GN Arnhem

30 juni 2018

GN Arnhem 30 juni 2018


Jeugdland opent zomervakantie met Holiday Kick-off in Gelredome

ARNHEM - Op woensdag 4 juli presenteert Stichting Jeugdland samen met het Stichting Rijnstad, Sportbedrijf Arnhem, Kinderopvang SKAR en Gelredome de Holiday Kick off voor kinderen 4 - 12 jaar in Gelredome. De activiteiten beginnen om 14.30 uur en eindigen om 18.30 uur. De toegang is voor iedereen gratis.

De zomervakantie wordt dit jaar weer spetterend geopend. Voor iedereen zijn er allerlei leuke dingen te doen, zoals bijvoorbeeld een skatebaan, klimtoren, bunjeetrampoline, lasergame, basejump en schermen. Creatieve activiteiten als buttons maken, steentjes slijpen en koken. Er kan gechilld worden bij het schminken en tatoeages zetten en op het podium kun je je act laten zien. En dan nog is er veel meer!

Ouders en begeleiders kunnen op het terras genieten van een leuk afwisselend podiumprogramma. Omdat het programma pas om 18.30 uur eindigt zijn er een aantal foodtrucks met gezonde voeding en lekkere snacks. Het hele feest is mogelijk gemaakt omdat veel Arnhemse organisaties, om niet hun medewerking verlenen.

Meer informatie?

Wil je je meer over Jeugdland weten? Kijk dan op www.jeugdland.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Stichting Jeugdland, Vissteeg 5, Arnhem; 026 4422062.

Ome Joop's Tour met nostalgische NS-trein van Groningen naar Den Bosch

Nostalgische NS trein De Hondekop (foto: Dick van der Eijk) Dick van der Eijk

ARNHEM - De 68e editie van deze zomer is nu al uniek te noemen. Naast de fiets nemen de kinderen ook een stuk de trein. Kinderen die normaal niet op vakantie zouden gaan, beleven een evenement om nooit meer te vergeten. Voor de eerste keer in de geschiedenis van de jeugdwielerronde doet Ome Joop’s Tour Groningen aan.

De zondag is in Ome Joop’s Tour de rustdag, waar de organisatie sinds jaar en dag te gast is in De Efteling. Dat is ook in 2018 weer het geval. Alleen, vanuit Groningen naar Brabant op de fiets is zelfs voor deze helden iets teveel van het goede. Op zaterdag 28 juli vindt daarom een verplaatsing per trein plaats.

Nostalgische NS trein De Hondekop (foto: Dick van der Eijk) Foto: Dick van der Eijk

En niet zomaar een trein: Ome Joop’s Tour is gast van een echte Hondekop uit 1960. Deze oude nostalgische NS trein -ook wel Mat’54 geheten- is sinds 1996 in het trotse bezit van Stichting Hondekop. Kortom, het betreft hier een unieke verplaatsing. Deze treinreis is buiten de normale dienstregeling ingepland en komt onder andere langs de stations van Assen, Zwolle, Deventer, Zutphen, Arnhem, Nijmegen, Oss om te eindigen in Den Bosch, waarvandaan de 156 kinderen per fiets naar Loon op Zand vertrekken. In Arnhem, thuishaven van Ome Joop’s Tour, zal de Hondekop gedurende ruim twintig minuten stilstaan op het Centraal Station.

De Hondekop wordt deze dag bestuurd door Thijs de Vries, tevens vrijwilliger van Ome Joop’s Tour. Nancy de Vries en Kim Kuil nemen de taak van hoofdconducteur op zich. Anastasie Loembet, conductrice bij NS heeft er al zin in: ‘Deze kinderen krijgen hun eigen trein en ik weet zeker dat het heel gezellig zal worden.’

Activiteiten voor Indische en Molukse ouderen

ARNHEM - Rumah Baru is een burgerinitiatief ontstaan in Arnhem-Zuid en sinds 3 mei een stichting. "Als stichting zijn wij vooral gericht op de Indische- en Molukse ouderen. Ouderen uit andere culturen zijn bij ons uiteraard ook van harte welkom."

Rumah Baru organiseert eventueel met andere instellingen zoals Rijnstad, Kunstbedrijf Arnhem, Multiculturele Vrouwen Arnhem, SIZA, SWOA, Pleyade, Nusantara Zorg, Rumah Kita en Rumah Impian Kita Arnhem gezamenlijke activiteiten. "Ons doel is om ouderen (maar ook jongeren zijn welkom) door muziek, dans en creatieve activiteiten samen te brengen. Natuurlijk is iedereen van harte uitgenodigd zélf de instrumenten op te pakken (denk aan ankloeng- / krontjong-muziek). Ook komen verscheidene dansstijlen van de verschillende eilanden aan bod, zoals het linedance (potjo-potjo).

We bieden onze Indische en Molukse ouderen creativiteit. Zo bieden we in samenwerking met onder andere het Kunstbedrijf workshops aan op het gebied van tekenen, schilderen, aquarellen en sieraden maken. Daarnaast organiseren wij lezingen en culturele middagen. Denk aan het bezoeken van een museum, een toneelvoorstelling of een gezellige spelletjesmiddag. Bij het samenzijn hoort natuurlijk ook gezellig samen eten. Elke vierde vrijdag van de maand is er een Ramé Ramé Bersama. De locatie waar het wordt gehouden is bij AC Rijkerswoerd, Mr. P.S. Gerbrandysingel 45 in Arnhem.

Hoe willen we dit voor elkaar krijgen? In de eerste plaats maken vele handen licht werk. Dus heeft u interesse om ons te helpen, schroom niet om ons aan te spreken of te bellen", aldus Danny Zonnenberg-Rijnardus (06 50422685) en Rieke Rieksen-Delhaye (06 28706192). Meer informatie staat op www.rumahbaru.nl.

Droomparken nieuwe hoofdsponsor Vitesse

ARNHEM - Droomparken is vanaf komend seizoen de nieuwe hoofdsponsor van Vitesse. De samenwerkingsovereenkomst werd zaterdagmiddag 23 juni op Droompark De Zanding in Otterlo ondertekend door Andries Bruil namens de directie van Droomparken en Joost de Wit, algemeen directeur van Vitesse. Uiteraard zal de naam Droomparken de thuis- en uitshirts sieren van Vitesse, maar het gaat hier om een diepgaande samenwerking waaronder op het gebied van marketing en exposure. De overeenkomst is gericht op de langere termijn.

Commercieel directeur van Vitesse, Olivier Smit: "We zijn heel trots op de samenwerking met Droomparken, dat voor beide partijen een belangrijke stap is voor de continuïteit. Net als Vitesse is Droomparken een dynamische en succesvolle club, een landelijke speler die volop in ontwikkeling is en continue werkt aan verdere professionalisering. Bij Droomparken en Vitesse is de beleving van gasten en supporters de belangrijkste drijfveer. Iedere dag weer. Samen met Droomparken wil Vitesse zo veel mogelijk de verbinding zoeken met supporters, businessclubleden en andere partners. Daar zijn al veel ideeën voor, waarvan de eerste resultaten snel zichtbaar gaan worden. Onder meer komen er voor de supporters en stakeholders van Vitesse speciale aanbiedingen voor een verblijf bij Droomparken. Juist deze multidisciplinaire samenwerking maakt deze overeenkomst uniek.

Ook ben ik heel trots op de custom made nieuwe wedstrijdshirts van Vitesse, die we vandaag met Droomparken als hoofdsponsor hebben kunnen presenteren. Daarnaast willen wij Swoop bedanken voor het afgelopen seizoen. Ook in de toekomst blijven Vitesse en Swoop aan elkaar verbonden. Op dit moment wordt bekeken in welke vorm dat precies gaat zijn."

Gilde Stadswandeling Arnhem

Foto: Rob Slepicka

ARNHEM - In juli biedt Gilde Stadswandeling Arnhem weer een keur aan wandelingen. Deskundige gidsen verzorgen iedere woensdag, donderdag, zaterdag én op zondag 8 juli een aangename rondleiding.

Iedere woensdag grote slagwandeling. De grote slag, die Arnhem voorgoed veranderde en WO2 helaas niet kon beëindigen. We lopen langs vele plekken, waar dat verleden zijn sporen naliet. We vertellen van de strijd en de evacuatie, die erop volgde. Wie was mevrouw van Limburg Stirum? Start: 14.00 uur, Airborne at the Bridge, Rijnkade 150.

Iedere zaterdag stadswandeling. De binnenstad van Arnhem biedt veel aan historisch en cultureel erfgoed. Tijdens een wandeling door de stad maakt u kennis met de bewogen Arnhemse geschiedenis en de vele bezienswaardigheden in de stad en hoort u verrassende verhalen.
Start: Let op de tijd: 11.00 uur, Sabelspoort, Markt 11.

Donderdag 5 juli wandeling Spijkerkwartier. Het Spijkerkwartier is gebouwd na het slechten van de stadsmuren. Het is een wijk met een roemruchte geschiedenis, maar ook met prachtige panden uit de 19de eeuw, met onverwachte binnentuinen en verrassende sporen van beroemde Arnhemmers. Start: 14.00 uur Musis Sacrum, Stadskiosk Velperplein.

Zaterdag 7 juli Stadsblokkenwandeling. Thema 'Over grenzen van Gelderland'. Start: 14.00 uur Rijnkade 62, voetveer Stadsblokkenwerf.

Donderdag 12 juli Wandeling Klarendal. Klarendal, ontstaan doordat de arbeiders van destijds huisvesting zochten buiten de stadsmuren, is de eerste stadsuitbreiding in de 19de eeuw. Het is een echte volkswijk met veel sociale woningen. Sinds een aantal jaren is de wijk het modekwartier van Arnhem. Start: 14.00 uur, Posttheater, Rosendaalsestraat 27.

Donderdag 19 juli Wandeling Burgemeesterswijk. Is gebouwd rond 1900. Kenmerkend zijn de grote huizen en het bijzondere stratenplan met steeds uitzicht op het Sonsbeekpark. Alle bouwstijlen vanaf 1880 komen er voor. Start: 14.00 uur, Molenplaats, Zypendaalseweg 24a.

Donderdag 26 juli Wandeling Arnhem Centraal. Arnhems nieuwste architectonische parel, inmiddels in de top vijf van de moderne wereldarchitectuur. Het heeft een bijzondere vorm en zit vol futuristische technieken. Start: 14.00 uur, Stationshuiskamer.

Kosten: volwassenen vier euro, kinderen tot en met 12 jaar 2,50 euro. Reserveren is niet nodig.

Iedere woensdag, vrijdag en zaterdag kan men met een Gildegids meelopen door de Historische Kelders. Start: 14.00 uur. Oude Oeverstraat 4a. Kosten: volwassenen vijf euro, kinderen tot en met 12 jaar 3,50 euro. Reserveren is niet nodig.

Gilde Stadswandeling Arnhem levert ook maatwerk zoals speciale combinaties voor groepen en virtuele wandelingen. Ons aanbod bestaat uit ongeveer 25 verschillende wandelingen, maar ook combinaties zijn mogelijk op aanvraag. Specifieke doelgroepen, zoals mensen met een visuele beperking en schoolklassen, kunnen ook met ons op verkenning door Arnhem.

Zie voor uitgebreide toelichting en het volledig aanbod: www.wandeleninarnhem.nl.

Gratis inloop schuldhulpverlening

ARNHEM - Stichting SBBO heeft drie maal per week gratis inloop uren voor hulp bij schulden, zodat men niet in de WSNP terecht hoeft te komen als men op tijd deskundige hulp vraagt.

"Wij helpen iedereen gratis in Gelderland zonder wachttijden op maandag van 12.00 - 14.00 uur en van 17.00 - 18.00 uur; woensdag: 12.00 tot 18.00 uur; vrijdag : 14.00 tot 18.00 uur Of bel vandaag nog met Ton 06 11838179 of 026 3798368 of mail stichtingsbbo@gmail.com. Wij helpen direct. Wacht niet langer, stel niet uit tot morgen. Men hoeft zich niet te schame , het kan iedereen overkomen."

Het bezoekadres is Driemondplein Elderveld op 94 aan bellen. Het kantoor is op de derde etage tegenover de lift, volstrekt anoniem (www.stichtng-sbbo.nl).

Elden heeft in Arnhem en Betuwe zijn Luisterkei WO II

Burgemeester Marianne Schuurmans onthult de kei met scholieren (foto: Wim Woudt) Foto: Wim Woudt, de foto is vrij van rechten

ARNHEM - Op 7 juni vond een bijzondere activiteit plaats bij het Dijkmagazijn Elden aan de Drielsedijk. Het initiatief voor een merkteken WO II komt van het Exoduscomité en de Historische Kring Elden. Doel was om een markering te plaatsen nabij de plek waar de Duitsers op 2 december 1944 de Betuwe onder water zetten.

Gaandeweg werd de ambitie groter. Het uiteindelijke resultaat is dat nabij het Dijkmagazijn een Luisterkei is onthuld, zodat het onderdeel is van de Liberation Route Europe. Naast de Luisterkei staat tevens een drietalig informatiepaneel. Ook is een fietsroute geopend van Driel/Elden naar Rindern/Kleve. In die plaats is namelijk eenzelfde soort markering aangebracht. Er waren negentig leerlingen aanwezig, van het OBC in Elst en de Gesamtschule am Forstgarten in Rindern.

Het project is mede door de Euregio gesteund. Op passende wijze werd de Europa-hymne ten gehore gebracht. "We zijn tevreden dat Arnhem Zuid eindelijk haar eerste Luisterkei heeft. Het is een in de natuur gelegen leerplek geworden." Meer info staat op exodustocht.nl.

Arnhem, mijn laatste rustplaats

(foto: Kiekfoto Rob de Joode)

ARNHEM - Mijn missie als uitvaartondernemer Johan Uitvaartzorg, is om binnen de uitvaartbranche een nieuw gezicht te laten zien en een nieuw geluid te laten horen. Niet lijzig en stoffig, maar vlot en ongekunsteld. En natuurlijk altijd persoonlijk en respectvol.

Memorarium Gelderland, de voormalige Sint-Jan de Doperkerk in Klarendal is nu mijn uitvalsbasis. Een bijzondere plek waar mensen van allerlei achtergronden samenkomen en waar ik inmiddels al veel bijzondere ontmoetingen heb gehad en wensen in vervulling heb laten gaan zoals de laatste wens van een echte Klarendaller: geen cake met koffie, maar bier en een jointje."

Ook als laatste rustplaats heeft de omgeving van Arnhem ook veel mooie plekjes te bieden. Zoals de natuurbegraafplaats Heidepol. Maar ook bijzonder plekken voor het laatste afscheid, is het Nederlands Wijnmuseum, van waar de kist, na het proosten op het leven, naar Begraafplaats en Crematorium Moscowa gaat.

Naast blijven ontdekken naar bijzondere plekken in de stad vind ik het fijn om mensen samen te brengen en te verbinden. Ik vind het heel waardevol om op deze manier iets bij te dragen aan een stad waarin mensen meer samenwerken en naar elkaar omkijken.

Voor een persoonlijke uitvaart op maat voor elk budget biedt Johan Uitvaartzorg u een uitvaartpakket aan voor 2500 euro. Bel voor meer informatie naar 06 10122205, ook als u elders verzekerd bent. www.johanuitvaartzorg.nl.

Advocatenhuys Velperweg: Uw huisadvocaten aan de Velperweg

ARNHEM - Advocatenhuys Velperweg is een samenwerking van de advocaten Joris Joosten, Sonja Wouda-van Velzen en Michel IJsseldijk. Sinds 1 juni 2017 zitten Wouda en Joosten in 'Noord' en per 1 november 2017 heeft strafrechtspecialist Michel IJsseldijk zich aangesloten. Met ingang van 1 juli 2018 zal ook mr. Yori ten Tuijnte als advocaat-stagiair werkzaam zijn bij Advocatenhuys Velperweg. Yori richt zich op strafrecht, penitentiair recht en bestraffend bestuursrecht. Zijn patroon is Michel IJsseldijk.

Vanuit een karakteristiek pand aan de Velperweg 78 (hoek Oude Velperweg) richten de advocaten zich op particulieren en klein MKB. Hun specialisaties zijn het personen-/ en familierecht en erfrecht en strafrecht, maar ook voor jeugd-/ huur-/ arbeids-/algemeen civiele en (bestraffende) bestuursrecht zaken kunt u bij Advocatenhuys Velperweg terecht!

Advocatenhuys Velperweg onderscheidt zich door de persoonlijke aanpak, waarbij deskundigheid en betrokkenheid vanzelfsprekend zijn. De naam 'Huys' is dan ook niet toevallig gekozen, en past bij het kantoor dat de advocaten willen vormen. Het is hun missie is om uw probleem te vertalen in juridisch haalbare doelen, zodat u uiteindelijk weer verder kunt met uw leven!

Advocatenhuys Velperweg, Velperweg 78, Arnhem; 026 3230030; www.advocatenhuys.nl.

Thuis-pc.nl voor particulier, zzp'er én mkb

ARNHEM – Als particulier of zzp'er heeft u veel geld uitgegeven aan een goede computer. Inmiddels is hij een stuk trager, loopt soms vast, maar u heeft geen garantie meer. U heeft geen zin in hoge reparatiekosten, maar hij moet wél vakkundig gemaakt. Wat nu?

Piet Hoogland, eigenaar van Thuis-pc.nl, herkent dit probleem als geen ander. 'Ik repareer en verkoop nu al meer dan zes jaar pc's en laptops. Mensen zijn steeds weer verbaasd als ze zien hoe snel ik hun computerprobleem heb opgelost.' Een virus, een kapotte harde schijf of traagheid zijn voor de leek nu eenmaal niet eenvoudig zelf op te lossen. Thuis-pc.nl repareert, adviseert én verkoopt ook nieuwe en tweedehands computers en laptops.

De nieuwe trend: hulp op afstand
Thuis-pc.nl werkt vanaf eigen locatie of komt bij u langs. Liever hulp op afstand? Thuis-pc.nl maakt rechtstreeks verbinding met uw pc en lost zo online uw problemen op! In de webshop vindt u allerlei IT-benodigdheden. Zoekt u iets wat niet in de webshop staat? Bel dan gewoon Piet: 'Alles wat mijn klanten op PC-gebied nodig hebben, regel ik voor ze. Makkelijker kan ik het niet maken.'

Thuis-pc.nl, voor particulier, ZZP én MKB, Bingelradestraat 3 (nabij woonboulevard Arnhem-Zuid);(06) 81469489, www.thuis-pc.nl.

Twee nationale titels voor Arnhemse Bridget Vermeer

Bridget met haar medaille-oogst Foto: Debby Vermeer

ARNHEM – Van 14 - 17 juni was het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven opnieuw het decor voor de Nederlandse Junioren- en Jeugdkampioenschappen lange baan. De 12-jarige Bridget Vermeer uit Arnhem gaf ook nu haar visitekaartje af en sleepte naast twee gouden medailles ook nog een zilveren en vijf bronzen medailles in de wacht.

Het meest succesvol was Bridget op de schoolslag. Met indrukwekkende tijden van 1.20.32 op de 100M en 2.51.38 op de 200M bewees ze absoluut de beste schoolslagzwemster van haar jaargang te zijn en was ze goed voor de nationale titels. Ook op de 50M schoolslag kon ze na een scherpe tijd van 0.37.06 het podium betreden om brons in ontvangst te nemen.

Bridget met haar medaille-oogst (foto: Debby Vermeer ) Debby Vermeer

Brons was er ook op de 200M vrije slag in 2.16.27 en op de 400M vrije slag in 4.43.84, hetgeen eveneens gold voor de 200M wisselslag in 2.35.38, waarmee ze bewees dat er ook op deze afstand rekening met haar gehouden dient te worden.

Samen met haar teamgenoten van VZC uit Veenendaal nam Bridget ook nu weer deel aan de verschillende estafettes voor de meisjes junioren. Aniek van de Weerd, Evica Klok en Kirsten Verhalle zorgden met Bridget voor een waar spektakel en de vreugde was dan ook groot dat dit resulteerde in zilver op de 4 x 100M wisselslag en brons op de 4 x 100M vrije slag.

Veertig jaar Sonsbeekvlotconcerten

ARNHEM - Na diverse optredens met jazz- en bigbandmuziek en de (traditionele) blaasmuziek worden de concerten op het vlot in Arnhems mooiste stadspark Sonsbeek voortgezet met nog meer optredens.

De concerten beginnen zondags om 12.00 uur en zijn gratis toegankelijk. Het drijvend podium van Sonsbeek Vlotconcerten ligt in de grote vijver van het Sonsbeekpark voor Brasserie De Boerderij. De komende concerten worden onder meer verzorgd door De Jazzkids & Salsaband Orquesta Catambú Arnhem (zondag 1 juli), Mainstream Connection (zondag 8 juli in Steile Tuin), Bull Town Band (zondag 2 september) en Die Orginaler Maastaler (zondag 9 september).

Sonsbeek vlotconcerten
De Vlotconcerten maken al veertig jaar deel uit van de zomerse evenementen in het Sonsbeekpark. In 1978 is de serie opgestart door de gemeente en VVV en vervolgens overgenomen door Arnhem Promotion. Sinds 2005 was Paul Wijtvliet de drijvende kracht. Per 2018 hebben de Stichting Sonsbeekfestival en Natasha Beijer het stokje overgenomen.

Speciaal voor de 40e editie van de Sonsbeekvlotconcerten is een Facebookpagina gelanceerd met de naam 'Sonsbeekvlotconcerten'. Op deze Facebookpagina staan de data van alle vlotoptredens en zijn (archief)foto's te bekijken. Op de site staan verder toeristische wetenswaardigheden over Arnhem en het Sonsbeekpark.


De reeks concerten voorziet in de behoefte van veel amateurmuziekgroepen om zich op een goed podium te kunnen presenteren. Met het oog op het gewijzigde subsidiestelstel van de Gemeente Arnhem, is het bestuur van de Stichting Sonsbeekfestival in samenwerking met Natasha Beijer hard aan het werk om ervoor te zorgen dat ook in 2019 de Vlotconcerten kunnen worden gegeven. Het bestuur gaat verder met een commissie de continuïteit en kwaliteit van de deelnemende orkesten bewaken. De stichting is verheugd dat Guus Tangelder, Menno Romers en Jan-Joris Heling hun expertise willen inzetten en deel zijn gaan uitmaken van deze commissie.

Waar en wanneer
Zondag 1 juli 2018 - De Jazzkids & Salsaband Orquesta Catambú Arnhem
Zondag 8 juli 2018 - Mainstream Connection (let op locatie: Steile Tuin)
Zondag 2 september 2018 - Bull Town Band
Zondag 9 september 2018 - Die Orginaler Maastaler
Locatie: Sonsbeekpark, podium in grote vijver nabij Brasserie de Boerderij, Parkweg 2, 6815 DJ, Arnhem, www.sonsbeekvlotconcerten.wordpress.com

Gaandeweg Tourspel

HUISSEN - Ook dit jaar is er weer een Tour de France spel ten bate van Stichting Gaandeweg: Gaandeweg Tourspel 2018. Deze stichting biedt gezinnen met een jonge kankerpatiënt een vakantieweek aan. Zo wordt op een natuurlijke manier energie opgedaan voor alle onderzoeken, opnames en behandelingen die nog zullen komen.

Door deel te nemen aan het Gaandeweg Tourspel steun je dit goede doel, aangezien de helft van de opbrengst van dit spel gedoneerd wordt aan de stichting. Tevens maak je dan kans op diverse prijzen, met als gegarandeerde hoofdprijs een bedrag van 250 euro. Alle benodigde informatie is te vinden op www.tourdefrance-gaandeweg.nl.

Gaandeweg Tourspel 2018 is mede mogelijk gemaakt door: Baptist Huissen, Bruins Hovenier, Cafe de Kater, Cafetaria Leenders, Coop Lamers Huissen, De Kuul Huissen, Hans Schmeinck communicatie & organisatie, Huissense Glashandel, Janssen Elektro Service, Keuken en Keukens, La Differneza, Profile Ouwerling, UFFING coaching & begeleiding, Zaat Vastgoed.

Daklozenopvang zoekt vrijwilligers

ARNHEM - Het Stoelenproject De Duif zoekt vrijwilligers. Het Stoelenproject De Duif is een laagdrempelige nachtopvang voor dak- en thuisloze mensen. Het project is elke nacht geopend. Per nacht biedt het aan zo'n twintig mensen gratis een dak, warmte en iets te eten. Het is gelegen aan de Spoorwegstraat 11 in Arnhem.

Het project wordt draaiende gehouden door vrijwilligers en ondersteund door drie parttime beroepskrachten en een bestuur. Op dit moment is er een tekort aan vrijwilligers. Er is altijd één beroepskracht aanwezig om het project en de bezoekers te begeleiden. Als vrijwilliger ben je samen met de beroepskracht in de nacht aanwezig, zij delen soep, brood uit en houden een oogje in het zeil. Er is een mogelijkheid om even te rusten.

De groep vrijwilligers is erg divers, studenten, gepensioneerden, werkenden. Zij hebben eens per twee weken één nacht dienst, van 21:45 - 09:15 uur. Frequentie is te bespreken. De minimum leeftijd van de vrijwilliger is 18 jaar. Elk seizoen worden er verschillende trainingen gehouden voor de vrijwilligers om nog meer vertrouwd te raken in het omgaan met de bezoekers. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de coördinator Edmund Boering 06 51111908 of via de mail edmundboering@gmail.com.

Budovereniging verovert tien medailles op DK -10 en -12 jaar

ARNHEM - Op zaterdag 9 juni werd in Ede de districtskampioenschappen gehouden voor de leeftijdsklasse onder de 10 en 12 jaar. Tien judoka’s van Bushi Arnhem wisten het erepodium te behalen. Lieke Wildschut (-12), Renée Heg (-12), Riley Praster (-10) en Bilal Krari (-10) werden districtskampioen.

Een mooie zilveren plak was er voor Lotte Landman (-10), Mkrtich (-12) en Mischa (-10) Kurginyan. Brons was voor Daniël Lesnoj (-10), Jaedan Verplaats (-12) en Adriaan Arkesteijn (-12). Geweldige resultaten van onze jonge wedstrijdjudoka’s.

Een medaille halen op het DK in midden Nederland is voor deze leeftijdscategorie de hoogst haalbare titel in het district. Nederland is opgedeeld in zeven districten. Het district Midden-Nederland staat voor Gelderland en Utrecht. Voor de wedstrijdjudoka’s is dit dus een belangrijk kampioenschap. "Wij zijn trots over een goede (jeugd)selectie te beschikken en te zien dat er ook in de jonge jeugd genoeg potentie is om door te groeien!

Meer informatie over judo en Bushi Arnhem staat op www.bushiarnhem.nlen op facebook.

Vijfde Benefiet Gala voor KWF in Groot Warnsbornde Oranjerie

Oranjerie tijdens het Gala, 2017 (foto: Danny van den Berg) Danny van den Berg

ARNHEM - Na vier succesvolle eerdere edities zal op donderdag 4 oktober de vijfde editie plaatsvinden van het KWF Benefiet Gala. Het KWF Benefiet Gala wordt georganiseerd door Stichting Events2Cancer in de Oranjerie van Landgoed Groot Warnsborn in Arnhem.


Herdenk, sta stil, beleef en vier het leven, dat zijn de ingrediëntenvoor het KWF Benefiet Gala. Het wordt een avond waarop we samen strijden tegen kanker door het leven te vieren. Het KWF Benefiet Gala is al vier edities een groot succes! Inmiddels is het Gala uitgegroeid tot het grootste, jaarlijks terugkerende, Benefiet Gala uit het Oosten.

Jennie Lena treedt op tijdens het Gala (foto: PR Jennie Lena) PR Jennie Lena

Het Gala zal plaatsvinden in de prachtige Oranjerie van Landgoed Groot Warnsborn. De vijfde editie van het Benefiet Gala vindt plaats op donderdag 4 oktober van 18.00 tot 00:00 uur. Groot Warnsborn verzorgt een fantastisch viergangendiner met bijpassend drank arrangement. Er zal een veiling plaats vinden en er kan geboden worden op 25 unieke veilingitems. Daarnaast is er een loterij met prachtige prijzen, en er zullen optredens plaats vinden van Jennie Lena, Lisanne Spaander, On-Fire en Tommie Christiaan. De presentatie van het Gala is in handen van SBS6-presentatrice en KWF ambassadeur Mirella van Markus.

Kom in actie en steun ons in de strijd tegen kanker. Reserveer een tafel van 6 tot maximaal 10 personen of reserveer een stoel voor 125 euro. "Er is plaats voor maximaal 100 personen, dus wees er snel bij om deze unieke avond te beleven! Stoelen reserveren kan via www.kwfbenefietgala.nlof neem contact op via reserveer@events2cancer.nl."

Velleper Donderdagen van start

VELP - In het centrum van Velp wordt op 26 juli en 2 augustus voor de 38e keer de bekende Velpse braderie georganiseerd. In het centrum staan ruim 200 kramen en attracties opgesteld en is daarmee de grootste braderie in het oosten van het land.

Dit is het tweede achtereenvolgende jaar dat het evenement nog maar uit twee donderdagen bestaat. De keuze om het aantal dagen met de helft te reduceren, is de organisatie goed bevallen. Het evenement heeft vorig jaar ruim 25.000 bezoekers getrokken. De braderie in het centrum van Velp begint beide donderdagen om 11:00 uur en duurt tot 21:00 uur. Naast de vele ambulante handelaren, die hun waren verkopen, presenteren zich ook de Velpse ondernemers met hun veelzijdige producten. Velp kent vele terrassen, waar het heerlijk vertoeven is onder het genot van een hapje en een drankje. Veelzijdig Velp gaat tijdens de Velleper Donderdagen voor amusement zorgen. Zo zullen er optredens worden verzorgd in de Parkstraat en de Oranjestraat. Voor de kinderen staan er op verschillende plekken attracties waar ze zich kunnen vermaken. In de Emmastraat wordt een kinderpleintje ingericht.

Meer actuele informatie over het programma en de optredens staan vermeld op de Facebookpagina en de website van Veelzijdig Velp.

Voordelig en vakkundig uitlijnen bij HST Autobanden

ARNHEM – Trekt uw auto naar links of naar rechts of slijten uw banden scheef af? Dan wordt het tijd om uw auto uit te lijnen. Sinds kort kan dit ook bij HST Autobanden voor slechts 39 euro kunt u uw auto laten uitlijnen.

Bij HST Autobanden kunt u terecht voor zowel nieuwe als gebruikte banden. Gebruikt? Jazeker daarin is het bedrijf juist in gespecialiseerd. Je heb er de keuze in alle merken en maten. Banden met een profiel van tachtig tot honderd procent, maar wel tegen een absurde lage prijs. HST Autobanden maakt autorijden weer prettig voordelig! Waarom naar nieuwe banden kijken, als bijna nieuwe slechts de helft kosten.

In een goed geoutilleerde en schone werkplaats met alle benodigde apparatuur worden de auto's voorzien van de banden, die in een grote ruimte achter liggen opgeslagen. Doordat eigenaar Pasa Tasci al jaren in deze branche actief is en ook een groothandel heeft, kent hij de wegen in de lease- en bandenwereld en koopt hij al jaren vele banden op, die weinig kilometers hebben gelopen. Vrijwel elke maatband is op voorraad of binnen enkele dagen te leveren. "Gebruikte banden ook voor grote maten van hoogwaardige kwaliteit tegen gunstige prijzen, vaak voor minder dan de helft."

De gebruikte banden worden voor montage nauwkeurig door de medewerkers van HST Autobanden getest. Op de banden wordt door het bedrijf garantie gegeven. Naast banden worden er ook velgen (nieuw en gebruikt) verkocht.

HST Autobanden is gevestigd naast het alom bekende Vitesse tankstation. Ir J.P. van Muijlwijkstraat 175. Arnhem, 026 3614850, www.hstbanden.nl.

Nieuw in Malburgen: Zonnestudio Happy Days

ARNHEM - Na maanden van verbouwen door de jonge ondernemer Danny Poppinghaus heeft het pand aan de Kamillelaan 6 in Arnhem een ware metamorfose ondergaan. Het pand is sinds kort omgetoverd tot een moderne en professionele zonnestudio.

Zonnestudio Happy Days is een mooie aanvulling voor de wijk Malburgen. Naast de mogelijkheid om te zonnen onder één van de verschillende zonnebanken, kunt u er ook terecht voor een kopje koffie of een glaasje fris. De zonnestudio heeft uitsluitend de allernieuwste professionele Luxura zonnebanken. Deze zijn vervaardigd volgens de hoogste eisen op het gebied van technologie en design, want verantwoord zonnen is belangrijk. Daarnaast het is van groot belang om de tijd onder de zonnebank rustig op te bouwen en hierbij gebruik te maken van de juiste zonnecosmetica, legt Danny uit. Voorheen moesten de bewoners van de wijk Malburgen voor het zonnen uitwijken naar de omliggende wijken, maar dat hoeft vanaf nu niet meer!

Vast tarief
Alle zonnebanken twintig minuten zonnen voor slechts 10 euro.
U kunt het hele jaar door, drie keer zonnen voor maar 25 euro.

De zonnestudio is zeven dagen per week geopend van 09:30 tot 21:30 uur. Ook zijn er verschillende bruiningsprodukten verkrijgbaar.

Zonnestudio Happy Days, Kamillelaan 6, Arnhem; 026 3790287. Ook te volgen via facebookpagina: Zonnestudio Happy Days.

Pro-da mondzorg

ARNHEM - De nieuwe technologische ontwikkelingen op het gebied van tandtechniek nemen een vlucht en Pro-Da Mondzorg B.V. volgt deze ontwikkelingen op de voet. Nu is voor Pro-Da het moment gekomen in deze technologische ontwikkelingen mee te gaan. Dat is de reden dat wij vanaf 1 juli nagenoeg volledig geautomatiseerd gaan werken. Deze nieuwe werkwijze heeft tot voordeel dat het milieu ontlast wordt doordat wij veel minder gebruik gaan maken van gips en andere milieubelastende stoffen.

Wij hebben voor het maken van gebitsprotheses, kronen en bruggen een volledig gedigitaliseerd systeem aangeschaft om u nog beter van dienst te zijn. Nadat alle medewerkers van Pro-Da met deze apparatuur vertrouwd zijn geraakt en zijn opgeleid kunnen wij kronen, bruggen en gebitsprotheses digitaal vervaardigen.

Uiteraard zal dit in het begin nog niet vloeiend en op tijd gaan en vragen wij u begrip hiervoor. Hoe snel onze medewerkers zich deze werkwijze eigen kunnen maken, is afhankelijk van de door ons gevolgde opleidingsroute. Wij trachten om het niveau van onze medewerkers zo snel als mogelijk op het gewenste peil te brengen.

Zo zullen bijvoorbeeld de behandelingen, die noodzakelijk zijn voor het maken van een gebitsprothese geheel anders worden en is bijscholing van onze medewerkers zeker een vereiste. Om alvast een begin met de opleiding van de medewerkers te maken zoeken wij cliënten die aan een nieuwe gebitsprothese toe zijn en bereid zijn om ons te helpen bij het opleiden (designen, scannen, printen of frezen van de gebitsprothese) van onze medewerkers en het uittesten van het nieuwe systeem. Wij kunnen dit niet zonder uw hulp. Uiteraard willen wij u voor deze extra moeite een tegemoetkoming geven voor het ongemak en voor mogelijk de extra tijd die u misschien kwijt bent. Immers wij hebben belang bij uw hulp.

Op de nieuw door ons vervaardigde gebitsprotheses geven wij 5 jaar garantie op materiaalfouten. Helaas kunnen wij dit niet geven op de pasvorm vanwege het slinken van de kaak. Wel zullen wij voor degene die aan de bijscholing hebben meegedaan zeer coulant zijn bij overige noodzakelijke reparaties.

Voordeel voor de patiënt:
Naast een kwalitatief betere gebitsprothese slaan wij de gedigitaliseerde gegevens van uw gebitsprothese op. Wij zijn hierdoor in staat indien u, uw gebitsprothese verliest of op andere manier kwijtraakt, binnen één dag (bij grote spoed) of binnen enkele dagen voor u een nieuwe gebitsprothese te maken. Immers er is een aantal stappen in het proces niet meer nodig vanwege het feit dat uw gegevens in ons systeem staan opgeslagen.
De gedigitaliseerde gegevens van uw gebitsprothese blijven opgeslagen in het systeem zodat bij verlies of zoekraken van uw prothese direct een nieuwe kan worden vervaardigd zonder de gehele 'hap'cyclus.

Wij hopen dat u ons wilt helpen. Als u ons wilt helpen tijdens de opstartfase of als u een gebitsprothese nodig heeft kunt u ons bereiken via e-mail: info@pro-da.nl of telefoonnummer 026 7950010. Uiteraard kunt u bij ons binnen lopen voor het maken van een afspraak aan het adres: Eimerssingel-West 41, 6832 EW Arnhem.

Kluswenscamper Hubo komt naar Arnhem!

ARNHEM - Op donderdag 2 augustus 2018 staat de Kluswenscamper van Hubo tussen 13:00 en 15:00 uur op de Steenstraat 56d in Arnhem. Bij de camper kunnen bezoekers een 'kluswens voor een ander' opnemen op video. Hiermee maken ze kans op de maandprijs: een klustegoed van duizend euro, te besteden bij Hubo.

De kluswenscamper maakt dit jaar een toer langs alle Hubo winkels. Het hele land door. De kluswens die bezoekers doen is voor een ander. Iemand in een uitzichtloze klussituatie: zonder geld, tijd, motivatie of inspiratie. Of gewoon om het een ander te gunnen.

De prijs van 1000 euro is te besteden in producten en in de unieke service van Hubo. De Kluswenscamper staat dan ook symbool voor de nieuwe formule, waarin de totaaloplossing en het ontzorgen van de klant centraal staan onder de belofte 'Hubo helpt'. Om iedereen te 'helpen' is Hubo er voor de beginner, de zelfstandige en de ervaren klusser. Je kunt het bij Hubo dan ook zelf doen, samen doen of laten doen. Dit wordt in de nieuwe formule omgezet naar de garantie van het negen keer ontzorgen, waarin de toegevoegde waarde wordt uitgelegd middels negen pijlers. Hierin staan onder andere het meten, maken en monteren aan huis centraal, maar ook vakmanschap, een breed assortiment en alles op maat.

Hubo
Met ruim 150 winkels is Hubo de grootste en meest service gerichte doe-het-zelf-keten van Nederland. Zo helpt Hubo jou met je klusproject, van begin tot eind. Alles om zorgeloos wonen mogelijk te maken. Denk aan het maken van de juiste keuzes, het inmeten, de aanlevering en de montage thuis. Hubo luistert, neemt de tijd en zoekt alles voor je uit.

Hubo Bossenbroek, Steenstraat 56D,Arnhem; 026 370 2414; arnhem.hubo.nl

Jeugdland op zoek naar enthousiaste vrijwilligers/stagiaires

ARNHEM - Ook dit jaar organiseert Stichting Jeugdland allerlei zomeractiviteiten van 7 juli - 19 augustus voor kinderen van 4 - 12 jaar. "Voor het succesvolle verloop van onze bouwdorpen zijn we nog op zoek naar enthousiaste mensen die graag met kinderen werken en spelen en van aanpakken weten."

"Wil jij mee helpen om honderden kinderen een fijne zomervakantie te bezorgen? Meld je dan snel aan als vrijwilliger of stagiaire!" De Instuif speelt zich af in en rond een grote witte tent en een door de kinderen zelf te bouwen huttendorp. Per dag verwachten we zo ongeveer 100 à 200 kinderen. "Wij stimuleren de kinderen in hun spel en hun creativiteit, we helpen hen bij het bouwen en houden waar nodig een oogje in het zeil." Op dit project werken 25 à 30 vrijwilligers en twee professionele begeleiders.

De Instuif vindt drie keer plaats: van 9 -12 juli in De Laar, 16 -19 juli in Rijkerswoerd, 13 -16 augustus in Schuytgraaf. Als je mee wilt doen moet je minimaal 17 jaar zijn. "We verwachten van je dat je kunt en wilt werken met kinderen. Je doet dit samen met andere vrijwilligers, onder begeleiding van ervaren begeleiders. Voorafgaand aan de instuif vindt er een training plaats. Hier staat tegenover: een onkostenvergoeding van 5,00 euro per dag, een t-shirt, gratis lunch, koffie, thee en frisdrank, een WA- en ongevallenverzekering en... een fantastische vakantiebesteding!

Jeugdland kan in overleg meetellen voor je stage/studiepunten. Er is professionele stagebegeleiding aanwezig. Wil je je opgeven als vrijwilliger of meer over Jeugdland weten? Kijk dan op www.jeugdland.nl. Je kunt je via de site opgeven."

Summer Night met Ferry Doedens

NIJMEGEN - Op vrijdag 29 juni zet Holland Casino Nijmegen in op Summer Night. Een feestelijke avond vol met 'zomerse gezelligheid'. Laat u deze avond op tropische wijze verwelkomen. Gooi uw heupen los tijdens de opzwepende, Braziliaanse parade door het casino en zing mee tijdens het optreden van Nederlands tropische verrassing Ferry Doedens.

Waan u deze avond op de golven van een helderblauwe zee en show uw coolste moves op de surfsimulator of test uw kennis en maak gratis kans op Holland Casino prijsjes. Op de speelautomaten zijn extra jackpots te winnen. Speel mee en maak onder andere kans op geldprijzen, weekend naar Scheveningen en een BergHoff barbecue. Het belooft een gezellige avond te worden. U komt toch ook?


Holland Casino brengt het spannendste spel, altijd gastvrij en betrokken. Jaarlijks bezoeken circa 5,8 miljoen gasten één van de veertien vestigingen van Holland Casino. Een uniek aanbod van spel in een veilige en betrouwbare omgeving staat centraal. Holland Casino is wereldwijd toonaangevend op het gebied van veilig en verantwoord spelen. In samenwerking met verslavingszorg heeft Holland Casino het Preventiebeleid Kansspelen ontwikkeld. Het kansspelaanbod van Holland Casino staat onder extern toezicht van het NMi en de Kansspelautoriteit. De speelautomaten in Holland Casino hebben gemiddeld een uitkeringspercentage van ongeveer 92% (de wettelijke norm is 80%). Bij een tafelspel als Roulette kan dit oplopen tot 97,3%. Meer informatie is beschikbaar op de website of volg Holland Casino Nijmegen op Facebook.Ferry Doedens speelt sinds april 2009 de rol van Lucas Sanders in Goede Tijden Slechte Tijden. Voor die tijd was hij actief als zanger en heeft hij onder andere deelgenomen aan Idols. Vanaf 2011 heeft hij meerdere singels uitgebracht en ondertussen is hij niet meer weg te denken uit de Nederlandse showbusiness. Zo heeft hij diverse musicalrollen op zich genomen, waaronder een rol in Grease en Wicked, deelgenomen aan Expeditie Robinson en een gastrol gespeeld in The Bold & The Beautiful. In 2018 staat de carrière van Ferry, naast Goede Tijden Slechte Tijden, weer in het teken van muziek.

Ervaar de perfecte smaakbeleving: betaalbaar bij Eetcafé Simpel

ARNHEM - In het pand aan de Klarendalseweg 58 in de oude volksbuurt Klarendal, tegenwoordig beter bekend als modekwartier heeft zolang men weet altijd horeca gezeten. Een punt waar men na het boodschappen doen op de markt aan de Akkerstraat even een drankje kwam doen om bij te komen of juist de laatste nieuwtjes en roddels door te nemen onder elkaar. En dat is altijd zo gebleven... Totdat het plaats heeft kunnen maken voor Eetcafe Simpel.

"Eetcafé Simpel, naam zegt het al", zeggen de uitbaters Stephan Keijman en Jolanda Cortus volmondig. Alle twee geboren Klarendallers. "Wij willen een koers inslaan gericht op werkende ondernemers, stelletjes (jong en oudere mensen met een jonge geest!). Gezinnen uit de buurt en uiteraard daar buiten! Die na een dag hard werken zichzelf willen verwennen of even lekker makkelijk willen doen zonder diep in de buidel te hoeven tasten."


(H)eerlijk eten met mooie wijntjes voor de perfecte smaakbeleving en vooral betaalbaar! In de keuken staat kokkin Shirley Luhukay. Een kokkin die gepassioneerd haar gerechten klaar maakt en zelfs een stoeptegel een culinaire beleving kan geven! Shirley kookt elke dag dagverse producten met mooie smaken maar vooral betaalbaar!

Wat kunt u zoal verwachten van Eetcafé Simpel in de toekomst? "We gaan cateringen leveren aan huis en eventueel komt er nog een bezorgdienst. Ieder maand een event passend aan ons eten met wijnen, cocktails of biertjes... Er liggen genoeg plannen en ideeën op de plank", legt Stefan uit.

Eetcafé Simpel is dagelijks geopend voor lunch, diner of een gezellig drankje met een Shirley's saté, borrelplank of een heerlijk ordinaire gehaktballetje. Maar wel heel lekker!
Eigen recept van uitbater Stephan Keijman, genaamd 'Klarendaller' met verrassingssausje. Kom gerust aan en beleef het!

Openingstijden: Dinsdag tot en met donderdag: 12:00 tot 23:00 uur. Vrijdag en zaterdag: 12:00 tot 02:00 uur en zondag 12.00 tot 23.00 uur.

Ook te volgen via facebookpagina: Eetcafé Simpel Klarendal; Instagram: #eetcafesimpelklarendal.

Streekmarkt De Liemers: Lekker Pruuve in Duuve!

DUIVEN - Op zaterdag 7 juli zal voor het achtste achtereenvolgende jaar de streekmarkt De Liemers plaatsvinden in het centrum van Duiven.

Ambachtelijke bedrijven uit De Liemers en omstreken presenteren hun streekproducten rechtstreeks van de bron. Het publiek kan informatie verkrijgen over de herkomst van de producten, deze proeven en kopen. Daaromheen heeft de organisatie voor de bezoekers van de streekmarkt een aantal leuke activiteiten georganiseerd zoals optredens van het dweilorkest De Duitekluiters en van clown Babello vanaf 13.00 uur.

De streekmarkt begint om 11.00 uur en eindigt om 16.00 uur. Het thema van de streekmarkt: Lekker Pruuve in Duuve!

Damesteam Nijmegen-Arnhem -15: Nederlands kampioen

(foto: Marco Krachten) Marco Krachten

ARNHEM - Op zaterdag 16 juni mochten ouders, judoka’s en begeleiding weer naar het NK teams in het Triavium in Nijmegen. Van BUSHi Arnhem deden een meisjesteam (leeftijdsklasse -12) en drie combiteams (meisjes en jongens, leeftijdsklasse -15) mee. Het meisjesteam -15 Nijmegen-Arnhem werd kampioen van Nederland.

Het eerste damesteam (-15) ging goed van start met drie winstpartijen (Achterhoek 5-0, Hercules 4-1, team ZN 4-1). In dit team zaten Faye Hensen, Nienke Dekker en Faye Tempel (twee jaar op rij individueel Nederlands kampioen) van BUSHi. In de finale traden de meiden aan tegen J.C. Helden. Ook deze partij werd overtuigend met 4-1 gewonnen. De meiden zijn terecht en overtuigend de nieuwe Nederlands kampioen. Faye Tempel is nu incl. deze titel drie keer Nederlands kampioen in twee jaar. Niet eerder heeft een judoka van BUSHi dit in deze korte tijd gepresteerd.

Foto: Marco Krachten Foto: Marco Krachten

Het tweede damesteam in de leeftijdsklasse -15 behaalde een mooie zevende plek. De eerste partij tegen Haaglanden werd verloren (2-3). In de herkansing werd JPT met 4-1 verslagen. De derde wedstrijd tegen judo A7 werd nipt met 2-3 verloren.

Het team van de meisjes (-12) begonnen hun eerste teamwedstrijd tegen J.C. Helden uit Limburg. Deze wedstrijd werd met 4-1 verloren. De herkansing tegen Mahorokan uit Rotterdam werd helaas ook verloren. Wel erg goed geknokt door de meiden.

De jongens (-15) mochten de eerste wedstrijd tegen Shogonai dat nipt met 2-3 werd verloren. De herkansing tegen Gennep werd met 3-2 gewonnen. De tweede ronde van de herkansing tegen Judo A7 werd helaas met 2-3 verloren. De jongens behaalden daarmee een negende plek.

Ontspannen activiteit voor JMZ-ers Overbetuwe

ELST - Woensdagmiddag 13 juni hebben achttien JMZ-ers (jonge mantelzorgers) zich prima vermaakt in Landerij De Park in Elst.

Zij werden welkom geheten door de kinderburgemeester David Kampschoer. David vertelde dat hij iedereen een fijne middag wenst en weet wat het wil zeggen om JMZ er te zijn. Hij is zelf ook een jonge mantelzorger. Na een educatieve, sportieve en ontspannen middag in de boerderij en in de speeltuin waar iedereen heeft genoten, sloten we af met samen een frietje te eten.

Ken je of ben je een jongere waarbij een broer, zus vader of moeder ADHD, autisme, Down, spierziekte of een andere aandoening/ziekte heeft waardoor je regelmatig moet helpen, dan ben je JMZ-er. Vind je het leuk om een keer mee te doen? Twee keer per jaar organiseert Knooppunt Mantelzorg Overbetuwe KMO een ontspannen activiteit voor deze groep. Je kunt je aanmelden bij KMO info@mantelzorgoverbetuwe.nl, via app of sms van Marijke Arends 06 49881094.

Garage Loeff al meer dan tien jaar een vertrouwd adres!

ARNHEM/ ELDEN – Bij garage Loeff voel je je als klant direct op je gemak door de sympathieke en oprechte behandeling die je ontvangt. Geen gladde praat door een man in pak; nee, de eigenaren Willy van Uum en Frans Stolsz zijn ook automonteurs die zich elk jaar bijscholen en over goede en gepaste verkoopadviezen beschikken.

Garage Loeff is specialist op het gebied van reparatie, onderhoud, APK en verkoop van tweedehandse scherp geprijsde occasions. Garage Loeff is een Bovag gecertificeerd bedrijf dat aan alle strenge eisen voldoet.
Bij Loeff staat persoonlijk aandacht en contact centraal. "Onze doelstelling is heel simpel", legt eigenaar Frans uit: "De klant moet met een goed gevoel onze werkplaats verlaten."

Aircocheck:
Wilt u weten hoe goed uw aircosysteem koelt? Laat nu uw aircocheck uitvoeren bij garage Loeff en voorkom nare luchtjes en dure reparaties! Zo blijft uw auto in topconditie en kunt u deze zomer comfortbel rijden.

Garage Loeff, Rijksweg-West 80, Elden (Arnhem); 026 3814561. Voor meer informatie of het aanbod van de occasions: www.garageloeff.nl.

ZomerOndernemer helpt jongeren in Gelderland bij start onderneming

(foto: Nordy Visser)

REGIO - De zomervakantie komt er weer aan. Voor genoeg jongeren betekent dit; uitslapen, vakantie vieren, uitgaan, terrasjes pakken en eindeloos Netflixen. Maar het kan ook anders! In vier regio's in Gelderland start komende zomervakantie het gratis project ZomerOndernemer voor jongeren tussen de 15 en 23 jaar.

Jongeren ervaren hoe het is om te ondernemen en starten een eigen bedrijf. Gewoon om eens te proberen en te kijken of het ondernemerschap iets voor ze is. Deelname is kosteloos. Sterker nog, de deelnemers ontvangen zelfs een startkapitaaltje. Er starten deze zomer projecten in de regio Arnhem|Overbetuwe, Ede en twee in de Achterhoek.

Ondernemen is durven!

Steeds meer jongeren starten een eigen bedrijf. Toch zijn er veel jongeren die de stap niet durven te zetten of gewoonweg niet weten hoe dat moet. ZomerOndernemer helpt jongeren in zes weken bij het starten van een onderneming. Ze volgen een driedaagse training en zijn wekelijks te gast bij lokale ondernemers voor workshops, presentaties en rondleidingen. In de tussentijd werken de deelnemers aan hun bedrijf. Het project sluit af met een feestelijke kick out waarbij de jonge ondernemers hun onderneming presenteren voor een groot publiek. Na de zomervakantie bepalen de jongeren zelf of ze verder gaan met het bedrijf of niet. Ze zitten nergens aan vast.

ZomerOndernemer is een project van Stichting The New Entrepreneur en bestaat al sinds 2010. Komende zomer start het project in de regio Achterhoek met twee projecten en in Ede. Arnhem gaat het tweede jaar in, nieuw is hier de samenwerking met Overbetuwe. Regio coördinator Ivar van Asten: "Het doel van het project is het ontwikkelen van ondernemerskwaliteiten bij jongeren en het bevorderen van zelfstandig ondernemerschap. Daarmee biedt het project een mooie kans om jongeren uit de regio te laten ervaren dat hier prachtige kansen zijn."

Gratis deelname

Dankzij de steun van landelijke en regionale sponsoren (Arnhem: gemeente Overbetuwe, gemeente Arnhem, Rabobank; Achterhoek: Rabobank Graafschap, gemeente Oude IJsselstreek en Doetinchem, Graafschap College en Smarthub Achterhoek; Ede: Rabobank) is deelname aan het project kosteloos. Het enige wat jongeren nodig hebben is een bedrijfsidee en enthousiasme. Er is zelfs ruimte om tijdens het project op vakantie te gaan. Deelnemers mogen maximaal twee terugkomdagen missen. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.zomerondernemer.nl. Het project start op 11 juli in Arnhem|Overbetuwe en op 16 juli in Ede en de Achterhoek. In elke project is plek voor maximaal dertig deelnemers.

Stel je eigen lamp samen bij Bizz Elektro en Verlichting

ARNHEM – Je vindt er de nieuwste trends op het gebied van ledverlichting en met meer dan vijftig kleuren strijkijzersnoeren plus een groot assortiment aan gekleurde fittingen in diverse soorten materiaal. Bizz Elektro en Verlichting is uniek in de regio.

Ze zijn energiezuinig, worden minder warm en gaan erg lang mee; ledlampen. De ledlampen uit de Bizzlightcollectie zien eruit als de 'oude' kooldraadlampen en geven ook dezelfde warme lichtkleur, maar dan wel met de voordelen van ledlampen. In combinatie met een luxe fitting zijn deze lampen zonder lampenkap een sieraad in je interieur. Of je nu kiest voor een porseleinen fitting of voor een fitting van roségoud of roestvrij staal, het assortiment is er zo ruim dat je altijd je eigen unieke lamp kunt samenstellen. Bij Bizz kun je terecht voor lampreparaties en zelfs het restylen van een oude lamp behoort tot de mogelijkheden.

Kijk op www.bizzlightstore.nl voor inspiratie en lees er de positieve reacties van klanten. Online bestellingen vanaf 25 euro worden gratis bezorgd maar je bent ook welkom aan de Steenstraat 10A in Arnhem.

Pianoleraar gezocht

HUISSEN - Wegens vertrek van de huidige pianoleraar, is Het Gemeenschapshuis Huissen-Zand op zoek naar een nieuwe pianoleraar. Lestijden in overleg. Voor aanmeldingen en nadere info: 026 3254341.

Het Gemeenschapshuis is een multifunctioneel gebouw, waarin ondermeer de volgende activiteiten plaatsvinden: pianoles, gitaarles, diverse andere muzieklessen, dansen voor kinderen, ballet, zwangerfit, yoga, pilates, body fit, tai chi, naailes, biljarten, tafeltennis, kung fu en schilderen. Verder is er een peuterspeelzaal en een balletzaal met een spiegelwand. Het Gemeenschaphuis is ook de thuisbasis en oefenruimte voor muziekvereniging Volharding. Enkele malen per jaar houdt de wijkvereniging een bingoavond. Ook zijn er ruimten te huur voor vergaderingen of andere activiteiten. Meer informatie staat op www.gemeenschapshuishuissenzand.nl.

Zomerconcert Amicitia Dodewaard

Zomerconcert Amicitia Dodewaard

DODEWAARD - Zoals elk jaar gebruikelijk is geeft muziekvereniging Amicitia uit Dodewaard als afsluiting voor de vakantie een zomerconcert.

Dit concert wordt gehouden op woensdag 4 juli. Het concert wordt in de muziektent op het dorpsplein gehouden. Het concert begint om 19.30 uur en zal duren tot 21.00 uur. Voor het publiek staan er stoelen klaar. Dit concert is gratis te bezoeken. Iedereen is welkom.

IVN zoekt gemeenten voor 100 Tiny Forests

ARNHEM - Vanaf nu kunnen gemeenten zich bij IVN aanmelden voor het planten van een Tiny Forest. IVN Natuureducatie gaat 100 Tiny Forests, minibossen ter grootte van een tennisveld, aanleggen vóór 2021.

Om dit doel te bereiken zoekt IVN 24 partnergemeenten, waarvan twaalf gemeenten door IVN geselecteerd worden in 2018. In november van dit jaar planten IVN en deze gemeenten de eerste twaalf Tiny Forests aan. In elke partnergemeenten komen minimaal vier Tiny Forests te liggen. Elke gemeente met interesse voor het project Tiny Forest kan zich aanmelden voor 17 juli.

Samenwerking is de sleutel

IVN wil de nieuwe Tiny Forests niet alleen realiseren in nauwe samenwerking gemeenten maar ook met lokale buurtinstanties en omwonenden, variërend van jong tot oud. IVN gelooft dat échte verandering bij de kern begint, daarom hebben kinderen en buurtbewoners een belangrijke rol in het project. In 2018 selecteert IVN twaalf partnergemeenten en in 2019 nogmaals twaalf gemeenten.

Voordelen voor gemeenten
Een Tiny Forest zorgt voor een groene impuls in de buurt. Het partnership biedt gemeenten een praktische manier om samen met burgers te werken aan beleidsdoelstellingen rondom biodiversiteit, klimaatbestendigheid, natuureducatie, gezondheid en leefbaarheid. Aan de hand van een beproefd Tiny Forest stappenplan zorgt IVN ervoor dat de gemeente binnen drie jaar vier minibossen heeft, die letterlijk en figuurlijk bruisen van het leven. Daarnaast wordt bijgedragen aan wetenschappelijk onderzoek dat het effect op biodiversiteit, tegengaan van hittestress, waterberging en CO2 opslag aantoont. Wil je als gemeenten meedoen met Tiny Forest? Aanmelden kan op www.tinyforest.nl.

Elke buurt zijn eigen minibos
Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Dit bos is niet alleen een belangrijke plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Kinderen leren in het buitenlokaal over de Nederlandse natuur en buurtbewoners ontmoeten elkaar hier. Meer natuur zorgt voor een gezondere leefomgeving, een natuurlijke leeromgeving voor kinderen en een rustpunt voor buurtbewoners. De komende drie jaar wil IVN honderd Tiny Forests in Nederland realiseren samen met gemeenten, samenwerkingspartners, buurtbewoners en basisschoolleerlingen. Wageningen Environmental Research onderzoekt het effect van de Tiny Forests op biodiversiteit, hittestress, waterberging en CO2 opslag. IVN ontving 1,85 miljoen euro van de Nationale Postcode Loterij om dit te realiseren.

Fit in slechts twintig minuten per week!

ARNHEM - Steeds meer mensen ontdekken fit20: In slechts twintig minuten per week train je je hele lichaam onder begeleiding van een personal trainer. Omkleden is niet nodig; je transpireert niet omdat je traint in een koele ruimte.

Eigenaar Dave Mulderij vertelt: "Doorgaans wordt fitness gezien als iets waar we ons een paar uur per week voor in het zweet moeten werken. Fit20 laat zien dat dit ook anders kan, je traint namelijk maar 20 minuten per week. Met maximaal effect: binnen drie maanden heb je merkbaar sterkere spieren, een betere conditie en een strakker figuur."

De fit20 methode is gebaseerd op vijfentwintig jaar ervaring en onderzoek. Het gaat niet om de uren, maar om de intensiviteit van de training. Je traint tot het moment van spierfalen, wanneer de spieren zo hevig trillen dat ze de oefening niet langer aankunnen. Juist door "tot het gaatje" te gaan, worden de spieren optimaal gestimuleerd en dus sterker.

Dave: "We zien hier veel mensen die vanwege hun drukke leven nauwelijks aan sporten toekomen. Voor hen is het echt een uitkomst, ze kunnen op afspraak kort maar intensief trainen. Zo houd je tijd en energie over voor andere zaken!"

Nieuwsgierig? Kom het zelf proberen tijdens een gratis kennismakingstraining.

Fit20 Arnhem, Mr. D.U. Stikkerstraat 10, 6842 CW Arnhem, 06 28349271, arnhem@fit20.nl, www.fit20.nl of via facebookpagina: fit20 Arnhem.

Verbeter uw huid bij Medisch Centrum DerMo

ARNHEM – Heeft u last van acné, overbeharing, littekens, oedeem of wilt u graag wittere tanden? Dan is het hoog tijd om naar Medische Centrum DerMo te gaan. Een praktijk waar iedereen terecht kan voor vragen, advies en behandelingen bij huidproblemen.

Medisch Centrum DerMo is meer dan een decennia gespecialiseerd in huid- en oedeemtherapie. "Bij ons staat de klant centraal en het behandelplan wordt samen met de klant samengesteld", legt eigenaresse Gunay Mogultay uit. "Wij maken gebruik van de nieuwste technologie, beste producten en behandelmethodes. Dit in combinatie met vele jaren ervaring van onze medewerkers. Tijdens het behandeltraject doen wij er alles aan om de huidaandoening te verminderen en de kwaliteit van leven te verbeteren."

"Onze praktijk heeft een keurmerk voor gediplomeerde paramedici en is tevens aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten. Over het algemeen worden onze behandelingen geheel of gedeeltelijk vergoed uit de aanvullende zorgverzekering."

Aanbieding Tanden bleken: Van 89 euro voor 29,95 euro.Deze aanbieding is geldig tot en met augustus 2018.

Waar wacht u nu nog op? Geef uw huid een cadeau en kom langs bij Medisch Centrum DerMo. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend huidadvies!

Medisch Centrum DerMo; Hommelsweg 65, Arnhem; 026 3519951 of 06 18079696; www. mcdermo.nl. De praktijk werkt samen met alle zorgverzekeraars.

Wat is jouw Slaap-DNA®? Slaaptestweken bij Morgana Damminga

ARNHEM - Wist je dat meer dan de helft van de Nederlanders moeite heeft met slapen? Een goede nachtrust begint bij een perfect passend bed. Maar hoe weet je welk bed bij je eigen lichaamsprofiel past? Ontdek jouw unieke Slaap-DNA® tijdens de slaaptestweken van Morgana Damminga én profiteer van fikse kortingen.

Wat is jouw Slaap-DNA®? Slaapspecialist Morgana Damminga is constant op zoek naar innovatieve middelen om een beter slaapcomfort te kunnen bieden. Op basis van de unieke slaaptest en de resultaten van 300.000 mensen die deze slaaptest reeds hebben gedaan, is het voor Morgana Damminga mogelijk om 365 dagen slaapgarantie af te geven. Tijdens een acht minuten durende slaaptest voegt het hypermoderne testbed zich naar jouw contouren en wordt het patroon van je unieke drukpunten in kaart gebracht. Aan de hand van de resultaten van deze test, je persoonlijke voorkeuren én het beschikbare budget, stellen wij het bed samen dat bij jou past. Ontdek jouw bed, ingesteld op jouw eigen lichaamspro?el! Wacht niet te lang, want tijdens de slaaptestweken slaap je extra voordelig met een stapelkorting die oploopt per product. Hoe completer je oplossing; hoe meer korting!

Winterdekbed laten reinigen?
Ook voor het laten reinigen van je dekbed ben je bij Morgana Damminga op het juiste adres. Laat je dekbed professioneel reinigen vanaf 18,50 euro. Voor 11:00 uur gebracht, dezelfde dag klaar!

Morgana Damminga, Venlosingel 21-1, Woonboulevard Arnhem; www.damminga.nl; 026 4425108.

Weer volop barbecuepakketten bij Heeren van de Zee

ARNHEM – De barbecue warm, het biertje en het glaasje rosé lekker koel, dat wordt weer heerlijk genieten! Denkt u aan de barbecue, dan denkt u natuurlijk aan vlees. Maar wist u dat een gegrild visje zeker zo lekker is? Snel klaar en erg gemakkelijk en smaakvol. Bij Heeren van de Zee helpen ze u graag uw visbarbecuepakket samen te stellen.

Er zijn veel manieren om diverse soorten vis te bereiden op de barbecue; op het rooster of samen met wat kruiden en groenten in een aluminiumpakketje, het team van Heeren van de Zee brengt u graag op ideeën. Of wat dacht u van een spies van gemarineerde gamba's bijvoorbeeld? Kom eens aan de kraam in Arnhem en laat u inspireren. Liefst drie maal in de week is het enthousiaste team van Heeren van de Zee in Arnhem te vinden; op dinsdag en zaterdag op winkelcentrum Rijkerswoerd en op donderdag op De Geitenkamp. En natuurlijk is er weer de echte Hollandse Nieuwe Haring! Vers van het mes, fris glanzend, heerlijk vet en zilt; het warme voorjaar heeft er aan bijgedragen dat de Hollandse Nieuwe dit jaar heerlijk vol van smaak is. Een genot om aan de kraam te komen proeven. Het team van Heeren van de Zee heet u van harte welkom. U kunt Heeren van de Zee volgen op Facebook om op de hoogte te blijven van aantrekkelijke acties en nieuws. www.heerenvandezee.nl.

Gelders Auto Herstel uw schadespecialist

ARNHEM – Een deuk, kras of schade op uw auto ziet er niet fraai uit, bovendien vermindert de waarde van uw voertuig. Gelders Auto Herstel is gespecialiseerd in het herstellen, maar ook restaureren van alle soorten auto's. Bij (lak)schade is het van belang deze wel te laten herstellen, want dit kan tot roestplekken en uiteindelijk tot doorroesten leiden.

Bij Gelders Auto Herstel wordt iedere schade secuur en op vakkundige wijze hersteld. Eigenaar Davut Yalcin is gespecialiseerd in alle voorkomende schades. Davut heeft ruim twintig jaar ervaring en heeft alle benodigde certificaten om zich specialist te noemen.

"'Bij Gelders Auto Herstel kunnen de lijnen niet korter zijn, want ik werk alleen! Van demontage tot en met het spuitwerk, ik doe alles zelf, waardoor ik de tarieven laag kan houden. En ook voor ruitvervanging en laswerk kan men hier terecht." Gelders Auto Herstel werkt uitsluitend met professionele apparatuur. Bij een beschadigde chassis wordt er uiteraard gebruik gemaakt van een autorichtbank.

Voor meer informatie of voor een vrijblijvende offerte kunt u van maandag tot en met vrijdag 09:00 tot 17:00 uur altijd langskomen. Buiten deze tijden is het alleen mogelijk op afspraak.

Gelders Auto Herstel, Conradweg 14, Arnhem (vlakbij de welbekende Driepoortenweg); 06 81236008.

Sleutel- en Slotenspecialist B. Bosman is dé oplossing! Heb je ook een reservesleutel voor je auto?

ARNHEM – Bezit je een reservesleutel voor je auto? Want dat bespaart je wellicht tientallen tot zelfs meerdere honderden euro's! Wie overkomt het niet de auto dicht te doen met de sleutel nog in het contact? Dan is een telefoontje naar je dealer vaak een oplossing. Maar je kunt ook De Sleutel- en Slotenspecialist B. Bosman bellen. Die komt ook ter plekke. Dat kan je tientallen tot honderden euro's besparen!

Autosleutel kwijt en auto op slot? Heb je geen reservesleutel, laat dan een sleutel maken bij De Sleutel- en Slotenspecialist B. Bosman. Want of het nu om een slot op woning gaat of dat van een auto, een vakman als René Bosman fikst 't.

Een reserve-sleutel van Sleutel- en Slotenspecialist B. Bosman is vaak veel voordeliger dan de originele bij de dealer. Informeer maar eens naar de prijs. Dit bedrijf kan vrijwel alle autosleutels –ook de allerjongste generatie- bijmaken en... repareren! Wil je weten of dat ook geldt voor jouw automerk en type, neem via mail of telefoon contact op of kom langs in de winkel.

In de werkplaats worden sleutels gerepareerd. Veelal gaat het om gebroken sleutels of niet-werkende sleutels met afstandsbediening, afgebroken knopjes en kapotte behuizingen. "Wij geven deze sleutels een tweede ronde! Goedkoper dan nieuw", aldus René van Sleutel- en Slotenspecialist B. Bosman, dat ook lid is van het Nederlands Sleutel Sloten Gilde, waarbij betrouwbare slotenmakers zijn aangesloten (zie www.nssg.nl voor een complete lijst).

De Sleutel- en Slotenspecialist B. Bosman, Johan de Wittlaan 19, Arnhem; 026 4421247; www.bosmansleutels.nl.

Abbenhuis Textiel zowel op de markt als online: Uw specialist in merkondergoed

ARNHEM – Wekelijks staat Ruud Abbenhuis met dames-, kinder- en herenondergoed van hoogwaardige kwaliteit op de markt. Maar wist u ook dat Abbenhuis Textiel een merknaam is waaronder meerdere websites vallen? Uw favoriete ondergoedmerk online bestellen en laten thuisbezorgen is wel zo gemakkelijk!

Met zo'n 32 jaar ervaring in de textielhandel weet Ruud als geen ander dat er aan draagcomfort, goede elasticiteit en fijne stoffen hoge eisen worden gesteld. Vandaar dat Abbenhuis Textiel leverancier is van gerenommeerde merken zoals Beerenondergoed, Maxxowen en JenC. Maar ook de service op het gebied van ruilen en retourneren is bij Abbenhuis piekfijn in orde, en dit geldt uiteraard ook voor klanten die online een bestelling plaatsen.

'Wij zijn altijd bereikbaar voor vragen. Als een klant het lastig vindt om een bestelling te plaatsen op een van onze websites, dan is een telefoontje ook voldoende. Wij staan graag klaar voor onze klant', legt Ruud uit. 'En als men iets wil ruilen of retour doen, zullen wij er altijd voor zorgdragen, dat dit snel en netjes wordt afgehandeld.' De positieve reacties die klanten in het gastenboek hebben geplaatst op www.abbenhuistextiel.nl spreken voor zich.

Op maandag en zaterdag is Ruud van Abbenhuis Textiel een vertrouwd gezicht op de markt in Nijmegen en op vrijdag in Huissen. Komt u gezellig langs? Of bestel online: www.abbenhuistextiel.nl, www.beerenondergoed.nl, www.mijnboxershort.nl, www.betaalbaarondergoed.nl, www.maxxowen.nl, www.jencunderwear.nl. Telefoon: 06 38603131 / 026 3793592.