-vermelding www.stichting-sbbo.nl telefoon tussen 12.00 & 21.00 uur 026 3798368; mail stichtingsbbo@gmail.com; voor sponsoring financieel@stichting-sbbo.nl."

Voorjaar in de heemtuin

Foto: Maria Pompe

ARNHEM - In april begint de lente echt door te komen. IVN-ers krijgen vaak “de kriebels” als het lekker weer wordt en je de natuur “wakker” ziet worden. Vogels hebben er ook last van in het vroege voorjaar: voortplantingskriebels.

Bij dat voorjaarsgedrag hoort het enthousiaste zingen van vogelmannetjes. En daarvan kan iedereen meegenieten, hopelijk ook de deelnemers aan de eerste zondagse heemtuinwandeling van dit seizoen op 9 april. Ook de planten laten zich zien in Heemtuin Presikhaaf. Er bloeit al van alles. De eerste insecten dienen zich aan, zeker als de zon schijnen wil en er daardoor een aangename temperatuur heerst.

Foto: Maria Pompe
Foto: Maria Pompe

De heemtuingidsen van IVN Arnhem staan om 14.00 uur klaar voor iedereen die mee wil genieten van alles wat het prille voorjaar te bieden heeft; bij de ingang van deze prachtige tuin die onderhouden wordt door Natuurcentrum Presikhaaf aan de Ruitenberglaan 4.

Informatie over andere IVN-activiteiten staat op ivn.nl/afdeling/arnhem.

Feestelijke aftrap samenwerking Presikhaaf Schoolmeubelen en Schooljudo

Foto: Schooljudo Medewerkers worden 'in de houdgreep' genomen door topjudoka Ruben Houkes

ARNHEM - Van 24 tot en met 28 januari trokken Schooljudo en Presikhaaf Schoolmeubelen samen veel aandacht op de Nationale Onderwijs Tentoonstelling. De grootste vakbeurs voor het onderwijs in de Benelux. De aftrap van een mooie samenwerking, die inlangs officieel en feestelijk beklonken is. Ruben Houkes, Olympisch medaillewinnaar en initiatiefnemer van Schooljudo stapte met de medewerkers van Presikhaaf Schoolmeubelen de 'tatami' op om ze de fijne kneepjes van het vak te leren.

Schooljudo is een snelgroeiende organisatie. Door judo in te zetten als middel wordt er in zes weken spelenderwijs hard gewerkt aan de motorische en sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen. Zeven waarden staan tijdens het programma centraal: respect, samenwerken, vertrouwen, discipline, beheersing, weerbaarheid en heel veel plezier. In schooljaar 2015/2016 was Schooljudo actief op 372 basisscholen en deden ruim 32.000 kinderen mee. Presikhaaf Schoolmeubelen maakt het mogelijk dat minstens 900 kinderen op 9 basisscholen in 2017 gratis deelnemen aan Schooljudo.

Voor Presikhaaf Schoolmeubelen past de samenwerking goed binnen de kernwaarden van de organisatie. Managing director Wim de Goei: 'Wij werken met passie en enthousiasme. Wij willen in elk opzicht maatschappelijk verantwoord ondernemen waarbij wij ons beleid baseren op de pijlers 'Duurzaam en Onderscheidend'. Wij geloven dat Schooljudo een erg waardevolle toevoeging is in de ontwikkeling van een kind en gaan daarom graag de samenwerking aan om nog meer kinderen met het programma te bereiken. '

Naast de samenwerking met Presikhaaf Schoolmeubelen heeft Schooljudo zorgverzekeraar Zilveren Kruis, IT-specialist Infotheek en logistiek dienstverlener TNT als landelijke partners aan zich verbonden.

Het verhaal achter het Passiespel in Huissen in 1960

HUISSEN - Onder de bezielende leiding van de Dominicanen speelden in 1960 honderd jongeren uit Huissen en omstreken het lijdensverhaal van Christus. Deze leerlingen van de Technische School en Huishoudschool hebben vijf avonden op een rij dit verhaal tot een ware belevenis gemaakt voor de toeschouwers.

Op palmzondag 9 april rond 14.30 uur zal in de Zaal van het Moment hoofdrolspeler Geert Melchels (Jezus) vertellen over die opvoeringen in de Huissense kerk van zo'n 57 jaar geleden. Hij neemt u mee terug in de tijd en laat u iets proeven van de sfeer van toen aan de hand van vele foto's en dia's van de jeugdige passiespelers in vol ornaat.

De presentatie duurt tot 16.00 uur en wordt voorafgegaan door een welkomstwoord van de voorzitter van de Historische Kring Huessen, dr. Emile Smit, in het Stadsmuseum Hof van Hessen om 14 uur. De spelers van toen hopen wij dan te ontmoeten en ook andere belangstellenden zijn welkom (entree gratis). In het Stadsmuseum kan men originele rekwisieten bewonderen, zoals een herdenkingsvaas 'Passiespel 1960' van het Ambacht Haalderen.

De tentoonstelling zal tot juli te bezichtigen zijn. Voor verdere informatie kunt u terecht bij Piet Driessen via de museumbalie (026 3255058). Het Stadsmuseum Hof van Hessen ligt aan de Vierakkerstraat 39 in Huissen. (www.huessen.nl).

Arnhemse Koningsmarkt naar het

Gele Rijdersplein

ARNHEM - De voorgenomen verhuizing van de Arnhemse vrijmarkt op Koningsdag, van het Kerkplein naar het Koningsplein, is van de baan. Het Gele Rijdersplein wordt op 27 april dit jaar de locatie van de Koningsmarkt.

De jaarlijkse vrijmarkt waar particulieren tijdens Koningsdag allerlei overtollige huisraad kunnen verkopen moest dit jaar verhuizen vanwege de bouw van het Focus Filmtheater op het Kerkplein. Fred Rappange, bestuurslid van de Stichting Viering Nationale Feest- en Gedenkdagen in Arnhem is zeer verheugd over het feit dat deze locatie op 27 april beschikbaar is. "Het Gele Rijdersplein is zeer geschikt als locatie en bovendien zeer gunstig gelegen en gemakkelijk te vinden voor degenen die met het openbaar vervoer Arnhem bezoeken om Koningsdag te vieren."

Particulieren die een kraam willen huren voor de Koningsmarkt kunnen zich daartoe op zaterdag 8 april van 11.00 tot 12.00 uur inschrijven bij Kuifjes Corner op de hoek van de Bakkerstraat en de Pastoorstraat in het centrum van Arnhem.

Meer informatie staat op de website van de Stichting Viering Nationale Feest- en Gedenkdagen: www.feestengedenkdagen-arnhem.nl.

Gezongen

paasmeditatie

ARNHEM - Op woensdag 12 april zal Gospelkoor Gedalja samen met Hervormd Kerkkoor uit Ochten een muzikale paasmeditatie een uitvoering geven van een gezongen paasmeditatie. De liederen variëren van Bach/ Händel tot eigentijds.

Begeleiding door piano, orgel dwarsfluiten en drums. Het geheel wordt door teksten tot een passieverhaal verbonden door ds. Wietse van der Hoek. De uitvoering zal plaatsvinden in het gebouw Ontmoeting aan de Wassenaarweg 5 in Elderveld, Arnhem-zuid. De aanvang is 19.30 uur, zaal open vanaf 19.00 uur. De toegang is gratis, na afloop is er een collecte ter bestrijding van onkosten. Het beloofdt een prachtige muzikale voorbereiding te worden op de daarop volgende paasdagen.

Lage drempels, hoog niveau

ARNHEM - Zaterdagavond 8 april vindt in de Arnhemse Koepelkerk de jaarlijkse Volkorenavond Arnhem plaats.

Uitgangspunt en opzet zijn sinds de première in 1985 niet veranderd: koren uit Arnhem en omgeving presenteren elkaar een staaltje van hun kunnen, zoals een voorproefje van een komend concert. Het zijn er dit keer weer tien. Met uiteenlopende ambities en repertoire. De organisatie legt de lat niet al te hoog om nieuwe, nog prille koren tot deelname te prikkelen. Niettemin blijkt Volkorenavond ook voor amateurkoren met een bijna professioneel niveau een prima podium.


Dit jaar is er een overwegend klassieke, 'serieuze' inbreng met koren als Novo Cantare en Vocare en Wilde Gans Kamerkoor, maar dat betekent niet loodzware optredens. Humor speelt een steeds grotere rol, arrangementen worden spitser en gewaagder, het taalgebruik creatiever, de presentatie verrassender. Vocare stoeit bij haar meer serieuze koorwerken met onzinteksten, Theaterkoor Schudden voor gebruik belooft een weer sprankelend optreden, voor oor en oog.

Zaterdagmiddag is er weer het inmiddels vaste aanbod van workshops. Jan Knoppers gaat met deelnemers boventonen zingen. Jet den Hartog en Nicolette Verkooij gaan werken aan podiumpresentatie. Plaats: Achter de Koepel, Jansplein 2. Deelname aan de workshops is ook individueel mogelijk, los van een koor.

Mirjam van Wijk leidt het inzingen, Elke Jansen traditioneel het uitzingen, de 'nazit', als uitsmijter. Meer informatie staat op www.volkorenavond.nl.

Kinderkledingbeurs

ARNHEM - Er is weer een tweedehands kinderkledingbeurs op zaterdag 8 april van 13:00 tot 15:00 uur in Activiteitencentrum Rijkerswoerd, Mr. P.S. Gerbrandysingel 45.

Nu het weer lente wordt, is dit een uitgelezen kans om voor weinig geld kwalitatief goede en leuke tweedehands (merk)kinderkleding (maat 74 tot en met 182) te kopen. Er zijn ook schoenen, sportkleding, badkleding en accessoires zoals riemen, sjaaltjes en petjes te koop. Voor baby tot tiener, jongen of meisje: voor iedereen zitten er leuke dingen bij. Vrijwilligers zorgen dat alle kleding overzichtelijk per maat gesorteerd is, zodat men gemakkelijk het (grote) aanbod overziet.

De toegang is gratis. Kom zoveel mogelijk met de fiets of bus, of parkeer de auto bij winkelcentrum Rijkerswoerd (vijf minuten lopen). Meer informatie: tweedehandsbeurzen.wordpress.com.

Bibliotheek heeft speciale ‘belastingcomputers’

ARNHEM - In alle vestigingen van de Bibliotheek Arnhem staan sinds deze week speciale computers die iedereen gratis mag gebruiken voor digitale overheidsdiensten van bijvoorbeeld de Belastingdienst, de gemeente, DigiD en Mijnoverheid.

Elke vestiging heeft een computer die gebruikt kan worden voor digitale overheidszaken. Met een toegangspas, die verkrijgbaar is bij de infopunten in de Bibliotheek, kan iedereen gratis gebruik maken van deze computer en gratis printen.

Voor mensen die willen weten hoe gebruik te maken van digitale overheidsdiensten biedt de Bibliotheek Arnhem de gratis cursus Digisterker aan. Ook is er elke maand de gratis workshop Klik & Tik waarin deelnemers die nog geen ervaring hebben met computers leren hoe een computer aan moet, hoe internet werkt en wat e-mailen is. Al deze diensten zijn voor iedereen gratis beschikbaar. Kijk op www.bibliotheekarnhem.nl/belasting voor meer informatie.

Gezongen paasmeditatie

ARNHEM - Op woensdag 12 april zal Gospelkoor Gedalja samen met Hervormd Kerkkoor uit Ochten een muzikale paasmeditatie een uitvoering geven van een gezongen paasmeditatie. De liederen variëren van Bach/ Händel tot eigentijds.                

Begeleiding door piano, orgel dwarsfluiten en drums. Het geheel wordt door teksten tot een passieverhaal verbonden door ds. Wietse van der Hoek. De uitvoering zal plaatsvinden in het gebouw Ontmoeting aan de Wassenaarweg 5 in Elderveld, Arnhem-zuid. De aanvang is 19.30 uur, zaal open vanaf 19.00 uur. De toegang is gratis, na afloop is er een collecte ter bestrijding van onkosten. Het belooft een prachtige muzikale voorbereiding te worden op de daarop volgende paasdagen.

Vrijwilligers gezocht!

ARNHEM – Op woensdagavond 17 mei en zaterdagmiddag 20 mei organiseert Ronald McDonald Huis Arnhem een informatiebijeenkomst over vrijwilligerswerk: wat kun jij doen voor de kinderen en ouders in Ronald McDonald Huis Arnhem?

Dit onmisbare en bijzondere Arnhemse (t)Huis zoekt extra vrijwilligers! Niet alleen vrijwilligers die de ouders en kinderen welkom heten, wegwijs maken, zorgen dat het Huis schoon en gezellig is en een luisterend oor bieden. Ook vrijwilligers die zich inzetten voor promotie- en fondsenwervende acties, begeleiden en/of organiseren van activiteiten voor gezinnen tijdens schoolvakanties en bijvoorbeeld ICT of technische ondersteuning willen bieden.

In Ronald McDonald Huis Arnhem verblijven ouders, broertjes en zusjes van een kind dat behandeld wordt in revalidatiecentrum 'Klimmendaal Revalidatiespecialisten' of ziekenhuis 'Rijnstate'. Zij kunnen overnachten maar ook alleen overdag (tussen of tijdens de behandelingen van hun kind) gebruik maken van de Huiskamer, de keuken en alle andere voorzieningen en (speel)ruimtes. Daarnaast is Ronald McDonald Huis Arnhem een van de drie Vakantiehuizen van het Ronald McDonald Kinderfonds. Voor veel gezinnen met een zorgintensief kind is een vakantie of weekendje weg niet vanzelfsprekend. In Huis Arnhem zijn zij ook altijd van harte welkom.

Alleen dankzij sponsoren, donaties en giften én de inzet en betrokkenheid van geweldige vrijwilligers, kan Ronald McDonald Huis Arnhem al deze gezinnen 365 dagen per jaar een gastvrij, schoon en warm (t)Huis bieden.

Ben je benieuwd wat jij als vrijwilliger voor deze gezinnen kunt betekenen? Kom dan naar een van de informatiebijeenkomsten in Ronald McDonald Huis Arnhem. Vrijwilligers vertellen dan alles over het Huis en de werkzaamheden die zij doen én je krijgt meteen een rondleiding door het Huis.

Op woensdagavond 17 mei (19.00 - 21.00 uur) en zaterdagmiddag (14.00 - 16.00 uur) ben je van harte welkom! Graag aanmelden via arnhem@ronaldmcdonaldhuis.nl. Wil je alvast meer informatie? Kijk dan op www.kinderfonds.nl/huis-arnhem of onze Facebookpagina.
Ronald McDonald Huis Arnhem (Gebouw A - Klimmendaal Revalidatiespecialisten), Heijenoordseweg 5, 6813 GG Arnhem. T: 026 – 352 52 60.

Moestuinieren voor beginners

Foto: Liesbeth Kemme

ARNHEM - Wil je dit voorjaar aan de slag met een moestuin? Volg dan de cursus Moestuinieren voor beginners. Landerij De Park verzorgt in samenwerking met het IVN RijnWaal een cursus waarbij je stap voor stap leert hoe je van je tuin of balkon een smakelijk paradijsje kunt maken. Je gaat aan de slag met een tuinplan en je krijgt praktische tips over wat te doen in de verschillende moestuinfases.

De cursus bestaat uit een serie van drie bijeenkomsten bij Landerij De Park op zaterdagochtend van 9.30 - 12.30 uur. De data zijn: 15 april, 13 mei en 3 juni. De kosten voor de hele cursus (inclusief cursusboek) bedragen 20 euro. Consumpties zijn voor eigen rekening. Zie voor meer informatie en aanmelden: www.landerijdepark.nl.

De paashaas verstopt paaseieren

De paashaas met de winnaars, die de gouden eieren hebben gevonden tijdens paaseieren zoeken in Elderveld, op tweede paasdag 2016.

ARNHEM - Op tweede paasdag - maandag 17 april - komt de paashaas op bezoek in Elderveld om in de Heemtuin (achter de Gaanderij / Driemondplein 1) paaseieren te verstoppen.

Van 11.00 tot 12.00 uur mogen kinderen tot en met 9 jaar de door de paashaas verstopte paaseieren gaan zoeken. De kinderen worden in drie leeftijdsgroepen ingedeeld; respectievelijk tot en met 3, 4 - 6- en 7 - 9-jarigen. Voor elke categorie zijn er naast de eieren ook drie gouden eieren verstopt. De vinders van deze gouden eieren krijgen een extra prijs. Een eerlijke zoeker krijgt na afloop een attentie van de paashaas. Dit evenement wordt ook dit jaar weer georganiseerd door de wijkvereniging Elderveld in samenwerking met de Heemtuingroep.

Word vrijwilliger Tafelkleedservice!

ARNHEM - Een warme maaltijd is helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend. De vrijwilligers van SWOA gaan op pad om de tafel te dekken, magnetron aan te zetten en een praatje te maken bij kwetsbare ouderen.

“Het idee voor een tafelkleedservice kwam van thuiszorgorganisatie Groot Gelre in Elderveld.” Jan Jacobs, projectadviseur bij SWOA, geeft aan dat de Thuiszorg onder druk staat en medewerkers steeds minder tijd hebben om te zorgen dat mensen ook daadwerkelijk hun maaltijd op eten.

Voor de Tafelkleedservice zoekt SWOA een enthousiaste vrijwilligers. De Tafelkleedservice is bedoeld voor kwetsbare inwoners uit Elderveld. Lees het volledige profiel op www.swoa.nl/nieuws. Voor vragen kan er contact opgenomen worden via (026) 3272266 of vrijwilliger@swoa.nl.

Lentefeest op Landerij De Park!

BETUWE - Kom met het hele gezin de lente vieren op zondagmiddag 9 april. Van 12.00 tot 17.00 uur is er een uitgebreid lenteprogramma rondom het thema Vogels. Met spelletjes en speurtochten. Kinderen kunnen vliegeren, vogels spotten en bij de postduiven kijken. In de kinderboerderij kunnen ze met de beesten knuffelen en kennismaken met onze nieuwe jonge biggetjes: Truffel en Bobby. Bij de vuurplaats kunnen ze een broodje bakken. In de tuin en de kas staat alles in het teken van zaaien. Ook daar is het echt lente!

Naast alle leuke activiteiten voor de kinderen is er ook een informatieve markt, waar een aantal groene organisaties uit de omgeving zich presenteren. Er is informatie over de vier voedselbossen en over Park Lingezegen. Groei & Bloei is aanwezig. Bij Karel Gommer ontdekken kinderen de wereld van de postduiven. Bij Dienstverlening in het Groen zijn paastakken te koop en bij BSO De Landerij kunnen kinderen watervogels knutselen en laten varen.
Natuurlijk valt er ook te genieten van lekkere hapjes en drankjes in het restaurant Droom! De Landerij.

Ontdek de speelnatuur, bezoek de moestuin, de bijenstal, het labyrint, de pipowagen, het struinpad, de vuurplaats, de huttenbouwplaats, het uitkijkplatform en de kinderboerderij.

De toegang is gratis. Voor sommige activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd. Zo kunnen kinderen met een strippenkaart voor 2,50 euro (houders Gelrepas gratis) aan leuke activiteiten meedoen. De opbrengst gebruiken we voor de ontwikkeling van de natuurspeelplaats.

Landerij De Park ligt op De Park 12, Elst, zie ook www.landerijdepark.nl.

Vogelzangwandeling Westerheide

Foto: Koos Dansen

ARNHEM - Ten noorden van Arnhem ligt een rustig heidegebied omringt door bos; Westerheide. Een natuurgebied dat in de lente gonst van het leven. Vooral vogels laten zich hier graag zien en horen. Gaat u vrijdag 14 april mee op excursie met de boswachter van Geldersch Landschap en Kasteelen, dan komt u helemaal in de voorjaarsstemming.

Hij weet precies waar de vrolijke fluiters zich bevinden. Spechten, merels en lijsters, boomklevers en boomkruipers, mezen in alle soorten en wellicht buizerds of andere roofvogels; ze geven een openluchtconcert en u bent uitgenodigd. Tijdens het luisteren geeft de boswachter tips zodat u beter kunt onthouden welk getjilp bij welke vogel hoort. Aangeraden wordt om een verrekijker mee om de vaak schuwe vogels van ‘iets dichterbij’ te kunnen bekijken.

Start: 10.00 uur op parkeerplaats Westerheide. Duur: ca. 2 uur. Afstand ca. 4 km. Deelname: 5,00 euro, kinderen 4 - 12 jaar 2,50. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas. Reserveren is noodzakelijk via www.glk.nl/evenementen. Informatie: Hans Keppel en Nel Schutz: 06 15363228.

Routebeschrijving: Harderwijkerweg inrijden tegenover Restaurant De Leeren Doedel (Amsterdamseweg N224). Na ca 200 m links P bij bord Geldersch Landschap & Kasteelen. GPS DD (decimale graden): 52.010007, 5.846887.

Infomiddag project Parkwonen

ARNHEM - Het project Parkwonen Stadseiland Arnhem-Zuid van Rumah Impian Kita is bedoeld voor personen van 55 jaar en ouder met hun roots in Indonesië en voor hen die affiniteit hebben met Nederlands -Indië.

Aanvankelijk was de bedoeling dat in overleg met Stichting Impian Kita Nederland, Volkshuisvesting Arnhem één woontoren aan de Stadswaardenlaan voor deze doelgroep beschikbaar zou stellen. Echter, gezien de te verwachte belangstelling is ook de tweede woontoren aan het Charley Bosveldhof voor hen beschikbaar gesteld. Een woontoren bestaat uit vier woonlagen met op elke etage zes woonunits. Iedere woontoren beschikt over een gezamenlijke ruimte. Het zijn sociale huurwoningen.

Voor de toewijzing van deze woningen is niet vereist dat men reeds in Arnhem of de regio van Arnhem woont. Personen uit heel Nederland, die voldoen aan de criteria kunnen zich voor een woning inschrijven. Stichting Nusantara is ingeschakeld om de eventuele zorgbehoefte van de bewoners zeker te stellen.

Voor nadere informatie is er een bijeenkomst op zaterdag 8 april van 14:00-16:30 uur in het wijkcentrum De Malburcht, Graslaan 97-C, Arnhem Zuid.

Ongebruikte kraammaterialen niet weggooien!

ARNHEM - Zwanger of net bevallen? Gefeliciteerd! Woont u in Nederland, dan heeft uw zorgverzekeraar u vast voorzien van een kraampakket, vol met watten, verbanden en luiertape. Heel prettig natuurlijk, maar het zou kunnen dat u deze materialen uiteindelijk niet nodig heeft.

Bijvoorbeeld omdat u in het ziekenhuis bent bevallen. Gooi uw ongebruikte kraammaterialen dan vooral niet weg, want u kunt er de levens van andere baby's en kraamvrouwen mee redden! Stichting Baby Hope zamelt in samenwerking met Kraamzorg Lingewaard deze materialen in voor kraamporjecten in Tanzania, Kameroen, Ghana, Benin, Suriname en een aantal Oost-Europese landen. Doel is meer hygiëne tijdens bevallingen, wat bij kan dragen aan de afname van de zuigelingensterfte. Zodat meer vrouwen hun pasgeboren baby's levend en wel tegen zich aan kunnen drukken. Wij geven ze graag een sprankje hoop op een betere toekomst. Helpt u mee?

Wilt u op een andere manier helpen? Een gift op rekeningnummer 9599914 is ook welkom, bijvoorbeeld om verloskoffers aan te kunnen schaffen.

Einde Vista, tijd voor een nieuw begin?

ARNHEM - 11 april vervalt de ondersteuning op Windows Vista. Dat wil niet zeggen dat uw computer met Vista niet meer zal werken. Alle computers met Vista blijven in principe werken, maar er komen geen updates meer uit. Zonder updates wordt uw computer onveiliger en is deze in principe niet meer geschikt om veilig op internet te gaan.

Gebruikt u nog Windows Vista? Dan wordt het de hoogste tijd om actie te ondernemen. Dat kan op verschillende manieren:

Als uw computer nog in goede staat is, dan is een upgrade naar een nieuwer besturingssysteem mogelijk. Computershop Arnhem kan uw computer opnieuw installeren met Windows 7. Windows 7 lijkt qua uiterlijk nog het meest op Windows Vista en zal daarom voor veel mensen de gemakkelijkste keuze zijn. U kunt ook direct voor Windows 10 kiezen. Dit heeft al voordeel dat u veel langer up-to-date blijft.

Als uw computer te oud is om met Windows 7 of 10 te gaan werken dan heeft Computershop Arnhem ook nieuwe en gebruikte computers die al met Windows 10 geïnstalleerd zijn. Ook dan is het mogelijk om de gegevens van uw oude computer over te laten zetten.

Informeer bij Computershop Arnhem wat de mogelijkheden zijn voor uw computer.

Computershop Arnhem; Gamerslagplein 2, 026 3628250; www.computershoparnhem.nl.

Voorjaarsaanbieding bij pedicurepraktijk Angelique

ARNHEM – Het blote-voetenseizoen is bijna aangebroken! Maar dat leuke open schoentje staat natuurlijk niet bij een blote voet met kloven of eelt. Maak gebruik van de voorjaarsaanbieding bij pedicurepraktijk Angelique: In de maand april 2017 krijgt u bij een eerste basisbehandeling, gratis een heerlijke voetcrème mee!

Bij Pedicurepraktijk Angelique kunt u terecht voor de verzorging van uw voeten maar uiteraard ook voor professionele behandeling van problemen aan uw voet. Bekende problemen zoals likdoorns lost Angelique voor u op, maar ook voor meer gecompliceerde voetproblemen bent u bij Angelique aan het juiste adres.

Bij een eerste bezoek zullen uw voeten worden gemeten middels een podobaroscoop. Hiermee is precies te zien hoe de drukverdeling bij uw voeten is. Zo kan bijvoorbeeld ook duidelijk worden waar uw rugpijn vandaan komt! Angelique werkt samen met professionele podologen en kan u, indien nodig, doorverwijzen. Angelique volgt ontwikkelingen en innovaties in haar vakgebied 'op de voet'. Zo is het vanaf oktober mogelijk om bij pedicurepraktijk Angelique een nagelbeugel te laten plaatsen ter voorkoming van het ingroeien van teennagels.

Het spreekt voor zich dat pedicurepraktijk Angelique is aangesloten bij branche-organisatie Pro-Voet. Een garantie voor kwaliteit, professie en hygiëne. Maar waar Angelique vooral ook voor staat is gastvrijheid, luxe en comfort. Mensen een goed gevoel geven is haar tweede natuur.
Zelf ervaren? Bel: 06 46 13 06 73 of kom langs aan de Brinkhofsestraat 45 in Arnhem; www.pedicurepraktijkangelique.nl.

Unieke plek voor uw afscheid

ARNHEM - Na een grondige restauratie is dit monumentale gebouw, de voormalige Sint-Jan de Doperkerk, geworden tot een van de mooiste rouw- en trouwlocaties van Arnhem in de wijk Klarendal. Memorarium Gelderland heeft een rouwcentrum met daarnaast een binnencolumbarium (urnenmuren) en een gescheiden ruimte voor urnenbijzetting voor veteranen.

In de voormalige kerk hangen nu diverse werken van Margot de Jong, die na een druk en werkzaam leven Margot de rust in de provincie Drenthe heeft gevonden om te gaan tekenen en schilderen, wat haar veel voldoening geeft. Daarnaast hangen er werken van Veronica Tamerus die ook woonachtig is in de provincie Drenthe en net als Margot de rust, de creativiteit en inspiratie gevonden heeft om te schilderen. Schilderen geeft haar ontspanning, voor zowel emotie als gevoel in haar leven. Inspiratie doet ze op door haar wereldse zaken. En creativiteit ontstond al in haar jonge jaren, omdat ze altijd al bezig was met kleuren en materialen.

Geïnteresseerd voor een rondleiding of om de huidige expositie te bekijken van twee kunstenaars uit Drenthe?
Memorarium Gelderland, Verlengde Hoflaan 74, Arnhem. Voor meer informatie over de openingstijden en de activiteiten in het Memorarium: www.memorarium.nl.

Food & Goodies Fair, dat is genieten voor jong en oud!

ELST – Een mooiere locatie hadden de organistoren van de Food & Goodies Fair niet kunnen bedenken; pal aan de Rijkerswoerdseplassen. Met daarbij gelegen het gezellige terras van eetcafé De Woerd, een grote speelplaats voor de kinderen en ruime, gratis parkeergelegenheid. Kom gezellig langs op zondag 9 apil van 11.00 tot 17.00 uur! Gratis entree.

De spil achter diverse Food & Goodies Fairs is Isabelle Berns. Wat kunnen bezoekers van een Food & Goodies Fair verwachten? 'Het is een feestelijke middag voor jong en oud, dus vooral veel gezelligheid! Je kunt genieten van live muziek verzorgd door popkoor Prestige Arnhem en natuurlijk heerlijk struinen langs de kramen. Van Foodtrucks met delicatessen tot aan woonaccessoires, je vind het er allemaal.

Prachtige handgemaakte producten, tassen en sieraden, kortom allerlei moois om blij van te worden. En ook voor de kinderen is het leuk, want naast de speelruimte die er is, zal er op die zondag ook een heel nieuw voetbalveldje in gebruik worden gesteld. De kleinsten kunnen zich laten schminken, terwijl de mama's en de papa's kunnen genieten van een drankje op het terras', aldus Isabelle.

De Food & Goodies Fair aan de Rijkerswoerdseplassen is tot stand gekomen dankzij de samenwerking tussen Isabelle Berns, Mike Wassink (eigenaar eetcafé De Woerd) en Maurice Kniest (eigenaar Easytent Verhuur). Maurice: 'De fantastische locatie van deze Fair is voor Easytent Verhuur natuurlijk geweldig om te kunnen laten zien dat wij niet zomaar een 'standaard' tentenverhuurbedrijf zijn. Wij onderscheiden ons met onze luxe, bijzondere partytenten, in verschillende aparte vormen. Het terrein, gelegen aan de Rijkerswoerdseplassen, leent zich bij uitstek om iets moois van ons bedrijf te laten zien.' Ook deelnemen aan deze Feel Good Fair? Er zijn nog een paar kramen beschikbaar! Mail: info@foodengoodies.nl. Meer informatie: www.foodengoodies.nl.

Bourgondisch & Spiesen Restaurant Herberg de Hoeve geopend

HUISSEN – De echte levensgenieters onder ons kennen natuurlijk Herberg de Hoeve in Huissen wel. Menig uitbundig feest is daar al gevierd. Compleet met heerlijk eten en drinken uiteraard. Gelukkig gaat dat niet veranderen. Sterker nog; Herberg de Hoeve is sinds zondag 2 april nog verder uitgebreid!

Met het plan om een bourgondisch restaurant toe te voegen aan de huidige arrangementmogelijkheden van de Hoeve, liep eigenaar Erik al langer rond: 'Maar ja, omdat wij altijd erg druk zijn met alle feesten die bij ons plaats vinden, kwam het er steeds niet van om ons idee echt uit te werken. Toen wij echter steeds vaker de vraag kregen of men ook met een klein gezelschap bij ons kon komen eten, kon een restaurant gewoon niet langer uitblijven.'

Sinds zondag 2 april is Bourgondisch & Spiesen Restaurant de Hoeve een feit! Van woensdag tot en met zondag kun je er heerlijk bourgondisch eten. Wat bourgondisch precies is? Oorspronkelijk aten de Bourgondiërs vroeger met de handen. Ze namen er ruim de tijd voor om lekker veel te eten en te drinken. Zo gaat dat dus ook bij het Bourgondisch & Spiesen Restaurant van Herberg de Hoeve! Je waant je terug in de tijd. De gasten kunnen een hele avond lang genieten. Kies bijvoorbeeld voor één van de driegangenmenu's, of zo'n verrukkelijke vleesspies. Of probeer eens een spies met heerlijk gemarineerde gamba's. Loopt het water al in je mond? Reserveer dan vast een tafeltje: 026-3250760 en kom gezellig eten! Op reservering geopend: Herberg de Hoeve / Bourgondisch & Spiesen Restaurant, Hoeve 31 in Huissen. Eerste paasdag paasbrunch van 11.00 tot 13.30 uur. Zie Facebook en www.herbergdehoeve.nl.

In contact met je hart

ARNHEM - Hoe kom ik te weten wat ik écht diep van binnen wil? Hoe kom ik bij mijn gevoel? Hoe krijg ik minder last van stress?

Dat zijn voorbeelden van vragen waarmee mensen bij mij in de praktijk komen. Als je voortdurend met je hoofd bezig bent of gejaagd bent door alles wat je maar moet, is je lichaam de hele tijd gespannen. Door de haptonomische aanraking kom je in dieper contact met je lichaam. Je krijgt meer vertrouwen in jezelf. En verder krijg je inzicht in je gevoel en in wat je nodig hebt om lekker in je vel te zitten; je gaat (opnieuw) herkennen hoe steun voelt voor jou; je heelt de pijn die achter de stress of spanning zit. Meer weten? Kom dan langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Nu één sessie gratis bij een intake van vier sessies.

Haptotherapie de Hagen, Gezondheidscentrum 't Duifje, Oude Huissenseweg 4, Arnhem; telefoonnummer 06 41590119; www.haptotherapiedehagen.nl.

Groter aanbod van hülsta meubelen bij Volta51 wonen in Zevenaar!

ZEVENAAR – Sinds kort heeft Volta51 wonen, naast de kasten en TV meubelen, ook banken en fauteuils van hülsta in haar winkel op de meubelboulevard in Zevenaar.

Als vooraanstaand meubelfabrikant uit Duitsland is hülsta, naast Rolf Benz, een voorbeeld van kwaliteit en duurzaamheid. De meeste mensen kennen het merk vooral van de kasten en dressoirs.

hülsta heeft sinds kort haar assortiment uitgebreid met hülsta sofa. Dit programma bestaat uit diverse banken en fauteuils die in vele uitvoeringen en met een grote collectie stoffen en leersoorten kunnen worden geleverd. Om de kwaliteit te onderstrepen krijgt de klant op deze meubelen 5 jaar garantie.

Naast de meubelen van hülsta heeft Volta51 wonen in Zevenaar een studio van Rolf Benz en deSede. Onze interieurarchitect kan indien u dat wenst, samen met u, uw wensen vertalen in een, geheel of gedeeltelijk, nieuw interieur.

Wij ontvangen u graag in onze winkel. Volta51 wonen is iedere zondag en 2e paasdag geopend. We zijn van dinsdag tot en met zaterdag voor u geopend vanaf 9.30 uur en op koopzondagen van 12.00 tot 17.00 uur. We hebben geen koopavond.

Volta51 wonen is gevestigd op de meubelboulevard aan de Edisonstraat 56f in Zevenaar; 0316 332222 of www.volta51.nl.

Al tien jaar de grootste en beste in deze regio Van Glazenwasserij Baart kun je op aan!

Foto: Glazenwasserij Baart: kwaliteit tot op grote hoogte!

ARNHEM – Van Glazenwasserij Baart kun je op aan! Stoppen? Geen sprake van. "Laat u niets op uw mouw spelden, want onze jongens doen het werk graag en ze blijven het doen", aldus Patrick Baart, die de laatste weken steeds vaker te horen krijgt, dat Baart gestopt zou zijn. "Niets van dat alles. We zijn en blijven het meest betrouwbare bedrijf! Al langer dan tien jaar!" De klanten hoeven zich niet ongerust te maken.

Vrijwel iedereen kent Glazenwasserij Baart. Want de jongens van Baart zie je overal. In álle seizoenen van het jaar. Ze zorgen dat de ramen er brandschoon uitzien; maand in, maand uit. En door het leveren van kwaliteit en service is Glazenwasserij Baart een betrouwbare partner voor iedereen.

Glazenwasserij Baart komt altijd volgens afspraak. Sterker: klanten met de poort op slot of een huis met rolluiken, krijgen daags van te voren een sms-je! Bij Baart maken ze beloftes waar. Maar bovenal krijg je er kwaliteit. De ruiten worden keurig door de professionele glazenwassers behandeld. Ook het hout rondom het raam en het kozijn worden meegenomen. Je kunt de medewerkers zelfs inschakelen voor het schoonmaken van al het houtwerk, trespa en dakkapellen. Zelfs voor het schoonmaken van dakgoten!

De klant vindt na de wasbeurt een briefje met de gedane werkzaamheden in de brievenbus. De kosten kunnen altijd achteraf per bank worden betaald. Door het vele werk in dezelfde wijken, kan Glazenwasserij Baart uiterst voordelig werken. Informeer naar de tarieven!

Glazenwasserij Baart, Eimerssingel West 33, Arnhem; telefoon 06 54690244; www.glazenwasserijbaart.nl.

Kom vanaf 8 april spelen en genieten in amusementspark Tivoli

BERG EN DAL - Vanaf zaterdag 8 april is amusementspark Tivoli weer geopend. Het pretpark heeft meer dan dertig attracties en speeltoestellen voor families met kinderen vanaf twee jaar, is veilig, kindvriendelijk, overzichtelijk én betaalbaar zonder al te lange wachttijden!

Zo is er onder andere een achtbaan, botsboten, luchtkussen, zweefmolen, trampolines, botsauto's, draaimolen, treintjes, buggy's, midgetgolfbaan en nog veel meer... Regent het? Geen probleem! Er kan gewoon doorgespeeld worden in onze binnenspeeltuin. Regelmatig is er leuke animatie in het park. Nieuw dit seizoen zijn het luchtkussen de 'Gorilla Slide' en de parkshow 'Tiffi & Toffi's Jungle avontuur'.

De entreeprijs voor kinderen vanaf 2 jaar en volwassenen is 13,00 euro en het park is geopend van 8 april tot en met 22 oktober (kijk voor actuele openingstijden en –dagen op www.parktivoli.nl).

Goochelen en jongleren tijdens pasen

Op eerste paasdag brengt de beroemde goochelaar Hokus Pokus met zijn kindertheater veel gezelligheid en verwondering bij jong en oud. Op tweede paasdag kun je jongleren met ballen, ringen en doekjes. Van bordje draaien tot acrobatiek, tijdens de Circus Workshop leer je de fijne kneepjes van het circusvak. Natuurlijk zijn Tiffi en Toffi dagelijks in het park te vinden voor een Meet & Greet, je kunt je regelmatig laten schminken en verder zal het hele seizoen bol staan van leuke animatie.

Wil je het liefst gelijk naar binnen zonder in de rij bij de kassa te moeten staan? Bestel dan online je toegangskaarten en profiteer ook nog eens van korting per kaartje! Meer informatie staat op www.parktivoli.nl.

Doorloop Glazenwasserij Baart

Doorloop Glazenwasserij Baart

19 / 56

Lightpower Laserontharing dé specialist voor duurzame ontharing

ARNHEM - Lightpower is de praktijk waar bij ontharen met de allerlaatste lasertechnologie voor laserontharing wordt verwijderd. De kwaliteit en hygiëne staan hoog in het vaandel bij Lightpower Laserontharing.

Eigenaresse Jildiz Andjelkovic is een gediplomeerde schoonheidsspecialiste die in meerdere specialisaties behandelingen aanbiedt, zodat er in sommige gevallen een vergoeding uit de aanvullende zorgverzekeringen plaats kan vinden. De praktijk werkt volgens de strenge richtlijnen uit het boek 'code van de schoonheidsspecialist'. Jildiz is een erkend schoonheidsspecialiste die is aangesloten bij de branchevereniging Anbos en tevens zorgaanbieder is volgens de strenge normen van Vektis.

Laserontharing is geschikt voor alle huidskleuren. In de praktijk wordt er gewerkt met de nieuwste generatie diode-laser. Het laserapparaat dat door Jildiz wordt gebruikt is de alom bekende LightSheer Desire van Lumenis en is wereldwijd de gouden standaard in laserontharing.

Microdermabrasie
Is een behandeling die zorgt voor een verbetering van de huidconditie en huidstructuur. Middels micro-diamantkopjes worden de dode huidcellen verwijderd. Het resultaat na de behandeling is direct zichtbaar. Microdermabrasie maakt de huid gladder, zachter en frisser. Heeft u last van futloze droge en ruwe huid, pigmentvlekken, zonbeschadigde huid, Acne littekens, verstopte poriën, littekens of een rokershuid, dan bied microdermabrasie een betere doorbloeding en een frisse uitstraling .

Daarnaast kunt u er terecht voor behandelingen zoals huidverjonging en elektrisch ontharen. Lightpower Laserontharing hanteert alleszins vriendelijke tarieven voor dames en heren.

Lightpower Laserontharing, Johan de Wittlaan 204-1, Arnhem. Voor meer informatie of gratis intake 026 3824476; www.lightpowerarnhem.nl.

Reggae muziek en het glas heffen op het leven

ARNHEM - Op een morgen gaat de telefoon. Ik neem op met "Johan Uitvaartzorg, u spreekt met Johan Verhofstadt?" Een heer die zich voorstelt en vraagt: "Neemt u ook lopende naturapolis over? Want", vervolgt hij, "ik ben al enige tijd ziek en heb speciale wensen voor mijn uitvaart." Diezelfde middag werden alle bijzondere uitvaartwensen vastgelegd en ik heb hem bij het afscheid sterkte gewenst.

Ruim een half jaar later ontving ik een telefoontje van de neef van meneer: "Mijn oom is zojuist overleden en de arts is geweest, kunt u komen?". En ben natuurlijk direct naar het huis vertrokken. Wat waren zijn wensen: Direct na zijn overlijden en na de verzorging is de kist verhuisd naar het crematorium waar de crematie zonder aanwezigen uitgevoerd werd. Na vier weken is de urn vrijgegeven en is er in de plaatselijke kroeg met reggae muziek op de achtergrond, met buiten een joint en een pilsje uit de fles, geproost op zijn leven. Te midden van zijn vrienden werd dit afscheid, geheel in de stijl en de manier waarop hij geleefd had, gevierd met mooie verhalen.

Een markant persoon die echt wist hoe je in stijl afscheid kunt nemen. Voor een persoonlijke uitvaart op maat voor elk budget, bel dan 06-10122205, ook als u elders verzekerd bent. www.johanuitvaartzorg.nl.

Heel relaxed in vernieuwde cafetaria-lunchroom aan de Dr. C. Lelyweg Proef van de sfeer van De Gastronoom

ARNHEM – Cafetaria De Gastronoom heeft nieuws, hot nieuws! Sinds kort kun je in de vernieuwde vestiging in winkelcentrum De Lely aan de Dr. C. Lelyweg overheerlijk lunchen en genieten van al het lekkers wat de Gastronoom te bieden heeft.

De Gastronoom heeft zes vestigingen in Arnhem en Velp. De cafetaria is enorm bekend met haar versbereide Vlaamse frieten en de vele versbereide producten uit eigen keuken. De kwaliteit wordt alom geprezen! Oprichter en mede-eigenaar Ali Deniz heeft nu iets heel bijzonders geïntroduceerd voor de cafetaria aan de Middachtensingel: vlees van de houtskoolgrill.

De Gastronoom aan de Middachtensingel 145 in Presikhaaf is vorig jaar gerenoveerd en er is een zaalruimte met 70 zitplaatsen gecreëerd. Vanuit het restaurantgedeelte kun je de handelingen volgen van de koks, die het vlees op het houtskoolvuur bereiden. Alle vlees van de grill is halal. Ook groepen zijn welkom. Elk menu is mogelijk, evenals aanpassingen. De Gastronoom is dagelijks vanaf 12:00 uur geopend tot 01.00 uur, in het weekend tot 02.00 uur (de keuken sluit een uur eerder).

De Gastronoom, Middachtensingel 145, Arnhem; 026 3796356; www.degastronoom-arnhem.nl.
De Gastronoom heeft ook vestigingen in Arnhem aan de Johan de Wittlaan 51, Volkerakstraat 4-6, Hommelstraat 56 en in Velp aan de Hoofdstraat 238, Winkelcentrum De Lely: Dr. C. Lelyweg 9G.

Company Catering & Restaurant de Buutplek

ARNHEM/ELDEN - Passie voor koken, dat betekent toch voor iedereen iets anders?

Jochem Janssen, eigenaar van Company Catering en de Buutplek: "Dat klopt, mijn passie voor eten stopt niet bij wat ik zelf lekker vind. Je klanten met diverse smaken kennis laten maken en van hun feest of event een groot succes maken, dat is mijn passie." Een boerenontbijt in de ochtendzon, zittend in het weiland op bedekte hooibalen. Gewoon genieten van heerlijk en eerlijk eten. Springkussen erbij voor de kinderen en iedereen heeft het naar zijn zin. Wij verzorgen altijd alles tot in de puntjes, daar werkt ons team ontzettend hard voor, van blije klanten worden wij ook heel blij en dat stralen we uit.

Onze manier van koken is ook niet duur. "Natuurlijk kunnen we hippe oesters serveren, maar zelf ingelegde haring met groenten is net zo lekker en veel specialer." Ik gebruik graag oude technieken: inmaken, inleggen, alles om de kwaliteit van de producten optimaal tot hun recht te laten komen. Gewoon zoals mijn oma dat vroeger al deed, héérlijk!

Wij werken zoveel mogelijk met biologische streekproducten. Bijvoorbeeld melkproducten van de Zuivelboerderij, vlees van de Groeneweg slagerij en mooie groenten."

Company Catering & Restaurant de Buutplek; telefoon 026 7112505.
Kom gerust eens binnen voor een kopje koffie aan de MR. D.U. Stikkerstraat 10 in Arnhem. Meer informatie staat op www.buutplek.nl. Lekker en betaalbaar, zo hoort het!

Airco-controles in april bij airco- specialist Autotemp Lingewaard

DOORNENBURG – Autotemp Lingewaard, dé specialist op airco gebied, is al veertien jaar een begrip in de regio. Het bedrijf van Johan Scholten heeft in deze periode vele aircosystemen voor auto's geleverd, gemonteerd, onderhouden en gerepareerd. Zoals elk jaar houdt Autotemp Lingewaard ook nu weer de auto-airco controledagen!

Autotemp Lingewaard is gevestigd in de hal achter Autobedrijf Johan Scholten, dat al ruim tweeëndertig jaar in Doornenburg gevestigd is. Deze locatie biedt tevens de mogelijkheid om flexibel gebruik te maken van de service en diensten van de garage, een merkonafhankelijk Bovag garagebedrijf, waar uw auto in goede handen is voor reparatie, onderhoud en apk.

Tachtig procent van de auto's is uitgerust met een aircosysteem. Aircosystemen zijn onderhevig aan slijtage en verliezen jaarlijks zo'n tien procent aan vloeistof (koudemiddel). Onderhoud van het aircosysteem vereist specialistische kennis en apparatuur. Autotemp Lingewaard heeft dit voor alle systemen in huis.

Controle is niet alleen goed voor je portemonnee, ook voor het milieu. Een jaarlijkse controle voorkomt dure reparaties. Een slecht werkend of defect aircosysteem veroorzaakt vaak al een schadepost van enkele honderden euro's.

Vanaf maandag 3 april kan men voor 9,95 het aircosysteem van A tot Z laten controleren. Dat kan zonder afspraak op de middagen van 13.00 tot 17.00 uur en de zaterdagen van 09.00 tot 15.00 uur (gesloten op 17 en 27 april).

Autotemp Lingewaard, Blauwe Hoek 15, Doornenburg; telefoon 0481 351225; www.autotemplingewaard.nl.

Fysiotherapiepraktijk De Hoofdpijnbalie in Arnhem-zuid start met vernieuwende therapie!

ARNHEM – "Ruim twee jaar ben ik bezig om mensen met hoofdpijnklachten zoals spanningshoofdpijn, migraine, clusterhoofdpijn en ander gerelateerde hoofdpijnen te behandelen met dry- needling. Dit heeft vele succes verhalen opgeleverd, soms lukte het niet. Hoofdpijnklachten is een lichamelijk ongemak dat uw dagelijks leven sterk kan beïnvloeden."


In Nederland hebben ongeveer 2,5 miljoen mensen last van migraine, waarvan er dagelijks zo'n 80.000 mensen op bed liggen. Hierdoor is er jaarlijks voor ongeveer 1,7 miljard euro aan arbeidsverzuim. De meeste van deze patiënten slikken dagelijks medicijnen en bezoeken regelmatig de huisarts of specialist met als gevolg: sterkere medicatie en nog steeds hoofdpijn!

De aanpak met Dry Needling heeft positief effect op de klachten. Middels de naaldjes worden de verhardingen (triggerpoints) in en rondom uw nek-schouder-hoofd gebied behandeld waar deze uw hoofdpijn beïnvloeden. Dit geeft of een vermindering van uw aanvallen of de heftigheid van uw aanvallen worden minder.

Hoe komen deze verhardingen in uw spieren? "Hier is de zoektocht begonnen naar een nieuwe therapie. Fysische vasculaire therapie.
De verhardingen in uw spieren worden veroorzaakt door het niet afvoeren van uw afvalstoffen uit uw spiercellen. Er is iets mis met uw stofwisseling. Voedingsstoffen en zuurstof worden afgegeven als brandstof aan uw cellen en dus afvalstoffen weer mee terug genomen. Het inzetten van deze nieuwe therapie zetten uw haarvaatjes aan tot activiteit en zal uw stofwisseling 12 tot 16 uur verbeteren na de therapie. Door acht weken deze therapie te volgen zullen uw klachten aanzienlijk sneller verbeteren."

Fysiotherapiepraktijk de Hoofdpijnbalie; Mr. D.U. Stikkerstraat 10, Arnhem; 06 26348961; Voor meer informatie: www.dehoofdpijnbalie.nl.

Kwaliteitscertificaat voor Tyre Plus

ARNHEM - Banden blijven een belangrijke rol spelen in het verkeer, dus gaat het om veiligheid. Het is dus van essentieel belang dat uw banden en velgen gemonteerd worden door de specialist. Tyre plus is sinds eind 2016 aangesloten aan de VACO, de branchevereniging voor de banden- en wielenbranche en is hiermee een gecertificeerde VACO-erkend bandenspecialist.

Bevestiging van professionaliteit en kwaliteit. "Het VACO-certificaat is voor ons bedrijf een bevestiging van professionaliteit en kwaliteit wij werken dan ook volgens de hoge standaarden die er door de VACO worden gesteld op onder andere kennis, opleidingen, materieel en vakbekwaamheid. Bij het specialisme van banden en velgen hoort uiteraard ook het uitlijnen van de auto, dit doen wij niet alleen voor de particulieren klanten maar ook voor een aantal merk dealers en merk onafhankelijke autobedrijven uit de regio.

TPMS-specialist
TPMS, het bandenspanningsbewakingssysteem, alle nieuwe auto's sinds november 2014 moeten hier over beschikken. Dit systeem kent twee varianten, direct en indirect dit kan met de bandenwissel nog wel eens problemen geven, ook hiervoor gaat u naar de specialist. Bij Tyre plus beschikken ze over de juiste apparatuur om dit voor u uit te lezen of te programmeren.

Door ons specialisme hebben wij een goed contact met leveranciers hierdoor kunnen wij onze klanten zeer concurrerende prijzen bieden een goede service en een juiste after-sales afhandeling."

Tyre Plus; Simon Stevinweg 23-03, Arnhem; telefoon 026 3614111; www.tyreplus.nl.

Auto op slot en sleutel kwijt? Sleutel- en slotenspecialist B. Bosman helpt!

ARNHEM – Dé nachtmerrie van elke autobezitter: je auto zit dicht en de sleutel is zoek. Wat nu? In Arnhem en omgeving geen probleem. Want René Bosman van De sleutel- en slotenspecialist B. Bosman helpt je aan een nieuwe sleutel. Met in zijn auto het benodigde gereedschap, zodat de wagen niet hoeft te worden afgesleept, maar je ter plekke wordt geholpen!

René kent zijn vak; hij is reeds de derde generatie Bosman, die sinds 1947 in deze regio al heel wat sleutels en sloten heeft geleverd. Aan de Johan de Wittlaan 19 heeft Bosman alles in huis: van certificaat-, cilinder-, kluis- en baardsleutels tot aan de autosleutel toe. De klant kan thuis bezocht worden voor een gedegen advies en montage van sloten en sleutelproblemen. Zelfs kluizen kunnen worden geopend!

De autosleutel krijgt bij René steeds meer aandacht. Auto op slot en sleutel kwijt? Of alleen een kopie nodig? Ga naar Bosman de sleutel- en slotenspecialist. Die levert van vele merken de sleutel, zoals van nagenoeg de hele VW-groep, Renault, Ford, Citroën en Peugeot. Kom naar de zaak met de bewuste sleutel en informeer naar de mogelijkheden! Dat geldt ook voor de transpondersleutels. Bij afstandsbedieningen kan reparatie van de sleutel vaak al een (veel goedkopere) oplossing zijn! In de meeste gevallen is inschakelen van Bosman veel voordeliger dan een beroep doen op de dealer, die de auto afsleept. In de meeste gevallen repareert Bosman ter plekke!

B. Bosman de sleutel- en slotenspecialist, Johan de Wittlaan 19, Arnhem; 026 4421247; www.bosmansleutels.nl.

Mom in Balance lanceert Mpower: dé workout voor fysieke en mentale kracht

ARNHEM - Mom in Balance, bekend van de landelijke outdoor trainingen voor vrouwen, start met Mpower: een nieuwe, energieke workout voor ambitieuze en actieve vrouwen die topfit willen zijn. Mpower is een intensieve training die uitdaging, competitie en fun combineert en zo body én mind een boost geeft.

Met professionele trainers werken de Mpower deelneemsters aan het opbouwen van fysieke en mentale power. Een goede conditie, een sterk lichaam en een positieve mindset: precies wat je nodig hebt om werk, gezin en me-time te combineren. Deze total body workout is een combinatie van kracht, cardio en high intensity oefeningen, die je veelal in teamverband uitvoert om jezelf en elkaar te blijven pushen.

Mpower daagt je uit om het beste uit jezelf te halen. "Want als je goed in je vel zit, durf je meer, kun je meer en wíl je meer." De Mpower workouts zijn ontworpen en samengesteld door een team van interne specialisten, op basis van tien jaar ervaring en de laatste fysiologische onderzoeken en inzichten. "Wij weten inmiddels haarfijn hoe we optimale resultaten kunnen boeken bij onze doelgroep" stelt Esther van Diepen.

De lancering van Mpower vindt plaats op 13 mei 9:30 uur in Sonsbeekpark (Arnhem). En daarna ook op andere locatie's rondon Arnhem. Voor informatie of aanmelden patricia@mominbalance.nl.

Eigen Stijl Arnhem opent nieuwe kinderwinkel in de Steenstraat

ARNHEM – Eigen Stijl Arnhem is verhuisd is naar de Steentraat 75. In het oude pand van de Steenstraat 66b zit nu Eigen Stijl Kind. Eigen stijl Kind verkoopt kleding in de leeftijdscategorie van nul tot veertien jaar.

Eigen Stijl is bekend van dameskleding voor vrouwen met een 'eigen stijl'. Vanaf heden kunt u er nu ook terecht voor kinderkleding voor meisjes en jongens vanaf nul tot en met veertien jaar van de welbekende merken. Eigen Stijl Kind heeft een zeer grote collectie van het merk Koeka. Daarnaast verkopen zij ook kledingmerken als, Petit Louie, By-Bar girls, Danefae, 4 funcky flavors, Loud en Proud, Froy en Dind. Ook is er een ruime assortiment met leuke cadeaus van het merk Djeco, PlannToys, Monchichi en Sousza for kids. Eigen Stijl Kind verkoopt ook kinderboeken, kinderschoenen en laarzen.

Het team van Eigen Stijl Arnhem en Eigen Stijl kind geeft u een eerlijk en helder advies, zodat iedereen zijn eigen stijl kan creëren. "Ook verkopen wij mooie schoenen, tassen en leuke originele boeken en cadeaus. Nieuw in de collectie is de zwangerschapskleding van Froy en Dind. De stof is ecologisch of gerecycled van PETflessen. Lekker draagbaar tijdens je zwangerschap, legt eigenaresse Marjan Zeylmans uit. We verkopen onder andere: King Louie, By-Bar, Tante Betsy, Froy&Dind, Studio Anneloes, Le Pep, Ilse Jacobsen, Danefae, Pom Amsterdam, Sanita, Clumpy's, Fly Londen en nog veel meer."

Eigen Stijl Arnhem; Steenstraat 75, Arnhem; 026 379 0568. Ook te volgen via Facebookpagina: Eigen Stijl Arnhem
Eigen Stijl Kind; Steenstraat 66b; Arnhem; Ook te volgen via Facebookpagina: Eigen Stijl Kind.
Voor meer informatie: www.eigenstijlarnhem.nl.

Wijnkoperij Yves Boode al meer dan 31 Jaar een begrip

ARNHEM – Wijnkoperij Yves Boode aan de Steenstraat 28 in Arnhem is in 1985 opgericht door naamgever Boode. De Wijnkoperij Yves Boode is een ouderwetse en servicegerichte speciaalzaak. In 1993 namen Ronald Koenders en Hanke van Slooten het over. Op dit moment runnen zij de winkel samen met steun en toeverlaat Henk de Wilde (slijtersvakman).

Wijnkoperij Yves Boode is gespecialiseerd in wijn en whisky die aangeboden worden voor een goede prijs voor elke gelegenheid. Daarnaast heeft men een groot aantal soorten Cognac, Gin, Armagnac, Wodka, Calvados, Rum en Grappa in het assortiment. Ook is er een ruime voorraad van vierhonderd wijnen die vanaf vijf euro worden aangeboden uit vele landen. Al sinds jaar en dag houdt eigenaar Ronald Koenders een tiental whiskyproeverijen per jaar. Voor de beginnende en de gevorderde liefhebber. De volgende whiskyproeverij staat gepland op vrijdag 16 juni.
Meer informatie over de proeverijen kunt u vinden op: www.yvesboode.nl
Elk voor-en najaar geven zij een korte wijn cursus van vier avonden.

Wijnkoperij Yves Boode is geopend van dinsdag tot en met zaterdag.
Dinsdag, woensdag en vrijdag van 09:30 tot 18:30 uur. Donderdag koopavond van 09:30 uur tot 21:00 uur en zaterdag van 09:30 uur tot 17:30 uur

Al met al voldoende redenen om de winkel de komende tijd met een bezoekje te vereren. Het team van Wijnkoperij Yves Boode ontvangt u vriendelijk, ter zake kundig en met ouderwetse service. U bent van harte welkom in de winkel, al meer dan 31 jaar!!

Wijnkoperij Yves Boode, Steenstraat 28, 6828 CK Arnhem, 026-3515681, www.yvesboode.nl.

Bender hifi voor het beste geluid

ARNHEM - De naam Bender is sinds 1914 met de Steenstraat verbonden. Het was toen een filiaal van C.C. Bender's Piano- en Orgelhandel uit Leiden. Ruim 50 jaar is Bender hifi specialist op het gebied van muziekbeleving.

Bij Bender staat het delen van de liefde van muziek en het beleven van muziek voorop. Daarom noemt Harald zich muziek belevingsdeskundige. Iedereen beleeft muziek op zijn eigen manier daarom bestaat er geen standaard oplossing. Harald vindt het een uitdaging om met u een audio-installatie samen te stellen die uw muzikale droom doet uitkomen. Na het advies is er de mogelijkheid om op een ontspannen manier de installatie in één van de twee luisterruimtes te beluisteren. De mogelijkheid bestaat om thuis de installatie gedemonstreerd te krijgen.

Het delen van liefde voor muziek staat ook centraal tijdens de luistershow die Bender hifi 4 tot 6 keer per jaar organiseert. Tijdens de eerste zondag van de maand is Bender hifi geopend en staat er een demoset centraal waarnaar u vrijblijvend kunt komen luisteren. Uiteraard krijgt u kop koffie of thee.

Ga langs bij Bender hifi in de Steenstraat om te bekijken en te beluisteren wat er aan muziekbeleving mogelijk is.

Bender hifi, Steenstraat 54, Arnhem; 026 4453541; www.benderhifi.nl; Facebook: www.facebook.com/benderhifi.

Limieten voor Bridget Vermeer en Eline Baas van EZ&PC

Foto: Debby Vermeer

ARNHEM – Zaterdag 25 maart nam EZ&PC deel aan een limietwedstrijd op de lange baan. Voor enkele minioren hun eerste ervaring, terwijl het voor de overige zwemmers de eerste lange baan wedstrijd van dit seizoen betrof.

De resultaten waren bevredigend en zoals altijd waren er ook nu enkele uitschieters. Bridget Vermeer verzekerde zich van twee NJJK-limieten, terwijl Eline Baas drie limieten voor de Gelderse Kampioenschappen realiseerde. Bij de minioren werden pr’s scherper gesteld door Maureen Vens op de 100M vrije slag, Robin Vermeer op de 200M wisselslag en Marijn Baas op de 100M vrije slag, 100M rugslag en 50M vlinderslag.

Eline Baas bracht haar aantal GK-limieten op acht door zowel op de 50M vrije slag, de 100M rugslag en de 200M wisselslag aan de eisen te voldoen. Danee Sandifort zwom een mooi PR op de 50M vrije slag. Ymke Vermeulen, Jill Wind, Lisa Bakarbessy en Sanne Landman deden nieuwe ervaringen op in het 50M-bad, maar geen van hen voegde limieten toe aan de reeds bestaande verzameling.

Milou Bakarbessy zwom goed op de 100M en 800M vrije slag, terwijl Joost Vilier startte op vier verschillende vrije slag afstanden. Joost presteerde prima, maar helaas bleven de GK-limieten net buiten bereik. Bridget Vermeer ging om 21.45 uur nog te water om op de 800M vrije slag NJJK-limieten te realiseren. Het plan was nl. om ook de 400M binnen de vereiste tijd te zwemmen. Weliswaar op een zeer ongebruikelijk tijdstip, maar beide missies zijn geslaagd!

Auteur Tommy Wieringa in Rozet

ARNHEM - Auteur Tommy Wieringa vertelt op donderdag 13 april in Rozet over zijn nieuwste roman: ‘De dood van Murat Idrissi’. Belangstellenden komen te weten hoe hij tot het schrijven van dit boek is gekomen kunnen een gesigneerd exemplaar bemachtigen.

‘De dood van Murat Idrissi’: Langs de Spaanse snelwegen naar het noorden worden jaarlijks honderden anonieme migranten gevonden die de overtocht van Tanger naar Algeciras niet overleven. De dood van Murat Idrissi beschrijft het lot van een van hen, maar ook dat van twee migrantendochters, die zich zowel in het land van hun ouders als in Nederland vreemdeling voelen. In dit meeslepende boek vertelt Tommy Wieringa, na ‘Dit zijn de namen’, opnieuw een migratiegeschiedenis. Een verhaal van verlangen en opportunisme, overmoed en dood.

Tommy schreef eerder ook de romans: ‘Alles over Tristan’, ‘Joe Speedboot’ en het Boekenweekgeschenk 2014: ‘Een mooie jonge vrouw’. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor verschillende nieuwsbladen.

Auteur Tommy Wieringa komt op donderdag 13 april van 20.00 tot 22.00 uur in Rozet. Kaarten kosten 12,50 euro. Leden van de Bibliotheek krijgen twee euro korting. Voor meer informatie en aanmelden: www.bibliotheekarnhem.nl/agenda.

Supporters Vitesse tellen af naar bekerfinale Actie 'Heel Arnhem naar de Kuip'

ARNHEM - Met een levensgroot billboard wordt er sinds zaterdag afgeteld naar de bekerfinale van Vitesse in de Kuip. Het billboard is te bewonderen langs de oprit van de John Frostbrug. De afbeelding is ontworpen door een groepje fanatieke Vitesse supporters met als doel de bekersfeer in de stad te vergroten.

Naast het billboard zullen er volgende week ook duizenden A2 posters worden gedrukt. De eerste zeefdruk van de poster zal later worden aangeboden aan Vitessespeler Guram Kashia. Rond 7 april komen de poster ook voor Vitesse supporter beschikbaar.

Initiatief

Deze actie is een initiatief van fanatieke supporters Vak 112 en mede mogelijk gemaakt door SBV Vitesse, Supportersvereniging Vitesse, Club 1892, Melis Transport, Gemeente Arnhem, Willemeen, Okimono, Vivo, Drukwerk Max, Johan Paape en Primera.

Jonge onderneming ook actief in vele itc-diensten Ninepixels voor succesvolle websites, die écht werken!

ARNHEM – Ninepixels is het bedrijf van Emir Corovic. Al bijna tien jaar is hij actief in de ICT. Sinds een jaar heeft hij in Kroonpark 2 zijn eigen onderneming, van waar uit hij werkt aan webdesign, webwinkels, applicaties en tal van ICT-diensten.

Een website bouwen is één, maar een website bouwen, die de ondernemer ook het beoogde rendement oplevert, is twee! Emir Corovic van Ninepixels luistert naar de wensen van de klant, heeft de benodigde kennis in huis en komt zodoende met een resultaat, dat aan de vraag beantwoordt. Ninepixels weet niet alleen een gebruiksvriendelijke site te leveren, Emir zorgt dat de site ook gevonden wordt en hoog in Google komt te staan. Gebruiksvriendelijk voor alle gebruikers, ook die van smartphones en ipads!

Ninepixels kan als jong bedrijf tegen acceptabele tarieven werken. Voor een starter of zzp-er is het fijn te weten, dat men bij Ninepixels ook gespreid kan betalen. Naast webdesign kan ook de huisstijl worden meegenomen, evenals drukwerk: van visitekaartje tot flyer...

Tot de klantenkring van Ninepixels behoren zowel kleine zelfstandigen tot aan BN-ers en zelfs grote(re) bedrijven. Zoals horecabedrijven, die graag hun bestelsysteem willen optimaliseren. Ook voor callcenters wordt er door Ninepixels gewerkt, evenals voor bedrijven, die willen overstappen op voip-diensten (het goedkoop telefoneren via internet).

Ninepixels, Kroonpark 2, Arnhem; 085 7606922; www.ninepixels.nl.

Nieuwe en gebruikte banden van HST Autobanden Goedkoper en met garantie

ARNHEM – Sinds jaar en dag kan autorijdend Arnhem en omgeving bij HST Autobanden terecht voor zowel nieuwe als gebruikte banden. Gebruikt? Jazeker daarin is het bedrijf juist in gespecialiseerd. Je heb er de keuze in alle merken en maten. Banden met een profiel van tachtig tot honderd procent, maar wel tegen een absurde lage prijs. HST Autobanden maakt autorijden weer prettig voordelig! Waarom naar nieuwe banden kijken, als bijna nieuwe slechts de helft kosten.

In een goed geoutilleerde en schone werkplaats met alle benodigde apparatuur worden de auto's voorzien van de banden, die in een grote ruimte achter liggen opgeslagen. Doordat eigenaar Pasa Tasci al jaren in deze branche actief is en ook een groothandel heeft, kent hij de wegen in de lease- en bandenwereld en koopt hij al jaren vele banden op, die weinig kilometers hebben gelopen. Vrijwel elke maatband is op voorraad of binnen enkele dagen te leveren. "Gebruikte banden ook voor grote maten van hoogwaardige kwaliteit tegen gunstige prijzen, vaak voor minder dan de helft."

De gebruikte banden worden voor montage nauwkeurig door de medewerkers van HST Autobanden getest. Op de banden wordt door het bedrijf garantie gegeven. Naast banden worden er ook velgen (nieuw en gebruikt) verkocht.

HST Autobanden is gevestigd naast het alom bekende Vitesse tankstation. Ir J.P. van Muijlwijkstraat 175. Arnhem, 026 3614850, www.hstbanden.nl.

Fiets Totaal Elden viert eenjarig bestaan

ARNHEM/ELDEN – Deze maand bestaan wij één jaar vertelt, eigenaar Tom Jansen trots. Fiets Totaal is een bekend erkend adres voor onderhoud en reparaties voor uw (stad) fiets. Om het eenjarig bestaan te vieren krijgt u bij aanschaf van een buitenband ter waarde van 25 euro gratis montage cadeau.

Uw eigen fiets ombouwen tot E-bike? Is uw fiets te goed om te vervangen voor een elektrische fiets of heeft u een speciale fiets waar u zo aan gehecht bent? Vanaf heden is Fiets Totaal Elden dealer geworden van ombouwpakketten voor fietsen, om zo uw huidige stadsfiets om te bouwen tot e-bike! Dit product is een goed alternatief voor eventuele aanschaf van een E-bike, legt Tom uit.

U kunt kiezen tussen voorwielaandrijving, trapasaandrijving(middenmotor) en achterwielaandrijving. Vanaf 625 euro (ex montage) zijn de ombouwpakketten beschikbaar. Voor iedere aandrijving zijn heel veel mogelijkheden beschikbaar zoals accucapaciteit, soort display en zelfs snelheid. Ook kunt u terecht om B-merk e-bikes te laten repareren die andere dealers niet kunnen repareren. Mocht u geïnteresseerd zijn hoe zoiets eruit ziet of wilt u meer informatie? Fiets Totaal Elden beschikt over een showmodel die omgebouwd is tot E-bike. Om te kijken of uw fiets geschikt is om hem om te laten bouwen tot E-bike kunt u een afspraak maken, zodat zij al tijd hebben om te kijken of uw fiets hiervoor geschikt is

Fiets Totaal Elden; Klapstraat 45A; Elden; 026 3831832; www.fietstotaalelden.nl. Ook te volgen via facebookpagina: FietsTotaal Elden.

Jabber houdt audities voor nieuwe musicalgroep in Arnhem!

ARNHEM - Jabber is een nieuwe musicalgroep in Arnhem. Met frisse gezichten in het bestuur en creatief team willen wij graag de amateurmusical in de regio Arnhem een podium bieden. Naast repeteren voor een musical, krijgen onze spelers ook workshops in drama en zang om zich te kunnen ontwikkelen.

In september starten de repetities voor ons musicaldebuut. ‘Naar de top zonder knappe kop’ is een zelfgeschreven musical vol humor, vrolijkheid en swingende muziek. Het verhaal gaat over Ferdinand: een vrolijke jongeman die zijn weg probeert te vinden in het bedrijfsleven. Zijn missie is om de carrièreladder te beklimmen, maar het liefst zonder moeite te doen. Een onmogelijke missie… of toch niet?

Voor deze productie zijn wij hard op zoek naar enthousiaste volwassenen van alle leeftijdsgroepen. Vind jij het leuk om op het podium te staan en hou je van spel, zang en dans? Dan is Jabber de plek voor jou! We repeteren elke woensdagavond vanaf 20.00 uur in Theater De Leeuw in Arnhem. De audities vinden plaats op zaterdag 20 mei.

Zin om mee te doen? Meld je dan aan via info@jabbertheater.nl of kijk voor meer informatie op www.jabbertheater.nl.

Onderhoud en reparatie van campers vraagt specialisatie

GENDT - Dertig jaar geleden begon Autobedrijf Mulders in Gendt met specialisatie in inbouw en onderhoud van lpg-installaties in vrijwel alle automerken. Maar er kwam de klad in lpg. Theo Mulders zag de bui vroegtijdig aankomen en veranderde zijn bedrijfsvoering naar onderhoud. Met de komst zijn zoon Roy is in 2002 het dienstenpakket uitgebreid met keuring en onderhoud van campers.

De bedrijfsfilosofie is na 30 jaar nog hetzelfde. Flexibel, geen nonsens en een gemoedelijke omgang met je klanten, zegt Theo resoluut. Roy knikt. "Wij hebben een planbord, maar daar staat niet zoveel op." Zijn vader vult aan: "Een afspraak maken liefst wel, maar als een klant met een probleem aan zijn auto binnenkomt, dan wil die ook geholpen worden."
Flexibel zijn bij een onderhoudsbeurt is een must, zo legt Theo uit. "Als je tijdens een grote beurt een kapot dashboardlampje ziet, dan wordt die gewoon vervangen. Zoiets breng je toch niet in rekening?"

'Sterk in elk merk' is het motto. En dan auto's van alle leeftijden, zegt Theo. Hij is opgegroeid met auto's die niet volgestouwd zijn met geavanceerde elektronica. In de tijd dat ontsteking afstellen of bougies vervangen in een garage nog dagelijkse klussen waren en storingen niet opgespoord konden worden met hulp van computergestuurde inleesapparatuur. Mulders heeft de modernste apparatuur ook. De basiskennis van autotechniek is volgens Theo Mulder niet te evenaren. "Als een auto niet wil starten, ziet de computer dat de tank leeg is."

Camper
Ook voor een camper is APK op een zeker moment verplicht. Chassis, cabine en motor hebben regelmatig onderhoud nodig. Maar ook controle op de gasinstallatie en elektriciteitsleiding is eigenlijk noodzakelijk. Autobedrijf Mulders heeft zich er op toegelegd. Iedereen is bevoegd apk-keurmeester. Uitlijnen vindt plaats in een enorme hal.
Onderhoud en reparatie van een complete camper vraagt om specialisatie. Roy: "Wij kijken naar de distributieriem tot de gootsteenafvoer. En naar oliefilter tot gasbranders van het kooktoestel." Een camperrijder heeft een bijzondere binding met zijn mobiele vakantiehuis. De camper moet na een onderhoudsbeurt het liefst nog dezelfde dag weer voor hun huis staan, zegt Roy uit ervaring. Om zoveel mogelijk aan die wensen gehoor te kunnen geven heeft hij 17.000 onderdelen binnen een dag tot zijn beschikking.

Autobedrijf Mulders is gevestigd aan de Huigensstraat 6 in Gendt; 0481 424225.

Baptist Arnhem: (houtbewerkings) gereedschappen, ijzerwaren en gebouwbeslag

ARNHEM - Sinds 1984 is Baptist een begrip in Arnhem en omstreken. Wij bieden een volledig assortiment kwaliteitsproducten waarmee u direct aan de slag kan, variërend van ijzerwaren, gebouwbeslag tot (houtbewerkings) gereedschappen.

IJzerwaren en Gereedschappen. Ons assortiment bestaat uit vele kwaliteitsproducten zoals hand- en elektrische gereedschappen, ijzerwaren, lijmen, tuingereedschappen, bevestigingsmiddelen en nog veel meer! Onze specialisten delen hun kennis graag met u.

Gebouwbeslag
Een zorgvuldig samengesteld assortiment, met oog voor kwaliteit en design, biedt u het mooiste raam-, deur- en veiligheidsbeslag, voor monument of nieuwbouw. Maar ook stijlvolle accessoires, denk bijvoorbeeld aan beldrukkers en huisnummers.

Voor houtbewerkers
Als liefhebber van houtbewerking kunt u niet om Baptist voor Houtbewerkers heen! Nergens vindt u zo'n breed assortiment houtbewerkingsgereedschap. Beeldhouwers, meubelmakers, restauratoren en andere liefhebbers noemen ons niet voor niets dé snoepwinkel voor houtbewerkers.

Ook als beginner bent u zeer welkom bij Baptist! Heeft u weleens gedacht aan brandschilderen in hout, 3D figuurzagen of meubelmaken? Stap gerust binnen en ontdek uw nieuwe hobby!

Baptist nieuwsbrief
Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten en acties! www.baptist.nl.

Baptist Demo Dag
Zaterdag 22 april demonstreren diverse leveranciers en klanten hun producten en technieken. Zij delen graag hun kennis met u. De toegang is gratis en de koffie en thee staat klaar!

Graag tot ziens bij Baptist, Vlamoven 32, Arnhem; www.baptist.nl.

Doorloop autobedrijf Mulder

Doorloop autobedrijf Mulder

Energiebank Arnhem zoekt vrijwilligers

ARNHEM - Energiebank Arnhem e.o. is op zoek naar collega's voor de volgende vacatures:

Online Communicatiemedewerker
Energiecoach
Financieel medewerker
Marketing medewerker
Coördinator Fondsen en Producten
Coördinator Communicatie & Marketing
Coördinator Energiedonaties
Fondsenwerver
Bestuursfunctie commerciële portefeuille

Wij werken op professionele wijze en uitsluitend met vrijwilligers. Voor meer informatie of het maken van een afspraak voor een (vrijblijvend) oriënterend gesprek kun je contact opnemen met Willy Knelissen, Coördinator Vrijwilligers: email: willy.knelissen@energiebanknederland.nl.

Stichting Energiebank Nederland helpt huishoudens met een inkomen tot maximaal 120 procent van de bijstandsnorm of een Gelrepas hebben. Met behulp van onze energiecoaches doorlopen huishoudens een traject van energie bewustwording, waarin zij gestimuleerd en geholpen worden om energie te besparen. Daarnaast ontvangen huishoudens een pakket met energiebesparende producten. Tot slot geeft de Energiebank een direct steuntje in de rug via een korting op de energierekening. Dit alles met als doel om met korte termijn hulp een langdurig effect te bereiken. Informatie over de Energiebank staat op www.energiebanknederland.nl.

Nieuw bij Van Gendt Aardappelen: de aardappelautomaat!

BEMMEL – Het vooruitstrevende familiebedrijf Van Gendt Aardappelen is continue in beweging. Vanaf 7 april kun je aardappelen van Van Gendt, geteeld op eigen akkerbouwbedrijf, uit de automaat komen halen. En dat proef je!

In de aardappelbranche is Van Gendt een toonaangevend bedrijf. Van heinde en verre weet men dit mooie bedrijf te vinden. Groothandel en horecabedrijven, maar natuurlijk ook altijd nog de mensen uit eigen regio. En daar speelt de familie van Gendt nu op in, met de aardappelautomaat.

Wim: 'Uit onze automaat kan men zakken aardappelen halen van vijf of tien kilo. Een groot deel van het jaar kan men kiezen uit zes verschillende rassen. Betalen gaat eenvoudig met munten of een biljet van vijf, tien of twintig euro. Contactloos met bankpas of telefoon betalen kan ook. Via een touchscreen geef je aan welke aardappels (of uien) je uit de automaat wil halen. En na betaling gaan de deurtjes van de gekozen producten automatisch open'.

De aardappelautomaat bevindt zich in het achterhuis van de boerderij, die vanaf de straatkant direct in het oog springt. Via een automatische schuifdeur kan men dagelijks tussen 8.00 en 22.00 uur bij de automaat terecht. Maar is dat niet heel ingewikkeld, zo'n aardappelautomaat? 'Nee hoor, en bovendien bieden wij graag een helpende hand', aldus Wim. 'En voor iedereen die graag persoonlijk advies wil of bijvoorbeeld een zak van 20 kilo, zijn wij vrijdags van 9.00 tot 17.00 uur open, en zaterdags van 9.00 tot 12.00 uur.' Wees welkom om de automaat te proberen! Op vrijdag 7 en zaterdag 8 april ligt er een gratis schilmesje klaar, bij aankoop van een zak aardappelen. Tot ziens, aan de Bergerdensestraat 21, Bemmel. 026 3255367; www.vangendtaardappelen.nl.

Cashback-actie bij Helsen Tuinen

HUISSEN - Helsen Tuinen biedt haar klanten dit tuinseizoen een leuke actie. TuinKeur, het keurmerk waar het hoveniersbedrijf bij is aangesloten, heeft een cashback-actie in het leven geroepen. Elke maand worden door het keurmerk drie gelukkige winnaars getrokken uit deze landelijke actie. Winnaars ontvangen tot 1.000 euro retour op hun factuur.

Helsen Tuinen is TuinKeur-gecertificeerd. Aansluiting bij dit keurmerk betekent dat het bedrijf uitgebreid is gecheckt en doorlopend wordt gecoacht. Hierdoor kunnen de vijf zekerheden van TuinKeur worden geboden. Door deze vijf zekerheden is men er bij Helsen Tuinen van verzekerd dat er een betrouwbare en professionele partij in de tuin werkt die service en kwaliteit biedt.

Meedoen is eenvoudig

Gerald Helsen, eigenaar van het hoveniersbedrijf, vertelt: 'Dit jaar is er vanuit het keurmerk een leuke actie opgezet. Elke klant van ons bedrijf kan meedoen aan de cashback-actie van TuinKeur. Tot en met oktober worden door TuinKeur maandelijks drie winnaars bekend gemaakt. Winnaars ontvangen de helft van hun factuur, tot een maximum van zelfs 1.000 euro retour op hun bankrekening. Meedoen is erg eenvoudig. Tijdens het invullen van een beoordeling op recensiewebsite HovenierNederland.nl kan de deelname aan de actie worden bevestigd door slechts één 'vinkje'. De actie loopt het gehele tuinseizoen door, er is daarmee volop kans om mee te doen!'

Gratis tuinschets-uur
Gerald gaat verder: 'Met de actie wil TuinKeur de keuze voor kwaliteit belonen. We zijn daarom ook erg enthousiast dat we, naast het bieden van kwaliteit en service, deze actie kunnen aanbieden aan onze (nieuwe) klanten. Zelf doen we er nog een schepje bovenop. Op de vrijdagen en zaterdagen tot eind april kan een ieder een afspraak maken met één van onze tuinarchitecten voor een gratis tuinschets-uur. Hiermee helpen we de mensen, die voornemens zijn hun tuin te gaan (laten) aanpakken, graag op weg!'

Meer informatie over de actie is te lezen op www.helsen.nl/acties of neem direct contact op met Helsen Tuinen via 026 3251510. Meer informatie over TuinKeur is te lezen op www.tuinkeur.nl.

Arnhems Happy Spirit

ARNHEM - Sinds twee jaar vrolijkt spirituele winkel Happy Spirit Arnhem op eigen wijze op. Naast een winkel gedeelte vol edelstenen, spiritualia, crystal skulls en wellness is er ook uitgebreid ruimte voor de innerlijke mens. Wat te denken van een ontspannen massage, contact met een overleden dierbare of een vitaliserende healing?

Eenmaal binnen is meteen de 'relaxte' energie voelbaar. Hier ben je welkom. Jochem Anthonijsz, eigenaar, staat iedereen bij met advies of gewoon een kopje thee. Naast het runnen van de winkel geeft Jochem ook healing consulten, cursussen Trance Healing en Ho'oponopono. Inmiddels een begrip in Arnhem en omstreken.

Jochem kwam al op jonge leeftijd in aanraking met het spirituele. Al vanaf zijn zevende jaar wordt hij bijgestaan door zijn overleden opa. Na vele omzwervingen in andere vakgebieden heeft hij enkele jaren geleden bewust gekozen voor dit pad. Veel vaste klanten zijn blij dat hij dit heeft gedaan. Het doel van Happy Spirit? 'Happy Spirit betekent zoveel als gelukkige ziel en dat is wat we iedereen wensen. Een plek waar je even rustig kan bijkomen, een plek waar je altijd vandaan gaat met een glimlach.' Aldus Jochem.

Happy Spirit, Geitenkamp 7, Arnhem,
Meer informatie; www.happy-spirit.nl & www.jaspirit.nl.

Glad en haarloos de zomer door!

ARNHEM - Iedere zomer is het weer hetzelfde probleem, het ontharen van alle ongewenste haartjes op lichaam of gezicht. Dit is iedere zomer weer terugkomend leed, kan vanaf nu op een minder pijnlijke en irriterende manier verwijderd worden door middel van body-sugaring. Met deze methode kunnen alle lichaamsdelen behandeld worden. Van benen, rug tot bovenlip maar ook de bikinilijn of het geheel verwijderen van alle schaamharen (Hollywood) behoren tot de opties.

Body-sugaring is een 'huidvriendelijke' ontharingsbehandeling waarbij al het ongewenste haar in één keer met wortel en al wordt verwijderd, waardoor je geen last meer hebt van stoppels of ingegroeide haren. Caroline is gecertificeerd bodysugaring/schoonheidsspecialist.

Sugaring is niet nieuw maar bestaat al eeuwenlang deze methode is overgekomen uit het Oosten. Het is een natuurlijke manier van ontharen die handmatig wordt uitgevoerd. De koude suikerpasta wordt om de niet gewenste haar aangebracht en met wortel en al verwijderd uit de haarfollikels. Het ontharen doormiddel van suiker is stukken minder pijnlijk dan met hars omdat de pasta enkel aan de haren plakt en niet aan de huid maar ook omdat de haren met de groeirichting mee verwijderd worden.

Caroline is tevens gespecialiseerd in het aanbrengen van permanente make-up. Dit is een bijna pijnloze behandeling waarmee make-up zoals wenkbrauwen en eyeliners worden aangebracht en enkele jaren zichtbaar zullen blijven. Uw make-up zal altijd perfect blijven zitten ook tijdens sporten, zwemmen of een sauna bezoek.

Caroline huid- en nagelverzorging, Graslaan 77 Arnhem; 026 3216585. Voor meer informatie: www.carolinearnhem.nl.

Voetzorg, voetklachten, podotherapie

ARNHEM – Voeten zijn zwaar belaste lichaamsdelen. Als podotherapeut weet ik daar alles van, vertelt Huub Delea. Hij is inmiddels acht jaar werkzaam in Arnhem als podotherapeut. U kunt bij hem terecht voor voetklachten en voor pijn en vermoeidheid in benen en lage rug.

Een podotherapeut werkt voor alle leeftijden en behandelt alle soorten voetklachten: pijn door een standsafwijking van voeten of tenen, risicovoeten door reuma of diabetes en ingroeiende nagels of overmatig eelt.
Huub Delea: "De meeste klachten in mijn praktijk zijn een gevolg van overbelasting in combinatie met een standafwijking van voeten en/of tenen. Slecht functionerende voeten vragen extra werk van knieën, heupen en lage rug. Bij extra belasting door sport, staand werk of door leeftijd raken kunnen spieren en pezen te zwaar belast of kunnen onvoldoende kracht leveren met pijn als gevolg."

"Als podotherapeut zoek ik de oorzaak van uw klacht en probeer die weg te nemen met een corrigerende inlegzool of een hulpstuk voor uw tenen. Hebt u terugkerende pijn aan voeten, benen en rug, neem dan eens contact met mij op voor advies of behandeling." Podotherapie wordt vergoed via de aanvullende ziektekostenverzekering. Meer informatie staat op www.deleapodotherapie.nl.

Delea podotherapie, telefoon (026) 4422577, Hoefbladlaan 46 in Arnhem en iedere vrijdagochtend Slochterenweg 29 (De Vredenburcht).

Ook Arnhem heeft een Puff Store Niet paffen, maar puffen!

ARNHEM – Een prima alternatief voor de traditionele sigaret: de elektronische of elektrische sigaret. Velen hebben dit alternatief ontdekt. En de Puff Store is voor hen de ideale zaak. Sinds kort ook gevestigd in het centrum van Arnhem aan de Koningstraat 1a. Hier wordt rokers vanaf achttien jaar een compleet assortiment e-sigaretten, e-liquids en accessoires aangeboden.

Nog nooit ge-puff-t? In de Puff Store -een van oorsprong Italiaanse winkel- kun je tegen een geringe vergoeding het zelf ervaren! Je krijgt daarbij alle mogelijke uitleg en advies. De Puff Store is er voor zowel de beginner als de gevorderde liefhebber.

Er kunnen allerlei redenen zijn om over te stappen op de e-sigaret. Voor veel mensen wordt tabak roken gewoon te duur. "Puffen is veel goedkoper", vertelt storemanager Dominique. Anderen kiezen het als minder schadelijk alternatief. "En... anderen vinden het gewoon fijn om weer in huis te kunnen 'roken'." De damp van een e-sigaret geeft namelijk geen stank. Ook heb je bij een e-sigaret geen vieze nasmaak, waardoor je je partner ook weer een 'frisse' kus kunt geven.

Na de overstap van de traditionele tabak naar de e-sigaret, ervaren veel klanten dat ze meer lucht hebben, beter ruiken en zelfs hun eten beter proeven. Naast het kunnen bepalen van de hoeveelheid nicotine, en de mogelijkheid dit niveau gaandeweg af te bouwen, kun je ook kiezen voor veel smaken vloeistoffen. "Je kunt zelfs je eigen smaak samenstellen. Kom vrijblijvend eens binnenlopen en neem de proef op de som!" Puff Store is zeven dagen per week geopend, zie de website!

Puff Store, Koningstraat 1a, Arnhem; www.puff-store.nl.

Seren Supermarkt: Turkse en oosterse producten

ARNHEM – Voor mediterrane gerechten zoek je naar de juiste producten en ingrediënten. Producten, die men in deze landen ook zelf gebruikt. Deze vind je bij Seren Supermarkt van de broers Murat en Fatih Cilsal.

"Wij zijn in 2005 samen begonnen bij groothandel Seren Impex. Na één jaar samenwerking met Seren Impex hebben wij de winkel overgenomen. De kennis en ervaring vanuit de groothandel hebben wij meegenomen naar onze winkel. Daardoor zien de klanten ons als groothandel en wij maken het waar met onze lage prijzen."

Seren Supermarkt staat garant voor kwaliteit, diversiteit en ruim assortiment, die wekelijks wordt aangevuld. "Omdat wij grote volumes voordelig inkopen, profiteren onze klanten van lage prijzen", aldus Murat en Fatih. De supermarkt bevindt zich aan de Middelgraaflaan in winkelcentrum de Drieslag. Het winkelcentrum telt vele diverse winkels en speciaalzaken en is makkelijk te bereiken. Ook zijn er voldoende gratis parkeerplaatsen rondom het winkelcentrum. In het winkelcentrum zitten ook de wat meer bekende supermarkten zoals de Albert Heijn, Coop, Aldi.
Daarnaast is er een wassalon/stomerij, opticien, bloemenwinkel, bakkerijen, toko's, kledingwinkel, dierenspeciaalzaak, visspeciaalzaak, slijterij, kapper, slager, groenteboer, telefoonwinkel, pizzeria, tabakswinkel en een café. Alle reden dus om eens een bezoek te brengen aan winkelcentrum de Drieslag.

Seren Supermarkt, Middelgraaflaan 71b, Arnhem; telefoon 026 3213002.
Wilt u ook op de hoogte blijven van alle aanbiedingen? Volg dan Seren Supermarkt via facebookpagina: Seren Supermarkt.

IJssalon 't Pleyn in Elden weer open!

ARNHEM/ELDEN – Nu de zon weer schijnt is het weer tijd voor een heerlijk ijsje. Het ijsseizoen is weer volop gestart bij ijssalon 't Pleyn. Het ijssalon heeft een assortiment van ruim achttien smaken ambachtelijk en vers bereid Italiaans ijs. Vanaf heden is er een ijs-spaarkaart. Hiermee kunt u sparen voor gratis ijs. Per bol ijs één stempel, bij volle spaarkaart, 1 één bol gratis. Nieuw is de Salted Caramel, Pralinone of Hazelnoot Schuim van onze befaamde ijsmaaksters.

Elden heeft in het centrum van het dorp sinds vorig jaar mei er een prima horecazaak bij: 't Pleyn. Het is de zaak van vinoloog Jan Mark en zijn echtgenote Cecile Stienissen, die een enorme liefde voor de keuken heeft. Een ideale combinatie voor 't Pleyn, waar je overdag kunt binnenstappen voor een (lunch)hap en drankje. En als het weer het toelaat even uitrusten op het terras, genietend van bijvoorbeeld een Italiaans ijsje of een heerlijk glas wijn.

Is 't Pleyn een restaurant, bistro of lunchroom? 't Pleyn is (buiten)gewoon: Ice – Kitchen – Bar! Even wennen aan die typering? Kom maar eens binnen en geniet van de geboden kwaliteit. Dat kan ook in de avonduren aan de bar of in de intieme zithoek. Jan Mark weet alles van wijn en Cecile tovert van alles in de (open) keuken. Naast een beperkte kaart is er steeds ook iets verrassends met vaak producten uit de eigen streek. En wat te denken van de befaamde borrelplanken? 't Pleyn is ook ideaal voor een besloten feestje. Ga maar eens kijken!

't Pleyn, Rijksweg West 45, Arnhem; 026 3828034; www.tpleyn.nl.

'Social' dansles… gezellig en ontspannend

DRIEL - Petra Wijgers van DansCentrum & Feestzaal Wijgers te Driel gaat inmiddels trots haar vijfde danslesseizoen starten met de 'Social' danslessen voor iedereen en alle leeftijden. Het gaat om deelname aan en het sociaal contact boven de prestatie om perfect te kunnen dansen, kortom puur gezelligheid en een avondje 'samen' erop uit.

Motto: niet overbelasten met nutteloze informatie maar de uitleg beperken tot de logica als het om het individueel of gezamenlijk genieten van de dans en de bijbehorende muziek gaat. Het resultaat is overduidelijk!
Veel deelnemers hebben het plezier in het volgen van dansles gevonden/hervonden in deze sfeervolle dansschool en feestzaal aan het Sosabowskiplein 2 in Driel.
Naast de danslessen voor een feestelijke foxtrot of spraakmakende wals biedt de dansschool ook het cardiofitdansprogramma 'LaBlast ®' aan, waar door een grote groep enthousiaste mensen (man/vrouw) en van alle leeftijden wordt deelgenomen.

Ook werkt deze dansschool samen met basisschool de Meeuwenberg in Driel aan een vrolijk en leerzaam dansproject, de ChaCha scholen-cup 2017, waarbij alle kinderen van groep 1 tot en met groep 8 op 12 april aanstaande al dansend 'met en tegen elkaar' in vier teams zullen strijden om de school-wisseltrofee.

Gratis introductieavonden:
Op 10,12 en 13 april zijn introductieavonden om vrijblijvend kennis te komen maken voor het nieuwe lesseizoen.

DansCentrum & Feestzaal Wijgers; Sosabowskiplein 2, Driel; 026 3793614; 06 83713770. Meer informatie staat op: www.danscentrumwijgers.nl.

Tandprothetische praktijk Primi Dentes Uw specialist in gebitsprotheses

ARNHEM – Sinds de jaren 90 is het beroep Tandprotheticus een erkend beroep. Toch zijn nog weinig mensen bekend met de functie van een Tandprotheticus.De heer A. Temori, afgestudeerd en gediplomeerd Tandprotheticus aan de Hogeschool Utrecht, geeft graag een woordje uitleg.

Wat is een tandprotheticus?
Een erkend tandprotheticus is een tandtechnicus, die een gespecialiseerde opleiding tot tandprotheticus heeft gevolgd. Hierdoor heeft de tandprotheticus zowel technisch als medisch en biologisch ruime kennis opgebouwd.

Wat is het verschil tussen een tandarts en een tandprotheticus?
Een tandarts meet de gebitsprothese aan en laat ze vervaardigen door een tandtechnicus. Een tandprotheticus werkt zelfstandig aan uw prothese, vanaf het aanmeten tot het eindresultaat. Een doorverwijzing van uw tandarts is dus niet nodig.

Wat doet een tandprotheticus?
De Tandprotheticus vervaardigt volledige protheses alsook partiële protheses, frame protheses en overkappingsprotheses op wortels en implantaten. De tandprotheticus zorgt voor herstellingen aan uw kunstgebit en voor het opvullen van uw prothese, met een nieuw laagje kunststof, zodat deze terug goed past in de mond. Voor controle en onderhoud kunt u steeds bij uw tandprotheticus terecht. Hij geeft u tevens advies over een goede en veilige reiniging van uw kunstgebit.

Primi Dentes Tandprothetische praktijk, Paul Krugerstraat 2, Arnhem; 026 8484887; www.primidentes.nl, info@primidentes.nl.

Uw waardevolle meubels in een 'nieuw jasje' bij Meubelstoffeerderij Van den Akker

ARNHEM - Nieuwe meubels kopen kan altijd. Maar als u mooie meubels heeft, hoeft u ze niet te vervangen. U kunt u ze ook in een 'nieuw jasje' laten steken. Of het nu gaat om een totaal nieuwe look, een (leer)reparatie of een andere kleur stof. Meubelstoffeerderij Van den Akker kan het voor u verzorgen. "Wij staan al meer dan vijftig jaar garant voor kwaliteit en vakmanschap in Arnhem en omgeving."

"In veel gevallen is stofferen goedkoper dan nieuw kopen. Feit is dat er een kwaliteitsproduct op maat wordt gemaakt. In onze showroom kunt u zelf een keuze maken uit het geruime assortiment aan stoffen, skai of leer. Als u liever thuis uw keuze maakt komen wij kosteloos bij u langs en maken vrijblijvend een offerte. U kunt bij ons ook terecht voor reparaties. Vullingen worden op peil gebracht en eventuele kapotte veringen worden vervangen. Ook houtreparaties worden door ons uitgevoerd.

Zoekt u zelf een creatieve uitdaging? Dan kunt u bij ons een cursus volgen. Op maandag of vrijdag kunt u onder intensieve begeleiding uw eigen stoel of bank stofferen."

Voor meer informatie: Meubelstoffeerderij Van den Akker, Malburgse Sluis 5c/5d, Arnhem; 026 4421182 / 06 53331242 of www.vanden-akker.com.

Tijdelijk ander onderkomen SWOA De Petersborg

ARNHEM - Locatie De Petersborg is in 2015 aan de buitenkant verbouwd. Binnenkort wordt aan de binnenzijde groot onderhoud gepleegd, waarbij het aanwezige asbest wordt gesaneerd. Asbest is niet gevaarlijk zolang het zit waar het zit, maar het moet in dit geval wel worden verwijderd. DrieGasthuizenGroep, de eigenaar van de locatie, gaat dit uitvoeren. Vanaf half april is locatie De Petersborg daarom tijdelijk buiten gebruik. De werkzaamheden starten direct na het Paasweekeinde en duren circa drie maanden.

Uiteraard heeft dit onderhoud ook consequenties voor de reguliere activiteiten en voor de deelnemers van Fier, dagbesteding op maat van SWOA. Veel van onze activiteiten vinden in deze periode plaats in alternatieve locaties rondom De Petersborg. Op www.swoa.nl/activiteiten staat in de betreffende activiteiten aangegeven waar deze tijdelijk plaatsvinden. Fier, dagbesteding op maat wordt tijdelijk ondergebracht bij SWOA-locatie De Wetering. Alle betrokken partijen zijn persoonlijk door SWOA op de hoogte gesteld.

SWOA in een nieuw jasje
Voor SWOA is dit onderhoud een mooie gelegenheid om eens goed naar de indeling en het gebruik van het gebouw te kijken en deze waar nodig aan te passen. De laatste jaren is er veel veranderd in de dienstverlening en merken we dat steeds meer mensen vanuit de wijk bij De Petersborg activiteiten willen opzetten. Dit vraagt om een andere inrichting. De ruimtes worden zo aangepast dat ze multifunctioneel inzetbaar zijn. Hierbij worden de wijkgerichte activiteiten en Fier, dagbesteding op maat, meer met elkaar samengebracht.

Koningsdagactiviteiten bij winkelcentrum Rijkerswoerd

ARNHEM - Op donderdag 27 april zal op en rond het winkelcentrum Rijkerswoerd het bol staan van de vele activiteiten die er georganiseerd worden voor jong en oud. Dankzij de nieuwe samenwerking tussen de wijkvereniging, winkeliersvereniging, Jeugdland en voetbalvereniging ESA is er een uitgebreid programma waaraan ook Rijnstad en Jeugdland een bijdrage leveren.

Het programma bestaat uit onder andere schiettent, luchtkussen, rodeostier, draaimolen, stormbaan, hennatatoeages zetten, enveloppenspel en nog veel meer. Ook kun je waterfietsen en genieten van een hapje en drankje en er is muziek.
De festiviteiten zijn van 11.00 tot 15.00 uur.

Kleedjesmarkt
Voor de kinderen is er ook een kleedjesmarkt. "Heb je nog oude spulletjes waar je niets mee doet? Probeer ze dan te verkopen. Neem zelf een kleedje mee. De deelname hieraan is gratis. Je kunt vanaf 9.00 uur een plek voor je kleedje zoeken."

AquaVita in Driel, uw vijverspecialist in de regio

DRIEL – Voor een mooie vijver en deskundig advies moet u bij AquaVita zijn. Eigenaar Dicky van Zanten wil u graag helpen om uw vijverwensen te kunnen realiseren.

In de vijverwinkel worden de vissen, de waterplanten en alle vijvermaterialen overzichtelijk gepresenteerd om de vijverliefhebber zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Heeft u plannen om een vijver aan te leggen? Ga dan eens langs bij AquaVita. We kunnen ook de gehele aanleg voor u verzorgen.

Voor het onderhoud van uw vijver kunt u natuurlijk ook terecht bij AquaVita. We testen altijd gratis het water van uw vijver.
Een juiste mineralenbalans is belangrijk voor de groei van waterplanten en de gezondheid van uw vijvervissen.

Naast de vijverwinkel beschikt vijverspecialist AquaVita over twee prachtige forellenvijvers en een mooie karper/witvis vijver. AquaVita is goed bereikbaar via de nieuwe N837. Kijk voor meer informatie op www.aquavita.nl.

Vijverspecialist AquaVita; Langstraat 14; Driel; 06 51540077.

Gastles bondscoach Taekwon-Do

ARNHEM - Bij Taekwon-Do Academie Gelderland was er afgelopen week een speciale training. De club had voor elkaar gekregen dat de bondscoach van Taekwon-Do een training kwam geven.

Senior Master Steve Zondag 8ste dan, is niet alleen bondscoach maar ook de hoogst gegradueerde Taekwon-Do beoefenaar van de ITF Royal Dutch in Nederland. Hij nam ook nog wat potentiële kandidaten voor het WK in Argentinië mee. Behalve deelnemers van de lokale club, waren er ook speciaal mensen gekomen uit Brabant en Utrecht om deze training mee te maken. Het was een zeer geslaagde avond. Voor meer informatie www.tagelderland.nl.

Op weg naar Pasen in de Parkstraat

ARNHEM - De Parkstraatgemeente biedt in de Stille Week (de week voor pasen) én op paaszondag een interessant programma. De bezoeker volgt het verhaal van Jezus - dóór de dood naar het leven. De dood is meer dan dat je hart niet meer klopt, het is ook het verdriet en de verlatenheid. En het leven is meer dan het biologische bestaan, het is ook de liefde en de lach. Dat is wat u in de Stille Week en met pasen kunt ervaren bij de Parkstraatgemeente.

Op palmzondag 9 maart om 20.00 uur geeft het trio Rosy in the Sky het concert 'Com-Passion'. De ontroerende muziek beschrijft de moeilijke weg die Jezus heeft te gaan en vertelt over het vertrouwen dat alles goed komt. Van Bach tot folk en 'een vleugje Arabisch', afgewisseld met gesproken teksten. (Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.)

Op maandag 10, dinsdag 11 en woensdag 12 maart, om 19.15 uur, is iedereen welkom voor de vespers (avondgebed). Mediteren, reflecteren en bidden zijn de grondwoorden van deze samenkomsten die ongeveer een half uur duren.

Op witte donderdag 13 april om 19.30 uur zal het Huygens Vocaal Ensemble passiecomposities laten klinken van Schütz, Bruckner en Poulenc. Het laatste avondmaal van Jezus met zijn leerlingen zal worden herdacht.

Op goede vrijdag 14 april om 19.30 uur wordt het lijdensverhaal van de evangelist Mattheüs verteld, afgewisseld met het zingen van koralen uit Bachs Matthäus Passion.

Op stille zaterdag 15 april om 20.00 uur verzorgen de kinderen van de Parkstraatgemeente een paaswake, waarin er verhalen worden verteld over bevrijding, hoop, verwachting en het lege graf van Jezus...

Op paasmorgen, zondag 16 april, om 10.15 uur, is er een viering waarin u zich kunt verwonderen over het paasverhaal: met nieuwe ogen kijken naar en met nieuwe adem zingen over het leven, dat sterker bleek dan de dood.

Iedereen is altijd welkom bij de Parkstraatgemeente.

Koningsdag bij boerderij De Kroon

ARNHEM - Op 27 april zijn er weer veel activiteiten rondom boerderij De Kroon aan de Randweg 2.

Rommelmarkt. Van 10.00 tot 16.00 uur is er weer een grandioze rommelmarkt rondom boerderij De Kroon.
Spelletjesfestijn. Van 11.00 tot 15.00 uur op en rondom het terrein van boerderij De Kroon is er voor de jeugd van alles te doen. Superspektakel is een enorme glijbaan, de Titanic, voor de oudere jeugd; voor de kleintjes is er een springkussen en een kleine draaimolen. Verder zijn er spelletjes zoals ballengooien, kop van Jut, 4-op-een-rij, ringwerpen, bibberclown en nog veel meer. Meedoen is voor leden gratis en voor niet-leden 1,00 euro. Kinderen krijgen een stempeltje op hun hand, waarmee ze mee kunnen doen aan alle activiteiten, inclusief een suikerspin bij 'Mickey en Mini'. Op de foto met Mickey en/of Mini? Ook dat kan, als het bij de suikerspin even niet te druk is. Op het nieuwe terras, vóór de boerderij, wordt gratis popcorn uitgedeeld. Ook staat hier een ijskar.

Livemuziek en terras. Braun Producties verzorgt van plm. 11.30 tot 16.30 uur de livemuziek. Op het terras kunt u, zoals gebruikelijk, van een hapje en drankje genieten.

Schminken of glittertattoo. Tegen een kleine vergoeding kunnen kinderen zich bij de partytent van Houtspelmaatwerk laten schminken of een glittertattoo laten zetten.

Deze Koningsdag wordt georganiseerd door wijkvereniging De Oostelaar, in samenwerking met zorgboerderij De Kroon en New Future.

The BlueStars try-outs

ARNHEM/ELDEN - Nog geen idee hoe u zondag 23 april gaat doorbrengen? Dan bent u aan het juiste adres in de fantastische zaal Ons Huis aan De Brink 9 in Elden.

Van 15.00 tot 19.00 uur geeft daar de band Bluestars een try-out! Deze gezellige band bestond al een tijdje uit: drummer Michel Boekweit, percussionist Marcel Wardenaar, bassist Raymond Kussy, gitarist Ed Boekweit en gitarist Bert Canonizado. In de herfst van 2016 is de band uitgebreid met zangeres Yvette Vonke. Wat kunt u verwachten? Een gezellige muzikale middag/avond gevuld met een vleugje Indorock, soul, reggae, disco classics, country en evergreens. Kortom, een feest der herkenning. Er is meer dan genoeg gelegenheid om een dansje te maken. Ons Huis zal de bezoeker verwennen met een lekker hapje. Entree en parkeren gratis. Let op: vol is vol! (www.bluestars.nu; Facebook: Bluestars).

45 / 56

47 / 56

Thuis-pc.nl voor particulier, ZZP én MKB

ARNHEM – Als particulier of ZZP'er heeft u veel geld uitgegeven aan een goede computer. Inmiddels is hij een stuk trager, loopt soms vast, maar u heeft geen garantie meer. U heeft geen zin in hoge reparatiekosten, maar hij moet wél vakkundig gemaakt. Wat nu?

Piet Hoogland, eigenaar van Thuis-pc.nl, herkent dit probleem als geen ander. 'Ik repareer en verkoop nu al meer dan zes jaar pc's en laptops. Een virus, een kapotte harde schijf of traagheid zijn voor de leek nu eenmaal niet eenvoudig zelf op te lossen. Thuis-pc.nl repareert, adviseert én verkoopt ook nieuwe en tweedehands computers en laptops.

De nieuwe trend: hulp op afstand
Thuis-pc.nl werkt vanaf eigen locatie of komt bij u langs. Liever hulp op afstand? Thuis-pc.nl maakt rechtstreeks verbinding met uw pc en lost zo online uw problemen op! In de webshop vindt u allerlei IT-benodigdheden. Zoekt u iets wat niet in de webshop staat? Alles wat mijn klanten op PC-gebied nodig hebben, regel ik voor ze.

Thuis-pc.nl, voor particulier, ZZP én MKB, Bingelradestraat 3 Arnhem-Zuid; 06 81469489, www.thuis-pc.nl.

Gratis ophaal- en bezorgservice bij Wasto Service

ARNHEM – Heeft u ook geen zin om uw was of stoomgoed te brengen? Wasserij en stomerij Wasto Service begrijpt dat volkomen en komt aan deur om al uw soorten textiel wasgoed op te halen en netjes schoon terug te brengen.

Via de website kunt u een formulier invullen of telefonisch op 026 4451261 en aangeven welke dagen uw voorkeur heeft voor deze ophaal- en bezorgservice.

Alles wat te maken heeft met reinigen, maar dan ook alles, gebeurt onder één dak bij Wasto Service. "Ik geef mijn werk niet graag uit handen. Waar anderen de wasgoed uitbesteden en daarmee de verantwoordelijkheid elders leggen, doe ik dat niet. Dat heeft onder andere als voordeel dat mijn levertijd sneller is en dat ik kan garanderen dat uw wasgoed in goede handen is. Bij ons staat kwaliteit en service voorop", vertelt eigenaresse Belgin.
Bij Wasto Service kunt u terecht voor alles wat u wilt laten reinigen op het gebied van textiel.

Aanbieding
In de maand april is ieder tweede stoomgoed halve prijs!

Wasto Service, Oremusplein 3, 026 4451261; www.wastowasserettearnhem.nl.

Ontdek jouw tuin met De Vrije Ruimte

ARNHEM - De Vrije Ruimte maakt tuinen met een doel: de rijkdom van de tuin ontdekken. Meerdere tuinbladen besteedden al aandacht aan zijn bijzondere tuinen.

De tuin is een plek van ongekende rijkdom. Ze maakt je wereld groter én geeft je de mogelijkheid het geluk te zien in kleine dingen. Ze kan die extra kamer zijn bij je huis en je in staat stellen ontmoetingen aan te gaan met de natuur, jezelf en met anderen. Ze biedt jou de mogelijkheid om samen met de natuur iets waardevols te creëren.

Mooi, zo'n tuin, maar hoe pak je het aan, waar begin je? De Vrije Ruimte helpt je daarbij. Het ontwerp is het startpunt. Een open blik, eerlijke materialen, natuurlijke beplanting en lef doen de rest. Het resultaat is een prettige ruimte die kan worden ingenomen door mens en natuur; een ontmoetingsplek die inspireert, nieuwe energie geeft en hoopvol stemt.

Bespreek vrijblijvend de rijkdom in jouw tuin: 06-44062027; frank@devrijeruimtearnhem.nl; www.devrijeruimtearnhem.nl; facebook.com/Devrijeruimte

Fit in slechts 20 minuten per week

ARNHEM - Steeds meer mensen ontdekken fit20: In slechts twintig minuten per week train je je hele lichaam onder begeleiding van een personal trainer. Omkleden is niet nodig; je transpireert niet omdat je traint in een koele ruimte.

Hoezo urenlang trainen? Bij Fit20 train je kort, maar met maximaal effect: binnen drie maanden heb je sterkere spieren, een betere conditie en een strakker figuur.

De fit20 methode is gebaseerd op vijfentwintig jaar ervaring en onderzoek. Je traint tot het moment van spierfalen, wanneer spieren zo hevig trillen dat ze de oefening niet langer aankunnen. Juist door 'tot het gaatje' te gaan, worden je spieren optimaal gestimuleerd en dus sterker.

Fit20 is een uitkomst voor mensen met een druk leven. Zij kunnen op afspraak kort maar intensief trainen. Zo houd je tijd en energie over voor andere zaken!

Nieuwsgierig? Kom langs voor een gratis kennismakingstraining.

Mr. D.U. Stikkerstraat 10, 6842 CW Arnhem; 06 28349271; arnhem@fit20.nl; www.fit20.nl; Facebookpagina: fit20 Arnhem.

Workshop Speuren en Neuswerk

BETUWE - Vindt u het leuk om actief bezig zijn met uw hond? Dan is speuren de aangewezen activiteit die tegemoetkomt aan de natuurlijke behoefte van uw hond.

Honden leven in een geurenwereld. Hun neusorgaan is beter ontwikkeld dan onze neus. Het geeft een hond veel voldoening om met zijn neus te werken.

Speuren is geschikt voor alle honden, jong of oud en het verbetert de relatie tussen hond en begeleider. In de workshop leert uw hond de basis van een geurspoor volgen, een vermist persoon opsporen, een speeltje of voorwerp zoeken.

Na de workshop bestaat de mogelijkheid een cursus Speuren te volgen waarin de basis verder uitgewerkt wordt. De workshop wordt individueel of in een kleine groep van maximaal 3 honden gegeven in de omgeving Lingewaard en Arnhem.

Voor meer informatie en aanmelding zie website www.hondinbeeld.info

Drs. Elza Heijmeriks, Gedragstherapeut voor honden; 06 51124098.

Het zomerongedierte komt er weer aan!

ARNHEM – Met het stijgen van de buitentemperatuur zal ook de komende tijd de overlast van plaagdieren weer gaan toenemen. Wespen, mieren en vlooien komen uit hun winterslaap en zullen weer op diverse plaatsen rondom en in de huizen voor problemen gaan zorgen.

Zelf een bestrijding uitvoeren is vaak lastig of zelfs gevaarlijk voor mens en milieu. Eigenaar Bart van Doornspeek van TRAB bedrijfshygiëne heeft al jaren ervaring met het snel en vakkundig oplossen van deze problemen voor particulieren en bedrijven.

Hij vindt het belangrijk om zo min mogelijk gif te gebruiken, dit spaart het milieu en is beter voor uw portemonnee. Ook heeft TRAB een klein werkgebied (Gelderland) waardoor ze altijd snel ter plaatse kunnen zijn om u van het probleem af te kunnen helpen.
Naast de al genoemde plaagdieren bestrijdt TRAB ook ratten, muizen, kakkerlakken en papiervisjes.

Zomeractie:
Verwijderen van wespennesten inclusief materiaal en voorrijkosten voor slechts vijftig euro.

TRAB bedrijfshygiëne; Sliedrechthof 3, Arnhem; 06 42062921.
Voor meer informatie: www.trabbedrijfshygiene.nl.

Ralva Autoshop voor kleur op uw auto

ARNHEM/ELDEN - Ralva Autoshop bestaat alweer twintig jaar. de tijd vliegt, en door de jaren heen veel veranderd. Wat locatie betreft weten velen ons te vinden, maar wat doen ze nu eigenlijk?

Begonnen werd twintig jaar geleden met de verkoop van allerhande accessoires voor personen- en terreinauto's, later verschoof het assortiment naar de Optische Tuning van de heilige koe. Tegelijk kwam ook de vraag op naar Car Audio, poetsmiddelen en nu ook schade herstel producten.

"Inmiddels zijn we vier jaar onderweg met autolakken op kleur gemaakt, we hebben een mengmachine, en een scanner, waarmee we de kleur meten en na maken, waarna we die in spuitbus persen, er een lakstift van maken, of in blik afvullen".

Dus heeft u schade, en wilt u dit zelf herstellen, dan is Ralva Autoshop het adres voor alles wat daar voor nodig is, en Ralva helpt u daar graag bij.

Ralva Autoshop; Het Kerkpad 10, Arnhem; 026 3814641. Of via de online webshop: www.ralva.nl.

Nieuw in Arnhem: CBD health service uw officiële verkooppunt van Maripharm®

ARNHEM – Heeft u ook last van hoofdpijn, vermoeidheid, stress of andere lichamelijke klachten en heeft u van alles al geprobeerd, maar heeft u nog steeds last van deze klachten? Dan kan CBD health service de juiste oplossing zijn. CBD health service verkoopt CBD druppels en spray die de algemene gezondheid bevorderen, maar ook helpt om de klachten te verminderen en of draaglijker te maken.

Wat is CBD druppels of spray? CBD wordt gemaakt van de bloemen van hennepplanten die relatief veel CBD bevatten. CBD druppels zijn op basis van EU-gecertificeerde hennep vervaardigd en bevatten dus geen THC-concentraties, die voor een bewustzijnsveranderend effect zorgen. U wordt dus niet high of stoned, legt eigenaar Richard Krishnadath uit. Het is zonder recept verkrijgbaar omdat er geen drugs in zit. Ook heeft CBD druppels een analysecertificaat Zodat u weet dat het niet gemaakt is door een hobby apotheker. Wij hebben hiervoor een opiumverlof van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport voor wetenschappelijke doeleinden.

CBD health service; info@cbdhealthservice.nl; www.cbdhealthservice.nl; 026 3827964, 06 53152933; facebookpagina: CBDHealthService. Bezorgen behoort tot de mogelijkheden.