GN Nijmegen-Noord

5 december 2018

GN Nijmegen-Noord 5 december 2018


Optreden Cantilene in Sint-Jozef Lent

Zangvereniging Cantilene.

LENT - Op dinsdag 11 december treedt gemengde zangvereniging Cantilene op in de ontmoetingsruimte ‘Plein Lent’ van woonzorgcentrum Sint-Jozef Lent. Aanvang 19.30 uur, Lentse Schoolstraat 29 in Lent.

Cantilene werd op 12 december 1979 opgericht. Al die tijd heeft het koor onder leiding gestaan van Gerard Rutjes die nog steeds met veel enthousiasme de dirigeerstok hanteert! De naam die toen werd gekozen, 'Cantilene' (liefelijk gezongen lied) bleek al direct een gouden greep te zijn.

Cantilene zong regelmatig op kooravonden, tijdens kerstvieringen en kreeg in de loop der jaren zo haar regionale bekendheid. De leden van het koor komen niet alleen uit Haalderen maar uit de hele regio. Al sinds 1980 verzorgt Cantilene elk jaar een jaaruitvoering. Donateurs, familie en ook vele andere muziek- en zangliefhebbers weten dan hun weg naar de concertzaal te vinden.

Op 11 december zullen zij bij RijnWaal Zorggroep locatie Sint-Jozef Lent hun eigen repertoire ten gehore brengen en uiteraard enkele bekende kerstliederen. Entree voor buurtbewoners is 7,50 euro. Dit is inclusief koffie/thee, een hapje en drankje.

Top-film: Victoria en Abdul

BEMMEL - Donderdag 13 december kunt u weer een leuke en boeiende film zien bij Top. Dit keer een Brits kostuumdrama met Judy Dench in de rol van Queen Victoria.

Victoria en Abdul vertelt het waargebeurde verhaal van de buitengewone vriendschap tussen Koningin Victoria en Abdul Karim (Ali Fazal), een jonge klerk uit India. Wanneer Abdul Karim vanuit India afreist om mee te werken aan de vieringen rond het Gouden Jubileum van de koningin, blijkt er een klik te zijn tussen hen beide. Terwijl Koningin Victoria steeds meer moeite heeft met de strenge regels die haar positie als vorstin met zich meebrengt, wordt de band tussen de twee hechter. De mensen en bedienden om hen heen proberen allen deze band te verbreken. Hun vriendschap wordt echter steeds sterker en de koningin gaat de wereld met andere ogen bekijken.

Aanvang 20:00. Kaartjes kosten 7,00 euro en zijn te bestellen op www.topbemmel.nl en tevens verkrijgbaar bij boekhandel De Toren van Bemmel en in de Theaterkerk, Markt 5, Bemmel.

Zondagmiddagconcerten in muziekbuurt Elst

ELST - Een paar buurtbewoners hebben het plan opgevat om zoiets te organiseren. Eenvoudige concerten van drie kwartier bij mensen thuis. De musici kunnen gezocht worden onder de buurtbewoners en hun familie en kennissen of bij het conservatorium in Arnhem.

De gemeente steunt dergelijke initiatieven! Als de bewoners van de muziekbuurt, inclusief De Helster de bon die we onlangs in de bus kregen doneren aan dit initiatief, kunnen de musici een onkostenvergoeding krijgen.

Chris Rooyackers, Bizetstraat 9 en Mariëtte van Erp-Uitterhoeve, Hayndstraat 44 zijn bereid dit plan nader uit te werken. "Wilt u meedoen met de organisatie? Gooi een briefje in de bus, of stuur een mailtje naar rooijackers.holkenborg@xs4all.nl of mverp@kpnmail.nl."

"Vindt u dit een goed plan, activeer dan uw bon en kies voor dit project. Ga naar www.overbetuwedoet.nl en klik op initiatieven, tweede bladzijde. U kunt ook de bon in de bus gooien bij de initiatiefnemers. Bent u de bon kwijt, in januari komt er weer een bon."

Er klonk een lied, er zong een stem

ELST - Er klonk een lied er zong een stem. Onder deze titel sluit het Elster mannenkoor met een luisterrijk concert het succesvolle jubileumjaar feestelijk af.

Wat is er dan mooier dan daarbij samenwerken met de sopraansoliste Carla Maffioletti. Want met haar mooie en warme stem als een nachtegaaltje en lichtvoetige verschijning vormt zij, met het sonore, plechtig-warme mannenkoor een prachtig samenspel.

Oude kerstliederen klinken in nieuwe arrangementen, vogeltjes zingen de (kerst-)sterren van de hemel, engelen zingen hun lied en herders nodigen elkaar zingende uit om eens te gaan zien of dat lied waar is; om dan natuurlijk samen met Maria het pasgeboren kindje in slaap te zingen.

Accordeon-orkest Arnhem-Zuid -onder leiding van John Holvast - begeleidt met fraaie arrangementen, afgewisseld of in samenspel met pianist Jelle Hoksbergen, en zal ons ook verrassen met sfeervolle kerstmuziek van Corelli en Bach. De dirigent van het koor Monque Verhoeven is er opnieuw in geslaagd een bijzonder concert samen te stellen.

Kortom, een programma dat je niet wilt missen – en dat hoeft ook niet, want het wordt dit weekend liefst twee keer uitgevoerd!

8 december 20.00 uur, Sint-Leonarduskerk, Dorpsstraat 16 Oosterhout.

9 december 14.00 uur, Grote Kerk, Sint Maartenstraat 32B Elst

Kaarten kosten inclusief koffie/thee 12.50 euro en zijn verkrijgbaar bij: kapper Van de Laak en het Dorpshuis, beide in Oosterhout en bij Bruna en Primera aan de Dorpsstraat, evenals bij van Dam Tweewielers alle in Elst.

Reserveren kan ook door overmaking van het verschuldigde bedrag op rekening nr.NL82RABO0316889431. Vermeldt u er dan wel bij adventsconcert en voor welke dag. De locaties zijn steeds een half uur voor aanvang open, waar dan ook eventueel gereserveerde kaarten klaar liggen en zolang de voorraad strekt toegangskaarten te koop zijn.

Nieuwe dienstregeling Breng bussen

NIJMEGEN - Op zondag 9 december gaat de nieuwe dienstregeling in van de Breng bussen in de regio Arnhem Nijmegen. Op sommige lijnen zijn de wijzigingen beperkt tot de vertrektijden, op andere lijnen gebeurt er meer.

In Nijmegen Noord wijzigen de routes van de buslijnen 14 en 331.

Lijn 14 rijdt de route via de Groenestraat en de busbaan (huidige route lijn 331) en stopt daar bij de halten Kruidenstraat, Jonagoldstraat, De Klif en Acquilastraat.

Lijn 331 rijdt de route via de Griftdijk (huidige route lijn 14) en stopt daar bij de halte Terracottastraat.

Beide lijnen rijden via de Griftdijk Noord richting Nijmegen v.v. en stoppen bij de halten Lent Dijkstraat en Lent Citadel College.

Lijn 33 Arnhem – Gendt – Nijmegen v.v. rijdt in Lent voortaan via de Turennesingel. De route via de Laauwikstraat vervalt.

Schrijfactie Amnesty International

RESSEN - Schrijven om te strijden tegen het onrecht dat onze medemens wordt aangedaan en om deze medemens een hart onder de riem te steken. Dat is wat we op 10 december, de dag van de Rechten van de Mens, gaan doen.

Wereldwijd zitten veel mensen onterecht gevangen. Amnesty International zet zich al jaren in tegen dit onrecht. Deze schrijfactie is één van hun activiteiten. Met zoveel mogelijk brieven willen zij de verantwoordelijke machthebbers op hun nalatigheden wijzen en de betreffende gevangenen laten weten dat er over de hele wereld mensen zijn die zich hun lot aantrekken.

Deze acties hebben ieder jaar weer verrassend mooie resultaten: de gevangenen voelen zich enorm gesteund door de ontvangst van al die brieven en kaarten en de machthebbers zijn niet gelukkig met zoveel negatieve aandacht. Al menige gevangene is vrijgekomen als gevolg van een schrijfactie.

"Help dus mee om ook vanuit Ressen zoveel mogelijk brieven te versturen. Je kunt zomaar binnen lopen en net zolang blijven als je wilt. Al wil je maar één brief schrijven, weet dat je welkom bent. Ook kinderen zijn van harte welkom. Elke brief telt."

Voorbeeldbrieven en schrijfmateriaal zijn aanwezig, evenals koffie en thee. "Wij zien je graag op 10 december tussen 16.00 en 20.00 uur in de kerk van Ressen, Kerkenhofstraat 3." Het schrijven is op initiatief van Pleisterplaatsgroep Ressen

Streng rookbeleid op Winterfestijn

IJjsschaatsen. (foto: Jaleesa Derksen) Jaleesa Derksen

ELST – Rookvrij opgroeien. Het is een doel waar wij als Winterfestijn helemaal achter staan. Want kinderen en roken, dat gaat gewoon niet samen. Om die reden is het rookbeleid op en rond de ijsbaan verder aangescherpt.

Buiten mag rond de ijsbaan niet meer gerookt worden, omdat er vaak kinderen op het ijs aan het schaatsen zijn. Dit verbod geldt tot 18.30 uur. Dit zal met behulp van borden kenbaar worden gemaakt. Net als voorgaande jaren mag er in het Wintercafé niet gerookt worden. Daarmee voldoet het Winterfestijn aan de wettelijke regels die ook gelden voor de horeca.

Na 18.30 mag er buiten weer gerookt worden. Het is lastig om dat te verbieden, omdat het min of meer in de buitenlucht is. De ijsbaan staat wel in een tent, maar deze is aan alle kanten open. En hoewel we dit niet kunnen verbieden, vragen we rokers wel om rekening te houden met de niet-rokers om ons heen en met kinderen en jongeren die ook na 18.30 uur nog op en langs de ijsbaan staan. Voor meer informatie over het Winterfestijn: www.winterfestijnoverbetuwe.nl.

Kerststuk maken bij De Minkhof

BEMMEL - Wilt u ook genieten van een zelfgemaakt kerststuk, dan kunt u zich inschrijven voor een workshop kerststukjes maken bij De Minkhof op vrijdagmiddag 14 december van: 13:30 tot 15:30 uur.

"Het enige wat u hoeft mee te nemen is een bakje, een tangetje en een scherp mesje als gereedschap. Voor de bloemen, ideeën en overige wordt gezorgd! Het belooft een gezellige en succesvolle middag te worden.De kosten bedragen 10,00 euro. Bij inschrijving te voldoen bij De Minkhof bij onze kas."

De Minkhof (ma, wo en vrij): 0481 357185 Molenwei 57, Bemmel; www.minkhof.nl.

Kerstmatinee in Herveld

HERVELD - Op zondag 9 december verzorgt muziekvereniging Sint-Willibrordus uit Herveld-Andelst in samenwerking met het koor Musica Amare uit Elst een kerstmatinee.

Vanaf 14.30 uur kunt u luisteren van sfeervolle kerstliederen, gebracht door koor en fanfare-orkest in verschillende samenstellingen, afgewisseld met swingende muziekstukken en nog meer.

Ook de slagwerkgroep van de muziekvereniging zal een deel van het programma verzorgen. Het belooft een gezellige, muzikale en vooral mooie kerstmiddag te worden. De entree is zoals altijd gratis. Het matinee vindt plaats in zalencentrum De Hoendrik in Herveld. Een mooie start van de winterse kerstperiode!

Jubilate op kerstmarkt Bemmel

BEMMEL - Gemengd koor Jubilate uit Gendt zal op zondag 9 december op de kerstmarkt in Bemmel optreden van 13.30 tot 14.00 uur.

Er zullen mooie, bekende kerstliederen ten gehore worden gebracht. Ook zal een selectie van het meerstemmige kerstrepertoire worden gezongen. Het volledige meerstemmige kerstconcert van Jubilate is te beluisteren op zondag 16 december om 20.00 uur in de sfeervolle protestantse kerk in Gendt.

MHC Bemmel mc4 kampioen

MHC Bemmel MC4 is kampioen. (foto: Egbert Philips)

BEMMEL - Zaterdagavond 24 november was het zover. Op de velden van Union werd er gespeeld voor het kampioenschap.

Met drie punten voorsprong op concurrent Wijchen was het nog wel een beetje spannend. Maar de overwinning was overtuigend: 9-0! De meiden zijn het seizoen gestart met een nieuw team en daarom zijn de ouders, erg trots op deze prestatie! En zijn de coaches Richard en Egbert en trouwste supportster Elise dankbaar.

Kerstmarkt bij Liduina en De Lingehof

BEMMEL - Dit jaar houden RijnWaal Zorggroep, locatie Liduina en Zinzia Zorggroep, locatie De Lingehof hun jaarlijkse kerstmarkt in het gezamenlijke complex aan de Gouden Appel 120-122 in Bemmel. Op vrijdag 14 december is iedereen hier tussen 14.00 tot 17.30 uur welkom.

De kerstmarkt telt ongeveer twintig tafels met een leuk aanbod van zelfgemaakte artikelen, zoals kaartjes, kaarsen, borduurwerk, sieraden, bloemstukjes en nog veel meer. Ook de inwendige mens wordt uiteraard niet vergeten. Want wat is een kerstmarkt zonder warme chocomelk, glühwein en andere lekkernijen? Om het geheel compleet te maken, is er live muziek. Uiteraard is de kerstman ook aanwezig.

Mantelzorgcafé in Elst

ELST - Wat betekent mantelzorg voor jou? Mantelzorgers geven vaak langdurig intensieve zorg aan hun partner of naaste. Deze intensieve zorg heeft een eigen karakter. Door de tijd heen verandert die zorg, komen er andere vragen op. Intensieve zorg confronteert je vaak met levensvragen die je met je naaste en anderen wil delen. Wat verwacht je van het leven, welke doelen streef je na? Waarom overkomt jullie dit, hoe kan je hiermee omgaan? Wat kan en wil je betekenen voor de ander, hoe sta jezelf in het leven? Ga je het verdriet, de zorgen samen aan of doe je het alleen?

Ieder geeft op een eigen manier vorm aan de zoektocht die het zorgen voor een naaste oproept. Tijdens dit mantelzorgcafé gaat een medewerker van het Centrum voor Ontmoeting in levensvragen (COIL) samen met ons in discussie over wat mantelzorg voor ons/jou betekent. Dit doen we met behulp van verschillende ervaringsverhalen. Met elkaar staan we deze avond stil bij verschillende levensthema's en vragen die het zorgen voor een naaste met zich meebrengen. Waar loop je tegen aan, hoe ga je hiermee om? Het belooft een boeiende avond te worden voor ieder die zelf mantelzorger is.

Iedereen is welkom op deze informatieve avond. De entree is gratis. Het mantelzorgcafé vindt plaats in de Ruimte, Sint Maartensstraat 32 B in Elst, 10 december en duurt van 19.30 tot 21.00 uur. Vanaf 19.00 uur staat de koffie klaar.

Informatie: KMO op werkdagen van 9.00 tot 11.00 uur : 0481-350050, of via de mail: info@mantelzorgoverbetuwe.nl.

Mantelzorgcafé in Elst

ELST - Wat betekent mantelzorg voor jou? Mantelzorgers geven vaak langdurig intensieve zorg aan hun partner of naaste. Deze intensieve zorg heeft een eigen karakter. Door de tijd heen verandert die zorg, komen er andere vragen op. Intensieve zorg confronteert je vaak met levensvragen die je met je naaste en anderen wil delen. Wat verwacht je van het leven, welke doelen streef je na? Waarom overkomt jullie dit, hoe kan je hiermee omgaan? Wat kan en wil je betekenen voor de ander, hoe sta jezelf in het leven? Ga je het verdriet, de zorgen samen aan of doe je het alleen?

Ieder geeft op een eigen manier vorm aan de zoektocht die het zorgen voor een naaste oproept. Tijdens dit mantelzorgcafé gaat een medewerker van het Centrum voor Ontmoeting in levensvragen (COIL) samen met ons in discussie over wat mantelzorg voor ons/jou betekent. Dit doen we met behulp van verschillende ervaringsverhalen. Met elkaar staan we deze avond stil bij verschillende levensthema's en vragen die het zorgen voor een naaste met zich meebrengen. Waar loop je tegen aan, hoe ga je hiermee om? Het belooft een boeiende avond te worden voor ieder die zelf mantelzorger is.

Iedereen is welkom op deze informatieve avond. De entree is gratis. Het mantelzorgcafé vindt plaats in de Ruimte, Sint Maartensstraat 32 B in Elst, 10 december en duurt van 19.30 tot 21.00 uur. Vanaf 19.00 uur staat de koffie klaar.

Informatie: KMO op werkdagen van 9.00 tot 11.00 uur : 0481-350050, of via de mail: info@mantelzorgoverbetuwe.nl.

Muziekcocktails in Theater De KiK: Hermitage - Vier!

Hermitage met Vier! (foto: pr)

ELST - Zaterdag 15 december om 20:30 uur brengt de Vlaamse formatie Hermitage een verrassende cocktail van muziek, humor en publieksinteractie in Theater De KiK in Elst. Kaartjes via www.theaterdekik.nl.

In 'Vier!' – het eerste theaterconcert met vier – gaan ze dan nog eens echte cocktails maken op het podium. Muziekgroep Hermitage heeft wat te vieren. Een vierde bandlid (Anneleen Boehme aan de contrabas), een vierde theaterconcert en de release van een vinylplaat rond de vier seizoenen. Feest dus!

Met muziek, feestelijke speeches en cocktails! Live in elkaar geshaket op het podium. Voor elk seizoen een ander smaakje. "U helpt vanop de eerste rij toch ook mee de aardbeien snijden voor de zomercocktail?"

Partycrashers zullen het al snel met de fans eens zijn: Hermitage is één van die groepen waarvan je zeker bent dat je er een onvergetelijke avond mee gaat beleven. Vanuit bakermat Gent speelden ze de voorbije jaren vaak in Nederland. Ze wonnen hier de publiekspijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival, speelden samen met het Metropole Orkest en mochten samenwerken met de legendarisch Astrid Nijgh.

“Dit seizoen het meest sfeervolle en beste wat er Nederlandstalige en in de theaters te genieten valt,” schreef De Theaterkrant met vier sterren over het vorige theaterconcert. De Volkskrant noemde Hermitage “Opgewekt, opzwepend en feestelijk”. Viert u mee? Hermitage brengt cocktails mee (geen grap)!

Nieuwe voorzitter Winterfestijn Overbetuwe

Jeroen Joon (links) geeft het voorzitterschap in goede handen bij Edwin Korthouwer. (foto: Hannie Schrijver)

ELST – Winterfestijn Overbetuwe heeft dit jaar een nieuwe voorzitter. Jeroen Joon kon het voorzitterschap niet meer combineren met zijn werk als wethouder in Apeldoorn. Edwin Korthouwer neemt dit stokje van hem over.

Op de ijsbaan zal je hem niet snel vinden als alleen om ’s avonds de baan te besproeien. Schaatsen op de ijsbaan heeft hij ook nog nooit gedaan. Toch is Korthouwer het hele jaar heel druk met het Winterfestijn. Want hoewel het festijn ‘slechts’ drie weken duurt, begint het feest voor de voorzitter altijd weer direct in de week na de laatste editie.


Grote veranderingen hoeven we niet te verwachten, maar dat is volgens Korthouwer ook helemaal niet nodig. “Het Winterfestijn is al zo’n begrip geworden in de regio, daar hoef je niks aan te veranderen. Het moet daarom ook gewoon blijven zoals het is. Een feest voor alle leeftijden met genoeg draagvlak bij alle betrokken organisaties.”


Elk jaar ziet Korthouwer dezelfde gezichten. Dat toont ook aan hoe breed de ijsbaan gedragen wordt in Elst en omgeving. “Ik heb kinderen die hier als kleuter kwamen. Die staan nu als vrijwilliger langs de baan.” De voorzitter is ontzettend blij met de vele vrijwilligers die elk jaar weer meedoen. “We hebben zoveel mensen die enthousiast zijn en zich belangeloos inzetten. Daar krijg ik heel veel energie van.”

Voor meer informatie over het Winterfestijn: www.winterfestijnoverbetuwe.nl.

Filmdrama in Theater De KiK: Darkest Hour

ELST - Darkest Hour (art). De eigenzinnige Winston Churchill staat voor een groot dilemma in de strijd tegen Nazi-Duitsland. Op donderdag 6 december draait dit biografisch drama om 20:00 uur in Theater De KiK in Elst.

'Darkest Hour' werpt een blik op het leven van Winston Churchill. Binnen enkele dagen dat hij de premier van Groot-Brittannië is geworden, staat hij voor een lastige opgave: een vredesverdrag afsluiten met Nazi-Duitsland of vechten voor de idealen en vrijheid van een natie.

Wanneer de Duitsers bezig zijn West-Europa te bezetten, doet Churchill, ondanks weerstand van zijn eigen partij, een poging de loop van de wereldgeschiedenis te veranderen. Kaartjes zijn verkrijgbaar via www.theaterdekik.nl.

Parochie H. Maria Magdalena

Liturgische vieringen Parochie H. Maria Magdalena

Zaterdag 8 december
19.00 uur: O.L.V. van Zeven Smarten Haalderen, eucharistieviering, G. Peters, GK De Levensbron
19.00 uur: St. Willibrordus Herveld, eucharistieviering, V. Bulthuis, In B'Tween


Zondag 9 december
10.00 uur: St. Werenfriduskerk Elst, eucharistieviering met kinderwoorddienst, V. Bulthuis en M. Sanders,
12,5 jr. priesterjubileum V. Bulthuis, gelegenheidskoor Maria Magdalena
10.00 uur: O.L.V. ten Hemelopneming Huissen-stad, eucharistieviering met doop, G. Peters, Exotherm
09.30 uur: H. Maria Geboorte Driel, eucharistieviering F. Bomers, Herenkoor
11.00 uur: H. Maria Geboorte Lent, eucharistieviering, F. Bomers, Young at Heart

Doordeweekse vieringen R.K. parochie Maria Magdalena

Maandag
Heteren, 18.30 u. Liefkenshoek (wcv), elke maandag

Dinsdag
Huissen-Stad, 19.00 u. dagkapel, rozenkrans, elke dinsdag
Oosterhout, 09.00 u. dagkapel, 1e dinsdag v.d. maand

Woensdag
Angeren, 09.30 uur u. sacristie/kerk, 1e woensdag v.d. maand
Doornenburg , 09.30 u. kerk , 2e woensdag v.d. maand
Gendt, 09.30 u. dagkapel, 4e woensdag v.d. maand
Herveld, 19.00 u. kapel Hoge Hof, 1e woensdag v.d. maand
Huissen-Zand, 09.30 u. dagkapel , 3e woensdag v.d. maand
Lent, 19.00 u. St. Jozef, 2e woensdag v.d. maand

Donderdag
Elst, 10.30 u. Tertzio, 1e donderdag v.d. maand
Elst , 09.30 u. De Hoeksteen, 2e donderdag v.d. maand
Elst, 10.30 u. Tertzio (wcv), 3e donderdag v.d. maand
Elst , 09.30 u. De Hoeksteen, 4e donderdag v.d. maand
Elst, 09.30 u. De Hoeksteen, 5e donderdag v.d. maand

Vrijdag
Bemmel, 10.00 u. kapel Liduina,1e vrijdag v.d. maand
Valburg, 09.00 u. sacristie, rozenkrans, elke vrijdag
Valburg, 09.30 u. sacristie, elke vrijdag

Eucharistievieringen, tenzij anders vermeld (wcv)
Na de viering is er gelegenheid voor een kopje koffie of thee.

Uitvaartbeurs Lingewaard 2018 Constantijn Koen Uitvaartverzorging & Afscheidshuys Lingewaard

BEMMEL - Zondag 9 december organiseert Constantijn Koen Uitvaartverzorging & Afscheidshuys Lingewaard, in samenwerking met Theaterkerk Bemmel, Uitvaartbeurs Lingewaard 2018. De toegang tot de uitvaartbeurs is gratis.

"In een laagdrempelige sfeer ontmoet u bijna 40 exposanten. Deze dag zullen wij, samen met de exposanten, ons graag aan u voorstellen en laten zien wat er mogelijk is om een uitvaart persoonlijk en bijzonder te maken. Natuurlijk bent u ook welkom in Afscheidshuys Lingewaard. In een warme huiselijke sfeer maakt u kennis met onze medewerkers en kunt u onze 24-uurs kamers De Linge en De Waard bezichtigen.

Wij zijn de enige lokale uitvaartonderneming in de gemeente Lingewaard die alles in eigen beheer heeft waardoor de persoonlijke betrokkenheid ook daadwerkelijk gegarandeerd is. Wij zijn volledig onafhankelijk en niet gebonden aan vervoerders, uitvaartcentra, crematoria, begraafplaatsen et cetera.

Vanaf de melding van overlijden tot op de dag van de uitvaart zult u worden begeleid door de medewerkers van Constantijn Koen Uitvaartverzorging & Afscheidshuys Lingewaard zonder tussenkomst van derden. Verzorging van uw dierbare, overbrengen met onze overbrengauto naar bijvoorbeeld Afscheidshuys Lingewaard of het verzorgen van een thuisopbaring, het regelgesprek, staatsievervoer op de dag van de uitvaart met onze rouwauto en het voorgaan tijdens de uitvaartdienst doen wij volledig in eigen beheer.

Iedereen is bij ons welkom en verdient een persoonlijk en passend afscheid, ongeacht waar u verzekerd bent." (www.uitvaartverzorging-lingewaard.nl en www.theaterkerkbemmel.nl)

Project Randwijkse Waarden net geen winnaar!

HETEREN - De Randwijkse waarden, het uitbreidingsproject van de plas van Wijck in de uiterwaarden bij Heteren, was door de Dorpraad Heteren ingeschreven voor de Gelderse prijs voor ruimtelijke kwaliteit.

Helaas behoort het project net niet tot de prijswinnaars. Er waren twee prijzen van 10.000 euro te winnen, een juryprijs en een publieksprijs. Van de vijftien genomineerde projecten is de Randwijkse Waarden door de jury, onder leiding van Jan Terlouw, tot de eerste vijf gekomen. Voor de publieksprijs, waarvoor iedereen kon stemmen op de website van de Provincie Gelderland, is de Randwijkse Waarden als derde geëindigd. Een grote prestatie voor een project in een kleine gemeenschap als Heteren!

Helaas geen winst, dus, maar wel eervol net achter grote projecten zoals de Jansbeek in Arnhem en de Walk of Wisdom in Nijmegen. De Dorpsraad Heteren is iedereen dankbaar die gestemd heeft en alle vrijwilligers die het mogelijk hebben gemaakt om zo ver te komen.

Bingo in Slijk-Ewijk

SLIJK-EWIJK - Op zaterdag 15 december houdt toneelvereniging Slijk-Ewijk een bingo in dorpshuis Beatrix in Slijk-Ewijk.

De bingo begint om 20.00 uur en de zaal is open vanaf 19.00 uur. Er worden boekjes verkocht van15,- en 17,50 euro. Hier kunt u 12 ronden mee spelen. Ook zijn er twee extra ronden deze kosten 2,50 euro per ronde. De hoofdprijs is minimaal 70,00 euro, maar zijn er meer dan 40 deelnemers dan wordt de hoofdprijs verhoogd. Ook zijn er vleesschalen, levensmiddelentassen, salades en diversen andere prijzen te winnen. Komt u ook?

10 / 12

Je kan het aan haar hand al zien,
Meike wordt 8 december de helft van 10.
Gefeliciteerd!

Koen, Carla, Eline en Kim

Op 24 november was het groot feest, omdat David toen jarig is geweest.

5x Hoera!

Liefs Kim Eline Koen en Carla

Ja hoor, de dag is bijna daar.
Gefeliciteerd 10 december, met 50 jaar!

Je raad wel wie???

Dit vrolijke meisje Lynn
wordt 9 december
6 jaar
Gefeliciteerd en een dikke knuffel van
opa Jo, oma Wilma,
ome Remco en tante Patricia

Hiep Hiep Hoera Cas "de tank" wordt 7 december 14 jaar .
Groetjes A&A&G

Hoera, 7 december wordt Lindy 9 jaar!
Dikke kus van Ronny, Mariska, Jordy, Amber en een pootje van Jackie

Hoera Cathelijne wordt 6 december 8 jaar!

Dikke verjaardagsknuffels van Papa en Willemijn, Pepijn, Marjolein en Koen, Opa en Oma Huissen.

Praatjuf slaagt opnieuw voor vrijwillige kwaliteitstoets

REGIO - De kwaliteitstoets is uitgevoerd door KIWA middels een kwaliteitsinstrument dat de kwaliteit van processen, producten en diensten rondom de zorg inzichtelijk en aantoonbaar maakt. Teneinde te beoordelen of de gegeven logopedie van hoogwaardig niveau is. De auditoren beoordeelden Praatjuf met een 10.

Praatjuf is trots dat zij het certificaat heeft behaald en dus aan alle kwaliteitseisen voldoet die worden gesteld aan hoogwaardige logopedische zorg. Na 2014, 2016, nu ook in 2018 geslaagd. De kwaliteitstoets is erkend door alle zorgverzekeraars.

Bij Praatjuf staat en blijft de cliënt centraal! De Praatjuffen zijn Maaike Hendriks, Nienke Bijzitter, Celine van Kalmthout, Pleuni Achterberg, Marieke van Raaij, Veerle Koenen, Lisan Verhoeven, Elke Kuppen, Lotte Tielens, Rosa van Bemmelen en Marieke Boon. (www.praatjuf.nl.)

Praatjuf, Logopediepraktijken in: Angeren, Bemmel, Didam, Huissen, Nijmegen-Lent, Nijmegen-Noord, Nijmegen-Lankforst.

Kerstdisco in De Uitvlucht

ELST - Op woensdagmiddag 19 december is er weer Kinderclub in De Uitvlucht van 14.00 - 15.30 uur.

Deze middag wordt er een kerstdisco gehouden. Tijdens de disco worden er leuke spelletjes gedaan, zoals de stopdans. "Trek dus je mooiste kleren aan en kom gezellig dansen met je vrienden en/of vriendinnen!" De middag is bedoeld voor kinderen van 4 t/m 8 jaar. De kosten voor deze middag bedragen € 1,00 per kind.

De Kinderclub vindt plaats in De Uitvlucht, Prins Hendrikstraat 5a in Elst (eerste verdieping, via de trap aan de linkerkant).

Professioneel vuurwerk bestel je snel op heidebloemstraat.nl

NIJMEGEN – Het bieden van administratie- en belastingadvies is zijn vak. Adri van de Bund doet dit fulltime vanuit zijn eigen adviesbureau. Maar als het einde van het jaar nadert, maakt Adri heel wat extra uurtjes; zijn kantoor ondergaat dan een metamorfose en wordt het meest spectaculaire verkooppunt voor professioneel vuurwerk!

Wat ooit als hobby begon, is uitgegroeid tot een officieel dealerschap voor Vuurwerkmania; professioneel kwaliteitsvuurwerk tegen scherpe prijzen. Adri verkoopt vuurwerk waar hij zelf razend enthousiast over is. Gedreven zegt hij: 'Voordat ik vuurwerk inkoop, steek ik eerst zelf allerlei vuurwerk af, om te kijken wat het doet'. Het assortiment is uitgebreid, zowel in zwaar knalvuurwerk als ook in soorten siervuurwerk. 'En bij ons vind je écht zwaar knalvuurwerk, Nederlands vuurwerk bevat meer kruit dan bijvoorbeeld Duits vuurwerk', legt Adri uit. Toch is de verhouding tussen sier- en knalvuurwerk wel wat aan het verschuiven. De vraag naar mooi siervuurwerk is groeiende en Vuurwerkmania speelt daar op in. Je vindt er siervuurwerk met de grootste boeketten en effecten. Adembenemend mooi! Adri: 'Ook populair zijn de siervuurwerkpotten en de compounds (diverse soorten vuurwerk die aan elkaar zijn doorgelust). Hiervan kun je wel acht tot tien minuten genieten maar hoef je maar één keer aan te steken, wel zo veilig.' Veiligheid staat sowieso boven alles, daarom wordt een stabiele vuurwerkstandaard gratis meegeleverd bij een bestelling. Bestellen kan via www.heidebloemstraat.nl, waar je nu kunt profiteren van te gekke kortingen! Het afhalen van je bestelling op 28, 29 of 30 december is goed georganiseerd, waardoor er geen lange wachttijden zijn. Afhaaladres: Heidebloemstraat 49 Nijmegen. T: 024 3882912.

Veel extra activiteiten op kerstmarkt in Bemmel

BEMMEL - Zondag 9 december is het zover. Dan vindt in het centrum van Bemmel weer de traditionele kerstmarkt plaats. Ook dit jaar is de organisatie er, mede door een groot aantal sponsoren en ambassadeurs, weer in geslaagd een aantal nieuwe elementen toe te voegen aan deze toch al unieke kerstmarkt.

Zo is er dit jaar voor het eerst een kinderkunstschaatsbaan op het Hema-kinderplein en zijn er straattheateracts op de kerstmarkt. Deze kerstmarkt is een van de grootste in de regio en trekt jaarlijks vele bezoekers. Zowel hobbyisten als handelaren presenteren weer een grote variatie aan zoveel mogelijk kerst-gerelateerde producten. Op de Promenade brengen diverse koren kerstliederen ten gehore. Natuurlijk ontbreekt ook de grote overdekte Proeverij op de Markt niet, waar een tiental ondernemers de bezoeker tegen een geringe vergoeding de lekkerste hapjes en drankjes presenteren. In de Proeverij zijn de hele dag muzikale optredens. Bij de kerstwensboom kunnen de kinderen weer hun kerstwens kenbaar maken. Natuurlijk zijn alle winkels en horecagelegenheden die dag geopend. Parkeren is gratis. Het evenement start om 11.00 uur en duurt tot 17. 00 uur.

Op 8 en 9 december vindt als onderdeel van deze kerstmarkt in het kasteel De Kinkelenburg de jaarlijkse expositie 'Kunst in het Kasteel' plaats, waar dertien kunstenaars de meest uiteenlopende kunstwerken laten zien. De expositie is beide dagen van 11.00 tot 17.00 uur geopend. Op www.expo-kinkelenburg.nl staat het uitgebreide programma.

Op 9 december vindt ook van 11.00 tot 17.00 uur in de Theaterkerk van Bemmel voor het eerst Uitvaartbeurs Lingewaard plaats, georganiseerd door Constantijn Koen Uitvaartverzorging & Afscheidshuys Lingewaard. Toegang is gratis en iedereen is welkom. Meer informatie staat op www.uitvaartverzorging-lingewaard.nl en facebookpagina Uitvaartbeurs Lingewaard 2018.

Meer informatie over alle activiteiten staat op www.kerstmarktbemmel.nl. Zowel de kerstmarkt Bemmel als Kunst in het Kasteel en de Uitvaartbeurs zijn echte aanraders. De organisatie is alle sponsoren, ambassadeurs en vrijwilligers dankbaar voor hun steun.

Kerstdisco in De Uitvlucht

ELST - Op woensdagmiddag 19 december is er weer Kinderclub in De Uitvlucht van 14.00 - 15.30 uur.

Deze middag wordt er een kerstdisco gehouden. Tijdens de disco worden er leuke spelletjes gedaan, zoals de stopdans. "Trek dus je mooiste kleren aan en kom gezellig dansen met je vrienden en/of vriendinnen!" De middag is bedoeld voor kinderen van 4 t/m 8 jaar. De kosten voor deze middag bedragen € 1,00 per kind.

De Kinderclub vindt plaats in De Uitvlucht, Prins Hendrikstraat 5a in Elst (eerste verdieping, via de trap aan de linkerkant).