De Liemers Helemaal Goed Courant

17 juni 2015

De Liemers Helemaal Goed Courant 17 juni 2015


The Mischa Macpherson Trio uit Schotland met Schotse en Gaelic liederen

WESTERVOORT - Op woensdagavond 24 juni om 20.00 uur zal er voor het eerst in het zevenjarige bestaan van de concerten in Huize Vredenburg een internationaal muziekgezelschap optreden. Het Mischa Macpherson Trio zal traditionele Schotse en Gaelic (Keltische) liederen ten gehore brengen.

Zangeres en Keltische harpbespeelster Mischa MacPherson, afkomstig van de Buiten-Hebriden, een eilandengroep ten noordwesten van Schotland, zal worden begeleid door James Mackenzie op Schotse border-pipes (traditionele Schotse doedelzak) en fluit en door gitarist Innes White.

Mischa won onlangs de BBC Radio 2 Folk Award (uitgereikt in de Royal Albert Hall in Londen), de prestigieuze Danny Kyle Award in Glasgow en ze werd door het publiek uitgeroepen tot de 'Gaelic zanger(es) van het jaar 2014 in de MG Alba Scots Trad Music Awards'.
Het Britse dagblad The Independent beschreef haar als “haar stem is zo zacht als regen, als een zeevogel die naar beneden duikt, geworteld in de tradities van de Hebriden”.

Toen Mischa 21 jaar oud was, trad ze al over de hele wereld op, onder andere in Australië, Canada, Duitsland en Roemenië, alsmede op gezaghebbende Britse folkfestivals. In 2014 werd haar muziek bekend bij een groter publiek na live sessies bij de BBC Radio 2 en een optreden op het hoofdpodium bij het fameuze en elk jaar terugkerende Cropredy-festival van Fairport Convention.


In afwijking van de reguliere concerten op zondagmiddag vindt dit concert plaats op een woensdagavond! Vanwege de te verwachte drukte is het raadzaam om op tijd aanwezig te zijn.

De jaarlijkse kermis bij Sint-Andreas Zevenaar

ZEVENAAR - Vanaf zaterdag 4 tot en met 7 juli viert schutterij Sint-Andreas ’t Grieth Zevenaar haar jaarlijks kermis met de muziekbands Hike, Kaliber en Storm.

De feestavonden beginnen om 20.00. De entree bedraagt 7,50 euro per avond. De muziek zal zaterdag- en zondagavond verzorgd worden door band Hike, een inmiddels bekende band, die weet wat er nodig is om er een topfeest van te maken. Op de zaterdagavond kunnen de leden tot 21.30 uur hun reductiekaarten verkrijgen.

Op de maandagavond speelt een 'oude' bekende partyband Kaliber. In de vernieuwde formatie wil Kaliber er weer een te gekke kermisavond van maken. De dinsdagavond wordt afgesloten door de coverband Storm. Net als tijdens eerdere feesten, staat Storm garant voor een energieke en geslaagde feestavond.

Op maandag- en dinsdagmiddag, wordt de muziek verzorgd door de band Keep Movin. De kermis wordt gevierd in het schuttersgebouw Sint-Andreas, Oude Doesburgseweg 1 in Zevenaar.

Dag van Aerdt op zondag 28 juni

AERDT - Op zondag 28 juni wordt alweer voor de veertiende keer de Dag van Aerdt gehouden. De organisatie is erin geslaagd om in al die jaren een gevarieerd programma te presenteren, zo ook dit jaar.

Vanaf 13.00 uur zondagmiddag is iedereen welkom op het parkeerterrein naast het dorpshuis in Aerdt. De toegang is gratis.

"Onze hoofdattractie is een trialdemonstratie van de Trial Club Apeldoorn. Zij zal een drietal optredens verzorgen gedurende de dag. Deze optredens zullen zeer de moeite waard zijn om te bekijken.

De muziek tijdens de Dag van Aerdt zal dit jaar geheel verzorgd worden door Bandje Speciaal. Deze uit zes mannen bestaande band uit de regio heeft een heel divers repertoire. Zo spelen ze bikkelharde rock, zwoele lovesongs, pop, maar ook latin, soul en disco. Zeker het luisteren waard!

Daarnaast is het gewoon een gezellige middag met vertier voor jong en oud. Zo wordt er een competitie bierpulschuiven, spijkerbroekhangen en spijkerslaan georganiseerd. Hiermee zijn ook leuke prijzen te winnen.

Ook aan de kinderen is er gedacht! Zo is er een springkussen, een levend voetbalspel en een stormbaan. Al met al reden genoeg om langs en aan te komen in het mooie dorpje Aerdt tijdens de Dag van Aerdt.

Beleef Duchenne Heroes als Weekend-Hero!

REGIO - Duchenne Heroes, dé mountainbike tocht van de Benelux voor kinderen met Duchenne Spierdystrofie, viert dit jaar een jubileum! Speciaal voor deze tiende editie kunnen deelnemers zich inschrijven als Weekend-Hero.

Alleen dit jaar kunnen mountainbikers de laatste twee dagen van de officieel zeven dagen lange tocht mee fietsen, op vrijdag 18 en zaterdag 19 september. Voor iedere mountainbiker die al jaren de sfeer van het evenement wil proeven maar geen tijd heeft om een week te fietsen of zich daarop voor te bereiden, is dit de uitgelezen kans om er toch bij te kunnen zijn. Daarbij hoeven alle deelnemers uit Nijmegen en omstreken niet ver terug naar huis te reizen, want de onvergetelijke finish van Duchenne Heroes beleven ze in Park Brakkenstein. Er zijn veertig plaatsen beschikbaar.

Over Duchenne Heroes

Duchenne Heroes is een mountainbiketocht van zevenhonderd kilometer in zeven dagen door vier landen voor één doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor onderzoek naar Duchenne Spierdystrofie. Bijna 300 Heroes zetten hun spieren in 2015 wederom een week lang in voor kinderen die dit zelf niet kunnen. Zij worden daarin ondersteund door ruim 130 vrijwilligers. Deze tocht vindt plaats van 13 tot en met 19 september 2015.

Kijk voor meer informatie over deelname als Weekend-Hero op www.duchenneheroes.nl/weekend-heroes of bel naar 088 3665460.

Smartlappenkoor Troostrijk zoekt nieuwe leden

ARNHEM - Troostrijk is een koor dat twee- of driestemmig onder begeleiding van een enthousiaste accordeonist en dirigent voornamelijk authentieke smartlappen zingt. We letten daarbij vooral op kwaliteit en uitstraling.

"We zingen in instellingen maar ook op feestjes of in de kroeg. Tijdens een uitvoering zingen we altijd uit het hoofd. We zijn een klein koor en willen dat graag zo houden.

Een aantal steunpilaren van ons koor gaat ons met ingang van het nieuwe seizoen verlaten, daarom hebben we plaats voor nieuwe leden, sopranen alten en mannen. We willen met nieuwe leden nieuw repertoire in gaan studeren, wellicht iets luchtigere liedjes erbij.

We repeteren op maandagavond van 20.00 tot 22.00 uur eens in de twee weken. Op 29 juni kunt u komen kijken bij onze laatste repetitie in het Multi Functioneel Centrum Presikhaaf."

Heeft u belangstelling en kunt u aardig zingen, neem dan contact op met Joke Koot: joke.koot @kpnplanet.nl of bel: 026 3117131."

De Deurdouwers houdt op vaderdag een grote braderie/rommelmarkt

ANGERLO - Carnavalsvereniging De Deurdouwers houdt ook dit jaar weer een grandioze braderie/rommelmarkt op zondag 21 juni vanaf 11:00 uur. Deze zal net als afgelopen jaar plaatsvinden op onze gezellige locatie op het schoolplein van basisschool De Trompetter aan de Prinses Magrietlaan in Angerlo.

Dankzij de vrijgevigheid van vele inwoners uit Angerlo slagen we er ieder jaar weer in om een ruim assortiment bij elkaar te brengen dat varieert van kleding, boeken, platen, cd's, meubels en speelgoed tot aan lampen, gereedschap, elektra, huishoudelijke artikelen en curiosa.

De Deurdouwers bouwt hiervoor het schoolplein tijdelijk om tot één groot warenhuis. Jong en oud is dan welkom om gezellig te komen snuffelen tussen de vele duizenden, nog goed bruikbare, tweedehandse artikelen die buiten op de vele kraampjes opgesteld staan. "Als extra service kunt u gebruik maken van onze bewaarservice, waar u uw nieuwe aanwinsten tijdelijk kunt stallen, zodat u nog rustig verder kunt winkelen."

De verkoop en organisatie is in handen van de carnavalsvereniging De Deurdouwers zelf. De opbrengst van deze braderie/rommelmarkt zal voornamelijk besteed worden voor de organisatie van de jaarlijkse kindercarnaval en 55+ avond.

In de loop der jaren is dit evenement uitgegroeid tot een grote markt die tot ver in de regio bekend staat om haar omvang en gezellige sfeer. Dit jaar wordt er een braderie (Angerlo) Got Talent georganiseerd, wie het aan durft kan zich opgeven, zie voor deelname de site.

Er bestaat natuurlijk ook de mogelijkheid om iets te eten en te drinken en onder een muzikale omlijsting welke verzorgt wordt door dj Ramon Bouwman en de plaatselijke dweilorkest 't Goeie Leven. Hiervoor worden enkele gezellige hoekjes gecreëerd op het horecaplein bij zalencentrum De Meent.

Om een kraam te reserveren of vragen omtrent de markten neemt u contact op met: Ansja Events, Sjaak & Annie Verheij - info@ansjaevents.nl - Telefoon: 06 46594768. Meer informatie en links staan op de site van De Deurdouwers; www.deurdouwers.nl.

Ontmoeting in de Wijk

WESTERVOORT/DUIVEN - Duren de dagen soms wat lang? Heb je interesses maar weinig mensen om deze mee te delen? Of heb je behoefte aan meer aanspraak? Dan is het project 'Ontmoeting in de Wijk' echt iets voor jou! Ontmoeting in de wijk is het project voor iedereen uit Duiven en Westervoort.

Bij Ontmoeting moet niets en zetten we vooral in op het hebben van een eigen inbreng. Samen ondernemen, samen een spel spelen, samen creatief zijn. Maar ook samen een lunch voorbereiden en nuttigen behoort tot de mogelijkheden. Gezelligheid, van elkaar leren en elkaar ontmoeten op een ongedwongen manier.

Op drie locaties komen elke week deelnemers bij elkaar en staat gezelligheid voorop. Je kunt een vaste bezoeker zijn die elke week aanwezig is, of een bezoeker die om de week komt. Ontmoeting is er voor elke leeftijds- of interessegroep en is je groep er (nog) niet, dan kijken we samen naar de mogelijkheden om deze op te zetten. Dit doen we met behulp van enthousiaste en kundige vrijwilligers, die begeleid worden door professionals. Ontmoeting doen we natuurlijk niet alleen, dat doen we met jou en de mensen om je heen, maar ook met (vrijwilligers)organisaties.

Ontmoeting in de Wijk:

Dinsdag van 10.00 - 13.00 uur in het Orakel, Hamersestraat 27, Westervoort

Dinsdag van 10.00 - 12.00 uur in Liemerije, Fuutstraat 52, Duiven

Donderdag van 10.00 - 12.00 uur in het CC 't Eiland, Eilandplein 302, Duiven

(elke derde donderdag lunchclub in CC 't Eiland van 10.00 - 14.00 uur).

"We zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die ons team willen versterken! Wandel gerust eens vrijblijvend binnen of samen met een vriend(in)! Je/u bent van harte welkom!" Meer informatie: Bianca Kemperman, sociaal werker Mikado: 06 10546032.

Expositie Rieke Hoekstra in de Liemerije Zevenaar

ZEVENAAR - Tot 1 september exposeert Rieke Hoekstra (1949) in de Liemerije, afdeling De Linde.

Zij volgde in Amsterdam een opleiding voor docent handvaardigheid, maar sinds 2003 heeft zij haar interesse verlegd naar het schilderen en daar een nieuwe uitdaging in gevonden. Ze schildert voornamelijk met acrylverf, maar combineert dit graag met gouache, ecoline, pastel en het verwerken van 'materie', zoals zand, steentjes, karton. Structuren hebben haar bijzondere belangstelling en kunnen middels deze materialen een extra accent krijgen.

Haar onderwerpen zijn zeer divers, vaak gebaseerd op hetgeen zij zelf heeft ervaren in een bepaalde periode van haar leven. Zij volgt nog steeds workshops en lessen, onder andere bij Heleen Cramer in Beek. Meer informatie staat op www.riekehoekstra.jouwweb.nl.

Trekking voorjaarsverloting Sint-Gregorius Giesbeek

GIESBEEK - De uitslag van de trekking Voorjaarsverloting van Fanfarekorps Sint-Gregorius Giesbeek.

1e prijs: lotnummer 0002

2e prijs: lotnummer 0041

3e prijs: lotnummer 0463

4e prijs: lotnummer 2059

5e prijs: lotnummer 0220

6e prijs: lotnummer 0423

7e prijs: lotnummer 1008

8e prijs: lotnummer 1648

9e prijs: lotnummer 0768

10e prijs: lotnummer 2283

11e prijs: lotnummer 0056

12e prijs: lotnummer 1255

13e prijs: lotnummer 0608

Prijzen zijn af te halen tot en met 26 juli bij Henk Kock, Barenbroeklaan 17, Giesbeek; 0313 631906. Niet afgehaalde prijzen vervallen aan de vereniging.

Valencia CF Voetbalkamp komt naar DCS

ZEVENAAR - Deze zomer beleeft de jeugd van Zevenaar en omgeving de voetbalweek van hun leven. Valencia CF stuurt trainers van de jeugdopleiding om de deelnemers van het voetbalkamp te trainen. Het Valencia CF Voetbalkamp wordt gehouden van 27 tot en met 29 juli op het complex van DCS.

In Spanje staat Valencia CF bekend om de goede jeugdopleiding, geen enkele andere club leverde meer Internationals aan het Spaanse team in de afgelopen vijftien jaar. Sterren als Jordi Alba, David Villa, Juan Mata en David Silva zijn klinkende voorbeelden van de succesvolle jeugdopleiding.

Valencia is blij met partner DCS, het Valencia Voetbalkamp is al bijna uitverkocht. Voor het eerst is DCS in 2015 partner van Valencia, DCS behoort daarmee tot een select groepje partnerclubs van Valencia. De inschrijvingen lopen zo goed dat nu in juni de laatste plaatsen al aangeboden worden. Iedereen tussen de zes en veertien jaar is welkom!

Voetbaltraining krijgen van officiële jeugdtrainers Valencia CF. De Valencia voetbalweek is een driedaagse trainingsweek voor jeugdspelers (j/m) van zes tot en met veertien jaar van elk niveau onder leiding van officiële Valencia CF-jeugdtrainers. De Valencia CF-trainers worden geassisteerd door Nederlandse UEFA gecertificeerde trainers die allen een opleiding hebben genoten van Valencia CF. Het aantal deelnemers is gelimiteerd.

De deelnemers ontvangen van partner Adidas een Valencia CF-trainingstenue, een diploma, een bidon en drie dagen toptraining door de échte Spaanse Valencia-trainers, lunch, drinken, gezonde tussendoortjes en vers fruit.

De deelnemers bijdrage is honderdvijftig euro. Zich opgegeven kan nog.

Kinderconcert door harmonie en basisschool Sint-Franciscus in Babberich

BABBERICH - Harmonie Sint-Franciscus en basisschool Sint-Franciscus beiden uit Babberich geven op 28 juni een gezamenlijk concert. Groep vijf en zes van de school samen met de blokfluitgroep, leerlingen, opleidingsorkest en A-orkest zullen om 11.00 uur laten horen wat ze allemaal in hun mars hebben.

Dit unieke gezamenlijke concert is het sluitstuk van een samenwerking tussen de school en de harmonie. Sinds vorig schooljaar bestaat deze samenwerking.

De samenwerking bestaat uit het geven van vijftien lessen algemene vorming in groep vijf. In groep zes wordt kennis gemaakt met de instrumenten van de harmonie. In vijftien lessen krijgen de kinderen les op vier instrumenten en leren ze samen te spelen in een echt orkest. Dit alles wordt begeleid door vakdocent Jasper Arts. Jasper is tevens betrokken bij de harmonie als vakdocent en dirigent van het opleidingsorkest. Tijdens de lessen op school worden de kinderen begeleid door leden van de harmonie.

Het uiteindelijke doel is kinderen kennis te laten maken met muziek in een hele brede vorm. Het samenspelen en luisteren naar elkaar, maar ook het aanleren van enkele basis vaardigheden van muziek. Zoals gevoel voor ritme.

Vorig jaar zijn de lessen begonnen in groep vijf en dit jaar uitgebreid naar groep zes. Hopelijk krijgt het volgend schooljaar een vervolg in groep zeven. En het ultieme einddoel is om samen met de leerlingen van groep acht een eindmusical te maken met eigen live muziek.

Het concert op 28 juni is voor iedereen die iets wil weten over instrumenten en het leuk vind om op een instrument te blazen. Ook de leerlingen van de harmonie doen mee. Zij zullen samen met het opleidingsorkest iets laten horen.

De kinderen mogen na de uitvoering alle instrumenten proberen. Ook is er voor de ouders kans om aan de docenten en bestuur van de harmonie vragen te stellen over alles wat met muziek te maken heeft.

Het concert begint om 11.00 uur in De Borg in Babberich. Toegang is gratis en voor de kinderen is er een traktatie. Dus voor iedereen die nieuwsgierig is geworden naar het spelen op een klarinet, saxofoon of ander instrument kom gerust langs op 28 juni. Het concert is voor en door kinderen.

Tevredenheid na handbalevent Groessen

Foto: Koos Roelofs

GROESSEN - De 38e editie van zijn jaarlijkse veldhandbaltoernooi van sportclub Groessen is succesvol verlopen. Over twee dagen kwamen honderden handballers en handbalsters in alle leeftijden in actie op sportpark Heggeakkers.

Op het moment dat de deelnemende verenigingen aan het handbaltoernooi op zaterdag begonnen, werden ze getrakteerd op een flinke regenbui. Maar de weergoden konden niet verhinderen dat er op de eerste dag door liefst 49 teams een sportief toernooi werd gespeeld. 's Middags kwam ook de zon er aan te pas, die het geheel kleurrijk accentueerde.

Foto: Koos Roelofs
Foto: Koos Roelofs

Om vier uur konden werden de prijzen uitgereikt. Winnaars: de C-jongens V&L uit Geleen, bij de C-meisjes Duiven en AAC, bij de D-meisjes FBC-1 en Groessen, bij de D-gemengd UDI-1 en UGHV-2, bij de E-gemengd Angeren-1, Duiven-1 en Duiven-2, bij F-gemengd Groessen-1 en AAC-2.
Op zondag was het de beurt aan de A- en B- jeugd en de seniorenteams. Totaal 27 teams, waaronder een team uit Duitsland. Voor het eerst was het toernooi gekoppeld aan een sponsor - Beslist.nl uit Arnhem. De bekers gingen deze laatste dag naar de dames senioren van SC Groessen-2 en OBW, de heren senioren van UDI en Duiven-2; bij de B-jeugd meisjes pakte UDI de eerste prijs.

Geloofsgemeenschap Sint-Franciscus Babberich

Zaterdag 20 juni is er geen viering

Zondag 21 juni Processiezondag.

De Eucharistie viering begint om 09.30 uur.

Er wordt vanuit de kerk, in processie naar 's Herenhof getrokken waar de H. Eucharistie gevierd zal worden.

Voorganger is pastoor Than Ta. Verder werken mee het ritmisch koor, het dames- en herenkoor, harmonie Sint-Franciscus, drumfanfare Sint-Jan en het gilde Sint-Jan.

Misintenties:

Bart Buil.

Overleden ouders Geven – Hoffman.

Theet Derksen en Lenie Derksen – Barten.

Overleden ouders Bouwman – Bodd.

Ouders Burgers – Hendriks.

Mevr.Nelissen – Schroorders.

Bertus Rutjens

Overleden familie Willemsen – Wigman.

Dinie Hulsink.

Jan en Piet Ross.

Overleden ouders Kluitman – Berndsen.

Toos en Dick Bosma – Kluitman.

Joep van Bethray

Overleden ouders Bodd – Dikkers.

Tonnie van den Bemt.

Overleden ouders Jansen – Teunissen en

en zoon Wim (jaar getijde)

Overleden Familie Sweers – Etzroth.

Ouders Nienhuijs – Willemsen en zonen Tonnie en Jan.

Herman Köning (jaargetijde)

Bertus van Kempen.

Gabriele Reuling van Kempen.

Hent Bouwman.

Familie Tiemessen- Stam.

Rianne Bodd.

Freddie Lucassen.

In het weekend van 27 en 28 juni is er geen viering.

De eerst volgende viering is op 4 juli Communieviering.

Telefoon: 0316 247216; email: babberich@sint-willibrordusparochie.nl.

Politie in de bibliotheek

DIDAM - Tot en met 30 juni is het in Nederland de Maand van het Spannende Boek. Dit jaar is het thema Politieverhalen in boeken.

Twee wijkagenten bezoeken de bibliotheek. Woensdag 10 juni vanaf 14.30 uur is Jan Eskes in de bibliotheek in Didam. Woensdag 17 juni, ook vanaf 14.30 uur is Bart Ruesink in de bibliotheek in ’s-Heerenberg. Zij vertellen over hun werk en beantwoorden vragen (www.bibliotheekmontferland.nl).

Slotreünie De Flierefluiter ook voor ouders

WESTERVOORT - Op zaterdag 20 juni van 14.00 tot 18.00 uur is er een slotreünie voor oud-leerlingen en oud-leerkrachten van basisschool De Flierefluiter aan de Vrouwenslag in Westervoort.

Reden is dat de school aan het einde van dit schooljaar ophoudt te bestaan en samen met De Klimroos verder gaat als Het Startblok in de locatie aan de Klapstraat. Om aan de wens van vele ouders te voldoen is er van 17.00 tot 18.00 uur ook gelegenheid voor hen om de reünie te bezoeken. Om enig zicht te krijgen over het aantal ouders dat daarvan gebruik zal maken, wordt gevraagd of die ouders zich even aanmelden via: reunie@de-flierefluiter.nl.

't Nut Lobith naar unieke historische locatie

LOBITH - In de veertiende eeuw beleefde Arnhem een bloeiperiode. In het handelskwartier tussen de Rijnstraat en de Rijn werden grote stenen herbergen, wijnhuizen en koopmanshuizen met ruime opslagkelders gebouwd.

Die middeleeuwse kelders werden vaak onafhankelijk verhuurd aan marktkooplui die er hun waren opsloegen. Jarenlang hebben zo'n zesendertig eeuwenoude kelders in de Rijnstraat praktisch ongebruikt onder de grond gelegen. Maar daar is in 2002 verandering in gekomen. Deze kelders zijn in oude glorie gerestaureerd, middels doorgangen onderling met elkaar verbonden en opengesteld. Zo vormen zij een groot onderaards complex, een stad onder de winkelstraten van Arnhem met een zichtbare herinnering aan een ver verleden.

Op zaterdag 11 juli gaat ’t Nut Lobith deze unieke historische locatie bezoeken. "Wij maken gebruik van eigen auto’s. Belangstellenden kunnen ook meegaan. Mocht u geen vervoer hebben dan zorgen we ervoor. Meldt u aan vóór 30 juni bij onze secretaris D. Bolt: 0316 541740 of d.bolt@upcmail.nl."

Vertrek vanaf de Markt in Lobith om 10.00 uur. Voor leden van ’t Nut is dit bezoek gratis, niet-leden betalen 7,50 euro per persoon.

Eerste vaatje haring voor Arbo Grensservice én Autobedrijf Fielt

Foto: Dies Goorman

MONTFERLAND - De veiling van het eerste vaatje haring tijdens de jaarlijkse barbecue van MKB Montferland kende twee winnaars. Het laatste bod werd gelijktijdig uitgebracht door Edwin te Booij van Arbo Grensservice en Bennie Fielt van het gelijknamige autobedrijf.

Op 22 juni zullen deze heren de haring uitdelen aan hulpverleners in de gemeente Montferland. De ondernemers willen hiermee brandweer-, politie- en ambulancemedewerkers een hart onder de riem steken. De opbrengst van de veiling brak het record en 1545 euro gaat naar de Mariabasisschool in ’s-Heerenberg.

Foto: Dies Goorman

De school schaft met het bedrag onderdelen voor een 3D-printer aan, die vervolgens door scholieren zelf gebouwd zal worden. Schooldirecteur Henk Wijnholts kon het bedrag meteen in ontvangst nemen.

Zo'n tweehonderd ondernemers uit Montferland genoten van een bijzondere barbecue bij Partycentrum De Dèèl. Judith en Marcel Beekman hadden gezorgd voor mooie grote stukken vlees, die door de keukenbrigade en Harm Jan de barbecueman werden bereid. Lekkere beenham, kip en entrecôte en ook aan de visliefhebber en vegetariër was gedacht. Hoewel het droog bleef, konden de bezoekers wel beschutting tegen de wind vinden in de grote feesttent. De band Jjett zorgde voor de muzikale omlijsting. Jawiku stelde gratis het podium ter beschikking.

Het vaatje haring is beschikbaar gesteld door vishandel Wennekes. Pas vanaf 18 juni mag Dave Wennekes de haring op de markt verkopen. Vanaf die datum kunt u ook in zijn winkel aan de Weteringstraat 1 in 's-Heerenberg terecht.

Meer info over MKB Montferland staat op www.mkbmontferland.nl.

Inschrijving beachvolleybaltoernooi tot 30 juni

WESTERVOORT - Het alom bekende Beachvolleybaltoernooi van Volleybalvereniging Actief ’81 (dé recreatieve volleybalvereniging van Westervoort) komt er weer aan tijdens 'Westervoort in Beweging!' Het thema: Beach, Ballen en Burgers.

Dit jaar zal dit evenement al weer voor de 22e keer worden gehouden op zaterdag 29 en zondag 30 augustus bij het mooie natuurbad De Waaij in Westervoort. Zaterdagavond is er een barbecue waarvoor u zich kunt inschrijven! Op beide dagen zijn er veel andere activiteiten, ook voor kinderen ook dit jaar in samenwerking met Creon.

De inschrijving voor dit gezellige evenement is van start gegaan. Deelname kan in diverse poules (recreatief en competitief) en op verschillende niveaus. Wilt u dit niet missen: schrijf u dan vandaag nog in. Meer informatie en inschrijving staat op de geheel vernieuwde website: www.actief81.nl. Daar staat ook informatie over de Beachclinics van Actief ’81 die vanaf 5 juni op vrijdagavond worden gegeven.

U kunt zich ook dit jaar weer individueel inschrijven. De organisatie brengt u dan in contact met elkaar zodat u samen een team kunt vormen. Individuele inschrijving kost 7,50 euro. Het inschrijfgeld per team bedraagt 27,50 euro (4x4).

Heeft u nog vragen, dan kunt u ook bellen (na 19.00 uur) naar Erik Willemsen: 026 3115382. De inschrijving loopt tot 30 juni.

Vernieuwingen en veranderingen bij peuterspeelzalen Westervoort

WESTERVOORT - Er is verandering op komst bij de peuterspeelzalen in Westervoort. Samen met deze veranderingen worden er ook een paar vernieuwingen doorgevoerd in Westervoort. De plaatsingsleeftijd voor de peuters gaat omlaag, en door de samenvoeging van de Westervoortse basisscholen openen er twee nieuwe locaties.

Na de zomervakantie kunnen de peuters in Westervoort al direct na hun tweede verjaardag naar de Peuterspeelzaal. Dit was eerst pas vanaf 2.5 jaar. Inschrijving kan al met één jaar. Goed nieuws voor ouders die vinden dat hun kind al met twee jaar toe is aan de peuterspeelzaal.

Ook gaat er iets veranderen bij de locaties. Door de samenvoeging van de basisscholen in Westervoort opent Mikado twee nieuwe locaties. Eén nieuwe locatie wordt geopend op het Ravelijn (nieuwe naam voor De Schakel en De Verrekijker). De andere nieuwe locatie start op Het Startblok (nieuwe naam voor De Klimroos en De Flierefluiter).

Voor deze twee nieuwe plekken kunnen peuters nú al ingeschreven worden. De aanmeldingen voor deze twee locaties lopen al binnen, maar er is nog ruimte voor nieuwe kinderen. Op dit moment wordt er hard gewerkt, zodat na de zomervakantie beide locaties direct kunnen starten.


Integraal Kindcentrum
Verder is Mikado partner van het nieuwe Integraal Kindcentrum De Hoge Hoeve, dat in september van start gaat. Hierdoor verhuist de peuterspeelzaal De Kleurdoos naar dit nieuwe centrum. Naast De Kleurdoos zitten in het Integraal Kindcentrum ook twee basisscholen, de kinderopvang en een groep van Zozijn (orthopedagogisch centrum voor kinderen van nul tot zes jaar).

Er is één peuterspeelzaal in Westervoort die niet gaat verhuizen en dat is De Speeldoos aan de Schoolstraat. Maar ook over De Speeldoos is iets moois te melden. Op deze locatie kunnen peuters al om 7.30 uur gebracht worden en tot 16.30 uur blijven. Ideaal voor ouders om de peuterspeelzaal te combineren met een baan.


Meer informatie
Voor meer informatie over de nieuwe locaties, inschrijving en betaling van de peuterspeelzaal kan contact worden opgenomen met Mikado: 0316 250700.

Megavlooienmarkt zondag 5 juli in Giesbeek

GIESBEEK - Zondag 5 juli is er een megavlooienmarkt op het Dorpsplein in Giesbeek. Van 9.00 tot 17.00 uur is de markt geopend.

De entree is 2,50 euro; kinderen tot twaalf jaar hebben gratis toegang. Vele kramen (honderd) zullen het Dorpsplein kleurrijk inrichten en aanvullen met de meest uiteenlopende artikelen. Vermaak is er volop, zoals een palingroker, luchtkussen, clown, muziek ook zijn er gezellige terrasjes waar men na dat geslenter even wat kan nuttigen. Voor meer informatie bel even met 06 10252829. De markt wordt georganiseerd door fanfarekorps Sint-Gregorius en de opbrengst is voor instrumenten en de opleiding van de jeugd.

Zomerexpositie in kerk Aerdt

AERDT - Op zondag 14, 21 en 28 juni en 5 juli van 14.00 tot 17.00 uur houdt de Kunstkring Het Gelders Eiland de zomerexpositie in de Kerk van Aerdt. Er zijn beelden te zien van Petra de Vree en tekeningen van Petra de Vries.

De twee exposerende kunstenaars hebben vrouwen als onderwerp van hun werk. Petra de Vree maakt vrouwenbeelden uit klei. Ze begon ermee in Bolivia. Een van de landen en culturen die zij in haar leven leerde kennen. De unieke mengeling van culturele indrukken vormt bij haar de basis Bij het maken van haar beelden van keramiek, laat zij zich leiden door de energie, passie en gedrevenheid van vrouwen uit de vier verschillende continenten waar ze bij elkaar vijftien jaar heeft gewoond en gewerkt.

Petra de Vries maakt tekeningen waarin iets 'broeit'. De ogenschijnlijk esthetische vrouwen, die niet zo lieflijk zijn als ze wellicht op het eerste gezicht lijken, verleiden, lonken en lokken je zo een wereld in waarvan je niet weet of je daar wel wilt zijn. Bij voorbeeld een jungleachtige omgeving bevolkt door exotische vleesetende planten en insecten. Zij heeft zich ontwikkeld van ijle open potloodtekeningen tot werk dat nog steeds een open en tekenachtig karakter heeft. Door de verschillende materialen die door en over elkaar heen worden gebruikt heeft het een zekere gelaagdheid en doorwerkte uitstraling gekregen. Het zijn intieme, persoonlijke tekeningen met een zweem van onheil en erotiek.

De kerk van Aerdt staat aan de Kerkweg 26 in Aerdt. Meer informatie staat op www.kunstkringhge.nl.

Praktisch Duits voor horeca en handel in Rijnwaarden

RIJNWAARDEN - Wollst du nog etwas trinken oder wollst du gleich bezahlen?‘ Mag dit? Steenkolenduits, of maar meteen in het Engels, of blijven we Nederlands sprechen?

Steeds meer Duitsers komen naar het Gelders Eiland, maar zijn we daar, als MKB, goed op voorbereid? Jagen we geen potentiële klanten weg? Laten we geen geld liggen door onvoldoende kennis van taal en gewoonten van onze gasten? Ja, dat ‘NederlandDuits’ vinden ze best wel schattig, dat houden we ons in ieder geval wel voor, maar vinden we het stiekem ook niet heel erg prettig als wij in goed Nederlands in Elten te woord worden gestaan?

In samenwerking met MKB Rijnwaarden en TIC ’t Gelders Eiland organiseert De Nieuwe Grens Trainingen een korte cursus ‘Praktisch Duits voor Horeca en Handel in Rijnwaarden’.

In vier avonden van 19.00 tot 21.30 uur zullen de deelnemers vooral luisteren en praten, alles rondom horeca en handel. Snap je wat je gasten / klanten vragen, bejegen je ze (via de taal) met het respect dat ze verwachten, wat zijn de grootste flaters die je kunt slaan?

Actief, betrokken en vooral praktisch toepasbaar zijn de kern van deze korte training. Het hoeft allemaal niet grammaticaal correct, maar het kan een stuk beter dan dat het nu vaak gaat.

Docent is Frau dr. Antje Faust, een Duitse die ruim twintig jaar geleden naar Nederland is gekomen, in Herwen woont, inmiddels leerkracht is en weet hoe Duitsers denken en reageren op de Nederlanders. Om de deelnemers zo veel mogelijk praktijk mee te geven zal de groep niet te groot worden, minimaal zes en maximaal twaalf deelnemers.

De geplande data zijn de dinsdagen 7 en 14 juli en donderdagen 16 en 23 juli. Het TIC stelt de ruimte ter beschikking. De kosten zijn 95 euro per persoon. "We kijken of we hem later nog eens zullen herhalen, de kosten zullen dan waarschijnlijk wel hoger worden. Heb je interesse, meld je (of je medewerker) dan aan via info@denieuwegrens.nl info@mkbrijnwaarden.nl of 06 46151597.

Reflexjeugd op kamp

REGIO - De jeugd van Reflex is het weekend van 29 tot 31 mei weer op kamp geweest.

Dit jaar waren de pupillen en jeugdleden te gast bij de Scouting in Didam. Jumbo Gradussen uit Duiven en Welling Catering droegen een steentje bij door de vereniging gunstig aan eten en drinken te helpen. Door de oudere jeugd werden leuke kampactiviteiten georganiseerd. Reflex kan op een geslaagd weekend terugkijken.

Liemers Harmonie Duiven: Zomaar Zomeravondconcert

DUIVEN - Liemers Harmonie Duiven komt naar u toe deze zomer. Op donderdagavond 25 juni verzorgen het jeugdorkest, de slagwerkgroep en het harmonieorkest samen een Zomaar Zomeravondconcert in de wijk Lommerweide in Duiven.

Met het Zomaar Zomeravondconcert komt Liemers Harmonie Duiven jaarlijks in een andere wijk in Duiven om muziek te maken. Met dit concert wil Liemers Harmonie Duiven de bewoners in de verschillende wijken op een toegankelijke manier kennis laten maken met de muziek die ze maakt.

Het harmonieorkest speelt deze avond veel bekende muziek, waaronder nummers van Abba en Toto. De slagwerkgroep zal een aantal swingende nummers spelen en een voorproefje geven op wat men van hen kan verwachten tijdens Taptoe Middelkoop Duiven. Het jeugdorkest 'De Notenknallers' laat tenslotte horen dat je op jonge leeftijd al een muziekinstrument kunt leren spelen.

Het Zomaar Zomeravondconcert is een ongedwongen en gratis concert. Op 25 juni kan iedereen vanaf 19.30 uur komen luisteren aan De Handboog in Duiven.

Zomermarkt in Herwen

HERWEN - Vrijdagmiddag 26 juni is er vanaf 16.00 uur op het schoolplein in Herwen een zomermarkt, een evenement voor en door kinderen.

De kinderen kunnen zich op deze markt alvast een beetje oriënteren op de beroepenmarkt. Er is een fotostudio ingericht voor fotograven, in het tuincentrum kunnen plantjes worden gepoot en in het restaurant kunnen de kinderen zelfgemaakte lekkernijen aan ouders, opa’s en oma’s en andere belangstellenden serveren.

Voor de allerkleinste is er een springkussen opgesteld en kan er pony worden gereden. Het Rad van Fortuin zal deze middag om 16.45, 17.30 en 18.15 uur draaien met als hoofdprijs de kans op een miljoen.

Verder is er een gezellig terras waar iedereen een lekker hapje en drankje kan nuttigen. De zomermarkt vindt plaats op vrijdag 26 juni van 16.00 tot 19.00 uur bij basisschool De Berkhaag, Carvium 1 in Herwen.

Heilige Andreas-Maria Koningin Zevenaar

Kerkdiensten in Zevenaar: 19 juni tot en met 3 juli

                        

Zondag 21 juni, 9.30 uur: Eucharistieviering, Voorgangers: Pater G. Remmers en Diaken A. van Boven. Koor: N.G.K. Intenties: Truus Gieling-Jansen, Jan Bokken, Fam. Visser-Verkerk, Harry Gademann, Gerrit Sweers, Piet Wanders en overleden fam. Wanders-Lemmers, Teun en Betsie Dikker, Leo Kampes, Theo Geurts en familie, Jan Zweers, Ouders C. de Jager-Barten, Riet Lenting-Horsting, Antoon Witjes, Albert van Kraaij.

Zondag 28 juni, 9.30 uur: Eucharistieviering, Voorgangers: Pater G. Remmers en Diaken A. van Boven. Koor: N.G.K. Intenties: Uit dankbaarheid bij een 25 jarig huwelijk, Dick Ghijben, Fam. Steens-Degen, Jaargetijde Aloys Leub en familie, Jan Giezen.

Overleden:

3 mei: Catharina Gerrets-Lutterman, 97 jaar, Verpleeghuis.

4 mei: Gesina Saldana Pantoja-Thielking, 66 jaar, Veldlaan 1.

6 mei: Wim Verschuren, 69 jaar, Wilgenhoek 20.

6 mei: Bernardus Geerlings, 81 jaar, Bommersheufsestraat 20.

14 mei: Lies Gieling-Buiting, 87 jaar, Hertog Johannstraat 18.

18 mei: Ton van Leeuwen, 82 jaar, Hunneveldweg 15 k Zevenaar.

21 mei: Mia van Dalen-Kelderman, 71 jaar, PC.Boutenstraat 3.

2 juni: Nelly Reijmer-Hooijman, 86 jaar, Thorbeckestraat 15.

4 juni: Heiny Hornstra, 84 jaar, Julianalaan 18 Zevenaar.

Nieuw-Dijk: 4 juli kledingactie en plaatsing kledingcontainer

NIEUW-DIJK - Zaterdag 4 juli houdt schutterij Sint-Antonius uit Nieuw-Dijk net voor de zomervakantie een inzamelingsactie van oude kleding. De warme winter- en voorjaarskleding hebben we echt niet meer nodig en schutterij Sint-Antonius komt deze graag ophalen.

U bent er van af en voor de schutterij brengt het wat extra’s in het laatje om onze jeugdleden passend en traditioneel te kleden. Wij prijzen deze inzamelronde dan ook van harte aan. Woont u in Didam of Nieuw-Dijk, dan kunt u zaterdag 4 juli de kleding in gesloten zakken voor 10.00 uur aan de weg plaatsen.

Mocht u kleding hebben, maar u bent niet in de gelegenheid om dit op 4 juli aan te bieden of de kleding is niet opgehaald dan kunt u dit altijd afleveren bij H. Jansen, Wilhelminastraat 63 in Didam; 0316 531770 of bij I. ten Oever, Muurbloemstraat 9, Didam; 0316 228850.

Permanente kledingcontainer

Tevens zal schutterij Sint-Antonius in Nieuw-Dijk bij het schietterrein aan de Smallestraat, naast de Meikever, vanaf eind juni permanent een kledingcontainer plaatsen waar men oude kleding direct kwijt kan. Kledingacties zal de schutterij blijven houden, maar mocht u daar niet op kunnen of willen wachten dan heeft vanaf nu altijd de mogelijkheid om uw oude kleding aan de schutterij aan te bieden.

Kermisprogramma schutterij Sint-Andreas Zevenaar

ZEVENAAR - Op de zaterdagavond start de schutterij om 18.30 met het ophalen van het koningspaar Clemens en Renate. Door op de eerste avond het koningspaar op te halen, is de kermis voor alle schutters officieel geopend. Dit wordt natuurlijk gevolgd door de feestavond met Hike.

Op maandagochtend is de schuttersmis in de Andreaskerk om 9.00 uur. Aansluitend volgt de optocht en vendelhulde bij de Pelgromstichting. Daarna vertrekt de schutterij naar de diverse erebogen in het centrum van Zevenaar. Om 12.30 uur wordt de schutterij weer terug verwacht in ons gebouw, waarna de feestmiddag met Keep Movin tot 15.00 uur zal zijn.

’s Avonds zal de schutterij om 18.30 vertrekken om het koningspaar weer op te halen. Hierna volgt de feestavond met Kaliber.

De dinsdagochtend om 9.00 uur vertrekt de schutterij om het koningspaar Celmens en Renate, voor de laatste keer thuis op te halen. Om11.00 uur begint het koningschieten voor onze nieuwe koning(in). Zoals gebruikelijk, is ook dit jaar de burgemeester drs. J.A. de Ruiter van de gemeente Zevenaar uitgenodigd om het openingsschot te lossen. Daarna zal er geschoten worden voor het koningschap 2015/2016. Na het verlossende schot, volgt de installatie van het nieuwe koningspaar. De feestmiddag met Keep Movin zal tot 15.00 uur duren.

’s Avonds vertrekt de schutterij om 18.30 uur. Het nieuwe koningspaar wordt thuis opgehaald. Om 20.00 uur wordt de schutterij weer terug verwacht en zal de afsluitende feestavond met Storm beginnen.

De kermis wordt gevierd in het schuttersgebouw Sint-Andreas, Oude Doesburgseweg 1 in Zevenaar.

Kerkberichten Sint-Martinus

Kerkberichten van geloofsgemeenschap Sint-Martinus Oud-Zevenaar.

Zaterdag 20 juni is er geen viering.

Zondag 21 juni 12.00 uur: Kermis – Sacramentsprocessie met Pastoor Thanh en gemengd koor.

Dinsdag 23 juni 9.00 uur: Schuttersviering – Eucharistieviering met Pastoor Thanh en gemengd koor voor de leden en overleden leden van schutterij EMM en schutterij Sint Anna.

Gebedsintenties:

Overleden familie Stokman-Driessen

Overleden ouders ter Wiel-Velmans

Hilde van Huet-van Onna

Jan Smits namens de buurt

Lenie Aleven-Berndsen

Overleden ouders Ariës-van Megen

Gerrit en Riek Ross-Heitink

Gerard Stokman

Overleden ouders Stokman-Elshof

Joke van den Boom-de Jager

Jan Willemsen

Diny Wanders-Berntsen

Ouders Zweers-te Dorsthorst en zonen Harry en Wim

Jan Hermsen

Benthe Damen, Bennie Nieuwenhuis en familie

Leo Soeters

Jo Jansen en Henk Peters namens de club van 14

Bennie Nieuwenhuis namens vrienden

Albert Bouwman namens de kermistafel

Harry en Mies Staring­Reijmer

Rinie Bouwman­Staring

André Staring

Ferdinand Staring

Rosa Verbakel­Staring

Bertus Koenders namens familie Staring

Jan en Doortje van Kempen namens schutterij Sint Anna

Bart Holtendorp

Jan Zweers

Overleden Winterharde:

Frans Polman, Ferdinand Staring, Johan Lether, Harry Zweers

Gerard Stokman namens de kermistafel

Theo Reijmer namens de kermistafel

Collecte: Eigen geloofsgemeenschap

Mededeling:

Overleden op zondag 24 mei mevrouw Anny Elferink­van Mierlo, Handelsdwarsstraat 11, Zevenaar, 85 jaar.

Kerkberichten

Kerkberichten Geloofsgemeenschap Sint-Martinus Oud-Zevenaar

Zaterdag 27 juni 19.00 uur: Communieviering met Pastor Heemink en gemengd koor.

Gebedsintenties:

Wim Willemsen

Gerrit en Riet Witjes-Kleinpenning

Frits en Betty Hugen-Wienhoven

Dineke Gudden-de Kinkelder

Wim van Haften

Jan Witjes

Johan en Grada Engelen-Polman en dochter Ria

Johanna Koenders

Collecte:

Eigen geloofsgemeenschap

Heilige Andreas-

Maria Koningin

Kerkdiensten in Zevenaar: 19 juni tot en met 3 juli

                        

Zondag 21 juni, 9.30 uur: Eucharistieviering, Voorgangers: Pater G. Remmers en Diaken A. van Boven. Koor: N.G.K. Intenties: Truus Gieling-Jansen, Jan Bokken, Fam. Visser-Verkerk, Harry Gademann, Gerrit Sweers, Piet Wanders en overleden fam. Wanders-Lemmers, Teun en Betsie Dikker, Leo Kampes, Theo Geurts en familie, Jan Zweers, Ouders C. de Jager-Barten, Riet Lenting-Horsting, Antoon Witjes, Albert van Kraaij.

Zondag 28 juni, 9.30 uur: Eucharistieviering, Voorgangers: Pater G. Remmers en Diaken A. van Boven. Koor: N.G.K. Intenties: Uit dankbaarheid bij een 25 jarig huwelijk, Dick Ghijben, Fam. Steens-Degen, Jaargetijde Aloys Leub en familie, Jan Giezen.

Overleden:

3 mei: Catharina Gerrets-Lutterman, 97 jaar, Verpleeghuis.

4 mei: Gesina Saldana Pantoja-Thielking, 66 jaar, Veldlaan 1.

6 mei: Wim Verschuren, 69 jaar, Wilgenhoek 20.

6 mei: Bernardus Geerlings, 81 jaar, Bommersheufsestraat 20.

14 mei: Lies Gieling-Buiting, 87 jaar, Hertog Johannstraat 18.

18 mei: Ton van Leeuwen, 82 jaar, Hunneveldweg 15 k Zevenaar.

21 mei: Mia van Dalen-Kelderman, 71 jaar, PC.Boutenstraat 3.

2 juni: Nelly Reijmer-Hooijman, 86 jaar, Thorbeckestraat 15.

4 juni: Heiny Hornstra, 84 jaar, Julianalaan 18 Zevenaar.

Zeventigjarig jubileum RKPSC

PANNERDEN - Zaterdag 6 juni vond onder zomerse omstandigheden de blauw-wit dag en het zeventigjarig jubileum plaats van RKPSC. Overdag vonden er allerlei sportieve activiteiten plaats zoals voetbalgolf, instuif voor nieuwe leden, penaltybokaal en een voetbalmixtoernooi.

Naast de jaarlijks terugkerende blauw –wit dag werd ook het zeventigjarig jubileum van RKPSC gevierd. Onder de muzikale begeleiding van DJ Danny werd dit jubileum gevierd. Het hoogtepunt was het aanbieden van een heus RKPSC glossy magazine waarin de geschiedenis en andere wetenswaardigheden van de vereniging zijn opgenomen. De voorbereidingen hiervoor waren in februari van dit jaar gestart. Oud-voorzitter en erelid Jan Stronkman was 's avonds aanwezig om het magazine uit te reiken aan het bestuur en ereleden van de vereniging.

Jan, die zelf ook voorkomt in het magazine, onderstreepte nog eens het belang van onze voetbalvereniging in het dorp. Na zijn prachtige woorden en het uitreiken van het magazine werd het feest voortgezet onder het genot van een hapje en een drankje. De leden van RKPSC krijgen het magazine binnenkort in de bus.

Liemers Harmonie Duiven geeft concert bij Droostaete

DUIVEN - Liemers Harmonie Duiven heeft op donderdagavond 11 juni een optreden verzorgd voor de bewoners van Liemerije Droostaete. Het harmonieorkest en het jeugdorkest De Notenknallers zorgden voor een fijne zomeravondsfeer.

De ongeveer vijftig bewoners van Liemerije Droostaete hebben lichamelijke klachten of dementie en kunnen daardoor minder makkelijk naar concerten toe gaan. Het harmonieorkest speelde tijdens het concert veel bekende muziek, waaronder nummers van Abba en Toto. Het jeugdorkest De Notenknallers liet ook van zich horen en speelde een aantal nummers mee met het harmonieorkest.

Op 25 juni verzorgt Liemers Harmonie Duiven het ‘Zomaar Zomeravondconcert’ in de wijk Lommerweide. Tijdens dit gratis concert zijn zowel het harmonieorkest als de slagwerkgroep te bewonderen. Men kan vanaf 19.30 uur komen kijken en luisteren op De Handboog in Duiven.

Loo Budget Concerten met Het Hooge Bongertkoor

LOO - Onder het motto 'zingen maakt vrij' zal Het Hooge Bongertkoor een verscheidenheid aan liederen ten gehore brengen. Onder de inspirerende leiding van Diane Hidding en met begeleiding van Gerard van der Heijden. Plezier in het zingen staat bij de leden voorop maar ook de gezelligheid ontbreekt niet bij dit vijfenzestig leden tellende koor.

Op het programma staan diverse werken van bekende en onbekende componisten waaronder werken van Mozart, Beethoven en Händel maar ook hedendaagse componisten. Wat titels van nummers zijn Amazing Grace, Ave Verum, de Roos en nog veel meer.

"Houdt u van koormuziek, komt u dan op 21 juni naar het Loo Budget Concert, Het Hooge Bongertkoor zal u graag begroeten."

Het optreden is in de Heilige Antonius Abt kerk, Loostraat 32 in Loo (gemeente Duiven). De entree is inclusief een kopje koffie tijdens de pauze 7,50 euro. De aanvang is om 15.00 uur.

Kaarten zijn verkrijgbaar of te reserveren bij de leden van Het Hooge Bongertkoor via info@hethoogebongertkoor.nl, Peter Koopmans, op maandagochtenden in de parochiezaal tussen 10.00 en 12.00 uur, 0316 263981 of privé 0316 261612 en voorafgaand aan het concert in de kerk.

Benefietavond voor Nepal bij het Eet-Lokaal

ZEVENAAR - Stichting Milan Bindu organiseert een benefietavond voor Nepal op vrijdag 26 juni in restaurant het Eet-Lokaal op het landgoed in Zevenaar.

Voor vijftig euro krijgt u een compleet drie-gangen diner, exclusief drankjes. De eigenaren van dit zeer bijzondere restaurant dragen vijfentwintig euro af voor de heropbouw van Nepal. De gerechten worden bereid met de producten van het landgoed of lokaal uit de buurt

Foto: Joep Jansen

Na het voorgerecht zal Chitra KC uit Nepal een presentatie met foto’s geven over de aardbevingen in Nepal. Zelf heeft hij deze ramp meegemaakt en is direct, met financiële ondersteuning van donaties van Milan Bindu, in actie gekomen. Hij is als één van de eerste hulpverleners afgereisd naar het zwaar getroffen district Sindhupalchowk waar Milan Bindu in het dorp Sipaghat een kliniek, school en viltwerkplaats heeft gebouwd.

Bijna alle huizen in dit gebied zijn verwoest door de aardbeving. De school en de viltwerkplaats staan nog overeind, maar de kliniek is zwaar beschadigd en zal moeten worden herbouwd. Veel mensen zijn getraumatiseerd en hebben medische hulp nodig.

‘s Middags om 16.00 uur zal Chitra KC dezelfde presentatie verzorgen. De toegang is gratis. Ook is er een kleine Nepalese markt waar u leuke producten kunt kopen die onder andere bij New Sadle zijn gemaakt door de ex-lepra mensen.

Kom en ondersteun de mensen die uw hulp nog steeds hard nodig hebben. Info www.milanbindu-nepal.nl en facebook.com/nepalmilanbindu. U kunt zich voor het diner vanaf 19.00 uur opgeven via info@milanbindu-nepal.nl of telefonisch via 06 23989771.

Het Eet-Lokaal is gevestigd aan Markt/Wittenburgstraat 25 in Zevenaar.

Vrijwilligers gezocht

ZEVENAAR. De Vrijwilligerscentrale van Caleidoz Welzijn zoekt vrijwilligers voor de volgende organisaties:

RK geloofsgemeenschap H. Andreas-Maria Koningin zoekt een vrijwilligerscoördinator die verantwoordelijk is voor de vrijwilligersadministratie.

Rode Kruis Liemers Oost zoekt iemand voor het besturen van de Rode-Kruisbus. De bus wordt onder andere ingezet voor rolstoelvervoer. EHBO-diploma met aantekening AED is verplicht.

Voedselbank Zevenaar-Rijnwaarden zoekt een bestuurslid die verantwoordelijk is voor de coördinatie van vrijwilligers. De coördinator is de contactpersoon voor vrijwilligers naar het bestuur.

Vrijwillige hulpdienst van Caleidoz zoekt enkele handige medewerkers die kleine klusjes kunnen uitvoeren voor ouderen of gehandicapte mensen. Ook zoekt men nog enkele tuinmedewerkers.

Voor meer informatie over deze en circa 250 andere vacatures kan men contact opnemen met de Vacaturebank van Vrijwilligerscentrale Zevenaar (maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur, telefoon 0316 243299). Men kan ook kijken op de website www.vrijwilligerscentralezevenaar.nl of een e-mail sturen naar: vacaturebank@caleidoz.nl.

Dans en vier je leven

ZEVENAAR - Op vrijdagavond 26 juni is er vanaf 19.15 uur een bijeenkomst over biodanza (dans en vier je leven). Bestemd voor bewoners van De Liemers van achttien jaar en ouder. De bijeenkomst is in De Hooge Bongert 3 in Zevenaar.

"Vanuit lichtheid en plezier verkennen we met elkaar diverse invalshoeken rond (psychisch) welzijn. We kiezen voor thema's op basis van behoeftes die leven. Je doet hier nieuwe kennis en ervaringen op. De avond start met een mindfulness oefening. Daarna volgt een introductie op het onderwerp. Een lokale deskundige biedt een workshop aan. De praktische toepasbaarheid is op deze avonden erg belangrijk. Er is gelegenheid om elkaar informeel te ontmoeten."

Dans en vier je leven

"We gaan dansen over het leven en dat is ook waar Biodanza over gaat: het leven vieren. Ons laten aanraken door de muziek en dat wat er in ons leeft en daar expressie aan geven via onze dans. Iedereen kan dansen. Als je kan bewegen dan kan je dansen. Het gaat namelijk niet om mooi dansen, maar om expressie geven aan wie jij bent in dit moment. Voelen dat je leeft, dat je er helemaal mag zijn. Jij bent uniek en precies goed zoals je bent. De wereld heeft jou nodig met al jouw plussen en minnen. We mogen weer steeds meer de schoonheid in onszelf en in al het leven om ons heen gaan zien. Weer helemaal gaan voelen wie jij bent en wat jij wilt. Voluit leven!"

Aanmelden kan via info@kompassienetwerken.nl of 06 31385663 (antwoordapparaat). Opgeven is wenselijk, maar niet noodzakelijk.

Open dag bij biologische boerderij De Horsterhof

DUIVEN - De Horsterhof houdt op zaterdag 20 juni van 11.00 tot 15.00 uur open dag.


"Kom de tuin, de kas en de dieren bekijken en loop mee met de rondleidingen. Een kopje koffie, thee of glaasje sap staan klaar en de kinderen kunnen vilten of een broodje bakken boven een vuurtje. Kortom: er is veel te zien en te beleven!"

De Horsterhof ligt aan de Horsterstraat 1 in Duiven; info@horsterhof.nl.

Jeu de boulesmiddag Zonnebloem

ZEVENAAR - Op 3 juni hielden De Zonnebloem afdeling Zevenaar Oost in samenwerking met de jeu de boulesclub Zevenaar een middag jeu de boules voor de gasten. Om eerst goed op krachten te komen werd er een lunch geserveerd (soep, belegde broodjes met melk en jus d'orange), waarna het overdekte strijdperk kon worden betreden.


Na eerst een deskundige uitleg plus demonstratie van Fred van de jeu de boulesclub, werden de messen geslepen voor de eerste ronde. Wanneer er veel gediscuteerd wordt tijdens de wedstrijd, kun je er vanuit gaan, dat er fanatiek gespeeld wordt zoals elkaar dwars zitten door ballen van de tegenpartij ver van het kleine balletje te gooien maar ook 'verbale intimidatie'
kwam om de hoek kijken.


Na de eerste intensieve ronde was men toe aan een drankje of verfrissing om na zo'n twintig minuten aan de tweede ronde te beginnen. Ook in de tweede ronde ging het er 'fel' aan toe om goede scores te behalen, waarna uiteindelijk de eindstand kon worden opgemaakt. Tijdens de gezellige prijsuitreiking kon iedereen elkaar vriendelijk en met een lach weer in de ogen kijken alsmede konden we terugzien op een hele gezellige en geslaagde jeu de boulesmiddag.

Weekend lang ‘Glazen Huis’ voor Orange Babies op Markt Zevenaar Vijfde Lions Request boekt mooi resultaat!

ZEVENAAR - Op 5, 6 en 7 juni hebben Lionsclub De Liemers en Radio Favoriet FM de voor het vijfde jaar de handen ineen geslagen. Ze hebben vanuit het inmiddels bekende ‘Glazen Huis’ op de Markt in Zevenaar een radiomarathon neergezet. Er zijn weer veel verzoeknummers gedraaid.

Voor het vijfde jaar is Lions Request succesvol geweest. Burgemeester van Zevenaar, Jan de Ruiter heeft het spektakel op vrijdag geopend. Vele artiesten hebben belangeloos opgetreden bij het ‘Glazen Huis’, dat was opgebouwd op de Markt in Zevenaar. Een swingend einde is verzorgd door de Not2BigBand.

Uitreiking cheque op het podium Foto: Paul van Olden

Orange Babies
De opbrengst van aangevraagde plaatjes, toezeggingen van sponsoren en diverse andere initiatieven, zal dit jaar gaan naar Orange Babies. Deze stichting strijdt tegen de oorzaken en gevolgen van hiv-besmettingen bij baby’s en kinderen in kwetsbare communities van Afrika. Elke veertien seconde wordt er wereldwijd een kind of volwassene geïnfecteerd met hiv. Met medische zorg en goede voorlichting is dit zeer goed te bestrijden.

Met medewerking van vele sponsoren en de mensen die plaatjes aanvroegen of loten kochten is uiteindelijk een fantastisch bedrag 'bijeen gedraaid'. Op zondagmiddag is de voorlopige opbrengst bekend gemaakt: ruim 11.500 euro.

Loterij
Tijdens dit weekend zijn er loten verkocht waarvan de opbrengst volledig ten goede komt aan Orange Babies. De loten van twee euro per stuk gingen grif van de hand. Dat kwam door de fantastische hoofdprijs, een scooter van Orange Babies. Er waren vele andere prijzen, die staan vermeld op de website www.lionsrequest.nl.

MKB Duiven steunt jeugdschuttersdag

DUIVEN - Schutterij Onderling Genoegen en Liemers Harmonie Duiven werden zondag verrast met een 'vette cheque' van MKB Duiven. De jeugd-schuttersdag die op 4 juli wordt georganiseerd was door de organisatie van MKB Rally 2015 uitverkoren tot een van de drie goede doelen die uit de opbrengsten van de MKB Rally worden ondersteund.

OG-bestuurslid Frans Dieker: “We wisten dat er een leuke bijdrage op ons lag te wachten. Misschien wel vijfhonderd euro. Dat we uiteindelijk met een cheque van 950 euro naar huis mochten gaan, was boven verwachting. Geweldig dat ons initiatief door de Duivens ondernemers zo wordt omarmd.”

Schutterij OG en Liemers Harmonie hebben de handen ineengeslagen om de jeugd van Duiven te interesseren voor traditionele schuttersactiviteiten en de daarbij behorende muzikale omlijsting. Op 4 juli kunnen kinderen van acht tot twaalf jaar vanaf 14.00 uur in korte workshops kennismaken met vendelzwaaien, trommelen, hand- en kruisboogschieten, blaasinstrumenten en speelse geweerexercitie met houten geweertjes.

De middag wordt afgesloten met een gezamenlijke maaltijd waarna het geleerde in praktijk wordt gebracht met een korte optocht door Duiven met medewerking van het jeugdorkest van LHD en de huldiging van de eerste Duivense jeugdkoning en -koningin.

Meedoen is nog mogelijk: Stuur je naam en leeftijd naar jeugd@ogduiven.nl en je ontvangt alle informatie. Kijk op www.ogduiven.nl voor het programma.

Diafaan gebruikt veilige naalden

Sandra Oudakker (links) en Herma Inklaar laten zien hoe de box met oefenmateriaal wordt ingezet bij de scholing in het gebruik van de veilige naalden

REGIO - Op 1 juni heeft Diafaan alle oude naalden opgeruimd en werkt ze alleen nog met nieuwe veilige naalden. Prikaccidenten zullen hiermee zo goed als definitief tot het verleden behoren. “Bij Diafaan gebeurden al heel weinig prikongelukken”, zegt kwaliteits- en preventiemedewerker Herma Inklaar. “Vorig jaar werden er drie gemeld, zonder gevolgen. De kans dat er nu nog wat mis gaat, is vrijwel nihil.”

Omdat 85 procent van de prikaccidenten in de zorg voorkomt, hebben werkgevers en werknemers uit deze sector in Europees verband besloten er wat tegen te doen. In Nederland is dat vertaald in het Arbeidsomstandighedenbesluit. Met het beschikbaar stellen van veilige naalden en het geven van de bijbehorende voorlichting en training voldoet Diafaan aan dit besluit.

“We kiezen er bij Diafaan voor om excellente zorg te leveren”, vertelt verpleegkundig specialist Sandra Oudakker. “Dit betekent dat we werken volgens de meest recente richtlijnen voor goede en veilige zorg aan onze bewoners, cliënten en medewerkers. Met het inzetten van de veilige naalden willen we onze medewerkers beschermen tegen besmettingen met bijvoorbeeld het Hepatitis B-virus.

“De afgelopen maanden hebben we iedereen getraind om met de nieuwe naalden te kunnen werken”, zegt Oudakker. “Daarvoor hebben we boxen samengesteld met oefenmateriaal en een informatiemap. Deze zijn verspreid onder alle teams."

Hot Buskers in De Lantaern

ZEVENAAR - Zaterdag 27 juni vanaf 20.15 uur, aanvang: 21.00 uur speelt The Hot Buskers in De Lantaern aan De Hooge Bongert 3 in Zevenaar (naast de Bibliotheek). De toegangsprijs is acht euro. Meer info staat op www.delantaern.nl.

Een echte afsluiter van het Lantaern seizoen is een uiterst aanstekelijke combinatie van early jazz, western swing, alternatieve country, blue grass en folk blues. Authentiek en ongepolijst, traditioneel en modern, toegankelijk en origineel. En dat alles in een akoestische setting met één dame en vijf heren rondom één microfoon. The Hot Buskers spelen en zingen met passie voor de muziek en aandacht voor het publiek. Dit is een onweerstaanbaar vrolijke band, met gedreven muzikanten die ook nog eens allemaal zingen. The Hot Buskers is een bijzonder origineel gezelschap dat je meeneemt naar het eldorado van de Lage Landen.

Oude muziek in een nieuw jasje en andersom, met de nadruk op roots, country, western swing, early jazz en blues. Hun repertoire omvat honderd jaar muziekgeschiedenis.

De band maakt gebruik van uitsluitend akoestische instrumenten zoals: gitaar, resonator, mandoline, banjo, viool, klarinet, ukelele, dobro, zingende zaag, mondharmonica, accordeon, trompet, contrabas en percussie. Hun eerste CD "Sweet Street Promenade" is onlangs uitgebracht.

The Hot Buskers is een groep waarvan het plezier afstraalt die maar één doel heeft, het publiek laten meedelen in hun muzikale feestje (www.hotbuskers.nl).

MKB Zevenaar reikt tijdens jaarlijkse barbecue cheque uit aan HDKT

Uitreiking cheque Foto: Hessel Witjes

ZEVENAAR/BABBERICH - Op vrijdagavond 13 maart ging de rode loper uit voor een bijzonder lustrumfeest van MKB Zevenaar. Een feest omkleed met verrassende optredens, stijlvol geklede gasten en een fantastische zangeres.

‘t Centrum in Babberich was voor de gelegenheid omgebouwd tot casino. “De winnaar van de avond Willy van den Berg mocht een bedrag van vijfhonderd euro ter beschikking stellen aan een van de vijf uitgekozen goede doelen”, vertelt de voorzitter van MKB Zevenaar Roeland Thissen. “Hij koos voor ‘Honderd-Duizend-keer-een-tientje’ (HDKT). Spontaan werd het bedrag door de aanwezigen verhoogd naar veertienhonderd euro.”

Samen sterk tegen sarcoomkanker
De stichting HDKT wil Honderd-Duizend-keer-een-Tientje voor voorlichting over & onderzoek naar Sarcomen. Dit zijn zeer agressieve kwaadaardige tumoren. Omdat ze zeldzaam zijn is er geen geld om onderzoek te financieren. HDKT neemt hierin initiatief. HDKT werkt samen met het Radboud Oncologie Fonds.

Cheque uitgereikt
Op 9 juni is tijdens de jaarlijkse barbecue van MKB Zevenaar de cheque uitgereikt die tijdens het ‘lustrumcasino’ is gewonnen. De cheque is overhandigd aan Willem Daalder. “Aanstaande vrijdag gaat HDKT 30.000 euro overhandigen aan het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis in Amsterdam om het derde onderzoek, dat HDKT initieert, mogelijk te maken. We wachten niet tot het miljoen, maar zodra het geld binnen is om nieuw onderzoek te financieren wordt het geld door HDKT daarvoor direct ingezet. Het geld dat we nu van MKB Zevenaar ontvangen, wordt daar dus direct voor gebruikt”, aldus Willem Daalder.

Alzheimer Cafe Zevenaar: beslissingen rondom levenseinde

ZEVENAAR - Op dinsdag 23 juni is er een bijeenkomst van het Alzheimer Café Zevenaar in dienstencentrum De Hooge Bongert van Caleidoz. Het café is informatief, gezellig en geeft herkenning en steun aan mensen die aan een vorm van dementie lijden maar ook aan hun partners, familieleden, vrienden en hulpverleners.

Het thema voor deze avond is ‘Beslissingen rondom het levenseinde’. Frank Schaapsmeerders (specialist ouderengeneeskunde) geeft informatie over nut en zin van een wilsbeschikking en over beslissingen rond het levenseinde. Er is uitgebreid ruimte voor vragen.

Het Alzheimer Café vindt elke vierde dinsdag van de maand plaats. De zaal is open vanaf 19.00 uur en het programma start om 19.30 uur en eindigt om 21.00 uur. Daarna is er tot circa 21.30 uur nog gelegenheid om wat na te praten. De toegang is gratis. Aan de hand van een thema wordt gesproken met een (ervarings-) deskundige en in een gemoedelijke sfeer is voldoende ruimte om met elkaar te praten.

Het Alzheimer Café Zevenaar nodigt een ieder uit om ook eens te komen kijken. Enthousiaste vrijwilligers ontvangen de bezoekers graag. Men hoeft zich niet aan te melden en het eerste kopje koffie of thee is van het huis.

"Wilt u meer informatie of het programma 2015 ontvangen? Dan kunt u bellen met het telefoonnummer (0316) 526994." Caleidoz, Liemerije, Diafaan en de STMG hebben in samenwerking met Alzheimer Nederland het Alzheimer Café voor Zevenaar en omstreken opgezet.

Succesvolle avondvierdaagse in Rijnwaarden

RIJNWAARDEN - De 43e avondvierdaagse 'Het Gelders Eiland', die vorige week gelopen werd in de gemeente Rijnwaarden heeft – mede dankzij het mooie weer – veel wandelaars getrokken. Liefst vijfhonderd deelnemers hebben dit jaar per avond de vijf of tien kilometer gelopen. Omdat de wandelvierdaagse altijd over vijf avonden is verspreid, konden de deelnemers één avond naar keuze overslaan.

Onder mooie weersomstandigheden en goede sfeer liepen de wandelaars iedere avond – met start en aankomst iedere avond in een ander kerkdorp in de gemeente Rijnwaarden - een mooie landelijke route. Vooral de nieuwe routes rond Tolkamer werden erg gewaardeerd. Onderweg kregen de wandelaars de eerste vier avonden door supermarkt Jumbo een traktatie aangeboden. Ook werden er op tijdens twee wandelavonden gratis appels uitgedeeld.

De laatste wandeletappe was vrijdagavond in Spijk. Hier werd dan ook de intocht van de wandelaars gehouden. Vanaf de Spijkerweg, waar de wandelaars door Cafetaria Saartje op een gratis ijsje werden getrakteerd, werden de wandelaars onder grote publieke belangstelling en muzikale klanken van muziekvereniging PCL uit Lobith enthousiast ingehaald. Na de finish in dorpshuis De Spieker kreeg iedere deelnemer een mooie herinneringsmedaille. Kortom: een zeer geslaagde wandelweek.

Succes Judokwai Fred Schilder

REGIO - Op het dangraadexamen van de Judobond Nederland Oost in Markelo op zaterdag 6 juni behaalde Amy Dekker haar felbegeerde eerste dangraad judo.

Jori Florissen wist de gradencommissie te overtuigen van zijn judotechnische vaardigheden en kreeg de derde dangraag judo uitgereikt. Trainer Fred Schilder is uiterst tevreden met deze honderd-procent score.

Zwarte band voor judoka's van Judo Groessen

GROESSEN - Judoka's Michiel te Paske en Edwin Breedveld van Judo Groessen hebben in het Overijsselse Markelo onlangs de felbegeerde zwarte band (eerste dan) behaald.

Hiermee werd menig uurtje trainen beloond. Een knappe prestatie van beide mannen gezien het feit dat menigeen het examen niet met succes wist af te ronden.

Montferlandse kinderjury heeft gekozen

MONTFERLAND - Meer dan honderd Montferlandse basisschoolleerlingen hebben gestemd voor de Nationale Kinderjury. Van maart tot mei konden kinderen bepalen welk boek uit 2014 het mooiste was.

Bij de jongste kinderen in Montferland waren Paul van Loon (Dolfje Weerwolfje) en Mirjam Oldenhave (Mees Kees) heel populair. Bij de kinderen vanaf tien jaar waren dat Geronimo Stilton (Fantasia IX) en Jeff Kinney (Leven van een loser). Zondag 21 juni wordt tijdens een groot festival in Den Haag, de Kinderboekenparade, bekend gemaakt wie er dit jaar de Nationale Kinderjury gewonnen heeft.

Kampioen

REGIO - De meiden van de M A1, Fc Gelre hebben een geweldige prestatie op maat geleverd... 8-2 gewonnen!

De Zwaluwen D1 kampioen

Het winnende team

BABBERICH - De D1 van korfbalvereniging De Zwaluwen is kampioen geworden.

Ondanks een moeilijke start wist de D1 uiteindelijk toch het kampioenschap voor zich op te eisen.

De zoektocht naar opslagruimte gaat door!

DUIVEN - Stichting De Weggeefhoek zet zich in door personen te ondersteunen, door middel van het gratis aanbieden van goederen, die niet kunnen rekenen op hulp anderszins. Dit zijn vooral personen die een inkomen hebben net boven de minimagrens, maar ook personen die hun baan kwijt zijn geraakt en/of zzp-ers die moeilijk het hoofd boven water kunnen houden.

Het afgelopen jaar heeft stichting De Weggeefhoek voldoende aangetoond dat er in de dienstverlening vanuit de gemeenten een gat zit naar de eerder genoemde personen. De gemeente richt zich enkel en alleen op de bijstandsgerechtigden en de minima. Vanuit de opslag in de oude sportkantine van sporthal De Spelleward verzorgt stichting De Weggeefhoek de hulpverlening naar (bij de Stichting aangesloten) personen in bijvoorbeeld Duiven, Westervoort, Zevenaar, Didam, Doesburg, Arnhem, Velp en Rheden.
Vele personen, maar ook bedrijven hebben zich het lot van deze mensen aangetrokken en middels tussenkomst van stichting De Weggeefhoek kleding, huisraad, meubelen en voedsel geschonken. Stichting De Weggeefhoek is hen daar zeer dankbaar voor.

Op woensdag 3 juni verscheen er in de Duiven Post een artikel waarin geschreven stond dat de vier gebruikers van de Spelleward samen optrokken op zoek naar een nieuwe vestiging.
"Stichting de Weggeefhoek heeft nooit afwijzend gestaan tegenover samenwerking, maar van de vier gebruikers zijn wij de enige stichting die voortgekomen is uit een burger-initiatief, dus geen onderdeel van een grote welzijnsorganisatie. Dit artikel is zonder de visie van stichting de Weggeefhoek geschreven, daarom kunnen wij niet achter dit artikel staan."

Vanaf het eerste moment, op 27 augustus 2014, heeft de Weggeefhoek gezocht naar een nieuwe locatie. De oude kantine kon gebruikt worden op basis van anti-kraak en het contract was van tijdelijke aard. "Helaas heeft deze zoektocht tot op heden nog niet geresulteerd in een nieuwe locatie.

Ook vanuit de gemeente Duiven hebben nog geen verlossende geluiden geklonken, alleen dat er ook voor maatschappelijke stichtingen een marktconforme huur geldt van tachtig euro per vierkante meter. Terwijl er toch in het collegeprogramma van Lokaal Alternatief, VVD en CDA wordt gesproken over een gemeente de faciliteert, adviseert en stimuleert. En dat goede initiatieven gewaardeerd en beloond worden. Tot op heden zijn dit slechts woorden, want daden blijven uit."

"De zoektocht gaat dus door. Stichting De Weggeefhoek zoekt een (kostenloze) locatie in de gemeente Duiven, die ongeveer honderd vierkante meter of groter is. U kunt hierbij denken aan een schuur, maar ook een deel van een bedrijfspand is voor de stichting een mogelijkheid. Mocht u meer informatie wensen, of de stichting willen ondersteunen, neemt u dan contact op met Esther van IJs, 06 49185250 of weggeefhoekduiven@gmail.com."

Vermaak in Pannerden voor de sportvisser

PANNERDEN - De viswedstrijd DAP is niet weg te denken. Immers de plaatsen Doornenburg/Angeren/Pannerden vissen gezamenlijk. Maar de liefhebbers laten zich dan ook niet afschrikken.

Twee groepen samen voor 22 deelnemers hadden zich aan gemeld voor deelname bij hengelsportvereniging De Rietvoorn. Het weer toonde zich tot rond 10.00 uur echt vriendelijk. Hun bedoelde vissen waren ver verscholen in het diepe van het Pannerdens Kanaal. Over en weer werd geredetwist het hoe en waarom de vis niet beet, maar de veelvraat de riviergrondel wel, de plaag voor de sportvisser.

De wedstrijd duurt vier uur; de eerste twee uur werd bij niemand enige beweging waar te nemen aan de top van hun fibertop of vaste hengel. Nadat de randstoring voorbij waaide, verbeterde het weer en Geert Bouman Lotus Vulgaris werd verrast. Ook Ronald Cornelissen Rietvoorn verstaat zijn kunsten vangt een barbeel van drie kilo en twee ons. Buurman Rolf Visser Rietvoorn achtervolgde het nootlot telkens als hij een platte of wie weet de vis de tijd om de korf achter de steenachtige rivierbodem vast zetten, ja weg korf of onderlijn.


Geert Bouwman 4 kilo en 600 gram Onder.
Ronald Cornelissen Rietvoorn 7 kilo en 700 gram.

Uitslag: Onderstroom:
1 Geert Bouwman 4. kilo 600 gram Lotus Vulgaris.
2 Jan van Beek 3. kilo 500 gram Lotus Vulgaris.
3 Willie Janssen 2. kilo 500 gram Rietvoorn Pannerden.
4 R.v. Moerkerk 2. kilo 400 gram Lotus Vulgaris.
5 Rolf Visser 2. kilo 200 gram Rietvoorn.
6 Wiellij Groenen 1. kilo 200 gram Rietvoorn.

Bovenstroom:

1 Ronald Cornelissen 7. Kilo 700 gram Rietvoorn.
2 Ger Renzen 3. Kilo 300 gram Lotus Vulgaris.
3 Jan Buiting 2. Kilo 900 gram Rietvoorn.
4 Maarten van Hal 2. Kilo. 000 gram Rietvoorn.
5 Henk Mazen 1. Kilo. 600 gram Lotus Vulgaris
6 Harry Reulink 1. Kilo. 500 gram Rietvoorn.

Nieuwe dirigenten showband KDO Groessen

GROESSEN - Na een interim periode, die alle partijen erg goed is bevallen, kan showband KDO zich verheugen met nieuwe dirigenten voor de beide showkorpsen. Daarmee is afscheid genomen van Henry Meijer die de korpsen van KDO in zeven bevlogen jaren enorm heeft laten groeien.

Met de komst van Rob Gerritsen heeft showband KDO een bekende naam in de showwereld binnengehaald. Rob genoot zijn muzikale opleiding ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten. Hij studeerde onder de bekende trombonist Kees Blokker. Na zijn opleidingen trad Rob snel toe in de wereld van de showkorpsen. Vele orkesten hebben van Robs talent geprofiteerd. Onder zijn leiding groeide Irene Ede naar de top van Nederland. Als arrangeur heeft Rob een geheel eigen stijl. Die stijl is helder, doorzichtig, strak en zeer herkenbaar. Door zijn brede muziek, show- en mensenkennis past Rob prima bij KDO!

Peter van Bokhorst is de nieuwe dirigent van Jong KDO. Peter is geboren en getogen in Leersum waar hij sinds zijn jeugd bij EMM Leersum heeft gespeeld en daar nog altijd dirigent van het jeugdorkest is. Peter studeerde op de Hoge School voor de Kunsten te Utrecht dwarsfluit en Hafabra directie op de bekende Bourdon Hogeschool. Op het Conservatorium van Utrecht studeerde hij harp. Bij diverse (symfonie)orkesten in het land deed hij veel concertervaring op, met name met orkestslagwerk en harp. Peter speelde jaren als fluitist bij meervoudig WMC-kampioen Show-en Marchingband K&G uit Leiden. Met Peters achtergrond en zijn uitstekende didactische vaardigheden heeft Jong KDO een topper in huis gehaald!

Sint-Martinuskerk Giesbeek

Zaterdag 04-07 Pastor G. Remmers H. Eucharistieviering 19.00 uur Caeciliakoor

Dinsdag 07-07 Pastor M. Smits Woord-en Communie 10.00 uur Samenzang

Dinsdag 07-07 Muziekschool Concert 19.00 uur Jeugd

Zaterdag 18-07 Dhr. J. Ubbink Woord-en Communie 19.00 uur Samenzang

Zaterdag 01-08 Pastor R. Doornbusch Woord-en Communie 19.00 uur Samenzang

Dinsdag 04-08 Pastor R. Doornbusch Woord-en Communie 10.00 uur Samenzang

Zaterdag 15-08 Mw. T. Looman Woord-en Communie 19.00 uur Samenzang

Zaterdag 29-08 Pastor J. Heemin Woord-en Communie 19.00 uur Samenzang

Rommelen bij Griethtreejers

ZEVENAAR - Carnavalsvereniging De Griethtreejers viert dit jaar op 12 september haar 44-jarig bestaan. En bij zo’n gelegenheid hoort natuurlijk een feestje! Om dit feestje te kunnen betalen is nog wat extra geld nodig, en daarom houdt De Griethtreejers op 12 juli een extra rommelmarkt.

De rommelzolder begint al aardig vol te lopen, maar 'nieuwe' oude spullen zijn altijd welkom zodat ook deze rommelmarkt weer een groot succes wordt.

Dus bent u thuis de zolder, schuur, garage, et cetera aan het opruimen, of heeft nog wat bruikbare spullen staan die door u niet meer worden gebruikt, dan zou De Griethtreejers het zeer op prijs stellen als u die spullen aan De Griethtreejers zou willen schenken.

U kunt uw spullen elke zaterdag tussen 10.00 en 12.00 uur bij Hans en Gerda Kaal aan de Oude Doesburgseweg 30 inleveren. Bent u niet in de gelegenheid om uw spullen weg te brengen dan kunnen ze ook bij u afgehaald worden. Neem dan na 17.00 uur contact op met Berna Gardien (0316-844057) om een afspraak te maken. Meer over Carnavalsvereniging De Griethtreejers staat op www.degriethtreejers.nl.

Open podium bij Taveerne De Bijland Tolkamer

TOLKAMER - Op 27 juni verzorgt Taveerne De Bijland weer haar open podium vanaf 21:00 uur. Iedereen kan er aan mee doen.

"Heb je een bandje, of zing je alleen, of met zijn tweeën. Van pop tot smartlappen. Iedereen is welkom.Er is een backline aanwezig. Er zijn geen kosten aan verbonden. Heb je interesse, laat het ons even weten. We gaan je dan inplannen. Ook is er een uurtje voor de spontane opgevers. Je kunt dan ter plekke nog even wat zingen of spelen. Opgeven kan via 0316 541620."

Taveerne De Bijland ligt aan Tolstraat 10 in Tolkamer.

Kleine fietstocht van senioren uit Pannerden

PANNERDEN - Voor de leden van de Senioren Vereniging Pannerden is er op donderdag 2 juli een kleine fietstocht gepland naar boerderij Boudewijn van de Kroon aan de Pannerdensewaard 12.

Bij aankomst op de boerderij krijgen de deelnemers eerst een rondleiding over de boerderij. Gerrit Jansen - bioloog, bekend van de rubriek 'Natuur' donderdags in De Gelderlander zal een powerpointpresentatie geven over de gewone dingen in de natuur. Veel planten en dieren die in de Rijnstrangen leven komen aan bod.

Het vertrek is om 13.30 uur vanaf café De Oude Waal. Dames/heren die niet fietsen (even een berichtje naar de wijkleiders) maar op eigen gelegenheid (auto/scootmobiel) naar de Pannerdensewaard gaan, moeten daar om 13.45 zijn. Inlichtingen: telefoon 371238 of 371309.

Bossaball tijdens WOV in De Pals

WESTERVOORT - In Sports Planet De Pals vond zaterdag 30 mei de tweede editie plaats van het Westervoort Open Volleybaltoernooi (WOV). Naast dit 4 tegen 4-zaaltoernooi was er buiten een echt Bossaballveld, waarop de deelnemers aan het WOV-toernooi dit spectaculaire spel zelf eens konden uitproberen. Het weer was gelukkig geen spelbreker. Slechts in de ochtend is het opbouwen van de buitenactiviteiten licht verstoord door een buitje.

Met ruim honderd deelnemers was het WOV-toernooi iets minder druk dan vorig jaar. Toch kijkt de organisatie terug op een geslaagd toernooi. Na de opening door de voorzitter van Wevoc Tamara Uil en het hijsen van de vlag, is het toernooi gestart met een demonstratie Bossaball door enkele spelers van het Nederlands team. Bossaball is een volleybalvorm die gespeeld wordt op een opblaasbaar veld en twee grote trampolines aan weerszijde van het net. Hoewel Bossaball hele andere vaardigheden (acrobatiek) vraagt, konden de mannen van Wevoc Heren 1 leuk tegenstand bieden. Later in de middag zijn nog twee demo's gegeven.

Het zaaltoernooi had voor ieder team enkele pauzemomenten. Voldoende tijd om op adem te komen en wat te eten en te drinken op het buitenterras en te kijken naar Bossaball. Natuurlijks was ook het overheerlijke broodje-bossaball weer verkrijgbaar. Later in de middag kwam daar ook nog een zonnetje bij. Verschillende deelnemers hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om het Bossaball zelf uit te proberen. Gedurende de middag hebben de spelers van het Nederlands team nog een paar keer hun acrobatische kunsten laten zien. Bossaball een prachtige combinatie van acrobatiek met een balsport.

Jongeren ronden succesvol miniduikcursus af

TOLKAMER - Op donderdag 4 juni kreeg een aantal jongeren hun wel verdiende certificaat na het succesvol afronden van een minicursus duiken.

Deze duikcursus werd aangeboden door duikteam Sub Aqua Libera (SAL) in samenwerking met jongerenwerk Rijnwaarden. Via jongerencentra De Sfinx en De Piramide kregen de kinderen kans om zich aan te melden voor een gratis minicursus waarin zij in drie lessen onder andere leerden snorkelen, duiken met een persluchtset, buddybreathen en maskers klaren.

Angela Bergsma, bestuurslid en trainer bij duikteam SAL, over de samenwerking: "Het jongerenwerk organiseert veel leuke activiteiten en we zijn blij dat wij daar deel van uit maken. Op deze manier krijgen grote groepen jongeren de kans om eens een totaal andere sport uit te proberen. Als meer verenigingen deze goede samenwerking gaan opzoeken, zou dat de sportmogelijkheden voor jongeren in onze gemeente ontzettend verbeteren."

Wegens groot succes is er direct een tweede cursus gestart. Voor de jongeren die te laat waren om zich voor een van deze cursussen in te schrijven, start er in het najaar nog een derde minicursus. Houdt hiervoor de Facebookpagina van het jongerenwerk in de gaten. Natuurlijk is het ook mogelijk om zelf een afspraak te maken voor een introductieduik door te mailen naar introductieduik@subaqualibera.nl.

Duikteam SAL biedt speciale jeugdlessen voor jongeren vanaf tien jaar en duikcursussen voor beginners en gevorderden vanaf veertien jaar. Meer informatie over duiklessen of over de mogelijkheid om een supercool duikkinderfeestje te geven vind je op www.subaqualibera.nl.

Leerlingen De Tragellijn bij Kinderen Maken Muziek

LOBITH - Leerlingen uit de groepen vier, vijf en zes van basisschool De Tragellijn in Lobith hebben het afgelopen schooljaar les gehad van muziekdocenten van het Museater in Zevenaar.

De kinderen in groep vier leerden de basisbeginselen van muziek en spelen op de blokfluit. De kinderen in de groepen vijf en zes leerden een instrument naar keuze te bespelen. Dit jaar werden de groepen vijf en zes uitgenodigd om mee te doen aan het grootste orkest van Nederland in het kader van Kinderen Maken Muziek. Zij mochten, samen met ongeveer tweeduizend leerlingen van andere basisscholen, op woensdag 10 juni met de bus naar de Jaarbeurshal in Utrecht.

In samenwerking met het Oranjefonds werd daar een groot concert gegeven voor Koningin Máxima en andere genodigden. In mei 2011 lanceerde Koningin Máxima het programma Kinderen Maken Muziek, dat als doel heeft kinderen in Nederland in groepsverband een muziekinstrument te leren spelen. "Op De Tragellijn profiteren we van dit programma dat financieel door het Oranjefonds wordt ondersteund. Hiermee kunnen wij op onze school goede muzieklessen realiseren voor de kinderen. Het was een goed georganiseerde dag en de kinderen hebben hun uiterste best gedaan om goed te spelen." Voor de kinderen van De Tragellijn was dit een geweldige ervaring, met als bekroning het bezoek van Koningin Máxima.

Showband KDO Groessen met nieuwe show Colors het land in

GROESSEN - Ze hebben er anderhalf jaar hard aan gewerkt, in een enkel geval letterlijk met bloed, zweet en tranen, maar nu is het dan eindelijk zover: Showband KDO Groessen trekt met haar nieuwe galashow Colors het land in.

Al in het najaar van 2013 is begonnen met het instuderen van de muziek. Natuurlijk werd die steeds meer verfijnd. De showelementen kwamen afgelopen winter aan bod. Vele uren, avonden en dagen werd geoefend in afgehuurde sporthallen in de regio. Behalve op de showfiguren lag de nadruk ook op exercitie en discipline. Men kan gerust zeggen dat KDO deze winter een grote stap voorwaarts heeft gezet.

Colors is een fascinerende show geworden met verrassende elementen en kleurrijke muziek. Kleur wordt veel geassocieerd met gevoelens en emoties als: liefde, rouw, angst, blijdschap, goed en fout. Vaak wordt een emotie verwerkt in prachtige, tijdloze muziek. Artiesten als Marco Borsato, The Rolling Stones, Tom Jones, Cindy Lauper, Michael Jackson en vele anderen verwerkten kleuren, en daarmee emoties in hun muziek. Showband KDO heeft daar een kleurrijke mix van gemaakt. Voor de muziek van deze show tekende Michel Smeets en KDO dirigent Rob Gerritsen. Liefst vier showinstructeurs onder leiding van Hans Verhoeks verzorgden de choreografie.

Dit showseizoen is showband KDO onder andere te zien in Hoogvliet, Mierlo, Keijenborg, Eelde, Bad Ems (De), Heerenveen, Alphen a/d Rijn, Bemmel en Winkel.

De minitentoonstelling in winkelcentrum De Wyborgh opnieuw 'door-'gewisseld

WESTERVOORT - Verzamelaar Frans Brink heeft weer een aantal nieuwe ansichtkaarten van Westervoort en Arnhem, vergroot naar het formaat A4, geplaatst in het leegstaande pand tegenover Etos/Bruna.

Het aangezicht van het leeg staande pand krijgt zo een veel fraaier aanzien. Uit de vele reacties van zowel de verhuurder, het winkelcentrum De Wyborgh alsmede de vele honderden passanten blijkt het initiatief een schot in de roos te zijn.

Waanzinnig leuke voetbaldagen bij sportvereniging OBW

ZEVENAAR - Van 24 tot en met 26 augustus (in de zomervakantie) houdt OBW voor jongens én meisjes uit de omgeving van Zevenaar de Clubvoetbaldagen.

Elke speler van zes tot en met dertien jaar wordt drie dagen op en top vermaakt met uitdagende en afwisselende trainingen en animatie. Drie dagen plezier, maar wel lekker thuis slapen. Het speciaal voor de Clubvoetbaldagen ontwikkelde trainingsprogramma zorgt ervoor dat elke voetballer op zijn of haar niveau volop geniet van deze voetbaldagen. Na de ochtendtraining staat er een heerlijke lunch klaar en natuurlijk is er ook veel ruimte voor gekkigheid en animatie.

Veilige en sportieve opvang in de vakantie. Voor ouders is het fijn gevoel dat de voetballers zich vermaken en worden opgevangen op het complex van OBW. De trainers zijn extra klaargestoomd om de kinderen van 9.00 tot 17.00 uur sportief te ontwikkelen. Wat wil je nog meer in je vakantie?

Open inschrijving
Met professionele voetbaldagen bij meer dan zestig KNVB-clubs, is Clubvoetbaldagen de grootste aanbieder van voetbaldagen in Nederland. Om in te schrijven bij OBW hoef je geen lid te zijn van OBW, want iedereen kan meedoen! Schrijf je nu alleen of met je teamgenoten in via http://www.clubvoetbaldagen.nl/voetbaldagen-SVOBW.

Filmhuis Zevenaar viert jubileumbezoek

ZEVENAAR – Het hing al even in de lucht: de 200.000e bezoeker zou begin juni het Zevenaarse Filmhuis vereren. Naar verwachting zou het 9 juni zo ver zijn, ’s avonds bij de film La Famille Bélier.

Dinsdagavond, het wordt druk, de film is uitverkocht. De rode loper ligt uitgerold. Iets voor half acht melden zich de eerste klanten. Wie zal de tweehonderdduizendste worden? De foyer vult zich aardig. Om kwart voor acht het signaal van de kassa: ze is binnen! Even alle aandacht voor de feestelijke filmgast en een fotomoment op de rode loper. Het is Marga Smit uit Didam.

De gebakjes met opdruk 'Filmhuis Zevenaar - 200.000e bezoeker' staan klaar voor alle gasten. De schalen met de hapjes voor in de pauze zijn gevuld. Alles is klaar voor een feestelijke avond, de ontvangst van de eregast, het jubileumbezoek van Filmhuis Zevenaar.

Samen met haar zus An uit Duiven komt Marga Smit regelmatig in het filmhuis. Voor beiden ligt dat mooi centraal. Ze zijn erg gecharmeerd van het Zevenaarse Filmhuis door de ontspannen sfeer en het voor de films die bestemd zijn voor een wat kleiner publiek. Uit handen van voorzitter Harri de Vries ontvangt Marga een bos bloemen en een dinerbon voor twee personen van De Minnarij. Daar gaat ze samen met haar zus snel gebruik van maken, zegt ze. Vóór een bezoek aan Filmhuis Zevenaar.

Filmhuis Zevenaar begon met zes vrijwilligers en één voorstelling per maand. Het was september 1979 in wijkgebouw De Maatjes. In de loop der jaren is het aantal vertoningen flink gestegen. Nu, in de Wittenburgstraat, is er elke dag twee- of driemaal een filmvoorstelling. En er zijn bijna zeventig vrijwilligers aan het werk. Naast de films die vertoond worden, vinden allerlei andere culturele activiteiten plaats zoals concerten, cabaret en kleinschalige toneelvoorstellingen. En dan zijn er de bijzondere evenementen als Boek en Film, Film en Filosofie, Blik op…, en thema-avonden met andere Zevenaarse instellingen. Het aantal bezoekers groeide gestaag.

Line Up Heisa in de Tent bekend

WESTERVOORT - 'Heisa in de tent' is op 29 augustus een van de hoogtepunten van Westervoort in Beweging. Tijdens het grootste meezingspektakel van De Liemers zullen als vanouds weer allerlei muziekstijlen de revue passeren. De definitieve Line Up is inmiddels bekend.

Dat ook nu weer de meest verrassende artiesten zijn vastgelegd, blijkt uit het feit dat er inmiddels al meer dan duizend kaarten zijn verkocht. Bekende Nederlanders en lokale talenten wisselen elkaar af. De grootste publiekstrekker is zonder twijfel Jan Smit, op de voet gevolgd door Ronnie Ruysdael en Dennie Christian. Dj Roy zorgt met zijn uitgebreide repertoire voor een spetterende afterparty. De andere artiesten staan op de website www.heisaindetent.nl. Het meest recente nieuws over Heisa in de tent is te volgen op Facebook.

De kracht van het evenement is dat het gezellige dorpskarakter de boventoon voert, terwijl er een hoogwaardige non-stop-show wordt neergezet met grote artiesten, aangevuld met toekomstige (lokale) helden. De organisatie ligt dit jaar in handen Sjoerd en Jos Jansen. Echte Westervoortse mannen, die als geen ander begrijpen hoe een evenement moet worden georganiseerd!

Heisa in de Tent begint 29 augustus om 19.00 uur bij Van Essen Banden en Sierbestrating in Westervoort! Kaarten zijn in de voorverkoop voor 17,50 euro te koop via de website, Jumbo Mennings, zalencentrum Wieleman en Echte Bakker Koenen. Als dit evenement niet uitverkocht is, kosten de kaarten in de tent 22,50 euro.

Modderdag 2015 bij kinderboerderij Horsterpark

DUIVEN - Kinderboerderij Horsterpark viert op zondagmiddag 28 juni van 13.00 tot 16.00 uur wel een hele speciale modderdag.

Sinds twee weken is de kinderboerderij een crowdfundingsactie gestart om te sparen voor verharde paden in de diverse weides. Dit omdat deze bij slecht weer zeer moeilijk begaan zijn en men nauwelijks bij de dieren kan komen zonder hele vieze voeten te krijgen. Dat is lastig bij het uitmesten van de stallen maar ook voor de bezoekers. Velen van hen hebben afgelopen winter tegen hun kinderen gezegd: 'nee, blijf maar vooraan staan, anders worden je schoenen zo vies'. De kinderen vonden dat niet leuk, want de dieren bleven ook liever op hun droge plaats bij de stal staan.

Deze gezellige dag staat geheel in het teken van deze actie om zoveel mogelijk kleine donaties binnen te halen zodat het streefbedrag van veertienhonderd euro snel in zicht komt.

Alles wordt uit de kast(of de modder) getrokken om deze dag tot een succes te maken. Zo is er een kruiwagenrace door de modder, om mensen te laten ervaren hoe vreselijk moeilijk en vermoeiend het is om door de modder te kruien. Er is een speelgoed en kinderboeken ruilbeurs, kinderen kunnen lekker in de modder spelen, er is een walnotenbingo in de modder met leuke prijzen, er worden pauwenveren verkocht en er is een demonstratie van het bedrukken van de unieke ansichtkaarten en steentjes die men als tegenprestatie zou krijgen bij een officiële donatie op de website www.voorjebuurt.nl.

Meer informatie over deze dag staat op www.horsterpark.nl en meer informatie over de crowdfunding op www.voorjebuurt.nl

Zomerse schildermiddag in het Horsterpark

DUIVEN - Op vrijdag 12 juni stond een schildermiddag in het Horsterpark op het programma van de regionale Zonnebloem de Liemers. Voor de deelnemersgroep van 40-65jarigen worden regelmatig extra activiteiten georganiseerd, die aansluiten bij de beperkte mogelijkheden en handicaps.

Het middagje schilderen onder leiding van schilderes Adrianne Kiewiet, was erg geslaagd. "Omdat het hier een buiten-activiteit betrof, waren we eerst bang voor regen. Gelukkig konden we de afspraak maken met het Theehuis in het park, dat we bij regen binnen mochten komen schilderen. Het werd echter geen regen, maar dertig graden. Dat was voor enkele gasten helaas reden om te annuleren, omdat dit toch te warm voor hen werd. Schilderes Adrianne Kiewiet had een mooi plekje aan de grote vijver voor ons uitgezocht.'

'Onder een boom en enkele parasols van het Theehuis zaten we op een heerlijke schaduwplek met een klein fris briesje en we merkten gelukkig niet dat het zo warm was. Ieder kreeg een schildersezel en Adrianne trakteerde ons op een heerlijk stuk zelfgemaakte kwarktaart met koffie en thee. Na een korte uitleg van haar werd er eerst een aarzelend begin gemaakt op het witte doek, maar algauw werd er fanatiek geschilderd en ontstonden er leuke creaties, mooi en kleurrijk. Na tweeënhalf uur had ieder zijn schilderij klaar en togen we naar het theehuis voor een groot glas fris met een broodje kroket, wat er bij ons allemaal goed inging! Ondanks de geringe opkomst werd het voor eenieder een geweldige middag, alsof we op vakantie waren. Men ging met een voldaan gevoel en een uniek kunstwerkje onder de arm naar huis. Het was een zeer geslaagde middag!"

Wandelexcursie Kwartiersedijk bij Babberich

BABBERICH - Op maandagavond 22 juni vindt een wandelexcursie plaats in het gebied van de Kwartiersedijk bij Babberich. Deze dijk is bijzonder omdat ze geheel uit zand is opgebouwd, terwijl andere dijken vooral uit klei zijn opgeworpen.

Deskundigen zullen ter plaatse uitleg geven over de geschiedenis van de dijk en over de bijzondere flora en fauna. Er komen verschillende soorten zeldzame planten voor en het is de enige plek in de gemeente Zevenaar waar nog reptielen voorkomen. Verzamelen om 19.00 uur in café Den Dijk waar een korte introductie met koffie / thee wordt verzorgd. Tussen 21.00 en 21.30 eindigt de vier kilometer lange wandeling weer bij Huis Den Dijk, waar de deelnemer nog wat kan drinken en napraten.

De excursie is gratis en wordt georganiseerd door Werkgroep Leefklimaat Zevenaar. Zich aanmelden kan via 0316 344241 of jangmverhagen@planet.nl.

Overnachten met camper mogelijk bij jachthaven 't Eiland in Lathum

LATHUM - Het college van B en W wil overnachten bij jachthaven 't Eiland in Lathum mogelijk maken voor campereigenaren. Hiervoor wil het gebruik maken van de vijftien gerealiseerde plekken aan de Muggenwaard 16. Op dit moment staat het huidige bestemmingsplan overnachten op deze locatie niet toe.

Stimuleren campertoerisme. Met het besluit wil het college meerdaags bezoek aan het recreatiegebied Rhederlaag stimuleren. Omdat het aantal camperbezitters in ons land steeds verder toeneemt, wil Zevenaar ook deze bezoekers gastvrij kunnen ontvangen. Door het formaliseren van de vijftien overnachtingsplaatsen voor campers wordt dit mogelijk gemaakt. Eerder zijn in het centrum van Zevenaar een vijftal camperplaatsen gerealiseerd.

Benutten recreatiegebied Rhederlaag. Het college wil de recreatieve bestemming van de Rhederlaag ten volle benutten om inwoners en toeristen te laten genieten van dit prachtige recreatiegebied. Het bieden van gevarieerde en voldoende overnachtingsplaatsen voor een brede doelgroep draagt hieraan bij. Ook is deze ontwikkeling in overeenstemming met de gemeentelijke structuurvisie en de Koersnota Recreatie en Toerisme 2013-2018.

De projectomgevingsvergunning ligt van 17 juni tot 29 juli 2015 ter inzage. Na de beoordeling van eventuele zienswijzen worden de camperplaatsen mogelijk deze zomer definitief.

Montferlandse ondernemers nemen ouderen mee uit voor huifkarrit

MONTFERLAND - Tijdens de maandelijkse bijeenkomst van MKB Montferland in september 2014, was de hoofdprijs van een speurtocht bij Huifkarcentrum Bergh een rit met een huifkar. De winnende groep ondernemers besloot echter om deze prijs te gunnen aan ouderen die zorg nodig hebben.

Op 9 juni werden zij meegenomen voor een compleet verzorgd middaguitje. Na een kopje koffie met een gebakje van Kasteelcafé Heeren Dubbel, werd deze zonnige dinsdag een wagen volgeladen voor een rit door het mooie Montferland.

Er waren meerdere mensen met rollators, maar het 'volladen' van de wagen bleek desondanks een fluitje van een cent. De Groninger paarden Maria en Otto hadden er duidelijk ook zin in. Met de oortjes naar voren draafden ze door bossen en over heuvels. Hans speelde vrolijke liedjes van vroeger op zijn accordeon en er werd flink meegezongen. Met Angeline Loeters van Thuiszorg Anne-Wil werd zelfs nog een dansje gemaakt!

Na een uurtje was het tijd voor een pauze onder het genot van een lekker borreltje of biertje (en voor sommigen een kopje koffie). Bij terugkomst wachtte de reizigers een overheerlijke pannenkoekenmaaltijd. En toen was het stil… "Als katjes muizen, mauwen ze niet", waren de wijze woorden van Titus Aaldering van Huifkarcentrum Bergh.

De andere ondernemers die dit spektakel mogelijk maakten, zijn Hebbes!, Printsupply en Haagen Uitvaartverzorging uit Didam, Frama TD uit Kilder en Thuis Vormgeving uit Zeddam. Zij stelden belangeloos tijd en middelen ter beschikking. Deze ondernemers zijn allen lid van MKB Montferland.

Beter scheiden, minder restafval per inwoner

LOBITH – De Gemeente Rijnwaarden start met het combineren van de huis-aan-huis-inzameling van kunststof verpakkingsafval met de inzameling van drankenkartons en blik.

De gemeente Rijnwaarden voert actief beleid op hergebruik en recyclen van afval. Het college heeft dit dan ook tot één van haar speerpunten in het collegeprogramma 2014-2018 opgenomen. Recycling is goed voor het milieu en heeft financiële voordelen voor onze inwoners. Meer recycling betekent minder volume en gewicht in de restafvalcontainer en daardoor lagere kosten voor onze inwoners.

Minder restafval in Rijnwaarden

Door ook drankkartons en blik gescheiden in te zamelen speelt de gemeente in op landelijke ontwikkelingen om meer grondstoffen in te zamelen en minder restafval te produceren. De verwachting is dat hiermee de hoeveelheid ingezameld restafval in Rijnwaarden verder afneemt. Hiermee komt het beoogde doel van het college, honderd kilogram restafval per inwoner, echt binnen bereik.

Start inzameling drankkartons en blik

Woensdag 1 juli zamelt Rijnwaarden voor het eerst drankenkartons en blik in bij de inzamelronde voor kunststof verpakkingsafval. De drankkartons en blik kunnen gewoon in de minicontainer voor kunststof verpakkingsafval, de zakken voor kunststof verpakkingsafval en op het milieustation worden.

Liemers college Zevenaar actief voor Gambia

ZEVENAAR- Wij zijn 5 studenten van het Liemers College uit Zevenaar, en zitten in het 3e leerjaar en volgen de opleiding SDV (Sport , dienstverlening , veiligheid)

Met onze groep halen we geld op om onze hulp te kunnen bieden aan de mensen in Gambia

Zo willen wij daar uiteindelijk de scholen opknappen , moestuinen aanleggen , en meedraaien in de enige medische post die daar aanwezig is.

Om dit mogelijk te kunnen maken is er veel geld nodig. We zijn al aardig op weg maar zijn er nog niet.

Een aantal leuke acties hebben we hiervoor voor bedacht.

Zo hebben we een 15 uurs actie gedaan op school. We zijn s 'nachts op school gebleven om zo veel mogelijk geld op te kunnen halen. Tijdens deze nacht hebben we verschillende activiteiten en bezigheden georganiseerd om deze actie tot een succes te brengen. En dat is gelukt!! Iedereen kijkt hier met een goed gevoel op terug.

Graag willen we de Spar Zevenaar en alle andere sponsoren bedanken voor deze fantastische nacht.

Daarnaast lopen wij ook mee met de Nijmeegse 4daagse om aandacht te vragen voor ons project.

Ten behoeve van de 4Daagse zijn wij op zoek naar shirt sponsoren. Bedrijven en/of particulieren die een financiële bijdrage willen leveren krijgen 4 dagen gratis shirt reclame tijdens dit internationale evenement .

Dus hierbij roepen wij u op om ons te steunen. ( Contact Persoon , N Verweijen 06-23727185)

Alvast Bedankt namens Jay Wildenboer , Tom Verweijen , Dylan Minekus , Sylvana Gremmen , Nick Verweijen. Project Gambia

Rommelmarkt bij Ruil & Reparatie Kring

DUIVEN - Kom gezellig langs op 24 juni bij Ruil & Reparatie Kring De Liemers, dan is er een rommelmarkt.

Alles moet weg voor een klein prijsje of gratis. De rommelmarkt is van 12.00 tot 14.00 uur bij Kastanjelaan 5 in Jongeren Centrum Alpha in Duiven. Meer info via 0316 262274 of ruilkringdeliemers@hotmail.com.

Westerduiven MD1 kampioen

DUIVEN - Voor het tweede jaar op rij is de MD1 van MHC De Westerduiven kampioen geworden in de sub-topklasse.

Ze zijn dit seizoen voor bijna alle tegenstanders een maatje te groot gebleken en hebben het seizoen ongeslagen afgesloten. Van links naar rechts op de foto: Chanel Philipsen, Tamar Sparenberg, Juliet Heijting, Renske Brinkman, Laura van Bergen, Madelon Bax, Jade Beishuizen, Sanne Bresser, Isabel Bloem, Sterre Bosveld, Britt Wigman, Marinthe Beets en Meike van Alken.

Picknick Zonnebloem Duiven

DUIVEN - De Zonnebloem afdeling Duiven heeft op 11 juni een picknick gehouden bij het theehuis in het Horsterpark.

Na een wandeling door het park of een bezoek aan de dierenweide werd genoten van overheerlijke pannenkoeken. Dankzij het prachtige weer en de geweldige inzet van de medewerkers van het theehuis kan men terugkijken op een geslaagde dag.

Veilig spelen in de speeltuinen in Rijnwaarden

RIJNWAARDEN - In de maanden april en mei heeft de gemeente Rijnwaarden enkele onveilige speeltoestellen in verschillende speeltuinen verwijderd. Bij de jaarlijkse keuring is gebleken dat bij een aantal speeltuinen sprake is van (groot) achterstallig onderhoud, enkele speeltoestellen bleken van een zodanig slechte kwaliteit dat de gemeente niet langer garant kon staan voor de veiligheid van de spelende kinderen. "Een speeltuin moet een plaats zijn waar kinderen plezier kunnen maken en vooral veilig moeten kunnen spelen", aldus wethouder Belinda Elfrink.

De speeltuinen in Rijnwaarden worden al jaren zoveel mogelijk beheerd en onderhouden door een stichting of een (buurt)vereniging. Er is jaarlijks budget beschikbaar voor het onderhoud en eventueel de aanschaf van nieuwe toestellen. De stichting of (buurt)vereniging kan hiervoor subsidie aanvragen. De gemeente blijft echter verantwoordelijk voor de veiligheid van alle speeltoestellen in de openbare ruimte. Daarom keurt Rijnwaarden elk jaar ieder speeltoestel.

Achterstallig onderhoud

Het keuringsrapport 2014 laat zien dat er steeds meer (groot) achterstallig onderhoud is en dat zelfs speeltoestellen hierdoor onveilig kunnen zijn. Er zijn ongevallen gemeld bij de gemeente waarbij een spelend kind zich heeft bezeerd. De gemeente heeft direct gehandeld en het bewuste toestel verwijderd. In juni van dit jaar vindt de jaarlijkse keuring opnieuw plaats. De betrokken stichting of vereniging ontvangt altijd een afschrift van het keuringsrapport.

Onveilige toestellen verwijderd

Speeltoestellen die niet meer aan de veiligheidseisen voldoen, heeft de gemeente uit voorzorg voor de veiligheid van de kinderen in de buurt verwijderd. Reparatie van deze toestellen was te kostbaar en daarom niet meer de moeite waard. Voordat deze toestellen zijn weggehaald, heeft de gemeente hierover contact gehad met de verantwoordelijke stichting of vereniging. Dat de veiligheid voorop staat en het daardoor soms noodzakelijk was om een toestel te verwijderen, werd altijd ondersteund door de stichting of verenging.

In gesprek over toekomst speeltuinen

Het aantal betrokken actieve stichting of verenigingen loopt terug, heeft de gemeente gemerkt. Voor enkele speeltuinen is de stichting of vereniging verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud zelfs recentelijk opgeheven. Dit heeft onder andere te maken met veranderde demografische ontwikkelingen, er wonen steeds minder kleine kinderen in de buurten. Wethouder Elfrink nodigt binnenkort alle betrokken stichtingen, verenigingen en de dorpsraden uit voor een bijeenkomst over deze ontwikkelingen. Wethouder Elfrink: "Wij willen deze zomer met elkaar praten over een nieuwe taak- en rolverdeling tussen de gemeente en de stichtingen of verenigingen. Hoe kunnen we er samen voor zorgen dat er een goed aanbod is van veilige speeltuinen voor de kinderen in onze gemeente, daarover wil ik heel graag het gesprek voeren."

Kinderen uit Rijnwaarden maken muziek voor Máxima

Foto: Bas van Spankeren

LOBITH - Ruim negentig kinderen van de scholen De Tragellijn uit Lobith en De Overlaat uit Tolkamer hebben woensdag in een jeugdorkest bestaande uit tweeduizend kinderen een concert gegeven in de jaarbeurs in Utrecht.

Het concert was het sluitstuk van het project 'muzikale veldtocht' in Rijnwaarden gefinancierd door het Fonds voor Cultuurparticipatie en het Oranjefonds. 'Kinderen maken muziek' werd in 2011, op initiatief van Máxima, begonnen met als doel om zoveel mogelijk kinderen in aanraking te brengen met muziek en muziekinstrumenten. De afgelopen twee jaar hebben muziekdocenten van Het Musiater kinderen een instrument leren bespelen op alle scholen in Rijnwaarden. Er is een nauwe samenwerking met de scholen en de lokale muziekverenigingen tot stand gekomen. Vandaag waren de kinderen uit Lobith en Tolkamer uitverkoren om deel te nemen aan het mega orkest in Utrecht.

Foto: Bas van Spankeren

In het bijzijn van Koningin Máxima, de minister van cultuur, mevrouw Bussemaker en Joop van den Ende werd er een prachtig concert gegeven. De kinderen hebben onder leiding van drie muziekdocenten een mooie prestatie neergezet.

Dat muziek waardevol is voor kinderen is gebleken en zal ook de komende jaren een speerpunt zijn. Meer muziek in de klas! Het Musiater zet zich ook de komende jaren in om dit verder door te ontwikkelen en de samenwerking met het onderwijs, muziekverenigingen en de culturele omgeving te versterken.

Jos Evers schrijft boek over ervaringen in Huize Don Rua en misbruik 'De twee gezichten van een internaat'

Foto:

DUIVEN - Dolle avonturen, veel schik, maar ook seksueel misbruik. Jos Evers schuwt geen enkel onderwerp in zijn eerste boek 'Een jongen op een internaat'. "Ik heb alle gezichten van Huize Don Rua in 's-Heerenberg gezien en het in dit boek verwerkt", aldus de Duivenaar.

Jos Evers had jarenlang een bedrijf in zakelijke financiering. Hij stopte daarmee om zijn droom te verwezenlijken: een eigen boek. "Het is er nu eindelijk van gekomen", vertelt Jos. Het boek 'Een jongen op een internaat gaat over 'zomaar een jaar van' een jongen op het internaat. Een mengeling van fictie en realiteit. Met dien verstande dat ik veel schrijf over mijn werkelijke ervaringen."

De hoofdpersoon in het boek Peter verliest zijn moeder op jonge leeftijd aan kanker. Omdat zijn vader een bedrijf draaiende moet zien te houden, gaat Peter na de basisschool naar Huize Don Rua in 's-Heerenberg om daar het voorgezet onderwijs te volgen. Het zijn parallellen met Jos' eigen leven.

De hoofdpersoon went snel aan het leven in het internaat en beleeft dolle avonturen met zijn nieuwe vrienden. Tot de dag dat een van de priesters hem onverwacht betast. Hij durft er met niemand over te praten. "Ook dit deel is biografisch", zegt Jos Evers.

"Ik heb er zelf jaren niet over gepraat. Toen in 2010 de Commissie Deetman onderzoek ging doen naar het grootschalige misbruikschandaal binnen de katholieke kerk, kwam het bij mij ook weer in alle hevigheid terug. Ik ben er over gaan praten, heb contact gezocht met mijn toenmalige schoolgenoten en het bleek dat veel kinderen er destijds mee te maken hadden. Ik heb het ook aanhangig gemaakt, maar de priester waar het bij mij om ging, is uiteindelijk nooit veroordeeld. Dat was uitermate frustrerend."

Op 1 juli vindt de presentatie van het boek plaats voor genodigden in café JY in Zevenaar. Gastspreker is Guido Klabbers, voorzitter van de stichting Klokk oftewel de Koepel Landelijk Overleg Kerkelijk Kindermisbruik. Het boek is te koop via: www.eenjongenopeeninternaat.nl.

Inschrijven sluit 30 juni voor 'Beach, Ballen en Burgers'

WESTERVOORT - Het alom bekende beachvolleybaltoernooi van Volleybalvereniging Actief ’81 (dé recreatieve volleybalvereniging van Westervoort en omstreken) komt er weer aan tijdens 'Westervoort in Beweging! Het thema is: Beach, Ballen en Burgers.

Dit jaar zal dit evenement al weer voor de 22e keer worden gehouden op zaterdag 29 en zondag 30 augustus bij het mooie natuurbad De Waaij in Westervoort. Zaterdagavond is er een barbecue waarvoor iedereen zich kan inschrijven! Op beide dagen zijn er veel andere activiteiten, ook voor kinderen en ook dit jaar weer in samenwerking met Creon.

De inschrijving voor dit gezellige evenement sluit op 30 juni! Deelname kan in diverse poules (recreatief en competitief) en op verschillende niveaus. Wilt u dit niet missen: schrijf u dan vandaag nog in. "Kijk voor meer informatie en inschrijving op onze geheel vernieuwde website www.actief81.nl."

Hier staat ook informatie over de Beachclinics van Actief ’81 die regelmatig op vrijdagavond worden gegeven.

Men kan zich ook dit jaar weer individueel inschrijven. De organisatie brengt de deelnemers dan in contact met elkaar zodat men samen een team kanvormen. Individuele inschrijving kost 7,50 euro. Het inschrijfgeld per team bedraagt 27,50 euro (4x4).

"Vragen? Dan kunt u ook bellen (na 19.00 uur) naar Erik Willemsen: 026 3115382. De inschrijving loopt nog tot 30 juni. Wij verwachten, gezien de ervaring van afgelopen jaren, dat het gezellige, sportieve en succesvolle dagen zullen worden."

OpZoomeren aan de Hallsteinstraat in Zevenaar

ZEVENAAR - Een opgeruimde, gezellige straat, een straat waar je er niet alleen voor staat, een straat waar ieder zich thuis voelt... dat doe je met elkaar! Dat vinden de bewoners aan de Hallsteinstraat in Zevenaar ook.

Alles lekker helemaal fleurig en fris, samen met je buren aan de slag om de wijk en woonplek even een nieuwe boost te geven. Zaterdag 13 juni was het OpZoomeren aan de Hallsteinstraat.

De speeltuin en het groen werden opgeknapt, zwerfvuil verzameld maar er was ook tijd voor gezelligheid om elkaar beter te leren kennen. Voor de kinderen was er het grote zwerfvuilverzamelspel, een springkussen, loterij maar ook heerlijke poffertjes.

Baston Wonen, Caleidoz en gemeente Zevenaar ondersteunden deze bewonersinitiatieven graag.

Vereniging blij met cadeau voor jeugdvoetbalafdeling

GROESSEN - De jeugdvoetbalafdeling van sportclub Groessen heeft twee computers ontvangen van de Club van 50. De computers worden door de jeugdafdeling gebruikt om standen door te geven, de website bij te werken, plannen op te zetten en correspondentie te onderhouden. De computers kunnen ook door andere vrijwilligers en bij andere activiteiten van de vereniging worden gebruikt.

De 'Club van 50' van sportclub Groessen is opgericht in 2002. Iedereen die Sportclub Groessen een warm hart toedraagt, kan lid worden. De Club van 50 financiert speciale projecten binnen de vereniging en organiseert jaarlijks een activiteit. Met name zaken die niet rechtstreeks verband houden met het bedrijven van de voetbal- of handbalsport. De commissie Club van 50 bestaat uit Sjoerd Geurts, Koos Roelofs en Willy Vedder.

Mensen die sportclub Groessen een warm hart toedragen, kunnen zich aanmelden als lid van de Club van 50. De jaarlijkse inleg bedraagt – hoe kan het ook anders – vijftig euro. Als lid van de Club van 50 ben je ook lid van de vereniging, bezoek je gratis de wedstrijden van het eerste voetbalelftal en eerste handbalteam. Meer informatie of aanmelding: club50@sportclubgroessen.nl.

Het Grote Kersenfeest

GROESSEN - De Hollandse kers is weer rijp om geplukt te worden! Kampschreur Kersen uit Groessen viert dit op zondag 28 juni met het Grote Kersenfeest. Een dag voor jong en oud. Je bent die dag aan de Dorpstraat aan het juiste adres voor de lekkerste kersen en andere heerlijke streekproducten.

Op zondag 28 juni geniet je bij Kampschreur Kersen van rondleidingen door de kersenbongerd, een braderie met producten uit de regio en vertier voor alle leeftijden. Zo is er onder andere een echte imker aanwezig, is er een springkussen voor de kinderen en kun je deelnemen aan verschillende proeverijen. Het Kersenfeest duurt van 10.00 tot 17.00 uur.

Een dag voor het hele gezin

Tijdens het Grote Kersenfeest worden uiteraard de lekkerste kersen verkocht. Ook is er een ijscokar aanwezig met echt boerenijs, gemaakt van de kersen van Kampschreur. Op het terras geniet je van een drankje mét kersenvlaai. Het Kersenfeest wordt een gezellige, lekkere en leerzame dag voor het hele gezin. Ook bij slecht weer, want dan verplaatsen alle activiteiten zich naar binnen.

Ruim twintig soorten
Al meer dan tien jaar zijn de kersen van Kampschreur een begrip in Groessen en omstreken. Wat begon als een hobby, is tegenwoordig uitgegroeid tot een flinke kersenboomgaard met ruim twintig verschillende soorten kersen. Elke kers heeft een andere rijptijd. Hierdoor loopt de kersenpluk van half juni tot augustus.

Kampschreur Kersen, Dorpstraat 55, Groessen; 0316 529129; www.facebook.com/KampschreurKersen.

Zonnekinderen start met peutergym in Didam en Zevenaar

ZEVENAAR - Kinderopvang Zonnekinderen start met het aanbieden van peutergym op de IKC's De Toorts in Didam en De Tamboerijn in Zevenaar.

Op woensdagochtend 17, 24 juni en 1 juli van 08.45-10.00 uur op IKC De Tamboerijn en op vrijdag 19, 26 juni en 3 juli van 08.45-10.00 uur op IKC De Toorts.

Sportcoach Joris biedt de peuters gevarieerde en uitdagende activiteiten aan, waarbij samen plezier maken voorop staat. Spelenderwijs maken de kinderen kennis met verschillende beweeg- en vaardigheidsspelletjes.

Met ingang van het schooljaar 2015/2016 vormt kinderopvang Zonnekinderen met respectievelijk basisschool De Toorts in Didam en De Tamboerijn in Zevenaar een Integraal Kindcentrum (IKC). Binnen een IKC kunnen alle kinderen van twee tot en met twaalf jaar terecht voor onderwijs, opvang, opvoeding, ontwikkeling en ontspanning. Beide IKC's krijgen een peutergroep voor kinderen van twee tot vier jaar.

Vooruitlopend op de start van beide IKC's op 31 augustus start Zonnekinderen alvast met de peutergym, zodat ook de peuters al kunnen kennismaken met Zonnekinderen en het IKC. Ook meedoen? Deelname is kosteloos. Voor de ouders staat er een kopje koffie of thee klaar!

De peutergym van IKC De Toorts vindt plaats bij basisschool De Toorts, Marsweg 5 in Didam. De peutergym van IKC De Tamboerijn vindt plaats bij basisschool De Tamboerijn, Paganinistraat 17 in Zevenaar.

Voor meer info zie: www.zonnekinderen.nl of bel met de afdeling Relatiebeheer van Kinderopvang Zonnekinderen op telefoonnummer 0316 340079. Zij zijn bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 en 17.00 uur.

Easylife@home krijgt vervolg

REGIO - Easylife@home is een beurs waar langer prettig, zelfstandig wonen en gemak diensten aan huis centraal staan. In vervolg op het succes van vorig jaar komt Easylife@home terug.

Op zaterdag 17 oktober houden gemeenten Duiven en Westervoort, woningcorporatie Vivare, stichting Mikado, in samenwerking met het Candea College, de beurs 'Easylife@home.

Het initiatief komt voort uit het project Vertrouwd Wonen, wat erop gericht is aanpassingen in en om huis te promoten en te ondersteunen om zo langer prettig en zelfstandig te blijven wonen. Mensen in het algemeen maar ook ouderen, gehandicapten en/of chronisch zieken in het bijzonder, willen zo lang mogelijk prettig zelfstandig blijven wonen. Easylife@home is er om hen te informeren over de mogelijkheden die lokale bedrijven, verenigingen, organisaties en initiatieven bieden ten aanzien van langer prettig zelfstandig wonen en gemak diensten aan huis.

Bij gemakdiensten aan huis kunnen we denken aan services of diensten aan huis, die (mede) kunnen leiden tot het langer zelfstandig wonen zoals een maaltijdvoorziening, was- en strijkservice, tuinonderhoud, klussendienst enzovoort.

Op 17 oktober zullen tussen 12.00 en 17.00 uur in het Candea College aan de Eltensestraat 8 in Duiven allerhande stands te bezoeken zijn.

Gemeenten Duiven en Westervoort, woningcorporatie Vivare, stichting Mikado en het Candea College nodigen een ieder uit om als standhouder deel te nemen aan deze beurs. De definitieve sluitingsdatum zal liggen op 1 september 2015. Deelnamekosten zullen vijfendertig euro bedragen per deelnemende organisatie.

Aanmelden als standhouder of informatie opvragen kan bij: Gwen Kemperman, sociaal werker stichting Mikado: g.kemperman@mikado-welzijn.nl.

Nieuw! Novorol geïsoleerde garageroldeuren bij Boerboom deuren

BEMMEL - Boerboom deuren heeft nieuw in zijn assortiment een geïsoleerde garageroldeur onder de naam Novorol. De Novorol onderscheidt zich van andere geïsoleerde garagedeuren door het ontbreken van horizontale looprails waardoor het plafond vrij blijft van obstakels.

De Novorol is een garageroldeur, waarbij het geïsoleerde deurblad op een as rolt bij het openen. In geopende toestand is de rol weggewerkt in een gesloten kast. De deur is standaard voorzien van elektrische aandrijving met afstandsbediening, zodat de deur gemakkelijk bediend kan worden vanuit de auto of vanaf de fiets.

Novoferm garageroldeuren zijn gecertificeerd volgens de hoge veiligheidseisen van de Europese deuren productnorm EN 13241-1. Daarom zijn de deuren uitgerust met diverse veiligheidsvoorzieningen om de gebruiker te beschermen.

De Novorol is standaard leverbaar in twaalf kleuren. Daarnaast zijn er negen foliekleuren leverbaar. "Ook kunnen wij van advies voorzien over de mogelijkheden voor een aandrijving op uw bestaande kanteldeur of sectionaaldeur en onderhoud van uw garagedeur of industriedeuren."

"Heeft u interesse, neem vrijblijvend contact op met Boerboom deuren of kom kijken in onze showroom; wij zijn geopend op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur en zaterdags mogelijk op afspraak. Wij zijn gevestigd aan de Groenestraat 2, 6681DV Bemmel; 0481 350208."

Tandarts Berendsen neemt praktijk in Herveld over

HERVELD/HUISSEN – Welkom aan alle patiënten van zowel tandartsenpraktijk Berendsen Huissen als tandartsenpraktijk Berendsen Herveld. Per 1 juli zal de vestiging van tandarts Vincent Berendsen in Huissen uitgebreid worden met een vestiging in Herveld. Deze bestaande praktijk is overgenomen van tandarts Geurt van Maanen. De praktijk wordt voortgezet door Vincent Berendsen, zoon Mick en dochter Inge.

Tandarts Vincent Berendsen zal de meeste tijd in Huissen werkzaam blijven en zal in Herveld de orthodontische behandelingen voor die regio op zich nemen. Vincent Berendsen is gespecialiseerd in orthodontie voor zowel kinderen als volwassenen. Een vrijblijvend consult voor de orthodontie of voor de algemene tandheelkunde is altijd mogelijk.

Tandarts Mick Berendsen zal voornamelijk in Herveld werken en twee dagdelen in Huissen. Tandarts Mick Berendsen is in december 2014 afgestudeerd. Hij zal zich bezig houden met de algemene tandheelkunde: restauratieve tandheelkunde, prothetiek en endodontologie. Hij is gespecialiseerd in het vervaardigen van kronen en bruggen met een digitale techniek, genaamd Cerec apparatuur. Het voordeel hiervan is dat de kroon of brug in een dag klaar is en geplaatst wordt. Hiervoor hoeven ook geen afdrukken en noodkronen meer gemaakt te worden.

Inge Berendsen is mondzorgkundige en zij zal zowel in Huissen als in Herveld werkzaam zijn. Inge is gespecialiseerd in het in stand, gezond en schoon houden van het steunweefsel van tanden en kiezen. Zij zal zich focussen op de preventie en behandeling van gingivitis en parodontitis. Ook zal ze zich richten op de behandeling van jonge, jeugdige patiënten met of zonder angst in de tandartsstoel. Ze heeft hier reeds vijf jaar ervaring in.

Tandartspraktijk Berendsen Herveld, Het Dorpsplein 34, Herveld, 0488 452849; Tandartspraktijk Berendsen Huissen, Mecklenburg 2, Huissen, 026 3256603.

Marktconcert in Zevenaar

ZEVENAAR - De Stedelijke Muziekvereniging geeft zaterdag 27 juni om 14.15 uur een buitenconcert op de Markt.

Ook dit jaar wil de Stedelijke Muziekvereniging een buitenconcert op de markt verzorgen. Zij doet dit onder auspiciën van Stichting Ondernemersfonds Zevenaar. De Stedelijk Muziekvereniging heeft een aantrekkelijk programma ingestudeerd. Er wordt bijvoorbeeld ingehaakt op de start van de Tour in Utrecht. Dit gebeurt met het nummer Sportzomer. Andere populaire nummers als Jackson Five, Power House, maar ook Paris Montmartre komen in het eerste concertdeel aan bod. Na dit eerste deel is er een pauze.

Ook het tweede deel van het concert bestaat uit bekende melodieën. Van Mambo Inn en hotel California tot een Nederlandse feestmedley zullen dan gespeeld worden. Kortom, alle reden om zaterdagmiddag 27 juni naar de Markt in Zevenaar te komen. "Wij beloven een mooi concert met veel bekende nummers en indien gewenst staat de horeca natuurlijk paraat. De leiding bij dit concert is in handen van onze dirigent Jos Janssen."

Het enige wat we niet in de hand hebben is het weer. Bij regen kan het niet doorgaan. En dat zou, gezien de voorbereiding en het mooie programma, doodzonde zijn."

Bestuur Basketiers'71 weer voltallig

ZEVENAAR - Op woensdag 10 juni heeft Basketballvereniging Basketiers'71 haar algemene ledenvergadering gehouden. Na deze ledenvergadering heeft Basketiers'71 weer een voltallig bestuur. Na een lange zoektocht naar mensen die zich kandidaat wilden stellen, zijn de volgende mensen gekozen.

Mirte Mol zij zal de functie van voorzitter technische zaken gaan vervullen. Jan Eric Krosse hij zal de functie van voorzitter wedstrijdzaken gaan vervullen. Willy Willemsen hij zal de functie van voorzitter jeugdzaken gaan vervullen. Hiermee werden alle bestuursfuncties weer ingevuld.

Onder dankzegging namens alle leden werden Paula Jansen en Elise Esselink bedankt voor hun jarenlange inzet voor Basketiers'71.

Het bestuur van Basketiers'71 is nu weer voltallig en bestaat verder uit Ronald Broekhuizen, hij vervult de functie van voorzitter; Hans Wijnbergen, hij vervult de functie van penningmeester; Mark Peters, hij vervult de functie van secretaris; Mike Peters, hij vervult de functie van voorzitter algemene zaken

Basketiers'71 kan hiermee met een goed gevoel de zomer in en zich voorbereiden op het nieuwe seizoen, waarin de vereniging zijn 45-jarig bestaan zal vieren, op welke wijze is nu (nog) niet bekend. De eerste speelzaterdag in sporthal Heerenmaten is op zaterdag 19 september.

Mengelmoes en De Club treden samen op

DIDAM – Mengelmoes bestaat dit jaar tien jaar. Om dat te vieren heeft het mannenkoor uit Didam het hele jaar activiteiten gepland. Zo verzorgen ze woensdag 1 juli een optreden samen met muziekvereniging De Club uit Didam.

Het is de eerste keer dat de twee muzikale verenigingen uit Didam de handen ineen slaan. “Muziekvereniging De Club heeft jaarlijks een buitenoptreden en wij zochten nog een gelegenheid voor ons jubileum. Dit viel zo mooi samen”, legt Bennie Lenting van Mengelmoes uit. Muziekvereniging De Club en Mengelmoes zullen woensdag 1 juli zowel afzonderlijk van elkaar als gezamenlijk optreden. Het buitenconcert begint om 19.30 uur bij Meulenvelden. Bij slecht weer is het binnen.

Mengelmoes is een mannenkoor uit Didam, dat uit 32 zangers bestaat met een vast begeleidingscombo. Om hun tienjarig bestaan te vieren is het koor samen met partners in mei naar Duitsland geweest. “Daar hebben we zelf een feest gevierd, nu willen we graag een feest geven aan de mensen van Didam en omstreken.” De jaarlijkse Mengelmoesdag, dit jaar op 25 oktober, staat uiteraard ook in het teken van het jubileum.

De Club is een muziekvereniging met een rijke historie en actieve leden die vooral met plezier muziek maken. Een harmonieorkest waarin circa zeventig muzikanten spelen, leerlingenorkest Step-Up en een tamboergroep vormen samen de vereniging. Naast de traditionele concerten zijn de muzikale activiteiten steeds meer uitgebreid.

Op de websites mengelmoesdidam.nl en declub.org staat meer informatie.

Wethouder legt fundament voor nieuwe woning

ZEVENAAR - Dinsdagmiddag 16 juni stortte wethouder Anja van Norel-Hansen met twee toekomstige bewoners de funderingsbalk voor hun nieuwe woning. De starthandeling voor de bouw van de zeventien woningen vond plaats op de bouwlocatie aan het Nieuwkamppad in buurtschap De Bem in Groot Holthuizen.

Het nieuwbouwproject bestaat uit de bouw van twaalf huurwoningen aan het Nieuwkamppad voor Baston Wonen en vijf koopwoningen aan het Ossenkamppad. De huurwoningen zijn onder dezelfde architectuur ontwikkeld als de reeds gebouwde koopwoningen. De twaalf huurwoningen zijn inmiddels verhuurd. Naar verwachting worden de woningen eind van het jaar opgeleverd. Ook alle vijf koopwoningen zijn verkocht.

Het project is tot stand gekomen door een samenwerking tussen de gemeente Zevenaar, Baston Wonen en Bemog Projectontwikkeling B.V. De woningen worden gerealiseerd door Nikkels Bouwbedrijf bv.

Groot Holthuizen, de nieuwe wijk aan de oostkant van de stad Zevenaar, verenigt het beste van twee werelden. Hier kun je wonen in een groene omgeving, gekenmerkt door rust en ruimte, gelegen op korte afstand van alle stadsgemakken van Zevenaar.

Zomeravondconcert door Liemers Harmonie Duiven

DUIVEN - Liemers Harmonie Duiven komt naar u toe deze zomer. Op donderdagavond 25 juni verzorgen het jeugdorkest, de slagwerkgroep en het harmonieorkest samen een Zomaar Zomeravondconcert in de wijk Lommerweide in Duiven.

Met het Zomaar Zomeravondconcert komt Liemers Harmonie Duiven jaarlijks in een andere wijk in Duiven om muziek te maken. Met dit concert wil Liemers Harmonie Duiven de bewoners in de verschillende wijken op een toegankelijke manier kennis laten maken met de muziek die ze maakt.

Het harmonieorkest speelt deze avond veel bekende muziek, waaronder nummers van Abba en Toto. De slagwerkgroep zal een aantal swingende nummers spelen en een voorproefje geven op wat men van hen kan verwachten tijdens Taptoe Middelkoop Duiven. Het jeugdorkest 'De Notenknallers' laat tenslotte horen dat je op jonge leeftijd al een muziekinstrument kunt leren spelen.

Het Zomaar Zomeravondconcert is een ongedwongen en gratis concert. Op 25 juni kan iedereen vanaf 19.30 uur komen luisteren aan De Handboog in Duiven.

Open Podium in De Lantaern op zaterdag

ZEVENAAR - Zaterdag 20 juni vanaf 20.15 uur, aanvang: 21.00 uur is er een open podium met diverse artiesten in De Lantaern aan De Hooge Bongert 3 (naast de Bibliotheek). De toegang is gratis. Meer info staat op www.delantaern.nl.

Lara & Henk - duo. De volledige namen zijn Lara Willems en Henk Keizer. Lara komt uit Nijmegen en neemt het vocale gedeelte voor haar rekening, Henk is een allround gitarist en hij komt uit Oosterbeek. Het repertoire is voornamelijk luister-ballads.

Marie-Louise en Rob - duo. Marie-Louise Vroemen uit Arnhem zingt en speelt gitaar, met een voorliefde voor Ierse en Engelse folkmuziek. Rob Stemerdink (ook uit Arnhem) speelt in Bard&Company en het Ierse koor Doolin.

Met Rob als begeleidingsmuzikant op Irish whistles en concertina speelt en zingt Marie-Louise folkballads en luisterliedjes van onder meer: Vin Garbutt en Fairport Convention. Ook instrumentale folk van Lunasa en Tevenn komt aan bod.

Rori bestaat uit Roy de Haas op gitaar en Rik Bakker, ook in de regio wel bekend als 'The Dutch Flute Player'; hij bespeelt Noord-Amerikaanse Indianen fluiten en de bluesharp. Beide mannen komen uit Duiven. Zij maken rustgevende ontspannende muziek met een knipoog naar de Noord-Amerikaanse Indian Music en Blues.

6after8 zijn muzikanten die muziek maken voor na acht uur. Helma is de zangeres van 6after8 en woont in Babberich. Ruud van Haarlem is de drummer. Ruud woont in Veldhoek en is net als de gitarist/zanger Wouter Neelis uit Westervoort een muzikale duizendpoot.

De basgitaar wordt vakkundig bespeeld door Erwin Veenstra uit Doetinchem en achter de toetsen/ microfoon vinden we Martin van der Steen uit Kerk-Avezaath. 6after8 speelt vooral bekende Engels en Nederlandstalige nummers.