GN Berg en Dal Heumen Mook

24 februari 2016

GN Berg en Dal Heumen Mook 24 februari 2016


Lichtoptocht Millingen op vrijdag 4 maart

MILLINGEN - Op vrijdag 4 maart organiseert carnavalsvereniging de Deurdouwers uit Millingen a/d Rijn wederom de lichtoptocht. Start van de optocht is om 20.00 uur. Inmiddels hebben zich 40 praalwagens aangemeld voor dit prachtige schouwspel.

"Grote waardering hebben wij voor de deelnemers die zich na het carnaval nog een keer kunnen en willen opladen om hun wagens in een ander licht te stellen. Wij kunnen u verzekeren dat er weer sprookjesachtige taferelen te zien zullen zijn. U mag dit niet missen. Kom tijdig en zoek een goed plekje langs de route, want wij verwachten dat het druk zal worden. Als u van buiten Millingen komt kom dan tijdig in verband met het zoeken van een parkeerplaats. Laat daarbij svp de route vrij. De route is: Rijndijk, Burg. Eijckelhofstraat, Burg Hermsenstraat, Weth. Koenderstraat, Ruijsdaelstraat, Heerbaan, van Lijndenstraat. Er zijn uitstekende parkeer mogelijkheden achter de sportvelden aan de Hoefseweg. Komend vanaf Nijmegen adviseren wij u vóór Kekerdom via de Spaldropweg naar de Zeelandsestraat te rijden. Komt u vanaf Duitsland volg de omleiding borden bij Keeken. Via de Zeelandsestraat zijn de parkeerplaatsen achter het sportpark uitstekend bereikbaar. Bovendien bent u dan vlak bij de route van de optocht.

De organisatie stelt het op prijs als langs de routeversieringen zouden worden aangebracht in de stijl van de lichtoptocht. Bovendien verzoeken wij u alle overige verlichting te doven. Immers ook de gemeente dooft de openbare verlichting om meer sfeer te creëren. Ook hen zijn we voor de medewerking bijzonder erkentelijk."

De Avond4Daagse Ubbergen zoekt versterking

UBBERGEN - De Avond4Daagse Ubbergen organiseert al vijf jaar de Avond4Daagse voor basisscholen in Beek, Ooij, Berg en Dal en Nijmegen Oost. Dit evenement wordt in 2016 gehouden van dinsdag 14 tot en met vrijdag 17 juni.

"Wij zijn met spoed op zoek naar mensen die willen helpen met de organisatie van de avondvierdaagse 2016. Lijkt het jou leuk om de Avond4daagse te organiseren met een gezellig team, geef je dan op via a4dubbergen@gmail.com, of via website http://www.avondvierdaagse-ubbergen.nl . Of telefonisch bij Lidwien de Haan 024 6222686 of Jelbrich de Vries 024 7850467."

Radiopiraten van weleer komen weer terug

GROESBEEK – Uit onvrede over de programmering van de nieuwe Omroep Berg en Dal worden de oude radiopiraten van weleer weer van stal gehaald door Radio Muziekexpress die 24 uur per dag via internet te beluisteren zal zijn met non -stop muziek.

Voor Muziek Express zelf was het niet meer mogelijk bij Omroep Berg en Dal om hun programma zo uit te zenden zoals de Groesbeekse luisteraars van hun gewend waren. Van Omroep Berg en Dal kregen zij veel tegenwerking en regels opgelegd, zodat het niet mogelijk was voor Muziek Express om hun luisteraars nog van hun populaire muziek te voorzien.

Nu hebben de makers van Muziek Express de draad zelf opgepakt en zijn al vanaf 24 januari een legaal internetradiostation gestart dat 24 uur per dag te beluisteren is met non-stop muziek. "Alle licenties zoals Buma- en Sena-rechten worden iedere maand netjes betaald zoals het hoort ", aldus een woordvoerder van Muziek Express. De doelstelling is 'Muziek voor Groesbeek en omgeving met vooral muziek waar de mensen van houden in de nieuwe gemeente Berg en Dal.

Inmiddels zijn diverse oud-radiopiraten van weleer benaderd, waarvan er al diverse hun medewerking hebben toegezegd zoals 'Het IJsbeertje', 'Lucky Luke', 'De Vrijbuiter', Dj Maikel Rutten (gezellige zaterdagmiddag), Dj Riktop 40, Dj Stan Metal Express, Wilma Lamers Muziekexpress en op verzoek Henk Rutten en Gerald Zwitserloot van Muziekexpress.

Maandag 15 februari is de eerste vergadering in Hotel Café De Oude Molen geweest, waar het schema is vastgesteld zodat de piraten van weleer hun oude hobby weer op kunnen gaan pakken. Binnenkort zullen in de weekends de eerste live-programma worden uitgezonden. Het internetstaion is te vinden op www.muziekexpress.com.

Activiteiten inloophuis Groesbeek

GROESBEEK - Soms kan het leven je ineens onverwacht hard raken. Je krijgt zelf of in je omgeving te maken met kanker of een andere ernstige ziekte. Ook al krijg je veel steun uit je omgeving of juist niet: het delen met anderen kan fijn zijn.

Wees dan welkom bij het Inloophuis Groesbeek. Maar juist ook als er even niet over wilt praten, ben je welkom. Gewoon, om er even uit te zijn.

Agenda komende periode:

Wij zijn elke dinsdag, woensdag en donderdag van 11.00 tot 16.00 uur geopend voor een kopje koffie, thee of een praatje (behalve op woe 24 feb). Daarnaast vinden er veel activiteiten plaats, variërend van schilderen, mozaïek, ontspanningsoefeningen, natuurwandeling, informatie-uur ZZG Zorggroep, boetseren en creëren, spreekuur van een oncologisch counselor etc.

Voetreflexmassage:

Elke dinsdag van 11.00 tot 12.00 uur is er een mogelijkheid voor een voetreflexmassage door Ria Philipsen.

Natuurfotografie:

Vanaf donderdag 3 maart verzorgt Helma Groenen een cursus natuurfotografie van 14.00 tot 16.00 uur (3, 17, 31 maart, 14 april, 12 en 16 mei).

Gespreksgroep rouwverwerking voor nabestaanden van kankerpatiënten:

Bij voldoende aanmeldingen gaat Mieke Hendriks weer van start met een nieuwe gespreksgroep. Dit zijn 12 bijeenkomsten (1x per maand).

U dient zich vooraf aan te melden voor activiteiten. Dit kan per e-mail of telefonisch. Op onze website en in het Inloophuis is een volledig overzicht van alle activiteiten te vinden.

Inloophuis Groesbeek, De Mallemolen, Kloosterstraat 11, Groesbeek; 024 6756071, info@inloophuisgroesbeek.nl, www.inloophuisgroesbeek.nl.

Sponsor bedankt

Foto: Hans Driessen

MILLINGEN - Bij uitwedstrijden had het tweede seniorenelftal van SC Millingen nogal te kampen met ruimteproblemen in de auto’s. Bij elke uitwedstrijd worden drie grote sporttassen met kleding, 8 intrapballen, pionnen, verzorgingsspullen (koffer, ijskoffer, bidons) meegenomen.

Foto; Hans Driessen

SC Millingen 2 beschikt niet over een touringcar, waar alle spullen in mee kunnen. SC Millingen 2 heeft hiervoor echter wel een oplossing bedacht. De dichte ruime bagagewagen van Ben Geutjes werd door Henk Jeuriëns (vader van Sven Jeuriëns, trainer SC Millingen 2) in de clubkleuren gespoten en 3-Sign (Marcel Driessen) heeft de belettering gedaan.
Zie de foto voor het resultaat.

Bij de eerste uitwedstrijd na de winterstop (naar Bemmel 2) is de aanhanger in gebruik genomen. Zondagmorgen 14 februari hebben we, voor vertrek vanaf sportpark De Hove, Henk Jeuriëns en Marcel Driessen (afwezig) bedankt met een attentie. Direct heeft het zijn vruchten afgeworpen, want deze wedstrijd werd met 0-1 gewonnen. Doordat lijstaanvoerder Trekvogels 2 gelijkspeelde, staat SC Millingen 2 nu op een prachtige tweede plaats. Met nog acht wedstrijden te gaan en slechts 1 punt achterstand op Trekvogels 2 kan er nog van alles gebeuren!

Spelers en staf van het 2e elftal van SC Millingen bedanken Henk Jeuriëns en Marcel Driessen heel hartelijk..!

Twee auto's ontvreemd na inbraak in woning Beek

BEEK – In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een woning aan de PC Hooftstraat in Beek.

De daders zijn tussen 01.00 en 06.00 uur de woning aan de voorzijde op onbekende wijze binnengekomen en hebben de onder verdieping doorzocht, terwijl de bewoners lagen te slapen. Ze zijn er met computerapparatuur en sieraden vandoor gegaan. Ook hebben de daders auto sleutels die binnen lagen meegenomen en zijn er met twee Volvo personenauto's vandoor gegaan. De diefstal en de vermissing van de auto's werd donderdagmorgen vroeg ontdekt. De politie doet een dringend beroep op eventuele getuigen: 0900 8844.

Kinderkleding- en speelgoedbeurs in sporthal Heuvelland Groesbeek

GROESBEEK - Stichting Hebbes verzorgt op zondag 20 maart haar halfjaarlijkse kinderkleding- en speelgoedbeurs. Degenen die kleding/speelgoed willen inbrengen kunnen op donderdag 10 maart tussen 19.00 en 20.00 uur een klantnummer afhalen tegen betaling van een euro in sporthal Heuvelland aan de Ambachtsweg 8 in Groesbeek.

Eén klantnummer per persoon en op=op. U kunt uitsluitend voorjaars/zomerkleding inbrengen. Vanwege het grote aanbod is de inbreng beperkt tot maximaal 20 stuks babykleding (t/m maat 80) en max. 40 stuks kleding in de maten 86 t/m 176. Klein babyspeelgoed maximaal 10 stuks, knuffels en puzzels maximaal 5 stuks. Overig speelgoed, spellen, boeken et cetera mag onbeperkt ingebracht worden.

Alles wat u inbrengt dient eigentijds, schoon en in goede staat te zijn. Van de opbrengst is 75 procent voor de inbrenger en 25 procent voor Stichting Hebbes. Dat percentage wordt door de stichting gebruikt om de onkosten te voldoen en het resterende wordt gedoneerd aan een vereniging, goed doel of stichting die zich inzet voor kinderen. Inbreng van kleding/speelgoed is op zaterdag 19 maart tussen 8.00 en 8.30 uur.

De verkoop is op zondag 20 maart tussen 09.00 en 13.00 uur. De entree bedraagt een euro en kinderen hebben gratis toegang. Uitbetaling en ophalen van niet verkochte spullen is zondag 20 maart tussen 19.00 en 19.30 uur. Voor inlichtingen (niet voor klantnummers) kunt u mailen: kledingbeurs.hebbes@hotmail.com. We zijn ook op Facebook te vinden www.facebook.com/kledingbeurs.hebbes.groesbeek. De stichting is niet aansprakelijk voor vermiste spullen.

Sport- en spelmiddag groot succes

MILLINGEN - De Sport- en Spelmiddag op vrijdag 12 februari in sporthal De Duffelt was een groot succes. De middag werd georganiseerd door volleybalvereniging Switch ’87 en turnvereniging De Hazenkamp.

In sporthal De Duffelt was een prachtig en imposant parcours uitgezet. De rechterhelft van de zaal was voor volleybalvereniging Switch ’87. De volleybalbond Nevobo had haar speciale activiteitenbus weer ingezet en hieruit kwamen spectaculaire attracties zoals een groot luchtkussen, een 'beachvolleybalveld', een duikmat, een spronghoogtemeter en een smashmeter. In de linkerhelft van de zaal waren materialen uitgezet van turnvereniging De Hazenkamp.

De opkomst was enorm! Uiteindelijk waren er in de eerste ronde meer dan 80 kinderen aan het sporten. De deelnemers werden in groepjes van zes verdeeld en gingen samen met dit groepje langs alle activiteiten van het parcours. Bij de tweede ronde, voor de leeftijdsgroep vanaf groep 5 waren nog eens 60 kinderen actief.

De jeugd was erg enthousiast over de sport- en speldag. Ze vonden de rekstok en de trampoline erg leuk. Ze hebben nu geleerd hoe ze een koprol aan een rekstok kunnen maken. Ook de springkussens vielen goed in de smaak. En op het volleybalveld werd met volle inzet gestreden om de winst en ze weten nu hoe hard ze kunnen smashen in kilometers per uur! Om de springhoogte van een echte beroeps volleyballer na te kunnen doen, moet de jeugd nog wat groeien. Ook het duiken naar de bal was een ware uitdaging.

Al met al een zeer geslaagde middag als afsluiting van de carnavalsvakantie. Foto's va deze middag staan op www.switch87.nl.

6 / 28

F5-spelers SC Millingen tegen F2 SC VVLK uit Leuth: 0-6

Foto: Bert Roodbeen

MILLINGEN – Op sportpark De Hove in Millingen aan de Rijn speelde vorige week de F5-pupillen van SC Millingen tegen de F2 pupillen van SC VVLK uit Leuth.

Wat ze ook probeerden en hoe hard ze ook renden, het lukten de negen F5-spelertjes van Millingen na 2x 20 minuten niet om de bal over de doellijn van de tegenstander te krijgen. Voor de rust hadden de F2-spelers van Leuth al vijf treffers gemaakt na de rust kwam er nog een doelpunt bij. De eindstand werd 0-6. Bij de strafschoppen na de wedstrijd ging het de F5-pupillen van Millingen beter af, daar wonnen zij. Maar het allerbelangrijkste was, dat ze er allemaal schik in hadden.

Jarige Erwin Jacobs verrast door carnavalsvrienden van De Döpkes

Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK – De 50-jarige Erwin Jacobs werd in de nacht van zondag op maandag blij verrast door zijn carnavalsvrienden van carnavalsclub De Döpkes, waar Erwin 32 jaar lid van is.

Erwin was maandag 15 februari vijftig jaar geworden. Zijn vrienden zorgden ervoor dat die mijlpaal niemand zou ontgaan. Voor de woning van Erwin aan de Breedeweg in Groesbeek stonden twee grote Abrahams, terwijl voor zijn tuinhuisje er ook nog een geplaatst was. Op zijn 18de jaar werd Erwin al lid van De Döpkes.

Drijf-inn zwembioscoop in zwembad De Lubert in Groesbeek

GROESBEEK - Vrijdag 26 februari organiseert zwembad De Lubert in Groesbeek weer een drijf-inn zwembioscoop van 18.30 tot 20.30 uur kun je liggend,spelend, drijfend op een evt. zelf meegebracht drijfmiddel de film Inside Out kijken.

De entree is 4,00 voor kinderen en 4,50 euro voor volwassenen. Zwembad De Lubert, Cranenburgsestraat 23d, Groesbeek; 024 3971448.

Tijdens deze drijf-inn bioscoop is het ook mogelijk je kinderfeestje te vieren. Neem contact op via info@zwembadgroesbeek voor meer informatie; zie www.zwembadgroesbeek.nl of via facebook.

Eerste sneeuw van betekenis gevallen in Berg en Dal

Foto: Bert Roodbeen

BERG EN DAL - In de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 februari is in het kerkdorp Berg en Dal de eerste sneeuw van betekenis gevallen.

In Berg en Dal viel 4 à 5 centimeter sneeuw. Onze fotograaf Bert Roodbeen kwam toevallig langs het Afrikamuseum aan de Meerwijkselaan en ontdekte dit mooie winterse tafereel. Automobilisten die hun auto buiten hadden staan en er zondag op uit gingen kregen vragen van passanten of zij van de wintersport af kwamen, zo'n laag sneeuw lag er op hun auto. In heel de gemeente Berg en Dal is nagenoeg weinig sneeuw gevallen, alleen in het kerkdorp Berg en Dal was het raak.

8 / 28

Hannelore en Hendrik al vroeg herenigd op Millingse ooievaarsnest

Foto: Roland Gesthuizen

MILLINGEN - In onze achtertuin is het goed te merken dat moeder natuur van slag is. Niet alleen de krokussen, narcissen en sleedoorns staan al in bloei, ook onze ooievaars zijn ruim vier weken eerder herenigd dan gebruikelijk.

Eén van hen heeft net als vorig jaar bij ons overwinterd. Gelukkig was er door de grotendeels zachte natte winter voor Hannelore voldoende voedsel te vinden. Voor de terugkerende ooievaars liggen de natte akkers en weilanden erbij als een smakelijk buffet. Vorig jaar zijn er twee van de vijf jongen grootgebracht. De prachtige paringsdans is al begonnen wat een mooi schouwspel blijft. Het zou geweldig zijn als het broedsel van dit jaar ook gaat slagen. Aan de zorgzaamheid van de ooievaars zal het zeker niet liggen.

Jackpot begint met 100 euro bij bingo Groesbeek

GROESBEEK – Donderdagavond 25 februari wordt er weer bingo gespeeld in Cultureel Centrum De Mallemolen aan de Kloosterstraat 11 in Groesbeek.

De vorige keer is de jackpot eruit gegaan en begint nu weer met 100 euro. De hoofdprijs is zoals iedere bingoavond in De Mallemolen liefst 250 euro. De opbrengst van deze bingoavond komt weer geheel ten goede aan zes Groesbeekse verenigingen.

Opnieuw ruime overwinning voor De Treffers

Tekst: Jan Peters

GROESBEEK - De Treffers – Hercules; 4-1. Op een winderig sportpark Zuid had de thuisclub meer moeite met de tegenstander dan de uitslag doet vermoeden. Pas in het laatste kwart van de wedstrijd namen de roodzwarten afstand van de Utrechters.

De Treffers kwam in de 12de minuut op voorsprong bediende Coen Maertzdorf, Charles Kazlaukas met een steekpass. Diens harde en lange voorzet werd vervolgens door aanvoerder Kevin Ligtermoet in eigen doel gewerkt 1-0. Hercules bleef niet bij de pakken neerzitten en was minimaal gelijkwaardig. Ternauwernood werd voorkomen, dat Ouirzane van dichtbij kon intikken. In de tweede helft kwamen de gasten goed uit de startblokken. Al in de 46ste minuut maakte Roy Kelder inknikkend bij de tweede paal de gelijkmaker 1-1. De Utrechtse vreugde was van korte duur, een minuut later was de kopbal van Kazlaukas uit een hoekschop ook doelman Jarno de Jonge te machtig en stond De Treffers weer op voorsprong. Deze snelle correctie leidde nog steeds niet tot meer rust in het Groesbeekse spel. Pas in de 70ste minuut nam de thuisclub meer afstand. Jean Black ontfutselde zijn tegenstander de bal en maakte er met een strak schot 3-1 van. Toen twee minuten later een combinatie Smits – Verbeek – Mutzers de bal vanaf de achterlijn bij de inkomende Kazlaukas bracht, was het gegaan. Op diens zuiver geplaatste schot had niemand uit Utrecht verweer 4-1. De Treffers doet met dit resultaat, mede gezien de uitslagen van de concurrenten , goede zaken in de strijd om de koppositie. De inhaalwedstrijd zondag tegen EVV eveneens op sportpark Zuid , wordt met belangstelling tegemoet gezien.

Koor Ap/Art verzorgt de mis

MILLINGEN - Koor Ap/Art zal de mis in de Heilige Antonius van Paduakerk in Millingen aan de Rijn van zaterdag 27 februari vanaf 19.00 uur muzikaal opluisteren.

Het is de derde zondag 40 dagen tijd (vasten). Tijdens deze mis, zal koor Ap/Art, begeleid door eigen band, onder de deskundige leiding van dirigent Frans Coerwinkel gepaste muzikale stukken ten gehore brengen.

9 / 28

10 / 28

Avond over inbraakpreventie met praktische tips van ex-inbreker

BERG EN DAL – In de gemeente Berg en Dal vinden jaarlijks rond de honderd woninginbraken en pogingen tot woninginbraken plaats. De impact van een woninginbraak is groot. Het tast uw gevoel van veiligheid aan en maakt inbreuk op de privacy. Hoe maakt u de kans op een woninginbraak zo klein mogelijk?


De gemeente Berg en Dal organiseert een aantal voorlichtingsavonden over inbraakpreventie, waar men praktische tips krijgt over het treffen van nuttige voorzorgsmaatregelen. Om tot een gebiedsindeling te komen voor deze bijeenkomsten is aansluiting gezocht bij de werkgebieden van de zes wijkagenten die de gemeente rijk is. Het gebied Groesbeek Centrum-Zuid (gelegen tussen de spoorlijn in Groesbeek – centrum en de Hulsbroek- Nieuwe Drulseweg – 2e Colonjes) mag op maandagavond 29 februari de spits af gaan bijten.

Burgemeester Slinkman heeft zelf het initiatief genomen voor het organiseren van deze voorlichtingsavonden. Na zijn inleiding geven wijkagent David Strankinga en de heer Evert Jansen, bekend van de tv-serie 'De Inbreker' een presentatie. Hij was vroeger een inbreker, maar is nu al jarenlang actief als voorlichter voor de Stichting Veiligheid & Preventie. Als ervaringsdeskundige maakt hij de aanwezigen bewust van zwakke plekken en mogelijke preventiemaatregelen die men kan treffen.

Bent u inwoner van dit gebied Groesbeek Centrum-Zuid dan hoopt burgemeester Slinkman u te mogen ontmoeten op deze informatieavond op maandagavond 29 februari om19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Wel dient men zich aan te melden. Woont men in een ander gedeelte van Berg en Dal en wilt of kunt u niet wachten tot een dergelijke avond in uw eigenkern plaatsvindt, dan mag u zich ook aanmelden. Aanmelden kan men tot 25 februari, bij voorkeur per e-mail met vermelding van naam, adres en aantal personen waarmee u komt. Dit bericht moet gestuurd worden naar bestuurssecretariaat@bergendal.nl of telefonisch via nummer 024 3013807.

Activiteiten voor mantelzorgers

BERG EN DAL - Bent u mantelzorger, heeft u vragen en wilt u andere mantelzorgers ontmoeten dan bent u van harte welkom op dinsdag 1 maart tussen 15.00-17.00uur in het Kulturhus, Reusensestraat 6 in Leuth. Aanmelden is niet noodzakelijk.

Mantelzorg Berg en Dal organiseert op woensdag 9 maart van 10.00-11.30 uur een minicursus pottenbakken bij Marian van der Meer, Lincolnstraat 16 in Millingen aan de Rijn. Er is slechts een beperkt aantal plaatsen. Bij grote belangstelling zal er nog een extra cursus gegeven worden op een later tijdstip.

Heeft u belangstelling, dan kunt u zich tot uiterlijk 4 maart 2016 opgeven bij Iraida Peeters, telefoon 0481 432262. Email: iraidapeeters@gmail.com of Thea de Wijse, telefoon 0481 431105, elke werkdag tussen 09.00-11.00uur. Email: info@mantelzorgbergendal.nl

Donderdag 10 maart 2016 Koffie met… de organisator van de Inloop en Ontmoeting. Op 12 plaatsen in de gemeente komt een gelegenheid waar mensen zo naar binnen kunnen lopen om er een kopje koffie/thee te drinken, een praatje te maken of iets te ondernemen. Er zijn begeleiders aanwezig. U kunt daar heen met degene waar u voor zorgt en na een wenperiode kan het zijn dat u zelf even weg kunt om bijvoorbeeld een boodschap te doen. Wikke Raymakers zal hier alles over vertellen.

Wilt u meer weten over de inloop, hebt u vragen en wilt u andere mantelzorgers ontmoeten, dan bent u welkom op 10 maart van 14.00-15.30 uur in De Mallemolen, Kloosterstraat 11 in Groesbeek. U kunt zo binnenlopen, de koffie/thee is gratis.

Zalmpodium Millingen

MILLINGEN - Op 14 februari was In het Zalmkerkje in Millingen aan de Rijn vierde het Zalmpodium op Valentijnsdag. Om 14.00 was de start met de Skoeks uit Westervoort.

De band bestaat uit Dennis de Rooij die drum en accordeon speelt, Gerry van de Sterren met met gitaar en basgitaar. Verder Willem Jan Schuurman met basgitaar en accordeon, Bert Stienissen met gitaar. Voor versterking van de groep was Marijke Derksen er met haar viool.

De liedjes gingen over allerlei onderwerpen uit het dagelijkse leven zoals trouw, vriendschap, liefde en verlangen. Naast covers van onder andere Gerard van Maasakkers, Daniel Lohues en De Dijk speelde Skoeks ook aan aantal eigen bewerkingen.

Politie rolt wietkwekerij op in woonwijk Breedeweg

Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK/BREEDEWEG – Naar aanleiding van een anonieme tip heeft de politie donderdagmiddag rond 15.00 uur een inval gedaan in een woning aan de 17 Septemberstraat in het kerkdorp Breedeweg.

Tijdens de inval in de bovenwoning was de huurder niet in de woning aanwezig. De politie trof op twee slaapkamers 300 wietplanten aan en op de zolder stonden 600 stekjes. Een medewerker van Liander constateerde dat de stroom illegaal was afgetapt. De bewoner had de bovenwoning gehuurd van Wooncombinatie Oosterpoort in Groesbeek, die inmiddels heeft laten weten de huur op te zullen zeggen.

Volgens de politie en buurtbewoners bestaat het vermoeden dat de huurwoning alleen is gebruikt voor het kweken van wietplanten. Een gespecialiseerd bedrijf heeft donderdagmiddag en -avond zowel de wietplanten, stekjes alsmede de apparatuur uit de woning gehaald waarna de Domeinen alles zullen vernietigen.

Winterclinic bij SC Millingen

Foto: Hans Driessen

MILLINGEN - Donderdagmiddag 11 februari werd de Winterclinic georganiseerd in sporthal De Duffelt in Millingen.

Zo’n 30 pupillen en enkele C-junioren deden aan deze Winterclinic, die onder leiding stond van Daan Arnts en Joey Wijnhoven. Niels Wingels en Loek Huisman hielpen ook mee bij de uitvoering van diverse spelvormen, baloefeningen, techniektrainingen en voetbalpartijtjes. De organisatie hoopt, dat de voetballertjes de Winterclinic leuk en leerzaam vonden, maar vooral, dat ze plezier hebben gehad. In de aanstaande meivakantie zal op het sportpark De Hove weer een clinic georganiseerd worden.

Vijftien Hongaarse eiken langs Nieuwe Drulseweg gekapt

Foto: Joop Verstraaten

Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK – De gemeente Berg en Dal is maandagmorgen begonnen met het kappen van 15 Hongaarse eiken langs de Nieuwe Drulseweg in Groesbeek.

De gemeente Berg en Dal houdt het kappen in eigen beheer. De Hongaarse eiken waren geënt en zijn daardoor instabiel geworden. De boomstam groeit harder dan de wortels en krijgen zodoende en potloodvorm. Dit levert gevaar op voor het verkeer.

Bij de geringste windvlaag kan een dergelijke boom al omvallen laat een woordvoerder van de gemeente weten. Voor de 15 Hongaarse eiken zullen lindebomen worden terug geplant. De firma Hubers uit Groesbeek hielp de gemeenteambtenaren een handje door de bomen, die gedeeltelijk ingezaagd waren verder om te duwen. Verkeersregelaars hebben ervoor gezorgd dat het verkeer zo weinig mogelijk hinder van het kappen van de bomen heeft ondervonden.

Zaalvoetbaltoernooi Jeugd SC Millingen deel 2

Foto: Hans Driessen

MILLINGEN - Zondagmiddag 14 februari werd deel 2 gespeeld van het zaalvoetbaltoernooi voor de pupillen van SC Millingen. In sporthal De Duffelt werd om 13.15 uur afgetrapt met de D 4, MD 1 en E 1.

Met Robin van Rijsbergen, Harald Maassen en Arnoud Brouwer als scheidsrechter, 5 x 5 en in wedstrijden van 20 minuten werd Ajax kampioen, Feyenoord 2e en derde werd PSV. Na de pauze was het de beurt aan de D 1, D 2 en D 3. Nederland werd 3e, Duitsland 2e en deze poule werd gewonnen door Italië. De drie scheidsrechters van deze ronde waren Richard van Rijsbergen, Harald Maassen en René Beuting.
Rond 17.45 uur was het zaalvoetbaltoernooi afgelopen.

Het JAC is alle spelers, alle toeschouwers en de scheidsrechters dankbaar voor hun komst naar sporthal De Duffelt.

Open dag De Bergruiters

BEEK - Op zondag 6 maart verzorgt paardensportvereniging De Bergruiters een open dag bij manege Ebbers in Beek.

De dag begint om 10.00 uur en duurt tot ongeveer 12.00 uur. "We maken onze activiteiten voor 2016 bekend en geven informatie over de onderlinge wedstrijden. Dit jaar gaan we werken met nieuwe dressuurproeven. Onze kampioenen van 2015 laten deze proeven zien. Daarna geven zij een springdemonstratie.

Vrijwilligersvacature De Speulplek

REGIO - De Speulplek zoekt één of meerdere personen die zich willen inzetten voor ons terrein en de activiteiten die daarop gehouden worden.

Met één vergadering per maand en een klussen-ochtend per week is dit geen zware taak en iedereen kan dit doen. Wij zoeken zowel meedenk/organisatie mensen als praktische doeners. Daarnaast vinden er regelmatig activiteiten plaats die organisatie of begeleiding nodig hebben.

Als u de gemeenschap een warm hart toedraagt en daar graag een uurtje voor over heeft bent u welkom om ons team te versterken. U bent welkom als vast lid of op incidentele basis. Voor meer informatie kijk op www.despeulplek.nl en neem contact op met ons via email: info@despeulplek.nl of Piet Verriet of Hugo Hanssen (024 6631407; 06 44221089).

Extra subsidie voor begeleiding Statushouders door Vluchtelingenwerk

BERG EN DAL – Het college van burgemeester en wethouders heeft dinsdagmorgen 16 februari besloten Vluchtelingenwerk een extra subsidie te verlenen van 33.844,-- voor 2016 bovenop het al toegekende bedrag van 68.059,--. De totale bijdrage voor 2016 komt hierdoor uit op 101.903 euro.

De extra subsidie is het gevolg dat er in de gemeente Berg en Dal in 2016 beduidend meer statushouders gehuisvest moeten gaan worden. Door deze toename is er meer capaciteit nodig om de vluchtelingen te helpen bij de integratie. Vluchtelingenwerk biedt de volgende ondersteuning aan de statushouders die in de gemeente Berg en Dal een huis hebben gekregen;
1. Coaching vestiging
2. Coaching zelfredzaamheid
3. Ondersteuning gezinshereniging en asiel
5. Taalmaatjes.


Maatschappelijke begeleiding is een wettelijk verplichte taak voor de gemeente en is onderdeel van de Wet Inburgering. Coaching vestiging duurt maximaal acht maanden en coaching zelfredzaamheid zes maanden. De begeleiding wordt uitgevoerd door vrijwilligers. Daarnaast is er een spreekuur voor statushouders in Millingen aan de Rijn en in Groesbeek.

Door de werkzaamheden van de Stichting Vluchtelingenwerk wordt de gemeente inzake inkomen, burgerzaken en Sociaal Team ontlast. Voor 2016 betekent het een minimale taakstelling van 82 statushouders. Onlangs heeft het rijk al aangekondigd dat de huisvestingstaakstelling in de loop van het jaar verder verhoogd zal worden. Voor Berg en Dal betekent dit zo'n 120 statushouders. Met de extra middelen kan Vluchtelingenwerk extra professioneel personeel inzetten voor de aansturing van vrijwilligers. Het subsidiebedrag zal in twee termijnen worden uitbetaald.

Meesterwerk van Pergolesi in Beek

BEEK - Zaterdag 5 maart geven sopraan Amaryllis Dieltiens, altus Clint Van der Linde en het barokensemble Capriola Di Gioia een concert in de Sint-Bartholomaeuskerk in Beek.

Op het programma staat het Stabat Mater van Giovanni Battista Pergolesi (1710-1736), een werk waarmee de jong gestorven componist eeuwige roem vergaarde. Daarnaast worden delen uit het ontroerende oratorium Maddalena ai piedi di Cristo van Antonio Caldara (1670-1736) uitgevoerd.

Aanvang 20:15 uur; de kerk gaat om 19:45 uur open. Entree € 22,00. Kaarten zijn in voorverkoop verkrijgbaar bij Boekhandel Roelants in Nijmegen, Primera De Postkoets in Beek en via www.concertseriebeek.nl.

In het Stabat Mater wordt het lijden van Christus vanuit het perspectief van zijn moeder Maria beschreven. Het middeleeuwse gedicht werd door vele componisten op muziek gezet. Maar de compositie van Pergolesi is zonder twijfel de bekendste en ook meest geliefde. Met slechts twee solisten worden tekst in aria’s en duetten op serene en intense wijze muzikaal weergegeven.

Het werk van Caldara bevat opera-achtige elementen vol dramatiek die afgewisseld worden door lyriek van een adembenemende indringendheid. Maar theatrale uithalen zijn niet aan de orde: een en ander blijft binnen de context van de boodschap die in dit werk verankerd ligt: Maria Magdalena aan de voeten van Christus.

Anne Frankmiddag

GRPESBEEK - Op 25 februari verzorgt het Bevrijdingsmuseum Groesbeek van 14.00-15.30 uur een programma over Anne Frank, speciaal voor de jeugd van 10-14 jaar.

Het programma start met de film 'Het korte leven van Anne Frank' (Nederlands gesproken, Duitse ondertiteling). Daarna bezoeken de kinderen omder leiding van een gids het museum waar de thema's onderduiken en dagboeken worden herbeleefd.

Standaard tarieven. Museumkaart geldig. Begeleidende (groot)ouders 5,00 euro. Reserveren noodzakelijk: telefonisch via 024 3974404 of per mail, info@bevrijdingsmuseum.nl. Kijk voor meer informatie op www.bevrijdingsmuseum.nl. Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945, Wylerbaan 4, Groesbeek.

Voorlichtingsbijeenkomsten 'Vergeetachtigheid of dementie'

NIJMEGEN - ZZG zorggroep verzorgt in samenwerking met Pro Persona een voorlichtingsbijeenkomst op woensdag 9 maart van 19.30 tot 21.30 uur in Voorzieningenhart 't Hert, Thijmstraat 40 te Nijmegen.

De toegang is gratis en belangstellenden hoeven zich van tevoren niet aan te melden. Tijdens de voorlichting wordt informatie gegeven over de verminderde werking van het geheugen en (angst voor) dementie. Ook krijgen deelnemers uitleg over de mogelijkheden van hulpverlenende instanties. Vanzelfsprekend is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Alzheimer Nederland afdeling regio Nijmegen is aanwezig met informatiemateriaal.

Fontein pomp Eendengat voor reparatie verwijderd in Ooij

Foto: Bert Roodbeen

OOIJ – Al maanden was de fontein in het zogenoemde Eendengat achter dorpshuis De Sprong in Ooij buiten werking dit tot ergernis van velen.

Donderdag 18 februari hebben medewerkers van de buitendienst van de gemeente – nadat zij eerst een laagje ijs moesten breken – de fonteinpomp verwijderd. Op de gemeentewerkplaats in Groesbeek zal worden bekeken wat de oorzaak is van de storing. Het is op dit moment niet bekend wanneer de pomp weer wordt teruggeplaatst. De fontein is destijds geschonken door de Ooijse winkeliers aan de bewolking van Ooij.

15 / 28

Pak uw pijn nu aan via een OMG-arts

ARNHEM - Veel mensen hebben het idee dat hun pijn er gewoon bij hoort. Tijdens sporten, door de stad slenteren, of tijdens het liggen in bed. Pijn in bijvoorbeeld de rug, nek, bekken of knie. Ze laten het erbij zitten omdat ze denken dat je er toch niets aan kunt doen. Behalve veel pijnstillers slikken, een injectie bij de dokter halen of een operatie ondergaan waarvan je toch niet zeker weet of het helpt.

Toch is er voor deze mensen een arts waar zij direct, zonder verwijzing, terecht kunnen: de OrthoManueel arts. Deze OMG-arts achterhaalt door een volledig lichamelijk onderzoek de oorzaak van de pijn en kan deze vaak verlichten of zelfs verhelpen. Met name als de oorzaak van de pijn ligt in beknelde zenuwen, verkeerde houding of de scheefstand van bijvoorbeeld wervels of botten.

In Arnhem en Elst is een OMG-arts gevestigd met die zelfs verder gaat. De OrthoManuele behandeling kan worden aangevuld met een nieuwe vorm van gefocuste shockwavetherapie. Hierdoor kunnen ook verkalkingen, verkrampte spieren, peesontstekingen en hielspoor worden behandeld.

Voor meer informatie over Orthomanuele geneeskunde, behandelmogelijkheden, tarieven en vergoedingen kunt u contact opnemen met OMG-arts Nilüfer van den Akker, telefoon: 06 24264988, email:info@opiqa.nl, internet: www.opiqa.nl.

OrthoManueel Geneeskundige Praktijk Arnhem, Klarendalseweg 103, Arnhem

OrthoManueel Geneeskundige Praktijk Elst, Dorpsstraat 29, E2 (Vida Sana), Elst

'Gedegen hoorzorg luistert erg nauw'

GROESBEEK - Wanneer iemand voor het eerst een hoortoestel gaat dragen dringen geluiden ineens weer goed door. Het juist aanmeten en programmeren van hoortoestellen vergt zorg en kennis. Het traject kost tijd en moet zorgvuldig opgebouwd worden zodat de cliënt de tijd krijgt om aan het 'nieuwe' geluid te wennen.

Jochem Coppes, eigenaar en audicien bij Coppes Hoorzorg te Groesbeek zorgt voor een goede begeleiding tijdens de proefperiode met hoortoestellen. "Wij moeten het niet hebben van de "snelle verkoop" zoals bij de landelijk bekende ketens, maar bij ons staan betrouwbaarheid, zorgvuldigheid, kennis en kwaliteit voorop."

Bij Coppes hoorzorg heeft u altijd recht op een vergoeding, ongeacht bij welke zorgverzekeraar u aangesloten bent. Heeft u interesse in een vrijblijvende proef met hoortoestellen of wilt u gewoon uw gehoor is deskundig laten onderzoeken? Neem dan contact op via het telefoonnummer: 024 8445599 of loop eens binnen aan de Dorpsstraat 34 te Groesbeek.

Senioren-assistent helpt om langer zelfstandig te wonen

REGIO - U woont zelfstandig en kunt wel wat extra hulp gebruiken? Dan is senioren-assistent misschien wel de betrouwbare partner die u zoekt. Wij ondersteunen ook mantelzorgers.

"Het langer in de vertrouwde omgeving blijven wonen heeft voor ouderen vele voordelen", volgens senioren-assistent Martin Bosch. Zoveel mogelijk blijven doen wat je gewend was te doen. "De kwaliteit van leven wordt sterk bepaald door de ruimte die je hebt om die dingen te kunnen kiezen waar je gelukkig van wordt ."

"Als persoonlijke assistent zorg ik voor een betrouwbare en professionele dienstverlening", aldus Martin. Als senioren-assistent richt hij zich op het verlenen van hulp- en gemaksdiensten. Zoals huishoudelijke en administratieve hulp, boodschappen doen, persoonlijke begeleiding bij een ziekenhuisbezoek, een tuinman, een klusjesman of het leveren van maaltijden aan huis. "Graag zoek ik voor uw wens als senior, familie of mantelzorger een aanbod met een passende prijs. Zodat u op een goede manier de gewenste hulp krijgt en de regie over uw eigen leven behoudt."

Martin Bosch is senioren die woonachtig zijn in de gemeente, Berg en Dal, Beuningen, Millingen a/d Rijn, Heumen, Wijchen en Nijmegen graag van dienst. Voor meer informatie of een oriënterend gesprek kunt u contact opnemen. Telefonisch 06 28760287 of via de email: m.bosch@senioren-assistent.nl. Kijk ook eens op www.senioren-assistent.nl.

19 / 28

Uw opticien en audicien in Groesbeek

GROESBEEK - Bij Optiek Groesbeek bent u aan het juiste adres voor optimaal zien en horen. Onze gediplomeerde en geregistreerde opticiens & audiciens doen er alles aan het beste uit deze zintuigen naar boven te halen. Immers, uw ogen en oren zijn een kostbaar bezit, waarop u zuinig moet zijn. Prettig horen en zien is belangrijk, maar prettig dragen evenzo. Wij doen er alles aan uw verwachtingen te overtreffen!

Optiek Groesbeek is voor horen en zien al 28 jaar een begrip in Groesbeek en omgeving. In onze sfeervolle en moderne zaak, staat een perfecte oog- en oorzorg centraal. Bij ons vindt u altijd de laatste brilmodetrends. Wij volgen de laatste modeontwikkelingen op de voet om zo voor u een gevarieerde collectie samen te stellen, dit voor ieder budget.

Contactlensspecialist

Als totaalleverancier voor horen en zien zijn wij ook specialist in Alle soorten harde en zachte contactlenzen, en nachtlenzen.

Audicien

De gediplomeerde en StAr-gecertificeerde (Stichting Audicienregister) audicien van Optiek Groesbeek, Bob van Uden, is de deskundige bij uitstek voor het aanmeten van gehoorapparaten en andere audiologische hulpmiddelen. Door regelmatig na- en bijscholing blijft deze certificering behouden. Zo kunt u altijd zeker zijn van een goede hoortest, vakbekwaam advies en oplossingen. Alle vraagstukken rondom slechthorendheid en wat dit in de praktijk met zich meebrengt zijn bespreekbaar. Bij ons in de hoorwinkel, maar ook bij u thuis indien u dit wenst. Maakt dit kenbaar bij het maken van een afspraak.

Vergoeding mogelijk bij alle zorgverzekeraars

Ook enkelvoudige diagnostiek mogelijk

ELST - One Stopcentrum te Elst heeft meer mogelijkheden geopend voor enkelvoudige diagnostiek-aanvragen. Vooral op het gebied van de beeldvorming blijkt een wens bij huisartsen te liggen voor snellere toegang voor de patiënten en directe terugkoppeling. De aanvragen die wij in toenemende mate krijgen van huisartsen zijn Röntgenfoto's en MRI. De MRI-aanvragen gaan bijvoorbeeld over knieklachten en rugklachten (onderrug en nek).

Help mee de kosten van de gezondheidszorg te drukken! Minder (achteraf onnodige) verwijzingen naar het ziekenhuis kan een factor 3 verschil maken in kosten per patiënt.

Help mee de periode van onzekerheid te beperken! Een spoedige uitsluiting van ernstiger ziekte zal geruststellend zijn en bij komende klachten verminderen. Het door de huisarts ontdekken van de juiste ziekte verkort het behandeltraject en kan mogelijk herstelwinst opleveren.

De kosten van de aanvraag komen niet voor rekening van het huisartsenbudget! Voor de ziekenhuizen is het tevens interessant gebleken, het zorgt voor minder onnodige polibezoeken en leidt tot betere verwijzingen voor medisch specialistische behandelingen.

KDrN - One Stop centrum voor huisartsendiagnostiek 1ste lijns versterking, Bemmelseweg 55, Elst (gld); 0481 353699; fax 026 7112320; info@os-chd.nl; www.os-chd.nl.

Podotherapie Groesbeek

Nicki Arts van Podotherapie Groesbeek-

GROESBEEK - Voeten zijn belangrijker dan u denkt. Gemiddeld zet u 8000 tot 10000 stappen per dag. Dat betekent dat u in uw hele leven ongeveer vier keer de wereld rondloopt.

Een hele belasting voor uw voeten,maar ook voor uw enkels, knieën, heupen en rug! Een podotherapeut onderzoekt en behandelt deze klachten. De klachten waar een podotherapeut veel mee te maken krijgt zijn hielklachten, klachten aan tenen of aan de voorvoet (doorgezakte voorvoet) en het teveel naar binnen "knikken" van voeten, enkels of knieën. Ook zien wij veel kinderen waarbij de voetstand afwijkt (met of zonder klachten). Diabetespatiënten worden bijna altijd preventief doorverwezen naar een podotherapeut door hun huisarts of praktijkondersteuner om klachten te voorkomen.

Reeds 25 jaar is op de Hoflaan 3A (bij de Aldi) Podotherapie Groesbeek gevestigd. Uw vertrouwde adres bij voet-, knie-, heup- en rugklachten. Met of zonder verwijzing toegankelijk. Graag tot ziens!

21 / 28

Logopediepraktijk Roost/Hermsen Groesbeek Logopedie is véél meer dan spraakles alleen!

GROESBEEK - "Als ouders begrepen wij Tygo wel, maar we merkten wel dat hij later was met praten dan zijn oudere zus", vertelt de moeder van Tygo (3,5 jaar). "Op advies van de peuterspeelzaal en het consultatiebureau hebben we contact opgenomen met Logopedie Roost/Hermsen. Daar bleek dat Tygo inderdaad achterloopt met praten."

"Tygo krijgt inmiddels een tijdje therapie en hij is dol op logopediste Laura. Als ouders krijgen we tips om thuis zijn taal te stimuleren, dat is fijn want als ouder willen we hem graag helpen! Tygo gaat goed vooruit en begint inmiddels een heerlijke kwebbelkous te worden!"

"Als logopedist help ik bij de stimulering van de taal bij jonge kinderen en adviseer ik ouders. Maar de logopedist doet nog zoveel meer! Logopedie houdt zich bezig met alles wat te maken heeft met communicatie, taal, spraak, stem, gehoor en slikken. Wij zijn er voor iedereen van 0 tot 120 jaar, zeggen wij altijd", vertelt logopediste Laura van der Gugten. "Wij helpen zuigelingen en jonge kinderen met eet- en drinkproblemen. Maar ook ouderen die, na een CVA of als gevolg van de ziekte van Parkinson, moeite hebben met slikken en de spraak. We zien jonge kinderen, zoals Tygo, die niet of nauwelijks praten, maar ook basisschoolkinderen met problemen in de taalontwikkeling. Vaak hebben deze kinderen ook leer-, lees- of spellingsmoeilijkheden. Wij behandelen heesheid bij kinderen, maar ook bij volwassenen, bijvoorbeeld leerkrachten, zangers en beroepssprekers. Ook helpen wij ouderen met dementie en hun mantelzorgers."

De praktijk bestaat volgend jaar juli 40 jaar. De praktijk heeft altijd een duidelijke missie en visie gehad. Kwaliteit is daarin al bijna 40 jaar één van de belangrijkste punten. In 2014 behaalden zij als 5e logopediepraktijk van Nederland de Kwaliteitstoets Logopedie en er loopt er een continue Patienttevredenheidsonderzoek (PTO) binnen de praktijk.
"Dit alles met succes! Cliënten geven ons een 9!", aldus praktijkhoudster Otilia Hermsen.

U vindt Logopediepraktijk Roost/Hermsen in Groesbeek, Ambachtsweg 13b, tegenover de ingang van Van Kesteren.

Aanmelden? t. 06-23685159 e. groesbeek@logopedieroosthermsen.nl i. www.logopedieroosthermsen.nl
Iedere woensdag van 11.30u-12.30u inloopspreekuur. Zonder afspraak, voor al uw vragen. Wij hebben géén wachtlijst.

Bij ons vindt u een bril die perfect zit en er super goed uit ziet. Wij adviseren u graag!

BEEK-UBBERGEN - In november 2007 zijn we van start gegaan met onze winkel LaVér Optiek. LaVér is een samenvoeging van onze namen (Sven) Lalaar en (Paula) Verbruggen. Na negen jaar zelfstandigen-ervaring opgedaan te hebben in de optiekbranche leek het ons fantastisch om samen een winkel te runnen en klanten helemaal op onze eigen manier van dienst te kunnen zijn.


Voor ons is elke klant even belangrijk. Persoonlijke aandacht en service komen op de eerste plaats. Ons advies is professioneel en eerlijk. Oogmetingen worden met geavanceerde meetapparatuur gedaan. Binnen een paar minuten heeft u een exacte status van uw oogsterkte. Onmisbaar voor het maken van de juiste keus. Omdat duurkoop niet automatisch goede service betekent wordt van alle merken die we verkopen de prijs-kwaliteit verhouding nauwkeurig onderzocht. Dat betekent dat u alleen betrouwbare merken vindt in onze winkel. Mét uitstekende service.

Bij Lavér optiek is altijd ruimte voor gezelligheid. Een kop koffie of thee. Een praatje. Even rondkijken in de winkel. Bladeren in een tijdschrift aan de leestafel. Het kan allemaal bij ons. We streven ernaar dat klanten zich op hun gemak voelen bij ons en graag terugkomen.

Als u niet naar de optiek kunt komen dan komt Lavér optiek gewoon naar u. Op elke gewenste locatie. We bieden ook een haal- en brengdienst. Deze zorgt er voor dat u veilig heen en weer wordt gebracht naar de optiek op een tijdstip dat voor u het beste uitkomt. Hoe relaxed is dat!
Kom gerust eens binnen als u in de buurt bent. Zoek een plekje in één van de gezellige zitjes in de winkel. Groetjes en tot ZIENs! Paula en Sven Lalaar.

Schellingshof 5, Beek Ubbergen. Di t / m vr 10.00 tot 17.30 uur; Zat 10.00 tot 17.00 uur; Maandag gesloten; E; laveropt@xs4all.nl; T: 024 6843105.

23 / 28

Politie waarschuwt voor mensen die met een smoes binnen willen komen

BERG EN DAL - Helaas zijn het vaak ouderen die slachtoffer worden van babbeltrucs, daar maakt de politie en gemeente Berg en Dal zich zorgen over. Oplichters en dieven proberen van alles op de mouw te spelen met maar één doel; bij u binnen komen en iets afhandig maken.

De bewoners merken dat er iets aan de hand is, maar vinden het onbeleefd om zo iemand niet te woord te staan of binnen te laten. Politie laat met klem weten: laat onbekenden nooit binnen, hoe onaardig u dat ook vindt.

Oplichters zijn er in alle soorten en maten; van vriendelijk ogend tot vertrouwenwekkend, van man tot vrouw en van jong tot oud. Kortom; u kunt ze niet vooraf herkennen. Ze bellen aan en stellen zich voor als medewerker thuiszorg of energiebedrijf, of als nieuwe buur. Ook kunnen ze om hulp vragen bijvoorbeeld geld voor benzine of een taxi of ze bieden iets aan.

De smoesjes klinken vaak geloofwaardig. Ze willen maar één ding en dat is de woning binnen komen. Eenmaal binnen – vaak zijn ze met meer - wordt u afgeleid en als ze weg zijn mist u uw bankpasje, geld of sieraden. Kijk voor u de deur open doet eerst wie ervoor de deur staat, en vraag eerst wat hij of zij komt doen. Vertrouwt u het niet, bel dan direct 112.

Zorg dat u de deur op een kier kunt zetten met een kierstandhouder of plaats een deurspion in de deur. Vraag altijd naar een legitimatiebewijs ook als de beller zegt dat hij van de gemeente, bedrijf of instelling te zijn. Geen legitimatiebewijs, dan een nieuwe afspraak maken. Sommige dieven gebruiken ook geweld als ze binnen zijn, raak dan niet in paniek maar probeer ze naar buiten te krijgen.

Onthoudt hoe ze eruit zien en kijk waar ze heen lopen. Bel direct 112 en doe uw verhaal. Loop nooit met iemand mee naar buiten, want ze kunnen met twee man zijn. Doe altijd de achterdeur op slot als u alleen thuis bent. Meer informatie of contact met uw wijkagent? Vul op www.politie.nl (MijnBuurt) uw postcode in. Automatisch verschijnen dan de naam van de wijkagent.

Gidsen gezocht voor Expeditie Stroom van de Waal

REGIO - Expeditie Stroom van de Waal is een muziektheatervoorstelling op vijf bijzondere locaties in de buurt van Millingen, Doornenburg en Pannerden. Als speellocaties zijn landschappelijke en cultuurhistorische "iconen" gekozen. Voor elke locatie is een scène op maat gemaakt.

In de Millingerwaard gaat het om scènes op de oude werf en in de voormalige steenfabriek. In totaal doen meer dan 200 acteurs, zangers, dansers, musici, slagwerkers en vendeliers mee. In de Millingerwaard gaat het om scènes op de oude werf en in de voormalige steenfabriek. In totaal doen meer dan 200 acteurs, zangers, dansers, musici, slagwerkers en vendeliers mee.

De voorstellingen zijn op woensdag 6, donderdag 7, vrijdag 8, zaterdag 9 en op woensdag 13, donderdag 14, vrijdag 15 en zaterdag 16 juli. Het publiek reist op één avond van scène naar scène, waardoor het aan de hand van de voorstelling op een verrassende manier kennis maakt met het bijzondere riviergebied.

Het publiek bezoekt Expeditie Stroom van de Waal in groepen. Elke groep krijgt twee gidsen, de publieksbegeleiders. Op elke locatie zorgt een andere gids, de locatiebegeleider, dat iedereen een zitplaats vindt om de voorstelling goed te kunnen zien.

Voor het publiek dat de voorstelling komt bezoeken uit Millingen e.o. zoeken wij publieksbegeleiders en locatiebegeleiders.nl. Meedoen aan dit bijzondere project? Kijk op www.stroomvandewaal.nl bij vrijwilligers gezocht.

Programma van Radio Gruusbek via Internet is te beluisteren

GROESBEEK - Hieronder volgt het programma van Radio Gruusbek dat sinds kort 24 uur per dag is te beluisteren via Internet.

Door de weeks de vliegende dj Heuveland radio met aan de knoppen de graspol.
Maandag van 00.00 tot 24.00 uur; Muziek Expresss non Stop de beste piratenhits.
Dinsdag van 00.00 – 14.00 uur Piratenhits verzorgd door Muziek Express
14.00 – 16.00 uur De Vrijbuiter
16.00 – 24.00 uur Piratenhits verzorgd door Muziek Express
Woensdag van 00.00 – 14.00 uur; Piratenhits verzorgd door Muziek Express
14.00 – 16.00 uur; De Vrijbuiter
16.00 – 24.00 uur; Piratenhits verzorgd door Muziek Express
Donderdag 00.00 – 24.00 uur; non Stop Piratenhits verzorgd door Muziek Express
Vrijdag 00.00 – 13.00 uur; Muziek Express met de beste piraten hits
12.00 – 14.00 uur; Muziek Express op verzoek
14.00 – 15.00 uur; Muziek Express met non Stop piraten hits
15.00 – 17.00 uur; Robin Hood
17.00 – 18.00 uur; Piraten hits verzorgd door Muziek Express
18.00 – 19.00 uur; Voor 't weekend met Rik
19.00 – 21.00 uur; Metal Express
21.00 – 24.00 uur; Piraten Hits non Stop verzorgd door Muziek Express
Zaterdag 00.00 – 10.00 uur; Muziek Express met non Stop piraten hits
10.00 – 13.00 uur; De Ijsbeer
13.00 – 15.00 uur; De gezellige zaterdagmiddag
15.00 – 17.00 uur; Lucky Luke
17.00 – 24.00 uur. Non Stop piratenhits verzorgd door Muziek Express
Zondag 00.00 – 24.00 uur; Is de gehele dag gereserveerd voor Muziek Express met piratenhits.
Het programma van Radio Gruusbek is te beluisteren via radiogruusbek.nl of radiogruusbek.com.

Aanvoerder Ken Leemans van De Treffers verlengt contract

Foto: De Treffers

GROESBEEK – Na een mooie 4-1 overwinning op USV Hercules is er nog meer goed nieuws te melden vanuit het Treffers front.

De technische commissie is blij om te melden dat de 33-jarige aanvoerder Ken Leemans zijn overeenkomst met een jaar heeft verlengd. De rossige verdediger kwam in de winterstop van het seizoen 2014-2015 naar de Groesbeekse Topklasser De Treffers en gaat derhalve volgend seizoen zijn derde seizoen aan op sportpark Zuid aan het Nijerf in Groesbeek.

Inloophuis Groesbeek start fotocursus

GROESBEEK - Wil je je instellingen steeds meer zelf gaan bepalen en een betere compositie bepalen bij je beelden?

Bij het Inloophuis Groesbeek start in maart een fotocursus door mij gegeven bij voldoende belangstelling. De cursus die in oktober was gepland had te weinig aanmeldingen. Mogelijk denkt men dat er betrokkenheid of ervaring met kanker moet zijn, maar iedereen is welkom.

"Ik bespreek de technieken om betere opnames te maken en worden foto's van cursisten besproken om de praktijk hiervan te ervaren. Zorg dat je erbij bent, want het is voorlopig de laatste keer."

Geplande data zijn 3, 17 en 31 maart, 14 april, 12 en 26 mei om 14.00 uur. Graag aanmelden bij het Inloophuis Groesbeek.

Zes appartementen in voormalige woning smederij Oomen

Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK – De woning van de voormalige smederij van Oomen aan de Dorpsstraat in Groesbeek centrum gaat binnenkort plaatsmaken voor zes appartementen. De winkel / kantoor – dat al vijf jaar leeg staat - blijft voorlopig dezelfde functie behouden alleen in de bovenverdieping zullen appartementen verschijnen.

De vergunningsaanvraag is ingediend door D en M Properties uit Malden, die eigenaar is geworden van zowel van het winkel- en kantoor pand (44m2), de woning en de smederij (117m2). De Omgevingsdienst Regio Nijmegen (ODRN) heeft inmiddels een vergunning verleend. Voor de smederij, die onlangs geheel is ontmanteld, is geen wijziging bouwvergunning aangevraagd en blijft voorlopig bedrijven / industriebestemming, daar verandert niets aan. Het plan is om op eigen terrein parkeerplaatsen voor de bewoners van de appartementen te creëren.

Politie op zoek naar slingerende automobilist

Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK – Bij de politie kwamen zondagmorgen diverse meldingen binnen van weggebruikers dat er een automobilist al slingerend op de weg reed en menige stoeprand al had geraakt.

Diverse patrouillewagens gingen op zoek naar de bewuste auto, die volgens meldingen vanaf de Nieuweweg al slingerend naar de Nieuwe Drulseweg reed. Even voor twaalf uur kwam de melding dat er een aanrijding zou zijn op de 2e Colonjes kruising Knapheideweg in Groesbeek.

Daar trof de politie de gezochte automobilist aan die tegen en andere auto was gereden. Toen de politie de 70-jarige automobilist afkomstig uit Groesbeek aanspraken, dachten de agenten in eerste instantie dat de bestuurder onder invloed verkeerde. Maar al snel werd duidelijk dat het slachtoffer onwel geworden was. Hij is met spoed per ambulance overgebracht naar het CWZ-ziekenhuis in Nijmegen. De auto van het slachtoffer alsmede de auto waar hij tegenaan gereden was – eigendom van een inwoner uit Groesbeek – werden zwaar beschadigd.

Gezellige dansavond met Aldörum

GROESBEEK – Op vrijdagavond 26 februari vindt er weer een gezellige dansavond plaats in het Groesbeekse culturele centrum De Mallemolen aan de Kloosterstrtaat 11 in Groesbeek.

Met de muziek van het Groesbeekse Senioren orkest Aldörum gaan oude tijden herleven. De dansavond begint om 20.00 uur. De entree bedraagt 4,00 euro. Natuurlijk ontbreken de warme hapjes op die avond ook niet. Iedereen is welkom. Voor meer info; www.mallemolengroesbeek.nl.

Groesbeeks Gemengd Koor geeft concert in klooster Graefenthal Asperen

Foto: eigen foto van het GGK

GROESBEEK/ASPEREN – Het Groesbeeks Gemengd Koor bestaat dit jaar 70 jaar en in aanloop naar dat jubileum zijn er al enkele optredens gepland. Afgelopen vrijdagavond heeft het Groesbeeks Gemengd Koor een verrassingsconcert aangeboden aan de leden van KBO Groesbeek Dorp/ De Horst in De Mallemolen aan de Kloosterstraat in Groesbeek.

Zondagmiddag 13 maart geeft het koor een voorjaarsconcert in klooster Graefenthal in het Duitse Asperen bij Goch. Het koor nodigt iedereen uit hierbij aanwezig te zijn. In de perfecte akoestiek van de kruisgang kunnen de aanwezigen genieten van een zeer gevarieerd internationaal repertoire. Voorafgaande aan het concert dat om 14.00 uur begint, kan men vanaf 12.00 uur heerlijk lunchen in het restaurant van het klooster met diverse broodjes, boerengroentesoep en een saladebuffet. De kosten van dit buffet bedragen 13,00 (exclusief drankjes). Na het concert kan men in het kloostercafé genieten van de koffiespecialiteiten en gebak bij een knapperig haardvuur. Men kan ook al reserveren via internet; http;//kloster-graefenthal.de/anmeldung-groesbeek.

Gereserveerde kaarten kunnen opgehaald worden in het kloostercafé dat dagelijks geopend is van 11.00 tot 17.00 uur. De aanvang van het concert op zondag 13 maart is om 14.00 uur, de entree bedraagt 5 euro per persoon.

Dronken automobiliste rijdt kledingzaak binnen in Groesbeek

Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK – Een dronken automobiliste is in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 01.50 uur een kledingzaak binnen gereden op de Herwendaalseweg in Groesbeek.

De 36-jarige vrouw afkomstig uit Groesbeek kwam uit de richting centrum en is vermoedelijk geschrokken van een vluchtheuvel en heeft het stuur naar rechts getrokken waar zij een tuinmuur schampte. Vervolgens is ze de macht over het stuur verloren en is aan de andere kant van de weg een kledingzaak binnengereden. Hiervoor is de vrouw tot tweemaal toe over het voetpad gereden zowel aan de rechterkant als de linkerkant van de Herwendaalseweg. Wonder boven wonder liep daar op het moment van de crash niemand. De bestuurster ging er vandoor maar meldde zich even later bij de meldkamer van de politie waarna de politie de vrouw even later kon aanhouden. Niemand raakte hierbij gewond.

De gealarmeerde ambulance kon onverrichter zaken weer terug naar Nijmegen. De brandweer heeft de auto uit de winkel gehaald en gecontroleerd of het winkelpand – dat zwaar beschadigd raakte – geen instortingsgevaar opleverde. De aangehouden bestuurster is aangehouden en moest op het bureau in Nijmegen een verplichte ademanalyse ondergaan. De uitslag hiervan was 870 ug/l bijna 4 maal zo hoog als wettelijk is toegestaan waarna het rijbewijs werd ingevorderd en proces verbaal tegen haar werd opgemaakt.

De eigenaar van de Insideoutlet kledingzaak schat de veroorzaakte schade op tienduizenden euro's. In de nacht van zaterdag op zondag is de kledingzaak provisorisch dicht getimmerd.

Sale bij Topshelf in Beuningen

BEUNINGEN - Topshelf in Beuningen is gestart met de sale: 5 halen = 3 betalen! De keuze is enorm: op 6.000 vierkante meter is er alles op het gebied van sports, fashion, fun & outdoor. Van de traditionele sporten zoals voetbal en tennis tot fietsen, kamperen, vechtsporten, ballet, ski- snowboard et cetera.

Topshelf is een concern met een prettige én exclusieve uitstraling, waar de consument alles van zijn of haar gading kan vinden. Van Nike & Reebok tot Hugo Boss & Gant en alles wat er tussenin zit. Voor ieder wat wils, maar altijd topkwaliteit! Van Adidas, Asics, Puma tot PME Legend, Pepe Jeans, Retour for kids en nog veel meer voor het hele gezin.

Topshelf biedt meer winkelplezier dan welke andere sportzaak. De funshopper, die zijn tijd ervoor neemt en alles wil bekijken en uitproberen, maar ook rustig een hapje & drankje wil nuttigen.

De try- en buymethode is een speerpunt. De materialen en kleding kunnen rustig worden getest en bekeken alvorens de shopper zijn/haar keuze bepaalt.

De runshopper die duidelijk van te voren zijn/haar keuze heeft bepaald, kan er snel terecht door de duidelijke routing. Kwaliteit en snelheid staan hierbij voorop. En de one-stopshopper kan er voor een complete outfit terecht, voor een totaalconcept passend bij de sport van zijn/haar keuze.

Daarnaast biedt Topshelf de mogelijkheid om modieuze en praktische zaken met elkaar te combineren. De kleding, bijbehorende accessoires en materialen worden altijd conform de laatste modewensen en kwaliteitseisen ingekocht. Sporten moet tenslotte leuk blijven. Topshelf biedt de meest veelzijdige en complete oplossingen hiervoor!

Topshelf Beuningen, Hadrianussingel 18, Park De Heuve, Beuningen; 024 6782810; www.topshelf.nl.

Eerste vernielingen aan nieuwe komborden een feit

Foto: Joop Verstraaten

BERG EN DAL – De eerste vernielingen aan de nieuwe komborden in de gemeente Berg en Dal is een feit. Tot nog toe is aan een kombord dat langs de Nijmeegsebaan staat – als men Groesbeek binnen rijdt - vernielingen aangericht.

Op het bord staat Groesbeek gemeente Berg en Dal. De daders hebben getracht het woord Berg en Dal van het bord te verwijderen met een onbekende vloeistof maar dat is niet helemaal gelukt. Momenteel is de gemeentenaam Berg en Dal moeilijk te lezen. Het bord is pas na carnaval geplaatst om eventuele vernieling te voorkomen, maar nu is het alsnog gebeurd. Het zijn vermoedelijk mensen die niet kunnen verkroppen dat de naam Berg en Dal bij het referendum meer stemmen heeft gekregen dan Groesbeek. Als ruim 300 Groesbekers meer hadden gestemd op Groesbeek, was het Groesbeek geworden, maar dat is niet het geval gebleken. De gemeente Berg en Dal heeft inmiddels aangifte van vernieling gedaan.

Zondag 10 april, de tiende editie van Rondje Millingen

MILLINGEN - Het wordt een bijzondere editie, het is namelijk de tiende keer dat we dit organiseren.
We hebben zoals altijd de loopjes voor de spontane, niet te stoppen kids, 500 meter en 1 km. Zodra je kan lopen, mag je meedoen! Het is voor alle leeftijden. En we hebben de route aangepast, waardoor alle fans jullie goed kunnen aanmoedigen.

De 5 km en de 10 km over de dijken tussen Millingen en Kekerdom, zijn echte klassiekers aan het worden. En dit jaar extra snelle routes. Of je nu 8 of 80 bent, beginner of gevorderd, je gaat zeker genieten van dit relaxte, gezellige hardloopevenement in het prachtige natuurgebied De Millingerwaard! 5 km. Wil je een nieuw persoonlijk record lopen, of is dit je eerste wedstrijd? Deze 5 km is perfect, je start in het dorp waarna je heerlijk doorloopt over de dijk. Met een fantastisch uitzicht over de Rijn loop je snel richting finish. Slechts 6,50 bij voor-inschrijving. Na-inschrijving 8,00.

We hebben een nieuwe extra snelle route voor de 10 km, hier ga je een PR lopen! Met deze afstand blijf je jezelf uitdagen, je eerste 10 km is altijd spannend en een ervaren loper weet dat je de afstand nooit moet onderschatten. De eerste kilometers loop je op de dijk, op een verharde weg, daarna ga je door de Millingerwaard, heerlijk in de natuur, langs bizons en wilde paarden, hoe leuk is dat! Slechts 8,00 bij voor-inschrijving. Na-inschrijving 10,00.

We hebben de afstanden voor onze jonge lopers verlaagd, zodat het voor alle lopertjes een plezier is om mee te doen. Er is keuze uit 2 afstanden, zij rennen gezellig door het dorp, onder aanmoediging van familie en vrienden. Kleintjes betalen een kleine bijdrage: 3,00. En iedereen krijgt een medaille!