GN Lingewaard

27 december 2017

GN Lingewaard 27 december 2017


Setash N5 volleybalkampioen

Kampioenen met voorzitter en sponsor

HUISSEN - Zaterdagochtend 16 december 8:15 uur. Op de parkeerplaats bij De Brink in Huissen maken zes volleyballers zich gespannen op voor de laatste twee wedstrijden van het seizoen. De locatie is sporthal De Helster in Elst en de tegenstanders zijn Tivoc uit Tiel en AVF Volar uit Arnhem.

Er staat veel op het spel want vandaag kan het kampioenschap worden behaald. Om 9:00 uur is de eerste opslag tegen Tivoc, de wedstrijd wordt met 4-0 gewonnen waarna ook Volar met 4-0 wordt verslagen. Met deze uitslagen is het Setash N5 team officieel kampioen geworden.
Na afloop vond de huldiging plaats door de nieuwe voorzitter van Setash, Gerrit Heskes, en kregen de spelers een leuke attentie van de sponsor Myphone uit Presikhaaf. Na het foto momentje met spelers, voorzitter en sponsor en met een promotie naar niveau 6 mag iedereen gaan genieten van een welverdiende kerstvakantie om in 2018 weer fris van start te gaan.
Ook een keer mee volleyballen? Bij Setash is er CMV, Cool Moves Volleybal. Spelenderwijs leren volleyballen vanaf 7 jaar, samen met leeftijdgenoten onder begeleiding van enthousiaste jeugdtrainers. Het is mogelijk om vier keer gratis mee te trainen in de sporthal De Brink in Huissen. Aanmelden kan via www.setash.nl.

Mini-Roparun in Angeren voor de strijd tegen kanker

Mini-roparun 2015. (foto: gerdien jansen) Foto: gerdien jansen

ANGEREN - Op zaterdagochtend 6 januari houdt Team 031 Lingewaard weer haar traditionele Mini-roparun. Deze run die wordt georganiseerd om geld in te zamelen voor stichting Roparun en is een opmaat naar de ‘grote’ Roparun 2018; de estafette run waaraan Team 031 Lingewaard in het weekend van Pinksteren voor de tiende maal aan zal deelnemen.

Deze estafette-run brengt dit team binnen vijftig uur hardlopend van Parijs naar Rotterdam. Met de Roparun wordt geld ingezameld om het leven van mensen met kanker te ondersteunen.

De mini-roparun start nabij de kantine van voetbalvereniging Angeren en brengt de deelnemers in twee afstanden, 6 en 10 km, door het gebied waar de Linge stroomt weer terug naar de finish. Inschrijven is mogelijk vanaf 9.00 uur in genoemde kantine, Poelsestraat 52 Angeren. Inschrijfkosten zijn 7,50 euro (5,-- voor jeugd tot en met 16 jaar). Er wordt in vier categorieën gelopen en voor de winnaars zijn er leuke prijzen te winnen. De starttijden zijn 10.30 uur voor de 6 km en 10.45 uur voor de 10 km. Na de prijsuitreiking zal aansluitend een loterij plaatsvinden. Het geheel zal van commentaar worden voorzien door Harrie van Ginkel. De totale opbrengst van dit evenement gaat naar Roparun 2018.

"Mocht je het nieuwe jaar sportief willen starten, dan nodigen we je van harte uit deel te nemen aan deze run. Met de mini-run kan het nuttige met het aangename worden gecombineerd en je bent ook nog goed bezig om de ziekte waar bijna iedereen direct of indirect mee te maken heeft het hoofd te bieden."

Driebandentoernooi Bemmel

BEMMEL - Van 16 tot en met 21 januari is het jaarlijkse OBK-driebandentoernooi in café-bar De Roskam in Bemmel.

Bij voldoende aanmeldingen wordt begonnen op dinsdag 16 januari met het toernooi, waar zal gespeeld worden in poules van vier personen op vier biljarttafels. De nummers 1 en 2 in de poule gaan door naar de volgende ronde. Dit gaat net zolang door totdat op zondag er nog zestien over zijn op onze mooie finaledag.

Het inschrijfgeld bedraagt 12,00 euro. Voor de nummers 1 tot en met 4 zijn er leuke prijzen te verdienen. Het toernooi wordt jaarlijks goed bezocht en is het oudste biljarttoernooi van Lingewaard met jaarlijks vele bekende gezichten, die ieder op zich weer meedoen maar die ook komen voor de gezellig sfeer in de biljartzaal.

Er zijn nog plaatsen over om mee te doen. Bij interesse graag aanmelden per email bij R.Polman@OBKBemmel.nl.

Rugby, durf jij de uitdaging aan?

BEMMEL - Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging op sportief gebied? Dan is Rugbyclub Betuwe op zoek naar jou!

Rugby is een zeer veelzijdige sport, die zowel je lichaam als geest uitdaagt. Het is een teamsport waar respect een groot aanzien heeft en de derde helft nog een belangrijk verlengstuk is van de wedstrijd. "Voor deze snelgroeiende sport zijn wij op zoek naar verschillende types, in het veld is namelijk voor iedereen plek: klein, groot, jongen, meisje, man, vrouw, snel, langzaam, dik en dun et cetera. Zware spelers voor het contact en snelle wendbare mensen voor het maken van de punten, zonder een goede combinatie van beide is winnen niet mogelijk.

Wat bieden wij: gezellige teams, waar iedereen welkom is, ongeacht het niveau. Opgeleide trainers & coaches. Twee keer training en één wedstrijd per week. Garantie op fitheid. Lage contributie... en nog veel meer! Ben je benieuwd? Kom dan naar onze introductietrainingen op sportpark De Heister, Drieske 5 in Bemmel. Deze zijn dinsdag 9, vrijdag 12, dinsdag 16 & vrijdag 19 januari. (6 tot 12 jaar van 18.30 – 19.30 uur, 13 – 18 jaar 19.00 – 20.00 uur en 19 jaar en ouder vanaf 20.00 uur (mannen en vrouwen trainen gemengd). Deelname is gratis. Kom in een sportieve outfit (voetbalschoenen zijn handig, maar niet noodzakelijk). Heb jij vragen of wil je jezelf aanmelden? Mail dan naar: info@rugbyclubbetuwe.nl."

Bijzondere dag voor statushouders

HUISSEN - Op 28 oktober was een bijzondere dag voor de statushouders uit Huissen. Dankzij een genereus gebaar van 'Huissens Weldoen' was het mogelijk dat 93 statushouders, allen gezinnen met hun kinderen, een onvergetelijke dag in De Efteling hebben gehad.

"Eenmaal aangekomen bij De Efteling werden wij enthousiast ontvangen met koffie/thee en gebak. Vervolgens zwermde iedereen uit binnen het pretpark en genoot daar van de draaimolens, achtbaan en de vele andere geneugten. Sommigen waren helemaal dolgedraaid en helemaal niet meer te houden om zoveel mogelijk in het pretpark mee te maken. Desondanks kregen we iedereen verzameld voor de lunch. Echt Hollands: friet met kroketten. Voor de meesten een primeur.


Helaas was het ook weer gauw vertrektijd en de twee bussen waren weer op naar Huissen. In de bussen barstten de enthousiaste verhalen helemaal los. Voor veel gezinnen was dit een zeer welkome afwisseling in hun dagelijks bestaan. Voor de ouders en ook de kinderen was dit hun eerste bezoek aan De Efteling. Men was zeer opgetogen en men uitte meermalen hun dankbaarheid aan Huissens Weldoen en reisbureau VakantieeXperts uit Huissen voor het meemaken van zo’n fijne dag.
De stemming in de bus bleef prima, ondanks dat vele ouders toch stiekem even een klein tukje deden,de kinderen hadden daar geen last van. Tegen het begin van de avond om 18.30 uur waren we weer veilig terug in Huissen. Al met al een uitermate geslaagde dag voor alle betrokkenen", aldus het verhaal van de medewerkers VWON Lingewaard.

Geschiedenis Egerlanderkapel De Leemkuulers (1)

BEMMEL - Op 25 juni bestaat Egerländerkapel De Leemkuulers uit Bemmel 25 jaar als zelfstandige kapel. In deze serie kunt U lezen hoe het de kapel deze 25 jaar vergaan is.

Voorgeschiedenis

In 1981 werd een tweede carnavalsvereniging (De Blauwe Pony) opgericht. Zij vonden het leuk om een eigen hofkapel te hebben. Wijlen Bertus Klein, lid van de harmonie, werd benaderd om een en ander op poten te zetten. Veel leden van de harmonie werden lid van de hofkapel en als naam werd gekozen 'De Rode Sterren' vanwege hun rode jasje. Na enige carnavals jaren vond men de naam niet goed passen bij het carnaval en werd er, via de piratenzender Pondarossa een prijsvraag uitgeschreven voor een meer carnavalleske naam.

Uiteindelijk kwam de naam 'De Leemkuulers' als winnaar uit de bus. (We hadden al dansgarde De Kinkeltjes afgeleid van gemeentehuis De Kinkelenburg, we hadden al zangkoor Brugdiekers afgeleid van huize Brugdijk). De Leemkuilselaan lag bij deze beide gebouwen in de buurt, zodat het hofkapel De Leemkuulers werd.

Het verdiende geld werd in de kas van de harmonie gestort. Aangezien er steeds tijdens carnaval in een tochtige tent moest worden opgetreden, stopten veel leden van het eerste uur er mee. Om toch een volwaardige bezetting te houden werden er uit de wijde omgeving muzikanten aan gezocht. Dit klikte erg goed. De leden vonden echter dat ze te weinig optraden en veranderden geleidelijk naar een Egerländerkapel. Doordat er veel leden van buiten de harmonie mee deden, vond men het niet meer logisch om het geld in de kas van harmonie te storten. Na veel overleg met bestuur van de harmonie en de kapel werd, na een afkoopsom (drumstel voor de harmonie) besloten om in 1993 als zelfstandige kapel door het leven te gaan.

Bijzondere activiteiten in dit jubileumjaar

--11 maart Brunchconcert in zalencentrum De Kolk in Haalderen. Aanvang 11.00 uur gepland einde 14.30 uur. Kosten 20 euro.

--Vierdaagse zondag Internationaal Kapellen Festival Bemmel op de markt te Bemmel. Aanvang 12.00 uur gepland einde 17.30 uur. Dit is het eerste lustrum. Gratis toegang.

--29 september jubileumconcert in zalencentrum De Kolk in Haalderen. Aanvang 20.00 uur gepland einde 22.30 uur Kosten 5 euro.

--15 december slotconcert samen met zangkoor Meander in de Theaterkerk in Bemmel. Aanvang 20.00 uur gepland einde 22.30 uur. Tevens is er een mini-kerstmarkt verzorgd door en voor goede doelen (zoals Zonnebloem, cliënten van Driestroom, Makers en Merken).

AH-sportactie bij LTC Gendt

AH Sportactie bij LTC Gendt.Foto: LTC Gendt

GENDT - Zondag 12 november is er dankzij de AH-sportactie een enthousiaste tennisclinic geweest bij LTC Gendt.

Via de Albert Heijn kon er gespaard worden om vijf keer gratis deel te nemen aan een sportactiviteit bij deelnemende sportclubs. "Met dertien deelnemers kunnen we als tennisclub zeggen dat het een geslaagde ochtend was! Helaas hebben we door het slechte weer eerder moeten stoppen, maar dit mocht de pret niet drukken. Alle deelnemers hebben daarom nog een extra training gehad op een ander moment. Dank aan de Albert Heijn voor deze mooie actie, en aan alle deelnemers voor hun enthousiasme. We hopen jullie vaker te zien bij de club!"

In een oogopslag

Zaterdag 30 december

19.00 uur: OLV van Zeven Smarten Haalderen, eucharistieviering, G. Peters, Herenkoor

Zondag 31 december (Oudjaarsdag)

10.00 uur: OLV Ten Hemelopneming Huissen-Stad, eucharistieviering, G. Peters, Gemengd koor

R.K. Parochie Maria Magdalena

Maandag 1 januari (Nieuwjaarsdag)

11.00 uur: OLV Ten Hemelopneming Huissen-Stad, eucharistieviering, G. Peters, samenzang

Bloemen voor honderdste beroepsbeoefenaar vmbo beroepenfeest Betuwe On Stage

Bloemen voor Marco Simons, filiaalmanager Hema Elst. Foto: Chune Huijbregts Foto: Chune Huijbregts

BETUWE - Afgelopen week ontving Marco Simons, filiaalmanager bij Hema in Elst, een bos bloemen van Betuwe On Stage projectleiders Josine de Vet en Bernadette Egelmeers. Marco reageerde verrast. Betuwe On Stage verloot een prijs bij de aanmelding van de honderdste beroepsbeoefenaar, dit keer viel de prijs op Hema Elst.

“Tuurlijk doe ik weer mee”, zegt de Hema filiaalmanager. “Het is een mooi feest, maar het is vooral belangrijk dat vmbo-leerlingen kansen krijgen om beroepen te leren kennen. Daarvoor is de Doe Dag. Leerlingen komen die dag in de winkel kijken en meehelpen, zodat ze een bewuste keuze maken voor een vervolgopleiding."

Op de vraag wat Marco doet om de sfeer goed te houden, krijgt hij pretlichtjes in zijn ogen. ”Ik mag graag mensen een beetje plagen”, zegt hij. “Leuke grapjes dragen bij aan een goede werksfeer, net zoals af en toe samen een gebakje eten en een feest vieren.”

Betuwe On Stage is een beroepsoriëntatie- en netwerkprogramma van vijf vmbo-scholen in de Betuwe: Citadel College, HPC Zetten, OBC Bemmel, OBC Elst en OBC Huissen. Partners in dit project zijn de gemeentes Overbetuwe & Lingewaard, Forte Jeugdwerk, Rabobank Oost Betuwe en ouders.

Help u ook mee leerlingen inzicht te geven in uw beroep? Het Beroepenfeest Betuwe On Stage is op 27 februari 2018, de Doe Dag op 15 maart 2018. De organisatie zoekt beroepsbeoefenaren die hun enthousiasme over hun vak willen delen met derdejaars vmbo-leerlingen. Meer informatie staat op www.betuweonstage.nl.

Enkele kandidaten welkom bij talentenshow in Buitenpoort Gezocht: nieuwe Carnaval Idols Huissen

De winnaars van Carnaval Idols 2017, de Zuuptoppers. Nieuwe talenten zijn nog welkom. De oergezellige avond is op zaterdag 10 februari a.s. in De Buitenpoort. (Foto: Benno Arends) Foto: Benno Arends

HUISSEN – Carnaval Idols gaat volgend jaar op voor haar vijftiende editie alweer! De knotsgekke lokale talentenjacht feest is deze keer op zaterdagavond 10 februari a.s. in De Buitenpoort. Er kunnen nog enkele kandidaten terecht.

Carnaval Idols betekent al sinds 2004 de officiële aftrap voor het carnaval. Dat knotsgekke, gezellige en drukbezochte feest op de zaterdagavond beleeft dit jaar het jubileum van de15e editie. 'Idols' zit vol met ludieke optredens van lokale talenten van 21 jaar en ouder). Voor de komende editie kunnen enkele talenten zich nog aanmelden, via: info@debuitenpoort.nl. Het maakt niet uit of je live zingt of playbackt, als je act maar gezelligheid met zich meebrengt. Solozangers (m/v), duo's en groepen zijn welkom. Wees wel op tijd. Inzending sluit op zondag 21 januari.

Zuuptoppers

Hoewel het een show van amateurtalenten is, is de aanpak professioneel. Er is een podium met hypermoderne licht- en geluidsapparatuur, ruime omkleedruimte, begeleiding, een presentator en een feestdj. Er is altijd een volle zaal en het publiek is zeer kleurrijk uitgedost. De bezoekers kiezen digitaal de beste Carnavals Idol. De prijs? Eeuwige roem en een 'knoepert van een wisselbeker'. Vorig jaar wonnen de Zuuptoppers (zie foto). Word jij/worden jullie de komende editie de nummer 1? Geef je op!

De Buitenpoort gaat voor Carnaval Idols zaterdag 10 februari open om 20.00 uur. Voor toegang geldt: kom vroeg, want vol is vol.

Nieuwe kindertheatershow van Jochem van Gelder en Ron Bons

BEMMEL - In hun nieuwe theatershow, De Wereldverbeteraars, nodigen Jochem van Gelder en Ron Bons kinderen in heel Nederland uit om samen met elkaar een masterplan te bedenken om de wereld beter te maken.

Is de wereld dan niet goed? Jawel hoor, er gaat veel goed op deze planeet, er wordt gefeest, gelachen, gedanst, gesport en er worden mooie dingen gemaakt. Maar het kan en moet echt nog veel beter! Zo zijn er ongeveer 250 miljoen kinderen die leven in armoede, geen dak boven hun hoofd hebben of bijvoorbeeld de hele dag moeten werken op een smerige vuilnisbelt. Gewoon omdat ze de pech hadden dat ze in India, Ghana of Indonesië geboren zijn en niet in een land als Nederland.

In de show worden de kinderen uitgenodigd om hun idee te vertellen. Het idee dat ervoor moet zorgen dat álle kinderen van de wereld gelukkig kunnen zijn. Er wordt gezongen, gelachen en serieus 'vergaderd'. Geluksdeskundige Sip van der Triest vertelt waarom de Nederlandse kinderen de gelukkigste zijn. In de finale van de show wordt ‘live’ geschakeld naar een plek in het buitenland waar mensen hard werken om de leefomstandigheden van kinderen te verbeteren. Een deel van de ticketprijs (één euro) wordt beschikbaar gesteld aan SOS Kinderdorpen. Zo hebben de kinderen daadwerkelijk meegeholpen om de wereld weer een stukje beter te maken.

Datum: 7 januari om 14:30 uur. Kaartjes kosten 10,00 euro per stuk en zijn te bestellen op www.topbemmel.nl en zijn ook verkrijgbaar bij Eyewish en aan de kassa in de Theaterkerk, Markt 5, Bemmel.

Masterclass voor goed doel

Kinderen in Nepal leren tandenpoetsen. Foto: Uit archief Medora Foto: Uit archief Medora

BEMMEL - Slecht gevoed, zonder goede schoenen en warme kleding in de winter, dagelijks twee tot drie uur lopen om op school te komen: In het straatarme Yauralitar in Nepal is dit voor kinderen de werkelijkheid. Hier is hulp zo hard nodig! Daarom wil Rotary Lingewaard deze kinderen steunen en organiseren zij op zondag 14 januari van 14:00 - 16:15 uur de BenefietMasterclass De Viool 'Meester' in de Theaterkerk in Bemmel.

Fons Plasschaert vertelt op inspirerende wijze over de viool. Daarna speelt hij met Gerard Op het Veld aan de vleugel muziek van Mozart, Beethoven en Fauré. De opbrengst van de kaartverkoop gaat volledig naar het project Yauralitar van de stichting Medora. Medora is gestart met het aanleggen van een voorziening voor schoon drinkwater. Hierna volgt een Brush at Schoolproject, waarbij de kinderen op school basale hygiëne leren: tandenpoetsen, handen wassen en het opgeruimd houden van hun omgeving. Omdat medische zorg nauwelijks en tandheelkundige zorg al helemaal niet voorhanden is, is preventie belangrijk voor deze kinderen. Ook geeft Medora de kinderen warme kleren en schoenen om in de winter de dagelijkse tocht naar school te kunnen maken. Op het wensenlijstje staat een dagelijkse warme maaltijd voor ieder kind (0,25 euro per kind) (www.medora.nl).


Kaartjes kosten 15 euro per stuk. Bestellen gaat via masterclass@rotarylingewaard.nl Maak tegelijkertijd het geld over op Stichting Goede Doelen Rotary Club Lingewaard: NL54 INGB 0002 5429 70 en vermeld daarbij je e-mailadres. Je ontvangt een bevestiging waarmee je de kaartjes 14 januari kunt afhalen in de Theaterkerk.

IKC De Vonkenmorgen verspreidt 't kerstgevoel...

GENDT - December, waarschijnlijk toch echt de meest feestelijke maand van het schooljaar. De gebouwen gezellig aangekleed, voorzien van een sfeervol muziekje en veel activiteiten passend bij de thema's Sint & kerst.

"Al jaren begint het verspreiden van dit warme, gezellige gevoel op ons IKC met het vullen van schoenendozen voor stichting Edukans. Voor actie 'Schoenmaatje' stellen onze leerlingen pakketten samen voor andere kinderen op de wereld. Deze schoenendozen worden elk jaar samen met al het ingezamelde speelgoed van de Albert Heijn, net voor kerst uitgedeeld in Azië, Oost-Europa en Afrika.

Daarnaast willen wij met onze leerlingen ook de kerstgedachte dichter bij huis verspreiden. Dit jaar is het de vijfde keer dat de leerlingen van de groepen 8 een gedeelte van de sfeervolle kerstviering voor 120 ouderen bij de Gendtse Ouderenvereniging in Providentia verzorgen. Ze hebben een modern kerstverhaal opgevoerd. Ook ontvingen alle aanwezigen een kleine, zelfgemaakte kerstwens.

Naast de kerstwensen voor deze 120 ouderen hebben wij ook meegedaan aan de kerstkaartenactie van Het Nationaal Ouderenfonds. Hiervoor is een doos met kerstkaarten gevuld en verzonden. Deze worden voor de feestdagen verspreid door het hele land.

Zowel internationaal, nationaal & binnen onze eigen gemeente verdient iedereen een warm gevoel met kerst. En daar helpen wij graag een handje aan mee!"

'Lekdetec.nl/Batouwe wordt Bemmel Basketbal Bash Bitches'. (Foto: via www.batouwebasketball.nl)

Het jaar 2017 ligt bijna achter ons. In 2018 staat er veel spektakel op de rol voor regionale individuele sporters en clubs, althans volgens de voorspelling. Zo gaan de Bemmelse basketbalsters van Batouwe naar het buitenland, wordt een karttalent uit Elst de nieuwe Formule 1-held en transformeert De Bataven uit Gendt.

Tekst: Hans Schmeinck

Voor de basketbalsters van Batouwe was 2017 top. In juni werden de Bemmelsen kampioen van de eredivisie. Dit seizoen verloopt beduidend minder. In 2018 is de achterstand niet meer in te halen en uiteindelijk wordt Batouwe teleurstellend vierde. Naamgever/sponsor Lekdetec stopt er mee en het team dreigt uiteen te vallen. Maar een creatieve oplossing volgt en als rondreizend circus à la Harlem Globetrotters trekken ze over de hele wereld volle zalen. De show Bemmel Basket Bash Bitches wordt het beste exportproduct van deze regio.

Op voetbalgebied staat er veel op stapel. Hoofdklasser De Bataven beleeft een ijzersterke tweede seizoenshelft, wint alles, met oogstrelend voetbal en eindigt als eerste. De Bataven worden –zelfs landelijk- 'het Andere Oranje' genoemd. De nieuwe bijnaam is de Gendtse Galacticos.

Klassegenoot RKHVV neemt in februari eerder afscheid van trainer Frans Koenen, want bij Newcastle United -waar hij ooit speelde- vervangt hij de ontslagen Raphael Benitez op. De Spanjaard houdt als interimtrainer de Huissense club op de laatste speeldag in de hoofdklasse. De laatste speeldag wordt in het stadje van plezier een nieuwe jaarlijkse feestdag. De nieuwe trainer bij 'de Blauwen' wordt Stefan Muller van Sc Bemmel. Zijn assistent wordt…. Stefan Muller, oud-speler van RKHVV.

Michel Houterman wordt hoofdtrainer bij Bemmel. Michel's zoon Ricky plakt er nog een jaar aan vast, omdat zijn broer Andy terugkeert. Bergingsbedrijf Houterman wordt de nieuwe hoofdsponsor en de nieuwe assistant-trainer is Marco Houterman, voormalig speler van Jonge Kracht en sportverslaggever.

'Gijp is gay'

Bij Jonge Kracht komt het programma Voetbal Inside haar belofte eindelijk na en komt op bezoek. Het wordt een spraakmakende aflevering waarin René van der Gijp onder meer bekent op mannen te vallen. Hij trouwt later met John de Bever. Hans Kraaij jr. is getuige. Sylvana Simons de andere.

HAVO en Driel maken de dienst uit in de derde klasse D en maken in een beslissingsduel uit wie kampioen wordt. Na een tot in de avond durende penaltyserie (33-32) mist HAVO-trainer Bert Willemsen de beslissende pingel. Waarna Driel in het nieuwe seizoen stuit op 'buurman' Spero, dat nét geen kampioen wordt in de tweede klasse ondanks dat oud-doelman en huidig kantinebaas Harry Volmeijer (61) het keepersprobleem in Elst perfect oplost.

Ook uit Elst, maar dan een stuk jonger, het karttalent Vincenzo Raimondo. Als tienjarige (!) neemt hij het stoeltje over van Max Verstappen bij Red Bull en verpulvert ook diens record als jongste Formule 1-coureur ooit. Max wordt wereldkampioen bij Mercedes. Vincenzo eindigt als derde.

[kader]

'Mama said, knock you out'

Nog meer voorspellingen: Damvereniging VBI/Huissen kroont zich, na een indrukwekkende inhaalrace, toch nog tot nationaal kampioen. Mede omdat oud-jeugdwereldkampioen Geert van Aalten al zijn partijen nu eens niet remiseert maar wint. De handbalsters van HV Angeren worden kampioen van de tweede klasse door ook het ongenaakbaar geachte DFS Arnhem 2 te verslaan. Enrico Lacruz, de Huissense Olympische bokser, is de revelatie van de Duitse Bundesliga door alle partijen op knock-out te winnen. Zijn opkomsttune is dan ook: 'Mama said, knock you out' (van LL Cool J). Fijne feestdagen iedereen!

Theatergroep Koperen Kees zoekt gedreven regisseur

'Slippers'. Foto: Annie Jansen

HUISSEN - Theatergroep Koperen Kees is voor haar theaterproductie in het komend theaterseizoen op zoek naar een gedreven en ervaren regisseur.

De regisseurs met wie Koperen Kees graag werkt, hebben niet alleen een goede kijk op het toneelspel, maar ook originele ideeën voor de invulling van de decors waarin wordt gespeeld. De theatergroep brengt, naast de jeugd- en kinderproducties, jaarlijks twee voorstellingen in het eigen sfeervolle Theater Kees aan het Kampstuk 23 in Huissen.

Koperen Kees speelt in de maand oktober met een kleinere spelersgroep drukbezochte volwassenvoorstellingen, in genres variërend van humoristische voorstellingen tot toneelstukken met een serieuzere ondertoon. Koperen Kees liet zich bijvoorbeeld van een duistere en spannende kant zien in de thriller 'Met voorbedachten rade' en speelde afgelopen jaar met veel succes de komedie 'Slippers'.
De repetities van de volwassenenvoorstelling beginnen in april en er wordt wekelijks gerepeteerd op de woensdagavonden in ons eigen theater.

Gepassioneerde regisseurs die een mooie uitdaging zien in het regisseren van onze volwassenenproductie kunnen vóór 15 januari hun motivatie en cv sturen naar: bestuur@koperen-kees.nl. "Voor meer informatie kun je een mail sturen aan het secretariaat van Theatergroep Koperen Kees: secretaris@koperen-kees.nl of surfen naar www.koperen-kees.nl."

Vier jouw kerstvakantie bij Fort Pannerden

DOORNENBURG - De vrijwilligers van Fort Pannerden zijn ontzettend hard bezig geweest met het decoreren van het fort. De kerstvakantie komt eraan en Fort Pannerden kan niet achterblijven in kerstsferen! Maar er is nog meer te beleven in het verborgen fort.

"Wat te doen in je kerstvakantie? Op zaterdag 23 december zijn wij in de avond geopend voor de kick-off van de kerstvakantie! Fort Pannerden staat tussen 19.30 en 22.00 uur in vuur en vlam en er zal een spectaculaire vuurshow te zien zijn. De vuurshow start drie keer in het uur! Laat je vanaf de parkeerplaats brengen door onze chauffeurs, sluit je aan bij een avond rondleiding of speel Expeditie Pannerden met je gezin! Er zijn drie uitzonderlijke tijdsloten geopend om de escape-room te spelen voor de speciale kerstaanbieding van dertien euro per persoon! De actie loopt van 23 december tot 7 januari.

De kerstman landt op zondag 24 december bovenop het dak van het fort! Dit is je kans om hem te ontmoeten. Kom naar Fort Pannerden, ga op de foto met de kerstman, stuur je foto in via Facebook! De leukste foto maakt kans op gratis toegang op het volgende bezoek aan Fort Pannerden. Fort Pannerden is in de kerstvakantie geopend op: 23, 24, 27, 28, 29, 30 december en 2, 3, 4, 5, 6, 7 januari van 11.00 tot 17.00 uur. Koop je kaartje aan de balie en beleef het fort in kerstsferen! Voor meer informatie over Fort Pannerden, bezoek www.fortpannerden.eu."

Hutaf teams sluiten seizoen af

HUISSEN - De laatste wedstrijd van de najaarscompetitie bracht Hutaf 1naar Terborg, waar Hercules 1 zich hoopte te kronen tot kampioen.

Voor het Huissense team stond niets meer dan de spreekwoordelijke eer op het spel. De wedstrijd ging gelijk op tot en met de vijfde wedstrijd. Daarna bouwde Hercules de 3-2 voorsprong uit tot 7-2. In de laatste wedstrijd wist Joeri van Ekeren knap zijn tweede wedstrijd van de middag binnen te slepen. Anne van Bolderen bleef dit keer zonder winstpartij terwijl Mats Janssen één partij won. Met dit resultaat werd de tegenstander kampioen van deze Landelijk B poule.

Hutaf 2 had na uitwedstrijden in Dokkum, Klazienaveen en Kampen voor de verandering een uitwedstrijd om de hoek. In Arnhem was Treffers 1 de opponent. Voor Hutaf 2 was de tweede plek in de poule het hoogst haalbare in deze laatste wedstrijd. Opnieuw bewees Sam ten Westenend zijn progressie door ongeslagen te blijven. Vaste kracht Matthijs van Hilten en invaller Jesper van Zanten wonnen ieder één wedstrijd. Door deze 5-5 eindstand eindigde Hutaf 2 op de derde plaats in de poule.

Na afloop van de wedstrijden keerden alle jeugdteams van Hutaf terug naar de thuisbasis, ’t Koelhuis. Het seizoen werd daar traditioneel afgesloten met een gezellige avond vol spelletjes, tafeltennis en frites! Het bleef nog lang onrustig…

TOP-film: Going in style

BEMMEL - Alweer de laatste TOP-filmvoorstelling van dit jaar. Dit keer een remake van een film uit 1979, met Michael Caine en Morgan Freeman (Academy Award Winaars!).

Drie gepensioneerde mannen zien hun pensioen in rook opgaan als een bank door de crisis de kraan dicht draait. Wanhopig als ze zijn, zien ze geen andere mogelijkheid dan de schuldige bank te beroven om zo voor hun families te kunnen blijven zorgen. De mannen hebben echter geen ervaring op dit criminele gebied.

Donderdag 28 december, aanvang 20:00. Kaartjes kosten zeven euro per stuk en zijn te bestellen op de website www.topbemmel.nl en in de Theaterkerk, Markt 5, Bemmel.

9 / 24

10 / 24

11 / 24

12 / 24

Koffieochtend De Zilverkamp

HUISSEN - Op donderdagmorgen 4 januari zijn inwoners van De Zilverkamp weer welkom tijdens de maandelijkse koffieochtend. Het ontmoetingsmoment waar inwoners elkaar iedere eerste donderdag van de maand kunnen treffen.

Onder het genot van een vers kopje koffie of thee maken buurtbewoners contact en kletsen met elkaar. Vrijwilligers van het wijkplatform en ParticipatiePunt zijn aanwezig en iedere maand komt iemand iets vertellen wat een ieder wellicht interesseert. Donderdag 4 januari komt wijkagent Bonny Thomassen om het met de inwoners te hebben over veiligheid in en om hun huis.

"Neem de buurvrouw/-man of kennis mee en schuif gezellig aan bij de volgende koffieochtend op donderdag 4 januari (10.00-12.00 uur) in De Kuul in Huissen. Iedereen van jong tot oud is welkom! Heeft u vragen die niet kunnen wachten tot de koffieochtend? Bij het ParticipatiePunt Huissen kunt u terecht voor al uw vragen over welzijn en zorg voor elkaar. Kom langs op woensdagmiddag van 14.00-16.00 uur."

Het ParticipatiePunt Huissen centrum is gevestigd in de Lange Kerkstraat 15 in Huissen-centrum. E-mailen of bellen kan ook: pphuissen@swlingewaard.nl of 088 2552530.

Kinkelbestuur in gesprek met… Jong Belegen, maar niet verouderd…

BEMMEL - Een sigaret omgekeerd in je mond steken. Koffie gaan halen, omdat je de tekst kwijt bent. Of tegen de souffleuse zeggen: Zeg jij het maar Greet! Of een decorstuk laat los en een deur gaat onbedoeld open. Het kan allemaal gebeuren bij toneelclub Jong Belegen. De rode draad is nooit onderbroekenlol, maar door goed spel de oude tijd terughalen.

Ferdinand Ebben is aan het woord. Hij regisseert een groep van twaalf spelers, allen boven de 50. Er is veel talent bij de spelers. Toos en Jet spelen al van jongs af aan. De laatste had naar de toneelschool gewild. Wim is een geval apart. Hij is een natuurtalent en kan alle rollen aan. Iedereen lacht al op het moment dat hij opkomt. Als hij geen schilder was geworden, was het zeker toneelspeler geweest.

Ferdinand regisseert de stukken. Hij past ze aan voor een wat ouder publiek. Er moet gelachen kunnen worden en de sfeer van vroeger moet voelbaar zijn. Zoals in de meubels, de oude telefoon en in de guldens in plaats van euro’s. Daarom alleen al de titel van het stuk: 'Boer Hendrik in zijn hemd gezet'. Een klucht die de toneelgroep in het voorjaar in De Kinkel op de planken hoopt te brengen.

Ferdinand past de tekst aan de spelers aan, maakt compacte scenes en zorgt dat de teksten niet te lang worden, want ‘onthouden van de tekst’ wordt met de jaren wel steeds lastiger. Als wij vragen naar het waarom van spelen, is zijn antwoord: “Mensen een leuke avond bezorgen. Dat is de ultieme uitdaging.” De anderen knikken.

Jan de Moor en Johan Hesselink

Rondje Pontje blijft toeristische trekker

Vanaf mei is de veerdienst weer in de vaart. Foto: Sjaak Veldkamp

DOORNENBURG – De veerverbinding tussen Doornenburg en Millingen is onderdeel van de meest gedownloade toeristische fietsroute van het RBT KAN. Voor het college een van de argumenten om de overeenkomst met de veerdienst weer met vijf jaar te verlengen. De jaarlijkse kosten van bijna 5.600 euro worden gezamenlijk opgebracht met de gemeente Berg en Dal.

Kievits veerdiensten onderhoudt in de zomermaanden een veerdienst voor fietsers en voetgangers. Het wordt door de gemeente gezien als een toeristische schakel. Een onmisbare lokale en regionale voorziening, zegt het college. "Het betreft hier met name toeristische bezoekers die in de regio recreëren. Lingewaard, Berg en Dal, maar ook de wijde regio hechten grote waarde aan de veerverbinding." Ook gasten van camping De Waay in Doornenburg en Waalstrand in Gendt kiezen voor de recreatieve fietstocht 'Rondje Pontje' van ruim 35 kilometer.

Maar ook Lingewaard vaart er wel bij. De veerdienst timmert flink aan de weg op het gebied van toerisme en recreatie. Eigen belang, weet het college. "Dit belang wordt echter gedeeld door de andere toeristische ondernemers in Doornenburg en haar omgeving." Een goede verbinding brengt, meer bezoekers naar Kasteel Doornenburg en Fort Pannerden. "Dit resulteert in een meerwaarde en verdere economische ontwikkeling voor de hele gemeente", zo meldt het college in het besluit om de veerdienst voor de komende vijf jaar weer te subsidiëren.

De voorwaarden blijven gehandhaafd. In de maanden mei tot en met september moet er gevaren worden. In mei en juni op zaterdag, zondag en feestdagen. Juli en augustus de hele week en in september alleen op de zondag.

Titel vacant bij Pistoolnacht Op de Korrel Bemmel

BEMMEL - Door schietvereniging Op de Korrel wordt binnenkort voor de 26e maal de 'Internationale Pistoolnacht van Bemmel' georganiseerd. Op vrijdagavond 5 januari om 23 uur zal Alphons Stens aan 22 deelnemers het startsein geven te beginnen aan dit evenement. Tot zaterdagmorgen elf uur dienen er 750 schoten, verdeeld over 25 series van 30 schoten elk, te worden gelost.

Door de afwezigheid van de titelverdediger krijgt deze marathon een nieuwe winnaar die de beker nog niet eerder heeft gewonnen.

De verwachting is dat de strijd om de titel, en de Studio Stens Wisselbokaal van STP Modeling, zal gaan tussen de schutters, Con Hövelings, Eric Rietjens en Helmut Boland. Vijf schutters nemen voor het eerst deel aan deze marathon.

Naast het vrijstaand luchtpistool schieten zullen zes schutters deelnemen op het onderdeel luchtpistool opgelegd. De top 3 van het afgelopen NK, Theo Lamers, Koos Janssen en Wim Sterling nemen deel, waarbij de nieuwkomer Donald Heertje zich zal mengen in de strijd om de titel. Het belooft en enerverende nacht worden, waarbij de scores dicht bij elkaar zullen liggen.

Lange nacht

Collega-schutters, zorgen voor de nodige ondersteuning. Het belooft in ieder geval weer een bijzonder gebeuren te worden in de accommodatie van sv Op de Korrel aan de Sportlaan 1e, achter sporthal De Bongerd in Bemmel. Belangstellenden zijn welkom. De prijsuitreiking zal plaatsvinden op zaterdag 6 januari zo spoedig mogelijk na het laatste schot, rond 11.00 uur.

Vakantie ParticipatiePunten & -activiteiten

LINGEWAARD - Tijdens de kerstperiode hebben de vrijwilligers bij de ParticipatiePunten ook even vakantie!

ParticipatiePunt Gendt is tot 8 januari gesloten, evenals alle daaraan verbonden activiteiten in die periode. De ParticipatiePunten Bemmel, Haalderen, Huissen, Doornenburg zijn tot 2 januari gesloten.

De Open Eetcafés zijn gesloten tot 8 januari. Over & Weer kledingruil is gesloten tot 8 januari. Bemmels Afgehaald is gesloten van tot 8 januari. Het Brei & Haakcafé Bemmel is tot 2 januari gesloten. Het Crea Café Huissen is op 29 december gesloten.

Actiecomité harmonie Sint-Caecilia Angeren Oliebollen- en appelflappen

ANGEREN - Op zaterdag 30 december zullen leden van de harmonie Sint-Caecilia Angeren en het Actiecomité in Angeren huis-aan-huis vanaf 9.30 uur oliebollen en appelflappen verkopen. De opbrengst wordt besteed aan diverse benodigdheden voor de harmonie.

De instrumenten kunnen niet eeuwig mee, dus er gaat veel geld in aanschaf van nieuwe instrumenten, en een niet te vergeten kostenpost is de scholing van jeugdige leerling muzikanten en nieuwe partituren. "Bezoek onze concerten - musicals ervaar de mooie en uitzonderlijke kwaliteit van het seniorenorkest en de prestaties van de jeugd bij harmonie Sint-Ceacilia Angeren. De opbrengst van deze actie is dan ook bestemd voor instrumenten en lessen voor de jeugdige muzikanten van onze harmonie en is daardoor onmisbaar om deze vereniging muzikaal en financieel gezond te houden. De kwaliteit van oliebollen en appelflappen is zoals altijd uitstekend wat u van ons gewend bent. Met dank van het actiecomité en harmonie Sint-Caecilia Angeren voor uw ondersteuning. Bent u niet thuis dan kunt u ook telefonisch bestellen. Uw bestelling wordt dan thuisbezorgd op een tijd dat het u schikt. Te bestellen bij onderstaande leden van het actiecomité: H. Helsen 026 3255476 / 06 20191130 en P. Tijssen 026 3254695.

Column

Lachen

Jongeren gebruiken lachgas, bedoeld voor slagroompatronen. Lachgas is een populaire partydrug. Jongeren lurken op een avond zeker vier gevulde ballonnen. Minister Bruno Bruins van Medische Zorg oppert een leeftijdgrens en verkooplimiet per klant. Verbieden is geen optie. De horeca moet slagroom blijven spuiten. Jan de Vaan, eigenaar van het pand Praxis, heeft een mail verzonden naar het college en gemeenteraad om hun mening te peilen. In 2012 liep hij een blauwtje met plannen voor een gokhal. Steun van zijn bevriend raadslid Frans Schut mocht niet baten. Op het verkeerde paard gegokt? De Vaan doet het weer. Hij verwacht dat Praxis zijn pand verlaat als Hornbach naar Ressen komt. Hij stuurt een mail. "Wij vinden een uitgaanscentrum met bowlingbanen, een sportcafé met biljarts en diverse schermen met sportwedstrijden, een restaurant en een casino met 145 kansspelautomaten nog steeds een aanwinst voor de gemeente Lingewaard." Zonder lachgas heb ik het opstootje proestend gevolgd. Frans Schut lijkt alweer een verkeerd paard in de raadsstal. De rest van de politiek is niet gecharmeerd van een ordinaire gokhal. Meneer De Vaan, u kunt wel gaan. Toch houdt het college en raad van een gokje. Over de rug van hun burgers. In 2015 besloot de raad om in 2017 precariobelasting op de waterboer te heffen. Omdat de waterleiding onder de grond van Lingewaard ligt. Wethouder Helga Witjes van financiën, nu ook lijsttrekker van de VVD, was blij met de financiële meevaller. Ondanks de wetenschap dat het raadsbesluit, genomen met het volle verstand, juridisch discutabel is. De rechter kan de goklustige gemeente Lingewaard nog terugfluiten. Nu de waterboer de kostenpost alvast doorberekent op hun klanten, is de beer los. De schijnheilige oppositie drukt het college in de goot. Het college zegt, na ophef in de media, dat ze de extra kosten van Vitens zullen compenseren. Waarom dan precario? Om op oudjaarsavond dit jaar met een mager glimlachje te kunnen verlaten heb ik minimaal tien ballonnen lachgas nodig.
Sjaak

Voor cabaret 'Niet Schieten' is het tijd voor een trio

BEMMEL - De bij TOP bekende heren van Niet Schieten, Arend Edel en Maarten Hennis, in de herfst van hun leven, plukken een fris groen blaadje: Esmée van Kampen: een blaadje om van te houden, om mee te pronken en misschien om hun eigen gebreken mee te maskeren.

Maar het blaadje blijkt een eigen willetje te hebben met een niet te temperen energie. Met een enorme dosis humor worden de mannen ongenadig bij de ballen gepakt en geconfronteerd met hun Midlife. Maar ook de twijfeldertiger Esmee krijgt het flink voor haar kiezen. Ach, ze houden veel van elkaar en juist daarom sparen ze elkaar niet.

'Tijd voor een Trio': een kwetsbaar, herkenbaar en vooral een hilarisch cabaretprogramma over leeftijdsconflicten, afhankelijkheid en persoonlijke crisissen. Bent u bekend met Dertigerdilemma’s of heeft u uw Midlifecrisis doorleefd, dan wordt dit een feest van herkenning. Het belangrijkste is dat je erom kunt blijven lachen.

Datum optreden is zaterdag 6 januari om 20:30 uur. Kaartjes kosten 17,50 euro per stuk en zijn te bestellen op www.topbemmel.nl en zijn ook verkrijgbaar bij Eyewish en aan de kassa in de Theaterkerk, Markt 5, Bemmel.

Biljarten bij Stichting Senioren Actief Bemmel

BEMMEL - Kom biljarten in De Kinkel in Bemmel. Met een gezellige groep mannen biljart u een middag in cultureel centrum De Kinkel.

Sport en Spel in De Kinkel: Bewegen is belangrijk om gezond te blijven! Biljarten op dinsdag, woensdag en donderdag van 13.00 – 17.00 uur. Voor (meer) informatie kan men bellen (bij voorkeur tussen 16.00-18.00 uur) met cursuscoördinatoren KBO Bemmel–Doornenburg Willemien Hermsen: 0481 463555, José van Rossum: 0481 461856, Sijan Boeder: 0481 465812.

Biljarten bij Stichting Senioren Actief Bemmel

BEMMEL - Kom biljarten in De Kinkel in Bemmel. Met een gezellige groep mannen biljart u een middag in cultureel centrum De Kinkel.

Sport en Spel in De Kinkel: Bewegen is belangrijk om gezond te blijven! Biljarten op dinsdag, woensdag en donderdag van 13.00 – 17.00 uur. Voor (meer) informatie kan men bellen (bij voorkeur tussen 16.00-18.00 uur) met cursuscoördinatoren KBO Bemmel–Doornenburg Willemien Hermsen: 0481 463555, José van Rossum: 0481 461856, Sijan Boeder: 0481 465812.

Tempel of Boem magistraal: Doornenburg in extase!

Karin Hertsenberg (foto: Jaap Plattel) Jaap Plattel

DOORNENBURG - Met een volledig uitverkocht concert heeft de Slagwerkgroep Doornenburg weer de Tempel of Boem naar absoluut muzikaal topevenement getild. De ruim 450 bezoekers die een kaartje hadden kunnen bemachtigen werden in een sfeervolle entourage meegenomen naar een groots muziekspektakel.

Naast het popkoor The New Voices, een begeleidingsband en een blaas- en strijkers-ensemble brachten de slagwerkers hun veelzijdige kwaliteiten ten gehore. Ook fragmenten uit het succesvolle programma van de wereldkampioen liepen als een rode draad door het programma. Indrukwekkende beelden zorgden steeds voor de opmaat naar weer een muzikale topper.

Cesar Zuiderwijk (foto: Jaap Plattel) Jaap Plattel

De organisatie heeft ondertussen een uitzonderlijk formule bedacht waardoor een veelzijdig repertoire professioneel kan worden uitgevoerd. Zo werd met zanger/entertainer Richard Sprokkereef en operettezangeres Karin Hertsenberg een hartverwarmende uitvoering van Barcelona gespeeld, die al snel bezoekers in extase bracht. Het publiek ging zelfs op de banken toen Nederlands beste drummer Cesar Zuiderwijk plaatsnam op het podium. Met veel vakmanschap en dosis humor werd men meegenomen naar de climax van een enerverende muziekavond met de uitvoering van ‘When the lady smiles’ en ‘Radar Love’. De Golden Earringdrummer toonde nadrukkelijk respect voor de Doornenburgers. “Wat een warm onthaal bij deze fantastische groep, ongelofelijk, dit smaakt naar meer.”

Gezien de snelle kaartverkoop en reacties na afloop zullen de slagwerkers zich moeten gaan opmaken voor een volgende editie in 2018!

Schip Ahoy vaart uit!

LINGEWAARD - De bemanning van Zeemanskoor 'Schip Ahoy' is volop bezig met het volstouwen van de driemaster, zodat eind januari de muzikale cruise weer kan beginnen.

Naast de gebruikelijke leeftocht en de nodige spiritualia, wordt het ene na het andere nieuwe lied aan boord gebracht om er straks, in iedere haven die wordt aangedaan, flink en luidkeels mee te kunnen uitpakken. De hutkoffers en valiezen worden uiteraard aangevuld met vele andere bekende zeemansliederen uit het rijke repertoire van 'Schip Ahoy'.

Komend jaar staat er een grootse Zuiderzeetournee op het programma, met als hoogtepunten twee zeer aansprekende evenementen: De 'Sail Kampen' op paaszaterdag -31 maart- en de 'Sail Harlingen', waar 'Schip Ahoy' liefst vier dagen -van 3 - 6 augustus- gaat passagieren. Ook Nijkerk wordt begin september nog aangedaan, waarmee deze trip wordt afgesloten. Vanzelfsprekend zal er in 2018 ook weer heel wat keren worden afgemeerd in de eigen regio. Zowel bij zorginstellingen, plaatselijke evenementen alsmede andere feesten en partijen zal 'Schip Ahoy' dan ook menigmaal voor anker gaan.

Traditiegetrouw begint de muzikale cruise in de Angerense thuishaven: het plaatselijke dorpshuis. Daar wordt op zondag 28 januari -wanneer het schip weer helemaal is opgekalefaterd en de bemanning te popelen staat om aan boord te gaan- het nieuwe jaar ingeluid met een spetterend optreden in de grote theaterzaal. De afvaart is om 14.00 uur; het dek (de zaal) kan vanaf 13.30 uur betreden worden.

Toegangskaarten á 5,00 euro voor dit concert zijn verkrijgbaar tegen contante betaling in het Dorpshuis van Angeren. Kaarten kunnen ook per e-mail (hpvermeulen48@hotmail.com) worden besteld. Aansluitend ontvangt men via de mail een bevestiging met het rekeningnummer waarop het entreebedrag overgemaakt moet worden. Nadat deze betaling is bijgeschreven, worden de kaarten gereserveerd en liggen ze op 28 januari klaar in het dorpshuis.

Zeemanskoor 'Schip Ahoy' heet iedereen eind januari graag van harte welkom aan boord om gezellig mee te varen en mee te deinen. Om in vervoering te raken en helemaal op te gaan in een bonte medley van heerlijke zeemansliedjes.

Bye Bye 2017... bij Jonge Kracht

Mark Vermeulen heeft juist zijn kerstattentie ontvangen..

HUISSEN - Ondanks dat er niet gevoetbald werd, op zondag 10 december en de weersomstandigheden steeds slechter werden, hadden er nog vele leden en medewerkers de moeite genomen om naar de kantine van Jonge Kracht te komen om er een gezellige middag van te maken.

Een feestelijk gebeuren met een discotheek, loterij en heerlijk hapjes maakte de afsluiting van het jaar 2017 compleet. Voor de medewerkers/vrijwilligers was er een kerstpakket, als dank voor al hun inzet van het afgelopen jaar. Dank ging uit naar de kantinecommissie, kantinemedewerkers, activiteitencommissie, Jong Kracht en de supportersvereniging Rood-Wit. Speciale waardering was er voor Aviko, Albert Heijn Huissen, Hosenhym, La Differenza, Gerritsen plantenkwekerij, De Kaasshop, Keukens en Keukens, Erik Hermsengroenten en fruit/freshweb, Gerrit Heijting en slagerij Buurman.

Prijswinnaars kleurwedstrijd Doornenburg

Prijswinnaars kleurwedstrijd (foto: A. Polman) Foto: A. Polman

DOORNENBURG - Op zondag 10 december tijdens de kerstmarkt in Doornenburg was er een kleurwedstrijd voor de kinderen. De kinderen konden hun mooiste kerstkleurplaat inleveren bij de kerstman en in ruil daarvoor kregen ze een snoepje en maakten zij kans op een prijs.

De prijzen zijn ter beschikking gesteld door speelgoedwinkel Toys2Play van Edmund Viergever uit Gendt. Inmiddels zijn de prijswinnaars op de hoogte gesteld en zoals je op de foto kunt zien zijn Juan, Ninthe, Linde, Ysbrand en Steijn er erg blij mee.

Verowin Hunting via Huissen naar de VS 'Via Space X wordt de koers van de mensheid veranderd'

Vele Betuwenaren zijn de afgelopen decennia naar het buitenland vertrokken. In deze nieuwe rubriek delen ze hun ervaringen. Deze week: Verowin Hunting die uit Huissen in de VS en daar raketten de ruimte in schiet. Zijn vrouw werkt met sterren als Celine Dion.

Tekst: Hans Schmeinck

Weliswaar in Arnhem geboren, maar vanaf zijn vijfde opgegroeid in Huissen. Toch trok Verowin Hunting (uit 1970) al op relatief jonge leeftijd de wijde wereld in, op z'n 17e ging hij naar de Zeevaartschool in Vlissingen, woonde later in Rotterdam en voer vanaf 1999 op de cruiseschepen van de Holland America Line. Aan boord ontmoette hij zijn grote liefde en huidige vrouw Jill, die danseres was in de shows op de schepen.

Hunting trouwde met de Amerikaanse in Ohio maar het stel ging in Rotterdam wonen. ,,Maar Jill kon niet wennen aan de regen. Daarom zijn we naar het zonnige Los Angeles in Californië verhuisd en wonen daar aan de oceaan.'' In de plaats die nota bene een deel van zijn achternaam herbergt, Huntington Beach.

Na jobs in de scheepsreparatie is de voormalig Huissenaar nu Maintenance Engineering Manager bij het nabij gelegen SpaceX. Waar onder meer raketten in een baan om de aarde worden gebracht!

,,Ik ben eindverantwoordelijk voor de onderhoudsafdeling. Het is een superleuke baan, bij de enige rocketfactory ter wereld. Het is hard werken en we maken lange dagen, maar dat is het allemaal waard na weer een succesvolle lancering. En dat je weet dat je aan het werk bent om de koers van de mensheid te veranderen, zoals met het oprichten van een kolonie op Mars.''

Celine Dion

Het sociale leven in de VS is minder ontwikkeld, aldus Hunting. ,,Als je met iemand afspreekt moet je wel drie keer bevestigen om zeker te weten dat het gaat lukken. Je kunt ook niet even naar de kroeg lopen of fietsen omdat de afstanden zo groot zijn. Dat vind ik wel jammer. Ook het sociale leven in Nederland mis ik wel en onze heerlijke nuchterheid. Gewoon zeggen waar het op staat, stop beating around the bush! Ik stap hier nogal eens op wat tenen omdat ik zeg wat ik vind. Ik voel me nog steeds 100 procent Nederlander.''

Maar hij vindt het leven heerlijk in Californië, benadrukt Hunting. ,,De zon schijnt iedere dag en is alles 24/7 beschikbaar. Je hoeft je geen zorgen te maken dat de bakker op vakantie is of zo.'' Het stel heeft geen kinderen, wel twee honden.

,,Dat zijn onze kinderen, haha. Mijn moeder, Betsie Kaak, komt minimaal één keer per jaar over. En past dan op de honden. Zeker als Jill vanwege haar werk op pad is. Ze is choreographic en artistic director voor sterren als Jennifer Lopez, Ricky Martin en Celine Dion. In januari komt mijn zus Elodie ook over om te helpen. Ik ga zelf om de twee jaar terug. Altijd leuk om met mijn moeder door Huissen te lopen en dat iedereen haar kent. Ik voel me nog steeds erg thuis in Nederland en denk dat ik ooit nog wel terug zal keren.''

[streamer]

'Leuk om met mijn moeder, Betsie Kaak, door Huissen te lopen'

Ingezonden brief

Oproep aan de Gemeenteraad: Heffing precariobelasting

Onlangs mochten de inwoners van de Gemeente Lingewaard van Vitens een brief ontvangen waarin is aangekondigd dat in 2018 bij de rekening van het waterbedrijf als 'bonus' ook precarioheffing zal worden doorbelast.

Vanuit Vitens kan ik me die doorbelasting wel indenken, immers zij leveren haar consumenten water, die stroomt nu eenmaal door leidingen en dat moet allemaal ergens van betaald worden. Hoewel ik het ook jammer vind van die kosten, het moet dan maar.

Waar ik meer moeite mee heb, is de positie van de gemeente Lingewaard. Zij zijn immers bij uitstek de aangewezen instantie om hun inkomsten te sturen, maar nog veel meer op hun eigen uitgaven te letten en daardoor uiteindelijk tekorten te voorkómen.

Als we nu de minima in zijn algemeen gaan beschouwen, kunnen we wel stellen dat die het niet breed hebben. Bij mijn werkzaamheden als vrijwillig budgetcoach bij SWL tref ik situaties aan waarbij burgers door allerlei redenen 'tussen de wielen' van onze maatschappij raken en geholpen moeten worden om hun leven op de rails te houden dan wel te krijgen. En daarvoor is ondersteuning bijna altijd nodig. En dat vereist altijd een vorm van maatwerk. Daarbij moet uiteraard aan wettelijke voorschriften en eisen worden voldaan. Dan zijn ook een aantal voordelen te realiseren, zoals kwijtschelding van belastingen en heffingen. En daar zit nu het pijnpunt. Kwijtschelding kan alleen worden verleend aan particulieren, die daarvoor een aanslag hebben ontvangen. Vitens mag géén aanslagen voor de precarioheffing opleggen. Bezwaar maken tegen de precarioheffing kan wel bij Vitens maar die zal dat afwijzen met de verwijzing dat deze door de Gemeente aan haar is opgelegd. Dus dat pad is afgesloten. Bezwaar maken bij de Gemeente kan ook niet: je bent niet rechtstreeks met die aanslag belast. Zonder aanslag ook geen kwijtschelding. De burgers die dus door diezelfde Gemeente (mede) ondersteund moeten worden, betalen wel die precarioheffing ad 8,74 euro per maand. De bijstandsuitkeringen stijgen in 2018 met gemiddeld 5,00 tot 12,00 euro per maand bruto, afhankelijk van de persoonlijke situatie. Bedenk daarbij, dat bijna alle zorgverzekeringen ook gemiddeld een paar euro per maand stijgen en dan begrijpt u vast wel dat de mensen die het het hardst nodig hebben toch weer het kind van de rekening worden. Is dat sociaal beleid?

JGHM Sleiffer, Gendt

TOP-muzikant Rood Adeo treedt op in Theaterkerk

BEMMEL - Een geweldige artiest om het nieuwe jaar in te luiden heeft TOP gevonden in de Nijmeegse Rood Adeo, een veelzijdige zanger, dichter en liedjesschrijver met een aan Tom Waits refererende stem.

Persoonlijke teksten en gebalanceerde arrangementen vormen de ingrediënten voor de intrigerende en broeierige sfeer van Roods liedjes. Zijn stijl is beïnvloed door verschillende stromingen zoals de rock, jazz, folk, blues en klassieke muziek. Sinds zijn debuut in 1997 met Nighthawks at the Diner worden zijn cd’s alom geprezen. Zijn laatste album ‘Mindful Indifference’ noemde muziekblad Oor ‘een huzarenstukje dat we met z’n allen moeten ervaren’. De tot de verbeelding sprekende melancholie van zijn live concerten moet je meegemaakt hebben. Dit wordt een hele bijzondere avond!

Wilt u alvast een voorproefje? Rood Adeo speelt 3 januari tussen 15:00 en 16:00 uur live bij omroep Gelderland. Datum optreden is vrijdag 5 januari, aanvang 21:00. Kaartjes kosten 10,00 euro per stuk en zijn te bestellen op www.topbemmel.nl en zijn ook verkrijgbaar bij Eyewish en aan de kassa in de Theaterkerk, Markt 5, Bemmel.

Oliebollen Jumbo Zilverkamp

HUISSEN - Ook dit jaar zijn de ambachtelijke oliebollen van onze warme bakker uit Huissen weer te verkrijgen bij Jumbo De Zilverkamp.

De oliebollen en appelbeignets worden elke dag vers aangeleverd en zijn van bakkerskwaliteit, maar dan wel voor een Jumbo-prijsje. Ze zijn verkrijgbaar op vrijdag 29, zaterdag 30 december en worden ook vers gebakken op zondag 31 december. "U kunt als u wilt een bestelformulier ophalen en afgeven op onze broodafdeling. Tevens wijzen wij op de gewijzigde openingstijden van Jumbo De Zilverkamp: geopend op zaterdag 30 december van 08.00 tot 21.00 uur."

Klarenbeek Vastgoed, nieuw maar toch ook vertrouwd!

BEMMEL - Sinds de verhuizing circa drie jaar geleden naar Bemmel blaast de wind weer in de zeilen bij Klarenbeek Vastgoed. Aan het einde van de crisis besloten Annette en Henri om hun kantoor van Gendt naar Bemmel te verhuizen om hun klantenkring te vergroten. En met succes.

"Steeds meer mensen weten ons te vinden, vertelt Henri. Naast ons grote bestand in Gendt en Doornenburg begint het aantal klanten in Bemmel en omstreken nu ook behoorlijk toe te nemen." "Mond-tot-mondreclame is ons beste uithangbord", vult Annette aan. "We staan voor deskundigheid, persoonlijke benadering en betrokkenheid. Niet voor niets zijn we gegroeid."

De groei wordt sinds 1 november jongstleden opgevangen door een nieuwe medewerker. Met makelaar Moreno Joosten is het team aanzienlijk versterkt. Geboren in Doornenburg en met diverse jaren ervaring in de regio is hij een welkome aanvulling. "Hij is jong, enthousiast en zeer bedreven met social media. Dit zorgt ervoor dat we iedere koper of verkoper kunnen helpen", vervolgt Henri verder in het gesprek. "De website is net vernieuwd en er liggen allerlei promotieactiviteiten op de plank."

"En voor mij bestaat bij Klarenbeek Vastgoed de kans om door te groeien. Samen de kar trekken. Een mooi toekomstperspectief", eindigt Moreno.

Aankoop, verkoop, een taxatie, voor alles kunt u terecht bij Klarenbeek Vastgoed. Ook voor hypotheken, pensioenen of verzekeringen. Klarenbeek Vastgoed werkt al bijna vijftien jaar samen met HypotheekCompany Bemmel. "Benieuwd naar de waarde van uw woning? Bel ons voor een gratis waardebepaling."

De laatste dag van het jaar is de laatste dag voor Smits Mode Angeren

Ans en Willy Smits samen met vaste medewerkster Elly (links), bedanken alle klanten voor de vele jaren dat zij hen van dienst mochten zijn.

ANGEREN – Ze wegen best zwaar... de laatste loodjes voor Ans en Willy Smits. Op 31 december zullen ze om 17.00 uur voorgoed de deur van Smits Mode gaan sluiten. Hun eigen zaak, waarvoor ze vijftig jaar met plezier samen hebben gewerkt. Beiden hebben ze de pensioengerechtigde leeftijd bereikt en dus mogen ze fijn gaan genieten van een heel andere kant van het leven.

Al vanaf 1986 is Smits Mode is een begrip in Angeren, waarvan de basis ooit werd gelegd door de ouders van Ans in Westervoort. Ans werkte er als jong meisje al mee in de winkel toen Willy voor haar vader kwam te werken in de woningstoffering. Ze werden verliefd, er werd getrouwd en er werd verhuisd naar de overkant van het water. Ans en Willy hadden hun oog laten vallen op het mooie winkelpand inclusief woning van Kees en Nellie Reuser, aan de Molenstraat 15 in Angeren. De zoons van Ans en Willy, Tom en Roy, groeiden er op. De inwoners van Angeren leerden Ans en Willy kennen als twee zeer maatschappelijk betrokken mensen die klanten graag blij wilden maken. 'Ja, want als klanten blij de winkel uit gaan, dan komen ze altijd terug!', zegt Ans lachend.

Smits Wonen

Ans en Willy werkten samen in hun winkel waar ze dames-, heren-, kinderkleding en fournituren verkochten, maar het vakkundig bekleden van trappen was veel meer Willy zijn passie. Hij richtte daarvoor een klein hoekje in de winkel in. En dat kleine hoekje werd een steeds grotere hoek, want er kwam steeds meer vraag naar woningstoffering. Dat was het begin van Smits Mode & Wonen. Willy: 'Vanaf 1 januari zijn we voor woningstoffering alleen nog op zaterdag of op afspraak geopend. Wegens drukte kan ik daar pas op 1 maart 2018 mee stoppen, maar de winkel sluit echt per 1 januari.'

Het jaar 2017 wordt voor Ans en Willy met een dubbel gevoel afgesloten. Ans: 'Met een beetje pijn in ons hart, omdat we zoveel fijne sociale contacten zullen gaan missen. Maar toch ook fijn, omdat we dan tijd krijgen om lekker met de caravan op pad te gaan en van onze twee kleinkinderen te genieten.' Iedereen die Ans en Willy een warm hart toedraagt, is welkom om op 31 december van 14.00 tot 17.00 uur een glaasje glühwein te komen drinken. Buurman Paul zal er een heerlijke oliebol bij bakken. Op de laatste dag van het jaar zal het een bijzonder afscheid worden van een stukje nostalgie in Angeren...

Hoe kies je een goede boxspring, die bij je past?

ARNHEM - Wist je dat meer dan de helft van de Nederlanders moeite heeft met slapen? Een goede nachtrust begint bij een perfect passend bed. Maar hoe weet je welk bed bij je eigen lichaamsprofiel past? Ontdek jouw unieke Slaap-DNA® bij Morgana Damminga én profiteer van de aanbieding tweede matras voor de halve prijs. Wat is jouw Slaap-DNA®?

Slaapspecialist Morgana Damminga is constant op zoek naar innovatieve middelen om een beter slaapcomfort te kunnen bieden. Op basis van de steeds verder groeiende innovatie en de resultaten van 300.000 mensen die de slaaptest reeds hebben gedaan, is het voor Morgana mogelijk om 365 dagen slaapgarantie af te geven. Bij Morgana Damminga in Arnhem kun je gratis jouw persoonlijke lichaamsprofiel laten meten. Door middel van een real-time meting wordt jouw eigen Slaap-DNA® bepaald. Tijdens een acht minuten durende slaaptest voegt het testbed zich naar jouw contouren en wordt het patroon van je unieke drukpunten in kaart gebracht.

Aan de hand van de resultaten van deze test, je persoonlijke voorkeuren én gewenste investering, stelt Morgana het bed samen dat past bij jou. Een investering die zich gegarandeerd terugbetaalt, want we slapen ongeveer een derde van ons leven. Tijdens de Wintersale tweede matras voor de halve prijs. Slaap Lekker! Maak een afspraak voor een gratis slaaptest bij Morgana Damminga of vraag de nieuwe catalogus aan vol tips en inspiratie.

Morgana Damminga, Venlosingel 21-1, Arnhem (woonboulevard Arnhem-Zuid); www.damminga.nl; 026 4425108.

Betuwse ondernemer opent McDonald's Oosterhout Park15

Foto: Nico Frentz in het McDonald’s Restaurant Oosterhout Park15

OOSTERHOUT - Na ruim veertien weken bouw, opent McDonald's Oosterhout Park15 op woensdag 27 december de deuren. Het 245e McDonald's restaurant van Nederland is een feit! Een nieuw team van enthousiaste medewerkers uit de directe omgeving staat klaar om de eerste gasten van harte welkom te heten. Het nieuwe restaurant biedt gasten alle nieuwe services zoals McCafé, table-service, glutenvrije burgers en duurzame innovaties.

Nico Frentz, de kersverse Franchisenemer van dit nieuwe McDonald's restaurant en woonachtig in De Betuwe, is trots. Natuurlijk op deze locatie, maar vooral op het team. Nico Frentz: "Wij hebben ruim 300 sollicitaties ontvangen, waarvan wij 76 nieuwe collega's hebben kunnen aannemen. Allen uit de directe omgeving. Zij hebben in de McDonald's restaurants in Heteren of Arnhem een training gehad en zijn er inmiddels helemaal klaar voor." Nog steeds melden sollicitanten zich aan, aldus Frentz: "Prima, want er is nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar in ons enthousiaste team."

Frentz, al ruim 25 jaar werkzaam voor McDonald's: "Dit zijn ontzettend mooie tijden om een nieuw McDonald's restaurant te openen. We hebben de afgelopen jaren al veel vernieuwingen doorgevoerd in de restaurants waar ik in een andere functie voor verantwoordelijk was. Ik heb enorm veel zin om, samen met mijn team, gasten ook in Oosterhout kennis te laten maken met deze vernieuwingen. Zoals McCafé, waar je bij een speciale counter kan kiezen uit allerlei koffievariaties en patisserie producten. Uniek in De Betuwe!".

McDonald's Oosterhout Park15 is zeven dagen per week geopend: van zondag tot en met donderdag van 07.00 tot 22.00 uur (McDrive tot 00.00 uur) en op vrijdag en zaterdag van 07.00 tot 23.00 uur (McDrive tot 01.00 uur).

Volkstuinenvereniging Doornenburg

DOORNENBURG - De jaarvergadering van de volkstuinenvereniging wordt gehouden op maandag 15 januari. De aanvang is om 20.00 uur.

De vergadering vindt plaats in de sacristie van de kerk, op dezelfde plaats als afgelopen jaar. Ook wordt bekend gemaakt, dat er weer enige tuintjes beschikbaar zijn. Liefhebbers kunnen zich melden bij H. Drost (0481 421566) of bij H. Gerdsen (0481 424560).

22 / 24

Deze dame Chloë Snoek wordt
29 december 11 jaar!
Gefeliciteerd.|
Wij houden heel veel van jou
opa & oma Evers.

Op 29 december vieren we het leven!
Deze drie kanjers van harte gefeliciteerd!
Opa 80 jaar , oma 75 jaar en Chloë 11 jaar.
Liefs x

Is het niet prachtig,
onze (o)ma wordt 27 december 85.
Hartelijk gefeliciteerd
van je kinderen en kleinkinderen.

29 december
Frans en Gerda
50 jaar getrouwd!
Van harte gefeliciteerd
Veel liefs van ons

Hieperdepiep hoera!
Onze kanjer Lisanne wordt 31 december 3 jaar.
Dikke kus papa, mama en Karlijn

Bekende woonwinkel in Huissen partner van Olympische bokser Jansen Totaal Wonen met Enrico Lacruz naar goud

HUISSEN - De handtekeningen zijn woensdag 20 december gezet. Jansen Totaal Wonen is partner geworden van de Olympische bokser Enrico Lacruz. De bekende woonwinkel in Huissen steunt de plaatsgenoot tot na de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. 'Samen gaan we voor goud.'

Enrico Lacruz drong op de Olympische Spelen van vorig jaar in Rio door tot de tweede ronde, waar de kampioen van Azië te sterk was. Op het WK in augustus dit jaar verloor Lacruz tegen de nummer 1 van de wereld, Lázaro Álvarez Estrada. Maar vorige maand wist de Huissenaar de Cubaan juist knap te verslaan tijdens een toernooi in Rotterdam. En onlangs won Lacruz een internationaal toernooi in Polen en werd hij tot beste bokser uitverkozen.

In de tussentijd was hij wel zijn A-status als topsporter van NOC*NSF kwijt en het bijbehorende inkomen. Het 24-jarige talent uit Huissen zat in zak en as en deed zijn verhaal in dagblad De Gelderlander. Dat sprak Henny Jansen van Jansen Totaal Wonen zo aan, waarna hij en Lacruz al snel om tafel gingen.

Goud

De woonwinkel uit Huissen was en is al partner van tal van sporters en sportclubs uit de regio en wil dat ook zijn voor de plaatsgenoot. ,,Wij zijn als Jansen Totaal Wonen maatschappelijk betrokken en vinden dat Enrico uitzonderlijk presteert. Daarom willen wij hem steunen'', aldus mede-eigenaar Henny Jansen. ,,Hij is een sieraad voor de sport en voor Huissen en gaat voor goud in Tokio. Wij gaan als bedrijf ook niet voor zilver of brons. Zeker qua dienstverlening. Samen gaan we voor goud dus.''

Jansen Totaal Wonen steunt Lacruz financieel, stelt een auto tot zijn beschikking, inclusief tankpas als ook een aantal sets kleding. ,,Het contract is voor de langere termijn, tot na de Olympische Spelen in 2020 in Tokio.''

A-status terug

Vlak voor het tekenen van het contract kreeg Lacruz het heuglijke nieuws te horen dat NOC*NSF hem de A-status opnieuw heeft verleend. Een zogeheten maatwerk status, tamelijk uniek en geldig tot aan 2019. Aangevraagd door de Nederlandse Boksbond. Die de bokser uit Huissen ziet als 'groot talent en medaillekandidaat in Tokio'. Lacruz is maar een van de drie boksers in Nederland met een A-status.

Lacruz is bijzonder blij met de hernieuwde status en het partnerschap met Jansen Totaal Wonen. ,,Ik kan mij als topsporter hierdoor puur richten op het boksen. Geweldig. Men heeft vertrouwen in mij en ga er alles aan doen om waar te maken.'' Jansen Totaal Wonen zet Lacruz de komende jaren op gepaste wijze in voor promotionele doelen.

Tot en met 18 januari staat Bosvelt Gebakkraam op de Markt In Huissen houden we van krentenbollen en appelbeignets

HUISSEN – In Huissen weten ze wel wat lekker is. Al jaren staat de gebakkraam van Bennie Bosvelt op de vertrouwde plek op de Markt. En elk jaar gaan de oliebollen grif van de hand. De voorkeur van de Huissenaren gaat vooral uit naar de traditionele krentenbol en de overheerlijke appelbeignet en-flap. Ze kunnen er niet genoeg van krijgen.

En dat is ook niet vreemd. Sinds november staat de kraam weer in het centrum en zeker met wat kouder weer is het heerlijk om van een rijk gevulde bol te smullen. Melissa krijgt dan ook steevast vaste klanten aan de kraam. "We bieden een heel assortiment bollen, tot en met een stoofperenbol, die eigenlijk iedereen eens zou moeten proeven", aldus Melissa.

Hoe je een bol eet -warm of koud- is een persoonlijke voorkeur. "Als iemand ze graag warm eet, kun je ze in de oven van 160 graden verwarmen. Dan krijgen ze een smakelijk krokant korstje. In de magnetron kan ook, maar dan wel in de papieren zak dertig seconden op 700Watt.

Het geheim van de verrukkelijke smaak van de bollen van Bosvelt Gebakkraam? "Nou, ze worden met liefde en passie gebakken! Verder ga ik niets vertellen. Alleen nog, dat we in de bollen geen melkproducten hebben verwerkt en dat de olie ook geen bestanddelen heeft van pinda's of andere noten."

Wie voor de feestdagen –en met name oudejaarsdag- graag oliebollen bestelt, moet dat beslist op tijd doen. "Omdat we kwaliteit willen leveren tot de laatste oliebol. En op is op." Bestellijsten liggen in de kraam. We zijn zaterdag 30 en zondag 31 december vanaf 6.30 uur geopend! "We staan ook met een kraam in Bemmel op de markt."

Oliebollenactie welpen Scouting Huissen-Zand

HUISSEN - De welpen van scouting Huissen- Zand houden ook dit jaar weer hun jaarlijkse oliebollenactie.

Zij verkopen op 29 december vanaf 09.00 uur vanuit ons clubgebouw aan de van Wijkstraat naast de Zandse kerk, van 10.00-16.00 uur vanuit het kraampje bij Profile Ouwerling (Huismanstraat 29) Huissen; op 30 december vanaf 09.00 uur vanuit ons clubgebouw, van 10.00 tot 16.00 uur vanuit een kraampje bij Profile Ouwerling in Huissen en van 11.00 tot 15.00 uur vanuit een kraampje aan de terpweide (achter de dijk). En op 31 december van 9.00 tot 12.00 uur vanuit het clubgebouw en van 10.00- 12.00 uur vanuit het kraampje aan de Terpweide (achter de dijk) en van 9.00- 12.00 uur vanuit het kraampje bij Profile Ouwerling.

Ook telefonisch of via whatsApp zijn oliebollen te bestellen tot uiterlijk 30 december 16:00 uur bij de volgende telefoonnummers: 026 3251331, 06 57258362 en 06 21267699. "Ook kan men een bestelling ook doorgeven op het volgende e-mailadres: welpen-huissenzand@live.nl. Vermeld hierbij uw naam, adres en telefoonnummer en uw bestelling. Bestellingen zijn af te halen op 31 december tussen 10:00 en 12:00 uur in ons clubgebouw. De prijzen: 10 oliebollen 3,95, 8 appelbollen 3,95, 8 krentenbollen 3,95 en 5 appelbeignets 3,95 euro."

Samen sterk voor goede fietsverlichting

LINGEWAARD - In de maand november zijn er aanzienlijk minder bekeuringen onder middelbare scholieren uitgedeeld wegens ontbrekende of slechte fietsverlichting. Dankzij een succesvolle samenwerking tussen de SWL straatcoaches, politie, vrijwilligers van het Repair Café, de Driestroom en de middelbare scholen in Bemmel en Huissen, kunnen de leerlingen goed verlicht en veilig de weg op!

Drie keer is het ‘Repair fietsverlichtingsteam’ erop uit getrokken om zich te buigen over kapotte of ontbrekende fietslampjes. Dit deden zij ter plekke op het OBC in Bemmel en Huissen. Terwijl de leerlingen gewoon hun les konden volgen, werd hun verlichting gecontroleerd en zo nodig gerepareerd. Met dank aan de ANWB die het team voorzag met een voorraad nieuwe lampjes.

“Een mooi project waar iedereen zijn steentje aan heeft bij gedragen”, aldus de hoofdagent Thijs Gosselink. Ook de school was enthousiast over deze samenwerking en er wordt nu gekeken of deze actie volgende jaar, als de dagen korter en donkerder worden, voortgezet kan worden!

De straatcoaches van Stichting Welzijn Lingewaard bedanken alle vrijwilligers en samenwerkingspartners voor hun inzet en bijdrage voor de veiligheid van de jongeren in Lingewaard!

Kou...

Foto: Joyce Derksen

LINGEWAARD - Mooie kleuren en hoog water in de rivieren. Uiterwaarden lopen onder.


Foto gemaakt vanaf de dijk bij de polder in Gendt door Joyce Derksen.